ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟ ΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΗΛ. ΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Αρ. Πρωτ. Γ456/οικ.

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟ ΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΗΛ. ΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Αρ. Πρωτ. Γ456/οικ."

Transcript

1 Αθήνα, 15 Φεβρουαρίου 2017 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟ ΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΗΛ. ΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Αρ. Πρωτ. Γ456/οικ.8061/487/2017 ΒΑΘΜΟΣ ΠΡΟΤ/ΤΑΣ ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ ΘΕΜΑ: «Υποχρέωση εφοδιασµού των Φ..Χ. αυτοκινήτων και των ειδικών τουριστικών λεωφορείων.χ. µε ηλεκτρονικά αναγνώσιµο σήµα (ΗΑΣ) καθώς και καθορισµός του τύπου, του περιεχοµένου, της διαδικασίας, των όρων, των προϋποθέσεων και των φορέων χορήγησής του». Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΠΟ ΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ Έχοντας υπόψη: 1. Τις διατάξεις: α) του άρθρου 5 του ν.3446/2006(φεκ 49 Α ) «Οργάνωση και λειτουργία των αρχών ελέγχου κυκλοφορίας των οχηµάτων Ρυθµίσεις για τις επιβατικές µεταφορές και άλλες διατάξεις». β) της παρ. 2 του άρθρου 13 και του άρθρου 15 του ν. 711/77 (Α 284) «Περί Ειδικών Τουριστικών Λεωφορείων», όπως τελευταία προστέθηκε µε την παρ. 8 του άρθρου 119 του ν.4070/2012 (ΦΕΚ 82 Α ) «Ρυθµίσεις Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών, Μεταφορών, ηµοσίων Έργων και άλλες διατάξεις.» γ) της παραγράφου 4δ του άρθρου 17 του N. 3534/2007 «Σύσταση Αρχής για την κατανοµή του διαθέσιµου χρόνου χρήσης στους ελληνικούς αερολιµένες και άλλες διατάξεις» (ΦΕΚ Α 40/ )δ) του Π.δ. 123/2016 (Α 208) δ) του Π.δ. 123/2016 (Α 208) «Ανασύσταση και µετονοµασία του Υπουργείου ιοικητικής Μεταρρύθµισης και Ηλεκτρονικής ιακυβέρνησης, ανασύσταση του Υπουργείου Τουρισµού, σύσταση Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενηµέρωσης, µετονοµασία Υπουργείων Εσωτερικών και ιοικητικής Ανασυγκρότησης, Οικονοµία, Ανάπτυξης και Τουρισµού και Υποδοµών, Μεταφορών και ικτύων»,

2 ε) του Π.δ. 125/2016 (Α 210) «ιορισµός Υπουργών, Αναπληρωτών Υπουργών και Υφυπουργών», στ) την αριθ. οικ.4402/88/ απόφαση του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Υποδοµών και Μεταφορών «Καθορισµός αρµοδιοτήτων Υφυπουργού Υποδοµών και Μεταφορών Νικόλαου Μαυραγάνη» (Β 127), ι) την αριθµ. οικ.26398/ (ΤΥΕΘΟ Φ 315) κοινή απόφαση του Πρωθυπουργού και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονοµίας, Υποδοµών, Ναυτιλίας και Τουρισµού «ιορισµός Γενικής Γραµµατέως του πρώην Υπουργείου Υποδοµών, Μεταφορών και ικτύων». 2. Την αναγκαιότητα ελέγχου της νόµιµης κυκλοφορίας των Φ..Χ. αυτοκινήτων οχηµάτων καθώς και της καταγραφής και ελέγχου των νοµίµως κυκλοφορούντων ειδικών τουριστικών λεωφορείων.χ. µε τη χρήση συστηµάτων Τ.Π.Ε. και τη λειτουργική διασύνδεση πληροφοριακών συστηµάτων του Υ.ΥΠ.ΜΕ. µε άλλους φορείς, µε σκοπό την συστηµατική ανταλλαγή δεδοµένων και ενηµέρωση των τηρούµενων αρχείων σε πραγµατικό χρόνο. 3. Το γεγονός ότι από τις διατάξεις της παρούσας δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισµού. ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ Άρθρο 1 Υποχρέωση προµήθειας ηλεκτρονικά αναγνώσιµου σήµατος (ΗΑΣ) 1. Κάθε φορτηγό δηµόσιας χρήσης (Φ..Χ.) αυτοκίνητο και κάθε ειδικό τουριστικό λεωφορείο δηµόσιας χρήσης (Τ.Λ..Χ.) οφείλει να φέρει έγκυρο ηλεκτρονικό σήµα τύπου Αυτοκόλλητης Ηλεκτρονικής Ετικέτας (ηλεκτρονική ετικέτα - ηλεκτρονικά αναγνώσιµο σήµα), επικολληµένο σε σταθερό σηµείο, εντός του οχήµατος και συγκεκριµένα στον εµπρόσθιο ανεµοθώρακα, το οποίο πληροί τις προδιαγραφές της παρούσης. Το ηλεκτρονικά αναγνώσιµο σήµα έχει µέγιστη διάρκεια ισχύος τέσσερα (4) έτη. Μετά τη λήξη ισχύος του, ο ιδιοκτήτης οφείλει να εφοδιάσει εκ νέου κάθε όχηµά του µε έγκυρο ΗΑΣ. Το Η.Α.Σ. αντικαθίσταται εφόσον µεταβληθούν τα βασικά δεδοµένα της περίπτωσης γ της παρ. 2 του άρθρου Η αξία του ηλεκτρονικά αναγνώσιµου σήµατος, καθορίζεται από τον κάθε φορέα χορήγησης, µε αντίτιµο που δεν υπερβαίνει τα εξήντα (60) ευρώ συµπεριλαµβανοµένου Φ.Π.Α., επιβαρύνει τον ιδιοκτήτη του Φ..Χ. ή του Τ.Λ..Χ. και καταβάλλεται σε κάθε περίπτωση έκδοσης έγκυρου ΗΑΣ.

3 Άρθρο 2 Φορείς και Σύστηµα Χορήγησης Ηλεκτρονικά Αναγνώσιµου Σήµατος 1. Ως φορείς χορήγησης του ηλεκτρονικά αναγνώσιµου σήµατος δύνανται να οριστούν όλα τα δευτεροβάθµια συνδικαλιστικά όργανα που εκ του καταστατικού τους εκπροσωπούν ιδιοκτήτες των Φ..Χ. αυτοκινήτων ή / και των Τ.Λ..Χ., καθώς και τα συνδικαλιστικά όργανα της παρ. 3 του άρθρου αυτού, τα οποία στο εξής αναφέρονται ως «Φορείς Χορήγησης» 2. Τα ενδιαφερόµενα συνδικαλιστικά όργανα υποβάλλουν, κατά περίπτωση, τα ακόλουθα δικαιολογητικά: α) Αίτηση του συνδικαλιστικού οργάνου στην αρµόδια κατά περίπτωση ιεύθυνση του Υπουργείου Υποδοµών και Μεταφορών (Συνδυασµένων Μεταφορών ή / και Επιβατικών Μεταφορών) β) Ισχύον καταστατικό του συνδικαλιστικού οργάνου, συνοδευόµενο από υπεύθυνη δήλωση του φορέα ότι δεν έχουν πραγµατοποιηθεί άλλες τροποποιήσεις, προκειµένου να επιβεβαιωθεί η εκ του καταστατικού τους εκπροσώπηση ιδιοκτητών Φ..Χ. ή / και Τ.Λ..Χ. και, συνακόλουθα, το καταρχήν σχετικό τους δικαίωµα. γ) Υπεύθυνη δήλωση ότι σε διάστηµα τριών (3) µηνών από τον ορισµό του συνδικαλιστικού οργάνου ως «Φορέα Χορήγησης», ο φορέας χορήγησης θα παραδώσει στους υποδεικνυόµενους από το Υπουργείο Υποδοµών και Μεταφορών, Αρχές Ελέγχου πενήντα (50) τερµατικές συσκευές, όπως αυτές περιγράφονται στο άρθρο 4. Κατόπιν ελέγχου από τις ιευθύνσεις Συνδυασµένων Μεταφορών ή / και Επιβατικών Μεταφορών συµµόρφωσης ως προς τα ανωτέρω, εκδίδεται απόφαση του Γενικού Γραµµατέα Υποδοµών και Μεταφορών, για την έγκριση του αιτούµενου συνδικαλιστικού οργάνου ως φορέα χορήγησης του ΗΑΣ. Η ιεύθυνση Ανάπτυξης, Συντήρησης και Λειτουργίας Εφαρµογών της Γενικής ιεύθυνσης Ηλεκτρονικής ιακυβέρνησης του Υπ.ΥΠ.ΜΕ. χορηγεί βάσει της ανωτέρω απόφασης κωδικό φορέα χορήγησης. 3. Ειδικά το Πανελλήνιο Συνδικάτο Χερσαίων Εµπορευµατικών Μεταφορών (Π.Σ.Χ.Ε.Μ.) και η Γενική Πανελλαδική Οµοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισµού (Γ.Ε.Π.Ο.Ε.Τ.) προσκοµίζουν εντός δύο εβδοµάδων από τη δηµοσίευση της παρούσης στη /νση Συνδυασµένων

4 Μεταφορών ή Επιβατικών Μεταφορών αντίστοιχα, υπεύθυνη δήλωση, υπογεγραµµένη από το νόµιµο εκπρόσωπο τους, ότι επιθυµούν να συνεχίσουν να υφίστανται ως «Φορείς χορήγησης», καθώς και ότι εντός τριών (3) µηνών δεσµεύονται να παραδώσουν στους υποδεικνυόµενους από το Υπουργείο Υποδοµών και Μεταφορών, Αρχές Ελέγχου πενήντα (50) τερµατικές συσκευές, όπως αυτές περιγράφονται στο άρθρο 4. Για τις ανωτέρω ΠΣΧΕΜ και ΓΕΠΟΕΤ δεν απαιτείται η έκδοση απόφασης του Γενικού Γραµµατέα Υποδοµών και Μεταφορών περί έγκρισης του αιτούµενου συνδικαλιστικού οργάνου ως φορέα χορήγησης του ΗΑΣ. Η ιεύθυνση Ανάπτυξης, Συντήρησης και Λειτουργίας Εφαρµογών της Γενικής ιεύθυνσης Ηλεκτρονικής ιακυβέρνησης του Υπ.ΥΠ.ΜΕ. ενηµερώνεται εγγράφως για τη συµµόρφωσή τους ως προς τα ανωτέρω, προκειµένου να τους χορηγήσει κωδικό φορέα χορήγησης. Σε περίπτωση µη συµµόρφωσής τους στην υποχρέωση χορήγησης τερµατικών συσκευών, θα επέρχεται αναστολή, µε απόφαση του Γενικού Γραµµατέα Υποδοµών και Μεταφορών, του δικαιώµατός τους ως Φορέα Χορήγησης για το χρονικό διάστηµα έως την παράδοση των τερµατικών συσκευών. Σε περίπτωση που οι ΠΣΧΕΜ και ΓΕΠΟΕΤ δεν επιθυµούν να παραµείνουν ως Φορείς Χορήγησης υπό τους όρους της παρούσης, οι ανωτέρω υποχρεούνται να ενηµερώσουν εγγράφως την κατά περίπτωση αρµόδια ιεύθυνση (Συνδυασµένων ή Επιβατικών Μεταφορών), παραµένοντας φορείς χορήγησης για διάστηµα τεσσάρων (4) µηνών από την ηµεροµηνία δηµοσίευσης της παρούσης. 4. Γενική Περιγραφή Συστήµατος Το ηλεκτρονικά αναγνώσιµο σήµα (ΗΑΣ) είναι τύπου αυτοκόλλητης ηλεκτρονικής ετικέτας (ηλεκτρονική ετικέτα). Κάθε Φορέας Χορήγησης υποχρεούται µε δική του ευθύνη: (α) Να προµηθεύεται, να χορηγεί και να εγκαθιστά στα Φ..Χ. ή / και στα Τ.Λ..Χ. των αιτούµενων ιδιοκτητών τους, ηλεκτρονικό σήµα τύπου Αυτοκόλλητης Ηλεκτρονικής Ετικέτας (ηλεκτρονική ετικέτα). Το ΗΑΣ χορηγείται στον αιτούµενο ιδιοκτήτη σύµφωνα µε τους όρους της παρούσης, ανεξαρτήτως εάν αυτός είναι ή όχι µέλος του συγκεκριµένου Φορέα Χορήγησης, υπό την προϋπόθεση ότι ο φορέας χορήγησης εκπροσωπεί την κατηγορία του οχήµατος για το οποίο υποβάλλεται το αίτηµα.

5 (β) Να εγκαταστήσει και να λειτουργεί Πληροφοριακό Σύστηµα (ΠΣ) ώστε να παρακολουθεί µηχανογραφικά τη χορήγηση και εγκατάσταση των ΗΑΣ στα Φ..Χ. ή / και στα Τ.Λ..Χ. (γ) Να ανταλλάσσει ηλεκτρονικά αρχεία µε το Υπουργείο Υποδοµών και Μεταφορών. (δ) Να παρέχει στα εξουσιοδοτηµένα για τον έλεγχο όργανα του άρθρου 2 του ν.3446/2006 (στο εξής «Αρχές Ελέγχου»), κατάλληλες τερµατικές συσκευές, σύµφωνα µε τα οριζόµενα στο άρθρο 4 και να αναλάβει το κόστος λειτουργίας, συντήρησης, αντικατάστασής τους, καθώς και την απόσυρσή τους για όλο το χρονικό διάστηµα που αυτές χρησιµοποιούνται από τις αρχές ελέγχου στις οποίες τις χορήγησε. (ε) Να παρέχει την κατάλληλη εκπαίδευση του προσωπικού των Αρχών Ελέγχου στη χρήση των τερµατικών συσκευών, ώστε να είναι σε θέση να πραγµατοποιούν ελέγχους. (στ) Να λαµβάνει όλα τα απαραίτητα µέτρα για τη συντήρηση και διαχείριση του πληροφοριακού συστήµατος από ειδικευµένο προσωπικό, τη λειτουργία του από κατάλληλα εκπαιδευµένους χρήστες και τέλος την επαρκή φύλαξη των χώρων εγκατάστασης ώστε να επιτυγχάνεται η µέγιστη διαθεσιµότητα και ασφάλεια του συστήµατος και των δεδοµένων. (ζ) Να λαµβάνει όλα τα απαραίτητα µέτρα για την προστασία των προσωπικών δεδοµένων και την τήρηση των σχετικών µε αυτή απαιτούµενων διαδικασιών. 5. Βασικές αρχές ΠΣ των Φορέων Χορήγησης: Το ΠΣ τηρεί τις ακόλουθες βασικές αρχές: (α) Τηρεί σύστηµα πρόσβασης µε διακριτούς ρόλους και εξουσιοδοτηµένους χρήστες. (β) Κάθε εξουσιοδοτηµένος χρήστης του ΠΣ έχει προσωπικό κωδικό πρόσβασης (login) και κωδικό ασφαλείας (password). (γ) Κάθε ενέργεια, δηµιουργίας νέας εγγραφής, µεταβολής εγγραφής ή διαγραφής σε αρχεία του ΠΣ καταγράφεται, µε τήρηση του είδους ενέργειας, των στοιχείων του χρήστη, της ηµεροµηνίας και της ώρας.

6 6. Τηρούµενα αρχεία στο ΠΣ των Φορέων Χορήγησης: Ο κάθε Φορέας Χορήγησης οφείλει να τηρεί τα ακόλουθα αρχεία: (α) Αρχείο «Αποδιδόµενες Ηλεκτρονικές Ετικέτες» µε τα ακόλουθα πεδία: 1. επώνυµο, όνοµα και πατρώνυµο ή επωνυµία στη περίπτωση των εταιρειών (πλην των ΙΜΕ ΕΠΕ) 2. διεύθυνση κατοικίας ή έδρα εταιρείας 3. αριθµός Φορολογικού Μητρώου 4. ειδικός αριθµός δικαιώµατος (µόνο για τα Φ..Χ. αυτοκίνητα) 5. αριθµός κυκλοφορίας οχήµατος 6. αριθµός πλαισίου οχήµατος 7. εργοστάσιο κατασκευής 8. τύπος οχήµατος 9. έδρα και νοµός 10. ηµεροµηνία µεταβολής και ώρα συστήµατος Υ.ΥΠ.ΜΕ. 11. ηµεροµηνία και ώρα δηµιουργίας εγγραφής 12. κωδικός αριθµός ταυτότητας (ταυτοτικός αριθµός) της ηλεκτρονικής ετικέτας που αποδίδεται 13. κωδικός της /νσης Μεταφορών που χορήγησε τη βεβαίωση (µόνο για τα Τ.Λ..Χ.) 14. αριθµός πρωτοκόλλου της βεβαίωσης (µόνο για τα Τ.Λ..Χ.) 15. ηµεροµηνία της βεβαίωσης (µόνο για τα Τ.Λ..Χ.) 16. ηµεροµηνία και ώρα τοποθέτησης 17. στοιχεία εγκαταστάτη 18. στοιχεία χρήστη ΠΣ 19. Ηµεροµηνία έναρξης ισχύος 20. Ηµεροµηνία λήξης ισχύος Σε περίπτωση πλέον του ενός ιδιοκτητών (συνιοδιοκτησία), τα πεδία 1 έως 3 αφορούν τον πρώτο ιδιοκτήτη, σύµφωνα µε τη σειρά αναγραφής στην αντίστοιχη άδεια κυκλοφορίας. Τα πεδία 1 έως και 10 αντλούνται από το αρχείο αδειών κυκλοφορίας οχηµάτων που τηρείται στο Υ.ΥΠ.ΜΕ., σε πραγµατικό χρόνο, κάθε φορά που χορηγείται ηλεκτρονική ετικέτα, οι δε φορείς χορήγησης οφείλουν να τα τηρούν αναλλοίωτα.

7 (β) Αρχείο «Ανενεργές Ηλεκτρονικές Ετικέτες» µε τα ακόλουθα πεδία: 1. ο ταυτοτικός αριθµός ηλεκτρονικής ετικέτας που καταργήθηκε 2. η αιτία για την οποία καταργήθηκε η ηλεκτρονική ετικέτα (φθορά, απώλεια, ανανέωση, τροποποίηση βασικών δεδοµένων, σφάλµα καταχώρησης) 3. η ηµεροµηνία και ώρα δηµιουργίας της εγγραφής 4. τα στοιχεία χρήστη ΠΣ. (γ) Αρχείο «Εξουσιοδοτηµένοι χρήστες» µε τα ακόλουθα πεδία: 1. προσωπικός αριθµός χρήστη (User Id.) 2. Ονοµατεπώνυµο 3. Ηµεροµηνία εξουσιοδότησης 4. Ηµεροµηνία ανάκλησης εξουσιοδότησης 5. Ρόλος χρήστη Άρθρο 3 Περιγραφή Ηλεκτρονικής Ετικέτας - διαδικασία χορήγησης 1. (α) Η αυτοκόλλητη ηλεκτρονική ετικέτα θα πρέπει να είναι τεχνολογίας Radio Frequency Identification (RFIDtag). (β) Η ηλεκτρονική ετικέτα φέρει µοναδικό και αναλλοίωτο κωδικό αριθµό ταυτότητας. Αυτός ο µοναδικός ταυτοτικός αριθµός της ηλεκτρονικής ετικέτας πρέπει να είναι αναγνώσιµος µέσω κατάλληλης ηλεκτρονικής διάταξης από απόσταση µερικών εκατοστών του µέτρου. εν είναι αναγκαία η κρυπτογράφηση των στοιχείων της ηλεκτρονικής ετικέτας. 2. (α) Για τη χορήγηση του ηλεκτρονικά αναγνώσιµου σήµατος ο κάθε ιδιοκτήτης Φ..Χ. ή / και Τ.Λ..Χ., ή νοµίµως εξουσιοδοτηµένο από αυτόν πρόσωπο, υποχρεούται να απευθυνθεί σε εγκεκριµένο Φορέα Χορήγησης (ανάλογα µε το είδος του οχήµατος, φορτηγό ή λεωφορείο) και να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ούτως ώστε, υπό τους όρους της παρούσης, να του χορηγηθεί και να τοποθετηθεί ηλεκτρονικά αναγνώσιµο σήµα σε κάθε Φ..Χ. ή / και Τ.Λ..Χ. του αιτούντος. Εφόσον εκδοθεί άδεια κυκλοφορίας η οποία επιφέρει υποχρέωση εφοδιασµού µε ΗΑΣ, σύµφωνα µε την παρ.1 άρθρο 1 της παρούσας, ο ιδιοκτήτης υποχρεούται εντός δέκα (10) ηµερολογιακών ηµερών από την ηµεροµηνία έκδοσης αυτής, να υποβάλει σχετική αίτηση στο Φορέα Χορήγησης. Στο διάστηµα αυτό δεν επιβάλλονται οι κυρώσεις του άρθρου 5 της παρούσας.

8 (β) Ειδικά σε ό,τι αφορά τα Τ.Λ..Χ., προκειµένου να χορηγηθεί το ηλεκτρονικά αναγνώσιµο σήµα απαιτείται από τον κάθε ιδιοκτήτη η προσκόµιση, σε φορέα χορήγησης που εκ του καταστατικού του εκπροσωπεί Τ.Λ..Χ., βεβαίωσης από την αρµόδια Περιφερειακή Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών της έδρας του λεωφορείου ότι το συγκεκριµένο Τ.Λ..Χ. (αριθµός κυκλοφορίας και αριθµός πλαισίου οχήµατος) στο οποίο πρόκειται να χορηγηθεί το ηλεκτρονικά αναγνώσιµο σήµα έχει τεθεί σε κυκλοφορία νόµιµα ή κυκλοφορεί νόµιµα σε αντικατάσταση άλλου (αριθµός κυκλοφορίας και αριθµός πλαισίου αποχαρακτηρισθέντος οχήµατος). Επίσης, στην ίδια βεβαίωση θα πρέπει να αναγράφεται εάν έχει ή δεν έχει χορηγηθεί αντίγραφο αδείας κυκλοφορίας και κρατικών πινακίδων λόγω κλοπής, απώλειας, καταστροφής ή φθοράς αυτών. 3. Κατά τη χορήγηση της ηλεκτρονικής ετικέτας στο Φ..Χ. ή στο Τ.Λ..Χ., µε µέριµνα του κάθε Φορέα Χορήγησης εκτελούνται τα ακόλουθα: (α) Ελέγχεται αν κάθε ηλεκτρονική ετικέτα φέρει µοναδικό και αναλλοίωτο κωδικό αριθµό ταυτότητας. (β) ιαπιστώνεται η συνέπεια των αναγραφοµένων στην άδεια κυκλοφορίας του οχήµατος µε τα στοιχεία του οχήµατος (αριθµό κυκλοφορίας, αριθµό πλαισίου, εργοστάσιο κατασκευής κ.λπ.). (γ) ιαπιστώνεται η συνέπεια των αναγραφοµένων στην άδεια κυκλοφορίας του οχήµατος µε τα δεδοµένα (αριθµός κυκλοφορίας και αριθµός πλαισίου, εργοστάσιο κατασκευής κ.λπ.) που αντλούνται από το αρχείο αδειών κυκλοφορίας οχηµάτων που τηρείται στο Υ.ΥΠ.ΜΕ. σε πραγµατικό χρόνο (δ) ηµιουργείται νέα εγγραφή στο αρχείο «Αποδιδόµενες Ηλεκτρονικές Ετικέτες» σύµφωνα µε την παράγραφο 6(α) του άρθρου 2, εγγράφονται δε στην ηλεκτρονική ετικέτα τα πεδία της παραγράφου 6(α) του άρθρου 2 µε α/α 1, 3, 4, 5, 6, 12, 13, 14, 15, 19, 20. Εγγράφεται επίσης ο κωδικός του φορέα χορήγησης. (ε) Η ηλεκτρονική ετικέτα κατά την εγκατάστασή της, επικολλάται εντός του οχήµατος και επί του εµπρόσθιου ανεµοθώρακα (παρµπρίζ). Μετά την τοποθέτηση της ηλεκτρονικής ετικέτας στο όχηµα κάθε προσπάθεια αποκόλλησης προκαλεί την καταστροφή της.

9 (στ) Σε περίπτωση (Ι) απώλειας ή καταστροφής της ηλεκτρονικής ετικέτας, (ΙΙ) αλλαγής βασικών δεδοµένων όπως αναφέρονται στη παράγραφο 2γ του άρθρου 4, (ΙΙΙ) λήξης ισχύος της ηλεκτρονικής ετικέτας, η ηλεκτρονική ετικέτα θεωρείται άκυρη. Στην περίπτωση (Ι) ο ο ενδιαφερόµενος ιδιοκτήτης οφείλει άµεσα να δηλώσει την απώλεια ή καταστροφή της ηλεκτρονικής ετικέτας σε Αστυνοµική Αρχή και να προσκοµίσει σχετική βεβαίωση στο Φορέα Χορήγησης. Σε όλες τις ανωτέρω περιπτώσεις, ο φορέας χορήγησης δηµιουργεί σχετική εγγραφή και στο αρχείο «Ανενεργές Ηλεκτρονικές Ετικέτες» που τηρεί στο Πληροφοριακό του Σύστηµα και περιγράφεται στην παράγραφο 4 του άρθρου 2, πριν τη χορήγηση της ηλεκτρονικής ετικέτας. (ζ) Ο κάθε Φορέας Χορήγησης υποχρεούται να χορηγεί στον κάθε ενδιαφερόµενο βεβαίωση κατά την υποβολή της αίτησης για τη χορήγηση έγκυρου ηλεκτρονικά αναγνώσιµου σήµατος, εάν αυτό δεν χορηγηθεί αυθηµερόν. Η βεβαίωση έχει ισχύ έως τη χορήγηση του σήµατος και δεν υπερβαίνει τον ένα (1) µήνα. Οι βεβαιώσεις χορηγούνται χωρίς χρέωση. Άρθρο 4 Τερµατικές συσκευές, έλεγχος οχηµάτων και διαλειτουργικότητα µε το Υπ.ΥΠ.ΜΕ. 1. Περιγραφή τερµατικών συσκευών και λειτουργιών κατά τον έλεγχο Φ..Χ. και Τ.Λ..Χ.: Οι τερµατικές συσκευές είναι τεχνολογίας υπολογιστή χειρός και έχουν ενσωµατωµένες ή κατάλληλα προσαρµοσµένες πρόσθετες ηλεκτρονικές διατάξεις, που παρέχουν λειτουργίες ανάγνωσης ηλεκτρονικών ετικετών (RFID reader) και διασύνδεσης δεδοµένων µε δηµόσιο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας. Οι λειτουργίες που πρέπει να εκτελούν είναι: (α) Ταυτοποίηση του χρήστη της τερµατικής συσκευής, που αποτελεί εξουσιοδοτηµένο όργανο ελέγχου. (β) Ανάγνωση και εµφάνιση στην οθόνη της τερµατικής συσκευής του ταυτοτικού αριθµού και των δεδοµένων της ηλεκτρονικής ετικέτας που βρίσκεται εγκατεστηµένη σε Φ..Χ. ή Τ.Λ..Χ. και έχει χορηγηθεί σύµφωνα µε τις προβλέψεις της παρούσας ή είχε χορηγηθεί µε προϊσχύουσες Αποφάσεις. (γ) Αποστολή µέσω υπηρεσιών διαδικτύου στο ΠΣ του Υ.ΥΠ.ΜΕ. όλων των στοιχείων της ηλεκτρονικής ετικέτας που αναγνώστηκαν, των στοιχείων ταυτοποίησης του οργάνου της

10 Αρχής Ελέγχου, της ηµεροµηνίας και ώρας ελέγχου, της τοποθεσίας ελέγχου και τυχόν παρατηρήσεων, καθώς και εµφάνιση στην οθόνη της τερµατικής συσκευής του αποτελέσµατος του ελέγχου που περιγράφεται στην παρ. 2.γ του παρόντος άρθρου. 2. Το Υπουργείο Υποδοµών και Μεταφορών: (α) διαθέτει από το Μητρώο Αδειών Κυκλοφορίας Οχηµάτων, µέσω υπηρεσίας διαδικτύου, στους φορείς χορήγησης τα ακόλουθα πεδία ανά όχηµα: 1. επώνυµο, όνοµα και πατρώνυµο ή επωνυµία στη περίπτωση των εταιρειών (πλην των ΙΜΕ ΕΠΕ) όπως αυτή αναγράφεται στην άδεια κυκλοφορίας, 2. η διεύθυνση κατοικίας ή έδρα εταιρείας, 3. ο αριθµός Φορολογικού Μητρώου, 4. ο ειδικός αριθµός δικαιώµατος (µόνο για τα Φ..Χ. αυτοκίνητα) 5. ο αριθµός κυκλοφορίας οχήµατος, 6. ο αριθµός πλαισίου οχήµατος, 7. το εργοστάσιο κατασκευής 8. ο τύπος του οχήµατος, 9. η έδρα και ο νοµός, 10. η ηµεροµηνία µεταβολής και η ώρα συστήµατος Υ.ΥΠ.ΜΕ. Σε περίπτωση πλέον του ενός ιδιοκτητών (συνιοδιοκτησία), τα πεδία 1 έως 3 αφορούν τον πρώτο ιδιοκτήτη, σύµφωνα µε τη σειρά αναγραφής στην αντίστοιχη άδεια κυκλοφορίας. (β) λαµβάνει µέσω υπηρεσιών διαδικτύου από τους Φορείς Χορήγησης αντίγραφα των αντίστοιχων εγγραφών που καταχωρούνται στα αρχεία τους «Αποδιδόµενες ηλεκτρονικές ετικέτες», «Ανενεργές ηλεκτρονικές ετικέτες» και «Εξουσιοδοτηµένοι χρήστες», σύµφωνα µε την παρ. 6 του άρθρου 2. (γ) Λαµβάνει µέσω υπηρεσιών διαδικτύου από τις τερµατικές συσκευές τα δεδοµένα που περιγράφονται στην παράγραφο 1.γ του παρόντος άρθρου και ελέγχει την εγκυρότητα της ηλεκτρονικής ετικέτας συγκρίνοντας τα δεδοµένα της µε τα αντίστοιχα που είναι καταχωρηµένα στο Αρχείο Αποδιδόµενες Ετικέτες, στο Αρχείο Ανενεργές Ετικέτες και στο Αρχείο Αδειών Κυκλοφορίας Οχηµάτων του Υ.ΥΠ.ΜΕ.

11 Σε περίπτωση ύπαρξης εγγραφής στο Αρχείο Αποδιδόµενες Ετικέτες χωρίς την ύπαρξη εγγραφής στο Αρχείο Ανενεργές Ετικέτες και εφόσον δεν υφίστανται αποκλίσεις των δεδοµένων της ετικέτας από το αρχείο Αποδιδόµενες Ετικέτες και από το Αρχείο Αδειών Κυκλοφορίας Οχηµάτων του Υ.ΥΠ.ΜΕ. στα βασικά δεδοµένα [αριθµός κυκλοφορίας οχήµατος, αριθµός πλαισίου οχήµατος, επώνυµο, όνοµα και πατρώνυµο ή επωνυµία στη περίπτωση των εταιρειών (πλην των ΙΜΕ ΕΠΕ), αριθµός Φορολογικού Μητρώου, ειδικός αριθµός δικαιώµατος (µόνο για τα Φ..Χ. αυτοκίνητα)] και υπό τον όρο ότι δεν έχει παρέλθει η ηµεροµηνία λήξης ισχύος της ηλεκτρονικής ετικέτας, τότε επιστρέφεται στην τερµατική συσκευή αποτέλεσµα «έγκυρο ΗΑΣ» και ο έλεγχος θεωρείται επιτυχής. Σε αντίθετη περίπτωση επιστρέφεται αποτέλεσµα «άκυρο ΗΑΣ» και επιβάλλονται από το όργανο ελέγχου οι κυρώσεις που προβλέπονται στο άρθρο 5. Άρθρο 5 Μεταβατικές ιατάξεις - Κυρώσεις 1. Οι ιδιοκτήτες των Τ.Λ..Χ. οι οποίοι δεν έχουν εφοδιάσει τα οχήµατά τους µε ηλεκτρονικά αναγνώσιµο σήµα (ηλεκτρονική ετικέτα) οφείλουν να τα εφοδιάσουν εντός τεσσάρων (4) µηνών από την έναρξη ισχύος της παρούσας απόφασης. Μετά την παρέλευση του προαναφερθέντος διαστήµατος, εφόσον διαπιστωθεί από Αρχή Ελέγχου µη ύπαρξη ή η ένδειξη «άκυρο Η.Α.Σ» σε ΤΛ Χ, επιβάλλεται πρόστιµο πεντακοσίων (500) ευρώ και αφαιρούνται τα στοιχεία κυκλοφορίας του οχήµατος (άδεια κυκλοφορίας και κρατικές πινακίδες) τα οποία διαβιβάζονται στην αρµόδια Περιφερειακή Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών της έδρας του οχήµατος. Τα στοιχεία κυκλοφορίας επιστρέφονται, εφόσον ο ιδιοκτήτης ή νοµίµως εξουσιοδοτηµένο από αυτόν πρόσωπο, προσκοµίσει βεβαίωση από Φορέα Χορήγησης ότι εγκαταστάθηκε το ηλεκτρονικά αναγνώσιµο σήµα στο εν λόγω όχηµα ή προσκοµίσει τη βεβαίωση της παρ. 3(ζ) του άρθρου 3 της παρούσας απόφασης. Η καταλογιστική πράξη επιβολής του προστίµου επέχει θέση στοιχείων κυκλοφορίας του οχήµατος για χρονικό διάστηµα επτά (7) ηµερών, κατά τη διάρκεια του οποίου απαγορεύεται η έξοδος του οχήµατος από τη χώρα. 2. Εφόσον διαπιστωθεί από Αρχή Ελέγχου µη ύπαρξη ή η ένδειξη «άκυρο Η.Α.Σ.» σε Φ Χ επιβάλλονται οι κυρώσεις της περίπτωσης 1.50 της παραγράφου 1 του Άρθρου 4 του νόµου 3446/06 (Α 49), όπως ισχύει.

12 3. Για τα ηλεκτρονικά αναγνώσιµα σήµατα των Φ..Χ. και Τ.Λ..Χ. τα οποία έχουν χορηγηθεί έως τη δηµοσίευση της παρούσας απόφασης και εµφανίζονται ενεργά («έγκυρα»), η προθεσµία της υποχρέωσης αντικατάστασής τους, σύµφωνα µε το άρθρο 1, λήγει µε το πέρας της τετραετίας από την ηµεροµηνία έναρξης ισχύος της παρούσας. Άρθρο 6 ιάθεση των τερµατικών συσκευών Η διάθεση των τερµατικών συσκευών του άρθρου 4 στις αρχές ελέγχου γίνεται µε απόφαση του Γενικού Γραµµατέα Υποδοµών και Μεταφορών. Εάν µετά το πέρας ενός έτους από την ηµεροµηνία θέσης σε ισχύ της παρούσας δεν έχουν διατεθεί τριακόσιες (300) τερµατικές συσκευές, οι Φορείς Χορήγησης οφείλουν να διαθέσουν από κοινού, πέραν των 50 συσκευών που υποχρεούται να διαθέσει έκαστος δυνάµει του άρθρου 2 της παρούσης, όσες συσκευές απαιτούνται για τη συµπλήρωση του αριθµού των τριακοσίων (300). Η µη συµµόρφωση των Φορέων Χορήγησης προς τα ανωτέρω επιφέρει την προσωρινή αναστολή του δικαιώµατος ως Φορέα Χορήγησης για χρονικό διάστηµα έως την παράδοση των τερµατικών συσκευών µε απόφαση του Γενικού Γραµµατέα Υποδοµών και Μεταφορών. Άρθρο 7 Ανάκληση του δικαιώµατος Φορέα Χορήγησης ΗΑΣ Με απόφαση του Γενικού Γραµµατέα Υποδοµών και Μεταφορών, το δικαίωµα Φορέα Χορήγησης ΗΑΣ είναι δυνατό να ανακληθεί στις ακόλουθες περιπτώσεις: α) Εφόσον δεν πληρούνται οι όροι και οι προϋποθέσεις µε τις οποίες χορηγήθηκε το δικαίωµα χορήγησης ΗΑΣ β) Εφόσον ο Φορέας Χορήγησης δε συµµορφώνεται στις διατάξεις της παρούσας γ) Κατόπιν αιτήµατος του Φορέα Χορήγησης. Άρθρο 8 Από την έναρξη ισχύος της παρούσης, καταργούνται οι αριθ. Γ5/39124/3125/08(ΦΕΚ 213 Β ) και αριθ. Γ456/34931/3345/13 (ΦΕΚ 2257 Β ) Αποφάσεις καθώς και οι τροποποιήσεις τους.

13 Η ισχύς της απόφασης αυτής αρχίζει από την δηµοσίευσή της στην Εφηµερίδα της Κυβερνήσεως. Η απόφαση αυτή να δηµοσιευθεί στην Εφηµερίδα της Κυβερνήσεως. Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΠΟ ΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΠΙΡΤΖΗΣ ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ Γεωργόπουλος Γ.

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ E ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 3867 17 Φεβρουαρίου 2017 ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 476 ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Αριθμ. Γ456/ΟΙΚ.8061/487/2017 Υποχρέωση εφοδιασμού των Φ.Δ.Χ. αυτοκινήτων και των ειδικών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 27 Αυγούστου 2013 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟ ΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΙΚΤΥΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 27 Αυγούστου 2013 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟ ΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΙΚΤΥΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 27 Αυγούστου 2013 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟ ΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΙΚΤΥΩΝ Ταχ. /νση Τ.Κ. Πληροφορίες Τηλέφωνο Fax e-mail ΓΕΝΙΚΗ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΒΑΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΤΜΗΜΑ ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ E ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 3867 17 Φεβρουαρίου 2017 ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 476 ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Αριθμ. Γ456/ΟΙΚ.8061/487/2017 Υποχρέωση εφοδιασμού των Φ.Δ.Χ. αυτοκινήτων και των ειδικών

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Αθήνα, 2 Σεπτεµβρίου 2017 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΕΝΙΚΗ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ Αρ.Πρωτ.: Γ/799/10/17 ΑΠΟΦΑΣΗ ΘΕΜΑ: ιάθεση τερµατικών ανάγνωσης (readers) του Ηλεκτρονικά Αναγνώσιµου Σήµατος (ΗΑΣ), στις

Διαβάστε περισσότερα

Αρ. Πρωτ.:Α7/1322 Αθήνα, 15 Νοεμβρίου 2016

Αρ. Πρωτ.:Α7/1322 Αθήνα, 15 Νοεμβρίου 2016 Αρ. Πρωτ.:Α7/1322 Αθήνα, 15 Νοεμβρίου 2016 Προς: Το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων - Υπουργό, κ. Χρήστο Σπίρτζη - Υφυπουργό Μεταφορών, κ. Νικόλαο Μαυραγάνη - Γεν. Γραμματέα Μεταφορών, κα Θεοπίστη

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Επιχειρήσεις Ενεργειακών Υπηρεσιών. Ενεργειακές Υπηρεσίες, Μητρώο και Κώδικας εοντολογίας Επιχειρήσεων Ενεργειακών Υπηρεσιών.

ΘΕΜΑ: Επιχειρήσεις Ενεργειακών Υπηρεσιών. Ενεργειακές Υπηρεσίες, Μητρώο και Κώδικας εοντολογίας Επιχειρήσεων Ενεργειακών Υπηρεσιών. ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ & ΟΡΥΚΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΥΛΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ & ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΠΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ E ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 39569 31 Ιουλίου 2018 ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 3135 ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Αριθμ. οικ. Γ6/57084/1981 Παραβάσεις της νομοθεσίας οδικών μεταφορών επικίνδυνων εμπορευμάτων,

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Φ Α Σ Η 4/460/ τoυ ιοικητικού Συµβουλίου Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ

Α Π Ο Φ Α Σ Η 4/460/ τoυ ιοικητικού Συµβουλίου Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ Α Π Ο Φ Α Σ Η 4/460/10.1.2008 τoυ ιοικητικού Συµβουλίου Θέµα: Μητρώο Ειδικών Επενδυτών Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ Λαµβάνοντας υπόψη: 1. Την παράγραφο 2 του άρθρου 2 του ν. 3401/2005 (ΦΕΚ Α/257/17.10.2005)

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΠΟ ΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΠΟ ΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Παπάγου 30 8-2018 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟ ΟΜΩΝ & ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕ ΙΑΣΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ Ο ΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Αριθ. Πρωτ.:Α3/64720/6117 ΙΕΥΘΥΝΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛ /05/ Αποδεικτικό ενημερότητας...

ΠΟΛ /05/ Αποδεικτικό ενημερότητας... Πίνακας περιεχομένων ΘΕΜΑ: Αποδεικτικό ενημερότητας ή πληροφόρηση για τη φορολογική ενημερότητα φυσικών ή μη φυσικών προσώπων ηλεκτρονικά μέσω διαδικτύου Άρθρο 1: Πιστοποίηση Φορέων, Υπηρεσιών ή Προσώπων

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ : «Αποδεικτικό ενημερότητας ή πληροφόρηση για τη φορολογική ενημερότητα φυσικών ή μη φυσικών προσώπων ηλεκτρονικά μέσω διαδικτύου».

ΘΕΜΑ : «Αποδεικτικό ενημερότητας ή πληροφόρηση για τη φορολογική ενημερότητα φυσικών ή μη φυσικών προσώπων ηλεκτρονικά μέσω διαδικτύου». ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Α. Γ.Γ.Π.Σ. ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΚΕ.Π.Υ.Ο 30η Δ/ΝΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ Η/Υ ΤΜΗΜΑ Β Ταχ. Δ/νση : Χανδρή 1 & Θεσσαλονίκης Ταχ. Κωδ. : 18346 Μοσχάτο Τηλέφωνο : 210 4802251, 4802253

Διαβάστε περισσότερα

Απεριόριστος ο αριθμός των βυτιοφόρων για τα πρατήρια

Απεριόριστος ο αριθμός των βυτιοφόρων για τα πρατήρια Απεριόριστος ο αριθμός των βυτιοφόρων για τα πρατήρια ΑΡΙΘ.: Α8/48012/5053/12 Βλέπετε το πλήρες κείμενο Είδος Εγγράφου: ΚΟΙΝΕΣ ΥΠΟΥΡΓΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΦΕΚ: 3052Β Μέγεθος κειμένου: 64 KB Αριθμ. A8/48012/5053/12

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ. Αθήνα, Αρ. Πρωτ. ΔΝΣγ/oικ /ΦΝ 393

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ. Αθήνα, Αρ. Πρωτ. ΔΝΣγ/oικ /ΦΝ 393 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ & ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ Δ/ΝΣΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ & ΚΑΛΗΣ ΝΟΜΟΘΕΤΗΣΗΣ Τμήμα : γ Ταχ. Δ/νση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ E ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 47527 3 Σεπτεμβρίου 2018 ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 3792 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ 1 Ιδιότητα Δασεργάτη - μέλους ΔΑ.Σ.Ε., Επιτροπή Βεβαίωσης Ιδιότητας Δασεργάτη

Διαβάστε περισσότερα

4)Τις διατάξεις του π.δ. υπ' αριθµ. 116/2004 (ΦΕΚ Α'81).

4)Τις διατάξεις του π.δ. υπ' αριθµ. 116/2004 (ΦΕΚ Α'81). Αριθµ. οικ. 125494/09 (ΦΕΚ 2082 Β/28-9-2009 ) : Καθορισµός διαδικασιών και λεπτοµερειών για την εφαρµογή του άρθρου 3 της Πράξης Νοµοθετικού Περιεχοµένου «Μέτρα Αντιµετώπισης της Ατµοσφαιρικής Ρύπανσης»

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: Β4Ω97ΛΞ-ΗΛΘ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ. : Πρόσκληση οχηµάτων ήµου ΣΥΡΟΥ ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ για τεχνικό έλεγχο ΘΕΜΑ

ΑΔΑ: Β4Ω97ΛΞ-ΗΛΘ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ. : Πρόσκληση οχηµάτων ήµου ΣΥΡΟΥ ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ για τεχνικό έλεγχο ΘΕΜΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ερµούπολη, 02 04 2012 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ. 30148/1529 ΝΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΥΚΛΑ ΩΝ ΤΕΧΝΙΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

Θέµα: ιευκρινήσεις επί των διατάξεων του ν.4070/2012 (Α 82) «Ρυθµίσεις. Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών, Μεταφορών, ηµοσίων Έργων κι άλλες διατάξεις»

Θέµα: ιευκρινήσεις επί των διατάξεων του ν.4070/2012 (Α 82) «Ρυθµίσεις. Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών, Μεταφορών, ηµοσίων Έργων κι άλλες διατάξεις» ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ Λόγω συµπλήρωσης του κειµένου µε την παρ. 7 Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ 1-6-2012 Σ.Ε ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 31 Μαΐου 2012 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟ ΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΙΚΤΥΩΝ Αριθµ. Πρωτ.: Βαθµός Προτ/τας:

Διαβάστε περισσότερα

(ΦΕΚ Β' 2722/ )

(ΦΕΚ Β' 2722/ ) Όπως τροποποιήθηκε με την ΓΔΤΕΦΚ 1117581 ΕΞ 2017 στις 16.8.2017 και με την ΓΔΤΕΦΚ 1160536 ΕΞ 2017 (ΦΕΚ Β 3825/31.10.2017) Δημοσιεύθηκε στις : [ 17-12-2015 ] Κ.Υ.Α. αριθ. 0004170 ΕΞ 2015/15.12.2015 Διαδικασίες

Διαβάστε περισσότερα

: Αναστάσεως & Τσιγάντε : 10191 Παπάγου : Α. Βλάχου : 210 6508510 : 210 6508491

: Αναστάσεως & Τσιγάντε : 10191 Παπάγου : Α. Βλάχου : 210 6508510 : 210 6508491 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ Δ/ΝΣΗ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΤΜΗΜΑ ΟΔΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ Παπάγου, 4 Φεβρουάριου 2009 ΒΑΘΜΟΣ ΠΡΟΤ/ΤΑΣ: ΕΠΕΙΓΟΝ Αριθμ. Πρωτ.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ /ΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:. ΑΣΗΜΑΚΗ ΤΗΛ.:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ /ΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:. ΑΣΗΜΑΚΗ ΤΗΛ.: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ /ΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:. ΑΣΗΜΑΚΗ ΤΗΛ.: 210/6969989-210/6969990-92 Αθήνα 20/4/04 Αρ. πρωτ.: 1107 ΠΡΟΣ: ΑΠΟ ΕΚΤΕΣ Π.. ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΘΕΜΑ: Οδηγίες - διευκρινίσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. Αθήνα, Α. Π. : ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

ΑΔΑ: ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. Αθήνα, Α. Π. : ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Δ/ΝΣΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΗΣ ΝΟΜΟΘΕΤΗΣΗΣ ΤΜΗΜΑ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΩΝ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΚΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ E ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 57783 26 Οκτωβρίου 2018 ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 4798 ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Αριθμ. ΠΟΛ. 1187 Διαδικασία χορήγησης απαλλαγών των περιπτώσεων α, γ, δ και ε του άρθρου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ E ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 59089 5 Νοεμβρίου 2018 ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 4919 ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Αριθμ. 3729/135714 Ηλεκτρονικό μητρώο εμπόρων ζώντων ζώων σε συμμόρφωση προς το π.δ.

Διαβάστε περισσότερα

Τροποποιήσεις του ν. 3887/2010 1. Το τέταρτο εδάφιο της παρ. 6 του άρθρου 2 του ν. 3887/2010 (Α 174) αντικαθίσταται ως εξής: «Οι µεταφορικές

Τροποποιήσεις του ν. 3887/2010 1. Το τέταρτο εδάφιο της παρ. 6 του άρθρου 2 του ν. 3887/2010 (Α 174) αντικαθίσταται ως εξής: «Οι µεταφορικές Τροποποιήσεις του ν. 3887/2010 1. Το τέταρτο εδάφιο της παρ. 6 του άρθρου 2 του ν. 3887/2010 (Α «Οι µεταφορικές επιχειρήσεις που έχουν άδεια να διεξάγουν διεθνείς οδικές εµπορευµατικές µεταφορές έχουν

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ E ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 43913 17 Οκτωβρίου 2017 ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 3656 ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Αριθμ. οικ. 110285/ΔΤΒΝ 1851/Τμ. A/Φ.15 Δημιουργία, οργάνωση, λειτουργία και διαχείριση

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ. Αθήνα 24 Ιανουαρίου 2018 Αριθ. Πρωτ. οικ.: 368 ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΚΟΙΝ. ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

ΑΠΟΦΑΣΗ. Αθήνα 24 Ιανουαρίου 2018 Αριθ. Πρωτ. οικ.: 368 ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΚΟΙΝ. ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΕΝ. ΓΡΑΜ. ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Αθήνα 24 Ιανουαρίου 2018 Αριθ. Πρωτ.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ E ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 67813 29 Δεκεμβρίου 2017 ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 4856 ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Αριθμ. Οικ.93543/4756 Τροποποίηση και συμπλήρωση της υπουργικής απόφασης ΦΑ 1/59683/3936/2015

Διαβάστε περισσότερα

2. Πολ. Γραφείο Υφυπουργού (µε ) ΠΡΟΣ: 1. Όλες τις ιευθύνσεις και Τµήµατα

2. Πολ. Γραφείο Υφυπουργού (µε  ) ΠΡΟΣ: 1. Όλες τις ιευθύνσεις και Τµήµατα ΑΔΑ: 6ΖΒΧ465ΧΘΞ-6ΑΔ INFORMATICS DEVELOPMEN T AGENCY Ψηφιακά Digitally signed by INFORMATICS DEVELOPMENT AGENCY Date: 2018.08.31 11:59:31 EEST Reason: Location: Athens DESPOINA DIMOSTHENI υπογεγραμμέ ADOU

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόµενο και διαδικασία δηµιουργίας και τήρησης Μητρώου νπδδ των δήµων και των περιφερειών

Περιεχόµενο και διαδικασία δηµιουργίας και τήρησης Μητρώου νπδδ των δήµων και των περιφερειών Ελληνική ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 12.5.2015 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ Αρ.Πρωτ. 16457 ΓΕΝ. /ΝΣΗ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟ ΙΟΙΚΗΣΗΣ /ΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ & ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΗΜΟΣΙΩΝ. ΘΕΜΑ: «Βεβαίωση οφειλής άρθρου 12 ν. 4174/2013 (Α 170)».

ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ & ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΗΜΟΣΙΩΝ. ΘΕΜΑ: «Βεβαίωση οφειλής άρθρου 12 ν. 4174/2013 (Α 170)». Αθήνα, 27 εκεµβρίου 2013 (ΦΕΚ Β' 3398/31-12-2013) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟ ΩΝ ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ & ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟ ΩΝ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Κ.Υ.Α. Φ.10035/2523/131/

Κ.Υ.Α. Φ.10035/2523/131/ Κ.Υ.Α. Φ.10035/2523/131/12.9.2016 Κ.Υ.Α. Φ.10035/2523/131/12.9.2016 Όροι και προϋποθέσεις θέσης σε προσωρινή ακινησία Φορτηγού Δημοσίας Χρήσης (Φ.Δ.Χ.) και Επιβατικού (Ε.Δ.Χ.) οχήματος, κατά το άρθρο 121

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ Γενική Διεύθυνση Μεταφορών. Αρ. Πρωτ.: Β-66272/6175/24-12-2001

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ Γενική Διεύθυνση Μεταφορών. Αρ. Πρωτ.: Β-66272/6175/24-12-2001 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ Γενική Διεύθυνση Μεταφορών Αρ. Πρωτ.: Β-66272/6175/24-12-2001 ΘΕΜΑ : Εφαρμογή του ΠΔ 346/2001 «περί προσβάσεως στο επάγγελμα του οδικού μεταφορέα εμπορευμάτων και επιβατών

Διαβάστε περισσότερα

Εγκύκλιος 8592/2017. Απλούστευση της διαδικασίας έναρξης λειτουργίας τουριστικών καταλυμάτων.

Εγκύκλιος 8592/2017. Απλούστευση της διαδικασίας έναρξης λειτουργίας τουριστικών καταλυμάτων. Εγκύκλιος 8592/2017 Απλούστευση της διαδικασίας έναρξης λειτουργίας τουριστικών καταλυμάτων. ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 19 Μαΐου 2017 ΤΕΥΧΟΣ ΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 1750 ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Αριθμ.

Διαβάστε περισσότερα

Χολαργός, Αρ. Πρωτ.: Γ..Μ.Ε. οικ ΠΡΟΣ: Πίνακα Αποδεκτών ΑΠΟΦΑΣΗ

Χολαργός, Αρ. Πρωτ.: Γ..Μ.Ε. οικ ΠΡΟΣ: Πίνακα Αποδεκτών ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ Ταχ. /νση: Λ. Μεσογείων 156 Ταχ. Κώδικας: 155 10, Χολαργός E-mail: gdme@patt.gov.gr Χολαργός, 25-01-2017 Αρ. Πρωτ.: Γ..Μ.Ε. οικ.17407

Διαβάστε περισσότερα

Αρ. Πρωτ.: Οικ. 8442/561/ΦΓ.9.6.4. ΑΠΟΦΑΣΗ

Αρ. Πρωτ.: Οικ. 8442/561/ΦΓ.9.6.4. ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΑΘΗΝΑ, 3.7.2013 ΙΙ ΓΕΝ /ΝΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ Ταχ. /νση : Μεσογείων 117-119 Ταχ/κός Κώδικας: 115 26 Αθήνα Πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

ΥΑ 390//2006 (ΥΑ 390/1 ΦΕΚ Β 750 2006): Καν/σμός Χρήσης-Χορήγησης Δικαιωμ. Χρήσης Ραδιοσυχνοτήτων για παροχή Δικτύων/Υπηρ. Ηλεκτρ.Επικ.

ΥΑ 390//2006 (ΥΑ 390/1 ΦΕΚ Β 750 2006): Καν/σμός Χρήσης-Χορήγησης Δικαιωμ. Χρήσης Ραδιοσυχνοτήτων για παροχή Δικτύων/Υπηρ. Ηλεκτρ.Επικ. ΥΑ 390//2006 (ΥΑ 390/1 ΦΕΚ Β 750 2006): Καν/σμός Χρήσης-Χορήγησης Δικαιωμ. Χρήσης Ραδιοσυχνοτήτων για παροχή Δικτύων/Υπηρ. Ηλεκτρ.Επικ. (393047) Αρθρο :0 Αριθμ. 390/1 ΦΕΚ Β 750/21.06.2006 Κανονισμός Χρήσης

Διαβάστε περισσότερα

Αρ. Πρωτ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΒΑΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ. οικ Α 91016/4951 ΤΜΗΜΑ ΑΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΒΑΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

Αρ. Πρωτ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΒΑΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ. οικ Α 91016/4951 ΤΜΗΜΑ ΑΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΒΑΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 14 Δεκεμβρίου 2017 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ KAI ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ Αρ. Πρωτ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΒΑΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ οικ Α 91016/4951 ΤΜΗΜΑ ΑΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΒΑΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ Ταχ.

Διαβάστε περισσότερα

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗΣ ΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΜΕ ΕΠΙΒΑΤΗΓΑ Ι ΙΩΤΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ (Ε.Ι.Χ.) ΟΧΗΜΑΤΑ» 1

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗΣ ΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΜΕ ΕΠΙΒΑΤΗΓΑ Ι ΙΩΤΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ (Ε.Ι.Χ.) ΟΧΗΜΑΤΑ» 1 ΑΙΤΗΣΗ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΗΛΩΣΗ (άρθρο 8 Ν.1599/1986) Η ακρίβεια των στοιχείων που υποβάλλονται µε αυτή τη δήλωση µπορεί να ελεγχθεί µε βάση το αρχείο άλλων υπηρεσιών (άρθρο 8 παρ. 4 Ν. 1599/1986) Περιγραφή αιτήµατος:

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ 2254/ΦΕΚ Β/2184/05.09.2013 ιαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής των απαραίτητων δικαιολογητικών για την υπαγωγή στο άρθρο 24 του νόµου 4178/2013 «Αντιµετώπιση της Αυθαίρετης όµησης - Περιβαλλοντικό

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Φ Α Σ Η ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

Α Π Ο Φ Α Σ Η ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 3 Ιουνίου 2003 Α.ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Αρ.Πρωτ.: 1051922/552/0015 ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΠΟΛ. : 1084 ΙΕΥΘΥΝΣΗ 15η ΒΙΒΛΙΩΝ & ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΜΗΜΑΤΑ Α - Β Γ Β.ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

Κ Ο Ι Ν Η Α Π Ο Φ Α Σ Η Ο Ι Υ Π Ο Υ Ρ Γ Ο Ι. ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ και ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Κ Ο Ι Ν Η Α Π Ο Φ Α Σ Η Ο Ι Υ Π Ο Υ Ρ Γ Ο Ι. ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ και ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Η Δ Η Μ Ο Κ Ρ Α Τ Ι Α 1.ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΕΝΤΡΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, 13 Μαρτίου 2007

Αθήνα, 13 Μαρτίου 2007 Ελληνική ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΗΜ. ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΓΕΝ. /ΝΣΗ ΙΟΙΚ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ /ΝΣΗ ΑΛΛΟ ΑΠΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ Α ΤΜΗΜΑ Α ΕΙΩΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ Αθήνα, 13 Μαρτίου 2007 Αριθ. Πρωτ. :

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ. Ταχ. /νση : Αναστάσεως 2 & Τσιγάντε Ταχ. Κώδικας : Παπάγου Πληροφορίες :. Μαρτίνης Τηλέφωνο :

ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ. Ταχ. /νση : Αναστάσεως 2 & Τσιγάντε Ταχ. Κώδικας : Παπάγου Πληροφορίες :. Μαρτίνης Τηλέφωνο : ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ λόγω λανθασµένης αναγραφής των µελών της επιτροπής παρακολούθησης και παραλαβής του έργου Παπάγου, 5 Ιουνίου 2015 Γ. Τασιολάµπρος ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Παπάγου, 4 Ιουνίου 2015 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ,

Διαβάστε περισσότερα

Θέµα : Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για απόκτηση νέας άδειας Ε Χ αυτοκινήτου ή µετατροπή υφιστάµενης σε άλλο τύπο, σύµφωνα µε το Ν.

Θέµα : Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για απόκτηση νέας άδειας Ε Χ αυτοκινήτου ή µετατροπή υφιστάµενης σε άλλο τύπο, σύµφωνα µε το Ν. , ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ Ταχ. /νση : ηµοκρατίας 27 ιοικητήριο Κοζάνη 31 Ιανουαρίου 2017 Κοζάνη 50100 Αρ. Πρωτ : 54 Πληροφορίες : Β. Χατζηαποστόλου

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόµενο και διαδικασία δηµιουργίας και τήρησης Μητρώου Επιχειρήσεων των ήµων και των Περιφερειών

Περιεχόµενο και διαδικασία δηµιουργίας και τήρησης Μητρώου Επιχειρήσεων των ήµων και των Περιφερειών Ελληνική ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 12. 5. 2015 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ Αρ.Πρωτ. 16456 ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΓΕΝ. /ΝΣΗ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟ ΙΟΙΚΗΣΗΣ /ΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Τ.Α. ΤΜΗΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ ΘΕΜΑ. : Πρόσκληση οχηµάτων νήσου Λέρου για τεχνικό έλεγχο

ΑΠΟΦΑΣΗ ΘΕΜΑ. : Πρόσκληση οχηµάτων νήσου Λέρου για τεχνικό έλεγχο ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ρόδος, 15 05 2018 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ Αρ. πρωτ. Οικ. 14997 ΝΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ Ω ΕΚΑΝΗΣΟΥ Ταχ. /νση : 6 ο χλµ Ρόδου-Λίνδου ΠΡΟΣ:

Διαβάστε περισσότερα

Περιγραφή αιτήµατος: «ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥ ΕΝΤΥΠΟΥ Α ΕΙΑΣ Ο ΗΓΗΣΗΣ ΛΟΓΩ ΑΠΩΛΕΙΑΣ Η ΚΛΟΠΗΣ Η ΦΘΟΡΑΣ Ή ΑΛΛΟΙΩΣΗΣ». ΠΡΟΣ: ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΙΤΟΥΝΤΟΣ:

Περιγραφή αιτήµατος: «ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥ ΕΝΤΥΠΟΥ Α ΕΙΑΣ Ο ΗΓΗΣΗΣ ΛΟΓΩ ΑΠΩΛΕΙΑΣ Η ΚΛΟΠΗΣ Η ΦΘΟΡΑΣ Ή ΑΛΛΟΙΩΣΗΣ». ΠΡΟΣ: ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΙΤΟΥΝΤΟΣ: Α Ι Τ Η Σ Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΗΛΩΣΗ (άρθρο 8 ν.1599/1986) Η ακρίβεια των στοιχείων που υποβάλλονται µε αυτή τη δήλωση µπορεί να ελεγχθεί µε βάση το αρχείο άλλων υπηρεσιών (άρθρο 8 παρ. 4 ν.1599/1986) Περιγραφή

Διαβάστε περισσότερα

: Ευαγγελιστρίας 2 : : Π. Καλδή, Θ. Φλώρος : : :

: Ευαγγελιστρίας 2 : : Π. Καλδή, Θ. Φλώρος : : : ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΕΝIKH IEΥΘΥΝΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ Ταχ. ιεύθυνση Ταχ. Κώδικας Πληροφορίες Τηλέφωνο Φαξ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΑΠΟΦΑΣΗ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΑΠΟΦΑΣΗ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ Αθήνα 16-01-2015 ΓΕΝΙΚΗ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ Ταχ..νση: Λ. Μεσογείων 156 Αρ. Πρωτ. Γ..Μ.Ε. οικ. 11509 Τ.Κ. 155 10, Χολαργός

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα 23 Απριλίου ΓΕΝΙΚΗ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Αριθ. πρωτ.: ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΟΙΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα 23 Απριλίου ΓΕΝΙΚΗ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Αριθ. πρωτ.: ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΟΙΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα 23 Απριλίου 2019 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Αριθ. πρωτ.: 31335 ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΛΟΓΩΝ Ταχ. /νση : Ευαγγελιστρίας 2 Ταχ. Κώδικας : 101

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛ /05/ Θέση σε ελεύθερη κυκλοφορία με ταυτόχρον

ΠΟΛ /05/ Θέση σε ελεύθερη κυκλοφορία με ταυτόχρον Πίνακας περιεχομένων ΘΕΜΑ: Θέση σε ελεύθερη κυκλοφορία με ταυτόχρονη θέση σε καθεστώς τελωνειακής αποθήκευσης εμπορευμάτων που προορίζονται να παραδοθούν ως εφόδια πλοίων και αεροσκαφών με απαλλαγή από

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ /ΝΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ /ΝΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ /ΝΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ Ω /ΣΟΥ Ρόδος 29/01/2015 Αρ. Πρ.: OIK. 3410 Ταχ. /νση: Ταχ. Κώδικας: Τηλέφωνο: Fax: 6ο χιλ. Ρόδου-Λίνδου 851 00 22413

Διαβάστε περισσότερα

Κ.Υ.Α. Οικ. Β-10868/764/2003 (Β 265) (Κατ εξουσιοδότηση της παραγράφου 4 του άρθρου 12 του Ν.2963/2001)

Κ.Υ.Α. Οικ. Β-10868/764/2003 (Β 265) (Κατ εξουσιοδότηση της παραγράφου 4 του άρθρου 12 του Ν.2963/2001) Κ.Υ.Α. Οικ. Β-10868/764/2003 (Β 265) (Κατ εξουσιοδότηση της παραγράφου 4 του άρθρου 12 του Ν.2963/2001) «Καθορισμός όρων, προϋποθέσεων, δικαιολογητικών, διαδικασίας κ.λπ. για τη χρηματοδότηση των επενδυτικών

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΙΝΗ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ. ΘΕΜΑ: «Τροποποίηση και συμπλήρωση της υπ. αριθ /2014 κοινής υπουργικής απόφασης (Β 31)».

ΚΟΙΝΗ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ. ΘΕΜΑ: «Τροποποίηση και συμπλήρωση της υπ. αριθ /2014 κοινής υπουργικής απόφασης (Β 31)». ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ 1. ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΠΑΡΑΓΩΓΗΣ 2. ΕΙΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα,

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 07-09-2016 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Αρ. Πρ.: Φ.10035/2523/131 ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ Γενική Δ/νση Κοινωνικής Ασφάλισης

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΑΠΕΖΑ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΝΟΜΟΣ (INTRACOM IT SERVICES)

ΤΡΑΠΕΖΑ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΝΟΜΟΣ (INTRACOM IT SERVICES) ΤΡΑΠΕΖΑ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΝΟΜΟΣ (INTRACOM IT SERVICES) ΥΑ 165//2010 (ΥΑ 165255/ΙΑ ΦΕΚ Β 2157 2010): Ελεύθ. παροχή υπηρεσιών στην Ελλάδα από ξεναγούς υπηκόους κρατών µελών ΕΕ-Π 38/2010 (534055) Άρθρο

Διαβάστε περισσότερα

Αντίγραφο άδειας κυκλοφορίας

Αντίγραφο άδειας κυκλοφορίας Αντίγραφο άδειας κυκλοφορίας Δικαιολογητικά που απαιτούνται: 1. Αίτηση 2. Αστυνομική Ταυτότητα ή Διαβατήριο του αιτούντα 3. Άδεια κυκλοφορίας οχήματος σε περίπτωση αντικατάστασης λόγω φθοράς Οδηγίες Παρακαλούμε

Διαβάστε περισσότερα

Περιγραφή αιτήµατος: «ΑΝΑΝΕΩΣΗ Α ΕΙΑΣ Ο ΗΓΗΣΗΣ (ΚΑΘΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ)». ΠΡΟΣ: ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΙΤΟΥΝΤΟΣ:

Περιγραφή αιτήµατος: «ΑΝΑΝΕΩΣΗ Α ΕΙΑΣ Ο ΗΓΗΣΗΣ (ΚΑΘΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ)». ΠΡΟΣ: ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΙΤΟΥΝΤΟΣ: Α Ι Τ Η Σ Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΗΛΩΣΗ (άρθρο 8 ν.1599/1986) Η ακρίβεια των στοιχείων που υποβάλλονται µε αυτή τη δήλωση µπορεί να ελεγχθεί µε βάση το αρχείο άλλων υπηρεσιών (άρθρο 8 παρ. 4 ν.1599/1986) Περιγραφή

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ Αριθ. 5 ΗΛ/Β/Φ.1.21/οικ. 12112/20.6.2013 Κατηγορίες, κριτήρια και διαδικασία ένταξης Πελατών στους Ευάλωτους Πελάτες ηλεκτρικής ενέργειας (ΦΕΚ Β' 1521/21-06-2013) Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Εγκύκλιος 41756/2017. ιενέργεια πλειστηριασμού με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων.

Εγκύκλιος 41756/2017. ιενέργεια πλειστηριασμού με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων. Εγκύκλιος 41756/2017 ιενέργεια πλειστηριασμού με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων. ΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 30 Μαΐου 2017 ΤΕΥΧΟΣ ΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 1884 ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Αριθμ. 41756 οικ. ιενέργεια

Διαβάστε περισσότερα

Taxlive - Επιμόρφωση Λογιστών Λογιστικά Προγράμματα & Υπηρεσίες Λογιστικής Ενημέρωσης

Taxlive - Επιμόρφωση Λογιστών Λογιστικά Προγράμματα & Υπηρεσίες Λογιστικής Ενημέρωσης Α.1106/21.03.2019 Α.1106/21.03.2019 Σύσταση, συγκρότηση και ορισμός μελών Επιτροπών στο Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων (Κ.Ε.ΜΕ.ΕΠ.), στο Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (Κ.Ε.ΦΟ.ΜΕ.Π.)

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Κ.Υ.Α. αριθ. 16368/17.7.2013 Καθορισμός δικαιολογητικών για την υποβολή αναγγελίας άσκησης του επαγγέλματος του ξεναγού Μητρώο Ξεναγών Ένταξη της διαδικασίας υποβολής αναγγελίας άσκησης του επαγγέλματος

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ ΘΕΜΑ. : Πρόσκληση οχηµάτων νήσου Λέρου για τεχνικό έλεγχο

ΑΠΟΦΑΣΗ ΘΕΜΑ. : Πρόσκληση οχηµάτων νήσου Λέρου για τεχνικό έλεγχο ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ Ρόδος, 27-6-2018 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ρόδος, 15 05 2018 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ Αρ. πρωτ. Οικ. 14997 ΝΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ Ω ΕΚΑΝΗΣΟΥ Ταχ.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛ 1019/2017. Παροχή οδηγιών για την ορθή εφαρμογή των διατάξεων της ΠΟΛ 1163/2016 (Β 3779 / ) Απόφασης Γ.Γ..Ε..

ΠΟΛ 1019/2017. Παροχή οδηγιών για την ορθή εφαρμογή των διατάξεων της ΠΟΛ 1163/2016 (Β 3779 / ) Απόφασης Γ.Γ..Ε.. ΠΟΛ 1019/2017 Παροχή οδηγιών για την ορθή εφαρμογή των διατάξεων της ΠΟΛ 1163/2016 (Β 3779 /23-11-2016) Απόφασης Γ.Γ..Ε.. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 3 Φεβρουαρίου 2017 Ανεξάρτητη Αρχή ημοσίων Εσόδων ΠΟΛ.

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Φ.Ε.Κ.: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ Α. ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ & ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Γ.Γ.Δ.Ε. -

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ

Ο ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ Ο ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ Σας ενημερώνει ως προς τον Φ.Π.Α. ταξιδιωτών εγκατεστημένων σε ξένη χώρα πλην Ε.Ε. Για το θέμα αυτό εκδόθηκε η ΠΟΛ.1338/30.12.1996 Αποφ. Υπ. Οικ. η οποία τροποποιήθηκε

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Φ Α Σ Η ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

Α Π Ο Φ Α Σ Η ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ: 1129 ΕΤΟΣ: 2003 ΕΚ ΟΥΣΑ ΑΡΧΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ: ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ 1. ΙΕΥΘΥΝΣΗ 15η ΒΙΒΛΙΩΝ & ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΜΗΜΑΤΑ Α - Β Γ 2. ΙΕΥΘΥΝΣΗ 14η Φ.Π.Α. ΤΜΗΜΑ Β Β. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ /ΝΣΗ ΜΕΤΡΟΛΟΓΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΕΙ ΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΠΑΑ 2014-2020 Αθήνα, 13-4-2018 Ταχ. /νση: Λ.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ. Θέµα : Οδηγίες εφαρµογής του άρθρου 8 παράγραφο 1 περίπτωση αiii ( παροχή προκαταβολής ).

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ. Θέµα : Οδηγίες εφαρµογής του άρθρου 8 παράγραφο 1 περίπτωση αiii ( παροχή προκαταβολής ). Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Η Η Μ Ο Κ Ρ Α Τ Ι Α ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΠΕΝ ΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ Ι ΙΩΤΙΚΩΝ ΕΠΕΝ ΥΣΕΩΝ /ΝΣΗ ΕΓΚΡΙΣΗΣ & ΕΛΕΓΧΟΥ Ι ΙΩΤΙΚΩΝ ΕΠΕΝ ΥΣΕΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΛΕΓΧΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Κεντρικό Ηλεκτρονικό Σύστημα Κληρώσεων για Δημόσιες Συμβάσεις έργων, μελετών και παροχής τεχνικών και λοιπών συναφών επιστημονικών υπηρεσιών

ΘΕΜΑ: Κεντρικό Ηλεκτρονικό Σύστημα Κληρώσεων για Δημόσιες Συμβάσεις έργων, μελετών και παροχής τεχνικών και λοιπών συναφών επιστημονικών υπηρεσιών ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ & ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ Δ/ΝΣΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ & ΚΑΛΗΣ ΝΟΜΟΘΕΤΗΣΗΣ Τμήμα : γ Ταχ. Δ/νση

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΑΠΟΦΑΣΗ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΑΠΟΦΑΣΗ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ Αθήνα 20-01-2016 ΓΕΝΙΚΗ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ Ταχ..νση: Λ. Μεσογείων 156 Αρ. Πρωτ. Γ..Μ.Ε. οικ. 11955 Τ.Κ. 155 10, Χολαργός

Διαβάστε περισσότερα

Κ Ο Ι Ν Η Α Π Ο Φ Α Σ Η

Κ Ο Ι Ν Η Α Π Ο Φ Α Σ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΟΜΩΝ,ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΚΕΠ Πληροφορίες: Αλ. Παβέλη Τηλέφωνο: 213 1313-174, -172, Φαξ:

Διαβάστε περισσότερα

Περιγραφή αιτήµατος: «ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΝΤΥΠΟΥ Α ΕΙΑΣ Ο ΗΓΗΣΗΣ» ΠΡΟΣ: ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΙΤΟΥΝΤΟΣ:

Περιγραφή αιτήµατος: «ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΝΤΥΠΟΥ Α ΕΙΑΣ Ο ΗΓΗΣΗΣ» ΠΡΟΣ: ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΙΤΟΥΝΤΟΣ: Α Ι Τ Η Σ Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΗΛΩΣΗ (άρθρο 8 ν.1599/1986) Η ακρίβεια των στοιχείων που υποβάλλονται µε αυτή τη δήλωση µπορεί να ελεγχθεί µε βάση το αρχείο άλλων υπηρεσιών (άρθρο 8 παρ. 4 ν.1599/1986) Περιγραφή

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «Όροι, προϋποθέσεις και διαδικασία διάθεσης του ηλεκτρικά θερμαινόμενου προϊόντος καπνού στο εργατοτεχνικό προσωπικό των καπνοβιομηχανιών».

ΘΕΜΑ: «Όροι, προϋποθέσεις και διαδικασία διάθεσης του ηλεκτρικά θερμαινόμενου προϊόντος καπνού στο εργατοτεχνικό προσωπικό των καπνοβιομηχανιών». ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 1. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ 2. ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΛΩΝΕΙΩΝ & ΕΦΚ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΦΟΡΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ & ΦΠΑ ΤΜΗΜΑ Γ -ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΠΝΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ E ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 7263 25 Φεβρουαρίου 2019 ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 569 ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Αριθμ. 160/22717 Τροποποίηση της Ε8 1831/39763/7.4.2015 απόφασης του Αναπληρωτή Υπουργού

Διαβάστε περισσότερα

Εγκύκλιος 2986/2016 ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ -ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Εγκύκλιος 2986/2016 ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ -ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Εγκύκλιος 2986/2016 Προσδιορισμός των λειτουργικών μορφών και κατηγοριών των τουριστικών καταλυμάτων και λοιπών τουριστικών εγκαταστάσεων που εντάσσονται σε προγράμματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Αγροτικής

Διαβάστε περισσότερα

Β/7/35889/2582/

Β/7/35889/2582/ Αριθμ. Β/7/35889/2582/16.10.2014 Προϋποθέσεις και διαδικασία συμψηφισμού επιστροφών Φόρου Προστιθέμενης Αξίας και Φόρου Εισοδήματος με οφειλές στους Οργανισμούς Κοινωνικής Ασφάλισης. Αρ. Φύλλου 2795 17

Διαβάστε περισσότερα

Ταχ. Δ/νση : Σίνα 2-4 ΠΡΟΣ: ΩΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΔΙΑΝΟΜΗΣ Tαχ. Kώδικας: Αθήνα Πληροφορίες: Kων. Σταυροπούλου Τηλέφωνο : FAX :

Ταχ. Δ/νση : Σίνα 2-4 ΠΡΟΣ: ΩΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΔΙΑΝΟΜΗΣ Tαχ. Kώδικας: Αθήνα Πληροφορίες: Kων. Σταυροπούλου Τηλέφωνο : FAX : ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ & ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΓΕΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ Αθήνα 5 Φεβρουαρίου 2007 1. 14 η Δ/ΝΣΗ ΦΠΑ Αρ. Πρωτ.: 1013654/971/169/Β0014 ΤΜΗΜΑ Β «Παροχή Υπηρεσιών & Ειδικά Καθεστώτα» Α

Διαβάστε περισσότερα

Κ.Υ.Α. αριθ. 4000/2/14 ιθ - 10/08/ Διαδικασία βεβαίωσης και καταβολής του προστίμου που επιβάλλεται στους υπηκόους τρίτης χώρας...

Κ.Υ.Α. αριθ. 4000/2/14 ιθ - 10/08/ Διαδικασία βεβαίωσης και καταβολής του προστίμου που επιβάλλεται στους υπηκόους τρίτης χώρας... Πίνακας περιεχομένων ΘΕΜΑ: Διαδικασία βεβαίωσης και καταβολής του προστίμου που επιβάλλεται στους υπηκόους τρίτης χώρας που παραβιάζουν το νόμιμο χρόνο παραμονής στην Ελλάδα (αρθ. 73 ν. 3386/2005) Άρθρο

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΣ 4441/2016 (Φ.Ε.Κ. Α /227/

ΝΟΜΟΣ 4441/2016 (Φ.Ε.Κ. Α /227/ ΝΟΜΟΣ 4441/2016 (Φ.Ε.Κ. Α /227/6-12-2016 Απλοποίηση διαδικασιών σύστασης επιχειρήσεων, άρση κανονιστικών εμποδίων στον ανταγωνισμό και λοιπές διατάξεις ΠΕΔΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ Εφαρμόζεται σε όλες τις εμπορικές

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΗ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ /ΝΣΗ ΣΥΝ ΥΑΣΜΕΝΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ Αριθµ. Πρωτ. Α1/οικ. 53147 / 2702 ΤΜΗΜΑ Ο ΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

ΓΕΝΙΚΗ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ /ΝΣΗ ΣΥΝ ΥΑΣΜΕΝΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ Αριθµ. Πρωτ. Α1/οικ. 53147 / 2702 ΤΜΗΜΑ Ο ΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΥΠΟ ΟΜΩΝ, ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ Παπάγου, 01/09/2015 ΓΕΝΙΚΗ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ /ΝΣΗ ΣΥΝ ΥΑΣΜΕΝΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ Αριθµ. Πρωτ. Α1/οικ. 53147 / 2702 ΤΜΗΜΑ Ο

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ /ΝΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ Ρέθυµνο, 12-7-2012 Αρ. Πρωτ. : οικ.

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ : Έλεγχος του Ηλεκτρονικά Αναγνώσιμου Σήματος των Φ.Δ.Χ. αυτοκινήτων

ΘΕΜΑ : Έλεγχος του Ηλεκτρονικά Αναγνώσιμου Σήματος των Φ.Δ.Χ. αυτοκινήτων ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΦΟΡΤΗΓίϊΝ ώ ΥΓ,λ λ v, i-efe V' ; Q_ O C., 2 - o / O APit*. rrr- QT frg/ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΛΟΜίΐΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΪΚΤΎίΙΝ Παπάγου, 27 / 05 / 2010 ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΚΤΑΦΟΡίΙΝ ΛΪΕΥΘΥΝΣΕΙΣ

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμ. οικ / Απόσυρση οχημάτων - Καθορισμός διαδικασιών και λεπτομερειών για την εφαρμογή του

Αριθμ. οικ / Απόσυρση οχημάτων - Καθορισμός διαδικασιών και λεπτομερειών για την εφαρμογή του Αριθμ. οικ. 125494/25.9.2009 Απόσυρση οχημάτων - Καθορισμός διαδικασιών και λεπτομερειών για την εφαρμογή του άρθρου 3 της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Μέτρα Αντιμετώπισης της Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης»

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛ 1200/2015. Καθορισμός διαδικασίας αναστολής του Αριθμού Φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ.) για διενέργεια ενδοκοινοτικών συναλλαγών.

ΠΟΛ 1200/2015. Καθορισμός διαδικασίας αναστολής του Αριθμού Φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ.) για διενέργεια ενδοκοινοτικών συναλλαγών. ΠΟΛ 1200/2015 Καθορισμός διαδικασίας αναστολής του Αριθμού Φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ.) για διενέργεια ενδοκοινοτικών συναλλαγών. ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΕΥΧΟΣ ΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Π.Ε.ΣΕΡΡΩΝ

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Π.Ε.ΣΕΡΡΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Σέρρες 31/01/2017 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ Αρ.Πρωτ : 33537/1408 ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ /ΝΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΣΕΡΡΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΚ ΟΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ ΘΕΜΑ. : Πρόσκληση δίκυκλων µοτοσυκλετών µε έδρα τη νήσο Λέρο για τεχνικό έλεγχο

ΑΠΟΦΑΣΗ ΘΕΜΑ. : Πρόσκληση δίκυκλων µοτοσυκλετών µε έδρα τη νήσο Λέρο για τεχνικό έλεγχο ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ Ρόδος, 22-6-2018 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ρόδος, 15 05 2018 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ Αρ. πρωτ. 14998 ΝΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ E ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 15631 16 Απριλίου 2019 ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 1304 ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Αριθμ. 27651 Ειδικότερος τρόπος σύνταξης της αναλυτικής κατάστασης των εκλογικών εσόδων

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛ 1163/2016. ιακοπή εργασιών φορολογουμένων (φυσικών, νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων) βάσει του πραγματικού χρόνου παύσης των εργασιών τους.

ΠΟΛ 1163/2016. ιακοπή εργασιών φορολογουμένων (φυσικών, νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων) βάσει του πραγματικού χρόνου παύσης των εργασιών τους. ΠΟΛ 1163/2016 ιακοπή εργασιών φορολογουμένων (φυσικών, νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων) βάσει του πραγματικού χρόνου παύσης των εργασιών τους. ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΙΤΗΣΗ - ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΗΛΩΣΗ (αρθρ.8 ν.1599/1986 και άρθρο 3 παρ. 3 Ν.2690/1999)

ΑΙΤΗΣΗ - ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΗΛΩΣΗ (αρθρ.8 ν.1599/1986 και άρθρο 3 παρ. 3 Ν.2690/1999) κωδικός εντύπου: ΝΑ-Β8 ΑΙΤΗΣΗ - ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΗΛΩΣΗ (αρθρ.8 ν.1599/1986 και άρθρο 3 παρ. 3 Ν.2690/1999) ΜΕΡΟΣ Α' ΑΙΤΗΣΗ - ΕΞΟΥΣΙΟ ΟΤΗΣΗ η ακρίβεια των στοιχείων που υποβάλλονται µε αυτή την αίτηση-δήλωση µπορεί

Διαβάστε περισσότερα

Taxlive - Επιμόρφωση Λογιστών Λογιστικά Προγράμματα & Υπηρεσίες Λογιστικής Ενημέρωσης

Taxlive - Επιμόρφωση Λογιστών Λογιστικά Προγράμματα & Υπηρεσίες Λογιστικής Ενημέρωσης Α.1164/23.04.2019 Α.1164/23.04.2019 (ΦΕΚ: Β 1618 /10-05-2019) Τροποποίηση της ΠΟΛ 1006/31-12-2013(Β 19/2014) απόφασης Γενικού Γραμματέα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων «Διαδικασία και δικαιολογητικά

Διαβάστε περισσότερα

35088/2017,ΦΕΚ-3250/Β/

35088/2017,ΦΕΚ-3250/Β/ 1 35088/2017,ΦΕΚ-3250/Β/15.9.2017 Τροποποίηση της υπ'αριθμ. 171914/2013 κοινής υπουργικής απόφασης (ΦΕΚ Β 3072) «Πρότυπες Περιβαλλοντικές Δεσμεύσεις για έργα και δραστηριότητες της κατηγορίας Β της ομάδας

Διαβάστε περισσότερα

Όπως τροποποιήθηκε με την παρ.2 Υποπαράγραφος ΣΤ14 Παράγραφος ΣΤ Άρθρο πρώτο ΝΟΜΟΣ 4254/2014 και ισχύει από 07/04/2014

Όπως τροποποιήθηκε με την παρ.2 Υποπαράγραφος ΣΤ14 Παράγραφος ΣΤ Άρθρο πρώτο ΝΟΜΟΣ 4254/2014 και ισχύει από 07/04/2014 ΥΠΟΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ Η Άρθρο πρώτο ΝΟΜΟΣ 4093/2012 ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΕΠΙΒΑΤΗΓΩΝ Ι ΙΩΤΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΜΕ Ο ΗΓΟ Όπως τροποποιήθηκε με την παρ.1 Άρθρο 19 ΝΟΜΟΣ 4111/2013 και ισχύει από 25/01 /2013 1.

Διαβάστε περισσότερα

Υπ Μεταφορών Αριθμ. οικ. Α 43618/1925/ / )

Υπ Μεταφορών Αριθμ. οικ. Α 43618/1925/ / ) Υπ Μεταφορών Αριθμ. οικ. Α 43618/1925/06.06.2019 2251/10-06-2019) (ΦΕΚ Β' Καθορισμός όρων και προϋποθέσεων καθώς και κάθε άλλης αναγκαίας λεπτομέρειας για τη δημιουργία, ανάπτυξη, λειτουργία και συντήρηση

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ «Έγκριση Κανονισμού Απονομής Ελληνικού Σήματος στα Αλκοολούχα Ποτά». ΚΟΙΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

ΘΕΜΑ «Έγκριση Κανονισμού Απονομής Ελληνικού Σήματος στα Αλκοολούχα Ποτά». ΚΟΙΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ Αθήνα, / /2013 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ & Κ4 ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΤΜΗΜΑ Β Πληροφορίες: Ρ.Πετροπουλέα

Διαβάστε περισσότερα

των Νοµαρχιών του Κράτους Πληροφορίες : Αντ. Γαστεράτος

των Νοµαρχιών του Κράτους Πληροφορίες : Αντ. Γαστεράτος ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 3 Σεπτεµβρίου 1997 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Αρ.Πρωτ.: 1090582/805/0015 ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΠΟΛ.: 1240 ΙΕΥΘΥΝΣΗ 15η ΒΙΒΛΙΩΝ & ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΜΗΜΑ: B' ΠΡΟΣ Ταχ. /νση : Κ.

Διαβάστε περισσότερα

A I Τ Η Σ Η - ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΗΛΩΣΗ (άρθρο 8 N.1599/19S6)

A I Τ Η Σ Η - ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΗΛΩΣΗ (άρθρο 8 N.1599/19S6) A I Τ Η Σ Η - ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΗΛΩΣΗ (άρθρο 8 N.1599/19S6) Η ακρίβεια των στοιχείων που υποβάλλονται µε αυτή τη δήλωση µπορεί να ελεγχθεί µε βάση το αρχείο άλλων υπηρεσιών (άρθρο 8 παρ. 4 Ν. 1599/1986) Περιγραφή

Διαβάστε περισσότερα

Η ακρίβεια των στοιχείων που υποβάλλονται µε αυτή τη δήλωση µπορεί να ελεγχθεί µε βάση το αρχείο άλλων υπηρεσιών (άρθρο 8 παρ. 4 Ν.

Η ακρίβεια των στοιχείων που υποβάλλονται µε αυτή τη δήλωση µπορεί να ελεγχθεί µε βάση το αρχείο άλλων υπηρεσιών (άρθρο 8 παρ. 4 Ν. Α Ι Τ Η Σ Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ (άρθρο 8 Ν.1599/1986) Η ακρίβεια των στοιχείων που υποβάλλονται µε αυτή τη δήλωση µπορεί να ελεγχθεί µε βάση το αρχείο άλλων υπηρεσιών (άρθρο 8 παρ. 4 Ν. 1599/1986) Περιγραφή

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Εξαίρεση από την ασφάλιση του ΟΑΕΕ προσώπων που θέτουν σε προσωρινή ακινησία το ιδιόκτητο Φ.Δ.Χ. ή Ε.Δ.Χ. όχημά τους

ΘΕΜΑ: Εξαίρεση από την ασφάλιση του ΟΑΕΕ προσώπων που θέτουν σε προσωρινή ακινησία το ιδιόκτητο Φ.Δ.Χ. ή Ε.Δ.Χ. όχημά τους ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝ. ΑΣΦ/ΣΗΣ & ΚΟΙΝ. ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Οργανισμός Ασφάλισης ΟΑΕΕ Ελευθέρων Επαγγελματιών ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Δ/ΝΣΕΙΣ: ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΕΣΟΔΩΝ TMHMAΤΑ: ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ &

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Παπάγου, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟ ΟΜΩΝ & ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕ ΙΑΣΜΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Παπάγου, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟ ΟΜΩΝ & ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕ ΙΑΣΜΟΥ Ορθή επανάληψη Ως προς την αντικατάσταση της φράσης «άρθρου 15» από την ορθή φράση «άρθρου 24» στο τέλος της παρ. 1. Signature Not INFORMATICS Verified DEVELOPMEN T AGENCY Ψηφιακά υπογεγραμμένο από CHRISTOS

Διαβάστε περισσότερα