Το Πλυντήριο Εξαρτημάτων

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Το Πλυντήριο Εξαρτημάτων"

Transcript

1 Γιώργου Γεωργαντά Το Πλυντήριο Εξαρτημάτων Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ασφαλή και οικονομική χρήση του. Αθήνα 2011

2 Πρόλογος Tο 1985 όταν ο Θέμης Γεωργαντάς κατοχύρωσε στον ΕΟΜΜΕΧ με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας το πρώτο Ελληνικό πλυντήριο εξαρτημάτων, για την επισκευή μιας μηχανής στο συνεργείο, το ρούφηγμα λίγης βενζίνης από το ντεπόζιτο του προς επισκευή αυτοκίνητου θεωρούνταν πολύ φυσικό. Η εμπορική εφαρμογή της εφεύρεσης με τη μέθοδο της δωρεάν παραχώρησης από την νεοϊδρυθείσα τότε εταιρεία SUPERCLEAN έδωσε τη δυνατότητα σε χιλιάδες Έλληνες ιδιοκτήτες συνεργείων να αποκτήσουν αυτό το απαραίτητο μηχάνημα και να βελτιώσουν τις συνθήκες εργασίας τους, προστατεύοντας παράλληλα το περιβάλλον από απόβλητα. Και όλα αυτά 25 χρόνια πριν! Είμαστε υπερήφανοι γι αυτή την επιτυχία και σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία. Πρόσφατα σε μια επίσκεψη μου στα συνεργεία της Θεσσαλονίκης διαπίστωσα με έκπληξη ότι υπάρχουν ακόμη σήμερα απορίες και αναπάντητα ερωτήματα σε παρά πολλούς νέους αλλά και παλιούς χρήστες σχετικά μ αυτό το πολυχρησιμοποιημένο εργαλείο. Άκουσα με προσοχή τις ερωτήσεις και τους προβληματισμούς τους και με την ευκαιρία της επαναδραστηριοποίησης μας στην αγορά με τις νέες επωνυμίες CleanSystem και PartsClean σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη σκέφθηκα να συντάξω ένα εγχειρίδιο για το πλυντήριο εξαρτημάτων το οποίο θα εμπλουτίζεται με ότι νεώτερο στην πορεία. Ελπίζω να σας φανεί χρήσιμο! Φιλικά Γιώργος Γεωργαντάς

3 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Πρόλογος.. 2.Περιγραφη 3. Εγκατάσταση 4.Οδηγιες Χρήσης Α. Καθαρισμός και Ασφάλεια.. Β. Τα υγρά καθαρισμού Γ. Τα απόβλητα.

4 To πλυντήριο εξαρτηματων 1. Γενικά Το πλυντήριο εξαρτημάτων είναι ένα σχετικά απλό μηχάνημα με το οποίο μπορούμε να καθαρίσουμε διάφορα μηχανολογικά εξαρτήματα από λάδια και γράσα για να προχωρήσουμε στην διαδικασία συναρμολόγησης, κατεργασίας η ακόμη και της αποθήκευσης. Είναι καθιερωμένο σε ολόκληρο το κόσμο σαν στάνταρ εξοπλισμός ενός εργαστηρίου γιατί αποτελεί την πιο οικονομική, αποτελεσματική και γρήγορη μέθοδο καθαρισμού των εξαρτημάτων. Χωρίς να απαιτείται κάποια σοβαρή δέσμευση κεφαλαίου. Ο καθαρισμός γίνεται χειρωνακτικά με τη χρήση μιας ειδικής διάτρητης βούρτσας μέσα από την οποία ρέει συνεχώς το ειδικό υγρό. Αυτή η μέθοδος λέγεται καθαρισμός με συνδυασμό μηχανικής και χημικής δράσης και θεωρείται πιο αποδοτική από τον απλό χημικό καθαρισμό η από την εκτόξευση νερού η ξηρού πάγου, ειδικά για τα συγκεκριμένα εξαρτήματα των μηχανών. Είναι προφανές ότι ο συνδυασμός του διαλύτη με την μηχανική δράση της βούρτσας φέρνει άριστα αποτελέσματα. Ένας άλλος σπουδαίος λόγος της επιτυχίας του συστήματος αυτού είναι το ότι τα μάτια και τα χέρια του ανθρώπου είναι πιο ευέλικτα από κάθε άλλο μηχανισμό εργασίας και συνεπώς πιο αποτελεσματικά. Για την απομάκρυνση δυσκολότερων ρύπων από τα μέρη της μηχανής, όπως ξηρά χώματα και καρβουνίδια απαιτείται η χρήση μιας συρματόβουρτσας η μιας ξύστρας.

5 2. Περιγραφή : Τα βασικά στοιχεία του πλυντηρίου είναι: 1)Η λεκάνη εργασίας η οποία είναι μεταλλική και είναι μελετημένη για τη ρύση του υγρού προς το βασικό φίλτρο της αποχέτευσης. Αυτό το φίλτρο είναι μεταλλικό και αποσπώμενο για να καθαρίζεται όποτε χρειάζεται. 2)Η πλάτη για την προστασία του χώρου από πιτσιλίσματα κατά τη διάρκεια της εργασίας. 3)Η αντλία κυκλοφορίας του υγρού η οποία αποτελεί στην ουσία την καρδιά του πλυντηρίου και είναι κατασκευασμένη ειδικά γι αυτό το μηχάνημα. 4)Το μπιτόνι με το υγρό καθαρισμού το οποίο δέχεται σαν καπάκι το ειδικό πιάτο που στηρίζει την αντλία και το μηχανισμό με ελατήριο της αποχέτευσης 5)Το βουρτσάκι και ο λαστιχοσωλήνας τα οποία είναι από κατάλληλα υλικά για να αντέχουν στη σκληρή χρήση και στο υγρό καθαρισμού. 6)Η βάση του πλυντηρίου με πόρτα για την ασφαλή φιλοξενία του μπετονιού και της αντλίας. ΣΗΜ: Όλα τα παραπάνω εξαρτήματα, ακόμη και η λεκάνη, είναι διαθέσιμα σαν ανταλλακτικά σε χαμηλό κόστος και μπορούν εύκολα να αντικατασταθούν έτσι ώστε να έχετε το πλυντήριο σας πάντα σαν καινούργιο. Η εξ ολόκληρου βιδωτή κατασκευή του σας δίνει αυτή την δυνατότητα.

6 3. Εγκατάσταση του πλυντηρίου στο Συνεργείο, Η σωστή θέση για την εγκατάσταση του πλυντηρίου είναι βασική για την αποδοτική λειτουργία του. Πριν αποφασίσετε που θα το τοποθετήσετε πρέπει να συνεκτιμηθούν τα παρακάτω Να τοποθετηθεί σε θέση που να μπορούν να το χρησιμοποιούν όλοι οι μηχανικοί χωρίς να απομακρύνονται από τη θέση εργασίας των. Αυτό θα τους γλιτώσει χρόνο και θα διατηρήσει το χώρο καθαρότερο. Εάν πρόκειται να εξυπηρετηθεί κάποιο ειδικό τμήμα (πχ αντλιών πετρελαίου) σκεφθείτε την τοποθέτηση δεύτερου πλυντηρίου ειδικά γι αυτό το τμήμα. Φροντίστε να βρίσκεται το πλυντήριο σε καλά αεριζόμενο χώρο και ειδικά μακριά από σπινθήρες, τροχούς, τόρνους και συσκευές οξυγόνου η ήλεκτροκόλησης. Αποφύγετε την εγκατάσταση του σε υπόγεια η κλειστούς χώρους στους οποίους δεν έχετε οπτική επαφή με τους εργαζόμενους. Επίσης τα πατάρια και γενικά όπου υπάρχουν σκάλες για την προσέγγιση του μηχανικού στο πλυντήριο καλό είναι να αποφεύγονται Να είναι σε θέση που δεν μπορεί να χτυπηθεί από κάποιο αυτοκίνητο. Φροντίστε ώστε το πλυντήριο να είναι σε τελείως επίπεδο δάπεδο, να μην κουνιέται καθόλου (ρυθμίστε το βιδωτό πόδι) και το υγρό καθαρισμού να ρέει όλο στην αποχέτευση και να μην λιμνάζει στις άκρες της λεκάνης. Αυτό προκαλεί οσμές αλλά και το υγρό εξατμίζεται και χάνεται. Εάν δεν υπάρχει κοντά πρίζα 220V τραβήξτε μια σταθερή γραμμή στον τοίχο και μην χρησιμοποιείτε μπαλαντέζα. Ελέγξτε τη γείωση της παροχης. Τοποθετείστε μέσα στη λεκάνη εργασίας δυο ξύλινους τάκους παχους 3 εκατ.8 πλάτους και 35μήκους περίπου, ο καθένας, ώστε να ακουμπούν εκεί επάνω τα βαριά εξαρτήματα και να μη φθείρουν τη λεκάνη. Απαραιτήτως να είναι ελεύθερος ο χώρος μπροστά από το πλυντήριο και να είναι πάντα προσβάσιμο στο καρότσι του αντιπρόσωπου της εταιρείας που το εξυπηρετεί και αλλάζει το μπετόνι του υγρού.

7 4. Οδηγίες χρήσης. Η σωστή χρήση του πλυντηρίου εξαρτημάτων περιλαμβάνει τρεις ενότητες. Α. Η πρώτη είναι ο τρόπος καθαρισμού και τα θέματα ασφάλειας. Β. Η δεύτερη είναι η επιλογή του υγρού καθαρισμού που χρησιμοποιείτε Γ. Η τρίτη αφορά στα απόβλητα του πλυντηρίου και στη διαχείριση τους Α. Καθαρισμός και Ασφάλεια Είναι βασικό όλα τα άτομα τα οποία θα χρησιμοποιούν το πλυντήριο εξαρτημάτων να γνωρίζουν τα παρακάτω. Βεβαιωθείτε ότι τα έχουν καταλάβει και ότι τα εφαρμόζουν. Το πλυντήριο δεν είναι κάδος για την απόρριψη αποβλήτων! Πριν μεταφέρουμε ένα εξάρτημα για πλύσιμο στη συσκευή, πρέπει να αποστραγγίζονται τα λάδια, οι βαρβολίνες η τα υπερβολικά γράσα που υπάρχουν πάνω σ αυτό. Αυτή η πρακτική θα επιμηκύνει αισθητά τη διάρκεια ζωής του υγρού καθαρισμού κάνοντας σας οικονομία. Φροντίστε για την τοποθέτηση γαντιών και γυαλιών δίπλα στο πλυντήριο. Η χρήση γαντιών και γυαλιών δεν είναι προαιρετική αλλά υποχρεωτική Το υγρό (γι αυτό μπορεί και καθαρίζει τα λάδια) έχει την ιδιότητα να διαλύει το λίπος του δέρματος. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την ξηρότητα του και πιθανά το σκάσιμο. Εάν έρθει σε επαφή με τα μάτια ξεπλύνετε με άφθονο νερό και απευθυνθείτε στον γιατρό. Για τα χέρια σας χρησιμοποιείστε σαπούνι και νερό. Υπάρχουν στην αγορά κάποιες κρέμες-φράγματα για πριν το πλύσιμο αλλά δεν παρέχουν πλήρη προστασία.τα γάντια προστατεύουν επί πλέον και από γδαρσίματα η μικροχτυπήματα. Αν προτιμάτε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γάντια μιας χρήσεως. Το υλικό των γαντιών πρέπει να είναι Νιτρίλιο η PVC. Προτιμείστε το πρώτο γιατί έχει μεγαλύτερη αντοχή. Ποτέ δεν καθαρίζουμε τα χέρια μας από λάδια και γράσα στο πλυντήριο. Αν βραχούν τα ρούχα σας αλλάξτε τα και μετά συνεχίστε τη δουλειά. Η ποδιά είναι μια καλή προστασία. Φυσικά δεν καπνίζουμε και δεν τρώμε όταν καθαρίζουμε.

8 ΠΡΟΣΟΧΗ το δάπεδο γύρω και κάτω από το πλυντήριο να είναι πάντα καθαρό γιατί αν υπάρχουν υγρά η λάδια υπάρχει κίνδυνος να γλιστρήσει κάποιος. Για τους σκληρούς ρύπους το βουρτσάκι δεν πρέπει να χρησιμοποιείται αντί για συρματόβουρτσα! Το βουρτσάκι πρέπει να το δουλεύουμε με γρήγορες κινήσεις και πάντα τραβηχτά προς τα πίσω. Όταν το σπρώχνουμε προς τα εμπρός χτυπάμε τις τρίχες, μειώνεται η διάρκεια ζωής του και δεν καθαρίζει καλά. Γι αυτή τη δουλειά υπάρχει το σωστό εργαλείο. Προσέχουμε να μη τραυματίσουμε τον λαστιχοσωλήνα με τα βαριά εξαρτήματα όταν τα τοποθετούμε στη λεκάνη για καθάρισμα. Μετά τον καθαρισμό μην φυσάτε τα αντικείμενα με αέρα για να στεγνώσουν γρήγορα, εκτός εάν υπάρχει ειδικός απορροφητήρας γι αυτό το σκοπό. Το φιλμ του υγρού καθαρισμού που μένει επάνω στο εξάρτημα θα στεγνώσει σύντομα από μόνο του. Σε κάθε περίπτωση το υγρό πρέπει όχι μόνο να μην προσβάλλει κανένα μέταλλο αλλά και να το προστατεύει. Κίνδυνος: Ποτέ δεν χρησιμοποιούμε Σπρέι καθαρισμού στο πλυντήριο. Τα Σπρέι,όπως τα Βrakecleaners μπορεί να είναι εξαιρετικά εύφλεκτα, Κίνδυνος :Ποτέ δεν γεμίζουμε τη λεκάνη με το υγρό για να εμβαπτίσουμε εξαρτήματα. Η συσκευή δεν σχεδιάσθηκε γι αυτό και είναι πολύ επικίνδυνη πρακτική. Επί πλέον έτσι καταστρέφεται και η αντλία γιατί μπορει να μέινει έξω από το υγρό. Ποτέ δεν αφήνουμε παιδιά να πλένουν στο πλυντήριο. Μια καλή πρακτική είναι να ορίσουμε ένα μέλος του συνεργείου υπεύθυνο για τον καθημερινό καθαρισμό και έλεγχο του πλυντηρίου μετά το πέρας των εργασιών Αν διαπιστωθεί κάποια ανάγκη επισκευής να αναφέρεται στη Διεύθυνση για να ειδοποιηθεί εγκαίρως η εταιρεία που συντηρεί το πλυντήριο. Βασικές Πληροφορίες Πυρασφάλειας Πλυντηρίων με Διαλύτη Κατάλληλα μέσα πυρόσβεσης : Αφρός, Σκόνη Δικαρβονική η Διοξείδιο του Άνθρακα (Co2).

9 Β. Τα υγρά καθαρισμού του πλυντηρίου. Τα υγρά καθαρισμού που χρησιμοποιούνται στα πλυντήρια εξαρτημάτων είναι βασικά διάφορα αποστάγματα του πετρελαίου. Αυτά υφίστανται χημικές επεξεργασίες από τους παραγωγούς ώστε να απομακρυνθούν τα ανεπιθύμητα συστατικά όπως τα Αρωματικά,το Θειάφι αλλά και για να ρυθμισθεί το σημείο αναφλέξεως των κλπ. Η εναρμόνιση με την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία για τα V.O.C. (Πτητικά Οργανικά Συστατικά ) οδηγεί πλέον όλους τους κατασκευαστές υγρών για κρύο καθάρισμα, σε ηπιότερα προϊόντα τα οποία δεν εξατμίζονται τόσο γρήγορα και είναι όμως σαφώς λιγότερο βλαβερά χωρίς να επηρεάζεται σημαντικά η διαλυτική τους και άρα η καθαριστική τους ικανότητα. Επί πλέον αυτά γίνονται όλο και λιγότερο εύφλεκτα και συνεπώς είναι ασφαλέστερα. Τα τμήματα R&D ( Έρευνας και Ανάπτυξης ) της Βιομηχανίας εργάζονται συνεχώς για την παρασκευή εναλλακτικών διαλυτών. Έως ότου οι διαλύτες αντικατασταθούν ισάξια από τα Υδατικά προϊόντα Σήμερα σε όλη την Ευρώπη χρησιμοποιούνται ευρέως στα συνεργεία και στα εργοστάσια διάφοροι υδατικοί διαλύτες για τον καθαρισμό και την απολάδωση εξαρτημάτων. Εκατομμύρια πλυντήρια εξαρτημάτων σ όλο το κόσμο εξυπηρετούν την βιομηχανία γενικώς και χρησιμοποιούν ως μέσον τους πετρελαϊκούς η τους νέους υδατικούς διαλύτες. Στην ιστοσελίδα αυτή θα βρείτε τα τεχνικά δελτία των Απολιπαντικών υγρών της εταιρείας μας. Συνιστούμε να τα μελετήσετε προσεκτικά ώστε να γνωρίζετε ακριβώς τις διάφορες τους για να επιλέξετε το πιο κατάλληλο για σας. Τα ανακυκλωμένα υγρά καθαρισμού. Τα ανακυκλωμένα υγρά καθαρισμού έχουν απασχολήσει κατά καιρούς την εταιρεία μας στην αναζήτηση μιας πιο συμφέρουσας λύσης για τον πελάτη αλλά και για το περιβάλλον.το κυριότερο μειονέκτημα είναι ότι τα ανακυκλωμένα υγρά προέρχονται από διάφορες παρτίδες πρακτικά άγνωστης της χρήσης αλλά και της φύσης των προηγούμενων εργασιών,άρα ρύπων, που τα κατέστησαν απόβλητα. Το συμπέρασμα μας είναι ότι η ποιότητα και τα χαρακτηριστικά τους είναι συνήθως μακράν κατώτερα των πρωτογενών, ενώ δυστυχώς το κόστος ανακύκλωσης διατηρεί και την τιμή τους ψηλά. Σήμερα στην Ελλάδα δεν υπάρχουν μονάδες ανακύκλωσης διαλυτών. Για άλλες εργασίες ίσως είναι ικανοποιητικά, όμως ειδικά για το πλυντήριο εξαρτημάτων που έχει ελάχιστη κατανάλωση και τα υγρά έρχονται σε επαφή

10 με τον άνθρωπο προτιμάμε τα πρωτογενή τα οποία έχουν αξιόπιστες προδιαγραφές και είναι εγγυημένα προϊόντα από σοβαρές βιομηχανίες. Γ. Τα απόβλητα του πλυντηρίου εξαρτημάτων. Ως απόβλητα του πλυντηρίου εξαρτημάτων χαρακτηρίζονται τα υγρά καθαρισμού που μετά από την χρήση τους αντικαθίστανται με καθαρά. (Σε διάστημα αρκετών μηνών σε ένα συνεργείο μέσου μεγέθους ). Πρόκειται για μίγματα πετρελαιοειδών προϊόντων η διαλυτών με ορυκτέλαια γράσα, καρβουνίδια και χώματα τα οποία από την νομοθεσία χαρακτηρίζονται ως Επικίνδυνα. Για το λόγο αυτό πρέπει να τα διαχειρισθείτε ακολουθώντας μια συγκεκριμένη πρακτική συνεργαζόμενοι με κάποιο Αδειοδοτημενο για το σκοπό αυτό φορέα. Η εταιρεία μας προτείνει το ακόλουθο σχέδιο διαχείρισης αποβλήτων. Κατ αρχάς συμφωνούμε μεταξύ μας ότι θα σας εξασφαλίσουμε την Νόμιμη υπηρεσία αποκομιδής των απόβλητων όταν και όποτε τη χρειασθείτε. Προμηθεύεστε με ένα βαρέλι 100 η 215 λτρ η ένα IBC το οποίο μπορείτε να το τοποθετήσετε στο χώρο που βάζετε άλλα υγρά απόβλητα όπως τα καμένα λάδια. (ΠΡΟΣΟΧΗ: Η ανάμειξη αποβλήτων δεν επιτρέπεται από τη Νομοθεσία) Όταν έλθει η ώρα για την αλλαγή του υγρού καθαρισμού,το απόβλητο θα πάει στο βαρέλι η το IBC και η διαδικασία αυτή θα επαναληφθεί έως ότου γεμίσει. Τότε με ένα τηλεφώνημα η Εταιρεία η οποία διαθέτει Άδεια συλλογής ε.α. θα έλθει να το παραλάβει και θα σας δώσει Αποδεικτικό παραλαβής. Φυσικά δεν υπάρχει χρονικός περιορισμός μέχρις να το γεμίσετε ενώ σε όλο αυτό το διάστημα καλύπτεστε νομικά έναντι των υπηρεσιών με την μεταξύ μας γραπτή συμφωνία για την διαχείριση των αποβλήτων σας. Τα πλεονεκτήματα αυτού του νέου συστήματος είναι πολλά, έχει λιγότερη γραφειοκρατία και κυρίως συμφέρει Οικονομικά γιατί έτσι μειώνετε τα έξοδα χρήσης του πλυντηρίου. Για λεπτομέρειες αυτού του πρωτοποριακού συστήματος επικοινωνήστε με την εταιρεία μας για να σας επισκεφθεί ένας Αντιπρόσωπος της εταιρείας.

«ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΔΟΜΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΩΝ- ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟΥ ΔΟΜΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΩΝ»

«ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΔΟΜΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΩΝ- ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟΥ ΔΟΜΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΩΝ» Τ.Ε.Ι ΣΕΡΡΩΝ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΚΑΥΣΗΣ ΘΕΜΑ ΠΤΥΧΙΑΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΔΟΜΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΩΝ- ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟΥ ΔΟΜΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΩΝ» ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Πλυντήριο πιάτων. Οδηγίες Χρήσης KS6111TT

Πλυντήριο πιάτων. Οδηγίες Χρήσης KS6111TT Πλυντήριο πιάτων Οδηγίες Χρήσης KS6111TT Διαβάστε αυτές τις οδηγίες χρήσης Αγαπητέ πελάτη, Παρακαλώ διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης πριν χρησιμοποιήσετε το πλυντήριο πιάτων, γιατί θα σας βοηθήσουν

Διαβάστε περισσότερα

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ-ΨΥΞΗ-ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ-ΨΥΞΗ-ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ Τ.Ε.Ι. ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ & ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ-ΨΥΞΗ-ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΣΠΟΥΔΑΣΤΗΣ : ΠΑΠΠΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Α.Ε.Μ : 3153 ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΟΜΠΑ ΠΕΛΛΕΤ "ΚΟΜΜΟ" ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ, ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΣΟΜΠΑΣ

ΣΟΜΠΑ ΠΕΛΛΕΤ ΚΟΜΜΟ ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ, ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΣΟΜΠΑΣ ΣΟΜΠΑ ΠΕΛΛΕΤ "ΚΟΜΜΟ" ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ, ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΣΟΜΠΑΣ Πέλλετ καύσιμο από βιομάζα βιοκαύσιμο 1 Οι συσκευές θέρμανσης (εφεξής "σόμπες") της εταιρίας ALFA PLAM (εφεξής ALFA PLAM) κατασκευάζονται

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ! Ο Οδηγός Κατανάλωσης. Περιβάλλον

ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ! Ο Οδηγός Κατανάλωσης. Περιβάλλον ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ! Ο Οδηγός Κατανάλωσης Περιβάλλον 2 Περιεχόμενα Η εκστρατεία 3 Αποδοτικότητα των πόρων. 4 Τί είναι; 4 Γιατί τη χρειαζόμαστε; 4 Μετατροπή των αποβλήτων σε πόρο 5 Νερό: ένας

Διαβάστε περισσότερα

Σύμφωνα με την μελέτη δύναται να φέρει σήμανση CE.

Σύμφωνα με την μελέτη δύναται να φέρει σήμανση CE. Εγχειρίδιο χρήσης και συντήρησης Ψεκαστήρες Μεγάλων Φωτόπουλος 3 Το παρόν εγχειρίδιο χρήσης, συναρμολόγησης και συντήρησης αποτελεί τμήμα της μελέτης για την εναρμόνιση του μηχανήματος με τον Ευρωπαϊκό

Διαβάστε περισσότερα

ΣΟΜΠΑ ΠΕΛΕΤ «ΑΛΦΑ ΠΕΛΕΤ 9» ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ, ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ

ΣΟΜΠΑ ΠΕΛΕΤ «ΑΛΦΑ ΠΕΛΕΤ 9» ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ, ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΣΟΜΠΑ ΠΕΛΕΤ «ΑΛΦΑ ΠΕΛΕΤ 9» ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ, ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ Πέλετ καύσιμο από ξύλινη βιομάζα βιοκαύσιμο Οι συσκευές θέρμανσης (εφεξής "σόμπες") της εταιρίας ΑΛΦΑ ΠΛΑΜ (εφεξής ALFA PLAM) κατασκευάζονται

Διαβάστε περισσότερα

Εκτίμηση Επαγγελματικών Κινδύνων βιομηχανίας παραγωγής φενιζόλ

Εκτίμηση Επαγγελματικών Κινδύνων βιομηχανίας παραγωγής φενιζόλ Α.Τ.Ε.Ι. ΚΑΒΑΛΑΣ Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών Τμήμα Τεχνολογίας Πετρελαίου & Φυσικού Αερίου Εκτίμηση Επαγγελματικών Κινδύνων βιομηχανίας παραγωγής φενιζόλ Φοιτητής : Σχοινάς Κωνσταντίνος Εισηγητής καθηγητής

Διαβάστε περισσότερα

Η σύνταξη της μελέτης εκτίμησης επαγγελματικού κινδύνου έγινε με σκοπό να μειωθούν οι πιθανότητες εργατικού ατυχήματος στο χώρο εργασίας.

Η σύνταξη της μελέτης εκτίμησης επαγγελματικού κινδύνου έγινε με σκοπό να μειωθούν οι πιθανότητες εργατικού ατυχήματος στο χώρο εργασίας. Ι. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Στόχος της μελέτης είναι ο εντοπισμός κ η αναγνώριση της πάσης φύσης μορφής και αιτιολογίας κινδύνων καθώς κ την υποβολή προτάσεων για την λήψη αναγκαίων μέτρων που θα περιορίσουν ή θα εξαλείψουν

Διαβάστε περισσότερα

Ασφάλεια. Περιεχόμενα

Ασφάλεια. Περιεχόμενα Ασφάλεια στην Εργασία Περιεχόμενα Εισαγωγή 4 Πώς να προλάβετε τα ατυχήματα 6 > 15 Γλυστρήματα - Παραπατήματα - Πτώσεις 16 > 27 Νοικοκυριό και Ασφάλεια 28 > 43 Προστασία της Σπονδυλικής Στήλης 44 > 64 Εργασία

Διαβάστε περισσότερα

Α.Τ.Ε.Ι. ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΧΟΛΗ : ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ: ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ & ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ

Α.Τ.Ε.Ι. ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΧΟΛΗ : ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ: ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ & ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ Α.Τ.Ε.Ι. ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΧΟΛΗ : ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ: ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ & ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΘΕΜΑ ΠΤΥΧΙΑΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΣΤΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ ΒΕΝΕΤΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Καθαρισμός εξαρτημάτων χειρωνακτικά, με πλυντήρια υψηλής & χαμηλής πίεσης, με πλυστικά μηχανήματα. Με εμβάπτιση σε απλές βούτες ή με υπέρηχους.

Καθαρισμός εξαρτημάτων χειρωνακτικά, με πλυντήρια υψηλής & χαμηλής πίεσης, με πλυστικά μηχανήματα. Με εμβάπτιση σε απλές βούτες ή με υπέρηχους. Καθαρισμός εξαρτημάτων χειρωνακτικά, με πλυντήρια υψηλής & χαμηλής πίεσης, με πλυστικά μηχανήματα. Με εμβάπτιση σε απλές βούτες ή με υπέρηχους. Πολύ ισχυρά προϊόντα βάσης Διαλύτη,η Υδατικά Βιοαποικοδομήσιμα.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΔΙΚΟ ΕΝΘΕΤΟ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2013

ΕΙΔΙΚΟ ΕΝΘΕΤΟ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2013 ΕΙΔΙΚΟ ΕΝΘΕΤΟ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2013 οικο νομία ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΥΓΡΕΡΙΟΥ ΚΊΝΗΣΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ ΦΑΚΕΛΟΣ ΥΓΡΑΕΡΙΟ ΟΙΚΟνομία - ΕΚΔΟΣΗ ΠΑΚΟΕ (Δεκαεξασέλιδο ένθετο): Υπεύθυνος έκδοσης:

Διαβάστε περισσότερα

Κτίρια Χαμηλής και μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης με θερμομόνωση EPS

Κτίρια Χαμηλής και μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης με θερμομόνωση EPS Κτίρια Χαμηλής και μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης με θερμομόνωση EPS Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π. με αγγλικό τίτλο: HELLENIC ASSOCIATION OF EXPANDED POLYSTYRENE (ΗEPSΑ)

Διαβάστε περισσότερα

Η MOBIAK ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Η MOBIAK ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΠΕΡ Ι Ο Δ Ι Κ Η ΕΚΔ Ο Σ Η Φ Υ Λ ΛΟ 11 Δ ΕΚΕΜΒ Ρ Ι ΟΣ 2013 MobiakFire MobiakCare MobiakGas Καλά Χριστούγεννα & Ευτυχισμένο το Νέο Έτος! Η MOBIAK ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΔΙΚΤΥΟ ΕΞΑΓΩΓΩΝ Έχοντας πάντα ως στρατηγικό

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης και τοποθέτησης

Οδηγίες χρήσης και τοποθέτησης Οδηγίες χρήσης και τοποθέτησης Ψυγείο DynaCool K 12820 SD edt/cs Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης πριν από την τοποθέτηση - εγκατάσταση - αρχική λειτουργία. Έτσι προστατεύετε τον εαυτό σας και αποφεύγετε

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1. ΓΕΝΙΚΑ... 1 2. ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΜΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Ή ΟΡΥΚΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΚΑΙ ΤΙ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ... 2 2.1 ΜΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Ή ΟΡΥΚΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ...

Διαβάστε περισσότερα

Τ.Ε.Ι. ΣΕΡΡΩΝ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

Τ.Ε.Ι. ΣΕΡΡΩΝ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Τ.Ε.Ι. ΣΕΡΡΩΝ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΔΟΜΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΙΝΗΤΗΡΩΝ ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ - ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΣΥΜΒΑΤΙΚΟΥΣ ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ ΟΦΕΛΗ ΕΚΠΟΝΗΤΕΣ: ΚΑΡΑΤΑΓΛΙΔΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Υγιεινή & Ασφάλεια στους χώρους εργασίας 1992 ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΤΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Υγιεινή & Ασφάλεια στους χώρους εργασίας 1992 ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΤΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Υγιεινή & Ασφάλεια στους χώρους εργασίας 1992 ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΤΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Tο παρόν βιβλίο αποτελεί μετάφραση και προσαρμογή στα Ελληνικά δεδομένα του βιβλίου "SAFETY

Διαβάστε περισσότερα

Ξέρεις τους 23 τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας στο σπίτι; Ποιες κατασκευές ή κτιριακές εγκαταστάσεις βοηθούν το περιβάλλον;

Ξέρεις τους 23 τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας στο σπίτι; Ποιες κατασκευές ή κτιριακές εγκαταστάσεις βοηθούν το περιβάλλον; Ξέρεις τους 23 τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας στο σπίτι; Ποιες κατασκευές ή κτιριακές εγκαταστάσεις βοηθούν το περιβάλλον; Ομάδα Εργασίας: Γ. Αλέξανδρος, Δ. Λαμπρινή, Κ. Χαραλαμπία, Κ. Θεόδωρος, Κ. Ειρήνη,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ: ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΜΕΤΏΠΙΣΗ ΤΟΥΣ [Οδηγός εκπαιδευτικών]

ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ: ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΜΕΤΏΠΙΣΗ ΤΟΥΣ [Οδηγός εκπαιδευτικών] ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΟΕΡΓΟ ΕΠΕΑΕΚ 1.1.ΣΤ.1.Γ2 ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ: ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

Ευτυχία Αλεβυζάκη Εισηγήτρια: Παναγιώτα Ψειροφωνιά

Ευτυχία Αλεβυζάκη Εισηγήτρια: Παναγιώτα Ψειροφωνιά ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΜΕΛΕΤΗ Η ιαχείριση των Φυτοπροστατευτικών Προϊόντων στο ήµο Φοίνικα Νοµού Ρεθύµνης Ευτυχία Αλεβυζάκη

Διαβάστε περισσότερα

ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Φοιτήτρια: Νικολάου Ζωή Α.Μ. 6763 Επόπτης καθηγητής: Στράνης Δημήτριος Αθήνα,

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης και τοποθέτησης

Οδηγίες χρήσης και τοποθέτησης Οδηγίες χρήσης και τοποθέτησης Εντοιχιζόµενοι φούρνοι ατµού DG 3450 DG 3460 ιαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης πριν από την τοποθέτηση - εγκατάσταση - αρχική λειτουργία. Έτσι προστατεύετε τον εαυτό

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: ΒΙΦ2Β-ΡΟΖ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

ΑΔΑ: ΒΙΦ2Β-ΡΟΖ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 13 5 2014 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ AΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Αριθ. πρωτ: 5919/62354 Δ/ΝΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΜΗΜΑ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΡΙΝ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΡΙΝ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΡΙΝ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ: Όταν γίνεται η χρήση του αφυγραντήρα στις Ευρωπαϊκές χώρες, πρέπει να ακολουθούνται

Διαβάστε περισσότερα

Συστήματα εξοικονόμησης και παραγωγής νερού σε σπίτια

Συστήματα εξοικονόμησης και παραγωγής νερού σε σπίτια Συστήματα εξοικονόμησης και παραγωγής νερού σε σπίτια Ομάδα μαθητών: Χριστοφή Τόνια, Ζίττης Γιάννης, Γεδεών Στέλλα, Θεοδώρου Μυροφόρα Συντονιστής καθηγητής: Νικόλας Νικολάου Λύκειο Αγίου Αντωνίου Σχολική

Διαβάστε περισσότερα

Πρόληψη επαγγελματικών παθήσεων και ατυχημάτων για τους εργαζόμενους σε κομμωτήρια

Πρόληψη επαγγελματικών παθήσεων και ατυχημάτων για τους εργαζόμενους σε κομμωτήρια ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Το έργο συγχρηματοδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό κατά 71,42% το οποίο αντιστοιχεί σε 75% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης

Διαβάστε περισσότερα

Σειρά KMH ΡΕΒΕΡΣΑ KMH40A KMH50A KMH50V P/N: 0AKMH-G00100. Εγχειρίδιο λειτουργίας

Σειρά KMH ΡΕΒΕΡΣΑ KMH40A KMH50A KMH50V P/N: 0AKMH-G00100. Εγχειρίδιο λειτουργίας Σειρά KMH Εγχειρίδιο λειτουργίας KMH40A KMH50A KMH50V P/N: 0AKMH-G00100 ΡΕΒΕΡΣΑ Δήλωση αποποίησης ευθύνης: Όλες οι πληροφορίες, απεικονίσεις και προδιαγραφές του παρόντος εγχειριδίου βασίζονται στις πλέον

Διαβάστε περισσότερα

Φυλλάδιο οδηγιών. Περιεχόμενα ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΠΙΑΤΩΝ

Φυλλάδιο οδηγιών. Περιεχόμενα ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΠΙΑΤΩΝ Φυλλάδιο οδηγιών ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΠΙΑΤΩΝ Περιεχόμενα Εγκατάσταση, 2 Τοποθέτηση και οριζοντίωση Σύνδεση της παροχής νερού και ρεύματος Συμβουλές σχετικά με τον πρώτο κύκλο πλυσίματος Τεχνικά δεδομένα Περιγραφή

Διαβάστε περισσότερα