Erasmus στην Αλμερία (Ισπανία)

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Erasmus στην Αλμερία (Ισπανία)"

Transcript

1 Erasmus στην Αλμερία (Ισπανία) Καλησπέρα σας, Το πρόγραμμα Erasmus μου έδωσε την δυνατότητα να πάω στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην πανέμορφη Αλμερία της Ισπανίας, για διάστημα 13 μηνών και να γνωρίσω, νέα μέρει και ανθρώπους. Στο διάστημα αυτό παρακολούθησα και ολοκλήρωσα με επιτυχία τα μαθήματα στο Πανεπιστήμιο UAL (Universidad de Almería) στο τμήμα Ingeniería Informática, καθώς έκανα παράλληλα και την πρακτική μου σε εταιρία πληροφορικής και υποστήριξης δικτύων στη πόλη της Αλμερίας. Η Ιδέα και το κίνητρο Η ιδέα για συμμετοχή μου στο πρόγραμμα Erasmus ήρθε από τους καλούς μου φίλους και συμφοιτητές μου από την Ισπανία, που είχαν επισκεφθεί τη χώρα μας και το ΤΕΙ Ηπείρου τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής στην Άρτα και με τη σειρά τους με προσκάλεσαν στην πόλη τους και το πανεπιστήμιο της Αλμερίας. Το κίνητρο δεν ήταν άλλο από το να μάθω καινούρια πράγματα πάνω στο αντικείμενό μου, να ενημερωθώ από κοντά για καινούριες τεχνολογίες και εξελίξεις στο χώρο της πληροφορικής και των δικτύων. Παράλληλα με την πρακτική μου άσκηση σε ένα διαφορετικό εργασιακό περιβάλλον, με νέες προκλήσεις και απόκτηση πείρας στο αντικείμενο. Οι πρώτες μέρες Ένας από τους βασικούς μου προβληματισμούς πριν πάω στην Αλμερία ήταν η εύρεση οικίας και τα έξοδα διαμονής και διατροφής, μιας και τα οικονομικά μου ήταν περιορισμένα και τα χρήματα από το Erasmus πριν την έναρξη της πρακτικής ήταν περιορισμένα. Παρόλα αυτά τις πρώτες μέρες φιλοξενήθηκα σε έναν από τους φίλους μου τους Ισπανούς και μέσα σε μια βδομάδα μπόρεσα και βρήκα σπίτι.

2 Κάτι που αποδείχθηκε αρκετά εύκολο καθώς υπάρχουν εκατοντάδες αγγελίες στο πανεπιστήμιο (με φωτογραφίες) και το ίδιο το γραφείο Erasmus στο πανεπιστήμιο της Αλμερίας μπορεί να βοηθήσει σε αυτό, καθώς και με αναρτήσεις αγγελιών από φοιτητές Erasmus μέσω σχετικής σελίδας στο Facebook που ψάχνουν για συγκατοίκηση. Κόστος ζωής Σπίτι & Διατροφή Στην Αλμερία υπάρχουν πολλά σπίτια για όλα τα γούστα και την οικονομική δυνατότητα του καθενός, μπορεί κάποιος να βρει σπίτια από ευρώ το μήνα συμπεριλαμβανομένου και των κοινόχρηστων, πλήρως επιπλωμένα από 2 συγκατοίκους έως 5, μέχρι ποιο μοντέρνα σπίτια που μπορεί να ξεπερνούν και τα 280 ευρώ με 2 συγκατοίκους. Εγώ προσωπικά προτίμησα μια μέση λύση, με ένα σπίτι στην περιοχή Zapillo (από τις δημοφιλέστερες για φοιτητές και τουρίστες το καλοκαίρι) δίπλα στη θάλασσα με 4 υπνοδωμάτια 2 τουαλέτες, κουζίνα, σαλόνι, τραπεζαρία και βοηθητικούς χώρους στον τρίτο όροφο, πλήρως επιπλωμένο (μέχρι και σκεύη μαγειρικής, σερβίτσια κτλπ.) και 3 συγκατοίκους από την Ισπανία με 150 ευρώ τον μήνα μαζί με τα κοινόχρηστα. Όσων αφορά τους λογαριασμούς (Ρεύμα, νερό, Internetτηλέφωνο) κυμαίνονταν στα 50 ευρώ ευρώ το μήνα, το άτομο. Κάτι που είναι απολύτως φυσιολογικό όταν 4 άτομα μαγειρεύουν πολλές φορές 4 διαφορετικά φαγητά, σε μία μέρα, η βάζουν 4 διαφορετικά πλυντήρια. Όσων αφορά

3 τη θέρμανση δεν είναι απαραίτητη καθώς η Αλμερία βρίσκεται πολύ Νότια και οι χειμώνες είναι ήπιοι, γι αυτό άλλωστε και σχεδόν όλα σπίτια δεν διαθέτουν θέρμανση! Το κόστος των τροφίμων στα σούπερ-μάρκετ είναι πολύ χαμηλό σε σχέση με την Ελλάδα ακόμα και στα ίδια επώνυμα προϊόντα. Ενδεικτικά θα αναφέρω πως 1 λίτρο γάλα επώνυμης μάρκας δεν ξεπερνάει τα 90 λεπτά, μία μπαγκέτα ψωμί κυμαίνεται από 30 έως 40 λεπτά και πληθώρα άλλων προϊόντων σε πολύ χαμηλές τιμές. Υπάρχει ασφαλώς και η δυνατότητα να φάει κάποιος στην σχολή και να επιλέξει μεταξύ των τριών! εστιατορίων που το καθένα διαθέτει από 2 μενού ή και συνδυασμούς της αρεσκείας σας. Το κόστος για ένα πλήρη μενού είναι στα 5 ευρώ και περιλαμβάνει σαλάτα, ψωμί, πρώτο πιάτο, δεύτερο πιάτο, αναψυκτικό ή μπύρα και επιδόρπιο ή καφέ. Όλα είναι γευστικά με πολύ καλής ποιότητας υλικά σε μεγάλες ποσότητες. Υπάρχουν ασφαλώς και ποιο οικονομική συνδυασμοί γευμάτων με 2 ή 2.50 ευρώ. Κόστος Μετακίνησης Η σχολή βρίσκεται περίπου 5χλμ από την πόλη οπότε η πρόσβαση γίνεται με 2 τρόπους, είτε με το αστικό λεωφορείο που έχει ανά μισή ώρα, για την περιοχή Zapillo (καθώς υπάρχουν 3-4 διαφορετικές γραμμές που συνδέουν το Πανεπιστήμιο με την πόλη) με κόστος 1.05 ευρώ το εισιτήριο (υπάρχουν και μηνιαίες κάρτες με κόστος ανά εισιτήριο περίπου 90 λεπτά), είτε με ποδήλατο, που είναι αρκετά διαδεδομένος τρόπος μετακίνησης στην Δυτική Ευρώπη (ποδήλατα για ενοικίαση παρέχει και το Πανεπιστήμιο) Κόστος Διασκέδασης Όσων αφορά το κόστος της διασκέδασης είναι πολύ χαμηλό επίσης, ενδεικτικά θα αναφέρω πως στο καλύτερο εστιατόριο της πόλης, με φανταστικό φαγητό και εξυπηρέτηση, το κόστος για ένα καλό και πλήρες γεύμα δεν ξεπέρασε ποτέ τα 25 ευρώ το άτομο. Η είσοδος σε όλα κέντρα διασκέδασης είναι ελεύθερη! (εκτός από Πρωτοχρονιά) και το κόστος για ένα ποτό δεν ξεπερνάει τα 3 με 4 ευρώ. Επίσης υπάρχουν τα δεκάδες μαγαζιά με tapas (μεζέδες), που με κάθε μπύρα ή κρασί, μούστο

4 συνοδεύεται και με φαγητό ή μεζέ της αρεσκείας σου με συνολικό κόστος τα 2.50 ευρώ! Κάτι που πολλοί φοιτητές Erasmus και μη τα προτιμούν. Το Πανεπιστήμιο Το Πανεπιστήμιο της Αλμερίας, UAL είναι από τα ποιο καινούρια και σύγχρονα της Ισπανίας, με πολλούς τομείς όπως Μηχανικών Πληροφορική, Νομική, Ψυχολογία, Νοσηλευτική, Μαθηματικό, Γεωπονία κλπ. Με σύγχρονες κτηριακές εγκαταστάσεις και άρτια εξοπλισμένους χώρους και εργαστήρια. Με Βιβλιοθήκη και χώρους μελέτης, με αίθουσες που μπορείς να κάνεις κράτηση (χωρίς κόστος) για ομάδες εργασιών και μελέτης, αθλητικές εγκαταστάσεις (κλειστό κολυμβητήριο, γυμναστήριο, γήπεδα ποδοσφαίρου κανονικό και 5χ5, γήπεδα basket και τένις). Διαθέτει τρία εστιατόρια και τέσσερις καφετέριες και ένα μαγαζί διάφορών ειδών. Τα εργαστήρια είναι άρτια εξοπλισμένα με desktop Η/Υ τελευταίας (ακόμα και Apple imac) desktop ή ακόμα και ατομικά laptop, με σύγχρονα προγράμματα. Όπως προγράμματα προσομοίωσης δικτύων από την Cisco κλπ. Επίσης υπάρχουν πολλές ενημερωτικές ημερίδες (και στα αγγλικά) από μεγάλες εταιρίες στο χώρο της πληροφορικής και των τεχνολογιών όπως η Microsoft, Apple, IBM, SEGA, Cisco, με την τελευταία να δίνει μέχρι και την δυνατότητα πιστοποίησης σε τεχνολογίες Δικτύων Η/Υ (στην Ισπανική γλώσσα και με την επιλογή συγκεκριμένων μαθημάτων).

5 Οι καθηγητές είναι συνεργάσιμοι και πρόθυμοι για να σε βοηθήσουν σε τυχόν απορίες ή στην παροχή υλικού στα αγγλικά (βιβλία, σημειώσεις, λογισμικό, links κλπ.) ή και σε οτιδήποτε πρόβλημα προκύψει σχετικά με το μάθημά τους. Όσων αφορά τα μαθήματα και τη διδασκαλία τους αυτή γίνεται ως επι των πλείστων στα Ισπανικά εκτός κάποιών εξαιρέσεων, το γεγονός όμως ότι η πληροφορική είναι μια επιστήμη που έχει αναπτυχθεί βάση της Αγγλικής γλώσσας (λογισμικό, τεχνικοί όροι), βοηθάει πολύ στο να κατανοείς πράματα ακόμα και αν δεν είσαι γνώστης της Ισπανικής γλώσσας. Οι καθηγητές σου εξηγούν και σου επιλύουν απορίες ακόμα και παράλληλα με το μάθημα. Όσων αφορά τη δυσκολία των μαθημάτων βρίσκεται σε αρκετά υψηλότερο επίπεδο σε σχέση με την Ελλάδα, αλλά είναι αρκετά ενδιαφέρον, με εβδομαδιαίες ή μηνιαίες εργασίες και τεστ (που προσμετρούν στον τελικό βαθμό), γι αυτό χρειάζεται συστηματικό και σχεδόν καθημερινό διάβασμα, χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα θυσία από την διασκέδαση! Πρακτική Όσων αφορά την πρακτική κατά την διάρκεια παραμονής μου στην Αλμερία με την βοήθεια και των φίλων μου Ισπανών, βρήκα στην εταιρία πληροφορικής και τεχνικής υποστήριξης δικτύων Introsoft, με αποτέλεσμα να αποκτήσω σημαντική εμπειρία σε τεχνικά προβλήματα Η/Υ (Υλικού και Λογισμικού), καθώς και επισκευές και συντήρηση σε δίκτυα Η/Υ σε επιχειρήσεις και κλινικές της Αλμερίας. Σε ένα πολύ ευχάριστο και φιλικό εργασιακό περιβάλλον, με καλούς συνεργάτες και εργοδότη.

6

7 Η Almeria Η Αλμερία είναι μια όμορφη και ηλιόλουστη πόλη της Ανδαλουσίας στην Νότια Ισπανία με ζεστά καλοκαίρια αλλά και ήπιους χειμώνες, με όμορφες παραλίες εντός της πόλης και εκτός, άλλωστε οι ωραιότερες και ποιο διάσημες παραλίες τις Ισπανίας βρίσκονται στον Νότο, όπως η Cabo de Gata, η Playa de la muertos, San jose κλπ. Στην κορυφή της πόλης δεσπόζει επιβλητικό το φρούριο Alcazaba, να θυμίζει την ιστορία του τόπου, επίσης υπάρχουν πληθώρα ιστορικών κτηρίων, όπως το La casa de la mariposas, ο Καθεδρικός ναός, το θέατρο της πόλης και πολλά άλλα. Η πόλη βρήσκεται σε ιδανικό σημείο για να μπορεί κάποιος να επισκεφθεί εύκολα άλλες πόλεις και μέρει της Ισπανίας, απέχει περίπου μιάμιση ώρα από την όμορφη Μάλαγα με λεωφορείο με κόστος περίπου στα 17ευρω και μια ώρα και δεκαπέντε λεπτά από την ωραιότερη πόλη της Ισπανίας, την Γρανάδα! και μόλις με 12 ευρώ με το λεωφορείο.

8 Η Μαδρίτη απέχει 5 ώρες με το λεωφορείο και το κόστος είναι στα ευρώ. Επίσης υπάρχει σύνδεση και με τρένο η αεροπλάνο με πολλές άλλες πόλεις τις ισπανίας όπως η Κόρδοβα, Σεβίλλη, Βαρκελώνη, Αλικάντε, Βαλένθια, Καντιθ. Καθώς και το Γιβραλτάρ το οποίο ανήκει στη Μ.Βρετανία. Επίσης υπάρχουν δρομολόγια πλοίων από το λιμάνι της Αλμερίας για την Μελίγγια (ισπανική πόλη στο Μαρόκο) καθώς και με πόλεις του Μαρόκο!

9 Δραστηριότητες Επίσης υπάρχουν πολλές δραστηριότητες ιδίως με θαλάσσια sport όπως kite-surf, windsurf, κανόε-καγιάκ, ιστιοπλοΐα καθώς και υποβρύχιες καταδύσεις, κάτι που το συνιστώ ανεπιφύλακτα! Για να γνωρίσετε τον όμορφο βυθό και τη θαλάσσια ζωή στις ακτές της Αλμερίας. Ενδικτηκά θα αναφέρω πως ένα πήρες πακέτο με παροχή πλήρης εξάρτηση, μάθημα κατάδυσης και πρώτων βοηθειών, πρωινό (μπουφέ) και μεταφορά στο σημείο κατάδυσης κοστίζει 50 ευρώ!

10

11 Οι Άνθρωποι Οι Ισπανοί είναι λαός καλόκαρδος και ζεστός, φιλόξενος και με πλούσιο ταπεραμέντο, μοιάζουν πάρα πολύ με μας, όπως άλλωστε και το φαγητό τους! Η ισπανική κουζίνα είναι μεσογειακή και τα υλικά που χρησιμοποιεί είναι σχεδόν όλα ίδια με την δικιά μας. Η διαφορά βρίσκεται στον διαφορετικό τρόπο χρήσεις και μαγειρέματος αλλά πάντα με τα ίδια μεσογειακά υλικά, πλούσια σε ελαιόλαδο και ψάρι. Από την πρώτη μου επαφή που είχα με τους ανθρώπους και την ίδια τη χώρα είναι σαν να βρίσκεσαι σε κάποιο σημείο της Ελλάδας μόνο που οι άνθρωποι μιλάνε κάποια γλώσσα διαφορετική από τη δικιά σου. Γι αυτό άλλωστε και προσαρμόστηκα πάρα πολύ γρήγορα, χωρίς να γνωρίζω τη ισπανική γλώσσα όταν πρωτοπήγα.

12 Συμπέρασμα Φεύγοντας από την Ισπανία είχα κάτι παραπάνω από μερικές φωτογραφίες και σουβενίρ. Το πρόγραμμα Erasmus μου έδωσε πολύτιμα εφόδια με νέες γνώσεις πάνω στο αντικείμενό μου, γνωρίζοντας έναν διαφορετικό τρόπο λειτουργίας σε Πανεπιστημιακό επίπεδο, καθώς και σε θέματα εργασίας, μέσο της πρακτικής άσκησης σε μια άλλη χώρα. Αλλά και εμπειρίες ζωής με νέους τόπους, γεύσεις, ανθρώπους, ανταλλαγή απόψεων και αντιλήψεων και κάνοντας νέους φίλους. Και τέλος έχοντας πρόταση για εργασία στην εταιρία που έκανα την πρακτική μου. Ανοίγοντας έτσι νέους ορίζοντες σε επαγγελματικό αλλά και σε προσωπικό επίπεδο καθώς χάρη στο πρόγραμμα Erasmus γνώρισα τον άνθρωπο της ζωής μου, που πλέων πορευόμαστε μαζί, μόνιμα πλέων στην πόλη της Αλμερίας. Για κάποιους το Erasmus είναι μια εμπειρία για άλλους σταθμός! Με εκτίμηση Παναγιώτου Αλέξανδρος

Καταγραφή Εντυπώσεων από τη Συμμετοχή μου. στο Πρόγραμμα Erasmus/Socrates

Καταγραφή Εντυπώσεων από τη Συμμετοχή μου. στο Πρόγραμμα Erasmus/Socrates Καταγραφή Εντυπώσεων από τη Συμμετοχή μου στο Πρόγραμμα Erasmus/Socrates Όνομα - Επώνυμο : Αναστασία Ζηκοπούλου Email: env08017@env.aegean.gr Ίδρυμα που πήγα (δώσε και ιστοσελίδα): The Hoge Veluwe National

Διαβάστε περισσότερα

Καταγραφή Εντυπώσεων από τη Συμμετοχή μου. στο Πρόγραμμα Erasmus/Socrates

Καταγραφή Εντυπώσεων από τη Συμμετοχή μου. στο Πρόγραμμα Erasmus/Socrates Καταγραφή Εντυπώσεων από τη Συμμετοχή μου στο Πρόγραμμα Erasmus/Socrates Όνομα - Επώνυμο : Ευγενία Καραπάτσιου Email: eygenia90@yahoo.gr Ίδρυμα που πήγα (δώσε και ιστοσελίδα): Estacion Biologica de Doñana,

Διαβάστε περισσότερα

Κάθε δωμάτιο είναι απλά διακοσμημένο και διαθέτει κλιματισμό, τηλεόραση και μπαλκόνια.

Κάθε δωμάτιο είναι απλά διακοσμημένο και διαθέτει κλιματισμό, τηλεόραση και μπαλκόνια. Μόλις 300μ. από την αμμώδη παραλία Αμμουδάρα, το Hotel Handakas βρίσκεται στη μέση ενός καταπράσινου αμπελώνα. Προσφέρει δωρεάν Wi-Fi και πισίνα. Κάθε δωμάτιο είναι απλά διακοσμημένο και διαθέτει κλιματισμό,

Διαβάστε περισσότερα

Modern Greek Beginners

Modern Greek Beginners 2016 HIGHER SCHOOL CERTIFICATE EXAMINATION Modern Greek Beginners ( Section I Listening) Transcript Familiarisation Text Καλημέρα. Καλημέρα σας. Μπορώ να σας βοηθήσω; Ήρθα να πάρω αυτό το δέμα. Σήμερα

Διαβάστε περισσότερα

Κινηματόγραφος, φαρμακείο, ταχυδρομείο, μανάβικο, τράπεζα, βιλιοπωλείο, μουσείο, περίπτερο, φούρνος

Κινηματόγραφος, φαρμακείο, ταχυδρομείο, μανάβικο, τράπεζα, βιλιοπωλείο, μουσείο, περίπτερο, φούρνος 1. Πού πρέπει να πάς; a. Αν θέλεις να αγοράσεις φρούτα; b. Αν θέλεις να στείλεις ένα γράμμα; c. Αν θέλεις να αγοράσεις μια εφημερίδα; d. Αν θέλεις να αγοράσεις ψωμί; e. Αν πρέπει να αγοράσεις φάρμακα;

Διαβάστε περισσότερα

Χαρά μας να σας παρέχουμε φιλοξενία!!!...

Χαρά μας να σας παρέχουμε φιλοξενία!!!... Χαρά μας να σας παρέχουμε φιλοξενία!!!... Λίγα λόγια για τον Νέο Μαρμαρά Ο Νέος Μαρμαράς ιδρύθηκε το 1922 από πρόσφυγες που προέρχονταν από το νησί του Μαρμαρά της Προποντίδας. Ο επισκέπτης μπορεί να χαρεί

Διαβάστε περισσότερα

Καταγραφή Εντυπώσεων από τη Συμμετοχή μου. στο Πρόγραμμα Erasmus/Socrates

Καταγραφή Εντυπώσεων από τη Συμμετοχή μου. στο Πρόγραμμα Erasmus/Socrates Καταγραφή Εντυπώσεων από τη Συμμετοχή μου στο Πρόγραμμα Erasmus/Socrates Όνομα - Επώνυμο : Αλίκη-Μαρία Θώδα Email: alice_thod@hotmail.com Ίδρυμα που πήγα (δώσε και ιστοσελίδα): Universita degli studi di

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα 2: Ενθάρρυνση προς ηλικιωμένους για μάθηση της τεχνολογίας

Ενότητα 2: Ενθάρρυνση προς ηλικιωμένους για μάθηση της τεχνολογίας Ενότητα 2: Ενθάρρυνση προς ηλικιωμένους για μάθηση της τεχνολογίας Καθορίζοντας το Πλαίσιο Ο πληθυσμός των ηλικιωμένων (οι δημογραφικές αλλαγές)) Η οικονομική κρίση που επηρέασε την Ευρώπη και η προσπάθειά

Διαβάστε περισσότερα

Μύκονος THOMAS HOTEL 2*

Μύκονος THOMAS HOTEL 2* Μύκονος THOMAS HOTEL 2* Κατόπιν της υψηλής ζήτησης των καταλυμάτων στην χώρα του νησιού με αποτέλεσμα την αύξηση των τιμών και τη δυσκολία στη διαθεσιμότητα, αποφασίσαμε να εξασφαλίσουμε δωμάτια για εσάς

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: 2013-2014 Μάθημα: Ελληνικά σε Ξενόγλωσσους Επίπεδο: Ε3 Διάρκεια:

Διαβάστε περισσότερα

Μυτιλήνη, Λέσβος - Φεβρουάριος 2014

Μυτιλήνη, Λέσβος - Φεβρουάριος 2014 Μυτιλήνη, Λέσβος - Φεβρουάριος 2014 Η Λέσβ ος εκτός από ένα μαγικ ό ελλην ικό νησί είναι ένας ιδανι κός προορ ισμός για όλους μας. Από τον πιο μικρό μέχρι και τον πιο μεγάλο. Το νησί έχει υπέροχες παραλίες,

Διαβάστε περισσότερα

Ενοικιάζεται διαμέρισμα 55 τ.μ.

Ενοικιάζεται διαμέρισμα 55 τ.μ. www.urbanexperts.gr id:1118791 Ενοικιάζεται διαμέρισμα 55 τ.μ. Άνω Ιλίσια Αθήνα- Κέντρο 600 Περιγραφή Α) ΤΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΟΡΟΦΟ (2ΟΣ ), 55 ΤΜ, ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΨΕΩΣ, ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

Kalimera... ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΌ ΔΕΛΤΙΌ ΙΌΥΛΙΌΣ Ξενοδοχείο Atlantica Bay

Kalimera... ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΌ ΔΕΛΤΙΌ ΙΌΥΛΙΌΣ Ξενοδοχείο Atlantica Bay Ξενοδοχείο Atlantica Bay Το ξενοδοχείο Atlantica Bay είναι το νεότερο μέλος του προγράμματος Κυπριακό Πρόγευμα. Το πρόγραμμα εφαρμόστηκε επιτυχώς στο Atlantica Bay, καθώς η ενθουσιώδης διοίκηση και η αφοσιωμένη

Διαβάστε περισσότερα

Μια βραδιά στο Σταφύλι, στην καρδιά της Θεσσαλονίκης

Μια βραδιά στο Σταφύλι, στην καρδιά της Θεσσαλονίκης Μια βραδιά στο Σταφύλι, στην καρδιά της Θεσσαλονίκης Ξέρεις πως η Θεσσαλονική είναι η πόλη του φαγητού. Δεν χρειάζεται να στο επιβεβαιώσω ούτε εγώ ούτε κανείς. Φαγητό καλό, μαζί με λίγο κρασάκι, καλή παρέα

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑ ΚΥΡΙΑ ΓΕΥΜΑΤΑ: ΑΝΑΛΥΣΗ. Του Χ. Κακαρούγκα (Μα) TouristikiEkpaideysi.gr

ΤΑ ΚΥΡΙΑ ΓΕΥΜΑΤΑ: ΑΝΑΛΥΣΗ. Του Χ. Κακαρούγκα (Μα) TouristikiEkpaideysi.gr ΤΑ ΚΥΡΙΑ ΓΕΥΜΑΤΑ: ΑΝΑΛΥΣΗ Του Χ. Κακαρούγκα (Μα) TouristikiEkpaideysi.gr ΕΙΔΗ ΒΑΣΙΚΩΝ ΓΕΥΜΑΤΩΝ Υπάρχουν δυο είδη βασικών γευμάτων που σερβίρονται σε ένα εστιατόριο. Α) Τα κύρια γεύματα: Είναι τα υποχρεωτικά

Διαβάστε περισσότερα

Καταγραφή Εντυπώσεων από τη Συµµετοχή µου. στο Πρόγραµµα Erasmus/Socrates

Καταγραφή Εντυπώσεων από τη Συµµετοχή µου. στο Πρόγραµµα Erasmus/Socrates Καταγραφή Εντυπώσεων από τη Συµµετοχή µου στο Πρόγραµµα Erasmus/Socrates Όνοµα - Επώνυµο : Βασιλάτου Βασιλική Email: env03007@env.aegean.gr /env03007@hotmail.com Ίδρυµα που πήγα (δώσε και ιστοσελίδα):

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΕΤΑΙΡΙΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΕΤΑΙΡΙΕΣ 2019 Οφέλη Ποιοί είμαστε Γιατί στο Sportcamp Υγεία και Ασφάλεια Δραστηριότητες Τα προγράμματά μας Αθλητικές Εγκαταστάσεις Φιλοξενία Εμπειρία Επικοινωνήστε μαζί μας

Διαβάστε περισσότερα

Διακοπές - Fly & Drive

Διακοπές - Fly & Drive Διακοπές - Fly & Drive Γενικές πληροφορίες Η Ικαρία είναι γνωστή ως το Νησί της Μακροζωίας και της χαλάρωσης, κάτι το οποίο θα το επιβεβαιώσετε με την πρώτη σας γνωριμία με τους ντόπιους κατοίκους του

Διαβάστε περισσότερα

Τουριστικών Επαγγελμάτων ΑΣΤΕ Ρόδου (613)

Τουριστικών Επαγγελμάτων ΑΣΤΕ Ρόδου (613) Τουριστικών Επαγγελμάτων ΑΣΤΕ Ρόδου (613) Η Ανώτερη Σχολή Τουριστικής Εκπαίδευσης Ρόδου (ΑΣΤΕΡ), ιδρύθηκε το 1956, ήταν η πρώτη Σχολή στην Ελλάδα και από τότε λειτουργεί στη πραγματικότητα ως αμιγής ξενοδοχειακή

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΣΕΖΟΝ 2016

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΣΕΖΟΝ 2016 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΣΕΖΟΝ 2016 www.mayorhotels.com ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ Το Mayor Capo di Corfu βρίσκεται κοντά στον Άγιο Πέτρο, στη Λευκίμμη, στο νότιο τμήμα του νησιού, σε μία μεγάλη έκταση αμμώδους

Διαβάστε περισσότερα

Ξενοδοχείο Royal Apollonia, Λεμεσός, Κύπρος

Ξενοδοχείο Royal Apollonia, Λεμεσός, Κύπρος Ξενοδοχείο Royal Apollonia, Λεμεσός, Κύπρος Το Royal Apollonia βρίσκεται στο κέντρο της Λεμεσού. Αν δεν έχεις μείνει εκεί -και έχεις πάει Λεμεσό- σίγουρα θα έχεις περάσει από μπροστά. Τότε σίγουρα σε μάγεψε

Διαβάστε περισσότερα

Hospitality Management Company

Hospitality Management Company Hospitality Management Company Management Consulting Sales Representation Marketing Αξιοποιούμε τα δυνατά σας σημεία Εξετάζουμε τα δυνατά σημεία της επιχείρησης σας, με σκοπό να τα αξιοποιήσουμε με τον

Διαβάστε περισσότερα

Περίοδος: Καλοκαίρι 2016

Περίοδος: Καλοκαίρι 2016 Astir Odysseus Kos Resort & Spa Tingaki, 85 300, Kos Island, Greece T.: +30 22420 49900 F.: +30 22420 49800 info@astirodysseuskos.gr www.astirodysseuskos.com Περίοδος: Καλοκαίρι 2016 Περίοδος: Ανοικτό

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ. ΘΕΜΑ: «Οι πρώτες μας εμπειρίες στο επάγγελμα της Νηπιαγωγού στα προσχολικά κέντρα του Δήμου Ροδίων Ροδιακή Έπαυλη»

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ. ΘΕΜΑ: «Οι πρώτες μας εμπειρίες στο επάγγελμα της Νηπιαγωγού στα προσχολικά κέντρα του Δήμου Ροδίων Ροδιακή Έπαυλη» ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΧΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΘΕΜΑ: «Οι πρώτες μας εμπειρίες στο επάγγελμα της Νηπιαγωγού στα προσχολικά κέντρα του Δήμου

Διαβάστε περισσότερα

Το σχολείο του μέλλοντος

Το σχολείο του μέλλοντος Το σχολείο του μέλλοντος Το σχολείο του μέλλοντος θα έχει κυλιόμενους δρόμους. Τα δέντρα δεν θα είναι ακίνητα αλλά θα περπατούν. Η κυκλοφορία θα ρυθμίζεται από τροχονομορομπότ. Στο δρόμο για το σχολείο

Διαβάστε περισσότερα

Π Α Ρ Ο Σ HOTELS. Cavos Hotel. Hippocampus Hotel. Mary Hotel. Bilia Hotel. Hotel Aratos. Iris Boutique Hotel

Π Α Ρ Ο Σ HOTELS. Cavos Hotel. Hippocampus Hotel. Mary Hotel. Bilia Hotel. Hotel Aratos. Iris Boutique Hotel Πάρος Θελκτική και δίχως απαιτήσεις. Μειλίχια και πολυδιάστατη. Θα σας προσφέρει ό,τι επιθυμείτε, αφήνοντάς σας ελεύθερο να επιλέξετε. Στο δημοφιλέστερο σύμπλεγμα νησιών στο Αιγαίο, τις Κυκλάδες, η Πάρος

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 8-12 ΕΤΩΝ Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Γ Ρ Α Π Τ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ

ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 8-12 ΕΤΩΝ Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Γ Ρ Α Π Τ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 8 - ΕΤΩΝ Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Γ Ρ Α Π Τ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν Μ Ν Α Δ Ε Σ Y Π Ο Υ Ρ Γ Ε Ι Ο Π Α Ι Δ Ε Ι Α Σ Κ Α Ι Θ Ρ Η Σ Κ Ε Υ Μ Α

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ KAI ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ:

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ KAI ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ: ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (Ε.Κ.Ε.Τ.Α.) 6o χλμ. Χαριλάου-Θέρμης 5700 Θέρμη, Θεσσαλονίκη Θέρμη Θεσσαλονίκης, 2-09-206 Αρ. Πρωτ.: 339/2-09-206 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ KAI ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Modern Greek Beginners

Modern Greek Beginners 2017 HIGHER SCHOOL CERTIFICATE EXAMINATION Modern Greek Beginners ( Section I Listening) Transcript Familiarisation Text Τι θέλεις να σπουδάσεις του χρόνου; Θέλω να γίνω φαρμακοποιός. Σε ποιο πανεπιστήμιο;

Διαβάστε περισσότερα

Κατανόηση γραπτού λόγου

Κατανόηση γραπτού λόγου Β1 1 Επίπεδο Β1 (25 μονάδες) Διάρκεια: 40 λεπτά Ερώτημα 1 (6 μονάδες) Διαβάζετε σ ένα περιοδικό οδηγίες για να μάθουν σωστά τα παιδιά σας σκι. Το περιοδικό όμως είναι παλιό κι έτσι βλέπετε καθαρά μόνο

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2011

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2011 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2011 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ (ΙΙ) ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΜΑΘΗΜΑ : ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ CITIZEN SCIENCE. για την περιοχή του Νοτίου-Ανατολικού Πηλίου.

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ CITIZEN SCIENCE. για την περιοχή του Νοτίου-Ανατολικού Πηλίου. ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ CITIZEN SCIENCE για την περιοχή του Νοτίου-Ανατολικού Πηλίου. 2 6 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 1η ημέρα: 1. 2. 5. 6. Άφιξη (Το λεωφορείο φτάνει 15:20 το μεσημέρι) Εισαγωγή στο

Διαβάστε περισσότερα

Αναχωρήσεις λεωφορείων για το λιμάνι του Βόλου. Πόλη Σημείο συγκέντρωσης Ώρα αναχώρησης

Αναχωρήσεις λεωφορείων για το λιμάνι του Βόλου. Πόλη Σημείο συγκέντρωσης Ώρα αναχώρησης Τα πακέτα μας περιλαμβάνουν: Αναχώρηση με λεωφορείο από την πόλη μας για το λιμάνι του Βόλου με συνοδό του γραφείου, ο οποίος θα σας καθοδηγεί μέχρι την επιβίβαση στο πλοίο και θα σας περιμένει στην επιστροφή.

Διαβάστε περισσότερα

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Γ Ρ Α Π Τ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Γ Ρ Α Π Τ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Γ Ρ Α Π Τ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 2 5 Μ 0 Ν Α Δ Ε Σ 1 Y Π Ο Υ Ρ Γ Ε Ι Ο Π Α Ι Δ Ε Ι Α Σ Κ Α Ι Θ

Διαβάστε περισσότερα

Καταγραφή Εντυπώσεων από τη Συμμετοχή μου. στο Πρόγραμμα Erasmus/Socrates

Καταγραφή Εντυπώσεων από τη Συμμετοχή μου. στο Πρόγραμμα Erasmus/Socrates Καταγραφή Εντυπώσεων από τη Συμμετοχή μου στο Πρόγραμμα Erasmus/Socrates Όνομα - Επώνυμο : ΚΩΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ-ΝΙΚΗ Email: env09045@env.aegean.gr Ίδρυμα που πήγα (δώσε και ιστοσελίδα): Universita degli

Διαβάστε περισσότερα

Karystos Beach Front - Εύβοια. οικολογικό συγκρότημα

Karystos Beach Front - Εύβοια. οικολογικό συγκρότημα Karystos Beach Front - Εύβοια οικολογικό συγκρότημα Περιγραφή συγκροτήματος Συγκρότημα τεσσάρων οικολογικών και βιοκλιματικών εξοχικών κατοικιών σε οργανωμένο παραθεριστικό οικισμό, με άμεση πρόσβαση στην

Διαβάστε περισσότερα

για παιδιά (8-12 ετών) Κατανόηση γραπτού λόγου

για παιδιά (8-12 ετών) Κατανόηση γραπτού λόγου Α1 για παιδιά (8-12 ετών) Διάρκεια: 30 λεπτά Επίπεδο Α1 για παιδιά (8-12 ετών) Ερώτημα 1 (7 μονάδες) Η Χαρά γράφει ένα γράμμα στη Νικολέτα. Θέλεις να δεις αν καταλαβαίνεις αυτά που διαβάζεις, γι αυτό σημειώνεις

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ KAI ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ KAI ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (Ε.Κ.Ε.Τ.Α.) / Κεντρική Διεύθυνση (ΚΔ) Θεσσαλονίκη, 21-11-2016 Αριθμ. Πρωτ.: 000011 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ KAI ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΣΗ ΤΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΣΕΖΟΝ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΣΕΖΟΝ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΣΕΖΟΝ 2017 www.mayorhotels.com ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ Το Mayor Capo di Corfu βρίσκεται κοντά στον Άγιο Πέτρο, στη Λευκίμμη, στο νότιο τμήμα του νησιού, σε μία μεγάλη έκταση αμμώδους

Διαβάστε περισσότερα

Κώστας Κύρος, Επιμορφωτής Β Επιπέδου. Τίτλος: Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΑΣ

Κώστας Κύρος, Επιμορφωτής Β Επιπέδου. Τίτλος: Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΑΣ 1 Τίτλος: Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΑΣ Σενάριο (με τη χρήση ΤΠΕ) για ένα μάθημα Β τάξης δημοτικού, Μελέτης Περιβάλλοντος, βασισμένο στην ενότητα του Βιβλίου με τίτλο «Η Διατροφή μας» (σελ. 136). Κώστας Κύρος 2 ΦΥΛΛΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΑΡΟΧΩΝ ΚΑΡΤΑΣ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΑΡΟΧΩΝ ΚΑΡΤΑΣ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΑΡΟΧΩΝ ΚΑΡΤΑΣ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ Υπηρεσίες Διαμονής & Λοιπά ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΑΘΗΝΑΣ - ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΘΗΝΑ ΚΥΠΡΙΑ (ATHENS CYPRIA) *** Διομείας 5, 10563 Αθήνα Τηλ. 210-3238034/8 Fax. 210-3248792

Διαβάστε περισσότερα

1 H Ελλάδα Κάνετε ερωτήσεις και απαντήσεις. Χρησιμοποιήσετε τις λέξεις κοντά, μακριά, δίπλα, απέναντι, δεξιά, αριστερά, πίσω... Καβάλα. Θάσος.

1 H Ελλάδα Κάνετε ερωτήσεις και απαντήσεις. Χρησιμοποιήσετε τις λέξεις κοντά, μακριά, δίπλα, απέναντι, δεξιά, αριστερά, πίσω... Καβάλα. Θάσος. ΜΑΘΗΜΑ ΔΥΟ ΠΡΟΦΟΡΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ 1 H Ελλάδα Κάνετε ερωτήσεις και απαντήσεις. Χρησιμοποιήσετε τις λέξεις κοντά, μακριά, δίπλα, απέναντι, δεξιά, αριστερά, πίσω... Θεσσαλονίκη Καβάλα Κέρκυρα Θάσος Σαμοθράκη

Διαβάστε περισσότερα

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΛΟΙΩΝ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΒΟΛΟΣ-ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΒLUE STAR ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ 07:45-11:25 ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΚΟΠΕΛΟΣ-ΒΟΛΟΣ ΒLUE STAR 11:45-16:15 ΤΡ-ΤΕΤ-ΣΑΒ 14:45-17:55

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΛΟΙΩΝ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΒΟΛΟΣ-ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΒLUE STAR ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ 07:45-11:25 ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΚΟΠΕΛΟΣ-ΒΟΛΟΣ ΒLUE STAR 11:45-16:15 ΤΡ-ΤΕΤ-ΣΑΒ 14:45-17:55 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΛΟΙΩΝ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΒΟΛΟΣ-ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΒLUE STAR ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ 07:45-11:25 ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΚΟΠΕΛΟΣ-ΒΟΛΟΣ ΒLUE STAR 11:45-16:15 ΤΡ-ΤΕΤ-ΣΑΒ 14:45-17:55 ΣΚΟΠΕΛΟΣ Η Σκόπελος θεωρείται από πολλούς επισκέπτες πως

Διαβάστε περισσότερα

Ταξιδιωτικός Οδηγός για ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ. Πληροφορίες > Κλίμα - Πότε να πάτε. Πληροφορίες > Τοποθεσία. Πληροφορίες > Πώς να φτάσετε

Ταξιδιωτικός Οδηγός για ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ. Πληροφορίες > Κλίμα - Πότε να πάτε. Πληροφορίες > Τοποθεσία. Πληροφορίες > Πώς να φτάσετε Πληροφορίες > Κλίμα - Πότε να πάτε Βρεθήκαμε στη Βαρκελώνη τον προηγούμενο Μάϊο, είχε αρκετή ζέστη και η θερμοκασία το μεσημέρι πλησίαζε τους 30 βαθμούς. Το βράδυ με ένα καλοκαιρινό μπουφανάκι ήσουν μια

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός φοιτητικής στέγης στο εξωτερικό

Οδηγός φοιτητικής στέγης στο εξωτερικό Οδηγός φοιτητικής στέγης στο εξωτερικό ΧΩΡΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΚΟΣΤΟΣ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗΣ Σχόλια Πληροφορίες ΣΕ ΕΥΡΩ ΚΑΝΑΔΑ Διοίκηση Επιχειρήσεων,Οικονομικά, Πολιτικές Επιστήμες Ενοίκιο γκαρσονιέρας (μηνιαίως σε μεγάλη

Διαβάστε περισσότερα

ERASMUS Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Ιεράπετρας Επαγγελματική Εκπαίδευση στην Βαλένθια

ERASMUS Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Ιεράπετρας Επαγγελματική Εκπαίδευση στην Βαλένθια ERASMUS 2016-2017 Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Ιεράπετρας Επαγγελματική Εκπαίδευση στην Βαλένθια Children with special needs, as future professionals, meet Spanish cuisine (Παιδιά με ειδικές ανάγκες, ως μελλοντικοί επαγγελματίες,

Διαβάστε περισσότερα

SPECIAL ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΓ.ΔΟΜΙΝΙΚΟΣ (ΚΑΡΑΙΒΙΚΗ)

SPECIAL ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΓ.ΔΟΜΙΝΙΚΟΣ (ΚΑΡΑΙΒΙΚΗ) SPECIAL ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΓ.ΔΟΜΙΝΙΚΟΣ (ΚΑΡΑΙΒΙΚΗ) CARIBE CLUB PRINCESS 4*superior Hotel (deluxe room) 655 μόνο!!! Η τιμή όπως πάντα περιλαμβάνει: 1. Αεροπορικά εισιτήρια Μαδρίτη/Πούντα Κάνα/Μαδρίτη 2. Μεταφορές

Διαβάστε περισσότερα

α) Άμεσης απόδοσης β) Μακροπρόθεσμης αναβάθμισης του τουριστικού προϊόντος

α) Άμεσης απόδοσης β) Μακροπρόθεσμης αναβάθμισης του τουριστικού προϊόντος Οι Τοπικές Κουζίνες σαν Τουριστικός Πόρος: α) Άμεσης απόδοσης β) Μακροπρόθεσμης αναβάθμισης του τουριστικού προϊόντος ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΠΡΟΕ ΡΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΚΑ ΗΜΙΑΣ ΓΕΥΣΗΣ Σύρος,, 2008 Η γαστρονομία

Διαβάστε περισσότερα

Καταγραφή Εντυπώσεων από τη Συμμετοχή μου. στο Πρόγραμμα Erasmus/Socrates

Καταγραφή Εντυπώσεων από τη Συμμετοχή μου. στο Πρόγραμμα Erasmus/Socrates Καταγραφή Εντυπώσεων από τη Συμμετοχή μου στο Πρόγραμμα Erasmus/Socrates Όνομα - Επώνυμο : ΓΕΩΡΓΙΑ Ν. ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ Email: envm410021@env.aegean.gr Ίδρυμα που πήγα (δώσε και ιστοσελίδα): Technical University

Διαβάστε περισσότερα

Ταξιδεύοντας Κεντρική Ευρώπη: Μιλούζ Γαλλία

Ταξιδεύοντας Κεντρική Ευρώπη: Μιλούζ Γαλλία Ταξιδεύοντας Κεντρική Ευρώπη: Μιλούζ Γαλλία Αυτή η πόλη της Ανατολικής Γαλλίας στα σύνορα με Ελβετία και Γερμανία έχει κάτι πολύ περίεργο το όνομά της! Ενώ γράφεται Μulhouse, προφέρεται Μιλούζ.. Είναι

Διαβάστε περισσότερα

Αναχωρήσεις λεωφορείων για το λιμάνι του Βόλου. Πόλη Σημείο συγκέντρωσης Ώρα αναχώρησης

Αναχωρήσεις λεωφορείων για το λιμάνι του Βόλου. Πόλη Σημείο συγκέντρωσης Ώρα αναχώρησης Τα πακέτα μας περιλαμβάνουν: Αναχώρηση με λεωφορείο για το λιμάνι του Βόλου με συνοδό του γραφείου, ο οποίος θα σας καθοδηγεί μέχρι την επιβίβαση στο πλοίο και θα σας περιμένει στην επιστροφή. Ακτοπλοϊκά

Διαβάστε περισσότερα

2019 ΜΑΡΤΙΟΣ - ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ

2019 ΜΑΡΤΙΟΣ - ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ Σίνα 14 και Ακαδημίας, 106 72 Αθήνα, τηλ.: (+30) 210 3642707 fax: (+30) 210 3648252 Αγ. Σοφίας 10, 54622 Θεσσαλονίκη, τηλ.: (+30) 2310 230555 fax: (+30) 2310 230556 Ε-mail: info@cosmorama.gr Website: www.cosmorama-travel.gr

Διαβάστε περισσότερα

Νέο Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων στην Αμαλιάδα Ηλείας

Νέο Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων στην Αμαλιάδα Ηλείας Νέο Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων στην Αμαλιάδα Ηλείας Σύντομη παρουσίαση του Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων Σύμφωνα με το υπ αριθμ. 94/5-6-2013 Προεδρικό Διάταγμα το Τμήμα Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών και Ανθοκομίας

Διαβάστε περισσότερα

ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΕΝΙΚΟ ΜΕΡΟΣ

ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΕΝΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΕΝΙΚΟ ΜΕΡΟΣ 1. Ποια νησιά ανήκουν στην Ισπανία; Διαλέξτε τη σωστή απάντηση: a) Balearic (Βαλεαρίδες) b) Canary (Κανάρια) c) Super d) a και b 2. Ποιο είναι το μακρύτερο ποτάμι στην Ισπανία;Διαλέξτε

Διαβάστε περισσότερα

Διαγνωστικό Δοκίμιο GCSE1

Διαγνωστικό Δοκίμιο GCSE1 Διαγνωστικό Δοκίμιο GCSE 1 Όνομα:.... Ημερομηνία:... 1. Διάβασε το κείμενο και συμπλήρωσε τις εργασίες. (Στο τηλέφωνο) Παρακαλώ! Έλα Ελένη. Επιτέλους σε βρήκα! Τι κάνεις; Πώς είσαι; Πού ήσουν όλο το Σαββατοκυριάκο;

Διαβάστε περισσότερα

Κατερίνα: Αγόρασα μία φόρμα γυμναστικής. Πήρα ακόμα μία φούστα. Α και ένα ζευγάρι παπούτσια. Εσύ;

Κατερίνα: Αγόρασα μία φόρμα γυμναστικής. Πήρα ακόμα μία φούστα. Α και ένα ζευγάρι παπούτσια. Εσύ; Συγγραφέας: Αλεξίου Θωμαή ΕΠΙΠΕΔΟ Α1 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΑΓΟΡΑ Κατανόηση προφορικού λόγου Αγορά Μαρία:Κατερίνα! Γεια! Κατερίνα: Γεια σου Μαρία. Τι κάνεις; Μαρία: Καλά! Κι εσύ για ψώνια; Τι αγόρασες; Κατερίνα:

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: 2013-2014 Μάθημα: Ελληνικά Επίπεδο: Ε1 Διάρκεια: 2 ώρες Υπογραφή

Διαβάστε περισσότερα

Ψυγείο, τηλεόραση, ντουλάπα, γραφείο, τηγάνι, καναπές, τραπέζι, καρέκλα, καθρέφτης, μπανιέρα, πολυθρόνα, πετσέτα, πιάτο, τραπεζομάντιλο, βιβλιοθήκη

Ψυγείο, τηλεόραση, ντουλάπα, γραφείο, τηγάνι, καναπές, τραπέζι, καρέκλα, καθρέφτης, μπανιέρα, πολυθρόνα, πετσέτα, πιάτο, τραπεζομάντιλο, βιβλιοθήκη A. Mrales Ortiz- C. Martínez Campill, Καλώς ορίσατε στην Ελλάδα. Materiales para la enseñanza del Grieg Mdern (Nivel inicial) 1. Άσκηση Λεξιλογίου. Βάλτε τις λέξεις στη σωστή στήλη Ψυγείο, τηλεόραση, ντουλάπα,

Διαβάστε περισσότερα

Μικροί Εξερευνητές. Summer Camp 17-21/6 24-28/6 1-5/7. Για παιδιά 4-6 ετών. από ευτέρα έως Παρασκευή 9.00-15.30

Μικροί Εξερευνητές. Summer Camp 17-21/6 24-28/6 1-5/7. Για παιδιά 4-6 ετών. από ευτέρα έως Παρασκευή 9.00-15.30 Summer Camp Μικροί Εξερευνητές Για παιδιά 4-6 ετών ράσεις και εµπειρίες για µικρά παιδιά µε σκοπό να ανιχνεύσουν αλλά και να βιώσουν πραγµατικές καταστάσεις, ζώντας µοναδικές στιγµές. από ευτέρα έως Παρασκευή

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ To BookingToGreece.com σε συνεργασία με το ταξιδιωτικό γραφείο PatakisTravel διοργανώνουν ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ 30/9 01/10/2017 ΔΥΟ ΗΜΕΡΕΣ (2) ΗΜΕΡΑ 1 η 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ Πολύ νωρίς

Διαβάστε περισσότερα

Το έργο WASP Tool συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα LIFE+ της ΕΕ

Το έργο WASP Tool συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα LIFE+ της ΕΕ Το έργο WASP Tool συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα LIFE+ της ΕΕ Παρότι ένα μεγάλο ποσοστό του παγκόσμιου πληθυσμού υποσιτίζεται, εκτιμάται ότι περίπου το 40% των τροφίμων που παράγονται παγκοσμίως καταλήγουν

Διαβάστε περισσότερα

Τμήμα Επιστημών της Θάλασσας Πληροφορίες επισκεπτών - FAQs

Τμήμα Επιστημών της Θάλασσας Πληροφορίες επισκεπτών - FAQs Τμήμα Επιστημών της Θάλασσας Πληροφορίες επισκεπτών - FAQs Γενικές Τι είδους καιρό να περιμένω στη Μυτιλήνη; Πόση ώρα διαρκεί το ταξίδι με πλοίο από τον Πειραιά (Αθήνα) στη Μυτιλήνη; Που μπορώ να ενημερωθώ

Διαβάστε περισσότερα

4 μέρες γεμάτες sports & δρατηριότητες στην Λευκάδα

4 μέρες γεμάτες sports & δρατηριότητες στην Λευκάδα 4 μέρες γεμάτες sports & δρατηριότητες στην Λευκάδα Ημέρες Ταξιδιού 4 Τέσσερις ημέρες των δραστηριοτήτων που αυξάνουν την αδρεναλίνη! Windsurf, Kitesurf, Κανό, πεζοπορία, αλεξίπτωτο πλαγιάς και πολλά ακόμα

Διαβάστε περισσότερα

ÐÜìå ãéá øþíéá; learn aout the open markets. Μετά την επίσκεψη στην Ακρόπολη. ôá åëëçíéêü êé åìåßò...

ÐÜìå ãéá øþíéá; learn aout the open markets. Μετά την επίσκεψη στην Ακρόπολη. ôá åëëçíéêü êé åìåßò... 7 Eíüôçôá Eíüôçôá 6 ÐÜìå ãéá øþíéá; express expectations, wishes etc. learn aout the open markets make comparisons Plaka ôá åëëçíéêü êé åìåßò... Μετά την επίσκεψη στην Ακρόπολη Κυρία, πεινάω πολύ! Θα φάμε

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ KAI ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ KAI ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (Ε.Κ.Ε.Τ.Α.) / Κεντρική Διεύθυνση (ΚΔ) Θεσσαλονίκη, 06-03-2017 Αριθμ. Πρωτ.: 000098 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ KAI ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΣΗ ΤΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ. ΔΡΑΣΗ 4: Εκπαίδευση και υποστήριξη προς τις τοπικές κοινωνίες

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ. ΔΡΑΣΗ 4: Εκπαίδευση και υποστήριξη προς τις τοπικές κοινωνίες ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ "ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΒΑΣΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΠΕΛΑΓΙΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ" «Στήριξη και Ανάδειξη Πολυνησιωτικών ΑΕΙ» ΔΡΑΣΗ 4: Εκπαίδευση και

Διαβάστε περισσότερα

Frequently Asked Questions

Frequently Asked Questions Frequently Asked Questions 1. Μπορώ να παραγγείλω ένα μπουκάλι σαμπάνια ή ένα ειδικό δώρο να είναι στο δωμάτιο κατά την άφιξη με μια σημείωση; 2. Πώς μπορώ να φτάσω από το αεροδρόμιο στο ξενοδοχείο; 3.

Διαβάστε περισσότερα

ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΤΡΑΠΕΖΙ. Ομάδα 7 η Αγορά Συνήθειες Χώρος Έπιπλα. Λεωνίδας Κραλίδης Έλενα Τασίου

ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΤΡΑΠΕΖΙ. Ομάδα 7 η Αγορά Συνήθειες Χώρος Έπιπλα. Λεωνίδας Κραλίδης Έλενα Τασίου ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΤΡΑΠΕΖΙ Ομάδα 7 η Αγορά Συνήθειες Χώρος Έπιπλα Λεωνίδας Κραλίδης Έλενα Τασίου Υπάρχουν πηγές που μας διαφωτίζουν σχετικά με την διατροφή των Βυζαντινών; Η πρώτη δυσκολία προκύπτει από τις γραπτές

Διαβάστε περισσότερα

PAO BC ACADEMY. BP Xmas Tournament ΛΟΥΤΡΑΚΙ 2017

PAO BC ACADEMY. BP Xmas Tournament ΛΟΥΤΡΑΚΙ 2017 PAO BC ACADEMY BP Xmas Tournament ΛΟΥΤΡΑΚΙ 2017 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η Ακαδημία της Κ.Α.Ε. Παναθηναϊκός Superfoods, σε συνεργασία με το Κέντρο Αθλητικής Προετοιμασίας & Διοργανώσεων «SPORTCAMP» και την υποστήριξη

Διαβάστε περισσότερα

Οι All Inclusive υπηρεσίες ισχύουν μέχρι τις24:00

Οι All Inclusive υπηρεσίες ισχύουν μέχρι τις24:00 Οι All Inclusive υπηρεσίες ισχύουν μέχρι τις24:00 ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ 1. Cosmos Κεντρικό Εστιατόριο, σερβίρει τοπική και Μεσογειακή κουζίνα (Κτήριο Maris) Ανοικτά Καθημερινά Early Breakfast Μεσημεριανό: Δείπνο:

Διαβάστε περισσότερα

ΙΙΙ. ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ.

ΙΙΙ. ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ. ΙΙΙ. ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ. Είδαμε πως το 4.2% των μαθητών στο δείγμα μας δεν έχουν ελληνική καταγωγή. Θα μπορούσαμε να εξετάσουμε κάποια ειδικά χαρακτηριστικά αυτών των ξένων μαθητών

Διαβάστε περισσότερα

Κείμενα Κατανόησης Γραπτού Λόγου

Κείμενα Κατανόησης Γραπτού Λόγου Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας Πιστοποίηση Επάρκειας της Ελληνομάθειας 18 Ιανουαρίου 2013 A2 Κείμενα Κατανόησης Γραπτού Λόγου Διάρκεια Εξέτασης 30 λεπτά Διάρκεια Εξέτασης 30 λεπτά Ερώτημα 1 (7 μονάδες) Διαβάζετε

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ COMENIOUS ME TΙΤΛΟ MUSIC KNOWS NO BOUNDARIES

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ COMENIOUS ME TΙΤΛΟ MUSIC KNOWS NO BOUNDARIES ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ COMENIOUS ME TΙΤΛΟ MUSIC KNOWS NO BOUNDARIES Στα πλαίσια της Πολυμερούς ΣχολικήςΣύμπραξης του Προγράμματος Δια Βίου Μάθησης Comenius

Διαβάστε περισσότερα

Εργασία από τα παιδιά της. Α 1 τάξης

Εργασία από τα παιδιά της. Α 1 τάξης Εργασία από τα παιδιά της Α 1 τάξης Τετάρτη, 15 του Μάη Χθες πέρασα μια όμορφη μέρα. Το πρωί ξύπνησα και ετοιμάστηκα για το σχολείο. Φόρεσα τη στολή μου, έφαγα το πρόγευμά μου και ξεκίνησα για το σχολείο.

Διαβάστε περισσότερα

Επιτροπή Σπουδαστικών Θεμάτων

Επιτροπή Σπουδαστικών Θεμάτων Επιτροπή Σπουδαστικών Θεμάτων Μαρίνα Πανταζίδου (συντονίστρια και υπεύθυνη συλλογής στοιχείων για τα μαθήματα) Νίκος Λαγαρός (υπεύθυνος προγραμμάτων μαθημάτων και εξετάσεων) Νίκος Μαμάσης (υπεύθυνος φοιτητικών

Διαβάστε περισσότερα

Κωσταντινουπόλεως 34, Καλλιθέα, Ρέθυμνο τ. 28310 58503. www.f1school.gr f1school@otenet.gr

Κωσταντινουπόλεως 34, Καλλιθέα, Ρέθυμνο τ. 28310 58503. www.f1school.gr f1school@otenet.gr Κωσταντινουπόλεως 34, Καλλιθέα, Ρέθυμνο τ. 28310 58503 Kέντρο Δια Βίου Μάθησης Πληροφορικής Τουρισμού & Συναφών Ειδικότητων. www.f1school.gr f1school@otenet.gr Σύγχρονες Επαγγελματικές Εγκαταστάσεις Αγαπητή

Διαβάστε περισσότερα

Συγγραφή: Αλεξίου Θωμαή ΕΠΙΠΕΔΟ: A1 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ - ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΓΡΑΠΤΟΥ ΛΟΓΟΥ. ΑΠΟ:

Συγγραφή: Αλεξίου Θωμαή ΕΠΙΠΕΔΟ: A1 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ - ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΓΡΑΠΤΟΥ ΛΟΓΟΥ. ΑΠΟ: Συγγραφή: Αλεξίου Θωμαή ΕΠΙΠΕΔΟ: A1 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ - ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΓΡΑΠΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΑΠΟ: alexandra2005@yahoo.gr ΠΡΟΣ:elenitsasiop@gmail.com ΘΕΜΑ: Κυριακή, στο σπίτι μου! 1 Άσκηση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΠΕΔΟ 3 4 Γ ΚΑΙ Δ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

ΕΠΙΠΕΔΟ 3 4 Γ ΚΑΙ Δ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟ 3 4 Γ ΚΑΙ Δ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ Η παιδεία, καθάπερ ευδαίμων χώρα, πάντα τ αγαθά φέρει. μτφρ: η μόρφωση, όπως ακριβώς μια εύφορη γη, φέρνει όλα τα καλά Σωκράτης (469-399 π.χ., Φιλόσοφος) 1 ΑΣΚΗΣΗ 1 η : 7

Διαβάστε περισσότερα

"Οι ερωτήσεις που ακολουθούν αφορούν την πρόσθετη διδασκαλία που παρακολουθείς αυτό το σχολικό έτος, στα σχολικά μαθήματα ή σε άλλα μαθήματα.

Οι ερωτήσεις που ακολουθούν αφορούν την πρόσθετη διδασκαλία που παρακολουθείς αυτό το σχολικό έτος, στα σχολικά μαθήματα ή σε άλλα μαθήματα. "Οι ερωτήσεις που ακολουθούν αφορούν την πρόσθετη διδασκαλία που παρακολουθείς αυτό το σχολικό έτος, στα σχολικά μαθήματα ή σε άλλα μαθήματα. Η διδασκαλία αυτή μπορεί να γίνεται στο σχολείο ή κάπου αλλού,

Διαβάστε περισσότερα

Α ΕΤΟΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ (Α + Β ΕΞΑΜΗΝΟ)

Α ΕΤΟΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ (Α + Β ΕΞΑΜΗΝΟ) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ & ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΜΗΜΑ ΕΠΑΣ & ΙΕΚ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙV ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΜΕΝΩΝ Ι.Ε.Κ.

Διαβάστε περισσότερα

ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ ΤΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ / ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ. 1. Σαγραδα Φαμιλια (Sagrada Familia). Η διασημη εκκλησια του Γκαουντι που ακομα χτιζεται.

ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ ΤΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ / ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ. 1. Σαγραδα Φαμιλια (Sagrada Familia). Η διασημη εκκλησια του Γκαουντι που ακομα χτιζεται. ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ ΤΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ / ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ 1. Σαγραδα Φαμιλια (Sagrada Familia). Η διασημη εκκλησια του Γκαουντι που ακομα χτιζεται. Πως θα πατε; Περπαντωντας (αν ειστε στο ενοικιαζομενο ή ξενοδοχειο ειναι σχετικα

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα εκδρομής ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΟΡΑΣΙΔΗΣ

Πρόγραμμα εκδρομής ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΟΡΑΣΙΔΗΣ Πρόγραμμα εκδρομής ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΟΡΑΣΙΔΗΣ Προορισμός: 3-5 Πηγάδια Το χιονοδρομικό κέντρο των τεσσάρων εποχών Το χιονοδρομικό κέντρο 3-5 Πηγάδια βρίσκεται στην δυτική πλευρά του όρους Βέρμιο σε υψόμετρο 1430-2005

Διαβάστε περισσότερα

Test Unit 1 Σύνολο: /20

Test Unit 1 Σύνολο: /20 Test Unit 1 Σύνολο: /20 VOCABULARY 1 Match. 1. καληνύχτα α. 2. καλησπέρα β. 3. το κορίτσι γ. 4. το αγόρι δ. 5. η γυναίκα ε. 6. καλημέρα ζ. 1 2 Match and Circle. Παράδειγμα: χάρακας / πίνακας α. στυλό /

Διαβάστε περισσότερα

ξενοδοχείο Villa Platanias Beach Apartment Hotel

ξενοδοχείο Villa Platanias Beach Apartment Hotel Το ξενοδοχείο Villa Platanias Beach Apartment Hotel σας επιτρέπει να καλομάθετε τον εαυτό σας και να απολαύσετε όμορφες καλοκαιρινές μέρες, ακριβώς στο κέντρο του γνωστού θερέτρου του Πλατανιά, λίγα χιλιόμετρα

Διαβάστε περισσότερα

1, 2, 3, 4, 5, 6, Τ.Σ.

1, 2, 3, 4, 5, 6, Τ.Σ. 1η 2η 3η 4η 5η 6η Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών ΑΝΑΔΙΑΜΟΡΦΩΜΕΝΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΛΑΙΣΙΩΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΑ ΑΑΕΙ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ Ξένων Γλωσσών και Ευρωπαϊκών Σπουδών Θετικών Επιστημών Βιοεπιστημών Πληροφορικής

Διαβάστε περισσότερα

Συνδυαστικά Πακέτα Ξενοδοχείου 2014

Συνδυαστικά Πακέτα Ξενοδοχείου 2014 Συνδυαστικά Πακέτα Ξενοδοχείου 2014 Standard Πακέτο Καθημερινή εκδρομή στις παραλίες του νησιού Μεσαίο Πακέτο Μεταφορά από το λιμάνι προς το ξενοδοχείο και αντιστρόφως παραδοσιακό καλωσόρισμα με τοπικό

Διαβάστε περισσότερα

«ΕΡΕΥΝΑ ΒΑΘΜΟΥ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΕΡΙΗΓΗΤΩΝ »

«ΕΡΕΥΝΑ ΒΑΘΜΟΥ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΕΡΙΗΓΗΤΩΝ » ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ «ΕΡΕΥΝΑ ΒΑΘΜΟΥ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΕΡΙΗΓΗΤΩΝ 01-013» Οκτώβριος Δεκέμβριος 013 Ιανουάριος, 014 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η παρούσα έκθεση υποβάλλεται στον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού στα πλαίσια

Διαβάστε περισσότερα

Θεωρητικό σεμινάριο στα πλαίσια του Μεσσηνιακά μαγειρέματα. Φωτιάδης Νίκος Executive Chef

Θεωρητικό σεμινάριο στα πλαίσια του Μεσσηνιακά μαγειρέματα. Φωτιάδης Νίκος Executive Chef Θεωρητικό σεμινάριο στα πλαίσια του Μεσσηνιακά μαγειρέματα Φωτιάδης Νίκος Executive Chef Θα πρέπει να υπάρχει μενού ή κατάλογος εστιατορίου; Μενού ή κατάλογος εστιατορίου; Τι είναι αυτό το «τετράδιο» που

Διαβάστε περισσότερα

ΙΔΡΥΜΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ

ΙΔΡΥΜΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ Π Ρ Ο Σ Φ Ο Ρ Α ΠΡΟΣ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΑΧΑΡΝΩΝ 417 & ΚΟΚΚΙΝΑΚΗ Τ.Κ. 11143 ΑΘΗΝΑ (είσοδος από Κοκκινάκη) ΤΗΛ.: 2131311568-9, 2102517292 - FAX:2102517292 ΟΝΟΜΑ:. ΕΠΩΝΥΜΟ: ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:

Διαβάστε περισσότερα

Συγγραφέας: Αλεξίου Θωμαή ΕΠΙΠΕΔΟ A1 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ - ΤΑΞΙΔΙΑ

Συγγραφέας: Αλεξίου Θωμαή ΕΠΙΠΕΔΟ A1 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ - ΤΑΞΙΔΙΑ Συγγραφέας: Αλεξίου Θωμαή ΕΠΙΠΕΔΟ A1 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ - ΤΑΞΙΔΙΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΓΡΑΠΤΟΥ ΛΟΓΟΥ Γεια σου, Πέδρο! Με χαρά θα σε φιλοξενήσω στο σπίτι μου στη Ρόδο. Μου είπε η Πιλάρ πως θα έρθετε με την

Διαβάστε περισσότερα

Tα ιδιαίτερα οφέλη το καλοκαίρι. Μεσογειακή διατροφή: Ο γευστικός θησαυρός του καλοκαιριού

Tα ιδιαίτερα οφέλη το καλοκαίρι. Μεσογειακή διατροφή: Ο γευστικός θησαυρός του καλοκαιριού Οι καλοκαιρινοί μήνες αποτελούν ιδανική περίοδο για την υιοθέτηση της αποκαλούμενης «μεσογειακής διατροφής». Η μεσογειακή διατροφή, η οποία πήρε το όνομά της από τον τρόπο διατροφής των λαών της Μεσογείου,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΑ. Σκεντερίδης Αβραάμ / Ελληνικά. Χαιρετισμούς. 1. Γεια σου / Γεια σας. 2. Είμαι ο Κώστας. 3. Χαίρω πολύ, Νίκος. 4. Είμαι η Μαρία.

ΕΛΛΗΝΙΚΑ. Σκεντερίδης Αβραάμ / Ελληνικά. Χαιρετισμούς. 1. Γεια σου / Γεια σας. 2. Είμαι ο Κώστας. 3. Χαίρω πολύ, Νίκος. 4. Είμαι η Μαρία. ΕΛΛΗΝΙΚΑ Χαιρετισμούς 1. Γεια σου / Γεια σας 2. Είμαι ο Κώστας 3. Χαίρω πολύ, Νίκος. 4. Είμαι η Μαρία. Εσύ; 5. Είμαι ο Τάκης 6. Καλημέρα / Καλησπέρα / Καληνύχτα 7. Με λένε Γιώργο / Εμένα με λένε Γιώργο

Διαβάστε περισσότερα

Όροι Συμμετοχής & Συμφωνητικό

Όροι Συμμετοχής & Συμφωνητικό Όροι Συμμετοχής & Συμφωνητικό Σας ευχαριστούμε που διαβάζετε τα παρακάτω πολύ προσεκτικά! Αυτό το ταξίδι δεν είναι ένα συνηθισμένο τουριστικό ταξίδι ή ένα ταξίδι αναψυχής, διασκέδασης, ξεκούρασης, ιστορικής

Διαβάστε περισσότερα

Κ Α Λ Ω Σ Η Λ Θ Α Τ Ε

Κ Α Λ Ω Σ Η Λ Θ Α Τ Ε Κ Α Λ Ω Σ Η Λ Θ Α Τ Ε ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στο Alma Luxury Resort Hotel. Η διεύθυνση και το προσωπικό είναι πάντα στην διάθεσή σας για να έχετε μια ευχάριστη

Διαβάστε περισσότερα

Κατανόηση γραπτού λόγου

Κατανόηση γραπτού λόγου Κατανόηση γραπτού λόγου Επίπεδο Α (αρχάριο) Τρίτη διδακτική πρόταση Μικρές Αγγελίες Ενδεικτική διάρκεια: Ομάδα στόχος: Διδακτικός στόχος: Στρατηγικές: Ενσωμάτωση δεξιοτήτων: Υλικό: 1 διδακτική ώρα παιδιά

Διαβάστε περισσότερα

Freediving adventure /07/2018 Ionian sea

Freediving adventure /07/2018 Ionian sea Freediving adventure 21-28/07/2018 Ionian sea Η FreediveGreece συνεργάστηκε µε την EYsailing και προσφέρουν την εµπειρία ενός ταξιδιού ιστιοπλοΐας και ελεύθερης κατάδυσης! Η EYsailing εξειδικεύεται στην

Διαβάστε περισσότερα

Γενικά Θυρίδα ασφαλείας, Δωμάτια για μη καπνίζοντες, Ανελκυστήρας, Θέρμανση, Απαγορεύεται το κάπνισμα σε όλους τους χώρους

Γενικά Θυρίδα ασφαλείας, Δωμάτια για μη καπνίζοντες, Ανελκυστήρας, Θέρμανση, Απαγορεύεται το κάπνισμα σε όλους τους χώρους PERUN LODGE Τιμές Ξενοδοχείου 11-15 Δεκεμβρίου... 18-22 Δεκεμβρίου... Διαθεσιμότητα Δωματίων 5 x 2κλινα 4 x 3κλινα 2 x 4κλινα Παροχές Το Perun Lodge είναι ένα καινούργιο ξενοδοχείο διαμερισμάτων, σε απόσταση

Διαβάστε περισσότερα

Πλαίσια Κλάδοι Σπουδών (συνοπτικά) Υποχρεωτικά Μαθήματα Παγκυπρίων Εξετάσεων Επιλεγόμενα Μαθήματα Παγκυπρίων Εξετάσεων Πρόσβασης

Πλαίσια Κλάδοι Σπουδών (συνοπτικά) Υποχρεωτικά Μαθήματα Παγκυπρίων Εξετάσεων Επιλεγόμενα Μαθήματα Παγκυπρίων Εξετάσεων Πρόσβασης Πλαίσια Πρόσβασης Μαθήματα Πρόσβασης είναι τα μαθήματα στα οποία εξετάζονται οι τελειόφοιτοι μαθητές και απόφοιτοι Λυκείων και Τεχνικών Σχολών, που επιθυμούν να διεκδικήσουν θέση στα Ανώτερα και Ανώτατα

Διαβάστε περισσότερα

Καλωσορίσατε στον Οδηγό Γονέων

Καλωσορίσατε στον Οδηγό Γονέων Καλωσορίσατε στον Οδηγό Γονέων Η απόφαση να στείλετε το παιδί σας να σπουδάσει σε πανεπιστήμιο στο εξωτερικό είναι σοβαρή. Θα θέλετε να βεβαιωθείτε ότι το παιδί σας θα λάβει καλή εκπαίδευση, ότι θα σπουδάσει

Διαβάστε περισσότερα

AVENIR DURABLE AVENIR SOLIDAIRE PARTENERIAT POUR DES ECHANGES SCOLAIRES ERASMUS + Nméro de référence : RO01- KA

AVENIR DURABLE AVENIR SOLIDAIRE PARTENERIAT POUR DES ECHANGES SCOLAIRES ERASMUS + Nméro de référence : RO01- KA ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ολοκληρώθηκε και η 3 η από τις συνολικά 7 κινητικότητες που θα υλοποιήσει το Γενικό Λύκειο Σύρου στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ KA229/ 2018-2020, στη Στρατηγική μας Συνεργασία

Διαβάστε περισσότερα