H FM GROUP ΜΕΤΑ ΑΠΌ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΔΟΚΙΜΩΝ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "H FM GROUP ΜΕΤΑ ΑΠΌ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΔΟΚΙΜΩΝ"

Transcript

1 H FM GROUP ΜΕΤΑ ΑΠΌ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΔΟΚΙΜΩΝ ΠΑΡΟΥΖΙΑΖΕΙ ΈΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝ ΤΟΝ ΚΑΦΕ AURILE

2 ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΦΕ Ο καφές είναι αγροτικό, εισαγόμενο και χρηματιστηριακό προϊόν. Αποτελεί το δεύτερο εμπόρευμα παγκόσμια σε τζίρο μετά το πετρέλαιο. Σαν αγροτικό προϊόν επηρεάζεται από τα καιρικά φαινόμενα. Σαν εισαγόμενο προϊόν επηρεάζεται από τη συναλλαγματική ισοτιμία ευρώ δολαρίου. Σαν χρηματιστηριακό προϊόν η τιμή του μεταβάλλεται καθημερινά. Με βάση τα παραπάνω εύκολα κατανοούμε τη δυσκολία, την πολυπλοκότητα και το ενδιαφέρον που παρουσιάζει ο καφές. ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ Η κατηγορία Arabica είναι κόκκοι πολύ ανώτερης ποιότητας, πιο εύγεστοι, λιγότερο πικροί, έχουν περισσότερο άρωμα, είναι πιο απαλοί και λιγότερο στυφοί, αλλά και πιο ευαίσθητοι στα καιρικά φαινόμενα. Η κατηγορία Robusta είναι κόκκοι πιο πικροί, με πλούσιο σώμα και περισσότερο σκληροί, ανθεκτικότεροι στις κλιματολογικές συνθήκες και στις ασθένειες. Επίσης, οι καφέδες Robusta είναι πλούσιοι σε περιεκτικότητα καφεΐνης σε σχέση με τους Arabica.

3 ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΦΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Σύμφωνα με στοιχεία από διάφορες έρευνες, το 85% των Ελλήνων καταναλώνει καφέ (όλα τα είδη), έναντι μόλις 15% που καταναλώνει τσάι και σοκολάτα. Υπάρχουν πάνω από καφετέριες σε όλη την Ελλάδα, με μέσω ορό παραμονής για κάθε πελάτη τα 40 λεπτά που είναι ο υψηλότερος στην Ευρώπη. Περίπου το 70% της κατανάλωσης γίνεται στο σπίτι και το 30% εκτός. Στην Ελλάδα η κατανάλωση είναι 6 κιλά ανά άτομο το χρόνο. Στο νούμερο 1 είναι η Φιλανδία με 12 κιλά, ακολουθεί η Νορβηγία με 10 κιλά και στην 3η θέση η Ισλανδία με 9 κιλά. Δυο Δισεκατομμύρια κούπες καφέ καταναλώνονται κάθε μέρα. ΗΕλλάδ Ελλάδα έχει καλές αποδόσεις στην κατανάλωση καφέ! Μπορεί η ανεργία στην Ελλάδα να έχει φτάσει σε δυσθεώρητα επίπεδα, αλλά δεν εμποδίζει τους Έλληνες να δαπανάνε αρκετά χρήματα για καφέ. Η Ελλάδα είναι η 13 χώρα σε κατανάλωση καφέ παγκοσμίως, ξοδεύουμε 550 εκατομμύρια ευρώ ετησίως για καφέ. Σταθερή με μικρές αυξητικές τάσεις είναι η κατανάλωση του καφέ στη χώρα μας, πράγμα που υποδεικνύει ότι ο Έλληνας μπορεί να μην έχει λεφτά, αλλά δεν ζει χωρίς το αγαπημένο του ρόφημα. Ο ΚΑΦΕΣ ΚΑΝΕΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΚΟΣΜΟ ΠΑΝΩ ΑΠΌ 13 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΕΤΗΣΙΟ ΤΖΙΡΟ,ΕΧΕΙ ΡΥΘΜΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΤΙΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΠΕΡΙΠΟΥ 2% 3% ΚΆΘΕ ΧΡΟΝΟ

4 AURILE COFFEE ΣΕ 7 ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ Σε τύπους φίλτρου και εσπρέσο O καφές με γεύσεις αναπτύχθηκε με βάση το αρχικό μείγμα καφέ Arabica και Robusta, που παρασκευάζονται σύμφωνα με τις παραδοσιακές ιταλικές συνταγές. Ο καφές Aurile ψήνεται επί τόπου, στην Πολωνία, στους 210 C για περίπου 20 λεπτά και στη συνέχεια προσεκτικά ψύχεται με κυκλοφορία αέρα. Ενώ οι κόκκοι έχουν πάρει ένα ελαφρύ καφέ χρώμα. Μετά το ψήσιμο, η επιφάνεια των σωματιδίων είναι ξηρή, και η γεύση είναι πολύπλοκη και ισορροπημένη άποψη της γλυκύτητας. Ηόλ όλη διαδικασία δ της ψησίματος και ξήρανσης γίνεται με τα πιο αυστηρά πρότυπα ποιότητας και ασφάλειας.

5 AURILE FOCUS ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: Guarana μαγνήσιο Ριβοφλαβίνη (B2) Παντοθενικό οξύ Βιοτίνη νικοτινικό ό οξύ Ειδικά συνιστάται για: Άτομα που ασχολούνται με την πνευματική εργασία, ιδιαίτερα εκείνων που απαιτούν συγκέντρωση, εκπαιδευόμενους, που θέλουν να βελτιώσουν τη μνήμη και τη συγκέντρωσή τους, κουρασμένους ή άτομα που εκτεθειμένα σε χρόνιο στρες. Λειτουργία των συστατικών: βοηθούν στη σωστή λειτουργία του νευρικού συστήματος, διατηρηθεί τη φυσιολογική και ψυχολογική λειτουργία, οξύνει τις αισθήσεις και να ενισχύουν την εγρήγορση, βελτιώνει τη διάθεση, συμβάλει στη μείωση της κόπωσης και της κόπωσης.

6 GUARANA Μπορεί να χρησιμοποιηθεί: από άτομα που βρίσκονται σε καταστάσεις εξάντλησης αφού καταπολεμάει το αίσθημα της εξάντλησης και την κακή διάθεση και σε περίοδο ανάρρωσης. Σε περιπτώσεις ατόμων που βρίσκονται σε εργασίες έντασης γνώσης και απαιτούν, εγρήγορση και προσοχή, καθότι ευνοεί τις γνωστικές λειτουργίες της προσοχής και της μνήμης. Για όσους επιδίδονται σε έντονη σωματική άσκηση, καθότι αποτελεί αποτελεσματικό καρδιοτονωτικό και αυξάνει τις αντοχές στο αίσθημα κούρασης. Συστήνετε σε περίπτωση διάρροιας, χάρη στις στυπτικές του ιδιότητες. Χρήσιμο σε περίπτωση παχυσαρκίας καθότι περιορίζει το αίσθημα της πείνας χωρίς να επιφέρει τη χαρακτηριστική εξάντληση μιας υποθερμιδικής δίαιτας. Έχει αναφερθεί δε και ως εξισορροποιητής του νευρικού συστήματος Γενικά η αναζωογονητική δράση του γκουαρανά οφείλετε στην περιεκτικότητα του και στην καφεΐνη που περιέχει και που αποδίδετε ελεγχόμενα στον οργανισμό μας και έχει χρησιμοποιηθεί παραδοσιακά κατά Πονοκεφάλων, ημικρανίας Ρευματισμούς Υπέρτασης Υπογλυκαιμίας Παχυσαρκίας Νευραλγίας Αρτηριοσκλήρωσης Θρόμβωσης

7 Μαγνήσιο: το πιο σημαντικό μέταλλο στο σώμα Το μαγνήσιο ενεργοποιεί περισσότερες από 300 διαφορετικές βιοχημικές αντιδράσειςστο σώμα σας, όλες τους απαραίτητες ώστε το σώμα σας να λειτουργήσει σωστά. Η παρουσία όλων των υπόλοιπων βασικών μετάλλων στο σώμα όπως το ασβέστιο, το κάλιο και το νάτριο προκειμένου να λειτουργήσουν, εξαρτώνται από το μαγνήσιο. «Αντίθετα με ό,τι πιστεύει ο πολύς κόσμος, η ανεπάρκεια σε μαγνήσιο είναι πολύ συχνή ακόμα και σ εκείνους που το παίρνουν ως συμπλήρωμα τακτικά». Ένας από τους λόγους για τη συχνή λήψη συμπληρωμάτων μαγνησίου, είναι το άγχος, που χαρακτηρίζει το σύγχρονο τρόπο ζωής. Το άγχος μειώνει τα αποθέματα μαγνησίου πολύ πιο γρήγορα απ ό,τι νομίζαμε στο παρελθόν. Συμπτώματα της έλλειψης Μαγνησίου Η έλλειψη μαγνησίου μπορεί να επηρεάσει σοβαρά πολλές σωματικές λειτουργίες σε βαθμό τέτοιο που να προκύψουν τα κάτωθι συμπτώματα. Στρες Κόπωση Νευρικότητα Προβλήματα με τον ύπνο Ανήσυχος ύπνος Εύθρυπτα (που τρίβονται εύκολα) οστά Δυσκοιλιότητα Προεμμηνορροϊκό σύνδρομο Μυϊκοί σπασμοί, κράμπες Τρέμουλο Ένα ή περισσότερα από τα παραπάνω συμπτώματα αποτελεί ένδειξη για το ότι υπάρχει ζήτημα με τις συσπάσεις των μυών, και τότε είναι που το μαγνήσιο καταλήγει να είναι εξαιρετικά πολύτιμο.

8 Βιταμίνη Β2 ή αλλιώς ςρβ ριβοφλαβίνη β Η βιταμίνη Β2, ή αλλιώς ριβοφλαβίνη είναι υδατοδιαλυτή βιταμίνη του συμπλέγματος βιταμινών Β. Το γεγονός ότι είναι υδατοδιαλυτή σημαίνει πως δεν αποθηκεύεται στο σώμα, η πλεονάζουσα ποσότητα στον οργανισμό αποβάλλεται μέσω των ούρων και για να έχουμε επαρκείς ποσότητες θα πρέπει καθημερινά να καταναλώνουμε τροφές που την περιέχουν. Δράση Η ριβοφλαβίνη συνεργάζεται με τις άλλες βιταμίνες του συμπλέγματος Β, πράγμα που σημαίνει ότι είναι πολύ σημαντική για την σωστή ανάπτυξη του οργανισμού κι ότι έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην μεταβολική δραστηριότητα. Όπως και οι υπόλοιπες βιταμίνες του συμπλέγματος Β, είναι απαραίτητη για τον μεταβολισμό των πρωτεϊνών και των λιπών και βοηθά στην απελευθέρωση ενέργειας στα κύτταρα από τους υδατάνθρακες. Παίζει επίσης ρόλο στην κυτταρική αναπνοή, βοηθώντας τα κύτταρα να χρησιμοποιούν πιο αποτελεσματικά το οξυγόνο. Βρίσκεται σε όλο το σώμα και ειδικά στην καρδιά και τους σκελετικούς μύες.

9 ΠΑΝΤΟΘΕΝΙΚΟ ΟΞΥ (Β5) Το όνομα παντοθενικό οξύ προέρχεται από τη λέξη "πάντοθεν" λόγω της τεράστιας διάδοσής του στις τροφές. Είναι μια υδατοδιαλυτή βιταμίνη και μέλος του συμπλέγματος βιταμινών Β. Η βιταμίνη αυτή είναι κατά κανόνα παρούσα στα συμπληρώματα στη μορφή calcium pantothenate. ΔΡΑΣΗ Το παντοθενικό οξύ αποτελεί τμήμα του συνενζύμου Α που παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη διαδικασία απελευθέρωσης ενέργειας από τις τροφές (λίπη, υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και αλκοόλ). Το παντοθενικό οξύ είναι επίσης ζωτικής σημασίας για τη λειτουργία των επινεφριδίων και το σχηματισμό των αντισωμάτων. ΕΛΛΕΙΨΗ Σημαντική έλλειψη παντοθενικού οξέος δεν προκαλεί κάποια καλά προσδιορισμένη ασθένεια. Άνθρωποι που οικειοθελώς στέρησαν από τον οργανισμό τους το παντοθενικό οξύ βίωσαν συμπτώματα όπως κόπωση, πονοκέφαλο, ζαλάδες, μυική αδυναμία και γαστρεντερικές διαταραχές.

10 Η ΒΙΟΤΙΝΗ (ΒΙΤΑΜΙΝΗ H) ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ, ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΤΟΥ ΜΥΪΚΟΥ ΠΟΝΟΥ, ΤΗ ΔΕΡΜΑΤΙΤΙΔΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΆΛΛΑ Η βιοτίνη (βιταμίνη Β7, βιταμίνη Η) ανήκει στις υδατοδιαλυτές βιταμίνες και συγκεκριμένα στο σύμπλεγμα βιταμινών Β. Ανακαλύφθηκε το 1927 από τον βιοχημικό M.A. Boas αλλά χρειάστηκαν άλλα 40 χρόνια έρευνας για να συμπεριληφθεί στις βιταμίνες. Είναι απαραίτητη σε όλους τους οργανισμούς αλλά συντίθεται μόνο από βακτήρια και άλλους μικροοργανισμούς. Δράση Η δράση της βιοτίνης οφείλεται στην ικανότητά της να δεσμεύει και να μεταφέρει το διοξείδιο του άνθρακα, το οποίο χρησιμοποιείται ως υπόστρωμα για πολλές αντιδράσεις σύνθεσης. Για το λόγο αυτό, αποτελεί συνένζυμο σε αντιδράσεις καρβοξυλίωσης, που καταλύονται από ένζυμα, που ονομάζονται καρβοξυλάσες. Συμμετέχει σε πλήθος μεταβολικών αντιδράσεων όπως στη σύνθεση των λιπαρών οξέων, τη γλυκονεογένεση, το μεταβολισμό των διακλαδισμένων λιπαρών οξέων και το μεταβολισμό της λευκίνης. Συμπτώματα Η έλλειψη βιοτίνης προκαλεί τριχόπτωση, κόκκινα εξανθήματα γύρω από τα μάτια, τη μύτη, το στόμα και στη γεννητική περιοχή. Παρατηρούνται νευρολογικά συμπτώματα στους ενήλικες που περιλαμβάνουν κατάθλιψη, λήθαργο, παραισθήσεις, μούδιασμα, τσούξιμο και φαγούρα

11 Νιασίνη, Νικοτινικό οξύ, παλαιότερα γνωστή ως B3 Το νικοτινικό οξύ (Nicotinic acid) ήταν ο πρώτος αντιπιλιπιδαιμικός παράγοντας που συσχετίστηκε με μείωση της ολικής θνησιμότητας. Σε κλινικές μελέτες δευτερογενούς πρόληψης σε μεσήλικες άνδρες με ιστορικό προηγούμενου εμφράγματος του μυοκαρδίου που έλαβαν αγωγή με νικοτινικό οξύ παρατηρήθηκε μείωση της επανεμφάνισης στεφανιαίων επεισοδίων κατά την διάρκεια των μελετών και μακροπρόθεσμη μείωση της ολικής θνησιμότητας. Αν και το νικοτινικό οξύ (ή νιασίνη) έχει μικρή άμεση επίδραση στη σύνθεση της χοληστερόλης, η κύρια δράση του είναι η αναστολή της λιπόλυσης στα λιποκύτταρα. Ως συνέπεια ελαττώνεται η απελευθέρωση και η μεταφορά των ελεύθερων λιπαρών οξέων (FFA) στο ήπαρ και μειώνεται η παραγωγή των τριγλυκεριδίων και των VLDL από το ήπαρ. Επιπρόσθετα ελαττώνεται η κάθαρση της HDL και μειώνεται η λιποπρωτεΐνη Lp(a) () και αυξάνονται τα επίπεδα ομοκυστεΐνης πλάσματος. Το νικοτινικό οξύ ομαλοποιεί επίσης την σύσταση και την συγγένεια των LDL για τους Το νικοτινικό οξύ ομαλοποιεί επίσης την σύσταση και την συγγένεια των LDL για τους υποδοχείς τους στα υπερτριγλυκεριδαιμικά άτομα, ενώ συγχρόνως αυξάνει τα επίπεδα της HDL στο πλάσμα, ίσως λόγω αναστολής της ηπατικής λιπάσης.

12 AURILE ENERGY Ειδικά συνιστάται για: πολύ δραστήρια άτομα που εργάζονται σκληρά σωματικά, αθλητές, σε νυχτερινές βάρδιες (π.χ. επαγγελματίες οδηγούς, το προσωπικό ασφαλείας, οι γιατροί) ακανόνιστος τρόπο ζωής, με συχνή αίσθηση της κούρασης Ταξιδεύουν συχνά αλλάζουν ζώνες ώρας. Λειτουργία των συστατικών: υπομένουν κόπωση και την κούραση, παροχή ενέργειας, αυξήσει την αποτελεσματικότητα των ψυχοσωματικών τονώνουν και φρεσκάρουν. ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: Guarana Ταυρίνηρ η Ριβοφλαβίνη Παντοθενικό οξύ Βιοτίνη Νικοτινικό οξύ

13 Ταυρίνη Για τα βρέφη και τα παιδιά, η ταυρίνη είναι ένα απαραίτητο αμινοξύ που πρέπει να λαμβάνεται από την διατροφή για την φυσιολογική ανάπτυξη του εγκεφάλου. Σε αναπτυσσόμενους εγκεφάλους όπου η συγκέντρωση ταυρίνης είναι τέσσερεις φορές μεγαλύτερη από τους εγκέφαλους των ενηλίκων, η ταυρίνη προστατεύει και σταθεροποιεί τις ευαίσθητες εγκεφαλικές κυτταρικές μεμβράνες. Για τους ενήλικες, η ταυρίνη ταξινομείται ως υπό προϋποθέσεις απαραίτητο αμινοξύ. Στους ενήλικες, η ταυρίνη συντίθεται από την κυστεΐνη και την μεθειονίνη, με την παρουσία της βιταμίνης Β6 και ψευδαργύρου. Η ταυρίνη βρίσκεται σε όλο το σώμα και άφθονη στον καρδιακό μυ, στον οσφρητικό βολβό, στο κεντρικό νευρικό σύστημα, και στον εγκέφαλο. Η ταυρίνη συμμετέχει σε πολλαπλές λειτουργίες στο σώμα που σχετίζονται με την χοληδόχο κύστη, τον εγκέφαλο, την καρδιά, τους οφθαλμούς, και αγγειακά συστήματα. Ως κύριο ανασταλτικό αμινοξύ, η δομή και ο μεταβολισμός της ταυρίνης μοιάζει με των άλλων ανασταλτικών νευροδιαβιβαστών, του GABA και της γλυκίνης. Στην καρδιά, η ταυρίνη ρυθμίζει την συσταλτικότητα και τον ρυθμό του καρδιακού μυ. Η ταυρίνη βοηθά στην αποτροπή της μείωσης καλίου μέσα στα κύτταρα της καρδιάς. Η μείωση καλίου προκαλεί ηλεκτρική αστάθεια,, η οποία οδηγεί σε καρδιακές αρρυθμίες. Επιπλέον, η ταυρίνη βοηθά στην εξισορρόπηση των επιπέδων ασβεστίου και καλίου στην καρδιά. Ανεπάρκεια ταυρίνης υπάρχει σε ασθενείς με κατάθλιψη. Επιπλέον, το στρες και ο χρόνιος πόνος οποιασδήποτε αιτιολογίας μειώνει την ταυρίνη στο σώμα.

14 AURILE ANTIOXIDANT Ειδικά συνιστάται για: Άτομα που θέλουν να αλλάξουν τον τρόπο ζωής σας σε ένα πιο υγιεινό, που ζουν στα μεγάλα αστικά κέντρα, σε ένα μολυσμένο περιβάλλον, έχουν κακές διατροφικές συνήθειες, εκτεθεί σε χρόνιο στρες, το κάπνισμα τσιγάρων. Λειτουργία των συστατικών: παρέχουν προστασία από τις ελεύθερες ρίζες, εμποδίζοντας την καταστροφική τους δύναμη, προστατεύουν τα κύτταρα από το οξειδωτικό στρες, βοηθούν στην ορθή σύνθεση DNA βοηθούν στην σωστή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, βοηθάει στη διατήρηση της υγιούς επιδερμίδας. Τιμή: 9 Περίπου τα 250 Γρ. ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: Ψευδάργυρος Πράσινο Tσαι Acai Berry Βιταμίνη Ε

15 Ψευδάργυρος ένα «σούπερ» ύ θρεπτικό συστατικό. Τί είναι ο ψευδάργυρος (Zn) Ο ψευδάργυρος (Zn) είναι ένα ιχνοστοιχείο, που το βρίσκουμε κυρίως σε ζωικές τροφές. Αλληλεπιδρά με περίπου 300 ένζυμα στον οργανισμό. Κύριες λειτουργίες του είναι: συμμετοχή στη δομή των πρωτεϊνών σημαντικός ρόλος στην έκφραση των γονιδίων και τη μεταγραφή συμμετοχή στη δομή των κυτταρικών μεμβρανών Ακόμα συμμετέχει στην αποστολή σήματος από το κύτταρο για απελευθέρωση ορμονών και το σήμα για τη μετάδοση των ωθήσεων των νεύρων Η έλλειψη ψευδαργύρου είναι σπάνια. Κυρίως μπορεί να εμφανιστεί σε νήπια, τα οποία τρέφονται αποκλειστικά με γάλα. Επίσης, οι αλκοολικοί μπορεί να έχουν προβλήματα στο μεταβολισμό του ψευδαργύρου. Τέλος, έλλειψη μπορεί να παρατηρηθεί σε περιπτώσεις ορισμένων νοσημάτων. Τα συμπτώματα έλλειψης ψευδαργύρου είναι : μειωμένη όρεξη, δυσγευσία, αλωπεκία, αργή επούλωση των τραυμάτων, βλάβες του δέρματος, πεσμένο ανοσοποιητικό, μειωμένη ανάπτυξη των παιδιών π.χ. χαμηλό ύψος, καθυστερημένη ανάπτυξη χαρακτηριστικών του φύλου.

16 ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΣΑΙ: το πιο ευεργετικό Αυτός ο τύπος τσαγιού παράγεται αποκλειστικά από τα φύλλα του φυτού Camelia sinensis, τα οποία υπόκεινται σε ελάχιστη οξείδωση κατά την επεξεργασία. Οι Κινέζοι, μάλιστα, γνωρίζουν τα οφέλη του πράσινου τσαγιού από τα αρχαία χρόνια και το χρησιμοποιούν σε διάφορες θεραπείες εδώ και χρόνια, ενώ πρόσφατες έρευνες έχουν αποδείξει ότι μπορεί να επηρεάσει θετικά τον οργανισμό μας με δάφ διάφορους τρόπους, καθώς είναι μια από τις πιο πλούσιες πηγές αντιοξειδωτικών και μετάλλων. Κατεχίνες (Φλαβονοειδή): Έχουν ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες, με αντιγηραντική δράση. Tανίνες: Έχουν αντισηπτική και αντιερεθιστική δράση. Bιταμίνη C: Χαρίζει ισχυρή αντιοξειδωτική προστασία. Kαφείνη: φ ί Προσφέρει ισχυρή τονωτική δράση. Δρα κατά του καρκίνου, Βοηθά στην απώλεια βάρους Μειώνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων Ελαττώνει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2 Βελτιώνει τα δερματικά προβλήματα, Προστατεύει την οδοντική υγεία Τονώνει το ανοσοποιητικό, Καταπραΰνει το στρες

17 ACAI BERRY Τα acai berries ανήκουν στην κατηγορία των super fruits και είναι γνωστά όχι μόνο για την τεράστια διατροφική αξία τους αλλά και για τα εκπληκτικά οφέλη στην προστασία και περιποίηση του δέρματος. Αντιγηραντική και αναζωογονητική δράση Παρέχει μια αξιόλογη συγκέντρωση αντιοξειδωτικών που βοηθούν στην καταπολέμηση της πρόωρης γήρανσης, όπως οι πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας (ένας τέλειος συνδυασμός με απαραίτητα αμινοξέα ), σε συνδυασμό με πολύτιμα ιχνοστοιχεία, τα οποία είναι ζωτικής σημασίας για την αναζωογόνηση του δέρματος. Η συνέργεια Acai και των υγιών λιπαρών οξέων ωμέγα βοηθούν τα μέγιστα στη διατήρηση της ακεραιότητας του δέρματος, καθώς λαμβάνουν μέρος στο μεταβολισμό των λιπιδίων και στη ανανέωσης του δέρματος. Το Acai Berry Επιταχύνετε τον μεταβολισμό σας και να καίτε λίπος πιο γρήγορα. Απομακρύνετε τις βλαβερές τοξίνες από το σώμα σας Μειώσετε την κατακράτηση νερού που ευθύνεται για την αφύσικη αύξηση του βάρους σας. Καταπολεμήσετε την κόπωση αποκομίζοντας ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ. Ενισχύσετε την υγεία και το ανοσοποιητικό σας σύστημα

18 Βιταμίνη Ε: το φάρμακο της φύσης που κάνει θαύματα! Η βιταμίνη Ε είναι μία από τις βασικότερες θρεπτικές ουσίες που ο οργανισμός μας έχει μεγάλη ανάγκη. Σε τι μας ωφελεί η βιταμίνη Ε; Η βιταμίνη Ε χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της ανεπάρκειας βιταμίνης Ε, πράγμα που είναι σπάνιο, αλλά μπορεί να εμφανιστεί σε άτομα με ορισμένες γενετικές διαταραχές και σε πολύ χαμηλού βάρους πρόωρα βρέφη. Επιπλέον, η βιταμίνη Ε χρησιμοποιείται για τη θεραπεία και την πρόληψη ασθενειών από τα αγγεία της καρδιάς και του αίματος, συμπεριλαμβανομένης της σκλήρυνσης των αρτηριών, της καρδιακή προσβολής, του πόνου στο στήθος, του πόνου στο πόδι λόγω φραγμένων αρτηριών και της υψηλής αρτηριακής πίεσης. Οι γυναίκες χρησιμοποιούν τη βιταμίνη Ε για την πρόληψη των επιπλοκών σε κατάσταση προχωρημένης εγκυμοσύνης. Η βιταμίνη Ε χρησιμοποιείται ακόμη για τη βελτίωση της φυσικής αντοχής, την αύξηση της ενέργειας, Η βιταμίνη Ε βοηθάει το δέρμα να προστατευτεί από τη γήρανση. Πού οφείλονται οι ευεργετικές επιδράσεις της βιταμίνης Ε; Η βιταμίνη Ε είναι μια σημαντική βιταμίνη που απαιτείται για τη σωστή λειτουργία πολλών οργάνων του σώματος. Είναι ένα αντιοξειδωτικό. Σε αυτό οφείλονται και οι ευεργετικές της ιδιότητες και αυτό σημαίνει ότι βοηθά στο να επιβραδύνονται οι διαδικασίες που βλάπτου τα κύτταρα.

19 ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: Garcinia Καμπότζης L καρνιτίνη Ριβοφλαβίνη Παντοθενικό οξύ Βιοτίνη Νικοτινικό οξύ Χρώμιορ μ Ψευδάργυρος AURILE METABOLISM Αλεσμένος καφές Arabica + Robusta με την προσθήκη ενός εκχυλίσματος Garcinia Καμπότζης και L καρνιτίνη Μετράω θερμίδες ακόμα; Ή ίσως απλά την αίσθηση ότι ο μεταβολισμός σας έχει επιβραδυνθεί σημαντικά; Inspire να ενεργεί ίένα φλιτζάνι υπέροχο καφέ εμπλουτισμένο με ψευδάργυρο, L καρνιτίνη, Καμπότζης garcynii εκχύλισμα και βιταμίνη Β. Είναι το τέλειο, και πάνω από όλα ασφαλή συμπληρωματικό στοιχείο στη θεραπεία της απώλειας βάρους και τον καθαρισμό του σώματος. Με σωστή διατροφή και ένα κομμάτι της κυκλοφορίας σας κάνει να αισθανθείτε θ πολύ ελαφρά τη καρδία. Ειδικά συνιστάται για: που επιθυμούν να βελτιώσουν το μεταβολισμό τους, νοιάζονται για τη γραμμή, αγωνίζονται με το υπερβολικό βάρος ή η παχυσαρκία. Λειτουργία των συστατικών: βοηθήσει στη διατήρηση του φυσιολογικού επιπέδου του σακχάρου στο αίμα, συμβάλλουν στην φυσιολογικό μεταβολισμό των λιπαρών οξέων, βοηθούν να διατηρούν την κατάλληλη μεταβολισμό των υδατανθράκων, συμβάλουν στην ορθή μεταβολισμό των μακροθρεπτικών συστατικών, προσθήκη ενέργειας.

20 ΓΚΑΡΣΙΝΙΑ ΚΑΜΠΟΤΖΗΣ Το Garcinia Cambogia είναι το φαινόμενο που έχει σαρώσει τον κόσμο της υγιεινής διατροφής και της απώλειας βάρους. Οι πρόσφατες έρευνες που έγιναν πάνω στο εκχύλισμα Garcinia Cambogia έδειξαν ότι είναι αποτελεσματικό στην μείωση του λίπους και ιδιαίτερα στην μείωση του λίπους στην κοιλιά. Πως βοηθάει το Garcinia Cambogia στην απώλεια βάρους Η δράσει της Garcinia Cambogia κατά του περιττού λίπους οφείλετε σε ένα συστατικό που βρίσκεται στην φλούδα του καρπού της Garcinia Cambogia και ονομάζεται Hydroxycitric Acid (HCA) η υδροξυκιτρικού οξέος. Τρία είναι τα σημεία που εστιάζεται το Garcinia Cambogia και κάνει πραγματικότητα την ασφαλές και γρήγορη απώλεια βάρους. Εμποδίζει την δημιουργία του λίπους Το HCA αναστέλλει την λειτουργία ένος ενζύμου που είναι απαραίτητο για τη σύνθεση των λιπαρών οξέων στο ήπαρ. Έτσι αποτρέπει την λιπογένεση και την σύνθεση του λίπους και αποφεύγεται η συσσώρευση των δυνητικά επικίνδυνων ουσιών στο σώμα. Καταστέλλει την όρεξη Το Garcinia Cambogia καταστέλλει την όρεξη μειώνοντας την επιθυμία για περισσότερη τροφή και την λαχτάρα για γλυκά. Έτσι μειώνει την πρόσληψη θερμίδων Βελτιώνει και ισορροπεί την διάθεση Το Garcinia Cambogia βοηθάει στην αντιμετώπιση της συναισθηματική υπερηφαγίας καθώς βοηθάει στην ισορρόπηση της διάθεση μέσο της αύξησης των επιπέδων της σεροτονίνης. Μπορεί να βελτιώσει την διάθεση, την ιδιοσυγκρασία και την ποιότητα του ύπνου.

21 Καρνιτίνη και αδυνάτισμα Η L καρνιτίνη αποτελεί βασικό συστατικό πολλών συμπληρωμάτων διατροφής με σκοπό τη μείωση του σωματικού λίπους και την απώλεια βάρους. Η καρνιτίνη είναι το ιδανικό αμινοξύ για θεαματικά αποτελέσματα στην μείωση του σωματικού βάρους και την αύξηση της αντοχής. Χρώμιο και αδυνάτισμα Το χρώμιο είναι ένα σημαντικό ιχνοστοιχείο, το οποίο ενισχύει τη δράση της ινσουλίνης και επηρεάζει τον μεταβολισμό των υδατανθράκων, των πρωτεϊνών και των λιπιδίων. Το χρώμιο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και ως συμπλήρωμα για την απώλεια βάρους, καθώς και για τη βελτίωση του ελέγχου του σακχάρου στο αίμα σε άτομα με σακχαρώδη διαβήτη. Το χρώμιο υπάρχει παντού γύρω μας. Στον αέρα, στο νερό, στο έδαφος, καθώς και σε πάρα πολλά τρόφιμα. Όπως άλλα απλά ιχνοστοιχεία, η ποσότητά του στα φαγητά είναι μικρή και ποικίλλει ανάλογα με την έκθεσή τους στο χρώμιο που υπάρχει στο περιβάλλον, αλλά και ανάλογα με την έκθεσή τους στο χρώμιο κατά τη διάρκεια παρασκευής τους Επειδή το χρώμιο επηρεάζει τον μεταβολισμό της γλυκόζης και του λίπους, οι ερευνητές έχουν εξετάσει την πιθανή δυνατότητά του να προωθεί την απώλεια βάρους και να βελτιώνει τη σύσταση του σώματος (π.χ. λιγότερο λίπος, μεγαλύτερη μυϊκή μάζα). Οι αρχικές μελέτες έδειξαν ότι τα συμπληρώματα χρωμίου οδήγησαν σε μεγαλύτερη απώλεια βάρους και λίπους σε σύγκριση με κάποιο εικονικό φάρμακο.

22 AURILE ΚΑΦΕΣ EXCELLENCE 100% Arabica AurilExcellence είναι ένα πρωτότυπο μείγμα από τους καλύτερους κόκκους καφέ Arabica, με μόκα από επιλεγμένες φυτείες στην Αιθιοπία. Οι ειδικοί θεωρούν ότι η μόκα είναι ένα από τα ευγενέστερα ποικιλίες των οποίων η βαθιά γεύση απολαύσετε καλύτερα τον καφέ σας χωρίς πρόσθετα. Αφήνει μια όμορφη, γλυκιά γεύση. Χαρακτηριστικά: Βαθμός: 100% Arabica (κυρίως Mocha) Προέλευση: Αφρική Καλλιέργεια: 800 m πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας Άρωμα: πλούσιο, με ένα μικρό άγγιγμα των λουλουδιών Γεύση: ισχυρή, σαφή, καλά εναρμονισμένο με λεπτές νότες λουλουδιών της ενοχής.

23 AURILE ΚΑΦΕΣ με γεύση βανίλια Εξωτικό, γλυκό άρωμα της βανίλιας είναι το τέλειο συμπλήρωμα για το φυσικό άρωμα του καφέ. Είναι μια πραγματική απόλαυση για τις αισθήσεις! Το προϊόν δεν περιέχει ζάχαρη ή γλυκαντικές ουσίες. Χαρακτηριστικά: Είδος: Arabica + Robusta ( Μάστερ Blend ) Προέλευση: Ανατολική Ασία Άρωμα: βανίλια Γεύση: βαθιά, ισχυρή Crema: άριστη, παχύ, μακράς διαρκείας

24 AURILE ΚΑΦΕΣ Irish Cream Υπέροχο ουίσκι και απαλή γλυκιά κρέμα είναι το άρωμα που ταιριάζει απόλυτα με τη φυσική γεύση του φρεσκοψημένου καφέ. Δεν περιέχει ζάχαρη, γλυκαντικές ουσίες, γάλα ή γαλακτοκομικά προϊόντα. Χαρακτηριστικά: Είδος: Arabica + Robusta ( Μάστερ Blend ) Προέλευση: Ανατολική Ασία Άρωμα: Irish Cream Γεύση: βαθιά, ισχυρή Crema: άριστη, παχύ, μακράς διαρκείας

25 ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ Ο καφές AURILE συνδυάζει τις καλύτερες ποικιλίες καφέ ARABICA & RUBUSTA. Υπάρχει σε μοναδικούς συνδυασμούς και γεύσεις: για ενέργεια ENERGY Αποτοξίνωση ANTIOXIDANT απώλεια βάρους METABOLISM Αυτοσυγκέντρωση FOCUS Απλός Καφές Excellence Με γεύση βανίλια VANILLA Irish ihcream Η Ελλάδα είναι η 13 χώρα σε κατανάλωση καφέ παγκοσμίως, ξοδεύουμε 550 εκατομμύρια ευρώ ετησίως για καφέ. Περίπου το 70% της κατανάλωσης γίνεται στο σπίτι και το 30% εκτός. Ο Έλληνας μπορεί να μην έχει λεφτά, αλλά δεν ζει χωρίς το αγαπημένο του ρόφημα. ΣΙΓΟΥΡΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΈΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΜΕΡΙΔΙΟ ΑΠ ΑΥΤΌΝ ΤΟ ΤΖΙΡΟ, ΑΠΌ ΕΜΑΣ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ, ΟΛΟΙ ΠΙΝΟΥΜΕ ΚΑΦΕ, ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΕΊΝΑΙ ΠΟΛΎ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΤΣΙ ΌΠΩΣ ΕΧΕΙ ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΙ. Ο ΚΑΦΕΣ ΘΑ ΣΑΣ ΦΕΡΕΙ ΜΟΝΙΜΟ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΟ ΤΖΙΡΟ!!!

26 ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟ ΚΑΦΕ AURILE 1 ΜΗΝΑΣ ΕΣΥ 3% 175 = 700 Πόντους ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΤΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΣΟΥ ΚΑΦΕ ΔΩΡΕΑΝ! ΜΕ 10 ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΘΑ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΚΑΦΕ ΑΞΙΑΣ ΤΟ 1 ΜΗΝΑ Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΘΑ ΣΟΥ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ 5 ΕΥΡΩ.

27 ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟ ΚΑΦΕ AURILE 2 ΜΗΝΑΣ ΕΣΥ 6% 615 = 2460 Πόντους Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΠΟ 10 ΑΤΟΜΑ ΝΑ ΣΥΣΤΗΣΕΙ ΑΠΌ 3 ΝΕΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΚΑΦΕ ΑΞΙΑΣ. ΣΥΝΟΛΟ 41 ΑΤΟΜΑ Χ = 615 ΕΥΡΩ ΤΟ 2 ΜΗΝΑ Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΘΑ ΣΟΥ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ 40 ΕΥΡΩ. ΑΠΌ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΗΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗΝΑΙΟ ΣΟΥ ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΘΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ ΚΑΙ 25 ΕΥΡΩ.

28 ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟ ΚΑΦΕ AURILE 3 ΜΗΝΑΣ ΕΣΥ 12% 1800 = 7200 Πόντους ΕΆΝ ΤΟ 3 ΜΗΝΑ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΠΌ ΤΟΥΣ 40 ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΣΟΥ ΣΥΣΤΗΣΕΙ ΑΠΌ 3 ΝΕΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΚΑΦΕ ΑΞΙΑΣ, 3 Χ 40 = 120 ΑΤΟΜΑ Χ = 1800 ΕΥΡΩ. ΤΟ 3 ΜΗΝΑ Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΘΑ ΣΟΥ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΜΙΑ ΔΩΡΟΕΠΙΤΑΓΗ ΑΞΙΑΣ 120 ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟ ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΜΕ 15 ΕΥΡΩ ΜΗΝΙΑΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ, ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ Φ, ΚΤΙΣΕΤΕ ΈΝΑ ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΑΠΟΦΕΡΕΙ ΜΗΝΑΙΟ ΣΤΑΘΕΡΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ!

ΒΙΟΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΣ ΚΑΦΕΣ METABOLISM από τη σειρά AURILE

ΒΙΟΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΣ ΚΑΦΕΣ METABOLISM από τη σειρά AURILE ΒΙΟΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΣ ΚΑΦΕΣ Ο σύμμαχός σου στο αδυνάτισμα! ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΙΟΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΥΣ ΚΑΦΕΔΕΣ AURILE Mοναδικές συνταγές που έχουν δημιουργηθεί σε συνεργασία με επιστήμονες, διατροφολόγους

Διαβάστε περισσότερα

Βιταμίνες/ Συμπληρώματα Διατροφής

Βιταμίνες/ Συμπληρώματα Διατροφής Βιταμίνες/ Συμπληρώματα Διατροφής e-catalogue 2012 Βιταμίνες Μέταλλα & Ιχνοστοιχεία Αμινοξέα & Πρωτεΐνες Απαραίτητα Λιπαρά Οξέα Πεπτικά/Προβιοτικά Βοηθήματα Βιταμίνες Οι βιταμίνες είναι απαραίτητες για

Διαβάστε περισσότερα

Σπόροι Chia, Μπανάνα, Σοκολάτα, Νιφάδες Βρώμης, Corn Flakes Καλαμποκιού, Corn Flakes Σοκολάτας

Σπόροι Chia, Μπανάνα, Σοκολάτα, Νιφάδες Βρώμης, Corn Flakes Καλαμποκιού, Corn Flakes Σοκολάτας Μπάρα Chia Μπανάνα Σπόροι Chia, Μπανάνα, Σοκολάτα, Νιφάδες Βρώμης, Corn Flakes Καλαμποκιού, Corn Flakes Σοκολάτας Οι σπόροι Chia περιέχουν τα ωφέλιμα για την υγεία Ω-3 και Ω-6 λιπαρά οξέα. Χάρη στις φυτικές

Διαβάστε περισσότερα

Γράφει: Εύα Ζιώζιου, Διατροφολόγος - Διαιτολόγος - Επιστήμων Τροφίμων ΑΥΓΟ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ

Γράφει: Εύα Ζιώζιου, Διατροφολόγος - Διαιτολόγος - Επιστήμων Τροφίμων ΑΥΓΟ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΑΥΓΟ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ Εδώ και χρόνια υπάρχει ένας βομβαρδισμός από πληροφορίες οτι το αυγό, που είναι πλούσιο σε χοληστερόλη, μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα, τον κίνδυνο δημιουργίας αρτηριοσκλήρωσης

Διαβάστε περισσότερα

Σύμμαχος για όλη την οικογένεια!

Σύμμαχος για όλη την οικογένεια! Σύμμαχος για όλη την οικογένεια! Βιταμίνη Α Θειαμίνη (Β1) Ριβοφλαβίνη (Β2) Παντοθενικό Οξύ (B5) 800 mcg 1,1 mg 6,0 mg 13 βιταμίνες 11 μεταλλικά στοιχεία Ανά ημερήσια δόση (1 δισκίo) Βιταμίνη Ε Βιταμίνη

Διαβάστε περισσότερα

Tel :+30 211 40 93 230 Fax: +30 211 40 93 230 Email: info@worldcapital.gr Web: www.worldcapital.gr

Tel :+30 211 40 93 230 Fax: +30 211 40 93 230 Email: info@worldcapital.gr Web: www.worldcapital.gr Tel :+30 211 40 93 230 Fax: +30 211 40 93 230 Email: info@worldcapital.gr Web: www.worldcapital.gr ------ Χυμοί & Νέκταρ Royal Berry ------- Οι χυμοί και τα νέκταρ Royal Berry αποτελούν μια νέα καινοτόμα

Διαβάστε περισσότερα

«Τρώτε μήλα για δέκα λόγους υγείας!», από την Χριστίνα Ι. Μπουντούρη, Γενικό Οικογενειακό Ιατρό και τo iatropedia.gr!

«Τρώτε μήλα για δέκα λόγους υγείας!», από την Χριστίνα Ι. Μπουντούρη, Γενικό Οικογενειακό Ιατρό και τo iatropedia.gr! «Τρώτε μήλα για δέκα λόγους υγείας!», από την Χριστίνα Ι. Μπουντούρη, Γενικό Οικογενειακό Ιατρό και τo iatropedia.gr! Όλοι γνωρίζουν την παροιμία»ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα». Πλέον έχει

Διαβάστε περισσότερα

Σοφία Παυλίδου. 13 ο Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο Έδεσσα, Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2012

Σοφία Παυλίδου. 13 ο Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο Έδεσσα, Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2012 13 ο Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο Έδεσσα, Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2012 Σοφία Παυλίδου Ιατρός, Επιστημονική Συνεργάτης Ιατρείου Αθηροσκλήρωσης, Β Καρδιολογική Κλινική ΑΠΘ Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης

Διαβάστε περισσότερα

Γνωρίστε τα νηστίσιμα - Ο Δρόμος για την Θεραπεία Τρίτη, 14 Φεβρουάριος :44

Γνωρίστε τα νηστίσιμα - Ο Δρόμος για την Θεραπεία Τρίτη, 14 Φεβρουάριος :44 Γράφει: Κωνσταντίνου Κρήνη, Κλινικός Διαιτολόγος Διατροφολόγος Τα λαχανικά, τα όσπρια, οι πατάτες, τα δημητριακά, τα ζυμαρικά, οι ξηροί καρποί, οι ελιές, τα φρούτα, τα θαλασσινά, ο ταραμάς, τα τουρσί ανήκουν

Διαβάστε περισσότερα

Μέχρι σήµερα γνωρίζατε ότι η κατανάλωση ψωµιού είναι µία απολαυστική και θρεπτική συνήθεια. Από σήµερα η αγαπηµένη σας αυτή καθηµερινή συνήθεια µπορεί να παρέχει στον οργανισµό ακόµη περισσότερα θρεπτικά

Διαβάστε περισσότερα

Γράφει: Ζιώζιου Εύα, Διατροφολόγος - Διαιτολόγος - Επιστήμων τροφίμων

Γράφει: Ζιώζιου Εύα, Διατροφολόγος - Διαιτολόγος - Επιστήμων τροφίμων Γράφει: Ζιώζιου Εύα, Διατροφολόγος - Διαιτολόγος - Επιστήμων τροφίμων Εδώ και χρόνια υπάρχει ένας βομβαρδισμός από πληροφορίες ότι το αυγό, που είναι πλούσιο σε χοληστερόλη, μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ - Vidaylin 50 + ΕΠΙΚΑΛΥΜΜΕΝΑ ΠΟΛΥΒΙΤΑΜΙΝΟΥΧΑ ΔΙΣΚΙΑ με GINSENG & GINGKO BILOBA

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ - Vidaylin 50 + ΕΠΙΚΑΛΥΜΜΕΝΑ ΠΟΛΥΒΙΤΑΜΙΝΟΥΧΑ ΔΙΣΚΙΑ με GINSENG & GINGKO BILOBA ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ - Vidaylin 50 + ΕΠΙΚΑΛΥΜΜΕΝΑ ΠΟΛΥΒΙΤΑΜΙΝΟΥΧΑ ΔΙΣΚΙΑ με GINSENG & GINGKO BILOBA Χωρίς Ζάχαρη, Γλουτένη, Λακτόζη. Απαλλαγμένο από Τεχνητές Γεύσεις κaι Συντηρητικά Σωματική & Πνευματική

Διαβάστε περισσότερα

John Noa Worts No1 Υγεία & Ομορφιά

John Noa Worts No1 Υγεία & Ομορφιά ΕΙΚΟΝΑ ΟΝΟΜΑ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ JOHN NOA LTD John Noa Worts No1 Υγεία & Ομορφιά ΔΙΝΕΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ KAI ΤΟΝΩΣΗ. ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟ. ΣΥΝΤΕΛΕΙ ΣΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΙΚΟΥ ΒΑΡΟΥΣ. ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΙΣ ΑΡΘΡΩΣΕΙΣ & ΜΕΙΩΝΕΙ

Διαβάστε περισσότερα

Οφέλη του πράσινου τσαγιού για την υγεία

Οφέλη του πράσινου τσαγιού για την υγεία Τσάι Πράσινο Οι ιδιότητες και τα οφέλη του πράσινου τσαγιού είναι γνωστές εδώ και αιώνες σε πολλούς Ασιατικούς πολιτισμούς. Ωστόσο στο δυτικό κόσμο το πράσινο τσάι έγινε δημοφιλές πρόσφατα. Μόνο το τελευταίο

Διαβάστε περισσότερα

12 Kορυφαίες αλκαλικές τροφές που μπορούμε να τρώμε καθημερινά για απίστευτη υγεία!!

12 Kορυφαίες αλκαλικές τροφές που μπορούμε να τρώμε καθημερινά για απίστευτη υγεία!! 12 Kορυφαίες αλκαλικές τροφές που μπορούμε να τρώμε καθημερινά για απίστευτη υγεία!! Μελέτες έχουν αποδείξει ότι όσο πιο αλκαλικό είναι το PH τόσο περισσότερη είναι η ενέργεια, η ζωτικότητα και τα οφέλη

Διαβάστε περισσότερα

«Οι Top Τροφές για απώλεια βάρους!», από την Μαργαρίτα Μυρισκλάβου Τελειοφ. Διαιτολόγο Διατροφολόγο και το logodiatrofis.gr!

«Οι Top Τροφές για απώλεια βάρους!», από την Μαργαρίτα Μυρισκλάβου Τελειοφ. Διαιτολόγο Διατροφολόγο και το logodiatrofis.gr! «Οι Top Τροφές για απώλεια βάρους!», από την Μαργαρίτα Μυρισκλάβου Τελειοφ. Διαιτολόγο Διατροφολόγο και το logodiatrofis.gr! Γνωρίζεις ποιες είναι οι τροφές που θα σε βοηθήσουν στην απώλεια βάρους; Δεν

Διαβάστε περισσότερα

Πόλλυ Μιχαηλίδου Κλινική Διαιτολόγος Γενικό Νοσοκοµείο Λευκωσίας, Κύπρος. 9 ο Πανελλήννιο Συνέδριο Αθηροσκλήρωσης 28 Φεβρουαρίου 2012 Θεσσαλονίκη

Πόλλυ Μιχαηλίδου Κλινική Διαιτολόγος Γενικό Νοσοκοµείο Λευκωσίας, Κύπρος. 9 ο Πανελλήννιο Συνέδριο Αθηροσκλήρωσης 28 Φεβρουαρίου 2012 Θεσσαλονίκη Πόλλυ Μιχαηλίδου Κλινική Διαιτολόγος Γενικό Νοσοκοµείο Λευκωσίας, Κύπρος 9 ο Πανελλήννιο Συνέδριο Αθηροσκλήρωσης 28 Φεβρουαρίου 2012 Θεσσαλονίκη «Το κόκκινο κρασί κάνει καλό στην καρδιά» «ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΑΡΑΔΟΞΟ»

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ Sport Nutrition by ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ Ενέργεια που καταναλώνουμε Βασικός μεταβολισμός: 1800 kcal + καθημερινή δραστηριότητα Μια ημέρα στο γραφείο: 150 με 200 kcal Μια ώρα αθλητικής δραστηριότητας: 500

Διαβάστε περισσότερα

ΜΠΑΝΑΝΑ. 16/11/2011 Νομικού Ζωή 1

ΜΠΑΝΑΝΑ. 16/11/2011 Νομικού Ζωή 1 ΜΠΑΝΑΝΑ 16/11/2011 Νομικού Ζωή 1 Ιστορία της μπανάνας Το όνομα της μπανάνας προέρχεται από την αραβική λέξη banan που σημαίνει δάκτυλο. Ευδοκιμεί κυρίως σε τροπικό κλίμα, ενώ η συλλογή της γίνεται ενώ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΑΡΜΟΓΗ: ΣΟΚΟΛΑΤΑ & μπάρες δημητριακών θρεπτικής αξίας εμπλουτισμένα με φυσικά ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΑ ελιάς (POLYHEALTH Α.Ε.

ΕΦΑΡΜΟΓΗ: ΣΟΚΟΛΑΤΑ & μπάρες δημητριακών θρεπτικής αξίας εμπλουτισμένα με φυσικά ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΑ ελιάς (POLYHEALTH Α.Ε. ΕΦΑΡΜΟΓΗ: ΣΟΚΟΛΑΤΑ & μπάρες δημητριακών θρεπτικής αξίας εμπλουτισμένα με φυσικά ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΑ ελιάς (POLYHEALTH Α.Ε. -MEDOLIVA ΣΚΟΝΗ) ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ Αναπτύχθηκε μια σειρά νέων οργανικών, υγιεινών

Διαβάστε περισσότερα

PROJECT. Ελαιόλαδο το χρυσάφι στο πιάτο μας. Ελαιόλαδο και υγεία

PROJECT. Ελαιόλαδο το χρυσάφι στο πιάτο μας. Ελαιόλαδο και υγεία ΜΕΛΗ ΟΜΑΔΑΣ: Γιώργος Δερμιτζάκης Δημήτρης Δημητρουλόπουλος Έλενα Ξενάκη Μαργαρίτα Χατζοπούλου PROJECT Ελαιόλαδο το χρυσάφι στο πιάτο μας Ελαιόλαδο και υγεία ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΕΣ: Λαγουτάρη Ελένη Σούσου

Διαβάστε περισσότερα

Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Σ Ο Υ. νεφρά

Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Σ Ο Υ. νεφρά Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Σ Ο Υ νεφρά νεφρών Η υψηλή αρτηριακή πίεση (υπέρταση) είναι ένα από τα δύο κύρια αίτια χρόνιας νεφρικής νόσου παγκοσμίως (το άλλο είναι ο διαβήτης). Επίσης, τα νεφρά έχουν βασικό ρόλο στη

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ, ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΧΡΗΣΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ

ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ, ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΧΡΗΣΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ, ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΧΡΗΣΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ Φωτεινή Ραζάκου, MSc Διαιτολόγος - Διατροφολόγος Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής Εργ. Συνεργάτης ΑΤΕΙΘ-Τμήμα Διατροφής & Διαιτολογίας Σωστή διατροφή Θρεπτικά συστατικά

Διαβάστε περισσότερα

Μεσογειακή Διατροφή Τι γνωρίζουμε για αυτή;

Μεσογειακή Διατροφή Τι γνωρίζουμε για αυτή; Μεσογειακή Διατροφή Τι γνωρίζουμε για αυτή; Στις αρχές της δεκαετίας του 1950 ξεκίνησε μία μεγάλη έρευνα, γνωστή ως η μελέτη των 7 χωρών, όπου μελετήθηκαν οι διατροφικές συνήθειες ανθρώπων από τις εξής

Διαβάστε περισσότερα

Βρέφη 0-12 μηνών. Παιδιά 4-8 ετών. Παιδιά και έφηβοι 9-18 ετών. Ενήλικες > 50 ετών. Γυναίκες έγκυες και θηλάζουσες

Βρέφη 0-12 μηνών. Παιδιά 4-8 ετών. Παιδιά και έφηβοι 9-18 ετών. Ενήλικες > 50 ετών. Γυναίκες έγκυες και θηλάζουσες ΙΧΝΟΣΤΟΙΧΕΙΑ Ασβέστιο Συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη ασβεστίου Βρέφη 0-12 μηνών Παιδιά 1-3 ετών Παιδιά 4-8 ετών Παιδιά και έφηβοι 9-18 ετών Ενήλικες 19-50 ετών Ενήλικες > 50 ετών Γυναίκες έγκυες και θηλάζουσες

Διαβάστε περισσότερα

Η σπιρουλίνα περιέχει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός. Αποτελεί πηγή βιοχημικού οργανικού σιδήρου και, ως τροφή, δεν είναι

Η σπιρουλίνα περιέχει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός. Αποτελεί πηγή βιοχημικού οργανικού σιδήρου και, ως τροφή, δεν είναι Σπιρουλίνα Η σπιρουλίνα (Spirulina) είναι γένος (βρώσιμων) κυανοβακτηρίων. Γνωστότερα είδη είναι η Spirulina maxima (απαντά κυρίως σε Αφρική και Ευρώπη) και η Spirulina platensis (απαντά κυρίως στην Κεντρική

Διαβάστε περισσότερα

Η ΔΙΑΤΟΦΗ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ. Μαθητές: Τάτσιου Ελενη,ΖάχουΚατερίνα,Κοκκινίδου Αθανασία,Καρπόζηλος Κωνσταντίνος. Καθηγητής: κ. Παπαμήτσος

Η ΔΙΑΤΟΦΗ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ. Μαθητές: Τάτσιου Ελενη,ΖάχουΚατερίνα,Κοκκινίδου Αθανασία,Καρπόζηλος Κωνσταντίνος. Καθηγητής: κ. Παπαμήτσος Η ΔΙΑΤΟΦΗ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ Μαθητές: Τάτσιου Ελενη,ΖάχουΚατερίνα,Κοκκινίδου Αθανασία,Καρπόζηλος Κωνσταντίνος Καθηγητής: κ. Παπαμήτσος ΔΙΑΤΡΟΦH Η διατροφή στην ζωή του ανθρώπου παίζει τον μεγαλύτερο ρόλο. Για

Διαβάστε περισσότερα

Ποια η χρησιμότητα των πρωτεϊνών;

Ποια η χρησιμότητα των πρωτεϊνών; ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ Τι είναι οι πρωτεϊνες; Η ονομασία πρωτεϊνες προέρχεται από το ρήμα πρωτεύω και σημαίνει την εξαιρετική σημασία που έχουν οι πρωτεϊνες για την υγεία του ανθρώπινου σώματος. Από την εποχή των Ολυμπιακών

Διαβάστε περισσότερα

«Υπάρχουν τρόφιμα που καίνε το λίπος;», από την Τσαμπίκα Κοντόγιαννου, Διαιτολόγο Διατροφολόγο, BSc και το logodiatrofis.gr!

«Υπάρχουν τρόφιμα που καίνε το λίπος;», από την Τσαμπίκα Κοντόγιαννου, Διαιτολόγο Διατροφολόγο, BSc και το logodiatrofis.gr! «Υπάρχουν τρόφιμα που καίνε το λίπος;», από την Τσαμπίκα Κοντόγιαννου, Διαιτολόγο Διατροφολόγο, BSc και το logodiatrofis.gr! Πολλές φορές κατά τη διάρκεια μίας δίαιτας αναρωτιόμαστε αν υπάρχουν τρόφιμα

Διαβάστε περισσότερα

Ελαιόλαδο: Το πολύτιμο όπλο έναντι πολλών ασθενειών. Το ελαιόλαδο, "υγρό χρυσάφι" κατά τον Όμηρο αποτελεί θαυματουργή πηγή

Ελαιόλαδο: Το πολύτιμο όπλο έναντι πολλών ασθενειών. Το ελαιόλαδο, υγρό χρυσάφι κατά τον Όμηρο αποτελεί θαυματουργή πηγή ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ, ΜSc Κλινικός Διαιτολόγος Διατροφολόγος Ελαιόλαδο: Το πολύτιμο όπλο έναντι πολλών ασθενειών Το ελαιόλαδο, "υγρό χρυσάφι" κατά τον Όμηρο αποτελεί θαυματουργή πηγή θρεπτικών συστατικών

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρμοσμένη Διατροφική Ιατρική

Εφαρμοσμένη Διατροφική Ιατρική Γλωσσάρι για το Μάθημα της Διατροφικής Ιατρικής Λιπαρά οξέα: περιέχουν μακριές αλυσίδες μορίων που αποτελούν σχεδόν όλο το σύμπλεγμα λιπιδίων τόσο για τα ζωικά όσο και για τα φυτικά λίπη. Αν αποκοπούν

Διαβάστε περισσότερα

Μεσογειακή διατροφή ονομάζουμε τον τρόπο διατροφής ο οποίος αποτελείται από τροφές με ακόρεστα ή χαμηλά λιπαρά.αυτός ο τρόπος διατροφής είναι

Μεσογειακή διατροφή ονομάζουμε τον τρόπο διατροφής ο οποίος αποτελείται από τροφές με ακόρεστα ή χαμηλά λιπαρά.αυτός ο τρόπος διατροφής είναι ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ Μεσογειακή διατροφή ονομάζουμε τον τρόπο διατροφής ο οποίος αποτελείται από τροφές με ακόρεστα ή χαμηλά λιπαρά.αυτός ο τρόπος διατροφής είναι εμπλουτισμένος με βιταμίνες τις οποίες

Διαβάστε περισσότερα

Σακχαρώδης Διαβήτης. Ένας σύγχρονος ύπουλος εχθρός

Σακχαρώδης Διαβήτης. Ένας σύγχρονος ύπουλος εχθρός Σακχαρώδης Διαβήτης Ένας σύγχρονος ύπουλος εχθρός Φιρούζα Κουρτίδου Ειδικός Παθολόγος με μετεκπαίδευση στο Σακχαρώδη Διαβήτη Φιρούζα Κουρτίδου Ειδικός Παθολόγος Μετεκπαιδευθείσα στο Σακχαρώδη Διαβήτη Περιεχόμενα

Διαβάστε περισσότερα

ΣΕΙΡΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ ALOE VERA

ΣΕΙΡΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ ALOE VERA Ρύπανση του περιβάλλοντος, δυσμενείς εξωτερικές συνθήκες, κακή διατροφή αποτελούν μόνο κάποιους από τους παράγοντες που αποδυναμώνουν τις λειτουργίες προστασίας και αναδόμησης της επιδερμίδας. Το δέρμα

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΟΛΕΙΟ: 2 ο Λύκειο Κομοτηνής ΜΑΘΗΜΑ: Ερευνητική Εργασία ΤΑΞΗ: Α2 ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ:

ΣΧΟΛΕΙΟ: 2 ο Λύκειο Κομοτηνής ΜΑΘΗΜΑ: Ερευνητική Εργασία ΤΑΞΗ: Α2 ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ: ΣΧΟΛΕΙΟ: 2 ο Λύκειο Κομοτηνής ΜΑΘΗΜΑ: Ερευνητική Εργασία ΤΑΞΗ: Α2 ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ: 2011-2012 a. Υδατάνθρακες : i. μονοσακχαρίτες (π.χ. γλυκόζη, φρουκτόζη κ.α.) ii. iii. δισακχαρίτες ( π.χ. λακτόζη (γάλα),

Διαβάστε περισσότερα

Διατροφή και Υγεία. Τμήμα Project 3 Α Τετραμήνου 1 ο ΕΠΑ.Λ. Άνω Λιοσίων

Διατροφή και Υγεία. Τμήμα Project 3 Α Τετραμήνου 1 ο ΕΠΑ.Λ. Άνω Λιοσίων Διατροφή και Υγεία Τμήμα Project 3 Α Τετραμήνου 1 ο ΕΠΑ.Λ. Άνω Λιοσίων Μαθητές Α Τάξης ΕΠΑ.Λ. Σχ. έτος 2015-2016 Διατροφή και Υγεία Τμήμα Project 3 Α Τετραμήνου 1 ο ΕΠΑ.Λ. Άνω Λιοσίων Μαθητές Α Τάξης ΕΠΑ.Λ.

Διαβάστε περισσότερα

Cordyceps Sinensis - Ιστορία

Cordyceps Sinensis - Ιστορία CORDYCEPS Cordyceps Sinensis - Ιστορία Μεγαλώνει σε υψόμετρο των 9,000 16,000 ποδιών (2,700 4,800 μέτρα) πάνω από το επίπεδο της θάλασσας Θιβέτ, Νεπάλ και Κίνα. Αξιώνεται από τους Κινέζους ως το «Χρυσό

Διαβάστε περισσότερα

Isotonic Drinks - Vitamin & Natural products

Isotonic Drinks - Vitamin & Natural products Isotonic Drinks - Vitamin & Natural products Η Εταιρεία Oshee Polsκa με βάση την Κρακοβία της Πολωνίας ιδρύθηκε το 2008 από μία ομάδα επαγγελματιών όπου μέσα σε 9 χρόνια κατάφερε να είναι το ΝΟ.1 στην

Διαβάστε περισσότερα

Υπέρταση. Τι Είναι η Υπέρταση; Από Τι Προκαλείται η Υπέρταση; Ποιοι Είναι Οι Παράγοντες Κινδύνου Για Την Υπέρταση;

Υπέρταση. Τι Είναι η Υπέρταση; Από Τι Προκαλείται η Υπέρταση; Ποιοι Είναι Οι Παράγοντες Κινδύνου Για Την Υπέρταση; Υπέρταση Τι Είναι η Υπέρταση; Η πίεση του αίματος είναι η δύναμη που ασκεί το αίμα στις αρτηρίες όταν μεταφέρεται από την καρδιά στην κυκλοφορία. Η σταθερά αυξημένη πίεση, άνω των φυσιολογικών ορίων, αποκαλείται

Διαβάστε περισσότερα

Ο Βασικός μεταβολισμός εξαρτάται από ένα πλήθος παραγόντων όπως:

Ο Βασικός μεταβολισμός εξαρτάται από ένα πλήθος παραγόντων όπως: ΟΡΙΣΜΟΣ: η ελάχιστη ενέργεια που δαπανάται για τη διατήρηση των ζωτικών λειτουργιών σε κατάσταση ηρεμίας. Αντιπροσωπεύει την ενέργεια που απαιτείται για τη λειτουργία της αναπνοής, την κυκλοφορία του αίματος,

Διαβάστε περισσότερα

Για πόσο χρονικό διάστημα παραμένει φρέσκος ο καφές αφού ανοιχτεί;

Για πόσο χρονικό διάστημα παραμένει φρέσκος ο καφές αφού ανοιχτεί; ΚΑΦΕΣ AURILE Γενικές Πληροφορίες Πώς καβουρδίζεται ο καφές Aurile; Ο καφές Aurile καβουρδίζεται για περίπου 20 λεπτά στους 210 C (ο τρόπος αυτός είναι γνωστός ως American Roast). Κατά τη διάρκεια του καβουρδίσματος,

Διαβάστε περισσότερα

Στέργιος Ι. Τραπότσης Χειρουργός Ορθοπαιδικός Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ Διδάσκων ΤΕΦAΑ-ΠΘ

Στέργιος Ι. Τραπότσης Χειρουργός Ορθοπαιδικός Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ Διδάσκων ΤΕΦAΑ-ΠΘ Άσκηση, διατροφή & υγεία Στέργιος Ι. Τραπότσης Χειρουργός Ορθοπαιδικός Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ Διδάσκων ΤΕΦAΑ-ΠΘ Άσκηση, διατροφή & υγεία Μακροχρόνια επιστημονική έρευνα έχει αποδείξει ότι πολλά από

Διαβάστε περισσότερα

Είναι σχεδόν βέβαιο, είτε να γνωρίζετε κάποιον που πάσχει από μια τέτοια ασθένεια είτε να έχετε μια εσείς οι ίδιοι.

Είναι σχεδόν βέβαιο, είτε να γνωρίζετε κάποιον που πάσχει από μια τέτοια ασθένεια είτε να έχετε μια εσείς οι ίδιοι. Γράφει: Δημήτρης Τσουκαλάς, Ιατρός Φυσικής Υγείας Τα αυτοάνοσα νοσήματα είναι ασθένειες που προκύπτουν γιατί το σώμα μας επιτίθεται και καταστρέφει τα δικά του κύτταρα και όργανα. Γνωρίζετε ότι ένας στους

Διαβάστε περισσότερα

Οφέλη από την σταφυλοθεραπεία

Οφέλη από την σταφυλοθεραπεία Οφέλη από την σταφυλοθεραπεία Οφέλη από την σταφυλοθεραπεία 1.Μακροζωία-αντιγήρανση Ποιος δεν θέλει να φάει τρόφιμα που θα τον βοηθήσουν να ζήσει περισσότερα χρόνια με ποιότητα ζωής χωρίς πόνους και αρρώστιες

Διαβάστε περισσότερα

Κατηγορίες Συμπληρωμάτων

Κατηγορίες Συμπληρωμάτων Κατηγορίες Συμπληρωμάτων Σε αυτή την ενότητα, θα εξηγήσουμε τη μέθοδο της Μεταβολομικής Ακαδημίας της Διατροφικής Ιατρικής. Οι μεταβολομικές μελέτες εντόπισαν επτά κατηγορίες κύριων διατροφικών ελλείψεων

Διαβάστε περισσότερα

ΣΠΟΡΟΙ ωφέλιμοι για την ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ

ΣΠΟΡΟΙ ωφέλιμοι για την ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΣΠΟΡΟΙ ωφέλιμοι για την ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΣΟΥΣΑΜΙ Το σουσάμι αποτελεί φυτικής προέλευσης τρόφιμο, που περιέχει υψηλής βιολογικής αξίας φυτικές πρωτεΐνες. Είναι πλούσιο σε αμινοξέα όπως η μεθειονίνη, η τρυπτοφάνη,

Διαβάστε περισσότερα

η λύση στο πρόβληµα της κυτταρίτιδας Συµπλήρωµα διατροφής µε ω3 - ω6, βιταµίνες Β6 & Ε και φυτικά εκχυλίσµατα

η λύση στο πρόβληµα της κυτταρίτιδας Συµπλήρωµα διατροφής µε ω3 - ω6, βιταµίνες Β6 & Ε και φυτικά εκχυλίσµατα η λύση στο πρόβληµα της κυτταρίτιδας Συµπλήρωµα διατροφής µε ω3 - ω6, βιταµίνες Β6 & Ε και φυτικά εκχυλίσµατα "Κλινικά αποδεδειγµένα αποτελέσµατα σε 47 ηµέρες" Αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας Ένα από τα

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ «Ταξιδεύοντας με την Ελιά στο χρόνο και στην Ευρώπη» ΥΠΟΤΙΤΛΟΣ «Η Ελιά στη μεσογειακή διατροφή»

ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ «Ταξιδεύοντας με την Ελιά στο χρόνο και στην Ευρώπη» ΥΠΟΤΙΤΛΟΣ «Η Ελιά στη μεσογειακή διατροφή» ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ «Ταξιδεύοντας με την Ελιά στο χρόνο και στην Ευρώπη» ΥΠΟΤΙΤΛΟΣ «Η Ελιά στη μεσογειακή διατροφή» Παπασταύρου Ζαμπέτα Πέτρου Γεωργία Πλατανίτης Τάκης Κιοφύρης

Διαβάστε περισσότερα

Απόσπασμα από το βιβλίο «Πως να ζήσετε 150 χρόνια» του Dr. Δημήτρη Τσουκαλά

Απόσπασμα από το βιβλίο «Πως να ζήσετε 150 χρόνια» του Dr. Δημήτρη Τσουκαλά Απόσπασμα από το βιβλίο «Πως να ζήσετε 150 χρόνια» του Dr. Δημήτρη Τσουκαλά 10 ο Κεφάλαι ο Όλοι ευχόμαστε να υπήρχε ένα μαγικό χάπι που να μας έλυνε όλα τα προβλήματα. Έπειτα από 25 χρόνια έρευνας, οι

Διαβάστε περισσότερα

προϊόντων του Δρ Κωσταρέλλη Βασιλική Λέκτορας Χαροκοπείου Πανεπιστημίου

προϊόντων του Δρ Κωσταρέλλη Βασιλική Λέκτορας Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Η διατροφική αξία του σταφυλιού και των προϊόντων του Δρ Κωσταρέλλη Βασιλική Λέκτορας Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Η καλλιέργεια του αμπελιού στην στην αρχαιότητα Δίαιτα στην Αρχαία Ελλάδα Το Μεσογειακή πρότυπο

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΝΤΡΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΣ ΚΑΡΔΙΑΣ

ΚΕΝΤΡΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΣ ΚΑΡΔΙΑΣ Τα καρδιαγγειακά νοσήματα παραδοσιακά θεωρούνται νοσήματα των ανδρών. Ωστόσο, τα στοιχεία δείχνουν ότι οι καρδιαγγειακές παθήσεις αποτελούν την κύρια αιτία θανάτου στις γυναίκες

Διαβάστε περισσότερα

Γράφει: Πρεβέντη Φανή, Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

Γράφει: Πρεβέντη Φανή, Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος Γράφει: Πρεβέντη Φανή, Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος Η φράουλα είναι ένα από τα πιο γευστικά και θρεπτικά φρούτα της άνοιξης. Σαν φυτό, η φράουλα είναι πολυετές, έρπον κυρίως αλλά και αναρριχώμενο

Διαβάστε περισσότερα

Μειώστε τον κίνδυνο για πρόωρο θάνατο µε τα Ωµέγα-3

Μειώστε τον κίνδυνο για πρόωρο θάνατο µε τα Ωµέγα-3 Μειώστε τον κίνδυνο για πρόωρο θάνατο µε τα Ωµέγα-3 Για χρόνια, οι καταναλωτές µαθαίνουν για τα οφέλη της µείωσης των καρδιαγγειακών παθήσεων µε τη λήψη ωµέγα-3 λιπαρών οξέων. Αυτή η άποψη έχει επικρατήσει,

Διαβάστε περισσότερα

Ερευνητική Εργασία Β Λυκείου Από την αρχαία Ελλάδα στη σύγχρονη εποχή, ο αθλητισμός και τα φαινόμενα της βίας και του ντόπινγκ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ερευνητική Εργασία Β Λυκείου Από την αρχαία Ελλάδα στη σύγχρονη εποχή, ο αθλητισμός και τα φαινόμενα της βίας και του ντόπινγκ ΔΙΑΤΡΟΦΗ Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία Αρσάκειο Γενικό Λύκειο Ψυχικού Ερευνητική Εργασία Β Λυκείου Σχολικό έτος: 2013-2014 Από την αρχαία Ελλάδα στη σύγχρονη εποχή, ο αθλητισμός και τα φαινόμενα της βίας και του ντόπινγκ

Διαβάστε περισσότερα

ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ - ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ. Εμμ. Μ. Καραβιτάκης Παιδίατρος

ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ - ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ. Εμμ. Μ. Καραβιτάκης Παιδίατρος ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ - ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ Εμμ. Μ. Καραβιτάκης Παιδίατρος ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΣ οι χημικές αντιδράσεις που συμβαίνουν στον οργανισμό για την παραγωγή ενέργειας και τη διατήρηση της ζωής αναβολισμός

Διαβάστε περισσότερα

Για την υγεία της καρδιάς μας

Για την υγεία της καρδιάς μας Για την υγεία της καρδιάς μας Ο καρδιαγγειακός κίνδυνος επηρεάζει όλες τις ηλικίες, άνδρες και γυναίκες και όλες τις κοινωνικές ομάδες και βέβαια αποτελεί ένα μύθο ότι πλήττει μόνο ηλικιωμένους, άνδρες

Διαβάστε περισσότερα

Συμβουλές για την προστασία της επιδερμίδας

Συμβουλές για την προστασία της επιδερμίδας Αντηλιακά Η εφαρμογή αντηλιακών κατά τη διάρκεια δραστηριοτήτων σε εξωτερικό χώρο είναι απαραίτητη. Επίσης, πολύ σημαντικό είναι να χρησιμοποιούμε τη σωστή ποσότητα αντηλιακού και να το ανανεώνουμε σε

Διαβάστε περισσότερα

Διατροφικές πληροφορίες στην επισήμανση και διαφήμιση των τροφίμων Νομοθετική προσέγγιση

Διατροφικές πληροφορίες στην επισήμανση και διαφήμιση των τροφίμων Νομοθετική προσέγγιση ΕΦΕΤ/Δνση Αξιολόγησης - Εγκρίσεων Διατροφικές πληροφορίες στην επισήμανση και διαφήμιση των τροφίμων Νομοθετική προσέγγιση Δρ.Αγγελική Καρπούζα Προϊσταμένη Δ/νσης Αξιολόγησης-Εγκρίσεων Κανονισμός (ΕΕ)

Διαβάστε περισσότερα

Η αποτοξίνωση είναι μια από τις δημοφιλέστερες λέξεις στο χώρο της διατροφής.

Η αποτοξίνωση είναι μια από τις δημοφιλέστερες λέξεις στο χώρο της διατροφής. Η αποτοξίνωση είναι μια από τις δημοφιλέστερες λέξεις στο χώρο της διατροφής Η ιδέα πίσω από αυτή είναι ότι σε τακτά χρονικά διαστήματα πρέπει να «καθαρίζουμε τα τοξικά απόβλητα» από το σώμα μας, ώστε

Διαβάστε περισσότερα

Γράφει: Αθηνά Μωραΐτη Χατζηθάνου, Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, M.Sc.

Γράφει: Αθηνά Μωραΐτη Χατζηθάνου, Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, M.Sc. Γράφει: Αθηνά Μωραΐτη Χατζηθάνου, Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, M.Sc. Οι ξηροί καρποί είναι ιδιαίτερα αγαπητοί από τους περισσότερους: αμύγδαλα, καρύδια, φιστίκια, φουντούκια, κάσιους, κτλ προτιμώνται

Διαβάστε περισσότερα

Πανευρωπαϊκή Ημέρα Αφύπνισης για την Καρδιακή Ανεπάρκεια

Πανευρωπαϊκή Ημέρα Αφύπνισης για την Καρδιακή Ανεπάρκεια Πανευρωπαϊκή Ημέρα Αφύπνισης για την Καρδιακή Ανεπάρκεια Χριστίνα Χρυσοχόου Επιμελήτρια Α,Καρδιολογίας Ιπποκράτειο Γενικόν Νοσοκομείο Αθηνών,Αλέκος Δούρας Διευθυντης Καρδιολογικής Κλινικής Νοσοκομείου

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ALOE VERA

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ALOE VERA Η FM GROUP δημιουργεί για εσάς μια μοναδική σειρά καλλυντικών υψηλής ποιότητας με βασικό συστατικό την Aloe Vera από βιολογικές καλλιέργειες, με την εγγύηση ποιότητας του Οργανισμού Ecocert και των πιστοποιητικών

Διαβάστε περισσότερα

Αρχαία μυστικά για να Υγεία, ευτυχία και μακρά ζωή. Harmony, responsibility, prosperity

Αρχαία μυστικά για να Υγεία, ευτυχία και μακρά ζωή. Harmony, responsibility, prosperity Αρχαία μυστικά για να Υγεία, ευτυχία και μακρά ζωή Αναγέννηση Η συνήθης κατάσταση του ανθρώπινου σώματος είναι αυτή της συνεχούς ανάκτησης. Ορισμένα κύτταρα ανακτούν εντελώς (αίμα, συκώτι, δέρμα). Υπάρχει

Διαβάστε περισσότερα

ΙΣΤΟΡΙΑ Η χοληστερίνη εντοπίστηκε για πρώτη φορά σε πέτρες της χολής το 1784.Η σχέση της με τα καρδιαγγειακά νοσήματα ανακαλύφθηκε στις τελευταίες

ΙΣΤΟΡΙΑ Η χοληστερίνη εντοπίστηκε για πρώτη φορά σε πέτρες της χολής το 1784.Η σχέση της με τα καρδιαγγειακά νοσήματα ανακαλύφθηκε στις τελευταίες ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ Η χοληστερίνη ή η χοληστερόλη είναι κηρώδης στερόλης που βρίσκεται στη μεμβράνη των κυττάρων όλων των ιστών του σώματος, και στο πλάσμα του αίματος όλων των ζώων. Μικρότερες ποσότητες χοληστερίνης

Διαβάστε περισσότερα

ΔΥΣΛΙΠΙΔΑΙΜΙΑ. Νικολούδη Μαρία. Ειδικ. Παθολόγος, Γ.Ν.Θ.Π. «Η Παμμακάριστος»

ΔΥΣΛΙΠΙΔΑΙΜΙΑ. Νικολούδη Μαρία. Ειδικ. Παθολόγος, Γ.Ν.Θ.Π. «Η Παμμακάριστος» ΔΥΣΛΙΠΙΔΑΙΜΙΑ Νικολούδη Μαρία Ειδικ. Παθολόγος, Γ.Ν.Θ.Π. «Η Παμμακάριστος» Ο όρος δυσλιπιδαιμία εκφράζει τις ποσοτικές και ποιοτικές διαταραχές των λιπιδίων του αίματος. Τα λιπίδια όπως η χοληστερόλη και

Διαβάστε περισσότερα

«Λίγα λόγια από την Ιστορία και τη Φιλοσοφία των Λικέρ» Αρχοντάκη Νεκταρία -Χημικός Γυμνάσιο Βρυσών

«Λίγα λόγια από την Ιστορία και τη Φιλοσοφία των Λικέρ» Αρχοντάκη Νεκταρία -Χημικός Γυμνάσιο Βρυσών «Λίγα λόγια από την Ιστορία και τη Φιλοσοφία των Λικέρ» Αρχοντάκη Νεκταρία -Χημικός Γυμνάσιο Βρυσών Ανακατεύοντας υλικά φτιάχνουμε λικέρ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ Η ΧΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΜΙΓΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΑΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

«Φυσικές» συμβουλές για εύκολο & υγιεινό αδυνάτισμα

«Φυσικές» συμβουλές για εύκολο & υγιεινό αδυνάτισμα Νερό Είναι σημαντικό κατά τη διάρκεια μιας προσπάθειας που κάνουμε για απώλεια βάρους, να πίνουμε πολύ νερό, τουλάχιστον 1,5 λίτρο την ημέρα. Το νερό είναι απαραίτητο για τον οργανισμό γιατί συμμετέχει

Διαβάστε περισσότερα

Ασβέστιο Πηγές ασβεστίου:

Ασβέστιο Πηγές ασβεστίου: Ασβέστιο Αποτελεί βασικό δομικό συστατικό των οστών. Είναι απαραίτητο για την καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος, την πήξη του αίματος και την ορμονική λειτουργία, την ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης,

Διαβάστε περισσότερα

Ξεκινήστε με C. Εμπλουτίστε τη διατροφή σας με αντιοξειδωτικά

Ξεκινήστε με C. Εμπλουτίστε τη διατροφή σας με αντιοξειδωτικά Ο οργανισμός ενός καπνιστή δέχεται συνεχώς τη βλαπτική δράση του τσιγάρου, είναι φυσικό, λοιπόν, να έχει και διαφορετικές διατροφικές ανάγκες από τον οργανισμό ενός μη καπνιστή. Υπάρχουν τροφές που μειώνουν

Διαβάστε περισσότερα

Από τον Κώστα κουραβανα

Από τον Κώστα κουραβανα Από τον Κώστα κουραβανα Περιεχόμενα Γενικός ορισμός παχυσαρκίας Ορμονικοί-Γονιδιακοί-παράγοντες Επιπτώσεις στην υγεία Θεραπεία-Δίαιτα Γενικός ορισμός παχυσαρκίας Παχυσαρκία είναι κλινική κατάσταση στην

Διαβάστε περισσότερα

Έχει χρησιμοποιηθεί επίσης σε καρδιαγγειακές ασθένειες, σε διαβήτη, σε οδοντικά προβλήματα, σε δυσλειτουργία στύσης, δερματικά προβλήματα από

Έχει χρησιμοποιηθεί επίσης σε καρδιαγγειακές ασθένειες, σε διαβήτη, σε οδοντικά προβλήματα, σε δυσλειτουργία στύσης, δερματικά προβλήματα από ΡΟΔΙ Το ρόδι ονομάζεται από πολλούς κόκκινος χρυσός, αφού μία πληθώρα ερευνητικών εργασιών αποδεικνύουν την υψηλή διατροφική του αξία. Το ρόδι είναι ένα φρούτο με σημαντικές θεραπευτικές ιδιότητες. Πρόσφατες

Διαβάστε περισσότερα

Λιποδιαλυτές: Βιταμίνη Α (ρετινόλη, καροτινοειδή) Επιδρά στην όραση & το δέρμα. Αποθηκεύεται στο συκώτι μας.

Λιποδιαλυτές: Βιταμίνη Α (ρετινόλη, καροτινοειδή) Επιδρά στην όραση & το δέρμα. Αποθηκεύεται στο συκώτι μας. Είναι οργανικές ενώσεις απαραίτητες για την λειτουργία του οργανισμού μας, που είτε δεν μπορεί να τις συνθέσει μόνος του, είτε τις συνθέτει αλλα σε μικρότερες από τις αναγκαίες ποσότητες. Ταξινομούνται

Διαβάστε περισσότερα

[H ΧΡΩΜΑΤΙΚΗ ΠΑΛΕΤΑ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ] ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΡΥΣΩΝ ΟΙ ΑΛΧΗΜΙΣΤΕΣ

[H ΧΡΩΜΑΤΙΚΗ ΠΑΛΕΤΑ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ] ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΡΥΣΩΝ ΟΙ ΑΛΧΗΜΙΣΤΕΣ 2017 ΓΙΟΡΤΑΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΦΥΣΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ Οι Αλχημιστές [H ΧΡΩΜΑΤΙΚΗ ΠΑΛΕΤΑ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ] ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΡΥΣΩΝ ΟΙ ΑΛΧΗΜΙΣΤΕΣ Πράσινο χρώμα Σπανάκι, μπρόκολο, αβοκάντο, αρακάς, φασολάκια, πιπεριές,

Διαβάστε περισσότερα

ΣΕΙΡΑ ΕΝΕΡΓΗΣ Β-ΓΛΥΚΑΝΗΣ ΝΕΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ. Σύγχρονη περιποίηση προσώπου και σώματος FM GROUP GREECE & CYPRUS

ΣΕΙΡΑ ΕΝΕΡΓΗΣ Β-ΓΛΥΚΑΝΗΣ ΝΕΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ. Σύγχρονη περιποίηση προσώπου και σώματος FM GROUP GREECE & CYPRUS ΣΕΙΡΑ ΕΝΕΡΓΗΣ Β-ΓΛΥΚΑΝΗΣ Σύγχρονη περιποίηση προσώπου και σώματος Ενυδατική κρέμα προσώπου βρώμη β-γλυκάνης: συμβάλλει στη σύνθεση κολλαγόνου, στην ανάπλαση του δέρματος και δρα κατά των ρυτίδων γαλακτικό

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΕΘΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ Διατροφή στην εφηβεία και στις εξετάσεις: ποια τρόφιµα βελτιώνουν τη µνήµη, τη συγκέντρωση και την πνευµατική απόδοση Δρ. Αρετή Τσόγκα Επιστηµονική Συνεργάτιδα Τοµέα Διατροφής

Διαβάστε περισσότερα

» Η κρίση και η κακή διάθεση θέλουν σοκολάτα!» των Αλέξανδρου Γιατζίδη, Μ.D, Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή, μορ. Βιολόγων

» Η κρίση και η κακή διάθεση θέλουν σοκολάτα!» των Αλέξανδρου Γιατζίδη, Μ.D, Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή, μορ. Βιολόγων » Η κρίση και η κακή διάθεση θέλουν σοκολάτα!» των Αλέξανδρου Γιατζίδη, Μ.D, Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή, μορ. Βιολόγων Η σοκολάτα θεωρείται ένα από τα πιο θρεπτικά φυσικά προϊόντα. Δίνει ενέργεια, είναι τονωτική

Διαβάστε περισσότερα

Επιπλέον η έλλειψη ασβεστίου μπορεί να οδηγήσει στις παρακάτω παθολογικές καταστάσεις:

Επιπλέον η έλλειψη ασβεστίου μπορεί να οδηγήσει στις παρακάτω παθολογικές καταστάσεις: Γράφει: Φανή Πρεβέντη, MSc Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος Το σώμα μας περιέχει μεγάλες ποσότητες ασβεστίου. Συγκεκριμένα, το ασβέστο είναι υπεύθυνο για το 1,5-2% του σωματικού μας βάρους. Είναι το

Διαβάστε περισσότερα

10 Healthy Lifestyle Tips for Adults

10 Healthy Lifestyle Tips for Adults 10 Healthy Lifestyle Tips for Adults 07 June 2017 1. Καταναλώνετε ποικιλία τροφίμων 2. Βασίστε τη δίαιτά σας σε άφθονα τρόφιμα που είναι πλούσια σε υδατάνθρακες 3. Αντικαταστήστε τα κορεσμένα με τα ακόρεστα

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ Οι τροφές αυτές βρίσκονται στη βάση της διατροφικής πυραμίδας, είναι πλούσιες σε σύνθετους υδατάνθρακες, βιταμίνες της ομάδας Β, πρωτεΐνες,

ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ Οι τροφές αυτές βρίσκονται στη βάση της διατροφικής πυραμίδας, είναι πλούσιες σε σύνθετους υδατάνθρακες, βιταμίνες της ομάδας Β, πρωτεΐνες, ΟΜΑΔΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ Οι τροφές αυτές βρίσκονται στη βάση της διατροφικής πυραμίδας, είναι πλούσιες σε σύνθετους υδατάνθρακες, βιταμίνες της ομάδας Β, πρωτεΐνες, άπεπτες φυτικές ίνες, σίδηρο και άλλα

Διαβάστε περισσότερα

Η νηστεία κάνει θαύματα

Η νηστεία κάνει θαύματα Η νηστεία κάνει θαύματα Έρευνα του Πανεπιστημίου Κρήτης δείχνει ότι οι διατροφικές επιταγές της Ορθόδοξης Εκκλησίας είναι άκρως ευεργετικές για την υγεία των παιδιών Οι ειδικοί λένε ότι η αποχή από τις

Διαβάστε περισσότερα

Καθαρίζει από τις τοξίνες και αναζωογονεί τον οργανισμό. Ενδυναμώνει με ολοκληρωμένο τρόπο

Καθαρίζει από τις τοξίνες και αναζωογονεί τον οργανισμό. Ενδυναμώνει με ολοκληρωμένο τρόπο ELIXIR ΥΓΙΟΥΣ ΖΩΗΣ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΑΚΤΙΝΙΔΙΟΥ Καθαρίζει από τις τοξίνες και αναζωογονεί τον οργανισμό Ενδυναμώνει με ολοκληρωμένο τρόπο Περιέχει αλόη βέρα, χυμό νόνι, MSM (οργανικό θείο), τα μούρα goji και τζίντζερ

Διαβάστε περισσότερα

29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΡΔΙΑΣ ΑΣΚΗΣΗ & ΚΑΡΔΙΑ

29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΡΔΙΑΣ ΑΣΚΗΣΗ & ΚΑΡΔΙΑ ΠΑΠΑΠΑΝΤΕΛΗΣ ΝΙΚΗΤΑΣ ΕΚΠ/ΚΟΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ e-mail: nikitpapa@yahoo.gr (ΑΡΘΡΟ) 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΡΔΙΑΣ ΑΣΚΗΣΗ & ΚΑΡΔΙΑ Σεπτεμβρίου Κάθε χρόνο από το 1999, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Καρδιολογίας

Διαβάστε περισσότερα

της Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή, μοριακή βιολόγος, medlabnews.gr Τα κολοκυθάκια αποτελούν πολύτιμο σύμμαχο της καθημερινής μας διατροφής.

της Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή, μοριακή βιολόγος, medlabnews.gr Τα κολοκυθάκια αποτελούν πολύτιμο σύμμαχο της καθημερινής μας διατροφής. της Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή, μοριακή βιολόγος, medlabnews.gr Τα κολοκυθάκια αποτελούν πολύτιμο σύμμαχο της καθημερινής μας διατροφής. Μπορεί να μην έχουν πληθώρα θρεπτικών συστατικών όπως άλλα λαχανικά,

Διαβάστε περισσότερα

Είδη Γιαουρτιού. Ανάλογα με την παρασκευή του διακρίνεται σε: Κανονικό : Παράγεται με όλα του τα συστατικά

Είδη Γιαουρτιού. Ανάλογα με την παρασκευή του διακρίνεται σε: Κανονικό : Παράγεται με όλα του τα συστατικά ΓΕΝΙΚΑ Το γιαούρτι προέρχεται από το αγελαδινό, κατσικίσιο ή πρόβειο γάλα, το οποίο βράζεται και αργότερα, όταν η θερμοκρασία του κατέβει στους 40 50 ο C προστίθεται η μαγιά και αφήνεται να πήξει. Αποτελεί

Διαβάστε περισσότερα

Ιδέες για ένα σωστό πρωινό

Ιδέες για ένα σωστό πρωινό Ιδέες για ένα σωστό πρωινό Υγιεινή Διατροφή Ισορροπία Ποικιλία Μέτρο Ομάδες τροφίμων Γάλα-γαλακτοκομικά προϊόντα (γιαούρτι) Φρούτα-απλοί υδατάνθρακες Λαχανικά (κυρίως πράσινα φυλλώδη) Ψωμί-αμυλώδη τρόφιμα

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΡΕΣ ΚΑΙ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΜΑΝΩΛΙΑ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΣΤΕΛΛΑ ΠΑΝΑΓΟΥΛΗ ΕΥΗ ΡΕΜΕΔΙΑΚΗ

ΣΤΡΕΣ ΚΑΙ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΜΑΝΩΛΙΑ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΣΤΕΛΛΑ ΠΑΝΑΓΟΥΛΗ ΕΥΗ ΡΕΜΕΔΙΑΚΗ ΣΤΡΕΣ ΚΑΙ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΜΑΝΩΛΙΑ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΣΤΕΛΛΑ ΠΑΝΑΓΟΥΛΗ ΕΥΗ ΡΕΜΕΔΙΑΚΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Το στρες Πρώτη νευροενδοκρινολογική απάντηση Δεύτερη νευροενδοεκρινολογική απάντηση Ο υποθάλαμος Κορτιζόλη

Διαβάστε περισσότερα

Έρευνες έχουν δείξει ότι λήψη ψηλής ποσότητας σύνθετων υδατανθράκων πριν την

Έρευνες έχουν δείξει ότι λήψη ψηλής ποσότητας σύνθετων υδατανθράκων πριν την Ο χρόνος λήψης του γεύματος αποτελεί κεφαλαιώδους σημασίας παράγοντα για την αθλητική απόδοση. Το γεύμα πρέπει να λαμβάνεται 2-3 ώρες πριν την προπόνηση. Το γεμάτο στομάχι θεωρείται αναστολέας της αθλητικής

Διαβάστε περισσότερα

Η σωστή διατροφή του αθλητή είναι τόσο σημαντική, όσο και η προπόνηση.

Η σωστή διατροφή του αθλητή είναι τόσο σημαντική, όσο και η προπόνηση. Η σωστή διατροφή του αθλητή είναι τόσο σημαντική, όσο και η προπόνηση. Ο αθλητισμός είναι τρόπος ζωής. Η σωστή διατροφή είναι απαραίτητη καθ όλη τη διάρκεια της ζωής μας. Στον αθλητισμό είναι αναπόσπαστο

Διαβάστε περισσότερα

Κράμπα. Παράγοντες πρόκλησης μυϊκής κράμπας

Κράμπα. Παράγοντες πρόκλησης μυϊκής κράμπας Κράμπα -Η εμφάνιση κράμπας είναι συχνότερη σε άτομα της 3ης ηλικίας, σε μη γυμνασμένους και υπέρβαρους ανθρώπους ακόμα και στους αθλητές,ιδίως ύστερα απο μακρά εξαντλητική προσπάθεια και έντονη εφίδρωση.

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΦΡΟΛΙΘΙΑΣΗ

ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΦΡΟΛΙΘΙΑΣΗ 1 ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΦΡΟΛΙΘΙΑΣΗ Κυριακή Σταματέλου Ειδικός Νεφρολόγος, MBA Τι είναι η νεφρολιθίαση; Η νεφρολιθίαση λέγεται κοινά «πέτρες στα νεφρά» και είναι γνωστή στην ανθρωπότητα από τα αρχαία χρόνια.

Διαβάστε περισσότερα

Λ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ Βιολόγος

Λ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ Βιολόγος Λ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ Βιολόγος Υπολογισμός Δείκτη Μάζας Σώματος ΒΜΙ Ιδανικού Βάρους Ο Δείκτης Μάζας Σώματος (ΔΜΣ, Body Mass Index (BMI), ή Quetelet index) είναι μια μέτρηση που θεωρείται ως ο πιο ενδεδειγμένος

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ΝΕΦΡΟΥ. Λειτουργία των νεφρών. Συμπτώματα της χρόνιας νεφρικής ανεπάρκειας

ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ΝΕΦΡΟΥ. Λειτουργία των νεφρών. Συμπτώματα της χρόνιας νεφρικής ανεπάρκειας ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ΝΕΦΡΟΥ Η χρόνια νεφρική ανεπάρκεια είναι η προοδευτική, μη αναστρέψιμη μείωση της νεφρικής λειτουργίας, η οποία προκαλείται από βλάβη του νεφρού ποικίλης αιτιολογίας. Η χρόνια νεφρική ανεπάρκεια

Διαβάστε περισσότερα

MANAGING AUTHORITY OF THE OPERATIONAL PROGRAMME EDUCATION AND INITIAL VOCATIONAL TRAINING ΔΙΑΒΗΤΗΣ. ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΖΙΑΜΟΥΡΤΑΣ, Ph.D., C.S.C.

MANAGING AUTHORITY OF THE OPERATIONAL PROGRAMME EDUCATION AND INITIAL VOCATIONAL TRAINING ΔΙΑΒΗΤΗΣ. ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΖΙΑΜΟΥΡΤΑΣ, Ph.D., C.S.C. MANAGING AUTHORITY OF THE OPERATIONAL PROGRAMME EDUCATION AND INITIAL VOCATIONAL TRAINING ΔΙΑΒΗΤΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΖΙΑΜΟΥΡΤΑΣ, Ph.D., C.S.C.S Στόχοι για την αντιμετώπιση του Γνώση Δεξιότητες Πηγές Υποστήριξη

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΕΦΗΒΕΙΑ

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΕΦΗΒΕΙΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΕΦΗΒΕΙΑ ΕΦΗΒΕΙΑ- ΑΝΑΓΚΕΣ v Επιτάχυνση ρυθμού ανάπτυξης v Ωρίμανση και αύξηση ιστών v Αποκτά το 20% του ύψους και το 50% του βάρους του ενήλικα, ενώ οι μύες, ο όγκος του αίματος και γενικά

Διαβάστε περισσότερα

Addressing overtraining through nutrition

Addressing overtraining through nutrition Personal Training Conference Addressing overtraining through nutrition GEORGE BOUGIATIOTIS, BSC (GR) WWW.GRAFTS.GR ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ Σ ΣΕ ΑΘΛΗΤΕΣ ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟΥ ΣΤΡΕΣ ΧΩΡΙΣ

Διαβάστε περισσότερα

Έρευνα γλυκιά σαν Σοκολάτα

Έρευνα γλυκιά σαν Σοκολάτα Έρευνα γλυκιά σαν Σοκολάτα Διατροφική Αξία της Σοκολάτας Ερευνητική Εργασία Α τάξης 1 ου Γενικού Λυκείου Πάτρας Σοκολάτα: Ομορφαίνει, δεν παχαίνει. Όταν ακούμε την λέξη σοκολάτα το μυαλό των περισσότερων

Διαβάστε περισσότερα

Είμαστε ότι τρώμε. Θετικές επιδράσεις της διατροφής

Είμαστε ότι τρώμε. Θετικές επιδράσεις της διατροφής Είμαστε ότι τρώμε Θετικές επιδράσεις της διατροφής Ζιούλη Ελευθερία, Κοτσώνης Χρήστος, Κουκλαμάνη Αναστασία, Κουμπούλη Αφροδίτη, Κριτσαντώνης Παρασκευάς ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΡΩΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Διατροφή & Εξετάσεις. Γιατί είναι μια ιδιαίτερη περίοδος οι εξετάσεις Αυξημένο stress Ανάγκη για υψηλές αποδόσεις Ενίσχυση της μνήμης Μεγάλες αντοχές

Διατροφή & Εξετάσεις. Γιατί είναι μια ιδιαίτερη περίοδος οι εξετάσεις Αυξημένο stress Ανάγκη για υψηλές αποδόσεις Ενίσχυση της μνήμης Μεγάλες αντοχές Διατροφή & Εξετάσεις Γιατί είναι μια ιδιαίτερη περίοδος οι εξετάσεις Αυξημένο stress Ανάγκη για υψηλές αποδόσεις Ενίσχυση της μνήμης Μεγάλες αντοχές Αυξημένο stress οδηγεί σε Διατροφικές επιθέσεις H ορμόνη

Διαβάστε περισσότερα

Καρδιολογική Εταιρεία Κύπρου

Καρδιολογική Εταιρεία Κύπρου Προστάτεψε την καρδία σου Καρδιολογική Εταιρεία Κύπρου Καρδιοαγγειακές παθήσεις και γυναικείο φύλο Εισαγωγή Οι καρδιαγγειακές παθήσεις αποτελούν σε παγκόσμιο επίπεδο την κυριότερη αιτία θανάτου στο γυναικείο

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΩΝ & ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΩΝ & ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΩΝ ΚΥΠΡΟΥ Ανακοίνωση Συνδέσμου Διαιτολόγων και Διατροφολόγων Κύπρου για την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη (14 Νοεμβρίου 2018) Τι είναι ο Διαβήτης Φετινό Θέμα: «Ο διαβήτης αφορά κάθε οικογένεια» Ο διαβήτης είναι μια αυτοάνοση

Διαβάστε περισσότερα