Η επιλογή του Γλαύκου Κληρίδη

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Η επιλογή του Γλαύκου Κληρίδη"

Transcript

1 ΟΙ ΕΠΑΦΕΣ ME TON ΣΑΜΨΩΝ 7 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4 ΟΙ ΕΠΑΦΕΣ ME TON ΣΑΜΨΩΝ Η επιλογή του Γλαύκου Κληρίδη Ο Σίσκο και όσοι δε συμφωνούσαν με τις επιλογές του Κίσιντζερ παρουσιάζονταν ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις επαφές τους με τον Σαμψών και τους συνεργάτες του. Η θέση του υπουργού ήταν σαφής από το γεγονός ότι δεν καταδίκασε ποτέ το πραξικόπημα. Αυτό το τελευταίο επιβεβαιώνει τη στάση του έναντι της ανατροπής του Μακάριου. Οι Αμερικανοί διατηρούσαν μια εξισορροπητική τακτική με στόχο βασικά να μην ενοχληθεί ούτε η χούντα ούτε και η τουρκική κυβέρνηση. Ο Σίσκο σε σημείωμά του προς τον Κίσιντζερ τον ενημέρωσε για τις συναντήσεις που είχε στη Λευκωσία ο Αμερικανός πρέσβης Ρότζερ Ντέιβις με την πραξικοπηματική κυβέρνηση και ζητούσε οδηγίες για τη στάση που θα έπρεπε να τηρήσουν.* «Ο πρέσβης Ντέιβις έχει κληθεί δύο φορές από το νέο υπουργό Εξωτερικών του καθεστώτος, Ντίμη Δημητρίου. Δεν επικρίνω τον Ντέιβις, εφόσον ο υπουργός Εξωτερικών είπε ότι οι κλήσεις * Department of State, σημείωμα του Τζόζεφ Σίσκο στον Χένρι Κίσιντζερ, 17 Ιουλίου 1974.

2 8 ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΟΥ ΚΙΣΙΝΤΖΕΡ έγιναν σε προσωπική βάση. Ανησυχώ ότι το ζήτημα της αναγνώρισης θα κριθεί πρόωρα. Πολύ περισσότερο, εάν η τουρκική κυβέρνηση αρχίσει να το υποψιάζεται, θα αυξηθεί η νευρικότητα στην Άγκυρα, ιδιαίτερα εφόσον ένα πράγμα που έχουν ζητήσει από εμάς είναι η μη αναγνώριση. Νομίζω ότι πρέπει να σταλούν αμέσως οδηγίες στον Ρότζερ που να υπαγορεύουν ότι, εάν επιδιωχθεί επαφή, να πει ότι θα ζητήσει οδηγίες από την Ουάσινγκτον. Επίσης, θα έθετα τα ίδια κριτήρια και για τα όποια υπολείμματα του καθεστώτος του Μακάριου».* Τέτοια οδηγία προς τον Ντέιβις δε φαίνεται να υπήρξε ποτέ από τον πολιτικό του προϊστάμενο, αντίθετα, τον προέτρεψε να συνεχίσει. Ο Αμερικανός πρέσβης είχε επαφές τουλάχιστον με το πραξικοπηματικό καθεστώς. Δεν υπάρχουν όμως ενδείξεις για συναντήσεις και με «τα όποια υπολείμματα του καθεστώτος του Μακάριου», που έτσι κι αλλιώς είχαν εξαφανιστεί από το προσκήνιο μετά την επικράτηση των δυνάμεων της χούντας. Σε υπόμνημά του προς τον Κίσιντζερ, ο Σίσκο σημείωνε πως ο πρέσβης της Κύπρου στην Ουάσινγκτον Νίκος Δημητρίου, ο οποίος παρέμεινε σταθερά υπέρ της νόμιμης κυβέρνησης, παρόλο που ο αδερφός του Ντίμης ανέλαβε υπουργός Εξωτερικών, είπε στον Μακάριο ότι είχε διαβεβαιώσεις από την αμερικανική κυβέρνηση πως «δε σχεδιάζουν να αναγνωρίσουν τη νέα κυβέρνηση αυτή τη στιγμή».** Τέτοια υπόσχεση, βέβαια, δε δόθηκε ποτέ από τον Κίσιντζερ στον Κύπριο πρέσβη. «Ευχόταν αυτό που επιθυμούσε» («wishful thinking»), είπε Αμερικανός διπλωμάτης. Στη συνέχεια, ο Δημητρίου ανέφερε προς τον Σίσκο πως ο * Department of State, σημείωμα του Τζόζεφ Σίσκο στον Χένρι Κίσιντζερ, 17 Ιουλίου ** Department of State, Memorandum for the Secretary από τον Τζόζεφ Σίσκο, 17 Ιουλίου 1974.

3 ΟΙ ΕΠΑΦΕΣ ME TON ΣΑΜΨΩΝ 9 αδερφός του, ο οποίος πόζαρε στους φωτογράφους του πρακτορείου Ρόιτερ με αβρότητα δίπλα στον Σαμψών, του τηλεφώνησε τη νύχτα και τον ρώτησε εάν θα δεχόταν να αναλάβει τη θέση του αντιπροσώπου της Κύπρου στα Ηνωμένα Έθνη. Ο Νίκος Δημητρίου αρνήθηκε, λέγοντας ότι ακόμα ήταν πιστός στον Αρχιεπίσκοπο. Ο Ντίμης Δημητρίου είπε μετά ότι είχε έρθει σε επαφή με τον Ρότζερ Ντέιβις και τον Λίντσεϊ Γκραντ και ότι η νέα κυπριακή κυβέρνηση είχε την εντύπωση ότι επίκειται η αναγνώρισή της από τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο. Ο υπουργός Εξωτερικών της πραξικοπηματικής κυβέρνησης πρόσθεσε ότι έχει τη σαφή εντύπωση πως η βρετανική κυβέρνηση ευνοεί την αλλαγή του καθεστώτος στην Κύπρο. Κατέληξε λέγοντας στον πρέσβη ότι ο Μακάριος έχασε τον έλεγχο της κατάστασης στην Κύπρο και ότι ήταν «αιχμάλωτος των κομουνιστών». Στα σημειώματα των Αμερικανών από τη Λευκωσία προς το Στέιτ Ντιπάρτμεντ είναι πλήρης η ενημέρωση για τις επιλογές των προσώπων που θα στελέχωναν το νέο «Υπουργικό Συμβούλιο». Είναι σημαντικό και αρκούντως ενδιαφέρον να διαβάσει κανείς πώς σκιαγραφούνται τα μέλη της πραξικοπηματικής κυβέρνησης. Ο πρέσβης από τη Λευκωσία γράφει στον Κίσιντζερ τα εξής:* «1. Ο ενωτικός προσανατολισμός των μελών του νέου Υπουργικού Συμβουλίου, γνωστά στην πρεσβεία, δεν είναι καλός οιωνός για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις ή για ειρηνική λύση της υφιστάμενης κρίσης μεταξύ Ελλήνων και Ελληνοκυπρίων. Ο Ντίμης Δημητρίου, ο Σπύρος Παπαγεωργίου και ο Κυριάκος Σεβεριάδης είναι άμεσα ταυτισμένοι ως υποστηρικτές της ένωσης, ιδιαίτερα οι δύο τελευταίοι. Εκτός από τον πρόεδρο Σαμψών, οι πιο πά * Department of State, τηλεγράφημα από την πρεσβεία της Λευκωσίας στον Χένρι Κίσιντζερ, 16 Ιουλίου 1974.

4 10 ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΟΥ ΚΙΣΙΝΤΖΕΡ νω μπορούν να πείσουν την κυβέρνηση της Τουρκίας ότι η πραξικοπηματική ομάδα κλίνει οριστικά προς την ένωση.»2. Ο Δημητρίου δεν έκρυψε ποτέ την επιθυμία του για ένωση ή τις στενές του σχέσεις με τους Έλληνες στρατιωτικούς της ηπειρωτικής Ελλάδας που είναι εγκατεστημένοι εδώ. Με σπουδές στις ΗΠΑ (Πανεπιστήμιο MIT), o Δημητρίου είναι υπερβολικά φιλοαμερικανός. Μετά το διαζύγιό του, το 1963, ο Δημητρίου καλλιέργησε την εικόνα του πλεϊμπόη, ενώ ανέπτυσσε εκτεταμένα οικογενειακές επιχειρήσεις. Έχει λίγη προσωπική πολιτική υποστήριξη και πάντοτε βρισκόταν κατά κάποιο τρόπο στη σκιά του αδερφού του Νίκου, ο οποίος τώρα είναι πρέσβης της κυπριακής κυβέρνησης στην Ουάσινγκτον. Μοιρασμένο ανάμεσα σε αδέρφια για την υποστήριξη του πραξικοπήματος, το καθεστώς πιθανόν να έχει τόσο οικογενειακές όσο και πολιτικές διακλαδώσεις.»3. Ο Κυριάκος Σεβεριάδης ήταν ένας από τους τέσσερις αρχηγούς της ΕΟΚΑ Βʹ που συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα. Ο Σεβεριάδης, αντιπρόεδρος του ΕΣΕΑ (Εθνική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα, το πολιτικό πρόσωπο της ΕΟΚΑ Βʹ) είχε αναμειχθεί σε δεξιόφρονες φιλοενωτικές δραστηριότητες για χρόνια. Έδρασε εθελοντικά ως δικηγόρος για την υπεράσπιση πολλών από τους συλληφθέντες τρομοκράτες της ΕΟΚΑ Βʹ. Ο Σεβεριάδης είναι παντρεμένος με Αμερικανίδα πολίτη (ελληνοκυπριακής καταγωγής) και έχει παιδιά που είναι Αμερικανοί πολίτες. Είναι γαμπρός ενός υπαλλήλου της εδώ πρεσβείας.»4. Νέος διευθυντής του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών ο κύριος Σπύρος Παπαγεωργίου, επίσης ηγετικό στέλεχος της ΕΣΕΑ και γνωστός γριβικός και αντιμακαριακός. Υπήρξε πολιτικός συντάκτης της εφημερίδας Ελευθερία από το 1961 μέχρι σήμερα (σ.σ. εννοεί μέχρι την ημέρα του πραξικοπήματος). Ο Παπαγεωργίου γεννήθηκε το 1940, σπούδασε στην Αθήνα σε σχολή δημοσιογρα

5 ΟΙ ΕΠΑΦΕΣ ME TON ΣΑΜΨΩΝ 11 φίας, είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά. Η ειρωνεία είναι ότι ο Παπαγεωργίου είναι μακρινός συγγενής του εκδιωκόμενου από το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών Μιλτιάδη Χριστοδούλου το μαύρο πρόβατο της χούντας στην Αθήνα. Υπήρξε ενεργό μέλος της αρχικής ΕΟΚΑ». Ο Ντέιβις ενημέρωσε τον Κίσιντζερ και για το «Υπουργικό» της πραξικοπηματικής κυβέρνησης, το οποίο αποτελούσαν οι εξής: υπουργός Εξωτερικών: Ντίμης Δημητρίου, υπουργός Άμυνας και Εσωτερικών: Παντελής Δημητρίου, υπουργός Δικαιοσύνης: Κώστας Αδαμίδης, υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων: Κυριάκος Σεβεριάδης, υφυπουργός Παρά τω Προέδρω: Ανδρέας Παρισινός, διευθυντής Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών: Σπύρος Παπαγεωργίου. Πώς ανέλαβε τον υπουργικό θώκο της πραξικοπηματικής κυβέρνησης ο Ντίμης Δημητρίου καταγράφεται μέσα από σημείωμα του Αμερικανού πρέσβη, ο οποίος συναντήθηκε μαζί του. Ο Ντέιβις και ο Ντίμης Δημητρίου γνωρίζονταν από παλιά. Γράφει ο Αμερικανός πρέσβης:* «1. Ο Ντίμης, Dimmy, Δημητρίου, απόφοιτος του ΜΙΤ και αδερφός του Κύπριου πρέσβη στις ΗΠΑ Νίκου Δημητρίου, με επισκέφτηκε στην πρεσβευτική κατοικία για να μου εξηγήσει γιατί είχε δεχτεί τη θέση του υπουργού Εξωτερικών στην Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας, υπό τον Νίκο Σαμψών.»2. Ο Δημητρίου είπε ότι είχε κληθεί το πρωί από τη Λάρνακα και τον είχαν οδηγήσει στο νέο πρόεδρο, που συνοδευόταν από κάποιο συνταγματάρχη ονομαζόμενο Σκιαθή (σ.σ. έτσι αναφέρεται το όνομα του Ελλαδίτη αξιωματικού), που είχε έρθει από την * Department of State, τηλεγράφημα από τον Ρότζερ Ντέιβις στον Χένρι Κίσιντζερ, 17 Ιουλίου 1974.

6 12 ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΟΥ ΚΙΣΙΝΤΖΕΡ Αθήνα ως αντιπρόσωπος του στρατηγού Ιωαννίδη. Ο τελευταίος είχε υποδείξει ότι σ αυτή τηv κρίση του Ελληνισμού η Αθήνα ήθελε από αυτόν να υπηρετήσει το έθνος και τη νέα κυβέρνηση ως υπουργός Εξωτερικών.»3. Ο Δημητρίου ανέφερε πως είχε πει στον Σαμψών και τον Έλληνα απεσταλμένο (του Iωαννίδη) ότι κάτι τέτοιο θα είχε καταστροφική επίδραση στα επιχειρηματικά του συμφέροντα, όπως επίσης και στις σχέσεις του με τον αδερφό του Νίκο, που ήταν σταθερός θαυμαστής και υποστηρικτής του Μακάριου. Ο πρόεδρος (σ.σ. έτσι αναφέρεται το τηλεγράφημα στον Σαμψών) και ο συνταγματάρχης Σκιαθής είπαν ότι μπροστά στο συμφέρον του έθνους οι προσωπικοί του υπολογισμοί πρέπει να παραμεριστούν. Ο Δημητρίου απάντησε ότι είναι βαθιά φιλοαμερικανός, όπως και αντικομουνιστής, και θα μπορούσε να υπηρετήσει μόνο εάν αναγνωρίζονται οι δεσμοί του με τις ΗΠΑ. Η απάντηση ήταν ότι αυτός είναι ανάμεσα στους λόγους που το νέο καθεστώς επιθυμούσε να υπηρετήσει αυτός ως υπουργός Εξωτερικών.»4. Ο Δημητρίου παρουσίασε τη λίστα με τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, σημειώνοντας ότι ο εξάδερφός του Παντελής Δημητρίου θα αναλάμβανε το Υπουργείο Άμυνας και Εσωτερικών. Ο τελευταίος ήταν στενός φίλος του Ιωαννίδη και είχε δεχτεί να υπηρετήσει παρά το γεγονός ότι ήταν άρρωστος. Και οι δύο πίστευαν ότι είχε τεράστια σημασία αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή το ότι αυτοί θα αναλάμβαναν τις θέσεις στο Υπουργικό Συμβούλιο και ότι δε θα τις καταλάμβαναν εξτρεμιστές. Είπε ότι, εάν η νέα κυβέρνηση απέκλινε καθ οιονδήποτε τρόπο από την απόλυτα φιλοδυτική-φιλοαμερικανική στάση, αυτός θα αποχωρούσε. Είπε επίσης ότι η Κύπρος θα ακολουθούσε την παλιά πολιτική και θα συνέχιζε να έχει μια ανεξάρτητη κυβέρνηση. Επίσης είπε ότι θα συνεχιστούν οι διακοινοτικές συνομιλίες.

7 ΟΙ ΕΠΑΦΕΣ ME TON ΣΑΜΨΩΝ 13»5. Εν ολίγοις, ο Δημητρίου έμοιαζε να εκλιπαρεί την κατανόησή μας σχετικά με το γιατί είχε αποδεχτεί τη θέση στην πραξικοπηματική κυβέρνηση.»6. Απάντησα ότι πρέπει να θεωρούμε τη συνομιλία μας σαν μια ανταλλαγή απόψεων μεταξύ φίλων, εφόσον εγώ ήμουν διαπιστευμένος στην κυβέρνηση του αρχιεπισκόπου Μακάριου και, εν αναμονή της επίλυσης των δυσκολιών στο νησί, εμείς αναγνωρίζαμε τη δική του κυβέρνηση.»7. Ο Δημητρίου απάντησε ότι είχε πλήρη επίγνωση αυτής της θέσης, αλλά είχε ζητήσει από τον πρόεδρο Σαμψών να έχει την ευκαιρία να πληροφορήσει τους στενούς του φίλους στην πρεσβεία των ΗΠΑ για την απόφασή του και τους λόγους για τους οποίους έλαβε αυτή την απόφαση. Ο Σαμψών και ο συνταγματάρχης Σκιαθής όχι μόνο συναίνεσαν, αλλά του έδωσαν και συνοδεία.»8. Ο Δημητρίου είπε ότι το πρώτο τηλεγράφημα που θα έστελνε ως υπουργός Εξωτερικών θα ήταν προς την Ουάσινγκτον, με σκοπό να παροτρύνει τον αδερφό του να παραμείνει πρέσβης της Κύπρου. Θεωρούσε ότι, εκτός από την περίπτωση που εκείνοι που επιθυμούσαν να υπάρξει διέξοδος από το παρόν τέλμα ενεργούσαν αποφασιστικά, το πεδίο θα άνοιγε και πάλι σε επικίνδυνες επιρροές.»9. Απαντώντας στις ερωτήσεις μου, είπε:»(α) Ο δρ Λυσσαρίδης, αριστερός υποστηρικτής του Μακάριου, είχε καταφύγει σε μια αραβική (πιθανώς στη συριακή) πρεσβεία.»(β) Ο Κληρίδης, για τον οποίο έτρεφε το μεγαλύτερο σεβασμό, ήταν στο σπίτι του, αλλά δε γνώριζε εάν θα συνέχιζε να είναι ο διαπραγματευτής στις διακοινοτικές συνομιλίες. Σημείωσε ότι δύο μέλη του νέου Υπουργικού Συμβουλίου προέρχονται από

8 14 ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΟΥ ΚΙΣΙΝΤΖΕΡ το Ενιαίο Κόμμα του Κληρίδη. (Νωρίτερα, είχαμε ακούσει από τους Βρετανούς ότι ο υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Χριστοφίδης είχε γλιτώσει και ήταν στο σπίτι του, όπως και ο Χριστόδουλος Βενιαμίν του Υπουργείου Εξωτερικών.)»(γ) Δεν ήταν σίγουρος εάν ο Αρχιεπίσκοπος ήταν ζωντανός. Ο στρατηγός Γεωργίτσης τού είχε πει ότι ο Μακάριος ήταν σίγουρα νεκρός. Τη φωνή του Αρχιεπισκόπου ήταν εύκολο να τη μιμηθούν. Απέρριψε τις πληροφορίες του BBC περί διάσωσης του Μακάριου σαν σχέδιο που έριχνε λάδι στη φωτιά.»ο Δημητρίου τόνισε πως ήλπιζε ότι ο αδερφός του θα παρέμενε στην Ουάσινγκτον και θα θεωρούσε καλοδεχούμενο να μεταφερθεί στον Νίκο στην επόμενη επαφή του με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ η ουσία των ανωτέρω». Η πρώτη μετά το πραξικόπημα ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ χαρακτηρίστηκε τυπική και, μεταξύ των άλλων, ανέφερε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες εδώ και πολύ καιρό «έχουν αντιταχθεί σε κάθε μορφή προσφυγής σε βία στο νησί» και ότι η αμερικανική πολιτική «παραμένει η υποστήριξη της ανεξαρτησίας και εδαφικής ακεραιότητας της Κύπρου και των συνταγματικών της διευθετήσεων». Καλούσε δε «όλα τα άλλα κράτη να υποστηρίξουν παρόμοια πολιτική». Δεν μπορεί να ισχυριστεί κανένας ότι ο Μακάριος ήταν στον κατάλογο των συμπαθούντων της εφημερίδας New York Times. Αντίθετα. Τον είχε χαρακτηρίσει «Μακιαβέλι» σ ένα καθόλου θετικό κύριο άρθρο της με αφορμή την κρίση του Φεβρουαρίου 1972, και δεν είναι υπερβολή να υποστηριχθεί ότι η συντακτική της επιτροπή δεχόταν την άποψη ανώτερων στελεχών του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ότι ο Κύπριος πρόεδρος «ξεπερνούσε σε φιλοσοβιετισμό και αυτό τον Κάστρο». Παρ όλα αυτά, εκείνες τις ημέρες της κρίσης, η νεοϋορκέζικη εφημερίδα συναγωνίστηκε τη μεγά

9 ΟΙ ΕΠΑΦΕΣ ME TON ΣΑΜΨΩΝ 15 λη της αντίπαλο, την Washington Post, σε αποκαλύψεις σχετικά με την αντιμετώπιση που επιφύλασσε ο Κίσιντζερ στον Μακάριο. Στις 18 Ιουλίου παρουσίαζε στην πρώτη σελίδα μια ανταπόκριση ανώνυμου συνεργάτη της, ο οποίος υποστήριζε και εκ των υστέρων αποδείχτηκε ότι είχε απόλυτο δίκιο πως «οι Ηνωμένες Πολιτείες αρχίζουν συνομιλίες με το νέο καθεστώς της Κύπρου». Αμερικανός διπλωμάτης επιβεβαίωσε ότι, παρά τις αντιρρήσεις του Σίσκο, οι ΗΠΑ σκέφτονταν να αναγνωρίσουν τον αντικαταστάτη του Μακάριου και ότι, εάν ο πρόεδρος ήταν άλλος από τον Σαμψών, κάποιος δηλαδή λιγότερο αντιπαθής στους Τούρκους, ο Κίσιντζερ θα ανακοίνωνε από την πρώτη ημέρα του πραξικοπήματος την υποστήριξή του και την ταυτόχρονη εγκατάλειψη του Μακάριου. Για τον Αρχιεπίσκοπο, ο βοηθός του Κίσιντζερ Ρόμπερτ Άντερσον είχε εκφράσει τη γνώμη ότι «τέλειωσε η πολιτική του καριέρα» και πως «δεν μπορεί να επιστρέψει στην Κύπρο, εκτός εάν ανατραπεί ο Ιωαννίδης, και αυτό, παρά τα προβλήματά του, για την ώρα δε φαινόταν πιθανό». Ο Άντερσον δε θεωρούσε ότι «υπήρξε εξωτερική επέμβαση στην Κύπρο», άρα το πραξικόπημα ήταν εσωτερική υπόθεση των Κυπρίων, και ανακοίνωνε ότι ο προϊστάμενός του θα συναντούσε τη Δευτέρα 22 Ιουλίου «τον αρχιεπίσκοπο Μακάριο».* Του είχε υποβληθεί συγκεκριμένα η εξής ερώτηση: «Ο υπουργός Εξωτερικών θα συναντήσει τον Μακάριο (τη Δευτέρα) ως ιδιώτη, ως αρχιεπίσκοπο ή ως πρόεδρο της Κύπρου;» Η εφημερίδα επιβεβαιώνει ότι υπήρχαν δυνάμεις μέσα στο Γραφείο Νότιας Ευρώπης βασικά εννοούσε τον Τόμας Μπόγιατ που έκλιναν προς τον Μακάριο, σημειώνοντας τα εξής: «Ανώτατοι Αμερικανοί αξιωματούχοι είπαν ότι ο υπουργός Εξωτερικών * Εφημερίδα New York Times, 18 Ιουλίου 1974.

10 16 ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΟΥ ΚΙΣΙΝΤΖΕΡ Κίσιντζερ απέρριψε τις εκκλήσεις των ειδικών των Γραφείων Ελλάδας, Τουρκίας και Κύπρου, ώστε οι Ηνωμένες Πολιτείες να τοποθετηθούν με το μέρος του Μακάριου και να δηλώσουν ότι οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις επενέβησαν παράνομα στο νησί. Για χρόνια, είπαν οι αξιωματούχοι, η κυβέρνηση Νίξον θεωρούσε τον αρχιεπίσκοπο Μακάριο Κάστρο της Μεσογείου, ο οποίος στράφηκε με προθυμία προς τα κομουνιστικά κράτη ζητώντας βοήθεια. Οι συνήγοροι του προέδρου Μακάριου μέσα στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ ήταν γνωστό ότι ήλπιζαν να αποσπάσουν μια αμερικανική διακήρυξη υπέρ του (που θα χρησιμοποιόταν) ως μοχλός για την ανατροπή του Ιωαννίδη. Ήταν μια καλή ευκαιρία για να απομακρυνθούμε από την ελληνική χούντα, είπε ένας επίσημος, αλλά ο Κίσιντζερ ήταν αμετάπειστος και δε θα ήθελε να επέμβει. To μεσημέρι της 17ης Ιουλίου, ο εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου ανακοίνωσε από το Σαν Κλεμέντε της Καλιφόρνιας ότι, κατόπιν εισήγησης του υπουργού Εξωτερικών, ο πρόεδρος Ρίτσαρντ Νίξον αποφάσισε ο υφυπουργός Εξωτερικών Τζόζεφ Σίσκο να μεταβεί στο Λονδίνο και να έχει συνομιλίες για την Κύπρο με Βρετανούς και Τούρκους επισήμους».* Έφυγε ο Σαμψών Ήρθε ο Κληρίδης Παρά το γεγονός ότι στο τηλεγράφημά του ο Ρότζερ Ντέιβις υποστήριξε πως ο Ντίμης Δημητρίου τον επισκέφτηκε με δική του πρωτοβουλία, εντούτοις η αλήθεια είναι διαφορετική. Ο Κίσιντζερ είχε δώσει εντολή στον Αμερικανό πρέσβη να καλέσει στην αμερικανική πρεσβεία τον υπουργό Εξωτερικών του Σαμψών. Η * Εφημερίδα New York Times, 18 Ιουλίου 1974.

ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗ - ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ (Γ Λυκείου)

ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗ - ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ (Γ Λυκείου) ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗ - ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ (Γ Λυκείου) Συνοπτικό Διάγραμμα της Σύγχρονης Ιστορίας της Κύπρου Από την ανεξαρτησία ως το πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή (1960 1974) ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόµενα. Κεφάλαιο Πρώτο Από τον Ριχάρδο τον Λεοντόκαρδο έως την παραχώρηση της Κύπρου στους Βρετανούς Πρώτο τµήµα: Η κυριαρχία των υτικών

Περιεχόµενα. Κεφάλαιο Πρώτο Από τον Ριχάρδο τον Λεοντόκαρδο έως την παραχώρηση της Κύπρου στους Βρετανούς Πρώτο τµήµα: Η κυριαρχία των υτικών Περιεχόµενα Εισαγωγή...15 Κεφάλαιο Πρώτο Από τον Ριχάρδο τον Λεοντόκαρδο έως την παραχώρηση της Κύπρου στους Βρετανούς Πρώτο τµήµα: Η κυριαρχία των υτικών 1. Η κατάκτηση της Κύπρου από τον Ριχάρδο τον

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗ - ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ (Γ Λυκείου)

ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗ - ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ (Γ Λυκείου) ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗ - ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ (Γ Λυκείου) Συνοπτικό Διάγραμμα της Σύγχρονης Ιστορίας της Κύπρου Από την ανεξαρτησία ως το πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή (1960 1974) ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

1. ΚΥΠΕ 2. ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS 3. SIGMALIVE 4. Από την πλευρά τους, CIPA δια του προέδρου του Χριστόδουλου Αγκαστινιώτη και CIBA δια του προέδρου του και πρώην υπουργού Υγείας, Φρίξου Σαββίδη, έκαναν λόγο για

Διαβάστε περισσότερα

>ΚΡΗΣΦΥΓΕΤΟ ΕΟΚΑ 1955-59 ΣΤΟ ΠΑΛΑΙΧΩΡΙ

>ΚΡΗΣΦΥΓΕΤΟ ΕΟΚΑ 1955-59 ΣΤΟ ΠΑΛΑΙΧΩΡΙ >ΚΡΗΣΦΥΓΕΤΟ ΕΟΚΑ 1955-59 ΣΤΟ ΠΑΛΑΙΧΩΡΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΌΤΕΡΑ ΚΡΗΣΦΎΓΕΤΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΊΗΣΕ Ο ΗΡΟΑΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΑΥΖΕΝΤΙΟΥ TOΝ ΚΑΙΡΟ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ Ε.Ο.Κ.Α, ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗ Μ ΚΑΡΔΙΑ ΧΩΡΙΟΥ, ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

«Να ξεχάσει το παρελθόν της» Θα βάλουμε τέλος στην αδικία με τα γλυπτά του Παρθενώνα. Θα βάλουμε τέλος στην αδικία με τα γλυπτά του Παρθενώνα

«Να ξεχάσει το παρελθόν της» Θα βάλουμε τέλος στην αδικία με τα γλυπτά του Παρθενώνα. Θα βάλουμε τέλος στην αδικία με τα γλυπτά του Παρθενώνα Ακριβώς 200 χρόνια μετά την έγκριση από το βρετανικό Κοινοβούλιο της αγοράς των γλυπτών του Παρθενώνα από τον λόρδο Ελγιν, Βρετανοί βουλευτές κατέθεσαν για πρώτη φορά μία πρόταση νόμου που ζητά την επιστροφή

Διαβάστε περισσότερα

Μαρία Παντελή, Β1 Γυμνάσιο Αρχαγγέλου, Διδάσκουσα: Γεωργία Τσιάρτα

Μαρία Παντελή, Β1 Γυμνάσιο Αρχαγγέλου, Διδάσκουσα: Γεωργία Τσιάρτα Μαρία Παντελή, Β1 Γυμνάσιο Αρχαγγέλου, 2013-2014 Διδάσκουσα: Γεωργία Τσιάρτα Ο Ρίτσαρντ Ντέιβιντ Μπαχ γεννήθηκε στις 23 Ιουνίου 1936, στο Oak Park, του Illinois. Ξεκίνησε τις σπουδές του στο Long Beach

Διαβάστε περισσότερα

Ξένιος Ξενόπουλος, Πρόεδρος Επιτροπής Βραβείου 17 Ιουνίου 2013 ΛΕΜΕΣΟΣ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ

Ξένιος Ξενόπουλος, Πρόεδρος Επιτροπής Βραβείου 17 Ιουνίου 2013 ΛΕΜΕΣΟΣ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ ΤΕΛΕΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ «ΓΙΑΝΝΟΣ ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗΣ» στον Πρέσβη Ανδρέα Μαυρογιάννη, Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Εξωτερικών, τέως Υφυπουργό Προεδρίας για Ευρωπαϊκά Θέματα Ξένιος

Διαβάστε περισσότερα

Όλο το παρασκήνιο από τη συνάντηση Γαβρόγλου με την επιτροπή του Φαναρίου- Επί ποδός η Κρήτη- Δεν πείθεται ο ΙΣΚΕ (βίντεο)

Όλο το παρασκήνιο από τη συνάντηση Γαβρόγλου με την επιτροπή του Φαναρίου- Επί ποδός η Κρήτη- Δεν πείθεται ο ΙΣΚΕ (βίντεο) 13/02/2019 Όλο το παρασκήνιο από τη συνάντηση Γαβρόγλου με την επιτροπή του Φαναρίου- Επί ποδός η Κρήτη- Δεν πείθεται ο ΙΣΚΕ (βίντεο) / Επικαιρότητα Τη συνέχιση του διαλόγου προκειμένου να καταλήξουν σε

Διαβάστε περισσότερα

Ντέλια Βελκουλέσκου: Μα Πολ εσύ ήσουν εκείνος που το πρότεινε αυτό. Είναι πολύ δύσκολο να υπαναχωρήσω τώρα.

Ντέλια Βελκουλέσκου: Μα Πολ εσύ ήσουν εκείνος που το πρότεινε αυτό. Είναι πολύ δύσκολο να υπαναχωρήσω τώρα. Πόλ Τόμσεν: Αυτό που με ανησυχεί είναι ότι θέτουμε μια ημερομηνία για την επιστροφή της αποστολής, ενώ ενδεχομένως δεν θα έχουμε μια συμφωνία στο εσωτερικό της Τρόικας για το πώς θα προχωρήσουμε. Ντέλια

Διαβάστε περισσότερα

Πέμπτη 11/10/2012 Ομιλία του Υπουργού Άμυνας κ. Δημήτρη Ηλιάδη "European Union Military Committee Away Day" Λάρνακα, π.μ.

Πέμπτη 11/10/2012 Ομιλία του Υπουργού Άμυνας κ. Δημήτρη Ηλιάδη European Union Military Committee Away Day Λάρνακα, π.μ. Πέμπτη 11/10/2012 Ομιλία του Υπουργού Άμυνας κ. Δημήτρη Ηλιάδη "European Union Military Committee Away Day" Λάρνακα, 09.00 π.μ. Σας καλωσορίζω στην Κύπρο, και θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου, που μου

Διαβάστε περισσότερα

Μαρτυρία Χαράλαμπου Μπαταριά

Μαρτυρία Χαράλαμπου Μπαταριά 180 ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ ΓΙΩΡΚΑΤΖΗΣ (1955-1959) Μαρτυρία Χαράλαμπου Μπαταριά ΟΝΟΜΑ: Χαράλαµπος Μπαταριάς (Χριστοδούλου) ΗΜΕΡΟΜ. ΓΕΝΝΗΣΗΣ: 25 Φεβρουαρίου 1933 ΗΜΕΡΟΜ. ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΗΝ ΕΟΚΑ: 1955 ΨΕΥ ΩΝΥΜΟ: Μπαταριάς

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΟΣ. ακόμα υπό κατοχή ακόμα διαιρεμένη

ΚΥΠΡΟΣ. ακόμα υπό κατοχή ακόμα διαιρεμένη ΚΥΠΡΟΣ ακόμα υπό κατοχή ακόμα διαιρεμένη 1974-2016 1974-2016 ΚΥΠΡΟΣ ΑΚΟΜΑ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ, ΑΚΟΜΑ ΔΙΑΙΡΕΜΕΝΗ Τον Ιούλιο του 1974 η Τουρκία εισέβαλε στην Κυπριακή Δημοκρατία, παραβιάζοντας τον Καταστατικό Χάρτη

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ Ε.Ο.Κ.Α. (1955 1959) ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΝΗΝΤΑΧΡΟΝΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ (1960 2010) ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ. Λύκειο Βεργίνας

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ Ε.Ο.Κ.Α. (1955 1959) ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΝΗΝΤΑΧΡΟΝΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ (1960 2010) ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ. Λύκειο Βεργίνας Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ Ε.Ο.Κ.Α. ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΝΗΝΤΑΧΡΟΝΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ (1960 2010) ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ Λύκειο Βεργίνας Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ Ε.Ο.Κ.Α. 1955 Έναρξη Αγώνα με αρχηγούς το Μακάριο Γ (πολιτικό τομέα) και

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ (για τους μαθητές Γυμνασίων, ΓΕ.Λ., ΕΠΑ.Λ, ΕΠΑ.Σ, Καλλιτεχνικών, Μουσικών, Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων.)

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ (για τους μαθητές Γυμνασίων, ΓΕ.Λ., ΕΠΑ.Λ, ΕΠΑ.Σ, Καλλιτεχνικών, Μουσικών, Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων.) Ημερομηνία:.. Σχολείο:. Τάξη:. ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ (για τους μαθητές Γυμνασίων, ΓΕ.Λ., ΕΠΑ.Λ, ΕΠΑ.Σ, Καλλιτεχνικών, Μουσικών, Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων.) Πρόλογος Αγαπητέ/ή μαθητή/τρια, Το ερωτηματολόγιο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ. Αγαπητά Μέλη του Συνδέσμου Υπαλλήλων της Λαϊκής Τράπεζας,

ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ. Αγαπητά Μέλη του Συνδέσμου Υπαλλήλων της Λαϊκής Τράπεζας, Αγαπητοί Συνάδελφοι, ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ Αγαπητά Μέλη του Συνδέσμου Υπαλλήλων της Λαϊκής Τράπεζας, Είναι με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση που σας καλωσορίζω στη σημερινή πρώτη εκλογική συνέλευση του Συνδέσμου

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΠΟΔΕΛΤΙΩΣΗ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΠΟΔΕΛΤΙΩΣΗ «Δεν γράφω για να είμαι αγαπητή» Βικτόρια Χίσλοπ: «Τον Ερντογάν τον φοβάμαι. Είναι δικτάτορας!» H Βικτόρια Χίσλοπ Η συγγραφέας Βικτόρια Χίσλοπ, γνωστή για «Το Νησί» που μεταφέρθηκε με μεγάλη επιτυχία στην

Διαβάστε περισσότερα

Εμπιστευτικά βρετανικά πρωθυπουργικά αρχεία: Στο φως της δημοσιότητας το παρασκήνιο των κυπριακών διαπραγματεύσεων του 1985

Εμπιστευτικά βρετανικά πρωθυπουργικά αρχεία: Στο φως της δημοσιότητας το παρασκήνιο των κυπριακών διαπραγματεύσεων του 1985 Εμπιστευτικά βρετανικά πρωθυπουργικά αρχεία: Στο φως της δημοσιότητας το παρασκήνιο των κυπριακών διαπραγματεύσεων του 1985 Η συνάντηση υψηλού επιπέδου των Κυπριανού-Ντενκτάς στη Νέα Υόρκη τον Ιανουάριο

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗ - ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ (Γ Λυκείου)

ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗ - ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ (Γ Λυκείου) ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗ - ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ (Γ Λυκείου) Συνοπτικό Διάγραμμα της Σύγχρονης Ιστορίας της Κύπρου Από την ανεξαρτησία ως το πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή (1960 1974) ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

3 O ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ «Η συμβολή της Κύπρου στη νέα Ευρωπαϊκή Ενεργειακή Στρατηγική»

3 O ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ «Η συμβολή της Κύπρου στη νέα Ευρωπαϊκή Ενεργειακή Στρατηγική» 3 O ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ «Η συμβολή της Κύπρου στη νέα Ευρωπαϊκή Ενεργειακή Στρατηγική» ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ HILTON PARK 28 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014 ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΥΛΛΟΥΡΗ 1 Αγαπητέ κύριε

Διαβάστε περισσότερα

reporter.com.cy Ένας θησαυρός της ΕΟΚΑ, ξεχασμένος σε ένα μπαούλο στο Δουβλίνο (pics) Μιχάλης Πολυδώρου01/04/ :33 Review from 04/04/2017

reporter.com.cy Ένας θησαυρός της ΕΟΚΑ, ξεχασμένος σε ένα μπαούλο στο Δουβλίνο (pics) Μιχάλης Πολυδώρου01/04/ :33 Review from 04/04/2017 Review from 04/04/2017 Articlesize (cm2): 0 Customer: Author: Rubric: Misc Subrubric: reporter.com.cy, από σελίδα Ένας θησαυρός της ΕΟΚΑ, ξεχασμένος σε ένα μπαούλο στο Δουβλίνο (pics) Μιχάλης Πολυδώρου01/04/2017

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΥΠΡΟΥ. (Εξετάσεις σύμφωνα με το άρθρο 5 του περί Δικηγόρων Νόμου) ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΝΟΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΥΠΡΟΥ. (Εξετάσεις σύμφωνα με το άρθρο 5 του περί Δικηγόρων Νόμου) ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΝΟΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΥΠΡΟΥ (Εξετάσεις σύμφωνα με το άρθρο 5 του περί Δικηγόρων Νόμου) Φεβρουάριος 2017 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ Παρακαλώ να απαντηθούν οποιεσδήποτε 2 από τις ερωτήσεις του Μέρους Α δηλαδή από τις

Διαβάστε περισσότερα

Σήμερα, ακούστηκε η φωνή του Έλληνα, η φωνή της Ελληνίδας.

Σήμερα, ακούστηκε η φωνή του Έλληνα, η φωνή της Ελληνίδας. ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ Σήμερα, ακούστηκε η φωνή του Έλληνα, η φωνή της Ελληνίδας. Φωνή δυνατή. Φωνή

Διαβάστε περισσότερα

Στις 11 Σεπτεμβρίου άναυδη η παγκόσμια κοινή γνώμη παρακολουθούσε την πλανητική υπερδύναμη να πληγώνεται ανεπανόρθωτα με χιλιάδες νεκρούς.

Στις 11 Σεπτεμβρίου άναυδη η παγκόσμια κοινή γνώμη παρακολουθούσε την πλανητική υπερδύναμη να πληγώνεται ανεπανόρθωτα με χιλιάδες νεκρούς. Στις 11 Σεπτεμβρίου άναυδη η παγκόσμια κοινή γνώμη παρακολουθούσε την πλανητική υπερδύναμη να πληγώνεται ανεπανόρθωτα με χιλιάδες νεκρούς. Στις 11 Σεπτεμβρίου άναυδη η παγκόσμια κοινή γνώμη παρακολουθούσε

Διαβάστε περισσότερα

ECONOMIST CONFERENCES ΟΜΙΛΙΑ

ECONOMIST CONFERENCES ΟΜΙΛΙΑ ECONOMIST CONFERENCES ΟΜΙΛΙΑ ΚΩΣΤΗ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ MP SECTOR HEAD OF DEVELOPMENT & COMPETITION, NEW DEMOCRACY PARTY Investment Energy Summit Greece, Cyprus, Israel Re-designing the European energy map ΠΕΜΠΤΗ

Διαβάστε περισσότερα

1. Γράφουμε το όνομα της Κύπρου και του Ηνωμένου Βασιλείου στη θέση τους στον χάρτη.

1. Γράφουμε το όνομα της Κύπρου και του Ηνωμένου Βασιλείου στη θέση τους στον χάρτη. Ο Αντρέας είναι δέκα χρόνων, κάτοικος Λονδίνου στο Ηνωμένο Βασίλειο και προγραμματίζει να έρθει στην Κύπρο με τους γονείς του για να περάσει τις καλοκαιρινές του διακοπές. Μελετά διάφορες πληροφορίες για

Διαβάστε περισσότερα

Οι ήρωες της Περιστερώνας. Τιμή σ εκείνους όπου στην ζωή των ώρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες. Κ.Π. Καβάφης

Οι ήρωες της Περιστερώνας. Τιμή σ εκείνους όπου στην ζωή των ώρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες. Κ.Π. Καβάφης Οι ήρωες της Περιστερώνας Τιμή σ εκείνους όπου στην ζωή των ώρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες. Κ.Π. Καβάφης Ανδρέας Παπατρύφωνος Αγνοούμενος Ο Ανδρέας Παπατρύφωνος γεννήθηκε στην Περιστερώνα το 1944. Τελειώνοντας

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ

ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ - Α,α,α,α,α,α,α! ούρλιαξε η Νεφέλη - Τρομερό! συμπλήρωσε η Καλλιόπη - Ω, Θεέ μου! αναφώνησα εγώ - Απίστευτα τέλειο! είπε η Ειρήνη και όλες την κοιτάξαμε λες και είπε

Διαβάστε περισσότερα

Σπίτι μας είναι η γη

Σπίτι μας είναι η γη Σπίτι μας είναι η γη 1.α. Ο αρχηγός των Ινδιάνων λέει ότι η φύση είναι το σπίτι τους. Τι εννοεί; β. Πώς βλέπει ο λευκός τη φύση, σύμφωνα με τον Ινδιάνο; α. Η πρόταση αυτής της αγοραπωλησίας ήταν εντελώς

Διαβάστε περισσότερα

Πανελλαδική πολιτική Πανελλαδική έρευνα γνώμης ΠΕΙΡΑΙΑΣ Ιανου Ιαν άριος 200 ουάριος 2008 Έρευνα 7-10/1

Πανελλαδική πολιτική Πανελλαδική έρευνα γνώμης ΠΕΙΡΑΙΑΣ Ιανου Ιαν άριος 200 ουάριος 2008 Έρευνα 7-10/1 Πανελλαδική πολιτική έρευνα γνώμης ΠΕΙΡΑΙΑΣ Ιανουάριος 2008 1 Ανάθεση : Εφημερίδα ΤΟ ΠΑΡΟΝ. Ταυτότητα της έρευνας Περίοδος έρευνας: Η έρευνα διεξήχθη από 7 έως και 10 Ιανουαρίου 2008. Τύπος έρευνας: Tηλεφωνική

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΤΑΞΕΩΝ

ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΤΑΞΕΩΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΤΑΞΕΩΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ είναι η γνώμη που αναπτύσσεται με σύνδεσμο συγκεκριμένα γνωρίσματα όπως : εθνικά, πολιτιστικά, θρησκευτικά κ.ά. προκειμένου να δημιουργεί μια ομάδα ως ανώτερη

Διαβάστε περισσότερα

4ο ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ. «ΕΝΕΡΓΕΙΑ: Ώρα για αποφάσεις» ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ HILTON PARK 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015

4ο ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ. «ΕΝΕΡΓΕΙΑ: Ώρα για αποφάσεις» ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ HILTON PARK 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015 4ο ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ «ΕΝΕΡΓΕΙΑ: Ώρα για αποφάσεις» ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ HILTON PARK 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015 ΟΜΙΛΙΑ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ κ. Μάριου Καράντωνα 1 Έντιμε κύριε υπουργέ, Έντιμε κύριε πρόεδρε

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΟΣ. ακόμα υπό κατοχή ακόμα διαιρεμένη 1974-2014

ΚΥΠΡΟΣ. ακόμα υπό κατοχή ακόμα διαιρεμένη 1974-2014 ΚΥΠΡΟΣ ακόμα υπό κατοχή ακόμα διαιρεμένη 1974-2014 ΦΩΤΟ: Κάτια Χριστοδούλου 1974-2014 ΚΥΠΡΟΣ ΑΚΟΜΑ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ, ΑΚΟΜΑ ΔΙΑΙΡΕΜΕΝΗ Τα αποτελέσματα της στρατιωτικής εισβολής της Τουρκίας στην Κύπρο το 1974

Διαβάστε περισσότερα

Λήστευαν το δημόσιο χρήμα - Το Α' Μέρος με τους αποκαλυπτικούς διαλόγους Άκη Σμπώκου

Λήστευαν το δημόσιο χρήμα - Το Α' Μέρος με τους αποκαλυπτικούς διαλόγους Άκη Σμπώκου Λήστευαν το δημόσιο χρήμα - Το Α' Μέρος με τους αποκαλυπτικούς διαλόγους Άκη Σμπώκου - Έλα - πέρασες μια φορά ε; Σε είδα σε μια στιγμή αλλά δεν ήμουν βέβαιος, δεν με είδες; - πέρασα με το αμάξι και έκανα

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΣΜΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ. Κύριοι συνάδελφοι του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου

ΚΟΣΜΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ. Κύριοι συνάδελφοι του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου ΚΟΣΜΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ Κύριε Δήμαρχε, Κύριοι επίσημοι, Πανοσιολογιότατε, Κύριοι συνάδελφοι του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου της Κατεχόμενης Κυθρέας,

Διαβάστε περισσότερα

«Δεν δίνουμε λευκή επιταγή ούτε κάνουμε εκπτώσεις στην Τουρκία»

«Δεν δίνουμε λευκή επιταγή ούτε κάνουμε εκπτώσεις στην Τουρκία» Συνέντευξη στον ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 30/11/2008 «Δεν δίνουμε λευκή επιταγή ούτε κάνουμε εκπτώσεις στην Τουρκία» Συνέντευξη στον Κώστα Βενιζέλο Η υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος, Ντόρα Μπακογιάννη,

Διαβάστε περισσότερα

(συνέντευξη: ραδιοφωνικός σταθμός Αθήνα, 9.84, ο σφυγμός της μέρας, 06/02/08)

(συνέντευξη: ραδιοφωνικός σταθμός Αθήνα, 9.84, ο σφυγμός της μέρας, 06/02/08) (συνέντευξη: ραδιοφωνικός σταθμός Αθήνα, 9.84, ο σφυγμός της μέρας, 06/02/08) Φ.Κ.: ας επιστρέψουμε τώρα στο μεγάλο θέμα της ημέρας σε παγκόσμια κλίμακα, της Αμερικάνικές προκριματικές εκλογές. Πήραμε

Διαβάστε περισσότερα

Διαιρεμένη Κύπρος: Αντιμετωπίζοντας μια ατελή πραγματικότητα

Διαιρεμένη Κύπρος: Αντιμετωπίζοντας μια ατελή πραγματικότητα This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies. Review our legal notice and privacy policy for more details. Διαιρεμένη Κύπρος: Αντιμετωπίζοντας μια ατελή

Διαβάστε περισσότερα

Η Ελλάδα από το 1914 ως το 1924

Η Ελλάδα από το 1914 ως το 1924 Γ. ΕΡΓΑΣΙΕΣ - ΑΣΚΗΣΕΙΣ (ενδεικτικά παραδείγµατα) Η Ελλάδα από το 1914 ως το 1924 Με βάση τα στοιχεία που παρέχει το κεφάλαιο ΚΒ του σχολικού σας βιβλίου (σσ. 73-119) να συντάξετε έναν χρονολογικό πίνακα

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΚΟΑ και ο κυπριακός αθλητισμός μόνο μπροστά μπορεί να πάει δηλώνει σε συνέντευξη στο ΚΥΠΕ η νέα ΓΔ του ΚΟΑ

Ο ΚΟΑ και ο κυπριακός αθλητισμός μόνο μπροστά μπορεί να πάει δηλώνει σε συνέντευξη στο ΚΥΠΕ η νέα ΓΔ του ΚΟΑ Ο ΚΟΑ και ο κυπριακός αθλητισμός μόνο μπροστά μπορεί να πάει δηλώνει σε συνέντευξη στο ΚΥΠΕ η νέα ΓΔ του ΚΟΑ Στις τρεις προϋποθέσεις για να μεταφερθεί η έκδοση της κάρτας φιλάθλου στα σωματεία, αναφέρεται

Διαβάστε περισσότερα

Πρακτικά 32 ης Συνεδρίας του Δημοτικού Συμβουλίου Γερίου που έγινε στα γραφεία του Δήμου την Τρίτη από τις 7:00 μμ μέχρι τις 10:00μμ.

Πρακτικά 32 ης Συνεδρίας του Δημοτικού Συμβουλίου Γερίου που έγινε στα γραφεία του Δήμου την Τρίτη από τις 7:00 μμ μέχρι τις 10:00μμ. Πρακτικά 32 ης Συνεδρίας του Δημοτικού Συμβουλίου Γερίου που έγινε στα γραφεία του Δήμου την Τρίτη 5.2.2013 από τις 7:00 μμ μέχρι τις 10:00μμ. Αρ. Συνεδρίας 4/2013 Παρόντες: κ. Αργύρης Αργυρού - Δήμαρχος

Διαβάστε περισσότερα

Κριτικη της Maria Kleanthous Kouzapa για το βιβλίο : " ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙ " του Γιώργου Παπαδόπουλου-Κυπραίου

Κριτικη της Maria Kleanthous Kouzapa για το βιβλίο :  ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙ  του Γιώργου Παπαδόπουλου-Κυπραίου Ημερομηνία 13/07/2015 Μέσο Συντάκτης Link http://vivliopareas.blogspot.gr/ Μαρία Κλεάνθους Κουζάπα http://vivliopareas.blogspot.gr/2015/07/maria-kleanthous-kouzapa_40.html Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2015 Κριτικη

Διαβάστε περισσότερα

... Η επιχείρηση, είσαι εσύ

... Η επιχείρηση, είσαι εσύ Issue 4 LALEVA HRISTINA Manager PETROVA ZHANETA... Η επιχείρηση, είσαι εσύ Είμαι από την Βουλγαρία και έγινα Manager με 150cc σε 4 μήνες χάρη στη νέα και ακόμα πιο γενναιόδωρη πολιτική της Forever. Δεν

Διαβάστε περισσότερα

Πέννυ Εμμανουήλ Κυβερνήτης Θ117Α

Πέννυ Εμμανουήλ Κυβερνήτης Θ117Α Αθήνα 31-7-2012 Αρ. πρωτ. 12 Προς την Επιτροπή Ανταλλαγών Νέων Αγαπητέ Πρόεδρε Τάσο Γρηγορίου, Με την Παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την εγκάρδια φιλοξενία των 4 παιδιών του Θέματός μας

Διαβάστε περισσότερα

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΦΥΛΛΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΕΣΥ ΠΟΙΟΣ/-Α ΘΑ ΗΣΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛ;

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΦΥΛΛΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΕΣΥ ΠΟΙΟΣ/-Α ΘΑ ΗΣΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛ; ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΦΥΛΛΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΕΣΥ ΠΟΙΟΣ/-Α ΘΑ ΗΣΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛ; Επιλογή υλικού: Έλενα Σκαρπίδου, Πολύχρωμο Σχολείο (2018) ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 80 λεπτά ΥΛΙΚΑ: Καρτέλες ρόλων (Βλέπε πιο

Διαβάστε περισσότερα

Να δώσετε το περιεχόµενο των παρακάτω όρων: α. Οργανικός νόµος 1900 β. Συνθήκη φιλίας και συνεργασίας γ. «Ηνωµένη αντιπολίτευσις»

Να δώσετε το περιεχόµενο των παρακάτω όρων: α. Οργανικός νόµος 1900 β. Συνθήκη φιλίας και συνεργασίας γ. «Ηνωµένη αντιπολίτευσις» Να δώσετε το περιεχόµενο των παρακάτω όρων: α. Οργανικός νόµος 1900 β. Συνθήκη φιλίας και συνεργασίας γ. «Ηνωµένη αντιπολίτευσις» Β. Να αντιστοιχίσετε τα γράµµατα της στήλης Α µε αυτά της στήλης 1.Επανάσταση

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΙΜΕΝΑ: 1. Βοηθώντας τους εφήβους να μειώσουν τη ριψοκίνδυνη συμπεριφορά

ΚΕΙΜΕΝΑ: 1. Βοηθώντας τους εφήβους να μειώσουν τη ριψοκίνδυνη συμπεριφορά ΚΕΙΜΕΝΑ: 1. Βοηθώντας τους εφήβους να μειώσουν τη ριψοκίνδυνη συμπεριφορά Jane E. Brody, The New York Times, 15/ 02/ 2008* Τον περασμένο Ιανουάριο σε μία πόλη του New Jersey των Η.Π.Α., ένα αυτοκίνητο

Διαβάστε περισσότερα

Η Οργάνωσή µας συνέχισε και φέτος το θεσµό της διοργάνωσης παιδικών

Η Οργάνωσή µας συνέχισε και φέτος το θεσµό της διοργάνωσης παιδικών π π ø π 2 03-10-07 23:22 Page 1 π π øσ π À π ª π π Η Οργάνωσή µας συνέχισε και φέτος το θεσµό της διοργάνωσης παιδικών Κατασκηνώσεων στην Κύπρο για τα παιδιά των συναδέλφων. Η κατασκήνωση από φέτος αναβαθµίστηκε

Διαβάστε περισσότερα

9317/17 ΚΑΛ/ακι/ΜΙΠ 1 D 2A

9317/17 ΚΑΛ/ακι/ΜΙΠ 1 D 2A Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 19 Μαΐου 2017 (OR. en) Διοργανικός φάκελος: 2016/0190 (CNS) 9317/17 JUSTCIV 113 ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Αποδέκτης: Προεδρία αριθ. προηγ. εγγρ.: WK 5263/17 Αριθ.

Διαβάστε περισσότερα

Αποτελέσματα έρευνας πολιτικών απόψεων. Σεπτέμβριος 2017

Αποτελέσματα έρευνας πολιτικών απόψεων. Σεπτέμβριος 2017 Αποτελέσματα έρευνας πολιτικών απόψεων Σεπτέμβριος 2017 2 Πίνακας περιεχομένων Μεθοδολογία 3 Ικανοποίηση από χειρισμούς Προέδρου 4 Εικόνα πολιτικών προσώπων/ προσωπικοτήτων 6 Υποψήφιοι πρόεδροι 7 Αρχηγοί

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΙΣΣΟΝΕΡΓΑΣ

ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΙΣΣΟΝΕΡΓΑΣ Πρακτικά Έκτακτης Συνεδρίας Κοινοτικού Συμβουλίου Κισσόνεργας, που έγινε την Δευτέρα, 17 Νοεμβρίου 2014, στις 7:00μμ. στα γραφεία του Συμβουλίου. Παρόντες 1. κ. Γιώργος Στυλιανού Κοινοτάρχης / Πρόεδρος

Διαβάστε περισσότερα

«Κλείδωσε» η Συμφωνία Συνεργασίας Υπ. Υγείας-ΠΚ με την έναρξη του Προγράμματος Κλινικής Εκπαίδευσης

«Κλείδωσε» η Συμφωνία Συνεργασίας Υπ. Υγείας-ΠΚ με την έναρξη του Προγράμματος Κλινικής Εκπαίδευσης ygeianews 2016-10-10 16:51:50 «Κλείδωσε» η Συμφωνία Συνεργασίας Υπ. Υγείας-ΠΚ με την έναρξη του Προγράμματος Κλινικής Εκπαίδευσης Υπ. Υγείας: Θέλω να ζητήσω συγνώμη γιατί εκ της αδράνειας της Πολιτείας

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ Π.Ο.Ε. Ο.Τ.Α. ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε. Ο.Τ.Α. ΚΑΙ ΤΗΣ Π.Ο.Π. Ο.Τ.Α. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2007 Π.Ο.Ε. Ο.Τ.Α. ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ Θ. ΜΠΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Π.Ο.Ε.

Διαβάστε περισσότερα

Σύστημα Προώθησης Θετική Συμπεριφοράς: Η Στρατηγική «Ελέγχω και Αποχωρώ» στη δευτερογενή πρόληψη

Σύστημα Προώθησης Θετική Συμπεριφοράς: Η Στρατηγική «Ελέγχω και Αποχωρώ» στη δευτερογενή πρόληψη Σύστημα Προώθησης Θετική Συμπεριφοράς: Η Στρατηγική «Ελέγχω και Αποχωρώ» στη δευτερογενή πρόληψη Η στρατηγική Ελέγχω και Αποχωρώ επικεντρώνεται στην ανάπτυξη αυτοελέγχου σε μαθητές με δυσκολίες συμπεριφοράς.

Διαβάστε περισσότερα

Τόμσεν Διάλογοι ή Περιμένοντας το Γεγονός

Τόμσεν Διάλογοι ή Περιμένοντας το Γεγονός Τόμσεν Διάλογοι ή Περιμένοντας το Γεγονός Η διαρροή του WikiLeaks με τους διαλόγους Τόμσεν-Βελκουλέσκου-Πέτροβα δεν ήρθε να προσθέσει κάτι αναπάντεχο ή εξαιρετικό για κάποιον που στοιχειωδώς αλλά τακτικά

Διαβάστε περισσότερα

Με ρυθμό χελώνας και μετά από πιέσεις πληρωνόμαστε με απαράδεκτη καθυστέρηση. Για ακόμη μια φορά θέλω να δηλώσω πως οι αντοχές μας εξαντλήθηκαν.

Με ρυθμό χελώνας και μετά από πιέσεις πληρωνόμαστε με απαράδεκτη καθυστέρηση. Για ακόμη μια φορά θέλω να δηλώσω πως οι αντοχές μας εξαντλήθηκαν. Λίγο πριν την αλλαγή σκυτάλης στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας και λίγο μετά από άλλη μια δραματική επίσκεψη της τροίκας στη χώρα μας όπου αναδείχθηκε το δυσθεώρητο έλλειμμα του ΕΟΠΥΥ, ο αντιπρόεδρος

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Ε. Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Ε. Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Ε Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017 ΘΕΜΑΤΑ Α. ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 1. Άδεια απουσίας του Βουλευτή κ. Μ. Γεωργιάδη, σελ. 316 2. Επί διαδικαστικού θέµατος, σελ. 316 Β. ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Εγκεμέν Μπαγίς: Εφικτή η επαναλειτουργία της Χάλκης

Εγκεμέν Μπαγίς: Εφικτή η επαναλειτουργία της Χάλκης 09/02/2019 Εγκεμέν Μπαγίς: Εφικτή η επαναλειτουργία της Χάλκης / Επικαιρότητα «Καλή επίσκεψη που έχει τη δυνατότητα να εξελιχθεί σε ένα πολύ επιτυχημένο «success story» και για τις δύο πλευρές» χαρακτηρίζει

Διαβάστε περισσότερα

Η Τεχνική Εκπαίδευση έχει και παρόν, έχει και μέλλον σε πείσμα των καιρών και των ανθρώπων

Η Τεχνική Εκπαίδευση έχει και παρόν, έχει και μέλλον σε πείσμα των καιρών και των ανθρώπων 2 ο Επαρχιακό Συνέδριο Τεχνικών Σχολών Λεμεσού με θέμα: Τεχνική και Επαγγελματική Εκπαίδευση: Παρελθόν, παρόν και μέλλον Τετάρτη 20 Απριλίου 2016 Στο δικό μου χαιρετισμό, ως τέως Διευθυντής ΜΤΕΕ, μου ζητήθηκε

Διαβάστε περισσότερα

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Παπαντωνίου, τον Πρόεδρο του Κέντρου Ερευνών Προοδευτικής Πολιτικής για την πρόσκληση την οποία μου απηύθυνε να έρθω

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Παπαντωνίου, τον Πρόεδρο του Κέντρου Ερευνών Προοδευτικής Πολιτικής για την πρόσκληση την οποία μου απηύθυνε να έρθω Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Παπαντωνίου, τον Πρόεδρο του Κέντρου Ερευνών Προοδευτικής Πολιτικής για την πρόσκληση την οποία μου απηύθυνε να έρθω στο σημερινό Συνέδριο. Να ευχαριστήσω τους πρέσβεις της

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ

ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ Preventing Honour Related Violence by education and dialogue through Immigrant NGOs ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ Μελέτη περίπτωσης Φόνος για λόγους τιμής ΟΝΟΜΑ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ: Τhe Angelou Centre ΧΩΡΑ: Ηνωμένο Βασίλειο

Διαβάστε περισσότερα

Η Αγγλία και οι αποικίες της στην Αμερική.

Η Αγγλία και οι αποικίες της στην Αμερική. Η Αγγλία και οι αποικίες της στην Αμερική. Κατά το 18 ο αιώνα η Αγγλία κατείχε δεκατρείς αποικίες στην Αμερική. Οι αποικίες αυτές παρουσίαζαν σημαντικές διαφορές που οφείλονταν: - Στη διαφορετική προέλευση

Διαβάστε περισσότερα

- Παρατηρώντας τις φωτογραφίες μπορείτε να περιγράψετε τις σκέψεις και τα συναισθήματα των ανθρώπων που έζησαν την καταστροφή;

- Παρατηρώντας τις φωτογραφίες μπορείτε να περιγράψετε τις σκέψεις και τα συναισθήματα των ανθρώπων που έζησαν την καταστροφή; - Οι άνθρωποι, που ζούσαν στις κατακτημένες περιοχές, τι να απέγιναν άραγε; - Αυτοί, παιδιά μου, έζησαν ένα δράμα. - Ο φίλος μου ο Γρηγόρης μου έχει πει ότι η οικογένεια του παππού του έφυγε αμέσως για

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ γα μέλη Προσωπικών Δικτύων

ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ γα μέλη Προσωπικών Δικτύων ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ γα μέλη Προσωπικών Δικτύων Αγαπητά μέλη του BITSE, Όλοι μας έχουμε άτυπα προσωπικά δίκτυα στη ζωή μας. Έχουμε ανθρώπους στους οποίους βασιζόμαστε, εμπιστευόμαστε, καθώς και ανθρώπους

Διαβάστε περισσότερα

Victoria Hislop: H συγγραφέας των bestseller

Victoria Hislop: H συγγραφέας των bestseller Ημερομηνία 9/5/2016 Μέσο Συντάκτης Link http://mag.sigmalive.com/ Αγγελος Γεραιουδάκης http://mag.sigmalive.com/article/7339/victoria-hislop-h-syggrafeas-ton-bestseller GOOD LIFE09.05.2016 Victoria Hislop:

Διαβάστε περισσότερα

Διάλογος 5: Συνομιλία προσωπική ιστορία

Διάλογος 5: Συνομιλία προσωπική ιστορία Ενότητα 6 - Σελίδα 1 Διάλογος 1: Οργάνωση μίας τοπικής επίσκεψης Διάλογος 2: Άσκηση με τις καρέκλες Διάλογος 3: Καλλιτεχνικές δραστηριότητες κατασκευή καρτών Διάλογος 4: Βόλτα με συνοδεία Διάλογος 5: Συνομιλία

Διαβάστε περισσότερα

Το «μήνυμα» Τσίπρα Οικουμενικού Πατριάρχη για επαναλειτουργία της Χάλκης (βίντεο)

Το «μήνυμα» Τσίπρα Οικουμενικού Πατριάρχη για επαναλειτουργία της Χάλκης (βίντεο) 06/02/2019 Το «μήνυμα» Τσίπρα Οικουμενικού Πατριάρχη για επαναλειτουργία της Χάλκης (βίντεο) Πατριαρχεία / Οικουμενικό Πατριαρχείο «Σας υποδεχόμαστε με χαρά και αγαλλίαση στον ιστορικό αυτό χώρο και σας

Διαβάστε περισσότερα

Ιστορίες παιδιών που μετακινούνται

Ιστορίες παιδιών που μετακινούνται Ιστορίες παιδιών που μετακινούνται Ενδεικτικές ιστορίες παιδιών προσφύγων, βασισμένες σε πραγματικά περιστατικά που τέθηκαν υπόψη του Συνηγόρου στο πλαίσιο του μηχανισμού παρακολούθησης των παιδιών που

Διαβάστε περισσότερα

Φίλες και φίλοι, Αγαπημένε μου Γιαννάκη Μάτση,

Φίλες και φίλοι, Αγαπημένε μου Γιαννάκη Μάτση, Χαιρετισμός Προέδρου της Δημοκρατίας κατά την παρουσίαση του βιβλίου της Δόξας Κωμοδρόμου «Κυριάκος Μάτσης Η φυσιογνωμία ενός στοχαστή που τάχθηκε στον αγώνα της ΕΟΚΑ 16 Νοεμβρίου 2017 Φίλες και φίλοι,

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2016 Ο

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2016 Ο Πρώτα οι Πολίτες ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2016 Ο Πρώτος Λόγος στους Πολίτες Δήμος Αγλαντζιάς...Πρώτα η Αγλαντζιά Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι - ΔΗΜΟΣ ΑΓΛΑΝΤΖΙΑΣ 1. Αβάνης Σάββας Γεννήθηκε στο Προδρόμι της Επαρχίας

Διαβάστε περισσότερα

Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Νομού Μαγνησίας. Θέμα: «Καταλήψεις Κλήσεις από την Αστυνομία»

Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Νομού Μαγνησίας. Θέμα: «Καταλήψεις Κλήσεις από την Αστυνομία» Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Νομού Μαγνησίας Αντωνοπούλου 66 Βόλος, T.K. 382 21 Τηλέφωνα: 24210)20483 (Κάθε Δευτέρα 19:00-21:00) 6936)584278 Fax: 24210)20483 e-mail: elme.mag@gmail.com Τετάρτη, 23

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Εμπιστευτικότητας Σπουδαστών (Επικοινωνία με 3 ους )

Πολιτική Εμπιστευτικότητας Σπουδαστών (Επικοινωνία με 3 ους ) Πολιτική Εμπιστευτικότητας Σπουδαστών (Επικοινωνία με 3 ους ) Όλοι οι φοιτητές έχουν δικαίωμα στο απόρρητο των πληροφοριών.το προσωπικό της Bloomsbury International δεν θα περάσει προσωπικές πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΥΠΡΟΥ. (Εξετάσεις σύμφωνα με το άρθρο 5 του περί Δικηγόρων Νόμου)

ΝΟΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΥΠΡΟΥ. (Εξετάσεις σύμφωνα με το άρθρο 5 του περί Δικηγόρων Νόμου) ΝΟΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΥΠΡΟΥ (Εξετάσεις σύμφωνα με το άρθρο 5 του περί Δικηγόρων Νόμου) Οκτώβριος 2011 ΟΝΟΜΑ ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Ο ΠΕΡΙ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΝΟΜΟΣ/ Ο ΠΕΡΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΑΔΟΧΗΣ ΝΟΜΟΣ ΜΕΡΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Έγγραφο δικαιωμάτων. Τα δικαιώματά σας:

Έγγραφο δικαιωμάτων. Τα δικαιώματά σας: Έγγραφο δικαιωμάτων Το φυλλάδιο αυτό σας παρέχει σημαντικές πληροφορίες όσον αφορά τα δικαιώματά σας όταν βρίσκεστε στο αστυνομικό τμήμα. Με τον όρο δικαιώματα εννοούμε σημαντικές ελευθερίες και δυνατότητες

Διαβάστε περισσότερα

Η Μόνα, η μικρή χελώνα, μετακόμισε σε ένα καινούριο σπίτι κοντά στη λίμνη του μεγάλου δάσους.

Η Μόνα, η μικρή χελώνα, μετακόμισε σε ένα καινούριο σπίτι κοντά στη λίμνη του μεγάλου δάσους. Η Μόνα, η μικρή χελώνα, μετακόμισε σε ένα καινούριο σπίτι κοντά στη λίμνη του μεγάλου δάσους. Κάθεται στο παράθυρο του δωματίου της και σκέφτεται, στεναχωρημένη τους παλιούς της φίλους και συμμαθητές.

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ MAIN OPPOSITION LEADER, PRESIDENT OF NEW DEMOCRACY PARTY

ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ MAIN OPPOSITION LEADER, PRESIDENT OF NEW DEMOCRACY PARTY THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ MAIN OPPOSITION LEADER, PRESIDENT OF NEW DEMOCRACY PARTY AT THE WORLD IN 2017 GALA DINNER ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017 1 THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 16 IOYΛΙΟΥ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ Ο ΤΟΜΟΣ Α ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΚΑΙ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 16 IOYΛΙΟΥ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ Ο ΤΟΜΟΣ Α ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΚΑΙ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 16 IOYΛΙΟΥ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ Ο ΤΟΜΟΣ Α ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΚΑΙ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΚΑΙ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ Πραξικόπημα και Τουρκική Εισβολή Πεσόντες, Αγνοούμενοι και Θύματα Αιχμαλωσία

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 30 Μαρτίου 2016 ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ

ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 30 Μαρτίου 2016 ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 30 Μαρτίου 2016 ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ Αγαπητοί Συνάδελφοι, Αγαπητά Μέλη του Συνδέσμου Υπαλλήλων της Λαϊκής Τράπεζας, Είναι με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση που σας καλωσορίζω

Διαβάστε περισσότερα

Α. Κείμενο: Μαρούλα Κλιάφα, Ο δρόμος για τον Παράδεισο είναι μακρύς. 1 Δεκεμβρίου. Αγαπημένη μου φίλη Ελένη,

Α. Κείμενο: Μαρούλα Κλιάφα, Ο δρόμος για τον Παράδεισο είναι μακρύς. 1 Δεκεμβρίου. Αγαπημένη μου φίλη Ελένη, Α. Κείμενο: Μαρούλα Κλιάφα, Ο δρόμος για τον Παράδεισο είναι μακρύς 1 Δεκεμβρίου Αγαπημένη μου φίλη Ελένη, Έλαβα το γράμμα σου και χάρηκα πολύ, γιατί φοβόμουνα πως με την αλλαγή της διεύθυνσης μπορούσε

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ. Η χαρά της αγάπης

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ. Η χαρά της αγάπης ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ Η χαρά της αγάπης Καρδιά που φιλοξενεί όλους Ο Αβραάμ και η Σάρρα Μια μέρα, ο Αβραάμ καθόταν μπροστά στη σκηνή του κάτω από μια βελανιδιά. Ήταν μεσημέρι κι έκανε πολλή ζέστη. Τρεις άγνωστοι

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΙΑΤΑΓΗ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΟΣ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΙΑΤΑΓΗ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΟΣ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΙΑΤΑΓΗ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΟΣ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, Στρατεύσιμο και Πολιτικό Προσωπικό της Τακτικής Αεροπορίας, Σε εκτέλεση σχετικής απόφασης του ΚΥΣΕΑ αναλαμβάνω σήμερα

Διαβάστε περισσότερα

Τοπαλίδης Ιπποκράτης, 13 ετών

Τοπαλίδης Ιπποκράτης, 13 ετών Τοπαλίδης Ιπποκράτης, 13 ετών Το μυστήριο του πασχαλινού λαγού Του Κώστα Στοφόρου «Να βγούμε;» «Όχι ακόμα», είπε ο μπαμπάς. «Δεν θα έχει έρθει. Είναι πολύ νωρίς. Κάτσε να ξυπνήσει κι ο Δημήτρης». «Ο Δημήτρης

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΩΤΟΓΗΡΟΥ Πρωτοδίκου Διοικητικών Δικαστηρίων ΟΜΙΛΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΩΤΟΓΗΡΟΥ Πρωτοδίκου Διοικητικών Δικαστηρίων ΟΜΙΛΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΩΤΟΓΗΡΟΥ Πρωτοδίκου Διοικητικών Δικαστηρίων ΟΜΙΛΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010 Έμπλεη ευγνωμοσύνης, με βαθιά

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΟΙΧΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ. Διάλεξη 8 η. Κυριάκος Κυριαζόπουλος, Επίκουρος Καθηγητής Τμήμα Νομικής ΑΠΘ

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΟΙΧΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ. Διάλεξη 8 η. Κυριάκος Κυριαζόπουλος, Επίκουρος Καθηγητής Τμήμα Νομικής ΑΠΘ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΟΙΧΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ Διάλεξη 8 η Κυριάκος Κυριαζόπουλος, Επίκουρος Καθηγητής ΑΠΘ Άδειες Χρήσης Το παρόν εκπαιδευτικό υλικό υπόκειται σε άδειες χρήσης Creative

Διαβάστε περισσότερα

Σάλος με τις αποκαλύψεις του Wikileaks για ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ - ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!!

Σάλος με τις αποκαλύψεις του Wikileaks για ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ - ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!! Τρίτη, 28 Δεκεμβρίου 2010 Σάλος με τις αποκαλύψεις του Wikileaks για ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ - ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!! Εκρηκτικές είναι οι αποκαλύψεις της ομάδας των ερευνητών... ανάμεσα στους οποίους και μέλη της ομάδας του

Διαβάστε περισσότερα

Ένα βιβλίο για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη που διαβάζεται με ενδιαφέρον αλλά μοιάζει με χαμένη ευκαιρία

Ένα βιβλίο για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη που διαβάζεται με ενδιαφέρον αλλά μοιάζει με χαμένη ευκαιρία ΤΕΧΝΕΣ/ΒΙΒΛΙΟ Ένα βιβλίο για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη που διαβάζεται με ενδιαφέρον αλλά μοιάζει με χαμένη ευκαιρία Ο γνωστός δημοσιογράφος Αλέξης Παπαχελάς πραγματοποίησε μια σειρά από συνεντεύξεις-προσωπικές

Διαβάστε περισσότερα

08/05/17 Οικονομικά - Εταιρικά Νέα -- Τόμσεν στον Σόιμπλε: Θέλουμε πραγματική δέσμευση για το ελληνικό χρέος Απάντηση στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για το ελληνικό χρέος έδωσε ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος

Διαβάστε περισσότερα

DPG DIGITAL MEDIA ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ

DPG DIGITAL MEDIA ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ DPG DIGITAL MEDIA ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ 1. ΔΗΛΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ 1.1 Η DPG DIGITAL MEDIA δεσμεύεται να ασκεί τις δραστηριότητές της σύμφωνα με

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ. Διακήρυξη των Αθηνών της 1ης Συνόδου των Μεσογειακών Χωρών της ΕΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ. Διακήρυξη των Αθηνών της 1ης Συνόδου των Μεσογειακών Χωρών της ΕΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα, 9/9/2016 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Διακήρυξη των Αθηνών της 1ης Συνόδου των Μεσογειακών Χωρών της ΕΕ Εμείς, οι Αρχηγοί Κρατών και Κυβερνήσεων

Διαβάστε περισσότερα

Ερωτηματολόγιο. Ονοματεπώνυμο : Ημερομηνία :

Ερωτηματολόγιο. Ονοματεπώνυμο : Ημερομηνία : Ερωτηματολόγιο Ονοματεπώνυμο : Ημερομηνία : Με αυτό το ερωτηματολόγιo θα ήθελα να διαμορφώσω εικόνα για το προσωπικό ιστορικό και τη γλωσσική χρήση των Ελλήνων μεταναστών στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αποτελείται

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΩΣΗ ΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΕΝΩΣΗ ΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΩΣΗ ΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Η συμμετοχή μας στην ΣΕ ΙΠ, η πραγματική αλήθεια Επειδή το τελευταίο διάστημα έχουν δει το φως πολλά σε ότι αφορά την συμμετοχή της Ε ΙΠΠΑΚ στην ΣΕ ΙΠ, με αφορμή

Διαβάστε περισσότερα

Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση διοργανώνουμε τη σημερινή εκδήλωση, για να τιμήσουμε τα 100 χρόνια ζωής της Αεροπορίας Στρατού.

Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση διοργανώνουμε τη σημερινή εκδήλωση, για να τιμήσουμε τα 100 χρόνια ζωής της Αεροπορίας Στρατού. Κυρίες και Κύριοι, Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση διοργανώνουμε τη σημερινή εκδήλωση, για να τιμήσουμε τα 100 χρόνια ζωής της Αεροπορίας Στρατού. Όταν το 1912 δειλά συγκροτείτο ο πρώτος αεροπορικός στόλος

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγγελέας: Δευτέρα 03/10/2011, η ημέρα της δολοφονίας της Souzan Anders. Παρατηρήσατε κάτι περίεργο στην συμπεριφορά του κατηγορούμενου;

Εισαγγελέας: Δευτέρα 03/10/2011, η ημέρα της δολοφονίας της Souzan Anders. Παρατηρήσατε κάτι περίεργο στην συμπεριφορά του κατηγορούμενου; Εισαγγελέας Γνωρίζετε τον κατηγορούμενο; Ναι, τον γνωρίζω καλά. Δουλεύουμε μαζί, τα τελευταία 8 χρόνια, στο ταμείο της Τράπεζας «Goliath». Και έχουμε μια, αρκετά στενή, φιλική σχέση. To θύμα το γνωρίζατε;

Διαβάστε περισσότερα

ΑΓΙΟΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ ΛΑΖΑΡΟΣ Ο ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

ΑΓΙΟΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ ΛΑΖΑΡΟΣ Ο ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΑΓΙΟΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ ΛΑΖΑΡΟΣ Ο ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ Ο Λάζαρος ήταν στενός φίλος του Χριστού. Κατοικούσε στη Βηθανία, 3 χλμ. περίπου ανατολικά της Ιερουσαλήμ και οι αδελφές του Μάρθα και Μαρία φιλοξένησαν

Διαβάστε περισσότερα

γεφύρια, τα οποία φέρνουν στην μνήμη από την χώρα καταγωγής τους, βρίσκοντας κοινούς τόπους στην διαπραγμάτευση του θέματος.

γεφύρια, τα οποία φέρνουν στην μνήμη από την χώρα καταγωγής τους, βρίσκοντας κοινούς τόπους στην διαπραγμάτευση του θέματος. Τα γεφύρια ενώνουν Σε μία διαπολιτισμική προσέγγιση των θεμάτων που έχουν σχέση με τα πέτρινα γεφύρια, διαπιστώνουμε εύκολα ότι οι κατασκευές αυτές απαντούν όχι μόνο στον ελλαδικό χώρο, αλλά σε ολόκληρη

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία κ. Ν. Καραμούζη, Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου ομίλου Eurobank EFG. στo Forum στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας GO International

Ομιλία κ. Ν. Καραμούζη, Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου ομίλου Eurobank EFG. στo Forum στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας GO International Ομιλία κ. Ν. Καραμούζη, Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου ομίλου Eurobank EFG στo Forum στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας GO International Δευτέρα, 7 Φεβρουαρίου στην Κύπρο Κύριοι Υπουργοί, Κύριοι Πρέσβεις,

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΜΥΡΙΝΑΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΑΞΗ Β

ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΜΥΡΙΝΑΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΑΞΗ Β ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΜΥΡΙΝΑΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΑΞΗ Β ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ:2013-2014 A TETΡΑΜΗΝΟ ΟΝΟΜΑΤΑ ΜΕΛΩΝ: 1)ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΗΣ 2)ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΗΜΟΣ 3)ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΟΥΡΔΟΣ 4)ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΜΑ:ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Καρατάσος-Καρατάσιος,

Καρατάσος-Καρατάσιος, Επώνυµο Όνοµα Προσωνυµία Υπογραφή Καρατάσος-Καρατάσιος, Δηµήτρης Τσάµης Ιδιότητα Στρατιωτικός Τόπος Γέννησης Διχαλεύρι Νάουσας Χρόνος Γέννησης 1798 Τόπος Καταγωγής Μακεδονία Τόπος Θανάτου Βελιγράδι Χρόνος

Διαβάστε περισσότερα

κάνουμε τι; Γιατί άμα είναι να είμαστε απλώς ενωμένοι, αυτό λέγεται παρέα. Εγώ προτιμώ να παράγουμε ένα Έργο και να δούμε.

κάνουμε τι; Γιατί άμα είναι να είμαστε απλώς ενωμένοι, αυτό λέγεται παρέα. Εγώ προτιμώ να παράγουμε ένα Έργο και να δούμε. Εισήγηση του Ν. Λυγερού στη 2η Παγκόσμια Συνδιάσκεψη Ποντιακής Νεολαίας "Οι προκλήσεις του 21ου αιώνα, η ποντιακή νεολαία και ο ρόλος της στο οικουμενικό περιβάλλον". Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης

Διαβάστε περισσότερα

ISSP 1998 Religion II. - Questionnaire - Cyprus

ISSP 1998 Religion II. - Questionnaire - Cyprus ISSP 1998 Religion II - Questionnaire - Cyprus Για σας. Είμαστε από το Κέντρο Ερευνών του Cyprus College. Kάνουμε μια διεθνή έρευνα για κοινωνικές και ηθικές αντιλήψεις. Η έρευνα αυτή γίνεται ταυτόχρονα

Διαβάστε περισσότερα