ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΑΡΘΡΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΑΡΘΡΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ"

Transcript

1 ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΑΡΘΡΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ

2

3 ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΑΡΘΡΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ Η τήρηση των παρακάτω κανόνων κατά τη συγγραφή άρθρων ή/και βιβλίων βοηθά πρωτίστως τον ίδιο το συγγραφέα, τον εκδοτικό οίκο αλλά και τη μεταξύ τους συνεργασία, αφού έτσι αποφεύγονται περιττές διορθώσεις, μειώνεται ο κίνδυνος ενδεχόμενων λαθών αλλά και ο χρόνος που απαιτείται για την προετοιμασία κάθε έκδοσης. Επιπλέον η τήρηση κανόνων κατά τη συγγραφή άρθρων ή/και βιβλίων είναι απαραίτητη τόσο κατά το στάδιο της μορφοποίησης όσο και της ψηφιοποίησης του περιεχομένου κάθε έργου. Παρακαλούνται οι συγγραφείς και επιμελητές κάθε έργου να διαβάσουν προσεκτικά τους παρακάτω κανόνες. Σε περίπτωση οποιασδήποτε απορίας ή διευκρίνισης παρακαλώ επικοινωνήσατε με τον υπεύθυνο του έργου. ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ Κάθε κείμενο που παραδίδεται στη ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ συντάσσεται σε οποιαδήποτε από τις παρακάτω εκδόσεις του Microsoft Word για PC (ver. 6, 7, 97, 2000, XP) και παραδίδεται σε ηλεκτρονική μορφή (δισκέτα, cd-rom ή ) συνοδευόμενο από εκτύπωση. Χρησιμοποιείτε μία ενιαία γραμματοσειρά για όλο το κείμενο. Οι γερμανικοί, γαλλικοί και άλλοι αλλοδαποί χαρακτήρες με τόνους κ.λπ. (π.χ. á, â, á, ã, ä, æ, ç, è, é, ê, ë, ì, í, î, ï, ñ, ö, ù, û) μπορούν να ανευρεθούν από την επιλογή «Σύμβολο» (symbol) του menu επιλογών «Εισαγωγή» (insert). Χρησιμοποιείτε πάντα ένα διάστημα (space) για το διαχωρισμό ανάμεσα στις λέξεις και μετά τα σημεία στίξης. Για να δίνετε έμφαση σε κάποια σημεία του κειμένου, καλό είναι να χρησιμοποιείτε τα πλάγια ή έντονα (bold) γράμματα και όχι τα αραιά γράμματα ή την υπογράμμιση. Για τις εσοχές στις παραγράφους μην χρησιμοποιείτε το Tab, αλλά την επιλογή «εσοχές και διαστήματα» από το menu επιλογών «μορφή παράγραφος» (Format indents and spacing) ή το menu επιλογών «μορφή Στυλ» (Format styles and Formating), διαφορετικά είναι καλύτερα να χρησιμοποιείτε απλώς το enter για την αλλαγή παραγράφου. Στις περιπτώσεις που υπάρχουν πλαγιάριθμοι (αριθμοί περιθωρίου) για τη διευκόλυνσή σας είναι καλύτερα να τίθενται στην αρχή της παραγράφου. Είναι σημαντικό να αριθμούνται σωστά οι ενότητες και τα κεφάλαια του κειμένου. Εφόσον πρόκειται για σύγγραμμα χρησιμοποιείστε πρώτα την υποδιαίρεση σε Μέρη (Α, Β, Γ κ.λπ.) και Κεφάλαια (1ο, 2ο, 3ο ή πρώτο, δεύτερο, τρίτο κ.λπ.) και κατόπιν (ή αρχικά, εφόσον πρόκειται για μελέτη) σε: Ι. (λατινικό κεφαλαίο), Α. (ελληνικό κεφαλαίο), 1. (αραβικός αριθμός), i. (λατινικό πεζό), α. (ελληνικό πεζό), αα., αβ., (διπλό ελληνικό), αα1., αα2., αα3. (διπλό ελληνικό και αραβικός αριθμός). Σε κάθε επίπεδο, δίπλα στην αντίστοιχη αρίθμηση, θα πρέπει να υπάρχει και τίτλος, χωρίς τελεία στο τέλος του. Οι τίτλοι, ιδιαίτερα αυτοί των Μερών και Κεφαλαίων, πρέπει να είναι όσο το δυνατόν συντομότεροι και περιεκτικοί, γιατί χρησιμοποιούνται στις κεφαλίδες των σελίδων (βιβλίων και περιοδικών), ώστε να ξέρει ο αναγνώστης πάντα σε ποιο σημείο βρίσκεται.

4 4 ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ Παράδειγμα μορφοποίησης επιπέδων τίτλων: ΜΕΡΟΣ Α ΓΕΝΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ Ι. Νοµοθετική εξέλιξη Α. Οι περιουσιακές σχέσεις 1. Αναγνώριση και εκτέλεση i. Εκουσία δικαιοδοσία α. Αποφάσεις αµφισβητουµένης δικαιοδοσίας αα. Αποφάσεις αµφισβητουµένης δικαιοδοσίας αα1. Αποφάσεις αµφισβητουµένης δικαιοδοσίας Οι εκθέτες των υποσημειώσεων τοποθετούνται πάντα πριν το σημείο στίξης (π.χ. στον ερωτώμενο 1.). Σε περίπτωση που οι υποσημειώσεις είναι πολλές (άνω των 500), πρέπει να γίνεται νέα αρίθμηση για κάθε Μέρος ή Κεφάλαιο, ώστε σε περίπτωση διορθώσεων να μην δημιουργείται πρόβλημα σε μεγάλη έκταση. Πίνακες ή σχήματα μορφοποιούνται και αποθηκεύονται σε ξεχωριστό αρχείο, συνοδευόμενα πάντα από εκτύπωση και με παραπομπή στο κείμενο για τη θέση που θα τοποθετηθούν. Για τη Βιβλιογραφία ισχύουν τα ακόλουθα: ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ Τα ονόματα των συγγραφέων παρατίθενται κατ αλφαβητική σειρά στην ονομαστική με έντονα (bold) γράμματα, το δε αρχικό του μικρού ονόματος αναγράφεται μετά το επίθετο, ακολουθεί κόμμα, ο τίτλος του βιβλίου και ο χρόνος έκδοσής του, π.χ. Αλεξανδρίδου Ελ., Δίκαιο εμπορικών εταιριών, τεύχος β, κεφαλαιουχικές εταιρίες, 2η έκδ., Όταν πρόκειται για έργο με δύο συγγραφείς, τα ονόματα χωρίζονται με κάθετο, π.χ. Αναστασιάδης Η./Ρόκας Κ. Όταν πρόκειται για δύο επίθετα του ίδιου συγγραφέα χωρίζονται με παύλα, π.χ. Κιάντου-Παμπούκη Αλ. Όταν πρόκειται για άρθρο δημοσιευμένο σε περιοδικό, μετά το όνομα ακολουθεί ο τίτλος του άρθρου, η συντομογραφία του περιοδικού και το έτος του (και όχι ο αριθμός του τόμου), και χωρίς κενό ο αριθμός της σελίδας π.χ. Σωτηρόπουλος Γ., «Soft information» και το δίκαιο της κεφαλαιαγοράς, ΔΕΕ 1999,832. Σε περίπτωση σημείωσης σε δικαστική απόφαση, ισχύουν τα ως άνω, με την πρόσθετη πληροφορία ότι πρόκειται για σημείωση που αναφέρεται σε συγκεκριμένη απόφαση π.χ. Τσίγκου Χ., Συνέντευξη και κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας: ένα ακανθώδες ζήτημα (εφόσον υπάρχει τίτλος), σημ. (ή παρατ.) στην ΕφΑθ 3214/2007 ΔiΜΕΕ 2007,539. Όταν πρόκειται για συλλογικό έργο, όπως π.χ το Δίκαιο της Ανώνυμης Εταιρίας, η παραπομπή γίνεται ως εξής: (Συγγραφέας), εις (σε) ΔικΑΕ, τόμος (αριθμός τόμου), έτος, (αριθμός άρθρου ή εισαγωγή σε περισσότερα άρθρα), (αριθμός σελίδας), π.χ.

5 ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ 5 Σελέκος Π., εις ΔικΑΕ, τόμος 2Α, 2003, Εισαγ. 7α-7γ, σελ. 64. Τουντόπουλος Β., εις ΔικΑΕ, τόμος 10, 2005, σελ. 70. Πρώτα παρατίθεται η ελληνική βιβλιογραφία και μετά η ξενόγλωσση. Για τις παραπομπές στις Υποσημειώσεις ισχύουν τα ακόλουθα: Τα ονόματα των συγγραφέων μπαίνουν στην ονομαστική με πλάγια γράμματα, το δε αρχικό του μικρού ονόματος αναγράφεται πριν το επίθετο. Σε περίπτωση που προηγείται η υπόδειξη «βλ.» ή «πρβλ.» μπαίνουν στη γενική. Ακολουθεί κόμμα, ο τίτλος του βιβλίου, ο χρόνος έκδοσής του και η σελίδα, π.χ. Μ.-Θ. Μαρίνος, Αθέμιτος Ανταγωνισμός, 2002, σελ. 180 πρβλ. την ορθή κριτική του Μ.-Θ. Μαρίνου, Αθέμιτος Ανταγωνισμός, 2002, σελ. 180). Κατά τα λοιπά ισχύει ό,τι και στη βιβλιογραφία. Οι ημερομηνίες αναγράφονται με τελείες ενδιάμεσα και χωρίς μηδενικά στις ημέρες ή τους μήνες, π.χ Η αναφορά σε ΦΕΚ γίνεται ως εξής: ΦΕΚ Α 23/ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ Οι διορθώσεις του συγγραφέα σε βιβλία ή μελέτες μπορούν να είναι μέχρι δύο (2). Κατά την 1η διόρθωση ο συγγραφέας παίρνει το κείμενο μορφοποιημένο χωρίς τα τελικά στοιχεία (π.χ. κεφαλίδες, τελική σελιδαρίθμηση κ.λπ.) καθώς και το αρχικό κείμενο που παρέδωσε. Ο συγγραφέας κάνει όποια διόρθωση θέλει στο περιθώριο της σελίδας (με παραπομπή στο σημείο όπου γίνεται η διόρθωση), ώστε να είναι ευανάγνωστη (βλ. κατωτέρω υπόδειγμα διορθώσεων). Όταν πρόκειται για διόρθωση μεγάλης έκτασης ή προσθήκη νέου εκτεταμένου κειμένου πρέπει να δίνεται σε ηλεκτρονική μορφή. Κατόπιν παραδίδεται στη ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ η διορθωμένη εκτύπωση (και τα νέα κείμενα, αν υπάρχουν). Παράδειγμα διόρθωσης από το συγγραφέα:

6 6 ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΥΠΩΘΗΤΩ Το τμήμα παραγωγής/dtp περνά τις διορθώσεις και παραδίδει στο συγγραφέα το διορθωμένο κείμενο στην τελική του μορφή, οπότε ο συγγραφέας περιορίζεται σε μικρές διορθώσεις που δεν θα επηρεάσουν τη σελιδοποίηση, ελέγχει τις κεφαλίδες, τις υποσημειώσεις και αφού ολοκληρώσει τον τελικό αυτό έλεγχο δίνει το «Τυπωθήτω». ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΟ ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ Κάθε συγγραφέας καταγράφει τις λέξεις-κλειδιά που θα ενταχθούν στο αλφαβητικό ευρετήριο ακολουθώντας την ακόλουθη διαδικασία: είτε καταγράφει στο περιθώριο της σελίδας του έντυπου κειμένου που παραδίδει τις αντίστοιχες λέξεις είτε τις υπογραμμίζει είτε τις καταχωρίζει σε ξεχωριστό αρχείο κατά αριθμό σελίδας, π.χ. Σελίδα 32: Αγωγή, Τράπεζες, Συναλλαγματική Σελίδα 33: Εισφορά σε είδος, Μέτοχοι Αν θέλει να δημιουργήσει β επίπεδο λημμάτων, γράφει το β επίπεδο εντός παρένθεσης, π.χ. Σελίδα 32: Αγωγή (στοιχεία), Συναλλαγματική (άκυρη) Αν υπάρχουν πλαγιάριθμοι, μετά τη λέξη-κλειδί πατάει το πλήκτρο Tab Tab και γράφει τον πλαγιάριθμο, π.χ. Σελίδα 32: Τράπεζες Tab Tab 6, Αγωγή (στοιχεία 4) Η τελική μορφή και το εξώφυλλο του βιβλίου αποφασίζονται σε συνεργασία με τον εκδότη. Ο χρόνος παραγωγής του βιβλίου εξαρτάται από τον όγκο και τη μορφή του βιβλίου αλλά και κυρίως από τις διορθώσεις του συγγραφέα. Ο εκδότης μετά την τελική διόρθωση του συγγραφέα τον ενημερώνει για την ημερομηνία παράδοσης του βιβλίου. ΟΡΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΔΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ Η ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ εκδίδει τα ακόλουθα νομικά περιοδικά: ΔΙΚΑΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ & ΕΤΑΙΡΙΩΝ (ΔΕΕ, μηνιαία έκδοση νομοθεσίας, μελέτης και νομολογίας, εμπορικού, οικονομικού, εργατικού και φορολογικού δικαίου) ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ (μηνιαία έκδοση για: Λογιστική, Φορολογία, Εργατικά. Ασφαλιστικά, Εταιρική Δράση) ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ (ΧρηΔικ, τετραμηνιαία έκδοση της Ελληνικής Εταιρείας Τραπεζικού Δικαίου & Δικαίου της Κεφαλαιαγοράς) ΔΙΚΑΙΟ ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ (ΔiΜΕΕ, τριμηνιαία έκδοση για: Τύπο, Εκδόσεις, Ραδιοφωνία, Τηλεόραση, Κινηματογράφο, Ηλεκτρονικές Επικοινωνίες, Διαδίκτυο) ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ (ΠοινΔικ, μηνιαία έκδοση νομοθεσίας & νομολογίας, θεωρίας & πράξης) ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΑΣΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ (ΕφΑΔ, Αστικό Δικονομικό & Ευρωπαϊκό Δίκαιο, μηνιαία έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & πρακτικής) ΘΕΩΡΙΑ & ΠΡΑΞΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ (ΘΠΔΔ, Συνταγματικό Διοικητικό & Ευρωπαϊκό Δίκαιο, μηνιαία έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & πρακτικής)

7 ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ 7 ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΔΙΚΑΙΟ (ΠερΔικ, τριμηνιαία έκδοση για: Πολεοδομία, Χωροταξία, Δημόσια Έργα, Ενέργεια, Αρχαιότητες, Διατηρητέα, Φυσικό περιβάλλον) ΣΥΝήΓΟΡΟΣ (διμηνιαία έκδοση για το νομικό και την επιχείρηση) ΑΡΘΡΑ - ΜΕΛΕΤΕΣ - ΣΧΟΛΙΑ Όλα τα περιοδικά δέχονται πρωτότυπα άρθρα, που πραγματεύονται σημαντικά ζητήματα των αντίστοιχων κλάδων δικαίου, με ιδιαίτερο θεωρητικό ή πρακτικό ενδιαφέρον, τα οποία δεν έχουν δημοσιευθεί (ούτε τελούν υπό δημοσίευση) σε άλλα περιοδικά. Τα άρθρα και οι μελέτες σε καμμιά περίπτωση δεν πρέπει να υπερβαίνουν τις λέξεις (8.000 για το ΘΠΔΔ και την ΠοινΔικ, για το ΔiΜΕΕ), να έχουν, πλην του αρχικού τίτλου (που θα αποδίδεται και στα αγγλικά) και τίτλους παραγράφων και να συνοδεύονται από μια μικρή περίληψη σε ελληνικό και αγγλικό κείμενο. Τα σχόλια στις αποφάσεις δεν πρέπει να υπερβαίνουν τις λέξεις (1.500 για το ΘΠΔΔ, για το ΧρηΔικ, το ΔiMEE και την ΠοινΔικ). Για τα περιοδικά ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ και ΣΥΝήΓΟΡΟΣ το όριο λέξεων των άρθρων είναι και δεν απαιτείται αγγλική μετάφραση. Για τη συγγραφή των άρθρων και σχολίων παρακαλούμε να ακολουθούνται οι γενικές οδηγίες συγγραφής. Τα άρθρα και τα σχόλια αποστέλλονται σε ηλεκτρονική μορφή (Word) είτε με στις διευθύνσεις: teos@nb.org evig@nb.org clivada@hba.gr marinat@nb.org katiat@nb.org hagik@nb.org evig@nb.org sofiap@nb.org marinat@nb.org (για το Δίκαιο Επιχειρήσεων & Εταιριών) (για την Επιχείρηση) (για το Χρηματοπιστωτικό Δίκαιο) (για το Δίκαιο Μέσων Ενημέρωσης & Επικοινωνίας) (για την Ποινική Δικαιοσύνη) (για τις Εφαρμογές Αστικού Δικαίου) (για τη Θεωρία & Πράξη Διοικητικού Δικαίου) (για το Περιβάλλον & Δίκαιο) και (για το ΣΥΝήΓΟΡΟ) είτε με δισκέτα ή cd-rom στη διεύθυνση Μαυρομιχάλη 23, Αθήνα. Για να δημοσιευθεί ένα κείμενο σε οποιοδήποτε περιοδικό της ΝΟΜΙΚΗΣ ΒΙΒΛΟΘΗΚΗΣ πρέπει να εγκριθεί από τη Συντακτική Επιτροπή του περιοδικού, η οποία κρίνει το χρόνο και τη σειρά της δημοσίευσης. Τυχόν αρνητικές αποφάσεις δεν αιτιολογούνται. Η μερική ή ολική αναπαραγωγή κειμένων των περιοδικών επιτρέπεται μόνο με την άδεια της ΝΟΜΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ. ΑΝΑΤΥΠΑ τίθενται στη διάθεση των συγγραφέων κατόπιν αιτήματός τους. Μέχρι 30 ανάτυπα (20 για τα ΠερΔικ, ΧρηΔικ και ΔiΜΕΕ) προσφέρονται δωρεάν (δεν ισχύει για το ΣΥΝήΓΟΡΟ). ΛΙΣΤΑ ΣΥΝΤΟΜΟΓΡΑΦΙΩΝ Κάθε συγγραφέας παραδίδει λίστα με τις ελληνικές και ξενόγλωσσες συντομογραφίες που έχει χρησιμοποιήσει, ξεχωρίζοντας (με έντονη γραφή) αυτές που είναι τυχόν διαφορετικές από τη λίστα που ακολουθεί.

8 8 ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ Συντομογραφίες περιοδικών Αρμ Αρμενόπουλος ΑΙΔ Αρχείον Ιδιωτικού Δικαίου ΑρχΝ Αρχείο Νομολογίας ΑχΝομ Αχαϊκή Νομολογία ΔΑΝΝ Δελτίο Αυτοκινητιστικής Νομοθεσίας και Νομολογίας ΔΔΝΝ Δελτίο Δομικής Νομοθεσίας και Νομολογίας ΔΕΕΤ Δελτίο Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών ΔΕΝ Δελτίο Εργατικής Νομοθεσίας ΔΦΝ Δελτίο Φορολογικής Νομοθεσίας Δελτίο ΑΕ & ΕΠΕ Δελτίον Συνδέσμου Ανωνύμων Εταιριών & ΕΠΕ Δήμος Δήμος ΔηΣΚΕ Δημόσιες Συμβάσεις & Κρατικές Ενισχύσεις ΔΕΕ Δίκαιο Επιχειρήσεων και Εταιριών ΔiΜΕΕ Δίκαιο Μέσων Ενημέρωσης & Επικοινωνίας ΔτΑ Δικαιώματα του Ανθρώπου Δ Δίκη Δικογρ Δικογραφία ΔιΔικ Διοικητική Δίκη Digesta Digesta ΕλλΔνη Ελληνική Δικαιοσύνη ΕΕΕυρΔ Ελληνική Επιθεώρηση Ευρωπαϊκού Δικαίου ΕπιΔικΙΑ Επιθεώρηση Δικαίου Ιδιωτικής Ασφαλίσεως ΕΤΑ Ελληνική Τοπική Αυτοδιοίκηση ΕΑΕΔ Επιθεώρηση Ασφαλιστικού και Εργατικού Δικαίου (Επιθ. ΙΚΑ) ΕΔΔΔ Επιθεώρηση Δημοσίου και Διοικητικού Δικαίου ΕΔΚΑ Επιθεώρηση Δικαίου Κοινωνικής Ασφαλίσεως ΕΔΠ Επιθεώρηση Δικαίου Πολυκατοικίας ΕΕμπΔ Επιθεώρηση Εμπορικού Δικαίου ΕΕργΔ Επιθεώρηση Εργατικού Δικαίου ΕΜετΔ Επιθεώρηση Μεταφορικού Δικαίου ΕΝΔ Επιθεώρηση Ναυτιλιακού Δικαίου Επιχείρηση Επιχείρηση ΕΠολΔ Επιθεώρηση Πολιτικής Δικονομίας ΕΣυγκΔ Επιθεώρηση Συγκοινωνιακού Δικαίου ΕπισκΕΔ Επισκόπηση Εμπορικού Δικαίου ΕΤρΑξΧρΔ Επιθεώρηση Τραπεζικού - Αξιογραφικού - Χρηματιστηριακού Δικαίου ΕΕΝ Εφημερίς Ελλήνων Νομικών ΕφΑΔ Εφαρμογές Αστικού Δικαίου ΕφημΔΔ Εφημερίδα Διοικητικού Δικαίου ΕΨΙΛΟΝ7 ΕΨΙΛΟΝ 7 Θ Θέμις ΘΠΔΔ Θεωρία & Πράξη Διοικητικού Δικαίου ΚοινΔ Κοινοδίκιον ΚριτΕ Κριτική Επιθεώρηση νομικής θεωρίας και πράξης ΙονΕπιθΔ Ιόνιος Επιθεώρηση του Δικαίου Λογ Λογιστής ΝαυτΔικ Ναυτική Δικαιοσύνη ΝΔικ Νέον Δίκαιον ΝοΒ Νομικό Βήμα ΠειρΝ Πειραϊκή Νομολογία ΠερΔικ Περιβάλλον και Δίκαιο ΠΛογ Ποινικός Λόγος ΠοινΔικ Ποινική Δικαιοσύνη ΠοινΧρ Ποινικά Χρονικά Συνήγορος Συνήγορος ΤηλΔ, ΕΤηλΔ Τηλεπικοινωνιακή Επιθεώρηση & Δίκαιο Νέας Τεχνολογίας ΧρηΔικ Χρηματοπιστωτικό Δίκαιο ΧρΙΔ Χρονικά Ιδιωτικού Δικαίου

9 ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ 9 Γενικές Συντομογραφίες ΑγορΔιατ ΑγορΚ ΑγρΚ ΑΔΑΕ αδημ. ΑΕ ΑΕΔ ΑΕΙ ΑθλΔικ αιτιολ. έκθ. ΑΚ αμφιβ. αμφισβ. ΑΝ αναμν. τόμ. αντεπίτρ. αντίθ. ανωτ. ΑΟΕΚ ΑΟΟΑ ΑΠ ΑΠ Ολ ΑΠΔΠΧ απόφ. αρ. αρ. πρωτ. ΑΣΟ ΑΤΑ ΑΤΕ ΑΥΑγρΑναπτΤροφ ΑΥΑναπτ ΑΥΑπασχΚοινΠροστ ΑΥΔικ ΑΥΕΘΑ ΑΥΕθνΠαιδΘρησκ ΑΥΕμπΝαυτ ΑΥΕσωτ ΑΥΕξωτ ΑΥΜακΘρακ ΑΥΜετΕπικ ΑΥΟικΟικ ΑΥΠΕΧΩΔΕ ΑΥΠΠΟ ΑΥΤουρΑναπτ ΑΥΥγΚοινΑλληλ αυτ. ΒΔ ΒΙΠΑ ΒΙΠΕ βλ. βρδ ΓενΑρχ ΓΛΚ ΓΟΚ γνωμ ΓνωμΝΣΚ Αγορανομική Διάταξη Αγορανομικός Κώδικας Αγροτικός Κώδικας Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών αδημοσίευτος, η, ο ανώνυμη εταιρία Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αθλητικό Δικαστήριο αιτιολογική έκθεση Αστικός Κώδικας αμφίβολο αμφισβητείται αναγκαστικός νόμος αναμνηστικός τόμος αντεπίτροπος αντίθετα ανωτέρω Αυτόνομος Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας Αυτόνομος Οικοδομικός Οργανισμός Αξιωματικών Άρειος Πάγος Ολομέλεια Αρείου Πάγου Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα απόφαση αριθμός Αριθμός πρωτοκόλλου Αυτόνομος Σταφιδικός Οργανισμός Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή Αγροτική Τράπεζα Ελλάδος Απόφαση Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Απόφαση Υπουργού Ανάπτυξης Απόφαση Υπουργού Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Απόφαση Υπουργού Δικαιοσύνης Απόφαση Υπουργού Εθνικής Άμυνας Απόφαση Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων Απόφαση Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Απόφαση Υπουργού Εσωτερικών Απόφαση Υπουργού Εξωτερικών Απόφαση Υπουργού Μακεδονίας - Θράκης Απόφαση Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών Απόφαση Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Απόφαση Υπουργού Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων Απόφαση Υπουργού Πολιτισμού Απόφαση Υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης Απόφαση Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης αυτόθι βασιλικό διάταγμα βιομηχανικό πάρκο βιομηχανική περιοχή βλέπε βυζαντινορωμαϊκό δίκαιο Γενικές Αρχές Γενικό Λογιστήριο του Κράτους Γενικός Οικοδομικός Κανονισμός Γνωμοδότηση Γνωμοδότηση Νομικού Συμβουλίου του Κράτους

10 10 ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΓνωμΕισΑΠ ΓΟΣ ΓΠΣ ΓΣ ΓΣΕΕ ΔΑ ΔΔΔΔ ΔΕΗ ΔΕΚ ΔΕΠ ΔΕΤΕ ΔΕφ ΔιατΕισ ΔΙΣ ΔΚ ΔΚΚ ΔΛΠ ΔΟΥ ΔΠρ ΔΠΧΠ ΔΣ ΔΣΑΠΔ ΕΒΑΥ Εγγ Εγκ ΕγκΙΚΑ ΕγκΥπΟικΟικ ΕΓΛΣ ΕΓΣΣΕ εδ. ΕΔΔΑ ΕΔΤΠ ΕιδΔικΑγΚακοδ ΕιδΕνοχΔ ΕΕ ΕΕΕΕ ΕΕΤΤ Ειρ Εισ εισαγγ. προτ. εισαγ. παρατ. ΕισΝΑΚ ΕισΝΚΠολΔ ΕΙΧ έκδ. ΕΛΑΣ ΕλΣυν ΕλΣυν Ολ ΕΛΤΑ ΕΛΤΕ ΕμπΔ ΕμπΚωδ ΕμπΝ ΕμπΣ ΕμπρΔ ΕΝΑΕ ενδεικτ. Γνωμοδότηση Εισαγγελέα Αρείου Πάγου γενικοί όροι συναλλαγών Γενικά Πολεοδομικά Σχέδια γενική συνέλευση Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας διαιτητική απόφαση Δευτεροβάθμιο Διοικητικό Διαιτητικό Δικαστήριο Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Δικαστήριο Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων Διδακτικό Επιστημονικό Προσωπικό ή Δημόσια Επιχείρηση Πετρελαίου Δικαιώματα Εισπράξεων Τελωνειακών Ερευνών Διοικητικό Εφετείο Διάταξη Εισαγγελέα Διαρκής Ιερά Σύνοδος Δασμολογική Κατάταξη Δημοτικός και Κοινοτικός Κώδικας Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία Διοικητικό Πρωτοδικείο Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης διοικητικό συμβούλιο Διεθνές Σύμφωνο για τα ατομικά και πολιτικά δικαιώματα Εθνική Βιομηχανία Αεροπορικού Υλικού Έγγραφο εγκύκλιος εγκύκλιος Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων εγκύκλιος Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών Εθνικό Γενικό Λογιστικό Σχέδιο Εθνικές Γενικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας εδάφιο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου Επιστημονικό Διδακτικό Τεχνικό Προσωπικό Ειδικό Δικαστήριο Αγωγών Κακοδικίας Ειδικό Ενοχικό Δίκαιο Ευρωπαϊκή Ένωση και Ετερόρρυθμη Εταιρία Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Ειρηνοδικείο Εισαγγελέας εισαγγελική πρόταση εισαγωγική παρατήρηση Εισαγωγικός Νόμος Αστικού Κώδικα Εισαγωγικός Νόμος Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας Επιβατηγό Ιδιωτικής Χρήσεως έκδοση Ελληνική Αστυνομία Ελεγκτικό Συνέδριο Ολομέλεια Ελεγκτικού Συνεδρίου Ελληνικά Ταχυδρομεία Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης & Ελέγχων Εμπορικό Δίκαιο Εμπορικός Κώδικας Εμπορικός Νόμος Εμπορικός Σύλλογος Εμπράγματο Δίκαιο Ένωση Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος ενδεικτικά

11 ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ 11 ενημ. σημ. ένθ. αν. ενν. ΕνοχΔ ΕΟΚ ΕΟΟΣ ΕΟΤ ΕΟΦ ΕΠ επ. ΕΠΑΕ ΕπΑνταγ ΕΠΕ επιμ. ΕπΚεφ ΕΠΟ ΕρμΑΚ ΕΣΔΑ ΕΣΡ ΕΣΥΛ ε.τ. ΕΤΑ ΑΕ ΕΤΑΚ ΕΤΕ ΕτΚ Εφ ΖΑΣ ΖΕΠ ΖΟΕ ΙΚΑ ΙΔΔ ΙΔΜΕ ΙΤΕ ΙΣΙ κ.ά. ΚΑΑΑ ΚανΒ ΚανΕΚ ΚανΥπηρΧωρ ΚΑΣ ΚΑΣΟ κατωτ. ΚΒΑΕ ΚΒΠΝ ΚΒΣ ΚΔΔ ΚΔΔιαδ ΚΔικ ΚΔΛ ΚΔΝΔ ΚΕΑΔ ΚΕΔΕ ΚΕΔΚΕ ΚΙΝΔ κ.λπ. ΚΝΤΧ κ.ο.κ. ΚΟΚ ενημερωτικό σημείωμα ένθα ανωτέρω εννοείται Ενοχικό Δίκαιο Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα ή Εθνικός Οργανισμός Καπνού Ευρωπαϊκός Όμιλος Οικονομικού Σκοπού Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων Εκπαιδευτικό Προσωπικό επόμενα Επιτροπή Πολεοδομικού και Αρχιτεκτονικού Ελέγχου Επιτροπή Ανταγωνισμού Εταιρία Περιορισμένης Ευθύνης Επιμέλεια Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων Ερμηνεία Αστικού Κώδικα Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης Εθνικό Συμβούλιο Λογιστικής επί τιμή Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα ΑΕ Ενιαίο Τέλος Ακινήτων Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Εφημερίδα της Κυβερνήσεως Εφετείο Ζώνες Αγοράς Συντελεστή Ζώνες Ειδικής Προστασίας Ζώνη Οικιστικού Ελέγχου Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ιδιωτικό Διεθνές Δίκαιο Ινστιτούτο Δικονομικών Μελετών Ινστιτούτο Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας και άλλα Κώδικας Αναγκαστικών Απαλλοτριώσεων Ακινήτων Κανονισμός Βουλής Κανονισμός Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων Κανονισμός Υπηρεσίας Χωροφυλακής Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο Κοινοπραξία Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων κατωτέρω Κανονισμός Βαρέων Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων Κώδικας Βασικής Πολεοδομικής Νομοθεσίας Κώδικας Βιβλίων και Στοιχείων Κώδικας Διοικητικής Δικονομίας Κώδικας Διοικητικής Διαδικασίας Κώδικας Δικηγόρων Κώδικας Δημοσίου Λογιστικού Κώδικας Δημόσιου Ναυτικού Δικαίου Κλάδος Επικουρικής Ασφάλισης Δικηγόρων Κώδικας Εισπράξεως Δημοσίων Εσόδων Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος Κώδικας Ιδιωτικού Ναυτικού Δικαίου και λοιπά Κώδικας Νόμου περί Τελών Χαρτοσήμου και ούτω καθεξής Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας

12 12 ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΟΔΚΔΛ ΚΠΔ ΚΠολΔ ΚΣΝΜ ΚΣΧΟΠ ΚΤΠ ΚΥΔΕΠ ΚΦΔ ΚΦΕ ΚΦΠΑ ΚΦΣ ΛΑΧ Μ ΜΑΕ μειοψ. ΜΟΔ ΜΟΕφ ΜΠΕ ΜΣΔ ΜΣΚΚ Ν ΝΑ ΝΑΤ ΝΔ ΝΔΤΕ ΝΕΔΕ νμλγ ΝΠΔΔ ΝΠΙΔ ΝΣΚ ΟΑΕ ΟΑΕΔ ΟΓΑ ΟΔΔΕΠ ΟΔΔΥ ΟΔΜΠ ΟΕ ΟΕΔΑ ΟΕΚ ΟΚΑ Ολ ΟΛΕ ΟΛΘ ΟΛΠ ΟΟΣΑ ό.π. ΟΣΚ ΟΤΑ ΟΤΕ Π παρ. ΠαραγγΕισ παρατ. ΠΔ ΠΔΑ ΠΔΔΔ ΠΔΤΕ Κώδικας Οργανισμού Δικαστηρίων και Κατάστασης Δικαστικών Λειτουργών Κώδικας Ποινικής Δικονομίας Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων Κεντρικό Συμβούλιο Χωροταξίας, Οικισμού και Περιβάλλοντος Κώδικας Τροφίμων και Ποτών Κρατική Υπηρεσία Διαχειρίσεως Εγχωρίων Προϊόντων Κώδικας Φορολογικής Δικονομίας Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος Κώδικας Φόρου Προστιθέμενης Αξίας Κώδικας Φορολογικών Στοιχείων Λογαριασμός Αποτελεσμάτων Χρήσης Μονομελές Μητρώο Ανωνύμων Εταιριών μειοψηφία Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων Μεταφορά Συντελεστή Δόμησης Μοναδικοί Συντελεστές Καθαρού Κέρδους νόμος Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο νομοθετικό διάταγμα Νομικό Δελτίο Τραπέζης της Ελλάδος Νόμος Εισπράξεως Δημοσίων Εσόδων νομολογία Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου Νομικό Συμβούλιο Κράτους Οργανισμός Ανασυγκρότησης Επιχειρήσεων Οργανισμός Απασχολήσεως Εργατικού Δυναμικού Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων Οργανισμός Διοικήσεως και Διαχειρίσεως Εκκλησιαστικής Περιουσίας Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Υλικού Οργανισμός Διοίκησης Μοναστηριακής Περιουσίας Ομόρρυθμη εταιρία Ολοκληρωμένες Εγκαταστάσεις Διαχείρισης Αποβλήτων Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας Οργανισμός Κοινωνικής Ασφαλίσεως Ολομέλεια Οργανισμός Λιμένος Ελευσίνος Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς Οικονομικός Οργανισμός Συνεργασίας και Ανάπτυξης όπου παραπάνω Οργανισμός Σχολικών Κτηρίων Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος Πολυμελές παράγραφος Παραγγελία Εισαγγελέα παρατήρηση, παρατηρήσεις προεδρικό διάταγμα Πίνακας Διαθέσεως Αποτελεσμάτων Πρωτοβάθμιο Διοικητικό Διαιτητικό Δικαστήριο Πράξη Διοικητή Τράπεζας της Ελλάδος

13 ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ 13 ΠΕΕ ΠΕΚ Πεντ ΠΕΠΑΕ ΠΕΠΕΕ περ. ΠΚ Πλημ ΠΝΠ Πολ. Πρ ΠρΑΕΔ πρακτ. ΠραξΑρχειοθΕισ πρβλ. ΠρΔΠρ προηγ. ΠΣΝΠ ΠτωχΔ ΠΥΣ π.χ. ΡΣΑ ΡΣΘ ΣΔ σελ. σημ. ΣΛΟΤ ΣΟ ΣΟΕΛ ΣΟΛ ΣΠΚ ΣΣΕ ΣτΕ ΣτΕ ΕΑ ΣτΕ Ολ ΣτΕ ΠΕ στοιχ. ΣτΠ ΣυλλΝομολ Συμβ ΣυμβΑΠ ΣυμβΣτΕ συμπλ. ΣυνθΕΕ ΣυνθΕΚ ΣυνθΕΟΚ Συντ. σχ. σχετ. ΣχΕμπΚ ΣωφρΚ ΤΑΠ ΤΑΠ ΟΣΕ ΤΑΧΔΙΚ ΤΔΔ ΤΔΕ ΤΕΒΕ ΤΕΕ Πράξη Επιβολής Εισφορών Πρωτοδικείο Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων Πενταμελές Πράξη Επιβολής Προστίμου Ακαταχώριστων Εργαζομένων Πράξη Επιβολής Πρόσθετης Επιβάρυνσης Εισφορών περίπτωση Ποινικός Κώδικας Πλημμελειοδικείο Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου Πολυγραφημένη Πρωτοδικείο Πρόεδρος Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου πρακτικό, πρακτικά Πράξη Αρχειοθέτησης Εισαγγελέα παράβαλε Πρόεδρος Διοικητικού Πρωτοδικείου προηγούμενα Πράξη Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής Πτωχευτικό Δίκαιο Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου παραδείγματος χάριν Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθηνών Ρυθμιστικό Σχέδιο Θεσσαλονίκης Συντελεστής Δόμησης σελίδα σημείωση, σημείωμα Συμβούλιο Λογιστικής Τυποποίησης Συντελεστής κατ όγκον εκμετάλλευσης Σώμα Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών Σώμα Ορκωτών Λογιστών Στρατιωτικός Ποινικός Κώδικας Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας Συμβούλιο της Επικρατείας Επιτροπή Αναστολών Συμβουλίου της Επικρατείας Ολομέλεια Συμβουλίου της Επικρατείας Πρακτικό Επεξεργασίας Συμβουλίου της Επικρατείας στοιχείο, στοιχεία Συνήγορος του Πολίτη Συλλογή Νομολογίας του ΔΕΚ Συμβούλιο Συμβούλιο Αρείου Πάγου Συμβούλιο ΣτΕ συμπλήρωμα Συνθήκη Ευρωπαϊκής Ένωσης Συνθήκη Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων Συνθήκη περί ιδρύσεως της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κοινότητας Σύνταγμα σχόλιο, σχόλια σχετικά Σχέδιο Εμπορικού Κώδικα Σωφρονιστικός Κώδικας Τέλος Ακίνητης Περιουσίας Ταμείο Ασφαλίσεως Προσωπικού ΟΣΕ Ταμείο Χρηματοδοτήσεως Δικαστικών Κτηρίων Τακτικά διοικητικά δικαστήρια Τοπική Διοικητική Επιτροπή Ταμείο Επαγγελματιών Βιοτεχνών Ελλάδος Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος

14 14 ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΕΙ ΤΚ τεύχ. τιμ. τόμ. Τμ. ΤΝ τόμ. ΤΠΔΑ ΤΠΔΥ Τρ ΤΣΑ ΤΣΑΥ ΤΣΜΕΔΕ ΤτΕ ΥΑ ΥΔΕ ΥΕ ΥΚ ΥΠΑ ΥΠΕΔΑ ΥΠΕΕ υποπερ. υποσημ. ΦΑΒΕ ΦΑΠ ΦΕΚ ΦΚΕ ΦΜΑ ΦΜΑΠ ΦΜΥ ΦορΝ ΦΣΚ ΦΠΑ ΧΥΤΑ χ.χ. Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Τελωνειακός Κώδικας τεύχος τιμητικός τόμος Τμήμα Ταμείο Νομικών τόμος Ταμείο Προνοίας Δικηγόρων Αθηνών Ταμείο Προνοίας Δημοσίων Υπαλλήλων Τριμελές Ταμείο Συντάξεως Αυτοκινητιστών Ταμείο Συντάξεως και Ασφαλίσεως Υγειονομικών Ταμείο Συντάξεως Μηχανικών Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Τράπεζα της Ελλάδος υπουργική απόφαση Υπηρεσίες Δημοσιονομικού Ελέγχου Υγειονομική Επιτροπή Υπαλληλικός Κώδικας Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας Υπηρεσία Ελέγχου Διακινήσεως Αγαθών Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων υποπερίπτωση υποσημείωση Φορολογία Ανωνύμων Βιομηχανικών Εταιριών Φόρος Ακινήτου Περιουσίας Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως Φόρος Κύκλου Εργασιών Φόρος Μεταβίβασης Ακινήτων Φόρος Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας Φόρος Μισθωτών Υπηρεσιών Φορολογική Νομοθεσία Φόρος Συγκέντρωσης Κεφαλαίων Φόρος Προστιθέμενης Αξίας Χώροι Υγειονομικής Ταφής Αποβλήτων χωρίς χρονολογία

15 ΑΘΗΝΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ Μαυρομιχάλη 23, Αθήνα Τηλ.: (30 γραμμές), Fax: Web: Επιστημονικό Τμήμα: προϊσταμένη κ. Β. Παπαδογάμβρου, τηλ , , Τμήμα Παραγωγής/DTP: προϊστάμενος κ. Α. Μενούνος, τηλ , , Οικονομικές Υπηρεσίες: κ. Β. Πολυχρόνη, τηλ , κ. Ρ. Βαρδαρού, τηλ Τμήμα Πωλήσεων: ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ προϊστάμενος κ. Β. Ρηγόπουλος, τηλ Καταστήματα: Αθήνα, Μαυρομιχάλη 23, τηλ Μαυρομιχάλη 2, τηλ Πειραιάς, Φίλωνος , τηλ Θεσ/νίκη, Φράγκων 1, τηλ , Πάτρα, Κανάρη 28-30, τηλ

ΚΑΝΟΝΕΣ EDITING. Α. Πίνακας βιβλιογραφίας

ΚΑΝΟΝΕΣ EDITING. Α. Πίνακας βιβλιογραφίας ΚΑΝΟΝΕΣ EDITING -- Α. Πίνακας βιβλιογραφίας Πριν από τις εισαγωγικές παρατηρήσεις στο οικείο κεφάλαιο ή εάν κρίνεται αναγκαίο κάτω από το ερμηνευόμενο άρθρο, παρατίθεται πίνακας βιβλιογραφίας που περιλαμβάνει:

Διαβάστε περισσότερα

Χρήσιµος οδηγός συγγραφής. Εκδόσεις Σάκκουλα Α.Ε. (Αθήνα Θεσσαλονίκη)

Χρήσιµος οδηγός συγγραφής. Εκδόσεις Σάκκουλα Α.Ε. (Αθήνα Θεσσαλονίκη) Εκδοτικές οδηγίες Χρήσιµος οδηγός συγγραφής Εκδόσεις Σάκκουλα Α.Ε. (Αθήνα Θεσσαλονίκη) Αθήνα Ιπποκράτους 23, 106 79 Θεσσαλονίκη Εθνικής Αµύνης 42, 546 21 Φράγκων 1, 546 26 e-mail: info@sakkoulas.gr http://www.sakkoulas.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΣΗΜΑ (αξία σε Ευρώ)

ΕΝΣΗΜΑ (αξία σε Ευρώ) 68 Α. ΕΠΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ 1. ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ ΤΝ & ΚΕΑΔ ΤΥΔ ΛΕΑΔΠΛ Μεγαρόσημο Δ.Σ.Λ Αναίρεση (προσδιορισμός) 18 15 10 15 10 Αναιρεσείων - αναιρεσίβλητος (προτάσεις) 18 15 10 15 10 Αιτών - καθού (προτάσεις)

Διαβάστε περισσότερα

Επιμορφωτικό Πρόγραμμα

Επιμορφωτικό Πρόγραμμα ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Επιμορφωτικό Πρόγραμμα «Κρατική Βοήθεια: Πολιτική και Πρακτική Κρατικής Βοήθειας στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα Μια ολιστική και διαδραστική προσέγγιση (State Aid: State

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 2017 ΚΕΦΑΛΑΙΟ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 2017 ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 2017 4ο ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2016 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4 Το όραμα της ΑΔΑΕ είναι η ενδυνάμωση του ρόλου της στην εμπέδωση πολιτικών και κανόνων για την ασφάλεια των επικοινωνιών

Διαβάστε περισσότερα

Τίτλος Εργασίας Εργαστηριακής Παρουσίασης

Τίτλος Εργασίας Εργαστηριακής Παρουσίασης Τίτλος Εργασίας Εργαστηριακής Παρουσίασης Επώνυμο και Όνομα Πρώτου Εισηγητή (ΠΡΟΣΟΧΗ: πρώτα το Επώνυμο) Ιδιότητα, Εργασιακός Φορέας, Διεύθυνση email Επώνυμο και Όνομα Δεύτερου Εισηγητή (ΠΡΟΣΟΧΗ: πρώτα

Διαβάστε περισσότερα

ΑΚΥΡΩΤΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ. I) Διοικητικό Εφετείο (ν. 702/1977)

ΑΚΥΡΩΤΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ. I) Διοικητικό Εφετείο (ν. 702/1977) ΑΚΥΡΩΤΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ I) Διοικητικό Εφετείο (ν. 702/1977) Υπαλληλικά (εκτός από αποδοχές) Διορισμός (και μέσω ΑΣΕΠ) και εν γένει υπηρεσιακή κατάσταση των υπαλλήλων και λειτουργών του Δημοσίου, των ΟΤΑ και

Διαβάστε περισσότερα

Τίτλος Εργασίας Καινοτόμου Προγράμματος και Δράσης

Τίτλος Εργασίας Καινοτόμου Προγράμματος και Δράσης Τίτλος Εργασίας Καινοτόμου Προγράμματος και Δράσης Επώνυμο και Όνομα Πρώτου Εισηγητή (ΠΡΟΣΟΧΗ: πρώτα το Επώνυμο) Ιδιότητα, Εργασιακός Φορέας, Διεύθυνση email Επώνυμο και Όνομα Δεύτερου Εισηγητή (ΠΡΟΣΟΧΗ:

Διαβάστε περισσότερα

Τίτλος Εργασίας. Επώνυμο και Όνομα Πρώτου Εισηγητή (ΠΡΟΣΟΧΗ: πρώτα το Επώνυμο) Ιδιότητα, Εργασιακός Φορέας, Διεύθυνση

Τίτλος Εργασίας. Επώνυμο και Όνομα Πρώτου Εισηγητή (ΠΡΟΣΟΧΗ: πρώτα το Επώνυμο) Ιδιότητα, Εργασιακός Φορέας, Διεύθυνση Τίτλος Εργασίας Επώνυμο και Όνομα Πρώτου Εισηγητή (ΠΡΟΣΟΧΗ: πρώτα το Επώνυμο) Ιδιότητα, Εργασιακός Φορέας, Διεύθυνση email Επώνυμο και Όνομα Δεύτερου Εισηγητή (ΠΡΟΣΟΧΗ: πρώτα το Επώνυμο) Ιδιότητα, Εργασιακός

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΑΠΕΖΑ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΑΠΕΖΑ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ www.dsanet.gr ΜΑΡΤΙΟΣ 2010 ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΔΣΑ Ο ΔΣΑ είναι Ν.Π.Δ.Δ. (Ν.Δ. 3026/1954 ΦΕΚ Α 235). ΕΧΕΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΑΡΚΕΙΑ (υπ. Αρ. 151.139/ΨΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Διευκρινίσεις σχετικά με την υποχρεωτική (από ) αποστολή κειμένων για δημοσίευση στο ΦΕΚ με χρήση προηγμένης ψηφιακής Υπογραφής.

ΘΕΜΑ: Διευκρινίσεις σχετικά με την υποχρεωτική (από ) αποστολή κειμένων για δημοσίευση στο ΦΕΚ με χρήση προηγμένης ψηφιακής Υπογραφής. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 24 Ιουνίου 2015 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ Αριθ. Πρωτ. Γ59231 ΕΘΝΙΚΟ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ Ταχ. Δ/νση: Καποδιστρίου 34 Ταχ. Κώδικας: 104 32 Πληροφορίες:Φαϊλάδης

Διαβάστε περισσότερα

Προγραμματισμός δράσης για το 2016 ΚΕΦΑΛΑΙΟ

Προγραμματισμός δράσης για το 2016 ΚΕΦΑΛΑΙΟ Προγραμματισμός δράσης για το 2016 4 ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2015 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 2016 Για το 2016, η ΑΔΑΕ έχει προγραμματίσει να ασχοληθεί με τα ακόλουθα θέματα: Έλεγχο και

Διαβάστε περισσότερα

Διεξαγωγή επιμορφωτικών προγραμμάτων στο πλαίσιο του προγράμματος κινητικότητας των άρθρων 90 και 91 του ν. 4172/2013

Διεξαγωγή επιμορφωτικών προγραμμάτων στο πλαίσιο του προγράμματος κινητικότητας των άρθρων 90 και 91 του ν. 4172/2013 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ Aθήνα, 13 /11 /2013 Αρ.πρωτ. 12315/Φ.234.03 Προς: Δ/νσεις Διοικητικού & Δ/νσεις Εκπαίδευσης Όπως

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Πληροφορίες: Δρ Σαββατού Τσολακίδου Τηλέφωνο: 2131306421 E-mail: stsolakidou@ekdd.gr Aθήνα, 01/02/2013 Αρ. πρωτ.: 1141 Προς: Δ/νσεις Εκπαίδευσης

Διαβάστε περισσότερα

Τίτλος Εργασίας Εκπαιδευτικού Σεναρίου

Τίτλος Εργασίας Εκπαιδευτικού Σεναρίου Τίτλος Εργασίας Εκπαιδευτικού Σεναρίου Επώνυμο και Όνομα Πρώτου Εισηγητή (ΠΡΟΣΟΧΗ: πρώτα το Επώνυμο) Ιδιότητα, Εργασιακός Φορέας, Διεύθυνση email Επώνυμο και Όνομα Δεύτερου Εισηγητή (ΠΡΟΣΟΧΗ: πρώτα το

Διαβάστε περισσότερα

-Ο νόμος αυτός αποτελείται από οκτώ μέρη και 330 άρθρα, από τα οποία χρήζουν προσοχής τα ακόλουθα:

-Ο νόμος αυτός αποτελείται από οκτώ μέρη και 330 άρθρα, από τα οποία χρήζουν προσοχής τα ακόλουθα: ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 12η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 20 Απριλίου 2012 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ & ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΦΕΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΩΝ-ΠΕΙΡΑΙΩΣ- ΑΙΓΑΙΟΥ & ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ Ταχ.Δ/νση:

Διαβάστε περισσότερα

1.Κατεύθυνση «ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ»

1.Κατεύθυνση «ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ» 1.Κατεύθυνση «ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ» Αστικό Δίκαιο Ενωσιακής προέλευσης (Κοινοτικό Αστικό Δίκαιο) Ερμηνεία των Νομών και Δικαιοπραξιών Ειδικά θέματα στο σύστημα της Αδικοπρακτικής Ανώμαλη εξέλιξη των συμβάσεων

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣ: Όπως πίνακας αποδεκτών

ΠΡΟΣ: Όπως πίνακας αποδεκτών Αθήνα, 23 / 1 /2019 Αριθ. Πρωτ.: Γ3854 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ & ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΤΜΗΜΑ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ & ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΛΟΙΠΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Γ. Τσίπης T: 210-5279117-8 F: 210-5279052

Διαβάστε περισσότερα

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΕΤΟΣ 2012 (Τεύχος 43 ο από 22/10 έως 26/10) 13-01 ) Arii ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Προς: Τα μέλη του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Θεσσαλονίκης

Προς: Τα μέλη του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Θεσσαλονίκης Θεσσαλονίκη 10 6 2009 Αριθμ.πρωτ.520 Προς: Τα μέλη του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Θεσσαλονίκης Θέμα: Αναπροσαρμογή αξίας ενσήμων παραστάσεων δικηγόρων Τομέα Ασφάλισης Νομικών και Τομέα Επικουρικής

Διαβάστε περισσότερα

Αντιμετώπιση της αδήλωτης εργασίας - Ενίσχυση της προστασίας των εργαζομένων - Επιτροπεία ασυνόδευτων ανηλίκων και άλλες διατάξεις» (Α 130),

Αντιμετώπιση της αδήλωτης εργασίας - Ενίσχυση της προστασίας των εργαζομένων - Επιτροπεία ασυνόδευτων ανηλίκων και άλλες διατάξεις» (Α 130), ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Αθήνα 7/10/2019 EΛΛHNIKH ΔHMOKPATIA YΠOYPΓEIO ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

-> ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΡΧΕΣ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ -> ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ -> ΜΕΛΗ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ -> ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΡΧΕΣ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ

-> ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΡΧΕΣ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ -> ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ -> ΜΕΛΗ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ -> ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΡΧΕΣ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΠΛΗΡΗΣ ΙΔΙΟΤΗΤΑ -> ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ, ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ Α.Ε. (Α.Α.Ε.), ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΜΕΙΒΟΜΕΝΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ (Τ.Α.Α.) -> ΑΘΛΗΤΙΚΗ Α.Ε. -> ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. ΝΠΙΔ ή ΕΤΑΙΡΕΊΑΣ ΜΕΤΟΧΟΥ Α.Α.Ε. -> ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ, ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Συγγραφής Εργασιών για το 7 ο Διεθνές Συνέδριο για την Έρευνα των Μεταφορών

Οδηγίες Συγγραφής Εργασιών για το 7 ο Διεθνές Συνέδριο για την Έρευνα των Μεταφορών Οδηγίες Συγγραφής Εργασιών για το 7 ο Διεθνές Συνέδριο για την Έρευνα των Μεταφορών Όνομα Επίθετο 1, 1 Οργανισμός E-mail: Περίληψη Κάθε εισήγηση θα πρέπει να περιλαμβάνει περίληψη, μέχρι 150 λέξεις το

Διαβάστε περισσότερα

Α. Τακτικός προϋπολογισμός. 1.Κωδικοί αριθμοί Φορέων - Ειδικών Φορέων κατά Υπουργείο (από 01/01/2016)

Α. Τακτικός προϋπολογισμός. 1.Κωδικοί αριθμοί Φορέων - Ειδικών Φορέων κατά Υπουργείο (από 01/01/2016) Α. Τακτικός προϋπολογισμός 1. αριθμοί Φορέων - Ειδικών Φορέων κατά Υπουργείο (από 01/01/2016) Νέοι 01 ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 01 03 ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ 03 07 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ E ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 4533 2 Φεβρουαρίου 2018 ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 308 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ 1 Σύσταση - Λειτουργία Μητρώου Επαληθευτών / Πιστοποιητών Πράξεων, με σκοπό

Διαβάστε περισσότερα

ΦΕΚ: 3367/31-12-2013 Α.Δ.Α.: ΒΙ6ΤΗ-ΣΚ9 ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΩΣ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ

ΦΕΚ: 3367/31-12-2013 Α.Δ.Α.: ΒΙ6ΤΗ-ΣΚ9 ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΩΣ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΦΕΚ: 3367/31-12-2013 Α.Δ.Α.: ΒΙ6ΤΗ-ΣΚ9 ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΩΣ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ Αθήνα, 31 Δεκεμβρίου 2013 Αρ. Πρωτ: Δ6Α 1198391ΕΞ2013 1. ΓΕΝΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Α. Τακτικός προϋπολογισμός. 1.Κωδικοί αριθμοί Φορέων - Ειδικών Φορέων κατά Υπουργείο (από 01/01/2016)

Α. Τακτικός προϋπολογισμός. 1.Κωδικοί αριθμοί Φορέων - Ειδικών Φορέων κατά Υπουργείο (από 01/01/2016) Α. Τακτικός προϋπολογισμός 1. αριθμοί Φορέων - Ειδικών Φορέων κατά Υπουργείο (από 01/01/2016) Νέοι 01 ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 01 03 ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ 03 07 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Αθήνα, 29/8/2011 ΓΕΝ. ΓΡΑΜ. ΔΗΜ/ΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Αρ.Πρωτ. 2/61158/0022 ΓΕΝΙΚΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΜΙΣΘΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : 22 η

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ 592 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (Οι αριθμοί παραπέμπουν στις σελίδες) ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ - ΔΙΑΝΟΜΕΣ ΚΕΡΔΩΝ 7 ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΦΟΡΟΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ 7 -Γενικά 7 -Σε ποιές περιπτώσεις επιβάλλεται ο φόρος συγκέντρωσης

Διαβάστε περισσότερα

Α. Τακτικός προϋπολογισμός. 1.Κωδικοί αριθμοί Φορέων - Ειδικών Φορέων κατά Υπουργείο (από 01/01/2017)

Α. Τακτικός προϋπολογισμός. 1.Κωδικοί αριθμοί Φορέων - Ειδικών Φορέων κατά Υπουργείο (από 01/01/2017) Α. Τακτικός προϋπολογισμός 1. αριθμοί Φορέων - Ειδικών Φορέων κατά Υπουργείο (από 01/01/2017) Νέοι 01 ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 01 03 ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ 03 05 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ νέο 150

Διαβάστε περισσότερα

Α. Τακτικός προϋπολογισμός. 1.Κωδικοί αριθμοί Φορέων - Ειδικών Φορέων κατά Υπουργείο (από 01/01/2015)

Α. Τακτικός προϋπολογισμός. 1.Κωδικοί αριθμοί Φορέων - Ειδικών Φορέων κατά Υπουργείο (από 01/01/2015) Α. Τακτικός προϋπολογισμός 1. αριθμοί Φορέων - Ειδικών Φορέων κατά Υπουργείο (από 01/01/2015) Νέοι 01 ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 01 03 ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ 03 05 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Με την τελευταία κωδικοποίηση από το Νόμο 4472/2017. Εισφορές αυτοπασχολουμένων και ελεύθερων επαγγελματιών

Με την τελευταία κωδικοποίηση από το Νόμο 4472/2017. Εισφορές αυτοπασχολουμένων και ελεύθερων επαγγελματιών ΝΟΜΟΣ 4387/2016 Με την τελευταία κωδικοποίηση από το Νόμο 4472/2017 Άρθρο 39 Εισφορές αυτοπασχολουμένων και ελεύθερων επαγγελματιών 1.α. Από 1.1.2017, το ποσοστό της μηνιαίας ασφαλιστικής εισφοράς για

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΙΘ.: 362/97 Βλέπετε το πλήρες κείμενο Είδος Εγγράφου: ΠΡΟΕΔΡΙΚΑ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΑ ΦΕΚ: 240Α. Μέγεθος κειμένου: 471 KB

ΑΡΙΘ.: 362/97 Βλέπετε το πλήρες κείμενο Είδος Εγγράφου: ΠΡΟΕΔΡΙΚΑ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΑ ΦΕΚ: 240Α. Μέγεθος κειμένου: 471 KB ΑΡΙΘ.: 362/97 Βλέπετε το πλήρες κείμενο Είδος Εγγράφου: ΠΡΟΕΔΡΙΚΑ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΑ ΦΕΚ: 240Α Μέγεθος κειμένου: 471 KB Π.Δ. 362/28-11-97 (ΦΕΚ-240 Α'-Διορθ.Σφαλμ.στο ΦΕΚ-272 Α'/97) : Διατήρηση της Εποπτείας Νομικών

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 24 Νοεμβρίου 2011 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ Δ/ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΑΠΟΦΑΣΗ Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΔΑ: 7ΤΑΠΗ-ΔΡ8 ΦΕΚ: Β 377/18-03-2015 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΥΝΤΟΜΟΓΡΑΦΙΕΣ.. VI ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ..IX 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ..1 2. ΤΑ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ ΓΝΩΡΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ...

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΥΝΤΟΜΟΓΡΑΦΙΕΣ.. VI ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ..IX 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ..1 2. ΤΑ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ ΓΝΩΡΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ... ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Σελ. ΣΥΝΤΟΜΟΓΡΑΦΙΕΣ.. VI ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ..IX 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ..1 2. ΤΑ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ ΓΝΩΡΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ...1 Ι. Οι κατηγορίες των διακριτικών γνωρισμάτων 2 Α. Τα διακριτικά

Διαβάστε περισσότερα

«Ο ρόλος των Υπηρεσιακών Συμβουλίων στην ενίσχυση της συμμετοχής των γυναικών σε θέσεις ευθύνης στη δημόσια διοίκηση και την αυτοδιοίκηση»

«Ο ρόλος των Υπηρεσιακών Συμβουλίων στην ενίσχυση της συμμετοχής των γυναικών σε θέσεις ευθύνης στη δημόσια διοίκηση και την αυτοδιοίκηση» ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ Aθήνα, 18/10/2013 Αρ.πρωτ. 11200/Φ.234.03 Προς: Δ/νσεις Εκπαίδευσης & Δ/νσεις Διοικητικού Όπως Πίνακας Αποδεκτών

Διαβάστε περισσότερα

ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΕΤΟΣ 2016 / ΤΕΥΧΟΣ 6 Αντώνιος Μυστιλόγλου Μυστιλιάδης Πολιτικός Επιστήμων, Σύμβουλος επιχειρήσεων περί τήρησης νομιμοποιητικών εγγράφων και διαδικασιών,

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΑΤΗΡ Φορολογικοί Σύμβουλοι STATER Tax Experts Α. Λαζαράκη 33 Γλυφαδα, Τ.Κ 166 75

ΣΤΑΤΗΡ Φορολογικοί Σύμβουλοι STATER Tax Experts Α. Λαζαράκη 33 Γλυφαδα, Τ.Κ 166 75 Υπηρεσίες ΣΤΑΤΗΡ 1. ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ... 2 1.1 Βιβλία και στοιχεία (παραστατικά)... 2 1.2 Μηνιαίες Λογιστικές Υπηρεσίες... 2 1.3 Έξοδα Επομένων Χρήσεων... 2 1.4 Παγία Στοιχεία... 2 1.5 Εργασίες Τέλους

Διαβάστε περισσότερα

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ Προς: Όπως πίνακας αποδεκτών (με την ευθύνη ενημέρωσης των εποπτευόμενων φορέων τους) Π.ΙΝ.ΕΠ. Κ. Μακεδονίας Π.ΙΝ.ΕΠ. Ανατ. Μακεδονίας &

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμ. ΔΝΣ/οικ.84646/ΦΝ393/2017, ΦΕΚ 4156/Β/

Αριθμ. ΔΝΣ/οικ.84646/ΦΝ393/2017, ΦΕΚ 4156/Β/ 1 Αριθμ. ΔΝΣ/οικ.84646/ΦΝ393/2017, ΦΕΚ 4156/Β/29.11.2017 Καθορισμός απαλλαγών από την καταβολή διοδίων τελών στους Σταθμούς Διοδίων της Εγνατίας Οδού και των καθέτων αξόνων αυτής, για κατοίκους όμορων

Διαβάστε περισσότερα

Πίνακας Α : Εκτιμήσεις και προβλέψεις Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων

Πίνακας Α : Εκτιμήσεις και προβλέψεις Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων - - 7 - - ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Πίνακας Α : Εκτιμήσεις και προβλέψεις Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων 2016 Πίνακας Β : Εκτιμήσεις κατανομής επιχορηγήσεων/χρηματοδοτήσεων 2016 Πίνακας Γ : Δαπάνες Προγράμματος Δημοσίων

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Αλλαγές Νέου Ασφαλιστικού - Πως επηρεάζονται τα μέλη / διαχειριστές / εταίροι των νομικών προσώπων

Θέμα: Αλλαγές Νέου Ασφαλιστικού - Πως επηρεάζονται τα μέλη / διαχειριστές / εταίροι των νομικών προσώπων ΑΘΗΝΑ 31-5-2016 Αρ. Πρωτ.: 2457 Προς Ομοσπονδίες μέλη της ΣΕΤΚΕ Θέμα: Αλλαγές Νέου Ασφαλιστικού - Πως επηρεάζονται τα μέλη / διαχειριστές / εταίροι των νομικών προσώπων Αγαπητοί Συνάδελφοι, Μετά την δημοσίευση

Διαβάστε περισσότερα

Δημοσιονομικό Δίκαιο ΠΜΣ Τα δημόσια έσοδα. Ανδρέας Τσουρουφλής

Δημοσιονομικό Δίκαιο ΠΜΣ Τα δημόσια έσοδα. Ανδρέας Τσουρουφλής Δημοσιονομικό Δίκαιο ΠΜΣ 2018-2019 Τα δημόσια έσοδα Ανδρέας Τσουρουφλής 19.11.2018 Δημόσια έσοδα 2 Είσπραξη των δημοσίων εσόδων Όργανα είσπραξης του Δημοσίου Δ.Ο.Υ. Τελωνεία Λοιπά όργανα είσπραξης του

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμ. πρωτ.: Δ.15/Δ'/619/15/2018 Ασφαλιστικές εισφορές μελών εταιρειών ή/και διαχειριστών. (Ασφαλιστικές εισφορές μελών εταιρειών ή/και διαχειριστών)

Αριθμ. πρωτ.: Δ.15/Δ'/619/15/2018 Ασφαλιστικές εισφορές μελών εταιρειών ή/και διαχειριστών. (Ασφαλιστικές εισφορές μελών εταιρειών ή/και διαχειριστών) Αριθμ. πρωτ.: Δ.15/Δ'/619/15/2018 Ασφαλιστικές εισφορές μελών εταιρειών ή/και διαχειριστών (Ασφαλιστικές εισφορές μελών εταιρειών ή/και διαχειριστών) Κατηγορία: Ασφαλιστικά ΕΦΚΑ Αθήνα, 13/4/2018 Αριθ.

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Γνωστοποίηση δημοσίευσης Υπουργικής Απόφασης και παροχή οδηγιών.

ΘΕΜΑ: Γνωστοποίηση δημοσίευσης Υπουργικής Απόφασης και παροχή οδηγιών. Αθήνα 11/ 4 /2017 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙO ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΟΙΝ/ΚΩΝ ΑΣΦ/ΣΕΩΝ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΚΟΙΝ/ΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ Δ/ΝΣΗ ΚΥΡΙΑΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

«Ο ρόλος των Υπηρεσιακών Συμβουλίων στην ενίσχυση της συμμετοχής των γυναικών σε θέσεις ευθύνης στη δημόσια διοίκηση και την αυτοδιοίκηση»

«Ο ρόλος των Υπηρεσιακών Συμβουλίων στην ενίσχυση της συμμετοχής των γυναικών σε θέσεις ευθύνης στη δημόσια διοίκηση και την αυτοδιοίκηση» ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Aθήνα, 30/01/2013 Αρ.πρωτ.: 1011/Φ.234.03 Προς: Δ/νσεις Εκπαίδευσης & Δ/νσεις Διοικητικού Όπως Πίνακας Αποδεκτών (Με την ευθύνη ενημέρωσης

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 6 Ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΈΡΕΥΝΑ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 6 Ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΈΡΕΥΝΑ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 6 Ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΈΡΕΥΝΑ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Όνομα Επίθετο 1, 1 Οργανισμός Email: Περίληψη Κάθε εισήγηση θα πρέπει να περιλαμβάνει περίληψη, μέχρι 150 λέξεις

Διαβάστε περισσότερα

Επιμορφωτικό Πρόγραμμα «Καινοτόμες προσεγγίσεις στην διοίκηση Ανθρώπινων Πόρων» ("Innovative approaches on Human Resources Management")

Επιμορφωτικό Πρόγραμμα «Καινοτόμες προσεγγίσεις στην διοίκηση Ανθρώπινων Πόρων» (Innovative approaches on Human Resources Management) ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ Προς: Όπως πίνακας αποδεκτών (με την ευθύνη ενημέρωσης των εποπτευόμενων φορέων τους) Π.ΙΝ.ΕΠ. Κ. Μακεδονίας Π.ΙΝ.ΕΠ. Ανατ. Μακεδονίας

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, 10 Νοεμβρίου 2014 Αριθμ. Πρωτ.: ΠΡΟΣ : Όπως πίνακας αποδεκτών Με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Αθήνα, 10 Νοεμβρίου 2014 Αριθμ. Πρωτ.: ΠΡΟΣ : Όπως πίνακας αποδεκτών Με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Αθήνα, 10 Νοεμβρίου 2014 Αριθμ. Πρωτ.: 10037 ΠΡΟΣ : Όπως πίνακας αποδεκτών Με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ Αθήνα, 7 Απριλίου 2010. & ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ Αρ. Πρωτ.: Δ.12 Α ΕΞ.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ Αθήνα, 7 Απριλίου 2010. & ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ Αρ. Πρωτ.: Δ.12 Α ΕΞ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΠΕΙΓΟΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ Αθήνα, 7 Απριλίου 2010 & ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ Αρ. Πρωτ.: Δ.12 Α ΕΞ.628 2010 ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ - Δ/ΝΣΗ ΦΟΡΟΛ. ΕΙΣΟΔ/ΤΟΣ (Δ12)

Διαβάστε περισσότερα

Γενικά περί εμπορικών εταιρειών

Γενικά περί εμπορικών εταιρειών Γενικά περί εμπορικών εταιρειών Έννοια της εταιρείας. Οι εταιρείες του Εμπορικού Δικαίου (Διακρίσεις των Εμπορικών εταιρειών). Το κεφάλαιο των εταιρειών (Αρχή της σταθερότητας του κεφαλαίου). Το νομικό

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Φ.Ε.Κ. 1585/Β /01-07-2011 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ, 30 Ιουνίου 2011 Αριθ.Πρωτ.: 12457/418 ΠΡΟΣ: Όπως ο Πίνακας Διανομής ΓΕΝ.Δ/ΝΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΘΡΟ ΠΡΑΞΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΑΡΘΡΟ ΠΡΑΞΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΔΟΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ "ΝΕΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ" ΑΡΘΡΟ ΠΡΑΞΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ 211 (4) Απόφαση ΥΠΕΣΑΗΔ 216

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΠΑΙΔΕΙΑ - Οδηγός χρήσης

ΝΟΜΟΠΑΙΔΕΙΑ - Οδηγός χρήσης ΝΟΜΟΠΑΙΔΕΙΑ - Οδηγός χρήσης Γενικό μέρος Δημιουργία διαχείριση λογαριασμού. Η περιήγηση στην Βάση Νομικών Πληροφοριών ΝΟΜΟΠΑΙΔΕΙΑ προϋποθέτει: α) την δημιουργία λογαριασμού μέσω του οποίου ο χρήστης θα

Διαβάστε περισσότερα

ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ, ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ (ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ) ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ

ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ, ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ (ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ) ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ, ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ (ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ) ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ 25.10.2017 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ Ο νομικός τύπος / μορφή που θα επιλεγεί για την έναρξη της επιχειρηματικής

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙ Α TΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ 8459

ΕΦΗΜΕΡΙ Α TΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ 8459 Τεύχος Α 103/13.06.2018 ΕΦΗΜΕΡΙ Α TΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ 8459 (α) της παραγράφου 3 του άρθρου 3 «Κοινό σχέδιο λογαριασμών» μόνο όσον αφορά τη λειτουργική ταξινόμηση, (β) του άρθρου 10 «Ενοποιημένες χρηματοοικονομικές

Διαβάστε περισσότερα

Εγκύκλιος Ι.Κ.Α. αρ. 60/ Υποχρεωτική αυτεπάγγελτη αναζήτ

Εγκύκλιος Ι.Κ.Α. αρ. 60/ Υποχρεωτική αυτεπάγγελτη αναζήτ Πίνακας περιεχομένων Εγκύκλιος Ι.Κ.Α. αρ. 60/1.10.2014 Υποχρεωτική αυτεπάγγελτη αναζήτηση πιστοποιητικών βεβαιώσεων αρμοδιότητας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου Αθήνα, 1 Οκτωβρίου 2014 Αριθμ. Πρωτ.

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΑΔΑ: ΦΕΚ: ΑΔΑ: ΒΛΩ8Η-ΖΜΚ ΕΞ.ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ YΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ 1. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΜΗΜΑ Α Ταχ. Δ/νση: Λεωχάρους

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟΜΕΑΣ ΑΣΤΙΚΟΥ, ΑΣΤΙΚΟΥ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

ΤΟΜΕΑΣ ΑΣΤΙΚΟΥ, ΑΣΤΙΚΟΥ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΤΟΜΕΑΣ ΑΣΤΙΚΟΥ, ΑΣΤΙΚΟΥ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ Αναστάσιος Βαλτούδης, Καθηγητής Αστικού Δικαίου Τηλέφωνο: 2310.99.64.60 e.mail: avaltoud@otenet.gr Ώρες ακρόασης: Τετάρτη 15.00-16.00, Πέμπτη, 13.00-14.00

Διαβάστε περισσότερα

*Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στο τριμηνιαίο επιστημονικό περιοδικό «Επισκόπηση Εμπορικού Δικαίου» (ΕπισκΕΔ) 2013, σελ. 880 επ.

*Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στο τριμηνιαίο επιστημονικό περιοδικό «Επισκόπηση Εμπορικού Δικαίου» (ΕπισκΕΔ) 2013, σελ. 880 επ. Το ζήτημα της επιχορήγησης του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας από τους Οργανισμούς Συλλογικής Διαχείρισης πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων: Παρατηρήσεις επί της υπ αριθμ. 5/2013 απόφασης της

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΑ ΠΡΟΣ: - ΚΟΙΝ/ΣΗ:

ΑΝΑΡΤΑ ΠΡΟΣ: - ΚΟΙΝ/ΣΗ: ΑΝΑΡΤΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ Αθήνα, 24 6 2015 Αριθμ. Πρωτ. : 68293 ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΑΓΟΡΑΣ Δ/ΝΣΗ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ & ΓΕΜΗ Τμήμα Θεσμικών Ρυθμίσεων & ΓΕΜΗ Ταχ. Δ/νση: Πλ. Κάνιγγος

Διαβάστε περισσότερα

ΣΗΜΕΙΩΜΑ V Τροποποιήσεις στα νομοθετήματα του Κώδικα από Φεβρουάριο 2014 έως Δεκέμβριο VII Α. ΓΕΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ Ι... Β.Δ.

ΣΗΜΕΙΩΜΑ V Τροποποιήσεις στα νομοθετήματα του Κώδικα από Φεβρουάριο 2014 έως Δεκέμβριο VII Α. ΓΕΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ Ι... Β.Δ. ΣΗΜΕΙΩΜΑ...... V Τροποποιήσεις στα νομοθετήματα του Κώδικα από Φεβρουάριο 2014 έως Δεκέμβριο 2015... VII Α. ΓΕΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ Ι... Β.Δ. ΤΗΣ 2/14 ΜΑΪΟΥ 1835 «ΠΕΡΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΟΣ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΟΔΙΚΕΙΩΝ»...

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΝΙΑΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Τμήμα Μελετών ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Αρ. Πρωτ.: 3468 Αθήνα, 30/05/2017 Ταχ.

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΓΕΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΓΕΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ Γενική Διεύθυνση Διοίκησης και Ελέγχου Συγχρηματοδοτούμενων Προγραμμάτων από την Ε.Ε.

Διαβάστε περισσότερα

Τραπεζα Φορολογικής Ενημέρωσης από την Epsilon Net

Τραπεζα Φορολογικής Ενημέρωσης από την Epsilon Net Τραπεζα Φορολογικής Ενημέρωσης από την Epsilon Net ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 24/3/2017 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Αρ.Πρωτ.: Φ.10043/οικ.14226/431 ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ E ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 1281 26 Ιουνίου 2017 ΤΕΥΧΟΣ A.A.Π. Αρ. Φύλλου 145 ΤΕΥΧΟΣ ΑΝAΓΚΑΣΤΙΚΩΝ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ 1 Χαρακτηρισμός

Διαβάστε περισσότερα

Λίστα Κυβερνητικών Κατηγοριών. (Government Category List)

Λίστα Κυβερνητικών Κατηγοριών. (Government Category List) ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ Α.Ε. «Ελληνικό Πλαίσιο Παροχής Υπηρεσιών Ηλεκτρονικής ιακυβέρνησης και Πρότυπα ιαλειτουργικότητας» Λίστα Κυβερνητικών Κατηγοριών (Government Category List) Έκδοση 2.00 Μάιος 2008

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ 12129 ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 750 26 Μαρτίου 2014 ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Αριθμ. ΠΟΛ: 1080 Ρύθμιση ειδικότερων θεμάτων έκτακτου ειδικού τέλους ακινήτων (ΕΕΤΑ). Ο

Διαβάστε περισσότερα

Η. Φορολογία Νομικών Προσώπων και Νομικών Οντοτήτων Σελ Αντικείμενο της φορολογίας εισοδήματος Νομικών Προσώπων

Η. Φορολογία Νομικών Προσώπων και Νομικών Οντοτήτων Σελ Αντικείμενο της φορολογίας εισοδήματος Νομικών Προσώπων ΜΕΡΟΣ Α ΚΩΔΙΚΑΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ (Ν 4172/2013, ΦΕΚ Α 167/23-7-2013) Εισαγωγικές Παρατηρήσεις Σελ. 21 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 Φορολογία Εισοδήματος Ι. Γενικά Σελ. 23 Α. Πεδίο Εφαρμογής Σελ. 23 Β. Φορολογική Κατοικία

Διαβάστε περισσότερα

Κοινωνική Επιχειρηματικότητα

Κοινωνική Επιχειρηματικότητα Κοινωνική Επιχειρηματικότητα Έναρξη - Φορολογικά Ασφαλιστικά- Αδελφόπουλος Θεμιστοκλής MBA, Bsc Οικονομολόγος - Φοροτεχνικός ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ Νόμος 4019/2011 Νόμος 4430/2016 ΟΡΙΣΜΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ - ΕΜΠΟΡΟΙ 1. Β.Δ. της 2/14.5.1835 Περί αρμοδιότητος των εμποροδικείων

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ - ΕΜΠΟΡΟΙ 1. Β.Δ. της 2/14.5.1835 Περί αρμοδιότητος των εμποροδικείων ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Πρόλογος έκτης έκδοσης... ΧVΙΙ Aπό τον πρόλογο της πρώτης έκδοσης... XVIΙ ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ - ΕΜΠΟΡΟΙ 1. Β.Δ. της 2/14.5.1835 Περί αρμοδιότητος των εμποροδικείων (άρθρα

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΘΕΜΑ: Καθορισμός των απαιτούμενων στοιχείων που καταχωρίζονται στη Μερίδα στο Γ.Ε.ΜΗ. των υπόχρεων προσώπων.

ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΘΕΜΑ: Καθορισμός των απαιτούμενων στοιχείων που καταχωρίζονται στη Μερίδα στο Γ.Ε.ΜΗ. των υπόχρεων προσώπων. Αθήνα, 19-4-2012 ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘ. ΕΣΩΤΕΡ. ΕΜΠΟΡΙΟΥ Δ/ΝΣΗ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ Tαχ. Δ/νση: Πλ. Κάνιγγος Τ.Κ.: 101 81 Πληροφορίες : A. Οικονομάκη Τηλέφωνο : 210-3893303 Fax : Αρ.

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ Αθήνα, 14 Μαρτίου 2007

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ Αθήνα, 14 Μαρτίου 2007 ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ Αθήνα, 14 Μαρτίου 2007 ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ Αριθ. Πρωτ.:1026310/163/0015 Δ/ΝΣΗ ΒΙΒΛΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΜΗΜΑ: Α ΠΟΛ:1050 Ταχ. Δ/νση : Καρ. Σερβίας

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Αναπροσαρμογή τιμής συντελεστή (τκ) του Κανονισμού Προεκτιμώμενων Αμοιβών Μελετών και Υπηρεσιών για το έτος 2019

ΘΕΜΑ: Αναπροσαρμογή τιμής συντελεστή (τκ) του Κανονισμού Προεκτιμώμενων Αμοιβών Μελετών και Υπηρεσιών για το έτος 2019 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ KAI ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜ. TOY ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Δ/ΝΣΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ Τμήμα : β Ταχ. Δ/νση : Χαρ. Τρικούπη 182 Ταχ. Κώδ. : 114

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΑ ΟΔΗΓΙΑ 12

ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΑ ΟΔΗΓΙΑ 12 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΝΙΑΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Τμήμα Μελετών Ταχ. Δ/νση: Λεωφόρος Κηφισίας 7 Τ.Κ. Πόλη: 115 23 Αθήνα Πληροφορίες:

Διαβάστε περισσότερα

Οι δημόσιες δαπάνες - Ο έλεγχος των δημοσίων δαπανών

Οι δημόσιες δαπάνες - Ο έλεγχος των δημοσίων δαπανών Δημοσιονομικό Δίκαιο ΠΜΣ 2016-2017 Οι δημόσιες δαπάνες - Ο έλεγχος των δημοσίων δαπανών Ανδρέας Τσουρουφλής 10.1.2017 Δημόσιες δαπάνες Εκτέλεση Προϋπολογισμού Διενέργεια δημοσίων εσόδων Διενέργεια δημοσίων

Διαβάστε περισσότερα

Ι V. ΛΟΙΠΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΠΟΥ ΑΣΚΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΕΠ

Ι V. ΛΟΙΠΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΠΟΥ ΑΣΚΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΕΠ Ι V. ΛΟΙΠΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΠΟΥ ΑΣΚΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΕΠ Α. ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ Π. Δ. 164/2004 ΛΟΙΠΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΠΟΥ ΑΣΚΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΕΠ: ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ Π.Δ. 164/2004 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΤΟΥΣ 2006 ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΓΩΓΗ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης

Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΕΙΣΦΟΡΩΝ & ΕΛΕΓΧΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΜΙΣΘΩΤΩΝ Ταχ. Δ/νση: Σατωβριάνδου

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: 4Α8ΦΗ-ΑΡΣ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. Αθήνα, 23 Σεπτεμβρίου 2011 ΠΟΛ:1200

ΑΔΑ: 4Α8ΦΗ-ΑΡΣ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. Αθήνα, 23 Σεπτεμβρίου 2011 ΠΟΛ:1200 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Αθήνα, 23 Σεπτεμβρίου 2011 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ & ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ -Δ/ΝΣΗ ΤΕΛΩΝ & ΕΙΔΙΚΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Προς: Ως Πίνακας Αποδεκτών

Προς: Ως Πίνακας Αποδεκτών ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΝΙΑΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ---------- Ταχ. Δ/νση: Κεφαλληνίας 45 Τ.Κ. Πόλη: 112 57 Αθήνα Πληροφορίες: Γ. Κυρίτσης & Αλ. Τάττης Τηλέφωνo:

Διαβάστε περισσότερα

Δίκτυο Υπηρεσιών Πληροφόρησης & Συμβουλευτικής Εργαζομένων

Δίκτυο Υπηρεσιών Πληροφόρησης & Συμβουλευτικής Εργαζομένων Δίκτυο Υπηρεσιών Πληροφόρησης & Συμβουλευτικής Εργαζομένων ΙΝΕ - ΓΣΕΕ www.inegsee.gr info@inegsee.gr Περιεχόμενα 1. Εισαγωγικά 2. Εισαγωγή στις νέες ρυθμίσεις του Ν. 4387/2016 3. Υποχρέωση για παράλληλη

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: ΒΕΝ84691ΩΓ-ΖΛ8. ΘΕΜΑ : «Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρία (Ι.Κ.Ε.)»

ΑΔΑ: ΒΕΝ84691ΩΓ-ΖΛ8. ΘΕΜΑ : «Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρία (Ι.Κ.Ε.)» ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Αθήνα 23/5/2013 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ Δ Ι Ο Ι Κ Η Σ Η ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΜΗΜΑ ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ : ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ - ΕΣΟΔΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Τα μαθήματα που θα προσφερθούν στις κατευθύνσεις του ΠΜΣ της Νομικής Σχολής είναι τα ακόλουθα:

Τα μαθήματα που θα προσφερθούν στις κατευθύνσεις του ΠΜΣ της Νομικής Σχολής είναι τα ακόλουθα: Τα μαθήματα που θα προσφερθούν στις κατευθύνσεις του ΠΜΣ της Νομικής Σχολής είναι τα ακόλουθα: 1.Κατεύθυνση «ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ» Αστικό Δίκαιο Ενωσιακής προέλευσης (Κοινοτικό Αστικό Δίκαιο) Ερμηνεία των Νομών

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Υποχρεωτική Εκπαίδευση Διευθυντικών Στελεχών Σχετικό: το με αρ. πρωτ. 12718/16-9-2010 έγγραφό μας

Θέμα: Υποχρεωτική Εκπαίδευση Διευθυντικών Στελεχών Σχετικό: το με αρ. πρωτ. 12718/16-9-2010 έγγραφό μας ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Aθήνα, 6 /2/2012 Αρ.πρωτ. 1226 Προς: Γενικούς και Ειδικούς Γραμματείς Θέμα: Υποχρεωτική Εκπαίδευση Διευθυντικών Στελεχών

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Συγγραφής Εργασιών για το 6 ο Πανελλήνιο Συνέδριο Οδικής Ασφάλειας

Οδηγίες Συγγραφής Εργασιών για το 6 ο Πανελλήνιο Συνέδριο Οδικής Ασφάλειας 6 ο Πανελλήνιο Συνέδριο Οδικής Ασφάλειας www.nrso.ntua.gr/roadsafety2015 roadsafety2015@gmail.com Οδηγίες Συγγραφής Εργασιών για το 6 ο Πανελλήνιο Συνέδριο Οδικής Ασφάλειας Όνοµα Επίθετο 1, 1 Οργανισµός

Διαβάστε περισσότερα

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ. Δίκαιο είναι το σύνολο των ετερόνομων κανόνων που ρυθμίζουν με τρόπο υποχρεωτικό την κοινωνική συμβίωση των ανθρώπων.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ. Δίκαιο είναι το σύνολο των ετερόνομων κανόνων που ρυθμίζουν με τρόπο υποχρεωτικό την κοινωνική συμβίωση των ανθρώπων. ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ 1.ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΟ Δίκαιο είναι το σύνολο των ετερόνομων κανόνων που ρυθμίζουν με τρόπο υποχρεωτικό την κοινωνική συμβίωση των ανθρώπων. 1.1.Χαρακτηριστικά του Δικαίου Ετερόνομοι κανόνες

Διαβάστε περισσότερα

ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ

ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Εθνικόν και Καποδιστριακόν Πανεπιστήμιον Αθηνών Ακαδημίας 45, Αθήνα, Τ.Κ. 10672 Τηλ. 210-3688672 Fax. 210 368 8667 Πληροφορίες: Μ. Βελλή ΝΟΜΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΕΝΙΑΙΟ ΕΝΤΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Μείζονα κατηγορία δαπάνης : 0003 Κατηγορία Δαπάνης : 0800 Πληρωμές για λοιπές υπηρεσίες Υποκατηγορία Δαπάνης : 0890 Ειδικές αμοιβές και λοιπές δαπάνες

Μείζονα κατηγορία δαπάνης : 0003 Κατηγορία Δαπάνης : 0800 Πληρωμές για λοιπές υπηρεσίες Υποκατηγορία Δαπάνης : 0890 Ειδικές αμοιβές και λοιπές δαπάνες Μείζονα κατηγορία δαπάνης : 0003 Κατηγορία Δαπάνης : 0800 Πληρωμές για λοιπές υπηρεσίες Υποκατηγορία Δαπάνης : 0890 Ειδικές αμοιβές και λοιπές δαπάνες ΚΩΔΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΞΟΔΟΥ : Ξ 0894 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Κ.Α.Ε: «Δικαστικά

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΝΙΑΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ. ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Τμήμα Μελετών

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΝΙΑΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ. ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Τμήμα Μελετών ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΝΙΑΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Τμήμα Μελετών Ταχ. Δ/νση: Λεωφόρος Κηφισίας 7 Τ.Κ. Πόλη: 115 23 Αθήνα Πληροφορίες:

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΜΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ

ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΜΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ (Μ.Κ.Ε.) ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΜΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ Για την ίδρυση μιας επιχείρησης (ανεξαρτήτου μορφής και νομικής υπόστασης) είναι απαραίτητα τα παρακάτω βήματα: ΒΗΜΑ 1 ο : Πριν από οποιαδήποτε άλλη ενέργεια,

Διαβάστε περισσότερα

ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ/ ΟΙ ΕΤΑΙΡΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΝΟΜΗ ΤΑΞΗ

ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ/ ΟΙ ΕΤΑΙΡΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΝΟΜΗ ΤΑΞΗ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ/ ΟΙ ΕΤΑΙΡΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΝΟΜΗ ΤΑΞΗ ΙΩΑΝΝΑ ΛΑΓΟΥΜΙΔΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ Τ: 2103627270 Κ: 6944391697 e-mail: law@lagoumidou.gr www.lagoumidou.gr Τι να κάνω; Από την

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ & ΟΡΥΚΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΥΛΩΝ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Δ/ΝΣΗ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ (Ε ) Αθήνα, 08.11.2017

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΩΝ ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΑΜΟΙΒΩΝ

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΩΝ ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΑΜΟΙΒΩΝ Αριθμός 1117864/2297/Α0012 (ΦΕΚ Β 2422/24.12.2007) Προσδιορισμός των ελάχιστων αμοιβών των Δικηγόρων. ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ - ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Εχοντας υπόψη: 1) Τις διατάξεις της παραγράφου

Διαβάστε περισσότερα

nbb Θέμα: Περιεχόμενο και διαδικασία δημιουργίας και τήρησης Μητρώου νπδδ και επιχειρήσεων των δήμων και περιφερειών

nbb Θέμα: Περιεχόμενο και διαδικασία δημιουργίας και τήρησης Μητρώου νπδδ και επιχειρήσεων των δήμων και περιφερειών Ελληνική ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ & ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΓΕΝ. ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ & ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΜΗΜΑ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 1. Δ/ΝΣΗ ΔΙΕΘΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΜΗΜΑ Γ - ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 1. Δ/ΝΣΗ ΔΙΕΘΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΜΗΜΑ Γ - ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 1. Δ/ΝΣΗ ΔΙΕΘΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΜΗΜΑ Γ - ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Ταχ. Δ/νση : Καρ. Σερβίας 8 ΑΔΑ: Ταχ. Κώδικας : 101 84 Αθήνα Αριθ.

Διαβάστε περισσότερα

Φορολογία Εισοδήματος Νομικών Προσώπων. Ιωάννης Τριανταφύλλου Φοροτεχνικός Σύμβουλος

Φορολογία Εισοδήματος Νομικών Προσώπων. Ιωάννης Τριανταφύλλου Φοροτεχνικός Σύμβουλος Φορολογία Εισοδήματος Νομικών Προσώπων Ιωάννης Τριανταφύλλου Φοροτεχνικός Σύμβουλος Μεταβολές στην Φορολογία Νομικών Προσώπων Έντυπα Φορολογίας (Κατάσταση Φορ.Αναμόρφωσης Ε2, Ε3, ΦΕΝΠ) Τι αλλάζει το 2015

Διαβάστε περισσότερα

1. ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΟΥ Φ.Π.Α. ΣΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ - ΧΡΟΝΟΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ

1. ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΟΥ Φ.Π.Α. ΣΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ - ΧΡΟΝΟΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΑΚΙΝΗΤΑ 2008 ΜΕΡΟΣ Α - ΠΕΔΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ - ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ - ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ 1. ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΟΥ Φ.Π.Α. ΣΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ - ΧΡΟΝΟΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ Φορολογία ακινήτων πριν και μετά το Ν. 3427/05 2. ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΦΟΡΟ 2.1.

Διαβάστε περισσότερα

17PROC

17PROC ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΑΛΙΜΟΥ ΜΟΝΟΜΕΤΟΧΙΚΗ ΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Α. Η.Π.ΑΛ Α.Ε ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 25 & ΑΥΞΕΝΤΙΟΥ 12 ΑΛΙΜΟΣ 174 55 ΤΗΛ: 210-9850311, 210-9850313 FAX: 210 9850827 Άλιμος, 10-1-2017 Aρ.

Διαβάστε περισσότερα