* Εργαστήρι «Μια καρδιά. πηλού : για τη μαμά μου» * Ψυχαγωγικός περίπατος. Αγαπητοί γονείς τη διαφύλαξη κληρονομιάς. Όλοι.

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "* Εργαστήρι «Μια καρδιά. πηλού : για τη μαμά μου» * Ψυχαγωγικός περίπατος. Αγαπητοί γονείς τη διαφύλαξη κληρονομιάς. Όλοι."

Transcript

1 Γιατί αξίζει μια βόλτα στο Μουσείο; Αγαπητοί γονείς Όλοι γνωρίζουμε τη σημασία των μουσείων για τη διαφύλαξη των ανεκτίμητων θησαυρών της πολιτισμικής μας κληρονομιάς. Όλοι έχουμε βρεθεί σε κάποιο μουσείο και έχουμε θαυμάσει τα απομεινάρια του πανάρχαιου πολιτισμού της πατρίδας μας που η σκαπάνη κάποιου αρχαιολόγου έφερε στο φως ύστερα από πολλά χρόνια. Όλοι συμφωνούμε ότι η επαφή μας με τα αριστουργήματα της ελληνικής τέχνης αποτελεί αναμφίβολα αποφασιστικό παράγοντα αισθητικής και πνευματικής καλλιέργειας. Όμως για να γίνει αυτό δεν αρκεί μια απλή επίσκεψη σε ένα μουσείο ή η παρακολούθηση μιας, συνήθως βαρετής, ξενάγησης. Σκοπός της επαφής του μαθητή με το Μουσείο είναι να δημιουργήσουμε ένα παιδί που θα σέβεται ουσιαστικά, και όχι μόνο επιφανειακά ή επειδή του επιβάλλεται, την ελληνική κληρονομιά. Οι επισκέψεις μπορούν να αποτελέσουν μια σημαντική εξωσχολική δραστηριότητα και να εμπλουτίσουν το σχολικό μάθημα, γιατί έχουν δημιουργικό χαρακτήρα. Βοηθούν το παιδί να βιώσει το χώρο και να δεθεί συναισθηματικά μαζί του. Καλλιεργούν την παρατηρητικότητά του, τη φαντασία του και την αισθητική του αντίληψη. Έτσι το παιδί, αντί να παρακολουθεί τη συνήθη ξενάγηση μονόλογο, βρίσκεται αντιμέτωπο με ερωτήσεις που το καλούν να χρησιμοποιήσει τα μάτια του, όχι μόνο για να κοιτάζει, αλλά για να βλέπει ό,τι υπάρχει μπροστά του. Το παιδί βλέπει, περιγράφει, εξερευνά, συγκρίνει, σχεδιάζει, ψυχαγωγείται Επίσης ο δημιουργικός χαρακτήρας αυτής της επικοινωνίας με τα έργα τέχνης εμπλουτίζεται από το δάσκαλο, πριν και μετά την επίσκεψη, με δραστηριότητες ευαισθητοποίησης, προετοιμασίας και επεξεργασίας, με τη βοήθεια εντύπων και ειδικών μουσειοσκευών. Επιπλέον, τα περισσότερα εκπαιδευτικά προγράμματα, που παρακολουθούν τα παιδιά μας, γίνονται από εξειδικευμένους επιστήμονες μουσειοπαιδαγωγούς.. Συνοπτικός Πίνακας των προγραμματισμένων & εγκεκριμένων, από τη Δ Διεύθυνση Π.Ε., Εκπαιδευτικών Επισκέψεων & Προγραμμάτων σχολ. έτους , για την Α τάξη * Ι.Μ. Ε.: «Ο πλανήτης σε χρειάζεται» * Θεατρική παράσταση (θαα δοθεί σχετική ανακοίνωση) * Καραγκιόζης Σπυρόπουλου : «Ο Καραγκιόζης Οικολόγος» εντός σχολείου * Παραμυθοχώρα : «Δόνα Τερηδόνα» * Εργαστήρι «Μια καρδιά * Συναισθηματική αγωγή : «Όταν ο λύκος πεινάει κι αγαπάει» εντός Σχολείου πηλού : για τη μαμά μου» * Μικρό Πλανητάριο εντός * Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Μοσχάτου Ταύρου «Μαθαίνωω να κυκλοφορώ σωστά» * Ψυχαγωγικός περίπατος ς Σχολείου Για να λάβει μέρος το παιδί σας στα εκπαιδευτικά προγράμματα της τάξης του, χρειάζεται η δική σας συγκατάθεση και γι αυτό σας παρακαλούμε να συμπληρώσετε τη δήλωση που σας στέλνουμε και να την παραδώσετε μαζί με τα χρήματα στη δασκάλα του τμήματος.

2 Συγκεκριμένα τα χρήματαα που θα απαιτηθούν για την Α τάξη: είναι 70 «ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΣΜΥΡΝΗΣΣ και αφορούν : τις ξεναγήσεις τη θεατρική παράσταση τα μεταφορικά Την ημέρα της επίσκεψης γίνεται κανονικό μάθημα και οι μαθητές έρχονται με τις σάκες τους. Αν ένα παιδί για κάποιους λόγους δε φέρει τη δήλωση συμμετοχής, τότε την ώρα της επίσκεψης και κατά τη διάρκεια της απουσίας των συμμαθητών του, παραμένει στο Σχολείο με τα παιδιά άλλου τμήματος. Ευχαριστούμε για τη συνεργασία Από τη Διεύθυνση Α Τάξη Σχολ. έτος

3 Γιατί αξίζει μια βόλτα στο Μουσείο; Αγαπητοί γονείς Όλοι γνωρίζουμε τη σημασία των μουσείων για τη διαφύλαξη των ανεκτίμητων θησαυρών της πολιτισμικής μας κληρονομιάς. Όλοι έχουμε βρεθεί σε κάποιο μουσείο και έχουμε θαυμάσει τα απομεινάρια του πανάρχαιου πολιτισμού της πατρίδας μας που η σκαπάνη κάποιου αρχαιολόγου έφερε στο φως ύστερα από πολλά χρόνια. Όλοι συμφωνούμε ότι η επαφή μας με τα αριστουργήματα της ελληνικής τέχνης αποτελεί αναμφίβολα αποφασιστικό παράγοντα αισθητικής και πνευματικής καλλιέργειας. Όμως για να γίνει αυτό δεν αρκεί μια απλή επίσκεψη σε ένα μουσείο ή η παρακολούθηση μιας, συνήθως βαρετής, ξενάγησης. Σκοπός της επαφής του μαθητή με το Μουσείο είναι να δημιουργήσουμε ένα παιδί που θα σέβεται ουσιαστικά, και όχι μόνο επιφανειακά ή επειδή του επιβάλλεται, την ελληνική κληρονομιά. Οι επισκέψεις μπορούν να αποτελέσουν μια σημαντική εξωσχολική δραστηριότητα και να εμπλουτίσουν το σχολικό μάθημα, γιατί έχουν δημιουργικό χαρακτήρα. Βοηθούν το παιδί να βιώσει το χώρο και να δεθεί συναισθηματικά μαζί του. Καλλιεργούν την παρατηρητικότητά του, τη φαντασία του και την αισθητική του αντίληψη. Έτσι το παιδί, αντί να παρακολουθεί τη συνήθη ξενάγηση μονόλογο, βρίσκεται αντιμέτωπο με ερωτήσεις που το καλούν να χρησιμοποιήσει τα μάτια του, όχι μόνο για να κοιτάζει, αλλά για να βλέπει ό,τι υπάρχει μπροστά του. Το παιδί βλέπει, περιγράφει, εξερευνά, συγκρίνει, σχεδιάζει, ψυχαγωγείται Επίσης ο δημιουργικός χαρακτήρας αυτής της επικοινωνίας με τα έργα τέχνης εμπλουτίζεται από το δάσκαλο, πριν και μετά την επίσκεψη, με δραστηριότητες ευαισθητοποίησης, προετοιμασίας και επεξεργασίας, με τη βοήθεια εντύπων και ειδικών μουσειοσκευών. Επιπλέον, τα περισσότερα εκπαιδευτικά προγράμματα, που παρακολουθούν τα παιδιά μας, γίνονται από εξειδικευμένους επιστήμονες μουσειοπαιδαγωγούς.. Συνοπτικός Πίνακας των προγραμματισμένων & εγκεκριμένων, από τη Δ Διεύθυνση Π.Ε., Εκπαιδευτικών Επισκέψεων & Προγραμμάτων σχολ. έτους , για τη Β τάξη * Εργαστήρι πηλού : «Μια ελιά στο πιθάρι» * Μουσείο Αφής * Εργοστάσιοο καραμελοποιίας ΒΙΑΠ Mentel * Θεατρική παράσταση (θαα δοθεί σχετική ανακοίνωση) * Λαογραφικό Μουσείο * Καλλιτεχνικό εργαστήρι : «Κουταλόκουκλες» * Ιστορικό Μουσείο * Μικρό Πλανητάριο εντός Σχολείου * Περίπατος στην Πλάκα * Ψυχαγωγικός περίπατος Για να λάβει μέρος το παιδί σας στα εκπαιδευτικά προγράμματα της τάξης του, χρειάζεται η δική σας συγκατάθεση και γι αυτό σας παρακαλούμε να συμπληρώσετε τη δήλωση που σας στέλνουμε και να την παραδώσετε μαζί με τα χρήματα στη δασκάλα του τμήματος.

4 Συγκεκριμένα τα χρήματαα που θα απαιτηθούν για τη Β τάξη: είναι 90 και αφορούν : «ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΣΜΥΡΝΗΣΣ τις τη θεατρική παράσταση τα ξεναγήσεις μεταφορικά το λογοτεχνικό βιβλίο «Ένας ξεχωριστός φίλος» έντυπο υλικό εκδόσεων «Χρυσοστόμου Σμύρνης» το χειροτεχνικό υλικό (χαρτιά, χαρτόνια, υλικά κατασκευών, πινέλα, ακρυλικά χρώματα, μαρκαδόρους, ξυλομπογιές, λαδοπαστέλ, πηλό κ.α.) Την ημέρα της επίσκεψης γίνεται κανονικό μάθημα και οι μαθητές έρχονται με τις σάκες τους (για την επίσκεψη ενημερώνονται οι μαθητές την προηγούμενη μέρα από τις δασκάλες τους). Στις επισκέψεις τα παιδιά δε φέρνουν game boy, ηλεκτρονικά παιχνιδάκια, κινητά τηλέφωνα, walkman, albums με συλλογές, χαρτάκια, τάπες και άλλα εξωσχολικά αντικείμενα. Αν ένα παιδί, για κάποιους λόγους, δε φέρει τη δήλωση συμμετοχής, τότε την ώρα της επίσκεψης και κατά τη διάρκεια της απουσίας των συμμαθητών του, παραμένει στο Σχολείο με τα παιδιά άλλου τμήματος. Ευχαριστούμε για τη συνεργασία Από τη Διεύθυνση B Τάξη Σχολ. έτος

5 Γιατί αξίζει μια βόλτα στο Μουσείο; Αγαπητοί γονείς Όλοι γνωρίζουμε τη σημασία των μουσείων για τη διαφύλαξη των ανεκτίμητων θησαυρών της πολιτισμικής μας κληρονομιάς. Όλοι έχουμε βρεθεί σε κάποιο μουσείο και έχουμε θαυμάσει τα απομεινάρια του πανάρχαιου πολιτισμού της πατρίδας μας που η σκαπάνη κάποιου αρχαιολόγου έφερε στο φως ύστερα από πολλά χρόνια. Όλοι συμφωνούμε ότι η επαφή μας με τα αριστουργήματα της ελληνικής τέχνης αποτελεί αναμφίβολα αποφασιστικό παράγοντα αισθητικής και πνευματικής καλλιέργειας. Όμως για να γίνει αυτό δεν αρκεί μια απλή επίσκεψη σε ένα μουσείο ή η παρακολούθηση μιας, συνήθως βαρετής, ξενάγησης. Σκοπός της επαφής του μαθητή με το Μουσείο είναι να δημιουργήσουμε ένα παιδί που θα σέβεται ουσιαστικά, και όχι μόνο επιφανειακά ή επειδή του επιβάλλεται, την ελληνική κληρονομιά. Οι επισκέψεις μπορούν να αποτελέσουν μια σημαντική εξωσχολική δραστηριότητα και να εμπλουτίσουν το σχολικό μάθημα, γιατί έχουν δημιουργικό χαρακτήρα. Βοηθούν το παιδί να βιώσει το χώρο και να δεθεί συναισθηματικά μαζί του. Καλλιεργούν την παρατηρητικότητά του, τη φαντασία του και την αισθητική του αντίληψη. Έτσι το παιδί, αντί να παρακολουθεί τη συνήθη ξενάγηση μονόλογο, βρίσκεται αντιμέτωπο με ερωτήσεις που το καλούν να χρησιμοποιήσει τα μάτια του, όχι μόνο για να κοιτάζει, αλλά για να βλέπει ό,τι υπάρχει μπροστά του. Το παιδί βλέπει, περιγράφει, εξερευνά, συγκρίνει, σχεδιάζει, ψυχαγωγείται Επίσης ο δημιουργικός χαρακτήρας αυτής της επικοινωνίας με τα έργα τέχνης εμπλουτίζεται από το δάσκαλο, πριν και μετά την επίσκεψη, με δραστηριότητες ευαισθητοποίησης, προετοιμασίας και επεξεργασίας, με τη βοήθεια εντύπων και ειδικών μουσειοσκευών. Επιπλέον, τα περισσότερα εκπαιδευτικά προγράμματα, που παρακολουθούν τα παιδιά μας, γίνονται από εξειδικευμένους επιστήμονες μουσειοπαιδαγωγούς.. Συνοπτικός Πίνακας των προγραμματισμένων & εγκεκριμένων, από τη Δ Διεύθυνση Π.Ε., Εκπαιδευτικών Επισκέψεων & Προγραμμάτων σχολ. έτους , για τη Γ τάξη * Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης :«Αν τα δέντρα μιλούσαν» *Εύλογον : «Ανασκαφή και τήρηση Αρχαιολογικού Ημερολογίου» * 2 Θεατρικές παραστάσεις (θα δοθεί σχετική ανακοίνωση) * Αρχαιολογικό Μουσείο * Μέγαρο Μουσικής * Ι.Μ.Ε : «Ο Μικρός Κεραμίστας» * Ναυτικό Μουσείο Ελλάδας * Ψυχαγωγικός περίπατος Για να λάβει μέρος το παιδί σας στα εκπαιδευτικά προγράμματα της τάξης του, χρειάζεται η δική σας συγκατάθεση και γι αυτό σας παρακαλούμε να συμπληρώσετε τη δήλωση που σας στέλνουμε και να την παραδώσετε μαζί με τα χρήματα στη δασκάλα του τμήματος.

6 Συγκεκριμένα τα χρήματαα που θα απαιτηθούν για τη Γ τάξη: είναι 95 και αφορούν : «ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΣΜΥΡΝΗΣΣ τις ξεναγήσεις τις θεατρικές παραστάσεις τα μεταφορικά το λογοτεχνικό βιβλίο «Η Λουκία και οι δύο πατρίδες της» έντυπο υλικό εκδόσεων «Χρυσοστόμου Σμύρνης» Βιβλίο Γραμματικής Γαλλικών το χειροτεχνικό υλικό (χαρτιά, χαρτόνια, υλικά κατασκευών, πινέλα, ακρυλικά χρώματα, μαρκαδόρους, ξυλομπογιές, λαδοπαστέλ, πηλό κ.α.) Την ημέρα της επίσκεψης γίνεται κανονικό μάθημα και οι μαθητές έρχονται με τις σάκες τους (για την επίσκεψη ενημερώνονται οι μαθητές την προηγούμενη μέρα από τις δασκάλες τους). Στις επισκέψεις τα παιδιά δε φέρνουν game boy, ηλεκτρονικά παιχνιδάκια, κινητά τηλέφωνα, walkman, albums με συλλογές, χαρτάκια, τάπες και άλλα εξωσχολικά αντικείμενα. Αν ένα παιδί, για κάποιους λόγους, δε φέρει τη δήλωση συμμετοχής, τότε την ώρα της επίσκεψης και κατά τη διάρκεια της απουσίας των συμμαθητών του, παραμένει στο Σχολείο με τα παιδιά άλλου τμήματος. Ευχαριστούμε για τη συνεργασία Από τη Διεύθυνση Γ Τάξη Σχολ. έτος

7 Γιατί αξίζει μια βόλτα στο Μουσείο; Αγαπητοί γονείς Όλοι γνωρίζουμε τη σημασία των μουσείων για τη διαφύλαξη των ανεκτίμητων θησαυρών της πολιτισμικής μας κληρονομιάς. Όλοι έχουμε βρεθεί σε κάποιο μουσείο και έχουμε θαυμάσει τα απομεινάρια του πανάρχαιου πολιτισμού της πατρίδας μας που η σκαπάνη κάποιου αρχαιολόγου έφερε στο φως ύστερα από πολλά χρόνια. Όλοι συμφωνούμε ότι η επαφή μας με τα αριστουργήματα της ελληνικής τέχνης αποτελεί αναμφίβολα αποφασιστικό παράγοντα αισθητικής και πνευματικής καλλιέργειας. Όμως για να γίνει αυτό δεν αρκεί μια απλή επίσκεψη σε ένα μουσείο ή η παρακολούθηση μιας, συνήθως βαρετής, ξενάγησης. Σκοπός της επαφής του μαθητή με το Μουσείο είναι να δημιουργήσουμε ένα παιδί που θα σέβεται ουσιαστικά, και όχι μόνο επιφανειακά ή επειδή του επιβάλλεται, την ελληνική κληρονομιά. Οι επισκέψεις μπορούν να αποτελέσουν μια σημαντική εξωσχολική δραστηριότητα και να εμπλουτίσουν το σχολικό μάθημα, γιατί έχουν δημιουργικό χαρακτήρα. Βοηθούν το παιδί να βιώσει το χώρο και να δεθεί συναισθηματικά μαζί του. Καλλιεργούν την παρατηρητικότητά του, τη φαντασία του και την αισθητική του αντίληψη. Έτσι το παιδί, αντί να παρακολουθεί τη συνήθη ξενάγηση μονόλογο, βρίσκεται αντιμέτωπο με ερωτήσεις που το καλούν να χρησιμοποιήσει τα μάτια του, όχι μόνο για να κοιτάζει, αλλά για να βλέπει ό,τι υπάρχει μπροστά του. Το παιδί βλέπει, περιγράφει, εξερευνά, συγκρίνει, σχεδιάζει, ψυχαγωγείται Επίσης ο δημιουργικός χαρακτήρας αυτής της επικοινωνίας με τα έργα τέχνης εμπλουτίζεται από το δάσκαλο, πριν και μετά την επίσκεψη, με δραστηριότητες ευαισθητοποίησης, προετοιμασίας και επεξεργασίας, με τη βοήθεια εντύπων και ειδικών μουσειοσκευών. Επιπλέον, τα περισσότερα εκπαιδευτικά προγράμματα, που παρακολουθούν τα παιδιά μας, γίνονται από εξειδικευμένους επιστήμονες μουσειοπαιδαγωγούς.. Συνοπτικός Πίνακας των προγραμματισμένων & εγκεκριμένων, από τη Δ Διεύθυνση Π.Ε., Εκπαιδευτικών Επισκέψεων & Προγραμμάτων σχολ. έτους , για τη Δ τάξη * Ναυτικό Μουσείο Ελλάδας : «Ναυπηγώντας μια τριήρη»» * Μουσείο Ακρόπολης * 2 Θεατρικές παραστάσεις (θα δοθεί σχετική ανακοίνωση) * Εκπαιδευτικό πρόγραμμαα «Η Ζωφόρος του Παρθενώνα» εντός Σχολείου * Ιερός Βράχος Ακρόπολης *Μεσόγειος SOS : «Δράση για το κλίμα και θαλασσών» εντός Σχολείου * Πάρκο Τρίτση : «Οργάνωση Γη» Προστασία παράκτιων οικοσυστημάτων * Ψυχαγωγικός περίπατος Για να λάβει μέρος το παιδί σας στα εκπαιδευτικά προγράμματα της τάξης του, χρειάζεται η δική σας συγκατάθεση και γι αυτό σας παρακαλούμε να συμπληρώσετε τη δήλωση που σας στέλνουμε και να την παραδώσετε μαζί με τα χρήματαα στο/η δάσκαλο/α του τμήματος.

8 Συγκεκριμένα τα χρήματαα που θα απαιτηθούν για τη Δ τάξη: είναι 90 «ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΣΜΥΡΝΗΣΣ και αφορούν : τις ξεναγήσεις τις θεατρικές παραστάσεις τα μεταφορικά το λογοτεχνικό βιβλίο «Το κίτρινο λεωφορείο για την πατρίδα» έντυπο υλικό εκδόσεων «Χρυσοστόμου Σμύρνης» 1 έντυπο Μουσικής το χειροτεχνικό υλικό (χαρτιά, χαρτόνια, υλικά κατασκευών, πινέλα, ακρυλικά χρώματα, μαρκαδόρους, ξυλομπογιές, λαδοπαστέλ, πηλό κ.α.) Την ημέρα της επίσκεψης γίνεται κανονικό μάθημα και οι μαθητές έρχονται με τις σάκες τους (για την επίσκεψη ενημερώνονται οι μαθητές την προηγούμενη μέρα από τις δασκάλες τους). Στις επισκέψεις τα παιδιά δε φέρνουν game boy, ηλεκτρονικά παιχνιδάκια, κινητά τηλέφωνα, walkman, albums με συλλογές, χαρτάκια, τάπες και άλλα εξωσχολικά αντικείμενα. Αν ένα παιδί, για κάποιους λόγους, δε φέρει τη δήλωση συμμετοχής, τότε την ώρα της επίσκεψης και κατά τη διάρκεια της απουσίας των συμμαθητών του, παραμένει στο Σχολείο με τα παιδιά άλλου τμήματος. Ευχαριστούμε για τη συνεργασία Από τη Διεύθυνση Δ Τάξη Σχολ. έτος

9 Γιατί αξίζει μια βόλτα στο Μουσείο; Αγαπητοί γονείς Όλοι γνωρίζουμε τη σημασία των μουσείων για τη διαφύλαξη των ανεκτίμητων θησαυρών της πολιτισμικής μας κληρονομιάς. Όλοι έχουμε βρεθεί σε κάποιο μουσείο και έχουμε θαυμάσει τα απομεινάρια του πανάρχαιου πολιτισμού της πατρίδας μας που η σκαπάνη κάποιου αρχαιολόγου έφερε στο φως ύστερα από πολλά χρόνια. Όλοι συμφωνούμε ότι η επαφή μας με τα αριστουργήματα της ελληνικής τέχνης αποτελεί αναμφίβολα αποφασιστικό παράγοντα αισθητικής και πνευματικής καλλιέργειας. Όμως για να γίνει αυτό δεν αρκεί μια απλή επίσκεψη σε ένα μουσείο ή η παρακολούθηση μιας, συνήθως βαρετής, ξενάγησης. Σκοπός της επαφής του μαθητή με το Μουσείο είναι να δημιουργήσουμε ένα παιδί που θα σέβεται ουσιαστικά, και όχι μόνο επιφανειακά ή επειδή του επιβάλλεται, την ελληνική κληρονομιά. Οι επισκέψεις μπορούν να αποτελέσουν μια σημαντική εξωσχολική δραστηριότητα και να εμπλουτίσουν το σχολικό μάθημα, γιατί έχουν δημιουργικό χαρακτήρα. Βοηθούν το παιδί να βιώσει το χώρο και να δεθεί συναισθηματικά μαζί του. Καλλιεργούν την παρατηρητικότητά του, τη φαντασία του και την αισθητική του αντίληψη. Έτσι το παιδί, αντί να παρακολουθεί τη συνήθη ξενάγηση μονόλογο, βρίσκεται αντιμέτωπο με ερωτήσεις που το καλούν να χρησιμοποιήσει τα μάτια του, όχι μόνο για να κοιτάζει, αλλά για να βλέπει ό,τι υπάρχει μπροστά του. Το παιδί βλέπει, περιγράφει, εξερευνά, συγκρίνει, σχεδιάζει, ψυχαγωγείται Επίσης ο δημιουργικός χαρακτήρας αυτής της επικοινωνίας με τα έργα τέχνης εμπλουτίζεται από το δάσκαλο, πριν και μετά την επίσκεψη, με δραστηριότητες ευαισθητοποίησης, προετοιμασίας και επεξεργασίας, με τη βοήθεια εντύπων και ειδικών μουσειοσκευών. Επιπλέον, τα περισσότερα εκπαιδευτικά προγράμματα, που παρακολουθούν τα παιδιά μας, γίνονται από εξειδικευμένους επιστήμονες μουσειοπαιδαγωγούς.. Συνοπτικός Πίνακας των προγραμματισμένων & εγκεκριμένων, από τη Δ Διεύθυνση Π.Ε., Εκπαιδευτικών Επισκέψεων & Προγραμμάτων σχολ. έτους , για την Ε τάξη * Γαλλικό Ινστιτούτο * Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδου «Πόσους ξένους μπορείς να μετρήσεις ανάμεσά μας» * Μουσείο ΟΤΕ : «Η επικοινωνία από την αρχαιότητα έως σήμερα» * Θεατρική παράσταση (θαα δοθεί σχετική ανακοίνωση) * Ιστορικό Αρχείο Εθνικής Τράπεζας Μέγαρο Διομήδη * Βυζαντινό Μουσείο * Καλλιτεχνικό εργαστήρι : «Ψηφιδωτά» * Τυπογραφείο «ART» * Ψυχαγωγικός περίπατος Για να λάβει μέρος το παιδί σας στα εκπαιδευτικά προγράμματα της τάξης του, χρειάζεται η δική σας συγκατάθεση και γι αυτό σας παρακαλούμε να συμπληρώσετε τη δήλωση που σας στέλνουμε και να την παραδώσετε μαζί με τα χρήματαα στο/η δάσκαλο/α του τμήματος.

10 Συγκεκριμένα τα χρήματαα που θα απαιτηθούν για τη Ε τάξη: είναι 95 και αφορούν : τις ξεναγήσεις τη θεατρική παράσταση τα μεταφορικά το λογοτεχνικό βιβλίο «Ο κύριός μου» έντυπο υλικό εκδόσεων «Χρυσοστόμου Σμύρνης» 1 έντυπο Μουσικής την ετήσια συνδρομή 5 τευχών του αγγλικού περιοδικού «Click» το χειροτεχνικό υλικό (χαρτιά, χαρτόνια, υλικά κατασκευών, πινέλα, ακρυλικά χρώματα, μαρκαδόρους, ξυλομπογιές, λαδοπαστέλ, πηλό κ.α.) «ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΣΜΥΡΝΗΣΣ Την ημέρα της επίσκεψης γίνεται κανονικό μάθημα και οι μαθητές έρχονται με τις σάκες τους (για την επίσκεψη ενημερώνονται οι μαθητές την προηγούμενη μέρα από τις δασκάλες τους). Στις επισκέψεις τα παιδιά δε φέρνουν game boy, ηλεκτρονικά παιχνιδάκια, κινητά τηλέφωνα, walkman, albums με συλλογές, χαρτάκια, τάπες και άλλα εξωσχολικά αντικείμενα. Αν ένα παιδί, για κάποιους λόγους, δε φέρει τη δήλωση συμμετοχής, τότε την ώρα της επίσκεψης και κατά τη διάρκεια της απουσίας των συμμαθητών του, παραμένει στο Σχολείο με τα παιδιά άλλου τμήματος. Ευχαριστούμε για τη συνεργασία Από τη Διεύθυνση Ε Τάξη Σχολ. έτος

11 Γιατί αξίζει μια βόλτα στο Μουσείο; Αγαπητοί γονείς Όλοι γνωρίζουμε τη σημασία των μουσείων για τη διαφύλαξη των ανεκτίμητων θησαυρών της πολιτισμικής μας κληρονομιάς. Όλοι έχουμε βρεθεί σε κάποιο μουσείο και έχουμε θαυμάσει τα απομεινάρια του πανάρχαιου πολιτισμού της πατρίδας μας που η σκαπάνη κάποιου αρχαιολόγου έφερε στο φως ύστερα από πολλά χρόνια. Όλοι συμφωνούμε ότι η επαφή μας με τα αριστουργήματα της ελληνικής τέχνης αποτελεί αναμφίβολα αποφασιστικό παράγοντα αισθητικής και πνευματικής καλλιέργειας. Όμως για να γίνει αυτό δεν αρκεί μια απλή επίσκεψη σε ένα μουσείο ή η παρακολούθηση μιας, συνήθως βαρετής, ξενάγησης. Σκοπός της επαφής του μαθητή με το Μουσείο είναι να δημιουργήσουμε ένα παιδί που θα σέβεται ουσιαστικά, και όχι μόνο επιφανειακά ή επειδή του επιβάλλεται, την ελληνική κληρονομιά. Οι επισκέψεις μπορούν να αποτελέσουν μια σημαντική εξωσχολική δραστηριότητα και να εμπλουτίσουν το σχολικό μάθημα, γιατί έχουν δημιουργικό χαρακτήρα. Βοηθούν το παιδί να βιώσει το χώρο και να δεθεί συναισθηματικά μαζί του. Καλλιεργούν την παρατηρητικότητά του, τη φαντασία του και την αισθητική του αντίληψη. Έτσι το παιδί, αντί να παρακολουθεί τη συνήθη ξενάγηση μονόλογο, βρίσκεται αντιμέτωπο με ερωτήσεις που το καλούν να χρησιμοποιήσει τα μάτια του, όχι μόνο για να κοιτάζει, αλλά για να βλέπει ό,τι υπάρχει μπροστά του. Το παιδί βλέπει, περιγράφει, εξερευνά, συγκρίνει, σχεδιάζει, ψυχαγωγείται Επίσης ο δημιουργικός χαρακτήρας αυτής της επικοινωνίας με τα έργα τέχνης εμπλουτίζεται από το δάσκαλο, πριν και μετά την επίσκεψη, με δραστηριότητες ευαισθητοποίησης, προετοιμασίας και επεξεργασίας, με τη βοήθεια εντύπων και ειδικών μουσειοσκευών. Επιπλέον, τα περισσότερα εκπαιδευτικά προγράμματα, που παρακολουθούν τα παιδιά μας, γίνονται από εξειδικευμένους επιστήμονες μουσειοπαιδαγωγούς.. Συνοπτικός Πίνακας των προγραμματισμένων & εγκεκριμένων, από τη Δ Διεύθυνση Π.Ε., Εκπαιδευτικών Επισκέψεων & Προγραμμάτων σχολ. έτους , για την Στ τάξη * Ναυτικό Μουσείο Ελλάδας * Γαλλικό Ινστιτούτο * Θεατρική παράσταση (θαα δοθεί σχετική ανακοίνωση) * Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδου «Στο Σχολείο με χαρτί και καλαμάρι» * Ι.Μ.Ε : «Λεονάρντο Ντα Βίντσι: O Άνθρωπος, O Εφευρέτης, H Ιδιοφυία» * «Ο ΛύρΑυλος πάει σχολείο» Αρχαία Παραδοσιακά Όργανα εντός Σχολείου * Εθνικό Ιστορικό Μουσείοο : «Γαλανόλευκη» *Μουσείο Γεωαστροφυσικής του Αστεροσκοπείου Αθηνών * Κ.Ε.Π.Α.Θ. Αεροδρόμιο Ελληνικού Για να λάβει μέρος το παιδί σας στα εκπαιδευτικά προγράμματα της τάξης του, χρειάζεται η δική σας συγκατάθεση και γι αυτό σας παρακαλούμε να συμπληρώσετε τη δήλωση που σας στέλνουμε και να την παραδώσετε μαζί με τα χρήματα στο δάσκαλο του τμήματος.

12 Συγκεκριμένα τα χρήματαα που θα απαιτηθούν για τη Στ τάξη: είναι 85 «ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΣΜΥΡΝΗΣΣ και αφορούν : τις ξεναγήσεις τη θεατρική παράσταση τα μεταφορικά έντυπο υλικό εκδόσεων «Χρυσοστόμου Σμύρνης» το λογοτεχνικό βιβλίο «Με τα μάτια του άλλου» την ετήσια συνδρομή 5τευχών του αγγλικού περιοδικού «Crown» το χειροτεχνικό υλικό (χαρτιά, χαρτόνια, υλικά κατασκευών, πινέλα, ακρυλικά χρώματα, μαρκαδόρους, ξυλομπογιές, λαδοπαστέλ, πηλό κ.α.) Την ημέρα της επίσκεψης γίνεται κανονικό μάθημα και οι μαθητές έρχονται με τις σάκες τους (για την επίσκεψη ενημερώνονται οι μαθητές την προηγούμενη μέρα από τις δασκάλες τους). Στις επισκέψεις τα παιδιά δε φέρνουν game boy, ηλεκτρονικά παιχνιδάκια, κινητά τηλέφωνα, walkman, albums με συλλογές, χαρτάκια, τάπες και άλλα εξωσχολικά αντικείμενα. Αν ένα παιδί, για κάποιους λόγους, δε φέρει τη δήλωση συμμετοχής, τότε την ώρα της επίσκεψης και κατά τη διάρκεια της απουσίας των συμμαθητών του, παραμένει στο Σχολείο με τα παιδιά άλλου τμήματος. Στ Τάξη Ευχαριστούμε για τη συνεργασία Από τη Διεύθυνση Σχολ. έτος

13 Α Τάξη... γονέας ή κηδεμόνας τ... μαθητ της Α τάξης τμήματος... του Ιδιωτικού Δημοτικού Σχολείου ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΣΜΥΡΝΗΣ, δηλώνω ότι δέχομαι το παιδί μου να λάβει μέρος στις πρωινές προγραμματισμένες επισκέψεις από το Σύλλογο Διδασκόντων του Εκπαιδευτηρίου μας (πράξη 4 η /2013), για το σχολικό έτος και να χρησιμοποιήσει σχολικό λεωφορείο για τη μεταφορά του.... (Υπογραφή Γονέα/Κηδεμόνα) Α Τάξη.... γονέας ή κηδεμόνας τ... μαθητ της Α τάξης τμήματος... του Ιδιωτικού Δημοτικού Σχολείου ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΣΜΥΡΝΗΣ, δηλώνω ότι δέχομαι το παιδί μου να λάβει μέρος στις πρωινές προγραμματισμένες επισκέψεις από το Σύλλογο Διδασκόντων του Εκπαιδευτηρίου μας (πράξη 4 η /2013), για το σχολικό έτος και να χρησιμοποιήσει σχολικό λεωφορείο για τη μεταφορά του.... (Υπογραφή Γονέα/Κηδεμόνα)

14 (Υπογραφή Γονέα/Κηδεμόνα) Β Τάξη..... γονέας ή κηδεμόνας τ... μαθητ της Β τάξης τμήματος... του Ιδιωτικού Δημοτικού Σχολείου ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΣΜΥΡΝΗΣ, δηλώνω ότι δέχομαι το παιδί μου να λάβει μέρος στις πρωινές προγραμματισμένες επισκέψεις από το Σύλλογο Διδασκόντων του Εκπαιδευτηρίου μας (πράξη 4 η /2013), για το σχολικό έτος και να χρησιμοποιήσει σχολικό λεωφορείο για τη μεταφορά του.... Β Τάξη γονέας ή κηδεμόνας τ... μαθητ της Β τάξης τμήματος... του Ιδιωτικού Δημοτικού Σχολείου ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΣΜΥΡΝΗΣ, δηλώνω ότι δέχομαι το παιδί μου να λάβει μέρος στις πρωινές προγραμματισμένες επισκέψεις από το Σύλλογο Διδασκόντων του Εκπαιδευτηρίου μας (πράξη 4 η /2013), για το σχολικό έτος και να χρησιμοποιήσει σχολικό λεωφορείο για τη μεταφορά του....

15 (Υπογραφή Γονέα/Κηδεμόνα) Γ Τάξη..... γονέας ή κηδεμόνας τ... μαθητ της Γ τάξης τμήματος... του Ιδιωτικού Δημοτικού Σχολείου ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΣΜΥΡΝΗΣ, δηλώνω ότι δέχομαι το παιδί μου να λάβει μέρος στις πρωινές προγραμματισμένες επισκέψεις από το Σύλλογο Διδασκόντων του Εκπαιδευτηρίου μας (πράξη 4 η /2013), για το σχολικό έτος και να χρησιμοποιήσει σχολικό λεωφορείο για τη μεταφορά του.... (Υπογραφή Γονέα/Κηδεμόνα) Γ Τάξη γονέας ή κηδεμόνας τ... μαθητ της Γ τάξης τμήματος... του Ιδιωτικού Δημοτικού Σχολείου ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΣΜΥΡΝΗΣ, δηλώνω ότι δέχομαι το παιδί μου να λάβει μέρος στις πρωινές προγραμματισμένες επισκέψεις από το Σύλλογο Διδασκόντων του Εκπαιδευτηρίου μας (πράξη 4 η /2013), για το σχολικό έτος και να χρησιμοποιήσει σχολικό λεωφορείο για τη μεταφορά του....

16 (Υπογραφή Γονέα/Κηδεμόνα) Δ Τάξη..... γονέας ή κηδεμόνας τ... μαθητ της Δ τάξης τμήματος... του Ιδιωτικού Δημοτικού Σχολείου ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΣΜΥΡΝΗΣ, δηλώνω ότι δέχομαι το παιδί μου να λάβει μέρος στις πρωινές προγραμματισμένες επισκέψεις από το Σύλλογο Διδασκόντων του Εκπαιδευτηρίου μας (πράξη 4 η /2013), για το σχολικό έτος και να χρησιμοποιήσει σχολικό λεωφορείο για τη μεταφορά του.... (Υπογραφή Γονέα/Κηδεμόνα) Δ Τάξη..... γονέας ή κηδεμόνας τ... μαθητ της Δ τάξης τμήματος... του Ιδιωτικού Δημοτικού Σχολείου ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΣΜΥΡΝΗΣ, δηλώνω ότι δέχομαι το παιδί μου να λάβει μέρος στις πρωινές προγραμματισμένες επισκέψεις από το Σύλλογο Διδασκόντων του Εκπαιδευτηρίου μας (πράξη 4 η /2013), για το σχολικό έτος και να χρησιμοποιήσει σχολικό λεωφορείο για τη μεταφορά του.

17 ... (Υπογραφή Γονέα/Κηδεμόνα) Ε Τάξη... γονέας ή κηδεμόνας τ... μαθητ της Ε τάξης τμήματος... του Ιδιωτικού Δημοτικού Σχολείου ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΣΜΥΡΝΗΣ, δηλώνω ότι δέχομαι το παιδί μου να λάβει μέρος στις πρωινές προγραμματισμένες επισκέψεις από το Σύλλογο Διδασκόντων του Εκπαιδευτηρίου μας (πράξη 4 η /2013), για το σχολικό έτος και να χρησιμοποιήσει σχολικό λεωφορείο για τη μεταφορά του.... (Υπογραφή Γονέα/Κηδεμόνα) Ε Τάξη..... γονέας ή κηδεμόνας τ... μαθητ της Ε τάξης τμήματος... του Ιδιωτικού Δημοτικού Σχολείου ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΣΜΥΡΝΗΣ, δηλώνω ότι δέχομαι το παιδί μου να λάβει μέρος στις πρωινές προγραμματισμένες επισκέψεις από το Σύλλογο Διδασκόντων του Εκπαιδευτηρίου μας (πράξη 4 η /2013), για το σχολικό έτος και να χρησιμοποιήσει σχολικό λεωφορείο για τη μεταφορά του.

18 ... (Υπογραφή Γονέα/Κηδεμόνα)... (Υπογραφή Γονέα/Κηδεμόνα) Στ Τάξη..... γονέας ή κηδεμόνας τ... μαθητ της Στ τάξης τμήματος... του Ιδιωτικού Δημοτικού Σχολείου ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΣΜΥΡΝΗΣ, δηλώνω ότι δέχομαι το παιδί μου να λάβει μέρος στις πρωινές προγραμματισμένες επισκέψεις από το Σύλλογο Διδασκόντων του Εκπαιδευτηρίου μας (πράξη 4 η /2013), για το σχολικό έτος και να χρησιμοποιήσει σχολικό λεωφορείο για τη μεταφορά του. Στ Τάξη..... γονέας ή κηδεμόνας τ... μαθητ της Στ τάξης τμήματος... του Ιδιωτικού Δημοτικού Σχολείου ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΣΜΥΡΝΗΣ, δηλώνω ότι δέχομαι το παιδί μου να λάβει μέρος στις πρωινές προγραμματισμένες επισκέψεις από το Σύλλογο Διδασκόντων του Εκπαιδευτηρίου μας (πράξη 4 η /2013), για το σχολικό έτος και να χρησιμοποιήσει σχολικό λεωφορείο για τη μεταφορά του.

19 ... (Υπογραφή Γονέα/Κηδεμόνα)

* Θεατρική παράσταση : «Οι άθλοι του Ηρακλή» (Ίδρυµα Μείζονος Ελληνισµού - Κάρµεν Ρουγγέρη) * Μουσείο Συναισθηµάτων «Ποιος είµαι εγώ;»

* Θεατρική παράσταση : «Οι άθλοι του Ηρακλή» (Ίδρυµα Μείζονος Ελληνισµού - Κάρµεν Ρουγγέρη) * Μουσείο Συναισθηµάτων «Ποιος είµαι εγώ;» Αγαπητοί γονείς Γιατί αξίζει µια βόλτα στο Μουσείο; Όλοι γνωρίζουµε τη σηµασία των µουσείων για τη διαφύλαξη των ανεκτίµητων θησαυρών της πολιτισµικής µας κληρονοµιάς. Όλοι έχουµε βρεθεί σε κάποιο µουσείο

Διαβάστε περισσότερα

Σηµ. Αν ένα ϖαιδί για κάϖοιους λόγους δε φέρει την υϖεύθυνη δήλωση, τότε αναγκαστικά την ηµέρα της εϖίσκεψης θα έρχεται στο Σχολείο και θα µένει µε

Σηµ. Αν ένα ϖαιδί για κάϖοιους λόγους δε φέρει την υϖεύθυνη δήλωση, τότε αναγκαστικά την ηµέρα της εϖίσκεψης θα έρχεται στο Σχολείο και θα µένει µε Λεόντειο Λύκειο Νέας Σµύρνης ηµοτικό «Άγ. ιονύσιος ο Αρεοπαγίτης» Εκπαιδευτικές Πολιτιστικές προσεγγίσεις Οκτώβριος 2011 Αγαπητοί µας Γονείς Πρωταρχικός στόχος της Εκπαίδευσης είναι να καλλιεργήσει το

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΕΞΩΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ Α ΤΑΞΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΕΞΩΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ Α ΤΑΞΗΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΕΞΩΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ Α ΤΑΞΗΣ Οι ημερομηνίες των εξωσχολικών επισκέψεων για τα παιδιά της Α Την Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012 όλα τα παιδιά της Α τάξης θα παρακολουθήσουν στο Θέατρο του Σχολείου

Διαβάστε περισσότερα

Σχεδιάζοντας μία εκπαιδευτική περιήγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών

Σχεδιάζοντας μία εκπαιδευτική περιήγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών Σχεδιάζοντας μία εκπαιδευτική περιήγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών Αθηνά Παπαδάκη Αρχαιολόγος Εφορείας Αρχαιοτήτων Βοιωτίας Επιμορφωτικό Σεμινάριο Θήβα 8 Σεπτεμβρίου 2016 Διαχρονικά ο πολιτισμός της

Διαβάστε περισσότερα

Βλ. σχετικά στο έγγραφο Φ.3/1105/141440/ Δ1/ , άρθρα 18 και 25

Βλ. σχετικά στο έγγραφο Φ.3/1105/141440/ Δ1/ , άρθρα 18 και 25 Βλ. σχετικά στο έγγραφο Φ.3/1105/141440/ Δ1/ 10-09-2015, άρθρα 18 και 25 ΘΕΜΑ:«Λειτουργία σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2015-2016. Ενημέρωση και οδηγίες» http://dipe-a.thess.sch.gr/news/anakoin/2015b/leitorugia%20sxolikon%20monadon_10-09-

Διαβάστε περισσότερα

Σας υπενθυμίζουμε ότι μπορείτε να επικοινωνείτε λίγες μέρες νωρίτερα με τη Διεύθυνση του σχολείου για να κλείνετε το ραντεβού σας.

Σας υπενθυμίζουμε ότι μπορείτε να επικοινωνείτε λίγες μέρες νωρίτερα με τη Διεύθυνση του σχολείου για να κλείνετε το ραντεβού σας. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Στις 20 Ιουνίου 2018 (ημέρα Τετάρτη) θα πραγματοποιηθεί διάλεξη για τους γονείς του νηπιαγωγείου με θέμα: Μετάβαση από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό. Ομιλήτρια θα είναι η ψυχολόγος του σχολείου

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣ : Προς: Σύνδεσμο των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (Η.Α.Τ.Τ.Α.)

ΠΡΟΣ : Προς: Σύνδεσμο των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (Η.Α.Τ.Τ.Α.) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ Λαγκαδάς, 23/1/2017 Αρ. Πρωτ : 16 Δ/ΝΣΗ Π.Ε ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 3o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΓΚΑΔΑ ΠΡΟΣ : Προς: Σύνδεσμο των εν Ελλάδι Τουριστικών

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ ΑΘΗΝΑ : ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΑΓΑΠΩ

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ ΑΘΗΝΑ : ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΑΓΑΠΩ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2013 2014 ΑΘΗΝΑ : ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΑΓΑΠΩ Κατά το τρέχον σχολικό έτος, οι μαθητές των Δ1 και ΣΤ τάξεων του σχολείου μας, στα πλαίσια της υλοποίησης προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων,

Διαβάστε περισσότερα

Προσέλευση μαθητών. Πρωινή προσευχή.

Προσέλευση μαθητών. Πρωινή προσευχή. Προσέλευση μαθητών. Κολύμβηση Φυσική Αγωγή. Τα παιδιά χωρίζονται σε ομάδες υπό την επίβλεψη έμπειρων γυμναστών και κάνουν ασκήσεις για την καλύτερη φυσική κατάστασή τους και παιχνίδια ομαδικότητας, συνεργασίας

Διαβάστε περισσότερα

Ι.Ε.Κ. ΧΑΝΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΑ Α ΕΞΑΜΗΝΟ ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ 2012-2013 ΜΑΘΗΜΑ 9

Ι.Ε.Κ. ΧΑΝΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΑ Α ΕΞΑΜΗΝΟ ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ 2012-2013 ΜΑΘΗΜΑ 9 Ι.Ε.Κ. ΧΑΝΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΑ Α ΕΞΑΜΗΝΟ ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ 2012-2013 ΜΑΘΗΜΑ 9 ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΠΕΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Μουσειακή αγωγή

Διαβάστε περισσότερα

Μιλώντας με τα αρχαία

Μιλώντας με τα αρχαία Επίσκεψη στο μαντείο της Δωδώνης Πώς έβλεπαν το μέλλον οι αρχαίοι; Πώς λειτουργούσε το πιο αρχαίο μαντείο της Ελλάδας; Τι μορφή, σύμβολα και ρόλο είχε ο κύριος θεός του, ο Δίας; Τι σημασία είχαν εκεί οι

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερωτικό Δελτίο Μάρτιος 2011 - Τεύχος 7

Ενημερωτικό Δελτίο Μάρτιος 2011 - Τεύχος 7 The G C School of Careers Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο Ενημερωτικό Δελτίο Μάρτιος 2011 - Τεύχος 7 ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2 Μαρτίου Δείπνο Συνδέσμου Γονέων με το Προσωπικό του Σχολείου Με δέος

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣ : Προς: Σύνδεσμο των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (Η.Α.Τ.Τ.Α.)

ΠΡΟΣ : Προς: Σύνδεσμο των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (Η.Α.Τ.Τ.Α.) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ Λαγκαδάς, 26/11/2018 Αρ. Πρωτ : 180/Φ10 Δ/ΝΣΗ Π.Ε ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 3o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΓΚΑΔΑ ΠΡΟΣ : Προς: Σύνδεσμο των εν Ελλάδι Τουριστικών

Διαβάστε περισσότερα

Ο Δον Κιχώτης και η Κοινωνική Νοημοσύνη Οι ήρωες της Λογοτεχνίας και η βιβλιοθεραπευτική προσέγγιση της ανάγνωσης στη νοημοσύνη των μαθητών

Ο Δον Κιχώτης και η Κοινωνική Νοημοσύνη Οι ήρωες της Λογοτεχνίας και η βιβλιοθεραπευτική προσέγγιση της ανάγνωσης στη νοημοσύνη των μαθητών ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Σχολείο: 4 ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ Τίτλος/Θέμα Προγράμματος Ο Δον Κιχώτης και η Κοινωνική Νοημοσύνη Οι ήρωες της Λογοτεχνίας και η βιβλιοθεραπευτική προσέγγιση της

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥ 4 ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΑΣΣ

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥ 4 ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΑΣΣ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥ 4 ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΑΣΣ Πότε προάγεται ένας μαθητής με βάση τον βαθμό του: 1) Oταν έχει σε όλα τα μαθήματα την βάση (10)(τουλάχιστον

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΑΞΕΩΝ 1) Παρακαλούμε πολύ όλα τα υλικά των παιδιών να έχουν πάνω το όνομά τους. 2) Τα τετράδια και τα βιβλία να είναι ντυμένα με διαφανές κάλυμμα και η ετικέτα

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΡΙΤΟ ΚΟΥΔΟΥΝΙ Ή ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΛΙΩΣ. με τη χρηματοδότηση του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΡΙΤΟ ΚΟΥΔΟΥΝΙ Ή ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΛΙΩΣ. με τη χρηματοδότηση του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΡΙΤΟ ΚΟΥΔΟΥΝΙ Ή ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΛΙΩΣ με τη χρηματοδότηση του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση.. γιατί στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά χτυπά η καρδιά της θεατρικής παιδείας Το Τρίτο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΔΡΟΜΗ Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 21-23/04/2016, ΑΘΗΝΑ

ΕΚΔΡΟΜΗ Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 21-23/04/2016, ΑΘΗΝΑ Θέρμη, 16/03/2016 ΕΚΔΡΟΜΗ Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ Βασικά σημεία Ημερομηνία αναχώρησης: Πέμπτη, 21/04/2016 Ημερομηνία επιστροφής: Σάββατο, 23/04/2016 Συμμετέχουν: Μαθητές Γ Γυμνασίου Πόλη/Χώρα: Αθήνα, Ελλάδα Συνολικό

Διαβάστε περισσότερα

5ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδ Π ευτι ρόγ κ ρ ό α μμα (ΕΑΕΠ) Σχολική χρονιά 2011-12

5ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδ Π ευτι ρόγ κ ρ ό α μμα (ΕΑΕΠ) Σχολική χρονιά 2011-12 5ο Δημοτικ ό Σχολείο Καρδίτσας Ενιαίο Αναμ ορφωμένο Ε κπαιδευτικ Πρόγραμμα ό (ΕΑΕΠ) Σχολική χρο νιά 2011-12 Ποιο είναι το σχολείο μας; Ø Το νέο 5 ο 12/θεσιο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας προέκυψε μετά από

Διαβάστε περισσότερα

Α Κύκλος: 1 14 Ιουλίου 2013

Α Κύκλος: 1 14 Ιουλίου 2013 Α Κύκλος: 1 14 Ιουλίου 2013 ΔΕΥΤΕΡΑ, 1 Ιουλίου Άφιξη στο ξενοδοχείο Ιλισός και τακτοποίηση στα δωμάτια 17:30 Κέρασμα και συνάντηση με τους υπεύθυνους των Θερινών Σχολείων 20:30-23:00 ΤΡΙΤΗ, 2 Ιουλίου 09:30-10:00

Διαβάστε περισσότερα

«Ανακαλύπτοντας τους αρχαιολογικούς θησαυρούς της Επαρχίας Ελασσόνας»- Μια διδακτική προσέγγιση

«Ανακαλύπτοντας τους αρχαιολογικούς θησαυρούς της Επαρχίας Ελασσόνας»- Μια διδακτική προσέγγιση «Ανακαλύπτοντας τους αρχαιολογικούς θησαυρούς της Επαρχίας Ελασσόνας»- Μια διδακτική προσέγγιση Μαρία Θ. Παπαδοπούλου, PhD Σχολική Σύμβουλος 6 ης Περιφέρειας Π.Ε. ν. Λάρισας Ελασσόνα, 7 Νοεμβρίου 2015

Διαβάστε περισσότερα

Μιλώντας με τα αρχαία

Μιλώντας με τα αρχαία Μιλώντας με τα αρχαία Μέσα στο μουσείο θα συναντήσετε παράξενα αντικείμενα άλλων εποχών. Μπορείτε να τα κάνετε να μιλήσουν για πανάρχαιους ανθρώπους και πολιτισμούς; Πάρτε φακούς, μέτρα, μολύβι και χαρτί

Διαβάστε περισσότερα

Η 6η Δέσμη ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ

Η 6η Δέσμη ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ Η 6η Δέσμη ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ Η Δέσμη Καλών Τεχνών προσφέρεται ως επιλογή στους μαθητές της Β' και Γ' λυκείου. Για την 6η Δέσμη δεν υπάρχει στην Α' λυκείου αντίστοιχη ΟΜΠ (Ομάδα Μαθημάτων Προσανατολισμού), έτσι

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ Η παιδίατρος του σχολείου Γλύτση Άννα, θα βρίσκεται στο χώρο της "ΦΩΤΕΙΝΗΣ", τις εξής μέρες:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ Η παιδίατρος του σχολείου Γλύτση Άννα, θα βρίσκεται στο χώρο της ΦΩΤΕΙΝΗΣ, τις εξής μέρες: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Αγαπητοί μας γονείς, Σας προσκαλούμε στο χώρο της "ΦΩΤΕΙΝΗΣ", στην πρώτη μας συνάντηση που αφορά το πρόγραμμα διαλέξεων με τον ψυχολόγο μας Μενέλαο Κανάκη, την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017, με

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ Η παιδίατρος του σχολείου Γλύτση Άννα, θα βρίσκεται στο χώρο της "ΦΩΤΕΙΝΗΣ", τις εξής μέρες:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ Η παιδίατρος του σχολείου Γλύτση Άννα, θα βρίσκεται στο χώρο της ΦΩΤΕΙΝΗΣ, τις εξής μέρες: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Αγαπητοί μας γονείς, Σας προσκαλούμε στο χώρο της "ΦΩΤΕΙΝΗΣ", για τη δεύτερη συνάντηση που αφορά τις Ανοιχτές συζητήσεις με τη σχολική μας ψυχολόγο, Εύα Κουφιδάκη, την Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018,

Διαβάστε περισσότερα

ΛΕΟΝΤΕΙΟΣ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ Ενημερωτική Συνάντηση Γονέων - Κηδεμόνων

ΛΕΟΝΤΕΙΟΣ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ Ενημερωτική Συνάντηση Γονέων - Κηδεμόνων ΛΕΟΝΤΕΙΟΣ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2016 Ενημερωτική Συνάντηση Γονέων - Κηδεμόνων Η εκπαίδευση και η διαπαιδαγώγηση των παιδιών αποτελεί κοινό έργο γονέων και εκπαιδευτικών. Ως εκ τούτου απαιτείται

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος ταξιδιωτικών γραφείων για κατάθεση

Θέμα: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος ταξιδιωτικών γραφείων για κατάθεση ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ,ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦ. Δ/ΝΣΗ Π.& Δ. ΕΚΠ/ΣΗΣ Α.ΜΑΚ. & ΘΡΑΚΗΣ Δ/ΝΣΗ Π.Ε. ΚΑΒΑΛΑΣ 10/Θ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΟΦΡΥΝΙΟΥ Πληρ: Μελίνης Σταύρος Δνση: Οφρύνιο Καβάλας 64008

Διαβάστε περισσότερα

ΛΕΟΝΤΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Σχολικό έτος 2015-2016 ΤΑΞΗ Α

ΛΕΟΝΤΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Σχολικό έτος 2015-2016 ΤΑΞΗ Α ΤΑΞΗ Α 1. «Η Γλώσσα μου» (1ο και 2ο τεύχος) 2. Τετράδιο Εργασιών Γλώσσας (1ο και 2ο τεύχος) 3. «Τα Μαθηματικά μου» (1ο και 2ο τεύχος) 4. Τετράδιο Εργασιών Μαθηματικών (4 τεύχη) 5. «Μελέτη Περιβάλλοντος»

Διαβάστε περισσότερα

H Μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο. Α1 Γυμνάσιο Χέρσου Σχ. Έτος

H Μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο. Α1 Γυμνάσιο Χέρσου Σχ. Έτος H Μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο Α1 Γυμνάσιο Χέρσου Σχ. Έτος 2013-14 Η μεταφορά στο σχολείο Στο μάθημα πάντα προσέχουμε!!!!! Καθημερινή εξέταση Διαβάζουμε για να μην έχουμε τα παρακάτω φαινόμενα

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ Η παιδίατρος του σχολείου Γλύτση Άννα, θα βρίσκεται στο χώρο της "ΦΩΤΕΙΝΗΣ", τις εξής μέρες:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ Η παιδίατρος του σχολείου Γλύτση Άννα, θα βρίσκεται στο χώρο της ΦΩΤΕΙΝΗΣ, τις εξής μέρες: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Αγαπητοί μας γονείς, Σας προσκαλούμε στο χώρο της "ΦΩΤΕΙΝΗΣ", στην πρώτη μας συνάντηση που αφορά τις Ανοιχτές συζητήσεις με τη σχολική μας ψυχολόγο, Εύα Κουφιδάκη, τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018

Διαβάστε περισσότερα

MΟΥΣΕΙΟ. Ένα ανοιχτό παράθυρο στον κόσμο της γνώσης

MΟΥΣΕΙΟ. Ένα ανοιχτό παράθυρο στον κόσμο της γνώσης MΟΥΣΕΙΟ Ένα ανοιχτό παράθυρο στον κόσμο της γνώσης 3ο ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ Δασκάλα: Γκοδοσίδου Ελένη Tάξη:Ε2 Σχολική χρονιά: 2014-2015 Οι επισκέψεις στα Μουσεία αποτελούν ένα δημοφιλή

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΑΪΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ «ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΛΗ» Αγγελικής Χατζημιχάλη 6, Πλάκα, τηλ. 2103243987

ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΑΪΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ «ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΛΗ» Αγγελικής Χατζημιχάλη 6, Πλάκα, τηλ. 2103243987 ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΑΪΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ «ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΛΗ» Αγγελικής Χατζημιχάλη 6, Πλάκα, τηλ. 2103243987 Εκπαιδευτικά προγράμματα μουσειακής αγωγής για σχολικές ομάδες Σχολικό έτος 2015 2016 Οι εξειδικευμένες

Διαβάστε περισσότερα

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΛΕΟΝΤΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Αθήνα 12/09/2011 ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Το Λεόντειο Λύκειο Πατησίων είναι ένα κατ εξοχήν Χριστιανικό Σχολείο.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΔΡΟΥΝ ΣΤΗ ΣΧΕΣΗ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΔΡΟΥΝ ΣΤΗ ΣΧΕΣΗ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΔΡΟΥΝ ΣΤΗ ΣΧΕΣΗ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ 1. Γονείς δημογραφικά στοιχεία, φύλο κοινωνικοοικονομικό επίπεδο ψυχολογικοί παράγοντες (συστολή, αρν. εμπειρίες, αδεξιότητα) προσδοκίες, στάσεις,

Διαβάστε περισσότερα

Η ελιά Η ελιά, με παρουσία χιλιετιών στη Γη, έχει γίνει σύμβολο κοινωνικών και θρησκευτικών αξιών, όσο κανένα άλλο δέντρο και έχει τροφοδοτήσει με

Η ελιά Η ελιά, με παρουσία χιλιετιών στη Γη, έχει γίνει σύμβολο κοινωνικών και θρησκευτικών αξιών, όσο κανένα άλλο δέντρο και έχει τροφοδοτήσει με Η ελιά Η ελιά, με παρουσία χιλιετιών στη Γη, έχει γίνει σύμβολο κοινωνικών και θρησκευτικών αξιών, όσο κανένα άλλο δέντρο και έχει τροφοδοτήσει με γόνιμους «καρπούς» τη μυθολογία, τις παραδόσεις, την τέχνη

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ Α. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Β. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΓΙΑ: Αποστολή και όραμα του «ΚΡΥΦΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ» Στόχοι και εμφάσεις σχολικής χρονιάς 2015 2016 Ωρολόγιο πρόγραμμα

Διαβάστε περισσότερα

Προσέλευση μαθητών, ελεύθερες δραστηριότητες. Τα παιδιά απασχολούνται με οικοδομικό υλικό (τουβλάκια, κ.λπ.), πλαστελίνη, παζλ, ζωγραφική κ.ά.

Προσέλευση μαθητών, ελεύθερες δραστηριότητες. Τα παιδιά απασχολούνται με οικοδομικό υλικό (τουβλάκια, κ.λπ.), πλαστελίνη, παζλ, ζωγραφική κ.ά. Τα παιδιά απασχολούνται με οικοδομικό υλικό (τουβλάκια, κ.λπ.), πλαστελίνη, παζλ, ζωγραφική κ.ά. Τουαλέτα, υγιεινή, πρωινό. Πρωινή προσευχή, ημερολόγιο, αναφορά στο θέμα εβδομάδας. Πρόκειται για τη θεματική

Διαβάστε περισσότερα

Το Θέατρο στο Δημοτικό Σχολείο Θεατρική Παράσταση: «Οι μύθοι του Αισώπου»

Το Θέατρο στο Δημοτικό Σχολείο Θεατρική Παράσταση: «Οι μύθοι του Αισώπου» ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Σχολείο : 14 ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης Τίτλος/Θέμα Προγράμματος Το Θέατρο στο Δημοτικό Σχολείο Θεατρική Παράσταση: «Οι μύθοι του Αισώπου» Τάξεις ή Τμήματα συμμετοχής:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΑΙΔΕΙΑ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΑΙΔΕΙΑ Γραφική Ύλη για την Α Γυμνασίου Ελληνική Γλώσσα Γεωγραφία Ομηρικά Έπη Γαλλικά Γερμανικά Καλλιτεχνικά Πληροφορική Μουσική Τα βιβλία του Οργανισμού 1 Τετράδιο σπιράλ 3 θεμάτων Γεωμετρικά όργανα (χάρακα,

Διαβάστε περισσότερα

4802/ΙΑ/ Έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας

4802/ΙΑ/ Έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, EΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π.Ε. & Δ.Ε. ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Δ/ΝΣΗ Π.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 4 ο 12/ΘΕΣΙΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ -

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. 18/06/15 για τα τμήματα βρεφικό, μεταβρεφικό,

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. 18/06/15 για τα τμήματα βρεφικό, μεταβρεφικό, ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Α. Στις 11 Ιουνίου 2015 (ημέρα Πέμπτη) και ώρα 18.15 θα πραγματοποιηθεί διάλεξη για τους γονείς του νηπιαγωγείου με θέμα: Μετάβαση από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό. Ομιλήτρια θα είναι

Διαβάστε περισσότερα

Οι δραστηριότητες του σταθμού μας κατά το Σχολικό Έτος 2006-2007

Οι δραστηριότητες του σταθμού μας κατά το Σχολικό Έτος 2006-2007 Οι δραστηριότητες του σταθμού μας κατά το Σχολικό Έτος 2006-2007 ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΓΟΝΕΩΝ - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΙΔΟΨΥΧΟΛΟΓΟ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ 27/09/2006 Επίσκεψη των γονέων των παιδιών του νηπιαγωγείου στο σταθμό.

Διαβάστε περισσότερα

Μουσείο και Σχολείο. Ιωάννης Βρεττός

Μουσείο και Σχολείο. Ιωάννης Βρεττός Μουσείο και Σχολείο Ιωάννης Βρεττός Μουσείο Ακρόπολης Μουσείο Βεργίνας Μουσείο και Σχολείο Α ΜΕΡΟΣ Μουσειοσκευή Εκπαιδευτικό πρόγραμμα Β ΜΕΡΟΣ Επίσκεψη Μουσείο: Τέμενος των Μουσών ή χώρος μάθησης; Με τον

Διαβάστε περισσότερα

Σχολικό Έτος

Σχολικό Έτος 1 ο ΓΕΛ ΠΕΥΚΗΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ 1 ου ΓΕΛ ΠΕΥΚΗΣ Σχολικό Έτος 2016-17 ΤΑΞΗ ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΓΟΡΙΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΜΗΜΑΤΑ Α 91 46 45 4 Β 92 51 41 4 Γ 98 50 48 4 ΣΥΝΟΛΟ 281 147 134 12 Σχολικό Έτος 2015-16: Μαθητές 263,

Διαβάστε περισσότερα

Ηράκλειο, 9-2-2015 Αριθ. Εγκ.: Φ. 34.1/15/967 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠ. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚ/ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π. & Δ.

Ηράκλειο, 9-2-2015 Αριθ. Εγκ.: Φ. 34.1/15/967 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠ. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚ/ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π. & Δ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ηράκλειο, 9-2-2015 Αριθ. Εγκ.: Φ. 34.1/15/967 ΥΠ. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚ/ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π. & Δ. ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Δ/ΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Β ΑΘΗΝΑΣ ΠΡΟΣ: Σχολικές Μονάδες

Διαβάστε περισσότερα

Ελιά ο πράσινος χρυσός- συνταγές e-twinning project

Ελιά ο πράσινος χρυσός- συνταγές e-twinning project Ελιά ο πράσινος χρυσός- συνταγές e-twinning project 3ο ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ Το τμήμα Β2 συνεργάζεται με άλλα 16 σχολεία από την Ελλάδα και την Τουρκία Δασκάλα: Γκοδοσίδου Ελένη Σχολική

Διαβάστε περισσότερα

3 Εισδοχή Οι Νηπιαγωγοί μας

3 Εισδοχή Οι Νηπιαγωγοί μας Πίνακας 2 Περιεχομένων Το Σχολείο μας 3 Εισδοχή Οι Νηπιαγωγοί μας 4 Σχολικό Έτος και Αργίες Ωράριο 6 Οι καθημερινές μας Οι Δραστηριότητες 7 εργασίες μας 9 Κατ οίκον Εργασία Οι Αξιολόγηση 10 Εγκαταστάσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ Ν. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΑΠΡΙΛΙΟ -ΜΑΪΟ-ΙΟΥΝΙΟ 2015

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ Ν. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΑΠΡΙΛΙΟ -ΜΑΪΟ-ΙΟΥΝΙΟ 2015 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ Ν. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΑΠΡΙΛΙΟ -ΜΑΪΟ-ΙΟΥΝΙΟ 2015 2 ΑΠΡΙΛΙΟΣ-ΜΑΪΟΣ-ΙΟΥΝΙΟΣ Υλοποιούνται και ολοκληρώνονται οι διαθεματικές εργασίες και τα projectς

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ Προτεινόμενες δραστηριότητες Θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική η συμβολή των εκπαιδευτικών για τη δημιουργία μιας ολοκληρωμένης μουσειακής εμπειρίας. Αυτό μπορεί

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2016

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2016 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2016 ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ BAZAAR 17/12/2016 ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ 24/12-08/01/2017 ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΩΡΑ ΧΩΡΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαιδευτικά προγράμματα

Εκπαιδευτικά προγράμματα Εκπαιδευτικά προγράμματα Η βελτίωση της επικοινωνίας και η προώθηση της δηµιουργικής συνεργασίας Η ενηµέρωση σχολικής ζωής Το σχολικό υλοποιήθηκαν προαιρετικά προγράµµατα: σε θέµατα της Η γνώση θεµάτων

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ 1 ου ΓΕΛ ΠΕΥΚΗΣ Σχολικό Έτος

ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ 1 ου ΓΕΛ ΠΕΥΚΗΣ Σχολικό Έτος 1 ο ΓΕΛ ΠΕΥΚΗΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ 1 ου ΓΕΛ ΠΕΥΚΗΣ Σχολικό Έτος 2015-16 ΤΑΞΗ ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΓΟΡΙΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΜΗΜΑΤΑ Α 97 49 48 4 Β 101 52 49 4 Γ 65 33 32 3 ΣΥΝΟΛΟ 263 134 129 11 Σχολικό Έτος 2014-15: Μαθητές 256,

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ. 142 ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ. Αγαπητοί γονείς,

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ. 142 ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ. Αγαπητοί γονείς, ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 142 ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ Αγαπητοί γονείς, το σχολείο είναι ο χώρος όπου οι μαθητές περνούν πολλές ώρες, μαθαίνουν, δημιουργούν, συνεργάζονται, παίζουν, χαίρονται αλλά αντιμετωπίζουν

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ

ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ Δημοτικό Σχολείο Καλλιμασιάς Σχολικό έτος 2016-2017 Συντελεστές: Καραολάνης Σίμος, Αγγελική Μακρή, Νίκη Κριτάκη, Γκώγκος Θεόδωρος, Λουκάκη Στυλιανή,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΕΥΘΕΡΟ - ΠΡΟΟΠΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ Β Ενιαίου Λυκείου (Μάθημα : Κατεύθυνσης)

ΕΛΕΥΘΕΡΟ - ΠΡΟΟΠΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ Β Ενιαίου Λυκείου (Μάθημα : Κατεύθυνσης) ΕΛΕΥΘΕΡΟ - ΠΡΟΟΠΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ Β Ενιαίου Λυκείου (Μάθημα : Κατεύθυνσης) ΓΕΝΙΚΟΙ ΣΚΟΠΟΙ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΙ Το μάθημα απευθύνεται σε μαθητές με ειδικό ενδιαφέρον για το ΣΧΕΔΙΟ (Ελεύθερο και Προοπτικό) και που ενδέχεται

Διαβάστε περισσότερα

Οι δραστηριότητες του σταθμού μας κατά το Σχολικό Έτος 2007 2008

Οι δραστηριότητες του σταθμού μας κατά το Σχολικό Έτος 2007 2008 Οι δραστηριότητες του σταθμού μας κατά το Σχολικό Έτος 2007 2008 ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΓΟΝΕΩΝ - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΙΔΟΨΥΧΟΛΟΓΟ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ 19-09-2007 Συγκέντρωση γονέων με την παιδοψυχολόγο του σταθμού. Θέμα

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαιδευτικό υλικό για το μάθημα των Φυσικών Επιστημών: Ευκαιρίες για έκφραση και δημιουργική παρέμβαση των εκπαιδευτικών στην εκπαιδευτική διαδικασία

Εκπαιδευτικό υλικό για το μάθημα των Φυσικών Επιστημών: Ευκαιρίες για έκφραση και δημιουργική παρέμβαση των εκπαιδευτικών στην εκπαιδευτική διαδικασία Εκπαιδευτικό υλικό για το μάθημα των Φυσικών Επιστημών: Ευκαιρίες για έκφραση και δημιουργική παρέμβαση των εκπαιδευτικών στην εκπαιδευτική διαδικασία Κ. Χαλκιά Εθνικόν και Καποδιστριακόν Πανεπιστήμιον

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ 2016 Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Βρεφονηπιακών Σταθμών Δήμου Πειραιά Χαραλαμπία Ζηλάκου

ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ 2016 Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Βρεφονηπιακών Σταθμών Δήμου Πειραιά Χαραλαμπία Ζηλάκου ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ 2016 Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Βρεφονηπιακών Σταθμών Δήμου Πειραιά Χαραλαμπία Ζηλάκου ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΑ ΖΗΛΑΚΟΥ 1 ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ- ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2016 Για δεύτερη χρονιά, διοργανώθηκε

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟΥΣΕΙΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

ΜΟΥΣΕΙΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ Για την σχολική χρονιά 2014-2015 πραγματοποιούνται τα κάτωθι προγράμματα : Α) ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ Γερμανικού και Μυλλέρου Μεταξουργείο Δήλωση

Διαβάστε περισσότερα

ΛΕΟΝΤΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Σχολικό έτος 2011-2012 ΤΑΞΗ Α. ΠΡΟΣΟΧΗ: Όλα τα βιβλία πρέπει να τα προμηθευτείτε από την αρχή της χρονιάς!

ΛΕΟΝΤΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Σχολικό έτος 2011-2012 ΤΑΞΗ Α. ΠΡΟΣΟΧΗ: Όλα τα βιβλία πρέπει να τα προμηθευτείτε από την αρχή της χρονιάς! ΤΑΞΗ Α 1. «Η Γλώσσα μου» (1ο και 2ο τεύχος) 2. Τετράδιο Εργασιών Γλώσσας (1ο και 2ο τεύχος) 3. «Τα Μαθηματικά μου» (1ο και 2ο τεύχος) 4. Τετράδιο Εργασιών Μαθηματικών (4 τεύχη) 5. «Μελέτη Περιβάλλοντος»

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΑΙΔΕΙΑ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΑΙΔΕΙΑ Γραφική Ύλη για την Α Γυμνασίου Ελληνική Γλώσσα Γεωγραφία Νεοελληνική Γλώσσα Νεοελληνική Λογοτεχνία Ομηρικά Έπη Γαλλικά Γερμανικά Καλλιτεχνικά Πληροφορική Μουσική Τα βιβλία του Οργανισμού 1 Τετράδιο σπιράλ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΟΔΟΣ Β έως ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΡΙΝΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ 2014

ΠΕΡΙΟΔΟΣ Β έως ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΡΙΝΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ 2014 Κυριακή, 6 Ιουλίου Άφιξη στην Αθήνα. Μεταφορά στο Ξενοδοχείο Κέρασμα και συνάντηση με τους υπέυθυνους των Θερινών Σχολείων Δείπνο - Διανυκτέρευση 08:30-09.30 Πρωϊνό 09:30-10:00 του Ιδρύματος Ωνάση. Η Στέγη

Διαβάστε περισσότερα

Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα. Σοφία Καλογρίδη Σχολική Σύμβουλος

Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα. Σοφία Καλογρίδη Σχολική Σύμβουλος Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Σοφία Καλογρίδη Σχολική Σύμβουλος ΔΣ ΕΑΕΠ Σε 960 ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία της χώρας, 12/θεσια και με τον μεγαλύτερο μαθητικό πληθυσμό

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

ΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ Χ Ημερομηνία Αριθ Πρωτ Σχ Έτος: 2014-2015 ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ: Δ/ΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ «ΝΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑ»

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ «ΝΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑ» ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ «ΝΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑ» ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Περιληπτική Απόδοση Κειμένων ΑΣΚΗΣΗ: Να αποδώσετε περιληπτικά το περιεχόμενο του κειμένου που ακολουθεί σε μία παράγραφο 100 έως 120 λέξεων. (Πανελλαδικές Εξετάσεις

Διαβάστε περισσότερα

1 ο Γενικό Λύκειο Ιλίου

1 ο Γενικό Λύκειο Ιλίου 1 ο Γενικό Λύκειο Ιλίου ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ Εργαστήριο Πληροφορικής Εργαστήρια Φυσικής και Χημείας ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Πολιτιστικά προγράμματα 2008-2009

Διαβάστε περισσότερα

Σχολική Μονάδα: ... Ονοματεπώνυμο Διευθυντή: ... ΔΗΜΟΣ / ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΗΛ:..

Σχολική Μονάδα: ... Ονοματεπώνυμο Διευθυντή: ... ΔΗΜΟΣ / ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΗΛ:.. Σχολική Μονάδα:... Ονοματεπώνυμο Διευθυντή: ΔΗΜΟΣ / ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΧΟΛΕΙΟΥ.......... ΤΗΛ:.. Email:.. FAX:... Προς Δ/νση ΠΕ Ν. Ηλείας Τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων Τηλ: 26210 20345 & 20383 Fax: 2621022403 Ε-mail:

Διαβάστε περισσότερα

ΙΔΡΥΜΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ & ΝΤΟΛΛΗΣ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

ΙΔΡΥΜΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ & ΝΤΟΛΛΗΣ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΙΔΡΥΜΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ & ΝΤΟΛΛΗΣ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης Τμήμα εκπαιδευτικών προγραμμάτων Εκπαιδευτικές Μουσειοσκευές Οι Μουσειοσκευές είναι βαλίτσες που ταξιδεύουν από σχολείο

Διαβάστε περισσότερα

ΨΗΦΙΑΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΕ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ

ΨΗΦΙΑΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΕ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ 1 of 18 4/16/2015 4:11 PM ΨΗΦΙΑΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΕ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Το ερωτηματολόγιο αυτό έχει διάφορες ενότητες για τα ψηφιακά παιχνίδια που παίζονται σε συσκευές κινητής τεχνολογίας και ειδικότερα

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΡΥΣΕΛΕΟΥΣΑΣ Κ.Α ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΡΥΣΕΛΕΟΥΣΑΣ Κ.Α ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΡΥΣΕΛΕΟΥΣΑΣ Κ.Α ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2017 2018 Δομή παρουσίασης Πρόγραμμα Επαγγελματικής μάθησης Άξονες: βελτίωση συμπεριφοράς- μεγιστοποίηση διδακτικού χρόνου Εφαρμογή προγράμματος Αποτελέσματα

Διαβάστε περισσότερα

4802/ΙΑ/ Έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας

4802/ΙΑ/ Έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, EΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π.Ε. & Δ.Ε. ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Δ/ΝΣΗ Π.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 4 ο 12/ΘΕΣΙΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ -

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

ΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Παράρτημα 2. ΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ X ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ Σχ. Έτος: 2012-2013 Ημερομηνία 26-11-2012 Αριθ. Πρωτ.

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ. 13 ου ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΟΛΙΧΝΗΣ (Σχολικό έτος )

ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ. 13 ου ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΟΛΙΧΝΗΣ (Σχολικό έτος ) ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ 13 ου ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΟΛΙΧΝΗΣ (Σχολικό έτος 2014-2015) Με τον όρο "σχολικός κανονισμός" εννοούμε το σύνολο των όρων και των κανόνων που αποτελούν προϋποθέσεις για να πραγματοποιείται

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΑΠΟ 4 ΤΟΥ ΜΑΗ 2014-9 ΤΟΥ ΜΑΗ 2014

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΑΠΟ 4 ΤΟΥ ΜΑΗ 2014-9 ΤΟΥ ΜΑΗ 2014 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΑΠΟ 4 ΤΟΥ ΜΑΗ 2014-9 ΤΟΥ ΜΑΗ 2014 ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΤΟΥ ΜΑΗ 2014 Άφιξη των εταίρων κλιμακωτά στη διάρκεια της ημέρας. Παραλαβή και εγκατάσταση στο

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ Λύκειο Αγίου Γεωργίου Λακατάμειας ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2011-2012 1 ος Στόχος Το σχολείο μας Ένα εργαστήριο ανάπτυξης κριτικής σκέψης, δημιουργικότητας και συνεργασίας. 1 ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

2 τετράμηνα. 1ο τετράμηνο: από 11 Σεπτεμβρίου έως 20 Ιανουαρίου και. 2ο τετράμηνο από 21 Ιανουαρίου έως 31 Μαΐου.

2 τετράμηνα. 1ο τετράμηνο: από 11 Σεπτεμβρίου έως 20 Ιανουαρίου και. 2ο τετράμηνο από 21 Ιανουαρίου έως 31 Μαΐου. 2 τετράμηνα 1ο τετράμηνο: από 11 Σεπτεμβρίου έως 20 Ιανουαρίου και 2ο τετράμηνο από 21 Ιανουαρίου έως 31 Μαΐου. Α ομάδα 3 ομάδες μαθημάτων 1) Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία (Γλωσσική Διδασκαλία και

Διαβάστε περισσότερα

4802/ΙΑ/ Έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας

4802/ΙΑ/ Έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, EΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π.Ε. & Δ.Ε. ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Δ/ΝΣΗ Π.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 4ο 12/ΘΕΣΙΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ - ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

4802/ΙΑ/ Έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας

4802/ΙΑ/ Έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, EΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π.Ε. & Δ.Ε. ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Δ/ΝΣΗ Π.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 4ο 12/ΘΕΣΙΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ - ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Μοναδικά εκπαιδευτικά προγράμματα για τη συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών

Μοναδικά εκπαιδευτικά προγράμματα για τη συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών Μοναδικά εκπαιδευτικά προγράμματα για τη συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών Γιατί ακόμα και όταν η αγάπη είναι δεδομένη, η επικοινωνία είναι κάτι που μαθαίνεται* *Προγράμματα βασισμένα στην «Επικοινωνία

Διαβάστε περισσότερα

ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Δ/νση Π.Ε. Γ Αθήνας Σχολικές Δραστηριότητες Πολιτισμού Υπεύθυνοι: Στέλλα Ρέτσιου - Χρίστος Παπαγεωργίου ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΝΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 25ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ Αγαπητοί γονείς και μαθητές, Η σχολική ζωή, καλό είναι να ρυθμίζεται από κανόνες που θα στοχεύουν στην κατά το δυνατό αποτελεσματικότερη εκπαιδευτική διαδικασία

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ E ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 9549 7 Ιουνίου 09 ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 58 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Ωρολόγιο Πρόγραμμα των μαθημάτων των Α, Β και Γ τάξεων Καλλιτεχνικού Γυμνασίου

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑΞΗ Α 1. «Η Γλώσσα µου» (1ο και 2ο τεύχος) 2. Τετράδιο Εργασιών Γλώσσας (1ο και 2ο τεύχος) 3. «Τα Μαθηµατικά µου» (1ο και 2ο τεύχος) 4. Τετράδιο Εργασιών Μαθηµατικών (4 τεύχη) 5. «Μελέτη Περιβάλλοντος»

Διαβάστε περισσότερα

Seferland Summer Camp. Καλωσορίσατε!

Seferland Summer Camp. Καλωσορίσατε! Seferland Summer Camp Καλωσορίσατε! Τι είναι το Seferland Summer Camp? Το Seferland Summer Camp είναι μια κατασκήνωση χωρίς διανυκτέρευση που εξασφαλίζει στους εργαζόμενους γονείς την οργανωμένη απασχόληση

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟΝΤΕΣΣΟΡΙΑΝΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2013

ΜΟΝΤΕΣΣΟΡΙΑΝΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2013 ΜΟΝΤΕΣΣΟΡΙΑΝΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2013 1/4/2013: ΦΙΛΙΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΟΝΤΕΣΣΟΡΙΑΝΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΕΛΛΗΝΟΑΓΓΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Οι μαθητές των Ε και ΣΤ τάξεων συμμετείχαν σε φιλικό αγώνα

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερωτικό Δελτίο Ιούνιος 2013 - Τεύχος 31

Ενημερωτικό Δελτίο Ιούνιος 2013 - Τεύχος 31 The G C School of Careers Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο Ενημερωτικό Δελτίο Ιούνιος 2013 - Τεύχος 31 17 Μαΐου Το σχολείο συμμετέχει με επιτυχία σε Αθλητική Hμερίδα μεταξύ μαθητών ιδιωτικών σχολείων.

Διαβάστε περισσότερα

Αγαπητοί γονείς Καλώς ορίσατε! Ο Δ/ντης και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 5 ου Γυμνασίου Θήβας

Αγαπητοί γονείς Καλώς ορίσατε! Ο Δ/ντης και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 5 ου Γυμνασίου Θήβας Αγαπητοί γονείς Καλώς ορίσατε! Ο Δ/ντης και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 5 ου Γυμνασίου Θήβας T Ι Ι Σ Χ Υ Ε Ι Σχολικό έτος 2016-2017 Σχολικό και διδακτικό έτος 1. Το σχολικό έτος για τα Γυμνάσια αρχίζει

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτιστικό Πρόγραμμα «Αγγεία πολλά,μα και φαγητά σ αυτά υγιεινά και διαφορετικά!!» Σχ. έτος

Πολιτιστικό Πρόγραμμα «Αγγεία πολλά,μα και φαγητά σ αυτά υγιεινά και διαφορετικά!!» Σχ. έτος Πολιτιστικό Πρόγραμμα «Αγγεία πολλά,μα και φαγητά σ αυτά υγιεινά και διαφορετικά!!» Σχ. έτος 2012-13 Υπεύθυνος Εκπαιδευτικός: Ανδριάνα Καρρά Τάξη: 1 ο Νηπ/γείο Βραχναιίκων τμ. Α2 Ποιοι είμαστε Το παραπάνω

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ ΘΕΑΤΡΟ ΕΙΔΗ ΘΕΑΤΡΟΥ

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ ΘΕΑΤΡΟ ΕΙΔΗ ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2013 2014 ΘΕΑΤΡΟ ΕΙΔΗ ΘΕΑΤΡΟΥ Κατά το τρέχον σχολικό έτος, οι μαθητές των Ε και ΣΤ τάξεων του σχολείου μας, στα πλαίσια της υλοποίησης προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων, προχώρησαν στην

Διαβάστε περισσότερα

Το 2 ο Γυμνάσιο Αλίμου σας καλωσορίζει

Το 2 ο Γυμνάσιο Αλίμου σας καλωσορίζει Το 2 ο Γυμνάσιο Αλίμου σας καλωσορίζει Τι κάναμε πέρυσι 12 Αίθουσες Διδασκαλίας Υποδομή Τμήμα Ένταξης 1 Εργαστήριο Πληροφορικής 1 εργαστήριο Φυσικών επιστημών 1 Εργαστήριο Τεχνολογίας 1 Εργαστήριο Καλλιτεχνικών

Διαβάστε περισσότερα

9 ο Γυμνάσιο Αχαρνών. Σχολ. Έτος :

9 ο Γυμνάσιο Αχαρνών. Σχολ. Έτος : 9 ο Γυμνάσιο Αχαρνών Σχολ. Έτος : 2016-17 ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΕΤΟΣ 1/9/2016-30/6/2017 ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ 1 ο ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ 11 Σεπτ. 20 Ιαν. 2 ο ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ 21 Ιαν. 31 Μαϊου Διδακτικό Αντικείμενο / Μάθημα Τάξεις Α Β

Διαβάστε περισσότερα

Αριδαία, Αρ.Πρωτ : 348 ΠΡΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

Αριδαία, Αρ.Πρωτ : 348 ΠΡΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ-ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡ. Δ/ΣΗ Π.& Δ. ΕΚΠ/ΣΗΣ Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Δ/ΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΠΕΛΛΑΣ 1 ο 7/θ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΡΙΔΑΙΑΣ Αριδαία, 12-12-2017 Αρ.Πρωτ : 348 ΠΡΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Περιβαλλοντική Εκπαίδευση

Περιβαλλοντική Εκπαίδευση Περιβαλλοντική Εκπαίδευση Σχέδιο Εργασίας με θέμα:«θαλασσα» Υπεύθυνες δασκάλες: Τάπα Σοφία Σαραλιώτη Έφη 3 ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΥΒΙΩΝ (ΛΑΓΟΝΗΣΙΟΥ) ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ Το θέμα «θάλασσα» πραγματοποιήθηκε από τις

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟ EΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ Α ΤΑΞΗΣ

ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟ EΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ Α ΤΑΞΗΣ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΝ ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟ EΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ Α ΤΑΞΗΣ 2015-2016 ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ : ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΣΙΓΚΡΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΑΙΣΑΡΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Αξός : 15/02/2017 Αριθ. Πρωτ.:34

Αξός : 15/02/2017 Αριθ. Πρωτ.:34 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΕΝΤΡ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Δ/ΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΠΕΛΛΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΞΟΥ Αξός : 15/02/2017 Αριθ.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΑΞΕΩΝ 1) Παρακαλούμε πολύ όλα τα υλικά των παιδιών να έχουν πάνω το όνομά τους. 2) Τα τετράδια και τα βιβλία να είναι ντυμένα με διαφανές κάλυμμα και η ετικέτα

Διαβάστε περισσότερα

Φυτά και ζώα στα νομίσματα και στον διάκοσμο του Νομισματικού Μουσείου. 24o Δημοτικό Αχαρνών. Νομισματικό Μουσείο Αθηνών

Φυτά και ζώα στα νομίσματα και στον διάκοσμο του Νομισματικού Μουσείου. 24o Δημοτικό Αχαρνών. Νομισματικό Μουσείο Αθηνών Νομισματικό Μουσείο Αθηνών 24o Δημοτικό Αχαρνών Φυτά και ζώα στα νομίσματα και στον διάκοσμο του Νομισματικού Μουσείου 1 Υποδράση: Εκπαιδευτικές Επισκέψεις Μαθητών Συμμετέχοντες Σχολείο: 24o Δημοτικό Αχαρνών

Διαβάστε περισσότερα

Προϋπόθεση της εύρυθμης λειτουργίας του Σχολείου αποτελεί ο εσωτερικός

Προϋπόθεση της εύρυθμης λειτουργίας του Σχολείου αποτελεί ο εσωτερικός ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΥΛΙΟΥ Προϋπόθεση της εύρυθμης λειτουργίας του Σχολείου αποτελεί ο εσωτερικός Κανονισμός. Απαριθμώντας ορισμένα σημεία του στόχος μας είναι να ενημερώσουμε γονείς

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ» - Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού

ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ» - Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ» - Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού Πειραιώς 254, 177 78, Ταύρος tel: +30 212 254 0000 Το Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού καλωσορίζει

Διαβάστε περισσότερα

Το ψηφιακό on-line σύστημα που χρησιμοποιεί το Κέντρο Ξένων Γλωσσών Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Το ψηφιακό on-line σύστημα που χρησιμοποιεί το Κέντρο Ξένων Γλωσσών Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Το ψηφιακό on-line σύστημα που χρησιμοποιεί το Κέντρο Ξένων Γλωσσών Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ έχει περάσει στην ψηφιακή εποχή της εκπαίδευσης. Αγαπητοί μαθητές και γονείς, η πλατφόρμα 4Schools

Διαβάστε περισσότερα