ΕΠΙΚΥΡΩΜΕΝΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ ΕΚΤΗΣ (56ης) ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΕΠΙΚΥΡΩΜΕΝΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ ΕΚΤΗΣ (56ης) ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ"

Transcript

1 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής Διεύθυνση: Τηλέφωνο: Fax: E mail: Web page: Δαμασκηνού & Κολοκοτρώνη Κόρινθος Κόρινθος, 20 Ιανουαρίου 2011 sep secr@uop.gr ΕΠΙΚΥΡΩΜΕΝΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ ΕΚΤΗΣ (56ης) ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ Η πεντηκοστή έκτη (56η) συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Τμήματος στην Κόρινθο υπό την προεδρία του Προέδρου του Τμήματος Αναπληρωτή Καθηγητή Θανάση Κατσή. Στη συνεδρίαση συμμετείχαν τα εξής μέλη της Γενικής Συνέλευσης: Α. ΜΕΛΗ ΔΕΠ 1. Παπαθεοδώρου Θεόδωρος, Καθηγητής 2. Τσατσαρώνη Άννα, Καθηγήτρια 3. Βενιέρης Δημήτρης, 4. Βεντούρα Λίνα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια 5. Καρακατσάνη Δέσποινα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια 6. Κατσής Θανάσης, Πρόεδρος Τμήματος 7. Μπαγάκης Γεώργιος, 8. Τζιμογιάννης Θανάσης, Αναπληρωτής Πρόεδρος Τμήματος 9. Τσακίρη Δέσποινα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια 10. Γείτονα Κοντούλη Μαρία, Επίκουρη Καθηγήτρια (μόνιμη) 11. Σπυριδάκης Μάνος, Επίκουρος Καθηγητής 12. Παπαδιαμαντάκη Παναγιώτα, Λέκτορας 13. Σουλιώτης Κυριάκος, Λέκτορας 14. Φερώνας Ανδρέας, Λέκτορας 15. Φεφές Μιχάλης, Λέκτορας

2 Β. ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ Τακτικά Μέλη 1. Κουιμτζίδης Σταύρος (τακτικός εκπρόσωπος) Γ. ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ Δεν έχουν οριστεί εκπρόσωποι των προπτυχιακών φοιτητών για το ακαδημαϊκό έτος Δ. ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΕΕΔΙΠ 1. Σπυροπούλου Αθανασία Ε. ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΕΤΕΠ 1. Μακρυπόδης Βασίλης Απουσίαζαν, αν και είχαν ειδοποιηθεί κανονικά ο Καθηγητής Κλάδης Διονύσης, οι Αναπληρωτές Καθηγητές Βενιέρης Δημήτριος, Δημόπουλος Κώστας και Καρύδης Βασίλης και η Επίκουρη Καθηγήτρια Νικολακάκη Μαρία, οι οποίοι είχαν ειδοποιήσει τον Πρόεδρο για την απουσία τους. Απουσίαζαν, επίσης, ο Καθηγητής Βασίλης Κουλαϊδής, ο οποίος βρίσκεται σε αναστολή καθηκόντων, ο Καθηγητής Ξενοφών Κοντιάδης, ο οποίος βρίσκεται σε γονική άδεια, η Καθηγήτρια Χριστίνα Κουλούρη και ο Παναγιώτης Καφετζής, οι οποίοι βρίσκονται σε εκπαιδευτική άδεια. Απουσίαζαν, οι εκπρόσωποι των προπτυχιακών Θεοδωροπούλου Χριστίνα, Βαλιάνου Μαρία, Αναγνωστοπούλου Ειρήνη, Μιλτιάδους Κυριάκος, Αγγλογάλλου Άντρια, Δημητρίου Μαρία Τροοδία και Σαπρανίδου Αντιγόνη, καθώς και οι αναπληρωματικοί τους. Σημειώνεται ότι οι προπτυχιακοί φοιτητές έχουν ορίσει μόνο 9 τακτικούς εκπροσώπους τους στη Γενική Συνέλευση του Τμήματος, αντί των 11 που απαιτούνται σύμφωνα με τον αριθμό των μελών ΔΕΠ που υπηρετούν στο Τμήμα. Απουσίαζαν, τέλος, οι εκπρόσωποι των μεταπτυχιακών φοιτητών, καθώς δεν έχουν οριστεί ακόμα για το ακαδημαϊκό έτος Πρακτικά τήρησε η Ιωάννα Δούκα, σύμφωνα με την υπ αριθ. 2/ απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής τους Ιδρύματος. Η συνεδρίαση άρχισε στις το μεσημέρι, αφού ο Πρόεδρος διαπίστωσε την ύπαρξη της απαιτούμενης κατά το νόμο απαρτίας (18 παρόντα μέλη επί συνόλου 30). Η συνεδρίαση περιλαμβάνει τα εξής θέματα: Α. Θέματα προ ημερήσιας διάταξης Θέμα 1: Ανακοινώσεις Ενημέρωση.

3 1.1 Ανακοινώσεις Ενημέρωση από τον Πρόεδρο Ο Πρόεδρος ενημέρωσε τα μέλη της ΓΣ ότι στις 3 Νοεμβρίου έληξε η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων. Στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Ερευνών θα γίνει η επιλογή, ώστε από τον Δεκέμβριο να έχουμε φύλακα για 8 μήνες. Ο φύλακας θα προσληφθεί από το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος ως υπάλληλος «γενικών καθηκόντων». Η ΓΣ έλαβε γνώση Ο Πρόεδρος ενημέρωσε τα μέλη της ΓΣ ότι η ορκωμοσία των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών πτυχιούχων του Τμήματος θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 22 Νοεμβρίου. Η ΓΣ έλαβε γνώση Ο Πρόεδρος ενημέρωσε τα μέλη της ΓΣ ότι πρόκειται να προκηρυχθεί διαγωνισμός για επισκευές του κτιρίου. Η ΓΣ έλαβε γνώση Ο Πρόεδρος ενημέρωσε τα μέλη ΔΕΠ ότι σε συνεργασία με το μέλος ΕΤΕΠ κ. Βασίλη Μακρυπόδη, προχωρά ο εμπλουτισμός της ιστοσελίδας του Τμήματος και κάλεσε όλα τα μέλη ΔΕΠ να βοηθήσουν στέλνοντας σχετικό υλικό. Η ΓΣ έλαβε γνώση Ο Πρόεδρος ενημέρωσε τα μέλη της ΓΣ ότι προχωρά η διαδικασία της εσωτερικής αξιολόγησης του Τμήματος και κάλεσε τα μέλη ΔΕΠ να συμπληρώσουν τα απαιτούμενα δελτία. Ο Καθηγητής κ. Θεόδωρος Παπαθεοδώρου διευκρίνισε ότι εάν δεν κατατεθεί η έκθεση αξιολόγησης του Ιδρύματος, το Ίδρυμα δεν θα είναι επιλέξιμο σε διεθνή προγράμματα. Η επιτροπή αξιολόγησης του Τμήματος αποτελείται πλέον από την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια κ. Δέσποινα Τσακίρη και συνεργάτες τους Λέκτορες κ. Παναγιώτα Παπαδιαμαντάκη και κ. Ανδρέα Φερώνα. Η κ. Τσακίρη ως υπεύθυνη της Επιτροπής Αξιολόγησης, ενημέρωσε τα μέλη της ΓΣ ότι η ανάθεση στα μέλη της Επιτροπής έγινε στις 20 Οκτωβρίου, συνεδρίασε στις 24 Οκτωβρίου και συνεπικουρείται από δυο προπτυχιακούς φοιτητές, δύο μεταπτυχιακούς φοιτητές και τη Γραμματεία. Η Επιτροπή Αξιολόγησης θα καταβάλει κάθε προσπάθεια να καταθέσει έγκαιρα μια άρτια έκθεση αξιολόγησης του Τμήματος. Η ΓΣ έλαβε γνώση Ο Πρόεδρος κάλεσε τα μέλη ΔΕΠ να κάνουν οικονομία στα αναλώσιμα του Τμήματος, ειδικότερα σε χαρτί και μελάνια και πρότεινε αντί να φωτοτυπούνται οι σημειώσεις να αναρτώνται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Τμήματος. Η ΓΣ έλαβε γνώση Το μέλος ΕΕΔΙΠ κ. Αθανασία Σπυροπούλου ενημέρωσε τα μέλη της ΓΣ ότι έχουν μεταφραστεί στα Αγγλικά τα κείμενα για τον Οδηγό Σπουδών, ωστόσο ζήτησε από τα μέλη ΔΕΠ να συμβάλλουν στην ολοκλήρωσή του στέλνοντας τις περιλήψεις των μαθημάτων τους, όπου χρειάζεται. Η Καθηγήτρια κ. Άννα Τσατσαρώνη συμπλήρωσε ότι σχετικά με τους υποψήφιους διδάκτορες η ενημέρωση των στοιχείων τους θα γίνεται μία φορά το χρόνο με τη λήξη του ακαδημαϊκού έτους. Η ΓΣ έλαβε γνώση.

4 1.1.8 Η Καθηγήτρια κ. Άννα Τσατσαρώνη ενημέρωσε τα μέλη της ΓΣ ότι έχουν αναρτηθεί στο site του Πανεπιστημίου πληροφορίες σχετικά με τη δυνατότητα μετακίνησης ή υποδοχής προπτυχιακών φοιτητών, ενώ θα πρέπει να αναρτηθούν αντίστοιχες πληροφορίες σχετικά με τι μετακινήσεις των μελών ΔΕΠ. Επίσης, η κ. Τσατσαρώνη πρότεινε να συμμετάσχει στην επιτροπή ERASMUS και η Επίκουρη Καθηγήτρια κ. Μαρία Νικολακάκη και ζήτησε από τα μέλη ΔΕΠ να προσπαθήσουν να συνάψουν συμφωνίες με Πανεπιστήμια του εξωτερικού, κάτι που θα ενίσχυε σημαντικά και το ΠΜΣ του Τμήματος. Κάλεσε, τέλος, τα μέλη ΔΕΠ να δηλώσουν τη διαθεσιμότητά τους να προσφέρουν τα μαθήματά τους και στην Αγγλική γλώσσα σε περίπτωση που υπάρχει ενδιαφέρον από φοιτητές του εξωτερικού να παρακολουθήσουν μαθήματα στο Τμήμα. Η ΓΣ έλαβε γνώση Ο Καθηγητής κ. Θεόδωρος Παπαθεοδώρου ενημέρωσε τα μέλη της ΓΣ ότι λειτουργεί ηλεκτρονική διεύθυνση εσωτερικού διαλόγου για τις εξελίξεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και κάλεσε τα μέλη ΔΕΠ να καταθέσουν τις απόψεις και τις προτάσεις τους, οι οποίες θα συμπεριληφθούν στη συνέχεια στην ενοποιημένη πρόταση του πανεπιστημίου Πελοποννήσου, η οποία θα κατατεθεί στην επόμενη σύνοδο των πρυτάνεων. Η ΓΣ έλαβε γνώση. 1.2 Ανακοινώσεις Ενημέρωση από μέλη της ΓΣ. Θέμα 2: Επικύρωση πρακτικών πεντηκοστής πρώτης (51 ης ), πεντηκοστής δεύτερης (52ης), πεντηκοστής τρίτης (53ης), πεντηκοστής τέταρτης (54 ης ) και πεντηκοστής πέμπτης (55ης) συνεδρίασης της Γενικής Συνέλευσης. Τα πρακτικά της πεντηκοστής πρώτης (51 ης ), πεντηκοστής δεύτερης (52ης), πεντηκοστής τρίτης (53ης) και πεντηκοστής τέταρτης (54 ης ) Γενικής Συνέλευσης εγκρίνονται χωρίς προσθήκες ή αλλαγές. Τα πρακτικά της πεντηκοστής πέμπτης (55ης) συνεδρίασης Γενικής Συνέλευσης δεν έχουν ετοιμαστεί προ επικύρωση. Θέμα 3: Έγκριση ημερήσιας διάταξης. Η ημερήσια διάταξη εγκρίνεται με την προσθήκη των παρακάτω θεμάτων: Θέμα 17: Έγκριση δικαιούχων φοιτητών δωρεάν σίτισης για το ακαδημαϊκό έτος Θέμα 18: Έγκριση αιτούμενου εξοπλισμού για την Πρόσκληση του έργου «Υποδομές Εξοπλισμών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση» Θέμα 19: Αίτηση της Λέκτορος κ. Παναγιώτας Παπαδιαμαντάκη να διδάξει στο ΠΜΣ του Τμήματος Επιστημών της Αγωγή στην Προσχολική Ηλικία του Πανεπιστημίου Αθηνών.

5 Θέμα 20: Έγκριση επιτροπών οικονομικών θεμάτων για το Οικονομικό έτος Β. Θέματα ημερήσιας διάταξης Θέμα 1: Φοιτητικά θέματα. Δεν τέθηκαν θέματα προς συζήτηση από τους εκπροσώπους των φοιτητών. Θέμα 2: Αναγνώριση συμμετοχής φοιτητών σε Κύκλους Σπουδών. Ο Πρόεδρος ενημέρωσε τα μέλη της ΓΣ ότι υπάρχουν αιτήματα πτυχιούχων του Τμήματος, οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους στο Τμήμα σύμφωνα με το πρόγραμμα Σπουδών που προέβλεπε Κύκλους μαθημάτων και όχι Κατευθύνσεις, να τους χορηγηθούν βεβαιώσεις στις οποίες να χαρακτηρίζεται το περιεχόμενο των μαθημάτων των Κύκλων που επέλεξαν (Εκπαιδευτικής ή Κοινωνικής Πολιτικής), οι οποίες θα τους βοηθήσουν στην επαγγελματικής τους αποκατάσταση. Υπάρχουν, ωστόσο, φοιτητές οι οποίοι δεν έχουν επιλέξει Κύκλους μαθημάτων μόνο της μιας ή της άλλης Κατεύθυνσης, αλλά έχουν επιλέξει διεπιστημονικούς Κύκλους. Μετά από συζήτηση, η ΓΣ αποφάσισε να εξουσιοδοτηθεί ο Πρόεδρος να χορηγεί βεβαιώσεις κατά περίπτωση. Θέμα 3: Απουσία μελών ΔΕΠ και ΕΕΔΙΠ στο εξωτερικό για επιστημονικούς σκοπούς. Μετά από συζήτηση εγκρίθηκαν τα παρακάτω αιτήματα μελών ΔΕΠ και ΕΕΔΙΠ για χορήγηση αδειών απουσίας για επιστημονικούς σκοπούς: 1. Μετάβαση του Καθηγητή Διονύση Κλάδη στο Σεράγεβο της Βοσνίας Ερζεγοβίνης από 3 έως 5 Νοεμβρίου 2010, προκειμένου να συμμετάσχει με την ιδιότητα του εμπειρογνώμονα σε συναντήσεις εργασίας με τις αρχές της Βοσνίας Ερζεγοβίνης και των πανεπιστημίων της χώρας στο πλαίσιο του κοινού προγράμματος του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τίτλο Strengthening Higher Education in Bosnia and Herzegovina. Ο κ. Κλάδης δεν ζητά κάλυψη των δαπανών μετάβασης και διαμονής του στο Σεράγεβο δεδομένου ότι αυτές καλύπτονται εξ ολοκλήρου από το Συμβούλιο της Ευρώπης. Η άδεια εγκρίνεται με βάση τις διατάξεις του εδ. α της παρ. 5 του άρθρου 2 του Ν. 2530/1997 και αφορά τρεις (3) εργάσιμες ημέρες. 2. Μετάβαση του Καθηγητή Διονύση Κλάδη στο Bilbao της Ισπανίας από 10 έως 12 Νοεμβρίου 2010, προκειμένου να πραγματοποιήσει δύο διαλέξεις στο Πανεπιστήμιο του Deusto πάνω σε θέματα διασφάλισης ποιότητας στην ανώτατη εκπαίδευση στο πλαίσιο του Erasmus Mundus European Masters Programme in Lifelong Learning το οποίο πραγματοποιείται από κοινού από το

6 University of Deusto (Bilbao), το Institute of Education (London) και το Danish University of Education (Copenhagen). Ο κ. Κλάδης δεν ζητά κάλυψη των δαπανών μετάβασης και διαμονής του στο Bilbao δεδομένου ότι αυτές καλύπτονται εξ ολοκλήρου από το Πανεπιστήμιο του Deusto. Η άδεια εγκρίνεται με βάση τις διατάξεις του εδ. α της παρ. 5 του άρθρου 2 του Ν. 2530/1997 και αφορά τρεις (3) εργάσιμες ημέρες. 3. Μετάβαση του Καθηγητή Διονύση Κλάδη στη Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας από 22 έως 25 Νοεμβρίου 2010, προκειμένου να συμμετάσχει ως προσκεκλημένος ομιλητής σε Επιστημονικό Συμπόσιο που οργανώνεται από το Centre for Educational Policy Studies του Πανεπιστημίου της Λιουμπλιάνας και που αναφέρεται στην υπόθεση της ισότητας ευκαιριών στον Ευρωπαϊκό Χώρο Ανώτατης Εκπαίδευσης και γενικότερα στην κοινωνική διάστασή του. Ο κ. Κλάδης δεν ζητά κάλυψη των δαπανών μετάβασης και διαμονής του στη Λιουμπλιάνα δεδομένου ότι αυτές καλύπτονται εξ ολοκλήρου από τους οργανωτές του Συνεδρίου. Η άδεια εγκρίνεται με βάση τις διατάξεις του εδ. α της παρ. 5 του άρθρου 2 του Ν. 2530/1997 και αφορά τρεις (3) εργάσιμες ημέρες. 4. Μετάβαση του Καθηγητή Διονύση Κλάδη στις Βρυξέλλες στις 29 Νοεμβρίου 2010, προκειμένου να συμμετάσχει στην πρώτη συνάντηση εργασίας της Ομάδας Διοίκησης που έχει συγκροτηθεί στο πλαίσιο του TRACKITT Project στο οποίο συμμετέχει και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου μέσω του Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής και ειδικότερα μέσω του Εργαστηρίου Μελετών Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής. Ο κ. Κλάδης δεν ζητά κάλυψη των δαπανών μετάβασης και διαμονής του στις Βρυξέλλες δεδομένου ότι αυτές καλύπτονται εξ ολοκλήρου από τη χρηματοδότηση του Project. Η άδεια εγκρίνεται με βάση τις διατάξεις του εδ. α της παρ. 5 του άρθρου 2 του Ν. 2530/1997 και αφορά μία (1) εργάσιμη ημέρα. 5. Μετάβαση του Καθηγητή Ξενοφώντα Κοντιάδη στο Μεξικό από 3 έως 13 Δεκεμβρίου 2010, προκειμένου να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Συνέδριο που διοργανώνει η International Association of Constitutional Law με θέμα: Constitutions and Principles. Ο κ. Κοντιάδης ζητά κάλυψη των δαπανών μετάβασης και διαμονής του στο Μεξικό από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, αίτημα με το οποία συνηγορεί η ΓΣ. Η άδεια εγκρίνεται με βάση τις διατάξεις του εδ. α της παρ. 5 του άρθρου 2 του Ν. 2530/1997 και αφορά επτά (7) εργάσιμες ημέρες. 6. Μετάβαση του Αναπληρωτή Καθηγητή Κώστα Δημόπουλου στο Λονδίνο από 4 έως 6 Νοεμβρίου 2010, προκειμένου να λάβει μέρος σε συνεδρίαση για τη διάχυση των αποτελεσμάτων του προγράμματος AVSA. Ο κ. Δημόπουλος δεν ζητά κάλυψη των δαπανών μετάβασης και διαμονής του στο Λονδίνο. Η άδεια εγκρίνεται με βάση τις διατάξεις του εδ. α της παρ. 5 του άρθρου 2 του Ν. 2530/1997 και αφορά δύο (2) εργάσιμες ημέρες. 7. Μετάβαση του Αναπληρωτή Καθηγητή Κώστα Δημόπουλου στο Βερολίνο 29 Νοεμβρίου έως 2 Δεκεμβρίου 2010, προκειμένου λάβει μέρος θα λάβω μέρος σε συνεδρίαση των μελών του έργου ESCOnet Trainers. Ο κ. Δημόπουλος δεν

7 ζητά κάλυψη των δαπανών μετάβασης και διαμονής του στο Βερολίνο. Η άδεια εγκρίνεται με βάση τις διατάξεις του εδ. α της παρ. 5 του άρθρου 2 του Ν. 2530/1997 και αφορά τέσσερις (4) εργάσιμες ημέρες. 8. Μετάβαση του Αναπληρωτή Καθηγητή Κώστα Δημόπουλου στο Λονδίνο από 14 έως 16 Δεκεμβρίου 2010, προκειμένου να να συμμετάσχει σε συνεδρίαση του Προγράμματος European Science Communication Workshops. Ο κ. Δημόπουλος δεν ζητά κάλυψη των δαπανών μετάβασης και διαμονής του στο Λονδίνο. Η άδεια εγκρίνεται με βάση τις διατάξεις του εδ. α της παρ. 5 του άρθρου 2 του Ν. 2530/1997 και αφορά τρείς (3) εργάσιμες ημέρες. 9. Μετάβαση του Αναπληρωτή Καθηγητή Κώστα Δημόπουλου στη Βαρκελώνη από 11 έως 14 Ιανουαρίου 2011, προκειμένου να συμμετάσχει σε συνάντηση της επιστημονικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Places. Ο κ. Δημόπουλος δεν ζητά κάλυψη των δαπανών μετάβασης και διαμονής του στη Βαρκρλώνη. Η άδεια εγκρίνεται με βάση τις διατάξεις του εδ. α της παρ. 5 του άρθρου 2 του Ν. 2530/1997 και αφορά τέσσερις (4) εργάσιμες ημέρες. 10. Μετάβαση της Επίκουρης Καθηγήτριας Μαίρης Γείτονα στην Πράγα από 7 έως 10 Νοεμβρίου 2010, προκειμένου να συμμετάσχει ως προσκεκλημένη ομιλήτρια στο διεθνές συνέδριο ISPOR. Η κ. Γείτονα δεν ζητά κάλυψη των δαπανών μετάβασης και διαμονής της στην Πράγα. Η άδεια εγκρίνεται με βάση τις διατάξεις του εδ. α της παρ. 5 του άρθρου 2 του Ν. 2530/1997 και αφορά τρείς (3) εργάσιμες ημέρες. 11. Μετάβαση της Επίκουρης Καθηγήτριας Μαρίας Νικολακάκη στη Γρανάδα από 10 έως 14 Νοεμβρίου 2010, προκειμένου να συμμετάσχει ως ομιλήτρια στο συνέδριο που διοργανώνει το The Paulo and Nita Freire International Project for Critical Pedagogy McGill University και the friends of Paulo and Nita Freire for the Development of Critical Pedagogy με τη συνεργασία του Centre of Research in Theories and Practices That Overcome Inequalities, το University of Barcelona και το University of Granada. Η κ. Νικολακάκη ζητά κάλυψη των δαπανών μετάβασης και διαμονής της στη Γρανάδα, αίτημα με το οποίο συνηγορεί η ΓΣ. Η άδεια εγκρίνεται με βάση τις διατάξεις του εδ. α της παρ. 5 του άρθρου 2 του Ν. 2530/1997 και αφορά τρείς (3) εργάσιμες ημέρες. 12. Μετάβαση του Λέκτορα Ανδρέα Φερώνα στις Βρυξέλλες από 29 έως 30 Νοεμβρίου 2010, προκειμένου να παρακολουθήσει συνέδριο που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με θέμα «Employment in Europe. Dissemination O κ. Φερώνας δεν ζητά κάλυψη των δαπανών μετάβασης και διαμονής του στις Βρυξέλλες. Η άδεια εγκρίνεται με βάση τις διατάξεις του εδ. α της παρ. 5 του άρθρου 2 του Ν. 2530/1997 και αφορά δύο (2) εργάσιμες ημέρες. 13. Μετάβαση του Αναπληρωτή Καθηγητή Γεωργίου Μπαγάκη στη Λεμεσό της Κύπρου από 4 έως 7 Ιανουαρίου 2011, προκειμένου να παρουσιάσει την εισήγηση του με τον τίτλο: The International Teacher Leadership Project, στο 24o Διεθνές συνέδριο ICSEI που οργανώνει στις 4/1/2011 7/1/2011 το European

8 University of Cyprus, το Open University of Cyprus και το Cyprus International Institute of Management. O κ. Μπαγάκης ζητά κάλυψη των δαπανών μετάβασης και διαμονής του στη Λεμεσό, αίτημα με το οποίο συνηγορεί η ΓΣ. Η άδεια εγκρίνεται με βάση τις διατάξεις του εδ. α της παρ. 5 του άρθρου 2 του Ν. 2530/1997 και αφορά τρείς (3) εργάσιμες ημέρες. Θέμα 4: Ενημέρωση για τον τρόπο διενέργειας των Σχεδίων Έρευνας Πρακτικών Ασκήσεων Ο Πρόεδρος και η υπεύθυνη του Προγράμματος Πρακτικής Άσκησης των φοιτητών Επίκουρη Καθηγήτρια κ. Μαίρη Γείτονα ενημέρωσαν τα μέλη της ΓΣ για το σχεδιασμό της απασχόλησης των φοιτητών σε επιχειρήσεις στο πλαίσιο της Πρακτικής τους Άσκησης. Η απασχόληση των φοιτητών σε επιχειρήσεις θα λειτουργεί ταυτόχρονα με τη διενέργεια των Σχεδίων Έρευνας Πρακτικών Ασκήσεων, καθώς οι φοιτητές θα επιλέγουν ένα από τους δύο τρόπους πραγματοποίησης Πρακτικής Άσκησης. Η κ. Γείτονα ζήτησε από τα μέλη ΔΕΠ να προτείνουν φορείς, οι οποίοι θα μπορούσαν να απασχολήσουν φοιτητές, ενώ τόνισε ότι με αυτόν τρόπο οι φοιτητές αποκτούν εργασιακή εμπειρία, και το Τμήμα γίνεται γνωστό προς τα έξω. Η διάρκεια της απασχόλησης θα είναι 2 έως 4 μήνες και η βαθμολόγηση του φοιτητή θα γίνεται βάσει της αξιολόγησης του εργοδότη και του υπεύθυνου μέλους ΔΕΠ. Ήδη, το ενδιαφέρον από τους φοιτητές για Πρακτική Άσκηση σε επιχειρήσεις είναι μεγάλο. Ο Πρόεδρος συμπλήρωσε ότι στόχος είναι να λειτουργούν ταυτόχρονα και οι δύο τρόποι πραγματοποίησης Πρακτικής Έρευνας (ΣΕΠΑ και Πρακτική Άσκηση σε φορέα). Ο φορέας θα δίνει στο Τμήμα πλήρη αναφορά για το έργο του φοιτητή και ο φοιτητής θα μπορεί να το χρησιμοποιήσει στο βιογραφικό του σημείωμα. Η Καθηγήτρια κ. Άννα Τσατσαρώνη εξέφρασε την επιφύλαξή της για την αλλαγή της μέχρι τώρα φιλοσοφίας για τη διενέργεια των ΣΕΠΑ, καθώς και για τις πιθανές απουσίες των φοιτητών από τα μαθήματά τους, λόγω της φυσικής τους παρουσίας στους χώρους εργασίας. Η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια κ. Δέσποινα Τσακίρη ανέφερε ότι συμφωνεί με την πραγματοποίηση Πρακτικών Ασκήσεων σε φορείς, αλλά ρωτά μήπως θα πρέπει να οργανωθούν εκτός μαθημάτων ή να γίνονται στο 4 ο έτος, όταν οι φοιτητές θα έχουν αποδεσμευθεί από τα μαθήματα. Ο Πρόεδρος και η κ. Γείτονα διευκρίνισαν ότι θα αξιοποιηθούν οι ημέρες του καλοκαιριού, ώστε να επηρεαστούν όσο γίνεται λιγότερο τα μαθήματα, ενώ στους φορείς που θα απασχοληθούν τα παιδιά θα κάνουν έρευνα. Ο Επίκουρος Καθηγητής κ. Μάνος Σπυριδάκης ανέφερε ότι υπάρχει πρακτικό πρόβλημα με τα ΣΕΠΑ, καθώς πολύ λίγα μέλη ΔΕΠ καταθέτουν προτάσεις. Έτσι το σύστημα των Πρακτικών Ασκήσεων σε φορείς έρχεται να ελαφρύνει το σύστημα, που δεν καταργεί τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Επίσης, τόνισε την ανάγκη των παιδιών να εξοικειωθούν με την αγορά εργασίας. Τα μέλη της ΓΣ ενέκριναν τον διπλό τρόπο πραγματοποίησης των Πρακτικών Ασκήσεων, με πραγματοποίηση ΣΕΠΑ στο Τμήμα ή απασχόληση σε φορείς.

9 Η κατανομή των φοιτητών σε Σχέδια Έρευνας Πρακτικές ασκήσεις για το χειμερινό εξάμηνο επισυνάπτεται στο παρόν Πρακτικό ως Παράρτημα 1. Θέμα 5: Συζήτηση για την κατανομή των φοιτητών σε διπλωματικές εργασίες. Ο Πρόεδρος υπενθύμισε στα μέλη της ΓΣ τον τρόπο κατανομής των διπλωματικών εργασιών στους φοιτητές (τα μέλη ΔΕΠ καταθέτουν τις προτάσεις τους και τα κριτήρια που θέτουν για την επιλογή των φοιτητών, οι φοιτητές δηλώνουν τις προτιμήσεις τους και τέλος, η γραμματεία κατανέμει τους φοιτητές, βάσει των κριτηρίων των μελών ΔΕΠ και των προτιμήσεων των φοιτητών). Ωστόσο, φέτος παρατηρήθηκε το φαινόμενο μέλη ΔΕΠ και φοιτητές να έρχονται σε απευθείας συνεννόηση μεταξύ τους, με αποτέλεσμα να μην δημοσιοποιούνται όλες οι προτάσεις εργασιών ή να μην τηρούνται κριτήρια επιλογής. Ο Πρόεδρος ρώτησε τα μέλη της ΓΣ αν επιθυμούν να διατηρηθεί το ίδιο σύστημα κατανομής των φοιτητών σε διπλωματικές εργασίες ή να αλλαχθεί. Ο ίδιος πρότεινε να μείνει το ίδιο. Μετά από συζήτηση, τα μέλη της ΓΣ αποφάσισαν να μείνει ίδιο το σύστημα κατανομής των φοιτητών σε διπλωματικές εργασίες και ενέκριναν τον σχετικό πίνακα, ο οποίος επισυνάπτεται στο παρόν πρακτικό ως Παράρτημα 2. Επίσης, ο Πρόεδρος ενημέρωσε τα μέλη της ΓΣ για τις αιτήσεις των φοιτητριών Μαρίας Ζαχαράκη και Κυριακής Μητροπούλου, οι οποίες είχαν αναλάβει διπλωματικές εργασίες με επιβλέποντα τον Αναπληρωτή καθηγητή κ. Τζιμογιάννη να αλλάξουν θέματα διπλωματικής εργασίας και επιβλέποντα. Μετά από συζήτηση, η ΓΣ αποφάσισε ότι οι φοιτήτριες θα πρέπει να καταθέσουν αίτηση στην οποία να αναφέρουν τους λόγους για τους οποίους επιθυμούν την αλλαγή επιβλέποντος και θέματος. Θέμα 6: Αναγνωρίσεις μαθημάτων στις φοιτήτριες Παναγιώτα Χρήστου, Αργυρώ Σολακίδη και Ταλίν Κιρουπιάν, οι οποίες μετακινήθηκαν μέσω του Προγράμματος ERASMUS σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού κατά το ακαδημαϊκό έτος Το λόγο έλαβαν η υπεύθυνη της επιτροπής ERASMUS Καθηγήτρια κ. Άννα Τσατσαρώνη και το μέλος της επιτροπής Λέκτορας κ. Παναγιώτα Παπαδιαμαντάκη, οι οποίες αναφέρθηκαν στις φοιτήτριες Παναγιώτα Χρήστου, Αργυρώ Σολακίδη και Ταλίν Κιρουπιάν, οι οποίες μετακινήθηκαν μέσω του Προγράμματος ERASMUS σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού κατά το ακαδημαϊκό έτος Συγκεκριμένα: Α. Η φοιτήτρια Παναγιώτα Χρήστου μετακινήθηκε στην περίοδο Οκτωβρίου Ιανουαρίου 2009 προς το Πανεπιστήμιο Nanterre La Defense στη Γαλλία. Σύμφωνα με το Learning Agreement της και το Transcript of Records που μας διαβίβασε το Nanterre La Defense, η εν λόγω φοιτήτρια παρακολούθησε επιτυχώς 2 μαθήματα στο πανεπιστήμιο του εξωτερικού που αντιστοιχούν σε 6 ECTS Credits: 1. Sciences Sociales et humaines et sciences de l education 3 ECTS CREDITS

10 2. Ξένη Γλώσσα Francais ecrit niveau 2 3 ECTS CREDITS Δεδομένου ότι δεν υπάρχει απόλυτη αντιστοιχία ανάμεσα στα μαθήματα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και του Πανεπιστημίου Nanterre La Defence, η επιτροπή Erasmus εισηγείται να της αναγνωριστούν 2 μάθημα Ελεύθερης Επιλογής: 1. ΕΕ 5 Κοινωνιολογικές Σπουδές στην Εκπαιδευτική Πολιτική Α. Τσατσαρώνη που προσφέρεται το (βαθμός 7) και 2. ΕΕ 22 Αγγλικά για Ακαδημαϊκούς σκοπούς Α. Σπυροπούλου (βαθμός 8). Β. Η φοιτήτρια Αργυρώ Σολακίδη μετακινήθηκε στην περίοδο Οκτωβρίου Ιανουαρίου 2009 προς το Πανεπιστήμιο Nanterre La Defense στη Γαλλία. Σύμφωνα με το Learning Agreement της και το Transcript of Records που μας διαβίβασε το Nanterre La Defense, η εν λόγω φοιτήτρια παρακολούθησε επιτυχώς 1 μάθημα στο πανεπιστήμιο του εξωτερικού που αντιστοιχεί σε 6 ECTS Credits: 1. Εducation Familiale 6 ECTS CREDITS Aπέτυχε δε στο δεύτερο μάθημα το οποίο παρακολούθησε (Sciences Sociales et humaines et de l education) Δεδομένου ότι δεν υπάρχει απόλυτη αντιστοιχία ανάμεσα στα μαθήματα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και του Πανεπιστημίου Nanterre La Defence, η επιτροπή Erasmus εισηγείται να της αναγνωριστεί το μάθημα Ελεύθερης Επιλογής: 1. ΕΕ 16 Ιστορία Κοινωνικής Πρόνοιας για το Παιδί Δ. Καρακατσάνη που προσφέρεται το (βαθμός 5) Γ. Η φοιτήτρια Ταλίν Κρουπιάν μετακινήθηκε στην περίοδο Φεβρουαρίου Ιουνίου 2010 προς το Πανεπιστήμιο της Λουμπλιάνα στη Σλοβενία. Σύμφωνα με το Learning Agreement της και το Transcript of Records που μας διαβίβασε το Πανεπιστήμιο της Λουμπλιάνα, η εν λόγω φοιτήτρια παρακολούθησε επιτυχώς 5 μαθήματα στα οποία έλαβε βαθμολογίες 8, 9, και 10. Τα μαθήματα αυτά αντιστοιχούν συνολικά σε 27 ECTS Credits, ως εξής: 1. Μodern Literature and Social Ideologies 5 ECTS CREDITS 2. Politics of Migrations 5 ECTS CREDITS 3. Developmental Psychology 8 ECTS CREDITS 4. Experimental Pedagogy 5 ECTS CREDITS 5. Basic Issues of Social Pedagogy I 4 ECTS CREDITS Δεδομένου ότι δεν υπάρχει απόλυτη αντιστοιχία ανάμεσα στα μαθήματα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και του Πανεπιστημίου της Λουμπλιάνα, η επιτροπή Erasmus εισηγείται να της αναγνωριστούν μαθήματα από τη λίστα μαθημάτων Ελεύθερης Επιλογής που προσφέρονται κατά το ακαδημαϊκό έτος , ως εξής 1. Μodern Literature and Social Ideologies Πολιτική Κουλτούρα και Εκπαίδευση ΕΕ 1 Π. Καφετζής (βαθμός 9) 2. Politics of Migrations Ιστορία της Ελληνικής Διασποράς ΕΕ8 Λ. Βεντούρα (βαθμός 10) 3. Developmental Psychology Κοινωνική Ψυχολογία ΕΕ8 Δ. Τσακίρη (βαθμός 8) 4. Experimental Pedagogy Εκπαιδευτικές Πρακτικές

11 ΕΕ7 Μ. Νικολακάκη (βαθμός 10) 5. Basic Issues of Social Pedagogy I Γνώση και Θεωρίες Ηθικής ΕΕ4 ΠΔ. 407/80. (βαθμός 10) Τα παραπάνω μαθήματα επιλογής αντιστοιχούν σε 17,5 ECTS CREDITS του Τμήματος και σύμφωνα και με τη δέσμευση του Τμήματος οφείλουμε να της αναγνωρίσουμε ακόμη 9,5 ECTS CREDITS. Ωστόσο δεν έχουμε τη δυνατότητα να της αναγνωρίσουμε πάνω από 5 μαθήματα Ελεύθερης Επιλογής (δεδομένου ότι έχει ήδη περάσει 3 από το σύνολο των 8 που δικαιούται) Λαμβάνοντας υπόψη ότι στο ένα μάθημα περιλαμβάνονταν επισκέψεις σε σχολεία και ιδρύματα και θεωρώντας δεδομένη τη διάθεση του Τμήματος να αναπτύξει περαιτέρω την φοιτητική κινητικότητα στα πλαίσια του Προγράμματος Erasmus, προτείνουμε να της αναγνωριστούν επιπλέον τα 5,5 ECTS CREDITS που αντιστοιχούν στην πρακτική άσκηση. (βαθμός 8) Τέλος, για να καλυφθεί η απομένουσα διαφορά στα ECTS προτείνουμε να της αναγνωρισθεί και ένα μάθημα κατεύθυνσης. Παρακαλούμε δε τον κο Α.Φερώνα να σκεφθεί την δυνατότητα να της αναγνωρίσει και ένα από τα μαθήματα της κατεύθυνσης της Κοινωνικής Πολιτικής (π.χ. Συγκριτική Κοινωνική Πολιτική ή Κοινωνικός Αποκλεισμός και Πολιτικές Κοινωνικές Ενσωμάτωσης Α. Φερώνας βαθμός 9). Η ΓΣ μετά από συζήτηση ενέκρινε τις προτάσεις της επιτροπής ERASMUS για αναγνώριση μαθημάτων στις φοιτήτριες που μετακινήθηκαν μέσω του προγράμματος. Θέμα 7: Αναγνωρίσεις μαθημάτων. Το θέμα εισάγεται μετά από αίτηση των φοιτητών Χριστίνας Γουμέντζη, με ΑΜ , η οποία εισήχθη στο Τμήμα με κατατακτήριες εξετάσεις και Δημητρίου Βραβόσινου, με ΑΜ , ο οποίος εισήχθη στο Τμήμα με την κατηγορία του 10%. Μετά από συζήτηση, η ΓΣ αποφάσισε να αναγνωρίσει στους παραπάνω φοιτητές τα εξής μαθήματα: Α/Α Αντιστοιχίες μαθημάτων για τα οποία ζητά αναγνώριση η φοιτήτρια ΓΟΥΜΕΝΤΖΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ (Νοέμβριος ) Μάθημα που ζητά να Μάθημα που Πανεπιστήμιο/ ΤΜΗΜΑ ΕΤΟΣ ΒΑΘΜΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ αναγνωριστεί έχει εξεταστεί ΤΕΙ επιτυχώς 1 Εισαγωγή στις Επιστήμες Εκπαίδευσης {Υποχρ-1ου Εξαμήνου} (κ.καρακατσάνη ) 2 Κοινωνική Ψυχολογία {Υποχρ-4ου Εξαμήνου} (κ.τσακίρη ) 3 Βασικές Αρχές συμβουλευτικής και Διαχείρισης Ομάδων {Υποχρ-3ου Εξαμήνου} (κ.τσακίρη ) 4 Εισαγωγή στην Κοινωνιολογία {Υποχρ- 1ου Εξαμήνου} (κ.τσατσαρώνη ) Εισαγωγή στις επιστήμες της αγωγής Κοινωνική ψυχολογία Συμβουλευτική Ψυχολογία Εισαγωγή στην κοινωνιολογία ΤΕΙ ΤΕΙ ΤΕΙ ΤΕΙ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟ ΜΙΑΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟ ΜΙΑΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟ ΜΙΑΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟ ΜΙΑΣ , , Μεθοδολογία Κοινωνικής Μεθοδολογία ΤΕΙ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟ

12 και Εκπαιδευτικής Έρευνας {Υποχρ 3ου Εξαμήνου} (κ.κατσής ) Ερευνας ΜΙΑΣ Α/Α Αντιστοιχίες μαθημάτων για τα οποία ζητά αναγνώριση ο φοιτητής ΒΡΑΒΟΣΙΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (Νοέμβριος ) Μάθημα που ζητά να Μάθημα που έχει Πανεπιστήμ ΤΜΗΜΑ ΕΤΟΣ ΒΑΘΜΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ αναγνωριστεί εξεταστεί ιο/ ΤΕΙ επιτυχώς 1 Εισαγωγή στην Κοινωνιολογία {Υποχρ- 1ου Εξαμήνου} (κ.τσατσαρώνη ) 2 Κοινωνιολογία της Εκπαίδευσης {Υποχρ-2ου Εξαμήνου} (κ.τσατσαρώνη ) 3 Μεθοδολογία Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής έρευνας {Υποχρ 3ου Εξαμήνου} (κ.κατσής ) 4 Οι ΤΠΕ στην Εκπαίδευση {Κατεύθυνσης 6ου Εξαμήνου} (κ.τζιμογιάννης) Εισαγωγή στην κοινωνιολογία Κοινωνιολογία της Εκπαίδευσης Μεθοδολογία Εκπαιδευτικής έρευνας- Ακαδημαϊκός Αναλφαβητισμός Εκπαιδευτικές Τεχνολογίες και Υπολογιστές στην Εκπάιδευση ΑΠΘ ΠΤΔΕ ΑΠΘ ΠΤΔΕ ΑΠΘ ΠΤΔΕ ΑΠΘ ΠΤΔΕ Θέμα 8: Εκπρόθεσμες δηλώσεις μαθημάτων. Ο Πρόεδρος παρουσίασε στα μέλη της ΓΣ την αίτηση για έγκριση εκπρόθεσμης δήλωσης μαθημάτων του φοιτητή Βασιλείου Δελημάρη, με ΑΜ Ο κ. Δελημάρης, ο οποίος είναι στρατιωτικός, κατά το διάστημα των δηλώσεων μαθημάτων βρισκόταν σε αποστολή στο Αφγανιστάν. Μετά από συζήτηση, η ΓΣ ενέκρινε την εκπρόθεσμη δήλωση μαθημάτων του κ. Δελημάρη. Θέμα 9: Αιτήσεις φοιτητών για αναστολή φοίτησης. Ο Πρόεδρος ενημέρωσε τα μέλη της ΓΣ για τις αιτήσεις των φοιτητριών Πηγής Τσορμπατζούδη, με ΑΜ και Μαρίνας Σωτηρίου, με ΑΜ για προσωπικούς λόγους. Μετά από συζήτηση, η ΓΣ ενέκρινε τις αιτήσεις των φοιτητριών για αναστολή φοίτησης. Θέμα 10: Προγραμματισμός Κατατακτηρίων εξετάσεων για το ακαδημαϊκό έτος Ο Πρόεδρος ενημέρωσε τα μέλη της ΓΣ ότι θα πρέπει να γίνουν αλλαγές στις επιτροπές εξέτασης των μαθημάτων των κατατακτηρίων εξετάσεων του Τμήματος για το ακαδημαϊκό έτος , λόγω του φόρτου απασχόλησης των μελών ΔΕΠ. Συγκεκριμένα: «Εισαγωγή στο Δίκαιο»: ορίζονται ως βαθμολογητές ο Λέκτορας Μιχάλης Φεφές και ο Βασίλης Καρύδης, με αναβαθμολογητή τον Καθηγητή Θεόδωρο Παπαθεοδώρου. Η αλλαγή στην επιτροπή είναι απαραίτητη, καθώς ο προηγούμενος αναβαθμολογητής Καθηγητής Ξενοφών Κοντιάδης βρίσκεται σε γονική άδεια κατά το τρέχον ακαδημαϊκό έτος, ενώ ο

13 Καθηγητής Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, έχει αναλάβει καθήκοντα Πρύτανη και συνεπώς, έχει μεγάλο φόρτο εργασίας. «Εισαγωγή στην Εκπαιδευτική Πολιτική»: ορίζονται ως βαθμολογητές η Επίκουρη Καθηγήτρια Μαρία Νικολακάκη και η Λέκτορας Παναγιώτα Παπαδιαμαντάκη, με αναβαθμολογητή τον Αναπληρωτή Καθηγητή Αθανάσιο Τζιμογιάννη. Η αλλαγή στην επιτροπή είναι απαραίτητη, καθώς ο προηγούμενος αναβαθμολογητής Κωνσταντίνος Δημόπουλος έχει αυξημένο φόρτο εργασίας, καθώς πέρα από τα μαθήματά του σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο στο Τμήμα, κατέχει και θέση ειδικού συμβούλου του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων. «Εισαγωγή στην Κοινωνική Πολιτική»: η επιτροπή παραμένει ως είχε, δηλαδή, βαθμολογητές ο Δημήτριος Βενιέρης και ο Λέκτορας Μάνος Σπυριδάκης, με αναβαθμολογητή τον Λέκτορα Κυριάκο Σουλιώτη. Επίσης, ο Πρόεδρος εισηγήθηκε οι κατατακτήριες εξετάσεις να γίνουν ως εξής: «Εισαγωγή στην Εκπαιδευτική Πολιτική» Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010 «Εισαγωγή στην Κοινωνική Πολιτική» Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010 «Εισαγωγή στο Δίκαιο» Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010 Μετά από συζήτηση η ΓΣ ενέκρινε τις προτάσεις του Προέδρου. Θέμα 11: Πρόταση συνεργασίας από το ΙΠΕΜ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας με το Τμήμα. Ο Πρόεδρος ενημέρωσε τα μέλη της ΓΣ για την πρόταση συνεργασίας του Επίκουρου Καθηγητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Προέδρου της Ινστιτούτου Παιδαγωγικών Ερευνών & Μελετών (ΙΠΕΜ/ΔΟΕ) της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (Δ.Ο.Ε.) κ. Α. Εμβαλωτή, στο πλαίσιο της Δράσης Β της πρόσκλησης 85 της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» με τίτλο «Δράσεις ευαισθητοποίησης της εκπαιδευτικής κοινότητας από τους Κοινωνικούς Εταίρους, με αξιοποίηση της εμπειρίας του εκπαιδευτικού στην τάξη στην Ελλάδα, αλλά και διεθνώς Διακρατικές συνεργασίες κοινωνικών εταίρων στο χώρο της εκπαίδευσης», με αντικείμενο το σχεδιασμό, υλοποίηση και αξιολόγηση επιμορφωτικής παρέμβασης και στόχο την εξοικείωση των εκπαιδευτικών του πληθυσμού στόχου (εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης) με τις μεθόδους και τις τεχνικές της εκπαιδευτικής έρευνας. Μετά από συζήτηση, η ΓΣ ενέκρινε την πρόταση του προέδρου του Ι.Π.Ε.Μ./Δ.Ο.Ε. για συνεργασία. Θέμα 12: Εξελίξεις στις αναθέσεις διδασκόντων βάσει του ΠΔ 407/80 για το ακαδημαϊκό έτος Ο Πρόεδρος ενημέρωσε τα μέλη της ΓΣ για την πρόσφατη απόφαση της Συγκλήτου να σταματήσουν προσωρινά τα μαθήματα επιλογής, τα οποία πραγματοποιούνται από διδάσκοντες βάσει του ΠΔ 407/80, δεδομένου ότι δεν έχουν δοθεί ακόμα από το Υπουργείο Παιδείας οι απαιτούμενες πιστώσεις. Η

14 απόφαση αυτή επηρεάζει και το Τμήμα μας, καθώς δύο μαθήματα επιλογής του 7 ου εξαμήνου τα «ΜΜΕ και Εκπαίδευση» (διδάσκουσα κ. Αγγελική Χρονοπούλου) και «Πολιτικές για την Αγωγή Υγείας: Προγράμματα και Υλικό» (διδάσκουσα κ. Χριστίνα Καραμανίδου) θα πρέπει να διακοπούν. Η ΓΣ έλαβε γνώση. Θέμα 13: Θερινό Πρόγραμμα Μαθημάτων του Τμήματος. Ο Πρόεδρος ζήτησε από τη ΓΣ να διερευνηθεί η πιθανότητα να προσφερθούν κατά τη διάρκεια των θερινών διακοπών σύντομα και στοχευμένα σεμιναριακά μαθήματα, τα οποία θα απευθύνονται σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη να πάρουν γνώσεις ή κάποιο πιστοποιητικό σε σύντομο χρονικό διάστημα ή επαγγελματίες, οι οποίοι επιθυμούν να καλύψουν χρηστικές ανάγκες. Το πρόγραμμα θα είναι αυτοχρηματοδοτούμενο, καθώς θα καταβάλλονται από τους ενδιαφερόμενους συμβολικά δίδακτρα. Στο πρόγραμμα θα μπορούν να διδάξουν μέλη ΔΕΠ του Τμήματος, αλλά και άλλων Πανεπιστημίων. Στους επόμενους 2 3 μήνες θα πρέπει να διερευνηθεί ο τρόπος λειτουργίας του προγράμματος και στις αρχές του 2011 να δημοσιευθεί η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, ώστε το πρόγραμμα να πραγματοποιηθεί στις αρχές του Ιουλίου του Τα μέλη της ΓΣ ενέκριναν την πρόταση του Προέδρου. Θέμα 14: Αίτηση της Αναπληρώτριας Καθηγήτριας κ. Δέσποινας Καρακατσάνη για την παραχώρηση του Αμφιθεάτρου του Τμήματος για την πραγματοποίηση Ημερίδας με θέμα «Εκπαιδευτική Ηγεσία και Διοίκηση. Τάσεις και ενστάσεις.» το Σάββατο 30 Οκτωβρίου Ο Πρόεδρος ενημέρωσε τα μέλη της ΓΣ για το αίτημα της Αναπληρώτριας Καθηγήτριας κ. Δέσποινας Καρακατσάνη για την παραχώρηση του Αμφιθεάτρου του Τμήματος για την πραγματοποίηση Ημερίδας με θέμα «Εκπαιδευτική Ηγεσία και Διοίκηση. Τάσεις και ενστάσεις.» το Σάββατο 30 Οκτωβρίου Το θέμα εγκρίνεται από τη ΓΣ εκ των υστέρων, καθώς η ανάγκη διενέργειας της ημερίδας προέκυψε μετά την τελευταία συνεδρίαση της ΓΣ. Θέμα 15: Αίτηση της Ένωσης Λειτουργών Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΕΛΤΕ) για την παραχώρηση του αμφιθεάτρου του Τμήματος για τη διεξαγωγή της Γενικής Συνέλευσης της ΕΛΤΕ στις 2 Νοεμβρίου Ο Πρόεδρος ενημέρωσε τα μέλη της ΓΣ για το αίτημα της Ένωσης Λειτουργών Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΕΛΤΕ) για την παραχώρηση του αμφιθεάτρου του Τμήματος για τη διεξαγωγή της Γενικής Συνέλευσης της ΕΛΤΕ στις 2 Νοεμβρίου Το θέμα εγκρίνεται από τη ΓΣ εκ των υστέρων, καθώς η αίτηση διενέργειας της Γενικής Συνέλευσης της ΕΛΤΕ προέκυψε μετά την τελευταία συνεδρίαση της ΓΣ.

15 Θέμα 16: Συζήτηση για τις προτεινόμενες αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ο Πρόεδρος πρότεινε στα μέλη της ΓΣ να είναι όλοι παρόντες στο διάλογο για τις προτεινόμενες από το Υπουργείο Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και να καταθέσουν τις απόψεις τους. Ο Καθηγητής κ. Θεόδωρος Παπαθεοδώρου ενημέρωσε τα μέλη της ΓΣ ότι λειτουργεί ιστολόγιο στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου, όπου μπορούν όλοι να καταθέσουν τις απόψεις του, οι οποίες μπορούν να συγκεντρωθούν σε τόμο και να κατατεθούν στο Υπουργείο Παιδείας. Η ΓΣ έλαβε γνώση. Θέμα 17: Έγκριση δικαιούχων φοιτητών δωρεάν σίτισης για το ακαδημαϊκό έτος Ο Πρόεδρος ενημέρωσε τα μέλη της ΓΣ ότι οι φοιτητές που δικαιούνται δωρεάν σίτιση σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που ορίζει η υπ αρ.9/ απόφαση του Πρυτανικού Συμβουλίου (7η συνεδρίαση) του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου είναι οι παρακάτω: ΦΟΙΤΗΤΕΣ (Επί πτυχίω) Α/Α ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΦΟΙΤΗΤΗ ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΗΤΡΩΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ / ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ 1 ΜΠΟΖΙΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ < Α/Α ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΦΟΙΤΗΤΗ ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ ΦΟΙΤΗΤΕΣ (Επί πτυχίω) ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΗΤΡΩΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ / ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ 1 ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ ΑΝΝΑ ΜΙΧΑΗΛ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ < Α/Α ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΦΟΙΤΗΤΗ ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ ΦΟΙΤΗΤΕΣ (7 ο εξάμηνο φοίτησης) ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΗΤΡΩΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ / ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ 1 ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΑΚΗ ΚΟΡΑΛΙΑ ΙΩΑΝΝΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ < ΚΙΝΑΖΙΔΟΥ ΙΩΑΝΝΑ ΓΕΝΝΑΔΙΟΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ < ΒΛΑΧΟΥ ΣΤΑΜΑΤΙΑ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ < ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ < ΚΟΥΙΜΤΖΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΛΕΞΙΟΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ < Α/Α ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΦΟΙΤΗΤΗ ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ ΦΟΙΤΗΤΕΣ (5 ο εξάμηνο φοίτησης) ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΗΤΡΩΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ / ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ

16 1 ΚΟΤΣΩΝΗ ΕΡΙΟΝΑ ΜΕΛΙΛΑ ΚΩΤΣΟΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ < ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΗ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ < ΚΥΡΟΥΣΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ < ΜΑΡΚΟΥ ΑΡΓΥΡΩ ΡΑΦΑΗΛΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ < ΚΟΚΚΙΝΕΛΗ ΕΙΡΗΝΗ ΧΡΗΣΤΟΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ < ΧΡΙΣΤΟΦΗ ΒΑΣΙΑ ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΥΠΡΙΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΑΠΟΡΙΑΣ 7 ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ < ΜΠΟΖΙΚΗ ΙΩΑΝΝΑ ΙΩΑΝΝΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ < ΒΑΛΙΑΝΟΥ ΜΑΡΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ < ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ < Α/Α ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΦΟΙΤΗΤΗ ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ ΦΟΙΤΗΤΕΣ (3 ο εξάμηνο φοίτησης) ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΗΤΡΩΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ / ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ 1 ΣΑΜΟΥΡΓΚΑΝΙΔΟΥ ΙΩΑΝΝΑ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ < ΤΣΙΡΙΠΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ < ΔΑΓΚΛΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ < ΤΡΙΧΑΝΙΩΤΗ ΣΟΥΛΤΑΝΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ < ΑΛΕΞΙΟΥ ΑΛΕΞΙΑ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ < ΠΑΠΑΜΙΧΑΛΗ ΔΙΑΜΑΝΤΟΥΛΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ < ΣΑΒΒΙΔΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΗΝΑΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ < Α/Α ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΦΟΙΤΗΤΗ ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ ΦΟΙΤΗΤΕΣ (1 ο εξάμηνο) ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΗΤΡΩΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ / ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ 1 ΛΙΟΠΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ < ΑΝΕΣΙΑΔΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΔΗΜΗΤΡΑ ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ < ΜΠΑΔΑ ΗΛΙΤΣΑ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ < ΛΑΜΠΡΙΝΑΚΟΥ ΜΑΡΙΑ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ < ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ ΜΙΚΗΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗ 6 ΚΑΤΡΗ ΕΙΡΗΝΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ < ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗ ΖΩΗ ΑΝΝΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ < ΓΡΑΜΜΕΝΟΥ ΑΝΔΡΕΑΝΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ <

17 9 ΜΠΟΥΡΑΚΗΣ ΣΤΕΛΛΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ < ΚΑΒΑΛΕΡΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΒΛΑΣΗΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗ 11 ΘΑΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ < ΒΟΛΤΣΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΧΡΗΣΤΟΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ < ΓΕΡΟΝΤΟΚΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ < ΚΑΤΣΙΡΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΕΛΕΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ < ΒΑΡΕΛΑ ΔΗΜΗΤΡΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ < ΤΟΡΚΟΜΙΑΝ ΚΙΜΑ ΑΝΔΡΙΑΝΑ TORGOM ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ < ΠΑΤΣΙΛΙΒΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΛΕΟΜΕΝΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ < ΒΕΙΖΙ ΘΕΟΚΛΙΤΣΑ ΧΑΚΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗ 19 ΗΛΙΑΔΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΙΩΑΝΝΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ < ΞΑΓΟΡΑΡΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΜΙΧΑΗΛ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ < ΒΕΡΡΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ < ΓΚΡΙΝΙΑ ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΙΩΑΝΝΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ < ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ < Α/Α ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΦΟΙΤΗΤΗ ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΗΤΡΩΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ / ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ 1 JAMES SANG MICHAEL ΥΠ. ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΥΠΟΤΡΟΦΟΣ ΥΠ. ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ 2 ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΣΕ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ 3 ΚΑΝΤΖΑΡΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΗΛΙΑΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ < ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ < ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ < ΞΕΝΙΚΑΚΗ ΣΕΒΑΣΤΗ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ < ΘΥΜΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ < ΙΩΣΗΦΙΔΟΥ ΣΕΒΑΣΤΗ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ < ΣΩΤΗΡΑ ΜΑΡΙΑ ΓΑΡΥΦΑΛΛΙΑ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ < ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ < Ο μηνιαίος προϋπολογισμός σίτισης ανέρχεται στο ύψος των 3.530,47 (τρεις χιλιάδες πεντακόσια τριάντα ευρώ και σαράντα επτά λεπτά).

18 Τα μέλη της ΓΣ ενέκριναν τους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, οι οποίοι δικαιούνται δωρεάν σίτιση κατά το ακαδημαϊκό έτος Η σίτιση ξεκινά την 1 η Δεκεμβρίου Επίσης, ο Πρόεδρος ενημέρωσε τα μέλη της ΓΣ ότι οι παρακάτω φοιτητές υπέβαλλαν αιτήσεις δωρεάν σίτισης, αλλά δεν καλύπτουν τις προϋποθέσεις που ορίζονται στην απόφαση αρ. 9/ του Πρυτανικού Συμβουλίου (7 η συνεδρίαση) του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Α/Α ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΦΟΙΤΗΤΗ ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ MH ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΔΩΡΕΑΝ ΣΙΤΙΣΗΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΗΤΡΩΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ / ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ 1 ΜΠΑΜΠΑΤΣΙΚΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ > ΚΑΡΔΟΥΛΑΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΑΜΑΝΗ ΜΑΡΙΝΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ = ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ = ΤΟΖΑΙ ΜΑΡΙΝΕΛΑ ΠΥΡΡΟ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ > Τα μέλη της ΓΣ έλαβαν γνώση. Θέμα 18: Έγκριση αιτούμενου εξοπλισμού για την Πρόσκληση του έργου «Υποδομές Εξοπλισμών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση» Ο Πρόεδρος παρουσίασε στα μέλη της ΓΣ τον πίνακα με τον αιτούμενο τεχνολογικό εξοπλισμό του Τμήματος και τις σχετικές τεχνικές προδιαγραφές, ο οποίος θα συμπεριληφθεί στο τεύχος της προκήρυξης του Ιδρύματος σχετικά με την Πρόσκληση «Υποδομές Εξοπλισμών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση» και επισυνάπτεται στο παρόν πρακτικό ως Παράρτημα 3. Ο Πρόεδρος πρότεινε να αναλάβει ο ίδιος ως υπεύθυνος παρακολούθησης του έργου, με αναπληρωματικό του τον Αναπληρωτή Καθηγητή και Αναπληρωτή Πρόεδρο του Τμήματος κ. Θανάση Τζιμογιάννη. Μετά από συζήτηση, τα μέλη της ΓΣ ενέκριναν τον πίνακα με τον αιτούμενο τεχνολογικό εξοπλισμό, τον συνολικό προϋπολογισμό, τις τεχνικές προδιαγραφές και όρισαν ως υπεύθυνο παρακολούθησης του έργου τον Πρόεδρο του Τμήματος Αναπληρωτή Καθηγητή κ. Θανάση Κατσή, με αναπληρωτή του τον Αναπληρωτή Πρόεδρο του Τμήματος Αναπληρωτή Καθηγητή κ. Θανάση Τζιμογιάννη. Θέμα 19: Αίτηση της Λέκτορος κ. Παναγιώτας Παπαδιαμαντάκη να διδάξει στο ΠΜΣ του Τμήματος Επιστημών της Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Πανεπιστημίου Αθηνών.

19 Ο Πρόεδρος ενημέρωσε τα μέλη της ΓΣ της Λέκτορος κ. Παναγιώτας Παπαδιαμαντάκη να διδάξει στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών σπουδών του Τμήματος Επιστημών της Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μετά από συζήτηση η ΓΣ ενέκρινε την αίτηση της κ. Παπαδιαμαντάκη. Θέμα 20: Έγκριση επιτροπών οικονομικών θεμάτων για το Οικονομικό έτος Ο Πρόεδρος ενημέρωσε τα μέλη της ΓΣ σχετικά με την ανάγκη ορισμού επιτροπών διενέργειας/αξιολόγησης διαγωνισμών, παραλαβής εξοπλισμού και αξιολόγησης ενστάσεων/προσφυγών, που θα πραγματοποιηθούν για τις ανάγκες του Τμήματος κατά το οικονομικό έτος 2011 και πρότεινε τους εξής παρακάτω ως κύρια και αναπληρωματικά μέλη επιτροπών : Α) ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ, ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ, ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΝΕΩΝ ΧΩΡΩΝ ΜΕΛΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ Διονύσιος Κλάδης, Καθηγητής Σπυριδάκης Μάνος, Επίκουρος Καθηγητής Μακρυπόδης Βασίλης, ΕΤΕΠ Φερώνας Ανδρέας, Λέκτορας Τσακίρη Δέσποινα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Νέζη Φωτεινή, Διοικητικός Υπάλληλος ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΜΕΛΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Κατσής Αθανάσιος, Τζιμογιάννης Αθανάσιος, Μακρυπόδης Βασίλης, ΕΤΕΠ ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ Φερώνας Ανδρέας, Λέκτορας Δημόπουλος Κωνσταντίνος, Νικολακάκη Μαρία, Επίκουρη Καθηγήτρια ΒΙΒΛΙΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ ΕΝΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΜΕΛΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Φερώνας Ανδρέας, Λέκτορας Βεντούρα Λίνα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Καρακατσάνη Δέσποινα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ Τσακίρη Δέσποινα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Σπυριδάκης Μάνος, Επίκουρος Καθηγητής Τσάκωνα Αλεξάνδρα Κυριακή Υπάλληλος Βιβλιοθήκης ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΛΛΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ (ΕΙΔΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ, ΠΑΓΙΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ, ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ, ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ, ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ)

20 ΜΕΛΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Δημόπουλος Κωνσταντίνος, Σπυροπούλου Αθανασία, ΕΕΔΙΠ Δούκα Ιωάννα, Διοικητικός Υπάλληλος ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ Βεντούρα Λίνα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Τσατσαρώνη Άννα, Καθηγήτρια Νέζη Φωτεινή, Διοικητικός Υπάλληλος ΣΙΤΙΣΗ ΣΤΕΓΑΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΘΕΜΑΤΑ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΜΕΛΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Αθανάσιος Κατσής, Καφετζής Παναγιώτης, Νέζη Φωτεινή, Διοικητικός Υπάλληλος ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ Βενιέρης Δημήτρης, Τζιμογιάννης Αθανάσιος, Φλώρου Βασιλική, Διοικητικός Υπάλληλος Β) ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΕΙΔΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ, ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ, ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΝΕΩΝ ΧΩΡΩΝ ΜΕΛΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ Φερώνας Ανδρέας, Λέκτορας Τσακίρη Δέσποινα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Νέζη Φωτεινή, Διοικητικός Υπάλληλος Διονύσιος Κλάδης, Καθηγητής Σπυριδάκης Μάνος, Επίκουρος Καθηγητής Μακρυπόδης Βασίλης, ΕΤΕΠ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΜΕΛΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Φερώνας Ανδρέας, Λέκτορας Δημόπουλος Κωνσταντίνος, Νικολακάκη Μαρία, Επίκουρη Καθηγήτρια ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ Κατσής Αθανάσιος, Τζιμογιάννης Αθανάσιος, Μακρυπόδης Βασίλης, ΕΤΕΠ ΒΙΒΛΙΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ ΕΝΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΜΕΛΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Τσακίρη Δέσποινα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Σπυριδάκης Μάνος, Επίκουρος Καθηγητής Τσάκωνα Αλεξάνδρα Κυριακή Υπάλληλος Βιβλιοθήκης ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ Φερώνας Ανδρέας, Λέκτορας Βεντούρα Λίνα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Καρακατσάνη Δέσποινα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΛΛΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ

21 (ΕΙΔΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ, ΠΑΓΙΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ, ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ, ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ, ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ) ΜΕΛΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ Βεντούρα Λίνα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Τσατσαρώνη Άννα, Καθηγήτρια Νέζη Φωτεινή, Διοικητικός Υπάλληλος Δημόπουλος Κωνσταντίνος, Σπυροπούλου Αθανασία, ΕΕΔΙΠ Δούκα Ιωάννα, Διοικητικός Υπάλληλος ΣΙΤΙΣΗ ΣΤΕΓΑΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΘΕΜΑΤΑ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΜΕΛΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Βενιέρης Δημήτρης, Τζιμογιάννης Αθανάσιος, Φλώρου Βασιλική, Διοικητικός Υπάλληλος ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ Αθανάσιος Κατσής, Καφετζής Παναγιώτης, Νέζη Φωτεινή, Διοικητικός Υπάλληλος Γ) ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΣ ΔΑΠΑΝΗΣ / ΕΡΓΑΣΙΑΣ / ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΜΕΛΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Θεόδωρος Παπαθεοδώρου Καθηγητής Ξενοφών Κοντιάδης Καθηγητής Μιχαήλ Φεφές Λέκτορας ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ Αθανάσιος Τζιμογιάννης Εμμανουήλ Σπυριδάκης Επίκουρος Καθηγητής Κυριάκος Σουλιώτης Λέκτορας Μετά από συζήτηση, τα μέλη της ΓΣ ενέκριναν τις παραπάνω επιτροπές διενέργειας/αξιολόγησης διαγωνισμών, παραλαβής εξοπλισμού και αξιολόγησης ενστάσεων/προσφυγών του Τμήματος για το οικονομικό έτος Στο σημείο αυτό, και μετά την εξάντληση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης έληξε η συνεδρίαση περί ώρα 3.00 το απόγευμα. Η Προϊσταμένη της Γραμματείας του Τμήματος Ο Πρόεδρος του Τμήματος Ιωάννα Δούκα Θανάσης Κατσής

22 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1 ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗ ΕΚΤΗ (56η) ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΕ ΣΧΕΔΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΤΟΥ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ

23 ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΕ ΣΧΕΔΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΑΚ.ΕΤΟΥΣ MΠΑΓΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Καλές και κακές πρακτικές της εισαγωγικής επιμόρφωσης στην Ελλάδα α/α ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ Α.Μ 1 ΚΑΤΣΙΒΕΛΗ ΠΕΡΑΚΗ ΦΩΤΕΙΝΗ ΚΑΨΑΛΑ ΑΜΑΛΙΑ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗ ΜΑΡΙΑ Απόψεις και στάσεις των δα σκάλων για τη λειτουργικότη τα και την αποτελεσματικότη τα των σχολικών εγχειριδίων στο Δημοτικό Σχολείο α/α ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ Α.Μ 1 ΜΠΑΓΚΑ ΠΑΝΑΓΟΥΛΑ ΠΟΡΦΥΡΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΣΠΥΡΙΔΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΜΙΧΑΛΗΣ ΦΕΦΕΣ Τοπική Αυτοδιοίκηση και Κοινωνική Ένταξη. Η περίπτωση του Δήμου Κορινθίας. α/α ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ Α.Μ 1 ΤΣΑΛΔΑΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΟΥΝΗΣ ΟΜΗΡΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΞΥΔΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ-ΙΣΙΔΩΡΑ ΤΣΑΚΙΡΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ Η αυτοαξιολόγηση των Σχολικών Μονάδων κατά τη φάση της πειραματικής εφαρμογής : Μελέτη περίπτωσης α/α ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ Α.Μ 1 ΜΑΟΥΤΣΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΔΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΚΟΦΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΒΡΑΔΗ ΕΥΓΕΝΙΑ ΜΑΝΤΖΙΩΡΗ ΚΑΝΕΛΛΑ

24 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 2 ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗ ΕΚΤΗ (56η) ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΕ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ

25 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ & ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΕ ΙΠΛΩΜΑΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΚ.ΕΤΟΣ Α/Α ΕΠΙΒΛΕΠΟΝ ΜΕΛΟΣ ΕΠ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΦΟΙΤΗΤΗ Δέσποινα Καρακατσάνη Πολιτική και κοινωνική διαπαιδαγώγηση στο σχολείο: γνώσεις, αξίες και πρακτικές ΚΟΛΛΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ Δέσποινα Καρακατσάνη Σύγχρονα παιδαγωγικά συστήματα και εναλλακτικές εκπαιδευτικές δράσεις ΧΙΚΑΡΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ Δέσποινα Καρακατσάνη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση και Εκπαιδευτική Έρευνα ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΣΚΡΕΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Σπυριδάκης Εμμανουήλ Φύλο και Οικιακή Εργασία ΚΑΝΤΑΡΑΚΗ ΕΛΕΝΗ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ Σπυριδάκης Εμμανουήλ Εργασία και αποβιομηχάνιση. Η περίπτωση του νομού Κορινθίας. ΚΑΠΙΔΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ Σπυριδάκης Εμμανουήλ Φερώνας Ανδρέας Φερώνας Ανδρέας Τσακίρη Δέσποινα Νικολακάκη Μαρία Νικολακάκη Μαρία Φύλο και Μετανάστευση Πολιτικές κοινωνικής ενσωμάτωσης στην Ελλάδα ( ): προκλήσεις και προοπτικές. Ευέλικτες μορφές απασχόλησης στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα Η αξιολόγηση των στελεχών της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και αποκέντρωση του εκπαιδευτικού συστήματος Απόψεις των μαθητών του δημοτικού σχολείου για το σχολικό περιβάλλον και τις σχέσεις με τον/την δάσκαλο/α Απόψεις των μαθητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για το σχολικό περιβάλλον και τις σχέσεις με τον/την εκπαιδευτικό ΚΙΝΑΖΙΔΟΥ ΙΩΑΝΝΑ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΑΚΗ ΚΟΡΑΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΡΗΝΗ ΒΕΡΓΙΔΟΥ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΒΛΑΧΟΥ ΣΤΑΜΑΤΙΑ BRUHAMAJ BLEDAR ΒΡΑΔΗ ΕΥΓΕΝΙΑ ΓΚΙΟΚΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΙΠΙΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΠΑΓΕΩΡΓΙΔΟΥ ΘΩΜΑΗ ΝΤΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

26 Παπαδιαμαντάκη Γιούλη Πολιτική Διεύρυνσης: Το Σύστημα Εισαγωγής στην Ανώτατη Εκπαίδευση ΠΑΠΑΔΑΚΟΥ ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΜΑΡΙΑ Παπαδιαμαντάκη Γιούλη ΖΑΧΑΡΑΚΗ ΜΑΡΙΑ Μπαγάκης Γιώργος Η συμμετοχή των γονέων στο σχολείο ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΑΡΓΥΡΟΥΛΑ Μπαγάκης Γιώργος Εισαγωγική επιμόρφωση ΦΡΑΓΚΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ Μπαγάκης Γιώργος ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΑ Τζιμογιάννης Αθανάσιος Σουλιώτης Κυριάκος Πληροφορικός γραμματισμός και εκπαίδευση ενηλίκων στα ΣΔΕ. Αξιολόγηση Προγράμματος ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης σε φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης ΚΟΥΙΜΤΖΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΦΟΥΤΣΗ ΟΛΓΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΥ ΘΕΟΝΙΤΣΑ ΡΑΛΛΗ ΣΟΦΙΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ Βεντούρα Λίνα Η ενσωμάτωση των παιδιών των μεταναστών ΚΙΡΟΥΠΙΑΝ ΤΑΛΙΝ Καρύδης Βασίλης Υποπολιτισμικοί κώδικες στην ελληνική Φυλακή ΜΠΟΖΙΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΕΠΙΚΥΡΩΜΕΝΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ ΕΒΔΟΜΗΣ (57ης) ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

ΕΠΙΚΥΡΩΜΕΝΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ ΕΒΔΟΜΗΣ (57ης) ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής Διεύθυνση: Τηλέφωνο: 27410 74991 3 Fax: 27410 74990 E mail: Web page: Δαμασκηνού & Κολοκοτρώνη 20100 Κόρινθος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΚΥΡΩΜΕΝΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ (55ης) ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

ΕΠΙΚΥΡΩΜΕΝΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ (55ης) ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής Διεύθυνση: Δαμασκηνού & Κολοκοτρώνη 20100 Κόρινθος Κόρινθος, 20 Ιανουαρίου 2011 Τηλέφωνο: 27410 74991 3

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΚΥΡΩΜΕΝΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ ΟΓΔΟΗΣ (58ης) ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

ΕΠΙΚΥΡΩΜΕΝΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ ΟΓΔΟΗΣ (58ης) ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής Διεύθυνση: Τηλέφωνο: 27410 74991 3 Fax: 27410 74990 E mail: Web page: Δαμασκηνού & Κολοκοτρώνη 20100 Κόρινθος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΚΥΡΩΜΕΝΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ ΕΚΤΗΣ (56ης) ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

ΕΠΙΚΥΡΩΜΕΝΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ ΕΚΤΗΣ (56ης) ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής Διεύθυνση: Τηλέφωνο: 27410 74991 3 Fax: 27410 74990 E mail: Web page: Δαμασκηνού & Κολοκοτρώνη 20100 Κόρινθος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΚΥΡΩΜΕΝΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΕΞΗΚΟΣΤΗΣ (60ης) ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

ΕΠΙΚΥΡΩΜΕΝΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΕΞΗΚΟΣΤΗΣ (60ης) ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής Διεύθυνση: Τηλέφωνο: 27410 74991 3 Fax: 27410 74990 E mail: Web page: Δαμασκηνού & Κολοκοτρώνη 20100 Κόρινθος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΚΥΡΩΜΕΝΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΕΞΗΚΟΣΤΗΣ (60ης) ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

ΕΠΙΚΥΡΩΜΕΝΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΕΞΗΚΟΣΤΗΣ (60ης) ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής Διεύθυνση: Τηλέφωνο: 27410 74991 3 Fax: 27410 74990 E mail: Web page: Δαμασκηνού & Κολοκοτρώνη 20100 Κόρινθος

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Σπουδών Διεύθυνση: Παλαιό Στρατόπεδο 24100 Καλαμάτα Καλαμάτα,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ 10 ης ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ 10 ης ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ 10 ης ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2012 2013 ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Σήμερα, Παρασκευή 28/6/2013 και ώρα 11:30, ύστερα από πρόσκληση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΚΥΡΩΜΕΝΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΕΞΗΚΟΣΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ (61ης) ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

ΕΠΙΚΥΡΩΜΕΝΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΕΞΗΚΟΣΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ (61ης) ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής Διεύθυνση: Τηλέφωνο: 27410 74991 3 Fax: 27410 74990 E mail: Web page: Δαμασκηνού & Κολοκοτρώνη 20100 Κόρινθος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΚΥΡΩΜΕΝΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ ΕΝΑΤΗΣ (59ης) ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

ΕΠΙΚΥΡΩΜΕΝΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ ΕΝΑΤΗΣ (59ης) ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής Διεύθυνση: Τηλέφωνο: 27410 74991 3 Fax: 27410 74990 E mail: Web page: Δαμασκηνού & Κολοκοτρώνη 20100 Κόρινθος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΑΓΑΠΗΣ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΚΕΝΤΡΟΝ ΕΝΟΤΗΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΞΙΩΝ «ΕΝΩΜΕΝΗ ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ» ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΑΓΑΠΗΣ Ιερός Ναός Αγίου

Διαβάστε περισσότερα

Κανονισμός Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Στατιστικής και Αναλογιστικών Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Κανονισμός Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Στατιστικής και Αναλογιστικών Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου Κανονισμός Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Στατιστικής και Αναλογιστικών Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου Άρθρο 1 Γενικές Διατάξεις και Αντικείμενο του Κανονισμού Η δομή, η οργάνωση

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ 2011 12 http:// dsep.uop.gr ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΑ σελίδα 1. Θέματα φοίτησης ( Αποστολή

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΕΠΙΚΥΡΩΜΕΝΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΕΠΙΚΥΡΩΜΕΝΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ Διεύθυνση: 7 ε ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών Παλαιό Στρατόπεδο Ανατολικό Κέντρο 24100

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΚΥΡΩΜΕΝΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ ΟΓΔΟΗΣ (58ης) ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

ΕΠΙΚΥΡΩΜΕΝΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ ΟΓΔΟΗΣ (58ης) ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής Διεύθυνση: Τηλέφωνο: 27410 74991 3 Fax: 27410 74990 E mail: Web page: Δαμασκηνού & Κολοκοτρώνη 20100 Κόρινθος

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ. Με την πιστοποίηση του αποκτά πρόσβαση στο περιβάλλον του ιατρού που παρέχει η εφαρμογή.

ΣΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ. Με την πιστοποίηση του αποκτά πρόσβαση στο περιβάλλον του ιατρού που παρέχει η εφαρμογή. ΣΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ Ο ιατρός αφού διαπιστώσει εάν το πρόσωπο που προσέρχεται για εξέταση είναι το ίδιο με αυτό που εικονίζεται στο βιβλιάριο υγείας και ελέγξει ότι είναι ασφαλιστικά ενήμερο (όπως ακριβώς γίνεται

Διαβάστε περισσότερα

Έννοια. Η αποδοχή της κληρονομίας αποτελεί δικαίωμα του κληρονόμου, άρα δεν

Έννοια. Η αποδοχή της κληρονομίας αποτελεί δικαίωμα του κληρονόμου, άρα δεν 1 1. Αποδοχή κληρονομίας Έννοια. Η αποδοχή της κληρονομίας αποτελεί δικαίωμα του κληρονόμου, άρα δεν μπορεί να ασκηθεί από τους δανειστές του κληρονόμου, τον εκτελεστή της διαθήκης, τον κηδεμόνα ή εκκαθαριστή

Διαβάστε περισσότερα

Χ Α Ρ Ο Κ Ο Π Ε Ι Ο Π Α Ν Ε Π Ι Σ Τ Η Μ Ι Ο ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 70, ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ.: FAX:

Χ Α Ρ Ο Κ Ο Π Ε Ι Ο Π Α Ν Ε Π Ι Σ Τ Η Μ Ι Ο ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 70, ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ.: FAX: Χ Α Ρ Ο Κ Ο Π Ε Ι Ο Π Α Ν Ε Π Ι Σ Τ Η Μ Ι Ο ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 70, 176 71 ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ.: 210 9549100 FAX: 210 9577050 ΣΧΟΛΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΚΥΡΩΜΕΝΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ ΕΝΑΤΗΣ (59ης) ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

ΕΠΙΚΥΡΩΜΕΝΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ ΕΝΑΤΗΣ (59ης) ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής Διεύθυνση: Τηλέφωνο: 27410 74991 3 Fax: 27410 74990 E mail: Web page: Δαμασκηνού & Κολοκοτρώνη 20100 Κόρινθος

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΛΛΙΝΤΖΑ ΜΑΘΗΜΑ: ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΛΛΙΝΤΖΑ ΜΑΘΗΜΑ: ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΜΑΘΗΜΑ: ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ Διδάσκων : Πομπιέρη Βασιλεία, Δικηγόρος, LLM UCL Πτωχευτικό Δίκαιο Σημαντικότερες ρυθμίσεις σε προπτωχευτικό στάδιο. Εισαγωγή της διαδικασίας συνδιαλλαγής Σκοπός Η διάσωση και εξυγίανση

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ στη ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ & ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥ ΩΝ & ΕΡΕΥΝΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΚΥΡΩΜΕΝΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ ΕΒΔΟΜΗΣ (57ης) ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

ΕΠΙΚΥΡΩΜΕΝΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ ΕΒΔΟΜΗΣ (57ης) ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής Διεύθυνση: Τηλέφωνο: 27410 74991 3 Fax: 27410 74990 E mail: Web page: Δαμασκηνού & Κολοκοτρώνη 20100 Κόρινθος

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΡΟΣΟΡΜΙΣΗΣ, ΠΑΡΑΒΟΛΗΣ, ΠΡΥΜΝΟΔΕΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΛΛΙΜΕΝΙΣΜΟΥ ΣΚΑΦΩΝ ΣΕ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ. (ΛΙΜΑΝΙΑ κ.λπ.) ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΡΟΣΟΡΜΙΣΗΣ, ΠΑΡΑΒΟΛΗΣ, ΠΡΥΜΝΟΔΕΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΛΛΙΜΕΝΙΣΜΟΥ ΣΚΑΦΩΝ ΣΕ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ. (ΛΙΜΑΝΙΑ κ.λπ.) ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΡΟΣΟΡΜΙΣΗΣ, ΠΑΡΑΒΟΛΗΣ, ΠΡΥΜΝΟΔΕΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΛΛΙΜΕΝΙΣΜΟΥ ΣΚΑΦΩΝ ΣΕ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ (ΛΙΜΑΝΙΑ κ.λπ.) ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ Επιμέλεια Άγγελου Αργυρακόπουλου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΚΥΡΩΜΕΝΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ (55ης) ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

ΕΠΙΚΥΡΩΜΕΝΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ (55ης) ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής Διεύθυνση: Τηλέφωνο: 27410 74991 3 Fax: 27410 74990 E mail: Web page: Δαμασκηνού & Κολοκοτρώνη 20100 Κόρινθος

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαίδευση και Πολιτισμός Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθηση Erasmus

Εκπαίδευση και Πολιτισμός Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθηση Erasmus Εκπαίδευση και Πολιτισμός Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθηση Erasmus ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ Τομεακό πρόγραμμα Erasmus HMΕΡΙΔΑ ΕΠΕΑΕΚ TA ENTATIKA ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ERASMUS ERASMUS IP

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ 1 ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ Οι τάξεις της Β και Γ Λυκείου είναι χωρισμένες σε τρείς Κατευθύνσεις Θεωρητική, Θετική, Τεχνολογική Οι Σχολές είναι ταξινομημένες σε πέντε επιστημονικά πεδία 1 ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

Ας υποθέσουμε ότι ο παίκτης Ι διαλέγει πρώτος την τυχαιοποιημένη στρατηγική (x 1, x 2 ), x 1, x2 0,

Ας υποθέσουμε ότι ο παίκτης Ι διαλέγει πρώτος την τυχαιοποιημένη στρατηγική (x 1, x 2 ), x 1, x2 0, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Τμήμα Στατιστικής Εισαγωγή στην Επιχειρησιακή Ερευνα Εαρινό Εξάμηνο 2015 Μ. Ζαζάνης Πρόβλημα 1. Να διατυπώσετε το παρακάτω παίγνιο μηδενικού αθροίσματος ως πρόβλημα γραμμικού

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ

ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ και ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ Αγία Παρασκευή, 30 03 2010 Αριθ. Πρωτ. 1167/30 3 2010 Π Α Ι Δ Α Γ Ω Γ Ι Κ Ο Ι Ν Σ Τ Ι Τ Ο Υ Τ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ταχ. Δ/νση: Μεσογείων

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΘΗΜΑ: ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΜΑΘΗΜΑ: ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΜΑΘΗΜΑ: ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ Tα Πανεπιστημιακά Φροντιστήρια «ΚΟΛΛΙΝΤΖΑ» προετοιμάζοντας σε ολιγομελείς ομίλους τους υποψήφιους για τον επικείμενο διαγωνισμό του Υπουργείου Οικονομικών, με κορυφαίο επιτελείο

Διαβάστε περισσότερα

Π Ο Λ Υ Τ Ε Χ Ν Ε Ι Ο Κ Ρ Η Τ Η Σ

Π Ο Λ Υ Τ Ε Χ Ν Ε Ι Ο Κ Ρ Η Τ Η Σ Π Ο Λ Υ Τ Ε Χ Ν Ε Ι Ο Κ Ρ Η Τ Η Σ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2001 IOYNΙΟΣ 2008 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ/ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ Επιστημ. Υπεύθυνος: Καθηγ. Β. Κουϊκόγλου Τηλ. : 28210

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. Πραγματοποιούν Χειμερινό Σχολείο με Θέμα: «Υποστήριξη ασθενών με καρκίνο και των φροντιστών τους»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. Πραγματοποιούν Χειμερινό Σχολείο με Θέμα: «Υποστήριξη ασθενών με καρκίνο και των φροντιστών τους» ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Το Τμήμα του, το ΓΟΝ «Άγιοι, το ΠΜΣ «ΜΕΘ και Επείγουσα Νοσηλευτική» και η Ελληνική Εταιρεία Έρευνας και Εκπαίδευσης (ΕΕΝΕΕ) Πραγματοποιούν Χειμερινό Σχολείο με Θέμα: «Υποστήριξη ασθενών με καρκίνο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΟΣΜΗΤΕΙΑ ΣΧΟΛΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ. Προς

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΟΣΜΗΤΕΙΑ ΣΧΟΛΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ. Προς ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΟΣΜΗΤΕΙΑ ΣΧΟΛΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΜΗΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (Με έδρα το Αγρίνιο) ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΑΙΡΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ

ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΑΙΡΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΑΙΡΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ Πρόοδος εκπλήρωσης Ε.Π. «Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας 2014 2020» Εθνική Αρχή Συντονισμού ΕΣΠΑ Ειδική Υπηρεσία Στρατηγικής, Σχεδιασμού & Αξιολόγησης 19 Ιουνίου 2015 ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Τµήµα Μαθηµατικών & Τµήµα Εφαρµοσµένων Μαθηµατικών Πανεπιστηµίου Κρήτης. Ινστιτούτο Υπολογιστικών Μαθηµατικών Ιδρύµατος Τεχνολογίας & Έρευνας

Τµήµα Μαθηµατικών & Τµήµα Εφαρµοσµένων Μαθηµατικών Πανεπιστηµίου Κρήτης. Ινστιτούτο Υπολογιστικών Μαθηµατικών Ιδρύµατος Τεχνολογίας & Έρευνας Τµήµα Μαθηµατικών & Τµήµα Εφαρµοσµένων Μαθηµατικών Πανεπιστηµίου Κρήτης Ινστιτούτο Υπολογιστικών Μαθηµατικών Ιδρύµατος Τεχνολογίας & Έρευνας Έκθεση Αναφοράς Θερινού Σχολείου Μαθηµατικών 2002 Ηράκλειο,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αρχαία Κόρινθος, 23 03 2012 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Αρ. Πρωτ: 2680 ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ 25 η ΕΦΟΡΕΙΑ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ Ταχ. Δ/νση : Αρχαία

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ. Με την πιστοποίηση του έχει πρόσβαση στο περιβάλλον του φαρμακείου που παρέχει η εφαρμογή.

ΣΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ. Με την πιστοποίηση του έχει πρόσβαση στο περιβάλλον του φαρμακείου που παρέχει η εφαρμογή. ΣΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ Ο ασθενής έχοντας μαζί του το βιβλιάριο υγείας του και την τυπωμένη συνταγή από τον ιατρό, η οποία αναγράφει τον μοναδικό κωδικό της, πάει στο φαρμακείο. Το φαρμακείο αφού ταυτοποιήσει το

Διαβάστε περισσότερα

3. Ακολουθήσουν σε συνδυασμό, σπουδές και πρακτική άσκηση, οπότε η Υποτροφία θα είναι διάρκειας μέχρι 12 μηνών συνεχόμενη.

3. Ακολουθήσουν σε συνδυασμό, σπουδές και πρακτική άσκηση, οπότε η Υποτροφία θα είναι διάρκειας μέχρι 12 μηνών συνεχόμενη. ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ (ΤΕΙ) ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΓΙΑ ΦΟΙΤΗΤΕΣ στα πλαίσια του Προγράμματος ERASMUS+ Μαθησιακής Κινητικότητας Φοιτητών για Σπουδές (σε ΑΕΙ της Ευρώπης)

Διαβάστε περισσότερα

Η Πληροφορική στο Δημοτικό Διδακτικές Προσεγγίσεις Αδάμ Κ. Αγγελής Παιδαγωγικό Ινστιτούτο

Η Πληροφορική στο Δημοτικό Διδακτικές Προσεγγίσεις Αδάμ Κ. Αγγελής Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Η Πληροφορική στο Δημοτικό Διδακτικές Προσεγγίσεις Αδάμ Κ. Αγγελής Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Α) Το γενικό πλαίσιο.ε.π.π.σ. και Α.Π.Σ. Β) Ο Υπολογιστής στην τάξη Γ) Ενδεικτικές ραστηριότητες Α) Το γενικό πλαίσιο.ε.π.π.σ.

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΧΗ 1ΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Γ ΤΑΞΗ

ΑΡΧΗ 1ΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Γ ΤΑΞΗ ΑΡΧΗ 1ΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Σ ΕΝΙΑΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΔΕΥΤΕΡΑ 12 ΙΟΥΝΙΟΥ 2000 ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ (ΚΥΚΛΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ): ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

Ο Β ΤΟΜΕΑΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ: Υπολογιστικά Συστήματα και Εφαρμογές Πληροφορικής Pragmatic Computer Science

Ο Β ΤΟΜΕΑΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ: Υπολογιστικά Συστήματα και Εφαρμογές Πληροφορικής Pragmatic Computer Science Ο Β ΤΟΜΕΑΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ: Υπολογιστικά Συστήματα και Εφαρμογές Πληροφορικής Pragmatic Computer Science Αλέξης ελής ιευθυντής Β Τομέα www.di.uoa.gr/ ad Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών Εθνικό και Καποδιστριακό

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Aποτελεσματικότητα της νομισματικής και δημοσιονομικής πολιτικής σε μια ανοικτή οικονομία

ΘΕΜΑ: Aποτελεσματικότητα της νομισματικής και δημοσιονομικής πολιτικής σε μια ανοικτή οικονομία ΘΕΜΑ: ποτελεσματικότητα της νομισματικής και δημοσιονομικής πολιτικής σε μια ανοικτή οικονομία Σύνταξη: Μπαντούλας Κων/νος, Οικονομολόγος, Ms Χρηματοοικονομικών 1 Η πρώτη θεωρία σχετικά με τον αυτόματο

Διαβάστε περισσότερα

Ολοκληρωμένη Χωρική Ανάπτυξη. Ειδική Υπηρεσία Στρατηγικής, Σχεδιασμού Και Αξιολόγησης (ΕΥΣΣΑ) Μονάδα Α Στρατηγικής και Παρακολούθησης Πολιτικών

Ολοκληρωμένη Χωρική Ανάπτυξη. Ειδική Υπηρεσία Στρατηγικής, Σχεδιασμού Και Αξιολόγησης (ΕΥΣΣΑ) Μονάδα Α Στρατηγικής και Παρακολούθησης Πολιτικών Ολοκληρωμένη Χωρική Ανάπτυξη Ειδική Υπηρεσία Στρατηγικής, Σχεδιασμού Και Αξιολόγησης (ΕΥΣΣΑ) Μονάδα Α Στρατηγικής και Παρακολούθησης Πολιτικών Ξάνθη, 12 Μαΐου 2015 Χωρική Συνοχή σύνολο αρχών για την αρμονική,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ. Εαρινό Εξάμηνο

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ. Εαρινό Εξάμηνο ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΕΠΛ231: Δομές Δεδομένων και Αλγόριθμοι Εαρινό Εξάμηνο 2017-2018 Φροντιστήριο 3 - Λύσεις 1. Εστω ο πίνακας Α = [12, 23, 1, 5, 7, 19, 2, 14]. i. Να δώσετε την κατάσταση

Διαβάστε περισσότερα

ΛΕΟΝΤΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΤΜΗΜΑ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΥΝΟΛΩΝ ΧΟΡΩΔΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΛΕΟΝΤΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΤΜΗΜΑ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΥΝΟΛΩΝ ΧΟΡΩΔΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΛΕΟΝΤΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΤΜΗΜΑ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΥΝΟΛΩΝ ΧΟΡΩΔΙΑ Πατήσια, Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Αγαπητοί Γονείς, Σας γνωστοποιείται ότι την Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 19:00 η

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ. Γενικός σημαιοστολισμός, από τις 8:00 π.μ. της 25 ης Οκτωβρίου. Δημοτικών καταστημάτων, των Ν.Π.Δ.Δ., των Τραπεζών, των οικιών

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ. Γενικός σημαιοστολισμός, από τις 8:00 π.μ. της 25 ης Οκτωβρίου. Δημοτικών καταστημάτων, των Ν.Π.Δ.Δ., των Τραπεζών, των οικιών ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ν Ο Μ Ο Σ Κ Υ Κ Λ Α Δ Ω Ν ΔΗΜΟΣ ΤΗΝΟΥ Τήνος, 21 Οκτωβρίου 2013 Αρ. Πρωτ.: 15.020._ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 28 ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 Γενικός σημαιοστολισμός, από τις 8:00 π.μ. της 25

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στην Οικονομική Επιστήμη ΙΙ

Εισαγωγή στην Οικονομική Επιστήμη ΙΙ Εισαγωγή στην Οικονομική Επιστήμη ΙΙ Νικόλαος Γιαννακόπουλος Επίκουρος Καθηγητής Τμήμα Οικονομικών Επιστημών Πανεπιστήμιο Πατρών Ακαδημαϊκό Ετος 2015-2016 Εαρινό Εξάμηνο 1/12 Ημέρες/ Ωρες ιδασκαλίας &

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Διευκρινήσεις για τη χορήγηση αδειών στους δημοσίους υπαλλήλους βάσει του νέου Υπαλληλικού Κώδικα.

ΘΕΜΑ: Διευκρινήσεις για τη χορήγηση αδειών στους δημοσίους υπαλλήλους βάσει του νέου Υπαλληλικού Κώδικα. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Αθήνα, 14 Μαϊου 2007 Αριθμ. Πρωτ.: ΔΙΔΑΔ/Φ.51/538/12254

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΟΣΜΗΤΩΡ Α.Π. 302

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΟΣΜΗΤΩΡ Α.Π. 302 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΟΣΜΗΤΩΡ Καλαμάτα 11 06 2013 Α.Π. 302 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΛΕΚΤΟΡΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ

Διαβάστε περισσότερα

Χαρακτηριστικά & «Καλές» Πρακτικές Τμήματος Σχεδιασμού & Τεχνολογίας Ξύλου & Επίπλου LOGO

Χαρακτηριστικά & «Καλές» Πρακτικές Τμήματος Σχεδιασμού & Τεχνολογίας Ξύλου & Επίπλου LOGO Add your company slogan Ημερίδα: Η συμβολή των Διαδικασιών Αξιολόγησης & Διασφάλισης Ποιότητας στο ΤΕΙ Λάρισας στη Βελτίωση της Ποιότητας του Εκπαιδευτικού μας Έργου Χαρακτηριστικά & «Καλές» Πρακτικές

Διαβάστε περισσότερα

Αποδεικτικές Διαδικασίες και Μαθηματική Επαγωγή.

Αποδεικτικές Διαδικασίες και Μαθηματική Επαγωγή. Αποδεικτικές Διαδικασίες και Μαθηματική Επαγωγή. Mαθηματικό σύστημα Ένα μαθηματικό σύστημα αποτελείται από αξιώματα, ορισμούς, μη καθορισμένες έννοιες και θεωρήματα. Η Ευκλείδειος γεωμετρία αποτελεί ένα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ. Πανελλαδική Ιδρυτική Συνδιάσκεψη

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ. Πανελλαδική Ιδρυτική Συνδιάσκεψη ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο: kipan@central.ntua.gr Ιστοσελίδα: http://www.ntua.gr/anavathmisi/ Πανελλαδική Ιδρυτική Συνδιάσκεψη 22 και 23 ΙΟΥΝΙΟΥ 2007 Κτίριο «Κωστής Παλαμάς», Ακαδημίας

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΜΕΣΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΜΕΣΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΜΕΣΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 1. Με τους παρόντες Κανονισμούς ρυθμίζεται η λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Λεμεσού. 2. Οι παρόντες Κανονισμοί εγκρίνονται,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ

ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΠΟΔΟΧΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ Αθήνα, 16 Οκτωβρίου 2009 Παναγιάρη Μαρία, Πολυμερή Σχέδια «Μεταφορά Καινοτομίας» ΥΠΟΒΟΛΗ ΕΚΘΕΣΕΩΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ (1) ΠΟΤΕ; Στη μέση της υλοποίησης (άρθρο V

Διαβάστε περισσότερα

Συμβατικές υποχρεώσεις, καθήκοντα και γενικοί κανόνες φοίτησης στα Εξ Αποστάσεως Προγράμματα του Ευρωπαϊκού Πανεπιστήμιου Κύπρου

Συμβατικές υποχρεώσεις, καθήκοντα και γενικοί κανόνες φοίτησης στα Εξ Αποστάσεως Προγράμματα του Ευρωπαϊκού Πανεπιστήμιου Κύπρου 0 Συμβατικές υποχρεώσεις, καθήκοντα και γενικοί κανόνες φοίτησης στα Εξ Αποστάσεως Προγράμματα του Ευρωπαϊκού Πανεπιστήμιου Κύπρου Οι σπουδές στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου προσφέρονται δεν προσφέρονται

Διαβάστε περισσότερα

Προτεινόμενα θέματα. στο μάθημα. Αρχές οργάνωσης και διοίκησης επιχειρήσεων. ΟΜΑΔΑ Α: Ερωτήσεις Σωστού Λάθους.

Προτεινόμενα θέματα. στο μάθημα. Αρχές οργάνωσης και διοίκησης επιχειρήσεων. ΟΜΑΔΑ Α: Ερωτήσεις Σωστού Λάθους. Προτεινόμενα θέματα στο μάθημα Αρχές οργάνωσης και διοίκησης επιχειρήσεων ΟΜΑΔΑ Α: Ερωτήσεις Σωστού Λάθους Στις παρακάτω προτάσεις να γράψετε δίπλα στον αριθμό της καθεμιάς τη λέξη Σωστό αν κρίνετε ότι

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ 2. Λοιπά θέματα. Παρόντες: 1. Αλέξιος Σαββίδης, Πρόεδρος. 2. Ευρυδίκη Αντζουλάτου Ρετσίλα, Μέλος. 3. Νικόλαος Ζαχαριάς, Μέλος

ΘΕΜΑ 2. Λοιπά θέματα. Παρόντες: 1. Αλέξιος Σαββίδης, Πρόεδρος. 2. Ευρυδίκη Αντζουλάτου Ρετσίλα, Μέλος. 3. Νικόλαος Ζαχαριάς, Μέλος ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών =Τηλέφωνο: 2721065116 65103 Fax: 2721065112 E mail: Web

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΕΞΗΚΟΣΤΗΣ ΕΒΔΟΜΗΣ (67ης) ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΕΞΗΚΟΣΤΗΣ ΕΒΔΟΜΗΣ (67ης) ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής Διεύθυνση: Τηλέφωνο: 27410 74991 3 Fax: 27410 74990 E mail: Web page: Δαμασκηνού & Κολοκοτρώνη 20100 Κόρινθος

Διαβάστε περισσότερα

AEI Αγγελέα Αρετή Αγγελοσόπουλος Κων/νος Αϊλαμάκη Αργυρώ Αλαμάρας Παναγιώτης Αλειφτήρας Θανάσης Αναγνωστοπούλου Μαρίνα Αναγνώστου Λεωνίδας

AEI Αγγελέα Αρετή Αγγελοσόπουλος Κων/νος Αϊλαμάκη Αργυρώ Αλαμάρας Παναγιώτης Αλειφτήρας Θανάσης Αναγνωστοπούλου Μαρίνα Αναγνώστου Λεωνίδας AEI 1 Αγγελέα Αρετή Οικονομικών Επιστημών Θεσ/κης 2 Αγγελοσόπουλος Κων/νος Στατιστικής & Ασφαλιστικής Επιστήμης Πειραιά 3 Αϊλαμάκη Αργυρώ Αγγλ.Γλώσσας & Φιλολογίας Αθήνας 4 Αλαμάρας Παναγιώτης Κινηματογράφου

Διαβάστε περισσότερα

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΔΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΑΥΤΟΤΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΑΘΗΝΑ 2009 Cum libellis

Διαβάστε περισσότερα

Αναγνώριση Προτύπων. Σημερινό Μάθημα

Αναγνώριση Προτύπων. Σημερινό Μάθημα Αναγνώριση Προτύπων Σημερινό Μάθημα Bias (απόκλιση) και variance (διακύμανση) Ελεύθεροι Παράμετροι Ελεύθεροι Παράμετροι Διαίρεση dataset Μέθοδος holdout Cross Validation Bootstrap Bias (απόκλιση) και variance

Διαβάστε περισσότερα

Παρόντα ήταν τα παρακάτω τακτικά μέλη της ΜΟΔΙΠ:

Παρόντα ήταν τα παρακάτω τακτικά μέλη της ΜΟΔΙΠ: EΛΛHNIKH ΔHMOKPATIA ΠANEΠIΣTHMIO ΘEΣΣAΛIAΣ ΜΟΝΑΔΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΠΡΑΚΤΙΚΟ 1 ης ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΜΟΔΙΠ H Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας (ΜΟΔΙΠ) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ύστερα από πρόσκληση του Αντιπρύτανη,

Διαβάστε περισσότερα

Διημερίδα Επαγγελματικής Επιμόρφωσης: Φροντίδα και νοσηλεία στόματος στην τρίτη ηλικία και στην άνοια. 11 13 Μαΐου 2012

Διημερίδα Επαγγελματικής Επιμόρφωσης: Φροντίδα και νοσηλεία στόματος στην τρίτη ηλικία και στην άνοια. 11 13 Μαΐου 2012 Διημερίδα Επαγγελματικής Επιμόρφωσης: Φροντίδα και νοσηλεία στόματος στην τρίτη ηλικία και στην άνοια 11 13 Μαΐου 2012 Αμφιθέατρο Ι, Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων ΑΠΘ, 3ης Σεπτεμβρίου, Πανεπιστημιούπολη,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΚΥΡΩΜΕΝΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΕΞΗΚΟΣΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ (61ης) ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

ΕΠΙΚΥΡΩΜΕΝΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΕΞΗΚΟΣΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ (61ης) ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής Διεύθυνση: Τηλέφωνο: 27410 74991 3 Fax: 27410 74990 E mail: Web page: Δαμασκηνού & Κολοκοτρώνη 20100 Κόρινθος

Διαβάστε περισσότερα

Αρχάνες, 10/12/2012 Αρ. Πρωτ: 561

Αρχάνες, 10/12/2012 Αρ. Πρωτ: 561 Αρχάνες, 10/12/2012 Αρ. Πρωτ: 561 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚ ΗΛΩΣΗΣ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ Η Αναπτυξιακή Ηρακλείου Α.Α.Ε. ΟΤΑ απευθύνει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την επιλογή Αναδόχου για την κατασκευή ιστοσελίδας

Διαβάστε περισσότερα

Ονοµατεπώνυµο Βαθµίδα Γνωστικό Αντικείµενο. Τοµέας Τµήµα Σχολή Ίδρυµα. Πανεπιστήµιο Αιγαίου. Θετικών Επιστηµών. Επίκουρος Καθηγητής.

Ονοµατεπώνυµο Βαθµίδα Γνωστικό Αντικείµενο. Τοµέας Τµήµα Σχολή Ίδρυµα. Πανεπιστήµιο Αιγαίου. Θετικών Επιστηµών. Επίκουρος Καθηγητής. Στοιχεία των Τακτικών Μελών του Εκλεκτορικού Σώµατος για την πλήρωση µίας θέσης ΕΠ του Τµήµατος ς και Αναλογιστικών στο γνωστικό αντικείµενο και στη βαθµίδα του Λέκτορα. Ονοµατεπώνυµο Βαθµίδα Γνωστικό

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2010 11 Κόρινθος Αύγουστος 2010 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ σελίδα 1. Εισαγωγή

Διαβάστε περισσότερα

ΑΕΙ 1 Αλάμαρας Παναγιώτης Στατιστικής & Αναλογιστικών Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών Αιγαίου (Σάμος) 2 Αλατσαθιάνος Γιάννης Μοριακής Βιολογίας και

ΑΕΙ 1 Αλάμαρας Παναγιώτης Στατιστικής & Αναλογιστικών Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών Αιγαίου (Σάμος) 2 Αλατσαθιάνος Γιάννης Μοριακής Βιολογίας και ΑΕΙ 1 Αλάμαρας Παναγιώτης Στατιστικής & Αναλογιστικών Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών Αιγαίου (Σάμος) 2 Αλατσαθιάνος Γιάννης Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής Θράκης(Αλεξανδρούπολη) 3 Αναστασοπούλου Ιωάννα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ. Πρώτη Γραπτή Εργασία. Εισαγωγή στους υπολογιστές Μαθηματικά

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ. Πρώτη Γραπτή Εργασία. Εισαγωγή στους υπολογιστές Μαθηματικά ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Πρόγραμμα Σπουδών: ΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ και ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ Θεματική Ενότητα: ΕΟ-13 Ποσοτικές Μέθοδοι Ακαδημαϊκό Έτος: 2012-13 Πρώτη Γραπτή Εργασία Εισαγωγή στους υπολογιστές Μαθηματικά

Διαβάστε περισσότερα

Θεσσαλονίκη Αρ.Πρωτ.354, 355. Προς: Τα μέλη του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη Αρ.Πρωτ.354, 355. Προς: Τα μέλη του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Θεσσαλονίκης Θεσσαλονίκη 7.4.2008 Αρ.Πρωτ.354, 355 Προς: Τα μέλη του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Θεσσαλονίκης Θέμα: Αναπροσαρμογή αντικειμενικών αξιών στα εκτός σχεδίου ακίνητα Σχετικά: Τα με αριθμ.πρωτ.1039741/1161/00τυ/δ

Διαβάστε περισσότερα

1. Η συγκεκριμένη εφαρμογή της λειτουργίας για τη λήψη φορολογικής ενημερότητας βρίσκεται στην αρχική σελίδα της ιστοσελίδας της Γ.Γ.Π.Σ.

1. Η συγκεκριμένη εφαρμογή της λειτουργίας για τη λήψη φορολογικής ενημερότητας βρίσκεται στην αρχική σελίδα της ιστοσελίδας της Γ.Γ.Π.Σ. ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 23 η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 10 Ιουλίου 2013 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Αριθμ. Πρωτ. 153 ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ Α Θ Η Ν

Διαβάστε περισσότερα

Επιμέλεια σύνταξης απαντήσεων: Μαρία Πέτρα ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Επιμέλεια σύνταξης απαντήσεων: Μαρία Πέτρα ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ Κλάδος: ΠΕ 60 ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΕΞΕΤΑΣΗ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ (Ειδική Διδακτική και Παιδαγωγικά Γενική Διδακτική) Κυριακή 1-2-2009 ΕΡΩΤΗΜΑ 2ο: Την τελευταία περίπου πενταετία εφαρμόζεται στα νηπιαγωγεία

Διαβάστε περισσότερα

Τοµέας Τµήµα Σχολή Ίδρυµα. Ονοµατεπώνυµο Βαθµίδα Γνωστικό Αντικείµενο Ειρήνη Μουστάκη 2 Αναπληρώτρια Στατιστική. Πανεπιστήµιο Αθηνών

Τοµέας Τµήµα Σχολή Ίδρυµα. Ονοµατεπώνυµο Βαθµίδα Γνωστικό Αντικείµενο Ειρήνη Μουστάκη 2 Αναπληρώτρια Στατιστική. Πανεπιστήµιο Αθηνών Στοιχεία των Τακτικών Μελών του Εκλεκτορικού Σώµατος για την πλήρωση µίας θέσης ΕΠ του Τµήµατος ς και Αναλογιστικών Χρηµατοοικονοµικών Μαθηµατικών στο γνωστικό αντικείµενο «Χρονοσειρές Περιβαλλοντική (αναποµπή

Διαβάστε περισσότερα

Το υπόδειγμα IS-LM: Εισαγωγικά

Το υπόδειγμα IS-LM: Εισαγωγικά 1/35 Το υπόδειγμα IS-LM: Εισαγωγικά Νίκος Γιαννακόπουλος Επίκουρος Καθηγητής Τμήμα Οικονομικών Επιστημών Πανεπιστήμιο Πατρών Ακαδημαϊκό Ετος 2014-2015 Εαρινό Εξάμηνο Τι γνωρίζουμε; 2/35 Αγορά αγαθών και

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΘΗΜΑ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ

ΜΑΘΗΜΑ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ ΜΑΘΗΜΑ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ Tα Πανεπιστημιακά Φροντιστήρια «ΚΟΛΛΙΝΤΖΑ» προετοιμάζοντας σε ολιγομελείς ομίλους τους υποψήφιους για τον επικείμενο διαγωνισμό του Υπουργείου Οικονομικών, με κορυφαίο επιτελείο

Διαβάστε περισσότερα

{ i f i == 0 and p > 0

{ i f i == 0 and p > 0 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ - ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ Σχεδίαση και Ανάλυση Αλγορίθμων Διδάσκων: Ε. Μαρκάκης, Φθινοπωρινό εξάμηνο 014-015 Λύσεις 1ης Σειράς Ασκήσεων

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: Διοικητικής Δικαιοσύνης

ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: Διοικητικής Δικαιοσύνης ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: Διοικητικής Δικαιοσύνης Συντάκτης: Γεώργιος Πατρίκιος, Δικηγόρος, LL.M., Υπ. Δ.Ν. Έννοια Τα δημόσια έργα είναι έργα υποδομής της Χώρας, που καλύπτουν βασικές ανάγκες του κοινωνικού συνόλου,

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΘΕΜΑ: Η ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ Ο ΙΕΡΑΡΧΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ Η ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΕΠΟΠΤΕΙΑ Σύνταξη: Ηλίας Κουβαράς, Δικηγόρος L.L.M., Υπ. Διδάκτωρ Δημοσίου Δικαίου

Διαβάστε περισσότερα

Δ Ι Α Κ Ρ Ι Τ Α Μ Α Θ Η Μ Α Τ Ι Κ Α. 1η σειρά ασκήσεων

Δ Ι Α Κ Ρ Ι Τ Α Μ Α Θ Η Μ Α Τ Ι Κ Α. 1η σειρά ασκήσεων Δ Ι Α Κ Ρ Ι Τ Α Μ Α Θ Η Μ Α Τ Ι Κ Α 1η σειρά ασκήσεων Ονοματεπώνυμο: Αριθμός μητρώου: Ημερομηνία παράδοσης: Μέχρι την Τρίτη 2 Απριλίου 2019 Σημειώστε τις ασκήσεις για τις οποίες έχετε παραδώσει λύση: 1

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟ & ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΣΧΟΛΗ ΝΟΜΙΚΩΝ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ & ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

ΕΘΝΙΚΟ & ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΣΧΟΛΗ ΝΟΜΙΚΩΝ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ & ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΘΝΙΚΟ & ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΣΧΟΛΗ ΝΟΜΙΚΩΝ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ & ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Θεμιστοκλέους 6 & Γαμβέττα, 106 78 Αθήνα * Ανακοινώνεται η προκήρυξη

Διαβάστε περισσότερα

7 ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε.

7 ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε. 7 ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε. Υπό την Αιγίδα του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. και της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και Εκπαίδευση για την Αειφορία Αλλάζοντας στάσεις και

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΔΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΑΥΤΟΤΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Αθήνα 2009 Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α Α. H EΠΙΜΟΡΦΩΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ Αθήνα, Σεπτέμβριος 2015 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α: ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ... 4 Άρθρο 1 ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ... 4 Άρθρο

Διαβάστε περισσότερα

Αναγνώριση Προτύπων. Σήμερα! Λόγος Πιθανοφάνειας Πιθανότητα Λάθους Κόστος Ρίσκο Bayes Ελάχιστη πιθανότητα λάθους για πολλές κλάσεις

Αναγνώριση Προτύπων. Σήμερα! Λόγος Πιθανοφάνειας Πιθανότητα Λάθους Κόστος Ρίσκο Bayes Ελάχιστη πιθανότητα λάθους για πολλές κλάσεις Αναγνώριση Προτύπων Σήμερα! Λόγος Πιθανοφάνειας Πιθανότητα Λάθους Πιθανότητα Λάθους Κόστος Ρίσκο Bayes Ελάχιστη πιθανότητα λάθους για πολλές κλάσεις 1 Λόγος Πιθανοφάνειας Ας υποθέσουμε ότι θέλουμε να ταξινομήσουμε

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΛΛΙΝΤΖΑ ΜΑΘΗΜΑ: ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΛΛΙΝΤΖΑ ΜΑΘΗΜΑ: ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ ΜΑΘΗΜΑ: ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ Tα Πανεπιστημιακά Φροντιστήρια «ΚΟΛΛΙΝΤΖΑ» προετοιμάζοντας σε ολιγομελείς ομίλους τους υποψήφιους για τον επικείμενο διαγωνισμό του Υπουργείου Οικονομικών, με κορυφαίο

Διαβάστε περισσότερα

Προτεινόμενα θέματα. στο μάθημα. Αρχές οργάνωσης και διοίκησης επιχειρήσεων. ΟΜΑΔΑ Α: Ερωτήσεις Σωστού Λάθους.

Προτεινόμενα θέματα. στο μάθημα. Αρχές οργάνωσης και διοίκησης επιχειρήσεων. ΟΜΑΔΑ Α: Ερωτήσεις Σωστού Λάθους. Προτεινόμενα θέματα στο μάθημα Αρχές οργάνωσης και διοίκησης επιχειρήσεων ΟΜΑΔΑ Α: Ερωτήσεις Σωστού Λάθους Στις παρακάτω προτάσεις να γράψετε δίπλα στον αριθμό της καθεμιάς τη λέξη Σωστό αν κρίνετε ότι

Διαβάστε περισσότερα

2 η Ανακοίνωση. «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση: Το Σταυροδρόμι της Εκπαίδευσης για την Αειφόρο Ανάπτυξη» Ιωάννινα, Νοεμβρίου 2010

2 η Ανακοίνωση. «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση: Το Σταυροδρόμι της Εκπαίδευσης για την Αειφόρο Ανάπτυξη» Ιωάννινα, Νοεμβρίου 2010 1 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε. (ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1992) Αργοναυτών 34, Αργυρούπολη 16452 Τηλέφωνο 210 9911165- fax: 210 9911165 Email: peekpe509@gmail.com www.peekpe.gr

Διαβάστε περισσότερα

Οι προκλήσεις της εκπαίδευσης των Logistics σε φοιτητές και σε ειδικευµένo και µη-ειδικευµένο προσωπικό επιχειρήσεων.

Οι προκλήσεις της εκπαίδευσης των Logistics σε φοιτητές και σε ειδικευµένo και µη-ειδικευµένο προσωπικό επιχειρήσεων. Θέµα συζήτησης πρός έρευνα Οκτώβριος 00 Οι προκλήσεις της εκπαίδευσης των Logistics σε φοιτητές και σε ειδικευµένo και µη-ειδικευµένο προσωπικό επιχειρήσεων. ηµήτριος Παρασκευαδάκης BA(Hons) MSc SCM paraskevadakis@postmaster.co.uk

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Αχιλλέας ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΟΣ

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Αχιλλέας ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΟΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αχιλλέας ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΟΣ Γεωργό Οικονομολόγος Λέκτορας Διοίκησης Μεταποιητικών Επιχειρήσεων Τροφίμων τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων του Πανεπιστημίου

Διαβάστε περισσότερα

- 1 - Ποιοι κερδίζουν από το εμπόριο αγαθών και υπηρεσιών; Γιατί η άμεση ανταλλαγή αγαθών, ορισμένες φορές, είναι δύσκολο να

- 1 - Ποιοι κερδίζουν από το εμπόριο αγαθών και υπηρεσιών; Γιατί η άμεση ανταλλαγή αγαθών, ορισμένες φορές, είναι δύσκολο να - 1 - Ο παράξενος πραματευτής Ανθολόγιο Ε & Στ τάξης: 277-279 Οικονομικές έννοιες Ανταλλαγή Αντιπραγματισμός Εμπόριο Ερωτήσεις Ποιοι κερδίζουν από το εμπόριο αγαθών και υπηρεσιών; Γιατί η άμεση ανταλλαγή

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα 3.3. Γυναικεία Επιχειρηματικότητα. Η ενίσχυση και υποστήριξη της Γυναικείας Επιχειρηματικότητας

Ενότητα 3.3. Γυναικεία Επιχειρηματικότητα. Η ενίσχυση και υποστήριξη της Γυναικείας Επιχειρηματικότητας Ενότητα 3.3. Γυναικεία Επιχειρηματικότητα Περίληψη Ενότητας: Η ενίσχυση και υποστήριξη τ Γυναικείας Επιχειρηματικότητας εντάσσεται στα προγράμματα δράσ και αποτελεί βασικό στόχο πολλών φορέων στήριξ τ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Μελέτες Περιβαλλοντικών επιπτώσεων

ΘΕΜΑ: Μελέτες Περιβαλλοντικών επιπτώσεων ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΘΕΜΑΤΑ ΘΕΜΑ: Μελέτες Περιβαλλοντικών επιπτώσεων 1 8.α. Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) ονομάζεται η εμπεριστατωμένη και τεκμηριωμένη επιστημονική

Διαβάστε περισσότερα

Ονοµατεπώνυµο Βαθµίδα Γνωστικό Αντικείµενο Τζων Τσιµήκας Αναπληρωτής Στοχαστικά. Τοµέας Τµήµα Σχολή Ίδρυµα. - Στατιστικής και Αναλογιστικών-

Ονοµατεπώνυµο Βαθµίδα Γνωστικό Αντικείµενο Τζων Τσιµήκας Αναπληρωτής Στοχαστικά. Τοµέας Τµήµα Σχολή Ίδρυµα. - Στατιστικής και Αναλογιστικών- Στοιχεία των Τακτικών Μελών του Εκλεκτορικού Σώµατος για την πλήρωση µίας θέσης ΕΠ του Τµήµατος ς και Αναλογιστικών στο γνωστικό αντικείµενο «Οικονοµικά» και στη βαθµίδα του Λέκτορα. Τζων Τσιµήκας Στοχαστικά

Διαβάστε περισσότερα

Δίκαιο και Οικονομικά: Οι Εξετάσεις

Δίκαιο και Οικονομικά: Οι Εξετάσεις Δίκαιο και Οικονομικά: Οι Εξετάσεις Το κείμενο αυτό ανανεώνεται με τη δική σας παρέμβαση, τις ερωτήσεις, τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας. Θα συνεχίζει να ανανεώνεται μέχρι την ημέρα των εξετάσεων. Αυτή

Διαβάστε περισσότερα

ΑΣΕΠ 2000 ΑΣΕΠ 2000 Εμπορική Τράπεζα 1983 Υπουργείο Κοιν. Υπηρ. 1983

ΑΣΕΠ 2000 ΑΣΕΠ 2000 Εμπορική Τράπεζα 1983 Υπουργείο Κοιν. Υπηρ. 1983 20 Φεβρουαρίου 2010 ΑΣΕΠ 2000 1. Η δεξαμενή βενζίνης ενός πρατηρίου υγρών καυσίμων είναι γεμάτη κατά τα 8/9. Κατά τη διάρκεια μιας εβδομάδας το πρατήριο διέθεσε τα 3/4 της βενζίνης αυτής και έμειναν 4000

Διαβάστε περισσότερα

Projects για το εργαστήριο. των Βάσεων Δεδομένων

Projects για το εργαστήριο. των Βάσεων Δεδομένων Projects για το εργαστήριο των Βάσεων Δεδομένων Θεσσαλονίκη, Νοέμβριος Δεκέμβριος 2013 1. Το πολυκατάστημα Το πολυκατάστημα έχει ένα σύνολο από εργαζομένους. Κάθε εργαζόμενος χαρακτηρίζεται από έναν κωδικό

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών Καλαμάτα, 13 Ιανουαρίου 2016 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

2. Κατάθεσε κάποιος στην Εθνική Τράπεζα 4800 με επιτόκιο 3%. Μετά από πόσο χρόνο θα πάρει τόκο 60 ; α) 90 ημέρες β) 1,5 έτη γ) 5 μήνες δ) 24 μήνες

2. Κατάθεσε κάποιος στην Εθνική Τράπεζα 4800 με επιτόκιο 3%. Μετά από πόσο χρόνο θα πάρει τόκο 60 ; α) 90 ημέρες β) 1,5 έτη γ) 5 μήνες δ) 24 μήνες 20 Φεβρουαρίου 2010 1. Ένας έμπορος αγόρασε 720 κιλά κρασί προς 2 το κιλό. Πρόσθεσε νερό, το πούλησε προς 2,5 το κιλό και κέρδισε 500. Το νερό που πρόσθεσε ήταν σε κιλά: α) 88 β) 56 γ) 60 δ) 65 2. Κατάθεσε

Διαβάστε περισσότερα

23/2/07 Sleep out Πλατεία Κλαυθμώνος

23/2/07 Sleep out Πλατεία Κλαυθμώνος 23/2/07 Sleep out Πλατεία Κλαυθμώνος Μια βραδιά στο λούκι με τους αστέγους «Έχετε ποτέ σκεφτεί να κοιμηθείτε μια χειμωνιάτικη νύχτα στο δρόμο;» Με αυτό το ερώτημα απευθύναμε και φέτος την πρόσκληση στους

Διαβάστε περισσότερα

* Πρόκειται για το ακαδημαϊκό έτος (δύο συνεχόμενα ακαδημαϊκά εξάμηνα), στο οποίο αναφέρεται η Έκθεση Εσωτερικής Αξιολόγησης.

* Πρόκειται για το ακαδημαϊκό έτος (δύο συνεχόμενα ακαδημαϊκά εξάμηνα), στο οποίο αναφέρεται η Έκθεση Εσωτερικής Αξιολόγησης. Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής Απογραφική Έκθεση 2010-11 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1 Στοιχεία και Δείκτες της Λειτουργίας των Τμημάτων ΕΠΙΤΟΜΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ Σχετικός πίνακας ΙΔΡΥΜΑ:

Διαβάστε περισσότερα

Μονάδες 5 1.2.α. Να γράψετε στο τετράδιό σας τον παρακάτω πίνακα σωστά συµπληρωµένο.

Μονάδες 5 1.2.α. Να γράψετε στο τετράδιό σας τον παρακάτω πίνακα σωστά συµπληρωµένο. ΑΡΧΗ 1ΗΣ ΣΕΛΙ ΑΣ Γ ΤΑΞΗ ΠΡΟΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Γ ΤΑΞΗΣ ΕΝΙΑΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΥΤΕΡΑ 12 ΙΟΥΝΙΟΥ 2000 ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ (ΚΥΚΛΟΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ): ΧΗΜΕΙΑ - ΒΙΟΧΗΜΕΙΑ ΣΥΝΟΛΟ ΣΕΛΙ

Διαβάστε περισσότερα