Πράγα: Μία πόλη προς εξερεύνηση κάθε λεπτό, κάθε ώρα, κάθε µέρα

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Πράγα: Μία πόλη προς εξερεύνηση κάθε λεπτό, κάθε ώρα, κάθε µέρα"

Transcript

1 Πράγα: Μία πόλη προς εξερεύνηση κάθε λεπτό, κάθε ώρα, κάθε µέρα Η Μητέρα όλων των Πόλεων, η Πράγα. Μία πόλη που δεν σταµατά ποτέ να εκπλήσσει. Ο επισκέπτης, ο τουρίστας του καλοκαιριού ή ακόµα και ο κάτοικος της πόλης όλοι βρίσκουν κάτι καινούριο και ευχάριστο να τους εκπλήσσει καθηµερινά. Το Μεσαιωνικό παλάτι προκαλεί µία αξέχαστη αίσθηση, όπως και ένα πάρκο, που αποτελεί όαση για ηρεµία ή µία εµπορική συνοικία. Και µην ξεχνάτε τις συναυλίες, τις pubs ή τους φανταστικούς καθεδρικούς ναούς. Η Πράγα είναι µία πόλη Ευρωπαϊκού πολιτισµού. εν θα βρείτε τόσα µνηµεία αρχιτεκτονικής, πινακοθήκες, εθνικούς δρυµούς ή διασκέδαση και χαλάρωση σε ένα τόσο µικρό χώρο σε κανένα µέρος στον κόσµο. Η Πράγα είναι η καρδιά της Ευρώπης. Είναι κοντά σε όλα. Ένα ταξίδι σε οποιοδήποτε µέρος της Γηραιάς Ηπείρου δεν διαρκεί περισσότερο από δύο ώρες αεροπορικώς. Αυτός είναι ο λόγος, γιατί οι δυνάµεις του πολιτισµούς και του εµπορίου από τον Βορρά και το Νότο, µέχρι την Ανατολή και τη ύση συναντώνται εδώ.

2 Ροµαντική ατµόσφαιρα Ο ποταµός Μολδάβας αποτελεί την ραχοκοκαλιά της Πράγας. Άλλωστε, αυτό αποδεικνύεται και από την ιστορία και τους επισκέπτες που θαυµάζουν τα πιο σηµαντικά αξιοθέατα της πόλης κατά µήκος της όχθης του ποταµού. Είναι, επίσης, ένα θαυµάσιο µέρος για χαλάρωση σε ροµαντική ατµόσφαιρα. εν το πιστεύετε; Τότε επισκεφθείτε τα νησιά του Μολδάβα και ενοικιάστε µία βάρκα και αφήστε τον ποταµό να σας παρασύρει και να σας µάθει τα µυστικά του. δύο πλευρές του ποταµού. Τα ποταµόπλοια θα σας ξεναγήσουν στις ιστορικές γέφυρες της Πράγας. Από τον ποταµό µπορείτε να κοιτάξετε έκπληκτοι τα µεσαιωνικά κάστρα που βρίσκονται και στις Στην µέση της ζωντανής αυτής πόλης, στο νησί Kampa µπορείτε να καθίσετε στο γρασίδι ή σε κάποιο ανοικτό εστιατόριο ανάµεσα στα παλάτια της Αναγέννησης. Οι ερωτευµένοι βρίσκουν µονοπάτια από τον ποταµό προς τις γωνιές του λόφου Petrin κοντά στο άγαλµα του Εθνικού ποιητή, Karel Hynek Macha ( ). Καθώς πέφτει η νύχτα, η πόλη ανάβει τα φώτα της, ενώ τα λαµπερά ποταµόπλοια προσφέρουν εκδροµές στον σκοτεινό Μολδάβα. Στο ροµαντικό µπαρόκ κάστρο Troja, οι επισκέπτες µπορούν να απολαύσουν έναν περίπατο στους περίτεχνους κήπους του. ιασχίζουν τους κήπους Γαλλικού στυλ µε πλούσιους καταπράσινους θάµνους µε µορφές γεωµετρικών σχηµάτων. Τα µονοπάτια είναι καλυµµένα µε λευκή άµµο και πολύχρωµα άνθη οδηγούν στα σκαλοπάτια του κάστρου. Πολλοί ανακαινισµένοι κήποι κάτω από το κάστρο προσφέρουν ένα εντυπωσιακό συνδυασµό αρχιτεκτονικής και φύσης. Σκαλοπάτια, αγάλµατα και παγκάκια δηµιουργούν µία µοναδική ατµόσφαιρα ένα σηµείο, απ όπου κάποιος µπορεί να θαυµάσει τη θέα της ιστορικής Πράγας µε τα γαλάζια νερά του ποταµού Μολδάβα να διασχίζουν σαν φίδι το κέντρο της πόλης.

3 Η Πόλη του Μυστηρίου Η Πράγα είναι πάνω απ όλα µία πόλη µε µυστικά και µυστήρια. Κάθε δρόµος στην Παλιά Πόλη έχει τα φαντάσµατά της. Γύρω στα µεσάνυχτα ένας ακέφαλος ιππότης διασχίζει µε το άλογο του µία οδό. Κάπου αλλού ένας άνδρας κατηφορίζει τα πλακόστρωτα δροµάκια, ενώ µία γυναίκα στα λευκά περπατάει στα τείχη του κάστρου κάτω από το φως της πανσέληνου. Οι γεµάτοι µε στροφές δρόµοι µε τα ονόµατά τους και µόνο (Rytirska Ο ρόµος των Ιπποτών, Templova Η Οδός του Ναού, Konviktska Ο ρόµος της Καταδίκης, Betlemska Ο δρόµος της Βηθλεέµ, U Milosrdnych Ο ρόµος της Ευγενικής Καρδιάς, Zamecke schody Τα Σκαλιά του Κάστρου κ.ά.) προκαλούν µία ατµόσφαιρα µυστηρίου. Στην Εβραϊκή Συνοικία ο θρύλος του Γκόλεµ είναι ακόµα ζωντανός. Πρόκειται για µία µορφή που κατασκευάστηκε στον Μεσαίωνα από άχυρα από τον ραββίνο Low. Φηµολογείται ότι προσπάθησε να της δώσει ζωή αλλά το εγχείρηµά του δεν στέφθηκε µε επιτυχία. Το Γκόλεµ βγήκε εκτός ελέγχου, µε αποτέλεσµα ο ραββίνος να πρέπει να το σκοτώσει. Συγγραφέας, ιδιοφυΐα στα µυστικά του σύγχρονου κόσµου και αναλυτής των σχέσεων και των µηχανισµών του, ο Franz Kafka ( ) έζησε σ αυτή την πόλη. Ο εργατικός δηµόσιος υπάλληλος απορρόφησε την Τσέχικη, Γερµανική και Εβραϊκή ψυχή της πόλης. Το σπίτι του βρίσκεται στα όρια δύο συνοικιών, της Εβραϊκής και της Παλιάς Πόλης. Σήµερα το τετράγωνο, όπου βρίσκεται το σπίτι του και το Κέντρο Μελέτης του Franz Kafka, πήρε το όνοµα του προς τιµή αυτού του µεγάλου και διακεκριµένου συγγραφέα και φιλοξενεί τα έργα του και την ιστορία της ζωής του.

4 Αρχιτεκτονική Η Πράγα ήταν η επίσηµη έδρα των Χωρών του Τσέχικου Στέµµατος, ένα πλούσιο κράτος της Κεντρικής Ευρώπης για 1100 χρόνια χωρίς διακοπή. Στην ακµή της η Τσέχικη Αυτοκρατορία εκτεινόταν από την Βαλτική µέχρι τη Μεσόγειο. Μόλις το 965µ.Χ. ο Άραβας διπλωµάτης, Ibrahim ibn Jakub γράφει για την Πράγα στο ηµερολόγιό του: «Η Πράγα χτίστηκε από πέτρα και ασβεστόλιθο. Το εµπόριο την καθιστά πιο πλούσια απ όλες τις άλλες πόλεις.» Η Πράγα µεταφέρει τον επισκέπτη σε διαφορετικές εποχές. Η Μεσαιωνική Γέφυρα του Καρόλου ενώνει το βασιλικό κάστρο µε την οικιστική περιοχή, την Παλιά Πόλη, από το Πληµµύρες, πόλεµοι ακόµα και πυρκαγιές δεν κατάφεραν να στερήσουν τίποτα από την πόλη. Η πέτρα στα καλντερίµια βρίσκεται εκεί αιώνες. Το σύµβολο του κράτους της Τσεχίας, το Κάστρο της Πράγας, είναι άρρηκτα συνδεδεµένο µε την ιστορία της χώρας. Το σύµπλεγµα του κάστρου είναι ένας συνδυασµός της Ρωµανικής βασιλικής, µε Γοτθικό καθεδρικό ναό και παλάτι Μπαρόκ, ενώ ο 20 ος αιώνας εκπροσωπείται από το σύγχρονο εσωτερικό του. Στην περιοχή της Mala Strana, ακριβώς κάτω από το Κάστρο, βρίσκονται τα µνηµεία σε Μπαρόκ ρυθµό. Πρόκειται για εντυπωσιακά παλάτια, θαυµάσιες εκκλησίες και γραφικά σοκάκια. Απ την άλλη πλευρά του ποταµού βρίσκεται σε άριστη κατάσταση η Παλιά Πόλη σε Γοτθικό ρυθµό µε τις αυστηρές γραµµές του δηµαρχείου της, τα ακόντια στις στέγες της εκκλησίας και τις σιωπηλές, µικρές πλατείες της. Σήµερα, αυτή η περιοχή σφύζει από ζωή από νωρίς το πρωί µέχρι περασµένα µεσάνυχτα. Ακόµα και σήµερα, η Εβραϊκή Συνοικία διατηρεί µία ατµόσφαιρα σοβαρότητας και σεβασµού. Επτά από τις συναγωγές της υιοθέτησαν στοιχεία από την Παλιά-Νέα Συναγωγή, που αποτελεί το παλαιότερο ιερό µνηµείο των Εβραίων στην Βοηµία. Χτίστηκε το Γέφυρα του Καρόλου 2.Πλατεία της Παλιάς Πόλης 3. Βασιλική του Αγ.Γεωργίου 4. Οροφές σπιτιών στην Πράγα

5 Τέχνη Μία φράση, γνωστή σε όλη την Ευρώπη, περιγράφει το ενδιαφέρον των Τσέχων για την µουσική: «Αν είναι Τσέχος, είναι µουσικός». Το πιο διακεκριµένο είδος µουσικής στην Πράγα είναι η κλασσική. Μάλιστα, τα µέγαρα µουσικής είναι διαµορφωµένα µε τέτοιον τρόπο για να προσαρµόζονται σε συµφωνικές ορχήστρες. Το ιστορικό Rudolfinum, χτισµένο σε ιστορικού αρχιτεκτονικούς ρυθµούς είναι η έδρα της Φιλαρµονικής της Τσεχίας. Σχήµατα από το εξωτερικό συχνά πραγµατοποιούν παραστάσεις σ αυτό το στολίδι της Art-Nouveau, στο Obecni dum (το ηµαρχείο) και το σύγχρονο Μέγαρο Μουσικής της Πράγας, που ήδη έχει µία εξαιρετική φήµη για τις µουσικές της εκδηλώσεις. Είναι µοναδικό πώς βιώνει κάποιος την µουσική στην Πράγα. Είναι αληθινή αυτή η αίσθηση, αν σκεφτεί κανείς ότι οι πρεµιέρες του Wolfgang Amadeus Mozart ( ) στο Stavovske divadlo (Εθνικό Θέατρο) τον έκαναν διάσηµο. Αφότου οι άλλες πόλεις είχαν αρνηθεί τις καινοτοµίες του και η Πράγα, τον ανύψωσε, ο Mozart συνήθιζε να λέει: «Οι κάτοικοι της Πράγας µου µε καταλαβαίνουν». Ο συνθέτης των ροµαντικών συµφωνιών, Bedrich Smetana ( ) διηύθυνε τις εθνικές όπερες στην Πράγα. Αργότερα έχασε την ακοή του και µόνο παρακολουθούσε τις πρεµιέρες της αγαπηµένης του όπερας, Libuse, στο Εθνικό Θέατρο. Το εξαιρετικό και καταξιωµένο έργο του περιλαµβάνει πέρα από τον εθνικό ύµνο πολλά σηµαντικά κοµµάτια για την µουσική της Τσεχίας. Ακόµα και σήµερα υπό τον ήχο των συνθέσεών του Smetana γίνεται η υποδοχή του Τσέχου Προέδρου. Η µυθική µάντισσα Libuse στις αρχές της ιστορίας του έθνους τραγουδάει στην όπερα: «Το Τσέχικο Έθνος θα ξεπεράσει όλους τους φόβους της κόλασης». Ο νεότερος, Antonin Dvorak ( ) παρουσίαζε τα έργα του στο κοινό της Πράγας. Η Συµφωνία του Νέου Κόσµου αποτέλεσε την µεγαλύτερη παγκόσµια επιτυχία του, την οποία έζησε για να γευτεί. Σ αυτήν ο Dvorak εκφράζει τον θαυµασµό του για την Αµερική, όπου έζησε για πολλά χρόνια. Αυτή η συµφωνία συγκαταλέγεται µεταξύ των θησαυρών της παγκόσµιας µουσικής, ενώ η κίνηση Largo αποτελεί τον ύµνο της πολιτείας των Η.Π.Α, της Αιόβα. Η Πράγα δεν είναι µόνο µια πόλη κλασσικής µουσικής. Μεσαιωνική µουσική από πρωτότυπα όργανα παρουσιάζεται σε κονσέρτα σε πολλές εκκλησίες. Τα συγκροτήµατα Dixieland παίζει για το κοινό στα ποταµόπλοια. Σε αρκετά κλαµπ αλλά και στους δρόµους της πόλης µπορείτε να ακούσετε jazz.

6 Από τις αρχές της ιστορίες της Πράγας η πόλη είναι συνώνυµο της τέχνης. Σε περιόδους διακυβέρνησης από τους ευγενείς, η αριστοκρατία είχε συγκεντρώσει τα έργα τέχνης στην Πράγα κειµήλια που αποτέλεσαν λάφυρα σε καιρό πολέµου. Ο Κάρολος IV ( ), Αυτοκράτορας της Αγίας Ρωµαϊκής Αυτοκρατορίας και Τσέχος Βασιλιάς έχτισε το ιδιαίτερο κάστρο του Karlstejn, 30 χιλιόµετρα από την πρωτεύουσα, για τη φύλαξη των πολύτιµων κοσµηµάτων του Στέµµατος της Τσεχίας. Σήµερα, αυτός ο θησαυρός φυλάσσεται σε ειδικό µέρος στο Καθεδρικό του St.Vitus στο κάστρο της Πράγας. Τα επτά πιο σηµαντικά πρόσωπα στη ηµοκρατία της Τσεχίας κρατούν τα κλειδιά του χώρου. Τα κοσµήµατα εκτίθενται στο κοινό µία ή δύο φορές κάθε δέκα χρόνια. Για να γίνει αυτό, πρέπει να συναντηθούν ο Πρόεδρος της ηµοκρατίας της Τσεχίας, ο Αρχιεπίσκοπος, ο Πρωθυπουργός, οι Πρόεδροι των δύο κοινοβουλίων, ο ήµαρχος της Πράγας και ο ιάκονος του Καθεδρικού ναού. Το Θησαυροφυλάκιο του Κάστρου της Πράγας φιλοξενεί έκθεση των Χρυσών Θησαυρών και, κυρίως, των ιερών λειψάνων Χριστιανών Αγίων. Ακόµα και επισκέπτες, που δεν συµµερίζονται τις πεποιθήσεις των δηµιουργών των κοσµηµάτων, µένουν άφωνοι στην κοµψότητα των πολύτιµων λίθων. Η Εθνική Πινακοθήκη φιλοξενεί αγάλµατα και πίνακες της Παναγίας και του Χριστού του Μεσαίωνα, ενώ πίνακες µε τη ζωή του Χριστού κοσµούν τους διαδρόµους των Μεσαιωνικών µοναστηριών. Οι συλλογές της Πινακοθήκης είναι ανεκτίµητες από ιστορικής, καλλιτεχνικής και οικονοµικής πλευράς. Οι σύγχρονες συλλογές αποτελούνται κατά το πλείστον από το διάσηµο Ισπανό ζωγράφο, Πάµπλο Πικάσο ( ) και τις δηµιουργίες του και φιλοξενούνται στο παλιό κτίριο του Εκθεσιακού Κέντρου.

7 Μητρόπολη Οι επισκέπτες καταφθάνουν στην Πράγα για να εξερευνήσουν, για τον πολιτισµό, για τουρισµό... και για αγορές. Είναι ευχάριστο να γνωρίζετε ότι µπορείτε να βρείτε διάσηµες µάρκες ρούχων σε πιο οικονοµικές τιµές από άλλες πόλεις της υτικής Ευρώπης. Και ακόµα ένας λόγος για αγορές στην Πράγα είναι γιατί µπορείτε να «χτυπήσετε» όποτε θέλετε. εκάδες µεγάλα εµπορικά κέντρα είναι ανοικτά 24 ώρες άλλα πάλι κλείνουν µετά τα µεσάνυχτα. Ακόµα και τα πιο πολυτελή καταστήµατα εξυπηρετούν τους πελάτες από χωρίς το πρωί µέχρι αργά το βράδυ. Το ιστορικό κέντρο της Πράγας φιλοξενεί ανοικτές αγορές µε χειροτεχνήµατα, ξύλινα παιχνίδια, σουβενίρ αλλά και φρούτα και λαχανικά. Την περίοδο των Χριστουγέννων η πλατεία διακοσµείται µε Χριστουγεννιάτικα δέντρα, ενώ οι επισκέπτες µπορούν να δοκιµάσουν σολοµό και παραδοσιακά µπισκότα και γλυκά.

όλα σχετικά με τη Σαντορίνη Χωριά Παραλίες Ιστορία Αξιοθέατα

όλα σχετικά με τη Σαντορίνη Χωριά Παραλίες Ιστορία Αξιοθέατα όλα σχετικά με τη Σαντορίνη Χωριά Παραλίες Ιστορία Αξιοθέατα Το χωριό στα Φηρά... 5 Το χωριό στο Φηροστεφάνι... 6 Το χωριό στο Ημεροβίγλι... 7 Το χωριό Καρτεράδος... 8 Η περιοχή στην Παραλία Καρτεράδου...

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ:

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ: ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ: Ακτή Ποσειδώνος 38, στον Ηλεκτρικό Σταθμό του Πειραιά 18531, Πειραιάς. Τηλ. 210 4101601. Φαξ: 210 4101603 ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ: Φιλελλήνων 7, Πλατεία Συντάγματος, 10557, Αθήνα

Διαβάστε περισσότερα

όλα για την Κρήτη Ρέθυμνο Χωριά Παραλίες Ιστορία Αξιοθέατα

όλα για την Κρήτη Ρέθυμνο Χωριά Παραλίες Ιστορία Αξιοθέατα όλα για την Κρήτη Ρέθυμνο Χωριά Παραλίες Ιστορία Αξιοθέατα Νομός Ρεθύμνης...4 Η πόλη του Ρεθύμνου...5 Παραλία Ρεθύμνου... 10 Το χωριό και η παραλία Πλατανιάς... 10 Η παραλία Περιβόλια... 11 Η παραλία Κουμπές...

Διαβάστε περισσότερα

Έχεις χρόνο για τη Μύκονο και την άλλη Μύκονο!

Έχεις χρόνο για τη Μύκονο και την άλλη Μύκονο! Έχεις χρόνο για τη Μύκονο και την άλλη Μύκονο! 1 Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού Ταξιδεύοντας στη Μύκονο συνειδητοποιείς ότι ο χρόνος μοιάζει διαφορετικός την ίδια ώρα

Διαβάστε περισσότερα

Τοσκάνη. Το πιο όμορφο ιταλικό τοπίο «κρύβεται» μέσα της!

Τοσκάνη. Το πιο όμορφο ιταλικό τοπίο «κρύβεται» μέσα της! Τοσκάνη Το πιο όμορφο ιταλικό τοπίο «κρύβεται» μέσα της! Αμπελώνες, χαμηλοί λόφοι, μεσαιωνικά κάστρα, ήσυχα χωριά και αγροικίες ανάμεσα σε κυπαρίσσια, ελιές, στάχυα και ηλιοτρόπια. Αυτή η μαγική εικόνα

Διαβάστε περισσότερα

Κίνα Κλασσική, Υδάτινες πόλεις

Κίνα Κλασσική, Υδάτινες πόλεις Αναχώρηση και από Θεσσαλονίκη: 29.07, 03.08, 12.08 Κίνα Κλασσική, Υδάτινες πόλεις Πεκίνο, Χανγκτσόου, Σαγκάη Υδάτινες πόλεις (Ξιτάνγκ, Σουτσόου) Αναχωρήσεις: 07.07, 15.07, 22.07, 29.07, 03.08, 05.08, 12.08,

Διαβάστε περισσότερα

Φλωρεντία... Η κυρία των Μεδίκων

Φλωρεντία... Η κυρία των Μεδίκων Φλωρεντία... Η κυρία των Μεδίκων Η Φλωρεντία είναι όλα όσα έχετε φανταστεί ποτέ να είναι... μια όμορφη πόλη γεμάτη από εντυπωσιακή, ιστορική αρχιτεκτονική, πλούσια σε μνημεία και τον πολιτισμό, μουσεία,

Διαβάστε περισσότερα

Επισκεφθείτε τη Λεμεσό. Εξερευνήστε την Κύπρο. www.limassoltourism.com

Επισκεφθείτε τη Λεμεσό. Εξερευνήστε την Κύπρο. www.limassoltourism.com Επισκεφθείτε τη Λεμεσό. Εξερευνήστε την Κύπρο. www.limassoltourism.com ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: Καλωσόρισμα.................... 2 Λεμεσός: Σημείο έναρξης............... 5-6 Εξερευνήστε τη Λεμεσό............... 9-10

Διαβάστε περισσότερα

το Αναστάσιμο δείπνο και το Πασχαλινό γεύμα. 4 μέρες 5 μέρες

το Αναστάσιμο δείπνο και το Πασχαλινό γεύμα. 4 μέρες 5 μέρες Μεγανήσι Λευκάδας Πασχαλιά σ έναν ανεξερεύνητο παράδεισο Νυδρί - Βαθύ - Κρουαζιέρα στο Σκορπιό ΛΕΥΚΑΔΑ Πολυτελείας η αρχαία ομορφιά του Ιονίου Νυδρί - Ιωάννινα - Πρέβεζα Στο καταπράσινο Μεγανήσι, το ESPERIDES

Διαβάστε περισσότερα

ΛΕΥΚΑΔΑ Θρησκευτικοί Προορισμοί

ΛΕΥΚΑΔΑ Θρησκευτικοί Προορισμοί ΛΕΥΚΑΔΑ Θρησκευτικοί Προορισμοί Προσκύνημα στους Ναούς και τις Μονές της Λευκάδας ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΛΕΥΚΑΔΑΣ email: tourismos@lefkada.gr www.lefkada.gr 1 ΕΥΡΩΠΗ - ΕΛΛΑΔΑ ΙΤΑΛΙΑ για Πρίντεζι για Ανκόνα

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ:

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ: ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ: Ακτή Ποσειδώνος 38, Στον ηλεκτρικό σταθμό του Πειραιά, 18531, Πειραιάς. Τηλ. 2104101601, Φαξ: 2104101603 ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ: Φιλελλήνων 7, Πλατεία Συντάγματος, 10557, Αθήνα Τηλ.

Διαβάστε περισσότερα

china Discovering land of history, place of legend

china Discovering land of history, place of legend china Discovering land of history, place of legend Discovering China Ένα ταξίδι στην Κίνα είναι σίγουρα πρόκληση καθώς πρόκειται για μία χώρα άκρως γοητευτική με μεγάλη ιστορία και μοναδικά μνημεία. Ένα

Διαβάστε περισσότερα

Ταξίδια 9 ΠΟΛΕΙΣ. Είναι αξιοθαύµαστο το ΟΛΗ Η ΧΩΡΑ ΕΝΑ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΥΠΟ ΕΧΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΚΡΙΕΣ

Ταξίδια 9 ΠΟΛΕΙΣ. Είναι αξιοθαύµαστο το ΟΛΗ Η ΧΩΡΑ ΕΝΑ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΥΠΟ ΕΧΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΚΡΙΕΣ Ταξίδια ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015 9 ΠΟΛΕΙΣ ΥΠΟ ΕΧΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΕΝΘΕΤΟΥ ΞΕΝΙΑ ΣΤΟΥΚΑ xstouka@e-typos.com Είναι αξιοθαύµαστο το πώς τα πανάρχαια δρώ- µενα αναβιώνουν έως τις µέρες µας. ιάφορες

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ:

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ: ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ: Ακτή Ποσειδώνος 38, στον Ηλεκτρικό Σταθμό του Πειραιά 18531, Πειραιάς. Τηλ. 210 4101601 Φαξ: 210 4101603 ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ: Φιλελλήνων 7, Πλατεία Συντάγματος, 10557, Αθήνα Τηλ.

Διαβάστε περισσότερα

1o Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Αθήνας ΟΙ ΡΙΖΕΣ ΜΑΣ. Σχ. Έτος 2012-13 Τάξη Α Μάθημα: Γεωγραφία

1o Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Αθήνας ΟΙ ΡΙΖΕΣ ΜΑΣ. Σχ. Έτος 2012-13 Τάξη Α Μάθημα: Γεωγραφία 1o Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Αθήνας ΟΙ ΡΙΖΕΣ ΜΑΣ Σχ. Έτος 2012-13 Τάξη Α Μάθημα: Γεωγραφία Πρώτα μαθήματα Γεωγραφίας στην Α Τάξη Γυμνασίου με μαθητές από πολλά Δημοτικά Σχολεία που δεν γνωριζόμαστε

Διαβάστε περισσότερα

TRAVEL. Φυσικά σύνορα ενώνουν πολιτισμούς > 6-7 ΤΑΞΙΔΙΑ ΣΤΟ HOTEL «MEΛINA» ΣΤΑ ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ

TRAVEL. Φυσικά σύνορα ενώνουν πολιτισμούς > 6-7 ΤΑΞΙΔΙΑ ΣΤΟ HOTEL «MEΛINA» ΣΤΑ ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013 Φυσικά σύνορα ενώνουν πολιτισμούς ΑΥΣΤΡΙΑΚΕΣ ΑΛΠΕΙΣ Ο ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΩΡΑ ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΑΞΙ ΕΥΕΙ... ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ Το «ΤRAVEL» προτείνει 8 ζωολογικά πάρκα με

Διαβάστε περισσότερα

Πανόραμα Βιρμανίας, Βόρεια Ταϊλάνδη 20 ημέρες

Πανόραμα Βιρμανίας, Βόρεια Ταϊλάνδη 20 ημέρες Ηράκλειο : Ζωγράφου 12 τηλ. 2810 280040-fax 2810281506 Αθήνα : Σαχτούρη 103 Πειραιάς τηλ. 210 3319761 e-mail : roundtravel@roundtravel.gr www.roundtravel.gr Πανόραμα Βιρμανίας, Βόρεια Ταϊλάνδη 20 ημέρες

Διαβάστε περισσότερα

ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΘΥΜΑΤΑΙ ΚΑΙ ΑΝΑΖΗΤΑ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΛΛΩΝ ΕΠΟΧΩΝ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ.

ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΘΥΜΑΤΑΙ ΚΑΙ ΑΝΑΖΗΤΑ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΛΛΩΝ ΕΠΟΧΩΝ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ. Ένωση Θεσσαλονικέων Μελβούρνης και Βικτωρίας «Ο Λευκός Πύργος» 40 Χρόνια. ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΘΥΜΑΤΑΙ ΚΑΙ ΑΝΑΖΗΤΑ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΛΛΩΝ ΕΠΟΧΩΝ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ. Ο Λευκός Πύργος, έχει γίνει σύµβολο της πόλης λόγω της θέσης

Διαβάστε περισσότερα

όλα σχετικά με την Κρήτη Λασίθι Χωριά Παραλίες Ιστορία Αξιοθέατα

όλα σχετικά με την Κρήτη Λασίθι Χωριά Παραλίες Ιστορία Αξιοθέατα όλα σχετικά με την Κρήτη Λασίθι Χωριά Παραλίες Ιστορία Αξιοθέατα Νομός Λασιθίου...4 Η πόλη του Αγίου Νικολάου...5 Παραλία Χαβάνια...7 Παραλία Αμμούδι...7 Παραλία Κιτροπλατεία...7 Παραλία Άμμος...7 Δημοτική

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΟΣ UNESCO ΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΟΜΙΛΟΣ UNESCO ΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Η εφηµερίδα των νέων µας ΟΜΙΛΟΣ UNESCO ΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Η εφημερίδα των νέων μας -Τεύχος 3, εκέµβριος 2008 URL: www.unesco.gr - E-mail: info@unesco.gr - - ΓΙΝΕΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΜΕΛΟΣ!!! UNESCO

Διαβάστε περισσότερα

Επιστολή ορθόδοξου χριστιανού προς τους αδελφούς μας Ινδιάνους

Επιστολή ορθόδοξου χριστιανού προς τους αδελφούς μας Ινδιάνους Επιστολή ορθόδοξου χριστιανού προς τους αδελφούς μας Ινδιάνους http://o-nekros.blogspot.com/2010/09/blog-post_9502.html Απόψε, στις 16 Σεπτεμβρίου 2009, είδα στην τηλεόραση ένα ντοκιμανταίρ, που παρουσίαζε

Διαβάστε περισσότερα

Κείμενο Αρχαιολογικού Πάρκου Πάφου Ελληνικά

Κείμενο Αρχαιολογικού Πάρκου Πάφου Ελληνικά 1 Κείμενο Αρχαιολογικού Πάρκου Πάφου Ελληνικά 2 ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΠΑΦΟΥ Γραπτή ξενάγηση για audio guide Περιεχόμενα -Εισαγωγή -Οικία του Διόνυσου -Οικία του Θησέα -Οικία του Ορφέα -Οικία του Αιώνα 3 ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΓΑΛΟΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 15 ημέρες

ΜΕΓΑΛΟΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 15 ημέρες ΜΕΓΑΛΟΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 15 ημέρες Ένας υπέροχος πολιτισμικός και γαστρονομικός γύρος μιας περιοχής πλούσιας σε αρχαία Ελληνικά και Βυζαντινά μνημεία, η οποία

Διαβάστε περισσότερα

GALINI WELLNESS SPA & RESORT H H H H H Deluxe

GALINI WELLNESS SPA & RESORT H H H H H Deluxe ...το μυθικκό Grand Hotel των Σπετσών, ζει νέες δόξες! Poseidonion Grace Το ιστορικό Poseidonion Grace πρόσφατα άνοιξε ξανά τις πόρτες του μετά από ένα επιμελές πρόγραμμα ανακαίνισης πέντε ετών, που έδωσε

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΟΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΙΖΟΥΝ. (Σύντομο λυσάρι για τους μικρούς μας φίλους) Οδός Αγίας Βαρβάρας

ΟΔΟΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΙΖΟΥΝ. (Σύντομο λυσάρι για τους μικρούς μας φίλους) Οδός Αγίας Βαρβάρας ΟΔΟΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΙΖΟΥΝ (Σύντομο λυσάρι για τους μικρούς μας φίλους) Οδός Αγίας Βαρβάρας Εδώ βρίσκεται η εκκλησία της Αγ. Βαρβάρας. Γιορτάζει στις 4 Δεκεμβρίου,

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΘΕΜΑ: ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗΣ ΜΕΘΟ ΟΥ ΜΟΡΦΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΤΟ ΟΡΟΠΕ ΙΟ ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΟΝΟΜΑ:

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. 6-7 Εκδρομές 25ης Μαρτίου

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. 6-7 Εκδρομές 25ης Μαρτίου 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 6-7 Εκδρομές 25ης Μαρτίου Manessis Exclusive Familly Easter Club Φέτος η Πασχαλιά γίνεται μοναδικά αξέχαστη στα Manessis Εxclusive Familly Easter holidays 8 Κέρκυρα, Corfu Chandris 4* sup

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ. Όλες οι απαντήσεις. Γλώσσα Στ Δημοτικού. Λέξεις... Φράσεις... Κείμενα ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ. Όλες οι απαντήσεις. Γλώσσα Στ Δημοτικού. Λέξεις... Φράσεις... Κείμενα ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ Όλες οι απαντήσεις Γλώσσα Στ Δημοτικού Λέξεις... Φράσεις... Κείμενα ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Περιεχόμενα Σειρά: Τα εκπαιδευτικά μου βιβλία / Δημοτικό / Γλώσσα Γιάννης Ζαχαρόπουλος, Όλες

Διαβάστε περισσότερα

ο πιο ασφαλής συνδυασμός

ο πιο ασφαλής συνδυασμός 1 2011 ο πιο ασφαλής συνδυασμός Νέα εποχή για τις εταιρίες της ERGO Eκδρομή Συνεργατών στο Βιετνάμ Οικονομικά στοιχεία VICTORIA έτους 2010 Περιεχόμενα 08 20 28 Εξώφυλλο ΕRGO. Nέα επόχη για τις εταιρίες

Διαβάστε περισσότερα