υγκέντρωση απογεύματος αββάτου 2 Απριλίου 2011

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "υγκέντρωση απογεύματος αββάτου 2 Απριλίου 2011"

Transcript

1 υγκέντρωση απογεύματος αββάτου 2 Απριλίου 2011 Βρίσκοντας αγαλλίαση μέσω στοργικής υπηρέτησης Από τον Πρεσβύτερο Ράσελ Μπάλαρντ Σης Απαρτίας των Δώδεκα Αποστόλων Αδελφοί και αδελφοί, ελπίζω ότι όσοι από εσάς που επισκέπτεσθε αυτόν τον καιρό τη ωλτ Λέηκ να έχετε την ευκαιρία να απολαύσατε τα χρώματα και τα αρώματα των όμορφων ανοιξιάτικων ανθέων στην Σέμπλ κουέαρ. Η άνοιξη φέρνει μία ανανέωση φωτός και ζωής -- υπενθυμίζοντάς μας, μέσω του κύκλου των εποχών, τη ζωή, τη θυσία και την ανάσταση του Λυτρωτή μας, Ιησού Φριστού, διότι «τα πάντα δίνουν μαρτυρία για [Εκείνον]» (Μωυσή 6:63). Εν αντιθέσει προς αυτήν την όμορφη σκηνή της άνοιξης και του συμβολισμού της για την ελπίδα, υπάρχει ένας κόσμος αβεβαιότητος, περιπλοκότητος και συγχύσεως. Οι απαιτήσεις της καθημερινής ζωής --μόρφωση, δουλειές, ανατροφή παιδιών, διοίκηση της Εκκλησίας και κλήσεις, εγκόσμιες δραστηριότητες ακόμη και πόνος και λύπη απροσδόκητης ασθένειας και τραγωδίας-- μπορούν να μας καταπονήσουν. Πώς μπορούμε να απαλλαγούμε από αυτόν τον μπερδεμένο ιστό των δυσκολιών και αβεβαιοτήτων, προκειμένου να βρούμε ψυχική ηρεμία και ευδαιμονία; υχνά είμαστε σαν τον νεαρό έμπορο από τη Βοστώνη, ο οποίος το 1849, όπως λέγει η ιστορία, ενεπλάκη στον πυρετό της χρυσοθηρίας στην Καλιφόρνια. Πώλησε όλη την περιουσία του, προκειμένου να κυνηγήσει την τύχη του στους ποταμούς της Καλιφόρνιας, που του είχαν πει ότι ήσαν γεμάτοι με χρυσό σε ψήγματα τόσο μεγάλα, που μετά βίας μπορούσε να τα μεταφέρει κάποιος. Ύστερα από κάθε ατελείωτη ημέρα, ο νεαρός άνδρας εμβύθιζε το μεταλλικό δοχείο του στον ποταμό και αυτό έβγαινε άδειο. Η μόνη του ανταμοιβή ήταν ένας σωρός από πέτρες που μεγάλωνε. Αποθαρρυμένος και απένταρος, ήταν έτοιμος να παραιτηθεί, μέχρις ότου μία ημέρα ένας παλιός, έμπειρος χρυσοθήρας του είπε: «Αγόρι μου, έχεις μαζέψει έναν σωρό από πέτρες εκεί». Ο νεαρός απήντησε: «Δεν υπάρχει χρυσός εδώ. Γυρίζω σπίτι».

2 Βαδίζοντας επάνω από τον σωρό με τις πέτρες, ο παλιός χρυσοθήρας είπε: «Ψ, υπάρχει χρυσός. Απλώς πρέπει να ξέρεις πού να τον βρεις». Πήρε δύο πέτρες στα χέρια του και τις κτύπησε μαζί. Μία από τις πέτρες άνοιξε, αποκαλύπτοντας διάφορα ψήγματα χρυσού να λαμποκοπούν στο ηλιακό φως. Παρατηρώντας έναν εξογκωμένο δερμάτινο σάκο γύρω από τη μέση του χρυσοθήρα, ο νεαρός άνδρας είπε: «Χάχνω ψήγματα σαν και αυτά που έχεις στον σάκο σου, όχι απλώς μικροσκοπικά ψήγματα». Ο παλιός χρυσοθήρας προέτεινε τον σάκο του προς τον νεαρό ο οποίος κοίταξε μέσα περιμένοντας να δει μεγάλα ψήγματα. Έμεινε άναυδος που είδε ότι ο σάκος ήταν γεμάτος με χιλιάδες μικρά ψήγματα χρυσού. Ο παλιός χρυσοθήρας είπε: «Αγόρι μου, μου φαίνεται ότι είσαι τόσο απασχολημένος να ψάχνεις μεγάλα ψήγματα, που αποτυγχάνεις να γεμίζεις τον σάκο σου με αυτά τα πολύτιμα ψήγματα χρυσού. Η υπομονετική συσσώρευση αυτών των μικρών ψηγμάτων μού έχει αποφέρει μεγάλο πλούτο». Η ιστορία αυτή δείχνει την πνευματική αλήθεια την οποίαν δίδαξε ο Άλμα στον υιό του, Ήλαμαν: «Με μικρά και απλά πράγματα πραγματοποιούνται σπουδαία πράγματα» Και με πολύ μικρούς φορείς ο Κύριος πραγματοποιεί τη σωτηρία πολλών ψυχών» (Άλμα 37:6-7). Αδελφοί και αδελφές, το ευαγγέλιο του Ιησού Φριστού είναι απλό, όσο και αν προσπαθούμε να το κάνουμε περίπλοκο. Θα πρέπει να αγωνιζόμαστε να διατηρούμε τη ζωή μας ομοίως απλή, απαρακώλυτη από εξωγενείς επιρροές, εστιασμένη σε αυτά που έχουν μεγίστη σημασία. Ποια είναι τα πολύτιμα, απλά πράγματα του ευαγγελίου που φέρνουν διαύγεια και σκοπό στη ζωή μας; Ποια είναι αυτά τα ψήγματα του ευαγγελίου, των οποίων η υπομονετική συσσώρευση κατά την πορεία της ζωής μας θα μας ανταμείψει με τον υπέρτατο θησαυρό -- το πολύτιμο δώρο της αιώνιας ζωής;

3 Πιστεύω ότι υπάρχει μία απλή κι όμως βαθυστόχαστη --ακόμη και ανυπέρβλητη-- αρχή που περικλείει την ολότητα του ευαγγελίου του Ιησού Φριστού. Αν ασπασθούμε ολοψύχως αυτήν την αρχή και την καταστήσουμε κέντρο εστιάσεως της ζωής μας, θα μας εξαγνίσει και θα μας καθαγιάσει, ούτως ώστε να μπορέσουμε να ζήσουμε πάλι στην παρουσία του Θεού. Ο ωτήρας μίλησε περί αυτής της αρχής, όταν απήντησε στον Υαρισαίο ο οποίος ερώτησε: «Δάσκαλε, ποια εντολή είναι μεγάλη μέσα στον νόμο;»και ο Ιησούς τού είπε: Θα αγαπάς τον Κύριο τον Θεό σου από όλη την καρδιά σου, και από όλη την ψυχή σου, και από όλη τη διάνοιά σου.»αυτή είναι πρώτη και μεγάλη εντολή.»δεύτερη, όμως, όμοια μ αυτή είναι: Θα αγαπάς τον πλησίον σου όπως τον εαυτό σου» (Κατά Ματθαίον 22:36-40). Μόνον όταν αγαπούμε τον Θεό και τον Φριστό με όλη την καρδιά, την ψυχή και τον νου μας, είμαστε εις θέσιν να γίνουμε κοινωνοί αυτής της αγάπης με τον πλησίον μας μέσω πράξεων καλοσύνης και υπηρετήσεως -- ο τρόπος με τον οποίον ο ωτήρας θα αγαπούσε και θα μας υπηρετούσε όλους εμάς, αν ήταν ανάμεσά μας σήμερα. Όταν αυτή η αγνή αγάπη του Φριστού --ή χριστιανική αγάπη-- μάς περιτυλίγει, σκεπτόμαστε, νιώθουμε και ενεργούμε περισσότερο όπως θα σκέπτονταν, θα ένιωθαν και θα ενεργούσαν ο Επουράνιος Πατέρας και ο Ιησούς Φριστός. Κίνητρό μας και εγκάρδια επιθυμία μας είναι σαν αυτά του ωτήρος. Ανέφερε αυτήν την επιθυμία στους Αποστόλους Σου την παραμονή της σταυρώσεώς Σου. Είπε: «Μια καινούργια εντολή σας δίνω: Να αγαπάτε ο ένας τον άλλο, όπως εγώ σας αγάπησα»από τούτο θα γνωρίσουν όλοι ότι είστε μαθητές μου, αν έχετε αγάπη ο ένας απέναντι στον άλλο» (Κατά Ιωάννην 13:34-35).

4 Η αγάπη την οποίαν περιέγραψε ο ωτήρας είναι ενεργός αγάπη. Δεν φανερώνεται μέσω μεγάλων και ηρωικών πράξεων, αλλά αντιθέτως μέσω απλών πράξεων καλοσύνης και υπηρετήσεως. Τπάρχουν μυριάδες τρόποι και περιστάσεις στις οποίες μπορούμε να υπηρετούμε και να αγαπούμε τους άλλους. Επιτρέψατέ μου να προτείνω μόνον μερικούς. Πρώτον, η χριστιανική αγάπη αρχίζει στο σπιτικό. Η μοναδική σημαντικότατη αρχή που θα πρέπει να κυβερνά κάθε σπιτικό είναι η εφαρμογή του Φρυσού Κανόνος -- η νουθεσία του Κυρίου ότι «όλα όσα αν θέλετε να κάνουν σε σας οι άνθρωποι, έτσι κι εσείς να κάνετε σ αυτούς» (Κατά Ματθαίον 7:12). Αφιερώστε μία στιγμή και φαντασθείτε πώς θα νιώθατε, αν ήσαστε ο αποδέκτης απερίσκεπτων λόγων ή πράξεων. Με το παράδειγμά μας, ας διδάξουμε στα μέλη της οικογενείας μας να έχουν αγάπη μεταξύ αλλήλων. Ένα άλλο μέρος όπου έχουμε μεγάλη ευκαιρία να υπηρετήσουμε, είναι στην Εκκλησία. Οι τομείς και οι κλάδοι μας θα πρέπει να είναι μέρη όπου ο Φρυσός Κανών πάντοτε καθοδηγεί τα λόγια και τις πράξεις μας μεταξύ αλλήλων. Έχοντας καλοσυνάτη συμπεριφορά μεταξύ αλλήλων, λέγοντας λόγια υποστηρίξεως και ενθαρρύνσεως και όντες ευαίσθητοι στις ανάγκες των άλλων, μπορούμε να δημιουργήσουμε στοργική ενότητα ανάμεσα στα μέλη του τομέως. Εκεί όπου υπάρχει η χριστιανική αγάπη, δεν υπάρχει μέρος για κουτσομπολιό ή αγενή λόγια. Μέλη του τομέως, αμφότεροι οι ενήλικοι και οι νέοι, μπορούν να ενωθούν σε σημαίνουσα υπηρέτηση, προκειμένου να ευλογήσουν τη ζωή άλλων. Μόλις πριν από δύο εβδομάδες, ο Πρόεδρος της Βορειοδυτικής Περιοχής της Νοτίου Αμερικής, ο Πρεσβύτερος Μάρκους Νας των Εβδομήκοντα ανέφερε ότι αναθέτοντας «τους ισχυρούς τω πνεύματι σε όσους είναι αδύναμοι», διασώζουν χιλιάδες λιγότερο ενεργών ενηλίκων και νέων. Μέσω αγάπης και υπηρετήσεως, «ένας-ένας» έρχονται πίσω. Οι πράξεις αυτές καλοσύνης δημιουργούν επίσης έναν ισχυρό και παντοτινό δεσμό μεταξύ όλων όσοι συμμετέχουν -- αμφοτέρων των βοηθών και των βοηθουμένων. Σόσες πολλές πολύτιμες αναμνήσεις επικεντρώνονται γύρω από τέτοια υπηρέτηση. Όταν αναπολώ την επί πολλών ετών διοίκησή μου στην Εκκλησία, ορισμένες εκ των πιο εντόνων αναμνήσεών μου είναι οι στιγμές κατά τις οποίες συμμετείχα με μέλη του τομέως, για βοηθήσουμε κάποιον.

5 Για παράδειγμα, θυμάμαι ως επίσκοπος να εργάζομαι μαζί με διάφορα ενεργά μέλη του τομέως μου καθώς καθαρίζαμε τον λάκκο με τη χορτονομή σε σιλό στο αγρόκτημα προνοίας πασσάλου. Δεν ήταν ευχάριστη ανάθεση! Ένας λιγότερο ενεργός αδελφός, ο οποίος είχε να έλθει στην εκκλησία πολλά χρόνια, προσκλήθηκε να συμμετάσχει μαζί μας. Φάριν της αγάπης και της αλληλεγγύης που ένιωσε μαζί μας, καθώς εργαζόμασταν και μιλούσαμε σε αυτόν τον δύσοσμο λάκκο με χορτονομή σε σιλό, επέστρεψε στην εκκλησία και αργότερα επισφραγίσθηκε στον ναό στη σύζυγό του και τα παιδιά του. Η αλληλεγγύη μας μέσω της υπηρετήσεως έχει ευλογήσει τα παιδιά, τα εγγόνια και τώρα τα δισέγγονά του. Πολλά εξ αυτών έχουν υπηρετήσει σε ιεραποστολές, έχουν νυμφευθεί στον ναό και μεγαλώνουν μία αιώνια οικογένεια --ένα σπουδαίο έργο που διαμορφώθηκε από μία απλή πράξη-- ένα μικρό ψήγμα χρυσού. Μία τρίτη περιοχή όπου μπορούμε να υπηρετούμε, είναι στην κοινότητά μας. Ψς αγνή έκφραση της αγάπης και του ενδιαφέροντός μας, μπορούμε να προσεγγίσουμε αυτούς που έχουν ανάγκη τη βοήθειά μας. Πολλοί από εσάς έχετε φορέσει μπλούζες Φείρες βοηθείας και εργασθεί αόκνως, προκειμένου να ανακουφίσετε δεινά και να βελτιώσετε την κοινότητά σας. Νέοι ανύπανδροι ενήλικοι στον πάσσαλο εντάι της Ιαπωνίας προσέφεραν προσφάτως πολύτιμη υπηρέτηση στην έρευνα για μέλη μετά το επακόλουθο του καταστρεπτικού σεισμού και του τσουνάμι. Τπάρχουν αναρίθμητοι τρόποι να υπηρετούμε. Μέσω της εγκάρδιας καλοσύνης και υπηρετήσεώς μας, μπορούμε να γίνουμε φίλοι με αυτούς τους οποίους υπηρετούμε. Από τις φιλίες αυτές έρχεται καλύτερη κατανόηση της αφοσιώσεώς μας στο ευαγγέλιο και η επιθυμία να μάθουμε περισσότερα για την Εκκλησία. Ο καλός μου φίλος, ο Πρεσβύτερος Σζόζεφ Γουέρθλιν, έκανε λόγο περί της δυνάμεως αυτής της αρχής, όταν είπε: «Η καλοσύνη είναι η πεμπτουσία της μεγαλοσύνης είναι το διαβατήριο που ανοίγει θύρες και δημιουργεί φίλους. Μαλακώνει καρδιές και διαμορφώνει σχέσεις που μπορούν να διαρκέσουν μια ολόκληρη ζωή» ( The Virtue of Kindness, Liahona, Μάιος 2005, 26). Ένας άλλος τρόπος με τον οποίον μπορούμε να υπηρετούμε τα παιδιά του Επουρανίου Πατρός μας είναι μέσω ιεραποστολικής υπηρετήσεως -- όχι μόνον ως πλήρους απασχολήσεως ιεραπόστολοι, αλλά επίσης ως φίλοι και γείτονες. Η μελλοντική ανάπτυξη της Εκκλησίας δεν θα γίνει μέσω μόνον του κτυπήματος της πόρτας αγνώστων. Θα γίνει όταν τα μέλη, μαζί με τους ιεραποστόλους, γεμάτα με την αγάπη του Θεού και του Φριστού,

6 διακρίνουν ανάγκες και ανταποκρίνονται σε αυτές τις ανάγκες με το πνεύμα της αγαθοεργούς υπηρετήσεως. Όταν το κάνουμε αυτό, αδελφοί και αδελφές, οι ειλικρινείς τη καρδία θα αισθανθούν την ειλικρίνεια και την αγάπη μας. Πολλοί θα θέλουν να μάθουν περισσότερα για εμάς. Σότε και μόνον τότε θα έχει επέκταση η Εκκλησία για να γεμίσει όλη τη γη. Αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί από ιεραποστόλους μόνον, αλλά απαιτεί το ενδιαφέρον και την υπηρέτηση κάθε μέλους. ε όλη μας την υπηρέτηση χρειάζεται να είμαστε ευαίσθητοι στις προτροπές του Αγίου Πνεύματος. Η σιγαλή σαν αύρα φωνή μπορεί θα μας γνωρίσει ποιος χρειάζεται τη βοήθειά μας και τι μπορούμε να κάνουμε, για να τον βοηθήσουμε. Ο Πρόεδρος πένσερ Κίμπαλ είπε: «Είναι ζωτικής σημασίας να υπηρετούμε ο ένας τον άλλον στη βασιλεία Σόσο συχνά, οι πράξεις υπηρετήσεως από μέρους μας αποτελούνται από απλή ενθάρρυνση ή από δόσιμο βοήθεια σε κοινότοπες εργασίες, αλλά τι ένδοξες συνέπειες μπορούν να έλθουν από μικρές κι όμως εσκεμμένες πράξεις!» (Teachings of Presidents Of the Church: Spencer W. Kimball [2006], 82). Και ο Πρόεδρος Σόμας Μόνσον έχει συμβουλεύσει: «Οι ανάγκες των άλλων είναι πάντοτε παρούσες και καθείς εξ ημών μπορεί να κάνει κάτι, για να βοηθήσει κάποιον.» Αν δεν χάσουμε τον εαυτό μας στην υπηρέτηση των άλλων, υπάρχει ελάχιστος σκοπός στη δική μας ζωή» («Σι έχω κάνει για κάποιον σήμερα;» Liahona, Νοέμβρ. 2009, 85). Αδελφοί και αδελφές, επιτρέψατέ μου να τονίσω εκ νέου ότι το πιο σημαντικό γνώρισμα του Επουρανίου Πατρός και του Αγαπημένου Τιού Σου, το οποίο θα πρέπει να επιθυμούμε και να επιζητούμε να αποκτήσουμε εντός ημών, είναι το χάρισμα της χριστιανικής αγάπης, «της αγνής αγάπης του Φριστού» (Μορόνι 7:47). Από αυτό το χάρισμα πηγάζει η ικανότητά μας να αγαπούμε και να υπηρετούμε τους άλλους όπως ο ωτήρας. Ο προφήτης Μόρμον μάς δίδαξε την υπέρτατη σημασία αυτού του χαρίσματος και μας είπε πώς μπορούμε να το λάβουμε:

7 «Επομένως, αγαπημένοι μου αδελφοί, να προσεύχεστε στον Πατέρα με όλη τη δύναμη της καρδιάς, να είστε γεμάτοι με την αγάπη αυτήν που εκείνος έχει απονείμει σε όλους όσοι είναι ειλικρινείς οπαδοί του Τιού Σου, Ιησού Φριστού, ώστε να γίνετε γιοι του Θεού, ώστε όταν παρουσιαστεί να είμαστε σαν αυτόν, γιατί θα τον ιδούμε όπως είναι, ώστε να μπορούμε να έχουμε αυτήν την ελπίδα, ώστε να μπορούμε να εξαγνιστούμε ακριβώς όπως είναι και εκείνος αγνός» (Μορόνι 7:48). πουδαία πράγματα επιτυγχάνονται με μικρές και απλές πράξεις. αν τα μικρά ψήγματα χρυσού που συσσωρεύονται με τον καιρό σε μεγάλο θησαυρό, οι μικρές και απλές πράξεις καλοσύνης και υπηρετήσεως θα συσσωρευθούν σε μια ζωή γεμάτη με την αγάπη για τον Επουράνιο Πατέρα, αφοσίωση στο έργο του Κυρίου Ιησού Φριστού και μία αίσθηση γαλήνης και αγαλλιάσεως κάθε φορά που προσεγγίζουμε ο ένας τον άλλον. Καθώς πλησιάζουμε στην εποχή του Πάσχα, είθε να δείξουμε την αγάπη και την εκτίμησή μας για την εξιλεωτική θυσία του ωτήρος μέσω των απλών, συμπονετικών πράξεων υπηρετήσεως προς τους αδελφούς και τις αδελφές μας στο σπιτικό, στην εκκλησία και την κοινότητά μας. Γι αυτό προσεύχομαι ταπεινώς στο όνομα του Ιησού Φριστού, αμήν.

Η ουσία της ιδιότητας του μαθητή Από την Σίλβια Όλρεντ Πρώτη σύμβουλο στη γενική προεδρία της Ανακουφιστικής Εταιρείας

Η ουσία της ιδιότητας του μαθητή Από την Σίλβια Όλρεντ Πρώτη σύμβουλο στη γενική προεδρία της Ανακουφιστικής Εταιρείας Συγκέντρωση πρωινού Κυριακής 3 Απριλίου 2011 Η ουσία της ιδιότητας του μαθητή Από την Σίλβια Όλρεντ Πρώτη σύμβουλο στη γενική προεδρία της Ανακουφιστικής Εταιρείας Από τις απαρχές του χρόνου ο Κύριος δίδαξε

Διαβάστε περισσότερα

υγκέντρωση Πρωινού αββάτου 2 Απριλίου 2011 Να γίνουμε σαν μικρό παιδί Από την Σζιν τίβενς Πρώτη ύμβουλο στην Γενική Προεδρία της Προκαταρκτικής

υγκέντρωση Πρωινού αββάτου 2 Απριλίου 2011 Να γίνουμε σαν μικρό παιδί Από την Σζιν τίβενς Πρώτη ύμβουλο στην Γενική Προεδρία της Προκαταρκτικής υγκέντρωση Πρωινού αββάτου 2 Απριλίου 2011 Να γίνουμε σαν μικρό παιδί Από την Σζιν τίβενς Πρώτη ύμβουλο στην Γενική Προεδρία της Προκαταρκτικής Ο Επουράνιος Πατέρας μας, στην μεγάλη Σου σοφία και αγάπη,

Διαβάστε περισσότερα

υγκέντρωση πρωινού αββάτου 2 Απριλίου 2011 Οπαδοί του Χριστού Από τον Πρεσβύτερο Γουόλτερ Γκονζάλες Σης Προεδρίας των Εβδομήκοντα

υγκέντρωση πρωινού αββάτου 2 Απριλίου 2011 Οπαδοί του Χριστού Από τον Πρεσβύτερο Γουόλτερ Γκονζάλες Σης Προεδρίας των Εβδομήκοντα υγκέντρωση πρωινού αββάτου 2 Απριλίου 2011 Οπαδοί του Χριστού Από τον Πρεσβύτερο Γουόλτερ Γκονζάλες Σης Προεδρίας των Εβδομήκοντα Σον περασμένο Οκτώβριο, η σύζυγός μου και εγώ συνοδεύσαμε τον Πρεσβύτερο

Διαβάστε περισσότερα

»Για τον λόγο ότι, μέσα σ αυτόν ζούμε και κινούμαστε και υπάρχουμε, Επειδή, και δικό του γένος είμαστε»1.

»Για τον λόγο ότι, μέσα σ αυτόν ζούμε και κινούμαστε και υπάρχουμε, Επειδή, και δικό του γένος είμαστε»1. υγκέντρωση απογεύματος αββάτου 2 Απριλίου 2011 Εδραιώνοντας ένα σπιτικό επικεντρωμένο στον Φριστό Από τον Πρεσβύτερο Ρίτσαρντ Μέινς Σων Εβδομήκοντα τις αρχές της υπηρέτησής μου ως νέου ιεραποστόλου στην

Διαβάστε περισσότερα

Συγκέντρωση Ιεροσύνης 2 Απριλίου 2011. Ιερά κλειδιά της Ααρωνικής Ιεροσύνης Από τον Λάρρυ Γκίμπσον Πρώτο Σύμβουλο της Γενικής Προεδρίας Νέων Ανδρών

Συγκέντρωση Ιεροσύνης 2 Απριλίου 2011. Ιερά κλειδιά της Ααρωνικής Ιεροσύνης Από τον Λάρρυ Γκίμπσον Πρώτο Σύμβουλο της Γενικής Προεδρίας Νέων Ανδρών Συγκέντρωση Ιεροσύνης 2 Απριλίου 2011 Ιερά κλειδιά της Ααρωνικής Ιεροσύνης Από τον Λάρρυ Γκίμπσον Πρώτο Σύμβουλο της Γενικής Προεδρίας Νέων Ανδρών Ένας εκ των υιών μου, σε ηλικία 12 ετών, απεφάσισε να

Διαβάστε περισσότερα

Μητρ. Ναυπάκτου: «Ο Ευρίπου Βασίλειος ήταν το καύχημα αυτής της πόλεως».

Μητρ. Ναυπάκτου: «Ο Ευρίπου Βασίλειος ήταν το καύχημα αυτής της πόλεως». 23/12/2018 Μητρ. Ναυπάκτου: «Ο Ευρίπου Βασίλειος ήταν το καύχημα αυτής της πόλεως». Μητροπολιτικό Έργο / Ι.Μ. Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Στον Ιερό Ναό Αγίου Χριστοφόρου, πολιούχου Αγρινίου, τελέσθηκε

Διαβάστε περισσότερα

Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΕΚ ΓΕΝΕΤΗΣ ΤΥΦΛΟΥ (Ιω. 9, 1-38)

Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΕΚ ΓΕΝΕΤΗΣ ΤΥΦΛΟΥ (Ιω. 9, 1-38) Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΕΚ ΓΕΝΕΤΗΣ ΤΥΦΛΟΥ (Ιω. 9, 1-38) ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΝΙΚΟΠΟΛΕΩΣ ΜΕΛΕΤΙΟΥ (Διασκευή ομιλίας στον Γυμνότοπο την 1/6/2003) 1. Το δράμα του σκοταδιού Σήμερα το Ευαγγέλιο μας μίλησε για έναν «τυφλό εκ

Διαβάστε περισσότερα

Η επιλογή να είμαστε ευγνώμονες

Η επιλογή να είμαστε ευγνώμονες ΜΉΝΥΜΑ ΤΗΣ ΠΡΏΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΊΑΣ, ΔΕΚΈΜΒΡΙΟΣ 2011 Από τον Πρόεδρο Χένρυ Άιρινγκ Πρώτο σύμβουλο στην Πρώτη Προεδρία Η επιλογή να είμαστε ευγνώμονες Ο Πατέρας μας στους Ουρανούς μας προσέταξε να είμαστε ευγνώμονες

Διαβάστε περισσότερα

Πιο επιμελείς και να νοιάζονται περισσότερο στο σπίτι Πρεσβύτερος Ντέιβιντ Μπέντναρ Της Απαρτίας των Δώδεκα Αποστόλων

Πιο επιμελείς και να νοιάζονται περισσότερο στο σπίτι Πρεσβύτερος Ντέιβιντ Μπέντναρ Της Απαρτίας των Δώδεκα Αποστόλων Πιο επιμελείς και να νοιάζονται περισσότερο στο σπίτι Πρεσβύτερος Ντέιβιντ Μπέντναρ Της Απαρτίας των Δώδεκα Αποστόλων Μπορούμε να γίνουμε πιο επιμελείς και να νοιαζόμαστε περισσότερο στο σπίτι καθώς είμαστε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ Το Άγιο Πνεύμα και Πνευματικότητα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ Το Άγιο Πνεύμα και Πνευματικότητα ΕΙΣΑΓΩΓΗ Το Άγιο Πνεύμα και Πνευματικότητα Όλοι λίγο πολύ έχουμε ακούσει τα λόγια: «Σε βαπτίζω στο όνομα του Πατρός, του Υιού και του Αγίου Πνεύματος» είτε έχουμε βαπτιστεί είτε όχι (δείτε Ματθ. 28/κη

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΟΙΜΙΟ ΚΟΙΝΟ 1 Η αποκατάσταση των πάντων διά του Ιησού Χριστού

ΠΡΟΟΙΜΙΟ ΚΟΙΝΟ 1 Η αποκατάσταση των πάντων διά του Ιησού Χριστού ΠΡΟΟΙΜΙΟ ΚΟΙΝΟ 1 Η αποκατάσταση των πάντων διά του Ιησού Χριστού 72. Το προοίμιο που ακολουθεί χρησιμοποιείται στις Λειτουργίες που είτε δεν Θεέ παντοδύναμε και αιώνιε, Δι αυτού ευδόκησες να αποκαταστήσεις

Διαβάστε περισσότερα

Η Ουράνια Γλώσσα. (The heavenly language)

Η Ουράνια Γλώσσα. (The heavenly language) Η Ουράνια Γλώσσα (The heavenly language) 'Εχετε ταξιδέψει ποτέ σε μιά χώρα, όπου η γλώσσα είναι διαφορετική από τη δική σας; Μπορεί να μάθετε λίγο τη γλώσσα και ακόμα να είστε σε θέση να καταλαβαίνετε

Διαβάστε περισσότερα

Προσοχή στο κενό Μπάρμπαρα Τόμπσον Δεύτερη σύμβουλος στην Προεδρία της Ανακουφιστικής Εταιρείας

Προσοχή στο κενό Μπάρμπαρα Τόμπσον Δεύτερη σύμβουλος στην Προεδρία της Ανακουφιστικής Εταιρείας Προσοχή στο κενό Μπάρμπαρα Τόμπσον Δεύτερη σύμβουλος στην Προεδρία της Ανακουφιστικής Εταιρείας Τα κενά μπορούν να είναι μια υπενθύμιση του τρόπου με τον οποίο μπορούμε να βελτιωθούμε ή, αν τα αγνοήσουμε,

Διαβάστε περισσότερα

Θρησκευτικά Α Λυκείου GI_A_THI_0_8712 Απαντήσεις των θεμάτων ΘΕΜΑ Α1

Θρησκευτικά Α Λυκείου GI_A_THI_0_8712 Απαντήσεις των θεμάτων ΘΕΜΑ Α1 Θρησκευτικά Α Λυκείου GI_A_THI_0_8712 Απαντήσεις των θεμάτων ΘΕΜΑ Α1 α) Να χαρακτηρίσετε τις παρακάτω προτάσεις ως σωστές ή λανθασμένες, σύμφωνα με τη διδασκαλία της Εκκλησίας, γράφοντας δίπλα στον αριθμό

Διαβάστε περισσότερα

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΙΛΙΟΥ, ΑΧΑΡΝΩΝ ΚΑΙ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΕΩΣ

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΙΛΙΟΥ, ΑΧΑΡΝΩΝ ΚΑΙ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΕΩΣ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΙΛΙΟΥ, ΑΧΑΡΝΩΝ ΚΑΙ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΕΩΣ Η αλήθεια για τους Μάρτυρες του Ιεχωβά Ιστορία της Εταιρείας Η οργάνωση των «Μαρτύρων του Ιεχωβά», των γνωστών χιλιαστών, είναι μια πολυεθνική εταιρεία.

Διαβάστε περισσότερα

Να χαρακτηρίσετε τις παρακάτω προτάσεις ως σωστές ή λανθασμένες, σύμφωνα. με τη διδασκαλία της Εκκλησίας, γράφοντας δίπλα στον αριθμό κάθε πρότασης τη

Να χαρακτηρίσετε τις παρακάτω προτάσεις ως σωστές ή λανθασμένες, σύμφωνα. με τη διδασκαλία της Εκκλησίας, γράφοντας δίπλα στον αριθμό κάθε πρότασης τη ΜΑΘΗΜΑ 3 Ο Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΛΑΤΡΕΙΑ Να χαρακτηρίσετε τις παρακάτω προτάσεις ως σωστές ή λανθασμένες, σύμφωνα με τη διδασκαλία της Εκκλησίας, γράφοντας δίπλα στον αριθμό κάθε πρότασης τη

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΘΗΜΑTA ΓΙΑ ΜΕΡΟΣ Δ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ V ΜΑΘΗΜΑ 171. Ο Θεός είναι µόνο και µόνο Αγάπη και εποµένως το ίδιο είµαι κι Εγώ.

ΜΑΘΗΜΑTA ΓΙΑ ΜΕΡΟΣ Δ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ V ΜΑΘΗΜΑ 171. Ο Θεός είναι µόνο και µόνο Αγάπη και εποµένως το ίδιο είµαι κι Εγώ. ΜΑΘΗΜΑTA ΓΙΑ ΜΕΡΟΣ Δ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ V ΜΑΘΗΜΑ 171 Ο Θεός είναι µόνο και µόνο Αγάπη και εποµένως το ίδιο είµαι κι Εγώ. Ι. (151) Όλα τα πράγµατα είναι αντίλαλοι της Φωνής του Θεού. 2 Ο Θεός είναι µόνο και µόνο

Διαβάστε περισσότερα

υγκέντρωση απογεύματος αββάτου 2 Απριλίου 2011 Αντιμετωπίστε το μέλλον με πίστη Από τον Πρεσβύτερο Ράσελ Νέλσον Σης Απαρτίας των Δώδεκα Αποστόλων

υγκέντρωση απογεύματος αββάτου 2 Απριλίου 2011 Αντιμετωπίστε το μέλλον με πίστη Από τον Πρεσβύτερο Ράσελ Νέλσον Σης Απαρτίας των Δώδεκα Αποστόλων υγκέντρωση απογεύματος αββάτου 2 Απριλίου 2011 Αντιμετωπίστε το μέλλον με πίστη Από τον Πρεσβύτερο Ράσελ Νέλσον Σης Απαρτίας των Δώδεκα Αποστόλων Αγαπητοί μου αδελφοί και αδελφές, σας ευχαριστώ για την

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΜΑΣ

ΤΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΜΑΣ Dies Domini ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΔΕΛΤΙΟ της Ποιμαντικής Ενότητας της Καθολικής Μητροπόλεως Νάξου Αρ. 30 5-19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015 ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ & ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΜΑΣ Προσφιλείς

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΘΕΟΣ!

ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΘΕΟΣ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΘΕΟΣ! (There is only one God) Πού μπορείς να πάς ώστε να απομακρυνθείς από το Θεό; Ο Θεός γεμίζει κάθετόπο και χρόνο. Δεν υπάρχει τόπος χωρίς να είναι εκεί ο Θεός. Ο Θεός μίλησε μέσα

Διαβάστε περισσότερα

Εντυπώσεις μαθητών σεμιναρίου Σώμα - Συναίσθημα - Νούς

Εντυπώσεις μαθητών σεμιναρίου Σώμα - Συναίσθημα - Νούς Εντυπώσεις μαθητών σεμιναρίου Σώμα - Συναίσθημα - Νούς A...Τα αισθήματα και η ενεργεία που δημιουργήθηκαν μέσα μου ήταν μοναδικά. Μέσα στο γαλάζιο αυτό αυγό, ένιωσα άτρωτος, γεμάτος χαρά και αυτοπεποίθηση.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΩΤΙΚΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΏΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ

ΕΡΩΤΙΚΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΏΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΕΡΩΤΙΚΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΏΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ Στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας της Γ Γυμνασίου οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με ένα δείγμα ερωτικής ποίησης. Συγκεκριμένα διδάχτηκαν το ποίημα

Διαβάστε περισσότερα

1) Μες τους κάμπους τ αγγελούδια ύμνους ουράνιους σκορπούν κι από τα γλυκά τραγούδια όλα τριγύρω αχολογούν. Gloria in excelsis Deo!

1) Μες τους κάμπους τ αγγελούδια ύμνους ουράνιους σκορπούν κι από τα γλυκά τραγούδια όλα τριγύρω αχολογούν. Gloria in excelsis Deo! Σε παρακαλούμε, Κύριε, χάρη στη μεσιτεία της Αειπαρθένου Θεοτόκου Μαρίας και του Αγίου Ιωσήφ, να διατηρείς σταθερά τις οικογένειές μας στην αγάπη και στην ειρήνη σου. Από αγνή Παρθένο, μια νύχτα μυστική

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ. Α. Στις Ακολουθίες Περιόδου

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ. Α. Στις Ακολουθίες Περιόδου ΕΥΧΕΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΕΥΧΕΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ Τις παρακάτω ευχές ο λειτουργός δύναται, ελεύθερα, να τις χρησιμοποιήσει στο τέλος της θείας Λειτουργίας

Διαβάστε περισσότερα

Πατέρες και γιοι: Μία σπουδαία σχέση Πρεσβύτερος Ράσελ Μπάλαρντ Της Απαρτίας των ΔΤώδεκα Αποστόλων

Πατέρες και γιοι: Μία σπουδαία σχέση Πρεσβύτερος Ράσελ Μπάλαρντ Της Απαρτίας των ΔΤώδεκα Αποστόλων Πατέρες και γιοι: Μία σπουδαία σχέση Πρεσβύτερος Ράσελ Μπάλαρντ Της Απαρτίας των ΔΤώδεκα Αποστόλων Οι πατέρες και οι γιοι μπορούν να παίξουν ουσιώδη ρόλο, βοηθώντας ο ένας τον άλλον να γίνουν το καλύτερο

Διαβάστε περισσότερα

Συγκέντρωση απογεύματος Κυριακής 3 Απριλίου Το θαύμα της εξιλεώσεως Από τον Πρεσβύτερο Σκοτ Γκρόου Των Εβδομήκοντα

Συγκέντρωση απογεύματος Κυριακής 3 Απριλίου Το θαύμα της εξιλεώσεως Από τον Πρεσβύτερο Σκοτ Γκρόου Των Εβδομήκοντα Συγκέντρωση απογεύματος Κυριακής 3 Απριλίου 2011 Το θαύμα της εξιλεώσεως Από τον Πρεσβύτερο Σκοτ Γκρόου Των Εβδομήκοντα Ενώ προετοίμαζα την ομιλία μου για αυτή τη συνέλευση, έλαβα ένα τρομερό τηλεφώνημα

Διαβάστε περισσότερα

Κατωτέρου Κατηχητικού Ιεραποστολικού Έτους Συνάντηση 1: Σαββατοκύριακο 13 και : Η αποστολή των δώδεκα μαθητών

Κατωτέρου Κατηχητικού Ιεραποστολικού Έτους Συνάντηση 1: Σαββατοκύριακο 13 και : Η αποστολή των δώδεκα μαθητών Κατωτέρου Κατηχητικού Ιεραποστολικού Έτους 2012-2013 Συνάντηση 1 Σαββατοκύριακο 13 και 14.10.2012 Η αποστολή των δώδεκα μαθητών στον κόσμο (Ματθ. 10, 1-31) τι σημαίνει αληθινός χριστιανός- ποια είναι η

Διαβάστε περισσότερα

Συγκέντρωση Ιεροσύνης 2 Απριλίου Μαθαίνοντας στην ιεροσύνη Από τον Πρόεδρο Χένρυ Άιρινγκ Πρώτο Σύμβουλο στην Πρώτη Προεδρία

Συγκέντρωση Ιεροσύνης 2 Απριλίου Μαθαίνοντας στην ιεροσύνη Από τον Πρόεδρο Χένρυ Άιρινγκ Πρώτο Σύμβουλο στην Πρώτη Προεδρία Συγκέντρωση Ιεροσύνης 2 Απριλίου 2011 Μαθαίνοντας στην ιεροσύνη Από τον Πρόεδρο Χένρυ Άιρινγκ Πρώτο Σύμβουλο στην Πρώτη Προεδρία Είμαι ευγνώμων που βρίσκομαι μαζί σας σε αυτή τη συγκέντρωση ιεροσύνης του

Διαβάστε περισσότερα

Αγάπη: όχι ευκαιρία για καλή πράξη, αλλά

Αγάπη: όχι ευκαιρία για καλή πράξη, αλλά Αγάπη: όχι ευκαιρία για καλή πράξη, αλλά π. Αλέξανδρου Σμέμαν Η επόμενη Κυριακή ονομάζεται Κυριακή της Απόκρεω γιατί στη διάρκεια της εβδομάδας που ακολουθεί αρχίζει μια περιορισμένη νηστεία αποχή κρέατος»

Διαβάστε περισσότερα

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ:

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ: ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ: Η ΜΟΡΦΩΣΗ ΤΗΣ: Η Αικατερίνη είχε κάλλος και ομορφιά ασύγκριτη. Η μητέρα της και οι συγγενείς της την πίεζαν συνεχώς να παντρευτεί, για να μην φύγουν από τα χέρια τους

Διαβάστε περισσότερα

Αν ποτέ χρειαστείτε φροντίδα ηλικιωμένων, κοιτάξτε να βεβαιωθείτε ότι όχι μόνο σε βλέπουν ότι υπάρχεις, αλλά και ότι σε γνωρίζουν.

Αν ποτέ χρειαστείτε φροντίδα ηλικιωμένων, κοιτάξτε να βεβαιωθείτε ότι όχι μόνο σε βλέπουν ότι υπάρχεις, αλλά και ότι σε γνωρίζουν. Η ελληνική παροικία είναι σημαντική για μένα. Βοηθάω τους ανθρώπους ακούγοντας τις ιστορίες τους. Έχω κυψέλες και συλλέγω γνήσιο μέλι. Εγώ πιστεύω ότι όλες οι θρησκείες είναι ίδιες. Έχω παίξει σε όλες

Διαβάστε περισσότερα

Την περασμένη Κυριακή αρχίσαμε τη Μεγάλη Τεσσαρακοστή με το Γάμο της Κανά, όπου το νερό μετατράπηκε σε κρασί.

Την περασμένη Κυριακή αρχίσαμε τη Μεγάλη Τεσσαρακοστή με το Γάμο της Κανά, όπου το νερό μετατράπηκε σε κρασί. Την περασμένη Κυριακή αρχίσαμε τη Μεγάλη Τεσσαρακοστή με το Γάμο της Κανά, όπου το νερό μετατράπηκε σε κρασί. Το θαύμα αυτό μας δείχνει ότι η Μεγάλη Τεσσαρακοστή είναι η περίοδος για αλλαγή στον άνθρωπο.

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΟΓΚΑ Atma Darshan Yoga Centre

ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΟΓΚΑ Atma Darshan Yoga Centre ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2014 ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΟΓΚΑ Atma Darshan Yoga Centre ΑΓΑΠΗΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ Μέσα σε μία δυνατή ενεργειακά ατμόσφαιρα που μας προσφέρανε οι απαγγελίες πανίσχυρων μάντρας, στολίσαμε το σύμβολο του

Διαβάστε περισσότερα

...Μια αληθινή ιστορία...

...Μια αληθινή ιστορία... ...Μια αληθινή ιστορία... Στην αρχή ήταν μια άδεια σελίδα. Την είχε ο Καλός Ζωγράφος, που ήταν γνωστός για την ικανότητά του να ζωγραφίζει τέλειες εικόνες. Μια μέρα ο Ζωγράφος άρχισε να ζωγραφίζει αυτή

Διαβάστε περισσότερα

μετάφραση: Μαργαρίτα Ζαχαριάδου

μετάφραση: Μαργαρίτα Ζαχαριάδου μετάφραση: Μαργαρίτα Ζαχαριάδου Δύο Σε μια σπουδαία αρχαία πόλη που την έλεγαν Ουρούκ, ζούσε ένας νεαρός βασιλιάς, ο Γκιλγκαμές. Πατέρας του Γκιλγκαμές ήταν ο βασιλιάς Λουγκαλμπάντα και μητέρα του η

Διαβάστε περισσότερα

Ένα έξοχο μέλος της Εκκλησίας μιλούσε με

Ένα έξοχο μέλος της Εκκλησίας μιλούσε με ΜΉΝΥΜΑ ΤΗΣ ΠΡΏΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΊΑΣ, ΣΕΠΤΈΜΒΡΙΟΣ 2011 Από τον Πρόεδρο Ντίτερ Ούχτντορφ Δεύτερο σύμβουλο στην Πρώτη Προεδρία Γενική Συνέλευση Δεν είναι μια συνηθισμένη ευλογία Ένα έξοχο μέλος της Εκκλησίας μιλούσε

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση Αποτελεσμάτων Online Έρευνας για τα Χριστούγεννα

Παρουσίαση Αποτελεσμάτων Online Έρευνας για τα Χριστούγεννα M A R K E T I N G R E S E A R C H S E R V I C E S Παρουσίαση Αποτελεσμάτων Online Έρευνας για τα Χριστούγεννα Δεκέμβριος 2010 Εισαγωγή Φέτος, είπαμε να γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα με μια έρευνα που αφορά

Διαβάστε περισσότερα

Μητρ. Δημητριάδος: Η Μακεδονία είναι μία και ελληνική

Μητρ. Δημητριάδος: Η Μακεδονία είναι μία και ελληνική 28/12/2018 Μητρ. Δημητριάδος: Η Μακεδονία είναι μία και ελληνική Μητροπολιτικό Έργο / Ι.Μ. Δημητριάδος και Αλμυρού Σκέψεις στην ανατολή του νέου χρόνου Σκέψεις καρδιάς κατέθεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος

Διαβάστε περισσότερα

Ο Σαύλος τους καταδίωξε. Αλλά καθώς: «πλησίαζε στη Δαμασκό ξαφνικά άστραψε γύρω του φως από τον ουρανό

Ο Σαύλος τους καταδίωξε. Αλλά καθώς: «πλησίαζε στη Δαμασκό ξαφνικά άστραψε γύρω του φως από τον ουρανό Συγκέντρωση πρωινού Κυριακής 3 Απριλίου 2011 Περιμένοντας στον δρόμο προς τη Δαμασκό Από τον Πρόεδρο Ντίτερ Ούχτντορφ Δεύτερο Σύμβουλο στην Πρώτη Προεδρία Ένα από τα πιο αξιοσημείωτα γεγονότα στην ιστορία

Διαβάστε περισσότερα

Είμαι ξεχωριστός. Είσαι ξεχωριστή. Εγώ είμαι εγώ και εσύ είσαι εσύ.

Είμαι ξεχωριστός. Είσαι ξεχωριστή. Εγώ είμαι εγώ και εσύ είσαι εσύ. Πολυξένη Ένα βιβλίο που αξίζει την προσοχή μας. 22/09/2014 Είμαι ξεχωριστός. Είσαι ξεχωριστή. Εγώ είμαι εγώ και εσύ είσαι εσύ. Κάπως έτσι θα μπορούσε να ξεκινήσει και αυτό το βιβλίο. Κάθε ένας από εμάς

Διαβάστε περισσότερα

πανέτοιμος για να έλθει είναι πολύ πρόθυμος και έτοιμος κάθε στιγμή με ευχαρίστηση, με χαρά, με καλή διάθεση, να έλθει να επισκιάσει και να βοηθήσει

πανέτοιμος για να έλθει είναι πολύ πρόθυμος και έτοιμος κάθε στιγμή με ευχαρίστηση, με χαρά, με καλή διάθεση, να έλθει να επισκιάσει και να βοηθήσει Κύριε των Δυνάμεων «Κύριε των δυνάμεων μεθ ημών γενού». Πώς ο Κύριος θα είναι μαζί μας. Ο Χριστός είναι δύναμη. «Κύριε των δυνάμεων μεθ ημών γενού». Άραγε τί θέλουν να πουν αυτά τα λόγια; Κάτι καλό όμως

Διαβάστε περισσότερα

«Μιλώντας με τα παιδιά μας για όλα»: 2η βιβλιοπαρουσίαση στο «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει»

«Μιλώντας με τα παιδιά μας για όλα»: 2η βιβλιοπαρουσίαση στο «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει» 27/11/2018 «Μιλώντας με τα παιδιά μας για όλα»: 2η βιβλιοπαρουσίαση στο «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει» / Νέοι και Εκκλησία Για να επικοινωνήσουμε, για να καταλάβουμε, για να συμπονέσουμε τον άλλον, χρειάζεται να έχουμε

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΝΑΦΟΡΑ. Γι αυτό και εμείς, ενωμένοι με τους Αγγέλους και τους αγίους, διακηρύττουμε τη δόξα σου αναφωνώντας και λέγοντας (ψάλλοντας):

ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΝΑΦΟΡΑ. Γι αυτό και εμείς, ενωμένοι με τους Αγγέλους και τους αγίους, διακηρύττουμε τη δόξα σου αναφωνώντας και λέγοντας (ψάλλοντας): ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΝΑΦΟΡΑ 99. Παρ ότι η δεύτερη ευχή είναι συγκροτημένη με το προοίμιό της, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και με άλλα προοίμια, ιδιαίτερα με εκείνα που σε περίληψη περιγράφουν το Μυστήριο της Σωτηρίας,

Διαβάστε περισσότερα

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΌΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΊΣΤΗΣ. ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 Έχει μια καρδιά πλήρους πίστης

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΌΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΊΣΤΗΣ. ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 Έχει μια καρδιά πλήρους πίστης Reality of Faith- Greek Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΌΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΊΣΤΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 Έχει μια καρδιά πλήρους πίστης ΣΉΜΑ 11: 22-26 Απαντά σε 22 και ο Ιησούς saith το unto τους, ΈΧΕΙ ΠΊΣΤΗ στο ΘΕΌ. 23 Για verily λέω το unto

Διαβάστε περισσότερα

Εἰς τήν Κυριακήν τῆς Ὀρθοδοξίας (Α Κυριακή τῶν Νηστειῶν).

Εἰς τήν Κυριακήν τῆς Ὀρθοδοξίας (Α Κυριακή τῶν Νηστειῶν). 25 Φεβρουαρίου 2018. Εἰς τήν Κυριακήν τῆς Ὀρθοδοξίας (Α Κυριακή τῶν Νηστειῶν). Ἰωάν. 1, στίχ. 44 52. «Ἔρχου καί ἴδε» (Ἰωάν. 1, 47). Μία ἀπό τίς μεγαλύτερες ἀγωνίες τοῦ ἀνθρώπου εἶναι νά θέλει νά μιλήσει,

Διαβάστε περισσότερα

Το θέλημα του Θεού και η ζωή μας

Το θέλημα του Θεού και η ζωή μας Το θέλημα του Θεού και η ζωή μας Αγ. Σιλουανός ο Αθωνίτης «Πόσο φανερό είναι για μένα πως ο Κύριος μας κατευθύνει. Χωρίς Αυτόν δεν μπορούμε ούτε να σκεφθούμε το αγαθό». ~ Όταν η χάρη είναι μαζί μας, είμαστε

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ. Όμορφος κόσμος

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ. Όμορφος κόσμος ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ Όμορφος κόσμος Φροντίζουμε όλα τα πλάσματα Η Αγία Μελανγκέλ: η προστάτιδα του περιβάλλοντος Εξακόσια χρόνια μετά τη γέννηση του Χριστού, γεννήθηκε στα καταπράσινα δάση της Ιρλανδίας μια

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΙΤΗ ΑΝΑΦΟΡΑ. Ας υψώσουμε τις καρδιές μας. Είναι στραμμένες προς τον Κύριο. Ας ευχαριστήσουμε τον Κύριο τον Θεό μας. Άξιο και δίκαιο.

ΤΡΙΤΗ ΑΝΑΦΟΡΑ. Ας υψώσουμε τις καρδιές μας. Είναι στραμμένες προς τον Κύριο. Ας ευχαριστήσουμε τον Κύριο τον Θεό μας. Άξιο και δίκαιο. 107. Ο Κύριος να είναι μαζί σας. Και με το πνεύμα σου. ΤΡΙΤΗ ΑΝΑΦΟΡΑ Ας υψώσουμε τις καρδιές μας. Είναι στραμμένες προς τον Κύριο. Ας ευχαριστήσουμε τον Κύριο τον Θεό μας. Άξιο και δίκαιο. Ακολουθεί το

Διαβάστε περισσότερα

Λίγα λόγια για την προσευχή με το κομποσχοίνι.

Λίγα λόγια για την προσευχή με το κομποσχοίνι. Λίγα λόγια για την προσευχή με το κομποσχοίνι. Το κομποσχοίνι είναι φτιαγμένο για να κάνουμε προσευχή. Δεν είναι διακοσμητικό, ούτε κάτι μαγικό. Είναι όπλο ιερό, μας υπενθυμίζει την προσευχή την οποία

Διαβάστε περισσότερα

H Ναταλί Σαμπά στο babyspace.gr

H Ναταλί Σαμπά στο babyspace.gr H Ναταλί Σαμπά στο babyspace.gr Συνέντευξη της Ναταλί Σαμπά στη Βάλια Κουρκουμέλη. (Από το babyspace.gr. Ημερομηνία online έκδοσης: 22/07/2010) Η παιγνιοθεραπεία για τη Ναταλί Σαμπά ήταν η ευκαιρία να

Διαβάστε περισσότερα

Λόγοι για την παιδαγωγική της οικογένειας (Γέρων Εφραίμ Κατουνακιώτης)

Λόγοι για την παιδαγωγική της οικογένειας (Γέρων Εφραίμ Κατουνακιώτης) 22 Οκτωβρίου 2019 Λόγοι για την παιδαγωγική της οικογένειας (Γέρων Εφραίμ Κατουνακιώτης) Θρησκεία / Κοινωνικά θέματα / Πνευματική ζωή «Είναι πολλά πράγματα, τα οποία ο άνθρωπος δεν τα γνωρίζει, ή, αν τα

Διαβάστε περισσότερα

Πατήρ Αβραάμ Μάθημα - Τρία Η ζωή του Αβραάμ: Σύγχρονη εφαρμογή. Οδηγός μελέτης

Πατήρ Αβραάμ Μάθημα - Τρία Η ζωή του Αβραάμ: Σύγχρονη εφαρμογή. Οδηγός μελέτης Πατήρ Αβραάμ Μάθημα - Τρία Η ζωή του Αβραάμ: Σύγχρονη εφαρμογή Οδηγός μελέτης Περιεχόμενα Περίγραμμα Ένα περίγραμμα του μαθήματος, Σημειώσεις Το περίγραμμα το μαθήματος; με αποσπάσματα και περιλήψεις του

Διαβάστε περισσότερα

Εντυπώσεις σεμιναρίου Σεξουαλικότητα & Εφηβεία

Εντυπώσεις σεμιναρίου Σεξουαλικότητα & Εφηβεία Εντυπώσεις σεμιναρίου Σεξουαλικότητα & Εφηβεία Καλύτερη πληροφόρηση Ένιωσα σίγουρη για τον εαυτό μου Πολλές απορίες που δεν είχα φανταστεί με σιγούρεψαν Η σημερινή ενημέρωση ήταν από τις καλύτερες που

Διαβάστε περισσότερα

Το Βιβλίο του Μόρμον ως προσωπικός οδηγός

Το Βιβλίο του Μόρμον ως προσωπικός οδηγός Μήνυμα της Πρώτης Προεδρίας, Σεπτέμβριος 2010 Από τον Πρόεδρο Χένρυ Άιρινγκ Πρώτο Σύμβουλο στην Πρώτη Προεδρία Το Βιβλίο του Μόρμον ως προσωπικός οδηγός Όλοι μας, όταν νιώθουμε αυξημένη πνευματικότητα,

Διαβάστε περισσότερα

υγκέντρωση πρωινού αββάτου 2 Απριλίου 2011 Ευκαιρίες να κάνουμε καλό Από τον Πρόεδρο Χένρυ Άιρινγκ Πρώτο ύμβουλο στην Πρώτη Προεδρία

υγκέντρωση πρωινού αββάτου 2 Απριλίου 2011 Ευκαιρίες να κάνουμε καλό Από τον Πρόεδρο Χένρυ Άιρινγκ Πρώτο ύμβουλο στην Πρώτη Προεδρία υγκέντρωση πρωινού αββάτου 2 Απριλίου 2011 Ευκαιρίες να κάνουμε καλό Από τον Πρόεδρο Χένρυ Άιρινγκ Πρώτο ύμβουλο στην Πρώτη Προεδρία Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές μου, σκοπός του μηνύματός μου είναι να

Διαβάστε περισσότερα

ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ. Απόσπασμα από το βιβλίο Ενδυναμώνοντας την Ψυχή Μέσω του Διαλογισμού από τον Ρατζίντερ Σινγκ

ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ. Απόσπασμα από το βιβλίο Ενδυναμώνοντας την Ψυχή Μέσω του Διαλογισμού από τον Ρατζίντερ Σινγκ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ Απόσπασμα από το βιβλίο Ενδυναμώνοντας την Ψυχή Μέσω του Διαλογισμού από τον Ρατζίντερ Σινγκ Μέσα μας υπάρχουν περισσότερα πλούτη απ ό,τι μπορούμε ποτέ να συσσωρεύσουμε σ αυτήν τη γη.

Διαβάστε περισσότερα

Προς το Ναϊσκο του Θεού. τη μεγάλη Ιερή Πομπή. ο Άγιος Πατέρας οδηγεί. Πλαισιωμένος. Από Κληρικούς. όλων των βαθμίδων. Από Εκπροσώπους.

Προς το Ναϊσκο του Θεού. τη μεγάλη Ιερή Πομπή. ο Άγιος Πατέρας οδηγεί. Πλαισιωμένος. Από Κληρικούς. όλων των βαθμίδων. Από Εκπροσώπους. Προς το Ναϊσκο του Θεού τη μεγάλη Ιερή Πομπή ο Άγιος Πατέρας οδηγεί Πλαισιωμένος Από Κληρικούς όλων των βαθμίδων Από Εκπροσώπους της Πολιτείας Από Αντιπροσωπείες 1 / 16 Ιδρυμάτων και Φορέων Ακολουθούν

Διαβάστε περισσότερα

Οι ευλογίες των δεκάτων

Οι ευλογίες των δεκάτων Μήνυμα της Πρώτης Προεδρίας, Ιούνιος 2011 Από τον Πρόεδρο Χένρυ Άιρινγκ Πρώτο Σύμβουλο στην Πρώτη Προεδρία Οι ευλογίες των δεκάτων Ο σκοπός του Θεού όταν μας δίνει εντολές είναι να μας ευλογήσει. Θέλει

Διαβάστε περισσότερα

Εἰς τήν Κυριακήν τοῦ Ἁγίου Γρηγορίου τοῦ Παλαμᾶ. (Β Κυριακή τῶν Νηστειῶν).

Εἰς τήν Κυριακήν τοῦ Ἁγίου Γρηγορίου τοῦ Παλαμᾶ. (Β Κυριακή τῶν Νηστειῶν). Μήνας Μάρτιος 4 Μαρτίου 2018. Εἰς τήν Κυριακήν τοῦ Ἁγίου Γρηγορίου τοῦ Παλαμᾶ. (Β Κυριακή τῶν Νηστειῶν). Μάρκ. 2, 1-12 «...ἰδών δέ ὁ Ἰησοῦς τήν πίστιν αὐτῶν λέγει τῷ παραλυτικῷ τέκνον, ἀφέωνταί σοι αἱ

Διαβάστε περισσότερα

Τράντα Βασιλική Β εξάμηνο Ειδικής Αγωγής

Τράντα Βασιλική Β εξάμηνο Ειδικής Αγωγής Τράντα Βασιλική Β εξάμηνο Ειδικής Αγωγής Ο Μικρός Πρίγκιπας έφτασε στη γη. Εκεί είδε μπροστά του την αλεπού. - Καλημέρα, - Καλημέρα, απάντησε ο μικρός πρίγκιπας, ενώ έψαχνε να βρει από πού ακουγόταν η

Διαβάστε περισσότερα

β) Αν είχες τη δυνατότητα να «φτιάξεις» εσύ έναν ιδανικό κόσμο, πώς θα ήταν αυτός;

β) Αν είχες τη δυνατότητα να «φτιάξεις» εσύ έναν ιδανικό κόσμο, πώς θα ήταν αυτός; 1 α) H πραγματική ζωή κρύβει χαρά, αγάπη, στόχους, όνειρα, έρωτα, αλλά και πόνο, απογοήτευση, πίκρες, αγώνα. αν λείπουν όλα αυτά τα συναισθήματα και οι ανατροπές, αν χαθεί η καρδιά και η ψυχή, η ελευθερία,

Διαβάστε περισσότερα

«Αν είσαι συ ο βασιλιάς των Ιουδαίων, σώσε τον εαυτό σου». Υπήρχε και μια επιγραφή από επάνω του: «Αυτός είναι ο βασιλιάς των Ιουδαίων».

«Αν είσαι συ ο βασιλιάς των Ιουδαίων, σώσε τον εαυτό σου». Υπήρχε και μια επιγραφή από επάνω του: «Αυτός είναι ο βασιλιάς των Ιουδαίων». «Αν είσαι συ ο βασιλιάς των Ιουδαίων, σώσε τον εαυτό σου». Υπήρχε και μια επιγραφή από επάνω του: «Αυτός είναι ο βασιλιάς των Ιουδαίων». Ένας απ τους σταυρωμένους κακούργους τον βλαστημούσε λέγοντας: «Εσύ

Διαβάστε περισσότερα

Φανερωμένη Η εορτή της Παναγίας Φανερωμένης μας συγκεντρώνει και μας φέρνει σήμερα εδώ. Σήμερα εορτάζει η Παναγία, η μητέρα μας, η Ελπίδα

Φανερωμένη Η εορτή της Παναγίας Φανερωμένης μας συγκεντρώνει και μας φέρνει σήμερα εδώ. Σήμερα εορτάζει η Παναγία, η μητέρα μας, η Ελπίδα Φανερωμένη 2017.09.24 Η εορτή της Παναγίας Φανερωμένης μας συγκεντρώνει και μας φέρνει σήμερα εδώ. Σήμερα εορτάζει η Παναγία, η μητέρα μας, η Ελπίδα μας και εμείς οι χριστιανοί της Σύρου, αλλά και ευλαβείς

Διαβάστε περισσότερα

Πανήγυρη Αγίου Γεωργίου 2016

Πανήγυρη Αγίου Γεωργίου 2016 1 Πανήγυρη Αγίου Γεωργίου 2016 Αγαπητοί μου Αδελφοί, λίγες ημέρες μετά από τη λαμπρή πανήγυρη της Ανάστασης του Κυρίου, πλημμυρισμένοι από πνευματική χαρά εορτάζουμε σήμερα τον Μεγαλομάρτυρα Άγιο Γεώργιο,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΩΤΙΚΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΏΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ

ΕΡΩΤΙΚΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΏΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΕΡΩΤΙΚΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΏΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ Στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας της Γ Γυμνασίου οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με ένα δείγμα ερωτικής ποίησης. Συγκεκριμένα διδάχτηκαν το ποίημα

Διαβάστε περισσότερα

Σαμπάλλα. Το κέντρο όπου η Θέληση του Θεού είναι γνωστή

Σαμπάλλα. Το κέντρο όπου η Θέληση του Θεού είναι γνωστή Σαμπάλλα Το κέντρο όπου η Θέληση του Θεού είναι γνωστή Σαμπάλλα Σαμπάλλα Από το κέντρο όπου η Θέληση του Θεού είναι γνωστή Ο σκοπός ας καθοδηγεί τις μικρές θελήσεις των ανθρώπων. Ο Σκοπός που οι Διδάσκαλοι

Διαβάστε περισσότερα

Η Προκήρυξη. Υπάρχει ένα Νέο Μήνυμα του Θεού στον Κόσμο. Προέρχεται από τον Δημιουργό όλης της ζωής.

Η Προκήρυξη. Υπάρχει ένα Νέο Μήνυμα του Θεού στον Κόσμο. Προέρχεται από τον Δημιουργό όλης της ζωής. Η Προκήρυξη Όπως αποκαλύφτηκε στον Μάρσαλ Βιάν Σάμμερς στης 15 Φεβρουαρίου 2007 στο Μπόλντερ, Κολοράντο, ΗΠΑ Υπάρχει ένα Νέο Μήνυμα του Θεού στον Κόσμο. Προέρχεται από τον Δημιουργό όλης της ζωής. Έχει

Διαβάστε περισσότερα

Χάρτινη Αγκαλιά Συγγραφέας: Ιφιγένεια Μαστρογιάννη

Χάρτινη Αγκαλιά Συγγραφέας: Ιφιγένεια Μαστρογιάννη Χάρτινη Αγκαλιά Συγγραφέας: Ιφιγένεια Μαστρογιάννη Επιμέλεια εργασίας: Παναγιώτης Γιαννόπουλος Περιεχόμενα Ερώτηση 1 η : σελ. 3-6 Ερώτηση 2 η : σελ. 7-9 Παναγιώτης Γιαννόπουλος Σελίδα 2 Ερώτηση 1 η Η συγγραφέας

Διαβάστε περισσότερα

(άγιο μύρο / τριήμερη / ολόλευκα / κολυμβήθρας / κατάδυση) «Στο χρίσμα, ο ιερέας χρίει τον.. σ όλα τα μέρη του σώματός του με

(άγιο μύρο / τριήμερη / ολόλευκα / κολυμβήθρας / κατάδυση) «Στο χρίσμα, ο ιερέας χρίει τον.. σ όλα τα μέρη του σώματός του με ΜΑΘΗΜΑ 21 Ο ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΒΑΠΤΙΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΙΣΜΑΤΟΣ Να ξαναγράψετε το κείμενο που ακολουθεί συμπληρώνοντας τα κενά με τις κατάλληλες λέξεις ή φράσεις που δίνονται στην παρένθεση. Σε κάθε κενό αντιστοιχεί

Διαβάστε περισσότερα

11. Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ 36. ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ E34ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

11. Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ 36. ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ E34ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ 11. Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ 36. ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ E34ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ 12. ΔΟΓΜΑ ΚΑΙ ΖΩΗ 37. Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ 13. ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΞΙΕΣ 38. ΣΩΤΗΡΑΣ ΚΑΙ ΚΡΙΤΗΣ 14. ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΠΙΣΤΟΥ 39. Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ 15. Η

Διαβάστε περισσότερα

Το παραμύθι της αγάπης

Το παραμύθι της αγάπης Το παραμύθι της αγάπης Μια φορά και ένα καιρό, μια βασίλισσα έφερε στον κόσμο ένα παιδί τόσο άσχημο που σχεδόν δεν έμοιαζε για άνθρωποs. Μια μάγισσα που βρέθηκε σιμά στη βασίλισσα την παρηγόρησε με τούτα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΙΕΣ. Α ομάδα. Αφού επιλέξεις τρία από τα παραπάνω αποσπάσματα που σε άγγιξαν περισσότερο, να καταγράψεις τις δικές σου σκέψεις.

ΕΡΓΑΣΙΕΣ. Α ομάδα. Αφού επιλέξεις τρία από τα παραπάνω αποσπάσματα που σε άγγιξαν περισσότερο, να καταγράψεις τις δικές σου σκέψεις. Α ομάδα ΕΡΓΑΣΙΕΣ 1. Η συγγραφέας του βιβλίου μοιράζεται μαζί μας πτυχές της ζωής κάποιων παιδιών, άλλοτε ευχάριστες και άλλοτε δυσάρεστες. α) Ποια πιστεύεις ότι είναι τα μηνύματα που θέλει να περάσει μέσα

Διαβάστε περισσότερα

Η ΕΝΔΥΝΑΜΩΜΕΝΗ ΨΥΧΗ. του Ρατζίντερ Σινγκ Απόσπασμα από το βιβλίο: «Διαλογισμός για την Ενδυνάμωση της Ψυχής σας»

Η ΕΝΔΥΝΑΜΩΜΕΝΗ ΨΥΧΗ. του Ρατζίντερ Σινγκ Απόσπασμα από το βιβλίο: «Διαλογισμός για την Ενδυνάμωση της Ψυχής σας» Η ΕΝΔΥΝΑΜΩΜΕΝΗ ΨΥΧΗ του Ρατζίντερ Σινγκ Απόσπασμα από το βιβλίο: «Διαλογισμός για την Ενδυνάμωση της Ψυχής σας» Μέσα μας υπάρχουν περισσότερα πλούτη απ ό,τι μπορούμε ποτέ να συσσωρεύσουμε σ αυτή τη Γη.

Διαβάστε περισσότερα

Ελάτε να ζήσουμε τα Χριστούγεννα όπως πραγματικά έγιναν όπως τα γιορτάζει η εκκλησία μας όπως τα νιώθουν τα μικρά παιδιά

Ελάτε να ζήσουμε τα Χριστούγεννα όπως πραγματικά έγιναν όπως τα γιορτάζει η εκκλησία μας όπως τα νιώθουν τα μικρά παιδιά Ελάτε να ζήσουμε τα Χριστούγεννα όπως πραγματικά έγιναν όπως τα γιορτάζει η εκκλησία μας όπως τα νιώθουν τα μικρά παιδιά Πριν πολλά χρόνια, ζούσε σε μια πόλη της Ναζαρέτ μια νέα και καλή γυναίκα που την

Διαβάστε περισσότερα

υγκέντρωση απογεύματος αββάτου 2 Απριλίου 2011 Επιθυμία Από τον Πρεσβύτερο Ντάλιν Όουκς Σης Απαρτίας των Δώδεκα Αποστόλων

υγκέντρωση απογεύματος αββάτου 2 Απριλίου 2011 Επιθυμία Από τον Πρεσβύτερο Ντάλιν Όουκς Σης Απαρτίας των Δώδεκα Αποστόλων υγκέντρωση απογεύματος αββάτου 2 Απριλίου 2011 Επιθυμία Από τον Πρεσβύτερο Ντάλιν Όουκς Σης Απαρτίας των Δώδεκα Αποστόλων Επέλεξα να μιλήσω για την σημαντικότητα της επιθυμίας. Ελπίζω όλοι μας να κοιτάξουμε

Διαβάστε περισσότερα

Πώς γράφεις αυτές τις φράσεις;

Πώς γράφεις αυτές τις φράσεις; Πρόλογος Όταν ήμουν μικρός, ούτε που γνώριζα πως ήμουν παιδί με ειδικές ανάγκες. Πώς το ανακάλυψα; Από τους άλλους ανθρώπους που μου έλεγαν ότι ήμουν διαφορετικός, και ότι αυτό ήταν πρόβλημα. Δεν είναι

Διαβάστε περισσότερα

Αδελφοί και αδελφές, πόσο

Αδελφοί και αδελφές, πόσο ΜΉΝΥΜΑ ΤΗΣ ΠΡΏΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΊΑΣ, ΝΟΈΜΒΡΙΟΣ 2015 Αδελφοί και αδελφές, πόσο καλό είναι να είμαι μαζί σας για άλλη μια φορά. Όπως γνωρίζετε, από τότε που ήμαστε μαζί τον Απρίλιο, έχουμε λυπηθεί από την απώλεια

Διαβάστε περισσότερα

Επιμέλεια: Μαρία Στεφανίδη Σχεδιασμός εξωφύλλου: Νάσος Βάγιας Εκτύπωση: Βιβλιοτεχνία Σελιδοποίηση: Κωνσταντίνος Στίνης

Επιμέλεια: Μαρία Στεφανίδη Σχεδιασμός εξωφύλλου: Νάσος Βάγιας Εκτύπωση: Βιβλιοτεχνία Σελιδοποίηση: Κωνσταντίνος Στίνης ΥΜΝΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΘΕΟ Το παρόν έργο πνευματικής ιδιοκτησίας προστατεύεται από τις διατάξεις της ελληνικής νομοθεσίας (Ν 2121/1993 όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει σήμερα) και από τις διεθνείς συμβάσεις περί

Διαβάστε περισσότερα

ΛΕΟΝΤΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗΣ

ΛΕΟΝΤΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗΣ ΛΕΟΝΤΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗΣ 2014 Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή «Αυτός σήκωσε τις αμαρτίες μας με το ίδιο Του το σώμα στο σταυρό, για να πεθάνουμε κι εμείς ως προς την αμαρτία και να

Διαβάστε περισσότερα

ΣΑΑΝΤΙ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ: «Ο ΚΗΠΟΣ ΜΕ ΤΑ ΡΟΔΑ» ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΑΔΑΜ

ΣΑΑΝΤΙ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ: «Ο ΚΗΠΟΣ ΜΕ ΤΑ ΡΟΔΑ» ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΑΔΑΜ ΣΑΑΝΤΙ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ: «Ο ΚΗΠΟΣ ΜΕ ΤΑ ΡΟΔΑ» ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΑΔΑΜ Τα παιδιά του Αδάμ είναι τα άκρα ενός σώματος, Μοιράζονται όλα την ίδια ρίζα. Όταν ένα άκρο περνάει τις μέρες του

Διαβάστε περισσότερα

Επιλέγω τα συναισθήματα που βιώνω, και αποφασίζω για τον στόχο που θέλω να πετύχω.

Επιλέγω τα συναισθήματα που βιώνω, και αποφασίζω για τον στόχο που θέλω να πετύχω. Η ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΒΛΕΠΕΙΣ - Από το Κεφάλαιο 21, II. THE RESPONSIBILITY FOR SIGHT - 1. Έχουμε πει επανειλημμένα το πόσα λίγα σου ζητούνται για να μάθεις αυτά τα μαθήματα. Είναι η ίδια μικρή προθυμία που

Διαβάστε περισσότερα

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την αποδοχή στην Γλώσσα 2 και χαιρετίσματα από την Ιταλία"

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την αποδοχή στην Γλώσσα 2 και χαιρετίσματα από την Ιταλία Aurora Μου άρεσε πολύ Γλώσσα 2. Σπούδασα Ελληνικά όταν ήμουν στο Πανεπιστήμιο και με αυτό το πρόγραμμα μπόρεσα να ασκήσω πάλι αυτή. Ήταν πολύ εύκολο για μένα να σπουδάσω στο σπίτι μου και στον ελεύθερο

Διαβάστε περισσότερα

Μαρτυρίες για τη προσωπικότητα του Γέροντα Αιμιλιανού

Μαρτυρίες για τη προσωπικότητα του Γέροντα Αιμιλιανού 4 Ιουνίου 2019 Μαρτυρίες για τη προσωπικότητα του Γέροντα Αιμιλιανού Θρησκεία / Σύγχρονες Πνευματικές Μορφές Γέροντας Ελισαίος, Καθηγούμενος Ι.Μ. Σίμωνος Πέτρας Δεν είναι όμως οι δικές μας μαρτυρίες αλλά

Διαβάστε περισσότερα

Να αγαπώ και να Αποδέχομαι τον εαυτό μου

Να αγαπώ και να Αποδέχομαι τον εαυτό μου Να αγαπώ και να Αποδέχομαι τον εαυτό μου του David Batty Εγχειρίδιο Μαθητών Έκδοση 5 Να αγαπώ και να Αποδέχομαι τον εαυτό μου Εγχειρίδιο Μαθητών 5η έκδοση του David Batty Σημείωση: Τα εδάφια της Βίβλου

Διαβάστε περισσότερα

Γνωστοποίηση. Επιπρόσθετες Συχνές Ερωτήσεις για την Τέλεση Διακονίας με Ενδυναμωμένες Απαρτίες Μελχισεδικής Ιεροσύνης και Ανακουφιστικές Εταιρείες

Γνωστοποίηση. Επιπρόσθετες Συχνές Ερωτήσεις για την Τέλεση Διακονίας με Ενδυναμωμένες Απαρτίες Μελχισεδικής Ιεροσύνης και Ανακουφιστικές Εταιρείες Γνωστοποίηση Ημερομηνία: 11 Μαΐου 2018 Προς: Τα Μέλη της Γενικής Εξουσίας, Γενικές Προεδρίες Βοηθητικών Οργανώσεων, Μέλη Περιοχής- Μέλη των Εβδομήκοντα, προέδρους πασσάλου, ιεραποστολής και περιφερείας,

Διαβάστε περισσότερα

Ο Αϊ-Βασίλης και...το όνομα του παιδιού σας...

Ο Αϊ-Βασίλης και...το όνομα του παιδιού σας... Διαβάστε αποσπασματικά το παραμύθι: Ο Αϊ-Βασίλης και...το όνομα του παιδιού σας... Το παραμύθι είναι και για αγοράκι αλλά, για της ανάγκες του δείγματος σας παρουσιάζουμε πώς μπορεί να δημιουργηθεί ένα

Διαβάστε περισσότερα

παρακαλώ! ... ένα βιβλίο με μήνυμα

παρακαλώ! ... ένα βιβλίο με μήνυμα παρακαλώ!... ένα βιβλίο με μήνυμα Ένα μήνυμα πού δίνει απάντηση στο βασικό ερώτημα ποιος είναι ο σκοπός της ζωής. Ένα μήνυμα πού ανταποκρίνεται σε κάθε ερωτηματικό και αμφιβολία σου. Η βίβλος μας φανερώνει

Διαβάστε περισσότερα

Μητρ.Λεμεσού: Όταν δεν υπάρχει η ειρήνη του Θεού, τότε ζηλεύουμε και φοβόμαστε ο ένας τον άλλο

Μητρ.Λεμεσού: Όταν δεν υπάρχει η ειρήνη του Θεού, τότε ζηλεύουμε και φοβόμαστε ο ένας τον άλλο 31 Ιανουαρίου 2019 Μητρ.Λεμεσού: Όταν δεν υπάρχει η ειρήνη του Θεού, τότε ζηλεύουμε και φοβόμαστε ο ένας τον άλλο / Επικαιρότητα Όταν ο άνθρωπος έχει ειρήνη μέσα του και βεβαιωθεί η ψυχή του ότι όντως

Διαβάστε περισσότερα

Θαύματα Αγίας Ζώνης (μέρος 4ο)

Θαύματα Αγίας Ζώνης (μέρος 4ο) 18 Ιουνίου 2019 Θαύματα Αγίας Ζώνης (μέρος 4ο) Θεοτόκος / Θαύματα της Θεοτόκου 12. Παντελώς αδύνατο γιατί ήταν????????????????? Λευκωσία «Παντρεύτηκα το 1981 και μετά παρέλευση τεσσάρων χρόνων διεπίστωσα

Διαβάστε περισσότερα

Μαριέττα Κόντου ΦΤΟΥ ΞΕΛΥΠΗ. Εικόνες: Στάθης Πετρόπουλος

Μαριέττα Κόντου ΦΤΟΥ ΞΕΛΥΠΗ. Εικόνες: Στάθης Πετρόπουλος Ιστορίες που ζεις δυνατά Μαριέττα Κόντου ΦΤΟΥ ΞΕΛΥΠΗ Εικόνες: Στάθης Πετρόπουλος Στο τώρα Έχω δώσει τόσες υποσχέσεις που νομίζω ότι έχω χάσει το μέτρημα. Δεν είναι που λέω ψέματα όταν δεν τις τηρώ, είναι

Διαβάστε περισσότερα

(Σταυροπροσκυνήσεως, Απόκρεω, Αγίου Ιωάννη Κλίμακος, Τελώνη & Φαρισαίου, Αγίου Γρηγορίου Παλαμά, Τυρινής, Ασώτου, Οσίας Μαρίας Αιγυπτίας, Ορθοδοξίας)

(Σταυροπροσκυνήσεως, Απόκρεω, Αγίου Ιωάννη Κλίμακος, Τελώνη & Φαρισαίου, Αγίου Γρηγορίου Παλαμά, Τυρινής, Ασώτου, Οσίας Μαρίας Αιγυπτίας, Ορθοδοξίας) (Σταυροπροσκυνήσεως, Απόκρεω, Αγίου Ιωάννη Κλίμακος, Τελώνη & Φαρισαίου, Αγίου Γρηγορίου Παλαμά, Τυρινής, Ασώτου, Οσίας Μαρίας Αιγυπτίας, Ορθοδοξίας) Τ ρ ι ώ δ ι ο Η περίοδος αυτή πήρε το όνομα της από

Διαβάστε περισσότερα

Θέματα Προβληματισμού για τη συμμετοχή σε Τοπικό Επίπεδο

Θέματα Προβληματισμού για τη συμμετοχή σε Τοπικό Επίπεδο Θέματα Προβληματισμού για τη συμμετοχή σε Τοπικό Επίπεδο 1 ος ΑΞΟΝΑΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΘΕΜΑ 1 ο : Η καρδιά της Αποστολής μάς οδηγεί σε μια νέα γη «Η ιστορία της Πνευματικότητάς μας είναι πράγματι απλή. Είναι

Διαβάστε περισσότερα

κάνει. Είναι μια παραδοχή του τελικού αντίκτυπου των πράξεων και των σκέψεών μας -- τι

κάνει. Είναι μια παραδοχή του τελικού αντίκτυπου των πράξεων και των σκέψεών μας -- τι υγκέντρωση απογεύματος Κυριακής 3 Απριλίου 2011 Εγώ, όσους αγαπώ, τους ελέγχω και τους περνάω από παιδεία Από τον Πρεσβύτερο Σοντ Κριστόφερσον Σης Απαρτίας των Δώδεκα Αποστόλων Ο Επουράνιος Πατέρας μας

Διαβάστε περισσότερα

Η Βίβλος για Παιδιά παρουσιάζει. Η Γέννηση του Ιησού Χριστού

Η Βίβλος για Παιδιά παρουσιάζει. Η Γέννηση του Ιησού Χριστού Η Βίβλος για Παιδιά παρουσιάζει Η Γέννηση του Ιησού Χριστού Συγγραφέας: Edward Hughes Εικονογράφηση:M. Maillot Διασκευή:E. Frischbutter; Sarah S. Μετάφραση: Evangelia Zyngiri Παραγωγός: Bible for Children

Διαβάστε περισσότερα

Παπαγεωργίου Σοφία & Μαυρουδής Μιχάλης

Παπαγεωργίου Σοφία & Μαυρουδής Μιχάλης Παπαγεωργίου Σοφία & Μαυρουδής Μιχάλης Η κρίση άγγιξε και εμάς με τη σύζυγο άνεργη, εμένα με μείωση αποδοχών 65% και δύο κόρες στο Δημοτικό. Ψάχναμε εναλλακτικούς τρόπους να ενισχύσουμε το εισόδημά μας

Διαβάστε περισσότερα

«Μετανοήστε για να σας θεραπεύσω» Πρεσβύτερος Νιλ Άντερσεν Της Απαρτίας των Δώδεκα Αποστόλων

«Μετανοήστε για να σας θεραπεύσω» Πρεσβύτερος Νιλ Άντερσεν Της Απαρτίας των Δώδεκα Αποστόλων «Μετανοήστε για να σας θεραπεύσω» Πρεσβύτερος Νιλ Άντερσεν Της Απαρτίας των Δώδεκα Αποστόλων Η πρόσκληση να μετανοήσουμε είναι σπανίως φωνή επιτιμήσεως, αλλά αντιθέτως μία στοργική έκκληση να γυρίσουμε

Διαβάστε περισσότερα

Επιτυχημένη Χριστιανική Ζωή

Επιτυχημένη Χριστιανική Ζωή Επιτυχημένη Χριστιανική Ζωή του David Batty Οδηγός Μελέτης Έκδοση 5 Επιτυχημένη Χριστιανική Ζωή Οδηγός Μελέτης 5η έκδοση του David Batty Σημείωση: Τα εδάφια της Βίβλου όπου αυτά αναφέρονται, είναι από

Διαβάστε περισσότερα

1. Ποιος μαθητής πήγε στους Αρχιερείς; Τι του έδωσαν; (Μτ 26,14-16) Βαθ. 1,0 2. Πόσες μέρες έμεινε στην έρημο; (Μκ 1,12)

1. Ποιος μαθητής πήγε στους Αρχιερείς; Τι του έδωσαν; (Μτ 26,14-16) Βαθ. 1,0 2. Πόσες μέρες έμεινε στην έρημο; (Μκ 1,12) ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑ ΣΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΤΑΞΗ: Β ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ Α ΟΜΑΔΑ: 1 1. Ποιος μαθητής πήγε στους Αρχιερείς; Τι του έδωσαν; (Μτ 26,14-16),0 2. Πόσες μέρες έμεινε στην έρημο; (Μκ 1,12),0 3. Ποιοι είναι οι μαθητές του

Διαβάστε περισσότερα

Ποιος φταίει; (Κυριακή του Τυφλού)

Ποιος φταίει; (Κυριακή του Τυφλού) 1 Ιουνίου 2019 Ποιος φταίει; (Κυριακή του Τυφλού) Θρησκεία / Ιερός Άμβων Άγιος Νικόλαος Βελιμίροβιτς «Και τον ρώτησαν οι μαθητές του: Διδάσκαλε, ποιος αμάρτησε, αυτός ή οι γονείς του, για να γεννηθεί τυφλός;»

Διαβάστε περισσότερα

Ο Τριαδικός Θεός: οι γιορτές της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος. Διδ. Εν. 14

Ο Τριαδικός Θεός: οι γιορτές της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος. Διδ. Εν. 14 Ο Τριαδικός Θεός: οι γιορτές της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος Διδ. Εν. 14 Σαράντα ημέρες μετά το Πάσχα η Εκκλησία μας γιορτάζει την Ανάληψη του Κυρίου στους ουρανούς Με την Ανάληψη, επισφραγίζεται

Διαβάστε περισσότερα