Εισαγωγή στις αρχές του CMS. Joomla Training. Wordpress Training.

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Εισαγωγή στις αρχές του CMS. Joomla Training. Wordpress Training."

Transcript

1 Εισαγωγή στις αρχές του CMS. Joomla Training. Wordpress Training.

2 Τι είναι το CMS? Η ιστορία των CMSs Δυνατότητες των CMS Είναι τα CMSs οι σωστές λύσεις;

3 Server-side λογισμικό που εξειδικεύεται στην απλοποιήσει, την δημιουργία αλλά και την διαχείριση των ιστοσελίδων. Τα CMS συστήματα διαχειρίζονται "online" το περιεχόμενο των σελίδων και επιτρέπουν στους χρήστες από μόνοι τους να "ανεβάσουν" και να αλλάξουν τα περιεχόμενα χωρίς να απαιτούνται ιδιαίτερες τεχνικές γνώσεις.

4 Μέσα στην DB αποθηκεύουν τα δεδομένα : Κείμενα, Εικόνες, Βίντεο Η βάση δεδομένων, όποτε εμείς χρειαζόμαστε κάποιο από τα παραπάνω αντικείμενα, τα «καλεί» και τα «φέρνει» από τους πίνακες της. Κείμενα, Εικόνες, Βίντεο

5 Με την χρήση εφαρμογών CMS αυξάνουμε την ταχύτητα παραγωγής και παράλληλα μειώνουμε τον χρόνο δημιουργίας της ανάπτυξης - σχεδίασης της ιστοσελίδας μας. Οι περισσότερες CMS εφαρμογές μας δίνουν την δυνατότητα εύκολα να προσθέτουμε "advanced" λειτουργίες στο Web site μας. Επιπλέον δεν απαιτούνται ιδιαίτερες τεχνικές γνώσεις ή ικανότητες ώστε να δημιουργήσουμε αλλά και να αναβαθμίσουμε τον ιστοτόπο μας.

6 Με την ραγδαία ανάπτυξη του WEB η ανάγκη για εφαρμογές τύπου Content Management μεγάλωσε Το 1995 η εταιρεία δημιούργησε ένα από τα πρώτα συστήματα διαχείρισης περιεχομένου PRISM για να επεξεργάζεται και να δημοσιεύει τα περιεχόμενα της δικής της ιστοσελίδας. Presentation of Realtime Interactive Server Material

7 Μέχρι το τέλος του 99 πολλές άλλες εταιρείες ακολούθησαν το παράδειγμα της CNET και έφτιαξαν δικά τους παρόμοια συστήματα διαχείρισης δεδομένων ιστοσελίδας.

8 Μέχρι τότε τα συστήματα ήταν ιδιαίτερα ακριβά σε κόστος Ήταν κατασκευασμένα για συγκεκριμένους πελάτες και για συγκεκριμένες ανάγκες. Τα CMSs ήταν λύσεις μόνο για «μεγάλα» sites μιας και σε μικρότερες κατασκευές δεν μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν.

9 Η λύση σε όλα τα προβλήματα ήρθε κάπου στα μέσα του 2000 όταν και δημιουργήθηκε η τεχνολογία LAMP. (Linux, Apache, MySQL, Php) προϊόντα που σε συνδυασμό μεταξύ τους δημιουργούν Web Server λειτουργίες που χρησιμοποιούνται από τις CMS εφαρμογές. Το 2001 δημιουργήθηκε το Drupal Το 2005 δημιουργήθηκε το Joomla

10 Τα Drupal Joomla - Wordpress κ.α. είναι δωρεάν εφαρμογές και υποστηρίζονται από μεγάλες κοινότητες ανθρώπων που εργάζονται για την βελτίωση και αναβάθμιση των συγκεκριμένων προγραμμάτων. Από το 2006 μέχρι σήμερα δημιουργήθηκαν πολλές μα πάρα πολλές εφαρμογές τύπου CMS.

11 Ροή εργασίας CMS :

12 Οι ρόλοι και τα δικαιώματα διαχείρισης των χειριστών ενός CMS προγράμματος Authors Συγγραφέας Μέλος με δυνατότητες αρθρογραφίας, προσθήκη φωτογραφιών, ήχου, βίντεο. Έχει περιορισμένες δυνατότητες στην διαχείριση της CMS εφαρμογής. Δεν μπορεί να δει τα άρθρα των υπολοίπων συγγραφέων καθώς και για τα δικά του άρθρα απαιτείται «έγκριση» από τους διαχειριστές της ιστοσελίδας.

13 Editor Συντάκτης Μέλος με δυνατότητες αρθρογραφίας, προσθήκη φωτογραφιών, ήχου, βίντεο. Έχει περιορισμένες δυνατότητες στην διαχείριση της CMS εφαρμογής. Μπορεί όμως να εγκρίνει και παράλληλα να δημοσιεύει στο internet τα δικά του άρθρα αλλά και τα άρθρα που δημιούργησαν οι συγγραφείς.

14 Publisher Εκδότης Μέλος με δυνατότητα να γράφει και να επεξεργάζεται όλα τα άρθρα, αρχεία ήχου και βίντεο. Έχει αναπτυγμένες δυνατότητες στην διαχείριση της CMS εφαρμογής. Μπορεί να εγκρίνει και παράλληλα να δημοσιεύει στο internet τα δικά του άρθρα αλλά και τα άρθρα που δημιούργησαν οι συγγραφείς. Μπορεί να διαχειρίζεται και ελέγχει τον ιστότοπο, να επεξεργάζεται σελίδες του Template καθώς και να πρόσθετη ή να αφαιρεί τα plug-ins και τα modules του Web site.

15 Administrator Διαχειριστής Μέλος με όλες τις δυνατότητες επεξεργασίας και παραμετροποίησης ενεργοποιημένες. Μπορεί να δημιουργεί χρήστες και groups ορίζοντας παράλληλα και τα δικαιώματα τους. Ελέγχει την ασφάλεια της ιστοσελίδας, παρακολουθεί την εγκατάσταση και την λειτουργία του CMS, επιβλέπει και διαχειρίζεται τις αναβαθμίσεις του συστήματος.

16 Προσθήκη περιεχομένου (Content Editing) Άρθρα, επεξεργασία κειμένου, προσθήκη βίντεο και ήχου

17 Οργάνωση περιεχομένου (Section & Categories)

18 Templates Πρότυπα Ιστοσελίδας

19 Modules Φόρμες αλληλογραφίες, Φόρμες και κουμπιά αναζήτησης, Log in forms, Latest News, Latest Articles κ.α

20 Site Navigation Πλοήγηση μέσα στο Site.

21 Μύθοι και πραγματικότητα: Υπάρχει ο «μύθος» ότι μπορείς να δημιουργήσεις μία ιστοσελίδα χωρίς να έχεις γνώσεις πάνω σε γλώσσες και όρους προγραμματισμού όπως HTML/CSS/JAVASCRIPT Υπάρχει ο «μύθος» ότι επειδή είναι δωρεάν εφαρμογές άρα δεν θα έχουν και κάποιο ιδιαίτερο κόστος Υπάρχει ο «μύθος» ότι όλα θα γίνουν άμεσα και γρήγορα όπως το να γράφεις μια εργασία στο Microsoft Word ή να δημιουργείς έναν απλό πίνακα στο Excel. Ισχύουν όμως όλα αυτά;

22 Μπορεί τελικά ένα τέτοιο πρόγραμμα να κάνει τόσα πολλά πράγματα και τόσο εύκολά; ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ Από το τι θα πρέπει να γνωρίζει πρώτα από όλα ένας σχεδιαστής ιστοσελίδας Η εκμάθηση και σωστή χρήση ενός τέτοιου συστήματος θέλει χρόνο και εξάσκηση. Δουλεύοντας πάνω σε μια CMS εφαρμογή «σίγουρα» κάποια στιγμή θα μας ζητηθεί να χρησιμοποιήσουμε κάποια γλώσσα προγραμματισμού για να κάνουμε κάποια επιπλέον παραμετροποίηση που έχει ζητηθεί από τον πελάτη μας. Μην σας φοβίζουν όλα αυτά σίγουρα κάποιος άλλος πριν από εμάς έχει συναντήσει και ήδη έχει λύση το συγκεκριμένο ή παρόμοιο πρόβλημα. Η λύση βρίσκεται στο internet και συγκεκριμένα στα Communities της CMS εφαρμογής που χρησιμοποιούμε.

23 Σίγουρα όμως η γνώση της βασικής HTML και της CSS θα ήταν πολύ χρήσιμες για να προχωρήσουμε στο Web Design. Τα έτοιμα Templates που πιθανόν να αγοράσουμε από εταιρείας έχουν limitations και δύσκολα θα μπορέσει κάποιος που δεν έχει έστω και βασικές προγραμματιστικές γνώσεις να επεξεργαστεί. Σε τέτοιες περιπτώσεις θα χρειαστεί βοήθεια από έναν έμπειρο ειδικό designer για να μας βοηθήσει. Μας συμφέρει όμως αυτό οικονομικά;

24 Το web design είτε γίνεται μέσω CMS εφαρμογών είτε όχι χρειάζεται φαντασία, όρεξη για δουλεία και υπομονή για να φτάσει κάποιος στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Βρείτε το CMS πρόγραμμα που σας ταιριάζει καλύτερα και πιστεύετε ότι θα είναι εύκολο και για τους πελάτες σας να το κατανοήσουν στην χρήση του. Τα CMSs έχουν δημιουργήσει επανάσταση στον χώρο του web design. Δεν είναι δύσκολα αλλά απαιτείται προσπάθεια για να φτάσει ο designer να κάνει πάνω στον σχεδιασμό και την υλοποίηση του έργου του, αυτό που λέμε το κάτι παραπάνω

25 Ποιό CMS κάνει για μένα; Δωρεάν Εφαρμογές VS Commercial εφαρμογές Γιατί επιλέγω το Joomla Γιατί επιλέγω το Wordpress

26 Π.χ. για να δημιουργήσουμε μια εκπαιδευτική κοινότητα θα χρησιμοποιήσουμε το CMS Ενώ για την δημιουργία BLOG την εφαρμογή

27 Δωρεάν Εφαρμογές VS Commercial εφαρμογές Οι δωρεάν εφαρμογές έχουν κατά πολύ χαμηλότερο κόστος κατασκευής από τις Commercial. Αν και σαν προγράμματα δεν έχουν κόστος αγοράς, παρόλα αυτά κοστίζουν οι επεκτάσεις τους (extensions). Στα CMSs δεν ισχύει η λογική του όταν κάτι είναι πιο ακριβό από το άλλο είναι περισσότερο αξιόπιστο Υπολογίζουμε το budget που θα έχουμε για να υλοποιήσουμε μια ιστοσελίδα και μετά παίρνουμε την τελική απόφαση. Για τα Ελληνικά δεδομένα η απόφαση του free CMS πολλές φορές μοιάζει με μονόδρομο.

28 Δωρεάν Εφαρμογές VS Commercial εφαρμογές Όμως, σε ένα open source free CMS εμείς θα πρέπει να ψάξουμε από μόνοι μας να βρούμε την λύση για οποιοδήποτε πρόβλημα μας εμφανιστεί Σε ένα Commercial CMS με ένα απλό τηλεφώνημα στο κατασκευαστή θα μας λύση άμεσα το πρόβλημα ή την απορία μας. Αν και υπάρχουν χιλιάδες developers που ασχολούνται με τα open source free CMSs, ένα πρόγραμμα δοκιμασμένο και έχοντας «βγει» στην παραγωγή από μία εμπορική εταιρεία πολλές φορές μοιάζει ως η καλύτερη και ασφαλέστερη λύση.

29 Βασικές λειτουργίες του Joomla Ισχυρότατο CMS με δυνατότητα να δημιουργήσει από απλές και μικρές ιστοσελίδες μέχρι μεγάλα εμπορικά sites με μεγάλη καθημερινή κίνηση (traffic). Μπορεί να καλύψει οποιαδήποτε ανάγκη σε μια ιστοσελίδα καθώς μπορούμε να φορτώσουμε μέσα σε αυτό οποιοδήποτε extension θέλουμε. Μετατρέποντας το συγκεκριμένο CMS στην θεματολογία που επιθυμούμε. Εύκολο στην χρήση, πολύ εύκολο στην εκμάθηση.

30 Ο τρόπος λειτουργίας του Sections Top Level στοιχείο στην ιεραρχική δομή του site όπου περιέχει τις κατηγορίες και τα άρθρα Categories Λειτουργεί σαν μηχανισμός σύνδεσης των sections με τα articles αρχειοθετώντας ακόμη περισσότερο τα περιεχόμενα μιας ιστοσελίδας Άρθρα Το βασικό περιεχόμενο ενός Joomla site. Συνδέεται με τις κατηγορίες. Περιέχει μέσα του τα δεδομένα που βλέπει ο επισκέπτης της ιστοσελίδας μας.

31 Ο τρόπος λειτουργίας του: Το περιεχόμενο προστίθεται στο site και οι σελίδες δημιουργούνται. Στην συνέχεια εμφανίζονται μέσα στην ιστοσελίδα μας από τα MENU. Βήματα: Δημιουργώ το menu item Το συνδέω με το item type που θέλω. π.χ contact form, blog layout, single article Δημιουργούμε την σελίδα προσθέτουμε το menu και το επιλεγμένο περιεχόμενο τοποθετείτε στην σελίδα μας σύμφωνα με το menu type που έχουμε προ επιλέξει.

32 Μια τυπική σελίδα joomla :

33 πρόσθετα χαρακτηριστικά : Powerful modules με πολλές extra δυνατότητες Ρόλους και δικαιώματα για τους χρήστες Media manager Multisite Support (υπάρχει και ελληνική κοινότητα) Multilingual υποστήριξη (με μετάφραση στα Ελληνικά)

34 Τελικά επιλέγω joomla γιατί Εξ αρχής κατασκευάστηκε για να δώσει λύση σε web designers με περιβάλλον εργασίας πολύ φιλικό στον κοινό χρήστη Με κύριο ανταγωνιστή του το Drupal, το joomla είναι πιο εύκολο στην χρήση. Μέσω του joomla διαχειρίζεσαι το ίδιο εύκολα και απλά ένα μικρό αλλά και ένα μεγάλο site Υπάρχουν εκατομμύρια extensions διαθέσιμα για να μας βοηθήσουν στο έργο μας. και

35 Η καλύτερη πλατφόρμα για blog sites και όχι μόνο Πολύ εύχρηστο στην δημιουργία μικρών και μεσαίου μεγέθους ιστοσελίδες Ιδανικό για Magazines και newspapers Μέχρι στιγμής πάνω websites είναι κατασκευασμένα με το συγκεκριμένο CMS. Πολύ εύκολο και απλό στην χρήση του Υποστηρίζεται από μια πολύ μεγάλη κοινότητα

36 Πως λειτουργεί: Categories και Tags (σημάνσεις) Δεν υπάρχουν sections όπως στο joomla 1.5. Έχουμε κατηγορίες και υποκατηγορίες.

37 Απλούστερη δομή από τα υπόλοιπα CMSs π.χ από την δομή του joomla Δεν έχει όμως τόσες δυνατότητες παραμετροποίησης όπως το joomla (joomla modules) και αυτό δεν το βοηθάει σε custom πρότυπα.

38 Wordpress loop για τα posts μέσα στο site.

39 Εδώ τα templates ονομάζονται THEMES Είναι το σχεδιασμένο πρότυπο, οι λειτουργίες του site και τα css files Για να επεξεργαστείς τα themes χρειάζεται να υπάρχουν γνώσεις τεχνικές και προγραμματιστικές Παρόλα αυτά είναι πολύ εύκολο μέσα στο ήδη υπάρχον site να αλλάξεις το theme και να προσθέσεις κάποιο άλλο. Σχεδόν όμως κανένας από τους χρήστες του wordpress δεν έχει αλλα ούτε και χρειάζεται να έχει γνώσεις τεχνικές ή προγραμματιστικές για το theme. Τα πρότυπα themes λειτουργούν από μόνα τους.

40 Επιπλέον χαρακτηριστικά: Άπειρα plugins στο internet, με τα περισσότερα από αυτά να έιναι δωρεάν (μέχρι στιγμής). Δυνατότητα δημιουργίας ισχυρών ρόλων και δυνατοτήτων για τους χρήστες του site μας. Μεταξύ των εκδόσεων υπάρχει πλήρη συμβατότητα σε αντίθεση με άλλα CMSs. Multisite Support (υπάρχει και ελληνική κοινότητα ) Multilingual υποστήριξη (με μετάφραση στα Ελληνικά)

41 Lamp Stack Ftp WYSIWYG Metadata SEO Analytics

42 L.A.M.P. Linux Apache mysql Php, Perl, Python

43 FILE TRANSFER PROTOCOL

44 What U See Is What U Get.

45 Ψάχνοντας σε μια μηχανή αναζήτησης π.χ. Google meta name="description" xml:lang="el" content="h iq Studies δραστηριοποιείται στην Συμβουλευτική Εκπαίδευση Επιχειρήσεων σε επιδοτούμενα σεμινάρια σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα και online, με ή χωρίς ΛΑΕΚ ΟΑΕΔ meta name="keywords" xml:lang="el" content="σεμινάρια, ΛΑΕΚ ΟΑΕΔ, μαθήματα, εκπαίδευση, κατάρτιση, πιστοποίηση, σεμινάριο, σεμινάρια Θεσσαλονίκη, επιδοτούμενα σεμινάρια, σεμινάρια ΛΑΕΚ, επιχειρηματικότητα, web design

46 Search Engine Optimization Είναι η μέθοδος με την οποία κατασκευάζονται ιστοσελίδες και τα περιεχόμενα ιστοσελίδας ώστε να βελτιστοποιηθεί η θέση της σελίδας μας στον παγκόσμιο ιστό.

47 Τα metadata απαιτούνται ώστε να είναι ορατή η ιστοσελίδα μας στις μηχανές αναζήτησης Το SEO απαιτείται ώστε να βελτιστοποιηθεί η θέση του site μας και να έρθει όσο το δυνατόν υψηλότερα και στις πρώτες σελίδες της αναζήτησης, μετά το αίτημα του χρήστη π.χ στο google για την λέξη-φάση σεμινάρια Web Design. ΤΑ CMS ΕΙΔΙΚΕΥΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ 2 ΘΕΜΑΤΑ

48

49 Εισαγωγή στο JOOMLA Εγκατάσταση JOOMLA Περιήγηση στο JOOMLA Ξεκινάμε με δημιουργία κατηγοριών στο JOOMLA

Σεμινάριο joomla! 3. Διοργάνωση: Άλφα Εκπαιδευτική Εισηγητής: Μοτσενίγος Ιωάννης Ηλεκτρονικός Μηχανικός-Σύμβουλος Internet Marketing- Web Designer

Σεμινάριο joomla! 3. Διοργάνωση: Άλφα Εκπαιδευτική Εισηγητής: Μοτσενίγος Ιωάννης Ηλεκτρονικός Μηχανικός-Σύμβουλος Internet Marketing- Web Designer Σεμινάριο joomla! 3 Διοργάνωση: Άλφα Εκπαιδευτική Εισηγητής: Μοτσενίγος Ιωάννης Ηλεκτρονικός Μηχανικός-Σύμβουλος Internet Marketing- Web Designer Ξεκινώντας:Τι είναι τα CMS Η Joomla είναι λογισμικό κατασκευής

Διαβάστε περισσότερα

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ. «Σχεδιασμός και κατασκευή ιστοσελίδας για σχολή χορού» «Design and construction of website for a dance studio»

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ. «Σχεδιασμός και κατασκευή ιστοσελίδας για σχολή χορού» «Design and construction of website for a dance studio» ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ «Σχεδιασμός και κατασκευή ιστοσελίδας για σχολή χορού» «Design and construction of website for a

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Κρήτης. Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών. Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής & Πολυμέσων.

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Κρήτης. Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών. Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής & Πολυμέσων. ΗΡΑΚΛΕΙΟ Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2011 Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Κρήτης Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής & Πολυμέσων Πτυχιακή εργασία Κατασκευή Τουριστικού Ενημερωτικού οδηγού

Διαβάστε περισσότερα

«ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΥΝΑΜΙΚΩΝ WEBSITES ΜΕ ΤΟ JOOMLA! CMS»

«ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΥΝΑΜΙΚΩΝ WEBSITES ΜΕ ΤΟ JOOMLA! CMS» Digital Academy Σεμινάριο Τηλεκπαίδευσης με Θέμα: «ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΥΝΑΜΙΚΩΝ WEBSITES ΜΕ ΤΟ JOOMLA! CMS» Περιεχόμενα ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ...2 ΕΝΟΤΗΤΑ 1 ΠΡΩΤΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟ JOOMLA...7 1.1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 7

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΛΑΜΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΛΑΜΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΛΑΜΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΘΕΜΑ ΠΤΥΧΙΑΚΗΣ: Δημιουργία διαδραστικής ιστοσελίδας για το μάθημα της νανοηλεκτρονικής Υπεύθυνος : Δρ. Καναπίτσας

Διαβάστε περισσότερα

Πτυχιακή εργασία του

Πτυχιακή εργασία του ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΕΡΡΩΝ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΟΛΥΓΛΩΣΣΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΤΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΤΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗΣ Πτυχιακή

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ. Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών. Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ. Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών. Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Διαδικτυακή πλατφόρμα εκπαίδευσης από απόσταση τουριστικών επαγγελμάτων

Διαβάστε περισσότερα

Portal ιστοχώρος για την πόλη τον Χανίων µε την χρήση του CMS Joomla

Portal ιστοχώρος για την πόλη τον Χανίων µε την χρήση του CMS Joomla Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυµα Κρήτης Σχολή Τεχνολογικών Εφαρµογών Τµήµα Εφαρµοσµένης Πληροφορικής & Πολυµέσων Πτυχιακή εργασία µε θέµα: Portal ιστοχώρος για την πόλη τον Χανίων µε την χρήση του CMS Joomla

Διαβάστε περισσότερα

Πτυχιακή εργασία Τίτλος:

Πτυχιακή εργασία Τίτλος: ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΕ Πτυχιακή εργασία Τίτλος: Δημιουργία προσωπικής ιστοσελίδας με τη χρήση CMS Ανάπτυξη λογισμικού

Διαβάστε περισσότερα

1. Αρχική Guru CMS docs... 2 1.1 Δυνατότητες... 3 1.2 Είναι το Guru CMS το κατάλληλο εργαλείο... 4 1.3 Εγχειρίδιο CMS... 5 1.3.1 Εισαγωγή... 5 1.3.

1. Αρχική Guru CMS docs... 2 1.1 Δυνατότητες... 3 1.2 Είναι το Guru CMS το κατάλληλο εργαλείο... 4 1.3 Εγχειρίδιο CMS... 5 1.3.1 Εισαγωγή... 5 1.3. 1. Αρχική Guru CMS docs................................................................. 2 1.1 Δυνατότητες..................................................................... 3 1.2 Είναι το Guru CMS το

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ & ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ & ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ & ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Θέμα «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ

Διαβάστε περισσότερα

ηµιουργία Ιστοτόπου για το Εργαστήριο Αρχιτεκτονικής και ικτύων Υπολογιστών µε χρήση συστήµατος διαχείρισης περιεχοµένου

ηµιουργία Ιστοτόπου για το Εργαστήριο Αρχιτεκτονικής και ικτύων Υπολογιστών µε χρήση συστήµατος διαχείρισης περιεχοµένου Αριστοτέλειο Πανεπιστήµιο Θεσσαλονίκης Σχολή Θετικών Επιστηµών Τµήµα Πληροφορικής ηµιουργία Ιστοτόπου για το Εργαστήριο Αρχιτεκτονικής και ικτύων Υπολογιστών µε χρήση συστήµατος διαχείρισης περιεχοµένου

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Κρήτης. Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε. Πτυχιακή εργασία ΒΟΥΤΣΑΔΑΚΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ Α.Μ: 1923

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Κρήτης. Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε. Πτυχιακή εργασία ΒΟΥΤΣΑΔΑΚΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ Α.Μ: 1923 Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Κρήτης Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε. Πτυχιακή εργασία Τίτλος: Δημιουργία ηλεκτρονικoύ καταστήματος για την πώληση κρητικών προϊόντων όπως τα βιολογικά φρούτα, οι σπιτικές

Διαβάστε περισσότερα

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΚΙΝΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΚΙΝΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Τ.Ε. ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΚΙΝΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΚΑΚΟΥΛΗΣ ΜΗΝΑΣ-Α.Μ. 2071 ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ-Α.Μ.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ. Μαρία Λαρεντζάκη

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ. Μαρία Λαρεντζάκη ΣΧΟΛΗ ΤΜΗΜΑ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Μαρία Λαρεντζάκη Στρατηγικός σχεδιασµός ιστοσελίδας οργανισµού πληροφόρησης Επιβλέπων Καθηγητής ρ. αµιανός Π. Σακάς Χανιά Σεπτέµβριος 2014 1 ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ Πρώτα απ' όλα θα ήθελα

Διαβάστε περισσότερα

Πτυχιακή Εργασία. Κατασκευή ιστοσελίδας

Πτυχιακή Εργασία. Κατασκευή ιστοσελίδας ΑΤΕΙ ΚΑΒΑΛΑΣ Πτυχιακή Εργασία Κατασκευή ιστοσελίδας Παύλος Κόττος (ΑΜ: 241 ) E-mail:pakottos@yahoo.com pavlos.kottos@cchellenic.com Επόπτρια καθηγήτρια : Αικατερίνη Μήτσα ΚΑΒΑΛΑ 2013 Ευχαριστίες Θα ήθελα

Διαβάστε περισσότερα

Αξιολόγηση των δημοφιλέστερων Website Βuilders και ο ρόλος τους στην εκπαίδευση. Δημιουργία ενός οδηγού δημιουργίας ιστοσελίδων με το Weebly.

Αξιολόγηση των δημοφιλέστερων Website Βuilders και ο ρόλος τους στην εκπαίδευση. Δημιουργία ενός οδηγού δημιουργίας ιστοσελίδων με το Weebly. ΑΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ Αξιολόγηση των δημοφιλέστερων Website Βuilders και ο ρόλος τους στην εκπαίδευση. Δημιουργία ενός οδηγού δημιουργίας ιστοσελίδων

Διαβάστε περισσότερα

φορικής ΤΕ ΠΤΥΧΙΑΠ ΚΑΚΑΡΗ

φορικής ΤΕ ΠΤΥΧΙΑΠ ΚΑΚΑΡΗ ΑΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ Τμήμα Μηχανικών Πληροφ φορικής ΤΕ ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΣΤΟ Α.Τ.Ε.Ι. ΛΑΡΙΣΑΣ ΠΤΥΧΙΑΠ ΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΚΑΡΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ Τ-1565 Επιβλέπων: Δρ. ΒΕΝΤΖΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΛΑΡΙΣΑ 2014

Διαβάστε περισσότερα

JOOMLA! Οπτικός Οδηγός τoυ Ελληνικού. Εκδόσεις: Μ. Γκιούρδας MARNI DERR TANYA SYMES. εύτερη έκδοση. Απόδοση: Αγαμέμνων Μήλιος Μηχανικός Λογισμικού

JOOMLA! Οπτικός Οδηγός τoυ Ελληνικού. Εκδόσεις: Μ. Γκιούρδας MARNI DERR TANYA SYMES. εύτερη έκδοση. Απόδοση: Αγαμέμνων Μήλιος Μηχανικός Λογισμικού Οπτικός Οδηγός τoυ Ελληνικού JOOMLA! εύτερη έκδοση MARNI DERR TANYA SYMES Απόδοση: Αγαμέμνων Μήλιος Μηχανικός Λογισμικού Εκδόσεις: Μ. Γκιούρδας Ζωοδόχου Πηγής 70-74 - Τηλ.: 210 3630219 106 81 Αθήνα, 2012

Διαβάστε περισσότερα

«ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΙΤΑΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΑΠΘ»

«ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΙΤΑΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΑΠΘ» Α Ρ Ι Σ Τ Ο Τ Ε Λ Ε Ι Ο ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Θ Ε Σ Σ Α ΛΟ Ν Ι Κ Η Σ ΣΧΟΛΗ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ «ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΙΤΑΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΑΠΘ» REBUILDING

Διαβάστε περισσότερα

Χρυσοβαλάντης Στεργιόπουλος (ΑΕΜ: 1156) ΜΑΙΟΣ 2009 ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ. Λεωνίδας Φραγγίδης

Χρυσοβαλάντης Στεργιόπουλος (ΑΕΜ: 1156) ΜΑΙΟΣ 2009 ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ. Λεωνίδας Φραγγίδης Τ.Ε.Ι. ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ Joomla!" Δημιουργία εφαρμογής (component) για το νέο Συστήματα Διαχείρισης Περιεχομένου (CMS) του ιστοχώρου του τμήματος Διαχείρισης

Διαβάστε περισσότερα

«Δημιουργία Εργαλείου Παραγωγής Περιεχομένου σε Web Site ( CONTENT MANAGEMENT TOOL )»

«Δημιουργία Εργαλείου Παραγωγής Περιεχομένου σε Web Site ( CONTENT MANAGEMENT TOOL )» ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ «Δημιουργία Εργαλείου Παραγωγής Περιεχομένου σε Web Site

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρονικό Προσκλητήριο

Ηλεκτρονικό Προσκλητήριο Ηλεκτρονικό Προσκλητήριο Ονομ/μο: Τμήμα: Φωτεινή Χλη Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε.Ι. Καβάλας Α.Ε.Μ. : 2359 E-mail: ii2359@hotmail.com Τίτλος Πτυχιακής εργασίας: Ηλεκτρονικό Προσκλητήριο Επιβλέπων Καθηγητής

Διαβάστε περισσότερα

Η αρχιτεκτονική S.a.a.S :... 8 Γιατί να επιλέξω S.a.a.S εφαρμογή :... 8. Το IBSHOP... 8

Η αρχιτεκτονική S.a.a.S :... 8 Γιατί να επιλέξω S.a.a.S εφαρμογή :... 8. Το IBSHOP... 8 Πίνακας περιεχομένων Η Internet Business Hellas... 3 Στοιχεία Επικοινωνίας Τοποθεσία... 3 Τμήμα Υποστήριξης (Help Desk and Client Support)... 3 Προφίλ... 4 Όραμα... 4 ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 5 Σχετικά με το IBSHOP....

Διαβάστε περισσότερα

Σχεδιασμός και ανάπτυξη διαδικτυακής εφαρμογής για την ανταλλαγή βιοσημάτων

Σχεδιασμός και ανάπτυξη διαδικτυακής εφαρμογής για την ανταλλαγή βιοσημάτων ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ Σχεδιασμός και ανάπτυξη διαδικτυακής εφαρμογής για την ανταλλαγή βιοσημάτων ΑΤΟΜΙΚΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ του ΡΟΪΔΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Σπουδές CAD, Πληροφορικής, Οικονομίας, Διοίκησης και D.T.P. με Σύστημα διδασκαλίας facetoface

Σπουδές CAD, Πληροφορικής, Οικονομίας, Διοίκησης και D.T.P. με Σύστημα διδασκαλίας facetoface ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Μάθημα 1 Τι είναι το Joomla, που αποσκοπεί Μάθημα 2 Χαρακτηριστικά &Δομή τυ Joomla Μάθημα 3 Ιστοσελίδα XML, HTML, CSS, Web Browser Μάθημα 4 Web Server, Domain Name Μάθημα 5 Τι είναι οι Στατικές

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα :e- Life Σχεδιασμός Ιστοσελίδων

Ενότητα :e- Life Σχεδιασμός Ιστοσελίδων Ενότητα :e- Life Σχεδιασμός Ιστοσελίδων e-life E-LEARNING VIRTUAL CENTER FOR PEOPLE WITH PHYSICAL DISABILITIES Αυτό το έργο έχει χρηματοδοτηθεί με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτή η έκδοση αντανακλά

Διαβάστε περισσότερα

Σχεδιασμός και ανάπτυξη διαδικτυακής πύλης στα πλαίσια του. Σίμος Αναγνωστάκης, Ε.Ε.Δι.Π. Πανεπιστημίου Κρήτης

Σχεδιασμός και ανάπτυξη διαδικτυακής πύλης στα πλαίσια του. Σίμος Αναγνωστάκης, Ε.Ε.Δι.Π. Πανεπιστημίου Κρήτης Σχεδιασμός και ανάπτυξη διαδικτυακής πύλης στα πλαίσια του προγράμματος ΠΑΙΔΕΙΑ ΟΜΟΓΕΝΩΝ. Σίμος Αναγνωστάκης, Ε.Ε.Δι.Π. Πανεπιστημίου Κρήτης Γενική περιγραφή Η Αναμόρφωση και Ενημέρωση Βάσεων Δεδομένων

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ. Πτυχιακή διατριβή

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ. Πτυχιακή διατριβή ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Πτυχιακή διατριβή ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ (ΑΠΕ) ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Υλοποίηση διαδικτυακού τόπου για τη δημοσίευση επιστημονικών εγγράφων

Υλοποίηση διαδικτυακού τόπου για τη δημοσίευση επιστημονικών εγγράφων Υλοποίηση διαδικτυακού τόπου για τη δημοσίευση επιστημονικών εγγράφων Γκουτζουρέλας Ιωάννης Και Σωτηρίου Δημήτρης Τ.Ε.Ι. Λάρισας Τμήμα τεχνολογίας πληροφορικής τηλεπικοινωνιών ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ

Διαβάστε περισσότερα