ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Γ.Σ.Ε.Ε.

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Γ.Σ.Ε.Ε."

Transcript

1 ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ & ΨΥΛΛΑ ΑΘΗΝΑ Τηλ Fax adedy@adedy.gr, adedy1@adedy.gr ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Γ.Σ.Ε.Ε. ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ «ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ, ΕΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΟ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΦΕΔΡΕΙΑ & ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ» ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ΔΕΥΤΕΡΑ 10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011 Ο λαός μας βιώνει μια ζοφερή πραγματικότητα εξαιτίας των πολιτικών της σκληρής και μονόπλευρης λιτότητας του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος που δημιουργούν ασφυκτικές καταστάσεις για τους νέους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τον κόσμο της εργασίας, της παιδείας και του πολιτισμού.

2 2 Με τη νέα καταιγίδα μέτρων, που αποφάσισε να εφαρμόσει η Κυβέρνηση και η Τρόικα, στοχοποιούνται, για άλλη μια φορά, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, τα χαμηλά και μεσαία στρώματα της ελληνικής κοινωνίας. Ενώ αφήνουν στο απυρόβλητο τα ανώτερα εισοδηματικά στρώματα, τους έχοντες και τους κατέχοντες τον πλούτο και άθικτους τους υπεύθυνους για την οικονομική κρίση, όλους αυτούς, οι οποίοι θησαύρισαν τόσα χρόνια πριν από την κρίση, εκμεταλλευόμενοι το ανθρώπινο δυναμικό (εργατικό και επιστημονικό), τις υποδομές της χώρας, τις διάφορες διευκολύνσεις της ελληνικής πολιτείας, τους νόμους περί κινήτρων, τα αποθεματικά των Ταμείων μας και με το ξέσπασμα της κρίσης έβγαλαν τα κεφάλαιά τους στο εξωτερικό, επενδύοντας στη χρεοκοπία της χώρας. Η Κυβέρνηση, υποταγμένη στα συμφέροντα των Τραπεζιτών, του παρασιτικού χρηματιστικού κεφαλαίου, των δανειστών και των κερδοσκόπων, σαρώνει δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων και της κοινωνίας, που αποκτήθηκαν με αγώνες και θυσίες του εργατικού κινήματος ολόκληρο τον προηγούμενο αιώνα. Η νεοφιλελεύθερη πολιτική που ασκείται σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, ειδικά στο σημερινό παγκοσμιοποιημένο καπιταλιστικό περιβάλλον οδηγεί αναπόδραστα στη διεύρυνση των ανισοτήτων και στη φτώχεια ολοένα και περισσότερο τα ευρύτερα λαϊκά στρώματα της κοινωνίας.

3 3 Τα μέτρα που υλοποιούν η Τρόικα και η Κυβέρνηση, δυστυχώς, εκτός από μονομερή και άδικα, είναι και αναποτελεσματικά. Οι μνημονιακές κυβερνητικές πολιτικές δεν καταφέρνουν να πιάσουν τους στόχους, ανανεώνονται συνεχώς και επιβάλλουν διαρκώς νέα πιο δυσβάσταχτα, επαχθέστερα μέτρα, οδηγώντας σε ακραία υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου του λαού μας. Η Κυβέρνηση για να περάσει τα σχέδιά της και να εφαρμόσει τα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα, κουρελιάζει τις Διεθνείς Συμβάσεις Εργασίας, τα κοινωνικά, τα συλλογικά και δημοκρατικά δικαιώματά μας, ακόμη και το ίδιο το Σύνταγμα!!! Οι απολύσεις των εργαζομένων στο Δημόσιο και στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα, αποκαλύπτουν τον αυταρχικό κατήφορο μιας ανάλγητης πολιτικής που εκπορεύεται από τους δανειστές μας και υλοποιείται από την Κυβέρνηση της χώρας μας, χωρίς καμιά πολιτική και κοινωνική νομιμοποίηση. Δυστυχώς μας γυρίζουν έναν αιώνα πίσω!!! Τότε που οι απολυμένοι Δημόσιοι Υπάλληλοι συγκεντρώνονταν στην Πλατεία Κλαυθμώνος και με κλαυθμούς και οδυρμούς, παρακαλούσαν τους κυβερνώντες να τους ξαναπροσλάβουν στο Δημόσιο.

4 4 1. Οι μεγάλες περικοπές στα εισοδήματά μας παίρνουν δραματικές διαστάσεις με το Νέο Μισθολόγιο Βαθμολόγιο, αφού επιδεινώνει ακόμη περισσότερο τη μισθολογική κατάσταση των υπαλλήλων του Δημοσίου. Οι απώλειες διευρύνονται και ξεπερνούν το 50% λόγω και των φραγμών που επιβάλλει στην εξέλιξη των υπαλλήλων (π.χ. στον Α Βαθμό θα εξελίσσεται μόνο το 20%). Οι νεοεισερχόμενοι στο Δημόσιο της Π.Ε. Κατηγορίας θα αμείβονται με 660 ευρώ το μήνα, ενώ για τις κατηγορίεςυε & ΔΕ οι αποδοχές είναι πολύ κατώτερες, χωρίς δυνατότητα εξέλιξης στους ανώτερους βαθμούς. Γενικά όλοι οι υπάλληλοι του Δημοσίου υφίστανται απώλειες των αποδοχών του (22 ευρώ θα είναι το ημερομίσθιο ενός πτυχιούχου που θα μπεί στο Δημόσιο και, αν λάβουμε υπόψη και τη μείωση του αφορολόγητου, οι απώλειες της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων ξεπερνούν κάθε όριο αξιοπρεπούς διαβίωσης. 2. Οι εργασιακές σχέσεις πλήττονται βάναυσα: α) Στο Δημόσιο Τομέα, με την εφαρμογή του αντεργατικού και ανάλγητου μέτρου της εργασιακής εφεδρείας οδηγούνται σε απόλυση ή σε προσυνταξιοδοτικό στάδιο χιλιάδες μόνιμοι υπάλληλοι ( με αμοιβές 60% του βασικού μισθού τους), για ένα (1) χρόνο τους πρώτους και μέχρι δύο (2) χρόνια τους δεύτερους).

5 5 β) Στον Ιδιωτικό Τομέα δρομολογείται ακόμη και η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Αναστέλλονται για δύο (2) χρόνια οι επεκτάσεις των Κλαδικών Συμβάσεων Εργασίας. Καταργείται η γνωμοδοτική δυνατότητα του Συμβουλίου της Επιθεώρησης Εργασίας για την υπογραφή επιχειρησιακών συμβάσεων. Διευκολύνεται η εργοδοσία για σύναψη επιχειρησιακών συμβάσεων που οδηγούν σε μεγάλες μειώσεις μισθών. Τίθεται χρονικό όριο ενός (1) μήνα για τη σύσταση επιχειρησιακού σωματείου. Η ζούγκλα που επικρατεί στις εργασιακές σχέσεις στον Ιδιωτικό Τομέα παίρνει ακόμη πιο άγρια χαρακτηριστικά και επεκτείνεται και στο Δημόσιο. Η ακύρωση στην πράξη των 151 και 154 Διεθνών Συμβάσεων Εργασίας και η καταστρατήγηση του Συντάγματος του άρθρου 103 που προστατεύει τη μονιμότητα των Δημοσίων Υπαλλήλων της Ελληνικής Δημοκρατίας είναι ολοφάνερη. Η Τρόικα και ιδιαίτερα οι κεφαλαιούχοι της Ευρώπης και όχι μόνο, θέλουν φτηνό εργατικό και επιστημονικό ανθρώπινο δυναμικό για να

6 6 επενδύσουν στη χώρα μας. Γι αυτό πιέζουν για διαρκή μείωση του εργασιακού κόστους, για να αυξήσουν έτσι στο μέγιστο βαθμό την κερδοφορία τους. 3. Τα ασφαλιστικά συνταξιοδοτικά δικαιώματα ανατρέπονται. Με τις περικοπές κατά 20% για το ποσό της σύνταξης που είναι πάνω από ευρώ και κατά 40% για το ποσό πάνω από ευρώ όσων δεν έχουν συμπληρώσει το 55 ο έτος της ηλικίας τους. Οι εν λόγω περικοπές θα είναι πέρα από αυτές του ΛΑΦΚΑ με τα αντίστοιχα ποσά για συντάξεις πάνω από ευρώ και ευρώ και οι συνταξιούχοι είναι κάτω των 60 ετών. Στις επικουρικές συντάξεις θα έχουμε περικοπές κατά 30% και γι αυτούς που παίρνουν πάνω από 500 ευρώ θα υπάρξει μείωση 50%. Του ΜΤΠΥ η μείωση είναι πάνω από 20%. Το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ) αδυνατεί να ανταποκριθεί στην ανάγκη καταβολής του ΕΦΑΠΑΞ, ήδη είναι στην αναμονή για 2 ½ με 3 χρόνια νέοι συνταξιούχοι και η Κυβέρνηση εξακολουθεί να μην υλοποιεί τη δέσμευσή της για ενίσχυση του Ταμείου. Αντίθετα αποφάσισε περικοπές 15% για όσους συνταξιοδοτήθηκαν το 2010 και20% για όσους υπέβαλαν ή θα υποβάλλουν αίτηση το 2011.

7 7 4. Ο ισοπεδωτικός κεφαλικό φόρος, επίσης, στα ακίνητα, επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τους εργαζόμενους που έχουν την όποια μικροϊδιοκτησία (την οποία απέκτησαν με δάνεια και πληρώνουν δόσεις κάθε μήνα με αιματηρές οικονομίες). 5. Η φοροεπιδρομή στα μόνιμα υποζύγια των προϋπολογισμών της χώρας συνεχίζεται. Ακόμη και η γενιά των 500 ευρώ θα υποστούν φορολογική αφαίμαξη, με τη μείωση του αφορολόγητου στις ευρώ. Το ίδιο θα συμβεί και σε άλλες ομάδες φορολογουμένων (όπως οι τρίτεκνοι, πολύτεκνοι κ.α.). Ενώ η φοροδιαφυγή, η φοροκλοπή και η εισφοροδιαφυγή έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις, αφού πάνω από 10 δις ευρώ το χρόνο καταγράφεται η φοροδιαφυγή στη χώρα μας και φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη 37 δις ευρώ προς το Δημόσιο. Μέσα σ αυτό το κλίμα, στις σκληρές συνθήκες που καθημερινά διαμορφώνονται και επιδεινώνουν ολοένα και περισσότερο τη θέση των εργαζομένων. Καλούμαστε, όλοι οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και τον Ιδιωτικό Τομέα, να αντιδράσουμε, να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπειά μας, τη ζωή μας την ίδια. Μπροστά στην καταιγίδα των μέτρων, στις παρατεταμένες πολιτικές λιτότητας, στο ξεθεμελίωμα των δικτύων κοινωνικής προστασίας,

8 8 στην κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους, Α.Δ.Ε.Δ.Υ. & Γ.Σ.Ε.Ε. συντονίζουμε τις δυνάμεις μας για να αντιμετωπίσουμε: v Τη βάρβαρη επίθεση στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας v Την επιχείρηση ενοχοποίησης των εργαζομένων για τη χρεοκοπία των πολιτικών της Τρόικα και της Κυβέρνησης v Τις άδικες επιθέσεις στους υπαλλήλους του Δημοσίου, την απαξίωση των δημόσιων υπηρεσιών και κοινωνικών αγαθών. v Την κατασυκοφάντηση του συνδικαλιστικού κινήματος, την απαξία των συλλογικοτήτων, της συλλογικής δράσης των εργαζομένων για να ακυρώσουν το ρόλο του και να γίνουν οι εργαζόμενοι έρμαια στις ορέξεις των εργοδοτών, χωρίς τη στήριξη των συνδικάτων. v Την επιχείρηση κοινωνικού αυτοματισμού που αγγίζει τα όρια του κοινωνικού κανιβαλισμού. Ως τριτοβάθμια συνδικαλιστικά όργανα συνεχίζουμε από κοινού το δρόμο του αγώνα, που έχουμε ξεκινήσει πριν από 22 μήνες ενάντια στις πολιτικές που κατ ουσία προστατεύουν τους Τραπεζίτες, το παρασιτικό κεφάλαιο, τους πλουτίσαντες από τον πόνο της κρίσης, φορτώνοντας όλα τα βάρη στον κόσμο της εργασίας.

9 9 Θα συνεχίζουμε να παίζουμε το ρόλο μας, ως συνδικαλιστικό κίνημα, που δεν είναι άλλος από την υπεράσπιση των δικαιωμάτων αυτών που εκπροσωπούμε (των εργαζομένων στον Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα), χωρίς σκοπιμότητες (παραταξιακές κομματικές). v Αναδεικνύοντας την πολιτική διάσταση των ζητημάτων, την αξία των Δημοσίων Υπηρεσιών και των κοινωνικών αγαθών. v Το αντεργατικό, αντικοινωνικό και αντιαναπτυξιακό περιεχόμενο των πολιτικών που εφαρμόζονται από την Τρόικα και την Κυβέρνηση. v Παλεύουμε για την ανατροπή αυτής της πολιτικής που ξεπουλάει το δημόσιο πλούτο και παραδίδει τα δημόσια και κοινωνικά αγαθά βορά στην ιδιωτική πρωτοβουλία, στην αγορά και τους κερδοσκόπους. v Αγωνιζόμαστε για μια άλλη πολιτική που θα αναγνωρίζει το κοινωνικό περιεχόμενο της εργασίας (πνευματικής και χειρονακτικής) για μια πολιτική που θα έχει στο επίκεντρό της τον άνθρωπο και τις ανάγκες του, που θα διευρύνει τη Δημοκρατία και το Κοινωνικό Κράτος.

10 10 v Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στα συνδικάτα και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, όλοι μαζί, με διαλεκτική λειτουργία, με συλλογικότητα και ενότητα στη δράση. v Να συνεχίσουμε τον αγώνα για να μην περάσουν αυτά τα βάρβαρα μέτρα που διαλύουν την κοινωνία και οδηγούν μεγάλα κοινωνικά στρώματα στη φτώχεια και την εξαθλίωση. -

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΗΣ Ε.Ε. ΤΗΣ Α..Ε..Υ.

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΗΣ Ε.Ε. ΤΗΣ Α..Ε..Υ. Αθήνα 12.10.2011 ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ & ΨΥΛΛΑ 2 105 57 ΑΘΗΝΑ Τηλ 213.16.16.900 Fax 2103246165 Email: adedy@adedy.gr, adedy1@adedy.gr ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ.:357 Προς Τη ιαρκή Επιτροπή Οικονοµικών Υποθέσεων

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕ ΡΟΥ ΤΗΣ Α..Ε..Υ. ΚΩΣΤΑ ΤΣΙΚΡΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ Γ.Σ.Ε.Ε. Α..Ε..Υ. ΠΕ ΙΟΝ ΑΡΕΩΣ 19/10/2011

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕ ΡΟΥ ΤΗΣ Α..Ε..Υ. ΚΩΣΤΑ ΤΣΙΚΡΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ Γ.Σ.Ε.Ε. Α..Ε..Υ. ΠΕ ΙΟΝ ΑΡΕΩΣ 19/10/2011 ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ & ΨΥΛΛΑ 2 105 57 ΑΘΗΝΑ Τηλ 213.16.16.900 Fax 2103246165 Email: adedy@adedy.gr, adedy1@adedy.gr ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕ ΡΟΥ ΤΗΣ Α..Ε..Υ. ΚΩΣΤΑ ΤΣΙΚΡΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

48 ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

48 ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (Ο.Δ.Π.Τ.Ε.) Διεύθυνση: Πάντειο Πανεπιστήμιο Λεωφ. Συγγρού 136 Αθήνα Αθήνα 15 Οκτωβρίου 2011 Ταχ. Κωδ.: 17671 Αριθμ. πρωτ.: 181 Τηλέφωνα Προέδρου:6944191513

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. (Π.Ο.Σ.Ε. Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε.)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. (Π.Ο.Σ.Ε. Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε.) ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. (Π.Ο.Σ.Ε. Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε.) ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ196-198 Αθήνα, 11/12/2013 114 71 ΑΘΗΝΑ Αρ. Πρωτ. 237 ΤΗΛ. 210-6440873 FAX. 210-6454223 SITE: www.poseypexode.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΥΠΟΥ Α..Ε..Υ. ΤΡΙΤΗ 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013

ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΥΠΟΥ Α..Ε..Υ. ΤΡΙΤΗ 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013 Αθήνα 27.08.2013 ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ & ΨΥΛΛΑ 2 105 57 ΑΘΗΝΑ Τηλ 213.16.16.900 Fax 2103246165 Email: adedy@adedy.gr, adedy1@adedy.gr ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΥΠΟΥ Α..Ε..Υ. ΤΡΙΤΗ 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013

Διαβάστε περισσότερα

Αφιέρωμα στην 20ημερη Απεργία

Αφιέρωμα στην 20ημερη Απεργία HPøMENO TE O MHNIAIA E Φ H M E P I Δ A γ ι α τ η ν T O Π Ι Κ Η A Y T O Δ I O I K H Σ H O IKA PI (X +7) E E PI AÚÈıÌfi Õ ÂÈ È 1439/99 EK OTøN Eº H M E T. Ú ÊÂ Ô KEM A KAPOΛOY 24 104 37 AΘHNA ETOΣ 13ο ΦYΛΛO

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΙΜΕΝΟ. ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΥΠΟΥ της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ Η σημερινή Συνέντευξη Τύπου πραγματοποιείται σε μια συγκυρία που:

ΚΕΙΜΕΝΟ. ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΥΠΟΥ της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ Η σημερινή Συνέντευξη Τύπου πραγματοποιείται σε μια συγκυρία που: Αθήνα, 17 Δεκεμβρίου 2012 ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ & ΨΥΛΛΑ 2 105 57 - ΑΘΗΝΑ Τηλ.: 213 1616900 Fax: 210 3246165 ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΥΠΟΥ της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012 Η σημερινή Συνέντευξη

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 48ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 6 & 7 ΜΑΪΟΥ 2016 ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 48ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 6 & 7 ΜΑΪΟΥ 2016 ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 48ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 6 & 7 ΜΑΪΟΥ 2016 ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Με ασήκωτους φόρους και χαράτσια, που επιβάλλονται στους εργαζομένους και στα ευρύτερα λαϊκά στρώματα, κλιμακώνεται

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ Α..Ε..Υ. ΕΡΜΗ ΚΑΣΣΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ Γ.Σ.Ε.Ε. Α..Ε..Υ. ΠΕ ΙΟΝ ΑΡΕΩΣ 6/11/2012

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ Α..Ε..Υ. ΕΡΜΗ ΚΑΣΣΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ Γ.Σ.Ε.Ε. Α..Ε..Υ. ΠΕ ΙΟΝ ΑΡΕΩΣ 6/11/2012 ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ & ΨΥΛΛΑ 2 105 57 ΑΘΗΝΑ Τηλ 213.16.16.900 Fax 2103246165 Email: adedy@adedy.gr, adedy1@adedy.gr ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ Α..Ε..Υ. ΕΡΜΗ ΚΑΣΣΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ Γ.Σ.Ε.Ε.

Διαβάστε περισσότερα

Η αξιολόγησή τους δε θα γίνει και δική μας!

Η αξιολόγησή τους δε θα γίνει και δική μας! Η αξιολόγησή τους δε θα γίνει και δική μας! Από το Γρηγόρη Καλομοίρη, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΑΔΕΔΥ Η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης έστειλε επείγουσα (την τρίτη μέσα σε ένα μήνα) εγκύκλιο

Διαβάστε περισσότερα

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ Ημερομηνία Ανάρτησης: 18/09/2012 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΕΝΩΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. (Π.Ο.Σ.Ε. Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε.)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. (Π.Ο.Σ.Ε. Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε.) ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. (Π.Ο.Σ.Ε. Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε.) ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ196-198 Αθήνα, 16/12/2016 114 71 ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ. 210-6440873 Αρ. Πρωτ. 415 FAX. 210-6454223 SITE: www.poseypexode.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΆΣΕΙ ΤΟ 4 ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΊΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΊΑ! ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 11 π.μ. ΠΛ. ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΆΣΕΙ ΤΟ 4 ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΊΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΊΑ! ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 11 π.μ. ΠΛ. ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ ωρη ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΆΣΕΙ ο ΤΟ 4 ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΊΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΊΑ! ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 11 π.μ. ΠΛ. ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ ωρη ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΆΣΕΙ ΤΟ 4 ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΊΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΊΑ! ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 11π.μ. ΠΛ. ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝ ΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Υ.ΠΕ.ΧΩ..Ε. (Π.Ο.Σ.Ε. Υ.ΠΕ.ΧΩ..Ε.)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝ ΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Υ.ΠΕ.ΧΩ..Ε. (Π.Ο.Σ.Ε. Υ.ΠΕ.ΧΩ..Ε.) ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝ ΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Υ.ΠΕ.ΧΩ..Ε. (Π.Ο.Σ.Ε. Υ.ΠΕ.ΧΩ..Ε.) ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ196-198 Αθήνα, 25/1/2018 114 71 ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ. 210-6440873 Αρ. Πρωτ. 13 FAX. 210-6454223 SITE: www.poseypexode.gr E-MAIL:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΗΓΗΣΗ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΤΡΑΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ της ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της «ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ στους Ο.Τ.Α.»

ΕΙΣΗΓΗΣΗ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΤΡΑΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ της ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της «ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ στους Ο.Τ.Α.» ΕΙΣΗΓΗΣΗ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΤΡΑΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ της ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της «ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ στους Ο.Τ.Α.» στην ΕΝΑΡΞΗ των ΕΡΓΑΣΙΩΝ του 2 ου ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ της ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΑΘΗΝΑ-ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Εργατική Πρωτομαγιά: Δεν είναι αργία, είναι ΑΠΕΡΓΙΑ!

Εργατική Πρωτομαγιά: Δεν είναι αργία, είναι ΑΠΕΡΓΙΑ! Εργατική Πρωτομαγιά: Δεν είναι αργία, είναι ΑΠΕΡΓΙΑ! Η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά βρίσκει τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία, τα πλατιά λαϊκά στρώματα να συνεχίζουν να φτωχοποιούνται

Διαβάστε περισσότερα

Σ αυτή την Απεργία πάμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ. κανείς δεν την παλεύει μόνος!!!

Σ αυτή την Απεργία πάμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ. κανείς δεν την παλεύει μόνος!!! Σ αυτή την Απεργία πάμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ. κανείς δεν την παλεύει μόνος!!! Η ΓΣΕΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους στην 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ την Τετάρτη 6 Νοέμβρη και στο συλλαλητήριο

Διαβάστε περισσότερα

Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ για την 24ωρη απεργία του δημόσιου στην Αλεξανδρούπολη

Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ για την 24ωρη απεργία του δημόσιου στην Αλεξανδρούπολη Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ για την 24ωρη απεργία του δημόσιου στην Αλεξανδρούπολη Με βασικό σύνθημα: Απαιτούμε, βροντοφωνάζουμε όλοι μαζί: «πάρτε πίσω το νόμο λαιμητόμο» πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΥΠΟΥ Α..Ε..Υ. ΤΡΙΤΗ 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013

ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΥΠΟΥ Α..Ε..Υ. ΤΡΙΤΗ 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013 Αθήνα 17.09.2013 ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ & ΨΥΛΛΑ 2 105 57 ΑΘΗΝΑ Τηλ 213.16.16.900 Fax 2103246165 Email: adedy@adedy.gr, adedy1@adedy.gr ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΥΠΟΥ Α..Ε..Υ. ΤΡΙΤΗ 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013

Διαβάστε περισσότερα

Πέρασαν 101 χρόνια από την καθιέρωση της 8 ης ημέρας της γυναίκας.

Πέρασαν 101 χρόνια από την καθιέρωση της 8 ης ημέρας της γυναίκας. Αθήνα Μάρτιος 2011 ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ & ΨΥΛΛΑ 2 105 57 ΑΘΗΝΑ Τηλ 213.16.16.900 Fax 2103246165 Email: adedy@adedy.gr, adedy1@adedy.gr ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Πέρασαν 101 χρόνια από την καθιέρωση

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΗΜΜΕΝΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ. Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος.

ΣΥΝΗΜΜΕΝΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ. Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος. ΣΥΝΗΜΜΕΝΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος email: osyape@otenet.gr www.osyape.gr τηλ. προέδρου: 6932442294 τηλ. γραμματέα:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΑΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΑΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΑΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ 10.10.2012 Βρισκόμαστε πλέον ένα βήμα πριν την εξαγγελία των νέων μέτρων μείωσης του διαθέσιμου εισοδήματός μας και κατάργησης του ελάχιστου κράτους πρόνοιας που

Διαβάστε περισσότερα

Σήµερα απεργούν τα ΜΜΕ, αύριο και µεθαύριο παραλύει η χώρα

Σήµερα απεργούν τα ΜΜΕ, αύριο και µεθαύριο παραλύει η χώρα http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=318871 enet.gr, 04:42 Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011 ΓΣΕΕ, Α Ε Υ και ΠΑΜΕ καλούν στη µεγάλη 48ωρη απεργία, την Τετάρτη και Πέµπτη Σήµερα απεργούν τα ΜΜΕ, αύριο και µεθαύριο

Διαβάστε περισσότερα

Συνέντευξη τύπου της Ένωσης Γυναικών Λάρισας (μέλος ΟΓΕ) 8-6-2015

Συνέντευξη τύπου της Ένωσης Γυναικών Λάρισας (μέλος ΟΓΕ) 8-6-2015 Συνέντευξη τύπου της Ένωσης Γυναικών Λάρισας (μέλος ΟΓΕ) 8-6-2015 Η Ένωση Γυναικών Λάρισας (μέλος ΟΓΕ) καλεί όλες τις γυναίκες της λαϊκών στρωμάτων της πόλης μας να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που διοργανώνει

Διαβάστε περισσότερα

Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Νομού Μαγνησίας. Προς. Θέμα: «Γενική Συνέλευση 24 Σεπτέμβρη, Απεργία 26 Σεπτέμβρη»

Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Νομού Μαγνησίας. Προς. Θέμα: «Γενική Συνέλευση 24 Σεπτέμβρη, Απεργία 26 Σεπτέμβρη» Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Νομού Μαγνησίας Αντωνοπούλου 66 Βόλος, T.K. 382 21 Τηλέφωνα: 24210)20483 (Κάθε Δευτέρα 19:00-21:00) 6936)584278 Fax: 24210)20483 e-mail: elme.mag@gmail.com Ιστοσελίδα:

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Αθήνα,

ΚΟΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Αθήνα, Αθήνα, 05.09.2013 ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ & ΨΥΛΛΑ 2 105 57 ΑΘΗΝΑ Τηλ 213.16.16.900 Fax 2103246165 Email: adedy@adedy.gr, adedy1@adedy.gr ΚΟΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΩΤΕΕ,

Διαβάστε περισσότερα

Νομαρχιακό Τμήμα Αχαΐας Ταχ. Δ/νση: Κανακάρη 236 Α & Γενναδίου ΤΗΛ.: 2610 279613 Fax: 2610 279613., www. eetema.gr & E-mail: info@eetema.

Νομαρχιακό Τμήμα Αχαΐας Ταχ. Δ/νση: Κανακάρη 236 Α & Γενναδίου ΤΗΛ.: 2610 279613 Fax: 2610 279613., www. eetema.gr & E-mail: info@eetema. Ε.Ε.Τ.Ε.Μ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ - ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Ο επιστημονικός και επαγγελματικός ενιαίος φορέας οργάνωσης και εκπροσώπησης των Μηχανικών του τεχνολογικού τομέα ανώτατης

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Ημερομηνία: Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2012

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Ημερομηνία: Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2012 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ημερομηνία: Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2012 Θέμα: Ομιλία Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ 18 ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΛΜΕ

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ 18 ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ 18 ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΛΜΕ 1. Απόφαση για την Πληροφορική (σελ. 2) 2. Απόφαση για τις ξένες γλώσσες (σελ. 3) 3. Απόφαση για διορισμούς (σελ. 4) 4. Απόφαση για

Διαβάστε περισσότερα

Non paper, 15.05.15. Το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης

Non paper, 15.05.15. Το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης Non paper, 15.05.15 Η Κυβέρνηση συμπληρώνει τέσσερις μήνες ζωής, και στο σύντομο αυτό χρονικό διάστημα παρουσιάζει σημαντικό έργο η καταγραφή του οποίου αναδεικνύει την εντατική προσπάθεια και τη συντονισμένη

Διαβάστε περισσότερα

Στοχοποιούν τη συλλογική πάλη. Η διατήρηση και η αύξηση των κερδών των μονοπωλίων είναι, λοιπόν, ο απώτερος στόχος,

Στοχοποιούν τη συλλογική πάλη. Η διατήρηση και η αύξηση των κερδών των μονοπωλίων είναι, λοιπόν, ο απώτερος στόχος, Η εξαφάνιση ακόμα και της έννοιας των εργασιακών δικαιωμάτων αποτελεί βασική προτεραιότητα της πλουτοκρατίας και των κομμάτων της, όπως βεβαιώνει και το επικαιροποιημένο κείμενο του αποκαλούμενου μνημονίου.

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ 6-7 ΙΟΥΝΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ. Ταξική Ενότητα Εργαζομένων Forthnet - Netmed

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ 6-7 ΙΟΥΝΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ. Ταξική Ενότητα Εργαζομένων Forthnet - Netmed Ταξική Ενότητα Εργαζομένων Forthnet - Netmed ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ 6-7 ΙΟΥΝΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ Πέμπτη 6/6 /2013, 11:00-19:00 Γραφεία ΟΓΕ, Πλ.Ατταλείας,

Διαβάστε περισσότερα

Δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο: Δελτίο Τύπου σχετικά με το τελευταίο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ

Δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο: Δελτίο Τύπου σχετικά με το τελευταίο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ Δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο: Δελτίο Τύπου σχετικά με το τελευταίο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ Στις 21 Αυγούστου 2014 συνεδρίασε το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ. Στο Γενικό Συμβούλιο οι δυνάμεις του Π.Α.ΜΕ.

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ. Ζούμε μια κρίση χωρίς προηγούμενο για τα δεδομένα της μεταπολίτευσης.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ. Ζούμε μια κρίση χωρίς προηγούμενο για τα δεδομένα της μεταπολίτευσης. ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ Αθήνα 2 Φεβρουαρίου 2010 ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ Ελληνίδες, Έλληνες, Ζούμε μια κρίση χωρίς προηγούμενο για τα δεδομένα της μεταπολίτευσης. Σε αυτές τις κρίσιμες

Διαβάστε περισσότερα

Με αγώνα και οργάνωση να απαντήσουμε στο σχεδιασμό των επιχειρηματικών ομίλων και της κυβέρνησης

Με αγώνα και οργάνωση να απαντήσουμε στο σχεδιασμό των επιχειρηματικών ομίλων και της κυβέρνησης Με αγώνα και οργάνωση να απαντήσουμε στο σχεδιασμό των επιχειρηματικών ομίλων και της κυβέρνησης Η επίθεση στο λαϊκό εισόδημα, στους μισθούς, στις εργασιακές σχέσεις δεν έχει τελειωμό. Η στρατηγική του

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΛΕΣΜΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΚΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ Προς τις διοικήσεις των Συνδικάτων, όλους τους αγωνιστές συνδικαλιστές, την εργατική τάξη και τον εργαζόμενο

ΚΑΛΕΣΜΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΚΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ Προς τις διοικήσεις των Συνδικάτων, όλους τους αγωνιστές συνδικαλιστές, την εργατική τάξη και τον εργαζόμενο ΚΑΛΕΣΜΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΚΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ Προς τις διοικήσεις των Συνδικάτων, όλους τους αγωνιστές συνδικαλιστές, την εργατική τάξη και τον εργαζόμενο λαό Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, Οι Ομοσπονδίες και

Διαβάστε περισσότερα

10463/32 Απόφαση Πρωτοδικείου Αθηνών Α Θ Η Ν Α Αρ. Πρωτ. : 806 ΑΘΗΝΑ 8 Μαρτίου 2016

10463/32 Απόφαση Πρωτοδικείου Αθηνών Α Θ Η Ν Α Αρ. Πρωτ. : 806 ΑΘΗΝΑ 8 Μαρτίου 2016 ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ/ΜΕΛΟΣ ΟΜΕ-ΟΤΕ 10463/32 Απόφαση Πρωτοδικείου Αθηνών Α Θ Η Ν Α 1 0 4 3 2 ΓΡΑΦΕΙΑ : ΒΕΡΑΝΖΕΡΟΥ 34 - ΤΗΛ. 2105241576-9 ΦΑΞ : 2105229150-2105200006 e-mail: petote@otenet.gr Αρ. Πρωτ.

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ. 9 Απριλίου 2013

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ. 9 Απριλίου 2013 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ 9 Απριλίου 2013 ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ: «Η ΕΘΝΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΩΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ» ΑΠΟ

Διαβάστε περισσότερα

Αρ. πρωτ. 3084 16/10/08 Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Αρ. πρωτ. 3084 16/10/08 Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η Αρ. πρωτ. 3084 16/10/08 Προς τα Σωµατεία Μέλη του ΕΚΑ Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, Την Τρίτη 21/10 πραγµατοποιείται η µεγάλη Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία που προκήρυξαν από κοινού

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία του Γ.Γ του ΕΚΝΛ, Πάρι Λιόλιου, στην απεργιακή συγκέντρωση 6/5/2016

Ομιλία του Γ.Γ του ΕΚΝΛ, Πάρι Λιόλιου, στην απεργιακή συγκέντρωση 6/5/2016 Ομιλία του Γ.Γ του ΕΚΝΛ, Πάρι Λιόλιου, στην απεργιακή συγκέντρωση 6/5/2016 Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, φτωχοί αγρότες, επαγγελματίες, επιστήμονες, νέοι και νέες! Και από την σημερινή μας απεργιακή

Διαβάστε περισσότερα

«Οι αλλαγές στο νέο Ασφαλιστικό

«Οι αλλαγές στο νέο Ασφαλιστικό ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ 6 Τ.Κ. 106 71 ΤΗΛ.: 21036 37 726, 21036 23 583 FAX : 210 36 02 101 email : silsinate@hotmail.com Αθήνα 11.5.2016 Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Διαβάστε περισσότερα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Δεκέμβρη, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας στη Χαλκίδα, η σύσκεψη πρωτοβάθμιων σωματείων,

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Δεκέμβρη, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας στη Χαλκίδα, η σύσκεψη πρωτοβάθμιων σωματείων, Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Δεκέμβρη, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας στη Χαλκίδα, η σύσκεψη πρωτοβάθμιων σωματείων, συνδικαλιστών, εργαζομένων, ανέργων και συνταξιούχων. Η πρωτοβουλία

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ: ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ. Ομιλία του Υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Αναστάσιου Πετρόπουλου

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ: ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ. Ομιλία του Υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Αναστάσιου Πετρόπουλου ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ: ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ Ομιλία του Υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Αναστάσιου Πετρόπουλου Οι συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης προβλέπουν την σύγκλιση του

Διαβάστε περισσότερα

Οργανωτικό Πλαίσιο για την ανάπτυξη αγωνιστικού απεργιακού προγράμματος δράσης της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κατά τη διάρκεια του διμήνου Φεβρουαρίου Μαρτίου 2014

Οργανωτικό Πλαίσιο για την ανάπτυξη αγωνιστικού απεργιακού προγράμματος δράσης της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κατά τη διάρκεια του διμήνου Φεβρουαρίου Μαρτίου 2014 Αθήνα 13.02.2014 ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ & ΨΥΛΛΑ 2 105 57 ΑΘΗΝΑ Τηλ 213.16.16.900 Fax 2103246165 Email: adedy@adedy.gr, adedy1@adedy.gr ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ.: 82 Προς: Ομοσπονδίες-Μέλη της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και

Διαβάστε περισσότερα

Εργασιακά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα της γυναίκας εν μέσω οικονομικής κρίσης

Εργασιακά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα της γυναίκας εν μέσω οικονομικής κρίσης Αθήνα, 09/03/2011 ΑΡΘΡΟ της Αικ. Ζαφείρη Καμπίτση Επιτ. Γεν. Διευθυντού ΟΑΕΕ Τ. Προέδρου Δ.Σ ΤΑΠΟΤΕ ΘΕΜΑ : Εργασιακά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα της γυναίκας εν μέσω οικονομικής κρίσης Ι. Είναι γνωστό

Διαβάστε περισσότερα

Σηµεία εκτιµήσεων και απόφασης Γενικού Συµβουλίου Α..Ε..Υ. ΑΠΕΡΓΙΑ 22ΑΠΡΙΛΙΟΥ, ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ 27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Σηµεία εκτιµήσεων και απόφασης Γενικού Συµβουλίου Α..Ε..Υ. ΑΠΕΡΓΙΑ 22ΑΠΡΙΛΙΟΥ, ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ 27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ Αθήνα 12.4.2010 ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Τηλ 213.16.16.900 Fax 2103246165 ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ.:126 Προς 1.- Οµοσπονδίες Μέλη Α..Ε..Υ. 2.- Νοµαρχιακά Τµήµατα Α..Ε..Υ. Σηµεία εκτιµήσεων και απόφασης Γενικού Συµβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

1) Να διερευνηθεί από το.σ της Οµοσπονδίας η δυνατότητα η µεγάλη Γενική Απεργία της Τετάρτης 26/9/2012 µε απόφασή της να επεκταθεί είτε σε 48ωρη κλαδι

1) Να διερευνηθεί από το.σ της Οµοσπονδίας η δυνατότητα η µεγάλη Γενική Απεργία της Τετάρτης 26/9/2012 µε απόφασή της να επεκταθεί είτε σε 48ωρη κλαδι ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Αθήνα, 24-09-2012 ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΝΙΑΙΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ Αρ.Πρωτ. 14 ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ- Ε.Τ.Α.Α Μάρνη 22-Αθήνα ΠΡΟΣ Τηλ. 2105217301 (Πρόεδρος).Σ ΠΟΠΟΚΠ - 2103740409 (Γραµµατέας) ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ Ενότητα κι αγώνας! Υπάλληλοι, εργάτες, λαϊκά στρώματα όλοι μαζί! Μπορούμε να σταματήσουμε τα νέα μέτρα της σφαγής! Έχουμε τη

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία στο Συνέδριο ΠΕΟ. Εκπροσώπου της ΓΣΕΕ. Οικ. Γραμματέα Γ. Γεωργακόπουλου

Ομιλία στο Συνέδριο ΠΕΟ. Εκπροσώπου της ΓΣΕΕ. Οικ. Γραμματέα Γ. Γεωργακόπουλου Ομιλία στο Συνέδριο ΠΕΟ Εκπροσώπου της ΓΣΕΕ Οικ. Γραμματέα Γ. Γεωργακόπουλου Χαιρετίζω εκ μέρους του Προέδρου και της Διοίκησης της ΓΣΕΕ το Συνέδριο της ΠΕΟ. Είναι ιδιαίτερη χαρά για εμένα που εκπροσωπώ

Διαβάστε περισσότερα

Συνάδελφοι οικοδόμοι και εργαζόμενοι στις κατασκευές,

Συνάδελφοι οικοδόμοι και εργαζόμενοι στις κατασκευές, ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ & ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ, ΟΔΟΣ ΒΕΡΑΝΖΕΡΟΥ 1, ΠΛ. ΚΑΝΙΓΓΟΣ 2 ος όρ. Tηλ. 210.3827.122-210.3827.181 FAX. 210.3827.496 http://syndikatooikodomonathinas.gr/

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ στο ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΓΩΝΑ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ στο ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΓΩΝΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ στο ΔΗΜΟΣΙΟ http://paremvaseisdimosiou.blogspot.gr/ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΡΑ! dimosio.paremvasis@gmail.com Η Κυβέρνηση συνεχίζει και βαθαίνει την

Διαβάστε περισσότερα

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL A8-0037/1. Τροπολογία

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL A8-0037/1. Τροπολογία 13.2.2017 A8-0037/1 1 Παράγραφος 6 α (νέα) 6α. Επισύρει την προσοχή στη μείωση του μεριδίου των μισθών στην ΕΕ, στη διεύρυνση των ανισοτήτων όσον αφορά τους μισθούς και τα εισοδήματα και στην αύξηση της

Διαβάστε περισσότερα

Αφού η διοίκηση της Alpha Bank κάνει το ΚΟΡΟΪΔΟ... Εμείς κάνουμε ΑΓΩΝΑ μέχρι την τελική Ν Ι Κ Η!!!

Αφού η διοίκηση της Alpha Bank κάνει το ΚΟΡΟΪΔΟ... Εμείς κάνουμε ΑΓΩΝΑ μέχρι την τελική Ν Ι Κ Η!!! Αφού η διοίκηση της Alpha Bank κάνει το ΚΟΡΟΪΔΟ Εμείς κάνουμε ΑΓΩΝΑ μέχρι την τελική Ν Ι Κ Η!!! ΑΦΟΥ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ALPHA BANK ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΟΡΟΪΔΟ ΕΜΕΙΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΓΩΝΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ Ν Ι Κ Η!!! Ο σύλλογός

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Π.Ο. Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ. Π ΑΝΕΛΛΗΝΙΑ Ο ΜΟΣΠΟΝΔΙΑ Ε ΝΩΣΕΩΝ Μ ΗΧΑΝΙΚΩΝ Δ Π.Ο.ΜΗ.Τ.Ε.Δ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Π.Ο.Π.Ο.Κ.Π. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Ευρωπαϊκή κρίση στην Ελλάδα: Επιστημονική ανάλυση της κρίσης υπό το πρίσμα των οικονομικών στοιχείων & του μάρκετινγκ.

Ευρωπαϊκή κρίση στην Ελλάδα: Επιστημονική ανάλυση της κρίσης υπό το πρίσμα των οικονομικών στοιχείων & του μάρκετινγκ. Ευρωπαϊκή κρίση στην Ελλάδα: Επιστημονική ανάλυση της κρίσης υπό το πρίσμα των οικονομικών στοιχείων & του μάρκετινγκ. ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΣΟΥΡΗΣ Αντικείμενα αναφοράς Ανασκόπηση της κρίσης και εφαρμογή «μνημονιακών»

Διαβάστε περισσότερα

Μνημόνια και πολιτικές φαρμάκου

Μνημόνια και πολιτικές φαρμάκου Μνημόνια και πολιτικές φαρμάκου Πρόταση για μια άλλη πολιτική φαρμάκου Παρέμβαση Γιάννη Μπασκόζου στο 1 ο Συνέδριο της ΠΕΦ Στην Ελλάδα τα 4 τελευταία χρόνια, με επίκληση της ανάγκης αποπληρωμής του δημόσιου

Διαβάστε περισσότερα

Γιάννης Μηλιός, Συνέντευξη στα Επίκαιρα 28/07/2012

Γιάννης Μηλιός, Συνέντευξη στα Επίκαιρα 28/07/2012 Γιάννης Μηλιός, Συνέντευξη στα Επίκαιρα 28/07/2012 1. Κατά τα φαινόμενα, οι δανειστές θα τραβήξουν στα άκρα τον χρηματοδοτικό στραγγαλισμό της χώρας, με μη καταβολή της δανειακής δόσης. Δημιουργείται ένα

Διαβάστε περισσότερα

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ ΠΡΟΣ: ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ, ΣΥΛΛΟΓΟ «ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ», ΔΟΕ

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ ΠΡΟΣ: ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ, ΣΥΛΛΟΓΟ «ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ», ΔΟΕ ΠΡΟΣ: ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ, ΣΥΛΛΟΓΟ «ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ», ΔΟΕ ΣΤΗΝ ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ» ΚΑΙ ΑΙΡΕΤΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΣΤΟ ΠΥΣΠΕ ΛΑΚΩΝΙΑΣ Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας

Διαβάστε περισσότερα

Προωθεί τις αντιδραστικές "μεταρρυθμίσεις" στην υγεία και στην εκπαίδευση (Νηπιαγωγείο, νέο Λύκειο, τεχνική εκπαίδευση, συγχωνεύσεις ΑΕΙ-ΑΤΕΙ,

Προωθεί τις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις στην υγεία και στην εκπαίδευση (Νηπιαγωγείο, νέο Λύκειο, τεχνική εκπαίδευση, συγχωνεύσεις ΑΕΙ-ΑΤΕΙ, Πρόταση αγώνα των Παρεμβάσεων στο ΓΣ της ΑΔΕΔΥ (24/11/17), στο δημοσιοϋπαλληλικό κίνημα και τους εργαζόμενους Πρόταση αγώνα των Παρεμβάσεων - Κινήσεων - Συσπειρώσεων στο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ στη

Διαβάστε περισσότερα

ΣΠΥΡΟΥ ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ ΟΜΙΛΙΑ. ΣΤΟ 38 ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

ΣΠΥΡΟΥ ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ ΟΜΙΛΙΑ. ΣΤΟ 38 ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΜΙΛΙΑ ΣΠΥΡΟΥ ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ΣΤΟ 38 ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ. Να τους ανατρέψουµε πριν µας γυρίσουν στον εργασιακό µεσαίωνα

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ. Να τους ανατρέψουµε πριν µας γυρίσουν στον εργασιακό µεσαίωνα ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ Εκλογική Διακήρυξη 35o Συνέδριο ΑΔΕΔΥ Αυτόνοµα Ταξικά Ριζοσπαστικά Συνδικάτα για την Ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης-εε-δντ Να τους ανατρέψουµε πριν µας γυρίσουν

Διαβάστε περισσότερα

Μια νέα εποχή (και) για τις συλλογικές εργασιακές σχέσεις

Μια νέα εποχή (και) για τις συλλογικές εργασιακές σχέσεις Μια νέα εποχή (και) για τις συλλογικές εργασιακές σχέσεις Είναι πλέον σαφές ότι στα χρόνια του «Μνημονίου» οι (δυσάρεστες) εκπλήξεις για τους εργαζόμενους της χώρας δεν θα σταματήσουν ποτέ. Ήδη, ένας μεγάλος

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΣΙΤΙΚΟ ΛΑΙΜΗΤΟΜΟΣ - ΓΥΡΩ ΣΤΑ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ <<ΡΕΤΙΡΕ>>

ΤΟ ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΣΙΤΙΚΟ ΛΑΙΜΗΤΟΜΟΣ - ΓΥΡΩ ΣΤΑ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ <<ΡΕΤΙΡΕ>> ΤΟ ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΣΙΤΙΚΟ ΛΑΙΜΗΤΟΜΟΣ - ΓΥΡΩ ΣΤΑ 1.000 ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ Δεν γνωρίζουμε ακριβώς πότε και πώς θα έρθει το τελικό κείμενο για ψήφιση αλλά σύμφωνα με τα δυσάρεστα τελευταία νέα, οι συντάξεις

Διαβάστε περισσότερα

προβλήματα της ελληνικής οικονομίας που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης, δηλαδή της ανάπτυξης μέσω της παραγωγής και της μείωσης της φοροδιαφυγής.

προβλήματα της ελληνικής οικονομίας που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης, δηλαδή της ανάπτυξης μέσω της παραγωγής και της μείωσης της φοροδιαφυγής. ΓΝΩΜΗ - ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ της Ο.Κ.Ε. στις οικονομικές και κοινωνικές εξελίξεις (σύμφωνα με την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής στις 10/10/2011) με αφορμή το ν/σ του Υπουργείου Οικονομικών με θέμα: "Συνταξιοδοτικές

Διαβάστε περισσότερα

Υπόμνημα προς τον Γ.Γ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ κ. ΝΙΚΟΛΑΟ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟ

Υπόμνημα προς τον Γ.Γ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ κ. ΝΙΚΟΛΑΟ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ & ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΑΡΚΑΔΙΑΣ (ΟΕΒΑ) ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1929-ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 113 22100 ΤΡΙΠΟΛΗ ΤΗΛ. & FAX: 2710.22.27.39 E-MAIL: oeba@tri.forthnet.gr ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑ ΟΡΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΕΛ-ΤΑ -ΤΕΛΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ Π.Ο.Σ.Τ.

ΤΑ ΟΡΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΕΛ-ΤΑ -ΤΕΛΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ Π.Ο.Σ.Τ. ΤΑ ΟΡΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΕΛ-ΤΑ -ΤΕΛΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ Π.Ο.Σ.Τ. ΤΟ ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΤΑ ΝΕΑ ΟΡΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΕΛ-ΤΑ Α ΠΕΡΙΟΔΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ΣΤΙΣ ΘΕΜΑ: Εκτίμηση κατάστασης εξελίξεων και Αγωνιστικό Πρόγραμμα Δράσης

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ΣΤΙΣ ΘΕΜΑ: Εκτίμηση κατάστασης εξελίξεων και Αγωνιστικό Πρόγραμμα Δράσης Αθήνα, 21.08.2014 ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ & ΨΥΛΛΑ 2 105 57 ΑΘΗΝΑ Τηλ 213.16.16.900 Fax 2103246165 Email: adedy@adedy.gr, adedy1@adedy.gr ΑΠΟΦΑΣΗ Αριθμ. Πρωτ.:296 ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ-ΧΑΡΤΖΙΛΙΚΙ:23 ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΕ 7 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΑΠΩΛΕΙΕΣ 50 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ!

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ-ΧΑΡΤΖΙΛΙΚΙ:23 ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΕ 7 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΑΠΩΛΕΙΕΣ 50 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ! ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ-ΧΑΡΤΖΙΛΙΚΙ:23 ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΕ 7 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΑΠΩΛΕΙΕΣ 50 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ! ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ-ΧΑΡΤΖΙΛΙΚΙ:23 ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΕ 7 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΑΠΩΛΕΙΕΣ 50 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ! Το χάρτη όλων των δραματικών (23) περικοπών στις συντάξεις

Διαβάστε περισσότερα

Εισήγηση Υπουργού Εργασίας, Ε.Αχτσιόγλου, στη συνέντευξη Τύπου για την εξειδίκευση των μέτρων ελάφρυνσης των μη μισθωτών

Εισήγηση Υπουργού Εργασίας, Ε.Αχτσιόγλου, στη συνέντευξη Τύπου για την εξειδίκευση των μέτρων ελάφρυνσης των μη μισθωτών ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Δελτίο Τύπου Αθήνα, 13-09-2018 Εισήγηση Υπουργού Εργασίας, Ε.Αχτσιόγλου, στη συνέντευξη Τύπου για την εξειδίκευση των μέτρων

Διαβάστε περισσότερα

24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2005

24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2005 Ημερομηνία Ανάρτησης: 14/11/2005 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2005 ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, Αριθμ. Πρωτ.: 365

Αθήνα, Αριθμ. Πρωτ.: 365 Αθήνα, 18.09.2017 ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ & ΨΥΛΛΑ 2 105 57 ΑΘΗΝΑ Τηλ 213.16.16.900 Fax 2103246165 Email: adedy@adedy.gr, adedy1@adedy.gr Αριθμ. Πρωτ.: 365 ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΨΗΦΙΣΜΑ - ΑΠΟΦΑΣΗ 30 ΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΠΟΣΥΠ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ - ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ & ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΨΗΦΙΣΜΑ - ΑΠΟΦΑΣΗ 30 ΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΠΟΣΥΠ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ - ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ & ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Π.Ο.Σ.Υ.Π. Ανδρέα Παπανδρέου 37, 151 80 ΜΑΡΟΥΣΙ Τηλ.- FAX: 210-344 3776 e-mail: posyp@minedu.gov.gr 30 Ο Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο ΠΟΣΥΠ Αθήνα 18,19

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩ ΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤ ΕΛΤΙΟ

ΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩ ΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤ ΕΛΤΙΟ Θέσις ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Ε.Π.Ε. Μαιάνδρου 15, 115 28 Αθήνα, τηλ. 210 7292365-366 Fax: 210 7290942 e-mail: th@thesisltd.com - www.thesisltd.com ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Νοέμβριος 2011 Οι πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Συνάντηση της ΑΔΕΔΥ με την Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Συνάντηση της ΑΔΕΔΥ με την Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη Αθήνα, 27.01.2017 ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ & ΨΥΛΛΑ 2 105 57 ΑΘΗΝΑ Τηλ 213.16.16.900 Fax 2103246165 Email: adedy@adedy.gr, adedy1@adedy.gr Αριθμ. Πρωτ.: 49 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Συνάντηση της ΑΔΕΔΥ με την

Διαβάστε περισσότερα

Εργόσηµο. Το εργόσηµο εφαρµόζεται για τους περιστασιακά απασχολούµενους, όπως οι κηπουροί

Εργόσηµο. Το εργόσηµο εφαρµόζεται για τους περιστασιακά απασχολούµενους, όπως οι κηπουροί Εργόσηµο Το εργόσηµο εφαρµόζεται για τους περιστασιακά απασχολούµενους, όπως οι κηπουροί Τα πάνω κάτω σε όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και συντάξεις, αλλά και στον τρόπο υπολογισµού και καταβολής των ασφαλιστικών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ Προς την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Θέμα: Για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ Προς την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Θέμα: Για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Κοινοβουλευτική Ομάδα Λεωφ. Ηρακλείου 145, 14231 ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ, τηλ.: 2102592213, 2102592105, 2102592258, fax: 2102592155 e-mail: ko@vouli.kke.gr, http:// www.kke.gr Γραφεία Βουλής: 2103708168, 2103708169,

Διαβάστε περισσότερα

Όλοι την Τρίτη 3 του Νοέμβρη 2015 στη ΓΣ του Συλλόγου μας. Όλοι στην 24ωρη Γενική Απεργία την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

Όλοι την Τρίτη 3 του Νοέμβρη 2015 στη ΓΣ του Συλλόγου μας. Όλοι στην 24ωρη Γενική Απεργία την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015 Όλοι την Τρίτη 3 του Νοέμβρη 2015 στη ΓΣ του Συλλόγου μας Όλοι στην 24ωρη Γενική Απεργία την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015 Το ξεκίνημα και της νέας σχολικής χρονιάς βρίσκει τα σχολεία να μετρούν τις πληγές

Διαβάστε περισσότερα

Συνεργασία Εκπαιδευτικής Αριστεράς

Συνεργασία Εκπαιδευτικής Αριστεράς Συνεργασία Εκπαιδευτικής Αριστεράς ΑΥΤΟΙ ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΚΑΙ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΜΕΙΣ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ! Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, Τώρα όλοι γνωρίζουμε.

Διαβάστε περισσότερα

Συνάδελφοι/ισσες, Συναγωνιστές/στριες

Συνάδελφοι/ισσες, Συναγωνιστές/στριες ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΗ ΚΛΑΔΗ Συνάδελφοι/ισσες, Συναγωνιστές/στριες Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα απευθύνει αγωνιστικό χαιρετισμό στους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους νέους και τις νέες, τους συνταξιούχους,

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία στην Απεργιακή συγκέντρωση 23 Σεπτέμβρη

Ομιλία στην Απεργιακή συγκέντρωση 23 Σεπτέμβρη Ομιλία στην Απεργιακή συγκέντρωση 23 Σεπτέμβρη Συνάδελφοι συναδέλφισσες Ο πόλεμος που έχουν κηρύξει κυβέρνηση, αστικό κράτος, πλουτοκρατία, Ε.Ε στο σύνολο των εργαζόμενων συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.

Διαβάστε περισσότερα

Εισηγητικό στην συνέντευξη του ΕΚΝΛ - 26/10/2015

Εισηγητικό στην συνέντευξη του ΕΚΝΛ - 26/10/2015 Εισηγητικό στην συνέντευξη του ΕΚΝΛ - 26/10/2015 Στις 12 Νοέμβρη, να σταματήσουν τα πάντα. Εκείνη τη μέρα κανένας εργάτης στη δουλειά, κανένας άνεργος και συνταξιούχος στο σπίτι. ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ και συγκεντρωνόμαστε

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ» ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΠΣΥΠΕΡΤ ΣΤΙΣ 1 ΚΑΙ 2/2/18.

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ» ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΠΣΥΠΕΡΤ ΣΤΙΣ 1 ΚΑΙ 2/2/18. ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ» ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΠΣΥΠΕΡΤ ΣΤΙΣ Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, 1 ΚΑΙ 2/2/18. Στα τρία χρόνια της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ βιώσαμε όλοι οι εργαζόμενοι

Διαβάστε περισσότερα

Αρ. Πρωτ Αθήνα 23/9/2014 Προς Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.

Αρ. Πρωτ Αθήνα 23/9/2014 Προς Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αρ. Πρωτ. 1045 Αθήνα 23/9/2014 Προς Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε. Εισήγηση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. προς τις Γενικές Συνελεύσεις των Συλλόγων Α. ΕΙΣΗΓΗΣΗ Η αδιέξοδη πολιτική που από το 2010, με πρόσχημα τη σωτηρία

Διαβάστε περισσότερα

Το 16 ο Συνέδριο επικυρώνει το πλαίσιο αιτημάτων, όπως καταγράφηκε στις Γενικές Συνελεύσεις Προέδρων των ΕΛΜΕ στις 23/2/2013 και 15/5/2013.

Το 16 ο Συνέδριο επικυρώνει το πλαίσιο αιτημάτων, όπως καταγράφηκε στις Γενικές Συνελεύσεις Προέδρων των ΕΛΜΕ στις 23/2/2013 και 15/5/2013. Απόφαση του 16 ου Συνεδρίου της ΟΛΜΕ Έληξαν τα ξημερώματα της 3 ης /7/2013 οι εργασίες του 16 ου Συνεδρίου της ΟΛΜΕ. Στο συνέδριο συμμετείχαν 437 σύνεδροι που εκπροσώπησαν 87 ΕΛΜΕ από ολόκληρη τη χώρα.

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΥΠΟΥ Α..Ε..Υ. ΠΕΜΠΤΗ 8 ΜΑΡΤΙΟΥ 2007 ΓΙΑ ΤΕΑ Υ, ΑΠΕΡΓΙΑ 28 ΜΑΡΤΙΟΥ, ΣΥΝΕ ΡΙΟ Γ.Σ.Ε.Ε. & ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΣΥΝ ΙΑΣΚΕΨΗ Α..Ε..Υ.

ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΥΠΟΥ Α..Ε..Υ. ΠΕΜΠΤΗ 8 ΜΑΡΤΙΟΥ 2007 ΓΙΑ ΤΕΑ Υ, ΑΠΕΡΓΙΑ 28 ΜΑΡΤΙΟΥ, ΣΥΝΕ ΡΙΟ Γ.Σ.Ε.Ε. & ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΣΥΝ ΙΑΣΚΕΨΗ Α..Ε..Υ. Α Ε Υ Αθήνα 8.3.2007 ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Τηλ 2103246109 Fax 2103246165 ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΥΠΟΥ Α..Ε..Υ. ΠΕΜΠΤΗ 8 ΜΑΡΤΙΟΥ 2007 ΓΙΑ ΤΕΑ Υ, ΑΠΕΡΓΙΑ 28 ΜΑΡΤΙΟΥ, ΣΥΝΕ ΡΙΟ Γ.Σ.Ε.Ε. & ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΣΥΝ ΙΑΣΚΕΨΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε.) ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε.) ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε.) Τηλ.: 210 5238779, fax: 210 5247494, email: omosfarm@yahoo.gr blog: oefsee.blogspot.gr Χαλκοκονδύλη 56, Αθήνα ΑΡΙΘΜΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Εισηγητική Ομιλία Γενικού Γραμματέα της ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ στην Παγκύπρια Οργανωτική Συνδιάσκεψη 4/10/2017

Εισηγητική Ομιλία Γενικού Γραμματέα της ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ στην Παγκύπρια Οργανωτική Συνδιάσκεψη 4/10/2017 Εισηγητική Ομιλία Γενικού Γραμματέα της ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ στην Παγκύπρια Οργανωτική Συνδιάσκεψη 4/10/2017 Συνάδελφε Γενικέ Γραμματέα της ΠΕΟ Συνάδελφοι άλλων Συντεχνιών της ΠΕΟ Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι στελέχη

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ & ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ & ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΗ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΧΗΜΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ PAN HELLENIC FEDERATION OF EMPLOYEES IN PETROLEUM PRODUCTS - REFINERIES & CHEMICAL INDUSTRY Αριθμός Απόφασης 4893/1999

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Τηλ.: 2613 610210 Πάτρα 13/1/2017 E mail: dimospatras@gmail.com ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής πραγματοποιήθηκαν, σήμερα Παρασκευή 13 Γενάρη, συναντήσεις με

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 2015

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 2015 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ «Η ΕΝΟΤΗΤΑ» ΒΕΡΑΝΖΕΡΟΥ 13-1oς όροφος, 106 77 ΑΘΗΝΑ Τηλ.: 210-5230829 210-5238509 Fax: 210-3840154 210-3838419 Εmail: trenotita@gmail.com Site: www.trenotita.gr

Διαβάστε περισσότερα

Καμία εμπιστοσύνη στις απατηλές θεωρίες ότι η εξέλιξη αυτή δεν αφορά τη ''δική μας τράπεζα''.

Καμία εμπιστοσύνη στις απατηλές θεωρίες ότι η εξέλιξη αυτή δεν αφορά τη ''δική μας τράπεζα''. Συνάδελφοι - συναδέλφισσες, Τα ψέματα τελείωσαν. Είμαστε μπροστά σε ραγδαίες εξελίξεις. Μετά την πώληση-χάρισμα της ΑΤΕ ανοίγει ένας νέος κύκλος συγχωνεύσεων, εξαγορών και αναδιάρθρωσης των τραπεζικών

Διαβάστε περισσότερα

Η αποδιάρθρωση του Κοινωνικού Κράτους στην Ελλάδα και το ζήτημα της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης. Πέτρος Λινάρδος Ρυλμόν ΙΝΕ ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ

Η αποδιάρθρωση του Κοινωνικού Κράτους στην Ελλάδα και το ζήτημα της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης. Πέτρος Λινάρδος Ρυλμόν ΙΝΕ ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ Η αποδιάρθρωση του Κοινωνικού Κράτους στην Ελλάδα και το ζήτημα της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης Πέτρος Λινάρδος Ρυλμόν ΙΝΕ ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ 1.Συμπεράσματα της Έκθεσης του ΙΝΕ για τις εργασιακές σχέσεις και το Κοινωνικό

Διαβάστε περισσότερα

ΟΛΑ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΙΚΑ

ΟΛΑ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΙΚΑ ΟΛΑ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΙΚΑ Του Κώστα Νικολάου* Την ώρα που άρχισε η σφαγή των συντάξεων, αρχές του 2009, τα οικονομικά αποτελέσματα του ΙΚΑ ήταν θετικά: έσοδα 12.600.000.000, έξοδα 9.880.000.000,

Διαβάστε περισσότερα

κοινό εργατικό μέτωπο ρήξης- αντίστασης- ανατροπής ενάντια στη σύγχρονη δουλεία που πάνε να που πάνε να μας επιβάλουν κυβέρνηση-ε.ε.

κοινό εργατικό μέτωπο ρήξης- αντίστασης- ανατροπής ενάντια στη σύγχρονη δουλεία που πάνε να που πάνε να μας επιβάλουν κυβέρνηση-ε.ε. κοινό εργατικό μέτωπο ρήξης- αντίστασης- ανατροπής ενάντια στη σύγχρονη δουλεία που πάνε να κοινό εργατικό μέτωπο ρήξηςαντίστασης- ανατροπής ενάντια στη σύγχρονη δουλεία που πάνε να μας επιβάλουν κυβέρνηση-ε.ε.-δντ

Διαβάστε περισσότερα

Τεράστια η αύξηση της φορολογίας στους ελεύθερους επαγγελματίες

Τεράστια η αύξηση της φορολογίας στους ελεύθερους επαγγελματίες Τεράστια η αύξηση της φορολογίας στους ελεύθερους επαγγελματίες Αυξημένος φόρος έως και κατά 163,9%, για το ίδιο εισόδημα! Η Ελλάδα είναι από τις λίγες χώρες στην Ευρώπη όπου, ο φόρος που πληρώνουν οι

Διαβάστε περισσότερα

Σας καλωσορίζω και φέτος στην εκδήλωση μας που πραγματοποιείται με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Μέρας της Γυναίκας.

Σας καλωσορίζω και φέτος στην εκδήλωση μας που πραγματοποιείται με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Μέρας της Γυναίκας. Άνοιγμα Μαρίνας Κούκου Εκδήλωση 10 Μαρτίου 2014 ΠΕΟ Αγαπητές συναδέλφισσες και συνάδελφοι, Σας καλωσορίζω και φέτος στην εκδήλωση μας που πραγματοποιείται με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Μέρας της Γυναίκας.

Διαβάστε περισσότερα

Τηλ επικοινωνίας

Τηλ επικοινωνίας - Διεύθυνση: Πλατεία Διεύθυνση: Πλατεία Μητροπόλεως 10, Αθήνα τηλέφωνο 210 3226621 www.kladiko.blogspot.com e-mail kladikos@gmail.com soma33@otenet.gr Μητροπόλεως 10, Αθήνα τηλέφωνο 26621 Τηλ επικοινωνίας

Διαβάστε περισσότερα

Σας ευχαριστώ για την πρόσκληση, χαιρετίζω την συνάντηση αυτή που γίνεται ενόψει της ανάληψης της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τη χώρα μου.

Σας ευχαριστώ για την πρόσκληση, χαιρετίζω την συνάντηση αυτή που γίνεται ενόψει της ανάληψης της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τη χώρα μου. ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΟΡΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΚΕΔΕ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ (Βρυξέλλες 4/12/2013) Σας ευχαριστώ για την πρόσκληση, χαιρετίζω την συνάντηση αυτή που γίνεται ενόψει της ανάληψης της

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 11 ΑΘΗΝΑ, 24.8.2012 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ 2012-2015 ΥΠΟΓΡΑΦΤΗΚΕ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ Σ.Υ.Ε.Τ.Ε-ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ Π.Ο.Σ.Τ.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ Π.Ο.Σ.Τ. ΤΑ ΟΡΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΕΛ-ΤΑ - ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΓΙΑ 40 ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ Π.Ο.Σ.Τ. ΤΟ ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΤΟΠΙΟ Μετά την έκδοση των 2 πινάκων με τα νέα όρια ηλικίας,

Διαβάστε περισσότερα