Οδηγίες χρήσης. Ιδρυματικό Καταθετήριο ΤΕΙ Κρήτης

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Οδηγίες χρήσης. Ιδρυματικό Καταθετήριο ΤΕΙ Κρήτης"

Transcript

1 Οδηγίες χρήσης Ιδρυματικό Καταθετήριο ΤΕΙ Κρήτης

2 1 Περιεχόμενα 1 Περιεχόμενα Γενικά Ομάδες χρηστών Ενέργειες απλών χρηστών Αρχική σελίδα και γλώσσα περιήγησης Είσοδος στο Σύστημα Πλοήγηση στο σύστημα Αναζήτηση και εύρεση Σύνθετη Αναζήτηση Προβολή πλήρων στοιχείων Ενέργειες Submitters Είσοδος στο σύστημα Υποβολή τεκμηρίου Λίστα υποβολών / Προφίλ Χρήστη Ενέργειες βιβλιοθηκονόμων Προφίλ / Λίστα υποβολών Έγκριση τεκμηρίου Απόρριψη τεκμηρίου Ενέργειες διαχειριστών Δημιουργία κοινότητας Δημιουργία συλλογής Δημιουργία βιβλιοθηκονόμου Δημιουργία ομάδας χρηστών βιβλιοθηκονόμων Απόδοση δικαιωμάτων για τις νέες συλλογές Ανάθεση Ρόλου Υποβάλλοντες Ανάθεση Ρόλου Έγκρισης/Απόρριψης/Επεξεργασίας Μαζική εισαγωγή Κατηγοριοποίηση τεκμηρίων σε περισσότερες από μία συλλογές Μεταφορά τεκμηρίων σε άλλη συλλογή Μετακίνηση ενός τεκμηρίου Μαζική μετακίνηση Τεκμηρίων Επεξεργασία Τεκμηρίου Μαζική Επεξεργασία Μεταδεδομένων... 40

3 Τροποποίηση δεδομένων με το Microsoft Excel Ορισμός Δικαιωμάτων για συγκεκριμένο Τεκμήριο Παράδειγμα ανάγνωσης τεκμηρίου από Απλό χρήστη RSS FEEDS... 45

4 2 Γενικά Αυτό το έγγραφο περιέχει τις οδηγίες χρήσης για το Ιδρυματικό Καταθετήριο (ΙΚ) του Τ.Ε.Ι. Κρήτης. Ο στόχος του είναι να καλύψει αναλυτικά όλες τις λειτουργίες του συστήματος. Οι λειτουργίες δεν παρουσιάζονται μεμονωμένα αλλά είναι οργανωμένες σε εργασίες, με κάθε εργασία να περιγράφει τις ενέργειες που χρειάζεται να εκτελέσει ο χρήστης για την εκτέλεσή της. 2.1 Ομάδες χρηστών Η ομάδα στην οποία ανήκει κάθε χρήστης καθορίζει τις ενέργειες που μπορεί να εκτελέσει. Το σύστημα έχει 4 ομάδες χρηστών, οι οποίες περιγράφονται παρακάτω. - Απλοί χρήστες: Πρόκειται για τους χρήστες που δεν έχουν κάνει login στο σύστημα. Γενικά αυτοί μπορούν να πλοηγηθούν στο περιεχόμενο του συστήματος αλλά δεν μπορούν να το τροποποιήσουν. - Submitters: Ένας Submitter είναι τυπικά ένα μέλος του T.E.I. Κρήτης, ο οποίος χρησιμοποιεί την υπηρεσία CAS του ιδρύματος για να κάνει login στο ΙΚ. Μπορεί να κάνει ότι και οι απλοί χρήστες, αλλά επιπλέον μπορεί να καταθέσει τις δικές του υποβολές, οι οποίες θα πρέπει να εγκριθούν από έναν βιβλιοθηκονόμο πριν δημοσιευτούν. - Βιβλιοθηκονόμοι (Librarians): Οι βιβλιοθηκονόμοι έχουν πρόσβαση στην δομή του περιεχομένου του ΙΚ, την οποία και μπορούν να τροποποιήσουν. Επιπλέον μπορούν να κάνουν ότι και οι submitters, αλλά είναι υπεύθυνοι για την έγκριση των τεκμηρίων που έχουν υποβληθεί ώστε να δημοσιευτούν. - Διαχειριστές: Οι διαχειριστές έχουν πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες του συστήματος, με εξαίρεση την υποβολή τεκμηρίων, καθώς οι υποβολές τους πρέπει να εγκριθούν από έναν βιβλιοθηκονόμο πριν δημοσιευτούν.

5 3 Ενέργειες απλών χρηστών Απλοί χρήστες θεωρούνται οι επισκέπτες του ΙΚ που δεν έχουν πραγματοποιήσει είσοδο στο σύστημα με κάποια από τις μεθόδους που περιγράφονται στην ενότητα Είσοδος στο Σύστημα. 3.1 Αρχική σελίδα και γλώσσα περιήγησης Το ΙΚ βρίσκεται στην διεύθυνση όπου παρουσιάζεται η αρχική σελίδα της εφαρμογής. Αν και το σύστημα θα προσπαθήσει να μαντέψει την γλώσσα του χρήστη, αυτή η διαδικασία δεν είναι πάντοτε ακριβής. Ο χρήστης μπορεί να αλλάξει γλώσσα από το κατάλληλο μενού στο επάνω δεξιά τμήμα της σελίδας.

6 Επιλέγοντας από το μενού την επιλογή «English» εμφανίζεται η αγγλική έκδοση της Αρχικής σελίδας η οποία παρουσιάζεται στην εικόνα που ακολουθεί. 3.2 Είσοδος στο Σύστημα Η σύνδεση στο Αποθετήριο γίνεται μέσω του συνδέσμου «Σύνδεση» από το πάνω μενού. Αφότου ο χρήστης επιλέξει το σύνδεσμο «Σύνδεση» εμφανίζεται η σελίδα επιλογής μεθόδου σύνδεσης μέσω της οποίας παρέχονται στο χρήστη δυο εναλλακτικές μέθοδοι σύνδεσης:

7 Ταυτοποίηση CAS: Για χρήστες που είναι μέλη του καταλόγου LDAP του ΤΕΙ και επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν το λογαριασμό τους στο LDAP για να συνδέονται. Σύνδεση με χρήση κωδικού: Για τους διαχειριστές του συστήματος και τους χρήστες της ομάδας Librarians. Πατώντας το σύνδεσμο «Κωδικός» εμφανίζεται η σελίδα σύνδεσης στο ΙΚ για εγγεγραμμένους χρήστες που φαίνεται στην ακόλουθη εικόνα. Στη σελίδα αυτή ο χρήστης συμπληρώνει τα στοιχεία εισόδου του και κατόπιν πατώντας το κουμπί «Σύνδεση» συνδέεται στο ΙΚ με το λογαριασμό του και μεταφέρεται στην προσωποποιημένη αρχική σελίδα που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Στο πάνω δεξί τμήμα της σελίδας είναι εμφανές το όνομα και επώνυμο του χρήστη.

8 Για να αποσυνδεθεί ο χρήστης πρέπει να πατήσει στο όνομα του, από το μενού στο πάνω δεξί τμήμα της σελίδας και κατόπιν στο σύνδεσμο «Αποσύνδεση» όπως φαίνεται στην εικόνα. Σε περίπτωση που ο χρήστης ξεχάσει τον Κωδικό πρόσβασης του, από τη σελίδα σύνδεσης με κωδικό επιλέγει το σύνδεσμο «Ξεχάσατε τον κωδικό σας;»

9 Στη σελίδα απώλειας κωδικού που ακολουθεί εισάγει τη διεύθυνση του και κατόπιν κάνει κλικ στο κουμπί «Αποστολή μηνύματος» Στη διεύθυνση που εισήγαγε ο χρήστης αποστέλλεται με οδηγίες ανάκτησης του κωδικού, ένα υπόδειγμα του οποίου φαίνεται ακολούθως.

10 3.3 Πλοήγηση στο σύστημα Σκοπός του μενού «ΠΛΟΗΓΗΣΗ», το οποίο φαίνεται στην εικόνα που ακολουθεί, είναι η εύκολη και γρήγορη πλοήγηση στις συλλογές και τα τεκμήρια που αυτές περιέχουν. Το μενού αυτό παρέχει στο χρήστη τη δυνατότητα να φιλτράρει γρήγορα τα περιεχόμενα του καταθετηρίου με βάση την ημερομηνία δημοσίευσης, τους συγγραφείς, τους τίτλους και τις λέξεις κλειδιά. Αν για παράδειγμα ο χρήστης θέλει να βρει τα τεκμήρια που δημιουργήθηκαν πιο πρόσφατα επιλέγει από το μενού το σύνδεσμο «Ανά ημερομηνία δημοσίευσης». Σε περίπτωση που γνωρίζει το τίτλο του τεκμηρίου αλλά δε γνωρίζει σε ποια συλλογή βρίσκεται ή άλλα στοιχεία, επιλέγει από το μενού το σύνδεσμο «Τίτλοι». Αντίστοιχα αν επιθυμεί να δει τα τεκμήρια που έχει δημοσιεύσει ένας συγκεκριμένος συγγραφέας ή δε γνωρίζει το ακριβές όνομα του συγγραφέα, επιλέγει το σύνδεσμο «Συγγραφείς». Μέσω του συνδέσμου «Λέξεις κλειδιά» μπορεί πλογηθεί στις λέξεις κλειδιά που έχουν καταχωρηθεί στα τεκμήρια του καταθετηρίου και να αναζητήσει τεκμήρια που σχετίζονται με συγκεκριμένες λέξεις κλειδιά. Είναι διαθέσιμη σε κάθε σελίδα στο πλαϊνό μενού. Στη λίστα συγγραφέων ή λέξεων κλειδιών, που εμφανίζεται όταν ο χρήστης επιλέξει τις αντίστοιχες ενότητες, εμφανίζεται δίπλα από κάθε καταχώρηση ένας αριθμός. Ο αριθμός αυτός δηλώνει τον αριθμό των τεκμηρίων τα οποία περιέχουν το συγκεκριμένο συγγραφέα ή λέξη κλειδί.

11 Όπως φαίνεται στην παραπάνω εικόνα, ο αριθμός 2 δίπλα από τη λέξη κλειδί « decade» δηλώνει ότι η λέξη αυτή έχει καταχωρηθεί σε δύο τεκμήρια. Πατώντας ο χρήστης πάνω στη λέξη μπορεί να δει τα τεκμήρια αυτά. Τα περιεχόμενα του καταθετηρίου είναι δομημένα σε δεντρική/ιεραρχική δομή Κοινοτήτων, Υποκοινοτήτων και Συλλογών. Όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα οι Κοινότητες (ΤΕΙ Κρήτης) παρουσιάζονται στην αρχική σελίδα. Βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο της ιεραρχικής δομής και μπορούν να αποτελούνται είτε από υποκοινότητες, είτε από συλλογές (Πτυχιακές εργασίες, Μεταπτυχιακές εργασίες κ.τ.λ.). Υπεύθυνοι για τη δημιουργία των παραπάνω ομάδων είναι οι Διαχειριστές του συστήματος. 3.4 Αναζήτηση και εύρεση Πάνω από το μενού στα δεξιά της σελίδας, όπως φαίνεται στην εικόνα, βρίσκεται το πλαίσιο αναζήτησης, το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να κάνετε αναζήτηση στα τεκμήρια που έχουν υποβληθεί στο καταθετήριο.

12 Αν επιθυμείτε να κάνετε αναζήτηση σε μια συγκεκριμένη Κοινότητα ή Συλλογή, πρώτα πλοηγηθείτε στη σελίδα της και μετά εισάγετε το κλειδί αναζήτησης στο πλαίσιο που φαίνεται στην παρακάτω εικόνα. Σημείωση: Τα αποτελέσματα της επιλογής έτους περιλαμβάνουν όλα τα τεκμήρια που έχουν δημοσιευτεί στο συγκεκριμένο έτος και στα πλησιέστερα έτη με αυτό. Κατά συνέπεια αρχικά θα περιλαμβάνουν και αποτελέσματα από διαφορετικά έτη πέρα του επιλεγμένου.

13 3.4.1 Σύνθετη Αναζήτηση Υπάρχει επίσης η δυνατότητα Σύνθετης Αναζήτησης με τη χρήση φίλτρων πατώντας στο σύνδεσμο «Εμφάνιση σύνθετων φίλτρων» από τη σελίδα Αναζήτηση. Τα φίλτρα με βάση τα οποία μπορεί να γίνει η σύνθετη αναζήτηση είναι ο τίτλος, ο συγγραφέας, το θέμα και η ημερομηνία έκδοσης. Ο χρήστης μπορεί να επιλέξει τους κανόνες βάση των οποίων θα γίνει η ταύτιση του κειμένου που εισάγει. Βασικές επιλογές είναι το Περιέχει, όπου το αποτέλεσμα θα περιέχει το κείμενο που εισάγει, Ισούται όπου θα είναι ακριβώς το ίδιο και Δεν περιέχει, το οποίο είναι το αντίθετο του περιέχει.

14 Στα δεξία του πεδίου αναζήτησης εμφανίζονται τα εικονίδια και τα οποία δίνουν τη δυνατότητα στο χρήστη να προσθέσει και να αφαιρέσει αντίστοιχα ένα κανόνα αναζήτησης. Μπορεί για παράδειγμα να θέλει να αναζητήσει τεκμήρια που στο τίτλο τους περιέχουν κάποια λέξη και προέρχονται από συγκεκριμένο συγγραφέα. Στην περίπτωση αυτή θα εφαρμόσει τους κανόνες που φαίνονται στην παρακάτω εικόνα. Στα αποτελέσματα της Αναζήτησης, που εμφανίζονται κάτω από τα πεδία των φίλτρων και είναι ήδη σελιδοποιημένα, μπορούν να εφαρμοστούν οι επιλογές ταξινόμησης που φαίνονται στην παρακάτω εικόνα, πατώντας το κουμπί.

15 Η αναζήτηση μπορεί να γίνει χρησιμοποιώντας πεζά, κεφαλαία, ελληνικές και αγγλικές λέξεις με τόνους ή χωρίς. Τα πεδία στα οποία η μηχανή αναζήτησης θα ψάξει τη λέξη φράση που θα ορίσετε είναι ο τίτλος, ο συγγραφέας, το θέμα, η περίληψη, η σειρά και το αναγνωριστικό εγγραφής του κάθε τεκμηρίου. Εξαιρούμενες λέξεις: Η μηχανή αναζήτησης αγνοεί κάποιες λέξεις που εμφανίζονται συχνά στην ελληνική ή αγγλική γλώσσα, όπως άρθρα, αντωνυμίες, αριθμητικά, και άλλα. (π.χ. "οι", "για", "δια", "an", "and", "not, or, they ). Ομόρριζες λέξεις: Παρέχεται επίσης δυνατότητα αναζήτησης ομόρριζων λέξεων. Για παράδειγμα, αν ο χρήστης πληκτρολογήσει τα γράμματα ολοκλ θα επιστραφούν αποτελέσματα που περιλαμβάνουν τις λέξεις ολοκληρωμένη, ολόκληρο κ.τ.λ.

16 3.5 Προβολή πλήρων στοιχείων Από τη σελίδα προβολής τεκμηρίου πατώντας ο χρήστης στο σύνδεσμο «Εμφάνιση πλήρους εγγραφής» εμφανίζεται η σελίδα που φαίνεται στην εικόνα που ακολουθεί και παρουσιάζονται οι πληροφορίες (μεταδεδομένα, αρχεία) που αφορούν το τεκμήριο.

17 Κάτω από τα μεταδεδομένα του τεκμηρίου παρουσιάζεται μια προεπισκόπηση των αρχείων που περιέχει. Πατώντας στο σύνδεσμο «Προβολή/Άνοιγμα» ανοίγει σε ένα νέο παράθυρο του Browser το αντίστοιχο αρχείο.

18 4 Ενέργειες Submitters Όπως αναφέρεται στην ενότητα 1.1 Ομάδες χρηστών, οι χρήστες της ομάδας Submitters είναι τα μέλη του T.E.I. Κρήτης που συνδέονται μέσω CAS και μπορεί να κάνουν ότι και οι απλοί χρήστες με την επιπλέον δυνατότητα της υποβολής και δημοσίευσης (κατόπιν έγκρισης) των δικών τους τεκμηρίων. 4.1 Είσοδος στο σύστημα Όπως αναφέρεται αναλυτικά στην ενότητα Είσοδος στο Σύστημα, οι χρήστες που ανήκουν στην ομάδα submitters χρησιμοποιούν τη σύνδεση μέσω CAS. 4.2 Υποβολή τεκμηρίου Η υποβολή των τεκμηρίων μπορεί να γίνει από τους εγγεγραμμένους χρήστες σε συγκεκριμένες συλλογές, ανάλογα με τα δικαιώματα που έχουν οριστεί από τους διαχειριστές. Για να υποβάλετε ένα νέο τεκμήριο: 1. επιλέξτε «ξεκινήστε μια νέα υποβολή» αφού πρώτα έχετε πατήσει στο σύνδεσμο «Υποβολές» του μενού. Στη συνέχεια επιλέξτε τη συλλογή στην οποία θέλετε να προσθέσετε το τεκμήριο, ή 2. πλοηγηθείτε στη συλλογή που σας ενδιαφέρει και επιλέξτε «Υποβάλλετε ένα νέο τεκμήριο σε αυτή τη συλλογή». όπως φαίνεται στις παρακάτω εικόνες: Η σελίδα Υποβολή τεκμηρίου που φαίνεται στην εικόνα περιλαμβάνει επτά βήματα που πρέπει να ολοκληρωθούν με επιτυχία για να γίνει η υποβολή του τεκμηρίου.

19 Τα βήματα αυτά είναι: η περιγραφή τεκμηρίου, που περιλαμβάνει τα δύο πρώτα βήματα της υποβολής. Υποχρεωτικά πεδία είναι το Ονοματεπώνυμο του συγγραφέα, ο Τύπος, ο Τίτλος, η ημερομηνία έκδοσης, ο Ακαδημαϊκός εκδότης, το αναγνωριστικό του Ακαδημαϊκού εκδότη και το Αναγνωριστικό του τεκμηρίου. Όσα περισσότερα στοιχεία συμπληρωθούν τόσο πιο ολοκληρωμένη είναι η εγγραφή του τεκμηρίου. το ανέβασμα του αρχείου ή των αρχείων που περιλαμβάνει το τεκμήριο. Η επιλογή ενός τουλάχιστον αρχείου είναι υποχρεωτική. Αν επιθυμείτε να ανεβάσετε περισσότερα από ένα αρχεία επιλέξτε το αρχείο που θέλετε κάνοντας κλικ στο Choose file και κατόπιν «Μεταφόρτωση αρχείου & παραμονή». Για κάθε επιπλέον αρχείο ακολουθήστε την ίδια διαδικασία. Στο κάτω μέρος της σελίδας φαίνεται ένας πίνακας με τα αρχεία τα οποία έχετε επισυνάψει στο συγκεκριμένο τεκμήριο (βλ. εικόνα που ακολουθεί).

20 Σημείωση: To τεκμήριο πρέπει υποχρεωτικά να περιέχει τουλάχιστον ένα αρχείο Word ή PDF με το κείμενο της εργασίας, ενώ το ανέβασμα άλλων συνοδευτικών αρχείων είναι προαιρετικό. Συνίσταται επίσης τα αρχεία να μην ξεπερνούν τα 50 MB. Ο πίνακας αυτός εκτός από πληροφορίες σχετικά με τα αρχεία που έχουν ανέβει, παρέχει την επιλογή διαγραφής ενός αρχείου (επιλέγοντας το κουτάκι δίπλα από το όνομα του αρχείου και κατόπιν το κουμπί «Αφαίρεση επιλεγμένων αρχείων») καθώς και επεξεργασίας των πληροφορίων του (πατώντας το κουμπί «Επεξεργασία»). η αναθεώρηση υποβολής στην οποία μπορείτε να δείτε συγκεντρωτικά τις επιλογές των προηγούμενων βημάτων και να αναζητήσετε τυχόν λάθη. η άδεια Creative Commons, η προσθήκη της οποίας είναι προαιρετική. η άδεια κατάθεσης και διάθεσης που αφορά το ΤΕΙ. Επιλέγετε το κουτάκι «Χορηγώ την άδεια» για να ολοκληρωθεί η διαδικασία. η ολοκλήρωση της υποβολής. Αφού συμπληρώσετε τα απαιτούμενα πεδία για καθένα από τα παραπάνω βήματα και πατήσετε το κουμπί «Ολοκλήρωση Υποβολής», η υποβολή σας μπαίνει σε διαδικασία έγκρισης. Ο υπεύθυνος της βιβλιοθήκης λαμβάνει για την ύπαρξη υποβολής που χρειάζεται έλεγχο. Αφότου ελέγξει και επεξεργαστεί αν επιθυμεί το προς δημοσίευση τεκμήριο εγκρίνει ή όχι τη δημοσίευση του. Μόνο κατόπιν της έγκρισης του υπευθύνου μπορεί το τεκμήριο να δημοσιευτεί. Σημείωση 1: Διευκρινίζεται ότι τα handle ids που αποδίδονται κατά την δημιουργία μιας νέας υποβολής δεν ανακτώνται ποτέ, π.χ. αν σβηστεί ένα έγγραφο δεν απελευθερώνεται το id του, οπότε δεν είναι συνεχόμενα για κάθε υποβολή. Σημείωση 2: Η διαδικασία έγκρισης περιγράφεται αναλυτικά στο κεφάλαιο Ενέργειες βιβλιοθηκονόμων στην ενότητα Έγκριση τεκμηρίου. Σημείωση 3: Τα πεδία με * στο τίτλο τους είναι υποχρεωτικά και πρέπει να συμπληρωθούν για να μπορέσει να ολοκληρωθεί η υποβολή. Ο χρήστης μπορεί να ενημερωθεί για την κατάσταση της υποβολής του από το πλαϊνό μενού «Ο Λογαριασμός μου» πατώντας στο σύνδεσμο «Υποβολές» και περιγράφεται στην επόμενη ενότητα. 4.3 Λίστα υποβολών / Προφίλ Χρήστη Επιλέγοντας ο χρήστης το σύνδεσμο «Υποβολές» από το πλαϊνό μενού όπως φαίνεται στην εικόνα, έχει τη δυνατότητα να διαχειριστεί τις ολοκληρωμένες, ημιτελείς και υπό αξιολόγηση υποβολές τεκμηρίων που έχει κάνει.

21 Στη σελίδα που εμφανίζεται και φαίνεται στην παρακάτω εικόνα ο χρήστης βλέπει: 1. Ημιτελείς υποβολές: λίστα με τις μη ολοκληρωμένες υποβολές τεκμηρίων, που απαιτούν κάποια επεξεργασία από το χρήστη για να ολοκληρωθούν. Για να διαγραφεί μία από τις εκκρεμείς υποβολές επιλέγετε το κουτάκι στα αριστερά και κατόπιν το κουμπί «Αφαιρέστε επιλεγμένες υποβολές». Για να υποβάλετε ένα νέο τεκμήριο επιλέξτε το σύνδεσμο «ξεκινήσετε μια νέα υποβολή» και ανατρέξτε στην ενότητα Υποβολή τεκμηρίου. 2. Υποβολές Αρχείων: λίστα με τα τεκμήρια που έχει καταχωρήσει ο χρήστης και έχουν δημοσιευτεί στο Αποθετήριο. Επιλέγοντας κάποιο σύνδεσμο μεταβαίνει στην αντίστοιχη σελίδα προβολής τεκμηρίου. 3. Υποβολές υπό έλεγχο: λίστα με τις υποβολές που έχει ολοκληρώσει ο χρήστης και βρίσκονται στη διαδικασία έγκρισης από χρήστη της ομάδας Librarians.

22

23 5 Ενέργειες βιβλιοθηκονόμων Όπως αναφέρεται στην ενότητα 1.1 Ομάδες χρηστών, οι χρήστες της ομάδας Librarians είναι οι υπεύθυνοι της βιβλιοθήκης και μπορούν να κάνουν ότι και οι Submitters με κάποιες επιπλέον δυνατότητες. Αυτές είναι, η πρόσβαση και τροποποίηση της δομής του περιεχομένου του ΙΚ και η έγκριση των τεκμηρίων που έχουν υποβληθεί ώστε να δημοσιευτούν. 5.1 Προφίλ / Λίστα υποβολών Η εμφάνιση της σελίδας Προφίλ ενός χρήστη της ομάδας Librarians γίνεται μέσω του συνδέσμου «Προφίλ» που εμφανίζεται κάνοντας κλικ στο όνομα του χρήστη στο πάνω μενού. Από τη σελίδα αυτή ο χρήστης μπορεί να δει τα προσωπικά του στοιχεία καθώς και πληροφορίες σχετικά με τις ομάδες στις οποίες ανήκει. Η λίστα υποβολών που εμφανίζεται στους χρήστες της ομάδας Librarians διαφέρει από αυτή των Submitters. Η διαφορά έγκειται στο γεγονός ότι εμφανίζονται δύο ουρές εργασιών. Η πρώτη αφορά εργασίες που ο χρήστης Librarian έχει επιλέξει να αναλάβει και η δεύτερη τις εργασίες τις οποίες δεν έχει αναλάβει και δεν τις έχει αναλάβει κάποιος άλλος ως εκείνη τη στιγμή. Η σελίδα «Υποβολές & εργασίες ροής» για το χρήστη της ομάδας Librarians φαίνεται στην εικόνα που ακολουθεί.

24 5.2 Έγκριση τεκμηρίου Ο χρήστης που ανήκει στην ομάδα Librarians μπορεί να ενημερωθεί για τις υποβολές που εκκρεμούν από τη σελίδα «Υποβολές & εργασίες ροής» όπως περιεγράφηκε στην προηγούμενη ενότητα. Αν υπάρχουν υποβολές που αναμένουν έγκριση εμφανίζεται η παρακάτω σελίδα. Όπως φαίνεται στην εικόνα, από τις «Διαθέσιμες εργασίες» επιλέγει αυτήν που επιθυμεί να αναλάβει πατώντας στο κουτάκι στα αριστερά της υποβολής και κάνει κλικ στο

25 κουμπί «Αναλάβετε τις επιλεγμένες εργασίες». Η υποβολή μεταφέρεται στις «Εργασίες που έχετε αναλάβει» όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα. Πατήστε πάνω στο σύνδεσμο «Η υποβολή είναι υπό επεξεργασία» για να δείτε τις διαθέσιμες ενέργειες που μπορείτε να εκτελέσετε στη συγκεκριμένη εργασία και φαίνονται στην παρακάτω εικόνα. Πατήστε το κουμπί «Επεξεργασία Μεταδεδομένων» αν επιθυμείτε να επεξεργαστείτε τα μεταδεδομένα του τεκμηρίου πριν το εγκρίνετε για δημοσίευση.

26 Πατ'ηστε το κουμπί «Έγκριση τεκμηρίου» αν ελέγξατε το τεκμήριο και κρίνατε ότι είναι κατάλληλο για δημοσίευση. Μόλις πατήσετε το κουμπί ένα ενημερωτικό αποστέλλεται στον χρήστη που δημιούργησε την υποβολή. Σημείωση: Κατά τη δημιουργία νέας υποβολής από ένα χρήστη που ανήκει στην ομάδα Librarians η υποβολή του πρέπει να περάσει από έγκριση, την οποία μπορεί να κάνει ο ίδιος ακολουθώντας τη διαδικασία που περιεγράφηκε παραπάνω. 5.3 Απόρριψη τεκμηρίου Αν ελέγξατε το τεκμήριο και πιστεύετε ότι δεν είναι κατάλληλο για προσθήκη στη συλλογή, επιλέξτε από τις διαθέσιμες επιλογές που περιεγράφηκαν στην ενότητα 5.2 Έγκριση τεκμηρίου, το κουμπί "Απόρριψη τεκμηρίου". Θα σας ζητηθεί να εισάγετε το λόγο για τον οποίο κρίνατε το τεκμήριο ακατάλληλο. Η αιτιολόγηση στέλνεται με και στο χρήστη που έκανε την υποβολή. Σημείωση: Το τεκμήριο που απορρίφθηκε επιστρέφει στις ημιτελείς υποβολές του χρήστη που το κατέθεσε δίνοντας του τη δυνατότητα να το επεξεργαστεί και να το υποβάλει ξανά.

27 6 Ενέργειες διαχειριστών Όπως αναφέρεται στην ενότητα 1.1 Ομάδες χρηστών, οι χρήστες της ομάδας Διαχειριστές έχουν πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες του συστήματος και μπορούν να εκτελέσουν όλες τις ενέργειες των υπόλοιπων ομάδων χρηστών με εξαίρεση την έγκριση τεκμηρίου. Εάν ο διαχειριστής υποβάλει ένα τεκμήριο πρέπει να περάσει κανονικά από τη διαδικασία έγκρισης που περιγράφεται στην ενότητα 5.2 Έγκριση τεκμηρίου. 6.1 Δημιουργία κοινότητας Για να δημιουργήσετε μια νέα κοινότητα επιλέξτε από το πλαϊνό μενού το σύνδεσμο «Δημιουργία κοινότητας» όπως φαίνεται στην εικόνα. Στη σελίδα που εμφανίζεται συμπληρώνετε τα επιθυμητά στοιχεία και πατάτε το κουμπί «Δημιουργία» για τη δημιουργία της νέας συλλογής, διαφορετικά πατάτε το κουμπί «Ακύρωση» για ακύρωση των ενεργειών σας και επιστροφή στη σελίδα Λίστα κοινοτήτων.

28 6.2 Δημιουργία συλλογής Για να δημιουργήσετε μια νέα συλλογή πλοηγηθείτε στην κοινότητα μέσα στην οποία θέλετε να δημιουργηθεί η συλλογή και επιλέξτε από το πλαϊνό μενού το σύνδεσμο «Δημιουργία κοινότητας» όπως φαίνεται στην εικόνα.

29 Στη σελίδα που εμφανίζεται συμπληρώνετε τα επιθυμητά στοιχεία και πατάτε το κουμπί «Δημιουργία» για τη δημιουργία της νέας συλλογής, διαφορετικά πατάτε το κουμπί «Ακύρωση» για ακύρωση των ενεργειών σας και επιστροφή στη σελίδα Λίστα κοινοτήτων. 6.3 Δημιουργία βιβλιοθηκονόμου Για να προσθέσετε ένα νέο χρήστη της ομάδας Librarians, βρισκόμενοι στην Αρχική σελίδα από το μενού Διαχείριση επιλέγετε Χρήστες και κατόπιν επιλέγετε «Κάντε κλικ εδώ για να προσθέσετε E-Person». Στη σελίδα που εμφανίζεται όπως φαίνεται στην εικόνα συμπληρώνετε τουλάχιστον τα υποχρεωτικά πεδία, που είναι το και το Ονοματεπώνυμο του χρήστη. Κατόπιν κάντε κλικ στο κουτάκι «Μπορεί να συνδεθεί», όπως φαίνεται στην εικόνα.

30 Σημείωση: Αν δημιουργηθεί ένας νέος βιβλιοθηκονόμος δεν θα βλέπει στις διαθέσιμες προς έγκριση εργασίες τα τεκμήρια που υποβλήθηκαν σε προγενέστερο χρόνο. 6.4 Δημιουργία ομάδας χρηστών βιβλιοθηκονόμων Για να προσθέσετε μια νέα ομάδα χρηστών, βρισκόμενοι στην Αρχική σελίδα από το μενού Διαχείριση επιλέγετε το σύνδεσμο «Ομάδες» και στη συνέχεια «Κάντε κλικ εδώ για να δημιουργήσετε νέα ομάδα». Στη σελίδα που εμφανίζεται όπως φαίνεται στην εικόνα συμπληρώνετε το όνομα της νέας ομάδας και κατόπιν επιλέγετε τα μέλη της. Τα μέλη μπορεί να είναι είτε μεμονωμένοι χρήστες είτε ομάδες χρηστών. Για προσθέσετε μεμονωμένους χρήστες πατάτε στο κουμπί «Χρήστες» ενώ για ομάδες το κουμπί «Ομάδες». Αφού προσθέσετε τα επιθυμητά μέλη πρέπει να πατήσετε το κουμπί «Αποθήκευση» για να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Σημείωση: Η ομάδα χρηστών Librarians έχει ήδη δημιουργηθεί.

31 6.5 Απόδοση δικαιωμάτων για τις νέες συλλογές Ανάθεση Ρόλου Υποβάλλοντες 1. Κάνετε κλικ στο κουμπί «δημιούργησε» στην ενότητα Υποβλήθηκε από. 2. Στη σελίδα που εμφανίζεται κάνετε κλικ στο κουμπί «Ομάδες». 3. Πατήστε το κουμπί «Προσθήκη» που βρίσκεται δεξιά από το Όνομα ομάδας Submiiters.

32 4. Πατήστε το κουμπί «Αποθήκευσε» για να αποθηκευτούν οι αλλαγές.

33 6.5.2 Ανάθεση Ρόλου Έγκρισης/Απόρριψης/Επεξεργασίας 1. Κάνετε κλικ στο κουμπί «δημιούργησε» στην ενότητα Βήμα Έγκριση/ Απόρριψη/Επεξεργασία μεταδεδομένων. 2. Ακολουθήστε τα βήματα 2 έως 4 που περιεγράφηκαν στην ενότητα - Ανάθεση Ρόλου Υποβάλλοντες αντικαθιστώντας την ομάδα Submitters με την ομάδα Librarian.

34 6.6 Μαζική εισαγωγή Για να κάνετε μαζική εισαγωγή τεκμηρίων, επιλέγετε από το πλαϊνό μενού το σύνδεσμο «Μαζική εισαγωγή (ZIP)». Στη σελίδα που εμφανίζεται : 1. Επιλέγετε από τη λίστα τη συλλογή στην οποία θέλετε να προσθέσετε τα τεκμήρια. 2. Επιλέγετε το αρχείο zip. 3. Πατάτε το κουμπί «Upload SimpleArchiveFormat ZIP» να αποθηκευτούν τα περιεχόμενα του αρχείου στο ΙΚ.

35 Σημείωση: Το αρχείο που θα χρησιμοποιηθεί πρέπει να έχει συγκεκριμένο όνομα, δομή και περιεχόμενα, όπως περιγράφεται στην τεκμηρίωση του DSpace. 6.7 Κατηγοριοποίηση τεκμηρίων σε περισσότερες από μία συλλογές Πλοηγηθείτε στη συλλογή που θέλετε να αντιστοιχίσετε ένα ήδη υπάρχων τεκμήριο και επιλέξτε από το πλαϊνό μενού το σύνδεσμο «Χαρτογράφος τεκμηρίων».

36 Στη σελίδα που εμφανίζεται πληκτρολογήστε στο πεδίο της Αναζήτησης τη λέξη ή φράση κλειδί που επιθυμείτε και πατήστε το κουμπί «Αναζήτηση τεκμηρίων». Από τα αποτελέσματα της αναζήτησης επιλέγεται το κουτάκι δίπλα από τα τεκμήρια που θέλετε να αντιστοιχίσετε και πατάτε το κουμπί «Αντέγραψε επιλεγμένα τεκμήρια». Αν η αντιγραφή έγινε επιτυχώς εμφανίζεται το αντίστοιχο μήνυμα και επιστρέφετε στη σελίδα του χαρτογράφου όπως φαίνεται στην εικόνα.

37 6.8 Μεταφορά τεκμηρίων σε άλλη συλλογή Μετακίνηση ενός τεκμηρίου Συνδεθείτε ως διαχειριστής, πλοηγηθείτε στο στοιχείο που θέλετε να μετακινήσετε και επιλέξτε από το μενού στα δεξιά «Επεξεργασία αυτού του τεκμηρίου». Στη συνέχεια επιλέξτε «Move» όπως φαίνεται στην εικόνα παρακάτω, και επιλέξτε τη Συλλογή στην οποία θέλετε να μετακινηθεί το τεκμήριο. Αν θέλετε το τεκμήριο να πάρει τις προεπιλεγμένες άδειες (δικαιώματα) της συλλογής προορισμού επιλέξετε το κουτάκι Inherit policies. Η επιλογή αυτή μπορεί να φανεί χρήσιμη αν μετακινείτε το τεκμήριο από μια ιδιωτική συλλογή σε μια δημόσια ή από μια δημόσια σε μια ιδιωτική.

38 Σημείωση: Όταν επιλέγετε το Inherit policies βεβαιωθείτε ότι δεν παρακάμπτονται οι άδειες του συστήματος όπως αυτές ορίζονται από το σύστημα εμπάργκο Μαζική μετακίνηση Τεκμηρίων Επιλέγετε το collection που θέλετε να μετακινήσετε. Επιλέγετε Export Metadata. Στη συνέχεια επιλέγετε το collection στο οποίο θέλετε να μετακινηθούν τα items και κάνετε import το επεξεργασμένο αρχείο. 6.9 Επεξεργασία Τεκμηρίου Αφού πλοηγηθείτε στο τεκμήριο που θέλετε να επεξεργαστείτε επιλέγετε «Επεξεργασία αυτού του τεκμηρίου» από την ενότητα Επεξεργασία στο μενού δεξί πλαϊνό μενού, όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.

39 Στη σελίδα που εμφανίζεται και φαίνεται στην επόμενη εικόνα δίνονται πληροφορίες καθώς και επιλογές επεξεργασίας για το συγκεκριμένο τεκμήριο.

40 6.10 Μαζική Επεξεργασία Μεταδεδομένων Το DSpace παρέχει την δυνατότητα μαζικής επεξεργασίας μεταδεδομένων. Μέσω της πλατφόρμας παρέχεται η δυνατότητα παραγωγής CSV αρχείου με αποτέλεσμα ο χρήστης να μπορεί να εκτελέσει με ευκολία τα παρακάτω: Μαζική επεξεργασία των μεταδεδομένων. Μαζική προσθήκη μεταδεδομένων (π.χ. προσθήκη περίληψης σε μια ομάδα τεκμηρίων, προσθήκη λεξικού όπως το LCSH). Μαζική εύρεση και αντικατάσταση των τιμών μεταδεδομένων (π.χ. διόρθωση λανθασμένου επωνύμου σε διάφορα αρχεία). Μαζική μετακίνηση τεκμηρίων μεταξύ συλλογών. Μαζική διαγραφή, απόσυρση και επανατοποθέτηση των τεκμηρίων. Ενεργοποίηση μαζικής προσθήκης νέων τεκμηρίων (χωρίς αρχεία) μέσω του CSV αρχείου. Επαναταξινόμηση τιμών σε μία λίστα (π.χ. συγγραφείς). Δομή αρχείου CSV Στην πρώτη γραμμή του CSV ορίζονται οι τιμές των μεταδεδομένων στις οποίες αντιστοιχίζεται το υπόλοιπο CSV. Η πρώτη στήλη πρέπει να είναι πάντα το "id", το οποίο αναφέρεται στον μοναδικό αριθμό του αντικειμένου. Όλες οι άλλες στήλες είναι προαιρετικές. Οι άλλες στήλες περιέχουν τα βασικά πεδία μεταδεδομένων. Μια τυπική επικεφαλίδα παρουσιάζεται ακολούθως: id,collection,dc.title,dc.contributor,dc.date.issued,etc,etc,etc. Οι υπόλοιπες γραμμές του CSV αφορούν συγκεκριμένα αντικείμενα όπως: 350,2292,Item title,"smith, John",2008 Αν θέλετε να αποθηκεύσετε πολλές τιμές για ένα συγκεκριμένο στοιχείο μεταδεδομένων, μπορούν να διαχωριστούν με το χαρακτήρα " ". Για παράδειγμα: Horses Dogs Cats Τροποποίηση δεδομένων με το Microsoft Excel Αν η τροποποίηση του εγγράφου CVS με κάποιον κειμενογράφο δεν είναι πρακτική λόγω του μεγάλου μεγέθους του, η ίδια διαδικασία μπορεί να γίνει με χρήση του Microsoft Excel. Αρχικά πρέπει να γίνει εξαγωγή του αρχείου μεταδεδομένων για μία συλλογή όπως αναφέρεται παραπάνω, μπαίνοντας μέσα σε αυτή τη συλλογή και επιλέγοντας το Export Metadata. Έπειτα χρειάζεται να γίνει η εισαγωγή του αρχείου στο Excel. Ανοίγοντας το Excel χρειάζεται να δημιουργηθεί ένα νέο κενό έγγραφο και μετά να επιλέξετε από την ενότητα Data (Δεδομένα) την επιλογή From Text (από κείμενο).

41 Αρχικά θα σας ζητηθεί να επιλέξετε το αρχείο των δεδομένων που εξάγατε από το DSpace και έπειτα στο παράθυρο που εμφανίζεται θα πρέπει να επιλέξετε τις επιλογές: - Delimeted (Οριοθετημένο) - File Origin (Προέλευση αρχείου) 65001: Unicode (UTF-8) - My data has headers (Τα δεδομένα περιέχουν επικεφαλίδες) Πατώντας Next (Επόμενο) πρέπει να επιλέξετε μόνο το κόμμα (Comma) σαν διαχωριστικό χαρακτήρων.

42 Πατώντας Finish (Τέλος) μπορείτε να δείτε το έγγραφο χωρισμένο σε στήλες. Έπειτα μπορείτε να το χειριστείτε σαν κανονικό έγγραφο του Excel, ταξινομώντας και τροποποιώντας τα δεδομένα του. Αν σκοπεύετε να τροποποιήσετε τα δεδομένα μόνο συγκεκριμένων στηλών τότε μπορείτε να σβήσετε όσες δε χρειάζεστε για διευκόλυνση εκτός από τη στήλη id. Αφού ολοκληρώσετε τις αλλαγές χρειάζεται να αποθηκεύσετε το αρχείο με τη μορφή CSV και να εισάγετε τα δεδομένα στο DSpace, όπως περιγράφεται στην αντίστοιχη ενότητα Ορισμός Δικαιωμάτων για συγκεκριμένο Τεκμήριο Για να επεξεργαστείτε τις άδειες για ένα συγκεκριμένο τεκμήριο αφού έχετε συνδεθεί ως διαχειριστής πλοηγηθείτε στο τεκμήριο που επιθυμείτε να επεξεργαστείτε. Επιλέξτε από το μενού «Επεξεργασία» το «Επεξεργασία αυτού του τεκμηρίου». Στη συνέχεια

43 πατήστε το κουμπί «Επεξεργασία εξουσιοδοτήσεων». Στη σελίδα που φαίνεται στην εικόνα μπορείτε να ορίσετε δικαιώματα για: ένα τεκμήριο για μια ομάδα αρχείων(bundle) για ένα συγκεκριμένο αρχείο Δικαιώματα μπορούν να δοθούν μόνο σε ομάδες χρηστών και όχι σε μεμονωμένους χρήστες. Τα διαθέσιμα δικαιώματα είναι : ADD REMOVE READ WRITE Τα δικαιώματα ADD και REMOVE δε μπορούν να εφαρμοστούν σε αρχεία αφού δεν είναι δυνατή η προσθήκη ενός νέου αρχείου σε ένα ήδη υπάρχων αρχείο ή η αφαίρεση ενός αρχείου από ένα ήδη υπάρχων αρχείο. Η προσθήκη και αφαίρεση αρχείων πρέπει να γίνεται σε επίπεδο ομάδων αρχείων(bundles). Η ομάδα Anonymous μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δοθεί δικαίωμα ανάγνωσης ακόμα και σε χρήστες που δεν είναι εγγεγραμμένοι Παράδειγμα ανάγνωσης τεκμηρίου από Απλό χρήστη Στο παράδειγμα αυτό θέλουμε ο απλός χρήστης (χρήστης που δεν έχει κάνει login) να είναι σε θέση να διαβάζει τις πληροφορίες ενός τεκμηρίου, αλλά να μη μπορεί να κατεβάσει τα αρχεία που αυτό περιέχει. 1. Πλοηγήστε στο τεκμήριο και πατάτε στο «Επεξεργασία αυτού του τεκμηρίου». 2. Κάνετε κλικ στο σύνδεσμο «Επεξεργασία εξουσιοδοτήσεων».

44 3. Στην ενότητα «Πολιτικές για το Bundle» (αφορά όλη την ομάδα αρχείων) ή «Bitstream» (αφορά το συγκεκριμένο αρχείο) επιλέγεται το κουτάκι δίπλα από τα δικαιώματα READ που δεν έχουν ανατεθεί σε κάποια ομάδα. 4. Πατάτε το κουμπί «Διαγραφή επιλεγμένων». ή 1. Επιλέγετε το collection στο οποίο ανήκει το τεκμήριο. Ορίζεται δικαιώματα READ για κάποιες ομάδες χρηστών αλλά όχι για Anonymous. 2. Επιλέγετε το τεκμήριο που επιθυμείτε και πατάτε στο σύνδεσμο «Επεξεργασία αυτού του τεκμηρίου». 3. Κάνετε κλικ «Επεξεργασία εξουσιοδοτήσεων». 4. Μόνο στην ενότητα πολιτικές τεκμηρίου ορίζετε READ για την ομάδα Anonymous.

45 7 RSS FEEDS Το RSS είναι μία τεχνολογία που επιτρέπει στους δικτυακούς τόπους να δημιουργούν ροές μηνυμάτων στις οποίες μπορεί κάθε χρήστης να εγγραφεί και να λαμβάνει τελευταία νέα. Το Apothesis παράγει τέτοια μηνύματα τα οποία ενημερώνουν τους εγγεγραμμένους χρήστες σχετικά με τις τελευταίες υποβολές τεκμηρίων. Για να εγγραφεί ένας χρήστης στη ροή δεδομένων του καταθετηρίου μπορεί να εγκαταστήσει ένα αναγνώστη RSS μηνυμάτων ως επέκταση στο πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιεί. Για παράδειγμα μπορεί να χρησιμοποιήσει στο Chrome την επέκταση RSS Feed Reader (

Οδηγίες Καταχώρησης Τεκμηρίου

Οδηγίες Καταχώρησης Τεκμηρίου Οδηγίες Καταχώρησης Τεκμηρίου Αναφορικά με τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να ξεκινήσετε μια νέα υποβολή δείτε το κεφάλαιο 3.2 των Οδηγιών Χρήσης. Στο παρόν εγχειρίδιο περιγράφονται τα βήματα που

Διαβάστε περισσότερα

ΒΟΗΘΕΙΑ για τη χρήση του ιδρυματικού αποθετηρίου ΥΠΑΤΙΑ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ

ΒΟΗΘΕΙΑ για τη χρήση του ιδρυματικού αποθετηρίου ΥΠΑΤΙΑ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΒΟΗΘΕΙΑ για τη χρήση του ιδρυματικού αποθετηρίου ΥΠΑΤΙΑ Το Ιδρυματικό Αποθετήριο του ΤΕΙ Αθήνας συλλέγει, τεκμηριώνει, αποθηκεύει και διατηρεί ψηφιακό περιεχόμενο έρευνας και εκπαίδευσης. Περιλαμβάνει

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΩΝΗ Οδηγίες κατάθεσης τεκμηρίων στο Ιδρυματικό Αποθετήριο του Πανεπιστημίου Πειραιώς. ELiDOC Systems & Services

ΔΙΩΝΗ Οδηγίες κατάθεσης τεκμηρίων στο Ιδρυματικό Αποθετήριο του Πανεπιστημίου Πειραιώς. ELiDOC Systems & Services ΔΙΩΝΗ Οδηγίες κατάθεσης τεκμηρίων στο Ιδρυματικό Αποθετήριο του Πανεπιστημίου Πειραιώς ELiDOC Systems & Services Περιεχόμενα 1. Είσοδος στο σύστημα... 2 2. Εισαγωγή τεκμηρίου στο σύστημα... 5 3. Συμπλήρωση

Διαβάστε περισσότερα

Ιδρυματικό Αποθετήριο Τ.Ε.Ι. Κεντρικής Μακεδονίας. Οδηγίες κατάθεσης εργασίας στο σύστημα διαχείρισης αποθετηρίου «Απόθεσις»

Ιδρυματικό Αποθετήριο Τ.Ε.Ι. Κεντρικής Μακεδονίας. Οδηγίες κατάθεσης εργασίας στο σύστημα διαχείρισης αποθετηρίου «Απόθεσις» Ιδρυματικό Αποθετήριο Τ.Ε.Ι. Κεντρικής Μακεδονίας Οδηγίες κατάθεσης εργασίας στο σύστημα διαχείρισης αποθετηρίου «Απόθεσις» Κατάθεση εργασίας στο «Απόθεσις» 1. Είσοδος στο σύστημα 1. Ανοίγουμε ένα γνωστό

Διαβάστε περισσότερα

Ιδρυματικό Αποθετήριο ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ιδρυματικό Αποθετήριο ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ Ιδρυματικό Αποθετήριο ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ Οδηγίες κατάθεσης εργασίας στο σύστημα διαχείρισης αποθετηρίου DSpace 2 Κατάθεση εργασίας στο σύστημαdspace 1. Είσοδος στο σύστημα 1. Ανοίγουμε ένα γνωστό φυλλομετρητή

Διαβάστε περισσότερα

Ιδρυματικό Αποθετήριο ΑΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ Τ.Τ.

Ιδρυματικό Αποθετήριο ΑΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ Τ.Τ. Ιδρυματικό Αποθετήριο ΑΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ Τ.Τ. Οδηγίες κατάθεσης εργασίας στο σύστημα διαχείρισης αποθετηρίου DSpace 2 Κατάθεση εργασίας στο σύστημα Ιδρυματικού Αποθετηρίου 1. Είσοδος στο σύστημα 1. Ανοίγουμε

Διαβάστε περισσότερα

Υπηρεσία Κατάθεσης Χωρικών Δεδομένων

Υπηρεσία Κατάθεσης Χωρικών Δεδομένων Υπηρεσία Κατάθεσης Χωρικών Δεδομένων Οδηγός Χρήσης για Καταθέτες Εισαγωγή Η Υπηρεσία Κατάθεσης Χωρικών Δεδομένων αποτελεί τμήμα της Υποδομής Χωρικών Δεδομένων του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Η Υποδομή Χωρικών

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Κατάθεσης Άρθρου σε Περιοδικό στο Ιδρυματικό Αποθετήριο του Πολυτεχνείου Κρήτης

Οδηγός Κατάθεσης Άρθρου σε Περιοδικό στο Ιδρυματικό Αποθετήριο του Πολυτεχνείου Κρήτης Οδηγός Κατάθεσης Άρθρου σε Περιοδικό στο Ιδρυματικό Αποθετήριο του Πολυτεχνείου Κρήτης Χανιά Σεπτέμβριος 2016 Καλώς ήλθατε στην κεντρική σελίδα της πλατφόρμας του Ιδρυματικού Αποθετηρίου (ΙΑ) του Πολυτεχνείου

Διαβάστε περισσότερα

ΙΔΡΥΜΑΤΙΚΟ ΑΠΟΘΕΤΗΡΙΟ Dspace

ΙΔΡΥΜΑΤΙΚΟ ΑΠΟΘΕΤΗΡΙΟ Dspace ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΣΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΙΚΟ ΑΠΟΘΕΤΗΡΙΟ Dspace Οδηγός Χρήσης ΤΡΙΠΟΛΗ 2015 Μ ε τ η σ υ γ χ ρ η μ α τ ο δ ό τ η σ η τ η ς Ε λ λ ά δ α ς κ α ι τ η ς Ε υ ρ ω π α

Διαβάστε περισσότερα

ΙΔΡΥΜΑΤΙΚΟ ΑΠΟΘΕΤΗΡΙΟ ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΙΔΡΥΜΑΤΙΚΟ ΑΠΟΘΕΤΗΡΙΟ ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΙΔΡΥΜΑΤΙΚΟ ΑΠΟΘΕΤΗΡΙΟ ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Οδηγίες κατάθεσης εργασίας στο σύστημα διαχείρισης αποθετηρίου EPrints ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑΤΙΚΟ ΑΠΟΘΕΤΗΡΙΟ 1. Είσοδος στο σύστημα

Διαβάστε περισσότερα

Κατάλογος Βιβλιοθήκης ΤΕΙ Ηπείρου Ιδρυματικό αποθετήριο ΤΕΙ Ηπείρου Ερευνητικό αποθετήριο ΤΕΙ Ηπείρου:

Κατάλογος Βιβλιοθήκης ΤΕΙ Ηπείρου Ιδρυματικό αποθετήριο ΤΕΙ Ηπείρου Ερευνητικό αποθετήριο ΤΕΙ Ηπείρου: Κατάλογος Βιβλιοθήκης ΤΕΙ Ηπείρου Ιδρυματικό αποθετήριο ΤΕΙ Ηπείρου Ερευνητικό αποθετήριο ΤΕΙ Ηπείρου: Περιγραφή και οδηγός χρήσης για φοιτητές και ερευνητές Βιβλιοθήκη ΤΕΙ Ηπείρου Οκτώβριος 2015 Ο κατάλογος

Διαβάστε περισσότερα

Ερευνητικό Αποθετήριο ΤΕΙ Ηπείρου. Οδηγίες κατάθεσης δημοσίευσης στο σύστημα Ερευνητικού Αποθετηρίου CRIS

Ερευνητικό Αποθετήριο ΤΕΙ Ηπείρου. Οδηγίες κατάθεσης δημοσίευσης στο σύστημα Ερευνητικού Αποθετηρίου CRIS Ερευνητικό Αποθετήριο ΤΕΙ Ηπείρου Οδηγίες κατάθεσης δημοσίευσης στο σύστημα Ερευνητικού Αποθετηρίου CRIS 2014 1. Είσοδος στο σύστημα 1. Ανοίγουμε ένα γνωστό φυλλομετρητή (browser) όπως Mozilla Firefox,

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο διαχείρισης χρηστών και λιστών διανομής για τον Υπεύθυνο Φορέα του Δικτύου "Σύζευξις" -1-

Εγχειρίδιο διαχείρισης χρηστών και λιστών διανομής για τον Υπεύθυνο Φορέα του Δικτύου Σύζευξις -1- -1- 1 Διαχείριση Χρηστών...3 1.1 Υπηρεσίες...5 1.1.1 Δημιουργία νέου χρήστη...6 1.1.2 Αναζήτηση χρήστη...7 1.1.2 Επεξεργασία στοιχείων χρήστη...8 1.1.3 Δημιουργία /Επεξεργασία mailbox plan...10 1.1.4 Ενεργοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑΤΙΚΟ ΑΠΟΘΕΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΟΠΑ "ΠΥΞΙΔΑ"

ΟΔΗΓΙΕΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑΤΙΚΟ ΑΠΟΘΕΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΟΠΑ ΠΥΞΙΔΑ ΟΔΗΓΙΕΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑΤΙΚΟ ΑΠΟΘΕΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΟΠΑ "ΠΥΞΙΔΑ" Γενικές πληροφορίες Οι παρούσες οδηγίες περιγράφουν τη διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής - αυτοαρχειοθέτησης των μεταπτυχιακών

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑΤΙΚΟ ΑΠΟΘΕΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΟΠΑ "ΠΥΞΙΔΑ"

ΟΔΗΓΙΕΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑΤΙΚΟ ΑΠΟΘΕΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΟΠΑ ΠΥΞΙΔΑ ΟΔΗΓΙΕΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑΤΙΚΟ ΑΠΟΘΕΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΟΠΑ "ΠΥΞΙΔΑ" Γενικές πληροφορίες Οι παρούσες οδηγίες περιγράφουν τη διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής - αυτοαρχειοθέτησης των ερευνητικών

Διαβάστε περισσότερα

Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ

Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ Οδηγός Χρήσης Εφαρμογής Γραφείων Πρακτικής Άσκησης Αφού πιστοποιηθεί ο λογαριασμός που δημιουργήσατε στο πρόγραμμα «Άτλας» ως Γραφείο Πρακτικής,

Διαβάστε περισσότερα

wertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyui opasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfg

wertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyui opasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfg qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasd fghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzx cvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq Ιδρυματικό Αποθετήριο ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ wertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyui

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΙΔΡΥΜΑΤΙΚΟΥ ΑΠΟΘΕΤΗΡΙΟΥ. Οδηγίες κατάθεσης πτυχιακής/μεταπτυχιακής εργασίας στο Ιδρυματικό Αποθετήριο

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΙΔΡΥΜΑΤΙΚΟΥ ΑΠΟΘΕΤΗΡΙΟΥ. Οδηγίες κατάθεσης πτυχιακής/μεταπτυχιακής εργασίας στο Ιδρυματικό Αποθετήριο ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΙΔΡΥΜΑΤΙΚΟΥ ΑΠΟΘΕΤΗΡΙΟΥ Οδηγίες κατάθεσης πτυχιακής/μεταπτυχιακής εργασίας στο Ιδρυματικό Αποθετήριο 1 Οδηγίες κατάθεσης πτυχιακής/μεταπτυχιακής εργασίας στο Ιδρυματικό Αποθετήριο Πριν

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Εγγραφής και Χρήσης Εφαρμογής. Διαχειριστής Ιδρύματος

Οδηγός Εγγραφής και Χρήσης Εφαρμογής. Διαχειριστής Ιδρύματος Οδηγός Εγγραφής και Χρήσης Εφαρμογής Διαχειριστής Ιδρύματος 1 Δημιουργία λογαριασμού και Είσοδος στο σύστημα Για να εγγραφείτε στο Πληροφοριακό Σύστημα «Απέλλα» ως Διαχειριστής Ιδρύματος θα πρέπει να δημιουργήσετε

Διαβάστε περισσότερα

Τ.Ε.Ι. Κεντρική Μακεδονίας Πύλη Διδακτικού Υλικού. Οδηγίες κατάθεσης διδακτικού υλικού στην Πύλη Διδακτικού Υλικού "Μελετητήριο"

Τ.Ε.Ι. Κεντρική Μακεδονίας Πύλη Διδακτικού Υλικού. Οδηγίες κατάθεσης διδακτικού υλικού στην Πύλη Διδακτικού Υλικού Μελετητήριο Τ.Ε.Ι. Κεντρική Μακεδονίας Πύλη Διδακτικού Υλικού Οδηγίες κατάθεσης διδακτικού υλικού στην Πύλη Διδακτικού Υλικού "Μελετητήριο" Κατάθεση διδακτικού υλικού στο "Μελετητήριο" 1. Είσοδος στο σύστημα 1. Ανοίγουμε

Διαβάστε περισσότερα

Ερευνητικό Αποθετήριο Πανεπιστημίου Πειραία

Ερευνητικό Αποθετήριο Πανεπιστημίου Πειραία Ερευνητικό Αποθετήριο Πανεπιστημίου Πειραία Οδηγίες κατάθεσης δημοσίευσης στο ΠΕΡΙΛΗΨΗ σύστημα Ερευνητικού Αποθετηρίου CRIS ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΑΠΟΘΕΤΗΡΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ 2016 Οδηγίες κατάθεσης δημοσίευσης

Διαβάστε περισσότερα

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΩΝ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΩΝ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ VLT ΕΚΔΟΣΗ 1.0 Δεκέμβριος 2014 1 Περιεχόμενα

Διαβάστε περισσότερα

Α. ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Α1. Σκοπός εφαρμογής Α2. Είσοδος στην Εφαρμογή Α3. Γενικές λειτουργίες... 3 Β. ΕΠΙΛΟΓΕΣ Β1.Αιτήσεις...

Α. ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Α1. Σκοπός εφαρμογής Α2. Είσοδος στην Εφαρμογή Α3. Γενικές λειτουργίες... 3 Β. ΕΠΙΛΟΓΕΣ Β1.Αιτήσεις... 0 Περιεχόμενα Α. ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ... 2 Α1. Σκοπός εφαρμογής... 2 Α2. Είσοδος στην Εφαρμογή... 2 Α3. Γενικές λειτουργίες... 3 Β. ΕΠΙΛΟΓΕΣ... 3 Β1.Αιτήσεις... 3 Β1.1. Υποβολή αίτησης... 3 Β1.2 Αιτήσεις που

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου

Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου Bee Group Α.Ε. [Type the company name] [Pick the date] Εγχειρίδιο λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Αρχική Σελίδα... 3 2. Δημιουργία Λογαριασμού... 3 3.

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Εφαρμογής Συστήματος Διαχείρισης Λογισμικού

Εγχειρίδιο Χρήσης Εφαρμογής Συστήματος Διαχείρισης Λογισμικού Πανεπιστήμιο Αιγαίου Εγχειρίδιο Χρήσης Εφαρμογής Συστήματος Διαχείρισης Λογισμικού Έκδοση 1.2 Περιεχόμενα 1. Είσοδος και Έξοδος από το Σύστημα... 3 2. Βοήθεια... 3 3. Αλλαγή Συνθηματικού... 3 4. Διαχείριση

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΩΝ ΔΙΑΤΡΙΒΩΝ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑΤΙΚΟ ΑΠΟΘΕΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΟΠΑ "ΠΥΞΙΔΑ"

ΟΔΗΓΙΕΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΩΝ ΔΙΑΤΡΙΒΩΝ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑΤΙΚΟ ΑΠΟΘΕΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΟΠΑ ΠΥΞΙΔΑ ΟΔΗΓΙΕΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΩΝ ΔΙΑΤΡΙΒΩΝ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑΤΙΚΟ ΑΠΟΘΕΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΟΠΑ "ΠΥΞΙΔΑ" Γενικές πληροφορίες Οι παρούσες οδηγίες περιγράφουν τη διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής - αυτοαρχειοθέτησης των διδακτορικών

Διαβάστε περισσότερα

Management Classes Create Class Create Class Management Classes List of Classes

Management Classes Create Class Create Class Management Classes List of Classes Class Create Class Ο Teacher μπορεί να δημιουργήσει τάξεις για το σχολείο του από το κεντρικό μενού Management Classes Create Class. Αυτή η λειτουργία είναι διαθέσιμη και για τους καθηγητές εφόσον το επιτρέψει

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ. Οδηγός Χρήσης Υποβολής Δήλωσης N. 2308/95 μέσω Διαδικτύου

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ. Οδηγός Χρήσης Υποβολής Δήλωσης N. 2308/95 μέσω Διαδικτύου Οδηγός Χρήσης Υποβολής Δήλωσης N. 2308/95 μέσω Διαδικτύου 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Εισαγωγή... 1 Σύνδεση στην εφαρμογή... 2 Εγγραφή Νέου Χρήστη... 3 Σύνδεση Χρήστη... 9 Επεξεργασία προφίλ... 10 Έξοδος... 11 Κεντρική

Διαβάστε περισσότερα

Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ

Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ Οδηγός Χρήσης Εφαρμογής Γραφείων Πρακτικής Άσκησης Αφού πιστοποιηθεί ο λογαριασμός που δημιουργήσατε στο πρόγραμμα «Άτλας» ως Γραφείο Πρακτικής,

Διαβάστε περισσότερα

Αρχικά, μεταβαίνετε στην ομώνυμη επιλογή της Καρτέλας ΦΟΡΕΙΣ. Επιλέγοντας Βιβλιοθήκη Μονάδας εμφανίζεται η παρακάτω εικόνα «Λίστα βιβλίων».

Αρχικά, μεταβαίνετε στην ομώνυμη επιλογή της Καρτέλας ΦΟΡΕΙΣ. Επιλέγοντας Βιβλιοθήκη Μονάδας εμφανίζεται η παρακάτω εικόνα «Λίστα βιβλίων». Η λειτουργικότητα δίνει τη δυνατότητα καταγραφής, εμφάνισης και διαχείρισης των βιβλίων που διατηρείτε στη σχολική σας μονάδα καθώς και τον τρόπο απόκτησης αυτών. Αρχικά, μεταβαίνετε στην ομώνυμη επιλογή

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Κατάθεσης στο Ιδρυματικό Αποθετήριο του Πολυτεχνείου Κρήτης

Οδηγός Κατάθεσης στο Ιδρυματικό Αποθετήριο του Πολυτεχνείου Κρήτης Οδηγός Κατάθεσης στο Ιδρυματικό Αποθετήριο του Πολυτεχνείου Κρήτης Χανιά Ιούνιος 2016 Καλώς ήλθατε στην κεντρική σελίδα της πλατφόρμας του ΙΑ του Πολυτεχνείου Κρήτης: Για να ξεκινήσετε την κατάθεση του

Διαβάστε περισσότερα

Διαχειριστείτε τις καταθέσεις (Manage deposits)

Διαχειριστείτε τις καταθέσεις (Manage deposits) ΙΔΡΥΜΑΤΙΚΟ ΚΑΤΑΘΕΤΗΡΙΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ (EPrints) ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Διαχειριστείτε τις καταθέσεις (Manage deposits) Σύνδεση στο EPrints Πηγαίνετε στη διεύθυνση http://eprints.lib.uom.gr και επιλέξτε

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρμογή Διαχείρισης Ψηφιακής Πληροφορίας ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ System Συμβουλευτική Α.Ε

Εφαρμογή Διαχείρισης Ψηφιακής Πληροφορίας ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ System Συμβουλευτική Α.Ε σχετικά με τον έλεγχο της καπνιστικής συνήθειας 1 25 Λογισμικές εφαρμογές καταγραφής και αξιοποίησης πληροφοριών σχετικά με τον έλεγχο της καπνιστικής συνήθειας Λογισμική Εφαρμογή Διαχείρισης Ψηφιακής

Διαβάστε περισσότερα

Είσοδος. Καλωσορίσατε στο Ενιαίο Σύστημα Πληρωμών Δαπανών Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών.

Είσοδος. Καλωσορίσατε στο Ενιαίο Σύστημα Πληρωμών Δαπανών Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών. «Οδηγίες χρήσης εφαρμογής Ενιαίου Συστήματος Πληρωμών» έκδοση v.1.2, 10/09/2014 Περιεχόμενα Είσοδος... 3 Οικονομικά Υπεύθυνος... 4 Αρχική Οθόνη... 4 Διαχείριση Χρηστών... 4 Αναζήτηση Χρήστη... 4 Δημιουργία

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο εγγραφής και σύνδεσης χρήστη

Εγχειρίδιο εγγραφής και σύνδεσης χρήστη Εγχειρίδιο εγγραφής και σύνδεσης χρήστη Μέσω της ηλεκτρονικής πύλης www.step.gov.gr δίνεται η δυνατότητα στους χρήστες να εγγραφούν στην υπηρεσία προσωποποιημένης πληροφόρησης, μέσω της οποίας μπορούν

Διαβάστε περισσότερα

Διαδικτυακή Εφαρμογή Διαχείρισης Προσωπικού. Εγχειρίδιο χρήσης

Διαδικτυακή Εφαρμογή Διαχείρισης Προσωπικού. Εγχειρίδιο χρήσης Διαδικτυακή Εφαρμογή Διαχείρισης Προσωπικού Εγχειρίδιο χρήσης Φεβρουάριος 2017 Περιεχόμενα Α. ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ...3 Α1. Σκοπός εφαρμογής... 3 Α2. Είσοδος στην Εφαρμογή... 3 Β. ΕΠΙΛΟΓΕΣ...4 Β1.Αιτήσεις...

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΙΔΡΥΜΑΤΙΚΟΥ ΑΠΟΘΕΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΕΣ. Οδηγίες αποδοχής/απόρριψης εργασίας που καταχωρείται στο Ιδρυματικό Αποθετήριο

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΙΔΡΥΜΑΤΙΚΟΥ ΑΠΟΘΕΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΕΣ. Οδηγίες αποδοχής/απόρριψης εργασίας που καταχωρείται στο Ιδρυματικό Αποθετήριο ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΙΔΡΥΜΑΤΙΚΟΥ ΑΠΟΘΕΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΕΣ Οδηγίες αποδοχής/απόρριψης εργασίας που καταχωρείται στο Ιδρυματικό Αποθετήριο ELiDOC Systems & Services 2017 ELiDOC Systems & Services Σελίδα

Διαβάστε περισσότερα

Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ

Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ Οδηγός Χρήσης Εφαρμογής Φορέων Υποδοχής Πρακτικής Άσκησης Αφού πιστοποιηθεί ο λογαριασμός που δημιουργήσατε στο πρόγραμμα «Άτλας» ως Φορέας

Διαβάστε περισσότερα

Φωτόδεντρο Κύπρου - Οδηγός χρήσης

Φωτόδεντρο Κύπρου - Οδηγός χρήσης Φωτόδεντρο Κύπρου - Οδηγός χρήσης Το «Φωτόδεντρο Κύπρου» αποτελεί το Αποθετήριο Εκπαιδευτικού Υλικού Χρηστών για την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση της Κύπρου. Στον χώρο αυτό εκπαιδευτικοί

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΜΕΛΩΝ ΔΕΠ, ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΠΛΟΗΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗΣ

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΜΕΛΩΝ ΔΕΠ, ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΠΛΟΗΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗΣ 2013 ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΜΕΛΩΝ ΔΕΠ, ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΠΛΟΗΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗΣ Περιήγηση στις δυνατότητες του λογισμικού και στον τρόπο χρήσης του ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Αποθετήριο ΕΛ/ΛΑΚ

Αποθετήριο ΕΛ/ΛΑΚ http://repository.ellak.gr Το (Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα) περιέχει υλικό που παράγεται μέσα από δράσεις που αφορούν το Ελεύθερο Λογισμικό, τις Ανοικτές Τεχνολογίες και το Ανοικτό

Διαβάστε περισσότερα

Διαδικτυακό Περιβάλλον Διαχείρισης Ασκήσεων Προγραμματισμού

Διαδικτυακό Περιβάλλον Διαχείρισης Ασκήσεων Προγραμματισμού ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΔΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ Διπλωματική Εργασία με θέμα: Διαδικτυακό Περιβάλλον Διαχείρισης Ασκήσεων Προγραμματισμού Καραγιάννης Ιωάννης Α.Μ.

Διαβάστε περισσότερα

Management School School Profile Save

Management School School Profile Save School School Profile Ο School Manager μπορεί να δει και να επεξεργαστεί γενικές πληροφορίες για το σχολείο που ανήκει και διαχειρίζεται. Από το κεντρικό μενού Management School School Profile. Η σελίδα

Διαβάστε περισσότερα

«Οδηγίες χρήσης εφαρμογής Ενιαίου Συστήματος Πληρωμών»

«Οδηγίες χρήσης εφαρμογής Ενιαίου Συστήματος Πληρωμών» «Οδηγίες χρήσης εφαρμογής Ενιαίου Συστήματος Πληρωμών» έκδοση v.1.2, 10/09/2014 Περιεχόμενα Είσοδος... 3 Οικονομικά Υπεύθυνος... 4 Αρχική Οθόνη... 4 Διαχείριση Χρηστών... 4 Αναζήτηση Χρήστη... 4 Δημιουργία

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΩΝ / ΕΛΕΓΚΤΩΝ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΩΝ / ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΩΝ / ΕΛΕΓΚΤΩΝ Ν.3908/2011 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1.Εγγραφή στο σύστημα...3 2. Είσοδος στο σύστημα...4 3. Υποβολή Αίτησης...6

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης. για ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ

Εγχειρίδιο Χρήσης. για ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ Εγχειρίδιο Χρήσης για ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ «ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΕΡΓΟΥ/ΜΕΛΕΤΗΣ/ΣΥΝΑΦΟΥΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ - Ανοικτές διαδικασίες με κριτήριο κατακύρωσης τη χαμηλότερη τιμή» Έκδοση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΜΑΘΗΤΗ. της Πλατφόρμας Τηλεκατάρτισης

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΜΑΘΗΤΗ. της Πλατφόρμας Τηλεκατάρτισης ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΜΑΘΗΤΗ της Πλατφόρμας Τηλεκατάρτισης ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Εισαγωγή...2 2. Αρχική σελίδα, Εισαγωγή & Περιβάλλον Συστήματος...3 2.1. Αρχική σελίδα εισαγωγής...3 2.2. Εισαγωγή στην Πλατφόρμα Τηλε-κατάρτισης...4

Διαβάστε περισσότερα

Διαχείριση Βάσης Δεδομένων (dbadmin)

Διαχείριση Βάσης Δεδομένων (dbadmin) Published on PRISMA Win Help - Megasoft (http://docs.megasoft.gr) Home > Εμπορική Διαχείριση > Διαχείριση Βάσης Δεδομένων (dbadmin) Διαχείριση Βάσης Δεδομένων (dbadmin) Μέσα από τη διαχείριση βάσης δεδομένων

Διαβάστε περισσότερα

Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης ΕΙΕ. Copyright 2014 Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης Ι EIE

Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης ΕΙΕ. Copyright 2014 Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης Ι EIE Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης ΕΙΕ Copyright 2014 Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης Ι EIE δ. Βασιλέως Κωνσταντίνου 48, 11635 Αθήνα τ.: 210 7273900 f: 210 7246824 e: ekt@ekt.gr www.ekt.gr Το έργο αυτό διατίθεται με

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Προσωποποιημένων Υπηρεσιών Γ.Ε.ΜΗ. (ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ)

Εγχειρίδιο Χρήσης Προσωποποιημένων Υπηρεσιών Γ.Ε.ΜΗ. (ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ) Εγχειρίδιο Χρήσης Προσωποποιημένων Υπηρεσιών Γ.Ε.ΜΗ. (ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ) Έκδοση 2 - ΙΟΥΝΙΟΣ 2014 1 Πίνακας περιεχομένων Εισαγωγή... 3 1. Είσοδος στο σύστημα... 3 2. Αρχική Οθόνη Επιχείρησης... 4 2 Τα έγγραφά

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης για Διαχειριστές. Πλατφόρμα Μεταφόρτωσης και Μετατροπής Βίντεο

Εγχειρίδιο Χρήσης για Διαχειριστές. Πλατφόρμα Μεταφόρτωσης και Μετατροπής Βίντεο Εγχειρίδιο Χρήσης για Διαχειριστές Πλατφόρμα Μεταφόρτωσης και Μετατροπής Βίντεο 1. Εισαγωγή 1.1 Περιγραφή Λειτουργίας Πλατφόρμας Η Πλατφόρμα Μεταφόρτωσης και Μετατροπής Βίντεο παρέχει τη δυνατότητα της

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Ανάρτησης Διπλωματικής / Πτυχιακής Εργασίας. Εισέρχεστε στην ιστοσελίδα του αποθετηρίου apothesis.eap.gr (

Οδηγός Ανάρτησης Διπλωματικής / Πτυχιακής Εργασίας. Εισέρχεστε στην ιστοσελίδα του αποθετηρίου apothesis.eap.gr ( Πρώτο Βήμα Εισέρχεστε στην ιστοσελίδα του αποθετηρίου apothesis.eap.gr (https://apothesis.eap.gr/). Εν συνεχεία, επάνω δεξιά βρίσκετε την ένδειξη «Σύνδεση» και από την αναπτυσσόμενη λίστα επιλέξτε «Το

Διαβάστε περισσότερα

AstraΖeneca. Εγχειρίδιο Χρήσης Β2Β Site

AstraΖeneca. Εγχειρίδιο Χρήσης Β2Β Site AstraΖeneca Εγχειρίδιο Χρήσης Β2Β Site Ταυτότητα Έκδοση κειμένου 1.0.0 Έκδοση λογισμικού 1.0.254006 Τελ. ενημέρωση Μάιος 2015 Copyright Copyright 2011 Entersoft A.E. Με την επιφύλαξη όλων των νόμιμων δικαιωμάτων.

Διαβάστε περισσότερα

ΙΔΡΥΜΑΤΙΚΟ ΑΠΟΘΕΤΗΡΙΟ ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ

ΙΔΡΥΜΑΤΙΚΟ ΑΠΟΘΕΤΗΡΙΟ ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ ΤΕΙ Ηπείρου. Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης Πληροφοριακοί οδηγοί Βιβλιοθήκης ΙΔΡΥΜΑΤΙΚΟ ΑΠΟΘΕΤΗΡΙΟ ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ Οδηγίες κατάθεσης πτυχιακής/μεταπτυχιακής εργασίας στο Ιδρυματικό Αποθετήριο Μάρτιος 2018

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ Εγχειρίδιο Εφαρμογής Φοιτητών Πίνακας Εικόνων Εικόνα 1.1. Εκκίνηση της διαδικασία εγγραφής...5 Εικόνα 1.2. Σελίδα εγγραφής...6 Εικόνα 1.3. Είσοδος

Διαβάστε περισσότερα

Πίνακας Περιεχομένων. Εγχειρίδιο Χρήσης Υπηρεσίες Φοιτητή Σελίδα 1 / 10

Πίνακας Περιεχομένων. Εγχειρίδιο Χρήσης Υπηρεσίες Φοιτητή Σελίδα 1 / 10 Πίνακας Περιεχομένων 1. Υπηρεσίες Φοιτητή... 3 1.1 Ακαδημαϊκή Δομή... 3 1.2 Καρτέλα Φοιτητή... 3 Σταθερή Διεύθυνση... 3 Επισκόπηση Διεύθυνσης... 3 Στοιχεία Ανεξάρτητα από Διεύθυνση... 4 1.3 Έλεγχος Κανόνων

Διαβάστε περισσότερα

Εύδοξος - Δήλωση Συγγραμμάτων

Εύδοξος - Δήλωση Συγγραμμάτων Εύδοξος - Δήλωση Συγγραμμάτων Το πρόγραμμα «Εύδοξος» αφορά στη διανομή Συγγραμμάτων των Τεχνολογικών και Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων της Επικράτειας. Στόχος του Πληροφοριακού Συστήματος (ΠΣ) της Δράσης είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ 2014-2020 ΕΝΟΤΗΤΑ «ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΩΝ ΕΡΓΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΧΟΡΗΓΙΩΝ» 1η Έκδοση: 2015 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ...3

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΡΤΕΛΑ ΕΡΕΥΝΗΤΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΕΥΝΩΝ ΑΠΘ ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

ΚΑΡΤΕΛΑ ΕΡΕΥΝΗΤΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΕΥΝΩΝ ΑΠΘ ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ 2011 ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΕΥΝΩΝ ΑΠΘ ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΡΤΕΛΑ ΕΡΕΥΝΗΤΗ Στο παρόν έγγραφο μπορείτε να βρείτε αναλυτικές πληροφορίες για τις υπηρεσίες που παρέχονται στην Καρτέλα Ερευνητή

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Ηλεκτρονικής Αίτησης

Οδηγός Ηλεκτρονικής Αίτησης Οδηγός Ηλεκτρονικής Αίτησης Στο εγχειρίδιο αυτό περιλαμβάνονται οδηγίες σχετικά με την ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ για την πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης-Οδηγός Εκπαίδευσης Χρηστών. - Δήμος Δέλτα - Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Εγχειρίδιο Χρήσης-Οδηγός Εκπαίδευσης Χρηστών. - Δήμος Δέλτα - Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Ανάπτυξη διαδικτυακής εφαρμογής υποστήριξης των δράσεων περιβαλλοντικής διαχείρισης της παράκτιας ζώνης του Θερμαϊκού Κόλπου και διαδραστικής εφαρμογής αναφοράς περιβαλλοντικών προβλημάτων Εγχειρίδιο Χρήσης-Οδηγός

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης εφαρμογής μητρώου ασθενών με Χρόνια Μυελογενή Λευχαιμία (Χ,Μ,Λ) Ιατρός

Οδηγίες χρήσης εφαρμογής μητρώου ασθενών με Χρόνια Μυελογενή Λευχαιμία (Χ,Μ,Λ) Ιατρός Οδηγίες χρήσης εφαρμογής μητρώου ασθενών με Χρόνια Μυελογενή Λευχαιμία (Χ,Μ,Λ) Ιατρός Version 2.1 15/12/2017 Πίνακας Περιεχομένων Οδηγίες χρήσης εφαρμογής μητρώου ασθενών με Χρόνια Μυελογενή Λευχαιμία

Διαβάστε περισσότερα

Πρόσβαση στο ηλεκτρονικό σύστημα μέσω της Διαδικτυακής Πύλης του Οργανισμού ΠΡΟΣΟΧΗ: Εφαρμόζεται μόνο για τις εθνικές τροποποιήσεις αδειών κυκλοφορίας

Πρόσβαση στο ηλεκτρονικό σύστημα μέσω της Διαδικτυακής Πύλης του Οργανισμού ΠΡΟΣΟΧΗ: Εφαρμόζεται μόνο για τις εθνικές τροποποιήσεις αδειών κυκλοφορίας Πρόσβαση στο ηλεκτρονικό σύστημα μέσω της Διαδικτυακής Πύλης του Οργανισμού ΠΡΟΣΟΧΗ: Εφαρμόζεται μόνο για τις εθνικές τροποποιήσεις αδειών κυκλοφορίας 1. Οδηγείστε στην Διαδικτυακή Πύλη του Οργανισμού

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 2010

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 2010 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 2010 Μ.Ο.Δ..ΜΟΝΑΔΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Α.Ε. 1 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1. Εγγραφή στο σύστημα...3 2.

Διαβάστε περισσότερα

Field Service Management ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ

Field Service Management ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Field Service Management ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΕΝΟΥ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ... 4 2. ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΜΕΝΟΥ ΚΑΡΤΕΛΑΣ... 5 3. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΕΛΑΤΗ... 6 4. ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΕΛΑΤΗ... 6 5. ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ/ΔΙΑΓΡΑΦΗ

Διαβάστε περισσότερα

Εγγραφή στο Portal για νέους συνδρομητές

Εγγραφή στο Portal για νέους συνδρομητές Εγγραφή στο Portal για νέους συνδρομητές Μεταφερθείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.taxpress.gr και από το κεντρικό μενού «e-πηρεσίες» επιλέξτε το «ASTbooks Portal». Θα μεταφερθείτε στην κεντρική σελίδα

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός υποβολής σε αποθετήριο SaaS

Οδηγός υποβολής σε αποθετήριο SaaS Οδηγός υποβολής σε αποθετήριο SaaS Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης ΕΙΕ Μονάδα Τεκμηρίωσης ΕΚΤ Υπεύθυνη έκδοσης: Δέσποινα Χαρδούβελη Κείμενα: Κατερίνα Μπάρτζη Επιμέλεια Έκδοσης: Έλενα Λαγούδη Σχεδιασμός Έκδοσης:

Διαβάστε περισσότερα

Βήμα 1: Γενικά στοιχεία της εργασίας και υπεύθυνος επικοινωνίας

Βήμα 1: Γενικά στοιχεία της εργασίας και υπεύθυνος επικοινωνίας 1 Γενικές Οδηγίες Βήμα 1: Γενικά στοιχεία της εργασίας και υπεύθυνος επικοινωνίας Βήμα 2: Τίτλος και κείμενο εργασίας Βήμα 3: Συγγραφείς Βήμα 4: Προεπισκόπηση εργασίας και υποβολή 2 Σε περίπτωση που δεν

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης. Εφαρμογής Αιτήσεων Σίτισης για το ΤΕΙ Αθήνας. Έκδοση 2η

Εγχειρίδιο Χρήσης. Εφαρμογής Αιτήσεων Σίτισης για το ΤΕΙ Αθήνας. Έκδοση 2η Εγχειρίδιο Χρήσης Εφαρμογής Αιτήσεων Σίτισης για το ΤΕΙ Αθήνας Έκδοση 2η Περιεχόμενα Γενικά... 3 Ρόλος «Φοιτητή»... 3 Login... 3 Δημιουργία Αίτησης... 5 Επεξεργασία / Συμπλήρωση Αίτησης... 5 Υποβολή Αίτησης...

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Εγγραφής και Χρήσης Εφαρμογής. Υποψήφιοι

Οδηγός Εγγραφής και Χρήσης Εφαρμογής. Υποψήφιοι Οδηγός Εγγραφής και Χρήσης Εφαρμογής Υποψήφιοι 1 Δημιουργία Λογαριασμού και Είσοδος στο Σύστημα Για να εγγραφείτε στο Γενικό Μητρώο του Πληροφοριακού Συστήματος «Απέλλα» ως Υποψήφιος θα πρέπει να δημιουργήσετε

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΝΗΟΛΟΓΗΣΗΣ ΠΛΟΙΩΝ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΝΗΟΛΟΓΗΣΗΣ ΠΛΟΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΝΗΟΛΟΓΗΣΗΣ ΠΛΟΙΩΝ «Ηλεκτρονική Υποβολή & Παρακολούθηση της Ενοποιημένης Αίτησης σχετικά με τη Νηολόγηση Πλοίου στην Ελληνική Σημαία

Διαβάστε περισσότερα

Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΙΑΙΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΘΥΡΙΔΑ. Εγχειρίδιο Χρήσης

Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΙΑΙΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΘΥΡΙΔΑ. Εγχειρίδιο Χρήσης Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΙΑΙΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΘΥΡΙΔΑ Εγχειρίδιο Χρήσης Έκδοση: 1.0 Ημερομηνία: 20/03/2019 Έκδοση 1.0 Εγχειρίδιο χρήσης Εθνικής Ενιαίας Ναυτιλιακής Θυρίδας Σελ. 1 Πίνακας Περιεχομένων

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Εφαρμογής Προσωπικού Ιδρυμάτων/Ερευνητικών Φορέων

Εγχειρίδιο Χρήσης Εφαρμογής Προσωπικού Ιδρυμάτων/Ερευνητικών Φορέων ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ Εγχειρίδιο Χρήσης Εφαρμογής Προσωπικού ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Δημιουργία Λογαριασμού... 4 2. Διαδικασία υποβολής αίτησης... 13 3. Διόρθωση αίτησης κατόπιν

Διαβάστε περισσότερα

Ημερομηνία Παράδοσης: 4/4/2013

Ημερομηνία Παράδοσης: 4/4/2013 Δράση 9.14 / Υπηρεσία εντοπισμού λογοκλοπής Κυρίως Παραδοτέο / Σχεδιασμός και ανάπτυξη λογισμικού (λογοκλοπής) και βάσης δεδομένων (αποθετηρίου) Επιμέρους Παραδοτέο 9.14.1.4 / Πληροφοριακό σύστημα υπηρεσίας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ. Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ.

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ. Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1) Είσοδος στην εφαρμογή 2) Δημιουργία Περιόδου Υποβολής 2.α) Ακύρωση Περιόδου Υποβολής 3) Μέθοδος Υποβολής: Συμπλήρωση Φόρμας 3.α) Συμπλήρωση

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Ψηφιακής Υπηρεσίας

Εγχειρίδιο Χρήσης Ψηφιακής Υπηρεσίας Εγχειρίδιο Χρήσης Ψηφιακής Υπηρεσίας "Αιτήσεις Εισαγωγής Ενδοκοινοτικής Απόκτησης και Εγχώριας Παραγωγής Λιπασμάτων και Πρώτων Υλών" ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης εφαρμογής Ε.Ο.Π.Υ.Υ - Σύστημα Ηλεκτρονικής Προέγκρισης Φαρμάκων για Θεράποντες Ιατρούς

Οδηγίες χρήσης εφαρμογής Ε.Ο.Π.Υ.Υ - Σύστημα Ηλεκτρονικής Προέγκρισης Φαρμάκων για Θεράποντες Ιατρούς Οδηγίες χρήσης εφαρμογής Ε.Ο.Π.Υ.Υ - Σύστημα Ηλεκτρονικής Προέγκρισης Φαρμάκων για Θεράποντες Ιατρούς Version 0.0.1 25/04/2018 Περιεχόμενα Οδηγίες χρήσης εφαρμογής Ε.Ο.Π.Υ.Υ - Σύστημα Ηλεκτρονικής Προέγκρισης

Διαβάστε περισσότερα

YourSMS User s Manual

YourSMS User s Manual YourSMS User s Manual Contents Πίνακας περιεχομένων Κεντρική οθόνη... 2 Αποστολές... 3 Αποστολή μοναδικού μηνύματος... 3 Αποστολή μαζικού μηνύματος σε ομάδα παραληπτών... 4 Αποστολή μαζικού προγραμματισμένου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ OPENSMS WWW.OPENSMS.GR

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ OPENSMS WWW.OPENSMS.GR ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ OPENSMS WWW.OPENSMS.GR Τηλέφωνο: 2810-211111 Διαδικασία εισόδου στο opensms Η πρόσβαση στην πλατφόρμα του opensms πραγματοποιείται με την εισαγωγή του Ονόματος χρήστη και του

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Φορέα Πιστοποίησης

Εγχειρίδιο Χρήσης Φορέα Πιστοποίησης Εγχειρίδιο Χρήσης Φορέα Πιστοποίησης ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ Για την είσοδο στην εφαρμογή απαιτείται, 1. Πλοηγός ιστοσελίδων (Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome, Netscape Navigator), 2. Όνομα

Διαβάστε περισσότερα

Πλοήγηση και Αναζήτηση

Πλοήγηση και Αναζήτηση Πλοήγηση και Αναζήτηση Περιήγηση Το Eprints παρέχει πολλούς διαφορετικούς τρόπους να επιμεριστεί το καταθετήριο σε διαφορετικές συλλογές και να προσεγγίζεται το περιεχόμενό του από διαφορετικές οπτικές

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες συμπλήρωσης αίτησης στην Εφαρμογή Πρόσληψης Εκτάκτου Προσωπικού.

Οδηγίες συμπλήρωσης αίτησης στην Εφαρμογή Πρόσληψης Εκτάκτου Προσωπικού. Οδηγίες συμπλήρωσης αίτησης στην Εφαρμογή Πρόσληψης Εκτάκτου Προσωπικού. Επισημάνσεις : Α. Για τα προγράμματα ΕΠΠΑΙΚ-ΠΕΣΥΠ μπορείτε να κάνετε αίτηση μόνο σε μια πόλη σύμφωνα με την προκήρυξη. Αίτηση σε

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΙΣΟΖΥΓΙΩΝ ΚΡΕΑΤΟΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΙΣΟΖΥΓΙΩΝ ΚΡΕΑΤΟΣ 1. Γενικά ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΙΣΟΖΥΓΙΩΝ ΚΡΕΑΤΟΣ Η ηλεκτρονική υποβολή των ισοζυγίων κρέατος πραγματοποιείται μέσα από το λογισμικό Άρτεμις του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού

Διαβάστε περισσότερα

εικ.1 Λογαριασμός χρήστη

εικ.1 Λογαριασμός χρήστη ΝΕΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ «ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΧΡΗΣΤΗ» ΣΤΟΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ Το συνεργατικό ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα Sierra της βιβλιοθήκης του ΤΕΙ Ηπείρου εμπλουτίστηκε με τη νέα υπηρεσία «Λογαριασμός

Διαβάστε περισσότερα

Εισέρχεστε στην ιστοσελίδα του αποθετηρίου apothesis.eap.gr (https://apothesis.eap.gr/).

Εισέρχεστε στην ιστοσελίδα του αποθετηρίου apothesis.eap.gr (https://apothesis.eap.gr/). Πρώτο Βήμα Εισέρχεστε στην ιστοσελίδα του αποθετηρίου apothesis.eap.gr (https://apothesis.eap.gr/). Εν συνεχεία, επάνω δεξιά βρίσκετε την ένδειξη «Σύνδεση» και από την αναπτυσσόμενη λίστα επιλέξτε «Το

Διαβάστε περισσότερα

hjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxc vbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq wertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyui

hjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxc vbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq wertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyui qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasd fghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzx cvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq wertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyui opasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfg

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ Μ.Ο.Δ..ΜΟΝΑΔΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Α.Ε. 1 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1. Εγγραφή στο σύστημα...3

Διαβάστε περισσότερα

Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ

Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ ΟδηγόςΧρήσης Εφαρμογής Φορέων Υποδοχής Πρακτικής Άσκησης Αφού πιστοποιηθεί ο λογαριασμός που δημιουργήσατε στο πρόγραμμα «Άτλας» ως Φορέας

Διαβάστε περισσότερα

Εικόνα 1: Κριτήρια αναζήτησης προϋπολογισμών

Εικόνα 1: Κριτήρια αναζήτησης προϋπολογισμών 1. Διαδικασία καταχώρησης προϋπολογισμών από το web-rescom Αναλυτικά βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσετε προκειμένου να εμφανίσετε, καταχωρήσετε ή και διορθώσετε τους ετήσιους και συνολικούς προϋπολογισμούς

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Λογισμικού ΙΑ

Εγχειρίδιο Χρήσης Λογισμικού ΙΑ Εγχειρίδιο Χρήσης Λογισμικού ΙΑ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΘΕΤΕΣ Ομάδα Διαχείρισης Ιδρυματικών Αποθετηρίων Σ.Ε.Α.Β ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ 9, ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥΠΟΛΗ ΖΩΓΡΑΦΟΥ Περιεχόμενα Περίληψη...

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Εφαρμογής Συμβούλων Υποστήριξης / Ενημέρωσης

Εγχειρίδιο Εφαρμογής Συμβούλων Υποστήριξης / Ενημέρωσης Εγχειρίδιο Εφαρμογής Συμβούλων Υποστήριξης / Ενημέρωσης Περιεχόμενα 1. Εισαγωγή... 3 2. Σελίδα εισόδου... 4 3. Αρχική καρτέλα... 6 4. Στοιχεία Συμβούλου... 7 5. Στοιχεία λογαριασμού... 8 6. Αιτήματα Παρόχων...

Διαβάστε περισσότερα

Σενάριο Χρήσης myschool

Σενάριο Χρήσης myschool Σενάριο Χρήσης ΦΟΡΕΙΣ Επιβεβαίωση των Στοιχείων του Φορέα Αρχικά, θα κληθείτε να ελέγξετε την ορθότητα των στοιχείων του Φορέα σας. Επιλέγοντας την καρτέλα «Φορείς», από το μενού που βρίσκεται στο πάνω

Διαβάστε περισσότερα

Εύδοξος Δήλωση Συγγραμμάτων

Εύδοξος Δήλωση Συγγραμμάτων Εύδοξος Δήλωση Συγγραμμάτων Το πρόγραμμα «Εύδοξος» αφορά στη διανομή Συγγραμμάτων των Τεχνολογικών και Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων της Επικράτειας. Στόχος του Πληροφοριακού Συστήματος (ΠΣ) της Δράσης είναι

Διαβάστε περισσότερα

Διαγραφή Επιλέγετε Διαγραφή για να διαγράψετε μία ήδη υπάρχουσα διαδικασία εισαγωγής ASCII

Διαγραφή Επιλέγετε Διαγραφή για να διαγράψετε μία ήδη υπάρχουσα διαδικασία εισαγωγής ASCII Published on PRISMA Win Help - Megasoft (http://docs.megasoft.gr) Home > Διαχείριση Βάσης Δεδομένων (dbadmin) > Αρχεία Αρχεία Εισαγωγή από αρχείο ASCII Με την εργασία αυτή έχετε την δυνατότητα να εισάγετε

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Εφαρμογής Συστήματος Διαχείρισης Κοινών Πόρων

Εγχειρίδιο Χρήσης Εφαρμογής Συστήματος Διαχείρισης Κοινών Πόρων ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ Εγχειρίδιο Χρήσης Εφαρμογής Συστήματος Διαχείρισης Κοινών Πόρων Έκδοση 1.1 Περιεχόμενα Πρόλογος... 3 1. Εισαγωγή και Έξοδος απο το Σύστημα... 4 2. Κουμπί Βοήθεια... 4 3. Μενού Επιλογών...

Διαβάστε περισσότερα

ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε. Οδηγίες Λειτουργίας Πληροφοριακού Συστήματος ηλεκτρονικής διαχείρισης Αιτημάτων. v1.3 (23/11/2014)

ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε. Οδηγίες Λειτουργίας Πληροφοριακού Συστήματος ηλεκτρονικής διαχείρισης Αιτημάτων. v1.3 (23/11/2014) ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε. ΕΡΓΟ: «ΑΝΑΛΥΣΗ, ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ, ΑΝΑΠΤΥΞΗ - ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΣΧΟΛΕΙΩΝ» Οδηγίες

Διαβάστε περισσότερα

Blog στο Wordpress. Επιμέλεια: Δέγγλερη Σοφία

Blog στο Wordpress. Επιμέλεια: Δέγγλερη Σοφία Blog στο Wordpress Επιμέλεια: Δέγγλερη Σοφία Περιεχόμενα Μετάβαση στο blog Σύνδεση ως διαχειριστής Πίνακας ελέγχου Εμφάνιση Ρυθμίσεις Άρθρα Σελίδες Πολυμέσα Σύνδεσμοι Widgets Μετάβαση στο blog Πληκτρολογούμε

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης για Φοιτητές

Εγχειρίδιο Χρήσης για Φοιτητές Εγχειρίδιο Χρήσης για Φοιτητές Εφαρμογής Αιτήσεων Σίτισης για το ΤΕΙ Αθήνας Έκδοση 1η Περιεχόμενα Γενικά... 3 Φοιτητής... 3 Login... 3 Δημιουργία Αίτησης... 4 Επεξεργασία / Συμπλήρωση Αίτησης... 5 Υποβολή

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ Εγχειρίδιο Εφαρµογής Γραµµατειών Περιεχόμενα Πίνακας Εικόνων...3 1. Είσοδος στο σύστημα...5 2. Στοιχεία Γραμματείας...9 3. Μεταπτυχιακά Προγράμματα...

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Ε9. Οδηγίες Χρήσης

Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Ε9. Οδηγίες Χρήσης Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Ε9 Οδηγίες Χρήσης Πίνακας Περιεχομένων 1. Αρχική οθόνη... 3 2. Αρχική Οθόνη Πιστοποιημένου Χρήστη... 4 2.1. Οριστικοποίηση της Περιουσιακής Εικόνας... 5 2.2. Καρτέλες

Διαβάστε περισσότερα