Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης"

Transcript

1 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 283 Έκδοση στην ελληνική γλώσσα Νομοθεσία 59ο έτος 19 Οκτωβρίου 2016 Περιεχόμενα II Μη νομοθετικές πράξεις ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ Εκτελεστικός κανονισμός (ΕΕ) 2016/1823 της Επιτροπής, της 10ης Οκτωβρίου 2016, για την κατάρτιση των εντύπων που προβλέπονται στον κανονισμό (ΕΕ) αριθ. 655/2014 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου περί της διαδικασίας ευρωπαϊκής διαταγής δέσμευσης λογαριασμού προς διευκόλυνση της διασυνοριακής είσπραξης οφειλών σε αστικές και εμπορικές υποθέσεις... 1 Οι πράξεις των οποίων οι τίτλοι έχουν τυπωθεί με λευκά στοιχεία αποτελούν πράξεις τρεχούσης διαχειρίσεως που έχουν θεσπισθεί στο πλαίσιο της γεωργικής πολιτικής και είναι γενικά περιορισμένης χρονικής ισχύος. Οι τίτλοι όλων των υπολοίπων πράξεων έχουν τυπωθεί με μαύρα στοιχεία και επισημαίνονται με αστερίσκο.

2

3 L 283/1 II (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) 2016/1823 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 10ης Οκτωβρίου 2016 για την κατάρτιση των εντύπων που προβλέπονται στον κανονισμό (ΕΕ) αριθ. 655/2014 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου περί της διαδικασίας ευρωπαϊκής διαταγής δέσμευσης λογαριασμού προς διευκόλυνση της διασυνοριακής είσπραξης οφειλών σε αστικές και εμπορικές υποθέσεις Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ, Έχοντας υπόψη τη Συνθήκη για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Έχοντας υπόψη τον κανονισμό (ΕΕ) αριθ. 655/2014 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 15ης Μαΐου 2014, περί της διαδικασίας ευρωπαϊκής διαταγής δέσμευσης λογαριασμού προς διευκόλυνση της διασυνοριακής είσπραξης οφειλών σε αστικές και εμπορικές υποθέσεις ( 1 ), και ιδίως το άρθρο 51, Εκτιμώντας τα ακόλουθα: (1) Για να εξασφαλιστεί η ορθή εφαρμογή του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 655/2014, χρειάζεται να καταρτιστούν διάφορα έντυπα. (2) Σύμφωνα με το άρθρο 3 του πρωτοκόλλου αριθ. 21 για τη θέση του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ιρλανδίας όσον αφορά τον χώρο ελευθερίας, ασφάλειας και δικαιοσύνης, το οποίο προσαρτάται στη Συνθήκη για την Ευρωπαϊκή Ένωση και στη Συνθήκη για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Ιρλανδία συμμετείχε στην έκδοση του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 655/2014. Ως εκ τούτου, η Ιρλανδία συμμετέχει στην έκδοση του παρόντος κανονισμού. (3) Σύμφωνα με τα άρθρα 1 και 2 του πρωτοκόλλου αριθ. 21 για τη θέση του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ιρλανδίας όσον αφορά τον χώρο ελευθερίας, ασφάλειας και δικαιοσύνης, το οποίο προσαρτάται στη Συνθήκη για την Ευρωπαϊκή Ένωση και στη Συνθήκη για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και υπό την επιφύλαξη του άρθρου 4 του εν λόγω πρωτοκόλλου, το Ηνωμένο Βασίλειο δεν συμμετείχε στην έκδοση του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 655/2014. Ως εκ τούτου, το Ηνωμένο Βασίλειο δεν συμμετέχει στην έκδοση του παρόντος κανονισμού. (4) Σύμφωνα με τα άρθρα 1 και 2 του πρωτοκόλλου αριθ. 22 σχετικά με τη θέση της Δανίας, το οποίο προσαρτάται στη Συνθήκη για την Ευρωπαϊκή Ένωση και στη Συνθήκη για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Δανία δεν συμμετείχε στην έκδοση του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 655/2014. Ως εκ τούτου, η Δανία δεν συμμετέχει στην έκδοση του παρόντος κανονισμού. (5) Τα μέτρα που προβλέπονται στον παρόντα κανονισμό είναι σύμφωνα με τη γνώμη της επιτροπής για την ευρωπαϊκή διαταγή δέσμευσης λογαριασμού, η οποία έχει συσταθεί δυνάμει του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 655/2014, ΕΞΕΔΩΣΕ ΤΟΝ ΠΑΡΟΝΤΑ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ: Άρθρο 1 1. Το έντυπο προς χρήση για την υποβολή αίτησης για την έκδοση ευρωπαϊκής διαταγής δέσμευσης λογαριασμού, κατά τα προβλεπόμενα στο άρθρο 8 παράγραφος 1 του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 655/2014, έχει τη μορφή που καθορίζεται στο παράρτημα I του παρόντος κανονισμού. ( 1 ) ΕΕ L 189 της , σ. 59.

4 L 283/ Το έντυπο προς χρήση για την έκδοση ευρωπαϊκής διαταγής δέσμευσης λογαριασμού, κατά τα προβλεπόμενα στο άρθρο 19 παράγραφος 1 του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 655/2014, έχει τη μορφή που καθορίζεται στο παράρτημα II του παρόντος κανονισμού. 3. Το έντυπο προς χρήση για την ανάκληση ευρωπαϊκής διαταγής δέσμευσης λογαριασμού, κατά τα προβλεπόμενα στο άρθρο 10 παράγραφος 2 του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 655/2014, έχει τη μορφή που καθορίζεται στο παράρτημα III του παρόντος κανονισμού. 4. Το έντυπο προς χρήση για την έκδοση δήλωσης σχετικά με τη δέσμευση των ποσών, κατά τα προβλεπόμενα στο άρθρο 25 παράγραφος 1 του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 655/2014, έχει τη μορφή που καθορίζεται στο παράρτημα IV του παρόντος κανονισμού. 5. Το έντυπο προς χρήση για την υποβολή αίτησης αποδέσμευσης ποσών δεσμευμένων καθ' υπέρβαση, κατά τα προβλεπόμενα στο άρθρο 27 παράγραφος 2 του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 655/2014, έχει τη μορφή που καθορίζεται στο παράρτημα V του παρόντος κανονισμού. 6. Το έντυπο προς χρήση για τη βεβαίωση παραλαβής, κατά τα προβλεπόμενα στο άρθρο 29 παράγραφος 2 του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 655/2014, έχει τη μορφή που καθορίζεται στο παράρτημα VI του παρόντος κανονισμού. 7. Το έντυπο προς χρήση για την υποβολή αίτησης ένδικου βοηθήματος, κατά τα προβλεπόμενα στο άρθρο 36 παράγραφος 1 του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 655/2014, έχει τη μορφή που καθορίζεται στο παράρτημα VII του παρόντος κανονισμού. 8. Το έντυπο προς χρήση για τη διαβίβαση, στο κράτος μέλος εκτέλεσης, απόφασης επί προσφυγής, κατά τα προβλεπόμενα στο άρθρο 36 παράγραφος 5 του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 655/2014, έχει τη μορφή που καθορίζεται στο παράρτημα VIII του παρόντος κανονισμού. 9. Το έντυπο προς χρήση για την άσκηση έφεσης κατά απόφασης που εκδόθηκε επί ένδικου βοηθήματος, κατά τα προβλεπόμενα στο άρθρο 37 του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 655/2014, έχει τη μορφή που καθορίζεται στο παράρτημα IX του παρόντος κανονισμού. Άρθρο 2 Ο παρών κανονισμός αρχίζει να ισχύει στις 18 Ιανουαρίου Ο παρών κανονισμός είναι δεσμευτικός ως προς όλα τα μέρη του και ισχύει άμεσα στα κράτη μέλη σύμφωνα με τις Συνθήκες. Βρυξέλλες, 10 Οκτωβρίου Για την Επιτροπή Ο Πρόεδρος Jean-Claude JUNCKER

5 L 283/3 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ I Αίτηση για την έκδοση ευρωπαϊκής διαταγής δέσμευσης λογαριασμού [Άρθρο 8 παράγραφος 1 του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 655/2014 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 15ης Μαΐου 2014, περί της διαδικασίας ευρωπαϊκής διαταγής δέσμευσης λογαριασμού προς διευκόλυνση της διασυνοριακής είσπραξης οφειλών σε αστικές και εμπορικές υποθέσεις] Προς συμπλήρωση από το δικαστήριο Αριθμός υπόθεσης: Ημερομηνία παραλαβής από το δικαστήριο: (ηη/μμ/εεεε) ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΚΑΘΕ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΘΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΕΝΤΥΠΟ Γλώσσα Συμπληρώστε το παρόν έντυπο στη γλώσσα του δικαστηρίου του κράτους μέλους στο οποίο πρόκειται να αποστείλετε την αίτησή σας. Επισημαίνεται ότι το έντυπο διατίθεται σε 23 επίσημες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη διαδικτυακή πύλη της ευρωπαϊκής ηλεκτρονικής δικαιοσύνης (e-justice), στη διεύθυνση preservation_order-378-el.do, ενώ μπορεί να συμπληρωθεί και σε απευθείας σύνδεση. Η εκδοχή του εντύπου σε γλώσσα που γνωρίζετε μπορεί να σας βοηθήσει να συμπληρώσετε το έντυπο στην απαιτούμενη γλώσσα του δικαστηρίου του οικείου κράτους μέλους. Στον δικτυακό τόπο της διαδικτυακής πύλης της ευρωπαϊκής ηλεκτρονικής δικαιοσύνης (e-justice) μπορείτε, επίσης, να βρείτε πληροφορίες σχετικά με το αν το εκάστοτε κράτος μέλος έχει δηλώσει ότι αποδέχεται, έγγραφα προς υποβολή στο δικαστήριο σε άλλη επίσημη γλώσσα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, βάσει του άρθρου 50 παράγραφος 1 στοιχείο ιε) του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 655/2014. Δικαιολογητικά έγγραφα Το έντυπο της αίτησης πρέπει να συνοδεύεται από όλα τα σχετικά δικαιολογητικά έγγραφα. Σε περίπτωση που έχετε ήδη στη διάθεσή σας δικαστική απόφαση, δικαστικό συμβιβασμό ή δημόσιο έγγραφο, παρακαλείστε να επισυνάψετε αντίγραφο της δικαστικής απόφασης, του δικαστικού συμβιβασμού ή του δημόσιου εγγράφου που πληροί τις αναγκαίες προϋποθέσεις για την εξακρίβωση της γνησιότητάς του. Κωδικοί χώρας Όταν αναφέρεστε σε κράτος μέλος κατά τη συμπλήρωση του παρόντος εντύπου, παρακαλείστε να χρησιμοποιείτε τους ακόλουθους κωδικούς χώρας: AT Αυστρία Ελλάδα IT Ιταλία PT Πορτογαλία BE Βέλγιο ES Ισπανία LT Λιθουανία RO Ρουμανία BG Βουλγαρία FI Φινλανδία LU Λουξεμβούργο SE Σουηδία CY Κύπρος FR Γαλλία LV Λετονία SI Σλοβενία CZ Τσεχική Δημοκρατία HR Κροατία MT Μάλτα SK Σλοβακία DE Γερμανία HU Ουγγαρία NL Κάτω Χώρες EE Εσθονία IE Ιρλανδία PL Πολωνία Όπου το παρόν έντυπο προβλέπει την προσθήκη ελεύθερου κειμένου και εφόσον το συμπληρώνετε σε έντυπη μορφή, παρακαλείστε, εάν είναι απαραίτητο, να χρησιμοποιήσετε πρόσθετα φύλλα χαρτιού και να αριθμήσετε κάθε σελίδα. 1. Δικαστήριο Επισημαίνεται ότι μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για την έκδοση ευρωπαϊκής διαταγής δέσμευσης λογαριασμού («διαταγή δέσμευσης») μόνον εάν το δικαστήριο έχει την έδρα του σε κράτος μέλος στο οποίο εφαρμόζεται ο κανονισμός (ΕΕ) αριθ. 655/2014. Επί του παρόντος, αυτό δεν ισχύει όσον αφορά τη Δανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

6 L 283/ Στο πεδίο αυτό θα πρέπει να προσδιορίσετε το δικαστήριο στο οποίο επιθυμείτε να υποβάλετε την αίτησή σας έκδοσης διαταγής δέσμευσης. Για την επιλογή δικαστηρίου, πρέπει να λάβετε υπόψη τα στοιχεία που θεμελιώνουν τη δικαιοδοσία του δικαστηρίου. Σε περίπτωση που δεν έχετε ήδη στη διάθεσή σας δικαστική απόφαση, δικαστικό συμβιβασμό ή δημόσιο έγγραφο που επιβάλλει στον οφειλέτη να ικανοποιήσει την απαίτησή σας, η δικαιοδοσία για την έκδοση της διαταγής δέσμευσης ανήκει στα δικαστήρια του κράτους μέλους που διαθέτουν δικαιοδοσία επί της κύριας υπόθεσης σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες. Στους κανόνες αυτούς περιλαμβάνονται, ιδίως, ο κανονισμός (ΕΕ) αριθ. 1215/2012 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 12ης Δεκεμβρίου 2012, για τη διεθνή δικαιοδοσία, την αναγνώριση και την εκτέλεση αποφάσεων σε αστικές και εμπορικές υποθέσεις, και ο κανονισμός (ΕΚ) αριθ. 4/2009 του Συμβουλίου, της 18ης Δεκεμβρίου 2008, για τη διεθνή δικαιοδοσία, το εφαρμοστέο δίκαιο, την αναγνώριση και εκτέλεση αποφάσεων και τη συνεργασία σε θέματα υποχρεώσεων διατροφής. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους κανόνες για τη διεθνή δικαιοδοσία διατίθενται στον δικτυακό τόπο της διαδικτυακής πύλης της ευρωπαϊκής ηλεκτρονικής δικαιοσύνης (e-justice), στη διεύθυνση Στο τμήμα 5 του παρόντος εντύπου περιλαμβάνεται κατάλογος πιθανών λόγων θεμελίωσης δικαιοδοσίας. Για τους σκοπούς του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 655/2014, η έννοια της διαδικασίας ως προς την κύρια υπόθεση καλύπτει κάθε διαδικασία η οποία αποσκοπεί στην έκδοση εκτελεστού τίτλου επί της βασικής απαίτησης και περιλαμβάνει, για παράδειγμα, συνοπτικές διαδικασίες που αφορούν διαταγές πληρωμής και διαδικασίες όπως η γαλλική «procédure de référé». Αν ο οφειλέτης είναι καταναλωτής ο οποίος συνήψε σύμβαση μαζί σας για σκοπό που μπορεί να θεωρηθεί ότι δεν εμπίπτει στο πεδίο της εμπορικής ή επαγγελματικής δραστηριότητάς του, διαταγή δέσμευσης μπορούν να εκδώσουν μόνον τα δικαστήρια του κράτους μέλους της κατοικίας του οφειλέτη. Αν έχετε ήδη στη διάθεσή σας δικαστική απόφαση ή δικαστικό συμβιβασμό που επιβάλλει στον οφειλέτη να ικανοποιήσει την απαίτησή σας, διεθνή δικαιοδοσία για την έκδοση διαταγής δέσμευσης έχουν τα δικαστήρια του κράτους μέλους στο οποίο εκδόθηκε η δικαστική απόφαση ή επικυρώθηκε ή συνήφθη ο δικαστικός συμβιβασμός. Αν διαθέτετε ήδη δημόσιο έγγραφο, διεθνή δικαιοδοσία για την έκδοση διαταγής δέσμευσης για την απαίτηση που αναφέρεται σε αυτό έχει το δικαστήριο που καθορίζεται για τον σκοπό αυτόν στο κράτος μέλος όπου καταρτίστηκε το δημόσιο έγγραφο. Αφού εντοπίσετε σε ποιο κράτος μέλος θα πρέπει να υποβάλετε την απαίτησή σας, μπορείτε να βρείτε τις ονομασίες και τις διευθύνσεις των αρμόδιων για την έκδοση διαταγής δέσμευσης δικαστηρίων στον δικτυακό τόπο της διαδικτυακής πύλης της ευρωπαϊκής ηλεκτρονικής δικαιοσύνης (e-justice), στη διεύθυνση preservation_order-379-el.do. Στη διαδικτυακή πύλη της ευρωπαϊκής ηλεκτρονικής δικαιοσύνης (e-justice) μπορείτε να βρείτε, επίσης, ορισμένες πληροφορίες σχετικά με την πληρωμή δικαστικών εξόδων στη διαδικασία για την έκδοση διαταγής δέσμευσης στο οικείο κράτος μέλος. 1. Δικαστήριο ενώπιον του οποίου υποβάλλετε την αίτησή σας 1.1. Ονομασία: 1.2. Διεύθυνση Οδός και αριθμός/αριθμός ταχυδρομικής θυρίδας: Τόπος και ταχυδρομικός κώδικας: κράτος μέλος (να αναφερθεί ο κωδικός χώρας): 2. Δανειστής Επισημαίνεται ότι μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για την έκδοση διαταγής δέσμευσης μόνον εάν έχετε την κατοικία/ έδρα σας σε κράτος μέλος στο οποίο εφαρμόζεται ο κανονισμός (ΕΕ) αριθ. 655/2014. Επί του παρόντος, κάτι τέτοιο δεν ισχύει όσον αφορά τη Δανία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Στο πεδίο αυτό πρέπει να προσδιορίζεστε ως ο δανειστής, και να αναφέρετε τον νόμιμο εκπρόσωπό σας, εφόσον διαθέτετε τέτοιον. Επισημαίνεται ότι δεν είναι υποχρεωτική η εκπροσώπηση από δικηγόρο ή άλλον επαγγελματία νομικό.

7 L 283/5 Σε ορισμένες χώρες ενδέχεται να μην αρκεί η αναφορά ως διεύθυνσης μόνον αριθμού ταχυδρομικής θυρίδας (εφόσον υπάρχει) και, επομένως, θα πρέπει να αναφέρετε το όνομα και τον αριθμό της οδού μαζί με τον ταχυδρομικό κώδικα. 2. Στοιχεία του δανειστή 2.1. Επώνυμο και όνομα(ονόματα)/επωνυμία εταιρείας ή οργανισμού: 2.2. Διεύθυνση Οδός και αριθμός/αριθμός ταχυδρομικής θυρίδας: Τόπος και ταχυδρομικός κώδικας: κράτος μέλος (να αναφερθεί ο κωδικός χώρας): 2.3. Τηλέφωνο: (*) 2.4. Φαξ: (*) 2.5. Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (εφόσον είναι διαθέσιμη): 2.6. Ονοματεπώνυμο του εκπροσώπου του δανειστή, εφόσον υπάρχει, και στοιχεία επικοινωνίας: Επώνυμο και όνομα(ονόματα): Διεύθυνση Οδός και αριθμός/αριθμός ταχυδρομικής θυρίδας: Τόπος και ταχυδρομικός κώδικας: Χώρα (αν πρόκειται για κράτος μέλος, να αναφερθεί ο κωδικός χώρας): Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (εφόσον είναι διαθέσιμη): 2.7. Αν ο δανειστής είναι φυσικό πρόσωπο: Ημερομηνία γέννησης: Αριθμός ταυτότητας ή διαβατηρίου (εφόσον συντρέχει περίπτωση και υπάρχει): 2.8. Αν ο δανειστής είναι νομικό πρόσωπο ή άλλη οντότητα με την ικανότητα να ενάγει ή να ενάγεται κατά το δίκαιο κράτους μέλους: Κράτος ίδρυσης, σύστασης ή καταχώρισης (αν πρόκειται για κράτος μέλος, να αναφερθεί ο κωδικός χώρας): Αριθμός φορολογικού μητρώου ή καταχώρισης ή, ελλείψει αυτού, ημερομηνία και τόπος ίδρυσης, σύστασης ή καταχώρισης: 3. Οφειλέτης Στο πεδίο αυτό πρέπει να προσδιορίζεται ο οφειλέτης και, εφόσον είναι γνωστός, ο νόμιμος εκπρόσωπός του. Επισημαίνεται ότι δεν είναι υποχρεωτική η εκπροσώπηση του οφειλέτη από δικηγόρο ή άλλον επαγγελματία νομικό. Σε ορισμένες χώρες ενδέχεται να μην αρκεί η αναφορά ως διεύθυνσης μόνον αριθμού ταχυδρομικής θυρίδας (εφόσον υπάρχει) και, επομένως, θα πρέπει να αναφέρετε το όνομα και τον αριθμό της οδού μαζί με τον ταχυδρομικό κώδικα. 3. Στοιχεία του οφειλέτη 3.1. Επώνυμο και όνομα(ονόματα) (τυχόν ενδιάμεσο όνομα, εφόσον είναι γνωστό)/επωνυμία εταιρείας ή οργανισμού: 3.2. Διεύθυνση Οδός και αριθμός/αριθμός ταχυδρομικής θυρίδας: Τόπος και ταχυδρομικός κώδικας: Χώρα (αν πρόκειται για κράτος μέλος, να αναφερθεί ο κωδικός χώρας): 3.3. Τηλέφωνο: (*) 3.4. Φαξ: (*) (*) Προαιρετικά

8 L 283/ Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (εφόσον είναι διαθέσιμη): 3.6. Ονοματεπώνυμο του εκπροσώπου του οφειλέτη, εφόσον υπάρχει και εφόσον είναι γνωστός, και στοιχεία επικοινωνίας, εφόσον είναι διαθέσιμα: Επώνυμο και όνομα(ονόματα): Διεύθυνση Οδός και αριθμός/αριθμός ταχυδρομικής θυρίδας: Τόπος και ταχυδρομικός κώδικας: Χώρα (αν πρόκειται για κράτος μέλος, να αναφερθεί ο κωδικός χώρας): Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: 3.7. Αν ο οφειλέτης είναι φυσικό πρόσωπο και εφόσον τα στοιχεία αυτά είναι διαθέσιμα: Ημερομηνία γέννησης: Αριθμός ταυτότητας ή διαβατηρίου: 3.8. Αν ο οφειλέτης είναι νομικό πρόσωπο ή άλλη οντότητα με την ικανότητα να ενάγει ή να ενάγεται κατά το δίκαιο κράτους μέλους: Κράτος ίδρυσης, σύστασης ή καταχώρισης (αν πρόκειται για κράτος μέλος, να αναφερθεί ο κωδικός χώρας): Αριθμός φορολογικού μητρώου ή καταχώρισης ή, ελλείψει αυτού, ημερομηνία και τόπος ίδρυσης, σύστασης ή καταχώρισης: 4. Διασυνοριακός χαρακτήρας της υπόθεσης Για να μπορείτε να κάνετε χρήση της διαδικασίας διαταγής δέσμευσης, η υπόθεσή σας πρέπει να έχει διασυνοριακό χαρακτήρα. Για τους σκοπούς του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 655/2014, μια υπόθεση είναι διασυνοριακή, σύμφωνα με το άρθρο 3 του εν λόγω κανονισμού, όταν ο τραπεζικός λογαριασμός ή οι τραπεζικοί λογαριασμοί που πρέπει να δεσμευτούν βάσει της διαταγής δέσμευσης τηρούνται σε κράτος μέλος διαφορετικό από: α) το κράτος μέλος του δικαστηρίου στο οποίο υποβλήθηκε η αίτηση έκδοσης της διαταγής δέσμευσης ή β) το κράτος μέλος της κατοικίας του δανειστή. 4. Διασυνοριακός χαρακτήρας της υπόθεσης 4.1. κράτος μέλος της κατοικίας/έδρας του δανειστή (να αναφερθεί ο κωδικός χώρας): 4.2. Κράτος(-η) μέλος(-η) όπου τηρείται(-ούνται) ο(οι) τραπεζικός(-οί) λογαριασμός(-οί) [να αναφερθεί(-ούν) ο(οι) κωδικός(-οί) χώρας]: 4.3. κράτος μέλος του δικαστηρίου στο οποίο υποβλήθηκε η αίτηση έκδοσης της διαταγής δέσμευσης (να αναφερθεί ο κωδικός χώρας): 5. Δικαιοδοσία Παρακαλείστε να συμπληρώσετε το τμήμα αυτό μόνο σε περίπτωση που δεν έχετε ήδη στη διάθεσή σας δικαστική απόφαση, δικαστικό συμβιβασμό ή δημόσιο έγγραφο κατά του οφειλέτη που επιβάλλει στον οφειλέτη να ικανοποιήσει την απαίτησή σας. Σε περίπτωση που έχετε στη διάθεσή σας κάποιο από τα ανωτέρω έγγραφα, παρακαλείστε να ανατρέξετε στο τμήμα 6. Στο παρόν τμήμα καλείστε να παράσχετε λεπτομέρειες σχετικά με τους λόγους για τους οποίους θεωρείτε ότι το δικαστήριο στο οποίο απευθύνετε την αίτηση για την έκδοση διαταγής δέσμευσης έχει δικαιοδοσία για την εκδίκαση της υπόθεσης. Όπως αναφέρεται στο τμήμα 1, δικαστήριο είναι αρμόδιο να εκδώσει τη διαταγή δέσμευσης εάν έχει δικαιοδοσία επί της κύριας υπόθεσης. Κατωτέρω παρατίθεται κατάλογος πιθανών λόγων θεμελίωσης δικαιοδοσίας. 5. Σε ποιο στοιχείο θεωρείτε ότι θεμελιώνεται η δικαιοδοσία του δικαστηρίου; 5.1. Κατοικία/έδρα του οφειλέτη ή, σε περίπτωση περισσότερων οφειλετών ευθυνόμενων αλληλεγγύως, ενός εκ των οφειλετών 5.2. Τόπος εκπλήρωσης της επίδικης παροχής 5.3. Τόπος στον οποίο συνέβη το ζημιογόνο γεγονός 5.4. Επιλογή δικαστηρίου με συμφωνία των διαδίκων 5.5. Κατοικία του δικαιούχου διατροφής

9 L 283/ Σε περίπτωση που η απαίτηση απορρέει από τη λειτουργία υποκαταστήματος, πρακτορείου ή άλλης επαγγελματικής εγκατάστασης, τόπος στον οποίο βρίσκεται το εν λόγω υποκατάστημα, πρακτορείο ή άλλη επαγγελματική εγκατάσταση 5.7. Έδρα του trust 5.8. Σε περίπτωση διαφοράς όσον αφορά την καταβολή αμοιβής για τη διάσωση φορτίου ή ναύλου, η έδρα του δικαστηρίου υπό την ευθύνη του οποίου έχει κατασχεθεί ή θα μπορούσε να είχε κατασχεθεί το φορτίο ή ο ναύλος 5.9. Κατοικία/έδρα του αντισυμβαλλομένου του ασφαλιστή, του ασφαλισμένου ή του δικαιούχου σε υποθέσεις ασφαλίσεων Κατοικία του καταναλωτή Τόπος στον οποίο ο εργαζόμενος εκτελεί την εργασία του Τόπος στον οποίο είναι εγκατεστημένη η επιχείρηση που προσέλαβε τον εργαζόμενο Τόπος στον οποίο βρίσκεται το ακίνητο Άλλο Περιγράψτε τα σχετικά στοιχεία που θεμελιώνουν τη δικαιοδοσία που έχει επιλεγεί στα σημεία 5.1. έως 5.14.: Έχετε ήδη κινήσει διαδικασία κατά του οφειλέτη για την κύρια υπόθεση; Ναι. Παρακαλείστε να αναφέρετε την ονομασία και τη διεύθυνση του δικαστηρίου (οδός και αριθμός/αριθμός ταχυδρομικής θυρίδας, τόπος και ταχυδρομικός κώδικας, κράτος μέλος) και, εάν τα γνωρίζετε, τον αριθμό τηλεφώνου και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του δικαστηρίου, καθώς και τον αριθμό της υπόθεσης: Όχι. Επισημαίνεται ότι, εάν υποβάλετε αίτηση για την έκδοση διαταγής δέσμευσης πριν κινήσετε διαδικασία επί της κύριας υπόθεσης, πρέπει να κινήσετε την εν λόγω διαδικασία και να υποβάλετε στο δικαστήριο το σχετικό αποδεικτικό εντός 30 ημερών από την ημερομηνία κατάθεσης της αίτησής σας ή εντός 14 ημερών από την ημερομηνία έκδοσης της διαταγής δέσμευσης, αναλόγως του ποια ημερομηνία είναι η μεταγενέστερη. 6. Στοιχεία του τραπεζικού λογαριασμού του οφειλέτη Για την εξοικονόμηση χρόνου και δαπανών, είναι σημαντικό να παράσχετε όλες τις πληροφορίες που διαθέτετε σχετικά με τον τραπεζικό λογαριασμό του οφειλέτη. Αν δεν γνωρίζετε τον αριθμό του ή των τραπεζικών λογαριασμών του οφειλέτη, αρκεί να αναφέρετε την επωνυμία και τη διεύθυνση της τράπεζας στην οποία ο οφειλέτης τηρεί έναν ή περισσότερους λογαριασμούς ή αριθμό όπως ο κωδικός BIC που επιτρέπει τον προσδιορισμό της τράπεζας. Ωστόσο, αν γνωρίζετε τα στοιχεία του ή των τραπεζικών λογαριασμών του οφειλέτη [για παράδειγμα, τον αριθμό λογαριασμού ή τον διεθνή αριθμό τραπεζικού λογαριασμού (IBAN)], θα πρέπει να αναφέρετε τα εν λόγω στοιχεία. Τα στοιχεία αυτά ζητούνται για να αποφευχθεί ο κίνδυνος αδυναμίας της τράπεζας να εκτελέσει τη διαταγή δέσμευσης λόγω του ότι αδυνατεί να ταυτοποιήσει με βεβαιότητα τον λογαριασμό ή τους λογαριασμούς του οφειλέτη. Αν γνωρίζετε τον αριθμό ενός μόνο από τους λογαριασμούς του οφειλέτη, αλλά επιθυμείτε να δεσμεύσετε και κάθε άλλο λογαριασμό που ο οφειλέτης τυχόν τηρεί στην ίδια τράπεζα (για παράδειγμα, γνωρίζετε τον αριθμό μόνο του τρεχούμενου λογαριασμού του οφειλέτη, αλλά επιθυμείτε να δεσμεύσετε επίσης και τους λογαριασμούς ταμιευτηρίου που ο οφειλέτης τυχόν τηρεί στην ίδια τράπεζα), επιλέξτε το τετραγωνίδιο του σημείου 6.7. Αν δεν γνωρίζετε σε ποια τράπεζα τηρεί λογαριασμό ο οφειλέτης, αλλά έχετε λόγους να πιστεύετε ότι ο οφειλέτης τηρεί έναν ή περισσότερους λογαριασμούς σε συγκεκριμένο κράτος μέλος και έχετε ήδη στη διάθεσή σας δικαστική απόφαση, δικαστικό συμβιβασμό ή δημόσιο έγγραφο που επιβάλλει στον οφειλέτη να ικανοποιήσει την απαίτησή σας, μπορείτε να ζητήσετε από το δικαστήριο στο οποίο υποβάλλετε την αίτηση για την έκδοση της διαταγής δέσμευσης να ζητήσει από την αρχή πληροφόρησης του κράτους μέλους όπου τηρείται ο λογαριασμός να συλλέξει τις πληροφορίες που απαιτούνται για την ταυτοποίηση της τράπεζας και του λογαριασμού ή των λογαριασμών του οφειλέτη στο εν λόγω κράτος μέλος. Στην περίπτωση αυτή, ανατρέξτε στο τμήμα 7, όπου παρέχονται περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με τους όρους υποβολής τέτοιας αίτησης.

10 L 283/ Αν γνωρίζετε ήδη τα στοιχεία ενός ή περισσότερων τραπεζικών λογαριασμών του οφειλέτη, αλλά έχετε λόγους να πιστεύετε ότι ο οφειλέτης διαθέτει επιπλέον και άλλον ή και άλλους λογαριασμούς σε τράπεζα συγκεκριμένου κράτους μέλους και δεν γνωρίζετε τα στοιχεία του ή των εν λόγω άλλων λογαριασμών, μπορείτε στην ίδια αίτηση έκδοσης διαταγής δέσμευσης να αναφέρετε τα στοιχεία του τραπεζικού λογαριασμού του οφειλέτη τον οποίο γνωρίζετε (συναφώς, συμπληρώστε το τμήμα 6) και, ταυτοχρόνως, να υποβάλετε αίτημα συλλογής των στοιχείων άλλων λογαριασμών του οφειλέτη σε συγκεκριμένο κράτος μέλος (συναφώς, συμπληρώστε το τμήμα 7). Επισημαίνεται ότι ο κανονισμός (ΕΕ) αριθ. 655/2014 δεν τυγχάνει εφαρμογής για τη δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών που περιέχουν χρηματοπιστωτικά μέσα (άρθρο 4 παράγραφος 3 του κανονισμού). Αν επιθυμείτε να δεσμεύσετε λογαριασμούς σε περισσότερες από μία τράπεζες, παρακαλείστε να παράσχετε τις κατωτέρω πληροφορίες για κάθε επιμέρους τράπεζα. Αν συμπληρώνετε το έντυπο σε έντυπη μορφή, παρακαλείστε να χρησιμοποιήσετε χωριστό φύλλο χαρτιού για κάθε τραπεζικό λογαριασμό και να αριθμήσετε κάθε σελίδα. 6. Στοιχεία του τραπεζικού λογαριασμού του οφειλέτη 6.1. κράτος μέλος όπου τηρείται ο λογαριασμός (να αναφερθεί ο κωδικός χώρας): 6.2. Αριθμός που επιτρέπει την ταυτοποίηση της τράπεζας, όπως IBAN: ή BIC: και/ή επωνυμία και διεύθυνση της τράπεζας (οδός και αριθμός/αριθμός ταχυδρομικής θυρίδας, τόπος και ταχυδρομικός κώδικας): 6.3. Αριθμός τηλεφώνου της τράπεζας: (*) 6.4. Αριθμός φαξ της τράπεζας: (*) 6.5. Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της τράπεζας (εφόσον είναι διαθέσιμη): 6.6. Αριθμός του(των) λογαριασμού(-ών) προς δέσμευση, εφόσον είναι διαθέσιμος(-οι): 6.7. Θα πρέπει να δεσμευτούν τυχόν άλλοι λογαριασμοί που τηρεί ο οφειλέτης στην ίδια τράπεζα; Ναι Όχι Εφόσον είναι διαθέσιμα, άλλα στοιχεία σχετικά με το είδος του λογαριασμού: 7. Αίτημα συλλογής στοιχείων λογαριασμού Αν δεν διαθέτετε πληροφορίες σχετικά με την τράπεζα στην οποία ο οφειλέτης τηρεί έναν ή περισσότερους λογαριασμούς ούτε γνωρίζετε κάποιον αριθμό λογαριασμού του και έχετε ήδη επιτύχει σε κράτος μέλος την έκδοση εκτελεστής δικαστικής απόφασης, εκτελεστού δικαστικού συμβιβασμού ή εκτελεστού δημόσιου εγγράφου που επιβάλλει στον οφειλέτη να ικανοποιήσει την απαίτησή σας, μπορείτε να ζητήσετε από το δικαστήριο να ζητήσει από την αρχή πληροφόρησης του κράτους μέλους στο οποίο έχετε λόγους να πιστεύετε ότι ο οφειλέτης τηρεί έναν ή περισσότερους λογαριασμούς να επιχειρήσει να συλλέξει τις εν λόγω αναγκαίες πληροφορίες. Επισημαίνεται ότι μπορείτε να υποβάλετε αίτημα συλλογής στοιχείων λογαριασμού μόνον όσον αφορά λογαριασμούς που τηρούνται σε κράτος μέλος στο οποίο εφαρμόζεται ο κανονισμός (ΕΕ) αριθ. 655/2014. Επί του παρόντος, αυτό δεν ισχύει όσον αφορά τη Δανία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Κατά γενικό κανόνα, η δυνατότητα υποβολής αιτήματος συλλογής στοιχείων λογαριασμού παρέχεται εφόσον υφίσταται δικαστική απόφαση, δικαστικός συμβιβασμός ή δημόσιο έγγραφο που είναι ήδη εκτελεστά. Σε περίπτωση που η δικαστική απόφαση, ο δικαστικός συμβιβασμός ή το δημόσιο έγγραφο δεν είναι ακόμη εκτελεστά, αίτημα συλλογής στοιχείων λογαριασμού μπορεί να υποβληθεί μόνον εφόσον πληρούνται ορισμένες πρόσθετες προϋποθέσεις. Σύμφωνα με το άρθρο 14 παράγραφος 1 του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 655/2014, οι προϋποθέσεις αυτές είναι οι εξής: το προς δέσμευση ποσό πρέπει να είναι σημαντικό ενόψει των συναφών περιστάσεων και ο δανειστής πρέπει να έχει προσκομίσει επαρκείς αποδείξεις ώστε να πεισθεί το δικαστήριο ότι υπάρχει επείγουσα ανάγκη για αυτά τα στοιχεία λογαριασμού επειδή, χωρίς αυτό (*) Προαιρετικά

11 L 283/9 το μέτρο, ενδέχεται να τεθεί σε κίνδυνο η μελλοντική εκτέλεση της απαίτησής του κατά του οφειλέτη και συνεπώς αυτό να οδηγήσει σε ουσιώδη επιδείνωση της χρηματοοικονομικής κατάστασης του δανειστή. Αν εκπληρώνετε τις ανωτέρω προϋποθέσεις, συμπληρώστε τις σχετικές πληροφορίες στο σημείο Είναι σημαντικό να τεκμηριώσετε στην αίτησή σας τους λόγους για τους οποίους πιστεύετε ότι ο οφειλέτης τηρεί έναν ή περισσότερους λογαριασμούς σε συγκεκριμένο κράτος μέλος και να παράσχετε στο δικαστήριο όλες τις σχετικές πληροφορίες που διαθέτετε σχετικά με τον οφειλέτη και τον ή τους προς δέσμευση λογαριασμούς. Επισημαίνεται ότι η διαδικασία αυτή μπορεί να διαρκέσει κάποιο χρονικό διάστημα και ενδέχεται να κληθείτε να καταβάλετε κάποιο τέλος για την παροχή των στοιχείων. Αν επιθυμείτε να δεσμεύσετε λογαριασμούς σε περισσότερα από ένα κράτη μέλη, παρακαλείστε να παράσχετε τις κατωτέρω πληροφορίες για κάθε επιμέρους κράτος μέλος (αν συμπληρώνετε το έντυπο σε έντυπη μορφή, παρακαλείστε να χρησιμοποιήσετε χωριστά φύλλα χαρτιού και να αριθμήσετε κάθε σελίδα). 7. Αίτημα συλλογής στοιχείων λογαριασμού 7.1. Διαθέτω δικαστική απόφαση, δικαστικό συμβιβασμό ή δημόσιο έγγραφο που επιβάλλει στον οφειλέτη να ικανοποιήσει την απαίτησή μου και ζητώ από την αρχή πληροφόρησης του κράτους μέλους όπου τηρείται ο τραπεζικός λογαριασμός να επιχειρήσει να συλλέξει τις πληροφορίες που είναι αναγκαίες για να ταυτοποιηθεί (-ούν) η(οι) τράπεζα(-ες) και ο(οι) λογαριασμός(-οί) του οφειλέτη κράτος μέλος στο οποίο πιστεύετε ότι ο οφειλέτης τηρεί τον(τους) λογαριασμό(-ούς) του (να αναφερθεί ο κωδικός χώρας): 7.3. Διευκρινίστε τους λόγους για τους οποίους πιστεύετε ότι ο οφειλέτης τηρεί έναν ή περισσότερους λογαριασμούς στο συγκεκριμένο κράτος μέλος [επιλέξτε το(τα) ανάλογο(-α) τετραγωνίδιο(-ια)]: Ο οφειλέτης έχει τη συνήθη διαμονή του στο εν λόγω κράτος μέλος. Παρακαλείστε να παράσχετε σχετικές λεπτομέρειες. Ο οφειλέτης εργάζεται ή ασκεί επαγγελματική δραστηριότητα στο εν λόγω κράτος μέλος. Παρακαλείστε να παράσχετε σχετικές λεπτομέρειες. Ο οφειλέτης διαθέτει περιουσία στο εν λόγω κράτος μέλος. Παρακαλείστε να παράσχετε σχετικές λεπτομέρειες. Άλλο. Διευκρινίστε: 7.4. Η δικαστική απόφαση, ο δικαστικός συμβιβασμός ή το δημόσιο έγγραφο που επιβάλλει στον οφειλέτη να ικανοποιήσει την απαίτησή μου είναι εκτελεστά: Ναι Όχι. Παρακαλείστε να παράσχετε, στο σημείο 10.2., πρόσθετες πληροφορίες που να τεκμηριώνουν ότι υπάρχει επείγουσα ανάγκη για συλλογή των στοιχείων λογαριασμού. 8. Υπάρχουσα δικαστική απόφαση, δικαστικός συμβιβασμός ή δημόσιο έγγραφο Παρακαλείστε να συμπληρώσετε το τμήμα αυτό μόνο σε περίπτωση που έχετε ήδη στη διάθεσή σας δικαστική απόφαση, δικαστικό συμβιβασμό ή δημόσιο έγγραφο που επιβάλλει στον οφειλέτη να ικανοποιήσει την απαίτησή σας. Σε αντίθετη περίπτωση, παρακαλείστε να προχωρήσετε στο τμήμα 9. Επισημαίνεται ότι το ποσό που αναφέρεται στο σημείο 8.8. θα πρέπει, κατά κανόνα, να είναι το ποσό που ορίζεται στη δικαστική απόφαση, τον δικαστικό συμβιβασμό ή το δημόσιο έγγραφο. Ωστόσο, αν ο οφειλέτης έχει ήδη καταβάλει μέρος της οφειλής του και αξιώνεται η καταβολή μόνο του εναπομένοντος ποσού, στο σημείο 8.8. θα πρέπει να αναφέρεται αυτό το ποσό και, εφόσον συντρέχει σχετική περίπτωση, οι τόκοι επί αυτού του ποσού. Περαιτέρω, αν ο οφειλέτης έχει ήδη καταβάλει μέρος της οφειλής του και αξιώνεται η καταβολή μόνο του εναπομένοντος ποσού, παρακαλείστε να διευκρινίσετε επιλέγοντας το αντίστοιχο τετραγωνίδιο στο σημείο αν αξιώνετε επίσης την καταβολή ανεξόφλητων τόκων επί του ήδη καταβληθέντος από τον οφειλέτη μέρους της οφειλής [στην περίπτωση αυτή, αν συμπληρώνετε το έντυπο σε έντυπη μορφή, παρακαλείστε να χρησιμοποιήσετε χωριστό φύλλο χαρτιού για τους τόκους, επί του ήδη καταβληθέντος από τον οφειλέτη μέρους της οφειλής, των οποίων την καταβολή αξιώνετε (σημείο ) και να αριθμήσετε κάθε σελίδα].

12 L 283/ Παρακαλείστε να επισυνάψετε αντίγραφο της δικαστικής απόφασης, του δικαστικού συμβιβασμού ή του δημόσιου εγγράφου που πληροί τις αναγκαίες προϋποθέσεις για την απόδειξη της γνησιότητάς του. 8. Στοιχεία σχετικά με υπάρχουσα δικαστική απόφαση, δικαστικό συμβιβασμό ή δημόσιο έγγραφο 8.1. Ονομασία του δικαστηρίου/της άλλης αρχής: 8.2. Διεύθυνση Οδός και αριθμός/αριθμός ταχυδρομικής θυρίδας: Τόπος και ταχυδρομικός κώδικας: κράτος μέλος (να αναφερθεί ο κωδικός χώρας): 8.3. Τηλέφωνο: (*) 8.4. Φαξ: (*) 8.5. Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: (*) 8.6. Ημερομηνία της δικαστικής απόφασης, του δικαστικού συμβιβασμού ή του δημόσιου εγγράφου: (ηη/μμ/εεεε) 8.7. Νόμισμα στο οποίο εκφράζεται το ποσό που επιδικάστηκε με τη δικαστική απόφαση, τον δικαστικό συμβιβασμό ή το δημόσιο έγγραφο: ευρώ (EUR) Βουλγαρικό λεβ (BGN) Τσεχική κορώνα (CZK) Κροατική κούνα (HRK) Ουγγρικό φιορίνι (HUF) Πολωνικό ζλότι (PLN) Ρουμανικό λέου (RON) Σουηδική κορώνα (SEK) Άλλο (να προσδιοριστεί με τη χρήση του κωδικού ISO): 8.8. Ποσό: Ποσό κεφαλαίου που επιδικάστηκε με τη δικαστική απόφαση, τον δικαστικό συμβιβασμό ή το δημόσιο έγγραφο: Εφόσον συντρέχει σχετική περίπτωση ( 1 ), αναφέρετε το ανεξόφλητο μέρος του επιδικασθέντος ποσού κεφαλαίου: Εφόσον συντρέχει σχετική περίπτωση ( 1 ), αναφέρετε το καταβληθέν μέρος του επιδικασθέντος ποσού κεφαλαίου: Τόκοι, εφόσον συντρέχει σχετική περίπτωση: Τόκοι: Δεν καθορίζονται στη δικαστική απόφαση, τον δικαστικό συμβιβασμό ή το δημόσιο έγγραφο: Καθορίζονται στη δικαστική απόφαση, τον δικαστικό συμβιβασμό ή το δημόσιο έγγραφο ως εξής: Τόκοι οφειλόμενοι από: [ημερομηνία (ηη/μμ/εεεε) ή γεγονός] έως [ημερομηνία (ηη/μμ/εεεε) ή γεγονός] ( 2 ) Τελικό ποσό: ή Μέθοδος υπολογισμού των τόκων ( 3 ) Επιτόκιο: %, υπολογιζόμενο (επιλέξτε το ανάλογο τετραγωνίδιο) ημερησίως μηνιαίως ετησίως άλλως (παρακαλείστε να διευκρινίσετε): Επιτόκιο: % πλέον του επιτοκίου αναφοράς (ΕΚΤ/επιτόκιο αναφοράς της εθνικής κεντρικής τράπεζας: ), υπολογιζόμενο (επιλέξτε το ανάλογο τετραγωνίδιο) ημερησίως μηνιαίως ετησίως άλλως (παρακαλείστε να διευκρινίσετε): που ίσχυε την: [ημερομηνία (ηη/μμ/εεεε) ή γεγονός] (*) Προαιρετικά ( 1 ) Να συμπληρωθεί στην περίπτωση που ο οφειλέτης έχει ήδη καταβάλει μέρος της οφειλής του και αξιώνεται η καταβολή μόνο του εναπομένοντος ποσού, και εφόσον ο δανειστής αξιώνει επίσης την καταβολή ανεξόφλητων τόκων επί του ήδη καταβληθέντος από τον οφειλέτη μέρους της οφειλής. ( 2 ) Αν είναι περισσότερες από μία, παρακαλείστε να παράσχετε στοιχεία για όλες τις περιόδους. ( 3 ) Εφόσον ισχύουν διαφορετικά επιτόκια για διαφορετικές χρονικές περιόδους, αν συμπληρώνετε το έντυπο σε έντυπη μορφή, παρακαλείστε να χρησιμοποιήσετε χωριστά φύλλα χαρτιού και να αριθμήσετε κάθε σελίδα.

13 L 283/ Νόμιμοι τόκοι (εφόσον ισχύουν νόμιμοι τόκοι) υπολογιστέοι βάσει (παρακαλείστε να προσδιορίσετε το σχετικό νομοθέτημα): Τόκοι οφειλόμενοι από: [ημερομηνία (ηη/μμ/εεεε) ή γεγονός] έως [ημερομηνία (ηη/μμ/εεεε) ή γεγονός] ( 1 ) Μέθοδος υπολογισμού των τόκων ( 2 ) Επιτόκιο: % Επιτόκιο: % πλέον του επιτοκίου αναφοράς (ΕΚΤ/επιτόκιο αναφοράς της εθνικής κεντρικής τράπεζας: ) που ίσχυε την: [ημερομηνία (ηη/μμ/εεεε) ή γεγονός] Την πρώτη ημέρα του εξαμήνου κατά το οποίο επήλθε η υπερημερία του οφειλέτη Άλλο γεγονός (παρακαλείστε να διευκρινίσετε): Κεφαλαιοποίηση τόκων (εφόσον τυγχάνει εφαρμογής κεφαλαιοποίηση των τόκων, παρακαλείστε να παράσχετε λεπτομέρειες): Έξοδα για την έκδοση της δικαστικής απόφασης, του δικαστικού συμβιβασμού ή του δημόσιου εγγράφου, στον βαθμό που έχει οριστεί ότι τα έξοδα αυτά βαρύνουν τον οφειλέτη: Όχι. Ναι. Διευκρινίστε ποιες δαπάνες και προσδιορίστε το ποσό: Δικαστικές δαπάνες: Δικηγορικές αμοιβές: Δαπάνες επίδοσης εγγράφων: Άλλες. Διευκρινίστε: Νόμισμα: ευρώ (EUR) Βουλγαρικό λεβ (BGN) Τσεχική κορώνα (CZK) Κροατική κούνα (HRK) Ουγγρικό φιορίνι (HUF) Πολωνικό ζλότι (PLN) Ρουμανικό λέου (RON) Σουηδική κορώνα (SEK) Άλλο (να προσδιοριστεί με τη χρήση του κωδικού ISO): 8.9. Βεβαιώνω ότι: δεν έχει υπάρξει ακόμη συμμόρφωση του οφειλέτη προς τη δικαστική απόφαση, τον δικαστικό συμβιβασμό ή το δημόσιο έγγραφο έχει υπάρξει εν μέρει μόνο συμμόρφωση του οφειλέτη προς τη δικαστική απόφαση, τον δικαστικό συμβιβασμό ή το δημόσιο έγγραφο και το ποσό που αναφέρεται στο σημείο 8.8. είναι το οφειλόμενο ποσό (στην περίπτωση αυτή, παρακαλείστε να συμπληρώσετε και το σημείο κατωτέρω) Σε περίπτωση που ο οφειλέτης έχει ήδη καταβάλει μέρος της οφειλής του και αξιώνεται η καταβολή μόνο του εναπομένοντος ποσού, παρακαλείστε να διευκρινίσετε αν αξιώνετε επίσης την καταβολή ανεξόφλητων τόκων επί του ήδη καταβληθέντος από τον οφειλέτη μέρους της οφειλής: Όχι, δεν αξιώνω την καταβολή τόκων επί του ήδη καταβληθέντος από τον οφειλέτη μέρους της οφειλής. Ναι, αξιώνω επίσης την καταβολή τόκων επί του ήδη καταβληθέντος από τον οφειλέτη μέρους της οφειλής. Στην περίπτωση αυτή, αν συμπληρώνετε το έντυπο σε έντυπη μορφή, παρακαλείστε να χρησιμοποιήσετε χωριστό φύλλο χαρτιού για τους τόκους, επί του ήδη καταβληθέντος από τον οφειλέτη μέρους της οφειλής, των οποίων την καταβολή αξιώνετε (σημείο ) και να αριθμήσετε κάθε σελίδα. ( 1 ) Αν είναι περισσότερες από μία, παρακαλείστε να παράσχετε στοιχεία για όλες τις περιόδους. ( 2 ) Εφόσον ισχύουν διαφορετικά επιτόκια για διαφορετικές χρονικές περιόδους, αν συμπληρώνετε το έντυπο σε έντυπη μορφή, παρακαλείστε να χρησιμοποιήσετε χωριστά φύλλα χαρτιού και να αριθμήσετε κάθε σελίδα.

14 L 283/ Ποσό και αιτίες της απαίτησης (να μην συμπληρωθεί αν έχει συμπληρωθεί το τμήμα 8) Σε περίπτωση που δεν έχετε ακόμη στη διάθεσή σας δικαστική απόφαση, δικαστικό συμβιβασμό ή δημόσιο έγγραφο που επιβάλλει στον οφειλέτη να ικανοποιήσει την απαίτησή σας, η διαταγή δέσμευσης μπορεί να χορηγηθεί μόνο αν παρουσιάσετε σχετικά πραγματικά περιστατικά, τα οποία τεκμηριώνονται σε εύλογο βαθμό με αποδεικτικά στοιχεία, ώστε να πειστεί το δικαστήριο ότι η απαίτησή σας κατά του οφειλέτη πιθανολογείται ότι θα κριθεί βάσιμη κατά το ποσό για το οποίο ζητείται η διαταγή δέσμευσης [άρθρο 7 παράγραφος 2 του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 655/2014]. Παρακαλείστε να παραθέσετε τα σχετικά αποδεικτικά στοιχεία στο τμήμα 12 του παρόντος εντύπου. Επισημαίνεται ότι σε περίπτωση που ζητάτε την έκδοση διαταγής δέσμευσης για ποσό χαμηλότερο από το ποσό της κύριας απαίτησής σας, για παράδειγμα, επειδή σας έχει παρασχεθεί ήδη άλλη ασφάλεια για μέρος της απαίτησής σας, στο σημείο 9.1. θα πρέπει να διευκρινίσετε το χαμηλότερο αυτό ποσό (και, εφόσον συντρέχει σχετική περίπτωση, το ποσό των τόκων επί του ποσού αυτού). 9. Ποσό και αιτίες της απαίτησης: 9.1. Ποσό του κεφαλαίου της απαίτησης: 9.2. Αξιώνεται η καταβολή τόκων; Όχι. Ναι. Αν ναι, πρόκειται για τόκους: συμβατικούς (αν ναι, προχωρήστε στο σημείο ) νόμιμους (αν ναι, προχωρήστε στο σημείο ) Αν πρόκειται για συμβατικούς τόκους, 1) το επιτόκιο είναι %, υπολογιζόμενο (επιλέξτε το ανάλογο τετραγωνίδιο) ημερησίως μηνιαίως ετησίως άλλως (παρακαλείστε να διευκρινίσετε): % πλέον του επιτοκίου αναφοράς (ΕΚΤ/επιτόκιο αναφοράς της εθνικής κεντρικής τράπεζας: ), υπολογιζόμενο (επιλέξτε το ανάλογο τετραγωνίδιο) ημερησίως μηνιαίως ετησίως άλλως (παρακαλείστε να διευκρινίσετε): άλλο. Παρακαλείστε να διευκρινίσετε: 2) οι τόκοι είναι οφειλόμενοι από την [ημερομηνία (ηη/μμ/εεεε)] Αν πρόκειται για νόμιμους τόκους, οι τόκοι είναι οφειλόμενοι από την [ημερομηνία (ηη/μμ/εεεε)] και υπολογιστέοι βάσει (παρακαλείστε να προσδιορίσετε το σχετικό νομοθέτημα): 9.3. Ποσό συμβατικών κυρώσεων: 9.4. Νόμισμα: ευρώ (EUR) Βουλγαρικό λεβ (BGN) Τσεχική κορώνα (CZK) Κροατική κούνα (HRK) Ουγγρικό φιορίνι (HUF) Πολωνικό ζλότι (PLN) Ρουμανικό λέου (RON) Σουηδική κορώνα (SEK) Άλλο (να προσδιοριστεί με τη χρήση του κωδικού ISO): 9.5. Παρακαλείστε να περιγράψετε τις σχετικές περιστάσεις επί των οποίων βασίζεται η απαίτησή σας κατά του οφειλέτη (συμπεριλαμβανομένων, εφόσον συντρέχει σχετική περίπτωση, των αξιούμενων τόκων):

15 L 283/ Λόγοι για τους οποίους επιδιώκεται η έκδοση διαταγής δέσμευσης Διαταγή δέσμευσης μπορεί να εκδοθεί μόνο αν παρουσιάσετε σχετικές περιστάσεις από τις οποίες να προκύπτει ότι η απαίτησή σας χρήζει επείγουσας δικαστικής προστασίας και ότι, χωρίς τη διαταγή, η εκτέλεση της υπάρχουσας ή μελλοντικής δικαστικής απόφασης ή άλλου εκτελεστού τίτλου κατά του οφειλέτη ενδέχεται να εμποδιστεί ή να καταστεί σημαντικά δυσκολότερη επειδή υφίσταται πραγματικός κίνδυνος ότι, μέχρι να εξασφαλίσετε την εκτέλεση της υπάρχουσας ή μελλοντικής απόφασης ή άλλου εκτελεστού τίτλου, ο οφειλέτης μπορεί να έχει απομακρύνει, αποκρύψει ή καταστρέψει τα περιουσιακά του στοιχεία που τηρούνται στον ή στους προς δέσμευση τραπεζικούς λογαριασμούς, ή να τα έχει διαθέσει σε χαμηλότερη αξία ή σε ασυνήθιστη ποσότητα ή μέσω ασυνήθιστης ενέργειας [αιτιολογική σκέψη 14 σε συνδυασμό με το άρθρο 7 του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 655/2014]. 10. Λόγοι για τους οποίους επιδιώκεται η έκδοση διαταγής δέσμευσης Παρακαλείστε να εξηγήσετε γιατί υπάρχει επείγουσα ανάγκη έκδοσης της διαταγής δέσμευσης και, ιδίως, πραγματικός κίνδυνος ότι, χωρίς την εν λόγω διαταγή δέσμευσης, η επακόλουθη εκτέλεση της απαίτησής σας κατά του οφειλέτη θα εμποδιστεί ή θα καταστεί σημαντικά δυσκολότερη [άρθρο 7 παράγραφος 1 του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 655/2014]: Σε περίπτωση που υποβάλλεται αίτημα συλλογής στοιχείων λογαριασμού (τμήμα 7), εφόσον η δικαστική απόφαση, ο δικαστικός συμβιβασμός ή το δημόσιο έγγραφο δεν είναι ακόμη εκτελεστά και το προς δέσμευση ποσό είναι σημαντικό λαμβανομένων υπόψη των συναφών περιστάσεων, παρακαλείστε να εξηγήσετε γιατί ενδέχεται να τεθεί σε κίνδυνο η μελλοντική εκτέλεση της απαίτησής σας κατά του οφειλέτη και συνεπώς αυτό να οδηγήσει σε ουσιώδη επιδείνωση της χρηματοοικονομικής κατάστασής σας [άρθρο 14 παράγραφος 1 του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 655/2014]: 11. Εγγύηση Παρακαλείστε να συμπληρώσετε το παρόν τμήμα αν δεν έχετε ακόμη στη διάθεσή σας δικαστική απόφαση, δικαστικό συμβιβασμό ή δημόσιο έγγραφο που επιβάλλει στον οφειλέτη να ικανοποιήσει την απαίτησή σας και έχετε λόγους να ζητήσετε εξαίρεση από την παροχή εγγύησης. Επισημαίνεται ότι πριν εκδώσει διαταγή δέσμευσης σε περίπτωση που ο δανειστής δεν έχει ακόμη στη διάθεσή του δικαστική απόφαση, δικαστικό συμβιβασμό ή δημόσιο έγγραφο, το δικαστήριο ζητά από τον δανειστή να παράσχει εγγύηση για ποσό επαρκές, ώστε να αποτρέπεται τυχόν κατάχρηση της διαδικασίας και να διασφαλίζεται η αποζημίωση για οιαδήποτε ζημία υποστεί ο οφειλέτης συνεπεία της διαταγής. Το δικαστήριο μπορεί κατ' εξαίρεση να μην εφαρμόσει την απαίτηση παροχής εγγύησης, αν κρίνει ότι η παροχή της εγγύησης δεν ενδείκνυται υπό τις συγκεκριμένες περιστάσεις [άρθρο 12 παράγραφος 1 του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 655/2014]. Όταν ο δανειστής έχει ήδη στη διάθεσή του δικαστική απόφαση, δικαστικό συμβιβασμό ή δημόσιο έγγραφο, το δικαστήριο δύναται, προτού εκδώσει τη διαταγή, να ζητά από τον δανειστή την παροχή εγγύησης, εφόσον το κρίνει αναγκαίο και ενδεδειγμένο υπό τις συγκεκριμένες περιστάσεις, για παράδειγμα, όταν η απόφαση δεν είναι ακόμη εκτελεστή ή είναι μόνο προσωρινά εκτελεστή διότι εκκρεμεί ένδικο μέσο [άρθρο 12 παράγραφος 2 του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 655/2014]. 11. Λόγοι εξαίρεσης από την παροχή εγγύησης Αν πιστεύετε ότι θα πρέπει να εξαιρεθείτε από την υποχρέωση παροχής εγγύησης βάσει του άρθρου 12 παράγραφος 1 του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 655/2014, παρακαλείστε να αναφέρετε τους λόγους: 12. Αποδεικτικά στοιχεία Παρακαλείστε να αναφέρετε στο τμήμα αυτό όλα τα αποδεικτικά στοιχεία που προσκομίζετε για τη στοιχειοθέτηση της αίτησής σας έκδοσης διαταγής δέσμευσης.

16 L 283/ Επισημαίνεται ότι πρέπει να προσκομίσετε επαρκείς αποδείξεις, ώστε να πειστεί το δικαστήριο στο οποίο υποβάλλετε αίτηση έκδοσης της διαταγής δέσμευσης ότι συντρέχει επείγουσα ανάγκη λήψης ασφαλιστικού μέτρου υπό μορφή διαταγής δέσμευσης λόγω πραγματικού κινδύνου ότι, χωρίς το μέτρο αυτό, η επακόλουθη εκτέλεση της απαίτησής σας κατά του οφειλέτη θα εμποδιστεί ή θα καταστεί σημαντικά δυσκολότερη [άρθρο 7 παράγραφος 1 του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 655/2014]. Επισημαίνεται επίσης ότι, αν δεν έχετε ακόμη στη διάθεσή σας δικαστική απόφαση, δικαστικό συμβιβασμό ή δημόσιο έγγραφο που επιβάλλει στον οφειλέτη να ικανοποιήσει την απαίτησή σας, πρέπει, σύμφωνα με το άρθρο 7 παράγραφος 2 του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 655/2014, να υποβάλετε επιπλέον επαρκείς αποδείξεις, ώστε να πειστεί το δικαστήριο ότι υπάρχουν πιθανότητες να κριθεί βάσιμη η απαίτησή σας κατά του οφειλέτη για την κυρία υπόθεση (βλέπε τμήμα 9 του παρόντος εντύπου). 12. Κατάλογος αποδεικτικών στοιχείων Παρακαλείστε να παραθέσετε όλα τα αποδεικτικά στοιχεία που τεκμηριώνουν την αίτησή σας έκδοσης διαταγής δέσμευσης, συμπεριλαμβανομένων των αποδεικτικών στοιχείων που τεκμηριώνουν την απαίτησή σας κατά του οφειλέτη (εφόσον δεν έχετε ακόμη στη διάθεσή σας δικαστική απόφαση, δικαστικό συμβιβασμό ή δημόσιο έγγραφο που επιβάλλει στον οφειλέτη να ικανοποιήσει την απαίτησή σας) και την επείγουσα ανάγκη έκδοσης της διαταγής δέσμευσης: 13. Άλλα δικαστήρια στα οποία έχει κατατεθεί αίτηση ασφαλιστικών μέτρων Στο τμήμα αυτό, παρακαλείστε να αναφέρετε αν έχετε υποβάλει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων ή αν έχετε επιτύχει την έκδοση οποιουδήποτε ασφαλιστικού μέτρου βάσει εθνικής νομοθεσίας που να έχει αποτέλεσμα ισοδύναμο με αυτό διαταγής δέσμευσης. Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με το άρθρο 16 του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 655/2014, αν επιτύχετε την έκδοση τέτοιας ισοδύναμης εθνικής διαταγής κατά τη διάρκεια της διαδικασίας για την έκδοση της διαταγής δέσμευσης, υποχρεούστε να ενημερώσετε σχετικά το δικαστήριο στο οποίο έχετε υποβάλει την αίτηση για την έκδοση της διαταγής δέσμευσης. 13. Πληροφορίες σχετικά με τυχόν εθνικά ασφαλιστικά μέτρα τα οποία έχουν διαταχθεί ή για τα οποία έχει υποβληθεί αίτηση Έχετε υποβάλει αίτηση για την έκδοση ισοδύναμης εθνικής διαταγής κατά του ίδιου οφειλέτη και για την εξασφάλιση της ίδιας απαίτησης; Όχι. Ναι. Παρακαλείστε να παράσχετε πληροφορίες σχετικά με την εν λόγω αίτηση και το στάδιο στο οποίο βρίσκεται στα σημεία Ονομασία του δικαστηρίου ή της άλλης αρχής: Διεύθυνση του δικαστηρίου ή της άλλης αρχής Οδός και αριθμός/αριθμός ταχυδρομικής θυρίδας: Τόπος και ταχυδρομικός κώδικας: κράτος μέλος (να αναφερθεί ο κωδικός χώρας): Αριθμός αναφοράς της αίτησης: Έχετε ήδη επιτύχει την έκδοση της εθνικής διαταγής; Ναι. Παρακαλείστε να προσδιορίσετε τον βαθμό στον οποίο έχει ήδη εκτελεστεί: Όχι Έχει η αίτησή σας απορριφθεί ως απαράδεκτη ή αβάσιμη; Ναι. Παρακαλείστε να παράσχετε σχετικές λεπτομέρειες: Όχι.

17 L 283/ Τραπεζικός λογαριασμός του δανειστή Μπορείτε να αναφέρετε τον τραπεζικό λογαριασμό σας που θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί για τυχόν εκούσια πληρωμή της απαίτησης από τον οφειλέτη [άρθρο 8 παράγραφος 2 στοιχείο ιδ) του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 655/2014]. 14. Στοιχεία του τραπεζικού λογαριασμού του δανειστή Αριθμός του τραπεζικού λογαριασμού του δανειστή: Επωνυμία και διεύθυνση της τράπεζας [οδός και αριθμός/αριθμός ταχυδρομικής θυρίδας, τόπος και ταχυδρομικός κώδικας, χώρα (αν πρόκειται για κράτος μέλος, να αναφερθεί ο κωδικός χώρας)]: 15. Ημερομηνία και υπογραφή Βεβαιωθείτε ότι το ονοματεπώνυμό σας έχει γραφεί ευκρινώς, υπογράψτε και αναγράψτε την ημερομηνία στο τέλος της αίτησής σας. Διά της παρούσας, ζητώ να εκδώσει το δικαστήριο διαταγή δέσμευσης κατά του οφειλέτη βάσει της αίτησής μου. Δηλώνω ότι, σύμφωνα με όσα γνωρίζω, τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην παρούσα αίτηση είναι αληθή και πλήρη, καθώς και ότι γνωρίζω πως κάθε τυχόν εκ προθέσεως ψευδής ή ελλιπής δήλωση μπορεί να συνεπάγεται έννομες συνέπειες κατά το δίκαιο του κράτους μέλους στο οποίο υποβάλλεται η αίτηση ή ευθύνη κατά το άρθρο 13 του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 655/2014. Διά της παρούσας, ζητώ να λάβω τα στοιχεία λογαριασμού του οφειλέτη (παρακαλείστε να επιλέξτε το τετραγωνίδιο αυτό μόνο αν υποβάλλετε αίτημα για τη συλλογή στοιχείων λογαριασμού και, ως εκ τούτου, έχετε συμπληρώσει το τμήμα 7 του παρόντος εντύπου). Σε περίπτωση που έχουν προστεθεί συμπληρωματικά φύλλα χαρτιού, αναφέρετε τον συνολικό αριθμό των σελίδων και αριθμήστε κάθε σελίδα: (Τόπος): Ημερομηνία: (ηη/μμ/εεεε) Ονοματεπώνυμο, υπογραφή και/ή σφραγίδα:

18 L 283/ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ II Ευρωπαϊκή διαταγή δέσμευσης λογαριασμού Μέρος Α [Άρθρο 19 παράγραφος 1 του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 655/2014 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 15ης Μαΐου 2014, περί της διαδικασίας ευρωπαϊκής διαταγής δέσμευσης λογαριασμού προς διευκόλυνση της διασυνοριακής είσπραξης οφειλών σε αστικές και εμπορικές υποθέσεις] Κωδικοί χώρας Όταν αναφέρεστε σε κράτος μέλος κατά τη συμπλήρωση του παρόντος εντύπου, παρακαλείστε να χρησιμοποιείτε τους ακόλουθους κωδικούς χώρας: AT Αυστρία Ελλάδα IT Ιταλία PT Πορτογαλία BE Βέλγιο ES Ισπανία LT Λιθουανία RO Ρουμανία BG Βουλγαρία FI Φινλανδία LU Λουξεμβούργο SE Σουηδία CY Κύπρος FR Γαλλία LV Λετονία SI Σλοβενία CZ Τσεχική Δημοκρατία HR Κροατία MT Μάλτα SK Σλοβακία DE Γερμανία HU Ουγγαρία NL Κάτω Χώρες EE Εσθονία IE Ιρλανδία PL Πολωνία Σημείωση: το παρόν μέρος του εντύπου πρέπει να παρέχεται στην(στις) τράπεζα(-ες), στον οφειλέτη και στον δανειστή. Σε περίπτωση που η ευρωπαϊκή διαταγή δέσμευσης λογαριασμού («διαταγή δέσμευσης») αφορά λογαριασμούς σε περισσότερες από μία τράπεζες, θα πρέπει να συμπληρωθεί χωριστό αντίτυπο του μέρους Α της διαταγής δέσμευσης για κάθε τράπεζα. Στην περίπτωση αυτή, στα αντίτυπα του μέρους Α της διαταγής δέσμευσης προς παροχή στον οφειλέτη και τον δανειστή θα πρέπει να αναφέρονται, στο τμήμα 5, τα στοιχεία όλων των οικείων τραπεζών. 1. Δικαστήριο προέλευσης 1.1. Ονομασία: 1.2. Διεύθυνση Οδός και αριθμός/αριθμός ταχυδρομικής θυρίδας: Τόπος και ταχυδρομικός κώδικας: κράτος μέλος (να αναφερθεί ο κωδικός χώρας): 1.3. Τηλ Φαξ 1.5. Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: 2. Δανειστής 2.1. Επώνυμο και όνομα(ονόματα)/επωνυμία εταιρείας ή οργανισμού: 2.2. Διεύθυνση Οδός και αριθμός/αριθμός ταχυδρομικής θυρίδας: Τόπος και ταχυδρομικός κώδικας: κράτος μέλος (να αναφερθεί ο κωδικός χώρας): 2.3. Τηλέφωνο (εφόσον είναι διαθέσιμο): 2.4. Φαξ (εφόσον είναι διαθέσιμο):

19 L 283/ Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (εφόσον είναι διαθέσιμη): 2.6. Ονοματεπώνυμο του εκπροσώπου του δανειστή, εφόσον υπάρχει και εφόσον είναι γνωστός, και στοιχεία επικοινωνίας, εφόσον είναι διαθέσιμα: Επώνυμο και όνομα(ονόματα): Διεύθυνση Οδός και αριθμός/αριθμός ταχυδρομικής θυρίδας: Τόπος και ταχυδρομικός κώδικας: Χώρα (αν πρόκειται για κράτος μέλος, να αναφερθεί ο κωδικός χώρας): Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: 2.7. Αν ο δανειστής είναι φυσικό πρόσωπο: Ημερομηνία γέννησης: Αριθμός ταυτότητας ή διαβατηρίου (εφόσον συντρέχει περίπτωση και υπάρχει): 2.8. Αν ο δανειστής είναι νομικό πρόσωπο ή άλλη οντότητα με ικανότητα να ενάγει ή να ενάγεται κατά το δίκαιο κράτους μέλους: Κράτος ίδρυσης, σύστασης ή καταχώρισης (αν πρόκειται για κράτος μέλος, να αναφερθεί ο κωδικός χώρας): Αριθμός φορολογικού μητρώου ή καταχώρισης ή, ελλείψει τέτοιου, ημερομηνία και τόπος ίδρυσης, σύστασης ή καταχώρισης: 3. Οφειλέτης 3.1. Επώνυμο και όνομα(ονόματα) (τυχόν ενδιάμεσο όνομα, εφόσον είναι γνωστό)/επωνυμία εταιρείας ή οργανισμού: 3.2. Διεύθυνση Οδός και αριθμός/αριθμός ταχυδρομικής θυρίδας: Τόπος και ταχυδρομικός κώδικας: Χώρα (αν πρόκειται για κράτος μέλος, να αναφερθεί ο κωδικός χώρας): 3.3. Τηλέφωνο (εφόσον είναι διαθέσιμο): 3.4. Φαξ (εφόσον είναι διαθέσιμο): 3.5. Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (εφόσον είναι διαθέσιμη): 3.6. Ονοματεπώνυμο του εκπροσώπου του οφειλέτη, εφόσον υπάρχει και εφόσον είναι γνωστός, και στοιχεία επικοινωνίας, εφόσον είναι διαθέσιμα: Επώνυμο και όνομα(ονόματα): Διεύθυνση Οδός και αριθμός/αριθμός ταχυδρομικής θυρίδας: Τόπος και ταχυδρομικός κώδικας: Χώρα (αν πρόκειται για κράτος μέλος, να αναφερθεί ο κωδικός χώρας): Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου:

20 L 283/ Αν ο οφειλέτης είναι φυσικό πρόσωπο και εφόσον τα στοιχεία αυτά είναι διαθέσιμα: Ημερομηνία γέννησης: Αριθμός ταυτότητας ή διαβατηρίου: 3.8. Αν ο οφειλέτης είναι νομικό πρόσωπο ή άλλη οντότητα με ικανότητα να ενάγει ή να ενάγεται κατά το δίκαιο κράτους μέλους και εφόσον τα στοιχεία αυτά είναι διαθέσιμα: Κράτος ίδρυσης, σύστασης ή καταχώρισης (αν πρόκειται για κράτος μέλος, να αναφερθεί ο κωδικός χώρας): Αριθμός φορολογικού μητρώου ή καταχώρισης ή, ελλείψει τέτοιου, ημερομηνία και τόπος ίδρυσης, σύστασης ή καταχώρισης: 4. Ημερομηνία και στοιχεία αναφοράς της διαταγής δέσμευσης 4.1. Ημερομηνία (ηη/μμ/εεεε) της διαταγής δέσμευσης: 4.2. Αριθμός της διαταγής δέσμευσης: 5. Τραπεζικός(-οί) λογαριασμός(-οί) προς δέσμευση ( 1 ) 5.1. Επωνυμία της τράπεζας την οποία αφορά η διαταγή δέσμευσης: 5.2. Διεύθυνση της τράπεζας Οδός και αριθμός/αριθμός ταχυδρομικής θυρίδας: Τόπος και ταχυδρομικός κώδικας: κράτος μέλος (να αναφερθεί ο κωδικός χώρας): 5.3. Αριθμός(-οί) λογαριασμού (αν είναι διαθέσιμος, να αναφερθεί ο αριθμός IBAN): Έχει ο δανειστής παράσχει στην αίτησή του τον(τους) αριθμό(-ούς) του(των) λογαριασμού(-ών); Ναι, παρασχέθηκε(-αν) ο(οι) εξής αριθμός(-οί) λογαριασμού: Όχι Σε περίπτωση που ο δανειστής παρείχε στην αίτησή του τον(τους) αριθμό(-ούς) του(των) λογαριασμού(-ών), θα πρέπει να δεσμευτούν και άλλοι λογαριασμοί που ο οφειλέτης τυχόν τηρεί στην ίδια τράπεζα; Ναι. Όχι Ανευρέθη ο αριθμός λογαριασμού μέσω αιτήματος βάσει του άρθρου 14 του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 655/2014 και μπορεί να ζητηθεί, αν είναι αναγκαίο, από την αρχή πληροφόρησης του κράτους μέλους εκτέλεσης σύμφωνα με το άρθρο 24 παράγραφος 4 στοιχείο α) του εν λόγω κανονισμού; Ναι. Τα στοιχεία επικοινωνίας της αρχής πληροφόρησης είναι τα εξής: Όχι. ( 1 ) Σε περίπτωση που η διαταγή δέσμευσης αφορά λογαριασμούς σε περισσότερες από μία τράπεζες, παρακαλείστε να αναφέρετε στο παρόν τμήμα, στο μέρος Α της διαταγής δέσμευσης προς παροχή στον οφειλέτη και τον δανειστή, τα στοιχεία όλων των οικείων τραπεζών. Αν συμπληρώνετε το έντυπο σε έντυπη μορφή, παρακαλείστε να χρησιμοποιήσετε χωριστά φύλλα χαρτιού και να αριθμήσετε κάθε σελίδα.

Αίτηση για την έκδοση ευρωπαϊκής διαταγής δέσμευσης λογαριασμού

Αίτηση για την έκδοση ευρωπαϊκής διαταγής δέσμευσης λογαριασμού ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ I Αίτηση για την έκδοση ευρωπαϊκής διαταγής δέσμευσης λογαριασμού [Άρθρο 8 παράγραφος 1 του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 655/2014 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 15ης Μα'ίου 2014,

Διαβάστε περισσότερα

ANNEX 1 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. του. ΚΑΤ' ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ (ΕΕ) Αριθ. /..

ANNEX 1 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. του. ΚΑΤ' ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ (ΕΕ) Αριθ. /.. ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 26.11.2014 C(2014) 8734 final ANNEX 1 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ του ΚΑΤ' ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ (ΕΕ) Αριθ. /.. σχετικά με την αντικατάσταση των Παραρτημάτων I και II του κανονισμού (ΕΕ)

Διαβάστε περισσότερα

(Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

(Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ 20.2.2015 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 49/1 II (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) 2015/228 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 17ης Φεβρουαρίου 2015 για την αντικατάσταση των παραρτημάτων

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. του. κατ εξουσιοδότηση κανονισμού (ΕΕ).../... της Επιτροπής

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. του. κατ εξουσιοδότηση κανονισμού (ΕΕ).../... της Επιτροπής ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 19.6.2017 C(2017) 3982 final ANNEX 1 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ του κατ εξουσιοδότηση κανονισμού (ΕΕ).../... της Επιτροπής για την αντικατάσταση των παραρτημάτων I, II, III και IV του κανονισμού

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 7.7.2014 COM(2014) 448 final 2014/0207 (NLE) Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1340/2008 του Συμβουλίου, της 8ης Δεκεμβρίου 2008,

Διαβάστε περισσότερα

Διαβιβάζεται συνημμένως στις αντιπροσωπίες το έγγραφο - C(2017) 4959 final.

Διαβιβάζεται συνημμένως στις αντιπροσωπίες το έγγραφο - C(2017) 4959 final. Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 12 Ιουλίου 2017 (OR. en) 10546/17 ADD 1 COR 1 JUSTCIV 162 EJUSTICE 83 DELACT 108 ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Ημερομηνία Παραλαβής: Αποδέκτης: Αριθ. εγγρ.

Διαβάστε περισσότερα

Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα

Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα 2002L0004 EL 01.01.2007 002.001 1 Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα B ΟΔΗΓΙΑ 2002/4/ΕΚ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 30ής Ιανουαρίου 2002 περί της εγγραφής σε μητρώα

Διαβάστε περισσότερα

Διαβιβάζεται συνημμένως στις αντιπροσωπίες το έγγραφο - C(2017) 3984 final.

Διαβιβάζεται συνημμένως στις αντιπροσωπίες το έγγραφο - C(2017) 3984 final. Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 21 Ιουνίου 2017 (OR. en) 10546/17 ADD 1 EJUSTICE 83 JUSTCIV 162 DELACT 108 ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Ημερομηνία Παραλαβής: Αποδέκτης: Αριθ. εγγρ. Επιτρ.:

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 73/20 15.3.2019 ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) 2019/410 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 29ης Νοεμβρίου 2018 για τον καθορισμό εκτελεστικών τεχνικών προτύπων όσον αφορά τις λεπτομέρειες και τη δομή των πληροφοριών που

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 11.5.2016 L 121/11 ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) 2016/699 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 10ης Μαΐου 2016 σχετικά με τον καθορισμό, για το 2016, των δημοσιονομικών ανώτατων ορίων για ορισμένα καθεστώτα άμεσης στήριξης

Διαβάστε περισσότερα

ПРЕДЯВЯВАНЕ НА ВЗЕМАНИЯ

ПРЕДЯВЯВАНЕ НА ВЗЕМАНИЯ RO BG ES CS DA DE ET EL EN FR GA HR IT LV LT HU MT NL PL PT ПРЕДЯВЯВАНЕ НА ВЗЕМАНИЯ PRESENTACIÓN DE CRÉDITOS PŘIHLÁŠKA POHLEDÁVKY ANMELDELSE AF FORDRINGER FORDERUNGSANMELDUNG NÕUETE ESITAMINE ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

(2), ,. 1).

(2), ,. 1). 178/1 L I ( ) ( ) 2019/1111 25 2019,, ( ), 81 3,,, ( 1 ), ( 2 ),, : (1) 15 2014 ( ). 2201/2003. ( 3 ) ( ). 2201/2003,..,,. (2),..,,, 25 1980, («1980»),.,,. ( 1 ) 18 2018 ( C 458 19.12.2018,. 499) 14 2019

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ I. ΕΕ L 200 της , σ. 1.

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ I. ΕΕ L 200 της , σ. 1. ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ I ΓΕΝΝΗΣΗ ΠΟΛΥΓΛΩΣΣΟ ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΕΝΤΥΠΟ - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΟ ΒΟΗΘΗΜΑ Άρθρο 7 του κανονισμού (ΕΕ) 2016/1191 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 6ης Ιούλιος 2016, για την προώθηση της

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ I. ΕΕ L 200 της , σ. 1.

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ I. ΕΕ L 200 της , σ. 1. ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ I ΓΕΝΝΗΣΗ ΠΟΛΥΓΛΩΣΣΟ ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΕΝΤΥΠΟ - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΟ ΒΟΗΘΗΜΑ Άρθρο 7 του κανονισμού (ΕΕ) 2016/1191 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 6ης Ιούλιος 2016, για την προώθηση της

Διαβάστε περισσότερα

9475/10 ΑΙ/μκρ 1 DG C 1 A LIMITE EL

9475/10 ΑΙ/μκρ 1 DG C 1 A LIMITE EL ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Βρυξέλλες, 18 Μαΐου 2010 (20.05) (OR. en) 9475/10 COMPET 150 SOC 321 JUSTCIV 91 MI 136 ΣΗΜΕΙΩΜΑ της : Γενικής Γραμματείας του Συμβουλίου προς : το Συμβούλιο Θέμα : Συμβούλιο

Διαβάστε περισσότερα

Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 51 I Έκδοση στην ελληνική γλώσσα Νομοθεσία 62o έτος 22 Φεβρουαρίου 2019 Περιεχόμενα II Μη νομοθετικές πράξεις ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ Κανονισμός (ΕΕ) 2019/316 της Επιτροπής,

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ 4.10.2014 L 290/1 II (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 1044/2014 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 3ης Οκτωβρίου 2014 σχετικά με τον καθορισμό, για το 2014, δημοσιονομικών ανώτατων

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ 24.9.2014 L 280/1 II (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤ' ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 994/2014 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 13ης Μαΐου 2014 για την τροποποίηση των παραρτημάτων VIII και VIIIγ του κανονισμού

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1 ΕΝΤΥΠΟ I. 3. Δικαστήριο (2) που εξέδωσε την απόφαση (συμπληρώνεται ΜΟΝΟ εάν διαφέρει από την αρχή που αναφέρεται στην ενότητα 2)

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1 ΕΝΤΥΠΟ I. 3. Δικαστήριο (2) που εξέδωσε την απόφαση (συμπληρώνεται ΜΟΝΟ εάν διαφέρει από την αρχή που αναφέρεται στην ενότητα 2) ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1 ΕΝΤΥΠΟ I ΒΕΒΑΙΩΣΗ σχετικά με απόφαση σε υπόθεση κληρονομικής διάδοχης (Άρθρο 46 παράγραφος 3 στοιχείο β) του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 650/2012 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου σχετικά

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 27.4.2012 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 115/27 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 23ης Απριλίου 2012 σχετικά με τη δεύτερη δέσμη κοινών στόχων ασφαλείας για το σιδηροδρομικό σύστημα [κοινοποιηθείσα

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ. Βρυξέλλες, 26 Φεβρουαρίου 2013 (OR. en) 6206/13 Διοργανικός φάκελος: 2012/0262 (NLE) JUSTCIV 22 ATO 17 OC 78

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ. Βρυξέλλες, 26 Φεβρουαρίου 2013 (OR. en) 6206/13 Διοργανικός φάκελος: 2012/0262 (NLE) JUSTCIV 22 ATO 17 OC 78 ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Βρυξέλλες, 26 Φεβρουαρίου 2013 (OR. en) 6206/13 Διοργανικός φάκελος: 2012/0262 (NLE) JUSTCIV 22 ATO 17 OC 78 ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Θέμα: ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ που

Διαβάστε περισσότερα

Στοιχεία της Επίσκεψης Μελέτης ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ STUDY VISITS ΤΕΛΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Στοιχεία της Επίσκεψης Μελέτης ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ STUDY VISITS ΤΕΛΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ------ ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ (Ι.Κ.Υ.) ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Γάλα: τρία κράτη µέλη πρέπει να καταβάλουν εισφορές ύψους 19 εκατ. ευρώ για υπέρβαση των ποσοστώσεων γάλακτος

Γάλα: τρία κράτη µέλη πρέπει να καταβάλουν εισφορές ύψους 19 εκατ. ευρώ για υπέρβαση των ποσοστώσεων γάλακτος IP/10/1454 Βρυξέλλες, 29 Οκτωβρίου 2010 Γάλα: τρία κράτη µέλη πρέπει να καταβάλουν εισφορές ύψους 19 εκατ. ευρώ για υπέρβαση των ποσοστώσεων γάλακτος Η ανία, οι Κάτω Χώρες και η Κύπρος ήταν τα µόνα κράτη

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 7.7.2015 L 176/29 ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) 2015/1089 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 6ης Ιουλίου 2015 σχετικά με τον καθορισμό, για το 2015, των δημοσιονομικών ανώτατων ορίων για ορισμένα καθεστώτα άμεσης στήριξης

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 22.7.2010 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 189/19 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 19ης Ιουλίου 2010 σχετικά με τους κοινούς στόχους ασφάλειας που αναφέρονται στο άρθρο 7 της οδηγίας 2004/49/ΕΚ του Ευρωπαϊκού

Διαβάστε περισσότερα

Πανευρωπαϊκή έρευνα γνώμης σχετικά με την ασφάλεια και την υγεία στο χώρο εργασίας

Πανευρωπαϊκή έρευνα γνώμης σχετικά με την ασφάλεια και την υγεία στο χώρο εργασίας Πανευρωπαϊκή έρευνα γνώμης σχετικά με την ασφάλεια και την υγεία στο χώρο εργασίας Αποτελέσματα σε ολόκληρη την Ευρώπη και την Ελλάδα - Μάιος 2013 Αντιπροσωπευτικά αποτελέσματα σε 31 συμμετέχουσες Ευρωπαϊκές

Διαβάστε περισσότερα

(2011/431/EE) (8) Για να είναι επιλέξιμες για χρηματοδοτική συμμετοχή, οι

(2011/431/EE) (8) Για να είναι επιλέξιμες για χρηματοδοτική συμμετοχή, οι L 188/50 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 19.7.2011 ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 11ης Ιουλίου 2011 περί χρηματοδοτικής συμμετοχής της Ένωσης στα προγράμματα των κρατών μελών για τον έλεγχο,

Διαβάστε περισσότερα

EΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ. Βρυξέλλες, 24 Απριλίου 2014 (OR. en) 2013/0268 (COD) PE-CONS 30/14 JUSTCIV 32 PI 17 CODEC 339

EΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ. Βρυξέλλες, 24 Απριλίου 2014 (OR. en) 2013/0268 (COD) PE-CONS 30/14 JUSTCIV 32 PI 17 CODEC 339 EΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Βρυξέλλες, 24 Απριλίου 2014 (OR. en) 2013/0268 (COD) PE-CONS 30/14 JUSTCIV 32 PI 17 CODEC 339 ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Θέμα: ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ιαβούλευση των ενδιαφεροµένων κατά τη χάραξη πολιτικής για τις µικρές επιχειρήσεις σε εθνικό/περιφερειακό επίπεδο

ιαβούλευση των ενδιαφεροµένων κατά τη χάραξη πολιτικής για τις µικρές επιχειρήσεις σε εθνικό/περιφερειακό επίπεδο ιαβούλευση των ενδιαφεροµένων κατά τη χάραξη πολιτικής για τις µικρές επιχειρήσεις σε εθνικό/περιφερειακό επίπεδο 01.06.2004-30.09.2004 Μέρος Ι Στοιχεία Χώρα AT - Αυστρία 1 (1.4) BE - Βέλγιο 4 (5.8) DE

Διαβάστε περισσότερα

SN 1316/14 AB/γομ 1 DG D 2A LIMITE EL

SN 1316/14 AB/γομ 1 DG D 2A LIMITE EL ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Βρυξέλλες, 30 Ιανουαρίου 2014 (04.02) (OR. en) Διοργανικός φάκελος: 2013/0268 (COD) SN 1316/14 LIMITE ΣΗΜΕΙΩΜΑ Θέμα: Κανονισμός (ΕΕ) αριθ..../20.. του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

L 119/70 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

L 119/70 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης EL L 119/70 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 7.5.2011 ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 29ης Απριλίου 2011 για την εκκαθάριση των λογαριασμών των οργανισμών πληρωμών των κρατών μελών στο πλαίσιο

Διαβάστε περισσότερα

Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 254/73

Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 254/73 26.9.2009 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 254/73 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΚ) αριθ. 889/2009 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 25ης Σεπτεμβρίου 2009 για την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 73/2009 του Συμβουλίου και

Διαβάστε περισσότερα

9332/15 ADD 3 ΓΒ/μκρ/ΠΜ 1 DG D 2A

9332/15 ADD 3 ΓΒ/μκρ/ΠΜ 1 DG D 2A Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 5 Ιουνίου 205 (OR. en) Διοργανικός φάκελος: 203/09 (COD) 9332/5 ADD 3 JUSTCIV 35 FREMP 2 CODEC 793 ΣΗΜΕΙΩΜΑ της: Προεδρίας προς: το Συμβούλιο αριθ. προηγ. εγγρ.:

Διαβάστε περισσότερα

Φορολογική πολιτική και ανταγωνιστικότητα Νίκος Βέττας Γενικός Διευθυντής ΙΟΒΕ Καθηγητής Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Φορολογική πολιτική και ανταγωνιστικότητα Νίκος Βέττας Γενικός Διευθυντής ΙΟΒΕ Καθηγητής Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών ΙΔΡΥΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ FOUNDATION FOR ECONOMIC & INDUSTRIAL RESEARCH Τ. Καρατάσου 11, 117 42 Αθήνα, Tηλ.: 210 92 11 200-10, Fax: 210 92 33 977, www.iobe.gr 11 T. Karatassou Str., 117

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ. Βρυξέλλες, 12 Δεκεμβρίου 2012 (OR. en) 18855/2/11 REV 2. Διοργανικός φάκελος: 2011/0094 (CNS) PI 194 OC 106

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ. Βρυξέλλες, 12 Δεκεμβρίου 2012 (OR. en) 18855/2/11 REV 2. Διοργανικός φάκελος: 2011/0094 (CNS) PI 194 OC 106 ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Βρυξέλλες, 12 Δεκεμβρίου 2012 (OR. en) Διοργανικός φάκελος: 2011/0094 (CNS) 18855/2/11 REV 2 PI 194 OC 106 ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Θέμα: ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Υγεία: Προετοιµασία για τις διακοπές ταξιδεύετε πάντα µε την Ευρωπαϊκή Κάρτα σας Ασφάλισης Ασθένειας (EΚΑA)?

Υγεία: Προετοιµασία για τις διακοπές ταξιδεύετε πάντα µε την Ευρωπαϊκή Κάρτα σας Ασφάλισης Ασθένειας (EΚΑA)? MEMO/11/406 Βρυξέλλες, 16 Ιουνίου 2011 Υγεία: Προετοιµασία για τις διακοπές ταξιδεύετε πάντα µε την Ευρωπαϊκή Κάρτα σας Ασφάλισης Ασθένειας (EΚΑA)? Στις διακοπές να περιµένετε το απροσδόκητο. Σχεδιάζετε

Διαβάστε περισσότερα

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡΟΧΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΓΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕΛΟΣ ΟΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡΟΧΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΓΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕΛΟΣ ΟΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΚΙΝΟΥΜΕΝΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Βλέπε «Οδηγίες» στη σελίδα 4 E 411 ( 1 ) ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡΟΧΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΓΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΣΤΟ

Διαβάστε περισσότερα

Έχοντας υπόψη τη Συνθήκη για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και ιδίως το άρθρο 81 παράγραφος 2 στοιχεία α), ε) και στ),

Έχοντας υπόψη τη Συνθήκη για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και ιδίως το άρθρο 81 παράγραφος 2 στοιχεία α), ε) και στ), 27.6.2014 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 189/59 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 655/2014 ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 15ης Μαΐου 2014 περί της διαδικασίας ευρωπαϊκής διαταγής δέσμευσης

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΩΣΗ ΜΕ ΑΡΧΕΙΟ. ΦΑΣΗ 1η

ΗΛΩΣΗ ΜΕ ΑΡΧΕΙΟ. ΦΑΣΗ 1η ΗΛΩΣΗ ΜΕ ΑΡΧΕΙΟ Το σύστηµα της ηλεκτρονικής υποβολής υποστηρίζει την εισαγωγή στοιχείων από εξωτερικό αρχείο. Ο σκοπός της εισαγωγής στοιχείων από αρχείο είναι η αποφυγή πολλαπλών πληκτρολογήσεων αν τα

Διαβάστε περισσότερα

(2010/711/ΕΕ) (11) Για να είναι επιλέξιμες για χρηματοδοτική συμμετοχή, οι

(2010/711/ΕΕ) (11) Για να είναι επιλέξιμες για χρηματοδοτική συμμετοχή, οι 25.11.2010 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 309/7 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 23ης Νοεμβρίου 2010 περί συμπληρωματικής χρηματοδοτικής ενίσχυσης από την Ένωση το 2010 στις δαπάνες που πραγματοποιούνται

Διαβάστε περισσότερα

Αριθ. διεθνούς καταχώρισης

Αριθ. διεθνούς καταχώρισης Τελευταία επικαιροποίηση: 03/2016 Αριθμός σελίδων (συμπεριλαμβανομένης αυτής) Στοιχεία αιτούντος/αντιπροσώπου (όχι περισσότεροι 20 χαρακτήρες) Mod.011 Αιτών Επωνυμία νομικής οντότητας ή ονοματεπώνυμο Νομική

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 5 ΕΝΤΥΠΟ V. παράρτημα I Στοιχεία του(των) αιτούντος(-ων) (ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ εάν ο(οι) αιτών(αιτούντες) είναι νομικό(-ά) πρόσωπο(-α))

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 5 ΕΝΤΥΠΟ V. παράρτημα I Στοιχεία του(των) αιτούντος(-ων) (ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ εάν ο(οι) αιτών(αιτούντες) είναι νομικό(-ά) πρόσωπο(-α)) ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 5 ΕΝΤΥΠΟ V Ευρωπαϊκό κληρονομητήριο (Άρθρο 67 του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 650/2012 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου σχετικά με τη διεθνή δικαιοδοσία, το εφαρμοστέο δίκαιο, την αναγνώριση

Διαβάστε περισσότερα

Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 54 Έκδοση στην ελληνική γλώσσα Νομοθεσία 58ο έτος 25 Φεβρουαρίου 2015 Περιεχόμενα II Μη νομοθετικές πράξεις ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ Κατ' εξουσιοδότηση κανονισμός (ΕΕ) 2015/281

Διαβάστε περισσότερα

Η Κοινή Γεωργική Πολιτική σε αριθμούς

Η Κοινή Γεωργική Πολιτική σε αριθμούς Η Κοινή Γεωργική Πολιτική σε αριθμούς Οι πίνακες που ακολουθούν παρουσιάζουν τα βασικά στατιστικά δεδομένα σε πολλούς τομείς σχετικά με την Κοινή Γεωργική Πολιτική (ΚΓΠ) και, συγκεκριμένα: τη γεωργική

Διαβάστε περισσότερα

Η Κοινή Γεωργική Πολιτική σε αριθμούς

Η Κοινή Γεωργική Πολιτική σε αριθμούς Η Κοινή Γεωργική Πολιτική σε αριθμούς Οι πίνακες που ακολουθούν δείχνουν τα βασικά στατιστικά δεδομένα σε πολλούς τομείς σχετικά με την κοινή γεωργική πολιτική (ΚΓΠ), και συγκεκριμένα: τη γεωργική βιομηχανία

Διαβάστε περισσότερα

ιαβούλευση των ενδιαφεροµένων κατά τη χάραξη πολιτικής για τις µικρές επιχειρήσεις σε εθνικό/περιφερειακό επίπεδο

ιαβούλευση των ενδιαφεροµένων κατά τη χάραξη πολιτικής για τις µικρές επιχειρήσεις σε εθνικό/περιφερειακό επίπεδο ιαβούλευση των ενδιαφεροµένων κατά τη χάραξη πολιτικής για τις µικρές επιχειρήσεις σε εθνικό/περιφερειακό επίπεδο 01/06/2004-30/09/2004 Μέρος Ι Στοιχεία Χώρα AT - Αυστρία 9 (4.5) BE - Βέλγιο 13 (6.5) DE

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 28 ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. Αθήνα 12/04/2011. Αριθ. Πρωτ.Γ31/58

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 28 ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. Αθήνα 12/04/2011. Αριθ. Πρωτ.Γ31/58 ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Αθήνα 12/04/2011 Αριθ. Πρωτ.Γ31/58 ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Δ/ΝΣΗ ΔΙΕΘΝΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ Ταχ.Διεύθυνση: Αγ.Κωνσταντίνου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ Βρυξέλλες, 18 Ιανουαρίου 2019 ΑΝΑΘ.1 αντικαθιστά την ανακοίνωση προς τους ενδιαφερομένους της 21ης Νοεμβρίου 2017 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΚΑ ΗΜΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ERASMUS. Κινητικότητα Προσωπικού

ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΚΑ ΗΜΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ERASMUS. Κινητικότητα Προσωπικού ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΚΑ ΗΜΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ERASMUS Κινητικότητα Προσωπικού Μπορούν να συμμετάσχουν μέλη του προσωπικού που είναι: Υπήκοοι χώρας που συμμετέχει στο πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης(LLP). Υπήκοοι

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ Προεκλογική έρευνα Πρώτο κύμα Πρώτα αποτελέσματα: Ευρωπαϊκός μέσος όρος και σημαντικές εθνικές τάσεις

ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ Προεκλογική έρευνα Πρώτο κύμα Πρώτα αποτελέσματα: Ευρωπαϊκός μέσος όρος και σημαντικές εθνικές τάσεις Γενική Διεύθυνση Επικοινωνία Διεύθυνση Γ Σχέσεις με τους πολίτες ΜΟΝΑΔΑ «ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ 2009 27/05/2009 Προεκλογική έρευνα Πρώτο κύμα Πρώτα αποτελέσματα:

Διαβάστε περισσότερα

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΔΕΙΓΜΑΤΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ-ΕΞΑΓΩΓΕΩΝ ΣΤΗ ΛΑΪΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΔΕΙΓΜΑΤΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ-ΕΞΑΓΩΓΕΩΝ ΣΤΗ ΛΑΪΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ Έκδοση «Περιορισμένης διανομής» (1) Π Έκδοση «Για επιθεώρηση από τα ενδιαφερόμενο μέρη» (επιλέξτε το κατάλληλο τετραγωνίδιο) ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΝΤΙΝΤΑΜΠΙΝΓΚ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ ΣΥΣΤΟΙΧΙΩΝ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ L 359/30 II (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 1329/2014 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 9ης Δεκεμβρίου 2014 για τη σύνταξη των εντύπων που αναφέρονται στον κανονισμό (ΕΕ) αριθ. 650/2012

Διαβάστε περισσότερα

Γενική Διεύθυνση Επικοινωνίας ΜΟΝΑΔΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ 15/09/2008 ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2009

Γενική Διεύθυνση Επικοινωνίας ΜΟΝΑΔΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ 15/09/2008 ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2009 Γενική Διεύθυνση Επικοινωνίας ΜΟΝΑΔΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ 15/09/2008 ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2009 Τακτικό Ευρωβαρόμετρο (EB 69) - Άνοιξη 2008 Πρώτα ανεπεξέργαστα αποτελέσματα: Ευρωπαϊκός μέσος όρος

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 12.10.2018 L 256/103 ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ (ΕΕ) 2018/1523 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 11ης Οκτωβρίου 2018 για τον καθορισμό υποδείγματος δήλωσης προσβασιμότητας σύμφωνα με την οδηγία (ΕΕ) 2016/2102 του Ευρωπαϊκού

Διαβάστε περισσότερα

Περιβαλλοντική Πολιτική και Οικονομία Υδατικών Πόρων

Περιβαλλοντική Πολιτική και Οικονομία Υδατικών Πόρων ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Περιβαλλοντική Πολιτική και Οικονομία Υδατικών Πόρων Ενότητα 5:Η Οδηγία Πλαίσιο για τα νερά WFD2000/60/ΕΚ Εφαρμογή Βασίλης Κανακούδης Πολυτεχνική Σχολή Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΙΑ ΙΚΑΣΙΑ ΜΙΚΡΟ ΙΑΦΟΡΩΝ ΕΝΤΥΠΟ ΑΓΩΓΗΣ (ΕΝΑΓΩΝ)

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΙΑ ΙΚΑΣΙΑ ΜΙΚΡΟ ΙΑΦΟΡΩΝ ΕΝΤΥΠΟ ΑΓΩΓΗΣ (ΕΝΑΓΩΝ) ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΙΑ ΙΚΑΣΙΑ ΜΙΚΡΟ ΙΑΦΟΡΩΝ ΕΝΤΥΠΟ ΑΓΩΓΗΣ (ΕΝΑΓΩΝ) (Άρθρο 3 του κανονισµού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συµβουλίου για τη θέσπιση ευρωπαϊκής διαδικασίας µικροδιαφορών ). ικαστήριο..

Διαβάστε περισσότερα

Η Κοινή Γεωργική Πολιτική σε αριθμούς

Η Κοινή Γεωργική Πολιτική σε αριθμούς Η Κοινή Γεωργική Πολιτική σε αριθμούς Οι πίνακες που ακολουθούν παρουσιάζουν τα βασικά στατιστικά δεδομένα σε πολλούς τομείς σχετικά με την Κοινή Γεωργική Πολιτική (ΚΓΠ) και, συγκεκριμένα: τη γεωργική

Διαβάστε περισσότερα

ΔΑΠΑΝΕΣ ΕΣΟΔΑ. Προϋπολογισμός Προϋπολογισμός Μεταβολή (%)

ΔΑΠΑΝΕΣ ΕΣΟΔΑ. Προϋπολογισμός Προϋπολογισμός Μεταβολή (%) ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΑΡΙΘ. ΤΟΜΟΣ 1 - ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΣΟΔΩΝ A. ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ Χρηματοδότηση του γενικού προϋπολογισμού Πιστώσεις που πρέπει να καλυφτούν

Διαβάστε περισσότερα

Πίνακας αποτελεσμάτων για την ενιαία αγορά

Πίνακας αποτελεσμάτων για την ενιαία αγορά Πίνακας αποτελεσμάτων για την ενιαία αγορά Αποτελέσματα ανά κράτος μέλος Κύπρος (Περίοδος αναφοράς: 2015) Μεταφορά στο εθνικό δίκαιο Έλλειμμα μεταφοράς της ενωσιακής νομοθεσίας στο εθνικό δίκαιο: 0,7%

Διαβάστε περισσότερα

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 25 Ιουλίου 2016 (OR. en)

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 25 Ιουλίου 2016 (OR. en) Conseil UE Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 25 Ιουλίου 2016 (OR. en) 11432/16 LIMITE PUBLIC POLGEN 92 JUR 361 ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Θέμα: ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για την τροποποίηση της

Διαβάστε περισσότερα

Δημόσια διαβούλευση σχετικά με την ενδεχόμενη αναθεώρηση του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 764/2008 περί αμοιβαίας αναγνώρισης

Δημόσια διαβούλευση σχετικά με την ενδεχόμενη αναθεώρηση του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 764/2008 περί αμοιβαίας αναγνώρισης Δημόσια διαβούλευση σχετικά με την ενδεχόμενη αναθεώρηση του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 764/2008 περί αμοιβαίας αναγνώρισης Τα πεδία με αστερίσκο () είναι υποχρεωτικά. Όνομα Ηλεκτρονική διεύθυνση Εισαγωγή 1

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτικές Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος

Πολιτικές Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος Πολιτικές Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος Μισσός Βλάσης Ερευνητής του Παρατηρητηρίου Οικονομικών και Κοινωνικών Εξελίξεων του ΙΝΕ ΓΣΕΕ, phd student Χαρακτηριστικά των σχημάτων ΕΕΕ στις χώρες τις Ευρωπαϊκής

Διαβάστε περισσότερα

EΓΓΡΑΦΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

EΓΓΡΑΦΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 14.5.2014 COM(2014) 271 final EΓΓΡΑΦΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ για τον υπολογισμό, τη χρηματοδότηση, την πληρωμή και την εγγραφή στον προϋπολογισμό της διόρθωσης των δημοσιονομικών

Διαβάστε περισσότερα

Η εκτέλεση του προϋπολογισμού του οικονομικού έτους 2015 δείχνει πλεόνασμα ύψους ,74 ευρώ που προκύπτει από:

Η εκτέλεση του προϋπολογισμού του οικονομικού έτους 2015 δείχνει πλεόνασμα ύψους ,74 ευρώ που προκύπτει από: Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 17 Ιουνίου 2016 (OR. en) 9586/16 BUDGET 15 ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ Θέμα: Σχέδιο διορθωτικού προϋπολογισμού αριθ. 2 του γενικού προϋπολογισμού για το 2016: Εγγραφή

Διαβάστε περισσότερα

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL A8-0007/1. Τροπολογία. Jörg Meuthen εξ ονόματος της Ομάδας EFDD

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL A8-0007/1. Τροπολογία. Jörg Meuthen εξ ονόματος της Ομάδας EFDD 31.1.2018 A8-0007/1 1 Παράγραφος 7 7. υπογραμμίζει ότι με τις έδρες που θα εκκενωθούν μετά την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα διευκολυνθεί η υιοθέτηση μιας νέας κατανομής των

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ. για τον καθορισμό της σύνθεσης της Επιτροπής των Περιφερειών

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ. για τον καθορισμό της σύνθεσης της Επιτροπής των Περιφερειών ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 11.6.2014 COM(2014) 226 final 2014/0128 (NLE) Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για τον καθορισμό της σύνθεσης της Επιτροπής των Περιφερειών EL EL ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ 1. ΠΛΑΙΣΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

Γενικές πληροφορίες σχετικά με τον συμμετέχοντα στη διαβούλευση

Γενικές πληροφορίες σχετικά με τον συμμετέχοντα στη διαβούλευση Δημόσια διαβούλευση για την αξιολόγηση της νομοθεσίας της ΕΕ σχετικά με τα φυτοπροστατευτικά προϊόντα και τα κατάλοιπα φυτοφαρμάκων στο πλαίσιο του προγράμματος βελτίωσης της καταλληλότητας και της αποδοτικότητας

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΑΡΙΘ. 8 ΣΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ 2015 ΙΔΙΟΙ ΠΟΡΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ ΕΠΟΠΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΑΡΙΘ. 8 ΣΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ 2015 ΙΔΙΟΙ ΠΟΡΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ ΕΠΟΠΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 19.10.2015 COM(2015) 545 final ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΑΡΙΘ. 8 ΣΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ 2015 ΙΔΙΟΙ ΠΟΡΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ ΕΠΟΠΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ EL EL Έχοντας

Διαβάστε περισσότερα

Σημειώσεις σχετικά με το έντυπο ανακοπής

Σημειώσεις σχετικά με το έντυπο ανακοπής ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΓΟΡΑ (ΓΕΕΑ) (Σήματα, σχέδια και υποδείγματα) Σημειώσεις σχετικά με το έντυπο ανακοπής 1. Γενικές παρατηρήσεις 1.1 Χρήση του εντύπου Το έντυπο διατίθεται δωρεάν από το

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 318/28 4.12.2015 ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) 2015/2246 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 3ης Δεκεμβρίου 2015 σχετικά με τις λεπτομερείς διατάξεις για το σύστημα αριθμητικής καταχώρισης που ισχύουν για το μητρώο των

Διαβάστε περισσότερα

(4) Πρέπει επίσης να προσαρμοστούν τα ανώτατα όρια που. (5) Πρέπει να καθοριστούν, όσον αφορά το 2006, τα δημοσιονομικά

(4) Πρέπει επίσης να προσαρμοστούν τα ανώτατα όρια που. (5) Πρέπει να καθοριστούν, όσον αφορά το 2006, τα δημοσιονομικά 29.7.2006 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 208/3 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΚ) αριθ. 1156/2006 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 28ης Ιουλίου 2006 σχετικά με τον καθορισμό, για το 2006, δημοσιονομικών ανώτατων ορίων για τη

Διαβάστε περισσότερα

Υπολογισμός των καθυστερημένων παροχών ανά άτομο * * Παρακαλείσθε να συμβουλευτείτε τις οδηγίες για τη συμπλήρωση του εντύπου.

Υπολογισμός των καθυστερημένων παροχών ανά άτομο * * Παρακαλείσθε να συμβουλευτείτε τις οδηγίες για τη συμπλήρωση του εντύπου. ΕΝΤΥΠΟ ΠΟΥ ΟΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΓΙΝΕ Ο ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥΣ (Άρθρο 20 παράγραφος 1 στοιχείο γ) του κανονισμού ΕΚ αριθ. 4/2009 της 18ης Δεκεμβρίου 2008) Όνομα

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ 13.7.2017 L 182/1 II (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ KΑΤ' ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) 2017/1259 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 19ης Ιουνίου 2017 για την αντικατάσταση των παραρτημάτων I, II, III και IV του κανονισμού

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 242/10 ΚΑΤ' ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) 2016/1613 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 8ης Σεπτεμβρίου 2016 για έκτακτη ενίσχυση προσαρμογής στους παραγωγούς γάλακτος και σε κτηνοτρόφους σε άλλους τομείς της κτηνοτροφίας

Διαβάστε περισσότερα

Πίνακας αποτελεσμάτων της ενιαίας αγοράς

Πίνακας αποτελεσμάτων της ενιαίας αγοράς Πίνακας αποτελεσμάτων της ενιαίας αγοράς Αποτελέσματα ανά κράτος μέλος Ελλάδα (Περίοδος αναφοράς: 2017) Μεταφορά στο εθνικό δίκαιο Το 2016 τα κράτη μέλη όφειλαν να μεταφέρουν στο εθνικό τους δίκαιο 66

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 25.4.2019 C(2019) 2962 final ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 25.4.2019 για την εξασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του ηλεκτρονικού μητρώου για τις ποσοστώσεις

Διαβάστε περισσότερα

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 17 Μαρτίου 2016 (OR. en)

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 17 Μαρτίου 2016 (OR. en) Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 17 Μαρτίου 2016 (OR. en) Διοργανικός φάκελος: 2014/0013 (NLE) 15436/15 AGRI 684 AGRIORG 101 ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Θέμα: ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΑΡΙΘ. 6/2014 ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΣΟΔΩΝ

ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΑΡΙΘ. 6/2014 ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΣΟΔΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 3.12.2014 COM(2014) 730 final ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΑΡΙΘ. 6/2014 ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΣΟΔΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΑΠΑΝΩΝ ΑΝΑ ΤΜΗΜΑ Τμήμα III Επιτροπή

Διαβάστε περισσότερα

L 307/62 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 7.11.2012

L 307/62 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 7.11.2012 L 307/62 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 7.11.2012 ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (EE) αριθ. 1020/2012 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 6ης Νοεμβρίου 2012 σχετικά με την έγκριση σχεδίου κατανομής, στα κράτη μέλη, των

Διαβάστε περισσότερα

Πίνακας αποτελεσμάτων για την ενιαία αγορά

Πίνακας αποτελεσμάτων για την ενιαία αγορά Πίνακας αποτελεσμάτων για την ενιαία αγορά Αποτελέσματα ανά κράτος μέλος Ελλάδα (Περίοδος αναφοράς: 2015) Μεταφορά στο εθνικό δίκαιο Έλλειμμα μεταφοράς της ενωσιακής νομοθεσίας στο εθνικό δίκαιο: 0,7%

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ αριθ. 6 ΣΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ 2013 ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΣΟΔΩΝ

ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ αριθ. 6 ΣΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ 2013 ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΣΟΔΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 18.9.2013 COM(2013) 655 final ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ αριθ. 6 ΣΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ 2013 ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΣΟΔΩΝ EL EL ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Διαβάστε περισσότερα

10671/16 ΔΠ/νικ 1 DPG

10671/16 ΔΠ/νικ 1 DPG Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 27 Ιουνίου 2016 (OR. en) 10671/16 CO EUR-PREP 30 POLGEN 71 AG 11 ECOFIN 657 UEM 260 SOC 436 COMPET 398 ENV 455 EDUC 247 RECH 242 ENER 265 JAI 621 EMPL 289 ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

(Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

(Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ 20.10.2012 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 290/1 II (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 967/2012 ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 9ης Οκτωβρίου 2012 για την τροποποίηση του εκτελεστικού

Διαβάστε περισσότερα

Ευρωπαϊκό Ενιαίο Έγγραφο Προμήθειας (ΕΕΕΠ)

Ευρωπαϊκό Ενιαίο Έγγραφο Προμήθειας (ΕΕΕΠ) Ευρωπαϊκό Ενιαίο Έγγραφο Προμήθειας (ΕΕΕΠ) Μέρος Ι: Πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία σύναψης σύμβασης και την αναθέτουσα αρχή ή τον αναθέτοντα φορέα Στοιχεία της δημοσίευσης Για διαδικασίες σύναψης

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. της. έκθεσης της Επιτροπής προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. της. έκθεσης της Επιτροπής προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 17.5.2017 COM(2017) 242 final ANNEX 1 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ της έκθεσης της Επιτροπής προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο σχετικά με την επανεξέταση της πρακτικής εφαρμογής

Διαβάστε περισσότερα

Γενικό ποσοστό απασχόλησης ισοδύναμου πλήρως απασχολούμενου πληθυσμού - σύνολο

Γενικό ποσοστό απασχόλησης ισοδύναμου πλήρως απασχολούμενου πληθυσμού - σύνολο απασχολούμενου πληθυσμού - σύνολο Περιγραφή δείκτη και πηγή πληροφοριών Το γενικό ποσοστό απασχόλησης ισοδύναμου πλήρως απασχολούμενου πληθυσμού υπολογίζεται με τη διαίρεση του αριθμού του ισοδύναμου πλήρως

Διαβάστε περισσότερα

Απόφαση (ΕΕ) 2016/954 του Συμβουλίου της 9ης

Απόφαση (ΕΕ) 2016/954 του Συμβουλίου της 9ης Πίνακας περιεχομένων Απόφαση (ΕΕ) 2016/954 του Συμβουλίου της 9ης Ιουνίου 2016 για την έγκριση ενισχυμένης συνεργασίας στον τομέα της διεθνούς δικαιοδοσίας, του εφαρμοστέου δικαίου και της αναγνώρισης

Διαβάστε περισσότερα

Επίσημη Εφημερίδα L 52. της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Νομοθεσία. Νομοθετικές πράξεις. 60ό έτος 28 Φεβρουαρίου Έκδοση στην ελληνική γλώσσα.

Επίσημη Εφημερίδα L 52. της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Νομοθεσία. Νομοθετικές πράξεις. 60ό έτος 28 Φεβρουαρίου Έκδοση στην ελληνική γλώσσα. Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 52 Έκδοση στην ελληνική γλώσσα Νομοθεσία 60ό έτος 28 Φεβρουαρίου 2017 Περιεχόμενα I Νομοθετικές πράξεις Οριστική έκδοση (ΕΕ, Ευρατόμ) 2017/303 του διορθωτικού

Διαβάστε περισσότερα

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΗΡΥΞΗ ΑΚΥΡΟΤΗΤΑΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥ ΣΗΜΑΤΟΣ

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΗΡΥΞΗ ΑΚΥΡΟΤΗΤΑΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥ ΣΗΜΑΤΟΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΓΟΡΑ (ΓΕΕΑ) Τελευταία ενημέρωση: 07/2013 ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΗΡΥΞΗ ΑΚΥΡΟΤΗΤΑΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥ ΣΗΜΑΤΟΣ Αριθμός σελίδων (συμπεριλαμβανομένης αυτής) Στοιχεία αιτούντος/αντιπροσώπου

Διαβάστε περισσότερα

Παράρτημα 1 ΑΙΤΗΣΕΙΣ. Κατηγορία 1: Ασφάλεια προϊόντων που πωλούνται διαδικτυακά. Ερωτήσεις επιλεξιμότητας

Παράρτημα 1 ΑΙΤΗΣΕΙΣ. Κατηγορία 1: Ασφάλεια προϊόντων που πωλούνται διαδικτυακά. Ερωτήσεις επιλεξιμότητας Παράρτημα 1 ΑΙΤΗΣΕΙΣ Κατηγορία 1: Ασφάλεια προϊόντων που πωλούνται διαδικτυακά Ερωτήσεις επιλεξιμότητας 1. Βεβαιώνω ότι η εταιρεία μου είναι επιχειρηματική οντότητα βιομηχανικού ή εμπορικού χαρακτήρα,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΕΕ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΕΕ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΕΕ el Πολλές άλλες πληροφορίες σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση διατίθενται στο διαδίκτυο μέσω του εξυπηρετητή Europa (http://europa.eu). Δελτίο καταλογογράφησης υπάρχει στο τέλος του

Διαβάστε περισσότερα

Το εν λόγω ποσό πρέπει να αναγράφεται σε ευρώ στρογγυλεµένο στο πλησιέστερο ευρώ.

Το εν λόγω ποσό πρέπει να αναγράφεται σε ευρώ στρογγυλεµένο στο πλησιέστερο ευρώ. Οδηγίες συµπλήρωσης της δήλωσης INTRASTAT (ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ) Η δήλωση αυτή υποβάλλεται στην Υπηρεσία ΦΠΑ για κάθε µήνα µέχρι την 10 η µέρα του επόµενου µήνα που έπεται του µήνα αναφοράς. Σε περίπτωση που κάποιος

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 48/6 ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) 2019/290 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 19ης Φεβρουαρίου 2019 για τον καθορισμό του μορφότυπου καταχώρισης και υποβολής εκθέσεων των παραγωγών ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού

Διαβάστε περισσότερα

Διαβιβάζεται συνημμένως στις αντιπροσωπίες το έγγραφο - COM(2015) 545 final.

Διαβιβάζεται συνημμένως στις αντιπροσωπίες το έγγραφο - COM(2015) 545 final. Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 20 Οκτωβρίου 2015 (OR. en) 13159/15 FIN 699 ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Ημερομηνία Παραλαβής: Αποδέκτης: Αριθ. εγγρ. Επιτρ.: Θέμα: Για το Γενικό Γραμματέα

Διαβάστε περισσότερα

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 13 Οκτωβρίου 2016 (OR. en)

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 13 Οκτωβρίου 2016 (OR. en) Conseil UE Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 13 Οκτωβρίου 2016 (OR. en) 13007/16 LIMITE PUBLIC JAI 812 DAPIX 162 CRIMORG 117 ENFOPOL 329 ENFOCUSTOM 149 ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Αποδέκτης: Θέμα: Προεδρία

Διαβάστε περισσότερα

VIES ( VAT INFORMATION EXCHANGE SYSTEM)

VIES ( VAT INFORMATION EXCHANGE SYSTEM) VIES ( VAT INFORMATION EXCHANGE SYSTEM) ΣΚΟΠΟΣ: αλληλοενημέρωση και έλεγχος των ΚΜ σχετικά με τον ΦΠΑ στο ενδοκοινοτικό εμπόριο. 1 VIES τέθηκε σε εφαρμογή 1/5/2004 ενδοκοινοτικές παραδόσεις αγαθών 1/1/2010

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ 2009

ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ 2009 Γενική Διεύθυνση Επικοινωνία Διεύθυνση Γ Σχέσεις με τους πολίτες ΜΟΝΑΔΑ «ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ» ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ 2009 25/03/2009 Τακτικό Ευρωβαρόμετρο (EB 71): Ιανουάριος-Φεβρουάριος

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. Απαντήσεις από τα κράτη μέλη όσον αφορά την εφαρμογή των συστάσεων της Επιτροπήςσχετικά με τις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. Απαντήσεις από τα κράτη μέλη όσον αφορά την εφαρμογή των συστάσεων της Επιτροπήςσχετικά με τις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 27.3.2014 COM(2014) 196 ANNEX 1 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Απαντήσεις από τα κράτη μέλη όσον αφορά την εφαρμογή των συστάσεων της Επιτροπήςσχετικά με τις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

Γενικό ποσοστό συμμετοχής στην αγορά εργασίας πληθυσμού χρονών - σύνολο

Γενικό ποσοστό συμμετοχής στην αγορά εργασίας πληθυσμού χρονών - σύνολο πληθυσμού 15-64 χρονών - σύνολο Περιγραφή δείκτη και πηγή πληροφοριών Το γενικό ποσοστό συμμετοχής στην αγορά εργασίας πληθυσμού 15-64 χρονών υπολογίζεται με τη διαίρεση του αριθμού του οικονομικά ενεργού

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 182/20 ΚΑΤ' ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) 2017/1260 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 19ης Ιουνίου 2017 για την αντικατάσταση του παραρτήματος I του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1896/2006 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του

Διαβάστε περισσότερα