Γυμνάσιο Σπερχειάδας Σχολική και Κοινωνική Ζωή ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. ΜΑΘΑΙΝΩ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΩ, ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΩ, ΠΡΟΣΕΧΩ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Γυμνάσιο Σπερχειάδας Σχολική και Κοινωνική Ζωή ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. ΜΑΘΑΙΝΩ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΩ, ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΩ, ΠΡΟΣΕΧΩ"

Transcript

1 Γυμνάσιο Σπερχειάδας Σχολική και Κοινωνική Ζωή ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. ΜΑΘΑΙΝΩ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΩ, ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΩ, ΠΡΟΣΕΧΩ

2 Διαδίκτυο (Internet) Το Internet μπήκε στις ζωές μας από το Είναι μία από τις συναρπαστικότερες ανακαλύψεις του ανθρώπου. Χρησιμοποιείται ευρέως τα τελευταία 17 περίπου χρόνια. Υπολογίζεται ότι 2 δις άνθρωποι (το 25% περίπου του παγκόσμιου πληθυσμού) συνδέονται καθημερινά στο Διαδίκτυο.

3 Διαδίκτυο (Internet) τι μας προσφέρει... Πρόσβαση στην γνώση και εκπαίδευση (Τράπεζες πληροφοριών, Βιβλία, Πανεπιστήμια, Εξ αποστάσεως εκπαίδευση, κ.α.) Πληροφόρηση και Ενημέρωση (Εφημερίδες, περιοδικά, κ.α.) Επικοινωνία με άλλους ανθρώπους ( , chat rooms, Forum, blogs, κ.α.) Εμπορικές Επαγγελματικές συναλλαγές. Ψυχαγωγία.

4 Διαδίκτυο (Internet) ένας καταπληκτικός κόσμος;;; Το Διαδίκτυο είναι ένας κόσμος ανοικτός σε όλους καλούς και κακούς. Μπορούμε να απολαμβάνουμε τα οφέλη του με ασφάλεια και να αποφεύγουμε τους πιθανούς κινδύνους. Όπως και στην καθημερινή μας ζωή, υπάρχουν και στο Διαδίκτυο αρκετοί κίνδυνοι. Όταν όμως γνωρίζουμε τους κινδύνους, μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε

5 Άντληση Πληροφοριών

6 Δυνατότητες που μας παρέχει Τι μπορώ να κάνω στο Διαδίκτυο: να βρούμε πληροφορίες για κάποια σχολική εργασία να μάθουμε μόνοι μας κάποια πράγματα για ένα συγκεκριμένο θέμα. να ψυχαγωγηθούμε - διασκεδάσουμε( μουσική, ταινίες, παιχνίδια) να ενημερωνόμαστε (ειδήσεις, νέα, εφημερίδες) να εμπλουτίζουμε το λεξιλόγιό μας αλλά και τις γνώσεις μας, να επικοινωνούμε με άλλους ανθρώπους που μπορεί να βρίσκονται μακριά μας.

7 Εγκυρότητα και αξιοπιστία Σου έχει τύχει να την πατήσεις καμιά φορά, παίρνοντας υλικό από το Διαδίκτυο και τελικά αποδείχθηκε ότι ήταν τελείως λάθος; Ή μήπως άκουσες κάτι τέτοιο από τους φίλους σου; Οι πληροφορίες από το Διαδίκτυο δεν είναι πάντα ακριβείς Διασταυρώνουμε τις πληροφορίες που συναντάμε στο διαδίκτυο με άλλες πηγές Έχε υπόψη σου ότι ο απλός χρήστης διαμορφώνει το διαδικτυακό περιεχόμενο Βρες αξιόπιστες σελίδες Χρησιμοποίησε περισσότερες από μία ιστοσελίδες / πηγές

8 Πνευματικά Δικαιώματα τα πνευματικά δικαιώματα αποτελούν μια μορφή προστασίας που παρέχεται από τον νόμο στους συντάκτες και τους δημιουργούς αυθεντικής εργασίας Κανένας δεν μπορεί να κάνει οποιαδήποτε χρήση του έργου, εάν δεν υπάρχει άδεια από τον ίδιο το δημιουργό. Αφορά λογοτεχνία (βιβλία, άρθρα), δράμα (θεατρικά έργα, ταινίες), μουσική, καλλιτεχνία (ζωγραφική, γλυπτά), λογισμικό, καθώς και ορισμένες άλλες αυθεντικές δημιουργικές εργασίες. Πάντα αναφέρουμε τις πηγές μας.

9 Ακατάλληλες Ιστοσελίδες μπορεί να περιλαμβάνουν: ρατσιστικό ή ξενοφοβικό περιεχόμενο προώθηση επιβλαβών συμπεριφορών προώθηση τυχερών παιχνιδιών παρουσίαση πορνογραφικού υλικού προώθηση βίας που το συναντάμε ιστοσελίδες αμφίβολου προέλευσης Μέσα από τα διαδικτυακά παιχνίδια (online games) Μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Μέσω του κινητού τηλεφώνου

10 Τι πρέπει να κάνω Καταγγέλλουμε ιστοσελίδες με ακατάλληλο περιεχόμενο Αυτά που διαβάζουμε ή βλέπουμε στο Διαδίκτυο δεν είναι πάντοτε ορθά. Ρωτάμε άτομα που εμπιστευόμαστε, εάν έχουμε αμφιβολίες. Αξιολογούμε τις πληροφορίες που βρίσκουμε στο Διαδίκτυο και ελέγχουμε το συγγραφέα, την προέλευση της σελίδας, τη βιβλιογραφία της πληροφορίας. Χρησιμοποιούμε πολλαπλές πηγές πληροφοριών και διασταυρώνουμε τις πληροφορίες που βρίσκουμε στο Διαδίκτυο. Εγκαθιστούμε λογισμικό φιλτραρίσματος πληροφοριών σε υπολογιστές. Εάν κάτι μας κάνει να νιώθουμε άβολα ή αμήχανα, κλείνουμε το φυλλομετρητή μας και το αναφέρουμε αμέσως σε κάποιο ενήλικα. Χρησιμοποιούμε τα Αγαπημένα για να τοποθετήσουμε τις ιστοσελίδες που είναι ασφαλείς και επισκεπτόμαστε συχνά.

11 Τρόποι Προστασίας από βλαβερό περιεχόμενο Εγκατέστησε ένα λογισμικό antivirus Μην ανοίγεις τα s που λαμβάνεις από άγνωστο αποστολέα Μπορείς ακόμη να εγκαταστήσεις ένα firewall Απέφυγε τις ύποπτες ιστοσελίδες Έλεγχε τα αρχεία που κατεβάζεις με το λογισμικό antivirus

12 Ο ρόλος των μεγαλυτέρων Πρέπει οπωσδήποτε να ζητάμε τη βοήθεια των μεγαλυτέρων μας είτε αυτοί είναι οι γονείς μας, είτε είναι οι καθηγητές μας όταν έχουμε κάποιο πρόβλημα.

13 Συνομιλίες και ανταλλαγή μηνυμάτων

14 Πως μπορώ να ανταλλάσσω μηνύματα Μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ( ) Μέσω δωματίων συνομιλίας (facebook κα) Μέσω προγραμμάτων επικοινωνίας (skype, google talk, κ.λ.π)

15 Κίνδυνοι συνομιλίας με αγνώστους Μετάδοση ιών και κακόβουλου λογισμικού Εκμετάλλευση αποπλάνηση κυρίως ανηλίκων Δεν γνωρίζουμε πάντα την αληθινή ταυτότητα του συνομιλητή μας

16 Ψεύτικες ταυτότητες,κλοπή ταυτότητας Ένα έγκλημα δύο φάσεων α. κάποιος κλέβει τα προσωπικά σας δεδομένα (μέσω ηλεκτρονικού ψαρέματος, phising). β. ο κλέφτης χρησιμοποιεί αυτές τις πληροφορίες για να προσποιηθεί ότι είναι εσείς και να διαπράξει απάτη. Αν πιστεύετε ότι έχετε πέσει θύμα κλοπής ταυτότητας ή ηλεκτρονικής απάτης, απευθυνθείτε αμέσως στις αρμόδιες αρχές.

17 Εγκλήματα στο διαδίκτυο Οι πιο γνωστές μορφές ηλεκτρονικού εγκλήματος είναι: Παιδική πορνογραφία Απάτες μέσω Διαδικτύου (π.χ. Εικονικές Δημοπρασίες) Cracking (ψηφιακοί βανδαλισμοί) Διακίνηση ή Πειρατεία Λογισμικού online πώληση Μp3 και κινηματογραφικών ταινιών, αλλά και λογισμικού Απάτες με πιστωτικές κάρτες. phising ή "ηλεκτρονικό ψάρεμα". Διακίνηση ναρκωτικών. Συκοφαντική δυσφήμηση και παραβίαση προσωπικών δεδομένων Εκβιασμός Απειλές μέσω Internet

18 Εγκλήματα στο διαδίκτυο Τι πρέπει να κάνετε για να το αποφύγετε: Απενεργοποιήστε την κοινή χρήση αρχείων στον υπολογιστή. Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην ανοίγετε συνημμένα, όταν προέρχονται από άγνωστους αποστολείς. Εξοικειωθείτε με την πολιτική τήρησης απορρήτου των ιστοσελίδων που χρησιμοποιείτε, ιδιαίτερα εάν σας ζητηθεί να δώσετε προσωπικές πληροφορίες. Ελέγχετε τακτικά τα αντίγραφα κινήσεων τραπεζικών λογαριασμών και πιστωτικών καρτών. Εγκαταστήστε και μην παραλείπετε να ενημερώνετε τακτικά λογισμικό firewall, προστασία από ιούς και spyware.

19 Εγκλήματα στο διαδίκτυο Τι πρέπει να κάνετε για να το αποφύγετε: Ενημερώνετε το λειτουργικό σύστημα Windows και όλες τις εφαρμογές του υπολογιστή σας με τις τελευταίες ενημερώσεις για θέματα ασφάλειας. Χρησιμοποιείτε ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης Κλειδώνετε το φάκελο αλληλογραφίας σας. Καταστρέφετε με καταστροφέα εγγράφων τα αντίγραφα κινήσεων για τους τραπεζικούς λογαριασμούς και τις κάρτες σας καθώς και άλλα οικονομικά έγγραφα πριν τα πετάξετε. Ελέγχετε τακτικά τα αντίγραφα κινήσεων τραπεζικών λογαριασμών και πιστωτικών καρτών. Οι ισχυροί κωδικοί πρόσβασης διαθέτουν τουλάχιστον οκτώ χαρακτήρες και χρησιμοποιούν συνδυασμό γραμμάτων, αριθμών και συμβόλων.

20 Έλεγχος του Διαδικτύου Ρυθμιστικό πλαίσιο, που εφαρμόζει η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (Ε.Ε.Τ.Τ.) Αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων Δίωξη Ηλεκτρονικού εγκλήματος "το Διαδίκτυο ελέγχεται από τους χρήστες του"

21 Κακόβουλο Λογισμικό Είδη κακόβουλου Λογισμικού Ιοί - Virus Σκουλήκια - Worm Δούρειοι Ίπποι Trojan Horse Λογισμικό παρακολούθησης Η/Υ Spyware Rootkits Ransomware Βots zombies Scareware Dialer Προστατευτείτε με Εγκατασταση antivirus Εγκατάσταση firewall Χρήση αντίστοιχου λογισμικού σε κινητά τηλέφωνα και φορητές συσκευές

22 Ανεπιθύμητη αλληλογραφία Τι είναι: Είναι ηλεκτρονικά μηνύματα που σκοπό έχουν την υποκλοπή των προσωπικών σας στοιχείων, χρησιμοποιώντας συνήθως κάποιο ψεύτικο πρόσχημα. Πως λειτουργεί; Τα μηνύματα αυτά εμφανίζονται ότι προέρχονται από μια νόμιμη πηγή, ένα δημόσιο οργανισμό, μια τράπεζα, ένα κατάστημα, κλπ., και μπορεί να σας ζητήσουν να αποστείλετε κάποια στοιχεία ή να επισκεφθείτε μια πλαστή ιστοσελίδα η οποία περιλαμβάνεται στο κείμενο του μηνύματος

23 Πως μοιάζουν Δεν αποκαλύπτω ΠΟΤΕ τα προσωπικά μου στοιχεία σε ηλεκτρονικά μηνύματα

24 Ηλεκτρονικές Συναλλαγές, Προσωπικά δεδομένα, Ηλεκτρονικά εγκλήματα

25 Ηλεκτρονικές Συναλλαγές οι ηλεκτρονικές συναλλαγές, οι οποίες έχουν πολλά πλεονεκτήματα και μπορούν να μας απαλλάξουν από πολλούς μπελάδες αρκεί να μπορούμε να προστατέψουμε τα προσωπικά μας δεδομένα και να μην πράξουμε κάποιο ηλεκτρονικό έγκλημα.

26 Πως βοηθά το internet στις ηλεκτρονικές συναλλαγές Η γρήγορη εξυπηρέτηση η ευκολία πρόσβασης και εξυπηρέτησης σε άτομα με κινητικής δυσκολίες μηδέν χρόνος αναμονής σε ουρές συχνά μικρότερο χρηματικό κόστος η πρόσβαση σε εμπορικά αγαθά και υπηρεσίες απ' όλο τον κόσμο 24 ώρες το 24ωρο. Εύκολη σύγκριση τιμών και προσφορών από διαφορετικούς προμηθευτές.

27 Κίνδυνοι από ηλεκτρονικές συναλλαγές Διαρροή προσωπικών δεδομένων Απώλεια κωδικών πιστωτικών καρτών Ελαττωματικά ή προϊόντα από μίμηση Μην ξεχνάς να χρησιμοποιείς ασφαλή πρωτόκολλα επικοινωνίας για ηλεκτρονικές συναλλαγές ή αγορές.

28 Διαφημίσεις και εικονικοί διαγωνισμοί Τα θετικά στοιχεία είναι: Η διαφήμιση ενημερώνει τους καταναλωτές για τα υπάρχοντα προϊόντα και τις τιμές τους. Ευνοεί τον ανταγωνισμό των επιχειρήσεων με αποτέλεσμα τη βελτίωση των προϊόντων Συμβάλλει στη μείωση της ανεργίας αφού δημιουργεί θέσεις εργασίας Ενημερώνονται και ευαισθητοποιούνται οι πολίτες για κοινωνικά θέματα.

29 Τα αρνητικά στοιχεία: Διαφημίσεις και εικονικοί διαγωνισμοί Η διαφήμιση αιχμαλωτίζει τη σκέψη και νεκρώνει τη κρίση του καταναλωτή. Πολλαπλασιάζει τις ανάγκες και δημιουργεί νέες πλασματικές Η διαφήμιση παραπληροφορεί και αποπροσανατολίζει τον καταναλωτή σχετικά με τις ιδιότητες του κάθε αγαθού. Προωθεί τη ψευδαίσθηση ότι όλα τα προβλήματα μπορεί να λυθούν με την κατανάλωση συγκεκριμένων προϊόντων Αλλοιώνει και φθείρει τη γλώσσα με την πληθώρα των ξενικών όρων που εισάγει.

30 Διαφημίσεις και εικονικοί διαγωνισμοί Ένα συνηθισμένο φαινόμενο διαφημιστικής απάτης στο διαδίκτυο είναι οι εικονικοί διαγωνισμοί. Αυτοί έχουν τη μορφή διαφημίσεων που προβάλλονται σε διάφορες ιστοσελίδες ή και σε τηλεοπτικές εκπομπές και μας δίνουν τη δυνατότητα συμμετοχής σε διάφορους υποτιθέμενους διαγωνισμούς.

31

32 Προσωπικά δεδομένα Προσωπικά δεδομένα είναι κάθε πληροφορία που αναφέρεται και περιγράφει ένα άτομα, όπως: στοιχεία αναγνώρισης (ονοματεπώνυμο, ηλικία, κατοικία, επάγγελμα κ.λ.π) φυσικά χαρακτηριστικά εκπαίδευση, εργασία, προϋπηρεσία οικονομική κατάσταση (έσοδα, περιουσιακά στοιχεία) ενδιαφέροντα, δραστηριότητες συνήθειες. Όταν χρησιμοποιώ τα προσωπικά μου δεδομένα, θα πρέπει να είμαι πολύ προσεκτικός και να προσέχω που τα κοινοποιώ καθώς κακόβουλοι χρήστες μπορεί να τα επεξεργαστούν χρησιμοποιήσουν εν αγνοία μου.

33 Τι πρέπει να προσέχουμε σε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα: την επωνυμία της επιχείρησης. την επαγγελματική ένωση στην οποία είναι εγγεγραμμένη η επιχείρηση. τη γεωγραφική διεύθυνση της εταιρίας τα στοιχεία άμεσης επικοινωνίας της εταιρίας (π.χ τηλέφωνο, φαξ, ) την τελική τιμή του προϊόντος (φόροι, έξοδα αποστολής κ.λ.π) την περίοδο στην οποία ισχύει κάποια προσφορά τα χαρακτηριστικά του προϊόντος τους τρόπους αποστολής, χρόνους παράδοσης, την δυνατότητα υπαναχώρησης, τους τρόπους πληρωμής και παράδοσης. τη δυνατότητα ακύρωσης της παραγγελίας (λόγω αλλαγής γνώμης) τους όρους χρήσης και προστασίας προσωπικών δεδομένων από το κατάστημα. τις προσθετέες επιβαρύνσεις τις αρχές που είναι αρμόδιες για τη διευθέτηση προβλημάτων ή διαφωνιών του πελάτη με το κατάστημα

34 Προπληρωμένες κάρτες η προπληρωμένη κάρτα είναι μια κάρτα πληρωμών η οποία μπορεί να φορτωθεί με χρήματα και έχει χρηματικό όριο σε περίπτωση απώλειας ή υποκλοπής δεν μπορούν να γίνουν αγορές που ξεπερνούν το όριο των χρημάτων με την οποία την έχουμε φορτώσει φορτώνουμε την κάρτα με το ποσό που απαιτείται για μια αγορά λίγο πριν την πραγματοποιήσουμε Όταν κάνουμε ηλεκτρονικές συναλλαγές καλό είναι να ζητάμε βοήθεια από κάποιον μεγαλύτερο (γονείς δασκάλους) ώστε να μας κατευθύνουν αν συναντήσουμε κάποια δυσκολία.

35 Τι είναι η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος Υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας με αποστολή τη διερεύνηση, εξιχνίαση και δίωξη εγκλημάτων που διαπράττονται με τη χρήση του διαδικτύου. Μην διστάσεις να απευθυνθείς αν κάτι σου φανεί ύποπτο

36 Διαδικτυακά παιχνίδια -Ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης

37 Διαδικτυακά Παιχνίδια Τα διαδικτυακά παιχνίδια είναι δισδιάστατα ή τρισδιάστατα παιχνίδια που παίζονται στον ηλεκτρονικό υπολογιστή ή στις παιχνιδομηχανές και, μέσω του διαδικτύου, ο χρήστης μπορεί να παίζει και να αλληλεπιδρά με χρήστες από διάφορες χώρες, πολύ συχνά, σε έναν ενιαίο, εικονικό κόσμο. World of Warcraft (WοW) Lineage, Guild Wars, Lord of the Rings Online, Second Life κ.α.

38 Κοινωνική δικτύωση Οι ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης ή «social networking sites», ( Facebook, Hi5, Myspace, Twitter κ.α. αποτελούν καθημερινή συνήθεια των νέων. παιδιά, νέοι, αλλά και μεγαλύτεροι χρήστες μέσα από τα εικονικά τους προφίλ λειτουργούν διαδραστικά με άλλους χρήστες δημοσιεύουν τις φωτογραφίες και τα βίντεό τους γίνονται μέλη σε ομάδες κοινών ενδιαφερόντων (groups), δημοσιεύουν και ανταλλάσσουν τις καλλιτεχνικές τους δημιουργίες επισκέπτονται σελίδες άλλων χρηστών χρησιμοποιούν πλήθος εφαρμογών (κουίζ, παιχνίδια, κ.λπ.).

39 Κίνδυνοι από αλόγιστη χρήση τέτοιων εφαρμογών: Εθισμός Παρενόχληση. Επικίνδυνη συμπεριφορά. Εκμετάλλευση προσωπικών δεδομένων

40 Τι πρέπει να γνωρίζω Τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα για να τύχουν νόμιμης επεξεργασίας πρέπει : Να συλλέγονται για καθορισμένους, σαφείς και νόμιμους σκοπούς και να υφίστανται θεμιτή και νόμιμη επεξεργασία ενόψει των σκοπών αυτών. Να είναι συναφή, πρόσφορα, και όχι περισσότερα από όσα κάθε φορά απαιτείται για τους σκοπούς της επεξεργασίας. Να είναι ακριβή και, εφόσον χρειάζεται, να υποβάλλονται σε ενημέρωση. Να διατηρούνται σε μορφή που να επιτρέπει τον προσδιορισμό της ταυτότητας των υποκειμένων τους μόνο κατά τη διάρκεια της περιόδου που απαιτείται

41 Τι πρέπει να γνωρίζω Ενενήντα παιδιά νοσηλεύονται στο Παίδων με συμπτώματα εθισμού στο internet H ηλεκτρονική παρενόχληση (cyberbullying) είναι η επιθετική συμπεριφορά από πρόθεση με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων. μπορεί να κάνει τα νέα άτομα να νιώθουν μοναχικά, δυστυχή και φοβισμένα, να αισθάνονται ανασφαλή και να πιστεύουν ότι κάτι δεν πάει καλά Μπορεί να οδηγήσει σε ακραίες καταστάσεις ακόμα και αυτοκτονία

42 Συμβουλεύεστε κάποιον μεγαλύτερο όταν συναντήσατε κάτι παράξενο στο διαδίκτυο 48% 52% ΝΑΙ ΟΧΙ

43 Έχετε συναντήσει λάθος πληροφορίες στο διαδίκτυο; 37% 63% ΝΑΙ ΟΧΙ

44 Για την άντληση πληροφοριών χρησιμοποιείτε περισσότερο το διαδίκτυο ή βιβλία κ.λ.π. 60% 40% ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΒΙΒΛΙΑ

45 Ενημερώνεις το προφίλ σου στο Facebook. Τι κάνεις; α) Ανεβάζεις ότι πληροφορία θέλεις. (έτσι κι αλλιώς μόνο οι φίλοι σου μπορούν να το δουν) β) Προσπαθείς να είσαι επιλεκτικός σε ότι ανεβάζεις για σένα και τους φίλους σου. Δεν ανεβάζεις κάτι το οποίο δεν θες να δουν οι γονείς σου. γ) Ανεβάζεις πληροφορίες που δεν περιέχουν προσωπικά δεδομένα δικά σου και των φίλων σου. 10% 37% 53% α β γ

46 Είσαι σε κάποιο internet cafe και θέλεις να διαβάσεις τα μηνύματα του ηλεκτρονικού σου ταχυδρομείου.τι κάνεις; α) Τα διαβάζεις κανονικά. (δε θεωρείς ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα...ποιον ενδιαφέρει να δει τα μηνύματά σου;) β) Τα διαβάζεις αφού βεβαιωθείς ότι δε βλέπει κανείς την οθόνη σου. γ) Τα διαβάζεις αφού βεβαιωθείς ότι δε βλέπει κανείς την οθόνη σου ενώ πριν φύγεις αποσυνδέεσαι και σβήνεις το ιστορικό. 33% 7% 60% α β γ

47 Ο φίλος σου δεν έχει πιστωτική κάρτα και θέλει να δανειστεί τη δική σου για να αγοράσει κάτι από το διαδίκτυο. Σου στέλνει μήνυμα και σου ζητά τα στοιχεία της. Τι κάνεις; α) Απαντάς κανονικά αφού τον εμπιστεύεσαι. β) Απαντάς αλλά προσέχεις την κρυπτογράφηση του μηνύματος. γ) Δεν απαντάς καθόλου. Ποτέ δεν εμπιστεύεσαι που σου ζητάνε προσωπικά στοιχεία απ' όποιον κι αν προέρχονται. 19% 35% 46% α β γ

48 Πόσες ώρες την ημέρα χρησιμοποιείτε τον Η/Υ για διασκέδαση. 72% 16% 12% Έως 1 ώρα 2 έως 3 ώρες Πάνω από 3 ώρες

49 Επικοινωνείτε με κάποιον που δεν γνωρίζετε και σας ζητά να συναντηθείτε. Α. Δεν τον συναντάτε. Α 45% Γ 30% Α Β Γ Β. Τον συναντάτε σε δημόσιο χώρο Γ. Τον συναντάτε μαζί με κάποιον γνωστό σας. Β 25%

Κεφάλαιο 16 Ασφάλεια και Προστασία στο Διαδίκτυο. Εφαρμογές Πληροφορικής Κεφ. 16 Καραμαούνας Πολύκαρπος

Κεφάλαιο 16 Ασφάλεια και Προστασία στο Διαδίκτυο. Εφαρμογές Πληροφορικής Κεφ. 16 Καραμαούνας Πολύκαρπος Κεφάλαιο 16 Ασφάλεια και Προστασία στο Διαδίκτυο Εφαρμογές Πληροφορικής Κεφ. 16 Καραμαούνας Πολύκαρπος 16.1 Ασφάλεια υπολογιστικού συστήματος Κακόβουλο λογισμικό: το λογισμικό το οποίο εκ προθέσεως διαθέτει

Διαβάστε περισσότερα

Διαδικτυακά εργαλεία και υπηρεσίες στην καθημερινή ζωή

Διαδικτυακά εργαλεία και υπηρεσίες στην καθημερινή ζωή Διαδικτυακά εργαλεία και υπηρεσίες στην καθημερινή ζωή 10. Ασφάλεια στο Διαδίκτυο http://users.sch.gr/galexiad galexiad@gmail.com 2 Περιεχόμενα Επικοινωνία & Ιδιωτικότητα Πληροφορία στο Διαδίκτυο Παιχνίδια

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ Ποιες πληροφορίες είναι προσωπικά δεδομένα και δε θα ήθελες να τα μοιραστείς με άγνωστα άτομα; Το όνομα σου Την ηλικία σου Τη διεύθυνσή σου Το σχολείο σου

Διαβάστε περισσότερα

Εκφοβισμός [CyberBullying]

Εκφοβισμός [CyberBullying] Εκφοβισμός [CyberBullying] Τι ονομάζουμε Διαδικτυακό Εκφοβισμό; Πού είναι πιθανό να συμβεί; Συμβουλές για ασφαλή πλοήγηση; 1. Ο Διαδικτυακός Εκφοβισμός συνήθως έχει τη μορφή ενός εκφοβιστικού, ρατσιστικού,

Διαβάστε περισσότερα

Ασφαλείς online αγορές

Ασφαλείς online αγορές Ασφαλείς online αγορές Γιατί να επιλέξω το διαδίκτυο Ποικιλία και δυνατότητα σύγκρισης προϊόντων Παγκοσμοιοποιημένη αγορά Καλύτερες τιμές Διαθεσιμότητα όλο το 24ωρο Δεν απαιτεί μετακίνηση σε φυσικό κατάστημα

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Ορθής Χρήσης Διαδικτύου

Πολιτική Ορθής Χρήσης Διαδικτύου Πολιτική Ορθής Χρήσης Διαδικτύου Θα χρησιμοποιώ το διαδίκτυο στο σχολείο μόνο για εκπαιδευτικούς σκοπούς υπό την επίβλεψη κάποιου εκπαιδευτικού. Δεν θα αναρτώ προσωπικές μου πληροφορίες στο διαδίκτυο.

Διαβάστε περισσότερα

Ποιους κινδύνους μπορεί να αντιμετωπίσουμε κατά τη λήψη πληροφοριών από το Διαδίκτυο;

Ποιους κινδύνους μπορεί να αντιμετωπίσουμε κατά τη λήψη πληροφοριών από το Διαδίκτυο; Πληροφόρηση (α)τι λογισμικό θα χρειαστούμε για να επισκεφτούμε μια ιστοσελίδα και να πληροφορηθούμε για κάτι που μας ενδιαφέρει; (β) Πώς ονομάζονται τα προγράμματα που μας επιτρέπουν να αναζητήσουμε πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

21 Days of Y ello Care.

21 Days of Y ello Care. Ασφάλεια στο διαδίκτυο για έφηβους Το διαδίκτυο είναι πλέον ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής μας. Είναι πηγή πληροφοριών, ενημέρωσης και δικτύωσης και είναι σίγουρα απαραίτητο σε όλους μας. Όλοι απολαμβάνουμε

Διαβάστε περισσότερα

Ευρωπαϊκή Ημέρα Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, 28 Ιανουαρίου 2014

Ευρωπαϊκή Ημέρα Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, 28 Ιανουαρίου 2014 Ευρωπαϊκή Ημέρα Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, 28 Ιανουαρίου 2014 ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΙ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ Υλικό από τον ιστότοπο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Καθηγ.

Διαβάστε περισσότερα

Ασφάλεια στο διαδίκτυο για έφηβους 21 Days of Y ello Care Διαβάζοντας αυτόν τον ενημερωτικό οδηγό, θα μάθεις:

Ασφάλεια στο διαδίκτυο για έφηβους 21 Days of Y ello Care Διαβάζοντας αυτόν τον ενημερωτικό οδηγό, θα μάθεις: Ασφάλεια στο διαδίκτυο για έφηβους Το διαδίκτυο είναι πλέον ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής μας. Είναι πηγή πληροφοριών, ενημέρωσης και δικτύωσης και είναι σίγουρα απαραίτητο σε όλους μας. Όλοι απολαμβάνουμε

Διαβάστε περισσότερα

Ασφάλεια στο διαδίκτυο για ενήλικες

Ασφάλεια στο διαδίκτυο για ενήλικες Ασφάλεια στο διαδίκτυο για ενήλικες Το διαδίκτυο είναι πλέον ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής μας. Είναι πηγή πληροφοριών, ενημέρωσης και δικτύωσης και είναι σίγουρα απαραίτητο σε όλους μας. Όλοι απολαμβάνουμε

Διαβάστε περισσότερα

Ποιοι είναι κίνδυνοι που μπορεί να αντιμετωπίσει κάποιος από τη συχνή χρήση του υπολογιστή;

Ποιοι είναι κίνδυνοι που μπορεί να αντιμετωπίσει κάποιος από τη συχνή χρήση του υπολογιστή; Ποιοι είναι κίνδυνοι που μπορεί να αντιμετωπίσει κάποιος από τη συχνή χρήση του υπολογιστή; Ένας κίνδυνος της συχνής χρήσης του υπολογιστή είναι ο εθισμός. Εθισμό παθαίνει κάποιος όταν μένει πολύ ώρα μπροστά

Διαβάστε περισσότερα

Ασφάλεια στο Διαδίκτυο. Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων. http://internet-safety.sch.gr

Ασφάλεια στο Διαδίκτυο. Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων. http://internet-safety.sch.gr Ασφάλεια στο Διαδίκτυο http://internet-safety.sch.gr Θεμελιώδεις Αρχές (αναφορικά με τους μαθητές): Διαδίκτυο: Βασικά Σημεία Τα παιδιά έχουν το δικαίωμα της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητάς τους.

Διαβάστε περισσότερα

Σκοπός έρευνας-υπόθεση έρευνας

Σκοπός έρευνας-υπόθεση έρευνας Σκοπός έρευνας-υπόθεση έρευνας Η παρούσα έρευνα επιχειρεί να προσδιορίσει τις θετικές και αρνητικές επιπτώσεις που προκαλούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τους χρήστες τις. Ειδικότερα, βασικός σκοπός

Διαβάστε περισσότερα

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων Ευφροσύνη Μπουρνού Έτος:

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων Ευφροσύνη Μπουρνού Έτος: Προστασία Προσωπικών Δεδομένων Ευφροσύνη Μπουρνού Έτος:2018-2019 Ασφαλής πλοήγηση Η ιδιωτική σου ζωή είναι πολύτιμη. Για όλους μας υπάρχουν πράγματα που δεν θα θέλαμε να μοιραστούμε με άλλους ανθρώπους.

Διαβάστε περισσότερα

λογισμικό το οποίο εκ προθέσεως διαθέτει τις απαιτούμενες εντολές για να βλάψει ένα υπολογιστικό σύστημα.

λογισμικό το οποίο εκ προθέσεως διαθέτει τις απαιτούμενες εντολές για να βλάψει ένα υπολογιστικό σύστημα. ΚΕΦΑΛΑΙΟ 16 λογισμικό το οποίο εκ προθέσεως διαθέτει τις απαιτούμενες εντολές για να βλάψει ένα υπολογιστικό σύστημα. κακόβουλο πρόγραμμα που δημιουργεί προβλήματα στην ομαλή λειτουργία του υπολογιστή

Διαβάστε περισσότερα

ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Κίνδυνοι για τον Υπολογιστή μας Ανεπιθύμητα Μηνύματα (Spam) Ανεπιθύμητα Μηνύματα θεωρούνται τα μηνύματα εκείνα που υπό κανονικές συνθήκες οι χρήστες δεν θα επέλεγαν να δουν και τα

Διαβάστε περισσότερα

Μια έρευνα σχετικά με τη χρήση του Διαδικτύου από παιδιά προσχολικής ηλικίας έδειξε ότι είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη ομάδα χρηστών του Διαδικτύου.

Μια έρευνα σχετικά με τη χρήση του Διαδικτύου από παιδιά προσχολικής ηλικίας έδειξε ότι είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη ομάδα χρηστών του Διαδικτύου. Η χρήση των υπολογιστών με βάση την ηλικία των παιδιών Από 5 έως 6 ετών Από την ηλικία των 5 ετών, τα παιδιά αρχίζουν να θέλουν, να είναι ανεξάρτητα και να ζητάνε να εξερευνήσουν το διαδίκτυο μόνα τους.

Διαβάστε περισσότερα

Ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο

Ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο Ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο Διαδίκτυο Διαδίκτυο Θετικά του Διαδικτύου Μη ενδεδειγμένη χρήση Χρήση χωρίς επιτήρηση από τους γονείς Χρήση για περισσότερη από 1,5 ώρα την ημέρα Ελλοχεύει σοβαρούς κινδύνους

Διαβάστε περισσότερα

Συμβουλές για ασφαλέστερο Internet

Συμβουλές για ασφαλέστερο Internet Συμβουλές για ασφαλέστερο Internet Πώς μπορώ να αποφύγω μηνύματα spamming; Χρησιμοποιώντας προγράμματα antivirus τα οποία και ανανεώνετε όσο συχνά πρέπει, μπορείτε να προστατευτείτε από μηνύματα spamming.

Διαβάστε περισσότερα

Σκοπός έρευνας-υπόθεση έρευνας

Σκοπός έρευνας-υπόθεση έρευνας Σκοπός έρευνας-υπόθεση έρευνας Η παρούσα έρευνα επιχειρεί να προσδιορίσει τις θετικές και αρνητικές επιπτώσεις που προκαλούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τους χρήστες τις. Ειδικότερα, βασικός σκοπός

Διαβάστε περισσότερα

Κίνδυνοι και κανόνες ασφάλειας Διαδικτύου

Κίνδυνοι και κανόνες ασφάλειας Διαδικτύου Κίνδυνοι και κανόνες ασφάλειας Διαδικτύου Το Διαδίκτυο θα μπορούσε εύκολα να διεκδικήσει τον τίτλο ενός από τα θαύματα του σύγχρονου κόσμου. Πρόκειται για ένα μέσο που δίνει σε πραγματικό χρόνο πρόσβαση

Διαβάστε περισσότερα

8o Γενικό Λύκειο Πάτρας ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α` ΛΥΚΕΙΟΥ Τα κοινωνικά δίκτυα στη καθημερινότητα των έφηβων

8o Γενικό Λύκειο Πάτρας ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α` ΛΥΚΕΙΟΥ Τα κοινωνικά δίκτυα στη καθημερινότητα των έφηβων 8o Γενικό Λύκειο Πάτρας ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α` ΛΥΚΕΙΟΥ Τα κοινωνικά δίκτυα στη καθημερινότητα των έφηβων Τάξη: Α Τμήμα: Α1 Ομάδα - Βασίλης Κατσιδήμας - Νίκος Βγενόπουλος - Σωκράτης Ηλιόπουλος - Διονύσης

Διαβάστε περισσότερα

Συντάχθηκε απο τον/την Team Plus Τετάρτη, 20 Ιούλιος :16 - Τελευταία Ενημέρωση Πέμπτη, 21 Ιούλιος :58

Συντάχθηκε απο τον/την Team Plus Τετάρτη, 20 Ιούλιος :16 - Τελευταία Ενημέρωση Πέμπτη, 21 Ιούλιος :58 Όλο και περισσότεροι Έλληνες μπαίνουν πλέον στο Internet! Οι πιο έμπειροι είναι υποψιασμένοι για την σκοτεινή πλευρά του διαδικτύου, όμως οι περισσότεροι δυστυχώς ακόμα δεν έχουν ιδέα!!το ηλεκτρονικό έγκλημα,

Διαβάστε περισσότερα

Ανήλικος καταναλωτής: Ευκαιρίες, κίνδυνοι και μέσα προστασίας. Ομιλία Συνηγόρου του Καταναλωτή, κου Ευάγγελου Ζερβέα, στο Κολέγιο Αθηνών

Ανήλικος καταναλωτής: Ευκαιρίες, κίνδυνοι και μέσα προστασίας. Ομιλία Συνηγόρου του Καταναλωτή, κου Ευάγγελου Ζερβέα, στο Κολέγιο Αθηνών Ανήλικος καταναλωτής: Ευκαιρίες, κίνδυνοι και μέσα προστασίας Ομιλία Συνηγόρου του Καταναλωτή, κου Ευάγγελου Ζερβέα, στο Κολέγιο Αθηνών 30 Νοεμβρίου 2011 Εισαγωγή Καταναλωτής είναι κάθε άτομο, για το οποίο

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας Σχολ. Έτος: 2012-2013 52ο Γυμνάσιο Αθηνών

Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας Σχολ. Έτος: 2012-2013 52ο Γυμνάσιο Αθηνών «Ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο» Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας Σχολ. Έτος: 2012-2013 52ο Γυμνάσιο Αθηνών Υπεύθυνοι Καθηγητές: Βαρελάς Φ., Σουλτανόπουλος Μ. Συμμετέχοντες μαθητές 1. Γκόζγκος Βασίλης 11. Δημάκη

Διαβάστε περισσότερα

Κορυφαίες συμβουλές πρόληψης

Κορυφαίες συμβουλές πρόληψης Περραιβού 40, Ανω Τούμπα T: 2310.943.054 54352, Θεσσαλονίκη Μ: 6978.284.405 W: www.servicepack.gr E: info@servicepack.gr Κορυφαίες συμβουλές πρόληψης Η πρόληψη των κυβερνοεγκλημάτων μπορεί να είναι πολύ

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΘΗΤΕΣ:ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ,ΔΑΡΑΜΑΡΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ,ΖΑΡΚΑΔΟΥΛΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ,ΚΑΠΟΥΛΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ,ΚΟΛΟΒΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ:ΧΑΛΙΜΟΥΡΔΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ

ΜΑΘΗΤΕΣ:ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ,ΔΑΡΑΜΑΡΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ,ΖΑΡΚΑΔΟΥΛΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ,ΚΑΠΟΥΛΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ,ΚΟΛΟΒΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ:ΧΑΛΙΜΟΥΡΔΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΜΑΘΗΤΕΣ:ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ,ΔΑΡΑΜΑΡΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ,ΖΑΡΚΑΔΟΥΛΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ,ΚΑΠΟΥΛΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ,ΚΟΛΟΒΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ:ΧΑΛΙΜΟΥΡΔΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΙΟΣ 2015 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ Μορφές ηλεκτρονικού

Διαβάστε περισσότερα

Ημέρα Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (28/1) Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου (5/2) 14 ο Δημοτικό Σχολείο Ιλίου

Ημέρα Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (28/1) Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου (5/2) 14 ο Δημοτικό Σχολείο Ιλίου Ημέρα Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (28/1) Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου (5/2) 14 ο Δημοτικό Σχολείο Ιλίου Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013 Τι είναι τα προσωπικά δεδομένα; Κάθε πληροφορία που αναφέρεται σε

Διαβάστε περισσότερα

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Ενότητα 1)IΣΠΑΝΙΚΟ ΛΟΤΤΟ 1.1:Τι είναι το ισπανικό λόττο; 1.2:Τι πρέπει να προσέχει ο χρήστης διαδικτύου; 1.3:Παράδειγμα απάτης Ενότητα 2)Κοινωνική δικτύωση και πολιτική

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ: ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ: ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ: ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ; Όταν πάω στον υπολογιστή, μπορώ να βρω τα πάντα εκεί. Όμως πρέπει να προσέχω, στο μυαλό πάντα

Διαβάστε περισσότερα

Κατασκήνωση Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.)

Κατασκήνωση Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.) Κατασκήνωση Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.) Τομέας Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας CC BY-NC-SA 4.0 Τι μου αρέσει να κάνω στο Διαδίκτυο; Δυνατότητες Διαδικτύου Πληροφόρηση Επικοινωνία

Διαβάστε περισσότερα

Καταγραφή του Ηλεκτρονικού Εμπορίου B-C στην Ελλάδα: Αντιλήψεις και συμπεριφορά των on-line καταναλωτών

Καταγραφή του Ηλεκτρονικού Εμπορίου B-C στην Ελλάδα: Αντιλήψεις και συμπεριφορά των on-line καταναλωτών Καταγραφή του Ηλεκτρονικού Εμπορίου B-C στην Ελλάδα: Αντιλήψεις και συμπεριφορά των on-line καταναλωτών Υπ. Διδ. Κ. Φραϊδάκη Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Εμπορίου-ELTRUN Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας

Διαβάστε περισσότερα

Phishing, Ιοί και Πειρατεία Λογισμικού Ηλεκτρονικών υπολογιστών

Phishing, Ιοί και Πειρατεία Λογισμικού Ηλεκτρονικών υπολογιστών Phishing, Ιοί και Πειρατεία Λογισμικού Ηλεκτρονικών υπολογιστών ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ: ΔΗΜΗΤΡΙΑ ΚΡΑΣΑ, ΜΑΡΙΑ ΚΟΥΦΟΠΑΥΛΟΥ, Β2 & ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΑΡΑΤΖΙΑ Α1 2016-2017 Τι είναι το Phishing; Ως Phishing ονομάζουμε την προσπάθεια

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΡΘΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΡΘΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΡΘΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ 16/10/17 ΣΚΟΠΟΣ Οραματιζόμαστε ένα σχολείο στο οποίο οι μαθητές να μπορέσουν να καταστούν σωστοί "ψηφιακοί" πολίτες. Συγκεκριμένα, στόχος μας είναι η ασφαλής πλοήγηση

Διαβάστε περισσότερα

Συμπεριφορά του Έφηβου Καταναλωτή

Συμπεριφορά του Έφηβου Καταναλωτή εργασία οικιακής οικονομίας Συμπεριφορά του Έφηβου Καταναλωτή Γιάννης Γαβριλάκης Β3 Εισαγωγή Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της εποχής μας είναι η υπερκατανάλωση υλικών αγαθών. Πλήττει όλες σχεδόν τις

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΘΗΜΑ 7 - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΟΛΛΑΠΛΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ

ΜΑΘΗΜΑ 7 - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΟΛΛΑΠΛΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΜΑΘΗΜΑ 7 - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΟΛΛΑΠΛΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ 1. Ποια από τις πιο κάτω δηλώσεις περιγράφει την σωστή διαδικασία ασφάλειας των πληροφοριών για ένα οργανισμό; a) Να μην υπάρχουν διαδικασίες για την αναφορά των

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜA (ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ-ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ) ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΡΑΝΑΣΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΩΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ

ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜA (ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ-ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ) ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΡΑΝΑΣΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΩΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜA (ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ-ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ) ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΡΑΝΑΣΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΩΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Το ηλεκτρονικό έγκλημα είναι ένα συχνό φαινόμενο

Διαβάστε περισσότερα

Σάκης Ευαγγέλου Θόδωρος Θεμελής Σάκης Τζιουμάκης

Σάκης Ευαγγέλου Θόδωρος Θεμελής Σάκης Τζιουμάκης Σάκης Ευαγγέλου Θόδωρος Θεμελής Σάκης Τζιουμάκης 11η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου (Safer Internet Day) σε περισσότερες από 100 χώρες σε όλο τον κόσμο Όλοι μαζί, για ένα καλύτερο Διαδίκτυο! Let s create a

Διαβάστε περισσότερα

5 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013 ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

5 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013 ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ 5 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013 ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗ GOOGLE Ο αριθμός των κατοίκων της Ελλάδας με πρόσβαση στο διαδίκτυο ξεπερνά τα 4 εκατομμύρια.

Διαβάστε περισσότερα

Διαδίκτυο με Ασφάλεια. Τι πρέπει να προσέχουμε

Διαδίκτυο με Ασφάλεια. Τι πρέπει να προσέχουμε Διαδίκτυο με Ασφάλεια Τι πρέπει να προσέχουμε Τι πρέπει να προσέχουμε; Κανόνες. Ποτέ δεν δίνω στοιχεία. Πνευματική ιδιοκτησία. Παραπληροφόρηση. Ιοί και διαδίκτυο. Περιεχόμενο. Ηλεκτρονικός εκφοβισμός (Cyberbullying)

Διαβάστε περισσότερα

Δρ. Μιχάλης Παρασκευάς. Δ/ντης Διεύθυνσης Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου και Δικτυακών Τεχνολογιών

Δρ. Μιχάλης Παρασκευάς. Δ/ντης Διεύθυνσης Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου και Δικτυακών Τεχνολογιών Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο Το Δίκτυο στην υπηρεσία της Εκπαίδευσης Οι υπηρεσίες και ο ρόλος του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου στη δομούμενη Κοινωνία της Γνώσης Δρ. Μιχάλης Παρασκευάς Δ/ντης Διεύθυνσης Πανελλήνιου

Διαβάστε περισσότερα

Μαθαίνοντας για την ασφάλεια στο διαδίκτυο μέσα από παιχνίδια!

Μαθαίνοντας για την ασφάλεια στο διαδίκτυο μέσα από παιχνίδια! 1 Μαθαίνοντας για την ασφάλεια στο διαδίκτυο μέσα από παιχνίδια! 2 3 ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΟ 5 1 2 3 4 Οριζόντια 1. Δωρεάν εφαρμογή για απευθείας μηνύματα για smartphones και tablets που αναπτύχθηκε από την Viber Media.

Διαβάστε περισσότερα

Ετήσια πανελλήνια έρευνα Ελλήνων on-line καταναλωτών

Ετήσια πανελλήνια έρευνα Ελλήνων on-line καταναλωτών Ετήσια πανελλήνια έρευνα Ελλήνων on-line καταναλωτών Καινοτομία στις Πωλήσεις μέσω Internet Social Media Καθ. Γεώργιος Ι. Δουκίδης, Διευθυντής Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Εμπορίου-ELTRUN Τμήμα Διοικητικής

Διαβάστε περισσότερα

Μην πιστεύετε ότι διαβάζετε στο Internet!

Μην πιστεύετε ότι διαβάζετε στο Internet! Μην πιστεύετε ότι διαβάζετε στο Internet! Τα παιδιά, αλλά και αρκετοί μεγάλοι είναι διατεθιμένοι να πιστέψουν σχεδόν τα πάντα, όσο παράλογα κι αν φαίνονται. Αρκετοί επιτήδιοι στο διαδίκτυο εκμεταλλεύονται

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΘΗΜΑ 5 Η ΤΠΕ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΖΩΗ (ICT IN EVERYDAY LIFE)

ΜΑΘΗΜΑ 5 Η ΤΠΕ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΖΩΗ (ICT IN EVERYDAY LIFE) ΜΑΘΗΜΑ 5 Η ΤΠΕ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΖΩΗ (ICT IN EVERYDAY LIFE) ΣΤΟΧΟΙ: 1. Τεχνολογία Πληροφορικής Και Επικοινωνιών 2. Υπηρεσίες Διαδικτύου Για Καταναλωτές 3. Ηλεκτρονική Εκπαίδευση 4. Τηλεργασία 5. Επικοινωνία

Διαβάστε περισσότερα

Ασφαλές σερφάρισμα στο Διαδίκτυο

Ασφαλές σερφάρισμα στο Διαδίκτυο Ασφαλές σερφάρισμα στο Διαδίκτυο Απλές Συμβουλές για Παιδιά ΚΕΠΛΗΝΕΤ ΠΙΕΡΙΑΣ ΗΜΕΡΙΔΑ 2017 Σελίδα 1 Συμβουλές - Προφυλάξεις για κίνδυνους στο Διαδίκτυο Είναι αρκετές οι προφυλάξεις που μπορεί να λάβει ένα

Διαβάστε περισσότερα

Στη συνέχεια θα απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με τα ψηφιακά μέσα και τις ψηφιακές συσκευές, που περιλαμβάνουν επιτραπέζιους υπολογιστές (desktop

Στη συνέχεια θα απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με τα ψηφιακά μέσα και τις ψηφιακές συσκευές, που περιλαμβάνουν επιτραπέζιους υπολογιστές (desktop Στη συνέχεια θα απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με τα ψηφιακά μέσα και τις ψηφιακές συσκευές, που περιλαμβάνουν επιτραπέζιους υπολογιστές (desktop computers), φορητούς υπολογιστές (laptops ή notebooks),

Διαβάστε περισσότερα

Οι ιοί των υπολογιστών αποτελούν πλέον ένα διαδεδομένο, καθημερινό φαινόμενο. Η γρήγορη εξάπλωση των ιών τα τελευταία χρόνια οφείλονται στο διαδίκτυο

Οι ιοί των υπολογιστών αποτελούν πλέον ένα διαδεδομένο, καθημερινό φαινόμενο. Η γρήγορη εξάπλωση των ιών τα τελευταία χρόνια οφείλονται στο διαδίκτυο Οι ιοί των υπολογιστών αποτελούν πλέον ένα διαδεδομένο, καθημερινό φαινόμενο. Η γρήγορη εξάπλωση των ιών τα τελευταία χρόνια οφείλονται στο διαδίκτυο και ειδικότερα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, το οποίο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ Α ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ2ΟΥ ΓΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ Α ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ2ΟΥ ΓΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ Α ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ2ΟΥ ΓΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Ερευνητικά Ερωτήματα: 1. Τι είναι το Διαδίκτυο και ποιες δυνατότητες μας προσφέρει ; 2. Ποιοί είναι οι κίνδυνοι από την κακή ή υπερβολική

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ 1: ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ - ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ 1: ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ - ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ 1: ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ - ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ Περιγραφή Αυτό το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τους μαθητές να γνωρίσουν τις υπηρεσίες και τις εφαρμογές του διαδικτύου καθώς και τους

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ

ΕΘΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ ΕΘΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΟΡΙΣΜΟΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ Κράτησε µυστικό τον κωδικό πρόσβασης του ηλεκτρονικού σου ταχυδροµείου.

Διαβάστε περισσότερα

Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης Ερευνητική Εργασία Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης 1 Ο ΕΠΑΛ ΚΟΡΩΠΙΟΥ Τμήμα Α6 Κορωπί, 2012-2013 (Α τετράμηνο) Συντελεστές: ΑΗΔΟΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΝΕΥΛΑΒΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΣΝΑΙ ΟΡΓΚΕΣΤΑ ΘΑΝΑΣΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΚΑΛΑΪΤΖΟΓΛΟΥ ΣΠΥΡΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

11:56 AM. Έξυπνες συσκευές. έξυπνοι χρήστες. Password:

11:56 AM. Έξυπνες συσκευές. έξυπνοι χρήστες. Password: 11:56 AM Έξυπνες συσκευές έξυπνοι χρήστες Password: Τ Κυπριακό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου ο Κυπριακό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου «CyberEthics» υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα

Διαβάστε περισσότερα

Χρησιμοποιώντας το διαδίκτυο με ασφάλεια

Χρησιμοποιώντας το διαδίκτυο με ασφάλεια Χρησιμοποιώντας το διαδίκτυο με ασφάλεια Συνάντηση με τους γονείς του 2ου Δημοτικού Κω 2010-11 Σταύρος Σαχτούρης, Πληροφορικός Ο ψηφιακός κόσμος Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές, Κινητά τηλέφωνα, τηλεόραση, GPS,

Διαβάστε περισσότερα

Έρευνα Ηλεκτρονικού Εμπορίου 2015 Β-C στην Ελλάδα: Η Συμπεριφορά των Online Καταναλωτών Καθ. Γεώργιος Ι. Δουκίδης Δρ.

Έρευνα Ηλεκτρονικού Εμπορίου 2015 Β-C στην Ελλάδα: Η Συμπεριφορά των Online Καταναλωτών Καθ. Γεώργιος Ι. Δουκίδης Δρ. Έρευνα Ηλεκτρονικού Εμπορίου 2015 Β-C στην Ελλάδα: Η Συμπεριφορά των Online Καταναλωτών Καθ. Γεώργιος Ι. Δουκίδης Δρ. Κατερίνα Φραϊδάκη Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Επιχειρείν και Εμπορίου Οικονομικό Πανεπιστήμιο

Διαβάστε περισσότερα

ΦΙΛΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΡΣΑΚΕΙΑ - ΤΟΣΙΤΣΕΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ. Συμβουλές προς τους γονείς για τη χρήση του διαδικτύου

ΦΙΛΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΡΣΑΚΕΙΑ - ΤΟΣΙΤΣΕΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ. Συμβουλές προς τους γονείς για τη χρήση του διαδικτύου ΦΙΛΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΡΣΑΚΕΙΑ - ΤΟΣΙΤΣΕΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ Συμβουλές προς τους γονείς για τη χρήση του διαδικτύου Αγαπητοί γονείς, H εξέλιξη της τεχνολογίας έχει κάνει το Διαδίκτυο (internet) ένα "δυνατό"

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ Δράση Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης Saferinternet.gr ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ Δράση Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης Saferinternet.gr ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα, 23 Νοεμβρίου 2011 ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ Δράση Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης Saferinternet.gr ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Η εκπαίδευση των ανήλικων χρηστών γύρω από την υπεύθυνη και ασφαλή χρήση της

Διαβάστε περισσότερα

Εθισμός στο Διαδίκτυο

Εθισμός στο Διαδίκτυο Προβλήματα υγείας από τη χρήση Η/Υ Μια ειδική περίπτωση: Εθισμός στο Διαδίκτυο 2 ο ΕΠΑ.Λ. ΧΑΝΙΩΝ Τμήμα Α1 Υπεύθυνοι Καθηγητές Π. Καπούλας (ΠΕ19), Μ. Καρτάκη (ΠΕ17.02) 1 Εισαγωγή Eθισμός στο διαδίκτυο Ευρύ

Διαβάστε περισσότερα

11:56 AM. Έξυπνες συσκευές. έξυπνοι χρήστες. Password:

11:56 AM. Έξυπνες συσκευές. έξυπνοι χρήστες. Password: 11:56 AM Έξυπνες συσκευές έξυπνοι χρήστες Password: Τ Κυπριακό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου ο Κυπριακό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου «CyberEthics» υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα

Διαβάστε περισσότερα

Το Διαδίκτυο. Αντώνης Π. Κωστάκος Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής 01/03/10

Το Διαδίκτυο. Αντώνης Π. Κωστάκος Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής 01/03/10 Το Διαδίκτυο Αντώνης Π. Κωστάκος Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής Τι θα συζητησουμε Τι είναι το διαδίκτυο (ιντερνετ) και τι παρέχει Ποιοι κίνδυνοι υπάρχουν Πως μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε Λογισμικό

Διαβάστε περισσότερα

Το να συκοφαντούμε ή να προσβάλουμε κάποιον στο Διαδίκτυο, μπορεί να θεωρηθεί δυσφήμιση ή εξύβριση ή κακόβουλη πράξη Ενδέχεται να επισύρει τιμωρία

Το να συκοφαντούμε ή να προσβάλουμε κάποιον στο Διαδίκτυο, μπορεί να θεωρηθεί δυσφήμιση ή εξύβριση ή κακόβουλη πράξη Ενδέχεται να επισύρει τιμωρία Το διαδίκτυο στη ζωή µας ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ Φεβρουάριος, 2014 1 Θα µένατε ποτέ σε ένα πάρκο χωρίς επιτήρηση να συζητάτε, να παίζετε και δηµιουργείτε σχέσεις µε αγνώστους; 2 Θα µπαίνατε σε µια αίθουσα

Διαβάστε περισσότερα

PROJECT:ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

PROJECT:ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ PROJECT:ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΟΜΑΔΑ 4: Πώς κάποιος μπορεί να μας παρενοχλήσει διαδικτυακά και τι μπορούμε να κάνουμε για το θέμα αυτό; ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗ ΖΑΧΑΡΟΥΛΑ ΑΔΙΚΗΜΕΝΑΚΗ ΑΘΗΝΑ ΒΕΙΣΑΚΗ ΑΘΗΝΑ ΜΟΙΡΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Το διαδίκτυο. 5 ο Δημοτικό Κιλκίς ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΩΥΣΙΔΟΥ ΜΕΝΙΑ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΩΣΤΑΣ ΝΙΚΟΛΑΕΒ ΙΩΑΚΕΙΜ ΚΑΤΣΑΚΗΣ

Το διαδίκτυο. 5 ο Δημοτικό Κιλκίς ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΩΥΣΙΔΟΥ ΜΕΝΙΑ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΩΣΤΑΣ ΝΙΚΟΛΑΕΒ ΙΩΑΚΕΙΜ ΚΑΤΣΑΚΗΣ Το διαδίκτυο 5 ο Δημοτικό Κιλκίς ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ 2015-16 ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΩΥΣΙΔΟΥ ΜΕΝΙΑ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΩΣΤΑΣ ΝΙΚΟΛΑΕΒ ΙΩΑΚΕΙΜ ΚΑΤΣΑΚΗΣ Χρήσιμες Συμβουλές Αναζήτηση πληροφοριών Αναμφισβήτητα δεν είναι όλες

Διαβάστε περισσότερα

Ασφάλεια του Διαδικτύου σε παιδιά και εφήβους

Ασφάλεια του Διαδικτύου σε παιδιά και εφήβους Ασφάλεια του Διαδικτύου σε παιδιά και εφήβους Εφηβεία:11-19 ετών «Τί συμβαίνει στην εφηβεία;» Μεγαλώνεις ιδιαίτερα γρήγορα σώμα σου αλλάζει Αλλάζει ο τρόπος σκέψης σου και το και το πώς «βλέπεις» τον κόσμο

Διαβάστε περισσότερα

Ασφάλεια στο διαδίκτυο Γονικός Έλεγχος

Ασφάλεια στο διαδίκτυο Γονικός Έλεγχος Ασφάλεια στο διαδίκτυο Γονικός Έλεγχος ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Βασικές Συμβουλές για την προστασία των παιδιών Εργαλεία Γονικού ελέγχου Σύντομη παρουσίαση δύο αντιπροσωπευτικών εργαλείων γονικού ελέγχου Πηγές Χρήσιμες

Διαβάστε περισσότερα

CYBER CRIME UNIT ΔΙΩΞΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΚΛΗΜΑΤΟΣ. Ασφαλής Πλοήγηση στο Διαδίκτυο

CYBER CRIME UNIT ΔΙΩΞΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΚΛΗΜΑΤΟΣ. Ασφαλής Πλοήγηση στο Διαδίκτυο CYBER CRIME UNIT ΔΙΩΞΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΚΛΗΜΑΤΟΣ Ασφαλής Πλοήγηση στο Διαδίκτυο Διαδίκτυο Θα μπορούσε εύκολα να διεκδικήσει τον τίτλο ενός από τα θαύματα του σύγχρονου κόσμου. Μέσο που δίνει σε πραγματικό

Διαβάστε περισσότερα

ΑΣΦΑΛΗΣ ΧΡΗΣΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

ΑΣΦΑΛΗΣ ΧΡΗΣΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΜΑΘΗΜΑ / ΤΑΞΗ : ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ / Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 21/10/2017 ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑΤΟΣ: ΧΡΥΣΟΥΔΑΚΗΣ Γ. / ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ Δ. ΑΣΦΑΛΗΣ ΧΡΗΣΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ Το διαδίκτυο είναι ένας καταπληκτικός κόσμος

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΝΑ ΟΜΟΡΦΟ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ

ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΝΑ ΟΜΟΡΦΟ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΝΑ ΟΜΟΡΦΟ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ Το διαδίκτυο είναι ένα εργαλείο που όλοι χρησιμοποιούμε. Όλοι είμαστε χρήστες του διαδικτύου. Το Internet πρέπει να χρησιμοποιείται αλλά προϋποθέσεις. Η ασφαλής

Διαβάστε περισσότερα

Πανεπιστήμιο Πατρών Μεταπτυχιακό Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων

Πανεπιστήμιο Πατρών Μεταπτυχιακό Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Πανεπιστήμιο Πατρών Μεταπτυχιακό Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Μελέτη με θέμα: Διερεύνηση του βαθμού ανάπτυξης εμπιστοσύνης και ασφάλειας στην καθημερινή χρήση του διαδικτύου Ερωτηματολόγιο 1. Πόσο καιρό

Διαβάστε περισσότερα

Στατιστικά Στοιχεία Γραμμής Βοήθειας Helpline 1480 (Μάιος Σεπτέμβριος 2017) ΕΚΘΕΣΗ ΑΝΑΦΟΡΑΣ

Στατιστικά Στοιχεία Γραμμής Βοήθειας Helpline 1480 (Μάιος Σεπτέμβριος 2017) ΕΚΘΕΣΗ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ 5 ΛΕΥΚΩΣΙΑ Αρ. Φακ.: 6.8.04.0 Αρ. Τηλ.: 4030 Αρ. Φαξ: 480505 e-mail: anasta@cyearn.pi.ac.cy Στατιστικά Στοιχεία Γραμμής Βοήθειας

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ. Όσα πρέπει να γνωρίζω! Γραμμή βοηθείας Ενημέρωση-Επαγρύπνηση Γραμμή παράνομου περιεχομένου

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ. Όσα πρέπει να γνωρίζω! Γραμμή βοηθείας Ενημέρωση-Επαγρύπνηση Γραμμή παράνομου περιεχομένου ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ Όσα πρέπει να γνωρίζω! 210 6007686 www.safeline.gr Γραμμή βοηθείας Ενημέρωση-Επαγρύπνηση Γραμμή παράνομου περιεχομένου Iστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παρέχουν

Διαβάστε περισσότερα

Διαδίκτυο. Νίκος Παπαδόπουλος

Διαδίκτυο. Νίκος Παπαδόπουλος Διαδίκτυο Τι είναι το διαδίκτυο; Υπηρεσίες του Διαδικτύου Παγκόσμιος ιστός (www) Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (email) Συνομιλία (chat) Τηλεδιάσκεψη (teleconference) Τι είναι η ιστοσελίδα; Τι πρέπει να προσέχουμε

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή. Table of Contents

Εισαγωγή. Table of Contents Εισαγωγή Νέες μορφές εγκληματικών πράξεων δεν εμφανίζονται συχνά στο πέρασμα των αιώνων. Παρ' όλα αυτά όμως παράλληλα με την δημιουργία και την ευρεία χρήση του διαδικτύου, το διαδικτυακό έγκλημα άρχισε

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή 6. Tα πολλά πρόσωπα των απειλών για το PC 8. Οι βασικές ρυθμίσεις ασφαλείας στα Windows 18. Προστασία από το Malware με το Avast Antivirus 34

Εισαγωγή 6. Tα πολλά πρόσωπα των απειλών για το PC 8. Οι βασικές ρυθμίσεις ασφαλείας στα Windows 18. Προστασία από το Malware με το Avast Antivirus 34 περιεχόμενα Εισαγωγή 6 Tα πολλά πρόσωπα των απειλών για το PC 8 Οι βασικές ρυθμίσεις ασφαλείας στα Windows 18 Προστασία από το Malware με το Avast Antivirus 34 Γονικός έλεγχος σε PC και tablet 44 Παρακολούθηση

Διαβάστε περισσότερα

«Στρατηγική και Δράσεις του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο»

«Στρατηγική και Δράσεις του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο» «Στρατηγική και Δράσεις του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο» http://internet-safety.sch.gr Διαδίκτυο: Βασικά Σημεία Θεμελιώδεις Αρχές (αναφορικά με τους μαθητές): Τα παιδιά

Διαβάστε περισσότερα

Ασφάλεια Στο Ηλεκτρονικό Εμπόριο. Λάζος Αλέξανδρος Α.Μ. 3530

Ασφάλεια Στο Ηλεκτρονικό Εμπόριο. Λάζος Αλέξανδρος Α.Μ. 3530 Ασφάλεια Στο Ηλεκτρονικό Εμπόριο Λάζος Αλέξανδρος Α.Μ. 3530 Ηλεκτρονικό Εμπόριο Χρησιμοποιείται για να περιγράψει την χρήση τηλεπικοινωνιακών μέσων (κυρίως δικτύων) για κάθε είδους εμπορικές συναλλαγές

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ

ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Ανεπιθύμητα μηνύματα θεωρούνται τα μηνύματα εκείνα που υπό κανονικές συνθήκες οι χρήστες δεν θα επέλεγαν να δουν και τα οποία διανέμονται

Διαβάστε περισσότερα

Έρευνα στάσεων και αντιλήψεων για την προστασία των προσωπικών δεδομένων

Έρευνα στάσεων και αντιλήψεων για την προστασία των προσωπικών δεδομένων Έρευνα στάσεων και αντιλήψεων για την προστασία των προσωπικών δεδομένων Με σκοπό τον σχεδιασμό εξειδικευμένων επικοινωνιακών δράσεων για την εντατικοποίηση της ενημέρωσης των πολιτών, η Αρχή απευθύνθηκε

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΕΝΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ

ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΕΝΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΕΝΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ Σύμφωνα με όλα τα παραπάνω ο τρόπος ανάπτυξης των ηλεκτρονικών καταστημάτων μπορεί να αναλυθεί με κάποιες συγκεκριμένες προδιαγραφές, οι οποίες μπορεί να είναι

Διαβάστε περισσότερα

Ασφάλεια στο ιαδίκτυο

Ασφάλεια στο ιαδίκτυο Ασφάλεια στο ιαδίκτυο Κίνδυνοι και τρόποι προστασίας για µηχανές και ανθρώπους Οµάδα Project Α Λυκείου Σχολικό έτος: 2011-2012 ΠΡΟΛΟΓΟΣ Οι μαθητές του project «Ασφάλεια στο διαδίκτυο-κίνδυνοι- Τρόποι προστασίας

Διαβάστε περισσότερα

2 ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕΣΣΗΝΗΣ ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ Α ΤΑΞΗ ΘΕΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΣΦΑΛΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

2 ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕΣΣΗΝΗΣ ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ Α ΤΑΞΗ ΘΕΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΣΦΑΛΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ 2 ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕΣΣΗΝΗΣ ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ Α ΤΑΞΗ ΘΕΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΣΦΑΛΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΜΕΣΣΗΝΗ, 2015-2016 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ Εκφοβισμός στο διαδίκτυο 1. Πόσο χρονών είσαι; 2. Τι τάξη πας; 3. Δέχεσαι απειλές και παρενοχλήσεις

Διαβάστε περισσότερα

Προσωπικά δεδομένα στο Διαδίκτυο: Τα δικαιώματα & οι υποχρεώσεις μας

Προσωπικά δεδομένα στο Διαδίκτυο: Τα δικαιώματα & οι υποχρεώσεις μας Προσωπικά δεδομένα στο Διαδίκτυο: Τα δικαιώματα & οι υποχρεώσεις μας Δρ. Κωνσταντίνος Λιμνιώτης Πληροφορικός Ελεγκτής klimniotis at dpa.gr Τι είναι προσωπικά δεδομένα; Προσωπικά δεδομένα είναι κάθε πληροφορία

Διαβάστε περισσότερα

Ασφάλεια στο Διαδίκτυο Μία υπηρεσία του ΠΣΔ ως εργαλείο Δια Βίου Μάθησης

Ασφάλεια στο Διαδίκτυο Μία υπηρεσία του ΠΣΔ ως εργαλείο Δια Βίου Μάθησης Ασφάλεια στο Διαδίκτυο Μία υπηρεσία του ΠΣΔ ως εργαλείο Δια Βίου Μάθησης http://internet-safety.sch.gr http://internet-safety.sch.gr Το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ), εθνικό δίκτυο του ΥΠοΠαιΘ, εντείνει

Διαβάστε περισσότερα

ΑΣΦΑΛΗΣ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΑΣΦΑΛΗΣ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ 1 ο ΓΕ.Λ. Ελευθερίου Κορδελιού Ερευνητική εργασία Α Λυκείου Β Τετρ. 2011-2012 Τμήμα : PR 5 «ΑΞΙΟΠΟΙΩ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ» ΑΣΦΑΛΗΣ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Καθηγητής: Αποστολίδης Γιάννης

Διαβάστε περισσότερα

SafeLine. ΗΕλληνικήΑνοικτήΓραμμήπουδέχεται καταγγελίες για παράνομο περιεχόμενο που διακινείται στο Διαδίκτυο, Είδη ηλεκτρονικού εγκλήματος

SafeLine. ΗΕλληνικήΑνοικτήΓραμμήπουδέχεται καταγγελίες για παράνομο περιεχόμενο που διακινείται στο Διαδίκτυο, Είδη ηλεκτρονικού εγκλήματος SafeLine ΗΕλληνικήΑνοικτήΓραμμήπουδέχεται καταγγελίες για παράνομο περιεχόμενο που διακινείται στο Διαδίκτυο, Είδη ηλεκτρονικού εγκλήματος Μελτίνη Χριστοδουλάκη Aσφαλής Πρόσβαση στο Διαδίκτυο Υπεύθυνη

Διαβάστε περισσότερα

Ασφαλής χρήση διαδικτύου και κινητού τηλεφώνου σε παιδιά και εφήβους

Ασφαλής χρήση διαδικτύου και κινητού τηλεφώνου σε παιδιά και εφήβους Ασφαλής χρήση διαδικτύου και κινητού τηλεφώνου σε παιδιά και εφήβους Ι. Τσιάντης MD, DPM, FRC Psych. Αν. Καθηγητής Παιδοψυχιατρικής Επιστημονικός Υπεύθυνος ΕΨΥΠΕ Ψυχαναλυτικός Ψυχοθεραπευτής Πρόεδρος Ιατρικών

Διαβάστε περισσότερα

Ιδέες των μαθητών της ΣΤ' τάξης του Δημοτικού Σχολείου Athener Schule

Ιδέες των μαθητών της ΣΤ' τάξης του Δημοτικού Σχολείου Athener Schule Ιδέες των μαθητών της ΣΤ' τάξης του Δημοτικού Σχολείου Athener Schule Γεια σας! Δεν ξέρω αν έχετε και εσείς το ίδιο πρόβλημα με εμένα... Οι φίλοι μου είναι πολύ απρόσεκτοι όταν σερφάρουν στο διαδίκτυο.

Διαβάστε περισσότερα

Τα Παιδιά που απάντησαν στο ερωτηματολόγιο ήταν από 9 μέχρι 13 ετών

Τα Παιδιά που απάντησαν στο ερωτηματολόγιο ήταν από 9 μέχρι 13 ετών Τα Παιδιά που απάντησαν στο ερωτηματολόγιο ήταν από 9 μέχρι 13 ετών 9 7 10 9 11 10 12 4 13 3 Τα περισσότερα παιδιά που απάντησαν ήταν κορίτσια 25 20 Φύλο Φύλο αγόρι 13 15 10 5 Σειρά1 κορίτσι 20 0 αγόρι

Διαβάστε περισσότερα

Κείμενο 4. Οδηγίες Καλής Χρήσης Υπηρεσίας Ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου και Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο

Κείμενο 4. Οδηγίες Καλής Χρήσης Υπηρεσίας Ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου και Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Κείμενο 4 Οδηγίες Καλής Χρήσης Υπηρεσίας Ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου και Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο 1. Το Διαδίκτυο Η χρησιμότητα του Διαδικτύου

Διαβάστε περισσότερα

Παιδιά και Γονείς μπροστά στις προκλήσεις και τους κινδύνους του Διαδικτύου. Νικολού Αγγελική, Εκπαιδευτικός Πληροφορικής στο 1 ο ΠΠΔΣ Ιωαννίνων

Παιδιά και Γονείς μπροστά στις προκλήσεις και τους κινδύνους του Διαδικτύου. Νικολού Αγγελική, Εκπαιδευτικός Πληροφορικής στο 1 ο ΠΠΔΣ Ιωαννίνων Παιδιά και Γονείς μπροστά στις προκλήσεις και τους κινδύνους του Διαδικτύου Νικολού Αγγελική, Εκπαιδευτικός Πληροφορικής στο 1 ο ΠΠΔΣ Ιωαννίνων Για τους Γονείς Είναι σημαντικό να αντιληφθούμε ότι τα παιδιά

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΚΟΒΟΥΛΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.

ΚΑΚΟΒΟΥΛΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. 0ΝΟΜΑ:ΡΑΦΑΕΛΑ ΜΑΡΙΑ ΣΙΔΕΡΗ 5ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ ΤΜΗΜΑ:Α 4 ΜΑΘΗΜΑ:ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ:ΚΑΠΟΥΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΘΕΜΑ:ΤΡΟΠΟΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΚΟΒΟΥΛΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ Τι είναι προσωπικά δεδομένα; Είναι κάθε πληροφορία που αναφέρεται και προσδιορίζει ένα άτομο, όπως: στοιχεία αναγνώρισης (ονοματεπώνυμο, ηλικία, κατοικία, επάγγελμα, οικογενειακή

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΤΙΑ ΤΙΜΟΦΤΙ ΣΟΝΑ ΣΑΡΓΚΣΙΑΝ ΦΩΤΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΦΕΝΤΟΡΟΒΑ ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΖΑΡΚΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΤΙΑ ΤΙΜΟΦΤΙ ΣΟΝΑ ΣΑΡΓΚΣΙΑΝ ΦΩΤΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΦΕΝΤΟΡΟΒΑ ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΖΑΡΚΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΤΙΑ ΤΙΜΟΦΤΙ ΣΟΝΑ ΣΑΡΓΚΣΙΑΝ ΦΩΤΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΦΕΝΤΟΡΟΒΑ ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΖΑΡΚΙΑ Ασφάλεια και Κοινωνικά δίκτυ Ποιοι είναι οι κίνδυνοι; Η ηλεκτρονική παρενόχληση είναι οποιοδήποτε

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ (CYBERBULLYING)

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ (CYBERBULLYING) ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ (CYBERBULLYING) ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ - ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΠΕ19 Ζητούμενο η θετική στάση... Λοιπον σήµερα ο µπαµπάς θα σε προστατέψει απο τον ηλεκτρονικό

Διαβάστε περισσότερα

Στατιστικά Στοιχεία Γραμμής Βοήθειας - Helpline 1480 (Ιανουάριος - Μάρτιος 2018) ΕΚΘΕΣΗ ΑΝΑΦΟΡΑΣ

Στατιστικά Στοιχεία Γραμμής Βοήθειας - Helpline 1480 (Ιανουάριος - Μάρτιος 2018) ΕΚΘΕΣΗ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ 2252 ΛΕΥΚΩΣΙΑ Αρ. Φακ.: 6.8.4. Αρ. Τηλ.: 22 423 Αρ. Φαξ: 22 4855 e-mail: anasta@cyearn.pi.ac.cy Στατιστικά Στοιχεία Γραμμής

Διαβάστε περισσότερα

ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. Γεωργία Κασσελούρη

ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. Γεωργία Κασσελούρη ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Γεωργία Κασσελούρη Η πρόσβαση στο Διαδίκτυο σήμερα δεν είναι ακίνδυνη, ανεξάρτητα από τον τρόπο χρήσης των υπηρεσιών του. Υπάρχουν κακόβουλοι χρήστες και αρκετές δυνατότητες πρόκλησης

Διαβάστε περισσότερα

1 η ΗΜΕΡΙ Α ΜΕ ΘΕΜΑ: «Οι µορφές βίας κατά των παιδιών στη σύγχρονη κοινωνία» Πρακτικές Συµβουλές για Ασφαλή Χρήση του ιαδικτύου.

1 η ΗΜΕΡΙ Α ΜΕ ΘΕΜΑ: «Οι µορφές βίας κατά των παιδιών στη σύγχρονη κοινωνία» Πρακτικές Συµβουλές για Ασφαλή Χρήση του ιαδικτύου. 1 η ΗΜΕΡΙ Α ΜΕ ΘΕΜΑ: «Οι µορφές βίας κατά των παιδιών στη σύγχρονη κοινωνία» Πρακτικές Συµβουλές για Ασφαλή Χρήση του ιαδικτύου Γιάννης Νάνος Καθηγητής Mediterranean College Τµήµα Πληροφορικής Ερωτήσεις

Διαβάστε περισσότερα

Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Ασφάλεια στο Διαδίκτυο Ασφάλεια στο Διαδίκτυο Επαρκές Σενάριο Γνωστικό αντικείμενο: Πληροφορική Δημιουργός: ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΔΑΟΥΣΗΣ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ Σημείωση Το παρόν

Διαβάστε περισσότερα