14:00 14:10 μ.μ. Απογευματινό κολατσιό

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "14:00 14:10 μ.μ. Απογευματινό κολατσιό"

Transcript

1

2 7:00 9:00 π.μ. Φύλαξη 9:00 9:10 π.μ. Υποδοχή μαθητών - μαθητριών 9:10 9:45 π.μ. Ομαδική δραστηριότητα (Συζήτηση Πειράματα- Μαθηματικά- Λογοτεχνία) 9:45 10:10 π.μ. Πρόγευμα 10:10 11:00 π.μ. Διάλειμμα (Στην αυλή, εάν ο καιρός το επιτρέπει, ελεύθερο παιχνίδι στην τάξη σε μικρές ομάδες, στη γωνία της μουσικής, της βιβλιοθήκης, της φύσης- επιστήμης, των μαθηματικών, της τεχνολογίας, του κουκλοθεάτρου, της πλαστικής, της ζωγραφικής, της ανάγνωσης και γραφής) 11:00 11:45 π.μ. Ομαδική δραστηριότητα ή οργανωμένη δραστηριότητα (Παραμύθι, κουκλοθέατρο, κατασκευή, θεατρικό παιχνίδι) 11:45 12:15 μ.μ. Ομαδική δραστηριότητα ή οργανωμένη δραστηριότητα (Μουσικοκινητικό παιχνίδι, Γυμναστική από εξειδικευμένο εκπαιδευτικό μας) 12:15 12:45 μ.μ. Μεσημεριανό φαγητό 12:45 13:30μ.μ. Οργανωμένη δραστηριότητα στην Αγγλική γλώσσα 13:30 14:00 μ.μ. Ήσυχες δραστηριότητες(επιτραπέζια παιχνίδια, ομαδικά παιχνίδια, Συνεργατική τέχνη) 14:00 14:10 μ.μ. Απογευματινό κολατσιό 14:10 14:50 μ.μ. Ανάπαυση /Παραμύθι/ Ελεύθερες δραστηριότητες 14:50 15:00 μ.μ. Προετοιμασία για αναχώρηση 15:00 17:00 μ.μ. Φύλαξη Π.μ. = προ μεσημβρίας = πριν το μεσημέρι = a.m. M.μ. = μετά μεσημβρίας= μετά το μεσημέρι = p.m.

3 To Αthena Hellenic School είναι ένα σχολείο με 45 χρόνια εμπειρίας στην Εκπαίδευση της Διασποράς. Οι επιτυχείς απόφοιτοί μας είναι η απόδειξη της αξίας του σχολείου μας. Από το ξεκινά η επαναλειτουργία του Ημερήσιου Νηπιαγωγείου. Στο Σχολείο μας διδάσκουν έμπειροι εκπαιδευτικοί με αγάπη για τη γνώση και τα παιδιά. Στόχος μας είναι να κάνουν τα παιδιά να αγαπήσουν τη μάθηση και να έρθουν κοντά στην Ελληνική Γλώσσα και τον πολιτισμό. Το κάθε παιδί είναι μοναδικό και ξεχωριστό, με ατομικούς μηχανισμούς μάθησης και ρυθμούς. Τα παιδιά μαθαίνουν μέσα από τη διερεύνηση, το παιχνίδι, τη συζήτηση και συμμετέχουν ενεργά στη διαδικασία δόμησης των εμπειριών και της ζωής τους. Η μάθηση πρέπει να στοχεύει στην ολόπλευρη ανάπτυξη του παιδιού. Οι σχέσεις ενηλίκων και παιδιών αποτελούν ορόσημο στην ανάπτυξη των παιδιών και για αυτό η στενή σχέση οικογένειας και σχολείου είναι ζωτικής σημασίας και οι γονείς θεωρούνται συνεργάτες του σχολείου.

4 Τα παιδιά απασχολούνται παίζοντας για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα στις διάφορες γωνιές του Νηπιαγωγείου, υπό την επίβλεψη της εκπαιδευτικού. Επιλέγουν το παιχνίδι τους ελεύθερα και με όποιους φίλους επιθυμούν. Οι οργανωμένες δραστηριότητες είναι ομαδικές και ευνοούν τη συνεργασία, την επικοινωνία, τον προφορικό και γραπτό λόγο. Σχεδιασμένες ώστε να ευνοείται η βιωματική μάθηση. Συνδέονται με όλες τις επιστήμες του αναλυτικού προγράμματος: Γλώσσα, Μαθηματικά, Περιβάλλον, Δημιουργία, Έκφραση. Υπάρχει συνεργασία με την Βιβλιοθήκη και θα πραγματοποιείται επίσκεψη μία φορά την εβδομάδα. Εκπαιδευτικές επισκέψεις, ενδοσχολικές και εξωσχολικές. Δραστηριότητες μαζί με τους γονείς.

5 Ατομικών και κοινωνικών δεξιοτήτων Κινητικών δεξιοτήτων Της γλωσσικής ικανότητας Της δημιουργικής σκέψης Της φαντασίας Την καλλιέργεια της Μαθηματικής και κριτικής σκέψης Προγραφικές και προμαθηματικές δεξιότητες Αισθητηριακές ασκήσεις Ψυχοκινητική και περιβαλλοντική αγωγή Θεατρικό παιχνίδι Χειροτεχνίες και κατασκευές Κουκλοθέατρο Μουσικοκινητικά παιχνίδια και φυσική αγωγή ( τα οποία διδάσκονται καθημερινά από εξειδικευμένους παιδαγωγούς του σχολείου μας) Μαγειρική και ζαχαροπλαστική Δανειστική βιβλιοθήκη Πλήθος ερεθισμάτων καθημερινά για να διερευνήσουν, να αναρωτηθούν, να πειραματιστούν.

6 Κατά τη διάρκεια της προσχολικής ηλικίας, η εκμάθηση της ξένης γλώσσας γίνεται μέσα από το παιχνίδι και την εξερεύνηση του άμεσου περιβάλλοντος όπως ακριβώς γίνεται και η εκμάθηση της μητρικής γλώσσας, με τελείως φυσικό τρόπο. Δεν υπάρχει πίεση στην απόδοση και η εγγενής περιέργεια των παιδιών και η ισχυρή τους επιθυμία για επικοινωνία διευκολύνουν τη μάθηση της γλώσσας και τη διαδικασία ανάπτυξής της. Επιπλέον, τα μαθήματά μας, Ελληνικής Γλώσσας, Μουσικής, Φυσικής Αγωγής,διεξάγονται από εξειδικευμένους εκπαιδευτικούς, με πολυετή εμπειρία σε δημόσια σχολεία της Ελλάδας και ιδιωτικά σχολεία του Εξωτερικού. Τέλος, καθημερινά πραγματοποιείται μια κύρια δραστηριότητα προγραφής ή προανάγνωσης στην Αγγλική γλώσσα, που προετοιμάζει τα παιδιά για τις απαιτήσεις του Αμερικανικού δημοτικού σχολείου.

7 Περισσότερες από 150 έρευνες τα τελευταία 40 χρόνια, επιβεβαιώνουν σταθερά τα πλεονεκτήματα της δίγλωσσης εκπαίδευσης τα οποία παραθέτουμε παρακάτω: Περισσότερο δημιουργική και κριτική σκέψη. Καλύτερα αποτελέσματα στην επίλυση προβλημάτων και αναλυτικές δεξιότητες. Αυξημένη Ακαδημαϊκή επιτυχία. Ευκολότερη εκμάθηση τρίτης και τέταρτης γλώσσας. Πρόσβαση σε δύο ή περισσότερες κουλτούρες και κόσμους εμπειρίας. Αυξημένη διαπολιτισμική κατανόηση, εκτίμηση και σεβασμός στην διαφορετικότητα. Ανεβασμένη αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση στις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις. Σημαντικότερες διαπροσωπικές δεξιότητες. Αυξημένη ευελιξία και προσαρμοστικότητα σε νέες καταστάσεις και περιβάλλοντα. Η Ελληνική γλώσσα απαιτεί πνευματική προσπάθεια. Εκπαιδεύει το μυαλό να παρατηρεί λεπτομέρειες, να αναγνωρίζει μοτίβα και να εξάγει συμπεράσματα. Το 60% των αγγλικών λέξεων και 90% των τεχνικών και επιστημονικών όρων προέρχονται από την Ελληνική και τη Λατινική γλώσσα. Τα Ελληνικά είναι η γλώσσα της Φιλοσοφίας αλλά και η γλώσσα των STEM. Σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες, όσον αφορά τους Αμερικανούς που μιλούν Ελληνικά, τα αποτελέσματά τους είναι αξιοσημείωτα υψηλά. Αν είναι αλήθεια ότι το βιολί είναι το τελειότερο μουσικό όργανο, τότε τα Ελληνικά είναι το βιολί της σκέψης Έλεν Άνταμς Κέλλερ, Αμερικανίδα συγγραφέας