ΕΠΙΚΥΡΩΜΕΝΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ ΕΚΤΗΣ (56ης) ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΕΠΙΚΥΡΩΜΕΝΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ ΕΚΤΗΣ (56ης) ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ"

Transcript

1 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής Διεύθυνση: Τηλέφωνο: Fax: E mail: Web page: Δαμασκηνού & Κολοκοτρώνη Κόρινθος Κόρινθος, 20 Ιανουαρίου 2011 sep ΕΠΙΚΥΡΩΜΕΝΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ ΕΚΤΗΣ (56ης) ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ Η πεντηκοστή έκτη (56η) συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Τμήματος στην Κόρινθο υπό την προεδρία του Προέδρου του Τμήματος Αναπληρωτή Καθηγητή Θανάση Κατσή. Στη συνεδρίαση συμμετείχαν τα εξής μέλη της Γενικής Συνέλευσης: Α. ΜΕΛΗ ΔΕΠ 1. Παπαθεοδώρου Θεόδωρος, Καθηγητής 2. Τσατσαρώνη Άννα, Καθηγήτρια 3. Βενιέρης Δημήτρης, 4. Βεντούρα Λίνα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια 5. Καρακατσάνη Δέσποινα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια 6. Κατσής Θανάσης, Πρόεδρος Τμήματος 7. Μπαγάκης Γεώργιος, 8. Τζιμογιάννης Θανάσης, Αναπληρωτής Πρόεδρος Τμήματος 9. Τσακίρη Δέσποινα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια 10. Γείτονα Κοντούλη Μαρία, Επίκουρη Καθηγήτρια (μόνιμη) 11. Σπυριδάκης Μάνος, Επίκουρος Καθηγητής 12. Παπαδιαμαντάκη Παναγιώτα, Λέκτορας 13. Σουλιώτης Κυριάκος, Λέκτορας 14. Φερώνας Ανδρέας, Λέκτορας 15. Φεφές Μιχάλης, Λέκτορας

2 Β. ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ Τακτικά Μέλη 1. Κουιμτζίδης Σταύρος (τακτικός εκπρόσωπος) Γ. ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ Δεν έχουν οριστεί εκπρόσωποι των προπτυχιακών φοιτητών για το ακαδημαϊκό έτος Δ. ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΕΕΔΙΠ 1. Σπυροπούλου Αθανασία Ε. ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΕΤΕΠ 1. Μακρυπόδης Βασίλης Απουσίαζαν, αν και είχαν ειδοποιηθεί κανονικά ο Καθηγητής Κλάδης Διονύσης, οι Αναπληρωτές Καθηγητές Βενιέρης Δημήτριος, Δημόπουλος Κώστας και Καρύδης Βασίλης και η Επίκουρη Καθηγήτρια Νικολακάκη Μαρία, οι οποίοι είχαν ειδοποιήσει τον Πρόεδρο για την απουσία τους. Απουσίαζαν, επίσης, ο Καθηγητής Βασίλης Κουλαϊδής, ο οποίος βρίσκεται σε αναστολή καθηκόντων, ο Καθηγητής Ξενοφών Κοντιάδης, ο οποίος βρίσκεται σε γονική άδεια, η Καθηγήτρια Χριστίνα Κουλούρη και ο Παναγιώτης Καφετζής, οι οποίοι βρίσκονται σε εκπαιδευτική άδεια. Απουσίαζαν, οι εκπρόσωποι των προπτυχιακών Θεοδωροπούλου Χριστίνα, Βαλιάνου Μαρία, Αναγνωστοπούλου Ειρήνη, Μιλτιάδους Κυριάκος, Αγγλογάλλου Άντρια, Δημητρίου Μαρία Τροοδία και Σαπρανίδου Αντιγόνη, καθώς και οι αναπληρωματικοί τους. Σημειώνεται ότι οι προπτυχιακοί φοιτητές έχουν ορίσει μόνο 9 τακτικούς εκπροσώπους τους στη Γενική Συνέλευση του Τμήματος, αντί των 11 που απαιτούνται σύμφωνα με τον αριθμό των μελών ΔΕΠ που υπηρετούν στο Τμήμα. Απουσίαζαν, τέλος, οι εκπρόσωποι των μεταπτυχιακών φοιτητών, καθώς δεν έχουν οριστεί ακόμα για το ακαδημαϊκό έτος Πρακτικά τήρησε η Ιωάννα Δούκα, σύμφωνα με την υπ αριθ. 2/ απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής τους Ιδρύματος. Η συνεδρίαση άρχισε στις το μεσημέρι, αφού ο Πρόεδρος διαπίστωσε την ύπαρξη της απαιτούμενης κατά το νόμο απαρτίας (18 παρόντα μέλη επί συνόλου 30). Η συνεδρίαση περιλαμβάνει τα εξής θέματα: Α. Θέματα προ ημερήσιας διάταξης Θέμα 1: Ανακοινώσεις Ενημέρωση.

3 1.1 Ανακοινώσεις Ενημέρωση από τον Πρόεδρο Ο Πρόεδρος ενημέρωσε τα μέλη της ΓΣ ότι στις 3 Νοεμβρίου έληξε η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων. Στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Ερευνών θα γίνει η επιλογή, ώστε από τον Δεκέμβριο να έχουμε φύλακα για 8 μήνες. Ο φύλακας θα προσληφθεί από το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος ως υπάλληλος «γενικών καθηκόντων». Η ΓΣ έλαβε γνώση Ο Πρόεδρος ενημέρωσε τα μέλη της ΓΣ ότι η ορκωμοσία των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών πτυχιούχων του Τμήματος θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 22 Νοεμβρίου. Η ΓΣ έλαβε γνώση Ο Πρόεδρος ενημέρωσε τα μέλη της ΓΣ ότι πρόκειται να προκηρυχθεί διαγωνισμός για επισκευές του κτιρίου. Η ΓΣ έλαβε γνώση Ο Πρόεδρος ενημέρωσε τα μέλη ΔΕΠ ότι σε συνεργασία με το μέλος ΕΤΕΠ κ. Βασίλη Μακρυπόδη, προχωρά ο εμπλουτισμός της ιστοσελίδας του Τμήματος και κάλεσε όλα τα μέλη ΔΕΠ να βοηθήσουν στέλνοντας σχετικό υλικό. Η ΓΣ έλαβε γνώση Ο Πρόεδρος ενημέρωσε τα μέλη της ΓΣ ότι προχωρά η διαδικασία της εσωτερικής αξιολόγησης του Τμήματος και κάλεσε τα μέλη ΔΕΠ να συμπληρώσουν τα απαιτούμενα δελτία. Ο Καθηγητής κ. Θεόδωρος Παπαθεοδώρου διευκρίνισε ότι εάν δεν κατατεθεί η έκθεση αξιολόγησης του Ιδρύματος, το Ίδρυμα δεν θα είναι επιλέξιμο σε διεθνή προγράμματα. Η επιτροπή αξιολόγησης του Τμήματος αποτελείται πλέον από την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια κ. Δέσποινα Τσακίρη και συνεργάτες τους Λέκτορες κ. Παναγιώτα Παπαδιαμαντάκη και κ. Ανδρέα Φερώνα. Η κ. Τσακίρη ως υπεύθυνη της Επιτροπής Αξιολόγησης, ενημέρωσε τα μέλη της ΓΣ ότι η ανάθεση στα μέλη της Επιτροπής έγινε στις 20 Οκτωβρίου, συνεδρίασε στις 24 Οκτωβρίου και συνεπικουρείται από δυο προπτυχιακούς φοιτητές, δύο μεταπτυχιακούς φοιτητές και τη Γραμματεία. Η Επιτροπή Αξιολόγησης θα καταβάλει κάθε προσπάθεια να καταθέσει έγκαιρα μια άρτια έκθεση αξιολόγησης του Τμήματος. Η ΓΣ έλαβε γνώση Ο Πρόεδρος κάλεσε τα μέλη ΔΕΠ να κάνουν οικονομία στα αναλώσιμα του Τμήματος, ειδικότερα σε χαρτί και μελάνια και πρότεινε αντί να φωτοτυπούνται οι σημειώσεις να αναρτώνται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Τμήματος. Η ΓΣ έλαβε γνώση Το μέλος ΕΕΔΙΠ κ. Αθανασία Σπυροπούλου ενημέρωσε τα μέλη της ΓΣ ότι έχουν μεταφραστεί στα Αγγλικά τα κείμενα για τον Οδηγό Σπουδών, ωστόσο ζήτησε από τα μέλη ΔΕΠ να συμβάλλουν στην ολοκλήρωσή του στέλνοντας τις περιλήψεις των μαθημάτων τους, όπου χρειάζεται. Η Καθηγήτρια κ. Άννα Τσατσαρώνη συμπλήρωσε ότι σχετικά με τους υποψήφιους διδάκτορες η ενημέρωση των στοιχείων τους θα γίνεται μία φορά το χρόνο με τη λήξη του ακαδημαϊκού έτους. Η ΓΣ έλαβε γνώση.

4 1.1.8 Η Καθηγήτρια κ. Άννα Τσατσαρώνη ενημέρωσε τα μέλη της ΓΣ ότι έχουν αναρτηθεί στο site του Πανεπιστημίου πληροφορίες σχετικά με τη δυνατότητα μετακίνησης ή υποδοχής προπτυχιακών φοιτητών, ενώ θα πρέπει να αναρτηθούν αντίστοιχες πληροφορίες σχετικά με τι μετακινήσεις των μελών ΔΕΠ. Επίσης, η κ. Τσατσαρώνη πρότεινε να συμμετάσχει στην επιτροπή ERASMUS και η Επίκουρη Καθηγήτρια κ. Μαρία Νικολακάκη και ζήτησε από τα μέλη ΔΕΠ να προσπαθήσουν να συνάψουν συμφωνίες με Πανεπιστήμια του εξωτερικού, κάτι που θα ενίσχυε σημαντικά και το ΠΜΣ του Τμήματος. Κάλεσε, τέλος, τα μέλη ΔΕΠ να δηλώσουν τη διαθεσιμότητά τους να προσφέρουν τα μαθήματά τους και στην Αγγλική γλώσσα σε περίπτωση που υπάρχει ενδιαφέρον από φοιτητές του εξωτερικού να παρακολουθήσουν μαθήματα στο Τμήμα. Η ΓΣ έλαβε γνώση Ο Καθηγητής κ. Θεόδωρος Παπαθεοδώρου ενημέρωσε τα μέλη της ΓΣ ότι λειτουργεί ηλεκτρονική διεύθυνση εσωτερικού διαλόγου για τις εξελίξεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και κάλεσε τα μέλη ΔΕΠ να καταθέσουν τις απόψεις και τις προτάσεις τους, οι οποίες θα συμπεριληφθούν στη συνέχεια στην ενοποιημένη πρόταση του πανεπιστημίου Πελοποννήσου, η οποία θα κατατεθεί στην επόμενη σύνοδο των πρυτάνεων. Η ΓΣ έλαβε γνώση. 1.2 Ανακοινώσεις Ενημέρωση από μέλη της ΓΣ. Θέμα 2: Επικύρωση πρακτικών πεντηκοστής πρώτης (51 ης ), πεντηκοστής δεύτερης (52ης), πεντηκοστής τρίτης (53ης), πεντηκοστής τέταρτης (54 ης ) και πεντηκοστής πέμπτης (55ης) συνεδρίασης της Γενικής Συνέλευσης. Τα πρακτικά της πεντηκοστής πρώτης (51 ης ), πεντηκοστής δεύτερης (52ης), πεντηκοστής τρίτης (53ης) και πεντηκοστής τέταρτης (54 ης ) Γενικής Συνέλευσης εγκρίνονται χωρίς προσθήκες ή αλλαγές. Τα πρακτικά της πεντηκοστής πέμπτης (55ης) συνεδρίασης Γενικής Συνέλευσης δεν έχουν ετοιμαστεί προ επικύρωση. Θέμα 3: Έγκριση ημερήσιας διάταξης. Η ημερήσια διάταξη εγκρίνεται με την προσθήκη των παρακάτω θεμάτων: Θέμα 17: Έγκριση δικαιούχων φοιτητών δωρεάν σίτισης για το ακαδημαϊκό έτος Θέμα 18: Έγκριση αιτούμενου εξοπλισμού για την Πρόσκληση του έργου «Υποδομές Εξοπλισμών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση» Θέμα 19: Αίτηση της Λέκτορος κ. Παναγιώτας Παπαδιαμαντάκη να διδάξει στο ΠΜΣ του Τμήματος Επιστημών της Αγωγή στην Προσχολική Ηλικία του Πανεπιστημίου Αθηνών.

5 Θέμα 20: Έγκριση επιτροπών οικονομικών θεμάτων για το Οικονομικό έτος Β. Θέματα ημερήσιας διάταξης Θέμα 1: Φοιτητικά θέματα. Δεν τέθηκαν θέματα προς συζήτηση από τους εκπροσώπους των φοιτητών. Θέμα 2: Αναγνώριση συμμετοχής φοιτητών σε Κύκλους Σπουδών. Ο Πρόεδρος ενημέρωσε τα μέλη της ΓΣ ότι υπάρχουν αιτήματα πτυχιούχων του Τμήματος, οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους στο Τμήμα σύμφωνα με το πρόγραμμα Σπουδών που προέβλεπε Κύκλους μαθημάτων και όχι Κατευθύνσεις, να τους χορηγηθούν βεβαιώσεις στις οποίες να χαρακτηρίζεται το περιεχόμενο των μαθημάτων των Κύκλων που επέλεξαν (Εκπαιδευτικής ή Κοινωνικής Πολιτικής), οι οποίες θα τους βοηθήσουν στην επαγγελματικής τους αποκατάσταση. Υπάρχουν, ωστόσο, φοιτητές οι οποίοι δεν έχουν επιλέξει Κύκλους μαθημάτων μόνο της μιας ή της άλλης Κατεύθυνσης, αλλά έχουν επιλέξει διεπιστημονικούς Κύκλους. Μετά από συζήτηση, η ΓΣ αποφάσισε να εξουσιοδοτηθεί ο Πρόεδρος να χορηγεί βεβαιώσεις κατά περίπτωση. Θέμα 3: Απουσία μελών ΔΕΠ και ΕΕΔΙΠ στο εξωτερικό για επιστημονικούς σκοπούς. Μετά από συζήτηση εγκρίθηκαν τα παρακάτω αιτήματα μελών ΔΕΠ και ΕΕΔΙΠ για χορήγηση αδειών απουσίας για επιστημονικούς σκοπούς: 1. Μετάβαση του Καθηγητή Διονύση Κλάδη στο Σεράγεβο της Βοσνίας Ερζεγοβίνης από 3 έως 5 Νοεμβρίου 2010, προκειμένου να συμμετάσχει με την ιδιότητα του εμπειρογνώμονα σε συναντήσεις εργασίας με τις αρχές της Βοσνίας Ερζεγοβίνης και των πανεπιστημίων της χώρας στο πλαίσιο του κοινού προγράμματος του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τίτλο Strengthening Higher Education in Bosnia and Herzegovina. Ο κ. Κλάδης δεν ζητά κάλυψη των δαπανών μετάβασης και διαμονής του στο Σεράγεβο δεδομένου ότι αυτές καλύπτονται εξ ολοκλήρου από το Συμβούλιο της Ευρώπης. Η άδεια εγκρίνεται με βάση τις διατάξεις του εδ. α της παρ. 5 του άρθρου 2 του Ν. 2530/1997 και αφορά τρεις (3) εργάσιμες ημέρες. 2. Μετάβαση του Καθηγητή Διονύση Κλάδη στο Bilbao της Ισπανίας από 10 έως 12 Νοεμβρίου 2010, προκειμένου να πραγματοποιήσει δύο διαλέξεις στο Πανεπιστήμιο του Deusto πάνω σε θέματα διασφάλισης ποιότητας στην ανώτατη εκπαίδευση στο πλαίσιο του Erasmus Mundus European Masters Programme in Lifelong Learning το οποίο πραγματοποιείται από κοινού από το

6 University of Deusto (Bilbao), το Institute of Education (London) και το Danish University of Education (Copenhagen). Ο κ. Κλάδης δεν ζητά κάλυψη των δαπανών μετάβασης και διαμονής του στο Bilbao δεδομένου ότι αυτές καλύπτονται εξ ολοκλήρου από το Πανεπιστήμιο του Deusto. Η άδεια εγκρίνεται με βάση τις διατάξεις του εδ. α της παρ. 5 του άρθρου 2 του Ν. 2530/1997 και αφορά τρεις (3) εργάσιμες ημέρες. 3. Μετάβαση του Καθηγητή Διονύση Κλάδη στη Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας από 22 έως 25 Νοεμβρίου 2010, προκειμένου να συμμετάσχει ως προσκεκλημένος ομιλητής σε Επιστημονικό Συμπόσιο που οργανώνεται από το Centre for Educational Policy Studies του Πανεπιστημίου της Λιουμπλιάνας και που αναφέρεται στην υπόθεση της ισότητας ευκαιριών στον Ευρωπαϊκό Χώρο Ανώτατης Εκπαίδευσης και γενικότερα στην κοινωνική διάστασή του. Ο κ. Κλάδης δεν ζητά κάλυψη των δαπανών μετάβασης και διαμονής του στη Λιουμπλιάνα δεδομένου ότι αυτές καλύπτονται εξ ολοκλήρου από τους οργανωτές του Συνεδρίου. Η άδεια εγκρίνεται με βάση τις διατάξεις του εδ. α της παρ. 5 του άρθρου 2 του Ν. 2530/1997 και αφορά τρεις (3) εργάσιμες ημέρες. 4. Μετάβαση του Καθηγητή Διονύση Κλάδη στις Βρυξέλλες στις 29 Νοεμβρίου 2010, προκειμένου να συμμετάσχει στην πρώτη συνάντηση εργασίας της Ομάδας Διοίκησης που έχει συγκροτηθεί στο πλαίσιο του TRACKITT Project στο οποίο συμμετέχει και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου μέσω του Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής και ειδικότερα μέσω του Εργαστηρίου Μελετών Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής. Ο κ. Κλάδης δεν ζητά κάλυψη των δαπανών μετάβασης και διαμονής του στις Βρυξέλλες δεδομένου ότι αυτές καλύπτονται εξ ολοκλήρου από τη χρηματοδότηση του Project. Η άδεια εγκρίνεται με βάση τις διατάξεις του εδ. α της παρ. 5 του άρθρου 2 του Ν. 2530/1997 και αφορά μία (1) εργάσιμη ημέρα. 5. Μετάβαση του Καθηγητή Ξενοφώντα Κοντιάδη στο Μεξικό από 3 έως 13 Δεκεμβρίου 2010, προκειμένου να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Συνέδριο που διοργανώνει η International Association of Constitutional Law με θέμα: Constitutions and Principles. Ο κ. Κοντιάδης ζητά κάλυψη των δαπανών μετάβασης και διαμονής του στο Μεξικό από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, αίτημα με το οποία συνηγορεί η ΓΣ. Η άδεια εγκρίνεται με βάση τις διατάξεις του εδ. α της παρ. 5 του άρθρου 2 του Ν. 2530/1997 και αφορά επτά (7) εργάσιμες ημέρες. 6. Μετάβαση του Αναπληρωτή Καθηγητή Κώστα Δημόπουλου στο Λονδίνο από 4 έως 6 Νοεμβρίου 2010, προκειμένου να λάβει μέρος σε συνεδρίαση για τη διάχυση των αποτελεσμάτων του προγράμματος AVSA. Ο κ. Δημόπουλος δεν ζητά κάλυψη των δαπανών μετάβασης και διαμονής του στο Λονδίνο. Η άδεια εγκρίνεται με βάση τις διατάξεις του εδ. α της παρ. 5 του άρθρου 2 του Ν. 2530/1997 και αφορά δύο (2) εργάσιμες ημέρες. 7. Μετάβαση του Αναπληρωτή Καθηγητή Κώστα Δημόπουλου στο Βερολίνο 29 Νοεμβρίου έως 2 Δεκεμβρίου 2010, προκειμένου λάβει μέρος θα λάβω μέρος σε συνεδρίαση των μελών του έργου ESCOnet Trainers. Ο κ. Δημόπουλος δεν

7 ζητά κάλυψη των δαπανών μετάβασης και διαμονής του στο Βερολίνο. Η άδεια εγκρίνεται με βάση τις διατάξεις του εδ. α της παρ. 5 του άρθρου 2 του Ν. 2530/1997 και αφορά τέσσερις (4) εργάσιμες ημέρες. 8. Μετάβαση του Αναπληρωτή Καθηγητή Κώστα Δημόπουλου στο Λονδίνο από 14 έως 16 Δεκεμβρίου 2010, προκειμένου να να συμμετάσχει σε συνεδρίαση του Προγράμματος European Science Communication Workshops. Ο κ. Δημόπουλος δεν ζητά κάλυψη των δαπανών μετάβασης και διαμονής του στο Λονδίνο. Η άδεια εγκρίνεται με βάση τις διατάξεις του εδ. α της παρ. 5 του άρθρου 2 του Ν. 2530/1997 και αφορά τρείς (3) εργάσιμες ημέρες. 9. Μετάβαση του Αναπληρωτή Καθηγητή Κώστα Δημόπουλου στη Βαρκελώνη από 11 έως 14 Ιανουαρίου 2011, προκειμένου να συμμετάσχει σε συνάντηση της επιστημονικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Places. Ο κ. Δημόπουλος δεν ζητά κάλυψη των δαπανών μετάβασης και διαμονής του στη Βαρκρλώνη. Η άδεια εγκρίνεται με βάση τις διατάξεις του εδ. α της παρ. 5 του άρθρου 2 του Ν. 2530/1997 και αφορά τέσσερις (4) εργάσιμες ημέρες. 10. Μετάβαση της Επίκουρης Καθηγήτριας Μαίρης Γείτονα στην Πράγα από 7 έως 10 Νοεμβρίου 2010, προκειμένου να συμμετάσχει ως προσκεκλημένη ομιλήτρια στο διεθνές συνέδριο ISPOR. Η κ. Γείτονα δεν ζητά κάλυψη των δαπανών μετάβασης και διαμονής της στην Πράγα. Η άδεια εγκρίνεται με βάση τις διατάξεις του εδ. α της παρ. 5 του άρθρου 2 του Ν. 2530/1997 και αφορά τρείς (3) εργάσιμες ημέρες. 11. Μετάβαση της Επίκουρης Καθηγήτριας Μαρίας Νικολακάκη στη Γρανάδα από 10 έως 14 Νοεμβρίου 2010, προκειμένου να συμμετάσχει ως ομιλήτρια στο συνέδριο που διοργανώνει το The Paulo and Nita Freire International Project for Critical Pedagogy McGill University και the friends of Paulo and Nita Freire for the Development of Critical Pedagogy με τη συνεργασία του Centre of Research in Theories and Practices That Overcome Inequalities, το University of Barcelona και το University of Granada. Η κ. Νικολακάκη ζητά κάλυψη των δαπανών μετάβασης και διαμονής της στη Γρανάδα, αίτημα με το οποίο συνηγορεί η ΓΣ. Η άδεια εγκρίνεται με βάση τις διατάξεις του εδ. α της παρ. 5 του άρθρου 2 του Ν. 2530/1997 και αφορά τρείς (3) εργάσιμες ημέρες. 12. Μετάβαση του Λέκτορα Ανδρέα Φερώνα στις Βρυξέλλες από 29 έως 30 Νοεμβρίου 2010, προκειμένου να παρακολουθήσει συνέδριο που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με θέμα «Employment in Europe. Dissemination O κ. Φερώνας δεν ζητά κάλυψη των δαπανών μετάβασης και διαμονής του στις Βρυξέλλες. Η άδεια εγκρίνεται με βάση τις διατάξεις του εδ. α της παρ. 5 του άρθρου 2 του Ν. 2530/1997 και αφορά δύο (2) εργάσιμες ημέρες. 13. Μετάβαση του Αναπληρωτή Καθηγητή Γεωργίου Μπαγάκη στη Λεμεσό της Κύπρου από 4 έως 7 Ιανουαρίου 2011, προκειμένου να παρουσιάσει την εισήγηση του με τον τίτλο: The International Teacher Leadership Project, στο 24o Διεθνές συνέδριο ICSEI που οργανώνει στις 4/1/2011 7/1/2011 το European

8 University of Cyprus, το Open University of Cyprus και το Cyprus International Institute of Management. O κ. Μπαγάκης ζητά κάλυψη των δαπανών μετάβασης και διαμονής του στη Λεμεσό, αίτημα με το οποίο συνηγορεί η ΓΣ. Η άδεια εγκρίνεται με βάση τις διατάξεις του εδ. α της παρ. 5 του άρθρου 2 του Ν. 2530/1997 και αφορά τρείς (3) εργάσιμες ημέρες. Θέμα 4: Ενημέρωση για τον τρόπο διενέργειας των Σχεδίων Έρευνας Πρακτικών Ασκήσεων Ο Πρόεδρος και η υπεύθυνη του Προγράμματος Πρακτικής Άσκησης των φοιτητών Επίκουρη Καθηγήτρια κ. Μαίρη Γείτονα ενημέρωσαν τα μέλη της ΓΣ για το σχεδιασμό της απασχόλησης των φοιτητών σε επιχειρήσεις στο πλαίσιο της Πρακτικής τους Άσκησης. Η απασχόληση των φοιτητών σε επιχειρήσεις θα λειτουργεί ταυτόχρονα με τη διενέργεια των Σχεδίων Έρευνας Πρακτικών Ασκήσεων, καθώς οι φοιτητές θα επιλέγουν ένα από τους δύο τρόπους πραγματοποίησης Πρακτικής Άσκησης. Η κ. Γείτονα ζήτησε από τα μέλη ΔΕΠ να προτείνουν φορείς, οι οποίοι θα μπορούσαν να απασχολήσουν φοιτητές, ενώ τόνισε ότι με αυτόν τρόπο οι φοιτητές αποκτούν εργασιακή εμπειρία, και το Τμήμα γίνεται γνωστό προς τα έξω. Η διάρκεια της απασχόλησης θα είναι 2 έως 4 μήνες και η βαθμολόγηση του φοιτητή θα γίνεται βάσει της αξιολόγησης του εργοδότη και του υπεύθυνου μέλους ΔΕΠ. Ήδη, το ενδιαφέρον από τους φοιτητές για Πρακτική Άσκηση σε επιχειρήσεις είναι μεγάλο. Ο Πρόεδρος συμπλήρωσε ότι στόχος είναι να λειτουργούν ταυτόχρονα και οι δύο τρόποι πραγματοποίησης Πρακτικής Έρευνας (ΣΕΠΑ και Πρακτική Άσκηση σε φορέα). Ο φορέας θα δίνει στο Τμήμα πλήρη αναφορά για το έργο του φοιτητή και ο φοιτητής θα μπορεί να το χρησιμοποιήσει στο βιογραφικό του σημείωμα. Η Καθηγήτρια κ. Άννα Τσατσαρώνη εξέφρασε την επιφύλαξή της για την αλλαγή της μέχρι τώρα φιλοσοφίας για τη διενέργεια των ΣΕΠΑ, καθώς και για τις πιθανές απουσίες των φοιτητών από τα μαθήματά τους, λόγω της φυσικής τους παρουσίας στους χώρους εργασίας. Η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια κ. Δέσποινα Τσακίρη ανέφερε ότι συμφωνεί με την πραγματοποίηση Πρακτικών Ασκήσεων σε φορείς, αλλά ρωτά μήπως θα πρέπει να οργανωθούν εκτός μαθημάτων ή να γίνονται στο 4 ο έτος, όταν οι φοιτητές θα έχουν αποδεσμευθεί από τα μαθήματα. Ο Πρόεδρος και η κ. Γείτονα διευκρίνισαν ότι θα αξιοποιηθούν οι ημέρες του καλοκαιριού, ώστε να επηρεαστούν όσο γίνεται λιγότερο τα μαθήματα, ενώ στους φορείς που θα απασχοληθούν τα παιδιά θα κάνουν έρευνα. Ο Επίκουρος Καθηγητής κ. Μάνος Σπυριδάκης ανέφερε ότι υπάρχει πρακτικό πρόβλημα με τα ΣΕΠΑ, καθώς πολύ λίγα μέλη ΔΕΠ καταθέτουν προτάσεις. Έτσι το σύστημα των Πρακτικών Ασκήσεων σε φορείς έρχεται να ελαφρύνει το σύστημα, που δεν καταργεί τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Επίσης, τόνισε την ανάγκη των παιδιών να εξοικειωθούν με την αγορά εργασίας. Τα μέλη της ΓΣ ενέκριναν τον διπλό τρόπο πραγματοποίησης των Πρακτικών Ασκήσεων, με πραγματοποίηση ΣΕΠΑ στο Τμήμα ή απασχόληση σε φορείς.

9 Η κατανομή των φοιτητών σε Σχέδια Έρευνας Πρακτικές ασκήσεις για το χειμερινό εξάμηνο επισυνάπτεται στο παρόν Πρακτικό ως Παράρτημα 1. Θέμα 5: Συζήτηση για την κατανομή των φοιτητών σε διπλωματικές εργασίες. Ο Πρόεδρος υπενθύμισε στα μέλη της ΓΣ τον τρόπο κατανομής των διπλωματικών εργασιών στους φοιτητές (τα μέλη ΔΕΠ καταθέτουν τις προτάσεις τους και τα κριτήρια που θέτουν για την επιλογή των φοιτητών, οι φοιτητές δηλώνουν τις προτιμήσεις τους και τέλος, η γραμματεία κατανέμει τους φοιτητές, βάσει των κριτηρίων των μελών ΔΕΠ και των προτιμήσεων των φοιτητών). Ωστόσο, φέτος παρατηρήθηκε το φαινόμενο μέλη ΔΕΠ και φοιτητές να έρχονται σε απευθείας συνεννόηση μεταξύ τους, με αποτέλεσμα να μην δημοσιοποιούνται όλες οι προτάσεις εργασιών ή να μην τηρούνται κριτήρια επιλογής. Ο Πρόεδρος ρώτησε τα μέλη της ΓΣ αν επιθυμούν να διατηρηθεί το ίδιο σύστημα κατανομής των φοιτητών σε διπλωματικές εργασίες ή να αλλαχθεί. Ο ίδιος πρότεινε να μείνει το ίδιο. Μετά από συζήτηση, τα μέλη της ΓΣ αποφάσισαν να μείνει ίδιο το σύστημα κατανομής των φοιτητών σε διπλωματικές εργασίες και ενέκριναν τον σχετικό πίνακα, ο οποίος επισυνάπτεται στο παρόν πρακτικό ως Παράρτημα 2. Επίσης, ο Πρόεδρος ενημέρωσε τα μέλη της ΓΣ για τις αιτήσεις των φοιτητριών Μαρίας Ζαχαράκη και Κυριακής Μητροπούλου, οι οποίες είχαν αναλάβει διπλωματικές εργασίες με επιβλέποντα τον Αναπληρωτή καθηγητή κ. Τζιμογιάννη να αλλάξουν θέματα διπλωματικής εργασίας και επιβλέποντα. Μετά από συζήτηση, η ΓΣ αποφάσισε ότι οι φοιτήτριες θα πρέπει να καταθέσουν αίτηση στην οποία να αναφέρουν τους λόγους για τους οποίους επιθυμούν την αλλαγή επιβλέποντος και θέματος. Θέμα 6: Αναγνωρίσεις μαθημάτων στις φοιτήτριες Παναγιώτα Χρήστου, Αργυρώ Σολακίδη και Ταλίν Κιρουπιάν, οι οποίες μετακινήθηκαν μέσω του Προγράμματος ERASMUS σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού κατά το ακαδημαϊκό έτος Το λόγο έλαβαν η υπεύθυνη της επιτροπής ERASMUS Καθηγήτρια κ. Άννα Τσατσαρώνη και το μέλος της επιτροπής Λέκτορας κ. Παναγιώτα Παπαδιαμαντάκη, οι οποίες αναφέρθηκαν στις φοιτήτριες Παναγιώτα Χρήστου, Αργυρώ Σολακίδη και Ταλίν Κιρουπιάν, οι οποίες μετακινήθηκαν μέσω του Προγράμματος ERASMUS σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού κατά το ακαδημαϊκό έτος Συγκεκριμένα: Α. Η φοιτήτρια Παναγιώτα Χρήστου μετακινήθηκε στην περίοδο Οκτωβρίου Ιανουαρίου 2009 προς το Πανεπιστήμιο Nanterre La Defense στη Γαλλία. Σύμφωνα με το Learning Agreement της και το Transcript of Records που μας διαβίβασε το Nanterre La Defense, η εν λόγω φοιτήτρια παρακολούθησε επιτυχώς 2 μαθήματα στο πανεπιστήμιο του εξωτερικού που αντιστοιχούν σε 6 ECTS Credits: 1. Sciences Sociales et humaines et sciences de l education 3 ECTS CREDITS

10 2. Ξένη Γλώσσα Francais ecrit niveau 2 3 ECTS CREDITS Δεδομένου ότι δεν υπάρχει απόλυτη αντιστοιχία ανάμεσα στα μαθήματα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και του Πανεπιστημίου Nanterre La Defence, η επιτροπή Erasmus εισηγείται να της αναγνωριστούν 2 μάθημα Ελεύθερης Επιλογής: 1. ΕΕ 5 Κοινωνιολογικές Σπουδές στην Εκπαιδευτική Πολιτική Α. Τσατσαρώνη που προσφέρεται το (βαθμός 7) και 2. ΕΕ 22 Αγγλικά για Ακαδημαϊκούς σκοπούς Α. Σπυροπούλου (βαθμός 8). Β. Η φοιτήτρια Αργυρώ Σολακίδη μετακινήθηκε στην περίοδο Οκτωβρίου Ιανουαρίου 2009 προς το Πανεπιστήμιο Nanterre La Defense στη Γαλλία. Σύμφωνα με το Learning Agreement της και το Transcript of Records που μας διαβίβασε το Nanterre La Defense, η εν λόγω φοιτήτρια παρακολούθησε επιτυχώς 1 μάθημα στο πανεπιστήμιο του εξωτερικού που αντιστοιχεί σε 6 ECTS Credits: 1. Εducation Familiale 6 ECTS CREDITS Aπέτυχε δε στο δεύτερο μάθημα το οποίο παρακολούθησε (Sciences Sociales et humaines et de l education) Δεδομένου ότι δεν υπάρχει απόλυτη αντιστοιχία ανάμεσα στα μαθήματα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και του Πανεπιστημίου Nanterre La Defence, η επιτροπή Erasmus εισηγείται να της αναγνωριστεί το μάθημα Ελεύθερης Επιλογής: 1. ΕΕ 16 Ιστορία Κοινωνικής Πρόνοιας για το Παιδί Δ. Καρακατσάνη που προσφέρεται το (βαθμός 5) Γ. Η φοιτήτρια Ταλίν Κρουπιάν μετακινήθηκε στην περίοδο Φεβρουαρίου Ιουνίου 2010 προς το Πανεπιστήμιο της Λουμπλιάνα στη Σλοβενία. Σύμφωνα με το Learning Agreement της και το Transcript of Records που μας διαβίβασε το Πανεπιστήμιο της Λουμπλιάνα, η εν λόγω φοιτήτρια παρακολούθησε επιτυχώς 5 μαθήματα στα οποία έλαβε βαθμολογίες 8, 9, και 10. Τα μαθήματα αυτά αντιστοιχούν συνολικά σε 27 ECTS Credits, ως εξής: 1. Μodern Literature and Social Ideologies 5 ECTS CREDITS 2. Politics of Migrations 5 ECTS CREDITS 3. Developmental Psychology 8 ECTS CREDITS 4. Experimental Pedagogy 5 ECTS CREDITS 5. Basic Issues of Social Pedagogy I 4 ECTS CREDITS Δεδομένου ότι δεν υπάρχει απόλυτη αντιστοιχία ανάμεσα στα μαθήματα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και του Πανεπιστημίου της Λουμπλιάνα, η επιτροπή Erasmus εισηγείται να της αναγνωριστούν μαθήματα από τη λίστα μαθημάτων Ελεύθερης Επιλογής που προσφέρονται κατά το ακαδημαϊκό έτος , ως εξής 1. Μodern Literature and Social Ideologies Πολιτική Κουλτούρα και Εκπαίδευση ΕΕ 1 Π. Καφετζής (βαθμός 9) 2. Politics of Migrations Ιστορία της Ελληνικής Διασποράς ΕΕ8 Λ. Βεντούρα (βαθμός 10) 3. Developmental Psychology Κοινωνική Ψυχολογία ΕΕ8 Δ. Τσακίρη (βαθμός 8) 4. Experimental Pedagogy Εκπαιδευτικές Πρακτικές

11 ΕΕ7 Μ. Νικολακάκη (βαθμός 10) 5. Basic Issues of Social Pedagogy I Γνώση και Θεωρίες Ηθικής ΕΕ4 ΠΔ. 407/80. (βαθμός 10) Τα παραπάνω μαθήματα επιλογής αντιστοιχούν σε 17,5 ECTS CREDITS του Τμήματος και σύμφωνα και με τη δέσμευση του Τμήματος οφείλουμε να της αναγνωρίσουμε ακόμη 9,5 ECTS CREDITS. Ωστόσο δεν έχουμε τη δυνατότητα να της αναγνωρίσουμε πάνω από 5 μαθήματα Ελεύθερης Επιλογής (δεδομένου ότι έχει ήδη περάσει 3 από το σύνολο των 8 που δικαιούται) Λαμβάνοντας υπόψη ότι στο ένα μάθημα περιλαμβάνονταν επισκέψεις σε σχολεία και ιδρύματα και θεωρώντας δεδομένη τη διάθεση του Τμήματος να αναπτύξει περαιτέρω την φοιτητική κινητικότητα στα πλαίσια του Προγράμματος Erasmus, προτείνουμε να της αναγνωριστούν επιπλέον τα 5,5 ECTS CREDITS που αντιστοιχούν στην πρακτική άσκηση. (βαθμός 8) Τέλος, για να καλυφθεί η απομένουσα διαφορά στα ECTS προτείνουμε να της αναγνωρισθεί και ένα μάθημα κατεύθυνσης. Παρακαλούμε δε τον κο Α.Φερώνα να σκεφθεί την δυνατότητα να της αναγνωρίσει και ένα από τα μαθήματα της κατεύθυνσης της Κοινωνικής Πολιτικής (π.χ. Συγκριτική Κοινωνική Πολιτική ή Κοινωνικός Αποκλεισμός και Πολιτικές Κοινωνικές Ενσωμάτωσης Α. Φερώνας βαθμός 9). Η ΓΣ μετά από συζήτηση ενέκρινε τις προτάσεις της επιτροπής ERASMUS για αναγνώριση μαθημάτων στις φοιτήτριες που μετακινήθηκαν μέσω του προγράμματος. Θέμα 7: Αναγνωρίσεις μαθημάτων. Το θέμα εισάγεται μετά από αίτηση των φοιτητών Χριστίνας Γουμέντζη, με ΑΜ , η οποία εισήχθη στο Τμήμα με κατατακτήριες εξετάσεις και Δημητρίου Βραβόσινου, με ΑΜ , ο οποίος εισήχθη στο Τμήμα με την κατηγορία του 10%. Μετά από συζήτηση, η ΓΣ αποφάσισε να αναγνωρίσει στους παραπάνω φοιτητές τα εξής μαθήματα: Α/Α Αντιστοιχίες μαθημάτων για τα οποία ζητά αναγνώριση η φοιτήτρια ΓΟΥΜΕΝΤΖΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ (Νοέμβριος ) Μάθημα που ζητά να Μάθημα που Πανεπιστήμιο/ ΤΜΗΜΑ ΕΤΟΣ ΒΑΘΜΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ αναγνωριστεί έχει εξεταστεί ΤΕΙ επιτυχώς 1 Εισαγωγή στις Επιστήμες Εκπαίδευσης {Υποχρ-1ου Εξαμήνου} (κ.καρακατσάνη ) 2 Κοινωνική Ψυχολογία {Υποχρ-4ου Εξαμήνου} (κ.τσακίρη ) 3 Βασικές Αρχές συμβουλευτικής και Διαχείρισης Ομάδων {Υποχρ-3ου Εξαμήνου} (κ.τσακίρη ) 4 Εισαγωγή στην Κοινωνιολογία {Υποχρ- 1ου Εξαμήνου} (κ.τσατσαρώνη ) Εισαγωγή στις επιστήμες της αγωγής Κοινωνική ψυχολογία Συμβουλευτική Ψυχολογία Εισαγωγή στην κοινωνιολογία ΤΕΙ ΤΕΙ ΤΕΙ ΤΕΙ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟ ΜΙΑΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟ ΜΙΑΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟ ΜΙΑΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟ ΜΙΑΣ , , Μεθοδολογία Κοινωνικής Μεθοδολογία ΤΕΙ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟ

12 και Εκπαιδευτικής Έρευνας {Υποχρ 3ου Εξαμήνου} (κ.κατσής ) Ερευνας ΜΙΑΣ Α/Α Αντιστοιχίες μαθημάτων για τα οποία ζητά αναγνώριση ο φοιτητής ΒΡΑΒΟΣΙΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (Νοέμβριος ) Μάθημα που ζητά να Μάθημα που έχει Πανεπιστήμ ΤΜΗΜΑ ΕΤΟΣ ΒΑΘΜΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ αναγνωριστεί εξεταστεί ιο/ ΤΕΙ επιτυχώς 1 Εισαγωγή στην Κοινωνιολογία {Υποχρ- 1ου Εξαμήνου} (κ.τσατσαρώνη ) 2 Κοινωνιολογία της Εκπαίδευσης {Υποχρ-2ου Εξαμήνου} (κ.τσατσαρώνη ) 3 Μεθοδολογία Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής έρευνας {Υποχρ 3ου Εξαμήνου} (κ.κατσής ) 4 Οι ΤΠΕ στην Εκπαίδευση {Κατεύθυνσης 6ου Εξαμήνου} (κ.τζιμογιάννης) Εισαγωγή στην κοινωνιολογία Κοινωνιολογία της Εκπαίδευσης Μεθοδολογία Εκπαιδευτικής έρευνας- Ακαδημαϊκός Αναλφαβητισμός Εκπαιδευτικές Τεχνολογίες και Υπολογιστές στην Εκπάιδευση ΑΠΘ ΠΤΔΕ ΑΠΘ ΠΤΔΕ ΑΠΘ ΠΤΔΕ ΑΠΘ ΠΤΔΕ Θέμα 8: Εκπρόθεσμες δηλώσεις μαθημάτων. Ο Πρόεδρος παρουσίασε στα μέλη της ΓΣ την αίτηση για έγκριση εκπρόθεσμης δήλωσης μαθημάτων του φοιτητή Βασιλείου Δελημάρη, με ΑΜ Ο κ. Δελημάρης, ο οποίος είναι στρατιωτικός, κατά το διάστημα των δηλώσεων μαθημάτων βρισκόταν σε αποστολή στο Αφγανιστάν. Μετά από συζήτηση, η ΓΣ ενέκρινε την εκπρόθεσμη δήλωση μαθημάτων του κ. Δελημάρη. Θέμα 9: Αιτήσεις φοιτητών για αναστολή φοίτησης. Ο Πρόεδρος ενημέρωσε τα μέλη της ΓΣ για τις αιτήσεις των φοιτητριών Πηγής Τσορμπατζούδη, με ΑΜ και Μαρίνας Σωτηρίου, με ΑΜ για προσωπικούς λόγους. Μετά από συζήτηση, η ΓΣ ενέκρινε τις αιτήσεις των φοιτητριών για αναστολή φοίτησης. Θέμα 10: Προγραμματισμός Κατατακτηρίων εξετάσεων για το ακαδημαϊκό έτος Ο Πρόεδρος ενημέρωσε τα μέλη της ΓΣ ότι θα πρέπει να γίνουν αλλαγές στις επιτροπές εξέτασης των μαθημάτων των κατατακτηρίων εξετάσεων του Τμήματος για το ακαδημαϊκό έτος , λόγω του φόρτου απασχόλησης των μελών ΔΕΠ. Συγκεκριμένα: «Εισαγωγή στο Δίκαιο»: ορίζονται ως βαθμολογητές ο Λέκτορας Μιχάλης Φεφές και ο Βασίλης Καρύδης, με αναβαθμολογητή τον Καθηγητή Θεόδωρο Παπαθεοδώρου. Η αλλαγή στην επιτροπή είναι απαραίτητη, καθώς ο προηγούμενος αναβαθμολογητής Καθηγητής Ξενοφών Κοντιάδης βρίσκεται σε γονική άδεια κατά το τρέχον ακαδημαϊκό έτος, ενώ ο

13 Καθηγητής Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, έχει αναλάβει καθήκοντα Πρύτανη και συνεπώς, έχει μεγάλο φόρτο εργασίας. «Εισαγωγή στην Εκπαιδευτική Πολιτική»: ορίζονται ως βαθμολογητές η Επίκουρη Καθηγήτρια Μαρία Νικολακάκη και η Λέκτορας Παναγιώτα Παπαδιαμαντάκη, με αναβαθμολογητή τον Αναπληρωτή Καθηγητή Αθανάσιο Τζιμογιάννη. Η αλλαγή στην επιτροπή είναι απαραίτητη, καθώς ο προηγούμενος αναβαθμολογητής Κωνσταντίνος Δημόπουλος έχει αυξημένο φόρτο εργασίας, καθώς πέρα από τα μαθήματά του σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο στο Τμήμα, κατέχει και θέση ειδικού συμβούλου του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων. «Εισαγωγή στην Κοινωνική Πολιτική»: η επιτροπή παραμένει ως είχε, δηλαδή, βαθμολογητές ο Δημήτριος Βενιέρης και ο Λέκτορας Μάνος Σπυριδάκης, με αναβαθμολογητή τον Λέκτορα Κυριάκο Σουλιώτη. Επίσης, ο Πρόεδρος εισηγήθηκε οι κατατακτήριες εξετάσεις να γίνουν ως εξής: «Εισαγωγή στην Εκπαιδευτική Πολιτική» Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010 «Εισαγωγή στην Κοινωνική Πολιτική» Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010 «Εισαγωγή στο Δίκαιο» Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010 Μετά από συζήτηση η ΓΣ ενέκρινε τις προτάσεις του Προέδρου. Θέμα 11: Πρόταση συνεργασίας από το ΙΠΕΜ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας με το Τμήμα. Ο Πρόεδρος ενημέρωσε τα μέλη της ΓΣ για την πρόταση συνεργασίας του Επίκουρου Καθηγητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Προέδρου της Ινστιτούτου Παιδαγωγικών Ερευνών & Μελετών (ΙΠΕΜ/ΔΟΕ) της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (Δ.Ο.Ε.) κ. Α. Εμβαλωτή, στο πλαίσιο της Δράσης Β της πρόσκλησης 85 της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» με τίτλο «Δράσεις ευαισθητοποίησης της εκπαιδευτικής κοινότητας από τους Κοινωνικούς Εταίρους, με αξιοποίηση της εμπειρίας του εκπαιδευτικού στην τάξη στην Ελλάδα, αλλά και διεθνώς Διακρατικές συνεργασίες κοινωνικών εταίρων στο χώρο της εκπαίδευσης», με αντικείμενο το σχεδιασμό, υλοποίηση και αξιολόγηση επιμορφωτικής παρέμβασης και στόχο την εξοικείωση των εκπαιδευτικών του πληθυσμού στόχου (εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης) με τις μεθόδους και τις τεχνικές της εκπαιδευτικής έρευνας. Μετά από συζήτηση, η ΓΣ ενέκρινε την πρόταση του προέδρου του Ι.Π.Ε.Μ./Δ.Ο.Ε. για συνεργασία. Θέμα 12: Εξελίξεις στις αναθέσεις διδασκόντων βάσει του ΠΔ 407/80 για το ακαδημαϊκό έτος Ο Πρόεδρος ενημέρωσε τα μέλη της ΓΣ για την πρόσφατη απόφαση της Συγκλήτου να σταματήσουν προσωρινά τα μαθήματα επιλογής, τα οποία πραγματοποιούνται από διδάσκοντες βάσει του ΠΔ 407/80, δεδομένου ότι δεν έχουν δοθεί ακόμα από το Υπουργείο Παιδείας οι απαιτούμενες πιστώσεις. Η

14 απόφαση αυτή επηρεάζει και το Τμήμα μας, καθώς δύο μαθήματα επιλογής του 7 ου εξαμήνου τα «ΜΜΕ και Εκπαίδευση» (διδάσκουσα κ. Αγγελική Χρονοπούλου) και «Πολιτικές για την Αγωγή Υγείας: Προγράμματα και Υλικό» (διδάσκουσα κ. Χριστίνα Καραμανίδου) θα πρέπει να διακοπούν. Η ΓΣ έλαβε γνώση. Θέμα 13: Θερινό Πρόγραμμα Μαθημάτων του Τμήματος. Ο Πρόεδρος ζήτησε από τη ΓΣ να διερευνηθεί η πιθανότητα να προσφερθούν κατά τη διάρκεια των θερινών διακοπών σύντομα και στοχευμένα σεμιναριακά μαθήματα, τα οποία θα απευθύνονται σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη να πάρουν γνώσεις ή κάποιο πιστοποιητικό σε σύντομο χρονικό διάστημα ή επαγγελματίες, οι οποίοι επιθυμούν να καλύψουν χρηστικές ανάγκες. Το πρόγραμμα θα είναι αυτοχρηματοδοτούμενο, καθώς θα καταβάλλονται από τους ενδιαφερόμενους συμβολικά δίδακτρα. Στο πρόγραμμα θα μπορούν να διδάξουν μέλη ΔΕΠ του Τμήματος, αλλά και άλλων Πανεπιστημίων. Στους επόμενους 2 3 μήνες θα πρέπει να διερευνηθεί ο τρόπος λειτουργίας του προγράμματος και στις αρχές του 2011 να δημοσιευθεί η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, ώστε το πρόγραμμα να πραγματοποιηθεί στις αρχές του Ιουλίου του Τα μέλη της ΓΣ ενέκριναν την πρόταση του Προέδρου. Θέμα 14: Αίτηση της Αναπληρώτριας Καθηγήτριας κ. Δέσποινας Καρακατσάνη για την παραχώρηση του Αμφιθεάτρου του Τμήματος για την πραγματοποίηση Ημερίδας με θέμα «Εκπαιδευτική Ηγεσία και Διοίκηση. Τάσεις και ενστάσεις.» το Σάββατο 30 Οκτωβρίου Ο Πρόεδρος ενημέρωσε τα μέλη της ΓΣ για το αίτημα της Αναπληρώτριας Καθηγήτριας κ. Δέσποινας Καρακατσάνη για την παραχώρηση του Αμφιθεάτρου του Τμήματος για την πραγματοποίηση Ημερίδας με θέμα «Εκπαιδευτική Ηγεσία και Διοίκηση. Τάσεις και ενστάσεις.» το Σάββατο 30 Οκτωβρίου Το θέμα εγκρίνεται από τη ΓΣ εκ των υστέρων, καθώς η ανάγκη διενέργειας της ημερίδας προέκυψε μετά την τελευταία συνεδρίαση της ΓΣ. Θέμα 15: Αίτηση της Ένωσης Λειτουργών Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΕΛΤΕ) για την παραχώρηση του αμφιθεάτρου του Τμήματος για τη διεξαγωγή της Γενικής Συνέλευσης της ΕΛΤΕ στις 2 Νοεμβρίου Ο Πρόεδρος ενημέρωσε τα μέλη της ΓΣ για το αίτημα της Ένωσης Λειτουργών Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΕΛΤΕ) για την παραχώρηση του αμφιθεάτρου του Τμήματος για τη διεξαγωγή της Γενικής Συνέλευσης της ΕΛΤΕ στις 2 Νοεμβρίου Το θέμα εγκρίνεται από τη ΓΣ εκ των υστέρων, καθώς η αίτηση διενέργειας της Γενικής Συνέλευσης της ΕΛΤΕ προέκυψε μετά την τελευταία συνεδρίαση της ΓΣ.

15 Θέμα 16: Συζήτηση για τις προτεινόμενες αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ο Πρόεδρος πρότεινε στα μέλη της ΓΣ να είναι όλοι παρόντες στο διάλογο για τις προτεινόμενες από το Υπουργείο Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και να καταθέσουν τις απόψεις τους. Ο Καθηγητής κ. Θεόδωρος Παπαθεοδώρου ενημέρωσε τα μέλη της ΓΣ ότι λειτουργεί ιστολόγιο στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου, όπου μπορούν όλοι να καταθέσουν τις απόψεις του, οι οποίες μπορούν να συγκεντρωθούν σε τόμο και να κατατεθούν στο Υπουργείο Παιδείας. Η ΓΣ έλαβε γνώση. Θέμα 17: Έγκριση δικαιούχων φοιτητών δωρεάν σίτισης για το ακαδημαϊκό έτος Ο Πρόεδρος ενημέρωσε τα μέλη της ΓΣ ότι οι φοιτητές που δικαιούνται δωρεάν σίτιση σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που ορίζει η υπ αρ.9/ απόφαση του Πρυτανικού Συμβουλίου (7η συνεδρίαση) του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου είναι οι παρακάτω: ΦΟΙΤΗΤΕΣ (Επί πτυχίω) Α/Α ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΦΟΙΤΗΤΗ ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΗΤΡΩΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ / ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ 1 ΜΠΟΖΙΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ < Α/Α ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΦΟΙΤΗΤΗ ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ ΦΟΙΤΗΤΕΣ (Επί πτυχίω) ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΗΤΡΩΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ / ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ 1 ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ ΑΝΝΑ ΜΙΧΑΗΛ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ < Α/Α ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΦΟΙΤΗΤΗ ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ ΦΟΙΤΗΤΕΣ (7 ο εξάμηνο φοίτησης) ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΗΤΡΩΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ / ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ 1 ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΑΚΗ ΚΟΡΑΛΙΑ ΙΩΑΝΝΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ < ΚΙΝΑΖΙΔΟΥ ΙΩΑΝΝΑ ΓΕΝΝΑΔΙΟΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ < ΒΛΑΧΟΥ ΣΤΑΜΑΤΙΑ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ < ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ < ΚΟΥΙΜΤΖΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΛΕΞΙΟΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ < Α/Α ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΦΟΙΤΗΤΗ ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ ΦΟΙΤΗΤΕΣ (5 ο εξάμηνο φοίτησης) ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΗΤΡΩΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ / ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ

16 1 ΚΟΤΣΩΝΗ ΕΡΙΟΝΑ ΜΕΛΙΛΑ ΚΩΤΣΟΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ < ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΗ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ < ΚΥΡΟΥΣΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ < ΜΑΡΚΟΥ ΑΡΓΥΡΩ ΡΑΦΑΗΛΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ < ΚΟΚΚΙΝΕΛΗ ΕΙΡΗΝΗ ΧΡΗΣΤΟΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ < ΧΡΙΣΤΟΦΗ ΒΑΣΙΑ ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΥΠΡΙΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΑΠΟΡΙΑΣ 7 ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ < ΜΠΟΖΙΚΗ ΙΩΑΝΝΑ ΙΩΑΝΝΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ < ΒΑΛΙΑΝΟΥ ΜΑΡΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ < ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ < Α/Α ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΦΟΙΤΗΤΗ ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ ΦΟΙΤΗΤΕΣ (3 ο εξάμηνο φοίτησης) ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΗΤΡΩΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ / ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ 1 ΣΑΜΟΥΡΓΚΑΝΙΔΟΥ ΙΩΑΝΝΑ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ < ΤΣΙΡΙΠΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ < ΔΑΓΚΛΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ < ΤΡΙΧΑΝΙΩΤΗ ΣΟΥΛΤΑΝΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ < ΑΛΕΞΙΟΥ ΑΛΕΞΙΑ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ < ΠΑΠΑΜΙΧΑΛΗ ΔΙΑΜΑΝΤΟΥΛΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ < ΣΑΒΒΙΔΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΗΝΑΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ < Α/Α ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΦΟΙΤΗΤΗ ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ ΦΟΙΤΗΤΕΣ (1 ο εξάμηνο) ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΗΤΡΩΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ / ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ 1 ΛΙΟΠΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ < ΑΝΕΣΙΑΔΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΔΗΜΗΤΡΑ ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ < ΜΠΑΔΑ ΗΛΙΤΣΑ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ < ΛΑΜΠΡΙΝΑΚΟΥ ΜΑΡΙΑ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ < ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ ΜΙΚΗΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗ 6 ΚΑΤΡΗ ΕΙΡΗΝΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ < ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗ ΖΩΗ ΑΝΝΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ < ΓΡΑΜΜΕΝΟΥ ΑΝΔΡΕΑΝΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ <

17 9 ΜΠΟΥΡΑΚΗΣ ΣΤΕΛΛΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ < ΚΑΒΑΛΕΡΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΒΛΑΣΗΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗ 11 ΘΑΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ < ΒΟΛΤΣΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΧΡΗΣΤΟΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ < ΓΕΡΟΝΤΟΚΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ < ΚΑΤΣΙΡΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΕΛΕΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ < ΒΑΡΕΛΑ ΔΗΜΗΤΡΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ < ΤΟΡΚΟΜΙΑΝ ΚΙΜΑ ΑΝΔΡΙΑΝΑ TORGOM ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ < ΠΑΤΣΙΛΙΒΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΛΕΟΜΕΝΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ < ΒΕΙΖΙ ΘΕΟΚΛΙΤΣΑ ΧΑΚΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗ 19 ΗΛΙΑΔΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΙΩΑΝΝΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ < ΞΑΓΟΡΑΡΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΜΙΧΑΗΛ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ < ΒΕΡΡΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ < ΓΚΡΙΝΙΑ ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΙΩΑΝΝΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ < ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ < Α/Α ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΦΟΙΤΗΤΗ ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΗΤΡΩΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ / ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ 1 JAMES SANG MICHAEL ΥΠ. ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΥΠΟΤΡΟΦΟΣ ΥΠ. ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ 2 ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΣΕ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ 3 ΚΑΝΤΖΑΡΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΗΛΙΑΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ < ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ < ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ < ΞΕΝΙΚΑΚΗ ΣΕΒΑΣΤΗ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ < ΘΥΜΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ < ΙΩΣΗΦΙΔΟΥ ΣΕΒΑΣΤΗ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ < ΣΩΤΗΡΑ ΜΑΡΙΑ ΓΑΡΥΦΑΛΛΙΑ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ < ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ < Ο μηνιαίος προϋπολογισμός σίτισης ανέρχεται στο ύψος των 3.530,47 (τρεις χιλιάδες πεντακόσια τριάντα ευρώ και σαράντα επτά λεπτά).

18 Τα μέλη της ΓΣ ενέκριναν τους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, οι οποίοι δικαιούνται δωρεάν σίτιση κατά το ακαδημαϊκό έτος Η σίτιση ξεκινά την 1 η Δεκεμβρίου Επίσης, ο Πρόεδρος ενημέρωσε τα μέλη της ΓΣ ότι οι παρακάτω φοιτητές υπέβαλλαν αιτήσεις δωρεάν σίτισης, αλλά δεν καλύπτουν τις προϋποθέσεις που ορίζονται στην απόφαση αρ. 9/ του Πρυτανικού Συμβουλίου (7 η συνεδρίαση) του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Α/Α ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΦΟΙΤΗΤΗ ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ MH ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΔΩΡΕΑΝ ΣΙΤΙΣΗΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΗΤΡΩΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ / ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ 1 ΜΠΑΜΠΑΤΣΙΚΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ > ΚΑΡΔΟΥΛΑΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΑΜΑΝΗ ΜΑΡΙΝΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ = ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ = ΤΟΖΑΙ ΜΑΡΙΝΕΛΑ ΠΥΡΡΟ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ > Τα μέλη της ΓΣ έλαβαν γνώση. Θέμα 18: Έγκριση αιτούμενου εξοπλισμού για την Πρόσκληση του έργου «Υποδομές Εξοπλισμών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση» Ο Πρόεδρος παρουσίασε στα μέλη της ΓΣ τον πίνακα με τον αιτούμενο τεχνολογικό εξοπλισμό του Τμήματος και τις σχετικές τεχνικές προδιαγραφές, ο οποίος θα συμπεριληφθεί στο τεύχος της προκήρυξης του Ιδρύματος σχετικά με την Πρόσκληση «Υποδομές Εξοπλισμών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση» και επισυνάπτεται στο παρόν πρακτικό ως Παράρτημα 3. Ο Πρόεδρος πρότεινε να αναλάβει ο ίδιος ως υπεύθυνος παρακολούθησης του έργου, με αναπληρωματικό του τον Αναπληρωτή Καθηγητή και Αναπληρωτή Πρόεδρο του Τμήματος κ. Θανάση Τζιμογιάννη. Μετά από συζήτηση, τα μέλη της ΓΣ ενέκριναν τον πίνακα με τον αιτούμενο τεχνολογικό εξοπλισμό, τον συνολικό προϋπολογισμό, τις τεχνικές προδιαγραφές και όρισαν ως υπεύθυνο παρακολούθησης του έργου τον Πρόεδρο του Τμήματος Αναπληρωτή Καθηγητή κ. Θανάση Κατσή, με αναπληρωτή του τον Αναπληρωτή Πρόεδρο του Τμήματος Αναπληρωτή Καθηγητή κ. Θανάση Τζιμογιάννη. Θέμα 19: Αίτηση της Λέκτορος κ. Παναγιώτας Παπαδιαμαντάκη να διδάξει στο ΠΜΣ του Τμήματος Επιστημών της Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Πανεπιστημίου Αθηνών.

19 Ο Πρόεδρος ενημέρωσε τα μέλη της ΓΣ της Λέκτορος κ. Παναγιώτας Παπαδιαμαντάκη να διδάξει στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών σπουδών του Τμήματος Επιστημών της Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μετά από συζήτηση η ΓΣ ενέκρινε την αίτηση της κ. Παπαδιαμαντάκη. Θέμα 20: Έγκριση επιτροπών οικονομικών θεμάτων για το Οικονομικό έτος Ο Πρόεδρος ενημέρωσε τα μέλη της ΓΣ σχετικά με την ανάγκη ορισμού επιτροπών διενέργειας/αξιολόγησης διαγωνισμών, παραλαβής εξοπλισμού και αξιολόγησης ενστάσεων/προσφυγών, που θα πραγματοποιηθούν για τις ανάγκες του Τμήματος κατά το οικονομικό έτος 2011 και πρότεινε τους εξής παρακάτω ως κύρια και αναπληρωματικά μέλη επιτροπών : Α) ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ, ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ, ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΝΕΩΝ ΧΩΡΩΝ ΜΕΛΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ Διονύσιος Κλάδης, Καθηγητής Σπυριδάκης Μάνος, Επίκουρος Καθηγητής Μακρυπόδης Βασίλης, ΕΤΕΠ Φερώνας Ανδρέας, Λέκτορας Τσακίρη Δέσποινα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Νέζη Φωτεινή, Διοικητικός Υπάλληλος ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΜΕΛΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Κατσής Αθανάσιος, Τζιμογιάννης Αθανάσιος, Μακρυπόδης Βασίλης, ΕΤΕΠ ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ Φερώνας Ανδρέας, Λέκτορας Δημόπουλος Κωνσταντίνος, Νικολακάκη Μαρία, Επίκουρη Καθηγήτρια ΒΙΒΛΙΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ ΕΝΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΜΕΛΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Φερώνας Ανδρέας, Λέκτορας Βεντούρα Λίνα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Καρακατσάνη Δέσποινα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ Τσακίρη Δέσποινα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Σπυριδάκης Μάνος, Επίκουρος Καθηγητής Τσάκωνα Αλεξάνδρα Κυριακή Υπάλληλος Βιβλιοθήκης ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΛΛΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ (ΕΙΔΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ, ΠΑΓΙΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ, ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ, ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ, ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ)

20 ΜΕΛΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Δημόπουλος Κωνσταντίνος, Σπυροπούλου Αθανασία, ΕΕΔΙΠ Δούκα Ιωάννα, Διοικητικός Υπάλληλος ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ Βεντούρα Λίνα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Τσατσαρώνη Άννα, Καθηγήτρια Νέζη Φωτεινή, Διοικητικός Υπάλληλος ΣΙΤΙΣΗ ΣΤΕΓΑΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΘΕΜΑΤΑ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΜΕΛΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Αθανάσιος Κατσής, Καφετζής Παναγιώτης, Νέζη Φωτεινή, Διοικητικός Υπάλληλος ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ Βενιέρης Δημήτρης, Τζιμογιάννης Αθανάσιος, Φλώρου Βασιλική, Διοικητικός Υπάλληλος Β) ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΕΙΔΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ, ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ, ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΝΕΩΝ ΧΩΡΩΝ ΜΕΛΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ Φερώνας Ανδρέας, Λέκτορας Τσακίρη Δέσποινα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Νέζη Φωτεινή, Διοικητικός Υπάλληλος Διονύσιος Κλάδης, Καθηγητής Σπυριδάκης Μάνος, Επίκουρος Καθηγητής Μακρυπόδης Βασίλης, ΕΤΕΠ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΜΕΛΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Φερώνας Ανδρέας, Λέκτορας Δημόπουλος Κωνσταντίνος, Νικολακάκη Μαρία, Επίκουρη Καθηγήτρια ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ Κατσής Αθανάσιος, Τζιμογιάννης Αθανάσιος, Μακρυπόδης Βασίλης, ΕΤΕΠ ΒΙΒΛΙΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ ΕΝΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΜΕΛΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Τσακίρη Δέσποινα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Σπυριδάκης Μάνος, Επίκουρος Καθηγητής Τσάκωνα Αλεξάνδρα Κυριακή Υπάλληλος Βιβλιοθήκης ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ Φερώνας Ανδρέας, Λέκτορας Βεντούρα Λίνα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Καρακατσάνη Δέσποινα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΛΛΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ

21 (ΕΙΔΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ, ΠΑΓΙΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ, ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ, ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ, ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ) ΜΕΛΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ Βεντούρα Λίνα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Τσατσαρώνη Άννα, Καθηγήτρια Νέζη Φωτεινή, Διοικητικός Υπάλληλος Δημόπουλος Κωνσταντίνος, Σπυροπούλου Αθανασία, ΕΕΔΙΠ Δούκα Ιωάννα, Διοικητικός Υπάλληλος ΣΙΤΙΣΗ ΣΤΕΓΑΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΘΕΜΑΤΑ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΜΕΛΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Βενιέρης Δημήτρης, Τζιμογιάννης Αθανάσιος, Φλώρου Βασιλική, Διοικητικός Υπάλληλος ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ Αθανάσιος Κατσής, Καφετζής Παναγιώτης, Νέζη Φωτεινή, Διοικητικός Υπάλληλος Γ) ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΣ ΔΑΠΑΝΗΣ / ΕΡΓΑΣΙΑΣ / ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΜΕΛΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Θεόδωρος Παπαθεοδώρου Καθηγητής Ξενοφών Κοντιάδης Καθηγητής Μιχαήλ Φεφές Λέκτορας ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ Αθανάσιος Τζιμογιάννης Εμμανουήλ Σπυριδάκης Επίκουρος Καθηγητής Κυριάκος Σουλιώτης Λέκτορας Μετά από συζήτηση, τα μέλη της ΓΣ ενέκριναν τις παραπάνω επιτροπές διενέργειας/αξιολόγησης διαγωνισμών, παραλαβής εξοπλισμού και αξιολόγησης ενστάσεων/προσφυγών του Τμήματος για το οικονομικό έτος Στο σημείο αυτό, και μετά την εξάντληση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης έληξε η συνεδρίαση περί ώρα 3.00 το απόγευμα. Η Προϊσταμένη της Γραμματείας του Τμήματος Ο Πρόεδρος του Τμήματος Ιωάννα Δούκα Θανάσης Κατσής

22 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1 ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗ ΕΚΤΗ (56η) ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΕ ΣΧΕΔΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΤΟΥ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ

23 ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΕ ΣΧΕΔΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΑΚ.ΕΤΟΥΣ MΠΑΓΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Καλές και κακές πρακτικές της εισαγωγικής επιμόρφωσης στην Ελλάδα α/α ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ Α.Μ 1 ΚΑΤΣΙΒΕΛΗ ΠΕΡΑΚΗ ΦΩΤΕΙΝΗ ΚΑΨΑΛΑ ΑΜΑΛΙΑ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗ ΜΑΡΙΑ Απόψεις και στάσεις των δα σκάλων για τη λειτουργικότη τα και την αποτελεσματικότη τα των σχολικών εγχειριδίων στο Δημοτικό Σχολείο α/α ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ Α.Μ 1 ΜΠΑΓΚΑ ΠΑΝΑΓΟΥΛΑ ΠΟΡΦΥΡΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΣΠΥΡΙΔΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΜΙΧΑΛΗΣ ΦΕΦΕΣ Τοπική Αυτοδιοίκηση και Κοινωνική Ένταξη. Η περίπτωση του Δήμου Κορινθίας. α/α ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ Α.Μ 1 ΤΣΑΛΔΑΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΟΥΝΗΣ ΟΜΗΡΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΞΥΔΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ-ΙΣΙΔΩΡΑ ΤΣΑΚΙΡΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ Η αυτοαξιολόγηση των Σχολικών Μονάδων κατά τη φάση της πειραματικής εφαρμογής : Μελέτη περίπτωσης α/α ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ Α.Μ 1 ΜΑΟΥΤΣΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΔΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΚΟΦΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΒΡΑΔΗ ΕΥΓΕΝΙΑ ΜΑΝΤΖΙΩΡΗ ΚΑΝΕΛΛΑ

24 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 2 ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗ ΕΚΤΗ (56η) ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΕ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ

25 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ & ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΕ ΙΠΛΩΜΑΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΚ.ΕΤΟΣ Α/Α ΕΠΙΒΛΕΠΟΝ ΜΕΛΟΣ ΕΠ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΦΟΙΤΗΤΗ Δέσποινα Καρακατσάνη Πολιτική και κοινωνική διαπαιδαγώγηση στο σχολείο: γνώσεις, αξίες και πρακτικές ΚΟΛΛΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ Δέσποινα Καρακατσάνη Σύγχρονα παιδαγωγικά συστήματα και εναλλακτικές εκπαιδευτικές δράσεις ΧΙΚΑΡΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ Δέσποινα Καρακατσάνη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση και Εκπαιδευτική Έρευνα ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΣΚΡΕΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Σπυριδάκης Εμμανουήλ Φύλο και Οικιακή Εργασία ΚΑΝΤΑΡΑΚΗ ΕΛΕΝΗ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ Σπυριδάκης Εμμανουήλ Εργασία και αποβιομηχάνιση. Η περίπτωση του νομού Κορινθίας. ΚΑΠΙΔΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ Σπυριδάκης Εμμανουήλ Φερώνας Ανδρέας Φερώνας Ανδρέας Τσακίρη Δέσποινα Νικολακάκη Μαρία Νικολακάκη Μαρία Φύλο και Μετανάστευση Πολιτικές κοινωνικής ενσωμάτωσης στην Ελλάδα ( ): προκλήσεις και προοπτικές. Ευέλικτες μορφές απασχόλησης στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα Η αξιολόγηση των στελεχών της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και αποκέντρωση του εκπαιδευτικού συστήματος Απόψεις των μαθητών του δημοτικού σχολείου για το σχολικό περιβάλλον και τις σχέσεις με τον/την δάσκαλο/α Απόψεις των μαθητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για το σχολικό περιβάλλον και τις σχέσεις με τον/την εκπαιδευτικό ΚΙΝΑΖΙΔΟΥ ΙΩΑΝΝΑ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΑΚΗ ΚΟΡΑΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΡΗΝΗ ΒΕΡΓΙΔΟΥ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΒΛΑΧΟΥ ΣΤΑΜΑΤΙΑ BRUHAMAJ BLEDAR ΒΡΑΔΗ ΕΥΓΕΝΙΑ ΓΚΙΟΚΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΙΠΙΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΠΑΓΕΩΡΓΙΔΟΥ ΘΩΜΑΗ ΝΤΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

26 Παπαδιαμαντάκη Γιούλη Πολιτική Διεύρυνσης: Το Σύστημα Εισαγωγής στην Ανώτατη Εκπαίδευση ΠΑΠΑΔΑΚΟΥ ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΜΑΡΙΑ Παπαδιαμαντάκη Γιούλη ΖΑΧΑΡΑΚΗ ΜΑΡΙΑ Μπαγάκης Γιώργος Η συμμετοχή των γονέων στο σχολείο ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΑΡΓΥΡΟΥΛΑ Μπαγάκης Γιώργος Εισαγωγική επιμόρφωση ΦΡΑΓΚΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ Μπαγάκης Γιώργος ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΑ Τζιμογιάννης Αθανάσιος Σουλιώτης Κυριάκος Πληροφορικός γραμματισμός και εκπαίδευση ενηλίκων στα ΣΔΕ. Αξιολόγηση Προγράμματος ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης σε φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης ΚΟΥΙΜΤΖΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΦΟΥΤΣΗ ΟΛΓΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΥ ΘΕΟΝΙΤΣΑ ΡΑΛΛΗ ΣΟΦΙΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ Βεντούρα Λίνα Η ενσωμάτωση των παιδιών των μεταναστών ΚΙΡΟΥΠΙΑΝ ΤΑΛΙΝ Καρύδης Βασίλης Υποπολιτισμικοί κώδικες στην ελληνική Φυλακή ΜΠΟΖΙΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΕΠΙΚΥΡΩΜΕΝΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΕΞΗΚΟΣΤΗΣ (60ης) ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

ΕΠΙΚΥΡΩΜΕΝΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΕΞΗΚΟΣΤΗΣ (60ης) ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής Διεύθυνση: Τηλέφωνο: 27410 74991 3 Fax: 27410 74990 E mail: Web page: Δαμασκηνού & Κολοκοτρώνη 20100 Κόρινθος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΚΥΡΩΜΕΝΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ ΕΝΑΤΗΣ (59ης) ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

ΕΠΙΚΥΡΩΜΕΝΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ ΕΝΑΤΗΣ (59ης) ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής Διεύθυνση: Τηλέφωνο: 27410 74991 3 Fax: 27410 74990 E mail: Web page: Δαμασκηνού & Κολοκοτρώνη 20100 Κόρινθος

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΔΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΑΥΤΟΤΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Αθήνα 2009 Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α Α. H EΠΙΜΟΡΦΩΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ [ΠΜΣ ΕΠΥ] ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ 1 Αγαπητοί φοιτητές και φοιτήτριες του προγράμματος, Σήμερα γνωρίζουμε ότι οι παράγοντες κινδύνου για την υγεία

Διαβάστε περισσότερα

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΔΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΑΥΤΟΤΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΑΘΗΝΑ 2009 Cum libellis

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ στη ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ & ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥ ΩΝ & ΕΡΕΥΝΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Π Ο Λ Υ Τ Ε Χ Ν Ε Ι Ο Κ Ρ Η Τ Η Σ

Π Ο Λ Υ Τ Ε Χ Ν Ε Ι Ο Κ Ρ Η Τ Η Σ Π Ο Λ Υ Τ Ε Χ Ν Ε Ι Ο Κ Ρ Η Τ Η Σ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2001 IOYNΙΟΣ 2008 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ/ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ Επιστημ. Υπεύθυνος: Καθηγ. Β. Κουϊκόγλου Τηλ. : 28210

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΙΣΗΓΗΣΗ για την ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Μάιος Ιούνιος 2009 1 Η παρούσα ʺΕΙΣΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΜΗΜΑ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΚΑΔ. ΕΤΟΣ 2009 2010

ΤΜΗΜΑ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΚΑΔ. ΕΤΟΣ 2009 2010 ΤΜΗΜΑ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΚΑΔ. ΕΤΟΣ 2009 2010 1 EIKONOΓPAΦHΣH: O Oδηγός Σπουδών του ακαδημαϊκού έτους 2009 2010 έχει διακοσμηθεί με βυζαντινές μικρογραφίες και λεπτομέρειες βυζαντινών τοιχογραφιών.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 2004 2009 (18/6/2004 10/6/2009) Προεδρία Παναγιώτη Δ. Σιαφαρίκα, Καθηγητή Επίτιμου Διδάκτορα Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (Ε.Α.Π.) ιδρύθηκε το 1992 (άρθρο

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Διευκρινήσεις για τη χορήγηση αδειών στους δημοσίους υπαλλήλους βάσει του νέου Υπαλληλικού Κώδικα.

ΘΕΜΑ: Διευκρινήσεις για τη χορήγηση αδειών στους δημοσίους υπαλλήλους βάσει του νέου Υπαλληλικού Κώδικα. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Αθήνα, 14 Μαϊου 2007 Αριθμ. Πρωτ.: ΔΙΔΑΔ/Φ.51/538/12254

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΘΗΜΑ: ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΜΑΘΗΜΑ: ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ ΜΑΘΗΜΑ: ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ ΔΕΙΓΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΑΝΑΛΥΕΤΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΔΙΔΑΚΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΕΩΝ ΔΙΔΑΣΚΟΥΣΑ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ (ΠΕΤΤΥ) ΜΑΖΟΥ Πρακτικό 1 Ο Α, Έλληνας και μόνιμος κάτοικος Γαλλίας, ενάγει τον Β,

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΘΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ Τομέας Οικονομικών της Υγείας Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ 1 Αθήνα, 2009 Ερευνητική Ομάδα Αθανασάκης Κωνσταντίνος Καρέλα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ Κατά την περίοδο του νεοελληνικού διαφωτισμού αναπτύχθηκε γόνιμος προβληματισμός όσον αφορά την ανάγκη να μορφωθεί ο ελληνικός λαός και να

Διαβάστε περισσότερα

Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΓΟΝΕΩΝ

Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΜΗΜΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΤΟΜΕΑΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΕΙΔΙΚΕΥΣΗ: ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Μεταπτυχιακή εργασία με θέμα:

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ Αχαρνές, 2011 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Σύμφωνα με την υπ. αριθμ. 411/2011 όπως τροποποιήθηκε με την 936/2011 αποφάσεις Γενικού Γραμματέα Δήμου Αχαρνών, συγκροτήθηκε επταμελή

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή 1. Κεφάλαιο 1. Εξέλιξη των μισθών στην Κύπρο και διεθνείς συγκρίσεις 11

Εισαγωγή 1. Κεφάλαιο 1. Εξέλιξη των μισθών στην Κύπρο και διεθνείς συγκρίσεις 11 Περιεχόμενα Εισαγωγή 1 Κεφάλαιο 1. Εξέλιξη των μισθών στην Κύπρο και διεθνείς συγκρίσεις 11 1. Συγκρίσεις μισθών και μοναδιαίου κόστους εργασίας στην Κύπρο και τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης των 15 12

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτισμικό Εργαστήρι «Αέναον» ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Πολιτισμικό Εργαστήρι «Αέναον» ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ Πολιτισμικό Εργαστήρι «Αέναον» ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ Πολιτισμικό Εργαστήρι «Αέναoν», Γούβες Ηρακλείου Κρήτης Τηλ. 28970 41509 & 6944 331 339, email: info@sisaenaon.com Περιεχόμενα Προφίλ Επιχείρησης...... 3 Συνοπτική

Διαβάστε περισσότερα

16 TH INTERNATIONAL OLYMPIAD IN INFORMATICS 16 Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

16 TH INTERNATIONAL OLYMPIAD IN INFORMATICS 16 Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ 16 TH INTERNATIONAL OLYMPIAD IN INFORMATICS 16 Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Αθήνα, 11 18 Σεπτεμβρίου 2004 ιεθνής Ολυµπιάδα Πληροφορικής Θεσμοθετημένη από την ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Όταν η πολιτιστική δηµιουργία συναντά την οικονοµία της αγοράς

Όταν η πολιτιστική δηµιουργία συναντά την οικονοµία της αγοράς EXOFILO 17OS:Layout 1 5/23/11 12:11 PM Οικονοµία Επιχειρήσεις Η απελευθέρωση της οικονοµικής επιστήµης Τα µυστικά των ισολογισµών Ξένες Επενδύσεις στην Ελλάδα Ταξίδι στη Νέα Ελλάδα Επιχειρήστε... αγροτουριστικά

Διαβάστε περισσότερα

Η διπλωματική εργασία

Η διπλωματική εργασία Η διπλωματική εργασία Αριστείδης Χατζής * Το κείμενο αυτό ανανεώνεται συνέχεια με τη δική σας παρέμβαση, τις ερωτήσεις, τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας. Αυτή η εκδοχή ανανεώθηκε στις 12 Δεκεμβρίου 2006.

Διαβάστε περισσότερα

Ετήσια Οικονομική Έκθεση για την χρήση από 1η Ιανουαρίου 2009 έως 31η Δεκεμβρίου 2009 Σελίδα 1

Ετήσια Οικονομική Έκθεση για την χρήση από 1η Ιανουαρίου 2009 έως 31η Δεκεμβρίου 2009 Σελίδα 1 ΑΛΜΕ ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗ & ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΙΓΚΛΙΔΩΜΑΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ & ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΤΗΣΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ (της χρήσης που έληξε την 31η Δεκεμβρίου 2009) Σύμφωνα με το άρθρο 4 του Ν.3556/2007

Διαβάστε περισσότερα

Π Ρ Α Κ Τ Ι Κ Α Σ Υ Ν Ε Δ Ρ Ι Ο Υ

Π Ρ Α Κ Τ Ι Κ Α Σ Υ Ν Ε Δ Ρ Ι Ο Υ 9 Ο Ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ & ΈΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ GREECE & SOUTH EASTERN EUROPE Δευτέρα 20 & Τρίτη 21 Οκτωβρίου, 2008, Ξενοδοχείο Divani Caravel, Αθήνα Π Ρ Α Κ Τ Ι Κ Α Σ Υ Ν Ε Δ Ρ Ι Ο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΠΟΤΩΝ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΠΟΤΩΝ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΠΟΤΩΝ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΗ ΟΜΑΔΑ: Δημήτριος Σαμψών Ελευθερία Πατρικαλάκη Αντώνης Μαραγκάκης Ηλίας Σπανάκης Χημικός Μηχανικός Μηχανικός Περιβάλλοντος Μηχανολόγος

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο: kipan@central.ntua.gr Ιστοσελίδα: http://www.ntua.gr/anavathmisi/ Αγαπητοί Συνάδελφοι, Ευχόμαστε σε όλους μια ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΑ, 1 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2008 ΚΑΛΗ,

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα 3.3. Γυναικεία Επιχειρηματικότητα. Η ενίσχυση και υποστήριξη της Γυναικείας Επιχειρηματικότητας

Ενότητα 3.3. Γυναικεία Επιχειρηματικότητα. Η ενίσχυση και υποστήριξη της Γυναικείας Επιχειρηματικότητας Ενότητα 3.3. Γυναικεία Επιχειρηματικότητα Περίληψη Ενότητας: Η ενίσχυση και υποστήριξη τ Γυναικείας Επιχειρηματικότητας εντάσσεται στα προγράμματα δράσ και αποτελεί βασικό στόχο πολλών φορέων στήριξ τ

Διαβάστε περισσότερα

Αστυνομική επιστήμη Η ευρωπαϊκή προσέγγιση του Hans Gerd Jaschke

Αστυνομική επιστήμη Η ευρωπαϊκή προσέγγιση του Hans Gerd Jaschke Αστυνομική επιστήμη Η ευρωπαϊκή προσέγγιση του Hans Gerd Jaschke Η αύξηση του οργανωμένου και του διασυνοριακού εγκλήματος ακολουθεί την παγκοσμιοποίηση. Η γρήγορη ανταλλαγή των πληροφοριών και της γνώσης,

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ ΠΕ 60 ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ ΠΕ 60 ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ ΠΕ 60 ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ Γενικό Πλάνο Εισαγωγή Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Διαπολιτισμική Εκπαίδευση Πρώιμη Παρέμβαση Αντισταθμιστικός Ρόλος του νηπιαγωγείου Τι είναι αντισταθμιστική εκπαίδευση Ίσες

Διαβάστε περισσότερα

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΟΝΑΔΩΝ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ (ΟΙΚΟΤΡΟΦΕΙΩΝ)

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΟΝΑΔΩΝ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ (ΟΙΚΟΤΡΟΦΕΙΩΝ) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΟΝΑΔΩΝ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ (ΟΙΚΟΤΡΟΦΕΙΩΝ) Φορέας Ανάπτυξης

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΝΕΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

ΟΔΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΝΕΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ Page 1 of 36 ΟΔΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΝΕΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ Το επιχειρηματικό σχέδιο αποτελείται από το κείμενο και διάφορους οικονομικούς πίνακες. Το κείμενο αποτελεί το κύριο σώμα του επιχειρηματικού

Διαβάστε περισσότερα