ΣΧΟΛΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑ / ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΣΧΟΛΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑ / ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ"

Transcript

1 1 ΣΧΟΛΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑ / ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

2 Η μόνη ολοκληρωμένη πρόταση Τουριστικής Εκπαίδευσης στην Ελλάδα Το μοναδικό Κολλέγιο μέλος στον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών (UNWTO)

3 ΣΧΟΛΉ ΤΟΥΡΙΣΜΟΎ 4 GREEK HOSPITALITY AWARDS 8 UNWTO UNITED NATIONS WORLD TOURISM ORGANISATION 10 SETE GREEK TOURISM CONFEDERATION 12 EHL ECOLE HÔTELIÈRE DE LAUSANNE 14 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ AHLEI AMERICAN HOTEL & LODGING EDUCATIONAL INSTITUTE 18 ΣΎΓΧΡΟΝΑ ΠΡΟΓΡΆΜΜΑΤΑ ΣΠΟΥΔΏΝ BACHELORS BA (HONS) INTERNATIONAL HOSPITALITY AND TOURISM MANAGEMENT 24 ΔΙΟΊΚΗΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΏΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΏΝ ΕΠΙΧΕΙΡΉΣΕΩΝ BA CULINARY ARTS AND FOOD SERVICE DEVELOPMENT 26 ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΈΣ ΤΈΧΝΕΣ ΚΑΙ ΑΝΆΠΤΥΞΗ ΥΠΗΡΕΣΙΏΝ ΕΣΤΊΑΣΗΣ BA CULINARY ARTS, BAKING AND PATISSERIE 28 ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΈΣ ΤΈΧΝΕΣ ΚΑΙ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ MASTER MSC INTERNATIONAL HOSPITALITY, EVENTS AND TOURISM MANAGEMENT 30 ΔΙΕΘΝΉ ΦΙΛΟΞΕΝΊΑ, ΟΡΓΆΝΩΣΗ ΕΚΔΗΛΏΣΕΩΝ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ HOTEL OPEN FORUM 32 CARΕER OFFICE 34 ΣΠΟΥΔΈΣ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΎ & ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΊΑΣ 36 ΥΠΕΡΣΥΓΧΡΟΝΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ 38 ΝΕΑ ΕΚΔΗΛΏΣΕΙΣ 46 ΥΠΗΡΕΣΊΕΣ ΥΠΟΣΤΉΡΙΞΗΣ ΦΟΙΤΗΤΏΝ 54

4 5 Η Σχολή Τουρισμού του Μητροπολιτικού Κολλεγίου έχει βραβευτεί για 4 συνεχή έτη ως η «Καλύτερη Σχολή Ξενοδοχειακής Εκπαίδευσης» (Best Hotel Education Provider), στα Greek Hospitality Awards [2016, 2017, 2018 και 2019], τα οποία διοργανώνονται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού. Η εξαιρετική αυτή διάκριση αναδεικνύει το υψηλό επίπεδο τουριστικών σπουδών στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο και το ευρύ δίκτυο συνεργαζόμενων ξενοδοχείων για την πρακτική άσκηση των φοιτητών. Αποστολή της Σχολής Τουρισμού του Μητροπολιτικού Κολλεγίου είναι η εκπαίδευση και ανάπτυξη στελεχών ικανών να σταδιοδρομήσουν στη ραγδαία αναπτυσσόμενη τουριστική βιομηχανία, μία από τις σημαντικότερες οικονομικές δραστηριότητες για την χώρα μας. Η ανάγκη για καλά εκπαιδευμένους επαγγελματίες τόσο στην τοπική όσο και την παγκόσμια αγορά Φιλοξενίας και Τουρισμού αυξάνεται ραγδαία. Ως εκ τούτου, οι προοπτικές επαγγελματικής απασχόλησης είναι λαμπρές για τους αποφοίτους της Σχολής, τόσο εντός Ελλάδας όσο και στο εξωτερικό. Σχολή Τουρισμού ΣΧΟΛΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Η Σχολή Τουρισμού του Μητροπολιτικού Κολλεγίου προσφέρει την πιο ολοκληρωμένη πρόταση τουριστικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, καθώς διαθέτει πανεπιστημιακά προγράμματα σπουδών όλων των βαθμίδων [bachelors, masters και diplomas] σε όλο το εύρος των εξειδικεύσεων του κλάδου, τα οποία ανταποκρίνονται στις ανάγκες της διεθνούς αγοράς εργασίας: Ξενοδοχειακά, Διοίκηση Τουρισμού, Διεθνή Φιλοξενία, Οργάνωση Εκδηλώσεων και Επισιτιστικές Τέχνες. Οι τίτλοι σπουδών απονέμονται από κορυφαία Διεθνή Πανεπιστήμια, τα οποία συνεργάζονται στην Ελλάδα αποκλειστικά με το Μητροπολιτικό Κολλέγιο. Πιο συγκεκριμένα, τα προπτυχιακά προγράμματα σπουδών παρέχονται σε συνεργασία με το Queen Margaret University, τα μεταπτυχιακά προγράμματα σε συνεργασία με το Oxford Brookes University No 9 στον κόσμο και Νο 2 στη Μ. Βρετανία μεταξύ των Πανεπιστημίων για Σπουδές Τουρισμού και τα Διπλώματα Επαγγελματικής Πιστοποίησης με τη Νο1 Ξενοδοχειακή Σχολή στον κόσμο, την École hôtelière de Lausanne. Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο είναι το μοναδικό στην Ελλάδα Κολλέγιο μέλος στον Παγκόσμιο Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO), το Εξειδικευμένο Όργανο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την προώθηση της υπεύθυνης και βιώσιμης ανάπτυξης του τουρισμού διεθνώς. Επιπλέον, είναι μέλος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) και της Ένωσης Ανώτερων Τουριστικών Σχολών της Ευρώπης (EURHODIP) ενώ παράλληλα αποτελεί τον μοναδικό Global Academic Partner του American Hotel & Lodging Educational Institute (AHLEI) στην Ελλάδα.

5 ΣΧΟΛΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑ / ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ 6 ΣΧΟΛΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑ / ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ 7

6 9 Καλύτερη Σχολή Ξενοδοχειακής Εκπαίδευσης Greek Hospitality Awards ΒΡΑΒΕΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ Η Σχολή Τουρισμού του Μητροπολιτικού Κολλεγίου έχει βραβευτεί για 4 συνεχή έτη ως η «Καλύτερη Σχολή Ξενοδοχειακής Εκπαίδευσης» (Best Hotel Education Provider), στα Greek Hospitality Awards [2016, 2017, 2018 και 2019], ως αναγνώριση της παροχής υψηλής ποιότητας πανεπιστημιακών προγραμμάτων στον κλάδο του τουρισμού και της φιλοξενίας, σε συνεργασία με διακριμένα Διεθνή Πανεπιστήμια. για 4η συνεχόμενη χρονιά GREEK HOSPITALITY AWARDS Τα βραβεία διοργανώνει κάθε χρόνο η εταιρεία Ethos Awards και το περιοδικό Χρήμα, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, του ΗΑΤΤΑ και της ΔΕΘ Helexpo. Πρόκειται για έναν θεσμό που συγκεντρώνει εκατοντάδες σημαίνουσες προσωπικότητες της ελληνικής ξενοδοχειακής και τουριστικής βιομηχανίας. Η εξαιρετική αυτή διάκριση αναδεικνύει το υψηλό επίπεδο τουριστικών σπουδών στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο και το ευρύ δίκτυο συνεργαζόμενων ξενοδοχείων για την πρακτική άσκηση των φοιτητών της Σχολής Τουρισμού.

7 11 Το Μοναδικό Κολλέγιο στην Ελλάδα μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού United Nations World Tourism Organisation ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο προχώρησε σε μία πρωτοποριακή συνεργασία για τον κλάδο του Τουρισμού. Απέκτησε την ιδιότητα μέλους στον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού (UNWTO) και, πλέον, αποτελεί το μοναδικό στην Ελλάδα Κολλέγιο, μέλος του UNWTO. O Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού (United Nations World Tourism Organisation) είναι το Εξειδικευμένο Όργανο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την προώθηση της υπεύθυνης και βιώσιμης ανάπτυξης του τουρισμού διεθνώς. Κύριο στοιχείο της δραστηριότητας του είναι η εφαρμογή του Παγκόσμιου Κώδικα Δεοντολογίας για τον Τουρισμό. Στις δράσεις του συμπεριλαμβάνονται οι ενέργειες για τη μεγιστοποίηση της κοινωνικοοικονομικής συμβολής του τουρισμού και, ταυτόχρονα, την ελαχιστοποίηση των ενδεχόμενων αρνητικών επιπτώσεων του. UNITED NATIONS WORLD TOURISM ORGANISATION Με γνώμονα τα παραπάνω, δημιουργεί τις τάσεις της αγοράς ενώ, παράλληλα, προωθεί την εκπαίδευση και κατάρτιση στον τουρισμό και αναπτύσσει ανταγωνιστικές και βιώσιμες πολιτικές ώστε ο τουρισμός να μπορεί να αποτελεί ένα αποτελεσματικό εργαλείο ανάπτυξης σε περισσότερες από 100 χώρες σε όλο τον κόσμο. Σε αυτό το πλαίσιο, έχει αναπτύξει συνεργασίες με δημοσίους και ιδιωτικούς φορείς σε 158 χώρες και διαθέτει 500 Συνεργαζόμενα Μέλη παγκοσμίως. Στην Ελλάδα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού επέλεξε το Μητροπολιτικό Κολλέγιο ως το μόνο Κολλέγιο μέλος του στη χώρα, επισφραγίζοντας έτσι το υψηλό επίπεδο των παρεχόμενων τουριστικών σπουδών.

8 13 Το Μητροπολιτικο Κολλεγιο είναι πλήρες μέλος του Συλλόγου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Greek Tourism Confederation ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ Ο ΣΕΤΕ ιδρύθηκε το 1991, με βασική επιδίωξη τη συνένωση των τουριστικών επιχειρήσεων που παρέχουν υψηλή ποιότητα υπηρεσιών. Στόχος ήταν η δημιουργία ενός φορέα που θα εξέφραζε δυναμικά τις θέσεις του τομέα. Έκτοτε με την ένταξη και κλαδικών φορέων, στηρίζει και προωθεί συνολικά τις θέσεις του ελληνικού τουρισμού, τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων. Στο πλαίσιο αυτό, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για τη στρατηγική ενδυνάμωση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος και κατ επέκταση, της εθνικής οικονομίας. Αποστολή του ΣΕΤΕ είναι η συνεχής ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του τουρισμού και η ανάδειξη του πρωταγωνιστικού του ρόλου στην ελληνική οικονομία και κοινωνία. Σήμερα, διαθέτει 500 τακτικά και έκτακτα μέλη, τα οποία είναι είτε τουριστικές επιχειρήσεις, είτε Πανελλήνιες Κλαδικές Ενώσεις Τουριστικών Επιχειρήσεων, αλλά και φυσικά πρόσωπα. H EURHODIP έχει έδρα στις Βρυξέλλες και ξεκίνησε τη δράση της το Σήμερα, αριθμεί μέλη από 39 χώρες, εκπροσωπώντας περισσότερους από φοιτητές, προερχόμενους από 180 εκπαιδευτικά ιδρύματα. GREEK TOURISM CONFEDERATION Η Σχολή Τουρισμού του Μητροπολιτικού Κολλεγίου είναι πλήρες μέλος της Ένωσης Ανώτερων Τουριστικών Σχολών της Ευρώπης (EURHODIP). Αξίζει να σημειωθεί ότι το Μητροπολιτικό Κολλέγιο είναι το μοναδικό Κολλέγιο-μέλος της ένωσης από την Ελλάδα.

9 15 SWISS DIPLOMAS από τη Νο1 Ξενοδοχειακή Σχολή στον κόσμο. Ecole hôtelière de Lausanne Ο κορυφαίος όμιλος Ecole hôtelière de Lausanne (EHL), σε συνεργασία με το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, παρέχει για πρώτη φορά στην Ελλάδα τα διεθνώς αναγνωρισμένα στον ξενοδοχειακό κλάδο Προγράμματα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης VET BY EHL. Σπουδές 5 Αστέρων με την εγγύηση της Ελβετικής παράδοσης στην τουριστική εκπαίδευση. Τα προγράμματα οδηγούν στην απόκτηση ελβετικού Διπλώματος Πιστοποίησης (Swiss Diploma) σε 4 σύγχρονες εξειδικεύσεις: Hotel Administration Diploma Service Professional Diploma Rooms Professional Diploma Kitchen Professional Diploma Στον όμιλο EHL ανήκει η Νο1 Ξενοδοχειακή Σχολή στον κόσμο, βάσει του Διεθνούς Πίνακα κατάταξης Πανεπιστημίων QS Στόχος αυτής της διεθνούς συνεργασίας υπεροχής είναι η προσφορά σπουδών υψηλού επιπέδου με την εγγύηση της Ελβετικής παράδοσης και υπεροχής στην τουριστική εκπαίδευση. Αξίζει να τονιστεί ότι τα προγράμματα της Ecole hôtelière de Lausanne (EHL) αποτελούν το διαβατήριο των αυριανών στελεχών της παγκόσμιας ξενοδοχειακής βιομηχανίας. Με 125 χρόνια ηγετικής πορείας, η Ecole hôtelière de Lausanne (EHL) αποτελεί παγκόσμιο σημείο αναφοράς στην ξενοδοχειακή εκπαίδευση και τη βασική δεξαμενή στελεχών των κορυφαίων τουριστικών επιχειρήσεων. Ιδρύθηκε το 1893 από την ένωση Ελβετών ξενοδόχων έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό και αποτέλεσε την πρώτη Πανεπιστημιακή Σχολή που εδραιώθηκε παγκοσμίως στην ξενοδοχειακή βιομηχανία. Μέχρι σήμερα, εξακολουθεί να κατέχει αδιαμφισβήτητα τη θέση της πρώτης Σχολής παγκοσμίως στον κλάδο της ξενοδοχειακής εκπαίδευσης. Με εξέχουσα τοποθεσία στις όχθες της λίμνης της Γενεύης, στην καρδιά της Ευρώπης, υπηρετεί πιστά την Ελβετική αίσθηση φιλοξενίας και ενσωματώνει στην κουλτούρα της, τις παγκοσμίως αναγνωρισμένες Ελβετικές αξίες της αριστείας και της κορυφαίας ποιότητας. Το δίκτυο των αποφοίτων της EHL, που ξεπερνά σήμερα τους , είναι το μεγαλύτερο, πιο έμπειρο επαγγελματικά και κοινωνικά δραστήριο δίκτυο αποφοίτων ξενοδοχειακών σπουδών στον κόσμο. ECOLE HOTELIÈRE DE LAUSANNE

10 ECOLE HOTELIÈRE DE LAUSANNE Νο 1 Σχολή Ξενοδοχειακών Σπουδών στον Κόσμο χρόνια ηγεσίας στην Ξενοδοχειακή Εκπαίδευση απόφοιτοι διεθνώς 140 εθνικότητες αποφοίτων 16 97% απορρόφηση στην αγορά εργασίας εντός 1 έτους από την αποφοίτηση ECOLE HOTELIÈRE DE LAUSANNE

11 19 Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο είναι ο μοναδικός Global Academic Partner του American Hotel & Lodging Educational Institute (AHLEI) στην Ελλάδα. American Hotel & Lodging Educational Institute Ο σύνδεσμος AHLA με έδρα την Ουάσιγκτον, εξυπηρετεί τον κλάδο της φιλοξενίας για περισσότερα από 100 χρόνια, προσφέροντας συμβουλευτική υποστήριξη και εκπαιδευτικούς πόρους στην ξενοδοχειακή βιομηχανία. Εκπροσωπεί περισσότερα από 2,8 εκατομμύρια δωμάτια, που αντιστοιχούν σε περισσότερες από ξενοδοχειακές μονάδες, το 50% του κλάδου! Το ινστιτούτο AHLEI είναι το μη κερδοσκοπικό τμήμα εκπαίδευσης και κατάρτισης του AHLA και ιδρύθηκε το Είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένο ως ο κορυφαίος φορέας στην πιστοποίηση του ξενοδοχειακού κλάδου, με πελάτες και συνεργάτες σε περισσότερες από 95 χώρες. Αποκλειστική Συνεργασία με το μεγαλύτερο Ίδρυμα Τουρισμού στην Αμερική Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο έχει το δικαίωμα να παρέχει τα παγκοσμίως φήμης Εκπαιδευτικά Προγράμματα Πιστοποίησης των στελεχών τουριστικών και επισιτιστικών επιχειρήσεων, τα οποία με την επιτυχή τους ολοκλήρωση οδηγούν στην απόκτηση των διεθνώς αναγνωρισμένων πιστοποιητικών του American Hotel and Lodging Αssociation [AHLA]. Τα προγράμματα καλύπτουν περισσότερες από 20 διαφορετικές εξειδικεύσεις του κλάδου της Φιλοξενίας, που υπάγονται στις εξής θεματικές ενότητες: INTRODUCTION TO HOSPITALITY ROOMS DIVISION FOOD AND BEVERAGE ACCOUNTING AND FINANCE MARKETING AND SALES HUMAN RESOURCES AMERICAN HOTEL & LODGING EDUCATIONAL INSTITUTE GENERAL HOSPITALITY MANAGEMENT

12 AMERICAN HOTEL & LODGING EDUCATIONAL INSTITUTE Πάνω από 65 χρόνια ιστορίας 21 Εκπροσωπεί το 60-70% της Παγκόσμιας Ξενοδοχειακής Βιομηχανίας Παρουσία σε 95 χώρες 20 Συνεργασία με Πανεπιστήμια και Τουριστικές Σχολές AMERICAN HOTEL & LODGING EDUCATIONAL INSTITUTE

13 Σύγχρονα Προγράμματα Σπουδών Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο σας προσφέρει μια ευρεία γκάμα ακαδημαϊκών προγραμμάτων σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο σπουδών, σε συνεργασία με διακεκριμένα Διεθνή Πανεπιστήμια. Όλα μας τα προγράμματα πληρούν τις αυστηρές προδιαγραφές των συνεργαζόμενων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων [ολιγομελή τμήματα, σύγχρονες εγκαταστάσεις, εξειδικευμένα εργαστήρια με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, πλήρως καταρτισμένο ακαδημαϊκό προσωπικό]. Επιπλέον, όλα τα προγράμματα έχουν σχεδιαστεί με στόχο να ικανοποιούν τις ανάγκες της σύγχρονης και διεθνούς αγοράς εργασίας και να προσφέρουν στους αποφοίτους πολυάριθμες ευκαιρίες επαγγελματικής αποκατάστασης στον ανταγωνιστικό κόσμο των επιχειρήσεων. ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ BACHELORS BA (Hons) International Hospitality and Tourism Management Διοίκηση Ξενοδοχειακών και Τουριστικών Επιχειρήσεων BA Culinary Arts and Food Service Development Επισιτιστικές Τέχνες και Ανάπτυξη Υπηρεσιών Εστίασης BA Culinary Arts, Baking and Patisserie Επισιτιστικές Τέχνες και Ζαχαροπλαστική ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ MASTER MSc International Hospitality, Events and Tourism Management Διεθνή Φιλοξενία, Οργάνωση Εκδηλώσεων και Διοίκηση Τουρισμού ΣΧΟΛΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑ / ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ 23

14 ΣΧΟΛΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑ / ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ 24 BΑ International Hospitality and Tourism Management Διοίκηση Ξενοδοχειακών και Τουριστικών Επιχειρήσεων ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 4 ΕΤΗ Ο τίτλος απονέμεται απευθείας από το Βρετανικό Πανεπιστήμιο Queen Margaret Ο Τομέας του Τουρισμού αποτελεί για την χώρα μας μία από τις βασικές πηγές εθνικού εισοδήματος και η ανάγκη για καλά εκπαιδευμένους επαγγελματίες, τόσο στην τοπική όσο και στην παγκόσμια αγορά Φιλοξενίας και Τουρισμού, έχει γίνει πλέον επιτακτική. Στα πλαίσια αυτά, η καινοτομία στην τουριστική βιομηχανία είναι ζωτικής σημασίας για να παραμείνει κάποιος ανταγωνιστικός, ενώ η οικονομική αξία των επιχειρήσεων στηρίζεται στο ανθρώπινο κεφάλαιο, στη δημιουργικότητα, τον ενθουσιασμό, τη μοναδικότητα και το ταλέντο του. Η ικανοποίηση του πελάτη, η ανανέωση και η καινοτομία χαρακτηρίζουν τις επιτυχημένες εταιρείες του σημερινού οικονομικού περιβάλλοντος. Στόχος του προγράμματος σπουδών είναι να εφοδιάσει τους φοιτητές με τις απαραίτητες ακαδημαϊκές και τεχνικές γνώσεις που θα χρειαστούν στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία. Τους δίνει τη δυνατότητα να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους σε βασικά θέματα του Τομέα του Τουρισμού, να εμβαθύνουν σε νέες μεθοδολογίες και να εξοικειωθούν με το επαγγελματικό περιβάλλον μέσω της πρακτικής τους εξάσκησης σε συνεργαζόμενες με το Μητροπολιτικό Κολλέγιο ξενοδοχειακές και τουριστικές επιχειρήσεις. ΜΑΘΗΜΑΤΑ Έτος 1 Βασικές αρχές και πρακτικές Μάρκετινγκ Οικονομικά για Επιχειρήσεις Εισαγωγή στη Λογιστική και τα Χρηματοοικονομικά Εισαγωγή στη Διοίκηση Εταιρειών Παροχής Υπηρεσιών Τουρισμού & Φιλοξενίας Διοίκηση Επιχειρήσεων Φιλοξενίας και Διοργάνωση Εκδηλώσεων Βασικές Αρχές Τουριστικής Διοίκησης Έτος 2 Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων Διοίκηση Επιχειρηματικών Λειτουργιών Ειδικές και Εναλλακτικές Μορφές Τουρισμού Εμπειρία Καταναλωτή Πρακτική Άσκηση Έτος 3 Στρατηγικό Μάνατζμεντ Επιχειρηματικότητα Βιώσιμη Διαχείριση Επιχειρήσεων Φιλοξενίας Μέθοδοι Επιχειρησιακής Έρευνας Ο σύγχρονος κλάδος τροφίμων και ποτών Τουρισμός και Αναπτυσσόμενες Χώρες Έτος 4 Συμβουλευτική των επιχειρήσεων Διαχείριση Διεθνών Προορισμών Σύγχρονα θέματα στη Φιλοξενία και τον Τουρισμό Διπλωματική Εργασία 25 ΣΧΟΛΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

15 ΣΧΟΛΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ BΑ Culinary Arts and Food Service Development Επισιτιστικές Τέχνες και Ανάπτυξη Υπηρεσιών Εστίασης ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 3 ΕΤΗ ΜΑΘΗΜΑΤΑ Έτος 1 Λειτουργίες Διαχείρισης Τροφίμων και Ποτών Βασικές δεξιότητες και μέθοδοι μαγειρικής Βασικές δεξιότητες και μέθοδοι αρτοποιίας-ζαχαροπλαστικής 27 Ο τίτλος απονέμεται απευθείας από το Βρετανικό Πανεπιστήμιο Queen Margaret Εισαγωγή στο περιβάλλον των επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών Οικονομικά του κλάδου της Εστίασης Εισαγωγή στην Μαγειρική Τεχνολογία Έτος 2 Η επισιτιστική βιομηχανία σήμερα κατακλύζεται από νέες τάσεις και στηρίζεται όλο και περισσότερο στην παραγωγή υψηλού όγκου, το catering, τις μονάδες ταχείας εξυπηρέτησης και ταυτόχρονα στην εξειδίκευση, την υψηλή αισθητική, τη θεωρία και πρακτική της γεύσης, τη δημιουργικότητα και την υψηλή τεχνογνωσία. Πρόκειται για βιομηχανία παγκόσμιας εμβέλειας, με διαρκή διεύρυνση ευκαιριών καριέρας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο προσφέρει το μοναδι- Υγιεινή & Ασφάλεια στον κλάδο της εστίασης Προηγμένες δεξιότητες και μέθοδοι στη μαγειρική Προηγμένες δεξιότητες και μέθοδοι στην αρτοποιία-ζαχαροπλαστική Η επιστήμη του φαγητού και η ανθρώπινη διατροφή στον κλάδο της φιλοξενίας Πρακτική άσκηση στον κλάδο της εστίασης κό στην Ελλάδα 3ετές Πανεπιστημιακό πρόγραμμα σπουδών στις Επισιτιστικές Τέχνες και την Ανάπτυ- Έτος 3 26 ξη Υπηρεσιών Εστίασης. Το πρόγραμμα σπουδών βασίζεται σε μια ολοκληρωμένη προσέγγιση των βασικών θεματικών του επαγγέλματος και καλλιεργεί δεξιότητες επιχειρηματικότητας, διοίκησης και προηγμένης τεχνικής, εισάγοντάς τους στο «εδώ και τώρα» του διεθνούς επισιτισμού! Αποτελεί ένα από τα πιο σύγχρονα προγράμματα σπουδών μαγειρικής διεθνώς, δίνει έμφαση στην εργαστηριακή εκπαίδευση και περιλαμβάνει μαθήματα που λαμβάνουν υπόψη τις τελευταίες τάσεις και τις πραγματικές ανάγκες της παγκόσμιας επισιτιστικής βιομηχανίας. Προηγμένες Δεξιότητες Επιχειρηματικότητας και Διοίκησης για τη Βιομηχανία του Επισιτισμού Catering, Διοργάνωση Συμποσίων και Επισιτιστικές Υπηρεσίες Υψηλού Όγκου Επικοινωνία του φαγητού Ανάπτυξη και Παραγωγή Επισιτιστικού Project Γευσιγνωσία: Θεωρία και Πρακτική Διοίκηση Μονάδων Ταχείας Εξυπηρέτησης Υψηλή Γαστρονομία ΣΧΟΛΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑ / ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

16 ΣΧΟΛΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑ / ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ 28 BΑ Culinary Arts, Baking and Patisserie Επισιτιστικές Τέχνες, Αρτοποιία και Ζαχαροπλαστική ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 3 ΕΤΗ Ο τίτλος απονέμεται απευθείας από το Βρετανικό Πανεπιστήμιο Queen Margaret Η εποχή της μικρομεσαίας επισιτιστικής επιχείρησης έχει πλέον παρέλθει. Η αρτοποιητική/ζαχαροπλαστική βιομηχανία στηρίζεται όλο και περισσότερο στην παραγωγή υψηλού όγκου, το catering, τις μονάδες ταχείας εξυπηρέτησης, σε νέες μεθόδους ψύξης και ψησίματος, στην εξειδίκευση, την υψηλή αισθητική, τη δημιουργικότητα, την υψηλή τεχνογνωσία, τη σύνδεση με τη βιομηχανία ποτών κ.ά. Ο επισιτισμός αποτελεί βιομηχανία παγκόσμιας εμβέλειας, με διαρκή διεύρυνση ευκαιριών καριέρας τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο προσφέρει το μοναδικό στην Ελλάδα 3ετές Πανεπιστημιακό πρόγραμμα σπουδών στις Επισιτιστικές Τέχνες και τη Ζαχαροπλαστική. Το πρόγραμμα σπουδών βασίζεται σε μια ολοκληρωμένη προσέγγιση των βασικών θεματικών του επαγγέλματος και καλλιεργεί δεξιότητες επιχειρηματικότητας, διοίκησης και προηγμένης τεχνικής, εισάγοντάς τους στο «εδώ και τώρα» της διεθνούς αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής! ΜΑΘΗΜΑΤΑ Έτος 1 Λειτουργίες Διαχείρισης Τροφίμων και Ποτών Βασικές δεξιότητες και μέθοδοι μαγειρικής Βασικές δεξιότητες και μέθοδοι αρτοποιίας-ζαχαροπλαστικής Εισαγωγή στο περιβάλλον των επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών Οικονομικά του κλάδου της Εστίασης Εισαγωγή στην Μαγειρική Τεχνολογία Έτος 2 Υγιεινή & Ασφάλεια στον κλάδο της εστίασης Προηγμένες δεξιότητες και μέθοδοι στη μαγειρική Προηγμένες δεξιότητες και μέθοδοι στην αρτοποιία-ζαχαροπλαστική Η επιστήμη του φαγητού και η ανθρώπινη διατροφή στον κλάδο της φιλοξενίας Πρακτική άσκηση στον κλάδο της εστίασης Έτος 3 Προηγμένες Δεξιότητες Επιχειρηματικότητας και Διοίκησης για τη Βιομηχανία του Επισιτισμού Catering, Διοργάνωση Συμποσίων και Επισιτιστικές Υπηρεσίες Υψηλού Όγκου Φαγητό και Επικοινωνία Ανάπτυξη και Παραγωγή Επισιτιστικού Project Διεθνής Δημιουργική Ζαχαροπλαστική Προηγμένες Τεχνικές Αρτοποίησης Υπηρεσίες παρασκευής και διάθεσης καφέ και ποτών 29 ΣΧΟΛΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

17 ΣΧΟΛΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ MSc International Hospitality, Events and Tourism Management Μεταπτυχιακό στη Διεθνή Φιλοξενία, Οργάνωση Εκδηλώσεων και Διοίκηση Τουρισμού ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 1 ΕΤΟΣ 31 Ο τίτλος απονέμεται απευθείας από το Βρετανικό Πανεπιστήμιο Oxford Brookes ΜΑΘΗΜΑΤΑ Σύνθεση των κλάδων Τουρισμού, Φιλοξενίας και Εκδηλώσεων Marketing στον Τουρισμό και στη Συμπεριφορά του Καταναλωτή 30 Με τη χώρα μας να βρίσκεται μεταξύ των δημοφιλέστερων τουριστικών προορισμών διεθνώς αλλά και τον ανταγωνισμό να εντείνεται, οι ξενοδοχειακές και τουριστικές επιχειρήσεις αναζητούν άρτια εκπαιδευμένα στελέχη. Το Μητροπολιτικό κολλέγιο ανταποκρινόμενο στις σύγχρονες ανάγκες της αγοράς παρέχει, για πρώτη φορά, στην Ελλάδα ένα καινοτόμο μεταπτυχιακό πρόγραμμα το οποίο συνδυάζει τη Διοίκηση στις μονάδες Τουρισμού και Φιλοξενίας και την Οργάνωση Εκδηλώσεων κάθε τύπου (συνέδρια, εκθέσεις, ταξίδια κινήτρων κ.λπ.). Το πρόγραμμα σπουδών προσφέρεται σε συνεργασία με το κορυφαίο Oxford Brookes University, το 2ο στη Μ. Βρετανία και 9ο στον κόσμο καλύτερο Πανεπιστήμιο για Σπουδές Τουρισμού & Φιλοξενίας (βάσει του διεθνούς πίνακα κατάταξης πανεπιστημίων QS Ranking 2019). Το περιεχόμενο του προγράμματος εφοδιάζει τους φοιτητές με γνώσεις και δεξιότητες απαραίτητες για κάθε εργαζόμενο στον κλάδο του τουρισμού. Ο διεθνής προσανατολισμός του αποτελεί ισχυρό σύμμαχο στην επαγγελματική αποκατάσταση των απόφοιτων εντός και εκτός Ελλάδας, ενώ η σύγχρονη φύση των μαθημάτων αποτελεί εγγύηση για ένα ανταγωνιστικό βιογραφικό. Στρατηγικές Ψηφιακής Διανομής Τουριστικού Προϊόντος Διοίκηση Επιχειρήσεων Φιλοξενίας Στρατηγική Χρηματοοικονομική Διοίκηση Ηγεσία και Καθοδήγηση Μεθοδολογία της Έρευνας Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα στον Τουρισμό Πτυχιακή εργασία ΣΧΟΛΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑ / ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

18 ΣΧΟΛΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑ / ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Ο ΘΕΣΜΟΣ HoTEL OPEN FORUM Ο ετήσιος θεσμός HoTEL OPEN FORUM (Hospitality Tourism Education League) της Σχολής Τουρισμού του Μητροπολιτικού Κολλεγίου δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της ολοκληρωμένης Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης σε νέους, οι οποίοι επιλέγουν τον συγκεκριμένο κλάδο για τις σπουδές τους, με στόχο να σταδιοδρομήσουν με επιτυχία στη ραγδαία αναπτυσσόμενη τουριστική βιομηχανία, αλλά και με σκοπό να τους προσφέρει την ευκαιρία να μάθουν από τους καλύτερους της αγοράς. Ο θεσμός υποδέχεται εξέχουσες προσωπικότητες του ξενοδοχειακού 33 κλάδου, οι οποίες μοιράζονται με το κοινό τις πολύτιμες εμπειρίες από την πολυετή καριέρα τους. Οι φιλοξενούμενες διαλέξεις αφορούν ένα διαφορετικό θέμα κάθε φορά, το οποίο σχετίζεται άμεσα με το Hospitality Management, αλλά και με τις τελευταίες εξελίξεις στον Γιάννης Ρέτσος, Πρόεδρος ΣΕΤΕ Ιωάννα Δρέττα, CEO Marketing Greece κλάδο παγκοσμίως. Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, αντιλαμβανόμενο το έντονα ανταγωνιστικό περιβάλλον της διεθνούς φιλοξενίας, προάγει την άμεση σύνδεση της αγοράς εργασίας με την εκπαίδευση, δημιουργώντας ταυτόχρονα στους φοιτητές την πολυπολιτισμική κουλτούρα, απαραίτητο χαρακτηριστικό ενός επιτυχημένου επαγγελματία στον κλάδο του τουρισμού. 32 Τιμόθεος Ανανιάδης, Γενικός Διευθυντής / Διευθύνων Σύμβουλος Hotel Grande Bretagne & King George, Luxury Collection Hotels Athens, Marriott International Λία Ζαμπέτογλου, Διευθύντρια Εκπαίδευσης ΣΕΤΕ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑ / ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

19 ΣΧΟΛΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑ / ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ CAREER DAY TOURISM Στο πλαίσιο της συνεχούς διασύνδεσης της Σχολής Τουρισμού του Μητροπολιτικού Κολλεγίου με την αγορά του Τουρισμού και της Φιλοξενίας, πραγματοποιούνται κάθε χρόνο Ημέρες Καριέρας, σε συνεργασία με το CAREER OFFICE του Κολλεγίου. Για μια ολόκληρη ημέρα, οι φοιτητές της Σχολής έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά στελέχη των μεγαλύτερων επιχειρήσεων φιλοξενίας και τουρισμού και να πραγματοποιήσουν συνεντεύξεις μαζί τους, με στόχο μία θέση αμειβόμενης πρακτικής άσκησης. 34 ΣΧΟΛΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑ / ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ 35

20 ΣΧΟΛΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑ / ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΠΟΥΔΈΣ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΎ & ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΊΑΣ με την υπογραφή του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin Chef Νίκου Ρούσσου Η Σχολή Τουρισμού του Μητροπολιτικού Κολλεγίου προσφέρει το μοναδικό στην Ελλάδα 3ετές Πανεπιστημιακό πρόγραμμα σπουδών στις Επισιτιστικές Τέχνες και την Ανάπτυξη Υπηρεσιών Εστίασης (BA Culinary Arts and Food Service Development). Αmbassadors του προγράμματος σπουδών είναι η Γεωργιάννα Χιλιαδάκη και ο Νίκος Ρούσσος, ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης και φαντασίας, επιχειρηματικό πνεύμα και καταξιωμένοι επαγγελματίες. MASTER CLASSES ΑΠΌ ΤΟΝ ΒΡΑΒΕΥΜΈΝΟ CHEF ΝΊΚΟ ΡΟΎΣΣΟ 37 Κατά τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους, ο βραβευμένος Chef με 2 36 αστέρια Michelin και Ambassador της Σχολής Τουρισμού του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, Νίκος Ρούσσος, παραδίδει εξειδικευμένα σεμινάρια στους φοιτητές του προγράμματος σπουδών BA Culinary Arts and Food Service Development με στόχο την ενίσχυση των δεξιοτήτων στις τελευταίες τεχνικές και τάσεις της υψηλής γαστρονομίας. Τα Master Classes πραγματοποιούνται στα υπερσύγχρονα και πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια του Μητροπολιτικού Κολλεγίου. Oι φοιτητές έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν, μεταξύ άλλων, δημιουργικές παρασκευές και avant garde τεχνικές όπως στρώσιμο σοκολάτας, ζελατινοποίηση, υγρό άζωτο, ice filtration, ζωμό σε χύτρα ταχύτητας, αλλά και μαγείρεμα sous vide. ΣΧΟΛΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑ / ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

21 ΥΠΕΡΣΥΓΧΡΟΝΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΥΠΕΡΣΥΓΧΡΟΝΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ Ένα πραγματικό Ξενοδοχείο 5 Αστέρων στις Εγκαταστάσεις μας 39 Για τις ανάγκες των προγραμμάτων σπουδών της Σχολής Τουρισμού έχουν δημιουργηθεί στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο υπερσύγχρονα εργαστήρια, τα οποία είναι πλήρως και πολυτελώς εξοπλισμένα και προσομοιάζουν την πραγματική λειτουργία ενός Ξενοδοχείου 5 αστέρων. Τα εργαστήρια περιλαμβάνουν Fine Dining εστιατόριο, πλήρως εξοπλισμένη Reception, πραγματικά Δωμάτια Ξενοδοχειακής Μονάδας και Εργαστήρια Οροφοκομίας, καθώς και κουζίνες με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας οι οποίες πληρούν τις πιο αυστηρές προδιαγραφές υγιεινής ασφάλειας. Με αυτόν τον τρόπο, ακολουθείται με ακρίβεια το πλέον σύγχρονο Σύστημα Εκπαίδευσης στη Φιλοξενία, το οποίο δίνει έμφαση στην εξάσκηση κατά τη διάρκεια των σπουδών σε πραγματικές συνθήκες εργασίας μέσα στα πρότυπα της αγοράς. 38 ΥΠΕΡΣΥΓΧΡΟΝΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

22 ΥΠΕΡΣΥΓΧΡΟΝΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΕΣΤΙΑΤΌΡΙΟ FINE DINING 41 Σε αυτόν τον χώρο που λειτουργεί ως πραγματικό εστιατόριο ακολουθείται το πρότυπο σύστημα Serve and Learn, δηλαδή η σίτιση γίνεται με εδέσματα που οι ίδιοι οι φοιτητές προετοιμάζουν, σερβίρουν και απολαμβάνουν ταυτόχρονα. Επιπλέον, οι φοιτητές διαμορφώνουν το χώρο του εστιατορίου πριν από κάθε βάρδια, ώστε να είναι έτοιμο να υποδεχτεί τους πελάτες. 40 ΥΠΕΡΣΥΓΧΡΟΝΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

23 ΥΠΕΡΣΥΓΧΡΟΝΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΆ ΔΩΜΆΤΙΑ 43 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΉΣ ΜΟΝΆΔΑΣ 5 ΑΣΤΕΡΩΝ Οι φοιτητές εκπαιδεύονται στην ενότητα της Υπηρεσίας Ορόφων (Housekeeping) σε ακριβή αντίγραφα δωματίων ξενοδοχειακών μονάδων 5 αστέρων, λειτουργώντας σε πραγματικές συνθήκες εργασίας, ώστε να είναι άρτια προετοιμασμένοι για την επαγγελματική τους ζωή. 42 ΥΠΕΡΣΥΓΧΡΟΝΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

24 ΥΠΕΡΣΥΓΧΡΟΝΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΕΡΓΑΣΤΉΡΙΑ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΏΝ ΤΕΧΝΏΝ 45 ΠΡΟΗΓΜΈΝΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΊΑΣ Σύγχρονες κουζίνες, πλήρως εξοπλισμένες με μηχανήματα μαζικής εστίασης, τα οποία χρησιμοποιούνται για την παραγωγή πραγματικών γευμάτων από τους φοιτητές. 44 ΥΠΕΡΣΥΓΧΡΟΝΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

25 ΣΧΟΛΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑ / ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ 46 ΝΕΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Επίσημη παρουσίαση της συνεργασίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου με την Ecole hôtelière de Lausanne (EHL) Σε εορταστικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η επίσημη πρώτη παρουσίαση της κορυφαίας συνεργασίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου με τον όμιλο της Ecole hôtelière de Lausanne για την παροχή στην Ελλάδα των διεθνώς αναγνωρισμένων προγραμμάτων επαγγελματικής εκπαίδευσης από τη φημισμένη EHL. Η λαμπρή εκδήλωση έλαβε χώρα στο αμφιθέατρο του Campus Αθήνας με πλήθος εξεχουσών προσωπικοτήτων της ξενοδοχειακής βιομηχανίας. Μεταξύ αυτών ο Director του Ecole hôtelière de Lausanne Advisory Services André Mack ο οποίος παρουσίασε την ιστορία και το όραμα της Ecole hôtelière de Lausanne. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρέσβης της Ελβετίας στην Ελλάδα - Olaf Kjelsen ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό τονίζοντας τη σημασία της νέας συνεργασίας για την οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας, αλλά και ο Προέδρος του ΣΕΤΕ Γιάννης Ρέτσος ο οποίος, στη διάρκεια της σύντομης ομιλίας του, επικρότησε με ενθουσιασμό τη νέα συνεργασία του Μητροπολιτικού Κολλεγίου με την EHL. 47 NEA ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

26 NEA ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Η Σχολή Τουρισμού στις Διεθνείς Τουριστικές Εκθέσεις Philoxenia-Hotelia 2018 Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο χορηγός στο διεθνές Next is Now Forum με θέμα τον Τουρισμό Συμμετοχή φοιτητών και καθηγητών στο 8ο Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας Επαγγελματικές συνεντεύξεις φοιτητών με στελέχη του Ομίλου Hyatt Regency 49 Η Σχολή Τουρισμού του Μητροπολιτικού Κολ- Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο συμμετείχε ως Η Σχολή Τουρισμού συμμετείχε ενεργά στο Στο πλαίσιο της διασύνδεσης των φοιτητών λεγίου Θεσσαλονίκης συμμετείχε στις Διεθνείς χορηγός στο Next is Now Forum με τίτλο 8ο Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας. Πρόκειται με τη διεθνή αγορά εργασίας, το Μητροπολι- Τουριστικές Εκθέσεις Philoxenia Hotelia 2018 «Ελληνικός Τουρισμός, μια Εθνική Υπόθεση! για ένα τριήμερο τουριστικό επιμορφωτικό τικό Κολλέγιο φιλοξένησε, στις εγκαταστάσεις που έλαβαν χώρα στο Διεθνές Συνεδριακό Δυνατότητες και Προοπτικές». Με επίκεντρο σεμινάριο συνολικής διάρκειας άνω των 30 του Campus Αμαρουσίου, εκπροσώπους της Κέντρο Θεσσαλονίκης. Με περισσότερους τη σημασία του Τουρισμού στην ανασυγκρό- ωρών, με πλήθος εισηγήσεων επαγγελματιών ξενοδοχειακής αλυσίδας Hyatt Regency από από επισκέπτες από 47 χώρες και τηση της ελληνικής οικονομίας, η διοργάνωση και εκπροσώπων φορέων του κλάδου της τη Μ. Βρετανία με σκοπό να γνωρίσουν το 615 εκθέτες, πρόκειται για τις μεγαλύτερες τέλεσε υπό την αιγίδα του Προέδρου της φιλοξενίας. Στο πλαίσιο του σεμιναρίου, ομά- επαγγελματικό προφίλ των φοιτητών της Σχο- τουριστικές διοργανώσεις των Βαλκανίων και Δημοκρατίας και διοργανώθηκε με την υπο- δα φοιτητών παρουσίασε τα αποτελέσματα λής Τουρισμού. Στο πλαίσιο της επίσκεψης, οι της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Το Κολλέγιο στήριξη του Υπουργείου Τουρισμού και της έρευνας που διεξήγαγε με θέμα τις βέλτιστες φοιτητές παρακολούθησαν την εταιρική πα- ήταν εκεί με το δικό του περίπτερο στο οποίο Περιφέρειας Αττικής. Στο πλαίσιο του Forum, πρακτικές στην πρακτική άσκηση. Από την ρουσίαση του Ομίλου Hyatt σχετικά με τις υποδέχτηκε πλήθος επισκεπτών με ενδιαφέρον ο Πρόεδρος του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, πλευρά τους, οι ακαδημαϊκοί του Μητροπολι- αξίες και το όραμά του και ενημερώθηκαν για για τα πανεπιστημιακά προγράμματα σπουδών Κωνσταντίνος Ροδόπουλος, έδωσε ομιλία με τικού Κολλεγίου μίλησαν κατά τη διάρκεια της τη ζωή στο Λονδίνο. Στη συνέχεια, η HR που προσφέρει, καθώς και επαγγελματίες του θέμα «Σύγχρονα εργαλεία που ενισχύουν την Συνεδρίας με τίτλο: «Ελληνική γαστρονομία: Manager του ομίλου, Danita Van Charldorp, μαζί κλάδου. ανταγωνιστικότητα του τουριστικού προϊόντος Ένας ανεκμετάλλευτος πλούτος». με την ομάδα της πραγματοποίησαν συνεντεύ- Χρηματοδότηση, Επενδύσεις, Τεχνολογία, ξεις στους φοιτητές για θέσεις εργασίας στα Εκπαίδευση και Marketing», με συντονιστή τον ξενοδοχεία Andaz και Hyatt Regency London Γιάννη Πολίτη. The Churchill. 48 NEA ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

27 NEA ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Η Σχολή Τουρισμού στο 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο του HAPCO Στρατηγική Συνεργασία του Μητροπολιτικού Κολλεγίου με την Sunsoft Το Τμήμα Τουρισμού υποστηρικτής της 26ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΤΕ Παρουσίαση της Τήνου ως πρότυπου Τουριστικού Μάρκετινγκ 51 Η κα Μάγδα Πειστικού, Ακαδημαϊκή Υπεύθυνη Με γνώμονα την παροχή υψηλού επιπέδου Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο συμμετείχε για 2η Οι φοιτητές της Σχολής Τουρισμού είχαν την της Σχολής Τουρισμού, παρουσίασε διάλεξη με πανεπιστημιακών σπουδών και με στόχο τη συνεχή χρονιά ως υποστηρικτής στην 26η ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια πολύ ενδι- θέμα «Εκπαίδευση και κατάρτιση στον κόσμο διασύνδεση των προσφερόμενων γνώσεων με Γενική Τακτική Συνέλευση των μελών του Συν- αφέρουσα διάλεξη σχετικά με την περίπτωση των Συνεδρίων» στο 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο τις απαιτήσεις της σύγχρονης αγοράς εργασί- δέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, της Τήνου ως παράδειγμα Τουριστικού Μάρκε- του HAPCO για τον Επαγγελματικό και Συνε- ας, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο προέβη σε μια από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις του τινγκ. Στο πλαίσιο της διάλεξης, η οποία έλαβε δριακό Τουρισμό, με τίτλο «Ραγδαίες αλλαγές στρατηγική συνεργασία με τη Sunsoft, εταιρία ΣΕΤΕ, η οποία λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο με χώρα στο αμφιθέατρο του Campus Αθήνας, Νέες τάσεις και προκλήσεις». Το πρόγραμμα με περισσότερα από 25 χρόνια εμπειρίας στο ατζέντα την πορεία του Ελληνικού Τουρισμού, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο είχε την τιμή να του Συνεδρίου περιλάμβανε θέματα τα οποία χώρο της σχεδίασης και εγκατάστασης ολο- καθώς και τη διαμόρφωση θέσεων και προτά- φιλοξενήσει την Αντιδήμαρχο του νησιού, κα έχουν προκύψει από τις τελευταίες εξελίξεις κληρωμένων πληροφοριακών συστημάτων για σεων τουριστικής πολιτικής. Στο πλαίσιο της Αναστασία Δεληγιάννη, αλλά και τη Σύμβου- στο συνεδριακό και πολιτικό «γίγνεσθαι» της τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και τις επιχει- υποστήριξης του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, λο Μάρκετινγκ, κα Μαρία Τζάννουη, η οποία χώρας μας και κύριοι ομιλητές ήταν επαγγελ- ρήσεις εστίασης. Κεντρικός άξονας της συνερ- οι άρτια εκπαιδευμένοι φοιτητές της Σχολής ανέλαβε να παρουσιάσει τη μεθοδολογία, τη ματίες του συνεδριακού τουρισμού από την γασίας ήταν η χορηγία από την Sunsoft του Τουρισμού βοήθησαν και αυτή τη φορά ουσι- στρατηγική και την καμπάνια προβολής. ελληνική και διεθνή αγορά, εκπρόσωποι της ξενοδοχειακού προγράμματος Αλέξανδρος αστικά τη διοργάνωση, προσφέροντας τις πολιτικής ηγεσίας, επαγγελματίες διοργάνωσης Front Office το οποίο αποτελεί μία κορυφαία υπηρεσίες τους σε καίριες λειτουργικές θέσεις συνεδρίων, εξέχουσες προσωπικότητες της εφαρμογή, που καλύπτει πλήρως όλο το φάσμα όπως η υποδοχή και εξυπηρέτηση των συμ- ακαδημαϊκής κοινότητας κ.α. διαχείρισης και λειτουργίας μιας ξενοδοχειακής μετεχόντων, η προετοιμασία των αιθουσών και μονάδας και συμβάλλει στην εκπαίδευση των του συνεδριακού-ενημερωτικού υλικού της φοιτητών της Σχολής Τουρισμού στις εφαρμο- συνέλευσης. Η εκδήλωση αποτελεί κάθε χρό- γές της τεχνολογίας στη διοίκηση σύγχρονων νο μια μοναδική εμπειρία για τους φοιτητές και τουριστικών μονάδων. μια ευκαιρία να δοκιμαστούν σε πραγματικές συνθήκες εργασίας. 50 NEA ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

28 NEA ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Δράσεις και σεμινάρια από τη Σχολή Τουρισμού στην 6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ Πρόκριση φοιτητή στον τελικό του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ελληνικής Σαλάτας Ανοιχτή Ημερίδα για την Κυκλαδίτικη Γαστρονομία Παρουσίαση success story της εταιρίας Τρικαλινός 53 Η Σχολή Τουρισμού του Μητροπολιτικού Ο φοιτητής του προγράμματος BA Culinary Με πρωτοβουλία των φοιτητών του προγράμμα- Στο πλαίσιο της δράσης «Meet the Producer» Κολλεγίου έδωσε το δυναμικό παρών στη Arts and Food Service Development της Σχολής τος σπουδών BA (Hons) International Hospitality για το μάθημα Culinary Concept & Production, μεγαλύτερη έκθεση Τροφίμων και Ποτών στην Τουρισμού του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, and Tourism Management, το Μητροπολιτικό οι φοιτητές του προγράμματος σπουδών ΒA Ελλάδα με πλήθος ενεργειών. Κατά τη διάρκεια Βαγγέλης Παπανίκας βρέθηκε στους έξι που Κολλέγιο διοργάνωσε ανοιχτή ημερίδα με τίτλο Culinary Arts and Food Service Development της ΕΞΠΟΤΡΟΦ, οι καθηγητές της Σχολής Του- προκρίθηκαν στην τελική φάση (σε σύνολο «Γαστρονομία των Κυκλάδων». Στο πλαίσιο της (Επισιτιστικές Τέχνες και Ανάπτυξη Υπηρεσιών ρισμού πραγματοποίησαν σεμινάρια με άκρως 40 εκπροσώπων από δημόσιες και ιδιωτικές ημερίδας, η οποία έλαβε χώρα στο αμφιθέατρο Εστίασης) είχαν την ευκαιρία να παρακολουθή- χρήσιμες συμβουλές και πληροφορίες για κάθε σχολές της Αθήνας) στον διαγωνισμό με θέμα του Campus Αμαρουσίου, πραγματοποιήθηκε σουν παρουσίαση του Αυγοτάραχου Τρικαλινός φοιτητή, απόφοιτο, επαγγελματία του κλάδου την Ελληνική Σαλάτα που διοργανώνουν η συζήτηση σχετικά με το παρόν και το μέλλον στα εργαστήρια του Campus Αθήνας. Η σεφ του του Τουρισμού. Παράλληλα, ο executive chef εταιρεία Papadimitriou Kalamata, το Σχολείο της Κυκλαδίτικης γαστρονομίας στην οποία Αυγοτάραχου Τρικαλινός, κα Λίλα Κούρτη, αφη- και καθηγητής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, Τουρισμού Καλαμάτας και το ΙΝΣΕΤΕ. Η δι- συμμετείχαν δημοσιογράφοι, μεταξύ των γήθηκε την ιστορία της επιχείρησης, ανέλυσε Βησσαρίωνας Παρθένης, παρουσίασε σεμι- άκριση του φοιτητή είναι το αποτέλεσμα της οποίων οι κκ. Νανά Δαρειώτη, Θάλεια Τσι- τις ιδιαιτερότητες των προϊόντων, ενημέρωσε νάριο μαγειρικής ενώ οι άρτια εκπαιδευμένοι εντατικής και υψηλού επιπέδου προετοιμασίας χλάκη και Ανδρέας Ν. Ανδρουλιδάκης, αλλά για τις συνεχείς μελέτες που γίνονται σε θέματα φοιτητές του Τμήματος Επισιτιστικών Τεχνών του για τον διαγωνισμό, στα έμπειρα χέρια του και ηγετικές προσωπικότητες του Τουριστικού υγείας, καθώς και για τις αδιάκοπες έρευνες ετοίμασαν και προσέφεραν κεράσματα στους διεθνώς διακεκριμένου σεφ και καθηγητή του Κλάδου όπως ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου όσον αφορά στην ανάπτυξη νέων προϊόντων. επισκέπτες της έκθεσης. Τμήματος, κου Σταμάτη Τσίλια. Κυκλάδων, Γιάννης Ρούσσος. Οι φοιτητές, από την πλευρά τους, παρουσίασαν βίντεο που οι ίδιοι δημιούργησαν με τις τοπικές γαστρονομικές ιστορίες των Κυκλάδων. Η εκδήλωση τέλεσε υπό την αιγίδα της UNESCO Πειραιώς και Νήσων. 52 NEA ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

29 ΣΧΟΛΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑ / ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ 54 ΥΠΗΡΕΣΊΕΣ ΥΠΟΣΤΉΡΙΞΗΣ ΦΟΙΤΗΤΏΝ Career Office Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο έχει αναπτύξει ισχυρούς δεσμούς με την αγορά εργασίας έτσι ώστε, με την παροχή υπηρεσιών διασύνδεσης και σταδιοδρομίας προς τους αποφοίτους του, να τους οδηγεί σε ταχύτατη και ουσιαστική επαγγελματική αποκατάσταση. Πολλές ελληνικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις, σε συνεργασία με το Career Office, επιλέγουν κάθε χρόνο αποφοίτους του Κολλεγίου για τη στελέχωσή τους. Το Γραφείο έχει ως απώτερο σκοπό του να υποστηρίζει συμβουλευτικά τους φοιτητές και αποφοίτους του Μητροπολιτικού Κολεγίου σε θέματα ανεύρεσης εργασίας, επιλογής μεταπτυχιακού προγράμματος, σύνταξης βιογραφικού σημειώματος και συμβουλές επιτυχημένης συνέντευξης. Επιπλέον, κάθε χρόνο οργανώνει το project DevelopingU που περιλαμβάνει σειρά εξειδικευμένων σεμιναρίων για την ανάπτυξη των επαγγελματικών δεξιοτήτων των φοιτητών και Ημέρες Σταδιοδρομίας (Career Days), ώστε να έρθουν οι φοιτητές σε άμεση επαφή με εκπροσώπους οργανισμών και επιχειρήσεων και να γίνει η διασύνδεση των υποψήφιων εργαζομένων με τους μελλοντικούς εργοδότες τους. Περισσότερα για το Career Office στο Κέντρο Ακαδημαϊκής Υποστήριξης Το Κέντρο Ακαδημαϊκής Υποστήριξης (Academic Learning Centre) έχει ως στόχο την παροχή αποτελεσματικής καθοδήγησης για επιτυχείς ακαδημαϊκές σπουδές. Πρόκειται για μια δωρεάν υπηρεσία η οποία προσφέρει συμβουλές και λύσεις σε θέματα που απασχολούν νέους αλλά και παλιούς φοιτητές, ενώ απευθύνεται τόσο σε μεμονωμένους φοιτητές, όσο και σε μικρές ομάδες που παρουσιάζουν τις ίδιες ελλείψεις. Συμβουλές για αποτελεσματική χρήση διαθέσιμου χρόνου μελέτης Βελτίωση ικανότητας ακαδημαϊκής γραφής Κριτική θεώρηση εργασιών μέσω κατ ιδίαν συναντήσεων I Ακαδημαϊκό ήθος Σωστή χρήση παραπομπών και αποφυγή λογοκλοπής (Harvard System of Referencing) Σε βάθος εμπέδωση των εργασιών έρευνας (research projects) και των ανάλογων διαδικασιών. Συμβουλευτικό Κέντρο Το Συμβουλευτικό Κέντρο (Counselling Center) προσφέρει ατομική υποστήριξη, καθώς και συμβουλές σε φοιτητές που αντιμετωπίζουν προσωπικά προβλήματα όπως άγχος, στρες, κατάθλιψη, διατροφικές διαταραχές και πένθος. Το Κέντρο μπορεί να βοηθήσει και με άλλα θέματα όπως οικογενειακά προβλήματα, προβλήματα με προσωπικές σχέσεις, η λήψη δύσκολων αποφάσεων, επιλογές και προβλήματα που αφορούν την προσαρμογή του φοιτητή στην ακαδημαϊκή ζωή και τις σχετικές της απαιτήσεις. Το Συμβουλευτικό Κέντρο στοχεύει να προσφέρει στους φοιτητές τα εξής: Δωρεάν, εθελοντική και εμπιστευτική συμβουλευτική υποστήριξη Την ευκαιρία για τους φοιτητές να λάβουν συμβουλές και υποστήριξη από επαγγελματίες ψυχολόγους και σύμβουλους Ευκαιρίες για τους φοιτητές να παρακολουθήσουν δομημένα ομαδικά σεμινάρια για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων σχετικά με τη συμβουλευτική υποστήριξη. Kέντρο Διάγνωσης και Αποκατάστασης Μαθησιακών Δυσκολιών Το Κέντρο Διάγνωσης και Αποκατάστασης Μαθησιακών Δυσκολιών (Κ.Δ.Α.Μ.Δ.) αποτελεί μια νέα πρωτοβουλία του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, που έχει βασικό στόχο να βοηθήσει τους φοιτητές που αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες - διαγνωσμένες ή μη - να ανταποκριθούν στις σπουδές τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να βελτιώσουν την ακαδημαϊκή τους επίδοση. Οι υπηρεσίες του περιλαμβάνουν: Ακαδημαϊκή υποστήριξη σε φοιτητές με μαθησιακές δυσκολίες, προσαρμοσμένη στις ιδιαίτερες ανάγκες τους, βάσει του επίσημου εγγράφου διάγνωσής τους. Ανεπίσημη ανίχνευση μαθησιακών δυσκολιών - για μη διαγνωσμένες περιπτώσεις - και παραπομπή προς αξιολόγηση σε επίσημους φορείς (πλαίσια ενηλίκων). Παράλληλη στήριξη σε φοιτητές, που αντιμετωπίζουν έντονη δυσκολία στη φοίτηση, από τους φοιτητές του προγράμματος της Ειδικής Αγωγής που προσφέρει το Μητροπολιτικό Κολλέγιο. Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο είναι το μοναδικό Κολλέγιο στην Ελλάδα που προσφέρει αυτήν την καινοτόμο υπηρεσία στον ειδικό πληθυσμό των φοιτητών με μαθησιακές δυσκολίες. Διαιτολογικό Γραφείο Το Διαιτολογικό Γραφείο αποτελεί μια πρωτοβουλία του Τμήματος Διαιτολόγιας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου. Πρόκειται για μια μονάδα διατροφικής υποστήριξης, που ασχολείται με την παροχή υποστήριξης και συμβουλών πάνω σε θέματα διατροφής και υγείας. Το Γραφείο στελεχώνεται από τελειόφοιτους φοιτητές του Τμήματος Διαιτολογίας, οι οποίοι - υπό την επίβλεψη των ακαδημαϊκών τους και επαγγελματιών Διαιτολόγων-Κλινικών Διατροφολόγων - προσφέρουν δωρεάν τις ακόλουθες υπηρεσίες: Ρύθμιση και έλεγχος βάρους Κλινική διατροφική θεραπεία Διατροφή για παιδιά και εφήβους Διατροφή για άτομα τρίτης ηλικίας Εγκυμοσύνη και θηλασμός Διατροφή αθλητών ΔΙΑΔΙΚΑΣΊΑ & ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΆ ΕΓΓΡΑΦΉΣ Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο δέχεται εγγραφές καθ όλη τη διάρκεια του έτους. Σας συστήνουμε να επικοινωνήσετε με το Admissions Office του Κολλεγίου, προκειμένου να εξασφαλίσετε την θέση σας στο πρόγραμμα σπουδών της επιλογής σας. As σημειωθεί επίσης ότι ο αριθμός των εισακτέων σε κάθε τμήμα είναι συγκεκριμένος και οριζόμενος από το εκάστοτε συνεργαζόμενο πανεπιστήμιο. Προπτυχιακά (Bachelors) Αντίγραφο Απολυτηρίου Λυκείου Αντίγραφο Αστυνομικής Ταυτότητας Έγχρωμες φωτογραφίες ταυτότητας (4) Πτυχίο / πιστοποιητικό γνώσης της Αγγλικής γλώσσας (μόνο όπου απαιτείται) Πιστοποιητικά ή άλλοι τίτλοι σπουδών (εάν υπάρχουν) Αίτηση Εγγραφής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Μεταπτυχιακά (Masters) Όλα τα προαναφερόμενα δικαιολογητικά (εκτός του Απολυτηρίου) και επιπλέον: Αντίγραφο πρώτου πτυχίου τριτοβάθμιας εκπαίδευσης Μία (1) συστατική επιστολή από καθηγητή και μία (1) από εργοδότη (εφόσον υπάρχει εργοδότης) Βιογραφικό Σημείωμα 55 ΥΠΗΡΕΣΊΕΣ ΥΠΟΣΤΉΡΙΞΗΣ ΦΟΙΤΗΤΏΝ

30 CAMPUS ΑΜΑΡΟΥΣΊΟΥ ΣΩΡΟΎ 74, ΤΗΛ.: CAMPUS ΑΘΉΝΑΣ ΑΚΑΔΗΜΊΑΣ 42, ΤΗΛ.: CAMPUS ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 110, ΤΗΛ.: CAMPUS ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗΣ ΕΛ. ΒΕΝΙΖΈΛΟΥ 14, TΗΛ.: CAMPUS ΗΡΑΚΛΕΊΟΥ ΚΡΉΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΠΟΎΛΟΥ & ΚΟΡΩΝΑΊΟΥ, ΤΗΛ.: CAMPUS ΡΌΔΟΥ ΒΎΡΩΝΟΣ 1, ΤΗΛ.:

31 mitropolitiko.edu.gr f /MitropolitikoKollegio l /Mitropolitiko /mitropolitiko_kollegio /Mitropolitiko-kollegio i /company/mitropolitiko-kollegio

Μεταπτυχιακό στην Ειδική Αγωγή

Μεταπτυχιακό στην Ειδική Αγωγή Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο με ιστορία 35 ετών, πρωτοπορεί από το 1982 στην ιδιωτική τριτοβάθμια εκπαίδευση. Είναι το μοναδικό Κολλέγιο στην Ελλάδα μέλος Διεθνούς Δικτύου Πανεπιστημίων

Διαβάστε περισσότερα

Μεταπτυχιακό στην Εφαρμοσμένη Θετική Ψυχολογία και Ψυχολογία Coaching

Μεταπτυχιακό στην Εφαρμοσμένη Θετική Ψυχολογία και Ψυχολογία Coaching Θετική Ψυχολογία και Ψυχολογία Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο με ιστορία 35 ετών, πρωτοπορεί από το 1982 στην ιδιωτική τριτοβάθμια εκπαίδευση. Είναι το μοναδικό Κολλέγιο στην Ελλάδα μέλος

Διαβάστε περισσότερα

«Grow Greek Tourism Online»: εκπαιδευτικό σεµινάριο ψηφιακού µάρκετινγκ της Google στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο φιλοξένησε το επιτυχηµένο σεµινάριο της πρωτοβουλίας Grow Greek Tourism

Διαβάστε περισσότερα

Μεταπτυχιακό στην Ψυχολογία Εργασίας

Μεταπτυχιακό στην Ψυχολογία Εργασίας Μεταπτυχιακό στην Ψυχολογία Εργασίας Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο με ιστορία 35 ετών, πρωτοπορεί από το 1982 στην ιδιωτική τριτοβάθμια εκπαίδευση. Είναι το μοναδικό Κολλέγιο στην Ελλάδα

Διαβάστε περισσότερα

Μεταπτυχιακό στην Κλινική και Κοινοτική Ψυχολογία

Μεταπτυχιακό στην Κλινική και Κοινοτική Ψυχολογία Μεταπτυχιακό στην Κλινική και Κοινοτική Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο με ιστορία 35 ετών, πρωτοπορεί από το 1982 στην ιδιωτική τριτοβάθμια εκπαίδευση. Είναι το μοναδικό Κολλέγιο στην

Διαβάστε περισσότερα

Μεταπτυχιακό στην Ψυχολογία

Μεταπτυχιακό στην Ψυχολογία Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο με ιστορία 35 ετών, πρωτοπορεί από το 1982 στην ιδιωτική τριτοβάθμια εκπαίδευση. Είναι το μοναδικό Κολλέγιο στην Ελλάδα μέλος Διεθνούς Δικτύου Πανεπιστημίων

Διαβάστε περισσότερα

ÉCOLE HÔTELIÈRE DE LAUSANNE

ÉCOLE HÔTELIÈRE DE LAUSANNE ÉCOLE HÔTELIÈRE DE LAUSANNE Η ελβετική É COLE HÔ TELIÈ R E DE LAUSANNE (EHL) προσφέρει για 1η φορά στην Ελλάδα τα κορυφαία Προγράμματα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στα Ξενοδοχειακά VET BY EHL. Στον όμιλο

Διαβάστε περισσότερα

BSc (Hons) Psychology (Ψυχολογία)

BSc (Hons) Psychology (Ψυχολογία) Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο με ιστορία 35 ετών, πρωτοπορεί από το 1982 στην ιδιωτική τριτοβάθμια εκπαίδευση. Είναι το μοναδικό Κολλέγιο στην Ελλάδα μέλος Διεθνούς Δικτύου Πανεπιστημίων

Διαβάστε περισσότερα

Μεταπτυχιακό στη Συμβουλευτική και την Ψυχοθεραπεία

Μεταπτυχιακό στη Συμβουλευτική και την Ψυχοθεραπεία Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο με ιστορία 35 ετών, πρωτοπορεί από το 1982 στην ιδιωτική τριτοβάθμια εκπαίδευση. Είναι το μοναδικό Κολλέγιο στην Ελλάδα μέλος Διεθνούς Δικτύου Πανεπιστημίων

Διαβάστε περισσότερα

Oδηγός Σπουδών ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Μεταπτυχιακό στην Κλινική και Κοινοτική Ψυχολογία

Oδηγός Σπουδών ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Μεταπτυχιακό στην Κλινική και Κοινοτική Ψυχολογία Oδηγός Σπουδών ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 2016-17 Μεταπτυχιακό στην Κλινική και Κοινοτική Ψυχολογία Επωνυμία και Βασική Περιγραφή Εκπαιδευτικού Προγράμματος (1) Το

Διαβάστε περισσότερα

Oδηγός Σπουδών ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Μεταπτυχιακό στην Ψυχολογία

Oδηγός Σπουδών ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Μεταπτυχιακό στην Ψυχολογία Oδηγός Σπουδών ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 2016-17 Μεταπτυχιακό στην Ψυχολογία Επωνυμία και Βασική Περιγραφή Εκπαιδευτικού Προγράμματος Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα MSc

Διαβάστε περισσότερα

Oδηγός Σπουδών ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ BSc (Hons) Psychology (Ψυχολογία)

Oδηγός Σπουδών ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ BSc (Hons) Psychology (Ψυχολογία) Oδηγός Σπουδών ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 2016-17 BSc (Hons) Psychology (Ψυχολογία) Επωνυμία και Βασική Περιγραφή Εκπαιδευτικού Προγράμματος (1) Το πανεπιστημιακό

Διαβάστε περισσότερα

Γραμματέας Ανωτέρων και Ανωτάτων Στελεχών

Γραμματέας Ανωτέρων και Ανωτάτων Στελεχών Γραμματέας Ανωτέρων και Ανωτάτων Στελεχών Μαθήματα: Τα μαθήματα της ειδικότητας ΙΕΚ Γραμματέας Ανωτέρων και Ανωτάτων Στελεχών είναι επιλεγμένα και εγκεκριμένα από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Διαβάστε περισσότερα

Στέλεχος Διοίκησης & Οικονομίας στον Τομέα Τουρισμού

Στέλεχος Διοίκησης & Οικονομίας στον Τομέα Τουρισμού Στέλεχος Διοίκησης & Οικονομίας στον Τομέα Τουρισμού Μαθήματα Μια ακόμη πρωτιά των σπουδαστών τουριστικών επαγγελμάτων του ΙΕΚ ΝΕΑ ΓΝΩΣΗ είναι η δυνατότητα τους να πάρουν εξειδίκευση στον Ιατρικό Τουρισμό,

Διαβάστε περισσότερα

AMC Career Office. Ξεκίνα δυναµικά! Απογείωσε την Καριέρα σου! www.amc.edu.gr

AMC Career Office. Ξεκίνα δυναµικά! Απογείωσε την Καριέρα σου! www.amc.edu.gr AMC Career Office Ξεκίνα δυναµικά! Απογείωσε την Καριέρα σου! www.amc.edu.gr AMC Career Office: τι είναι; Οι πανεπιστημιακές σπουδές δεν είναι απλά θέμα απόκτησης ενός καλού πτυχίου, από ένα αξιόλογο

Διαβάστε περισσότερα

1 ο Travel & Hospitality Επιταχυντή Νεοφυών Επιχειρήσεων στην Ελλάδα!

1 ο Travel & Hospitality Επιταχυντή Νεοφυών Επιχειρήσεων στην Ελλάδα! Δημιουργούμε τον 1 ο Travel & Hospitality Επιταχυντή Νεοφυών Επιχειρήσεων στην Ελλάδα! 10 Απριλίου 2019 Capsule T όπου Τ, τουρισμός, τεχνολογία, ταξίδι! q O πρώτος επιταχυντής στην Ελλάδα με επίκεντρο

Διαβάστε περισσότερα

Ι.ΙΕΚ TOURISM EXPERTS. Στέλεχος Διοίκησης & Οικονομίας στον Τομέα Τουρισμού

Ι.ΙΕΚ TOURISM EXPERTS. Στέλεχος Διοίκησης & Οικονομίας στον Τομέα Τουρισμού Ι.ΙΕΚ Στέλεχος Διοίκησης & Οικονομίας στον Τομέα Τουρισμού Μαθήματα Μια ακόμη πρωτιά των σπουδαστών τουριστικών επαγγελμάτων του ΙΕΚ ΝΕΑ ΓΝΩΣΗ είναι η δυνατότητα τους να πάρουν εξειδίκευση στον Ιατρικό

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΟΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ & ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

ΣΧΟΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ & ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Εργαστήρια Δραστηριότητες ΣΧΟΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ & ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ www.amc.edu.gr Η Σχολή Ο συνδυασμός της θεωρίας της Διοικητικής επιστήμης με την επαγγελματική πρακτική και τη μελέτη της τοπικής και διεθνούς

Διαβάστε περισσότερα

Ι.ΙΕΚ TOURISM EXPERTS. Μάρκετινγκ & Επικοινωνία Digital Marketing

Ι.ΙΕΚ TOURISM EXPERTS. Μάρκετινγκ & Επικοινωνία Digital Marketing Ι.ΙΕΚ TOURISM EXPERTS Μάρκετινγκ & Επικοινωνία Digital Marketing Μαθήματα Τα μαθήματα της ειδικότητας είναι επιλεγμένα και εγκεκριμένα από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Σκοπό έχουν να

Διαβάστε περισσότερα

Ι.ΙΕΚ TOURISM EXPERTS. Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων & Επιχειρήσεων Φιλοξενίας

Ι.ΙΕΚ TOURISM EXPERTS. Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων & Επιχειρήσεων Φιλοξενίας Ι.ΙΕΚ TOURISM EXPERTS Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων & Επιχειρήσεων Φιλοξενίας Μαθήματα Τα μαθήματα της ειδικότητας ΙΕΚ Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων & Επιχειρήσεων Φιλοξενίας είναι επιλεγμένα και εγκεκριμένα

Διαβάστε περισσότερα

1. Σχολή Οικονομικών, Διοίκησης και Πληροφορικής

1. Σχολή Οικονομικών, Διοίκησης και Πληροφορικής Κατάλογος νέων προγραμμάτων (πιστοποιημένα και στο τελικό στάδιο πιστοποίησης από τον Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης (ΔΙΠΑΕ). Σήμανση με αστερίσκο): 1. Σχολή

Διαβάστε περισσότερα

Ι.ΙΕΚ TOURISM EXPERTS. Γραμματέας Ανωτέρων & Ανωτάτων Στελεχών

Ι.ΙΕΚ TOURISM EXPERTS. Γραμματέας Ανωτέρων & Ανωτάτων Στελεχών Ι.ΙΕΚ TOURISM EXPERTS Γραμματέας Ανωτέρων & Ανωτάτων Στελεχών Μαθήματα Τα μαθήματα της ειδικότητας ΙΕΚ Γραμματέας Ανωτέρων και Ανωτάτων Στελεχών είναι επιλεγμένα και εγκεκριμένα από το Υπουργείο Παιδείας,

Διαβάστε περισσότερα

Πί νακας περίεχομε νων

Πί νακας περίεχομε νων Πί νακας περίεχομε νων Πτυχίο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων... 3 Περιγραφή Προγράμματος... 3 Δομή Προγράμματος... 3 Επαγγελματικές Προοπτικές... 5 Διάρκεια Σπουδών... 5 Πτυχίο Τραπεζικής, Λογιστικής και Χρηματοοικονομικών...

Διαβάστε περισσότερα

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΕΜΠ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΕΜΠ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΕΜΠ Εικόνα 1 - Ημερίδα σταδιοδρομίας Το Γραφείο Διασύνδεσης Εξυπηρέτησης Φοιτητών και Νέων Αποφοίτων του ΕΜΠ (Γ.Δ) συμπληρώνει φέτος 20 χρόνια

Διαβάστε περισσότερα

Σχολή Επιστημών Διοίκησης και Οικονομίας Τμήμα Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Σχολή Επιστημών Διοίκησης και Οικονομίας Τμήμα Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Σχολή Επιστημών Διοίκησης και Οικονομίας Τμήμα Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Γενικά Στοιχεία Τμήματος Το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής προέκυψε το 2013 από τη συγχώνευση

Διαβάστε περισσότερα

BOUTIQUE. Hospitality Management Company HOTELS FORUM. February 13, 2019

BOUTIQUE. Hospitality Management Company HOTELS FORUM. February 13, 2019 BOUTIQUE Hospitality Management Company HOTELS FORUM February 13, 2019 H SWOT 3o Boutique Hotels Forum Η SWOT Hospitality Management Company είναι εταιρεία Διαχείρισης & Ανάπτυξης Τουριστικών Επιχειρήσεων

Διαβάστε περισσότερα

Τουριστικών Επαγγελμάτων ΑΣΤΕ Ρόδου (613)

Τουριστικών Επαγγελμάτων ΑΣΤΕ Ρόδου (613) Τουριστικών Επαγγελμάτων ΑΣΤΕ Ρόδου (613) Η Ανώτερη Σχολή Τουριστικής Εκπαίδευσης Ρόδου (ΑΣΤΕΡ), ιδρύθηκε το 1956, ήταν η πρώτη Σχολή στην Ελλάδα και από τότε λειτουργεί στη πραγματικότητα ως αμιγής ξενοδοχειακή

Διαβάστε περισσότερα

Bachelor in Computer Engineering Mnxανικός Η/Υ

Bachelor in Computer Engineering Mnxανικός Η/Υ Bachelor in Computer Engineering Mnxανικός Η/Υ The Best and Brightest World-class education It s closer than you think Bachelor in Computer Engineering Mnxανικός Η/Υ www.ait.gr/bsc Σκέψου από τώρα... Τις

Διαβάστε περισσότερα

27/2/2015. Τουρισμός:

27/2/2015. Τουρισμός: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΜΑΝΑΤΖΜΕΝΤ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ MASTERS IN TOURISM MANAGEMENT (MTM) ΡΟΔΟΥΛΑ Η.ΤΣΙΟΤΣΟΥ Αναπληρώτρια Διευθύντρια ΠΜΣ ΜΤΜ Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Τουρισμός:

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ Ποια είναι η γνώμη σας για την εξέλιξη της τουριστικής εκπαίδευσης και κατάρτισης στη χώρα μας; Κατά τα τελευταία 60 χρόνια, έχει παρουσιαστεί

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Το Όραμα του Πανεπιστημίου Πειραιώς είναι: να είναι ένα Ίδρυμα διεθνούς κύρους στο σύγχρονο Ακαδημαϊκό Χάρτη και να αναγνωρίζεται για: την αριστεία στην εκπαίδευση και

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚ Α ΔΕ Ε Α Τ Α Τ. www.iekcrete.gr ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ

ΕΚ Α ΔΕ Ε Α Τ Α Τ. www.iekcrete.gr ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΕΚ Α ΔΕ Ε Α Τ Κ Τ Δ Δ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ Τ Τ Ε Τ Τ Α Δ Τ Τ Τ Τ Α Τ www.iekcrete.gr Προτεραιότητά μας αποτελεί η παροχή υψηλού επιπέδου εφοδίων που θα εξασφαλίσουν την απορρόφηση των σπουδαστών από την αγορά εργασίας.

Διαβάστε περισσότερα

ABS ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

ABS ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ABS ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ABS! Σκοπός: Σκοπός της εταιρίας είναι η ανάπτυξη ανταγωνιστικών και πρωτοποριακών εκπαιδευτικών προγραµµάτων.! Στόχοι: 1. Η συνεργασία

Διαβάστε περισσότερα

Εκπ. Χρυσόστομος Καμπούρης

Εκπ. Χρυσόστομος Καμπούρης Εκπ. Χρυσόστομος Καμπούρης Για την Κυπριακή οικονομία, ο τουρισμός αποτελεί κεντρικό πυλώνα ανάπτυξης με σημαντική συνεισφορά στο Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν, στην απασχόληση και στις επενδύσεις. Η Κυπριακή

Διαβάστε περισσότερα

Πρωτόκολλα Συνεργασίας

Πρωτόκολλα Συνεργασίας Πρωτόκολλα Συνεργασίας της ΔΑΣΤΑ του ΤΕΙ Αθήνας Η ΔΑΣΤΑ και οι Δοµές του ΤΕΙ Αθήνας για την αποτελεσµατικότερη σύνδεση του εκπαιδευτικού συστήµατος µε την αγορά εργασίας έχουν συνάψει συνεργασίες µε διάφορους

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡOΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΡΓAΤΗ ΕΡΓΟΔOΤΗ ΓΙΑ ΤA ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚA ΚΑΙ TON ΤΟΥΡΙΣMO

ΠΡOΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΡΓAΤΗ ΕΡΓΟΔOΤΗ ΓΙΑ ΤA ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚA ΚΑΙ TON ΤΟΥΡΙΣMO ΠΡOΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΡΓAΤΗ ΕΡΓΟΔOΤΗ ΓΙΑ ΤA ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚA ΚΑΙ TON ΤΟΥΡΙΣMO Μέσω του στρατηγικού συνεταιρισμού διαμορφώνουμε το μέλλον της ξενοδοχειακής και τουριστικής βιομηχανίας Η Πρόκληση Τα τελευταία χρόνια,

Διαβάστε περισσότερα

Στρατηγική για τη Διεθνοποίηση του Πανεπιστημίου Κύπρου

Στρατηγική για τη Διεθνοποίηση του Πανεπιστημίου Κύπρου Στρατηγική για τη Διεθνοποίηση του Πανεπιστημίου Κύπρου 1. Σύνοψη Σύμφωνα με το στρατηγικό σχεδιασμό της Πρυτανείας για τα έτη 2010-2020, το Πανεπιστήμιο Κύπρου έχει θέσει αριθμό προτεραιοτήτων ως τη βάση

Διαβάστε περισσότερα

ABS Α.Ε ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗ ΣΕΡΒΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

ABS Α.Ε ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗ ΣΕΡΒΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ABS Α.Ε ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗ ΣΕΡΒΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ABS Α.Ε Σκοπός: Σκοπός της εταιρίας είναι η ανάπτυξη ανταγωνιστικών και πρωτοποριακών εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Στόχοι:

Διαβάστε περισσότερα

φορείς από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

φορείς από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Το Γραφείο Διασύνδεσης του ΤΕΙ Λαμίας έχει ως κύριο μέλημά του τη συνεργασία με τους σπουδαστές και τους αποφοίτους σχετικά με τη συνέχιση της σταδιοδρομίας τους μετά την αποφοίτησή τους. ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΠΟΥΔΑΣΤΗ

Διαβάστε περισσότερα

Απελευθερώστε τη δυναμική της επιχείρησής σας

Απελευθερώστε τη δυναμική της επιχείρησής σας Απελευθερώστε τη δυναμική της επιχείρησής σας Εφαρμοσμένες ΛΥΣΕΙΣ για Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις Συμβουλευτικές Υπηρεσίες Εκπαιδευτικά Σεμινάρια Ανάπτυξη Πωλήσεων Ανδρόμαχος Δημητροκάλλης, MBA Management

Διαβάστε περισσότερα

Ο.Τ.Ε.Κ.: Εκπαίδευση, Ειδικότητες, Μαθητική ζωή, Δεξιότητες και Σταδιοδρομία

Ο.Τ.Ε.Κ.: Εκπαίδευση, Ειδικότητες, Μαθητική ζωή, Δεξιότητες και Σταδιοδρομία ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ (Ο.Τ.Ε.Κ.) Ο.Τ.Ε.Κ.: Εκπαίδευση, Ειδικότητες, Μαθητική ζωή, Δεξιότητες και Σταδιοδρομία Ημερίδα

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ Τ.Ε.Φ.Α.Α.

ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ Τ.Ε.Φ.Α.Α. ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ Τ.Ε.Φ.Α.Α. Η δυνατότητα για εργασιακή απασχόληση αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους δείκτες κοινωνικής καταξίωσης και αποδοχής του ατόμου από το κοινωνικό

Διαβάστε περισσότερα

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Το Ινστιτούτο Δια Βίου Εκπαίδευσης και το Τμήμα Διοίκησης Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΟΙΚΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΑΧΥΡΥΘΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ. ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ E-learning Εκπαίδευση

ΑΝΟΙΚΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΑΧΥΡΥΘΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ. ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ E-learning Εκπαίδευση ΑΝΟΙΚΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΑΧΥΡΥΘΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ E-learning Εκπαίδευση ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ 2009-2010 ΤΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Το Ανοικτό Ίδρυμα Εκπαίδευσης είναι ένα

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών MA in Education (Education Sciences) ΑΣΠΑΙΤΕ-Roehampton ΠΜΣ MA in Education (Education Sciences) Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στην Εκπαίδευση (Επιστήμες της Αγωγής),

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΑΔΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ

ΟΜΑΔΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ «Γνωριμία με το Γραφείο Διασύνδεσης» Μπούρα Έφη Ψυχολόγος Στέλεχος του Γρ. Διασύνδεσης του Τ.Ε.Ι Λαμίας. Το γραφείο Διασύνδεσης Το Γραφείο Διασύνδεσης του Τ.Ε.Ι Λαμίας

Διαβάστε περισσότερα

Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού. Παίγνια Αποφάσεων 9 ο Εξάμηνο

Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού. Παίγνια Αποφάσεων 9 ο Εξάμηνο Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού Ορισμός (1/2) Η Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού αποτελεί ένα από τα βασικότερα τμήματα μιας εταιρείας και στόχο έχει τις απαραίτητες ενέργειες για την εργασιακή και προσωπική

Διαβάστε περισσότερα

adecco.gr Δελτίο Τύπου

adecco.gr Δελτίο Τύπου Δελτίο Τύπου ΣΤΑΘΕΡΑ ΑΝΟΔΙΚΗ ΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΟΥ ΑΞΙΟΛΟΓΕΙ ΠΩΣ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΥΨΗΛΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ, ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΟΥΝ «ΕΛΚΥΣΤΙΚΕΣ»

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ Αναβάθμιση Υπηρεσιών & Ευκαιρίες Επιχειρηματικότητας Υψηλής Ποιότητας

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ Αναβάθμιση Υπηρεσιών & Ευκαιρίες Επιχειρηματικότητας Υψηλής Ποιότητας ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ Αναβάθμιση Υπηρεσιών & Ευκαιρίες Επιχειρηματικότητας Υψηλής Ποιότητας Παράλληλα με την προσπάθεια της Πολιτείας να αλλάξει την στρατηγική προώθησης του Ελληνικού Τουρισμού, οι εταιρείες του ευρύτερου

Διαβάστε περισσότερα

Master's in Counselling Psychology

Master's in Counselling Psychology Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ Το International Faculty CITY College, Διεθνές Τμήμα του University of Sheffield βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη. Είναι ένα από τα 6 ακαδημαϊκά τμήματα του University of Sheffield και

Διαβάστε περισσότερα

Το Πρόγραμμα. World Academic Expo

Το Πρόγραμμα. World Academic Expo Organized by: Το Πρόγραμμα Το World Academic Expo (WAVE) αποτελεί έ να παγκόσμιο επιστημονικό και εκθεσιακό συνέδριο που απευθύνεται σε φοιτητές όλων των βαθμίδων και των επιστημονικών πεδίων. Ο στόχος

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΟΝΑΔΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.

ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΟΝΑΔΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΟΝΑΔΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. Στόχος της ΜΚΕ της ΑΣΠΑΙΤΕ θα είναι η επέκταση, ενίσχυση και ποιοτική αναβάθμιση των παρεμβάσεων

Διαβάστε περισσότερα

Η ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΥΠΟΘΕΣΗ

Η ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΥΠΟΘΕΣΗ Η ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΥΠΟΘΕΣΗ 2 Ο κόσμος της εργασίας αλλάζει πιο γρήγορα από ποτέ ενώ οι παλιοί επιχειρηματικοί κανόνες δεν ανταποκρίνονται στο νέο περιβάλλον. Ούτε τα χρήματα

Διαβάστε περισσότερα

ΣΠΟΥΔΩΝ 2010 ΟΔΗΓΟΣ ΤΑΧΥΡΥΘΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΣΠΟΥΔΩΝ 2010 ΟΔΗΓΟΣ ΤΑΧΥΡΥΘΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ 2010 10-2011 ΤΑΧΥΡΥΘΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Το Ανοικτό Ίδρυμα Εκπαίδευσης είναι ένα σύγχρονο εκπαιδευτήριο προσανατολισμένο στην

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ (Τ.Ε.Ι.) ΠΑΤΡΑΣ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ (Τ.Ε.Ι.) ΠΑΤΡΑΣ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ (Τ.Ε.Ι.) ΠΑΤΡΑΣ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΘΕΜΑΤΑ ΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2011-2012 (Η ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ. Ταύτισε το μέλλον σου με την μεγαλύτερη βιομηχανία της ελληνικής οικονομίας

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ. Ταύτισε το μέλλον σου με την μεγαλύτερη βιομηχανία της ελληνικής οικονομίας ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Ταύτισε το μέλλον σου με την μεγαλύτερη βιομηχανία της ελληνικής οικονομίας Η Τουριστική Βιομηχανία στην Ελλάδα Ο ξενοδοχειακός & τουριστικός τομέας στην Ελλάδα συμβάλλει κατά 16.28%

Διαβάστε περισσότερα

Η ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

Η ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ (Τ.Ε.Ι.) ΑΘΗΝΑΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΜΟΝΑΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ & ΠΡΟΝΟΙΑΣ (ΔΜΥΠ) Η Πρακτιική Άσκηση των Φοιιτητών του Τμήματος Η ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Γνωριμία με τον Τομέα Οικονομικών της Υγείας

Γνωριμία με τον Τομέα Οικονομικών της Υγείας Γνωριμία με τον Τομέα Οικονομικών της Υγείας Σύντομο Ιστορικό Ο Τομέας Οικονομικών της Υγείας ιδρύθηκε ως Έδρα Ιατρικής Οικονομίας το 1981 με το υπ αριθμόν Π.Δ. 1233/1981 και άρχισε να λειτουργεί το 1984,

Διαβάστε περισσότερα

Κανονισμός Σεμιναρίου Εκπαίδευσης 1 Ο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ [1]

Κανονισμός Σεμιναρίου Εκπαίδευσης 1 Ο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ [1] Κανονισμός Σεμιναρίου Εκπαίδευσης 1 Ο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ [1] To Τμήμα Διοίκησης Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας (πιστοποιημένο κατά ISO:2008) της

Διαβάστε περισσότερα

«Η σπουδαιότητα της τεχνικής κατάρτισης στο πεδίο του Hospitality

«Η σπουδαιότητα της τεχνικής κατάρτισης στο πεδίο του Hospitality «Η σπουδαιότητα της τεχνικής κατάρτισης στο πεδίο του Hospitality Management» Ιωάννα Σύµβουλος Επισιτιστικών Μονάδων Κατάρτιση. πρώτος κύκλος κατάρτισης ενός συγκεκριµένου επαγγέλµατος το οποίο καλύπτει

Διαβάστε περισσότερα

Προσφερόμενα Διπλώματα (Προσφερόμενοι Τίτλοι)

Προσφερόμενα Διπλώματα (Προσφερόμενοι Τίτλοι) Εισαγωγή Το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κύπρου προσφέρει ολοκληρωμένα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών στους κλάδους του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού

Διαβάστε περισσότερα

ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ, ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ. Πρόγραμμα Σπουδών

ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ, ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ. Πρόγραμμα Σπουδών ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ, ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Πρόγραμμα Σπουδών Οι προπτυχιακές σπουδές στο Τμήμα Διοίκησης Οργανισμών, Μάρκετινγκ και Τουρισμού αναπτύσσονται σε 8 εξάμηνα σπουδών, διάρκειας 1 εβδομάδων

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ (Τ.Ε.Ι.) ΠΑΤΡΑΣ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ (Τ.Ε.Ι.) ΠΑΤΡΑΣ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ (Τ.Ε.Ι.) ΠΑΤΡΑΣ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΘΕΜΑΤΑ ΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2011-2012 (Η ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ

Διαβάστε περισσότερα

Πρωτοβουλία για την Εξωστρέφεια

Πρωτοβουλία για την Εξωστρέφεια Πρωτοβουλία για την Εξωστρέφεια Το έργο «Ολοκληρωµένα προγράµµατα, πρωτοβουλίες και δικτυώσεις για την ανάπτυξη δεξιοτήτων και ικανοτήτων εξωστρέφειας» υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος

Διαβάστε περισσότερα

Απολογισμός Δράσεων 2013

Απολογισμός Δράσεων 2013 Απολογισμός Δράσεων 2013 Ο Απολογισμός Δράσεων 2013 έχει σκοπό να προσφέρει μια εικόνα για το βασικό έργο του Ιδρύματος τη χρονιά που πέρασε μέσα από την παρουσίαση επιλεγμένων προγραμμάτων. Δράσεις που

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΥΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΖΩΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ Θ Ε Μ Α Τ Ο Λ Ο Γ Ι Ο 2 0 1 5 2 0 1 6 ΑΡΧΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΚΥΠΡΟΥ

ΠΟΛΥΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΖΩΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ Θ Ε Μ Α Τ Ο Λ Ο Γ Ι Ο 2 0 1 5 2 0 1 6 ΑΡΧΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΠΟΛΥΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΖΩΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ Θ Ε Μ Α Τ Ο Λ Ο Γ Ι Ο 2 0 1 5 2 0 1 6 ΑΡΧΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΙΟΥΛΙΟΣ 2014 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Με σκοπό την επίτευξη των στρατηγικών

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Συνοπτική Παροσουσίαση η κατάρτιση πτυχιούχων ΑΕΙ και ΤΕΙ σε ειδικά θέματα και εφαρμογές της Πληροφορικής και της Τηλεματικής κυρίως στα πεδία των δικτυοκεντρικών πληροφοριακών

Διαβάστε περισσότερα

ETHOS EVENTS 2015 CALENDAR

ETHOS EVENTS 2015 CALENDAR ETHOS EVENTS 2015 CALENDAR Α/Α ΤΙΤΛΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ / ΤΟΠΟΣ 1 MOBILITY FORUM & APPS AWARDS 2 Απριλίου 2 HR COMMUNITY & AWARDS 14 Μαΐου 3 OTCs & COSMETICS 4 HOSPITALITY FORUM & AWARDS 5 8 ο INSURANCE

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΟΥ ΤΟΡΙΝΟ, ΣΧΟΛΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ, ΤΕΙ ΑΘΗΝΩΝ, ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΜΟΝΑΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΗΓΕΣΙΑ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Ελβετικό Business School Διεθνώς Αναγνωρισμένο Φοίτηση εξ ολοκλήρου στην Αθήνα Part - Time, κατάλληλο για στελέχη Ελκυστική Τιμή

Ελβετικό Business School Διεθνώς Αναγνωρισμένο Φοίτηση εξ ολοκλήρου στην Αθήνα Part - Time, κατάλληλο για στελέχη Ελκυστική Τιμή Ελβετικό Business School Διεθνώς Αναγνωρισμένο Φοίτηση εξ ολοκλήρου στην Αθήνα Part - Time, κατάλληλο για στελέχη Ελκυστική Τιμή Το UGSM- Monarch Business School: Είναι διεθνώς αναγνωρισμένο και καταξιωμένο

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ FREDERICK

ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ FREDERICK ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ FREDERICK Το Γραφείο Σταδιοδρομίας και Διασύνδεσης του πανεπιστημίου Frederick, αναβαθμίζοντας τις υπηρεσίες του

Διαβάστε περισσότερα

Τμήμα Πληροφορικής ΑΠΘ Τμήμα Οικονομικών Επιστημών ΑΠΘ. Επανίδρυση του ΔΠΜΣ «Πληροφορική και Διοίκηση» (Αναμένεται έγκριση του ΠΜΣ από το ΥΠΕΘ)

Τμήμα Πληροφορικής ΑΠΘ Τμήμα Οικονομικών Επιστημών ΑΠΘ. Επανίδρυση του ΔΠΜΣ «Πληροφορική και Διοίκηση» (Αναμένεται έγκριση του ΠΜΣ από το ΥΠΕΘ) Τμήμα Πληροφορικής ΑΠΘ Τμήμα Οικονομικών Επιστημών ΑΠΘ Επανίδρυση του ΔΠΜΣ «Πληροφορική και Διοίκηση» (Αναμένεται έγκριση του ΠΜΣ από το ΥΠΕΘ) Μάιος 2018 Μεταπτυχιακό πρόγραμμα που φέρνει κοντά διαφορετικά

Διαβάστε περισσότερα

Το δικό σας Sinialo στο έπιπλο

Το δικό σας Sinialo στο έπιπλο 2 παρουσίαση Το δικό σας Sinialo στο έπιπλο Ένας συνεταιρισμός, μία φιλοσοφία και 70 καταστήματα μέλη σε όλη την Ελλάδα. Τι σημαίνουν αυτά; Όμιλος Sinialo! Γνωρίστε τον! Επιμέλεια Γεωργία Αλεξίου Στη σημερινή

Διαβάστε περισσότερα

Ο Σχεδιασμός και η Εκπόνηση Προγραμμάτων Πώλησης Υπηρεσιών γύρω από Επαγγελματίες Αθλητές είναι τομέας δράσης της Sports Consulting.

Ο Σχεδιασμός και η Εκπόνηση Προγραμμάτων Πώλησης Υπηρεσιών γύρω από Επαγγελματίες Αθλητές είναι τομέας δράσης της Sports Consulting. Η εταιρία Εταιρία Η εταιρία Έρευνας & Ανάλυσης Valuation & Research Specialists ( VRS ) ιδρύθηκε το έτος 2002 και δραστηριοποιείται στην παροχή εξειδικευμένων χρηματοοικονομικών υπηρεσιών σε εταιρικούς

Διαβάστε περισσότερα

Χρηματοοικονομική Ανάλυση και Πολιτική

Χρηματοοικονομική Ανάλυση και Πολιτική ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Εφαρμοσμένη Οικονομική & Χρηματοοικονομική ΕΙΔΊΚΕΥΣΗ Χρηματοοικονομική Ανάλυση και Πολιτική 1. Γιατί να επιλέξω την ειδίκευση «Χρηματοοικονομική Ανάλυση και Πολιτική»; για

Διαβάστε περισσότερα

Σχολή Οικονοµικών Επιστηµών & Διοίκησης/ Σχολή Πληροφορικής

Σχολή Οικονοµικών Επιστηµών & Διοίκησης/ Σχολή Πληροφορικής Επικοινωνήστε µε το Admissions Office: ΑΘΗΝΑ: Σωρού 74, Μαρούσι, 151 25 Τ: 210 6199891 F: 210 6199320 ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Σωτήρος Διός 1, 185 35 T: 210 4121200 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Ελ.Βενιζέλου 14 & Τσιµισκή, 546 24 T:

Διαβάστε περισσότερα

Πρωτοβουλία για την Καινοτομία

Πρωτοβουλία για την Καινοτομία Πρωτοβουλία για την Καινοτομία Ολοκληρωµένα Προγράµµατα, Πρωτοβουλίες και Δικτυώσεις για την ανάπτυξη δεξιοτήτων και ικανοτήτων Καινοτομίας Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος

Διαβάστε περισσότερα

Η Φιλοσοφία της FREI

Η Φιλοσοφία της FREI Η Φιλοσοφία της FREI Αυτό που αποκαλούμε έμπνευση είναι απλά το αποτέλεσμα της σωστής συνεργασίας ενός ολόκληρου κόσμου. Σε μια εποχή που χαρακτηρίζεται από πληθώρα δυνατοτήτων και εικόνων, η αφθονία των

Διαβάστε περισσότερα

Η Στέγη ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη

Η Στέγη ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη Εκπαίδευση Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΟΝ ΑΥΤΙΣΜΟ Η Στέγη ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη 18, 19 & 20 Δεκεμβρίου 2015 Μουσικό εργαστήριο για παιδιά που βρίσκονται στο αυτιστικό φάσμα. Το εργαστήριο πραγματοποιείται για

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΝΤΡΟ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΚΕΝΤΡΟ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Περιγραφή Συμβουλευτικής ανήκει στην ευρύτερη κατηγορία των Συμβουλευτικών Κέντρων. Τα Συμβουλευτικά Κέντρα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ, ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ & ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΔΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Κωσταντινουπόλεως 34, Καλλιθέα, Ρέθυμνο τ. 28310 58503. www.f1school.gr f1school@otenet.gr

Κωσταντινουπόλεως 34, Καλλιθέα, Ρέθυμνο τ. 28310 58503. www.f1school.gr f1school@otenet.gr Κωσταντινουπόλεως 34, Καλλιθέα, Ρέθυμνο τ. 28310 58503 Kέντρο Δια Βίου Μάθησης Πληροφορικής Τουρισμού & Συναφών Ειδικότητων. www.f1school.gr f1school@otenet.gr Σύγχρονες Επαγγελματικές Εγκαταστάσεις Αγαπητή

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση: Στέλλα Κωστοπούλου Επίκουρη Καθηγήτρια

Παρουσίαση: Στέλλα Κωστοπούλου Επίκουρη Καθηγήτρια Παρουσίαση: Στέλλα Κωστοπούλου Επίκουρη Καθηγήτρια ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΜΗΜΑΤΟΣ Το Τμήμα Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών (Ο.Π.Ε.) ιδρύθηκε το 1927, ένα από τα 5 ιδρυτικά τμήματα του Α.Π.Θ. Το 1973 εξειδικεύτηκε

Διαβάστε περισσότερα

Επιχειρηματικότητα. Κωνσταντίνα Ματαλιωτάκη Επιχειρηματική Σύμβουλος Επιμελητηρίου Χανίων

Επιχειρηματικότητα. Κωνσταντίνα Ματαλιωτάκη Επιχειρηματική Σύμβουλος Επιμελητηρίου Χανίων Επιχειρηματικότητα Κωνσταντίνα Ματαλιωτάκη Επιχειρηματική Σύμβουλος Επιμελητηρίου Χανίων Γραφείο Επιχειρηματικής Υποστήριξης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων ΟΡΙΣΜΟΣ Επιχειρηματικότητα είναι η ιδιότητα ενός ατόμου

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΟΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

ΣΧΟΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΧΟΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ 2014-2015 ISSN 2357-1187 (print) ISSN 2357-1195 (online) Πτυχιακά Προγράμματα Σπουδών Πτυχιακά Προγράμματα Σπουδών Αστυνομικές Σπουδές Το πρόγραμμα Αστυνομικές

Διαβάστε περισσότερα

Ταχύρρυθμο Επαγγελματικό Πρόγραμμα Μετεκπαίδευσης στην Εφαρμοσμένη Συμβουλευτική για ειδικούς ψυχικής υγείας

Ταχύρρυθμο Επαγγελματικό Πρόγραμμα Μετεκπαίδευσης στην Εφαρμοσμένη Συμβουλευτική για ειδικούς ψυχικής υγείας Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ To Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας & Συμβουλευτικής είναι ένα Κέντρο δια Βίου Μάθησης, πιστοποιημένο από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού

Διαβάστε περισσότερα

1ST INTERNATIONAL HELLENIC GASTRONOMY CONFERENCE 2018

1ST INTERNATIONAL HELLENIC GASTRONOMY CONFERENCE 2018 Το 1st International Hellenic Gastronomy Conference 2018 υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού λαμβάνει χώρα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στην υπερπολυτελή αίθουσα Banquet χωρητικότητας 650 ατόμων και

Διαβάστε περισσότερα

Mediterranean College Προπτυχιακά προγράμματα (Bachelor)

Mediterranean College Προπτυχιακά προγράμματα (Bachelor) Mediterranean College Προπτυχιακά προγράμματα (Bachelor BSc Mechanical Engineering (http://www.medcollege.edu.gr/ypopshfioi- foithtes/bachelor- s/sxolh- mhxanikwn/bsc- hons- mechanical- engineering Η Σχολή

Διαβάστε περισσότερα

Τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα και τα Προγράμματα Κατάρτισης της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.

Τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα και τα Προγράμματα Κατάρτισης της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. Τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα και τα Προγράμματα Κατάρτισης της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. Σπύρος Πανέτσος Επιστ. Υπευθ. Γραφείου Διασύνδεσης Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. Η Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής

Διαβάστε περισσότερα

Powering the Hospitality industry

Powering the Hospitality industry Powering the Hospitality industry www.eurotel.gr Εταιρικό Προφίλ Ο Όμιλος EUROTEL HOSPITALITY, είναι μια πρωτοπόρος ελληνική επιχείρηση πληροφορικής που ειδικεύεται για περισσότερα από 25 χρόνια, στην

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργώντας ένα αισιόδοξο μέλλον. Το όραμα, η ιδέα και η εφαρμογή της

Δημιουργώντας ένα αισιόδοξο μέλλον. Το όραμα, η ιδέα και η εφαρμογή της Δημιουργώντας ένα αισιόδοξο μέλλον Το όραμα, η ιδέα και η εφαρμογή της Η Ιδέα Η κοινωνικά υπεύθυνη συμπεριφορά είναι απόδειξη σεβασμού, τόσο απέναντι στον εαυτό μας και τους ανθρώπους που συναναστρεφόμαστε,

Διαβάστε περισσότερα

Προκήρυξη θέσεων υποτροφιών για το πρόγραμμα Global Citizen της AIESEC στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Προκήρυξη θέσεων υποτροφιών για το πρόγραμμα Global Citizen της AIESEC στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Προκήρυξη θέσεων υποτροφιών για το πρόγραμμα Global Citizen της AIESEC στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Η AIESEC σε συνεργασία με τον Ειδικό Λογαριασμό Κονδυλίων Έρευνας (ΕΛΚΕ) ανοίγει συγκεκριμένες

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΤΑΓΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΕΩΣ 29 ΕΤΩΝ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ

ΕΠΙΤΑΓΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΕΩΣ 29 ΕΤΩΝ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ 1 ΕΠΙΤΑΓΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΕΩΣ 29 ΕΤΩΝ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΝΔΙΑΜΕΣΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ Η δράση αφορά

Διαβάστε περισσότερα

επαγγελματική εμπειπία στο εξωτεπικό

επαγγελματική εμπειπία στο εξωτεπικό επαγγελματική εμπειπία στο εξωτεπικό aiesec.gr/global-talent aiesec.gr/global-talent Page 1 Το Διεθνέσ Πρόγραμμα Πρακτικήσ Άςκηςησ (Global Internship Program) είναι το πρόγραμμα τησ AIESEC, που ςου δίνει

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ: ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ»

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ: ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ» ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ: ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ» 8-10 Δεκεμβρίου 2017 Στο Περιφερειακό Επιμορφωτικό Κέντρο (ΠΕΚ) Ηρακλείου Κρήτης Η ΔΗΜΟΣΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Π. Μ. Σ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Π. Μ. Σ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ Π. Μ. Σ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ Υποβολή αιτήσεων στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) του τμήματος Φυσικοθεραπείας, με τίτλο «Παιδιατρική Φυσικοθεραπεία - Pediatric Physiotherapy» Το Τμήμα Φυσικοθεραπείας

Διαβάστε περισσότερα

Erasmus + Στρατηγικές Συμπράξεις για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση

Erasmus + Στρατηγικές Συμπράξεις για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση Erasmus + Στρατηγικές Συμπράξεις για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση 2017-1-RO01-KA202-037308 Το έργο αυτό χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Αυτή η δημοσίευση αντικατοπτρίζει

Διαβάστε περισσότερα

Καλωσορίσατε στο ΜΒΑ του Πανεπιστημίου Κύπρου

Καλωσορίσατε στο ΜΒΑ του Πανεπιστημίου Κύπρου Ηγέτες με Όραμα Καλωσορίσατε στο ΜΒΑ του Πανεπιστημίου Κύπρου Αγαπητοί φοιτητές, Εκ μέρους του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης και Διοίκησης Επιχειρήσεων σας καλωσορίζουμε στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα στη Διοίκηση

Διαβάστε περισσότερα

2 Προσωπική Αναφορά Ράπτη Ευάγγελου

2 Προσωπική Αναφορά Ράπτη Ευάγγελου 2 Προσωπική Αναφορά Ράπτη Ευάγγελου Προσωπική Αναφορά Ράπτη Ευάγγελου 3 4 Προσωπική Αναφορά Ράπτη Ευάγγελου Προσωπική Αναφορά για την Επιλογή του Σωστού ΜPΑ και προετοιμασία του φακέλου υποψηφιότητας Προσωπική

Διαβάστε περισσότερα

ETHOS EVENTS 2015 CALENDAR

ETHOS EVENTS 2015 CALENDAR ETHOS EVENTS 2015 CALENDAR Α/Α ΤΙΤΛΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ / ΤΟΠΟΣ 1 MOBILITY FORUM & APPS AWARDS 2 Απριλίου 2 HR COMMUNITY CONFERENCE & AWARDS 14 Μαΐου 3 OTCs & COSMETICS CONFERENCE 4 HOSPITALITY FORUM

Διαβάστε περισσότερα