Σχ. α) η 72/06 εγκ. της /σης ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. β) τo µε αρ. πρωτ. Φ.20203/29642/1451/ έγγραφο της Γ.Γ.Κ.Α.

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Σχ. α) η 72/06 εγκ. της /σης ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. β) τo µε αρ. πρωτ. Φ.20203/29642/1451/ έγγραφο της Γ.Γ.Κ.Α."

Transcript

1 Συµπληρωµατικές οδηγίες για την αναγνώριση και εξαγορά πρόσθετου συντάξιµου χρόνου (άρθρο 22) καθώς και επιστροφής εισφορών (άρθρο 12) µε βάση τις Καταστατικές διατάξεις του Τ.Ε.Α.Π.Ε.Τ.Ε. ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΣΟ ΩΝ Ε Γ Κ Υ Κ Λ Ι Ο Σ: 76/2007 Αρ.Πρωτ.: Τ01/ 672/10/ Σχ. α) η 72/06 εγκ. της /σης ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. β) τo µε αρ. πρωτ. Φ.20203/29642/1451/ έγγραφο της Γ.Γ.Κ.Α. του Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας. γ) το µε αρ.πρωτ.φ.20203/οικ.2073/95/ νεώτερο έγγραφο της Γ.Γ.Κ.Α. του Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας. Με την α) σχετική εγκύκλιο της /σης ΙΚΑ-ΕΤΑΜ σας κοινοποιήσαµε τις διατάξεις της παρ.1 του άρθρου 26 του Ν. 3455/06 (ΦΕΚ 84/ ) για την υπαγωγή των ασφαλισµένων και συνταξιούχων του Τ.Ε.Α.Π.Ε.Τ.Ε στο Ε.Τ.Ε.Α.Μ και στο Ε.Τ.Α.Τ, µετά το ως άνω β) σχετικό έγγραφο της Γ.Γ.Κ.Α του Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας. Με την παρούσα εγκύκλιο σας παρέχουµε τις ακόλουθες συµπληρωµατικές οδηγίες µε αφορµή το ως άνω γ) νεώτερο έγγραφό της Γ.Γ.Κ.Α σχετικό µε τα αναφερόµενα στο θέµα, το οποίο και σας επισυνάπτουµε. ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΚΑΙ ΕΞΑΓΟΡΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΜΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 22 ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΤΟΥ Τ.Ε.Α.Π.Ε.Τ.Ε. Όπως σας γνωστοποιήσαµε ήδη στην 72/06 εγκύκλιο της /σης ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, για τους απασχολούµενους στην Εµπορική Τράπεζα της Ελλάδος και στην Τράπεζα Πειραιώς (παλαιοί ασφαλισµένοι), οι διατάξεις του άρθρου 22 του Καταστατικού του Τ.Ε.Α.Π.Ε.Τ.Ε, σχετικά µε τις αναγνωρίσεις και εξαγορές πρόσθετου συντάξιµου χρόνου (χρόνου προυπηρεσίας σε Ν.Π.Ι., ασθένειας, γονικής άδειας, εκτός υπηρεσίας, εργασίας στο εξωτερικό κλπ), συµπεριλαµβανοµένου και του χρόνου στρατιωτικής υπηρεσίας, εξακολουθούν να ισχύουν και αρµόδιος φορέας για την αναγνώριση αυτή είναι το Ε.Τ.Α.Τ στις περιπτώσεις υποβολής αίτησης από και µετά. Εποµένως, οι προβλεπόµενες από το εν λόγω Καταστατικό εισφορές για την αναγνώριση του ανωτέρω χρόνου θα καταβάλλονται σε συγκεκριµένο λογαριασµό του Ε.Τ.Α.Τ, το οποίο είναι αρµόδιο για την έκδοση σχετικών βεβαιώσεων για την αναγνώριση του κατά περίπτωση χρονικού διαστήµατος. Σηµειώνεται ότι στο Ε.Τ.Α.Τ θα καταβάλλονται οι εισφορές και στις περιπτώσεις των εκκρεµών αιτήσεων που έχουν υποβληθεί πριν την και θα κριθούν ή έχουν κριθεί από το Τ.Ε.Α.Π.Ε.Τ.Ε.

2 Στο πλαίσιο αυτό, περιπτώσεις αναγνώρισης προσθέτου συνταξίµου χρόνου στο Τ.Ε.Α.Π.Ε.Τ.Ε ή στο Ε.Τ.Α.Τ, ασφαλισµένων της ως άνω κατηγορίας, των οποίων η καταβολή των προβλεποµένων εισφορών έγινε σε λογαριασµό του Ε.Τ.Ε.Α.Μ, θα πρέπει να αντιµετωπισθούν µε συνέχιση καταβολής εισφορών πλέον στο Ε.Τ.Α.Τ, ενώ οι εισφορές που έχουν ήδη καταβληθεί στο Ε.Τ.Ε.Α.Μ θα µεταφερθούν στο Ε.Τ.Α.Τ ( από την αρµόδια υπηρεσία της /νσης Οικ/κών Υπηρεσιών της ιοίκησης ΙΚΑ-ΕΤΑΜ) προκειµένου να καταστεί ενιαίος ο αναγνωριζόµενος κατά περίπτωση χρόνος. Στις περιπτώσεις που έχουν υποβληθεί αιτήµατα αναγνώρισης στρατιωτικής υπηρεσίας στο Ε.Τ.Ε.Α.Μ, για την συγκεκριµένη κατηγορία απασχολουµένων, και έχουν εκδοθεί αναγνωριστικές αποφάσεις από τα Υποκαταστήµατα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, θα πρέπει να γίνει ανάκληση των εν λόγω αποφάσεων -οίκοθεν - και επιστροφή των καταβληθεισών εισφορών, τα δε αιτήµατα θα διαβιβάζονται στο Ε.Τ.Α.Τ για να κριθούν σύµφωνα µε τις καταστατικές διατάξεις του άρθρου 22 του Τ.Ε.Α.Π.Ε.Τ.Ε. ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΚΑΙ ΕΞΑΓΟΡΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΜΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ( άρθρο 22 του Καταστατικού του Τ.Ε.Α.Π.Ε.Τ.Ε) ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΣΑΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΤΟΥ Ε.Τ.Ε.Α.Μ Ή ΤΟΥ Ε.Τ.Α.Τ. 1. Όσον αφορά τα πρόσωπα που κατέστησαν συνταξιούχοι του Τ.Ε.Α.Π.Ε.Τ.Ε πριν την και αποτελούν ήδη συνταξιούχους του Ε.Τ.Ε.Α.Μ, έχουν την δυνατότητα να αναγνωρίσουν στο Ε.Τ.Ε.Α.Μ το χρόνο στρατιωτικής υπηρεσίας για προσαύξηση του ποσού της σύνταξής τους, σύµφωνα µε τις διατάξεις του ν. 1358/83, όπως ισχύει. Οµοίως, τη δυνατότητα αυτή έχουν και όσοι ασφαλισµένοι κατέστησαν συνταξιούχοι του Ε.Τ.Ε.Α.Μ µετά την ανωτέρω ηµεροµηνία. Αιτήσεις προσώπων, που έχουν ήδη καταστεί συνταξιούχοι του Ε.Τ.Ε.Α.Μ, για αναγνωρίσεις (κατ εφαρµογή των διατάξεων του άρθρου 22 του Καταστατικού του Τ.Ε.Α.Π.Ε.Τ.Ε) θα υποβάλλονται στα αρµόδια Υποκαταστήµατα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ του τόπου κατοικίας των ενδιαφεροµένων, προκειµένου να κριθούν σύµφωνα µε την ισχύουσα νοµοθεσία στο Ε.Τ.Ε.Α.Μ. Οµοίως, αιτήσεις που υπεβλήθησαν ή θα υποβληθούν στο Ε.Τ.Α.Τ, θα διαβιβάζονται αρµοδίως στα κατά τόπους Υποκαταστήµατα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, για την αντιµετώπισή τους σύµφωνα µε τα παραπάνω. 2. Στις περιπτώσεις των προσώπων που καθίστανται συνταξιούχοι του Ε.Τ.Α.Τ µε συνταξιοδοτικές προϋποθέσεις του Τ.Ε.Α.Π.Ε.Τ.Ε, είναι δυνατή η αναγνώριση χρόνων σύµφωνα µε το άρθρο 22 του Καταστατικού του. Οι εισφορές για την αναγνώριση αυτή θα καταβληθούν στο Ε.Τ.Α.Τ. ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΚΑΙ ΕΞΑΓΟΡΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΜΟΥ ΧΡΟΝΟΥ (άρθρο 22 του Καταστατικού του Τ.Ε.Α.Π.Ε.Τ.Ε) ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ 1/1/93 ΚΑΙ ΜΕΤΑ. Οι ασφαλισµένοι από 1/1/93, που απασχολούνται στην Εµπορική Τράπεζα της Ελλάδος και στην Τράπεζα Πειραιώς, διέπονται πλήρως από την νοµοθεσία του Ε.Τ.Ε.Α.Μ (από ). Εποµένως δεν έχουν ισχύ οι Καταστατικές διατάξεις του Τ.Ε.Α.Π.Ε.Τ.Ε που προβλέπουν αναγνωρίσεις και εξαγορές

3 χρόνων, συµπεριλαµβανοµένου και του χρόνου στρατιωτικής υπηρεσίας, αλλά οι διατάξεις του Ε.Τ.Ε.Α.Μ. Για τις περιπτώσεις ασφαλισµένων που αναγνώρισαν χρόνους, σύµφωνα µε το άρθρο 22 του καταστατικού του Τ.Ε.Α.Π.Ε.Τ.Ε, ή βρίσκονται στη διαδικασία εξαγοράς του υπολειπόµενου χρόνου και για τις οποίες έχουν καταβληθεί στο Τ.Ε.Α.Π.Ε.Τ.Ε εισφορές για την αναγνώριση του συνόλου του ζητηθέντος χρόνου, θα θεωρείται ότι έχει συντελεσθεί η αναγνώριση. Για το λόγο αυτό κρίνεται ότι κατ εξαίρεση, ο χρόνος αυτός θα παραµείνει ισχυρός. Αντιθέτως, στις περιπτώσεις που έχει αναγνωρισθεί µέρος του χρόνου, δεν έχει συντελεσθεί η αναγνώριση και συνεπώς θα πρέπει να διακοπεί. Οι εισφορές που έχουν ήδη καταβληθεί για την εν λόγω εξαγορά επιβάλλεται να επιστραφούν πλέον από το Ε.Τ.Α.Τ στους δικαιούχους. ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΕΙΣΦΟΡΩΝ (ΑΡΘΡΟ 12) ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΤΟΥ Τ.Ε.Α.Π.Ε.Τ.Ε. Με τις διατάξεις του άρθρου 12 του Καταστατικού του Τ.Ε.Α.Π.Ε.Τ.Ε, (το οποίο και σας επισυνάπτουµε) ήταν δυνατή υπό προϋποθέσεις η επιστροφή ασφαλιστικών εισφορών ή η καταβολή ειδικής εφάπαξ ασφαλιστικής παροχής αντί της επιστροφής των ασφαλιστικών εισφορών που είχαν καταβληθεί στο Ταµείο. Σύµφωνα µε τις οδηγίες που εδόθησαν από την Γ.Γ.Κ.Α (σχ. το Φ.20203/οικ.2073/95/ έγγραφό της) όσον αφορά τις διατάξεις του άρθρου 12 του καταστατικού του Τ.Ε.Α.Π.Ε.Τ.Ε, διευκρινίζεται ότι, οι ως άνω διατάξεις δεν ισχύουν για τις αιτήσεις που έχουν υποβληθεί πριν την 18/4/06 καθώς και για αυτές που θα υποβληθούν µετά την ανωτέρω ηµεροµηνία και εποµένως δεν είναι δυνατή η ικανοποίηση των σχετικών αιτηµάτων από το Ε.Τ.Ε.Α.Μ. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να διαβιβασθούν τα αιτήµατα επιστροφής εισφορών που υπεβλήθησαν στο Ε.Τ.Α.Τ η σε αναρµόδιες υπηρεσίες του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ, στα Υποκαταστήµατα του τόπου κατοικίας των ενδιαφεροµένων, για την έκδοση σχετικής απόφασης. Ο χρόνος ασφάλισης στο Τ.Ε.Α.Π.Ε.Τ.Ε αποτελεί πλέον χρόνο ασφάλισης Ε.Τ.Ε.Α.Μ (παρ.3, άρθρου 58 του ν.3371/05) και θα ληφθεί υπόψη για τη συνταξιοδότηση του, κατά περίπτωση, ασφαλισµένου, σύµφωνα µε τις διατάξεις της διαδοχικής ασφάλισης. Άλλωστε στις ειδικές οικονοµικές µελέτες που εκπονήθηκαν µε αφορµή την ένταξη του προσωπικού της Εµπορικής Τράπεζας και της Τράπεζας Πειραιώς στο Ε.Τ.Ε.Α.Μ και στο Ε.Τ.Α.Τ και µε βάση σχετικές διευκρινίσεις του Υπουργείου Οικονοµίας και Οικονοµικών, δεν έχει ληφθεί υπόψη η επιστροφή ασφαλιστικών εισφορών, θεωρώντας ότι όλοι οι ασφαλισµένοι του Τ.Ε.Α.Π.Ε.Τ.Ε θα θεµελιώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωµα.

4 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ & Αθήνα, 5 Μαρτίου 2007 ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Αριθ.Πρωτ.:.20203/οικ.2073/95 ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ /ΝΣΗ ΠΡΟΣΘΕΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ Θέµα: Αναγνωρίσεις χρόνων και επιστροφή εισφορών µε βάση τις καταστατικές διατάξεις του ΤΕΑΠΕΤΕ. Σε συνέχεια του µε αριθµ.πρωτ. Φ.20203/29642/1451/ εγγράφου µας, σχετικά µε την υπαγωγή των ασφαλισµένων και συνταξιούχων του ΤΕΑΠΕΤΕ στο ΕΤΕΑΜ και το ΕΤΑΤ και όσον αφορά, ειδικότερα, στον τρόπο αναγνώρισης χρόνων στο ΕΤΑΤ και την επιστροφή ασφαλιστικών εισφορών, σύµφωνα µε τις καταστατικές διατάξεις του ΤΕΑΠΕΤΕ, σας γνωρίζουµε συµπληρωµατικά τα εξής: 1. Όπως γίνεται δεκτό στο προαναφερόµενο έγγραφο µας, για τους ασφαλισµένους µέχρι , οι διατάξεις του άρθρου 22 του Καταστατικού του ΤΕΑΠΕΤΕ, σχετικά µε αναγνωρίσεις και εξαγορές πρόσθετου συντάξιµου χρόνου, εξακολουθούν να ισχύουν και αρµόδιος φορέας για την αναγνώριση αυτή είναι το ΕΤΑΤ στις περιπτώσεις υποβολής αίτησης από και µετά. Εποµένως, οι προβλεπόµενες από το εν λόγω Καταστατικό εισφορές για την αναγνώριση του ανωτέρω χρόνου θα καταβάλλονται σε συγκεκριµένο λογαριασµό του ΕΤΑΤ, το οποίο είναι αρµόδιο για την έκδοση σχετικών βεβαιώσεων για την αναγνώριση του κατά περίπτωση χρονικού διαστήµατος. Σηµειώνεται ότι στο ΕΤΑΤ θα καταβάλλονται οι εισφορές και στις περιπτώσεις των εκκρεµών αιτήσεων που έχουν υποβληθεί πριν την και θα κριθούν ή έχουν κριθεί από το ΤΕΑΠΕΤΕ. Στο πλαίσιο αυτό, σε όσες περιπτώσεις έχουν υποβληθεί στο ΕΤΕΑΜ από ασφαλισµένους της ανωτέρω κατηγορίας αιτήσεις για αναγνώριση πρόσθετου συντάξιµου χρόνου και έχει αρχίσει η καταβολή των προβλεποµένων εισφορών, θα πρέπει η εξαγορά να συνεχισθεί πλέον στο ΕΤΑΤ, ενώ οι εισφορές που έχουν ήδη καταβληθεί στο ΕΤΕΑΜ θα µεταφερθούν στο ΕΤΑΤ, προκειµένου να καταστεί ενιαίος ο αναγνωριζόµενος κατά περίπτωση χρόνος. 2. Όσον αφορά στα πρόσωπα που κατέστησαν συνταξιούχοι του ΤΕΑΠΕΤΕ πριν την και αποτελούν ήδη συνταξιούχους του ΕΤΕΑΜ, έχουν τη δυνατότητα να αναγνωρίσουν στο ΕΤΕΑΜ το χρόνο στρατιωτικής υπηρεσίας για προσαύξηση του ποσού της σύνταξης τους, σύµφωνα µε τις διατάξεις του ν. 1358/1983, όπως ισχύει. Οµοίως, τη δυνατότητα αυτή έχουν και όσοι ασφαλισµένοι κατέστησαν συνταξιούχοι του ΕΤΕΑΜ µετά την ανωτέρω ηµεροµηνία. Στις περιπτώσεις των προσώπων που καθίστανται συνταξιούχοι του ΕΤΑΤ µε συνταξιοδοτικές προϋποθέσεις του ΤΕΑΠΕΤΕ, είναι δυνατή η αναγνώριση χρόνων σύµφωνα µε το άρθρο 22 του Καταστατικού του. Οι εισφορές για την αναγνώριση αυτή θα καταβληθούν στο ΕΤΑΤ.

5 3. Όσον αφορά στους ασφαλισµένους από , υπάρχουν περιπτώσεις που αναγνώρισαν χρόνους, σύµφωνα µε το άρθρο 22 του Καταστατικού του ΤΕΑΠΕΤΕ, ή βρίσκονται στη διαδικασία εξαγοράς του υπολειπόµενου χρόνου. Στις περιπτώσεις που έχουν καταβληθεί στο ΤΕΑΠΕΤΕ εισφορές για την αναγνώριση του συνόλου του ζητηθέντος χρόνου, έχει συντελεσθεί η αναγνώριση και για το λόγο αυτό κρίνεται ότι, κατ 1 εξαίρεση, ο χρόνος αυτός θα παραµείνει ισχυρός. Αντιθέτως, στις περιπτώσεις που έχει αναγνωρισθεί µέρος του χρόνου, δεν έχει συντελεσθεί η αναγνώριση και συνεπώς θα πρέπει να διακοπεί. Για το λόγο αυτό, οι εισφορές που έχουν ήδη καταβληθεί για την εξαγορά επιβάλλεται να επιστραφούν, πλέον, από το ΕΤΑΤ στους δικαιούχους. 4. Σύµφωνα µε τις διατάξεις του άρθρου 12 του Καταστατικού του ΤΕΑΠΕΤΕ, ήταν δυνατή η καταβολή ειδικής εφάπαξ ασφαλιστικής παροχής αντί της επιστροφής των ασφαλιστικών εισφορών που είχαν καταβληθεί στο Ταµείο. Στις ειδικές οικονοµικές µελέτες που εκπονήθηκαν µε αφορµή την ένταξη του προσωπικού της Εµπορικής Τράπεζας και της Τράπεζας Πειραιώς στο ΕΤΕΑΜ και το ΕΤΑΤ και µε βάση σχετικές διευκρινίσεις του Υπουργείου Οικονοµίας και Οικονοµικών, δεν έχει ληφθεί υπόψη η επιστροφή ασφαλιστικών εισφορών, επειδή θεωρήθηκε ότι όλοι οι ασφαλισµένοι του ΤΕΑΠΕΤΕ θα θεµελιώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωµα. Άλλωστε, από , βάσει της παρ. 1 του άρθρου 26 του ν. 3455/2006, οι ασφαλισµένοι του ΤΕΑΠΕΤΕ έχουν καταστεί ασφαλισµένοι του ΕΤΕΑΜ, το οποίο δεν προβλέπει επιστροφή ασφαλιστικών εισφορών. Ως εκ τούτου, δεν είναι δυνατή η ικανοποίηση των σχετικών αιτηµάτων, είτε αυτά έχουν υποβληθεί πριν είτε µετά την Ο χρόνος ασφάλισης στο ΤΕΑΠΕΤΕ αποτελεί πλέον χρόνο ασφάλισης ΕΤΕΑΜ (παρ. 3, άρθρου 58, ν. 3371/2005) και θα ληφθεί υπόψη για τη συνταξιοδότηση του, κατά περίπτωση, ασφαλισµένου, σύµφωνα µε τις διατάξεις της διαδοχικής ασφάλισης.

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

Σχ. το µε αρ.πρωτ. 471/ έγγραφο του ΕΤΕΑΜ.

Σχ. το µε αρ.πρωτ. 471/ έγγραφο του ΕΤΕΑΜ. Ι Ο Ι Κ Η Σ Η Αθήνα 16.5.08 ΓΕΝ. /ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΣΟ ΩΝ Αρ. Πρωτ. ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ Τ01/ 681/1 Ταχ. ιεύθυνση : Αγ. Κων/νου 8 ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 33 Πληροφορίες : Α. Πρίτσα ΠΡΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 119/2004. Στα πλαίσια των αρµοδιοτήτων της /νσης Ασφάλισης- Εσόδων και προς διευκόλυνσή σας, σας γνωρίζουµε τα εξής :

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 119/2004. Στα πλαίσια των αρµοδιοτήτων της /νσης Ασφάλισης- Εσόδων και προς διευκόλυνσή σας, σας γνωρίζουµε τα εξής : ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΣΟ ΩΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 119/2004 ΘΕΜΑ: Συµπληρωµατικές οδηγίες για την αντιµετώπιση θεµάτων Εσόδων - Ασφάλισης, µετά την συγχώνευση του Ταµείου Επικουρικής Ασφάλισης Προσωπικού Αεροπορικών

Διαβάστε περισσότερα

Λαγουµιτζή 40 & Λ. Συγγρού ΑΘΗΝΑ 4. ΤΕΑ Υ Όθωνος ΑΘΗΝΑ

Λαγουµιτζή 40 & Λ. Συγγρού ΑΘΗΝΑ 4. ΤΕΑ Υ Όθωνος ΑΘΗΝΑ ΙΟΙΚΗΣΗ Aθήνα 10/9/2008 ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ: ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ-ΕΣΟ ΩΝ & Αριθ. Πρωτ. ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΠΑΡΟΧΩΝ TO1/659/747 ΑΡ: 84 ΤΜΗΜΑΤΑ: ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧ/ΝΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ & ΠΡΟΣ: ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ : «Κοινοποίηση των διατάξεων του άρθρου 97 του ν.4387/2016 (ΦΕΚ 85 Α') αναφορικά µε την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών υπέρ Ε.Τ.Ε.Α.

ΘΕΜΑ : «Κοινοποίηση των διατάξεων του άρθρου 97 του ν.4387/2016 (ΦΕΚ 85 Α') αναφορικά µε την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών υπέρ Ε.Τ.Ε.Α. Αθήνα, 11/7/2016 Αριθµ. Πρωτ. T01/652/18 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ι ΡΥΜΑΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ Ι Ο Ι Κ Η Σ Η ΓΕΝ. /ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ - ΕΣΟ ΩΝ ΤΜΗΜΑ : ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Ως ο συνηµµένος πίνακας διανοµής.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Ως ο συνηµµένος πίνακας διανοµής. Ι Ο Ι Κ Η Σ Η ΓΕΝ. /ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Αθήνα 15.9.08 ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ - ΕΣΟ ΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ Αρ.Πρωτ. Ταχ. ιεύθυνση : Αγ. Κων/νου 8 Τ01/681/4 10241- ΑΘΗΝΑ Πληροφορίες : Αναστασία Πρίτσα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ: 91/2005. γ.για τη συµπλήρωση των χρονικών προϋποθέσεων για σύνταξη λόγω

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ: 91/2005. γ.για τη συµπλήρωση των χρονικών προϋποθέσεων για σύνταξη λόγω /ΝΣΗ ΠΑΡΟΧΩΝ - ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΣΟ ΩΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ: 91/2005 ΘΕΜΑ: «Αναγνώριση χρόνου ασφάλισης για θεµελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώµατος ΙΚΑ-ΕΤΑΜ κ ΕΤΕΑΜ,(τ.ΙΚΑ-ΤΕΑΜ) µε τις διατάξεις του άρθρου 5 του Ν.3385/05.»

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ: 36/2005. ΘΕΜΑ : "Αναγνώριση Προϋπηρεσίας και στρατιωτικής υπηρεσίας στον κλάδο Ι.Κ.Α. - Ε.Τ.Α.Μ. Ε.Τ.Ε.Α.Μ."

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ: 36/2005. ΘΕΜΑ : Αναγνώριση Προϋπηρεσίας και στρατιωτικής υπηρεσίας στον κλάδο Ι.Κ.Α. - Ε.Τ.Α.Μ. Ε.Τ.Ε.Α.Μ. ΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ: ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ - ΕΣΟ ΩΝ και ΠΑΡΟΧΩΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ: 36/2005 ΘΕΜΑ : "Αναγνώριση Προϋπηρεσίας και στρατιωτικής υπηρεσίας στον κλάδο Ι.Κ.Α. - Ε.Τ.Α.Μ. Ε.Τ.Ε.Α.Μ." Σας κοινοποιούµε τις διατάξεις των παρ.

Διαβάστε περισσότερα

Κοινοποίηση των διατάξεων της παρ.1 του άρθρου 26 του Ν. 3455/2006 (ΦΕΚ 84/ ) περί υπαγωγής ασφαλισµένων και συνταξιούχων του Τ.Ε.Α.Π.Ε.Τ.

Κοινοποίηση των διατάξεων της παρ.1 του άρθρου 26 του Ν. 3455/2006 (ΦΕΚ 84/ ) περί υπαγωγής ασφαλισµένων και συνταξιούχων του Τ.Ε.Α.Π.Ε.Τ. Κοινοποίηση των διατάξεων της παρ.1 του άρθρου 26 του Ν. 3455/2006 (ΦΕΚ 84/18.4.06) περί υπαγωγής ασφαλισµένων και συνταξιούχων του Τ.Ε.Α.Π.Ε.Τ.Ε στο Ε.Τ.Ε.Α.Μ και στο Ε.Τ.Α.Τ. ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΣΟ ΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Αριθµ. Πρωτ. Τ01/658/12 Ι Ο Ι Κ Η Σ Η

Αριθµ. Πρωτ. Τ01/658/12 Ι Ο Ι Κ Η Σ Η Αθήνα 24/3/2009 Αριθµ. Πρωτ. Τ01/658/12 Ι Ο Ι Κ Η Σ Η ΓΕΝ. /ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΕΝ. /ΝΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ : ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΣΟ ΩΝ : ΠΑΡΟΧΩΝ : ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΤΜΗΜΑΤΑ : ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦ/ΣΗΣ : ΓΕΝΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Σχετ.: Εγκ. 33/08 της /νσης Ασφ/σης Εσόδων

Σχετ.: Εγκ. 33/08 της /νσης Ασφ/σης Εσόδων ΙΟΙΚΗΣΗ Aθήνα 29/5/2008 ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΑΡΟΧΩΝ Αριθ. Πρωτ. ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΜΗΜΑ ΣΥΓΧ/ΝΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ & TOΟ/ΦΑ/2327 ΑΡ: 43 ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ Ταχ. /νση: Αγ.Κων/νου 8 (102 41) ΠΡΟΣ: Αριθ.

Διαβάστε περισσότερα

Χρόνος ασφάλισης που πραγµατοποιήθηκε µη κανονικά σε φορέα Επικουρικής Ασφάλισης - Τροποποίηση του υπ αριθµ. ΤΟ1/652/24/ Γ.Ε.

Χρόνος ασφάλισης που πραγµατοποιήθηκε µη κανονικά σε φορέα Επικουρικής Ασφάλισης - Τροποποίηση του υπ αριθµ. ΤΟ1/652/24/ Γ.Ε. Χρόνος ασφάλισης που πραγµατοποιήθηκε µη κανονικά σε φορέα Επικουρικής Ασφάλισης - Τροποποίηση του υπ αριθµ. ΤΟ1/652/24/27-4-06 Γ.Ε. ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΣΟ ΩΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ: 72/2007 Α.Π.:Τ01/652/20/14-5-2007

Διαβάστε περισσότερα

Σχετικά: Η 6/2000 εγκύκλιος και το Γ.Ε. Τ01/668/1/ της /σης ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Σχετικά: Η 6/2000 εγκύκλιος και το Γ.Ε. Τ01/668/1/ της /σης ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ - ΕΣΟ ΩΝ Γ.Ε.: Τ01/668/1/10-5-2007 Σχετικά: Η 6/2000 εγκύκλιος και το Γ.Ε. Τ01/668/1/3.4.06 της /σης ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. α) Αύξηση ασφαλιστικών εισφορών κατά κλάση, των ασφαλισµένων του τ. ΤΕΑΕΥΕΕΟ,

Διαβάστε περισσότερα

Σας γνωρίζουµε ότι στον πρόσφατα ψηφισθέντα ν.3996/2011 εισάγονται, µεταξύ άλλων,

Σας γνωρίζουµε ότι στον πρόσφατα ψηφισθέντα ν.3996/2011 εισάγονται, µεταξύ άλλων, 2011-ΕΓΚ ΣΕΠΕ_ειδικα ταµεια ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ /ΝΣΗ ΚΥΡΙΑΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΜΗΜΑ Γ

Διαβάστε περισσότερα

Γ.Ε.: Τ01/668/1/3.4.06

Γ.Ε.: Τ01/668/1/3.4.06 ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΣΟ ΩΝ Γ.Ε.: Τ01/668/1/3.4.06 ΘΕΜΑ: α) Αύξηση ασφαλιστικών εισφορών κατά κλάση,των ασφαλισµένων του τ. ΤΕΑΕΥΕΕΟ, σύµφωνα µε το άρθρο 5 του Καταστατικού του. β) Χορήγηση βεβαιώσεων καταβολής

Διαβάστε περισσότερα

Γνωστοποίηση δημοσίευσης του ν.3996/2011. Συγχώνευση του ΤΕΑΠ - ΕΥΔΑΠ του ΤΑΥΤΕΚΩ στο ΕΤΕΑΜ.

Γνωστοποίηση δημοσίευσης του ν.3996/2011. Συγχώνευση του ΤΕΑΠ - ΕΥΔΑΠ του ΤΑΥΤΕΚΩ στο ΕΤΕΑΜ. ΑΝΑΡΤΗΤΕA ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ Δ/ΝΣΗ ΠΡΟΣΘΕΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΤΜΗΜΑ Α Tαχ. Δ/νση

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «Γνωστοποίηση της διάταξης της παραγράφου 13 του άρθρου 39 του ν. 4387/2016»

ΘΕΜΑ: «Γνωστοποίηση της διάταξης της παραγράφου 13 του άρθρου 39 του ν. 4387/2016» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ Ταχ. Δ/νση : Σταδίου 29, Αθήνα Τ.Κ.:

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: ΒΟΖΧ4691ΩΓ-ΚΦΓ. Αθήνα 20/2/2012. Αριθμ. Πρωτ. T01/636/156 ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ EΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΡ. : 16

ΑΔΑ: ΒΟΖΧ4691ΩΓ-ΚΦΓ. Αθήνα 20/2/2012. Αριθμ. Πρωτ. T01/636/156 ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ EΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΡ. : 16 ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ Δ Ι Ο Ι Κ Η Σ Η ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ : ΠΑΡΟΧΩΝ : ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ - ΕΣΟΔΩΝ ΤΜΗΜΑΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα 22/4/2008. ΠΡΟΣ: 1. Τους Αποδέκτες του Πίνακα Α 2. Ο.Π.Σ. (Οµάδα Υποέργου Παροχών) ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ : 1. Από ένα αντίτυπο σε κάθε υπάλληλο

Αθήνα 22/4/2008. ΠΡΟΣ: 1. Τους Αποδέκτες του Πίνακα Α 2. Ο.Π.Σ. (Οµάδα Υποέργου Παροχών) ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ : 1. Από ένα αντίτυπο σε κάθε υπάλληλο Αθήνα 22/4/2008 Αριθµ. Πρωτ. Τ00/514 Ι Ο Ι Κ Η Σ Η ΓΕΝ. /ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ : ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ - ΕΣΟ ΩΝ : ΠΑΡΟΧΩΝ ΤΜΗΜΑΤΑ : ΕΙ ΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ : ΚΥΡΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ : ΣΥΓΧ/ΝΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ & ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Νέο Ασφαλιστικό σύστηµα και συναφείς διατάξεις, ρυθµίσεις στις εργασιακές σχέσεις» και παροχή οδηγιών για την εφαρµογή του άρθρου 10.

ΘΕΜΑ: Νέο Ασφαλιστικό σύστηµα και συναφείς διατάξεις, ρυθµίσεις στις εργασιακές σχέσεις» και παροχή οδηγιών για την εφαρµογή του άρθρου 10. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 4/1/2011 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ Αρ.Πρωτ.: Φ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ 80000/οικ.33384/2415 ΓΕΝ. ΓΡΑΜ. ΚΟΙΝΩΝ. ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ /ΝΣΗ ΚΥΡΙΑΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΜΗΜΑ: Γ ΘΕΜΑ: Νέο Ασφαλιστικό

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Γνωστοποίηση ρυθμίσεων του ν. 4387/2016, που αφορούν το ΕΤΑΤ και τους συνταξιούχους προσυνταξιοδοτικού καθεστώτος του ΕΤΕΑ (τ. ΕΤΕΑΜ).

ΘΕΜΑ: Γνωστοποίηση ρυθμίσεων του ν. 4387/2016, που αφορούν το ΕΤΑΤ και τους συνταξιούχους προσυνταξιοδοτικού καθεστώτος του ΕΤΕΑ (τ. ΕΤΕΑΜ). ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΟΠΤΕΙΑΣ & ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ Τηλέφωνο : 2103368090

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Φ Α Σ Η. Έχοντα υπόψη:

Α Π Ο Φ Α Σ Η. Έχοντα υπόψη: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ...ΥΠΟΚ/ΜΑ ΙΚΑ ΕΤΑΜ Πληροφορίε : Αριθμ. Τηλ. : Αριθμ. FAX : ΤΜΗΜΑ ΕΣΟΔΩΝ : Ταχ. Δ/νση : Αθήνα / /20 ΘΕΜΑ : «Αναγνώριση χρόνου

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΤ. : Εγκ.: 154/80, 8/91

ΣΧΕΤ. : Εγκ.: 154/80, 8/91 Αναγνώριση στην ασφάλιση του Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ. του από 1/8/51 έως 23/8/80 χρόνου υπηρεσίας των απασχοληθέντων στις διπλωµατικές αντιπροσωπείες ξένων κρατών ή τις διεθνείς επιτροπές ή τις ξένες αποστολές

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΜΝΗΜΑ. Του σωματείου Σύλλογος Συνταξιούχων Εμπορικής Τράπεζας που εδρεύει στην Αθήνα, Γ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 8.

ΥΠΟΜΝΗΜΑ. Του σωματείου Σύλλογος Συνταξιούχων Εμπορικής Τράπεζας που εδρεύει στην Αθήνα, Γ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 8. Αθήνα 31/05/2019 ΥΠΟΜΝΗΜΑ Του σωματείου Σύλλογος Συνταξιούχων Εμπορικής Τράπεζας που εδρεύει στην Αθήνα, Γ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 8. Θέμα : Επανυπολογισμός συντάξεων των προερχομένων από το ΤΕΑΠΕΤΕ. Είναι γνωστό

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 19.09.2017 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ Aρ. πρ.: Φ.1500/οικ.1681/119 & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ Γενική Δ/νση Κοινωνικής Ασφάλισης

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Κοινοποίηση διατάξεων του Ν. 3050/02 που αφορούν θέματα Ασφάλισης και Εσόδων.

ΘΕΜΑ: Κοινοποίηση διατάξεων του Ν. 3050/02 που αφορούν θέματα Ασφάλισης και Εσόδων. ΘΕΜΑ: Κοινοποίηση διατάξεων του Ν. 3050/02 που αφορούν θέματα Ασφάλισης και Εσόδων. Με την παρούσα σας κοινοποιούμε τις διατάξεις του Ν. 3050/02 (ΦΕΚ 214/Α/13.9.02) "Σύσταση Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Συγχώνευση των κλάδων Αρωγής του ΤΠΥ - ΟΛΠ και ΤΠΠ - ΟΛΘ στο ΙΚΑ - ΕΤΕΑΜ.

ΘΕΜΑ: Συγχώνευση των κλάδων Αρωγής του ΤΠΥ - ΟΛΠ και ΤΠΠ - ΟΛΘ στο ΙΚΑ - ΕΤΕΑΜ. - 451 - * ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ * Νο. 14 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΑΡΟΧΩΝ ΤΜΗΜΑ ΣΥΓΧ/ΝΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ & ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ Αθήνα, 29 Ιανουαρίου

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμ. πρωτ.: Φ 80020/οικ /Δ / Γνωστοποίηση ρ

Αριθμ. πρωτ.: Φ 80020/οικ /Δ / Γνωστοποίηση ρ Πίνακας περιεχομένων Αριθμ. πρωτ.: Φ 80020/οικ. 22103/Δ15. 404/ 7.9.2016 Γνωστοποίηση ρυθμίσεων του ν. 4387/2016, που αφορούν το ΕΤΑΤ και τους συνταξιούχους προσυνταξιοδοτικού καθεστώτος του ΕΤΕΑ (τ. ΕΤΕΑΜ)

Διαβάστε περισσότερα

: ΚΑΤ.ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΤΗΛ. : , ΦΑΞ. :

: ΚΑΤ.ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΤΗΛ. : , ΦΑΞ. : ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ O.A.E.E. Οργανισμός ΑΘΗΝΑ, 1 /11 /2011 Ασφάλισης Αριθ. Πρωτ. ΔΙΠΣΥΝ/Φ1 / 12 /84127 Ελευθέρων Επαγγελματιών ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΑΡΟΧΩΝ ΠΡΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: ΒΕ26Λ-Ε2Ω. Εξαιρ. Επείγον. Αθήνα, 27 Μαρτίου 2013 Αριθμ. Πρωτ.: Φ21250/4231/165

ΑΔΑ: ΒΕ26Λ-Ε2Ω. Εξαιρ. Επείγον. Αθήνα, 27 Μαρτίου 2013 Αριθμ. Πρωτ.: Φ21250/4231/165 Εξαιρ. Επείγον ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝ. ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ Δ/ΝΣΗ ΠΡΟΣΘΕΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΤΜΗΜΑΤΑ Α & Β Tαχ.

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα 6/8/2010. Αριθμ. Πρωτ. Τ01/670/1

Αθήνα 6/8/2010. Αριθμ. Πρωτ. Τ01/670/1 ΕΕΛΛΗΝΙΙΚΗ ΔΔΗΜΟΚΡΡΑΤΤΙΙΑ ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΔΔ ΙΙ Ο ΙΙ Κ Η ΣΣ Η ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ - ΕΣΟΔΩΝ ΤΤΜΗΜΑ : ΕΕΠΙΙΚΟΥΡΡΙΙΚΗΣΣ ΑΣΣΦΑΛΙΙΣΣΗΣΣ

Διαβάστε περισσότερα

Εγκύκλιος Ι.Κ.Α. αρ. 5-15/01/ Αναγνώριση χρόνου εκπαιδευτικ

Εγκύκλιος Ι.Κ.Α. αρ. 5-15/01/ Αναγνώριση χρόνου εκπαιδευτικ Πίνακας περιεχομένων ΘΕΜΑ: Αναγνώριση χρόνου εκπαιδευτικής άδειας άνευ αποδοχών και μέχρι δύο έτη, κατ εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 40 του ν.3996/2011, ως χρόνου ασφάλισης στο Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ. Ι. ΕΝΝΟΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: 4ΑΛΔ4691ΩΓ-4Τ. Αθήνα 18/2/2011 Αριθ. Πρωτ. ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ Τ00/ΦΑ/2622 ΑΡ: 15

ΑΔΑ: 4ΑΛΔ4691ΩΓ-4Τ. Αθήνα 18/2/2011 Αριθ. Πρωτ. ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ Τ00/ΦΑ/2622 ΑΡ: 15 ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣH:ΠΑΡΟΧΩΝ ΤΜΗΜΑ: ΣΥΓΧ/ΝΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ & ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ Ταχ. Δ/νση: Αγ. Κων/νου 8 (102 41 ) Αριθ. Τηλεφώνου: 2105215195-198 FAX: 2105215195 e-mail:diefpar@ika.gr

Διαβάστε περισσότερα

Σχετικά µε τη συνέχιση της ασφάλισης των µισθωτών της επιχ/σης «ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΦΩΣΦΟΡΙΚΩΝ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ Α.Ε.»

Σχετικά µε τη συνέχιση της ασφάλισης των µισθωτών της επιχ/σης «ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΦΩΣΦΟΡΙΚΩΝ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ Α.Ε.» Σχετικά µε τη συνέχιση της ασφάλισης των µισθωτών της επιχ/σης «ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΦΩΣΦΟΡΙΚΩΝ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ Α.Ε.» ΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ : ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΣΟ ΩΝ : ΠΑΡΟΧΩΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ: 85/2007 Αριθµ. Πρωτ.: Α23/266/12/7-6-2007 Σας κοινοποιούµε

Διαβάστε περισσότερα

Ι Ο Ι Κ Η Σ Η Αθήνα

Ι Ο Ι Κ Η Σ Η Αθήνα Ι Ο Ι Κ Η Σ Η Αθήνα 28.5.08 ΓΕΝ. /ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ - ΕΣΟ ΩΝ Αρ.Πρωτ. ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ Τ01/668/ 2 Ταχ. ιεύθυνση : Αγ. Κων/νου 8 10241 ΑΘΗΝΑ ΓΕΝΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ

Διαβάστε περισσότερα

1.- ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

1.- ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΘΕΜΑ: Συγχώνευση του κλάδου Επικουρικής Ασφάλισης του τ. ΤΕΑΠΑΕΛ στον Τομέα Επικουρικής Ασφάλισης του ΙΚΑ, ΙΚΑ- ΤΕΑΜ" Οδηγίες για την αντιμετώπιση θεμάτων Εσόδων- Ασφάλισης. 1.- ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Διαβάστε περισσότερα

Α. Aσφαλιστέα πρόσωπα του ΕΤΕΑΜ ( παρ. 1 του άρθρου 44 )

Α. Aσφαλιστέα πρόσωπα του ΕΤΕΑΜ ( παρ. 1 του άρθρου 44 ) 1 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙAΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΚΟΙΝ. ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ Δ/ΝΣΗ ΠΡΟΣΘΕΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΤΜΗΜΑ Α ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ : Σταδίου 29 ΤΑΧ. ΚΩΔΙΚΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΑΡΟΧΩΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ: 47/2007 Αριθ. Πρωτ.: Σ64/4/

ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΑΡΟΧΩΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ: 47/2007 Αριθ. Πρωτ.: Σ64/4/ Αναπροσαρµογή των συντάξεων, των κατωτάτων ορίων, των ορίων µισθών και τεκµαρτών ηµεροµισθίων των ασφαλιστικών κλάσεων και του ανωτάτου ορίου σύνταξης για το έτος 2007. ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΑΡΟΧΩΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ: 47/2007

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: ΒΙΨΟ4691Ω3-14Ι. Εγκύκλιος: 1. Αθήνα, 13/1/2014. Αρ. πρωτ.: ΔΙΑΣΦ/Φ7/1/52709

ΑΔΑ: ΒΙΨΟ4691Ω3-14Ι. Εγκύκλιος: 1. Αθήνα, 13/1/2014. Αρ. πρωτ.: ΔΙΑΣΦ/Φ7/1/52709 Αθήνα, 13/1/2014 Αρ. πρωτ.: ΔΙΑΣΦ/Φ7/1/52709 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΠΡΟΝΟΙΑΣ Οργανισμός Ασφάλισης Ο.Α.Ε.Ε. Ελευθέρων Επαγγελματιών ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ: ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Α. Διαδικασία προσδιορισμού χρόνου ασφάλιση στο ΤΑ.Π.Γ.Τ.Ε.

Α. Διαδικασία προσδιορισμού χρόνου ασφάλιση στο ΤΑ.Π.Γ.Τ.Ε. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ Δ Ι Ο Ι Κ Η Σ Η ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ - ΕΣΟΔΩΝ ΤΜΗΜΑ : ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ Ταχ. Διεύθυνση

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ:Συνέχιση της ασφάλισης των µισθωτών της εταιρείας «ΕΛΛΕΝΙΤ Α.Ε.» ΣΧΕΤ: Η εγκύκλιος 96/07

ΘΕΜΑ:Συνέχιση της ασφάλισης των µισθωτών της εταιρείας «ΕΛΛΕΝΙΤ Α.Ε.» ΣΧΕΤ: Η εγκύκλιος 96/07 Αθήνα 11/8/2008 Αριθµ. Πρωτ. Α23/266/24 Ι Ο Ι Κ Η Σ Η ΓΕΝ. /ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ : ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΣΟ ΩΝ : ΠΑΡΟΧΩΝ ΤΜΗΜΑΤΑ : ΓΕΝΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ : ΜΗΤΡΩΟΥ & ΒΑΡΕΩΝ ΕΠ/ΤΩΝ : ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΟΙΝΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, 11/8/2008. Αριθµ. Πρωτ. Τ00/460/22

Αθήνα, 11/8/2008. Αριθµ. Πρωτ. Τ00/460/22 Αθήνα, 11/8/2008 Ι Ο Ι Κ Η Σ Η ΓΕΝ. /ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ - ΕΣΟ ΩΝ ΤΜΗΜΑΤΑ : ΓΕΝΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ - ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΟΙΝΩΝ ΕΠΙΧ/ΣΕΩΝ Ταχ. ιεύθυνση : Αγ. Κων/νου 8 10241 ΑΘΗΝΑ Πληροφορίες :. Παπαχρήστου

Διαβάστε περισσότερα

Κοινοποίηση των διατάξεων της παρ. 1 του άρθρου 26 του Ν. 3455/2006 (ΦΕΚ 84 Α/18-04-06) περί υπαγωγής ασφαλισµένων και συνταξιούχων

Κοινοποίηση των διατάξεων της παρ. 1 του άρθρου 26 του Ν. 3455/2006 (ΦΕΚ 84 Α/18-04-06) περί υπαγωγής ασφαλισµένων και συνταξιούχων Κοινοποίηση των διατάξεων της παρ. 1 του άρθρου 26 του Ν. 3455/2006 (ΦΕΚ 84 Α/18-04-06) περί υπαγωγής ασφαλισµένων και συνταξιούχων του Τ.Ε.Α.Π.Ε.Τ.Ε. στο Ε.Τ.Ε.Α.Μ. και στο Ε.Τ.Α.Τ. ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΑΡΟΧΩΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ:

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ : «Παροχή συμπληρωματικών οδηγιών για την εφαρμογή των παρ. 3 και 4 του άρθρου 36 του ν.4387/2016»

ΘΕΜΑ : «Παροχή συμπληρωματικών οδηγιών για την εφαρμογή των παρ. 3 και 4 του άρθρου 36 του ν.4387/2016» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ Δ/ΝΣΗ ΚΥΡΙΑΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΩΝ (Δ14) ΤΜΗΜΑ : Α Πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

Β. Αναγνώριση χρόνου υπηρεσίας των ανωτέρω προσώπων, ως χρόνου ασφάλισης στον κλάδο σύνταξης του Ι.Κ.Α..

Β. Αναγνώριση χρόνου υπηρεσίας των ανωτέρω προσώπων, ως χρόνου ασφάλισης στον κλάδο σύνταξης του Ι.Κ.Α.. ΘΕΜΑ : Α. Υπαγωγή στην ασφάλιση του κλάδου σύνταξης του Ι.Κ.Α. των δικηγόρων, νομικών ή δικαστικών συμβούλων, που παρέχουν ή παρείχαν τις υπηρεσίες τους στο Δημόσιο, σε Ν.Π.Δ.Δ., σε Ν.Π.Ι.Δ., σε επιχειρήσεις

Διαβάστε περισσότερα

Αναγνώριση χρόνου απασχόλησης σε α) Τεχνικούς Θεάτρου, Κινηµατογράφου & Τηλεόρασης & β) Σεναριογράφους Κινηµατογράφου & Τηλεόρασης

Αναγνώριση χρόνου απασχόλησης σε α) Τεχνικούς Θεάτρου, Κινηµατογράφου & Τηλεόρασης & β) Σεναριογράφους Κινηµατογράφου & Τηλεόρασης Αναγνώριση χρόνου απασχόλησης σε α) Τεχνικούς Θεάτρου, Κινηµατογράφου & Τηλεόρασης & β) Σεναριογράφους Κινηµατογράφου & Τηλεόρασης ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΕΣΟ ΩΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 80 Αριθµ. Πρωτ.: Τ01/550/30-5-2007

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: << Συγχώνευση Κλάδου Αρωγής του ΤΕΑΕΥΕΕΟ και κατάργηση του Κλάδου Πρόνοιας αυτού >>.

ΘΕΜΑ: << Συγχώνευση Κλάδου Αρωγής του ΤΕΑΕΥΕΕΟ και κατάργηση του Κλάδου Πρόνοιας αυτού >>. ΘΕΜΑ: >. ΣΧΕΤΙΚΑ: α] Τα Τ01/668/1/16-2-99 και Τ01/668/2/3 0-3-99 Γενικά έγγραφα της Δ/νσης Ασφ/σης - Εσόδων, β] Η Εγκύκλιος

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, 19 Ιουνίου 2019 Αριθμ. Πρωτ.: Φ21250/54240/Δ

Αθήνα, 19 Ιουνίου 2019 Αριθμ. Πρωτ.: Φ21250/54240/Δ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ Δ/ΝΣΗ ΠΡΟΣΘΕΤΗΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ/ΤΜΗΜΑTA

Διαβάστε περισσότερα

Σχετικές εγκύκλιοι: 1. Φ.10043/οικ.58770/1442/ (ΑΔΑ : 6ΦΧ3465Θ1Ω-0ΧΞ) 2. Φ.10043/οικ.14224/430/ (ΑΔΑ : Ω0ΠΖ465Θ1Ω-ΜΜΟ)

Σχετικές εγκύκλιοι: 1. Φ.10043/οικ.58770/1442/ (ΑΔΑ : 6ΦΧ3465Θ1Ω-0ΧΞ) 2. Φ.10043/οικ.14224/430/ (ΑΔΑ : Ω0ΠΖ465Θ1Ω-ΜΜΟ) Αθήνα, 29 /12/2017 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙO ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ Δ/ΝΣΗ ΠΑΡΟΧΩΝ ΚΥΡΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ (Δ29/17) ΤΜΗΜΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΓΗΡΑΤΟΣ ΤΑΧ.

Διαβάστε περισσότερα

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΧΡΟΝΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ 1. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΙΤΟΥΝΤΑ

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΧΡΟΝΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ 1. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΙΤΟΥΝΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΧΡΟΝΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΗΣ ΟΓΑ Αρ. Πρωτ.. Τοπ./Δημ. Kοιν.. Νομού Κωδ. Τοπ./Δημ. Κοιν. Ημ. Μην. Έτος 1. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΙΤΟΥΝΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ Ως ο συν/νος πίνακας διανοµής

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ Ως ο συν/νος πίνακας διανοµής Ι Ο Ι Κ Η Σ Η Αθήνα 17.2.09 ΓΕΝ. /ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ - ΕΣΟ ΩΝ Αρ.Πρωτ. ΤΜΗΜΑΤΑ: ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΟΙΝΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Τ01/673/ 1 Ταχ. ιεύθυνση : Αγ. Κων/νου 8 ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ

Διαβάστε περισσότερα

Taxlive - Επιμόρφωση Λογιστών Λογιστικά Προγράμματα & Υπηρεσίες Λογιστικής Ενημέρωσης

Taxlive - Επιμόρφωση Λογιστών Λογιστικά Προγράμματα & Υπηρεσίες Λογιστικής Ενημέρωσης ΕΦΚΑ 26/24.05.2019 ΕΦΚΑ 26/24.05.2019 (Αριθμ. Πρωτ. Δ.ΑΣΦ.292/638501/2019) Ασφαλιστική τακτοποίηση σχολικών φυλάκων κατ εφαρμογή του άρθρου 4 του Ν. 4554/2018. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: "Υπαγωγή στην ασφάλιση του ΙΚΑ-ΤΕΑΜ αντί άλλου Επικουρικού Ταμείου, Περίπτωση του άρθρου 15 του ν.1976/9γ'.

ΘΕΜΑ: Υπαγωγή στην ασφάλιση του ΙΚΑ-ΤΕΑΜ αντί άλλου Επικουρικού Ταμείου, Περίπτωση του άρθρου 15 του ν.1976/9γ'. ΘΕΜΑ: "Υπαγωγή στην ασφάλιση του ΙΚΑ-ΤΕΑΜ αντί άλλου Επικουρικού Ταμείου, Περίπτωση του άρθρου 15 του ν.1976/9γ'. 1.Κακή υπαγωγή στην ασφάλιση του ΙΚΑ-ΤΕΑΜ - Προϋποθέσεις ομαλής συνέχισης. Μέχρι σήμερα

Διαβάστε περισσότερα

Θ Ε Μ Α: «Ενημέρωση περί των διατάξεων του άρθρου 94 του Ν. 4387/2016 και παροχή οδηγιών».

Θ Ε Μ Α: «Ενημέρωση περί των διατάξεων του άρθρου 94 του Ν. 4387/2016 και παροχή οδηγιών». ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ. ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Αθήνα, 6/7 /2016 ΔΙΕΥΘΥΝΣH ΠΑΡΟΧΩΝ ΤΜΗΜΑΤΑ: ΚΥΡΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ/ ΔΙΑΔΟΧΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ/ ΣΥΓΧ/ΝΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ & ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ Αριθ. Πρωτ. ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Γνωστοποίηση των διατάξεων του άρθρου 61 ν. 4277/2014.

ΘΕΜΑ: Γνωστοποίηση των διατάξεων του άρθρου 61 ν. 4277/2014. ΑΔΑ: 0ΣΒ 1&31ίΙΓ-2ΨΚ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝ. ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΟΙΝ.ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΓΕΝ.Δ/ΝΣΗ ΚΟΙΝ.ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ Δ/ΝΣΗ ΚΥΡ.ΑΣΦΑΛ.ΜΙΣΘΩΤΩΝ & ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ (Δ13) ΤΜΗΜΑ Γ ' Ταχ.Δ/νση:

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ : «Διευκρινίσεις αναφορικά με τους αναγνωριζόμενους χρόνους σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ.18 του άρθρου 10 του Ν.

ΘΕΜΑ : «Διευκρινίσεις αναφορικά με τους αναγνωριζόμενους χρόνους σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ.18 του άρθρου 10 του Ν. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΔΑ: 4ΙΙ74691Ω3-5 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ & ΚΟΙΝ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Οργανισμός ΑΘΗΝΑ, 22/12/10 Ασφάλισης Ο.Α.Ε.Ε. Ελευθέρων ΑΡ. ΠΡΩΤ.ΔΙΑΣΦ/Φ11/16/125992 Επαγγελματιών ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

«Εξαίρεση από την ασφάλιση του Ε.Τ.Ε.Α. από 1-1-2013 των εκπροσώπων των συνδικαλιστικών οργανώσεων του τ.τ.ε.α.ε.υ.ε.ε.ο.»

«Εξαίρεση από την ασφάλιση του Ε.Τ.Ε.Α. από 1-1-2013 των εκπροσώπων των συνδικαλιστικών οργανώσεων του τ.τ.ε.α.ε.υ.ε.ε.ο.» ΑΔΑ: ΒΕΦΙ4691ΩΓ-68Β Αθήνα, 24/12/2012 Δ Ι Ο Ι Κ Η Σ Η ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ - ΕΣΟΔΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ Ταχ. Διεύθυνση : Αγ. Κων/νου 8 10241 - Αθήνα Πληροφορίες : Ε.

Διαβάστε περισσότερα

Ειδικότερα: 1. Αναγνωριζόμενοι - πλασματικοί χρόνοι στον Ε.Φ.Κ.Α.

Ειδικότερα: 1. Αναγνωριζόμενοι - πλασματικοί χρόνοι στον Ε.Φ.Κ.Α. Ειδικότερα: 1. Αναγνωριζόμενοι - πλασματικοί χρόνοι στον Ε.Φ.Κ.Α. Στο ως άνω άρθρο και ειδικότερα στην περ. γ' της παρ. 1, εισάγεται νέος τρόπος υπολογισμού του ασφαλίστρου αναγνώρισης των πλασματικών

Διαβάστε περισσότερα

Θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης. Συνταξιοδότηση γονέων αναπήρων τέκνων

Θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης. Συνταξιοδότηση γονέων αναπήρων τέκνων Θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης Συνταξιοδότηση γονέων αναπήρων τέκνων Φεβρουάριος 2015 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Συνταξιοδότηση γονέων αναπήρων τέκνων... 2 2. Πλασματικοί χρόνοι που αναγνωρίζονται... 4 3. Οι ισχύουσες

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «Συμπληρωματικές οδηγίες για την απασχόληση των συντ/χων.»

ΘΕΜΑ: «Συμπληρωματικές οδηγίες για την απασχόληση των συντ/χων.» ΘΕΜΑ: «Συμπληρωματικές οδηγίες για την απασχόληση των συντ/χων.» ΣΧΕΤ.: Η 3/2001 εγκύκλιος. Σε συνέχεια της ανωτέρω σχετικής εγκυκλίου, με την οποία σας κοινοποιήθηκαν οι διατάξεις του άρθρου 63 του ν.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα 17/08/2011

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα 17/08/2011 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα 17/08/2011 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Αρ. Πρωτ.: Φ80000/οικ.18562/1230 & ΚΟΙΚΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΟΙΝ. ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : ΚΥΡΙΑΣ ΑΣΦ. ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΜΗΜΑ : Γ Ταχ. Δ/νση

Διαβάστε περισσότερα

Σχετικά: Εγκ. 51/88,74/92,42/92,106/93,44/96,24/98,102/87 ΓΕ Τ01/652/26/

Σχετικά: Εγκ. 51/88,74/92,42/92,106/93,44/96,24/98,102/87 ΓΕ Τ01/652/26/ ΘΕΜΑ :«Η υπαγωγή προσώπων στην ασφάλιση του ΙΚΑ -ΤΕΑΜ. Διευκρινιστική εγκύκλιος ανακεφαλαιωτικού χαρακτήρα. Περιπτώσεις υπαγωγής, πρακτικά προβλήματα και τρόποι αντιμετώπισης τους.» Σχετικά: Εγκ. 51/88,74/92,42/92,106/93,44/96,24/98,102/87

Διαβάστε περισσότερα

Σχετικά: 1.Περιπτώσεις αναγνώρισης χρόνου ασφάλισης του τ.τέαεδξε πριν την επέκταση της ασφάλισής του σε συγκεκριμένη περιοχή.

Σχετικά: 1.Περιπτώσεις αναγνώρισης χρόνου ασφάλισης του τ.τέαεδξε πριν την επέκταση της ασφάλισής του σε συγκεκριμένη περιοχή. ΘΕΜΑ:«Διευκρινίσεις στα θέματα αναγνωρίσεων χρόνων ασφάλισης στο τ.τεαεδξε, προ επέκτασης και πλασματικών, καθώς και στην αντίστοιχη έναρξη συνταξιοδότησης» Σχετικά: οι εγκύκλιοι 71/85, 93/77, 94/96 &

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ : «Εφαρμογή του άρθρου 36 του ν.4387/2016 σε ασφαλισμένους του ΕΤΑΑ»

ΘΕΜΑ : «Εφαρμογή του άρθρου 36 του ν.4387/2016 σε ασφαλισμένους του ΕΤΑΑ» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ Δ/ΝΣΗ ΚΥΡΙΑΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΩΝ (Δ14) ΤΜΗΜΑ : Α Πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ : «Ασφαλιστικές κρατήσεις κλάδων κύριας και επικουρικής σύνταξης του ν.3620/2007 στο επίδοµα θέσης ευθύνης»

ΘΕΜΑ : «Ασφαλιστικές κρατήσεις κλάδων κύριας και επικουρικής σύνταξης του ν.3620/2007 στο επίδοµα θέσης ευθύνης» Αθήνα 17/2/2009 Αριθµ. Πρωτ. Α40/1 Ι Ο Ι Κ Η Σ Η ΓΕΝ. /ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ - ΕΣΟ ΩΝ ΤΜΗΜΑΤΑ : ΓΕΝΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ : ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦ/ΣΗΣ : ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΟΙΝΩΝ ΕΠΙΧ/ΣΕΩΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ

Διαβάστε περισσότερα

και επικουρική ασφάλιση αρμοδιότητα Δ/ΝΣΗ ΚΥΡ.ΑΣΦΑΛ.ΜΙΣΘΩΤΩΝ του Υπουργείου Εργασία και Κοινωνική ΤΜΗΜΑ Δ

και επικουρική ασφάλιση αρμοδιότητα Δ/ΝΣΗ ΚΥΡ.ΑΣΦΑΛ.ΜΙΣΘΩΤΩΝ του Υπουργείου Εργασία και Κοινωνική ΤΜΗΜΑ Δ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 2-9- 2010 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ Αριθ.Πρ :Φ 80000/οικ. 22458/1664 ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΟΙΝ.ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΠΡΟΣ: Oλου του οργανισμού κύρια ΓΕΝ.Δ/ΝΣΗ ΚΟΙΝ.ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Γνωστοποίηση ρυθμίσεων του άρθρου 2 του ν. 4024/2011, σχετικά με την μείωση των καταβαλλόμενων συντάξεων από το ΕΤΕΑΜ και το ETAT.

ΘΕΜΑ: Γνωστοποίηση ρυθμίσεων του άρθρου 2 του ν. 4024/2011, σχετικά με την μείωση των καταβαλλόμενων συντάξεων από το ΕΤΕΑΜ και το ETAT. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ Δ/ΝΣΗ ΠΡΟΣΘΕΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΤΜΗΜΑ Α Tαχ. Δ/νση : Σταδίου 29 Ταχ. Κωδικας:

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Αναγνώριση χρόνου απασχόλησης σε α) Τεχνικούς Θεάτρου, Κινηµατογράφου & Τηλεόρασης & β) Σεναριογράφους Κινηµατογράφου & Τηλεόρασης

ΘΕΜΑ: Αναγνώριση χρόνου απασχόλησης σε α) Τεχνικούς Θεάτρου, Κινηµατογράφου & Τηλεόρασης & β) Σεναριογράφους Κινηµατογράφου & Τηλεόρασης - 1 - * ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ * Νο. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ι ΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΙΟΙΚΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΕΣΟ ΩΝ ΤΜΗΜΑ: ΕΙ ΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ Αθήνα,

Διαβάστε περισσότερα

Αριθ. Τηλεφώνου: 2105215189,191-193 FAX: 2105230046 e-mail : diefpar@ika.gr ΠΡΟΣ: ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ.

Αριθ. Τηλεφώνου: 2105215189,191-193 FAX: 2105230046 e-mail : diefpar@ika.gr ΠΡΟΣ: ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ. ΙΟΙΚΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΑΣΦ. ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Αθήνα, 23. 11.2009 ΙΕΥΘΥΝΣH ΠΑΡΟΧΩΝ ΤΜΗΜΑ ΚΥΡΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ Αριθ. Πρωτ. ΓΕΝΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ Ταχ. /νση: Αγ. Κων/νου 8 (10241) Σ56/ 37 Αριθ. Τηλεφώνου: 2105215189,191-193 FAX:

Διαβάστε περισσότερα

Τραπεζα Φορολογικής Ενημέρωσης από την Epsilon Net

Τραπεζα Φορολογικής Ενημέρωσης από την Epsilon Net Τραπεζα Φορολογικής Ενημέρωσης από την Epsilon Net ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 19/12/2016 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Αρ.Πρωτ.: Φ.10043/οικ. 58770/1442 ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΛΗΓΕΙ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑΣ

ΛΗΓΕΙ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑΣ Ημερομηνία Ανάρτησης: 05/08/2004 ΛΗΓΕΙ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑΣ Ειδοποιούνται οι συνάδελφοι, μέλη και μη μέλη της ΕΣΗΕΑ, ότι στις 12 Αυγούστου 2004, λήγει η εξάμηνη προθεσμία που έχει

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΤΑΞΗ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ ΕΤΕΑΜ ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ:

ΣΥΝΤΑΞΗ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ ΕΤΕΑΜ ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ: ΣΥΝΤΑΞΗ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ ΕΤΕΑΜ ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ: {googleads left} Για την χορήγηση σύνταξης από το ΕΤΕΑΜ, βασική προϋπόθεση είναι να έχει προηγηθεί συνταξιοδότηση από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ή άλλο φορέα κύριας ασφάλισης,

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, 21-10-2010 #Οι νέες διατάξεις για τις Επικουρικές. Συντάξεις, µετά την ισχύ των Νόµων 3863/2010. και 3865/2010#

Αθήνα, 21-10-2010 #Οι νέες διατάξεις για τις Επικουρικές. Συντάξεις, µετά την ισχύ των Νόµων 3863/2010. και 3865/2010# ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Πανεπιστηµίου 20-Αθήνα 10672-Τηλ. 210.3616178 210.3626025-FAX 210.3625983 Αθήνα, 21-10-2010 #Οι νέες διατάξεις για τις Επικουρικές Συντάξεις, µετά

Διαβάστε περισσότερα

Ε Τ Ε Α ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

Ε Τ Ε Α ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΠΡΟΝΟΙΑΣ Ε Τ Ε Α ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΗ Φιλελλήνων 13-15, 105 57, Αθήνα Τηλ.: 210 3275217 Fax.:

Διαβάστε περισσότερα

- 1 - * ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ * Νο. ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΡ.: 70

- 1 - * ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ * Νο. ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΡ.: 70 * ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ * Νο. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ι ΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΙΟΙΚΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ - ΕΣΟ ΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΙ ΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ Αθήνα, 27/9/2005

Διαβάστε περισσότερα

/ΝΣΗ ΚΥΡΙΑΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΚΑΙ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ ( 13) ΤΜΗΜΑ : '

/ΝΣΗ ΚΥΡΙΑΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΚΑΙ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ ( 13) ΤΜΗΜΑ : ' Αθήνα, 19 / 12 / 2016 Αριθ. Πρωτ. : Φ.10043 / οικ.58770 / 1442 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ /ΝΣΗ ΚΥΡΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ : «Γνωστοποίηση των διατάξεων του άρθρου 94 του ν. 4387/2016»

ΘΕΜΑ : «Γνωστοποίηση των διατάξεων του άρθρου 94 του ν. 4387/2016» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ Δ/ΝΣΗ ΚΥΡΙΑΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΚΑΙ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ (Δ13) Δ/ΝΣΗ ΚΥΡΙΑΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ: Α. ΑΡΘΡΟ 6

ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ: Α. ΑΡΘΡΟ 6 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Εισοδηματικής

Διαβάστε περισσότερα

Αριθ. Πρωτ. ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ Σ40/17 ΑΡ.: 10

Αριθ. Πρωτ. ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ Σ40/17 ΑΡ.: 10 ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣH ΠΑΡΟΧΩΝ ΤΜΗΜΑ ΚΥΡΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ Ταχ. Δ/νση: Αγ. Κων/νου 8 (10241) Πληροφορίες: Π. Δάβου Αριθ. Τηλεφώνου: 2105215189 FAX: 2105230046

Διαβάστε περισσότερα

Αριθ. Πρωτ. ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ Σ40/17 ΑΡ.: 10

Αριθ. Πρωτ. ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ Σ40/17 ΑΡ.: 10 ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣH ΠΑΡΟΧΩΝ ΤΜΗΜΑ ΚΥΡΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ Ταχ. Δ/νση: Αγ. Κων/νου 8 (10241) Πληροφορίες: Π. Δάβου Αριθ. Τηλεφώνου: 2105215189 FAX: 2105230046

Διαβάστε περισσότερα

Όπως είναι γνωστό, από τις διατάξεις του άρθρου 6 του ν.3655/08

Όπως είναι γνωστό, από τις διατάξεις του άρθρου 6 του ν.3655/08 Αθήνα, 8/12/2008 Αριθµ. Πρωτ. Α26/426/4 Ι Ο Ι Κ Η Σ Η ΓΕΝ. /ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ - ΕΣΟ ΩΝ ΤΜΗΜΑ ΓΕΝΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ Ταχ. ιεύθυνση : Αγ. Κων/νου 8 10241 ΑΘΗΝΑ Πληροφορίες :. Παπαχρήστου

Διαβάστε περισσότερα

των ορίων ηλικίας που θα έχουν διαµορφωθεί κατά το έτος της συµπλήρωσης του 55 ου ή του 60 ου έτους της ηλικίας τους.

των ορίων ηλικίας που θα έχουν διαµορφωθεί κατά το έτος της συµπλήρωσης του 55 ου ή του 60 ου έτους της ηλικίας τους. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 26/09/2011 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ Αριθµ. πρωτ. : Φ. 80000/24506/1853 ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΠΡΟΣ : /νση Κύριας Ασφάλισης Μισθωτών Ι.Κ.Α. Ε.Τ.Α.Μ.

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ : ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΤΟΥ Ν. 2556/97 ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

ΘΕΜΑ : ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΤΟΥ Ν. 2556/97 ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΘΕΜΑ : ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΤΟΥ Ν. 2556/97 ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ Με την παρούσα, σας κοινοποιούμε τις κάτωθι διατάξεις του ν. 2556/97(ΦΕΚ 270/24-12-97 τ.α), που αναφέρονται στα έναντι θέματα,

Διαβάστε περισσότερα

1) ΑΣΦΑΛΙΣΗ µέχρι την 31/12/1982 (ΕΞΑΓΟΡΕΣ Ν. 3863/10 ΟΧΙ-) I. ΑΝΔΡΕΣ, ΓΥΝΑΙΚΕΣ:

1) ΑΣΦΑΛΙΣΗ µέχρι την 31/12/1982 (ΕΞΑΓΟΡΕΣ Ν. 3863/10 ΟΧΙ-) I. ΑΝΔΡΕΣ, ΓΥΝΑΙΚΕΣ: ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟ ΟΤΗΣΗΣ (Tα κατωτέρω ισχύουν σύμφωνα με το Ασφαλιστικό Πλαίσιο, Νόμοι Προεδρικά Διατάγματα - Ερμηνευτικές Εγκύκλιοι, όπως έχει διαμορφωθεί μέχρι 31.12.2012) Α) ΕΙΔΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΤ.: Οι 75/83, 126/83 και 118/85 εγκύκλιοι.

ΣΧΕΤ.: Οι 75/83, 126/83 και 118/85 εγκύκλιοι. ΘΕΜΑ: Επέκταση του δικαιώματος αναγνώρισης χρόνου στρατιωτικής υπηρεσίας και στους μετά την ισχύ του Ν.1358/83 συνταξιοδοτούμενους από ΙΚΑ και ΙΚΑ-ΤΕΑΜ. ΣΧΕΤ.: Οι 75/83, 126/83 και 118/85 εγκύκλιοι. Σας

Διαβάστε περισσότερα

Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΩΝ ΕΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΜΜΕ

Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΩΝ ΕΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΜΜΕ Ημερομηνία Ανάρτησης: 15/09/2011 Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΩΝ ΕΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΜΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Έπειτα από εγκύκλιο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης δίνεται η δυνατότητα,

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ : Αναγνώριση σε ηθοποιούς χρόνου απασχόλησής τους στο θέατρο

ΘΕΜΑ : Αναγνώριση σε ηθοποιούς χρόνου απασχόλησής τους στο θέατρο Αθήνα, 27/12/2007 Αριθµ. Πρωτ. Τ01/550 Ι Ο Ι Κ Η Σ Η ΓΕΝ. /ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΕΣΟ ΩΝ ΤΜΗΜΑ : ΕΙ ΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ Ταχ. ιεύθυνση : Αγ. Κων/νου 8 10241 ΑΘΗΝΑ Πληροφορίες : Ε. Νικηφοριάδου

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΔΟΧΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ Απονέμων Συμμετέχων Η διαδικασία

ΔΙΑΔΟΧΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ Απονέμων Συμμετέχων Η διαδικασία ΔΙΑΔΟΧΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ Σύνθετο είναι το «παζλ» για τη χορήγηση σύνταξης στις περιπτώσεις της διαδοχικής ασφάλισης, καθώς η σχετική απόφαση δεν εκδίδεται πάντα από το τελευταίο Ταμείο. Στην περίπτωση που οι

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΤ : 1) η υπ αριθµ. 123/07 και 61/08 εγκύκλιοι ιοίκησης Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ. 2) Τα υπ αριθµ. Γ99/1/89/4-9-07, Τ00/530, Α12/902/ Γενικά Έγγραφα.

ΣΧΕΤ : 1) η υπ αριθµ. 123/07 και 61/08 εγκύκλιοι ιοίκησης Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ. 2) Τα υπ αριθµ. Γ99/1/89/4-9-07, Τ00/530, Α12/902/ Γενικά Έγγραφα. Αθήνα 5/08/2008 Αριθµ. Πρωτ. Ε33/324 Ι Ο Ι Κ Η Σ Η ΓΕΝ. /ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ - ΕΣΟ ΩΝ ΤΜΗΜΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ Ταχ. ιεύθυνση : Αγ. Κων/νου 8 10241 ΑΘΗΝΑ Πληροφορίες : Οικονόµου Βασιλική

Διαβάστε περισσότερα

ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΑ ΕΤΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΑ ΕΤΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΑ ΕΤΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ Το Ινστιτούτο Εργασίας ΓΣΕΕ στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013» υλοποιεί το έργο «Ανάπτυξη δικτύου υπηρεσιών πληροφόρησης, συμβουλευτικής υποστήριξης

Διαβάστε περισσότερα

Εγκύκλιος Ε.Φ.Κ.Α. αρ. 4/2018 Προσωρινή σύνταξη. Εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 2 του Ν. 4499/2017

Εγκύκλιος Ε.Φ.Κ.Α. αρ. 4/2018 Προσωρινή σύνταξη. Εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 2 του Ν. 4499/2017 Πίνακας περιεχομένων Εγκύκλιος Ε.Φ.Κ.Α. αρ. 4/2018 Προσωρινή σύνταξη για αιτήσεις που υποβάλλονται ηλεκτρονικά. Εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 2 του Ν. 4499/2017 Αθήνα, 22.1.2018 Αριθ. Πρωτ. Σ40/9/107633

Διαβάστε περισσότερα

Υποχρεωτική Αυτεπάγγελτη Αναζήτηση δύο (2) δικαιολογητικών αρµοδιότητας του Υπ. Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας (Γ.Γ.Κ.Α.).

Υποχρεωτική Αυτεπάγγελτη Αναζήτηση δύο (2) δικαιολογητικών αρµοδιότητας του Υπ. Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας (Γ.Γ.Κ.Α.). Υποχρεωτική Αυτεπάγγελτη Αναζήτηση δύο (2) δικαιολογητικών αρµοδιότητας του Υπ. Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας (Γ.Γ.Κ.Α.). /ΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΑΠΛ/ΣΗΣ ΙΑ /ΣΙΩΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ:Αριθµ.:37 Αριθµ. Πρωτ.: Ε99/7/21-3-2007

Διαβάστε περισσότερα

Από την ΠΟΣ προτάθηκαν και συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα:

Από την ΠΟΣ προτάθηκαν και συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα: ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ Αριθμ. Πρωτ. 6/2019 ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ Αθήνα, 22 Μαρ. 2019 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠ ΑΡΙΘ. 107 Τη Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2019, πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εργασίας προγραμματισμένη συνάντηση της Πανελλήνιας

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, 14 / 2 / Αριθ. Πρωτ. : Δ.15 / Δ / οικ / 73. ΠΡΟΣ : 1. ΕΦΚΑ Γενική Διεύθυνση Εισφορών και Ελέγχων Σατωβριάνδου Αθήνα

Αθήνα, 14 / 2 / Αριθ. Πρωτ. : Δ.15 / Δ / οικ / 73. ΠΡΟΣ : 1. ΕΦΚΑ Γενική Διεύθυνση Εισφορών και Ελέγχων Σατωβριάνδου Αθήνα ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ Δ/ΝΣΗ ΚΥΡΙΑΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΙΣΦΟΡΩΝ (Δ15) ΤΜΗΜΑ : Δ Πληροφορίες : Ε. Ράπτη

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΤΑΞΗ ΓΗΡΑΤΟΣ ΕΤΕΑΜ

ΣΥΝΤΑΞΗ ΓΗΡΑΤΟΣ ΕΤΕΑΜ ΣΥΝΤΑΞΗ ΓΗΡΑΤΟΣ ΕΤΕΑΜ {googleads left} ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ: Για την χορήγηση σύνταξης από το ΕΤΕΑΜ, βασική προϋπόθεση είναι να έχει προηγηθεί συνταξιοδότηση από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ή άλλο φορέα κύριας ασφάλισης,

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ:«ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΟΔΗΓΙΩΝ ΤΟΥ ΕΤΕΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ TOY ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟY ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟY»

ΘΕΜΑ:«ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΟΔΗΓΙΩΝ ΤΟΥ ΕΤΕΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ TOY ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟY ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟY» ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗ Αθήνα 3/12/2012 ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΑΡΟΧΩΝ Αριθ. Πρωτ. ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΜΗΜΑ:ΣΥΓΧ/ΝΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ & ΤΟ1/652/2264 ΑΡ.: 74 ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ Ταχ. Δ/νση: Αγ.

Διαβάστε περισσότερα

ΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΠΑΡΟΧΩΝ- ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 114/2004

ΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΠΑΡΟΧΩΝ- ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 114/2004 ΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΠΑΡΟΧΩΝ- ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 114/2004 «Παροχή οδηγιών για την εφαρµογή των διατάξεων της παρ. 7 του, άρθρου 4 του Ν. 3029/2002 και της σχετικής Υπουργικής Απόφασης µε αρ. Φ11321/οικ. 9584/483.»

Διαβάστε περισσότερα

INFORMATICS XS^lg* DFVFI OPMFN DEVELOPMENT AGENCY. i-. ~7-«7V-.w :25:29 Τ AGENCY EEST

INFORMATICS XS^lg* DFVFI OPMFN DEVELOPMENT AGENCY. i-. ~7-«7V-.w :25:29 Τ AGENCY EEST INFORMATICS XS^lg* DFVFI OPMFN DEVELOPMENT AGENCY DATE: i-. ~7-«7V-.w 2017.03.31 15:25:29 Τ AGENCY EEST Reason: Location: Athens ΑΔΑ: Ω0ΠΖ465Θ1Ω-ΜΜΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ε Φ Κ Α ΕΝΙΑΙΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

Ε Φ Κ Α ΕΝΙΑΙΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ Ε Φ Κ Α ΕΝΙΑΙΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΠΑΡΟΧΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΟΙΝΗΣ ΩΦΕΛΕΙΑΣ Χ Α Ρ. Τ Ρ Ι Κ Ο Υ Π Η 6-8-10 106 79 ΑΘΗΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΟ : 210-3606283,

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, 12/8/2008. Αριθµ. Πρωτ. Τ00/572/9

Αθήνα, 12/8/2008. Αριθµ. Πρωτ. Τ00/572/9 Αθήνα, 12/8/2008 Ι Ο Ι Κ Η Σ Η ΓΕΝ. /ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ - ΕΣΟ ΩΝ ΤΜΗΜΑΤΑ : ΓΕΝΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ - ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΟΙΝΩΝ ΕΠΙΧ/ΣΕΩΝ Ταχ. ιεύθυνση : Αγ. Κων/νου 8 10241 ΑΘΗΝΑ Πληροφορίες :. Παπαχρήστου

Διαβάστε περισσότερα

Ε Τ Ε Α ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

Ε Τ Ε Α ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΠΡΟΝΟΙΑΣ Ε Τ Ε Α ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΗ Φιλελλήνων 13-15, 105 57, Αθήνα Τηλ.:

Διαβάστε περισσότερα