Πρόσκληση στο GreenWave Festival 2012

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Πρόσκληση στο GreenWave Festival 2012"

Transcript

1 Πρόσκληση στο GreenWave Festival 2012 Παράλληλες δράσεις για παιδιά και µεγάλους Με πλήθος εκδηλώσεων που συµπεριλαµβάνουν διαλέξεις, συζητήσεις, προβολές, βιβλιοπαρουσιάσεις, εργαστήρια κάθε είδους (δηµιουργικά, καλλιτεχνικά βιωµατικά, επιµορφωτικά) για παιδιά αλλά και για µεγάλους, ποδηλατοδροµίες και συναυλίες ανοίγει το πρόγραµµά του το GreenWave Festival 2012, από την Πέµπτη 13 έως και την Κυριακή 16 Σεπτεµβρίου, στην καρδιά της πόλης, στο δηµοτικό πάρκο απέναντι από τη ΧΑΝΘ. Το GreenWave Festival 2012 είναι µια πρωτοβουλία συνάντησης και συνεργασίας 40 και πλέον συλλογικοτήτων και οργανώσεων της πόλης και της ευρύτερης περιοχής µε σκοπό την προώθηση του οικολογικού και εναλλακτικού τρόπου ζωής και την ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεγγύης. Στην ιστοσελίδα θα βρείτε όλες τις πληροφορίες που αφορούν στη διοργάνωση. H πρόσβαση σε όλους τους χώρους, τις εκδηλώσεις και τις συναυλίες του GreenWave Festival είναι ελεύθερη. Στις µουσικές εκδηλώσεις του φεστιβάλ θα υπάρχει προαιρετικό εισιτήριο αλληλεγγύης και κοινωνικής προσφοράς το οποίο θα αντιστοιχεί σε φάρµακα και παραφαρµακευτικό υλικό µε σκοπό να στηριχτεί το Κοινωνικό Ιατρείο Θεσσαλονίκης, η Δράση για την Άγρια Ζωή και το φιλοζωικό σωµατείο «Ο Άργος». Ακολουθεί το πρόγραµµα των παράλληλων δράσεων που πλαισιώνουν το κεντρικό πρόγραµµα του πράσινου κύµατος που «χτυπάει» ξανά τη Θεσσαλονίκη: ΠΕΜΠΤΗ 13/9/12 7:30µ.µ - 9:00µ.µ The Box Gallery Ζωντανή δηµιουργία Graffiti Οικο-οπτικοακουστικές προβολές - παρουσιάσεις: 7:30µ.µ - 9:00µ.µ Ενηµερωτικά βίντεο Οργανώσεων.

2 Ντοκιµαντέρ µικρού µήκους (14 ) του Γιώργου Αρπατζόγλου, σκηνοθέτη από τη Θεσσαλονίκη µε τίτλο: «Μουσικοί Εκτός των Τοιχών». Δύο µουσικοί αποφάσισαν να φύγουν από την πόλη και να ζήσουν, να δηµιουργήσουν στο ύπαιθρο. Ντοκιµαντέρ µικρού µήκους (4 ) του Γιώργου Αρπατζόγλου σκηνοθέτη από τη Θεσσαλονίκη µε τίτλο «Οι εκβολές του Δεντροποτάµου» Ντοκιµαντέρ µεγάλου µήκους (50 ) του σκηνοθέτη Κώστα Εφραιµίδη µε τίτλο «Ο Θεόφιλος του Δέλτα» Γραφείο Περιβάλλοντος Α.Π.Θ. «ΟΙΚΟ - Α.Π.Θ.» Δωρεάν διάθεση ποδηλάτων από τις 7:00µµ. ως τις 10:00 µµ. από το περίπτερο του φεστιβάλ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14/9/12 Δηµιουργικά εργαστήρια για παιδιά: 7:30 9:00 Θεατρικό Εργαστήρι «Πούπουλο» Εργαστήρι εκπαιδευτικού δράµατος για παιδιά, µε θέµα την αλληλεγγύη και την συνύπαρξη. Η Ρίτα Πουταχίδου δηµιουργώντας µια φανταστική λίµνη, δραστηριοποιεί τα παιδιά στο να πάρουν πραγµατικές αποφάσεις για τα προβλήµατα που ξαφνικά εµφανίζονται.. 7:30 9:00 Pape Moe ( Ιωάννα Κυριακού ) Εικαστικό εργαστήρι για παιδιά µε υλικά ανακυκλώσιµα. H ζωγράφος και εικαστικός Ιωάννα Κυριακού σε συνεργασία µε την γεωπόνο Ευγενία Κουτούβελα, δηµιουργούν ένα οικολογικό έργο τέχνης µαζί µε τους µικρούς µας επισκέπτες, πάνω στον µύθο της Δάφνης και του Απόλλωνα. Επιµορφωτικά εργαστήρια: 7:30 8:15 Εργαστήρι κοµποστοποίησης µε γαιοσκώληκες. Ηλίας Λαλάγκας (www.isleofeco.gr) Γιατί να κοµποστοποίησουµε και κίνδυνοι στο περιβάλλον. Κοµποστοποίηση στο αστικό περιβάλλον µε γαιοσκώληκα. Παρουσίαση κατασκευής κάδου από φελιζόλ. Οδηγίες χρήσης και λειτουργίας του κάδου.υγρό και στέρεο compost. 8:20 9:30 A.I.E.S.E.C. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Ζωντανή Βιβλιοθήκη και συζήτηση µε θέµα «Ο εθελοντισµός σήµερα». Συµµετέχουν και εισηγούνται φοιτητές από Ευρώπη και Ασία, µεταφέροντας µε βιωµατικό τρόπο τις εµπειρίες τους από την εθελοντική τους δράση. Καλλιτεχνικά εργαστήρια: 7:30 9:00 Νίκη Χατζηγεωργίου Stand Up Comedian Εργαστήρι δηµιουργικής γραφής Stand Up Comedy µε βάση την οικολογική κουλτούρα των Ελλήνων. Οικο-οπτικοακουστικές προβολές - παρουσιάσεις:

3 7:00 7:30 Φιλοζωικό Σωµατείο Θεσσαλονίκης «Ο Άργος» «Σκυλοµαντέρ» Ντοκιµαντέρ για τους αδέσποτους σκύλους (διαρκεια 15 ). Ακολουθεί συζήτηση µε συντονιστή την Έφη Δόδουρα 7:30 8:00 Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρία «Μαυροπετρίτης, το γεράκι του Αιγαίου» (video25 ) 8:00 8:10 Φιλοζωικό Σωµατείο Θεσσαλονίκης «Ο Άργος» Puppy Mills Pets Shops (video 8 ) 8:10 8:40 Φορέας Διαχείρισης Δ. Αξιού και Λουδία Ενηµερωτική παρουσίαση (Power Point 15 ) 8:45 9:30 H oροθετικότητα µπορεί και Ποδηλατεί! Παρουσίαση της Ποδηλατοδροµίας από Αθήνα - Θεσσαλονίκη, µέσα από τον φακό του Γιώργου Στριφτάρη. Ακολουθεί συζήτηση µε εισηγητή τον Ιωσήφ Μπορµπουδάκη. Παράλληλη οµιλία συζήτηση 7:30-9:00 «Βιβλία για τα δικαιώµατα των Ζώων» Γραφείο Περιβάλλοντος Α.Π.Θ. «ΟΙΚΟ - Α.Π.Θ.» Δωρεάν διάθεση ποδηλάτων από τις 7:00µµ. ως τις 10:00 µµ. από το περίπτερο του φεστιβάλ. ΣΑΒΒΑΤΟ 15/9/12 6:00 µ.µ. «Ψάχνοντας τον χαµένο ποδηλατόδροµο» Μια ποδηλατική περιήγησηπεριπέτεια στον ποδηλατόδροµο της Θεσσαλονίκης. Εκκίνηση από το χώρο του Greenwave festival, δίπλα στο θέατρο Κήπου.Η Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης, ως πλήρες µέλος της Ευρωπαϊκής Οµοσπονδίας Ποδηλατών (ECF) και υπεύθυνη για την λειτουργία του Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου του Ευρωπαϊκού Δικτύου Ποδηλατικών Διαδροµών EUROVELO και το Γραφείο Περιβάλλοντος του Α.Π.Θ. µε το Σύστηµα Κοινόχρηστων Ποδηλάτων του ΟΙΚΟ-ΑΠΘ θα πραγµατοποιήσουν µια καταγραφή της κατάστασης των ποδηλατόδροµων της Θεσσαλονίκης, µε την βοήθεια ποδηλατικών οµάδων και µεµονοµένων ποδηλατών. Δηµιουργικά εργαστήρια για παιδιά: 7:30 9:00 Sourliboom Ανακυκλωνοντας τις νότες Γυάλινα και πλαστικά µπουκάλια, πλαστικά ποτήρια και καπάκια, καλαµάκια, χάρτινα και πλαστικά πιατάκια, µεταλλικά κουτιά, λαστιχάκια, µεµβράνη φαγητού, δηµητριακά, ρύζι, όσπρια, οδοντογλυφίδες, νερό... Ανακυκλώνουµε, µαγειρεύουµε ή παίζουµε µουσική; Ελάτε να κατασκευάσουµε µουσικά όργανα από ανακυκλώσιµα υλικά, να ανακαλύψουµε το ρυθµό και την έκφραση και να παίξουµε µουσική. Διδάσκουν: Βασιλική Αλεξίου (µουσική), Αγγελική Αρναούτογλου (κατασκευές) Σύλληψη µουσική: Βασιλική Αλεξίου Κείµενα στίχοι: Βαλεντίνα Παρασκευαΐδου

4 7:30 9:00 Pape Moe ( Ιωάννα Κυριακού ) Εικαστικό εργαστήρι για παιδιά µε υλικά ανακυκλώσιµα. H ζωγράφος και εικαστικός Ιωάννα Κυριακού σε συνεργασία µε την γεωπόνο Ευγενία Κουτούβελα, δηµιουργούν ένα οικολογικό έργο τέχνης µαζί µε τους µικρούς µας επισκέπτες πάνω στον µύθο της Δάφνης και του Απόλλωνα. Επιµορφωτικά εργαστήρια: 7:30 8:15 Εργαστήρι κοµποστοποίση µε bokashi. Γιατί να κοµποστοποίησουµε και κίνδυνοι στο περιβάλλον. Κοµποστοποίηση στο αστικό περιβάλλον µε bokashi. Παρουσίαση κατασκευής κάδου από παλιούς κάδους µπογιάς. Οδηγίες χρήσης και λειτουργίας του κάδου. Λιπασµατοποίηση µε bokashi. Βιωµατικά εργαστήρια: 8:25 9:30 Κέντρο Πληροφόρησης «ΑΝΤΙΓΟΝΗ» Βιωµατικό εργαστήρι µε θέµα τα ανθρώπινα δικαιώµατα. Εκπαιδευτικά εργαστήρια : 7:30 9:30 ΑΡΣΙΣ και PRAKSIS Mobile School Κινητό Σχολείο Εκπαιδευτικό παιχνίδι για παιδιά. Τι είναι το Κινητό Σχολείο; Είναι ένα κουτί από µαυροπίνακα µε ρόδες ώστε να µπορεί να µετακινείται µέσα στους δρόµους. Το Κινητό Σχολείο λειτουργεί σαν τηλεσκόπιο: από τις δύο πλευρές του κυρίως κουτιού, βγαίνουν άλλα δύο µικρότερα κουτιά, από µαυροπίνακα κι αυτά. Συνολικά το Κινητό Σχολείο διαθέτει δώδεκα µέτρα µαυροπίνακα. Ακόµη διαθέτει και 300 εκπαιδευτικά panels τα οποία µπορούν να χωριστούν σε επιµέρους κατηγορίες: Γλώσσα και µαθηµατικά. Δικαιώµατα του παιδιού. Εκπαίδευση για την υγεία και την υγιεινή. Εκπαιδευτικά παιχνίδια Οικο-οπτικοακουστικές προβολές - παρουσιάσεις : 7:30 8:00 Φιλοζωικό Σωµατείο Θεσσαλονίκης «Ο Άργος» Γούνες, η βαρβαρότητα που κρύβεται πίσω από τη «παραγωγή» γούνας. 8:00 8:20 Φορέας Διαχείρισης Κορώνειας Βόλβης Ενηµέρωση δράσης του Φ. Δ. Κορώνειας Βόλβης (Power Point) 8:30 9:30 Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης Ιστορική ανασκόπηση για τα 30 χρόνια δράσης της οργάνωσης. Παράλληλη οµιλία συζήτηση 7:30-9:00 ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ S.O.S. Μαθήµατα εγ-κλιµατικής πολιτικής Ένα διαδραστικό παιχνίδι ρόλων που αναλύει τους λόγους αποτυχίας των κλιµατικών διαπραγµατεύσεων και την αναγκαιότητα για συνεργασία προς µια παγκόσµια συµφωνία δεσµευτικής φύσης ώστε να περιοριστούν οι επιπτώσεις της κλιµατικής αλλαγής. Η συζήτηση που θα ακολουθήσει περιγράφει τα προβλήµατα, τις λύσεις και τις προοπτικές συνεργασίας καθώς και την ανάγκη εµπλοκής της κοινωνίας των πολιτών, συνδέοντας τη µείωση των εκποµπών ρύπων µε τον προβληµατισµό για το κυρίαρχο µοντέλο παραγωγής και κατανάλωσης. Εισηγήτρια: Δήµητρα Σπαθαρίδου.

5 ΚΥΡΙΑΚΗ 16/9/12 Ένα πράσινο κύµα για τα παιδιά Το Greenwave και οι οργανώσεις που συµµετέχουν αφιερώνουν το πρωινό της δραστηριότητες για τα παιδιά. Από τις 11:00 µέχρι και τις 14:00. Κυριακής σε Η «Δράση για την άγρια ζωή» απελευθερώνει πουλιά. Απελευθέρωση πουλιών και ενηµέρωση για την περίθαλψη και απελευθέρωση άγριων ζώων. Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία - Βιωµατικά παιχνίδια Για παιδιά από 6 ως 15 ετών για το πρωί της Κυριακής µε θέµα Το παιχνίδι της τροφής» και «Το παιχνίδι της µετανάστευσης» τα οποία είναι οµαδικά παιχνίδια και θα παίζονται από οµάδες 6-12 παιδιών. Κατασκευές και χειροτεχνίες µε θέµα «Τα πουλιά της Ελλάδας» Καλλιστώ «Ακολουθούµε τα ίχνη της αρκούδας και του λύκου». Διαδραστικό παιχνίδι περιβαλλοντικής εκπαίδευσης µε κατασκευές και χειροτεχνίες. Γραφείο Περιβάλλοντος Α.Π.Θ. «ΟΙΚΟ - Α.Π.Θ.» «Φυσικά Μαγικά» από την οµάδα του ΑΠΘ Physics Partizani Πειράµατα Φυσικής από τους φοιτητές του τµήµατος Φυσικής και του Παιδαγωγικού του Αριστοτελείου Πανεπιστηµίου Θεσσαλονίκης. Φορέας Διαχείρισης Κορώνειας Βόλβης (σε συνεργασία µε το αγρόκτηµα Ιππόκοσµος) Πηλός, λάσπη, άχυρα και να κάνουµε µαζί φωλιές πουλιών κάθε είδους (µικρές και µεγάλες), δείχνοντας έτσι πώς µπορούµε να φτιάξουµε γρήγορα µια φωλιά. Παράλληλα να γίνεται παρουσίαση της σπάνιας ορνιθοπανίδας της περιοχής. Κατασκευές, χειροτεχνίες και ζωγραφική µε θέµατα σχετικά µε το περιβάλλον, τα πουλιά, τις λίµνες και τα δάση. Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Αξιού Λουδία Αλιάκµονα: Κατασκευές και χειροτεχνίες µε πουλιά και ζώα του οικοσυστήµατος της περιοχής. ΑΡΣΙΣ και PRAKSIS : Mobile School - Κινητό Σχολείο Είναι ένα κουτί από µαυροπίνακα µε ρόδες ώστε να µπορεί να µετακινείται µέσα στους δρόµους. Το Κινητό Σχολείο λειτουργεί σαν τηλεσκόπιο: από τις δύο πλευρές του κυρίως κουτιού, βγαίνουν άλλα δύο µικρότερα κουτιά, από µαυροπίνακα κι αυτά. Συνολικά το Κινητό Σχολείο διαθέτει δώδεκα µέτρα µαυροπίνακα. Ακόµη διαθέτει και 300 εκπαιδευτικά panels τα οποία µπορούν να χωριστούν σε επιµέρους κατηγορίες: Γλώσσα και µαθηµατικά. Δικαιώµατα του παιδιού. Εκπαίδευση για την υγεία και την υγιεινή. Εκπαιδευτικά παιχνίδια. Αρκτούρος Περιβαλλοντικά παιχνίδια για τα άγρια ζώα και το δάσος.

6 Κέντρο Πληροφόρησης «ΑΝΤΙΓΟΝΗ» Η νέα σχολική χρονιά ξεκινάει και εµείς θα σας βοηθήσουµε να δηµιουργήσετε πολύχρωµες κασετίνες και ντοσιέ από χάρτινες συσκευασίες χυµού και γάλατος. Ο καθένας µπορεί να συµµετάσχει σε αυτό το εργαστήριο! Μπορείτε να φέρετε άδειες χάρτινες συσκευασίες από χυµό ή γάλα. Δράση για την άγρια ζωή Διαδραστικό παιχνίδι µε θέµα «Τα άγρια ζώα» Marakaibo Εργαστήρι µε κρουστά από ανακυκλώσιµα υλικά για παιδιά.

22-23-24 Mαΐου. χρόνια. παιχνίδι, έκφραση. πλαζ Αρετσούς. & δηµιουργία! είσοδος ελεύθερη ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

22-23-24 Mαΐου. χρόνια. παιχνίδι, έκφραση. πλαζ Αρετσούς. & δηµιουργία! είσοδος ελεύθερη ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 2015 22-23-24 Mαΐου 6-10 µ.µ. πλαζ Αρετσούς είσοδος ελεύθερη πρόγραµµα χρόνια παιχνίδι, έκφραση & δηµιουργία! ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 1 ΔIOPΓANΩΣH, ΠAPAΓΩΓH KOMNHNΩN 60, T.K. 551 32, KAΛAMAPIA, ΘEΣ/NIKH THΛ.:

Διαβάστε περισσότερα

22-23 Σεπτεμβρίου 2012. Πρόγραμμα δράσεων & εκδηλώσεων. Χώρος Διεξαγωγής. Υπό την Αιγίδα: Παραγωγή. Σχεδιασμός

22-23 Σεπτεμβρίου 2012. Πρόγραμμα δράσεων & εκδηλώσεων. Χώρος Διεξαγωγής. Υπό την Αιγίδα: Παραγωγή. Σχεδιασμός Πρόγραμμα δράσεων & εκδηλώσεων Χώρος Διεξαγωγής 22-23 Σεπτεμβρίου 2012 Υπό την Αιγίδα: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων Πολιτισμού & Αθλητισμού Σχεδιασμός Παραγωγή Υπό την Αιγίδα:

Διαβάστε περισσότερα

Ως απορρίμματα ή σκουπίδια ορίζονται τα υπολείμματα

Ως απορρίμματα ή σκουπίδια ορίζονται τα υπολείμματα ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΟΙΚΟ - ΟΡΑΜΑ ΤΕΥΧΟΣ 64 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2012 Απορρίμματα και Περιβάλλον Ως απορρίμματα ή σκουπίδια ορίζονται τα υπολείμματα τροφών και τα αντικείμενα που δεν εξυπηρετούν πλέον

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΩ ΚΙ ΕΠΙΒΙΩΝΩ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ Κ.Π.Ε. ΑΡΧΑΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΩ ΚΙ ΕΠΙΒΙΩΝΩ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ Κ.Π.Ε. ΑΡΧΑΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΩ ΚΙ ΕΠΙΒΙΩΝΩ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ Κ.Π.Ε. ΑΡΧΑΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ Στέργιος Χατζάκης 1, Παρθένα Μαυρογενίδου 2, Άννα Μαρτιμιανάκη 3, Ελένη Φανιουδάκη 4, Ειρήνη Δερμιτζάκη

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαιδευτικά προγράμματα-καινοτόμες δράσεις στο Πειραματικό Σχολείο του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κατά την τελευταία δεκαετία (2000-2010).

Εκπαιδευτικά προγράμματα-καινοτόμες δράσεις στο Πειραματικό Σχολείο του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κατά την τελευταία δεκαετία (2000-2010). Θεματική ενότητα Εκπαιδευτικά προγράμματα-καινοτόμες δράσεις στα πειραματικά σχολεία Τίτλος Εκπαιδευτικά προγράμματα-καινοτόμες δράσεις στο Πειραματικό Σχολείο του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κατά την τελευταία

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΡΚΕΛΛΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΤΟΥ Σχολική Σύμβουλος 48 ης Περιφέρειας Προσχολικής Αγωγής Ν. Κυκλάδων

ΜΑΡΚΕΛΛΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΤΟΥ Σχολική Σύμβουλος 48 ης Περιφέρειας Προσχολικής Αγωγής Ν. Κυκλάδων Η Περιβαλλοντική Εκπαίδευση αποτελεί πλέον μία σημαντική θεματική ενότητα του Αναλυτικού προγράμματος και έχει μία δυναμική θέση σε όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης. Σύμφωνα με το ΔΕΠΠΣ ο σκοπός της Περιβαλλοντικής

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΑΞΙΑΣ ΤΗΣ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑΣ «ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ»

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΑΞΙΑΣ ΤΗΣ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑΣ «ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ» ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΑΞΙΑΣ ΤΗΣ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑΣ «ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ» ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΝΤΑΞΗΣ ΥΠΗΚΟΩΝ ΤΡΙΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΤΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2008 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Πρόγραμμα Φιλία ΙΙ σελ.3

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΕΤΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ- ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΔΙΕΤΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ- ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΔΙΕΤΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ- ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1 ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ 3 1.1 1.2 2 ΑΡΘΡΟ 259 ΤΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2014 2015

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2014 2015 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2014 2015 Περιεχόμενα 1. Αναλυτικός Πίνακας Δραστηριοτήτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για το Σχολικό Έτος 2014-15... 3 2. Εισαγωγή...

Διαβάστε περισσότερα

Αναδάσωση από το 2 ο Γυμνάσιο Ναυπάκτου Ευαισθητοποιημένοι Μαθητές. Από 1 η Μαΐου η Αντιπυρική Περίοδος

Αναδάσωση από το 2 ο Γυμνάσιο Ναυπάκτου Ευαισθητοποιημένοι Μαθητές. Από 1 η Μαΐου η Αντιπυρική Περίοδος ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΑΠΡ 2009 ΤΕΥΧΟΣ 04 ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ Συνέντευξη WWF Ελλάς Δημήτρης Καραβέλλας Η οργάνωση όπου κάθε ώρα, είναι «η Ώρα της Γης» σελ. 6 Αναδάσωση από το 2 ο Γυμνάσιο Ναυπάκτου

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ 2014

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ 2014 ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ 2014 Κατά τη διάρκεια του έτους 2014, η ΑΝΤΙΓΟΝΗ - Κέντρο Πληροφόρησης και Τεκμηρίωσης : 1.συμμετείχε και συντόνισε ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα 2.προετοίμασε ερευνητικές

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟΥΣΤΟΥ NEWSLETTER ΤΕΥΧΟΣ 3 Έκδοση 21/01/2014. Πανιδικές καταγραφές σε δύο σπήλαια (σελ. 4) Δράσεις Τμήματος Πληροφόρησης Εκπαίδευσης & Δημοσιότητας

ΜΟΥΣΤΟΥ NEWSLETTER ΤΕΥΧΟΣ 3 Έκδοση 21/01/2014. Πανιδικές καταγραφές σε δύο σπήλαια (σελ. 4) Δράσεις Τμήματος Πληροφόρησης Εκπαίδευσης & Δημοσιότητας ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΟΡΟΥΣ ΠΑΡΝΩΝΑ & ΥΓΡΟΤΟΠΟΥ ΜΟΥΣΤΟΥ Έκδοση 21/01/2014 Φορέας Διαχείρισης όρους Πάρνωνα & υγροτόπου Μουστού Newsletter Τεύχος 3 Άστρος Κυνουρίας Αρκαδία 220 01 Τηλ: 27550-22021 Φαξ: 27550-22025

Διαβάστε περισσότερα

Editorial. Μάρτιος & Απρίλιος 2013 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Editorial. Μάρτιος & Απρίλιος 2013 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Newsletter Η ΑΡΣΙΣ είναι μη κυβερνητική οργάνωση που δραστηριοποιείται για την πρόληψη της κοινωνικής περιθωριοποίησης και τη διευκόλυνση της κοινωνικής ένταξης των νέων και άλλων ευπαθών κοινωνικά ομάδων.

Διαβάστε περισσότερα

Α. Δραστηριότητες σε αστική περιοχή

Α. Δραστηριότητες σε αστική περιοχή Περιεχόμενα 1. Εισαγωγή... 2 2. Αναλυτικός πίνακας δραστηριοτήτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2010 2011... 3 3. ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ... 8 Α. ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΕ ΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ... 8 Α.1 Πάρκο

Διαβάστε περισσότερα

ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΓΗΣ ΚΥΠΡΟΥ FRIENDS OF THE EARTH CYPRUS ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2012

ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΓΗΣ ΚΥΠΡΟΥ FRIENDS OF THE EARTH CYPRUS ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2012 ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΓΗΣ ΚΥΠΡΟΥ FRIENDS OF THE EARTH CYPRUS ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2012 Λεμεσός, Κύπρος: Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2013 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Δράσεις... 2 2. Εκστρατείες... 23 3. Παρουσιάσεις... 33 4. Ανοικτές

Διαβάστε περισσότερα

Το «Πολυδύναμο Βιοκλιματικό Κέντρο για την ανάπτυξη δομών. δομών κοινωνικής φροντίδας στον Δήμο Ιλίου (Γηροκομείο)

Το «Πολυδύναμο Βιοκλιματικό Κέντρο για την ανάπτυξη δομών. δομών κοινωνικής φροντίδας στον Δήμο Ιλίου (Γηροκομείο) Σεπτέμβριος 2013 Ενημερωτικό Δελτίο Νο 1 ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ Διαβάστε Έργα υποδομής Διευθέτηση του Ρέματος Εσχατιάς 6.707 νέες πληροφοριακές πινακίδες και πινακίδες ονοματοθεσίας Ολοκληρώθηκε η κατασκευή

Διαβάστε περισσότερα

To 50% της θαλάσσιας ζωής. business + ρεπορταζ + eco news + εκδηλωσεισ + δρασεισ

To 50% της θαλάσσιας ζωής. business + ρεπορταζ + eco news + εκδηλωσεισ + δρασεισ εφημερίδα για το περιβάλλον Σάββατο- Κυριακή 26-27 Σεπτεμβρίου 2015 Τεύχος GreenweekΕβδομαδιαία 103 business + ρεπορταζ + eco news + εκδηλωσεισ + δρασεισ www.greenweek.gr ΔΡΑΣΕΙΣ 3 LIFE DEBAG: Εκστρατεία

Διαβάστε περισσότερα

& 5 απλοί τρόποι να προστατέψουμε τις θαλάσσιες χελώνες! www.greenweek.gr. business + ρεπορταζ + eco news + εκδηλωσεισ + δρασεισ

& 5 απλοί τρόποι να προστατέψουμε τις θαλάσσιες χελώνες! www.greenweek.gr. business + ρεπορταζ + eco news + εκδηλωσεισ + δρασεισ εφημερίδα για το περιβάλλον Σάββατο- Κυριακή 30-31 Μαΐου 2015 Τεύχος GreenweekΕβδομαδιαία business + ρεπορταζ + eco news + εκδηλωσεισ + δρασεισ www.greenweek.gr 90 ΔΡΑΣΕΙΣ 3 Ένα παιδικό πάρτι κατά της

Διαβάστε περισσότερα

1ο Βραβείο στον Πανελλήνιο Μαθητικό

1ο Βραβείο στον Πανελλήνιο Μαθητικό ΠΕΡΙΟΔΟΣ Β' ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ "ΣΧΟΛΗΣ ΜΩΡΑΪΤΗ" ΤΕΥΧΟΣ 7 // ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2011 w w w. m o r a i t i s. e d u. g r 1ο Βραβείο στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό για την 9η Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών της

Διαβάστε περισσότερα

περιλήψεις παρουσιάσεων Ignite

περιλήψεις παρουσιάσεων Ignite Μια «σκυταλοδρομία» ιδεών και εικόνων μας θυμίζει ότι τα μουσεία μπορούν να συμβάλλουν στη δημιουργία μιας κοινωνίας με προοπτικές Παρουσιάσεις από φοιτητές και αποφοίτους του ΠΜΣ Μουσειακών Σπουδών με

Διαβάστε περισσότερα

Μεταπτυχιακή Εργασία Φρεζούλη Ερμιόνη

Μεταπτυχιακή Εργασία Φρεζούλη Ερμιόνη + Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο Σχολή Χημικών Μηχανικών Πανεπιστήμιο Πειραιώς Τμήμα Βιομηχανικής Διοίκησης & Τεχνολογίας Δ.Π.Μ.Σ. Οργάνωση και Διοίκηση Βιομηχανικών Συστημάτων Ειδίκευση: Συστήματα Διαχείρισης

Διαβάστε περισσότερα

Περιοδική Έκδοση ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2014

Περιοδική Έκδοση ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2014 Περιοδική Έκδοση ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2014 ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ 1. Ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Νέστου - Βιστωνίδας - Ισμαρίδας στην Έκθεση British Birdfair 2014 2. Ο Φορέας Διαχείρισης

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ EKE 2014

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ EKE 2014 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ EKE 2014 Η Alpha Bank στο πλαίσιο του Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης συμμετέχει διαχρονικά σε ενέργειες που στόχο έχουν να ενισχύσουν την κοινωνία την παιδεία, τον πολιτισμό,

Διαβάστε περισσότερα

Εθελοντές χρωματίζουν το μέλλον των παιδιών. Μονοπάτια... εθελοντισμού

Εθελοντές χρωματίζουν το μέλλον των παιδιών. Μονοπάτια... εθελοντισμού ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΙΟΥΝΙΟΣ 2011 ΤΕΥΧΟΣ 28 ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ Συνέντευξη Θοδωρής Γκόνης Χρειάζεται πολύς καιρός ακόμα για να ευαισθητοποιηθούμε όλοι! σελ. 06 Εθελοντές χρωματίζουν το μέλλον

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΙΧΩΝ. ανακύκλωση ΤΩΡΑ! Ο ΗΓΟΣ. Οδηγίες για την ανακύκλωση στο. Νέα του ήµου µας ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΜΟΥ ΣΤΑΓΕΙΡΩΝ ΑΚΑΝΘΟΥ

ΤΕΙΧΩΝ. ανακύκλωση ΤΩΡΑ! Ο ΗΓΟΣ. Οδηγίες για την ανακύκλωση στο. Νέα του ήµου µας ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΜΟΥ ΣΤΑΓΕΙΡΩΝ ΑΚΑΝΘΟΥ ΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΜΟΥ ΣΤΑΓΕΙΡΩΝ ΑΚΑΝΘΟΥ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΑ ΕΚ ΟΣΗ Η.Κ.Ε.Σ.Α. ΤΕΥΧΟΣ 3ο ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2009 ΤΙΜΗ:0,01 Ο ΗΓΟΣ ανακύκλωση ΤΩΡΑ! ΚΕΡ ΙΣΤΕ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ Οδηγίες για την ανακύκλωση

Διαβάστε περισσότερα

Tριμηνιαία έκδοση των Φίλων του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας. και ανάμεσα στους Φίλους των Μουσείων

Tριμηνιαία έκδοση των Φίλων του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας. και ανάμεσα στους Φίλους των Μουσείων www.filoi-gnhm.gr Έτος ιδρύσεως 1978 Τεύχος 101 Ιουλ.Αυγ.Σεπτ. 2010 Tριμηνιαία έκδοση των Φίλων του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας Βιοποικιλότητα και ανάμεσα στους Φίλους των Μουσείων Συχνά δουλεύουμε

Διαβάστε περισσότερα

Εξοικονόµηση νερού στο σχολείο

Εξοικονόµηση νερού στο σχολείο 18 ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΝΕΡΟΥ φύλλο εκπαιδευτικών Στόχοι ευαισθητοποίηση των µαθητών στα θέµατα του νερού µέσω της µείωσης της κατανάλωσης

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΑ ΕΚ ΟΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ - ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 1995 ΤΕΥΧΟΣ 6-7 ΡΧ.

ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΑ ΕΚ ΟΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ - ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 1995 ΤΕΥΧΟΣ 6-7 ΡΧ. ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΑ ΕΚ ΟΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ - ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 1995 ΤΕΥΧΟΣ 6-7 ΡΧ. 500 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: Λίγα Λόγια (σελ. 3) Πού πάµε (σελ 3-4) Παγκόσµια

Διαβάστε περισσότερα

Καλωσορίσατε στη Βίλα Καζούλη... ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΗΡΘΕ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΝÕ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ

Καλωσορίσατε στη Βίλα Καζούλη... ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΗΡΘΕ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΝÕ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΕΙΣΟΔΟΣ EΛΕΥΘΕΡΗ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΗΡΘΕ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΝÕ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ Για να φτιάξουμε ένα "αλλιώτικο" Χριστουγεννιάτικο δέντρο, αρκούν μόνο... άδεια πλαστικά μπουκάλια! Φέρτε μαζί σας μερικά, στη Βίλα

Διαβάστε περισσότερα

«ΑΕΙΥΟΡΟ ΦΟΛΕΙΟ» ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΒΙΨΙΜΟ ΜΕΛΛΟΝ

«ΑΕΙΥΟΡΟ ΦΟΛΕΙΟ» ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΒΙΨΙΜΟ ΜΕΛΛΟΝ «ΑΕΙΥΟΡΟ ΦΟΛΕΙΟ» ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΒΙΨΙΜΟ ΜΕΛΛΟΝ ΘΕΑΛΟΝΙΚΗ 2011 Περιεχόμενα ΓΗΠΏΑΦΑΕ... 1 1. ΠΤΓΒΗΝ ΏΓΗΣΝΟΗΘΕΠ ΒΗΏΤΓΗΟΗΠΕΠ (Π.Ώ.Β.)... 4 2. ΒΓΗΘΡΓΠ ΏΓΗΣΝΟΗΏΠ... 6 2.1 ΞΏΗΒΏΑΦΑΗΘΝ... 6 2.1.1 ΕΝΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΡΙΣΙΚΟ

Διαβάστε περισσότερα