ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΤΡΟΦΩΝ & ΕΙΔΙΚΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΤΡΟΦΩΝ & ΕΙΔΙΚΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ"

Transcript

1 ΣΕΠΤΕΔΕ ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ & ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΜΕΛΩΝ Εισαγωγή ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΤΡΟΦΩΝ & ΕΙΔΙΚΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Ο παρών Κώδικας Δεοντολογίας & Διαφάνειας (εφεξής ο «Κώδικας»), έχει ως σκοπό την πρόβλεψη και οριοθέτηση κοινών γενικών αρχών, κανόνων και κατευθυντηρίων οδηγιών για όλες τις εταιρείες - μέλη του ΣΕΠΤΕΔΕ, οι οποίες διέπουν την αλληλεπίδραση των μελών με ΕΥ και ΕΥΦ, τη διοργάνωση επιστημονικών εκδηλώσεων, την εν γένει προώθηση των προϊόντων που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του παρόντος Κώδικα, τη διαφήμιση στο κοινό, τη χρήση του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και τη διαδικασία ελέγχου εφαρμογής του Κώδικα. ΕΦΑΡΜΟΓΗ Ο παρών Κώδικας εφαρμόζεται σε όλες τις εταιρείες - μέλη του ΣΕΠΤΕΔΕ και αφορά την προώθηση προϊόντων: α) βρεφικής διατροφής (βρεφικά γάλατα) β) Τρόφιμα για ειδικούς ιατρικούς σκοπούς / σκευάσματα ειδικής διατροφής (συμπεριλαμβανομένων και των προϊόντων ελεύθερων γλουτένης ΟΡΙΣΜΟΙ 1) Τρόφιμα για ειδικούς ιατρικούς σκοπούς / σκευάσματα ειδικής διατροφής (ΣΕΔ): σκευάσματα που είναι απαραίτητα για τη διαιτητική αγωγή ατόμων με ασθένειες, διαταραχές ή παθολογικές καταστάσεις για τις οποίες αυτά προορίζονται. 2) Βρέφη: τα παιδιά ηλικίας μικρότερης των δώδεκα μηνών. 3) Παιδιά μικρής ηλικίας: τα παιδιά ηλικίας μεταξύ ενός και τριών ετών. 4) Παρασκευάσματα για βρέφη: τα τρόφιμα που προορίζονται για την ειδική διατροφή των βρεφών κατά τους πρώτους μήνες της ζωής τους και τα οποία επαρκούν για τις ανάγκες διατροφής των βρεφών, μέχρι την εισαγωγή κατάλληλων συμπληρωματικών τροφών. 5) Παρασκευάσματα δεύτερης βρεφικής ηλικίας: τα τρόφιμα που προορίζονται για την ειδική διατροφή των βρεφών, όταν εισάγονται στο διαιτολόγιο τους κατάλληλες συμπληρωματικές τροφές και αποτελούν το κύριο υγρό στοιχείο ενός διαφοροποιημένου προοδευτικά διαιτολογίου των βρεφών αυτών. 6) Επαγγελματίας Υγείας: Κάθε επαγγελματίας της ιατρικής, οδοντιατρικής, φαρµακευτικής ή νοσηλευτικής ειδικότητας, καθώς και οιοδήποτε πρόσωπο, το οποίο στο πλαίσιο άσκησης της επαγγελματικής του δραστηριότητας, δύναται να συνταγογραφήσει, να συστήσει, να διαθέσει ή να χορηγήσει προϊόντα ειδικής διατροφής και παρασκευάσματα για βρέφη / παρασκευάσματα δεύτερης βρεφικής ηλικίας. Λεωφ. Κηφισίας 340, Νέο Ψυχικό Τηλ.: , , Fax:

2 7) Επιστημονικός Υγειονομικός Φορέας: Κάθε νομικό πρόσωπο το οποίο: α) αποτελεί υγειονοµική, ιατρική ή επιστηµονική ένωση ή εταιρεία ή οργανισµό υγειονομικής περίθαλψης, ήτοι νοσοκοµείο, κλινική, ίδρυµα, πανεπιστήµιο ή άλλο εκπαιδευτικό ίδρυµα ή ακόμη εταιρεία, η οποία δραστηριοποιείται στην ελληνική επικράτεια, οποιαδήποτε µορφής, συμπεριλαμβανομένων των μη Κερδοσκοπικών Εταιρειών και Οργανισμών που επιχορηγούνται από Εταιρείες - Μέλη και εδρεύουν ή δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, β) µέσω του οποίου ένας ή περισσότεροι Επαγγελµατίες Υγείας παρέχουν υπηρεσίες υγείας, συµπεριλαµβανοµένων των ιδιωτικών φορέων παροχής υπηρεσιών Πρωτοβάθµιας Φροντίδας Υγείας (Π.. 84/2001,ΦΕΚ 70/Α/ ). 8) Επιστημονικές Εκδηλώσεις: Τα συνέδρια, σεμινάρια, ημερίδες και παρόμοιες εκδηλώσεις συνεχιζόμενης εκπαίδευσης, που διεξάγονται στην Ελλάδα ή στο Εξωτερικό, έχουν επιστημονικό ή προωθητικό περιεχόμενο και αφορούν προϊόντα αρμοδιότητας ΕΟΦ, όπως μεταξύ άλλων τα τρόφιμα για την ειδική διατροφή των βρεφών και μικρών παιδιών, ή τα τρόφιμα για ειδικούς ιατρικούς σκοπούς. 9) Ιατρική Ενημέρωση: η παροχή επιστηµονικών πληροφοριών με οποιοδήποτε τρόπο ή μέσο (πχ προφορικά, μέσω εντύπων ή με τεχνολογικά μέσα) προς τους Επαγγελματίες Υγείας, με σκοπό την επαρκή πληροφόρησή τους ως προς τα προϊόντα τα οποία χρησιμοποιούν, χορηγούν και συνταγογραφούν, σύμφωνα με τις επιταγές και συστάσεις του ΕΟΦ. 10) Έντυπο Ιατρικής Ενημέρωσης: κάθε έντυπο σε χάρτινη ή / και ηλεκτρονική μορφή, το οποίο περιέχει επιστημονικές πληροφορίες και απευθύνεται σε Επαγγελματίες Υγείας. 11) Επιστημονικός Συνεργάτης: Κατάλληλα εκπαιδευμένος επιστήμονας ή επαγγελματίας, ο οποίος διαθέτει τις απαιτούμενες γνώσεις για την προφορική ενημέρωση των Επαγγελματιών Υγείας, σχετικά με προϊόντα των Εταιρειών - Μελών. 12) Δωρεά: Οποιαδήποτε παροχή σε χρήμα ή σε είδος, η οποία δίδεται σε τρίτο, χωρίς οικονομικό ή άλλης φύσης αντάλλαγμα. 13) Χορηγία: Η χρηματοδότηση προς τρίτο στο πλαίσιο επιστημονικών εκδηλώσεων, η οποία λαμβάνει χώρα με σκοπό / αντάλλαγμα την εταιρική προβολή της Εταιρείας - Μέλους, που προβαίνει στη χορηγία. 14) Επιχορήγηση: Η σύμφωνα με την νομοθεσία και τις εγκύκλιες οδηγίες ΕΟΦ δωρεά προς τρίτο χωρίς αντάλλαγμα, για εκπαιδευτικούς ή ερευνητικούς σκοπούς, της οποίας ο χορηγός δεν αποκτά τυπικό πλεονέκτημα (π.χ. γνωστοποίηση / προβολή του ονόματος του χορηγού, ΕΛΚΕ / ΕΛΚΕΑ)

3 ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ Προστασία & Προαγωγή του Μητρικού Θηλασμού Ο ΣΕΠΤΕΔΕ υποστηρίζει τις συστάσεις του παγκόσμιου οργανισμού υγείας (ΠΟΥ), για προώθηση της πρακτικής του αποκλειστικού θηλασμού, το ελάχιστο τους πρώτους έξι (6) μήνες ζωής των βρεφών. Το μητρικό γάλα είναι η ιδανική τροφή για τα βρέφη και ο μητρικός θηλασμός πρέπει να συνεχίζεται για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο διάστημα. Διαφάνεια και καταπολέμηση της Δωροδοκίας Ως δωροδοκία νοείται η προσφορά σχετικής απαίτησης ή η υπόσχεση (ή η εξουσιοδότηση ενός προσώπου να προσφέρει, να δώσει ή να υποσχεθεί) αθέμιτου οφέλους, άμεσα ή έμμεσα, με σκοπό να επηρεάσει ή να ανταμείψει τη συμπεριφορά κάποιου, για να αποκτήσει ή να διατηρήσει μη θεμιτό εμπορικό πλεονέκτημα. Τα μέλη του Συνδέσμου οφείλουν να δραστηριοποιούνται με πλήρη διαφάνεια, τόσο στο πλαίσιο της αλληλεπίδρασης τους με ΕΥ και ΕΥΦ, όσο και στο πλαίσιο προώθησης των προϊόντων τους, είτε με διοργάνωση και συμμετοχή σε επιστημονικές εκδηλώσεις, είτε μέσω διαφημίσεων σε έντυπα ή και ηλεκτρονικά μέσα. Ειδικότερα, τα μέλη του Συνδέσμου πρέπει να ενεργούν βάσει των κοινώς αποδεκτών κανόνων ηθικής δεοντολογίας και να συμμορφώνονται σε κάθε περίπτωση με τους ισχύοντες εθνικούς νόμους και κανονισμούς για την καταπολέμηση της διαφθοράς. Οι εταιρείες - μέλη δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να ενεργούν με ανειλικρινή ή παραπλανητικό τρόπο, ενώ δε θα πρέπει ποτέ να εμπλακούν άμεσα ή έμμεσα σε δωροδοκία, απάτη, ξέπλυμα χρήματος ή οποιεσδήποτε άλλες ενέργειες διαφθοράς, με σκοπό τη διασφάλιση πλεονεκτημάτων. Ειδικότερα, δεν επιτρέπεται σε καμία περίπτωση, η προσφορά ή συναίνεση σε σχετική απαίτηση, ή υπόσχεση χρημάτων ή δώρων, ούτε η παροχή υπηρεσιών ή φιλοξενίας, με σκοπό την αντικανονική κάρπωση ωφελημάτων ή τον επηρεασμό οιασδήποτε απόφασης δημοσίου ή ιδιωτικού υπαλλήλου. Ανταγωνισμός Τα μέλη του Συνδέσμου οφείλουν να συμμορφώνονται με την ισχύουσα νομοθεσία περί ανταγωνισμού και τους αντιμονοπωλιακούς νόμους. Ειδικότερα, δε θα πρέπει να εμπλέκονται σε οποιαδήποτε ανταγωνιστική συμπεριφορά, η οποία μπορεί να παρακωλύει τον ελεύθερο ανταγωνισμό, να συνιστά αθέμιτη πρακτική, να δημιουργεί τεχνητά εμπόδια, να επηρεάζει παράνομα την τιμολόγηση ή το μερίδιο αγοράς και γενικά να παραβιάζει την κείμενη εθνική και κοινοτική νομοθεσία νόμος υπ' αριθμ. 3959, προστασία του ελεύθερου ανταγωνισμού (ΦΕΚ Α' 93/ ). 3

4 Προστασία Προσωπικών Δεδομένων Οι εταιρείες - μέλη του Συνδέσμου οφείλουν να εφαρμόζουν τη νομοθεσία περί προστασίας προσωπικών δεδομένων (GDPR ή Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων ΕΕ 2016/679). Ειδικότερα, οφείλουν να λαμβάνουν κάθε απαραίτητο τεχνικό και οργανωτικό μέτρο για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, τα οποία τυγχάνουν επεξεργασίας, να συντάσσουν και να εφαρμόζουν επαρκείς διαδικασίες και πολιτικές απορρήτου και να εξασφαλίζουν πάντοτε την ενημέρωση των υποκειμένων, την προσήκουσα λήψη της συγκατάθεσης τους, αλλά και την ενάσκηση των δικαιωμάτων των τελευταίων. Ειδικά, σε ό,τι αφορά την επεξεργασία ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων, οι εταιρείες - μέλη οφείλουν να επιδεικνύουν αυξημένη προσοχή και να λαμβάνουν αυξημένα μέτρα προστασίας. Όπου και εφόσον απαιτείται, τα μέλη οφείλουν να διορίζουν Υπεύθυνο Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (DPO), ο οποίος θα διασφαλίζει την συμμόρφωσή τους με την ισχύουσα νομοθεσία. ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α - ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕΛΩΝ ΜΕ ΕΥ και ΕΥΦ Άρθρο 1. Γενικές Αρχές Διοργάνωσης και Συμμετοχής σε Επιστημονικές Εκδηλώσεις Οι σχέσεις μεταξύ των μελών και των ΕΥ και ΕΥΦ, πρέπει να διέπονται από την αρχή της διαφάνειας και να τελούν πάντοτε σε συμμόρφωση με την ισχύουσα νομοθεσία και τις εκάστοτε εγκυκλίους του ΕΟΦ, όπως αναθεωρούνται και ισχύουν. Τα μέλη επιτρέπεται να συμμετέχουν, να διοργανώνουν και να επιχορηγούν επιστημονικές εκδηλώσεις, σύμφωνα με τους ορισμούς της ισχύουσας εγκυκλίου του ΕΟΦ, καθώς και κάθε επικαιροποιημένης έκδοσής της. Οι προβλέψεις κάθε νέας εγκυκλίου του Ε.Ο.Φ οι οποίες αντικαθιστούν η τροποποιούν την εκάστοτε ισχύουσα εγκύκλιο, ενσωματώνονται αυτόματα ως προβλέψεις του παρόντα κώδικα και υιοθετούνται από όλα τα μέλη του Σ.Ε.Π.Τ.Ε.Δ.Ε.Ειδικότερα, τα μέλη οφείλουν να διασφαλίζουν τα ακόλουθα: Η φιλοξενία κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πρέπει να είναι κατάλληλη, προς τον κύριο σκοπό μιας συνάντησης. Οι επιστημονικές εκδηλώσεις θα διεξάγονται μόνο σε χώρους, κατάλληλους για την επίτευξη του σκοπού της συνεδρίασης. Οι εταιρείες - μέλη μπορούν να οργανώνουν με δικά τους έξοδα, εκδηλώσεις ενημέρωσης και προώθησης του προϊόντος τους, στην Ελλάδα, με κύριους άξονες την διαφάνεια στην ενημέρωση και την πληρότητα των πληροφοριών. Επιτρέπεται η κάλυψη εξόδων φιλοξενίας ΕΥ σε επιστημονικές εκδηλώσεις, που διεξάγονται στην Ελλάδα ή στο Εξωτερικό, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην οικεία εγκύκλιο του ΕΟΦ, ημερήσια όρια. Τα ως άνω έξοδα πρέπει να είναι πάντοτε εύλογα και σε πλήρη συνάρτηση με το περιεχόμενο της εκδήλωσης. Απαγορεύεται η κάλυψη εξόδων συμμετοχής συνοδών μελών.

5 Άρθρο 2. Κατηγορίες Εκδηλώσεων Ι. Επιστημονικές Εκδηλώσεις Ως Επιστημονικές Εκδηλώσεις, δυνάμει του οικείου ορισμού που ορίζεται στην σχετική Εγκύκλιο του ΕΟΦ για τη διοργάνωση επιστημονικών εκδηλώσεων, νοούνται τα συνέδρια, σεμινάρια, ημερίδες και παρόμοιες εκδηλώσεις συνεχιζόμενης εκπαίδευσης, που διεξάγονται στην Ελλάδα ή στο Εξωτερικό, έχουν επιστημονικό περιεχόμενο, το οποίο σχετίζεται άμεσα και έμμεσα με τα αντικείμενα αρμοδιότητας ΕΟΦ και οι οποίες διοργανώνονται από: α) Κρατικούς φορείς, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται: τα Πανεπιστήμια, τα κρατικά Νοσοκομεία (κλινικές, εργαστήρια, Κ.Υ, φορείς και μονάδες υγείας της Κοινωνικής Ασφάλισης κτλ), β) Επιστημονικά σωματεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, καθώς και μη κερδοσκοπικά επιστημονικά ιδρύματα, ΝΠΔΔ ή ΝΠΙΔ, σύλλογοι υγειονομικών επιστημόνων, επιστημονικές ενώσεις κάθε νομικής μορφής μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, γ) Ιδιωτικά θεραπευτήρια, δ) Εταιρείες προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ και χρηματοδοτούνται από εταιρείες προϊόντων αρμοδιότητας του ΕΟΦ. α-β-γ) Επιστημονικές Εκδηλώσεις που διοργανώνονται από Κρατικούς Φορείς, Επιστημονικά Σωματεία και Ιδιωτικά Θεραπευτήρια Οι Επιστημονικοί φορείς δύνανται να πραγματοποιούν ανά ημερολογιακό έτος, έως τέσσερις (4) Επιστημονικές εκδηλώσεις, ένα Πανελλήνιο Συνέδριο και τρείς ακόμη περιφερειακές εκδηλώσεις. - Τα Πανελλήνια Συνέδρια πραγματοποιούνται μία φορά το χρόνο από επιστημονικούς φορείς, που αντιστοιχούν στις αναγνωρισμένες ειδικότητες και εξειδικεύσεις του ΚΕΣΥ και σε όσους επιστημονικούς φορείς έχουν συμπληρώσει διάρκεια λειτουργίας ίση η μεγαλύτερη από 4 έτη, με αποδεδειγμένα επιστημονικό και εκπαιδευτικό έργο. Η διάρκεια του επιστημονικού προγράμματος των εκδηλώσεων αυτών είναι τουλάχιστον 2 (δύο) ημέρες, ο αριθμός συμμετεχόντων είναι μεγαλύτερος ή ίσος από 100 και η επιτρεπόμενη χορηγία μπορεί να ανέλθει στο ποσό των , ανά εταιρεία/χορηγό. Ο Επιστημονικός φορέας/εταιρεία δεσμεύεται ως προς την ακρίβεια και το αληθές όσων δηλώνει. - Επιστημονικές Ημερίδες/Διημερίδες διοργανώνονται από επιστημονικούς φορείς, έχουν διάρκεια μία ημέρα, ανεξαρτήτως αριθμού συμμετεχόντων και η επιτρεπόμενη χορηγία μπορεί να ανέλθει έως το ποσό των 5.000, ανά εταιρεία/χορηγό. - Κρατικοί φορείς, όπως νοσοκομεία, πανεπιστημιακές κλινικές, κλινικές του ΕΣΥ, εργαστήρια, έχουν τη δυνατότητα οργάνωσης επιστημονικών εκδηλώσεων (Συνέδρια, Ημερίδες, Εκπαιδευτικά Σεμινάρια), έως 3 φορές ετησίως με ελεύθερη συμμετοχή. Οι εκδηλώσεις αυτές πραγματοποιούνται εγγύς της πόλης, που βρίσκεται το Νοσοκομείο (εντός των ορίων πρώην νομού ή παρακείμενου πρώην νομού), κατά προτίμηση στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου και χωρίς stands φαρμακευτικών Εταιρειών, εφόσον πραγματοποιούνται στο χώρο του Νοσοκομείου. H διάρκεια των εκδηλώσεων αυτών δεν 5

6 μπορεί να ξεπερνά τις δύο (2) ημέρες και η χορηγία από κάθε εταιρεία προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ, δύναται να ανέρχεται στο ποσό των 2.500, με ανώτατο όριο από το σύνολο των εταιρειών/χορηγών, το ποσό των Οι ειδικές περιπτώσεις υπέρβασης του προϋπολογισμού, θα εξετάζονται κατά περίπτωση από τον ΕΟΦ (π.χ. συμμετοχή ξένων ομιλητών κ.λ.π). Σε περίπτωση που ο Επιστημονικός φορέας διοργάνωσης δε διαθέτει επάρκεια ή από τη φύση του νομικού του προσώπου, δεν μπορεί να προβεί σε έκδοση σχετικού παραστατικού, αυτός δύναται, να προβεί στην ανάθεση διοργάνωσης της εκδήλωσης σε PCO (Εταιρεία Οργάνωσης Συνεδρίων). Η σύμβαση που υπογράφεται με τον ανάδοχο, θα αναφέρεται ρητά στο αίτημα του φορέα προς τον ΕΟΦ. Συστήνεται σε όλες τις εταιρείες - μέλη, οι οποίες συμμετέχουν ως χορηγοί σε επιστημονικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται από επιστημονικούς ή κρατικούς φορείς, η υπογραφή ιδιωτικών συμφωνητικών χορηγίας, είτε απευθείας με τους φορείς, είτε με τις αρμόδιες εταιρείες διοργάνωσης (PCOs), στα οποία θα αποτυπώνονται το ύψος της χορηγίας, το είδος της εκδήλωσης, ο χρόνος και τόπος διεξαγωγής της, καθώς και οι υποχρεώσεις αμφότερων των μερών. δ) Επιστημονικές Εκδηλώσεις που διοργανώνονται από Εταιρείες - Μέλη (Εταιρείες Αρμοδιότητας ΕΟΦ) - Η διάρκεια του προγράμματος επιστημονικών εκδηλώσεων από εταιρείες αρμοδιότητας ΕΟΦ, μπορεί να είναι από 4 ώρες μέχρι 3 ημέρες, με τη δυνατότητα δύο διανυκτερεύσεων. - Ο ανώτερος αριθμός εκδηλώσεων που οργανώνονται από εταιρείες αρμοδιότητας ΕΟΦ, είναι σαράντα οκτώ (48) συνολικά ετησίως και θα υπολογίζεται ημερολογιακά. - Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται η πραγματοποίηση εκδηλώσεων από εταιρείες αρμοδιότητας ΕΟΦ, σε χώρους των Πανεπιστημίων ή Νοσοκομείων. - Οι εταιρείες που ενδιαφέρονται να διοργανώσουν Επιστημονικές εκδηλώσεις, θα πρέπει να υποβάλλουν το αίτημά τους στον ΕΟΦ μόνο ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ τουλάχιστον 2 μήνες πριν την έναρξη της εκδήλωσης, ακολουθώντας τις αναλυτικές οδηγίες που παρέχονται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα. - Ο κάθε φορέας θα πρέπει να μεριμνά για την έγκαιρη κατάθεση της αίτησης, αυστηρά δύο (2) μήνες πριν την πραγματοποίηση της εκδήλωσης. Διαφορετικά θα απορρίπτονται από τη βάση αυτοδικαίως. - Μετά το πέρας της Επιστημονικής εκδήλωσης και εντός έξι (6) μηνών, η διοργανώτρια εταιρεία υποβάλλει μόνο ηλεκτρονικά: τον οικονομικό απολογισμό της εκδήλωσης (έσοδα έξοδα), την ονομαστική κατάσταση χορηγών και το ύψος χορηγιών (αν υπάρχουν), τον αριθμό των συμμετεχόντων, όπως προκύπτει από τις εγγραφές που έγιναν.

7 II. Ειδικές Επιτροπές Εμπειρογνωμόνων (advisory boards) Οι εταιρείες - μέλη μπορούν να διοργανώνουν ειδικές επιτροπές εμπειρογνωμόνων, στις οποίες συμμετέχουν Επαγγελματίες Υγείας, με ή χωρίς αμοιβή, το περιεχόμενο των οποίων είναι αυστηρά επιστημονικό. Οι εν λόγω επιτροπές, μπορούν να διενεργούνται εκ μέρους των εταιρειών - μελών ελεύθερα, υπό την προϋπόθεση συμμόρφωσης με τις διατάξεις της ισχύουσας νομοθεσίας, σε ότι αφορά την τυχόν καταβολή αμοιβών σε συμμετέχοντες ως ομιλητές ΕΥ. Επισημαίνεται, ότι όλως κατ εξαίρεση και δυνάμει του άρθρου 36 του νόμου 4272/2014, επιτρέπεται η συμμετοχή στους ιατρούς και στο λοιπό επιστημονικό και νοσηλευτικό προσωπικό του ΕΣΥ, να συμμετέχουν σε «Συμβουλευτικές Επιτροπές Εμπειρογνωμόνων», με αυστηρά επιστημονικό περιεχόμενο, που λαμβάνουν χώρα στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό και οργανώνονται από εταιρείες, με ή χωρίς αμοιβή, εφόσον έχουν λάβει σχετική άδεια από το φορέα που τους εποπτεύει. Υπενθυμίζεται ότι η καταβολή οποιαδήποτε αμοιβής σε ΕΥ, εργαζόμενο στο δημόσιο τομέα, πρέπει να γίνεται μέσω του αρμοδίου φορέα διαχείρισης κονδυλίων ΕΛΚΕ/ΕΛΚΕΑ. ΙΙΙ. Group Detailing Οι Εταιρείες - Μέλη δύνανται να διοργανώνουν σειρά συναντήσεων (group detailing), στις οποίες μπορεί να συμμετέχει μικρός αριθμός ιδιωτών ΕΥ. Η θεματολογία των εν λόγω συναντήσεων, είναι αποκλειστικά επιστημονική και αφορά προϊόντα των εταιρειών - μελών. Ομιλητές στις εν λόγω συναντήσεις μπορούν να είναι εκπρόσωποι ή στελέχη των εταιρειών - μελών. Η διοργάνωση συναντήσεων group detailing δεν υπόκειται σε έγκριση του ΕΟΦ. Άρθρο 3. Επιχορήγηση Επαγγελματιών Υγείας 3.1. Οι εταιρείες - μέλη δύνανται να καλύπτουν τα έξοδα μετακίνησης, διατροφής και διαμονής ΕΥ, για συμμετοχή σε επιστημονικές εκδηλώσεις στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό, σύμφωνα με τις διατυπώσεις της οικείας εγκυκλίου του ΕΟΦ, για τη διοργάνωση επιστημονικών εκδηλώσεων στην Ελλάδα και το Εξωτερικό. 3.2 Ειδικότερα, οι εταιρείες - μέλη οφείλουν να σέβονται τα τιθέμενα εκ μέρους του ΕΟΦ όρια φιλοξενίας, τα οποία ισχύουν ως ακολούθως: α) Το κόστος φιλοξενίας (διαμονή και διατροφή) των Επαγγελματιών Υγείας σε Επιστημονικές εκδηλώσεις/συνέδρια του Εσωτερικού, δεν μπορεί να υπερβαίνει ημερησίως τα 70,00 ανώτερο κόστος διατροφής, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ και 150,00 ανώτερο κόστος διαμονής, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ. β) Το κόστος φιλοξενίας (διαμονή - διατροφή) των Επαγγελματιών Υγείας σε επιστημονικές εκδηλώσεις/συνέδρια του Εξωτερικού, καθορίζεται: 150,00 το ανώτερο κόστος διατροφής με 7

8 πρωινό, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ και το ανώτερο κόστος διαμονής400,00 συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ. Το αργότερο δέκα (10) ημερολογιακές ημέρες πριν την έναρξη του συνεδρίου / επιτροπής υποβάλλονται ηλεκτρονικά από εταιρείες αρμοδιότητας ΕΟΦ, στοιχεία αναφορικά με συμμετοχές Ε.Υ. σε Ε.Ε. και Συμβουλευτικές Επιτροπές Εμπειρογνωμόνων Εσωτερικού Εξωτερικού. Ακύρωση - αντικατάσταση είναι δυνατή στη βάση δεδομένων, το αργότερο (10) ημερολογιακές ημέρες πριν την έναρξη του συνεδρίου / επιτροπής. Δεν υπάρχει μέγιστος αριθμός συμμετοχών ανά χορηγό εταιρεία σε Επιστημονικές Εκδηλώσεις / Συνέδρια Εσωτερικού Ο μέγιστος αριθμός συμμετοχών ανά χορηγό εταιρεία σε Επιστημονικές Εκδηλώσεις/συνέδρια Εξωτερικού, ορίζεται ως ακολούθως με βάση την οικεία εγκύκλιο του ΕΟΦ: Για την Ευρώπη έως δέκα (10) Ε.Υ. Επαγγελματίες Υγείας / Συνέδριο. Για την Β. Αμερική πέντε (5) Επαγγελματίες Υγείας / συνέδριο. Για τον υπόλοιπο κόσμο, πέντε (5) Επαγγελματίες Υγείας / συνέδριο Εκ των συμμετεχόντων, το 10% θα είναι ειδικευόμενοι προ-τελευταίου και τελευταίου έτους ειδικότητας, καθώς και ειδικευόμενοι που έχουν να παρουσιάσουν ερευνητική εργασία. Ισχύει για Ε.Ε. Εσωτερικού και Εξωτερικού (π.χ ειδικευόμενος, ειδικευόμενος), σύμφωνα και με τα προβλεπόμενα στην υπ αρίθμ / εγκύκλιο του ΕΟΦ. Η συμμετοχή Ε.Υ. σε Ε.Ε. προσμετρείται σύμφωνα με τα ανωτέρω όρια, μόνο εάν υπάρχει επιχορήγηση μετακίνησης και διανυκτέρευσης. Ο ετήσιος αριθμός συμμετοχής του κάθε Ε.Υ. σε Επιστημονικές Εκδηλώσεις και Συνέδρια, δε μπορεί να υπερβαίνει τις τρεις φορές (3) για το Εξωτερικό και τέσσερις (4) για το Εσωτερικό Απαγορεύεται αυστηρώς η κάλυψη εξόδων συμμετοχής συνοδών - μελών σύμφωνα με τα οριζόμενα στην υπ αρίθμ / εγκύκλιο του ΕΟΦ. (ΚΥΑ ΔΥΓ3α/οικ.32221/2013 Υπουργών Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων, Υγείας) Με βάση την υπ αρίθμ εγκύκλιο του ΕΟΦ, οι Επιστημονικές Εκδηλώσεις δεν πρέπει να γίνονται σε τουριστικούς προορισμούς, κατά τη διάρκεια των αντίστοιχων τουριστικών περιόδων, ήτοι θερινών (01/07 έως 31/08), χειμερινών (15/12 έως 15/01) και σε αποκλειστικά χιονοδρομικούς προορισμούς (15/12 έως 15/03). Άρθρο 4. Γεύματα Εργασίας Επιτρέπεται η διοργάνωση γευμάτων εργασίας με Επαγγελματίες Υγείας, σε κατάλληλους χώρους για τον σκοπό της εκάστοτε συνάντησης. Τα έξοδα για την κάλυψη των γευμάτων, πρέπει σε κάθε περίπτωση να είναι εύλογα και να μην υπερβαίνουν το αναγκαίο μέτρο.

9 Άρθρο 5. Παροχή Συμβουλευτικών Υπηρεσιών εκ μέρους ΕΥ 5.1. Οι Εταιρείες - Μέλη δύνανται να συνεργάζονται με ΕΥ για την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών εκ μέρους τους. Σε κάθε περίπτωση, η παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών εκ μέρους ΕΥ, γίνεται υπό την επιφύλαξη των διατάξεων για τους ιατρούς του ΕΣΥ και τους Πανεπιστημιακούς Ιατρούς και του Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας. Σε κάθε περίπτωση, συνίσταται στις Εταιρείες - μέλη, η σύναψη σχετικού έγγραφου συμφωνητικού, στο οποίο θα αποτυπώνεται το είδος της παρεχόμενης υπηρεσίας, η ειδικότητα του ΕΥ, καθώς και η τυχόν αμοιβή που μπορεί ο τελευταίος να λάβει Υπενθυμίζεται ότι η λήψη τιμητικής αμοιβής εκ μέρους ΕΥ εργαζόμενου στο ΕΣΥ ή πανεπιστημιακού ιατρού, πρέπει να λαμβάνει χώρα, υπό τις προϋποθέσεις που θέτει η ισχύουσα νομοθεσία, ενώ η αμοιβή τους, θα πρέπει να καταβάλλεται μέσω των οικείων λογαριασμών διαχείρισης κονδυλίων ΕΛΚΕ/ΕΛΚΕΑ, σύμφωνα με τα κατά τον νόμο οριζόμενα και υπό την προϋπόθεση έκδοσης του οικείου φορολογικού παραστατικού, ανάλογα με την περίπτωση. 5.3 Εφόσον συμφωνείται η λήψη αμοιβής για τις παρασχεθείσες υπηρεσίες εκ μέρους του ΕΥ, αυτή θα πρέπει σε κάθε περίπτωση, να είναι εύλογη και να τελεί σε συνάφεια με το είδος της παρεχόμενης υπηρεσίας, που επιθυμεί η εταιρεία - μέλος να της παρασχεθεί Η επιλογή του ΕΥ, ο οποίος αναλαμβάνει την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών για λογαριασμό εταιρείας - μέλους, πρέπει σε κάθε περίπτωση να είναι ανάλογη της εκάστοτε ειδικότητας του ΕΥ και των προσόντων του, ενώ σκόπιμο είναι να έχει διερευνηθεί προηγουμένως και η αντίστοιχη εύλογη ανάγκη της εταιρείας - μέλους, για την παροχή των εν λόγω συμβουλευτικών υπηρεσιών Σύμφωνα και με τα οριζόμενα στην υπ αρίθμ εγκύκλιο του ΕΟΦ, επιτρέπεται η καταβολή τιμητικής αμοιβής (honorarium) από Εταιρείες προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ, στους προσκεκλημένους ομιλητές ή προέδρους στρογγυλής τράπεζας, εφόσον είναι σύμφωνη με τις διατάξεις του άρθρου 36 παρ. 18 Ν. 4272/2014 όπως ισχύει, με την υποχρέωση ενημέρωσης του ΕΟΦ από τους οργανωτές της Εκδήλωσης, του ονοματεπώνυμου, της ειδικότητας, του επαγγελματικού φορέα και του ύψους της τιμητικής αμοιβής, για κάθε ΕΥ ομιλητή. Η καταβολή σε ΕΥ του ΕΣΥ ή Πανεπιστημιακούς (που εργάζονται σε κλινικές εγκατεστημένες σε Νοσοκομεία του ΕΣΥ ή του ΑΕΙ) της ανάλογης εύλογης τιμητικής αμοιβής, σε περιπτώσεις παροχής υπηρεσιών, πραγματοποιείται μέσω ΕΛΚΕΑ ή ΕΛΚΕ. Άρθρο 6. Δωρεές Επιχορηγήσεις 6.1. Οι Εταιρείες - Μέλη δύνανται να προβαίνουν σε δωρεές και επιχορηγήσεις οργανισμών, ιδρυμάτων και εταιρειών, οι οποίες έχουν στόχο μεταξύ άλλων, την προαγωγή της υγείας και την επιστημονική έρευνα. Ειδικότερα, οι εταιρείες - μέλη δύνανται να πραγματοποιούν δωρεές προς: o Νοσηλευτικά Ιδρύματα που ανήκουν στο Δημόσιο Τομέα 9

10 o Επιστημονικές Εταιρείες, Ιδρύματα ή Οργανισμοί που έχουν στόχο την προαγωγή της έρευνας και της υγείας o Ιατρικές Εταιρείες οι οποίες συστήνονται από Επαγγελματίες Υγείας και αποτελούν νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου, με χαρακτήρα μη κερδοσκοπικό. o Σύλλογοι Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα και Ενώσεις Ασθενών 6.2. Οποιαδήποτε δωρεά εκ μέρους εταιρείας - μέλους, πρέπει να γίνεται με σκοπό την προαγωγή της υγείας και της έρευνας και υπό την αυστηρή προϋπόθεση, ότι δεν αποτελεί κίνητρο, άμεσο ή έμμεσο, για την προώθηση και συνταγογράφηση των σκευασμάτων που εμπορεύεται η δωρήτρια εταιρεία - μέλος Οι δωρεές προς ΕΥΦ δύνανται να λαμβάνουν χώρα, κατόπιν προηγούμενης έγγραφης υποβολής σχετικού αιτήματος εκ μέρους του φορέα, το οποίο πρέπει να είναι ειδικό και σαφές. Οι εταιρείες μέλη, οφείλουν να προβαίνουν σε δωρεές, οι οποίες είναι εύλογες και εξυπηρετούν βασικές ανάγκες του αιτούντος φορέα Οι δωρεές εκ μέρους των εταιρειών μπορεί να είναι, είτε σε χρήμα, είτε σε είδος. Οι δωρεές σε χρήμα δεν μπορούν να εξυπηρετούν γενικά τους σκοπούς και τις ανάγκες του δωρεοδόχου, αλλά πρέπει να έχουν συγκεκριμένο σκοπό, όπως ενδεικτικά και όχι περιοριστικά για την αγορά συγκεκριμένου ιατρικού εξοπλισμού, για την εκπαίδευση και επιμόρφωση ΕΥ κ.ο.κ. Οι δωρεές σε είδος μπορούν αντίστοιχα να αφορούν την αγορά και δωρεάν διάθεση ιατρικού εξοπλισμού, δε θα πρέπει σε καμία όμως περίπτωση να συνίσταται στη δωρεά ειδών, η οποία δημιουργεί οποιαδήποτε σχέση εξάρτησης μεταξύ δωρητή και δωρεοδόχου Τα αιτήματα για δωρεές, είτε σε χρήμα, είτε σε είδος, εκ μέρους των ανωτέρω αναφερόμενων φορέων προς τις εταιρείες - μέλη, πρέπει να είναι επαρκώς αιτιολογημένα αναφορικά με τον σκοπό, το είδος και το ύψος της αιτούμενης δωρεάς Εφόσον, οι εταιρείες - μέλη αποφασίσουν την αποδοχή του σχετικού αιτήματος, συστήνεται η υπογραφή έγγραφης σύμβασης, η οποία θα τηρείται στο αρχείο της δωρήτριας εταιρείας - μέλους, στην οποία θα αποτυπώνεται το είδος της δωρεάς, το ύψος αυτής, καθώς και ο σκοπός της. Οι εταιρείες - μέλη διατηρούν στο αρχείο τους, απόσπασμα απόφασης Δ.Σ. περί αποδοχής δωρεάς, από τον εκάστοτε δωρολήπτη. Οι εταιρείες - μέλη διατηρούν σε κάθε περίπτωση, μετά την παροχή εκάστοτε δωρεάς, το δικαίωμα παρακολούθησης της προόδου του τυχόν έργου (πχ ερευνητικού), προς ενίσχυση του οποίου έλαβε χώρα η δωρεά Σε κάθε περίπτωση το συνολικό ποσό σε δωρεές και επιχορηγήσεις, στις οποίες προβαίνουν οι εταιρείες - μέλη, δε θα πρέπει να υπερβαίνει το 2% του ετήσιου κύκλου εργασιών τους.

11 ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Άρθρο 7. Γενικές Αρχές Ιατρικής Ενημέρωσης 7.1. Οι εταιρείες - μέλη πρέπει να παρέχουν στους ΕΥ ακριβείς πληροφορίες αναφορικά µε τα προϊόντα που διακινεί η κάθε µία. Οι πληροφορίες, οι ισχυρισµοί και οι συγκρίσεις πρέπει να είναι ορθές, ακριβείς, αντικειµενικές και σαφείς και να βασίζονται σε σχετικές και συγκρίσιµες πτυχές των προϊόντων, καθώς και σε µία ενηµερωµένη αξιολόγηση όλων των δεδοµένων, αντικατοπτρίζοντας µε σαφήνεια τα δεδοµένα. Σε καμία περίπτωση, δε θα πρέπει οι πληροφορίες που δίδονται σε ΕΥ να παραπλανούν άµεσα ή έµµεσα και δεν πρέπει να διαστρεβλώνουν τα επιστηµονικά δεδοµένα. Απαγορεύεται η άµεση ή έµµεση προβολή παραπλανητικών ιδιοτήτων των προϊόντων Οι Συνεργάτες Επιστηµονικής Ενηµέρωσης που απασχολούν οι εταιρείες - μέλη, οφείλουν να ασκούν τα καθήκοντα τους µε υπευθυνότητα και δεοντολογία. Πρέπει να είναι επαρκώς εκπαιδευµένοι από την εταιρεία που τους απασχολεί και να έχουν ικανοποιητικές επιστηµονικές γνώσεις, ώστε να παρέχουν ακριβείς και πλήρεις πληροφορίες, σχετικά µε τα προϊόντα που παρουσιάζουν, ενώ οφείλουν να συμμορφώνονται µε τον Κώδικα και την ισχύουσα νοµοθεσία. Άρθρο 8. Παροχή δειγμάτων παρασκευασμάτων για βρέφη προς Επαγγελματίες Υγείας Εφόσον επιτρέπεται από την κείμενη νομοθεσία, οι εταιρείες - μέλη δύνανται να παρέχουν περιορισμένο αριθμό δειγμάτων παρασκευασμάτων για βρέφη, σε Επαγγελματίες Υγείας υπό τις ακόλουθες περιοριστικά αναφερόμενες προϋποθέσεις, οι οποίες πρέπει να πληρούνται σωρευτικά: o Ο αριθμός δειγμάτων πρέπει σε κάθε περίπτωση, να είναι εύλογος και να εξυπηρετεί αποκλειστικά σκοπούς ιατρικής ενημέρωσης, πληροφόρησης και αξιολόγησης, αναφορικά με τη χρήση του προϊόντος. o Η παροχή οποιουδήποτε δείγματος θα πρέπει να συνοδεύεται από επαρκή πληροφόρηση, αναφορικά με τις ιδιότητες του προϊόντος. o Η παροχή δειγμάτων δε θα πρέπει να λαμβάνει χώρα ως κίνητρο, για την συνταγογράφηση ή προμήθεια των ειδών από τον ΕΥ. o Δε θα πρέπει να δίδονται ψευδείς ή παραπλανητικές πληροφορίες, αναφορικά με τη χρήση ή τις ιδιότητες του προϊόντος, σύμφωνα και με όσα αναλυτικώς ορίζονται στο Κεφάλαιο Γ του παρόντος Κώδικα. Άρθρο 9. Επιτρεπόμενες παροχές προς Επαγγελματίες Υγείας Επιτρέπεται η παροχή ειδών, συμβολικής και χαμηλής αξίας, ήτοι έως 15 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ). 11

12 Άρθρο 10. Έντυπα προώθησης Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, δεν απαιτείται η γνωστοποίηση στον ΕΟΦ, των προωθητικών υλικών προς ΕΥ, στα προϊόντα δραστηριοποίησης του ΣΕΠΤΕΔΕ, ειδικά για τα παρασκευάσματα για βρέφη, τα παρασκευάσματα 2 ης βρεφικής ηλικίας και τα σκευάσματα ειδικής διατροφής Το περιεχόμενο των εντύπων προώθησης πρέπει να είναι σύμφωνο, με τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας, τις εκάστοτε εγκυκλίους του ΕΟΦ, καθώς και τον παρόντα Κώδικα Δεοντολογίας. Ειδικότερα, οι πληροφορίες και ισχυρισμοί που περιέχονται στα έντυπα προώθησης, θα πρέπει να είναι σαφείς και ακριβείς, με άμεση παραπομπή και αναφορά στις οδηγίες χρήσης του προϊόντος, το οποίο προωθείται. Η αναφορά πλεονασματικών χαρακτηριστικών ή επιθέτων, καθώς και η αναφορά πληροφοριών που ενδέχεται να θεωρηθούν παραπλανητικές σε ό,τι αφορά τις ιδιότητες του προϊόντος, θα πρέπει να αποφεύγεται, σύμφωνα και με τα ειδικότερα οριζόμενα στο Κεφάλαιο Γ του παρόντος Κώδικα Συστήνεται στις εταιρείες - μέλη, να αναθέτουν την επίβλεψη και τη διαδικασία διαμόρφωσης και τελικής έγκρισης των υλικών και εντύπων προώθησης, σε κατάλληλα εκπαιδευμένους και εξειδικευμένους συνεργάτες, οι οποίοι θα είναι σε θέση να διασφαλίζουν την συμμόρφωση προς την ισχύουσα νομοθεσία και τις εσωτερικές κανονιστικές διατάξεις Τα έντυπα προώθησης θα πρέπει να ελέγχονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ως προς το περιεχόμενο των πληροφοριών που παρουσιάζουν και θα πρέπει να επικαιροποιούνται, όποτε κάτι τέτοιο κρίνεται απαραίτητο ή εφόσον λάβουν χώρα τροποποιήσεις της ισχύουσας νομοθεσίας, σχετικά με την προώθηση και διαφήμιση των προϊόντων εμπορίας των εταιρειών - μελών. Άρθρο 11. Ειδικές κατηγορίες προωθητικών υλικών - παρασκευάσματα βρεφικής ηλικίας Στο πλαίσιο εποπτείας του ΕΟΦ, οι εταιρείες - μέλη οφείλουν να λαμβάνουν όλα τα απαιτούμενα μέτρα, ούτως ώστε, τα έντυπα προώθησης σχετικά με παρασκευάσματα βρεφικής ηλικίας, να πληρούν τις απαιτήσεις που θέτει ο νόμος και ειδικότερα, η ΥΑ Υ1/Γ.Π.47815/2008, όπως ισχύει. Ειδικότερα, οι εταιρείες - μέλη που εμπορεύονται παρασκευάσματα βρεφικής ηλικίας, πρέπει να διασφαλίζουν, ότι η πληροφόρηση σχετικά με τη διατροφή των βρεφών και των νηπίων, γίνεται κατά τρόπο αντικειμενικό και πλήρη. Οποιοδήποτε υλικό που σχετίζεται με τη διατροφή των βρεφών και απευθύνεται στις κυοφορούσες και στις μητέρες των βρεφών και νηπίων, πρέπει να περιλαμβάνει σαφή πληροφοριακά στοιχεία σε σχέση με τα παρακάτω: o τα πλεονεκτήματα και την ανωτερότητα του θηλασμού, o το θηλασμό, την προπαρασκευή και τη διατήρηση του θηλασμού,

13 o τις ενδεχόμενες αρνητικές επιπτώσεις που παρουσιάζει για το θηλασμό, η εισαγόμενη μερική χορήγηση του θηλάστρου (μπιμπερό), o τη δυσκολία επαναφοράς του θηλασμού όταν έχει διακοπεί, o όπου απαιτείται, την ενδεδειγμένη χρήση των παρασκευασμάτων για βρέφη Στην περίπτωση που το προωθητικό υλικό περιέχει πληροφορίες σχετικά με τη χρήση παρασκευασμάτων για βρέφη, οι πληροφορίες αυτές πρέπει να περιλαμβάνουν και τις κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις της χρήσης τους, τους κινδύνους για την υγεία από ακατάλληλες τροφές ή μεθόδους διατροφής και ειδικότερα, τους κινδύνους για την υγεία από ακατάλληλη χρήση παρασκευασμάτων για βρέφη Τα εν λόγω προωθητικά υλικά, δεν πρέπει να χρησιμοποιούν οποιαδήποτε εικόνα, η οποία εξιδανικεύει τη χρήση των παρασκευασμάτων για βρέφη. ΚΕΦΑΛΑΙΟ Γ - ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ Άρθρο 12. Διάκριση διαφημιστικών ενεργειών Η διαφήμιση των προϊόντων εμπορίας των εταιρειών - μελών του Συνδέσμου, πρέπει να γίνεται πάντοτε σε συμμόρφωση με την ισχύουσα νομοθεσία, τις κανονιστικές εγκυκλίους του ΕΟΦ και τον παρόντα Κώδικα Δεοντολογίας. Σε ό,τι αφορά τη διαφήμιση προϊόντων που απευθύνονται σε Επαγγελματίες Υγείας, ισχύουν και οι διατάξεις του Κεφαλαίου Β του παρόντος Κώδικα, σε σχέση με την ιατρική ενημέρωση. Ως διαφημιστικές ενέργειες αναφέρονται ενδεικτικά και όχι περιοριστικά οι κάτωθι: o τηλεοπτικές, κινηματογραφικές και ραδιοφωνικές διαφημίσεις o έντυπες διαφημίσεις με τη μορφή καταχωρήσεων (για χρήση σε εφημερίδες, περιοδικά, κ.λπ.) o ενημερωτικά φυλλάδια & βιβλιαράκια (booklets) διαφήμισης o άμεση επικοινωνία στους καταναλωτές και ΕΥ μέσω επιστολής ταχυδρομείου (υλικά direct mail) o διαφημίσεις σε εξωτερικούς χώρους o πόστερ / διαφημίσεις σε εσωτερικούς χώρους o προωθητικά μηνύματα μέσω τηλεφώνου (SMS) o προωθήσεις / εκπτώσεις επί των πωλήσεων o υλικά που φέρουν εμπορικό σήμα και σχετίζονται με τη χορηγία του προϊόντος (gadgets) o διαφημίσεις στο διαδίκτυο & web banners o ιστοσελίδες προϊοντικές και λοιπά υλικά Internet o δελτία τύπου εκδιδόμενα από μία εταιρεία μέλος Δε θεωρούνται ως διαφημιστικές ενέργειες οι κάτωθι: 13

14 Δημόσιες σχέσεις: Ο Κώδικας δεν καλύπτει υλικά δημοσίων σχέσεων, επί των οποίων η εταιρεία δεν έχει πλήρη έλεγχο επί του περιεχόμενου του υλικού που εκδίδεται από τα ΜΜΕ. Ομοίως, ο Κώδικας δεν καλύπτει τις εκδηλώσεις παρουσίασης προϊόντων ή παθήσεων, που οργανώνονται από άλλους φορείς, όπως Επιστημονικές Εταιρείες, όπου η εταιρεία - μέλος του ΣΕΠΤΕΔΕ δεν μπορεί να έχει πλήρη έλεγχο, επί του περιεχομένου των όσων λέγονται. Επισήμανση και συσκευασία: Ο Κώδικας δεν καλύπτει την επισήμανση του προϊόντος, τα υλικά συσκευασίας και τα φύλλα οδηγιών. Ισχυρισμοί σχετικοί με την τιμή: Ο Κώδικας δεν καλύπτει ισχυρισμούς που σχετίζονται με την τιμή του προϊόντος. Οι εταιρείες - μέλη είναι υπεύθυνες να διασφαλίζουν, ότι τέτοιου είδους ισχυρισμοί, δεν είναι παραπλανητικοί. Άρθρο 13. Γενικές Αρχές Διαφήμισης Οι εταιρείες - μέλη οφείλουν να διασφαλίζουν, ότι η διαφήμιση των προϊόντων εμπορίας τους, πληροί τις κατωτέρω αναφερόμενες προϋποθέσεις: o Δεν είναι παραπλανητική o Παρουσιάζει πληροφορίες και ισχυρισμούς κατά τρόπο ακριβή και αντικειμενικό o Δεν παρουσιάζει ψευδείς πληροφορίες και ψευδή επιστημονικά στοιχεία o Δε χρησιμοποιεί επίθετα, τα οποία δημιουργούν στον καταναλωτή ψευδή ή λανθασμένη πεποίθηση, αναφορικά με τη μοναδικότητα του προϊόντος και τις ιδιότητες αυτού (πχ «το καλύτερο προϊόν», «το μοναδικό») o Δεν χρησιμοποιεί υπερβολικούς ή γενικευμένους ισχυρισμούς (πχ «θαυματουργά αποτελέσματα» κ.ο.κ.) o Θα είναι σύμφωνη με τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας, καθώς και τις ειδικότερες εγκυκλίους του ΕΟΦ Άρθρο 14. Διαφήμιση παρασκευασμάτων βρεφικής ηλικίας Σύμφωνα, με τα οριζόμενα στην ισχύουσα νομοθεσία για τα παρασκευάσματα βρεφικής ηλικίας, η διαφήμιση των ως άνω προϊόντων, δύναται να πραγματοποιηθεί μόνο μέσω εκδόσεων που ειδικεύονται στη φροντίδα των βρεφών ή στις επιστημονικές δημοσιεύσεις Ειδικότερα, οι διαφημίσεις των παρασκευασμάτων για βρέφη, πρέπει να περιέχουν μόνο επιστημονικές και πραγματικές πληροφορίες. Οι πληροφορίες αυτές δε θα πρέπει σε καμία περίπτωση να υπονοούν ή να δημιουργούν την πεποίθηση, ότι η χορήγηση τροφής με θήλαστρο (μπιμπερό), δίνει ανάλογα ή καλύτερα αποτελέσματα από το μητρικό θηλασμό Η διαφήμιση των σημείων πώλησης, η προσφορά δειγμάτων ή οποιοδήποτε άλλο μέσο προώθησης των πωλήσεων παρασκευασμάτων για βρέφη στον καταναλωτή, σε επίπεδο λιανικής πώλησης, όπως οι ειδικές επιδείξεις, τα κουπόνια εκπτώσεων, τα δώρα, οι ειδικές πωλήσεις, οι πωλήσεις κάτω του κόστους και οι πωλήσεις που συνεπάγονται την υποχρεωτική αγορά άλλων εμπορευμάτων, δεν επιτρέπονται.

15 14.4. Οι εταιρείες - μέλη που εμπορεύονται παρασκευάσματα βρεφικής ηλικίας, δε θα πρέπει να προσφέρουν στο ευρύ κοινό ή στις εγκύους, στις μητέρες ή στα μέλη των οικογενειών τους, δωρεάν ή σε χαμηλή τιμή προϊόντα, δείγματα ή άλλα διαφημιστικά δώρα, άμεσα ή έμμεσα μέσω του συστήματος Υγείας ή των εργαζομένων σε αυτό. ΚΕΦΑΛΑΙΟ Δ - ΧΡΗΣΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΚΑΙ ΜΕΣΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ Άρθρο 15. Γενικές Αρχές Χρήσης Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης & Διαδικτύου Οι εταιρείες - μέλη του Συνδέσμου, δύνανται κατά τη διακριτική τους ευχέρεια, να δημιουργούν εταιρικούς λογαριασμούς σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook και το Twitter, καθώς και εταιρικές ιστοσελίδες H χρήση των ως άνω ιστοσελίδων και λογαριασμών κοινωνικής δικτύωσης, θα πρέπει να γίνεται σε συμμόρφωση με τις επιταγές της ισχύουσας νομοθεσίας και τον παρόντα Κώδικα και πάντοτε με βάση την αρχή της διαφάνειας Ειδικότερα, τα μέλη θα πρέπει να εφαρμόζουν με δική τους ευθύνη, τους κανονισμούς και τους όρους χρήσης των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης και να μεριμνούν για την ανάρτηση πληροφοριών και σχολίων Όλοι οι λογαριασμοί κοινωνικής δικτύωσης, θα πρέπει να περιλαμβάνουν σαφή αναφορά, αναφορικά με την συσχέτιση τους με την εκάστοτε εταιρεία - μέλος και θα πρέπει να προορίζονται αυστηρά, για εταιρική χρήση και όχι προσωπική Οποιοδήποτε υλικό με προωθητικό χαρακτήρα, το οποίο χρησιμοποιείται ως ανάρτηση, είτε σε εταιρική ιστοσελίδα εταιρείας - μέλους, είτε σε λογαριασμό κοινωνικής δικτύωσης, θα πρέπει να είναι σύμφωνο με την κείμενη νομοθεσία και να γνωστοποιείται προηγουμένως, εφόσον απαιτείται στον ΕΟΦ Θα πρέπει να διασφαλίζεται η προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών, σύμφωνα με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων, που ενδέχεται να συλλέγονται, στο πλαίσιο της εγγραφής τους και δημιουργίας προσωπικών κωδικών. Άρθρο 16. Έλεγχος Περιεχομένου 16.1 Οι εταιρείες - μέλη οφείλουν να μεριμνούν, αναφορικά με το περιεχόμενο των αναρτήσεων στους εταιρικούς τους ιστοτόπους και στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης Το περιεχόμενο των αναρτήσεων, θα πρέπει σε κάθε περίπτωση, να είναι σύμφωνο με τις διατάξεις της ισχύουσας νομοθεσίας, τις εκάστοτε εγκυκλίους του ΕΟΦ καθώς και τις διατάξεις του παρόντος Κώδικα. 15

16 16.3 Η ανάρτηση κειμένων με προωθητικό περιεχόμενο, θα πρέπει να γνωστοποιείται προηγουμένως στον ΕΟΦ, εφόσον κάτι τέτοιο απαιτείται. Σε κάθε περίπτωση, οι πληροφορίες και ισχυρισμοί που παρατίθενται μέσω των αναρτήσεων, θα πρέπει να παρουσιάζονται κατά τρόπο αντικειμενικό, ακριβή και ουδέτερο Οι εταιρείες - μέλη, οφείλουν να μεριμνούν για την τακτική διαχείριση των ιστοσελίδων τους και ειδικά σε ότι αφορά τη διαγραφή και απόσυρση τυχόν σχολίων και αναρτήσεων, με περιεχόμενο δυσφημιστικό, απρεπές, προσβλητικό, παραπλανητικό και εν γένει αθέμιτο. Παράλληλα, ο τακτικός έλεγχος των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης, διασφαλίζει την τυχόν αναφορά ανεπιθύμητων ενεργειών και για το λόγο αυτό, συστήνεται στις εταιρείες - μέλη, να προβαίνουν σε 24ωρο έλεγχο των σελίδων τους Συστήνεται περαιτέρω στις εταιρείες - μέλη, η εκπαίδευση των συνεργατών τους, οι οποίοι θα αναλαμβάνουν τη διαχείριση της εταιρικής ιστοσελίδας ή / και των λογαριασμών στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, προκειμένου να διασφαλισθεί η συμμόρφωσή τους, με την ισχύουσα νομοθεσία και τις διατάξεις του παρόντος Κώδικα Η αλληλεπίδραση μέσω των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης με το κοινό, θα πρέπει να είναι πάντοτε προσεκτική. Ειδικότερα, οι διαχειριστές των σελίδων, δε θα πρέπει να παρέχουν οποιαδήποτε σύσταση ή συμβουλή ιατρικού περιεχομένου, αλλά θα πρέπει να παραπέμπουν πάντοτε τους ασθενείς, στους θεράποντες ιατρούς τους. Στο πλαίσιο αυτό, η απάντηση σε σχόλια ή μηνύματα που υποβάλλονται από άλλους χρήστες, θα πρέπει να γίνεται με την σύσταση να απευθύνονται στον ιατρό, που συμβουλεύονται. Άρθρο 17. Εταιρικές ιστοσελίδες που απευθύνονται σε Επαγγελματίες Υγείας Οι εταιρείες - μέλη δύνανται να δημιουργούν ιστοσελίδες, οι οποίες απευθύνονται σε Επαγγελματίες Υγείας. Στην περίπτωση αυτή, οι εταιρείες - μέλη οφείλουν να διασφαλίζουν τα ακόλουθα: o Θα λαμβάνεται ειδική μέριμνα ώστε να διασφαλίζεται, ότι αποκλειστική πρόσβαση θα έχουν μόνο ΕΥ, μέσω ειδικού username και password. o Θα διασφαλίζεται η προστασία των προσωπικών δεδομένων των ΕΥ, σύμφωνα με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων, που ενδέχεται να συλλέγονται στο πλαίσιο της εγγραφής τους και δημιουργίας προσωπικών κωδικών. o Το υλικό που περιλαμβάνεται στην ειδική ιστοσελίδα, θα πρέπει προηγουμένως να έχει εγκριθεί εσωτερικά από την εταιρεία - μέλος και να είναι σύμφωνο, με τις απαιτήσεις της ισχύουσας νομοθεσίας και τον παρόντα Κώδικα. Άρθρο 18. Αποστολή newsletter Υπό την επιφύλαξη των οριζόμενων στο Κεφάλαιο Β του παρόντος, οι εταιρείες - μέλη δύνανται να αποστέλλουν σε Επαγγελματίες Υγείας, ενημερωτικά newsletter, μέσω μηνυμάτων

17 ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, υπό την προϋπόθεση ότι λαμβάνουν υπ όψιν, τις απαιτήσεις του νέου Γενικού Κανονισμού για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων (ΕΕ 2016/679). ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ε ΕΛΕΓΧΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ Άρθρο 19. Επιτροπή Ελέγχου Το όργανο που θα ελέγχει την τήρηση της εφαρµογής του παρόντος Κώδικα εοντολογίας είναι η Επιτροπή Ελέγχου, η οποία θα είναι αρμόδια να εξετάζει τις αναφορές / καταγγελίες, σχετικά με παραβιάσεις του παρόντος Κώδικα. Η Επιτροπή θα εκλέγεται από το ΔΣ του ΣΕΠΤΕΔΕ και θα αποτελείται από τρία (3) τακτικά μέλη και ισάριθμα αναπληρωματικά. Η θητεία των μελών της Επιτροπής Ελέγχου, θα έχει διάρκεια δύο ετών. Άρθρο 20. Αρμοδιότητες Επιτροπής Ελέγχου Η Επιτροπή Ελέγχου θα είναι αρμόδια για τα παρακάτω: o Να εποπτεύει και να διασφαλίζει την εφαρμογή του παρόντος Κώδικα από τις εταιρείες - μέλη. o Να εξετάζει τις αναφορές και καταγγελίες, αναφορικά με τυχόν παραβιάσεις του Κώδικα. o Να συλλέγει αποδείξεις και να διενεργεί έρευνα, αναφορικά με επικαλούμενες παραβιάσεις, που περιέχονται σε καταγγελίες. Άρθρο 21. Διαδικασία υποβολής καταγγελιών 21.1 Οι καταγγελίες μπορούν να υποβληθούν από εταιρείες - μέλη, αλλά και από οποιοδήποτε τρίτο φυσικό ή νομικό πρόσωπο, το οποίο διαπιστώσει οιαδήποτε αθέμιτη συμπεριφορά, την οποία επιθυμεί να καταγγείλει. Οι καταγγελίες κατατίθενται μόνο επώνυμα, σε μορφή έγγραφη ή ηλεκτρονική, κοινοποιούμενες είτε απευθείας στην Επιτροπή Ελέγχου, είτε στο ΔΣ του ΣΕΠΤΕΔΕ Εφόσον η Επιτροπή Ελέγχου διαπιστώσει ότι αποδειγμένα έλαβε χώρα παραβίαση του παρόντος Κώδικα, εκ μέρους εταιρείας - μέλους, καλεί την εταιρεία παραβάτη και ζητεί σε εύλογο χρόνο την ευθυγράμμισή της με τον Κώδικα, ως προς την υπό συζήτηση παράβαση. Στην περίπτωση μη συμμόρφωσης, η Επιτροπή Ελέγχου ενημερώνει το Δ.Σ για την σύγκληση των οργάνων του ΣΕΠΤΕΔΕ, με αντικείμενο τη μη συμμόρφωση μέλους, έναντι του Kώδικα και δύναται να επιβάλλει νεότερη σύσταση / παρατήρηση προς το μη συμμορφούμενο μέλος, αξιώνοντας την άμεση συμμόρφωση με τις διατάξεις του παρόντος Κώδικα, καθώς και οποιαδήποτε περαιτέρω πειθαρχική ποινή, την οποία κρίνει ως εύλογη, ανάλογα με το είδος της παράβασης. 17

Επικαιροποίηση Εγκυκλίου υπ αριθμ /

Επικαιροποίηση Εγκυκλίου υπ αριθμ / ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ Μεσογείων 284, 15562 Χολαργός - Αθήνα, Γραφείο Προέδρου Επικαιροποίηση Εγκυκλίου υπ αριθμ. 69869/2-8-2017 Χολαργός, 26-09- 2017 Αριθμ. Πρωτ.:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ Μεσογείων 284, 15562 Χολαργός - Αθήνα, Γραφείο Προέδρου Χολαργός, 2-8- 2017 Αριθμ. Πρωτ.: 69869/2-8-2017 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

- ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣIA ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ- ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΡΧΩΝ ΝΕΑΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ ΓΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ Κ.Α.

- ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣIA ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ- ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΡΧΩΝ ΝΕΑΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ ΓΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ Κ.Α. - ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣIA ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ- ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΡΧΩΝ ΝΕΑΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ ΓΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ Κ.Α. Εισαγωγή Η αλματώδης αύξηση το τελευταίο διάστημα των αιτήσεων για επιστημονικές εκδηλώσεις που επιχορηγούνται από τις φαρμακευτικές

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ. για την ενημέρωση των Επιστημόνων Υγείας για τα Συνταγογραφούμενα Φαρμακευτικά Προϊόντα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ. για την ενημέρωση των Επιστημόνων Υγείας για τα Συνταγογραφούμενα Φαρμακευτικά Προϊόντα ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ για την ενημέρωση των Επιστημόνων Υγείας για τα Συνταγογραφούμενα Φαρμακευτικά Προϊόντα 2010-2011 01. Ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος Ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ Μεσογείων 284, 15562 Χολαργός, Γραφείο Προέδρου Χολαργός, 20-3-2018 Αριθμ. Πρωτ.: 27810/2018 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ I. Ε Ι Σ Α Γ Ω Γ Η

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ I. Ε Ι Σ Α Γ Ω Γ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ Μεσογείων 284, 155 62 Χολαργός, Αθήνα Γραφείο Προέδρου Email:med_conf@eof.gr τηλ.210.6507203 ΕΠΑΝΑΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ Χολαργός,

Διαβάστε περισσότερα

Νέος Επικαιροποιημένος Κώδικας Δεοντολογίας ΣΦΕΕ. Αναθεώρηση 2012

Νέος Επικαιροποιημένος Κώδικας Δεοντολογίας ΣΦΕΕ. Αναθεώρηση 2012 Νέος Επικαιροποιημένος Κώδικας Δεοντολογίας ΣΦΕΕ Αναθεώρηση 2012 1 Βασικές Αλλαγές του Κώδικα Δεοντολογίας Εναρμόνιση ΕΟΦ-ΣΦΕΕ Πλήρης ευθυγράμμιση ΣΦΕΕ - ΕΟΦ Εναρμόνιση ΕΟΦ-ΣΦΕΕ προς τη κατεύθυνση της

Διαβάστε περισσότερα

Verisfield (UK) Ltd. Μεθοδολογικό σημείωμα

Verisfield (UK) Ltd. Μεθοδολογικό σημείωμα Verisfield (UK) Ltd Μεθοδολογικό σημείωμα Δημοσιοποίηση παροχών με βάση το άρθρο 66, παρ. 7 του Νόμου 4316/2014 (ΦΕΚ 270Α/24.12.2014) και τον κώδικα δημοσιοποίησης της EFPIA Οικονομικό έτος 2015 Σύνοψη

Διαβάστε περισσότερα

Ερμηνευτική Εγκύκλιος (σελίδες 6, συν. 4)

Ερμηνευτική Εγκύκλιος (σελίδες 6, συν. 4) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ Μεσογείων 284, 155 62 Χολαργός, Αθήνα Διεύθυνση Πληροφόρησης & Δημοσίων Σχέσεων Τηλ. : 210 6507384, 6507297, 6507206 Χολαργός, 28-01- 2010 Αρ. πρωτ. 6434

Διαβάστε περισσότερα

α) Στην παροχή των αναγκαίων διευκρινίσεων για την άσκηση της αρμοδιότητας του ΕΟΦ, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

α) Στην παροχή των αναγκαίων διευκρινίσεων για την άσκηση της αρμοδιότητας του ΕΟΦ, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ Μεσογείων 284, 155 62 Χολαργός, Γραφείο Προέδρου Email: med_conf@eof.gr Χολαργός, 19 Φεβρουαρίου 2016 Αριθμ. Πρωτ.: 17702 ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Merck Group Ελλάδα

ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Merck Group Ελλάδα 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Merck Group Ελλάδα Το παρόν μεθοδολογικό σημείωμα παρουσιάζει συνοπτικά τη μεθοδολογία που εφαρμόζει η εταιρεία μας για τη δημοσιοποίηση και την ταυτοποίηση, άμεσων ή

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ «MEDIPRIME ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΡΟΧΩΝ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2017 ΠΡΟΣ

ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ «MEDIPRIME ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΡΟΧΩΝ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2017 ΠΡΟΣ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ «MEDIPRIME ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΡΟΧΩΝ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2017 ΠΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ

Διαβάστε περισσότερα

Μεθοδολογία Δημοσιοποίησης 2018

Μεθοδολογία Δημοσιοποίησης 2018 Μεθοδολογία Δημοσιοποίησης 2018 ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΑΡΟΧΩΝ: ΣΥΝΟΨΗ ΤΗΣ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑΣ 1. ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΗΣ ASTELLAS 1.1 Η Astellas Pharmaceuticals ΑΒΕΕ (Αγησιλάου 6-8, Μαρούσι 15123) είναι μια εταιρεία μέλος της

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ ΤΗΣ BOEHRINGER INGELHEIM ΕΛΛΑΣ Α.Ε

ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ ΤΗΣ BOEHRINGER INGELHEIM ΕΛΛΑΣ Α.Ε ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ ΤΗΣ BOEHRINGER INGELHEIM ΕΛΛΑΣ Α.Ε. ΠΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ Εισαγωγή Oι επαγγελματίες Υγείας (Ε.Υ.) και

Διαβάστε περισσότερα

Μεθοδολογικό Σημείωμα. Servier Hellas

Μεθοδολογικό Σημείωμα. Servier Hellas Μεθοδολογικό Σημείωμα Servier Hellas Α. Σύνοψη Το παρόν Μεθοδολογικό Σημείωμα, είναι συνοδευτικό του Εντύπου Δημοσιοποίησης και διευκρινιστικό των διαφόρων θεμάτων του εντύπου, μέσω του οποίου η ΣΕΡΒΙΕ

Διαβάστε περισσότερα

Επιστημονικές εκδηλώσεις

Επιστημονικές εκδηλώσεις Εφαρμογή υποβολής ηλ. αιτήσεων ΕγχειρίδιοΧρήσης Ημερομηνία : 01-10-2017 Έκδοση: 1.0 Περιεχόμενα 1 ΓΕΝΙΚΑ... 3 2 ΠΡΟΣΒΑΣΗ... 4 3 ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ... 4 3.1 Είσοδος στο σύστημα... 4 3.2 Μητρώο... 5 3.2.1 Εκδηλώσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ Του σωματείου με την επωνυμία «ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ» Άρθρο 1 Πεδίο Εφαρμογής

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ Του σωματείου με την επωνυμία «ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ» Άρθρο 1 Πεδίο Εφαρμογής ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ Του σωματείου με την επωνυμία «ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ» Άρθρο 1 Πεδίο Εφαρμογής Στο πλαίσιο της επαγγελματικής δράσης τους, τα μέλη του Σ.Ε.Π.Υ. δεσμεύονται,

Διαβάστε περισσότερα

Μεθοδολογικό Σημείωμα. Servier Hellas

Μεθοδολογικό Σημείωμα. Servier Hellas Μεθοδολογικό Σημείωμα Servier Hellas Η Servier υποστηρίζει πλήρως τους στόχους του Κώδικα Πρακτικής του EFPIA. Πιστεύουμε ότι αυτός ο Κώδικας θα συμβάλει στην καλύτερη κατανόηση της μακροχρόνιας σχέσης

Διαβάστε περισσότερα

Δημοσιοποίηση 2017 Μεθοδολογικό Σημείωμα Sanofi Ελλάδας

Δημοσιοποίηση 2017 Μεθοδολογικό Σημείωμα Sanofi Ελλάδας Δημοσιοποίηση 2017 Μεθοδολογικό Σημείωμα Sanofi Ελλάδας ΕΙΣΑΓΩΓΗ Το μεθοδολογικό σημείωμα περιγράφει τις κύριες διαδικασίες και μεθόδους της Sanofi που χρησιμοποιήθηκαν για να προετοιμαστεί αυτή η ετήσια

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ:ΣΥΝΕΔΡΙΑ,ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ,ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

ΘΕΜΑ:ΣΥΝΕΔΡΙΑ,ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ,ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα 19-6- 2019 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ Αρ. Πρωτ. Γ5α/Γ.Π.οικ 46754 ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΑΤΡΩΝ, ΛΟΙΠΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΤΜΗΜΑ Α Ταχ. Δ/νση : Αριστοτέλους

Διαβάστε περισσότερα

H BOEHRINGER INGELHEIM ELLAS A.E. προβαίνει στην παρούσα δημοσιοποίηση προς εκτέλεση νομικής και δεοντολογικής υποχρέωσης της εταιρείας.

H BOEHRINGER INGELHEIM ELLAS A.E. προβαίνει στην παρούσα δημοσιοποίηση προς εκτέλεση νομικής και δεοντολογικής υποχρέωσης της εταιρείας. ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ ΤΗΣ BOEHRINGER INGELHEIM ΕΛΛΑΣ Α.Ε. ΠΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ Εισαγωγή Oι επαγγελματίες Υγείας (Ε.Υ.) και

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ Σκοπός του παρόντος είναι η ενημέρωση σχετικά με την πολιτική προστασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα του επισκέπτη/χρήστη

Διαβάστε περισσότερα

Μεθοδολογία Δημοσιοποίησης 2016 ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΑΡΟΧΩΝ: ΣΥΝΟΨΗ ΤΗΣ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑΣ

Μεθοδολογία Δημοσιοποίησης 2016 ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΑΡΟΧΩΝ: ΣΥΝΟΨΗ ΤΗΣ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑΣ Μεθοδολογία Δημοσιοποίησης 2016 ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΑΡΟΧΩΝ: ΣΥΝΟΨΗ ΤΗΣ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑΣ 1. ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΗΣ ASTELLAS 1.1 H Astellas Pharmaceuticals ΑΒΕΕ (Αγησιλάου 6-8, Μαρούσι 15123) είναι μια εταιρεία μέλος της

Διαβάστε περισσότερα

Δημοσιοποίηση 2015 Μεθοδολογικό Σημείωμα Sanofi Ελλάδας

Δημοσιοποίηση 2015 Μεθοδολογικό Σημείωμα Sanofi Ελλάδας Δημοσιοποίηση 2015 Μεθοδολογικό Σημείωμα Sanofi Ελλάδας ΕΙΣΑΓΩΓΗ Το μεθοδολογικό σημείωμα περιγράφει τις κύριες διαδικασίες και μεθόδους της Sanofi που χρησιμοποιήθηκαν για να προετοιμαστεί αυτή η ετήσια

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ Γραφείο Προέδρου Χολαργός, 30 Σεπτεμβρίου 2010 αριθ. πρωτ. 66500 Ως ο πίνακας αποδεκτών ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Μεθοδολογικό Σημείωμα

Μεθοδολογικό Σημείωμα Μεθοδολογικό Σημείωμα Χώρα Ελλάδα Εταιρείες BGP Φαρμακευτικά Προϊόντα ΜΕ.Π.Ε. Generics Pharma Hellas ΕΠΕ Meda Pharmaceuticals S.A. (εφεξής μεμονωμένα «Εταιρεία» ή/και συλλογικά «Εταιρείες») Νομική Βάση

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΓΚΥΚΛΙΩΝ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΕΚ ΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕ ΑΡ. ΠΡΩΤ / & 82205/

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΓΚΥΚΛΙΩΝ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΕΚ ΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕ ΑΡ. ΠΡΩΤ / & 82205/ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ Μεσογείων 284, 155 62 Χολαργός, Αθήνα Γραφείο Προέδρου Email:med_conf@eof.gr τηλ.210.6507203 Χολαργός, 25 Φεβρουαρίου

Διαβάστε περισσότερα

Μεθοδολογικό Σημείωμα

Μεθοδολογικό Σημείωμα Μεθοδολογικό Σημείωμα Χώρα Εταιρείες Ελλάδα BGP Φαρμακευτικά Προϊόντα Μ.Ε.Π.Ε. Generics Pharma Hellas Ε.Π.Ε. Meda Pharmaceuticals S.A. (εφεξής μεμονωμένα «Εταιρεία» η συλλογικά «Εταιρείες») Νομική Βάση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΟΡΑΣΙΣ Α.Ε. Δημοσιοποίηση Παροχών σύμφωνα με το Άρθρο 66 Ν4316/2014 για το έτος Μεθοδολογία Δημοσιοποίησης

ΕΝΟΡΑΣΙΣ Α.Ε. Δημοσιοποίηση Παροχών σύμφωνα με το Άρθρο 66 Ν4316/2014 για το έτος Μεθοδολογία Δημοσιοποίησης ΕΝΟΡΑΣΙΣ Α.Ε. Δημοσιοποίηση Παροχών σύμφωνα με το Άρθρο 66 Ν4316/2014 για το έτος 2017. Μεθοδολογία Δημοσιοποίησης Στο άρθρο 66 παρ. 7α του Ν.4316/2014 προβλέπεται ότι οι φαρμακευτικές εταιρείες στην Ελλάδα

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Merck Group Ελλάδα

ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Merck Group Ελλάδα 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Merck Group Ελλάδα Το παρόν μεθοδολογικό σημείωμα παρουσιάζει συνοπτικά τη μεθοδολογία που εφαρμόζει η εταιρεία μας για τη δημοσιοποίηση και την ταυτοποίηση, άμεσων ή

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, Αθήνα,

Αθήνα, Αθήνα, ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ «CSL BEHRING HELLAS ΕΠΕ» ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΡΟΧΩΝ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2016 ΠΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΣΕ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

Διαβάστε περισσότερα

Δημοσιοποιήσεις Μεθοδολογικό Σημείωμα Για την Sanofi Κύπρου

Δημοσιοποιήσεις Μεθοδολογικό Σημείωμα Για την Sanofi Κύπρου Δημοσιοποιήσεις 2015 Μεθοδολογικό Σημείωμα Για την Sanofi Κύπρου ΕΙΣΑΓΩΓΗ Ο Κώδικας Δημοσιοποίησης της EFPIA απαιτεί από όλες τις εταιρίες μέλη της EFPIA να δημοσιοποιούν τις παροχές που πραγματοποιούν,

Διαβάστε περισσότερα

Μεθοδολογικό Σημείωμα της UCB

Μεθοδολογικό Σημείωμα της UCB Μεθοδολογικό Σημείωμα της UCB Σύμφωνα με την Ενότητα 3.05 του Κώδικα Δημοσιοποίησης της EFPIA και το άρθρο 3.4 του Κεφαλαίου Β του Κώδικα Δεοντολογίας του ΣΦΕΕ Στο παρόν σημείωμα περιγράφεται η παγκόσμια

Διαβάστε περισσότερα

ημοσιοποίηση 2016 Μεθοδολογικό Σημείωμα Sanofi Ελλάδας

ημοσιοποίηση 2016 Μεθοδολογικό Σημείωμα Sanofi Ελλάδας ημοσιοποίηση 2016 Μεθοδολογικό Σημείωμα Sanofi Ελλάδας ΕΙΣΑΓΩΓΗ Το μεθοδολογικό σημείωμα περιγράφει τις κύριες διαδικασίες και μεθόδους της Sanofi που χρησιμοποιήθηκαν για να προετοιμαστεί αυτή η ετήσια

Διαβάστε περισσότερα

Ημερομηνία δημοσίευσης - 30 Ιουνίου 2016

Ημερομηνία δημοσίευσης - 30 Ιουνίου 2016 Έγγραφο μεθοδολογίας της Bristol-Myers Squibb (BMS) προς υποστήριξη του περί διαφάνειας κώδικα δημοσιοποίησης της EFPIA (Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Φαρμακευτικών Βιομηχανιών και Ενώσεων) για παροχές αξίας σε

Διαβάστε περισσότερα

Συνεχιζόμενη ιατρική εκπαίδευση

Συνεχιζόμενη ιατρική εκπαίδευση Συνεχιζόμενη ιατρική εκπαίδευση Οι νέες προτάσεις για συμμετοχές σε συνέδρια Ο νέος νόμος για τις επιστημονικές ιατρικές εταιρείες Οφέλη και ζημίες Έλενα Παπαευαγγέλου Νομικός Σύμβουλος ΙΣΑ Τι λέει ο νόμος?

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Ερωτήσεων & Απαντήσεων για τον Κώδικα Δεοντολογίας. Ερωτήσεις Ιατρικών Επισκεπτών, εργαζομένων φαρμακευτικών

Εγχειρίδιο Ερωτήσεων & Απαντήσεων για τον Κώδικα Δεοντολογίας. Ερωτήσεις Ιατρικών Επισκεπτών, εργαζομένων φαρμακευτικών ΣΦΕΕ Εγχειρίδιο Ερωτήσεων & Απαντήσεων για τον Κώδικα Δεοντολογίας Ενότητα Β/ επιχειρήσεων Ερωτήσεις Ιατρικών Επισκεπτών, εργαζομένων φαρμακευτικών Άρθρο 3 1. Ερώτηση Απαγορεύεται η προώθηση ενδείξεων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ I. Ε Ι Σ Α Γ Ω Γ Η

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ I. Ε Ι Σ Α Γ Ω Γ Η ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ Χολαργός 15-12-2014 ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ Μεσογείων 284, 155 62 Χολαργός, Αθήνα Αρ. Πρωτ. :106329 Γραφείο Προέδρου Email:med_conf@eof.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΜΕΛΩΝ

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΜΕΛΩΝ ΣΕΠ Επιστημών & Υγείας ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΜΕΛΩΝ 1. Σκοπός Ο Κώδικας Δεοντολογίας των μελών του Συνδέσμου σκοπό έχει να προτρέπει τα μέλη του Συνδέσμου στο να κατανοούν και να εφαρμόζουν συστηματοποιημένους

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗΣ go4more

ΟΡΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗΣ go4more ΟΡΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗΣ go4more Οι παρακάτω όροι διέπουν τη λειτουργία του προγράμματος go4more (εφεξής καλούμενο το «Πρόγραμμα») που δημιούργησε η Εθνική Τράπεζα (εφεξής καλούμενη

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ Έκδοση 1.0 1 1. ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ Στα πλαίσια των επιχειρηματικών της δραστηριοτήτων, η Εταιρεία «MEDIPRIME ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ»,

Διαβάστε περισσότερα

Μεθοδολογικό Σημείωμα της UCB

Μεθοδολογικό Σημείωμα της UCB Μεθοδολογικό Σημείωμα της UCB Σύμφωνα με την Ενότητα 3.05 του Κώδικα Δημοσιοποίησης της EFPIA και το άρθρο 3.4 του Κεφαλαίου Β του Κώδικα Δεοντολογίας του ΣΦΕΕ Στο παρόν σημείωμα περιγράφεται η παγκόσμια

Διαβάστε περισσότερα

Ημερομηνία δημοσίευσης - 30 Ιουνίου 2019

Ημερομηνία δημοσίευσης - 30 Ιουνίου 2019 Έγγραφο μεθοδολογίας της Bristol-Myers Squibb A.E. (BMS) προς υποστήριξη του περί διαφάνειας κώδικα δημοσιοποίησης της EFPIA (Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Φαρμακευτικών Βιομηχανιών και Ενώσεων) για παροχές αξίας

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ. Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ),

ΑΠΟΦΑΣΗ. Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), Μαρούσι, 14-05-2018 ΑΡΙΘ. ΑΠ.: 851/37 ΑΠΟΦΑΣΗ Έγκριση της «Δήλωσης περί απορρήτου και προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα» με την οποία η ΕΕΤΤ, ως υπεύθυνος επεξεργασίας, θα ενημερώνει τα υποκείμενα

Διαβάστε περισσότερα

Δημοσιοποιήσεις Μεθοδολογικό Σημείωμα Για την Sanofi Κύπρου

Δημοσιοποιήσεις Μεθοδολογικό Σημείωμα Για την Sanofi Κύπρου Δημοσιοποιήσεις 2016 Μεθοδολογικό Σημείωμα Για την Sanofi Κύπρου ΕΙΣΑΓΩΓΗ Το μεθοδολογικό σημείωμα περιγράφει τις κύριες διαδικασίες και μεθόδους της Sanofi που χρησιμοποιήθηκαν για να προετοιμαστεί αυτή

Διαβάστε περισσότερα

Μεθοδολογία Δημοσιοποίησης

Μεθοδολογία Δημοσιοποίησης 2018 Μεθοδολογία Δημοσιοποίησης ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΉΣΕΙΣ ΠΑΡΟΧΩΝ: ΣΎΝΟΨΗ ΤΗΣ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΊΑΣ 1. Υποχρέωση της Astellas 1.1 Η Astellas Pharmaceuticals ΑΒΕΕ (Αγησιλάου 6-8, Μαρούσι 15123) είναι μια εταιρεία μέλος της

Διαβάστε περισσότερα

Μεθοδολογικό Σημείωμα της UCB

Μεθοδολογικό Σημείωμα της UCB Μεθοδολογικό Σημείωμα της UCB Σύμφωνα με την Ενότητα 3.05 του Κώδικα Δημοσιοποίησης της EFPIA και το άρθρο 3.4 του Κεφαλαίου Β του Κώδικα Δεοντολογίας του ΣΦΕΕ Στο παρόν σημείωμα περιγράφεται η παγκόσμια

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: Β4ΡΠΟΡ9Τ-ΙΓ1. ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Αθήνα, 29-5-2012 Αρ. Πρωτ.: 09386 Δ/ΝΣΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ & ΕΓΚΡΙΣΕΩΝ ΠΡΟΣ: ΒΛΕΠΕ ΠΙΝΑΚΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ

ΑΔΑ: Β4ΡΠΟΡ9Τ-ΙΓ1. ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Αθήνα, 29-5-2012 Αρ. Πρωτ.: 09386 Δ/ΝΣΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ & ΕΓΚΡΙΣΕΩΝ ΠΡΟΣ: ΒΛΕΠΕ ΠΙΝΑΚΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Αθήνα, 29-5-2012 Αρ. Πρωτ.: 09386 Δ/ΝΣΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ & ΕΓΚΡΙΣΕΩΝ Ταχ. Δ/νση : Λεωφ. Κηφισίας 124 & Ιατρίδου 2 ΠΡΟΣ: ΒΛΕΠΕ ΠΙΝΑΚΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ Ταχ. Κώδικας : e-mail 115 26, Αμπελόκηποι

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ «ANGELINI PHARMA HELLAS A.B.E. 7 ΤΟΥ Ν. 4316/2014 ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ Β ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ Σ

ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ «ANGELINI PHARMA HELLAS A.B.E. 7 ΤΟΥ Ν. 4316/2014 ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ Β ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ Σ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ «ANGELINI PHARMA HELLAS A.B.E.E» ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΡΟΧΩΝ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2017 ΠΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΣΕ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

Διαβάστε περισσότερα

Στην Αθήνα σήμερα την. μεταξύ των κάτωθι συμβαλλόμενων:

Στην Αθήνα σήμερα την. μεταξύ των κάτωθι συμβαλλόμενων: ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙ: ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ Στην Αθήνα σήμερα την. μεταξύ των κάτωθι συμβαλλόμενων: 1. αφ ενός της ανώνυμης εταιρίας με την επωνυμία «Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ Άρθρο 1: Αντικείμενο Δομής Το Γραφείο Κεντρικών Δράσεων Πρακτικής Άσκησης (Γραφείο Π.Α.) αποτελεί μία από

Διαβάστε περισσότερα

Κώδικας Δημοσιοποίησης του ΣΦΕΕ Οκτώβριος 2014

Κώδικας Δημοσιοποίησης του ΣΦΕΕ Οκτώβριος 2014 Κώδικας Δημοσιοποίησης του ΣΦΕΕ Οκτώβριος 2014 Αρχές Χρηστής Διακυβέρνησης στον φαρμακευτικό κλάδο Οι σχέσεις μεταξύ των φαρμακευτικών επιχειρήσεων και των επαγγελματιών υγείας έχουν βαθιά και θετική επίδραση

Διαβάστε περισσότερα

1. Ορισμοί Προεπιλογή Φορέα (ΠΦ, CPS)

1. Ορισμοί Προεπιλογή Φορέα (ΠΦ, CPS) 1. Ορισμοί Προεπιλογή Φορέα (ΠΦ, CPS) Η δυνατότητα που παρέχεται στους συνδρομητές ενός Τηλεπικοινωνιακού Οργανισμού να επιλέγουν σε πάγια βάση 4 ότι μία ή περισσότερες κατηγορίες τηλεφωνικών κλήσεων θα

Διαβάστε περισσότερα

Μεθοδολογία Δημοσιοποίησης Στοιχείων για τους Επαγγελματίες Υγείας (Ε.Υ.) και Επιστημονικούς Υγειονομικούς Φορείς (Ε.Υ.Φ.)

Μεθοδολογία Δημοσιοποίησης Στοιχείων για τους Επαγγελματίες Υγείας (Ε.Υ.) και Επιστημονικούς Υγειονομικούς Φορείς (Ε.Υ.Φ.) Μεθοδολογία Δημοσιοποίησης Στοιχείων για τους Επαγγελματίες Υγείας (Ε.Υ.) και Επιστημονικούς Υγειονομικούς Φορείς (Ε.Υ.Φ.) Εισαγωγή Η παρούσα μεθοδολογία περιγράφει τη διαδικασία και τον τρόπο προετοιμασίας

Διαβάστε περισσότερα

Μεθοδολογικό Σημείωμα Δημοσιοποίησης Παροχών προς Επαγγελματίες Υγείας (Ε.Υ) και

Μεθοδολογικό Σημείωμα Δημοσιοποίησης Παροχών προς Επαγγελματίες Υγείας (Ε.Υ) και Μεθοδολογικό Σημείωμα Δημοσιοποίησης Παροχών προς Επαγγελματίες Υγείας (Ε.Υ) και Επιστημονικούς Υγειονομικούς Φορείς (Ε.Υ.Φ.) της AbbVie Φαρμακευτική Α.Ε. για το έτος 2016. Βάσει του Νόμου 4316/2014, η

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, Αθήνα,

Αθήνα, Αθήνα, Αθήνα, 30.06.2017 ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ANGELINI PHARMA HELLAS Α.Β.Ε.Ε. ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΡΟΧΩΝ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2016 ΠΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΣΕ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΑΡΠΕΔΩΝ ΙΚΕ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΑΡΠΕΔΩΝ ΙΚΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΑΡΠΕΔΩΝ ΙΚΕ Η ΑΡΠΕΔΩΝ δίνει ιδιαίτερη σημασία και σεβασμό στην προστασία των προσωπικών δεδομένων των συναλλασσόμενών μαζί της. Η παρούσα Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (εφεξής

Διαβάστε περισσότερα

Κώδικας Δεοντολογίας 2014

Κώδικας Δεοντολογίας 2014 Κώδικας Δεοντολογίας 2014 Εισηγητές Μαρία Γκιουλμπαξιώτη Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος 14 Δεκεμβρίου 2013 Περιεχόμενα Εναρμόνιση ΕΟΦ-ΣΦΕΕ Συνέδρια τύπου Α εσωτερικού Συνέδρια εξωτερικού Επιστημονικές εκδηλώσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΜΕΛΩΝ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΜΕΛΩΝ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΜΕΛΩΝ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου με σκοπό την μέριμνα για τη διατήρηση του ιατρικού σώματος ικανού

Διαβάστε περισσότερα

2. Τι είναι τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα;

2. Τι είναι τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα; Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων Mε την παρούσα πολιτική προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα (εφ εξής «Πολιτική») παρέχονται πληροφορίες σχετικά με τη επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων.

Διαβάστε περισσότερα

Μεθοδολογία Δημοσιοποίησης Στοιχείων για τους Επαγγελματίες Υγείας (Ε.Υ.) και Επιστημονικούς Υγειονομικούς Φορείς (Ε.Υ.Φ.)

Μεθοδολογία Δημοσιοποίησης Στοιχείων για τους Επαγγελματίες Υγείας (Ε.Υ.) και Επιστημονικούς Υγειονομικούς Φορείς (Ε.Υ.Φ.) Μεθοδολογία Δημοσιοποίησης Στοιχείων για τους Επαγγελματίες Υγείας (Ε.Υ.) και Επιστημονικούς Υγειονομικούς Φορείς (Ε.Υ.Φ.) Εισαγωγή Η παρούσα μεθοδολογία περιγράφει τη διαδικασία και τον τρόπο προετοιμασίας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ Μεσογείων 284, 155 62 Χολαργός,Αθήνα Γραφείο Προέδρου Email:med_conf@eof.

ΕΛΛΗΝΙΚΗΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ Μεσογείων 284, 155 62 Χολαργός,Αθήνα Γραφείο Προέδρου Email:med_conf@eof. ΕΛΛΗΝΙΚΗΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ Μεσογείων 284, 155 62 Χολαργός,Αθήνα Γραφείο Προέδρου Email:med_conf@eof.gr Χολαργός, 1 Σεπτεμβρίου αριθ. πρωτ. 64740 ΕΠΑΝΑΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Πρόγραμμα για την πραγματοποίηση ταξιδίων για σκοπούς πωλήσεων (sales calls) για προσέλκυση Συνεδριακού Τουρισμού και Ταξιδίων Κινήτρων στην Κύπρο Α. ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Διεθνής Επιχειρηματικός Κώδικας Δεοντολογίας στον Τομέα της Υγείας για Τρίτους Ενδιάμεσους

Διεθνής Επιχειρηματικός Κώδικας Δεοντολογίας στον Τομέα της Υγείας για Τρίτους Ενδιάμεσους Διεθνής Επιχειρηματικός Κώδικας Δεοντολογίας στον Τομέα της Υγείας για Η υποχρέωσή σας να συμμορφωθείτε με όλους τους νόμους και τις πολιτικές της Johnson & Johnson. Οι εταιρίες Johnson & Johnson και οποιαδήποτε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ Μεσογείων 284, Χολαργός,Αθήνα Γραφείο Προέδρου

ΕΛΛΗΝΙΚΗΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ Μεσογείων 284, Χολαργός,Αθήνα Γραφείο Προέδρου ΕΛΛΗΝΙΚΗΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ Μεσογείων 284, 155 62 Χολαργός,Αθήνα Γραφείο Προέδρου Email:med_conf@eof.gr Χολαργός, 1 Σεπτεμβρίου αριθ. πρωτ. 64740 ΕΠΑΝΑΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Pfizer Hellas A.E. Δημοσιοποίηση παροχών σύμφωνα με το άρθρο 66, παράγραφος 7 του Ν.4316/2014 & τον κώδικα δημοσιοποίησης ΣΦΕΕ/EFPIA για το έτος 2016

Pfizer Hellas A.E. Δημοσιοποίηση παροχών σύμφωνα με το άρθρο 66, παράγραφος 7 του Ν.4316/2014 & τον κώδικα δημοσιοποίησης ΣΦΕΕ/EFPIA για το έτος 2016 Pfizer Hellas A.E. Δημοσιοποίηση παροχών σύμφωνα με το άρθρο 66, παράγραφος 7 του Ν.4316/2014 & τον κώδικα δημοσιοποίησης ΣΦΕΕ/EFPIA για το έτος 2016 Μεθοδολογικό σημείωμα Pfizer Hellas A.E. 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ...

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΩΔΙΚΑ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΟΥΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΡΟΧΩΝ ΑΠΟ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚEΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΡΟΣ

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΩΔΙΚΑ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΟΥΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΡΟΧΩΝ ΑΠΟ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚEΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΩΔΙΚΑ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΟΥΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ & ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΡΟΧΩΝ ΑΠΟ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚEΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ 1 ΣΥΝΟΨΗ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Μεθοδολογία Δημοσιοποίησης Στοιχείων για τους Επαγγελματίες Υγείας (Ε.Υ.) και τους Επιστημονικούς Υγειονομικούς Φορείς (Ε.Υ.Φ.)

Μεθοδολογία Δημοσιοποίησης Στοιχείων για τους Επαγγελματίες Υγείας (Ε.Υ.) και τους Επιστημονικούς Υγειονομικούς Φορείς (Ε.Υ.Φ.) Μεθοδολογία Δημοσιοποίησης Στοιχείων για τους Επαγγελματίες Υγείας (Ε.Υ.) και τους Επιστημονικούς Υγειονομικούς Φορείς (Ε.Υ.Φ.) Εισαγωγή Η παρούσα μεθοδολογία περιγράφει τη διαδικασία και τον τρόπο προετοιμασίας

Διαβάστε περισσότερα

Ιδιωτικό ιατρείο στα χρόνια του GDPR. Φελεκίδης Αναστάσιος. Ιατρός Οφθαλμίατρος, Ιατρικός Σύλλογος Ξάνθης

Ιδιωτικό ιατρείο στα χρόνια του GDPR. Φελεκίδης Αναστάσιος. Ιατρός Οφθαλμίατρος, Ιατρικός Σύλλογος Ξάνθης Ιδιωτικό ιατρείο στα χρόνια του GDPR Φελεκίδης Αναστάσιος Ιατρός Οφθαλμίατρος, Ιατρικός Σύλλογος Ξάνθης Ι Δ Ι Ω Τ Ι Κ Ο Ι ΑΤ Ρ Ε Ι Ο ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ GDPR ΦΕΛΕΚΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΟΡΙΣΜΟΣ 3 Προσωπικό δεδομένο

Διαβάστε περισσότερα

Κ Ω Δ Ι Κ Α Σ Δ Ε Ο Ν Τ Ο Λ Ο Γ Ι Α Σ

Κ Ω Δ Ι Κ Α Σ Δ Ε Ο Ν Τ Ο Λ Ο Γ Ι Α Σ Κ Ω Δ Ι Κ Α Σ Δ Ε Ο Ν Τ Ο Λ Ο Γ Ι Α Σ για τις Σχέσεις μεταξύ των φαρμακευτικών επιχειρήσεων και των ενώσεων ασθενών όπως τροποποιήθηκε από την Γενική Συνέλευση του ΣΦΕΕ στις 20/3/2015 και ισχύει από 01/05/2015

Διαβάστε περισσότερα

Ενημέρωση για την Επεξεργασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. στο πλαίσιο του προγράμματος. egg enter*grow*go

Ενημέρωση για την Επεξεργασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. στο πλαίσιο του προγράμματος. egg enter*grow*go Ενημέρωση για την Επεξεργασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα στο πλαίσιο του προγράμματος egg enter*grow*go Παρέχουμε σε εσάς, τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα egg enter*grow*go (εφεξής «το Πρόγραμμα»),

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΤ.: Προς: (όπως πίνακας αποδεκτών)

ΣΧΕΤ.: Προς: (όπως πίνακας αποδεκτών) Σελίδα 1 από 9 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗ 3 ης ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ (ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ) ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, POTAMITISVEKRIS LAW PARTNERSHIP REF. NUM.:

Αθήνα, POTAMITISVEKRIS LAW PARTNERSHIP REF. NUM.: ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ANGELINI PHARMA HELLAS Α.Β.Ε.Ε. ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΡΟΧΩΝ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2015 ΠΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΣΕ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΛΕΓΧΟΥ. Εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο την 12/9/2017

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΛΕΓΧΟΥ. Εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο την 12/9/2017 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΛΕΓΧΟΥ Εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο την 12/9/2017 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2017 Άρθρο 1 Ο Κανονισμός Λειτουργίας της Επιτροπής Ελέγχου (εφεξής ο «Κανονισμός») της εταιρείας

Διαβάστε περισσότερα

Pfizer Hellas A.E. Δημοσιοποίηση παροχών σύμφωνα με το άρθρο 66 Ν.4316/2014 & τον κώδικα. για το έτος Μεθοδολογικό σημείωμα

Pfizer Hellas A.E. Δημοσιοποίηση παροχών σύμφωνα με το άρθρο 66 Ν.4316/2014 & τον κώδικα. για το έτος Μεθοδολογικό σημείωμα Pfizer Hellas A.E. Δημοσιοποίηση παροχών σύμφωνα με το άρθρο 66 Ν.4316/2014 & τον κώδικα δημοσιοποίησης ΣΦΕΕ/EFPIA για το έτος 2015 Μεθοδολογικό σημείωμα Pfizer Hellas A.E. 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 3 2. ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

1 Γνωστοποίηση Εισαγωγή Ορισμός των Παροχών Ορισμός και διαχείριση Διασυνοριακών Δαπανών... 5

1 Γνωστοποίηση Εισαγωγή Ορισμός των Παροχών Ορισμός και διαχείριση Διασυνοριακών Δαπανών... 5 Σημείωμα σχετικά με την πρακτική δημοσιοποίησης παροχών της Gilead στο πλαίσιο της διαφάνειας σύμφωνα με το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο (Ν.4316/24-12-2014/ Άρθρο 66, Παρ.7) και του Κώδικα Δημοσιοποίησης

Διαβάστε περισσότερα

Κώδικας εοντολογίας του ΣΦΕΕ για τις Σχέσεις µεταξύ των φαρµακευτικών επιχειρήσεων και των ενώσεων ασθενών

Κώδικας εοντολογίας του ΣΦΕΕ για τις Σχέσεις µεταξύ των φαρµακευτικών επιχειρήσεων και των ενώσεων ασθενών Κώδικας εοντολογίας του ΣΦΕΕ για τις Σχέσεις µεταξύ των φαρµακευτικών επιχειρήσεων και των ενώσεων ασθενών Πεδίο εφαρµογής O Κώδικας αυτός καλύπτει τις σχέσεις των φαρµακευτικών επιχειρήσεων µελών του

Διαβάστε περισσότερα

N. 3685/2008 Θεσμικό πλαίσιο για τις μεταπτυχιακές σπουδές. Άρθρο 11 Ερευνητικά Πανεπιστημιακά Ινστιτούτα 1. α) Τα Ερευνητικά Πανεπιστημιακά

N. 3685/2008 Θεσμικό πλαίσιο για τις μεταπτυχιακές σπουδές. Άρθρο 11 Ερευνητικά Πανεπιστημιακά Ινστιτούτα 1. α) Τα Ερευνητικά Πανεπιστημιακά N. 3685/2008 Θεσμικό πλαίσιο για τις μεταπτυχιακές σπουδές. Άρθρο 11 Ερευνητικά Πανεπιστημιακά Ινστιτούτα 1. α) Τα Ερευνητικά Πανεπιστημιακά Ινστιτούτα (Ε.Π.Ι.) είναι νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.),

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΓΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ & ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ* *Εργοδότης στον παρόντα Κώδικα θεωρείται οποιοδήποτε φυσικό ή νομικό πρόσωπο που απασχολεί

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑΣ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑΣ Σελίδα 1 από 5 ΓΕΝΙΚΗ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Από κοινού με τον Παγκόσμιο Κώδικα Δεοντολογίας της PepsiCo, η παρούσα πολιτική τονίζει την υποχρέωση της PepsiCo να ενεργεί με ήθος και υπευθυνότητα σε όλες

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ I ΚΏΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΊΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΈΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΎ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΊΟΥ ΣΕ ΘΈΜΑΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΏΝ ΣΥΜΦΕΡΌΝΤΩΝ ΚΑΙ ΣΎΓΚΡΟΥΣΗΣ ΣΥΜΦΕΡΌΝΤΩΝ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ I ΚΏΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΊΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΈΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΎ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΊΟΥ ΣΕ ΘΈΜΑΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΏΝ ΣΥΜΦΕΡΌΝΤΩΝ ΚΑΙ ΣΎΓΚΡΟΥΣΗΣ ΣΥΜΦΕΡΌΝΤΩΝ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ I ΚΏΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΊΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΈΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΎ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΊΟΥ ΣΕ ΘΈΜΑΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΏΝ ΣΥΜΦΕΡΌΝΤΩΝ ΚΑΙ ΣΎΓΚΡΟΥΣΗΣ ΣΥΜΦΕΡΌΝΤΩΝ Άρθρο 1 Κατευθυντήριες αρχές Κατά την εκτέλεση των καθηκόντων

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΣΜΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ( . ΚΕΦΑΛΑΙΟ Γ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΣΥ, ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΕΥΣΗ, ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ.

Διαβάστε περισσότερα

Ενημέρωση για την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. στο πλαίσιο των Βραβείων Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας

Ενημέρωση για την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. στο πλαίσιο των Βραβείων Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Ενημέρωση για την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα στο πλαίσιο των Βραβείων Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Growth Awards Παρέχουμε σε εσάς, τους νομίμους εκπροσώπους ή/και στελέχη ή/και λοιπούς

Διαβάστε περισσότερα

Τα προσωπικά σας δεδομένα ενδέχεται να συλλέγονται από εσάς προσωπικά ή από τρίτους εκ μέρους σας.

Τα προσωπικά σας δεδομένα ενδέχεται να συλλέγονται από εσάς προσωπικά ή από τρίτους εκ μέρους σας. Δήλωση Απορρήτου Εισαγωγή Το Κέντρο Προληπτικής Παιδιατρικής (στο εξής Το Κέντρο ) είναι εγγεγραμμένος φιλανθρωπικός οργανισμός και δραστηριοποιείται στη σφαίρα της προληπτικής παιδιατρικής. Για τις υπηρεσίες

Διαβάστε περισσότερα

Κώδικας Δεοντολογίας της Διοίκησης. & των Οικονομικών Υπηρεσιών. της Τράπεζας & του Ομίλου

Κώδικας Δεοντολογίας της Διοίκησης. & των Οικονομικών Υπηρεσιών. της Τράπεζας & του Ομίλου Δεοντολογίας της Διοίκησης & των Οικονομικών Υπηρεσιών της Τράπεζας & του Ομίλου Δεοντολογίας της Διοίκησης & των I. ΣΚΟΠΟΣ Ο παρών Δεοντολογίας της Διοίκησης και των Οικονομικών Υπηρεσιών (εφεξής ) καθορίζει

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ [1] Στο ΣΥΝΔΕΣΜΟ FRANCHISE ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ που εδρεύει στην Ελλάδα, στην πόλη ΑΘΗΝΑ με διεύθυνση. ΣΤΑΔΙΟΥ 7 (ΑΦΜ 099041578 /ΔΟΥ Α ΑΘΗΝΩΝ) (εφεξής «Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ»)

Διαβάστε περισσότερα

Κώδικας Δεοντολογίας Προμηθευτών ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ ΑΒΕΕ

Κώδικας Δεοντολογίας Προμηθευτών ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ ΑΒΕΕ Κώδικας Δεοντολογίας Προμηθευτών ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ ΑΒΕΕ Πίνακας περιεχομένων Άρθρο 1 Εισαγωγή... 3 Άρθρο 2 Πυλώνες υπεύθυνου εφοδιασμού... 3 2.1 Ανθρώπινα δικαιώματα στην εργασία... 3 2.2 Υγεία και ασφάλεια...

Διαβάστε περισσότερα

2016 Μεθοδολογία Δημοσιοποιήσης

2016 Μεθοδολογία Δημοσιοποιήσης 2016 Μεθοδολογία Δημοσιοποιήσης ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΑΡΟΧΩΝ: ΣΥΝΟΨΗ ΤΗΣ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑΣ 1. ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΗΣ ASTELLAS 1.1 Η Astellas Pharmaceuticals ΑΒΕΕ (Αγησιλάου 6-8, Μαρούσι 15123) είναι μια εταιρεία μέλος της

Διαβάστε περισσότερα

3(I)/2016 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2011 ΕΩΣ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

3(I)/2016 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2011 ΕΩΣ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4550, 5.2.2016 Ν. 3(I)/2016 3(I)/2016 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2011 ΕΩΣ 2015 Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 185(Ι) του

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΓΗ 26 Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΓΗ 26 Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΛΑΔΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Π. Κανελλοπούλου 4-101 77 ΑΘΗΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ. Θέμα: Συγκρότηση Δικτύων Πρωτοβάθμιων Υπηρεσιών Υγείας Μαιών - Μαιευτών και Δικτύων Αγωγής Υγείας και Πρόληψης.

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ. Θέμα: Συγκρότηση Δικτύων Πρωτοβάθμιων Υπηρεσιών Υγείας Μαιών - Μαιευτών και Δικτύων Αγωγής Υγείας και Πρόληψης. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ Δ/ΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΟΝΑΔΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ Αθήνα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ A2 : ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ Ο ΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΕΟΝΤΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΩ ΙΚΑ TΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΗΣ Ε.Ε.

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ A2 : ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ Ο ΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΕΟΝΤΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΩ ΙΚΑ TΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΗΣ Ε.Ε. 1 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ A2 : ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ Ο ΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΕΟΝΤΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΩ ΙΚΑ TΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΗΣ Ε.Ε. Ψηφίσθηκε από την Οδοντιατρική Επιτροπή Σύνδεσης της Ε.Ε. στην ολοµέλεια της στο Ελσίνκι, στις 18

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΟΔΙΔ ΑΡΘΡΟ 1

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΟΔΙΔ ΑΡΘΡΟ 1 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΟΔΙΔ ΑΡΘΡΟ 1 ΣΚΟΠΟΣ 1. Ο ΕΟΔΙΔ, ως Οργανισμός που αναλαμβάνει τη διοργάνωση διαμεσολαβήσεων και διαιτησιών, συνεπικουρείται στο έργο του

Διαβάστε περισσότερα

Έγγραφο συνόδου ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΟ. στην έκθεση

Έγγραφο συνόδου ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΟ. στην έκθεση Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2014-2019 Έγγραφο συνόδου 12.1.2018 A8-0395/2017/err01 ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΟ στην έκθεση σχετικά με την πρόταση οδηγίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για τον έλεγχο αναλογικότητας

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου και Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Πολιτική Απορρήτου και Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων Πολιτική Απορρήτου και Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων Στην Εταιρεία σεβόμαστε τα προσωπικά δεδομένα του κάθε επισκέπτη της ιστοσελίδας www.mastihashop.com. Το κείμενο αυτό (το οποίο ονομάζεται

Διαβάστε περισσότερα

Κ Ω Ι Κ Α Σ Ε Ο Ν Τ Ο Λ Ο Γ Ι Α Σ 2/4/2012. Προτεινόµενες αλλαγές

Κ Ω Ι Κ Α Σ Ε Ο Ν Τ Ο Λ Ο Γ Ι Α Σ 2/4/2012. Προτεινόµενες αλλαγές Κ Ω Ι Κ Α Σ Ε Ο Ν Τ Ο Λ Ο Γ Ι Α Σ 2/4/2012 Άρθρο 20 ωρεές/χορηγίες προς Ιδρύµατα- Οργανισµούς 20.1 Οι δωρεές, χορηγίες και παροχές σε είδος προς ιδρύµατα, οργανισµούς ή συνδέσµους, που στελεχώνονται από

Διαβάστε περισσότερα

Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης. Κώδικας Δεοντολογίας για το Ηλεκτρονικό Εμπόριο

Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης. Κώδικας Δεοντολογίας για το Ηλεκτρονικό Εμπόριο Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης Κώδικας Δεοντολογίας για το Ηλεκτρονικό Εμπόριο Ο Κώδικας Δεοντολογίας για το Ηλεκτρονικό Εμπόριο αποτελείται από οχτώ (8) άρθρα Άρθρο 1: Σκοπός και Πεδίο Εφαρμογής Άρθρο

Διαβάστε περισσότερα

Η Ελλάδα είναι μία από τις 44 χώρες, όπου η νομοθεσία ελέγχει ως ένα βαθμό

Η Ελλάδα είναι μία από τις 44 χώρες, όπου η νομοθεσία ελέγχει ως ένα βαθμό Αγνοείται και ποδοπατιέται καθημερινά. Από παιδιάτρους, γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό, μαιευτήρια Είναι ο κώδικας που απαγορεύει τη διαφήμιση βιομηχανοποιημένου βρεφικού γάλακτος και την παροχή δωρεάν

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ Της Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «INOX MARE ΕΛΛΑΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΙΔΩΝ ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗΣ» (εφεξής «ο εργοδότης») που εδρεύει στο Κρυονέρι

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ N. 3(I)/2016 ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ - ΜΕΡΟΣ Ι Αριθμός 4550 Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου 2016 9 Ο περί Αποβλήτων (Τροποποιητικός) Νόμος του 2016 εκδίδεται με δημοσίευση

Διαβάστε περισσότερα