ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ECO-DRIVIING

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ECO-DRIVIING"

Transcript

1 ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ECO-DRIVIING

2 Η ΕΘΕΛ είναι η εταιρεία με τον μεγαλύτερο στόλο λεωφορείων εν ενεργεία στην Ελλάδα. Συνηγόρησε στην παρόρμηση του ΚΑΠΕ να συνδράμει την προσπάθεια εκμάθησης ενός νέου τρόπου οδικής συμπεριφοράς με άμεσα και βραχυπρόθεσμα οφέλη. Ήταν φυσικό να κινήσει το ενδιαφέρον των διοικούντων της εταιρεία ένα πρόγραμμα που θα εξοικονομούσε πόρους τους οποίους θεωρούσαν ως τότε φυσιολογικό κόστος.

3 Ο σχεδιασμός του προγράμματος περιλάμβανε συγκεκριμένες διαδρομές, συγκεκριμένα οχήματα και συγκεκριμένους οδηγούς. Με σταθερές τις παραπάνω παραμέτρους η παρακολούθηση της πορείας του προγράμματος ήταν ποιο τεκμηριωμένη. Επιλέχθηκαν οι διαδρομές : -Γραμμή 550 Δέλτα Φαλήρου Κηφισιά. -Γραμμή 450 Δέλτα Φαλήρου Χαλάνδρι. Οι παραπάνω διαδρομές κάλυπταν τις ανάγκες του προγράμματος διότι περιλάμβαναν συνθήκες μικρού, μεσαίου αλλά και μεγάλου κυκλοφοριακού φορτίου καθώς και μετακίνηση μεγάλου αριθμού επιβατών.

4

5

6 Το πρόγραμμα έλαβε χώρα στο αμαξοστάσιο της ΕΘΕΛ στο Ελληνικό. Η διάρκεια του ήταν τέσσερεις μήνες, κατά τους οποίους γίνονταν συνεχή καταγραφή των στοιχείων οδήγησης, (δύο μήνες πριν την θεωρητικήεκπαίδευσηκαιδύομήνεςμετά). Χρησιμοποιήθηκαν δύο λεωφορεία Mercedes Benz τύπου city buses O405 GN Articulated Vehicles. Συμμετείχαν τρεις οδηγοί της εταιρείας οι οποίοι δεν είχαν ποτέ στο παρελθόν καμία είδους ενημέρωση γύρω από το Eco-Driving.

7 Για την ποιο εμπεριστατωμένη αξιολόγηση της εκπαίδευσης τοποθετήθηκαν στα δύο λεωφορεία μονάδες EDM οι οποίες έκαναν καταγραφή παραμέτρων όπως : - Διανυθέντα χιλιόμετρα. - Ώρες λειτουργίας κινητήρα. - Στιγμιαία ταχύτητα του οχήματος αλλά και μέση ωριαία ταχύτητα. - Στιγμιαία, συνολική αλλά και μέση κατανάλωση καυσίμου. Η τοποθέτηση των EDMs έγινε από το ΚΑΠΕ μέσω συνεργάτη (VDO ELECTRA Hellas). Ζητήθηκε επίσηςηέγκρισηκαιησυνδρομήτουγερμανού τεχνικού της EVOBUS στην Ελλάδα κ. Hainer Ohnbeurger.

8 ΕΓΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ EDM ΣΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ

9 Κατά το πρώτο διάστημα των δύο μηνών οι οδηγοί εκτελούσαν τα δρομολόγια σύμφωνα με τις δικές τους συνήθειες και συμπεριφορές ενώ ταυτόχρονα καταγράφονταν τα δεδομένα από τα EDMs. Μετά από την ενημέρωση που τους έγινε από τους ειδικούς του ΚΑΠΕ συνεχίστηκε η καταγραφή για άλλους δύο μήνες έτσι ώστε να υπάρχουν συγκριτικά στοιχεία εάν η αλλαγή στην οδική συμπεριφορά τηρήθηκε και επέφερε μείωση στην κατανάλωση καυσίμου.

10 ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Τα λεωφορεία που πήραν μέρος στο πρόγραμμα είναι τεχνολογίας EURO II Είναι εφοδιασμένα με ηλεκτρονικό έλεγχο του ψεκασμού καυσίμου. Ο συνδυασμός ηλεκτρικής αντλίας ψεκασμού με ηλεκτρονικό έλεγχο παραμέτρων λειτουργίας εξασφαλίζουν οικονομία καυσίμου και μικρότερη εκπομπήρύπωνκαιαιθάληςχωρίςκαμία επίπτωση στην απόδοση και την ισχύ του κινητήρα. Επιπλέον τα οχήματα είναι εφοδιασμένα με συστήματα ABS-ASR και πνευματική ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση.

11 Το κιβώτιο ταχυτήτων που είναι εφοδιασμένα τα λεωφορεία που συμμετείχαν στο πρόγραμμα είναι της ZF το ECOMAT HP 500 με 4 σχέσεις μετάδοσης και 1 όπισθεν. Είναι ηλεκτρονικά ελεγχόμενο με υδραυλική λειτουργία, αυτόματο υδραυλικό μετατροπέα στρέψης (συμπλέκτης) και δύο βαθμίδες υδραυλικού επιβραδυντή (retarder).

12 Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΘΕΛ ΣΤΟ ΠΙΛΟΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΚΑΠΕ Ο σκοπός του προγράμματος ήταν η ενημέρωση και κατ επέκταση η εκπαίδευση των οδηγών της εταιρείας σε γνώσεις και συμπεριφορές οδήγησης κατά τα πρότυπα του ECO DRIVING.

13 3 η ΦΑΣΗ ΟΔΗΓΗΣΗ ΣΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΗΡΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ECO-DRIVING ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ 26/07/02 ΗΜΕΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΟΝΤΩΝ ΟΔΗΓΩΝ 1 η ΦΑΣΗ ΟΔΗΓΗΣΗ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ 2 η ΦΑΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ECO-DRIVING

14 1 η Φάση : Καθορίστηκε συγκεκριμένη διαδρομή 15 χιλιομέτρων, κατά την οποία και οι τρεις οδηγοί οδήγησαν διαδοχικά ένα από τα επιλεγμένα λεωφορεία εφοδιασμένα με το EDM. Ηοδήγησηέγινε σύμφωνα με τις δικές τους συνήθειες και εμπειρίες. Στο τέλος κάθε διαδρομής γίνονταν συλλογή των στοιχείων καταγραφής. 2 η Φάση : Ο εκπαιδευτής της εταιρείας VTL, οοποίος είχε προσκληθεί από το ΚΑΠΕ για την θεωρητική ενημέρωση, ανέλυσε στους παραβρισκόμενους τι πρεσβεύει το Eco-Driving. Εξήγησε τα οικονομικά οφέλει για την εταιρεία εάν οι οδηγοί της υιοθετήσουν αυτή την συμπεριφορά και επιπλέον ανάφερε στους οδηγούς λάθη που παρατήρησε κατά την οδήγηση και υπέδειξε αλλαγές και τρόπους βελτίωσης.

15 3 η Φάση : Σε αυτή την φάση οι οδηγοί επανέλαβαν ακριβώς την ίδια διαδρομή εφαρμόζοντας αυτή την φορά τις αρχές του Eco-Driving και τις υποδείξεις του Ολλανδού ειδικού. Στο τέλος καταγράφηκαν τα νέα στοιχεία που προέκυψαν. Οι διαφορές που παρατηρήθηκαν ήσαν ποσοτικές και ποιοτικές. Συγκεκριμένα μειώθηκαν σημαντικά οι καταναλώσεις αλλά και οι χρόνοι διαδρομών. Εξίσου σημαντικό ήταν ότι και η συμπεριφορά των οδηγών άλλαξε έτσι ώστε η οδήγηση να είναι ασφαλέστερη, ανετότερη, για οδηγό και επιβάτες, και φυσικά οικονομικότερη με ευρύτερη έννοια.

16 Στις ακόλουθες διαφάνειες εμφανίζονται οι φόρμες καταγραφής των δεδομένων πριν και μετά την ενημέρωση για κάθε οδηγό ξεχωριστά. Γίνεται εμφανές η διαφοροποίηση στην κατανάλωση καυσίμου χωρίς αλλοίωση των χρόνων στις διαδρομές και στις ώρες λειτουργίας των κινητήρων. Στην φόρμα του τρίτου οδηγού παρατηρείται εκ πρώτης αύξηση της κατανάλωσης αλλά ουσιαστικά υπάρχει αισθητή μείωση εάν λάβουμευπόψη μαςτουςτριπλάσιους χρόνους σχεδόν, λόγω κυκλοφοριακών συνθηκών.

17

18

19

20 Είναι εμφανές η διαφοροποίηση και η αμεσότητα των ωφελειών κατά την χρήση του Eco-Driving. Η μείωση στην κατανάλωση των καυσίμων μετά την θεωρητική ενημέρωση έπεσε κατά 13,23% για τον πρώτο οδηγό και 17,80% για τον δεύτερο. Ο τρίτος οδηγός παρουσιάζει και αυτός μείωση εάν συνυπολογίσουμε, (παρόλο που ο δείκτης είναι +1,78%), τον τριπλάσιο χρόνο που έκανε. Στους δύο πρώτους οδηγούς αποδεικνύεται περίτρανα η οικονομία και μη μεταβολή των χρόνων διαδρομών.

21 ΦΟΡΜΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ EDM.

22 ΠΙΝΑΚΑΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΑ EDMs.

23 ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΚΑΥΣΙΜΟΥ (ΛΙΤΡΑ) ΔΙΑΔΡΟΜΗ 1 ΔΙΑΔΡΟΜΗ 2 ΔΙΑΦΟΡΑ (%) ΟΔΗΓΟΣ 1 18,9 16,4-13,23 ΟΔΗΓΟΣ 2 19,1 15,7-17,80 ΟΔΗΓΟΣ 3 16,9 17,2 +1,78

24 ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΚΑΥΣΙΜΟΥ ΣΕ lt ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 20 18,9 16,4 19,1 15,7 16,9 17, , , ΟΔΗΓΟΣ 1 ΟΔΗΓΟΣ 2 ΟΔΗΓΟΣ 3-17,8

25 Η όλη φιλοσοφία του προγράμματος και της εκπαίδευσης, όπως την παρουσίασε και ο εισηγητής της εταιρείας VTL, βασίζεται στα κάτωθι: - Στην μεγιστοποίηση εκμετάλλευσης των δυνατοτήτων που παρέχει η νέα τεχνολογία των κινητήρων και των υποσυστημάτων του οχήματος. - Η βέλτιστη αξιοποίηση του αυτομάτου κιβωτίου ταχυτήτων τόσο στην επιτάχυνση όσο και στην επιβράδυνση του οχήματος. Η κατανάλωση καυσίμου δεν επηρεάζεται από μηχανισμούς όπως το κλιματιστικό κ.α. αλλά κυρίως από την οδική συμπεριφορά των οδηγών.

26 Η είσοδος της ψηφιακής τεχνολογίας στα οχήματα έδωσε την δυνατότητα μεγαλύτερων δυνατοτήτων στον τομέα της οικονομίας καυσίμου αλλά και στην ασφάλεια οδήγησης. Η νέα τεχνολογία ελέγχει, επεξεργάζεται, συγκρίνει και τέλοςδίνειεντολέςπροςτιςμονάδεςτουοχήματος. Αυτό έχει ως άμεσο αποτέλεσμα την μέγιστη δυνατή προσέγγιση του ιδανικού στις λειτουργίες των συστημάτων. Επίσης διαχειρίζεται καταστάσεις κατά τις οποίες επεμβαίνει ώστε να προστατέψει επιβάτες, οδηγό και όχημα. Παρόλα αυτά όμως το πρόγραμμα απέδειξε ότι η χρήση της νέας τεχνολογίας θα πρέπει να μην γίνεται καταχρηστικά. Δηλαδή, πέρα από την τεχνολογία, η οδική συμπεριφορά συνεισφέρει έτσι ώστε να επιτευχθούν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

27 Κατά την διάρκεια της ενημέρωσης, αλλά κυρίως κατά την διάρκεια της πρακτικής, υποδείχθηκαν τρόποι με τους οποίους, επιταχύνουμε το όχημα αξιοποιώντας την δυνατότητα του κιβωτίου ταχυτήτων, το οποίο ελέγχοντας τις παραμέτρους λειτουργίας και τις υφιστάμενες συνθήκες, μεταβιβάζει την κίνηση ομαλά και ελεγχόμενα από μία σχέση σε άλλη, επιτρέποντας στον κινητήρα να προσφέρει την ισχύ του, χωρίς αυξημένα φορτία, τα οποία αυξάνουν αισθητά την κατανάλωση καυσίμου αλλά και την πρόωρη φθορά του. Ο τρόπος αυτός συν των παραπάνω έχει και αποτέλεσμα στην μεγαλύτερη άνεση του επιβατικού κοινού, διότι οι επιταχύνσεις γίνονται ομαλότερες.

28 Επιπλέον αυξάνεται και η ασφάλεια κατά την οδήγηση, διότι η ομαλή και ελεγχόμενη επιτάχυνση, δημιουργεί συνθήκες καλύτερου ελέγχου και διαχείρισης, από τον οδηγό του λεωφορείου, των κρίσιμων καταστάσεων (πράγμα ιδιαίτερα συχνό φαινόμενο στις συνθήκες πόλεων όπως η Αθήνα). Επίσης και κατά την επιβράδυνση του οχήματος η συμπεριφορά του οδηγού σύμφωνα πάντα με τις υποδείξεις του Ολλανδού εισηγητή αλλάζει. Καισεαυτήτηνπερίπτωσηηπλήρη συνεργασία της τεχνολογίας και της τήρησης των αρχών του Eco-Driving γίνεται επιτακτική.

29 Τέλος, βελτιώνονται και τα μεγέθη που αφορούν τις φθορές και την συντήρηση του στόλου των οχημάτων της εταιρείας. Ειδικότερα όταν μιλάμε για την ΕΘΕΛ στο σύνολο του στόλου της, η εξοικονόμηση καυσίμων είναι μεγάλη και άμεση. Καθώς και το κέρδος από τις εργατoώρες συντήρησης και των ανταλλακτικών είναι εξίσου υπολογίσιμη. Ο συνδυασμός εφαρμογής νέων τεχνολογιών με την διαδικασία εκπαίδευσης των οδηγών σε συμπεριφορές που συνάδουν στο Eco-Driving μόνο όφελος μπορούν να προσφέρουν σε μια εταιρεία της τάξης μεγέθους της ΕΘΕΛ.

30 Συμπερασματικά λοιπόν κάνοντας χρήση των κανόνων του Eco-Driving, αντιλαμβανόμαστε άμεσα την εξοικονόμηση καυσίμων. Αυτό δεν αποτελεί μεμονωμένο στοιχείο, αλλά συντελεί σαφώς και στην ελάττωση των εκπομπών καυσαερίων (εφόσον ο κινητήρας λειτουργεί σε κανονικά φορτία), και στην φθορά κινητήρων, φρένων, αναρτήσεων, κιβωτίων ταχυτήτων κ.α. Αλλά για να επιτευχθεί το μέγιστο θα πρέπει και τα οχήματα να είναι σε άριστη κατάσταση από τεχνικής άποψης ώστε να προσφέρουν όλες τις δυνατότητες των τεχνολογιών που είναι εφοδιασμένα.

31 ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΕΘΕΛ Πρόθεση του εκλιπόντα Γ.Δ/ντη κ. Χατσησιδερή, από την μεριά της ΕΘΕΛ και της κυρ. Ζαρκαδούλας Μαρίας από την μεριά του ΚΑΠΕ, ήταν να συνεχιστεί το πρόγραμμα όλο και σε μεγαλύτερη κλίμακα μέσα στην εταιρεία. Μάλιστα μου είχε αναθέσει να του εισηγηθώ και εκπαιδευτικό πλάνο τουλάχιστον για τους νέοπροσληφθέντες οδηγούς, πράγμα που έγινε, αλλά λόγω της ασθένειας του δεν προχωρήσαμε περεταίρω. Σήμερα πλέον η εταιρεία δεν έχει σε ενέργεια κανένα σχετικό πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Το νέο Atego. Διανομές. 6,5 16 τόνοι.

Το νέο Atego. Διανομές. 6,5 16 τόνοι. Το νέο Atego. Διανομές. 6,5 16 τόνοι. Το νέο Atego. Το νέο σημείο αναφοράς στις διανομές. Περιεχόμενα Αξία 6 7 Χρήσεις 8 17 Καμπίνα, εξοπλισμός 10 13 Κινητήρες, κιβώτιο ταχυτήτων 14 15 Οδηγική άνεση,

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρμογή της Διοίκησης των Logistics στην ΜΑΡΚΟ. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Εφαρμογή της Διοίκησης των Logistics στην ΜΑΡΚΟ. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1 Εισαγωγικό Σημείωμα σελ.1 1. Η Διοίκηση των Logistics (Logistics Management) 1.1. Ορισμός των logistics σελ.3 1.2. Ιστορική Εξέλιξη σελ.4 1.3. Ο ρόλος των logistics στην οικονομία σελ.5 1.4.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΝΙΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΝΙΩΝ Οι σημερινές επιχειρήσεις έχοντας διαπιστώσει τις ραγδαίες εξελίξεις στις καθημερινές επιχειρησιακές διαδικασίες ζητούν από τα μηχανογραφικά τους συστήματα να μπορούν να παρακολουθήσουν, να αξιολογήσουν

Διαβάστε περισσότερα

Συστήματα (και ζητήματα) Αστικών Συγκοινωνιών στην Ελλάδα

Συστήματα (και ζητήματα) Αστικών Συγκοινωνιών στην Ελλάδα Συστήματα (και ζητήματα) Αστικών Συγκοινωνιών στην Ελλάδα Γιάννης Τόσκας Συγκοινωνιολόγος (ΜS-MUP) Πρόεδρος Συμβουλίου Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης Ι. Πολιτικές αστικών μεταφορών στην Ευρώπη Tο βασικότερο

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΩΝ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΩΝ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ Τ.Ε.Ι. ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΤΗΛΕΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΩΝ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ Του σπουδαστή ΓΡΙΒΑ ΑΡΓΥΡΗ Επιβλέπων

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα 1 ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ 2 ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚA ΣΥΣΤΗΜΑTA & ΤΕΧΝΙΚΕΣ ORDER PICKING 3 ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ.

Περιεχόμενα 1 ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ 2 ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚA ΣΥΣΤΗΜΑTA & ΤΕΧΝΙΚΕΣ ORDER PICKING 3 ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ. Περιεχόμενα Σελίδα 1 ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ Γενικά 1 Στόχοι & Μεθοδολογία Μελέτης 2 Σχεδιασμός & Υλοποίηση Έργων Logistics 3 Αρχές Logistics Management 4 Λόγοι Οργάνωσης Αποθηκών 6 Βασικές Αρχές Οργάνωσης

Διαβάστε περισσότερα

«Καθαρά» Καύσιμα & Οχήματα. Συνοπτικός Οδηγός για τα «Καθαρά» Καύσιμα και τις Τεχνολογίες Οχημάτων

«Καθαρά» Καύσιμα & Οχήματα. Συνοπτικός Οδηγός για τα «Καθαρά» Καύσιμα και τις Τεχνολογίες Οχημάτων «Καθαρά» Καύσιμα & Οχήματα Συνοπτικός Οδηγός για τα «Καθαρά» Καύσιμα και τις Τεχνολογίες Οχημάτων 3 Περιεχόμενα Περιεχόμενα...4 Εισαγωγή...5 Βενζίνη & Πετρέλαιο Diesel...6 Υβριδικά Οχήματα...15 Υγραεριοκίνητα

Διαβάστε περισσότερα

Π3. ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2011 1014

Π3. ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2011 1014 Π3. ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2011 1014 Αριθμός Έκδοσης: ΕΚΕΤΑ ΙΜΕΤ ΕΜ Β 2011 2 Έκθεση Μελέτης ΙΜΕΤ Τίτλος Έργου: «Μελέτη

Διαβάστε περισσότερα

Σχέδιο Δράσης για την Αειφόρο. Ενέργεια ΔΗΜΟΣ ΦΑΙΣΤΟΥ. 25ης Μαρτίου 1 ΤΗΛΕΦΩΝΟ: +30 2892 340200 ΦΑΞ: +30 28920 24105

Σχέδιο Δράσης για την Αειφόρο. Ενέργεια ΔΗΜΟΣ ΦΑΙΣΤΟΥ. 25ης Μαρτίου 1 ΤΗΛΕΦΩΝΟ: +30 2892 340200 ΦΑΞ: +30 28920 24105 Σχέδιο Δράσης για την Αειφόρο Ενέργεια ΔΗΜΟΣ ΦΑΙΣΤΟΥ 2012 25ης Μαρτίου 1 ΤΗΛΕΦΩΝΟ: +30 2892 340200 ΦΑΞ: +30 28920 24105 Περιεχόμενα 1. Σύνοψη... 4 2. Εισαγωγή... 6 ΜΕΡΟΣ Α : ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ... 10 3.

Διαβάστε περισσότερα

Διακήρυξη Διαγωνισµού για το Έργο

Διακήρυξη Διαγωνισµού για το Έργο ! Διακήρυξη Διαγωνισµού για το Έργο «Τηλεµατικές υπηρεσίες επέκτασης διαχείρισης Αστικού Διακήρυξη Διαγωνισµού για το Έργο Τηλεµατικές υπηρεσίες επέκτασης διαχείρισης Αστικού ΚΤΕΛ ΧΑΝΙΩΝ Α.Ε. και εξυπηρέτησης

Διαβάστε περισσότερα

Το Axor. Το Actros. Διεθνείς και εθνικές μεταφορές. 18 26 τόνοι.

Το Axor. Το Actros. Διεθνείς και εθνικές μεταφορές. 18 26 τόνοι. Το Axor. Το Actros. Διεθνείς και εθνικές μεταφορές. 18 26 τόνοι. Περιεχόμενα. Το Actros 4 27 Καμπίνες 6 15 Εργασίες, άνεση χειρισμών 8 11 Άνεση διαμονής 12 15 Οικονομία, τεχνολογία 16 23 Τεχνολογία κινητήρων

Διαβάστε περισσότερα

ΔΡΑΣΗ: 9 Ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης της ΤΙΤΛΟΣ ΔΡΑΣΗΣ: ενεργού γήρανσης από τις επιχειρήσεις

ΔΡΑΣΗ: 9 Ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης της ΤΙΤΛΟΣ ΔΡΑΣΗΣ: ενεργού γήρανσης από τις επιχειρήσεις ΔΡΑΣΗ: 9 Ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης της ΤΙΤΛΟΣ ΔΡΑΣΗΣ: ενεργού γήρανσης από τις επιχειρήσεις Ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης της ΠΑΡΑΔΟΤΕΟ: ενεργού γήρανσης από τις επιχειρήσεις ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΦΟΡΕΙΣ:

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ(LOGISTICS MANAGEMENT) ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ(LOGISTICS MANAGEMENT) ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α.Τ.Ε.Ι ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΤΗΛΕΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ(LOGISTICS MANAGEMENT) ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΡΙΩΝ:

Διαβάστε περισσότερα

Συγκριτική Μέτρηση Επιδόσεων και διαχείριση ποιότητας στις δηµόσιες συγκοινωνίες 1

Συγκριτική Μέτρηση Επιδόσεων και διαχείριση ποιότητας στις δηµόσιες συγκοινωνίες 1 Συγκριτική Μέτρηση Επιδόσεων και διαχείριση ποιότητας στις δηµόσιες συγκοινωνίες 1 Για τη χρήση του παρακάτω υλικού: Σκοπός του έργου PORTAL είναι η επιτάχυνση της απορρόφησης των ερευνητικών αποτελεσµάτων

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ. ΠΩΣ; ΓΙΑΤΙ; ΕΠΟΜΕΝΩΣ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ. ΠΩΣ; ΓΙΑΤΙ; ΕΠΟΜΕΝΩΣ 2 Ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΗ ΣΥΡΟ ΤΠΕ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ 659 ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ. ΠΩΣ; ΓΙΑΤΙ; ΕΠΟΜΕΝΩΣ Κοντακίδης Γιάννης Μαθηματικός Υπεύθυνος Προγράμματος Ενδοσχολικής Επιμόρφωσης Γραφείο για την

Διαβάστε περισσότερα

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΚΟΙΝΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΗΣ ΈΚΔΟΣΗΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΚΤΕΛ ΚΟΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΙΣΠΡΑΞΕΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΡΟΔΟΠΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ,

Διαβάστε περισσότερα

41,9 χλμ. Αττικής Οδού, 19002 - Παιανία, Τηλ.: 210 6682200, fax: 210 6025060 web: www.aodos.gr, e-mail: aosa@attiki-odos.gr

41,9 χλμ. Αττικής Οδού, 19002 - Παιανία, Τηλ.: 210 6682200, fax: 210 6025060 web: www.aodos.gr, e-mail: aosa@attiki-odos.gr 41,9 χλμ. Αττικής Οδού, 19002 - Παιανία, Τηλ.: 210 6682200, fax: 210 6025060 web: www.aodos.gr, e-mail: aosa@attiki-odos.gr 41,9 χλμ. Αττικής Οδού, 19002 - Παιανία, Τηλ.: 210 6632161, fax: 210 6632694

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΑΘΜΟΣ ΥΓΡΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΡΕΒΥΘΟΥΣΑΣ. Πηγή Ανάπτυξης, Φορέας Ενέργειας

ΣΤΑΘΜΟΣ ΥΓΡΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΡΕΒΥΘΟΥΣΑΣ. Πηγή Ανάπτυξης, Φορέας Ενέργειας ΣΤΑΘΜΟΣ ΥΓΡΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΡΕΒΥΘΟΥΣΑΣ Πηγή Ανάπτυξης, Φορέας Ενέργειας Ο Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ) είναι ο υπεύθυνος φορέας για τη λειτουργία, συντήρηση, διαχείριση,

Διαβάστε περισσότερα

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΚΟΙΝΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΗΣ ΈΚΔΟΣΗΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟΥ ΚΤΕΛ Ν. ΧΙΟΥ ΑΕ Αναθέτουσα Αρχή: ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ Ν. ΧΙΟΥ ΑΕ

Διαβάστε περισσότερα

Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Ικανότητας

Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Ικανότητας ΧΡΥΣΟΥΝ ΜΕΤΑΛΛΙΟΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΟΔΗΓΗΣΗ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Ικανότητας Αρχική επιμόρφωση ÑÕÓÏÕÍ ÌÅÔÁËËÉÏÍ ÁÊÁÄÇÌÉÁÓ ÁÈÇÍÙÍ ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ ΟΜΑΔΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΉΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ Α.Ε. ΤΕΥΧΟΣ 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2010

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ Α.Ε. ΤΕΥΧΟΣ 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2010 τα νέα της ΤΤΙΚΗΣΟΔΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ Α.Ε. ΤΕΥΧΟΣ 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2010 Νέες υπηρεσίες για τους συνδρομητές μας Κερδίζετε χρόνο και χρήμα οδηγώντας στην Αττική Οδό Graffiti. H τέχνη του

Διαβάστε περισσότερα

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΚΟΙΝΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΗΣ ΈΚΔΟΣΗΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ ΔΡΑΜΑΣ Α.Ε. Αναθέτουσα Αρχή: ΚΟΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΙΣΠΡΑΞΕΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΑΕΙΦΟΡΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΑΕΙΦΟΡΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΑΕΙΦΟΡΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 2 ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Ο Δήμος Ηρακλείου αποτελεί το βασικό πυλώνα του αναπτυξιακού σχεδιασμού σε τοπικό επίπεδο. Δίνει μεγάλο βάρος στη βιώσιμη ενεργειακή

Διαβάστε περισσότερα

2 Ο ΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ

2 Ο ΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ 2 Ο ΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ 2008-2016 ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΟΔΗΓΙΑΣ 2006/32/ΕΚ Αθήνα, Σεπτέµβριος 2011 Πρόλογος

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΘΗΚΗΣ & ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΘΕΜΑΤΩΝ WMS. Μελέτη περίπτωσης: Ο.Ε.Δ.Β

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΘΗΚΗΣ & ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΘΕΜΑΤΩΝ WMS. Μελέτη περίπτωσης: Ο.Ε.Δ.Β ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΙΔΙΚΕΥΣΗ: LOGISTICS (ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ) ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ: ΧΟΝΔΡΟΚΟΥΚΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ, ΑΝ.ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ Πτυχιακή. Γκαρέτσα Νίκη, 2004 Α.Τ.Ε.Ι ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΤΗΛΕΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ Πτυχιακή εργασία Γκαρέτσα Νικολέτα, Εξάμηνο

Διαβάστε περισσότερα

Σύστημα αξιολόγησης της σχολικής μονάδας

Σύστημα αξιολόγησης της σχολικής μονάδας IΙΙ Σύστημα αξιολόγησης της σχολικής μονάδας Ορισμός και Φιλοσοφία της Αυτοαξιολόγησης Η αυτοαξιολόγηση μπορεί να θεωρηθεί ως μια διαδικασία που επιτελεί η σχολική μονάδα για τη συστηματική συλλογή πληροφοριών

Διαβάστε περισσότερα

Βιομηχαν. Περιβάλλοντος. Σταματία. α: Φούντα. Φοιτήτρια. Επιβλέπων

Βιομηχαν. Περιβάλλοντος. Σταματία. α: Φούντα. Φοιτήτρια. Επιβλέπων Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στην Οργάνωση και Διοίκηση Βιομηχαν νικών Συστημάτωνν Ειδίκευση: Συστήματα Διαχείρισης Ενέργειας ς και Προστασίας Περιβάλλοντος Διπλωματική Εργασία Περιβαλλοντική Διαχείριση

Διαβάστε περισσότερα

Διαδικασία Ανάθεσης: Ανοικτός Διαγωνισμός με κριτήριο την οικονομικά συμφερότερη προσφορά. Κωδ. ΟΠΣ: 327639

Διαδικασία Ανάθεσης: Ανοικτός Διαγωνισμός με κριτήριο την οικονομικά συμφερότερη προσφορά. Κωδ. ΟΠΣ: 327639 Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο Καινοτόμο σύστημα πληροφόρησης οδηγών για έκτακτα συμβάντα κίνησης και ελεύθερες θέσεις στάθμευσης στο Δήμο Νέστου Αναθέτουσα Αρχή: Δήμος Νέστου Διαδικασία Ανάθεσης: Ανοικτός

Διαβάστε περισσότερα

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ:Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΝΔΥΣΗΣ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ:Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΝΔΥΣΗΣ Τ.Ε.Ι. ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ:Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΝΔΥΣΗΣ Αφεντούλη Γραμματική Οκτώβριος 2008 ΕΠΟΠΤΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Πασχαλίδης

Διαβάστε περισσότερα