Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2015-2016"

Transcript

1 Καρδίτσα Αριθμ.πρωτ. 824 Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ Η Ε.Π.Σ.ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ έχοντας υπόψη : 1. Την Αθλητική Νομοθεσία που ισχύει σήμερα, 2. Το καταστατικό της ΕΠΣΚ 3. Τους κανόνες του Παιχνιδιού(Laws of the game), τον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου(ΚΑΠ) 4. Την από απόφαση του Δ.Σ Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Σ Σ Ε Ι Tην διοργάνωση των αγώνων του Κυπέλλου Ελλάδας Ερασιτεχνικών Ομάδων περιόδου που για τη διεξαγωγή τους ισχύουν τα παρακάτω: ΑΡΘΡΟ 1 ο : ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ α) Στους αγώνες συμμετέχουν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ όλες οι ομάδες που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στη Γ Εθνική, στην Α και Α1 Ερασιτεχνική κατηγορία, ενώ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ και εφόσον επιθυμούν, έχουν δικαίωμα να καταθέσουν δήλωση συμμετοχής οι ομάδες της Β και Γ Ερασιτεχνικής κατηγορίας και οι ερασιτεχνικές ομάδες των Σωματείων που ίδρυσαν ΠΑΕ ή ΤΑΠ. β) Οι πιο πάνω ομάδες που έχουν υποχρέωση ή δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες κυπέλλου, πρέπει να υποβάλλουν το αργότερο μέχρι την στην Ένωση με όλα τα στοιχεία, τη δήλωση συμμετοχής σε ειδικό έντυπο που χορηγεί η Ένωση. Η δήλωση συμμετοχής πρέπει να συνοδεύεται από παράβολο των 50 ΕΥΡΩ.

2 ΑΡΘΡΟ 2 Ο : ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΕΛΕΣΗΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ α) Στη πρώτη φάση διεξαγωγής των αγώνων θα αγωνισθούν οι ομάδες της Β, Γ Ερασιτεχνικής κατηγορίας και ομάδες της Α1 Ερασιτεχνικής κατηγορίας που θα προκύψουν από κλήρωση σε αγώνες νοκ άουτ. Τα Σωματεία μικρότερης κατηγορίας αγωνίζονται στην έδρα τους. β) Στη δεύτερη φάση διεξαγωγής των αγώνων συμμετέχουν οι νικήτριες ομάδες που θα προκριθούν από την πρώτη φάση, οι ομάδες της Α1 Ερασιτεχνικής που θα εξαιρεθούν και οι ομάδες της Α Ερασιτεχνικής(σύνολο 32 ομάδες) 16 ζεύγη γ) Στην τρίτη φάση διεξαγωγής των αγώνων συμμετέχουν οι νικήτριες ομάδες μετά από κλήρωση και θα είναι επίσης νοκ άουτ(σύνολο 16 ομάδες) 8 ζεύγη δ) Οι αγώνες διεξάγονται με το σύστημα των απλών συναντήσεων αποκλεισμού(νοκ άουτ), εκτός από τους αγώνες της ημιτελικής φάσης που θα διεξαχθούν με το σύστημα των διπλών συναντήσεων. ε) Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος, στους αγώνες που διεξάγονται με το σύστημα των απλών συναντήσεων, εφαρμόζεται η διαδικασία που προβλέπει η διάταξη της παραγράφου 9 του άρθρου 20 του ΚΑΠ(παράταση μισής ώρας, πέναλτυ κλπ). στ) Στους αγώνες που διεξάγονται με το σύστημα των διπλών συναντήσεων αν από τα αποτελέσματα και των δύο αγώνων δεν προκύπτει η ομάδα που προκρίνεται, τότε τα τέρματα που πέτυχε η κάθε ομάδα στον «εκτός έδρας» αγώνα της υπολογίζονται διπλά. Η ομάδα που από αυτόν τον υπολογισμό συγκεντρώσει τον μεγαλύτερο αριθμό τερμάτων προκρίνεται στην επόμενη φάση του κυπέλλου. Αν οι δυο ομάδες σημειώσουν τον ίδιο αριθμό τερμάτων στον εντός έδρας και στον εκτός έδρας αγώνα, τότε ο δεύτερος αγώνας μετά την κανονική λήξη του παρατείνεται κατά δύο(2) δεκαπεντάλεπτα ημίχρονα. Αν ο αριθμός των τερμάτων που θα επιτύχουν οι δύο(2) ομάδες κατά τη διάρκεια αυτής της ημίωρης παράτασης είναι ο ίδιος, τότε τα τέρματα που σημείωσε η «εκτός έδρας» ομάδα υπολογίζονται διπλά και θα προκριθεί η φιλοξενούμενη ομάδα. Αν όμως κατά την πιο πάνω ημίωρη παράταση δεν σημειωθεί τέρμα, τότε η νικήτρια ομάδα θα αναδειχθεί με εκτέλεση επανορθωτικών λακτισμάτων(πέναλτυ) κατά τη διαδικασία που προβλέπει το άρθρο 20 παρ. 9 του ΚΑΠ. ζ) Ο τελικός για την ανάδειξη του Κυπελλούχου της Ένωσης (1 η φάση) θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Στάδιο Καρδίτσας ή σε άλλο γήπεδο που θα ορίσει το Δ.Σ της ΕΠΣ Καρδίτσας. η) Με απόφαση του Δ.Σ της ΕΠΣΚ η Επιτροπή Διαιτησίας δύναται να ορίσει στους αγώνες κυπέλλου, εκτός του διαιτητή, των βοηθών του και ενδεχομένως 4 ου διαιτητή και επιπρόσθετους διαιτητές.

3 ΑΡΘΡΟ 3 Ο : ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ- ΑΓΩΝΩΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΛΗΡΩΣΗΣ α) Η ημερομηνία έναρξης των αγώνων ορίζεται για τους αγώνες της 1 ης Φάσης την 6 Σεπτεμβρίου ημέρα Κυριακή,για δε τους επόμενους αγώνες τα Σωματεία θα ειδοποιούνται εγκαίρως σύμφωνα με το πρόγραμμα κλήρωσης των αγώνων. β) Το πρόγραμμα των αγώνων, καθορίζει τη χρονολογία διεξαγωγής κάθε αγώνα, την ώρα έναρξης, το γήπεδο στο οποίο θα τελείται, καθώς και την Ομάδα που θα έχει την ιδιότητα της γηπεδούχου. Η κοινοποίηση του προγράμματος των αγώνων θα γίνει σύμφωνα με όσα προβλέπουν οι διατάξεις του άρθρου 43 του Κ.Α.Π. γ) Η κλήρωση των αγώνων Κυπέλλου Ερασιτεχνών θα διεξαχθεί την Τρίτη 25/8/2015 και ώρα 20:00μμ στο ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΚΙΕΡΙΟΝ(5 ος όροφος). ΑΡΘΡΟ 4 Ο : ΓΗΠΕΔΑ α) Όλες οι ομάδες είναι υποχρεωμένες να θέτουν στη διάθεση της Ένωσης το γήπεδο τους για όλους τους αγώνες της διοργάνωσης. β) Για τον αν θα διεξαχθεί ή διακοπεί ένας αγώνας, από άποψη καταλληλότητας ή όχι του γηπέδου, μόνος αρμόδιος να αποφασίσει είναι ο διαιτητής, οι δε ομάδες έχουν υποχρέωση να συμμορφώνονται σε οποιαδήποτε απόφασή του, χωρίς να δικαιούνται να υποβάλλουν ένσταση(άρθρο 10 του ΚΑΠ) γ) Για την αντικανονικότητα γηπέδου ισχύουν όσα ορίζει το άρθρο 9 του ΚΑΠ. ΑΡΘΡΟ 5 ο : ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ ΑΓΩΝΩΝ Τους παρατηρητές αγώνων θα τους ορίζει η Επιτροπή Πρωταθλήματος και Κυπέλλου. Αν η Επιτροπή δεν ορίσει Παρατηρητή ή για οποιαδήποτε λόγο αυτός που ορίστηκε από την διοργανώτρια απουσιάζει, τότε οι ομάδες που αγωνίζονται, έχουν υποχρέωση να υποδείξουν κάθε μια από ένα πρόσωπο και ο διαιτητής να κάνει κλήρωση μεταξύ τους, ώστε να αναδειχθεί ο παρατηρητής. ΑΡΘΡΟ 6 ο : ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ Ισχύουν αναλογικά οι διατάξεις των άρθρων 18 και 19 του ΚΑΠ. Ειδικότερα:

4 1. Οι ομάδες σε όλους τους αγώνες τους υποχρεούνται να έχουν μαζί τους και να παραδίδουν στον διαιτητή: α) Τα δελτία ατομικών στοιχείων και μεταβολών των ποδοσφαιριστών τους. β) Κατάσταση Υγείας των ποδοσφαιριστών στην οποία θα αναγράφονται υποχρεωτικά τα πλήρη στοιχεία αυτών καθώς και το Σωματείο που ανήκουν, θα φέρει δε (η κατάσταση Υγείας) ιατρική θεώρηση στην οποία θα αναγράφεται ότι οι περιλαμβανόμενοι στον πίνακα ποδοσφαιριστές είναι απολύτως υγιείς και ικανοί να αγωνίζονται σε αγώνες της ομάδας τους. Η παραπάνω ιατρική θεώρηση η οποία ισχύει για ένα χρόνο, πραγματοποιείται μόνο από αθλίατρο, ή παθολόγο, ή καρδιολόγο, ή αγροτικό ιατρό ή από γιατρό γενικής ιατρικής ή ορθοπεδικό ή πνευμονολόγο και θα πρέπει να παρέχεται υποχρεωτικά για κάθε ποδοσφαιριστή και να ισχύει κατά την ημέρα τέλεσης του αγώνα. Η με οποιαδήποτε άλλο τρόπο απόδειξη της Υγείας των ποδοσφαιριστών είναι απαράδεκτη. Αντίγραφο της κατάσταση Υγείας κατατίθεται υποχρεωτικά, με ευθύνη του Σωματείου στην ΕΠΣΚ, μέσα σε 24 ώρες από την ιατρική της θεώρηση της και πριν την διεξαγωγή του αγώνα, αποτελεί δε το αδιαμφισβήτητο επίσημο έγγραφο σε περίπτωση ενστάσεων και προσφυγών. γ) Δελτίο Πιστοποίησης Προπονητή Ομάδας. ΑΡΘΡΟ 7 ο : ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ Σε περίπτωση που γίνει δεκτή ένσταση που προβλέπεται από το άρθρο 23 του ΚΑΠ, η υπαίτια ομάδα χάνει τον αγώνα που κατακυρώνεται υπέρ της αντίπαλης, αποκλείεται από τους παραπέρα αγώνες Κυπέλλου και της αφαιρούνται από τον πίνακα βαθμολογίας του πρωταθλήματος στο οποίο συμμετέχει ή από το επόμενο πρωτάθλημα, τόσοι βαθμοί όσοι ορίζονται για την παράβαση που διέπραξε. Το παράβολο για την υποβολή ένστασης για την αγωνιστική περίοδο είναι 100 ΕΥΡΩ. ΑΡΘΡΟ 8 ο : ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΟΜΑΔΑΣ ΔΙΑΚΟΠΗ ΑΓΩΝΑ Για την ομάδα που παραιτείται ή αποχωρεί ή γίνεται υπαίτια διακοπής αγώνα εφαρμόζονται αναλογικά οι διατάξεις του άρθρου 40 του ΚΑΠ σε συνδυασμό με το άρθρο 21. Ειδικότερα προβλέπονται κυρώσεις για τις παρακάτω περιπτώσεις:

5 α) ομάδα που αποχωρεί από αγώνα Κυπέλλου πριν τη λήξη του κανονικού χρόνου(συμπεριλαμβανόμενης και της τυχόν παράτασης καθώς και του χρόνου εκτέλεσης των πέναλτυ) β) ομάδα που γίνεται υπαίτια διακοπής αγώνα Κυπέλλου σύμφωνα με το Φ.Α. γ) ομάδα που δεν παρουσιάζεται να αγωνιστεί και χάνει τον αγώνα της. ΑΡΘΡΟ 9 ο : ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΕ ΑΓΩΝΑ Ισχύουν όσα καθορίζει το άρθρο 17 του ΚΑΠ. ΑΡΘΡΟ 10 ο : ΣΤΟΛΕΣ ΟΜΑΔΩΝ/ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ Ισχύουν όσα ορίζει το άρθρο 14 του ΚΑΠ και ο κανόνας 4 των κανόνων του παιχνιδιού. Οι ομάδες έχουν υποχρέωση να μετέχουν στους αγώνες με τα χρώματα της στολής που δήλωσαν(στην αρχική δήλωση συμμετοχής). Σε περίπτωση που έχουν στολές με τα ίδια χρώματα η γηπεδούχος έχει υποχρέωση να αλλάξει στολή. ΑΡΘΡΟ 11 ο : ΜΠΑΛΕΣ ΑΓΩΝΑ ΩΡΕΣ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ ΣΕ ΑΓΩΝΑ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ- ΙΑΤΡΟΣ ΑΓΩΝΑ Ισχύουν όσα καθορίζει το άρθρο 16 του ΚΑΠ. Ειδικότερα: α) Καθεμιά από τις διαγωνιζόμενες ομάδες είναι υποχρεωμένη κατά τη διάρκεια τέλεσης των αγώνων να είναι εφοδιασμένη με το κατάλληλο φαρμακευτικό και ιατρικό εξοπλισμό, αν γίνεται δε να εξασφαλίζει και ιατρό αγώνα. β) Η γηπεδούχος ομάδα είναι υπεύθυνη για την προσκόμιση στον διαιτητή ικανού αριθμού μπαλών, τουλάχιστον τεσσάρων(4) και η φιλοξενούμενη τουλάχιστον δύο(2) για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα. ΑΡΘΡΟ 12 ο : ΦΥΛΛΟ ΑΓΩΝΑ Συντάσσεται σύμφωνα με τις διατάξεις του ΚΑΠ. Το Φ.Α πρέπει να περιέχει τα στοιχεία που καθορίζονται στο άρθρο 15 του ΚΑΠ. ΑΡΘΡΟ 13 ο : ΑΔΕΙΑ ΑΓΩΝΑ- ΤΗΡΗΣΗ ΤΑΞΗΣ

6 Όλα τα Σωματεία έχουν υποχρέωση για την αδειοδότηση των γηπέδων που τους έχουν παραχωρηθεί από την Δημοτική Αρχή που ανήκει το Σωματείο, σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση(κ.υ.α) Αρ. φύλλου 1352/3/7/2015. Τα γηπεδούχα Σωματεία πρέπει να λαμβάνουν τα κατάλληλα μέτρα πρόληψης και καταστολής πράξεων που δυσφημούν το άθλημα ή διεγείρουν το φίλαθλο κοινό και είναι υπεύθυνα για κάθε αντιαθλητική ενέργεια των ποδοσφαιριστών, των μελών και των οπαδών τους. ΑΡΘΡΟ 14 ο : ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ Μ.Μ.Ε Συμβάσεις παραχώρησης ραδιοτηλεοπτικών δικαιωμάτων που δεν έχουν εγκριθεί από την Ένωση δεν ισχύουν, απαγορεύεται δε η ραδιοτηλεοπτική μετάδοση κάθε αγώνα. Σε κάθε περίπτωση η είσοδος ραδιοτηλεοπτικών συνεργείων επιτρέπεται μετά από άδεια της διοργανώτριας. ΑΡΘΡΟ 15 ο : ΟΙΚΟΜΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ Η οικονομική οργάνωση- διαχείριση και επιστασία γίνεται από την ΕΠΣΚ σύμφωνα με το άρθρο 26 του ΚΑΠ και της Οικονομικής Εγκυκλίου που θα εκδώσει με νεώτερη απόφαση της. ΑΡΘΡΟ 16 ο : ΕΠΑΘΛΑ ΤΕΛΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ 1. Στην νικήτρια ομάδα του τελικού απονέμεται Κύπελλο μαζί με τα μετάλλια αμέσως μετά τη λήξη του. 2. Στην ηττηθείσα ομάδα του τελικού, απονέμονται μόνο μετάλλια. 3. Στους Προπονητές των ομάδων, απονέμεται από ένα ( 1 ) μετάλλιο. 4. Στους Διαιτητές απονέμεται, από ένα μετάλλιο ή από μία πλακέτα Στην περίπτωση που ποδοσφαιριστές δεν πειθαρχήσουν σε αυτή την υποχρέωση εφαρμόζεται το άρθρο 41 του ΚΑΠ. ΑΡΘΡΟ 17 ο : ΤΕΛΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ Για ότι δεν προβλέπεται από την Προκήρυξη αυτή και από τις διατάξεις της Αθλητικής Νομοθεσίας, τις διατάξεις του Κ.Α.Π, της Οικονομικής Εγκυκλίου της Ε.Π.Ο.

7 κ.λ.π θα επιλύεται με απόφαση του Δ.Σ της Ε.Π.Σ.ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ, που διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης της παρούσης. Για το Δ.Σ της Ε.Π.Σ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ -Ο- ΠΡΟΕΔΡΟΣ -Ο- ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΜΑΝΩΛΗΣ ΠΑΛΑΣΚΑΣ ΑΡΗΣ ΤΣΙΡΑΣ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Ε.Π.Ο ΕΔ/ΕΠΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΔΙΑΝΟΜΗ