ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΡΟΣΦΕΡΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΣ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΡΟΣΦΕΡΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΣ"

Transcript

1 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΡΟΣΦΕΡΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΣ ΣΚΟΠΟΣ: Πρόκειται για ένα επιμορφωτικό πρόγραμμα απαιτήσεων που προσφέρει την κατάλληλη ενημέρωση και προετοιμασία για γραμματείς επιχειρήσεων, ώστε να κατανοήσουν με σαφήνεια το ρόλο τους στη σύγχρονη επιχείρηση, να ανακαλύψουν τις ευκαιρίες εξέλιξής τους, τις προοπτικές του επαγγέλματος στο μέλλον και τις δεξιότητες που απαιτούνται για την αποτελεσματική εξάσκηση του στη σύγχρονη αγορά. ΣΤΟΧΟΣ: Στο τέλος της εκπαίδευσης οι εκπαιδευόμενες/οι θα γνωρίζουν: Τα βασικά στοιχεία που συνθέτουν τη γραμματειακή υποστήριξη της διοίκησης Τις βασικές αρχές των δημοσίων σχέσεων και της επικοινωνίας ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ: Το πρόγραμμα απευθύνεται σε γραμματείς υψηλών βαθμίδων, αλλά και γραμματείς που επιθυμούν να προετοιμαστούν κατάλληλα για αυτό το ρόλο. Το πρόγραμμα διεξάγεται σε σεμιναριακές συναντήσεις workshops και περιλαμβάνει θεωρητικές γνώσεις, πρακτικές ομαδικές ασκήσεις, εργασία σε ομάδες, βιωματικά παιχνίδια. Χωρίζεται στις εξής ενότητες : Επικοινωνιακές ικανότητες Communication Skills Διοικητικές ικανότητες Management Skills Προσωπική Ανάπτυξη Personal Development Επικοινωνιακές ικανότητες Communication Skills Δημόσιες Σχέσεις της/του Γραμματέως (4 Δ.Ω.) Το νόημα των Δημοσίων Σχέσεων στη Σύγχρονη Επιχείρηση Ιστορία και φιλοσοφία και βασικές αρχές των Δημοσίων Σχέσεων Ο τρόπος που η/ο γραμματέας δημιουργεί «εικόνα» Οι ομάδες κοινού της επιχείρησης Το ετήσιο πρόγραμμα Δημοσίων Σχέσεων Η σημασία της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης Τι περιλαμβάνει η στρατηγική μίας επιχείρησης Γραπτή, Προφορική και τηλεφωνική επικοινωνία (4 Δ.Ω.) Η σημασία της γραπτής επικοινωνίας και των επαγγελματικών κειμένων Δείγματα εντύπων και επαγγελματικών κειμένων Βασικά λάθη στη χρήση της γλώσσας μας Η εταιρική ταυτότητα και η συμμετοχή της στην εταιρική κουλτούρα Η επιστολή, το Δελτίο Τύπου, η πρόσκληση, κ.α. Οι κανόνες για να δομήσουμε ένα επαγγελματικό κείμενο Η χρήση του τηλεφώνου από τη/το γραμματέα

2 Ο τρόπος που επηρεάζει η φωνή το συνομιλητή Η διαχείριση των τηλεφωνημάτων Τα συνηθισμένα προβλήματα και οι αστοχίες στην τηλεφωνική εξυπηρέτηση Τα μυστικά της αποτελεσματικής τηλεφωνικής επικοινωνίας Διοικητικές ικανότητες Management Skills (4 Δ.Ω.) Η τήρηση του αρχείου της επιχείρησης Ο σκοπός της τήρησης αρχείου Βασικές έννοιες και όροι σχετικά με την αρχειοθέτηση Διαδικασία ταξινόμησης εγγράφων, μέθοδοι σύγχρονης αρχειοθέτησης, η συνεπής τήρηση του αρχείου, ο έλεγχος και η καταστροφή εγγράφων Δείγματα εγγράφων μορφή σύγχρονων αρχείων Τα μυστικά στη διαχείριση ανθρώπων, πόρων, χρημάτων Η/Ο γραμματέας καλείται συχνά να διαχειριστεί χρήματα, αίθουσες, συνεργάτες του Μάνατζερ, άλλους συνεργάτες, προμηθευτές, επισήμους, γραμματείς άλλων επιχειρήσεων, και να διαπραγματευθεί για όρους, τιμές, χώρους κ.α. Τα μικρά και μεγάλα μυστικά των διαπραγματεύσεων winwin H συμμετοχή τη/του γραμματέως στο Management (4 Δ.Ω.) Η έννοια της Διαχειριστικής Διεύθυνσης (Management) Με ποιο τρόπο ασκείται η Διοίκηση στη σύγχρονη επιχείρηση Η Ηγεσία, μία μοντέρνα ελκυστική επιστήμη και τέχνη Πώς ο Μάνατζερ-Ηγέτης επιτυγχάνει αποτελέσματα μέσα από την επικοινωνία, την πρόκληση, την παρακίνηση, τον έλεγχο, την επιβράβευση των ανθρώπων του Το περιεχόμενο της επιχειρησιακής στρατηγικής και των διαπραγματεύσεων Η λήψη αποφάσεων από τον Μάνατζερ-Ηγέτη Ο τρόπος που η/ο γραμματέας «μανατζάρει» τον Μάνατζερ-Ηγέτη Ο ρόλος της/του σύγχρονης/ου γραμματέως, η περιγραφή των αρμοδιοτήτων της/του Θέματα Συμπεριφοράς Βehavioral Skills (4 Δ.Ω.) Οι διαφορές των ανδρών και γυναικών στην εργασία Η γλώσσα του σώματος και η σημασία της στη συμπεριφορά Διαπολιτισμική εκπαίδευση H αξία της θετικής σκέψης στην τροποποίηση της συμπεριφοράς Η διαχείριση των συναισθηματικών διακυμάνσεων Πιθανά εργασιακά θέματα της/του γραμματέως: Η εχεμύθεια, η εμπιστοσύνη, η υπερβολική πίεση, η σεξουαλική παρενόχληση, η έλλειψη προσωπικής οριοθέτησης, η διεκδίκηση των στοιχειωδών δικαιωμάτων ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ: Η συνολική διάρκεια του προγράμματος είναι 20 Δ.Ω. από τις οποίες οι 15 Δ.Ω. είναι θεωρία (ποσοστό 75%) και οι υπόλοιπες 5 Δ.Ω. πρακτική άσκηση (ποσοστό 25 %). ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ: Οι εκπαιδευτές οι οποίοι θα αναλάβουν την παρουσίαση του προγράμματος κατάρτισης θα έχουν ιδιαίτερη εμπειρία σε θέματα που αφορούν το επάγγελμα του/της γραμματέως. ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ: Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, ο κάθε εκπαιδευόμενος θα παραλάβει Βεβαίωση Παρακολούθησης από το ΣΕΒ-ΙΒΕΠΕ.

3 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ ΑΠΙΠΕΔΟ Α - ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΤΗΣ ΣΚΟΠΟΣ: Οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν τις κατάλληλες θεωρητικές γνώσεις και δεξιότητες σε ό,τι αφορά τη λειτουργία, τα ονομαστικά μεγέθη και την καλωδίωση των δομικών στοιχείων των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων, θα καταρτιστούν στις νέες απαιτήσεις του προτύπου ΕΛΟΤ HD 384 για τις ηλεκτρικές εγκαταστάσεις, καθώς και στη νομοθεσία που τις διέπει. Τέλος, μέσα στους στόχους του προγράμματος είναι και η απόκτηση κριτηρίων από τους εκπαιδευόμενους για την επιλογή της μεθοδολογίας εκτέλεσης μιας εργασίας η οποία εμπεριέχει κίνδυνο ηλεκτροπληξίας, βάσει των ορισμών του ΕΝ ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ: Σε αδειούχους ηλεκτρολόγους τεχνικών σχολών, ΙΕΚ κ.λπ., οι οποίοι θέλουν να αναβαθμίσουν τις γνώσεις και δεξιότητές τους. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ: Εισαγωγή: Υπενθύμιση βασικών ηλεκτρολογικών εννοιών Ασφάλειες Τήξης: Δομή-αρχή λειτουργίας, Χαρακτηριστικές λειτουργίας, Κατηγορίες α- σφαλειών τήξης Μικροαυτόματοι διακόπτες ισχύος: Δομή μικροαυτομάτων διακοπτών ισχύος, Χαρακτηριστικές λειτουργίας μικροαυτομάτων διακοπτών ισχύος, Επίδραση της συχνότητας στην ηλεκτρομαγνητική χαρακτηριστική, Επίδραση της θερμοκρασίας περιβάλλοντος, Εγκατάσταση μικροαυτομάτων διακοπτών Ρελέ ισχύος και βοηθητικά: Γενικά Ηλεκτρονόμοι: Αρχή λειτουργίας, Σήμανση ακροδεκτών, Κατηγορίες χρήσης, Βοηθητικά εξαρτήματα, Ειδικοί τύποι ηλεκτρονόμων Θερμικοί ηλεκτρονόμοι υπερέντασης: Αρχή λειτουργίας, Βοηθητικές επαφές, Εγκατάσταση Χρονοδιακόπτες: Κατηγορίες, Λειτουργία, Συμβολισμός, Εγκατάσταση Διατάξεις προστασίας διαφορικού ρεύματος: Γενικά, Τύποι διατάξεων διαφορικού ρεύματος, Δομή και αρχή λειτουργίας Μέτρα προστασίας από ηλεκτροπληξία, νέες απαιτήσεις που προκύπτουν από το πρότυπο Βασική δομή των δικτύων TN-C-S - Άμεση και έμμεση επαφή Αποτελέσματα του ηλεκτρικού ρεύματος στον άνθρωπο: Μυϊκός τετανισμός, σταμάτημα αναπνοής, καρδιακή μαρμαρυγή, εγκαύματα, άλλες επιπτώσεις, πρώτες βοήθειες Ο ορισμός και τα ήδη των ηλεκτρολογικών εργασιών βάση του EN : Ηλεκτρολογικές εργασίες υπό τάση, Ηλεκτρολογικές εργασίες σε προσέγγιση, Ηλεκτρολογικές εργασίες ε- κτός τάσης, Μη ηλεκτρολογικές εργασίες, Συνηθισμένη εργασία «Ασφαλής κατάσταση» μιας ηλεκτρολογικής εγκατάστασης κατά EN Διατάξεις προστασίας των ηλεκτρολογικών εργασιών: Συλλογικά μέσα προστασίας, Ατομικά μέσα προστασίας ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ: Η συνολική διάρκεια του προγράμματος είναι 20 Δ.Ω., από τις οποίες οι 16 Δ.Ω. είναι θεωρία (ποσοστό 80%) και οι υπόλοιπες 4 Δ.Ω. πρακτική άσκηση (ποσοστό 20 %). ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ: Οι εκπαιδευτές που θα αναλάβουν την παρουσίαση του προγράμματος κατάρτισης θα έχουν ιδιαίτερη εμπειρία και σπουδές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με ειδίκευση στα ηλεκτρολογικά. ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ: Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, ο κάθε εκπαιδευόμενος θα παραλάβει Βεβαίωση Παρακολούθησης από το ΣΕΒ-ΙΒΕΠΕ.

4 ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΥΣΤΗΡΩΝ ΑΕΡΙΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΣΚΟΠΟΣ: Σκοπός του προγράμματος είναι η παροχή των απαιτούμενων γνώσεων που αφορούν τη συντήρηση, ρύθμιση και αποκατάσταση βλάβης σε καυστήρες αερίων καυσίμων, καθώς και η παροχή γενικών κατευθύνσεων που αφορούν στην ασφάλεια, τη λειτουργία και τη συντήρηση των σχετικών εγκαταστάσεων. Στο τέλος της εκπαίδευσης οι συμμετέχοντες: θα γνωρίζουν τις μεθόδους συντήρησης των εγκαταστάσεων αερίων καυσίμων, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους, τις ρυθμίσεις που απαιτούνται στους καυστήρες θα εξοικειωθούν με τους περιοδικούς ελέγχους ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ: Το πρόγραμμα αυτό μπορούν να παρακολουθήσουν άνεργοι απόφοιτοι τεχνικών λυκείων, σχολών μαθητείας ΟΑΕΔ, ΙΕΚ και ΑΤΕΙ, ειδικότητας σχετικής με το αντικείμενο κατάρτισης (τεχνίτες συντήρησης καυστήρων αερίων καυσίμων) με μικρή ή καθόλου εμπειρία. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ: Γενικά για τα αέρια καύσιμα (ιδιότητες, ομάδες καυσίμων, χαρακτηριστικές ιδιότητες που συνδέονται με την καύση, επεξηγήσεις για τα συστατικά και τις προσμίξεις των αερίων) Καύση και Ενέργεια Καυστήρες αερίων καυσίμων, Είδη καυστήρων Μονάδες μέτρησης (πίεση, θερμοκρασία, θερμότητα) Θερμογόνος δύναμη καυσίμων Καύση ατελής τελεία (συνέπειες) Ρυθμιστές πίεσης αερίων Όργανα μέτρησης αερίων Ρύθμιση των ηλεκτροδίων ανάφλεξης του καυστήρα Μετασχηματιστής αυτόματος (ρελέ) ηλεκτρόδια Λειτουργία συστήματος σπινθηροδότησης Χρόνος προανάφλεξης Χρόνος ασφάλειας Απαιτούμενα υλικά εξαρτήματα εργαλεία Αντικατάσταση μπεκ, Μέρη του ακροφύσιου μπεκ, Παροχή μπεκ σε διάφορες πιέσεις, Ε- κλογή μπεκ καυστήρα Απαιτούμενα υλικά εξαρτήματα εργαλεία Έλεγχος και αντικατάσταση μετασχηματιστή του καυστήρα Κυκλοφορητές τεχνολογία βλάβες ρύθμιση Βάνες και εξαρτήματα δικτύου βλάβες αντικατάσταση Εναλλάκτες θερμότητας έλεγχος ρύθμιση βλάβες αντικατάσταση Δίκτυο σωληνώσεων (διαρροές μόνωση βλάβες) ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ: Η συνολική διάρκεια του προγράμματος είναι 25 Δ.Ω., από τις οποίες οι 20 Δ.Ω. είναι θεωρία (ποσοστό 80%) και οι υπόλοιπες 5 Δ.Ω. πρακτική άσκηση (ποσοστό 20 %). ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ: Οι εκπαιδευτές που θα αναλάβουν την παρουσίαση του προγράμματος κατάρτισης θα έχουν ιδιαίτερες γνώσεις και εμπειρία στην εκπαίδευση σε θέματα ελέγχου και συντήρησης καυστήρων, καθώς και σε θέματα ασφαλείας. ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ: Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, ο κάθε εκπαιδευόμενος θα παραλάβει Βεβαίωση Παρακολούθησης από το ΣΕΒ-ΙΒΕΠΕ.

5 ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΟΡΙΣΜΟΙ, ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ, MARKETING ΣΚΟΠΟΣ και ΣΤΟΧΟΙ: Η εξοικείωση των εκπαιδευομένων με τις μεθόδους παραγωγής/παρασκευής βιολογικών προϊόντων, καθώς και με τις τεχνικές προώθησής τους στην αγορά. ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ: Το πρόγραμμα αυτό απευθύνεται σε όσους ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν σε θέματα παραγωγής/παρασκευής και προώθησης βιολογικών προϊόντων και είναι άνεργοι. Βασικά στοιχεία της ελληνικής γεωργίας-οικονομικά και διαρθρωτικά προβλήματα Αναπτυξιακοί στόχοι του Δ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης - Γεωργο-περιβαλλοντικά προγράμματα Αίτια ανάπτυξης του βιολογικού τρόπου παραγωγής Εθνική νομοθεσία και νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διέπει την παραγωγή, επεξεργασία, μεταποίηση και εμπορία των βιολογικών προϊόντων Οικονομική ανάλυση - Πηγές και δυνατότητα χρηματοδότησης Σχεδιασμός, μέθοδοι και τεχνικές παραγωγής Έλεγχος και πιστοποίηση βιολογικών προϊόντων - Διασφάλιση βιολογικότητας σε όλα τα στάδια παραγωγής/παρασκευής Αναγνώριση, σήμανση και κατηγορίες βιολογικών προϊόντων Επεξεργασία, μεταποίηση και ενέργειες αύξησης προστιθέμενης αξίας στα προϊόντα βιολογικής καλλιέργειας Η αγορά των βιολογικών προϊόντων - Εργαλεία προώθησης - Branding Δυνατότητες συνδυασμού παραγωγής βιολογικών προϊόντων με άλλες δράσεις (αγροτουρισμός, παραγωγή βιολογικών καλλυντικών, κ.ά.) ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ: Η συνολική διάρκεια του προγράμματος είναι 25 Δ.Ω., από τις οποίες οι 22 Δ.Ω. είναι θεωρία (ποσοστό ~ 90%) και οι υπόλοιπες 3 Δ.Ω. πρακτική άσκηση (ποσοστό ~ 10 %). ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ: Οι εκπαιδευτές είναι επιστήμονες (γεωπόνοι ή άλλης ειδικότητας) που έχουν γνώσεις και εμπειρία στο αντικείμενο της βιολογικής γεωργίας. ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ: Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, ο κάθε εκπαιδευόμενος θα παραλάβει Βεβαίωση Παρακολούθησης από το ΣΕΒ-ΙΒΕΠΕ.

6 ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ: ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΟΡΟΦΟΚΟΜΟΥ ΣΚΟΠΟΣ: Σκοπός του προγράμματος είναι να παρέχει σύγχρονες γνώσεις και δεξιότητες σε άτομα τα οποία επιθυμούν να απασχοληθούν σε επιχειρήσεις του τουριστικού χώρου, ώστε να είναι σε θέση να παρέχουν σωστές και πλήρεις υπηρεσίες στους πελάτες τους, από τη θέση του/της οροφοκόμου. Ο οροφοκόμος φροντίζει για την καθαριότητα και τακτοποίηση των δωματίων μιας ξενοδοχειακής επιχείρησης, καθώς και για τον εξοπλισμό τους με όλα τα απαραίτητα υλικά, προσφέροντας στους πελάτες μiα άνετη διαμονή σε ένα καθαρό, υγιεινό, άνετο και ήσυχο περιβάλλον. Οι oροφοκόμοι στο πλαίσιο της δουλειάς τους έρχονται σε επαφή με πελάτες διαφορετικών εθνικοτήτων και αναγκών, συνεπώς, το επίπεδο της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών τους μπορεί να επηρεάσει θετικά ή αρνητικά τη γνώμη των πελατών για την ξενοδοχειακή επιχείρηση. ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ: Tο πρόγραμμα απευθύνεται σε άνεργους απόφοιτους Γυμνασίου, Λυκείου και σχολών μαθητείας ΟΑΕΔ, οι οποίοι θέλουν να απασχοληθούν με το επάγγελμα του/της οροφοκόμου και στερούνται των ειδικών γνώσεων και δεξιοτήτων που απαιτούνται για το επάγγελμα αυτό. Το τμήμα των ορόφων στο ξενοδοχείο a. Η σημασία του τμήματος ορόφων στη λειτουργία της επιχείρησης b. Αρμοδιότητες c. Χώροι ευθύνης d. Αρχές επικοινωνίας e. Συμπεριφορά και εμφάνιση f. Ατομική υγιεινή Τα δωμάτια μιας ξενοδοχειακής επιχείρησης a. Αρίθμηση δωματίων, τύποι, εγκαταστάσεις, εξοπλισμός b. Ιματισμός σκεύη c. Είδη προσωπικής υγιεινής Καθαριότητα a. Γενικά για τα απορρυπαντικά b. Εξοπλισμός καθαριότητας c. Κανόνες υγιεινής και ασφάλειας d. Τήρηση προδιαγραφών καθαριότητας δωματίων Καθαριότητα και τακτοποίηση δωματίων a. Πρόγραμμα ημέρας / χρονοδιάγραμμα b. Προετοιμασία υλικών καθαρισμού και καροτσιού c. Διαδικασία εισόδου σε δωμάτια d. Απομάκρυνση απορριμμάτων και χρησιμοποιημένου ιματισμού e. Καθαρισμός δωματίου f. Στρώσιμο κρεβατιού g. Τακτοποίηση καθαρού ιματισμού h. Τακτοποίηση προσωπικών αντικειμένων πελάτη Έλεγχος στο χώρο ευθύνης a. Εντοπισμός και ενημέρωση για τυχόν φθορές και βλάβες b. Έλεγχος για ρούχα πελάτη προς καθαρισμό c. Απολεσθέντα αντικείμενα πελατών Case Studies

7 ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ: Η συνολική διάρκεια του προγράμματος είναι 25 Δ.Ω. οι 15 Δ.Ω. (ποσοστό 60 %) είναι θεωρία και οι υπόλοιπες 10 Δ.Ω. (ποσοστό 40%) πρακτική άσκηση. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ: Οι εκπαιδευτές που θα αναλάβουν την παρουσίαση του προγράμματος κατάρτισης θα έχουν ιδιαίτερη γνώση και εμπειρία σε θέματα τουρισμού και θα γνωρίζουν πολύ καλά τις γνώσεις και δεξιότητες που απαιτούνται για έναν οροφοκόμο. ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ: Με την ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού προγράμματος, οι εκπαιδευθέντες θα λάβουν σχετικά πιστοποιητικά παρακολούθησης του ΣΕΒ-ΙΒΕΠΕ.

8 ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ: ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΜΠΑΡΙΣΤΑ ΣΚΟΠΟΣ: Σκοπός του προγράμματος είναι να παρέχει τις σύγχρονες γνώσεις και δεξιότητες που απαιτούνται για την παρασκευή καφέ και άλλων ροφημάτων σε όσους επιθυμούν να εργαστούν σε ξενοδοχειακή / τουριστική ή επισιτιστική μονάδα. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα γνωστικά πεδία που πρέπει να κατέχει ένας επαγγελματίας του χώρου και εξηγεί τις βασικές αρχές επεξεργασίας, παρασκευής, σερβιρίσματος και συντήρησης του καφέ. ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ: Tο πρόγραμμα απευθύνεται σε άνεργους απόφοιτους Γυμνασίου, Λυκείου, σχολών μαθητείας ΟΑΕΔ και ΙΕΚ, οι οποίοι θέλουν να απασχοληθούν με το επάγγελμα του μπαρίστα. Ιστορικά στοιχεία a. Η ιστορία του καφέ b. Η ιστορία του κακάο c. Η ιστορία του τσαγιού d. Μηχανές του καφέ Το δέντρο του καφέ Επεξεργασίες καφέ Άλεση καφέ Η σημασία της σκληρότητας του νερού Τρόποι παρασκευής καφέ (τούρκικος, στιγμιαίος, φίλτρου, espresso) Τρόποι παρασκευής σοκολάτας Το τσάι και τα βότανα Οργάνωση καταστήματος (αποθήκη, κοστολόγηση, βασικές βλάβες μηχανών) Πρακτική ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ: Η συνολική διάρκεια του προγράμματος είναι 25 Δ.Ω. οι 15 Δ.Ω. (ποσοστό 60 %) είναι θεωρία και οι υπόλοιπες 10 Δ.Ω. (ποσοστό 40%) πρακτική άσκηση. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ: Οι εκπαιδευτές που θα αναλάβουν την παρουσίαση του προγράμματος κατάρτισης θα έχουν ιδιαίτερη γνώση και εμπειρία σε θέματα παρασκευής καφέ και άλλων ροφημάτων. ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ: Με την ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού προγράμματος, οι εκπαιδευθέντες θα λάβουν σχετικά πιστοποιητικά παρακολούθησης του ΣΕΒ-ΙΒΕΠΕ.

9 ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: ΚΑΤΑΚΤΗΣΤΕ ΤΗ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΣΚΟΠΟΣ: Το Βιογραφικό Σημείωμα, η Συνοδευτική Επιστολή και η Συνέντευξη αποτελούν την πρώτη εμφάνιση του εαυτού μας και του επαγγελματικού μας προφίλ και παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην επιλογή ενός υποψηφίου για μια θέση εργασίας. Σκοπός του σεμιναρίου είναι: να διδάξει στους συμμετέχοντες τις βασικές αρχές της σύνταξης ενός βιογραφικού σημειώματος και μιας συνοδευτικής επιστολής, ώστε αυτά να αποτελέσουν ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα έναντι άλλων βιογραφικών και να αυξήσουν τις πιθανότητες για μια συνέντευξη να παρουσιάσει τα βήματα προετοιμασίας για μια συνέντευξη, πώς πρέπει να είμαστε και να δρούμε κατά τη διάρκειά της και τις ενέργειες μας μετά από αυτήν, ώστε να αυξηθούν οι πιθανότητες η συνέντευξη να οδηγήσει σε θετικό αποτέλεσμα. ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ: Tο πρόγραμμα απευθύνεται σε άνεργους, οι οποίοι θέλουν να βελτιώσουν το βιογραφικό τους και να μάθουν τις τεχνικές που θα τους κάνουν να έχουν μια επιτυχημένη συνέντευξη. Οι στόχοι του βιογραφικού μας σημειώματος Δομή και περιεχόμενο του βιογραφικού Ειδικές συμβουλές Η συνοδευτική επιστολή: τι είναι και γιατί μας χρειάζεται Δομή και περιεχόμενο της συνοδευτικής επιστολής, τρόποι σύνταξής της Παραδείγματα βιογραφικών και συνοδευτικών επιστολών Συνέντευξη: δομή και περιεχόμενο Η προετοιμασία πριν από μια Συνέντευξη Η διαδικασία κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Οι ενέργειες μετά από μια Συνέντευξη Εμφάνιση, Γλώσσα, Στάση Σώματος Πιθανές Ερωτήσεις Τα «δύσκολα» σημεία μιας Συνέντευξης, τι πρέπει να προσέχουμε Παραδείγματα και προσομοιώσεις (role plays) ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ: Η συνολική διάρκεια του προγράμματος είναι 20 Δ.Ω. από τις οποίες οι 10 Δ.Ω. (ποσοστό 50 %) είναι θεωρία και οι υπόλοιπες 10 Δ.Ω. (ποσοστό 50%) πρακτική άσκηση. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ: Οι εκπαιδευτές που θα αναλάβουν την παρουσίαση του προγράμματος κατάρτισης θα έχουν ιδιαίτερη γνώση και εμπειρία στα θέματα που αφορούν τόσο τη σύνταξη ενός επιτυχημένου βιογραφικού όσο και την σωστή και ολοκληρωμένη παρουσία σε μια συνέντευξη. ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ: Με την ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού προγράμματος, οι εκπαιδευθέντες θα λάβουν σχετικά πιστοποιητικά παρακολούθησης του ΣΕΒ-ΙΒΕΠΕ.

10 ΒΑΣΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΒΑΣΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΦΥΛΛΑ (EXCEL) - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ (PPT) ΣΚΟΠΟΣ: Οι εκπαιδευόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν θεωρητικά και πρακτικά στις εφαρμογές της Microsoft: Excel και PowerPoint. Μετά το σεμινάριο, θα είναι προετοιμασμένοι για την απόκτηση Πιστοποιητικού στις Βασικές Ενότητες Excel και PowerPoint, αναγνωρισμένου από τον ΑΣΕΠ. ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ: Το πρόγραμμα αυτό μπορούν να το παρακολουθήσουν απόφοιτοι Λυκείων, ΙΕΚ, ΑΤΕΙ και ΑΕΙ που θα ήθελαν να βελτιώσουν τις γνώσεις τους στην πληροφορική και να αποκτήσουν πιστοποίηση γνώσεων. Χρήση Φύλλων Εργασίας. Το Microsoft Excel Βασικές λειτουργίες Εκκίνηση και εξοικείωση με τα βασικά μέρη της επιφανείας εργασίας του Excel, τις μπάρες εργαλείων και τον τρόπο μετακίνησης μέσα σε φύλλα εργασίας Εισαγωγή και επεξεργασία κειμένου, αριθμών και τύπων Ονομασία και αποθήκευση ενός αρχείου βιβλίου εργασίας Εκτύπωση φύλλου εργασίας Άνοιγμα και κλείσιμο υπάρχοντος αρχείου έξοδος από την εφαρμογή Κατασκευή και μορφοποίηση ενός φύλλου εργασίας Ξεκίνημα ενός νέου βιβλίου εργασίας Εργασία με περιοχές κελιών Μετακίνηση, αντιγραφή, εισαγωγή και διαγραφή κελιών και των περιεχομένων τους Εργασία με γραμμές και στήλες εισαγωγή και διαγραφή στηλών και γραμμών, αλλαγή πλάτους στήλης και ύψους γραμμής Μετακίνηση μεταξύ φύλλων εργασίας σε ένα βιβλίο εργασίας, χρήση της online βοήθειας του Excel Μορφοποίηση αριθμών, αλλαγή γραμματοσειράς, στοίχιση κελιών και μορφοποίησή τους με περιθώρια και χρώμα Έλεγχος ορθογραφίας Πρακτική Άσκηση Περιεχόμενα PowerPoint Εισαγωγή στις παρουσιάσεις Προετοιμασία σχεδιασμός παρουσίασης Άνοιγμα αποθήκευση και κλείσιμο παρουσίασης Εναλλαγή μεταξύ ανοικτών παρουσιάσεων Κατανόηση των αντικειμένων Μετακίνηση, αντιγραφή, αλλαγή μεγέθους και διαγραφή αντικειμένων Δημιουργία μιας νέας παρουσίασης Προσαρμόζοντας τις ρυθμίσεις του Power Point Δημιουργώντας μια νέα διαφάνεια Εισάγοντας κείμενο Μετακινώντας το σημείο εισαγωγής Επεξεργασία κειμένου Προσθήκη έτοιμων εικόνων Clip Art και Wordart Χρήση των εργαλείων σχεδίασης

11 Αντικείμενα σχεδίασης Σχεδιάζοντας γραμμές, βέλη, ορθογώνια και ελλείψεις Δημιουργία Γραφημάτων Χρησιμοποιώντας πρότυπα παρουσιάσεων Χρησιμοποιώντας πρότυπα σχεδίασης Το υπόδειγμα διαφανειών Τροποποιώντας διαφάνειες βασισμένες στο υπόδειγμα διαφανειών Εναλλαγή προβολής Δουλεύοντας με τα εφέ εναλλαγής Τυπώνοντας σημειώσεις ακροατηρίου ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ: Τα προγράμματα κατάρτισης έχουν διάρκεια 30 Δ.Ω., από τις οποίες οι 15 Δ.Ω. είναι θεωρία (ποσοστό 50%) και οι υπόλοιπες 15 Δ.Ω. πρακτική άσκηση (ποσοστό 50 %). ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ: Οι εκπαιδευτές οι οποίοι θα αναλάβουν την παρουσίαση του προγράμματος κατάρτισης θα έχουν ιδιαίτερη εμπειρία και γνώσεις σε θέματα πληροφορικής. ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, ο κάθε εκπαιδευόμενος θα παραλάβει Βεβαίωση Παρακολούθησης από το ΣΕΒ-ΙΒΕΠΕ. Τέλος, στους συμμετέχοντες θα δοθεί η ευκαιρία να δώσουν εξετάσεις και να αποκτήσουν πιστοποιητικό (βασικές γνώσεις πληροφορικής στις ενότητες Excel και PowerPoint), το οποίο αναγνωρίζεται από τον ΑΣΕΠ.

12 ΒΑΣΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΒΑΣΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ (WORD) ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ (INTERNET) ΣΚΟΠΟΣ: Οι εκπαιδευόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν θεωρητικά και πρακτικά στις εφαρμογές της Microsoft: Word και Internet-Outlook. Μετά το σεμινάριο, θα είναι προετοιμασμένοι για την απόκτηση Πιστοποιητικού στις Βασικές Ενότητες Word και Internet- Outlook, αναγνωρισμένου από τον ΑΣΕΠ. ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ: Το πρόγραμμα αυτό μπορούν να το παρακολουθήσουν απόφοιτοι Λυκείων, ΙΕΚ, ΑΤΕΙ και ΑΕΙ που θα ήθελαν να βελτιώσουν τις γνώσεις τους στην πληροφορική και να αποκτήσουν πιστοποίηση γνώσεων. Επεξεργασία κειμένου με το Microsoft Word Βασικές λειτουργίες Εκκίνηση και εξοικείωση με τα βασικά μέρη της επιφανείας εργασίας του word, τις μπάρες εργαλείων και το μενού Τα βασικά στοιχεία επιφάνειας εργασίας του Microsoft Word Οι βασικές αρχές για την επεξεργασία κειμένου. Τα εργαλεία ευκολίες που προσφέρει η εφαρμογή Δημιουργία εγγράφου, εισαγωγή κειμένου, μετακίνηση μέσα στο έγγραφο Μετακίνηση και αντιγραφή στοιχείων Βασική μορφοποίηση του κειμένου (χαρακτήρες, παράγραφοι, λίστες) Διόρθωση ορθογραφικός έλεγχος, συλλαβισμός Αποθήκευση του αρχείου εργασίας και ανάκτηση υπαρχόντων αρχείων κειμένου Εκτύπωση, ρύθμιση παραμέτρων εκτυπωτή Περιεχόμενα internet - outlook Υπηρεσίες του INTERNET Υπηρεσίες και εφαρμογές του διαδικτύου Ο φυλλομετρητής INTERNET EXPLORER ανάλυση του περιβάλλοντος (γραμμή μενού, διευθύνσεων, εργαλειοθήκες, γραμμή κατάστασης Ονοματολογία των ηλεκτρονικών διευθύνσεων Το σύστημα βοήθειας του INTERNET EXPLORER Περιήγηση στον παγκόσμιο ιστό Ιστοσελίδες Δεσμοί (Hyperlinks) Download Αποθήκευση ιστοσελίδας εκτύπωση διαμόρφωση Μηχανές αναζήτησης Αγαπημένα (προσθήκη, διαγραφή, διαμόρφωση) Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο εισαγωγή στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο Διευθύνσεις Διαχείριση μηνυμάτων μήνυμα (ανάγνωση, διαγραφή, μετακίνηση, αποστολή) - Οργάνωση μηνυμάτων Επισύναψη αρχείου Αποθήκευση μηνύματος Βιβλίο διευθύνσεων Φάκελοι (δημιουργία διαγραφή φακέλων για την αποθήκευση μηνυμάτων Άλλες εφαρμογές διαδικτύου

13 ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ: Τα προγράμματα κατάρτισης έχουν διάρκεια 30 Δ.Ω., από τις οποίες οι 15 Δ.Ω. είναι θεωρία (ποσοστό 50%) και οι υπόλοιπες 15 Δ.Ω. πρακτική άσκηση (ποσοστό 50%). ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ: Οι εκπαιδευτές οι οποίοι θα αναλάβουν την παρουσίαση του προγράμματος κατάρτισης θα έχουν ιδιαίτερη εμπειρία και γνώσεις σε θέματα πληροφορικής. ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ: Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, ο κάθε εκπαιδευόμενος θα παραλάβει Βεβαίωση Παρακολούθησης από το ΣΕΒ-ΙΒΕΠΕ. Τέλος, στους συμμετέχοντες θα δοθεί η ευκαιρία να δώσουν εξετάσεις και να αποκτήσουν πιστοποιητικό (βασικές γνώσεις πληροφορικής σε Word και Internet-Outlook), το οποίο αναγνωρίζεται από τον ΑΣΕΠ.

14 ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΕΙΚΟΝΑΣ ΜΕ PHOTOSHOP ΣΚΟΠΟΣ: Σκοπός του σεμιναρίου είναι να εκπαιδεύσει τους συμμετέχοντες στις βασικές και προηγμένες λειτουργίες του Photoshop και να τους βοηθήσει να γίνουν πιο παραγωγικοί κατά την εργασία με τη συγκεκριμένη εφαρμογή. Μέσω των γνώσεων που θα αποκτήσουν, θα μπορέσουν να φανούν χρήσιμοι σε εταιρείες που έχουν ανάγκες χρήσης της εφαρμογής, εργαζόμενοι σε αυτές είτε ως εξωτερικοί συνεργάτες είτε ως στελέχη. ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ: Το σεμινάριο απευθύνεται σε ανέργους που επιθυμούν να μάθουν να χειρίζονται την εφαρμογή Photoshop. Εισαγωγή στο πρόγραμμα Εργαλεία - Παραδείγματα - Ασκήσεις Ιδιότητες και χρήση Βitmap Graphics Διαστάσεις - Ανάλυση - Χρωματικά συστήματα Ρύθμιση Προδιαγραφών Εφαρμογής Μονάδες Μέτρησης Χρήση παλέτας Layers και Layer Set Χρώματα και Επεξεργασία τους Χρήση Guides & Rulers και Ρύθμιση Μονάδας Μέτρησής τους Λειτουργία παλέτας History Χρωματική και Τονική Επεξεργασία Εικόνων Χρήση Κειμένου - Ιδιότητες - Επεξεργασία κειμένου Τροποποίηση Επιλεγμένου Σχήματος Προσθήκη Εφέ σε αντικείμενα Χρήση του εργαλείου πενάκι Δημιουργία μασκών και επεξεργασία τους Φίλτρα και Δημιουργία Εικονογράφησης Formats Αποθήκευσης Αρχείων Δημιουργία Τελικού Αρχείου ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ: Η συνολική διάρκεια του προγράμματος είναι 25 Δ.Ω. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ: Οι εκπαιδευτές οι οποίοι θα αναλάβουν την παρουσίαση του προγράμματος κατάρτισης θα έχουν ιδιαίτερη γνώση και εμπειρία στη χρήση του Photoshop. ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ: Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, ο κάθε εκπαιδευόμενος θα παραλάβει Πιστοποιητικό Παρακολούθησης από το ΣΕΒ-ΙΒΕΠΕ.

15 ΠΩΛΗΤΗΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΚΡΙΣΗΣ ΣΚΟΠΟΣ: Σκοπός του προγράμματος είναι να παρέχει τις σύγχρονες γνώσεις και δεξιότητες που απαιτούνται σε ένα σύγχρονο πωλητή -πέρα από τα χαρακτηριστικά και τα οφέλη του προϊόντος ή της υπηρεσίας του- κάτω από τις νέες συνθήκες στο χώρο των πωλήσεων σήμερα, ώστε να μπορεί να βρίσκει περισσότερους πελάτες και να αυξάνει τις πωλήσεις του σε μια οικονομικά δύσκολη εποχή. ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ: Το πρόγραμμα αυτό μπορούν να παρακολουθήσουν άνεργοι απόφοιτοι Λυκείων, ΙΕΚ ή κάποιας τεχνικής σχολής, που θα ήθελαν να εργαστούν στον τομέα πωλήσεων και δεν έχουν προηγούμενη εμπειρία ή άνεργοι που έχουν εργαστεί στον τομέα των πωλήσεων, αλλά επιθυμούν να λάβουν περισσότερη γνώση και πρακτική για να γίνουν καλύτεροι πωλητές, ιδιαίτερα σε ένα δύσκολο οικονομικά περιβάλλον. Βασικές αρχές πωλήσεων Το νέο περιβάλλον και πώς αυτό επιδρά στο ρόλο του πωλητή Αλλαγή του ρόλου του πωλητή: o ρόλος του πωλητή ως συμβούλου πωλήσεων (Προετοιμασία- Στόχοι- Αποτελεσματική διαχείριση επίσκεψης) Χτίσιμο σχέσεων με πελάτη Διάγνωση αναγκών πελάτη & δημιουργία ενδιαφέροντος Ανάλυση του περιβάλλοντος, αλλά και των χαρακτηριστικών της επιχείρησης με SWOT Α- ΝΑΛΥΣΗ (Δυνατά σημεία-αδύνατα-ευκαιρίες -Απειλές) Γνώση και Αξιοποίηση αυτών Παρουσίαση προτάσεων Διαχείριση παραπόνων και αντιρρήσεων Εξυπηρέτηση του πελάτη ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ: Η συνολική διάρκεια του προγράμματος είναι 25 Δ.Ω., από τις οποίες οι 15 Δ.Ω. είναι θεωρία (ποσοστό 60%) και οι υπόλοιπες 10 Δ.Ω. πρακτική άσκηση (ποσοστό 40 %) υπό μορφή case study και role play. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ: Οι εκπαιδευτές οι οποίοι θα αναλάβουν την παρουσίαση του προγράμματος κατάρτισης θα έχουν ιδιαίτερη γνώση και εμπειρία σε θέματα πωλήσεων και εξυπηρέτησης πελατών. ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ: Με την ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού προγράμματος, οι εκπαιδευθέντες θα λάβουν σχετικά πιστοποιητικά παρακολούθησης του ΣΕΒ-ΙΒΕΠΕ.

16 ΟΡΓΑΝΩΣΗ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΘΗΚΗΣ ΣΚΟΠΟΣ: Το σεμινάριο αυτό έχει στόχο να εκπαιδεύσει στην πράξη άτομα που επιθυμούν να γίνουν αποθηκάριοι, και ως εκ τούτου οφείλουν να γνωρίζουν και να εφαρμόζουν τους βασικούς κανόνες λειτουργίας μιας σύγχρονης αποθήκης, υλοποιώντας και βελτιώνοντας τις διαδικασίες παραλαβής, τοποθέτησης, ετοιμασίας παραγγελιών, αποστολής και απογραφής υλικών και προϊόντων, καθώς και ευπρεπισμού και ασφάλειας της αποθήκης. ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ: Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ανέργους που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στον τομέα των Logistics, στελεχώνοντας επιχειρήσεις στους τομείς: Λειτουργικής οργάνωσης και διαχείρισης αποθηκών, υλικών και προϊόντων Οργάνωσης παραλαβής, διαχείρισης, αποθήκευσης παραλαμβανόμενων υλικών και προϊόντων Οργάνωσης και διεκπεραίωσης παραγγελιών Οργάνωσης και διεκπεραίωσης προγραμμάτων απογραφών H Παραλαβή των Υλικών: Προγραμματισμός ροής παραλαβών, απαιτούμενου προσωπικού και μηχανημάτων, προετοιμασία χώρου, δειγματοληψία και έλεγχος παραλαμβανόμενων υλικών, διαχείριση ελαττωματικών παραλαβών Τοποθέτηση Υλικών: Καθορισμός Γεωγραφικών θέσεων για τη βελτίωση της παραγωγικότητας, Εργαλεία Excel για την τοποθέτηση των υλικών με βάση την κυκλοφοριακή ταχύτητα. Πρακτικά παραδείγματα εφαρμογών Προγραμματισμός Αποστολών: Κριτήρια για τον προγραμματισμό των δρομολογίων, παρακολούθηση του βαθμού αξιοποίησης οχημάτων και μείωση του κόστους διανομής Απογραφές: Προετοιμασία απογραφής και διαφοροποίηση της συχνότητας, ανάλογα με την ταχύτητα κυκλοφορίας. Εφαρμογή σύγχρονης τεχνολογίας, που βελτιώνει την ταχύτητα, το κόστος και την ακρίβεια των απογραφών Η Ασφάλεια Λειτουργίας: Ασφάλεια κατά τη Διαχείριση των υλικών, Κανόνες Υγιεινής και Ασφάλειας για το προσωπικό με βάση την νομοθεσία, Σήματα, Εξοπλισμός και ατομικά μέσα προστασίας. Ανάλυση κινδύνων και προστασία της αποθήκης Ο Ρόλος του Αποθηκάριου: Ο Αποθηκάριος ως Manager πρώτης γραμμής, Υποκίνηση και Ανάπτυξη εργαζομένων, Επίλυση προβλημάτων, Επικοινωνία μέσα & έξω από την Εταιρεία Διαδικασίες - Έντυπα - Αναφορές: Τα έγγραφα αποθήκης που απαιτούνται για την υποστήριξη των διεργασιών της Εξοπλισμός Αποθήκης: Τεχνικά και οικονομικά κριτήρια για την επιλογή του συστήματος αποθήκευσης και του λοιπού εξοπλισμού Διαχείριση Αποθεμάτων: Ακρίβεια Αποθεμάτων, μείωση Αποθέματος, μείωση ελλείψεων, Σημείο Αναπαραγγελίας, Απόθεμα Ασφαλείας. Μέθοδοι διαχείρισης για μείωση των Αποθεμάτων και βελτίωση του επιπέδου εξυπηρέτησης πελατών. ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ: Η συνολική διάρκεια του προγράμματος είναι 25 Δ.Ω., από τις οποίες οι 20 Δ.Ω. είναι θεωρία (ποσοστό 80%) και οι υπόλοιπες 5 Δ.Ω. πρακτική άσκηση (ποσοστό 20 %) υπό μορφή ασκήσεων μελετών περιπτώσεων (case studies). ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ: Οι εκπαιδευτές που θα αναλάβουν την υλοποίηση του προγράμματος κατάρτισης θα έχουν ιδιαίτερη γνώση και εμπειρία σε θέματα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αποθηκών. ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ: Με την ολοκλήρωση του προαναφερθέντος εκπαιδευτικού προγράμματος, οι εκπαιδευθέντες θα λάβουν σχετικά πιστοποιητικά παρακολούθησης του ΣΕΒ-ΙΒΕΠΕ.

www.ivepe.gr ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ Ενηµερώσου και δήλωσε συµµετοχή σήµερα ΙΒΕΠΕ

www.ivepe.gr ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ Ενηµερώσου και δήλωσε συµµετοχή σήµερα ΙΒΕΠΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ Tώρα που η υψηλή ανεργία αποτελεί σκληρή πραγµατικότητα, τώρα που η εξειδίκευση και η κατάρτιση σε νέους τοµείς είναι απαραίτητες,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «Στελέχη εξυπηρέτησης πελατών μονάδων μαζικής εστίασης και αναψυχής»

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «Στελέχη εξυπηρέτησης πελατών μονάδων μαζικής εστίασης και αναψυχής» ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «Στελέχη εξυπηρέτησης πελατών μονάδων μαζικής εστίασης και αναψυχής» ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ (ΤΙΤΛΟΣ) ΏΡΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ / ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ»

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ» ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ» ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ (ΤΙΤΛΟΣ) ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ / ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ / ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΡΧΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. 22/1/2012 4:46 μμ 11o Γυμνάσιο Λάρισας Βλαχοδήμου Ευπραξία

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. 22/1/2012 4:46 μμ 11o Γυμνάσιο Λάρισας Βλαχοδήμου Ευπραξία ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ 1 ΤΙ ΕΙΝΑΙ 1. Είναι η πρώτη εικόνα που δίνει ο υποψήφιος για τον εαυτό του 2. Λειτουργεί σαν εργαλείο marketing 3. Αποτελεί ένδειξη για τη δομημένη σκέψη του υποψήφιου 4. Αποτελεί ένδειξη

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΣΠΑ 2007-2013 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ» «ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΗ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ» ΟΔΗΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΩΡΙΑΣ

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΩΡΙΑΣ ΠΡΑΞΗΣ ΑΡ. ΕΓΚΡΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΥΠΟΕΡΓΟΥ ΚΩΔΙΚΟΙ ΤΟΠΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ Σ ΠΡΟΓΡ/ΤΟΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΩΡΙΑΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ 1 2 3 4 5 6 7 8 Διαχείριση Αρχείων 06/11/2014 09:00-13:00 Εισαγωγή

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ KeyCERT EXPERT: ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ. Έκδοση 2.0

ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ KeyCERT EXPERT: ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ. Έκδοση 2.0 ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ KeyCERT EXPERT: ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ Έκδοση 2.0 MICROSOFT WORD EXPERT ΓΝΩΣΤΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ: ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ Το πρόγραμμα Microsoft Word Expert περιλαμβάνει εξαιρετικά χρήσιμες δυνατότητες,

Διαβάστε περισσότερα

«ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ- ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΕΛΑΤΩΝ»

«ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ- ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΕΛΑΤΩΝ» ΕΠΙΤΑΓΗ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ Α.Ε.Ι. ΚΑΙ Τ.Ε.Ι. «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ- ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΕΛΑΤΩΝ» Βασικός στόχος του προγράμματος είναι

Διαβάστε περισσότερα

Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α

Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α 1 Windows 8.1 1.1 Βασικές Έννοιες Πληροφορικής και Επικοινωνιών Εισαγωγή 19 Τι είναι ο Ηλεκτρονικός Υπολογιστής 20 Κατηγορίες Υπολογιστών 21 Κύρια μέρη ενός Προσωπικού Υπολογιστή

Διαβάστε περισσότερα

ετών Αποκλειστική δωρεά: Μια δράση του:

ετών Αποκλειστική δωρεά: Μια δράση του: ετών Αποκλειστική δωρεά: Μια δράση του: Πρόγραμμα Δωρεάν Κατάρτισης ΝΕΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ - ΝΕΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ Από το Ινστιτούτο Βιομηχανικής και Επιχειρησιακής Επιμόρφωσης & Κατάρτισης (ΣΕΒ-ΙΒΕΠΕ) Με την ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Χρήση Ηλεκτρονικού Υπολογιστή

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Χρήση Ηλεκτρονικού Υπολογιστή ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Χρήση Ηλεκτρονικού Υπολογιστή ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 Εισαγωγή στην Πληροφορική 1.1 Βασικές Έννοιες Τι είναι ο Ηλεκτρονικός Υπολογιστής 15 Ιστορική Ανασκόπηση 16 Γενιές Υπολογιστών 20 Κατηγορίες Υπολογιστών

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενο Εκπαιδευτικής Υποστήριξης για την Προετοιμασία των Μαθητών

Περιεχόμενο Εκπαιδευτικής Υποστήριξης για την Προετοιμασία των Μαθητών Περιεχόμενο Εκπαιδευτικής Υποστήριξης για την Προετοιμασία των Μαθητών Στο πλαίσιο της συγχρηματοδοτούμενης πράξης «Πιλοτικές Παρεμβάσεις υποστήριξης Πιστοποίησης μαθητών Γ τάξης Γυμνασίου για την απόκτηση

Διαβάστε περισσότερα

Global Kids 3. Syllabus

Global Kids 3. Syllabus Global Kids 3 Syllabus Το εγκαταστημένο λογισμικό που απαιτείται για την εξεταστική διαδικασία του προγράμματος Globlakids 3 είναι: Microsoft Windows Σουίτα Microsoft Office GlobalCert A.E. Σόλωνος 108,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ

ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ 1. ΒΑΣΙΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΕΙΜΕΝΟΥ 1.1. Χειρισµός εγγράφων 1.1.1. ηµιουργία, Άνοιγµα, Κλείσιµο, Αποθήκευση εγγράφου 1.1.2. Αποθήκευση εγγράφου µε

Διαβάστε περισσότερα

1.1 Βασικές Έννοιες της Πληροφορικής Εισαγωγή 21 Τι είναι ο Ηλεκτρονικός Υπολογιστής 22 Υλικό (Hardware) - Λογισµικό (Software) 23 Ιστορική Εξέλιξη

1.1 Βασικές Έννοιες της Πληροφορικής Εισαγωγή 21 Τι είναι ο Ηλεκτρονικός Υπολογιστής 22 Υλικό (Hardware) - Λογισµικό (Software) 23 Ιστορική Εξέλιξη Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α Μαθαίνετε Εύκολα Microsoft Office 2003 1 Εισαγωγή στην Πληροφορική 1.1 Βασικές Έννοιες της Πληροφορικής Εισαγωγή 21 Τι είναι ο Ηλεκτρονικός Υπολογιστής 22 Υλικό (Hardware) - Λογισµικό

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση Προσφερόμενων Προγραμμάτων

Παρουσίαση Προσφερόμενων Προγραμμάτων Παρουσίαση Προσφερόμενων Προγραμμάτων Ενεργειακοί Επιθεωρητές για Κτήρια ΣΚΟΠΟΣ: Η αναλυτική παρουσίαση και επεξήγηση του Κανονισμού Ενεργειακής Απόδοσης Κτηρίων - (ΚΕΝΑΚ), αλλά και των τεχνικών οδηγιών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «Oροφοκόμος»

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «Oροφοκόμος» ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «Oροφοκόμος» ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ (ΤΙΤΛΟΣ) ΏΡΕΣ ΧΩΡΟΙ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΤΗΣ ΟΡΟΦΟΚΟΜΙΑΣ 5 ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΟΡΟΦΩΝ 5 ΔΩΜΑΤΙΑ 10 ΠΛΥΝΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΛΙΝΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ 10 ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

Junior A (Κωδ.Τμήματος AJ1)

Junior A (Κωδ.Τμήματος AJ1) International Diploma in It Skills Foundation for Young Learners Junior A (Κωδ.Τμήματος AJ1) Χρήση Υπολογιστή (Κωδ. AJ1.A 01) 1.1 Γενικές διαδικασίες και ρυθμίσεις 1.1.1 Βασικές λειτουργίες και ρυθμίσεις

Διαβάστε περισσότερα

Κλείσιμο, Άνοιγμα Χρήσης και οριστικοποίηση Απογραφών στο Microsoft Dynamics NAV InnovEra ERP

Κλείσιμο, Άνοιγμα Χρήσης και οριστικοποίηση Απογραφών στο Microsoft Dynamics NAV InnovEra ERP Κλείσιμο, Άνοιγμα Χρήσης και οριστικοποίηση Απογραφών στο Microsoft Dynamics NAV InnovEra ERP Η δομή και η φιλοσοφία του σχεδιασμού της βάσης δεδομένων στο Microsoft Dynamics NAV InnovEra ERP είναι διαχρονική.

Διαβάστε περισσότερα

Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού

Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού 400 Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού 400.01 Δύο ημέρες 16 ώρες Επιλογή Στελεχών: Ξεχωρίζοντας τους Καλύτερους Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα έχουν σχηματίσει ολοκληρωμένη αντίληψη όλων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ (SYLLABUS) INTERMEDIATE

ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ (SYLLABUS) INTERMEDIATE ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ (SYLLABUS) INTERMEDIATE Υπηρεσίες διαδικτύου (IE, Microsoft outlook) Υπηρεσίες διαδικτύου (IE, Microsoft outlook) 1. Δίκτυα Υπολογιστών και Διαδίκτυο. α. Όροι και Έννοιες. α1. α2. α3. Ορισμός

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ (SYLLABUS) INTERMEDIATE Παρουσιάσεις ΕΚΔΟΣΗ 1.0. Διεύθυνση: Ασκληπιού 18 Τηλέφωνο: 215.5515254

ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ (SYLLABUS) INTERMEDIATE Παρουσιάσεις ΕΚΔΟΣΗ 1.0. Διεύθυνση: Ασκληπιού 18 Τηλέφωνο: 215.5515254 ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ (SYLLABUS) INTERMEDIATE Παρουσιάσεις ΕΚΔΟΣΗ 1.0 ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ INTERMEDIATE Το Intermediate είναι εστιασμένο σε γνώσεις πληροφορικής και χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών και περιλαμβάνει όλες

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ (SYLLABUS) INTERMEDIATE Υπηρεσίες Διαδικτύου ΕΚΔΟΣΗ 1.0. Διεύθυνση: Ασκληπιού 18 Τηλέφωνο: 215.5515254

ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ (SYLLABUS) INTERMEDIATE Υπηρεσίες Διαδικτύου ΕΚΔΟΣΗ 1.0. Διεύθυνση: Ασκληπιού 18 Τηλέφωνο: 215.5515254 ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ (SYLLABUS) INTERMEDIATE Υπηρεσίες Διαδικτύου ΕΚΔΟΣΗ 1.0 ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ INTERMEDIATE Το Intermediate είναι εστιασμένο σε γνώσεις πληροφορικής και χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών και περιλαμβάνει

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ (SYLLABUS) INTERMEDIATE

ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ (SYLLABUS) INTERMEDIATE ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ (SYLLABUS) INTERMEDIATE Παρουσιάσεις (Microsoft PowerPoint) Παρουσιάσεις (Microsoft PowerPoint) 1. Βασικές Λειτουργίες & Περιβάλλον Εφαρμογής Παρουσιάσεων. α. Χειρισμός παρουσιάσεων. α1.

Διαβάστε περισσότερα

Microsoft WORD ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ECDL. Περιεχόμενα. Απόκτησε τώρα το δίπλωμα. για να θεωρείσαι Επαγγελματίας! 1 Χρήση της Εφαρμογής

Microsoft WORD ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ECDL. Περιεχόμενα. Απόκτησε τώρα το δίπλωμα. για να θεωρείσαι Επαγγελματίας! 1 Χρήση της Εφαρμογής Microsoft WORD Περιεχόμενα ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ 1 Χρήση της Εφαρμογής 2 Δημιουργία Εγγράφων 3 Μορφοποίηση 4 Αντικείμενα 5 Συγχώνευση Αλληλογραφίας 6 Προετοιμασία Αποτελεσμάτων Εργασία με έγγραφα και αποθήκευση

Διαβάστε περισσότερα

International Diploma in IT Skills Proficiency Level

International Diploma in IT Skills Proficiency Level International Diploma in IT Skills Proficiency Level Εξεταστέα Ύλη ιεθνές Πιστοποιητικό στην Τεχνολογία των Πληροφοριών Επίπεδο Proficiency 3.2.5 ΓΝΩΣΤΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ 5: ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΙΑ ΙΚΤΥΟΥ - ΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΜΕΡΟΣ ΙΙ

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΜΕΡΟΣ ΙΙ Κωδικός Πακέτου ACTA CCU/2-012 Τίτλος Πακέτου Εκπαιδευτικές Ενότητες ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΜΕΡΟΣ ΙΙ Χρήση Η/Υ και ιαχείριση Αρχείων - Windows Περιβάλλον Η/Υ - Βασικές Λειτουργίες και Ρυθµίσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΛΑΕΚ

ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΛΑΕΚ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΛΑΕΚ 1. ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Το σεμινάριο πραγματεύεται όλες τις αλλαγές σε φορολογικά και ασφαλιστικά θέματα, σύμφωνα με τους τελευταίους σχετικούς νόμους. Απευθύνεται

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ Γνωστικό αντικείμενο: χειρισμός Η/Υ και διαχείριση αρχείων.

ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ Γνωστικό αντικείμενο: χειρισμός Η/Υ και διαχείριση αρχείων. ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ Γνωστικό αντικείμενο: χειρισμός Η/Υ και διαχείριση αρχείων. 1. Περιβάλλον Ηλεκτρονικού Υπολογιστή: α. Βασικές Λειτουργίες και Ρυθμίσεις. α1. Εκκίνηση, Τερματισμός, Επανεκκίνηση του Η/Υ ακολουθώντας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ (SYLLABUS) INTERMEDIATE Επεξεργασία Κειμένου ΕΚΔΟΣΗ 1.0. Διεύθυνση: Ασκληπιού 18 Τηλέφωνο: 215.5515254

ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ (SYLLABUS) INTERMEDIATE Επεξεργασία Κειμένου ΕΚΔΟΣΗ 1.0. Διεύθυνση: Ασκληπιού 18 Τηλέφωνο: 215.5515254 ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ (SYLLABUS) INTERMEDIATE Επεξεργασία Κειμένου ΕΚΔΟΣΗ 1.0 ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ INTERMEDIATE Το Intermediate είναι εστιασμένο σε γνώσεις πληροφορικής και χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών και περιλαμβάνει

Διαβάστε περισσότερα

Tech village School. Κωδικός Πακέτου: Word Εκπαιδευτική Ενότητα: 2. Επεξεργασία Κειμένου

Tech village School. Κωδικός Πακέτου: Word Εκπαιδευτική Ενότητα: 2. Επεξεργασία Κειμένου Tech Village School Κωδικός Πακέτου: Word Εκπαιδευτική Ενότητα: 2. Επεξεργασία Κειμένου Αυτή η εφαρμογή έχει σχεδιαστεί για να αποκτηθούν γνώσεις και δεξιότητες στην επεξεργασία κειμένου. Μετά το πέρας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ - SYLLABUS Version 1.0.1

ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ - SYLLABUS Version 1.0.1 ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ - SYLLABUS Version 1.0.1 ΓΝΩΣΤΙΚΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ Χρήση Η/Υ και διαχείριση αρχείων Επεξεργασία κειμένων Υπολογιστικά φύλλα Υπηρεσίες διαδικτύου Βάσεις δεδομένων Παρουσιάσεις ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΡΧΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ. Ημερομηνία Εκπαιδευτική ενότητα Τίτλος μαθήματος Διάρκεια

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΡΧΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ. Ημερομηνία Εκπαιδευτική ενότητα Τίτλος μαθήματος Διάρκεια 1 ΧΡΗΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ Η/Υ Υπολογιστικά φύλλα 2 ΧΡΗΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ Η/Υ Internet και ηλεκτρονικό ταχυδρομείο 3 ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Tο οικονομικό, πολιτικό και κοινωνικό περιβάλλον των επιχειρήσεων

Διαβάστε περισσότερα

ΒΑΣΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ

ΒΑΣΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ ΒΑΣΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ Πλήρης εμπορική παρακολούθηση και άμεση οικονομική εικόνα των επιχειρήσεων Αποθήκη o Διαχείριση αποθήκης (5 αποθ. χώροι) o Οργάνωση αποθήκης o Group Αποθηκών o Είδη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ Key CERT: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ Key CERT: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ Key CERT: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Έκδοση 1.0 Σελίδα 1 από 6 ΓΝΩΣΤΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Τα ακόλουθα αποτελούν την εξεταστέα ύλη για την ενότητα Παρουσιάσεις και θεωρούνται η βάση του υποψηφίου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ (SYLLABUS) INTERMEDIATE

ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ (SYLLABUS) INTERMEDIATE ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ (SYLLABUS) INTERMEDIATE Επεξεργασία Κειμένου (Microsoft Word) Επεξεργασία κειμένου (Microsoft Word) 1. Βασικές Λειτουργίες και Περιβάλλον Εφαρμογής Επεξεργασίας Κειμένου. α. Χειρισμός εγγράφων.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ (SYLLABUS) ΣΕΚ ποιοτική εξυπηρέτηση πελατών ξενοδοχειακών μονάδων ΕΚΔΟΣΗ 1.0. Σόλωνος 108,Τηλ Φαξ 210.

ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ (SYLLABUS) ΣΕΚ ποιοτική εξυπηρέτηση πελατών ξενοδοχειακών μονάδων ΕΚΔΟΣΗ 1.0. Σόλωνος 108,Τηλ Φαξ 210. ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ (SYLLABUS) ΣΕΚ ποιοτική εξυπηρέτηση πελατών ξενοδοχειακών μονάδων ΕΚΔΟΣΗ 1.0 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ-ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΕΛΑΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ Το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει σχεδιασθεί

Διαβάστε περισσότερα

ECDL Module 3 Επεξεργασία Κειµένου Εξεταστέα Ύλη, έκδοση 5.0 (Syllabus Version 5.0)

ECDL Module 3 Επεξεργασία Κειµένου Εξεταστέα Ύλη, έκδοση 5.0 (Syllabus Version 5.0) ECDL Module 3 Επεξεργασία Κειµένου Εξεταστέα Ύλη, έκδοση 5.0 (Syllabus Version 5.0) (Module 3 Word Processing) Συνολική ιάρκεια: Προτεινόµενο * Χρονοδιάγραµµα Εκπαίδευσης 14-20 (δεκατέσσερις έως είκοσι)

Διαβάστε περισσότερα

Ο τίτλος «Know How - Πληροφορική για Όλους» σχεδιάστηκε με στόχο να προσφέρει στο χρήστη ένα περιβάλλον για:

Ο τίτλος «Know How - Πληροφορική για Όλους» σχεδιάστηκε με στόχο να προσφέρει στο χρήστη ένα περιβάλλον για: KNOW HOW Πληροφορική για Όλους Ο τίτλος «Know How - Πληροφορική για Όλους» σχεδιάστηκε με στόχο να προσφέρει στο χρήστη ένα περιβάλλον για: Να εμπεδώσει και εμπλουτίσει γνώσεις στην πληροφορική Να γνωρίσει

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ EMAIL MARKETING & SMS MARKETING ΗΡΑΚΛΕΙΟ 31/5/2014

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ EMAIL MARKETING & SMS MARKETING ΗΡΑΚΛΕΙΟ 31/5/2014 ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ EMAIL MARKETING & SMS MARKETING ΗΡΑΚΛΕΙΟ 31/5/2014 Δυνατότητα Παρακολούθησης και εξ' Αποστάσεως Αξιοποιήστε αποτελεσματικά το Email Marketing και το Sms Marketing και αυξήστε την

Διαβάστε περισσότερα

ανοιχτά φτερά web designer 25 διδακτικές ώρες θεωρία και πρακτική Certification Certified Web Designer

ανοιχτά φτερά web designer 25 διδακτικές ώρες θεωρία και πρακτική Certification Certified Web Designer web designer 25 διδακτικές ώρες Σκοπός του σεµιναρίου είναι η παροχή των βασικών γνώσεων σε όσους θέλουν να κάνουν εκκίνηση στο πεδίο του σχεδιασµού ιστοσελίδων και να χρησιµοποιήσουν τη γνώση αυτή για

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Περιβάλλον ηλεκτρονικού υπολογιστή...9 Επιφάνεια εργασίας...12 Διαχείριση αρχείων...15 Ιοί Η/Υ...21 Διαχείριση εκτυπώσεων...

Περιεχόμενα. Περιβάλλον ηλεκτρονικού υπολογιστή...9 Επιφάνεια εργασίας...12 Διαχείριση αρχείων...15 Ιοί Η/Υ...21 Διαχείριση εκτυπώσεων... Περιεχόμενα Περιβάλλον ηλεκτρονικού υπολογιστή...9 Επιφάνεια εργασίας...12 Διαχείριση αρχείων...15 Ιοί Η/Υ...21 Διαχείριση εκτυπώσεων...22 Περιβάλλον ηλεκτρονικού υπολογιστή...23 Επιφάνεια εργασίας...26

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Μέρος 1: Βασικές έννοιες Πληροφορικής και επικοινωνιών Μέρος 2: Χρήση υπολογιστή και διαχείριση αρχείων Πρόλογος...

Περιεχόμενα. Μέρος 1: Βασικές έννοιες Πληροφορικής και επικοινωνιών Μέρος 2: Χρήση υπολογιστή και διαχείριση αρχείων Πρόλογος... Περιεχόμενα Πρόλογος...11 Μέρος 1: Βασικές έννοιες Πληροφορικής και επικοινωνιών... 13 1.1 Εισαγωγή στους υπολογιστές... 15 1.2 Μονάδες μέτρησης... 27 1.3 Οι βασικές λειτουργίες ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή...

Διαβάστε περισσότερα

ΓΝΩΣΤΙΚΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΟΕΕΚ ΜΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΣΘΗΚΗ MICROSOFT OFFICE SPECIALIST

ΓΝΩΣΤΙΚΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΟΕΕΚ ΜΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΣΘΗΚΗ MICROSOFT OFFICE SPECIALIST ΓΝΩΣΤΙΚΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΟΕΕΚ ΜΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΣΘΗΚΗ MICROSOFT OFFICE SPECIALIST ΑΡΘΡΟ 49. ΓΝΩΣΤΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ: ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ 1. Βασικές Λειτουργίες και Περιβάλλον Εφαρµογής Επεξεργασίας Κειµένου α.

Διαβάστε περισσότερα

1 Εισαγωγή στην Πληροφορική

1 Εισαγωγή στην Πληροφορική ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Χρήση Ηλεκτρονικού Υπολογιστή 1 Εισαγωγή στην Πληροφορική 1.1 Βασικές Έννοιες της Πληροφορικής Εισαγωγή 17 Τι είναι ο Ηλεκτρονικός Υπολογιστής 18 Υλικό Λογισµικό 19 Ιστορική Εξέλιξη των Η/Υ

Διαβάστε περισσότερα

POWERPOINT 2003. Είναι το δημοφιλέστερο πρόγραμμα παρουσιάσεων.

POWERPOINT 2003. Είναι το δημοφιλέστερο πρόγραμμα παρουσιάσεων. POWERPOINT 2003 1. Τι είναι το PowerPoint (ppt)? Είναι το δημοφιλέστερο πρόγραμμα παρουσιάσεων. 2. Τι δυνατότητες έχει? Δημιουργία παρουσίασης. Μορφοποίηση παρουσίασης. Δημιουργία γραφικών. Δημιουργία

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή Κεφάλαιο 1: Εγκατάσταση της Access Κεφάλαιο 2: Βάσεις δεδομένων και δομικά στοιχεία της Access

Εισαγωγή Κεφάλαιο 1: Εγκατάσταση της Access Κεφάλαιο 2: Βάσεις δεδομένων και δομικά στοιχεία της Access ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Εισαγωγή...15 Κεφάλαιο 1: Εγκατάσταση της Access 2002...17 Τι είναι το Office XP;...17 Τεχνικές απαιτήσεις του Office XP...17 Πρόσθετα απαιτούμενα για την αξιοποίηση εξειδικευμένων χαρακτηριστικών...18

Διαβάστε περισσότερα

Προαπαιτούμενα - Συναπαιτούμενα -

Προαπαιτούμενα - Συναπαιτούμενα - Τίτλος Μαθήματος Κωδικός Μαθήματος Τύπος μαθήματος Επεξεργασία Κειμένου CΕΠΚ 101 Υποχρεωτικό Επίπεδο Έτος / Εξάμηνο φοίτησης Όνομα Διδάσκοντα 1 ο Έτος /1 ο Εξάμηνο Δρ. Σταύρος Σιαηλής ECTS 5 Διαλέξεις

Διαβάστε περισσότερα

Microsoft POWERPOINT ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ECDL. Περιεχόμενα. Απόκτησε τώρα το δίπλωμα. για να θεωρείσαι Επαγγελματίας! 1 Χρήση της Εφαρμογής

Microsoft POWERPOINT ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ECDL. Περιεχόμενα. Απόκτησε τώρα το δίπλωμα. για να θεωρείσαι Επαγγελματίας! 1 Χρήση της Εφαρμογής Microsoft POWERPOINT Περιεχόμενα ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ 1 Χρήση της Εφαρμογής 2 Ανάπτυξη Μιας Παρουσίασης 3 Κείμενο 4 Γραφήματα 5 Γραφικά Αντικείμενα Εργασία με παρουσιάσεις και αποθήκευση σε διάφορες μορφές αρχείων.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΡΟΣΦΕΡΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΡΟΣΦΕΡΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΡΟΣΦΕΡΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΙ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ ΣΚΟΠΟΣ: Η αναλυτική παρουσίαση και επεξήγηση του Κανονισμού Ενεργειακής Απόδοσης Κτηρίων - (ΚΕΝΑΚ), αλλά και των τεχνικών οδηγιών του ΤΕΕ (ΤΟΤΕΕ).

Διαβάστε περισσότερα

Tech village School. Ακολουθούν δομές και σχέδια του εκπαιδευτικού προγράμματος: Σελίδα 1 από 7

Tech village School. Ακολουθούν δομές και σχέδια του εκπαιδευτικού προγράμματος: Σελίδα 1 από 7 Tech Village School Κωδικός Πακέτου: Power Point Εκπαιδευτική Ενότητα: Παρουσιάσεις Είδος προγράμματος: Βασικές γνώσεις πληροφορικής Μέθοδος διδασκαλίας: Με διαλέξεις-εργαστήρια Περιγραφή Μεθόδου Διδασκαλίας:

Διαβάστε περισσότερα

..: : 3 : 19/12/ Global Cert. υ : υ. : υ υ Global Cert

..: : 3 : 19/12/ Global Cert. υ : υ. : υ υ Global Cert ..: : 3 : 19/12/2014 1 18 Global Cert υ : υ : υ υ Global Cert ..: : 3 : 19/12/2014 2 18 1.... 4 2. η η Global Cert... 4 3. η... 5 4. η... 5 4.1.... 5 4.2. υ... 6 5. η, η, η... 6 6. η η... 7 6.1. υ... 7

Διαβάστε περισσότερα

1.1 Βασικές Έννοιες της Πληροφορικής Εισαγωγή 21 Τι είναι ο Ηλεκτρονικός Υπολογιστής 22 Υλικό - Λογισµικό 23 Ιστορική Εξέλιξη των Η/Υ 23 Γενιές

1.1 Βασικές Έννοιες της Πληροφορικής Εισαγωγή 21 Τι είναι ο Ηλεκτρονικός Υπολογιστής 22 Υλικό - Λογισµικό 23 Ιστορική Εξέλιξη των Η/Υ 23 Γενιές Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α Μαθαίνετε Εύκολα MS OFFICE 2007 1 Εισαγωγή στην Πληροφορική 1.1 Βασικές Έννοιες της Πληροφορικής Εισαγωγή 21 Τι είναι ο Ηλεκτρονικός Υπολογιστής 22 Υλικό - Λογισµικό 23 Ιστορική Εξέλιξη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ (SYLLABUS) ΣΕΚ ποιοτική εξυπηρέτηση επισκεπτών πελατών οργανισμών τουριστικών αξιοθέατων μουσείων

ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ (SYLLABUS) ΣΕΚ ποιοτική εξυπηρέτηση επισκεπτών πελατών οργανισμών τουριστικών αξιοθέατων μουσείων ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ (SYLLABUS) ΣΕΚ ποιοτική εξυπηρέτηση επισκεπτών πελατών οργανισμών τουριστικών αξιοθέατων μουσείων ΕΚΔΟΣΗ 1.0 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ-ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΠΕΛΑΤΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

GLOBAL COLLEGE. Γλώσσα Διδασκαλίας

GLOBAL COLLEGE. Γλώσσα Διδασκαλίας GLOBAL COLLEGE 9. Τεχνικός Μηχανολογικών Εγκαταστάσεων (2 Έτη, Δίπλωμα) Εγγεγραμμένος Διάρκεια Σπουδών: 2 Έτη Τίτλος Σπουδών: Δίπλωμα Τεχνικού Μηχανολογικών Εγκαταστάσεων Στόχοι του κλάδου Σκοπός του Προγράμματος

Διαβάστε περισσότερα

Σχεδιασμός της Στρατηγικής 'Εμπειρία Εξυπηρέτησης του Πελάτη'

Σχεδιασμός της Στρατηγικής 'Εμπειρία Εξυπηρέτησης του Πελάτη' Σχεδιασμός της Στρατηγικής 'Εμπειρία Εξυπηρέτησης του Πελάτη' Κερδίστε το μυαλό και την καρδιά των πελατών σας! Προσφέρετε τους μια ξεχωριστή, επιθυμητή και απρόσκοπτη εμπειρία εξυπηρέτησης! Περιγραφή

Διαβάστε περισσότερα

α2. Αποθήκευση παρουσίασης με διαφορετικό τύπου ή/και σε διαφορετική θέση/ ή/και με διαφορετικό όνομα

α2. Αποθήκευση παρουσίασης με διαφορετικό τύπου ή/και σε διαφορετική θέση/ ή/και με διαφορετικό όνομα Αντικείμενα Αξιολόγησης Κριτήρια Απόδοσης Δεξιότητες που θα εξεταστούν(power point ) 1. Βασικές λειτουργίες & Περιβάλλον εφαρμογής παρουσιάσεων α. Χειρισμός παρουσιάσεωνα1. Δημιουργία, άνοιγμα, Κλείσιμο,

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ

ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΣΠΑ 2007-2013 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ» «ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΗ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ» ΟΔΗΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα Α ΜΕΡΟΣ. Πρόλογος των Συγγραφέων ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 Πληροφοριακά Συστήματα. ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2 Πληροφοριακά Συστήματα και Σύγχρονη Επιχείρηση

Περιεχόμενα Α ΜΕΡΟΣ. Πρόλογος των Συγγραφέων ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 Πληροφοριακά Συστήματα. ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2 Πληροφοριακά Συστήματα και Σύγχρονη Επιχείρηση Πρόλογος των Συγγραφέων... 21 Α ΜΕΡΟΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 Πληροφοριακά Συστήματα 1.1 Εισαγωγή... 29 1.2 Σύστημα... 29 1.3 Πληροφοριακά Συστήματα... 31 1.3.1 Ορισμός του Πληροφοριακού Συστήματος... 31 1.3.2 Συστατικά

Διαβάστε περισσότερα

Διαχείριση εγγράφων MICROSOFT OFFICE WORD

Διαχείριση εγγράφων MICROSOFT OFFICE WORD Διαχείριση εγγράφων MICROSOFT OFFICE WORD ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΕΙΜΕΝΟΥ Να χειρίζονται οι σπουδαστές θέματα επεξεργασίας κειμένου όπως είναι: Εξοικείωση με το βασικό μενού ενός αρχείου και

Διαβάστε περισσότερα

2. Τύπος Πιστοποιητικού γνώσης πληροφορικής ή χειρισμού Η/Υ

2. Τύπος Πιστοποιητικού γνώσης πληροφορικής ή χειρισμού Η/Υ Κωδ.: CSR-APDX2A1 Ισχύς: 02/07/2018 Έκδοση: 01 Σελίδα 1 από 8 Σύνταξη: Υπεύθυνος Διαχείρισης Ποιότητας Έγκριση: Διευθύνων Σύμβουλος 1. Γενικές Προδιαγραφές Πιστοποιητικών Οι ειδικές απαιτήσεις για την

Διαβάστε περισσότερα

ΑΕ, ΕΠΕ, ΙΚΕ, ΟΕ, ΕΕ,

ΑΕ, ΕΠΕ, ΙΚΕ, ΟΕ, ΕΕ, Πρόγραμμα 100 Α - General - Πλήρης Λειτουργία Μηχανογραφημένου Λογιστηρίου Διπλογραφικής Μεθόδου (Γ' Κατηγορίας Βιβλίων) για ΑΕ, ΕΠΕ, ΙΚΕ, ΟΕ, ΕΕ, Ατομικές (Ανάλυση & Εφαρμογή Ε.Λ.Π και Ε.Γ.Λ.Σ., Φ.Π.Α.,

Διαβάστε περισσότερα

Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα

Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού ΝΕΟ - ΜΕ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΕΝΗ ΥΛΗ Επενδύοντας στη Γνώση... Εξασφαλίζετε το Μέλλον Η αποτελεσματική Διοίκηση του Ανθρώπινου Δυναμικού αποτελεί μια από τις

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο 2 ο. Συστήματα Πληροφοριών στην επιχείρηση

Κεφάλαιο 2 ο. Συστήματα Πληροφοριών στην επιχείρηση Κεφάλαιο 2 ο Συστήματα Πληροφοριών στην επιχείρηση Διδακτικοί στόχοι Να αναλυθούν οι ρόλοι των 6 τύπων των συστημάτων πληροφοριών Να περιγραφούν οι τύποι των πληροφοριακών συστημάτων Να αναλυθούν οι σχέσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ: ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΜΑΘΗΜΑ: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ: ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΜΑΘΗΜΑ: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ: ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΜΑΘΗΜΑ: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ (Σημειώσεις Word) ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ: ΒΑΡΕΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΠΟΖΟΥΚΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ MICROSOFT WORD (ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ) ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Σπουδών Προγράμματος Τηλε-κατάρτισης ΤΠΕ Ανέργων

Οδηγός Σπουδών Προγράμματος Τηλε-κατάρτισης ΤΠΕ Ανέργων e-tutor Οδηγός Σπουδών Προγράμματος Τηλε-κατάρτισης ΤΠΕ Ανέργων 2013 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ 2 2. ΟΜΑΔΑ ΣΤΟΧΟΣ 2 3. ΣΚΟΠΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ 3 4. ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ 4 5.

Διαβάστε περισσότερα

Εξεταστέα Ύλη (Syllabus) Έκδοση 5.0

Εξεταστέα Ύλη (Syllabus) Έκδοση 5.0 Εξεταστέα Ύλη (Syllabus) Έκδοση 5.0 Πνευματικά Δικαιώματα 2007 Ίδρυμα ECDL (ECDL Foundation www.ecdl.org) Όλα τα δικαιώματα είναι κατοχυρωμένα. Κανένα μέρος αυτού του εγγράφου δεν μπορεί να αναπαραχθεί

Διαβάστε περισσότερα

Τίτλος Πακέτου Certified Computer Expert-ACTA

Τίτλος Πακέτου Certified Computer Expert-ACTA Κωδικός Πακέτου ACTA - CCE - 002 Τίτλος Πακέτου Certified Computer Expert-ACTA Εκπαιδευτικές Ενότητες Επεξεργασία Κειμένου - Word Δημιουργία Εγγράφου Προχωρημένες τεχνικές επεξεργασίας κειμένου & αρχείων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΤΕΛΕΙΟΦΟΙΤΩΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΑΤΕΙ ΚΑΙ ΑΕΙ)

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΤΕΛΕΙΟΦΟΙΤΩΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΑΤΕΙ ΚΑΙ ΑΕΙ) «Επιταγή Εισόδου στην Αγορά Εργασίας για Ανέργους Νέους έως 29 Ετών» ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΤΕΛΕΙΟΦΟΙΤΩΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΑΤΕΙ ΚΑΙ ΑΕΙ) ΣΚΟΠΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ: Η κατάρτιση των εκπαιδευομένων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΕΝΗΛΙΚΩΝ Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) του Πανεπιστημίου

Διαβάστε περισσότερα

ECDL Module 6 Παρουσιάσεις Εξεταστέα Ύλη, έκδοση 5.0 (Syllabus Version 5.0)

ECDL Module 6 Παρουσιάσεις Εξεταστέα Ύλη, έκδοση 5.0 (Syllabus Version 5.0) ECDL Module 6 Παρουσιάσεις Εξεταστέα Ύλη, έκδοση 5.0 (Syllabus Version 5.0) (Module 6 Presentation) Συνολική ιάρκεια: Προτεινόµενο * Χρονοδιάγραµµα Εκπαίδευσης 8-12 (οκτώ έως δώδεκα) ώρες σε 4-6 (τέσσερα

Διαβάστε περισσότερα

BeACTA Syllabus Beginners #1, #2, #3 και #4

BeACTA Syllabus Beginners #1, #2, #3 και #4 BeACTA Syllabus Beginners #1, #2, #3 και #4 Θεσσαλονίκη: Εγνατίας 1, ΤΚ 54630 Τηλ: 2310-510870 Fax: 2310-510871 Αθήνα: Βασ. Σοφίας 55, ΤΚ 11521 Τηλ: 210-7239770 e-mail: info@acta.edu.gr website: www.acta.edu.gr

Διαβάστε περισσότερα

Τηλέφωνο:

Τηλέφωνο: Η Agrotech S.A. John Deere Greece κορυφαία εταιρία εμπορίας γεωργικών μηχανημάτων στην Ελλάδα και την Κύπρο ανήκει στον όμιλο AGROGROUP ΜΠΟΖΑΤΖΙΔΗΣ-ΜΗΤΣΙΟΛΙΔΗΣ. Η Agrotech S.A. ξεκίνησε την συνεργασία

Διαβάστε περισσότερα

BeACTA Syllabus Beginners #1, #2, #3 και #4

BeACTA Syllabus Beginners #1, #2, #3 και #4 BeACTA Syllabus Beginners #1, #2, #3 και #4 Θεσσαλονίκη: Εγνατίας 1, ΤΚ 54630 Τηλ: 2310-510870 Fax: 2310-510871 Αθήνα: Ψαρρών 2, ΤΚ 10552 Τηλ: 210-5228643 e-mail: info@acta.edu.gr website: www.acta.edu.gr

Διαβάστε περισσότερα

Μέρος Α Περιβάλλον Εργασίας Windows... 19. Εργαστηριακή Άσκηση 1 Το Γραφικό Περιβάλλον του Υπολογιστή... 21

Μέρος Α Περιβάλλον Εργασίας Windows... 19. Εργαστηριακή Άσκηση 1 Το Γραφικό Περιβάλλον του Υπολογιστή... 21 Περιεχόμενα Μέρος Α Περιβάλλον Εργασίας Windows... 19 Εργαστηριακή Άσκηση 1 Το Γραφικό Περιβάλλον του Υπολογιστή... 21 1.1 Εκκίνηση του ηλεκτρονικού υπολογιστή... 22 1.2 Γραφικό παραθυρικό περιβάλλον εργασίας...

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕΣΩΝ

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕΣΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕΣΩΝ Σχεδιασμός, διοίκηση, υλοποίηση και αξιολόγηση προγραμμάτων επικοινωνίας με τα ΜΜΕ Media Management Στόχος του Προγράμματος Το πρόγραμμα για «Διοίκηση Επικοινωνίας Μέσων» είναι

Διαβάστε περισσότερα

5 η Διδακτική Ενότητα Οι βασικές αρχές και η σημασία της Διοίκησης του Ανθρώπινου Δυναμικού στην περίπτωση των τουριστικών επιχειρήσεων

5 η Διδακτική Ενότητα Οι βασικές αρχές και η σημασία της Διοίκησης του Ανθρώπινου Δυναμικού στην περίπτωση των τουριστικών επιχειρήσεων ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ Πρόγραμμα επικαιροποίησης γνώσεων αποφοίτων ΑΕΙ στην οργάνωση, διοίκηση τουριστικών επιχειρήσεων και στην προώθηση τουριστικών προορισμών 5 η Διδακτική Ενότητα Οι βασικές αρχές και

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ (SYLLABUS) MASTER IN OFFICE microsoft power point ΕΚΔΟΣΗ 1.0. Σόλωνος 108,Τηλ Φαξ

ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ (SYLLABUS) MASTER IN OFFICE microsoft power point ΕΚΔΟΣΗ 1.0. Σόλωνος 108,Τηλ Φαξ ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ (SYLLABUS) MASTER IN OFFICE microsoft power point ΕΚΔΟΣΗ 1.0 ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ MASTER IN OFFICE Το Master in Office είναι κατάλληλο για άτομα που έχουν κάποια εμπειρία στο Office (πχ. κάτοχοι πτυχίου

Διαβάστε περισσότερα

7 σε 1 Windows 8 Οffice 2013

7 σε 1 Windows 8 Οffice 2013 7 σε 1 Windows 8 Οffice 2013 ΒΗΜΑ ΠΡΟΣ ΒΗΜΑ ΜΑΙΡΗ ΓΚΛΑΒΑ Μαθηματικός, MSc Computer Science Επιμέλεια: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ Αναπληρωτής Καθηγητής Πληροφορικής Τμήματος Ιατρικής Δ.Π.Θ. _CONT_office8.indd

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών σε θέματα Πληροφορικής

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών σε θέματα Πληροφορικής ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών σε θέματα Πληροφορικής Το Πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από την Κυπριακή

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα 3 Επεξεργασία Κειμένου

Ενότητα 3 Επεξεργασία Κειμένου Ενότητα 3 Επεξεργασία Κειμένου Εξεταστέα Ύλη (Syllabus) Έκδοση 4.0 Πνευματικά Δικαιώματα 2003 Ίδρυμα ECDL (ECDL Foundation www.ecdl.com) Όλα τα δικαιώματα είναι κατοχυρωμένα. Κανένα μέρος αυτού του εγγράφου

Διαβάστε περισσότερα

Χρήσιμες Διαδικτυακές Υπηρεσίες του Κέντρου Παραγωγικότητας για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις

Χρήσιμες Διαδικτυακές Υπηρεσίες του Κέντρου Παραγωγικότητας για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις Χρήσιμες Διαδικτυακές Υπηρεσίες του Κέντρου Παραγωγικότητας για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις 2 Θέματα Παρουσίασης 1. Κυπριακή Πύλη Επιχειρήσεων 2. E-Gnosis 3. Ενημέρωσέ με 4. Δικτυωθείτε και Εξελιχθείτε

Διαβάστε περισσότερα

Πνευµατικά ικαιώµατα

Πνευµατικά ικαιώµατα Πνευµατικά ικαιώµατα Το παρόν είναι πνευµατική ιδιοκτησία της ACTA Α.Ε. και προστατεύεται από την Ελληνική και Ευρωπαϊκή νοµοθεσία που αφορά τα πνευµατικά δικαιώµατα. Απαγορεύεται ρητώς η δηµιουργία αντιγράφου,

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Εισαγωγή στην Πληροφορική

Περιεχόμενα. Εισαγωγή στην Πληροφορική Περιεχόμενα Εισαγωγή στην Πληροφορική 1. Γενικές Αρχές της Πληροφορικής...3 1.1 Εισαγωγή στις Αρχές της Πληροφορικής... 3 1.2 Η Ιστορία των Υπολογιστών και Μικροϋπολογιστών... 4 1.2.1 Ιστορία των Υπολογιστών

Διαβάστε περισσότερα

ΧΡΗΣΗ Η/Υ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΡΧΕΙΩΝ

ΧΡΗΣΗ Η/Υ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΧΡΗΣΗ Η/Υ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΡΧΕΙΩΝ 1. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ 1.1. Βασικές Λειτουργίες και Ρυθµίσεις 1.1.1 Εκκίνηση, Τερµατισµός, Επανεκκίνηση του Η/Υ ακολουθώντας τις κατάλληλες διαδικασίες 1.1.2

Διαβάστε περισσότερα

Σύμβουλοι Επιχειρήσεων

Σύμβουλοι Επιχειρήσεων Σύμβουλοι Επιχειρήσεων Μαϊος 2013 _ περιεχόμενα Το Πρόγραμμα Αναμενόμενα οφέλη για τις επιχειρήσεις που θα συμμετάσχουν Διαδικασία συμμετοχής Ποιοι είμαστε _ Το Πρόγραμμα «Σχέδιο Δράσης στοχευμένων παρεμβάσεων

Διαβάστε περισσότερα

Ο Οδηγός γρήγορης εκκίνησης

Ο Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Ο Οδηγός γρήγορης εκκίνησης του Microsoft PowerPoint 2013 έχει διαφορετική εμφάνιση από προηγούμενες εκδόσεις. Γι αυτό το λόγο, δημιουργήσαμε αυτόν τον οδηγό για να ελαχιστοποιήσουμε την καμπύλη εκμάθησης.

Διαβάστε περισσότερα

Ι.ΙΕΚ TOURISM EXPERTS. Στέλεχος Διοίκησης & Οικονομίας στον Τομέα Τουρισμού

Ι.ΙΕΚ TOURISM EXPERTS. Στέλεχος Διοίκησης & Οικονομίας στον Τομέα Τουρισμού Ι.ΙΕΚ Στέλεχος Διοίκησης & Οικονομίας στον Τομέα Τουρισμού Μαθήματα Μια ακόμη πρωτιά των σπουδαστών τουριστικών επαγγελμάτων του ΙΕΚ ΝΕΑ ΓΝΩΣΗ είναι η δυνατότητα τους να πάρουν εξειδίκευση στον Ιατρικό

Διαβάστε περισσότερα

ΑΙΤΗΣΗ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ. Υποψηφίου ωφελούμενου στο πλαίσιο του έργου :

ΑΙΤΗΣΗ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ. Υποψηφίου ωφελούμενου στο πλαίσιο του έργου : την Απασχόληση «ΠΑΣΙΘΕΑ» ΑΙΤΗΣΗ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ Υποψηφίου ωφελούμενου στο πλαίσιο του έργου : Αριθ. πρωτ/λου αίτησης... [συμπληρώνεται από το φορέα] «Τοπικό Σχέδιο απασχόλησης για την Αναζωογόνηση της

Διαβάστε περισσότερα

Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α

Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α Πλήρης Οδηγός για το ίπλωµα ECDL 1 Εισαγωγή στην Πληροφορική 1.1 Βασικές Έννοιες της Πληροφορικής Εισαγωγή 21 Τι είναι ο Ηλεκτρονικός Υπολογιστής 22 Υλικό - Λογισµικό 23 Ιστορική

Διαβάστε περισσότερα

Μόλας 5, Αθήνα (Ελλάδα) Φύλο Θήλυ Ημερομηνία γέννησης 24/09/1987 Εθνικότητα Ελληνική

Μόλας 5, Αθήνα (Ελλάδα) Φύλο Θήλυ Ημερομηνία γέννησης 24/09/1987 Εθνικότητα Ελληνική Βιογραφικό σημείωμα ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΠΑΠΠΑ Μόλας 5, 13671 Αθήνα (Ελλάδα) 2102433112 6984870163 eripappa87@gmail.com Φύλο Θήλυ Ημερομηνία γέννησης 24/09/1987 Εθνικότητα Ελληνική ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ MANAGEMENT

ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ MANAGEMENT ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ MANAGEMENT Βασικός στόχος του προγράμματος είναι η κατάρτιση των ανέργων υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας, μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή και

Διαβάστε περισσότερα

Οργάνωση Γραφείου με τη χρήση της Τεχνολογίας

Οργάνωση Γραφείου με τη χρήση της Τεχνολογίας Οργάνωση Γραφείου με τη χρήση της Τεχνολογίας Ημερομηνίες: 30/1/2018 Λευκωσία 6/2/2018 Λεμεσός Σε συνεργασία με: ΚΕΒΕ Η οργάνωση γραφείου, αποτελεί στοιχείο κρίσιμης σημασίας για την κάθε επιχείρηση, αφού

Διαβάστε περισσότερα

Η επιχειρηματική ιδέα και η εταιρία spin off. Βασίλης Μουστάκης Καθηγητής Πολυτεχνείου Κρήτης vmoustakis@gmail.com

Η επιχειρηματική ιδέα και η εταιρία spin off. Βασίλης Μουστάκης Καθηγητής Πολυτεχνείου Κρήτης vmoustakis@gmail.com Η επιχειρηματική ιδέα και η εταιρία spin off Βασίλης Μουστάκης Καθηγητής Πολυτεχνείου Κρήτης vmoustakis@gmail.com Έρευνα αγοράς (Ι) Ανάγκη στην αγορά (κάτι που η αγορά θέλει αλλά δεν το έχει) Σύλληψη και

Διαβάστε περισσότερα

Γραμματέας Ανωτέρων και Ανωτάτων Στελεχών

Γραμματέας Ανωτέρων και Ανωτάτων Στελεχών Γραμματέας Ανωτέρων και Ανωτάτων Στελεχών Μαθήματα: Τα μαθήματα της ειδικότητας ΙΕΚ Γραμματέας Ανωτέρων και Ανωτάτων Στελεχών είναι επιλεγμένα και εγκεκριμένα από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Διαβάστε περισσότερα

Microsoft PowerPoint 2007

Microsoft PowerPoint 2007 Information Technology Services and Solutions Σύμβουλοι Μηχανογράφησης και Εκπαίδευσης Στεφ. Σκουλούδη 27, Καλλίπολη, Πειραιάς 210 45 38 177 http://www.itss.gr/ Microsoft PowerPoint 2007 Κωνσταντίνος Κωβαίος

Διαβάστε περισσότερα

Τίτλος Πακέτου Certified Computer User-ACTA

Τίτλος Πακέτου Certified Computer User-ACTA Κωδικός Πακέτου ACTA -CCU - 001 Τίτλος Πακέτου Certified Computer User-ACTA Εκπαιδευτικές Ενότητες Χρήση Η/Υ και Διαχείριση Αρχείων - Windows Περιβάλλον Η/Υ - Βασικές Λειτουργίες και Ρυθμίσεις Επιφάνεια

Διαβάστε περισσότερα

Διαφοροποίηση αποδοχής και αναστολών σε μαθησιακές εμπειρίες εισαγωγής στελεχών και υπαλλήλων επιλεγμένων

Διαφοροποίηση αποδοχής και αναστολών σε μαθησιακές εμπειρίες εισαγωγής στελεχών και υπαλλήλων επιλεγμένων Διαφοροποίηση αποδοχής και αναστολών σε μαθησιακές εμπειρίες εισαγωγής στελεχών και υπαλλήλων επιλεγμένων υπηρεσιών του ιδιωτικού τομέα της περιοχής μείζονος Θεσσαλονίκης στα δεδομένα Νέων Τεχνολογιών

Διαβάστε περισσότερα

Μακροχρόνια άνεργοι άνω των 45 ετών με χαμηλά τυπικά προσόντα Βεβαίωση ανεργίας, όπου εμφαίνεται ανεργία πάνω από 12 μήνες (χορηγείται από τον ΟΑΕΔ)

Μακροχρόνια άνεργοι άνω των 45 ετών με χαμηλά τυπικά προσόντα Βεβαίωση ανεργίας, όπου εμφαίνεται ανεργία πάνω από 12 μήνες (χορηγείται από τον ΟΑΕΔ) Ε Π Ι Χ Ε Ι Ρ Η Σ Ι Α Κ Ο Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α «Α Ν Α Π Τ Υ Ξ Η Α Ν Θ Ρ Ω Π Ι Ν Ο Υ Δ Υ Ν Α Μ Ι Κ Ο Υ» Τ Ι Τ Λ Ο Σ Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α Τ Ο Σ «Τ Ο Π Ι Κ Ε Σ Δ Ρ Α Σ Ε Ι Σ Κ Ο Ι Ν Ω Ν Ι Κ Η Σ Ε Ν Τ Α Ξ Η Σ Γ

Διαβάστε περισσότερα

Αναλυτική περιγραφή διδακτικών ενοτήτων. e-commerce Project Manager

Αναλυτική περιγραφή διδακτικών ενοτήτων. e-commerce Project Manager Αναλυτική περιγραφή διδακτικών ενοτήτων e-commerce Project Manager Ακαδημαϊκό Έτος 2015 2016 1. Intro to e-commerce Μάθετε σε αυτή την ενότητα τις βασικές έννοιες και αρχές του e-commerce και αποκτήστε

Διαβάστε περισσότερα