ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ Γενική Διεύθυνση Μεταφορών Δ/νση Οδικής Ασφάλειας Τμήμα Οδικής Ασφάλειας. Αρ. Πρωτ.: 11092/1399/

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ Γενική Διεύθυνση Μεταφορών Δ/νση Οδικής Ασφάλειας Τμήμα Οδικής Ασφάλειας. Αρ. Πρωτ.: 11092/1399/"

Transcript

1 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ Γενική Διεύθυνση Μεταφορών Δ/νση Οδικής Ασφάλειας Τμήμα Οδικής Ασφάλειας Αρ. Πρωτ.: 11092/1399/ Θέμα : Κοινοποίηση ΦΕΚ «Καθορισμός διαδικαστικών λεπτομερειών για την εφαρμογή των διατάξεων του π.δ/τος 74/2008 (ΦΕΚ 112/Α ), για την αρχική επιμόρφωση ορισμένων κατηγοριών οδηγών οδικών οχημάτων» Σας αποστέλλουμε συνημμένα σε φωτοαντίγραφο απόσπασμα του ΦΕΚ 216/Β / στο οποίο δημοσιεύτηκε η υπ αριθμ. οικ /9666/08/ απόφαση του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών που αφορά στον καθορισμό διαδικαστικών λεπτομερειών για την εφαρμογή των διατάξεων του π.δ/τος 74/2008 (ΦΕΚ112/Α ) αναφορικά με τη χορήγηση Πιστοποιητικού Επαγγελματικής Ικανότητας (Π.Ε.Ι.) αρχικής επιμόρφωσης μεταφοράς επιβατών. Για την εφαρμογή της διευκρινίζουμε τα εξής : 1. Η διαδικασία χορήγησης ΠΕΙ αρχικής επιμόρφωσης οδηγών μεταφοράς επιβατών διακρίνεται σε δύο περιπτώσεις : α) στους οδηγούς που δεν κατέχουν άδεια οδήγησης αντίστοιχης κατηγορίας Δ1, Δ1+Ε, Δ ή Δ+Ε. Για την περίπτωση αυτή διενεργούνται πρώτα οι θεωρητικές εξετάσεις για την κατηγορία Δ και για το ΠΕΙ και μετά την επιτυχία και στις δύο προαναφερόμενες θεωρητικές εξετάσεις ακολουθεί μια πρακτική εξέταση και β) στους οδηγούς που κατέχουν άδεια οδήγησης αντίστοιχης κατηγορίας Δ1, Δ1+Ε, Δ ή Δ+Ε. Για την περίπτωση αυτή πραγματοποιείται πρώτα η θεωρητική εξέταση για ΠΕΙ και μετά την επιτυχία σ αυτήν ακολουθεί η πρακτική εξέταση. (Η περίπτωση αυτή κατ ουσία θα υπάρξει στο μέλλον σε οδηγούς που λαμβάνουν την άδεια οδήγησης μετά την αλλά δεν την κάνουν χρήση γιατί ανήκουν κυρίως στις εξαιρούμενες κατηγορίες του π.δ. 74/2008). Προσοχή: Στην απόφαση υπάρχει μεταβατική διάταξη για τους οδηγούς που απέκτησαν άδεια οδήγησης κατηγορίας Δ από τις μέχρι και την , βάσει της οποίας σε αυτούς τους οδηγούς χορηγείται το ΠΕΙ μόνο με προφορική εξέταση (καθόσον ήδη έχουν επιτύχει στην πρακτική εξέταση της κατηγορίας Δ). Για να τύχουν αυτής της διάταξης θα πρέπει να υποβάλλουν την Αίτηση-Υπεύθυνη δήλωση μαζί με τα λοιπά δικαιολογητικά π.χ. παράβολο 70 κλπ μέχρι και τις ημέρα Παρασκευή). 2. Η χορήγηση ΠΕΙ επιβάλλει και αναγραφή στην άδεια οδήγησης και του κωδικού 95.. όπως αυτό αναλυτικά περιγράφεται στην αποστελλόμενη υπουργική απόφαση. Εξυπακούεται ότι σε κάθε ανανέωση της άδειας οδήγησης πρέπει να μεταφέρεται και η ημερομηνία λήξης του ΠΕΙ (η οποία σημειωτέον μπορεί και να μην συμπίπτει με αυτή της λήξης ισχύος της άδειας οδήγησης). Είναι επίσης σαφές ότι όπου απαιτείται η αναγραφή επί ισχύουσας άδειας οδήγησης του προαναφερόμενου κωδικού 95. θα εκτυπώνεται νέα άδεια οδήγησης ακολουθώντας την διαδικασία της οικ.

2 71358/9562/08/ εγκυκλίου μας, μη επιτρεπομένης άλλωστε από της χορήγησης άδειας οδήγησης σε χάρτινο έντυπο. 3. Για την απόκτηση ΠΕΙ (αρχικής επιμόρφωσης) δεν απαιτείται προηγούμενη επιπλέον θεωρητική ή πρακτική εκπαίδευση σε σχολές οδηγών ή ΚΕΘΕΥΟ. Η θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση για την κατηγορία Δ εξακολουθεί να ισχύει (βλέπε υ.α /480/99 όπως ισχύει). 4. Η θεωρητική εξέταση πραγματοποιείται εκτός ωραρίου λειτουργίας της υπηρεσίας Μεταφορών και Επικοινωνιών των Ν.Α. της χώρας από επιτροπή/ές που ορίζονται από τον Νομάρχη. Άμεσα να εκδοθούν οι αποφάσεις των Νομαρχών με τον καθορισμό τους. Για τις επιτροπές προβλέπεται η έκδοση απόφασης για αμοιβή των μελών τους και των γραμματέων τους. 5. Η θεωρητική εξέταση για το ΠΕΙ αρχικής επιμόρφωσης μεταφοράς επιβατών θα διεξάγονται προφορικά μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας του ηλεκτρονικού τρόπου διεξαγωγής τους. 6. Η πρακτική εξέταση πραγματοποιείται υποχρεωτικά σε εκπαιδευτικό όχημα στην περίπτωση που ο οδηγός δεν έχει ακόμα αποκτήσει την αντίστοιχη άδεια οδήγησης. Από την στιγμή που επιτύχει και λάβει άδεια οδήγησης και ΠΕΙ για μία κατηγορία π.χ. κατηγορία Δ τότε αφού αποκτήσει και την επέκτασή της π.χ. Δ+Ε το ΠΕΙ ισχύει και για την επέκταση. Όταν ο οδηγός είναι κάτοχος άδειας οδήγησης των κατηγοριών για τις οποίες αιτείται την χορήγηση ΠΕΙ, τότε μπορεί να χρησιμοποιήσει και δικό του όχημα. Η πρακτική εξέταση πραγματοποιείται χρησιμοποιώντας ένα εκ των δύο 2.2 και 2.3 υποδειγμάτων Δ.Ε.Ε. αντίστοιχα, που θα σας αποσταλούν από την Δ/νση Οικονομικών Υπηρεσιών του ΥΜΕ. 7. Στην πρακτική εξέταση οχημάτων κατηγορίας Δ για ΠΕΙ θα προγραμματίζονται μόνο δύο (2) υποψήφιοι για κάθε επιτροπή και θα χρησιμοποιείται το πρακτικό εξετάσεων του Υποδείγματος 5 της απόφασης. 8. Η Δ/νση Οργάνωσης και Πληροφορικής του ΥΜΕ παρακαλείται να αναρτήσει το π.δ., την υ.α. και την παρούσα εγκύκλιο καθώς και την Αίτηση-Υπεύθυνη δήλωση στην ιστοσελίδα του Υπουργείου. 9. Η Δ/νση Οικονομικών Υπηρεσιών του ΥΜΕ παρακαλείται να αποστείλει τα δύο ΔΕΕ στις υπηρεσίες σύμφωνα με την κατανομή που ήδη της έχει κοινοποιηθεί. Επίσης πρέπει (στην συνέχεια του αριθμ. πρωτ. οικ /6212/ εγγράφου μας), όπως εκδώσει απόφαση για την πληρωμή των υπαλλήλων των Υπηρεσιών Μεταφορών και Επικοινωνιών των Ν.Α.-μελών των επιτροπών διενέργειας των θεωρητικών εξετάσεων για την χορήγηση του ΠΕΙ. 10. Για την πρακτική εξέταση πρέπει οι εξεταστές να εφαρμόζουν πλήρως τις διατάξεις της υ.α. και του π.δ. και ειδικότερα τις απαιτήσεις που αναφέρονται στα Παραρτήματά του. Μέχρι την εκτύπωση των νέων εγχειριδίων για το ΠΕΙ θα χρησιμοποιείται για την πρακτική εξέταση το εγχειρίδιο Θεωρητική εξέταση υποψηφίων οδηγών λεωφορείων. Στα μνημόνια για τις πρακτικές εξετάσεις έχουν προστεθεί στην ομάδα Α τα πέντε πρώτα νέα σημεία ελέγχου (όπως προβλέπεται από το π.δ. 74/2008). Και γι αυτά ισχύουν τα διαλαμβανόμενα στις περί των αδειών οδήγησης διατάξεις.

3 11. Στο συνημμένο παράρτημα παρουσιάζονται αναλυτικά οι βασικές απαιτήσεις για την αρχική εξέταση μέσα από τις οποίες προκύπτουν και οι υποχρεώσεις των εξεταστών (Για την ομοιομορφία περιέχονται και οι απαιτήσεις για το ΠΕΙ αρχικής επιμόρφωσης οδηγών οχημάτων μεταφοράς εμπορευμάτων που θα χρειαστούν με την εφαρμογή από της διαδικασίας χορήγησης του ΠΕΙ εμπορευμάτων). 12. Παρακαλούμε για την πιστή εφαρμογή των παραπάνω. Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΛΑΤΗΣ

4 Παράρτημα της 11092/1399/ Βασικές Απαιτήσεις Αρχικής Εξέτασης για ΠΕΙ 1. Εξειδικευμένη Εκπαίδευση για μια Ορθολογική Οδήγηση σύμφωνα με τους Κανονισμούς Ασφαλείας 1.1. Το σύστημα μετάδοσης Τι πρέπει να ξέρει ο οδηγός Ο οδηγός είναι πολύ σημαντικό να κατανοεί το σύστημα μετάδοσης ως ένα σύστημα με διαφορετικά υποσυστήματα και να είναι ικανός να ξεχωρίζει τη λειτουργία καθώς και την επίδραση κάθε ενός από αυτά τα υποσυστήματα. Αυτή η βασική γνώση κάνει το έργο του οδηγού ευκολότερο και οδηγεί στην βέλτιστη κατανάλωση καυσίμου και σε μικρότερες εκπομπές καυσαερίων και αερίων θερμοκηπίου Σκοπός Εξετάσεων κατά πόσο ο υποψήφιος οδηγός μπορεί να επιλέξει την κατάλληλη σχέση μετάδοσης στο κιβώτιο ταχυτήτων και να κάνει καλή χρήση της ισχύος και ροπής του κινητήρα. Μεταξύ άλλων, η επιλογή της σχέσης μετάδοσης θα πρέπει να γίνεται ανάλογα με το φορτίο και την κλίση του δρόμου. Η χρήση της κατάλληλης περιοχής της ροπής οδηγεί στη βέλτιστη χρήση του κινητήρα, σε ομαλή οδήγηση (δεν αλλάζονται συχνά οι σχέσεις μετάδοσης), μείωση των φθορών, βελτιστοποίηση της κατανάλωσης καυσίμου και ελαχιστοποίηση των εκπομπών Εξετάσεις i) Θεωρητικές εξετάσεις Θεωρητικές ερωτήσεις για : Ορισμό ροπής, ισχύος (σε kw και PS), ειδικής κατανάλωσης καυσίμου και στροφών (RPM) Μεταβολή της ροπής στα διάφορα υποσυστήματα του οχήματος Να καταλαβαίνει και να διαβάζει την ροπή στις διάφορες στροφές ανά λεπτό Σημασία της ισχύος στις διάφορες συνθήκες (π.χ. είσοδος στον αυτοκινητόδρομο, ανέβασμα σε ανηφόρα με συγκεκριμένη ταχύτητα, προσπέραση, ελιγμοί, κλπ) Την πρακτική σημασία της ισχύος του οχήματος για την δουλειά του οδηγού (π.χ. σπάνια αλλαγή σχέσεων μετάδοσης) Κατανόηση των διαφορετικών χρωματισμών του στροφόμετρου. Οικονομική οδήγηση (καμπύλες ισχύος - ροπής, ειδική κατανάλωση καυσίμου) Καθορισμός της βέλτιστης περιοχής στροφών μέσω διαγραμμάτων για καμπύλες ροπής-ισχύος (Να μπορεί να διαβάσει τις οδηγίες του κατασκευαστή του οχήματος) ii) Πρακτικές Εξετάσεις Πρακτικές ασκήσεις που να αποδεικνύουν ότι μπορεί να εφαρμόζει κατά την οδήγηση τις θεωρητικές γνώσεις. Επίσης, μεταξύ των άλλων οι ασκήσεις μπορούν να περιλαμβάνουν: Εκκίνηση και επιτάχυνση με την σωστή σχέση μετάδοσης Προσαρμογή της οδηγικής συμπεριφοράς ανάλογα με την ροή της κυκλοφορίας (καλή χρήση της ισχύος του κινητήρα)

5 Καλή χρήση της ισχύος στις διάφορες συνθήκες (π.χ. είσοδος στον αυτοκινητόδρομο, ανέβασμα σε ανηφόρα με συγκεκριμένη ταχύτητα, προσπέραση, ελιγμοί, κλπ) Προσαρμογή της οδηγικής συμπεριφοράς στην βέλτιστη περιοχή του στροφόμετρου Να οδηγεί με προβλεπτικό τρόπο και έτσι ώστε να ελαχιστοποιεί τις φθορές (να χρησιμοποιεί ως πλεονέκτημα τις αλλαγές στο χρώμα των φαναριών, όσο το δυνατόν λιγότερο αχρείαστο φρενάρισμα, αποφυγή αχρείαστων σταματημάτων). Οικολογική-Οικονομική οδήγηση όπως καλή χρήση των στροφών του κινητήρα ανάλογα με τις συνθήκες οδήγησης, σωστές αλλαγές σχέσεων μετάδοσης (π.χ. υπερπήδηση σχέσεων, διατήρηση υψηλής σχέσης μετάδοσης) 1.2.Συστήματα Ασφαλούς Ελέγχου Τι πρέπει να ξέρει ο οδηγός Ο οδηγός είναι πολύ σημαντικό να κατανοεί τα τεχνικά μέρη και τα φυσικά χαρακτηριστικά του συστήματος πέδησης πνευματικού τύπου, του επιβραδυντή, των σχέσεων μετάδοσης, της αδράνειας του οχήματος, των τάσεων κατά την πέδηση και την κατηφόρα καθώς και τι πρέπει να κάνει σε περίπτωση σφάλματος. Πρέπει να είναι σαφές για τον οδηγό ο συνδυασμός και η συσχέτιση αυτών των διαφορετικών τεχνικών στοιχείων και χαρακτηριστικών έτσι ώστε να μπορεί να ελέγχει το όχημα με ασφάλεια ανάλογα με τις τοπικές συνθήκες και τις διαφορετικές καταστάσεις Σκοπός Εξετάσεων κατά πόσο ο υποψήφιος οδηγός μπορεί να εφαρμόζει τις γνώσεις που έχει αποκτήσει για τις βασικές φυσικές έννοιες και την λειτουργία των φρένων και του επιβραδυντή (retarder). Βασιζόμενος σε αυτές τις γνώσεις, ο υποψήφιος οδηγός πρέπει να μπορεί να αποφασίζει για την σωστή σειρά των ενεργειών κάτω από διαφορετικές συνθήκες. Ο υποψήφιος πρέπει να είναι ενήμερος για την βέλτιστη χρήση των φρένων και του επιβραδυντή (λιγότερες εναλλαγές χειρισμών και φρεναρίσματα). Τέλος, οι εξετάσεις πρέπει να μπορούν να ελέγχουν το κατά πόσο ο υποψήφιος οδηγός μπορεί να εξηγεί τη σημασία αυτών των τεχνικών χαρακτηριστικών στην οικονομική οδήγηση και στη μείωση των φθορών Εξετάσεις i) Θεωρητικές εξετάσεις Θεωρητικές ερωτήσεις που να αποδεικνύουν ότι Γνωρίζει τα βασικά χαρακτηριστικά ενός υδρο-πνευματικού συστήματος φρένων καθώς και τους διαφορετικούς τύπους των συστημάτων πέδησης Μπορεί να αναγνωρίζει και περιγράφει τα κύρια σφάλματα στο σύστημα πέδησης και τις επιπτώσεις αυτών των σφαλμάτων Γνωρίζει τον τρόπο λειτουργίας του πνευματικού συστήματος φρένων και του επιβραδυντή Γνωρίζει την σημασία που έχει το πνευματικό σύστημα φρένων και ο επιβραδυντής στην ασφάλεια του οχήματος Μπορεί να κάνει καλή συνδυασμένη χρήση των φρένων και του επιβραδυντή

6 Κατανοεί τους πιο σημαντικούς φυσικούς νόμους σχετικά με τη δυναμική των οχημάτων Κατανοεί τις κύριες αντιστάσεις κίνησης Γνωρίζει τι πρέπει να ελέγχει στο όχημα για την αποφυγή ελαττωμάτων και αστοχιών (π.χ. κατάσταση ελαστικών, πίεση αέρα) Γνωρίζει τις επιπτώσεις ελαττωμάτων και φθορών στην οικονομία και ασφάλεια της οδήγησης ii) Πρακτικές Εξετάσεις Πρακτικές ασκήσεις που να αποδεικνύουν ότι μπορεί να εφαρμόζει κατά την οδήγηση τις θεωρητικές γνώσεις. Επίσης, μεταξύ των άλλων οι ασκήσεις μπορούν να περιλαμβάνουν: Να μπορεί να κάνει καλή συνδυασμένη χρήση των φρένων και του επιβραδυντή Να μπορεί να χρησιμοποιεί κατάλληλα την αδράνεια του οχήματος Να χρησιμοποιεί σωστά τους διάφορους τρόπους επιβράδυνσης και πέδησης σε έντονες κατηφόρες Να κάνει καλή χρήση της ταχύτητας και των σχέσεων μετάδοσης στο κιβώτιο ταχυτήτων Να μπορεί να προλαμβάνει ελαττώματα και αστοχίες μέσω συνεχών προληπτικών ελέγχων 1.3. Φόρτωση Οχημάτων (Εμπορεύματα) μόνο για ΠΕΙ εμπορευμάτων Τι πρέπει να ξέρει ο οδηγός Ο οδηγός είναι πολύ σημαντικό να ξέρει να φορτώνει το όχημα με σωστό τρόπο όσον αφορά τους κανόνες ασφαλείας και την σωστή χρήση του οχήματος. Ο τρόπος οδήγησης ενός οδηγού δεν επηρεάζει μόνο την δική του ασφάλεια αλλά και την ασφάλεια των λοιπών χρηστών των οδών. Συνεπούς, ο οδηγός πρέπει να είναι ικανός να διασφαλίζει την σωστή μεταφορά των εμπορευμάτων σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς ασφαλείας. Επιπρόσθετα, μία επαγγελματική οδηγική συμπεριφορά εξασφαλίζει την καλύτερη δυνατή προστασία του περιβάλλοντος Σκοπός Εξετάσεων κατά πόσο ο υποψήφιος οδηγός μπορεί να οδηγήσει με ασφάλεια τα φορτηγά τόσο κατά τις αστικές μετακινήσεις όσο και τις υπεραστικές Εξετάσεις i) Θεωρητικές εξετάσεις Θεωρητικές ερωτήσεις που να αποδεικνύουν ότι Κατανοεί τους πιο σημαντικούς φυσικούς νόμους (αεροδυναμική αντίσταση, αντίσταση ελαστικών) Κατανοεί την εμφάνιση των διαφόρων αντιστάσεων κίνησης στα διάφορα μέρη του οχήματος Κατανοεί τις επιπτώσεις των διαφόρων αντιστάσεων στην ασφάλεια και πως να αντεπεξέρχεται Γνωρίζει την επίδραση των σχέσεων μετάδοσης, του φορτίου και του οδοστρώματος στην οδήγηση ανάλογα με το φορτίο, το κέντρο βάρους του, τη μετατόπιση του κέντρου βάρους και την κατανομή του

7 Μπορεί να επιλέξει την σωστή σχέση μετάδοσης ανάλογα με το φορτίο (π.χ. δεύτερη ταχύτητα για άδειο όχημα, πρώτη για πλήρες φορτίο) Μπορεί να υπολογίζει το φορτίο για διαφορετικά οχήματα και ρυμουλκούμενα (οπτική εκτίμηση, έλεγχος των εγγράφων) Γνωρίζει τη σημασία του φορτίου στην ασφάλεια (π.χ. μεγαλύτερη απόσταση πέδησης) και στην οικονομική οδήγηση (π.χ. αποφυγή αχρείαστων ενδιάμεσων σταματημάτων και πολλών διαδρομών, προβλεπτική οδήγηση) Μπορεί να υπολογίζει τον συνολικό όγκο για διαφορετικά οχήματα και ρυμουλκούμενα Μπορεί να χαράξει ένα σχέδιο κατανομής φορτίου ανάλογα με το φορτίο και την φόρτιση των αξόνων Μπορεί να υπολογίζει την κατανομή φορτίου στους άξονες Γνωρίζει τις επιπτώσεις της υπερφόρτωσης και της θέσης του κέντρου βάρους του φορτίου για τα διάφορα οδοστρώματα Γνωρίζει τους διάφορους τρόπους σήμανσης των ειδικών φορτίων (εξέχοντα, υπέρβαρα) Γνωρίζει τους διάφορους τύπους συσκευασιών και παλετών Γνωρίζει τους διάφορους τύπους και τεχνικές πρόσδεσης και ασφάλισης των φορτίων Μπορεί να επιλέξει την κατάλληλη τεχνική και τον σωστό τύπο πρόσδεσης και ασφάλισης ενός συγκεκριμένου φορτίου Μπορεί να καθορίσει τον αριθμό και την ικανότητα των συστημάτων πρόσδεσης για ένα συγκεκριμένο φορτίο Μπορεί να ελέγχει και να εκτιμά την φθορά των συστημάτων πρόσδεσης και αν μπορεί ή όχι να τα χρησιμοποιήσει Μπορεί να διαβάσει τις ετικέτες των ιμάντων πρόσδεσης και γνωρίζει την αποτελεσματικότητα των συρματόσχοινων και των αλυσίδων πρόσδεσης. Μπορεί να αναγνωρίζει τους διάφορους τύπους μουσαμάδων και διχτύων Ξέρει να χρησιμοποιεί το μουσαμά κάλυψης και γνωρίζει την αναγκαιότητα του (σφιχτό δέσιμο) ii) Πρακτικές Εξετάσεις Πρακτικές ασκήσεις που να αποδεικνύουν ότι μπορεί να εφαρμόζει κατά την οδήγηση τις θεωρητικές γνώσεις. Επίσης, μεταξύ των άλλων οι ασκήσεις μπορούν να περιλαμβάνουν: Να μπορεί να οδηγήσει με διαφορετικά φορτία και σε διαφορετικά οδοστρώματα Να μπορεί να κατανείμει σωστά το φορτίο Να μπορεί να ελέγχει την καταλληλότητα και την σωστή τοποθέτηση των συστημάτων πρόσδεσης και ασφάλισης του φορτίου Να μπορεί να τοποθετήσει σωστά και αφαιρέσει τον μουσαμά κάλυψης Να μπορεί να προσθέσει μέσα ασφάλισης ή πρόσδεσης στο φορτίο Φόρτωση Οχημάτων (Λεωφορεία) μόνο για ΠΕΙ επιβατών Τι πρέπει να ξέρει ο οδηγός Ο οδηγός είναι πολύ σημαντικό να ξέρει να φορτώνει το όχημα με σωστό τρόπο όσον αφορά τους κανόνες ασφαλείας και την σωστή χρήση του οχήματος.

8 Ο τρόπος οδήγησης ενός οδηγού δεν επηρεάζει μόνο την δική του ασφάλεια αλλά και την ασφάλεια των λοιπών χρηστών των οδών και των επιβατών. Συνεπώς, ο οδηγός πρέπει να είναι ικανός να διασφαλίζει την ασφάλεια του οχήματος και των επιβατών του ακολουθώντας πιστά τους ισχύοντες κανονισμούς ασφαλείας. Αυτή η γνώση οδηγεί στη μεταφορά των επιβατών με την μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια, σε μία ασφαλή οδηγική συμπεριφορά, στην μείωση των ατυχημάτων και σε μία οδήγηση φιλική προς το περιβάλλον Σκοπός Εξετάσεων κατά πόσο ο υποψήφιος οδηγός μπορεί να οδηγήσει με ασφάλεια τα λεωφορεία τόσο κατά τις αστικές μετακινήσεις όσο και τις υπεραστικές Εξετάσεις i) Θεωρητικές εξετάσεις Θεωρητικές ερωτήσεις που να αποδεικνύουν ότι Κατανοεί τους πιο σημαντικούς φυσικούς νόμους (αεροδυναμική αντίσταση, αντίσταση ελαστικών) και τις επιπτώσεις στους επιβάτες Κατανοεί την εμφάνιση των διαφόρων αντιστάσεων κίνησης στα διάφορα μέρη του λεωφορείου και τις επιπτώσεις στους επιβάτες και στο φορτίο (π.χ. αποσκευές) Αναλαμβάνει τις ευθύνες για την εφαρμογή των κανονισμών ασφαλείας από τους επιβάτες (π.χ. να φοράνε τη ζώνη ασφαλείας) Γνωρίζει την επίδραση των σχέσεων μετάδοσης, του φορτίου και του οδοστρώματος στην οδήγηση ανάλογα με το φορτίο, το κέντρο βάρους του, τη μετατόπιση του κέντρου βάρους και την κατανομή του Μπορεί να επιλέξει την σωστή σχέση μετάδοσης ανάλογα με το φορτίο (π.χ. δεύτερη ταχύτητα για άδειο όχημα, πρώτη για πλήρες φορτίο) και τις περιβαλλοντικές συνθήκες Μπορεί να υπολογίζει το φορτίο και τον επιτρεπόμενο αριθμό επιβατών για διαφορετικά οχήματα ή συνδυασμούς οχημάτων (οπτική εκτίμηση, έλεγχος των εγγράφων) Είναι ικανός να διευθετεί την οδηγική του συμπεριφορά ανάλογα με το φορτίο Μπορεί να κατανέμει το φορτίο (επιβάτες και αποσκευές) κατάλληλα, γνωρίζοντας ότι πρέπει να ενημερώνει με σωστό τρόπο τους επιβάτες Μπορεί να ασφαλίζει σωστά τις αποσκευές. Γνωρίζει τη σημασία του φορτίου στην ασφάλεια (π.χ. μεγαλύτερη απόσταση πέδησης) Γνωρίζει τις επιπτώσεις της υπερφόρτωσης και της θέσης του κέντρου βάρους του φορτίου για τα διάφορα οδοστρώματα Ξέρει να χρησιμοποιεί τα συστήματα ασφαλείας του λεωφορείου (έξοδοι κινδύνου, σφυρί παραθύρου, πορεία διαφυγής) ii) Πρακτικές Εξετάσεις Πρακτικές ασκήσεις που να αποδεικνύουν ότι μπορεί να εφαρμόζει τις θεωρητικές γνώσεις κατά την οδήγηση. Επιπλέον αυτών, ελέγχεται το κατά πόσο ο υποψήφιος οδηγός:

9 Μπορεί να μεταφέρει τις θεωρητικές γνώσεις στην καθημερινή του εργασία (αντιστάσεις, δυναμική οχήματος και επιπτώσεις αυτών στους επιβάτες και στα φορτία-αποσκευές) Να μπορεί να οδηγήσει με διαφορετικά φορτία και σε διαφορετικά οδοστρώματα Να μπορεί να κατανείμει σωστά το φορτίο (καθοδηγώντας ευγενικά τους επιβάτες και τοποθετώντας τις αποσκευές κατάλληλα) 1.5. Άνεση και Ασφάλεια Επιβατών (Λεωφορεία) μόνο για ΠΕΙ επιβατών Τι πρέπει να ξέρει ο οδηγός Ο οδηγός είναι πολύ σημαντικό να έχει την ικανότητα να διασφαλίζει την ασφαλή και άνετη μετακίνηση των επιβατών Σκοπός Εξετάσεων κατά πόσο ο υποψήφιος οδηγός μπορεί να διασφαλίσει και εγγυηθεί την ασφάλεια του οχήματος και των επιβατών, ακολουθώντας και τηρώντας τους κανονισμούς ασφαλείας. Αυτή η γνώση οδηγεί στην βελτίωση της ασφάλειας για όλους τους επιβάτες και τους χρήστες των οδών, σε μία ασφαλέστερη οδηγική συμπεριφορά, σε λιγότερους τραυματισμού και σε μία οδήγηση φιλική προς το περιβάλλον Εξετάσεις i) Θεωρητικές εξετάσεις Θεωρητικές ερωτήσεις που να αποδεικνύουν ότι Μπορεί να περιγράψει τους πιο σημαντικούς φυσικούς νόμους (αεροδυναμική αντίσταση, αντίσταση ελαστικών) και τη δυναμική του οχήματος Μπορεί να περιγράψει τις επιπτώσεις των αντιστάσεων κίνησης Μπορεί να περιγράψει τα συστήματα ασφαλείας του λεωφορείου Μπορεί να εκτιμήσει την κίνηση των προβόλων του οχήματος στις στροφές (ειδικά του πίσω προβόλου) Γνωρίζει την επικινδυνότητα των ελιγμών για τους λοιπούς χρήστες των οδών και πως να το αντιμετωπίσει Γνωρίζει και κατανοεί τους κανονισμούς οδικής κυκλοφορίας, τις υποδομές των οδών και τους ειδικούς κανονισμούς κυκλοφορίας (π.χ. λεο3φορειο-λοορίδες, στάσεις, διαβάσεις πεζών) Μπορεί να περιγράψει τις ειδικές ανάγκες των παιδιών και των ατόμων με αναπηρίες (ΑμεΑ) και μπορεί να συμπεριφερθεί ανάλογα Μπορεί να κάνει καλή χρήση των συστημάτων του λεωφορείου όπως θέρμανση, κλιματισμός, ράμπες κλπ ανάλογα με την ζήτηση Γνωρίζει τις υποχρεώσεις του για την ασφάλεια ανάλογα με την περίπτωση (π.χ. όταν ανεβαίνουν ή κατεβαίνουν οι επιβάτες, πριν την αναχώρηση να ελέγχει τους επιβάτες που αφήνουν το λεωφορείο, κλπ) Μπορεί να επικοινωνεί με σωστούς τρόπους λαμβάνοντας υπόψη το διαφορετικό εθνικό, θρησκευτικό, πολιτιστικό και γλωσσικό υπόβαθρο του καθενός Προσέχει τα εμποδιζόμενα άτομα όπως παιδιά, ηλικιωμένους και ΑμεΑ Μπορεί να χειριστεί επείγουσες καταστάσεις τόσο με τους επιβάτες όσο και με τις αρμόδιες αρχές (π.χ. ποιον να καλέσει, αστυνομία, πυροσβεστική, κλπ)

10 Ξέρει να τονίζει στους επιβάτες την αναγκαιότητα των συστημάτων ασφάλειας και γενικά των κανονισμών ασφαλείας Ειδικά για τις δημόσιες συγκοινωνίες, μπορεί να ενημερώσει τους επιβάτες για δρομολόγια, ανταποκρίσεις και τιμές εισιτηρίων. ii) Πρακτικές Εξετάσεις Πρακτικές ασκήσεις που να αποδεικνύουν ότι μπορεί να εφαρμόζει τις θεωρητικές γνώσεις κατά την οδήγηση. Επιπλέον αυτών, ελέγχεται το κατά πόσο ο υποψήφιος οδηγός: Μπορεί να προσαρμόζεται στις διάφορες πλευρικές και διαμήκεις μετατοπίσεις του λεωφορείου Ξέρει να προσέχει σε ειδικές καταστάσεις: προσοχή στους χώρους που βρίσκεται κοινό όπως διαβάσεις, μπροστά από σχολεία, όταν φτάνει στις στάσεις Μπορεί να φρενάρει ομαλά για να διασφαλίζεται η ασφάλεια και άνεση των επιβατών Μπορεί να χρησιμοποιεί τα διαφορετικά συστήματα πέδησης του οχήματος κατάλληλα Μπορεί να εκτιμήσει το μήκος διαφόρων τύπων λεωφορείων Γνωρίζει ποια είναι η κατάλληλη θέση στο δρόμο και ενεργεί ανάλογα Γνωρίζει τις αποστάσεις ασφαλείας σε συνάρτηση με την ταχύτητα (π.χ. πεζοί, ποδηλάτες, μοτοσικλετιστές) 2. Εφαρμογή των κανονισμών 2.1. Τι πρέπει να ξέρει ο οδηγός Ο οδηγός είναι πολύ σημαντικό να Γνωρίζει το κοινωνικό περιβάλλον των οδικών μεταφορών και τους κανόνες που τις καλύπτουν. Γνωρίζει τους ειδικούς κανονισμούς που εφαρμόζονται στις εμπορευματικές οδικές μεταφορές (για ΠΕΙ εμπορευμάτων). Γνωρίζει τους ειδικούς κανονισμούς που εφαρμόζονται στις επιβατικές οδικές μεταφορές (για ΠΕΙ επιβατών) Κοινωνικό Περιβάλλον Σκοπός Εξετάσεων κατά πόσο ο υποψήφιος οδηγός μπορεί να περιγράψει τόσο τον σκοπό όσο και την ουσία της νομοθεσίας και των κανονισμών που εφαρμόζονται άμεσα στην δουλειά του. Με τον τρόπο αυτό θα οδηγεί με ασφάλεια και θα αποφεύγει ποινές και πρόστιμα Εξετάσεις Οι θεωρητικές ερωτήσεις πρέπει να αποδεικνύουν ότι ο υποψήφιος οδηγός: Μπορεί να περιγράψει τη σημασία των κοινωνικών και νομικών κανονισμών καθώς και των ισότιμων συνθηκών του ανταγωνισμού Μπορεί να αναγνωρίσει και να δώσει παραδείγματα για το πως οι κοινωνικοί και νομικοί κανονισμοί επηρεάζουν την δουλειά του και την οδική ασφάλεια

11 Μπορεί να εξηγήσει γιατί η εκπαίδευση έχει ιδιαίτερη σημασία στην βελτίωση του επαγγελματισμού του και του ανταγωνισμού Γνωρίζει και μπορεί να περιγράψει τη νομοθεσία για τις ώρες οδήγησης και ανάπαυσης Μπορεί να περιγράψει τη λειτουργία και κατασκευή των αναλογικών και ψηφιακών ταχογράφων Μπορεί να περιγράψει τις λειτουργίες του διαγράμματος του ταχογράφου και της κάρτας μνήμης των ψηφιακών ταχογράφων και τον τρόπο καταγραφής των δεδομένων σε αυτά Μπορεί να ονοματίσει τις αρχές που επιτρέπεται να εφαρμόζουν ελέγχους στον δρόμο Μπορεί να αναγνωρίσει τις διάφορες εφαρμόσιμες ποινές και ποος να συμπεριφέρεται κατά τον έλεγχο Οι πρακτικές ασκήσεις πρέπει να αποδεικνύουν ότι μπορεί να εφαρμόζει τις θεωρητικές γνώσεις κατά την οδήγηση. Μεταξύ αυτών, ελέγχεται το κατά πόσο ο υποψήφιος οδηγός: Μπορεί να λειτουργεί σωστά τον αναλογικό και ψηφιακό ταχογράφο, την κάρτα μνήμης και τα διαγράμματα των ταχογράφων. Εφαρμόζει σωστά τις απαιτήσεις για τις ώρες εργασίας, διαλείμματος και ξεκούρασης. Κατανοεί τις απαιτήσεις και τον τρόπο εφαρμογής των ελέγχων στο δρόμο και αντιδρά σωστά σε τυχόν έλεγχο Κανονισμοί που αφορούν τις εμπορευματικές μεταφορές Σκοπός Εξετάσεων κατά πόσο ο υποψήφιος οδηγός μπορεί να περιγράψει όλους τους τύπους εγγράφων που αφορούν τη μεταφορά εμπορευμάτων και γνωρίζει τις υποχρεώσεις του σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας για τους διάφορους τύπους μεταφοράς. Με τον τρόπο αυτό θα είναι ικανός τόσο να κατανοεί όσο και να χρησιμοποιεί τα έγγραφα μεταφοράς για τις ανάγκες του οδηγού Εξετάσεις Οι θεωρητικές ερωτήσεις πρέπει να αποδεικνύουν ότι ο υποψήφιος οδηγός Μπορεί να περιγράψει τις απαιτήσεις για να εξασφαλίσει άδεια οδήγησης και δικαίωμα μεταφοράς σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο Μπορεί να καθορίζει με ακρίβεια τις περιπτώσεις που αίρεται ή αναστέλλεται η άδεια οδήγησης του ή το δικαίωμα του Μπορεί να περιγράψει τις βασικές αρχές συμφωνιών, πολυμερών συμφωνιών, και συνθηκών (HACPP, ATP, CEMT, Συνθήκη της Βιέννης του 1968) και το περιεχόμενο της Συμφωνίας ADR Μπορεί να αναγνωρίσει πότε εφαρμόζεται η κάθε συμφωνία Γνωρίζει τον σκοπό και τις συνέπειες των εφαρμοζόμενων διμερών συμφωνιών Μπορεί να ονοματίσει τα τεχνικά πρότυπα για τις μέγιστες μάζες και διαστάσεις των οχημάτων σύμφωνα με την Οδηγία 96/53 όπως ισχύει και την εθνική νομοθεσία καθώς και τις διαδικασίες ελέγχου-ζύγισης των οχημάτων

12 Μπορεί να χρησιμοποιήσει τα τεχνικά πρότυπα που αφορούν τον έλεγχο στον δρόμο σύμφωνα με την Οδηγία 2000/30 όπως ισχύει και της σχετικής εθνικής νομοθεσίας, και μπορεί να συμπεριφερθεί κατάλληλα κατά τον έλεγχο Μπορεί να περιγράψει τους κύριους τύπους συμφωνιών καθώς και τις βασικές υποχρεώσεις και δικαιώματα που προκύπτουν (φόρτωση, εκφόρτωση, μεταφορά, τόπος παράδοσης) Μπορεί να περιγράψει τις υποχρεώσεις τους και τις διαφορές μεταξύ εθνικών και διεθνών μεταφορών Μπορεί να περιγράψει τα διάφορα έγγραφα μεταφοράς και πως χρησιμοποιούνται σύμφορα με τις διάφορες ευρωπαϊκές, διεθνείς και εθνικές νομοθεσίες Οι πρακτικές ασκήσεις πρέπει να αποδεικνύουν ότι μπορεί να εφαρμόζει τις θεωρητικές γνώσεις κατά την οδήγηση. Μεταξύ αυτών, ελέγχεται το κατά πόσο ο υποψήφιος οδηγός: Μπορεί να συμπληρώσει σωστά συγκεκριμένα έγγραφα μεταφοράς. Εφαρμόζει την σωστή διαδικασία κατά την χρήση συγκεκριμένων εγγράφων. Εφαρμόζει την σωστή διαδικασία κατά τον έλεγχο ζύγισης του οχήματος Κανονισμοί που αφορούν τις επιβατικές μεταφορές Σκοπός Εξετάσεων κατά πόσο ο υποψήφιος οδηγός κατανοεί τις διαφορές μεταξύ των προγραμματισμένων και μη-προγραμματισμένων μεταφορών και μεταξύ των διεθνών και εθνικών επιβατικών μεταφορών. Επίσης ότι μπορεί να περιγράψει τις υποχρεώσεις του σύμφωνα με τις απαιτήσεις της νομοθεσίας. Αυτές οι υποχρεώσεις αναφέρονται στους επιβάτες, στη λειτουργία του οχήματος και στις διαδικασίες διαχείρισης Εξετάσεις Οι θεωρητικές ερωτήσεις πρέπει να αποδεικνύουν ότι ο υποψήφιος οδηγός Μπορεί να περιγράψει τις απαιτήσεις για να εξασφαλίσει άδεια οδήγησης και δικαίωμα μεταφοράς σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο Μπορεί να καθορίζει με ακρίβεια τις περιπτώσεις που αίρεται ή αναστέλλεται η άδεια οδήγησης του ή το δικαίωμα του Μπορεί να εφαρμόσει τις απαιτήσεις της νομοθεσίας Μπορεί να εξηγήσει τις υποχρεώσεις του σχετικά με την σχέση οδηγού και επιβατών Μπορεί να περιγράψει τους εθνικούς κανονισμούς σχετικά με τη μεταφορά ειδικών ομάδων επιβατών Μπορεί να περιγράψει τα βασικά μέρη της παθητικής και ενεργητικής ασφάλειας (όρια ταχυτήτων, ζώνες ασφαλείας, κλπ) Γνωρίζει τη νομοθεσία για τη μεταφορά επιβατών (ευρωπαϊκή σύμφωνα με 684/92 και 11/98, Τρίτες χώρες σύμφωνα με INTERBUS, και διεθνή) Μπορεί να περιγράψει τα έγγραφα και την χρήση τους που απαιτούνται για τον οδηγό και το όχημα όσον αφορά τις διεθνείς, κοινοτικές και εθνικές μεταφορές. Γνωρίζει τον σκοπό και τις συνέπειες των εφαρμοζόμενων διμερών συμφωνιών

13 Μπορεί να περιγράψει τις βασικές αρχές της ταξινόμησης των λεωφορείων σύμφωνα με την ταξινόμηση IRU Οι πρακτικές ασκήσεις πρέπει να αποδεικνύουν ότι μπορεί να εφαρμόζει τις θεωρητικές γνώσεις κατά την οδήγηση. Μεταξύ αυτών, ελέγχεται το κατά πόσο ο υποψήφιος οδηγός: Μπορεί να συμπληρώσει σωστά συγκεκριμένα έγγραφα μεταφοράς. Εφαρμόζει την σωστή διαδικασία κατά την χρήση συγκεκριμένων εγγράφων. Εφαρμόζει την σωστή διαδικασία κατά την σήμανση του οχήματος. 3. Υγεία, Οδική και Περιβαλλοντική ασφάλεια, Υπηρεσίες, Logistics 3.1. Τι πρέπει να ξέρει ο οδηγός Ο οδηγός είναι πολύ σημαντικό να Είναι ενήμερος όσον αφορά τους κινδύνους που ενέχει η οδική μεταφορά και τα ατυχήματα στον εργασιακό χώρο Είναι ικανός να αποτρέπει την εγκληματικότητα και την παράνομη διακίνηση μεταναστών. Είναι ικανός να αποφεύγει και αποτρέπει τους κινδύνους για τη σωματική του ακεραιότητα. Είναι ενήμερος για τη σημασία της φυσικής υγείας και νοητικής διαύγειας. Είναι ικανός να αντιμετωπίσει επείγοντα περιστατικά Είναι σε θέση να υιοθετεί μία επαγγελματική συμπεριφορά και να βοηθήσει στην προώθηση της καλής εικόνα του επαγγέλματος Γνωρίζει το οικονομικό περιβάλλον των εμπορευματικών μεταφορών και τον τρόπο οργάνωσης της αγοράς (μόνο για ΠΕΙ εμπορευμάτων). Γνωρίζει το οικονομικό περιβάλλον των επιβατικών μεταφορών και τον τρόπο οργάνωσης της αφοράς (μόνο για ΠΕΙ επιβατών) Κίνδυνοι στο δρόμο και ατυχήματα στον χώρο εργασίας Σκοπός Εξετάσεων κατά πόσο ο υποψήφιος οδηγός είναι ικανός να φέρει σε πέρας την εργασία του με ικανοποιητικό και ασφαλή τρόπο όσον αφορά το εργασιακό του περιβάλλον και τις συνθήκες οδικής ασφάλειας. Σε αυτό το περιβάλλον, ο υποψήφιος οδηγός πρέπει να μπορεί να αναγνωρίζει τις δυνητικές επικίνδυνες καταστάσεις και να λαμβάνει μέτρα για να τις αποτρέψει Εξετάσεις Οι θεωρητικές ερωτήσεις ή/και οι πρακτικές ασκήσεις πρέπει να αποδεικνύουν ότι ο υποψήφιος οδηγός είναι ικανός: Να περιγράψει τους διαφορετικούς κινδύνους που υπάρχουν στον χώρο εργασίας του και να δώσει παραδείγματα για το πως θα τα προλάβει και αποτρέψει Να ερμηνεύει στατιστικά στοιχεία σχετικά με τα οδικά ατυχήματα Να περιγράψει και αναλύσει την συχνότητα εμφάνισης ατυχημάτων με φορτηγά και λεωφορεία Να ονοματίσει τα κύρια μέτρα για την πρόληψη συγκρούσεων με μοτοσικλετιστές

14 Να περιγράψει τον σκοπό της μακροχρόνιας εργασίας με ασφάλεια Να ονοματίσει τις αστοχίες υλικού όσον αφορά τα οχήματα ή/και τα εμπορεύματα Να ονοματίσει τις οικονομικές επιπτώσεις σε ανθρώπους, στις εταιρίες, στο περιβάλλον και στην κοινωνία Εγκληματικότητα και διακίνηση παράνομων μεταναστών Σκοπός Εξετάσεων κατά πόσο ο υποψήφιος οδηγός είναι ικανός να λάβει και εφαρμόζει κατάλληλα και αποτελεσματικά μέτρα για να αποτρέψει την διακίνηση και εμπορία παράνομων μεταναστών Εξετάσεις Οι θεωρητικές ερωτήσεις ή/και οι πρακτικές ασκήσεις πρέπει να αποδεικνύουν ότι ο υποψήφιος οδηγός είναι ικανός: Να ονοματίσει τα κύρια προβλήματα που σχετίζονται με την διασυνοριακή εγκληματικότητα και διακίνηση παράνομων μεταναστών Να περιγράψει τις επιπτώσεις, τα μέτρα προστασίας, τη λίστα ελέγχου, τα στατιστικά οδικών ατυχημάτων και τη σχετική νομοθεσία Να ονοματίσει τις δυνητικές διαφορές της εγκληματικότητας όσον αφορά τις μεθόδους, το χρόνο και τον στόχο των διαφόρων εγκληματικών ενεργειών Να περιγράψει τη νομοθεσία, τα προληπτικά μέτρα και τις υπευθυνότητες του οδηγού και της μεταφορικής εταιρίας Να εφαρμόσει τη λίστα ελέγχου κατά την επιθεώρηση του οχήματος 3.4. Κίνδυνοι για την Σωματική Ακεραιότητα Σκοπός Εξετάσεων κατά πόσο ο υποψήφιος οδηγός γνωρίζει πως να εργάζεται με έναν σωστό εργονομικό τρόπο και σε ένα κατάλληλο περιβάλλον εργασίας. Ο υποψήφιος οδηγός πρέπει να μπορεί να αποφεύγει και αποτρέπει ατυχήματα στον εργασιακό του χώρο Εξετάσεις Οι θεωρητικές ερωτήσεις ή/και οι πρακτικές ασκήσεις πρέπει να αποδεικνύουν ότι ο υποψήφιος οδηγός είναι ικανός: Να εξηγήσει την σημασία ενός ασφαλούς εργασιακού περιβάλλοντος και της εργονομίας Να εξηγήσει τη σχετική με το περιβάλλον εργασίας νομοθεσία, τα δικαιώματα και τις υποχρεώσει του εργοδότη και του εργαζόμενου Να δώσει παραδείγματα για το πως η συνεργασία μπορεί να βελτιώσει την ασφάλεια του εργασιακού περιβάλλοντος Να εφαρμόσει ΡΡΕ σχετικά με τους κινδύνους Να εξηγήσει τη σημασία της φυσικής αντοχής Να σηκώνει βάρη εργονομικά, να διατηρεί το σώμα στην κατάλληλη θέση πίσω από τον κατευθυντήριο άξονα και να εφαρμόζει απλές ασκήσεις φυσικής αντοχής Να αναφέρει μέτρα που βελτιώνουν την προσωπική του ασφάλεια. Προσωπικός εξοπλισμός προστασίας και εξοπλισμός ασφαλείας του οχήματος Φυσική Υγεία και Νοητική Διαύγεια

15 Σκοπός Εξετάσεων κατά πόσο ο υποψήφιος οδηγός μπορεί να διεκπεραιώσει το έργο του με ασφαλή τρόπο όσον αφορά τα μακροχρόνια αποτελέσματα που σχετίζονται με την λάθος δίαιτα. Ο οδηγός πρέπει να μπορεί να προετοιμάζει και οργανώνει την ημερήσια εργασία του με τέτοιο τρόπο ώστε να διασφαλίζει ένα ασφαλές εργασιακό περιβάλλον Εξετάσεις Οι θεωρητικές ερωτήσεις ή/και οι πρακτικές ασκήσεις πρέπει να αποδεικνύουν ότι ο υποψήφιος οδηγός είναι ικανός: Να περιγράψει τα οφέλη μίας ισορροπημένης δίαιτας στην οδική ασφάλεια και στην μακροχρόνια υγεία Να περιγράψει την εξάρτηση της σωματικής υγείας από την κούραση και να εξηγήσει τη σημασία του κύκλου εργασία-ανάπαυση Να ονοματίσει τα κόστη που συνδέονται με απουσίες λόγω ασθενείας Να περιγράψει την επίδραση του αλκοόλ και των λοιπών ουσιών στην οδική ασφάλεια, την οικογένεια και την κοινωνία Να ονοματίσει τα πλεονεκτήματα της μηδενικής αντοχής και τη περιεκτικότητα του αλκοόλ στα διάφορα ποτά Να ορίσει τις επιπτώσεις του άγχους κατά την εργασία Επείγοντα Περιστατικά Σκοπός Εξετάσεων κατά πόσο ο υποψήφιος οδηγός μπορεί να αξιολογήσει μία κατάσταση ή ένα συμβάν και είναι ικανός να πάρει τις σωστές αποφάσεις και να λάβει τα σωστά μέτρα στην περίπτωση που είναι ο πρώτος που βρίσκεται στο χώρο ενός ατυχήματος Εξετάσεις Οι θεωρητικές ερωτήσεις ή/και οι πρακτικές ασκήσεις πρέπει να αποδεικνύουν ότι ο υποψήφιος οδηγός είναι ικανός: Να εκτιμήσει μία κατάσταση και να ονοματίσει τη σωστή διαδικασία για την πρόληψη περαιτέρω ζημιών Να εφαρμόζει τα βασικά των πρώτων βοηθειών Να εξηγήσει πως αναπτύσσεται μία πυρκαγιά και να αξιολογήσει την πιθανότητα μίας έκρηξης Να ερμηνεύει τις ειδικές σημάνσεις των οχημάτο3ν και των εμπορευμάτων που απαιτούν ειδική προσοχή και αντιμετώπιση και να ξέρει που και πως να βρει τις απαραίτητες πληροφορίες Να περιγράψει τους κινδύνους των ατυχημάτων για την κοινωνία Να συμπληρώσει ένα δελτίο ατυχήματος και να μπορεί να δώσει μία προφορική αναφορά Να περιγράψει μία διαδικασία για το πως θα αντιδράσει όταν αντιμετωπίσει ένα ατύχημα ή συμβάν Να περιγράψει πως οι ζημιές μπορούν να επηρεάσουν το ανθρώπινο σώμα και να μπορεί να περιγράψει πως αποτρέπονται αυτές οι ζημιές

16 3.7. Η Επαγγελματική Εικόνα Σκοπός Εξετάσεων κατά πόσο ο υποψήφιος οδηγός μπορεί να συμπεριφερθεί ως ο πρεσβευτής της εταιρίας. Ο υποψήφιος οδηγός πρέπει να αναγνωρίζει τις διάφορες καταστάσεις και να αντιμετωπίζει τις πιέσεις Εξετάσεις Οι θεωρητικές ερωτήσεις ή/και οι πρακτικές ασκήσεις πρέπει να αποδεικνύουν ότι ο υποψήφιος οδηγός είναι ικανός: Να περιγράψει με ποιο τρόπο η συμπεριφορά του, η ποιότητα της δουλειάς του και η συντήρηση του οχήματος του αντικατοπτρίζει την εικόνα της εταιρίας και ότι ο οδηγός είναι τελικά ο πρεσβευτής της εταιρίας Να αναγνωρίζει της εργασιακές συνθήκες που προκαλούν πιέσεις και άγχος και λ, α μπορεί να περιγράψει πως θα αντιμετωπίσει αυτές τις καταστάσεις πνευματικά Να περιγράψει ποια κόστη επηρεάζονται άμεσα από το τρόπο που οργανώνεται η εργασία Να περιγράψει πως θα μεταχειριστεί διαφορετικούς ανθρώπους όπως αστυνομικούς, προσωπικό στα κέντρα φόρτωσης και να μπορεί να περιγράψει τον τρόπο για να δείχνει σεβασμό στους ανθρώπους διαφορετικού πολιτιστικού υπόβαθρου Το Οικονομικό Περιβάλλον των Εμπορευματικών Μεταφορών και Τρόπος Οργάνωσης της Αγοράς (μόνο για ΠΕΙ εμπορευμάτων) Σκοπός Εξετάσεων κατά πόσο ο υποψήφιος οδηγός μπορεί να καθορίσει την θέση του και το περιεχόμενο των εργασιών του στο οικονομικό περιβάλλον των μεταφορών και στον τρόπο οργάνωσης της αγοράς Εξετάσεις Οι θεωρητικές ερωτήσεις ή/και οι πρακτικές ασκήσεις πρέπει να αποδεικνύουν ότι ο υποψήφιος οδηγός είναι ικανός: Να εξηγήσει τη διαφορά των μεταβλητών και σταθερών κοστών για τις μεταφορικές εταιρίες Να περιγράψει τη δομή και το περιεχόμενο ενός οικονομικού προγραμματισμού Να ονοματίσει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της οδικής μεταφοράς σε σχέση με άλλους τύπους μεταφοράς (σιδηροδρομική, αεροπορική, θαλάσσια) στο παγκόσμιο, εθνικό και τοπικό επίπεδο Να ονοματίσει την ανταγωνιστικότητα της οδικής μεταφοράς όσον αφορά την ταχύτητα, τα μεταφερόμενα εμπορεύματα και την διαθεσιμότητα σε σύγκριση με τους λοιπούς τύπους μεταφοράς (σιδηροδρομική, αεροπορική, θαλάσσια) Το Οικονομικό Περιβάλλον των Εμπορευματικών Μεταφορών και Τρόπος Οργάνωσης της Αγοράς (μόνο για ΠΕΙ επιβατών) Σκοπός Εξετάσεων κατά πόσο ο υποψήφιος οδηγός μπορεί να καθορίσει την θέση του και το περιεχόμενο

17 των εργασιών του στο οικονομικό περιβάλλον των μεταφορών και στον τρόπο οργάνωσης της αγοράς Εξετάσεις Οι θεωρητικές ερωτήσεις ή/και οι πρακτικές ασκήσεις πρέπει να αποδεικνύουν ότι ο υποψήφιος οδηγός είναι ικανός: Να εξηγήσει γιατί ο οδηγός συνεισφέρει ουσιαστικά στην εικόνα του τομέα των μεταφορών τόσο σε τοπικό όσο και σε γενικό επίπεδο (φιλικότητα με τον πελάτη, υπευθυνότητα προς τους επιβάτες, επαγγελματική οδηγική συμπεριφορά προς τους άλλους χρήστες των οδών Να ονοματίσει τους τρόπους ειδικής μεταφοράς επιβατών σε σχέση με άλλους τύπους μεταφοράς (σιδηροδρομική, ιδιωτικά οχήματα), τις διαφορετικές δραστηριότητες που εμπλέκονται στην οδική μεταφορά επιβατών, διασυνοριακή μεταφορά (διεθνής μεταφορά) και την οργάνωση των βασικών μορφών επιχειρήσεων.

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. της ΟΔΗΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. της ΟΔΗΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 1.2.2017 COM(2017) 47 final ANNEX 1 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ της ΟΔΗΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για την τροποποίηση της οδηγίας 2003/59/ΕΚ σχετικά με την αρχική επιμόρφωση

Διαβάστε περισσότερα

Απόφαση Αριθμός 45990/5584 ΦΕΚ 1782 Β / 26-8-2009

Απόφαση Αριθμός 45990/5584 ΦΕΚ 1782 Β / 26-8-2009 Απόφαση Αριθμός 45990/5584 ΦΕΚ 1782 Β / 26-8-2009 Συμπλήρωση τροποποίηση της υπ αριθ. οικ. 72048/9666/08/26.1.2009 «Καθορισμός διαδικαστικών λεπτομερειών για την εφαρμογή των διατάξεων του π.δ/τος 74/2008

Διαβάστε περισσότερα

2)Υπηρεσίες Μεταφορών & Επικοινωνιών Πληροφορίες Τηλέφωνο. ΚΟΙΝ: 1) Πολιτικό Γραφείο Υφυπουργού ιδίου e-mail

2)Υπηρεσίες Μεταφορών & Επικοινωνιών Πληροφορίες Τηλέφωνο. ΚΟΙΝ: 1) Πολιτικό Γραφείο Υφυπουργού ιδίου e-mail ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Παπάγου 24 Ιουλίου 2013 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΔΙΚΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΟΔΗΓΩΝ Αριθ. Πρωτ. : Π140/36626/5782

Διαβάστε περισσότερα

Eco-Driving. Οικονομική-Οικολογική. Οικολογική & Ασφαλής Οδήγηση. ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΖΩΙΔΗΣ Τμήμα Περιβαλλοντικής Πολιτικής

Eco-Driving. Οικονομική-Οικολογική. Οικολογική & Ασφαλής Οδήγηση. ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΖΩΙΔΗΣ Τμήμα Περιβαλλοντικής Πολιτικής Eco-Driving Οικονομική-Οικολογική Οικολογική & Ασφαλής Οδήγηση ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΖΩΙΔΗΣ Τμήμα Περιβαλλοντικής Πολιτικής Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας-ΚΑΠΕ Ημερίδα Μεταφορές & Αειφορία: Δυνατότητες, Κατευθύνσεις,

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Πρακτική Εξέταση Υποψηφίων Οδηγών: δοκιμασίες πρακτικής εξέτασης-έλεγχος δικαιολογητικών.

ΘΕΜΑ: Πρακτική Εξέταση Υποψηφίων Οδηγών: δοκιμασίες πρακτικής εξέτασης-έλεγχος δικαιολογητικών. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Παπάγου 21 Iουνίου 2012 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ ΒΑΘΜΟΣ ΠΡΟΤ/ΤΑΣ ΕΠΕΙΓΟΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΡΙΘ.ΠΡΩΤ Α2/25040/3788 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΔΙΚΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΑΔΕΙΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Άρθρο 51 Τροποποιήσεις Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Άρθρο 51 Τροποποιήσεις Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας Άρθρο 51 Τροποποιήσεις Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας 1. Το άρθρο 94 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας που κυρώθηκε με το ν. 2696/1999 (Α 57), όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, αντικαθίσταται ως εξής: «ΑΡΘΡΟ 94

Διαβάστε περισσότερα

Υ.Α. Οικ. Β- 54871/4060/2003 (Β 1364). (Κατ εξουσιοδότηση της παραγράφου 1 του άρθρου 7 του Ν. 2963/2001)

Υ.Α. Οικ. Β- 54871/4060/2003 (Β 1364). (Κατ εξουσιοδότηση της παραγράφου 1 του άρθρου 7 του Ν. 2963/2001) Υ.Α. Οικ. Β- 54871/4060/2003 (Β 1364). (Κατ εξουσιοδότηση της παραγράφου 1 του άρθρου 7 του Ν. 2963/2001) «Όροι, προϋποθέσεις και διαδικασία για το χαρακτηρισμό μιας περιοχής ως αστικής, μιας γραμμής ως

Διαβάστε περισσότερα

Το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» και η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε., Μέλος της Συμμαχίας «Δρόμοι στο Μέλλον» ενημερώνουν για τα οφέλη της Οικολογικής Οδήγησης

Το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» και η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε., Μέλος της Συμμαχίας «Δρόμοι στο Μέλλον» ενημερώνουν για τα οφέλη της Οικολογικής Οδήγησης Το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» και η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε., Μέλος της Συμμαχίας «Δρόμοι στο Μέλλον» ενημερώνουν για τα οφέλη της Οικολογικής Οδήγησης Γιατί Οικολογική Οδήγηση; Η έννοια της αυτοκίνησης είναι συνδεδεμένη

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ Κανονισμός 2 «ΤΡΙΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

ΠΙΝΑΚΑΣ Κανονισμός 2 «ΤΡΙΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 4632 ΠΙΝΑΚΑΣ Κανονισμός 2 «ΤΡΙΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ο ΠΕΡΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΟΔΗΓΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 1989 ΟΠΩΣ ΑΥΤΟΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΟΔΗΓΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥ 1991 ΟΠΩΣ ΑΥΤΟΙ ΕΚΑΣΤΟΤΕ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4 ΑΝΑΓΕΝΝΗΤΙΚΗ ΠΕΔΗΣΗ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4 ΑΝΑΓΕΝΝΗΤΙΚΗ ΠΕΔΗΣΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4 ΑΝΑΓΕΝΝΗΤΙΚΗ ΠΕΔΗΣΗ Ένα από τα πλεονεκτήματα της χρήσης των ηλεκτρικών κινητήρων για την κίνηση οχημάτων είναι η εξοικονόμηση ενέργειας κατά τη διάρκεια της πέδησης (φρεναρίσματος) του οχήματος.

Διαβάστε περισσότερα

Υπάλληλοι - εξεταστές για την δοκιμασία προσόντων και συμπεριφοράς των υποψηφίων οδηγών και οδηγών μοτοποδηλάτων, μοτοσικλετών και αυτοκινήτων.

Υπάλληλοι - εξεταστές για την δοκιμασία προσόντων και συμπεριφοράς των υποψηφίων οδηγών και οδηγών μοτοποδηλάτων, μοτοσικλετών και αυτοκινήτων. ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Αριθμ. οικ. Α3/13948/1902 Υπάλληλοι - εξεταστές για την δοκιμασία προσόντων και συμπεριφοράς των υποψηφίων οδηγών και οδηγών μοτοποδηλάτων, μοτοσικλετών και αυτοκινήτων. Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ,

Διαβάστε περισσότερα

Επαγγελματικό Δίπλωμα/Άδεια Οδήγησης. Άδεια/Δίπλωμα Οδήγησης Φορτηγού (κατηγορία Γ1 - Γ )

Επαγγελματικό Δίπλωμα/Άδεια Οδήγησης. Άδεια/Δίπλωμα Οδήγησης Φορτηγού (κατηγορία Γ1 - Γ ) Επαγγελματικό Δίπλωμα/Άδεια Οδήγησης Άδεια/Δίπλωμα Οδήγησης Φορτηγού (κατηγορία Γ1 - Γ ) Σαν ελάχιστο όριο ηλικίας για την κατάθεση αίτησης και δικαιολογητικών για την χορήγηση άδειας οδήγησης είναι το

Διαβάστε περισσότερα

Οικολογική και Οικονομική και Ασφαλής Οδήγηση «Eco-Driving»

Οικολογική και Οικονομική και Ασφαλής Οδήγηση «Eco-Driving» Οικολογική και Οικονομική και Ασφαλής Οδήγηση «Eco-Driving» Γρηγόρης Ζωίδης Τμήμα Περιβάλλοντος & Μεταφορών Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας-ΚΑΠΕ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ! Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης

Διαβάστε περισσότερα

Η επαναπαραγόμενη ενέργεια μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη φόρτιση μπαταριών ενός EV ή ενός HEV.

Η επαναπαραγόμενη ενέργεια μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη φόρτιση μπαταριών ενός EV ή ενός HEV. ΑΝΑΓΕΝΝΗΤΙΚΗ ΠΕΔΗΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Ένα από τα πλεονεκτήματα της χρήσης των ηλεκτρικών κινητήρων για την κίνηση οχημάτων είναι η εξοικονόμηση ενέργειας κατά τη διάρκεια της πέδησης (φρεναρίσματος) του οχήματος.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 18 /1/2013 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ ΠΡΟΣ: ΚΟΙΝ.:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 18 /1/2013 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ ΠΡΟΣ: ΚΟΙΝ.: ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 18 /1/2013 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Αριθμ. Πρωτ.: Α3/165/251 Δ/ΝΣΗ ΟΔΙΚΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Απόφαση αριθμός οικ. 72048/9666/08 ΦΕΚ 216 Β / 9-2-2009

Απόφαση αριθμός οικ. 72048/9666/08 ΦΕΚ 216 Β / 9-2-2009 Απόφαση αριθμός οικ. 72048/9666/08 ΦΕΚ 216 Β / 9-2-2009 Καθορισμός διαδικαστικών λεπτομερειών για την εφαρμογή των διατάξεων του π.δ/τος 74/2008 (ΦΕΚ112/A'), αναφορικά με τη χορήγηση Πιστοποιητικού Επαγγελματικής

Διαβάστε περισσότερα

AM, A1, A2, A ...20... (30) . :

AM, A1, A2, A ...20... (30) . : 1 I AM, A1, A2, A : / : : : / :. : : :. / :. : : :...20......., (30).. /. / / 46 , 1, 2, -, 1, 2 3 (slalom) 4 5 6 ( ) 7 ( ) 8, 1,, 2 3 4 5, 1 2 3, 4 5 6 7 8 ( ) 9 10 11 12... 13 47 ΥΠΟ ΕΙΓΜΑ 2 ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΕΚΑΤΟ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ (σύμφωνα με την Υ.Α. 58930/480/99 ΦΕΚ Β 526). 10.1 Γενικά. Για την απόκτηση άδειας οδηγήσεως λεωφορείου (κατηγορίας Δ και Δ+Ε) ο υποψήφιος οδηγός πρέπει

Διαβάστε περισσότερα

1. Οι παραβάσεις κατά την κυκλοφορία των φορτηγών οχημάτων και οι προβλεπόμενες γι` αυτές διοικητικές κυρώσεις είναι οι εξής:

1. Οι παραβάσεις κατά την κυκλοφορία των φορτηγών οχημάτων και οι προβλεπόμενες γι` αυτές διοικητικές κυρώσεις είναι οι εξής: Αρθρο 4 Ν. 3446/2006 «Αρχές ελέγχου κυκλοφορίας οχημάτων-ρυθμίσεις για τις επιβατικές μεταφορές κλπ «Παραβάσεις κατά την κυκλοφορία φορτηγών οχημάτων - Κυρώσεις 1. Οι παραβάσεις κατά την κυκλοφορία των

Διαβάστε περισσότερα

5.2 Πινακίδες Κ.Ο.Κ.

5.2 Πινακίδες Κ.Ο.Κ. ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΕΜΠΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΑΡΧΕΣ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ 5.1 Γενικά Οι γενικοί κανόνες κυκλοφορίας του Κ.Ο.Κ. εφαρμόζονται σε όλα τα οχήματα, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που προορίζονται για τη μαζική

Διαβάστε περισσότερα

1. Ποιο είναι το ανώτατο όριο θέσεων μαζί με αυτήν του οδηγού που προβλέπει ο KOK για τα επιβατικά οχήματα; Α. Πέντε (5) B. Επτά (7) Γ.

1. Ποιο είναι το ανώτατο όριο θέσεων μαζί με αυτήν του οδηγού που προβλέπει ο KOK για τα επιβατικά οχήματα; Α. Πέντε (5) B. Επτά (7) Γ. Λυσάρι Οι σωστές απαντήσεις είναι σημειωμένες με κόκκινο. ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΕΥΧΟΥΣ #133 1. Ποιο είναι το ανώτατο όριο θέσεων μαζί με αυτήν του οδηγού που προβλέπει ο KOK για τα επιβατικά οχήματα; Α. Πέντε (5)

Διαβάστε περισσότερα

«ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ & ΕΥΦΥΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ» Δρ. Ν.Κ. ΓΚΕΪΒΕΛΗΣ Σύμβουλος Διοίκησης Business development ANΚO ΑΕ

«ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ & ΕΥΦΥΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ» Δρ. Ν.Κ. ΓΚΕΪΒΕΛΗΣ Σύμβουλος Διοίκησης Business development ANΚO ΑΕ Δρ. Ν.Κ. ΓΚΕΪΒΕΛΗΣ Σύμβουλος Διοίκησης Business development ANΚO ΑΕ ΕΥΦΥΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ Τομέας Συμβατικής Διακίνησης Επιβατών Τομέας Εμπορευματικών Μεταφορών Τομέας Δημόσιων Μεταφορών ΤΟΜΕΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Επιτήρηση οδικής ασφάλειας

Επιτήρηση οδικής ασφάλειας Επιτήρηση οδικής ασφάλειας «Πρώτη Προτεραιότητα: Οδική Ασφάλεια» Κρήτη, 9-18 Νοεμβρίου 2013 Γιώργος Γιαννής, Αναπληρωτής Καθηγητής ΕΜΠ Αλεξάνδρα Λαΐου, Επιστημονικός Συνεργάτης ΕΜΠ Πέτρος Ευγενικός, Επιστημονικός

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Εκπαίδευσης. Εργαζομένων Σε Ύψος

Οδηγός Εκπαίδευσης. Εργαζομένων Σε Ύψος Οδηγός Εκπαίδευσης Εργαζομένων Σε Ύψος Συντάκτης: Ι. Πετρομιανός www.hmga.gr ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ 2 1. ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ...1 2. ΠΗΓΕΣ...3 3. ΟΡΙΣΜΟΙ 3 4. ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ...4 5. ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΚΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

Ν. 2696/1999 Γενική Εισαγωγή... 1

Ν. 2696/1999 Γενική Εισαγωγή... 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Ν. 2696/1999 Γενική Εισαγωγή... 1 ΚΩΔΙΚΑΣ ΟΔΙΚΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ ΟΔΙΚΗ ΣΗΜΑΝΣΗ ΚΑΙ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΕΣ ΟΔΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΓΕΝΙΚΑ - ΟΡΙΣΜΟΙ Άρθρο 1. Πεδίο εφαρμογής του

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΑ 2012/36/ΕΕ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΟΔΗΓΙΑ 2012/36/ΕΕ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ L 321/54 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 20.11.2012 ΟΔΗΓΙΕΣ ΟΔΗΓΙΑ 2012/36/ΕΕ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 19ης Νοεμβρίου 2012 για την τροποποίηση της οδηγίας 2006/126/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του

Διαβάστε περισσότερα

Touareg Hybrid Οδηγός συμπεριφοράς υβριδικού συστήματος

Touareg Hybrid Οδηγός συμπεριφοράς υβριδικού συστήματος Touareg Hybrid Οδηγός συμπεριφοράς υβριδικού συστήματος Πίνακας περιεχομένων 1 Συμπεριφορά υβριδικού συστήματος σε διαφορετικές θέσεις του επιλογέα ταχυτήτων...3 2 Συμπεριφορά του αυτοκινήτου στην επιτάχυνση...4

Διαβάστε περισσότερα

Αξιολόγηση Μεταφορικών Εταιρειών - Ασφάλεια. Θεοδόσης Αναγνωστόπουλος Operational Excellence & QHSSE Manager October 2013

Αξιολόγηση Μεταφορικών Εταιρειών - Ασφάλεια. Θεοδόσης Αναγνωστόπουλος Operational Excellence & QHSSE Manager October 2013 Αξιολόγηση Μεταφορικών Εταιρειών - Ασφάλεια Θεοδόσης Αναγνωστόπουλος Operational Excellence & QHSSE Manager October 2013 Σκοπός 1. Να αναδειχθεί η ανάγκη ύπαρξης οργανωμένων, αυτοδύναμων και εξωστρεφών

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ «ΦΟΡΤΟΕΚΦΟΡΤΩΤΗ ΞΗΡΑΣ ΛΙΜΕΝΟΣ»

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ «ΦΟΡΤΟΕΚΦΟΡΤΩΤΗ ΞΗΡΑΣ ΛΙΜΕΝΟΣ» ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ «ΦΟΡΤΟΕΚΦΟΡΤΩΤΗ ΞΗΡΑΣ ΛΙΜΕΝΟΣ» Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία όλες οι φορτοεκφορτωτικές εργασίες, ανεξάρτητα από το νομικό καθεστώς της χρήσης του τόπου φόρτωσης (όπως

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ Γενική Διεύθυνση Μεταφορών. Αρ. Πρωτ.: Β-66272/6175/24-12-2001

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ Γενική Διεύθυνση Μεταφορών. Αρ. Πρωτ.: Β-66272/6175/24-12-2001 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ Γενική Διεύθυνση Μεταφορών Αρ. Πρωτ.: Β-66272/6175/24-12-2001 ΘΕΜΑ : Εφαρμογή του ΠΔ 346/2001 «περί προσβάσεως στο επάγγελμα του οδικού μεταφορέα εμπορευμάτων και επιβατών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΣΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΗΛΙΚΙΑ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΣΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΗΛΙΚΙΑ ΗΜΕΡΙΔΑ Πρωτοβουλίες-Δράσεις Οδικής Ασφάλειας σε περίοδο οικονομικής κρίσης Αθήνα, 6 Ιουνίου 2012 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΣΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΗΛΙΚΙΑ Σοφία Βαρδάκη, Δρ. Συγκοινωνιολόγος ΕΜΠ ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

EΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ LIFE+ PROTEAS: ΚΑΛΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΤΗ ΦΟΡΤΩΣΗ/ΕΚΦΟΡΤΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΚΑΥΣΙΜΩΝ: ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

EΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ LIFE+ PROTEAS: ΚΑΛΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΤΗ ΦΟΡΤΩΣΗ/ΕΚΦΟΡΤΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΚΑΥΣΙΜΩΝ: ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ EΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ LIFE+ PROTEAS: ΚΑΛΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΤΗ ΦΟΡΤΩΣΗ/ΕΚΦΟΡΤΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΚΑΥΣΙΜΩΝ: ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Εισηγήτρια: Λίνα Μαχαιρά, MΠΔ, M.Sc. Επιστημ. Υπεύθυνος

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ Δ/νση Επιβατικών Μεταφορών. Αρ. Πρωτ.: Β4/55881/5940/5-12-2011

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ Δ/νση Επιβατικών Μεταφορών. Αρ. Πρωτ.: Β4/55881/5940/5-12-2011 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ Δ/νση Επιβατικών Μεταφορών Αρ. Πρωτ.: Β4/55881/5940/5-12-2011 ΘΕΜΑ : Εφαρμογή του Κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1071/2009 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΧΕΤΙΣΗ ΟΔΗΓΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΞΥΠΝΑ ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ

ΣΥΣΧΕΤΙΣΗ ΟΔΗΓΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΞΥΠΝΑ ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗΣ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΣΥΣΧΕΤΙΣΗ ΟΔΗΓΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΞΥΠΝΑ ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ Μιχελαράκη

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΜΕΣΟΥ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΖΗΜΙΩΝ ΑΠΟ ΤΡΟΧΑΙΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΠΙΝΑΚΑΣ ΥΠΑΙΤΙΟΤΗΤΩΝ

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΜΕΣΟΥ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΖΗΜΙΩΝ ΑΠΟ ΤΡΟΧΑΙΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΠΙΝΑΚΑΣ ΥΠΑΙΤΙΟΤΗΤΩΝ Παράρτημα 2 ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΜΕΣΟΥ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΖΗΜΙΩΝ ΑΠΟ ΤΡΟΧΑΙΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΠΙΝΑΚΑΣ ΥΠΑΙΤΙΟΤΗΤΩΝ Α. ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΟΡΙΣΜΟΙ Β. ΠΙΝΑΚΑΣ ΥΠΑΙΤΙΟΤΗΤΩΝ ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΑ Δεκτά αποδεικτικά μέσα Α. ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΟΡΙΣΜΟΙ

Διαβάστε περισσότερα

Απελευθέρωση Κατευθύνσεις της Ε.Ε. για τις εμπορευματικές οδικές μεταφορές 5

Απελευθέρωση Κατευθύνσεις της Ε.Ε. για τις εμπορευματικές οδικές μεταφορές 5 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ.. 1 1.1. Σχεδιασμός των μεταφορών... 1 1.2. Κατηγοριοποίηση Δομικά στοιχεία των μεταφορών.. 2 1.3. Βασικοί άξονες της Ευρωπαϊκής πολιτικής

Διαβάστε περισσότερα

Οι Οδηγοί Φορτηγών Οχημάτων και οι Φορτοεκφορτωτές ως κομβικοί εργασιακοί κλάδοι της Εφοδιαστικής Αλυσίδας. Η νομική άποψη.

Οι Οδηγοί Φορτηγών Οχημάτων και οι Φορτοεκφορτωτές ως κομβικοί εργασιακοί κλάδοι της Εφοδιαστικής Αλυσίδας. Η νομική άποψη. Οι Οδηγοί Φορτηγών Οχημάτων και οι Φορτοεκφορτωτές ως κομβικοί εργασιακοί κλάδοι της Εφοδιαστικής Αλυσίδας. Η νομική άποψη. Ευγενία Τζαννίνη Δικηγόρος. Οκτώβριος 2013. α. Οδηγοί Φορτηγών Νομοθεσία Ν. 3887/2010

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΩ!

ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΩ! ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΩ! ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ Η δυνατότητα να μετακινείται κάποιος ως: Πεζός Οδηγός Επιβάτης να εμπλακεί χωρίς να κινδυνεύει ή να προκαλέσει τροχαίο ατύχημα

Διαβάστε περισσότερα

Εισηγήτρια: Λίνα Μαχαιρά, MΠΔ, M.Sc. Επιστημ. Υπεύθυνος Προγράμματος: Γεώργιος Α. Παπαδάκης

Εισηγήτρια: Λίνα Μαχαιρά, MΠΔ, M.Sc. Επιστημ. Υπεύθυνος Προγράμματος: Γεώργιος Α. Παπαδάκης ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΧΗΜΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΧΗΜΕΙΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ EΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ LIFE+ PROTEAS: ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΚΑΛΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ & ΦΟΡΤΟΕΚΦΟΡΤΩΣΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Οι προκλήσεις ασφάλειας των αυτόνομων οχημάτων

Οι προκλήσεις ασφάλειας των αυτόνομων οχημάτων Οι προκλήσεις ασφάλειας των αυτόνομων οχημάτων Γ. Γιαννής, Καθηγητής ΕΜΠ Π. Παπαντωνίου, Διδάκτωρ Συγκοινωνιολόγος Αθήνα, 7 Ιανουαρίου 2017 Αυτόνομα Οχήματα και Αυτόνομη Κυκλοφορία Ασφάλεια Άνεση Αποτελεσματικότητα

Διαβάστε περισσότερα

10 σημεία για μια πιο οικολογική οδήγηση

10 σημεία για μια πιο οικολογική οδήγηση Η εκστρατεία ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΠΙΟ ΠΡΑΣΙΝΑ (Make Cars Green) στοχεύει στη μείωση των περιβαλλοντικών συνεπειών από την κίνηση των αυτοκινήτων και στο να βοηθήσει τους οδηγούς να σκεφτούν οικολογικά

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ Ο ΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ Ο ΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ Ο ΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 1 ΣΤΟΧΟΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ Ο ΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Μείωση οδικών ατυχημάτων. Εξάλειψη τραυματισμών / θανάτων. Εξάλειψη ζημιών στο περιβάλλον. 2 ΒΑΣΙΚΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Πανελλήνιος Σύλλογος Εκπαιδευτών Οδήγησης & Κυκλοφοριακής Αγωγής

Πανελλήνιος Σύλλογος Εκπαιδευτών Οδήγησης & Κυκλοφοριακής Αγωγής Πανελλήνιος Σύλλογος Εκπαιδευτών Οδήγησης & Κυκλοφοριακής Αγωγής Ένα τυχαίο περιστατικό Υπάρχουν λανθασμένες συμπεριφορές ; Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας Είναι οι κανόνες που πρέπει να ακολουθούν όλοι όσοι

Διαβάστε περισσότερα

Ο Δρόμος προς την Αυτόματη Κυκλοφορία

Ο Δρόμος προς την Αυτόματη Κυκλοφορία 2 ο Auto Forum με τίτλο Αλλάξτε αυτοκίνητο Ο Δρόμος προς την Αυτόματη Κυκλοφορία Γιώργος Γιαννής, Καθηγητής ΕΜΠ Παναγιώτης Παπαντωνίου, Επιστ. Συνεργάτης ΕΜΠ Απόστολος Ζιακόπουλος, Υπ.Διδάκτορας ΕΜΠ Αθήνα,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΜΜΜ

ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΜΜΜ ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΜΜΜ ΣΤΟΧΟΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ & ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ - ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ : ΛΩΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΟΔΟΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ Αύξηση της ταχύτητας των

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Β ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ ΘΕΜΑ:ΟΔΗΓΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΑΛΚΟΟΛ

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Β ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ ΘΕΜΑ:ΟΔΗΓΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΑΛΚΟΟΛ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Β ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ ΘΕΜΑ:ΟΔΗΓΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΑΛΚΟΟΛ 3 ο ΥΠΟΘΕΜΑ: ΑΣΦΑΛΗΣ ΟΔΗΓΗΣΗ 3 Η ΟΜΑΔΑ: ΣΧΟΛΗ ΟΔΗΓΩΝ ΒΙΒΗ ΜΙΧΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΜΠΙΜΠΑΣΗ ΜΑΡΙΑ ΠΛΟΠΕΑΝΟΥ ΕΥΗ ΝΑΚΟΥΤΣΗ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ ΧΡΥΣΑΝΘΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα 21 Νοεμβρίου 2013 ΠΡΟΣ : ΚΟΙΝ:

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα 21 Νοεμβρίου 2013 ΠΡΟΣ : ΚΟΙΝ: ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα 21 Νοεμβρίου 2013 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ Αριθ.Πρωτ. : 50715/6588 Ταχ. Δ/νση Τ.Κ. Πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

Κάθε μέρα που μετακινούμαστε στο δρόμο, ερχόμαστε αντιμέτωποι με τον μεγάλο κίνδυνο των ανασφάλιστων οχημάτων, τα οποία ολοένα και αυξάνονται.

Κάθε μέρα που μετακινούμαστε στο δρόμο, ερχόμαστε αντιμέτωποι με τον μεγάλο κίνδυνο των ανασφάλιστων οχημάτων, τα οποία ολοένα και αυξάνονται. Κάθε μέρα που μετακινούμαστε στο δρόμο, ερχόμαστε αντιμέτωποι με τον μεγάλο κίνδυνο των ανασφάλιστων οχημάτων, τα οποία ολοένα και αυξάνονται. Η INTERAMERICAN σάς ενημερώνει για όσα ισχύουν για τα ανασφάλιστα

Διαβάστε περισσότερα

Πανελλήνιος Σύλλογος Εκπαιδευτών Οδήγησης & Κυκλοφοριακής Αγωγής. https://www.facebook.com/driving.edu/

Πανελλήνιος Σύλλογος Εκπαιδευτών Οδήγησης & Κυκλοφοριακής Αγωγής.  https://www.facebook.com/driving.edu/ Πανελλήνιος Σύλλογος Εκπαιδευτών Οδήγησης & Κυκλοφοριακής Αγωγής http://www.driving.org.gr/ https://www.facebook.com/driving.edu/ Γιατί κατά την γνώμη σας γίνονται ατυχήματα δυστυχήματα στον δρόμο; Το

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ (ΣΒΑΚ) ΔΗΜΟΥ ΛΕΡΟΥ

ΣΧΕΔΙΟ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ (ΣΒΑΚ) ΔΗΜΟΥ ΛΕΡΟΥ ΣΧΕΔΙΟ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ (ΣΒΑΚ) ΔΗΜΟΥ ΛΕΡΟΥ ΔΗΜΟΣ ΛΕΡΟΥ 03/10/2018 VMC TEXNIKH E.E. Νηρέως 10 Π.Φάληρο 17561 τηλ:(210)9854850 fax.:(210)9858929 email: info@vmconsulting.gr www.vmconsulting.gr

Διαβάστε περισσότερα

δ) Εσωτερικές πληροφοριακές πινακίδες, στις οποίες αναγράφονται τα εξής: -Προτροπές, οδηγίες και απαγορεύσεις για τους επιβάτες και το πλήρωμα

δ) Εσωτερικές πληροφοριακές πινακίδες, στις οποίες αναγράφονται τα εξής: -Προτροπές, οδηγίες και απαγορεύσεις για τους επιβάτες και το πλήρωμα ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ. Κάθε λεωφορείο φέρει τον προβλεπόμενο από τον Κ.Ο.Κ. και τις άλλες ισχύουσες διατάξεις υποχρεωτικό εξοπλισμό. Σε αυτόν περιλαμβάνονται οι πινακίδες και επιγραφές,

Διαβάστε περισσότερα

Αμυντική Οδήγηση. Σχολή ασφαλούς οδήγησης

Αμυντική Οδήγηση. Σχολή ασφαλούς οδήγησης Αμυντική Οδήγηση Σχολή ασφαλούς οδήγησης ;Ένα τμήμα της Thessdrive IKE ΠΟΣΟ ασφαλείς είστε εσείς, οι συνάδελφοι σας και όσοι νοιάζεστε; Η κυκλοφορία στους δρόμους γίνεται ολοένα και πιο επικίνδυνη και

Διαβάστε περισσότερα

Τηλεµατική ορίζεται ως η τεχνολογία που αξιοποιεί τον συνδυασµό τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής για την αµφίδροµη µετάδοση δεδοµένων µε σκοπό τον

Τηλεµατική ορίζεται ως η τεχνολογία που αξιοποιεί τον συνδυασµό τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής για την αµφίδροµη µετάδοση δεδοµένων µε σκοπό τον ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΗ Τηλεµατική ορίζεται ως η τεχνολογία που αξιοποιεί τον συνδυασµό τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής για την αµφίδροµη µετάδοση δεδοµένων µε σκοπό τον έλεγχο ή την ενηµέρωση εξ αποστάσεως ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΝΟΣ (1) ΕΠΙΒΑΤΗΓΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΝΟΣ (1) ΕΠΙΒΑΤΗΓΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ & ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ Ταχ. Δ/νση: Κυδωνίας 29, Χανίαα Κρήτηατήτης Ταχ. Κώδικας: 73135

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚO ΣΧEΔIO OΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛEΙΑΣ

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚO ΣΧEΔIO OΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛEΙΑΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚO ΣΧEΔIO OΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛEΙΑΣ 01 ΣΤΡΑΤΗΓΙΚO ΣΧΈΔΙO OΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛEΙΑΣ Προτάσεις ΝΔ για Στρατηγικό Σχέδιο Oδικής Ασφάλειας και Συμπεριφοράς Η μείωση θανάτων από οδικά ατυχήματα κατά 50% σε μια δεκαετία.

Διαβάστε περισσότερα

Κάθε μέρα που μετακινούμαστε στο δρόμο, ερχόμαστε αντιμέτωποι με τον μεγάλο κίνδυνο των ανασφάλιστων οχημάτων, τα οποία ολοένα και αυξάνονται.

Κάθε μέρα που μετακινούμαστε στο δρόμο, ερχόμαστε αντιμέτωποι με τον μεγάλο κίνδυνο των ανασφάλιστων οχημάτων, τα οποία ολοένα και αυξάνονται. Κάθε μέρα που μετακινούμαστε στο δρόμο, ερχόμαστε αντιμέτωποι με τον μεγάλο κίνδυνο των ανασφάλιστων οχημάτων, τα οποία ολοένα και αυξάνονται. Η INTERAMERICAN σάς ενημερώνει για όσα ισχύουν για τα ανασφάλιστα

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ. Άνθρωπος και όχημα. ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ Διευθυντής Οδικής Κυκλοφορίας Μηχανολόγος Μηχανικός

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ. Άνθρωπος και όχημα. ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ Διευθυντής Οδικής Κυκλοφορίας Μηχανολόγος Μηχανικός ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ Άνθρωπος και όχημα Διευθυντής Οδικής Κυκλοφορίας Μηχανολόγος Μηχανικός Ημερίδα ΠΟΑ/ ΤΕΕ- Πρωτοβουλίες και Δράσεις Οδικής Ασφάλειας σε Περίοδο Οικονομικής Κρίσης,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ E ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 67813 29 Δεκεμβρίου 2017 ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 4856 ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Αριθμ. Οικ.93543/4756 Τροποποίηση και συμπλήρωση της υπουργικής απόφασης ΦΑ 1/59683/3936/2015

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαίδευση επαγγελματιών οδηγών

Εκπαίδευση επαγγελματιών οδηγών Εκπαίδευση επαγγελματιών οδηγών Ημερίδα «Ασφάλεια στις Οδικές Μεταφορές: Συντελεστής Ανάπτυξης & Ποιότητας Ζωής» Μπλάνα Ευμορφία, Δρ Συγκοινωνιολόγος Μηχανικός, Ζαχαρής Στρατής, Δρ Μηχανολόγος Μηχανικός

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙ Α TΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ 8221

ΕΦΗΜΕΡΙ Α TΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ 8221 ΕΦΗΜΕΡΙ Α TΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ 8221 Άρθρο 73 Σχολές εκπαίδευσης και εκπαιδευτές υποψηφίων οδηγών 1. Στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων αναπτύσσεται Πληροφοριακό Σύστημα για τη λειτουργία σχολών εκπαίδευσης

Διαβάστε περισσότερα

ΣΑΣ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΟΥΜΕ ΕΛΤΙΟ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΤΥΠΟΥ ΦΟΡΤΗΓΟΥ [ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΚΑΙ ΕΛΚΥΣΤΗΡΑ (ΤΡΑΚΤΟΡΑ)] ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΚ ΟΘΕΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ Ο ΗΓΙΑ 2007/46/ΕΕ

ΣΑΣ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΟΥΜΕ ΕΛΤΙΟ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΤΥΠΟΥ ΦΟΡΤΗΓΟΥ [ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΚΑΙ ΕΛΚΥΣΤΗΡΑ (ΤΡΑΚΤΟΡΑ)] ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΚ ΟΘΕΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ Ο ΗΓΙΑ 2007/46/ΕΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 14/9/2012 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟ ΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΙΚΤΥΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΙΕΥΘΥΝΣΗ Ο ΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Αριθ. Πρωτ: 38542/2730/12 ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΕΓΚΡΙΣΕΩΝ ΤΥΠΟΥ ΟΧΗΜΑΤΩΝ /νση : Αναστάσεως

Διαβάστε περισσότερα

Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών Σεμινάρια Οδικής Συμπεριφοράς για μαθητές Λυκείου Βασικές Γνώσεις για Νέους Οδηγούς

Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών Σεμινάρια Οδικής Συμπεριφοράς για μαθητές Λυκείου Βασικές Γνώσεις για Νέους Οδηγούς Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών Σεμινάρια Οδικής Συμπεριφοράς για μαθητές Λυκείου Βασικές Γνώσεις για Νέους Οδηγούς ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΥΛΙΚΟ Η παρουσίαση

Διαβάστε περισσότερα

Τηλ =-fax Αθήνα 16 Μαίου 2018

Τηλ =-fax Αθήνα 16 Μαίου 2018 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΟΔΗΓΗΣΗΣ (ΠΟΕΟ) Καποδιστρίου 24 10682Αθήνα UΕξ. Επείγον Τηλ. 2109400833=-fax 2109400433 Αθήνα 16 Μαίου 2018 Πληροφ. Ηλιάδης Διαμαντής τηλ.6932212991 Καλύβας Αθανάσιος

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚO ΣΧEΔIO OΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛEΙΑΣ

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚO ΣΧEΔIO OΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛEΙΑΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚO ΣΧEΔIO OΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛEΙΑΣ 01 ΣΤΡΑΤΗΓΙΚO ΣΧΈΔΙO OΔΙΚΗΣΑΣΦΑΛEΙΑΣ Προτάσεις ΝΔ για Στρατηγικό Σχέδιο Oδικής Ασφάλειας και Συμπεριφοράς Η μείωση θανάτων από οδικά ατυχήματα κατά 50% σε μια δεκαετία.

Διαβάστε περισσότερα

AμεΑ: Ένας απ όλους μας.

AμεΑ: Ένας απ όλους μας. AμεΑ: Ένας απ όλους μας. www.edrive.yme.gov.gr ΑμεΑ: Δικαίωμα στη μετακίνηση Η άνετη και ανεμπόδιστη μετακίνηση είναι δικαίωμα όλων των χρηστών της οδού. Η αυτόνομη μετακίνηση των ανθρώπων με αναπηρίες

Διαβάστε περισσότερα

Οδική ασφάλεια ευάλωτων χρηστών της οδού

Οδική ασφάλεια ευάλωτων χρηστών της οδού Οδική ασφάλεια ευάλωτων χρηστών της οδού «Πρώτη Προτεραιότητα: Οδική Ασφάλεια» Κρήτη, 9-18 Νοεμβρίου 2013 Γιώργος Γιαννής, Αναπληρωτής Καθηγητής ΕΜΠ Αλεξάνδρα Λαΐου, Επιστημονικός Συνεργάτης ΕΜΠ Πέτρος

Διαβάστε περισσότερα

Υ.Α /480 /ΦΕΚ Β' 526/ Άρθρο 26. Πρακτική εξέταση στις κατηγορίες Β, Γ, Δ, Β+Ε, Γ+Ε, Δ+Ε και στην υποκατηγορία Β1:

Υ.Α /480 /ΦΕΚ Β' 526/ Άρθρο 26. Πρακτική εξέταση στις κατηγορίες Β, Γ, Δ, Β+Ε, Γ+Ε, Δ+Ε και στην υποκατηγορία Β1: Υ.Α. 58930/480 /ΦΕΚ Β' 526/3-5-1999 Άρθρο 26 Πρακτική εξέταση στις κατηγορίες Β, Γ, Δ, Β+Ε, Γ+Ε, Δ+Ε και στην υποκατηγορία Β1: 1. Η πρακτική εξέταση περιλαμβάνει τις δοκιμασίες και τον έλεγχο γνώσεων και

Διαβάστε περισσότερα

Volvo fh με i-save ΠΟΤΈ Η ΕΞΟΙΚΟΝΌΜΗΣΗ ΚΑΥΣΊΜΟΥ ΔΕΝ ΉΤΑΝ ΤΌΣΟ ΑΠΛΉ

Volvo fh με i-save ΠΟΤΈ Η ΕΞΟΙΚΟΝΌΜΗΣΗ ΚΑΥΣΊΜΟΥ ΔΕΝ ΉΤΑΝ ΤΌΣΟ ΑΠΛΉ Volvo fh με i-save ΠΟΤΈ Η ΕΞΟΙΚΟΝΌΜΗΣΗ ΚΑΥΣΊΜΟΥ ΔΕΝ ΉΤΑΝ ΤΌΣΟ ΑΠΛΉ Το απόλυτο φορτηγό μεγάλων αποστάσεων Όταν πρόκειται για οικονομία καυσίμου, το θέμα δεν είναι μόνο πόση οικονομία μπορείτε να κάνετε

Διαβάστε περισσότερα

Αυτόματη οδήγηση και συμβολή των πολυμέσων

Αυτόματη οδήγηση και συμβολή των πολυμέσων Αυτόματη οδήγηση και συμβολή των πολυμέσων Αμπόνη Μαρία α. μ. 78615 - ΓΤΠ61 Γραφικές Τέχνες - Πολυμέσα Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Επίπεδα αυτοματισμού σε αυτοκίνητο Επίπεδο 0: πλήρης έλεγχος του οχήματος

Διαβάστε περισσότερα

Κώδικας δεοντολογίας ΜΕΛΚΑΤ

Κώδικας δεοντολογίας ΜΕΛΚΑΤ Κώδικας δεοντολογίας ΜΕΛΚΑΤ Περιεχόμενα: 1. Εισαγωγή 2. Οι αξίες μας 3. Οι σχέσεις με τους εργαζόμενους μας 4. Οι σχέσεις με τους πελάτες μας 5. Οι σχέσεις με τους προμηθευτές μας 6. Παραβίαση του κώδικα

Διαβάστε περισσότερα

Διαδικασία κοινοποίησης [Σύμφωνα με το Άρθρο R23 της Απόφασης (ΕΚ) με αριθμ. 768/2008/ΕΚ]

Διαδικασία κοινοποίησης [Σύμφωνα με το Άρθρο R23 της Απόφασης (ΕΚ) με αριθμ. 768/2008/ΕΚ] Aθήνα, 18-09-2012 Αριθμ. Πρωτ.:Φ2-1619 ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΕΣΩΤ. ΕΜΠΟΡΙΟΥ Δ/ΝΣΗ ΜΕΤΡΟΛΟΓΙΑΣ Ταχ. Δ/νση: Πλ.Κάνιγγος Ταχ. Κώδ.: 10181 Αθήνα ΚΟΙΝ: Γρ. κ. Υφυπουργού Πληροφ: Αθ. Δέσης Τηλ:

Διαβάστε περισσότερα

ΦΕΚ 916 / Β / ΑΠΟΦΑΣΗ

ΦΕΚ 916 / Β / ΑΠΟΦΑΣΗ ΦΕΚ 916 / Β / 15 5-2009 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 4 Μαίου 2009 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ /ΝΣΗ Ο ΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Αριθ. Πρωτ.: 24325/2885 ΑΠΟΦΑΣΗ ΘΕΜΑ:

Διαβάστε περισσότερα

Έλεγχοι Οδικής Ασφάλειας σε Υπεραστικό Οδικό Δίκτυο Και Αυτοκινητοδρόμους

Έλεγχοι Οδικής Ασφάλειας σε Υπεραστικό Οδικό Δίκτυο Και Αυτοκινητοδρόμους Έλεγχοι Οδικής Ασφάλειας σε Υπεραστικό Οδικό Δίκτυο Και Αυτοκινητοδρόμους ΗΛΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Δρ. Συγκοινωνιολόγος neliou@uth.gr Γ Ε Ν Ι Κ Α Για την ουσιαστική αναβάθμιση

Διαβάστε περισσότερα

Τεκμηρίωση των αποφάσεων στην Oδική Ασφάλεια στην Ελλάδα και στην Ευρώπη

Τεκμηρίωση των αποφάσεων στην Oδική Ασφάλεια στην Ελλάδα και στην Ευρώπη Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας Παρατηρητήριο Οδικής Ασφάλειας Πρωτοβουλίες και δράσεις οδικής ασφάλειας σε περίοδο οικονομικής κρίσης Ημερίδα, Αθήνα, 6 Ιουνίου 2012 Τεκμηρίωση των αποφάσεων στην Oδική Ασφάλεια

Διαβάστε περισσότερα

Προτεραιότητα στην ασφάλεια Γενικές Αρχές Εθνικού Δικαίου

Προτεραιότητα στην ασφάλεια Γενικές Αρχές Εθνικού Δικαίου Προτεραιότητα στην ασφάλεια Γενικές Αρχές Εθνικού Δικαίου Ιωάννης Ανυφαντής Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας Κέντρο Πρόληψης Εργατικών Κινδύνων Κεντρικής Ελλάδος Να διαμορφώσουμε ένα ασφαλές

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Εκστρατεία Επιθεώρησης σε Υποστατικά και Εξοπλισμούς Συλλογής και Αποκομιδής Σκυβάλων 2 ο Εξάμηνο 2016 ΣΥΝΗΜΜΕΝΟ Α/Α Β1

Διαβάστε περισσότερα

Ο ρόλος των εκπαιδευτών στη μικτή κυκλοφορία αυτόνομων και μη οχημάτων

Ο ρόλος των εκπαιδευτών στη μικτή κυκλοφορία αυτόνομων και μη οχημάτων Ο ρόλος των εκπαιδευτών στη μικτή κυκλοφορία αυτόνομων και μη οχημάτων Π. Παπαντωνίου, Διδάκτωρ Συγκοινωνιολόγος Γ. Γιαννής, Καθηγητής ΕΜΠ Αθήνα, 7 Ιανουαρίου 2017 Αυτόνομα Οχήματα και Οδήγηση Τα αυτόνομα

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαίδευση και εξέταση υποψηφίων οδηγών μοτοποδηλάτων, μοτοσικλετών και αυτοκινήτων.

Εκπαίδευση και εξέταση υποψηφίων οδηγών μοτοποδηλάτων, μοτοσικλετών και αυτοκινήτων. Τίτλος και αναφορά Εκπαίδευση και εξέταση υποψηφίων οδηγών μοτοποδηλάτων, μοτοσικλετών και αυτοκινήτων. Ημερομηνίες Του εγγράφου 22/11/2013 Δημοσίευσης 02/12/2013 (ΦΕΚ 3056 της 02/12/2013) Έναρξη ισχύος

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠ ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ:

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠ ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ Αθήνα 13-3-2014 ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Τμήμα Κατασκευών & Επισκευών Γραφείο Διαχείρισης Περιβάλλοντος ΠΛΗΡ: Γ. Μακρής, Γεωπόνος Ταχ. Δ/νση: Ιερά Οδός 75, 11855

Διαβάστε περισσότερα

Ευφυή συστήματα υποστήριξης ηλικιωμένων οδηγών: Ανασκόπηση και μελλοντικές κατευθύνσεις

Ευφυή συστήματα υποστήριξης ηλικιωμένων οδηγών: Ανασκόπηση και μελλοντικές κατευθύνσεις Ευφυή Συστήματα Μεταφορών και εξελίξεις στην Ελλάδα Ευφυή συστήματα υποστήριξης ηλικιωμένων οδηγών: Ανασκόπηση και μελλοντικές κατευθύνσεις Γιώργος Γιαννής Καθηγητής ΕΜΠ Υπό την αιγίδα: G. Yannis, E. Vlahogianni,

Διαβάστε περισσότερα

Α2 Το Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Ικανότητας(ΠΕΙ) πρέπει να ανανεώνεται κάθε 1 5 χρόνια 2 7 χρόνια 3 5 χρόνια για οδηγούς ηλικίας άνω των 65 ετών

Α2 Το Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Ικανότητας(ΠΕΙ) πρέπει να ανανεώνεται κάθε 1 5 χρόνια 2 7 χρόνια 3 5 χρόνια για οδηγούς ηλικίας άνω των 65 ετών Ενότητα πρώτη 1.8 Ερωτήσεις Α1 Το επάγγελμα του οδικού μεταφορέα μεταφοράς εμπορευμάτων 1 ασκεί όποιος διαθέτει κατάλληλη άδεια οδήγησης(γ ή Γ+Ε) 2 ασκεί όποιος διαθέτει στην κατοχή του φορτηγό με μέγιστο

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΡΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΡΟΧΑΙΑΣ Α ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2010

ΘΕΜΑ: ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΡΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΡΟΧΑΙΑΣ Α ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2010 ΘΕΜΑ: ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΡΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΡΟΧΑΙΑΣ Α ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2010 Στρατηγικός Στόχος 2010: Η μείωση των νεκρών κατά 100. Τακτικές επίτευξης στόχου: Αναδιάταξη τοπικών (ανά Νομό) προγραμμάτων

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. ΟΔΙΚΕΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ: Γ Τρίμηνο 2018 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Πειραιάς, 28 Μαρτίου 2019 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. ΟΔΙΚΕΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ: Γ Τρίμηνο 2018 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Πειραιάς, 28 Μαρτίου 2019 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Πειραιάς, 28 Μαρτίου 2019 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΔΙΚΕΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ: Γ Τρίμηνο Η Ελληνική Στατιστική Αρχή ανακοινώνει τα αποτελέσματα της έρευνας οδικών

Διαβάστε περισσότερα

Το νέο Volvo FH αποτελεί πρόκληση για τον κλάδο των φορτηγών και εκτοξεύει στα ύψη την κερδοφορία των μεταφορικών εταιρειών.

Το νέο Volvo FH αποτελεί πρόκληση για τον κλάδο των φορτηγών και εκτοξεύει στα ύψη την κερδοφορία των μεταφορικών εταιρειών. Δελτίο τύπου Το νέο Volvo FH αποτελεί πρόκληση για τον κλάδο των φορτηγών και εκτοξεύει στα ύψη την κερδοφορία των μεταφορικών εταιρειών. Με τη νέα σειρά Volvo FH, η Volvo Trucks διευρύνει τις ικανότητες

Διαβάστε περισσότερα

1 Μάρκα (εμπορική επωνυμία κατασκευαστή): Τ ύ π ο ς Παραλλαγή Εμπορική ονομασία:...

1 Μάρκα (εμπορική επωνυμία κατασκευαστή): Τ ύ π ο ς Παραλλαγή Εμπορική ονομασία:... Δελτίο πληροφοριών για έκδοση έγκρισης ΜΟΙΚ Γενικά κατασκευαστικά χαρακτηριστικά (Συμπληρώνεται από τον ενδιαφερόμενο και θεωρείται από το φορέα ελέγχου) Γενικά 1 Μάρκα (εμπορική επωνυμία κατασκευαστή):...

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. ΟΔΙΚΕΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ: Α Τρίμηνο 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. ΟΔΙΚΕΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ: Α Τρίμηνο 2017 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Πειραιάς, 27 Σεπτεμβρίου 2017 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΔΙΚΕΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ: Α Τρίμηνο 2017 Η Ελληνική Στατιστική Αρχή ανακοινώνει τα αποτελέσματα της έρευνας

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. ΟΔΙΚΕΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ: Γ Τρίμηνο 2017 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Πειραιάς, 30 Μαρτίου 2018 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. ΟΔΙΚΕΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ: Γ Τρίμηνο 2017 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Πειραιάς, 30 Μαρτίου 2018 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Πειραιάς, 30 Μαρτίου 2018 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΔΙΚΕΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ: Γ Τρίμηνο 2017 Η Ελληνική Στατιστική Αρχή ανακοινώνει τα αποτελέσματα της έρευνας οδικών

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΟΛΗ ΟΔΗΓΩΝ ΜΑΡΟΥΦΙΔΗΣ

ΣΧΟΛΗ ΟΔΗΓΩΝ ΜΑΡΟΥΦΙΔΗΣ ΣΧΟΛΗ ΟΔΗΓΩΝ ΜΑΡΟΥΦΙΔΗΣ Π.ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗ 5 ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΑΛΣΑΜΗ ΝΕΑΠΟΛΗ ΤΗΛ./FAX. 2310 628.008 ΚΙΝ.6944 677104 ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΟΥ ΘΕΩΡΙΑΣ Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 ΤΑ ΚΥΡΙΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ECO-DRIVIING

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ECO-DRIVIING ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ECO-DRIVIING Η ΕΘΕΛ είναι η εταιρεία με τον μεγαλύτερο στόλο λεωφορείων εν ενεργεία στην Ελλάδα. Συνηγόρησε στην παρόρμηση του ΚΑΠΕ να συνδράμει την προσπάθεια εκμάθησης ενός νέου

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικός Οδηγός Ενεργειακών Ελέγχων (ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ)

Τεχνικός Οδηγός Ενεργειακών Ελέγχων (ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ) Τεχνικός Οδηγός Ενεργειακών Ελέγχων (ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ) ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού 2014 Περιεχόμενα Εισαγωγή 1 Σκοπός 2 Ασφάλεια και Υγεία 3 Ορισμοί 3.1 Μεταφορές

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΟΔΗΓΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ C (ΦΟΡΤΗΓΟ) ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ & ΧΟΡΗΓΗΣΗ Π.Ε.Ι ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ (18os)

ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΟΔΗΓΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ C (ΦΟΡΤΗΓΟ) ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ & ΧΟΡΗΓΗΣΗ Π.Ε.Ι ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ (18os) Λ Α Λ Ι Ω Τ Η Σ ΣΧΟΛΕΣ ΟΔΗΓΩΝ 1) ΠΑΤΗΣΙΩΝ 244, (ΣΤΑΣΗ: ΚΑΛΟΥΤΑ/ΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ) ΤΗΛ : 2102282334-2102287115-2102016125-FAX 2102016125 2) Ι.ΔΡΟΣΟΠΟΥΛΟΥ 189 (ΠΛ.ΚΟΛΙΑΤΣΟΥ) 3) 25ης MΑΡΤΙΟΥ 1, Ν.ΨYXIKO ΤΗΛ:. 2106744250-2106746433

Διαβάστε περισσότερα

Καθηγητής: Γιώργος Βασιλείου. Κωδικός Μαθήματος:ΥΓΑ101. Καλή αρχή σε όλους!!!

Καθηγητής: Γιώργος Βασιλείου. Κωδικός Μαθήματος:ΥΓΑ101. Καλή αρχή σε όλους!!! Καθηγητής: Γιώργος Βασιλείου Κωδικός Μαθήματος:ΥΓΑ101 Καλή αρχή σε όλους!!! Η υγεία και η ασφάλεια στην εργασία είναι ανθρώπινο δικαίωμα και συμπεριλαμβάνεται στην Παγκόσμια Διακύρηξη των Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

Διαβάστε περισσότερα

Λειτουργική Στατιστική Τροχαίων Ατυχημάτων στην Ελλάδα

Λειτουργική Στατιστική Τροχαίων Ατυχημάτων στην Ελλάδα Σεμινάριο μετεκπαίδευσης εκπαιδευτών οδήγησης Αθήνα, 18 Οκτωβρίου 2014 Λειτουργική Στατιστική Τροχαίων Ατυχημάτων στην Ελλάδα Γιώργος Γιαννής, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο Η Οδική Ασφάλεια στην Ελλάδα Tην

Διαβάστε περισσότερα

Ανάλυση της επιρροής της νυχτερινής οδήγησης στη συμπεριφορά και στην ασφάλεια των νέων οδηγών στις επαρχιακές οδούς με τη χρήση προσομοιωτή οδήγησης

Ανάλυση της επιρροής της νυχτερινής οδήγησης στη συμπεριφορά και στην ασφάλεια των νέων οδηγών στις επαρχιακές οδούς με τη χρήση προσομοιωτή οδήγησης Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο Σχολή Πολιτικών Μηχανικών Τομέας Μεταφορών και Συγκοινωνιακής Υποδομής Ανάλυση της επιρροής της νυχτερινής οδήγησης στη συμπεριφορά και στην ασφάλεια των νέων οδηγών στις επαρχιακές

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ Ε.Α.Ε.Ε. ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ & ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Ο Ν

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ Ε.Α.Ε.Ε. ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ & ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Ο Ν ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ Αριθμ. Πρωτ.: 216599/137 Αριθμ. Φακ.: 014 ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΡΙΘΜ. 23 226 Προς τις Ασφαλιστικές Εταιρίες Μέλη της Ένωσης Κυρίες Κύριοι, Αθήνα, 28 Μαρτίου 2019 Υπόψη Διευθυνόντων Συμβούλων Γενικών Διευθυντών

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. ΟΔΙΚΕΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ: Α Τρίμηνο 2019 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Πειραιάς, 30 Σεπτεμβρίου 2019 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. ΟΔΙΚΕΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ: Α Τρίμηνο 2019 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Πειραιάς, 30 Σεπτεμβρίου 2019 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Πειραιάς, 30 Σεπτεμβρίου 2019 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΔΙΚΕΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ: Α Τρίμηνο 2019 Η Ελληνική Στατιστική Αρχή ανακοινώνει τα αποτελέσματα της έρευνας

Διαβάστε περισσότερα

Ε Ι Δ Ι Κ Η Σ Υ Γ Γ Ρ Α Φ Η Υ Π Ο Χ Ρ Ε Ω Σ Ε Ω Ν

Ε Ι Δ Ι Κ Η Σ Υ Γ Γ Ρ Α Φ Η Υ Π Ο Χ Ρ Ε Ω Σ Ε Ω Ν ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΕΡΓΟ: Προμήθεια μηχανικού σαρώθρου Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ χωρητικότητας πέντε (5) κυβικών. ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΧ/ΣΗΣ ΜΗΧ/ΚΟΥ ΕΞ/ΜΟΥ Ηράκλειο 1 / 9 / 2009

Διαβάστε περισσότερα

Χάραξη κόμβου. 10/11/09 Μάθημα Θέμα Οδοποιίας

Χάραξη κόμβου. 10/11/09 Μάθημα Θέμα Οδοποιίας Χάραξη κόμβου 10/11/09 Μάθημα Θέμα Οδοποιίας 1 Τύποι ισόπεδων κόμβων Με τρία σκέλη Με τέσσερα σκέλη Με πάνω από τέσσερα σκέλη 10/11/09 Μάθημα Θέμα Οδοποιίας 2 Απλή διασταύρωση τύπου Τ Προσφέρεται όταν

Διαβάστε περισσότερα

Αμυντική Οδήγηση. ;Ο μόνος τρόπος για την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων

Αμυντική Οδήγηση. ;Ο μόνος τρόπος για την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων Αμυντική Οδήγηση ;Ο μόνος τρόπος για την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων ΠΟΣΟ ασφαλείς είστε όταν οδηγείτε εσείς, οι συνάδελφοι σας και όσοι νοιάζεστε; Η κυκλοφορία στους δρόμους γίνεται ολοένα και πιο επικίνδυνη

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΘΗΤΗΣ : ΚΑΒΟΥΣΑΝΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΜΗΜΑ : Β 2

ΜΑΘΗΤΗΣ : ΚΑΒΟΥΣΑΝΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΜΗΜΑ : Β 2 ΜΑΘΗΤΗΣ : ΚΑΒΟΥΣΑΝΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΜΗΜΑ : Β 2 Εισαγωγή Τα ατυχήματα είναι η κυριότερη αιτία θανάτου, συνήθως σε άτομα ηλικίας έως 45 ετών. Καθημερινά διαπιστώνεται ότι πολλοί άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους

Διαβάστε περισσότερα