Το όνομά μου είναι Λία Γουδουσάκη, είμαι εκπαιδευτικός σύμβουλος τoυ. Ευχαριστώ θερμά to Γ.. για την πρόσκληση / οργάνωση της σημερινής εκδήλωσης.

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Το όνομά μου είναι Λία Γουδουσάκη, είμαι εκπαιδευτικός σύμβουλος τoυ. Ευχαριστώ θερμά to Γ.. για την πρόσκληση / οργάνωση της σημερινής εκδήλωσης."

Transcript

1 Καλημέρα σας Το όνομά μου είναι Λία Γουδουσάκη, είμαι εκπαιδευτικός σύμβουλος τoυ ενημερωτικού γραφείου της DAAD στην Αθήνα. Ευχαριστώ θερμά to Γ.. για την πρόσκληση / οργάνωση της σημερινής εκδήλωσης...

2 Ποιοι έιμαστε? H DAAD (Deutscher Akademischer Austausch Dienst/ Γερμανική Υπηρεσία Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών) είναι η αρμόδια αρχή για ενημέρωση για σπουδές και έρευνα στην Γερμανία. Παγκοσμίως υπάρχουν 64 αντιπροσωπίες. Τα κεντρικά της γραφεία βρίσκονται στη Βόννη. Π ί ί λύ ά δί ί Παγκοσμίως είναι η μεγαλύτερη οργάνωση που δίνει υποτροφίες, δηλαδή υποτροφίες ετησίως (2009)

3

4

5 Συνολικά υπάρχουν -100 πανεπιστήμια (Universitäten und Technische Unversitäten) που αντιστοιχούν στα ΑΕΙ και στα Πολυτεχνία - staatliche -125 Fachhochschulen Πανεπιστήμια Εφαρμοσμένων Τεχνών = TEI Τα πανεπιστήμια εφαρμοσμένων τεχνών προσφέρουν και σπουδές Master, που σημαίνει ότι μπορεί κανείς να αποκτήσει το πτυχίο του στην Ελλάδα και να συνεχίσει με Master σε ένα πανεπιστήμιο εφαρμοσμένων τεχνών στη Γερμανία. staatlich, hohes Niveau, Zusammenarbeit mit Industrie -54 πανεπιστήμια καλών τεχνών και μουσικής που έχουν μια πάρα πολύ καλή φήμη παγκοσμίως, μεγάλο ποσοστό αλλοδαπών φοιτητών αλλά και αυστηρές προϋποθέσεις πρόσβασης. - staatlich -98 ιδιωτικά πανεπιστήμια Εκεί τα κριτήρια επιλογής είναι αυστηρά, οι υποδομές είναι εξαιρετικές, τα τμήματα ολιγομελή και οι εργασιακές προοπτικές πολύ καλές. Είναι αναγνωρισμένα από το κράτος. Alle sind staatlich anerkannt!

6 Αυτός ο χάρτης δείχνει πολύ καλά το στενό δίκτυο πανεπιστημίων στην Γερμανία. Στην Γερμανία δεν υπάρχει ο διαχωρισμός μεταξύ επαρχίας και μεγάλης πόλης, όπως στην Ελλάδα. Ακόμα και μια μικρή πόλη όπως π.χ. το Greifswald στην ανατολική Γερμανία με κατοίκους έχει ένα σπουδαίο πανεπιστήμιο με πολύ καλή υποδομή και μεγάλη παράδοση (ιδρύθηκε το 1456).

7 Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για να συνεχίσετε τις σπουδές σας σε ένα γερμανικό Πανεπιστήμιο; -Για Μaster χρειάζεται ένα πτυχίο τριετούς φοίτησης (Bachelor) -Για να αποκτήσετε ένα διδακτορικό τίτλο χρειάζεται πτυχίο πενταετούς φοίτησης ή ολοκληρωμένες σπουδές Bachelor + Master

8 Αντίστοιχα τα γερμανικά πανεπιστήμια προσφέρουν για μεταπτυχιακές σπουδές = Το πτυχίο Master στα πανεπιστήμια (universities) και στα πολυτεχνεία, και επίσης στα πανεπιστήμια εφαρμοσμένων τεχνών. = ιδακτορικό δίπλωμα μπορείτε να αποκτήσετε μόνο στα πανεπιστήμια και τα πολυτεχνεία σε συνεργασία με ερευνητικά κέντρα.

9

10 Αγγλόφωνα προγράμματα: το επίπεδο που χρειάζεται για αυτά τα προγράμματα είναι το TOEFL + IELTS

11 Θέλω να τονίσω τα 9318 διεθνή προγράμματα που προσφέρουν τα πανεπιστήμια στη Γερμανία (προπτυχιακά και μεταπτυχιακά και διδακτορικά προγράμματα).

12 Χρειάζεται να γνωρίζω καλά τα Γερμανικά? Βεβαίως!!!!! Χωρίς πιστοποιημένη γνώση της γερμανικής γλώσσας ΕΝ μπορείτε να κάνετε αίτηση σε γερμανικό πανεπιστήμιο! (εκτός αν πρόκειται για αγγλόφωνο πρόγραμμα σπουδών) Μια από τις πιο συνηθισμένες εξετάσεις είναι το TestDaF...

13 DSH so schwierig wie TestDaF Kleines d. Sprachdiplom = C 2 ZOP = C 2 Deutsches Sprachdiplom (Stufe II) der Kultusministerkonferenz: Das Deutsche Sprachdiplom (DSD) der KMK, Stufe II, kann an deutschen Auslandsschulen, aber auch an ausländischen staatlichen wie privaten Bildungseinrichtungen weltweit erworben werden, die vom Zentralen Ausschuss für das DSD der KMK, einem Bund-Länder-Gremium, eine Genehmigung als Prüfungsschule erhalten haben. Voraussetzung für die Genehmigung ist u.a. der Nachweis von 1200 bis 1600 Stunden Deutschunterricht in mindestens sieben aufeinanderfolgenden Klassen an einer deutschen Auslandsschule und in mindestens fünf aufeinanderfolgenden Klassen in MOE/GUS (Mittel- Ost-Europa / Gemeinschaft Unabhängiger Staaten) wegen des andersartigen Schulsystems und der in der Regel höheren Stundentafel für Deutsch. Es handelt sich um eine hoheitliche Prüfung, die unter dem Vorsitz einer aus Deutschland entsandten Lehrkraft mit der Sekundarstufe-II-Lehrbefähigung Deutsch und/oder eine moderne Fremdsprache abgenommen wird. Der schriftliche Prüfungsteil wird zentral in Deutschland korrigiert und bewertet.

14 Ποιό είναι το καλύτερο πανεπιστήμιο στην Γερμανία? Αυτή είναι μια ερώτηση που μας κάνουνε πολύ συχνά. Τα γερμανικά πανεπιστήμια έχουν ένα γενικά σταθερό ποιοτικό επίπεδο. Υπάρχει και ένα ranking (university-ranking.de, ranking.de, και στα Αγγλικά), που βασίζεται σε απαντήσεις φοιτητών και καθηγητών. Με βάση αυτή την αξιολόγηση δεν υπάρχει ΤΟ καλύτερο πανεπιστήμιο. Ποιό είναι τελικά το καλύτερο πανεπιστήμιο για τον καθένα από σας εξαρτάται από το τι θέλετε να σπουδάσετε και υπό ποιές συνθήκες θέλετε να σπουδάσετε. Πολλοί μαθητές και φοιτητές που έρχονται σε μας θέλουν να σπουδάσουν π.χ. στο Μόναχο, επειδή έχει μια πολύ καλή φήμη, επειδή υπάρχουν πολλοί Έλληνες στο Μόναχο, επειδή είναι μια μεγάλη πόλη κ.τ.λ. Για τις συγκεκριμένο σπουδές που θέλετε να κάνετε μπορεί όμως να μην έχει την καλύτερη σχολή, να μην σας κάνουν οι συνθήκες, να μην υπάρχει καλή επίβλεψη. Υπάρχουν όμως πανεπιστήμια σε μικρότερες πόλεις που έχουνε καλύτερο αποτέλεσμα στο ranking στο συγκεκριμένο κλάδο, απλώς δεν είναι τόσο φημισμένα. Με λίγα λόγια: Ψάξτε το! Ψάξτε τις συνθήκες σπουδών στα πανεπιστήμια που σας ενδιαφέρουν. Η ιστοσελίδα university-ranking.de είναι ένα πολύ καλό εργαλείο για αυτή την έρευνά σας που θα κάνετε.

15 Αυτά όσα αφορά τις υποτροφίες.. Τώρα..πώς θα κάνετε αίτηση για ένα Μaster σε γερμανικό πανεπιστήμιο; Χρειάζεστε τα ακόλουθα δικαιολογητικά: Αίτηση Απολυτήριο Λυκείου Πιστοποιητικό γνώσεων της γερμανικής ή αγγλικής γλώσσας Πτυχίο του πανεπιστημίου Αναλυτική βαθμολογία Πολλές φορές ζητάνε επιπλέον: Βιογραφικό σημείωμα (στα Γερμανικά ή στα Αγγλικά) Motivationsbrief/ letter of motivation Συστατικές επιστολές Κάποια πανεπιστήμια μπορούν να ζητήσουν και μια συνέντευξη ή ένα είδος Κάποια πανεπιστήμια μπορούν να ζητήσουν και μια συνέντευξη ή ένα είδος τεστ από τους υποψήφιους. Για αυτά όπως και για τις προθεσμίες υποβολής της αίτησής σας θα πληροφορηθείτε στις ιστοσελίδες των πανεπιστημίων.

16 Ας μιλήσουμε τώρα για το θέμα του διδακτορικού. Πάνω από 120 πανεπιστήμια σας προσφέρουν την δυνατότητα να κάνετε το διδακτορικό σας.

17 Ποιά είναι η διαδικασία; Υπάρχουν 2 μοντέλα ή τρόποι: -Το κλασικό μοντέλο δασκάλου και μαθητευόμενου -Τα δομημένα διδακτορικά προγράμματα Ας δούμε λίγο το κλασικό μοντέλο που είναι και πιο συνηθισμένο: Γενικώς δεν υπάρχει μια κεντρική υπηρεσία που είναι υπεύθυνη για τις αιτήσεις. Το πανεπιστήμιο που έχετε επιλέξει κρίνει και αποφασίζει αυτόνομα εάν σας δέχεται ή όχι με βάση τον κανονισμό του για διδακτορικές σπουδές. Σημαντικό ρόλο παίζει ο επιβλέπων καθηγητής σας πράγμα που σημαίνει ότι το πρώτο και πιο κρίσιμο βήμα που πρέπει να κάνετε είναι να βρείτε ένα καθηγητή που θα αναλάβει τη επίβλεψή σας. Πώς θα βρείτε ένα καθηγητή; Μέσω της βιβλιογραφίας που υπάρχει για το θέμα της διατριβής σας μέσω της συγκεκριμένης σχολής του πανεπιστημίου που έχετε επιλέξει. μέσω των επαφών του πανεπιστημίου σας εδώ στην Ελλάδα Το επόμενο βήμα είναι να επικοινωνήσετε με το καθηγητή, μέσω ή γράμματος. Αυτή η πρώτη επαφή πρέπει να προσφέρει στο καθηγητή τις εξής πληροφορίες: Μία σύντομη περιγραφή της ερευνητικής σας πρότασης και ένα βιογραφικό σημείωμα. Εάν σας δέχεται ως υποψήφιος για διδακτορικό έχετε ξεπεράσει το πιο δύσκολο εμπόδιο! Αυτό που έχει απομείνει τώρα είναι να κάνετε αίτηση και εγγραφή στο πανεπιστήμιο. Γλώσσα: συγγραφή στα Γερμανικά: πιστοποίηση επάρκειας των Γερμανικών.Τώρα και δυνατότητα για συγγραφή στα Αγγλικά συμφωνία με το καθηγητή

18 Ας δούμε τώρα τα δομημένα διδακτορικά προγράμματα: Υπάρχουν περίπου 600 δομημένα προγράμματα από τα οποία τα 280 έχουν διεθνή προσανατολισμό. -Πρόκειται για ειδικά προγράμματα για αλλοδαπούς όπου η γλώσσα διδασκαλίας είναι κυρίως τα αγγλικά. ηλαδή πολύ καλή γνώση της γερμανικής γλώσσας δεν είναι προϋπόθεση για να γίνεστε δεκτοί. Συνήθως τα προγράμματα αυτά προσφέρουν μαθήματα για την εκμάθηση της γερμανικής γλώσσας. -Μπορείτε να συγγράφετε την διατριβή σας στα αγγλικά ή μια άλλη παγκόσμια γλώσσα -Έρευνα σε ένα κορυφαίο ερευνητικό κέντρο / πανεπιστήμιο και σε μικρές ομάδες που σημαίνει ότι δεν παλεύετε μόνοι σας αλλά έχετε την υποστήριξη των συμφοιτητών σας. -Έχετε στενή επαφή με τους καθηγητές οι οποίοι σας υποστηρίζουν συνεχώς. Υ ά ήθ 1 2 θ ί ό β λή - Υπάρχουν συνήθως 1 2 προθεσμίες το χρόνο για την υποβολή της αίτησής σας. Η διαδικασία εισαγωγής διαφέρει από πανεπιστήμιο σε πανεπιστήμιο. Μερικά προγράμματα συμπεριλαμβάνουν ως επιπλέον κριτήρια επιλογής ένα τεστ και μία συνέντευξη.

19 Τα περισσότερα πανεπιστήμια στην Γερμανία δεν ζητούν δίδακτρα, χρηματοδοτούνται από το κράτος. Σε 5 από τα 16 κρατίδια της Γερμανίας υπάρχουν όμως δίδακτρα, έως και 500 Ευρώ ανά εξάμηνο. BaWü BY HH NS NRW

20 Το μηνιαίο κόστος ζωής κυμαίνεται μεταξύ των 500 και 1000 Ευρώ. Εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την πόλη στην οποία θα σπουδάσετε. Π.χ. Το Μόναχο είναι μια ακριβή πόλη όπου σίγουρα θα χρειαστείτε 1000 Ευρώ το μήνα. Αντιθέτως, το Βερολίνο είναι ακόμα - μια από τις πιο φθηνές πόλεις. Gilt nicht so sehr für die Mieten, aber für die Lebenshaltungskosten. Υπάρχει επίσης μεγάλη διαφορά μεταξύ δυτικής και ανατολικής Γερμανίας. Στην ανατολική Γερμανία το κόστος ζωής γενικός είναι πολύ χαμηλότερο απ ότι είναι στην δυτική Γερμανία.

21 Τα γερμανικά πανεπιστήμια δεν προσφέρουν οικονομική υποστήριξη όπως υποτροφίες ή επιχορηγήσεις. Υπάρχουν όμως αρκετοί οργανισμοί που παρέχουν υποτροφίες, μεταξύ των οποίων βρίσκεται και η DAAD.

22 2 Dinge vorab: - Bewerbung erfordert Sorgfalt!!! - Bewerbungsprozedere beginnt 1 Jahr vor Stipendienbeginn Θέλω να επικεντρωθώ στις υποτροφίες για Γλώσσα Μεταπτυχιακές σπουδές υποτροφία για αρχαιολόγους Η διαδικασία από την στιγμή που θα υποβάλλετε την αίτησή σας για υποτροφία για μέχρι να ξεκινήσει η υποτροφία κρατάει περίπου ένα χρόνο. Παράδειγμα: Κάνετε την αίτηση για υποτροφία τον εκέμβριο του 2010, θα πάρετε απάντηση από την επιτροπή έως το Μάιο και θα ισχύει από το χειμερινό εξάμηνο του 2011/2012. Στην αίτηση μπορεί κανείς να δηλώσει μέχρι και 3 προγράμματα Master. Είναι πολύ σημαντικό να έχετε επικοινωνήσει με τα πανεπιστήμια και να έχετε εξασφαλίσει ότι πληροίτε τις προϋποθέσεις για το Master του συγκεκριμένου πανεπιστημίου. Αυτό πρέπει να αποδείξετε στην αίτηση για την υποτροφία, π.χ. με το να επισυνάψετε την αλληλογραφία με τα πανεπιστήμια. Προϋποθέσεις: -mind. 7,0 im ptyxio - bei Beginn des Stipendiums darf Bewerber nicht länger als 2 Jahre in D sein - sehr gutes Motivationsschreiben!! Οι υποτροφίες ισχύουν σε πρώτη φάση για 10 μήνες. 750,- μηνιαίος

23

24

25

26 Η κεντρική ιστοσελίδα τις DAAD στη Γερμανία ενημερώνει αναλυτικά για αγγλόφωνα Μaster και για το πώς και που μπορείτε να αποκτήσετε ένα διδακτορικό τίτλο. Πέρα από αυτό ενημερώνει για ο,τι άλλο θέλετε να μάθετε για τη φοιτητηκή ζωή στη Γερμανία, πώς θα βρείτε ένα σπίτι, για δίδακτρα, για τις γλωσσικές προϋποθέσεις, π.ως μπορείτε να βρείτε μια δουλειά και πολλά άλλα... Εχω φέρει μερικές μπροσούρες, μεταξυ άλλων για τα γγλόφωνα Μαστερ, τα Summerschools και τισ υποτροφίες.

27 Ώς ενημερωτικό κέντρο της DAAD στην Αθήνα έχουμε την δική μας ιστοσελίδα, και στα ελληνικά, και στα γερμανικά, ανανεωμένη!!!!! Εκεί θα βρείτε επίσης φυλλάδια και μπροσούρες για σπουδές στη Γερμανία που μπορείτε να κατεβάσετε, πληροφορίες για τις υποτροφίες και τις σχετικές αιτήσεις.

28 Και το πιο σημαντικό τα στοιχεία επικοινωνίας με το γραφείο μας. Για ότι απορίες έχετε μπορείτε να μας τηλεφωνήσετε ή ακόμα καλύτερα να μας στείλετε ένα . Σας ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σας!!!!

29

30 napapthma 1 npoypa!.1!.1a Yno'tpo<puDV we; r~p!.1avljole; YmJP~<>ia<; AKaihUlO.1KcOV AnallaycOv (DAAD) Y1a 'to AKao1l!w"iKO 'E'toc; Tonoc; unoboli)c; a1tn<> <:uv: DAAD EV111U;P<:U'tlKO K v'tpo A811vwv-IC Athen nltlpo(j)opitc' Ka1 ev'tuna al.'tt)o' <:uv: YnoBolij Ul.TnO'e<:Uv 'to upyonpo e<:uc;: YnO'tpo<pif:C; 'Epeuvac; 1l1Kpi)C; OlapKUaS e<:u<; Ka1 6 mjvrov )'la Ull:Q\v~cplO1Je; OlOUKWpEe; Kat avepx0/-levode; Emcrnl/-lOVEe; Ilpoypab!l!aua!J. vti 'Evap~1J me; YnOTpo<piae;: - ano AnpiAlO ano Au)'ouaTo Yno'tpo<pi c; 'Epeuvac; av<:u 't<:uv 6!1T)Vcl)v )'la uno\jf~cplo1je; OlOUKTOpEe; Kat avepx0/-levoue; Ema~/-lOVEe; YnO'tpo<pia 'EpeuvuC; "DAAD-Maria Trumpf Lyritzaki (Mapia-TpO,)lln<p-A'uPt't1;O:Kl1)" )'la UnO\jfTJCPlO1Je; OlOCLKTOpEe; Kat avepx0/-leyoue; Em0~/-lOVEe; ano TOV To~a TIle; apxatoao)'iae;, Kat 1:a nep1. au1:0v auvacp~ TCE01.U YnO'tpo<pits 'EpruvaS )'la TO OtOaKUKO TCpoawmKO TWV AvonUHilv IopU/-l(XTCDV TIle; EU<ioae; Kat )'la "[~Ue; EpEDvrrrEe; 1:CDV EAAllvtKcDv EpEUVTJUKcDV H>PU/-lUTCDV. Ilpoypaj.lllaUauM 'Evup TI TIle; Yno"[poQ?1.ac;: - ano Anp1.AlO ano AU)'OUCHO

31 IlAPAPTHMA 1 Yn0601ij altijo'eoov TO apyon:po too : Yno'tpocpw<; yux Me'tanTOXlO.Kt<; 1:.n01)ot<; yta a:n:o«>ohous CAWY 'rwy 7rt<JTIIIlOY1K6)V K'Aa.OCOY EnavanpomUvTJO'TJ Yla llpootjv Yno'tpocpo1)<; 'ttj<; DAAD TIpoypallllan<Jb!Evn 'EYaQ~n I!]<; Yno-rpocpia<;: - ano AnplAw ano Auyou<J1:o 2013 YnO'tpocpie<; Yla M~"ta1IT\)XlaKt<; O'no1)o <; Yla KaA,AUExvt<; Kat apxl'ttk'tov <; Yno'tpocpie<; 'Epcuva<; Yla 'to OloaKnKO npoo'oonlko 'toov Avoo'ta'toov IOp1)J.1O:'toov Kal yux epwv'f}'tt<; ano 't01)<; K10:001)<; 'toov 'TEXVOOV Kal TTl<; apxln:ktovlktl~ - Un:O AnpiALO un:o Auyou<J'W 2013 YnoTpo(pie<; ylo. Ta 0eplvo: TJ.1TlJ.1aTa O't AvonaTe<; 1:.XoU<; YnoTpocpu:<; y1(x EVTaTlKU TJ.1TlJ.1aTa rtpj.1avlktl<; rlooo'o'a<; O'TIlv repj.1avia 0J.1aOlKO: eknalownko: Ta~ioux CPOlTIl'TOOV 0'TI1 repj.1avia TIpoypallbianow~Ya tac'[olu: - an:o 1' \<; MapnoD ano 1 11 <; Iouyiou arro r ls L n:t ll~piou

32 llapapthma 1 llpoypaj,lj1a Yn01."po(jHWV 1."1)" rl::pr-avu(1] Ynupl::aia" AK(01) l!alkffiv Ana:A1.«yffiv (DAAD) al:: O'1)vwyuaw.!1~ 61,louS popsis Y1a 1."0 AKaOUl!alKO 'E1."oS 2013/2014 YnoTpo<j>ia Yla npaktlkt] AaK11a1} atti r~pj1avia Yla <j>olt't\t <; TUlV <j>ualkwv 1tlaTl1J1WV, <P01T'T\1." <; TUlV axolwv TUlV nolltu(<!)v Kal TUlV l111xavoloyulv l111xavlkwv KaOW<; Kat <j>olttlt <; 'Yl::Ulnovia<; Kat oaaonovia<; ITA.11PO(j)opi <; Kat npo8wlllz<; UnO~OA.T]<; UlDlCWl)V mxp xov''cut ano 'nlv IAESTE EA.A.a.<; - EGNIKO METEOBIO ITOAYTEXNEIO IAESTE, T/-LT]f,W AvwUaYrl<; <DmTll1:O:lV Hpcbcov ITOA.U1f:XVdou A8T]va - EUaoa T11A.: (0030) HA. K1:povtlcT) L.1tc68uvcr11: iaeste@central.ntua.gr, iaeste.athens@gmail.com 101:o0 A.tOa: iaeste@central.ntua.gr Yn01."po<j>io. DAADlRoche Diagnostics yla MnaOLOaK1:0pttdj 'Ep uva 01:0U<; 1:Oll 1.<; 1:1'1<; X11/-L l.a<;, ~toxll/-l ia<;, /loptaj<i)<; ~loa.oyia<;, KUnapo~tOA.oyia<;, ~lona.11pocpoplj<i)<;, ~'101: xvoaoyia<;, /-L11xaVOA.oyi.a.<; 'Tll<; npc01: 'tv11<;, avo0oa.oyia, oykoa.oyi.a, pyacrtllptaj<i) tp uva (in-vivo imaging) 6. v umipxouv npo8w/llz<; I O'l Ul1."rl0 t<; /-L1LOpODV va uno~a.11eouv avo:. nct0a 0UY/lT]. ITA.11PocpoP i.e<;: e Yno1."po<pio. DLRlDAAD yta 6.tOUKTOptJ<i) Kat M 1:aOLOaK1:0pLtdj 'Ep.uva 01:0 r p/-lavtko IV0u1:01no A p001a01:11/-llj<i)<; DLR: IIA.11pO(j)opi (; Kat npo8 cr/-ll. (; U1W~OA.f]C; OUCUWA.Or11UKWv: 3

Μεταπτυχιακές Σπουδές στη Γερμανία και υποτροφίες της DAAD. Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας, 9 Μαΐου 2012

Μεταπτυχιακές Σπουδές στη Γερμανία και υποτροφίες της DAAD. Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας, 9 Μαΐου 2012 Μεταπτυχιακές Σπουδές στη Γερμανία και υποτροφίες της DAAD Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας, 9 Μαΐου 2012 Η Γερμανία μία χώρα με μακρά ακαδημαϊκή παράδοση Χαϊδελβέργη, 1386 Studying in Germany Page 2 Ιδρύματα

Διαβάστε περισσότερα

Discover Germany: Study and Research in the Land of Ideas. Deutscher Akademischer Austausch Dienst - DAAD Γερμανική Υπηρεσία Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών

Discover Germany: Study and Research in the Land of Ideas. Deutscher Akademischer Austausch Dienst - DAAD Γερμανική Υπηρεσία Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών Discover Germany: Study and Research in the Land of Ideas Deutscher Akademischer Austausch Dienst - DAAD Γερμανική Υπηρεσία Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών Studying in Germany Page 2 Δίκτυο της DAAD Studying in

Διαβάστε περισσότερα

Master, PhD και υποτροφίες στη Γερμανία. Αποστολία Γουδουσάκη, DAAD Αθηνών

Master, PhD και υποτροφίες στη Γερμανία. Αποστολία Γουδουσάκη, DAAD Αθηνών Master, PhD και υποτροφίες στη Γερμανία Αποστολία Γουδουσάκη, DAAD Αθηνών Γερμανική Υπηρεσία Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών Τι είναι η DAAD; Ανεξάρτητος μη κερδοσκοπικός φορέας Αντιπροσωπεύει τα γερμανικά ιδρύματα

Διαβάστε περισσότερα

Οι µεταπτυχιακές σπουδές στην Γερµανία

Οι µεταπτυχιακές σπουδές στην Γερµανία Οι µεταπτυχιακές σπουδές στην Γερµανία Στην Γερµανία υπάρχουν πάνω από 350 κρατικά ιδρύµατα Ανώτατης τριτοβάθµιας εκπαίδευσης. Στα Γερµανικά Πανεπιστήµια προσφέρονται µεταπτυχιακά προγράµµατα υψηλής ειδίκευσης

Διαβάστε περισσότερα

Μεταπτυχιακές σπουδές & υποτροφίες DAAD. Alexander Roggenkamp, DAAD Αθηνών

Μεταπτυχιακές σπουδές & υποτροφίες DAAD. Alexander Roggenkamp, DAAD Αθηνών Μεταπτυχιακές σπουδές & υποτροφίες DAAD Alexander Roggenkamp, DAAD Αθηνών Περιεχόμενα Λίγα λόγια για τη Γερμανία Λίγα λόγια για τη DAAD Το σύστημα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Γερμανία Προϋποθέσεις για

Διαβάστε περισσότερα

Μεταπτυχιακές σπουδές & έρευνα στη Γερμανία. Alexander Roggenkamp, DAAD Αθηνών

Μεταπτυχιακές σπουδές & έρευνα στη Γερμανία. Alexander Roggenkamp, DAAD Αθηνών Μεταπτυχιακές σπουδές & έρευνα στη Γερμανία Alexander Roggenkamp, DAAD Αθηνών Περιεχόμενα Λίγα λόγια για τη Γερμανία Λίγα λόγια για τη DAAD Το σύστημα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Γερμανία Προϋποθέσεις

Διαβάστε περισσότερα

Σπουδές Μηχανικών Επιστημών στη Γερμανία. Νίκος Δημητρόπουλος DAAD Ενημερωτικό Κέντρο Αθηνών

Σπουδές Μηχανικών Επιστημών στη Γερμανία. Νίκος Δημητρόπουλος DAAD Ενημερωτικό Κέντρο Αθηνών Σπουδές Μηχανικών Επιστημών στη Γερμανία Νίκος Δημητρόπουλος DAAD Ενημερωτικό Κέντρο Αθηνών Ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα Universität (U), Technische Universität (TU)

Διαβάστε περισσότερα

Μεταπτυχιακές σπουδές & υποτροφίες DAAD. Alexander Roggenkamp, DAAD Αθηνών

Μεταπτυχιακές σπουδές & υποτροφίες DAAD. Alexander Roggenkamp, DAAD Αθηνών Μεταπτυχιακές σπουδές & υποτροφίες DAAD Alexander Roggenkamp, DAAD Αθηνών Περιεχόμενα Λίγα λόγια για τη Γερμανία Λίγα λόγια για τη DAAD Το σύστημα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Γερμανία Προϋποθέσεις για

Διαβάστε περισσότερα

Μεταπτυχιακές σπουδές στη Γερμανία & Υποτροφίες DAAD Φρύνη Μπαγλατζή DAAD Athens

Μεταπτυχιακές σπουδές στη Γερμανία & Υποτροφίες DAAD Φρύνη Μπαγλατζή DAAD Athens Michael Jordan Μεταπτυχιακές σπουδές στη Γερμανία & Υποτροφίες DAAD Φρύνη Μπαγλατζή DAAD Athens 1 Dörthe Hagenguth DAAD: Ποιοι είμαστε και τι κάνουμε 2 Ανεξάρτητος μη κερδοσκοπικός φορέας Αντιπροσωπεύει

Διαβάστε περισσότερα

Μεταπτυχιακές σπουδές και υποτροφίες στη Γερμανία. Βόλος, 1 Δεκεμβρίου 2010

Μεταπτυχιακές σπουδές και υποτροφίες στη Γερμανία. Βόλος, 1 Δεκεμβρίου 2010 Μεταπτυχιακές σπουδές και υποτροφίες στη Γερμανία Βόλος, 1 Δεκεμβρίου 2010 DAAD s International Presence and Representations Regional Offices (14) Information Centres (IC) (50) The DAAD has 64 regional

Διαβάστε περισσότερα

ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΖΩΗ 30 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 32

ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΖΩΗ 30 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 32 ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΑΣΤΕΡ 2012-2013 5 ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΠΑΚ 6 ΟΙ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΜΑΣΤΕΡ ΣΤΟ ΤΕΠΑΚ 8 ΣΧΟΛΕΣ ΚΑΙ ΤΜHΜΑΤΑ 11 ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ 28 ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΖΩΗ 30

Διαβάστε περισσότερα

Studying in Germany Page 1. Σπουδές Ιατρικής στη Γερμανία

Studying in Germany Page 1. Σπουδές Ιατρικής στη Γερμανία Studying in Germany Page 1 Σπουδές Ιατρικής στη Γερμανία Τι πρέπει να γνωρίζω; Θετική κατεύθυνση Συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις Υπολογίζεται ο μέσος όρος των πανελλαδικών εξετάσεων Αιτήσεις αποκλειστικά

Διαβάστε περισσότερα

Μεταπτυχιακές Σπουδές στη Γερμανία και υποτροφίες της DAAD. Πολυτεχνείο Κρήτης 23/5 2012

Μεταπτυχιακές Σπουδές στη Γερμανία και υποτροφίες της DAAD. Πολυτεχνείο Κρήτης 23/5 2012 Μεταπτυχιακές Σπουδές στη Γερμανία και υποτροφίες της DAAD Πολυτεχνείο Κρήτης 23/5 2012 Περιεχόμενα Λίγα λόγια για τη Γερμανία Λίγα λόγια για τη DAAD Το σύστημα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Γερμανία Προϋποθέσεις

Διαβάστε περισσότερα

Michael Jordan / TU Athens/ Λία Γουδουσάκη/ DAAD Greece: Master, PhD και υποτροφίες στη Γερμανία

Michael Jordan / TU Athens/ Λία Γουδουσάκη/ DAAD Greece: Master, PhD και υποτροφίες στη Γερμανία Michael Jordan 12.12.2018/ TU Athens/ Λία Γουδουσάκη/ DAAD Greece: Master, PhD και υποτροφίες στη Γερμανία 1 Dörthe Hagenguth DAAD: Ποιοι είμαστε και τι κάνουμε 2 Ανεξάρτητος μη κερδοσκοπικός φορέας Αντιπροσωπεύει

Διαβάστε περισσότερα

Οι µεταπτυχιακές σπουδές στον Καναδά

Οι µεταπτυχιακές σπουδές στον Καναδά Οι µεταπτυχιακές σπουδές στον Καναδά Στον Καναδά κάθε µία από τις δέκα επαρχίες της χώρας έχει το δικό της Υπουργείο Παιδείας που είναι υπεύθυνο για την εκπαιδευτική πολιτική, καθώς δεν υπάρχει εθνικό

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αθήνας Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας Τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αθήνας Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας Τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αθήνας Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας Τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Βιοϊατρικές Μέθοδοι και Τεχνολογία στη Διάγνωση» Πρώτο έτος λειτουργίας

Διαβάστε περισσότερα

Auswandern Studieren Studieren - Universität Griechisch Θα ήθελα να εγγραφώ σε πανεπιστήμιο. Angeben, dass man sich einschreiben will Japanisch Θα ήθε

Auswandern Studieren Studieren - Universität Griechisch Θα ήθελα να εγγραφώ σε πανεπιστήμιο. Angeben, dass man sich einschreiben will Japanisch Θα ήθε - Universität Θα ήθελα να εγγραφώ σε πανεπιστήμιο. Angeben, dass man sich einschreiben will Θα ήθελα να γραφτώ για. Angeben, dass man sich für einen anmelden möchte ένα προπτυχιακό ένα μεταπτυχιακό ένα

Διαβάστε περισσότερα

Σπουδές στη Γερμανία. Alexander Roggenkamp, DAAD Αθηνών. sep4u.gr

Σπουδές στη Γερμανία. Alexander Roggenkamp, DAAD Αθηνών. sep4u.gr Σπουδές στη Γερμανία Alexander Roggenkamp, DAAD Αθηνών Περιεχόμενα Λίγα λόγια για τη Γερμανία Λίγα λόγια για τη DAAD Το σύστημα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Γερμανία Προϋποθέσεις για την αίτηση σας Περαιτέρω

Διαβάστε περισσότερα

Γερµανία και υποτροφίες DAAD. Alexander Roggenkamp, DAAD Αθηνών

Γερµανία και υποτροφίες DAAD. Alexander Roggenkamp, DAAD Αθηνών Μεταπτυχιακές α σπουδές ση στη Γερµανία και υποτροφίες DAAD Alexander Roggenkamp, DAAD Αθηνών Γερµανική Υπηρεσία Ακαδηµαϊκών Ανταλλαγών Τι είναι η DAAD; Ανεξάρτητος µη κερδοσκοπικός φορέας Αντιπροσωπεύει

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αθήνας Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας Τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αθήνας Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας Τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αθήνας Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας Τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Βιοϊατρικές Μέθοδοι και Τεχνολογία στη Διάγνωση» Επιστημονικός

Διαβάστε περισσότερα

Ακαδημαϊκό έτος 2015-2016

Ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Γεωλογίας του Α.Π.Θ. της Σχολής Μηχανικών Μεταλλείων Μεταλλουργών του Ε.Μ.Π. του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του

Διαβάστε περισσότερα

Υποτροφίες της DAAD. Οδηγίες υποβολής αιτήσεων. www.daad.gr

Υποτροφίες της DAAD. Οδηγίες υποβολής αιτήσεων. www.daad.gr θα θέλατε να μάθετε περισσότερα για τη μεγάλη ποικιλία εκπαιδευτικών δυνατοτήτων που προσφέρονται στη Γερμανία; Περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες μπορείτε να βρείτε στις ακόλουθες ιστοσελίδες:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ----- Μαρούσι, 10-12-2018 Δ/ΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ & ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ Αρ. Πρωτ: 213109/Z1 ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΜΗΜΑ Δ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Deutscher Akademischer Austauschdienst German Academic Exchange Service

Deutscher Akademischer Austauschdienst German Academic Exchange Service Υποτροφίες για φοιτητές, ερευνητές και καθηγητές από την Ελλάδα 2019/20 Αναλυτικές και επίσημες προκηρύξεις: www.funding-guide.de Πληροφορίες παρέχει το Ενημερωτικό Κέντρο της DAAD στην Αθήνα www.daad.gr

Διαβάστε περισσότερα

Καλωσορίσατε στο webinar «Όλα όσα θέλετε να μάθετε για τις υποτροφίες γλώσσας» 16/10/2017

Καλωσορίσατε στο webinar «Όλα όσα θέλετε να μάθετε για τις υποτροφίες γλώσσας» 16/10/2017 Καλωσορίσατε στο webinar «Όλα όσα θέλετε να μάθετε για τις υποτροφίες γλώσσας» 16/10/2017 DAAD - Αθηνών DAAD - Αθηνών Υπότροφος θερινών τμημάτων γλώσσας 2017 Αποστολία Γουδουσάκη Φρύνη Μπαγλατζή Αναστασία

Διαβάστε περισσότερα

Καλώς Ήρθατε. Μάρθα Τριανταφύλλου. 28 mei 2012. Study in Holland

Καλώς Ήρθατε. Μάρθα Τριανταφύλλου. 28 mei 2012. Study in Holland Καλώς Ήρθατε Μάρθα Τριανταφύλλου 28 mei 2012 Study in Holland Ολλανδία ή Κάτω Χώρες; Μικρή χώρα Ελλάδα: 3,2 x Ολλανδία) Σύνορα με Βόρεια Θάλασσα, Γερμανία, Βέλγιο Πρωτεύουσα: Amsterdam (+780.000) 28 mei

Διαβάστε περισσότερα

Όλα όσα θέλετε να μάθετε για τη ζωή και τις σπουδές στη Γερμανία

Όλα όσα θέλετε να μάθετε για τη ζωή και τις σπουδές στη Γερμανία Όλα όσα θέλετε να μάθετε για τη ζωή και τις σπουδές στη Γερμανία 15 σημαντικές ερωτήσεις και απαντήσεις Πληροφορίες έκδοσης: Ενημερωτικό Κέντρο Αθηνών c/o Goethe-Institut Athen Ομήρου 14-16, 10672 Αθήνα

Διαβάστε περισσότερα

Σπουδές στην Ολλανδία

Σπουδές στην Ολλανδία Σπουδές στην Ολλανδία Δίδακτρα σπουδών Bachelor Μaster Φοιτητές ΕΕ 2.087 2.087 Μη-ΕΕ από 8.337 9.879 Υποβολή αιτήσεων (ως επί το πλείστον) από 01/10/ έως 01/05 εκτός ορισμένων κλάδων και πανεπιστημίων,

Διαβάστε περισσότερα

Μεταπτυχιακά στην Ελλάδα

Μεταπτυχιακά στην Ελλάδα Μεταπτυχιακά στην Ελλάδα Μουντάκης Κώστας: Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Πρώην σύμβουλος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Dr. Αρβανίτη Νέλη: Σχολική Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής 1 Δικαιολογητικά

Διαβάστε περισσότερα

Αποστολία Γουδουσάκη: Προπτυχιακές σπουδές Νομικής στη Γερμανία Αθήνα, 22/03/2017

Αποστολία Γουδουσάκη: Προπτυχιακές σπουδές Νομικής στη Γερμανία Αθήνα, 22/03/2017 Dörthe Hagenguth Αποστολία Γουδουσάκη: Προπτυχιακές σπουδές Νομικής στη Γερμανία Αθήνα, 22/03/2017 1 2 Michael Jordan DAAD: Ποιοι είμαστε και τι κάνουμε 3 Ανεξάρτητος μη κερδοσκοπικός φορέας Αντιπροσωπεύει

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ 1 ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΙΔΑΚΤΟΡΕΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Το Διδακτορικό Δίπλωμα αποτελεί ακαδημαϊκό τίτλο ο οποίος πιστοποιεί την ουσιαστική συνεισφορά του κατόχου του στην εξέλιξη καίριων γνωστικών περιοχών,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΙΤΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ «ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ»

ΑΙΤΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ «ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ» ΠΑΝΤΕΙΟΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ & ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ EΠΙΣΤΗΜΩΝ ΣΧΟΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΙΤΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ «ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ» Η συμπληρωμένη

Διαβάστε περισσότερα

Πτυχίο Παιδαγωγικής Ακαδημίας της Κύπρου ή Παιδαγωγικής Ακαδημίας της Ελλάδας.

Πτυχίο Παιδαγωγικής Ακαδημίας της Κύπρου ή Παιδαγωγικής Ακαδημίας της Ελλάδας. 27.2.2014 ΑΠΟΔΕΚΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΓΙΑ ΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ, ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΚΗΣ, ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ KAI ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ, ΣΤΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΕΠΙΠΕΔΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Η/Υ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Η/Υ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Η/Υ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Το Τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων οργανώνει και λειτουργεί από το Ακαδημαϊκό Έτος 1998-1999, Πρόγραμμα Διδακτορικών

Διαβάστε περισσότερα

β. Διδακτορικό Δίπλωμα (ΔΔ) στην Πληροφορική. Η παρούσα ανακοίνωση αφορά την εισαγωγή μεταπτυχιακών φοιτητών για απόκτηση ΜΔΕ στα πλαίσια του ΠΜΣ.

β. Διδακτορικό Δίπλωμα (ΔΔ) στην Πληροφορική. Η παρούσα ανακοίνωση αφορά την εισαγωγή μεταπτυχιακών φοιτητών για απόκτηση ΜΔΕ στα πλαίσια του ΠΜΣ. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Για εισαγωγή Μεταπτυχιακών Φοιτητών στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Πληροφορικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015 Από το Τμήμα Πληροφορικής

Διαβάστε περισσότερα

Καλώς Ήρθατε. Μάρθα Τριανταφύλλου. 1 december Study in Holland

Καλώς Ήρθατε. Μάρθα Τριανταφύλλου. 1 december Study in Holland Καλώς Ήρθατε Μάρθα Τριανταφύλλου 1 december 2010 Study in Holland Ολλανδία ή Κάτω Χώρες; Μικρή χώρα Ελλάδα: 3,2 x Ολλανδία) Σύνορα με Βόρεια Θάλασσα, Γερμανία, Βέλγιο Πρωτεύουσα: Amsterdam (735.526) 1

Διαβάστε περισσότερα

2. Σκοπός και οµή του ιδακτορικού Προγράµµατος

2. Σκοπός και οµή του ιδακτορικού Προγράµµατος Οδηγός ιδακτορικών Σπουδών Στο Τµήµα λειτουργούν, από το 1985, µεταπτυχιακές σπουδές διδακτορικής βαθµίδας. Με τη νοµοθεσία που ισχύει σήµερα, µε αίτησή τους οι απόφοιτοι του Μ.Π.Σ. µπορούν να συνεχίσουν

Διαβάστε περισσότερα

Ρ Η Μ Α Τ Ι Κ Η Δ Ι Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Ρ Η Μ Α Τ Ι Κ Η Δ Ι Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η Αρ. Φακέλου.: Ku 622.00/3 (Παρακαλούμε να αναφέρεται στην απάντηση) Αριθμός Ρημ. Διακ: 22/14 2 αντίγραφα Συνημμένα: -2- ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ Ρ Η Μ Α Τ Ι Κ Η Δ Ι Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η Η Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας

Διαβάστε περισσότερα

Έρευνα στον τομέα της Αρχαιολογίας στη Γερμανία Λία Γουδουσάκη, DAAD Athens

Έρευνα στον τομέα της Αρχαιολογίας στη Γερμανία Λία Γουδουσάκη, DAAD Athens Έρευνα στον τομέα της Αρχαιολογίας στη Γερμανία Λία Γουδουσάκη, DAAD Athens Michael Jordan 1 Dörthe Hagenguth DAAD: Ποιοι είμαστε και τι κάνουμε 2 Ανεξάρτητος μη κερδοσκοπικός φορέας Αντιπροσωπεύει τα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ. Επιχειρήσεων

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ. Επιχειρήσεων Σχολή Διοικητικών, Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών Π.Μ.Σ. «Χρηματοοικονομική της Ναυτιλίας» Δ/νση: Πανεπιστημιούπολη 2, Π. Ράλλη & Θηβών 250, Αιγάλεω, ΤΚ 12244 Τ.: 210-53.81.122 (ώρες 9πμ-3μμ) & 210-53.81.453

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΚΥΚΛΟΥ

ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΑΘΗΝΑ 2014 1 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΚΥΚΛΟΥ (ΔΔΦΕ) Το Τμήμα Φυσικής του Εθνικού

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΘΕΜΑ: ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ Λεωφόρος Δημητρίου Βικέλα 52 152 33 Χαλάνδρι Τηλ: 210 6878952, Fax: 210 6878840 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Ερυθρού Σταυρού 28 & Καρυωτάκη 22 100 ΤΡΙΠΟΛΗ Τηλ : 2710-230000,Fax:

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΤΜΗΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ «ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΧΡΟΝΙΩΝ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ» Πρόσκληση - Προκήρυξη

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΤΜΗΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ «ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΧΡΟΝΙΩΝ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ» Πρόσκληση - Προκήρυξη ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΤΜΗΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ «ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΧΡΟΝΙΩΝ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ» Πρόσκληση - Προκήρυξη Το τμήμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής έχοντας υπόψη:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΣΧΟΛΗ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΚΥΚΛΟΥ

ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΣΧΟΛΗ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΣΧΟΛΗ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΑΘΗΝΑ, 11 Απριλίου 2016 ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β: ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Νικόλαος Τουρίδης Εκπαιδευτικός Σύμβουλος/ Υπεύθυνος Αμερικανικού Προγράμματος Ίδρυμα Fulbright

Νικόλαος Τουρίδης Εκπαιδευτικός Σύμβουλος/ Υπεύθυνος Αμερικανικού Προγράμματος Ίδρυμα Fulbright ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ Νικόλαος Τουρίδης Εκπαιδευτικός Σύμβουλος/ Υπεύθυνος Αμερικανικού Προγράμματος Ίδρυμα Fulbright ΕΙΣΑΓΩΓΗ Το Ίδρυμα Fulbright Σύντομη ιστορία του Ιδρύματος Προσφερόμενες υπηρεσίες

Διαβάστε περισσότερα

Deutscher Akademischer Austauschdienst German Academic Exchange Service

Deutscher Akademischer Austauschdienst German Academic Exchange Service Υποτροφίες για φοιτητές, ερευνητές και καθηγητές από την Ελλάδα 2020/21 Αναλυτικές και επίσημες προκηρύξεις: www.funding-guide.de Πληροφορίες παρέχει το Ενημερωτικό Κέντρο της στην Αθήνα www.daad.gr (Τηλ.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2017-2018 Στα Τμήματα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΤΕ, Μηχανικών Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου ΤΕ και Μηχανολόγων Μηχανικών

Διαβάστε περισσότερα

2 η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS PLACEMENTS Αγαϖητοί φοιτητές/τριες, από όλους τους κύκλους σπο

2 η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS PLACEMENTS Αγαϖητοί φοιτητές/τριες, από όλους τους κύκλους σπο 2 η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS PLACEMENTS 2010-2011 Αγαϖητοί φοιτητές/τριες, από όλους τους κύκλους σπουδών (προπτυχιακοί µεταπτυχιακοί υποψήφιοι διδάκτορες),

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΕΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ Οκτωβρίου 2018

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΕΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ Οκτωβρίου 2018 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΕΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2018-2019 29 Οκτωβρίου 2018 Το Πανεπιστήμιο Κύπρου ανακοινώνει ότι θα δέχεται αιτήσεις μέχρι την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018 και

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ. Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών

ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ. Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ» Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Διαβάστε περισσότερα

Υποβάλλοντας αίτηση για γερµανικά Πανεπιστήµια Γενικές πληροφορίες, πρακτικά ζητήµατα, διαδικασίες

Υποβάλλοντας αίτηση για γερµανικά Πανεπιστήµια Γενικές πληροφορίες, πρακτικά ζητήµατα, διαδικασίες Υποβάλλοντας αίτηση για γερµανικά Πανεπιστήµια Γενικές πληροφορίες, πρακτικά ζητήµατα, διαδικασίες 1 ο στάδιο: Ηλεκτρονική υποβολή αίτησης Πριν από την ταχυδροµική υποβολή του µεταφρασµένου Απολυτηρίου

Διαβάστε περισσότερα

Study in Holland: open to international minds

Study in Holland: open to international minds Study in Holland: open to international minds Μάρθα Τριανταφύλλου Μορφωτική Ακόλουθος Πρεσβεία Ολλανδίας 17-4-2013 Περιεχόμενα 1. Ολλανδία 2. Γιατί σπουδές στην Ολλανδία; 3. Μεταπτυχιακές σπουδές 4. Πρακτικές

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2015-2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2015-2016 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗ «ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ» «PETROLEUM OIL AND GAS MANAGEMENT AND TRANSPORTATION» ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Καλώς Ήρθατε. Μάρθα Τριανταφύλλου. 16 maart Study in Holland

Καλώς Ήρθατε. Μάρθα Τριανταφύλλου. 16 maart Study in Holland Καλώς Ήρθατε Μάρθα Τριανταφύλλου 16 maart 2010 Study in Holland Ολλανδία ή Κάτω Χώρες; Μικρή χώρα Ελλάδα: 3,2 x Ολλανδία) Σύνορα με Βόρεια Θάλασσα, Γερμανία, Βέλγιο Πρωτεύουσα: Amsterdam (735.526) 16 maart

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΘΗΝΑΣ ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΜΗΜΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ & ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΘΗΝΑΣ ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΜΗΜΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ & ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΘΗΝΑΣ ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΜΗΜΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ & ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ στην «ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΒΙΝΤΕΟ, ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΚΙΝΟΥΜΕΝΑ ΓΡΑΦΙΚΑ»

Διαβάστε περισσότερα

Το Γερμανικό Εκπαιδευτικό σύστημα με έμφαση στον τρόπο πρόσβασης σε AEI. PD Dr. Ελενα Σταμούλη Τμήμα Παιδαγωγικής Πανεπιστήμιο Regensburg/Γερμανίας

Το Γερμανικό Εκπαιδευτικό σύστημα με έμφαση στον τρόπο πρόσβασης σε AEI. PD Dr. Ελενα Σταμούλη Τμήμα Παιδαγωγικής Πανεπιστήμιο Regensburg/Γερμανίας Το Γερμανικό Εκπαιδευτικό σύστημα με έμφαση στον τρόπο πρόσβασης σε AEI PD Dr. Ελενα Σταμούλη Τμήμα Παιδαγωγικής Πανεπιστήμιο Regensburg/Γερμανίας Περιεχόμενα (1) Δομή της Γερμανικής Εκπαίδευσης (2)

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ. Δημήτριος Ντούτης Εκπαιδευτικός Σύμβουλος. Ίδρυμα Fulbright

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ. Δημήτριος Ντούτης Εκπαιδευτικός Σύμβουλος. Ίδρυμα Fulbright ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ Δημήτριος Ντούτης Εκπαιδευτικός Σύμβουλος Ίδρυμα Fulbright ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Το Ίδρυμα Fulbright ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΕΤΕ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

FAMILY EDUCATIONAL FOUNDATION

FAMILY EDUCATIONAL FOUNDATION Περιφέρεια 28, Τµήµα Α608 BW Friedrich Schiller e.v Εκπαιδευτικό τµήµα Εκπαίδευση και Υποτροφίες ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΑΧΕΠΑ ΤΜΗΜΑ Α608 FAMILY EDUCATIONAL FOUNDATION ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ Το τµήµα Υποτροφιών

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ»

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ Δ.Ε ΓΕΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Διαβάστε περισσότερα

Άρθρο 1 Γενικές Διατάξεις

Άρθρο 1 Γενικές Διατάξεις ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΩΝ ΔΙΑΤΡΙΒΩΝ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ Άρθρο 1 Γενικές Διατάξεις Στο Τμήμα Aρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης είναι δυνατή η εκπόνηση

Διαβάστε περισσότερα

Υποβάλλοντας αίτηση για γερμανικά Πανεπιστήμια Γενικές πληροφορίες, πρακτικά ζητήματα, διαδικασίες

Υποβάλλοντας αίτηση για γερμανικά Πανεπιστήμια Γενικές πληροφορίες, πρακτικά ζητήματα, διαδικασίες Υποβάλλοντας αίτηση για γερμανικά Πανεπιστήμια Γενικές πληροφορίες, πρακτικά ζητήματα, διαδικασίες 1 ο στάδιο: Ηλεκτρονική υποβολή αίτησης Πριν από την ταχυδρομική υποβολή του μεταφρασμένου Απολυτηρίου

Διαβάστε περισσότερα

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Στην Οικονομική Ανάλυση Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών

Διαβάστε περισσότερα

«Υποτροφίες του Ι.Κ.Υ. για μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελλάδα και το εξωτερικό» Μπικάκη Ματίνα Διοικητική Υπάλληλος Τμήματος Διαγωνισμών Ι.Κ.Υ.

«Υποτροφίες του Ι.Κ.Υ. για μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελλάδα και το εξωτερικό» Μπικάκη Ματίνα Διοικητική Υπάλληλος Τμήματος Διαγωνισμών Ι.Κ.Υ. «Υποτροφίες του Ι.Κ.Υ. για μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελλάδα και το εξωτερικό» Μπικάκη Ματίνα Διοικητική Υπάλληλος Τμήματος Διαγωνισμών Ι.Κ.Υ. Ιστορική Αναδρομή Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών είναι Αποκεντρωμένη

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ FACULTY OF HEALTH & WELFARE SCIENCES ΤΜΗΜΑ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ DEPARTMENT OF PHYSIOTHERAPY

ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ FACULTY OF HEALTH & WELFARE SCIENCES ΤΜΗΜΑ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ DEPARTMENT OF PHYSIOTHERAPY ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ FACULTY OF HEALTH & WELFARE SCIENCES ΤΜΗΜΑ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ DEPARTMENT OF PHYSIOTHERAPY ΠΜΣ «Νέες Μέθοδοι στη Φυσικοθεραπεία» MSc in New Methods in Physiotherapy ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Διαβάστε περισσότερα

Μεταπτυχιακές σπουδές στη Γαλλία Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο 16 Ιανουαρίου 2017

Μεταπτυχιακές σπουδές στη Γαλλία Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο 16 Ιανουαρίου 2017 Campus France Agence française pour la promotion de l enseignement supérieur, l accueil et la mobilité internationale Μεταπτυχιακές σπουδές στη Γαλλία Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο 16 Ιανουαρίου 2017 2 Σπουδές

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΈΤΟΥΣ 2014/2015 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΈΤΟΥΣ 2014/2015 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΈΤΟΥΣ 2014/2015 Το Ίδρυμα προκηρύσσει το 15o πρόγραμμα χορήγησης υποτροφιών για τις Επιστήμες, με ημερομηνία έναρξης την 8 η Δεκεμβρίου 2013. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα Υποτροφιών ΕΥΑΓΟΡΑΣ σε Υφιστάμενους Διδακτορικούς Φοιτητές

Πρόγραμμα Υποτροφιών ΕΥΑΓΟΡΑΣ σε Υφιστάμενους Διδακτορικούς Φοιτητές Πρόγραμμα Υποτροφιών ΕΥΑΓΟΡΑΣ σε Υφιστάμενους Διδακτορικούς Φοιτητές Συνήθεις Ερωτήσεις Από πού μπορώ να ενημερωθώ εάν υπάρχουν διαθέσιμες υποτροφίες για υφιστάμενους διδακτορικούς φοιτητές? Για να ενημερωθείτε

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ «ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΕΦΗΒΩΝ» ΑΙΤΗΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ

ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ «ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΕΦΗΒΩΝ» ΑΙΤΗΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ «ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΕΦΗΒΩΝ» ΑΙΤΗΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΑΙΤΗΣΗ Όνομα: Επώνυμο: Όνομα Πατέρα: Όνομα Μητέρας: επικοινωνίας:

Διαβάστε περισσότερα

(γ) Καλή γνώση (i) G.C.E. O-Level Modern Greek με βαθμό C και άνω.

(γ) Καλή γνώση (i) G.C.E. O-Level Modern Greek με βαθμό C και άνω. ΑΠΟ ΕΚΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΗΜΟΣΙΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΓΙΑ ΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ, ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ, ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΕ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΣΧΕ ΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΗΜΟΣΙΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΠΙΠΕ Α (α)

Διαβάστε περισσότερα

«Petroleum oil and gas management and transportation. M.Sc.MOGMAT»

«Petroleum oil and gas management and transportation. M.Sc.MOGMAT» ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΟ-ΔΙΙΔΡΥΜΑΤΙΚΟ-ΔΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗN «ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ» (PETROLEUM OIL AND GAS

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2015-2016

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2015-2016 ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΤΜΗΜΑ ΟΙΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΟΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ στην «Επιστήμη Οίνου και Ζύθου Master of Science in Wine and Beer Science» με κατευθύνσεις:

Διαβάστε περισσότερα

Study in Holland: open to international minds

Study in Holland: open to international minds Study in Holland: open to international minds Μάρθα Τριανταφύλλου Μορφωτική Ακόλουθος Πρεσβεία Ολλανδίας 1-12-2014 Περιεχόμενα 1. Ολλανδία 2. Γιατί σπουδές στην Ολλανδία; 3. Μεταπτυχιακές σπουδές 4. Πρακτικές

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΣΧΟΛΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ, ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΔΙΠΛΩΜΑ ΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ «ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων υποψηφίων μεταπτυχιακών φοιτητών/τριών για το ακαδημαϊκό έτος

Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων υποψηφίων μεταπτυχιακών φοιτητών/τριών για το ακαδημαϊκό έτος ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΜΣ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ» Θεμιστοκλέους 6 & Γαμβέττα, 106 78 Αθήνα Τηλ:

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ «Επιστήμη Οίνου και Ζύθου MSc Wine and Beer Science» με δυο κατευθύνσεις: Oίνος (Wine) ή Ζύθος (Beer)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ «Επιστήμη Οίνου και Ζύθου MSc Wine and Beer Science» με δυο κατευθύνσεις: Oίνος (Wine) ή Ζύθος (Beer) ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΤΜΗΜΑ ΟΙΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΟΤΩΝ Αντικείμενο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ «Επιστήμη Οίνου και Ζύθου MSc Wine and Beer Science» με δυο κατευθύνσεις: Oίνος

Διαβάστε περισσότερα

Μεταπτυχιακές Σπουδές στη Γερμανία. Αγοραστός Δημήτρης

Μεταπτυχιακές Σπουδές στη Γερμανία. Αγοραστός Δημήτρης Μεταπτυχιακές Σπουδές στη Γερμανία Αγοραστός Δημήτρης Πληροφορίες Γερμανική Πρεσβεία Σύνδεσμος Ψυχολόγων Γερμανίας ( www.dgps.de) German Academic Exchange Service ( www.daad.com) http://www.graduateshotline.com/europe/de.html

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΩΝ ΔΙΑΤΡΙΒΩΝ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΩΝ ΔΙΑΤΡΙΒΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΩΝ ΔΙΑΤΡΙΒΩΝ Σύμφωνα με το άρθρο 9 του Ν.3685/08 - Απόφαση της Γ.Σ.Ε.Σ. του Τμήματος Φαρμακευτικής του Ε.Κ.Π.Α., Συνεδρίασης της 22-11-2016 1. Αρμόδια όργανα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΚΛΑΣΙΚΩΝ & ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΠΟΛΗ, 69 100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ Τηλ:25310 39902, Fax: 25310 39901 Email: specialedu@helit.duth.gr

Διαβάστε περισσότερα

Νικόλαος Τουρίδης Εκπαιδευτικός Σύµβουλος/ Υπεύθυνος Αµερικανικού Προγράµµατος Ίδρυµα Fulbright

Νικόλαος Τουρίδης Εκπαιδευτικός Σύµβουλος/ Υπεύθυνος Αµερικανικού Προγράµµατος Ίδρυµα Fulbright ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ Νικόλαος Τουρίδης Εκπαιδευτικός Σύµβουλος/ Υπεύθυνος Αµερικανικού Προγράµµατος Ίδρυµα Fulbright ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Το Ίδρυµα Fulbright ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΕΤΕ

Διαβάστε περισσότερα

Bachelor in Computer Engineering Mnxανικός Η/Υ

Bachelor in Computer Engineering Mnxανικός Η/Υ Bachelor in Computer Engineering Mnxανικός Η/Υ The Best and Brightest World-class education It s closer than you think Bachelor in Computer Engineering Mnxανικός Η/Υ www.ait.gr/bsc Σκέψου από τώρα... Τις

Διαβάστε περισσότερα

Κανονισμός Λειτουργίας. ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ [απόφαση Γ.Σ.Ε.Σ., συν. 2 η /24-11- 2006] ΑΡΘΡΟ 1 ο

Κανονισμός Λειτουργίας. ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ [απόφαση Γ.Σ.Ε.Σ., συν. 2 η /24-11- 2006] ΑΡΘΡΟ 1 ο Κανονισμός Λειτουργίας ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ "Σύγχρονα περιβάλλοντα μάθησης και παραγωγή διδακτικού υλικού" Κατεύθυνση 1 η : Θετικές

Διαβάστε περισσότερα

ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΚΥΠΡΟΥ Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η ΑΡ. 358

ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΚΥΠΡΟΥ Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η ΑΡ. 358 ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΚΥΠΡΟΥ Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η ΑΡ. 358 Υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές σε Πανεπιστήμια της Ελλάδας που πιθανό να παραχωρηθούν σε μέλη της Δημόσιας Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας από

Διαβάστε περισσότερα

All about Life and Study in Germany Όλα όσα θέλετε να μάθετε για τη ζωή και τις σπουδές στη Γερμανία. 15 σημαντικές ερωτήσεις και απαντήσεις

All about Life and Study in Germany Όλα όσα θέλετε να μάθετε για τη ζωή και τις σπουδές στη Γερμανία. 15 σημαντικές ερωτήσεις και απαντήσεις All about Life and Study in Germany Όλα όσα θέλετε να μάθετε για τη ζωή και τις σπουδές στη Γερμανία 15 σημαντικές ερωτήσεις και απαντήσεις Περιεχόμενα 3 Περιεχόμενα Πληροφορίες έκδοσης: Ενημερωτικό Κέντρο

Διαβάστε περισσότερα

All about Life and Study in Germany. Όλα όσα θέλετε να μάθετε για τη ζωή και τις σπουδές στη Γερμανία. 15 σημαντικές ερωτήσεις και απαντήσεις

All about Life and Study in Germany. Όλα όσα θέλετε να μάθετε για τη ζωή και τις σπουδές στη Γερμανία. 15 σημαντικές ερωτήσεις και απαντήσεις All about Life and Study in Germany Όλα όσα θέλετε να μάθετε για τη ζωή και τις σπουδές στη Γερμανία 15 σημαντικές ερωτήσεις και απαντήσεις Περιεχόμενα 3 Περιεχόμενα Γιατί σπουδές στη Γερμανία; 04 Πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ» ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ» ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ» ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ A. Δομή και Οργάνωση 1.1. Το Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού οργανώνει και λειτουργεί

Διαβάστε περισσότερα

Study in Holland: open to international minds

Study in Holland: open to international minds Study in Holland: open to international minds Μάρθα Τριανταφύλλου Πρεσβεία Ολλανδίας 9-11-2015 Περιεχόμενα 1. Ολλανδία 2. Γιατί σπουδές στην Ολλανδία; 3. Προπτυχιακές Μεταπτυχιακές σπουδές 4. Πρακτικές

Διαβάστε περισσότερα

ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΗΣ

ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΗΣ ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΗΣ ΧΑΡΟΚΟΠΟΥ 89, 17671 ΑΘΗΝΑ -ΤΗΛ: 210-9549280, FAX: 210-9549281 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΩΝ ΔΙΑΤΡΙΒΩΝ Άρθρο 1 1. Υποψηφιότητες για την εκπόνηση

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ FULBRIGHT

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ FULBRIGHT Ίδρυμα Fulbright ΕΙΣΑΓΩΓΗ Το Ίδρυμα Fulbright Σύντομη ιστορία του Ιδρύματος Προσφερόμενες υπηρεσίες Προγράμματα υποτροφιών για Έλληνες πολίτες Μεταπτυχιακές σπουδές Πρόγραμμα για έρευνα Πρόγραμμα για καλλιτέχνες

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ. του Τμήματος Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ. του Τμήματος Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων του Τμήματος Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ( ΦΕΚ 787Β / 7-3-2018 ) Άρθρο 1. Αντικείμενο - Σκοπός Το Πρόγραμμα Διδακτορικών Σπουδών (Π.Δ.Σ.) έχει ως

Διαβάστε περισσότερα

Σπουδές στη Βρετανία. Expanding your horizons!

Σπουδές στη Βρετανία. Expanding your horizons! Σπουδές στη Βρετανία Expanding your horizons! Τα πανεπιστήμια 120 κρατικά και διεθνώς αναγνωρισμένα πανεπιστήμια κολλέγια πανεπιστημίων κρατικά κολλέγια ανώτερης και ανώτατης εκπαίδευσης Αξιολόγηση

Διαβάστε περισσότερα

«Έρευνα και Εκμετάλλευση Υδρογονανθράκων»

«Έρευνα και Εκμετάλλευση Υδρογονανθράκων» Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών: «Έρευνα και Εκμετάλλευση Υδρογονανθράκων» Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Δημοκρίτειο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΣΧΟΛΗ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, ΜΕΣΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΣΧΟΛΗ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, ΜΕΣΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΣΧΟΛΗ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, ΜΕΣΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΜΕΣΑ ΚΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ Τ.Τ. ΤΜΗΜΑ Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων Τ.Ε. Π.Μ.Σ Εφαρμοσμένα Πληροφοριακά Συστήματα

ΑΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ Τ.Τ. ΤΜΗΜΑ Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων Τ.Ε. Π.Μ.Σ Εφαρμοσμένα Πληροφοριακά Συστήματα ΑΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ Τ.Τ. ΤΜΗΜΑ Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων Τ.Ε. Π.Μ.Σ Εφαρμοσμένα Πληροφοριακά Συστήματα Πέτρου Ράλλη & Θηβών 250, 12244, Αιγάλεω Τηλέφωνο : 2105381110 Fax : 2105381436 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΘΗΝΑΣ (ΤΕΙ), ΤΜΗΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΘΗΝΑΣ (ΤΕΙ), ΤΜΗΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΘΗΝΑΣ (ΤΕΙ), ΤΜΗΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΑ «ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ-ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΒΑΣΙΣΜΕΝΗ ΣΕ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ» Πρόσκληση - Προκήρυξη Το τμήμα Νοσηλευτικής

Διαβάστε περισσότερα

Study in Holland: open to international minds

Study in Holland: open to international minds Study in Holland: open to international minds Μάρθα Τριανταφύλλου Μορφωτική Ακόλουθος Πρεσβεία Ολλανδίας 19-12-2018 Ολλανδία μέσα από τα δικά σας μάτια Μικρή χώρα, μεγάλες ευκαιρίες Η μόνη μη-αγγλόφωνη

Διαβάστε περισσότερα

Μεταπτυχιακές σπουδές και υποτροφίες στη Γαλλία. Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. 25 Νοεμβρίου 2014

Μεταπτυχιακές σπουδές και υποτροφίες στη Γαλλία. Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. 25 Νοεμβρίου 2014 Μεταπτυχιακές σπουδές και υποτροφίες στη Γαλλία Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών 25 Νοεμβρίου 2014 Σπουδές στη Γαλλία Πανεπιστήμια χωρίς δίδακτρα Άριστο ακαδημαϊκό επίπεδο. Επαγγελματικές προοπτικές Πολύτιμη

Διαβάστε περισσότερα

Μεταπτυχιακές σπουδές στη Γαλλία

Μεταπτυχιακές σπουδές στη Γαλλία Μεταπτυχιακές σπουδές στη Γαλλία Πολυτεχνείο Κρήτης 8 Απριλίου 2013 Σπουδές στη Γαλλία Πανεπιστήμια χωρίς δίδακτρα Άριστο ακαδημαϊκό επίπεδο Διεθνής αναγνώριση Επαγγελματικές προοπτικές Στην καρδιά της

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΡΙΔΑ Μεταπτυχιακών Σπουδών 23-24 Μαίου, 2012

ΗΜΕΡΙΔΑ Μεταπτυχιακών Σπουδών 23-24 Μαίου, 2012 Μεταπτυχιακές σπουδές στη Γαλλία ΗΜΕΡΙΔΑ Μεταπτυχιακών Σπουδών 23-24 Μαίου, 2012 Σπουδές στη Γαλλία Πανεπιστήμια χωρίς δίδακτρα Άριστο ακαδημαϊκό επίπεδο Διεθνής αναγνώριση Επαγγελματικές προοπτικές Στην

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2015 2016

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2015 2016 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ «ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ» ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Διαβάστε περισσότερα