ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ Νέα Υόρκη. Η μεγαλούπολη των 16 εκατομμυρίων κάτοικων. Η πόλη που δεν κοιμάται ποτέ! Ποια είναι όμως τα σημαντικότερα της πόλης

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ Νέα Υόρκη. Η μεγαλούπολη των 16 εκατομμυρίων κάτοικων. Η πόλη που δεν κοιμάται ποτέ! Ποια είναι όμως τα σημαντικότερα της πόλης"

Transcript

1 ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ Νέα Υόρκη. Η μεγαλούπολη των 16 εκατομμυρίων κάτοικων. Η πόλη που δεν κοιμάται ποτέ! Ποια είναι όμως τα σημαντικότερα της πόλης αυτής; ΚΤΙΡΙΑ ΜΝΗΜΕΙΑ - ΘΕΑΤΡΑ - ΣΤΑΔΙΑ ΜΟΥΣΕΙΑ ΓΕΦΥΡΕΣ ΤΟΥΝΕΛ (ΣΗΡΑΓΓΕΣ) ΠΑΡΚΑ

2 ΚΤΙΡΙΑ Κτίριο Εμπάιρ Στέιτ (Empire State Building) Το κτίριο του Εμπάιρ Στέιτ παρά το γεγονός ότι δεν αποτελεί πλέον το υψηλότερο κτίριο στην Νέα Υόρκη, παραμένει το διασημότερο κτίριο της πόλης διεθνώς. Η κατασκευή του ξεκίνησε λίγες εβδομάδες πριν το Κραχ το 1929 και άνοιξε το Ο σκελετός του κτιρίου κατασκευάστηκε από τόνους ατσάλι και οικοδομήθηκε μέσα σε 23 εβδομάδες. Διαθέτει παράθυρα και χρησιμοποιήθηκαν 10 εκατομμύρια τούβλα για να καλυφθεί ολόκληρο το κτίριο. Από τον 102ο όροφο ύψους 381 μέτρων μπορείτε να θαυμάσετε τη θέα προς ολόκληρη την πόλη.

3 Καθεδρικός του Αγίου Ιωάννη του Καθαγιασμένου Ο ναός αυτός άρχισε να χτίζεται το 1892 και όταν ολοκληρωθεί θα είναι ο μεγαλύτερος του κόσμου. Το εσωτερικό του έχει μήκος πάνω από 180 μέτρα και πλάτος 45. Το 1911 ο Ραλφ 'Ανταμς Κραμ ανέλαβε να συνεχίσει το έργο που αρχικά είχαν ξεκινήσει οι Χάινς και Λα Φαρζ (ρωμανικού αρχικά ρυθμού). Η εκκλησία λειτουργεί και ως χώρος καλλιτεχνικών, θεατρικών και μουσικών παραστάσεων. Το Παράθυρο του Ρόδου που υπάρχει στην εκκλησία συμβολίζει τις πολλές απόψεις της χριστιανικής εκκλησίας.

4 Κτίριο Κράισλερ Χτίστηκε το 1930 προκειμένου να φιλοξενήσει τα κεντρικά γραφεία της αυτοκινητοβιομηχανίας Κράισλερ. Τα γλυπτά που βρίσκονται στο εξωτερικό του είναι από χρώμιο και πολλές φορές μοιάζουν απειλητικά. Για λίγο υπήρξε το ψηλότερο κτίριο της πόλης, αλλά σύντομα ο τίτλος του αφαιρέθηκε εξαιτίας του νεόδμητου Εμπάιρ Στέιτ Μπίλντινγκ. Πλέον δε μπορεί κανείς να επισκεφθεί το παρατηρητήριό του, αλλά μπορεί να θαυμάσει το αρ-ντεκό διακοσμημένο ισόγειό του. Οι ανελκυστήρες του κτιρίου είναι πραγματικά έργα τέχνης και οι πόρτες τους καλυμμένες με σπάνια είδη ξύλου.

5 Καθεδρικός Ναός Αγίου Πατρικίου Το 1850 ο αρχιεπίσκοπος της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας Τζον Χιουζ αποφάσισε να χτίσει εδώ έναν καθεδρικό ναό. Ο αρχιτέκτονας Τζέιμς Ρένγουικ έχτισε το ωραιότερο κτίριο νεογοτθικού ρυθμού της Νέας Υόρκης και το μεγαλύτερο καθεδρικό ναό των ΗΠΑ. Ο ναός ολοκληρώθηκε το 1878 και έχει χωρητικότητα 2500 ατόμων. Κύριο αξιοθέατο της εκκλησίας είναι το μεγάλο εκκλησιαστικό όργανο και το Παράθυρο των Ρόδων. Το εκκλησιαστικό όργανο διαθέτει πάνω από 7000 αυλούς.

6 Metropolitan Opera House Εδώ βρίσκεται η έδρα του Metropolitan Opera Company και του American Ballet Theatre. Από τα πέντε αψιδωτά παράθυρα φαίνεται ο πολυτελής χώρος υποδοχής και δύο τοιχογραφίες του Μαρκ Σαγκάλ (το πρωί δε μπορείτε να τις δείτε γιατί προφυλάσσονται από τον ήλιο). Στο εσωτερικό υπάρχουν σκάλες από λευκό μάρμαρο, χιλιόμετρα από κόκκινα βελούδινα χαλιά και εκπληκτικοί κρυστάλλινοι πολυέλαιοι.

7

8 ΜΝΗΜΕΙΑ - ΘΕΑΤΡΑ ΣΤΑΔΙΑ Άγαλμα της Ελευθερίας Το άγαλμα της Ελευθερίας είναι ένα κολοσσιαίο νεοκλασικό γλυπτό στο νησί Liberty, στο λιμάνι της Νέας Υόρκης, που σχεδιάστηκε από τον Frederic Bartholdi και αφιερώθηκε στις 28 Οκτωβρίου Το άγαλμα, ένα δώρο από το λαό της Γαλλίας προς τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι μία γυναικεία φιγούρα που αντιπροσωπεύει την Libertas, τη ρωμαϊκή θεά της ελευθερίας, η οποία φέρει ένα πυρσό και μία πλάκα, στην οποία αναγράφεται η ημερομηνία της Αμερικανικής Διακήρυξης της Ανεξαρτησίας. Μία σπασμένη αλυσίδα βρίσκεται στα πόδια του. Το άγαλμα έχει γίνει σύμβολο της ελευθερίας και των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο Bartholdi εμπνεύστηκε από το Γάλλο καθηγητή νομικής και πολιτικό Edouard Rene de Laboulaye, ο οποίος σχολίασε το 1865 ότι κάθε μνημείο που προορίζεται για την Αμερικανική Ανεξαρτησία θα αποτελούσε κοινό έργο των λαών της Γαλλίας και της Αμερικής.

9 Charging Bull Το Charging Bull οποίο αναφέρεται μερικές φορές ως Wall Street Bull ή Bowling Green Bull,είναι ένα κιλών, χάλκινο γλυπτό από τον Arturo Di Modica που βρίσκεται στο Bowling Green Park κοντά στη Wall Street στο Manhattan της Νέας Υόρκης. Έχει ύψος 3,4 μέτρα και μήκος 4,9 μέτρα. Το τεράστιο γλυπτό απεικονίζει έναν ταύρο, το σύμβολο της επιθετικής οικονομικής αισιοδοξίας και της ευημερίας, ακουμπώντας στα πίσω ισχία του και με το κεφάλι του χαμηλωμένο σαν να είναι έτοιμος να επιτεθεί. Το γλυπτό είναι και ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός που προσελκύει χιλιάδες ανθρώπους την ημέρα, καθώς και μία από τις πιο εμβληματικές εικόνες της Νέας Υόρκης. Επίσης, είναι ένα σύμβολο της Wall Street και της οικονομικής συνοικίας. Ο Di Modica ξόδεψε περίπου δολάρια για τη δημιουργία, το καλούπι, και την εγκατάσταση του γλυπτού μετά το κραχ του 1987 ως σύμβολο της αντοχής και της δύναμης του Αμερικανικού λαού.

10 Little Red House Το Little Red Light House, επίσημα Jeffrey s Hook Light, είναι ένας μικρός φάρος στον ποταμό Hudson River στη Νέα Υόρκη. Έγινε διάσημος από το παιδικό βιβλίο του 1942 The Little Red Lighthouse and the Great Gray Bridge του Hildegarde Swift. Ο φάρος βρίσκεται στο Hook Jeffrey,ένα μικρό σημείο γης στη βάση της ανατολικής προβλήτας της γέφυρας George Washington Bridge, η οποία συνδέει την περιοχή Washington Heights στο Manhatan με την περιοχή Fort Lee στο New Jersey. Η ακτογραμμή βόρεια και νότια από το φάρο αποτελεί το Fort Washington Park. Μία λάμπα 10 κεριών κρεμάστηκε για πρώτη φορά σε ένα σύνολο στο σημείο αυτό το 1889 για να προειδοποιεί την αυξημένη κυκλοφορία στον ποταμό Hudson River μακριά από το Hook Jeffrey τη νύχτα.

11

12 Broadway theater Το Broadway theatre συχνά αποκαλούμενο απλά Μπρόντγουεϊ, αναφέρεται σε θεατρικές παραστάσεις σε ένα από τα 40 επαγγελματικά θέατρα με 500 ή περισσότερες θέσεις που βρίσκονται στην περιοχή Theatre District στη Λεωφόρο Μπρόντγουεϊ και στο Lincoln Center στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης. Μαζί με το Θέατρο Γουέστ Ενττου Λονδίνου το θέατρο Μπρόντγουεϊ θεωρείται ευρέως ότι αντιπροσωπεύει το υψηλότερο επίπεδο εμπορικού θεάτρου στον αγγλόφωνο κόσμο. Η περιοχή του θεάτρου του Μπρόντγουεϊ είναι ένα δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο της Νέας Υόρκης. Σύμφωνα με το The Broadway League, οι παραστάσεις του Μπρόντγουεϊ πούλησαν εισιτήρια αξίας περίπου 1,081 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2011, σε σύγκριση με τα 1,037 δισεκατομμύρια δολάρια για το Η παρουσία των ανθρώπων το 2011 έφτασε τα 12,13 εκατομμύρια.

13 ΜΟΥΣΕΙΑ Αμερικανικό Μουσείο ΛαΪκής τέχνης (American Folk Art Museum) Το Αμερικανικό Μουσείο Λαϊκής Τέχνης είναι το κορυφαίο κέντρο για την μελέτη και την απόλαυση της αμερικανικής λαϊκής τέχνης, καθώς και το έργο των διεθνών αυτοδίδακτων καλλιτεχνών. Βρίσκεται στην 2 Linkoln Square, στο Upper West Side του Manhattan.

14 Αμερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας -American Museum of Natural History (AMNH) Το Αμερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, που βρίσκεται στο Upper West Side του Manhattan στη Νέα Υόρκη, στη διεύθυνση Central Park W και 79th St. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο γνωστά μουσεία φυσικής ιστορίας του κόσμου. Το μουσείο βρίσκεται στο δρόμο Central Park West απέναντι από το Central Park, και περιλαμβάνει 25 διασυνδεδεμένα κτήρια και 46 μόνιμους εκθεσιακούς χώρους, ερευνητικά εργαστήρια, και τη φημισμένη βιβλιοθήκη του. Οι συλλογές του περιλαμβάνουν πάνω από 32 εκατομμύρια εκθέματα, εκ των οποίων μόνο ένα μικρό ποσοστό μπορεί να εμφανίζεται σε κάθε δεδομένη στιγμή. Το μουσείο διαθέτει ένα επιστημονικό προσωπικό άνω των 200 ατόμων, και χορηγούς για πάνω από 100 ειδικές αποστολές κάθε χρόνο. Το Μουσείο ιδρύθηκε το Από το 1930 ελάχιστα έχουν προστεθεί στο αρχικό κτήριο.

15

16 ΓΕΦΥΡΕΣ ΤΟΥΝΕΛ (ΣΗΡΑΓΓΕΣ) ΠΑΡΚΑ Alexander Hamilton Bridge Η γέφυρα Alexander Hamilton Bridge μεταφέρει οκτώ λωρίδες κυκλοφορίας πάνω από τον ποταμό Harlem River μεταξύ των δήμων του Manhattan και του Bronx, και συνδέει τον αυτοκινητόδρομο Trans-Manhattan Expressway στην περιοχή Washington Heights του Manhattan και τον αυτοκινητόδρομο Cross-Bronx Expressway, ως μέρος του αυτοκινητόδρομου Interstate 95.Η γέφυρα δόθηκε στην κυκλοφορία στις 15 Ιανουαρίου του 1963, την ίδια μέρα που ο αυτοκινητόδρομος Cross-Bronx Expressway ολοκληρώθηκε. Για το 2008, το Τμήμα Μεταφορών της Νέας Υόρκης, ανέφερε μέσο ημερήσιο όγκο κυκλοφορίας και στις δύο κατευθύνσεις τα οχήματα.

17 145th Street Bridge Η γέφυρα 145th Street Bridge, που βρίσκεται στη Νέα Υόρκη είναι μια τεσσάρων λωρίδων πλωτή γέφυρα που διασχίζει τον ποταμό Harlem River, και συνδέει την 145th Street και την Lenox Avenue στο Manhattan με την East 149th Street και τη River Avenue στο Bronx.Η κατασκευή της γέφυρας 145th Street Bridge άρχισε στις 19 Απριλίου 1901, και κόστισε 2,75 εκατομμύρια δολάρια. Δόθηκε στην κυκλοφορία στις 24 Αυγούστου Ο σχεδιαστής της ήταν ο Alfred Pancoast Boller. Η μέση καθημερινή επιβατική κίνηση της διαδρομής Bx19 είναι επιβάτες.

18 Broadway Bridge Η γέφυρα Broadway Bridge στη Νέα Υόρκη διασχίζει τον ποταμό Harlem River μεταξύ περιοχών Inwood και Marble Hill, και τα δύο τμήματα του Manhattan. Πήρε το όνομά της επειδή προεκτείνει τη λεωφόρο Broadway.Οι αυτοκινητόδρομοι Boston Post Road και η Albany Post Road διέσχιζαν τη γέφυρα. Μια μεταγενέστερη γέφυρα, άνοιξε την 1η Ιανουαρίου 1895, και διέσχιζε στο κανάλι.η παρούσα Broadway Bridge (άνοιξε την 1η Ιουλίου, 1962) έχει ένα ανυψούμενο μέρος κάθετο από το νερό, όταν η γέφυρα είναι σε ανοικτή θέση.

19 Brooklyn Bridge Η γέφυρα Brooklyn Bridge είναι μια από τις παλαιότερες κρεμαστές γέφυρες στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ολοκληρώθηκε το 1883, και συνδέει τους δήμους του Manhattan, και του Brooklyn πάνω από τον ποταμό East River.Με κύριο άνοιγμα 486,3 μέτρα ήταν η μεγαλύτερη κρεμαστή γέφυρα στον κόσμο και η πρώτη κρεμαστή γέφυρα με σύρμα από χάλυβα. Από το άνοιγμά της, έχει γίνει ένα ιστορικό μέρος του ορίζοντα της Νέας Υόρκης. Το 1855, ο John Roebling, ο ιδιοκτήτης μιας εταιρείας καλωδίων και διάσημος σχεδιαστής γεφυρών, πρότεινε μια κρεμαστή γέφυρα πάνω από τον ποταμό East River. Ο Roebling είχε επεξεργαστεί κάθε λεπτομέρεια της γέφυρας. Σκέφτηκε ότι το σχέδιό του θα χαρακτήριζε τη γέφυρα ως ένα εθνικό μνημείο και ένα μεγάλο έργο τέχνης.

20 Ed Koch Queensboro Bridge Η γέφυρα Queensboro, επίσης γνωστή ως η γέφυρα της 59th Street, είναι μια αρθρωτή γέφυρα πάνω από τον ποταμό East River στη Νέα Υόρκη, η οποία ολοκληρώθηκε το Συνδέει την περιοχή του Long Island στο δήμο του Queens με το Manhattan, περνώντας πάνω από νησί Roosevelt. Η κατασκευή ξεκίνησε σύντομα, αλλά ολοκληρώθηκε το 1909 λόγω των καθυστερήσεων από την κατάρρευση του μισοτελειωμένου ανοίγματος κατά τη διάρκεια μιας ανεμοθύελλας και από τις εργατικές αναταραχές (συμπεριλαμβανομένης μια προσπάθειας ανατίναξης ενός ανοίγματος). Η γέφυρα άνοιξε για το κοινό στις 30 Μαρτίου 1909, έχοντας κοστίσει περίπου 18 εκατομμύρια δολάρια και 50 ζωές. Μια μεγαλειώδες τελετή εγκαινίων πραγματοποιήθηκε στις 12 Ιουνίου του 1909.

21 George Washington Bridge Η γέφυρα George Washington Bridge είναι μια κρεμαστή γέφυρα που εκτείνεται πάνω από τον ποταμό Hudson River, και συνδέει την περιοχή Washington Heights στο Manhattan με το Fort Lee στο New Jersey. Κατασκευή της νέας γέφυρας ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 1927 με τον Cass Gilbert ως αρχιτέκτονα. Η γέφυρα ολοκληρώθηκε στις 24 Οκτώβρη του 1931, και δόθηκε στην κυκλοφορία την επόμενη ημέρα. Αρχικά το όνομα της γέφυρας ήταν "Hudson River Bridge".Όταν η γέφυρα άνοιξε το 1931, οκτώ μήνες νωρίτερα από το αναμενόμενο, ξεπέρασε τη γέφυρα Ambassador Bridge για το μεγαλύτερο κύριο άνοιγμα στον κόσμο. Τα μέτρα, ήταν σχεδόν διπλάσια από το προηγούμενο ρεκόρ των 560 μέτρων. Κράτησε αυτό τον τίτλο μέχρι την έναρξη της γέφυρας Golden Gate Bridge. Το συνολικό μήκος της γέφυρας είναι μέτρα. Η γέφυρα κόστισε 59 εκατομμύρια δολάρια και 12 ζωές. Άλλες γεφυρες είναι επεισης : Hell Gate Bridge, Henry Hudson Bridge

22

23 ΤΟΥΝΕΛ (ΣΗΡΑΓΓΕΣ) Brooklyn Battery Tunnel Το Brooklyn Battery Tunnel είναι ένα δρόμος με διόδια στην πόλη της Νέας Υόρκης. Διασχίζει υπόγεια τον ποταμό East River, και συνδέει το δήμο του Brooklyn στο Long Island με το δήμο του Manhattan στην περιοχή Battery. Η σήραγγα περνάει σχεδόν κάτω από το Νησί των Κυβερνητών, αλλά δεν παρέχει πρόσβαση των οχημάτων στο νησί. Είναι η μακρύτερη συνεχής υποθαλάσσια σήραγγα οχημάτων στη Βόρεια Αμερική. Παραδόθηκε στην κυκλοφορία το Προτάσεις για ένα πέρασμα μεταξύ του Battery Park στο Lower Manhattan και του τμήματος Red Hook του Brooklyn έγιναν γύρω στο Εκείνη την εποχή, πολεοδόμοι σημείωσαν ότι οι γέφυρες Williamsburg Bridge, Manhattan Bridge και Brooklyn Bridge που μετέφεραν μαζί οχήματα ημερησίως, δε θα μπορούσαν να εξυπηρετήσουν τον αριθμό αυτό που θα διπλασιαζόταν τα επόμενα χρόνια.

24 Holland Tunnel Το Holland Tunnel είναι ένα τούνελ αυτοκινητόδρομου κάτω από τον ποταμό Hudson River που συνδέει το νησί του Manhattan στη Νέα Υόρκη με το Jersey City στο New Jersey με τον αυτοκινητόδρομο Interstate 78 της ηπειρωτικής χώρας. Η σήραγγα ήταν η πρώτη από τις δύο σήραγγες αυτοκινήτων κατασκευασμένη κάτω από το ποτάμι. Με τη ραγδαία αύξηση των αυτοκινήτων και των μεταφορών με φορτηγά, μετά την αλλαγή του αιώνα, τα πορθμεία του ποταμού Hudson River μετέφεραν 30 εκατομμύρια οχήματα ετησίως μεταξύ Νέας Υόρκης και New Jersey. Το 1906, ένας συνασπισμός της Επιτροπής Γεφυρών και Τούνελ της πολιτείας της Νέας Υόρκης και της Επιτροπής Γεφυρών και Τούνελ του New Jersey άρχισε μελέτες σκοπιμότητας για την κατασκευή μιας γέφυρας από το Manhattan στο Jersey City.

25

26 Σέντραλ Παρκ Το Σέντραλ Παρκ είναι το μεγαλύτερο δημόσιο πάρκο (3,41 km²) στη διοικητική περιφέρεια του Μανχάταν στη Νέα Υόρκη. Με 25 περίπου εκατομμύρια επισκέπτες το χρόνο, είναι το πιο πολυσύχναστο πάρκο στις Η.Π.Α. Σημειώνεται ότι μέχρι το 1840 η περιοχή που βρίσκεται σήμερα το πάρκο αυτό ήταν βαλτότοπος με πολλά χοιροστάσια. Για πάρκο την εποχή εκείνη οι κάτοικοι χρησιμοποιούσαν το χώρο του νεκροταφείου Γκρηνγούντ του Μπρούκλιν όπου τα παιδιά έπαιζαν ανάμεσα σε μνημεία ενώ διέκοπταν το παιγνίδι σε κάθε νεκρική πομπή. Ανεξάρτητα όμως αυτού τα μαχαιρώματα που συνέβαιναν εκεί την νύκτα είχαν ξεπεράσει κάθε όριο.η δημιουργία του πάρκου αυτού ξεκίνησε το 1857 υπό την επίβλεψη στρατιωτικού μηχανικού και κόστισε αρχικά, μόνο το χωροταξικό του περίπου τα δολάρια. Ένα ποσό περίπου 1,5 εκατομμύριο δολάρια εισέπραξε τότε ο δήμος από ειδικό φόρο που επέβαλλε ως υπεραξία των γύρω οικοπέδων.

27

PLUTONTRAVEL&TOURS ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Τουριστικός Οδηγός

PLUTONTRAVEL&TOURS ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Τουριστικός Οδηγός Τουριστικός Οδηγός ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ Specializes in honeymoons & dream trips! 24 821 777 Ταξίδι, το μοναδικό αγαθό που σας κάνει πλουσιότερους Pluton Travel & Tours Visit us at www.plutontravel.com.cy or call

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΔΡΟΜΗ Ε ΕΤΟΥΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

ΕΚΔΡΟΜΗ Ε ΕΤΟΥΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ Ε ΕΤΟΥΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η δεκαήμερη (31/3 έως 10/4, 2012) εκπαιδευτική εκδρομή του Ε έτους Πολιτικών Μηχανικών (ακαδ. έτος 2011-12) στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ. Το πρόγραμμα

Διαβάστε περισσότερα

ΑΓΓΛΙΑ ΤΑΞΗ Β1 ΑΝΤΩΝΑΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΙΑΚΟΧΡΥΣΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ

ΑΓΓΛΙΑ ΤΑΞΗ Β1 ΑΝΤΩΝΑΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΙΑΚΟΧΡΥΣΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ ΑΓΓΛΙΑ ΤΑΞΗ Β1 ΑΝΤΩΝΑΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΙΑΚΟΧΡΥΣΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ BIG BEN Big Ben είναι το ψευδώνυμο για τη μεγάλη καμπάνα και το ρολόι στο βόρειο άκρο των ανακτόρων του Ουεστμίνστερ στο Λονδίνο, και έχει χρησιμοποιηθεί

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ Τ Ο Μ Ε Γ Α Λ Ο Μ Η Λ Ο

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ Τ Ο Μ Ε Γ Α Λ Ο Μ Η Λ Ο ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ Τ Ο Μ Ε Γ Α Λ Ο Μ Η Λ Ο 2 ΜΕΡΕΣ ΜΕ ΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΝΙΑΓΑΡΑ 3 ΜΕΡΕΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΝΙΑΓΑΡΑ ΜΟΝΟΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ WASHINGTON DC ΑΓΑΛΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΟ ELLIS

Διαβάστε περισσότερα

ΒΑΛΤΙΚΕΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΕΣ. Ρίγα-Πάρνου-Ταλλίν-Σιγκούλντα- Ρουντάλε-Βίλνιους-Τρακάι. Αναχωρήσεις: 14/7, 21/7, 28/7, 4/8, 11/8, 18/8

ΒΑΛΤΙΚΕΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΕΣ. Ρίγα-Πάρνου-Ταλλίν-Σιγκούλντα- Ρουντάλε-Βίλνιους-Τρακάι. Αναχωρήσεις: 14/7, 21/7, 28/7, 4/8, 11/8, 18/8 ΒΑΛΤΙΚΕΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΕΣ Ρίγα-Πάρνου-Ταλλίν-Σιγκούλντα- Ρουντάλε-Βίλνιους-Τρακάι Αναχωρήσεις: 14/7, 21/7, 28/7, 4/8, 11/8, 18/8 Με πτήσεις των Βαλτικών Αερογραμμών Λάρνακα Ρίγα BT 658 03:10 06:55 Ρίγα Λάρνακα

Διαβάστε περισσότερα

Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής ΜΑΡΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΑΡΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ ΣΤ 2

Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής ΜΑΡΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΑΡΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ ΣΤ 2 Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής ΜΑΡΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΑΡΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ ΣΤ 2 ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ Οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (αγγλικά: United States of America) αποκαλούμενες επίσης Ηνωμένες Πολιτείες, ΗΠΑ ή Αμερική,

Διαβάστε περισσότερα

ΙΑΠΩΝΙΑ Α Τ Ε Λ Ι Ω Τ Η

ΙΑΠΩΝΙΑ Α Τ Ε Λ Ι Ω Τ Η ΙΑΠΩΝΙΑ Α Τ Ε Λ Ι Ω Τ Η Α Ν Α Κ Α Λ Υ Ψ Η Βουνό Φούτζι και λιμνη Χακόνε Κιότο Καμακούρα Universal Studios Ντίσνεϋλαντ TRAVEL & TOURS Α Π Α Ρ Α Μ Ι Λ Λ Η Φ Υ Σ Ι Κ Η Ο Μ Ο Ρ Φ Ι Α ΒΟΥΝΟ ΦΟΥΤΖΙ & ΛΙΜΝΗ ΧΑΚΟΝΕ

Διαβάστε περισσότερα

SOU ZHELEZNIK Stara Zagora, Bulgaria

SOU ZHELEZNIK Stara Zagora, Bulgaria SOU ZHELEZNIK Stara Zagora, Bulgaria Η Στάρα Ζαγόρα είναι είναι η έκτη μεγαλύτερη πόλη της Βουλγαρίας και ένα σημαντικό οικονομικό κέντρο της χώρας. Είναι γνωστή ως πόλη των ίσιων δρόμων, των φλαμουριών

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ με απ ευθείας πτήσεις Emirates!

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ με απ ευθείας πτήσεις Emirates! ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ με απ ευθείας πτήσεις Emirates! (Δυνατότητα επέκτασης, ή συνδυασμού με άλλους προορισμούς) Οι τιμές είναι υπολογισμένες με έκπτωση έγκαιρης εγγραφής 200 ανά άτομο Αναχώρηση Ξενοδοχείο Ημέρες

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνικό Α.Ε. Το Ακίνητο

Ελληνικό Α.Ε. Το Ακίνητο Ελληνικό Α.Ε. Το Ακίνητο Η Θέση του Aκίνητου στην περιοχή της Μεσογείου Σημείωση: Η ακτίνα χρόνου πτήσης είναι ενδεικτική. Η θέση του Ακινήτου στην Ελλάδα Σημείωση: Η ακτίνα χρόνου πτήσης είναι ενδεικτική.

Διαβάστε περισσότερα

Καπελιάρη Ιωάννα Καραγιάννη Λίδα Βασιλείου Αθηνά

Καπελιάρη Ιωάννα Καραγιάννη Λίδα Βασιλείου Αθηνά ΣΚΩΤΙΑ ΟΥΑΛΙΑ ΑΓΓΛΙΑ Καπελιάρη Ιωάννα Καραγιάννη Λίδα Βασιλείου Αθηνά Ι σ τ ο ρ ί α ημάδια ανθρώπινης δραστηριότητας στην Αγγλία υπάρχουν για παραπάνω από 500.000 χρόνια πριν. 4 ο αι. μ.χ 450 μ.χ. Επιθέσεις

Διαβάστε περισσότερα

Τα 7 θαύματα του αρχαίου κόσμου Χαρίδης Φίλιππος

Τα 7 θαύματα του αρχαίου κόσμου Χαρίδης Φίλιππος Τα 7 θαύματα του αρχαίου κόσμου Χαρίδης Φίλιππος 1. Η μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας Η τεράστια αυτή πυραμίδα είναι το αρχαιότερο από τα εφτά θαύματα του Αρχαίου Κόσμου, αλλά είναι το μόνο που διασώζετε 4.000χ.Όταν

Διαβάστε περισσότερα

Περπατώντας στην ªÂÛ ÈˆÓÈÎ fiïë

Περπατώντας στην ªÂÛ ÈˆÓÈÎ fiïë Περπατώντας στην ªÂÛ ÈˆÓÈÎ fiïë Σπάνια έχει κάποιος την ευκαιρία να διαβεί 2400 χρόνια ιστορίας, συγκεντρωµένα σε µια έκταση 58,37 εκταρίων που περικλείεται ανάµεσα στα τείχη της Μεσαιωνικής Πόλης. Έναν

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΟΜΑΔΑ 1: ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΓΚΟΥΝΤΑ ΣΟΝΙΑ-ΑΝΝΑ, ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ ΣΩΤΗΡΙΟΣ

ΥΠΟΟΜΑΔΑ 1: ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΓΚΟΥΝΤΑ ΣΟΝΙΑ-ΑΝΝΑ, ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΥΠΟΟΜΑΔΑ 1: ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΓΚΟΥΝΤΑ ΣΟΝΙΑ-ΑΝΝΑ, ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ ΣΩΤΗΡΙΟΣ Η ονομαζόμενη «Φούσκα» αφορά ένα μεταβλητό χώρο εκδηλώσεων στην εσωτερική αυλή του μουσείου τέχνης, Hirshhorn Museum στην Ουάσινγκτον.

Διαβάστε περισσότερα

Η ΓΑΛΛΙΑ ERASMUS + ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Η ΓΑΛΛΙΑ ERASMUS + ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ Η ΓΑΛΛΙΑ ERASMUS + ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2016-2017 ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ Η Γαλλία είναι μία μεγάλη χώρα της δυτικής Ευρώπης. Ο πληθυσμός της ανέρχεται στα 66,6 εκατομμύρια και το νόμισμα της είναι το ευρό.

Διαβάστε περισσότερα

Νέα Υόρκη. the big apple

Νέα Υόρκη. the big apple Νέα Υόρκη the big apple Η Νέα Υόρκη είναι η πιο πυκνοκατοικημένη πόλη στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και το κέντρο της μητροπολιτικής περιοχής New York Metropolitan Area, μία από τις πιο πυκνοκατοικημένες

Διαβάστε περισσότερα

Η ΒΑΣΙΛΙΚΗ «ΑΓ. ΣΟΦΙΑ» Η ΝΕΚΡΟΠΟΛΗ

Η ΒΑΣΙΛΙΚΗ «ΑΓ. ΣΟΦΙΑ» Η ΝΕΚΡΟΠΟΛΗ Η ΒΑΣΙΛΙΚΗ «ΑΓ. ΣΟΦΙΑ» Η ΝΕΚΡΟΠΟΛΗ Η ΒΑΣΙΛΙΚΗ «ΑΓ. ΣΟΦΙΑ» Η ΝΕΚΡΟΠΟΛΗ Η σημερινή βασιλική «Αγ. Σοφία» βρίσκεται στο κέντρο της κύριας νεκρόπολης της αρχαίας πόλης Σέρντικα. Σ αυτή την περιοχή έχουν ανακαλυφθεί

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΡΑΠΤΗ. Γενική άποψη του οικισμού. Το άνοιγμα στη θέα. Η περιοχή μελέτης

ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΡΑΠΤΗ. Γενική άποψη του οικισμού. Το άνοιγμα στη θέα. Η περιοχή μελέτης ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΡΑΠΤΗ Το Ράπτη είναι ένα τυπικό παράδειγμα οικισμού στα ορεινά του νομού Ηλείας :δε χαρακτηρίζεται για τον παραδοσιακό του χαρακτήρα αλλά κυρίως για το πλούσιο φυσικό του περιβάλλον, που όμως

Διαβάστε περισσότερα

Έχει 05 οικισμούς : Μανχάταν, Μπρόνξ, Κουίνς, Στάτεν Αίλαντ & Μπρούκλιν.

Έχει 05 οικισμούς : Μανχάταν, Μπρόνξ, Κουίνς, Στάτεν Αίλαντ & Μπρούκλιν. Η πόλη της Νέας Υόρκης βρίσκεται σε 3 κύρια νησιά : το Μανχάταν, το Στάτεν Αιλαντ και ένα μέρος του Λονγκ Άιλαντ. Μόνο το Μπρονξ στα βόρεια είναι χτισμένο πάνω στη στεριά. Ο ποταμός χάντσον χωρίζει την

Διαβάστε περισσότερα

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΟΛΥΜΠΙΟΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΟΛΥΜΠΙΟΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΟΛΥΜΠΙΟΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΟΛΥΜΠΙΟΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΟΛΥΜΠΙΟΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΟΛΥΜΠΙΟΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΑΚΗΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΘΗΚΗ 1 - ΛΙΜΑΝΙ ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΡΝΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ. Μουσειακή παρουσίαση του οικοδομικού προγράμματος του Αυτοκράτορα Αδριανού. Μουσείο Ακρόπολης, Ισόγειο.

ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ. Μουσειακή παρουσίαση του οικοδομικού προγράμματος του Αυτοκράτορα Αδριανού. Μουσείο Ακρόπολης, Ισόγειο. ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ Μουσειακή παρουσίαση του οικοδομικού προγράμματος του Αυτοκράτορα Αδριανού για την Αθήνα του 2 ου αιώνα μ.χ Μουσείο Ακρόπολης, Ισόγειο Ελεύθερη πρόσβαση Ώρες λειτουργίας του Μουσείου

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΗΛΟ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΗΛΟ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΗΛΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ELLIS ISLAND TOP OF THE ROCKS EMPIRE STATE BUILDING BROOKLYN TOUR BROADWAY THEATER DISTRICT TOUR ΜΟΝΟΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ 2 ΜΕΡΕΣ ΜΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

2ο Γυμνάσιο Αγ.Δημητρίου Σχολικό έτος ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΜΝΗΜΕΙΑ "ΣΠΑΡΤΗ" ΕΥΣΤΑΘΙΑΔΗΣ ΘΟΔΩΡΗΣ ΤΜΗΜΑ Γ 5 ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ

2ο Γυμνάσιο Αγ.Δημητρίου Σχολικό έτος ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΣΠΑΡΤΗ ΕΥΣΤΑΘΙΑΔΗΣ ΘΟΔΩΡΗΣ ΤΜΗΜΑ Γ 5 ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ 2ο Γυμνάσιο Αγ.Δημητρίου Σχολικό έτος 2017-2018 ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΜΝΗΜΕΙΑ "ΣΠΑΡΤΗ" ΕΥΣΤΑΘΙΑΔΗΣ ΘΟΔΩΡΗΣ ΤΜΗΜΑ Γ 5 ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ: κα ΣΤΑΜΑΤΙΑ ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ Πίνακας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Αγαπητοί συνεργάτες, Το γραφείο µας σε συνεργασία µε την Ένωση Ξενοδοχείων Αρκαδίας και µε τη στήριξη των ήµων Τρίπολης, Γορτυνίας και του Επιµελητήριο Αρκαδίας σας προσκαλούν να συµµετέχετε

Διαβάστε περισσότερα

Ιστορία του Ακινήτου

Ιστορία του Ακινήτου Ιστορία του Ακινήτου Το Ακίνητο είχε πάντοτε μοναδική σπουδαιότητα για την ευρύτερη μητροπολιτική περιοχή της Αθήνας (Αττική), καθώς αποτελούσε τον πρώην αερολιμένα. Το Αεροδρόμιο του Ελληνικού υπήρξε

Διαβάστε περισσότερα

Duomo: Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά κτίσματα της πόλης

Duomo: Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά κτίσματα της πόλης Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ιταλίας, που εδώ και χρόνια αποτελεί συνώνυμο της μό δας, έχει πολλές ακόμη «άγνωστες» πτυχές, που προκαλούν τους επισκέπτες να τις ανακαλύψουν. Πέρα από τα επιβλητικά κτήρια,

Διαβάστε περισσότερα

Η Πόλη έξω από τα Â Ë

Η Πόλη έξω από τα Â Ë Η Πόλη έξω από τα Â Ë Είναι τόσα πολλά αυτά που έχει να κάνει και να δει ο επισκέπτης της Πόλης της Ρόδου, τόσες πολλές οι επιλογές που σίγουρα δεν θα πλήξει. Μέρες ολόκληρες θα µπορούσε κανείς να περάσει

Διαβάστε περισσότερα

majestic insight in living

majestic insight in living Ψυχικό Πρεσβεία ή Ιδιωτική Κατοικία ή Συγκρότημα Κατοικιών (Υπό κατασκευή) Κτίσμα 1800 μ2 σε οικόπεδο 1300μ2 Μοναδική θέση στην καλύτερη περιοχή του Ψυχικού Κορυφαία Αρχιτεκτονική Σχεδίαση από τον Αλέξανδρο

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ LIONS ΡΟΔΟΥ

ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ LIONS ΡΟΔΟΥ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ LIONS ΡΟΔΟΥ 1. ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΤΑΘΜΟΥ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ Σε μια από τις πιο τουριστικές περιοχές της Ρόδου, το Φαληράκι, η Λέσχη Ρόδου προκειμένου να βοηθήσει στην κάλυψη της πρωτοβάθμιας

Διαβάστε περισσότερα

O ΠΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΆΙΦΕΛ ΛΟΡΕΝΤΖΟΣ ΜΟΛΕΣΚΗ

O ΠΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΆΙΦΕΛ ΛΟΡΕΝΤΖΟΣ ΜΟΛΕΣΚΗ O ΠΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΆΙΦΕΛ ΛΟΡΕΝΤΖΟΣ ΜΟΛΕΣΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Ο πύργος του Άιφελ (γαλλικά: La Tour Eiffel, ΔΦΑ [la tuʁ ɛˈfɛl]) είναι το σήμα κατατεθέν της πόλης του Παρισιού. Κατασκευάστηκε από τον μηχανικό Γουστάβο

Διαβάστε περισσότερα

ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΒΑΣΚΩΝ- ΝΟΤΙΑ ΓΑΛΛΙΑ

ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΒΑΣΚΩΝ- ΝΟΤΙΑ ΓΑΛΛΙΑ ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΒΑΣΚΩΝ- ΝΟΤΙΑ ΓΑΛΛΙΑ Με επίσκεψη στην Παναγία της ΛούρδηςΒαρκελώνη-Παμπλόνα-Μπιλμπάο- Σαν Σεμπαστιάν-Μπιαρίτζ- Λούρδη- Τουλούζη- Καρκασόν Αναχωρήσεις: 12/7, 19/7, 26/7, 2/8, 9/8, 16/8,

Διαβάστε περισσότερα

Ο Λ Υ Μ Π Ι Ο Ν Α Ι Θ Ο Υ Σ Α Ο Λ Υ Μ Π Ι Ο Ν ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ

Ο Λ Υ Μ Π Ι Ο Ν Α Ι Θ Ο Υ Σ Α Ο Λ Υ Μ Π Ι Ο Ν ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Ο Λ Υ Μ Π Ι Ο Ν Α Ι Θ Ο Υ Σ Α Ο Λ Υ Μ Π Ι Ο Ν ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ Α Ι Θ Ο Υ Σ Α Τ Α Κ Η Σ Κ Α Ν Ε Λ Λ Ο Π Ο Υ Λ Ο Σ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

10 ΗΜΕΡΕΣ. ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: ΔείτετονΤιμοκατάλογο

10 ΗΜΕΡΕΣ. ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: ΔείτετονΤιμοκατάλογο ΦΛΟΡΙΝΤΑ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ 10 ΗΜΕΡΕΣ ΘΑΕΠΙΣΚΕΦΘΟΥΜΕ: ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ - ΜΑΪΑΜΙ ΑΚΡΩΤΗΡΙΟ ΚΑΝΑΒΕΡΑΛ - ΟΡΛΑΝΤΟ DISNEY/UNIVERSAL STUDIOS/ EPCOT CENTER/SEA WORLD ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: ΔείτετονΤιμοκατάλογο 1η μέρα: Αθήνα-Νέα Υόρκη

Διαβάστε περισσότερα

Οι Μαθητές: Αγγελόπουλος Ηρακλής Ανδρεσάκης Κωνσταντίνος

Οι Μαθητές: Αγγελόπουλος Ηρακλής Ανδρεσάκης Κωνσταντίνος Οι Μαθητές: Αγγελόπουλος Ηρακλής Ανδρεσάκης Κωνσταντίνος Ο Πειραιάς (Αρχαία Ελληνικά: Πειραιεύς) είναι πόλη της περιφέρειας Αττικής και διαθέτει τον σημαντικότερο λιμένα της Ελλάδας και της ανατολικής

Διαβάστε περισσότερα

Ο φιλαθήναιος αυτοκράτορας Αδριανός: όσα δεν ξέρετε γι αυτόν

Ο φιλαθήναιος αυτοκράτορας Αδριανός: όσα δεν ξέρετε γι αυτόν 19 Ιανουαρίου 2017 Ο φιλαθήναιος αυτοκράτορας Αδριανός: όσα δεν ξέρετε γι αυτόν Επιστήμες / Ιστορία / Μουσεία Το Μουσείο της Ακρόπολης τιμά την επέτειο των 1900 χρόνων από την άνοδο στο θρόνο του φιλαθήναιου

Διαβάστε περισσότερα

Ξενοδοχείο 4* «Virginia Hotel» εκτός Σχεδίου Δήμος Ρόδου

Ξενοδοχείο 4* «Virginia Hotel» εκτός Σχεδίου Δήμος Ρόδου Σάββενας Γιώργος Αρχιτέκτων Μηχ/κος Ε.Μ.Π. Ξενοδοχείο 4* «Virginia Hotel» εκτός Σχεδίου Δήμος Ρόδου Αρχιτεκτονική Μελέτη: Γ. Σάββενας Πολιτικός Μηχανικός: Κ. Χριστόπουλος Διακοσμήτρια: Κ. Καλλιγά Σάββενα

Διαβάστε περισσότερα

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ 8 ΗΜΕΡΕΣ ΘΑΕΠΙΣΚΕΦΘΟΥΜΕ: ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ - ΦΙΛΑΔΕΛΦΙΑ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: ΔείτετονΤιμοκατάλογο 1η μέρα: Αθήνα - Ουάσινγκτον Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο, επιβίβαση και πτήση για ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ.

Διαβάστε περισσότερα

Οι 7 Γέφυρες του Königsberg

Οι 7 Γέφυρες του Königsberg Οι 7 Γέφυρες του Königsberg o Ένας γρίφος που έχει ανάγκη επίλυσης 1 Το πρόβληµα (1/3) Οι 7 Γέφυρες του Königsberg είναι ένα διάσηµο µαθηµατικό πρόβληµα εµπνευσµένο από µια πραγµατική πόλη στη Γερµανία.

Διαβάστε περισσότερα

ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΒΕΛΓΙΟ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓ Ο

ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΒΕΛΓΙΟ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓ Ο ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΒΕΛΓΙΟ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓ Ο Φρανκφούρτη-Κρουαζιέρα Ρήνου- Άμστερνταμ-Βόλενταμ-Χάγη-Ντέλφ- Ρότερνταμ-Βρυξέλλες-Μπρούζ- Λουξεμβούργο-Στρασβούργο-Χαιδελβέργη Αναχωρήσεις: 7/7, 14/7, 21/7, 28/7, 4/8, 11/8,

Διαβάστε περισσότερα

O ΠΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΠΙΖΑΣ ΔΑΦΝΙΑ ΑΡΓΥΡΟΥ Ε 2

O ΠΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΠΙΖΑΣ ΔΑΦΝΙΑ ΑΡΓΥΡΟΥ Ε 2 O ΠΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΠΙΖΑΣ ΔΑΦΝΙΑ ΑΡΓΥΡΟΥ Ε 2 ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ; Ο πύργος της Πίζας βρίσκεται στην Ιταλία και είναι πίσω από τον Καθεδρικό Ναό. ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ Η ΚΛΙΣΗ ΤΟΥ; Η κλίση του οφείλεται στην ανεπαρκή θεμελίωση

Διαβάστε περισσότερα

Ερευνητική Εργασία Α Τετραμήνου Μουσεία του κόσμου. 3ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ Υπεύθυνη καθηγήτρια: Νταμπώση Αικατερίνη

Ερευνητική Εργασία Α Τετραμήνου Μουσεία του κόσμου. 3ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ Υπεύθυνη καθηγήτρια: Νταμπώση Αικατερίνη Ερευνητική Εργασία Α Τετραμήνου Μουσεία του κόσμου 3ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ Υπεύθυνη καθηγήτρια: Νταμπώση Αικατερίνη ΟΡΙΣΜΟΣ ΜΟΥΣΕΙΟ Το Μουσείο σαν έννοια Με τον όρο Μουσείο εννοείται σύμφωνα με τον

Διαβάστε περισσότερα

Μελέτη Περίπτωσης Νέο Μουσείο Ακρόπολης

Μελέτη Περίπτωσης Νέο Μουσείο Ακρόπολης Μελέτη Περίπτωσης Νέο Μουσείο Ακρόπολης Μελέτη Περίπτωσης Νέο Μουσείο Ακρόπολης Χαρακτηριστικό Παράδειγµα της Πολιτιστικής Πολιτικής της Ελλάδας Γενικές Αρχές: Α. Η πολιτιστική πολιτική της χώρας µπορεί

Διαβάστε περισσότερα

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΙΝΣΤΕΡΝΑ. Καλυβιώτη Κωνσταντίνου. Ένα μεγαλοπρεπή μνημείο ύδρευσης της Κωνσταντινούπολης

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΙΝΣΤΕΡΝΑ. Καλυβιώτη Κωνσταντίνου. Ένα μεγαλοπρεπή μνημείο ύδρευσης της Κωνσταντινούπολης 3 o ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ Σ.Χ. ΕΤΟΣ 2011-2012 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: «ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΜΑΣ» ΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΙΝΣΤΕΡΝΑ Ένα μεγαλοπρεπή μνημείο ύδρευσης της Κωνσταντινούπολης

Διαβάστε περισσότερα

Οι πυραμίδες είναι τάφοι για τους βασιλιάδες της Αιγύπτου, τους Φαραώ. Σκοπός της πυραμίδας ήταν να «στεγάσει» το νεκρό Φαραώ κατά τη διάρκεια της

Οι πυραμίδες είναι τάφοι για τους βασιλιάδες της Αιγύπτου, τους Φαραώ. Σκοπός της πυραμίδας ήταν να «στεγάσει» το νεκρό Φαραώ κατά τη διάρκεια της ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ Οι πυραμίδες είναι τάφοι για τους βασιλιάδες της Αιγύπτου, τους Φαραώ. Σκοπός της πυραμίδας ήταν να «στεγάσει» το νεκρό Φαραώ κατά τη διάρκεια της μεταθανάτιας ζωής του. Οι αρχαιολόγοι

Διαβάστε περισσότερα

ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Ο πρώτος πολεοδομικός χάρτης των Αθηνών εκπονήθηκε από τους αρχιτέκτονες Κλεάνθη και Schaubert. Δεν έχει νόημα να επεκταθούμε περισσότερο στην πρώτη πολεοδομική χάραξη της πόλης

Διαβάστε περισσότερα

Υλικό: φύλλα χαλκού και ατσάλι Έτος δημιουργίας: 1885 Τόπος διατήρησης: Νέα Υόρκη, Η.Π.Α. Διαστάσεις: 46,05 μ. Ύψος

Υλικό: φύλλα χαλκού και ατσάλι Έτος δημιουργίας: 1885 Τόπος διατήρησης: Νέα Υόρκη, Η.Π.Α. Διαστάσεις: 46,05 μ. Ύψος Υλικό: φύλλα χαλκού και ατσάλι Έτος δημιουργίας: 1885 Τόπος διατήρησης: Νέα Υόρκη, Η.Π.Α. Διαστάσεις: 46,05 μ. Ύψος Βιογραφικό: Ο Φρεντερίκ Ογκύστ Μπαρτολντί, Γάλλος γλύπτης, σπούδασε αρχιτεκτονική και

Διαβάστε περισσότερα

Επίσκεψη στην Αρχαία Αγορά

Επίσκεψη στην Αρχαία Αγορά Επίσκεψη στην Αρχαία Αγορά Η Αγορά ήταν η μεγαλύτερη πλατεία της πόλης. Η πλατεία άρχισε να χρησιμοποιείται ως δημόσιος χώρος από τα αρχαϊκά χρόνια. Μέχρι τότε στην περιοχή υπήρχαν σπίτια και τάφοι. Ο

Διαβάστε περισσότερα

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΕΥΣΙΝΑ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΙΙ: ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΣΤΙΚΟ ΧΩΡΟ Ε.Μ.Π. ΣΧΟΛΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΕΥΣΙΝΑ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΙΙ: ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΣΤΙΚΟ ΧΩΡΟ Ε.Μ.Π. ΣΧΟΛΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΕΥΣΙΝΑ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΙΙ: ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΣΤΙΚΟ ΧΩΡΟ Ε.Μ.Π. ΣΧΟΛΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΝΘΙΜΟΥ ΕΛΕΝΑ-04107602, ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ ΙΩΑΝΝΑ-04107601 6 Ο ΕΞΑΜΗΝΟ ΔΙΔΑΣΚΟΥΣΑ: Σ.ΑΥΓΕΡΙΝΟΥ ΣΤΟΧΟΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΗΣ Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΤΟ ΒΟΛΟ, ΠΗΛΙΟ, ΜΕΤΕΩΡΑ 30, 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 1, 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΗΣ Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΤΟ ΒΟΛΟ, ΠΗΛΙΟ, ΜΕΤΕΩΡΑ 30, 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 1, 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2 ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ Ν. ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ : 2016-17 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΗΣ Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΤΟ ΒΟΛΟ, ΠΗΛΙΟ, ΜΕΤΕΩΡΑ 30, 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 1, 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1 η μέρα Ξεκινήσαμε το πρωί στις 8:00 από τα Ν. Μουδανιά και, μετά

Διαβάστε περισσότερα

Tο πρώτο μου Ταξίδι. Σχεδιάστηκε με το trip planner του emtgreece.com. Σχεδιάστε το δικό σας ταξίδι, τώρα.

Tο πρώτο μου Ταξίδι. Σχεδιάστηκε με το trip planner του emtgreece.com. Σχεδιάστε το δικό σας ταξίδι, τώρα. Tο πρώτο μου Ταξίδι Σχεδιάστηκε με το trip planner του emtgreece.com. Σχεδιάστε το δικό σας ταξίδι, τώρα. Tο πρώτο μου Ταξίδι Παρασκευή, 28 Αύγουστος 2015 Παραλία Αγίας Παρασκευής Λίγο μετά το γραφικό

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΡΑ 1η ΑΘΗΝΑ ΠΡΑΓΑ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΑΛΙΑΣ ΠΟΛΗΣ)

ΗΜΕΡΑ 1η ΑΘΗΝΑ ΠΡΑΓΑ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΑΛΙΑΣ ΠΟΛΗΣ) Πράγα 5 μέρες / 4 νύχτες Πρόγραμμα ΗΜΕΡΑ 1η ΑΘΗΝΑ ΠΡΑΓΑ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΑΛΙΑΣ ΠΟΛΗΣ) Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Πράγα. Άφιξη στην χρυσή πόλη και συνάντηση με τον τοπικό ξεναγό μας, επιβίβαση στο

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΓΕΑ. Γνωριμία με μια πόλη της αρχαίας Αρκαδίας ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΞΕΝΑΓΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΤΕΓΕΑ

ΤΕΓΕΑ. Γνωριμία με μια πόλη της αρχαίας Αρκαδίας ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΞΕΝΑΓΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΤΕΓΕΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΞΕΝΑΓΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΤΕΓΕΑ ΤΕΓΕΑ Γνωριμία με μια πόλη της αρχαίας Αρκαδίας Εύη Αργυροπούλου Αρχαιολόγος MA- Διπλωματούχος ξεναγός Τ: 697.323.2989 email: evan.argyropoulou@gmail.com Στάση 1η Αρχαιολογικό

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΡΑΝΑ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ ΝΗΣΙ ΛΟΚΡΟΥΜ ΜΟΣΤΑΡ

ΤΙΡΑΝΑ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ ΝΗΣΙ ΛΟΚΡΟΥΜ ΜΟΣΤΑΡ ΤΙΡΑΝΑ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ ΝΗΣΙ ΛΟΚΡΟΥΜ ΜΟΣΤΑΡ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 6/46 ΗΜΕΡΕΣ Περιλαμβάνονται: Μεταφορές/περιηγήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 3*. Ημιδιατροφή

Διαβάστε περισσότερα

Ο σεισμός είναι φαινόμενο το οποίο εκδηλώνεται συνήθως χωρίς σαφή προειδοποίηση, δεν μπορεί να αποτραπεί και παρά τη μικρή χρονική διάρκεια του,

Ο σεισμός είναι φαινόμενο το οποίο εκδηλώνεται συνήθως χωρίς σαφή προειδοποίηση, δεν μπορεί να αποτραπεί και παρά τη μικρή χρονική διάρκεια του, Σ Ε Ι Σ Μ Ο Σ Ο σεισμός είναι φαινόμενο το οποίο εκδηλώνεται συνήθως χωρίς σαφή προειδοποίηση, δεν μπορεί να αποτραπεί και παρά τη μικρή χρονική διάρκεια του, μπορεί να προκαλέσει μεγάλες υλικές ζημιές

Διαβάστε περισσότερα

Προοπτικές τουρισμού γκολφ στην Ελλάδα σε σύγκριση με άλλες χώρες

Προοπτικές τουρισμού γκολφ στην Ελλάδα σε σύγκριση με άλλες χώρες Προοπτικές τουρισμού γκολφ στην Ελλάδα σε σύγκριση με άλλες χώρες Ονοματεπώνυμο: Γεωργίου Παναγιώτης 113125 Σειρά: 11 Επιβλέπων Καθηγητής: Γιωργής Κριτσωτάκης Δεκέμβριος 2014 Γκολφ - Τουρισμός Readman

Διαβάστε περισσότερα

Γ Ε Ν Ι Κ Ε Σ Π Λ Η Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Ε Σ ΘΕΜΑ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: ΟΝΟΜΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ (ΙΔΙΟΤΗΤΑ):

Γ Ε Ν Ι Κ Ε Σ Π Λ Η Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Ε Σ ΘΕΜΑ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: ΟΝΟΜΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ (ΙΔΙΟΤΗΤΑ): Γ Ε Ν Ι Κ Ε Σ Π Λ Η Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Ε Σ ΘΕΜΑ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: ΟΝΟΜΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ (ΙΔΙΟΤΗΤΑ): ΤΥΠΟΣ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΠΡΟΤΟΜΗ ΟΜΑΔΑ ΓΛΥΠΤΩΝ ΣΥΝΘΕΣΗ ΣΙΝΤΡΙΒΑΝΙ ΑΝΔΡΙΑΝΤΑΣ ΕΦΙΠΠΟΣ ΑΝΔΡΙΑΝΤΑΣ ΓΛΥΠΤΟ ΛΑΜΠΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

Κατηφορίζοντας μέσω της παραλίας Giardini Naxos (οι κήποι της Νάξου), κατευθυνθήκαμε προς την Ταορμίνα, τη γραφικότερη και με κοσμοπολίτικο αέρα

Κατηφορίζοντας μέσω της παραλίας Giardini Naxos (οι κήποι της Νάξου), κατευθυνθήκαμε προς την Ταορμίνα, τη γραφικότερη και με κοσμοπολίτικο αέρα Στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος "Σικελία:Δώρο-Αντίδωρο", ομάδα μαθητριών της Γ γυμνασίου πραγματοποίησε ταξίδι στη Σικελία, το μεγαλύτερο νησί της Μεσογείου, από τις 5 έως τις 9 Απριλίου 2017.

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ. Ονομασία Φορέα: ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΦΙΛΙΠΠΩΝ - ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ - ΘΑΣΟΥ - ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΠΑΥΛΟΥ - ΚΑΒΑΛΑ

ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ. Ονομασία Φορέα: ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΦΙΛΙΠΠΩΝ - ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ - ΘΑΣΟΥ - ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΠΑΥΛΟΥ - ΚΑΒΑΛΑ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ Ονομασία Φορέα: ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΦΙΛΙΠΠΩΝ - ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ - ΘΑΣΟΥ - ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΠΑΥΛΟΥ - ΚΑΒΑΛΑ Όνομα συντάκτη: Δρ. Αντώνιος Κώστας Στοιχεία επικοινωνίας: (τηλέφωνο, e-mail)

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΑΔΑ. Ρόδος GREECE. easy re d ALLTIMECLASSIC

ΕΛΛΑΔΑ. Ρόδος GREECE. easy re d ALLTIMECLASSIC ΕΛΛΑΔΑ easy re d Ρόδος GREECE ALLTIMECLASSIC Ρόδος Η Ρόδος είναι ένα νησί στο Αιγαίο Πέλαγος. Είναι στην Ελλάδα. Πάνω από 100.000 άνθρωποι ζουν στη Ρόδο. Η πόλη της Ρόδου έχει μεγάλη ιστορία 2.400 ετών.

Διαβάστε περισσότερα

Η λαμπρή τελετή ενθρόνισης του Αρχιεπισκόπου Αμερικής

Η λαμπρή τελετή ενθρόνισης του Αρχιεπισκόπου Αμερικής 23/06/2019 Η λαμπρή τελετή ενθρόνισης του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Οικουμενικό Πατριαρχείο / Αρχιεπισκοπή Αμερικής Νέα Υόρκη Orthodoxia News Agency Ήταν μια λαμπρή ενθρόνιση αυτή του Αρχιεπισκόπου Αμερικής

Διαβάστε περισσότερα

ΡOMANTIKH ΑΛΣΑΤΙΑ-ΜΕΛΑΝΑΣ ΔΡΥΜΟΣ

ΡOMANTIKH ΑΛΣΑΤΙΑ-ΜΕΛΑΝΑΣ ΔΡΥΜΟΣ ΡOMANTIKH ΑΛΣΑΤΙΑ-ΜΕΛΑΝΑΣ ΔΡΥΜΟΣ 4, 5 μέρες Στρασβούργο - Μπάντεν Μπάντεν - Εγκισέμ - Κολμάρ - Ρίκβιρ - λίμνη Τίτιζε - καταρράκτες Triberg - Φρανκφούρτη. Διαμονή στο ξενοδοχείο HILTON STRASBOURG 4* Sup.

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΟΣ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΩΝ

ΟΜΙΛΟΣ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΩΝ ΟΜΙΛΟΣ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΩΝ Ο ΟΜΙΛΟΣ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΩΝ, στις διάφορες δραστηριότητες που διοργανώνει κάθε χρόνο, προσπαθεί να αφυπνίσει τους μαθητές για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Κύπρος εξαιτίας της

Διαβάστε περισσότερα

Μοναδικά ξενοδοχεία και ουρανοξύστες στον σύγχρονο κόσμο.

Μοναδικά ξενοδοχεία και ουρανοξύστες στον σύγχρονο κόσμο. 1 Ο ΓΕΛ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ-ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ Μοναδικά ξενοδοχεία και ουρανοξύστες στον σύγχρονο κόσμο. Oμάδα 4: HOT SKY Ονόματα Μελών: Αλεξάνδρα Σίλη Νίκος Ξυνίδης Έλλη Τόρε Άννα Σαμαρά Κυριακή Πανάγαινα Μαρία Ξανθοπούλου

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ & ΒΑΥΑΡΙΚΕΣ ΑΛΠΕΙΣ

ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ & ΒΑΥΑΡΙΚΕΣ ΑΛΠΕΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ & ΒΑΥΑΡΙΚΕΣ ΑΛΠΕΙΣ Χαιδελβέργη-Μόναχο-Κάστρο Νόισβανσταιν-Ρότενμπουργκ Ομπ Ντερ Τάουμπερ-Νυρεμβέργη-Μπάμπεργκ- Μπαιρόιτ-Βύρτσμπουργκ Αναχωρήσεις: 10/7, 17/7, 24/7, 31/7, 7/8,

Διαβάστε περισσότερα

Χριστούγεννα στη Νέα Υόρκη, 7 ηµέρες

Χριστούγεννα στη Νέα Υόρκη, 7 ηµέρες Χριστούγεννα στη Νέα Υόρκη, 7 ηµέρες ιανυκτερεύσεις: Νέα Υόρκη (5) Γενικά Χριστούγεννα στη Νέα Υόρκη: Υπάρχει τίποτα πιο γιορτινό; Η µητρόπολη αυτή των ΗΠΑ, ένα παγκόσµιο οικονοµικό κέντρο, περιµένει να

Διαβάστε περισσότερα

Δήμος Πειραιά. «Ξαναχτυπάει το ρολόι του Πειραιά»

Δήμος Πειραιά. «Ξαναχτυπάει το ρολόι του Πειραιά» Δήμος Πειραιά «Ξαναχτυπάει το ρολόι του Πειραιά» ΙΣΤΟΡΙΑ Το πολεοδομικό σχέδιο ολοκληρώθηκε το 1832 από τους αρχιτέκτονες Σταμάτιο Κλεάνθη και Εδουάρδο Σάουμπερτ, ακολουθώντας στις βασικές του γραμμές

Διαβάστε περισσότερα

THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ ROMAN VASSILENKO DEPUTY MINISTER OF FOREIGN AFFAIRS OF KAZAKHSTAN

THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ ROMAN VASSILENKO DEPUTY MINISTER OF FOREIGN AFFAIRS OF KAZAKHSTAN THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ ROMAN VASSILENKO DEPUTY MINISTER OF FOREIGN AFFAIRS OF KAZAKHSTAN THE EU EURASIA-CHINA BUSINESS SUMMIT Building bridges from east to west ΔΕΥΤΕΡΑ 9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017 1 THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΧΕΔΙΩΝ. Το οικόπεδο μας ανήκει στον κύριο Νίκο Δαλιακόπουλο καθώς και το γειτονικό οικόπεδο.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΧΕΔΙΩΝ. Το οικόπεδο μας ανήκει στον κύριο Νίκο Δαλιακόπουλο καθώς και το γειτονικό οικόπεδο. - 89-1. Τοπογραφικό Διάγραμμα : ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΧΕΔΙΩΝ Το οικόπεδο μας ανήκει στον κύριο Νίκο Δαλιακόπουλο καθώς και το γειτονικό οικόπεδο. Η πρόσοψη του οικοπέδου βρίσκεται επί της οδού Κρουσόβου, ενώ το οικόπεδο

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΕΣ ΓΕΦΥΡΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. https://www.visitflorence.com/florence-monuments/ponte-vecchio.html

ΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΕΣ ΓΕΦΥΡΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. https://www.visitflorence.com/florence-monuments/ponte-vecchio.html ΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΕΣ ΓΕΦΥΡΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ https://www.visitflorence.com/florence-monuments/ponte-vecchio.html PULTENEY BRIDGE Μια από τις 4 γέφυρες στον κόσμο γεμάτες μαγαζιά σε όλο το μήκος τους Στέλιος Βαγιανός

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρμογές Πληροφορικής στην Ιστορία και τον Πολιτισμό. (Λάρισα και Ιπποκράτης)

Εφαρμογές Πληροφορικής στην Ιστορία και τον Πολιτισμό. (Λάρισα και Ιπποκράτης) Ερευνητική Εργασία Β Λυκείου Εφαρμογές Πληροφορικής στην Ιστορία και τον Πολιτισμό (Λάρισα και Ιπποκράτης) Τμήμα Β2 Καθηγητής : Ρίζος Χαλιαμπάλιας 2 ο ΓΕΛ Λάρισας Σχολικό Έτος 2016-17 Περιεχόμενα Εισαγωγή...

Διαβάστε περισσότερα

ΖΑΝΝΕΙΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ. Μάθημα: Ερευνητική Εργασία Α Λυκείου-Τμήμα ΑPR6. Σχολικό έτος:

ΖΑΝΝΕΙΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ. Μάθημα: Ερευνητική Εργασία Α Λυκείου-Τμήμα ΑPR6. Σχολικό έτος: ΖΑΝΝΕΙΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ Μάθημα: Ερευνητική Εργασία Α Λυκείου-Τμήμα ΑPR6 Σχολικό έτος: 2017-18 Ιππόδαμος ο Μιλήσιος Αρχιτέκτονας 498π.Χ.- 408π.Χ. Μίλητος Γιος του Ευρυφώντα. Ο πατέρας της πολεοδομίας.

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ. Κοκκίνη Σαββίνα Κούρου Ελένη Μακαντάση Βαρβάρα Ντούλα Διονυσία Παστρικού Σταματία

ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ. Κοκκίνη Σαββίνα Κούρου Ελένη Μακαντάση Βαρβάρα Ντούλα Διονυσία Παστρικού Σταματία ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ Κατά τη διάρκεια του δευτέρου τετραμήνου, παρακολουθήσαμε το πρότζεκτ με τίτλο «Τα ταξίδια του χτες και του σήμερα». Υπεύθυνη και συντονίστρια του προγράμματος είναι η κα. Σαπουλίδου. Οι μαθητές

Διαβάστε περισσότερα

Γοτθική εποχή. Ανδρουλάκη Ειρήνη Καθηγήτρια εικαστικός, MA art in education

Γοτθική εποχή. Ανδρουλάκη Ειρήνη Καθηγήτρια εικαστικός, MA art in education Γοτθική εποχή Ανδρουλάκη Ειρήνη Καθηγήτρια εικαστικός, MA art in education e-mail irini_androulaki@yahoo.com Γοτθική τέχνη Μπαρόκ Ρομαντισμός Γερμανικός εξπρεσιονισμός Goth Μεσαίωνας Βικτωριανή εποχή Duomo

Διαβάστε περισσότερα

H ιστορία της σειράς. Κόσμοι Γραφικών: Κόσμος δύο διαστάσεων Κόσμος τριών διαστάσεων Κόσμος υψηλής ευκρίνειας

H ιστορία της σειράς. Κόσμοι Γραφικών: Κόσμος δύο διαστάσεων Κόσμος τριών διαστάσεων Κόσμος υψηλής ευκρίνειας GRAND THEFT AUTO V H ιστορία της σειράς Κόσμοι Γραφικών: Κόσμος δύο διαστάσεων Κόσμος τριών διαστάσεων Κόσμος υψηλής ευκρίνειας Κόσμος δύο διαστάσεων 2D Grand Theft Auto; απεικονίζει και εκδίδεται το 1997

Διαβάστε περισσότερα

Τα μοναδικά προνόμια και υπηρεσίες μας, με μια ματιά! καθημερινά μαζί σας. ελληνόφωνη ξενάγηση στο μουσείο Metropolitan. χάρτης Νέας Υόρκης

Τα μοναδικά προνόμια και υπηρεσίες μας, με μια ματιά! καθημερινά μαζί σας. ελληνόφωνη ξενάγηση στο μουσείο Metropolitan. χάρτης Νέας Υόρκης Διάρκεια: 8 ημέρες Αναχωρήσεις: Δείτε τιμοκατάλογο Τα μοναδικά προνόμια και υπηρεσίες μας, με μια ματιά! ü Ξενάγηση βόρειου Μανχάτταν ü Ξενάγηση νότιου Μανχάτταν ü Κρουαζιέρα στο άγαλμα της Ελευθερίας

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «Προτάσεις για την Τουριστική Ανάπτυξη και προβολή της Τοπικής Κοινότητας Στράτου» Κύρια πύλη δευτερεύουσα πύλη πύλη Ακρόπολης Παραποτάμια πύλη

ΘΕΜΑ: «Προτάσεις για την Τουριστική Ανάπτυξη και προβολή της Τοπικής Κοινότητας Στράτου» Κύρια πύλη δευτερεύουσα πύλη πύλη Ακρόπολης Παραποτάμια πύλη ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Στράτος 29-12 - 2011 ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ Αριθμ. Πρωτ.: ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΤΡΑΤΟΥ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΤΡΑΤΟY ΠΛΗΡ: Πατσέας Αναστάσιος ΤΗΛ: 6978558904 Π Ρ Ο Σ Κο Αντιδήμαρχο

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΘΗΜΑ 10 ο ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ 2. ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

ΜΑΘΗΜΑ 10 ο ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ 2. ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΜΑΘΗΜΑ 10 ο ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ 2. ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ Ι. ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ Τα αεροπορικά ταξίδια επέτρεψαν να χτιστούν εκπληκτικά θέρετρα σε αποµακρυσµένα νησιά, έχουν ενδυναµώσει τις πολυεθνικές επιχειρήσεις

Διαβάστε περισσότερα

Μελέτη σκοπιμότητας «Διεύρυνση του αυτοκινητόδρομου A4 σε 2x3 λωρίδες» στην περιοχή του Eisenach, (Γερμανία)

Μελέτη σκοπιμότητας «Διεύρυνση του αυτοκινητόδρομου A4 σε 2x3 λωρίδες» στην περιοχή του Eisenach, (Γερμανία) Ηλίας Τζιµογιάννης ιπλωµατούχος Πολιτικός Μηχανικός Technische Universität Darmstadt ΟΙΚΟ ΟΜΙΚΕΣ Α ΕΙΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΑ Συνοπτική περίληψη έργου στα πλαίσια επαγγελµατικής δραστηριότητας Μελέτη σκοπιμότητας

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. η Παγκόσμια Μητρόπολη

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. η Παγκόσμια Μητρόπολη ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ η Παγκόσμια Μητρόπολη BLACK FRIDAY 8 μέρες 20/11 μόνο από 855 Η έναρξη των Εορταστικών αγορών με 40%-70% εκπτώσεις Δείτε το Macy s Thanksgiving Day Parade Ζήστε 500 γκαλερί τέχνης, 150 μουσεία,

Διαβάστε περισσότερα

Συνδυασμένα Συστήματα Μεταφορών στον Τουρισμό

Συνδυασμένα Συστήματα Μεταφορών στον Τουρισμό Έξυπνες λύσεις για την προώθηση του θεματικού τουρισμού στην περιοχή της Ηπείρου Ιωάννινα, 29 Μαρτίου 2016 Συνδυασμένα Συστήματα Μεταφορών στον Τουρισμό Γιώργος Γιαννής, Καθηγητής ΕΜΠ, www.nrso.ntua.gr/geyannis

Διαβάστε περισσότερα

Δημοκρατία της νότιας Ευρώπης. Επιφάνεια: τ.χμ Πληθυσμός: κατ. Πρωτεύουσα: Ρώμη. Γλώσσα: επίσημη η ιταλική.

Δημοκρατία της νότιας Ευρώπης. Επιφάνεια: τ.χμ Πληθυσμός: κατ. Πρωτεύουσα: Ρώμη. Γλώσσα: επίσημη η ιταλική. ΙΤΑΛΙΑ Δημοκρατία της νότιας Ευρώπης. Επιφάνεια: 301.230 τ.χμ Πληθυσμός: 58.057.477 κατ. Πρωτεύουσα: Ρώμη. Γλώσσα: επίσημη η ιταλική. Ανάμεσα στις αλλόγλωσσες ομάδες είναι η γερμανική, η αλβανική, η ελληνική,

Διαβάστε περισσότερα

Α Κύκλος: 1 14 Ιουλίου 2013

Α Κύκλος: 1 14 Ιουλίου 2013 Α Κύκλος: 1 14 Ιουλίου 2013 ΔΕΥΤΕΡΑ, 1 Ιουλίου Άφιξη στο ξενοδοχείο Ιλισός και τακτοποίηση στα δωμάτια 17:30 Κέρασμα και συνάντηση με τους υπεύθυνους των Θερινών Σχολείων 20:30-23:00 ΤΡΙΤΗ, 2 Ιουλίου 09:30-10:00

Διαβάστε περισσότερα

Ταξιδεύοντας γνωρίζουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τάξη Φύλλο Εργασίας 1 Μάθημα Β Γυμνασίου Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γεωγραφία

Ταξιδεύοντας γνωρίζουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τάξη Φύλλο Εργασίας 1 Μάθημα Β Γυμνασίου Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γεωγραφία 1. Περιγραφή Ταξιδεύοντας γνωρίζουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση Τάξη Φύλλο Εργασίας 1 Μάθημα Β Γυμνασίου Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γεωγραφία Μια πρώτη γνωριμία με την Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να γίνει μέσα

Διαβάστε περισσότερα

Happy Traveller Νέα Υόρκη

Happy Traveller Νέα Υόρκη Happy Traveller Νέα Υόρκη Το ταξίδι μας στην Αμερική ήταν ένα από τα πιο μακρινά που έχουμε κάνει για χάρη τω Happy Traveller γυρισμάτων. Σήμερα θα παρακολουθήσουμε και σε φωτογραφική μορφή αυτό το ταξίδι

Διαβάστε περισσότερα

Εξερευνώντας το Κουσάντασι (Τουρκία)

Εξερευνώντας το Κουσάντασι (Τουρκία) Εξερευνώντας το Κουσάντασι (Τουρκία) Η Δεύτερη μέρα μας με την κρουαζιέρα Louis Cruises ξημέρωσε στην Τουρκία. Όταν ξυπνήσαμε και κοιτάξαμε έξω από το παράθυρό της καμπίνας μας, το πρώτο πράγμα που είδαμε

Διαβάστε περισσότερα

Η Γκουέρνικα του Πικάσο Η απανθρωπιά, η βιαιότητα και η απόγνωση του πολέµου

Η Γκουέρνικα του Πικάσο Η απανθρωπιά, η βιαιότητα και η απόγνωση του πολέµου Η Γκουέρνικα του Πικάσο Η απανθρωπιά, η βιαιότητα και η απόγνωση του πολέµου Η Γκουέρνικα είναι µια έντονη διαµαρτυρία εναντίον του πολέµου και της καταστροφής που αυτός σπέρνει. Τα µήνυµα που θέλει να

Διαβάστε περισσότερα

«Respect4 Education Without Barriers»

«Respect4 Education Without Barriers» Έκθεση της 7ης Διεθνικής Συνάντησης του προγράμματος Erasmus+ «Respect4 Education Without Barriers» 19/03/2018-24/03/2018, Βουδαπέστη, Ουγγαρία Στο πλαίσιο του εγκεκριμένου προγράμματος του 38 ου Γυμνασίου

Διαβάστε περισσότερα

Ηκοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας

Ηκοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας Άνοιξη 2009 Αγαπητοί συγχωριανοί, φίλοι και μέλη του συλλόγου μας, Θα θέλαμε να ξεκινήσουμε με τις καλύτερες ευχές του Δ.Σ. προς όλους σας για τις άγιες ημέρες του Πάσχα. Επικοινωνούμε ξανά μαζί σας με

Διαβάστε περισσότερα

Περού. Ατομικό / Γαμήλιο ταξίδι

Περού. Ατομικό / Γαμήλιο ταξίδι Περού Ατομικό / Γαμήλιο ταξίδι Περού: Μια από τις πιο γοητευτικές χώρες της Νότιας Αμερικής, το Περού, φέρει μέχρι σήμερα τη σφραγίδα των αρχαίων ινδιάνικων πολιτισμών και των Ισπανών κατακτητών του. Οι

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 1Ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΛΙΜΟΥ «ΘΟΥΚΥΔΙΔΕΙΟ» ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2012-2013 ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΧΩΡΙΑ ΣΙΚΕΛΙΑ Παρασκευή 12/04/2013 : ΑΘΗΝΑ ΠΑΤΡΑ ΕΝ ΠΛΩ Αναχώρηση για Πάτρα. Σάββατο 13/04/2013 : ΜΠΑΡΙ METAΠΟΝΤΙΟ - TONAΡΕΛΛΑ

Διαβάστε περισσότερα

Βουνό Φούτζι. Καναζάουα. Νάρα. Κιότο. Πάρκο Ueno, Τόκιο

Βουνό Φούτζι. Καναζάουα. Νάρα. Κιότο. Πάρκο Ueno, Τόκιο Όταν φτάνει η Άνοιξη, η Ιαπωνία αλλάζει κεφάλαιο και αφιερώνει μερικές μέρες στην εκδήλωση της λατρείας της στα άνθη, με την τελετή Hanami (σ.σ. hana σημαίνει «λουλούδι» στα ιαπωνικά). Η τελετή χαρακτηρίζεται

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΚΡΑΧ ΤΗΣ WALL STREET

ΤΟ ΚΡΑΧ ΤΗΣ WALL STREET ΤΟ ΚΡΑΧ ΤΗΣ WALL STREET -Τι είναι πάλι αυτή η Μαύρη Πέμπτη; Πού να πηγαίνουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι; Για να δούμε τα πρόσωπά τους. Ποια μπορεί να είναι τα συναισθήματά τους; -Θα σας πω εγώ παιδιά μου.

Διαβάστε περισσότερα

NEW YORK NEW YORK. Διάρκεια: 11 ημέρες Αναχωρήσεις: Δείτε τιμοκατάλογο

NEW YORK NEW YORK. Διάρκεια: 11 ημέρες Αναχωρήσεις: Δείτε τιμοκατάλογο Διάρκεια: 11 ημέρες Αναχωρήσεις: Δείτε τιμοκατάλογο NEW YORK NEW YORK New York City: Ο ομφαλός της γης, η πόλη που δεν κοιμάται ποτέ. Η μεγαλούπολη που έδωσε το όνομά της στο όνειρο και την υπερβολή. Γνωρίστε

Διαβάστε περισσότερα

Αλσιμπάνι-Λαγοπόδης Νεζάρ-Λάμπρος A Γυμνασίου 4 ο Γυμνάσιο Χαριλάου

Αλσιμπάνι-Λαγοπόδης Νεζάρ-Λάμπρος A Γυμνασίου 4 ο Γυμνάσιο Χαριλάου Αλσιμπάνι-Λαγοπόδης Νεζάρ-Λάμπρος A Γυμνασίου 4 ο Γυμνάσιο Χαριλάου Περιγραφή ενότητας Το θέμα εμπίπτει σε τρεις διαφορετικές ενότητες: (α) Ενέργεια και Ισχύς, (β) Επικοινωνία και (γ) Θαλάσσιες Μεταφορές

Διαβάστε περισσότερα

Γενικό Λύκειο Καρπερού Δημιουργική Εργασία: Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ

Γενικό Λύκειο Καρπερού Δημιουργική Εργασία: Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ Γενικό Λύκειο Καρπερού Δημιουργική Εργασία: Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ Β ΛΥΚΕΙΟΥ Ο ναός ήταν αφιερωμένος στη Σοφία του Θεού, κτίστηκε στη θέση αυτή από το Μεγάλο Κωνσταντίνο (306-339) αλλά πολύ σύντομα, το 404, καταστράφηκε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ Durham University

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ Durham University ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ Durham University Στα πλαίσια του Π.Μ.Σ. «Μεθοδολογία και Εφαρμογές στην Κοινωνική Πολιτική», στο μάθημα Εργασία και Μετανάστευση, πραγματοποιήσαμε εκπαιδευτικό ταξίδι στο Durham

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτιστικά Γεγονότα 2008

Πολιτιστικά Γεγονότα 2008 Πολιτιστικά Γεγονότα 2008 Ρόδος, µια Πόλη Τέχνης και Πολιτισµού Ο Πολιτισµός ήταν πάντα ένα αναπόσπαστο κοµµάτι της ζωή στην Ρόδο. Ο Δήµος Ροδίων οργανώνει καθ όλη την διάρκεια της χρονιάς, µε έµφαση στους

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΧΕΔΙΩΝ. Το οικόπεδο μας ανήκει στον κύριο Νίκο Δαλιακόπουλο καθώς και το γειτονικό οικόπεδο.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΧΕΔΙΩΝ. Το οικόπεδο μας ανήκει στον κύριο Νίκο Δαλιακόπουλο καθώς και το γειτονικό οικόπεδο. - 99 - ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΧΕΔΙΩΝ 1. Τοπογραφικό Διάγραμμα : To τοπογραφικό διάγραμμα της δεύτερης αρχιτεκτονικής μελέτης ταυτίζεται με αυτό της πρώτης αρχιτεκτονικής μελέτης εφόσον και οι δυο μελέτες εχουν γίνει

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ. Χατζηκυριάκου Μήδεια

ΕΚΘΕΣΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ. Χατζηκυριάκου Μήδεια ΕΚΘΕΣΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ COMENIOUS ΔΙΜΕΡΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΣΧΟΛΕΙΟ: ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ: 2012-1-TR1-COM07-37032 2 ΧΩΡΑ: ΤΟΥΡΚΙΑ-ΑΔΑΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ: AKIF PALALI

Διαβάστε περισσότερα

ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΙΩΑΝΝΑ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ Α1 Β ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ

ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΙΩΑΝΝΑ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ Α1 Β ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΙΩΑΝΝΑ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ Α1 Β ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΝΕΟΛΙΘΙΚΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΧΟΙΡΟΚΟΙΤΙΑΣ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΑΓΙΑΣ ΝΑΠΑΣ ΕΝΕΤΙΚΑ ΤΕΙΧΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ

Διαβάστε περισσότερα