Δοκίμασα τα Mexican Antojitos στα Friday's της Αριστοτέλους Θεσσαλονίκη

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Δοκίμασα τα Mexican Antojitos στα Friday's της Αριστοτέλους Θεσσαλονίκη"

Transcript

1 Δοκίμασα τα Mexican Antojitos στα Friday's της Αριστοτέλους Θεσσαλονίκη Σ ε έ ν α ι δ ι α ί τ ε ρ α μ ε ξ ι κ ά νικο πνεύμα δοκιμάσαμε σήμερα για πρώτη φορά τα πιάτα του καινούριου μενού των FRIDAYS! Αυτό το καλοκαίρι τα Friday s επέλεξαν να βάλουν στο πιάτο μας τα πιο αυθεντικά μεξικάνικα street food που όλοι αγαπάμε. Δοκιμάζοντας τα Mexican Antojitos ζεις την πραγματική εμπειρία του μεξικάνικου φαγητού με άπειρους γευστικούς συνδυασμούς. Στο καινούριο μενού θα δεις γεύσεις όπως Pancho Villa Nachos με μοσχάρι μαγειρεμένο στο φούρνο ή Diego Rivera Burrito Bowl με ρύζι, καλαμπόκι, guacamole και κόκκινα φασόλια μαγειρεμένα με chili που είναι εκπληκτικό να το φας και μέσα σε τορτίγια.

2 MEXICAN FRIDAYS? Little street cravings you must try! Τα Antojitos είναι οι γευστικές λιχουδιές που βρίσκουν οι Mεξικάνοι στις τοπικές υπαίθριες αγορές, με άλλα λόγια το μεξικάνικο street food. Συνδυάζουν φρέσκα υλικά με παραδοσιακές συνταγές και τρώγονται στο χέρι. Αυτό το καλοκαίρι, τα TGI FRIDAYS σας προσκαλούν να τα απολαύσετε!

3 DIEGO RIVERA BURRITO BOWL Green Rice Uncle Ben?s? ή Quinoa, επικαλύπτεται με δροσερό μίγμα από καλαμπόκι και κολίανδρο, κόκκινα φασόλια μαγειρεμένα με chili και κρεμμύδι, φρέσκο guacamole, pico de gallo και sour cream. MEXICAN TACOS Δημιουργήστε το δικό σας συνδιασμό tacos. Street tacos (3 tacos με 1 filling) Double street tacos (6 tacos με 2 fillings) Tacos plate (3 tacos με 1 filling και 2 sides)

4 FILLING: Beef (ψιλοκομμένο μοσχάρι σιγομαγειρεμένο στο φούρνο, μαριναρισμένα κόκκινα κρεμμύδια σε ξίδι, κολίανδρο και δροσερή lime cilantro sauce). Pork Carnitas (ψιλοκομμένο χοιρινό σιγομαγειρεμένο στο φούρνο, μαριναρισμένα κόκκινα κρεμμύδια σε ξίδι, κολίανδρο και δροσερή lime cilantro sauce). Chicken Ranchero (ψιλοκομμένο κοτόπουλο με ranchero sauce, πράσινο κρεμμύδι, pico de gallo και δροσερή lime cilantro sauce). SIDES: Fresh Lime Cilantro Corn Mix Spicy Corn Mix Red Beans Mix Green Rice Uncle Ben?s? Spanish Rice Uncle Ben?s? Guacamole

5 MEXICAN MARGARITAS The Best Fridays Margarita Jose Cuervo Especial Silver, Grand Marnier, φρέσκος χυμός λεμονιού και lime, νέκταρ αγαύης Spicy Pineapple Margarita Jose Cuervo Especial Silver, Triple Sec, homemade jalape?o-pineapple syrup και φρέσκος χυμός lime. Mango Margarita Jose Cuervo Especial Reposado, Triple Sec, πουρές mango, margarita mix. Σερβίρεται Frozen.

6 Μάθε τα πάντα για να νέα μεξικάνικα πιάτα στο fridays.gr

7 1η μέρα #blogtrottersgr Οι πιο γνωστοί travel bloggers του κόσμου είναι στην Θεσσαλονίκη χάρη στο Blogtrotters. Για όσους δεν ξέρουν το Blogtrotters είναι μια καταπληκτική ιδέα προώθησης της χώρας μας που υλοποίησε η εταιρία Marketing Greece! Φιλοξενώντας στην πόλη της Θεσσαλονίκης μας περισσότερους από 30 κορυφαίους travel blogger του κόσμου, προωθούν την Ελλάδα στα blog τους αλλά και σε όλα τα social network τους. Εμείς βρεθήκαμε εκεί και γνωρίσαμε όλους αυτούς τους blogger μιλώντας μαζί τους για τα ξεχωριστά ταξίδια τους και τις ιδιαίτερες εμπειρίες τους. Αρχικά η εκδήλωση ξεκίνησε με ομιλητές από την διοργάνωση της εκδήλωσης αλλά και από τον απεσταλμένο του Δημαρχείου της Θεσσαλονίκης. Στην συνέχεια ακολούθησε η ομιλία του κ. Τζιτζικώστα.

8 Αφού τελείωσαν οι ομιλίες και οι παρουσιάσεις που έλαβαν χώρα στο Μουσείο φωτογραφίας που βρίσκεται στο λιμάνι, περάσαμε στο kitcen bar όπου μας φίλεψαν καταπληκτικά εδέσματα και φυσικά Greek Salad! Εννοείται πως το ταξίδι τώρα ξεκινάει για αυτό δέστε τις ζώνες σας και παρακολουθείστε το hastag #blogtrottersgr σε instagram, facebook και twitter! Μάθε ακόμη περισσότερα στο blogtrottersgr

9

10

11 Πώς να νιώσεις real Καρντάσης! Λευκός Πύργος Salonica Vlog Κ α ι ε π ε ι δ ή π ά ν ω α π ό ό λ α σ τ η ζ ω ή π ρ έ π ει να γελάμε, μάθε τι πρέπει να κάνεις για να νιώσεις real Καρντάσης! Photo by Electra Asteri

12 Ο πύργος του ΟΤΕ: Μια από τις πιο όμορφες "γωνιές" της πόλης Ο πύργος του ΟΤΕ είναι ένα από τα πιο γνώριμα κτίσματα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης μας. Ο πύργος κατασκευάστηκε το 1970 από τον αρχιτέκτονα Αλ. Αναστασιάδη. Χρησιμοποιήθηκε για αρκετά χρόνια ως περίπτερο του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών της Ελλάδας στη Διεθνή Έκθεση και ανακαινίστηκε εσωτερικά το Για πολλά χρόνια εκεί ήταν το στούντιο του Ράδιο Θεσσαλονίκη. Σήμερα, χρησιμοποιείται από το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας της Cosmote και στη μέση περίπου του πύργου λειτουργεί περιστρεφόμενο εστιατόριο/καφετέρια.

13 Από εκεί μπορείς να βλέπεις την Θεσσαλονίκη σε 360 μοίρες καθώς στην διάρκεια μιας ώρας η καφετέρια κάνει πλήρη περιστροφή. Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν πρόκειται να βαρεθείς τη θέα. Αυτό που όλοι σχολιάζουν είναι οι τσιμπιμένες τιμές του καταλόγου. Εκεί όμως αυτό που πληρώνεις είναι η θέα. Είναι αυτό που λέμε: Η θέα είναι όλα τα λεφτά! κυριολεκτικά! Δες και το Vlog μας εκεί! H υπέροχη Θέα από την καφετέρια του Πύργου.

14 Μπουγάτσα Θεσσαλονίκης: επική απόλαυση!

15 Σήμερα θα σε ξεναγήσω στο Καπάνι Θεσσαλονίκης με κάθε λογής φρέσκα προϊόντα. Φρούτα, λαχανικά, κρέας, ψάρια και ότι άλλο βάλει ο νους σου! Κάπου εκεί στο δρόμο σου θα βρεις και τα γνωστά λουλουδάδικα της πόλης μας. Ε δεν γίνεται να μην περάσεις μια βόλτα δεν γίνεται να μην πάρεις μυρωδιά! Το καλύτερο σημείο όμως της σημερινής μας βόλτας είναι κάπου εκεί που βρίσκουμε την Σαλονικιώτικη μπουγάτσα! Η αλήθεια είναι πως η μπουγάτσα είναι Σερραϊκή όμως έχει επικρατήσει να λέγεται Μπουγάτσα Θεσσαλονίκης. Στην Θεσσαλονίκη θα βρεις όλων των ειδών τις μπουγάτσες. Με τυρί, με κιμά, με σπανάκι και με ότι άλλο βάλει ο Θεσσαλονικιός νους! Σου προτείνω να τις δοκιμάσεις όλες! Η κάθε μια έχει τη δική της μοναδική γεύση! Βόλτα με καραβάκι στην Θεσσαλονίκη

16 Η βόλτα με το καραβάκι της Θεσσαλονίκης επιβάλλεται σε κάθε επισκέπτη ή κάτοικο της πόλης. Την πιο ωραία θέα της Θεσσαλονίκης την βλέπεις από την θάλασσα. Το καραβάκι κάνει μια μισάωρη βόλτα στο Θερμαικό που να είσαι σίγουρος πως θα λατρέψεις. Μην ξεχάσεις να πάρεις ζακέτα μαζί σου ακόμη και τους καλοκαιρινούς μήνες. Το βράδυ ειδικά μπορεί να κρυώσεις. Στην βόλτα θα περάσεις καταπληκτικά πίνοντας ότι θέλεις και απολαμβάνοντας την πόλη από το πιο ωραίο της σημείο. Τη θάλασσα! Καλές βόλτες!

17 Μπακαλιαράκια στα Λαδάδικα Θεσσαλονίκης Οι Σαλονικιώτικοι μεζέδες είναι το κάτι άλλο και αυτό το ξέρουν όλοι όσοι έχουν επισκεφθεί την μαγική μας πόλη. Τα μπακαλιαράκια Θεσσαλονίκης όμως στα λαδάδικα είναι το κάτι άλλο. Το γνωστό fast food στο εξωτερικό ως fish and chips παίρνει άλλες διαστάσεις στα στενά σοκάκια των λαδάδικων. Το πιο γνωστό βρίσκεται στο λιμάνι στην οδό Κατούνη 2 και το υποκατάστημα στην οδό Κουντουριώτου Φωκαίας. Στα λαδάδικα εκτός από τα πασίγνωστα μπακαλιαράκια θα βρεις και πάρα πολλά εστιατόρια και ταβέρνες με πολύ καλό φαγητό και ωραία αισθητική. Τα μπακαλιαράκια που δοκιμάσαμε εμείς πάντως είναι σταθερή αξία στην πόλη. Η ποιότητα πολύ καλή, καλοψημένα και μέσα και τραγανά από έξω ότι ακριβώς ζητούσαμε! Το ψάρι συνοδεύει αληθινή και γευστικότατη σκορδαλιά. Αν δεν έχεις δοκιμάσει την εκπληκτική γευστική πανδαισία σου προτείνω να το κάνεις.

18 3 Μαΐου: Παγκόσμια ημέρα πιτόγυρου στην Θεσσαλονίκη

19 Η παγκόσμια μέρα πιτόγυρου είναι πλέον γεγονός και έχει τις ρίζες της στην Θεσσαλονίκη. Κάποιοι Θεσσαλονικείς μέσω facebook αποφάσισαν να ορίσουν την σημερινή μέρα ως Διεθνή μέρα Πιτόγυρου. Σήμερα η πόλη θα γεμίσει με ορεξάτους πολίτες που θα καταναλώσουν το αγαπημένο τους street food. Εμείς δεν έχουμε παρά να συμβουλέψουμε να μην το παρακάνουν και να συνοδέψουν το πιτόγυρο και με μια σαλάτα για καλύτερη χώνεψη. Η International eat a pitogyro day, όπως χαρακτηριστικά την αναφέρουν στο facebook αναμένεται να πάει πολύ καλά και να έχει μεγάλη απήχηση. Μετά την Θεσσαλονίκη και η Πάτρα δήλωσε πως θα ακολουθήσει το παράδειγμά τους και θα γιορτάσουν την ημέρα. Δείτε και το βίντεάκι που μιλάω για το Σαλονικιώτικο Πιτόγυρο: Κάπου εδώ να τονιστεί πως στις 3 Μαίου είναι η Παγκόσμια μέρα κατά του Άσθματος. Ενστάσεις υπήρξαν όσον αφορά την ημερομηνία που επέλεξαν οι Θεσσαλονικείς καθώς πέφτει πάνω στην εν λόγω μέρα.

20 Τρώω Σωστά, Γυμνάζομαι συχνά, Ζω Καλά Κύπρος 2014

21 Μουσικομαγειρέματα έγιναν και πάλι στην αγαπημένη μας Κύπρο. Παιδιά του δημοτικού στην επαρχεία Αμμοχώστου παρακολούθησαν τα μουσικομαγειρέματα και ήταν μια πραγματικά εντυπωσιακή σειρά παραστάσεων. Τα παιδιά έμαθαν, μαγείρεψαν και συνειδητοποίησαν τα οφέλη της καλής διατροφής. Επισκεφθήκαμε αρκετά δημοτικά σχολεία στην επαρχεία Αμμόχωστου (Δερύνεια, Αγία Νάπα, Παραλίμνι) και αυτό μας αφήνει την πιο γλυκιά γεύση. Ελπίζουμε σύντομα να σας ξαναδούμε και να μαγειρέψουμε παρέα μαθαίνοντας τα πιο νόστιμα μυστικά διατροφής και ενέργειας. Το πρόγραμμα λέγεται Τρώω Σωστά, Γυμνάζομαι συχνά, Ζω Καλά και είναι υπό την αιγίδα του Υπουργέιου Παιδείας της Κύπρου.

22 Δεν ξεχνάμε ποτέ τις ιδιαίτερες περιποιήσεις που μας πρόσφεραν τα σχολεία αυτά. Κυπριακά τυριά, μαρμελάδα και ελιές ήταν λίγα από τα εδέσματα που μας προσφέρθηκαν. Τα κυπριακά προιόντα έχουν πάντα ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μας και στο στομάχι μας βεβαίως. Ευχαριστούμε για όλα! Περάσαμε τέλεια!

23 Photo by Electra Asteri Μουσικομαγειρέματα στην Λεμεσό 2014

24 Τ α μ ο υ σ ι κ ο μ α γ ε ι ρ έ μ α τ α και πάλι στην Κύπρο. Σήμερα 22 Νοεμβρίου, στο Χαρουπόμυλο πλανήτη της Λεμεσού έλαβε χώρα η όμορφη αυτή εκδήλωση παρέα με εξαιρετικούς συνεργάτες και ξεχωριστούς συμμετέχοντες. Τα παιδιά άρχισαν να καταφθάνουν ήδη από τις 11 και μέχρι τη μια που τελείωσαν τα μουσικομαγειρέματα είχαν κιόλας μάθει πολλά καινούρια πράγματα. Τα παιδιά έφτιαξαν μοσχομυρωδάτα κουλουράκια με την καθοδήγηση του Ευτύχη Μπλέτσα αλλά και με την βοήθεια των διαιτολόγων σπουδαστών του The Limassol College. Ευχαριστούμε θερμά κάθε συνεργάτη που εργάστηκε σήμερα έτσι ώστε αυτή η εκδήλωση να παρουσιαστεί με τον τρόπο που παρουσιάστηκε και να έχει την επιτυχία αυτή. Τα παιδιά έμαθαν νέα πράγματα, μαγείρεψαν και ήπιαν τον σούπερ χυμό ενέργειας που φτιάξαμε παρέα. Μην ξεχάσουμε να πούμε πως πριν ξεκινήσουμε την εκδήλωση, αρκετά παιδάκια είχαν ήδη έρθει και υπήρχε ξεχωριστός χώρος στον οποίο οι μικροί μας φίλοι μπορούσαν να μας αναδείξουν τις ζωγραφικές τους ανησυχίες και πιστέψτε μας ήταν όλες υπέροχες.

25 Κάπου εδώ να ευχαριστήσουμε θερμά το Limassol College για την πολύ καλή διοργάνωση. Περισσότερα για το κολέγιο μπορείς να διαβάσεις στο site :

26 Για περισσότερα μουσικομαγειρέματα μπορείτε να επισκεφθείτε το mousikomageiremata.gr και να μάθετε τα πάντα για αυτή τη παράσταση. Photo by Electra Asteri

Sneak Previews στα TGI Fridays της Αριστοτέλους

Sneak Previews στα TGI Fridays της Αριστοτέλους Sneak Previews στα TGI Fridays της Αριστοτέλους Η απόλαυση είναι απόλυτα συνυφασμένη με τα εστιατόρια Fridays. Θέλεις να σου εξηγήσω τον λόγο; Μα γιατί τα εστιατόρια Fridays δεν φτιάχνουν απλώς φαγητό

Διαβάστε περισσότερα

Ο πύργος του ΟΤΕ: Μια από τις πιο όμορφες "γωνιές" της πόλης

Ο πύργος του ΟΤΕ: Μια από τις πιο όμορφες γωνιές της πόλης Ο πύργος του ΟΤΕ: Μια από τις πιο όμορφες "γωνιές" της πόλης Ο πύργος του ΟΤΕ είναι ένα από τα πιο γνώριμα κτίσματα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης μας. Ο πύργος κατασκευάστηκε το 1970 από τον αρχιτέκτονα

Διαβάστε περισσότερα

Τρώω Σωστά, Γυμνάζομαι συχνά, Ζω Καλά Κύπρος 2014

Τρώω Σωστά, Γυμνάζομαι συχνά, Ζω Καλά Κύπρος 2014 Τρώω Σωστά, Γυμνάζομαι συχνά, Ζω Καλά Κύπρος 2014 Μουσικομαγειρέματα έγιναν και πάλι στην αγαπημένη μας Κύπρο. Παιδιά του δημοτικού στην επαρχεία Αμμοχώστου παρακολούθησαν τα μουσικομαγειρέματα και ήταν

Διαβάστε περισσότερα

Μια βραδιά στο Σταφύλι, στην καρδιά της Θεσσαλονίκης

Μια βραδιά στο Σταφύλι, στην καρδιά της Θεσσαλονίκης Μια βραδιά στο Σταφύλι, στην καρδιά της Θεσσαλονίκης Ξέρεις πως η Θεσσαλονική είναι η πόλη του φαγητού. Δεν χρειάζεται να στο επιβεβαιώσω ούτε εγώ ούτε κανείς. Φαγητό καλό, μαζί με λίγο κρασάκι, καλή παρέα

Διαβάστε περισσότερα

Δείτε τι δοκιμάσαμε από το Νέο μενού TGI FRIDAYS

Δείτε τι δοκιμάσαμε από το Νέο μενού TGI FRIDAYS Δείτε τι δοκιμάσαμε από το Νέο μενού TGI FRIDAYS Γεια! Ευτύχης εδώ! Eat out video σημερα και ήρθαμε στα Fridays Αριστοτελους στην Θεσσαλονικη να δοκιμάσουμε τα νέα πιάτα του μενου. Δες πρώτα το βίντεο

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΕΚΤΙΚΑ 1 CHIPS 2,90

ΟΡΕΚΤΙΚΑ 1 CHIPS 2,90 ΟΡΕΚΤΙΚΑ 1 CHIPS 2,90 Τραγανά τσιπς καλαμποκιού που συνοδεύονται από σάλτσα ραντσέρα (παραδοσιακή μεξικάνικη σάλτσα με ντομάτες και πιπεριές halapenos). 2 CHIPS ME GUACAMOLE 5,90 Τραγανά τσιπς καλαμποκιού

Διαβάστε περισσότερα

Santa fe. (Αγίου Γεωργίου 30Β, Χαλάνδρι) Μενού

Santa fe. (Αγίου Γεωργίου 30Β, Χαλάνδρι) Μενού Santa fe (Αγίου Γεωργίου 30Β, Χαλάνδρι) Μενού Ορεκτικά/Appetisers Guacamole with chips (Αβοκάντο με τσιπς από καλαμπόκι) 6,80 Chicken strips (Τραγανά φιλετάκιααπό φρέσκο στήθος κοτόπουλου, σερβίρονται

Διαβάστε περισσότερα

Μυτιλήνη, Λέσβος - Φεβρουάριος 2014

Μυτιλήνη, Λέσβος - Φεβρουάριος 2014 Μυτιλήνη, Λέσβος - Φεβρουάριος 2014 Η Λέσβ ος εκτός από ένα μαγικ ό ελλην ικό νησί είναι ένας ιδανι κός προορ ισμός για όλους μας. Από τον πιο μικρό μέχρι και τον πιο μεγάλο. Το νησί έχει υπέροχες παραλίες,

Διαβάστε περισσότερα

Ξενοδοχείο Royal Apollonia, Λεμεσός, Κύπρος

Ξενοδοχείο Royal Apollonia, Λεμεσός, Κύπρος Ξενοδοχείο Royal Apollonia, Λεμεσός, Κύπρος Το Royal Apollonia βρίσκεται στο κέντρο της Λεμεσού. Αν δεν έχεις μείνει εκεί -και έχεις πάει Λεμεσό- σίγουρα θα έχεις περάσει από μπροστά. Τότε σίγουρα σε μάγεψε

Διαβάστε περισσότερα

Callaloo Φυλλώδες λαχανικό που κατάγεται από τη Λατινική Αμερική, είναι θρεπτικό Ένας από τους πιο διαδεδομένους τρόπους να το δοκιμάσει κανείς είναι

Callaloo Φυλλώδες λαχανικό που κατάγεται από τη Λατινική Αμερική, είναι θρεπτικό Ένας από τους πιο διαδεδομένους τρόπους να το δοκιμάσει κανείς είναι ΓΕΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΜΕΡΙΚΗ ΤΖΑΜΑΙΚΑ Jerk Chicken To jerk πάει μπροστά από κάθε τύπο κρέατος στη Τζαμάικα και είναι ο τρόπος που ουσιαστικά μαρινάρουνε το κρέας. Το κοτόπουλο, όμως, φαίνεται πως είναι το αγαπημένο

Διαβάστε περισσότερα

Kalimera... ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΌ ΔΕΛΤΙΌ ΌΚΤΩΒΡΙΌΣ του Κυπριακού Προγεύματος. The Golden Bay Beach Hotel

Kalimera... ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΌ ΔΕΛΤΙΌ ΌΚΤΩΒΡΙΌΣ του Κυπριακού Προγεύματος. The Golden Bay Beach Hotel 1 Τα νέα μέλη του Κυπριακού Προγεύματος! The Golden Bay Beach Hotel Το πρωινό στο Golden Bay θεωρείται γαστρονομική εμπειρία! Η διεύθυνση και το προσωπικό του ξενοδοχείου έχουν αγκαλιάσει το Κυπριακό Πρόγευμα

Διαβάστε περισσότερα

*WWW.PANOSPLATRITIS.COM

*WWW.PANOSPLATRITIS.COM Πάνος Πλατρίτης Διαιτολόγος-Διατροφολόγος ΜΕ ΠΡΩΤΟΤΥΠΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ! *WWW.PANOSPLATRITIS.COM 1 Πρωινό Όπως το αυτοκίνητο χρειάζεται καύσιμα για να ξεκινήσει έτσι και εμείς χρειαζόμαστε ένα καλό πρωινό

Διαβάστε περισσότερα

Home & Taste γαστρονομία και design στο Golden Hall Ημέρα 1η

Home & Taste γαστρονομία και design στο Golden Hall Ημέρα 1η Home & Taste γαστρονομία και design στο Golden Hall Ημέρα 1η Από τις 9 ως τις 24 Οκτωβρίου 2015 στο Golden Hall στο Μαρούσι πραγματοποιείται η σειρά εκδηλώσεων Home & Taste με πολλές παράλληλες εκδηλώσεις

Διαβάστε περισσότερα

Modern Greek Beginners

Modern Greek Beginners 2016 HIGHER SCHOOL CERTIFICATE EXAMINATION Modern Greek Beginners ( Section I Listening) Transcript Familiarisation Text Καλημέρα. Καλημέρα σας. Μπορώ να σας βοηθήσω; Ήρθα να πάρω αυτό το δέμα. Σήμερα

Διαβάστε περισσότερα

Λαγάνα μυρωδάτη με ελιές και λιαστές ντομάτες

Λαγάνα μυρωδάτη με ελιές και λιαστές ντομάτες Λαγάνα μυρωδάτη με ελιές και λιαστές ντομάτες Αγαπάμε την Λαγάνα! Τόσο που δε θέλουμε να περιμένουμε μία φορά τον μήνα για να τη φάμε! Επειδή στους φούρνους συνήθως βρίσκεις Λαγάνα μόνο την Καθαρά Δευτέρα

Διαβάστε περισσότερα

Εξοχικό Κέντρο "Ο Μύλος" στο Πήδημα Μεσσηνίας

Εξοχικό Κέντρο Ο Μύλος στο Πήδημα Μεσσηνίας Εξοχικό Κέντρο "Ο Μύλος" στο Πήδημα Μεσσηνίας Ίσως και από τα πιο επικά σημεία για φαγητό στην Μεσσηνία, για να μην πω σε ολόκληρη την Ελλάδα. Είναι γνωστό σχεδόν σε όλους τους Καλαματιανούς που όποτε

Διαβάστε περισσότερα

Πέννυ Εμμανουήλ Κυβερνήτης Θ117Α

Πέννυ Εμμανουήλ Κυβερνήτης Θ117Α Αθήνα 31-7-2012 Αρ. πρωτ. 12 Προς την Επιτροπή Ανταλλαγών Νέων Αγαπητέ Πρόεδρε Τάσο Γρηγορίου, Με την Παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την εγκάρδια φιλοξενία των 4 παιδιών του Θέματός μας

Διαβάστε περισσότερα

Μαγειρική του κόσμου. Ήπειρος: Νότια και Βόρια Αμερική. Ομάδα Γ. Μπιρμπίλη Αγγελική Παναγιωτοπούλου Γεωργία-Ζωή Πάντος Σωτήρης Ρούσσου Αννέτα

Μαγειρική του κόσμου. Ήπειρος: Νότια και Βόρια Αμερική. Ομάδα Γ. Μπιρμπίλη Αγγελική Παναγιωτοπούλου Γεωργία-Ζωή Πάντος Σωτήρης Ρούσσου Αννέτα Μαγειρική του κόσμου Ήπειρος: Νότια και Βόρια Αμερική Ομάδα Γ Μπιρμπίλη Αγγελική Παναγιωτοπούλου Γεωργία-Ζωή Πάντος Σωτήρης Ρούσσου Αννέτα Βόρια και Νότια Αμερική Η αμερικάνικη κουζίνα χαρακτηρίζεται από

Διαβάστε περισσότερα

H Elvida Foods πιστή στην παράδοση των καινοτόμων ποιοτικών προϊόντων που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της αγοράς παρουσιάζει τη σειρά NOSTIMOST.

H Elvida Foods πιστή στην παράδοση των καινοτόμων ποιοτικών προϊόντων που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της αγοράς παρουσιάζει τη σειρά NOSTIMOST. H Elvida Foods πιστή στην παράδοση των καινοτόμων ποιοτικών προϊόντων που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της αγοράς παρουσιάζει τη σειρά NOSTIMOST. Πρόκειται για μια σειρά από έτοιμες και ολοκληρωμένες

Διαβάστε περισσότερα

Kalimera... ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2018

Kalimera... ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2018 1 Τον Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις στην Αγία Νάπα, Πρωταρά, Πάφο, Λάρνακα, Λεμεσό, Λευκωσία και ορεινές περιοχές. Τα ξενοδοχεία προσφέρουν παραδοσιακά προϊόντα τα οποία

Διαβάστε περισσότερα

Αναστασία Βερβέρη Δανάη Καρακούση Φιορελα Μπιτζέκου Βικτώρια Σιταρά Η ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΣΤΟ ΔΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΗΜΙΣΦΑΙΡΙΟ

Αναστασία Βερβέρη Δανάη Καρακούση Φιορελα Μπιτζέκου Βικτώρια Σιταρά Η ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΣΤΟ ΔΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΗΜΙΣΦΑΙΡΙΟ Αναστασία Βερβέρη Δανάη Καρακούση Φιορελα Μπιτζέκου Βικτώρια Σιταρά Η ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΣΤΟ ΔΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΗΜΙΣΦΑΙΡΙΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΤΡΟΦΕΣ Οι τυποποιημένες τροφές του Δυτικού

Διαβάστε περισσότερα

Μια μέρα μαζεύτηκαν όλα τα τρόφιμα που βρίσκει ο άνθρωπος στη φύση. Σκέφτηκαν να παίξουν ένα παιχνίδι και χωρίστηκαν σε ομάδες.

Μια μέρα μαζεύτηκαν όλα τα τρόφιμα που βρίσκει ο άνθρωπος στη φύση. Σκέφτηκαν να παίξουν ένα παιχνίδι και χωρίστηκαν σε ομάδες. Συγγραφέας: Αλεξίου Θωμαή ΕΠΙΠΕΔΟ: Α1 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΓΡΑΠΤΟΥ ΛΟΓΟΥ Κείμενο 1 Διαβάζουμε το παρακάτω κείμενο για τα τρόφιμα και απαντάμε στις ερωτήσεις που ακολουθούν, βάζοντας κάτω

Διαβάστε περισσότερα

Το φαλάφελ λέγεται πως κατάγεται από την Αίγυπτο όπου καταναλώνονταν από κόπτες και

Το φαλάφελ λέγεται πως κατάγεται από την Αίγυπτο όπου καταναλώνονταν από κόπτες και Φαλάφελ Το φαλάφελ όπως πολύ καλά θα γνωρίζεις είναι αραβικό φαγητό. Oυσιαστικά μιλάμε για κροκέτες με βάση τα ρεβύθια ή την φάβα. Νόστιμο και νηστίσιμο το φαλάφελ μας χαρίζει τις ευεργετικές του ιδιότητες

Διαβάστε περισσότερα

handmade flavours

handmade flavours 1 TABLE OF CONTENTS Ταυτότητα-Ιστορία: Το DeliRoom ξεκιναέι την παρουσία του στον χώρο των τροφίμων το 2014 από τον Τεχνολόγο Τροφίμων (Ανέστης Ρουσόδημος) και την Ηλεκρολόγο Μηχανικό (Βούλα Γάλλου). Τα

Διαβάστε περισσότερα

Τα πιο λαχταριστά σάντουιτς του κόσμου

Τα πιο λαχταριστά σάντουιτς του κόσμου Τα πιο λαχταριστά σάντουιτς του κόσμου Ο γύρος του κόσμου ανάμεσα σε δυο φέτες ψωμί. Βρήκαμε και σας παρουσιάζουμε τα πιο λαχταριστά και δημοφιλή σάντουιτς από διάφορες χώρες του κόσμου. Αν τύχει και τις

Διαβάστε περισσότερα

Κείμενα Κατανόησης Γραπτού Λόγου

Κείμενα Κατανόησης Γραπτού Λόγου Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας Πιστοποίηση Επάρκειας της Ελληνομάθειας 18 Ιανουαρίου 2013 A2 Κείμενα Κατανόησης Γραπτού Λόγου Διάρκεια Εξέτασης 30 λεπτά Διάρκεια Εξέτασης 30 λεπτά Ερώτημα 1 (7 μονάδες) Διαβάζετε

Διαβάστε περισσότερα

Κολοκοτρώνη 14, Αθήνα DELIVERY & TAKE OUT

Κολοκοτρώνη 14, Αθήνα DELIVERY & TAKE OUT Κολοκοτρώνη 14, 10562 Αθήνα DELIVERY & TAKE OUT 211 411 6666 DELIVERY Δευτέρα με Σάββατο, 12:30-17:30 OPENING & TAKE OUΤ Κυρικαή με Πέμπτη, 12:00-02:00 Παρασκευή & Σάββατο, 12:00-04:00 Μεξικάνικα Σάντουιτς

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: ιαιτολόγιο Ενιαίου Ολοήμερου Σχολείου

Θέμα: ιαιτολόγιο Ενιαίου Ολοήμερου Σχολείου ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Γ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ Φακ.: 7.11.15.10/9 Τηλ.: 22809543 Φαξ: 22512783 e-mail: oloimero@schools.ac.cy ιευθυντές/ ιευθύντριες Ενιαίων

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΑΡΤΙ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑ DIAMOND Το Κτήμα DIAMOND διαθέτει όλα τα απαραίτητα νόμιμα έγγραφα για την λειτουργία του χώρου και είναι πιστοποιημένο με

ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΑΡΤΙ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑ DIAMOND Το Κτήμα DIAMOND διαθέτει όλα τα απαραίτητα νόμιμα έγγραφα για την λειτουργία του χώρου και είναι πιστοποιημένο με ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΑΡΤΙ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑ DIAMOND Το Κτήμα DIAMOND διαθέτει όλα τα απαραίτητα νόμιμα έγγραφα για την λειτουργία του χώρου και είναι πιστοποιημένο με ΗΑCCP - ISO 22000/2005. Ο chef μας ετοιμάζει όλα τα εδέσματα

Διαβάστε περισσότερα

Press kit Κατάλογος IKEA 2016. Ζούμε μαζί όμορφες στιγμές

Press kit Κατάλογος IKEA 2016. Ζούμε μαζί όμορφες στιγμές Press kit Κατάλογος IKEA 2016 Ζούμε μαζί όμορφες στιγμές ζί ς! πορσελάνη. w.ikea.gr Ζούμε μαζί Στην καθημερινή μας ζωή υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες που έχουν μεγάλη αξία. Είναι κάποια μικρά, καθημερινά

Διαβάστε περισσότερα

2. Όταν πίνουμε όλοι μαζί λέμε... Καλή όρεξη! τον λογαριασμό, παρακαλώ! στην υγεία μας!

2. Όταν πίνουμε όλοι μαζί λέμε... Καλή όρεξη! τον λογαριασμό, παρακαλώ! στην υγεία μας! 1. Βρέστε την άσχετη λέξη 2. Μήλο/ κιμά/ αχλάδι/ σταφύλι/ καρπούζι 3. Μουσακάς/ γεμιστά/ τζατζίκι/ γάλα/ φασολάδα 4. Μοσχάρι/ χοιρινό/ ψάρι/ κοτόπουλο/ μπριζόλα 5. Αλάτι/ λάχανο/ μαρούλι/ κρεμμύδι/ σκόρδο

Διαβάστε περισσότερα

Σεμινάρια για τους φίλους του κρασιού! Οι κορυφαίοι των τουριστικών σπουδών. Ημερολόγιο Οινικής Απόλαυσης

Σεμινάρια για τους φίλους του κρασιού! Οι κορυφαίοι των τουριστικών σπουδών. Ημερολόγιο Οινικής Απόλαυσης wine Friends Σεμινάρια για τους φίλους του κρασιού! Οι κορυφαίοι των τουριστικών σπουδών 2013 Ημερολόγιο Οινικής Απόλαυσης Ο μαγικός κόσμος του κρασιού περιμένει να τον ανακαλύψετε. Αρώματα, χρώματα και

Διαβάστε περισσότερα

Παραδοσιακές. Ελληνικές Σαλάτες

Παραδοσιακές. Ελληνικές Σαλάτες Παραδοσιακές Ελληνικές Σαλάτες Παραδοσιακά με Φέτα Ελληνικά Αιγοπρόβεια Τυριά Πράσινη Καυτερή Πιπεριά KOΠΑΝΙΣΜΕΝΗ με Φέτα και Κόκκινες Πιπεριές Κόκκινες Ψητές Πιπεριές Πράσινη Καυτερή Πιπεριά Η παράδοση

Διαβάστε περισσότερα

Θεσσαλονικιώτικο νόστιμο φαλάφελ στο κέντρο της πόλης

Θεσσαλονικιώτικο νόστιμο φαλάφελ στο κέντρο της πόλης Θεσσαλονικιώτικο νόστιμο φαλάφελ στο κέντρο της πόλης Η Θεσσαλονίκη φημίζεται για το street food της αλλά και γενικώς για το φαγητό της. Λέγεται πως υπάρχουν πολλά μαγαζιά με φαγητό και τα πολλά από αυτά

Διαβάστε περισσότερα

Μουσικομαγειρέματα. Ευτύχης Μπλέτσας ΒΙΒΛΙΟ - CD. Έκδοση πρώτη: Σεπτέμβριος 2011 ISBN:

Μουσικομαγειρέματα. Ευτύχης Μπλέτσας ΒΙΒΛΙΟ - CD. Έκδοση πρώτη: Σεπτέμβριος 2011 ISBN: Ευτύχης Μπλέτσας Μουσικομαγειρέματα ΒΙΒΛΙΟ - CD Έκδοση πρώτη: Σεπτέμβριος 2011 ISBN: 978-960-9550-01-7 Copyright Ευτύχης Μπλέτσας & ΕΚΔΟΣΕΙΣ Στοά του βιβλίου Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου Αρσάκειο Μέγαρο, 10564

Διαβάστε περισσότερα

Ινδικό Κοτόπουλο με Κάρυ και ταλιατέλες

Ινδικό Κοτόπουλο με Κάρυ και ταλιατέλες Ινδικό Κοτόπουλο με Κάρυ και ταλιατέλες Σήμερα θα φτιάξουμε ένα καταπληκτικό κοτόπουλο ινδικό με κάρυ. Η συνταγή είναι δοκιμασμένη και πολύ γευστική. Ιδανικά το ινδικό κοτόπουλο σερβίρεται με ρύζι βέβαια

Διαβάστε περισσότερα

SUN Chinese food & sushi

SUN Chinese food & sushi SUN Chinese food & sushi Μενού Κινέζικο Φαγητό Ορεκτικά Σσιπς με γεύση γαρίδας/shrimp crackers 2,50 Ανοιξιάτικα ρολλά/spring rolls 2,60 Σηγανητές μπουκίτσες με χοιρινό κιμά/fried dumpungs with pork 3,90

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ To BookingToGreece.com σε συνεργασία με το ταξιδιωτικό γραφείο PatakisTravel διοργανώνουν ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ 30/9 01/10/2017 ΔΥΟ ΗΜΕΡΕΣ (2) ΗΜΕΡΑ 1 η 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ Πολύ νωρίς

Διαβάστε περισσότερα

Kid Food Diary ΜΗΝΑΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2018 ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟΥ ΓΕΥΜΑΤΟΣ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΑ

Kid Food Diary ΜΗΝΑΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2018 ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟΥ ΓΕΥΜΑΤΟΣ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΑ Kid Food Diary ΜΗΝΑΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2018 Υ ΤΟΣ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΑ J 1 η Eβδομάδα 01/10 05/10 Ψαροκροκέτες με καρότο βρασμένο Είναι απαραίτητο το ψάρι να υπάρχει στο διαιτολόγιο των παιδιών! Προσφέρει τα απαραίτητα

Διαβάστε περισσότερα

CHICKEN 3,80. chicken bites. pork. pork belly. veggie. chicken wings. chicken bites pork belly. fresh chunky potatoes

CHICKEN 3,80. chicken bites. pork. pork belly. veggie. chicken wings. chicken bites pork belly. fresh chunky potatoes Jerk refers to a way that a meat, be it chicken, beef, pork, goat, fish, vegetables or fruit is seasoned and cooked. This style comes from Jamaica. The typical cooking style uses a marinade or paste that

Διαβάστε περισσότερα

Μου προκύπτει τις επόμενες ημέρες να κάνω επίσημο τραπέζι. Τι θα μου προτείνατε να ετοιμάσω; Πέστε μου μερικές ιδέες. Θέλω Ελληνική κουζίνα.

Μου προκύπτει τις επόμενες ημέρες να κάνω επίσημο τραπέζι. Τι θα μου προτείνατε να ετοιμάσω; Πέστε μου μερικές ιδέες. Θέλω Ελληνική κουζίνα. Προτάσεις για επίσημο τραπέζι Δημοσιεύθηκε από ΙΩΑΝΝΑ - 11/05/2010 14:19 Μου προκύπτει τις επόμενες ημέρες να κάνω επίσημο τραπέζι. Τι θα μου προτείνατε να ετοιμάσω; Πέστε μου μερικές ιδέες. Θέλω Ελληνική

Διαβάστε περισσότερα

Kid Food Diary ΜΗΝΑΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΜΕΣΗΜΕΡΙΝΟΥ ΓΕΥΜΑΤΟΥΣ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΑ

Kid Food Diary ΜΗΝΑΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΜΕΣΗΜΕΡΙΝΟΥ ΓΕΥΜΑΤΟΥΣ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΑ Kid Food Diary ΜΗΝΑΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΜΕΣΗΜΕΡΙΝΟΥ ΤΟΥΣ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΑ J 1 η Eβδοµάδα 02/10-06/10 Μπουκίτσες ψαριού (µπακαλιάρο) µε ρύζι + σαλάτα καροτάκι βραστό Μπιφτέκι µοσχαρίσιο (µέσα στον κιµά προσθέτουµε

Διαβάστε περισσότερα

Γαμήλιο μπουφέ Deluxe. Ορεκτικά Σαλάτες Ντιπς

Γαμήλιο μπουφέ Deluxe. Ορεκτικά Σαλάτες Ντιπς Γαμήλιο μπουφέ Deluxe Ορεκτικά Σαλάτες Ντιπς Σαλάτα χωριάτικη με σπασμένη φέτα και τραγανά κρουτόνς Σαλάτα από φύλλα άγριας ρόκας, τυρί παρμεζάνα, λιαστές ντομάτες και ντρέσινγκ από παλαιωμένο ξίδι βαλσάμικο

Διαβάστε περισσότερα

Εθνικό δασικό πάρκο Πέτρας του Ρωμιού

Εθνικό δασικό πάρκο Πέτρας του Ρωμιού Εθνικό δασικό πάρκο Πέτρας του Ρωμιού Στις 17 Φεβρουαρίου 2014, οι τετάρτες τάξεις του Θ Δημοτικού Σχολείου Πάφου πήγαν εκδρομή στο Εθνικό δασικό πάρκο Πέτρας του Ρωμιού. Ο σκοπός τους ήταν να περπατήσουν

Διαβάστε περισσότερα

oι Aγαπηµένες µου Συνταγές

oι Aγαπηµένες µου Συνταγές oι Aγαπηµένες µου Συνταγές περιεχόµενα Εισαγωγή Βασικά υλικά Σούπες & σάλτσες Λαχανικά & σαλάτες Ζυμαρικά & ρύζι Κρέας & ψάρι Αυγά & τυριά Γλυκά Ιδέες για πάρτι Κομπόστες & τρόφιμα σε άλμη Πηγές Ευχαριστίες

Διαβάστε περισσότερα

Ι ΑΚΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ: Τρόφιμα και μαγειρική

Ι ΑΚΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ: Τρόφιμα και μαγειρική Ι ΑΚΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ: Τρόφιμα και μαγειρική Ενότητα: ιατροφή (2 φύλλα εργασίας) Επίπεδο: Β1, Β2 Κοινό: αλλόγλωσσοι ενήλικες ιάρκεια: 4 ώρες (2 δίωρα) Υλικοτεχνική υποδομή: Για τον διδάσκοντα: 1 υπολογιστής

Διαβάστε περισσότερα

Κατανόηση γραπτού λόγου

Κατανόηση γραπτού λόγου Β1 1 Επίπεδο Β1 (25 μονάδες) Διάρκεια: 40 λεπτά Ερώτημα 1 (6 μονάδες) Διαβάζετε σ ένα περιοδικό οδηγίες για να μάθουν σωστά τα παιδιά σας σκι. Το περιοδικό όμως είναι παλιό κι έτσι βλέπετε καθαρά μόνο

Διαβάστε περισσότερα

1018 E 41st Street Tulsa, OK Phone: Fax:

1018 E 41st Street Tulsa, OK Phone: Fax: 1018 E 41st Street Tulsa, OK 74146 10818E41stStreet Phone: 1-918-574-2288 Tulsa,OK74146 Fax: 1-918-574-2299 Phone:1-918-574-2288 Fax:1-918-574-2299 APPETIZERS Bean Dip...$3.25 Guacamole...small $3.75 Lg

Διαβάστε περισσότερα

Μύκονος... μία διαφορετική ματιά!

Μύκονος... μία διαφορετική ματιά! Μύκονος... μία διαφορετική ματιά! Η Μύκονος είναι ταυτόσημη του ξέφρενου ξεφαντώματος σε beach bars και clubs. Στέκι επωνύμων και σημείο αναφοράς για σελεμπριτογκοσιπο φαρφαρολογία. Η αλήθεια είναι όμως

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 8-12 ΕΤΩΝ Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Γ Ρ Α Π Τ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α

ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 8-12 ΕΤΩΝ Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Γ Ρ Α Π Τ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 8 - ΕΤΩΝ Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Γ Ρ Α Π Τ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν Μ Ν Α Δ Ε Σ Y Π Ο Υ Ρ Γ Ε Ι Ο Π Α Ι Δ Ε Ι Α Σ Κ Α Ι Θ Ρ Η Σ Κ Ε

Διαβάστε περισσότερα

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Γ Ρ Α Π Τ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Γ Ρ Α Π Τ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Γ Ρ Α Π Τ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 2 5 Μ 0 Ν Α Δ Ε Σ 1 Y Π Ο Υ Ρ Γ Ε Ι Ο Π Α Ι Δ Ε Ι Α Σ Κ Α Ι Θ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑ TON ΠΑΤΕΡΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΣΟΥ ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΗΤΕΡΑ. Ζήτησε από τους γονείς σου να απαντήσουν σης παρακάτω ερωτήσεις.

ΠΑ TON ΠΑΤΕΡΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΣΟΥ ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΗΤΕΡΑ. Ζήτησε από τους γονείς σου να απαντήσουν σης παρακάτω ερωτήσεις. ΠΑ TON ΠΑΤΕΡΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΣΟΥ m Ζήτησε από τους γονείς σου να απαντήσουν σης παρακάτω ερωτήσεις ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΗΤΕΡΑ Καπνίζεις; Αν καπνίζεις, πόσα τσιγάρα την ημέρα καπνίζεις; Πόσες φορές

Διαβάστε περισσότερα

Θα κάνω δίαιτα! Τι κάνει η Χριστίνα; Τι σκέφτεται;

Θα κάνω δίαιτα! Τι κάνει η Χριστίνα; Τι σκέφτεται; 6. Τι κάνει η Χριστίνα; Τι σκέφτεται; Θα κάνω δίαιτα! Χριστίνα: Μαμά, γιατί έπλυνες το παλιό τζιν; Μαμά: Δεν το έπλυνα, αγάπη μου. Είναι στην ντουλάπα σου εδώ κι ένα μήνα. Χριστίνα: Δεν είναι δυνατό! Ενάμισι

Διαβάστε περισσότερα

Kid Food Diary ΜΗΝΑΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΜΕΣΗΜΕΡΙΝΟΥ ΓΕΥΜΑΤΟΥΣ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΑ. Δευτ έρα Τρί τη Τετάρτη Πέμπτ η Παρασκευή

Kid Food Diary ΜΗΝΑΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΜΕΣΗΜΕΡΙΝΟΥ ΓΕΥΜΑΤΟΥΣ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΑ. Δευτ έρα Τρί τη Τετάρτη Πέμπτ η Παρασκευή Kid Food Diary ΜΗΝΑΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΜΕΣΗΜΕΡΙΝΟΥ ΤΟΥΣ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΑ J 1 η Eβδομάδα 30/10-03/11 Σούπα γιουβαρλάκια + σαλάτα μπρόκολο Ιδιαίτερα αγαπητή σούπα για τα παιδάκια, πλούσια σε θρεπτικά συστατικά:

Διαβάστε περισσότερα

Wedding Buffet. Ποτό υποδοχής Kir Royal & Fruit Punch

Wedding Buffet. Ποτό υποδοχής Kir Royal & Fruit Punch Wedding Buffet Ποτό υποδοχς Kir Royal & Fruit Punch Περαστά Baby πατάτα με chorizo και μους πατάτας Κατίκι Δομοκού, chutney σύκου με τζίντζερ και δυόσμο Σαλάτες Σαλάτα ελληνικ με τομάτα, αγγούρι, φέτα,

Διαβάστε περισσότερα

SALADS. Another chicken 7.50 Μεσκλάν baby σαλάτα με φιλέτο κοτόπουλο πανέ, φυστίκια και vinaigrette framboise

SALADS. Another chicken 7.50 Μεσκλάν baby σαλάτα με φιλέτο κοτόπουλο πανέ, φυστίκια και vinaigrette framboise Σύμφωνα με επίσημα κυβερνητικά στοιχεία από την εποχή της ποτοαπαγόρευσης στην Αμερική, υπήρξαν περισσότερες γυναίκες από άντρες bootleggers. Οι γυναίκες ήταν πιο δύσκολο να εντοπιστούν και να συλληφθούν.

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΗΣ ΛΑΤΙΝΙΚΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ

ΟΙ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΗΣ ΛΑΤΙΝΙΚΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΟΙ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΗΣ ΛΑΤΙΝΙΚΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ Τόπος διεξαγωγής ΠΕΡΙΒΑΛΛΩΝ ΧΩΡΟΣ ΖΑΠΠΕΙΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ Ημερομηνία 2-3 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018 Δειάρκεια εκδήλωσης Σάββατο 17:00-24:00 Κυριακή 13:00 23:00 ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: ANA FLAVIA SALES

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΑΤΙ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΥΦΑΝΤΙΚΗ

ΓΙΑΤΙ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΥΦΑΝΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΜΥΡΙΝΑΣ ΛΗΜΝΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ: «ΥΦΑΝΤΑ: ΙΣΤΟΡΙΑ, ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΗΣ ΥΦΑΝΤΙΚΗΣ» ΣΧΟΛ ΕΤΟΣ 2006-07 καθηγήτριες: Ολυμπία Μανουσογαννάκη ΠΕ 04 συντονίστρια

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: 2009 2010 Μάθημα: Ελληνικά Επίπεδο: 2 Διάρκεια: 2 ώρες Ημερομηνία:

Διαβάστε περισσότερα

Γέμιση με μανιτάρια. Εκτέλεση:

Γέμιση με μανιτάρια. Εκτέλεση: Γέμιση με μανιτάρια Η γέμιση είναι μια υπόθεση που είμαι σίγουρος πως απασχολεί αυτή τη στιγμή κάθε Ελληνίδα νοικοκυρά. Σήμερα ήρθα να δώσω λύση σε όσες στερέψατε από ιδέες αλλά και σε όσες θέλετε να κάνετε

Διαβάστε περισσότερα

Σαλάτες Salads. Αmmos χωριάτικη με ντοματίνια, αγγουράκι, φρέσκο κρεμμυδάκι, κριθαρομπουκιές, κρίταμο, κάπαρη, φρέσκια ρίγανη και ελαιόλαδο

Σαλάτες Salads. Αmmos χωριάτικη με ντοματίνια, αγγουράκι, φρέσκο κρεμμυδάκι, κριθαρομπουκιές, κρίταμο, κάπαρη, φρέσκια ρίγανη και ελαιόλαδο Σαλάτες Salads Αmmos χωριάτικη με ντοματίνια, αγγουράκι, φρέσκο κρεμμυδάκι, κριθαρομπουκιές, κρίταμο, κάπαρη, φρέσκια ρίγανη και ελαιόλαδο Αmmos Greek salad with cherry tomato, fresh onions, barley rusk,

Διαβάστε περισσότερα

WRAPS CHICKEN CHILI WRAP CHICKEN TAGLIATA WRAP MINCED MEAT WRAP BBQ RIBS WRAP BRISKET WRAP QUINOA WRAP ANGUS BURGER BLACK PORK VEGGIE

WRAPS CHICKEN CHILI WRAP CHICKEN TAGLIATA WRAP MINCED MEAT WRAP BBQ RIBS WRAP BRISKET WRAP QUINOA WRAP ANGUS BURGER BLACK PORK VEGGIE Quality street food WRAPS CHICKEN CHILI WRAP Στήθος κοτόπουλου, πιπεριές, ντομάτα, cheddar, κρέμα χαλαπένιος, ρύζι και σαλάτα iceberg CHICKEN TAGLIATA WRAP Tagliata κοτόπουλου, γιαούρτι, μουστάρδα, δυόσμος,

Διαβάστε περισσότερα

EXOTIC ISLAND COCKTAILS

EXOTIC ISLAND COCKTAILS EXOTIC ISLAND COCKTAILS T.G.I. Friday s Recipe Guide Spicy Melon Cooler Tequila August Sun Oriental Noche Αλάτι στο μισό χείλος του ποτηριού 1 Μπουκέτο από φύλλα βασιλικού Μισό ντοματάκι Cherry με μια

Διαβάστε περισσότερα

Our English class Η τάξη των Αγγλικών

Our English class Η τάξη των Αγγλικών Our English class Η τάξη των Αγγλικών Θα σας παρουσιάσουμε ευθύς αμέσως τη δουλειά που έχουν κάνει τα παιδιά των τεσσάρων πρώτων τάξεων του δημοτικού σχολείου Ανατολικού στο μάθημα των Αγγλικών. Πρώτη

Διαβάστε περισσότερα

Το βασικό φαγητό της Ταϋλάνδης. Σούπες. Ρύζι ατμού γιασεμί 2,50 Παραδοσιακό κολλώδες ρύζι 3,00

Το βασικό φαγητό της Ταϋλάνδης. Σούπες. Ρύζι ατμού γιασεμί 2,50 Παραδοσιακό κολλώδες ρύζι 3,00 Το βασικό φαγητό της Ταϋλάνδης Ρύζι ατμού γιασεμί 2,50 Παραδοσιακό κολλώδες ρύζι 3,00 Σούπες Rainforest soup 10,00 "σούπα του δάσους της βροχής" Από τa δάση του Νότου της Ταϋλάνδης κοντά στη Μαλαισία.

Διαβάστε περισσότερα

Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας,γι αυτό ονομάζεται Συμπρωτεύουσα. Πήρε το όνομά της από τη γυναίκα του ιδρυτή της,του Κάσσανδρου,που ήταν

Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας,γι αυτό ονομάζεται Συμπρωτεύουσα. Πήρε το όνομά της από τη γυναίκα του ιδρυτή της,του Κάσσανδρου,που ήταν Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας,γι αυτό ονομάζεται Συμπρωτεύουσα. Πήρε το όνομά της από τη γυναίκα του ιδρυτή της,του Κάσσανδρου,που ήταν και αδερφή του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Τα κάστρα και τα

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ Πληροφοριακά σας λέμε.. Η διατροφή του σύγχρονου ανθρώπου έχει αλλάξει θεαματικά τις τελευταίες 3-4 δεκαετίες με αποτέλεσμα να εγκαταλειφτεί η παραδοσιακή Μεσογειακή

Διαβάστε περισσότερα

East Pearl Chinese Restaurant. Apollonos 2 & Nikis, 105 57 Athens, Syntagma Square East pearl Delivery from Mon - Sun 12:00-23:00. Tel.

East Pearl Chinese Restaurant. Apollonos 2 & Nikis, 105 57 Athens, Syntagma Square East pearl Delivery from Mon - Sun 12:00-23:00. Tel. East Pearl Chinese Restaurant Apollonos 2 & Nikis, 105 57 Athens, Syntagma Square East pearl Delivery from Mon - Sun 12:00-23:00 Tel.: 210 321 1218 汤 羹 类 / SOUP / ΣΟΥΠΕΣ S1 酸 辣 汤 * HOT & SOUR SOUP* KΑΥΤΕΡΗ

Διαβάστε περισσότερα

Εκ μέρους όλων των ξενοδοχείων που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Κυπριακό Πρόγευμα, σας ευχόμαστε ένα ευτυχισμένο και επιτυχημένο 2018.

Εκ μέρους όλων των ξενοδοχείων που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Κυπριακό Πρόγευμα, σας ευχόμαστε ένα ευτυχισμένο και επιτυχημένο 2018. 1 Εκ μέρους όλων των ξενοδοχείων που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Κυπριακό Πρόγευμα, σας ευχόμαστε ένα ευτυχισμένο και επιτυχημένο 2018. ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΌΥΓΕΝΝΑ και ΧΑΡΌΥΜΕΝΌ ΝΕΌ ΕΤΌΣ 2018! 1 2 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΌ ΔΕΛΤΙΌ

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΥΜΑ ΔΕΙΠΝΟ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΩΙΝΟΥ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ. Sunday, September 1, 2019 ΠΡΩΙΝΟ

ΓΕΥΜΑ ΔΕΙΠΝΟ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΩΙΝΟΥ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ. Sunday, September 1, 2019 ΠΡΩΙΝΟ ΕΒΔΟΜΑΔΑ 1 η Sunday, September 1, 2019 ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Υ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ Σπανακόρυζο Σούπα λαχανικών Ψάρι φούρνου ριγανάτο βραστά λαχανικά Σαλάτα

Διαβάστε περισσότερα

Μικρά βήµατα για ένα καλύτερο αύριο

Μικρά βήµατα για ένα καλύτερο αύριο Μικρά βήµατα για ένα καλύτερο αύριο ιγγελίδης Νικόλαος Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστήµιο Θεσσαλίας, ΤΕΦΑΑ Τι γνώµη έχετε για τον υγιεινό τρόπο ζωής; Την αλήθεια και µόνο την αλήθεια! Τι λένε οι απλοί άνθρωποι

Διαβάστε περισσότερα

Αστεράτα τυροπιτάκια τρικολόρε

Αστεράτα τυροπιτάκια τρικολόρε Αστεράτα τυροπιτάκια τρικολόρε Τα τυροπιτάκια είναι για κάποιους μπελαλίδικη δουλειά για αυτό και προμηθεύονται έτοιμα από το σούπερ μάρκετ κάνοντας κακό στην τσέπη τους. Σήμερα στην κουζίνα του HAPPY

Διαβάστε περισσότερα

Εκ μέρους όλων των ξενοδοχείων που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Κυπριακό Πρόγευμα, σας ευχόμαστε ένα Ευτυχισμένο και Επιτυχημένο 2019.

Εκ μέρους όλων των ξενοδοχείων που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Κυπριακό Πρόγευμα, σας ευχόμαστε ένα Ευτυχισμένο και Επιτυχημένο 2019. 1 Εκ μέρους όλων των ξενοδοχείων που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Κυπριακό Πρόγευμα, σας ευχόμαστε ένα Ευτυχισμένο και Επιτυχημένο 2019. ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ και ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ 2019! 1 2 Ακόμα ένας επιτυχημένος

Διαβάστε περισσότερα

για τους µαθητές της 1ης ηµοτικού ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ Τµήµα Ιατρικής Τοµέας Κοινωνικής Ιατρικής Κλινική Προληπτικής Ιατρικής και ιατροφής

για τους µαθητές της 1ης ηµοτικού ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ Τµήµα Ιατρικής Τοµέας Κοινωνικής Ιατρικής Κλινική Προληπτικής Ιατρικής και ιατροφής για τους µαθητές της 1ης ηµοτικού ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ Τµήµα Ιατρικής Τοµέας Κοινωνικής Ιατρικής Κλινική Προληπτικής Ιατρικής και ιατροφής ΗΡΑΚΛΕΙΟ 2006 1 Αυτό το βιβλίο εργασίας ανήκει στ... µαθητ Αντώνης

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΟ. Η πιο αγαπημένη περίοδος του χρόνου πλησιάζει και το Egnatia City Hotel & Spa,

ΣΤΟ. Η πιο αγαπημένη περίοδος του χρόνου πλησιάζει και το Egnatia City Hotel & Spa, Celebration Live Music Gift Vouchers New Years Eve 2 Spa Moments Chocolate Day Wine & Tastes Winter Packages Events ΣΤΟ EGNATIA CITY HOTEL & SPA Η πιο αγαπημένη περίοδος του χρόνου πλησιάζει και το Egnatia

Διαβάστε περισσότερα

Θεωρητικό σεμινάριο στα πλαίσια του Μεσσηνιακά μαγειρέματα. Φωτιάδης Νίκος Executive Chef

Θεωρητικό σεμινάριο στα πλαίσια του Μεσσηνιακά μαγειρέματα. Φωτιάδης Νίκος Executive Chef Θεωρητικό σεμινάριο στα πλαίσια του Μεσσηνιακά μαγειρέματα Φωτιάδης Νίκος Executive Chef Θα πρέπει να υπάρχει μενού ή κατάλογος εστιατορίου; Μενού ή κατάλογος εστιατορίου; Τι είναι αυτό το «τετράδιο» που

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΑΤΡΙΚΟ3 Η ΠΙΟ ΩΡΑΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ

ΘΕΑΤΡΙΚΟ3 Η ΠΙΟ ΩΡΑΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΘΕΑΤΡΙΚΟ3 Η ΠΙΟ ΩΡΑΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ Ένα παιδικό θεατρικό μιούζικαλ για παιδιά Διαμορφώνουμε κατάλληλα την τάξη μας, σε μια γωνιά έχουμε βάλει ένα τραπέζι και πάνω σ αυτό κατσαρόλες, ένα ξύλο κοπής, κουτάλες

Διαβάστε περισσότερα

Προτεινόμενα Menu Βάπτισης:

Προτεινόμενα Menu Βάπτισης: Ya Cafe Restaurant Προτεινόμενα Menu Βάπτισης: Για min 40 άτομα Για min 50 άτομα Για min 60 άτομα. -1- Menu 1β, buffet (min 40 άτομα) - Υποδεχόμαστε τους καλεσμένους σας, με: o SANGRIA και φρέσκα φρούτα

Διαβάστε περισσότερα

Agios Stefanos 49081 Corfu Greece Tel +30 26630 51629 www.delfinoblu.gr info@delfinoblu.gr

Agios Stefanos 49081 Corfu Greece Tel +30 26630 51629 www.delfinoblu.gr info@delfinoblu.gr Agios Stefanos 49081 Corfu Greece Tel +30 26630 51629 www.delfinoblu.gr info@delfinoblu.gr ορεκτικά τζατζίκι δροσερή γεύση με στραγγιστό γιαούρτι, αγγουράκι & σκόρδο μελιτζανοσαλάτα παραδοσιακή σαλάτα

Διαβάστε περισσότερα

Ορεκτικά - Πατάτες. Σαλάτες. Πίτα τέσσερα τυριά... 6,10. Πίτα Καισαρείας... 6,80. Πίτα oλικής τέσσερα τυριά... 6,40

Ορεκτικά - Πατάτες. Σαλάτες. Πίτα τέσσερα τυριά... 6,10. Πίτα Καισαρείας... 6,80. Πίτα oλικής τέσσερα τυριά... 6,40 Ορεκτικά - Πατάτες Πίτα τέσσερα τυριά... 6,10 στα κάρβουνα µε ποικιλία τυριών Πίτα Καισαρείας... 6,80 πικάντικη γεύση µε παστουρµά, τυριά και ντοµάτα Πίτα oλικής τέσσερα τυριά... 6,40 απίθανη γεύση µε

Διαβάστε περισσότερα

Victoria is back! Της Μαριάννας Τ ιρά η

Victoria is back! Της Μαριάννας Τ ιρά η Victoria is back! Της Μαριάννας Τ ιρά η Victoria is back! Με αφορμή την επίσκεψη της Βικτώριας Χίσλοπ στο Ρέθυμνο της Κρήτης για την παρουσίαση του καινούριου της βιβλίου Ανατολή, άρπαξα την ευκαιρία να

Διαβάστε περισσότερα

Καλή σας όρεξη! Σας ευχαριστούμε Μαίρη Πετρουλάκη

Καλή σας όρεξη! Σας ευχαριστούμε Μαίρη Πετρουλάκη Καλή σας όρεξη! Το Νοέμβριο του 2007 ξεκινήσαμε μια πορεία που στόχο είχε τη διαφορετικότητα της εστίασης στην πόλη μας. Βασικοί άξονες του εγχειρήματός μας ήταν η χρησιμοποίηση κορυφαίων πρώτων υλών,

Διαβάστε περισσότερα

Menu 1. Ψωμί & ντιπ ελιές ανάμικτες και αρωματικό λάδι Bread & dipping Olives, aromatic olive oil. Ανά 4 άτομα /per 4 persons

Menu 1. Ψωμί & ντιπ ελιές ανάμικτες και αρωματικό λάδι Bread & dipping Olives, aromatic olive oil. Ανά 4 άτομα /per 4 persons MENUS Menu 1 Ανά 4 άτομα /per 4 persons Κρασοτύρι σε χειροποίητο φύλλο βέργας με μέλι και σουσάμι, σερβιρισμένο με φρούτα του δάσους Krasotiri cheese in handmade dough pastry with honey & sesame, and forest

Διαβάστε περισσότερα

Καρυκεύματα. > Γενικά καρυκεύματα. > Ελληνικής κουζίνας. > Ethnic καρυκεύματα. > Μίγματα αρωματικών φυτών

Καρυκεύματα. > Γενικά καρυκεύματα. > Ελληνικής κουζίνας. > Ethnic καρυκεύματα. > Μίγματα αρωματικών φυτών ΔΙΝΟΥΝ ΓΕΥΣΗ, ΧΡΩΜΑ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑ, ΞΥΠΝΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΜΑΣ. Καρυκεύματα Μίγματα μπαχαρικών, βοτάνων και άλλων γευστικών υλών, προσεκτικά επιλεγμένα, εγγυώνται την ένταση αλλά και μία εκλεπτυσμένη

Διαβάστε περισσότερα

ΦΡEΣΚΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚA ΠΡΟΪOΝΤΑ ΚAΘΕ ΜEΡΑ ΣΤΟ ΤΡΑΠEΖΙ ΣΑΣ

ΦΡEΣΚΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚA ΠΡΟΪOΝΤΑ ΚAΘΕ ΜEΡΑ ΣΤΟ ΤΡΑΠEΖΙ ΣΑΣ ΦΡEΣΚΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚA ΠΡΟΪOΝΤΑ ΚAΘΕ ΜEΡΑ ΣΤΟ ΤΡΑΠEΖΙ ΣΑΣ ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ Σ αυτόν τον τόπο θέλουμε να προσφέρουμε στην οικογένειά μας, ό,τι καλύτερο έχουμε και κάτι παραπάνω. Θέλουμε να μοιραζόμαστε με τους φίλους

Διαβάστε περισσότερα

Tα ιδιαίτερα οφέλη το καλοκαίρι. Μεσογειακή διατροφή: Ο γευστικός θησαυρός του καλοκαιριού

Tα ιδιαίτερα οφέλη το καλοκαίρι. Μεσογειακή διατροφή: Ο γευστικός θησαυρός του καλοκαιριού Οι καλοκαιρινοί μήνες αποτελούν ιδανική περίοδο για την υιοθέτηση της αποκαλούμενης «μεσογειακής διατροφής». Η μεσογειακή διατροφή, η οποία πήρε το όνομά της από τον τρόπο διατροφής των λαών της Μεσογείου,

Διαβάστε περισσότερα

Μια βόλτα στην Αλεξανδρούπολη το καλοκαίρι του 2014

Μια βόλτα στην Αλεξανδρούπολη το καλοκαίρι του 2014 Μια βόλτα στην Αλεξανδρούπολη το καλοκαίρι του 2014 Η Αλεξανδρούπολη είναι μια πόλη που έχω ξαναεπισκεφθεί ουκ ολίγες φορές για τις ανάγκες γυρισμάτων παλιότερων εκπομπών μου. Αυτή τη φορά βλέποντάς την

Διαβάστε περισσότερα

Πώς λέμε ΟΧΙ; Μάθε να γράφεις σωστά την πρώτη πρόταση.

Πώς λέμε ΟΧΙ; Μάθε να γράφεις σωστά την πρώτη πρόταση. Πώς λέμε ΟΧΙ; ΕΝΟΤΗΤΑ 7 Άσκηση 1 2 3 Βάλε τα σημεία στίξης στο παρακάτω κείμενο. Ο λαγός και η χελώνα Μια φορά κι έναν καιρό μάλωναν η χελώνα κι ο λαγός για το ποιος είναι πιο γρήγορος Εγώ είμαι ο πιο

Διαβάστε περισσότερα

Η συνταγή πρέπει να είναι γραμμένη σε κατευθυντικό λόγο. Στα κείμενα που περιέχουν οδηγίες ο αναγνώστης πρέπει να οδηγηθεί σε συγκεκριμένες ενέργειες

Η συνταγή πρέπει να είναι γραμμένη σε κατευθυντικό λόγο. Στα κείμενα που περιέχουν οδηγίες ο αναγνώστης πρέπει να οδηγηθεί σε συγκεκριμένες ενέργειες Συνταγές μαγειρικής Η συνταγή πρέπει να είναι γραμμένη σε κατευθυντικό λόγο. Στα κείμενα που περιέχουν οδηγίες ο αναγνώστης πρέπει να οδηγηθεί σε συγκεκριμένες ενέργειες και για αυτό ο λόγος πρέπει να

Διαβάστε περισσότερα

Golden Dragon. (Ευγενικού και Αγιοστεφανίτων 4, Ηράκλειο 712-02) Μενού

Golden Dragon. (Ευγενικού και Αγιοστεφανίτων 4, Ηράκλειο 712-02) Μενού Golden Dragon (Ευγενικού και Αγιοστεφανίτων 4, Ηράκλειο 712-02) Μενού Ορεκτικά Κινέζικο ψωμί στον ατμό 1,80 Σουβλάκι satay 4,80 Γαρίδες τυλιγμένες σε πατάτα 6,30 Τηγανητά spring rolls 2,80 Γεμιστές φτερούγες

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΜΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ. Τα μεγάλα καλέσματα. τετράδιa ΒΗΜΑ

ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΜΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ. Τα μεγάλα καλέσματα. τετράδιa ΒΗΜΑ 15 τετράδιa ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΜΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ Τα μεγάλα καλέσματα ΒΗΜΑ Τα μεγάλα καλέσματα Πολλές οι ευκαιρίες για καλέσματα στο σπίτι. Γενέθλια, ονομαστικές εορτές, πάρτι, επέτειοι, παραμονές Χριστουγέννων είναι

Διαβάστε περισσότερα

βραδινό δείπνο κούπα οι κούπες µαχαιροπίρουνο οι µπύρες Πίνω νερό από την κούπα. Nomen: Wortschatz- / Wendekarten für Lernkarteikästen DIN A8 -leicht

βραδινό δείπνο κούπα οι κούπες µαχαιροπίρουνο οι µπύρες Πίνω νερό από την κούπα. Nomen: Wortschatz- / Wendekarten für Lernkarteikästen DIN A8 -leicht βραδινό Τρώω µε τον πατέρα µου στις 18 ώρα βραδινό.τρώµε ψωµί µε τυρί και αλλαντικά. δείπνο Παίρνω µε τον πατέρα µου δείπνο στις 18 ώρα. Τρώµε σούπα µε µακαρόνια. κούπα οι κούπες Πίνω νερό από την κούπα.

Διαβάστε περισσότερα

Wine Friends ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΟΙΝΙΚΗΣ ΑΠΟΛΑΥΣΗΣ 2013-2014

Wine Friends ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΟΙΝΙΚΗΣ ΑΠΟΛΑΥΣΗΣ 2013-2014 Wine Friends ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΟΙΝΙΚΗΣ ΑΠΟΛΑΥΣΗΣ 2013 - Wine Friends Ο μαγικός κόσμος του κρασιού περιμένει να τον ανακαλύψετε. Αρώματα, χρώματα και γεύσεις κρασιών από την

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ «ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΓΕΥΣΕΩΝ» 4,5 και 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2009 ΠΑΡΑΛΙΑ ΒΟΛΟΥ (Τράπεζα Ελλάδος) Το Γραφείο Υποστήριξης Προϊόντων της Νομαρχιακής

Διαβάστε περισσότερα

H Ναταλί Σαμπά στο babyspace.gr

H Ναταλί Σαμπά στο babyspace.gr H Ναταλί Σαμπά στο babyspace.gr Συνέντευξη της Ναταλί Σαμπά στη Βάλια Κουρκουμέλη. (Από το babyspace.gr. Ημερομηνία online έκδοσης: 22/07/2010) Η παιγνιοθεραπεία για τη Ναταλί Σαμπά ήταν η ευκαιρία να

Διαβάστε περισσότερα

DELI. very! 2 +1 ΔΩΡΟ. ΜΠΥΡΑ STELLA ARTOIS ή FIX. (ΚΟΥΤΙ 330ml) 2 ΤΥΛΙΧΤΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ & ΠΑΤΑΤΕΣ ΤΗΓΑΝΗΤΕΣ ΔΩΡΟ ΤΟ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΟ.

DELI. very! 2 +1 ΔΩΡΟ. ΜΠΥΡΑ STELLA ARTOIS ή FIX. (ΚΟΥΤΙ 330ml) 2 ΤΥΛΙΧΤΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ & ΠΑΤΑΤΕΣ ΤΗΓΑΝΗΤΕΣ ΔΩΡΟ ΤΟ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΟ. DELI very! DELI very! 2 +1 ΔΩΡΟ ΜΠΥΡΑ STELLA ARTOIS ή FIX (ΚΟΥΤΙ 330ml) 2 ΤΥΛΙΧΤΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ & ΠΑΤΑΤΕΣ ΤΗΓΑΝΗΤΕΣ ΔΩΡΟ ΤΟ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΟ (ΚΟΥΤΙ 330ml) ΜΕ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 25 ΔΩΡΟ 1.5lt ή ΣΑΛΑΤΑ ΠΟΛΥΧΡΩΜΗ ή

Διαβάστε περισσότερα

Ντοματοκεφτέδες. Ντοματοκεφτέδες

Ντοματοκεφτέδες. Ντοματοκεφτέδες Ντοματοκεφτέδες Αυτή η καλοκαιρινή συνταγή είναι πολυ διαδεδομένη στην Σαντορίνη όπου και φτιάχνεται με τα πεντανόστιμα ντοματίνια του νησιού. Είναι όμως μία τέλεια ιδέα για να την φτιάξετε όπου κι αν

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΥΖΙΝΑΣ. Όσπρια ΝΑΝΑ ΔΑΡΕΙΩΤΗ. με το πιρούνι. τετράδιa 09. ΒΗΜΑ

ΚΟΥΖΙΝΑΣ. Όσπρια ΝΑΝΑ ΔΑΡΕΙΩΤΗ. με το πιρούνι. τετράδιa 09. ΒΗΜΑ 09 τετράδιa ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΝΑΝΑ ΔΑΡΕΙΩΤΗ Όσπρια με το πιρούνι ΒΗΜΑ Όσπρια με το πιρούνι Ίσως θα έπρεπε να κατηγορήσουμε τις μαμάδες μας για την άποψη που έχουμε για τα όσπρια αλλά, πάλι, κι αυτές θα κατηγορήσουν

Διαβάστε περισσότερα

g w w n lf o o d p l a.h d a.g

g w w n lf o o d p l a.h d a.g g w. or w w coo n lf o o d p l a et. ww w.efa d.o.eufic.org w ww w ww.h d a.g r rg Θυμάσαι πώς ήταν όταν μάθαινες ποδήλατο; Το πιο σημαντικό ήταν να μάθεις να κρατάς ισορροπία. Όταν κρατούσες ισορροπία,

Διαβάστε περισσότερα

Συγκεκριμένα ασχοληθήκαμε με τις εξής ομάδες τροφίμων:

Συγκεκριμένα ασχοληθήκαμε με τις εξής ομάδες τροφίμων: Μεταβρεφικό, ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ-ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2014 ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙ ΤΡΩΜΕ Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της ηλικίας των 2-3 ετών είναι η έμφυτη τάση των παιδιών για αυτονομία. Αντιλαμβάνονται για πρώτη φορά τον εαυτό

Διαβάστε περισσότερα