ΔΗ Μ Ι Ο ΥΡ Γ Ι Α W I K I με τ η χρήση τ η ς υπ ηρεσίας h t t p : /www.wik id ot.com /

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΔΗ Μ Ι Ο ΥΡ Γ Ι Α W I K I με τ η χρήση τ η ς υπ ηρεσίας h t t p : /www.wik id ot.com /"

Transcript

1 ΔΗ Μ Ι Ο ΥΡ Γ Ι Α W I K I με τ η χρήση τ η ς υπ ηρεσίας h t t p : /www.wik id ot.com /

2 1. Τι είναι το wikidot Το wikidot είναι ένας δικτυακός τόπος στον οποίο κάθε χρήστης έχει το δικαίωμα να δημιουργήσει έως πέντε αυτόνομα wiki website. Το μόνο που χρειάζεται κάποιος για να χρησιμοποιήσει την υπηρεσία wikidot είναι ένας λογαριασμός ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Οι βασικές υπηρεσίες του wikidot παρέχονται δωρεάν. 2. Δημιουργία λογαριασμού στην υπηρεσία wikidot Βήμα 1 ο : Με τη χρήση κάποιου browser (Chrome, Internet explorer, Mozilla) επισκεφτείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση Βήμα 2 ο : Στο πάνω δεξιό μέρος της ιστοσελίδας επιλέξτε το σύνδεσμο «Create account». Βήμα 3 ο : Ανοίγει ένα νέο παράθυρο όπου θα πρέπει να πληκτρολογήσετε κάποιες πληροφορίες.

3 Your name Πληκτρολογήστε το όνομά σας (μόνο με λατινικούς χαρακτήρες) Your Πληκτρολογήστε το σας (χρησιμοποιήστε το λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που δημιουργήσατε στο gmail) Your language Choose your new Re enter the Enter this text Διαλέξτε τη γλώσσα που θα χρησιμοποιείται στα menu της εφαρμογής wiki που θα υλοποιήσετε (η γλώσσα αυτή δεν σχετίζεται με τη γλώσσα των κειμένων που θα προσθέσετε στο wiki σας) Επιλέγετε ένα password για το λογαριασμό wikidot που δημιουργείτε. Έχετε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε το ίδιο με αυτό που χρησιμοποιείτε στο λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου gmail) Καταχωρείτε άλλη μια φορά τον κωδικό σας. Πληκτρολογήστε τις λέξεις που εμφανίζονται στο άσπρο πλαίσιο. Μόλις ολοκληρώσετε την πληκτρολόγηση των παραπάνω στοιχείων πατήστε τον σύνδεσμο «Get me a free account!» για να ολοκληρωθεί η δημιουργία του λογαριασμού σας. Βήμα 4 ο : Ανοίξτε το ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο όπου το wikidot σας έχει αποστείλει ένα με πληροφορίες για το λογαριασμό που μόλις δημιουργήσατε. Επιλέξτε το link «Activate my account mow» που παρουσιάζεται μέσα σε αυτό για να ενεργοποιήσετε το λογαριασμό σας και να ολοκληρώσετε τη διαδικασία δημιουργίας του. Για να συνδεθείτε στο wikidot επισκεφτείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση και πατήστε πάνω δεξιά στο σύνδεσμο «Sign in». Στο παράθυρο που ανοίγει πληκτρολογήστε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον κωδικό που έχετε χρησιμοποιήσει και πατήστε το πλήκτρο «Sign in».

4 3. Κατασκευή ενός Wiki Βήμα 1 ο : Συνδεθείτε στο wikidot με τον τρόπο που περιγράφεται παραπάνω. Βήμα 2 ο : Στο πάνω δεξιό μέρος της σελίδας επιλέξτε «my account». πτυσσόμενο μενού που εμφανίζεται επιλέξτε «Sites». Στο Βήμα 3 ο : Στο αριστερό μενού της σελίδας επιλέξτε το σύνδεσμο «+ Create site». Στη νέα σελίδα που ανοίγει έχετε τη δυνατότητα να ρυθμίσετε βασικές παραμέτρους του wiki που δημιουργήσατε. Συγκεκριμένα: Title: Γράφουμε τον τίτλο του wiki. Tagline: Γράφουμε μια σύντομη πρόταση για τη θεματική του wiki (αποτελούν χρήσιμες λέξεις κλειδιά κατά την αναζήτηση του wiki στις μηχανές αναζήτησης). Web address: Γράφουμε την ηλεκτρονική διεύθυνση του wiki χρησιμοποιώντας λατινικούς χαρακτήρες πριν το συνθετικό της διεύθυνσης «.wikidot.com». Νη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα.

5 Interface language: Επιλέγετε τη γλώσσα που θα χρησιμοποιήσετε (Επιλέγοντας English έχετε τη δυνατότητα να γράφετε και Ελληνικά στο wiki). Template: Επιλέγετε την εμφάνιση που θέλετε να έχει το wiki σας. Access Policy: Επιλέγετε την πολιτική ασφάλειας του wiki. Οι επιλογές που έχετε είναι οι εξής: Open: Καθένας μπορεί να δει και να αλλάξει τις πληροφορίες που βρίσκονται στο wiki σας. Closed: Καθένας μπορεί να δει τις πληροφορίες που βρίσκονται στο wiki σας όμως για να τις αλλάξει θα πρέπει να έχει δικαιώματα χρήστη. Private: Μόνο όποιος έχει δικαιώματα χρήστη στο wiki σας μπορεί να δει και να αλλάξει τις πληροφορίες που περιλαμβάνονται σε αυτό. Please confirm: Κάντε κλικ μέσα στο κουτάκι για να αποδεχθείτε τους όρους χρήσης του συστήματος. Για να ολοκληρωθεί η δημιουργία του wiki σας επιλέξτε «Get my wikidot site». 4. Βασικές ρυθμίσεις ενός Wiki Στο αριστερό μενού του wiki επιλέξτε από το toolbox «Site manager» και από το νέο μενού που εμφανίζεται επιλέξτε «General settings & Wiki Settings». Εδώ μπορούμε να δούμε τις προηγούμενες ρυθμίσεις μας και να προχωρήσουμε στην αποθήκευσή τους. Στην επιλογή «Advanced settings» εμφανίζεται ένα νέο μενού: Με την επιλογή «Default start page» ορίζεται ποια σελίδα εμφανίζεται ως αρχική. Εξ ορισμού είναι η start. Με την επιλογή «Welcome page for new members» ορίζεται ποια σελίδα θα εμφανίζεται όταν ένας νέος χρήστης μπει για πρώτη φορά στο wiki. Εξ ορισμού είναι κενή.

6 Εάν θέλετε να μετατρέψετε το wiki σας σε εκπαιδευτικό (αποφεύγετε έτσι τα διαφημιστικά μηνύματα) επιλέξτε και μεταβείτε στην επιλογή «Dashboard». Στη σελίδα επιλέξτε Educational upgrade και συμπληρώστε τα στοιχεία που ζητούνται. 5. Επεξεργασία σελίδων Wiki Για να επιστρέψετε στο wiki και να επεξεργαστείτε τις σελίδες του επιλέξτε από επάνω δεξιά «My account» και «Settings» και αμέσως μετά «Sites». Για να επεξεργαστείτε μια σελίδα του wiki σας θα πρέπει να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα: Βήμα 1 ο : Κάτω δεξιά στη σελίδα επιλέξτε το κουμπί «Edit». Θα εμφανιστεί η εικόνα:

7 6. Προσθήκη και επεξεργασία κειμένου σε μια σελίδα Wiki Για να προσθέσετε κείμενο μπορείτε να το πληκτρολογήσετε στο περιβάλλον του κειμενογράφου ή να το κάνετε επικόλληση από ένα έγγραφο του word (με την επικόλληση χάνεται η μορφοποίηση του κειμένου). Για να μορφοποιήσετε ένα κείμενο χρησιμοποιήστε τα κουμπιά που σας παρέχει το σύστημα.

8 6. Δημιουργία σελίδων στο Wiki Στο πλαίσιο «pages» μπορείτε να δώσετε το όνομα μιας νέας σελίδας και κατόπιν να πατήσετε «new page» για να τη δημιουργήσετε. Αμέσως μετά μεταβαίνετε στο περιβάλλον της δημιουργίας της νέας σελίδας. Για να ολοκληρώσετε τη δημιουργία της πατήστε το πλήκτρο «Save». Για να εμφανίσετε τη σελίδα σας γράψτε το όνομά της στο πλαίσιο δημιουργίας της νέας σελίδας και πατήστε «new page». Θα εμφανιστεί το μήνυμα. Επιλέξτε «Jump to it». Τη σελίδα μπορούμε να την εμφανίσουμε και αν στη διεύθυνση του browser χρησιμοποιήσουμε το όνομα του wiki και το όνομα της σελίδας. Για παράδειγμα, αν το όνομα της σελίδας μας είναι epimorfosi b μπορούμε να την εμφανίσουμε γράφοντας b. 7. Σύνδεση σελίδων με το menu Για να δημιουργήσουμε μια σελίδα συνδεμένη με το πλάγιο μενού επιλέγουμε «Edit this menu» και στο παράθυρο που ανοίγει

9 τοποθετούμε τον κένσορα πατώντας «Enter» σε μια κενή θέση και επιλέγουμε από την εργαλειοθήκη το εργαλείο «page link wizard» το οποίο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να γράψουμε στο παρακάτω πλαίσιο το όνομα της σελίδας στα λατινικά και το όνομα που θέλουμε να εμφανίζεται στο wiki. Τέλος πατάμε το κουμπί «insert code». 7. Προσθήκη και επεξεργασία εικόνας στο wiki Για να προσθέσετε μια εικόνα στο wiki έχετε τις ακόλουθες επιλογές: Α) Εικόνα από το διαδίκτυο Βρείτε στο διαδίκτυο την εικόνα που σας ενδιαφέρει. Κόντε πάνω στη φωτογραφία δεξί κλικ < Αντιγραφή διεύθυνσης URL εικόνας. Επιλέξτε τη διεύθυνση UPL της εικόνας και κάντε δεξί κλικ < Αντιγραφή. Μεταβείτε στην κατάσταση «Edit» στην σελίδα που θέλετε να αντιγράψετε την φωτογραφία. Από τη γραμμή εργαλείων επιλέξτε το κουμπί «Insert image wizard». Στη νέο παράθυρο που εμφανίζεται από τη λίστα «source type» επιλέξτε «external image», επικολλήστε στο κενό πεδίο τη διεύθυνση UPL της εικόνας και καθορίστε τη θέση της μέσα στη σελίδα.

10 Τέλος πατήστε το πλήκτρο «insert code» για να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Β) Εικόνα από τον υπολογιστή Μεταβείτε στη σελίδα wiki στην οποία θέλετε να προσθέσετε την εικόνα. Από τις επιλογές που εμφανίζονται στο κάτω μέρος της σελίδας επιλέξτε «Files». Πατήστε το σύνδεσμο «Upload a file from your computer» και ακολούθως το κουμπί «Select Files» για να επιλέξετε το αρχείο που θα ανεβάσετε. 8. Προσθήκη και επεξεργασία video στο wiki Βρείτε στο Youtube το video που σας ενδιαφέρει. Επιλέξτε «Αποστολή» και ακολούθως «Ενσωμάτωση». Αντιγράψτε τον κώδικα Μεταβείτε στην κατάσταση «Edit» στην σελίδα που θέλετε να αντιγράψετε το video. Από τη γραμμή εργαλείων επιλέξτε το κουμπί Σβήστε τη γραμμή «Insert any HTML code, including widgets and video or audio players» και στη θέση της επικολλήστε τον κώδικα που έχετε αντιγράψει. Πατήστε «Save» και το video έχει αντιγραφεί στη σελίδα του wiki σας.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ. Κωδικός Τίτλος Επίπεδο

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ. Κωδικός Τίτλος Επίπεδο ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Ενότητα: Υποενότητα: Διαδικτυακές Υπηρεσίες κι Εφαρμογές Υ8 - Δημοτικοί Ιστότοποι / Google Sites Λίστα Δραστηριοτήτων Κωδικός Τίτλος Επίπεδο Υ8.Δ1 Αναζήτηση δημοτικών ιστοτόπων και αξιολόγηση

Διαβάστε περισσότερα

ΛογισμικόΔιαχείρισηςΒιβλιογραφικώνΑναφορών ΕγχειρίδιοΧρήσης

ΛογισμικόΔιαχείρισηςΒιβλιογραφικώνΑναφορών ΕγχειρίδιοΧρήσης Εγχειρίδιο Χρήσης Βιβλιοθήκη&ΚέντροΠληροφόρησης,ΠανεπιστήμιοΠατρών ΛογισμικόΔιαχείρισηςΒιβλιογραφικώνΑναφορών ΕγχειρίδιοΧρήσης ΤοRefWorksπαρέχεταιαπότηνΚεντρικήΒιβλιοθήκητουΔημοκρίτειου ΠανεπιστημίουΘράκηςσταπλαίσιατουέργου«ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ

Διαβάστε περισσότερα

Tips and Tricks for Teachers

Tips and Tricks for Teachers Ημέρα Εκπαιδευτικού Γυμνάσιο Επισκοπής Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2014 Tips and Tricks for Teachers Ξένιος Ξενοφώντος Καθηγητής Πληροφορικής ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Πώς συνδέουμε τον φορητό μας υπολογιστή με τον Βιντεοπροβολέα...

Διαβάστε περισσότερα

Πλοήγηση www / Με τον Internet Explorer

Πλοήγηση www / Με τον Internet Explorer Πλοήγηση www / Με τον Internet Explorer Περιεχόμενα 1.Eισαγωγή 2.Το περιβάλλον του Internet Explorer 3.Οδηγίες πλοήγησης 4.Αποθήκευση αρχείων 5.Αγαπημένα 6.Ασφαλής σύνδεση 7.Διακομιστής μεσολάβησης 1.Εισαγωγή

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου

Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου Bee Group Α.Ε. [Type the company name] [Pick the date] Εγχειρίδιο λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Αρχική Σελίδα... 3 2. Δημιουργία Λογαριασμού... 3 3.

Διαβάστε περισσότερα

Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας. Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας. Πανεπιστήμιο Αιγαίου Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας Πανεπιστήμιο Αιγαίου Εγχειρίδιο χρήσης του λογισμικού για την δημιουργία Ψηφιακών Βιβλιοθηκών «Greenstone» Για το μάθημα Πληροφοριακά Συστήματα Μουσείων

Διαβάστε περισσότερα

Google Map Χάρτες στο διαδίκτυο

Google Map Χάρτες στο διαδίκτυο Google Map Χάρτες στο διαδίκτυο Θα μπορούσαμε να πούμε ότι το Google Maps είναι ένας online διαδραστικός χάρτης του κόσμου. Σε αυτό θα βρείτε χάρτες από τις περισσότερες χώρες και πόλεις του κόσμου παρουσιασμένους

Διαβάστε περισσότερα

Η περίπτωση του WordPress. KΕΠΛΗΝΕΤ ΣΕΡΡΩΝ (Παραχώρηση διαφανειών Βασίλης Εφόπουλος Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής)

Η περίπτωση του WordPress. KΕΠΛΗΝΕΤ ΣΕΡΡΩΝ (Παραχώρηση διαφανειών Βασίλης Εφόπουλος Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής) Η περίπτωση του WordPress KΕΠΛΗΝΕΤ ΣΕΡΡΩΝ (Παραχώρηση διαφανειών Βασίλης Εφόπουλος Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής) Θέλω να φτιάξω μια ιστοσελίδα για την μονάδα μου. Πώς ξεκινάω; Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε

Διαβάστε περισσότερα

ηµιουργία ιστοσελίδων µε το 1 Microsoft FrontPage

ηµιουργία ιστοσελίδων µε το 1 Microsoft FrontPage ηµιουργία ιστοσελίδων µε το 1 Microsoft FrontPage Τι είναι µια ιστοσελίδα (Web page); Μια ιστοσελίδα (web page) είναι ένα αρχείο που εµφανίζεται στην οθόνη του υπολογιστή από ένα πρόγραµµα που λέγεται

Διαβάστε περισσότερα

Open eclass Πλατφόρµα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης

Open eclass Πλατφόρµα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης Open eclass Πλατφόρµα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης Εγχειρίδιο Εκπαιδευτή Η πλατφόρµα Open eclass είναι ένα ολοκληρωµένο Σύστηµα Διαχείρισης Ηλεκτρονικών Μαθηµάτων και αποτελεί την πρόταση του Πανελλήνιου

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρονική Αλληλογραφία (E-Mail)

Ηλεκτρονική Αλληλογραφία (E-Mail) Ηλεκτρονική Αλληλογραφία (E-Mail) Περιεχόμενα Τι είναι η ηλεκτρονική αλληλογραφία;...2 Πώς γίνεται η μεταφορά των μηνυμάτων;...2 Τι χρειάζομαι για να χρησιμοποιήσω την υπηρεσία e-mail;...2 Το πρόγραμμα

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Τρικάλων. Επιμόρφωση Καθηγητών Πληροφορικής σε Εργαλεία Web 2.0. Συνοπτικός Οδηγός Επιμόρφωσης

ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Τρικάλων. Επιμόρφωση Καθηγητών Πληροφορικής σε Εργαλεία Web 2.0. Συνοπτικός Οδηγός Επιμόρφωσης ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Τρικάλων Επιμόρφωση Καθηγητών Πληροφορικής σε Εργαλεία Web 2.0 Συνοπτικός Οδηγός Επιμόρφωσης Μάρτιος 2012 2 / 17 Επιμόρφωση Καθηγητών Πληροφορικής σε Εργαλεία Web 2.0 Συνοπτικός Οδηγός Επιμόρφωσης

Διαβάστε περισσότερα

SITEBUILDER ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΙΚΤΥΑΚΩΝ ΤΟΠΩΝ (WEBSITE) ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ. Version 2.0

SITEBUILDER ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΙΚΤΥΑΚΩΝ ΤΟΠΩΝ (WEBSITE) ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ. Version 2.0 SITEBUILDER ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΙΚΤΥΑΚΩΝ ΤΟΠΩΝ (WEBSITE) ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Version 2.0 Περιεχόμενα 1. Οδηγίες πρόσβασης... 3 2. Οδηγίες Σχεδιασμού Website... 4 2.1. Έναρξη...

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικό εγχειρίδιο εφαρµογής διαχείρισης διαδικτυακού κόµβου: INNET

Τεχνικό εγχειρίδιο εφαρµογής διαχείρισης διαδικτυακού κόµβου: INNET 1 version v5.4 Εγχειρίδιο ιαχείρισης 2012 Τεχνικό εγχειρίδιο εφαρµογής διαχείρισης διαδικτυακού κόµβου: INNET To παρόν εγχειρίδιο αποτελεί πνευµατική ιδιοκτησία της INVENTICS A.E. Απευθύνεται αποκλειστικά

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ : Διοίκηση Πληροφορικών Συστηµάτων Εισαγωγή στη πλατφόρµα WordPress Τί είναι το WordPress; To WordPress (www.wordpress.com) είναι

Διαβάστε περισσότερα

1. Εγκατάσταση και πρώτες ρυθμίσεις

1. Εγκατάσταση και πρώτες ρυθμίσεις Οδηγός για τον Mozilla Firefox 3.5 για χρήστες Microsoft Windows 1. Εγκατάσταση και πρώτες ρυθμίσεις 1.1.Λήψη και Εγκατάσταση του Firefox 1.1.1.Εγκατάσταση σε συστήματα Windows Σημείωση: Εάν κάνετε αναβάθμιση

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΥΠΡΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΥΠΡΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΘΕΜΑ 6 217 218 ΘΕΜΑ 6 Διαδίκτυο Στόχοι Θεματικής ενότητας Η θεματική ενότητα 6 καλύπτει τις πιο κάτω ενότητες: 1. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΛΟΗΓΗΣΗΣ / ΦΥΛΛΟΜΕΤΡΗΤΗ 2. ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ 3. ΧΡΗΣΗ ΜΗΧΑΝΗΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ 4. ΟΡΓΑΝΩΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Αντί προλόγου. 1. Τι είναι το Twitter;

Αντί προλόγου. 1. Τι είναι το Twitter; Περιεχόµενα Αντί προλόγου...7 Πώς να χρησιµοποιήσετε το βιβλίο...13 Κεφάλαιο 1: Πώς δηµιουργώ τον λογαριασµό µου στο Twitter;...15 Κεφάλαιο 2: Πώς µπορώ να συνδεθώ και να αποσυνδεθώ από το Twitter;...37

Διαβάστε περισσότερα

YourSMS User s Manual

YourSMS User s Manual YourSMS User s Manual Contents Πίνακας περιεχομένων Κεντρική οθόνη... 2 Αποστολές... 3 Αποστολή μοναδικού μηνύματος... 3 Αποστολή μαζικού μηνύματος σε ομάδα παραληπτών... 4 Αποστολή μαζικού προγραμματισμένου

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ / ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΟΦΙΛ. (Για χρήση από το προσωπικό του Πανεπιστήμιο Κύπρου)

ΟΔΗΓΟΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ / ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΟΦΙΛ. (Για χρήση από το προσωπικό του Πανεπιστήμιο Κύπρου) ΟΔΗΓΟΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ / ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΟΦΙΛ (Για χρήση από το προσωπικό του Πανεπιστήμιο Κύπρου) Περιεχόμενα Είσοδος στο Σύστημα... 2 Προσθήκη/αλλαγή φωτογραφίας... 3 Ενημέρωση των στοιχείων

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργία ιστοσελίδας με Wordpress - Βασικές λειτουργίες

Δημιουργία ιστοσελίδας με Wordpress - Βασικές λειτουργίες Δημιουργία ιστοσελίδας με Wordpress - Βασικές λειτουργίες Περιεχόμενα Εγγραφή και αρχικές ρυθμίσεις Διαχείριση Ιστοσελίδας Δημιουργία Menu Δημιουργία σελίδας Δημιουργία Αρχικής Σελίδας Δημιουργία Άρθρου

Διαβάστε περισσότερα

Μπορείτε τα δείτε βιντεάκι με τη διαδικασία εδώ: http://www.greektuts.net/greek-in-joomla/

Μπορείτε τα δείτε βιντεάκι με τη διαδικασία εδώ: http://www.greektuts.net/greek-in-joomla/ 1) Εμφάνιση ιστοσελίδας Ανοίγουμε το πρόγραμμα πλοήγησης (Firefox, Chrome, Internet Explorer κτλ) και στη γραμμή διευθύνσεων πληκτρολογούμε τη διεύθυνση http://localhost ή http://127.0.0.1. Αν δεν βλέπουμε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 1: 1 Εισαγωγή, Χρήσιμες Εφαρμογές

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 1: 1 Εισαγωγή, Χρήσιμες Εφαρμογές ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 1: 1 Εισαγωγή, Χρήσιμες Εφαρμογές Σκοπός του εργαστηρίου αυτού είναι η εξοικείωση με κάποιες εφαρμογές που θα μας φανούν πολύ χρήσιμες κατά τη διάρκεια του μαθήματος της Εισαγωγής στον Προγραμματισμό.

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγος Χρήσης (Manual) Εκπαιδευομένου

Οδηγος Χρήσης (Manual) Εκπαιδευομένου ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ Ενότητα 1 : Προετοιμασία για την διάσκεψη σας..σελ. Ενότητα 2 : Είσοδος στον λογαριασμό και logging in..σελ. Ενότητα 3 : Οθόνη Επιλογών για τον Guest.σελ. Ενότητα 4: Παράθυρα βίντεο,

Διαβάστε περισσότερα

Σπουδές CAD, Πληροφορικής, Οικονομίας, Διοίκησης και D.T.P. με Σύστημα διδασκαλίας facetoface

Σπουδές CAD, Πληροφορικής, Οικονομίας, Διοίκησης και D.T.P. με Σύστημα διδασκαλίας facetoface ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Μάθημα 1 Τι είναι το Joomla, που αποσκοπεί Μάθημα 2 Χαρακτηριστικά &Δομή τυ Joomla Μάθημα 3 Ιστοσελίδα XML, HTML, CSS, Web Browser Μάθημα 4 Web Server, Domain Name Μάθημα 5 Τι είναι οι Στατικές

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ VII. Moodle

ΚΕΦΑΛΑΙΟ VII. Moodle ΚΕΦΑΛΑΙΟ VII Moodle Στόχοι: Με τη βοήθεια του οδηγού αυτού ο εκπαιδευόμενος θα μπορεί να: Γνωρίσει τα βασικά εργαλεία δημιουργίας περιεχομένου στο Moodle Κατανοήσει τη δομή ενός μαθήματος στο Moodle Δημιουργήσει

Διαβάστε περισσότερα

wikispaces Επεξεργασία και συγγραφή Πατρώνας Γεώργιος

wikispaces Επεξεργασία και συγγραφή Πατρώνας Γεώργιος Wikispaces Επεξεργασία και συγγραφή Πατρώνας Γεώργιος Η επίσημη ηλεκτρονική διεύθυνση του wikispaces είναι: http://www.wikispaces.com/ Το εργαλείο wikispaces είναι ένας ιστότοπος που αποτελείται από ένα

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης του Εικονικού Κόσμου

Οδηγίες χρήσης του Εικονικού Κόσμου Οδηγίες χρήσης του Εικονικού Κόσμου 1. Δημιουργία Λογαριασμού Το πρώτο βήμα είναι να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο σύστημα. Συνδεθείτε στη διεύθυνση: http://83.212.96.198:9000/wifi Θα εμφανιστεί η

Διαβάστε περισσότερα

Open Discovery Space. ODS Portal Manual

Open Discovery Space. ODS Portal Manual ODS Portal Manual Project Acronym: ODS Project Title: Open Discovery Space: A socially powered and multilingual open learning infrastructure to boost the adoption of elearning resources ODS Portal Manual

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο εγκατάστασης και χρήσης περιοδικών etwinning

Εγχειρίδιο εγκατάστασης και χρήσης περιοδικών etwinning Εγχειρίδιο εγκατάστασης και χρήσης περιοδικών etwinning Εισαγωγή Η εφαρμογή των περιοδικών etwinning δίνει τη δυνατότητα σε εκπαιδευτικούς που έχουν λογαριασμό στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο και που έχουν

Διαβάστε περισσότερα