Η κυβέρνηση της Νέα Υόρκης είναι μια πρωτοπόρος στην ψηφιακή κυβέρνηση, τη συμμετοχή πάνω από 4 εκατομμύρια ανθρώπους κάθε μήνα μέσω της απευθείας

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Η κυβέρνηση της Νέα Υόρκης είναι μια πρωτοπόρος στην ψηφιακή κυβέρνηση, τη συμμετοχή πάνω από 4 εκατομμύρια ανθρώπους κάθε μήνα μέσω της απευθείας"

Transcript

1 ΝεΑ ΥοΡκη Η Νέα Υόρκη (New York/Νιου Γιορκ), πρώην "Νέο Άμστερνταμ", είναι μεγαλούπολη των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο πληθυσμός της υπερβαίνει τα 8 εκατομμύρια ενώ η έκτασή της φθάνει τα 780 τ.χλμ.. Αποτελεί ένα από τα βασικότερα οικονομικά κέντρα της χώρας αλλά και ολόκληρου του πλανήτη. Η Νέα Υόρκη βρίσκεται στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ, στα βορειοανατολικά της χώρας. Το κέντρο της πόλης είναι χτισμένο επί της νήσου Μανχάταν στις εκβολές του ποταμού Χάντσον (Hudson) στον Ατλαντικό Ωκεανό. Δήμοι Η Νέα Υόρκη αποτελείται από 5 μεγάλους δήμους. Ο καθένας απ' αυτούς αποτελεί μια ξεχωριστή κομητεία. Κουίνς Mανχάταν Μπρονξ Μπρούκλιν Στέιτεν Άιλαντ

2 Η κυβέρνηση της Νέα Υόρκης είναι μια πρωτοπόρος στην ψηφιακή κυβέρνηση, τη συμμετοχή πάνω από 4 εκατομμύρια ανθρώπους κάθε μήνα μέσω της απευθείας πρόσβαση στο nyc.gov, 311 σε απευθείας σύνδεση εφαρμογές, NYCityMap, social media, όπως το Facebook και το Twitter, mobile applications, βίντεο, ενημερωτικά δελτία, και crowdsourcing.

3 Προτεραιότητες για την επίτευξη των ψηφιακών δυνατοτήτων της Νέας Υόρκης: o πρόσβαση στο ίντερνετ για όλους (ACCESS), o ανοικτή διακυβέρνηση (OPEN GOVERNMENT), o δέσμευση (ENGAGEMENT) o βιομηχανία (INDUSTRY)

4 ΠΡΟΣΒΑΣΗ (ACCESS) 1. Συνδέει τα άτομα με ειδικές ανάγκες μέσω ομοσπονδιακά χρηματοδοτούμενων πρωτοβουλίων, 2. Έναρξη προσπαθειών προσέγγισης και εκπαίδευσης για την αύξηση της ευρυζωνικότητας, 3. Υποστήριξη περισσότερων επιλογών ευρυζωνικότητας σε όλη την πόλη, 4. Εισαγωγή Wi-Fi σε περισσότερους δημόσιους χώρους, συμπεριλαμβανομένων των πάρκων.

5 ΑΝΟΙΚΤΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ (OPEN GOVERNMENT) 1. Ανάπτυξη NYC PLATFORM, στο πλαίσιο της ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ (OPEN GOVERNMENT), για μεταφορά στοιχείων και πληροφοριών της πόλης, 2. Ύπαρξη ενός κομβικού σημείου για τη συμμετοχή της κοινότητας των προγραμματιστών, 3. Εισαγωγή εργαλείων απεικόνισης που καθιστούν τα δεδομένα πιο προσιτά στο κοινό, 4. Ύπαρξη μίας λίστας επιθυμητών Applications για να υποστηρίξει ένα «οικοσύστημασύνολο» βασισμένο στις ανάγκες της καινοτομίας, 5. Ύπαρξη ενός επίσημου κόμβου applications της Νέας Υόρκης (New York City Apps).

6 ΔΕΣΜΕΥΣΗ (ENGAGEMENT) 1. Επανασχεδιασμό της NYC.gov, ώστε να κάνει την ιστοσελίδα της πόλης πιο εύχρηστη, προσιτή και «διαισθητική», 2. Ανάπτυξη 311 εφαρμογών σε απευθείας σύνδεση με smartphone, Twitter και live chat, 3. Εφαρμογή μίας υπηρεσίας URL στο NYC.gov για να ενθαρρυνθεί η ανταλλαγή δεδομένων, 4. Ύπαρξη επίσημης παρουσίας στο Facebook για να συμμετάσχουν Νεοϋορκέζοι, 5. NYCgov, ένα κεντρικό λογαριασμό στο Twitter με καθοριστικές ειδήσεις και υπηρεσίες, 6. Ύπαρξη μίας νέας υπηρεσίας, της New York City Tumblr, με περιεχόμενο και σχόλια σχετικά με τις ιστορίες πόλης, 7. Ύπαρξη ενός σήματος που ενθαρρύνει τη χρήση των δωρεάν δημόσιων χώρων της Νέας Υόρκης, 8. Ενσωμάτωση εργαλείων για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, 9. Εισαγωγή ψηφιακής Εργαλειοθήκης Πολίτη για την συμμετοχή στην υπηρεσία New York City government online, 10. Καθιέρωση μίας ομάδας αποτελούμενη από τους αρχηγούς των μέσων επικοινωνίας της Νέας Υόρκης, 11. Η ανασύνθεση του NYC.gov, 12. Εκκίνηση διαλέξεων-ενημερώσεων στους πέντε δήμους για την ενθάρρυνση της εισόδου και της συμμετοχής.

7 ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ (INDUSTRY) 1. Ανάπτυξη προγραμμάτων ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού για τη στήριξη της ανάπτυξης και της πολυμορφίας στον ψηφιακό τομέα, 2. Υποστήριξη τεχνολογίας εκκίνησης των αναγκών σε υποδομές, 3. Προώθηση και εορτασμός του ψηφιακού τομέα της Νέας Υόρκης μέσα από εκδηλώσεις και βραβεία, 4. Συνέχιση ενός νέου.nyc υψηλού επιπέδου τομέα, με επικεφαλής τον DOITT.

8 ΣΚΕΨΗ ΗΓΕΣΙΑΣ Δημιουργία ενός δείκτη για τους ψηφιακούς στόχους σε συνεργασία με μεγάλες διεθνείς πόλεις. ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ (APPROACH) Τον Ιούλιο του 2010, ο δήμαρχος Μάικλ Μπλούμπεργκ και ο επίτροπος Κάθριν Όλιβερ, δημιούργησαν μια νέα οντότητα για την ψηφιακή στρατηγική που δραστηριοποιείται, εξυπηρετεί και συνδέει το κοινό, κάνει την κυβέρνηση πιο αποτελεσματική και πάντα με επίκεντρο τον πολίτη. Ο πρώτος στόχος της ήταν η ανάπτυξη μιας έκθεσης η οποία αξιολογεί την κατάσταση της ψηφιακής πόλης, ζητά ανατροφοδότηση από το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, και περιγράφει ένα ψηφιακό χάρτη πορείας σε συνάρτηση με τις προτεραιότητες της Δημαρχιακής αποδοτικότητας, τη δημιουργία υπηρεσιών των πελατών, τη διαφάνεια, την οικονομική ανάπτυξη και την απασχόληση.

9 Η NYC Digital είναι ευγνώμων για την υποστήριξη πολλών γραφείων της πόλης και υπηρεσιών, που περιλαμβάνουν αλλά δεν περιορίζονται στο Δημαρχείο. Η DOITT έπαιξε σημαντικό ρόλο στην παροχή πληροφοριών που σχετίζονται με τη NYC.gov, τη διαχείριση των μέσων επικοινωνίας, την ανάλυση, την ανοικτή στρατηγική δεδομένων, 311, και GIS. Στην έκθεση αυτή, η NYC digital αναλύει τα πορίσματα της έρευνάς της, και παρέχει ένα ολοκληρωμένο, στρατηγικό σχέδιο για το ψηφιακό μέλλον της Νέας Υόρκης, παρουσιάζοντας τόσο τις τρέχουσες και επικείμενες πρωτοβουλίες των φορέων πόλης και των οντοτήτων που θα βοηθήσουν στην αξιοποίηση αυτής της δυναμικής.

10 ABOUT NYC DIGITAL Αποστολή: να δημιουργηθεί μια υγιέστερη κοινωνία πολιτών και την ενίσχυση της δημοκρατίας μέσω της χρήσης της τεχνολογίας που δραστηριοποιείται, εξυπηρετεί και συνδέει τους Νεοϋορκέζους. Για το σκοπό αυτό: συντονίζει όλη την πόλη ψηφιακά με πρωτοβουλίες που υποστηρίζουν την αποτελεσματική ανταλλαγή πληροφοριών και υπηρεσιών μεταξύ του δημόσιου και του Δήμου. Είναι υπεύθυνη για τη διασφάλιση ότι οι κοινωνικές πολιτικές των μέσων ενημέρωσης είναι σωστές και ακολουθούνται από όλους τους διευθυντές, και ότι η ποιότητα του σχεδιασμού, το στυλ και συμμετοχή είναι συνεπής σε όλη την ψηφιακή εμπειρία. Υποστηρίζει επίσης, σε συνεργασία με DOITT και EDC, την ανάπτυξη συμπράξεων δημόσιου-ιδιωτικού τομέα και των σχέσεων στην κοινότητα των προγραμματιστών του τομέα των ψηφιακών μέσων και συμβουλεύει για την στρατηγική της Open Government.

11 Η σημερινή κυβέρνηση της Νέας Υόρκης είναι ένας ηγέτης της ψηφιακής δέσμευσης, διαθέτοντας: τη NYC.gov, 311 σε απευθείας σύνδεση εφαρμογές, και πάνω από 200 κανάλια κοινωνικής ενημέρωσης, τα blogs, τα ενημερωτικά δελτία, καθώς και κινητές εφαρμογές (mobile applications),

12 NYC.GOV ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ Η NYC.gov ξεφεύγει από την παρουσίαση μόνο πληροφοριών για τους Νεοϋορκέζους. Η πόλη έχει αναπτύξει πάνω από 100 δημόσιες εφαρμογές που απλοποιούν τις δημοτικές διαδικασίες που αλλιώς θα ήταν δυσκίνητη. Μερικές από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές είναι: ACCESS NYC: επιτρέπει εύκολα τη διαχείριση δημοσίων προγραμμάτων-παροχών, όπως κουπόνια φαγητού. ACRIS (AUTOMATIC CITY REGISTER INFROMATION SYSTEM): επιτρέπει στους χρήστες να αναζητούν αρχεία ιδιοκτησίας από το 1966 μέχρι σήμερα, να διαχειρίζονται-δημιουργούν φορολογικά έντυπα, υπολογισμούς φόρων. BUSINESS EXPRESS: έχει σκοπό να απλοποιήσει τη διαδικασία αδειοδότησης στις νέες επιχειρήσεις. NYC SERVICE: ενημερώνει συχνά για εκατοντάδες ευκαιρίες εθελοντισμού. BILL PAYMENTS: μπορούν να πληρώσουν δεκάδες λογαριασμούς που σχετίζονται με την πόλη, όπως λογαριασμοί νερού και φόροι περιουσίας.

13 311 ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΣΗΣ (DIGITAL ACCESS AND EFFICIENCY) ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ GEOSPATIAL INFORMATION (GIS) 311 ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ (311 SERVICE REQUESTS) Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΥΠΟΔΟΜΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ (SEARCHABLE PROPERTY ENVIRONMENTAL E-DATABASE PORTAL) ΜΕΤΑΦΟΡΑ

14 311 IPHONE APPLICATION Τον Ιούνιο του 2009, στη Νέα Υόρκη έγινε η πρώτη πόλη στον κόσμο που ξεκίνησε μια εφαρμογή iphone 311. Η εφαρμογή υποστηρίζει σήμερα έναν επιλεγμένο αριθμό τύπων υπηρεσίας, συμπεριλαμβανομένων: Καλωδιακή τηλεόραση και κοινόχρηστα τηλέφωνα Οι καταγγελίες των καταναλωτών, όπως τα κατεστραμμένα / ελαττωματικά προϊόντα, παραπλανητική διαφήμιση, τις τιμές και / ποσοστά Γκράφιτι Εστιατόριο-παράπονα Οδοί ή συνθήκες πεζοδρομίωμ, όπως λακκούβες, πινακίδες στους δρόμους, φώτα του δρόμου, τα προβλήματα παρκόμετρου, και κατεστραμμένες στάσεις λεωφορείου Συνθήκες πάρκων, όπως τα ζώα, τη συντήρηση ή εγκατάσταση, και τις παραβιάσεις των κανόνων Ζημία δέντρων Ταξί καταγγελίες, συμπεριλαμβανομένης της απώλειας περιουσιακών

15 SOCIAL MEDIA HIGHLIGHTS Ειδοποίηση μέσω SMS και 311 NYC στο NYCMayorsOffice στο Twitter NYC Quits Smoking on Facebook NYC Schools on Facebook

16 DATAMINE, NYC BIG APPS AND NYCSTAT Innovation Built on Public Information Η DataMine είναι μια αποθήκη με πάνω από 350 αναγνώσιμα δημόσια σύνολα δεδομένων, συντηρείται από DOITT, και παρεχεται στους τεχνολόγους που ενδιαφέρονται να αναπτύξουν εφαρμογές που χρησιμοποιούν την ενημέρωση του κοινού. Η NYCStat είναι μια ξεχωριστή πηγή που παρέχει ένα ευρύ φάσμα των πληροφοριών του δημόσιου σε μια μη-τεχνική μορφή των δεδομένων και ο καθένας μπορεί να έχει πρόσβαση και να τη χρησιμοποιήσει. ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ Οι δημόσιες βιβλιοθήκες διαδραματίζουν ζωτικό ρόλο στην παροχή πρόσβασης στο Διαδίκτυο. Σήμερα, όλες οι τοποθεσίες της Βιβλιοθήκης Μπρούκλιν, Δημόσια Βιβλιοθήκη της Νέας Υόρκης (nypl), και τη Βιβλιοθήκη στο QUEENS προσφέρει ασύρματη πρόσβαση στο Internet. Οι βιβλιοθήκες είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την παροχή πρόσβασης στο Διαδίκτυο σε νοικοκυριά χαμηλού εισοδήματος, stoyw μετανάστες, και τους νέους.

17 Access Η καθολική πρόσβαση στο Διαδίκτυο είναι το θεμέλιο μιας πραγματικά συνδεόμενης πόλης, και ένα σημαντικό μέρος της ψηφιακής πορείας της Νέας Υόρκης. Με επίκεντρο την γεφύρωση του ψηφιακού χάσματος για να εξυπηρετήσει όλους τους Νεοϋορκέζους, ο δήμαρχος Bloomberg έχει δεσμευτεί να επεκτείνει την εμβέλεια του Διαδικτύου υψηλής ταχύτητας σε πέντε δήμους. Κατά τα τελευταία χρόνια, η πόλη της Νέας Υόρκης έχει δημιουργήσει περισσότερα Wi- Fi hotspots σε δημόσιους χώρους όπως σε πάρκα της πόλης, αναβαθμισμένη τεχνολογική υποδομή σε σχολεία και βιβλιοθήκες, αυξημένη υψηλής ταχύτητας αφομοίωση ευρυζωνικών τεχνολογιών, και παρέχει περισσότερες επιλογές προμηθευτών σε κατοικίες και επιχειρήσεις.

18 DoITT Το DoITT είναι υπεύθυνοo για τον εκσυγχρονισμό,το ξεκλείδωμα, και την καινοτομία για τη βελτίωση της υποδομής και παροχής υπηρεσιών στην κυβέρνηση της πόλης. Εκσυγχρονισμός με την εφαρμογή τελευταίας λέξης της τεχνολογίας και πληροφόρησης για τη βελτίωση των υπηρεσιών. Απελευθέρωση κάνοντας τη διακυβέρνηση διαφανή και υπόλογη. Καινοτομία με χρήση εργαλείων, μεθόδων, και συνεργασιών. Το DoITT με μια ματιά Ιδρύθηκε το 1994, εργάζεται για να ενδυναμώσει τους Νεοϋορκέζους και τους οργανισμούς που τους υπηρετούν με πρωτοποριακές και προσιτές τεχνολογικές λύσεις. Με περισσότερους από υπαλλήλους σε επτά τοποθεσίες και ένα επιχειρησιακό προϋπολογισμό των 375 εκατ. δολαρίων, σε κάθε τμήμα στο γραφείο προσφέρεται με μοναδικό τρόπο η επίτευξη αυτού του στόχου.

19

20 DoITT: Language Gateway and Access Plan Την άνοιξη του 2010, δήμαρχος Bloomberg ξεκίνησε τη γλωσσική δικτυακή πύλη Νέας Υόρκης, μια νέα πολύγλωσση δικτυακή πύλη που παρέχει απαραίτητες πηγές της πόλης μεταφρασμένες στις πιο ομιλούμενες γλώσσες στην πόλη της Νέας Υόρκης. Η νέα αυτή ιδέα χτίστηκε από την DoITT. Η πύλη περιλαμβάνει σήμερα 160 έγγραφα από 17 πρακτορεία Hotel στα αγγλικά, ισπανικά, κινέζικα και ρωσικά. Η ανάπτυξη της Language Gateway εξασφαλίζει ότι τα προγράμματα τεχνολογίας χρησιμοποιούνται για να σπάσει τα γλωσσικά εμπόδια και να εξασφαλιστεί μεγαλύτερη πρόσβαση στις δημόσιες υπηρεσίες και την πόλη.

21

22 Citywide IT Services CITIServ NYC WiN NYCWiN Citywide Radio Network IT Security NYC.gov NYC.gov GIS & Mapping GIS & Maps

23 Open Government Innovation OPEN DATA COLLABORATION BROADBAND

24 OPEN DATA Ένα βασικό στοιχείο της ανοικτής διακυβέρνησης είναι το opendata. H ανοικτή νομοθεσία της Νέας Υόρκης δημιουργεί σε όλη την πόλη ολοκληρωμένη πολιτική - ένα κοινό σύνολο προτύπων και κατευθυντηρίων γραμμών για τις συνεχιζόμενες προσπάθειες της ανοιχτής κυβέρνησης της πόλης. Αυτό θα υποστηρίξει περαιτέρω βασικές πρωτοβουλίες, όπως η BigApps, NYC Open Data και Data Analytics Center - και ανοίγει το δρόμο για νέες πρωτοβουλίες μεταξύ των δικαιοδοσιών και χρησιμοποιώντας διεπαφές προγραμματισμού εφαρμογών (APIs) - όπως ο Δήμος προσπαθεί να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία και τα δεδομένα για την ευαισθητοποίηση του κοινού, τον οδηγό λήψης αποφάσεων της κυβέρνησης και να εργαστούν πιο αποτελεσματικά.

25 Πρωτοβουλίες OPEN DATA NYC Open Data and NYC BigApps Competition 311 Open API Multi-Jurisdictional Unified Data (Πολλαπλής δικαιοδοσίας Ενιαίο Δεδομένων)

26 BROADBAND Η Νέα Υόρκη εφαρμόζει διάφορα συμπληρωματικά προγράμματα για την αντιμετώπιση των αλληλένδετων πτυχών της αφομοίωσης ευρυζωνικών τεχνολογικών "κενών". Αυτή η πολύπλευρη προσέγγιση επικεντρώνεται στα εξής: την επίτευξη επιχορηγήσεων και την ομοσπονδιακή χρηματοδότηση για την αντιστάθμιση του κόστους για τους καταναλωτές που έχουν ανάγκη, σε συνεργασία με ιδιωτικούς εταίρους, ιδίως τις υφιστάμενες καλωδιακές παροχές, να αυξηθεί η πρόσβαση σε ευρυζωνικές υπηρεσίες που προσφέρονται και το σχεδιασμό και την εκτέλεση μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής για την ευρυζωνικότητα σε όλη την πόλη.

27 Στη Νέα Υόρκη, η ευρυζωνική υπηρεσία είναι διαθέσιμη σχεδόν παντού η οικιστική κάλυψη ανέρχεται σε σχεδόν 100 τοις εκατό, και η πρόσβαση των επιχειρήσεων είναι διάχυτη. Στο πλαίσιο αυτό, η Νέα Υόρκη είναι πολύ μπροστά από πολλές άλλες αμερικανικές πόλεις. Ωστόσο, όπως με κάθε άλλη μεγάλη πόλη της Αμερικής, ένα ψηφιακό χάσμα υπάρχει όσον αφορά την υιοθέτηση ευρυζωνικών υπηρεσιών. Αυτό το χάσμα είναι ιδιαίτερα έντονο σε σχέση με το χαμηλό εισόδημα και τους ηλικιωμένους κατοίκους. BROADBAND Για την αντιμετώπιση των αλληλένδετων πτυχών της αφομοίωσης ευρυζωνικών τεχνολογικών "κενών", το DoITT οδηγεί τη Νέα Υόρκη στην υλοποίηση πολλών συμπληρωματικών προγραμμάτων: Προγράμματα τόνωσης για να αντισταθμιστεί το κόστος για τους καταναλωτές που έχουν ανάγκη. Ιδιωτικού τομέα, κυρίως υφιστάμενων καλωδιακών προνομιούχων να αυξηθεί η πρόσβαση σε ευρυζωνικές υπηρεσίες που προσφέρονται. Wi-Fi στα πάρκα για να εξαπλωθεί η πρόσβαση σε εξωτερικούς χώρους

28 Wi-Fi στα Πάρκα Η πόλη και η AT & T έχουν ανακοινώσει μία πενταετή πρωτοβουλία για την παροχή δωρεάν Wi-Fi υπηρεσίας σε 26 τοποθεσίες σε 20 πάρκα σε πέντε δήμους. Η AT & T Wi-Fi είναι τώρα διαθέσιμη δωρεάν σε όλους τους χρήστες στο Battery Park, στο Τζόις Κίλμερ Πάρκο στο Bronx, και γύρω από το κέντρο αναψυχής στο Thomas Jefferson Park στο East Harlem, με 23 επιπλέον πάρκα τοποθεσίες για να ακολουθήσουν τη Οι Νεοϋορκέζοι θα έχουν τη δυνατότητα να μείνουν συνδεδεμένοι με τα smartphones, τα δισκία και άλλες Wi-Fi συσκευές που απολαμβάνουν όλα τα πάρκα πόλης, μικρές και μεγάλες.η AT & T Wi-Fi σε πάρκα της πόλης είναι δωρεάν για όλους τους χρήστες.

29

30

31 COLLABORATION NYCShare μια ιστοσελίδα η οποία προωθεί τη συνεργασία και την ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ του Δήμου της Νέας Υόρκης και της τοπικής τεχνολογίας και των ψηφιακών κοινοτήτων Change By Us NYC είναι ο δικτυακός τόπος της πόλης για να βοηθήσει τους κατοίκους να συνδέονται απευθείας και να αναλάβουν δράση προς τη δημιουργία μιας πιο πράσινης Νέας Υόρκης. Πολλοί Νεοϋορκέζοι έχουν ιδέες για το πώς να κάνουν καλύτερη τη ΝΥ. Ο Δήμος στηρίζει πολλά online forums, όπου το κοινό μπορεί να μοιράζεται πληροφορίες και ιδέες με φορείς της πόλης πάνω σε βασικά θέματα που επηρεάζουν τους Νεοϋορκέζους. Αυτά τα εργαλεία επιτρέπουν τη συνεργασία και τις συνδέσεις για τη δημιουργία λύσεων μεταξύ των ενδιαφερομένων.

32

33 Education Οικοδομημένη σε γερά θεμέλια πρόσβασης για όλους, η εκπαίδευση αποτελεί βασικό συστατικό για τη διασφάλιση ότι οι κάτοικοι της Νέα Υόρκης είναι σε θέση να ασχολούνται με επιτυχία με την τεχνολογία προσωπικά, ακαδημαϊκά και επαγγελματικά. Μέσα από επενδύσεις στον τομέα της επιστήμης, τεχνολογίας, μηχανολογίας και των μαθηματικών της εκπαίδευσης, οι Νεοϋορκέζοι θα επωφεληθούν από τα σχολεία και τα προγράμματα που τους εξοπλίζουν να μάθουν και να καινοτομούν στο οικοσύστημα της τεχνολογίας. Ορόσημα τα τελευταία χρόνια περιλαμβάνουν την ιστορική ανακοίνωση του Cornell-Technion Innovation Institute στο Roosevelt Island, η Academy for Software Engineering, καθώς και το νέο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης / NYU-Poly Center for Urban Science and Progress. Οι εξελίξεις αυτές υπογραμμίζουν δεσμεύσεις του δήμαρχου Bloomberg στην εκπαίδευση, και οι επενδύσεις σε ένα ζωντανό, ειδικευμένο εργατικό δυναμικό που να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της αναπτυσσόμενης βιομηχανίας της τεχνολογίας.

34 Applied Sciences NYC Applied Sciences NYC : (ΕφαρμοσμένεςΕπιστημες) είναι η πρωτοβουλία του Δήμου να αξιοποιήσει και να επεκτείνει παγκόσμιας κλάσης εφαρμοσμένες επιστημες και μηχανικής στις πανεπιστημιουπόλεις στους πέντε δήμους. Η πρωτοβουλία περιλαμβάνει το Cornell Technion Innovation Institute, μια εταιρική σχέση για την οικοδόμηση ενός campus εφαρμοσμένων επιστημών στo Roosevelt Island στη Νέα Υόρκη. Μια άλλη πρωτοβουλία είναι το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, το οποίο είναι μια συνεργασία των κορυφαίων παγκόσμιων ηγετικών εταιριών από Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης που εστιάζουν στην ανάπτυξη της έρευνας και της τεχνολογίας που ασχολείται με αστικές προκλήσεις.

35 Academy for Software Engineering

36 izone

37 MOUSE

38 Open Government Μια νοοτροπία ανοικτής κυβέρνησης και το πλαίσιο της τεχνολογίας επιτρέπουν στη Νέα Υόρκη να συνεργάζεται με προγραμματιστές για να εξυπηρετήσει καλύτερα τους Νεοϋορκέζους μέσω της τεχνολογίας. Συστήματα ανοιχτής κυβέρνησης εφαρμόζουν τα επιτυχημένα μοντέλα των εταιρειών τεχνολογίας, όπως το Facebook ή Foursquare, των οποίων το ανοικτό Application Programming Interfaces (APIs) τους επιτρέπει να αναβαθμίσουν τις υπηρεσίες εκθετικά και να πολλαπλασιάζουν τις "επιπτώσεις δικτύου" της πλατφόρμας τους.

39 REINVENT NYC.GOV _New York city government s first HACKATHON Με σχεδόν 30 εκατομμύρια επισκέψεις ετησίως, η NYC.gov, η ιστοσελίδα της πόλης, έχει σχεδόν τόση κίνηση, όπως το Σέντραλ Παρκ, που χρησιμεύει ως ενας ζωτικής σημασίας κόμβος για την ενημέρωση, και συμμετοχή των υπηρεσιών. Καθώς η πόλη προχωρά με σχέδια για την επανέναρξη της NYC.gov, η NYC Digital ήρθε σε επαφή με την κοινότητα σχεδιασμού και ανάπτυξης της Νέας Υόρκης για τη συμβολή και τις ιδέες τους για το μέλλον της NYC.gov Για να δώσει ώθηση στην καινοτομία, η NYC Digital διοργάνωσε κοινοτική εκδήλωση που θα συγκεντρώσει τους τεχνολόγους και κυβερνητικά στελέχη: το πρώτο hackathon, η επανεφεύρεση του NYC.Gov. Το hackathon είναι μια εκδήλωση συνεργασίας στην οποία συμμετέχουν προγραμματιστές που ενώνουν τις δυνάμεις τους για να περάσουν μια περίοδο ωρών ή ημερών για την οικοδόμηση ενός νέου τύπου τεχνολογίας.

40 REINVENT NYC.GOV _New York city government s first HACKATHON Εκπρόσωποι από τους τεχνολογικούς εταίρους - Android, Bitly,DonorsChoose.org, το Facebook, Foursquare, το Google, Meetup,YouTube, Twitter, και Uber παρουσίασαν τις εφαρμογές τους.

41 NYC Open Data Ο κατάλογος αυτός παρέχει εκατοντάδες σύνο λα των δημόσιων δεδομένων που παράγονται από τους οργανισμούς και άλλες οργανώσεις της πόλης. Τα σύνολα δεδομένων είναι τώρα διαθέσιμα ως API,πράγμα που καθιστά ευκολότερο από ποτέ να χρησιμοποιούν δεδομένα πόλης και για την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων, των επισκεπτών της Νέας Υόρκης.

42 OpenData Wiki

43 OpenData tumblr

44 Η Νέα Υόρκη προκαλεί προγ ραμματιστές να δημιουργήσουν εφαρμογές που χρησιμοποιούν τα δεδομένα της πόλης για να κάνουν καλύτερη τη Νέα Υόρκη. $ 50k σε μετρητά και έπαθλα! BigApps

45 ΔΕΣΜΕΥΣΗ Μία ψηφιακή εμπειρία με κέντρο τον πολίτη Ο τρόπος που επικοινωνούν οι Νεοϋορκέζοι, βρισκουν πληροφορίες και να συνδέονται με τους φίλους και την οικογένειά αλλάζει με ταχείς ρυθμούς, με αποτέλεσμα την εκρηκτική ανάπτυξη των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Για να εξυπηρετήσει και να ενημερώσει τους Νεοϋορκέζους με τρόπο που να είναι προσιτή, εύκολη και αποδοτική, η πόλη της Νέας Υόρκης έχει δεσμευθεί να ενισχύσει την παρουσία της ψηφιακής ενημέρωσης, από nyc.gov προς τα social media. Ορμώμενη από την ενθουσιώδη συμμετοχή, η κοινωνική εμβέλεια της πόλης με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης έχει επεκταθεί σε πάνω από 1,8 εκατομμύρια οπαδούς σε περισσότερα από 265 κανάλια, συμπεριλαμβανομένων των υφισταμένων διαύλων, όπως το Facebook, το Twitter και ios εφαρμογές και νέες υιοθεσίες του Τετραγωνικού, Instagram, SoundCloud, Tumblr και το Android κινητό λειτουργικό σύστημα. Η δημόσια επιτυχία των ψηφιακών μέσων και οι προσπάθειες του Δήμου έχουν αναγνωριστεί κατά το προηγούμενο έτος με αρκετά βραβεία και μελέτες. Οι λογαριασμοί σε όλη την πόλη παρέχουν ένα "one-stop shop" για τους Νεοϋορκέζους να μένουν συντονισμένοι για να νέα πόλη και τις υπηρεσίες, και να τους βοηθήσει να ανακαλύψουν ενδιαφέρουσες πληροφορίες για όλη την πόλη

46

47

48 Industry Σήμερα, τα προγράμματα New York City Economic Development Corporation, όπως NYC Tech Talent Draft, NYC Next Idea και NYC Venture Fellows προοσελκύουν περισσότερους μηχανικούς και επιχειρηματίες για να κάνουν στη Νέα Υόρκη τη βάση τους. Νέες πρωτοβουλίες, όπως η ψηφιακή επέκταση των προγραμμάτων απασχόλησης των νέων είναι έτοιμη να αυξησει τη ποικιλομορφία του τομέα.

49 Digital Jobs Map

50 ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΤΗ NYC.gov: Ο επισκέπτης έχει πρόσβαση NYC.gov για πολλούς λόγους: Σχολεία, Υπουργείο Παιδείας, Τμήμα Κτιρίων, ACRIS (AUTOMATIC CITY REGISTER INFROMATION SYSTEM), και Σύστημα Πληροφοριών Κτιρίων (BIS), Παραβάσεις στάθμευσης, Φόροι, Τμήμα Οικονομικών προσιτή στέγαση, Θέσεις εργασίας, Καλοκαίρινό Πρόγραμμα απασχόλησης νέων (SYEP), Νοσοκομείο, Υγεία, Πάρκινγκ, Αστυνομία της Νέας Υόρκης, 311 εφαρμογές, λογαριασμούς του νερού.

51 ΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ NYC.gov Οι επισκέπτες της NYC.gov υπάρχουν σε μέσους όρους διανομής για το φύλο και την ηλικία. Η επισκεψιμότητα είναι μοιρασμένη ισόρροπα μεταξύ ανδρών (50%) και γυναίκες (50%). Σε σύγκριση με το μέσο όρο των ΗΠΑ, η δημοτικότητα της NYC.gov ξεφεύγει λίγο περισσότερο στους νέους, με ποσοστό 26% των επισκεπτών να είναι ηλικίας 25-34, ακολουθούμενη από 19% στο 35-44, και 19% για τους επισκέπτες 18 έως 24.

52

53

54

55

Crowdsourcing, Eφαρμογές για τον εμπλουτισμό δημόσιου περιεχομένου Ανοιχτά δεδομένα - Η διάσταση της ανάπτυξης μέσα από ψηφιακή καινοτομία

Crowdsourcing, Eφαρμογές για τον εμπλουτισμό δημόσιου περιεχομένου Ανοιχτά δεδομένα - Η διάσταση της ανάπτυξης μέσα από ψηφιακή καινοτομία Crowdsourcing, Eφαρμογές για τον εμπλουτισμό δημόσιου περιεχομένου Ανοιχτά δεδομένα - Η διάσταση της ανάπτυξης μέσα από ψηφιακή καινοτομία Γιώργος Καραμανώλης, Crowdpolicy, Co-Founder & CTO Περιεχόμενα

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη στην Ημερίδα της ΕΕΤΤ

Ομιλία του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη στην Ημερίδα της ΕΕΤΤ Ομιλία του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη στην Ημερίδα της ΕΕΤΤ «ΨΗΦΙΑΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ: Προκλήσεις και Ευκαιρίες στη Νέα Ψηφιακή Εποχή» Τρίτη, 24 Φεβρουαρίου 2009 Κυρίες και Κύριοι,

Διαβάστε περισσότερα

στήριξη της ανάπτυξης καινοτόμων υπηρεσιών μέσα από τις δράσεις του Γ ΚΠΣ

στήριξη της ανάπτυξης καινοτόμων υπηρεσιών μέσα από τις δράσεις του Γ ΚΠΣ Καινοτόμες Εφαρμογές του Ευρυζωνικού Διαδικτύου στήριξη της ανάπτυξης καινοτόμων υπηρεσιών μέσα από τις δράσεις του Γ ΚΠΣ Κωνσταντίνος Δούκας Πρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε. το

Διαβάστε περισσότερα

e Skills for Jobs 2014

e Skills for Jobs 2014 e Skills for Jobs 2014 Ψηφιακές Δεξιότητες και Θέσεις Εργασίας Γιάννης Σύρρος Γενικός Διευθυντής ΣΕΠΕ Μέλος ΔΣ DIGITALEUROPE Αντιπρόεδρος για την Ευρώπη WITSA 4 Απριλίου 2014 Ποιος είναι ο ΣΕΠΕ Ο ΣΕΠΕ

Διαβάστε περισσότερα

εσμεύσεις Ευρωπαϊκών πόλεων με Πράσινο Ψηφιακό Χάρτη

εσμεύσεις Ευρωπαϊκών πόλεων με Πράσινο Ψηφιακό Χάρτη εσμεύσεις Ευρωπαϊκών πόλεων με Πράσινο Ψηφιακό Χάρτη Ο χάρτης δεσμεύσεων που ακολουθεί κάνει λόγο για τις προσπάθειες αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής μέσα από προσπάθειες και πρωτοβουλίες των Ευρωπαϊκών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΟΥ ΕΡΕΤΡΙΑΣ 2014-2019 ΗΜΟΣΙΑ ΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ Α ΦΑΣΗΣ «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕ ΙΑΣΜΟΣ» ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΟΥ ΕΡΕΤΡΙΑΣ 2014-2019 ΗΜΟΣΙΑ ΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ Α ΦΑΣΗΣ «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕ ΙΑΣΜΟΣ» ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΟΥ ΕΡΕΤΡΙΑΣ 2014-2019 ΗΜΟΣΙΑ ΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ Α ΦΑΣΗΣ «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕ ΙΑΣΜΟΣ» ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Φύλο Άνδρας Γυναίκα Ηλικία 18-30 30-65 65-και πάνω Περιοχή Κατοικίας: Προσωπικά Στοιχεία

Διαβάστε περισσότερα

Το στρατηγικό σχέδιο του Δήμου Ηρακλείου για την «Έξυπνη πόλη»

Το στρατηγικό σχέδιο του Δήμου Ηρακλείου για την «Έξυπνη πόλη» Το στρατηγικό σχέδιο του Δήμου Ηρακλείου για την «Έξυπνη πόλη» Μοχιανάκης Κωστής Διευθυντής Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής Δήμου Ηρακλείου Πολιτικές για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας και

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟΜΕΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ / ICT

ΤΟΜΕΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ / ICT ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ / ICT Η στροφή προς τις υψηλές τεχνολογίες, κυρίως στο πλαίσιο της Ψηφιακής Στρατηγικής (2006-2013) έχει οδηγήσει στην βελτίωση των περισσότερων δεικτών Τεχνολογίας Πληροφορικής και Επικοινωνιών

Διαβάστε περισσότερα

«Η Ελλάδα μπορεί να αναδειχθεί σε μία χώρα start up»

«Η Ελλάδα μπορεί να αναδειχθεί σε μία χώρα start up» «Η Ελλάδα μπορεί να αναδειχθεί σε μία χώρα start up» Σπύρος Ιγνατιάδης Γ. Διευθυντής Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος Ο ΣΕΠΒΕ ιστορικό Ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 1994. Έχει έδρα στην Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε περισσότερα

Δίνουμε λύσεις, δεν προτείνουμε

Δίνουμε λύσεις, δεν προτείνουμε Δίνουμε λύσεις, δεν προτείνουμε Σχετικά με εμάς Ολοκληρωμένες λύσεις προβολής επαγγελματιών στο διαδίκτυο. Ο Όμιλος FOCUS-ON, ένας όμιλος Web & Mobile Services, ξεκίνησε τη δραστηριοποίησή του το 2008

Διαβάστε περισσότερα

European Year of Citizens 2013 Alliance

European Year of Citizens 2013 Alliance European Year of Citizens 2013 Alliance MANIFESTO Η ενεργός συμμετοχή του ευρωπαίου πολίτη είναι άμεσα συνδεδεμένη με την επιδίωξη των Ευρωπαϊκών συλλογικών στόχων και αξιών που προβλέπονται στις Συνθήκες

Διαβάστε περισσότερα

«Στρατηγικές Κινήσεις για τη Μετάβαση στις Ψηφιακές Πόλεις»

«Στρατηγικές Κινήσεις για τη Μετάβαση στις Ψηφιακές Πόλεις» «Στρατηγικές Κινήσεις για τη Μετάβαση στις Ψηφιακές Πόλεις» Γιάννης Καλογήρου Αν. Καθηγητής, ΕΜΠ, Ομάδα για την Τεχνολογική, Οικονομική και Στρατηγική Ανάλυση της Κοινωνίας της Πληροφορίας (INFOSTRAG),

Διαβάστε περισσότερα

Ζ ΕΞΑΜΗΝΟ 2010-2011 ΔΙΑΛΕΞΗ 8 ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ UNILEVER UNITED NATURAL FOODS

Ζ ΕΞΑΜΗΝΟ 2010-2011 ΔΙΑΛΕΞΗ 8 ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ UNILEVER UNITED NATURAL FOODS Ζ ΕΞΑΜΗΝΟ 2010-2011 ΔΙΑΛΕΞΗ 8 ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ UNILEVER UNITED NATURAL FOODS UNILEVER UNITED NATURAL FOODS Η Unilever είναι μία από τις κορυφαίες προμηθέυτριες εταιρείες στον κόσμο, που μεταφέρουν με

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΙΚΤΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 2014-2016. Εύη Χριστοφιλοπούλου Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

ΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΙΚΤΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 2014-2016. Εύη Χριστοφιλοπούλου Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΙΚΤΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 2014-2016 Εύη Χριστοφιλοπούλου Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Διαφανής Αποτελεσματική Υπεύθυνη Διακυβέρνηση Ζήτημα πρωτεύουσας

Διαβάστε περισσότερα

Ευρώπη 2020 Αναπτυξιακός προγραμματισμός περιόδου 2014-2020 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2012

Ευρώπη 2020 Αναπτυξιακός προγραμματισμός περιόδου 2014-2020 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2012 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Ευρώπη 2020 Αναπτυξιακός προγραμματισμός περιόδου 2014-2020 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2012 Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονία Θράκη»

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερωτικό. Δελτίο. Η Αντιπροσωπεία της ΕΕ στην Ελλάδα εγκαινιάζει το νέο Δίκτυο των Κέντρων Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης

Ενημερωτικό. Δελτίο. Η Αντιπροσωπεία της ΕΕ στην Ελλάδα εγκαινιάζει το νέο Δίκτυο των Κέντρων Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ EUROPE DIRECT ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2013 Σαμάρα 13, 49100 Κέρκυρα Τηλ: 26613 62183 Φαξ: 26613 62182 e-mail: europedirectcorfu@pin.gov.gr Η Αντιπροσωπεία της ΕΕ στην Ελλάδα εγκαινιάζει

Διαβάστε περισσότερα

Naftemporiki Digital Network Presentation

Naftemporiki Digital Network Presentation Naftemporiki Digital Network Presentation Naftemporiki Digital Network Η πρώτη εμφάνιση της Ναυτεμπορικής στο διαδίκτυο έγινε το 1996, με ένα από τα πλέον δημοφιλέστερα site του ελληνικού web Νaftemporiki.gr,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ της. Σύστασης για ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ της. Σύστασης για ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 2.3.2015 COM(2015) 99 final ANNEX 1 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ της Σύστασης για ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ σχετικά με τους γενικούς προσανατολισμούς των οικονομικών πολιτικών των κρατών μελών

Διαβάστε περισσότερα

What s App? Apps for People! Άρης Παρασκευόπουλος Mobile Data, Handsets & VAS marketing senior manager

What s App? Apps for People! Άρης Παρασκευόπουλος Mobile Data, Handsets & VAS marketing senior manager What s App? Apps for People! Άρης Παρασκευόπουλος Mobile Data, Handsets & VAS marketing senior manager Περιεχόμενα: Apps / Smartphones / Mobile Internet Παγκόσμια αγορά Ελληνική αγορά Στρατηγική WIND To

Διαβάστε περισσότερα

Παράθυρο στη γνώση. Ευρυζωνικότητα για όλους. Συνδέσου ασύρματα και δωρεάν στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών Βασ. Κωνσταντίνου 48, Αθήνα www.broadbandcity.

Παράθυρο στη γνώση. Ευρυζωνικότητα για όλους. Συνδέσου ασύρματα και δωρεάν στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών Βασ. Κωνσταντίνου 48, Αθήνα www.broadbandcity. Παράθυρο στη γνώση Ευρυζωνικότητα για όλους Συνδέσου ασύρματα και δωρεάν στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών Βασ. Κωνσταντίνου 48, Αθήνα www.broadbandcity.gr 0101011011101010000000010101010101 010000101010000101010101010101011111111111010101010101010000001010101010101011111111111110101010101010

Διαβάστε περισσότερα

ΤΣΙΝΤΙΚΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ. Σύμβουλος Επιχειρησιακής Ανάπτυξης, Καινοτομίας και Τεχνολογίας

ΤΣΙΝΤΙΚΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ. Σύμβουλος Επιχειρησιακής Ανάπτυξης, Καινοτομίας και Τεχνολογίας Η Επαγγελματική Χρήση-Εκμετάλλευση της Κοινωνίας της Πληροφορίας και των Ηλεκτρονικών Μέσων Δικτύων και Επικοινωνιών στον Κλάδο των Ανεξάρτητων Επισκευαστών Αυτοκινήτων Οχημάτων Ολοκληρωμένο Δίκτυο Ανεξάρτητων

Διαβάστε περισσότερα

Καθ. Στέφανος Γκρίτζαλης Ειδικός Γραμματέας Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Καθ. Στέφανος Γκρίτζαλης Ειδικός Γραμματέας Διοικητικής Μεταρρύθμισης ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ «ΦΟΡΟΥΜ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ 2020» Καθ. Στέφανος Γκρίτζαλης Ειδικός Γραμματέας Διοικητικής Μεταρρύθμισης Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Υβριδικά συστήματα συλλογής & ανακύκλωσης: κινητά τηλέφωνα, αισθητήρες & εφαρμογές

Υβριδικά συστήματα συλλογής & ανακύκλωσης: κινητά τηλέφωνα, αισθητήρες & εφαρμογές Αΐντα Ανθούλη, Σύμβουλος Διαχείρισης Περιβάλλοντος Υβριδικά συστήματα συλλογής & ανακύκλωσης: κινητά τηλέφωνα, αισθητήρες & εφαρμογές Workshop I: Νέα εργαλεία και τεχνολογίες για τη διαχείριση των απορριμμάτων

Διαβάστε περισσότερα

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους σας για την παρουσία σας στη σημερινή μας εκδήλωση.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους σας για την παρουσία σας στη σημερινή μας εκδήλωση. Εισαγωγή-χαιρετισμός Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους σας για την παρουσία σας στη σημερινή μας εκδήλωση. Το 2015 ήταν μια ιστορική και εξαιρετικά δύσκολη χρονιά για τη χώρα μας, για τον λαό μας, για όλους

Διαβάστε περισσότερα

Διακήρυξη. των Δικαιωμάτων. και Ευθυνών. των Εθελοντών ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ

Διακήρυξη. των Δικαιωμάτων. και Ευθυνών. των Εθελοντών ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ Διακήρυξη των Δικαιωμάτων και Ευθυνών των Εθελοντών Συμμετέχω Διαμορφώνω Συμμετέχω Έχω ρόλο

Διαβάστε περισσότερα

Ανοικτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Υποδομές Προσωπικό Υποστήριξης

Ανοικτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Υποδομές Προσωπικό Υποστήριξης Ανοικτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Υποδομές Προσωπικό Υποστήριξης Κωνσταντίνος Τσιμπάνης Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Αθήνα, Μάιος 2014 άδεια χρήσης Το παρόν υλικό υπόκειται

Διαβάστε περισσότερα

«Οι δυνατότητες ανάπτυξης της ελληνικής κοινωνίας μέσα από τις

«Οι δυνατότητες ανάπτυξης της ελληνικής κοινωνίας μέσα από τις «Οι δυνατότητες ανάπτυξης της ελληνικής κοινωνίας μέσα από τις ψηφιακές πόλεις/ περιφέρειες» Γιάννης Καλογήρου, Αν. Καθηγητής ΕΜΠ, Infostrag/ ΕΒΕΟ, Επιστημονικός Σύμβουλος ΚΕΔΚΕ 12 ο Greek ICT FORUM, Αθήνα,

Διαβάστε περισσότερα

Σύγχρονο Επιχειρηµατικό Γίγνεσθαι

Σύγχρονο Επιχειρηµατικό Γίγνεσθαι SOCIAL CRM Σύγχρονο Επιχειρηµατικό Γίγνεσθαι Όξυνση ανταγωνισµού Ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις Πληθώρα επιλογών Νέες επιχειρηµατικές τάσεις Στροφή προς τον πελάτη Word of mouth Κοινωνικά δίκτυα ΟΡΙΣΜΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Επιλέξιμες Δαπάνες είναι εκείνες που θα ξεκινήσουν μετά την ημερομηνία έγκρισης του Επενδυτικού Σχεδίου.

Επιλέξιμες Δαπάνες είναι εκείνες που θα ξεκινήσουν μετά την ημερομηνία έγκρισης του Επενδυτικού Σχεδίου. ΕΣΠΑ 2007-2013 ΔΡΑΣΗ ICT4Growth Υποστήριξη Επιχειρήσεων για την Υλοποίηση Επενδυτικών Σχεδίων που αφορούν Ανάπτυξη και Παροχή Καινοτόμων Προϊόντων & Υπηρεσιών Προστιθέμενης Αξίας Ημερομηνία Λήξης 1 ου

Διαβάστε περισσότερα

Mobility Καθιστώντας τις επιχειρήσεις στην Ελλάδα Ready Business

Mobility Καθιστώντας τις επιχειρήσεις στην Ελλάδα Ready Business Mobility Καθιστώντας τις επιχειρήσεις στην Ελλάδα Ready Business Κάτια Σταθάκη Enterprise Segment Senior Manager Vodafone Ελλάδας Σε έναν κόσμο ραγδαίων και απρόβλεπτων αλλαγών, η ευελιξία και η κινητικότητα

Διαβάστε περισσότερα

Real Tangible Solutions

Real Tangible Solutions Real Tangible Solutions Σε έναν κόσμο όπου το ανθρώπινο δυναμικό αναδεικνύεται ως το κυριότερο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, η ManpowerGroup παρέχει στους οργανισμούς το ταλέντο που χρειάζονται για να καινοτομούν

Διαβάστε περισσότερα

Την αρωγή του κλάδου Τεχνολογιών

Την αρωγή του κλάδου Τεχνολογιών ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΛΟΝ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΤΕΧΟΝΟΛΟΓΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Προστασία του Περιβάλλοντος με τη χρήση Την αρωγή του κλάδου Τεχνολογιών Πληροφορικής

Διαβάστε περισσότερα

«Ηράκλειο, έξυπνη πόλη» : Η τεχνολογία μετασχηματίζει την οικονομία. Μοχιανάκης Κωστής. Προϊστάμενος πληροφορικής επικοινωνιών Δήμου Ηρακλείου

«Ηράκλειο, έξυπνη πόλη» : Η τεχνολογία μετασχηματίζει την οικονομία. Μοχιανάκης Κωστής. Προϊστάμενος πληροφορικής επικοινωνιών Δήμου Ηρακλείου «Ηράκλειο, έξυπνη πόλη» : Η τεχνολογία μετασχηματίζει την οικονομία Μοχιανάκης Κωστής Προϊστάμενος πληροφορικής επικοινωνιών Δήμου Ηρακλείου Οικονομική κρίση ; Απαντάμε με την αύξηση της ανταγωνιστικότητας

Διαβάστε περισσότερα

Velvet Studio. Creative Agency

Velvet Studio. Creative Agency Velvet Studio Creative Agency www.velvetstudio.gr info@velvetstudio.gr Αμαζονων 46 Ηράκλειο Κρήτης Το VelvetStudio είναι ένα πρωτοποριακό Creative Agency που ειδικεύεται στις υπηρεσίες διαδικτύου. Καλύπτουμε

Διαβάστε περισσότερα

Ανα τυξιακή Σύµ ραξη «ΝΕΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ» "Ολοκληρωµένη Παρέµβαση για την Ισότιµη Συµµετοχή των Ατόµων µε Ανα ηρία στην Εργασία"

Ανα τυξιακή Σύµ ραξη «ΝΕΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ» Ολοκληρωµένη Παρέµβαση για την Ισότιµη Συµµετοχή των Ατόµων µε Ανα ηρία στην Εργασία Newsletter No. 3 Α ρίλιος 2007 Ανα τυξιακή Σύµ ραξη «ΝΕΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ» Έργο: "Ολοκληρωµένη Παρέµβαση για την Ισότιµη Συµµετοχή των Ατόµων µε Ανα ηρία στην Εργασία" Επιµέλεια: ΕΜΠΟΡΙΚΟ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

Crowdsourcing για τον εμπλουτισμό δημόσιου περιεχομένου. H πλατφόρμα. Γιώργος Καραμανώλης, Crowdpolicy, Co-Founder & CTO

Crowdsourcing για τον εμπλουτισμό δημόσιου περιεχομένου. H πλατφόρμα. Γιώργος Καραμανώλης, Crowdpolicy, Co-Founder & CTO Crowdsourcing για τον εμπλουτισμό δημόσιου περιεχομένου H πλατφόρμα Γιώργος Καραμανώλης, Crowdpolicy, Co-Founder & CTO Tι θα πούμε ; Το πλαίσιο και το ευρύτερο περιβάλλον για τα APIs, το Crowdsourcing

Διαβάστε περισσότερα

Στρατηγικές Θέσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στον Τοµέα των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών 5 η Προγραµµατική Περίοδος 2014-2015

Στρατηγικές Θέσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στον Τοµέα των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών 5 η Προγραµµατική Περίοδος 2014-2015 Στρατηγικές Θέσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στον Τοµέα των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών 5 η Προγραµµατική Περίοδος 2014-2015 Στάθης Ραγκούσης Διευθύνων Σύµβουλος Π.Ε.Τ.Α. Α.Ε. Ηλεκτρονική

Διαβάστε περισσότερα

ΤΗΛ , FAX Αθήνα 28 Μαΐου 2008 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΗΛ , FAX Αθήνα 28 Μαΐου 2008 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΛ. 213.131.3636, 213.131.3605 FAX. 210.3389197 Αθήνα 28 Μαΐου 2008 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ «ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2011-2014

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2011-2014 ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2011-2014 Η Αποστολή του Δήμου Αμπελοκήπων - Μενεμένης που αποτελεί τον λειτουργίας του ή αλλιώς τον υπέρτατο λόγο

Διαβάστε περισσότερα

Υπηρεσίες τεχνικής και συμβουλευτικής υποστήριξης από την Crowdpolicy. Public Private Communities ICT market. engine

Υπηρεσίες τεχνικής και συμβουλευτικής υποστήριξης από την Crowdpolicy. Public Private Communities ICT market. engine Υπηρεσίες τεχνικής και συμβουλευτικής υποστήριξης από την Crowdpolicy Public Private Communities ICT market Το O είναι η πρώτη ολοκληρωμένη υπηρεσία αξιοποίησης και εξωστρέφειας των δεδομένων των Οργανισμών

Διαβάστε περισσότερα

«Ο ρόλος της Vodafone στην συνολική κάλυψη των τηλεπικοινωνιακών αναγκών του πολίτη»

«Ο ρόλος της Vodafone στην συνολική κάλυψη των τηλεπικοινωνιακών αναγκών του πολίτη» «Ο ρόλος της Vodafone στην συνολική κάλυψη των τηλεπικοινωνιακών αναγκών του πολίτη» Ημερίδα ΕΕΤΤ Δεκέμβριος 07 Γιώργος Στεφανόπουλος Διευθυντής Στρατηγικής Vodafone Greece ΟΣτόχοςμας: Στόχος μας: Να προσανατολίσουμε

Διαβάστε περισσότερα

Αρχική Διαφάνεια (1) ΤΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

Αρχική Διαφάνεια (1) ΤΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Αρχική Διαφάνεια (1) ΤΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Εισαγωγή Διαφάνεια 2 Οι στόχοι του Ψηφιακού Θεματολογίου είναι πλέον πολύ γνωστοί σε όλους μας. Η ΕΕ επιδιώκει να εξασφαλίσει ότι, μέχρι

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΕΤΤ. Η Καινοτομία στο Ευρυζωνικό διαδίκτυο Ο ρόλος της Κοινωνίας των Πολιτών

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΕΤΤ. Η Καινοτομία στο Ευρυζωνικό διαδίκτυο Ο ρόλος της Κοινωνίας των Πολιτών ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΕΤΤ Η Καινοτομία στο Ευρυζωνικό διαδίκτυο Ο ρόλος της Κοινωνίας των Πολιτών Bασικό συνθετικό στοιχείο και παράλληλα ζητούμενο για τη Δημοκρατία αποτελεί η εμπεδωμένη σχέση, η επικοινωνία και

Διαβάστε περισσότερα

Ηνωμένα Έθνη, Νέα Υόρκη 10-42050 Ιούλιος 2010 Μετάφραση στα Ελληνικά: Όμιλος UNESCO Νέων Θεσσαλονίκης

Ηνωμένα Έθνη, Νέα Υόρκη 10-42050 Ιούλιος 2010 Μετάφραση στα Ελληνικά: Όμιλος UNESCO Νέων Θεσσαλονίκης Ηνωμένα Έθνη, Νέα Υόρκη 10-42050 Ιούλιος 2010 Μετάφραση στα Ελληνικά: Όμιλος UNESCO Νέων Θεσσαλονίκης Διεθνές Έτος Νεολαίας 12 Αυγούστου 2010 11 Αυγούστου 2011 Διάλογος και Αλληλοκατανόηση Ηνωμένα Έθνη

Διαβάστε περισσότερα

της Τυποποίησης και των Προτύπων

της Τυποποίησης και των Προτύπων «Αξιοποίηση της Τυποποίησης και των Προτύπων από τις Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις» Αθήνα, 13 Μαρτίου 2013 Διονύσιος Τσαγκρής Προϊστάμενος Δ/νσης ΜΜΕ SME Envoy το πλαίσιο & τα εργαλεία υλοποίησης Small

Διαβάστε περισσότερα

Αξιοποίηση υποδομής του Διαδικτύου των Αντικειμένων για την παραγωγή και διάχυση Ανοικτών Δεδομένων

Αξιοποίηση υποδομής του Διαδικτύου των Αντικειμένων για την παραγωγή και διάχυση Ανοικτών Δεδομένων Αξιοποίηση υποδομής του Διαδικτύου των Αντικειμένων για την παραγωγή και διάχυση Ανοικτών Δεδομένων Μοχιανάκης Κωστής Διευθυντής Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής Δήμου Ηρακλείου Οι αστικές ταυτότητες

Διαβάστε περισσότερα

Naftemporiki Digital Network Presentation

Naftemporiki Digital Network Presentation Naftemporiki Digital Network Presentation Naftemporiki Digital Network Η πρώτη εμφάνιση της Ναυτεμπορικής στο διαδίκτυο έγινε το 1996, με ένα από τα πλέον δημοφιλέστερα site του ελληνικού web Νaftemporiki.gr,

Διαβάστε περισσότερα

Από την αίθουσα διδασκαλίας στην αίθουσα συσκέψεων. 5 τρόποι για να προετοιμάσετε τους σύγχρονους φοιτητές για τον αυριανό επαγγελματικό στίβο

Από την αίθουσα διδασκαλίας στην αίθουσα συσκέψεων. 5 τρόποι για να προετοιμάσετε τους σύγχρονους φοιτητές για τον αυριανό επαγγελματικό στίβο Από την αίθουσα διδασκαλίας στην αίθουσα συσκέψεων 5 τρόποι για να προετοιμάσετε τους σύγχρονους φοιτητές για τον αυριανό επαγγελματικό στίβο Εφαρμογή συνεργατικών και καινοτόμων εκπαιδευτικών τεχνολογιών

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ

ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΘΕΜΑ: ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΖΩΝΤΑΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ LIVE SPORTS CENTER ΕΠΙΜΕΛΙΑ / ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ: Sports.comm - 1 - Live sports center 3/28/2014 SPORTS.COMM / ΕΜΠΕΙΡΙΑ Η Sports.comm με τη τεχνογνωσία

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗΣ 2014-2020

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗΣ 2014-2020 ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗΣ 2014-2020 Οι νέοι κανόνες και η νομοθεσία που διέπουν τον επόμενο γύρο επένδυσης από την πολιτική συνοχής της ΕΕ για την περίοδο 2014-2020 υιοθετήθηκαν

Διαβάστε περισσότερα

Ενίσχυση επιχειρήσεων για την αξιοποίηση καινοτόμων εφαρμογών σε «έξυπνες» συσκευές κινητών επικοινωνιών και υπολογιστές-ταμπλέτες (tablet-pc)

Ενίσχυση επιχειρήσεων για την αξιοποίηση καινοτόμων εφαρμογών σε «έξυπνες» συσκευές κινητών επικοινωνιών και υπολογιστές-ταμπλέτες (tablet-pc) Ενίσχυση επιχειρήσεων για την αξιοποίηση καινοτόμων εφαρμογών σε «έξυπνες» συσκευές κινητών επικοινωνιών και υπολογιστές-ταμπλέτες (tablet-pc) Γιατί να συμμετάσχετε στη δράση digi-mobile; Η δράση digi-mobile

Διαβάστε περισσότερα

Δράση 9.10 Υπηρεσία Υποστήριξης Τελικών Χρηστών των Βιβλιοθηκών και Κέντρων Πληροφόρησης

Δράση 9.10 Υπηρεσία Υποστήριξης Τελικών Χρηστών των Βιβλιοθηκών και Κέντρων Πληροφόρησης ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ» Δράση 9.10 Υπηρεσία Υποστήριξης Τελικών Χρηστών των Βιβλιοθηκών και Κέντρων Πληροφόρησης ΚΥΡΙΩΣ ΠΑΡΑΔΟΤΕΟ: 9.10.5 Ηλεκτρονικό ενημερωτικό και εκπαιδευτικό υλικό

Διαβάστε περισσότερα

«ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ Τ.Α ΣΤΗ Μ. ΒΡΕΤΑΝΙΑ»

«ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ Τ.Α ΣΤΗ Μ. ΒΡΕΤΑΝΙΑ» «ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ Τ.Α ΣΤΗ Μ. ΒΡΕΤΑΝΙΑ» Εισηγήτρια: ΚΑΤΙΑ ΔΑΥΙΔ ΧΑΡΜΑΝΤΑ Δημοτικός Σύμβουλος Μπαρνέτ Λονδίνου Α. Αρμοδιότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη Μ. Βρετανία. 1. Γενικά Πάνω από 21.000

Διαβάστε περισσότερα

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ: ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ ΑΘΗΝΑ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ: ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ ΑΘΗΝΑ k a k Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα Πληροφόρηση, Τεκμηρίωση και Συντονισμός των Δικτύων Πληροφόρησης ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ: ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ ΑΘΗΝΑ 14-16.06.2006 "Η Στρατηγική της Λισσαβόνας:

Διαβάστε περισσότερα

11/ Social Media. Η διείσδυση των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης στην Ελλάδα.

11/ Social Media. Η διείσδυση των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης στην Ελλάδα. 11/2012 12-2016 Social Media 2016 Η διείσδυση των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης στην Ελλάδα Ημερομηνία δημοσίευσης 17/3/2016 www.publicissue.gr Η Public Issue ιδρύθηκε το 2001. Εξειδικεύεται στην πολιτική

Διαβάστε περισσότερα

Μετάδοση πολυμεσικού περιεχομένου μέσω ευρυζωνικών συνδέσεων: δυνατότητες και προοπτικές

Μετάδοση πολυμεσικού περιεχομένου μέσω ευρυζωνικών συνδέσεων: δυνατότητες και προοπτικές Μετάδοση πολυμεσικού περιεχομένου μέσω ευρυζωνικών συνδέσεων: δυνατότητες και προοπτικές Σαγρή Μαρία Α.Μ. : 53114 ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ & ΠΟΛΥΜΕΣΩΝ 02 Δομή παρουσίασης Ιστορική αναδρομή Ευρυζωνικότητα

Διαβάστε περισσότερα

Στρατηγικές Θέσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στον Τομέα των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών 5 η Προγραμματική Περίοδος

Στρατηγικές Θέσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στον Τομέα των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών 5 η Προγραμματική Περίοδος Στρατηγικές Θέσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στον Τομέα των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών 5 η Προγραμματική Περίοδος 2014-2015 Στάθης Ραγκούσης Διευθύνων Σύμβουλος Π.Ε.Τ.Α. Α.Ε. Ηλεκτρονική

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΖΗΡΟΥ 2014-2019

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΖΗΡΟΥ 2014-2019 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΖΗΡΟΥ 2014-2019 ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ Α ΦΑΣΗΣ «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ» ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Φύλο Άνδρας Γυναίκα Ηλικία 18-30 30-65 65- και πάνω Περιοχή Κατοικίας Προσωπικά Στοιχεία

Διαβάστε περισσότερα

Internet Business Hellas

Internet Business Hellas Internet Business Hellas Περιεχόμενα Εισαγωγή email marketing IBNEWSLETTER Χαρακτηριστικά Πλεονεκτήματα Επικοινωνία Εισαγωγή email marketing «Το μάρκετινγκ μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου συνίσταται στην

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (ΜΜΕ)

Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (ΜΜΕ) Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (ΜΜΕ) Γιώργος Μανής Επίκουρος Καθηγητής Τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Τι είναι οι Τεχνολογίες

Διαβάστε περισσότερα

(Υιοθετήθηκε από την Επιτροπή Υπουργών στις 11Μαίου 2010 στην 120 η Συνεδρία)

(Υιοθετήθηκε από την Επιτροπή Υπουργών στις 11Μαίου 2010 στην 120 η Συνεδρία) Σύσταση CM/Rec(2010)7 Της Επιτροπής Υπουργών προς τα κράτη-μέλη για το Χάρτη του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Παιδεία της Δημοκρατίας και την Εκπαίδευση στα Ανθρώπινα Δικαιώματα (Υιοθετήθηκε από την

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ O Δήμος Αθηναίων στην Κοινωνία της Πληροφορίας (Γ ΚΠΣ - ΕΠ ΚτΠ) και στην Ψηφιακή Σύγκλιση (ΕΣΠΑ - ΕΠ ΨΣ) Σύστημα Επικοινωνίας,

Διαβάστε περισσότερα

White Paper on European Cities

White Paper on European Cities White Paper on European Cities Μάρτιος 2015 Αντώνης Αγγελάκης, Σύμβουλος Ανοιχτής Καινοτομίας antonios.aggelakis@gmail.com Προοίμιο Το παρόν White Paper στοχεύει στην παρουσίαση δράσεων, καλών πρακτικών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2004 2009 Επιτροπή Εσωτερικής Αγοράς και Προστασίας των Καταναλωτών 2008/2173(INI) 20.11.2008 ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ σχετικά με την προστασία των καταναλωτών, ιδίως των ανηλίκων, όσον αφορά

Διαβάστε περισσότερα

ΔΉΛΩΣΗ ΠΕΡΊ ΠΟΛΙΤΙΚΉΣ ΑΝΘΡΏΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΆΤΩΝ ΤΗΣ UNILEVER

ΔΉΛΩΣΗ ΠΕΡΊ ΠΟΛΙΤΙΚΉΣ ΑΝΘΡΏΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΆΤΩΝ ΤΗΣ UNILEVER ΔΉΛΩΣΗ ΠΕΡΊ ΠΟΛΙΤΙΚΉΣ ΑΝΘΡΏΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΆΤΩΝ ΤΗΣ UNILEVER Πιστεύουμε ότι η επιχειρηματικότητα ανθεί μόνο σε κοινωνίες όπου υπάρχει προστασία και σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αναγνωρίζουμε ότι οι

Διαβάστε περισσότερα

Η ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΣΤΟ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ : ΜΥΘΟΣ Ή ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Η ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΣΤΟ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ : ΜΥΘΟΣ Ή ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Η ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΣΤΟ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ : ΜΥΘΟΣ Ή ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ 3 Ο διεθνές Συνέδριο για το Ευρυζωνικό Διαδίκτυο 6-7-8 ΙΟΥΝΙΟΥ 2008 ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ ΚΑΛΑΠΟΘΑΡΑΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Του κ. Κωνσταντίνου Γαγλία Γενικού Διευθυντή του BIC Αττικής

Του κ. Κωνσταντίνου Γαγλία Γενικού Διευθυντή του BIC Αττικής Του κ. Κωνσταντίνου Γαγλία Γενικού Διευθυντή του BIC Αττικής ΒΑΣΙΚΟΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΩΝ CLUSTERS Με σκοπό τον εντοπισμό των βασικών παραγόντων επιτυχίας

Διαβάστε περισσότερα

Φίλες και φίλοι, Συζητάμε σήμερα για την επιχειρηματικότητα σε μια χώρα και σε ένα περιβάλλον που ακόμη και τώρα παρά τα όσα έχουν συμβεί στην πράξη

Φίλες και φίλοι, Συζητάμε σήμερα για την επιχειρηματικότητα σε μια χώρα και σε ένα περιβάλλον που ακόμη και τώρα παρά τα όσα έχουν συμβεί στην πράξη Φίλες και φίλοι, Συζητάμε σήμερα για την επιχειρηματικότητα σε μια χώρα και σε ένα περιβάλλον που ακόμη και τώρα παρά τα όσα έχουν συμβεί στην πράξη την εχθρεύεται. Η γραφειοκρατία, η πολυνομία, η διαφθορά,

Διαβάστε περισσότερα

«Digi-Retail : Αξιοποίηση των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών στον κλάδο του Λιανικού Εμπορίου»

«Digi-Retail : Αξιοποίηση των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών στον κλάδο του Λιανικού Εμπορίου» «Digi-Retail : Αξιοποίηση των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών στον κλάδο του Λιανικού Εμπορίου» Σκοπός του Προγράμματος Η δράση Digi-retail εντάσσεται σε μία ευρύτερη κατηγορία πρωτοβουλιών του

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΛΕΒΑΔΕΩΝ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΛΕΒΑΔΕΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΛΕΒΑΔΕΩΝ 2015-2019 ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ Α ΦΑΣΗΣ «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ» ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Φύλο Άνδρας Γυναίκα Ηλικία 18-30 30-65 65- και πάνω Περιοχή Κατοικίας Προσωπικά Στοιχεία

Διαβάστε περισσότερα

Δίκτυο για έναν Ιδανικό Πολιτιστικό Τουρισμό Στρατηγικές Προτεραιότητες

Δίκτυο για έναν Ιδανικό Πολιτιστικό Τουρισμό Στρατηγικές Προτεραιότητες Δίκτυο για έναν Ιδανικό Στρατηγικές Προτεραιότητες Πλαίσιο έργου Το Δίκτυο Για έναν Ιδανικό δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του έργου «Για ένα Ιδανικό», συγχρηματοδοτούμενο από το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΠΕ

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΠΕ Leonardo da Vinci Leonardo Project: A EUROPEAN OBSERVATORY ON THE USE OF ICT-SUPPORTED LIFE LONG LEARNING BY SMES, MICRO-ENTERPRISES AND THE SELF-EMPLOYED IN RURAL AREAS ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 2 Μαΐου 2016 (OR. en)

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 2 Μαΐου 2016 (OR. en) Conseil UE Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 2 Μαΐου 2016 (OR. en) PUBLIC 8545/16 LIMITE DEVGEN 69 ACP 56 RELEX 340 SOC 216 WTO 109 COMER 52 FDI 5 OCDE 1 ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Αποδέκτης: Θέμα:

Διαβάστε περισσότερα

ΑΑΑ. Αρχές για την Αειφόρο Ασφάλιση. του Προγράμματος Περιβάλλοντος του Ο.Η.Ε.

ΑΑΑ. Αρχές για την Αειφόρο Ασφάλιση. του Προγράμματος Περιβάλλοντος του Ο.Η.Ε. ΑΑΑ Αρχές για την Αειφόρο Ασφάλιση A global sustainability framework and initiative of the United Nations Environment Programme Finance Initiative Ένα παγκόσμιο πλαίσιο και μια πρωτοβουλία της Πρωτοβουλίας

Διαβάστε περισσότερα

Μία ολοκληρωμένη πρόταση

Μία ολοκληρωμένη πρόταση Μία ολοκληρωμένη πρόταση για τους δήμους και τις περιφερειακές ενότητες να αξιοποιήσουν τις καινοτόμες τεχνολογίες πληροφορικής και το διαδίκτυο για να αυξήσουν την οικονομική τους βιωσιμότητα, τον οικολογικό

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ MOBILE MARKETING

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ MOBILE MARKETING ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ MOBILE MARKETING ΗΡΑΚΛΕΙΟ 15/6/2013 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ DP STUDIES Αξιοποιήστε αποτελεσματικά το Mobile Marketing και αυξήστε την ανταγωνιστική σας θέση & τις πωλήσεις σας! ΣΕ

Διαβάστε περισσότερα

Τμήμα Υπηρεσιών Πληροφορικής Υπουργείο Οικονομικών

Τμήμα Υπηρεσιών Πληροφορικής Υπουργείο Οικονομικών ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΚΟΙΝΟΝΙΚΟ- ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΚΛΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Τμήμα Υπηρεσιών Πληροφορικής Υπουργείο Οικονομικών Κώστας Αγρότης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ 2016-2020 ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ Α ΦΑΣΗΣ «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ» ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Φύλο Άνδρας Γυναίκα Ηλικία 18-30 30-65 65- και πάνω Περιοχή Κατοικίας Προσωπικά Στοιχεία

Διαβάστε περισσότερα

Το νέο τοπίο στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας και ο ρόλος του Διαχειριστή Δικτύου Διανομής (ΔΕΔΔΗΕ)

Το νέο τοπίο στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας και ο ρόλος του Διαχειριστή Δικτύου Διανομής (ΔΕΔΔΗΕ) Ιωάννης Μάργαρης Αντιπρόεδρος ΔΣ ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. Διαχειριστής Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας Α.Ε. Το νέο τοπίο στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας και ο ρόλος του Διαχειριστή Δικτύου Διανομής (ΔΕΔΔΗΕ) ανάγκη

Διαβάστε περισσότερα

«Skills for Jobs» Νοέμβριος Τομέας Ανθρώπινου Δυναμικού

«Skills for Jobs» Νοέμβριος Τομέας Ανθρώπινου Δυναμικού «Skills for Jobs» Νοέμβριος 2016 Τομέας Ανθρώπινου Δυναμικού Ιστορική αναδρομή Δεκαετία 1980 Συμπεριφορά Πρωτοβουλία Αξιοπιστία Δεκαετία 1990 Βασικές γνώσεις Τεχνικές γνώσεις Κοινωνικές δεξιότητες Δεκαετία

Διαβάστε περισσότερα

economy Δρ. Πάνος Φιτσιλής, Καθηγητής ΤΕΙ Θεσσαλίας fitsilis@teilar.gr Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Διοίκηση και Διαχείριση Έργων

economy Δρ. Πάνος Φιτσιλής, Καθηγητής ΤΕΙ Θεσσαλίας fitsilis@teilar.gr Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Διοίκηση και Διαχείριση Έργων economy Δρ. Πάνος Φιτσιλής, Καθηγητής ΤΕΙ Θεσσαλίας fitsilis@teilar.gr 1 Διοίκηση και Διαχείριση Έργων Τι είναι τα apps H λέξη app είναι μια λέξη που έχει μπει στο λεξικό όλων μας Λογισμικό εφαρμογή Λειτουργεί

Διαβάστε περισσότερα

www.rethymno.gr Τμήμα Πληροφορικής Λ. Κουντουριώτη 80, τ.κ. 74100, Ρέθυμνο Μαθηνός Παναγιώτης Τηλ: 28313 41310 e-mail: mathinos@rethymno.

www.rethymno.gr Τμήμα Πληροφορικής Λ. Κουντουριώτη 80, τ.κ. 74100, Ρέθυμνο Μαθηνός Παναγιώτης Τηλ: 28313 41310 e-mail: mathinos@rethymno. Ο Δήμος Ρεθύμνου στην Ψηφιακή Εποχή Έργα Τεχνολογιών Πληροφορικής& Επικοινωνιών με γνώμονα την βέλτιστη παροχή υπηρεσιών στον Πολίτη Τμήμα Πληροφορικής Λ. Κουντουριώτη 80, τ.κ. 74100, Ρέθυμνο Μαθηνός Παναγιώτης

Διαβάστε περισσότερα

06-06-08 Σημεία Ομιλίας του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών Κωστή Χατζηδάκη στο 3 ο Διεθνές Συνέδριο της ΕΕΤΤ για το Ευρυζωνικό Διαδίκτυο

06-06-08 Σημεία Ομιλίας του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών Κωστή Χατζηδάκη στο 3 ο Διεθνές Συνέδριο της ΕΕΤΤ για το Ευρυζωνικό Διαδίκτυο 06-06-08 Σημεία Ομιλίας του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών Κωστή Χατζηδάκη στο 3 ο Διεθνές Συνέδριο της ΕΕΤΤ για το Ευρυζωνικό Διαδίκτυο Την ώρα που κάποιος Αμερικάνος βλέπει ένα βίντεο στο youtube,

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΝΟΙKΤΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ. mobile CRM ΔΩΣΤΕ ΝΕΑ ΠΝΟΗ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΣΑΣ

ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΝΟΙKΤΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ. mobile CRM ΔΩΣΤΕ ΝΕΑ ΠΝΟΗ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΝΟΙKΤΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ mobile CRM ΔΩΣΤΕ ΝΕΑ ΠΝΟΗ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΣΑΣ Για µια ανοικτή επιχείρηση Σήµερα περισσότερο από ποτέ, µια επιχείρηση που θέλει να ανοίξει νέους δρόµους ανάπτυξης

Διαβάστε περισσότερα

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Πειραιάς, 14 Δεκεμβρίου 2016 Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ ΕΡΕΥΝΑ ΧΡΗΣΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ : 2016 Η

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΘΗΜΑ 4 - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΟΛΛΑΠΛΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ

ΜΑΘΗΜΑ 4 - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΟΛΛΑΠΛΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΜΑΘΗΜΑ 4 - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΟΛΛΑΠΛΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ 1. Οι Η/Υ στο κτίριο που βρίσκεται το γραφείο σας συνδέονται έτσι ώστε το προσωπικό να μοιράζεται τα αρχεία και τους εκτυπωτές. Πως ονομάζεται αυτή η διάταξη των

Διαβάστε περισσότερα

Μια κορυφαία πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Ο έξυπνος τρόπος για να Συνδεθείτε, να Μοιραστείτε και να Συνεργαστείτε

Μια κορυφαία πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Ο έξυπνος τρόπος για να Συνδεθείτε, να Μοιραστείτε και να Συνεργαστείτε Elgg.com (http://elgg.com/index.php) Μια κορυφαία πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Ο έξυπνος τρόπος για να Συνδεθείτε, να Μοιραστείτε και να Συνεργαστείτε Χαρακτηριστικά (http://elgg.com/features.php) Επισκόπηση

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ Εργασία 1 η Ενεργή παρακολούθηση του Διεθνούς Συνεδρίου SCinTE

Διαβάστε περισσότερα

Προσχέδιο του Προγράμματος Πολυπολιτισμικών Συνεργασιών

Προσχέδιο του Προγράμματος Πολυπολιτισμικών Συνεργασιών Προσχέδιο του Προγράμματος Πολυπολιτισμικών Συνεργασιών (Συνοπτική έκδοση για μετάφραση) 2015 2018 Yarra City Council 1. Εισαγωγή Αυτό το προσχέδιο είναι η δέσμευση του Δήμου για την υιοθέτηση μιας χωρίς

Διαβάστε περισσότερα

«Σχεδιασμός, Οργάνωση, Εκτέλεση, Ηγεσία, Επικοινωνία, και Αξιολόγηση Δράσεων που αναλαμβάνουν τα στελέχη»

«Σχεδιασμός, Οργάνωση, Εκτέλεση, Ηγεσία, Επικοινωνία, και Αξιολόγηση Δράσεων που αναλαμβάνουν τα στελέχη» 1 ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ «Σχεδιασμός, Οργάνωση, Εκτέλεση, Ηγεσία, Επικοινωνία, και Αξιολόγηση Δράσεων που αναλαμβάνουν τα στελέχη» Thanos Kriemadis, Ph.D., M.B.A. Professor

Διαβάστε περισσότερα

Β. ΕΙΣΑΓΩΓΗ : ΣΥΝΟΨΗ ΥΠΑΡΧΟΥΣΑΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

Β. ΕΙΣΑΓΩΓΗ : ΣΥΝΟΨΗ ΥΠΑΡΧΟΥΣΑΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ Μέτρο 3.1: Ενθάρρυνση Επιχειρηματικής Δράσης (Ενέργεια 3.1.1) Β. ΕΙΣΑΓΩΓΗ : ΣΥΝΟΨΗ ΥΠΑΡΧΟΥΣΑΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ Η ελληνική εκπαίδευση δεν έχει δώσει, μέχρι σήμερα την απαιτούμενη βαρύτητα στα θέματα απασχόλησης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ «ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ» ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΣΕ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΕΣΠΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ «ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ» ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΣΕ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΕΣΠΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΣΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ (ΕΥΔΕ-ΕΤΑΚ)

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Ευρωπαϊκά βραβεία προώθησης της Επιχειρηματικότητας 2014

ΘΕΜΑ: Ευρωπαϊκά βραβεία προώθησης της Επιχειρηματικότητας 2014 Ελληνική ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΜΕ ΦΑΞ & E-MAIL Αθήνα, 30 Ιανουαρίου 2014 Α.Π. 3284

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΔΟΧΟΣ: AMCO A.B.E.E. ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ: ΕΣΠΑ - Ε.Π. «ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ»

ΑΝΑΔΟΧΟΣ: AMCO A.B.E.E. ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ: ΕΣΠΑ - Ε.Π. «ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ» ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΓΙΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΟΔΗΓΩΝ ΓΙΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ, ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΒΥΡΩΝΑ ΚΑΙ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΑΝΑΔΟΧΟΣ: AMCO A.B.E.E. ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ: ΕΣΠΑ

Διαβάστε περισσότερα

οµάδα 57 Ζαφειριάδης Δηµήτρης Μπατσούκας Δηµήτρης Case Study Intel Εργασία για «Πληροφοριακά Συστήµατα Μάρκετινγκ»

οµάδα 57 Ζαφειριάδης Δηµήτρης Μπατσούκας Δηµήτρης Case Study Intel Εργασία για «Πληροφοριακά Συστήµατα Μάρκετινγκ» οµάδα 57 Ζαφειριάδης Δηµήτρης Μπατσούκας Δηµήτρης Case Study Intel Εργασία για «Πληροφοριακά Συστήµατα Μάρκετινγκ» Τι είναι Πολιτική Προβολής µέσα από το διαδίκτυο ; Ο όρος αναφέρεται στην διαφήµιση (προώθηση)

Διαβάστε περισσότερα

ενεργειακό περιβάλλον

ενεργειακό περιβάλλον Προστατεύει το ενεργειακό περιβάλλον Αλλάζει τη ζωή μας www.epperaa.gr www.ypeka.gr Ε.Π. «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» 2007-2013 Το ΕΠΠΕΡΑΑ δημιουργεί ένα βιώσιμο Ενεργειακό Περιβάλλον βελτιώνει την

Διαβάστε περισσότερα

Management. Νικόλαος Μυλωνίδης Μάθημα 3 1 24/2/2010

Management. Νικόλαος Μυλωνίδης Μάθημα 3 1 24/2/2010 Management Νικόλαος Μυλωνίδης Μάθημα 3 1 Εισαγωγή Έννοια και Περιεχόμενο του Μάνατζμεντ Ποια είναι τα διοικητικά στελέχη και ποιος ο ρόλος τους στα διάφορα επίπεδα της ιεραρχίας Βάσικες δραστηριότητες

Διαβάστε περισσότερα

Προτεραιότητες για την περίοδο

Προτεραιότητες για την περίοδο Προτεραιότητες για την περίοδο 2014-2019 Ποιοί είμαστε Είμαστε η μεγαλύτερη πολιτική οικογένεια της Ευρώπης και η δράση μας αναπτύσσεται με γνώμονα ένα κεντροδεξιό πολιτικό όραμα. Είμαστε η Κοινοβουλευτική

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα 1: ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ

Ενότητα 1: ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ Ενότητα 1: ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ Το Επιχειρησιακό όπρόγραμμα συνιστά ολοκληρωμένο λ πρόγραμμα της τοπικής και οργανωτικής ανάπτυξης του Δήμου,, που καλύπτει το σύνολο των στρατηγικών και των δράσεων ανάπτυξης,

Διαβάστε περισσότερα