ΕΠΙΚΥΡΩΜΕΝΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ ΕΝΑΤΗΣ (59ης) ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΕΠΙΚΥΡΩΜΕΝΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ ΕΝΑΤΗΣ (59ης) ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ"

Transcript

1 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής Διεύθυνση: Τηλέφωνο: Fax: E mail: Web page: Δαμασκηνού & Κολοκοτρώνη Κόρινθος Κόρινθος, 15 Σεπτεμβρίου 2011 sep secr@uop.gr ΕΠΙΚΥΡΩΜΕΝΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ ΕΝΑΤΗΣ (59ης) ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ Η πεντηκοστή ένατη (59η) συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 3 Μαΐου 2011 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Τμήματος στην Κόρινθο υπό την προεδρία του Προέδρου του Τμήματος Αναπληρωτή Καθηγητή Θανάση Κατσή. Στη συνεδρίαση συμμετείχαν τα εξής μέλη της Γενικής Συνέλευσης: Α. ΜΕΛΗ ΔΕΠ 1. Κλάδης Διονύσης, Καθηγητής, 2. Παπαθεοδώρου Θεόδωρος, Καθηγητής 3. Τσατσαρώνη Άννα, Καθηγήτρια 4. Βενιέρης Δημήτρης, Αναπληρωτής Καθηγητής 5. Βεντούρα Λίνα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια 6. Καφετζής Τάκης, Αναπληρωτής Καθηγητής 7. Κατσής Θανάσης, Αναπληρωτής Καθηγητής Πρόεδρος Τμήματος 8. Μπαγάκης Γεώργιος, Αναπληρωτής Καθηγητής 9. Τζιμογιάννης Θανάσης, Αναπληρωτής Καθηγητής Αναπληρωτής Πρόεδρος Τμήματος 10. Τσακίρη Δέσποινα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια 11. Γαζή Φωτεινή, Επίκουρη Καθηγήτρια (μόνιμη) 12. Γείτονα Κοντούλη Μαρία, Επίκουρη Καθηγήτρια (μόνιμη) 13. Νικολακάκη Μαρία, Επίκουρη Καθηγήτρια (μόνιμη) 14. Παπαδιαμαντάκη Παναγιώτα, Λέκτορας 15. Φερώνας Ανδρέας, Λέκτορας 16. Φεφές Μιχάλης, Λέκτορας Β. ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ Τακτικά Μέλη

2 1. Κουιμτζίδης Σταύρος (τακτικός εκπρόσωπος) Γ. ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ Δεν έχουν οριστεί εκπρόσωποι των προπτυχιακών φοιτητών για το ακαδημαϊκό έτος Δ. ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΕΕΔΙΠ 1. Σπυροπούλου Αθανασία Απουσίαζαν, αν και είχαν ειδοποιηθεί κανονικά ο Καθηγητής Βασίλειος Καρύδης, ο οποίος απουσίαζε με άδεια από τη Γενική Συνέλευση, ο Αναπληρωτής Καθηγητής Κώστας Δημόπουλος, ο Λέκτορας Μάνος Σπυριδάκης και ο εκπρόσωπος ΕΤΕΠ Βασίλειος Μακρυπόδης, οι οποίοι είχαν ειδοποιήσει τον Πρόεδρο για την απουσία τους. Απουσίαζαν, επίσης, ο Καθηγητής Βασίλης Κουλαϊδής και ο Λέκτορας Κυριάκος Σουλιώτης, οι οποίοι βρίσκονται σε αναστολή καθηκόντων, ο Καθηγητής Ξενοφών Κοντιάδης, ο οποίος βρίσκεται σε γονική άδεια και η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Δέσποινα Καρακατσάνη, η οποία βρίσκεται σε εκπαιδευτική άδεια. Απουσίαζαν, οι εκπρόσωποι των προπτυχιακών, Θεοδωροπούλου Χριστίνα, Βαλιάνου Μαρία, Αναγνωστοπούλου Ειρήνη, Μητροπούλου Κυριακή, Μιλτιάδους Κυριάκος, Αγγλογάλλου Άντρια, Δημητρίου Μαρία Τροοδία και Σαπρανίδου Αντιγόνη, καθώς και οι αναπληρωματικοί τους. Σημειώνεται ότι οι προπτυχιακοί φοιτητές έχουν ορίσει μόνο 9 τακτικούς εκπροσώπους τους στη Γενική Συνέλευση του Τμήματος, αντί των 11 που απαιτούνται σύμφωνα με τον αριθμό των μελών ΔΕΠ που υπηρετούν στο Τμήμα. Απουσίαζαν, τέλος, οι εκπρόσωποι των μεταπτυχιακών φοιτητών, καθώς δεν έχουν οριστεί ακόμα για το ακαδημαϊκό έτος Πρακτικά τήρησε η Ιωάννα Δούκα, σύμφωνα με την υπ αριθ. 2/ απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής τους Ιδρύματος. Η συνεδρίαση άρχισε στις το μεσημέρι, αφού ο Πρόεδρος διαπίστωσε την ύπαρξη της απαιτούμενης κατά το νόμο απαρτίας (18 παρόντα μέλη επί συνόλου 30). Η συνεδρίαση περιλαμβάνει τα εξής θέματα: Η συνεδρίαση περιλαμβάνει τα εξής θέματα: Α. Θέματα προ ημερήσιας διάταξης Θέμα 1: Ανακοινώσεις Ενημέρωση. 1.1 Ανακοινώσεις Ενημέρωση από τον Πρόεδρο Ο Πρόεδρος ενημέρωσε τα μέλη της ΓΣ ότι από την 1 η Απριλίου ξεκίνησαν οι πρώτοι φοιτητές την πρακτική τους άσκηση σε διάφορους φορείς. Τα μέλη της ΓΣ έλαβαν γνώση.

3 1.1.2 Ο Πρόεδρος ενημέρωσε τα μέλη της ΓΣ ότι έχει έρθει ενημέρωση από τον Γενικό Γραμματέα του ΥΠΔΒ, Καθηγητή του Τμήματος κ. Βασίλη Κουλαϊδή ότι το Τμήμα μας θα αναλάβει για λογαριασμό του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου τη χορήγηση Πιστοποιητικού Παιδαγωγικής Επάρκειας. Είναι πολύ σημαντικό για το Τμήμα μας και θα πρέπει να σκεφθούμε τον τρόπο οργάνωσης του Προγράμματος. Τα μέλη της ΓΣ έλαβαν γνώση Ο Πρόεδρος ενημέρωσε τα μέλη της ΓΣ ότι ο Επίκουρος Καθηγητής Μάνος Σπυριδάκης πρόκειται να πραγματοποιήσει εκπαιδευτικό σεμινάριο για τα στελέχη του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με θεματικό τίτλο, «Κοινωνικός Αποκλεισμός και Κοινωνική Ένταξη: το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο και η Ελληνική εμπειρία» στις 9 και 10 Μαΐου Τα μέλη της ΓΣ έλαβαν γνώση Ο Πρόεδρος ενημέρωσε τα μέλη της ΓΣ για την έναρξη των μαθημάτων 2 Τμημάτων του ΠΑΚΕ, στο οποίο θα συμμετάσχουν 20 εκπαιδευτικοί κατηγορίας ΠΕ03 και ΠΕ04, οι οποίοι θα επιμορφωθούν σε θέματα νέων τεχνολογιών. Επιστημονικός υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο Αναπληρωτής Καθηγητής Θανάσης Τζιμογιάννης. Το πρόγραμμα πρόκειται να ολοκληρωθεί αρχές Δεκεμβρίου. Τα μέλη της ΓΣ έλαβαν γνώση O Πρόεδρος ενημέρωσε τα μέλη της ΓΣ για την πρωτοβουλία της φοιτήτριας Σταματίας Βλάχου να οργανώσει στο Τμήμα για το λογαριασμό της ACTIONAID έκθεση με υλικό σχετικό με την εκπαίδευση των γυναικών, διάρκειας 10 ημερών περίπου. Το Τμήμα θα της διαθέσει μια αίθουσα για την παρουσίαση του υλικού. Τα μέλη της ΓΣ έλαβαν ενέκριναν την πρωτοβουλία της φοιτήτριας Ο Πρόεδρος ενημέρωσε τα μέλη της ΓΣ ότι θα πρέπει να γίνει προσπάθεια να βελτιωθεί ο Οδηγός Σπουδών του Τμήματος, ώστε να είναι πιο ελκυστικός και μικρότερος σε έκταση και πρότεινε να αναλάβουν αυτό το έργο η Επίκουρη Καθηγήτρια Μαρία Νικολακάκη και ο Λέκτορας Μιχάλης Φεφές, με τον συντονισμό του ίδιου. Τα μέλη της ΓΣ συμφώνησαν με την πρόταση του Προέδρου. 1.2 Ανακοινώσεις Ενημέρωση από μέλη της ΓΣ. Δεν υπήρξαν ανακοινώσεις ή ενημερώσεις από άλλα μέλη της ΓΣ. Θέμα 2: Επικύρωση πρακτικών πεντηκοστής όγδοης (58 ης ) συνεδρίασης της Γενικής Συνέλευσης. Τα πρακτικά της πεντηκοστής όγδοης (58ης) συνεδρίασης της Γενικής Συνέλευσης εγκρίθηκαν χωρίς τροποποιήσεις. Θέμα 3: Έγκριση ημερήσιας διάταξης. Η ημερήσια διάταξη εγκρίθηκε με την προσθήκη ενός επιπλέον θέματος:

4 Θέμα 9: Αίτηση του Λέκτορα Μιχάλη Φεφέ για χορήγηση άδειας διδασκαλίας στο Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας. Β. Θέματα ημερήσιας διάταξης Θέμα 1: Φοιτητικά θέματα. Δεν τέθηκαν από τους εκπροσώπους των φοιτητών θέματα προς συζήτηση. Θέμα 2: Προγραμματισμός συμμετοχής μελών ΔΕΠ του Τμήματος σε συνέδρια του εξωτερικού με οικονομική ενίσχυση από το Πανεπιστήμιο. Ο Πρόεδρος υπενθύμισε στα μέλη της ΓΣ την υπ αριθμ. 7/ απόφαση του Πρυτανικού Συμβουλίου, σχετικά με τα κριτήρια έγκρισης κάλυψης εξόδων συμμετοχής μελών ΔΕΠ σε συνέδρια. Στο επόμενο θέμα 3 θα συζητηθούν σχετικές αιτήσεις της κ. Γαζή και της κ. Παπαδιαμαντάκη και σύμφωνα με την απόφαση του Πρυτανικού Συμβουλίου, στο Τμήμα μας αναλογεί ακόμη μία μετακίνηση. Ο Πρόεδρος κάλεσε τα μέλη της ΓΣ να καταθέσουν τις αιτήσεις τους στην επόμενη ΓΣ, όπου θα αποφασιστεί και το τελευταίο συνέδριο, δίνοντας προτεραιότητα σε μέλος ΔΕΠ χαμηλής βαθμίδας. Τα μέλη της ΓΣ συμφώνησαν με την πρόταση του Προέδρου. Θέμα 3: Απουσία μελών ΔΕΠ και ΕΕΔΙΠ στο εξωτερικό για επιστημονικούς σκοπούς. Μετά από συζήτηση εγκρίθηκαν οι παρακάτω απουσίες μελών ΔΕΠ και ΕΕΔΙΠ στο εξωτερικό για επιστημονικούς σκοπούς: 1. Μετάβαση του Καθηγητή κ. Διονύση Κλάδη στις Βρυξέλλες στις 25 Μαΐου 2011, προκειμένου να συμμετάσχει στην τρίτη συνάντηση εργασίας της Ομάδας Διοίκησης που έχει συγκροτηθεί στο πλαίσιο του Ερευνητικού Προγράμματος TRACKIT! στο οποίο συμμετέχει και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου μέσω του Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής. Ο κ. Κλάδης δεν ζητά κάλυψη των δαπανών μετάβασης και διαμονής του στις Βρυξέλλες δεδομένου ότι αυτές καλύπτονται εξ ολοκλήρου από τη χρηματοδότηση του Προγράμματος. Η άδεια εγκρίνεται με βάση τις διατάξεις του εδ. α της παρ. 5 του άρθρου 2 του Ν. 2530/1997 και αφορά μία (1) εργάσιμη ημέρα. 2. Μετάβαση του Καθηγητή κ. Διονύση Κλάδη στο Τορίνο της Ιταλίας από 29 έως 31 Μαΐου 2011, προκειμένου να συμμετάσχει στην πρώτη επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει η ομάδα αξιολογητών της EUA (European University Association) στο Politecnico di Torino στο πλαίσιο της διαδικασίας αξιολόγησής του από το Institutional Evaluation Programme της EUA. Ο κ. Κλάδης δεν ζητά κάλυψη των δαπανών μετάβασης και διαμονής του στο Τορίνο, δεδομένου ότι αυτές καλύπτονται εξ ολοκλήρου από την EUA. Η άδεια εγκρίνεται με βάση τις διατάξεις του εδ. α της παρ. 5 του άρθρου 2 του Ν. 2530/1997 και αφορά δύο (2) εργάσιμες μέρες (30 και 31 Μαΐου 2011).

5 3. Μετάβαση της Καθηγήτριας κ. Άννας Τσατσαρώνη στη Χάγη από 26 έως 28 Απριλίου 2011, προκειμένου να συμμετάσχει στο σεμινάριο εθνικών συντονιστών του ερευνητικού προγράμματος του ΟΟΣΑ: Overcoming school failure, Policies that work. H κ. Τσατσαρώνη δεν ζητά κάλυψη των δαπανών μετάβασης και διαμονής της στη Χάγη. Η άδεια εγκρίνεται εκ των υστέρων, καθώς η ανάγκη μετακίνησης προέκυψε μετά την τελευταία ΓΣ και με βάση τις διατάξεις του εδ. α της παρ. 5 του άρθρου 2 του Ν. 2530/1997 και αφορά τρεις (3) εργάσιμες ημέρες. 4. Μετάβαση της Επίκουρης Καθηγήτριας κ. Φωτεινής Γαζή στο Birmingham από 26 έως 29 Ιουνίου 2011, προκειμένου να συμμετάσχει με ανακοίνωση με θέμα «A harmonious coexistence? Antiquity and Christianity in nineteenth century Greece» στο συνέδριο «Reimagining the Past. Antiquity and Modern Greek Culture», που διοργανώνει το Centre for Byzantine, Ottoman and Modern Greek Studies του Πανεπιστημίου του Birmingham. H κ. Γαζή δεν ζητά κάλυψη των δαπανών μετάβασης και διαμονής της στο Birmingham. Η άδεια εγκρίνεται με βάση τις διατάξεις του εδ. α της παρ. 5 του άρθρου 2 του Ν. 2530/1997 και αφορά τρεις (3) εργάσιμες ημέρες. 5. Μετάβαση της Επίκουρης Καθηγήτριας κ. Φωτεινής Γαζή στη Νέα Υόρκη από 12 έως 17 Οκτωβρίου 2011, προκειμένου να συμμετάσχει με ανακοίνωση στο ετήσιο Διεθνές Συνέδριο της Modern Greek Studies Association (Εταιρείας Νεοελληνικών Σπουδών) (MGSA), που θα πραγματοποιηθεί στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης H κ. Γαζή ζητά κάλυψη των δαπανών μετάβασης στη Νέα Υόρκη. Ο Πρόεδρος υπενθύμισε στα μέλη της ΓΣ την υπ αριθμ. 7/ απόφαση του Πρυτανικού Συμβουλίου, σχετικά με τα κριτήρια έγκρισης κάλυψης εξόδων συμμετοχής μελών ΔΕΠ σε συνέδρια. Η κ. Γαζή δεν έχει ζητήσει στο παρελθόν οικονομική ενίσχυση του πανεπιστημίου για τη συμμετοχή της σε συνέδριο του εξωτερικού. Το Τμήμα μας δεν έχει υπερβεί για το οικονομικό έτος 2011 το όριο των πέντε συνεδρίων ανά Τμήμα. Τα μέλη της ΓΣ ενέκριναν το αίτημα της κ. Γαζή. Η άδεια εγκρίνεται με βάση τις διατάξεις του εδ. α της παρ. 5 του άρθρου 2 του Ν. 2530/1997 και αφορά τέσσερις (4) εργάσιμες ημέρες. 6. Μετάβαση της κ. Παναγιώτας Παπαδιαμαντάκη, Λέκτορα, στο Δουβλίνο από 7 έως 12 Ιουνίου 2011, προκειμένου να συμμετάσχει στο ετήσιο συνέδριο της CiCe Conference 2011, με θέμα Europe s Future: citizenship in a changing world, όπου θα παρουσιάσει ανακοίνωση με θέμα Initial Τeacher Training for Active Citizenship. H κ. Παπαδιαμαντάκη ζητά κάλυψη των δαπανών μετάβασης και διανομής της στο Δουβλίνο. Ο Πρόεδρος υπενθύμισε στα μέλη της ΓΣ την υπ αριθμ. 7/ απόφαση του Πρυτανικού Συμβουλίου, σχετικά με τα κριτήρια έγκρισης κάλυψης εξόδων συμμετοχής μελών ΔΕΠ σε συνέδρια. Η κ. Παπαδιαμαντάκη δεν έχει ζητήσει στο παρελθόν οικονομική ενίσχυση του πανεπιστημίου για τη συμμετοχή της σε συνέδριο του εξωτερικού. Το Τμήμα μας δεν έχει υπερβεί για το οικονομικό έτος 2011 το όριο των πέντε συνεδρίων ανά Τμήμα. Τα μέλη της ΓΣ ενέκριναν το αίτημα της κ. Παπαδιαμαντάκη. Η άδεια εγκρίνεται με βάση τις διατάξεις του εδ. α της παρ. 5 του άρθρου 2 του Ν. 2530/1997 και αφορά τέσσερις (4) εργάσιμες ημέρες. Θέμα 4: Επανακαθορισμός του αριθμού των εισακτέων του Τμήματος κατά την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά μετά από την αλλαγή του νομικού πλαισίου των μετεγγραφών.

6 Ο Πρόεδρος έθεσε το θέμα του επανακαθορισμού του αριθμού των εισακτέων του Τμήματος κατά την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά μετά από την αλλαγή του νομικού πλαισίου των μετεγγραφών. Μετά από συζήτηση τα μέλη της ΓΣ αποφάσισαν να παραμείνει η πρόταση του Τμήματος προς το ΥΠΔΜ για το ακαδημαϊκό έτος ως είχε (160 εισακτέοι). Θέμα 5: Παρουσίαση πρότασης για την αναμόρφωση του Προγράμματος Σπουδών του Τμήματος. Ο Πρόεδρος παρουσίασε στα μέλη της ΓΣ την πρότασή του για αναμόρφωση του προγράμματος σπουδών, η οποία επισυνάπτεται στο παρόν πρακτικό ως Παράρτημα 1. Συνοπτικά, προτείνεται η μείωση των μαθημάτων του Προγράμματος Σπουδών σε 25 υποχρεωτικά, 18 κατεύθυνσης και 6 επιλογής και η προσφορά 6 μαθημάτων ανά εξάμηνο, ώστε να δύνεται η δυνατότητα διδακτικής εμβάθυνσης. Επίσης, τα μαθήματα της Αγγλικής γλώσσας προτείνεται να οργανωθεί σε τέσσερα εξαμηνιαία μαθήματα, αντί για τρία ετήσια, ώστε είναι ευκολότερη η κατάρτιση του ωρολογίου προγράμματος, και να ενθαρρύνεται η συμμετοχή των φοιτητών στο μάθημα. Η πρόταση του Προέδρου θα χρησιμοποιηθεί ως βάση για τη συζήτηση μεταξύ των μελών της ΓΣ και σε επόμενη συνεδρίαση της ΓΣ θα οριστικοποιηθεί. Θέμα 6: Αίτημα για διοργάνωση Διεθνούς Συμποσίου του Ιδρύματος Paulo and Nita Freire με τη συμμετοχή του Τμήματος Το λόγο έλαβε η Επίκουρη Καθηγήτρια Μαρία Νικολακάκη, η οποία ζήτησε από τη ΓΣ να εγκρίνει τη διενέργεια του Διεθνούς Συμποσίου του Ιδρύματος Paulo and Nita Freire στην Κόρινθο με τη συμμετοχή του Τμήματος μας τον Οκτώβριο του Στο πλαίσιο του συμποσίου προτίθενται να έρθουν στην Κόρινθο περί τους 100 πανεπιστημιακοί από διάφορες χώρες του κόσμου, πράγμα που θα συμβάλλει στην προώθηση του διεθνούς προφίλ του Τμήματός μας. Παράλληλα θα είναι μία ευκαιρία να αναπτυχθεί μια συζήτηση για θέματα εκπαίδευσης, με τις εμπειρίες και τις γνώσεις διακεκριμένων ακαδημαϊκών. Τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής θα καλυφθούν από τους ίδιους τους συνέδρους, ενώ το Πανεπιστήμιο θα μπορούσε ενδεχομένως να προσφέρει ένα δείπνο υποδοχής στους συνέδρους. Για το λόγο αυτό η κ. Νικολακάκη προτίθεται να ζητήσει την οικονομική ενίσχυση του Πανεπιστημίου. Τα μέλη της ΓΣ ενέκριναν την πρωτοβουλία της κ. Νικοκάκη για τη διοργάνωση του Διεθνούς Συμποσίου του Ιδρύματος Paulo and Nita Freire στην Κόρινθο. Θέμα 7: Αίτηση της Στατιστική Υπηρεσίας Ν. Κορινθίας για παραχώρηση του Αμφιθεάτρου 27, 28 και 29 Απριλίου και 2 και 3 Μαΐου. Το θέμα δεν συζητήθηκε, καθώς δεν υπήρξε η δυνατότητα να παραχωρηθεί το Αμφιθέατρο στη Στατιστική υπηρεσία Ν. Κορινθίας κατά τις παραπάνω ημερομηνίες.

7 Θέμα 8: Αίτηση του Οδοντιατρικού Συλλόγου Κορινθίας για παραχώρηση του Αμφιθεάτρου στις 9 Απριλίου και 8 Μαΐου. Ο Πρόεδρος παρουσίασε στα μέλη της ΓΣ τις υπ αριθμ. 1088/ και 1191/ αιτήσεις του Οδοντιατρικού Συλλόγου Κορινθίας για παραχώρηση του Αμφιθεάτρου στις 9 Απριλίου για την πραγματοποίηση ημερίδας με θέμα «Αντιμετώπιση στοματοπροσωπικού πόνου» και στις 8 Μαΐου για την πραγματοποίηση ημερίδας με θέμα «Φορολογικά προβλήματα του κλάδου». Τα μέλη της ΓΣ ενέκριναν τις παραπάνω αιτήσεις του Οδοντιατρικού Συλλόγου Κορινθίας (την πρώτη εκ των υστέρων). Θέμα 9: Αίτηση του Λέκτορα Μιχάλη Φεφέ για χορήγηση άδειας διδασκαλίας στο Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας Ο Πρόεδρος ενημέρωσε τα μέλη της ΓΣ για την αίτηση του Λέκτορα Μιχάλη Φεφέ για χορήγηση άδειας διδασκαλίας του μαθήματος «Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» στο Τμήμα Οικονομικής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας στο πλαίσιο της υλοποίησης της πράξης με τίτλο «Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας» Υποέργο 1 «Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας». Τα μέλη της ΓΣ ενέκριναν την αίτηση του κ. Φεφέ. Στο σημείο αυτό, και μετά την εξάντληση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης έληξε η συνεδρίαση περί ώρα 4.00 το απόγευμα. Η Προϊσταμένη της Γραμματείας του Τμήματος Ιωάννα Δούκα Ο Πρόεδρος του Τμήματος Θανάσης Κατσής Αναπληρωτής Καθηγητής

8 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1 ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗ ΕΝΑΤΗ (59η) ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΓΙΑ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ

9 Αρχικές σκέψεις Αν και τυπικά το θέμα αυτό αφορά τους τίτλους μαθημάτων και τα εξάμηνα διδασκαλίας, θεωρώ ότι δεν μπορεί να εξετασθεί ανεξάρτητα από τον τρόπο διδασκαλίας και τη γενικότερη κουλτούρα που υπάρχει σε κάθε πανεπιστημιακό τμήμα στο συγκεκριμένο θέμα. Στο δικό μας τμήμα υπάρχει ένα καλό περιβάλλον διδασκαλίας (όπως άλλωστε αποτυπώνεται και στην έκθεση αξιολόγησης) αλλά θα πρέπει να βρούμε τρόπους περαιτέρω βελτίωσης και εμβάθυνσης της συγκεκριμένης διαδικασίας. Επίσης, ας μη ξεχνάμε ότι από του χρόνου αναμένεται, αν δεν αλλάξει κάτι, να αυξηθεί ο αριθμός των φοιτητών μας λόγω περιορισμού των μετεγγραφών. Για το λόγο αυτό πριν την ανάλυση του προγράμματος σπουδών παραθέτω κάποιες σκέψεις και προβληματισμούς για τη διδακτική προσέγγιση των μαθημάτων. Οι σκέψεις αυτές δεν μπορούν να αποτυπωθούν με τη μορφή απόφασης ΓΣ αλλά θα πρέπει μέσα από μία διαδικασία ατομικού, κυρίως, αναστοχασμού να οδηγήσουν σε αναθεώρηση και βελτίωση ορισμένων πρακτικών. Άξονες διδακτικής βελτίωσης Υποχρεωτική παρουσία φοιτητών στα μαθήματα μας ή σε κάποιο ποσοστό αυτών (πχ 8 στις 13 παραδόσεις). Σημειώνω ότι ήδη εφαρμόζεται σε κάποια μαθήματα στο εξάμηνο που διανύουμε. Μεγαλύτερη εμβάθυνση σε διαδικασίες εμπειρικής έρευνας και πρακτικών εφαρμογών Μεγαλύτερη χρήση της πλατφόρμας όχι μόνο για ανάρτηση αρχείων αλλά και εργασιώναπαντήσεων, διαδρομές μάθησης, κλπ,. Για το σκοπό αυτό θα γίνει μία ενημέρωση για όλες τις παιδαγωγικές δυνατότητες της πλατφόρμας στις αρχές του άλλου εξαμήνου από τον Υπ. Διδάκτορα κ. Π. Τσιωτάκη Καλό είναι να έχουμε περισσότερους από ένα τρόπους εξέτασης (ισχύει σε κάποιο ποσοστό, να το αυξήσουμε) Προαπαιτούμενα μαθήματα; Καταγραφή ορισμένων ποσοτικών δεικτών για κάθε μάθημα (πχ μέσος όρος βαθμολογίας, ποσοστό προσέλευσης εγγεγραμμένων φοιτητών στις εξετάσεις, κλπ). Πρόγραμμα ψηφιακής σύγκλισης για αυτό το σκοπό; 9

10 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ Υπάρχουσα κατάσταση: 28 Υποχρεωτικά, 20 κατεύθυνσης, 8 επιλογής = 56 μαθήματα 2 ΣΕΠΑ, 2 Αγγλικά κατά μέσο όρο και Διπλωματική (αν όχι τότε 6 μαθήματα επιλογής) Για τη λήψη πτυχίου απαιτούνται συνολικά: 60 (56+2+2) μαθήματα και Διπλωματική ή εναλλακτικά 66 (60+6) μαθήματα Αποτίμηση Ικανοποιητική ποιοτική κάλυψη των γνωστικών αντικειμένων αλλά παράλληλα εξαιτίας του μεγάλου αριθμού των μαθημάτων παρατηρούνται τα εξής φαινόμενα κατάτμηση προσοχής και κούραση φοιτητών, μη έγκαιρη προσέλευση το πρωί, πίεση για να φεύγουν νωρίτερα το απόγευμα, Επικαλύψεις εννοιών (;) υπερβολικά δύσκολη η συμπλήρωση εβδομαδιαίου προγράμματος-αναπλήρωση μαθημάτων, ιδιαίτερα δύσκολη και αναποτελεσματική η οργάνωση των Αγγλικών που αντιστοιχεί σε επίπεδα και όχι σε έτη. Ελάχιστοι φοιτητές παρακολουθούν Στόχος Λιγότερα μαθήματα, ιδανικά 6 ανά εξάμηνο, ώστε να δίνεται η δυνατότητα διδακτικής εμβάθυνσης, χωρίς πρόβλημα όμως στις παρεχόμενες γνώσεις αλλά και στο ωράριο των συναδέλφων 10

11 ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ (Παρακαλώ τους συναδέλφους για σχόλια-προτάσεις και για το αν και ποια μαθήματα θεωρούν ότι πρέπει να είναι προαπαιτούμενα και σε ποια) 1o ΕΞΑΜΗΝΟ (6) 1. Εισαγωγή στην Κοινωνιολογία (Υ)-Τσατσαρώνη 2. Εισαγωγή στο Δίκαιο (Υ)-Φεφές 3. Μακροοικονομία (Υ)-Γείτονα-αντί της Εισαγωγής στα Οικ. 4. Εισαγωγή στις Επιστήμες της Εκπαίδευσης (Y) -Καρακατσάνη 5. Εισαγωγή στην Κοινωνική Πολιτική (Υ) Βενιέρης 6. Εισαγωγή στις ΤΠΕ (Υ) Τζιμογιάννης (έχει ενσωματώσει 2 μαθήματα του 1 ου έτους) ΑΓΓΛΙΚΑ Ι 2 ο ΕΞΑΜΗΝΟ (7)- 1. Οργάνωση και Θεσμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Υ) Φεφές 2. Κοινωνική και Οικονομική Ιστορία της Ελλάδας (19ος και 20ός αιώνας) (Υ) Γαζή 3. Εισαγωγή στην Εκπαιδευτική Πολιτική (Υ) Νικολακάκη 4. Κοινωνιολογία της Εκπαίδευσης (Υ) Τσατσαρώνη 5. Εισαγωγή στην Εγκληματολογία (Υ)-Παπαθεοδώρου-Κουτσούκου 6. Άτυπες και Μη-τυπικές Μορφές Εκπαίδευσης - Δια βίου Εκπαίδευση (Y)-Μπαγάκης 7. Μεθοδολογία Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Έρευνας-Κατσής ΑΓΓΛΙΚΑ ΙΙ Συγχωνεύεται η Εισαγωγή στη Στατιστική στη μεθοδολογία 11

12 3 ο ΕΞΑΜΗΝΟ (6) 1. Αρχές Ανάλυσης και Σχεδιασμού Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων (Υ) Νικολακάκη 2. Κοινωνική και Οικονομική Ιστορία της Ευρώπης (19ος - 20ός αιώνας) (Υ) Γαζή- 3. Οργάνωση του Κράτους (Υ)-Κοντιάδης-Τσιλιώτης (ΠΕΔΙΣ) 4. Στατιστική ανάλυση δεδομένων (Υ) Κατσής 5. Βασικές Αρχές Συμβουλευτικής και Διαχείρισης Ομάδων (Υ)-Τσακίρη 6. Ένα μάθημα επιλογής από τα παρακάτω (κάποιο από αυτά να παει στις επιλογές 4 ου εξαμ.): Θυματολογία-Καρύδης Σύγχρονη Κοινωνική Θεωρία-Σπυριδάκης Εκπαιδευτικές Πρακτικές-Νικολακάκη Φεύγει το Αρχές Διάχυσης και Επικοινωνίας της Επιστημονικής και Τεχνολογικής Γνώσης (Υ) ΑΓΓΛΙΚΑ για ακαδημαϊκούς σκοπούς Ι 4 ο ΕΞΑΜΗΝΟ (7) 1. Κράτος και Δημόσια Πολιτική (Υ)-Καφετζής 2. Ευρωπαϊκή Κοινωνική Πολιτική (Υ)-Βενιέρης 3. Κοινωνιολογία της Μετανάστευσης (Υ)-Βεντούρα 4. Ευρωπαϊκές Εκπαιδευτικές Πολιτικές (Υ) Παπαδιαμαντάκη 5. Ατομικά και Κοινωνικά Δικαιώματα (Υ)-Κοντιάδης-??? 6. Ιστορία της Εκπαίδευσης (Υ)-Γαζή 7. Ένα μάθημα επιλογής από Κρατικές Πολιτικές και Τοπ. Αυτοδιοίκηση Θεοδωρικάκος-Κοντ Εισαγωγή στην Πολιτική Επιστήμη Καφετζής Αρχές Διάχυσης και Επικοινωνίας της Επιστημονικής και Τεχνολογικής Γνώσης-Δημόπουλος ΑΓΓΛΙΚΑ για ακαδημαϊκούς σκοπούς ΙΙ Η Κοινωνική Ψυχολογία ενσωματώνεται στις Βασικές Αρχές Συμβουλευτικής και τα Οικονομικά της Κοινων. Πολιτικής στο Management Κοινωνικών Υπηρεσιών-6 ο εξαμ 12

13 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ 5 ο ΕΞΑΜΗΝΟ (6) 1. Αρχές Εκπαιδευτικής Θεωρίας-Καρακατσάνη 2. Πολιτικές Ανώτατης Εκπαίδευσης-Παπαδιαμαντάκη 3. Αξιολόγηση στην Εκπαίδευση-Τσακίρη 4. Ανάλυση και Ανάπτυξη Εκπαιδευτικού Υλικού-Δημόπουλος 5. Εκπαίδευση Εκπαιδευτικών-Μπαγάκης 6. Εκπαίδευση Ενηλίκων-Μπαγάκης 6 ο ΕΞΑΜΗΝΟ (6 μαθήματα) 1. Σχεδιασμός και Εφαρμογές Εκπαιδευτικών Πολιτικών-Νικολακάκη 2. Διασφάλιση Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση-Παπαδιαμαντάκη 3. Αξιολόγηση Εκπαιδευτικών Μονάδων και Εκπαιδευτικών Συστημάτων-Τσακίρη 4. Κοινωνιολογία των Εκπαιδευτικών Πρακτικών-Τσατσαρώνη 5. Οι ΤΠΕ στην Εκπαίδευση-Τζιμογιάννης 6. Ιδιότητα του πολίτη και πολυπολιτισμικότητα-καρακατσάνη 13

14 7 ο ΕΞΑΜΗΝΟ (5) 1. Εκπαιδευτική Πολιτική και Πολιτικές απασχόλησης -Φερώνας 2. Οικονομικά της εκπαίδευσης-κατσής 3. Ηλεκτρονική Μάθηση και Εκπαίδευση από Απόσταση-Τζιμογιάννης Δυο (2) μαθήματα από τα εξής τρία Κοινωνία-Επιστήμη-Τεχνολογία-Δημόπουλος Κοινωνιολογικές σπουδές στην εκπαιδευτική πολιτική-τσατσαρώνη Παρουσίαση και ανάλυση φορέων κοινωνικής και εκπαιδευτικής πολιτικής- Θεοδωρικάκος ΣΕΠΑ Διπλωματική 8 ο ΕΞΑΜΗΝΟ (5) 1. Διαχείριση Εκπαιδευτικών Καινοτομιών-Μπαγάκης 2. Οργάνωση και Διοίκηση της εκπαίδευσης Παπαδιαμαντάκη 3. Η διενέργεια της αυτοαξιολόγησης της Σχολικής μονάδας-τσακίρη 4. Μουσεία και Εκπαιδευτικές δράσεις -Δημόπουλος 5. Πολιτική Κουλτούρα και Εκπαίδευση-Καφετζής Διπλωματική 14

15 ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ 5 ο ΕΞΑΜΗΝΟ (6) 1. Δίκαιο Ανηλίκων και Κοινωνικής Προστασίας του Παιδιού-Παπαθεοδώρου- Κουτσούκου 2. Θεσμοί Κοινωνικής Προστασίας-Κοντιάδης-Σουλιώτης 3. Σχεδιασμός & Αξιολόγηση Κοινων. Πολιτικής-Βενιέρης 4. Πολιτική Υγείας -Σουλιώτης 5. Σωφρονιστικοί Θεσμοί Καρύδης 6. Μεταναστευτική Πολιτική Βεντούρα 6 ο ΕΞΑΜΗΝΟ (6 μαθήματα) 1. Management Κοινωνικών Υπηρεσιών -Γείτονα 2. Οικονομικές Ανισότητες και Κοινωνική Πολιτική Σουλιώτης 3. Κοινωνική Ανθρωπολογία της Εργασίας-Σπυριδάκης 4. Νομικό Καθεστώς Αλλοδαπών, Προσφύγων και Μειονοτήτων-Παπαθεοδώρου- Κουτσούκου 5. Πολιτικές απασχόλησης-φερώνας 6. Κοινωνικό Φύλο και ανισότητες-σπυριδάκης 15

16 7 ο ΕΞΑΜΗΝΟ (5) 1. Οικονομική Ανθρωπολογία της Μετανάστευσης Σπυριδάκης 2. Οικονομικά Υγείας Γείτονα-Σουλιώτης 3. Κοινωνικός Αποκλεισμός και Πολιτικές Κοινωνικής Ενσωμάτωσης-Φερώνας Δύο (2) μαθήματα από τα παρακάτω Θεμελειώδεις Ελευθερίες και Κοινές Πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης-Φεφές Θεωρίες Κράτους-Καφετζής Παρουσίαση και ανάλυση φορέων κοινωνικής και εκπαιδευτικής πολιτικής- Θεοδωρικάκος ΣΕΠΑ Διπλωματική 8 ο ΕΞΑΜΗΝΟ (5) Πέντε από τα παρακάτω μαθήματα 1. Αντεγκληματική Πολιτική-Παπαθοδώρου-Κουτσούκου 2. Ευρωπαϊκή Εγκληματολογία-Καρύδης 3. Συγκριτική Κοινωνική πολιτική-φερώνας 4. Συγκριτική Ανάλυση Συστημάτων Κοινωνικής Ασφάλειας-Βενιέρης 5. Ιστορία της Ελληνικής Διασποράς-Βεντούρα 6. Ευρωπαϊκοί Θεσμοί Κοινωνικής Οικονομίας (ΥΚ)-Φεφές Διπλωματική ΣΥΝΟΛΟ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ για να πάρει πτυχίο 48 ( ) +3 Αγγλικά κατά μέσο όρο+1 ΣΕΠΑ+Διπλωματική (να αντιστοιχεί σε 2 μαθήματα:). Άρα συνολικά απαιτούνται 52 μαθήματα και διπλωματική ή 54 μαθήματα 16

17 ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΩΡΑΡΙΟ Κάθε μάθημα μπορεί να διαρκεί 3 40λεπτά με ένα 5λεπτο διάλλειμα ανάμεσα Με τον τρόπο αυτό το πρόγραμμα γίνεται πιο «σφιχτό» και αυξάνεται (σε συνδυασμό και με τις δράσεις διδακτικής βελτίωσης) η παρουσία των φοιτητών και η συνεργασία τους με τους διδάσκοντες ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ECΤS ΜΟΝΑΔΕΣ ΘΑ ΟΡΙΣΘΟΥΝ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ. ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΥΓΧΩΝΕΥΟΝΤΑΙ ΘΑ ΟΡΙΣΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΛΗ ΔΕΠ. ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΉΣ: Η επιτυχής ολοκλήρωση κάθε ενός είναι προαπαιτούμενο για τη φοίτηση στο επόμενο μάθημα (με εξαίρεση διάφορες σχετικές απαλλαγές όπως εξηγείται παρακάτω). Επιτυχής ολοκλήρωση για τα μαθήματα Αγγλική Γλώσσα Ι και ΙΙ και για το μάθημα Αγγλικά για Ακαδημαϊκούς Σκοπούς Ι θεωρείται η αξιολόγηση της συνολικής συμμετοχής και επίδοσης στις εξετάσεις σε ποσοστό άνω του 60% με βαθμολόγηση «επιτυχώς» (ή «ανεπιτυχώς» για ποσοστό χαμηλότερο του 60%). Η αξιολόγηση για το μάθημα Αγγλικά για Ακαδημαϊκούς Σκοπούς ΙΙ γίνεται με βαθμό στην κλίμακα του 10, όπως σε όλα τα άλλα μαθήματα του Προγράμματος Σπουδών. Απαλλαγές Απαλλαγή από Αγγλική Γλώσσα Ι όσων φοιτητών διαθέτουν πιστοποιητικό γλωσσομάθειας αναγνωρισμένο από το ΑΣΕΠ που πιστοποιεί Καλή, Πολύ Καλή, ή Άριστη Γνώση. Απαλλαγή από Αγγλική Γλώσσα ΙΙ όσων φοιτητών διαθέτουν πιστοποιητικό γλωσσομάθειας αναγνωρισμένο από το ΑΣΕΠ που πιστοποιεί Πολύ Καλή ή Άριστη Γνώση Απαλλαγή από Αγγλικά για Ακαδημαϊκούς Σκοπούς Ι όσων φοιτητών διαθέτουν πιστοποιητικό γλωσσομάθειας που πιστοποιεί Άριστη Γνώση Κατάταξη Με την εγγραφή τους στο Τμήμα, οι φοιτητές καλούνται να προσκομίσουν άμεσα τα όποια πιστοποιητικά γλωσσομάθειας αναγνωρισμένα από το ΑΣΕΠ διαθέτουν επιπέδου Καλής Γνώσης και άνω, όπως αυτά ορίζονται σε προκήρυξη ΑΣΕΠ του τελευταίου εξαμήνου. Εάν κατά τη διάρκεια των σπουδών τους στο Τμήμα αποκτήσουν πιστοποιητικό γλωσσομάθειας που να μεταβάλει την κατάταξή τους, μπορούν να το προσκομίσουν στην Γραμματεία του Τμήματος. Οι φοιτητές που δεν διαθέτουν κάποιο αναγνωρισμένο πιστοποιητικό γλωσσομάθειας όπως ορίζεται παραπάνω, κατατάσσονται αυτομάτως στο μάθημα Αγγλική Γλώσσα Ι. 17

18 Μεταβατικές ρυθμίσεις Οι φοιτητές που βρίσκονται στο Επίπεδο Α αυτομάτως κατατάσσονται στο μάθημα Αγγλική Γλώσσα Ι Οι φοιτητές που βρίσκονται στο Επίπεδο Β αυτομάτως κατατάσσονται στο μάθημα Αγγλική Γλώσσα ΙΙ Οι φοιτητές που βρίσκονται στο Επίπεδο C αυτομάτως κατατάσσονται στο μάθημα Αγγλικά για Ακαδημαϊκούς Σκοπούς Ι Επομένως: Μετά τις εξεταστικές περιόδους Ιουνίου και Σεπτεμβρίου 2011: οι φοιτητές που θα έχουν περάσει επιτυχώς το Επίπεδο Α κατατάσσονται στο μάθημα Αγγλική Γλώσσα ΙΙ οι φοιτητές που θα έχουν περάσει επιτυχώς το Επίπεδο Β κατατάσσονται στο μάθημα Αγγλικά για Ακαδημαϊκούς Σκοπούς Ι οι φοιτητές που θα έχουν περάσει επιτυχώς το Επίπεδο C απαλλάσσονται από την υποχρέωση για την ξένη γλώσσα σύμφωνα με τον προηγούμενο κανονισμό, ή, εφόσον το επιθυμούν, κατατάσσονται στο μάθημα Αγγλικά για Ακαδημαϊκούς Σκοπούς ΙΙ με δυνατότητα να το παρακολουθήσουν ή και να δώσουν εξετάσεις γι αυτό, ακυρώνοντας τον προηγούμενο βαθμό τους για το Επίπεδο C. 18

ΙΙ. ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΩΝ

ΙΙ. ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΩΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2013-2014 Ι. ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΙΙ. ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΩΝ ΙΙΙ. ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ (ΠΡΟΣΦΕΡ Ι. ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ Κωδικός Όνομ/νυμο 1 / 13 ΠΜ-ECTS

Διαβάστε περισσότερα

Ορθή Επανάληψη ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Ορθή Επανάληψη ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Ορθή Επανάληψη ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 00- ο ΕΞΑΜΗΝΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 0.00-.00 6.00-.00.00-6.00 5.00-8.00 5.00-7.00 4.00-6.00.00-.00 ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Υ4

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2010-11

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2010-11 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2010-11 ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΠΕΜΠΤΗ 2 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΚΟΥΛΟΥΡΗ Υ4 Χ 56 9-12 ΦΕΦΕΣ Υ3 Χ 53 10-12 ΚΑΤΣΗΣ Υ7 Ε ΤΖΙΜΟΓΙΑΝΝΗΣ Υ7 Χ ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ Υ5 Χ 51 10-1 ΚΟΥΛΟΥΡΗ Υ2 Ε 50 12-3 ΦΕΦΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΚΥΡΩΜΕΝΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ ΟΓΔΟΗΣ (58ης) ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

ΕΠΙΚΥΡΩΜΕΝΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ ΟΓΔΟΗΣ (58ης) ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής Διεύθυνση: Τηλέφωνο: 27410 74991 3 Fax: 27410 74990 E mail: Web page: Δαμασκηνού & Κολοκοτρώνη 20100 Κόρινθος

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 2016-17 1ο ΕΞΑΜΗΝΟ ΤΡΙΤΗ 29 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΔΕΥΤΕΡΑ 11 17.00-19.00 14.30-16.30 16.00-17.30 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ Υ3 (κ. Γείτονα) ΑΓΓΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ Ι (κ. Σπυροπούλου) ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 2016-17 1ο ΕΞΑΜΗΝΟ ΤΡΙΤΗ 29 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΠΕΜΠΤΗ 14 17.00-19.00 14.30-16.30 16.00-17.30 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ Υ3 (κ. Γείτονα) ΑΓΓΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ Ι (κ. Σπυροπούλου) ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 2015-16 1ο ΕΞΑΜΗΝΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΠΕΜΠΤΗ 8 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 15.00-16.30 ΑΓΓΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ Ι (κ. Σπυροπούλου) ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΚΥΡΩΜΕΝΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ ΕΒΔΟΜΗΣ (57ης) ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

ΕΠΙΚΥΡΩΜΕΝΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ ΕΒΔΟΜΗΣ (57ης) ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής Διεύθυνση: Τηλέφωνο: 27410 74991 3 Fax: 27410 74990 E mail: Web page: Δαμασκηνού & Κολοκοτρώνη 20100 Κόρινθος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΚΥΡΩΜΕΝΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ ΕΚΤΗΣ (56ης) ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

ΕΠΙΚΥΡΩΜΕΝΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ ΕΚΤΗΣ (56ης) ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής Διεύθυνση: Τηλέφωνο: 27410 74991 3 Fax: 27410 74990 E mail: Web page: Δαμασκηνού & Κολοκοτρώνη 20100 Κόρινθος

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 2ο ΕΞΑΜΗΝΟ 9 ΙΟΥΝΙΟΥ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 12.30-14.30 ΑΓΓΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΙΙ (κ. Σπυροπούλου) 14.30-16.00 Α ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ-Υ 16.00-17.30 Β (κ. Παπαδιαμαντάκη) ΑΡΧΕΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ & ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 2ο ΕΞΑΜΗΝΟ 18ΙΟΥΝΙΟΥ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ 2 ΙΟΥΛΙΟΥ 11.00-13.00 16.00-20.00 11.00-13.00 10.00-12.00 ΟΡΓΑΝΩΣΗ & ΘΕΣΜΟΙ ΕΕ Υ1 (κ. Φεφές) ΒΑΣΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 1ο ΕΞΑΜΗΝΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 ΤΡΙΤΗ 13 ΠΕΜΠΤΗ 15 ΤΡΙΤΗ 20 13.00-14.30 15.00-17.00 17.30-18.30 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ Υ22 (κ. Τζιμογιάννης) ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ 0- ο ΕΞΑΜΗΝΟ ΙΟΥΝΙΟΥ 6 ΙΟΥΝΙΟΥ 0 ΙΟΥΝΙΟΥ 0 ΙΟΥΝΙΟΥ.00-7.00.00-8.00.0-.00.00-6.00 6.00-8.00 ΆΤΥΠΕΣ ΚΑΙ ΜΗ ΤΥΠΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ - ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Υ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ Υ (κ. Τσατσαρώνη)

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ 015-1 1ο ΕΞΑΜΗΝΟ ΙΟΥΝΙΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ 1 ΙΟΥΝΙΟΥ 1 ΙΟΥΝΙΟΥ 1.0-1.0 11.00-1.00 15.00-1.00 1.00-1.00 15.00-1.00 1.0-15.00 ΑΓΓΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ Ι (κ. Σπυροπούλου ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ - Υ (κ. Γείτονα)

Διαβάστε περισσότερα

Ορθή Επανάληψη ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Ορθή Επανάληψη ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Ορθή Επανάληψη ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 2017-18 1ο ΕΞΑΜΗΝΟ ΤΡΙΤΗ 4 ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΤΡΙΤΗ 18 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 15.00-17.00 16.00-17.30 17.30-19.00 15.00-17.00 15.00-16.30 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ Ισχύει για τους φοιτητές που εισήχθησαν το και έπειτα Ι. ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ Ισχύει για τους φοιτητές που εισήχθησαν το και έπειτα Ι. ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ Εισαγωγικά μαθήματα ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2018-19 Ισχύει για τους φοιτητές που εισήχθησαν το 2018-19 και έπειτα Ι. ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΔΜ- ΕΛΛ ΠΜ-ECTS Στοιχεία διδάσκοντος ακαδ.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΚΥΡΩΜΕΝΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ (55ης) ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

ΕΠΙΚΥΡΩΜΕΝΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ (55ης) ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής Διεύθυνση: Δαμασκηνού & Κολοκοτρώνη 20100 Κόρινθος Κόρινθος, 20 Ιανουαρίου 2011 Τηλέφωνο: 27410 74991 3

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 1ο ΕΞΑΜΗΝΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 4 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 18.00-.00 10.00-12.00 12.00-15.00 17.00-19.00 ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟΥ 20 ου αι. Υ8 (κ. Γαζή) ΑΓΓΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ Ι (κ. Σπυροπούλου) ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ Υ1 (κ. Τσατσαρώνη)

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΚΥΡΩΜΕΝΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΕΞΗΚΟΣΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ (61ης) ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

ΕΠΙΚΥΡΩΜΕΝΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΕΞΗΚΟΣΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ (61ης) ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής Διεύθυνση: Τηλέφωνο: 27410 74991 3 Fax: 27410 74990 E mail: Web page: Δαμασκηνού & Κολοκοτρώνη 20100 Κόρινθος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΚΥΡΩΜΕΝΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΕΞΗΚΟΣΤΗΣ (60ης) ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

ΕΠΙΚΥΡΩΜΕΝΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΕΞΗΚΟΣΤΗΣ (60ης) ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής Διεύθυνση: Τηλέφωνο: 27410 74991 3 Fax: 27410 74990 E mail: Web page: Δαμασκηνού & Κολοκοτρώνη 20100 Κόρινθος

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 1ο ΕΞΑΜΗΝΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 9 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΤΡΙΤΗ 17 ΠΕΜΠΤΗ 19 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 15.00-17.00 ΑΓΓΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ Ι (κ. Σπυροπούλου) 15.00-17.00 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Υ (κ. Παπαδιαμαντάκη) ΠΟΙΟΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΚΥΡΩΜΕΝΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΕΞΗΚΟΣΤΗΣ (60ης) ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

ΕΠΙΚΥΡΩΜΕΝΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΕΞΗΚΟΣΤΗΣ (60ης) ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής Διεύθυνση: Τηλέφωνο: 27410 74991 3 Fax: 27410 74990 E mail: Web page: Δαμασκηνού & Κολοκοτρώνη 20100 Κόρινθος

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟ ΟΥ 2010-11 1ο ΕΞΑΜΗΝΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΤΡΙΤΗ 20 17.00-21.00 12.00-14.00 13.00-16.00 14.00-17.00 10.00-12.00 18.00-20.00 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 2017-18 1ο ΕΞΑΜΗΝΟ ΤΡΙΤΗ 4 ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΤΡΙΤΗ 18 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 15.00-17.00 16.00-17.30 17.30-19.00 15.00-17.00 15.00-17.30 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ Υ (κ. Τζιμογιάννης)

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 1ο ΕΞΑΜΗΝΟ ΤΡΙΤΗ 17 6 Α ΤΜΗΜΑ Β ΤΜΗΜΑ 15.00-17.00 Α τμήμα 16.30-18.30 Β τμήμα 13.00-14.30 Α τμήμα 14.30-16.00 Β τμήμα ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ Υ22 (κ. Τζιμογιάννης)

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΚΥΡΩΜΕΝΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ ΟΓΔΟΗΣ (58ης) ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

ΕΠΙΚΥΡΩΜΕΝΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ ΟΓΔΟΗΣ (58ης) ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής Διεύθυνση: Τηλέφωνο: 27410 74991 3 Fax: 27410 74990 E mail: Web page: Δαμασκηνού & Κολοκοτρώνη 20100 Κόρινθος

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΣΧΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙTΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ Οι δηλώσεις μαθημάτων γίνονται ηλεκτρονικά στο πληροφοριακό σύστημα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΚΥΡΩΜΕΝΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ ΕΚΤΗΣ (56ης) ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

ΕΠΙΚΥΡΩΜΕΝΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ ΕΚΤΗΣ (56ης) ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής Διεύθυνση: Τηλέφωνο: 27410 74991 3 Fax: 27410 74990 E mail: Web page: Δαμασκηνού & Κολοκοτρώνη 20100 Κόρινθος

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ 10 ης ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ 10 ης ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ 10 ης ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2012 2013 ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Σήμερα, Παρασκευή 28/6/2013 και ώρα 11:30, ύστερα από πρόσκληση

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 1ο ΕΞΑΜΗΝΟ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 5 ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΠΕΜΠΤΗ 4 ΩΡΑ ΕΞΕΤΑΣΗΣ 12.30-14.00 17.00-18.30 11.30-13.00 13.00-15.00 ΜΑΘΗΜΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ Υ (κ. Τζιμογιάννης)

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΚΥΡΩΜΕΝΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ (55ης) ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

ΕΠΙΚΥΡΩΜΕΝΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ (55ης) ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής Διεύθυνση: Τηλέφωνο: 27410 74991 3 Fax: 27410 74990 E mail: Web page: Δαμασκηνού & Κολοκοτρώνη 20100 Κόρινθος

Διαβάστε περισσότερα

* Πρόκειται για το ακαδημαϊκό έτος (δύο συνεχόμενα ακαδημαϊκά εξάμηνα), στο οποίο αναφέρεται η Έκθεση Εσωτερικής Αξιολόγησης.

* Πρόκειται για το ακαδημαϊκό έτος (δύο συνεχόμενα ακαδημαϊκά εξάμηνα), στο οποίο αναφέρεται η Έκθεση Εσωτερικής Αξιολόγησης. Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής Απογραφική Έκθεση 2010-11 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1 Στοιχεία και Δείκτες της Λειτουργίας των Τμημάτων ΕΠΙΤΟΜΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ Σχετικός πίνακας ΙΔΡΥΜΑ:

Διαβάστε περισσότερα

Ορθή Επανάληψη ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Ορθή Επανάληψη ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Ορθή Επανάληψη 1ο ΕΞΑΜΗΝΟ ΑΓΓΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ Ι (κ. Σπυροπούλου) ΤΡΙΤΗ 29 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ Υ 15.00-17.00 (κ. Γείτονα) ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟΥ 20 ου ΑΙΩΝΑ Υ ΠΕΜΠΤΗ 31 Α Τμήμα (κ. Γαζή) Α Τμήμα

Διαβάστε περισσότερα

Ορθή Επανάληψη ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Ορθή Επανάληψη ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Ορθή Επανάληψη 2ο ΕΞΑΜΗΝΟ 8 ΙΟΥΝΙΟΥ 12 ΙΟΥΝΙΟΥ 19 ΙΟΥΝΙΟΥ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ 15.00-16.00 17.00-19.00 15.00-17.00 Α 16.30-18.30 Β 13.00-15.00 Α 15.00-17.00 Β 15.00-16.30 16.30-18.00 Καταληκτική ημερομηνία ανάρτησης

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 1ο ΕΞΑΜΗΝΟ ΠΕΜΠΤΗ 21 ΠΕΜΠΤΗ 28 16.30-18.30 14.00-15.30 15.30-17.00 15.00-16.30 16.30-18.00 17.00-19.00 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ Υ22 (κ. Τζιμογιάννης) ΑΓΓΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Σ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ 2ο ΕΞΑΜΗΝΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 26 16.00-17.30 17.30-19.00 15.00-17.00 17.00-19.00 Β Τμήμα ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ Υ (κ. Φερώνας) Α Τμήμα Αβαρκιώτης - Λυτροκάπη Μαρινοπούλου - Ψώνη ΟΡΓΑΝΩΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΚΥΡΩΜΕΝΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ ΕΒΔΟΜΗΣ (57ης) ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

ΕΠΙΚΥΡΩΜΕΝΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ ΕΒΔΟΜΗΣ (57ης) ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής Διεύθυνση: Τηλέφωνο: 27410 74991 3 Fax: 27410 74990 E mail: Web page: Δαμασκηνού & Κολοκοτρώνη 20100 Κόρινθος

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΕΞΗΚΟΣΤΗΣ ΕΒΔΟΜΗΣ (67ης) ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΕΞΗΚΟΣΤΗΣ ΕΒΔΟΜΗΣ (67ης) ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής Διεύθυνση: Τηλέφωνο: 27410 74991 3 Fax: 27410 74990 E mail: Web page: Δαμασκηνού & Κολοκοτρώνη 20100 Κόρινθος

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ 2ο ΕΞΑΜΗΝΟ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΠΕΜΠΤΗ 28 ΔΕΥΤΕΡΑ 2 ΠΕΜΠΤΗ 14 16.30-18.30 ΑΓΓΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΙΙ (κ.

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Σπουδών Διεύθυνση: Παλαιό Στρατόπεδο 24100 Καλαμάτα Καλαμάτα,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΚΥΡΩΜΕΝΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΕΞΗΚΟΣΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ (61ης) ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

ΕΠΙΚΥΡΩΜΕΝΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΕΞΗΚΟΣΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ (61ης) ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής Διεύθυνση: Τηλέφωνο: 27410 74991 3 Fax: 27410 74990 E mail: Web page: Δαμασκηνού & Κολοκοτρώνη 20100 Κόρινθος

Διαβάστε περισσότερα

Επαγγελματικές Προοπτικές. Επιστημόνων Κοινωνικής Πολιτικής στην Εκπαίδευση. Πρόεδρος Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής, Πάντειο Πανεπιστήμιο

Επαγγελματικές Προοπτικές. Επιστημόνων Κοινωνικής Πολιτικής στην Εκπαίδευση. Πρόεδρος Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής, Πάντειο Πανεπιστήμιο Επαγγελματικές Προοπτικές Επιστημόνων Κοινωνικής Πολιτικής στην Εκπαίδευση Καθηγητής Ιορδάνης Ψημμένος, Πρόεδρος Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής, Πάντειο Πανεπιστήμιο Καθηγητής Βασίλειος Χατζόπουλος, Πρόεδρος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΚΥΡΩΜΕΝΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ ΕΝΑΤΗΣ (59ης) ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

ΕΠΙΚΥΡΩΜΕΝΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ ΕΝΑΤΗΣ (59ης) ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής Διεύθυνση: Τηλέφωνο: 27410 74991 3 Fax: 27410 74990 E mail: Web page: Δαμασκηνού & Κολοκοτρώνη 20100 Κόρινθος

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΕΠΙΚΥΡΩΜΕΝΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΕΠΙΚΥΡΩΜΕΝΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ Διεύθυνση: 7 ε ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών Παλαιό Στρατόπεδο Ανατολικό Κέντρο 24100

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2010 11 Κόρινθος Αύγουστος 2010 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ σελίδα 1. Εισαγωγή

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ: ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ, ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ»

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ: ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ, ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ» ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ KAI ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ: ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ, ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ»

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΑΓΑΠΗΣ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΚΕΝΤΡΟΝ ΕΝΟΤΗΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΞΙΩΝ «ΕΝΩΜΕΝΗ ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ» ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΑΓΑΠΗΣ Ιερός Ναός Αγίου

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. Πραγματοποιούν Χειμερινό Σχολείο με Θέμα: «Υποστήριξη ασθενών με καρκίνο και των φροντιστών τους»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. Πραγματοποιούν Χειμερινό Σχολείο με Θέμα: «Υποστήριξη ασθενών με καρκίνο και των φροντιστών τους» ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Το Τμήμα του, το ΓΟΝ «Άγιοι, το ΠΜΣ «ΜΕΘ και Επείγουσα Νοσηλευτική» και η Ελληνική Εταιρεία Έρευνας και Εκπαίδευσης (ΕΕΝΕΕ) Πραγματοποιούν Χειμερινό Σχολείο με Θέμα: «Υποστήριξη ασθενών με καρκίνο

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαίδευση και Πολιτισμός Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθηση Erasmus

Εκπαίδευση και Πολιτισμός Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθηση Erasmus Εκπαίδευση και Πολιτισμός Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθηση Erasmus ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ Τομεακό πρόγραμμα Erasmus HMΕΡΙΔΑ ΕΠΕΑΕΚ TA ENTATIKA ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ERASMUS ERASMUS IP

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΤΟΜΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

ΕΠΙΤΟΜΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΠΙΤΟΜΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΙΔΡΥΜΑ: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΤΜΗΜΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΡΙΘΜOΣ ΠΡΟΣΦΕΡOΜΕΝΩΝ ΚΑΤΕΥΘYΝΣΕΩΝ: Ενιαίο Πτυχίο προσδιοριζόμενο από δύο κατευθύνσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΛΗΨΗ ΠΤΥΧΙΟΥ: 40 ή 41 ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ: 25 ΕΠΙΛΟΓΗΣ: 15

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΛΛΙΝΤΖΑ ΜΑΘΗΜΑ: ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΛΛΙΝΤΖΑ ΜΑΘΗΜΑ: ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΜΑΘΗΜΑ: ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ Διδάσκων : Πομπιέρη Βασιλεία, Δικηγόρος, LLM UCL Πτωχευτικό Δίκαιο Σημαντικότερες ρυθμίσεις σε προπτωχευτικό στάδιο. Εισαγωγή της διαδικασίας συνδιαλλαγής Σκοπός Η διάσωση και εξυγίανση

Διαβάστε περισσότερα

Παρόντα ήταν τα παρακάτω τακτικά μέλη της ΜΟΔΙΠ:

Παρόντα ήταν τα παρακάτω τακτικά μέλη της ΜΟΔΙΠ: EΛΛHNIKH ΔHMOKPATIA ΠANEΠIΣTHMIO ΘEΣΣAΛIAΣ ΜΟΝΑΔΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΠΡΑΚΤΙΚΟ 1 ης ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΜΟΔΙΠ H Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας (ΜΟΔΙΠ) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ύστερα από πρόσκληση του Αντιπρύτανη,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΟΣΜΗΤΩΡ Α.Π. 302

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΟΣΜΗΤΩΡ Α.Π. 302 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΟΣΜΗΤΩΡ Καλαμάτα 11 06 2013 Α.Π. 302 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΛΕΚΤΟΡΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ

Διαβάστε περισσότερα

Κανονισμός Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Στατιστικής και Αναλογιστικών Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Κανονισμός Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Στατιστικής και Αναλογιστικών Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου Κανονισμός Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Στατιστικής και Αναλογιστικών Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου Άρθρο 1 Γενικές Διατάξεις και Αντικείμενο του Κανονισμού Η δομή, η οργάνωση

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ http://sep4u.gr ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2009-10 Κόρινθος Αύγουστος 2009 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ σελίδα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΛΗΨΗ ΠΤΥΧΙΟΥ: 40 ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ: 24 ΕΠΙΛΟΓΗΣ: 16 1 ο εξάμηνο (Υποχρεωτικά

Διαβάστε περισσότερα

Έννοια. Η αποδοχή της κληρονομίας αποτελεί δικαίωμα του κληρονόμου, άρα δεν

Έννοια. Η αποδοχή της κληρονομίας αποτελεί δικαίωμα του κληρονόμου, άρα δεν 1 1. Αποδοχή κληρονομίας Έννοια. Η αποδοχή της κληρονομίας αποτελεί δικαίωμα του κληρονόμου, άρα δεν μπορεί να ασκηθεί από τους δανειστές του κληρονόμου, τον εκτελεστή της διαθήκης, τον κηδεμόνα ή εκκαθαριστή

Διαβάστε περισσότερα

Χ Α Ρ Ο Κ Ο Π Ε Ι Ο Π Α Ν Ε Π Ι Σ Τ Η Μ Ι Ο ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 70, ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ.: FAX:

Χ Α Ρ Ο Κ Ο Π Ε Ι Ο Π Α Ν Ε Π Ι Σ Τ Η Μ Ι Ο ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 70, ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ.: FAX: Χ Α Ρ Ο Κ Ο Π Ε Ι Ο Π Α Ν Ε Π Ι Σ Τ Η Μ Ι Ο ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 70, 176 71 ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ.: 210 9549100 FAX: 210 9577050 ΣΧΟΛΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ 2. Λοιπά θέματα. Παρόντες: 1. Αλέξιος Σαββίδης, Πρόεδρος. 2. Ευρυδίκη Αντζουλάτου Ρετσίλα, Μέλος. 3. Νικόλαος Ζαχαριάς, Μέλος

ΘΕΜΑ 2. Λοιπά θέματα. Παρόντες: 1. Αλέξιος Σαββίδης, Πρόεδρος. 2. Ευρυδίκη Αντζουλάτου Ρετσίλα, Μέλος. 3. Νικόλαος Ζαχαριάς, Μέλος ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών =Τηλέφωνο: 2721065116 65103 Fax: 2721065112 E mail: Web

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΓΙΑ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΓΙΑ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΓΙΑ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2015-16 ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Ύστερα από ομόφωνη απόφαση της αριθμ.

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αρχαία Κόρινθος, 23 03 2012 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Αρ. Πρωτ: 2680 ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ 25 η ΕΦΟΡΕΙΑ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ Ταχ. Δ/νση : Αρχαία

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΤΟΜΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

ΕΠΙΤΟΜΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΠΙΤΟΜΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΙΔΡΥΜΑ: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΤΜΗΜΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΡΙΘΜOΣ ΠΡΟΣΦΕΡOΜΕΝΩΝ ΚΑΤΕΥΘYΝΣΕΩΝ: Ενιαίο Πτυχίο προσδιοριζόμενο από δύο κατευθύνσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ

ΣΧΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΣΧΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2013-2014 (Συνέλευση 1 / 4ης και 5ης Σεπτεμβρίου 2013) 1. ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΧΗ 1ΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Γ ΤΑΞΗ

ΑΡΧΗ 1ΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Γ ΤΑΞΗ ΑΡΧΗ 1ΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Σ ΕΝΙΑΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΔΕΥΤΕΡΑ 12 ΙΟΥΝΙΟΥ 2000 ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ (ΚΥΚΛΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ): ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ 2011 12 http:// dsep.uop.gr ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΑ σελίδα 1. Θέματα φοίτησης ( Αποστολή

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ http://dsep.uop.gr ΣΧΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Περιλαμβάνει τα Τμήματα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής

Διαβάστε περισσότερα

Ο Β ΤΟΜΕΑΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ: Υπολογιστικά Συστήματα και Εφαρμογές Πληροφορικής Pragmatic Computer Science

Ο Β ΤΟΜΕΑΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ: Υπολογιστικά Συστήματα και Εφαρμογές Πληροφορικής Pragmatic Computer Science Ο Β ΤΟΜΕΑΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ: Υπολογιστικά Συστήματα και Εφαρμογές Πληροφορικής Pragmatic Computer Science Αλέξης ελής ιευθυντής Β Τομέα www.di.uoa.gr/ ad Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών Εθνικό και Καποδιστριακό

Διαβάστε περισσότερα

Τοµέας Τµήµα Σχολή Ίδρυµα. Ονοµατεπώνυµο Βαθµίδα Γνωστικό Αντικείµενο Ειρήνη Μουστάκη 2 Αναπληρώτρια Στατιστική. Πανεπιστήµιο Αθηνών

Τοµέας Τµήµα Σχολή Ίδρυµα. Ονοµατεπώνυµο Βαθµίδα Γνωστικό Αντικείµενο Ειρήνη Μουστάκη 2 Αναπληρώτρια Στατιστική. Πανεπιστήµιο Αθηνών Στοιχεία των Τακτικών Μελών του Εκλεκτορικού Σώµατος για την πλήρωση µίας θέσης ΕΠ του Τµήµατος ς και Αναλογιστικών Χρηµατοοικονοµικών Μαθηµατικών στο γνωστικό αντικείµενο «Χρονοσειρές Περιβαλλοντική (αναποµπή

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΡΟΣΟΡΜΙΣΗΣ, ΠΑΡΑΒΟΛΗΣ, ΠΡΥΜΝΟΔΕΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΛΛΙΜΕΝΙΣΜΟΥ ΣΚΑΦΩΝ ΣΕ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ. (ΛΙΜΑΝΙΑ κ.λπ.) ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΡΟΣΟΡΜΙΣΗΣ, ΠΑΡΑΒΟΛΗΣ, ΠΡΥΜΝΟΔΕΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΛΛΙΜΕΝΙΣΜΟΥ ΣΚΑΦΩΝ ΣΕ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ. (ΛΙΜΑΝΙΑ κ.λπ.) ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΡΟΣΟΡΜΙΣΗΣ, ΠΑΡΑΒΟΛΗΣ, ΠΡΥΜΝΟΔΕΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΛΛΙΜΕΝΙΣΜΟΥ ΣΚΑΦΩΝ ΣΕ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ (ΛΙΜΑΝΙΑ κ.λπ.) ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ Επιμέλεια Άγγελου Αργυρακόπουλου

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ Κόρινθος, Μάρτιος 2011 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΡΟΛΟΓΟΣ Α. ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ-ΣΤΟΧΟΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΛΗΨΗ ΠΤΥΧΙΟΥ: 32 ή 33 ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ: 25 ΕΠΙΛΟΓΗΣ:

Διαβάστε περισσότερα

Π Ο Λ Υ Τ Ε Χ Ν Ε Ι Ο Κ Ρ Η Τ Η Σ

Π Ο Λ Υ Τ Ε Χ Ν Ε Ι Ο Κ Ρ Η Τ Η Σ Π Ο Λ Υ Τ Ε Χ Ν Ε Ι Ο Κ Ρ Η Τ Η Σ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2001 IOYNΙΟΣ 2008 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ/ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ Επιστημ. Υπεύθυνος: Καθηγ. Β. Κουϊκόγλου Τηλ. : 28210

Διαβάστε περισσότερα

ΛΕΟΝΤΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΤΜΗΜΑ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΥΝΟΛΩΝ ΧΟΡΩΔΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΛΕΟΝΤΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΤΜΗΜΑ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΥΝΟΛΩΝ ΧΟΡΩΔΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΛΕΟΝΤΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΤΜΗΜΑ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΥΝΟΛΩΝ ΧΟΡΩΔΙΑ Πατήσια, Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Αγαπητοί Γονείς, Σας γνωστοποιείται ότι την Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 19:00 η

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΑΙΡΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ

ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΑΙΡΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΑΙΡΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ Πρόοδος εκπλήρωσης Ε.Π. «Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας 2014 2020» Εθνική Αρχή Συντονισμού ΕΣΠΑ Ειδική Υπηρεσία Στρατηγικής, Σχεδιασμού & Αξιολόγησης 19 Ιουνίου 2015 ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ στη ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ & ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥ ΩΝ & ΕΡΕΥΝΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 22η. ΘΕΜΑ: Απαλλαγή από ΦΜΑ λόγω απόκτησης α κατοικίας για ρυθμισθέντες χώρους με το ν.4014/2011

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 22η. ΘΕΜΑ: Απαλλαγή από ΦΜΑ λόγω απόκτησης α κατοικίας για ρυθμισθέντες χώρους με το ν.4014/2011 ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 22η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 2 Απριλίου 2012 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ & Αριθμ. Πρωτ. 54 ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ Προς όλους τους

Διαβάστε περισσότερα

Η ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΔΕΛΤΙΟΝ ΤΥΠΟΥ

Η ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΔΕΛΤΙΟΝ ΤΥΠΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Η ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Δ/νσις : Ἰωάννου Γενναδίου 14 115 21, Ἀθῆναι Τηλ. 210-72.72.204, Fax 210-72.72.210, e-mail: contact@ecclesia.gr ΣΥΝΟΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΥΠΟΥ, ΔΗΜΟΣΙΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2018-19 Διεύθ: Δαμασκηνού & Κολοκοτρώνη

Διαβάστε περισσότερα

2 η Ανακοίνωση. «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση: Το Σταυροδρόμι της Εκπαίδευσης για την Αειφόρο Ανάπτυξη» Ιωάννινα, Νοεμβρίου 2010

2 η Ανακοίνωση. «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση: Το Σταυροδρόμι της Εκπαίδευσης για την Αειφόρο Ανάπτυξη» Ιωάννινα, Νοεμβρίου 2010 1 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε. (ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1992) Αργοναυτών 34, Αργυρούπολη 16452 Τηλέφωνο 210 9911165- fax: 210 9911165 Email: peekpe509@gmail.com www.peekpe.gr

Διαβάστε περισσότερα

Θεσσαλονίκη Αρ.Πρωτ.354, 355. Προς: Τα μέλη του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη Αρ.Πρωτ.354, 355. Προς: Τα μέλη του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Θεσσαλονίκης Θεσσαλονίκη 7.4.2008 Αρ.Πρωτ.354, 355 Προς: Τα μέλη του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Θεσσαλονίκης Θέμα: Αναπροσαρμογή αντικειμενικών αξιών στα εκτός σχεδίου ακίνητα Σχετικά: Τα με αριθμ.πρωτ.1039741/1161/00τυ/δ

Διαβάστε περισσότερα

Θεσσαλονίκη 22 Ιουλίου 2005 Αρ.Πρωτ.674. Προς: Τα μέλη του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη 22 Ιουλίου 2005 Αρ.Πρωτ.674. Προς: Τα μέλη του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Θεσσαλονίκης Θεσσαλονίκη 22 Ιουλίου 2005 Αρ.Πρωτ.674 Προς: Τα μέλη του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Θεσσαλονίκης Θέμα: 3 ο Φόρουμ Βαλκανικών Συμβολαιογραφιών Αγαπητοί συνάδελφοι, Σας ενημερώνουμε ότι στις είκοσι

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ. 2. Την Απόφαση της Επιτροπής των ΕΚ µε αριθµό Ε/2007/5634/ που αφορά την έγκριση του Ε.Π. «Εκπαίδευση και ιά Βίου Μάθηση».

ΑΠΟΦΑΣΗ. 2. Την Απόφαση της Επιτροπής των ΕΚ µε αριθµό Ε/2007/5634/ που αφορά την έγκριση του Ε.Π. «Εκπαίδευση και ιά Βίου Μάθηση». ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΠΣ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΠ «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ & ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ» ΜΟΝΑ Α Α2 Ταχ. /νση : Πιττακού 2-4, Αθήνα Ταχ.

Διαβάστε περισσότερα

Ονοµατεπώνυµο Βαθµίδα Γνωστικό Αντικείµενο. Τοµέας Τµήµα Σχολή Ίδρυµα. Πανεπιστήµιο Αιγαίου. Θετικών Επιστηµών. Επίκουρος Καθηγητής.

Ονοµατεπώνυµο Βαθµίδα Γνωστικό Αντικείµενο. Τοµέας Τµήµα Σχολή Ίδρυµα. Πανεπιστήµιο Αιγαίου. Θετικών Επιστηµών. Επίκουρος Καθηγητής. Στοιχεία των Τακτικών Μελών του Εκλεκτορικού Σώµατος για την πλήρωση µίας θέσης ΕΠ του Τµήµατος ς και Αναλογιστικών στο γνωστικό αντικείµενο και στη βαθµίδα του Λέκτορα. Ονοµατεπώνυµο Βαθµίδα Γνωστικό

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ 1 ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ Οι τάξεις της Β και Γ Λυκείου είναι χωρισμένες σε τρείς Κατευθύνσεις Θεωρητική, Θετική, Τεχνολογική Οι Σχολές είναι ταξινομημένες σε πέντε επιστημονικά πεδία 1 ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

Ας υποθέσουμε ότι ο παίκτης Ι διαλέγει πρώτος την τυχαιοποιημένη στρατηγική (x 1, x 2 ), x 1, x2 0,

Ας υποθέσουμε ότι ο παίκτης Ι διαλέγει πρώτος την τυχαιοποιημένη στρατηγική (x 1, x 2 ), x 1, x2 0, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Τμήμα Στατιστικής Εισαγωγή στην Επιχειρησιακή Ερευνα Εαρινό Εξάμηνο 2015 Μ. Ζαζάνης Πρόβλημα 1. Να διατυπώσετε το παρακάτω παίγνιο μηδενικού αθροίσματος ως πρόβλημα γραμμικού

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΕΠΙΚΥΡΩΜΕΝΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΕΠΙΚΥΡΩΜΕΝΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ Διεύθυνση: 7 ε ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών Παλαιό Στρατόπεδο Ανατολικό Κέντρο 24100

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ

ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 1α ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ Οι επιστήμονες ταξινομούν τους οργανισμούς σε ομάδες ανάλογα με τα κοινά τους χαρακτηριστικά. Τα πρώτα συστήματα ταξινόμησης βασιζόταν αποκλειστικά στα μορφολογικά

Διαβάστε περισσότερα

187 Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής Πελοποννήσου (Κόρινθος)

187 Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής Πελοποννήσου (Κόρινθος) 187 Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής Πελοποννήσου (Κόρινθος) Σκοπός Το Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ιδρύθηκε με το Προεδρικό Διάταγμα 118/2003 (ΦΕΚ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΟΣΜΗΤΕΙΑ ΣΧΟΛΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ. Προς

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΟΣΜΗΤΕΙΑ ΣΧΟΛΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ. Προς ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΟΣΜΗΤΕΙΑ ΣΧΟΛΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΜΗΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (Με έδρα το Αγρίνιο) ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Εγκύκλιος Ε.Φ.Ο.Τ. 2013/1

Εγκύκλιος Ε.Φ.Ο.Τ. 2013/1 Εγκύκλιος Ε.Φ.Ο.Τ. 2013/1 Θέμα : Βαθμολογούμενοι Αγώνες, Τρόπος Βαθμολόγησης. Οι βαθμολογούμενοι αγώνες για το έτος 2013 είναι οι κάτωθι : - Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2x18μ. - Ανοιχτό Πρωτάθλημα 2x70μ. για

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΩΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΔΙΚΑΣΙΑΣ. του Δικαστή Akua Kuenyehia, Προεδρεύοντος Δικαστή της Δικαστή Anita Ušacka της Δικαστή Sylvia Steneir

ΠΡΩΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΔΙΚΑΣΙΑΣ. του Δικαστή Akua Kuenyehia, Προεδρεύοντος Δικαστή της Δικαστή Anita Ušacka της Δικαστή Sylvia Steneir ICC-02/05-01/09-7-tELL 12-03-2009 1/6 VW PT Πρωτότυπο: Αγγλικά Αριθμ.: ICC 02/05 01/09 Ημερομηνία: 6 Μαρτίου 2009 ΠΡΩΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΔΙΚΑΣΙΑΣ Ενώπιον: του Δικαστή Akua Kuenyehia, Προεδρεύοντος Δικαστή της

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ. Πανελλαδική Ιδρυτική Συνδιάσκεψη

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ. Πανελλαδική Ιδρυτική Συνδιάσκεψη ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο: kipan@central.ntua.gr Ιστοσελίδα: http://www.ntua.gr/anavathmisi/ Πανελλαδική Ιδρυτική Συνδιάσκεψη 22 και 23 ΙΟΥΝΙΟΥ 2007 Κτίριο «Κωστής Παλαμάς», Ακαδημίας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟ & ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΣΧΟΛΗ ΝΟΜΙΚΩΝ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ & ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

ΕΘΝΙΚΟ & ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΣΧΟΛΗ ΝΟΜΙΚΩΝ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ & ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΘΝΙΚΟ & ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΣΧΟΛΗ ΝΟΜΙΚΩΝ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ & ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Θεμιστοκλέους 6 & Γαμβέττα, 106 78 Αθήνα * Ανακοινώνεται η προκήρυξη

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Διευκρινήσεις για τη χορήγηση αδειών στους δημοσίους υπαλλήλους βάσει του νέου Υπαλληλικού Κώδικα.

ΘΕΜΑ: Διευκρινήσεις για τη χορήγηση αδειών στους δημοσίους υπαλλήλους βάσει του νέου Υπαλληλικού Κώδικα. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Αθήνα, 14 Μαϊου 2007 Αριθμ. Πρωτ.: ΔΙΔΑΔ/Φ.51/538/12254

Διαβάστε περισσότερα

3. Ακολουθήσουν σε συνδυασμό, σπουδές και πρακτική άσκηση, οπότε η Υποτροφία θα είναι διάρκειας μέχρι 12 μηνών συνεχόμενη.

3. Ακολουθήσουν σε συνδυασμό, σπουδές και πρακτική άσκηση, οπότε η Υποτροφία θα είναι διάρκειας μέχρι 12 μηνών συνεχόμενη. ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ (ΤΕΙ) ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΓΙΑ ΦΟΙΤΗΤΕΣ στα πλαίσια του Προγράμματος ERASMUS+ Μαθησιακής Κινητικότητας Φοιτητών για Σπουδές (σε ΑΕΙ της Ευρώπης)

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στην Οικονομική Επιστήμη ΙΙ

Εισαγωγή στην Οικονομική Επιστήμη ΙΙ Εισαγωγή στην Οικονομική Επιστήμη ΙΙ Νικόλαος Γιαννακόπουλος Επίκουρος Καθηγητής Τμήμα Οικονομικών Επιστημών Πανεπιστήμιο Πατρών Ακαδημαϊκό Ετος 2015-2016 Εαρινό Εξάμηνο 1/12 Ημέρες/ Ωρες ιδασκαλίας &

Διαβάστε περισσότερα

ΑΣΕΠ 2000 ΑΣΕΠ 2000 Εμπορική Τράπεζα 1983 Υπουργείο Κοιν. Υπηρ. 1983

ΑΣΕΠ 2000 ΑΣΕΠ 2000 Εμπορική Τράπεζα 1983 Υπουργείο Κοιν. Υπηρ. 1983 20 Φεβρουαρίου 2010 ΑΣΕΠ 2000 1. Η δεξαμενή βενζίνης ενός πρατηρίου υγρών καυσίμων είναι γεμάτη κατά τα 8/9. Κατά τη διάρκεια μιας εβδομάδας το πρατήριο διέθεσε τα 3/4 της βενζίνης αυτής και έμειναν 4000

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΣΜΗΤΕΙΑ ΣΧΟΛΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΚΟΣΜΗΤΕΙΑ ΣΧΟΛΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΟΣΜΗΤΕΙΑ ΣΧΟΛΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (Με έδρα το Αγρίνιο) ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα