Ετήσια Εσωτερική Έκθεση (Απογραφική)

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Ετήσια Εσωτερική Έκθεση (Απογραφική)"

Transcript

1 Ετήσια Εσωτερική Έκθεση Απογραφική) Σχολή ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Τμήμα ΦΥΣΙΚΗΣ Ακαδημαϊκό έτος Τόπος ΑΘΗΝΑ Ημερομηνία 12/2/2016 Έκδοση 1.0 Ιανουάριος 2016 Ετήσια Εσωτερική Έκθεση Τμήματος Απογραφική)

2 ΕΠΙΤΟΜΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΙΔΡΥΜΑ: ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ : ΦΥΣΙΚΗΣ Αριθμός προσφερόμενων κατευθύνσεων: 5 Αριθμός μεταπτυχιακών προγραμμάτων: 7 Σχετικός πίνακας Ακαδημαϊκό έτος Τρέχον έτος # 1 Συνολικός αριθμός μελών ΔΕΠ # 1 Λοιπό προσωπικό # 2 Συνολικός αριθμός προπτυχιακών φοιτητών σε κανονικά έτη φοίτησης ν + 2) # 3 Προσφερόμενες από το Τμήμα θέσεις στις πανελλαδικές # 3 Συνολικός αριθμός νεοεισερχομένων φοιτητών # 7 Αριθμός αποφοίτων # 6 Μ.Ο. βαθμού πτυχίου 6,70 6,57 # 4 Προσφερόμενες από το Τμήμα Θέσεις ΠΜΣ # 4 Αριθμός αιτήσεων για ΠΜΣ # 12.1 Συνολικός αριθμός μαθημάτων για την απόκτηση πτυχίου # 12.1 Σύνολο υποχρεωτικών μαθημάτων Υ) # 12.1 Συνολικός αριθμός προσφερόμενων μαθημάτων επιλογής # 15 Συνολικός αριθμός δημοσιεύσεων ΔΕΠ # 16 Αναγνώριση ερευνητικού έργου σύνολο) # 17 Διεθνείς συμμετοχές Ετήσια Εσωτερική Έκθεση Τμήματος Απογραφική)

3 1. Σχολιασμός Δυνατών και Αδύνατων Σημείων, Ευκαιριών και Προβλημάτων για το Τμήμα Μία γενική εκτίμηση που απορρέει από τα προγράμματα σπουδών του Τμήματος Προπτυχιακά, Μεταπτυχιακά, Διδακτορικά) έχει ως ακολούθως. Αρχικά, θα πρέπει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών λειτούργησαν παράλληλα και το παλαιό και το νέο Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών ΠΠΣ). Αυτό, αναμορφώθηκε και λειτούργησε από το 2011 για τους τότε πρωτοετείς φοιτητές), το δε μεταβατικό στάδιο της παράλληλης λειτουργίας ολοκληρώνεται το τρέχον ακαδημαϊκό έτος, Η μετάβαση από το παλαιό στο νέο ΠΠΣ έγινε με απολύτως ομαλό τρόπο με πλήρη αντιστοίχηση των μαθημάτων, αναμόρφωση της ύλης, κλπ). Επιπλέον, υπήρξε μια αναμόρφωση και στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών ΜΠΣ), που άρχισε να λειτουργεί από το με μερική αναμόρφωση των μαθημάτων, πιστωτικές μονάδες ECTS) και νέο κανονισμό σπουδών. Όλες οι σχετικές πληροφορίες έχουν αναρτηθεί στον ιστότοπο του Τμήματος Φυσικής. Παρακάτω παρατίθενται συνοπτικά τα δυνατά σημεία, οι ευκαιρίες, αλλά και τα αδύνατα σημεία του Τμήματος, που σχετίζονται με το ΠΠΣ και το ΜΠΣ. Θετικά Σημεία Στα θετικά στοιχεία των Προγραμμάτων Σπουδών [συμπεριλαμβανομένων του ΠΠΣ, του ΜΠΣ και του Διδακτορικού Διπλώματος Φυσικών Επιστημών ΔΔΦΕ)], όπως αναγνωρίσθηκαν και από την επιτροπή εξωτερικής αξιολόγησης και αποτυπώθηκαν στη σχετική έκθεση Νοέμβριος 2013), συγκαταλέγονται: Η καλή οργάνωση και δόμηση του Προγράμματος Σπουδών, που περιλαμβάνει εισαγωγικά μαθήματα, μαθήματα κορμού και επιλογών. Ετήσια Εσωτερική Έκθεση Τμήματος Απογραφική)

4 Η υψηλή ποιότητα των προσφερομένων μαθημάτων, τόσο στη θεωρία όσο και στα εργαστήρια. Οι επιστημονικές ανταλλαγές και συνεργασίες που πραγματοποιούνται με άλλα ερευνητικά κέντρα της Αθήνας, αλλά και με Πανεπιστήμια του Εξωτερικού. Ένα μεγάλο ποσοστό του εκπαιδευτικού προσωπικού του Τμήματος έχει πολύ υψηλό κύρος και καταξίωση στη διεθνή επιστημονική κοινότητα. Πολλοί από τους απόφοιτους του Τμήματος έχουν ακολουθήσει ή ακολουθούν σπουδαία επαγγελματική σταδιοδρομία σε διάφορα αναγνωρισμένα πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό. Αρνητικά Σημεία Η συρρίκνωση του Τμήματος, που οφείλεται στις αποχωρήσεις και αφυπηρετήσεις των μελών ΔΕΠ, χωρίς να υπάρχει αναπλήρωση των θέσεων από την Πολιτεία. Ο μικρός αριθμός τεχνικού προσωπικού, οι οποίοι είναι απαραίτητοι για την υποστήριξη της λειτουργίας των εργαστηρίων. Ο αριθμός των εισερχομένων φοιτητών στο Τμήμα σε σχέση με τις δυνατότητες που έχει το ΠΠΣ παραμένει υπερβολικά υψηλός, παρά τις σχετικές συνεχείς συστάσεις του Τμήματος προς την Πολιτεία. Μάλιστα, το φαινόμενο αυτό απέκτησε εκρηκτικές διαστάσεις με τις μεταγραφές του ακαδημαϊκού έτους , οι οποίες είχαν ως συνέπεια μια αύξηση του αριθμού των πρωτοετών φοιτητών κατά περίπου 50%, γεγονός που δημιούργησε και θα συνεχίσει να δημιουργεί) σημαντικές παρενέργειες τόσο στο εκπαιδευτικό έργο όσο και στη γενικότερη ακαδημαϊκή λειτουργία του Τμήματος. Ο μέσος χρόνος αποφοίτησης των φοιτητών, ιδιαίτερα του Προπτυχιακού Κύκλου Σπουδών, αν και έχει ελαττωθεί, παραμένει σχετικά υψηλός. Ένας σημαντικός αριθμός φοιτητών δεν παρακολουθεί τα μαθήματα και προσέρχεται μόνο στις εξετάσεις. Ο αριθμός των ανενεργών φοιτητών είναι σχετικά υψηλός. Ετήσια Εσωτερική Έκθεση Τμήματος Απογραφική)

5 Ευκαιρίες Αξιοποίησης Θετικών Σημείων Το Τμήμα, όπως αποτυπώνεται και στην έκθεση των εξωτερικών αξιολογητών έχει παίξει, στη μακρά του ιστορία, σπουδαίο ρόλο εντός της ελληνικής ακαδημαϊκής/επιστημονικής κοινότητας, ενώ παράλληλα έχει αναπτύξει ισχυρούς συνδέσμους με μεγάλα διεθνή Πανεπιστήμια και Ινστιτούτα. Σημαντικές ευκαιρίες που απορρέουν από αυτά περιλαμβάνουν: Αξιοποίηση του διεθνούς κύρους του Τμήματος και των μελών ΔΕΠ για την καλύτερη δυνατή ακαδημαϊκή και επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων. Το Τμήμα Φυσικής κατατάσσεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, στις θέσεις των καλυτέρων Τμημάτων Φυσικής του κόσμου, σε τουλάχιστον δύο πολύ γνωστά συστήματα κατάταξης: το σύστημα Academic Ranking of World Universities ARWU), ευρέως γνωστό ως κατάταξη της Shangai, και την κατάταξη του National Taiwan University. Επομένως, είναι πολύ σημαντικός ο στόχος της περαιτέρω βελτίωση της διεθνούς κατάταξης του Τμήματος. Ενδεχόμενοι Κίνδυνοι από τα αρνητικά σημεία Υπάρχει ένας αριθμός κινδύνων που απορρέουν από τα «πάγια» προβλήματα του Τμήματος, που έχουν ως εξής. Η έλλειψη της έγκαιρης ανανέωσης του ακαδημαϊκού προσωπικού που αφυπηρετεί ή αποχωρεί, η μη προκήρυξη νέων θέσεων, αλλά και η καθυστέρηση της ολοκλήρωσης της διαδικασίας διορισμών, προκαλεί δυσκολίες στην παροχή του ακαδημαϊκού έργου του Τμήματος. Τα σοβαρά διοικητικά εμπόδια και η γραφειοκρατία που υφίστανται οι διαδικασίες του Τμήματος, όπως η διαχείριση του προϋπολογισμού, που δυσχεραίνουν τη γενικότερη λειτουργία του Τμήματος. Η χρηματοδότηση της συμμετοχής σε συνέδρια, εργαστήρια και σεμινάρια εκτός, αλλά και εντός, Ελλάδας είναι εξαιρετικά μικρή, περιορίζοντας την εξωστρέφεια του Τμήματος, τη διεθνή ερευνητική του παρουσία, αλλά και την ανάπτυξη συνεργασιών. Ετήσια Εσωτερική Έκθεση Τμήματος Απογραφική)

6 Η έλλειψη υποτροφιών για τους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, αλλά και η αδυναμία οικονομικής υποστήριξης μεταδιδακτορικών ερευνητών ιδιαίτερα για τους οικονομικά ασθενέστερους περιορίζει σε σημαντικό βαθμό τη δυνατότητα υλοποίησης ερευνητικών δράσεων του Τμήματος. Ο αριθμός των φοιτητών ανά έτος που δεν αποφοιτούν αυξάνεται συστηματικά, γεγονός που υποδεικνύει ότι είτε επιμηκύνεται ο χρόνος φοίτησής τους είτε εγκαταλείπουν τις σπουδές τους. 2. Βελτιώσεις της ποιότητας σπουδών στο Τμήμα με βάση τις παρατηρήσεις των εξωτερικών αξιολογητών Η Επιτροπή Εξωτερικής Αξιολόγησης πρότεινε συγκεκριμένες αλλαγές στο ΠΠΣ του Τμήματος έτσι ώστε να αξιοποιηθούν περαιτέρω τα θετικά σημεία του Προγράμματος και να μειωθεί η επίδραση των αρνητικών σημείων. Η διοίκηση του έλαβε υπόψη της τις παρατηρήσεις και τα σχόλια της επιτροπής εξωτερικής αξιολόγησης του Τμήματος και προχώρησε σε αλλαγές του ΠΠΣ, οι οποίες αφορούν τη μείωση του συνολικού αριθμού μαθημάτων και εργαστηρίων που απαιτούνται για την λήψη του πτυχίου, καθώς επίσης και τη μείωση των προσφερόμενων μαθημάτων επιλογής. Οι αλλαγές αυτές μελετήθηκαν, σχεδιάστηκαν και πραγματοποιήθηκαν με γνώμονα τη μείωση του φόρτου εργασίας των φοιτητών, όσον αφορά την ποσότητα των παρεχόμενων μαθημάτων, διατηρώντας όμως παράλληλα το επίπεδο της συνολικής παρεχόμενης εκπαίδευσης στα ίδια υψηλά επίπεδα. Η ελάττωση αυτή υλοποιήθηκε ως εξής: αριθμός υποχρεωτικών μαθημάτων και εργαστηρίων: από 43 σε 31, αριθμός των προσφερομένων μαθημάτων επιλογής: από 66 σε 56, αριθμός μαθημάτων για την απόκτηση πτυχίου: από 51 σε 44 δηλαδή 42 κωδικοί μαθημάτων και 2 κωδικοί της πτυχιακής εργασίας) Ετήσια Εσωτερική Έκθεση Τμήματος Απογραφική)

7 Επίσης, για την καλύτερη δόμηση του προγράμματος σπουδών και αφομοίωση της παρεχόμενης γνώσης από τους φοιτητές, έγιναν αλλαγές: Στην παρουσίαση του προγράμματος των προσφερόμενων μαθημάτων ανά έτος, γεγονός που αποτρέπει την πρώιμη παρακολούθηση μαθημάτων ανωτέρων ετών. Στις προϋποθέσεις επιλογής κατεύθυνσης από τους φοιτητές στο 6ο εξάμηνο σπουδών. Η επιλογή της κατεύθυνσης γίνεται εφόσον ο/η φοιτητής/τρια έχει εξεταστεί επιτυχώς σε τουλάχιστον 15 μαθήματα και τα αντίστοιχα εργαστήρια των 5 πρώτων εξαμήνων. Στη δυνατότητα παρακολούθησης μαθημάτων επιλογής από το 6ο εξάμηνο και μετά. Στον ορισμό πιστωτικών μονάδων για όλα τα παρεχόμενα μαθήματα. Στη θέσπιση προόδων στα βασικά μαθήματα Φυσικής και Μαθηματικών στα δύο πρώτα έτη σπουδών. Περιορίστηκαν οι συνδιδασκαλίες μαθημάτων, ενώ υπάρχει σύσταση για την αποφυγή διαφοροποιήσεων στα θέματα των εξετάσεων σε περίπτωση διαφορετικών ακροατηρίων όταν υπάρχουν δύο τμήματα σε κάποια μαθήματα Κορμού). Το ωρολόγιο πρόγραμμα του ΠΠΣ οργανώθηκε έτσι ώστε να υπάρχουν κενά τα απογεύματα της Τετάρτης και της Παρασκευής, για την κάλυψη εκτάκτων διδακτικών αναγκών ή/και παρακολούθηση σεμιναρίων και διαλέξεων. Τα αποτελέσματα των ως άνω αλλαγών αναμένεται να γίνουν ορατά στο μέλλον υπενθυμίζεται ότι το αναθεωρημένο ΠΠΣ ξεκίνησε να εφαρμόζεται από το ακαδημαϊκό έτος ), αφού αποφοιτήσει ικανοποιητικός αριθμός φοιτητών που ακολουθούν το νέο πρόγραμμα σπουδών. Επιπλέον, υπήρξε μια αναμόρφωση και στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών ΜΠΣ). Όπως σημειώθηκε και παραπάνω, οι αλλαγές που εφαρμόστηκαν από το ακαδημαϊκό έτος αφορούσαν στη μερική αναμόρφωση των μαθημάτων, όπως και στη θέσπιση πιστωτικών μονάδων ECTS). Σημειώνεται ότι το σύνολο των πιστωτικών μονάδων, με απόφαση Ετήσια Εσωτερική Έκθεση Τμήματος Απογραφική)

8 του Τμήματος, ισχύουν αναδρομικά και για τους αποφοίτους προ του 2014 εγγεγραμμένοι από το 2003 και μετά). Επίσης, από το ίδιο ακαδημαϊκό έτος ) καταρτίστηκε και νέος κανονισμός σπουδών. Όλες οι σχετικές πληροφορίες έχουν αναρτηθεί στον ιστότοπο του. Γενικότερα, σημειώνεται ότι η διοίκηση του παρακολουθεί διαρκώς την πορεία των ΠΠΣ και ΜΜΣ και, σε συνεργασία με τα μέλη ΔΕΠ, προβαίνει σε διορθωτικές κινήσεις που περιλαμβάνουν, λ.χ., τη θέσπιση προόδων στα μαθήματα των πρώτων ετών, στη συζήτηση για το περιεχόμενο κύκλων μαθημάτων που προσφέρονται στο Τμήμα όπως αυτού που αφορά στη Μαθηματική παιδεία, στη Γενική Φυσική που διδάσκεται στα πρώτα εξάμηνα, στη Μη Γραμμική Φυσική), κλπ. Επίσης, επισημαίνεται ότι εκκρεμεί η διαδικασία υλοποίησης της απόφασης της Κοσμητείας της ΣΘΕ, για την απονομή πιστοποιητικού παιδαγωγικής επάρκειας μετά τη λήψη του πτυχίου. Η Επιτροπή Εξωτερικής Αξιολόγησης πρότεινε ακόμη να θεσπιστεί ένα ακαδημαϊκό σύστημα διδασκαλίας και καθοδήγησης, όπου στο κάθε μέλος ΔΕΠ θα αποδίδεται η ευθύνη παρακολούθησης και υποστήριξης ενός μικρού αριθμού φοιτητών. Το κάθε μέλος ΔΕΠ θα μπορεί να ελέγχει διαρκώς και συστηματικά την πρόοδό τους και την πορεία τους και να ενημερώνει το Τμήμα. Το Τμήμα Φυσικής θεωρεί ότι αυτή η διαδικασία θα έπρεπε να συμπεριληφθεί στα καθήκοντα του διδακτικού προσωπικού. Παρ όλα αυτά, η υλοποίησή της παρουσιάζει εξαιρετική δυσκολία λόγω της συρρίκνωσης του Τμήματος με τις αφυπηρετήσεις και αποχωρήσεις μελών ΔΕΠ, που συνεπάγονται την σημαντική αύξηση του διδακτικού φόρτου των εναπομεινάντων υπηρετούντων μελών ΔΕΠ. Μια άλλη πρόταση της Επιτροπής Εξωτερικής Αξιολόγησης, που δυστυχώς είναι αδύνατον να υλοποιηθεί στην παρούσα οικονομική συγκυρία, αφορά τη θέσπιση υποτροφιών για τους μεταπτυχιακούς φοιτητές [που ακολουθούν είτε Ετήσια Εσωτερική Έκθεση Τμήματος Απογραφική)

9 το ΜΠΣ είτε τους υποψηφίους διδάκτορες ΔΔΦΕ)]. Είναι αλήθεια ότι ένας μικρός αριθμός μεταπτυχιακών φοιτητών έχει κάποια οικονομική υποστήριξη από ανταγωνιστικά εθνικά ή ευρωπαϊκά) προγράμματα που εκπονούνται στο Τμήμα Φυσικής. Δυστυχώς, όμως, αυτό λαμβάνει χώρα μόνο σε μικρή κλίμακα, κυρίως λόγω του ότι είναι εξαιρετικά δύσκολη η χρηματοδότηση περιοχών που αφορούν σε βασική/θεωρητική έρευνα οι οποίες κατά πλειοψηφία θεραπεύονται στο Τμήμα), με αποτέλεσμα φοιτητές που δραστηριοποιούνται στις εν λόγω περιοχές να είναι εξαιρετικά δύσκολο να υποστηριχθούν οικονομικά. Στις συστάσεις της Επιτροπής Εξωτερικής Αξιολόγησης συμπεριλαμβάνεται, επίσης, η συνέχιση της υποστήριξης των εργαστηρίων με τεχνικό προσωπικό ή/και με μεταπτυχιακούς υπότροφους teaching/research assistants). Δυστυχώς, όμως, όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, είναι αδύνατον λόγω της οικονομικής συγκυρίας τόσο η πρόσληψη νέου προσωπικού, όσο και η οικονομική υποστήριξη των μεταπτυχιακών φοιτητών. Η Επιτροπή Εξωτερικής Αξιολόγησης πρότεινε επιπλέον την αξιοποίηση των Ομότιμων Καθηγητών στις διδακτικές και ερευνητικές δραστηριότητες του Τμήματος. Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι Ομότιμοι Καθηγητές, αλλά και ένας μεγάλος αριθμός μελών ΔΕΠ που έχουν αφυπηρετήσει, συνεχίζουν απρόσκοπτα το ερευνητικό τους έργο, ενώ προσφέρουν και σημαντικό διδακτικό έργο στο πλαίσιο του ΜΠΣ - αφού η εμπλοκή τους στο ΠΠΣ δεν προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία. Ετήσια Εσωτερική Έκθεση Τμήματος Απογραφική)

10 Εξέλιξη προσωπικού και συμβασιούχων διδασκόντων Άνδρες / Γυναίκες) Εξέλιξη προσωπικού και συμβασιούχων διδασκόντων Άνδρες / Γυναίκες) Α Θ Α Θ Α Θ Α Θ Α Θ Α Θ Καθηγητές Σύνολο Από εξέλιξη Νέες προσλήψεις Συνταξιοδοτήσ εις Παραιτήσεις Αναπληρωτές Σύνολο καθηγητές Από εξέλιξη Νέες προσλήψεις Συνταξιοδοτήσ εις Παραιτήσεις Επίκουροι Σύνολο καθηγητές Από εξέλιξη Νέες προσλήψεις Συνταξιοδοτήσ εις Παραιτήσεις Λέκτορες Σύνολο Νέες προσλήψεις Συνταξιοδοτήσ εις Παραιτήσεις Μέλη ΕΕΔΙΠ Σύνολο Διδάσκοντες Σύνολο επί συμβάσει Τεχνικό προσωπικό εργαστηρίων Σύνολο page 1 / 2

11 Powered by TCPDF Εξέλιξη προσωπικού και συμβασιούχων διδασκόντων Άνδρες / Γυναίκες) Διοικητικό Προσωπικό Σύνολο page 2 / 2

12 Εξέλιξη του αριθμού των εγγεγραμμένων φοιτητών ανά έτος εισαγωγής Εξέλιξη του αριθμού των εγγεγραμμένων φοιτητών ανά έτος εισαγωγής Αναφορά Ακαδημαϊκού έτους Έτος Εισαγωγής Εισαχθέντες * Σύνολο αποφοίτων μέχρι το έτος αναφοράς Διαγραφέντες μέχρι το έτος αναφοράς Αναφορά Ακαδημαϊκού έτους Έτος Εισαγωγής Εισαχθέντες * Σύνολο αποφοίτων μέχρι το έτος αναφοράς Διαγραφέντες μέχρι το έτος αναφοράς Αναφορά Ακαδημαϊκού έτους Έτος Εισαγωγής Εισαχθέντες * Σύνολο αποφοίτων μέχρι το έτος αναφοράς Διαγραφέντες μέχρι το έτος αναφοράς page 1 / 2

13 Powered by TCPDF Εξέλιξη του αριθμού των εγγεγραμμένων φοιτητών ανά έτος εισαγωγής Αναφορά Ακαδημαϊκού έτους Έτος Εισαγωγής Εισαχθέντες * Σύνολο αποφοίτων μέχρι το έτος αναφοράς Διαγραφέντες μέχρι το έτος αναφοράς * Σύνολο φοιτητών εισαχθέντων στη σχολή το αντίστοιχο έτος εισαγωγής στα αριστερά, που αποφοίτησαν μέχρι το επιλεγμένο Ακαδημαϊκό Έτος page 2 / 2

14 Powered by TCPDF Εξέλιξη αιτήσεων και αριθμού φοιτητών Ακαδημαϊκό Έτος Αιτήσεις Πτυχιούχων του Τμήματος Εξέλιξη αιτήσεων και αριθμού φοιτητών Αιτήσεις Πτυχιούχων άλλων Τμημάτων Συνολικός αριθμός προσφερόμενων θέσεων Συνολικός αριθμός εγγραφέντων Συνολικός αριθμός αποφοίτων Αλλοδαποί φοιτητές εκτός προγραμμάτων ανταλλαγών) Διαγραφέντες Κανονική διάρκεια σπουδών σε εξάμηνα) page 1 / 1

15 Powered by TCPDF Εξέλιξη αιτήσεων και αριθμού φοιτητών Ακαδημαϊκό Έτος Αιτήσεις Πτυχιούχων του Τμήματος Εξέλιξη αιτήσεων και αριθμού φοιτητών Αιτήσεις Πτυχιούχων άλλων Τμημάτων Συνολικός αριθμός προσφερόμενων θέσεων Συνολικός αριθμός εγγραφέντων Συνολικός αριθμός αποφοίτων Αλλοδαποί φοιτητές εκτός προγραμμάτων ανταλλαγών) Διαγραφέντες Κανονική διάρκεια σπουδών σε εξάμηνα) page 1 / 1

16 Powered by TCPDF Κατανομή νέων φοιτητών ανά μέθοδο εισαγωγής Εξέλιξη του αριθμού των νεό-εισερχόμενων προπτυχιακών φοιτητών του Τμήματος Ακαδημαϊκό Έτος Εισαγωγικές εξετάσεις Κατατακτήριες εξετάσεις Μετεγγραφές - Κοινωνικά κριτήρια Αλλοδαποί φοιτητές page 1 / 1

17 Powered by TCPDF Εξέλιξη αιτήσεων και αριθμού φοιτητών Ακαδημαϊκό Έτος Αιτήσεις Πτυχιούχων του Τμήματος Εξέλιξη αιτήσεων και αριθμού φοιτητών Αιτήσεις Πτυχιούχων άλλων Τμημάτων Συνολικός αριθμός προσφερόμενων θέσεων Συνολικός αριθμός εγγραφέντων Συνολικός αριθμός αποφοίτων Αλλοδαποί φοιτητές εκτός προγραμμάτων ανταλλαγών) Διαγραφέντες Κανονική διάρκεια σπουδών σε εξάμηνα) page 1 / 1

18 Powered by TCPDF Εξέλιξη αιτήσεων και αριθμού φοιτητών Ακαδημαϊκό Έτος Αιτήσεις Πτυχιούχων του Τμήματος Εξέλιξη αιτήσεων και αριθμού φοιτητών Αιτήσεις Πτυχιούχων άλλων Τμημάτων Συνολικός αριθμός προσφερόμενων θέσεων Συνολικός αριθμός εγγραφέντων Συνολικός αριθμός αποφοίτων Αλλοδαποί φοιτητές εκτός προγραμμάτων ανταλλαγών) Διαγραφέντες Κανονική διάρκεια σπουδών σε εξάμηνα) page 1 / 1

19 Powered by TCPDF Εξέλιξη αιτήσεων και αριθμού υποψηφίων διδακτόρων Ακαδημαϊκό Έτος Αιτήσεις Πτυχιούχων του Τμήματος Εξέλιξη αιτήσεων και αριθμού υποψηφίων διδακτόρων Αιτήσεις Πτυχιούχων άλλων Τμημάτων Αιτήσεις Πτυχιούχων άλλων Ιδρυμάτων Συνολικός αριθμός προσφερόμενων θέσεων Συνολικός αριθμός εγγραφέντων Συνολικός αριθμός αποφοίτων Διαγραφέντες Σύνολο Εγγεγραμμένων Μέση διάρκεια σπουδών page 1 / 1

20 Powered by TCPDF Κατανομή βαθμολογίας & μέσος βαθμός πτυχίου των αποφοίτων Κατανομή βαθμολογίας & μέσος βαθμός πτυχίου των αποφοίτων Ακαδημαϊκό Έτος Συνολικός αριθμός αποφοίτων Μέσος όρος Βαθμολογίας page 1 / 1

21 Powered by TCPDF Κατανομή διάρκειας σπουδών αποφοίτων Κατανομή διάρκειας σπουδών αποφοίτων Ακαδημαϊκό Έτος K K+1 K+2 K+3 K+4 K+5 K+6 K+6 ++ Μη αποφοιτ. Προπτυχιακοί φοιτητές σε κανονικά έτη page 1 / 1

22 Powered by TCPDF Συμμετοχή σε διαπανεπιστημιακά ή διατμηματικά προγράμματα Ακαδημαϊκό Έτος Συμμετοχή σε διαπανεπιστημιακά ή διατμηματικά προγράμματα Φοιτητές του Τμήματος που φοίτησαν σε άλλο Α.Ε.Ι. ή σε άλλο Τμήμα Εσωτερικού Φοιτητές του Τμήματος που φοίτησαν σε άλλο Α.Ε.Ι. ή σε άλλο Τμήμα Ευρωπαϊκά Προγράμματα ανταλλαγών) Φοιτητές του Τμήματος που φοίτησαν σε άλλο Α.Ε.Ι. ή σε άλλο Τμήμα Εξωτερικού Επισκέπτες φοιτητές άλλων Α.Ε.Ι ή Τμημάτων στο Τμήμα Εσωτερικού Επισκέπτες φοιτητές άλλων Α.Ε.Ι ή Τμημάτων στο Τμήμα Ευρωπαϊκά Προγράμματα ανταλλαγών) Επισκέπτες φοιτητές άλλων Α.Ε.Ι ή Τμημάτων στο Τμήμα Εξωτερικού Μέλη Ακαδημαϊκού Προσωπικού του Τμήματος που δίδαξαν σε άλλο Α.Ε.Ι. ή Τμήμα Εσωτερικού Μέλη Ακαδημαϊκού Προσωπικού του Τμήματος που δίδαξαν σε άλλο Α.Ε.Ι. ή Τμήμα Ευρωπαϊκά Προγράμματα ανταλλαγών) Μέλη Ακαδημαϊκού Προσωπικού του Τμήματος που δίδαξαν σε άλλο Α.Ε.Ι. ή Τμήμα Εξωτερικού Μέλη Ακαδημαϊκού Προσωπικού άλλων Α.Ε.Ι. ή Τμημάτων που δίδαξαν στο Τμήμα Εσωτερικού Μέλη Ακαδημαϊκού Προσωπικού άλλων Α.Ε.Ι. ή Τμημάτων που δίδαξαν στο Τμήμα Ευρωπαϊκά Προγράμματα ανταλλαγών) Μέλη Ακαδημαϊκού Προσωπικού άλλων Α.Ε.Ι. ή Τμημάτων που δίδαξαν στο Τμήμα Εξωτερικού page 1 / 1

23 Powered by TCPDF Συμμετοχή σε διαπανεπιστημιακά ή διατμηματικά προγράμματα Ακαδημαϊκό Έτος Συμμετοχή σε διαπανεπιστημιακά ή διατμηματικά προγράμματα Φοιτητές του Τμήματος που φοίτησαν σε άλλο Α.Ε.Ι. ή σε άλλο Τμήμα Εσωτερικού Φοιτητές του Τμήματος που φοίτησαν σε άλλο Α.Ε.Ι. ή σε άλλο Τμήμα Ευρωπαϊκά Προγράμματα ανταλλαγών) Φοιτητές του Τμήματος που φοίτησαν σε άλλο Α.Ε.Ι. ή σε άλλο Τμήμα Εξωτερικού Επισκέπτες φοιτητές άλλων Α.Ε.Ι ή Τμημάτων στο Τμήμα Εσωτερικού Επισκέπτες φοιτητές άλλων Α.Ε.Ι ή Τμημάτων στο Τμήμα Ευρωπαϊκά Προγράμματα ανταλλαγών) Επισκέπτες φοιτητές άλλων Α.Ε.Ι ή Τμημάτων στο Τμήμα Εξωτερικού Μέλη Ακαδημαϊκού Προσωπικού του Τμήματος που δίδαξαν σε άλλο Α.Ε.Ι. ή Τμήμα Εσωτερικού Μέλη Ακαδημαϊκού Προσωπικού του Τμήματος που δίδαξαν σε άλλο Α.Ε.Ι. ή Τμήμα Ευρωπαϊκά Προγράμματα ανταλλαγών) Μέλη Ακαδημαϊκού Προσωπικού του Τμήματος που δίδαξαν σε άλλο Α.Ε.Ι. ή Τμήμα Εξωτερικού Μέλη Ακαδημαϊκού Προσωπικού άλλων Α.Ε.Ι. ή Τμημάτων που δίδαξαν στο Τμήμα Εσωτερικού Μέλη Ακαδημαϊκού Προσωπικού άλλων Α.Ε.Ι. ή Τμημάτων που δίδαξαν στο Τμήμα Ευρωπαϊκά Προγράμματα ανταλλαγών) Μέλη Ακαδημαϊκού Προσωπικού άλλων Α.Ε.Ι. ή Τμημάτων που δίδαξαν στο Τμήμα Εξωτερικού page 1 / 1

24 Προαπαιτούμενα μαθήματα Ιστότοπος Σελίδα Οδηγού Σπουδών ΠΙΝΑΚΑΣ 12.1 Μαθήματα Προγράμματος Προπτυχιακών Σπουδών Ακαδ. Έτους ) Εξάμηνο Σπουδών Μαθήματα Προγράμματος Σπουδών ανά εξάμηνο) Κωδικός Μαθήματος Πιστωτικές Μονάδες ECTS Κατηγορία μαθήματος Υποβάθρου Υ) Επιστημονικής Περιοχής ΕΠ) Γενικών ΓνώσεωνΓΓ) Ανάπτυξης Δεξιοτήτων ΑΔ) Ωρες διδασκαλίας ανά εβδομάδα Σε ποιο εξάμηνο σπουδών αντιστοιχεί 1 Βασικό Εργαστήριο Φυσικής Ι Y ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ Υ - ΕΠ -ΑΔ 2,5 1 1 Φυσική Ι Μηχανική) Υ013 6 ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ Υ - ΕΠ 6 Θέματα Σύγχρονης 1 Φυσικής Ι 1 Υπολογιστές Ι Υ015 6 ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ Υ - ΕΠ Ανάλυση Ι και Εφαρμογές Υ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ Υ - ΕΠ Πιθανότητες, Στατιστική και Στοιχεία Αριθμητικής Ανάλυσης Υ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ Υ - ΕΠ Εισαγωγή στην Αστροφυσική Υ025 6 ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ Υ - ΕΠ 5 2 Συνήθεις Διαφορικές Εξισώσεις και 2 Γραμμική Άλγεβρα Υ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ Υ - ΕΠ Ανάλυση ΙΙ και Εφαρμογές Υ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ Υ - ΕΠ Φυσική ΙΙ Θερμότητα και Κύματα) Υ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ Υ - ΕΠ 6 2 Θέματα Σύγχρονης Φυσικής ΙΙ

25 2 Βασικό Εργαστήριο Φυσικής ΙΙ Υ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ Υ - ΕΠ -ΑΔ 2,5 2 3 Φυσική ΙΙΙ Ηλεκτρομαγνητισμός) Y032 6 ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ Υ - ΕΠ Μηχανική Ι Υ031 6 ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ Υ - ΕΠ Βασικό Εργαστήριο Φυσικής ΙΙI Υ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ Υ - ΕΠ -ΑΔ Υπολογιστική Φυσική Υ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ Υ - ΕΠ Μαθηματικές Μέθοδοι Φυσικής Ι Υ034 6 ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ Υ - ΕΠ 5 3 Εισαγωγή στη Φυσική της 3 Ατμόσφαιρας Υ035 6 ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ Υ - ΕΠ Βασικό Εργαστήριο Φυσικής ΙV Υ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ Υ - ΕΠ -ΑΔ 2,5 4 4 Φυσική ΙV Σύγχρονη Φυσική) Υ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ Υ - ΕΠ Καταστάσεις και Ιδιότητες της Ύλης Υ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ Υ - ΕΠ Μηχανική ΙΙ Υ041 6 ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ Υ - ΕΠ Μαθηματικές Μέθοδοι Φυσικής ΙΙ Υ044 6 ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ Υ - ΕΠ 5 4

26 4 Ειδική Θεωρία Σχετικότητας Υ046 6 ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ Υ - ΕΠ Κβαντομηχανική Ι Y053 6 ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ Υ - ΕΠ Στατιστική Φυσική Ι Υ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ Υ - ΕΠ Εργαστήριο Κορμού Ι Υ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ Υ - ΕΠ -ΑΔ Ηλεκτρονική Ι Υ051 6 ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ Υ - ΕΠ Ηλεκτρομαγνητισμός Ι Υ054 6 ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ Υ - ΕΠ Στατιστική Φυσική ΙΙ Ε0391 ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ 6 ΕΠΙΛΟΓΗΣ Υ - ΕΠ Δυναμική Ρευστών Ε0392 ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ 6 ΕΠΙΛΟΓΗΣ Υ - ΕΠ 5 6 Φυσική του Στερεού Φλοιού της 6 Γης και Δυναμική των Σεισμών Ε ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠ Οπτική και Εφαρμογές Ε ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠ 4 6

27 6 Εργαστήριο Κορμού ΙΙ Υ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ Υ - ΕΠ -ΑΔ 3 6 Εισαγωγή στην Πυρηνική Φυσική 6 και τα Στοιχειώδη Σωμάτια Υ061 6 ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ Υ - ΕΠ 4 6 Εισαγωγή στη Φυσική Στερεάς 6 Κατάστασης Υ062 6 ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ Υ - ΕΠ Κβαντομηχανική ΙΙ Υ065 6 ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ Υ - ΕΠ Παρατηρησιακή Αστροφυσική Υ3102 ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ 6 ΕΠΙΛΟΓΗΣ Υ - ΕΠ Σήματα και Συστήματα Υ3205 ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ 6 ΕΠΙΛΟΓΗΣ Υ - ΕΠ Δυναμική της Ατμόσφαιρας Υ3304 ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ 6 ΕΠΙΛΟΓΗΣ Υ - ΕΠ Ηλεκτρομαγνητισμός ΙΙ Υ3404 ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ 6 ΕΠΙΛΟΓΗΣ Υ - ΕΠ Ατομική και Μοριακή Φυσική Υ3406 ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ 6 ΕΠΙΛΟΓΗΣ Υ - ΕΠ Κβαντική Οπτική και Lasers Υ3503 ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ 6 ΕΠΙΛΟΓΗΣ Υ - ΕΠ Θέμα Ι Y071 7,5 ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΠ - ΑΔ 0 7

28 7 Αστροφυσική Υψηλών Ενεργειών Ε ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠ Ηλιακή Φυσική Ε ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠ Φυσική Διαστήματος Ε ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠ 4 7 Γενική Θεωρία της Σχετικότητας και 7 Κοσμολογία Ε ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠ 4 7 Εισαγωγή στα Συστήματα 7 Αυτοματισμού Ε ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠ 4 7 Εισαγωγή στα Συστήματα 7 Τηλεπικοινωνιών Ε ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠ Φυσική Ωκεανογραφία Ε ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠ Συνοπτική Μετεωρολογία Ε ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠ Μαθηματική Φυσική Ε ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠ 4 7 Αστροσωματιδιακή Φυσική & 7 Κοσμική Ακτινοβολία Ε ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠ 4 7 Φυσική των Μορίων και 7 Νανοϋλικών Ε ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠ 4 7 Φυσική Ημιαγωγικών Διατάξεων 7 και Κβαντικών Ετεροεπαφών Ε ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠ Φυσική Βιολογικής Ύλης Ε ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠ 4 7 Ιστορία & Φιλοσοφία Φυσικών 7 Επιστημών Ε ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠ 4 7 Θέματα Σύγχρονης Κυτταρικής 7 Βιολογίας Ε ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠ Μέθοδοι Διδασκαλίας Φυσικής Ε ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠ 4 7

29 7 Φυσική των Αστέρων Υ3104 ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ 6 ΕΠΙΛΟΓΗΣ Υ - ΕΠ Ηλεκτρονική ΙΙ Υ3201 ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ 6 ΕΠΙΛΟΓΗΣ Υ - ΕΠ Υπολογιστές ΙΙ Υ3202 ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ 6 ΕΠΙΛΟΓΗΣ Υ - ΕΠ 4 7 Εργαστήριο Κατεύθυνσης Φυσικής 7 Περιβάλλοντος Υ3300 ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ 3 ΕΠΙΛΟΓΗΣ Υ - ΕΠ - ΑΔ 2,5 7 Φυσική Ατμοσφαιρικού Οριακού 7 Στρώματος Υ3305 ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ 6 ΕΠΙΛΟΓΗΣ Υ - ΕΠ 4 7 Εργαστήριο Κατεύθυνσης 7 Πυρηνικής Φυσικής Υ3400 ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ 3 ΕΠΙΛΟΓΗΣ Υ - ΕΠ - ΑΔ Στοιχειώδη Σωμάτια Ι Υ3402 ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ 6 ΕΠΙΛΟΓΗΣ Υ - ΕΠ Πυρηνική Φυσική Ι Υ3403 ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ 6 ΕΠΙΛΟΓΗΣ Υ - ΕΠ Φυσική Στερεάς Κατάστασης Ι Υ3501 ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ 6 ΕΠΙΛΟΓΗΣ Υ - ΕΠ Θέμα ΙΙ Y081 7,5 ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΠ - ΑΔ Μη Γραμμικά Δυναμικά Συστήματα Ε ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠ Αστρικά Συστήματα και Γαλαξίες Ε ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠ 4 8 Οπτικοηλεκτρονική και Οπτικές 8 Επικοινωνίες Ε ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠ Μικροηλεκτρονική Ε ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠ Συστήματα Υπολογιστών Ε ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠ Κλίμα-Κλιματική Αλλαγή Ε ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠ 4 8

30 Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας 8 Ενεργειακός Σχεδιασμός Κτηρίων Ε ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠ Ιατρική Φυσική Ε ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠ 4 8 Ειδικά θέματα Πυρηνικής Φυσικής 8 και Στοιχειωδών Σωματιδίων Ε ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠ 4 8 Σύγχρονη Κβαντική Φυσική και 8 Εφαρμογές Ε ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠ Διατάξεις Μετατροπής Ενέργειας Ε ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠ 4 8 Στοχαστικές διεργασίες στη 8 Φυσική Ε ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠ 4 8 Διαφορική Γεωμετρία και 8 Εφαρμογές Ε ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠ Χημεία Ε ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠ Εργαστήριο Χημείας Ε ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠ - ΑΔ 3 8 Εργαστήριο Κατεύθυνσης 8 Αστροφυσικής Υ3100 ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ 3 ΕΠΙΛΟΓΗΣ Υ - ΕΠ - ΑΔ Αστροφυσική Πλάσματος Υ3105 ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ 6 ΕΠΙΛΟΓΗΣ Υ - ΕΠ 4 8 Εργαστήριο Κατεύθυνσης 8 Ηλεκτρονικής Υ3200 ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ 3 ΕΠΙΛΟΓΗΣ Υ - ΕΠ - ΑΔ 3 8 Ποιότητα Ατμοσφαιρικού 8 Περιβάλλοντος Υ3306 ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ 6 ΕΠΙΛΟΓΗΣ Υ - ΕΠ 4 8 Εργαστήριο Κατεύθυνσης Φυσικής 8 Στερεάς Κατάστασης Υ3500 ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ 3 ΕΠΙΛΟΓΗΣ Υ - ΕΠ - ΑΔ Φυσική Στερεάς Κατάστασης ΙΙ Υ3502 ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ 6 ΕΠΙΛΟΓΗΣ Υ - ΕΠ 4 8

31 Εξάμηνο Σπουδών Διαλέξεις Δ) ώρες/εβδ. ριο Φ) ώρες/εβδ. Εργαστηριο Ε) ώρες/εβδ. Πολλαπλή Βιβλιογραφία Χρήση εκπαιδ. μέσων Επάρκεια Εκπαιδευτικών Μέσων Αξιολογήθηκε από τους Φοιτητές; 1 Μαθήματα Προγράμματος Σπουδών ανά εξάμηνο) Βασικό Εργαστήριο Φυσικής Ι ΠΙΝΑΚΑΣ 12.2 Μαθήματα Προγράμματος Προπτυχιακών Σπουδών Ακαδ. Έτους ) Κωδικός Μαθήματος Y Φυσική Ι Μηχανική) Υ013 1 Υπολογιστές Ι Υ015 1 Ανάλυση Ι και Εφαρμογές Υ0312 Διδάσκοντες ςκ) Αναπληρωτής ς Α.Κ.) ς Ε.Κ.) Λέκτορας Λ) Επιστημονικός Συνεργάτης Ε.Σ.) Αριθμός φοιτητών που ενεγράφησαν στο μάθημα Αριθμός Φοιτητών που συμμετείχαν στις εξετάσεις Αριθμός Φοιτητών που πέρασε επιτυχώς στην κανονική ή επαναληπτική εξέταση Α. Καραμπαρμπούνης Α.Κ.), Θ. Αποστολάτος Ε.Κ.), Ε. Στυλιάρης Α.Κ.), A. Μανουσάκης Ε.Κ.), Π. Πρέκα Ε.Κ.), Δ. Χατζηδημητρίου Α.Κ.), Ν.Καλτσουνίδης Ε.Σ.) 2,5 ΝΑΙ ΝΑΙ OXI Α. Καραμπαρμπούνης Α.Κ.), Ν. Γιόκαρης Κ), Ε. Στυλιάρης Α.Κ.), A. Μανουσάκης Ε.Κ.) 4 2 ΝΑΙ ΝΑΙ OXI Α. Μουστάκας Ε.Κ), Ε. Νισταζάκης Ε.Κ.) 2 2 ΝΑΙ ΝΑΙ OXI Θ. Αποστολάτος Ε.Κ.), Π. Ιωάννου Α.Κ.), Θ. Σταυρόπουλος Ε.Κ.), Γ. Χαλικιάς Α.Κ.) 4 2 ΝΑΙ ΝΑΙ OXI Πιθανότητες, Στατιστική και Στοιχεία Αριθμητικής Ανάλυσης Εισαγωγή στην Αστροφυσική Υ0317 Υ025 Δ. Φασουλιώτης Α.Κ.), Κ. Χέλμης Κ), Α. Μπουρνέτας Κ) 2 2 ΝΑΙ ΝΑΙ OXI Π. Πρέκα Ε.Κ.), Ε. Δανέζης Ε.Κ.), Ξ. Μουσάς Κ.) 4 1 ΝΑΙ ΝΑΙ OXI

32 Συνήθεις Διαφορικές Εξισώσεις και 2 Γραμμική Άλγεβρα Ανάλυση ΙΙ και Εφαρμογές Φυσική ΙΙ Θερμότητα και Κύματα) Βασικό Εργαστήριο Φυσικής ΙΙ Υ0321 Υ0322 Υ0323 Υ0324 Φυσική ΙΙΙ Ηλεκτρομαγνητισμός) Y032 3 Μηχανική Ι Υ031 Α. Πούλκου Ε.Κ.), Α. Κόντε- Θρασυβουλίδου Λ) 4 2 ΝΑΙ ΝΑΙ OXI Γ. Διαμάντης Α.Κ.), Θ. Σταυρόπουλος Ε.Κ.), Ν. Καλαμίδας Α.Κ.) Ν. Σαρλής Α.Κ.), Ε. 2 3 ΝΑΙ ΝΑΙ OXI Σκορδάς Ε.Κ.), Α. Καραμπαρμπούνης Α.Κ.), Χ. Λόντος Κ), Ι. Γραμματικάκης Κ) 4 2 ΝΑΙ ΝΑΙ OXI Α. Καραμπαρμπούνης Α.Κ.), Ν. Γιόκαρης Κ), Ε. Στυλιάρης Α.Κ.), Π. Πρέκα Ε.Κ.), Δ. Χατζηδημητρίου Α.Κ.), Δ. Φασουλιώτης Α.Κ.), Ε. Νισταζάκης Ε.Κ.), A. Μανουσάκης Ε.Κ.), Α. Παπαθανασίου E.K.), Ν.Καλτσουνίδης Ε.Σ.) 2,5 ΝΑΙ ΝΑΙ OXI Γ. Διαμάντης Α.Κ.), Ξ. Μαϊντάς E.K.), Γ. Βούλγαρης A.K.), Ν. Σαουλίδου E.K.) 4 2 ΝΑΙ ΝΑΙ OXI Θ. Αποστολάτος Ε.Κ.), Π. Ιωάννου Α.Κ.), Κ. Τσίγκανος Κ), Ν. Βλαχάκης E.K.) 2 2 ΝΑΙ ΝΑΙ OXI

33 Βασικό Εργαστήριο 3 Φυσικής ΙΙI Υ0333 Α. Καραμπαρμπούνης Α.Κ.), Χ. Λόντος Κ), Ν. Σαρλής Α.Κ.), Ε. Σκορδάς Ε.Κ.), Ι. Χατζηαγαπίου A.K.), Ν. Στεφάνου K), Σ. Γλένης E.K.), Ε. Συσκάκης E.K.), Ε. Δολόγλου E.K.), Κ. Σιμσερίδης E.K.), B. Λυκόδημος E.K.), Μ. Τσαμπαρλής K), Ν. Γκούσκος Α.Κ.) 2 ΝΑΙ ΝΑΙ OXI Υπολογιστική Φυσική Υ0338 Δ. Φασουλιώτης Α.Κ.), Χ. Κουρκουμέλη Κ) 2 2 ΝΑΙ ΝΑΙ OXI Μαθηματικές 3 Μέθοδοι Φυσικής Ι Υ034 Γ. Μπαρμπάτης Α.Κ.) 3 2 ΝΑΙ ΝΑΙ OXI Εισαγωγή στη Φυσική της Ατμόσφαιρας Βασικό Εργαστήριο 4 Φυσικής ΙV Φυσική ΙV Σύγχρονη 4 Φυσική) Καταστάσεις και 4 Ιδιότητες της Ύλης Υ035 Υ0343 Υ0345 Υ Μηχανική ΙΙ Υ041 Μαθηματικές 4 Μέθοδοι Φυσικής ΙΙ Υ044 K. ΒαρώτσοςK.), Γ. Παπαϊωάννου-Κερκίδου Ε.Κ.) Α. Καραμπαρμπούνης 3 2 ΝΑΙ ΝΑΙ OXI Α.Κ.), Ε. Νισταζάκης Ε.Κ.), Γ. Διαμάντης Α.Κ.), Γ. Βούλγαρης A.K.), Ι. Δαγκλής Κ), Κ. Γαζέας Λ), Ι. Λελίδης Ε.Κ.), Ν.Καλτσουνίδης Ε.Σ.), Ξ. Μαϊντάς Ε.Κ.), Α. Μανουσάκης Ε.Κ.) 2,5 ΝΑΙ ΝΑΙ OXI Δ. Φασουλιώτης Α.Κ.), Ν. Σαουλίδου E.K.) 4 2 ΝΑΙ ΝΑΙ OXI Κ. Σιμσερίδης E.K.), Ι. Λελίδης Ε.Κ.) 2 2 ΝΑΙ ΝΑΙ OXI Θ. Αποστολάτος Ε.Κ.), Π. Ιωάννου Α.Κ.) 2 2 ΝΑΙ ΝΑΙ OXI Γ. Διαμάντης Α.Κ.), Β. Γεωργαλάς Α.Κ.) 3 2 ΝΑΙ ΝΑΙ OXI

34 Ειδική Θεωρία 4 Σχετικότητας Υ046 5 Κβαντομηχανική Ι Y053 5 Στατιστική Φυσική Ι Υ Εργαστήριο Κορμού Ι Υ Ηλεκτρονική Ι Υ051 5 Ηλεκτρομαγνητισμός Ι Υ054 Θ. Αποστολάτος Ε.Κ.), Μ. Τσαμπαρλής K), Θ. Χριστοδουλάκης Α.Κ.) 2 2 ΝΑΙ ΝΑΙ OXI Γ. Διαμάντης Α.Κ.), Β. Γεωργαλάς Α.Κ.), Α. Καρανίκας Α.Κ.), Π. Σφήκας Κ) 3 2 ΝΑΙ ΝΑΙ OXI Ι. Χατζηαγαπίου Κ), Α. Μουστάκας Ε.Κ), Φ. Διάκονος Α.Κ.) 2 2 ΝΑΙ ΝΑΙ OXI Θ. Αποστολάτος Ε.Κ.), Ξ. Μουσάς Κ), Π. Πρέκα Ε.Κ.), Δ. Χατζηδημητρίου Α.Κ.), Ε. Νισταζάκης Ε.Κ.), Ε. Τσίλης Ε.Κ.), Ε. Δανέζης Ε.Κ.), Ι. Χατζηαγαπίου A.K.), Ι. Δαγκλής Κ), Β. Γεωργαλάς Α.Κ.), Γ. Τόμπρας Κ), Κ. Γαζέας Λ), Ε. Ροδίτη Ε.Κ.), Ι. Τίγκελης Κ), Κ. Αϊδίνης Α.Κ.), Μ. Βασιλείου Α.Κ.), Γ. Παπαϊωάννου Κ), Ν.Καλτσουνίδης Ε.Σ.) 3 ΝΑΙ ΝΑΙ OXI Ε. Νισταζάκης Ε.Κ.), Γ. Τόμπρας Κ) 3 2 ΝΑΙ ΝΑΙ OXI Ν. Βλαχάκης E.K.), Β. Γεωργαλάς Α.Κ.) 3 2 ΝΑΙ ΝΑΙ OXI Στατιστική Φυσική ΙΙ Ε0391 Ι. Χατζηαγαπίου Κ) 3 2 ΝΑΙ ΝΑΙ OXI Δυναμική Ρευστών Ε0392 Ν. Βλαχάκης E.K.), Σ. Σοφιανός Ε.Κ.) 3 2 ΝΑΙ ΝΑΙ OXI Φυσική του Στερεού Φλοιού της Γης και Δυναμική των 6 Σεισμών Ε3512 Ε. Δολόγλου E.K.) 2 2 ΝΑΙ ΝΑΙ OXI

35 6 Οπτική και Εφαρμογές Ε Εργαστήριο Κορμού ΙΙ Υ0367 Εισαγωγή στην Πυρηνική Φυσική και τα Στοιχειώδη 6 Σωμάτια Υ061 6 Εισαγωγή στη Φυσική Στερεάς Κατάστασης Υ062 6 Κβαντομηχανική ΙΙ Υ065 Δ. Χατζηδημητρίου Α.Κ.), Κ. Γαζέας Λ), Κ. Αϊδίνης Α.Κ.) 2 2 ΝΑΙ ΝΑΙ OXI Ε. Στυλιάρης Α.Κ.), Δ. Φασουλιώτης Α.Κ.), Ε. Νισταζάκης Ε.Κ.), Ε. Τσίλης Ε.Κ.), A. Μανουσάκης Ε.Κ.), Γ. Διαμάντης Α.Κ.), Γ. Βούλγαρης A.K.), Ν. Σαουλίδου E.K.), Σ. Γλένης E.K.), Κ. Σιμσερίδης E.K.), Χ. Κουρκουμέλη Κ), Γ. Τόμπρας Κ), Ε. Ροδίτη Ε.Κ.), Ι. Τίγκελης Κ), Κ. Αϊδίνης Α.Κ.), Θ. Μερτζιμέκης Ε.Κ.), Β. Λυκοδήμος Ε.Κ.), Γ. Τριμπέρης Κ), Γ. Παπαϊωάννου Κ), Ε. Μαυρομμάτη Α.Κ.), Ι. Γραμματικάκης Κ), Χ. Λόντος Κ), Ι. Χατζηαγαπίου Κ), Ε. Σκορδάς Ε.Κ.), Ν. Καλτσουνίδης Ε.Σ.) 3 ΝΑΙ ΝΑΙ OXI Ν. Γιόκαρης Κ), Κ. Παπανικόλας Κ), Μ. Βασιλείου Α.Κ.), Θ. Μερτζιμέκης Ε.Κ.) 2 2 ΝΑΙ ΝΑΙ OXI Π. Βαρώτσος Κ), Ι. Γραμματικάκης Κ), Ν. Στεφάνου K), Μ. Καλαμιώτου Α.Κ.) 3 2 ΝΑΙ ΝΑΙ OXI Α. Καρανίκας Α.Κ.), Π. Σφήκας Κ), Α. Λαχανάς Κ) 3 2 ΝΑΙ ΝΑΙ OXI

36 Παρατηρησιακή 6 Αστροφυσική Σήματα και 6 Συστήματα Δυναμική της 6 Ηλεκτρομαγνητισμός 6 ΙΙ Ατομική και Μοριακή 6 Υ3102 Υ3205 Δ. Χατζηδημητρίου Α.Κ.), Κ. Γαζέας Λ) 2 2 ΝΑΙ ΝΑΙ OXI Α. Πολύδωρος Κ), Ε. Νισταζάκης Ε.Κ) ΝΑΙ ΝΑΙ OXI Ατμόσφαιρας Υ3304 Γ. Κάλλος Κ) 2 2 ΝΑΙ ΝΑΙ OXI Υ3404 Χ. Κουρκουμέλη Κ), Μ. Βασιλείου Α.Κ.) 3 2 ΝΑΙ ΝΑΙ OXI Φυσική Υ3406 A. Μανουσάκης Ε.Κ.) 2 2 ΝΑΙ ΝΑΙ OXI Κβαντική Οπτική και 6 Lasers Υ3503 Κ. Σιμσερίδης E.K.) 2 2 ΝΑΙ ΝΑΙ OXI Θέμα Ι Y071 ΝΑΙ ΝΑΙ OXI Αστροφυσική Υψηλών 7 Ενεργειών Ε3106 Α. Μαστιχιάδης Κ), Ν. Βλαχάκης Ε.Κ.) 2 2 ΝΑΙ ΝΑΙ OXI Ηλιακή Φυσική Ε3108 Π. Πρέκα Ε.Κ.), Ξ. Μουσάς Κ), Ι. Δαγκλής Κ) 2 2 ΝΑΙ ΝΑΙ OXI Φυσική Διαστήματος Ε3109 Π. Πρέκα Ε.Κ.), Ξ. Μουσάς Κ), Ι. Δαγκλής Κ) 2 2 ΝΑΙ ΝΑΙ OXI Γενική Θεωρία της Σχετικότητας και 7 Κοσμολογία Ε3111 παρέχεται από επόμενο ακ. έτος 2 2 ΝΑΙ ΝΑΙ OXI Εισαγωγή στα Συστήματα 7 Αυτοματισμού Ε3202 Δ. Ευαγγελάτος Ε.Κ.) 2 2 ΝΑΙ ΝΑΙ OXI Εισαγωγή στα Συστήματα 7 Τηλεπικοινωνιών Ε3204 Ι. Τίγκελης Κ), Δ. Φρατζεσκάκης Κ) 2 2 ΝΑΙ ΝΑΙ OXI Φυσική 7 Ωκεανογραφία Ε3302 Σ. Σοφιανός Ε.Κ.), Ν.Καλτσουνίδης Ε.Σ.) 2 2 ΝΑΙ ΝΑΙ OXI Συνοπτική 7 Μετεωρολογία Ε3305 Δ. Δεληγιώργη Α.Κ.), Ε. Φλόκα Α.Κ.) ΝΑΙ ΝΑΙ OXI

37 7 Μαθηματική Φυσική Ε3405 Αστροσωματιδιακή Φυσική & Κοσμική 7 Ακτινοβολία Ε3415 Φυσική των Μορίων 7 και Νανοϋλικών Ε3511 Φ. Διάκονος Α.Κ.),Ε. Φλωράτος Κ) 2 2 ΝΑΙ ΝΑΙ OXI Γ. Βούλγαρης A.K.), Θ. Χριστοδουλάκης Α.Κ.) 2 2 ΝΑΙ ΝΑΙ OXI παρέχεται από επόμενο ακ. έτος 2 2 Φυσική Ημιαγωγικών Διατάξεων και Κβαντικών 7 Ετεροεπαφών Ε Φυσική Βιολογικής 7 Ύλης Ε3515 παρέχεται από επόμενο ακ. έτος 2 2 Ιστορία & Φιλοσοφία 7 Φυσικών Επιστημών Ε3912 Ε. Δανέζης Ε.Κ) 2 2 ΝΑΙ ΝΑΙ OXI Θέματα Σύγχρονης 7 Κυτταρικής Βιολογίας Ε3991 Ι. Παπασιδέρη Κ), Δ. Στραβοπόδης Ε.Κ.), Ι. Τρουγκάκος Α.Κ.), Μ. Αντωνέλου Λ.) 2 2 ΝΑΙ ΝΑΙ OXI Μέθοδοι Διδασκαλίας Φυσικής Ε3999 Ν. Καλκάνης Κ) 2 2 ΝΑΙ ΝΑΙ OXI Φυσική των Αστέρων Υ3104 παρέχεται από επόμενο ακ. έτος Ηλεκτρονική ΙΙ Υ3201 Γ. Αλεξάκης Ε.Κ.) 2 2 ΝΑΙ ΝΑΙ OXI Υπολογιστές ΙΙ Υ3202 Δ. Ρεΐσης Α.Κ.) 2 2 ΝΑΙ ΝΑΙ OXI Εργαστήριο Κατεύθυνσης Φυσικής Περιβάλλοντος Υ3300 παρέχεται από επόμενο ακ. έτος 2,5 ΝΑΙ ΝΑΙ OXI

38 Φυσική Ατμοσφαιρικού 7 Οριακού Στρώματος Εργαστήριο Κατεύθυνσης 7 Πυρηνικής Φυσικής Υ3305 Υ Στοιχειώδη Σωμάτια Ι Υ3402 παρέχεται από επόμενο ακ. έτος 2 2 παρέχεται από επόμενο ακ. έτος 3 ΝΑΙ ΝΑΙ OXI Ν. Γιόκαρης Κ), Ν. Τετράδης Κ) 2 2 ΝΑΙ ΝΑΙ OXI Πυρηνική Φυσική Ι Υ3403 Κ. Παπανικόλας Κ.), Ε. Μαυρομμάτη Α.Κ.) 2 2 ΝΑΙ ΝΑΙ OXI Φυσική Στερεάς 7 Κατάστασης Ι Υ3501 Γ. Τριμπέρης Κ) 2 2 ΝΑΙ ΝΑΙ OXI Θέμα ΙΙ Y081 ΝΑΙ ΝΑΙ OXI Μη Γραμμικά 8 Δυναμικά Συστήματα Ε3103 Θ. Αποστολάτος Ε.Κ.), Π. Ιωάννου Α.Κ.) 2 2 ΝΑΙ ΝΑΙ OXI Αστρικά Συστήματα 8 και Γαλαξίες Ε3110 Α. Μαστιχιάδης Κ) 2 2 ΝΑΙ ΝΑΙ OXI Οπτικοηλεκτρονική και Οπτικές 8 Επικοινωνίες Ε3201 Ε. Ροδίτη Ε.Κ.), Κ. Αϊδίνης Α.Κ.) 2 2 ΝΑΙ ΝΑΙ OXI Μικροηλεκτρονική Ε3203 Συστήματα 8 Υπολογιστών Ε3207 Κλίμα-Κλιματική 8 Αλλαγή Ε3309 Ε. Ροδίτη Ε.Κ.), Κ. Αϊδίνης Α.Κ.) 2 2 ΝΑΙ ΝΑΙ OXI Ε. Τσίλης Ε.Κ.), Δ. Ρεΐσης Α.Κ.) 2 2 ΝΑΙ ΝΑΙ OXI παρέχεται από επόμενο ακ. έτος Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας Ενεργειακός Σχεδιασμός Κτηρίων Ε3310 παρέχεται από επόμενο ακ. έτος 2 2 ΝΑΙ ΝΑΙ OXI

39 8 Ιατρική Φυσική Ε3409 Ειδικά θέματα Πυρηνικής Φυσικής και Στοιχειωδών 8 Σωματιδίων Ε3414 Σύγχρονη Κβαντική Φυσική και 8 Εφαρμογές Ε3416 Διατάξεις Μετατροπής 8 Ενέργειας Ε3513 Στοχαστικές διεργασίες στη 8 Φυσική Ε3911 Ε. Στυλιάρης Α.Κ.), Π. Παπαγιάννης Ε.Κ.) 2 2 ΝΑΙ ΝΑΙ OXI παρέχεται από επόμενο ακ. έτος 2 2 παρέχεται από επόμενο ακ. έτος 2 2 παρέχεται από επόμενο ακ. έτος 2 2 παρέχεται από επόμενο ακ. έτος Διαφορική Γεωμετρία και Εφαρμογές Ε3996 παρέχεται από επόμενο ακ. έτος Χημεία Ε3997 Ν. Ψαρουδάκης Ε.Κ.) 2 2 ΝΑΙ ΝΑΙ OXI Εργαστήριο Χημείας Ε3998 Εργαστήριο Κατεύθυνσης 8 Αστροφυσικής Υ3100 Αστροφυσική 8 Πλάσματος Υ3105 Εργαστήριο Κατεύθυνσης 8 Ηλεκτρονικής Υ3200 Ποιότητα Ατμοσφαιρικού 8 Περιβάλλοντος Υ3306 Ν. Ψαρουδάκης Ε.Κ.), Α. Πέτρου Α.Κ.) 3 ΝΑΙ ΝΑΙ OXI παρέχεται από επόμενο ακ. έτος 3 Κ. Τσίγκανος Κ), Ν. Βλαχάκης E.K.) 2 2 ΝΑΙ ΝΑΙ OXI παρέχεται από επόμενο ακ. έτος 3 παρέχεται από επόμενο ακ. έτος 2 2

40 Εργαστήριο Κατεύθυνσης Φυσικής 8 Στερεάς Κατάστασης Υ3500 Φυσική Στερεάς 8 Κατάστασης ΙΙ Υ3502 παρέχεται από επόμενο ακ. έτος 3 Ε. Μανουσάκης Κ), Σ. Γλένης E.K.) 2 2 ΝΑΙ ΝΑΙ OXI

41 Υποβάθρου Υ) Επιστημονικής Περιοχής ΕΠ) Γενικών ΓνώσεωνΓΓ) Ανάπτυξης Δεξιοτήτων ΑΔ) Προαπαιτούμενα μαθήματα Ιστότοπος Σελίδα Οδηγού Σπουδών ΠΙΝΑΚΑΣ 12.1 Μαθήματα Προγράμματος Προπτυχιακών Σπουδών Ακαδ. Έτους ) Εξάμηνο Σπουδών Μαθήματα Προγράμματος Σπουδών ανά εξάμηνο) Κωδικός Μαθήματος Πιστωτικές Μονάδες ECTS Κατηγορία μαθήματος Ωρες διδασκαλίας ανά εβδομάδα Σε ποιο εξάμηνο σπουδών αντιστοιχεί 1 Βασικό Εργαστήριο Φυσικής Ι Y ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ Υ - ΕΠ -ΑΔ 2,5 1 1 Φυσική Ι Μηχανική) Υ013 6 ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ Υ - ΕΠ Υπολογιστές Ι Υ015 6 ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ Υ - ΕΠ Ανάλυση Ι και Εφαρμογές Υ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ Υ - ΕΠ 6 1 Πιθανότητες, Στατιστική και Στοιχεία 1 Αριθμητικής Ανάλυσης Υ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ Υ - ΕΠ 4 1 Θέματα Σύγχρονης Φυσικής Ι 2 Εισαγωγή στην Αστροφυσική Υ025 6 ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ Υ - ΕΠ 5 2 Συνήθεις Διαφορικές Εξισώσεις και 2 Γραμμική Άλγεβρα Υ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ Υ - ΕΠ Ανάλυση ΙΙ και Εφαρμογές Υ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ Υ - ΕΠ Φυσική ΙΙ Θερμότητα και Κύματα) Υ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ Υ - ΕΠ 6 Θέματα Σύγχρονης 2 Φυσικής ΙΙ

42 2 Βασικό Εργαστήριο Φυσικής ΙΙ Υ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ Υ - ΕΠ -ΑΔ 2,5 2 3 Φυσική ΙΙΙ Ηλεκτρομαγνητισμός) Y032 6 ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ Υ - ΕΠ Μηχανική Ι Υ031 6 ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ Υ - ΕΠ Βασικό Εργαστήριο Φυσικής ΙΙI Υ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ Υ - ΕΠ -ΑΔ Υπολογιστική Φυσική Υ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ Υ - ΕΠ Μαθηματικές Μέθοδοι Φυσικής Ι Υ034 6 ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ Υ - ΕΠ 5 3 Εισαγωγή στη Φυσική της 3 Ατμόσφαιρας Υ035 6 ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ Υ - ΕΠ Βασικό Εργαστήριο Φυσικής ΙV Υ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ Υ - ΕΠ -ΑΔ 2,5 4 4 Φυσική ΙV Σύγχρονη Φυσική) Υ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ Υ - ΕΠ Καταστάσεις και Ιδιότητες της Ύλης Υ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ Υ - ΕΠ Μηχανική ΙΙ Υ041 6 ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ Υ - ΕΠ Μαθηματικές Μέθοδοι Φυσικής ΙΙ Υ044 6 ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ Υ - ΕΠ Ειδική Θεωρία Σχετικότητας Υ046 6 ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ Υ - ΕΠ Κβαντομηχανική Ι Y053 6 ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ Υ - ΕΠ 5 5

43 5 Στατιστική Φυσική Ι Υ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ Υ - ΕΠ Εργαστήριο Κορμού Ι Υ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ Υ - ΕΠ -ΑΔ Ηλεκτρονική Ι Υ051 6 ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ Υ - ΕΠ Ηλεκτρομαγνητισμός Ι Υ054 6 ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ Υ - ΕΠ Στατιστική Φυσική ΙΙ Ε0391 ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ 6 ΕΠΙΛΟΓΗΣ Υ - ΕΠ Δυναμική Ρευστών Ε0392 ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ 6 ΕΠΙΛΟΓΗΣ Υ - ΕΠ 5 6 Φυσική του Στερεού Φλοιού της Γης 6 και Δυναμική των Σεισμών Ε ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠ Οπτική και Εφαρμογές Ε ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠ Εργαστήριο Κορμού ΙΙ Υ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ Υ - ΕΠ -ΑΔ 3 6 Εισαγωγή στην Πυρηνική Φυσική και 6 τα Στοιχειώδη Σωμάτια Υ061 6 ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ Υ - ΕΠ 4 6

44 Εισαγωγή στη Φυσική Στερεάς 6 Κατάστασης Υ062 6 ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ Υ - ΕΠ Κβαντομηχανική ΙΙ Υ065 6 ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ Υ - ΕΠ Παρατηρησιακή Αστροφυσική Υ3102 ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ 6 ΕΠΙΛΟΓΗΣ Υ - ΕΠ Σήματα και Συστήματα Υ3205 ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ 6 ΕΠΙΛΟΓΗΣ Υ - ΕΠ Δυναμική της Ατμόσφαιρας Υ3304 ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ 6 ΕΠΙΛΟΓΗΣ Υ - ΕΠ Ηλεκτρομαγνητισμός ΙΙ Υ3404 ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ 6 ΕΠΙΛΟΓΗΣ Υ - ΕΠ Ατομική και Μοριακή Φυσική Υ3406 ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ 6 ΕΠΙΛΟΓΗΣ Υ - ΕΠ Κβαντική Οπτική και Lasers Υ3503 ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ 6 ΕΠΙΛΟΓΗΣ Υ - ΕΠ Θέμα Ι Y071 7,5 ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΠ - ΑΔ Αστροφυσική Υψηλών Ενεργειών Ε ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠ Ηλιακή Φυσική Ε ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠ Φυσική Διαστήματος Ε ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠ 4 7 Γενική Θεωρία της Σχετικότητας και 7 Κοσμολογία Ε ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠ 4 7 Εισαγωγή στα Συστήματα 7 Αυτοματισμού Ε ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠ 4 7 Εισαγωγή στα Συστήματα 7 Τηλεπικοινωνιών Ε ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠ Φυσική Ωκεανογραφία Ε ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠ Συνοπτική Μετεωρολογία Ε ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠ 6 7

45 7 Μαθηματική Φυσική Ε ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠ 4 7 Αστροσωματιδιακή Φυσική & 7 Κοσμική Ακτινοβολία Ε ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠ Φυσική των Μορίων και Νανοϋλικών Ε ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠ 4 7 Φυσική Ημιαγωγικών Διατάξεων και 7 Κβαντικών Ετεροεπαφών Ε ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠ Φυσική Βιολογικής Ύλης Ε ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠ 4 7 Ιστορία & Φιλοσοφία Φυσικών 7 Επιστημών Ε ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠ 4 7 Θέματα Σύγχρονης Κυτταρικής 7 Βιολογίας Ε ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠ Μέθοδοι Διδασκαλίας Φυσικής Ε ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠ Φυσική των Αστέρων Υ3104 ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ 6 ΕΠΙΛΟΓΗΣ Υ - ΕΠ Ηλεκτρονική ΙΙ Υ3201 ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ 6 ΕΠΙΛΟΓΗΣ Υ - ΕΠ Υπολογιστές ΙΙ Υ3202 ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ 6 ΕΠΙΛΟΓΗΣ Υ - ΕΠ 4 7 Εργαστήριο Κατεύθυνσης Φυσικής 7 Περιβάλλοντος Υ3300 ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ 3 ΕΠΙΛΟΓΗΣ Υ - ΕΠ - ΑΔ 2,5 7 Φυσική Ατμοσφαιρικού Οριακού 7 Στρώματος Υ3305 ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ 6 ΕΠΙΛΟΓΗΣ Υ - ΕΠ 4 7 Εργαστήριο Κατεύθυνσης Πυρηνικής 7 Φυσικής Υ3400 ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ 3 ΕΠΙΛΟΓΗΣ Υ - ΕΠ - ΑΔ Στοιχειώδη Σωμάτια Ι Υ3402 ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ 6 ΕΠΙΛΟΓΗΣ Υ - ΕΠ 4 7

46 7 Πυρηνική Φυσική Ι Υ3403 ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ 6 ΕΠΙΛΟΓΗΣ Υ - ΕΠ Φυσική Στερεάς Κατάστασης Ι Υ3501 ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ 6 ΕΠΙΛΟΓΗΣ Υ - ΕΠ Θέμα ΙΙ Y081 7,5 ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΠ - ΑΔ Μη Γραμμικά Δυναμικά Συστήματα Ε ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠ Αστρικά Συστήματα και Γαλαξίες Ε ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠ 4 8 Οπτικοηλεκτρονική και Οπτικές 8 Επικοινωνίες Ε ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠ Μικροηλεκτρονική Ε ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠ Συστήματα Υπολογιστών Ε ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠ Κλίμα-Κλιματική Αλλαγή Ε ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠ 4 8 Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας 8 Ενεργειακός Σχεδιασμός Κτηρίων Ε ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠ Ιατρική Φυσική Ε ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠ 4 8 Ειδικά θέματα Πυρηνικής Φυσικής 8 και Στοιχειωδών Σωματιδίων Ε ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠ 4 8 Σύγχρονη Κβαντική Φυσική και 8 Εφαρμογές Ε ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠ Διατάξεις Μετατροπής Ενέργειας Ε ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠ Στοχαστικές διεργασίες στη Φυσική Ε ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠ Διαφορική Γεωμετρία και Εφαρμογές Ε ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠ 4 8

47 8 Χημεία Ε ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠ Εργαστήριο Χημείας Ε ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠ - ΑΔ 3 8 Εργαστήριο Κατεύθυνσης 8 Αστροφυσικής Υ3100 ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ 3 ΕΠΙΛΟΓΗΣ Υ - ΕΠ - ΑΔ Αστροφυσική Πλάσματος Υ3105 ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ 6 ΕΠΙΛΟΓΗΣ Υ - ΕΠ 4 8 Εργαστήριο Κατεύθυνσης 8 Ηλεκτρονικής Υ3200 ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ 3 ΕΠΙΛΟΓΗΣ Υ - ΕΠ - ΑΔ 3 8 Ποιότητα Ατμοσφαιρικού 8 Περιβάλλοντος Υ3306 ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ 6 ΕΠΙΛΟΓΗΣ Υ - ΕΠ 4 8 Εργαστήριο Κατεύθυνσης Φυσικής 8 Στερεάς Κατάστασης Υ3500 ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ 3 ΕΠΙΛΟΓΗΣ Υ - ΕΠ - ΑΔ Φυσική Στερεάς Κατάστασης ΙΙ Υ3502 ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ 6 ΕΠΙΛΟΓΗΣ Υ - ΕΠ 4 8

48 Διαλέξεις Δ) ώρες/εβδ. ριο Φ) ώρες/εβδ. Εργαστηριο Ε) ώρες/εβδ. Πολλαπλή Βιβλιογραφία Χρήση εκπαιδ. μέσων Επάρκεια Εκπαιδευτικών Μέσων Αξιολογήθηκε από τους Φοιτητές; Εξάμηνο Σπουδών Μαθήματα Προγράμματος Σπουδών ανά εξάμηνο) ΠΙΝΑΚΑΣ 12.2 Μαθήματα Προγράμματος Προπτυχιακών Σπουδών Ακαδ. Έτους ) Κωδικός Μαθήματος Διδάσκοντες ςκ) Αναπληρωτής ς Α.Κ.) ς Ε.Κ.) Λέκτορας Λ) Επιστημονικός Συνεργάτης Ε.Σ.) Αριθμός φοιτητών που ενεγράφησαν στο μάθημα Αριθμός Φοιτητών που συμμετείχαν στις εξετάσεις Αριθμός Φοιτητών που πέρασε επιτυχώς στην κανονική ή επαναληπτική εξέταση 1 Βασικό Εργαστήριο Φυσικής Ι Y Φυσική Ι Μηχανική) Υ013 1 Υπολογιστές Ι Υ015 1 Ανάλυση Ι και Εφαρμογές Υ0312 Α. Καραμπαρμπούνης Α.Κ.), Θ. Αποστολάτος Ε.Κ.), Ε. Στυλιάρης Α.Κ.), A. Μανουσάκης Ε.Κ.), Π. Πρέκα Ε.Κ.), Δ. Χατζηδημητρίου Α.Κ.), Ν.Καλτσουνίδης Ε.Σ.) 2,5 ΝΑΙ ΝΑΙ OXI Α. Καραμπαρμπούνης Α.Κ.), Ν. Γιόκαρης Κ), Ε. Στυλιάρης Α.Κ.), A. Μανουσάκης Ε.Κ.) 4 2 ΝΑΙ ΝΑΙ OXI Α. Μουστάκας Ε.Κ), Ε. Νισταζάκης Ε.Κ.), Ε. Τσίλης Ε.Κ.), Δ. Ρεΐσης Α.Κ.) 2 2 ΝΑΙ ΝΑΙ OXI Θ. Αποστολάτος Ε.Κ.), Π. Ιωάννου Α.Κ.), Θ. Σταυρόπουλος Ε.Κ.) 4 2 ΝΑΙ ΝΑΙ OXI Πιθανότητες, Στατιστική και Στοιχεία Αριθμητικής Ανάλυσης Εισαγωγή στην Αστροφυσική Υ0317 Υ025 Δ. Φασουλιώτης Α.Κ.), Κ. Χέλμης Κ), Α. Μπουρνέτας Κ) 2 2 ΝΑΙ ΝΑΙ OXI Π. Πρέκα Ε.Κ.), Ε. Δανέζης Ε.Κ.), Σ. Καζαντζίδης Ε.Κ.) 4 1 ΝΑΙ ΝΑΙ OXI

49 Συνήθεις Διαφορικές Εξισώσεις και 2 Γραμμική Άλγεβρα Ανάλυση ΙΙ και 2 Εφαρμογές Υ0321 Υ0322 Ι. Στρατής Κ), Α. Κόντε- Θρασυβουλίδου Λ) 4 2 ΝΑΙ ΝΑΙ OXI Γ. Διαμάντης Α.Κ.), Θ. Σταυρόπουλος Ε.Κ.) 2 3 ΝΑΙ ΝΑΙ OXI Φυσική ΙΙ Θερμότητα και Κύματα) Βασικό Εργαστήριο Φυσικής ΙΙ Υ0323 Υ0324 Φυσική ΙΙΙ Ηλεκτρομαγνητισμός ) Y032 3 Μηχανική Ι Υ031 Ν. Σαρλής Α.Κ.), Ε. Σκορδάς Ε.Κ.) 4 2 ΝΑΙ ΝΑΙ OXI Α. Καραμπαρμπούνης Α.Κ.), Ν. Γιόκαρης Κ), Ε. Στυλιάρης Α.Κ.), Π. Πρέκα Ε.Κ.), Δ. Χατζηδημητρίου Α.Κ.), Δ. Φασουλιώτης Α.Κ.), Ε. Νισταζάκης Ε.Κ.), A. Μανουσάκης Ε.Κ.), Α. Παπαθανασίου E.K.) 2,5 ΝΑΙ ΝΑΙ OXI Γ. Διαμάντης Α.Κ.), Ξ. Μαϊντάς E.K.), Γ. Βούλγαρης A.K.), Ν. Σαουλίδου E.K.) 4 2 ΝΑΙ ΝΑΙ OXI Θ. Αποστολάτος Ε.Κ.), Π. Ιωάννου Α.Κ.), Κ. Τσίγκανος Κ), Ν. Βλαχάκης E.K.) 2 2 ΝΑΙ ΝΑΙ OXI

50 Βασικό Εργαστήριο 3 Φυσικής ΙΙI Υ0333 Α. Καραμπαρμπούνης Α.Κ.), Ν. Σαρλής Α.Κ.), Ε. Σκορδάς Ε.Κ.), Ι. Χατζηαγαπίου A.K.), Ν. Στεφάνου K), Σ. Γλένης E.K.), Ε. Συσκάκης E.K.), Ε. Δολόγλου E.K.), Κ. Σιμσερίδης E.K.), B. Λυκόδημος E.K.), Μ. Τσαμπαρλής K) 2 ΝΑΙ ΝΑΙ OXI Υπολογιστική Φυσική Υ0338 Δ. Φασουλιώτης Α.Κ.), Χ. Κουρκουμέλη Κ) 2 2 ΝΑΙ ΝΑΙ OXI Μαθηματικές 3 Μέθοδοι Φυσικής Ι Υ034 Γ. Μπαρμπάτης Α.Κ.) 3 2 ΝΑΙ ΝΑΙ OXI Εισαγωγή στη Φυσική της Ατμόσφαιρας Υ035 K. Kαρτάλης A.K.), Γ. Παπαϊωάννου-Κερκίδου Ε.Κ.) Α. Καραμπαρμπούνης 3 2 ΝΑΙ ΝΑΙ OXI Α.Κ.), Ε. Νισταζάκης Ε.Κ.), Γ. Διαμάντης Α.Κ.), Γ. Βούλγαρης A.K.), Ι. Δαγκλής Κ), Γ. Αλεξάκης Ε.Κ.), Ι. Λελίδης Ε.Κ.), Ν.Καλτσουνίδης Ε.Σ.) 2,5 ΝΑΙ ΝΑΙ OXI Βασικό Εργαστήριο 4 Φυσικής ΙV Υ0343 Φυσική ΙV Σύγχρονη Δ. Φασουλιώτης Α.Κ.), 4 Φυσική) Υ0345 Ν. Σαουλίδου E.K.) 4 2 ΝΑΙ ΝΑΙ OXI Καταστάσεις και 4 Ιδιότητες της Ύλης Υ0347 Κ. Σιμσερίδης E.K.) 2 2 ΝΑΙ ΝΑΙ OXI Μηχανική ΙΙ Υ041 Μαθηματικές 4 Μέθοδοι Φυσικής ΙΙ Υ044 Θ. Αποστολάτος Ε.Κ.), Π. Ιωάννου Α.Κ.) 2 2 ΝΑΙ ΝΑΙ OXI Γ. Διαμάντης Α.Κ.), Β. Γεωργαλάς Α.Κ.) 3 2 ΝΑΙ ΝΑΙ OXI

51 Ειδική Θεωρία 4 Σχετικότητας Υ046 5 Κβαντομηχανική Ι Y053 5 Στατιστική Φυσική Ι Υ Εργαστήριο Κορμού Ι Υ Ηλεκτρονική Ι Υ051 5 Ηλεκτρομαγνητισμός Ι Υ054 Θ. Αποστολάτος Ε.Κ.), Μ. Τσαμπαρλής K), Θ. Χριστοδουλάκης Α.Κ.) 2 2 ΝΑΙ ΝΑΙ OXI Γ. Διαμάντης Α.Κ.), Β. Γεωργαλάς Α.Κ.), Α. Καρανίκας Α.Κ.), Π. Σφήκας Κ) 3 2 ΝΑΙ ΝΑΙ OXI Α. Μουστάκας Ε.Κ), Φ. Διάκονος Α.Κ.) 2 2 ΝΑΙ ΝΑΙ OXI Θ. Αποστολάτος Ε.Κ.), Π. Πρέκα Ε.Κ.), Δ. Χατζηδημητρίου Α.Κ.), Ε. Νισταζάκης Ε.Κ.), Ε. Τσίλης Ε.Κ.), Ε. Δανέζης Ε.Κ.), Σ. Καζαντζίδης Ε.Κ.), Ι. Χατζηαγαπίου A.K.), Ι. Δαγκλής Κ), Β. Γεωργαλάς Α.Κ.), Γ. Τόμπρας Κ), Κ. Γαζέας Λ), Ε. Ροδίτη Ε.Κ.), Ι. Τίγκελης Κ), Κ. Αϊδίνης Α.Κ.), Μ. Βασιλείου Α.Κ.), Γ. Παπαϊωάννου Κ), Ν.Καλτσουνίδης Ε.Σ.) 3 ΝΑΙ ΝΑΙ OXI Ε. Νισταζάκης Ε.Κ.), Γ. Τόμπρας Κ) 3 2 ΝΑΙ ΝΑΙ OXI Ν. Βλαχάκης E.K.), Β. Γεωργαλάς Α.Κ.) 3 2 ΝΑΙ ΝΑΙ OXI Στατιστική Φυσική ΙΙ Ε0391 Ι. Χατζηαγαπίου A.K.) 3 2 ΝΑΙ ΝΑΙ OXI Δυναμική Ρευστών Ε0392 Ν. Βλαχάκης E.K.), Σ. Σοφιανός Ε.Κ.) 3 2 ΝΑΙ ΝΑΙ OXI

52 Φυσική του Στερεού Φλοιού της Γης και Δυναμική των 6 Σεισμών Ε3512 Ε. Δολόγλου E.K.) 2 2 ΝΑΙ ΝΑΙ OXI Οπτική και 6 Εφαρμογές Ε3910 Δ. Χατζηδημητρίου Α.Κ.), Κ. Γαζέας Λ), Κ. Αϊδίνης Α.Κ.) 2 2 ΝΑΙ ΝΑΙ OXI Ε. Στυλιάρης Α.Κ.), Δ. Φασουλιώτης Α.Κ.), Ε. Νισταζάκης Ε.Κ.), Ε. Τσίλης Ε.Κ.), A. Μανουσάκης Ε.Κ.), Γ. Διαμάντης Α.Κ.), Γ. Βούλγαρης A.K.), Ν. Σαουλίδου E.K.), Σ. Γλένης E.K.), Κ. Σιμσερίδης E.K.), Χ. Κουρκουμέλη Κ), Γ. Τόμπρας Κ), Ε. Ροδίτη Ε.Κ.), Ι. Τίγκελης Κ), Κ. Αϊδίνης Α.Κ.), Θ. Μερτζιμέκης Ε.Κ.), Β. Λυκοδήμος Ε.Κ.), Γ. Τριμπέρης Κ), Γ. 6 Εργαστήριο Κορμού ΙΙ Υ0367 Παπαϊωάννου Κ), Ε. 3 ΝΑΙ ΝΑΙ OXI Εισαγωγή στην Πυρηνική Φυσική και τα Στοιχειώδη Σωμάτια Εισαγωγή στη Φυσική Στερεάς Κατάστασης Υ061 Υ062 6 Κβαντομηχανική ΙΙ Υ065 Ν. Γιόκαρης Κ), Ε. Στυλιάρης Α.Κ.), Μ. Βασιλείου Α.Κ.), Θ. Μερτζιμέκης Ε.Κ.) 2 2 ΝΑΙ ΝΑΙ OXI Ν. Στεφάνου K), Μ. Καλαμιώτου Α.Κ.), Β. Λυκοδήμος Ε.Κ.) 3 2 ΝΑΙ ΝΑΙ OXI Α. Καρανίκας Α.Κ.), Π. Σφήκας Κ), Κ. Σφέτσος Κ) 3 2 ΝΑΙ ΝΑΙ OXI

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΚΑΔ.ΕΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ) ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΚΑΔ.ΕΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ) ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΚΑΔ.ΕΤΟΣ 2011-2012 ΚΑΙ ΜΕΤΑ) ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2018-2019 1 ο ΕΤΟΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ Α ΕΞΑΜΗΝΟΥ Κωδικό ECTS Τίτλος Μαθήματος,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΚΑΔ.ΕΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ) ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΚΑΔ.ΕΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ) ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΚΑΔ.ΕΤΟΣ 2011-2012 ΚΑΙ ΜΕΤΑ) ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2015-2016 Κωδικός ECTS Y013 Y0314 Y0312 Y015 Y0317 ΕΤΟΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΚΑΔ.ΕΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ) ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΚΑΔ.ΕΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ) ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΚΑΔ.ΕΤΟΣ 2011-2012 ΚΑΙ ΜΕΤΑ) ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2015-2016 Κωδικό ς Y013 ECT S 1 ο ΕΤΟΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ Α ΕΞΑΜΗΝΟΥ Τίτλος

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2014-2015 1 ο ΕΤΟΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ Κωδικός ECTS Τίτλος Μαθήματος, Διδάσκοντες, Εξεταστές Y013 6 Φυσική Ι (Μηχανική) 1 ο Διδάσκοντες:

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΚΑΔ.ΕΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ) ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΚΑΔ.ΕΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ) ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΚΑΔ.ΕΤΟΣ 2011-2012 ΚΑΙ ΜΕΤΑ) ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2016-2017 Κωδικός ECTS Y013 Y0314 Y0312 Y015 Y0317 ΕΤΟΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

Α ΕΞΑΜΗΝΟ Β ΕΞΑΜΗΝΟ. Y013 1 ο

Α ΕΞΑΜΗΝΟ Β ΕΞΑΜΗΝΟ. Y013 1 ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΕΩΣ ΤΟ ΑΚΑΔ. ΕΤΟΣ 2010-2011) ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2018-2019 Α. ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ Α ΕΞΑΜΗΝΟ Y013 Υ0324 Y0312 Y015 Υ016 Y0317 Φυσική

Διαβάστε περισσότερα

ΙΙΙ. ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ

ΙΙΙ. ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ ΙΙΙ. ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2010-2011 Α. ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ Κωδικός Υ011 Υ012 Υ013 Υ014 Υ015 Υ016 Υ017 Τίτλος Μαθήματος, Διδάσκοντες, Σύγγραμμα Εφαρμοσμένα Μαθηματικά Ι Διδάσκοντες:

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΦΥΣΙΚΗΣ Ακαδημαϊκό Έτος

ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΦΥΣΙΚΗΣ Ακαδημαϊκό Έτος ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΦΥΣΙΚΗΣ Ακαδημαϊκό Έτος 2015-2016 Π.Μ.Σ. ΒΑΣΙΚΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ με ΕΙΔΙΚΕΥΣΗ στη ΦΥΣΙΚΗ ΤΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΩΔ. ECTS ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ Υποχρεωτικά

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΤΟΜΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ. έτος (Τ)*

ΕΠΙΤΟΜΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ. έτος (Τ)* ΕΠΙΤΟΜΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ Σχετικ ός πίνακ ΙΔΡΥΜΑ: ΤΜΗΜΑ :.. Αριθμός προσφερόμενων κατευθύνσεων: Αριθμός μεταπτυχιακών προγραμμάτων: Ακαδημαϊκό έτος Τρέχον ας # 1 Συνολικός αριθμός μελών

Διαβάστε περισσότερα

Ετήσια Απογραφική Έκθεση Τμήμα

Ετήσια Απογραφική Έκθεση Τμήμα Μονάδα ιασφάλισης Ποιότητας Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Ετήσια Απογραφική Έκθεση 2010-2011 Τμήμα Θεσσαλονίκη, Ημερομηνία Πίνακας Περιεχομένων Εισαγωγικό Κείμενο 1 1. Συγκριτικός σχολιασμός απογραφικών

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟ.ΔΙ.Π. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ. Διασφάλιση Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση Ετήσια Απογραφική Έκθεση Ακαδημαϊκών Μονάδων

ΜΟ.ΔΙ.Π. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ. Διασφάλιση Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση Ετήσια Απογραφική Έκθεση Ακαδημαϊκών Μονάδων ΜΟ.ΔΙ.Π. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ Διασφάλιση Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση Ετήσια Απογραφική Έκθεση Ακαδημαϊκών Μονάδων Στοιχεία και δείκτες λειτουργίας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΤΔΨΝ (ΓΙΑ ΣΟΤ ΥΟΙΣΗΣΕ ΕΙΑΓΨΓΗ ΑΠΟ ΣΟ ΑΚΑΔ.ΕΣΟ ΚΑΙ ΜΕΣΑ) ΑΝΑΘΕΕΙ ΔΙΔΑΚΑΛΙΑ ΓΙΑ ΣΟ ΑΚΑΔΗΜΑΩΚΟ ΕΣΟ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΤΔΨΝ (ΓΙΑ ΣΟΤ ΥΟΙΣΗΣΕ ΕΙΑΓΨΓΗ ΑΠΟ ΣΟ ΑΚΑΔ.ΕΣΟ ΚΑΙ ΜΕΣΑ) ΑΝΑΘΕΕΙ ΔΙΔΑΚΑΛΙΑ ΓΙΑ ΣΟ ΑΚΑΔΗΜΑΩΚΟ ΕΣΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΤΔΨΝ (ΓΙΑ ΣΟΤ ΥΟΙΣΗΣΕ ΕΙΑΓΨΓΗ ΑΠΟ ΣΟ ΑΚΑΔ.ΕΣΟ 2011-2012 ΚΑΙ ΜΕΣΑ) ΑΝΑΘΕΕΙ ΔΙΔΑΚΑΛΙΑ ΓΙΑ ΣΟ ΑΚΑΔΗΜΑΩΚΟ ΕΣΟ 2015-2016 Κωδικός ECTS Y013 Y0314 Y0312 Y015 Y0317 ΕΣΟ ΤΠΟΦΡΕΨΣΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΣΑ Α ΕΞΑΜΗΝΟΤ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΠΟΦΡΕΨΣΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΣΑ Α ΕΞΑΜΗΝΟΤ

ΤΠΟΦΡΕΨΣΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΣΑ Α ΕΞΑΜΗΝΟΤ Γ..13/06/2016, 27/06/2016 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΤΔΨΝ (ΓΙΑ ΣΟΤ ΥΟΙΣΗΣΕ ΕΙΑΓΨΓΗ ΑΠΟ ΣΟ ΑΚΑΔ.ΕΣΟ 2011-2012 ΚΑΙ ΜΕΣΑ) ΑΝΑΘΕΕΙ ΔΙΔΑΚΑΛΙΑ ΓΙΑ ΣΟ ΑΚΑΔΗΜΑΩΚΟ ΕΣΟ 2016-2017 ΕΣΟ Κωδικός ECTS Y013 Y0314 Y0312 Y015 Y0317 ΤΠΟΦΡΕΨΣΙΚΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1. Πίνακες της Α.ΔΙ.Π. Στοιχεία και δείκτες της λειτουργίας των Τμημάτων 2102 4 2 6 Υ ΝΑΙ 1 Ο - ΝΑΙ ΝΑΙ 2103 3 ΟΧΙ 5 Υ ΝΑΙ 1 Ο - ΝΑΙ ΝΑΙ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1. Πίνακες της Α.ΔΙ.Π. Στοιχεία και δείκτες της λειτουργίας των Τμημάτων 2102 4 2 6 Υ ΝΑΙ 1 Ο - ΝΑΙ ΝΑΙ 2103 3 ΟΧΙ 5 Υ ΝΑΙ 1 Ο - ΝΑΙ ΝΑΙ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1. Πίνακες της Α.ΔΙ.Π. Στοιχεία και δείκτες της λειτουργίας των Τμημάτων ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1 σελ. 1 Πίνακας 1. ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ Κωδικός Μαθήματος Ωρες διδασκαλίας ανά Περιλαμβάνονται ώρες

Διαβάστε περισσότερα

Σε ότι αφορά τα επί μέρους μαθήματα ισχύουν τα εξής: ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ για τα ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Σε ότι αφορά τα επί μέρους μαθήματα ισχύουν τα εξής: ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ για τα ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ Παλαιού Προγράμματος Σπουδών (Οι διατάξεις αυτές αφορούν τους φοιτητές του Τμήματος Φυσικής, οι οποίοι παρακολουθούν το παλαιό πρόγραμμα σπουδών, δηλ. γράφτηκαν στο Α εξάμηνο το Ακαδ.

Διαβάστε περισσότερα

Προτεινόμενο Πρόγραμμα Σπουδών. Για το Τμήμα Φυσικής της Σχολής Θετικών Επιστημών (Λαμία) του ΠΘ

Προτεινόμενο Πρόγραμμα Σπουδών. Για το Τμήμα Φυσικής της Σχολής Θετικών Επιστημών (Λαμία) του ΠΘ Προτεινόμενο Πρόγραμμα Σπουδών Για το Τμήμα Φυσικής της Σχολής Θετικών Επιστημών (Λαμία) του ΠΘ Εισαγωγή Το πρόγραμμα σπουδών έχει ως στόχο να δώσει τη δυνατότητα στους αποφοίτους του Τμήματος Φυσικής

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ - ΑΝΑΦΟΡΑ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ. ΤΜΗΜΑ - Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης. Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ - ΑΝΑΦΟΡΑ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ. ΤΜΗΜΑ - Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης. Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ - ΑΝΑΦΟΡΑ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης ΤΜΗΜΑ - Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης ΕΤΟΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ: 2018 ΕΤΟΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ: 2016/17, 2017 ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΞΑΓΩΓΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Χ Ρ Ο Ν Ο Λ Ο Γ Ι Ο Ε Ξ Ε Λ Ι Ξ Η Σ Μ Ε Λ Ω Ν Δ Ε Π Τ Μ Η Μ Α Τ Ο Σ Φ Υ Σ Ι Κ Η Σ. ( ε π ι κ α ι ρ ο π ο ι η μ έ ν ο έ ω ς 1 7 / 3 / )

Χ Ρ Ο Ν Ο Λ Ο Γ Ι Ο Ε Ξ Ε Λ Ι Ξ Η Σ Μ Ε Λ Ω Ν Δ Ε Π Τ Μ Η Μ Α Τ Ο Σ Φ Υ Σ Ι Κ Η Σ. ( ε π ι κ α ι ρ ο π ο ι η μ έ ν ο έ ω ς 1 7 / 3 / ) 1 Χ Ρ Ο Ν Ο Λ Ο Γ Ι Ο Ε Ξ Ε Λ Ι Ξ Η Σ Μ Ε Λ Ω Ν Δ Ε Π Τ Μ Η Μ Α Τ Ο Σ Φ Υ Σ Ι Κ Η Σ ( ε π ι κ α ι ρ ο π ο ι η μ έ ν ο έ ω ς 1 7 / 3 / 2 0 1 6 ) ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΝΩΣΤΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ 1 «Πειραματική Πυρηνική

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ - ΑΝΑΦΟΡΑ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ. ΤΜΗΜΑ - Πολιτικών Μηχανικών. Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ - ΑΝΑΦΟΡΑ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ. ΤΜΗΜΑ - Πολιτικών Μηχανικών. Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ - ΑΝΑΦΟΡΑ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης ΤΜΗΜΑ - Πολιτικών Μηχανικών ΕΤΟΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ: 2017 ΕΤΟΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ: 2015/16, 2016 ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ: 02-11-2018

Διαβάστε περισσότερα

Μονιμοποίηση του κ. Θ. Μερτζιμέκη στην βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή

Μονιμοποίηση του κ. Θ. Μερτζιμέκη στην βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή ΓΝΩΣΤΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ 1 «Πειραματική Πυρηνική Φυσική» Υποψήφιος ο Επίκ. κ. Θεόδωρος Μερτζιμέκης Χ Ρ Ο Ν Ο Λ Ο Γ Ι Ο Ε Ξ Ε Λ Ι Ξ Η Σ Μ Ε Λ Ω Ν Δ Ε Π Τ Μ Η Μ Α Τ Ο Σ Φ Υ Σ Ι Κ Η Σ ( ε π ι κ α ι ρ ο π ο ι

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ - ΑΝΑΦΟΡΑ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ. ΤΜΗΜΑ - Μηχανικών Περιβάλλοντος. Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ - ΑΝΑΦΟΡΑ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ. ΤΜΗΜΑ - Μηχανικών Περιβάλλοντος. Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ - ΑΝΑΦΟΡΑ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης ΤΜΗΜΑ - Μηχανικών Περιβάλλοντος ΕΤΟΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ: 2017 ΕΤΟΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ: 2015/16, 2016 ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ:

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ - ΑΝΑΦΟΡΑ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ. ΤΜΗΜΑ - Πολιτικών Μηχανικών. Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ - ΑΝΑΦΟΡΑ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ. ΤΜΗΜΑ - Πολιτικών Μηχανικών. Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ - ΑΝΑΦΟΡΑ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης ΤΜΗΜΑ - Πολιτικών Μηχανικών ΕΤΟΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ: 2018 ΕΤΟΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ: 2016/17, 2017 ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ: 02-11-2018

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ - ΑΝΑΦΟΡΑ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ. ΤΜΗΜΑ - Μηχανικών Περιβάλλοντος. Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ - ΑΝΑΦΟΡΑ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ. ΤΜΗΜΑ - Μηχανικών Περιβάλλοντος. Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ - ΑΝΑΦΟΡΑ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης ΤΜΗΜΑ - Μηχανικών Περιβάλλοντος ΕΤΟΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ: 2018 ΕΤΟΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ: 2016/17, 2017 ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ:

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ - ΑΝΑΦΟΡΑ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ. ΤΜΗΜΑ - Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης. Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ - ΑΝΑΦΟΡΑ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ. ΤΜΗΜΑ - Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης. Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ - ΑΝΑΦΟΡΑ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης ΤΜΗΜΑ - Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης ΕΤΟΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ: 2017 ΕΤΟΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ: 2015/16, 2016 ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΞΑΓΩΓΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ - ΑΝΑΦΟΡΑ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ. ΤΜΗΜΑ - Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης. Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ - ΑΝΑΦΟΡΑ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ. ΤΜΗΜΑ - Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης. Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ - ΑΝΑΦΟΡΑ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης ΤΜΗΜΑ - Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης ΕΤΟΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ: 2018 ΕΤΟΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ: 2016/17, 2017 ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ - ΑΝΑΦΟΡΑ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ. ΤΜΗΜΑ - Επιστημών της Εκπαίδευσης στην Προσχολική Ηλικία. Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ - ΑΝΑΦΟΡΑ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ. ΤΜΗΜΑ - Επιστημών της Εκπαίδευσης στην Προσχολική Ηλικία. Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ - ΑΝΑΦΟΡΑ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης ΤΜΗΜΑ - Επιστημών της Εκπαίδευσης στην Προσχολική Ηλικία ΕΤΟΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ: 2017 ΕΤΟΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ: 2015/16, 2016 ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ - ΑΝΑΦΟΡΑ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ. ΤΜΗΜΑ - Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων

ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ - ΑΝΑΦΟΡΑ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ. ΤΜΗΜΑ - Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ - ΑΝΑΦΟΡΑ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης ΤΜΗΜΑ - Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων ΕΤΟΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ: 2017 ΕΤΟΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ: 2015/16,

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ - ΑΝΑΦΟΡΑ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ. ΤΜΗΜΑ - Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού. Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ - ΑΝΑΦΟΡΑ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ. ΤΜΗΜΑ - Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού. Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ - ΑΝΑΦΟΡΑ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης ΤΜΗΜΑ - Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού ΕΤΟΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ: 2017 ΕΤΟΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ: 2015/16, 2016 ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΞΑΓΩΓΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ - ΑΝΑΦΟΡΑ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ. ΤΜΗΜΑ - Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων

ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ - ΑΝΑΦΟΡΑ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ. ΤΜΗΜΑ - Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ - ΑΝΑΦΟΡΑ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης ΤΜΗΜΑ - Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων ΕΤΟΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ: 2018 ΕΤΟΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ: 2016/17,

Διαβάστε περισσότερα

Πίνακας 1.1. Πρόγραμμα προπτυχιακών σπουδών του Τμήματος. Σελίδα 1 από 47. Έτος τελευταίας Αναμόρφωσης Προγράμματος Σπουδών

Πίνακας 1.1. Πρόγραμμα προπτυχιακών σπουδών του Τμήματος. Σελίδα 1 από 47. Έτος τελευταίας Αναμόρφωσης Προγράμματος Σπουδών Πίνακας 1.1. Πρόγραμμα προπτυχιακών σπουδών του Τμήματος Έτος τελευταίας Αναμόρφωσης Προγράμματος Σπουδών Αιτιολογία Έτος προηγούμενης Αναμόρφωσης Προγράμματος Σπουδών Αιτιολογία Εφαρμογή του ECTS (Ναι/Όχι)

Διαβάστε περισσότερα

Στοιχεία και δείκτες της λειτουργίας του Τμήματος Νοσηλευτικής

Στοιχεία και δείκτες της λειτουργίας του Τμήματος Νοσηλευτικής Πίνακας 1. Εξέλιξη του προσωπικού του Τμήματος 2011-2012 2010-2011 2009-2010 2008-2009 2007-2008 2006-2007 Α Θ Α Θ Α Θ Α Θ Α Θ Α Θ Καθηγητές Σύνολο 2 2 2 2 2 2 2 2 4 2 4 2 Αναπληρωτές Καθηγητές Από εξέλιξη*

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ - ΑΝΑΦΟΡΑ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ. ΤΜΗΜΑ - Ιατρικής. Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ - ΑΝΑΦΟΡΑ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ. ΤΜΗΜΑ - Ιατρικής. Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ - ΑΝΑΦΟΡΑ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης ΤΜΗΜΑ - Ιατρικής ΕΤΟΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ: 2018 ΕΤΟΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ: 2016/17, 2017 ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ: 02-11-2018 ΕΝΟΤΗΤΑ:

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟΜΕΑΣ E. Κατεύθυνση Σπουδών: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ,, ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ,,

ΤΟΜΕΑΣ E. Κατεύθυνση Σπουδών: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ,, ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ,, ΤΟΜΕΑΣ E Κατεύθυνση Σπουδών: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ,, ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ,, ΤΟΜΕΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ, ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ, Καθηγητές (4): Α. Πολύδωρος Ι. Τίγκελης Γ. Τόμπρας Δ. Φραντζεσκάκης Ποιοί είμαστε; Διευθυντής Τομέα: Καθηγητής

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1 σελ. 1 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Απογραφική Έκθεση

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1 σελ. 1 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Απογραφική Έκθεση ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1 σελ. 1 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Απογραφική Έκθεση 2013-14 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1. Πίνακες της Α.ΔΙ.Π. Στοιχεία και δείκτες της λειτουργίας

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΜΟΝΑ ΩΝ ECTS ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥ ΩΝ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΜΟΝΑ ΩΝ ECTS ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥ ΩΝ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΜΟΝΑ ΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥ ΩΝ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Στην υπ αριθµ. 361/30-11-2009 Γ.Σ. το Τµήµα Φυσικής του Πανεπιστηµίου Ιωαννίνων υιοθέτησε, σε εναρµόνιση µε το

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΦΙΛ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ

ΠΡΟΦΙΛ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΦΙΛ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ Το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας με έδρα τα Ψαχνά Ευβοίας αποτελεί την συνέχεια του

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟ.ΔΙ.Π. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ. Διασφάλιση Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση Ετήσια Απογραφική Έκθεση Ακαδημαϊκών Μονάδων

ΜΟ.ΔΙ.Π. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ. Διασφάλιση Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση Ετήσια Απογραφική Έκθεση Ακαδημαϊκών Μονάδων ΜΟ.ΔΙ.Π ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ ΑΠΟΓΡΑΦΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΟ.ΔΙ.Π. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ Διασφάλιση Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση Ετήσια Απογραφική

Διαβάστε περισσότερα

Παράρτημα Δ Επικαιροποίηση πινάκων δεικτών αξιολόγησης για τα ακαδηµαϊκά έτη

Παράρτημα Δ Επικαιροποίηση πινάκων δεικτών αξιολόγησης για τα ακαδηµαϊκά έτη 80 12.4 Παράρτημα Δ Επικαιροποίηση πινάκων δεικτών αξιολόγησης για τα ακαδηµαϊκά έτη 2008-2011. ΕΠΙΤΟΜΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ Ι ΡΥΜΑ: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΜΗΜΑ : ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ Αριθµός προσφερόµενων

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΕΠΙΛΟΓΗ ΝΕΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΚΑΔ. ΕΤΟΥΣ

ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΕΠΙΛΟΓΗ ΝΕΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΚΑΔ. ΕΤΟΥΣ Α.Ε.Ι.: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΣΧΟΛΗ: ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ: ΦΥΣΙΚΗΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ Γ.Σ. ΤΜΗΜΑΤΟΣ: 17/06/2013 ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΕΠΙΛΟΓΗ ΝΕΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΚΑΔ. ΕΤΟΥΣ 2013 2014 Α. ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ. B9. Δεδομένα Ποιότητας ΟΠΕΣΠ Τμ. Φυσικής Παν. Κρήτης. Ίδρυμα: Πανεπιστήμιο Κρήτης. Τίτλος ΠΠΣ: Φυσικής. Ημερομηνία υποβολής:

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ. B9. Δεδομένα Ποιότητας ΟΠΕΣΠ Τμ. Φυσικής Παν. Κρήτης. Ίδρυμα: Πανεπιστήμιο Κρήτης. Τίτλος ΠΠΣ: Φυσικής. Ημερομηνία υποβολής: Β9. Δεδομένα Ποιότητας ΟΠΕΣΠ Τμήμα Φυσικής ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ B9. Δεδομένα Ποιότητας ΟΠΕΣΠ Τμ. Φυσικής Παν. Κρήτης Ίδρυμα: Τίτλος ΠΠΣ: Ημερομηνία υποβολής: Πανεπιστήμιο Κρήτης Φυσικής 31 Μαρτίου 2019

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΣ Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Η Δ Η Μ Ο Κ Ρ Α Τ Ι Α ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΦΥΣΙΚΗΣ http://www.physics.auth.gr, Τηλ. 2310998120, Fax: 2310998122, e-mail: info@physics.auth.gr,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ 1. Προγράμματα Προπτυχιακών και Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος του Iδρύματος

ΠΙΝΑΚΑΣ 1. Προγράμματα Προπτυχιακών και Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος του Iδρύματος 1 ΠΙΝΑΚΑΣ 1. Προγράμματα Προπτυχιακών και Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος του Iδρύματος Προγράμματα Προπτυχιακών & Μεταπτυχιακών Σπουδών Πότε έγινε η τελευταία αναμόρφωση Συνολικός αριθμός μαθημάτων

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΚΘΕΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΚΘΕΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΚΘΕΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2014-2015 Ιούλιος 2016 Εισαγωγή Η παρούσα έκθεση εσωτερικής αξιολόγησης του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών

Διαβάστε περισσότερα

Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Υπολογιστών Απογραφική έκθεση σελ. 1 / 25

Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Υπολογιστών Απογραφική έκθεση σελ. 1 / 25 Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Υπολογιστών Απογραφική έκθεση 2011 2012 σελ. 1 / 25 Πίνακας 1. Εξέλιξη του προσωπικού του Τμήματος 2011-2012 2010 2011 2009 2010 2008 2009 2007 2008 Α Θ Α Θ Α Θ Α Θ Α Θ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΟΥ ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ. Δ. Τριάντης. Διευθυντής Σχολής Μέλος ΜΟΔΙΠ ΤΕΙ Αθήνας

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΟΥ ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ. Δ. Τριάντης. Διευθυντής Σχολής Μέλος ΜΟΔΙΠ ΤΕΙ Αθήνας ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΟΥ ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ. Δ. Τριάντης Διευθυντής Σχολής Μέλος ΜΟΔΙΠ ΤΕΙ Αθήνας ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ Ημερίδα:

Διαβάστε περισσότερα

Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών (α) Ποια είναι τα κυριότερα θετικά και αρνητικά σημεία του Προγράμματος Σπουδών Θετικά Σημεία Αρνητικά Σημεία

Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών (α) Ποια είναι τα κυριότερα θετικά και αρνητικά σημεία του Προγράμματος Σπουδών Θετικά Σημεία Αρνητικά Σημεία Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών (α) Ποια είναι τα κυριότερα θετικά και αρνητικά σημεία του Προγράμματος Σπουδών Θα πρέπει να επισημανθεί ότι η εξωτερική αξιολόγηση στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ. Ετήσια Έκθεση Τμήματος Ακαδημαϊκό έτος

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ. Ετήσια Έκθεση Τμήματος Ακαδημαϊκό έτος ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΜΕ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΣΤΗ ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗ Ετήσια Έκθεση Τμήματος Ακαδημαϊκό έτος 2013-14 Το Τμήμα Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική, ιδρύθηκε

Διαβάστε περισσότερα

ΒΑΣΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΦΥΣΙΚΗΣ

ΒΑΣΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΦΥΣΙΚΗΣ Εισαγωγή Το νέο πρόγραμμα σπουδών που ισχύει πλέον πλήρως, ξεκίνησε να εφαρμόζεται σταδιακά ανά έτος από το ακαδημαϊκό έτος 2011-12 και είναι αποτέλεσμα αναμόρφωσης και

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΟΧΟΘΕΣΙΑ ΤΜΗΜΑΤΟΣ / ΠΠΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΟΠΑ

ΣΤΟΧΟΘΕΣΙΑ ΤΜΗΜΑΤΟΣ / ΠΠΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΟΠΑ Τρόπος μέτρησης υ υ Δ3.36 Δ3.39 Μέσο συνολικό πλήθος εργασιών σε επιστημονικά περιοδικά με κριτές ανά μέλος ΔΕΠ Μέσο συνολικό πλήθος ανακοινώσεων σε πρακτικά συνεδρίων με κριτές ανά μέλος ΔΕΠ Αναλογία

Διαβάστε περισσότερα

Εσωτερικός Κανονισμός Διδακτορικών Σπουδών. Άρθρο 1. Αντικείμενο-Σκοπός

Εσωτερικός Κανονισμός Διδακτορικών Σπουδών. Άρθρο 1. Αντικείμενο-Σκοπός Εσωτερικός Κανονισμός Διδακτορικών Σπουδών Άρθρο 1 Αντικείμενο-Σκοπός 1.1 Το Τμήμα Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών (ΤΜΕΜ) του Πανεπιστημίου Κρήτης οργανώνει και λειτουργεί Πρόγραμμα Διδακτορικών

Διαβάστε περισσότερα

Εξωτερική Αξιολόγηση Τμήματος Φυσικής

Εξωτερική Αξιολόγηση Τμήματος Φυσικής Εξωτερική Αξιολόγηση Τμήματος Φυσικής Προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών (ΠΠΣ)-Επισημάνσεις: 1. Το τρέχον ΠΠΣ είναι πολύπλοκο, υπερβολικά φορτωμένο και κατακερματισμένο. 2. Τα μαθήματα που προσφέρονται είναι

Διαβάστε περισσότερα

Διδακτ. Μονάδες ECTS. Περιλ/νονται. Κατηγορία. εργ/ρίου ή άσκησης; ,5 Υ ΝΑΙ 1 ΝΑΙ ΝΑΙ ,5 Υ ΝΑΙ 1 ΝΑΙ ΝΑΙ ,5 Υ ΝΑΙ 1 ΝΑΙ ΝΑΙ

Διδακτ. Μονάδες ECTS. Περιλ/νονται. Κατηγορία. εργ/ρίου ή άσκησης; ,5 Υ ΝΑΙ 1 ΝΑΙ ΝΑΙ ,5 Υ ΝΑΙ 1 ΝΑΙ ΝΑΙ ,5 Υ ΝΑΙ 1 ΝΑΙ ΝΑΙ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1. Πίνακες της Α.ΔΙ.Π. Στοιχεία και δείκτες της λειτουργίας των Τμημάτων ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1 σελ. 1 Πίνακας 1. ΠΡΟΠΤΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΔΩΝ α.α Μάθημα 1 Μουσειολογία Ι 2 Διαχείριση Πολιτισμικής Κληρονομιάς

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΟΛΗ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΤΟΜΕΑΣ ΑΣΤΡΟΦΥΣΙΚΗΣ AΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

ΣΧΟΛΗ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΤΟΜΕΑΣ ΑΣΤΡΟΦΥΣΙΚΗΣ AΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ΣΧΟΛΗ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΤΟΜΕΑΣ ΑΣΤΡΟΦΥΣΙΚΗΣ AΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ Μαθήματα Μεταπτυχιακού Στις επόμενες

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΤΟΜΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

ΕΠΙΤΟΜΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ Α.ΔΙ.Π. TE&TYΠαν/μιου Πελοποννήσου ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1 Στοιχεία και Δείκτες της Λειτουργίας των Τμημάτων- ΕΠΙΤΟΜΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ Σχετικός πίνακας ΙΔΡΥΜΑ: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΤΜΗΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

Αναφορά δεδομένων ποιότητας

Αναφορά δεδομένων ποιότητας Αναφορά δεδομένων ποιότητας ΕΤΟΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ: 2016/17, 2017 ΑΝΑΦΟΡΑ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ - ΑΝΑΦΟΡΑ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ Πανεπιστήμιο Αιγαίου ΙΔΡΥΜΑ - Πανεπιστήμιο Αιγαίου ΕΤΟΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ:

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΤΜΗΜΑ ΦΥΣΙΚΗΣ. ΠΕΡΙΟΔΟΣ: ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019, ΕΞΑΜΗΝΟ: 1 ο

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΤΜΗΜΑ ΦΥΣΙΚΗΣ. ΠΕΡΙΟΔΟΣ: ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019, ΕΞΑΜΗΝΟ: 1 ο Σελ. 1 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΤΜΗΜΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΣ: ΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019, ΕΞΑΜΗΝΟ: 1 ο 28/8 30/8 4/9 13/9 16/9 20/9 4-7 Α11,Α4,Φ7 ΧΗΜΕΙΑ 9-12 Α11,Α4,Φ7, Φ2,Φ5 9-12 Α11,Α4,Φ7 ΓΡΑΜΜΙΚΗ ΑΛΓΕΒΡΑ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Στοχοθεσία και προγραμματισμός δράσεων Πρόγραμμα Προπτυχιακών Σπουδών Τμήμα Μαθηματικών Σχολή Θετικών Επιστημών Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Στοχοθεσία και προγραμματισμός δράσεων Πρόγραμμα Προπτυχιακών Σπουδών Τμήμα Μαθηματικών Σχολή Θετικών Επιστημών Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Στοχοθεσία και προγραμματισμός δράσεων Πρόγραμμα Προπτυχιακών Σπουδών Τμήμα Μαθηματικών Σχολή Θετικών Επιστημών Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Ακαδημαϊκό Έτος 2019-2020 Το Τμήμα Μαθηματικών της Σχολής Θετικών

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΚΘΕΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΚΘΕΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΚΘΕΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2011-2012 Απρίλιος 2013 Εισαγωγή Η παρούσα έκθεση εσωτερικής αξιολόγησης του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών

Διαβάστε περισσότερα

γλωσσάρι - συντομεύσεις

γλωσσάρι - συντομεύσεις γλωσσάρι - συντομεύσεις ΠΠΣ ΠΜΣ ΔΠΜΣ ΣΘΕ ΚΜ Θ Φ Ε ΔΜ ECTS Κ Υ Β ΕΑ ΘΜ ΠΙΦΜ ΣΠΕΕ ΥΠ δξγλ τμφυσ ΓΝΜ ΘΡΜ ΕΦΜ ΠΛΗ ΣΠΕ Πρόγραμμα Προπτυχιακών Σπουδών Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΑΛΑΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΚΑΔ. ΕΤΟΥΣ

ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΑΛΑΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΚΑΔ. ΕΤΟΥΣ Α.Ε.Ι.: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΣΧΟΛΗ: ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ: ΦΥΣΙΚΗΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ Γ.Σ. ΤΜΗΜΑΤΟΣ: 7/7/2014. ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΑΛΑΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΚΑΔ. ΕΤΟΥΣ 2014 2015 Α. ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΜΗΜΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ Εξαμ 1ο

ΤΜΗΜΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ Εξαμ 1ο ΤΜΗΜΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ 2016-2017 Εξαμ 1ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ Η/Υ Ι ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ Η/Υ Ι ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ Ι - - - Φ6 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ Η/Υ Ι ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ Η/Υ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΑΡΙΝΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ & ΕΠΙ ΠΤΥΧΙΩ ΧΕΙΜΕΡΙΝΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΑΡΙΝΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ & ΕΠΙ ΠΤΥΧΙΩ ΧΕΙΜΕΡΙΝΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24/5/2019 ΠΕΜΠΤΗ 23/5/2019 ΤΕΤΑΡΤΗ 22/5/2 ΤΡΙΤΗ 21/5/2019 ΔΕΥΤΕΡΑ 20/5/201 ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΑΡΙΝΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ & ΕΠΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΤΟΜΙΚΟ ΑΠΟΓΡΑΦΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΑΤΟΜΙΚΟ ΑΠΟΓΡΑΦΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Α.ΔΙ.Π. 1 ΑΤΟΜΙΚΟ ΑΠΟΓΡΑΦΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Πανεπιστήμιο Σχολή Τμήμα: Τομέας: Όνομα και τίτλος διδάσκοντος: Επιστημονική ειδίκευση Τίτλοι και κωδικοί διδασκόμενων μαθημάτων

Διαβάστε περισσότερα

Ετήσια Εσωτερική Έκθεση 2009-10

Ετήσια Εσωτερική Έκθεση 2009-10 ΤΕΙ Πάτρας Παράρτημα Πύργου Ετήσια Εσωτερική Έκθεση 2009-10 Τμήμα Μουσειολογίας, Μουσειογραφίας & Σχεδιασμού Εκθέσεων Ετήσια Εσωτερική Έκθεση Ακαδημαϊκό Έτος 2009-10 Τμήμα Μουσειολογίας, Μουσειογραφίας

Διαβάστε περισσότερα

Στοχοθεσία και προγραμματισμός δράσεων Πρόγραμμα Προπτυχιακών Σπουδών Τμήμα Μαθηματικών Σχολή Θετικών Επιστημών Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Στοχοθεσία και προγραμματισμός δράσεων Πρόγραμμα Προπτυχιακών Σπουδών Τμήμα Μαθηματικών Σχολή Θετικών Επιστημών Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Στοχοθεσία και προγραμματισμός δράσεων Πρόγραμμα Προπτυχιακών Σπουδών Τμήμα Μαθηματικών Σχολή Θετικών Επιστημών Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Ακαδημαϊκό Έτος 2019-2020 Το Τμήμα Μαθηματικών της Σχολής Θετικών

Διαβάστε περισσότερα

Το έργο της Ομάδας Εσωτερικής Αξιολόγησης. Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών. Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Το έργο της Ομάδας Εσωτερικής Αξιολόγησης. Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών. Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου Το έργο της Ομάδας Εσωτερικής Αξιολόγησης Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου Αρμοδιότητες της ΟΜ.Ε.Α.: Έχει την ευθύνη της διεξαγωγής, σε συνεργασία με την οικεία ΜΟ.ΔΙ.Π.,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ. Τμήμα Μαθηματικών & Εφαρμοσμένων Μαθηματικών. Σχολή Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών. οδηγός σπουδών

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ. Τμήμα Μαθηματικών & Εφαρμοσμένων Μαθηματικών. Σχολή Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών. οδηγός σπουδών ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ Τμήμα Μαθηματικών & Εφαρμοσμένων Μαθηματικών Σχολή Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών οδηγός σπουδών Ιστορικά Στοιχεία Ίδρυση του Τμήματος: Το Τμήμα δημιουργήθηκε τον Ιούνιο του 2013

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΑΡΙΝΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ & ΕΠΙ ΠΤΥΧΙΩ ΧΕΙΜΕΡΙΝΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΑΡΙΝΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ & ΕΠΙ ΠΤΥΧΙΩ ΧΕΙΜΕΡΙΝΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΑΡΙΝΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ & ΕΠΙ ΠΤΥΧΙΩ ΧΕΙΜΕΡΙΝΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2017-18 1η ΚΟΡΜΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΕΠΙΛΟΓΗ ΝΕΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΚΑΔ. ΕΤΟΥΣ

ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΕΠΙΛΟΓΗ ΝΕΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΚΑΔ. ΕΤΟΥΣ Α.Ε.Ι.: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΣΧΟΛΗ: ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ: ΦΥΣΙΚΗΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ Γ.Σ. ΤΜΗΜΑΤΟΣ: 7/7/2014 ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΕΠΙΛΟΓΗ ΝΕΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΚΑΔ. ΕΤΟΥΣ 2014 2015 Α. ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΩΔ.

Διαβάστε περισσότερα

Σ τ ρ α τ η γ ι κ ό Σχέ δ ι ο Τ μ ή μ α τ ο ς Α γ ρ ο ν ό μ ω ν κ α ι Τ ο π ο γ ρ ά φ ω ν Μ η χ α ν ι κ ώ ν Α Π Θ

Σ τ ρ α τ η γ ι κ ό Σχέ δ ι ο Τ μ ή μ α τ ο ς Α γ ρ ο ν ό μ ω ν κ α ι Τ ο π ο γ ρ ά φ ω ν Μ η χ α ν ι κ ώ ν Α Π Θ Σ τ ρ α τ η γ ι κ ό Σχέ δ ι ο Τ μ ή μ α τ ο ς Α γ ρ ο ν ό μ ω ν κ α ι Τ ο π ο γ ρ ά φ ω ν Μ η χ α ν ι κ ώ ν Α Π Θ ( Π ρ ο σ χ έ δ ι ο 2 4.11.2015) Κύρια αποστολή του Τμήματος Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών

Διαβάστε περισσότερα

Διευθυντής Μεταπτυχιακών Σπουδών συμμετέχει στην Επιτροπή Μεταπτυχιακών Σπουδών του ΕΚΠΑ.

Διευθυντής Μεταπτυχιακών Σπουδών συμμετέχει στην Επιτροπή Μεταπτυχιακών Σπουδών του ΕΚΠΑ. 4. ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ 4.1 Δομή και Οργάνωση Στο Τμήμα λειτουργεί αυτοτελώς ένα Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) με έξι Μεταπτυχιακές Ειδικεύσεις ως ακολούθως: 1. Υπολογιστική Επιστήμη 2. Προηγμένα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Αναμόρφωση και Υλοποίηση του Προγράμματος Σπουδών της Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Πρώτη ενηµέρωση: Τελευταία ενηµέρωση: 21/06/2016. Για τους Φοιτητές β εξαµήνου Απειροστικός Λογισµός ΙΙ, Υποχρεωτικό µάθηµα

Πρώτη ενηµέρωση: Τελευταία ενηµέρωση: 21/06/2016. Για τους Φοιτητές β εξαµήνου Απειροστικός Λογισµός ΙΙ, Υποχρεωτικό µάθηµα Πανεπιστήµιο Αθηνών Τµήµα Μαθηµατικών Ενδεικτικό πρόγραµµα Εαρινού Εξαµήνου 2015-16 Έναρξη µαθηµάτων: 8/2/2016 Τέλος µαθηµάτων: 27/5/2016 Έναρξη εξετάσεων: 30/5/2016 Τέλος εξετάσεων: 17/6/2016 Πρώτη ενηµέρωση:

Διαβάστε περισσότερα

Η ΣΧΟΛΗ ΚΑΙ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΚΑΔ. ΕΤΟΣ

Η ΣΧΟΛΗ ΚΑΙ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΚΑΔ. ΕΤΟΣ Η ΣΧΟΛΗ ΚΑΙ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΚΑΔ. ΕΤΟΣ 2013 14 ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΚΑΔ. ΕΤΟΣ 2013 14 82% (114) ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟ ΤΙΤΛΟ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟΥ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΣ Προγράμματα Προπτυχιακών Σπουδών των Τμημάτων

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Συνοπτική Παροσουσίαση η κατάρτιση πτυχιούχων ΑΕΙ και ΤΕΙ σε ειδικά θέματα και εφαρμογές της Πληροφορικής και της Τηλεματικής κυρίως στα πεδία των δικτυοκεντρικών πληροφοριακών

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα Παρουσίασης

Περιεχόμενα Παρουσίασης 1 Περιεχόμενα Παρουσίασης Σπουδές και εκπαίδευση Ποιοί είμαστε Τι προσφέρουμε: Προγράμματα σπουδών Προπτυχιακές σπουδές Επαγγελματικά δικαιώματα Μεταπτυχιακές σπουδές και έρευνα Διδακτορικές σπουδές Μεταδιδακτορική

Διαβάστε περισσότερα

Αναμόρφωση και Υλοποίηση του Προγράμματος Σπουδών της Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών

Αναμόρφωση και Υλοποίηση του Προγράμματος Σπουδών της Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών Αναμόρφωση και Υλοποίηση του Προγράμματος Σπουδών της Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών Επιστημονικός υπεύθυνος: Κ. Χριστοδουλίδης Αναπληρωτής Καθηγητής, ΣΕΜΦΕ, ΕΜΠ (cchrist@central.ntua.gr)

Διαβάστε περισσότερα

Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ΑΠΟΤΕΛΕΣMΑ 4.1.1-4.1.2 4.1.1 Δείκτες αξιολόγησης ακαδημαϊκών Μονάδων. 4.1.2 Ετήσια αναφορά για την ενημέρωση του αρχείου δεικτών

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΕΠΙΛΟΓΗ ΝΕΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΚΑΔ. ΕΤΟΥΣ

ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΕΠΙΛΟΓΗ ΝΕΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΚΑΔ. ΕΤΟΥΣ Α.Ε.Ι.: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΣΧΟΛΗ: ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ: ΦΥΣΙΚΗΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ Γ.Σ. ΤΜΗΜΑΤΟΣ: 7/7/2014 ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΕΠΙΛΟΓΗ ΝΕΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΚΑΔ. ΕΤΟΥΣ 2014 2015 Α. ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΩΔ.

Διαβάστε περισσότερα

5 η ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΞΥΛΟΥ & ΕΠΙΠΛΟΥ (ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ)

5 η ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΞΥΛΟΥ & ΕΠΙΠΛΟΥ (ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ) ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ (Σ.Τ.ΕΦ.) 5 η ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΞΥΛΟΥ & ΕΠΙΠΛΟΥ 2012-13 (ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ) ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΕΙ

Διαβάστε περισσότερα

Αναθέσεις μαθημάτων Προπτυχιακού προγράμματος σπουδών Εαρινού εξαμήνου Ηλεκτρονική Διεύθυνση :

Αναθέσεις μαθημάτων Προπτυχιακού προγράμματος σπουδών Εαρινού εξαμήνου Ηλεκτρονική Διεύθυνση : Αναθέσεις μαθημάτων Προπτυχιακού προγράμματος σπουδών Εαρινού εξαμήνου 2008-09 Ηλεκτρονική Διεύθυνση : http://www.math.uoa.gr/ Έναρξη μαθημάτων : Τρίτη 3 Μαρτίου 2009 Τέλος μαθημάτων : Παρασκευή 19 Ιουνίου

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΕΙΜΕΡΙΝΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ ΕΠΙ ΠΤΥΧΙΩ ΕΑΡΙΝΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΕΙΜΕΡΙΝΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ ΕΠΙ ΠΤΥΧΙΩ ΕΑΡΙΝΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 23/1/2017 ΤΡΙΤΗ 24/1/2017 1η 1ο ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΙΚΗ ΑΛΓΕΒΡΑ, 4 3ο ΘΕΡΜΟΔΥΝΑΜΙΚΗ, 4 Γαλλικά (9.00 11.00)

Διαβάστε περισσότερα

ΤΜΗΜΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟ ΕΤΟΣ ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΑΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ

ΤΜΗΜΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟ ΕΤΟΣ ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΑΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2ο ΕΞΑΜΗΝΟ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΡΙΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΕΜΠΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΗΥ II ΔΙΑΦΟΡΙΚΕΣ ΕΞΙΣΩΣΕΙΣ Αργυρίου ΗΥ II ΔΙΑΦΟΡΙΚΕΣ ΕΞΙΣΩΣΕΙΣ Αργυρίου ΔΙΑΝΥΣΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ Σουρλάς ΔΙΑΝΥΣΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ Σουρλάς ΔΙΑΦΟΡΙΚΕΣ ΕΞΙΣΩΣΕΙΣ

Διαβάστε περισσότερα

Διασφάλιση Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση Ανάλυση Κριτηρίων Διασφάλισης Ποιότητας Ακαδημαϊκών Μονάδων

Διασφάλιση Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση Ανάλυση Κριτηρίων Διασφάλισης Ποιότητας Ακαδημαϊκών Μονάδων ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Α.Δ Ι.Π. ΑΡΧΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ HELLENIC REPUBLIC H.Q.A. HELLENIC QUALITY ASSURANCE AND ACCREDITATION AGENCY Διασφάλιση Ποιότητας στην

Διαβάστε περισσότερα

Κατάλογος Σύμβουλου Καθηγητή ανά πρωτοετή φοιτητή ( )

Κατάλογος Σύμβουλου Καθηγητή ανά πρωτοετή φοιτητή ( ) Κατάλογος Σύμβουλου Καθηγητή ανά πρωτοετή φοιτητή (2012-2013) α/α Αρ. Μητρώου Επώνυμο Ονομα Ονομα πατέρα Σύμβουλος Καθηγητής Βαθμίδα Τομέας 1 1110201200001 ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ Βαρώτσος Παναγιώτης

Διαβάστε περισσότερα

Τμήμα Φυσικής. Σχέδιο πρότασης για την αναμόρφωση του Προγράμματος Σπουδών

Τμήμα Φυσικής. Σχέδιο πρότασης για την αναμόρφωση του Προγράμματος Σπουδών Τμήμα Φυσικής Σχέδιο πρότασης για την αναμόρφωση του Προγράμματος Σπουδών Θεσσαλονίκη Φεβρουάριος 010 1 ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥ ΩΝ Π. Αργυράκης Σ. Βές Λ. Βλάχος, Γ. Λαλαζήσης (Πρόεδρος)

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30/8/2019 ΠΕΜΠΤΗ 29/8/2019 ΤΕΤΑΡΤΗ 28/8/2019 ΤΡΙΤΗ 27/8/2019 ΔΕΥΤΕΡΑ 26/8/2019 1ο-2ο 3ο-4ο ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ 5ο-6ο 7ο-8ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ΑΠΟΤΕΛΕΣMΑ 4.1.2 Ετήσια αναφορά για την ενημέρωση του αρχείου δεικτών ΜΟΔΙΠ ΕΚΠΑ Β Εξάμηνο 2011: Ιούλιος- Δεκέμβριος 2011 ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΕΤΗΣΙΑΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΜΟΝΑΔΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ LOGO ΜΑΡΤΙΟΣ 2014_ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

ΟΔΗΓΟΣ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΕΤΗΣΙΑΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΜΟΝΑΔΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ LOGO ΜΑΡΤΙΟΣ 2014_ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΟΔΗΓΟΣ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΕΤΗΣΙΑΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΜΟΝΑΔΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ LOGO ΜΑΡΤΙΟΣ 2014_ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ 1 Ετήσια Εσωτερική Έκθεση Ποιοι οι λόγοι της σύνταξης

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΛΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΕΙΜΕΡΙΝΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ & ΕΠΙ ΠΤΥΧΙΩ ΕΑΡΙΝΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ

ΤΕΛΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΕΙΜΕΡΙΝΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ & ΕΠΙ ΠΤΥΧΙΩ ΕΑΡΙΝΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19/1/20 ΠΕΜΠΤΗ 18/1/2 ΤΕΤΑΡΤΗ 17/1/2018 ΤΡΙΤΗ 16/1/2018 ΔΕΥΤΕΡΑ 15/1/2 ΣΗΜΕΙΩΣΗ 1: Ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙ ΠΤΥΧΙΩ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΕΑΡΙΝΩΝ ΕΞΑΜΗΝΩΝ, ΣΗΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΑΙ ΜΠΛΕ ΧΡΩΜΑ.

Διαβάστε περισσότερα

H εμπειρία της Εξωτερικής Αξιολόγησης Τμημάτων άλλων ΑΕΙ

H εμπειρία της Εξωτερικής Αξιολόγησης Τμημάτων άλλων ΑΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΕΥΝΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΟΝΑΔΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ (ΜΟΔΙΠ) ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ H εμπειρία της Εξωτερικής Αξιολόγησης Τμημάτων άλλων ΑΕΙ (από το συνέδριο

Διαβάστε περισσότερα

Α. Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής

Α. Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Παράρτημα 2. Επιτομή στοιχείων του: (αναλυτικά η εξέλιξη των στοιχείων για τα ακαδημαϊκά έτη 2008/2009 2012/2013 παρουσιάζονται στο δεύτερο μέρος του παρόντος Παραρτήματος ανά τμήμα όπως λειτουργούσαν

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΕΦ ΑΡΜ ΟΣΜ ΕΝΩΝ Μ ΑΘΗΜ ΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ Φ ΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜ ΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 3-4 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 3-4 ΗΜ/ΝΙΑ 1ο-2ο 3ο-4ο 5ο-6ο 5ο-6ο Μαθηματικού 7ο-8ο Φυσικού

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΚΑΔ. ΕΤΟΥΣ

ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΚΑΔ. ΕΤΟΥΣ Α.Ε.Ι.: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΣΧΟΛΗ: ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ: ΦΥΣΙΚΗΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ: 08/06/2015 ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΚΑΔ. ΕΤΟΥΣ 2015-2016 Α. ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΩΔ. ΜΑΘ. Υ0312 1 ο

Διαβάστε περισσότερα

«Μετα Μετ πτ π υ τ χ υ ιακές Σπουδές ιακές & Έρευνα & Έρευνα τ σ ο τ Τ ο μήμα μήμα υσικής τ υσικής ου ΑΠΘ Α απληρωτής απληρω

«Μετα Μετ πτ π υ τ χ υ ιακές Σπουδές ιακές & Έρευνα & Έρευνα τ σ ο τ Τ ο μήμα μήμα υσικής τ υσικής ου ΑΠΘ Α απληρωτής απληρω «Μεταπτυχιακές Σπουδές & Έρευνα στο Τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ» Αναπληρωτής καθηγητής κ. Θ. Λαόπουλος, Αναπλ Αναπλ.. Πρόεδρος ΤΜΗΜΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΠΘ ΥΠΟΔΟΧΗ ΠΡΩΤΟΕΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ 2010 2011 Το Τμήμα Φυσικής έχει εξελιχθεί

Διαβάστε περισσότερα

Α. Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής

Α. Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Παράρτημα 2. Επιτομή στοιχείων του: (αναλυτικά η εξέλιξη των στοιχείων για τα ακαδημαϊκά έτη 2008/2009 2012/2013 παρουσιάζονται στο δεύτερο μέρος του παρόντος Παραρτήματος ανά τμήμα όπως λειτουργούσαν

Διαβάστε περισσότερα

Προς: Τα μέλη του Εκλεκτορικού Σώματος για την μονιμοποίηση στη βαθμίδα του Λέκτορα με γνωστικό αντικείμενο «Παρατηρησιακή Αστροφυσική».

Προς: Τα μέλη του Εκλεκτορικού Σώματος για την μονιμοποίηση στη βαθμίδα του Λέκτορα με γνωστικό αντικείμενο «Παρατηρησιακή Αστροφυσική». Πανεπιστημιούπολη, Ζωγράφου, Τ.Κ. 157 84 Σχολή Θετικών Επιστημών Τμήμα Φυσικής Γραμματεία Τηλ: 210.727.6804 Tηλεμοιότυπο: 210.727.6816 Email: ezografaki@phys.uoa.gr Πληροφορίες: Ευτυχία Ζωγραφάκη-Τόγκα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 1ο-2ο 3ο-4ο ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ 5ο-6ο 7ο-8ο 9ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2017-18 1η 1o - 2ο 3o - 4ο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΙ ΣΥΝΘΕΤΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΜΟ.ΔΙ.Π.

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΙ ΣΥΝΘΕΤΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΜΟ.ΔΙ.Π. ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 3 σελ. 1 ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΙ ΣΥΝΘΕΤΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΜΟ.ΔΙ.Π. ΠΙΝΑΚΑΣ 1. Προγράμματα Προπτυχιακών και Μεταπτυχιακών Σπουδών των Τμημάτων του

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. Δηλώσεις Μαθήματων εαρινού εξαμήνου ακαδ. έτους

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. Δηλώσεις Μαθήματων εαρινού εξαμήνου ακαδ. έτους ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΧΟΛΗ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΤΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ Τηλ.: 2610 997554, Telefax: 2610 969368 e-mail: mscisecr@upatras.gr ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Δηλώσεις Μαθήματων εαρινού εξαμήνου ακαδ.

Διαβάστε περισσότερα