ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 7ης ΜΑΙΟΥ 1999 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 7ης ΜΑΙΟΥ 1999 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις"

Transcript

1 ΚΛ.Π. 94/99 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 7ης ΜΑΙΟΥ 1999 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Αριθμός 94 ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις ΚΑΝΟΝΕΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ ΑΞΙΩΝ (ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ) 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Το Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου, μετά από προηγούμενη γνώμη της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, αποφάσισε τα ακόλουθα σχετικά με τους κανόνες που θα διέπουν τη διαπραγμάτευση των εισηγμένων τίτλων με το ηλεκτρονικό σύστημα διαπραγμάτευσης, σύμφωνα με την εξουσία που του παρέχει το άρθρο 22 των περί Αξιών και Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου Νόμων και του Κανονισμού 33 των περί Αξιών και Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου Κανονισμών, που θα αναφέρονται ως Κανόνες Διαπραγμάτευσης (Ηλεκτρονικού Συστήματος). 2. ΕΡΜΗΝΕΙΑ 2.1 Στους Κανόνες αυτούς, εκτός και εάν από το κείμενο προκύπτει διαφορετικά, οι διάφορες έννοιες θα έχουν την ερμηνεία που αποδίδεται σ' αυτές στους περί Αξιών και Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου Νόμους και Κανονισμούς. 2.2 Στους Κανόνες αυτούς, εκτός και εάν από το κείμενο προκύπτει διαφορετικά "απόδοση (yield)", σημαίνει την απόδοση τίτλων σταθερού εισοδήματος (π.χ. δημόσια, εταιρικά χρεόγραφα και γραμμάτια δημοσίου (t bills)) εισηγμένα στο Χρηματιστήριο, όπως επεξηγείται στο Παράρτημα Α (Απόδοση τίτλων σταθερού εισοδήματος) (293)

2 Κ.Δ.Π. 94/ "ελάχιστος αριθμός", σημαίνει τον υπό του Συμβουλίου καθοριζόμενο με ανακοίνωση του ελάχιστο επιτρεπόμενο αριθμό τίτλων που μπορεί να αφορά μία εντολή στο ηλεκτρονικό σύστημα διαπραγμάτευσης τίτλων "εξουσιοδοτημένος υπάλληλος" σημαίνει τον υπάλληλο Μέλους του Χρηματιστηρίου, ο οποίος θα έχει το δικαίωμα εισόδου και παραμονής στο πάτωμα κατά τη διάρκεια χρηματιστηριακής συνάντησης "εφεδρικά τερματικά χρηστών" σημαίνει τους πρόσθετους ηλεκτρονικούς υπολογιστές που είναι εγκατεστημένοι στο πάτωμα του Χρηματιστηρίου και χρησιμοποιούνται από χρήστες του ηλεκτρονικού συστήματος σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης είτε λόγω τεχνικού προβλήματος στα τερματικά χρηστών, καθ' υπόδειξη του Λειτουργού Συναλλαγών "κατάσταση εντολών (order book)" σημαίνει το μητρώο όλων των εντολών αγοράς και πώλησης που καταχωρούνται από τους εγκεκριμένους από το Χρηματιστήριο χρήστες του ηλεκτρονικού συστήματος διαπραγμάτευσης και οι οποίες ταξινομούνται αναλόγως της τιμής που αυτές προσδιορίζουν και της ώρας καταχώρισης τους ανά τίτλο "πάτωμα" σημαίνει το μέρος του χώρου των συναλλαγών το οποίο σαφώς θα οριοθετείται, όπως το Συμβούλιο ήθελε καθορίσει "πίνακας" σημαίνει την εκάστοτε ταξινόμηση τίτλων σε κατηγορία προς διαπραγμάτευση, όπως καθορίζεται από το Συμβούλιο "συναλλαγή κατόπιν διαπραγμάτευσης (negotiated deal)" σημαίνει συναλλαγή η οποία έχει τύχει διαπραγμάτευσης εκτός Χρηματιστηρίου για ποσό τουλάχιστο 1., που όμως καταχωρείται στο σύστημα όπως ορίζεται στους παρόντες Κανόνες για σκοπούς επιβεβαίωσης και όπου οι συμβαλλόμενοι δεν απαλλάσσονται από την υποχρέωση ανακοίνωσης της συναλλαγής σύμφωνα με το άρθρο 23(1)(ζ) και τον Κανονισμό 47 "σύστημα διαπραγμάτευσης" σημαίνει το ηλεκτρονικό αυτόματο σύστημα διαπραγμάτευσης τίτλων του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου "τερματικό χρήστη" σημαίνει τον ηλεκτρονικό υπολογιστή στον οποίο το κάθε Μέλος θα έχει εξουσιοδοτημένη πρόσβαση από το ΧΑΚ, για καταχώριση εντολών "τιμή" σημαίνει την αξία ανά μονάδα τίτλου που αφορά μία εντολή, η οποία θα εκφράζεται σε Κυπριακές λίρες ή σε οποιοδήποτε άλλο νόμισμα ή υποδιαίρεση του που το Συμβούλιο ήθελε καθορίσει ανά τίτλο ή ανά ομάδα τίτλων "τιμή αναφοράς" είναι η τελευταία τιμή συναλλαγής κατά την προηγούμενη χρηματιστηριακή συνάντηση, ή αν δεν υπάρχει συναλλαγή κατά τη συνάντηση αυτή, είναι η τιμή της τελευταίας συναλλαγής που έγινε στο συγκεκριμένο τίτλο "τιμή ανοίγματος" είναι η τιμή η οποία προκύπτει από την περίοδο ανοίγματος αγοράς για κάθε τίτλο, όπως καθορίζεται στο Παράρτημα Β (Υπολογισμός τιμής ανοίγματος τίτλων) "τιμή κλεισίματος" είναι η τελευταία τιμή συναλλαγής που έγινε κατά τη διάρκεια της χρηματιστηριακής συνάντησης, για όσους τίτλους έτυχαν διαπραγμάτευσης "χρήστης συστήματος" σημαίνει το χρηματιστή ή χρηματιστηριακό εκπρόσωπο Μέλους ή εξουσιοδοτημένο από το Μέλος υπάλληλο, ο οποίος έχει δικαίωμα χρήσης του συστήματος διαπραγμάτευσης, είτε διά της καταχώρισης εντολών είτε διά της παρακολούθησης των πληροφοριών που το σύστημα παρέχει.

3 295 Κ.Δ.Π. 94/99 3. ΧΩΡΟΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ Εκτός εάν το Συμβούλιο καθορίσει διαφορετικά με ανακοίνωση του που θα δημοσιεύεται σε δύο παγκύπριας κυκλοφορίας καθημερινές εφημερίδες για συγκεκριμένες ειδικές χρηματιστηριακές συναντήσεις επτά τουλάχιστον ημέρες πριν τον ορισμό τους, ο χώρος συναλλαγών θα ευρίσκεται στον 2ο όροφο της οδού Γρίβα Διγενή 54, Λευκωσία. 4. ΧΡΟΝΟΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ 4.1 Οι χρηματιστηριακές συναντήσεις θα διεξάγονται καθημερινά κατά τη διάρκεια των ωρών που καθορίζονται από το Συμβούλιο, εκτός των επίσημων δημόσιων αργιών. 4.2 Ο Λειτουργός Συναλλαγών θα έχει, σε εξαιρετικές περιπτώσεις, την εξουσία να παρατείνει τη χρηματιστηριακή συνάντηση για περίοδο μέχρι και 3 λεπτά, εφόσον ανακοινώσει την απόφαση του αυτή στα Μέλη τουλάχιστο 1 λεπτά πριν από την πάροδο του προβλεπόμενου χρόνου της συνάντησης. 4.3 Στις περιπτώσεις κατά τις οποίες η χρηματιστηριακή συνάντηση διακόπτεται ή δεν μπορεί να αρχίσει, ο Λειτουργός Συναλλαγών θα δύναται (α) Να παρατείνει τη χρηματιστηριακή συνάντηση για όσο χρόνο έχει απωλεσθεί και να ανακοινώνει αμέσως μετά τη λήξη της διακοπής το χρόνο παράτασης της συνάντησης, (β) να καλέσει τα Μέλη μετά από 24ωρη προειδοποίηση να διεξάγουν τη χρηματιστηριακή συνάντηση σύμφωνα με τους Κανόνες Διαπραγμάτευσης που είχαν αποφασιστεί από το Συμβούλιο πριν τους παρόντες Κανόνες. Σε τέτοια δε περίπτωση, οι τυχόν εντολές που είχαν καταχωρηθεί στο ηλεκτρονικό σύστημα διαπραγμάτευσης με τους παρόντες Κανόνες και των οποίων δεν είχε επιβεβαιωθεί η εκτέλεση, θα θεωρούνται ως να μην είχαν καταχωρηθεί. 4.4 Η χρονική ένδειξη που βρίσκεται στο τερματικό του Λειτουργού Συναλλαγών και των χρηστών του συστήματος θα θεωρείται ως η ορθή ώρα και θα τυγχάνει αναφοράς, σ' ότι αφορά χρόνο κατά τη διάρκεια της περιόδου διαπραγμάτευσης. 5. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΙΣΟΔΟΥ 5.1 Δικαίωμα εισόδου στο πάτωμα κατά το χρόνο των χρηματιστηριακών συναντήσεων εκτός των Μελών του Συμβουλίου, της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και των εξουσιοδοτημένων υπαλλήλων του Χρηματιστηρίου και της Επιτροπής, θα έχουν μόνο (α) Οι Χρηματιστές και οι χρηματιστηριακοί εκπρόσωποι των Μελών, εφόσον αυτοί συμμορφώνονται προς τις οδηγίες του Λειτουργού Συναλλαγών και δεν αποτελούν εμπόδιο, ή ενόχληση, στην εκτέλεση των καθηκόντων άλλων Μελών ή των εξουσιοδοτημένων υπαλλήλων του Χρηματιστηρίου και της Επιτροπής, (β) οι εξουσιοδοτημένοι υπάλληλοι των Μελών για τους οποίους έχει εκδοθεί άδεια σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον Κανόνα 5.5 πιο κάτω, (γ) πρόσωπα τα οποία θα εξασφαλίσουν ειδική άδεια από το Διευθυντή. 5.2 (α) Δικαίωμα εισόδου στο χώρο από τον οποίο θα γίνεται η παρακολούθηση των συναλλαγών και ο οποίος χώρος θα καθοριστεί από το Συμβούλιο, θα έχουν όσα πρόσωπα ο χώρος μπορεί να φιλοξενήσει. (β) Ο Διευθυντής θα έχει εξουσία να ρυθμίζει τον τρόπο εισόδου στον πιο πάνω χώρο κατά τις χρηματιστηριακές συναντήσεις, όταν αναμένεται ότι τα Επίσημη Εφημερίδα Παράρτημα Τρίτο, Μέρος (Ι):

4 Κ.Δ.Π. 94/ πρόσωπα που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν μία χρηματιστηριακή συνάντηση θα είναι περισσότερα απ' όσα πρόσωπα μπορούν να φιλοξενηθούν στο χώρο αυτό. 5.3 Ο Λειτουργός Συναλλαγών ή εξουσιοδοτημένος Λειτουργός του Χρηματιστηρίου θα έχει εξουσία Να απαγορεύσει την είσοδο ή να ζητήσει την αποχώρηση από το πάτωμα οποιουδήποτε: (α) Προκαλεί ανησυχία, ή συμπεριφέρεται, ή παρουσιάζεται κατά τρόπο που προκαλεί ή δυνατό να προκαλέσει παρακώλυση ή ανυποληψία στο θεσμό, ή να επηρεάσει την ομαλή άσκηση των καθηκόντων οποιουδήποτε άλλου στο πάτωμα, (β) δε συμμορφώνεται προς τους Κανόνες Διαπραγμάτευσης, είτε προς τις εντολές του Λειτουργού Συναλλαγών, (γ) σε περίπτωση αναστολής της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος χρηματιστή ή χρηματιστηριακού εκπροσώπου, (δ) προκειμένου να περιοριστεί ο αριθμός των προσώπων που ευρίσκονται στο χώρο παρακολούθησης των χρηματιστηριακών συναντήσεων, στον αριθμό εκείνων των προσώπων που ο χώρος μπορεί να φιλοξενήσει. 5.4 Ειδικότερα ο Λειτουργός Συναλλαγών προκειμένου για χρηματιστές ή χρηματιστηριακούς εκπροσώπους, θα έχει εξουσία να ζητήσει την αποχώρηση τους από το πάτωμα και να διακόψει αμέσως την πρόσβαση του σχετικού τερματικού με το σύστημα. Η διακοπή της πρόσβασης θα έχει ως συνέπεια την απόσυρση όλων των εντολών που εκκρεμούν για εκτέλεση και οι οποίες έχουν τον κωδικό αναγνώρισης του χρήστη. 5.5 (α) Ο Διευθυντής, κατόπιν αίτησης οποιουδήποτε Μέλους, θα εκδίδει άδειες αναφορικά προς τους εξουσιοδοτημένους υπαλλήλους των Μελών, οι οποίοι θα έχουν δικαίωμα σύμφωνα με τα προβλεπόμενα για είσοδο και παραμονή στο πάτωμα κατά τη διάρκεια χρηματιστηριακής συνάντησης. (β) Η άδεια θα αναφέρει το όνομα του εξουσιοδοτημένου υπαλλήλου και του Μέλους που τον εργοδοτεί και θα λήγει την 31η Δεκεμβρίου κάθε έτους. (γ) Κατά τη διάρκεια χρηματιστηριακής συνάντησης, το κάθε Μέλος θα δικαιούται όπως μέχρι τρεις υπάλληλοι του για τους οποίους έχει εκδοθεί η προβλεπόμενη άδεια με βάση τον Κανόνα αυτό, ευρίσκονται στο πάτωμα για υποβοήθηση των χρηματιστών ή των χρηματιστηριακών εκπροσώπων του. 6. ΠΙΝΑΚΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ 6.1 Οι εισηγμένοι τίτλοι ταξινομούνται στους ακόλουθους πίνακες: (α) Πίνακας μετοχών και δικαιωμάτων αγοράς μετοχών (ΔΑΜ), (β) πίνακας τίτλων σταθερού εισοδήματος (ομολογιακών αξιών), (γ) πίνακας Γραμματίων Δημοσίου (Treasury Bills). 6.2 Εντολή ορίζεται ως η προσφορά που καταχωρείται από χρήστη του συστήματος με τον τρόπο και το περιεχόμενο που καθορίζεται στους Κανόνες αυτούς, με σκοπό τη σύναψη συναλλαγής με την εκτέλεση της. 6.3 Μία εντολή πρέπει να περιέχει τουλάχιστο τα ακόλουθα στοιχεία: (α) Το όνομα του τίτλου, (β) ένδειξη κατά πόσο η εντολή αφορά αγορά ή πώληση τίτλου,

5 297 ΚΛ.Π. 94/99 (γ) τον πίνακα διαπραγμάτευσης που αφορά η εντολή, (δ) τη μέθοδο εντολής, το είδος εντολής και τη διάρκεια εντολής, (ε) τον αριθμό λογαριασμού διαπραγμάτευσης Μέλους, (στ) την ποσότητα, (ζ) την τιμή όπου η εντολή αφορά εντολή με όριο, είτε την τιμή ή την απόδοση στις περιπτώσεις τίτλων σταθερού εισοδήματος. 6.4 Εντολή είναι δυνατό να τροποποιηθεί μετά την καταχώριση της και πριν αυτή εκτελεστεί, σε σχέση με τα ακόλουθα στοιχεία: (α) Την ποσότητα, (β) το όριο τιμής όπου η εντολή αφορά εντολή με όριο, είτε την απόδοση στις περιπτώσεις τίτλων σταθερού εισοδήματος, (γ) τη διάρκεια εντολής. 6.5 Μία εντολή όταν τροποποιηθεί χάνει τη σειρά προτεραιότητας της στη σειρά εντολών. 6.6 Η ώρα καταχώρισης της εντολής θα ορίζεται ως το χρονικό διάστημα που ο χρήστης θα ενεργοποιήσει την εντολή στη σειρά εντολών, με μοναδικό αριθμό καταχώρισης. 6.7 Η τιμή που αναφέρεται σε μία εντολή δεν μπορεί να αποκλίνει από την τιμή ανοίγματος κατά ποσοστό μεγαλύτερο από το ποσοστό που το Συμβούλιο θα καθορίζει αναφορικά μ' όλους ή ορισμένους τίτλους, όπως αυτό θα κοινοποιείται προς τα Μέλη 48 ώρες προηγουμένως. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει τιμή ανοίγματος, χρησιμοποιείται ως μέτρο σύγκρισης η τιμή αναφοράς. Προκειμένου περί τίτλων οι οποίοι διαπραγματεύονται για πρώτη φορά στο Χρηματιστήριο, ως βάση υπολογισμού του σχετικού ορίου θα θεωρείται η τιμή της πρώτης συναλλαγής. Ο Λειτουργός Συναλλαγών θα έχει και δικαίωμα να αγνοήσει την πρώτη συναλλαγή και/ή οποιαδήποτε επόμενη συναλλαγή ή συναλλαγές, λαμβάνοντας υπόψη τον αριθμό που αυτές αφορούν. 6.8 Μέχρι το Συμβούλιο να αποφασίσει διαφορετικά, η τιμή εντολών θα είναι δυνατό να υποβληθεί: (α) Για τίτλους του πίνακα μετοχών και δικαιωμάτων αγοράς μετοχών (ΔΑΜ): (i) Αν η τιμή δεν υπερβαίνει τα,5:,1 (ii) αν η τιμή ισούται ή υπερβαίνει τα,5:,1. Σε περίπτωση που κατά τη διάρκεια της χρηματιστηριακής συνάντησης η τιμή ενός τίτλου ξεπεράσει τις,5 τότε θα είναι δυνατό να εξακολουθεί να υποβάλλεται τιμή εντολής σε τρία δεκαδικά, ενώ όταν η τιμή ενός τίτλου μειωθεί κάτω από τις,5 θα εξακολουθεί να υποβάλλεται τιμή εντολής σε δύο δεκαδικά. (β) Για τίτλους του πίνακα τίτλων σταθερού εισοδήματος:,1. (γ) Για τίτλους του πίνακα τίτλων γραμματίων δημοσίου (t bills):, Κατά τις οκτώ αμέσως προηγούμενες χρηματιστηριακές συναντήσεις της ημερομηνίας κατά την οποία το μητρώο των κατόχων οποιουδήποτε τίτλου κλείνει για την παραχώρηση οποιουδήποτε οφέλους, οι καταχωρούμενες προτάσεις θα θεωρούνται ότι δεν περιλαμβάνουν το όφελος που παραχωρείται, το οποίο θα ανήκει στο μεταβιβάζοντα, ανεξάρτητα εάν αυτός υπέγραψε το έγγραφο μεταβίβασης μέσα στο πιο πάνω χρονικό διάστημα.

6 Κ.Δ.Π. 94/ ΜΕΘΟΔΟΙ, ΕΙΔΗ ΚΑΙ ΙΣΧΥΣ ΕΝΤΟΛΩΝ 7.1 Μέθοδοι εντολών Εντολή με όριο (limit order) είναι μία εντολή που καταχωρείται και δυνατό να εκτελεστεί σε συναλλαγή στην τιμή που αναφέρεται στην εντολή, ή σε οποιαδήποτε άλλη καλύτερη τιμή "Εντολή ενεργοποίησης σε προκαθορισμένη τιμή (stop limit order)" είναι μία εντολή με όρους η οποία όταν εκτελείται συναλλαγή στην τιμή που τίθεται ένα όριο (trigger price), αυτομάτως και χωρίς οποιαδήποτε παρέμβαση από το χρήστη που την καταχώρησε ενεργοποιείται σε εντολή με όριο (limit order) "Εντολή στην τρέχουσα τιμή (market order)" είναι μία εντολή που καταχωρείται χωρίς να συγκεκριμενοποιείται τιμή και εκτελείται στην καλύτερη τρέχουσα τιμή της αντίθετης πλευράς που είναι διαθέσιμη στην κατάσταση εντολών, τη στιγμή που η εντολή αυτή καταχωρείται στο σύστημα. Οποιοδήποτε μέρος της εντολής δεν εκτελεστεί, αυτομάτως αποσύρεται από το σύστημα και η εντολή αυτή δε θα έχει πλέον οποιαδήποτε ισχύ Εντολές για τις οποίες δεν επιλέγεται άλλη μέθοδος εντολής, θα λογίζονται αυτομάτως ως εντολές με όριο. 7.2 Είδη Εντολών "Εντολές οποιασδήποτε ποσότητας (fill any)" μπορούν να εκτελεστούν μερικώς ή ολικώς σε σχέση με την ποσότητα τίτλων της εντολής που καταχωρείται "Εντολές με ελάχιστη αποδεκτή ποσότητα (fill minimum)" μπορούν να εκτελεστούν αφού ικανοποιηθεί τουλάχιστον η ελάχιστη ποσότητα τίτλων που προσδιορίζεται εκ των προτέρων στην εντολή "Εντολή για όλες ή απόσυρση (fill or kill)" μπορεί να εκτελεστεί για τουλάχιστον ολόκληρη την ποσότητα, άμεσα και κατά την ώρα που αυτή καταχωρείται. Η εντολή αυτή έχει ισχύ μόνο κατά την ώρα καταχώρισης της και αν δεν εκτελεστεί αποσύρεται αυτομάτως από το σύστημα, χωρίς την οποιαδήποτε παρέμβαση από το χρήστη που την καταχώρησε "Εντολή για όλες ή μέρος και απόσυρση (fill and kill)" μπορεί να εκτελεστεί για ολόκληρη ή μέρος της ποσότητας που προσδιορίζεται κατά την καταχώριση της εντολής. Αν δεν εκτελεστεί για ολόκληρη την ποσότητα ή για οποιοδήποτε μέρος της, τότε ολόκληρη η ποσότητα ή το υπόλοιπο που παραμένει ανεκτέλεστο αποσύρεται άμεσα αυτομάτως από το σύστημα και χωρίς οποιαδήποτε παρέμβαση από το χρήστη που την καταχώρισε "Εντολή με κρυμμένη ποσότητα (hidden quantity)" μπορεί να εκτελεστεί για συνολικό αριθμό αξιών μέχρι και εικοσαπλάσιο της ποσότητας πόυ καταχωρείται και η οποία φαίνεται στα τερματικά των χρηστών. Κανένας χρήστης άλλου Μέλους απ' αυτό που καταχωρεί τέτοια εντολή δε θα έχει σχετική πρόσβαση ώστε να γνωρίζει την κρυμμένη ποσότητα μίας εντολής.

7 299 Κ.Δ.Π. 94/99 Όταν μέρος μίας εντολής με κρυμμένη ποσότητα που αφορά την υποδιαίρεση του συνολικού αριθμού εκτελεστεί, η,επόμενη εντολή ή οποιαδήποτε άλλη που ακολουθεί, οι οποίες καταχωρηθούν αυτόματα στο σύστημα σύμφωνα με την προηγηθείσα καταχώριση θα έχουν προτεραιότητα ανάλογα του χρόνου αυτόματης καταχώρισης τους Όλες οι εντολές για τις οποίες δεν καθορίζεται εκ των προτέρων είδος εντολής, θα λογίζονται ως "εντολές οποιασδήποτε ποσότητας fill any". 7.3 Ισχύς των εντολών "Εντολή περιόδου διαπραγμάτευσης" είναι η εντολή που παραμένει σε ισχύ μέχρι το τέλος μίας συγκεκριμένης περιόδου διαπραγμάτευσης τίτλων "Εντολή χρηματιστηριακής συνάντησης" είναι η εντολή που παραμένει σε ισχύ μέχρι το τέλος μίας συγκεκριμένης χρηματιστηριακής συνάντησης "Εντολή σε ισχύ μέχρι ακύρωσης" ορίζεται ως η εντολή που παραμένει σε ισχύ, μέχρι αυτή να αποσυρθεί "Εντολή σε ισχύ μέχρι καθορισμένης ημερομηνίας χρόνου" ορίζεται ως η εντολή που παραμένει σε ισχύ μέχρι την ημερομηνία και ώρα όπως θα καθορίζεται κατά την ώρα της καταχώρισης της εντολής. Μετά από την πάροδο του χρονικού αυτού πλαισίου που τίθεται, η εντολή αποσύρεται αυτομάτως από το σύστημα, χωρίς οποιαδήποτε παρέμβαση από το χρήστη που την καταχώρισε Όλες οι εντολές που δε θα καθορίζουν ισχύ εντολής, θα λογίζονται ως εντολές περιόδου διαπραγμάτευσης. 8. ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ 8.1 Η χρηματιστηριακή συνάντηση χωρίζεται σε τέσσερις περιόδους, η χρονική διάρκεια των οποίων θα καθορίζεται από το Συμβούλιο από καιρού εις καιρό, με ανακοίνωση του 24 ώρες προηγουμένως: (α) Περίοδος ανοίγματος της αγοράς, (β) περίοδος καθορισμού τιμής ανοίγματος και διασταύρωσης εντολών στην τιμή ανοίγματος, (γ) περίοδος διαπραγμάτευσης, (δ) περίοδος κλεισίματος διαπραγμάτευσης. 8.2 Η περίοδος ανοίγματος της αγοράς χρησιμοποιείται μόνο για καταχώριση εντολών. 8.3 Η περίοδος καθορισμού τιμής ανοίγματος και διασταύρωσης εντολών στην τιμή ανοίγματος της αγοράς είναι η περίοδος κατά την οποία καθορίζεται η τιμή ανοίγματος για κάθε τίτλο και με βάση την τιμή αυτή εκτελούνται συναλλαγές για κάθε τίτλο, όπως φαίνεται στο Παράρτημα Β (υπολογισμός τιμής ανοίγματος τίτλων). 8.4 Η περίοδος διαπραγμάτευσης είναι η περίοδος που ακολουθεί αμέσως μετά τον καθορισμό της τιμής ανοίγματος. 8.5 Η περίοδος κλεισίματος της διαπραγμάτευσης ορίζεται ως ο χρόνος όπου καθορίζονται οι τιμές κλεισίματος των τίτλων.

8 Κ.Δ.Π. 94/ Περίοδος ανοίγματος αγοράς Η περίοδος ανοίγματος της αγοράς είναι η πρώτη περίοδος της χρηματιστηριακής συνάντησης, με ευχέρεια καταχώρισης εντολών Κατά την περίοδο ανοίγματος της αγοράς όπου συλλέγονται οι εντολές, είναι δυνατό να καταχωρηθούν στο σύστημα μόνο "εντολές με OQio-(limit orders)" και "εντολές οποιασδήποτε ποσότητας-(ίίΐ1 any)" Κατά την περίοδο ανοίγματος, το αυτόματο σύστημα διαπραγμάτευσης ταξινομεί τις εντολές στην κατάσταση εντολών σύμφωνα με τη τιμή και ώρα καταχώρισης τους και αναλόγως αν αυτές αφορούν αγορά ή πώληση Κατά την περίοδο ανοίγματος, δε θα εκτελείται καμιά συναλλαγή. 8.7 Περίοδος καθορισμού τιμής ανοίγματος και διασταύρωσης εντολών στην τιμή ανοίγματος Κατά την περίοδο αυτή καθορίζεται η τιμή ανοίγματος σύμφωνα με σχετική μέθοδο υπολογισμού (αλγόριθμο), ταξινομούνται οι εντολές στην κατάσταση εντολών, διασταυρώνονται και εκτελούνται σε συναλλαγές (Παράρτημα Β υπολογισμός τιμής ανοίγματος τίτλων) Κατά την περίοδο αυτή δεν καταχωρούνται, τροποποιούνται ή ακυρώνονται οποιεσδήποτε εντολές Όσες εντολές κατά την περίοδο αυτή παραμένουν ανεκτέλεστες, θα ακυρώνονται αυτόματα από το σύστημα εκτός εάν η διάρκεια τους είχε καθοριστεί για διάστημα πέραν της συγκεκριμένης αυτής περιόδου. 8.8 Περίοδος διαπραγμάτευσης Κατά την περίοδο διαπραγμάτευσης, οι συναλλαγές εκτελούνται μέσω διασταύρωσης εντολών που καταχωρούνται στο ηλεκτρονικό σύστημα διαπραγμάτευσης με τις καλύτερες εντολές της αντίθετης πλευράς, οι οποίες ταξινομούνται με σειρά προτεραιότητας στην κατάσταση εντολών Στην περίπτωση κατά την οποία μία εντολή δε διασταυρώνεται κατά την καταχώριση της με την καλύτερη εντολή της αντίθετης πλευράς που έχει σειρά προτεραιότητας στην κατάσταση εντολών, τότε το ηλεκτρονικό σύστημα διαπραγμάτευσης θα εγγράφει την εντολή αυτή σύμφωνα με την κατεύθυνση της (αγορά ή πώληση) στα ανάλογα επίπεδα τιμών (που αντιστοιχούν στην τιμή που περιέχεται στην εντολή) και στην ανάλογη ώρα. 8.9 Περίοδος κλεισίματος διαπραγμάτευσης Κατά την περίοδο αυτή το ηλεκτρονικό σύστημα διαπραγμάτευσης υπολογίζει την τιμή κλεισίματος. 9. ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΙ ΛΙΑΣΤΑ ΥΡΩΣΗΣ ΕΝΤΟΛΩΝ 9.1 Γενικές αρχές εντολών Εντολές που καταχωρούνται με καλύτερους όρους αγοράς ή πώλησης από εκείνους που ισχύουν κατά την καταχώριση της εντολής, θα έχουν προτεραιότητα έναντι άλλων εντολών. Ειδικότερα, εντολές αγοράς σε ψηλότερη τιμή και εντολές πώλησης σε χαμηλότερη τιμή, θα θεωρούνται ως εντολές με καλύτερους όρους από άλλες εντολές.

9 31 Κ.Δ.Π. 94/ Εντολή που καταχωρείται χρονικά πριν από άλλη εντολή με τους ίδιους όρους, θα θεωρείται επίσης ως εντολή με καλύτερους όρους. 9.2 Διασταύρωση εντολών στην τιμή ανοίγματος Πριν την έναρξη της περιόδου διαπραγμάτευσης το σύστημα εκτελεί όσες εντολές μπορούν να εκτελεστούν στην τιμή ανοίγματος. 9.3 Διασταύρωση εντολών κατά την περίοδο διαπραγμάτευσης Η διασταύρωση αντίθετων εντολών είναι η μέθοδος που συγκεκριμενοποιεί τις εντολές που αφορούν ένα τίτλο και οι οποίες μπορούν να διασταυρωθούν, ούτως ώστε να καταρτιστούν σε συναλλαγές Οι εντολές διασταυρώνονται μ' άλλες εντολές, αναλόγως της σειράς προτεραιότητας τους. Μία εντολή που καταχωρείται στην κατάσταση εντολών Ως εντολή αγοράς, δυνατό να διασταυρωθεί με την καλύτερη εντολή πώλησης που έχει σειρά στην κατάσταση εντολών και η οποία συμφωνεί με την εντολή αγοράς σ' όλα τα βασικά στοιχεία της, ή ως εντολή πώλησης, δυνατό να διασταυρωθεί με την καλύτερη εντολή αγοράς που έχει σειρά στην κατάσταση εντολών και η οποία συμφωνεί με την εντολή πώλησης σ' όλα τα βασικά στοιχεία της Όταν οι εντολές διασταυρώνονται σύμφωνα με τον Κανόνα ανωτέρω, η τιμή της συναλλαγής είναι η τιμή που καταχωρήθηκε στην κατάσταση εντολών. 1. ΙΣΧΥΣ ΤΩΝ ΕΝΤΟΛΩΝ Η εκτέλεση χρηματιστηριακών συναλλαγών υπόκειται στην πλήρωση των πιο κάτω προϋποθέσεων: (α) Και τα δυο συμβαλλόμενα μέρη σε μία συναλλαγή θα πρέπει να καταχωρήσουν σε ηλεκτρονική μορφή αντίστοιχες εντολές, χρησιμοποιώντας τις λειτουργίες που απαιτούνται στο ηλεκτρονικό σύστημα διαπραγμάτευσης, (β) η συναλλαγή εκτελείται στο ηλεκτρονικό σύστημα διαπραγμάτευσης με τη χρήση του αλγορίθμου διασταύρωσης εντολών που χρησιμοποιείται προς διασταύρωση των αντίθετων εντολών που καταχωρούνται από τα συμβαλλόμενα μέρη Όταν εκτελεστεί μία συναλλαγή, το ηλεκτρονικό σύστημα διαπραγμάτευσης παρέχει στα Μέλη του ΧΑΚ τα ακόλουθα τουλάχιστο στοιχεία, μέσω της σχετικής ηλεκτρονικής πρόσβασης τους σ' αυτό (α) Όνομα τίτλου που διαπραγματεύθηκε, (β) ένδειξη κατεύθυνσης της εντολής (αγορά ή πώληση), (γ) ποσότητα, (δ) τιμή Δεν επιτρέπεται η ακύρωση εντολών που έχουν εκτελεστεί, εκτός αν ο Λειτουργός Συναλλαγών ικανοποιηθεί (α) Ότι η εκτέλεση της συναλλαγής οφείλεται σε καλόπιστο λάθος,

10 Κ.Δ.Π. 94/99 32 (β) και τα δύο μέρη της συναλλαγής συμφωνούν στην ακύρωση, (γ) το σχετικό αίτημα υποβληθεί πριν το πέρας της περιόδου κλεισίματος. Σε τέτοια περίπτωση την ακύρωση συναλλαγής, εκτελεί ο Λειτουργός Συναλλαγών. 11. ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΤΟΠΙΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ 11.1 Ένα Μέλος που καταχωρεί μία εντολή προς εκτέλεση συναλλαγής κατόπιν διαπραγμάτευσης, καλεί μέσω της σχετικής αυτής εντολής απ' ευθείας ένα άλλο Μέλος που επιλέγει, για να συνάψει μαζί του μία συναλλαγή μέσα σε καθορισμένο χρόνο. Η εντολή του αντισυμβαλλόμενου Μέλους θα εμφανίζεται απ' ευθείας στο τερματικό του χρήστη του Μέλους, ώστε να εκτελεστεί η συναλλαγή Ο χρήστης ο οποίος είχε επιλεγεί από ένα άλλο χρήστη που καταχώρησε μία εντολή για να εκτελεστεί συναλλαγή κατόπιν διαπραγμάτευσης, θα έχει τη δυνατότητα να αποδεχθεί μία τέτοια εντολή, ή και να μην την αποδεχθεί Στην περίπτωση που το Μέλος που επιλέγεται για να αποδεχθεί μία συγκεκριμένη εντολή για συναλλαγή κατόπιν διαπραγμάτευσης δεν την αποδεχθεί μέσα στα χρονικά πλαίσια που τίθενται, η συναλλαγή κατόπιν διαπραγμάτευσης δε θα εκτελείται και η σχετική εντολή θα αποσύρεται αυτόματα Οι εντολές για εκτέλεση συναλλαγών κατόπιν διαπραγμάτευσης δε θα εμφανίζονται στην κατάσταση εντολών Εντολές για εκτέλεση συναλλαγών κατόπιν διαπραγμάτευσης καταχωρούνται μόνο κατά την περίοδο διαπραγμάτευσης Οι τιμές συναλλαγών κατόπιν διαπραγμάτευσης που εκτελέστηκαν, δε λαμβάνονται υπόψη στον υπολογισμό των τιμών κλεισίματος των τίτλων Το ηλεκτρονικό σύστημα διαπραγμάτευσης ξεχωρίζει τις συναλλαγές κατόπιν διαπραγμάτευσης και τις κοινοποιεί στα Μέλη μέσω των τερματικών τους, προς ενημέρωση τους. 12. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ 12.1 Το δικαίωμα χρήσης του ηλεκτρονικού συστήματος διαπραγμάτευσης παρέχεται μόνο σε χρηματιστές, χρηματιστηριακούς εκπροσώπους ή εξουσιοδοτημένους από τα Μέλη υπαλλήλους μέσω του τερματικού χρήστη στο οποίο έχουν πρόσβαση, ή μέσω εφεδρικού τερματικού χρήστη στην περίπτωση τεχνικού προβλήματος. Πλήρως και αποκλειστικά υπεύθυνοι για τις ενέργειες των χρηστών, είναι τα Μέλη για λογαριασμό των οποίων αυτοί ενεργούν. Οι χρηματιστές ή οι χρηματιστηριακοί εκπρόσωποι δύνανται επίσης για σκοπούς καταχώρισης εντολών στο ηλεκτρονικό σύστημα να εξουσιοδοτήσουν σχετικά και εξουσιοδοτημένους υπαλλήλους τους, οι οποίοι θα ενεργούν με βάση τις οδηγίες και υπό την άμεση εποπτεία των χρηματιστών/χρηματιστηριακών εκπροσώπων των Μελών, για τις ενέργειες των οποίων τα Μέλη φέρουν την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη. Νοείται ότι κάθε χρηματιστής/χρηματιστηριακός εκπρόσωπος θα έχει υπό την εποπτεία του μόνο ένα χρήστη. Σε περίπτωση που ένα Μέλος προτίθεται να εξουσιοδοτήσει υπάλληλο του για καταχώριση εντολών στο σύστημα, οφείλει εκ των προτέρων να αποστείλει γραπτή βεβαίωση με την οποία θα αναλαμβάνει την πλήρη και αποκλει

11 33 Κ.Δ.Π. 94/99 στική ευθύνη για όλες τις ενέργειες του υπαλλήλου αυτού σχετικά με την πρόσβαση του στο σύστημα. Νοείται ότι οι υπάλληλοι θα χρησιμοποιούν για πρόσβαση στο σύστημα τους κωδικούς αναγνώρισης χρήστη του Χρηματιστή/ χρηματιστηριακού εκπροσώπου Απαγορεύεται στους χρήστες του συστήματος να επιδιώκουν ή να προβαίνουν σε δραστηριότητες που αποκλίνουν από τις οδηγίες του Χρηματιστηρίου για το ηλεκτρονικό σύστημα διαπραγμάτευσης, όπως αυτές καθορίζονται στο εγχειρίδιο χρηστών ή σε εγκυκλίους του Χρηματιστηρίου και δε θα πρέπει καθ' οιονδήποτε τρόπο να παρακωλύουν την εύρυθμη και ομαλή λειτουργία του συστήματος Εκπρόσωπος της Κεντρικής Τράπεζας δύναται να καταχωρεί εντολές στο ηλεκτρονικό σύστημα διαπραγμάτευσης, μόνο για τα Δημόσια Χρεόγραφα και για Γραμμάτια Δημοσίου που εκδίδονται από την Κυβέρνηση της Δημοκρατίας Το ηλεκτρονικό σύστημα συναλλαγών αναγνωρίζει το χρήστη που ενεργεί για το Μέλος σύμφωνα με τον κωδικό αναγνώρισης (password). Τα Μέλη θα έχουν την απεριόριστη ευθύνη για χειρισμό του κωδικού αυτού, ως επίσης και απεριόριστη ευθύνη σε περίπτωση χρήσης του κωδικού αυτού από τρίτα άτομα χωρίς εξουσιοδοτημένη πρόσβαση. 13. ΔΙΑΚΟΠΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ Ή ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥΣ 13.1 Ο Λειτουργός Συναλλαγών μπορεί να διακόψει τη διαπραγμάτευση συγκεκριμένου τίτλου μέχρι 15 λεπτά εάν αναμένεται οποιαδήποτε ανακοίνωση για σημαντικές εξελίξεις σ' ένα εκδότη, που ενδεχομένως να επηρεάσει τις τιμές των τίτλων και εφόσον αυτή ακόμη δεν έχει γνωστοποιηθεί στα Μέλη Ο Λειτουργός Συναλλαγών θα έχει εξουσία να διακόψει τη διαπραγμάτευση οποιουδήποτε τίτλου για τον εναπομείναντα χρόνο μίας χρηματιστηριακής συνάντησης ή για χρονικό διάστημα που θα καθορίσει κατά τη διακοπή, εφόσον διαπιστώσει ότι οι επικρατούσες συνθήκες δεν επιτρέπουν την ομαλή διαπραγμάτευση ή την τήρηση της κείμενης χρηματιστηριακής νομοθεσίας ή πρακτικής Κατά τη διάρκεια προσωρινής διακοπής διαπραγμάτευσης συγκεκριμένης αξίας, δεν επιτρέπεται η καταχώριση εντολών στο ηλεκτρονικό σύστημα, είτε η σύναψη συναλλαγής, επιτρέπεται όμως η απόσυρση εντολών από χρήστη. 14. ΕΥΘΥΝΗ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ Η χρήση του ηλεκτρονικού συστήματος από τα Μέλη θα γίνεται πάντοτε υπό την επιφύλαξη ότι τα Μέλη αναγνωρίζουν ότι το Χρηματιστήριο σε καμία περίπτωση δε θα είναι υπεύθυνο για οποιαδήποτε απαίτηση έναντι του Χρηματιστηρίου από Μέλος ή από εντολέα που αυτό εκπροσωπεί σχετικά με τη διακοπή ή τη δυσλειτουργία του ηλεκτρονικού συστήματος.

12 Κ.Δ.Π. 94/99 34 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΙΤΛΩΝ ΣΤΑΘΕΡΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ (α) Ο τύπος υπολογισμού για την τιμή τίτλων σταθερού εισοδήματος είναι ο ακόλουθος: P = και P = η η σε ημερομηνία καταβολής τόκου α+ο* σε ημερομηνία μή καταβολής τόκου, οπού: i = ποσοστό τόκου για την περίοδο 1= απόδοση η= πόσες φορές καταβάλλεται τόκος C= τιμή εξαγοράς Κ=ποσοστό τόκου για την περίοδο από την τελευταία ημερομηνία καταβολής τόκου, και / 1-(!+/)" α -ι = η i (β) Ο τύπος υπολογισμού για την τιμή των τίτλων γραμματίου δημοσίου (t-bills) είναι: /> = F Υ* Τ 1 Ο τύπος για τον υπολογισμό της απόδοσης των t-bills είναι: Κ^Μτ)* 1 οπού: Υ: Προεξοφλημένη Απόδοση F: Ονομαστική αξία του τίτλου στη λήξη Ρ: Τιμή αγοράς D: Αριθμός ημερών (365 ημέρες για κανονικό έτος/366 για δίσεκτο έτος) Τ: Ημέρες μέχρι τη λήξη

13 35 Κ.Δ.Π. 94/99 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Β ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΙΜΗΣ ΑΝΟΙΓΜΑΤΟΣ ΤΙΤΛΩΝ Παραδείγματα Υπολογισμού Τιμής Ανοίγματος: 1) Οι τιμές ταξινομούνται σε συνάρτηση με το άθροισμα των αγορών και των πωλήσεων. Η τιμή που μεγιστοποιεί τον όγκο των συναλλαγών είναι αυτή που επιλέγεται ως τιμή ανοίγματος: Αγορών Αγορά Τιμή ( ) 2,7 2,6 2,5 Πώληση Πωλήσεων Μέγιστος Όγκος Συναλλαγών Η τιμή ανοίγματος είναι 2,7. 2) Οταν υπάρχουν περισσότερες από μία τιμές που αντιστοιχούν στο ίδιο μέγιστο όγκο συναλλαγών, τότε επιλέγεται η τιμή που αντιστοιχεί στο μικρότερο αριθμό του αθροίσματος των αγορών μείον του αθροίσματος των πωλήσεων. (α) Όταν υπάρχει μία τιμή που αντιστοιχεί σε άθροισμα αγορών και πωλήσεων μηδέν, τότε ως τιμή ανοίγματος επιλέγεται αυτή η τιμή. Άθροισιια Αγορών Αγορά Τιιιήί ) 2, 1,95 1,9 Πώληση 3. Πωλήσεων Μέγιστος Όγκος Συναλλαγών Υπόλοιπο 7. τιμή ανοίγματος ορίζεται ως η 2,. (β) Αν υπάρχουν περισσότερες από μία τιμές που αντιστοιχούν σε μηδενικό υπόλοιπο της διαφοράς του αθροίσματος των αγορών και πωλήσεων, τότε ως τιμή ανοίγματος επιλέγεται η μέση τιμή της ψηλότερης και χαμηλότερης τιμής με υπόλοιπα μηδέν.

14 Κ.Δ.Π. 94/99 36 Αγορών 7. 1 Αγορά Τιμή ( ) 2,5 2,4 2,35 2,2 2,1 2, Πώληση Αθροισμα Πωλήσεων Μέγιστος Όγκος Συναλλαγών Ως τιμή ανοίγματος ορίζεται ως η 2,3 (είναι μέση τιμή των 2,4 με 2,2 διά 2). Υπόλοιπο (γ) Αν όλα τα υπόλοιπα των αθροισμάτων των αγορών και πωλήσεων αντιστοιχούν σε αρνητικούς αριθμούς, τότε επιλέγεται η χαμηλότερη τιμής τους. Αθροισμα Αγορών Αγορά 1.5 Τιμή( ) Πώληση Πωλήσεων Μέγιστος Όγκος Συναλλαγών Υπόλοιπο Ως τιμή ανοίγματος ορίζεται η 2,3. (δ) Αν όλα τα υπόλοιπα των αθροισμάτων αγορών και πωλήσεων αντιστοιχούν σε θετικούς αριθμούς, τότε επιλέγεται ως τιμή ανοίγματος η ψηλότερη τιμή. Αγορών Αγορά Τιμή( ) 2,5 2,4 2,3 Πώληση Πωλήσεων Μέγιστος Όγκος Συναλλαγών Υπόλοιπο τιμή ανοίγματος ορίζεται ως η 2.5.

15 37 Κ.Δ.Π. 94/99 (ε) Αν υπάρχει εύρος αρνητικών και θετικών υπολοίπων αθροισμάτων αγοράς και πώλησης, ως τιμή ανοίγματος ορίζεται η μέση τιμή της ψηλότερης τιμής με θετικό υπόλοιπο και της χαμηλότερης τιμής με αρνητικό υπόλοιπο. Αγορών Αγορά Τιμή ( ) 2,5 2,4 2,3 2,2 2,1 2,5 Πώληση Πωλήσεων Μέγιστος Όγκος Συναλλαγών Υπόλοιπο ^ ^ *»<*= ("2,4 + 2,3' Ως τιμή ανοίγματος ορίζεται ως η 2,35 = '

Παράρτημα Α: Απόδοση τίτλων σταθερού εισοδήματος Παράρτημα Β: Υπολογισμός τιμής ανοίγματος τίτλων

Παράρτημα Α: Απόδοση τίτλων σταθερού εισοδήματος Παράρτημα Β: Υπολογισμός τιμής ανοίγματος τίτλων Ε.Ε. Παρ. III(I) 5484 Κ.Δ.Π. 839/23 Αρ. 377,14.11.23 Αριθμός 839 ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΞΙΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΝΟΝΕΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ ΑΞΙΩΝ (ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ) 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 2. ΕΡΜΗΝΕΙΑ 3. ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΕΞΆΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

440 Κ.Δ.Π. 95/96. Αριθμός 95 ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΞΙΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

440 Κ.Δ.Π. 95/96. Αριθμός 95 ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΞΙΩΝ ΚΥΠΡΟΥ Ε.Ε.Παρ.ΙΙΙ(Ι) Αρ. 3048, 22.3.96 440 Κ.Δ.Π. 95/96 Αριθμός 95 ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΞΙΩΝ ΚΥΠΡΟΥ Ερμηνεία. swan. Κανόνες Διαπραγμάτευσης Αξιών Το Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου, μετά από προηγούμενη

Διαβάστε περισσότερα

Τροποποιήσεις στους Κανόνες Συναλλαγών του ΧΑΚ.

Τροποποιήσεις στους Κανόνες Συναλλαγών του ΧΑΚ. ΠΡΟΣ : ΑΠΟ : ΘΕΜΑ: Όλα τα Μέλη του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου Γενικό Διευθυντή Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου Τροποποιήσεις στους Κανόνες Συναλλαγών του ΧΑΚ. ΗΜΕΡ. : 16 Μαΐου, 2012 Αρ. ΕΓΚ. : 08-2012 Κύριοι,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΥΡΙΟ ΜΕΡΟΣ ΤΜΗΜΑ B. Αριθμός 4907 Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2015 7587

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΥΡΙΟ ΜΕΡΟΣ ΤΜΗΜΑ B. Αριθμός 4907 Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2015 7587 ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΥΡΙΟ ΜΕΡΟΣ ΤΜΗΜΑ B Αριθμός 4907 Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2015 7587 Aριθμός 6891 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

Διαβάστε περισσότερα

CYTRUSTEES INVESTMENT PUBLIC COMPANY LIMITED Σχέδιο Επανεπένδυσης Μερίσματος Όροι & Κανονισμοί

CYTRUSTEES INVESTMENT PUBLIC COMPANY LIMITED Σχέδιο Επανεπένδυσης Μερίσματος Όροι & Κανονισμοί CYTRUSTEES INVESTMENT PUBLIC COMPANY LIMITED Σχέδιο Επανεπένδυσης Μερίσματος Όροι & Κανονισμοί Λευκωσία Σεπτέμβριος 2007 Το έγγραφο αυτό είναι σημαντικό και απαιτεί την άμεση προσοχή σας. Αν έχετε οποιαδήποτε

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4085, 28/4/2006

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4085, 28/4/2006 Ο περί Αξιών και Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου (Κεντρικό Αποθετήριο και Κεντρικό Μητρώο Αξιών) (Τροποποιητικός) Νόμος του 2006 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 27ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2000 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 27ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2000 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Κ.Δ.Π. 268/2000 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3441 της 27ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2000 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 268 Οι περί Αξιών και Χρηματιστηρίου

Διαβάστε περισσότερα

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΞΙΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΞΙΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΞΙΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΚΔΠ 409/2006 ΚΔΠ 228/2007 ΚΔΠ 598/2007 ΚΔΠ 107/2008 ΚΔΠ 193/2008 ΚΔΠ 221/2008 1 ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Άρθρο Σελίδα 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 4 1.1 ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Διοικητικοί Σύμβουλοι κι άλλα συνδεδεμένα πρόσωπα.

Διοικητικοί Σύμβουλοι κι άλλα συνδεδεμένα πρόσωπα. ΠΡΟΣ : Εισηγμένες εταιρείες στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου ΑΠΟ : Γενικό Διευθυντή Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ) ΘΕΜΑ : Προτεινόμενη τροποποίηση της Νομοθεσίας και των Κανονιστικών Αποφάσεων (ΚΔΠ) του

Διαβάστε περισσότερα

13 ποιείται με την αντικατάσταση της λέξης "μετοχές" (δεύτερη γραμμή) με τη κανονισμών.

13 ποιείται με την αντικατάσταση της λέξης μετοχές (δεύτερη γραμμή) με τη κανονισμών. Ε.Ε. Παρ. III(I) 1348 Κ.Δ.Π. 141/2002 Αρ. 3587, 22.3.2002 Αριθμός 141 Οι περί Αξιών και Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου (Τροποποιητικοί) Κανονισμοί του 2002 οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο με

Διαβάστε περισσότερα

- Κανονιστική Απόφαση με τίτλο «Ο περί Παραστατικών Δικαιωμάτων Κανονισμός» και. (Καταχώριση, Διαπραγμάτευση και Εκκαθάριση) Κανονισμός»

- Κανονιστική Απόφαση με τίτλο «Ο περί Παραστατικών Δικαιωμάτων Κανονισμός» και. (Καταχώριση, Διαπραγμάτευση και Εκκαθάριση) Κανονισμός» ΠΡΟΣ : Μέλη και Θεματοφύλακες του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου ΑΠΟ : Γενικό Διευθυντή Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου ΘΕΜΑ : Κανονιστικές Αποφάσεις ΗΜΕΡ. : 8 Νοεμβρίου, 2016 Αρ. ΕΓΚ. : 08-2016/ 04-2016 Κύριοι,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΕΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΣΕ ΤΕΛΙΚΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ

ΑΔΕΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΣΕ ΤΕΛΙΚΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΑΔΕΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΣΕ ΤΕΛΙΚΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΟΙ ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 2003 ΕΩΣ 2017 (Ν.122(Ι)/2003 ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ) Τροποποίηση Άδειας Π1- Ν.419(Α)/ΠΘ1-2006 σύμφωνα με

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΣΧΕ ΙΟ ΜΕ ΤΙΤΛΟ. Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

ΝΟΜΟΣΧΕ ΙΟ ΜΕ ΤΙΤΛΟ. Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: ΝΟΜΟΣΧΕ ΙΟ ΜΕ ΤΙΤΛΟ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΑΞΙΩΝ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΑΞΙΩΝ ΚΥΠΡΟΥ (ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΠΟΘΕΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΑΞΙΩΝ) ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 1996 ΕΩΣ 2005 Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003 (25/07/2003) ΔΕΙΚΤΕΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ Κ.Δ.Π. 571/2005 (16/12/2005)

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003 (25/07/2003) ΔΕΙΚΤΕΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ Κ.Δ.Π. 571/2005 (16/12/2005) Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003 (25/07/2003) ΔΕΙΚΤΕΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ Κ.Δ.Π. 571/2005 (16/12/2005) Ε.Ε. Παρ. ΙΙΙ(Ι) 4358 Κ.Δ.Π. 571/2005 Αρ. 4058,16.12.2005 Αριθμός 571 Οι περί

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 7ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1997 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Ι

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 7ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1997 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Ι Ν. 83(Ι)/97 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3196 της 7ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1997 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Ι Ο περί Αξιών και Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου (Τροποποιητικός) (Αρ. 4) Νόμος τον 1997

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 31(1) ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΧΡΕΩΣΗΣ ΔΙΑΤΙΜΗΣΕΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 31(1) ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΧΡΕΩΣΗΣ ΔΙΑΤΙΜΗΣΕΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 31(1) ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΧΡΕΩΣΗΣ ΔΙΑΤΙΜΗΣΕΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ Ε.Ε. Παρ. III(I) Αρ. 3851, 30.4.2004 3927 Κ.Δ.Π. 472/2004

Διαβάστε περισσότερα

Κύριοι, Είμαστε στη διάθεση σας για οποιεσδήποτε διευκρινίσεις ενδεχομένως χρειαστείτε. Με εκτίμηση. Νώντας Κλ. Μεταξάς Γενικός Διευθυντής. Εσωκλ.

Κύριοι, Είμαστε στη διάθεση σας για οποιεσδήποτε διευκρινίσεις ενδεχομένως χρειαστείτε. Με εκτίμηση. Νώντας Κλ. Μεταξάς Γενικός Διευθυντής. Εσωκλ. ΠΡΟΣ : Εισηγμένες Εταιρείες στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου ΑΠΟ : Γενικό Διευθυντή Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου ΘΕΜΑ : Τροποποίηση Κανονιστικής Απόφασης αναφορικά με τις Αγορές του Χρηματιστηρίου (ΚΔΠ 379/2014).

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ 2 / 435 / 12.7.2007 τoυ ιοικητικού Συµβουλίου ΤΟ ΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ

ΑΠΟΦΑΣΗ 2 / 435 / 12.7.2007 τoυ ιοικητικού Συµβουλίου ΤΟ ΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ ΑΠΟΦΑΣΗ 2 / 435 / 12.7.2007 τoυ ιοικητικού Συµβουλίου Θέµα: «ιαπραγµατεύσιµα Αµοιβαία Κεφάλαια» Αφού έλαβε υπόψη: ΤΟ ΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ 1. Τις διατάξεις της παραγράφου 4 του

Διαβάστε περισσότερα

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΞΙΩΝ ΚΥΠΡΟΥ. ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ (Ανεπίσημη Ενοποίηση)

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΞΙΩΝ ΚΥΠΡΟΥ. ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ (Ανεπίσημη Ενοποίηση) ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΞΙΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ (Ανεπίσημη Ενοποίηση) ΚΔΠ 409/2006 Ε.Ε. 27/10/06 ΚΔΠ 228/2007 Ε.Ε. 1/6/07 ΚΔΠ 598/2007 Ε.Ε. 27/12/07 ΚΔΠ 107/2008 Ε.Ε. 21/3/08 ΚΔΠ 193/2008 Ε.Ε. 23/5/08 ΚΔΠ

Διαβάστε περισσότερα

Οι αλλαγές αυτές θα εφαρμοστούν μαζί με την έναρξη του διαχωρισμού των υπηρεσιών εκκαθάρισης, διακανονισμού και καταχώρησης στις 6 Ιουνίου 2011.

Οι αλλαγές αυτές θα εφαρμοστούν μαζί με την έναρξη του διαχωρισμού των υπηρεσιών εκκαθάρισης, διακανονισμού και καταχώρησης στις 6 Ιουνίου 2011. ΠΡΟΣ : Μέλη του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου ΑΠΟ : Γενικό Διευθυντή Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου ΘΕΜΑ : Αλλαγές στους Κανόνες Συναλλαγών ΗΜΕΡ. : 3 Ιουνίου, 2011 Αρ. ΕΓΚ. : 10-2011 Κύριοι, Αναφορικά με το

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΓΓΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 26ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 1990 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΓΓΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 26ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 1990 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Κ.Δ.Π. 5/90 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΓΓΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 2473 της 26ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 1990 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 5 Κανονισμοί οι οποίοι εκδόθηκαν

Διαβάστε περισσότερα

[... (ΚΑΤΟΧΟΣ ΑΔΕΙΑΣ)]

[... (ΚΑΤΟΧΟΣ ΑΔΕΙΑΣ)] Πρότυποι Όροι ΑΔΕΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΣΕ ΤΕΛΙΚΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΙΣΧΥΟΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ Άδεια Προμήθειας Ηλεκτρισμού σε τελικούς πελάτες [.. (Αρ. Άδειας)]

Διαβάστε περισσότερα

1. Διαφοροποίηση του ποσού των ίδιων εποπτικών κεφαλαίων που απαιτείται για τη κατάρτιση συναλλαγών τύπου Over the Counter (OTC) (ΚΔΠ 397/2006)

1. Διαφοροποίηση του ποσού των ίδιων εποπτικών κεφαλαίων που απαιτείται για τη κατάρτιση συναλλαγών τύπου Over the Counter (OTC) (ΚΔΠ 397/2006) ΠΡΟΣ : Εισηγμένες εταιρείες στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου / Μέλη και Θεματοφύλακες ΑΠΟ : Γενικό Διευθυντή Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου ΘΕΜΑ : Τροποποιήσεις Κανονιστικών Αποφάσεων του ΧΑΚ (ΚΔΠ433/2010,

Διαβάστε περισσότερα

Όροι & Προϋποθέσεις Σχεδίου «ανταμοιβή»

Όροι & Προϋποθέσεις Σχεδίου «ανταμοιβή» Όροι & Προϋποθέσεις Σχεδίου «ανταμοιβή» 1. Περιγραφή του Σχεδίου: Το Σχέδιο «ανταμοιβή» (στο εξής Σχέδιο ) αποτελεί πρόγραμμα επιβράβευσης Καρτών της Τράπεζας Κύπρου, το οποίο επιστρέφει στους Κατόχους

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3440, 23/10/2000

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3440, 23/10/2000 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3440 της 23ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2000 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ I Ο περί Εταιρειών (Τροποποιητικός) (Αρ. 2) Νόμος του 2000 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη

Διαβάστε περισσότερα

To Σχέδιο έχει ισχύ από τον Ιούνιο 2016 και θα διέπεται από τους πιο κάτω όρους και προϋποθέσεις (στο εξής Όροι ).

To Σχέδιο έχει ισχύ από τον Ιούνιο 2016 και θα διέπεται από τους πιο κάτω όρους και προϋποθέσεις (στο εξής Όροι ). Οροι & προϋποθέσεις 1. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ: Το Σχέδιο «ανταμοιβή» (στο εξής Σχέδιο ) αποτελεί πρόγραμμα επιβράβευσης Καρτών της Τράπεζας Κύπρου, το οποίο επιστρέφει στους Κατόχους Καρτών που συμμετέχουν

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣ : Μέλη και Θεματοφύλακες του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου

ΠΡΟΣ : Μέλη και Θεματοφύλακες του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου ΠΡΟΣ : Μέλη και Θεματοφύλακες του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου ΑΠΟ : Γενικό Διευθυντή Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου ΘΕΜΑ : Δημιουργία Νέας υποκατηγορίας στη Μη Ρυθμιζόμενη Αγορά του Χρηματιστηρίου (Νεοαναπτυσσόμενων

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. Δικαιώματα Αγοράς Μετοχών 2008/2010 της LOGICOM PUBLIC LIMITED. Τελευταία Περίοδος Άσκησης - Τιμή Άσκησης και ο Τρόπος Πληρωμής

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. Δικαιώματα Αγοράς Μετοχών 2008/2010 της LOGICOM PUBLIC LIMITED. Τελευταία Περίοδος Άσκησης - Τιμή Άσκησης και ο Τρόπος Πληρωμής Γραμματεία 29/09/2010 Γενικό Διευθυντή Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου Λευκωσία Με τηλεομοιότυπο 22-570308 και Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο Πρόεδρο Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Λευκωσία Mε τηλεομοιότυπο 22-754671 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμός 81 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΑΞΙΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΑΡΘΡΑ 31,34,35,36 ΚΑΙ 39 ΤΩΝ ΠΕΡΙ ΑΞΙΩΝ ΚΑΙ

Αριθμός 81 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΑΞΙΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΑΡΘΡΑ 31,34,35,36 ΚΑΙ 39 ΤΩΝ ΠΕΡΙ ΑΞΙΩΝ ΚΑΙ Ε.Ε. Παρ. 111(1) 580 Κ.Δ.Π. 81/2005 Αρ. 3959, 25.2.2005 Αριθμός 81 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΑΞΙΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΑΡΘΡΑ 31,34,35,36 ΚΑΙ 39 ΤΩΝ ΠΕΡΙ ΑΞΙΩΝ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΑΞΙΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

E.E., Παρ. I, Αρ. 2516, Ν. 111/90

E.E., Παρ. I, Αρ. 2516, Ν. 111/90 E.E., Παρ. I, Αρ. 2516, 29.6.90 1341 Ν. 111/90 Ο περί Εκτάκτου-Εισφοράς (Προσωρινές Διατάξεις) Νόμος του 1990 εκδίδεται με δημοσίευση στην επίσημη εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο

Διαβάστε περισσότερα

126(I)/2015 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΑΞΙΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ ΚΥΠΡΟΥ ΤΟΥ 2015

126(I)/2015 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΑΞΙΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ ΚΥΠΡΟΥ ΤΟΥ 2015 Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4525, 20.7.2015 Ν. 126(Ι)/2015 126(I)/2015 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΑΞΙΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ ΚΥΠΡΟΥ ΤΟΥ 2015 Προοίμιο. ΕΠΕΙΔΗ,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 2ας ΙΟΥΝΙΟΥ 2000 ΑΙΟΙΚΗΤΓΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 2ας ΙΟΥΝΙΟΥ 2000 ΑΙΟΙΚΗΤΓΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Κ.Δ.Π. 128/2000 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3410 της 2ας ΙΟΥΝΙΟΥ 2000 ΑΙΟΙΚΗΤΓΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 128 ΟΙ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ, ΧΡΗΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Μέρισμα σε Μετρητά & Επανεπένδυση Μερίσματος 2019 Ενημέρωση Μετόχων. Ιούνιος 2019

Μέρισμα σε Μετρητά & Επανεπένδυση Μερίσματος 2019 Ενημέρωση Μετόχων. Ιούνιος 2019 Μέρισμα σε Μετρητά & Επανεπένδυση Μερίσματος 2019 Ενημέρωση Μετόχων Ιούνιος 2019 1 Πίνακας Περιεχομένων Δήλωση Αποποίησης Ευθύνης... 2 Σημαντική Σημείωση... 2 Επισκόπηση της Διανομής και του Προγράμματος

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4214, 24/7/2009 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΝΟΜΟ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4214, 24/7/2009 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΝΟΜΟ Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4214, 24/7/2009 99(I)/2009 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΝΟΜΟ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. Κεφ.113. 9 του 1968 76 του 1977 17 του 1979

Διαβάστε περισσότερα

1. Κατηγορίες, Πίνακες και Μέθοδοι Διαπραγμάτευσης

1. Κατηγορίες, Πίνακες και Μέθοδοι Διαπραγμάτευσης 1. Κατηγορίες, Πίνακες και Μέθοδοι Διαπραγμάτευσης 1.1 Κατηγορίες Διαπραγμάτευσης Στο σύστημα ΟΑΣΗΣ ως Αγορά (Market) ορίζεται ένα σύνολο χρεογράφων τα οποία έχουν ταξινομηθεί στην ίδια ομάδα βάσει συγκεκριμένων

Διαβάστε περισσότερα

Αποφάσεις της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης ημερομηνίας και συνεδρία Διοικητικού Συμβουλίου ημερ. 7/12/2009

Αποφάσεις της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης ημερομηνίας και συνεδρία Διοικητικού Συμβουλίου ημερ. 7/12/2009 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Αποφάσεις της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης ημερομηνίας και συνεδρία Διοικητικού Συμβουλίου ημερ. 7/12/2009 Επιθυμούμε να σας ανακοινώσουμε ότι στις 7/12/2009 πραγματοποιήθηκε η Έκτακτη Γενική

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4051, 18/11/2005 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΣ ΚΑΙ ΕΙΣΠΡΑΞΕΩΣ ΦΟΡΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 1978 ΜΕΧΡΙ 2005

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4051, 18/11/2005 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΣ ΚΑΙ ΕΙΣΠΡΑΞΕΩΣ ΦΟΡΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 1978 ΜΕΧΡΙ 2005 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΣ ΚΑΙ ΕΙΣΠΡΑΞΕΩΣ ΦΟΡΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 1978 ΜΕΧΡΙ 2005 ---------------------------------- Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: 4 του 1978 23 του 1978 41 του

Διαβάστε περισσότερα

1. Προσαρμογές ενόψει των νέων και αναθεωρημένων προτύπων για εκθέσεις ελεγκτών.

1. Προσαρμογές ενόψει των νέων και αναθεωρημένων προτύπων για εκθέσεις ελεγκτών. ΠΡΟΣ : Εισηγμένες Εταιρείες στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου ΑΠΟ : Πρώτο Λειτουργό Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου ΘΕΜΑ : Τροποποιήσεις Κανονιστικών Αποφάσεων ΚΔΠ 379/2014 ΗΜΕΡ. : 11 Μαΐου 2017 ΑΡ. ΕΓΚ. : 07-2017

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4137, 27/7/2007 Ο ΠΕΡΙ ΚΕΝΤΡΩΝ ΑΝΑΨΥΧΗΣ (ΑΔΕΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΗΧΟΥ) ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2007. Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4137, 27/7/2007 Ο ΠΕΡΙ ΚΕΝΤΡΩΝ ΑΝΑΨΥΧΗΣ (ΑΔΕΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΗΧΟΥ) ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2007. Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Ο ΠΕΡΙ ΚΕΝΤΡΩΝ ΑΝΑΨΥΧΗΣ (ΑΔΕΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΗΧΟΥ) ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2007 Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 1. Ο παρών Νόμος θα αναφέρεται ως ο περί Κέντρων Αναψυχής (Άδειες Εκπομπής

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗΣ / ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΜΕΤΟΧΩΝ ΣΤΗ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΗ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ

ΟΔΗΓΟΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗΣ / ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΜΕΤΟΧΩΝ ΣΤΗ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΗ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΟΔΗΓΟΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗΣ / ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΜΕΤΟΧΩΝ ΣΤΗ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΗ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΟΔΗΓΟΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗΣ / ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΜΕΤΟΧΩΝ ΣΤΗ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΗ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΑΞΙΩΝ ΚΥΠΡΟΥ (ΧΑΚ)

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4272, 4/3/2011

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4272, 4/3/2011 Ο ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΕΡΓΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΣΥΝΑΦΗ ΘΕΜΑΤΑ ΝΟΜΟΣ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 1. Ο παρών

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3449, 17/11/2000

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3449, 17/11/2000 Ο περί Μέτρων και Σταθμών (Τροποποιητικός) Νόμος του 2000 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του Συντάγματος. Αριθμός 150(Ι) του 2000 ΝΟΜΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3955, 18/2/2005

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3955, 18/2/2005 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΑΞΙΩΝ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΑΞΙΩΝ ΚΥΠΡΟΥ (ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΠΟΘΕΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΑΞΙΩΝ) ΝΟΜΟ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 27(1) του 1996

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ 181/ τoυ Διοικητικού Συμβουλίου

ΑΠΟΦΑΣΗ 181/ τoυ Διοικητικού Συμβουλίου ΑΠΟΦΑΣΗ 181/18.1.2000 τoυ Διοικητικού Συμβουλίου Θέμα: Τροποποίηση του Κανονισμού Εκκαθάρισης Χρηματιστηριακών Συναλλαγών και Λειτουργίας Συστήματος Αϋλων Τίτλων ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός [ ] ΟΙ ΠΕΡΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟΙ

ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός [ ] ΟΙ ΠΕΡΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟΙ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός [ ] Οι περί Επιστημονικού Τεχνικού Επιμελητηρίου Κύπρου (Μητρώο Μελετητών και Επιβλεπόντων Μηχανικών) Κανονισμοί του 2015 που κατατέθηκαν στη Βουλή των

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΠΕΡΙ ΑΞΙΩΝ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΑΞΙΩΝ ΚΥΠΡΟΥ (ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΠΟΘΕΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΑΞΙΩΝ) ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1996 ΕΩΣ 2014

ΟΙ ΠΕΡΙ ΑΞΙΩΝ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΑΞΙΩΝ ΚΥΠΡΟΥ (ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΠΟΘΕΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΑΞΙΩΝ) ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1996 ΕΩΣ 2014 34 Ε.Ε. Παρ. ΙΙΙ(Ι) Αρ. 4989, 13.1.2017 Αριθμός 13 Κ.Δ.Π. 1 /2017 ΟΙ ΠΕΡΙ ΑΞΙΩΝ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΑΞΙΩΝ ΚΥΠΡΟΥ (ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΠΟΘΕΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΑΞΙΩΝ) ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1996 ΕΩΣ 2014 ΚΔΠ 408/2006 ΚΔΠ

Διαβάστε περισσότερα

Γνωστοποίηση με βάση το άρθρο 71 (6)

Γνωστοποίηση με βάση το άρθρο 71 (6) Ε.Ε. Παρ. III(I) 2743 Κ.Δ.Π. 391/2004 Αρ. 3849, 30.4.2004 Αριθμός 391 Ο ΠΕΡΙ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΝΟΜΟΣ (ΝΟΜΟΣ ΑΡ.94(ί)τθΥ 2004) Γνωστοποίηση με βάση το άρθρο 71 (6) Ο Διευθυντής Τμήματος Τελωνείων, ασκώντας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΔΗΓΙΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Π.Δ.Σ. (Εταιρείες Παροχής Διοικητικών Υπηρεσιών) ΦΛΩΡΙΝΗΣ 11, Γραφείο 101, 1 ος Όροφος, 1065 ΛΕΥΚΩΣΙΑ, Τ.Θ. 21446, 1508 ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΚΥΠΡΟΣ ΤΗΛΕΦΩΝΟ:

Διαβάστε περισσότερα

Κοινή Πλατφόρμα. Τόλια Αποστολίδου Διευθύνουσα Σύμβουλος

Κοινή Πλατφόρμα. Τόλια Αποστολίδου Διευθύνουσα Σύμβουλος Κοινή Πλατφόρμα Συναλλαγών ΧΑΚ - ΧΑ Κοινή Πλατφόρμα Τόλια Αποστολίδου Διευθύνουσα Σύμβουλος 4 Οκτωβρίου 2006 Περιεχόμενα 1. Εισαγωγή - Ιστορικό 2. Βασικά Χαρακτηριστικά 3. Τρόπος Λειτουργίας Αγορά Λογαριασμοί

Διαβάστε περισσότερα

1. Αγορές και Πίνακες Διαπραγμάτευσης

1. Αγορές και Πίνακες Διαπραγμάτευσης 1. Αγορές και Πίνακες Διαπραγμάτευσης Στο σύστημα ΟΑΣΗΣ ως Αγορά (Market) ορίζεται ένα σύνολο χρεογράφων τα οποία έχουν ταξινομηθεί στην ίδια ομάδα βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων. Σε κάθε αγορά: Υπάρχουν

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4019, 29/7/2005 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΑΡΟΧΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΑΡΩΓΗΣ ΣΕ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4019, 29/7/2005 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΑΡΟΧΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΑΡΩΓΗΣ ΣΕ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΑΡΟΧΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΑΡΩΓΗΣ ΣΕ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ---------------------- Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 1. Ο παρών Νόμος θα αναφέρεται ως ο

Διαβάστε περισσότερα

3863 Κ.Δ.Π. 467/2004

3863 Κ.Δ.Π. 467/2004 Ε.Ε. Παρ. III(I) Αρ. 3851, 30.4.2004 3863 Κ.Δ.Π. 467/2004 Αριθμός 467 Οι περί Ρύθμισης της Αγοράς Ηλεκτρισμού (Τέλη Αδειών) Κανονισμοί του 2004, οι οποίοι εκδόθηκαν από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας Κύπρου,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ / ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ / ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ Οικονομικές Καταστάσεις Ειδικός Σύμβουλος Διασπορά (Free Float) Ο εκδότης θα πρέπει να ανακοινώσει 3 έτη τους ελεγμένους λογαριασμούς του με θετική καθαρή θέση για το αμέσως πριν την εισαγωγή έτος. Υπάρχει

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΨΗ Δ.Σ. ΕΠΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΑΠΟΨΗ Δ.Σ. ΕΠΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ

ΑΠΟΨΗ Δ.Σ. ΕΠΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΑΠΟΨΗ Δ.Σ. ΕΠΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ 0062/00012652/el Άλλες Ανακοινώσεις Dimco Plc DES ΑΠΟΨΗ Δ.Σ. ΕΠΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΑΠΟΨΗ Δ.Σ. ΕΠΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ Attachment: 1. ΑΠΟΨΗ Δ.Σ. ΕΠΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ Non Regulated Publication

Διαβάστε περισσότερα

ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ KAI ΤΕΛΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΕΚΔΟΣΗΣ ΜΕΤΑΤΡΕΨΙΜΩΝ ΑΞΙΟΓΡΑΦΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ KAI ΤΕΛΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΕΚΔΟΣΗΣ ΜΕΤΑΤΡΕΨΙΜΩΝ ΑΞΙΟΓΡΑΦΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ Ανακοίνωση ΕΓΚΡΙΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΜΕΧΡΙ 645.327.822 ΜΕΤΑΤΡΕΨΙΜΩΝ ΑΞΙΟΓΡΑΦΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ 1,00 ΤΟ ΚΑΘΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ KAI ΤΕΛΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΕΚΔΟΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΠΕΡΙ ΑΝΕΙΟΥ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΕΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥ 1969

ΟΙ ΠΕΡΙ ΑΝΕΙΟΥ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΕΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥ 1969 Αριθµός 2540 ΟΙ ΠΕΡΙ ΑΝΕΙΟΥ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΕΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥ 1969 Σύµφωνα µε τους Κανονισµούς 3, 5 και 10 των περί ανείου Αποταµιεύσεων Κανονισµών του 1969 (στο εξής αναφερόµενοι ως "οι Κανονισµοί") (Επίσηµη

Διαβάστε περισσότερα

περί των Πράξεων Προσώπων που Κατέχουν Εμπιστευτικές ill"ηροφορίες και των Η παρούσα Οδηγία θα αναφέρεται ως η περί Κώδικα

περί των Πράξεων Προσώπων που Κατέχουν Εμπιστευτικές illηροφορίες και των Η παρούσα Οδηγία θα αναφέρεται ως η περί Κώδικα Ε.Ε. Παρ. 111(1) 3643 Κ.Λ.Π. 447/2005 Αρ. 4033, 16.9.2005 Αριθμός 447 ΟΔΗΓΙΑ 5/2005 ΤΗΣ ΕΙΠΤΡΟΠΗΣ ΚEΦAΛAL4.ΓOPAΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΑ ΣΥl\ffiEΡΙΦΟΡ ΛΣ ΣΥΜΉΟΥΛΩΝ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΖΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ Η Επιτροπή

Διαβάστε περισσότερα

onlinetrading.piraeus-sec.gr

onlinetrading.piraeus-sec.gr onlinetrading.piraeus-sec.gr Η νέα πλατφόρμα ΟnlineΤrading είναι σχεδιασμένη με βάση τις σύγχρονες απαιτήσεις προσφέροντας δυνατότητες προσαρμογής σύμφωνα με τις ανάγκες σας. Η πλατφόρμα προσφέρει εύκολη

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΕΩΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ Διάταγμα δυνάμει των άρθρων 20 (ιε), 45 και 152

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΕΩΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ Διάταγμα δυνάμει των άρθρων 20 (ιε), 45 και 152 Κ.Δ.Π. 247/2018 Ε.Ε. 5107, 17.8.2018 Παρ. Τρίτο, Μέρος Ι Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΕΩΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004 Διάταγμα δυνάμει των άρθρων 20 (ιε), 45 και 152 112(Ι) του

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4364,

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4364, Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4364, 9.11.2012 156(Ι)/2012 Αρ. 4364, 9.11.2012 156(Ι)/2012 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΡΥΘΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΕΓΓΥΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΨΗ ΔΑΝΕΙΩΝ Ή/ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΟΜΟΛΟΓΩΝ ΑΠΟ ΠΙΣΤΩΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4089, 28/7/2006

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4089, 28/7/2006 Ο περί Εταιρειών (Τροποποιητικός) (Αρ. 2) Νόμος του 2006 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του Συντάγματος. Αριθμός 124(Ι) του 2006 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3719, 30/5/2003

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3719, 30/5/2003 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΑΞΙΩΝ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΑΞΙΩΝ ΚΥΠΡΟΥ (ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΠΟΘΕΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΑΞΙΩΝ) ΝΟΜΟ ----------- Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: 27(1) του 1996 62(1)

Διαβάστε περισσότερα

164 Ν. 44(Ι)/96. E.E. Παρ. 1(1) Αρ. 3051,11.4.96

164 Ν. 44(Ι)/96. E.E. Παρ. 1(1) Αρ. 3051,11.4.96 E.E. Παρ. 1(1) Αρ. 3051,11.4.96 164 Ν. 44(Ι)/96 Ο περί Επιστημονικού Τεχνικού Επιμελητηρίου Κύπρου (Τροποποιητικός) Νόμος του 1996 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. της εταιρείας Εργοληπτικές Επιχειρήσεις Κώστας Μιχαηλίδης Δημόσια Εταιρεία Λίμιτεδ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. της εταιρείας Εργοληπτικές Επιχειρήσεις Κώστας Μιχαηλίδης Δημόσια Εταιρεία Λίμιτεδ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της εταιρείας Εργοληπτικές Επιχειρήσεις Κώστας Μιχαηλίδης Δημόσια Εταιρεία Λίμιτεδ Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εργοληπτικές Επιχειρήσεις Κώστας Μιχαηλίδης Δημόσια Εταιρεία Λίμιτεδ επισυνάπτει

Διαβάστε περισσότερα

Τελικές κατευθυντήριες γραμμές

Τελικές κατευθυντήριες γραμμές ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ EBA/GL/2017/04 11/07/2017 Τελικές κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με τη μεταχείριση των μετόχων σε περιπτώσεις αναδιάρθρωσης παθητικού ή απομείωσης

Διαβάστε περισσότερα

1422 Κ.Δ.Π. 303/95. Αριθμός 303 ΟΙ ΠΕΡΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1963 ΕΩΣ 1994

1422 Κ.Δ.Π. 303/95. Αριθμός 303 ΟΙ ΠΕΡΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1963 ΕΩΣ 1994 E.E. Παρ. ΙΠ(Ϊ) Αρ. 3024,15.12.95 1422 Κ.Δ.Π. 303/95 Αριθμός 303 ΟΙ ΠΕΡΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1963 ΕΩΣ 1994 48 του 1963 10 του 1979 35 του 1990 233 του 1991 74(1) του 1992 66(1) του

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός συναλλαγών. Σε CFDs

Οδηγός συναλλαγών. Σε CFDs Οδηγός συναλλαγών Σε CFDs Περιεχόμενα Οδηγός Συναλλαγών σε CFDs... 2 Κατάσταση Λογαριασμού... 2 Διαγράμματα... 2 Είδη Εντολών για τα CFDs... 2 ΣΤΟ DEMO ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 1 Οδηγός Συναλλαγών σε CFDs Καλώς ήλθατε

Διαβάστε περισσότερα

Κανονισμοί δυνάμει των άρθρων 28Α και 51 Η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου, ασκώντας τις εξουσίες που

Κανονισμοί δυνάμει των άρθρων 28Α και 51 Η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου, ασκώντας τις εξουσίες που Ε.Ε. Παρ. III(I) 3202 Κ.Δ.Π. 451/2004 Αρ. 3850, 30.4.2004 Αριθμός 451 Οι περί Ραδιοφωνικών και Τηλεοπτικών Σταθμών (Εκδηλώσεις Μείζονος Σημασίας) Κανονισμοί του 2004, οι οποίοι εκδόθηκαν από την Αρχή Ραδιοτηλεόρασης,

Διαβάστε περισσότερα

ATHEXGroup. Αυτόματος Μηχανισμός Ελέγχου Μεταβλητότητας (ΑΜΕΜ) Φεβρουάριος 2017

ATHEXGroup. Αυτόματος Μηχανισμός Ελέγχου Μεταβλητότητας (ΑΜΕΜ) Φεβρουάριος 2017 ATHEXGroup Αυτόματος Μηχανισμός Ελέγχου Μεταβλητότητας (ΑΜΕΜ) Φεβρουάριος 2017 Γενική Περιγραφή Η χρήση του ΑΜΕΜ περιορίζει την απότομη μεταβλητότητα των τιμών (market volatility), προκειμένου να εξασφαλιστεί

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ 1 / 216 / του.σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

ΑΠΟΦΑΣΗ 1 / 216 / του.σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ΑΠΟΦΑΣΗ 1 / 216 / 17.5.2001 του.σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Θέµα: Ειδικός ιαπραγµατευτής στην Κύρια και Παράλληλη Αγορά του Χρηµατιστηρίου Αξιών Αθηνών. Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ Αφού έλαβε υπόψη: 1.

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3401, 7/4/2000

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3401, 7/4/2000 Ο περί Αξιών και Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου (Τροποποιητικός) (Αρ. 4) Νόμος του 2000 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του Συντάγματος. Αριθμός

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΕΝΤΟΛΩΝ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΕΝΤΟΛΩΝ Σελίδα 1 ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΕΝΤΟΛΩΝ Σκοπός Ο Νόµος αρ.144(ι)2007 που προνοεί για την παροχή επενδυτικών υπηρεσιών, την άσκηση επενδυτικών δραστηριοτήτων, τη λειτουργία ρυθµιζόµενων αγορών και άλλα συναφή

Διαβάστε περισσότερα

Τροποποίηση των περί Χορηγήσεως Αδείας εις Τελωνειακούς Πράκτορας και Βοηθούς Τελωνειακούς Πράκτορας Κανονισμών, Κ..Π. 119/1974

Τροποποίηση των περί Χορηγήσεως Αδείας εις Τελωνειακούς Πράκτορας και Βοηθούς Τελωνειακούς Πράκτορας Κανονισμών, Κ..Π. 119/1974 Λευκωσία, 6 Απριλίου 2016 ΠΡΟΣ: Ολους τους Ενδιαφερομένους Κυρίες/Κύριοι, Τροποποίηση των περί Χορηγήσεως Αδείας εις Τελωνειακούς Πράκτορας και Βοηθούς Τελωνειακούς Πράκτορας Κανονισμών, Κ..Π. 119/1974

Διαβάστε περισσότερα

«Συμβάσεις Δανειοδοσίας ή Δανειοληψίας (Stock Lending)»

«Συμβάσεις Δανειοδοσίας ή Δανειοληψίας (Stock Lending)» ΑΠΟΦΑΣΗ 17 «Συμβάσεις Δανειοδοσίας ή (Stock Ledig)» Η ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ Α.Ε. (Συνεδρίαση 13.11.2014) Αφού έλαβε υπόψη τους όρους της παραγράφου 3.3. του

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Κ.Δ.Π. 131/2013 ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΜΕΡΟΣ Ι ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Αριθμός 4660 Σάββατο, 20 Απριλίου 2013 117 Αριθμός 131 Ο ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 22ας ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2003 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 22ας ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2003 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Κ.Δ.Π. 682/2003 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3746 της 22ας ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2003 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 682 ΟΙ ΠΕΡΙ ΦΟΡΟΥ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003 (25/07/2003) ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΑΡΑΠΟΝΩΝ Κ.Δ.Π. 570/2005 (16/12/2005)

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003 (25/07/2003) ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΑΡΑΠΟΝΩΝ Κ.Δ.Π. 570/2005 (16/12/2005) Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003 (25/07/2003) ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΑΡΑΠΟΝΩΝ Κ.Δ.Π. 570/2005 (16/12/2005) Ε.Ε. Παρ. ΙΙΙ(Ι) 4353 Κ.Δ.Π. 570/2005 Αρ. 4058, 16.12.2005 Αριθμός

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ 20/693/ του Διοικητικού Συμβουλίου. Θέμα: Έγκριση τροποποίησης του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών A.E. ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΑΠΟΦΑΣΗ 20/693/ του Διοικητικού Συμβουλίου. Θέμα: Έγκριση τροποποίησης του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών A.E. ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠΟΦΑΣΗ 20/693/22.9.2014 του Διοικητικού Συμβουλίου Θέμα: Έγκριση τροποποίησης του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών A.E. ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ Έχοντας υπόψη: 1. Τα άρθρα

Διαβάστε περισσότερα

1685 Κ.Λ.Π. 353/2000

1685 Κ.Λ.Π. 353/2000 Ε.Ε. Παρ. III(I) Αρ. 3453,1.12.2000 1685 Κ.Λ.Π. 353/2000 Αριθμός 353 Ο ΠΕΡΙ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΝΟΜΟΣ (ΚΕΦ. 44 ΚΑΙ ΝΟΜΟΙ 37 ΤΟΥ 1982 ΚΑΙ 84 ΤΟΥ 1983) Διάταγμα Υπουργικού Συμβουλίου Θέμα: Διορισμός Ερευνητικής

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΠΑΡΑΓΡΑΦΩΝ. Σύναψη σύμβασης παροχής πιστώσεων για χρηματιστηριακές συναλλαγές

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΠΑΡΑΓΡΑΦΩΝ. Σύναψη σύμβασης παροχής πιστώσεων για χρηματιστηριακές συναλλαγές 2650 Ε.Ε. Παρ. ΙΙΙ(Ι) Κ.Δ.Π. 510/2014 Αρ. 4831, 14.11.2014 Αριθμός 510 Παράγραφος 1 Παράγραφος 2 Παράγραφος 3 Παράγραφος 4 Παράγραφος 5 Παράγραφος 6 Παράγραφος 7 Παράγραφος 8 Παράγραφος 9 Παράγραφος 10

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4456, 25.7.2014

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4456, 25.7.2014 Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4456, 25.7.2014 Ν. 125(Ι)/2014 125(Ι)/2014 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΞΩΔΙΚΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΝΟΜΟ ΤΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣ : Μέλη και Θεματοφύλακες του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου. ΘΕΜΑ : Προτεινόμενες τροποποιήσεις του Εγχειριδίου για το Κεντρικό Αποθετήριο / Μητρώο

ΠΡΟΣ : Μέλη και Θεματοφύλακες του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου. ΘΕΜΑ : Προτεινόμενες τροποποιήσεις του Εγχειριδίου για το Κεντρικό Αποθετήριο / Μητρώο ΠΡΟΣ : Μέλη και Θεματοφύλακες του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου ΑΠΟ : Γενικό Διευθυντή Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου ΘΕΜΑ : Προτεινόμενες τροποποιήσεις του Εγχειριδίου για το Κεντρικό Αποθετήριο / Μητρώο ΗΜΕΡ.

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΡΟΣ Ι - ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

ΜΕΡΟΣ Ι - ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΟΔΗΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΕΝΔΟΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΠΙΣΤΩΣΗΣ ΣΤΟYΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΑΧΕΙΑΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΣΕ ΣΥΝΕΧΗ ΧΡΟΝΟ TARGET2- CY ΚΑΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ

Διαβάστε περισσότερα

1.1 Απόκτηση της ιδιότητας του Ειδικού Διαπραγματευτή

1.1 Απόκτηση της ιδιότητας του Ειδικού Διαπραγματευτή ΑΠΟΦΑΣΗ 2 «Διαδικασία για την απόκτηση της ιδιότητας του Ειδικού Διαπραγματευτή στις Οργανωμένες Αγορές του Χ.Α και στην ΕΝ.Α.» Η ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ Α.Ε.

Διαβάστε περισσότερα

1.1 Απόκτηση της ιδιότητας του Ειδικού Διαπραγματευτή

1.1 Απόκτηση της ιδιότητας του Ειδικού Διαπραγματευτή ΑΠΟΦΑΣΗ 2 «Διαδικασία για την απόκτηση της ιδιότητας του Ειδικού Διαπραγματευτή στις Οργανωμένες Αγορές του Χ.Α και στην ΕΝ.Α.» (Κωδικοποιημένη μετά την από 15.9.2016 απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής Χρηματιστηριακών

Διαβάστε περισσότερα

Το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου καλεί τους ενδιαφερόμενους σε διαβούλευση, για τα προτεινόμενα δικαιώματα / τέλη.

Το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου καλεί τους ενδιαφερόμενους σε διαβούλευση, για τα προτεινόμενα δικαιώματα / τέλη. ΠΡΟΣ : Εταιρείες, Μέλη και Θεματοφύλακες του Χρηματιστηρίου ξιών Κύπρου (ΧΚ) ΠΟ : Πρώτο Λειτουργό Χρηματιστηρίου ξιών Κύπρου ΘΕΜ : Τροποποίηση δικαιωμάτων / τελών του Χρηματιστηρίου ΗΜΕΡ. : 18 Ιουλίου,

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4370, (Ι)/2012

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4370, (Ι)/2012 Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4370, 7.12.2012 171(Ι)/2012 Αρ. 4370, 7.12.2012 171(Ι)/2012 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΑΞΙΩΝ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΑΞΙΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 1993 ΕΩΣ 2009 Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει

Διαβάστε περισσότερα

Saxo Bank A/S Cyprus Αγίας Φυλάξεως 1, 1ος όροφος Τ.Κ. 3022 Λεμεσός

Saxo Bank A/S Cyprus Αγίας Φυλάξεως 1, 1ος όροφος Τ.Κ. 3022 Λεμεσός Saxo Bank A/S Cyprus Αγίας Φυλάξεως 1, 1ος όροφος Τ.Κ. 3022 Λεμεσός ΤΗΛ: +357 250 21 121 ΦΑΞ: +357 250 21 120 Τηλέφωνο χωρίς χρέωση (Από Σταθερό) Κύπρος: 800 932 93 E mail: CyrpusDesk@SaxoBank.com Web

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Κ.Δ.Π. 346/2013 ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΜΕΡΟΣ Ι ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Αριθμός 4721 Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου 2013 2287 Αριθμός 346 ΟΙ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ Διάταγμα δυνάμει των άρθρων 4 και 5

Ο ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ Διάταγμα δυνάμει των άρθρων 4 και 5 Ο ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2013 Διάταγμα δυνάμει των άρθρων 4 και 5 ΕΠΕΙΔΗ υπάρχει έλλειψη ουσιαστικής ρευστότητας και σημαντικός κίνδυνος

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3601, 10/5/2002

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3601, 10/5/2002 Ο περί Ταξινόμησης των Σφάγιων των Χονδρών Βοοειδών, Χοίρων και Προβατοειδών και Αναφοράς των Τιμών αυτών Νόμος του 2002 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα

Διαβάστε περισσότερα

Saxo Bank A/S Cyprus Αγίας Φυλάξεως 1, 1ος όροφος Τ.Κ. 3022 Λεμεσός

Saxo Bank A/S Cyprus Αγίας Φυλάξεως 1, 1ος όροφος Τ.Κ. 3022 Λεμεσός Saxo Bank A/S Cyprus Αγίας Φυλάξεως 1, 1ος όροφος Τ.Κ. 3022 Λεμεσός ΤΗΛ: +357 250 21 121 ΦΑΞ: +357 250 21 120 Τηλέφωνο χωρίς χρέωση (Από Σταθερό) Κύπρος: 800 932 93 E mail: CyrpusDesk@SaxoBank.com Web

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4526, (I)/2015 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ 2015

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4526, (I)/2015 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ 2015 Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4526, 21.7.2015 Ν. 131(Ι)/2015 131(I)/2015 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ 2015 Προοίμιο. Για σκοπούς, μεταξύ άλλων, εναρμόνισης με Επίσημη

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΠΡΟΑΙΡΕΣΕΩΣ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΜΕΤΟΧΩΝ (STOCK OPTION PLAN)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΠΡΟΑΙΡΕΣΕΩΣ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΜΕΤΟΧΩΝ (STOCK OPTION PLAN) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΠΡΟΑΙΡΕΣΕΩΣ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΜΕΤΟΧΩΝ (STOCK OPTION PLAN) ΤΗΣ LAMDA DEVELOPMENT S.A. ΑΘΗΝΑ, 16 IOYNIOY 2015 Ι. Γενικά Το παρόν πρόγραμμα διάθεσης μετοχών με τη μορφή δικαιώματος προαίρεσης

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε.Παρ.Ι(Ι) 110 Ν. 27(Ι)/96 Αρ. 3049,

Ε.Ε.Παρ.Ι(Ι) 110 Ν. 27(Ι)/96 Αρ. 3049, Ε.Ε.Παρ.Ι(Ι) 110 Ν. 27(Ι)/96 Αρ. 3049, 29.3.96 Ο περί Αξιών και Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου (Κεντρικό Αποθετήριο και Κεντρικό Μητρώο Αξιών) Νόμος του 1996 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα

Διαβάστε περισσότερα

2677 Κ.Δ.Π. 381/2004

2677 Κ.Δ.Π. 381/2004 Ε.Ε. Παρ. III(I) Αρ. 3849, 30.4.2004 2677 Κ.Δ.Π. 381/2004 Αριθμός 381 Οι περί Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (Ειδικό Καθεστώς για Υπηρεσίες που Παρέχονται Ηλεκτρονικά) Κανονισμοί του 2004, οι οποίοι εκδόθηκαν

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΕΩΣ HΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ Διάταγμα δυνάμει του άρθρου 20 (ια)

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΕΩΣ HΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ Διάταγμα δυνάμει του άρθρου 20 (ια) Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΕΩΣ HΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004 Διάταγμα δυνάμει του άρθρου 20 (ια) Ο Επίτροπος Ρυθμίσεως Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, ασκώντας τις εξουσίες που

Διαβάστε περισσότερα

Κ..Π. 564 /2003 Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΕΩΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑΧΥ ΡΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2002. ιάταγµα δυνάµει του άρθρου 19

Κ..Π. 564 /2003 Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΕΩΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑΧΥ ΡΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2002. ιάταγµα δυνάµει του άρθρου 19 Κ..Π. 564 /2003 Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΕΩΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑΧΥ ΡΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2002 ιάταγµα δυνάµει του άρθρου 19 Ο Επίτροπος Ρυθµίσεως Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδροµείων, ασκώντας τις εξουσίες που

Διαβάστε περισσότερα

4023 Κ.Δ.Π. 748/2003

4023 Κ.Δ.Π. 748/2003 Ε.Ε. Παρ. III(I) 4022 Κ.Δ.Π. 748/2003 Αρ. 3758, 3.10.2003 Αριθμός 748 Οι περί Προδιαγραφών Πετρελαιοειδών και Καυσίμων (Αδεια Εμπορίας Μολυβδούχου Βενζίνης) Κανονισμοί του 2003, οι οποίοι εκδόθηκαν από

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ N. 3(I)/2016 ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ - ΜΕΡΟΣ Ι Αριθμός 4550 Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου 2016 9 Ο περί Αποβλήτων (Τροποποιητικός) Νόμος του 2016 εκδίδεται με δημοσίευση

Διαβάστε περισσότερα