Βιογραφικό Σημείωμα Αρετή Κυπραίου. Ψυχολόγος

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Βιογραφικό Σημείωμα Αρετή Κυπραίου. Ψυχολόγος"

Transcript

1 Βιογραφικό Σημείωμα Αρετή Κυπραίου Ψυχολόγος Προσωπικά Στοιχεία Διεύθυνση: Σίφνου 12, Αγία Παρασκευή και Γαμβέτα 4, Αθήνα Τηλέφωνα: , , Ε-mail : Εκπαίδευση 2011 Εκπαίδευση 100 ωρών στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων» (Ινστιτούτο Διαρκούς Εκ π αίδευσης Ενηλίκων ΙΔΕΚΕ- της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης) Εκπαίδευση 25 ωρών στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Επιμόρφωση Εκπαιδευτών και Στελεχών για Ευάλωτες Κοινωνικά Ομάδες» (Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων ΙΔΕΚΕ- της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης) Εκπαίδευση 25 ωρών στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Επιμόρφωση Στελεχών Παροχής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών» (Ινστιτούτο Διαρκούς Εκ π αίδευσης Ενηλίκων ΙΔΕΚΕ- της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης) Εκπαίδευση 150 ωρών στο πρόγραμμα «Εκπαίδευσης Εκ π αιδευτών Συντονιστών Σχολών Γονέων Συναισθηματικής Αγωγής» (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Σχολών Γονέων) Εκπαίδευση 450 ωρών στο πρόγραμμα «Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών Συντονιστών Σχολών Γονέων» με αντικείμενο το Εξελικτικό Σύστημα της Μαρίας Χουρδάκη ( Πανελλήνιος Σύνδεσμος Σχολών Γονέων) Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πτυχιούχος του Μετα π τυχιακού προγράμματος Συμβουλευτική και Ε π αγγελματικός Προσανατολισμός του τμήματος ΦΠΨ της Φιλοσοφικής Σχολής, με βαθμό ΆΆριστα. Θέμα Διπλωματικής: «Η επίδραση των Γνωστικών Διαταραχών στη Διαδικασία Λήψης Επαγγελματικών Αποφάσεων» Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πτυχιούχος του Προγράμματος Ψυχολογίας του τμήματος ΦΠΨ της Φιλοσοφικής Σχολής, με βαθμό ΆΆριστα. Θέμα πτυχιακής: «Η σχέση της μουσικής και της μουσικής αγωγής με την διαμόρφωση της προσωπικότητας του παιδιού» Απόφοιτη του 3 ου Γενικού Λυκείου Αγίας Παρασκευής, με βαθμό ΆΆριστα.

2 Επαγγελματική Εμπειρία 2010 ως σήμερα Συνεργασία με το ΙΔΕΚΕ, με αντικείμενο τη δημιουργία Σχολών Γονέων ως σήμερα Ελεύθερη άσκηση ε π αγγέλματος ψυχολόγου, Συμβουλευτική Εφήβων και Συντονισμός Ομάδων Γονέων ως σήμερα Εξωτερική συνεργασία με την εταιρεία Career Gate Test, με αντικείμενο την Συμβουλευτική γονιών και εφήβων σε θέματα εκπαιδευτικής και επαγγελματικής ανάπτυξης και επιλογής. Μάιος Ιούνιος 2008 Εκπαιδεύτρια στο πλαίσιο υλοποίησης βιωματικής εκ π αίδευσης 200 ωρών Εκ π αιδευτικών και Συμβούλων ΣΕΠ του π ρογράμματος ΣΟΣ Προσανατολισμός (Συμβουλευτικοί Ορίζοντες για το σχολικό Προσανατολισμό ) του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών επιστημών Ομιλίες και Εισηγήσεις σε Συνέδρια και Ημερίδες Οκτώβρης 2011 Μάιος 2011 Φεβρουάριος 2010 Εκπαιδευτήρια Νέα Γενιά Ζηρίδη, Εισήγηση - Συζήτηση με τους μαθητές του Λυκείου σχετικά με το πόσο σημαντική είναι η επιλογή του κατάλληλου επαγγέλματος για τη ζωή μας και πώς μπορούμε να οδηγηθούμε σε αυτήν. Ομιλία σε γονείς μαθητών Λυκείου στο ξενοδοχείο Cape Sοunio για την αποτυχία στις πανελλαδικές εξετάσεις με θέμα «Γονείς και παιδιά: Συνοδοιπόροι χωρίς το άγχος της επιτυχίας, χωρίς το φόβο της αποτυχίας». Ομιλία συζήτηση με μαθητές Λυκείου για τους παράγοντες που θα τους οδηγήσουν σε μια σωστή επαγγελματική επιλογή. Ιανουάριος 2010 Ιανουάριος 2010 Οκτώβριος 2009 Κηδεμόνων του Β Λυκείου Αγίας Παρασκευής με θέμα «το ΆΆγχος των Εξετάσεων και ο Ρόλος των Γονιών». Κηδεμόνων του Β Λυκείου Αγίας Παρασκευής με θέμα «Ο Επαγγελματικός Προσανατολισμός και ο Ρόλος των Γονιών». Κηδεμόνων του 5 ου και 11 ου Δημοτικού Αγίας Παρασκευής με θέμα «Η Σχολική Προσαρμογή».

3 Οκτώβριος 2009 Κηδεμόνων του 5 ου και 11 ου Δημοτικού Αγίας Παρασκευής με θέμα «Προεφηβεία Γέφυρες Επικοινωνίας με τα Παιδιά». Απρίλιος 2009 Απρίλιος 2009 Φεβρουάριος 2009 Εισήγηση στην Διημερίδα Ψυχολογίας που διοργάνωσε ο δήμος Ν.Καζαντζάκης στο Ηράκλειο Κρήτης για γονείς και εκπαιδευτικούς με θέμα: «Η Πειθαρχία στο Σχολικό Περιβάλλον. Επιβολή εξουσίας, ουτοπία ή εφαρμογή μεθόδων και τεχνικών με παιδαγωγικούς στόχους;» Εισήγηση στην Διημερίδα Ψυχολογίας που διοργάνωσε ο δήμος Ν.Καζαντζάκης στο Ηράκλειο Κρήτης για γονείς και εκπαιδευτικούς με θέμα: «Γονείς και ΈΈφηβοι, γέφυρες επικοινωνίας». Εισήγηση στο τριήμερο σεμινάριο για Εκπαιδευτικούς Α & Β/θμιας Εκπ/σης που διοργάνωσε το ΚΠΕ Βάμου με θέμα «Η Λειτουργία Ομάδων Μαθητών στο Σύγχρονο Σχολείο». Δημοσιεύσεις άρθρων στον ημερήσιο τύπο 24 Ιουλίου 2010 Συνέντευξη στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» για τα μειονεκτήματα και τα οφέλη του Δημόσιου σχολείου. 12 Μαρτίου 2010 ΆΆρθρο στην εφημερίδα «Περισκόπηση» για το ρόλο των γονιών στη διαδικασία Ε π αγγελματικής Απόφασης των παιδιών τους. 12 Φεβρουαρίου 2010 ΆΆρθρο στην εφημερίδα «Περισκό π ηση» για τα ψέματα που λένε οι γονείς στα παιδιά τους. 24 Δεκεμβρίου 2009 Συνέντευξη στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» για το πώς να εξηγούν οι γονείς τα παραμύθια που διαβάζουν στα παιδιά τους. 14 Νοεμβρίου 2009 Συνέντευξη στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» για τον σωστό τρόπο προσέγγισης της τηλεόρασης από τους γονείς προς τα παιδιά τους, με τίτλο «Γιατί τέλειωσε το παραμύθι». ΆΆλλες δράσεις σχετικές με την ψυχική υγεία 2004 Συμμετοχή σε πρόγ Συμμετοχή σε πρόγραμμα για τη Χορήγηση και ερμηνεία του Τεστ νοημοσύνης Wisc σε παιδιά με ειδικές ανάγκες στο Σικιαρίδειο ΊΊδρυμα Υπεύθυνη του Προγράμματος Φιλίας για την κοινωνικοποίηση των παιδιών με Ειδικές Ανάγκες. Υ π εύθυνος καθηγητής, κ.παρασκευόπουλος.

4 Απρίλιος Ιούλιος Διδασκαλία της Ελληνικής ως ξένης γλώσσας σε 2003 παιδιά Κούρδων στα πλαίσια προγράμματος της οργάνωσης «Γιατροί του Κόσμου». Οκτώβρης- Νοέμβρης Συμμετοχή σε πρόγραμμα 50 ωρών στο Εξειδικευμένο 2001 Κέντρο Παροχής Υπηρεσιών σε Α.Μ.Ε.Α. Ν.Υ το Εργαστήρι, με σκοπό την ψυχολογική στήριξη των ατόμων που εργάζονταν στο κέντρο ατομικά και σε ομάδες Σεπτέμβρης 1999 Διοργάνωση και εμψύχωση ομάδων αυτογνωσίας ενηλίκων στα πλαίσια της πρακτικής άσκησής μου στο Εξειδικευμένο Κέντρο Παροχής Υπηρεσιών σε Α.Μ.Ε.Α. Ν.Υ το Εργαστήρι Συμμετοχή σε Κοινωνικό Πρόγραμμα (Leonardo)στη Γαλλία με θέμα την ψυχολογική στήριξη ατόμων με ειδικές ανάγκες. Νοέμβρης Συμμετοχή σε έρευνα της Φιλοσοφικής Σχολής του Δεκέμβρης 1998 Πανεπιστημίου Αθηνών (Τομέας Παιδαγωγικού), σχετικά με την προσαρμογή των παιδιών των μεταναστών στην ελληνική κοινωνία. Συμμετοχή σε Σεμινάρια και Ημερίδες 2-3 Οκτωβρίου 2004 Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Η πληροφόρηση στην Εποχή της Ψηφιακής Επικοινωνίας» (Διακρατική Διεπιστημονική Εταιρεία ο Κύκλος των Εφευρετικών Εκπαιδευτικών). Μάρτιος-Μάιος 2003 Σεμινάριο με θέμα «Εισαγωγή στις τεχνικές συνέντευξης και συμβουλευτικής» (Μετα π τυχιακό π ρόγραμμα σ π ουδών Συμβουλευτική και Επαγγελματικός Προσανατολισμός). Ιούλιος 2003 Εκ π αίδευση στη χορήγηση, βαθμολόγηση και ερμηνεία της συστοιχίας ψυχομετρικών εργαλείων Differential Aptitude Test (DAT) καθώς και των ψυχομετρικών εργαλείων του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου (Π.Ι.) (Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τομέας Ψυχολογίας) Μαΐου 2002 Επιμορφωτικό Σεμινάριο με θέμα «Μουσικοθεραπεία, βιωματικές εμ π ειρίες» (Ελληνική ΈΈνωση για τη Μουσική Εκπαίδευση). 31 Μαρτίου η ημερίδα ψυχοθεραπείας του University of Indianapolis Athens. 2 Δεκεμβρίου 2000 Βιωματική Ημερίδα με θέμα «Συστημική Συμβουλευτική και Εμψύχωση στον Εργασιακό Χώρο» (Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Ανάπτυξης ).

5 11-12 Δεκεμβρίου Διημερίδα με θέμα «Εκπαίδευση στη Γνωσιακή ή 1999 Γνωστική Συμ π εριφοριστική Ψυχοθεραπεία» (Ελληνική Εταιρεία ΈΈρευνας της Συμ π εριφοράς, Ερευνητικό Πανε π ιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής). 20 Νοεμβρίου 1999 Ημερίδα με θέμα «Ψυχική Υγεία Παιδιών και Εφήβων» ( Πανε π ιστήμιο Αθηνών, Τομέας Ψυχολογίας).