ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ LIVETRIP TRAVELLER

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ LIVETRIP TRAVELLER"

Transcript

1 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ LIVETRIP TRAVELLER Η εφαρμογή LiveTripTraveller διατίθεται για κινητά τηλέφωνα με λειτουργικό σύστημα Android. Στο υπο-ιστοσελίδα μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή ώστε να την εγκαταστήσετε στο κινητό σας. Από την ίδια σελίδα μπορείτε να ενημερώνεστε για νεότερες εκδόσεις. (1.Α) ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΧΡΗΣΤΗ Μόλις εγκαταστήσετε την εφαρμογή στο κινητό σας, θα χρειαστεί να κάνετε sing up, ώστε να δημιουργήσετε τον προσωπικό σας λογαριασμό στο LiveTripTraveller. ΠΡΟΣΟΧΗ: Στην περίπτωση που διαθέτε λογαριασμό στο LiveTripTraveller, είτε γιατί πραγματοποιήσατε εγγραφή μέσω της σελίδας, είτε γιατί αλλάξατε συσκευή κινητού και θέλετε να εγκαταστήσετε εκ νέου την εφαρμογή, τότε προχωρήστε στο βήμα 1.β Για να δημιουργήσετε τον προσωπικό σας λογαριασμό θα χρειαστεί να είστε συνδεδεμένοι στο ίντερνετ. Αφού συμπληρώσετε τα απαιτούμενα στοιχεία, μπείτε στο (που εχετε δηλώσει), ώστε να κάνετε επιβεβαίωση της εγγραφής (αν δεν το κάνετε τότε δεν θα μπορέσετε αν δημιουργήσετε ταξιδιωτικό!). Σημειώσεις: (1) στον κωδικό που θα σας ζητηθεί απαιτούμενα ψηφία είναι 6. Προσπαθήστε να βάλετε έναν εύκολο για εσας αριθμό, ώστε να μπορείτε να τον θυμάστε και να τον εισάγεται εύκολα ΚΑΘΕ φορά που θα εισέρχεστε στην εφαρμογή. (2) στο πεδίο που θα σας ζητηθεί το κινητό σας τηλέφωνο, να το πληκτρολογήσετε με την διεθνή μορφή: πχ. (0030) ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΕΙΣΕΤΕ ΤΟ ΑΡΧΙΚΟ «+» ή «00», δηλ

2 (1.Β) ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΥΠΑΡΧΟΝΤΟΣ ΧΡΗΣΤΗ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ Η εφαρμογή προσφέρει την δυνατότητα προσθήκης των ρυθμίσεων του χρήστη σε νέα εγκατάσταση της εφαρμογής. Όσοι χρήστες έκαναν εγγραφή μέσω της σελίδας, πρέπει να ακολουθήσουν την συγκεκριμένη διαδικασία: Εφόσον η συσκευή σας είναι συνδεδεμένη στο ιντερνέτ, πληκτρολογήστε τα αντίστοιχα πεδία της αρχικής οθόνης της εφαρμογής: password που έχετε δηλώσει κατά την εγγραφή σας. (Σας υπενθυμίζουμε πως είναι τα ίδια με αυτά που εισέρχεστε στον προσωπικό σας λογαριασμό στην σελίδα του LiveTripTraveller) Μόλις βάλετε στα στοιχεία και πατήσετε το Login θα σας εμφανιστούν οι επιλογές: - Try again - Update Profile - Reset Password Επιλέξτε την επιλογή Update Profile και θα ξεκινήσει η διαδικασία προσθήκης του προφίλ σας στην εφαρμογή. ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ ΕΠΙΛΟΓΩΝ: Try again: επιλέγετε την συγκεκριμένη εντολή, εφόσον θεωρείτε πως κάνατε λάθος στα στοιχεία που έχετε βάλει και θέλετε να κάνετε διόρθωση. Update Profile: επιλέγετε την συγκεκριμένη εντολή, προκειμένου να εγκαταστήσετε τις ρυθμίσεις του λογαριασμού, εφόσον έχετε κάνει εγγραφή μέσω της σελίδας και έχετε εγκαταστήσει εκ των υστέρων την εφαρμογή στο κινητό σας. Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την συγκεκριμένη εντολή εφόσον έχετε πραγματοποιήσει αλλαγές στον λογαριασμό σας μέσω της σελίδας του LiveTripTraveller και όχι μέσω της εφαρμογής στο κινητό σας. Reset Password: επιλέγετε την συγκεκριμένη εντολή, εφόσον έχετε ξεχάσει τον κωδικό πρόσβασης. Μόλις την επιλέξετε, θα σας ανοίξει η αντίστοιχη σελίδα όπου θα χρειαστεί να εισάγετε το που έχετε δηλώσει κατά την εγγραφή σας, προκειμένου να σας αποσταλεί στο σας μήνυμα επιβεβαίωσης αλλαγής κωδικού και προσωρινής εισόδου στον λογαριασμό σας στην σελίδα. Στην συνέχεια θα πρέπει να δηλώσετε στην σελίδα τον νέο κωδικό πρόσβασης. Στην συνέχεια θα πρέπει να εισάγετε στην εφαρμογή τον νέο σας κωδικό και θα επιλέξετε την εντολή Update Profile, ώστε να μπορέσετε να εισέλθετε στην εφαρμογή με τις νέες σας ρυθμίσεις. ΠΡΟΣΟΧΗ: Για οποιαδήποτε αλλαγή/αναβάθμιση των στοιχείων του λογαριασμού σας θα πρέπει η συσκευή σας να είναι συνδεδεμένη με το ίντερνετ.

3 (1.Γ) ΡΥΜΘΙΣΕΙΣ (SETTINGS) Πατώντας στο συγκεκριμένο κουμπί μπαίνετε στην οθόνη των ΡΥΜΘΙΣΕΩΝ (settings). Σας ανοίγει η παρακάτω οθόνη. Πατώντας στο συγκεκριμένο κουμπί, μπαίνετε στην οθόνη όπου είναι η ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΗ Στο οποίο μπορείτε να αλλάξετε κάποια στοιχεία του προφίλ σας (πχ. τηλέφωνα, κωδικούς, κα) Απαραίτητη η σύνδεση με το ιντερνέτ για οποιαδήποτε αλλαγή Στην οθόνη των ρυθμίσεων (settings) υπάρχουν οι εξής δυνατότητες: - Auto Login: επιλέγοντας την συγκεκριμένη εντολή δεν χρειάζεται να εισάγετε κάθε φορά τον κωδικό πρόσβασης προκειμένου να εισέλθετε στην εφαρμογή. - Dual Sim: επιλέγετε την συγκεκριμένη εντολή, εφόσον το κινητό σας διαθέτει και χρησιμοποιεί 2 κάρτες κινητής τηλεφωνίας ταυτόχρονα. - FaceBook Login/Logout: με τα συγκεκριμένα κουμπιά μπορείτε να εισέρχεστε/εξέρχεστε από τον λογαριασμό facebook, μέσω του οποίου θα μπορείτε να κοινοποιείτε στο δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης τις ανταποκρίσεις της επιλογής σας. (2) ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΥ Η δημιουργία ταξιδιωτικού γίνεται με τα παρακάτω βήματα: Ανάλυση συμβόλων: Πατώντας στο συγκεκριμένο κουμπί, μπαίνετε στην οθόνη όπου είναι η ΛΙΣΤΑ ΤΑΞΙΔΙΩΝ Πατώντας στο συγκεκριμένο κουμπί, μπαίνετε στην οθόνη όπου είναι η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ στο ταξιδιωτικό που βρίσκεται σε εξέλιξη. Πατώντας στο συγκεκριμένο κουμπί μπαίνετε στην οθόνη όπου εμφανίζονται τα ΑΠΟΘΗΚΕΥΜΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ του ταξιδιωτικού που βρίσκεται σε εξέλιξη.

4 >>> Πατώντας το κουμπί ΛΙΣΤΑ ΤΑΞΙΔΙΩΝ, εμφανίζεται η επόμενη οθόνη: Στην συγκεκριμένη οθόνη εμφανίζονται τα ταξιδιωτικά που έχετε δημιουργήσει (αν έχετε δημιουργήσει). Για να δημιουργήσετε ένα ΝΕΟ ΤΑΞΙΔΙ πατάτε στο κουμπί: Στην επόμενη οθόνη που θα εμφανιστεί, αν επιθυμεί ο χρήστης μπορεί να δημιουργήσει ή να επεξεργαστεί κάποιο ήδη καταχωρημένο ταξίδι, όμως ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ να είναι συνδεδεμένος στο ί Στην οθόνη που ανοίγει συμπληρώνετε τα πεδία: - Title (τίτλος ταξιδιού) -έως 40 χαρακτήρες-, - Description (Περιγραφή ταξιδιού), - Vehicle (επιλογή οχήματος με το οποίο πραγματοποιείται το ταξίδι) - Trip Status (Κατάσταση ταξιδιού): Υπάρχουν 2 επιλογές (In progress/completed). Να σημειωθεί πως ο χρήστης δεν μπορεί να έχει 2 ταυτόχρονα ταξίδια «In progress», δηλαδή «σε εξέλιξη». - Set start date / Set end date: επιλέγετε την χρονική περίοδο στην οποία πραγματοποιείται το ταξίδι. Μπορείτε να μην δηλώσετε την ημερομηνία τέλους ταξιδιού. - Private/Publish: επιλέγετε αν θέλετε να είναι το ταξιδιωτικό σας ορατό (στους επισκέπτες) στην σελίδα του LiveTripTraveller. Στην περίπτωση που το ταξίδι είναι «δοκιμαστικό» επιλέξτε Private. Σημείωση: όταν το ταξίδι είναι Private, η ένδειξη θα εμφανίζεται στην αρχική σελίδα κάτω από τον τίτλο του ταξιδιού σας. - Delete: μπορείτε να διαγράψετε το ταξιδιωτικό. Έχετε 2 επιλογές: LOCAL delete (διαγραφή μόνο στο κινητό) LOCAL+WEB (διαγραφή στο κινητό και στην ιστοσελίδα) (Για να δημιουργήσετε/επεξαργαστείτε κάποιο ταξίδι θα πρέπει να είστε συνδεδεμένος στο ιντερνετ)

5 (3) ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΕΩΝ ΣΤΟ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟ Εφόσον έχετε δημιουργήσει το ταξίδι σας, εισάγοντας τα απαιτούμενα στοιχεία και έχετε επιλέξει ως trip status την επιλογή «Ιn progress», επιστρέφετε στην κεντρική οθόνη (αριστερά), ως «Current Trip» θα έχει εμφανιστεί ο τίτλος του ταξιδιού που έχετε ορίσει με trip status: in progress (σε εξέλιξη). Από εδώ και πέρα όσες ανταποκρίσεις θα στέλνετε, θα πηγαίνουν στο συγκεκριμένο ταξιδιωτικό. Για να στείλετε ανταπόκριση/μήνυμα, πατάτε στο κουμπί «New Message», οπότε θα εμφανιστεί η παρακάτω οθόνη. Μόλις εισέλθετε στην συγκεκριμένη οθόνη, θα ξεκινήσει η διαδικασία αναζήτησης γεωγραφικού στίγματος. Μόλις το σύστημα GPS καταφέρει να βρει στίγμα, τότε στις μεταβλητές Lat, Lon, θα εμφανιστούν κάποιοι αριθμοί. Στην συνέχεια μπορείτε (ή ακόμα και όταν το κινητό βρίσκεται στην διαδικασία αναζήτησης στίγματος) να γράψετε το κείμενο που επιθυμείτε. Πατώντας το κουμπί της φωτογραφικής μηχανής μπορείτε να προσθέσετε φωτογραφία στο συγκεκριμένο μήνυμα. Επιλογή φωτογραφίας: Έχετε τις δυνατότητες: (α) να επιλέξετε φωτογραφία από τις ήδη υπάρχουσες φωτογραφίες σας, (β) να επιλέξετε φωτογραφία από την κάμερα (capturecamera) που θα τραβήξετε εκείνη την στιγμή. Μόλις την επιλέξετε, δίπλα από το κουμπί της φωτογραφικής μηχανής θα εμφανιστεί ο αριθμός «1», γεγονός που επιβεβαιώνει την προσθήκη της φωτογραφίας στην συγκεκριμένη ανταπόκριση. Μόλις ολοκληρώσετε την εγγραφή του μηνύματος έχετε 3 δυνατότητες: Αποστολή μηνύματος με SMS: το μήνυμα δεν πρέπει να ξεπερνά τους 120 χαρακτήρες και δεν είναι διαθέσιμη η προσθήκη φωτογραφίας στο μήνυμα. Αποστολή μηνύματος μεσω wifi: απαραίτητη προυπόθεση η διαθεσιμότητα σύνδεσης με το ίντερνετ. Με αυτό τον τρόπο το είναι εφικτή η αποστολή μηνύματος ανεξαρτήτου αριθμού χαρακτήρου καθώς επίσης και η προσθήκη φωτογραφίας. Αποθήκευση μηνύματος: μπορείτε να αποθηκεύεσετε το μήνυμά σας (κειμενο + φωτογραφία), ώστε να το στείλετε όταν θα έχετε την δυνατότητα σύνδεσης με το ίντερνετ. Είναι δυνατή η αποστολή πολλών μηνυμάτων μαζί.

6 >>>> Επιστρέφοντας στην προηγούμενη οθόνη και πατώντας το κουμπί «Stored Message», εισέρχεστε στην επόμενη οθόνη: Έχετε την επιλογή να μπείτε στους φακέλους: All / Sent / Unsent (Όλα/Απεσταλμένα/Μη απεσταλμένα Μηνύματα) Σε κάθε γραμμή αναφέρεται: - Τρόπος αποστολής (wifi/sms/stored messages) - Ημερομηνία / Ώρα δημιουργίας μηνύματος - Κατάσταση: Απεσταλμένο/μη απεσταλμένο - Περίληψη μηνύματος - Φωτογραφία (αν έχει επισυναφτεί φωτογραφία) (Επιλέγοντας τον φάκελο UNSENT θα εμφανιστεί η επιλογή «SEND ALL» η οποία (εφόσον είστε συνδεδεμένοι με το δίκτυο) θα σας αποστείλλει όλα τα αποθηκευμένα-μη απεσταλμένα μηνύματα.) Επίσης, έχετε την δυνατότητα ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΜΕΝΩΝ μη απεσταλμένων μηνυμάτων. Επιλέγοντας τον φάκελο UNSENT και επιλέγοντας το μήνυμα της επιθυμίας σας θα εμφανιστεί η παρακάτω οθόνη: Επιλέγοντας το μήνυμα που θέλετε να επεξεργαστείτε, μπορείτε να αλλάξετε το κείμενο και στην συνέχεια πατώντας SAVE να αποθηκεύσετε τις αλλαγές σας. Μπορείτε επίσης να διαγράψετε το μήνυμα, καθώς και να το αποστείλλετε (μόνο εφόσον είστε συνδεδεμένοι με το ίντερνετ) απευθείας. Υπάρχει η επιλογή να αλλάξετε/επιλέξετε μια φωτογραφία (μόνο 1 φωτόγραφία σε κάθε ανταπόκριση). Μπορείτε να διαγράψετε την επιλεγμένη φωτογραφία πατώντας στο χ του εικονιδίου της φωτογραφίας Τέλος, μπορείτε (εφόσον είστε συνδεδέμενοι στο internet) να κοινοποιήσετε την ανταπόκρισή σας στο FACEBOOK. (Ρυθμίστε τον λογαριασμό στον οποίο θέλετε να κοινοποιούνται οι ανταποκρίσεις της επιλογής σας στις ρυθμίσεις/settings, οδηγίες 1.Γ) Tip: Με τον τρόπο μπορείτε να αποθηκεύετε διάφορα σημεία που σας ενδιαφέρουν κατά την διάρκεια του ταξιδιού σας (με μια απλή περιγραφή) και όταν βρείτε χρόνο και ίντενετ για να τα στείλετε να γράφετε μια πιο αναλυτική περιγραφή.

7 >>> Διάφορα tips για το livetrips: (1) H ποικιλία στον τρόπο αποστολής μηνυμάτων παρέχει την δυνατότητα οικονομικής χρήσης της εφαρμογής. Κατά την διάρκεια της ημέρας/ημερών ενδεχομένως να μην σας παρέχεται η δυνατότητα σύνδεσης με το διαδίκτυο, οπότε μπορείτε να στέλνετε ελάχιστα SMS. Ταυτόχρονα να αποθηκεύετε τα highlights του ταξιδιού σας και όταν βρείτε διαθέσιμο ίντερνετ να τα αποστείλλετε μαζικά. (2) Μπορείτε να αποθηκεύετε κάποιο μήνυμα με μια απλή περιγραφή (ώστε να μην χάνετε χρόνο από το ταξίδι σας) και αργότερα να το επεξεργάζεστε πριν το στείλετε. (3) Μπορείτε να ορίσετε 2 τηλέφωνα χρήσης της εφαρμογής, στο ενδεχόμενο που χρησιμοποιείτε κάποια global sim card στα ταξίδια σας. Είναι απαραίτητο να εισάγετε ΣΩΣΤΑ τον αριθμό του κινητού σας και με την διεθνή μορφή του (πχ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΤΟ «+» ή «00» στην αρχή του αριθμού!!!). Σε περίπτωση λάθους δεν θα μπορούν να εμφανιστούν στον χάρτη σας οι ανταποκρίσεις που αποστέλλονται μέσω SMS. Να σας ενημερώσω πως δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ κρυφή χρέωση. Χρεώνεστε μόνο το μήνυμα SMS που στέλνετε, σαν να το στέλνατε σε ένα οποιοδήποτε ελληνικό νούμερο της Vodafone. (4) Επιλέξτε έναν εύκολο 6ψήφιο αριθμό πρόσβασης στην εφαρμογή, καθώς θα χρειαστεί να τον εισάγετε κάθε φορά που μπαίνετε σε αυτή (5) Με τον ίδιο κωδικό και εμαιλ που έχετε δηλώσει, μπορείτε να μπείτε και στην σελίδα του να κάνετε επεξεργασία/ενημέρωση του προφίλ σας πχ. με avatar, περισσότερα στοιχεία, καθώς επίσης και επεξεργασία του ταξιδιωτικού και του λογαριασμού σας. (6) Όταν θέλετε να δημιουργήσετε ένα ταξίδι «δοκιμαστικό», ενδεχομένως για να δοκιμάσετε την εφαρμογή επιλέξτε να είναι ενεργοποιημένη η παράμετρος «Private». Για να δείτε το συγκεκριμένο ταξίδι θα πρέπει να μπείτε με τους κωδικούς που διαθέτετε στην ιστοσελίδα, στο προφίλ σας και να παρακολουθήσετε τις καταχωρήσεις σας. (7) Η εφαρμογή παρέχει την δυνατότητα διαγραφής του ταξιδιού. Επιλέγοντας το ταξίδι που θέλετε να διαγράψετε, πατώντας στο εικονίδιου του «κάδου» θα σας εμφανιστεί η επιλογή LOCAL και LOCAL+WEB. Στην επιλογή LOCAL το ταξίδι διαγράφεται από το κινητό, ενώ την επιλογή LOCAL+WEB θα διαγραφεί και από την σελίδα του LiveTrip Traveller. Θα σας προτείναμε στην περίπτωση που έχετε ένα ταξίδι (όχι δοκιμαστικό) το οποίο έχετε ολοκληρώσει, να ΜΗΝ το σβήσετε από την σελίδα του LiveTripTraveller. Με τον τρόπο αυτό οι επισκέπτες της σελίδας θα μπορούν να διαβάσουν το ταξίδι σας και ενδεχομένως θα πάρουν κάποιες ιδέες από τις ανταποκρίσεις και τις φωτογραφίες σας, για μελλοντικό ταξίδι τους ή απλά να ξαναταξιδέψουν...

ACS Connect. Εφαρμογή διαχείρισης αποστολών μέσω web. Έκδοση Οκτώβριος 2011. Οδηγίες Εγκατάστασης & Εγχειρίδιο χρήστη

ACS Connect. Εφαρμογή διαχείρισης αποστολών μέσω web. Έκδοση Οκτώβριος 2011. Οδηγίες Εγκατάστασης & Εγχειρίδιο χρήστη ACS Connect Εφαρμογή διαχείρισης αποστολών μέσω web Έκδοση Οκτώβριος 2011 Οδηγίες Εγκατάστασης & Εγχειρίδιο χρήστη Περιεχόμενα ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ... 4 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ... 4 ΟΔΗΓΙΕΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ACS & ΕΝΑΡΞΗ...

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ(ΜΑΝUΑL) ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ-ΧΡΗΣΤΗ.

ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ(ΜΑΝUΑL) ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ-ΧΡΗΣΤΗ. ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ(ΜΑΝUΑL) ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ-ΧΡΗΣΤΗ. Οδηγός Διαχειριστή Το m-learning Toolkit είναι μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης που έχει σχεδιαστεί για να υπάρχει η δυνατότητα της πρόσβασης

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου

Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου Bee Group Α.Ε. [Type the company name] [Pick the date] Εγχειρίδιο λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Αρχική Σελίδα... 3 2. Δημιουργία Λογαριασμού... 3 3.

Διαβάστε περισσότερα

YourSMS User s Manual

YourSMS User s Manual YourSMS User s Manual Contents Πίνακας περιεχομένων Κεντρική οθόνη... 2 Αποστολές... 3 Αποστολή μοναδικού μηνύματος... 3 Αποστολή μαζικού μηνύματος σε ομάδα παραληπτών... 4 Αποστολή μαζικού προγραμματισμένου

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης Meridian Order II Έκδοση 3.9.2.5

Οδηγίες χρήσης Meridian Order II Έκδοση 3.9.2.5 Οδηγίες χρήσης Meridian Order II Έκδοση 3.9.2.5 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Meridian Order II Για να πραγματοποιηθεί η εγκατάσταση του Meridian Order II θα πρέπει να έχετε τα παρακάτω: Ένα υπολογιστή χειρός PDA με λειτουργικό

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης Meridian Order II Έκδοση 3.8.2.1

Οδηγίες χρήσης Meridian Order II Έκδοση 3.8.2.1 Οδηγίες χρήσης Meridian Order II Έκδοση 3.8.2.1 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Meridian Order II Για να πραγματοποιηθεί η εγκατάσταση του Meridian Order II θα πρέπει να έχετε τα παρακάτω: Ένα υπολογιστή χειρός PDA με λειτουργικό

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 2. ΕΙ Η ΕΝΤΟΛΩΝ ΜΑΖΙΚΩΝ ΠΛΗΡΩΜΩΝ 3. ΤΥΠΟΙ ΑΡΧΕΙΩΝ ΜΑΖΙΚΩΝ ΠΛΗΡΩΜΩΝ 4. ΙΑ ΙΚΑΣΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 2. ΕΙ Η ΕΝΤΟΛΩΝ ΜΑΖΙΚΩΝ ΠΛΗΡΩΜΩΝ 3. ΤΥΠΟΙ ΑΡΧΕΙΩΝ ΜΑΖΙΚΩΝ ΠΛΗΡΩΜΩΝ 4. ΙΑ ΙΚΑΣΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 2. ΕΙ Η ΕΝΤΟΛΩΝ ΜΑΖΙΚΩΝ ΠΛΗΡΩΜΩΝ 3. ΤΥΠΟΙ ΑΡΧΕΙΩΝ ΜΑΖΙΚΩΝ ΠΛΗΡΩΜΩΝ 4. ΙΑ ΙΚΑΣΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ 5. ΕΙΣΟ ΟΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ALPHA MASS PAYMENTS 6. ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΘΟΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόµενα. Εισερχόµενα... 13. Πρόχειρα... 14. Εξερχόµενα... 14. Απεσταλµένα... 15

Περιεχόµενα. Εισερχόµενα... 13. Πρόχειρα... 14. Εξερχόµενα... 14. Απεσταλµένα... 15 Περιεχόµενα Περιεχόµενα... 1 Γενική Επισκόπηση... 6 Τι είναι το Vodafone Mobile Connect;... 6 Υποστηριζόµενα Λειτουργικά Συστήµατα... 6 Σύνδεση... 6 Άνοιγµα σύνδεσης µέσω δικτύου 3G ή GPRS... 6 Άνοιγµα

Διαβάστε περισσότερα

Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ

Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ Οδηγός Χρήσης Εφαρμογής Γραφείων Πρακτικής Άσκησης Αφού πιστοποιηθεί ο λογαριασμός που δημιουργήσατε στο πρόγραμμα «Άτλας» ως Γραφείο Πρακτικής,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ. Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ.

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ. Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1) Είσοδος στην εφαρμογή 2) Δημιουργία Περιόδου Υποβολής 2.α) Ακύρωση Περιόδου Υποβολής 3) Μέθοδος Υποβολής: Συμπλήρωση Φόρμας 3.α) Συμπλήρωση

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης Meridian Order POS Έκδοση 1.0.0.67

Οδηγίες χρήσης Meridian Order POS Έκδοση 1.0.0.67 Οδηγίες χρήσης Meridian Order POS Έκδοση 1.0.0.67 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Meridian Order POS Για να πραγματοποιηθεί η εγκατάσταση του Meridian Order POS θα πρέπει να έχετε τα παρακάτω: Ένα υπολογιστή με λειτουργικό

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ KAI ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ KAI ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ KAI ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ Έκδοση 1.0 Δημιουργός Εκδότης, 2008 SIEM Τηλ. 210-7299571, Φαξ: 210-7299572 email: siem@siem.gr 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1 ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ...

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ GPRS 1. ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ GOOGLE EARTH

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ GPRS 1. ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ GOOGLE EARTH Αχαρναί 20.7.09 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ GPRS 1. ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ GOOGLE EARTH Για τη σωστή λειτουργία του προγράμματος πρέπει να έχετε εγκαταστήσει στον υπολογιστή σας το λογισμικό χαρτογράφησης

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Χρήσης. Σύστημα διαχείρισης e-market Περιφέρειας Hπείρου

Οδηγός Χρήσης. Σύστημα διαχείρισης e-market Περιφέρειας Hπείρου Οδηγός Χρήσης Σύστημα διαχείρισης e-market Περιφέρειας Hπείρου 1 Κατάλογος περιεχομένων 1. Καλώς ήρθατε στο Σύστημα διαχείρισης e-market Περιφέρειας Hπείρου...4 1.1 Άδεια...4 1.2 Πληροφορίες για το Σύστημα

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο χρήστη. Smart 4 power

Εγχειρίδιο χρήστη. Smart 4 power Εγχειρίδιο χρήστη Smart 4 power Ορισμένες υπηρεσίες και εφαρμογές ενδέχεται να μην είναι διαθέσιμες σε όλες τις χώρες. Ρωτήστε στο κατάστημα για περισσότερες πληροφορίες. Το Android είναι εμπορικό σήμα

Διαβάστε περισσότερα

Μέρος 2 ο. Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο (E-Mail)

Μέρος 2 ο. Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο (E-Mail) Μέρος 2 ο Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο (E-Mail) Ms Outlook για το Office 2010 Μαρία Ζάππα Κασαπίδη ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο 2 1. Εκκίνηση του προγράμματος 4 1.1 Ρυθμίσεις κατά την έναρξη

Διαβάστε περισσότερα

Λ.Συγγρού 87, 117 45 Αθήνα, Αττική, Τηλ.:+30 210 900 8000, Fax:+30 210 921 3146, e-mail: info@piraeus-factoring.gr, http: www.piraeus-factoring.

Λ.Συγγρού 87, 117 45 Αθήνα, Αττική, Τηλ.:+30 210 900 8000, Fax:+30 210 921 3146, e-mail: info@piraeus-factoring.gr, http: www.piraeus-factoring. Εγχειρίδιο Χρήσης Εφαρµογής Καταναλωτικού Factoring Σύστηµα Εµπόρων (Client) Έκδοση 2 (V 2.05) 13/04/2007 Εισαγωγή Είσοδος στην Ιστοσελίδα της Εταιρείας Συνδέεστε στο internet, ανοίγετε τον internet explorer

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ Έκδοση 1.1 ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2013 Εγχειρίδιο χρήσης Φοιτητών 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ... 7 2. ΕΙΣΟΔΟΣ... 8 2.1. ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΚΩΔΙΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Soft1 Version 400.512 Νέες προδιαγραφές

Soft1 Version 400.512 Νέες προδιαγραφές Soft1 Version 400.512 Νέες προδιαγραφές Περιεχόμενα Συνοπτική περιγραφή νέων προδιαγραφών... 3 Αναλυτικά..... 4 1. Soft1 Add-ons... 4 1.1 Εισαγωγή... 4 1.2 Soft1 Add-ons... 4 2. Υποβολή στοιχείων ΜΥΦ...

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Χρήσεως DocImagination software για Windows XP(SP2/SP3), Windows Vista και Windows 7 (32/64 bit) WINDOWS Software Version 1.X.X και 2.Χ.

Οδηγίες Χρήσεως DocImagination software για Windows XP(SP2/SP3), Windows Vista και Windows 7 (32/64 bit) WINDOWS Software Version 1.X.X και 2.Χ. Οδηγίες Χρήσεως DocImagination software για Windows XP(SP2/SP3), Windows Vista και Windows 7 (32/64 bit) WINDOWS Software Version 1.X.X και 2.Χ.Χ Manufacturer: DocImagination Software homepage: http://www.opendental.gr/docimagination

Διαβάστε περισσότερα

MELCloud Εγχειρίδιο χρήσης

MELCloud Εγχειρίδιο χρήσης MELCloud Εγχειρίδιο χρήσης Καλώς ήρθατε στο MELCloud για γρήγορο και εύκολο έλεγχο και επιτήρηση των συστημάτων Mitsubishi Electric μέσω φορητής συσκευής Περιεχόμενα 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 Παρουσίαση

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Προσωποποιημένων Υπηρεσιών Γ.Ε.ΜΗ. (ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ)

Εγχειρίδιο Χρήσης Προσωποποιημένων Υπηρεσιών Γ.Ε.ΜΗ. (ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ) Εγχειρίδιο Χρήσης Προσωποποιημένων Υπηρεσιών Γ.Ε.ΜΗ. (ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ) Έκδοση 2 - ΙΟΥΝΙΟΣ 2014 1 Πίνακας περιεχομένων Εισαγωγή... 3 1. Είσοδος στο σύστημα... 3 2. Αρχική Οθόνη Επιχείρησης... 4 2 Τα έγγραφά

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΜΕΝΟΥ ΜΕΣΙΤΩΝ

Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΜΕΝΟΥ ΜΕΣΙΤΩΝ Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΜΕΝΟΥ ΜΕΣΙΤΩΝ + Εισαγωγή + Παρουσίαση των ακινήτων µου + ιαχείριση των ακινήτων µου + Προφίλ του µεσίτη µου + Πρόσθεση Ακινήτου + Αποσύνδεση Εισαγωγή Για να µπείτε στο Μενού Μεσιτών και

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ Υπηρεσία Πληροφορικής και Τεχνολογίας Έκδοση 1.0 Ημερομηνία 20/09/2010 Συγγραφέας Υπηρεσία Πληροφορικής & Τεχνολογίας Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου Ιδιοκτησία

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Εγκατάστασης και Χρήσης του Arebas Easy

Οδηγός Εγκατάστασης και Χρήσης του Arebas Easy Σ ε λ ί δ α 1 Οδηγός Εγκατάστασης και Χρήσης του Arebas Easy Περιεχόμενα 1. Download Arebas Easy... 2 2. Εγκατάσταση Arebas Easy... 3 3. Εγγραφή στον Arebas Server... 7 4. Παραμετροποίηση Arebas Easy...

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΙΣΟΖΥΓΙΩΝ ΚΡΕΑΤΟΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΙΣΟΖΥΓΙΩΝ ΚΡΕΑΤΟΣ 1. Γενικά ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΙΣΟΖΥΓΙΩΝ ΚΡΕΑΤΟΣ Η ηλεκτρονική υποβολή των ισοζυγίων κρέατος πραγματοποιείται μέσα από το λογισμικό Άρτεμις του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού

Διαβάστε περισσότερα

Smartphone G405 Εγχειρίδιο Χρήσης

Smartphone G405 Εγχειρίδιο Χρήσης G405 Smartphone G405 Εγχειρίδιο Χρήσης 1 1 Προειδοποιήσεις & Σημειώσεις... 5 2 Το τηλέφωνό σας... 6 2.1 Περιγραφή του τηλεφώνου σας... 6 2.1.1 Περιγραφή πλήκτρων... 6 2.1.2 Εικονίδια (Μπορεί να αλλάξουν

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ OPENSMS WWW.OPENSMS.GR

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ OPENSMS WWW.OPENSMS.GR ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ OPENSMS WWW.OPENSMS.GR Τηλέφωνο: 2810-211111 Διαδικασία εισόδου στο opensms Η πρόσβαση στην πλατφόρμα του opensms πραγματοποιείται με την εισαγωγή του Ονόματος χρήστη και του

Διαβάστε περισσότερα

Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Ναυτίλος. Σύστημα Ηλεκτρονικής Υποβολής Αιτήσεων Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Πανεπιστημίου Αιγαίου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Ναυτίλος. Σύστημα Ηλεκτρονικής Υποβολής Αιτήσεων Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Πανεπιστημίου Αιγαίου Πανεπιστήμιο Αιγαίου Ναυτίλος Σύστημα Ηλεκτρονικής Υποβολής Αιτήσεων Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Πανεπιστημίου Αιγαίου Εγχειρίδιο Χρήσης για τον υποψήφιο Έκδοση 1.4.1 Περιεχόμενα 1. Εισαγωγικά... 3 2. Εγγραφή

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Χρήσης Υποβολής Δήλωσης N. 2308/95 μέσω Διαδικτύου

Οδηγός Χρήσης Υποβολής Δήλωσης N. 2308/95 μέσω Διαδικτύου Οδηγός Χρήσης Υποβολής Δήλωσης N. 2308/95 μέσω Διαδικτύου (1/39) Αύγουστος 2013 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Εισαγωγή... 3 Εγγραφή Νέου Χρήστη... 5 Σύνδεση Χρήστη... 7 Στοιχεία Δικαιούχου... 8 Υποβολή Δήλωσης... 13 Εισαγωγή

Διαβάστε περισσότερα