ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Ι

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Ι"

Transcript

1 Ν. 1(Ι)/93 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 29ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 1993 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Ι Ο περί Γεωργικών Φαρμάκων Νόμ<κ του 1993 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα TT) S Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του Συντάγματος. Αριθμός 1(1) του 1993 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ, ΕΝΟΠΟΙΕΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 1967 ΜΕΧΡΙ 1986 Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: 1. Ο Νόμος αυτός θα αναφέρεται ως ο περί Γεωργικών Φαρμάκων Νόμος Συνοπτικός του τίτλ ζ 2. Στο Νόμο αυτό, εκτός αν προκύπτει διαφορετικά από το κείμενο Ερμηνεία. «αδρανές συστατικό» σημαίνει κάθε συστατικό που δεν είναι δραστικό όπως καθορίζεται στο παρόν άρθρο και περιλαμβάνει διαλύτες, διαβρέκτες, γαλακτοματοποιητές, προωθητές, υλικά αραιώσεως (fillers, carriers), δολωματικές ουσίες κ.ά. «αριθμός εγγραφής» σημαίνει τον αριθμό που παραχωρεί το Συμβούλιο σε κάθε ένα γεωργικό φάρμακο, σύμφωνα με τις πρόνοιες του Νόμου αυτού* «ασθένεια και εχθρός» σημαίνει έντομα, ακάρεα, αράχνες, νηματώδεις μύκητες, βακτήρια, ιούς, ζιζάνια και ποντικούς, καθώς και κάθε επιβλαβές, μολυσματικό ή οχληρό είδος του φυτικού ή ζωικού βασιλείου* «γεωργικό φάρμακο» σημαίνει, κάθε παρασκεύασμα, που χρησιμοποιείται ως μέσο άμεσης ή έμμεσης πρόληψης, μείωσης, καταπολέμησης ή καταστολής των ασθενειών και εχθρών των φυτών, και περιλαμβάνει τα εντομοκτόνα, νηματοδοκτόνα, μυκητοκτόνα, βακτηριοκτόνα, ζιζανιοκτόνα, τρωκτικοκτόνα, σαλιγκαροκτόνα, φυτορυθμιστικές ουσίες, αποξηραντικά, (1)

2 Ν. 1(Ι)/93 2 αποφυλλωτικά, προσελκυστικά, αποδιωκτικά, αποστειρωτικά, υπόκαπνιστικά, συνεργιστικά, διαβρεκτικές ουσίες, προσθετικές ουσίες (adjuvants), και κάθε άλλο παρασκεύασμα που θα καθορίζεται ως γεωργικό φάρμακο από το Συμβούλιο, ανεξάρτητα αν αυτά μπορούν να χρησιμοποιούνται για σκοπούς γεωργικούς, οικιακούς ή για την προστασία του περιβάλλοντος «Γεωργικός Χημικός» σημαίνει οποιοδήποτε γεωργικό λειτουργό ο οποίος ασκεί καθήκοντα χημικού στο Εργαστήριο* «Δημοκρατία» σημαίνει την Κυπριακή Δημοκρατία «διαφημίζω» σημαίνει να καθιστώ γνωστό με γνωστοποίηση, εγκύκλιο, επιγραφή, περίβλημα ή άλλο έγγραφο, και περιλαμβάνει κάθε ανακοίνωση που γίνεται προφορικά ή με τη βοήθεια των μέσων μαζικής επικοινωνίας π.χ. ραδιόφωνο, τηλεόραση, εφημερίδες, περιοδικά, κ.ά. «Διευθυντής» σημαίνει το Διευθυντή του Τμήματος Γεωργίας «δραστικό συστατικό ή δραστική ουσία» σημαίνει το συστατικό που περιέχεται στο γεωργικό φάρμακο και ενεργεί εναντίον των ασθενειών και των εχθρών καθώς και οποιοδήποτε συστατικό καθορισθεί από το Συμβούλιο ως δραστικό συστατικό, εφόσον κριθεί ότι το συστατικό αυτό αυξάνει σημαντικά την αποτελεσματικότητα του γεωργικού φαρμάκου* «έλεγχος ποιότητας» σημαίνει τον ποσοτικό και ποιοτικό προσδιορισμό των δραστικών συστατικών ή και των αδρανών συστατικών, καθώς και άλλων συστατικών τα οποία δυνατόν να είναι υποπροϊόντα κατά τη σύνθεση ή διάσπαση των δραστικών συστατικών, και περιλαμβάνει και τον έλεγχο των χημικών και φυσικών ιδιοτήτων και της σταθερότητας του παρασκευάσματος «Επιθεωρητής» σημαίνει το δυνάμει του εδαφίου (1) του άρθρου 14 διοριζόμενο πρόσωπο. «Εργαστήριο» σημαίνει το Εργαστήριο του Τμήματος Γεωργίας για τον έλεγχο της ποιότητας και των υπολειμμάτων των γεωργικών φαρμάκων «ετικέτα» σημαίνει την επιγραφή που είναι χαραγμένη, εκτυπωμένη ή επικολλημένη στη συσκευασία γεωργικού φαρμάκου και που περιέχει τις πληροφορίες που απαιτούνται δυνάμει των διατάξεων του άρθρου 12 «ιδιοσκεύασμα ή παρασκεύασμα» σημαίνει την τελική μορφή στην οποία φέρεται ένα γεωργικό φάρμακο για χρήση «Κανονισμοί» σημαίνει τους Κανονισμούς που εκδίδονται από το Υπουργικό Συμβούλιο δυνάμει του άρθρου 20 «ονομασία ιδιοσκευάσματος ή παρασκευάσματος» σημαίνει την εμπορική ονομασία που χρησιμοποιείται για ένα γεωργικό φάρμακο από τον κατασκευαστή, εισαγωγέα ή διανομέα του* «πωλώ» περιλαμβάνει αντιπραγματισμό ή ανταλλαγή και συμφωνία πώλησης ή προσφορά ή έκθεση για πώληση ή κατοχή για πώληση ή αποστολή, διαβίβαση ή παράδοση για πώληση «σύνθεση» σημαίνει τη χημική ονομασία και την εκατοστιαία αναλογία για κάθε δραστικό και αδρανές συσταστικό που περιέχεται στο παρασκεύασμα, εκφρασμένη σε βάρος κατά όγκο ή βάρος κατά βάρος «Συμβούλιο» σημαίνει το Συμβούλιο Ελέγχου Γεωργικών Φαρμάκων που ιδρύεται δυνάμει των διατάξεων του άρθρου 3

3 (β) (γ) (δ) (ε) (στ) (ζ) 3 Ν. 1(Ι)/93 «συσκευασία» σημαίνει το δοχείο που περιέχει ορισμένο γεωργικό φάρμακο προς πώληση «συστατικό» σημαίνει οποιαδήποτε ύλη ή ουσία που χρησιμοποιείται για την κατασκευή ενός γεωργικού φαρμάκου* «Υπουργός» σημαίνει τον Υπουργό Γεωργίας και Φυσικών Πόρων. 3. (1) Για τους σκοπούς αυτού του Νόμου ιδρύεται Συμβούλιο Ελέγχου Γεωργικών Φαρμάκων που αποτελείται από τα ακόλουθα δέκα μέλη: (α) Τον Πρόεδρο, ο οποίος θα είναι ο εκάστοτε Διευθυντής ή αντιπρόσωπος του, δύο Γεωργικούς Λειτουργούς του Τμήματος Γεωργίας, από τους οποίους ο ένας θα έχει ειδικότητα στη φυτοπροστασία και ο άλλος θα κατέχει τίτλο στη Γεωργική Χημεία, τρεις εκπροσώπους του Υπουργείου Υγείας, από τους οποίους ο ένας είναι ο Διευθυντής του Κυβερνητικού Χημείου ή εκπρόσωπος του και οι άλλοι δύο είναι ένας Ιατρικός Λειτουργός και ένας φαρμακοποιός των Φαρμακευτικών Υπηρεσιών, έναν εκπρόσωπο του Υπουργείου Εμπορίου και Βιομηχανίας, έναν εκπρόσωπο της Παγκύπριας Ένωσης Γεωπόνων, τέσσερα προσοντούχα πρόσωπα που θα εκπροσωπούν τις αγροτικές οργανώσεις ΠΕΚ, ΕΚΑ, Αγροτική και Παναγροτικός, και δύο πρόσωπα που ασχολούνται με την εμπορία των Γεωργικών Φαρμάκων, από τα οποία το ένα εκπροσωπεί το Συνεργατικό Κίνημα και προτείνεται από τον Υπουργό Εμπορίου και Βιομηχανίας και το άλλο εκπροσωπεί τους ιδιώτες που ασχολούνται με την εμπορία των γεωργικών φαρμάκων και προτείνεται από το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο. (2) Όλα τα μέλη διορίζονται από το Υπουργικό Συμβούλιο και θα ονομάζονται στο εξής «διορισμένα μέλη». (3) Αν σε κάποια ειδική περίπτωση το Συμβούλιο επιθυμεί να συμβουλευθεί ένα πρόσωπο για κάποιο ειδικό θέμα μπορεί να καλέσει το πρόσωπο αυτό σε οποιαδήποτε συνεδρία του για να εκθέσει τις απόψεις του. (4) Σε περίπτωση απουσίας του Προέδρου εκτός Κύπρου ή λόγω ασθένειας του ή ανικανότητας του για οποιοδήποτε λόγο, ο Υπουργός διορίζει προσωρινά ένα από τα μέλη του Συμβουλίου ως Πρόεδρο για το χρόνο της απουσίας, ασθένειας ή ανικανότητας του Προέδρου. (5) Η θητεία των διορισμένων μελών είναι διετής, αρχίζει από το διορισμό τους και μπορούν να επαναδιοριστούν: Νοείται ότι το Υπουργικό Συμβούλιο αν το κρίνει σκόπιμο, μπορεί οποτεδήποτε να ανακαλέσει το διορισμό οποιουδήποτε τέτοιου μέλους. (6) Κάθε διορισμένο μέλος του Συμβουλίου μπορεί να παραιτηθεί από τη θέση του ως μέλος, κοινοποιώντας την παραίτηση του γραπτώς στο r Υπουργικό Συμβούλιο. (7) Σε περίπτωση απουσίας μέλους του Συμβουλίου εκτός Κύπρου ή λόγω ασθένειας ή ανικανότητας του, ο Υπουργός μπορεί να διορίσει οποιοδήποτε πρόσωπο, που έχει τα αναγκαία προσόντα σύμφωνα με το άρθρο αυτό, ως μέλος του Συμβουλίου για το χρόνο της απουσίας, ασθένειας ή ανικανότητας. Συμβούλιο Ελέγχου Γεωργικών Φαρμάκων.

4 Ν. 1(Ι)/93 4 (8) Το Συμβούλιο συνέρχεται σε τόπους και χρόνους που καθορίζει ο Πρόεδρος. Ο Πρόεδρος μαζί με επτά από τα υπόλοιπα μέλη του Συμβουλίου συνιστούν απαρτία. Όλες οι αποφάσεις του Συμβουλίου λαμβάνονται με πλειοψηφία των μελών που παρευρίσκονται και ψηφίζουν σε περίπτωση ισοψηφίας, ο Πρόεδρος έχει, επιπρόσθετα με τη δική του ψήφο, δεύτερη ή νικώσα ψήφο. (9) Οι εξουσίες του Συμβουλίου ασκούνται και αν ακόμη υπάρχει οποιαδήποτε χηρεύουσα θέση μεταξύ των μελών του. (10) Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Συμβουλίου μπορούν να λαμβάνουν αποζημίωση που θα καθορίσει ο Υπουργός με τη σύμφωνη γνώμη του Υπουργού Οικονομικών. (11) Τηρουμένων των πιο πάνω το Συμβούλιο ρυθμίζει τη δική του διαδικασία. Απαγορεύεται 4. (1) Απαγορεύεται η εισαγωγή, η κατασκευή, η διαφήμιση ή η κατά η εισαγωγή, οποιοδήποτε άλλο τρόπο προσφορά προς πώληση, ή η χρήση στη Δημο KAJMITI κρατία οποιουδήποτε γεωργικού φαρμάκου εκτός αν αυτό έχει εγγραφεί και εγγεγραμμένου του έχει παραχωρηθεί αριθμός εγγραφής σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου γεωργικού φαρμάκου. (2) Απαγορεύεται η χρήση ενός γεωργικού φαρμάκου κατά τρόπο διάφορο από εκείνο που δηλώνεται κατά την εγγραφή του ή κατά παράβαση των οδηγιών που αναγράφονται στην ετικέτα ή άλλως πως συνοδεύουν τη συσκευασία του. 5. (1) Η αίτηση για εγγραφή ή για ανανέωση της εγγραφής ενός γεωργι κο^ φαρμάκου υποβάλλεται προς το Συμβούλιο από τον κατασκευαστή, τον εισαγωγέα ή το διανομέα πάνω σε έντυπο που καθορίζεται στους Κανονισμούς. (2) Όταν ο αιτητής δε διαμένει στη Δημοκρατία, η αίτηση υπογράφεται από τον αντιπρόσωπο ή τον εισαγωγέα στη Δημοκρατία, ο οποίος με τον τρόπο αυτό αναλαμβάνει τις υποχρεώσεις του εγγράψαντος όπως αυτές προκύπτουν από τις διατάξεις του άρθρου 9. (3) Το έντυπο της αίτησης για εγγραφή ενός γεωργικού φαρμάκου πρέπει να συμπληρώνεται κατάλληλα και να περιέχει τις ακόλουθες πληροφορίες: (α) Το όνομα και την πλήρη διεύθυνση του αιτητή καθώς και την ιδιότητα με την οποία υποβάλλει την αίτηση, (δηλ. κατασκευαστής, εισαγωγέας, διανομέας ή πωλητής) (β) την εμπορική και κοινή ονομασία του γεωργικού φαρμάκου* (γ) το όνομα και την πλήρη διεύθυνση του κατασκευαστή ή του συσκευαστή, αν διαφέρει από τον κατασκευαστή και τον τόπο V κατασκευής και συσκευασίας* (δ) για γεωργικό φάρμακο που εισάγεται, την εμπορική ονομασία στη χώρα προέλευσης (ε) τη σύνθεση του παρασκευάσματος (στ) την κατηγορία του γεωργικού φαρμάκου (δηλ. εντομοκτόνο, μυκητοκτόνο, κ.ά.), τη χρήση του (δηλ. γεωργική, οικιακή, υγειονομική κ.ά.) και τη μορφή του παρασκευάσματος (δηλ. γαλακτοποιήσιμο υγρό, κοκκώδες, σκόνη κ.ά.) Αίτηση για εγγραφήή εγγραφής. αυτού.

5 5 Ν. 1(Ι)/93 (ζ) την κατηγορία τοξικότητας όπως καθορίζεται στους Κανονισμούς (η) τη μελισσοτοξικότητα (θ) τον τύπο και το μέγεθος της συσκευασίας κατά την αποθήκευση και πώληση* (ι) οποιεσδήποτε άλλες πληροφορίες που καθορίζονται στο έντυπο της αίτησης εγγραφής. (4) Η αίτηση εγγραφής πρέπει να συνοδεύεται επίσης από τα ακόλουθα: (α) Γραπτή ή γραπτές βεβαιώσεις των ακόλουθων στοιχείων ή πληροφοριών: (i) Την πλήρη σύνθεση του παρασκευάσματος, εφόσον δεν αναγράφεται πλήρως στην αίτηση εγγραφής (ii) την ταυτότητα και τις φυσικοχημικές ιδιότητες της δραστικής ουσίας, της τεχνικά καθαρής δραστικής ουσίας και του παρασκευάσματος (iii) τη διάρκεια σταθερότητας σε αποθήκευση (ΐν) τα υπολείμματα του φαρμάκου σε φυτείες, φυτικά προϊόντα, έδαφος και νερό, καθώς και τον τρόπο διάσπασης του, και τα αποδεκτά όρια υπολειμμάτων σε άλλες χώρες και διεθνείς οργανισμούς (ν) τον προτεινόμενο χρόνο ασφάλειας πριν τη συγκομιδή (vi) τη συνδυαστικότητα με άλλα γεωργικά φάρμακα ή λιπάσματα* (β) έκθεση ή εκθέσεις αναφορικά με (i) Τις βιολογικές ιδιότητες του γεωργικού φαρμάκου, όπως τρόπος δράσης και ιδιότητες δραστικής ουσίας, ασθένειες και εχθροί για τους οποίους συνιστάται, καλλιέργειες στις οποίες χρησιμοποιείται, δοσολογία, μέθοδος και χρόνος εφαρμογής, πληροφορίες για φυτοτοξικότητα (ii) πειραματικές εργασίες και δοκιμές στο εργαστήριο και στο χωράφι, που περιλαμβάνουν εργασίες στην Κύπρο ή άλλες χώρες, για την επιβεβαίωση της αποτελεσματικότητας για τις ασθένειες και τους εχθρούς και της ασφάλειας του γεωργικού φαρμάκου για τις φυτείες που συνιστάται, που διεξήχθηκαν σύμφωνα με τις αποδεκτές μεθόδους και κριτήρια. (iii) τις τοξικολογικές ιδιότητες της δραστικής ουσίας ή του παρασκευάσματος, αν υπάρχουν, όπως οξεία, υποχρόνια και χρόνια τοξικότητα, παρενέργειες, επίδραση στο περιβάλλον και την άγρια ζωή, κ.ά. σύμφωνα με τις διεθνώς αποδεκτές μεθόδους και κριτήρια* (iv) λεπτομέρειες για τις προφυλάξεις που είναι αναγκαίες για το χειρισμό του γεωργικού φαρμάκου, περιγραφή των συμπτωμάτων από δηλητηρίαση, καθώς και τη θεραπεία και τα αντίδοτα που συνιστούνται (ν) τις μεθόδους χημικής ανάλυσης για το παρασκεύασμα και τα υπολείμματα, καθώς και οποιαδήποτε πληροφορία ή δημοσίευση που θα διευκολύνει τον έλεγχο της ποιότητας του γεωργικού φαρμάκου*

6 Ν. 1(Ι)/93 6 Εξέταση αιτήσεων, Εγγραφή ή άρνηση έγγραφης, (γ) επαρκή δείγματα του παρασκευάσματος για ποιοτικό έλεγχο και δοκιμές* (δ) επαρκές καθαρό δείγμα για κάθε δραστική ουσία του παρασκευάσματος με καθορισμένη καθαρότητα, για τον έλεγχο της ποιότητας του γεωργικού φαρμάκου* (ε) προσχέδιο ετικέτας εις διπλούν και (στ) το νενομισμένο τέλος αίτησης εγγραφής. (5) Το έντυπο της αίτησης για ανανέωση της εγγραφής ενός γεωργικού φαρμάκου πρέπει να συμπληρώνεται κατάλληλα και να περιέχει τις ακόλουθες πληροφορίες: (α) Το όνομα και την πλήρη διεύθυνση του αιτητή κατασκευαστή, εισαγωγέα ή διανομέα (β) την εμπορική ονομασία του γεωργικού φαρμάκου, καθώς και το όνομα και την πλήρη διεύθυνση του κατασκευαστή (γ) τον αριθμό εγγραφής και την ημερομηνία της εγγραφής ή της προηγούμενης ανανέωσης εγγραφής και (δ) τη σύνθεση του παρασκευάσματος* (6) Η αίτηση για ανανέωση της εγγραφής πρέπει να συνοδεύεται από τα ακόλουθα στοιχεία: (α) Αναθεωρημένη μέθοδο χημικής ανάλυσης παρασκευάσματος και υπολειμμάτων, εφόσον υπάρχει (β) ετικέτα που χρησιμοποιείται* και (γ) το νενομισμένο τέλος ανανέωσης της εγγραφής. (7) Ανεξάρτητα από τις διατάξεις του άρθρου αυτού το Συμβούλιο μπορεί σε δεδομένη περίπτωση να ζητήσει την υποβολή οποιωνδήποτε επιπρόσθετων στοιχείων τα οποία ήθελε κρίνει απαραίτητα για να αποφασίσει την τύχη αίτησης εγγραφής ή ανανέωσης εγγραφής γεωργικού φαρμάκου. 6. (1) Το Συμβούλιο εξετάζει το ταχύτερο δυνατό την αίτηση εγγραφής γεωργικού φαρμάκου σύμφωνα με τη διαδικασία που θέλει εκάστοτε καθορίσει το Συμβούλιο. (2) Για το σκοπό αυτό το Συμβούλιο μπορεί να συνιστά επιτροπές αποτελούμενες από μέλη του και άλλους επιστήμονες ή ειδικούς ως ήθελε θεωρήσει σκόπιμο για να υποβοηθείται στο έργο της εξέτασης των υποβαλλόμενων αιτήσεων. (3) Οι επιτροπές υποβάλλουν τις εισηγήσεις τους το ταχύτερο δυνατό στο Συμβούλιο για λήψη τελικής απόφασης. (4) Αίτηση εγγραφής η οποία δεν περιέχει ή δε συνοδεύεται από τα απαιτούμενα δυνάμει του Νόμου αυτού και των Κανονισμών στοιχεία ή πληροφορίες μπορεί να απορριφθεί ως απαράδεκτος. 7. (1) Το Συμβούλιο, αφού εγκρίνει την αίτηση εγγραφής γεωργικού φαρμάκου, προχωρεί στην εγγραφή του εκδίδοντας για το σκοπό αυτό πιστοποιητικό εγγραφής πάνω στο έντυπο που θέλει καθορίζεται στους Κανονισμούς.

7 7 Ν. 1(Ι)/93 (2) Το Συμβούλιο μπορεί να αρνηθεί την εγγραφή ενός γεωργικού φαρμάκου εφόσον (α) Τα αποτελέσματα του ελέγχου ποιότητας διαφέρουν από τα δηλωθέντα στο έντυπο της αίτησης εγγραφής ή στα άλλα έγγραφα που συνοδεύουν την αίτηση και η διαφορά ευρίσκεται εκτός των ορίων ανοχής των αποκλίσεων που καθορίζονται στους Κανονισμούς ή (β) το γεωργικό φάρμακο δε θεωρείται αποτελεσματικό για το σκοπό που καθορίζεται στην αίτηση, σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν για τη χρήση του ή (γ) κρίνεται ότι το γεωργικό φάρμακο με βάση τα γνωστά μέχρι στιγμής δεδομένα, όταν χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με τις οδηγίες, είναι γενικά επιζήμιο ή βλάπτει σοβαρά τα φυτά (εκτός από τα ζιζάνια), τα ζώα ή τη δημόσια υγεία ή (δ) τα στοιχεία που υποβάλλονται για την αποτελεσματικότητα του γεωργικού φαρμάκου κρίνονται ανεπαρκή για να δικαιολογείται η εγγραφή του* ή (ε) η ονομασία του γεωργικού φαρμάκου είναι τέτοια, ώστε ενδέχεται να εξαπατήσει ή να παραπλανήσει τον αγοραστή, όσον αφορά τα συστατικά του και τη μέθοδο παρασκευής του ή (στ) σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, η δραστική ουσία που περιέχεται στο γεωργικό φάρμακο δεν είναι αρκετή, ώστε αυτό να αποδώσει ικανοποιητικό βαθμό αποτελεσματικότητας. (3) Κάθε πρόσωπο, του οποίου παραβλάπτονται τα νόμιμα συμφέροντα από μια τέτοια άρνηση, μπορεί να υποβάλει ένσταση στον Υπουργό μέσα σε τριάντα ημέρες από την ημερομηνία που του κοινοποιείται η απόφαση. (4) Η ισχύς της εγγραφής ενός γεωργικού φαρμάκου αρχίζει από την ημερομηνία έκδοσης του πιστοποιητικού εγγραφής. 8. (1) Κάθε γεωργικό φάρμακο, που έτυχε εγγραφής σύμφωνα με τις Διάρκεια και πρόνοιες του Νόμου αυτού, μπορεί να κατασκευάζεται, να εισάγεται, να ανανέωση ς.,ζ,, Α / εγγραφής. διαφημίζεται, να πωλείται και να χρησιμοποιείται στη Δημοκρατία για τη χρονική περίοδο που καθορίζεται στους Κανονισμούς. (2) Η εγγραφή μπορεί να ανανεώνεται κάθε φορά για την ίδια περίοδο και παραχωρείται ο ίδιος αριθμός εγγραφής, νοουμένου ότι δεν έγινε οποιαδήποτε αλλαγή στη συγκέντρωση της δραστικής ουσίας του γεωργικού φαρμάκου* αλλαγή στις βοηθητικές και αδρανείς ουσίες πρέπει να δηλώνεται. (3) Για την ανανέωση της εγγραφής υποβάλλεται σχετική αίτηση πριν από τη λήξη της εγγραφής: Νοείται ότι το Συμβούλιο μπορεί να αποδεχτεί αίτηση ανανέωσης εγγραφής η οποία υποβάλλεται μετά τη λήξη της ισχύος της προς ανανέωση εγγραφής, εφόσον η αίτηση υποβάλλεται μέσα σε χρονικό διάστημα τριάντα ημερών από της λήξης της εγγραφής αυτής. (4) Η αίτηση για ανανέωση της εγγραφής ενός γεωργικού φαρμάκου εξετάζεται από το Συμβούλιο και εκδίδεται πιστοποιητικό για την ανανέωση της εγγραφής στο έντυπο που καθορίζεται στους Κανονισμούς.

8 Ευθύνη του εγγράψαντος γεωργικό φάρμακο. Ανάκληση ή αναστολή εγγραφής. Ν. 1(Ι)/ (1) Το πρόσωπο κατόπιν αίτησης του οποίου εξασφαλίζεται η εγγραφή ενός γεωργικού φαρμάκου φέρει την ευθύνη για την ορθότητα των στοιχείων και των πληροφοριών που υπόβαλε προς το Συμβούλιο για την εξασφάλιση της εγγραφής, καθώς και την ευθύνη συμμόρφωσης του γεωργικού φαρμάκου με τις διατάξεις του Νόμου αυτού και των Κανονισμών αναφορικά με την ποιότητα, συσκευασία και την ετικέτα του εγγεγραμμένου γεωργικού φαρμάκου. (2) Αν ο εγγράψας γεωργικό φάρμακο δε διαμένει στη Δημοκρατία, την πιο πάνω αναφερόμενη στο εδάφιο (1) ευθύνη φέρει ο διαμένων στη Δημοκρατία αντιπρόσωπος του. 10. (1) Το Συμβούλιο μπορεί να ανακαλέσει ή να αναστείλει την εγγραφή ενός γεωργικού φαρμάκου για όση χρονική περίοδο κρίνει αναγκαία, νοουμένου ότι θα γνωστοποιήσει προσηκόντως την πρόθεση του αυτή και θα δώσει τη δυνατότητα ακρόασης του προσώπου που επηρεάζεται, εφόσον ήθελε διαπιστώσει ότι (α) (β) (γ) (δ) Η εγγραφή έγινε κατά παράβαση οποιασδήποτε από τις διατάξεις του Νόμου αυτού και των Κανονισμών μετά από την εγγραφή, αποδείχτηκε ότι το γεωργικό φάρμακο, όταν χρησιμοποιείται σύμφωνα με τις οδηγίες της ετικέτας, είναι αμφίβολης αξίας ή επιβλαβές για τα φυτά (εκτός από τα ζιζάνια), τη δημόσια υγεία ή τα ζώα* το γεωργικό φάρμακο δε συνάδει, ή δε συνάδει πλέον με το δείγμα, τα έγγραφα ή τα άλλα στοιχεία, που υποβλήθηκαν μαζί με την αίτηση εγγραφής για οποιοδήποτε άλλο λόγο για τον οποίο, κατά την κρίση του Συμβουλίου επιβάλλεται ανάκληση ή αναστολή της εγγραφής. (2) Σε κάθε ανάκληση ή αναστολή το Συμβούλιο αναφέρει τα πραγματικά γεγονότα στα οποία βασίστηκε καθώς και την αιτιολογία της ενέργειας του αυτής. Πώληση 11. Απαγορεύεται η πώληση ή διαφήμιση προς πώληση οποιουδήποτε γεωργικών γεωργικού φαρμάκου στη Δημοκρατία, εκτός αν αυτό περιέχεται σε κατάλσφραγγσμένη ληλα σφραγισμένη συσκευασία σύμφωνα με τα καθοριζόμενα στους Κανονισυσκευασία. σμούς. Σήμανση συσκευασίας. Απαγόρευση ορισμένων πράξεων. 12. Απαγορεύεται η πώληση ή διαφήμιση προς πώληση οποιουδήποτε γεωργικού φαρμάκου στη Δημοκρατία, εκτός αν η περιέχουσα αυτό συσκευασία φέρει εγκεκριμένη από το Συμβούλιο ετικέτα στερεά επικολλημένη ή ανεξίτηλα χαραγμένη ή εκτυπωμένη κατά τον τύπο και τρόπο που καθορίζεται ειδικότερα στους Κανονισμούς. 13. Απαγορεύεται η με οποιοδήποτε τρόπο και απ' οποιοδήποτε πρόσωπο (α) Απόσπαση, παραποίηση, εξάλειψη ή καταστροφή ολόκληρης ή μέρους οποιασδήποτε ετικέτας που προνοείται στο Νόμο αυτό ή στους Κανονισμούς, ή αφαίρεση ή προσθήκη οποιασδήποτε ουσίας από ή σε ένα εγγεγραμμένο γεωργικό φάρμακο κατά τρόπο που μπορεί να αναιρέσει ή καταστρατηγήσει τους σκοπούς του Νόμου αυτού* ή (β) παραβίαση της συσκευασίας ενός γεωργικού φαρμάκου και η επανασυσκευασία του περιεχομένου της σε άλλη συσκευασία, χωρίς την προηγούμενη έγκριση του Συμβουλίου.

9 9 Ν. 1(Ι)/ (1) Ο Υπουργός διορίζει Επιθεωρητές για τους σκοπούς του Νόμου αυτού. (2) Για σκοπούς ελέγχου της τήρησης των διατάξεων του Νόμου αυτού ή των Κανονισμών, οποιοσδήποτε Επιθεωρητής έχει εξουσία, σε εύλογη ώρα, να εισέρχεται σ' οποιοδήποτε υποστατικό, πλην κατοικίας, στο οποίο αυτός εύλογα πιστεύει ότι (α) Οποιοδήποτε γεωργικό φάρμακο, κατασκευάζεται, συσκευάζεται, αποθηκεύεται προς πώληση ή πωλείται (β) οποιοδήποτε γεωργικό προϊόν συγκομίζεται ή συσκευάζεται με σκοπό τη διάθεση του στην αγορά, και να εξετάζει το πιο πάνω γεωργικό φάρμακο ή γεωργικό προϊόν και να προβαίνει, σύμφωνα με τον καθορισμένο τρόπο, σε δειγματοληψία. (3) Για κάθε δειγματοληψία ο Επιθεωρητής εκδίδει βεβαίωση δειγματοληψίας πάνω σε έντυπο που καθορίζεται στους Κανονισμούς. (4) Για τα δείγματα που λαμβάνονται δυνάμει του εδαφίου (2) ο ιδιοκτήτης ή κάτοχος αυτών μπορεί να αξιώσει το αντίτιμο της ποσότητας που λαμβάνεται, σύμφωνα με την τρέχουσα τιμή τους κατά την ημέρα της δειγματοληψίας. 15. (1) Ο Γεωργικός Χημικός μεριμνά για τον έλεγχο της ποιότητας του δείγματος γεωργικού φαρμάκου που λήφθηκε σύμφωνα με το εδάφιο (2) του άρθρου 14, εκδίδει και παραδίδει ή αποστέλλει σχετικό πιστοποιητικό στον Επιθεωρητή στο οποίο καθορίζονται ποια τα αποτελέσματα των αναλύσεων και κατά πόσο αυτά συνάδουν με τις διατάξεις του Νόμου αυτού ή των Κανονισμών αντίγραφο του πιστοποιητικού αυτού παραδίδεται ή αποστέλλεται από τον Επιθεωρητή στον κατασκευαστή, εισαγωγέα, διανομέα ή πωλητή του γεωργικού αυτού φαρμάκου. (2) Σε περίπτωση ελέγχου υπολειμμάτων γεωργικών φαρμάκων στο δείγμα γεωργικού προϊόντος που λήφθηκε σύμφωνα με το εδάφιο (2) του άρθρου 14, το πιο πάνω πιστοποιητικό του Γεωργικού Χημικού καθορίζει κατά πόσο τα αποτελέσματα των αναλύσεων συνάδουν με τις διατάξεις των περί Υπολειμμάτων Γεωργικών Φαρμάκων Κανονισμών του 1983, το δε αντίγραφο αυτής παραδίδεται ή αποστέλλεται στον παραγωγό ή τον πωλητή του γεωργικού προϊόντος. (3) Τα πιστοποιητικά αποτελεσμάτων ανάλυσης που εκδίδονται από το Γεωργικό Χημικό πρέπει να είναι σύμφωνα με τον τύπο που θα καθοριστεί στους Κανονισμούς. (4) Σε περίπτωση αμφισβήτησης του πιο πάνω πιστοποιητικού του Γεωργικού Χημικού που αφορά έλεγχο της ποιότητας γεωργικού φαρμάκου, ο κατασκευαστής, εισαγωγέας, διανομέας ή πωλητής έχει το δικαίωμα μέσα σε προθεσμία 45 ημερών από την κοινοποίηση σε αυτόν του αντίγραφου του πιστοποιητικού του Γεωργικού Χημικού και αφού καταβάλει το νενομισμένο τέλος, να ζητήσει όπως το μέρος του δείγματος που φυλάγεται από τον Επιθεωρητή παραπεμφθεί στο Διευθυντή του Κυβερνητικού Χημείου για ανάλυση και έκδοση από αυτόν πιστοποιητικού αποτελεσμάτων ανάλυσης. 16. (1) Οποιοσδήποτε αγοραστής γεωργικού φαρμάκου έχει το δικαίωμα όπως, με την καταβολή του νενομισμένου τέλους, υποβάλει αυτό στο Γεωργικό Χημικό για έλεγχο της ποιότητας του* μαζί με το δείγμα αποστέλλεται σημείωμα που περιέχει (α) Το όνομα και τη διεύθυνση του αγοραστή Διορισμός, αρμοδιότητες και εξουσίες Επιθεωρητών. Έλεγχος της ποιότητας γεωργικών φαρμάκων και των υπολειμμάτων αυτών σε γεωργικά προϊόντα. Επίσημη Εφημερίδα Παράρτημα Τρίτο (Ι): Δικαίωμα ανάλυσης γεωργικών φαρμάκων από ιδιώτες.

10 Ν. 1(Ι)/93 10 Απαγορεύεται η διαφήμιση αποτελεσμάτων του ελέγχου ποιότητας. Περιορισμός στις διαφημίσεις. Αποθήκευση γεωργικών φαρμάκων. Εξουσία έκδοσης Κανονισμών. (β) το όνομα και τη διεύθυνση του κατασκευαστή, εισαγωγέα ή διανομέα και του πωλητή, την ημερομηνία αγοράς και τις συνθήκες αποθήκευσης του* και (γ) το όνομα του γεωργικού φαρμάκου και τον αριθμό εγγραφής του. (2) Ο Γεωργικός Χημικός αποστέλλει ή παραδίδει πιστοποιητικό αποτελεσμάτων ανάλυσης στον αγοραστή που υπέβαλε το δείγμα για ανάλυση, στο οποίο θα περιγράφεται και η κατάσταση του δείγματος κατά την παραλαβή του από το Γεωργικό Χημικό. 17. Χωρίς την προηγούμενη άδεια του Συμβουλίου, κανένας κατασκευαστής, αντιπρόσωπος, διανομέας ή πωλητής δε δικαιούται να διαφημίζει με οποιοδήποτε τρόπο τα αποτελέσματα του ελέγχου ποιότητας που έγινε σύμφωνα με το άρθρο 15 του Νόμου αυτού. 18. Απαγορεύεται η χρησιμοποίηση πάνω στη συσκευασία ή στην ετικέτα ενός γεωργικού φαρμάκου, ή σε διαφήμιση του οποιασδήποτε λέξης που μπορεί να εκθέτει, υπονοεί ή υποδηλεί ότι το φάρμακο αυτό έγινε αποδεκτό ή συνιστάται από την Κυβέρνηση της Δημοκρατίας, ή από οποιοδήποτε Τμήμα ή Υπηρεσία αυτής. 19. Η αποθήκευση γεωργικών φαρμάκων πρέπει να γίνεται σε αποθήκες ή καταστήματα που πληρούν τα καθορισμένα κριτήρια και προδιαγραφές και σύμφωνα με την καθορισμένη διαδικασία. 20. Το Υπουργικό Συμβούλιο έχει εξουσία να εκδίδει Κανονισμούς οι οποίοι να ρυθμίζουν ή να καθορίζουν όλα ή ορισμένα από τα πιο κάτω θέματα: (α) Τα έντυπα υποβολής αίτησης εγγραφής καθώς και όλα τα έντυπα που απαιτούνται σύμφωνα με το Νόμο αυτό* (β) την ονοματολογία των υλών από τις οποίες είναι δυνατή η κατασκευή γεωργικών φαρμάκων (γ) το είδος, τις ιδιότητες και την εκατοστιαία αναλογία των συστατικών που μπορεί να περιέχονται σε γεωργικά φάρμακα* (δ) τον τρόπο και τη διαδικασία της δειγματοληψίας (ε) τις μεθόδους ανάλυσης που πρέπει να ακολουθούνται κατά τον έλεγχο της ποιότητας και των υπολειμμάτων των γεωργικών φαρμάκων, καθώς και τα ανεχτά όρια απόκλισης μεταξύ των στοιχείων που αναγράφονται στην αίτηση εγγραφής και στην ετικέτα της συσκευασίας και ενός γεωργικού φαρμάκου και της έκθεσης του Γεωργικού Χημικού για την ανάλυση που διενεργήθηκε στο Εργαστήριο (στ) τα προνοούμενα από το Νόμο αυτό τέλη (ζ) τη διάρκεια εγγραφής γεωργικών φαρμάκων (η) τις πληροφορίες που πρέπει να αναγράφει η ετικέτα καθώς και το μέγεθος, το χρώμα και τον τύπο της ετικέτας (θ) τους όρους για την εισαγωγή ή την κατασκευή στη Δημοκρατία μικρών ποσοτήτων γεωργικών φαρμάκων που δεν έχουν εγγραφεί και προορίζονται για πειραματική χρήση ή για, χημικές αναλύσεις από Κυβερνητικά Τμήματα ή ιδιώτες*

11 (i) (ια) (ιβ) (ιγ) (ιδ) τη χρήση οποιουδήποτε γεωργικού φαρμάκου και τα προφυλακτικά μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται κατά τη χρήση του, για να αποτραπεί οποιαδήποτε εκούσια ή τυχαία ζημιά ή βλάβη σε περιουσιακά στοιχεια τα προσόντα, τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις των μεταπωλητών των γεωργικών φαρμάκων, περιλαμβανομένης της επιβολής υποχρέωσης για εγγραφή τους και της παραχώρησης άδειας μεταπωλητή γεωργικών φαρμάκων, καθώς και της επιβολής σχετικού τέλους* κέ) (ιστ) (ιζ) (ιη) 11 Ν. 10)/93 τις κατηγορίες τοξικότητας των γεωργικών φαρμάκων τους όρους και τα μέτρα ασφάλειας που κρίνονται απαραίτητα (i) για την προστασία της υγείας των προσώπων που κατοικούν σε τόπους που γειτονεύουν με τον τόπο κατασκευής γεωργικών φαρμάκων (ii) για την παρεμπόδιση της μόλυνσης του περιβάλλοντος* (Hi) για την προστασία της υγείας των προσώπων που χρησιμοποιούν γεωργικά φάρμακα* και (iv) για την προστασία της υγείας του προσωπικού που ασχολείται με την κατασκευή, συσκευασία, διανομή ή πώληση γεωργικών φαρμάκων το είδος και τα υλικά συσκευασίας για τα γεωργικά φάρμακα* την ασφαλή αποθήκευση των γεωργικών φαρμάκων και την αποφυγή της αλλοίωσης τους* τα κριτήρια και τις προδιαγραφές που πρέπει να πληρούν οι αποθήκες Kat τα καταστήματα γεωργικών φαρμάκων, καθώς και τον τρόπο αποθήκευσης αυτών και τα είδη που επιτρέπεται να αποθηκεύονται ή πωλούνται εντός αυτών τα ψεκαστικά μέσα, τα προσόντα, τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις των επαγγελματιών ψεκαστών από εδάφους ή αέρος, περιλαμβανομένης της υποχρέωσης για εγγραφή τους και της παραχώρησης άδειας ψεκαστού γεωργικών φαρμάκων, καθώς και της επιβολής σχετικού τέλους* τον τρόπο και τη διαδικασία που θα γίνονται οι δοκιμές αποτελεσματικότητας των γεωργικών φαρμάκων, καθώς και τον τρόπο ανάλυσης, σύνταξης και υποβολής των αποτελεσμάτων προς το Συμβούλιο* (ιθ) οποιοδήποτε θέμα που απαιτείται να καθορισθεί ή ρυθμιστεί ή επιδέχεται καθορισμό ή ρύθμιση σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου αυτού, και γενικά για την καλύτερη υλοποίηση των σκοπών του Νόμου αυτού. 21. (1) Κάθε πρόσωπο το Οποίο Αδικήματα (α) Παραβαίνει ή παραλείπει να συμμορφωθεί με τις απαγορευτικές διατάξεις των άρθρων 4, 11, 12, 13, 17 ή 18* (β) τροποποιεί την ετικέτα εγγεγραμμένου γεωργικού φαρμάκου χωρίς την προηγούμενη έγκριση του Συμβουλίου* ή (γ) αναληθώς παριστάνει γεωργικό φάρμακο σ' οποιαδήποτε διαφήμιση* ή ιπ ς

12 (δ) χρησιμοποιεί παράνομα αριθμό εγγραφής γεωργικού φαρμάκου που παραχωρήθηκε δυνάμει των διατάξεων του Νόμου αυτού, ή χρησιμοποιεί τέτοιο αριθμό ως αν αυτός παραχωρήθηκε δυνάμει των διατάξεων του Νόμου αυτού* ή (ε) έχει εγγράψει γεωργικό φάρμακο το οποίο κατόπιν δειγματοληψίας και ελέγχου, της ποιότητας του, διαπιστώνεται ότι δε συνάδει με την σύνθεση τού όπως αυτή έχει δηλωθεί και εγκριθεί από το Συμβούλιο κατά την εγγραφή του γεωργικού φαρμάκου* ή (στ) παραβαίνει ή παραλείπει να συμμορφωθεί με οποιαδήποτε άλλη υποχρέωση ή απαγόρευση που επιβάλλεται από το Νόμο αυτό ή τους Κανονισμούς για την οποία δε γίνεται ειδική μνεία ως ανωτέρω, είναι ένοχος αδικήματος και, σε περίπτωση καταδίκης, υπόκειται σε ποινή φυλάκισης που δεν υπερβαίνει τους 6 μήνες ή σε χρηματική ποινή που δεν υπερβαίνει τις 500 λίρες, ή και στις δύο αυτές ποινές. (2) Πρόσωπο το οποίο εσκεμμένα παρεμποδίζει, παρακωλύει, ενίσταται ή κατά οποιοδήποτε τρόπο αντιτίθεται αδικαιολόγητα σε Επιθεωρητή κατά την άσκηση των αρμοδιοτήτων ή εξουσιών του δυνάμει του Νόμου αυτού ή των Κανονισμών είναι ένοχο αδικήματος και, σε περίπτωση καταδίκης, υπόκειται σε ποινή φυλάκισης που δεν υπερβαίνει τους 6 μήνες ή σε χρηματική ποινή που δεν υπερβαίνει τις 500 λίρες, ή και στις δύο αυτές ποινές. (3) Με την καταδίκη οποιουδήποτε προσώπου για οποιοδήποτε αδίκημα δυνάμει του εδαφίου (1), το καταδικάζον Δικαστήριο μπορεί να εκδώσει οποιοδήποτε διάταγμα που θα κρίνει ορθό αναφορικά με (α) Τη διάθεση οποιουδήποτε γεωργικού φαρμάκου σε σχέση με το οποίο διαπράχθηκε το αδίκημα, ή (β) τη δήμευση ή καταστροφή του γεωργικού αυτού φαρμάκου. 22. (1) Σε περίπτωση που διαπιστώνεται ότι γεωργικό φάρμακο διαφημί ζεται, εκτίθεται, προσφέρεται ή κατέχεται προς πώληση στη Δημοκρατία κατά Προσωρινή απαγόρευση γεωργικών * φαρμάκων. Ν. 1(Ι)/93 12 παράβαση των διατάξεων του Νόμου αυτού ή των Κανονισμών, οποιοσδήποτε Επιθεωρητής μπορεί να επιδώσει γραπτή ειδοποίηση του γεγονότος αυτού στον κατασκευαστή, εισαγωγέα, διανομέα, πωλητή ή τον κάτοχο αυτού* από τη στιγμή της επίδοσης τέτοιας ειδοποίησης και μέχρι παρέλευσης 7 ημερών τα πρόσωπα προς τα οποία έγινε η επίδοση απαγορεύεται να πωλούν, διαθέτουν, χρησιμοποιούν, μετακινούν, εξάγουν από τη Δημοκρατία ή καταστρέφουν το γεωργικό αυτό φάρμακο. (2) Μετά την άσκηση ποινικής δίωξης για αδίκημα που έχει σχέση με τα, διαλαμβανόμενα στο εδάφιο (1), ο Επιθεωρητής μπορεί σ' οποιοδήποτε στάδιο της ποινικής διαδικασίας να υποβάλει άνευ ειδοποιήσεως αίτηση (exparte application) στο Δικαστήριο για την έκδοση συντηρητικού διατάγματος που να απαγορεύει την πώληση, διάθεση, χρησιμοποίηση, μετακίνηση, εξαγωγή από τη Δημοκρατία ή καταστροφή του γεωργικού φαρμάκου αναφορικά με το οποίο διαπράχθηκε το αδίκημα μέχρι οριστικής εκδίκασης της ποινικής δίωξης* με βάση την αίτηση αυτή το Δικαστήιο μπορεί να εκδώσει τέτοιο διάταγμα με τέτοιους όρους τους οποίους θα κρίνει πρέποντες να επιβάλει, καθορίζοντας ταυτόχρονα την ημερομηνία στην οποία ο ποινικά διωκόμενος θα έχει την ευκαιρία να υποβάλει ένσταση εναντίον της έκδοσης του διατάγματος αυτού.

13 13 Ν. 1(Ι)/ Σ' οποιαδήποτε ποινική διαδικασία για αδίκημα δυνάμει των διατάξεων του εδαφίου (1) του άρθρου 21, η προσαγωγή από την κατηγορούσα αρχή πιστοποιητικού του Γεωργικού Χημικού πάνω σε έντυπο που καθορίζεται στους Κανονισμούς θα συνιστά επαρκή μαρτυρία των γεγονότων που αναφέρονται σ' αυτό, εκτός αν ο κατηγορούμενος απαιτήσει όπως ο Γεωργικός Χημικός κληθεί ως μάρτυρας. 24. Καμιά από τις πρόνοιες του Νόμου αυτού δεν εφαρμόζεται, επηρεάζει ή ερμηνεύεται ότι επηρεάζει (α) Γεωργικά φάρμακα που εισάγονται στη Δημοκρατία για επανεξαγωγή* (β) την εισαγωγή και την πώληση γεωργικών φαρμάκων για βιομηχανικούς μόνο σκοπούς ή την εισαγωγή και την πώληση πρώτων υλών για παρασκευή γεωργικών φαρμάκων, νοουμένου ότι έχει εκδοθεί προηγουμένως σχετική άδεια του Συμβουλίου με τους όρους και περιορισμούς που κρίνει αναγκαίους το Συμβούλιο* (γ) την εισαγωγή ή κατασκευή στη Δημοκρατία δειγμάτων, δηλαδή μικρών ποσοτήτων γεωργικών φαρμάκων για πειραματική χρήση ή για χημικές αναλύσεις, νοουμένου ότι έχει εκδοθεί προηγουμένως σχετική άδεια του Συμβουλίου με τους όρους και περιορισμούς που κρίνει απαραίτητους το Συμβούλιο. 25. (1) Οι περί Γεωργικών Φαρμάκων Νόμοι του 1967 μέχρι 1986 καταργούνται. (2) Οι περί Γεωργικών Φαρμάκων Κανονισμοί του 1972 μέχρι 1987, στην έκταση που δεν είναι ασυμβίβαστοι με τις διατάξεις του Νόμου αυτού, διατηρούνται σε ισχύ ως αν έγιναν δυνάμει του Νόμου αυτού μέχρις ότου καταργηθούν και αντικατασταθούν με νέους κανονισμούς που θα εκδοθούν δυνάμει του Νόμου αυτού. (3) Διορισμοί, εγγραφές ή άλλες πράξεις που έγιναν δυνάμει της καταργούμενης από το Νόμο αυτό νομοθεσίας που θα μπορούσαν να γίνουν δυνάμει αντίστοιχων διατάξεων του Νόμου αυτού δεν καθίστανται άκυροι λόγω της κατάργησης αυτής, αλλά θα έχουν ισχύ ως αν εγένοντο δυνάμει των αντίστοιχων αυτών διατάξεων. 26. Η ισχύς του Νόμου αυτού αρχίζει δύο μήνες μετά τη δημοσίευση του στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας. Πιστοποιητικό Γεωργικού Χημικού εκ πρώτης όψεως μαρτυρία. Εξαίρεση. Καταργήσεις και επιφυλάξεις. 2 του του του Επίσημη Εφημερίδα Παράρτημα Τρίτο (Ι): Έναρξη ισχύος του παρόντος Νόμου.

(ui) (iv) E.E:, Παρ. I, 1883 Ν. 199/91 Αρ. 2646,

(ui) (iv) E.E:, Παρ. I, 1883 Ν. 199/91 Αρ. 2646, E.E:, Παρ. I, 1883 Ν. 199/91 Αρ. 2646, 8.11.91 Ο περί Επικίνδυνων Ουσιών Νόμος του 1991 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του Συντάγματος.

Διαβάστε περισσότερα

E.E., Παρ. I, 1045 Ν. 60/91 Αρ. 2584, 22.3.91

E.E., Παρ. I, 1045 Ν. 60/91 Αρ. 2584, 22.3.91 E.E., Παρ. I, 1045 Ν. 60/91 Αρ. 2584, 22.3.91 Ο περί Παραγωγής και Εμπορίας Φυτικού Πολλαπλασιαστικού Υλικού Νόμος του 1991 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4076, 17/3/2006 Ο ΠΕΡΙ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟΣ. Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4076, 17/3/2006 Ο ΠΕΡΙ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟΣ. Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Ο ΠΕΡΙ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟΣ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 1. Ο παρών Νόμος θα αναφέρεται ως ο περί Λιπασμάτων Νόμος του 2006. Ερμηνεία. 2.-(1) Στον παρόντα Νόμο, εκτός εάν

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3404, 27/4/2000

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3404, 27/4/2000 Ο περί περί Εμπόρων Μηχανοκίνητων Οχημάτων (Επίδειξη και Δοκιμή) Νόμος του 2000 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του Συντάγματος. Αριθμός

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4359, (Ι)/2012 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΣΗΜΑΝΣΗΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΠΟΛΥΤΙΜΑ ΜΕΤΑΛΛΑ ΝΟΜΟ

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4359, (Ι)/2012 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΣΗΜΑΝΣΗΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΠΟΛΥΤΙΜΑ ΜΕΤΑΛΛΑ ΝΟΜΟ Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4359, 26.10.2012 139(Ι)/2012 Αρ. 4359, 26.10.2012 139(Ι)/2012 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΣΗΜΑΝΣΗΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΠΟΛΥΤΙΜΑ ΜΕΤΑΛΛΑ ΝΟΜΟ Η Βουλή των αντιπροσώπων

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 1ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1999 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Ι

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 1ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1999 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Ι Ν. 124(Ι)/99 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3360 της 1ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1999 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Ι Ο περί Λιπασμάτων Νόμος του 1999 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4092, 20/10/2006 Ο ΠΕΡΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2006

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4092, 20/10/2006 Ο ΠΕΡΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2006 Ο ΠΕΡΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2006 Για σκοπούς εφαρμογής των πράξεων της Ευρωπαϊκής Κοινότητας με τίτλο: Επίσημη Εφημερίδα της

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3449, 17/11/2000

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3449, 17/11/2000 Ο περί Μέτρων και Σταθμών (Τροποποιητικός) Νόμος του 2000 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του Συντάγματος. Αριθμός 150(Ι) του 2000 ΝΟΜΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4144, 9/11/2007 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑ ΦΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4144, 9/11/2007 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑ ΦΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑ ΦΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 1. Ο παρών Νόμος θα αναφέρεται ως ο περί Παραγωγής και

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 9ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 1996 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Ι

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 9ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 1996 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Ι Ν. 2(Ι)/96 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3039 της 9ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 1996 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Ι Ο περί Κέντρων Προστασίας και Απασχόλησης Παιδιών Νόμος του 1996 εκδίδεται με δημοσίευση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ N. 3(I)/2016 ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ - ΜΕΡΟΣ Ι Αριθμός 4550 Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου 2016 9 Ο περί Αποβλήτων (Τροποποιητικός) Νόμος του 2016 εκδίδεται με δημοσίευση

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3850, 30/4/2004

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3850, 30/4/2004 Ο ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΘΕΡΜΙΚΗΣ ΜΟΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΘΕΡΜΑΝΤΙΚΟΥ ΡΕΥΣΤΟΥ ΚΑΙ ΖΕΣΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004 Για σκοπούς εναρμόνισης με το άρθρο 2 της πράξης της Ευρωπαϊκής Κοινότητας

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003 (25/07/2003) ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΑΡΑΠΟΝΩΝ Κ.Δ.Π. 570/2005 (16/12/2005)

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003 (25/07/2003) ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΑΡΑΠΟΝΩΝ Κ.Δ.Π. 570/2005 (16/12/2005) Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003 (25/07/2003) ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΑΡΑΠΟΝΩΝ Κ.Δ.Π. 570/2005 (16/12/2005) Ε.Ε. Παρ. ΙΙΙ(Ι) 4353 Κ.Δ.Π. 570/2005 Αρ. 4058, 16.12.2005 Αριθμός

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑIΚΗΣ EΝΩΣΗΣ 184(I)/2011

ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑIΚΗΣ EΝΩΣΗΣ 184(I)/2011 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑIΚΗΣ EΝΩΣΗΣ 184(I)/2011 Για σκοπούς εφαρμογής της πράξης της Ευρωπαϊκής Κοινότητας με τίτλο Επίσημη Εφημερίδα της Ε.Ε.: L 27, 30.1.2010,

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3679, 31/1/ (I)/2003 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΗ) ΝΟΜΟ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3679, 31/1/ (I)/2003 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΗ) ΝΟΜΟ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΗ) ΝΟΜΟ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 54(Ι) του 1996 4(Ι) του 2000 122(Ι) του 2000 40(Ι) του 2001 151(Ι) του

Διαβάστε περισσότερα

E.E., Παρ. I, Αρ. 2659, 13.12.91

E.E., Παρ. I, Αρ. 2659, 13.12.91 E.E., Παρ. I, Αρ. 2659, 13.12.91 2005 Ν. 222/91 Ο περί Στεγών για Ηλικιωμένους και Αναπήρους Νόμος του 1991 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο

Διαβάστε περισσότερα

3(I)/2016 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2011 ΕΩΣ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

3(I)/2016 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2011 ΕΩΣ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4550, 5.2.2016 Ν. 3(I)/2016 3(I)/2016 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2011 ΕΩΣ 2015 Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 185(Ι) του

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3849, 30/4/2004

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3849, 30/4/2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ (ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ, ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΙΜΩΝ) ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2001 ΕΩΣ (ΑΡ.2) ΤΟΥ 2004 Για σκοπούς μερικής εναρμόνισης με την πράξη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3419, 14/7/2000

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3419, 14/7/2000 Ο περί Υδατοκαλλιέργειας Νόμος του 2000 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του Συντάγματος. Αριθμός 117(I) του 2000 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3449, 17/11/2000

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3449, 17/11/2000 Ο περί Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας (Τροποποιητικός) Νόμος του 2000 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του Συντάγματος. Αριθμός 153(Ι) του 2000

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4271, 25/2/2011

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4271, 25/2/2011 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΥΣΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗ ΣΤΙΒΑΔΑ ΤΟΥ ΟΖΟΝΤΟΣ Για σκοπούς εφαρμογής της πράξης της Ευρωπαϊκής Κοινότητας με τίτλο Επίσημη Εφημερίδα της Ε.Ε.: L 286, 31.10.2009, σ. 1. Συνοπτικός

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3601, 10/5/2002

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3601, 10/5/2002 Ο περί Ταξινόμησης των Σφάγιων των Χονδρών Βοοειδών, Χοίρων και Προβατοειδών και Αναφοράς των Τιμών αυτών Νόμος του 2002 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ N. 39(I)/2017 ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ - ΜΕΡΟΣ Ι Αριθμός 4598 Παρασκευή, 21 Απριλίου 2017 313 Ο περί Υγιεινής των Τροφίμων Φυτικής Προέλευσης στο Στάδιο της

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3611, 14/6/2002

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3611, 14/6/2002 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3611 της 14ης ΙΟΥΝΙΟΥ 2002 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ I ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΥΝΑΦΗ ΘΕΜΑΤΑ Ο ΠΕΡΙ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3940, 31/12/2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗ ΑΥΓΩΝ ΠΡΟΣ ΕΠΩΑΣΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΕΟΣΣΩΝ ΠΟΥΛΕΡΙΚΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3940, 31/12/2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗ ΑΥΓΩΝ ΠΡΟΣ ΕΠΩΑΣΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΕΟΣΣΩΝ ΠΟΥΛΕΡΙΚΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗ ΑΥΓΩΝ ΠΡΟΣ ΕΠΩΑΣΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΕΟΣΣΩΝ ΠΟΥΛΕΡΙΚΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004 Για σκοπούς εφαρμογής των πράξεων της Ευρωπαϊκής Κοινότητας με τίτλο (α) «Κανονισμός 2782/75(ΕΟΚ)

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4137, 27/7/2007 Ο ΠΕΡΙ ΚΕΝΤΡΩΝ ΑΝΑΨΥΧΗΣ (ΑΔΕΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΗΧΟΥ) ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2007. Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4137, 27/7/2007 Ο ΠΕΡΙ ΚΕΝΤΡΩΝ ΑΝΑΨΥΧΗΣ (ΑΔΕΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΗΧΟΥ) ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2007. Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Ο ΠΕΡΙ ΚΕΝΤΡΩΝ ΑΝΑΨΥΧΗΣ (ΑΔΕΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΗΧΟΥ) ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2007 Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 1. Ο παρών Νόμος θα αναφέρεται ως ο περί Κέντρων Αναψυχής (Άδειες Εκπομπής

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4193, 27/2/2009 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ ΚΑΙ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΝΟΜΟ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4193, 27/2/2009 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ ΚΑΙ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΝΟΜΟ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ ΚΑΙ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΝΟΜΟ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 148(Ι) του 2003 40(Ι) του 2007. 1. Ο παρών Νόμος θα αναφέρεται

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4300, 27/10/2011 Ο ΠΕΡΙ ΦΥΤΟΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2011. Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4300, 27/10/2011 Ο ΠΕΡΙ ΦΥΤΟΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2011. Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Ο ΠΕΡΙ ΦΥΤΟΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2011 Για σκοπούς εφαρμογής της πράξης της Ευρωπαϊκής Κοινότητας με τίτλο Επίσημη Εφημερίδα της Ε.Ε.: L 309, 24.11.2009, σ. 1. «Κανονισμός (ΕΚ) αριθ. 1107/2009

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3482, 19/3/2001

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3482, 19/3/2001 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3482 της 19ης ΜΑΡΤΙΟΥ 2001 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ I Ο περί Ζωοτροφών και Προσθετικών των Ζωοτροφών (Έλεγχος Ποιότητας, Προμήθειας και Χρήσεως) (Τροποποιητικός)

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4435, 14.3.2014 34(Ι)/2014 Ο ΠΕΡΙ ΒΙΟΚΤΟΝΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2014. Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4435, 14.3.2014 34(Ι)/2014 Ο ΠΕΡΙ ΒΙΟΚΤΟΝΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2014. Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4435, 14.3.2014 Ν. 34(Ι)/2014 34(Ι)/2014 Ο ΠΕΡΙ ΒΙΟΚΤΟΝΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2014 Προοίμιο. Επίσημη Εφημερίδα της Ε.Ε.: L 167, 27.6.2012, σ.1. Για σκοπούς, μεταξύ άλλων, μερικής εφαρμογής της

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. Ill (I) Αρ. 2237,

Ε.Ε. Παρ. Ill (I) Αρ. 2237, Ε.Ε. Παρ. Ill (I) Αρ. 2237, 26.6.87 723 Κ.Δ.Π. 194/87 Αριθμός 194 Οι περί Γεωργικών Φαρμάκων (Τροποποιητικοί) Κανονισμοί του 1987, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο δυνάμει του άρθρου 25 των

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3939, 31/12/2004 O ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΟΔΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3939, 31/12/2004 O ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΟΔΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004 O ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΟΔΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004 Για σκοπούς εφαρμογής των πράξεων της Ευρωπαϊκής Κοινότητας με τίτλο - (α) «Κανονισμός (ΕΟΚ) αριθ. 881/92 του Συμβουλίου της

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3414, 23/6/2000

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3414, 23/6/2000 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3414 της 23ης ΙΟΥΝΙΟΥ 2000 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ I Ο περί Μηχανοκινήτων Οχημάτων και Τροχαίας Κινήσεως (Τροποποιητικός) (Αρ. 2) Νόμος του 2000 εκδίδεται

Διαβάστε περισσότερα

E.E. Παρ. ΠΙ (I) Αρ. 2806,

E.E. Παρ. ΠΙ (I) Αρ. 2806, E.E. Παρ. ΠΙ (I) Αρ. 2806, 9.7.93 442 Κ.Δ.Π. 175/93 Αριθμός 175 Οι περί Άμυνας (Εξαγωγή Εμπορευμάτων) Κανονισμοί του 1993 οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο με βάση το άρθρο 5 του περί Προμηθειών

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4112, 16/2/2007 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΕΡΓΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΜΕ ΕΡΓΑΣΙΑ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ(ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΔΥΣΜΕΝΟΥΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗΣ)ΝΟΜΟ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4112, 16/2/2007 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΕΡΓΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΜΕ ΕΡΓΑΣΙΑ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ(ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΔΥΣΜΕΝΟΥΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗΣ)ΝΟΜΟ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΕΡΓΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΜΕ ΕΡΓΑΣΙΑ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ(ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΔΥΣΜΕΝΟΥΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗΣ)ΝΟΜΟ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 98(Ι) του 2003. 1. Ο παρών

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3124 της 14ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 1997 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Ι

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3124 της 14ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 1997 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Ι Ν. 8(Ι)/97 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3124 της 14ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 1997 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Ι Ο περί Ιδιωτικών Γραφείων Εξεύρεσης Εργασίας Νόμος του 1997 εκδίδεται με δημοσίευση

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3401, 7/4/2000

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3401, 7/4/2000 Ο περί Αξιών και Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου (Τροποποιητικός) (Αρ. 4) Νόμος του 2000 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του Συντάγματος. Αριθμός

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4231, 19/2/2010

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4231, 19/2/2010 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΛΑΤΟΜΕΙΩΝ ΝΟΜΟ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. Κεφ. 270 5 του 1965 88(Ι) του 1995 132(Ι) του 2001 63(Ι) του 2003

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4136, 25/7/2007 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΝΟΜΟ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4136, 25/7/2007 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΝΟΜΟ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΝΟΜΟ Προοίμιο. Για σκοπούς εφαρμογής των πράξεων της Ευρωπαϊκής Κοινότητας με τίτλο: Επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ: L 31, 1.2.2002, σ. 1. ΕΕ: L 100, 8.4.2006,

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3965, 11/3/2005 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΕΚΡΗΚΤΙΚΩΝ ΥΛΩΝ ΝΟΜΟ. Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3965, 11/3/2005 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΕΚΡΗΚΤΙΚΩΝ ΥΛΩΝ ΝΟΜΟ. Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΕΚΡΗΚΤΙΚΩΝ ΥΛΩΝ ΝΟΜΟ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. Κεφ. 54. 21 του 1970 95(Ι) του 2003. 1. Ο παρών Νόμος θα αναφέρεται ως ο περί Εκρηκτικών

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3940, 31/12/2004

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3940, 31/12/2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ, ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ, ΣΗΜΑΝΣΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑ ΚΡΕΑΤΟΣ ΠΟΥΛΕΡΙΚΩΝ Για σκοπούς εφαρμογής των πράξεων της Ευρωπαϊκής Κοινότητας με τίτλο: (α) «Κανονισμός

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3386, 4/2/2000. ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 4ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2000

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3386, 4/2/2000. ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 4ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2000 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3386 της 4ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2000 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ I Ο περί Στατιστικής Νόμος του 2000 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής

Διαβάστε περισσότερα

Απαιτήσεις για τις Πωλήσεις Φυτοπροστατευτικών Προϊόντων

Απαιτήσεις για τις Πωλήσεις Φυτοπροστατευτικών Προϊόντων 2 Δεκεμβρίου, 2015 Απαιτήσεις για τις Πωλήσεις Φυτοπροστατευτικών Προϊόντων Στο περί Φυτοπροστατευτικών Προϊόντων Διάταγμα του 2013 περιγράφεται το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την πενταετία 2013 2017, με

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3513, 13/7/2001

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3513, 13/7/2001 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3513 της 13ης ΙΟΥΛΙΟΥ 2001 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ I Ο περί της Ένδειξης της Κατανάλωσης Ενέργειας και Άλλων Βασικών Πόρων των Οικιακών Συσκευών Νόμος

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4259, 19/11/2010

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4259, 19/11/2010 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΕΞΟΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΩΝ ΕΠΟΠΤΩΝ ΟΔΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΟΔΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΑΦΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΔΙΚΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ Η

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΝΟΜΟ 179(I)/2011

ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΝΟΜΟ 179(I)/2011 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΝΟΜΟ 179(I)/2011 Για σκοπούς διασφάλισης πλήρους συμβατότητας με τις πράξεις της Ευρωπαϊκής Κοινότητας με τίτλο- Επίσημη Εφημερίδα της Ε.Ε.: L 255, 30.09.2005,

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3851, 30/4/2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3851, 30/4/2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ Για σκοπούς εφαρμογής των πράξεων της Ευρωπαϊκής Κοινότητας με τίτλο - «Κανονισμός (ΕΟΚ) αριθ. 2377/90 του Συμβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

164 Ν. 44(Ι)/96. E.E. Παρ. 1(1) Αρ. 3051,11.4.96

164 Ν. 44(Ι)/96. E.E. Παρ. 1(1) Αρ. 3051,11.4.96 E.E. Παρ. 1(1) Αρ. 3051,11.4.96 164 Ν. 44(Ι)/96 Ο περί Επιστημονικού Τεχνικού Επιμελητηρίου Κύπρου (Τροποποιητικός) Νόμος του 1996 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3485, 30/3/2001

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3485, 30/3/2001 Ο περί Τροφίμων (Έλεγχος και Πώληση) (Τροποποιητικός) Νόμος του 2001 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του Συντάγματος. Αριθμός 40(I) του 2001

Διαβάστε περισσότερα

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Παρ. Ν. 100(Ι)/2004 Αρ. 3849, 30.4.2004 Ο περί Φαρµάκων Ανθρώπινης Χρήσης Ποιότητας, Προµήθειας και Τιµών) (Τροποποιητικός) (Αρ. 3) Νόµος του 2004 εκδίδεται µε δηµοσίευση στην Επίσηµη Εφηµερίδα της Κυπριακής

Διαβάστε περισσότερα

"Ο ΠΕΡΙ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ (ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΥΝΑΦΗ ΘΕΜΑΤΑ) ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004" (α) εναρµόνισης µε τις πράξεις της Ευρωπαϊκής Κοινότητας µε τίτλο-

Ο ΠΕΡΙ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ (ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΥΝΑΦΗ ΘΕΜΑΤΑ) ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004 (α) εναρµόνισης µε τις πράξεις της Ευρωπαϊκής Κοινότητας µε τίτλο- "Ο ΠΕΡΙ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ (ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΥΝΑΦΗ ΘΕΜΑΤΑ) ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004" Για σκοπούς:- (α) εναρµόνισης µε τις πράξεις της Ευρωπαϊκής Κοινότητας µε τίτλο- «Απόφαση-Πλαίσιο 2000/383/ ΕΥ του Συµβουλίου της

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3738, 18/7/2003 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΡΥΘΜΙΖΕΙ ΤΗ ΜΕΣΙΤΕΙΑ ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΑΓΑΘΩΝ. Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3738, 18/7/2003 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΡΥΘΜΙΖΕΙ ΤΗ ΜΕΣΙΤΕΙΑ ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΑΓΑΘΩΝ. Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΡΥΘΜΙΖΕΙ ΤΗ ΜΕΣΙΤΕΙΑ ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΑΓΑΘΩΝ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός 1. Ο παρών Νόμος θα αναφέρεται ως ο περί Ελέγχου της τίτλος. Μεσιτείας Ορισμένων

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι) Αρ. 4615,

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι) Αρ. 4615, 974 Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι) Αρ. 4615, 24.7.2017 Ν. 117(Ι)/2017 Ο περί Προστασίας της Πατρότητας Νόμος του 2017 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4076, 17/3/2006

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4076, 17/3/2006 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΖΩΟΤΡΟΦΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΖΩΟΤΡΟΦΩΝ (ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ, ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΕΩΣ) ΝΟΜΟΥΣ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 13(Ι) του 1993

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3853, 3/4/2004

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3853, 3/4/2004 Ο ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΠΡΑΞΕΩΝ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥ ΚΕΚΤΗΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004 Για σκοπούς μεταφοράς στην Κυπριακή έννομη

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3852, 30/4/2004

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3852, 30/4/2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΕΛΗ ΓΙΑ ΣΚΟΠΟΥΣ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ, ΒΑΘΜΟΝΟΜΗΣΗΣ, ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ, ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ, ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΦΡΑΓΙΣΗΣ ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΕΚΔΟΣΗΣ ΚΑΡΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

E.E., Παρ. I (I), Αρ. 2673, Ν. 4/92

E.E., Παρ. I (I), Αρ. 2673, Ν. 4/92 E.E., Παρ. I (I), Αρ. 2673, 24.1.92 15 Ν. 4/92 Ο περί Εγγραφής και Ελέγχου Εργοληπτών Οικοδομικών και Τεχνικών Έργων (Τροποποιητικός) Νόμος του 1992 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμός 62(Ι) του 2016 Ο ΠΕΡΙ ΦΘΟΡΙΟΥΧΩΝ ΑΕΡΙΩΝ ΤΟΥ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ (ΣΥΓΚΡΑΤΗΣΗ, ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΗ) ΝΟΜΟΣ TOY 2016

Αριθμός 62(Ι) του 2016 Ο ΠΕΡΙ ΦΘΟΡΙΟΥΧΩΝ ΑΕΡΙΩΝ ΤΟΥ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ (ΣΥΓΚΡΑΤΗΣΗ, ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΗ) ΝΟΜΟΣ TOY 2016 Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι) Αρ. 4564, 25.4.2016 754 Ν. 62(Ι)/2016 Ο περί Εκπομπών Φθοριούχων Αερίων Θερμοκηπίου (Συγκράτηση, Πρόληψη και Μείωση) Νόμος του 2016 εκδίδεται με δημοσίευση στην Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα

Διαβάστε περισσότερα

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4318, 2.3.2012 Ν. 10(Ι)/2012 10(I)/2012 Ο ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΚΟΥΣΙΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΣΕ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΝΟΜΟΣ Προοίμιο. Επίσημη Εφημερίδα

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμός 57(Ι) του 2017 Ο ΠΕΡΙ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ Για σκοπούς εναρμόνισης με την πράξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τίτλο-

Αριθμός 57(Ι) του 2017 Ο ΠΕΡΙ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ Για σκοπούς εναρμόνισης με την πράξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τίτλο- 491 Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι) Ν. 57(Ι)/2017 Αρ. 4604, 16.6.2017 Ο περί Καλλυντικών Προϊόντων Νόμος του 2017 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του Συντάγματος.

Διαβάστε περισσότερα

τους ακόλουθους Κανονισμούς. Ι22(1)το\'2000 ^ '

τους ακόλουθους Κανονισμούς. Ι22(1)το\'2000 ^ ' Ε.Ε. Παρ. III(I) 764 Κ.Δ.Π. 116/2002 Αρ. 3583, 8.3.2002 Αριθμός 116 Οι περί Μεθόδων Δειγματοληψίας για Επίσημο Έλεγχο των Υπολειμμάτων Γεωργικών Φαρμάκων επί και εντός των Οπωροκηπευτικών Κανονισμοί του

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3629, 9/8/2002

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3629, 9/8/2002 Ο περί Νομικής Αρωγής Νόμος του 2002 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του Συντάγματος. Αριθμός 165(I) του 2002 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΠΑΡΟΧΗ

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμός 52(Ι) του 2017 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2010 ΜΕΧΡΙ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

Αριθμός 52(Ι) του 2017 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2010 ΜΕΧΡΙ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: 422 Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι) Ν. 52(Ι)/2017 Αρ. 4603, 2.6.2017 Ο περί Kοινωνικών Ασφαλίσεων (Τροποποιητικός) (Αρ. 2) Νόμος του 2017 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα

Διαβάστε περισσότερα

Για σκοπούς εφαρμογής των ακόλουθων πράξεων της Ευρωπαϊκής Κοινότητας:

Για σκοπούς εφαρμογής των ακόλουθων πράξεων της Ευρωπαϊκής Κοινότητας: a 225(I)/2004 Ο περί της Εφαρμογής των Κοινών Οργανώσεων Αγοράς (Οπωροκηπευτικά, Μεταποιημένα Προϊόντα με Βάση τα Οπωροκηπευτικά, Εσπεριδοειδή, Λιπαρές Ουσίες, Μπανάνες, Καπνός και Ανθοκομικά Προϊόντα)

Διαβάστε περισσότερα

E.E. Παρ. 1(1) 1302 Ν. 75(Ι)/97 Αρ. 3170,

E.E. Παρ. 1(1) 1302 Ν. 75(Ι)/97 Αρ. 3170, E.E. Παρ. 1(1) 1302 Ν. 75(Ι)/97 Αρ. 3170, 25.7.97 Ο περί Συλλογικών Στοιχημάτων (Ρύθμιση και Φόρος) Νόμος του 1997 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το

Διαβάστε περισσότερα

298 Ν. 88(Ι)/99. E.E. Παρ. 1(1) Αρ. 3337,

298 Ν. 88(Ι)/99. E.E. Παρ. 1(1) Αρ. 3337, E.E. Παρ. 1(1) Αρ. 3337, 9.7.99 298 Ν. 88(Ι)/99 Ο περί Παραγωγής και Χρήσης Αυγών προς Εκκόλαψη και των Νεοσσών Πουλερικών Νόμος του 1999 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4083, 20/4/2006

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4083, 20/4/2006 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΖΩΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΣΥΝΑΦΗ ΘΕΜΑΤΑ ΝΟΜΟ Για σκοπούς εφαρμογής των πράξεων της Ευρωπαϊκής Κοινότητας

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4289, 29/7/2011 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΝΟΜΟ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4289, 29/7/2011 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΝΟΜΟ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΝΟΜΟ Η Bουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 125(Ι) του 2007 54(Ι) του 2009. 1. Ο παρών Νόμος θα αναφέρεται

Διαβάστε περισσότερα

227(I)/2004. Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: 1. Ο παρών Νόμος θα αναφέρεται ως ο περί Βιολογικής Παραγωγής Νόμος του 2004.

227(I)/2004. Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: 1. Ο παρών Νόμος θα αναφέρεται ως ο περί Βιολογικής Παραγωγής Νόμος του 2004. Ο περί Βιολογικής Παραγωγής Νόμος του 2004 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του Συντάγματος. Αριθμός 227(Ι) του 2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΠΕΡΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΗ) ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1996 ΕΩΣ Κανονισμοί δυνάμει του άρθρου 29

ΟΙ ΠΕΡΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΗ) ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1996 ΕΩΣ Κανονισμοί δυνάμει του άρθρου 29 1 ΟΙ ΠΕΡΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΗ) ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1996 ΕΩΣ 2014 Για σκοπούς Κανονισμοί δυνάμει του άρθρου 29 Εφημερίδα της EE: L 334, 16.12.2011, σ. 1. (α) εναρμόνισης με την πράξη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4015, 22/7/2005 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΟΙΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΩΝ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4015, 22/7/2005 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΟΙΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΩΝ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΟΙΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΩΝ Για σκοπούς καλύτερης εφαρμογής των ακόλουθων πράξεων της Ευρωπαϊκής Κοινότητας - Επίσημη Εφημερίδα της Ε.Ε.: L 179, 14.7.1999,

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3940, 31/12/2004

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3940, 31/12/2004 NOMOΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ, ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ, ΣΗΜΑΝΣΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑ ΤΩΝ ΒΡΩΣΙΜΩΝ ΑΥΓΩΝ Για σκοπούς εφαρμογής των πράξεων της Ευρωπαϊκής Κοινότητας με τίτλο: (α) «Κανονισμός

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ - ΜΕΡΟΣ Ι

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ - ΜΕΡΟΣ Ι Ν. 93(i)/2008 ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ - ΜΕΡΟΣ Ι Αριθμός 4181 Παρασκευή, 7 Νοεμβρίου 2008 751 Ο περί Αστυνομίας (Τροποποιητικός) Νόμος του 2008 εκδίδεται με

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3851, 30/4/2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΥΣΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗ ΣΤΙΒΑΔΑ ΤΟΥ ΟΖΟΝΤΟΣ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3851, 30/4/2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΥΣΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗ ΣΤΙΒΑΔΑ ΤΟΥ ΟΖΟΝΤΟΣ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΥΣΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗ ΣΤΙΒΑΔΑ ΤΟΥ ΟΖΟΝΤΟΣ Για σκοπούς εφαρμογής της πράξης της Ευρωπαϊκής Κοινότητας με τίτλο - Κανονισμός (ΕΚ) αριθ. 2037/2000, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3413, 16/6/2000

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3413, 16/6/2000 Ο περί Περιουσίας Αποθανόντων Προσώπων (Φορολογικές Διατάξεις) Νόμος του 2000 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Αρθρο 52 του Συντάγματος. Αριθμός 78(Ι)

Διαβάστε περισσότερα

Ο περί Πωλήσεως Γης (Ειδική Εκτέλεση) Νόµος (ΚΕΦ.232)

Ο περί Πωλήσεως Γης (Ειδική Εκτέλεση) Νόµος (ΚΕΦ.232) Ο περί Πωλήσεως Γης (Ειδική Εκτέλεση) Νόµος (ΚΕΦ.232) Συνοπτικός τίτλος 1. Ο παρών Νόµος θα αναφέρεται ως ο περί Πωλήσεως Γης (Ειδική Εκτέλεση) Νόµος. Διατυπώσεις αναγκαίες για την εκτέλεση σύµβασης 2.

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4373, 28.12.2012

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4373, 28.12.2012 Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4373, 28.12.2012 207(Ι)/2012 207(Ι)/2012 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΓΓΕΝΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως

Διαβάστε περισσότερα

13(Ι)/2016 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 1986 ΜΕΧΡΙ (ΑΡ. 2) ΤΟΥ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

13(Ι)/2016 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 1986 ΜΕΧΡΙ (ΑΡ. 2) ΤΟΥ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4555, 11.3.2016 Ν. 13(Ι)/2016 13(Ι)/2016 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 1986 ΜΕΧΡΙ (ΑΡ. 2) ΤΟΥ 2015 Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3622, 15/7/2002

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3622, 15/7/2002 Ο περί Έκτακτης Εισφοράς για την Άμυνα της Δημοκρατίας Νόμος του 2002, εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του Συντάγματος. Αριθμός 117(Ι) του

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3967, 18/3/2005. ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΗ) ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 1996 ΕΩΣ (Αρ.

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3967, 18/3/2005. ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΗ) ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 1996 ΕΩΣ (Αρ. ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΗ) ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 1996 ΕΩΣ (Αρ. 2) ΤΟΥ 2004 Για σκοπούς αποτελεσματικότερης εφαρμογής των Κανονισμών και Αποφάσεων των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων στον τομέα

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΩΣ ΦΟΡΕΙΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΔΙΑΘΕΣΗΣ Η ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΟΙΚΙΑΚΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ

ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΩΣ ΦΟΡΕΙΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΔΙΑΘΕΣΗΣ Η ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΟΙΚΙΑΚΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΩΣ ΦΟΡΕΙΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΔΙΑΘΕΣΗΣ Η ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΟΙΚΙΑΚΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός

Διαβάστε περισσότερα

54(1) του (1) του (1) του (1) του (1) του (1) του (1) του (1) του Συνοπτικός τίτλος.

54(1) του (1) του (1) του (1) του (1) του (1) του (1) του (1) του Συνοπτικός τίτλος. Ε.Ε. Παρ. III(I) 4872 Κ.Δ.Π. 456/2002 Αρ. 3639, 27.9.2002 Αριθμός 456 Οι περί Εκχυλισμάτων Καφέ και Εκχυλισμάτων Κιχωρίου Κανονισμοί του 2002, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο δυνάμει των

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 2ας ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1994 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 2ας ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1994 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Κ.Δ.Π. 272/94 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 2930 της 2ας ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1994 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 272 Οι περί Προστασίας της Παραλίας

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3851, 30/4/2004

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3851, 30/4/2004 Ο περί Διατήρησης Αποθεμάτων Πετρελαιοειδών (Τροποποιητικός) Νόμος του 2004 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του Συντάγματος. Αριθμός 139(Ι)

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4345, 10/7/2012

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4345, 10/7/2012 Αρ. 4345, 10.7.2012 104(Ι)/2012 Ο ΠΕΡΙ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΥ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΤΙΜΩΝ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΠΩΛΗΣΗΣ ΣΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΝΟΜΟΣ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 1. Ο παρών

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4103, 22/12/2006 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟN ΠΕΡΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΗ) ΝΟΜΟ. Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4103, 22/12/2006 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟN ΠΕΡΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΗ) ΝΟΜΟ. Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟN ΠΕΡΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΗ) ΝΟΜΟ Για σκοπούς αποτελεσματικότερης εφαρμογής των Κανονισμών των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων στον τομέα των τροφίμων, και, γενικά, για να καταστεί

Διαβάστε περισσότερα

4023 Κ.Δ.Π. 748/2003

4023 Κ.Δ.Π. 748/2003 Ε.Ε. Παρ. III(I) 4022 Κ.Δ.Π. 748/2003 Αρ. 3758, 3.10.2003 Αριθμός 748 Οι περί Προδιαγραφών Πετρελαιοειδών και Καυσίμων (Αδεια Εμπορίας Μολυβδούχου Βενζίνης) Κανονισμοί του 2003, οι οποίοι εκδόθηκαν από

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4235, 19/3/2010

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4235, 19/3/2010 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΑΤΗΣΗ, ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΟΜΠΩΝ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΦΘΟΡΙΟΥΧΩΝ ΑΕΡΙΩΝ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ Για σκοπούς εφαρμογής των πράξεων της Ευρωπαϊκής Κοινότητας με τίτλο - Ε.Ε.: L 161, 14.6.2006,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ Ν. 16(Ι)/92 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 2686 της 6ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1992 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Ι Ο περί Ρυθμίσεως της Άσκησης του Επαγγέλματος των Οπτικών Νόμος του 1992 εκδίδεται με

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΑΘΕΜΙΤΗΣ ΚΤΗΣΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΟΥ ΟΦΕΛΟΥΣ ΑΠΟ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΥΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ

Ο ΠΕΡΙ ΑΘΕΜΙΤΗΣ ΚΤΗΣΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΟΥ ΟΦΕΛΟΥΣ ΑΠΟ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΥΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ Ο ΠΕΡΙ ΑΘΕΜΙΤΗΣ ΚΤΗΣΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΟΥ ΟΦΕΛΟΥΣ ΑΠΟ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΥΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004 -------------------------------------------------------- Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3882, 2/7/2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΣ ΚΑΙ ΕΙΣΠΡΑΞΕΩΣ ΦΟΡΩΝ ΝΟΜΟ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3882, 2/7/2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΣ ΚΑΙ ΕΙΣΠΡΑΞΕΩΣ ΦΟΡΩΝ ΝΟΜΟ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΣ ΚΑΙ ΕΙΣΠΡΑΞΕΩΣ ΦΟΡΩΝ ΝΟΜΟ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 4 του 1978 23 του 1978 41 του 1979 41 του 1983 164 του 1987 1. Ο παρών

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4158, 11/4/2008 NOMOΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4158, 11/4/2008 NOMOΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ NOMOΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΣΥΝΑΦΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΣΥΝΑΦΗ ΘΕΜΑΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3989, 6/5/2005

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3989, 6/5/2005 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΕ ΕΚΤΟΠΙΣΘΕΝΤΕΣ, ΠΑΘΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΤΗΣ ακολούθως: Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4270, 18/2/2011

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4270, 18/2/2011 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΒΑΣΙΚΩΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΟΥΝ ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΝΟΜΟ Προοίμιο. Για σκοπούς, μεταξύ άλλων - Επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ: L 218, 13.8.2008, σ. 30.

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3629, 9/8/2002

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3629, 9/8/2002 Ο περί Παροχής Επιδόματος Τέκνου Νόμος του 2002, εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του Συντάγματος. Αριθμός 167(Ι) του 2002 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4005, 16/6/2005 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΥΠΟΥ ΟΧΗΜΑΤΩΝ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4005, 16/6/2005 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΥΠΟΥ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΥΠΟΥ ΟΧΗΜΑΤΩΝ Για σκοπούς εναρμόνισης με τις πράξεις της Ευρωπαϊκής Κοινότητας με τίτλο Επίσημη Εφημερίδα της E.E.: L 42, 23.02.1970, σ. 1. L337, 13.11.2004, σ.13. «Οδηγία

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3807, 6/2/2004 Ο ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΗΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004 ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3807, 6/2/2004 Ο ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΗΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004 ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΑΡΘΡΩΝ Ο ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΗΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004 ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΑΡΘΡΩΝ Άρθρο 1. Συνοπτικός τίτλος 2. Ερμηνεία 3. Εκλογική περιφέρεια ΜΕΡΟΣ Ι ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ ΙΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

147(I)/2015 Ο ΠΕΡΙ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ ΚΑΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ Για σκοπούς εναρμόνισης με την πράξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τίτλο-

147(I)/2015 Ο ΠΕΡΙ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ ΚΑΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ Για σκοπούς εναρμόνισης με την πράξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τίτλο- Ε.Ε. Παρ. I(I), Αρ. 4535, 16.10.2015 Ν. 147(Ι)/2015 147(I)/2015 Ο ΠΕΡΙ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ ΚΑΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2015 Προοίμιο. Για σκοπούς εναρμόνισης με την πράξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τίτλο-

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3401, 7/4/2000

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3401, 7/4/2000 Ο περί Πολιτικής Σχεδίασης Έκτακτων Αναγκών Νόμος του 2000 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του Συντάγματος. Αριθμός 44(I) του 2000 ΝΟΜΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4143, 2/11/2007

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4143, 2/11/2007 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ (ΕΚ) 1236/2005 ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΔΥΝΑΜΕΝΩΝ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗ ΘΑΝΑΤΙΚΗ ΠΟΙΝΗ, ΓΙΑ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ Ή ΑΛΛΗ ΣΚΛΗΡΗ,

Διαβάστε περισσότερα