Με τη βοήθεια των δηµιουργών των Spotify, Angry Birds, Tuenti, Skype, SeedCamp,

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Με τη βοήθεια των δηµιουργών των Spotify, Angry Birds, Tuenti, Skype, SeedCamp,"

Transcript

1 ΜΗΝΙΑΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΕΥΧΟΣ Γ-4 / ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2013 του ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ / ENTERPRISE EUROPE NETWORK-HELLAS ΘΕΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Η ΕΕ αναδεικνύει τους επιχειρηµατίες: πρώτο στάδιο της εκστρατείας «StartUp Europe» Με τη βοήθεια των δηµιουργών των Spotify, Angry Birds, Tuenti, Skype, SeedCamp, HackFwd, London's Tech City και TheNextWeb, η Επιτροπή δηµιουργεί µια πλατφόρµα από την οποία κορυφαίοι επιχειρηµατίες θα αφηγούνται τις ιστορίες τους, ιστορίες εµπνεύσεων και απογοητεύσεων, ώστε να παρακινηθούν οι νέοι Ευρωπαίοι και τα ηγετικά στελέχη και να συνειδητοποιήσουν το δυναµικό µιας επιχειρηµατικής σταδιοδροµίας. Το StartUpEurope Leaders Club (Όµιλος στελεχών των ευρωπαϊκών νεοσύστατων επιχειρήσεων) είναι το πρώτο µέρος του Startup Europe, του σχεδίου έξι σηµείων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την επιτάχυνση και τη σύνδεση των τοπικών οικοσυστηµάτων επιχειρηµατικότητας στην Ευρώπη που θα βοηθήσει τις νεότευκτες επιχειρήσεις υψηλής τεχνολογίας να ξεκινούν και να αναπτύσσονται στην Ευρώπη και να κλιµακώνονται σε παγκόσµιο επίπεδο.

2 Mε επιτυχία ολοκληρώθηκε το B2B Networking Event στη Θεσσαλονίκη που συµµετείχε το Επιµελητήριο Ιωαννίνων / Enterprise Europe Network Hellas Το Επιµελητήριο Ιωαννίνων / Enterprise Europe Network-Hellas, συµµετείχε µε τις Επιχειρήσεις- Μέλη του, που ανταποκρίθηκαν στην ανοιχτή πρόσκλησή του για συµµετοχή, στη ιεθνή εκδήλωση επιχειρηµατικών συναντήσεων (B2B Networking Event) που διοργάνωσε ο ΣΕΒ στην πόλη της Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία µε τον Σύνδεσµο Βιοµηχανιών Βορείου Ελλάδος, το Εµπορικό και Βιοµηχανικό Επιµελητήριο Θεσσαλονίκης και το Αναπτυξιακό Πρόγραµµα των Ηνωµένων Εθνών, την Πέµπτη 28 Μαρτίου στις εγκαταστάσεις του Εµπορικού και Βιοµηχανικού Επιµελητηρίου Θεσσαλονίκης. Προηγήθηκε Επιχειρηµατικό Φόρουµ µε θέµα: «Τα ελληνικά προϊόντα και υπηρεσίες στις Παρευξείνιες αγορές». Με 450 εκατοµµύρια δυνητικούς καταναλωτές, η περιοχή του Παρευξείνιου Τόξου προσφέρεται για επενδυτικές και εµπορικές πρωτοβουλίες στους τοµείς της ενέργειας και των ανανεώσιµων πηγών, των τεχνολογιών για το περιβάλλον, των κατασκευών και δοµικών υλικών, των τροφίµων, της πληροφορικής, της φαρµακοβιοµηχανίας, των υπηρεσιών υγείας, της χηµικής βιοµηχανίας, των συσκευασιών και των logistics. Στο Φόρουµ µετείχαν εκπρόσωποι 30 εταιρειών από 8 χώρες της περιοχής (Ρωσία, Τουρκία, Ουκρανία, Αζερµπαϊτζάν, Ρουµανία, Βουλγαρία, Μολδαβία, Γεωργία) καθώς και στελέχη 100 ελληνικών επιχειρήσεων, πραγµατοποιώντας συνολικά πάνω από 350 επιχειρηµατικές συναντήσεις. Σηµειώνεται ότι οµιλητής στο Φόρουµ ήταν ο Γενικός Γραµµατέας ιεθνών Οικονοµικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Παναγιώτης Μίχαλος. Για περισσότερες πληροφορίες µπορείτε να επικοινωνήσετε µε τις υπηρεσίες του Επιµελητηρίου Ιωαννίνων / Enterprise Europe Network - Hellas (κα. Άννα Ζέρβα, κος Ιωάννης ασκαλόπουλος, τηλ: , fax: ,

3 ΗΜΟΣΙΟΙ ΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ έως 5/4/2013 ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΩΝ ΤΟΥ Ο ΗΓΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ "ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΜΕΣΩ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ" Όπως ανακοινώθηκε από την ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝ ΥΣΕΩΝ-ΕΣΠΑ, σας ενηµερώνουµε για την συµπλήρωση διευκρινίσεων και αναδιατύπωση ορισµένων σηµείων στον Οδηγό του Προγράµµατος «Ολοκληρωµένη παρέµβαση για την στήριξη της Γυναικεία Απασχόλησης µέσω ενίσχυσης της Επιχειρηµατικότητας». Επίσης, λόγω των ανωτέρω συµπληρωµατικών διευκρινίσεων και αναδιατυπώσεων παρατείνεται η προθεσµία ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων υπαγωγής στο Πρόγραµµα «Ολοκληρωµένη παρέµβαση για τη στήριξη της Γυναικείας Απασχόλησης µέσω ενίσχυσης της Επιχειρηµατικότητας» του Επιχειρησιακού Προγράµµατος Εθνικό Αποθεµατικό Απροβλέπτων του ΕΣΠΑ , έως και την 17:00 ώρα της 5ης Απριλίου 2013 ( ) ΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Το Επιµελητήριο Ιωαννίνων, η ιαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραµµάτων και ο ΕΦΕΠΑΕ σας προσκαλούν στην ηµερίδα: «ιευκρινήσεις για την συµµετοχή στο πρόγραµµα Ενίσχυσης Μικροµεσαίων Επιχειρήσεων» την Παρασκευή 12 Απριλίου 2013 και ώρα 19:00 στην Αίθουσα Επιµελητηρίου Ιωαννίνων, Αραβαντινού 5Ε, Ιωάννινα Το πρόγραµµα παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον για τους επιχειρηµατίες ή τους υποψήφιους επενδυτές που δραστηριοποιούνται ή επιθυµούν να δραστηριοποιηθούν στις θεµατικές ενότητες Μεταποίησης, Τουρισµού, Χονδρικού Εµπορίου και Υπηρεσιών, όπου θα λυθούν τυχόν απορίες και θα απαντηθούν τυχόν ερωτήσεις για την υποβολή προτάσεων ένταξης στον πρόγραµµα ενίσχυσης Μικροµεσαίων Επιχειρήσεων.

4 ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ Αριθµός Προφίλ Σύντοµη περιγραφή Σουηδική εταιρεία, η οποία έχει αναπτύξει ένα καινοτόµο κάδο απορριµµάτων, αναζητά εµπορικούς µεσάζοντες και διανοµείς στην Ευρώπη. Κολλέγιο αγγλικής γλώσσας από τη νοτιοδυτική Βρετανία αναζητά συνεργάτες από το εξωτερικό που δραστηριοποιούνται στην ανεύρεση φοιτητών για εκµάθηση της αγγλικής γλώσσας και σε άτοµα που εργάζονται σε τµήµατα Ανθρώπινου υναµικού (HR) και επιδιώκουν να αναπτύξουν τις γλωσσικές δεξιότητες του προσωπικού τους. Ισπανική εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τοµέα της µηχανικής και του µετάλλου, τη συναρµολόγηση µηχανών, την αεροναυτική, τους σιδηροδρόµους, τις ανανεώσιµες πηγές ενέργειας και σε άλλους βιοµηχανικούς τοµείς, προσφέρει δυνατότητες υπεργολαβίας από κάθε ενδιαφερόµενο εταίρο. Αυστριακή εταιρεία µε πατενταρισµένο σύστηµα οικοδόµησης σπιτιών χαµηλής ενέργειας στον τοµέα των κατασκευών από ξύλο και πηλό αναζητά προµηθευτές των ξύλινων τµηµάτων για την κατασκευή εσωτερικών τοίχων. Γερµανική εταιρεία ενδιαφέρεται για την αγορά υπάρχοντος εργοστασίου εµφιάλωσης µεταλλικού νερού στην Ελλάδα ή την Κύπρο, µε στόχο τον εκσυγχρονισµό της παραγωγής και της εµφιάλωσης, προκειµένου να καθιερωθεί ελληνικό brand name επιτραπέζιου µεταλλικού νερού. Γερµανική εταιρεία, που ειδικεύεται στην πρόσληψη προσωπικού και υπαλλήλων, αναζητά Ευρωπαίους συνεργάτες, µε στόχο να τους παρουσιάσει στη γερµανική αγορά εργασίας. Εταιρεία από Γερµανία προσφέρει καινοτόµο εργαλείο για την αποµάκρυνση εντόµων (τσιµπούρι) από τον άνθρωπο. Είναι το µόνο εργαλείο για το σκοπό αυτό στη γερµανική αγορά το οποίο έχει εγκριθεί από τον αρµόδιο εθνικό οργανισµό υγείας. Η εταιρεία αναζητά εταίρους (εκπρόσωπος, διανοµέας, συνεργασία υπό τη µορφή δικαιώχρισης - franchise, κοινοπραξία), για την προώθηση του προϊόντος σε νέες αγορές. Γαλλική εταιρεία που παράγει οδοντικά τρυπάνια για εµφυτεύµατα, χειρουργικά εργαλεία και εργαλεία ενδοδοντίας, κατασκευασµένα από ανοξείδωτο χάλυβα, αναζητά εµπορικές συνεργασίες (διανοµείς ή και παραγωγούς εµφυτεύσιµων ιατρικών συσκευών). Για τα ενδοδοντικά εργαλεία η εταιρεία αναζητά εταιρείες που συνεργάζονται άµεσα µε οδοντιάτρους µε στόχο να συµπεριλάβει τα ενδοδοντικά εργαλεία στο πλήρες πακέτο προϊόντων που θα προτείνεται σε οδοντιάτρους. Εταιρεία από τη Ρουµανία που ειδικεύεται στην κατασκευή µαξιλαριών και βιοµηχανικού χαρτιού για συσκευασία, αναζητά εµπορικούς µεσάζοντες για τη διανοµή των προϊόντων της. Σέρβικη εταιρεία που ειδικεύεται στην κατασκευή προϊόντων όπως πόρτες και παράθυρα, αναζητά εταίρους για τη δηµιουργία κοινοιπραξίας καθώς και εµπορικούς µεσάζοντες από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

5 ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝ ΕΣΕΙΣ 1. Enterprise Europe Network Hellas 2. Enterprise Europe Network 3. Ευρωπαϊκή Επιτροπή Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα 4. Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Γραφείο στην Ελλάδα 5. Έλληνας Επίτροπος 6. EUROPA, Η δικτυακή πύλη της ΕΕ 7. Η Ευρώπη Σου Επιχειρήσεις (Your Europe) 8. Eυρωπαίος ιαµεσολαβητής 9. ικτυακό τόπο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. 10. EU Bookshop 11. Ζωή και ουλειά στην Ενιαία Αγορά (Living & Working in the Single Market) 12. Πλατφόρµα αναζήτησης ερευνητικών προγραµµάτων για MME (SME Techweb) 13. European Research & Development Newsroom 14. IMProve - ηλεκτρονικό εργαλείο συγκριτικής ανάλυσης επιδόσεων για ΜµΕ σχετικά µε τη διαχείριση των καινοτοµιών (online benchmarking tool for SMEs related to Innovation Management) 15. European Standardisation SME Helpdesk 16. European Commission Agrinet Portal 17. ιαδικτυακή Πύλη Πληροφόρησης για Ευρωπαϊκά τελωνειακά θέµατα. 18. ικτυακή Πύλη της ευρωπαϊκής ηλεκτρονικής δικαιοσύνης 19. Ευρωπαϊκή πύλη για την ενίσχυση της διεθνοποίησης και καινοτοµίας των ΜµΕ (European Communication of Enterprises - EU.COM.EN) 20. Πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «Ένωση Καινοτοµίας» (Innovation Union) µε σκοπό τη βελτίωση των συνθηκών και της πρόσβασης σε έρευνα και καινοτοµία για ΜµΕ 21. Πλατφόρµα για Συνεργασία Ευρωπαϊκών «cluster» (European Cluster Collaboration Platform) 22. Ιστοσελίδα «Εκπαίδευση στην Επιχειρηµατικότητα» (Educating for Entrepreneurship website) 23. Σύστηµα Πληροφόρησης της Εσωτερικής Αγοράς (Internal Market Information system) 24. Νέα Πλατφόρµα Έξυπνης Εξειδίκευσης (Smart Specialisation Platform) του Κοινού Κέντρου Ερευνών (Joint Research Centre) 25. ιάλογος για την Ευρώπη (Debating Europe) 26. Ευρωπαϊκός Οργανισµός Περιβάλλοντος (European Environment Agency) 27. ίκτυο Εντεταλµένων της Ε.Ε. για ΜµΕ (Network of SME Envoys) 28. Ευρωπαϊκή πλατφόρµα αποδοτικής χρήσης των πόρων (European Resource Efficiency Platform)

6 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ Για περισσότερες πληροφορίες µπορείτε να επικοινωνήσετε µε το Enterprise Europe Network Hellas (Ήπειρος, Αιτωλοακαρνανία, Ιόνια Νησιά). Ιδιαίτερα, λειτουργεί για την επικοινωνίας: Αιτωλοακαρνανία και η Αντένα, µε τα παρακάτω στοιχεία Επικεφαλής: κος ασκαλόπουλος Ιωάννης Σύµβουλος Πληροφόρησης: κα Ζέρβα Άννα Τηλέφωνα : Fax : Ταχυδροµική ιεύθυνση: Επιµελητήριο Ιωαννίνων/ Enterprise Europe Network - Hellas Πουτέτση ΙΩΑΝΝΙΝΑ Ηλεκτρονικές ιευθύνσεις: Ιστοσελίδα: Υπεύθυνος: κα Χρυσάφη Άννα Σύµβουλος Πληροφόρησης: κος Ρόµπολας Γεώργιος Τηλέφωνα : Fax : Ταχυδροµική ιεύθυνση: Επιµελητήριο Αιτωλοακαρνανίας Αντένα Επιµελητηρίου Ιωαννίνων/ Enterprise Europe Network - Hellas Παπαστράτου 53 & Σµύρνης ΑΓΡΙΝΙΟ Ηλεκτρονικές ιευθύνσεις: Ιστοσελίδα: Το Enterprise Europe Network Hellas είναι το µεγαλύτερο δίκτυο ολοκληρωµένης επιχειρηµατικής υποστήριξης στην Ελλάδα αποτελούµενο από Εµπορικά και Βιοµηχανικά Επιµελητήρια, Βιοµηχανικούς Συνδέσµους, Ερευνητικά και Τεχνολογικά Ιδρύµατα και καταξιωµένους Φορείς στο χώρο της Καινοτοµίας και των ΜΜΕ. Το Enterprise Europe Network Hellas, µέλος του αντίστοιχου Πανευρωπαϊκού ικτύου, παρέχει υπηρεσίες διεθνούς επιχειρηµατικής συνεργασίας, ενηµέρωσης για Ευρωπαϊκές πολιτικές, υπηρεσίες για την καινοτοµία και τη µεταφορά τεχνολογίας καθώς και υπηρεσίες για την ενθάρρυνση της συµµετοχής των µικροµεσαίων επιχειρήσεων στα Ευρωπαϊκά προγράµµατα για Έρευνα και Τεχνολογία.

ΜΗΝΙΑΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΕΥΧΟΣ B-2 / ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2011 του ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ/ENTERPRISE EUROPE NETWORK-HELLAS ΘΕΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΕΕ: ξεκινά δηµόσια διαβούλευση σχετικά µε τα επαγγελµατικά

Διαβάστε περισσότερα

ΜΗΝΙΑΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΕΥΧΟΣ 1 / ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2009 του enterprise europe network / ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΜΗΝΙΑΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΕΥΧΟΣ 1 / ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2009 του enterprise europe network / ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΜΗΝΙΑΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΕΥΧΟΣ 1 / ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2009 του enterprise europe network / ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΘΕΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Eπίσημη παρουσίαση του νέου δικτύο Με την προτροπή προς τις ελληνικές

Διαβάστε περισσότερα

Σ.Β.Θ.Κ.Ε/ Enterprise Europe Network Hellas Μηνιαία Εγκύκλιος

Σ.Β.Θ.Κ.Ε/ Enterprise Europe Network Hellas Μηνιαία Εγκύκλιος Σ.Β.Θ.Κ.Ε/ Enterprise Europe Network Hellas Μηνιαία Εγκύκλιος ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2013 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ σελ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ - ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΛΛΩΝ ΧΩΡΩΝ 2 ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ PRO GREECE 4 ΕΚΘΕΣΕΙΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΜΗΝΙΑΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΕΥΧΟΣ 2 / ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2009 του enterprise europe network / ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΜΗΝΙΑΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΕΥΧΟΣ 2 / ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2009 του enterprise europe network / ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΜΗΝΙΑΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΕΥΧΟΣ 2 / ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2009 του enterprise europe network / ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΘΕΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Καταργείται ο έλεγχος διαβατηρίων στα σύνορα με χώρες της ΕΕ. Οι ταξιδιώτες

Διαβάστε περισσότερα

Νέα διαδικτυακή πύλη της ΕΕ για πρόσβαση των επιχειρήσεων στη χρηματοδότηση

Νέα διαδικτυακή πύλη της ΕΕ για πρόσβαση των επιχειρήσεων στη χρηματοδότηση Νέα διαδικτυακή πύλη της ΕΕ για πρόσβαση των επιχειρήσεων στη χρηματοδότηση Ευκολότερη πρόσβαση στην ευρωπαϊκή χρηματοδότηση έχουν πλέον οι επιχειρήσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη, καθώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Διαβάστε περισσότερα

Υ Π Η Ρ Ε Σ Ι Α Ε Ρ Ε Υ Ν Α Σ Κ Α Ι Ι Ε Θ Ν Ω Ν Σ Χ Ε Σ Ε Ω Ν Π Α Ν Ε Π Ι Σ Τ Η Μ Ι Ο Κ Υ Π Ρ Ο Υ Ε Υ Ρ Ω Π Α Ϊ Κ Ο Γ Ρ Α Φ Ε Ι Ο Κ Υ Π Ρ Ο Υ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΕΙ ΗΣΕΙΣ Τ Ε Υ Χ Ο Σ 1 4 Ι Ο Υ Ν Ι Ο Σ 2 0 0 8 Εϖιτυχία

Διαβάστε περισσότερα

Σ.Β.Θ.Κ.Ε/ Enterprise Europe Network Hellas Μηνιαία Εγκύκλιος

Σ.Β.Θ.Κ.Ε/ Enterprise Europe Network Hellas Μηνιαία Εγκύκλιος Σ.Β.Θ.Κ.Ε/ Enterprise Europe Network Hellas Μηνιαία Εγκύκλιος Οκτώβριος 2014 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ σελ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ - ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΛΛΩΝ ΧΩΡΩΝ 2 ΕΚΘΕΣΕΙΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ 7 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ «ΑΥΤΟΑΠΟΓΡΑΦΗΣ» ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ. ΠΡΟΣΟΧΗ! σημαντική ανακοίνωση

ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ «ΑΥΤΟΑΠΟΓΡΑΦΗΣ» ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ. ΠΡΟΣΟΧΗ! σημαντική ανακοίνωση περιεχόμενα σημαντική ανακοίνωση ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ «ΑΥΤΟΑΠΟΓΡΑΦΗΣ» ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ. ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ: Α. Σύμφωνα με τον Ν. 3419/2005 (ΦΕΚ Α 297/2005), την Κ1-941 οικ / 27.4.2012 απόφαση

Διαβάστε περισσότερα

business technology news

business technology news Νέα προγράμματα προϋπολογισμού 53 εκ. ευρώ για το 2010 από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση», παρουσίασε πρόσφατα σε συνέντευξη τύπου, η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας

Διαβάστε περισσότερα

enterprise europe Αφιέρωμα: Το Δίκτυο «Enterprise Europe Network»

enterprise europe Αφιέρωμα: Το Δίκτυο «Enterprise Europe Network» υψιπετης ISSN 1986-0218 Ιανουάριος - Φεβρουάριος 2012 Περιοδική έκδοση για έρευνα, ανάπτυξη και καινοτομία Τεύχος 44 enterprise europe Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα COST: Το μεγαλύτερο Πρόγραμμα πανευρωπαϊκής ερευνητικής

Διαβάστε περισσότερα

Ειδικό αφιέρωμα: το SMILIES στην Ελλάδα

Ειδικό αφιέρωμα: το SMILIES στην Ελλάδα R www.greekfashion.gr GreekFashion 100 Βελτίωση και υποστήριξη μικρών και ελαφρών Μεσογειακών νησιωτικών βιομηχανιών Ειδικό αφιέρωμα: το SMILIES στην Ελλάδα Το έργο συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Eυρωπαϊκή Επιτροπή ΟΔΗΓΟΣ ΕΞΑΓΩΓΩΝ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα Επιμέλεια έκδοσης: Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα ΕΒΕΑ Δημοσιογραφική επιμέλεια: Μαρίνα Κουρμπέλα

Διαβάστε περισσότερα

Title. Συνέργειες για την εξωστρέφεια και την καινοτομία των επιχειρήσεων. Sub-title. 5 Μαρτίου 2015 Ημερίδα εξωστρέφειας

Title. Συνέργειες για την εξωστρέφεια και την καινοτομία των επιχειρήσεων. Sub-title. 5 Μαρτίου 2015 Ημερίδα εξωστρέφειας Συνέργειες για την εξωστρέφεια και την καινοτομία των επιχειρήσεων Title 5 Μαρτίου 2015 Ημερίδα εξωστρέφειας Sub-title Χριστιάνα Σιαμπέκου Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης(EKT) Enterprise Europe Network - Hellas

Διαβάστε περισσότερα

οι νικητές των ευρωπαϊκών επιχειρηματικών Βραβείων 2011

οι νικητές των ευρωπαϊκών επιχειρηματικών Βραβείων 2011 οι νικητές των ευρωπαϊκών επιχειρηματικών Βραβείων 2011 το επιχειρηματικό Κέντρο "Barcelona Activa" της Βαρκελώνης, το Κέντρο Μελισσοκομικής Έρευνας του Πανεπιστημίου Düzce της τουρκίας, το Κέντρο των

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ- ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2008. τεύχος

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ- ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2008. τεύχος Μέσα από το ΕΠΑΝ, έχουν επιδοτηθεί αξιόλογα επιχειρηµατικά σχέδια. Στην προσπάθεια µας, να αναδείξουµε καλές πρακτικές, η σελίδα αυτή είναι αφιερωµένη σε δράσεις άξιες µνείας από επιχειρήσεις που προσπάθησαν

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ +ÅÍÇÌÅÑÙÔÉÊÇ ÅÊÄÏÓÇ ÔÏÕ ÅÐÉÌÅËÇÔÇÑÉÏÕ ÉÙÁÍÍÉÍÙÍ

ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ +ÅÍÇÌÅÑÙÔÉÊÇ ÅÊÄÏÓÇ ÔÏÕ ÅÐÉÌÅËÇÔÇÑÉÏÕ ÉÙÁÍÍÉÍÙÍ 4ÐÅ ÑÉ Ï ÄÏÓ Γ 4ÔÅÕ ÏÓ 35 4IANOYAΡΙΟΣ - ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ - ΜΑΡΤΙΟΣ 20114ÔÉÌH: 0,01 ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ +ÅÍÇÌÅÑÙÔÉÊÇ ÅÊÄÏÓÇ ÔÏÕ ÅÐÉÌÅËÇÔÇÑÉÏÕ ÉÙÁÍÍÉÍÙÍ Διαρθρωτική προσαρμογή μικρών

Διαβάστε περισσότερα

ΑΤΛΑΝΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ Α.Ε. ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ α Μαΐου 2012 ΤΕΥΧΟΣ 208

ΑΤΛΑΝΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ Α.Ε. ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ α Μαΐου 2012 ΤΕΥΧΟΣ 208 ΑΤΛΑΝΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ Α.Ε. ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ α Μαΐου 2012 ΤΕΥΧΟΣ 208 1. (ΝΕΟ) Προδημοσίευση προγράμματος για την ενίσχυση των επιχειρήσεων στο πλαίσιο των ΠΕΠ ΤΟΥ ΕΣΠΑ στους τομείς

Διαβάστε περισσότερα

Ευρωπαϊκά Προγράμματα και Πρωτοβουλίες

Ευρωπαϊκά Προγράμματα και Πρωτοβουλίες Ελληνική ΥΥΠΟ ΥΥΡΡΓΓΕΕΙ ΙΟ ΕΕΣΣΩΤΤ ΕΕΡΡΙ ΙΚΚΩΝΝ ΔΔ//ΝΝ ΣΣ ΗΗ ΟΟΙ ΙΙΚΚΟΟΝΝ ΟΟΜΜΙ ΙΙΚΚΗΗΣΣ ΚΚΑΑΙ ΙΙ ΑΑΝΝΑΑΠΠ ΤΤΥΥΞΞΙ ΙΙΑΑΚΚΗΗΣΣ ΠΠΟΟΛΛ ΙΙΤΤΙ Ι ΙΙΚΚΗΗΣΣ ΤΤΟΟΠΠΙ ΙΙΚΚΗΗΣΣ ΑΑΥΥΤΤΟΟΔΔΙ ΙΙΟΟΙ ΙΙΚΚΗΗΣΣΗΗΣΣ Σε

Διαβάστε περισσότερα

Η έρευνα και η καινοτοµία στο επίκεντρο της Ελληνικής Προεδρίας

Η έρευνα και η καινοτοµία στο επίκεντρο της Ελληνικής Προεδρίας ΜΗΝΙΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚ ΟΣΗ 7 Η έρευνα και η καινοτοµία στο επίκεντρο της Ελληνικής Προεδρίας 12 26 δισ. ευρώ για την Ελλάδα µε το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020 22 Κατάδυση στο βυθό του Αργολικού κόλπου και στην...

Διαβάστε περισσότερα

ΑΤΛΑΝΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ Α.Ε. ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ β Σεπτεμβρίου2012 ΤΕΥΧΟΣ 215

ΑΤΛΑΝΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ Α.Ε. ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ β Σεπτεμβρίου2012 ΤΕΥΧΟΣ 215 ΑΤΛΑΝΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ Α.Ε. ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ β Σεπτεμβρίου2012 ΤΕΥΧΟΣ 215 1. (ΝΕΟ) Μείωση του κόστους προμηθειών μέσω του etender.gr...2 2. (ΝΕΟ) Συστήματα Διαχείρισης Ποιότητας

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΕΛΩΝ ΣΕΠΒΕ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΙΟΥΛΙΟΣ 2007 - ΙΟΥΝΙΟΣ 2009 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - 6 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009 ΣΕΠΒΕ 2007-2009 Διοικητικό Συμβούλιο Πρόεδρος Αναστάσιος Τζήκας Α Αντιπρόεδρος

Διαβάστε περισσότερα

Επιχειρηματικότητα Νέων

Επιχειρηματικότητα Νέων Επιχειρηματικότητα Νέων Δομές & προγράμματα ενίσχυσης σε εθνικό & ευρωπαϊκό επίπεδο European Commission Enterprise and Industry Επιχειρηματικότητα σημαίνει.. Δημιουργικότητα? Ρίσκο? Αλλαγή? Τόλμη? Ανεξαρτησία?

Διαβάστε περισσότερα

Σ.Β.Θ.Κ.Ε/ Enterprise Europe Network Hellas Μηνιαία Εγκύκλιος

Σ.Β.Θ.Κ.Ε/ Enterprise Europe Network Hellas Μηνιαία Εγκύκλιος Σ.Β.Θ.Κ.Ε/ Enterprise Europe Network Hellas Μηνιαία Εγκύκλιος ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2013 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ σελ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ - ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΛΛΩΝ ΧΩΡΩΝ 2 ΕΚΘΕΣΕΙΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ 4 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

Παράρτημα. Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2014 2020. Ιούλιος, 2015 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

Παράρτημα. Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2014 2020. Ιούλιος, 2015 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2014 2020 Παράρτημα Ιούλιος, 2015 ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης Η εκπόνηση του

Διαβάστε περισσότερα

HORIZON 2020 AND EU FUNDED RESEARCH AND TECHNOLOGICAL DEVELOPEMENT FOR THE AGROFOOD INDUSTRY

HORIZON 2020 AND EU FUNDED RESEARCH AND TECHNOLOGICAL DEVELOPEMENT FOR THE AGROFOOD INDUSTRY NEWSLETTER N. 12 / 2013 1 Προωθώντας την ελκυστικότητα, την ανταγωνιστικότητα και τη διεθνοποίηση των συνεργατικών σχηματισμών αγροδιατροφικών προϊόντων στην περιοχή της Μεσογείου HORIZON 2020 AND EU FUNDED

Διαβάστε περισσότερα

EKΔOΣH ΓIA EPEYNA, ANAΠTYΞH KAI KAINOTOMIA TEYXOΣ MAΪOΣ - IOYNIOΣ 2008. Αφιέρωμα Ευρωπαϊκό Κέντρο Επιχειρηματικής Στήριξης Κύπρου ISSN 1986-0218

EKΔOΣH ΓIA EPEYNA, ANAΠTYΞH KAI KAINOTOMIA TEYXOΣ MAΪOΣ - IOYNIOΣ 2008. Αφιέρωμα Ευρωπαϊκό Κέντρο Επιχειρηματικής Στήριξης Κύπρου ISSN 1986-0218 υψ της EKΔOΣH ΓIA EPEYNA, ANAΠTYΞH KAI KAINOTOMIA υψπepioδikh της TEYXOΣ 19 MAΪOΣ - IOYNIOΣ 2008 Αφιέρωμα Ευρωπαϊκό Κέντρο Επιχειρηματικής Στήριξης Κύπρου ISSN 1986-0218 Περιεχόμενα 03 Υψιπέτης Έρευνας

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ. Μάρτιος-Απρίλιος 2014

ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ. Μάρτιος-Απρίλιος 2014 ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ MER MARKETING AND GOVERNING INNOVATIVE INDUSTRIAL AREAS Πραγματοποιήθηκε στο Φάρο της Πορτογαλίας στις 31 και 1 Απριλίου 2014, η δεύτερη συνάντηση του έργου MER Marketing and governing

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΕΡΓΕΙΝ. Έργο: Βιώσιμη Ενεργειακή Ανάπτυξη σε Περιφερειακό, Διαπεριφερειακό και Διασυνοριακό Επίπεδο (ΕΝΕΡΓΕΙΝ)

ΕΝΕΡΓΕΙΝ. Έργο: Βιώσιμη Ενεργειακή Ανάπτυξη σε Περιφερειακό, Διαπεριφερειακό και Διασυνοριακό Επίπεδο (ΕΝΕΡΓΕΙΝ) Έργο: Βιώσιμη Ενεργειακή Ανάπτυξη σε Περιφερειακό, Διαπεριφερειακό και Διασυνοριακό Επίπεδο (ΕΝΕΡΓΕΙΝ) Π.Ε. 3 Περιφερειακά και Μακρο Περιφερειακό / Διασυνοριακό Σχέδιο Δράσης για Βιώσιμη Ενεργειακή Ανάπτυξη

Διαβάστε περισσότερα

makrides.g@ucy.ac.cy 1

makrides.g@ucy.ac.cy 1 makrides.g@ucy.ac.cy 1 Δομή Χρηματοδότησης 2N Μορφές Χρηματοδότησης Ευκαιρίες θεματικής χρηματοδότησης: Η χρηματοδότηση είναι βασικά θεματική με συγκεκριμένους στόχους - περιβάλλον, έρευνα, εκπαίδευση

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργία Συνεργατικών Δικτύων Ανοιχτής Καινοτομίας Coopetitive Open Innovation Networks - COINs

Δημιουργία Συνεργατικών Δικτύων Ανοιχτής Καινοτομίας Coopetitive Open Innovation Networks - COINs Δημιουργία Συνεργατικών Δικτύων Ανοιχτής Καινοτομίας Coopetitive Open Innovation Networks - COINs ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΚΤΗΡΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ Τετάρτη, 13 Μαΐου 2015, ώρα 17:00, ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ, αίθουσα «ΕΥΡΩΠΗ»,

Διαβάστε περισσότερα