ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ"

Transcript

1 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΥΕΤΕ ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗ Γ.Σ. ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΗΣ Ε.Τ.Ε. 28 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012 Τραπεζιτική 648

2 Για να έχουμε πραγματικά στο μέλλον ένα υγιές και βιώσιμο Πιστωτικό Σύστημα, μια υγιή και βιώσιμη Ε.Τ.Ε., είναι απαραίτητο να σταματήσει η πρωτοφανής εισοδηματική και φορολογική αφαίμαξη των μισθωτών και των συνταξιούχων, των νοικοκυριών, των επαγγελματιών. Η Τράπεζα να συνεχίσει να είναι αρωγός στο ΤΥΠΕΤ γιατί επισημαίνουμε για μια ακόμη φορά από το βήμα αυτό ότι το Ταμείο αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα της Ε.Τ.Ε. γιατί διασφαλίζει ένα υψηλό επίπεδο περίθαλψης στους εργαζόμενους, στους συνταξιούχους και στις οικογένειές τους, δηλαδή στους ανθρώπους της.

3 ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗ Γ.Σ. ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΗΣ Ε.Τ.Ε. ΤΗΣ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012 Κύριε Πρόεδρε, Κύριε Διευθύνοντα Σύμβουλε, Κυρίες και Κύριοι Μέτοχοι, Για τρίτο συνεχόμενο χρόνο, η χώρα μας βρίσκεται στη δίνη μιας πολύπλευρης κρίσης, που δεν είναι μόνο «Ελληνική υπόθεση». Αφορά, πολύ περισσότερο, σε σοβαρές διαρθρωτικές αδυναμίες και ανισότητες της Ευρωζώνης και της αρχιτεκτονικής δομής του ευρώ. Σε μια αλληλοτροφοδοτούμενη σχέση μεταξύ της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης, με την κρίση δημόσιου χρέους. Ολα αυτά καταλήγουν σε μια γενικευμένη κρίση αξιοπιστίας, κοινωνικής συνοχής, οικονομικής βιωσιμότητας. Ολα αυτά, επιχειρείται να αντιμετωπισθούν με ισοπεδωτικές λογικές, που εγκλωβίζουν τη χώρα μας και πολλές ακόμα ευρωπαϊκές οικονομίες, σε παγίδες αδιέξοδης λιτότητας και οικονομικής ασφυξίας. Με λογικές που επιχειρούν να αποδομήσουν το ευρωπαϊκό κοινωνικό οικοδόμημα, μεταθέτοντας στις πλάτες των εργαζομένων και των λαών, μια κρίση που δεν προκλήθηκε από αυτούς και -γι αυτό- δεν είναι δική τους!!! Σε μια ιδιαίτερα ρευστή συγκυρία, είναι αναμφίβολα θετικό ότι η Ε.Τ.Ε., κατάφερε να θωρακίσει τον Ισολογισμό της, να ενισχύσει την κεφαλαιακή της βάση, να δρομολογήσει, ελπίζουμε, μια σταθεροποιημένη πορεία με μακροπρόθεσμη οπτική και λογική.

4 Όμως, για να έχουμε πραγματικά στο μέλλον ένα υγιές και βιώσιμο Πιστωτικό Σύστημα, μια υγιή και βιώσιμη Ε.Τ.Ε., είναι απαραίτητο να σταματήσει η πρωτοφανής εισοδηματική και φορολογική αφαίμαξη των μισθωτών και των συνταξιούχων, των νοικοκυριών, των επαγγελματιών. Να απεγκλωβιστεί η χώρα από την υφεσιακή παγίδα των νεοφιλελεύθερων προταγμάτων. Να αποτραπεί η επιχειρούμενη γενικευμένη κοινωνική οπισθοδρόμηση. Να σταματήσουν οι επιθέσεις στην εργασία, στις συλλογικές συμβάσεις και στις εργασιακές σχέσεις. Να στηριχθεί στην ανάπτυξη των εργασιών και στη συμβολή της στην ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας, και όχι σε αδιέξοδες λογικές υποβάθμισης και φτώχυνσης των υπαλλήλων της. Να παύσουν οι «συνταγές» απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων και υποβάθμισης του πολυτιμότερου πόρου της που είναι: οι εργαζόμενοι και τα στελέχη της. Αντίθετα η Διοίκηση θα πρέπει να στηρίζει με κάθε τρόπο τους εργαζόμενους γιατί διαχρονικά είναι αυτοί οι οποίοι με τη δουλειά τους έκαναν την Ε.Τ.Ε. ηγέτιδα δύναμη του κλάδου. Γιατί αυτοί βάζουν καθημερινά πλάτη για να στηριχθούν οι καταθέσεις, η εμπιστοσύνη και το κύρος του Ομίλου στην πελατεία. Γιατί αυτοί ως μέτοχοι στήριξαν, μέσω του Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. και των Ταμείων τους, τις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, ενω έγκαιρα προειδοποίησαν για τους κινδύνους κοντόφθαλμων επιλογών της προηγούμενης Διοίκησης. Επιλογών που επιχείρησαν να αλλοιώσουν τη φυσιογνωμία της Ε.Τ.Ε., με επενδύσεις και αγορές υψηλού κινδύνου και βραχυπρόθεσμων αποδόσεων. Με επιθετικές χορηγήσεις στη βάση υπερβολικών στόχων και με την επιδίωξη παχυλών για λίγους εκλεκτούς της.

5 Σ αυτές τις πολιτικές, ο Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. είχε αντιταχθεί σθεναρά και με ορθολογικά επιχειρήματα. Το ίδιο θα πράξουμε απέναντι σε τυχόν ανάλογες επιλογές στο μέλλον, όχι μόνο ως εργαζόμενοι, αλλά και ως κάτοχοι μετοχών της Ε.Τ.Ε. Με αίσθημα ευθύνης για την πορεία και τις προοπτικές της, που είναι και δική μας υπόθεση. Γιατί και εμείς θέλουμε: 1. Μια πρωτοπόρα και ισχυρή Ε.Τ.Ε., στήριγμα για τις ελληνικές επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά. 2. Μια Τράπεζα στην υπηρεσία της ανάπτυξης και του ευρύτερου Δημοσίου συμφέροντος. 3. Μια Τράπεζα που να λειτουργεί ως βασικός αιμοδότης της ανάπτυξης, της πραγματικής οικονομίας, προς όφελος των εργαζόµενων και των µετόχων, αλλά και των πελατών της, των µικροµεσαίων επιχειρήσεων, των νοικοκυριών, της οικονοµίας συνολικότερα. 4. Μια Ε.Τ.Ε. υπόδειγμα κοινωνικής ευθύνης και ομαλών εργασιακών σχέσεων. Σε αντίθεση με τους εγχώριους και ξένους εμπνευστές των εμπρηστικών εργασιακών ανατροπών του Μνημονίου, εμείς δεν θέλουμε να καταντήσει ο κλάδος ένα χωρίς αρχές ετερόκλιτο άθροισμα ιδιωτικών συμφερόντων. Συμφερόντων, που θα επιδίδονται σ ένα ανεξέλεγκτο κοινωνικό σε βάρος των εργαζόμενων, ως απόδειξη - δήθεν- λειτουργικής εξυγίανσης και αποτελεσματικότητας των Τραπεζών, προς εξευμενισμό των πιστωτών! Ομως το ξέρετε -και πολύ καλά- πως αλλού είναι το πρόβλημα! Αλλού και η λύση! Εμείς πιστεύουμε στην αξία των ισορροπημένων και κοινωνικά αποδεκτών λύσεων. Με συγκροτημένο και ειλικρινή διάλογο, που να αναβαθμίζει και να σέβεται τις κλαδικές μας συλλογικές συμβάσεις, τις επιχειρησιακές μας συμφωνίες, τη διαφάνεια και την κοινωνική δικαιοσύνη. Αυτό, θα είναι προς όφελος όλων!

6 Διότι ειδικά σήμερα δεν αρκεί η βελτίωση των δεικτών και το ξεκαθάρισμα των χαρτοφυλακίων, αν δεν αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη, η εταιρικότητα, η κοινωνική δικαιοσύνη και συνοχή, στον κλάδο, στην Ε.Τ.Ε., σε ολόκληρη τη χώρα! Αν δεν αποκατασταθεί το ηθικό, η σιγουριά και το αίσθημα δικαίου των χιλιάδων εργαζόμενων στην Ε.Τ.Ε. και στον κλάδο! Θέλουμε οι θυσίες των εργαζομένων της Ε.Τ.Ε., που ήδη έχουν χάσει πάνω από 8% της αγοραστικής δύναμης των μισθών τους, να πιάσουν τόπο. Να μη γίνουν «προσθήκη» στον εκτεταμένο δημόσιο δανεισμό για τη στήριξη των Τραπεζών, θυσία στον αχόρταγο Μολώχ των αγορών και των Οίκων Αξιολόγησης! Η χώρα χρειάζεται αποτελεσματικές πολιτικές ανάπτυξης, με προστασία των εισοδημάτων και της απασχόλησης. Κατάλληλη ρύθμιση δανείων για τους ανέργους, τους εργαζόμενους που συνεχώς χάνουν εισόδημα και τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Εδω κρίνεται, Κυρίες και Κύριοι, η κοινωνική υπευθυνότητα των Τραπεζών, όπως και στην ανάπτυξη των κοινωνικών χορηγιών, για τους συνανθρώπους μας που υποφέρουν... Χρειάζονται πολιτικές δίκαιης κατανομής των βαρών της κρίσης. Χωρίς αυτές, δεν πρόκειται να σταματήσουν τα προβλήματα εξυπηρέτησης των δανείων, οι κίνδυνοι επισφαλειών, ο φαύλος κύκλος των πιέσεων στο τραπεζικό σύστημα, στην απασχόληση και στην οικονομία. Εμείς, οι εργαζόμενοι και τα στελέχη της Ε.Τ.Ε., στηρίξαμε και στηρίζουμε την Τράπεζα, στα καλά και στα δύσκολα, γιατί η Τράπεζα είναι το σπίτι μας. Γι αυτό, εύλογα διεκδικούμε την έμπρακτη αναγνώριση της συμβολής μας από την πλευρά της Διοίκησης. Ομως, η μη διενέργεια προαγωγών εδω και 3 χρόνια, με παραβίαση του Κανονισμού Εργασίας, δεν είναι αναγνώριση! Η προκλητικά άνιση μεταχείριση αποδεδειγμένα ικανών και άξιων στελεχών μας, προς όφελος «εισαγόμενων» και πανάκριβων συμβούλων, δεν είναι αναγνώριση!

7 Ειδικά σήμερα, το αδιαφανές και πελατειακό σύστημα των συμβούλωνσυνεργατών, πρέπει να εκλείψει! Να σταματήσει να συντηρείται σε βάρος έμπειρων και ικανών στελεχών της Ε.Τ.Ε., που εδω και χρόνια έχουν αποδείξει την αξία τους! Το ίδιο ισχύει με τις ποικιλώνυμες αναθέσεις έργων σε τρίτους, (out rcing) που δημιουργούν εξαρτήσεις από εταιρείες αμφίβολης αξιοπιστίας, ενω τα περισσότερα έργα θα μπορούσαν -και πρέπει- να γίνουν πιο οικονομικά και αποτελεσματικά από το δυναμικό της Τράπεζας. Σ αυτό το πλαίσιο, επείγει να επανεξετασθεί και ο Κανονισμός Προμηθειών, με στόχο να διασφαλιστεί περαιτέρω η διαφάνεια με τη συμμετοχή εκρποσώπου του Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. στην ανώτατη επιτροπή προμηθειών και η αποτελεσματικότητα στη διενέργειά τους. Κυρίες και κύριοι, σήμερα περισσότερο από ποτέ, πρέπει να δώσουμε στους συναδέλφους και στα στελέχη μας τη σιγουριά, τα θετικά κίνητρα και την προοπτική, που θα στηρίξουν την πορεία ανασύνταξης της Ε.Τ.Ε., του κλάδου και της οικονομίας. Να επενδύσουμε σε ένα δυναμικό, που είναι στυλοβάτης για την Ε.Τ.Ε. και τον Ομιλο. Να βρούμε λύσεις σε σωρευμένα μικρά και μεγάλα προβλήματα των συναδέλφων. Η Τράπεζα να συνεχίσει να είναι αρωγός στο ΤΥΠΕΤ γιατί επισημαίνουμε για μια ακόμη φορά από το βήμα αυτό ότι το Ταμείο αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα της Ε.Τ.Ε. γιατί διασφαλίζει ένα υψηλό επίπεδο περίθαλψης στους εργαζόμενους, στους συνταξιούχους και στις οικογένειές τους, δηλαδή στους ανθρώπους της. Εμείς και ως μέτοχοι και ως εκπρόσωποι των εργαζομένων, δίνουμε ενεργά το παρόν για μια Ε.Τ.Ε. ισχυρή, με πρωτεύοντα ρόλο στην εθνική οικονομία. Μια Ε.Τ.Ε.- μοχλό ανάπτυξης της οικονομίας και στήριξης των κοινωνικών θεσμών.

8 Εμείς, οι εργαζόμενοι και τα στελέχη της ΕΤΕ, στηρίξαμε και στηρίζουμε την Τράπεζα, στα καλά και στα δύσκολα, γιατί η Τράπεζα είναι το σπίτι μας. Γι αυτό, εύλογα διεκδικούμε την έμπρακτη αναγνώριση της συμβολής μας από την πλευρά της Διοίκησης. Η μη διενέργεια προαγωγών εδω και 3 χρόνια, με παραβίαση του Κανονισμού Εργασίας, δεν είναι αναγνώριση! Το αδιαφανές και πελατειακό σύστημα των συμβούλων - συνεργατών, πρέπει να εκλείψει! Να σταματήσει να συντηρείται σε βάρος έμπειρων και ικανών στελεχών της ΕΤΕ, που εδω και χρόνια έχουν αποδείξει την αξία τους!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΥΕΤΕ ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗ Γ.Σ. ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΗΣ ΕΤΕ 21 MAΪΟΥ 2010 Ο ΣΥΕΤΕ, οι εργαζόμενοι και τα στελέχη της ΕΤΕ προσδοκούν σε ταχύτερες

Διαβάστε περισσότερα

Μάρτιος 2013 Αριθμός φύλλου 650 ΜΕ ΘΕΤΙΚΟ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ

Μάρτιος 2013 Αριθμός φύλλου 650 ΜΕ ΘΕΤΙΚΟ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ Μάρτιος 2013 Αριθμός φύλλου 650 ΜΕ ΘΕΤΙΚΟ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ Ο Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 4 ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Κυρία Πρόεδρε Κυρίες και Κύριοι Βουλευτές,

Κυρία Πρόεδρε Κυρίες και Κύριοι Βουλευτές, Κυρία Πρόεδρε Κυρίες και Κύριοι Βουλευτές, Η ανάκτηση της λαϊκής μας κυριαρχίας, η αποκατάσταση του ισότιμου ρόλου της χώρας μας στο θεσμικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα την Ετήσια Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ Κυρίες και Κύριοι,

Ομιλία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα την Ετήσια Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ Κυρίες και Κύριοι, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 18/05/2015 Ομιλία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα την Ετήσια Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ Θέλω ξεκινώντας να σας ευχαριστήσω θερμά για την πρόσκληση σας να χαιρετήσω στην ετήσια συνέλευση

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ 2020. Συμπεράσματα και Προτάσεις Βιομηχανικής Πολιτικής

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ 2020. Συμπεράσματα και Προτάσεις Βιομηχανικής Πολιτικής ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ 2020 Πρακτικά τελικής εκδήλωσης συνεδρίου Συμπεράσματα και Προτάσεις Βιομηχανικής Πολιτικής έτσι όπως αυτά προέκυψαν από τις επτά (7) συναντήσεις εργασίας κλαδικού και οριζόντιου χαρακτήρα στο

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Κρατικός Προϋπολογισμός 2011 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Θέσεις του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας Κρατικός Προϋπολογισμός 2011 Θέσεις του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ 1. ΓΕΝΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ & ΒΑΣΙΚΑ ΖΗΤΟΥΜΕΝΑ Η ταχύτατη τεχνικο-οργανωτική και διαρθρωτική αναδιάταξη του Τ.Σ, στη χώρα μας και διεθνώς, μέσα απο συγχωνεύσεις, εξαγορές,

Διαβάστε περισσότερα

Ο Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. ΑΝΑΧΩΜΑ ΣΤΙΣ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΕΣ, ΑΝΤΙΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Ο Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. ΑΝΑΧΩΜΑ ΣΤΙΣ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΕΣ, ΑΝΤΙΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Απρίλιος 2007 Αριθμός φύλλου 634 Ο Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. ΑΝΑΧΩΜΑ ΣΤΙΣ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΕΣ, ΑΝΤΙΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Το 2006 ήταν μία από τις πιο δύσκολες χρονιές για

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου

Ομιλία Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ Στρασβούργο, 8.7.2015 Ομιλία Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου Ευχαριστώ πολύ κύριε Πρόεδρε. Κυρίες και κύριοι βουλευτές είναι τιμή για εμένα να μιλώ

Διαβάστε περισσότερα

Ο δρόµος µπροστά µας

Ο δρόµος µπροστά µας 1 Ο δρόµος µπροστά µας Κυρίες και Κύριοι, Το 2013 ήταν µια ενδιαφέρουσα χρονιά για την ελληνική οικονοµία. Η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσµατος στη διαχείριση των οικονοµικών του δηµοσίου, σε συνδυασµό

Διαβάστε περισσότερα

Φεβρουάριος 2012 Αριθμός φύλλου 646

Φεβρουάριος 2012 Αριθμός φύλλου 646 Φεβρουάριος 2012 Αριθμός φύλλου 646 ΜΕ ΘΕΤΙΚΟ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ Ο Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΣΤΑΘΕΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΩΝ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ

Διαβάστε περισσότερα

Οι Θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την Κοινωνική Ασφάλιση

Οι Θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την Κοινωνική Ασφάλιση Οι Θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την Κοινωνική Ασφάλιση Α. Η κοινωνική ασφάλιση υπό κατάρρευση: αιτίες, αποτελέσματα Οι διαχρονικές πολιτικές υποβάθμισης και ιδιωτικοποίησης Από την οικονομική κρίση του '90, η

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΕΤΟΥΣ 2012 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ EΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΕΤΟΥΣ 2012 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ EΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ EΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ Δραγατσανίου 8, 6 ος ΟΡΟΦΟΣ Τηλ.: 210 32.32.462 Fax: 210 32.39.658 ssete@otenet.gr ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΕΤΟΥΣ 2012 1 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ 33 ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ Π.Ο.Σ.Ε.Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. ΑΘΗΝΑ, 5,6 & 7 Μαΐου 2015

ΑΠΟΦΑΣΗ 33 ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ Π.Ο.Σ.Ε.Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. ΑΘΗΝΑ, 5,6 & 7 Μαΐου 2015 ΑΠΟΦΑΣΗ 33 ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ Π.Ο.Σ.Ε.Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. ΑΘΗΝΑ, 5,6 & 7 Μαΐου 2015 Το 33 ο Τακτικό Συνέδριο της Π.Ο.Σ.Ε.Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. πραγματοποιείται στην πιο κρίσιμη καμπή της εξέλιξης του ευρωπαϊκού οικοδομήματος,

Διαβάστε περισσότερα

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ. Αθήνα, 14 Δεκεμβρίου 2009 ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ. Αθήνα, 14 Δεκεμβρίου 2009 ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ Αθήνα, 14 Δεκεμβρίου 2009 ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟ Κυρίες και κύριοι, Απευθύνομαι σήμερα σ? εσάς, τους εκπροσώπους

Διαβάστε περισσότερα

Σήμερα βρισκόμαστε στη δίνη μιας

Σήμερα βρισκόμαστε στη δίνη μιας ΜΑΡΤΙΟΣ 2014 www.facebook.com/dhsye www.twitter.com/dhsyeete ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ Η ΔΗ.ΣΥ.Ε. ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΔΥΝΑΤΗ

Διαβάστε περισσότερα

Ο.Τ.Ο.Ε. ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Ο.Τ.Ο.Ε. ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ Ο.Τ.Ο.Ε. ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ & ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΤΕΤΡΑΔΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ AΤΟΜΙΚΗ ΣΤΟΧΟΘΕΣΙΑ & ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΣΤΡΕΣ (ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ, ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ, ΣΤΙΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΡΙΖΑ ΣΧΕΔΙΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2015

ΣΥΡΙΖΑ ΣΧΕΔΙΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2015 ΣΥΡΙΖΑ ΣΧΕΔΙΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2015 Α. Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ: ΕΝΑ ΟΧΥΡΟ ΠΡΟΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ 1. Εισαγωγή Η 25η Ιανουαρίου σηματοδότησε μια πολιτική τομή άνευ προηγουμένου

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΟΙΜΙΟ Η Κυβέρνηση της Αριστεράς στις νέες συνθήκες: Εγγύηση για τη δημοκρατία, τη στήριξη των αδυνάτων και την ανασυγκρότηση της χώρας.

ΠΡΟΟΙΜΙΟ Η Κυβέρνηση της Αριστεράς στις νέες συνθήκες: Εγγύηση για τη δημοκρατία, τη στήριξη των αδυνάτων και την ανασυγκρότηση της χώρας. ΠΡΟΟΙΜΙΟ Η Κυβέρνηση της Αριστεράς στις νέες συνθήκες: Εγγύηση για τη δημοκρατία, τη στήριξη των αδυνάτων και την ανασυγκρότηση της χώρας. ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΟΙΜΙΟ Η Κυβέρνηση της Αριστεράς στις νέες συνθήκες: Εγγύηση για τη δημοκρατία, τη στήριξη των αδυνάτων και την ανασυγκρότηση της χώρας.

ΠΡΟΟΙΜΙΟ Η Κυβέρνηση της Αριστεράς στις νέες συνθήκες: Εγγύηση για τη δημοκρατία, τη στήριξη των αδυνάτων και την ανασυγκρότηση της χώρας. ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΣΧΕΔΙΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Στο πρόγραμμα αποτυπώνονται οι βασικές προτεραιότητες μας για το επόμενο διάστημα, ένα πρόγραμμα που μέσα σε ένα δύσκολο περιβάλλον

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα. για την. Αττική

Πρόγραμμα. για την. Αττική Πρόγραμμα για την Αττική ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Δύναμη Ζωής, Δύναμη δημοκρατικής ανατροπής Φτάνει πια. Όχι άλλα ψέματα 15+1 ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 1. ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΜΑΣ, Η ΖΩΗ ΜΑΣ Περισσότερη

Διαβάστε περισσότερα

Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΡΟΣΤΑ! ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ

Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΡΟΣΤΑ! ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΡΟΣΤΑ! ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ Θέσεις της Ελληνικής Εταιρίας Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) για την αντιμετώπιση της Οικονομικής Κρίσης και για την ανάπτυξη της Ελληνικής Οικονομίας. ΑΘΗΝΑ - ΜΑΡΤΙΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Πλαίσιο Κυβερνητικού Προγράμματος

Πλαίσιο Κυβερνητικού Προγράμματος 4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2009 Πλαίσιο Κυβερνητικού Προγράμματος συνοπτική παρουσίαση oκτωbριοσ 2009 πρώτα ο πολίτης Περιεχόμενα 4 ΠΡΟΟΙΜΙΟ 53 4. ΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ 9 10 13 16

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΟΙΜΙΟ Η Κυβέρνηση της Αριστεράς στις νέες συνθήκες: Εγγύηση για τη δημοκρατία, τη στήριξη των αδυνάτων και την ανασυγκρότηση της χώρας.

ΠΡΟΟΙΜΙΟ Η Κυβέρνηση της Αριστεράς στις νέες συνθήκες: Εγγύηση για τη δημοκρατία, τη στήριξη των αδυνάτων και την ανασυγκρότηση της χώρας. ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΣΧΕΔΙΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Στο πρόγραμμα αποτυπώνονται οι βασικές προτεραιότητες μας για το επόμενο διάστημα, ένα πρόγραμμα που μέσα σε ένα δύσκολο περιβάλλον

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η συμφωνία με τους δανειστές: Δεσμεύεις και ανοιχτά μέτωπα

ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η συμφωνία με τους δανειστές: Δεσμεύεις και ανοιχτά μέτωπα ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΣΧΕΔΙΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Στο πρόγραμμα αποτυπώνονται οι βασικές προτεραιότητες μας για το επόμενο διάστημα, ένα πρόγραμμα που μέσα σε ένα δύσκολο περιβάλλον

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2012 Πίνακας Περιεχομένων A. ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΒΗΜΑ ΙΕΞΟ ΟΥ...5 Β. ΚΡΙΣΗ: ΝΑ ΕΠΕΝ ΥΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΤΗ ΙΕΞΟ Ο...9 B.1 Άλλο δημοσιονομική εξυγίανση, άλλο επίθεση

Διαβάστε περισσότερα

Για εμάς το πρόγραμμα αποτελεί μια ζωντανή διαδικασία διαλόγου και επικοινωνίας με την κοινωνία.

Για εμάς το πρόγραμμα αποτελεί μια ζωντανή διαδικασία διαλόγου και επικοινωνίας με την κοινωνία. σχέδιο ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Στο πρόγραμμα αποτυπώνονται οι βασικές προτεραιότητες μας για το επόμενο διάστημα, ένα πρόγραμμα που μέσα σε ένα δύσκολο περιβάλλον θα προστατεύσει την πλειοψηφία της κοινωνίας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ Εξελίξεις και Προοπτικές Ρόλος του τραπεζικού συστήματος Αποτελεί γενικά παραδεκτή αρχή, ότι η ασκούμενη, μέσω του χρηματοπιστωτικού συστήματος, πολιτική και ο βαθμός

Διαβάστε περισσότερα

Α.Τ.Ε.Ι ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

Α.Τ.Ε.Ι ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α.Τ.Ε.Ι ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ: «Τα αποταμιευτικά προϊόντα στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Συγκριτική παρουσίαση και ανάλυση.» Σπουδαστής : Φτακλάκης

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕ ΘΕΤΙΚΟ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΠΡΟΑΣΠΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ Ε.Τ.Ε.

ΜΕ ΘΕΤΙΚΟ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΠΡΟΑΣΠΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ Ε.Τ.Ε. Μάρτιος 2010 Αριθμός φύλλου 643 ΜΕ ΘΕΤΙΚΟ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΠΡΟΑΣΠΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ Ε.Τ.Ε. Συνάδελφοι, Πριν ένα περίπου χρόνο ξεκίνησε με την κατάρρευση της Αμερικανικής τράπεζας

Διαβάστε περισσότερα