(Ν.Δ. 176/1973.ΦΕΚ Α 249)

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "(Ν.Δ. 176/1973.ΦΕΚ Α 249)"

Transcript

1 3. ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ: α) ΣΤΙΣ ΤΕΛΩΝΙΑΚΕΣ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ, β) ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΩΝ ΕΝΤΥΠΩΝ ΚΑΙ ΥΛΙΚΟΥ, γ) ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΤΗΣ ΔΙΑΣΚΕΨΗΣ ΤΩΝ Η.Ε. ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ 1 (Ν.Δ. 176/1973.ΦΕΚ Α 249) Περί κυρώσεως: α) της διεθνούς Συμβάσεως, της αφορώσης εις τας τελωνειακάς διευκολύνσεις δια τον Τουρισμόν, β) του Προσθέτου εις αυτήν Πρωτοκόλλου, του αφορώντος εις την εισαγωγήν τουριστικών διαφημιστικών εντύπων και υλικού και του Παραρτήματος αυτού και γ) της Τελικής Πράξεως της Διασκέψεως των Ηνωμένων Εθνών επί των Αυτοκινήτων και του Τουρισμού, κατά το μέρος αυτής, το αφορόν εις την Σύμβασιν ταύτην και το Πρόσθετον επ αυτής Πρωτόκολλον. Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Προτάσει του Ημετέρου Υπουργικού Συμβουλίου, απεφασίσαμεν και διατάσσομεν: Άρθρον Πρώτον Κυρούνται και κτώνται ισχύν νόμου αι, εν τω πλαισίω των εργασιών της υπό του Γενικού Γραμματέως του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών συγκληθείσης εν Ν. Υόρκη Διασκέψεως των Ηνωμένων Εθνών επί των Αυτοκινήτων και του Τουρισμού, καταρτισθείσαι την 4ην Ιουλίου 1954 κάτωθι διεθνείς Πράξεις: αα) Η διεθνής Σύμβασις, η αφορώσα εις τας τελωνειακάς διευκολύνσεις δια τον Τουρισμόν. β) Το Πρόσθετον εις αυτήν Πρωτόκολλον, το αφορόν εις την εισαγωγήν τουριστικών διαφημιστικών εντύπων και υλικού ως και το προσηρτημένον αυτώ Παραρτήματι, το περιέχον υπόδειγμα δηλώσεως δια την προσωρινήν εισαγωγήν διαφημιστικού τουριστικού υλικού. γ) Η Τελική Πράξις της Διασκέψεως των Ηνωμένων Εθνών επί των Αυτοκινήτων και του Τουρισμού κατά το μέρος αυτής, το αφορόν εις την ως άνω Σύμβασιν και το Πρόσθετον επ αυτής Πρωτόκολλον. Το κείμενον των κυρουμένων διεθνών τούτων Πράξεων έπεται τω παρόντι εν πρωτοτύπω εις την γαλλικήν και αγγλικήν και εν μεταφράσει εις την ελληνικήν γλώσσαν. Άρθρον Δεύτερον 1. Τα μέχρι τούδε υπό της εσωτερικής νομοθεσίας αναγνωριζόμενα τυχόν μεγαλύτερα πλεονεκτήματα και διευκολύνσεις επί θεμάτων ρυθμιζομένων δια της κυρουμένης Συμβάσεως και του Προσθέτου επ αυτής Πρωτοκόλλου, εξακολουθούν παρεχόμενα και μετά την ισχύν του παρόντος. 2. Επιφυλάσσεται η αμοιβαιότης έναντι παντός Κράτους, διατυπώσαντος ή διατυπούντος εν τω μέλλοντι επιφυλάξεις ως προς την παραχώρησιν διευκολύνσεων προβλεπομένων υπό της κυρουμένης Συμβάσεως και του Προσθέτου επ αυτής Πρωτοκόλλου. 3. Δια Πρ. Δ/των, εκδιδομένων προτάσει των Υπουργών Εξωτερικών, Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και υπό την επιφύλαξιν της παραγράφου 3 του άρθρου 53 του Συντάγματος, επιτρέπεται, όπως: α) γίνωνται αποδεκταί τροποποιήσεις της Συμβάσεως, υιοθετούμεναι κατά την διαδικασίαν του άρθρου 23 αυτής. β) γίνωνται αποδεκταί τροποποιήσεις του Προσθέτου εις την Σύμβασιν Πρωτοκόλλου, 1.Πρβλ. σχετικά ΤΣΕΤΣΕΚΟ, Το δίκαιο του τουρισμού. Αθήνα. 1976, 442επ.

2 υιοθετούμεναι κατά την διαδικασίαν του άρθρου 17 αυτού. 4. Δι αποφάσεων του Υπουργού των Οικονομικών και του κατά περίπτωσιν αρμοδίου Υπουργού, δημοσιευομένων δια της Εφημερίδος της Κυβερνήσεως, καθορισθήσονται πάσαι αι αναγκαίαι λεπτομέρειαι δια την εκτέλεσιν των διατάξεων της κυρουμένης Συμβάσεως και του Προσθέτου επ αυτής Πρωτοκόλλου. 5. Δι ομοίων αποφάσεων του Υπουργού των Οικονομικών, δημοσιευομένων εις την Εφημερίδαν της Κυβερνήσεως, επιτρέπεται, όπως διορθώνονται μεταφραστικά σφάλματα της Συμβάσεως, του Προσθέτου επ αυτής Πρωτοκόλλου, ως και της Τελικής Πράξεως. Άρθρον Τρίτον Η ισχύς του παρόντος άρχεται από της ταυτοχρόνου ενάρξεως της ισχύος της Συμβάσεως και του Προσθέτου επ αυτής Πρωτοκόλλου κατά τα αντιστοίχως εν άρθροις 16 παρ. 2 και 10 παρ. 2 αυτών οριζόμενα.

3 ΣΥΜΒΑΣΙΣ Αφορώσα εις τελωνειακάς διευκολύνσεις δια τον Τουρισμόν. Τα Συμβαλλόμενα Κράτη, επιθυμούντα να διευκολύνουν την ανάπτυξιν του διεθνούς Τουρισμού. Απεφάσισαν να συνάψουν Σύμβασιν και συνεφώνησαν τα ακόλουθα: Άρθρον 1. Δια τους σκοπούς της παρούσης Συμβάσεως: (α) Δια του όρου εισαγωγικοί δασμοί και φόροι νοούνται ουχί μόνον οι τελωνειακοί δασμοί, αλλ επίσης και οιαδήποτε δικαιώματα και φόροι, άτινα επιβάλλονται κατά την εισαγωγήν. (β) Δια του όρου περιηγητής νοείται παν πρόσωπον, άνευ διακρίσεως λόγω φυλετικής καταγωγής, φύλου, γλώσσης ή θρησκείας, το οποίον εισέρχεται εις την επικράτειαν ενός Συμβαλλομένου Κράτους, ετέρου εκείνου, εντός του οποίου διαμένει συνήθως, και παραμένει εντός αυτής ουχί ολιγώτερον των 24 ωρών και ουχί πλέον των έξ μηνών κατά την διάρκειαν μιας περιόδου 12 μηνών, δια νομίμους και ουχί λόγω μεταναστεύσεως σκοπούς, ως π.χ. τουρισμού, αναψυχής, αθλήσεως, υγείας, οικογενειακούς, σπουδών, θρησκευτικού προσκηνύματος ή επαγγελματικούς. (γ) Δια του όρου τίτλος προσωρινώς εισαγωγής νοείται το τελωνειακόν έγγραφον, δι ου βεβαιούται η εγγύησις ή η παρακατάθεσις των εισαγωγικών δασμών και φόρων των οφειλομένων εν περιπτώσει μη επανεξαγωγής των εισαχθέντων προσωρινώς ειδών. Άρθρον Υπό την επιφύλαξιν ετέρων προϋποθέσεων καθοριζομένων υπό της παρούσης Συμβάσεως, έκαστον των Συμβαλλομένων Κρατών θα επιτρέπη την προσωρινήν εισαγωγήν, ελευθέρων εισαγωγικών δασμών και φόρων, των προσωπικών ειδών των εισαγομένων υπό περιηγητού, υπό τον όρον, ότι τα είδη ταύτα προορίζονται δια την προσωπικήν αυτού χρήσιν, ότι τα φέρει μεθ εαυτού ή εντός των συνοδευομένων παρ αυτού αποσκευών, ότι δεν υφίσταται υπόνοια καταστρατηγήσεως και ότι τα προσωπικά ταύτα είδη θα επανεξαχθούν υπό τούτου κατά την έξοδόν του εκ της χώρας. 2. Δια του όρου προσωπικά είδη νοούνται άπαντα τα είδη ενδύσεως και έτερα αντικείμενα καινουργή ή μεταχειρισμένα, άτινα απαιτούνται δια τας προσωπικάς και ευλόγους ανάγκας του περιηγητού, λαμβανομένων υπ όψιν απασών των συνθηκών του ταξειδίου του, εξαιρουμένων όλων των εμπορευμάτων των εισαγομένων δι εμπορικούς σκοπούς. 3. Τα προσωπικά είδη περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα αντικείμενα υπό την προϋπόθεσιν, ότι ταύτα θεωρούνται ως τρεχούσης χρησιμοποιήσεως: προσωπικά κοσμήματα, μία φωτογραφική μηχανή μετά δώδεκα πλακών ή πέντε κυλίνδρων φωτογραφικής ταινίας (φιλμ), μία μικρά κινηματογραφική μηχανή λήψεως, μετά δύο κυλίνδρων κινηματογραφικής ταινίας (φιλμ), εν ζεύγος κυαλίων, εν φορητόν μουσικόν όργανον, εν φορητόν γραμμόφωνον, μετά δέκα δίσκων, εν φορητόν ραδιόφωνον, μία φορητή γραφομηχανή, εν χειραμαξίδιον βρεφών, μία σκηνή και έτερος εξοπλισμός κατασκηνώσεως, εξοπλισμός και είδη αθλήσεως (κάλαμος αλιείας μετά μηχανισμού περιελίξεως νήματος, εν όπλον κυνηγίου, μετά πεντήκοντα φυσιγγίων, εν ποδήλατον, εν κανώ, ή καγιάκ, μήκους κάτω των πέντε και ημίσεος μέτρων, εν ζεύγος σκι, δύο ρακέται τέννις και έτερα παρόμοια είδη).

4 Άρθρον 3. Υπό την επιφύλαξιν ετέρων προϋποθέσεων καθοριζομένων υπό της παρούσης Συμβάσεως, έκαστον των Συμβαλλομένων Κρατών θα επιτρέπη την εισαγωγήν, ελευθέρων εισαγωγικών δασμών και φόρων, των κάτωθι ειδών, εισαγομένων υπό περιηγητού δια προσωπική του χρήσιν, υπό τον όρον, ότι τα είδη ταύτα φέρει ούτος μεθ εαυτού ή εντός των συνοδευομένων παρ αυτού χειραποσκευών και ότι δεν υφίσταται υπόνοια καταστρατηγήσεως: (α) 200 σιγαρέττα ή 50 σιγάρα ή 250 γραμμάρια καπνού ή μία σειρά των προϊόντων τούτων, υπό την προϋπόθεσιν, ότι το συνολικόν βάρος δεν υπερβαίνει τα 250 γραμμάρια. (β) Μία φιάλη οίνου, κανονικής περιεκτικότητας και εν τέταρτον του λίτρου οινοπνευματωδών ποτών. (γ) Εν τέταρτον του λίτρου ύδατος καλλωπισμού και μία μικρά ποσότης αρώματος. Άρθρον 4. Υπό την επιφύλαξιν ετέρων προϋποθέσεων, καθοριζομένων υπό της παρούσης Συμβάσεως, έκαστον των Συμβαλλομένων Κρατών θα παρέχη εις τον περιηγητήν, εφ όσον δεν υφίσταται υπόνοια καταστρατηγήσεως: (α) Έγκρισιν εισαγωγής υπό διαμετακόμισιν (In Transit) και άνευ τίτλου προσωρινής εισαγωγής, αναμνηστικών ταξειδίου, συνολικής αξίας ουχί ανωτέρας των πεντήκοντα δολλαρίων, υπό τον όρον ότι τα αναμνηστικά ταύτα φέρονται υπό του προσώπου μεθ εαυτού ή εντός των συνοδευομένων παρ αυτού αποσκευών και ότι ταύτα δεν προορίζονται δια σκοπούς εμπορικούς. (β) Έγκρισιν εξαγωγής, άνευ συναλλαγματικών διατυπώσεων και ελευθέρων εξαγωγικών τελών, αναμνηστικών ταξειδίου, άτινα ο περιηγητής ηγόρασεν εν τη χώρα, συνολικής αξίας ουχί ανωτέρας των εκατόν δολλαρίων, υπό τον όρον, ότι ταύτα φέρονται υπό του προσώπου μεθ εαυτού ή εντός των συνοδευομένων παρ αυτού αποσκευών και ότι δεν προορίζονται δια σκοπούς εμπορικούς. Άρθρον 5. Έκαστον των Συμβαλλομένων Κρατών δύναται να απαιτήση, όπως τα εκ των εν άρθρω 2 αναφερομένων ειδών μεγάλης αξίας τοιαύτα τίθενται υπό την κάλυψιν ενός τίτλου προσωρινής εισαγωγής. Άρθρον 6. Τα Συμβαλλόμενα Κράτη θα προσπαθήσουν όπως αποφύγουν την καθιέρωσιν τελωνειακών διατυπώσεων, αίτινες θα είχον ως αποτέλεσμα την παρεμπόδισιν της αναπτύξεως του διεθνούς Τουρισμού. Άρθρον 7. Προς τον σκοπόν, όπως επιταχυνθή η εκπλήρωσις των τελωνειακών διατυπώσεων, τα όμορα συμβαλλόμενα κράτη θα προσπαθήσουν, όπως τοποθετήσουν συγκεντρωμένας ομού τας αντιστοίχους τελωνειακάς των εγκαταστάσεις και καθορίσουν το αυτό ωράριον λειτουργίας των αντιστοίχων Γραφείων και των τελωνειακών φυλακείων των. Άρθρον 8. Αι διατάξεις της παρούσης Συμβάσεως εν ουδεμιά περιπτώσει παρακωλύουν την εφαρμογήν αστυνομικών ή ετέρων κανονισμών, αφορώντων εις την εισαγωγήν, κατοχήν και μεταφοράν όπλων και πυρομαχικών. Άρθρον 9. Έκαστον των Συμβαλλομένων Κρατών αναγνωρίζει, ότι αι υπ αυτού επιβαλλόμεναι κατά την εισαγωγήν ή εξαγωγήν των υπό της παρούσης Συμβάσεως προβλεπομένων ειδών απαγορεύσεις εφαρμόζονται μόνον, καθ ο μέτρον απορρέουν αύται εκ λόγων μη οικονομικών, ως π.χ. εκ λόγων δημοσίων ηθών, δημοσίας ασφαλείας, υγειονομικών, δημοσίας υγείας, κτηνιατρικών ή

5 φυτοπαθολογικών. Άρθρον 10. Αι απαλλαγαί και έτεραι διευκολύνσεις, προβλεπόμεναι υπό της παρούσης Συμβάσεως, δεν εφαρμόζονται επί της συνοριακής διακινήσεως. Δεν εφαρμόζονται αύται, έτι περισσότερον, αυτομάτως: (α) Εις την περίπτωσιν, καθ ην δι εν ωρισμένον προϊόν ή είδος η συνολική εισαγομένη ποσότης τούτου υπό του περιηγητού υπερβαίνει αισθητώς το καθοριζόμενον δια της παρούσης Συμβάσεως όριον. (β) Εις την περίπτωσιν, καθ ην περιηγητής εισέρχεται εις την χώραν εισαγωγής πλέον της μιας φοράς κατά μήνα. (γ) Εις την περίπτωσιν, καθ ην πρόκειται περί περιηγητού ηλικίας κάτω των 17 ετών. Άρθρον 11. Εν περιπτώσει λαθρεμπορίας, παραβάσεως ή καταστρατηγήσεως, τα Συμβαλλόμενα Κράτη θα έχουν το δικαίωμα να προβαίνουν εις τας δεούσας ενεργείας προς είσπραξιν των αντιστοίχων εισαγωγικών δασμών και φόρων, ως επίσης και εις την επιβολήν οιωνδήποτε ποινών επί των υπευθύνων, οίτινες είχον τύχει των απαλλαγών τούτων ή ετέρων διευκολύνσεων. Άρθρον 12. Πάσα παράβασις των διατάξεων της παρούσης Συμβάσεως, πάσα αντικατάστασις, ψευδής δήλωσις ή ενέργεια, έχουσα ως αποτέλεσμα να ωφεληθή, ως μη έδει, εν πρόσωπον ή αντικείμενον το καθεστώτος εισαγωγής του προβλεπομένου υπό της παρούσης Συμβάσεως, εκθέτει τον παραβάτην, εντός της χώρας εις ην διεπράχθη η παράβασις, εις τας υπό της νομοθεσίας της χώρας ταύτης προβλεπομένας κυρώσεις. Άρθρον 13. Ουδεμία των διατάξεων της παρούσης Συμβάσεως αποκλείει το δικαίωμα των Συμβαλλομένων Κρατών, άτινα μετέχουν μιας τελωνειακής ή οικονομικής ενώσεως, όπως καθορίζουν ειδικούς κανόνας εφαρμοζομένους επί προσώπων, τα οποία διαμένουν εντός των χωρών των μετεχουσών της ενώσεως ταύτης. Άρθρον Η παρούσα Σύμβασις θα παραμείνη ανοικτή προς υπογραφήν μέχρι της 31ης Δεκεμβρίου 1954, δια λογαριασμόν οιουδήποτε Κράτους μέλους του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, ως και οιουδήποτε ετέρου Κράτους προσκληθέντος να συμμετάχη εις την Διάσκεψιν των Ηνωμένων Εθνών επί των τελωνειακών διατυπώσεων των αφορωσών εις την προσωρινήν εισαγωγήν αυτοκινήτων περιηγήσεως και εις τον Τουρισμόν, συγκληθείσαν εν Ν. Υόρκη, κατά τους μήνας Μάϊον και Ιούνιον 1954 και καλουμένην εφ εξής ως Η Διάσκεψις. 2. Η παρούσα Σύμβασις υπόκειται εις επικύρωσιν, τα δε όργανα επικυρώσεως θα κατατεθούν παρά τω Γενικώ Γραμματεί του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Άρθρον Από της 1ης Ιανουαρίου 1955, η παρούσα Σύμβασις θα παραμείνη ανοικτή προς προσχώρησιν υπό οιουδήποτε Κράτους αναφερομένου εν παραγράφω 1 του άρθρου 14, ως και υφ οιουδήποτε ετέρου Κράτους προσκληθέντος προς τούτο υπό του Οικονομικού και Κοινωνικού Συμβουλίου του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Θα παραμείνη επίσης ανοικτή προς προσχώρησιν δια λογαριασμόν οιουδήποτε εδάφους υπό κηδεμονίαν, ούτινος ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών τυγχάνει η Διοικούσα Αρχή. 2. Η προσχώρησις πραγματοποιείται δια της καταθέσεως ενός οργάνου προσχωρήσεως παρά τω Γενικώ Γραμματεί του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

6 Άρθρον Η παρούσα Σύμβασις τίθεται εν ισχύϊ από της ενενηκοστής ημέρας, ήτις έπεται της ημερομηνίας καταθέσεως του δεκάτου πέμπτου οργάνου επικυρώσεως ή προσχωρήσεως άνευ επιφυλάξεων ή μετ επιφυλάξεων γενομένων αποδεκτών, κατά τους όρους του άρθρου Δι έκαστον Κράτος, όπερ επικυροί την Σύμβασιν ή προσχωρεί εις ταύτην μετά την ημερομηνίαν καταθέσεως του δεκάτου πέμπτου οργάνου επικυρώσεως ή προσχωρήσεως, συμφώνως προς την προδιαληφθείσαν παράγραφον, η Σύμβασις τίθεται εν ισχύϊ από της ενενηκοστής ημέρας, ήτις έπεται της ημερομηνίας της καταθέσεως υπό του Κράτους τούτου του οργάνου αυτού επικυρώσεως ή προσχωρήσεως άνευ επιφυλάξεων ή μετ επιφυλάξεων γενομένων αποδεκτών, κατά τους όρους του άρθρου 20. Άρθρον Μετά τριετίαν από της ενάρξεως της ισχύος της παρούσης Συμβάσεως, οιονδήποτε των Συμβαλλομένων Κρατών δύναται να καταγγείλη ταύτην δια γνωστοποιήσεως απευθυνομένης προς τον Γενικόν Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. 2. Η καταγγελία επιφέρει αποτελέσματα δέκα πέντε μήνας μετά την ημερομηνίαν καταθέσεως παρά τω Γενικώ Γραμματεί του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών της περί ταύτης γνωστοποιήσεως. Άρθρον 18. Η Σύμβασις παύει ισχύουσα εάν, επί μίαν περίοδον δώδεκα συναπτών μηνών από της ισχύος της, ο αριθμός των Συμβαλλομένων Κρατών είναι κατώτερος των οκτώ τοιούτων. Άρθρον Οιονδήποτε Κράτος δύναται, κατά τον χρόνον καταθέσεως του οργάνου επικυρώσεως ή προσχωρήσεως ή εις οιονδήποτε μεταγενέστερον χρόνον, να δηλώση, δια γνωστοποιήσεως απευθυνομένης προς τον Γενικόν Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, ότι η παρούσα Σύμβασις θα εφαρμόζηται επί του συνόλου ή μέρους των Εδαφών, δια τας διεθνείς σχέσεις των οποίων είναι τούτο υπεύθυνον. Η Σύμβασις θα εφαρμόζηται επί των εν τη γνωστοποιήσει μνημονευομένων Εδαφών, είτε από της ενενηκοστής ημέρας μετά την λήψιν της περί ης ο λόγος γνωστοποιήσεως υπό του Γενικού Γραμματέως εφ όσον η γνωστοποίησις αύτη δεν συνοδεύεται υπό επιφυλάξεώς τινος, είτε από την ενενηκοστής ημέρας, αφ ης η γνωστοποίησις θα επιφέρη αποτελέσματα συμφώνως τω άρθρω 20, είτε από της ημερομηνίας καθ ην η Σύμβασις τίθεται εν ισχύϊ δια το ενδαιφερόμενον Κράτος, της μεταγενεστέρας των ημερομηνιών τούτων επικρατούσης. 2. Οιονδήποτε Κράτος, όπερ ήθελε προβή εις δήλωσιν, συμφώνως τη προδιαληφθείση παραγράφω, επεκτάσεως της Συμβάσεως επί οιουδήποτε Εδάφους, δια τας διεθνείς σχέσεις του οποίου είναι τούτο υπεύθυνον, θα δύναται να καταγγείλη την Σύμβασιν κεχωρισμένως, όσον αφορά εις το Έδαφος τούτο, συμφώνως τω άρθρω 17. Άρθρον Επιφυλάξεις επί της παρούσης Συμβάσεως, γενόμεναι προ της υπογραφής της Τελικής Πράξεως, γίνονται δεκταί, εφ όσον θα έχουν γίνει προηγουμένως αποδεκταί υπό της πλειοψηφίας των Μελών της Διασκέψεως και θα έχουν συμπεριληφθή εις την Τελικήν Πράξιν. 2. Επιφυλάξεις, γενόμεναι μετά την υπογραφήν της Τελικής Πράξεως, δεν θα γίνουν αποδεκταί, εάν διατυπωθή αντίρρησις υπό του ενός τρίτου των υπογραψάντων Κρατών ή των Συμβαλλομένων Κρατών, ως κατωτέρω προβλέπεται. 3. Το κείμενον οιασδήποτε επιφυλάξεως, υποβαλλόμενον εις τον Γενικόν Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών υπό του Κράτους τινός κατά τον χρόνον της υπογραφής, της καταθέσεως του οργάνου επικυρώσεως ή προσχωρήσεως, ή γνωστοποιήσεως τινός κατά το άρθρον 19, θα κοινοποιηθή υπό του Γενικού Γραμματέως εις άπαντα τα Κράτη, άτινα θα έχουν, κατά τον χρόνον εκείνον, υπογράψει, επικύρώσει ή προσχωρήσει εις την Σύμβασιν. Εάν το εν τρίτον των Κρατών τούτων διατυπώση αντίρρησιν εντός ενενήκοντα ημερών από της ημερομηνίας της κοινοποιήσεως, η επιφύλαξις δεν γίνεται αποδεκτή. Ο Γενικός Γραμματεύς γνωστοποιεί εις άπαντα τα

7 Κράτη, τα αναφερόμενα εν τη παρούση παραγράφω, οιανδήποτε περιελθούσαν αυτώ αντίρρησιν, καθώς και την αποδοχήν ή απόρριψιν της επιφυλάξεως. 4. Πάσα αντίρρησις, γενομένην υπό του Κράτους τινός, όπερ θα έχη υπογράψει, αλλ ουχί επικυρώσει την Σύμβασιν, θα παύση επιφέρουσα αποτελέσματα, εντός εννέα μηνών από της ημερομηνίας καταθέσεως της αντιρρήσεως ταύτης, το διατυπώσαν την αντίρρησιν Κράτος δεν θα έχη επικυρώσει την Σύμβασιν. Εάν το γεγονός, ότι μία αντίρρησις παύει έχουσα αποτελέσματα, έχει ως επακόλουθον την αποδοχήν επιφυλάξεώς τινος κατ εφαρμογήν της προηγουμένης παραγράφου, ο Γενικός Γραμματεύς ενημερώνει περί τούτου τα εν τη παραγράφω ταύτη αναφερόμενα Κράτη. Το κείμενον οιασδήποτε επιφυλάξεως δεν κοινοποιείται εις οιονδήποτε υπόγραψαν Κράτος, κατά τας διατάξεις της προηγουμένης παραγράφου, εάν το Κράτος τούτο δεν έχη επικυρώσει την Σύμβασιν εντός τριών ετών από της ημερομηνίας της παρ αυτού υπογραφής της. Το Κράτος, όπερ υποβάλλει την επιφύλαξιν, δύναται να ανακαλέση ταύτην εντός προθεσμίας δώδεκα μηνών από της ημερομηνίας της προβλεπομένης εν παραγράφω 3 κοινοποιήσεως του Γενικού Γραμματέως, δια της οποίας ανακοινούται η απόρριψις της επιφυλάξεως κατά την προβλεπομένην εν τη παραγράφω ταύτη διαδικασίαν. Το όργανον της επικυρώσεως ή της προσχωρήσεως ή, κατά περίπτωσιν, η προβλεπομένη εν άρθρω 19 γνωστοποίησις θα έχουν όθεν αποτελέσματα δια το κράτος τούτο από της ημερομηνίας της ανακλήσεως. Κατά το μέχρι της ανακλήσεως χρονικόν διάστημα το όργανον ή η γνωστοποίησις, κατά περίπτωσιν, θα παραμείνη άνευ αποτελέσματος, εκτός εάν, κατ εφαρμογήν των διατάξεων της παραγράφου 4 η επιφύλαξις γίνη μεταγενεστέρως αποδεκτή. 6. Επιφυλάξεις, γενόμεναι δεκταί συμφώνως τω παρόντι άρθρω, δύνανται ν αποσύρωνται καθ οιονδήποτε χρόνον, δια γνωστοποιήσεως απευθυνομένης εις τον Γενικόν Γραμματέα. 7. Τα Συμβαλλόμενα Κράτη δεν υποχρεούνται να παραχωρήσουν εις τι Κράτος όπερ διετύπωσεν επιφύλαξιν, τα προβλεπόμενα ευεργετήματα υπό των διατάξεων της Συμβάσεως, αίτινες αποτέλεσαν αντικείμενον της ειρημένης επιφυλάξεως. Παν Κράτος, ποιούμενον χρήσιν της ευχερείας ταύτης, γνωστοποιεί σχετικώς εις τον Γενικόν Γραμματέα, ούτος δε πληροφορεί περί τούτου άπαντα τα υπογράψαντα και Συμβαλλόμενα Κράτη. Άρθρον Πάσα διαφορά μεταξύ δύο ή πλειόνων Συμβαλλομένων Κρατών, αφορώσα εις την ερμηνείαν ή την εφαρμογήν της παρούσης Συμβάσεως, διευθετείται, κατά το δυνατόν, δια της οδού των μεταξύ των διαπραγματεύσεων. 2. Πάσα διαφορά, ήτις δεν ήθελε διευθετηθή δια διαπραγματεύσεων, υποβάλλεται εις διαιτησίαν, εάν οιονδήποτε των αντιδικούντων Συμβαλλόμενων Κρατών αιτείται τούτο και παραπέμπεται, κατ ακολουθίαν, εις ένα ή πλείονας διαιτητάς, εκλεγομένους δια κοινής συμφωνίας των αντιδικούντων. Εάν, εντός τριών μηνών από της ημερομηνίας της αιτήσεως προς διαιτησίαν, τα αντιδικούντα Κράτη δεν δυνηθούν να προέλθουν εις συμφωνίαν ως προς την εκλογήν του ή των διαιτητών, οιονδήποτε των Κρατών τούτων θα δύναται να αιτήται παρά του Προέδρου του Διεθνούς Δικαστηρίου, όπως ούτος ορίση μοναδικόν διαιτητήν, ενώπιον του οποίου θα αχθή η διαφορά προς επίλυσιν. 3. Η απόφασις του ή των διαιτητών, οριζομένων συμφώνως τη προδιαληφθείση παραγράφω, είναι υποχρεωτική δια τα ενδιαφερόμενα Συμβαλλόμενα Κράτη. Άρθρον Μετά τριετίαν από της ενάρξεως της ισχύος της παρούσης Συμβάσεως, οιονδήποτε εκ των Συμβαλλομένων Κρατών δύναται, δια γνωστοποιήσεως απευθυνομένης προς τον Γενικόν Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, να αιτήται την σύγκλησιν Διασκέψεως προς τον σκοπόν αναθεωρήσεως της παρούσης Συμβάσεως. Ο Γενικός Γραμματεύς κοινοποιεί την αίτησιν ταύτην εις άπαντα τα Συμβαλλόμενα Κράτη και συγκαλεί Διάσκεψιν αναθεωρήσεως εάν, εντός προθεσμίας τεσσάρων μηνών από της ημερομηνίας της γενομένης υπ αυτού κοινοποιήσεως, το ήμισυ τουλάχιστον των Συμβαλλομένων Κρατών γνωρίση αυτώ την προς τούτο συναίνεσίν του. 2. Εάν μία Διάσκεψιςς συγκαλείται συμφώνως προς την προηγηθείσαν παράγραφον, ο Γενικός Γραμματεύς θα ειδοποιήση περί τούτου άπαντα τα Συμβαλλόμενα Κράτη και θα καλέση ταύτα, όπως υποβάλουν, εντός προθεσμίας τριών μηνών, τας προτάσεις, ας ταύτα θα επεθύμουν, όπως εξετάση η

8 Διάσκεψις. Ο Γενικός Γραμματεύς κοινοποιεί προς άπαντα τα Συμβαλλόμενα Κράτη την προσωρινήν ημερησίαν διάταξιν της Διασκέψεως, ως και το κείμενον των προτάσεων τούτων, τρεις μήνας τουλάχιστον προ της ημερομηνίας ενάρξεως της Διασκέψεως. 3. Ο Γενικός Γραμματεύς προσκαλεί εις πάσαν Διάσκεψιν, συγκαλουμένην συμφώνως τω παρόντι άρθρω, άπαντα τα Συμβαλλόμενα Κράτη ως και άπαντα τα υπόλοιπα Κράτη - μέλη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών ή ενός των ειδικών αυτού οργανισμών. Άρθρον Οιονδήποτε Συμβαλλόμενον Κράτος δύναται να προτείνη μίαν ή πλείονας τροποποιήσεις εις την παρούσαν Σύμβασιν. Το κείμενον οιασδήποτε προτεινόμενης τροποποιήσεως υποβάλλεται εις τον Γενικόν Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, όστις διαβιβάζει τούτο εν συνεχεία εις άπαντα τα Συμβαλλόμενα Κράτη. 2. Οιαδήποτε προτεινομένη τροποποίησις, κοινοποιηθείσα συμφώνως τη προδιαληφθείση παραγράφω, λογίζεται ως γενομένη αποδεκτή, εάν ουδέν των Συμβαλλομένων Κρατών εκφράση αντίρρησιν τινα εντός προθεσμίας εξ μηνών από της ημερομηνίας κοινοποιήσεως, της προταθείσης τροποποιήσεως υπό του Γενικού Γραμματέως. 3. Ο Γενικός Γραμματεύς ανακοινοί, το συντομώτερον δυνατόν, εις άπαντα τα Συμβαλλόμενα Κράτη, εάν έχη διατυπωθή αντίρρησίς τις κατά της προτάσεως τροποποιήσεως και, μη υπαρχούσης αντιρρήσεως, η τροποποίησις τίθεται εν ισχύϊ δι άπαντα τα Συμβαλλόμενα Κράτη τρεις μήνας μετά την εκπνοήν υπό της προηγούμένης παραγράφου προβλεπομένης εξαμήνου προθεσμίας. Άρθρον 24. Ο Γενικός Γραμματεύς του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών ανακοινοί εις άπαντα τα Κράτη - μέλη του Οργανισμού τούτου, ως και εις άπαντα τα λοιπά Κράτη, τα προσκληθέντα να μετάσχουν εις την Διάσκεψιν: α) Τας υπογραφάς, επικυρώσεις και προσχωρήσεις, γενομένας συμφώνως τοις άρθροις 14 και 15. β) Την ημερομηνίαν, καθ ην η παρούσα Σύμβασις θα τεθή εν ισχύϊ, συμφώνως τω άρθρω 16. γ) Τας ληφθείσας, συμφώνως τω άρθρω 17, καταγγελίας. δ) Την κατάργησιν της παρούσης Συμβάσεως, συμφώνως τω άρθρω 18. ε) Τας ληφθείσας γνωστοποιήσεις, συμφώνως τω άρθρω 19. στ) Την έναρξιν ισχύος οιασδήποτε τροποποιήσεως, συμφώνως τω άρθρω 23. Άρθρον 25. Το πρωτότυπον της παρούσης Συμβάσεως θέλει κατατεθή παρά τω Γενικώ Γραμματεί του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, όστις θέλει διαβιβάσει κεκυρωμένα αντίγραφα αυτής εις άπαντα τα Κράτη - Μέλη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, ως και εις άπαντα τα λοιπά Κράτη, τα προσκληθέντα να μετάσχουν εις την Διάσκεψιν. Προς επιβεβαίωσιν της παρούσης, οι υπογεγραμμένοι, δεόντως εξουσιοδοτημένοι προς τούτο, υπέγραψαν την παρούσαν Σύμβασιν. Εγένετο εν Ν. Υόρκη την 4ην Ιουνίοιυ 1954 εις εν μόνον αντίτυπον εις την Αγγλικήν, Γαλλικήν και Ισπανικήν γλώσσαν, εκάστου κειμένου όντος εξ ίσου αυθεντικού. Ο Γενικός Γραμματεύς καλείται, όπως προετοιμάση μίαν επίσημον μετάφρασιν εις την Ρωσικήν και Κινεζικήν γλώσσαν της παρούσης Συμβάσεως και προσθέση το ρωσικόν και κινεζικόν κείμενον εις το αγγλικόν, γαλλικόν και ισπανικόν κείμενον, κατά την διαβίβασιν εις τα Κράτη των κεκυρωμένων αντιγράφων, συμφώνως προς το άρθρον 25 της παρούσης συμβάσεως. ΠΡΟΣΘΕΤΟΝ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΝ Εις την Σύμβασιν επί των τελωνειακών διευκολύνσεων δια τον Τουρισμόν αφορόν εις την εισαγωγήν τουριστικών διαφημιστικών εντύπων και υλικού. Τα Συμβαλλόμενα Κράτη, Κατά τον χρόνον της συνάψεως Συμβάσεως αφορώσης εις τελωνειακάς διατυπώσεις δια τον Τουρισμόν υπό της Διασκέψεως των Ηνωμένων Εθνών επί των Τελωνειακών Διατυπώσεων, δια την

9 προσωρινήν εισαγωγήν αυτοκινήτων περιηγήσεως και δια τον Τουρισμόν. Επιθυμούντα να διευκολύνουν, επίσης, την κυκλοφορίαν των τουριστικών διαφημιστικών εντύπων και του υλικού. Συνεφώνησαν επί των ακολούθων συμπληρωματικών διατάξεων. Άρθρον 1. Δια τους σκοπούς του παρόντος Πρωτοκόλλου, δια του όρου εισαγωγικοί δασμοί και φόροι νοούνται ουχί μόνον οι τελωνειακοί δασμοί, αλλ επίσης και οιαδήποτε δικαιώματα και φόροι, άτινα επιβάλλονται κατά την εισαγωγήν. Άρθρον 2. Έκαστον των Συμβαλλομένων Κρατών επιτρέπει την εισαγωγήν, ελευθέρων εισαγωγικών δασμών και φόρων, των ακολούθων ειδών, υπό τον όρον, ότι εισάγονται ταύτα εξ ετέρου συμβαλλομένου κράτους και ότι δεν υφίσταται υπόνοια καταστρατηγήσεως: α) Έντυπα (φάκελλοι, φυλλάδια, βιβλία, περιοδικά, οδηγοί, αυτοκόλλητοι αγγελίαι μετά ή άνευ πλαισίου, φωτογραφίαι και μεγενθύσεις φωτογραφιών άνευ πλαισίου, γεωγραφικοί χάρται εικονογραφημένοι ή μη, διαφάνειαι παραθύρων) προς δωρεάν διανομήν, ο κύριος σκοπός των οποίων είναι να ενθαρρύνουν το κοινόν όπως επισκεφθή αλλοδαπάς χώρας, μεταξύ δε άλλων, παρακολουθήση μορφωτικάς, τουριστικάς, αθλητικάς, θρησκευτικάς ή επαγγελματικάς συγκεντρώσεις ή εκδηλώσεις εις τας αλλοδαπάς ταύτας χώρας, υπό τον όρον, ότι τα έντυπα ταύτα δεν περιέχουν πλέον του 25% εμπορικάς διαφημίσεις ιδιωτικής φύσεως και προορίζονται, καταφανώς, δια γενικωτέρους διαφημιστικούς σκοπούς. β) Κατάλογοι και επετηρίδες αλλοδαπών ξενοδοχείων, εκδοθέντα υπό επισήμων τουριστικών οργανισμών ή υπό την αιγίδα τούτων, και κατάλογοι δρομολογίων υπηρεσιών μεταφορών, λειτουργουσών εν τη αλλοδαπή, εφ όσον τα έντυπα ταύτα προορίζονται δια δωρεάν διανομήν και δεν περιέχουν πλέον του 25% εμπορικάς διαφημίσεις ιδιωτικής φύσεως. γ) Τεχνικόν υλικόν αποστελλόμενον εις τους διαπεπιστευμένους αντιπροσώπους ή ανταποκριτάς, διοριζομένους υπό των επισήμων εθνικών τουριστικών οργανισμών, μη προοριζόμενον προς διανομήν, τουτέστιν επετηρίδες, τηλεφωνικοί κατάλογοι, κατάλογοι ξενοδοχείων, κατάλογοι εκθέσεων, δείγματα χειροτεχνίας μικράς αξίας, έντυπα περί μουσείων, πανεπιστημίων, σταθμών ιαματικών πηγών, και ετέρων παρομοίων ιδρυμάτων και εγκαταστάσεων. Άρθρον 3. Υπό την επιφύλαξιν των εν άρθρω 4 προβλεπομένων όρων, επιτρέπεται η προσωρινή εισαγωγή, ελευθέρων εισαγωγικών δασμών και φόρων, άνευ καταθέσεως εγγυήσεως δια τους δασμούς και φόρους τούτους ή άνευ συστάσεως παρακαταθήκης δι αυτούς, του κάτωθι υλικού, εισαγομένου εκ τινος των Συμβαλλομένων Κρατών προς τον σκοπόν κυρίως της ενθαρρύνσεως του κοινού, όπως επισκεφθή την χώραν ταύτην, ίνα παρακολουθήση, μεταξύ άλλων, μορφωτικού, τουριστικού, αθλητικού, θρησκευτικού ή επαγγελματικού χαρακτήρος συγκεντρώσεις ή εκδηλώσεις, λαμβανούσας χώραν εντός του Κράτους τούτου: (α) Αντικείμενα προοριζόμενα, ίνα εκτεθούν εν τοις γραφείοις των διαπιστευμένων αντιπροσώπων ή ανταποκριτών, διοριζομένων υπό των επισήμων εθνικών τουριστικών οργανισμών, ή εις ετέρους χώρους εγκεκριμένους παρά των Τελωνειακών Αρχών της χώρας εισαγωγής, ήτοι εικόνες και σχέδια φωτογραφίαι και μεγεθύνσεις φωτογραφιών μετά πλαισίου, βιβλία τέχνης, ζωγραφικοί πίνακες, έργα χαρακτηρικής (γκραβούραι) ή λιθογραφίας, γλυπτά και είδη επιστρώσεως (Tapisseries) και έτερα παρόμοια έργα τέχνης. (β) Υλικόν εκθέσεως (προθήκαι, υπόβαθρα και παρόμοια είδη), περιλαμβανομένου και του ηλεκτρικού και μηχανικού εξοπλισμού, απαραιτήτου δια την λειτουργίαν τοιαύτης εκθέσεως. (γ) Κινηματογραφικαί ταινίαι αυθεντικού περιεχομένου (Films Documentaires) δίσκοι, ταινίαι μαγνητοφώνου και έτεραι ηχητικαί εγγραφαί, προοριζόμενα δια δωρεάν παραστάσεις, αποκλειομένων εκείνων, άτινα έχουν ως περιεχόμενον την εμπορικήν διαφήμισιν, ως και εκείνων, άτινα τυγχάνουν γενικής καταναλώσεως εν τη χώρα εισαγωγής.

10 (δ) Σημαίαι, εις εύλογον αριθμόν. (ε) Διοράματα, πρότυπα (Maquettes), διαφάνειαι, πλαίσια εκτυπώσεως, αρνητικά φωτογραφιών. (στ) Εις εύλογον αριθμόν, δείγματα προϊόντων εθνικής χειροτεχνίας, τοπικών ενδυμασιών και παρομοίων ειδών λαϊκής τέχνης. Άρθρον Αι εν άρθρω 3 προβλεπόμεναι διευκολύνσεις παρέχονται υπό τους ακολούθους όρους: α) Το υλικόν δέον ν αποστέλληται, είτε υπό επισήμου τουριστικού οργανισμού, είτε υπό εθνικού οργανισμού τουριστικών διαφημίσεων, συνδεομένου μετ αυτού. Προς απόδειξιν τούτου, δέον, όπως κατατίθηται εις τας Τελωνειακάς Αρχάς της χώρας εισαγωγής, υπό του αποστέλλοντος οργανισμού, δήλωσις, συμφώνως τω διαλαμβανομένω εν τω Παραρτήματι του παρόντος Πρωτοκόλλου υποδείγματι. β) Το υλικόν δέον, όπως εισάγηται επ ονόματι και τη ευθύνη είτε του διαπεπιστευμένου αντιπροσώπου του επισήμου εθνικού οργανισμού τουρισμού της αποστελλούσης χώρας, είτε του ορισθέντος υπό του προαναφερθέντος οργανισμού και εγκριθέντος υπό των Τελωνειακών Αρχών της χώρας εισαγωγής ανταποκριτού. Η ευθύνη του διαπεπιστευμένου αντιπροσώπου ή του εγκεκριμένου ανταποκριτού έγκειται, κυρίως, εις την καταβολήν των εισαγωγικών δασμών και φόρων, οίτινες οφείλονται εν περιπτώσει μη πληρώσεως των εν τω παρόντι Πρωτοκόλλω προβλεπομένων όρων. γ) Το εισαγόμενον υλικόν δέον, όπως επανεξάγηται αυτούσιον υπό τους εισαγάγοντος τούτο οργανισμού. Εάν το παραδοθέν προς προσωρινήν εισαγωγήν υλικόν καταστραφή, συμφώνως προς την υπό των Τελωνειακών Αρχών καθοριζομένην διαδικασίαν, ο εισαγωγεύς απαλλάσσεται της προς επανεξαγωγήν υποχρεώσεως. 2. Το ευεργέτημα της προσωρινής εισαγωγής ειδών, ελευθέρων εισαγωγικών δασμών και φόρων, χορηγείται δια μίαν χρονικήν περίοδον τουλάχιστον δώδεκα μηνών. Άρθρον 5. Εις περίπτωσιν λαθρεμπορίας, παραβάσεως ή καταστρατηγήσεως, τα Συμβαλλόμενα Κράτη έχουν το δικαίωμα να προβαίνουν εις τας δεούσας ενεργείας προς είσπραξιν των οφειλομένων εισαγωγικών δασμών και φόρων, ως επίσης και εις την επιβολήν οιωνδήποτε ποινών επί των υπευθύνων, οίτινες είχον τύχει των απαλλαγών τούτων ή ετέρων διευκολύνσεων. Άρθρον 6. Οιαδήποτε παράβασις των διατάξεων του παρόντος Πρωτοκόλλου, πάσα αντικατάστασις, ψευδής δήλωσις ή ενέργεια, έχουσα ως αποτέλεσμα να ωφεληθή, ως μη έδει, εν πρόσωπον ή αντικείμενον του καθεστώτος εισαγωγής του προβλεπομένου υπό του παρόντος Πρωτοκόλλου, εκθέτει τον παραβάτην εις τας υπό της νομοθεσίας της χώρας, εις ην διεπράχθη η παράβασις, προβλεπομένας κυρώσεις. Άρθρον Τα Συμβαλλόμενα Κράτη αναλαμβάνουν την υποχρέωσιν όπως μη επιβάλλουν απαγορεύσεις οικονομικού χαρακτήρος, εν σχέσει προς το υπό του παρόντος Πρωτοκόλλου προβλεπόμενον υλικόν και όπως αίρουν προοδευτικώς ισχυούσας τυχόν απαγορεύσεις τοιαύτης φύσεως. 2. Αι διατάξεις, πάντως, του παρόντος Πρωτοκόλλου ουδόλως θίγουν την εφαρμογήν νόμων ή κανονισμών, αφορώντων εις την εισαγωγήν ωρισμένων ειδών, εις ην περίπτωσιν δια των τοιούτων νόμων και κανονισμών επιβάλλονται απαγορεύσεις απορρέουσαι εκ λόγων δημοσίων ηθών, δημοσίας ασφαλείας, υγειονομικών ή δημοσίας υγείας. Άρθρον Το παρόν Πρωτόκολλον, μέχρι της 31 ης Δεκεμβρίου 1954, παραμένει ανοικτόν προς υπογραφήν δια λογαριασμόν οιουδήποτε Κράτους-Μέλους του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, ως και οιουδήποτε ετέρου Κράτους προσκληθέντος, όπως συμμετάσχη εις την Διάσκεψιν των Ηνωμένων Εθνών επί των τελωνειακών διατυπώσεων, των αφορωσών εις την προσωρινήν εισαγωγήν

11 αυτοκινήτων περιηγήσεως και εις τον τουρισμόν, συγκληθείσαν εν Ν. Υόρκη κατά μήνα Μάϊον 1954 και καλουμένην εφεξής ως Η Διάσκεψις. 2. Το παρόν Πρωτόκολλον δέον όπως επικυρωθή, τα δε όργανα επικυρώσεως θα κατατεθούν παρά τω Γενικώ Γραμματεί του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Άρθρον Από 1 ης Ιανουαρίου 1955, το παρόν Πρωτόκολλον παραμένει ανοικτόν προς προσχώρησιν υπό οιουδήποτε Κράτους αναφερομένου εν παραγράφω 1 του άρθρου 8 ως και οιουδήποτε ετέρου Κράτους προσκληθέντος προς τούτο υπό του Οικονομικού και Κοινωνικού Συμβουλίου των Ηνωμένων Εθνών. Παραμένει, επίσης, ανοικτόν προς προσχώρησιν δια λογαριασμόν οιουδήποτε εδάφους υπό κηδεμονίαν, ούτινος ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών τυγχάνει η Διοικούσα Αρχή. 2. Η προσχώρησις πραγματοποιείται δια της καταθέσεως ενός οργάνου προσχωρήσεως παρά τω Γενικώ Γραμματεί του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Άρθρον Το παρόν Πρωτόκολλον τίθεται εν ισχύϊ από της ενενηκοστής ημέρας, ήτις έπεται της ημερομηνίας καταθέσεως του πέμπτου οργάνου επικυρώσεως ή προσχωρήσεως άνευ επιφυλάξεων ή μετ επιφυλάξεων γενομένων αποδεκτών κατά τους όρους του άρθρου Δι έκαστον Κράτος, όπερ επικυροί το Πρωτόκολλον ή προσχωρεί εις τούτο μετά την ημερομηνίαν καταθέσεως του πέμπτου οργάνου επικυρώσεως ή προσχωρήσεως, συμφώνως τη προδιαληφθείση παραγράφω, το Πρωτόκολλον τίθεται εν ισχύϊ από της ενενηκοστής ημέρας, ήτις έπεται της ημερομηνίας καταθέσεως υπό του Κράτους τούτου του οργάνου αυτού επικυρώσεως ή προσχωρήσεως άνευ επιφυλάξεων ή μετ επιφυλάξεων γενομένων αποδεκτών κατά τους όρους του άρθρου 14. Άρθρον Μετά τριετίαν από της ενάρξεως της ισχύος του παρόντος Πρωτοκόλλου, οιονδήποτε εκ των Συμβαλλομένων Κρατών δύναται να καταγγείλη αυτό, δια γνωστοποιήσεως απευθυνομένης προς τον Γενικόν Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. 2. Η καταγγελία επιφέρει αποτελέσματα δέκα πέντε μήνας μετά την ημερομηνίαν καταθέσεως παρά τω Γενικώ Γραμματεί του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών της περί ταύτης γνωστοποιήσεως. Άρθρον 12. Το παρόν Πρωτόκολλον παύει ισχύον, εάν επί μίαν περίοδον δώδεκα συναπτών μηνών από της ισχύος του, ο αριθμός των Συμβαλλομένων Κρατών είναι κατώτερος των δύο. Άρθρον Οιονδήποτε Κράτος δύναται, κατά τον χρόνον καταθέσεως του οργάνου επικυρώσεως ή προσχωρήσεως ή εις οιονδήποτε μεταγενέστερον χρόνον, να δηλώση, δια γνωστοποιήσεως απευθυνομένης προς τον Γενικόν Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, ότι το παρόν Πρωτόκολλον θα εφαρμόζηται επί του συνόλου ή μέρους των Εδαφών, δια τας διεθνείς σχέσεις των οποίων είναι τούτο υπεύθυνον. Το Πρωτόκολλον θα εφαρμόζηται επί των εν τη γνωστοποιήσει μνημονευομένων Εδαφών, είτε από της ενενηκοστής ημέρας μετά την λήψιν της περί ης ο λόγος γνωστοποιήσεως υπό του Γενικού Γραμματέως εφ όσον η γνωστοποίησις αύτη δεν συνοδεύεται υπό επιφυλάξεώς τινος, είτε από της ενενηκοστής ημέρας, αφ ης η γνωστοποίησις θα επιφέρη αποτελέσματα συμφώνως τω άρθρω 14, είτε από της ημερομηνίας, καθ ην το Πρωτόκολλον τίθεται εν ισχύϊ δια το ενδιαφερόμενον Κράτος, της μεταγενεστέρας των ημερομηνιών τούτων επικρατούσης. 2. Οιονδήποτε Κράτος, όπερ ήθελε προβή εις δήλωσιν, συμφώνως τη προδιαληφθείση παραγράφω, περί επεκτάσεως του Πρωτοκόλλου επί οιουδήποτε Εδάφους, δια τας διεθνείς σχέσεις του οποίου τυγχάνει τούτο υπεύθυνον, θα δύναται να καταγγείλη το Πρωτόκολλον κεχωρισμένως, όσον αφορά εις το Έδαφος τούτο, συμφώνως τω άρθρω 11.

12 Άρθρον Επιφυλάξεις επί του παρόντος Πρωτοκόλλλου, γενόμεναι προ της υπογραφής της Τελικής Πράξεως, γίνονται δεκταί, εφ όσον θα έχουν γίνει προηγουμένως αποδεκταί υπό της πλειοψηφίας των Μελών της Διασκέψεως και θα έχουν συμπεριληφθή εις την Τελικήν Πράξιν. 2. Επιφυλάξεις, γενόμεναι μετά την υπογραφήν της Τελικής Πράξεως, δεν γίνονται αποδεκταί, εάν διατυπωθούν αντιρρήσεις υπό του ενός τρίτου των συμβαλλομένων ή υπογραψάντων Κρατών, ως κατωτέρω προβλέπεται. 3. Το κείμενον οιασδήποτε επιφυλάξεως, υποβαλλόμενον εις τον Γενικόν Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών υπό Κράτους τινός κατά τον χρόνον της υπογραφής, της καταθέσεως του οργάνου επικυρώσεως ή προσχωρήσεως ή γνωστοποιήσεως τινός κατά το Άρθρον 13, κοινοποιείται υπό του Γενικού Γραμματέως εις άπαντα τα Κράτη, άτινα θα έχουν, κατά τον χρόνον εκείνον, υπογράψει, επικυρώσει ή προσχωρήσει εις το Πρωτόκολλον. Εάν το εν τρίτον των Κρατών τούτων διατυπώση αντιρρήσεις εντός ενενήκοντα ημερών από της ημερομηνίας της κοινοποιήσεως, η επιφύλαξις δεν γίνεται αποδεκτή. Ο Γενικός Γραμματεύς γνωστοποιεί εις άπαντα τα Κράτη, άτινα αναφέρονται εν τη παρούση παραγράφω, οιανδήποτε περιελθούσαν αυτώ αντίρρησιν, καθώς και την αποδοχήν ή απόρριψιν της επιφυλάξεως. 4. Πάσα αντίρρησις, γενομένη υπό Κράτους τινός, όπερ θα έχη υπογράψει, αλλ ουχί επικυρώσει το Πρωτόκολλον, παύει φέρουσα αποτελέσματα εάν, εντός εννέα μηνών από της ημερομηνίας καταθέσεως της αντιρρήσεως ταύτης, το διατυπώσαν την αντίρρησιν Κράτος δεν θα έχη επικυρώσει το Πρωτόκολλον. Εάν το γεγονός, ότι μία αντίρρησις παύει έχουσα αποτελέσματα, έχει ως επακόλουθον την αποδοχήν επιφυλάξεώς τινος κατ εφαρμογήν της προηγουμένης παραγράφου, ο Γενικός Γραμματεύς ενημερώνει περί τούτου τα εν τη παραγράφω ταύτη αναφερόμενα Κράτη. Το κείμενον οιασδήποτε επιφυλάξεως δεν θα κοινοποιήται εις οιονδήποτε υπογράψαν Κράτος, κατά τας διατάξεις της προηγουμένης παραγράφου, εάν το Κράτος τούτο δεν θα έχη επικυρώσει το Πρωτόκολλον εντός τριών ετών από της ημερομηνίας της παρ αυτού υπογραφής του. 5. Το Κράτος, όπερ υποβάλλει την επιφύλαξιν, δύναται να ανακαλέση ταύτην εντός προθεσμίας δώδεκα μηνών από της ημερομηνίας της προβλεπομένης εν παραγράφω 3 κοινοποιήσεως του Γενικού Γραμματέως, δι ης ανακοινούται η απόρριψις της επιφυλάξεως κατά την προβλεπομένην εν τη παραγράφω ταύτη διαδικασίαν. Το όργανον της επικυρώσεως ή της προσχωρήσεως ή, κατά περίπτωσιν, η προβλεπομένη εν άρθρω 13 γνωστοποίησις θα έχουν, όθεν, αποτελέσματα, δια το Κράτος τούτο από της ημερομηνίας της ανακλήσεως. Κατά το μέχρι της ανακλήσεως χρονικόν διάστημα το όργανον ή η γνωστοποίησις, κατά περίπτωσιν, θα παραμένη άνευ αποτελέσματος, εκτός εάν, κατ εφαρμογήν των διατάξεων της παραγράφου 4, η επιφύλαξις γίνη μεταγενεστέρως αποδεκτή. 6. Επιφυλάξεις, γενόμεναι δεκταί συμφώνως τω παρόντι άρθρω, δύνανται να αποσύρωνται καθ οιονδήποτε χρόνον, δια γνωστοποιήσεως απευθυνομένης εις τον Γενικόν Γραμματέα. 7. Τα Συμβαλλόμενα Κράτη δεν υποχρεούνται να παραχωρήσουν εις τι Κράτος, όπερ διετύπωσεν επιφύλαξιν, τα προβλεπόμενα ευεργετήματα υπό των διατάξεων του Πρωτοκόλλου, αίτινες απετέλεσαν αντικείμενον της ειρημένης επιφυλάξεως. Παν Κράτος, ποιούμενον χρήσιν της ευχερείας ταύτης, γνωστοποιεί σχετικώς εις τον Γενικόν Γραμματέα, ούτος δε πληροφορεί περί τούτου άπαντα τα υπογράψαντα και Συμβαλλόμενα Κράτη. Άρθρον Πάσα διαφορά μεταξύ δύο ή πλειόνων Συμβαλλομένων Κρατών, αφορώσα εις την ερμηνείαν ή την εφαρμογήν του παρόντος Πρωτοκόλλου, διευθετείται, κατά το δυνατόν, δια της οδού των μεταξύ των διαπραγματεύσεων. 2. Πάσα διαφορά, ήτις δεν ήθελε διευθετηθή δια διαπραγματεύσεων, υποβάλλεται εις διαιτησίαν, εάν οιονδήποτε των αντιδικούντων Συμβαλλομένων Κρατών αιτείται τούτο και παραπέμπεται, κατ ακολουθίαν, εις ένα ή πλείονας διαιτητάς, εκλεγομένους δια κοινής συμφωνίας των αντιδικούντων. Εάν, εντός τριών μηνών από της ημερομηνίας της αιτήσεως προς διαιτησίαν, τα αντιδικούντα Κράτη δεν δυνηθούν να προέλθουν εις συμφωνίαν ως προς την εκλογήν του ή των διαιτητών, οιονδήποτε εκ των Κρατών τούτων θα δύναται να αιτήται παρά του Προέδρου του Διεθνούς Δικαστηρίου, όπως ούτος ορίση μοναδικόν διαιτητήν, ενώπιον του οποίού θα αχθή η διαφορά προς

13 επίλυσιν. 3. Η απόφασις του ή των διαιτητών, οριζομένων συμφώνως τη προδιαληφθείση παραγράφω, είναι υποχρεωτική δια τα ενδιαφερόμενα Συμβαλλόμενα Κράτη. Άρθρον Μετά τριετίαν από της ενάρξεως της ισχύος του παρόντος Πρωτοκόλλου, οιονδήποτε Συμβαλλόμενον Κράτος δύναται, δια γνωστοποιήσεως απευθυνομένης προς τον Γενικόν Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, να αιτήται την σύγκλησιν Διασκέψεως προς τον σκοπόν αναθεωρήσεως του παρόντος Πρωτοκόλλου. Ο Γενικός Γραμματεύς κοινοποιεί την αίτησιν ταύτην εις άπαντα τα Συμβαλλόμενα κράτη και συγκαλεί Διάσκεψιν αναθεωρήσεως εάν, εντός προθεσμίας τεσσάρων μηνών από της ημερομηνίας της γενομένης υπ αυτού κοινοποιήσεως, το ήμισυ τουλάχιστον των Συμβαλλομένων Κρατών γνωρίση αυτώ την προς τούτο συναίνεσίν του. 2. Εάν μία Διάσκεψις συγκαλείται, συμφώνως προς την προδιαληφθείσαν παράγραφον, ο Γενικός Γραμματεύς θα ειδοποιήση περί τούτου άπαντα τα Συμβαλλόμενα Κράτη και θα καλέση ταύτα, όπως υποβάλουν, εντός προθεσμίας τριών μηνών, τας προτάσεις, ας ταύτα θα επεθύμουν όπως εξετάση η Διάσκεψις. Ο Γενικός Γραμματεύς κοινοποιεί προς άπαντα τα Συμβαλλόμενα Κράτη την προσωρινήν ημερησίαν διάταξιν της Διασκέψεως, ως και το κείμενον των προτάσεων τούτων, τρεις μήνας, τουλάχιστον, προ της ημερομηνίας ενάρξεως της Διασκέψεως. 3. Ο Γενικός Γραμματεύς προσκαλεί εις πάσαν Διάσκεψιν, συγκαλουμένην, συμφώνως τω παρόντι άρθρω, άπαντα τα Συμβαλλόμενα Κράτη, ως και άπαντα τα υπόλοιπα Κράτη - μέλη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών ή εντός των ειδικών αυτού οργανισμών. Άρθρον Οιονδήποτε Συμβαλλόμενον Κράτος δύναται να προτείνη μίαν ή πλείονας τροποποιήσεις εις το παρόν Πρωτόκολλον. Το κείμενον οιασδήποτε προτεινομένης τροποποιήσεως υποβάλλεται εις τον Γενικόν Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, όστις διανέμει τούτο εν συνεχεία εις άπαντα τα Συμβαλλόμενα Κράτη. 2. Οιαδήποτε προτεινόμενη τροποποίησις, κοινοποιηθείσα συμφώνως τη προηγηθείση παραγράφω, λογίζεται ως γενομένη αποδεκτή εάν ουδέν των Συμβαλλομένων Κρατών εκφράση αντίρρησίν τινα εντός προθεσμίας εξ μηνών από της ημερομηνίας κοινοποιήσεως της προταθείσης τροποποιήσεως υπό του Γενικού Γραμματέως. 3. Ο Γενικός Γραμματεύς ανακοινοί, το συντομώτερον δυνατόν εις άπαντα τα Συμβαλλόμενα Κράτη, εάν έχη διατυπωθή αντίρρησίς τις κατά της προτάσεως τροποποιήσεως και μη υπαρχούσης αντιρρήσεως, η τροποποίησις τίθεται εν ισχύϊ δι άπαντα τα Συμβαλλόμενα Κράτη τρεις μήνας μετά την εκπνοήν της υπό της προηγουμένης παραγράφου προβλεπομένης εξαμήνου προθεσμίας. Άρθρον 18. Ο Γενικός Γραμματεύς των Ηνωμένων Εθνών ανακοινοί εις άπαντα τα Κράτη - μέλη του Οργανισμού τούτου ως και εις άπαντα τα λοιπά Κράτη, τα προσκληθέντα να μετάσχουν εις την Διάσκεψιν: (α) Τας υπογραφάς, επικυρώσεις και προσχωρήσεις, γενομένας συμφώνως τοις άρθροις 8 και 9. (β) Την ημερομηνίαν, καθ ην το παρόν Πρωτόκολλον θα τεθή εν ισχύϊ, συμφώνως τω άρθρω 10. (γ) Τας ληφθείσας, συμφώνως τω άρθρω 11, καταγγελίας. (δ) Την κατάργησιν του παρόντος Πρωτοκόλλου, συμφώνως τω άρθρω 12. (ε) Τας ληφθείσας γνωστοποιήσεις, συμφώνως τω άρθρω 13. (στ) Την έναρξιν ισχύος οιασδήποτε τροποποιήσεως, συμφώνως τω άρθρω 17. Άρθρον 19. Το πρωτότυπον του παρόντος Πρωτοκόλλου θέλει κατατεθή παρά τω Γενικώ Γραμματεί των Ηνωμένων Εθνών, όστις θέλει διαβιβάσει κεκυρωμένα αντίγραφα αυτού εις άπαντα τα Κράτη - μέλη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, ως και εις άπαντα τα λοιπά Κράτη, τα προσκληθέντα να μετάσχουν εις την Διάσκεψιν.

14 Προς επιβεβαίωσιν του παρόντος, οι υπογεγραμμένοι δεόντως εξουσιοδοτημένοι προς τούτο, υπέγραψαν το παρόν Πρωτόκολλον. Εγένετο εν Ν. Υόρκη την 4 η Ιουνίου 1954 εις εν μόνον αντίτυπον εις την Αγγλικήν, Γαλλικήν και Ισπανικήν γλώσσαν, εκάστου κειμένου όντος εξ ίσου αυθεντικού. Ο Γενικός Γραμματεύς καλείται, όπως προετοιμάση μίαν επίσημον μετάφρασιν εις την Ρωσικήν και Κινεζικήν γλώσσαν του παρόντος Πρωτοκόλλου και προσθέση το Ρωσικόν και Κινεζικόν κείμενον εις το Αγγλικόν, Γαλλικόν και Ισπανικόν κείμενον, κατά την διαβίβασιν εις τα Κράτη των κεκυρωμένων αντιγράφων, συμφώνως προς το άρθρον 19 του παρόντος Πρωτοκόλλου. ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Υπόδειγμα Δηλώσεως. (Προς συμπλήρωσιν εις την γλώσσαν της χώρας εξαγωγής μετά μεταφράσεως εις την αγγλικήν ή γαλλικήν). ΔΗΛΩΣΙΣ Δια την προσωρινήν εισαγωγήν, άνευ εγγυήσεως ή παρακαταθέσεως των εισαγωγικών δασμών και φόρων, του διαφημιστικού τουριστικού υλικού. Ο (όνομα του οργανισμού) αποστέλλει, υπό την κάλυψιν της παρούσης δηλώσεως, το κάτωθι διαφημιστικόν τουριστικόν υλικόν, απευθυνόμενον προς τον οριζόμενον κατωτέρω διαπεπιστευμένον αντιπρόσωπον (ή τον εγκεκριμένον ανταποκριτήν) δια προσωρινήν εισαγωγήν, υπό τον όρον της επανεξαγωγής εντός προθεσμίας δώδεκα μηνών. Η αποστολή αύτη ενεργείται προς τον σκοπόν και μόνον της ενθαρρύνσεως των περιηγητών, όπως επισκεφθούν την χώραν εξαγωγής του υλικού τούτου. Ο (όνομα του οργανισμού) αναλαμβάνει την υποχρέωσιν, όπως μη παραχωρήση το υλικόν τούτο δωρεάν ή επ ανταλλάγματι, άνευ της εγκρίσεως της Διοικήσεως Τελωνείων της χώρας εισαγωγής του υλικού και άνευ της προηγουμένης εκπληρώσεως των διατυπώσεων, ας η Διοίκησις αύτη ήθελεν απαιτήσει. Η προσωρινή αυτή εισαγωγή γνωστοποιείται υπό την ευθύνην και την εγγύησιν του κατωτέρω αναφερομένου διαπεπιστευμένου αντιπροσώπου ή του εγκεκριμένου ανταποκριτού. α) Περιγραφή του Υλικού: β) Όνομα και διεύθυνσις του διαπεπιστευμένου αντιπροσώπου ή του εγκεκριμένου ανταποκριτού, προς ον απευθύνεται το υλικόν (Ημερομηνία, υπογραφή και σφραγίς του Επισήμου Εθνικού Τουριστικού Οργανισμού της εξαγούσης χώρας). ΤΕΛΙΚΗ ΠΡΑΞΙΣ Της Διασκέψεως των Ηνωμένων Εθνών επί των Τελωνειακών διατυπώσεων δια την προσωρινήν εισαγωγήν Αυτοκινήτων περιηγήσεως και δια τον Τουρισμόν. 1. Η Διάσκεψις των Ηνωμένων Εθνών επί των Τελωνειακών Διατυπώσεων δια την προσωρινήν εισαγωγήν αυτοκινήτων περιηγήσεως και δια τον Τουρισμόν συνεκλήθη υπό του Γενικού Γραμματέως των Ηνωμένων Εθνών, συμφώνως τη υπ αριθμ. 468 F (XV) αποφάσει, ήτις υιοθετήθη υπό του Οικονομικού και Κοινωνικού Συμβουλίου την 15ην Απριλίου Η απόφασις αύτη έχει ως ακολούθως: Το Οικονομικόν και Κοινωνικόν Συμβούλιον, Αναφερόμενον εις την υπ αριθ. 5 απόφασιν της Επιτροπής Μεταφορών και Επικοινωνιών επί του θέματος, των τελωνειακών διατυπώσεων δια την προσωρινήν εισαγωγήν οχημάτων περιηγήσεως και δια τον Τουρισμόν, Δίδει οδηγίας προς τον Γενικό Γραμματέα: α) Να συγκαλέση, κατά το δυνατόν εντός του έτους 1954 και κατά προτίμησιν εν Γενεύη, διάσκεψιν κυβερνήσεων δια την σύναψιν δύο παγκοσμίων συμβάσεων, αναφερομένων εις τας

15 τελωνειακάς διατύπωσεις: ι) Την μίαν δια την προσωρινήν εισαγωγήν ιδιωτικών αυτοκινήτων οχημάτων, μεταφερόντων πρόσωπα, και τον εξοπλισμόν αυτών. ιι) Την ετέραν δια τον Τουρισμόν (δηλαδή τα προσωπικά είδη των περιηγητών, οίτινες ταξιδεύουν δι οιουδήποτε μεταφορικού μέσου). β) Να ανακοινώση προς απάσας τας προσκληθείσας εις την διάσκεψιν κυβερνήσεις: ι) Την έκθεσιν του Γενικού Γραμματέως υπό τον τίτλον Τελωνειακαί διατυπώσεις αφορώσαι εις την προσωρινήν εισαγωγήν οχημάτων περιηγήσεως και εις τον Τουρισμόν, ήτις περιέχει πλείονα σχέδια των προρρηθεισών συμβάσεων και παρατηρήσεις διατυπωθείσας επί του αντικειμένου των κειμένων τούτων. ιι) Το σχετικόν μέρος της αναφοράς της Επιτροπής Μεταφορών και Επικοινωνιών (6 η Σύνοδος). γ) Να καλέση τας κυβερνήσεις, αίτινες δεν έχουν εισέτι διαβιβάσει τας παρατηρήσεις των επί των κειμένων των περιεχομένων εις τα έγγραφα E/CCN.2/135 και Corr. 1 και 2 Add 1 και 2. δ) Να συντάξη προσωρινήν ημερησίαν διάταξιν δια την διάσκεψιν ταύτην, ως και τον προσωρινόν εσωτερικόν κανονισμόν αυτής. ε) (ι) Να προσκαλέση, ίνα μετάσχουν εις την διάσκεψιν άπαντα τα Κράτη - Μέλη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών ή ενός ειδικού οργανισμού. (ιι) Να παρακαλέση τας κυβερνήσειςς των Κρατών, άτινα προσεκλήθησαν εις την διάσκεψιν, όπως παράσχουν εις τους εκπροσώπους των πλήρη εξουσιοδότησιν προς υπογραφήν, υπό την επιφύλαξιν της επικυρώσεως, των συμβάσεων, αίτινες δυνατόν να συναφθούν κατά την διάσκεψιν. στ) Να καλέση, ως θέλει κρίνει ορθόν, τους ειδικούς οργανισμούς, ως και τους διεθνείς τοιούτους επί του πεδίου τούτου, όπως αποστείλουν παρατηρητάς εις την διάσκεψιν ταύτην. ζ) Να καλέση τα εδάφη, άτινα δεν τυγχάνουν πλήρως υπεύθυνα ως προς τας εξωτερικάς αυτών σχέσεις, αλλ είναι αυτόνομα εντός των πεδίων των καλυπτομένων υπό των όρων της εντολής της διασκέψεως, όπως μετάσχουν εις την διάσκεψιν άνευ δικαιώματος ψήφου. η) Να ορίση ένα Γραμματέα της διασκέψεως και εφοδιάση ταύτην δια του απαιτουμένου προσωπικού γραμματείας και των αναγκαιουσών υπηρεσιών. 2. Συμφώνως προς τους όρους του σημείου (ι) του εδαφίου ε της πρώτης παραγράφου της ως άνω αποφάσεως, τα ακόλουθα Κράτη εκλήθησαν υπό του Γενικού Γραμματέως, όπως μετάσχουν εις την διάσκεψιν: Αφγανιστάν, Αλβανία, Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας, Σαουδική Αραβία, Αργεντινή, Αυστραλία, Αυστρία, Βέλγιον, Σοβιετική Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Λευκορρωσίας, Βιρμανία, Βολιβία, Βραζιλία, Βουλγαρία, Καμπότζη, Καναδάς, Κεϋλάνη, Χιλή, Κίνα, Κολομβία, Δημοκρατία της Κορέας, Κόστα-Ρίκα, Κούβα, Δανία, Αίγυπτος, Ισημερινός, Ισπανία, Ηνωμέναι Πολιτείαι της Αμερικής, Αιθιοπία, Φιλανδία, Γαλλία, Ελλάς, Γουατεμάλα, Αϊτή, Ονδούρα, Ουγγαρία, Ινδίαι, Ινδονησία, Ιράκ, Ιράν, Ιρλανδία, Ισλανδία, Ισραήλ, Ιταλία, Ιαπωνία, Χασεμιτικόν Βασίλειον της Ιορδανίας, Λάος, Λίβανος, Λιβερία, Λιβύη, Λουξεμβούργον, Μεξικόν, Μονακό, Νεπάλ, Νικαράγουα, Νορβηγία, Νέα Ζηλανδία, Πακιστάν, Παναμάς, Παραγουάη, Κάτω Χώραι, Περού, Φιλιππίναι, Πολωνία, Πορτογαλία, Δομινικανική Δημοκρατία, Ρουμανία, Ηνωμένον Βασίλειον της Μεγ. Βρετανίας και της Βορείου Ιρλανδίας, Άγιος Μαρίνος, Σαλβατόρ, Σουηδία, Ελβετία, Συρία, Τσεχοσλοβακία, Ταϋλάνδη, Τουρκία, Σοβιετική Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Ουκρανίας, Ένωσις Σοβιετικών Σοσιαλιστικών δημοκρατιών, Νοτιο-Αφρικανική Ένωσις, Ουρουγουάη, Πόλις του Βατικανού, Βενεζουέλα, Βιετ-Νάμ, Υεμένη, Γιουγκοσλαβία. 3. Η Διάσκεψις των Ηνωμένων Εθνών επί των τελωνειακών διατυπώσεων των αφορωσών εις την προσωρινήν εισαγωγήν τουριστικών οχημάτων και τον Τουρισμόν, συνεκλήθη εν τη Έδρα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών εν Νέα Υόρκη από 11 Μαΐου έως 4 Ιουνίου Αι Κυβερνήσεις των κάτωθι Κρατών εξεπροσωπήθησαν εις την Διάσκεψιν δι εκπροσώπων: Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Αργεντινής, Αυστραλίας, Αυστρίας, Βελγίου, Βιρμανίας, Βολιβίας, Καμπότζης, Καναδά, Κεϋλάνης, Χιλής, Κίνας, Κολομβίας, Κόστα-Ρίκα, Κούβας, Αιγύπτου, Ισημερινού, Ισπανίας, Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Γαλλίας, Γουατεμάλας, Αϊτής, Ονδούρας, Ινδιών, Ιράν, Ισραήλ, Ιταλίας, Ιαπωνίας, Χασεμιτικού Βασιλείου της Ιορδανίας, Λιβάνου, Λουξεμβούργου, Μεξικού, Μονακό, Παναμά, Κάτω Χωρών, Περού, Φιλιππίνων, Πορτογαλίας, Δομινικανικής Δημοκρατίας, Ηνωμένου Βασιλείου της Μεγ. Βρετανίας

16 και της Βορ. Ιρλανδίας, Αγίου Μαρίνου, Σουηδίας, Ελβετίας, Συρίας, Ουρουγουάης, Πόλεως του Βατικανού, Γιουγκοσλαβίας. Αι Κυβερνήσεις των κάτωθι Κρατών εξεπροσωπήθησαν εις την Διάσκεψιν των παρατηρητών: Βραζιλίας, Δανίας, Φιλανδίας, Ελλάδος, Ουγγαρίας, Ιράκ, Ταϋλάνδης, Τουρκίας. Οι κάτωθι Οργανισμοί εξεπροσωπήθησαν εις την Διάσκεψιν: Α. Ειδικοί Οργανισμοί: Οργάνωσις των Ηνωμένων Εθνών δια την εκπαίδευσιν, την επιστήμην και την μόρφωσιν. Β. Έτεροι Διακυβερνητικοί Οργανισμοί: Συμβούλιον Τελωνειακής Συνεργασίας, Οργανισμός των Αμερικανικών Κρατών, Ευρωπαϊκός Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας. Γ. Οργανισμοί μη κυβερνητικοί, συμβουλευτικοί, παρά τω Οικονομικώ και Κοινωνικώ Συμβουλίω: Α Κατηγορία: Διεθνές Εμπορικόν Επιμελητήριον. Β Κατηγορία: Διαμερικανική Ομοσπονδία Αυτοκινητιστικών Λεσχών, Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου, Διεθνής Σύνδεσμος Τουρισμού, Διεθνής Εταιρεία Αεροπορικών Μεταφορών, Διεθνής Οδική Ομοσπονδία, Διεθνής Ένωσις Επισήμων Τουριστικών Οργανισμών. Δ. Έτεροι Οργανισμοί μη κυβερνητικοί: Τουριστική Εταιρεία Καραϊβικής. 5. Συμφώνως τοις άρθροις 52, 54 και 55 του εσωτερικού κανονισμού, του υιοθετηθέντος υπό της Διασκέψεως, οι παρατηρηταί και οι αντιπρόσωποι των προμνησθέντων οργανισμών μετέχον των εργασιών της Διασκέψεως άνευ δικαιώματος ψήφου. 6. Η Διάσκεψις εξέλεξεν, τον κ. Philippe de Seynes (Γαλλία) ως Πρόεδρον, τον κ. A.S. Lall (Ινδίαι) ως πρώτον Αντιπρόεδρον και τον κ. Orencio Nodarse (Κούβα) ως δεύτερον Αντιπρόεδρον. 7. Η Διάσκεψις συνέστησεν μίαν Επιτροπήν ελέγχου των διαπιστευτηρίων, ήτις εξέλεξεν τον κ. H. Sçheltema (Κάτω Χώραι) ως Πρόεδρον και δύο Ομάδας Εργασίας, αίτινες εξέλεξαν τους κ.κ. Franz Luethi (Ελβετία) και Charles Hopchet (Βέλγιον) ως Προέδρους αντίστοιχα. 8. Η Ι Ομάς Εργασίας υιοθέτησεν ως βάσιν των συζητήσεών της τας διατάξεις του σχεδίου της διεθνούς τελωνειακής συμβάσεως επί του τουρισμού, ην επεξειργάσθη η Οικονομική Επιτροπή δια την Ευρώπην, εν σχέσει προς τας τελωνειακάς διατυπώσεις δια την προσωρινήν εισαγωγήν οχημάτων περιηγήσεως. Η ΙΙ Ομάς Εργασίας υιοθέτησεν ως βάσιν των συζητήσεών της το σχέδιον της συμβάσεως επί των παρεχομένων εις τους περιηγητάς παραχωρήσεων και διευκολύνσεων, ην επεξειργάσθη η Γαλλική Κυβέρνησις και ήτις εβασίσθη, μερικώς, επί του ειρημένου σχεδίου Συμβάσεως της Οικονομικής Επιτροπής δια την Ευρώπην, μνημονευομένης ανωτέρω. 9. Αι συζητήσεις της Διασκέψεως περιέχονται εις τα πρακτικά των Ομάδων Εργασίας, ως και εις τα τοιαύτα των Ολομελειών αυτής. 10. Η Διάσκεψις υιοθέτησεν και ήνοιξεν προς υπογραφήν τα ακόλουθα όργανα: Μίαν Σύμβασιν, αφορώσαν εις τας Τελωνειακάς Διευκολύνσεις δια τον Τουρισμόν, Εν πρόσθετον Πρωτόκολλον εις την Σύμβασιν την αφορώσαν εις τας τελωνειακάς διευκολύνσεις δια τον Τουρισμόν, εν σχέσει προς την εισαγωγήν τουριστικών εντύπων και υλικού, και, Μίαν Σύμβασιν, αφορώσαν εις την προσωρινήν εισαγωγήν ιδιωτικών αυτοκινήτων οχημάτων. 11. Κατά την διάρκειαν των εργασιών της, η Διάσκεψις προήλθεν εις ωρισμένας ετέρας αποφάσεις, συστάσεις και δηλώσεις, αίτινες καταχωρούνται κατωτέρω: 1. Εν σχέσει προς την Σύμβασιν επί των τελωνειακών διευκολύνσεων δια τον τουρισμόν, το

Σύμβαση για την Πρόληψη και Καταστολή του Εγκλήματος της Γενοκτονίας *

Σύμβαση για την Πρόληψη και Καταστολή του Εγκλήματος της Γενοκτονίας * Σύμβαση για την Πρόληψη και Καταστολή του Εγκλήματος της Γενοκτονίας * Εγκρίθηκε και παρέμεινε ανοιχτή για υπογραφή, επικύρωση ή προσχώρηση με την από 9 Δεκεμβρίου 1948 Νο. 260 Α (ΙΙΙ) απόφαση της Γενικής

Διαβάστε περισσότερα

Νόμος 593/1977 (ΦΕΚ Α 156)

Νόμος 593/1977 (ΦΕΚ Α 156) Νόμος 593/1977 (ΦΕΚ Α 156) περί κυρώσεως της εν Λονδίνω την 7ην Ιουνίου 1968 υπογραφείσης Ευρωπαϊκής Συμβάσεως «περί της πληροφορήσεως επί του αλλοδαπού δικαίου» Άρθρον πρώτον. Κυρούται και έχει ισχύν

Διαβάστε περισσότερα

Μέγεθος Γραµµάτων ΤΡΑΠΕΖΑ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΝΟΜΟΣ (I TRACOM IT SERVICES) Ν 4220/1961: Σύµβαση περί εκτέλεσης αλλοδαπών διαιτητικών αποφάσεων (28418)

Μέγεθος Γραµµάτων ΤΡΑΠΕΖΑ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΝΟΜΟΣ (I TRACOM IT SERVICES) Ν 4220/1961: Σύµβαση περί εκτέλεσης αλλοδαπών διαιτητικών αποφάσεων (28418) Μέγεθος Γραµµά ΤΡΑΠΕΖΑ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΝΟΜΟΣ (I TRACOM IT SERVICES) Ν 4220/1961: Σύµβαση περί εκτέλεσης αλλοδαπών αποφάσεων (28418) Αρθρο :ΠΡΩΤΟΝ Αρθρον πρώτον. Κυρούται και έχει πλήρη ισχύν νόµου

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΣ 1181 της 23/

ΝΟΜΟΣ 1181 της 23/ ΝΟΜΟΣ 1181 της 23/24.7.81 Περί κυρώσεως της ψηφισθείσης εις Γενεύη το έτος 1960 υπ' αριθ. 115 ιεθνούς Συµβάσεως Περί προστασίας των εργαζοµένων από τάς ιοντιζούσας ακτινοβολίας (Φ.Ε.Κ. 195/Α/1981) Η αναφερόµενη

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΠΕΡΙ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΗ ΑΔΕΙΟΥΧΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1982 ΕΩΣ 2002

ΟΙ ΠΕΡΙ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΗ ΑΔΕΙΟΥΧΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1982 ΕΩΣ 2002 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 47 του 1982 79 του 1985 136 του 1988 106(Ι) του 1998 194(Ι) του 2002. ΟΙ ΠΕΡΙ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΗ ΑΔΕΙΟΥΧΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1982 ΕΩΣ 2002 (Ενοποίηση) Γραφείο Επιτρόπου Νομοθεσίας Λευκωσία.

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΡΟΕ ΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. Άρθρον Πρώτον. Κυρούται και έχει ισχύν νόµου η υπ' αριθ. 100 ιεθνής Σύµβασις Εργασίας «περί της

Ο ΠΡΟΕ ΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. Άρθρον Πρώτον. Κυρούται και έχει ισχύν νόµου η υπ' αριθ. 100 ιεθνής Σύµβασις Εργασίας «περί της ΝΟΜΟΣ: 46/75 Περί κυρώσεως της ψηφισθείσης εν Γενεύη κατά το έτος 1951 υπ' αριθ. 100 ιεθνούς Συµβάσεως Εργασίας περί ισότητος της αµοιβής µεταξύ αρρένων και θηλέων εργαζοµένων δι' εργασίαν ίσης αξίας.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΙΣ ΔΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΝ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ. (Υιοθετηθείσα εν Λονδίνω 6 Μαϊου 1969)

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΙΣ ΔΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΝ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ. (Υιοθετηθείσα εν Λονδίνω 6 Μαϊου 1969) Νόμος 1127 της 3/10.2.81: Περί κυρώσεως της εις Λονδίνον την 6ην Μαΐου 1969 υπογραφείσης Ευρωπαϊκής Συμβάσεως διά την προστασίαν της Αρχαιολογικής κληρονομίας.- (Α' 32). 'Αρθρον πρώτον. Κυρούται και έχει

Διαβάστε περισσότερα

Σύμβασις υπ αριθμ. 87 περί συνδικαλιστικής ελευθερίας και προστασίας του συνδικαλιστικού δικαιώματος

Σύμβασις υπ αριθμ. 87 περί συνδικαλιστικής ελευθερίας και προστασίας του συνδικαλιστικού δικαιώματος Διεθνής Σύμβαση Εργασίας Νο. 87 περί συνδικαλιστικής ελευθερίας και προστασίας του συνδικαλιστικού δικαιώματος [ όπως κυρώθηκε με το Ν. 4204/1961 «Περί κυρώσεως της υπ αριθμ. 87 Διεθνούς Συμβάσεως περί

Διαβάστε περισσότερα

Eξαγωγές -εισαγωγές αγαθών Αυστραλίας με τις 100 κυριότερες χώρες το

Eξαγωγές -εισαγωγές αγαθών Αυστραλίας με τις 100 κυριότερες χώρες το Eξαγωγές -εισαγωγές αγαθών Αυστραλίας με τις 100 κυριότερες χώρες το 2010-2001 Σύμφωνα με στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της Αυστραλίας, οι εξαγωγές αγαθών της Αυστραλίας κατά το οικονομικό έτος 2010-11

Διαβάστε περισσότερα

Ευρωπαϊκή Σύμβαση για την άσκηση των Δικαιωμάτων των Παιδιών

Ευρωπαϊκή Σύμβαση για την άσκηση των Δικαιωμάτων των Παιδιών Ευρωπαϊκή Σύμβαση για την άσκηση των Δικαιωμάτων των Παιδιών [όπως κυρώθηκε με το N. 2502/1997: Κύρωση της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για την Άσκηση των Δικαιωμάτων των Παιδιών, (ΦΕΚ 103, τ. Α )] Άρθρο πρώτο.-

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟΝ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΟΥ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ύπ Αρ. 825 της 25ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 1970 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟΝ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΟΥ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ύπ Αρ. 825 της 25ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 1970 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟΝ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΟΥ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ύπ Αρ. 825 της 25ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 1970 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Ι Ό ττερί της Ευρωπαϊκής Συμβάσεως δια την Προστασίαν της./αρχαιολογικής Κληρονομιάς (Κυρωτικός)

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ Η ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΛΛΟΜΕΝΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ ΟΙ Σ.Α.Δ.Φ. ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ Η αναγκαιότητα για την εναρμόνιση της άμεσης φορολογίας των επιχειρήσεων

Διαβάστε περισσότερα

Συγκεκριµένα, το παράρτηµα της απόφασης 2007/453/ΕΚ αντικαθίσταται από το κείµενο του παραρτήµατος της παρούσας. Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΙΕΥΘΥΝΣΗΣ

Συγκεκριµένα, το παράρτηµα της απόφασης 2007/453/ΕΚ αντικαθίσταται από το κείµενο του παραρτήµατος της παρούσας. Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ Aθήνα, 3. 8. 2017 ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ Αρ. Πρωτ.:2494/84514 ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΙΣΑΓΩΓΩΝ ΕΞΑΓΩΓΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. της τροποποιημένης πρότασης. απόφασης του Συμβουλίου

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. της τροποποιημένης πρότασης. απόφασης του Συμβουλίου ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 6.9.2016 COM(2016) 552 final ANNEX 1 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ της τροποποιημένης πρότασης απόφασης του Συμβουλίου σχετικά με την υπογραφή και την προσωρινή εφαρμογή της συμφωνίας αεροπορικών

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. της. πρότασης απόφασης του Συμβουλίου

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. της. πρότασης απόφασης του Συμβουλίου ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 29.1.2015 COM(2015) 21 final ANNEX 1 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ της πρότασης απόφασης του Συμβουλίου για την υπογραφή, εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών σχετικά

Διαβάστε περισσότερα

(Φ.Ε.Κ. 332/Α/ )

(Φ.Ε.Κ. 332/Α/ ) ΝΟΜΟΣ 492/1976 Περί κυρώσεως της ψηφισθείσης εν Γενεύη κατά το 1971 υπ αριθµόν 136 ιεθνούς Συµβάσεως Εργασίας, περί προστασίας εκ των κινδύνων δηλητηριάσεως των οφειλοµένων εις το βενζόλιον (Φ.Ε.Κ. 332/Α/11-12-1976)

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΣ ΠΡΟΝΟΩΝ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΑΥΞΗΣΕΩΣ ΩΡΙΣΜΕΝΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΠΛΗΡΩΤΕΩΝ ΕΝ ΣΧΕΣΕ1 ΠΡΟΣ ΔΗΜΟ- ΣΙΑΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΝ

ΝΟΜΟΣ ΠΡΟΝΟΩΝ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΑΥΞΗΣΕΩΣ ΩΡΙΣΜΕΝΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΠΛΗΡΩΤΕΩΝ ΕΝ ΣΧΕΣΕ1 ΠΡΟΣ ΔΗΜΟ- ΣΙΑΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΝ 935 Ό περί Αυξήσεως Συντάξεων Νόμος του 1968 εκδίδεται δια δημοσιεύσεως είς την έπίσημον εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας συμφώνως τω "Αρθρω 52 τοΰ Συντάγματος. 'Αριθμός 128 του 1968 ΝΟΜΟΣ ΠΡΟΝΟΩΝ ΠΕΡΙ

Διαβάστε περισσότερα

Ψηφισάµενοι οµοφώνως µετά της Βουλής απεφασίσαµεν και διατάσσοµεν:

Ψηφισάµενοι οµοφώνως µετά της Βουλής απεφασίσαµεν και διατάσσοµεν: ΝΟΜΟΣ: 3924/1959 Περί κυρώσεως της υπ' αριθ. 89 ιεθνούς Συµβάσεως «περί νυκτερινής εργασίας των απασχολουµένων εν τη Βιοµηχανία Γυναικών». (ΦΕΚ 1/Α/2-1-59) ΠΑΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Ψηφισάµενοι οµοφώνως

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΣ: 2148/1993 ΦΕΚ: Α 96/

ΝΟΜΟΣ: 2148/1993 ΦΕΚ: Α 96/ ΝΟΜΟΣ: 2148/1993 ΦΕΚ: Α 96/16.06.1993 ΤΙΤΛΟΣ: ΚΥΡΩΣΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΕΩΣ: ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΦΩΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΜΗ ΕΠΙΤΡΕΠΟΜΕΝΗΣ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΦΩΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗ

Διαβάστε περισσότερα

εε«*ν'? Α^ν 2. Έν τω παρόντι Νόμω, έκτος έάν έκ τοΰ κειμένου προκύπτη διά Εοι^α φόρος έννοια

εε«*ν'? Α^ν 2. Έν τω παρόντι Νόμω, έκτος έάν έκ τοΰ κειμένου προκύπτη διά Εοι^α φόρος έννοια E.E., Παρ. I, 1389 Ν. 103/73 Αρ. 1060, 21.12.73 ' Ό περί Αυξήσεως Συντάξεων (Άρ. 2) Νόμος του 1973 εκδίδεται δια δημοσιεύσεως εις την έπίσημον εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας συμφώνως τω "Αρθρω 52

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΒΕΛΓΙΚΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ

ΤΟ ΒΕΛΓΙΚΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΤΟ ΒΕΛΓΙΚΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της βελγικής στατιστικής υπηρεσίας, το εμπορικό ισοζύγιο του Βελγίου κατά το έτος υπήρξε ελλειμματικό κατά 6,64 δις., σημειώνοντας αξιόλογη

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. στην. Πρόταση για απόφαση του Συμβουλίου

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. στην. Πρόταση για απόφαση του Συμβουλίου ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 27.5.2016 COM(2016) 302 final ANNEX 1 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ στην Πρόταση για απόφαση του Συμβουλίου σχετικά με την υπογραφή, εξ ονόματος της Ένωσης, και την προσωρινή εφαρμογή της Συμφωνίας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Βρυξέλλες, 7 Μαΐου 2012 (OR. en)

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Βρυξέλλες, 7 Μαΐου 2012 (OR. en) ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Βρυξέλλες, 7 Μαΐου 2012 (OR. en) EUCO 81/12 CO EUR 6 POLGEN 77 INST 321 ΝΟΜΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Θέμα : ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ σχετικά με την εξέταση, από μια διάσκεψη αντιπροσώπων

Διαβάστε περισσότερα

1107 Ν. 164/87. E.E., Παρ. I, Αρ. 2241,

1107 Ν. 164/87. E.E., Παρ. I, Αρ. 2241, E.E., Παρ. I, Αρ. 2241, 10.7.87 1107 Ν. 164/87 Ο περί Βεβαιώσεως και Εισπράξεως Φόρων (Τροποποιητικός) Νόμος του 1987 εκδίδεται με δημοσίευση στην επίσημη εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΒΑΣΗ ΑΦΟΡΩΣΑ ΤΗ ΔΙΑΝΟΜΗ ΣΗΜΑΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΜΕΤΑΔΙΔΟΜΕΝΩΝ ΔΙΑ ΔΟΡΥΦΟΡΟΥ ΣΥΝΑΦΘΕΙΣΑ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΤΗΝ 21η ΜΑΪΟΥ 1974

ΣΥΜΒΑΣΗ ΑΦΟΡΩΣΑ ΤΗ ΔΙΑΝΟΜΗ ΣΗΜΑΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΜΕΤΑΔΙΔΟΜΕΝΩΝ ΔΙΑ ΔΟΡΥΦΟΡΟΥ ΣΥΝΑΦΘΕΙΣΑ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΤΗΝ 21η ΜΑΪΟΥ 1974 ΝΟΜΟΣ: 1944/1991 ΦΕΚ: Α 56/22.04.1991 ΤΙΤΛΟΣ: ΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΕΩΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗ ΔΙΑΝΟΜΗ ΣΗΜΑΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΜΕΤΑΔΙΔΟΜΕΝΩΝ ΔΙΑ ΔΟΡΥΦΟΡΟΥ ΑΡΘΡΟ 1 Κυρώνεται και έχει την ισχύ που ορίζει το

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ. Βρυξέλλες, 30 Νοεμβρίου 2004 (OR. en) 14811/04 EUROPOL 54 JAI 459

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ. Βρυξέλλες, 30 Νοεμβρίου 2004 (OR. en) 14811/04 EUROPOL 54 JAI 459 ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Βρυξέλλες, 30 Νοεμβρίου 2004 (OR. en) 14811/04 EUROPOL 54 JAI 459 ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Θέμα : Πρωτοβουλία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, του Βασιλείου

Διαβάστε περισσότερα

'Αριθμός 17 του Συμβάσεως.

'Αριθμός 17 του Συμβάσεως. 342 Ό Κυρωτικός της περί της Συνδικαλιστικής 'Ελευθερίας και Προστασίας του Συνδικαλιστικού Δικαιώματος Συμβάσεως ('Αρ. 87) τοΰ 1948, Νόμος του 1966, το κείμενον τοΰ οποίου ακολουθεί, εκδίδεται δια δημοσιεύσεως

Διαβάστε περισσότερα

Διαβιβάζεται συνημμένως στις αντιπροσωπίες το έγγραφο - COM(2016) 552 final.

Διαβιβάζεται συνημμένως στις αντιπροσωπίες το έγγραφο - COM(2016) 552 final. Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 6 Σεπτεμβρίου 2016 (OR. en) Διοργανικός φάκελος: 2011/0103 (NLE) 11984/16 ADD 1 AVIATION 174 USA 51 RELEX 722 ΠΡΟΤΑΣΗ Αποστολέας: Ημερομηνία Παραλαβής: Αποδέκτης:

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟΝ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟΝ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟΝ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΟΥ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ υπ' Αρ. 705 της 24ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 1969 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Ι Ό περί της Ευρωπαϊκής Συμβάσεως -περί Παροχής Πληροφοριών έπί του Κρατούντος έν τη 'Αλλοδαπή

Διαβάστε περισσότερα

για το εναρμονισμένο σύστημα ονοματολογίας και κωδικοποίησης των εμπορευμάτων

για το εναρμονισμένο σύστημα ονοματολογίας και κωδικοποίησης των εμπορευμάτων 20. 7. 87 Επίσημη Εφημερίδα των Ευρωπαΐκων Κοινοτήτων Αριθ. L 198/3 (Μετάφραση) ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗ για το εναρμονισμένο σύστημα ονοματολογίας και κωδικοποίησης των εμπορευμάτων (Βρυξέλλες, 14 Ιουνίου 1983)

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. Ψηφισάµενοι οµοφώνως µετά της Γ εν Αθήναις Εθνικής Συνελεύσεως, απεφασίσαµεν και διατάσσοµεν: Άρθρον πρώτον

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. Ψηφισάµενοι οµοφώνως µετά της Γ εν Αθήναις Εθνικής Συνελεύσεως, απεφασίσαµεν και διατάσσοµεν: Άρθρον πρώτον ΝΟΜΟΣ: 2994/1922 Περί κυρώσεως της ιεθνούς Συµβάσεως της Γ' ιεθνούς Συνδιασκέψεως Εργασίας της Γενεύης, της κανονιζούσης την χρήσιν του ανθρακικού µολύβδου (στουπετσίου) εν τοις χρωµατισµοίς. (ΦΕΚ 162/Α/31-8-22)

Διαβάστε περισσότερα

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΥΝ ΗΜΕΔΑΠΕΣ Α.Ε. ΣΕ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΩΝ ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΣΥΝΑΨΕΙ Σ.Α.Δ.

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΥΝ ΗΜΕΔΑΠΕΣ Α.Ε. ΣΕ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΩΝ ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΣΥΝΑΨΕΙ Σ.Α.Δ. ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΥΝ ΗΜΕΔΑΠΕΣ Α.Ε. ΣΕ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΩΝ ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΣΥΝΑΨΕΙ Σ.Α.Δ.Φ. ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ Δ.Ο.Σ. (Α ) Σελίδα

Διαβάστε περισσότερα

ΙΕΘΝΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 78* "Περί της ιατρικής εξετάσεως ικανότητος των παίδων και νεαρών προσώπων δι' απασχόλησιν εις τας µη βιοµηχανικάς εργασίας"

ΙΕΘΝΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 78* Περί της ιατρικής εξετάσεως ικανότητος των παίδων και νεαρών προσώπων δι' απασχόλησιν εις τας µη βιοµηχανικάς εργασίας ΙΕΘΝΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 78* "Περί της ιατρικής εξετάσεως ικανότητος των παίδων και νεαρών προσώπων δι' απασχόλησιν εις τας µη βιοµηχανικάς εργασίας" Η Γενική Συνδιάσκεψις της ιεθνούς Οργανώσεως Εργασίας,

Διαβάστε περισσότερα

1189 Κ.Δ.Π. 354/84. Αριθμός 354 Ο ΠΕΡΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΗΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟΣ (ΚΕΦ. 268 ΚΑΙ ΝΟΜΟΙ 63 ΤΟΥ 1962 ΚΑΙ 69 ΤΟΥ 1971)

1189 Κ.Δ.Π. 354/84. Αριθμός 354 Ο ΠΕΡΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΗΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟΣ (ΚΕΦ. 268 ΚΑΙ ΝΟΜΟΙ 63 ΤΟΥ 1962 ΚΑΙ 69 ΤΟΥ 1971) E.E. Παρ. Ill (I) Αρ. 2020, 21.12.84 1189 Κ.Δ.Π. 354/84 Αριθμός 354 Ο ΠΕΡΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΗΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟΣ (ΚΕΦ. 268 ΚΑΙ ΝΟΜΟΙ 63 ΤΟΥ 1962 ΚΑΙ 69 ΤΟΥ 1971) Κανονισμοί εκδοθέντες δυνάμει των άρθρων 38 και 39 Ενασκούν

Διαβάστε περισσότερα

65J. Συ μ6ά εως. κ.λ.π.

65J. Συ μ6ά εως. κ.λ.π. 65J Ό Κυρωτικός της περί Νυκτερινής Εργασίας (Γυναικών) Συμ$άσ.-.ως (Άναθεωρηθείσης) τοΰ 1948, Νόμος του 1965, το κείμενον του όποιου ακολουθεί, εκδίδεται δια δημοσιεύσεως είς την έπίσημον εφημερίδα της

Διαβάστε περισσότερα

Διαβιβάζεται συνημμένως στις αντιπροσωπίες το έγγραφο - COM(2015) 291 final ANNEX 1.

Διαβιβάζεται συνημμένως στις αντιπροσωπίες το έγγραφο - COM(2015) 291 final ANNEX 1. Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 16 Ιουνίου 2015 (OR. en) Διοργανικός φάκελος: 2015/0130 (NLE) 9969/15 ADD 1 ΠΡΟΤΑΣΗ Αποστολέας: Ημερομηνία Παραλαβής: Αποδέκτης: JAI 463 DROIPEN 63 COPEN 156

Διαβάστε περισσότερα

'Αριθμός 179 Ο ΠΕΡΙ ΤΕΛΩΝΕΙΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΕΩΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 1967

'Αριθμός 179 Ο ΠΕΡΙ ΤΕΛΩΝΕΙΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΕΩΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 1967 214 'Αριθμός 179 Ο ΠΕΡΙ ΤΕΛΩΝΕΙΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΕΩΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 1967 Κανονισμοί γενόμενοι δυνάμει του άρθρου 35 Το Ύπουργικόν Συμβούλιον, ενασκούν τάς εξουσίας τάς χορηγούμενος είς αυτό, δυνάμει του

Διαβάστε περισσότερα

Τροποποίηση των Συνθηκών - Πρωτόκολλο σχετικά με τα μελήματα του ιρλανδικού λαού όσον αφορά τη Συνθήκη της Λισσαβώνας

Τροποποίηση των Συνθηκών - Πρωτόκολλο σχετικά με τα μελήματα του ιρλανδικού λαού όσον αφορά τη Συνθήκη της Λισσαβώνας ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Βρυξέλλες, 14 Οκτωβρίου 2011 (OR. en) 15484/11 PARLNAT 229 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ Αποστολέας : Αποδέκτης : Θέμα : Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου Εθνικά Κοινοβούλια Τροποποίηση των

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 5.7.2016 COM(2016) 440 final 2016/0202 (NLE) Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για τη σύναψη, εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του πρωτοκόλλου (2015) για την τροποποίηση του

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΒΕΛΓΙΚΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ

ΤΟ ΒΕΛΓΙΚΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΤΟ ΒΕΛΓΙΚΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της βελγικής στατιστικής υπηρεσίας, το εμπορικό ισοζύγιο του Βελγίου κατά το έτος υπήρξε ελλειμματικό κατά 3,97 δις., σημειώνοντας βελτίωση

Διαβάστε περισσότερα

2471 Ν. 156/85. E.E. Παρ. I, Αρ. 2089, 8.11.85. Συνοπτικός τίτλος. Κεφ. 148 87 του 1973 54 του 1978. Τροποποίησις του άρθρου 57 του βασικού νόμου.

2471 Ν. 156/85. E.E. Παρ. I, Αρ. 2089, 8.11.85. Συνοπτικός τίτλος. Κεφ. 148 87 του 1973 54 του 1978. Τροποποίησις του άρθρου 57 του βασικού νόμου. E.E. Παρ. I, Αρ. 2089, 8.11.85 2471 Ν. 156/85 Ο περί Αστικών Αδικημάτων (Τροποποιητικός) Νόμος του 1985 εκδίδεται δια δημοσιεύσεως εις την επίσημον εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας συμφώνως τω άρθρω

Διαβάστε περισσότερα

NATO CODIFICATION BUREAU)

NATO CODIFICATION BUREAU) Απόδοση NSN 1. Ο NSN είναι ένας μοναδικός δεκατριψήφιος αριθμός, με τον οποίο αναγνωρίζεται πλήρως ένα υλικό. Είναι ένας κωδικός για της εύκολη αναζήτηση του υλικού που διευκολύνει την λογιστική υποστήριξη

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1ο. ΕΤΟΣ ΕΚΤΑΣΗ σε τετρ. χλμ. Α. Ε. Π. ΠΛΗΘΥ- ΣΜΟΣ ΚΡΑΤΗ ΗΠΕΙΡΟΣ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΠΥΚΝ ΙΔΡΥΣΗΣ. ΚΕΦΑΛΗ σε $ κατά.

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1ο. ΕΤΟΣ ΕΚΤΑΣΗ σε τετρ. χλμ. Α. Ε. Π. ΠΛΗΘΥ- ΣΜΟΣ ΚΡΑΤΗ ΗΠΕΙΡΟΣ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΠΥΚΝ ΙΔΡΥΣΗΣ. ΚΕΦΑΛΗ σε $ κατά. ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1ο Άγιος Βικέντιος & Γρεναδίνες Καραϊβική Κοινοβ. Δημοκρατία 1979 1979 389 104217 268 0,645 6.016 2010 Άγιος Μαρίνος Ευρώπη Κοινοβ. Δημοκρατία 301 301 61,2 30.324 495 1,662 41.900 2007 Άγιος

Διαβάστε περισσότερα

Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα

Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα 2006R1979 EL 10.02.2008 001.001 1 Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα B ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΚ) αριθ. 1979/2006 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 22ας Δεκεμβρίου 2006 σχετικά με το

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΑΡΤΗΜΑ. στην πρόταση για ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΠΡΟΣΑΡΤΗΜΑ. στην πρόταση για ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, XXX [ ](2013) XXX Επικύρωση της δεύτερης περιόδου ανάληψης υποχρεώσεων στο πλαίσιο του πρωτοκόλλου του Κιότο στη σύμβαση-πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ. Βρυξέλλες, 21 Ιουνίου 2010 (OR. en) 8046/10 Διοργανικός φάκελος: 2010/0814 (NLE) SCH-EVAL 45 SIRIS 51 COMIX 246

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ. Βρυξέλλες, 21 Ιουνίου 2010 (OR. en) 8046/10 Διοργανικός φάκελος: 2010/0814 (NLE) SCH-EVAL 45 SIRIS 51 COMIX 246 ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Βρυξέλλες, 2 Ιουνίου 200 (OR. en) 8046/0 Διοργανικός φάκελος: 200/084 (NLE) SCH-EVAL 45 SIRIS 5 COMIX 246 ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Θέμα: ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ σχετικά

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΤΛΟΣ: ΚΥΡΩΣΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΕΩΣ: ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΜΗΝΕΥΤΩΝ Η

ΤΙΤΛΟΣ: ΚΥΡΩΣΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΕΩΣ: ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΜΗΝΕΥΤΩΝ Η ΝΟΜΟΣ: 2054/1992 ΦΕΚ: Α 104/30.06.1992 ΤΙΤΛΟΣ: ΚΥΡΩΣΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΕΩΣ: ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΜΗΝΕΥΤΩΝ Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ, ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΦΩΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΠΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθηµα τεκµηρίωσης και δεν δεσµεύει τα κοινοτικά όργανα

Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθηµα τεκµηρίωσης και δεν δεσµεύει τα κοινοτικά όργανα 1997D0296 EL 01.07.1997 001.001 1 Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθηµα τεκµηρίωσης και δεν δεσµεύει τα κοινοτικά όργανα B ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 22ας Απριλίου 1997 για την κατάρτιση του καταλόγου των τρίτων

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 16.12.2009 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 331/17 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 30ής Νοεμβρίου 2009 για τη σύναψη, εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Κοινότητας, του πρωτοκόλλου της Χάγης της 23ης Νοεμβρίου

Διαβάστε περισσότερα

Σύμβασις 138 Περί του κατωτάτου ορίου ηλικίας εισόδου εις την απασχόλησιν

Σύμβασις 138 Περί του κατωτάτου ορίου ηλικίας εισόδου εις την απασχόλησιν Διεθνής Σύμβαση Νο. 138 περί του κατωτάτου ορίου ηλικίας εισόδου εις την απασχόλησιν και προσαρμογής της ελληνικής νομοθεσίας προς τα διατάξεις αυτής [όπως κυρώθηκε με το Ν. 1182/1981: «περί κυρώσεως της

Διαβάστε περισσότερα

Σύμβαση για την ίση μεταχείριση ημεδαπών και αλλοδαπών στην κοινωνική ασφάλεια, 1962 Νο

Σύμβαση για την ίση μεταχείριση ημεδαπών και αλλοδαπών στην κοινωνική ασφάλεια, 1962 Νο Σύμβαση για την ίση μεταχείριση ημεδαπών και αλλοδαπών στην κοινωνική ασφάλεια, 1962 Νο. 118 1 Υιοθετήθηκε την 28η Ιουνίου 1962 από τη Γενική Συνδιάσκεψη της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας κατά την 46η σύνοδό

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. της. Πρότασης ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. της. Πρότασης ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 23.5.2014 COM(2014) 291 final ANNEX 1 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Συμφωνία σχετικά με τη συμμετοχή της Ισλανδίας στην από κοινού ανταπόκριση στις υποχρεώσεις που έχουν αναλάβει η Ευρωπαϊκή

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι

ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Ε.Ε. Παρ. HI(I) 2602 Κ.Δ.Π. 375/2004 Αρ. 3849, 30.4.2004 Αριθμός 375 Οι περί Φόρων Κατανάλωσης (Φορολογικές Ατέλειες που Εφαρμόζονται στις Προσωρινές Εισαγωγές Ορισμένων Μεταφορικών Μέσων που Εισάγονται

Διαβάστε περισσότερα

ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΟΥ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΕΡΟΣ Ι

ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΟΥ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΕΡΟΣ Ι ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΟΥ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ υπ Άρ. 45 της Ιης ΜΑΡΤΙΟΥ I96S ΜΕΡΟΣ Ι Συμφώνως τω άρθρω 52 του Συντάγματος δ ύπό της Βουλής των 'Αντιπροσώπων ψηφισθείς περί Αυξήσεως Συντάξεων Νόμος, 1961, το

Διαβάστε περισσότερα

Συνολική διάδοση του υπερβολικού βάρους ενηλίκων & της παχυσαρκίας ανά γεωγραφική περιφέρεια

Συνολική διάδοση του υπερβολικού βάρους ενηλίκων & της παχυσαρκίας ανά γεωγραφική περιφέρεια Συνολική διάδοση του υπερβολικού βάρους ενηλίκων & της παχυσαρκίας ανά γεωγραφική περιφέρεια Ευρωπαϊκή ήπειρος Αλβανία 2008-9 Πανεθνικά 10302 15-49 44.8 8.5 29.6 9.7 DHS Αρμενία 2005 Πανεθνικά 6016 15-49

Διαβάστε περισσότερα

(α) οίκους, ιδρύματα καΐ διοικητικός υπηρεσίας παρέχουσας προσωπικός υπηρεσίας' (β) ταχυδρομικός καΐ τηλεπικοινωνιακός υπηρεσίας'

(α) οίκους, ιδρύματα καΐ διοικητικός υπηρεσίας παρέχουσας προσωπικός υπηρεσίας' (β) ταχυδρομικός καΐ τηλεπικοινωνιακός υπηρεσίας' 681 (3) Ή διά τοΰ παρόντος άρθρου παρεχομένη εξουσία εκδόσεως διατάγματος ενασκείται διά διοικητικής πράξεως κατ' εξουσιοδότηση/ νόμου εκδιδομένης, άκυροϋται δε δι* αποφάσεως της Βουλής τών 'Αντιπροσώπων.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ II ΤΕΛΙΚΗ ΠΡΑΞΗ. της. Πρότασης απόφασης του Συμβουλίου

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ II ΤΕΛΙΚΗ ΠΡΑΞΗ. της. Πρότασης απόφασης του Συμβουλίου ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 17.2.2014 COM(2014) 91 final ANNEX 2 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ II ΤΕΛΙΚΗ ΠΡΑΞΗ της Πρότασης απόφασης του Συμβουλίου σχετικά με τη σύναψη, εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και

Διαβάστε περισσότερα

Βρυξέλλες, COM(2015) 424 final ANNEX 1 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ. στην

Βρυξέλλες, COM(2015) 424 final ANNEX 1 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ. στην ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 7.9.2015 COM(2015) 424 final ANNEX 1 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ στην πρόταση απόφασης του Συμβουλίου για την υπογραφή, εξ ονόματος της Ένωσης, και την προσωρινή εφαρμογή της συμφωνίας μεταξύ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΟΥ ΒΕΛΓΙΟΥ, Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ, Η ΤΣΕΧΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΗΣ ΔΑΝΙΑΣ, Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ,

ΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΟΥ ΒΕΛΓΙΟΥ, Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ, Η ΤΣΕΧΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΗΣ ΔΑΝΙΑΣ, Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ, ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΡΟΣΑΡΤΑΤΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΘΗΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ, ΣΤΗ ΣΥΝΘΗΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΞΕΝΕΙΑ ΧΩΡΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΞΕΝΕΙΑ ΧΩΡΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΞΕΝΕΙΑ ΧΩΡΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΙΓΥΠΤΟΣ... 3 ΑΙΘΙΟΠΙΑ... 3 ΑΛΒΑΝΙΑ... 3 ΑΛΓΕΡΙΑ...3 ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ... 4 ΑΡΜΕΝΙΑ... 4 ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ... 4 ΑΥΣΤΡΙΑ...4 ΒΑΤΙΚΑΝΟ... 5 ΒΕΛΓΙΟ... 5 ΒΟΣΝΙΑ ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗ... 5 ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ...

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΠΗΓΕΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΤΟΙΚΟ ΣΥΜΒΑΛΛΟΜΕΝΗΣ ΧΩΡΑΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΠΗΓΕΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΤΟΙΚΟ ΣΥΜΒΑΛΛΟΜΕΝΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΠΗΓΕΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΤΟΙΚΟ ΣΥΜΒΑΛΛΟΜΕΝΗΣ ΧΩΡΑΣ Για τη φορολογική μεταχείριση των συντάξεων που προέρχονται από πηγές Ελλάδας

Διαβάστε περισσότερα

7419/16 IKS/ech DGC 2A

7419/16 IKS/ech DGC 2A Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 18 Απριλίου 2016 (OR. en) 7419/16 Διοργανικός φάκελος : 2016/0041 (NLE) COEST 80 ELARG 31 ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Θέμα: Πρωτόκολλο της Συμφωνίας εταιρικής

Διαβάστε περισσότερα

Eισαγωγές εξαγωγές αναλυτικά Παρασκευή, 24 Ιούνιος :35 - Τελευταία Ενημέρωση Τετάρτη, 05 Απρίλιος :15

Eισαγωγές εξαγωγές αναλυτικά Παρασκευή, 24 Ιούνιος :35 - Τελευταία Ενημέρωση Τετάρτη, 05 Απρίλιος :15 Eισ Eισαγωγές - Eξαγωγές οίνου 2015(σε HL) ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΤΡΙΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΑΞΙΑ(ΕΥΡΩ) ΛΙΤΡΑ ΑΞΙΑ/ΛΙΤΡΟ ΙΣΛΑΝΔΙΑ 734 411 1,79 ΝΟΡΒΗΓΙΑ 258.693 44.533 5,81 ΕΛΒΕΤΙΑ 821.844 184.455 4,46 ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ 30 2 15,00 ΤΟΥΡΚΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

14o Πρωτόκολλο της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και των Θεμελιωδών Ελευθεριών το οποίο τροποποιεί το σύστημα ελέγχου της Σύμβασης

14o Πρωτόκολλο της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και των Θεμελιωδών Ελευθεριών το οποίο τροποποιεί το σύστημα ελέγχου της Σύμβασης 14o Πρωτόκολλο της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και των Θεμελιωδών Ελευθεριών το οποίο τροποποιεί το σύστημα ελέγχου της Σύμβασης Υιοθετήθηκε από το Συμβούλιο της Ευρώπης στο Στρασβούργο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ Ν. 116/85 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 2084 της 25ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1985 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ Ο περί Κοινωνικών Ασφαλίσεων (Τροποποιητικός) (Αρ. 2) Νόμος του 1985 εκδίδεται διά δημοσιεύσεως

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ. Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ. Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ Βρυξέλλες, 07.1.2005 COM(2004)864 τελικό 2004/0290 (CNS) Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ περί σύναψης πρωτοκόλλου με το οποίο τροποποιείται η συμφωνία για τις θαλάσσιες

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΤΙΣΤΗΚΑΝ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ

ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΤΙΣΤΗΚΑΝ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΤΙΣΤΗΚΑΝ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ I. Γενικά II. Πρωτόκολλο της 13 ης Απριλίου 1962 για την ίδρυση

Διαβάστε περισσότερα

Συνοπτικός τίτλος. 'Ερμηνεία. Έπικύρωσις Συμβάσεως. ΠΙναξ. "Εγκρισις Ιδρυμάτων. 'Εφαρμογή της Συμβάσεως.

Συνοπτικός τίτλος. 'Ερμηνεία. Έπικύρωσις Συμβάσεως. ΠΙναξ. Εγκρισις Ιδρυμάτων. 'Εφαρμογή της Συμβάσεως. 614 "Αρθρον 11 Ή παροοσα Συμφωνία θά Ισχύη άνευ -περιορισμού διαρκείας. Παν Συμβαλλόμενον Μέρος δύναται, καθόσον τό άφορφ, νά θέση τέρμα είς τήν έφαρμογήν της -παρούσης Συμφωνίας, κατόττιν προειδοττοιήσεως

Διαβάστε περισσότερα

Εξωτερικό Εμπόριο Ρωσικής Ομοσπονδίας Ιανουαρίου-Ιουλίου 2016

Εξωτερικό Εμπόριο Ρωσικής Ομοσπονδίας Ιανουαρίου-Ιουλίου 2016 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Πρεσβεία της Ελλάδος Μόσχα Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων Εξωτερικό Εμπόριο Ρωσικής Ομοσπονδίας Ιανουαρίου-Ιουλίου 2016 Σύμφωνα με στοιχεία της Ομοσπονδιακής Τελωνειακής

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ. Βρυξέλλες, 24 Απριλίου 2012 (OR. en) 8179/12 Διοργανικός φάκελος : 2012/0014 (NLE)

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ. Βρυξέλλες, 24 Απριλίου 2012 (OR. en) 8179/12 Διοργανικός φάκελος : 2012/0014 (NLE) ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Βρυξέλλες, 24 Απριλίου 2012 (OR. en) 8179/12 Διοργανικός φάκελος : 2012/0014 (NLE) AVIATION 55 RELEX 282 MACAO 4 OC 175 ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Θέμα: Συμφωνία μεταξύ

Διαβάστε περισσότερα

Κύρωση διεθνούς σύμβασης εργασίας υπ' αριθμ. 160 «για τις στατιστικές της εργασίας». (ΦΕΚ 252/Α/ )) Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Κύρωση διεθνούς σύμβασης εργασίας υπ' αριθμ. 160 «για τις στατιστικές της εργασίας». (ΦΕΚ 252/Α/ )) Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Νόμος: 1817/1988 Κύρωση διεθνούς σύμβασης εργασίας υπ' αριθμ. 160 «για τις στατιστικές της εργασίας». (ΦΕΚ 252/Α/15-11-88)) Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Εκδίδομε τον ακόλουθο νόμο που ψήφισε η

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΣ 2681/1999 ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣΚΑΙΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΙΝ ΙΑΣ

ΝΟΜΟΣ 2681/1999 ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣΚΑΙΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΙΝ ΙΑΣ ΝΟΜΟΣ 2681/1999 Κύρωση της Συμφωνίας τουριστικής συνεργασίας μεταξύτης Κυβέρνησης της Ελληνικής ημοκρατίας και της Κυβέρνησης της ημοκρατίας της Ινδίας. ΝΟΜΟΣ ΥΠ` ΑΡΙΘ. 2681 ΦΕΚ Α` 15/5.2.1999 Κύρωση της

Διαβάστε περισσότερα

Η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας

Η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας Η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας Στοιχεία της Επετηρίδας για την Παγκόσμια Ανταγωνιστικότητα του International Institute for Management Development - IMD World Competitiveness Yearbook 2015

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 27.7.2017 COM(2017) 398 final 2017/0176 (NLE) Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για τη σύναψη της συμφωνίας μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ομοσπονδίας Αγίου Χριστοφόρου

Διαβάστε περισσότερα

KKE Τα Κόμματα που Συμμετείχαν Κομμουνιστικά Κόμματα

KKE Τα Κόμματα που Συμμετείχαν Κομμουνιστικά Κόμματα Παρευρέθηκαν αντιπροσωπείες από 73 Κόμματα, ενώ άλλα 7 κόμματα, που για διάφορους λόγους δεν μπόρεσαν να παραστούν, έστειλαν τις παρεμβάσεις τους. Ετσι, συνολικά, 80 κόμματα παρενέβησαν στις εργασίες της

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟΝ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟΝ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟΝ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΟΥ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ύπ Άρ. 776 τής 13ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 1970 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Ι 'Q περί Διεθνούς Συνθήκης περί Μή Διασποράς Πυρηνικών "Οπλων (Κυρωτικός) Νόμος του 1970 εκδίδεται

Διαβάστε περισσότερα

Πρωτόκολλο για τα μελήματα του ιρλανδικού λαού όσον αφορά τη Συνθήκη της Λισσαβώνας

Πρωτόκολλο για τα μελήματα του ιρλανδικού λαού όσον αφορά τη Συνθήκη της Λισσαβώνας 1796 der Beilagen XXIV. GP - Staatsvertrag - 09 Protokoll in griechischer Sprachfassung (Normativer Teil) 1 von 10 ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΜΕΛΩΝ Βρυξέλλες, 14 Μαΐου 2012 (OR.

Διαβάστε περισσότερα

5538/11 GA/ag,nm DG C 1 B

5538/11 GA/ag,nm DG C 1 B ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Βρυξέλλες, 11 Φεβρουαρίου 2011 (OR. en) 5538/11 Διοργανικός φάκελος: 2010/0384 (NLE) PI 3 ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Θέμα: ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για την έγκριση ενισχυμένης

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 18.1.2017 COM(2017) 17 final 2017/0011 (NLE) Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ σχετικά με την εφαρμογή των διατάξεων του κεκτημένου του Σένγκεν στον τομέα του συστήματος πληροφοριών

Διαβάστε περισσότερα

Περί κυρώσεως της υπ' αριθ. 68 (1946) ιεθνούς Συµβάσεως Εργασίας «περί τροφοδοσίας των πληρωµάτων» (ΦΕΚ 154/Α/ )

Περί κυρώσεως της υπ' αριθ. 68 (1946) ιεθνούς Συµβάσεως Εργασίας «περί τροφοδοσίας των πληρωµάτων» (ΦΕΚ 154/Α/ ) ΝΟΜΟΣ: 1163/81 Περί κυρώσεως της υπ' αριθ. 68 (1946) ιεθνούς Συµβάσεως Εργασίας «περί τροφοδοσίας των πληρωµάτων» (ΦΕΚ 154/Α/18-06-81) Ο ΠΡΟΕ ΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Ψηφισάµενοι οµοφώνως µετά της

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. στην. Πρόταση απόφασης του Συμβουλίου

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. στην. Πρόταση απόφασης του Συμβουλίου ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 18.2.2016 COM(2016) 69 final ANNEX 1 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ στην Πρόταση απόφασης του Συμβουλίου για τη σύναψη, εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κρατών μελών της, του πρωτοκόλλου

Διαβάστε περισσότερα

ροταριανα Γραμματόσημα... Ρόταρυ και φιλοτελισμός, δύο όροι παγκόσμιοι

ροταριανα Γραμματόσημα... Ρόταρυ και φιλοτελισμός, δύο όροι παγκόσμιοι ροταριανα Γραμματόσημα... Ρόταρυ και φιλοτελισμός, δύο όροι παγκόσμιοι Περιεχόμενα Πρόλογος... 3 Ευρώπη... 5 Αμερική... 8 Ασία... 12 Αυστραλία... 14 Αφρική... 15 2 ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΗΜΑ ΡΟΤΑΡΥ Φίλες και φίλοι,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. της. Πρότασης για απόφαση του Συμβουλίου

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. της. Πρότασης για απόφαση του Συμβουλίου ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 26.2.2016 COM(2016) 90 final ANNEX 1 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ της Πρότασης για απόφαση του Συμβουλίου για την υπογραφή, εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κρατών μελών της, του πρωτοκόλλου

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΟΡΘΩΣΗ Ανφορικά με τον περί της Διεθνούς Συμβάσεως Eurocontrol και της Πολυμερούς Συμφωνίας της Σχετικής με τα Τέλη Διαδρομής (Κυρωτικό)

ΔΙΟΡΘΩΣΗ Ανφορικά με τον περί της Διεθνούς Συμβάσεως Eurocontrol και της Πολυμερούς Συμφωνίας της Σχετικής με τα Τέλη Διαδρομής (Κυρωτικό) 700 ΔΙΟΡΘΩΣΗ Ανφορικά με τον περί της Διεθνούς Συμβάσεως Eurocontrol και της Πολυμερούς Συμφωνίας της Σχετικής με τα Τέλη Διαδρομής (Κυρωτικό) (Τροποποιητικό) Νόμο του 2000, (Ν. 22(ΠΙ)/2000) που δημοσιεύτηκε

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΠΕΡΙ ΑΝΕΙΟΥ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΕΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥ 1969

ΟΙ ΠΕΡΙ ΑΝΕΙΟΥ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΕΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥ 1969 ΟΙ ΠΕΡΙ ΑΝΕΙΟΥ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΕΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥ 1969 Συµφώνως προς τους Κανονισµούς 3, 5 και 10 των περί ανείου Αποταµιεύσεων Κανονισµών του 1969 (εν τοις εφεξής αναφεροµένων ως «οι Κανονισµοί») (επίσηµος

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΙΝΕΣ ΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΣΥΜΒΑΛΛΟΜΕΝΩΝ ΜΕΡΩΝ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ

ΚΟΙΝΕΣ ΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΣΥΜΒΑΛΛΟΜΕΝΩΝ ΜΕΡΩΝ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ 443 der Beilagen XXIII. GP - Staatsvertrag - 85 griechische Erklärungen (Normativer Teil) 1 von 13 ΚΟΙΝΕΣ ΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΡΟΝΤΩΝ ΣΥΜΒΑΛΛΟΜΕΝΩΝ ΜΕΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΣΥΜΒΑΛΛΟΜΕΝΩΝ ΜΕΡΩΝ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ AF/EEE/BG/RΟ/DC/el

Διαβάστε περισσότερα

E.E., Παρ. Ι, Ν. 8/75 Άρ. 1172,

E.E., Παρ. Ι, Ν. 8/75 Άρ. 1172, E.E., Παρ. Ι, Ν. 8/75 Άρ. 1172, 21.2.75 Ό περί Ειδικεύσεως Πιστώσεως (Ταμεΐον Αναπτύξεως) Νόμος του 1975 εκδίδεται δια δημοσιεύσεως εις τήν έπίσημον εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας συμφώνως τω "Αρθρω

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. στην. Πρόταση απόφασης του Συμβουλίου

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. στην. Πρόταση απόφασης του Συμβουλίου ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 3.8.2017 COM(2017) 413 final ANNEX 1 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ στην Πρόταση απόφασης του Συμβουλίου για τη σύναψη, εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κρατών μελών της, του πρωτοκόλλου

Διαβάστε περισσότερα

34. ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΘΕΣΜΙΚΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΙΤΛΟΣ Ι. Άρθρο 1

34. ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΘΕΣΜΙΚΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΙΤΛΟΣ Ι. Άρθρο 1 C 310/382 EL Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 16.12.2004 34. ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΘΕΣΜΙΚΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΑ ΥΨΗΛΑ ΣΥΜΒΑΛΛΟΜΕΝΑ ΜΕΡΗ, ΕΚΤΙΜΩΝΤΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Θέση ελληνικών αγροτικών προϊόντων στη γερμανική αγορά: Γαλακτοκομικά & άλλα προϊόντα ζωϊκής προέλευσης

Θέση ελληνικών αγροτικών προϊόντων στη γερμανική αγορά: Γαλακτοκομικά & άλλα προϊόντα ζωϊκής προέλευσης ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ Βερολίνο, 26 Ιουνίου 2015 Θέση ελληνικών αγροτικών προϊόντων στη γερμανική αγορά: Γαλακτοκομικά & άλλα προϊόντα ζωϊκής προέλευσης

Διαβάστε περισσότερα

GSC.TFUK. Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 9 Ιανουαρίου 2019 (OR. en) XT 21105/1/18 REV 1. Διοργανικός φάκελος: 2018/0427 (NLE) BXT 124

GSC.TFUK. Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 9 Ιανουαρίου 2019 (OR. en) XT 21105/1/18 REV 1. Διοργανικός φάκελος: 2018/0427 (NLE) BXT 124 Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 9 Ιανουαρίου 2019 (OR. en) Διοργανικός φάκελος: 2018/0427 (NLE) XT 21105/1/18 REV 1 BXT 124 ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Θέμα: ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ σχετικά

Διαβάστε περισσότερα

Αρθρο: 1 Ημ/νία: Ημ/νία Ισχύος: Περιγραφή όρου θησαυρού: ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ ΣΕ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ

Αρθρο: 1 Ημ/νία: Ημ/νία Ισχύος: Περιγραφή όρου θησαυρού: ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ ΣΕ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ 33/1979 ΦΕΚ: Α 10 19790124 Τίτλος Περί τουριστικών καταλυμάτων εντός παραδοσιακών κτισμάτων Προοίμιο Εχοντες υπ' όψιν: 1. Το άρθρο 11 παρ. 1 και 2 και το άρθρο 22 του Α.Ν. 431/1937 "περί

Διαβάστε περισσότερα

ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 33% 02/01/14 εως 30/06/14 ΟΛΕΣ N/A. 10% 11/04/14 εως 09/06/14 ΟΛΕΣ (Eξαιρουμένων COLLECTIONS)

ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 33% 02/01/14 εως 30/06/14 ΟΛΕΣ N/A. 10% 11/04/14 εως 09/06/14 ΟΛΕΣ (Eξαιρουμένων COLLECTIONS) ΒΕΛΓΙΟ ΜΕΣΟΒΔΟΜΑΔΑ 10% 02/01/14 εως ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 33% 02/01/14 εως ΟΛΕΣ N/A Διαθέσιμο μόνο σε BRUSSELS ZAVENTEM APT & MAX ΚΡΑΤΗΣΗ 14 ΗΜΕΡΕΣ 20% 02/01/14 εως ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΓΑΛΛΙΑ 20% 02/01/14 εως 13/02/14

Διαβάστε περισσότερα

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 14 Φεβρουαρίου 2017 (OR. en)

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 14 Φεβρουαρίου 2017 (OR. en) Conseil UE Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 14 Φεβρουαρίου 2017 (OR. en) Διοργανικός φάκελος: 2016/0021 (NLE) 5925/17 ADD 2 LIMITE ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Αποδέκτης: Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. στην. Πρόταση απόφασης του Συμβουλίου

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. στην. Πρόταση απόφασης του Συμβουλίου ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 14.9.2015 COM(2015) 431 final ANNEX 1 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ στην Πρόταση απόφασης του Συμβουλίου για την υπογραφή, εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και την προσωρινή εφαρμογή της συμφωνίας

Διαβάστε περισσότερα

Διαβιβάζεται συνημμένως στις αντιπροσωπίες το έγγραφο - COM(2016) 70 final - ANNEX 1.

Διαβιβάζεται συνημμένως στις αντιπροσωπίες το έγγραφο - COM(2016) 70 final - ANNEX 1. Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 9 Μαρτίου 2016 (OR. en) Διοργανικός φάκελος: 2016/0042 (NLE) 6964/16 ADD 1 COEST 63 ELARG 19 ΠΡΟΤΑΣΗ Αποστολέας: Ημερομηνία Παραλαβής: Αποδέκτης: Για τον Γενικό

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ (2016/C 202/01)

ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ (2016/C 202/01) 7.6.2016 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης C 202/1 ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ (2016/C 202/01) 7.6.2016 Επίσημη

Διαβάστε περισσότερα

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 18 Ιανουαρίου 2017 (OR. en)

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 18 Ιανουαρίου 2017 (OR. en) Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 18 Ιανουαρίου 2017 (OR. en) Διοργανικός φάκελος: 2017/0011 (NLE) 5258/17 SCH-EVAL 18 SIRIS 7 COMIX 25 ΠΡΟΤΑΣΗ Αποστολέας: Ημερομηνία Παραλαβής: Αποδέκτης: Αριθ.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 26ης ΙΟΥΝΙΟΥ 1987 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 26ης ΙΟΥΝΙΟΥ 1987 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Κ.Δ.Π. 193/87 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 2237 της 26ης ΙΟΥΝΙΟΥ 1987 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Αριθμός 193 ; ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Οι περί Ρυθμίσεως Μαρίνων

Διαβάστε περισσότερα

Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων Διεθνών Ερευνών

Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων Διεθνών Ερευνών Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων Διεθνών Ερευνών Δημοσιογραφική Διάσκεψη 07 Δεκεμβρίου 2016 Κέντρο Εκπαιδευτικής Έρευνας και Αξιολόγησης Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού Διεθνές Πρόγραμμα για την Αξιολόγηση των

Διαβάστε περισσότερα