ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ"

Transcript

1 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Ν.Π.Δ.Δ. Μυλλέρου 1 & Αγησιλάου ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ ΦΑΞ Αριθ. Πρωτ. : 440 ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 15ΗΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2014 ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΡΑΤΗΣΗ ΕΝΟΣ ΕΥΡΩ ΑΝΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΑΝΤΙΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ Ε.Ο.Φ. ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΦΑΡΜΑΚΑΠΟΘΗΚΩΝ ΚΛΟΠΕΣ ΔΙΑΡΡΗΞΕΙΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ ΑΠΩΛΕΙΕΣ/ΚΛΟΠΕΣ ΣΦΡΑΓΙΔΩΝ/ΣΥΝΤΑΓΟΛΟΓΙΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

2 ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 15ΗΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2014 H Γενική Συνέλευση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής που πραγματοποιήθηκε χθές , στο ξενοδοχείο Ιντερκοντινένταλ : ζήτησε την κατάργηση του Νόμου Λοβέρδου περί διεύρυνσης του ωραρίου των φαρμακείων υπενθύμισε σε όλους ότι τα μη υποχρεωτικώς συνταγογραρφούμενα φάρμακα είναι φάρμακα και ως εκ της φύσης τους, οφείλονται να διατίθενται μέσα από τα φαρμακεία και δια χειρός φαρμακοποιού, ζήτησε να γίνει ψηφοφορία για το θέμα του ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων ζήτησε από το Δ.Σ. του Π.Φ.Σ. να προχωρήσει σε Πανελλαδική κινητοποίηση κυρίως όσον αφορά την προχθεσινή αγορανομική διάταξη, η οποία απελευθερώνει τις εκπτώσεις σε συνταγογραφούμενα και μη υποχρεωτικώς συνταγογραφούμενα φάρμακα με απρόβλεπτες όπως φαίνεται για τον κλάδο επιπτώσεις. άφησε ανοιχτή την Γενική Συνέλευση για να συνεχιστεί όταν το Δ.Σ. του Φ.Σ.Α. το κρίνει σκόπιμο. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΡΑΤΗΣΗ ΕΝΟΣ ΕΥΡΩ ΑΝΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ Η κράτηση του 1 Ευρώ ανά συνταγή από τους φαρμακοποιούς, που ξεκίνησε από σήμερα, δεν είναι τίποτα άλλο από έμμεση αύξηση της συμμετοχής του ασφαλισμένου. Δεν τίθεται θέμα επιπλέον φορολόγησης του φαρμακοποιού, ούτε επιβάρυνσής του με επιπλέον ΦΠΑ. Προς αποφυγή οποιασδήποτε παρανόησης σας αναφέρουμε το εξής παράδειγμα : Συνταγή αξίας 10 Ευρώ, πληρώνεται κατά ένα μέρος από τον ασφαλισμένο, στον οποίο εκδίδουμε απόδειξη λιανικής πώλησης και κατά το υπόλοιπο μέρος της από τον ΕΟΠΥΥ στον οποίο στο τέλος του μήνα, εκδίδουμε συνολικό τιμολόγιο για όλες τις συνταγές. Έτσι μέχρι σήμερα, για τη συνταγή αυτή που ο ασφαλισμένος πλήρωνε συμμετοχή 2,5 Ευρώ (συμμετοχή 25%), εκδίδαμε απόδειξη 2,5 Ευρώ και το υπόλοιπο ποσό των 7,5 Ευρώ το χρεώναμε στο τέλος του μήνα στον ΕΟΠΥΥ. Από σήμερα ο ασφαλισμένος, για την ίδια συνταγή, χρεώνεται 3,5 Ευρώ και εκδίδουμε τη σχετική απόδειξη και για το υπόλοιπο πλέον ποσό των 6,5 Ευρώ εκδίδουμε το σχετικό τιμολόγιο προς τον ΕΟΠΥΥ. Και στη μία περίπτωση και στην άλλη, η συνταγή πληρώνεται σύμφωνα με την αξία της και αυτό που αλλάζει η αύξηση της συμμετοχής του ασφαλισμένου κατά 1 ευρώ με ισόποση μείωση της επιβάρυνσης του ΕΟΠΥΥ. Σας παραθέτουμε την υπ.αρθ. οικ. 232/ σχετική εγκύκλιο του Υπουργού Υγείας, κ.άδωνι Γεωργιάδη, προς ενημέρωσή σας, καθώς και απόσπασμα από την υπ.αριθ. ΔΥΓ 3(α) /οικ (ΦΕΚ 2883/Β/ ) που αφορά τις εξαιρέσεις επί της αποφάσεως.

3 «Περιπτώσεις, Β της παραγράφου 2 της Κοινής Υπουργικής Απόφασης /12, (ΦΕΚ 22883/β/ ) που αποτελεί τις εξαιρέσεις από την καταβολή του 1 ευρώ, για τους ασθενείς πάσχοντες από τις κάτωθι ασθένειες :. Ι. (όσον αφορά τα αντιψυχωτικά φάρμακα και όχι τα καταθλιπτικά).

4 Μεσογειακή αναιμία, δρεπανοκυτταρική και μικροδρεπανοκυτταρική αναιμία, ομόζυγη μεσογειακή αναιμία, ενδιάμεση μεσογειακή αναιμία και ομόζυγη δρεπανο κυτταρική αναιμία. Ιδιοπαθή αιμολυτική αναιμία θρομβοπενική πορφύρα. Νυχτερινή παροξυσμική αιμοσφαιρινουρία. Αιμορροφιλία (αντιαιμορροφιλικοί παράγοντες). Υποφυσιογενή νανισμό (αυξητική ορμόνη)., ινοκυστική νόσο). Χρόνια ηπατίτιδα Β και C. Νόσο Wilson (ηπατοφακοειδή εκφύλιση). Γλυκογονίαση γλυκόγονίαση τύπου IB. Νόσο Gaucher. έλλειψη ορνιθο καρβαμυλο τρανσφεράσης. Χρόνια νεφρική νόσο, στάδιο 3 και 4. Νεφρική ανεπάρκεια, που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση. Νόσο Niemann Pick τύπου C. Υπερφαινυλαλανιναιμία. Σκλήρυνση κατά πλάκας. και τετραπληγικοί. Δεν καταβάλλουν, επίσης, συμμετοχή οι πάσχοντες από το σύνδρομο ανοσολογικής ανεπάρκειας (AIDS), για τα αντιρρετροϊκά φάρμακα. Σημείωση : για τον τρόπο που κόβετε τα τιμολόγια στο τέλος του μήνα, ενημερωθείτε από την ιστοσελίδα του συλλόγου ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΑΝΤΙΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ Το Υπουργείο Υγείας και κοινωνικής Αλληλεγγύης, με το υπ.αριθ. Υ1/Γ.Π.οικ.3460/ έγγραφο του, το οποίο υπογράφει η Υφυπουργός Υγείας κ.ζέττα Μακρή, μας ανακοίνωσε ότι «.τα ιδιωτικά φαρμακεία που δεν διαθέτουν ικανό απόθεμα αντιικών φαρμάκων δύνανται να χορηγούν με απλή ιατρική συνταγή δωρεάν στους ασθενείς τα αντιικά φάρμακα οσελταμιβίρη και ζαναμιβίρη, τα οποία θα μπορούν να προμηθεύονται δωρεάν από το Εθνικό Απόθεμα που βρίσκεται στα φαρμακεία των νοσοκομείων του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ).» Πρόκειται για αντιικά φάρμακα RELENZA, TAMIFLU κ.α. Προϋπόθεση για τη δωρεάν προμήθεια των ιδιωτικών φαρμακείων με τα εν λόγω αντιικά φάρμακα από τα φαρμακεία των νοσοκομείων του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ) είναι: η συμπλήρωση πρωτοκόλλου παράδοσης παραλαβής μεταξύ ιδιώτη και κρατικού φαρμακοποιού. ο ιδιώτης φαρμακοποιός θα παραδίδει στο φαρμακείο του Νοσοκομείου ισάριθμα με τον αριθμό των σκευασμάτων αντίγραφα ιατρικών συνταγών που παρέλαβε με το πρωτόκολλο παράδοσης παραλαβής. Κάθε αντίγραφο συνταγής πρέπει να φέρει επικολλημένη την ετικέτα της συσκευασίας (κουπόνι), σφραγίδα του ιδιωτικού φαρμακείου, υπογραφή του ιδιώτη φαρμακοποιού και τον ΑΜΚΑ του.

5 Τα πρωτότυπα θα πρέπει να φυλάσσονται από το ιδιωτικό φαρμακείο και τα αντίγραφα από το φαρμακείο του Νοσοκομείου επί τριετία. Για διευκόλυνση της όλης διαδικασίας, η προσκόμιση των αντιγράφων των ιατρικών συνταγών στο φαρμακείο του Νοσοκομείου μπορεί να γίνεται μία φορά την εβδομάδα από τον ιδιώτη φαρμακοποιό, ο οποίος θα φυλάσσει τα πρωτότυπα με ευθύνη του. Από τα ανωτέρω προκύπτει ότι το Υπουργείο Υγείας, όπως και όλοι οι Κρατικοί Φορείς, αντιλαμβάνονται πλήρως την χρησιμότητα του φαρμακείου για την δημόσια περίθαλψη, όπως και την υπευθυνότητα του φαρμακοποιού. Ετσι όποτε βρεθούν σε δύσκολη θέση καταφεύγουν στο φαρμακείο ώστε να... «ηγηθεί» ενός αγώνα για το κοινωνινό σύνολο και την δημόσια Υγεία. Από την άλλη πλευρά, καταδιώκουν το φαρμακείο με ποικίλους τρόπους, και προσπαθούν να διαβάλλουν την λειτουργία του μιλώντας για δήθεν «συντεχνίες» φαρμακοποιών και για ευνοούμενο κλάδο... «Χωρίς κέρδος κέρατα» όπως λέει και ο λαός και αυτό ενισχύεται από την τελευταία φράση της υφυπουργού στην εγκύκλιο, «...από τον ιδιώτη φαρμακοποιό, ο οποίος θα φυλάσσει τα πρωτότυπα με ευθύνη του»... Το φαρμακείο πράγματι αποτελεί σταθμό πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Και ο φαρμακοποιός είναι ο επιστήμονας αυτός που αποδεδειγμένα στέκεται παντα δίπλα στον πολίτη και ειδικότερα στους έχοντας ανάγκη βοηθείας. Όμως το να αναγνωρίζονται αυτά από την Πολιτεία «αλλά κάρτ» αποδεικνύει άλλειψη σοβαρότητας και ευθύνης από αυτούς που σήμερα έχουν στα χέρια τους την τύχη της Χώρας... Και αυτό δεν μπορούμε ούτε να το αγνοήσουμε, ούτε να το παρακάμψουμε... ΝΕΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΗΜΕΡΕΥΣΕΩΝ -ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΩΝ Σας ενημερώνουμε ότι μετά την συγκρότηση σε σώμα του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της 29 ης ορίστηκε νέα επιτροπή διημερεύσεων διανυκτερεύσεων η οποία είναι η ακόλουθη: ΟΝΟΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΚΑΒΑΛΑΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΡΑΝΙΩΤΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ Η εταιρεία NOVARTIS, μας ενημέρωσε για την προσωρινή έλλειψη στο προϊόν CO-DIALZAD F.C. TAB ( ) MG/TAB Btx 14. Η έλλειψη οφείλεται σε καθυστέρηση της παραγωγής από το εργοστάσιο και προβλέπεται να αποκατασταθεί μέσα Φεβρουαρίου 2014.

6 Ε.Ο.Φ. ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ Ο Ε.Ο.Φ. ανακάλεσε την άδεια κυκλοφορίας του κτηνιατρικού φαρμακευτικού προϊόντος μετά από σχετική αίτηση της εταιρείας. Τα στοιχεία του προϊόντος είναι τα κάτωθι: ΟΝΟΜΑ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ ΜΟΡΦΗ- ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ RENEVAL Ενέσιμο διάλυμα 50mg/ml RENEVAL Ενέσιμο διάλυμα 100mg/ml ΚΑΤΟΧΟΣ ΑΔΕΙΑΣ ΚΩΔ.ΑΡΙΘΜΟΣ PFIZER ΕΛΛΑΣ ΑΕ PFIZER ΕΛΛΑΣ ΑΕ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΦΑΡΜΑΚΑΠΟΘΗΚΩΝ Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φαρμακαποθηκών μας ενημέρωσε για την αλλαγή στοιχείων των φαρμακαποθηκών ΦΑΝ ΙΩΦΑΡΜ ΕΠΕ & ΣΥΝ.ΦΑ ΑΕ. Τα σωστά στοιχεία των εν λόγω φαρμακαποθηκών είναι τα κάτωθι : ΦΑΝ ΙΩΦΑΡΜ ΕΠΕ, Θρασυμάχου 14 Ακαδημία Πλάτωνος ΣΥΝ.ΦΑ ΑΕ, Πλαπούτα 12 Δ.Αλίμου COSMOFAR AE Ηρακλέους 39 Ν.Κόσμος Σας υπενθυμίζουμε ότι ο πίνακας των διημερευόντων φαρμακαποθηκών Αττικής κατά την ημέρα του Σαββάτου πλήν των αργιών για το έτος 2014, είναι ανηρτημένος στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου μας (www.fsa.gr) ΚΛΟΠΕΣ ΔΙΑΡΡΗΞΕΙΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ - Η φαρμακοποιός μέλος μας ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΕΛΕΝΗ που διατηρεί φαρμακείο στην περιοχή ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ μας ενημέρωσε ότι στις γύρω στις 8 το βράδυ, εισήλθε άγνωστη κυρία στο φαρμακείο της, η οποία απέσπασε την προσοχή της φαρμακοποιού διαβάζοντας τις οδηγίες ενός otrivin που ζήτησε, μιλώντας στο τηλέφωνο κλπ. Στη συνέχεια ακολούθησε άγνωστος νεαρός 25 με 30 χρονών, ο οποίος με την απειλή μαχαιριού ζήτησε τα χρήματα του ταμείου. Πιθανολογείται, ότι η κυρία ήταν παρέα με τον νεαρό, διότι ο δράστης δε ζήτησε την τσάντα της κυρίας, και η κυρία δεν αναστατώθηκε καθόλου. Μετά το συμβάν η κυρία έφυγε από το φαρμακείο κατευθυνόμενη σε αντίθετη κατεύθυνση από τον δράστη. - Ο φαρμακοποιός μέλος μας ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ που διατηρεί φαρμακείο στην περιοχή ΑΧΑΡΝΕΣ, μας γνωστοποίησε ότι στις το πρωί, άγνωστοι δράστες παραβίασαν την κύρια είσοδο του υπογείου του φαρμακείου του, και στην συνέχεια παραβιάζοντας δεύτερη πόρτα, εισήλθαν εντός του φαρμακείου, αφαιρώντας μεγάλη ποσότητα φαρμάκων και παραφαρμάκων, υπολογιστή και προκάλεσαν ζημιά στον συναγερμό και στην πυρανίχνευση.

7 - Το κληρονομικό φαρμακείο ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΖΕΡΔΕ μας ενημέρωσε ότι στις 24/01 κατά τις 8 το βράδυ, παρουσία πελατών, άγνωστοι ένοπλοι ληστές εισέβαλαν στο φαρμακείο με κουκούλες και απέσπασαν χρηματικό ποσό από το ταμείο. ΑΠΩΛΕΙΕΣ/ΚΛΟΠΕΣ ΣΦΡΑΓΙΔΩΝ/ΣΥΝΤΑΓΟΛΟΓΙΩΝ ΙΑΤΡΩΝ Ο ΕΟΠΥΥ μας ενημέρωσε ότι ο ελεγκτής ιατρός Νευροχειρούργος της Νομαρχιακής Μονάδας Υγείας Αθήνας κος Ανδρουλάκης Γεώργιος με ΑΜ 27384, δήλωσε την απώλεια συνταγολογίων κλινικών με σειριακό αριθμό & (01-50). ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Σας παραθέτουμε ενημερωτικό Δελτίο της μη κερδοσκοπικής Οργάνωσης «Φαρμακοποιοί του Κόσμου», προς ενημέρωσή σας : Πρόσκληση ετήσιας Γενικής Συνέλευσης. Σύμφωνα με τα άρθρα 6 και 13 του Καταστατικού και τη σχετική απόφαση του Δ.Σ των Φ.τ.Κ της 9ης /12 / 2013, προσκαλούνται άπαντα τα μέλη των «Φαρμακοποιών του Κόσμου «στην ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση στις 30/1/2014, ημέρα Πέμπτη και ώρα 10.00π.μ, στα Γραφεία της Οργάνωσης, στην Αθήνα.. Σε περίπτωση που δεν υπάρξει η προβλεπόμενη απαρτία η Γ.Σ θα επαναληφθεί στις 9/2/2014, ημέρα Κυριακή και ώρα Εάν και τότε δεν υπάρξει απαρτία η Γ.Σ θα πραγματοποιηθεί οριστικά στα Γραφεία μας, την ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014 ΚΑΙ ΩΡΑ (Χαλκοκονδύλη 1- Πλατ.Κάνιγγος ) Θέματα Ημερήσιας διάταξης : Α. Έκθεση πεπραγμένων Δ.Σ (1/1-31/12/2013 ) Β. Οικονομικός απολογισμός - Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής Γ. Απόφαση Γ. Σ για απαλλαγή του Δ.Σ από κάθε ευθύνη για τον προηγούμενο χρόνο. Δ.. Προσχέδιο προγραμματισμού δράσης Μετά το πέρας της Γ. Σ,θα πραγματοποιηθεί και η καθιερωμένη κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της Οργάνωσης Σας υπενθυμίζουμε ότι βάσει του άρθρου 5 του Καταστατικού, στη Γ.Σ συμμετέχουν μόνο τα μέλη που είναι ταμειακώς εντάξει μέχρι την 31 η /12/2013. Συνδρομές μπορούν να πληρωθούν και πριν την Γ.Σ * Ομιλίες / παρουσιάσεις Φ.τ.Κ σε Δημόσια και ιδιωτικά Σχολεία. Για 3η συνεχόμενη χρονιά εγκρίθηκε και ήδη πραγματοποιείται η σειρά των Oμιλιών / Προβολών από την Οργάνωση των «Φαρμακοποιών του Κόσμου «σε Σχολικές Μονάδες Β`/μιας Εκπαίδευσης Αθηνών, Πειραιώς και όλης της Αττικής βάσει της εγκυκλίου/ απόφασης υπ` αριθμ. πρωτ / Γ 7 / ( Ενιαίος Διοικ. Τομέας Α/μιας και Β/μιας Εκπαίδευσης ) του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Οι ενημερωτικές ομιλίες αφορούν σε θέματα Yγείας, Eθελοντισμού και Kοινωνικών προβλημάτων και απευθύνονται σε μαθητές και σπουδαστές Γυμνασίων, Λυκείων και Τεχν. Λυκείων του Νομού Αττικής. Για πληροφορίες και προσκλήσεις για ομιλίες : Σπ. Σερεμίδης , Δ. Μανωλάκου , Α. Βελακούλη

8 * Συλλογή, Έλεγχος φαρμάκων Η Οργάνωση των Φ.τ.Κ είναι ο βασικός Φαρμακευτικός Φορέας οποίος - εκτός των άλλων ανθρωπιστικών δραστηριοτήτων και Αποστολών του -, συγκεντρώνει στα Γραφεία του ελέγχει και ταξινομεί υπεύθυνα τα φάρμακα τα οποία φθάνουν για να προσφερθούν μετά δωρεάν (βάσει σχετικής αίτησης ) σε Κοινωνικά Φαρμακεία, Ιδρύματα ΑΜΕΑ, Ιατρικά Κέντρα, ΜΚΟ και άλλους Φορείς Κοινωνικής προσφοράς οι οποίοι λόγω της κρίσης εξετάζουν, υποστηρίζουν η περιθάλπουν εθελοντικά άτομα ευαίσθητων οικονομικών ομάδων. Οι «Φαρμακοποιοί του Κόσμου «συνεργάζονται με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττικής και άλλους Φ.Σ, τον ΕΟΦ και πολλές Δημοτικές Αρχές για την προώθηση των απαραίτητων πρότυπων διαδικασιών για την οργάνωση και την λειτουργία Κοινωνικών Φαρμακείων στις περιοχές τους, αλλά και για την προσφορά φαρμακευτικού η παραφαρμακευτικού υλικού για τις ανάγκες τους. Οι συνάδελφοι, μπορούν να αποστέλλουν στα Γραφεία μας όσα φάρμακα περισσεύουν από διακοπές η αλλαγές θεραπειών ασθενών, πελατών και φίλων τους. Τα Γραφεία των Φ.τ.Κ ( Χαλκοκονδύλη 1, Πλατ. Κάνιγγος Tηλ / Φαξ , εμαιλ ) είναι ανοικτά για συγκέντρωση φαρμάκων, εγγραφές νέων μελών,αλλά και για οποιοδήποτε άλλο θέμα κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Πέμπτη μ.μ. * Γραμματόσημα Φ.τ.Κ Επ` ευκαιρία της συμπλήρωσης των 16 χρόνων της ανθρωπιστικής και κοινωνικής δράσης των «Φαρμακοποιών του Κόσμου «, μέσω της υπηρεσίας φιλοτελισμού των ΕΛΤΑ, εκδόθηκε ειδική σειρά γραμματοσήμων της Οργάνωσης για την επίσημη αλληλογραφία της. Υπάρχει και μία μικρή ποσότητα για συλλεκτικούς λόγους. Γραμματεία-Ταμείο Οργάνωσης Για τακτοποίηση του Αρχείου, πληρωμή συνδρομών των μελών της Οργάνωσης και κατάθεση δωρεών, παράκληση επικοινωνήσατε με Σ.Τράντζα ( Γ.Γραμματέας ) Ελ.Παπασπυροπούλου (Αν.Γραμματέας ) η με Ταμείο των Φ.τ.Κ Ι.Κυρίδης ( Ταμίας ) τηλ , κιν , Θ.Μπαμπάλης ( Αναπλ.Ταμίας ) τηλ , κιν , και Καταθέσεις συνδρομών η δωρεών, μπορούν να γίνονται στους λογαριασμούς της Οργάνωσης : Alpha Bank Eurobank Πειραιώς Πιστωτικές κάρτες VISA και American Express. Και μέσω Internet Χρηματοσυλλέκτης Φ.τ.Κ στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος «Από το Υπουργείο «Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας «, επανεγκρίθηκε και τοποθετήθηκε ήδη ο χρηματοσυλλέκτης ( κουμπαράς ) για τους ανθρωπιστικούς σκοπούς των «Φαρμακοποιών του Κόσμου «, στον νέο χώρο VIP Αναχωρήσεων του Διεθνούς Αερολιμένα

9 Αθηνών Ελευθέριος Βενιζέλος «, βάσει της εγκυκλίου υπ` αρ. πρωτ. Δ 28/27901/2704 / ( Γενική Διεύθυνση Πρόνοιας - Δ/νση Κοινωνικής αντίληψης και Αλληλεγγύης / Τμήμα Β ). Επίσης, χρηματοσυλλέκτες των «Φ.τ.Κ «στην περιοχή της Αττικής υπάρχουν και στα καταστήματα Α/Β Βασιλόπουλος Ελληνικού και Γλυφάδας, στην «Γενική Τράπεζα «( Κεντρικό Μεσογείων, Συντάγματος, Λεωφόρου Κηφισίας, Ομόνοιας ), «Γκϊνης Vacances ( Ερμού ),επιλεγμένα Φαρμακεία Αθηνών και Πειραιώς. * Περιοδικό Από το τριμηνιαίο περιοδικό των «Φ.τ.Κ «γίνονται δεκτά άρθρα προς δημοσίευση (ανθρωπιστικού επιστημονικού, η κοινωνικού ενδιαφέροντος ).Τα άρθρα, πρέπει να προωθούνται σε μέγεθος Α4 και σε ηλεκτρονική μορφή ( ~ λέξεις κειμένου ). Για πληροφορίες, αποστολή, επιλογή κειμένων επικοινωνήσατε: Σπ.Σερεμίδη ( Εκδότη ) τηλ , φάξ , κιν , η με την Συντακτική Επιτροπή του περιοδικού. ΓΙΑ ΤΟΝ Φ.Σ.Α. Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΗΛΙΑΣ ΓΙΑΝΝΟΓΛΟΥ

ΝΕΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΣΥΝΤΑΓΩΝ

ΝΕΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΣΥΝΤΑΓΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Ν.Π.Δ.Δ. Μυλλέρου 1 & Αγησιλάου - 104 36 ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ. 210 5220955 ΦΑΞ. 210 5220721 Email: grfsa@otenet.gr Αριθ. Πρωτ. : 1254 ΝΕΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΣΥΝΤΑΓΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Διευκρινήσεις σχετικά με τις βεβαιώσεις για τις προδιαγραφές ιδρύσεως και λειτουργίας των φαρμακείων. Χορήγηση Κωδεϊνούχων

Διευκρινήσεις σχετικά με τις βεβαιώσεις για τις προδιαγραφές ιδρύσεως και λειτουργίας των φαρμακείων. Χορήγηση Κωδεϊνούχων Περιεχόμενα ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2013 ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Λουράντος Κωνσταντίνος (210 9341128) ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Καλογερόπουλος Στυλιανός (210 5312422) ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Γιαννόγλου Ηλίας (210

Διαβάστε περισσότερα

www.fsa.gr ΑΝΑΤΡΕΞΤΕ ΣΤΟ SITE TOY ΦΣΑ Επαγγελματικά επίκαιρα Προσοχή! συνέβη στο φαρμακείο Φαρμακοποιοί του Κόσμου ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2013

www.fsa.gr ΑΝΑΤΡΕΞΤΕ ΣΤΟ SITE TOY ΦΣΑ Επαγγελματικά επίκαιρα Προσοχή! συνέβη στο φαρμακείο Φαρμακοποιοί του Κόσμου ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2013 Περιεχόμενα 4 Επαγγελματικά επίκαιρα 4 Aρχαιρεσίες στον Φ.Σ.Α. στις 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013 ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2013 8 ΤΕΑΥΦΕ : Υποχρεωτική απογραφή ασφαλισμένων του ταμείου ΤΕΑΥΦΕ και χορήγηση αριθμού μητρώου ΤΕΑΥΦΕ

Διαβάστε περισσότερα

Φ Α Ρ Μ Α Κ Ε Υ Τ Ι Κ Ο Σ Σ ΥΛ Λ Ο Γ Ο Σ ΑΤ Τ Ι Κ Η Σ

Φ Α Ρ Μ Α Κ Ε Υ Τ Ι Κ Ο Σ Σ ΥΛ Λ Ο Γ Ο Σ ΑΤ Τ Ι Κ Η Σ Aύγουστος 2011 Editorial: Άνευ όρων ξεπούλημα Μείωση ποσοστού κέρδους φαρμακοποιών και ωράριο φαρμακείων Απαράδεκτη πιστωτική πολιτική εταιρειών σχετικά με τα Φ.Υ.Κ. Αλόγιστη χρήση χημικών κατά των πολιτών

Διαβάστε περισσότερα

Οκτώβριος 2008. Το νέο Π.Δ. 121/2008 για τον καθορισμό των υποχρεώσεων συνταγογράφησης

Οκτώβριος 2008. Το νέο Π.Δ. 121/2008 για τον καθορισμό των υποχρεώσεων συνταγογράφησης Οκτώβριος 2008 Το νέο Π.Δ. 121/2008 για τον καθορισμό των υποχρεώσεων συνταγογράφησης Έκπτωση 3% προς τα ασφαλιστικά ταμεία: Υπάρχουν τρόποι αντίδρασης Και άλλα επαγγελματικά επίκαιρα: Φάρμακα lifestyle

Διαβάστε περισσότερα

Μάιος 2010. Ούτε ο εφησυχασμός ούτε η τρομοκρατία φέρνουν λύσεις... Επιθέσεις μερίδας των ΜΜΕ στους φαρμακοποιούς

Μάιος 2010. Ούτε ο εφησυχασμός ούτε η τρομοκρατία φέρνουν λύσεις... Επιθέσεις μερίδας των ΜΜΕ στους φαρμακοποιούς Μάιος 2010 Ούτε ο εφησυχασμός ούτε η τρομοκρατία φέρνουν λύσεις... Επιθέσεις μερίδας των ΜΜΕ στους φαρμακοποιούς Αποτελέσματα αγωνιστικών κινητοποιήσεων Φ.Σ.Α. Ανατιμολογήσεις φαρμάκων Αιφνιδιαστική τροπολογία

Διαβάστε περισσότερα

Φαρμακευτικά. και... επίκαιρα ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. ΤΕΥΧΟΣ 33 / Οκτώβριος 2012 ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Φ.Σ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Φαρμακευτικά. και... επίκαιρα ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. ΤΕΥΧΟΣ 33 / Οκτώβριος 2012 ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Φ.Σ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΕΥΧΟΣ 33 / Οκτώβριος 2012 Φαρμακευτικά και... επίκαιρα Επίσημη έκδοση του Φ. Σ. Θεσσαλονίκης ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Φ.Σ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 12ο PHARMA point ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΠΦΣ: Πολιτικά

Διαβάστε περισσότερα

Ιούλιος 2012. Editorial: Είμαστε εμείς Συνέντευξη τύπου Φ.Σ.Α. Εξώδικο του Φ.Σ.Α. στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Γραφείο Υποστήριξης Πολιτών του Φ.Σ.Α.

Ιούλιος 2012. Editorial: Είμαστε εμείς Συνέντευξη τύπου Φ.Σ.Α. Εξώδικο του Φ.Σ.Α. στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Γραφείο Υποστήριξης Πολιτών του Φ.Σ.Α. Ιούλιος 2012 Editorial: Είμαστε εμείς Συνέντευξη τύπου Φ.Σ.Α. Εξώδικο του Φ.Σ.Α. στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Γραφείο Υποστήριξης Πολιτών του Φ.Σ.Α. Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Η Δ Η Μ Ο Κ Ρ Α Τ Ι Α Ν. Π. Δ. Δ. Φ Α Ρ Μ Α Κ Ε Υ Τ

Διαβάστε περισσότερα

Φ Α Ρ Μ Α Κ Ε Υ Τ Ι Κ Ο Σ Σ ΥΛ Λ Ο Γ Ο Σ ΑΤ Τ Ι Κ Η Σ

Φ Α Ρ Μ Α Κ Ε Υ Τ Ι Κ Ο Σ Σ ΥΛ Λ Ο Γ Ο Σ ΑΤ Τ Ι Κ Η Σ Ιούλιος 2011 Editorial: «Ανθολογία της Οικονομίας», Γεώργιος Σουρής Η απαράδεκτη πολιτική εταιρειών έναντι των φαρμακείων για τα Φ.Υ.Κ. Προσφυγές Φ.Σ.Α. στο Σ.τ.Ε. για εκπτώσεις και ίδρυση φαρμακείων πέριξ

Διαβάστε περισσότερα

γκυκλι ς Ασφαλιστική κάλυψη των φαρμακοποιών και των οικογενειών τους Συμπλήρωση αίτησης δήλωσης πληρεξουσιότητας Σωματείου

γκυκλι ς Ασφαλιστική κάλυψη των φαρμακοποιών και των οικογενειών τους Συμπλήρωση αίτησης δήλωσης πληρεξουσιότητας Σωματείου γκυκλι ς ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ / ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2013 Ασφαλιστική κάλυψη των φαρμακοποιών και των οικογενειών τους Συμπλήρωση αίτησης δήλωσης πληρεξουσιότητας Σωματείου Πρόγραμμα Hellas PHARM 2013 Φαρμακοποιοί

Διαβάστε περισσότερα

Φ Α Ρ Μ Α Κ Ε Υ Τ Ι Κ Ο Σ Σ ΥΛ Λ Ο Γ Ο Σ ΑΤ Τ Ι Κ Η Σ

Φ Α Ρ Μ Α Κ Ε Υ Τ Ι Κ Ο Σ Σ ΥΛ Λ Ο Γ Ο Σ ΑΤ Τ Ι Κ Η Σ Απρίλιος 2011 Editorial: Πολιτική χωρίς αρχές Οι κινητοποιήσεις μας και οι ένθεν και ένθεν «έξυπνοι» Η κυβερνητική προπαγάνδα και εμείς Η απόλυτη παραπληροφόρηση του ΟΠΑΔ Εφαρμογή του rebate από ΟΓΑ και

Διαβάστε περισσότερα

Φ Α Ρ Μ Α Κ Ε Υ Τ Ι Κ Ο Σ Σ ΥΛ Λ Ο Γ Ο Σ ΑΤ Τ Ι Κ Η Σ

Φ Α Ρ Μ Α Κ Ε Υ Τ Ι Κ Ο Σ Σ ΥΛ Λ Ο Γ Ο Σ ΑΤ Τ Ι Κ Η Σ Δεκέμβριος 2011 Editorial: Χαμένη μάχη είναι μόνο αυτή που δεν δόθηκε ποτέ Διευρυμένο ωράριο: Η νέα διευκρινιστική εγκύκλιος του υπουργείου Οι αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης της 21ης Νοεμβρίου ΕΟΠΥΥ:

Διαβάστε περισσότερα

Φ Α Ρ Μ Α Κ Ε Υ Τ Ι Κ Ο Σ Σ ΥΛ Λ Ο Γ Ο Σ ΑΤ Τ Ι Κ Η Σ

Φ Α Ρ Μ Α Κ Ε Υ Τ Ι Κ Ο Σ Σ ΥΛ Λ Ο Γ Ο Σ ΑΤ Τ Ι Κ Η Σ Δεκέμβριος 2012 Συνταγογράφηση με δραστική ουσία Έρευνα του Φ.Σ.Α. για τα κρίσιμα θέματα στο χώρο της υγείας Απαράδεκτο άρθρο στην εφημερίδα «Το Παρασκήνιο» και η απάντηση του Φ.Σ.Α. Τρόπος χορήγησης φαρμάκων

Διαβάστε περισσότερα

Φεβρουάριος 2011. Σε ετοιμότητα! Ο αγώνας συνεχίζεται! Ο απλός πολίτης για τον αγώνα μας. Ελλείψεις φαρμάκων: πρόσθετα μέτρα από τον Ε.Ο.Φ.

Φεβρουάριος 2011. Σε ετοιμότητα! Ο αγώνας συνεχίζεται! Ο απλός πολίτης για τον αγώνα μας. Ελλείψεις φαρμάκων: πρόσθετα μέτρα από τον Ε.Ο.Φ. Φεβρουάριος 2011 Σε ετοιμότητα! Ο αγώνας συνεχίζεται! Ο απλός πολίτης για τον αγώνα μας Ελλείψεις φαρμάκων: πρόσθετα μέτρα από τον Ε.Ο.Φ. Ε.Τ.Α.Α.: Εφαρμογή ηλεκτρονικής συνταγογράφησης από 1/4/2011 Hellas

Διαβάστε περισσότερα

Δεκέμβριος 2008. Δυναμική η πορεία της κινητοποίησής μας για τις οφειλές του ΟΠΑΔ

Δεκέμβριος 2008. Δυναμική η πορεία της κινητοποίησής μας για τις οφειλές του ΟΠΑΔ Δεκέμβριος 2008 Δυναμική η πορεία της κινητοποίησής μας για τις οφειλές του ΟΠΑΔ Άρση της αδικίας για το ασυμβίβαστο του προέδρου Φ.Σ.Α. και προέδρου του Π.Φ.Σ. Ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων: τι αλλάζει

Διαβάστε περισσότερα

Φ Α Ρ Μ Α Κ Ε Υ Τ Ι Κ Ο Σ Σ ΥΛ Λ Ο Γ Ο Σ ΑΤ Τ Ι Κ Η Σ

Φ Α Ρ Μ Α Κ Ε Υ Τ Ι Κ Ο Σ Σ ΥΛ Λ Ο Γ Ο Σ ΑΤ Τ Ι Κ Η Σ Ιούνιος 2011 Editorial: H υποκρισία και η ψευτιά έχει και τα όριά της Κατάργηση εκπτώσεων προς τα φαρμακεία Δελτίο τύπου Φ.Σ. Αχαΐας που συνυπογράφει ο Φ.Σ.Α. Νέες τιμές πώλησης φαρμάκων κρατικού μονοπωλίου

Διαβάστε περισσότερα

Φ Α Ρ Μ Α Κ Ε Υ Τ Ι Κ Ο Σ Σ ΥΛ Λ Ο Γ Ο Σ ΑΤ Τ Ι Κ Η Σ

Φ Α Ρ Μ Α Κ Ε Υ Τ Ι Κ Ο Σ Σ ΥΛ Λ Ο Γ Ο Σ ΑΤ Τ Ι Κ Η Σ Ιούνιος 2012 Editorial: Το σύστημα Υγείας υπό κατάρρευση Άρση της πίστωσης στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. : οι εξελίξεις Ο Φ.Σ.Α. δίπλα στους πολίτες Τέλος η ηλεκτρονική συνταγογράφηση Ε.Ο.Π.Υ.Υ.: Φάρμακα Σοβαρών Παθήσεων

Διαβάστε περισσότερα

Φαρμακευτικά. και... επίκαιρα ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. ΤΕΥΧΟΣ 20 / Ιανουάριος - Φεβρουάριος 2011. Δραστηριότητες Φ. Σ.

Φαρμακευτικά. και... επίκαιρα ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. ΤΕΥΧΟΣ 20 / Ιανουάριος - Φεβρουάριος 2011. Δραστηριότητες Φ. Σ. ΤΕΥΧΟΣ 20 / Ιανουάριος - Φεβρουάριος 2011 Φαρμακευτικά και... επίκαιρα Επίσημη έκδοση του Φ. Σ. Θεσσαλονίκης Δραστηριότητες Φ. Σ. Θεσσαλονίκης Ανασκόπηση των δράσεων του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης

Διαβάστε περισσότερα

Μάρτιος 2010. Έλληνες φαρμακοποιοί: προβληματισμός ναι απαισιοδοξία όχι. Το χρονικό μιας εξαγγελθείσας «απεργίας και καταγγελίας όλων των συμβάσεων»

Μάρτιος 2010. Έλληνες φαρμακοποιοί: προβληματισμός ναι απαισιοδοξία όχι. Το χρονικό μιας εξαγγελθείσας «απεργίας και καταγγελίας όλων των συμβάσεων» Μάρτιος 2010 Έλληνες φαρμακοποιοί: προβληματισμός ναι απαισιοδοξία όχι Το χρονικό μιας εξαγγελθείσας «απεργίας και καταγγελίας όλων των συμβάσεων» Τα πρώτα νέα μέτρα του υπουργείου Οικονομίας Διάθεση αποθεμάτων

Διαβάστε περισσότερα

Φεβρουάριος 2010. Αναζητώντας τις κυβερνητικές προθέσεις. Ποιοι ευθύνονται για την κατάντια των ασφαλιστικών ταμείων;

Φεβρουάριος 2010. Αναζητώντας τις κυβερνητικές προθέσεις. Ποιοι ευθύνονται για την κατάντια των ασφαλιστικών ταμείων; Φεβρουάριος 2010 Αναζητώντας τις κυβερνητικές προθέσεις Ποιοι ευθύνονται για την κατάντια των ασφαλιστικών ταμείων; Νοσοκομειακά φάρμακα και Σ.Φ.Ε.Ε. Οι νέες ημερομηνίες πληρωμών του ΙΚΑ Τα νέα συνταγολόγια

Διαβάστε περισσότερα

Φ Α Ρ Μ Α Κ Ε Υ Τ Ι Κ Ο Σ Σ ΥΛ Λ Ο Γ Ο Σ ΑΤ Τ Ι Κ Η Σ

Φ Α Ρ Μ Α Κ Ε Υ Τ Ι Κ Ο Σ Σ ΥΛ Λ Ο Γ Ο Σ ΑΤ Τ Ι Κ Η Σ Αύγουστος 2010 Φαρμακευτική περίθαλψη: ας σταματήσουν κάποιοι να προκαλούν ΟΠΑΔ: προσπάθειες για την οριστική λύση Υποχρεωτική αποχώρηση στα 70 Μείωση του τζίρου των φαρμακείων Απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ-ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ-ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011 ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ & ΑΛΜΥΡΟΥ Ν.Π.Δ.Δ Νόμος 3601 Ελευθ. Βενιζέλου 7 Τηλ. 04210-20270 38333 ΒΟΛΟΣ Βόλος 28 Φεβρουαρίου 2011 Α.Π. 5756 Φ.5,1 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ-ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Φ Α Ρ Μ Α Κ Ε Υ Τ Ι Κ Ο Σ Σ ΥΛ Λ Ο Γ Ο Σ ΑΤ Τ Ι Κ Η Σ

Φ Α Ρ Μ Α Κ Ε Υ Τ Ι Κ Ο Σ Σ ΥΛ Λ Ο Γ Ο Σ ΑΤ Τ Ι Κ Η Σ Nοέμβριος 2012 Editorial: Γίναμε μαλλιά-κουβάρια; Η αγορά φαρμάκου παραπαίει Εκπτώσεις και πίστωση από προμηθευτές προς τα φαρμακεία Σχετικά με τις ατομικές συμβάσεις ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ν.Π.Δ.Δ. ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Φ Α Ρ Μ Α Κ Ε Υ Τ Ι Κ Ο Σ Σ ΥΛ Λ Ο Γ Ο Σ ΑΤ Τ Ι Κ Η Σ

Φ Α Ρ Μ Α Κ Ε Υ Τ Ι Κ Ο Σ Σ ΥΛ Λ Ο Γ Ο Σ ΑΤ Τ Ι Κ Η Σ Σεπτέμβριος 2010 Για ποιο άνοιγμα του επαγγέλματος μιλάμε; Αγορανομική διάταξη για τα 89 νοσοκομειακά φάρμακα υψηλού κόστους Αυξάνονται οι οφειλές των ασφαλιστικών ταμείων Ο Π.Ο.Υ. κήρυξε τη λήξη της πανδημίας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ-ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ-ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010 ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ & ΑΛΜΥΡΟΥ Ν.Π.Δ.Δ Νόμος 3601 Ελευθ. Βενιζέλου 7 Τηλ. 04210-20270 38333 ΒΟΛΟΣ Βόλος 13 Δεκεμβρίου 2010 Α.Π.5686 Φ 5,1 ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ-ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Φαρμακευτικά. 2014... ευχές. από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης

Φαρμακευτικά. 2014... ευχές. από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης ΤΕΥΧΟΣ 47 / Ιανουάριος 2014 Φαρμακευτικά και... επίκαιρα Επίσημη έκδοση του Φ. Σ. Θεσσαλονίκης ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ 3η εθελοντική αιμοδοσία του ΦΣΘ Αιτία πολέμου η θέση του υπουργού Ανάπτυξης Γ.Σ. ΠΦΣ: Σε αγωνιστική

Διαβάστε περισσότερα

γκυκλι ς Δερμοκαλλυντικά, ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ. και λοιπά προϊόντα Φαρμακείου στα Σούπερ Μάρκετς Περί δραστικής ουσίας

γκυκλι ς Δερμοκαλλυντικά, ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ. και λοιπά προϊόντα Φαρμακείου στα Σούπερ Μάρκετς Περί δραστικής ουσίας γκυκλι ς ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ / M A ΡTΙΟΣ 2013 Δερμοκαλλυντικά, ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ. και λοιπά προϊόντα Φαρμακείου στα Σούπερ Μάρκετς Περί δραστικής ουσίας Οδηγίες για τη διαδικασία απόδοσης δαπάνης αγοράς

Διαβάστε περισσότερα

Φ Α Ρ Μ Α Κ Ε Υ Τ Ι Κ Ο Σ Σ ΥΛ Λ Ο Γ Ο Σ ΑΤ Τ Ι Κ Η Σ

Φ Α Ρ Μ Α Κ Ε Υ Τ Ι Κ Ο Σ Σ ΥΛ Λ Ο Γ Ο Σ ΑΤ Τ Ι Κ Η Σ Aύγουστος 2012 Editorial: Ο παραλογισμός δεν αποτελεί κρατικό «προνόμιο»! Αλλαγή τρόπου ενημέρωσης παραλαβής και πληρωμών συνταγών από τον Φ.Σ.Α. Τρόπος εκτέλεσης συνταγών όλων των ασφαλιστικών ταμείων

Διαβάστε περισσότερα

Φαρμακευτικά. και... επίκαιρα ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. ΤΕΥΧΟΣ 26 / Ιανουάριος - Φεβρουάριος 2012. Επικαιρότητα. ΣΥ. ΦΑ.

Φαρμακευτικά. και... επίκαιρα ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. ΤΕΥΧΟΣ 26 / Ιανουάριος - Φεβρουάριος 2012. Επικαιρότητα. ΣΥ. ΦΑ. ΤΕΥΧΟΣ 26 / Ιανουάριος - Φεβρουάριος 2012 Φαρμακευτικά και... επίκαιρα Επίσημη έκδοση του Φ. Σ. Θεσσαλονίκης Επικαιρότητα «Φάκελος ΕΟΠΥΥ» Ενημέρωση για τους σταυρούς των φαρμακείων Δικαίωση του ΠΦΣ από

Διαβάστε περισσότερα

Φ Α Ρ Μ Α Κ Ε Υ Τ Ι Κ Ο Σ Σ ΥΛ Λ Ο Γ Ο Σ ΑΤ Τ Ι Κ Η Σ

Φ Α Ρ Μ Α Κ Ε Υ Τ Ι Κ Ο Σ Σ ΥΛ Λ Ο Γ Ο Σ ΑΤ Τ Ι Κ Η Σ Μάιος 2012 Editorial: Εκλογές 6ης Μαΐου: Η ώρα της πληρωμής του λογαριασμού έφτασε Συνταγογράφηση με βάση τη δραστική ουσία Ενημέρωση για φορολογική μεταχείριση του rebate Οδηγίες για τα φάρμακα που αφορούν

Διαβάστε περισσότερα