Ανακαλύψτε έναν ασφαλή και διασκεδαστικό τρόπο για να μάθει το παιδί σας να γράφει, να ζωγραφίζει και να περιηγείται στο internet με το APPTBKID7!

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Ανακαλύψτε έναν ασφαλή και διασκεδαστικό τρόπο για να μάθει το παιδί σας να γράφει, να ζωγραφίζει και να περιηγείται στο internet με το APPTBKID7!"

Transcript

1 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ

2 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ Ευχαριστούμε που επιλέξατε το APPTBKID7. Το παιδικό tablet Cheesecake APPTBKID7 διαθέτει οθόνη αφής 7, σύστημα Android 4.2 Jelly Bean, επεξεργαστή dual core 1.5 GHz, 512 MB μνήμη RAM DDR3 και 8 GB εσωτερική μνήμη. Έχει interface και εφαρμογές αποκλειστικά για παιδιά και γονικό έλεγχο, ενώ διαθέτει εργονομικό σχεδιασμό και προστατευτική θήκη από σιλικόνη. Ανακαλύψτε έναν ασφαλή και διασκεδαστικό τρόπο για να μάθει το παιδί σας να γράφει, να ζωγραφίζει και να περιηγείται στο internet με το APPTBKID7! ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ - APPTBKID7 + θήκη προστασίας - Εγχειρίδιο χρήσης - Καλώδιο USB/micro USB - Καλώδιο OTG - Φορτιστής tablet Εάν κάτι από τα παραπάνω λείπει από τη συσκευασία, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το κατάστημα αγοράς. ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ - 1 θύρα USB Windows 2000/XP/Vista/7/8 (32 & 64 bit)

3 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ 1. Εμπρόσθια κάμερα 2. Κουμπί on/off 3. Υποδοχή βύσματος 3.5 mm για ακουστικά 4. Θύρα micro USB 5. Θύρα τροφοδοσίας 6. Υποδοχή κάρτας micro SD 7. Ένταση ήχου 8. Ηχεία 9. Οπή reset ΠΡΙΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΟ TABLET, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ: ΦΟΡΤΙΣΗ ΜΠΑΤΑΡΙΑΣ Τρόπος 1. Βάλτε τον φορτιστή στην πρίζα και συνδέστε τον με τη συσκευή. Η φόρτιση θα ξεκινήσει άμεσα. Τρόπος 2. Συνδέστε το tablet (εκτός λειτουργίας) με το PC σας μέσω του καλωδίου USB / microusb που περιλαμβάνεται. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε και τους εγκεκριμένους φορτιστές USB, APPUSBWALLIP & APPUSBWALLV4. Η φόρτιση και η αποφόρτιση της μπαταρίας πρέπει να ολοκληρώνεται κάθε φορά (συνήθως όχι λιγότερο από 5 ώρες). Εάν αποσυνδέσετε τη συσκευή πριν ολοκληρωθεί η φόρτιση, η μπαταρία φθείρεται και θα μειωθεί πολύ η απόδοσή της.

4 ΚΟΥΜΠΙ ON/OFF Για να ανοίξετε τη συσκευή, κρατήστε το κουμπί πατημένο έως ότου ανάψει η οθόνη. Αφού φορτώσει το σύστημα, πατήστε στο εικονίδιο με την κλειδαριά και σύρετέ το στα δεξιά. Εάν το σύρετε αριστερά, θα σας δείξει κατευθείαν την κάμερα. Για να κλείσετε τη συσκευή, κρατήστε το κουμπί πατημένο, μέχρι να φανεί το σχετικό μήνυμα στην οθόνη, όπου και πρέπει να επιβεβαιώσετε. ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΥ TABLET ΜΕ ΤΟ PC Ανάψτε τη συσκευή και αφού ξεκλειδώσει, συνδέστε τη με τον υπολογιστή μέσω του USB καλωδίου που παρέχεται. Θα εμφανιστεί το μήνυμα USB connection. Επιλέξτε το Turn on USB storage, και ο αποθηκευτικός χώρος του tablet είναι τώρα ορατός στον υπολογιστή. Μπορείτε τώρα να μεταφέρετε αρχεία μεταξύ των δύο συσκευών. ΑΣΥΡΜΑΤΗ ΣΥΝΔΕΣΗ (WiFi) Επιλέξτε Settings, Wireless and network connections, WiFi και ενεργοποιήστε την επιλογή. Θα εμφανιστούν τώρα αυτόματα στη συσκευή τα ασύρματα δίκτυα που εντοπίστηκαν, επιλέξτε αυτό που επιθυμείτε και δώστε το password εάν είναι προστατευμένο. ΚΟΥΜΠΙ RESET Εάν για κάποιο λόγο η συσκευή κολλήσει και δεν αποκρίνεται, βάλτε ένα πολύ λεπτό αντικείμενο (πχ βελόνα) στην οπή reset και κρατήστε το μικρό κουμπί στο εσωτερικό της πατημένο για 3 δευτερόλεπτα.

5 MoFing KIDS

6

7 1. Πώς να ξεκινήσετε το MoFing KIDS Εάν δεν έχετε λογαριασμό MoFing, παρακαλούμε δημιουργήστε έναν επιλέγοντας Create MoFing Account και ακολουθώντας τις οδηγίες. Εάν έχετε ήδη λογαριασμό, κάντε login χρησιμοποιώντας το και το password σας. Εάν έχετε ξεχάσει το password, δώστε το , επιλέξτε forgot password και ακολουθήστε τις οδηγίες. Ή εναλλακτικά πηγαίνετε στην παρακάτω ηλεκτρονική διέυθυνση για να ορίσετε νέο password:

8 Η αρχική σελίδα σας δίνει πρόσβαση σε 6 κατηγορίες και 8 πρόσθετες λειτουργίες: a. Game: Παίξτε διασκεδαστικά παιχνίδια b. E-challenge: Online δοκιμασίες, περισσότερες από 300 εφαρμογές c. Education: Μάθηση με διασκέδαση (εκπαιδευτικά παιχνίδια, μαθήματα) d. TV MoFing: Ατέλειωτες ώρες με παιδικά videos. e. Books: Μεγάλη γκάμα από interactive & audio βιβλία f. Navigate: Μεγάλη γκάμα από κινούμενα σχέδια, οι γονείς μπορούν να ορίσουν το περιεχόμενο g. Parental control: Γονικός έλεγχος, ώστε να μπορούν οι γονείς να ελέγξουν το τι βλέπουν τα παιδιά h. Gifts: Δώρα για μέλη, και δώρα που μπορούν να κάνουν οι γονείς στα παιδιά τους I. Wallpaper: Διάφορα backgrounds για την οθόνη j. Video: Παρακολουθήστε τα video σας. k. Photo: Δείτε τις φωτογραφίες σας l. Music: Ακούστε τη μουσική σας m. Account: Δημιουργήστε το λογαριασμό σας

9 2. Αγορά, προσθήκη/αφαίρεση εφαρμογών Στις 3 βασικές κατηγορίες Games, Education, Books πρέπει να κατεβάσετε εφαρμογές από την αντίστοιχη αγορά (market). Για να έχετε πρόσβαση στην αγορά, πατήστε στο αντίστοιχο εικονίδιο ενώ είστε συνδεδεμένοι στο internet για να κατεβάσετε τη βάση της αγοράς. Αφού ολοκληρωθεί αυτό το στάδιο, και για να μπορέσετε να κατεβάσετε τις εφαρμογές που θέλετε, θα πρέπει να είστε logged in. Για να γίνει αυτό, πατήστε στην εφαρμογή που θέλετε να κατεβάσετε και θα εμφανιστεί η ακόλουθη οθόνη:

10 Για να κάνετε login, δώστε το και το password σας εάν έχετε ήδη λογαριασμό. Κατόπιν πηγαίνοντας στην κατηγορία Game, τα αγαπημένα σας παιχνίδια θα κατέβουν αυτόματα. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο θα κατεβάσετε και τις εφαρμογές των άλλων κατηγοριών (πχ Education).

11 Εάν θέλετε να σβήσετε μια εφαρμογή, πατήστε στον κάδο σκουπιδιών που βρίσκεται σε κάθε κατηγορία. Ένας μικρός κόκκινος σταυρός θα εμφανιστεί πάνω από κάθε εφαρμογή, και απλά επιλέγετε ποιές θέλετε να σβήσετε. Οι αγορές της κάθε κατηγορίας ενημερώνονται & αναβαθμίζονται αυτόματα. Όταν υπάρχει κάποια νέα ενημέρωση διαθέσιμη, πατήστε το κουμπί update που εμφανίζεται στο σχετικό μήνυμα για να επιβεβαιώσετε. Web εφαρμογές, προσθήκη στα/αφαίρεση από αγαπημένα Όταν πατήσετε στο Web Apps για να δείτε μια εφαρμογή, θα δείτε την παρακάτω εικόνα. Εάν θέλετε να δείτε την εφαρμογή, θα πρέπει να επιλέξετε Become a member. Θα πρέπει να είστε logged in για να το κάνετε αυτό.

12 Θα δείτε τότε την οθόνη log in όπως παρακάτω: Στην κατηγορία Game->Web apps θα δείτε πάρα πολλά παιχνίδια χωρισμένα σε υποκατηγορίες όπως επιστήμη, μαθηματικά, κινούμενα σχέδια κτλ.

13 Παρομοίως και στις άλλες κατηγορίες (E-challenge, Books κτλ), όπως φαίνεται στις εικόνες.

14 Εάν θέλετε να προσθέσετε κάτι στα αγαπημένα, πατήστε Add. Ένα μικρό αστέρι θα εμφανιστεί πάνω από κάθε εφαρμογή, και απλά επιλέγετε ποιές θέλετε να προσθέσετε. Αντίστοιχα για να σβήσετε κάτι από τα αγαπημένα, πατήστε Delete. Ένα μικρό - θα εμφανιστεί πάνω από κάθε εφαρμογή, και απλά επιλέγετε ποιές θέλετε να αφαιρέσετε.

15 Οι 8 άλλες βασικές εφαρμογές 1. Video Για να ανοίξετε την γκαλερί με τα βίντεο, πατήστε το αντίστοιχο κουμπί με το συννεφάκι στην κορυφή της βασικής σελίδας. Πώς θα δω όλα τα βίντεο που υπάρχουν στην γκαλερί μου? Όταν είστε στη σελίδα της γκαλερί, απλά μετακινήστε την οθόνη με το δάχτυλό σας από τα δεξιά στα αριστερά για να προχωρήσετε στη λίστα, ή από τα αριστερά στα δεξιά για να πάτε πίσω. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε εύκολα να περιηγηθείτε στις διάφορες σελίδες.

16 Πώς θα παρακολουθήσω ένα βίντεο? Πατήστε το εικονίδιο του βίντεο που θέλετε να παρακολουθήσετε και θα ξεκινήσει το Video Player. Μπορείτε πλέον να χρησιμοποιήσετε τα αντίστοιχα κουμπιά χειρισμού. a. Πατώντας αυτό το κουμπί θα παρακολουθήσετε το βίντεο σε πλήρη οθόνη. b. Μετακινώντας αυτή τη μπάρα μπορείτε να προχωρήσετε παρακάτω στην ταινία. c. Play/pause, για να σταματάτε και να ξαναξεκινάτε την αναπαραγωγή. d. Μείωση έντασης ήχου. e. Αύξηση έντασης ήχου. f. Επιστροφή.

17 2. Φωτογραφίες Για να μεταφερθείτε στις φωτογραφίες, πατήστε το αντίστοιχο εικονίδιο στο πάνω μέρος της βασικής οθόνης. Όταν είστε στη σελίδα των φωτογραφιών, απλά μετακινήστε την οθόνη με το δάχτυλό σας από τα δεξιά στα αριστερά για να προχωρήσετε στη λίστα, ή από τα αριστερά στα δεξιά για να πάτε πίσω. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε εύκολα να περιηγηθείτε στις διάφορες σελίδες. Για να σβήσετε μια φωτογραφία, πατήστε επάνω της μία φορά ώστε να τη δείτε σε πλήρη οθόνη. Τώρα ξαναπατήστε, και ένα εικονίδιο κάδου σκουπιδιών θα εμφανιστεί, ώστε να μπορέσετε να τη σβήσετε.

18 3. Μουσική Για να ανοίξετε τη μουσική βιβλιοθήκη, πατήστε play για αναπαραγωγή και παύση, το background θα αλλάξει αυτόματα. 4. Γονικός Έλεγχος

19 Αφού έχετε δώσει το password σας, μπορείτε να έχετε πρόσβαση στη βασική σελίδα γονικού ελέγχου. Απλώς διαλέξτε τη ρύθμιση στην οποία θέλετε να επεμβείτε. a. Password Εδώ μπορείτε να δημιουργήσετε ένα νέο password. Επιλέξτε password control, δώστε το password που θέλετε και επιβεβαιώστε το. Εάν θέλετε να αλλάξετε το ήδη υπάρχον password, απλά δώστε πρώτα το παλιό σας και στη συνέχεια το νέο.

20 b. App Manager Εδώ μπορείτε να επιλέξετε την κατηγορία που θέλετε (Game, Education, Book) και κατόπιν επιλέγοντας την εφαρμογή που σας ενδιαφέρει, να την αποθηκεύσετε. c. Πλοήγηση online Οι γονείς μπορούν να προσθέσουν τα links από τις δικτυακές σελίδες που κρίνουν κατάλληλες για τα παιδιά στο Parent setting online content, και τα παιδιά μπορούν να δουν τις σελίδες αυτές στην πλοήγηση.

21 d. Διαχείριση χρόνου Με αυτή τη ρύθμιση μπορείτε να ορίστε για πόσο χρονικό διάστημα μπορεί να χρησιμοποιείται το MoFing Kids κάθε μέρα. Πρώτα επιλέξτε τον μέγιστο αριθμό ωρών που θέλετε να είναι ενεργό το interface. Μπορείτε στη συνέχεια να επιλέξετε ένα διάστημα ωρών μέσα στο οποίο μπορεί το παιδί να χρησιμοποιήσει το MoFing Kids. Τέλος, με την τελευταία ρύθμιση μπορείτε να ορίσετε την ώρα που είναι το αργότερο δυνατό που μπορεί το παιδί να χρησιμοποιήσει το MoFing Kids. e. Στατιστικά Χάρη σε αυτή τη λειτουργία, μπορείτε να ελέγξετε τι κάνει το παιδί όταν χρησιμοποιεί τη συσκευή. Απλώς επιλέγετε αν θέλετε αναφορά για σήμερα, την περασμένη εβδομάδα ή από την αρχή χρήσης της συσκευής.

22 5. Wallpaper Το MoFing έχει μια τεράστια επιλογή από wallpapers με διάφορα θέματα, πολλά από αυτά παρμένα από τον κόσμο των κινουμένων σχεδίων. Διαλέξτε την εικόνα που θέλετε και πατήστε save για να αλλάξετε το background.

23 Πώς θα μεταφέρω αρχεία μέσω USB? Για να το κάνετε αυτό, πρώτα συνδέστε τον υπολογιστή σας με το tablet μέσω του καλωδίου που παρέχεται. Στη συνέχεια πηγαίνετε στα settings, επιλέξτε το εικονίδιο USB connection, και πατήστε στο connect USB storage. Τώρα το tablet σας εμφανίζεται στη λίστα συνδεδεμένων συσκευών του υπολογιστή σας. Τα διαφορετικά είδη αρχείων πηγαίνουν σε διαφορετικούς φακέλους, πιο συγκεκριμένα: - Η μουσική στο music_kids - Τα βίντεο στο video_kids - Οι φωτογραφίες στο photo_kids. Η διαγραφή ανεπιθύμητων αρχείων μπορεί να γίνει με τον γνωστό πλέον τρόπο. ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ Για περισσότερες πληροφορίες για τεχνικά ζητήματα που αφορούν το συγκεκριμένο προϊόν, παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του κατασκευαστή ή στείλτε στο

24

25