Η Αποστολή του Αγγελιοφόρου

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Η Αποστολή του Αγγελιοφόρου"

Transcript

1 Η Αποστολή του Αγγελιοφόρου Όπως αποκαλύφθηκε στον Μάρσαλ Βιάν Σάμμερς στης 10 Απριλίου 2012 στο Μπόλντερ, Κολοράντο, ΗΠΑ Ο Θεός έχει στείλει μια Νέα Αποκάλυψη στον κόσμο, ανόμοια με οτιδήποτε έχει σταλθεί σε περισσότερο από χίλια χρόνια. Ένας Αγγελιοφόρος στάλθηκε στον κόσμο ένας Αγγελιοφόρος που έζησε μια κάπως κανονική ζωή, ένας Αγγελιοφόρος που είναι ένας ταπεινός άνθρωπος και που έκανε μια πολύ μακρά προετοιμασία γι αυτόν τον ρόλο. Ενώ μπορεί άλλοι να διεκδικήσουν έναν τέτοιο τίτλο, ότι είναι Αγγελιοφόροι του Θεού, στην αλήθεια, υφίσταται μόνο ένας που στέλνεται στον κόσμο. Ο Ουρανός το ξέρει αυτό, βέβαια, παρόλο που οι άνθρωποι θ αξιώνουν και θα ισχυρίζονται άλλα. Οι άνθρωποι φοβούνται τον Αγγελιοφόρο. Φοβούνται το τι θα μπορούσε να σημαίνει γι αυτούς, πώς θα μπορούσε ν αλλάξει τις ιδέες τους ή πώς θα μπορούσε να τους καλέσει σε κάποιο είδος μεγαλύτερης υπηρεσίας ή συσχέτισης. Πολλοί άνθρωποι θ απορρίψουν τη Νέα Αποκάλυψη του Θεού βασισμένοι καθαρά μόνο και μόνο σε αυτό, επειδή φοβούνται ότι υπάρχει μια Νέα Αποκάλυψη στον κόσμο που θα μπορούσε ν αλλάξει την πορεία της ιστορίας και του πεπρωμένου της ανθρωπότητας, και που θ αμφισβητούσε πολλές από τις έννοιες και πεποιθήσεις που επικρατούν, οι οποίες έχουν γίνει θεσμοί και είναι τόσο καλά καθιερωμένες.

2 Όμως ο Δημιουργός όλης της ζωής δεν δεσμεύεται από αυτά τα πράγματα και μόνο παρέχει το ουσιαστικό Μήνυμα και Αποκάλυψη για την ευημερία της ανθρωπότητας και για το μέλλον και το πεπρωμένο της ανθρωπότητας, και σε αυτόν τον κόσμο και εντός μιας Ευρύτερης Κοινότητας ζωής στο σύμπαν. Η Νέα Αποκάλυψη του Θεού είναι πιο διαχυτική και συμπεριληπτική και λεπτομερής απ οτιδήποτε έχει εισαχθεί στον κόσμο πρωτύτερα. Δίνεται σε μια εποχή όταν η ανθρώπινη οικογένεια έχει γίνει εγγράμματη και συμμετέχει σ έναν παγκόσμιο πολιτισμό και οικονομία με διεθνές επικοινωνίες. Είναι ένα πολύ διαφορετικό περιβάλλον απ όλες τις προηγούμενες Αποκαλύψεις, οι οποίες ήταν πολύ περιφερειακές σε φύση και μόνο διαδίδονταν σε μεγάλο χρονικό διάστημα και μέσω πολλής διχόνοιας, διαμάχης και βίας. Η ανθρωπότητα στέκεται στο κατώφλι ενός σύμπαντος γεμάτο νοήμονος ζωής ένα μη-ανθρώπινο σύμπαν με το οποίο πρέπει τώρα να μάθει τα βάζει. Και η ανθρωπότητα ζει σ έναν κόσμο με μειούμενους πόρους και περιβαλλοντική αστάθεια, κάτι ανόμοιο με οτιδήποτε έχει εμφανιστεί για χιλιάδες χρόνια. Μέχρι και η ιστορία σας δεν μπορεί να λογαριάσει τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό, εκτός από την ιστορία της ίδιας της Γης. Η Αποκάλυψη φέρνει τα ίδια της τα σχόλια. Δεν είναι απλώς μια μυστήρια διδασκαλία που εξαρτάται από ανθρώπινη διερμηνεία, όπως ήταν το θέμα προηγουμένως. Αυτή η Αποκάλυψη είναι ολόκληρη και περιεκτική, αγγίζοντας περίπου κάθε πλευρά της ζωής ενός ατόμου και τη ζωή της ανθρωπότητας, και στο παρόν και στο μέλλον.

3 Και ωστόσο, όπως όλες οι Αποκαλύψεις στην ιστορία, μιλά για μεγαλύτερα πράγματα απ όσα απασχολούν την ανθρωπότητα σήμερα. Μιλά για πράγματα που θα κάνουν όλη τη διαφορά στο αν η ανθρωπότητα επιλέξει να ενωθεί μέσα σ έναν κόσμο σε παρακμή ή αν θα πολεμήσει και θα παλέψει για το ποιος θα έχει πρόσβαση στους υπόλοιπους πόρους. Θα κάνει όλη τη διαφορά στο αν η ανθρωπότητα μπορέσει να προετοιμαστεί για τη συναναστροφή της με την Ευρύτερη Κοινότητα, η οποία ήδη λαμβάνει χώρα λόγω μιας Επέμβασης στον κόσμο σήμερα από φυλές που είναι εδώ για να εκμεταλλευτούν τις ανθρώπινες αδυναμίες, διαμάχες και προσδοκίες. Ένα τόσο μεγάλο Μήνυμα απαίτησε φοβερή προετοιμασία από τον Αγγελιοφόρο και από τα λίγα άτομα που κλήθηκαν να τον υποβοηθήσουν στην προετοιμασία και την προκήρυξη του. Δεν είναι εδώ για ν απαντήσει κάθε ερώτηση ή για να έχει μια λύση για κάθε ανάγκη. Το Μήνυμά του μιλά για την ανάγκη της ψυχής μέσα στο άτομο την ανάγκη να επανασυνδεθεί με την Πηγή της ζωής και ν αποκτήσει τη δύναμη που ο Θεός έχει δώσει σε κάθε πρόσωπο μέσω της παρουσίας μιας βαθύτερης νοημοσύνης εντός του, η οποία ονομάζεται Γνώση. Ο Αγγελιοφόρος δεν είναι εδώ για να επιχειρηματολογεί ή να συζητά ή ν αντιδικεί τις υποθέσεις του κόσμου ή τις φιλοδοξίες διαφορετικών ομάδων, εθνών ή υποφυλών. Είναι εδώ για να φέρει ένα Μήνυμα Αποκάλυψης και εξιλέωσης στους λαούς όλου του κόσμου, ανεξαρτήτως από την ατομική τους πολιτιστική θέση ή τον ατομικό τους θρησκευτικό δεσμό, άμα έχουν έναν καν.

4 Αυτό υπερβαίνει τα έθνη και την πολιτιστική κληρονομία και τη θρησκευτική ιδεολογία. Αυτό υπερβαίνει τις διενέξεις γι αυτά τα πράγματα επειδή πρόκειται για ένα Νέο Μήνυμα από τον Θεό για την εξιλέωση και την προετοιμασία όλου του κόσμου για μια πραγματικότητα και ένα μέλλον που θα είναι πολύ διαφορετικά από το παρελθόν. Μόνο ο Θεός μπορεί να παράσχει ένα τέτοιο πράγμα, διότι μέχρι και αυτήν τη στιγμή, οι θρησκείες είναι διαιρεμένες, μέχρι και εσωτερικά. Είναι φιλόνικες και ανίκανες ν απευθυνθούν κατάλληλα στα μεγάλα ανερχόμενα παγκόσμια προβλήματα που θα καταλαμβάνουν την ανθρωπότητα στο μέλλον αν είναι απροετοίμαστη. Το να διαπληκτίζονται για το ποιος έχει την καλύτερη θρησκεία ή τον πιο εκπληκτικό ιδρυτή, μόνο μπορεί να βλάψει την ανθρωπότητα τώρα. Είναι διχαστικό και αποκλειστικό. Προσθέτει στο δίλημμα και στη ρήξη της ανθρώπινης οικογένειας. Ο Θεός ξέρει καλύτερα. Και αυτός που επιλέχθηκε να φέρει την Αποκάλυψη είναι ο τέλειος. Πέρασε τις δοκιμές. Δεν έχει αποτύχει στη μακρά προετοιμασία και σε όλα που αυτή απαίτησε από αυτόν και την οικογένειά του. Οι άνθρωποι θα το αντισταθούν αυτό και θα δυσανασχετήσουν με αυτό και θα κατηγορήσουν τον Αγγελιοφόρο για ένα σωρό πράγματα. Όμως αυτός είναι ο μοναδικός. Η αποτυχία να δει κανείς την αξία του και τον ρόλο του αποτελεί μια αποτυχία εκ μέρους του παρατηρητή, μια αποτυχία ν αναγνωρίσει και να λάβει τη μεγάλη ευλογία που ο Θεός στέλνει στον κόσμο τώρα. Ο Αγγελιοφόρος δεν έχει υπερηφάνεια. Είναι ένας ταπεινός άνθρωπος, όμως πρέπει να αποδεχτεί το μεγάλο κάλεσμα και τις ευρύτερες ευθύνες που αυτό του αναθέτει, και το μεγάλο μόχθος

5 που θα πρέπει ν αντιμετωπίσει φέρνοντας μια Νέα Αποκάλυψη στον κόσμο. Ο Θεός μίλησε ξανά. Η Αποκάλυψη του Θεού δεν είναι για κάποια ομάδα εκλεκτών ή πολιτιστικά προνομιούχων, για πλούσια και τρυφηλά πρόσωπα. Είναι για πρόσωπα κάθε κοινωνικής τάξης και θέσης της κοινωνίας κάθε κοινωνίας, μέχρι και της πιο πρωτόγονης, της πιο προοδευμένης, της πιο απομονωμένης και της πιο παγκόσμιας. Μόνο η σοφία του Δημιουργού μπορεί να μιλήσει έτσι, μέσω της Αγγελικής Παρουσίας, μέσω της Φωνής της Αποκάλυψης, την οποία ακούς αυτήν τη στιγμή. Η αποστολή του Αγγελιοφόρου είναι να φέρει την Αποκάλυψη στον κόσμο, να βρει του πρώτους αποκρινόμενους, να τους δώσει την ευκαιρία ν ασχοληθούν με την Αποκάλυψη και να συμβιβαστούν με την ίδια τη βαθύτερη φύση και το βαθύτερο κάλεσμά τους στη ζωή. Γι αυτό έχει δοθεί ένα μεγάλο κομμάτι της Διδασκαλίας, για να λιθοστρώσει τον δρόμο για την προσωπική αποκάλυψη για όσους μπορούν να τη λάβουν, να προσαρμοστούν σε αυτήν και να την εφαρμόσουν στη ζωή τους επιτυχώς. Οι απαιτήσεις της δεν είναι μεγάλες εκτός του ότι ζητά μια μεγαλύτερη ειλικρίνεια απ ο,τι εκδηλώνουν οι περισσότεροι άνθρωποι αυτήν τη στιγμή, μια ειλικρίνεια όχι απλώς για να προβάλλει κανείς της ιδέες και τις πεποιθήσεις του στον κόσμο, αλλά για ν αναγνωρίσει το βαθύτερο ρεύμα στη ζωή του και, σε μια κατάσταση ταπεινότητας και αποφασιστικότητας, να επιλέξει να το ακολουθήσει. Διότι αυτή είναι η δύναμη και η παρουσία της Γνώσης μέσα στο άτομο που η Αποκάλυψη του Θεού αποκαλύπτει πλήρως για την πρώτη φορά.

6 Εδώ δεν υπάρχουν ήρωες προς λατρεία. Εδώ δεν υπάρχει Ημέρα της Κρίσης. Εδώ δεν υπάρχει τελευταία δοκιμή, στην οποία θ απετύχαιναν όλοι έτσι ή αλλιώς. Διότι ο Θεός ξέρει καλύτερα απ αυτά. Ο Θεός ξέρει ότι χωρίς τη Γνώση, οι άνθρωποι θα κλονιστούν και θ αποτύχουν, θα κάνουν ανόητα λάθη και θα παραδώσουν τις ζωές τους και θα υποκύψουν σε επικίνδυνες και καταπιεστικές δυνάμεις. Διότι χωρίς τη δύναμη του Θεού μέσα στο άτομο για να τους καθοδηγεί, τι άλλο θα κάνουν παρά να επιδείξουν την αδυναμία τους και τη σύγχυσή τους και το γεγονός ότι η ζωή τους κυριαρχείται από άλλους; Κοίτα, ο Θεός του κόσμου σου είναι ο Θεός όλης της Ευρύτερης Κοινότητας, ολόκληρου του σύμπαντος ένα δισεκατομμύριο, δισεκατομμύρια, δισεκατομμύρια φυλές και επιπλέον, σ έναν μόνο γαλαξία, ανάμεσα πολλούς γαλαξίες και άλλες διστάσεις, και την αμετάβλητη Δημιουργία πέραν τούτων! Έχεις τώρα να κάνεις μ έναν Θεό τέτοιου μεγέθους και επέκτασης που οι ιδέες σου και οι πεποιθήσεις σου ωχριούν και κλονίζονται μπροστά σε τέτοια μεγαλοπρέπεια. Αυτός είναι ο Θεός που τοποθέτησε τη Γνώση μέσα σου για να σε καθοδηγεί και να σε ευλογεί και να σε προετοιμάσει για μια μεγαλύτερη ζωή, για να σε βγάλει από τη χαμερπή συμπεριφορά σου και τις άθλιες απασχολήσεις σου και τον οίκτο σου για τον εαυτό σου, για να σου αποκαταστήσει τιμή και αξιοπρέπεια, αυτοσεβασμό, χάρη, συμπόνια και ταπεινότητα. Είναι η αποστολή του Αγγελιοφόρου να διδάξει αυτά τα πράγματα, να προσφέρει αυτά τα πράγματα, να υπομείνει την αντίσταση και την απόρριψη εκείνων που δεν μπορούν να δουν και που δεν πρόκειται να ξέρουν.

7 Κοίτα, αυτό είναι το ευρύτερο κάλεσμα. Αυτό είναι που αποκαθιστά το άτομο και δίνει την υπόσχεση για μια μεγαλύτερη ζωή. Αυτό είναι που φέρνει τιμή και αξιοπρέπεια σε όλους τους ανθρώπους, μέχρι και τους φτωχότερους των φτωχότερων, που ζουν στην αθλιότητα. Αυτό προτίθεται να καθιερώσει μια ευρύτερη ηθική για ένωση και συνεργασία μπροστά σ έναν κόσμο μειούμενων πόρων. Μπορείς καν να φανταστείς έναν τέτοιο κόσμο, εσύ που έχεις ζήσει σε μια κατάσταση αφθονίας, ίσως; Μπορείς να φανταστείς τι θα μπορούσε να κάνει αυτό στην ανθρώπινη οικογένεια; Θα μπορούσε να καταστρέψει τον ανθρώπινο πολιτισμό. Η συνάντηση της ανθρωπότητας με επιθετικές δυνάμεις που ενεργούν μουλωχτά στον κόσμο θα μπορούσε ν ανατρέψει και να καταστρέψει τον ανθρώπινο πολιτισμό. Οι άνθρωποι δεν το ξέρουν αυτό. Δεν το σκέφτονται αυτό. Ίσως τους ξεπερνά, αυτοί που έχουν δώσει όλον τον νου τους σε μικρά πράγματα, φοβισμένοι ότι θα χάσουν τα προνόμιά τους. Δεν βλέπουν τη μεγαλύτερη εικόνα, η οποία θα καθορίσει το αποτέλεσμα για όλους. Όμως για όσους μπορούν να δουν και ν ακούσουν, η Αποκάλυψη θα τους μιλήσει, και αυτοί θα είναι οι πρώτοι που θ ανταποκριθούν. Και μέσω αυτών, η Αποκάλυψη θα μιλήσει σε όσους ήταν πιο απορροφημένοι και λιγότερο ικανοί να δουν τα μεγάλα συμβάντα που έρχονται πίσω από τον ορίζοντα. Ένας άνθρωπος δεν μπορεί να τα κάνει όλα αυτά. Θα χρειαστεί η ανάληψη πολλών να εργάζονται συντονισμένοι με τον Αγγελιοφόρο. Και τότε υφίσταται το πρόβλημα ανθρώπων που είναι ιδιοτελείς και επιθετικοί, που πιστεύουν ότι είναι τόσο σημαντικοί στο

8 σύμπαν, που ισχυρίζονται ότι έχουν τη δική τους εκδοχή, ενεργώντας αποσυντονισμένοι σε σχέση με τον Αγγελιοφόρο, προσπαθώντας να συνδυάσουν τη Νέα Αποκάλυψη με άλλες διδασκαλίες ή με τις δικές τους ιδέες. Αυτή είναι η διαφθορά που υφίσταται όταν οτιδήποτε αγνό εισάγεται στον κόσμο. Και γι αυτό η Αποκάλυψη δίνεται πριν από την Προκήρυξη. Γι αυτό είναι εν γραπτό. Γι αυτό μπορείς ν ακούσεις τη Φωνή της Αποκάλυψης για την πρώτη φορά στην ανθρώπινη ιστορία. Μπορείς ν ακούσεις το είδος Φωνής που μίλησε στον Ιησού, τον Βούδα και τον Μωάμεθ. Μπορείς ν ακούσεις; Εσύ που ακούς τόσα πράγματα λίγης αξίας, μπορείς ν ακούσεις αυτά τα λόγια; Μέχρι κι αν έχεις αμφιβολίες και είσαι καχύποπτος, μπορείς ν ακούσεις τον Αγγελιοφόρο και την Αποκάλυψη; Είναι ολοφάνεροι, χωρίς απάτη, χωρίς περιπλοκή, χωρίς ανθρώπινα σχόλια για να θολώσουν τον χείμαρρο και να μολύνουν την ατμόσφαιρα Αποκάλυψης. Η αποστολή του Αγγελιοφόρου είναι να εδραιώσει εδώ την Αποκάλυψη του Θεού αρκετά στα χρόνια που του απομένουν ώστε η ανθρωπότητα να μπορέσει ν αρχίσει την προετοιμασία για έναν μεταβλητό κόσμο και την προετοιμασία για την εμπλοκή της με την ίδια την Ευρύτερη Κοινότητα. Αυτό θ αλλάξει τη θεολογία σας. Αυτό θ αλλάξει την αντίληψή σας του Θεού και του πώς ο Θεός ενεργεί στον κόσμο. Θ αποτελέσει πρόκληση για τις θεμελιώδεις θρησκευτικές πεποιθήσεις σας όσον αφορά το τι σημαίνει η εξιλέωση, επειδή όλα αλλάζουν όταν αναλογιστείτε τον Θεό στην Ευρύτερη Κοινότητα. Τι είναι ο Ουρανός για ένα δισεκατομμύριο, δισεκατομμύρια, δισεκατομμύρια φυλές και επιπλέον; Τι είναι ο Άδης όταν ξέρεις

9 ότι ο Θεός έχει βάλλει τη Γνώση μέσα σου και δεν μπορείς να τη δραπετεύσεις την ευλογία της και την εξιλέωσή της; Τι σημαίνει ο θρησκευτικός δεσμός κάποιου λαμβάνοντας υπόψη ότι υπάρχουν δισεκατομμύρια και δισεκατομμύρια θρησκείες στο σύμπαν, οι οποίες είναι περισσότερο ή λιγότερο συνδεδεμένες με την πραγματικότητα της παρουσίας και της δύναμης του Θεού; Ποιος μπορεί να πει πότε ο Θεός θα μιλήσει ξανά; Ποιος, χωρίς αλαζονεία και άγνοια, μπορεί να πει ότι ο Θεός δεν μπορεί να μιλήσει ξανά; Μέχρι και οι Αγγελιοφόροι του Θεού δεν μπορούν να το πουν αυτό. Μέχρι και η Αγγελική Στρατιά δεν μπορεί να το πει αυτό. Άρα ποιο πρόσωπο μπορεί να διεκδικήσει τόση εξουσία που θα ορίσει τι θα κάνει ο Θεός κατόπιν; Είναι το πρότυπο της αλαζονείας και της ανοησίας. Η αποστολή του Αγγελιοφόρου θα πρέπει ν αντιμετωπίσει όλα αυτά τα πράγματα. Θα πρέπει ν αντιμετωπίσει διανοητική αλαζονεία. Θα πρέπει ν αντιμετωπίσει κατηγορηματική τυφλή απόρριψη. Θα πρέπει ν αντιμετωπίσει κάθε μορφή κατηγορίας. Αυτό προς κάποιον που φέρνει τη μεγαλύτερη έκφραση της αγάπης του Θεού που έχει ληφθεί σε 1400 χρόνια. Αυτό απευθύνεται σε κάποιον του οποίου η ζωή αντιμετωπίζει δυσχέρειες και ατέλειες, όμως είναι παρόλ αυτά μια επίδειξη της ίδιας της Αποκάλυψης. Για την πρώτη φορά στην ανθρώπινη ιστορία, όλος ο κόσμος μπορεί να μαρτυρήσει τη διαδικασία Αποκάλυψης, αντί απλώς ν ακούσει περί αυτής μέσω απόμακρα παραμύθια και φανταστικές ιστορίες. Για την πρώτη φορά, η ανθρώπινη οικογένεια μπορεί ν ακούσει τη Φωνή της Αποκάλυψης, να διαβάσει τα λόγια της

10 Αποκάλυψης, όχι όπως περιγράφονται αιώνες αργότερα από άτομα που δεν γνώρισαν τον Αγγελιοφόρο, όχι διαδομένα μέσω προφορικής παράδοσης για να ωφελήσουν αγραμμάτους πληθυσμούς, αλλά κάτι ακριβώς σε αυτήν τη στιγμή. Διότι, η ανθρωπότητα δεν έχει αιώνες για να συμβιβαστεί με αυτό. Η αλλαγή που έρχεται είναι πάρα πολύ γρήγορη. Η σύγκλιση μεγαλύτερων δυνάμεων είναι πάρα πολύ ισχυρή και συντριπτική. Παντού στον κόσμο, οι άνθρωποι αισθάνονται εν αναμονή και αγχωμένοι για την κατεύθυνση του κόσμου. Σε ο,τι κι αν αποδίδουν αυτούς φόβους ή όπως κι αν προσπαθήσουν να το ορίσουν, ο λόγος είναι ότι αισθάνονται τα Μεγάλα Κύματα αλλαγής που έρχονται στον κόσμο. Αισθάνονται ότι η ανθρωπότητα γίνεται όλο και πιο αδύναμη, τρωτή, υποκείμενη πλέον σε δυνάμεις πέραν του συνειδητού της. Γι αυτόν τον λόγο ο Θεός έχει στείλει την Αποκάλυψη στον κόσμο. Γι αυτόν τον λόγο ο Αγγελιοφόρος είναι εδώ. Τίμησέ τον. Σεβάσου τον. Δεν είναι ένας θεός, όμως κανένας από τους Αγγελιοφόρους δεν ήταν θεός. Δεν είναι τέλειος, όμως κανένας από τους Αγγελιοφόρους δεν ήταν τέλειος. Παλεύτηκε με την Αποκάλυψη επειδή όλοι οι Αγγελιοφόροι παλεύτηκαν με τις Αποκαλύψεις τους. Θα του επιτεθούν και θα τον κατακρίνουν επειδή επιτέθηκαν και κατέκριναν όλους τους Αγγελιοφόρους με την ίδια απερισκεψία, αλαζονεία και άγνοια που ο Αγγελιοφόρος θα πρέπει ν αντιμετωπίσει τη σήμερον ημέρα, και που αντιμετωπίζει ακριβώς αυτήν τη στιγμή. Η Αποστολή του δεν να χτίζει γέφυρες ή ν αλλάζει κυβερνήσεις ή

11 να διορθώνει κάθε πρόβλημα και λάθος και αδικία στον κόσμο. Η αποστολή του είναι να δώσει κρυφή αποκατάσταση στο άτομο και να προετοιμάσει την ανθρωπότητα για τα μεγαλύτερα γεγονότα στην ανθρώπινη ιστορία, τα οποία τώρα σας επιβάλλονται και έρχονται πίσω από τον ορίζοντα μέχρι και αυτήν τη στιγμή. Η ανθρωπότητα δεν θα έχει τίποτα αν δεν μπορέσει να επιβιώσει μέσα σ έναν κόσμο που παρακμάζει. Τα μεγάλα έργα, οι μεγάλοι θησαυροί και η τέχνη σας, όλα θα εξαφανιστούν. Η ανθρωπότητα δεν θα έχει τίποτα στην Ευρύτερη Κοινότητα, όπου η ελευθερία είναι τόσο σπάνια, αν δεν μπορέσει να καθιερώσει τη σοφία και να φυλάξει τα σύνορά της και να ενώσει τους ανθρώπους της τουλάχιστον αρκετά ώστε να μπορούν ν αντιδράσουν για την κοινή τους ευημερία, προστασία και πρόοδο. Υπό το Φως της Αποκάλυψης, η ανθρώπινη τρέλα, άγνοια και αλαζονεία αποκαλύπτονται εξ ολοκλήρου. Είναι σαν ένα μεγάλο Φως να [λάμπει] πάνω στον κόσμο και όλα όσα είναι σκοτεινά και κρυφά, όλα όσα είναι απατηλά και κακόβουλα εκτίθενται υπό το Φως της Αποκάλυψης η αδυναμίες των θέσεων των ανθρώπων η άθλια ποιότητα της ζωής τους η μεγάλη τους ανάγκη για αποκατάσταση, αξιοπρέπεια και εξιλέωση η ανθρώπινη διαφθορά η ανθρώπινη απάτη και εκείνοι μου ισχυρίζονται ότι είναι θρήσκοι, οι οποίοι δεν είναι θρήσκοι αλλά χρησιμοποιούν τη θρησκεία για εξουσία και κυριαρχία. Όλα αυτά θ αποκαλυφτούν υπό το Φως της Αποκάλυψης, και γι αυτό εκείνοι που θ αρνηθούν την Αποκάλυψη θα αναγκαστούν να μιλήσουν ανοιχτά εναντίον της, διότι θ απειλεί τη θέση τους θα εκθέτει την αδυναμία τους, τα λάθη τους και τις επικίνδυνες τάσεις τους.

12 Η Αποκάλυψη είναι το προϊόν Μεγάλης Αγάπης, διότι ο Θεός δεν είναι θυμωμένος με την ανθρωπότητα. Διότι ο Θεός ξέρει ότι χωρίς τη δύναμη και την παρουσία της Γνώσης για να καθοδηγεί τους ανθρώπους αρκετά στο συνειδητό τους, η άνθρωποι θα ενεργούν ανόητα, ιδιοτελώς και καταστρεπτικά. Ο Θεός το ξέρει αυτό. Η ανθρωπότητα δεν το ξέρει. Η κατανόηση τούτου δεν είναι μόνο θέμα πεποίθησης. Είναι θέμα μιας βαθύτερης αναγνώρισης, μιας βαθύτερης αντήχησης μέσα στον εαυτό σου, μιας βαθύτερης ειλικρίνειας ότι εσύ ο ίδιος δεν μπορείς να πραγματοποιήσεις τον εαυτό σου και ότι μια μεγαλύτερη Αποκάλυψη χρειάζεται πολύ στον κόσμο. Μπορούν οι άνθρωποι να είναι τόσο ειλικρινείς; Μπορούν οι άνθρωποι να είναι τόσο νηφάλιοι περί του εαυτού τους χωρίς κατάκριση; Μπορούν οι άνθρωποι αληθινά να εξετάσουν με προσοχή που βρίσκονται και κατά πόσο η ζωή τους έχει γίνει κούφιες είτε είναι πλούσιοι είτε είναι φτωχοί, είτε είναι σε πλεονεκτική θέση είτε σε μειονεκτική; Μπορούν να το αντικρίσουν αυτό και να συνειδητοποιήσουν ότι αυτό το κενό είναι ένα κάλεσμα προς τον Θεό και ότι ο Θεός έχει απαντήσει; Η αποστολή του Αγγελιοφόρου είναι να φέρει την Αποκάλυψη σε όσους περισσότερους ανθρώπους είναι δυνατόν, εντός του χρόνου που του απομένει εδώ στη Γη, και για άλλους που θα συνεχίσουν το μεγάλο έργο του με την ευλογία του, που θα συνεχίσουν το Νέο Μήνυμα στο μέλλον, για να το φέρουν σε όλο και περισσότερους ανθρώπους σ εκείνους σε μειονεκτική θέση, στους πλούσιους, στα πλούσια έθνη, στα φτωχά έθνη, στους ιθαγενείς που ζουν έξω στη φύση, στους ανθρώπους των μεγάλων πόλεων.

13 Η Αποκάλυψη είναι εδώ. Μπορεί να τη μελετήσει κανείς μόνος. Μπορεί να τη μελετήσει κανείς με άλλους αποτελεσματικά. Ακούγεται. Διαβάζεται. Μεταφράζεται καθαρά. Πρέπει να μοιραστεί. Αυτό είναι το καθήκον κάθε προσώπου που τη λαμβάνει, και θα είναι η φυσική του επιθυμία να το κάνει αυτό. Αλλά όπως όλες οι μεγάλες Αποκαλύψεις στην εποχή τους, θα την αντισταθούν και θα τη βρουν δύσκολη στην αρχή, διότι ο κόσμος δεν ξέρει ότι χρειάζεται μια Αποκάλυψη από τον Θεό. Ο κόσμος δεν είναι προετοιμασμένος γι αυτήν, και πολλοί άνθρωποι είναι στημένοι εναντίον της για διαφορετικούς και ποικίλους λόγους. Με τον χρόνο, αν μπορέσεις να το δεις αυτό ξεκάθαρα, θα δεις ότι ο Αγγελιοφόρος επιδεικνύει σε μια πολύ ευρεία έννοια την αληθινή πραγματικότητα της ζωής σου ότι στάλθηκες στον κόσμο για να κάνεις κάτι σημαντικό. Ίσως να μην είναι κάτι σε μια μεγαλειώδης και παγκόσμια κλίμακα. Αυτό δεν έχει σημασία. Όλοι στάλθηκαν στον κόσμο για έναν ευρύτερο σκοπό. Και το γεγονός ότι οι άνθρωποι δεν το συνειδητοποιούν αυτό ή δεν μπορούν να το βρουν λόγω πολιτικής ή θρησκευτικής καταπίεσης, [ή] ότι οι άνθρωποι είναι τυφλοί προς αυτό, δεν μπορούν να το ακούσουν, δεν μπορούν να το αισθανθούν, δεν μπορούν να το υποστηρίξουν ο ένας στον άλλον αυτό είναι το δράμα της ανθρώπινης οικογένειας. Αυτός είναι ο λόγος για διαφθορά, διχόνοια, διαμάχη, μίσος και όλα τα πράγματα που μαστίζουν την ανθρώπινη οικογένεια και την εμποδίζουν να γίνει ένας μεγαλύτερος λαός στο σύμπαν. Όλα αυτά τα πράγματα που μαστίζουν την ανθρωπότητα παρεμποδίζουν την ελευθερία της στην Ευρύτερη Κοινότητα. Όλα αυτά τα πράγματα πρέπει τώρα να συνειδητοποιηθούν από αρκετά άτομα ίσως όχι όλους, αλλά αρκετούς ανθρώπους ώστε

14 ένα μεγαλύτερο κίνημα να μπορέσει να λάβει χώρα στον κόσμο, μια ευρύτερη συνείδηση να μπορέσει ν αποκαλυφτεί, η οποία πράγματι ζει μέσα σε κάθε πρόσωπο αυτήν τη στιγμή. Το να μάθει κανείς για την Αποκάλυψη σημαίνει ότι επανέρχεται σε σχέση με τη Γνώση, το μέρος του εαυτού σου που δεν έφυγε ποτέ από τον Θεό, που είναι ακόμα σ επικοινωνία, που είναι σοφό και αδιάφθορο από τον κόσμο, που δεν φοβάται τον κόσμο μια σοφία και μια δύναμη που είναι η πηγή οποιουδήποτε θάρρους και οποιασδήποτε ακεραιότητας έχεις εδραιώσει μέχρι τώρα στη ζωή σου. Αυτό είναι το δώρο του Αγγελιοφόρου. Αυτό ήταν το δώρο των προηγουμένων Αγγελιοφόρων. Όμως η ιστορία τους υπέστη αλλαγές. Και συχνά τα λόγια τους έχουν κακοδιαβαστεί. Διότι όλες οι Αποκαλύψεις του Θεού [προτίθενται] να αποκαταστήσουν τη δύναμη και τη παρουσία της Γνώσης στο άτομο, επειδή αυτή είναι η αληθινή του συνείδηση, και είναι αυτή είναι που θα το φέρει στον Θεό, με αγνό και αποτελεσματικό τρόπο. Ο κόσμος ευλογείται επειδή ο Θεός μίλησε ξανά. Ο κόσμος ευλογείται επειδή ο Αγγελιοφόρος είναι στον κόσμο. Λάβε αυτήν την ευλογία. Μοιράσου την με άλλους. Η Αποκάλυψη είναι πολύ μεγάλη. Δεν μπορείς να την καταλάβεις σε μια στιγμή. Δεν μπορείς να τη διαβάσεις σε μια φράση. Πρέπει να έρθεις σε αυτήν αναζητώντας τη σοφία και τη συνάφειά της για τη ζωή σου και για τον κόσμο που βλέπεις. Κοίτα, αυτό είναι η δοκιμή. Αυτό είναι η δυσκολία και η μεγάλη ευκαιρία του να ζεις σε μια εποχή Αποκάλυψης. Αυτό είναι η δοκιμή η δοκιμή για το δέκτη.

15 Ο Θεός δεν θα τιμωρήσει όσους αποτύχουν, όμως αυτοί δεν θα είναι σε θέση να λάβουν την Αποκάλυψη και τη μεγάλη ενδυνάμωση, διαύγεια και ευλογία που θα φέρει στη ζωή και τις υποθέσεις τους. Ο Θεός δεν τιμωρεί τους κακοήθες, διότι ο Θεός ξέρει ότι χωρίς Γνώση, η κακοήθεια θα προκύψει. Γι αυτό η Αποκάλυψη καλεί τους ανθρώπους προς τη μεγαλύτερη νοημοσύνη που ζει μέσα τους, η οποία είναι θεμελιώδης σε όλα τα καλά πράγματα που μπορούν να συμβούν γι αυτούς και για τον κόσμο. Αυτό φέρνει πολύ διευκρίνιση στην κατανόησή σου της Θείας Παρουσίας και Δύναμης, του τρόπου με τον οποίον ο Θεός εργάζεται στον κόσμο ο Θεός των συμπάντων. Αυτή είναι η μεγάλη ευκαιρία σου, η μεγαλύτερη στιγμή στην ανθρώπινη ιστορία, η μεγάλη καμπή για την ανθρώπινη οικογένεια που θα καθορίσει αν θα είναι ένας ελεύθερος και συνεπής πολιτισμός στο μέλλον ή αν θα παρακμάσει και θα πέσει υπό ξένη πειθώ. Είναι η μεγάλη καμπή, η μεγάλη πρόκληση, η μεγάλη ευκαιρία, το μεγάλο κάλεσμα και η μεγάλη εξιλέωση. Έτσι να το αντιλαμβάνεσαι αυτό.

Ο Θεός κινεί την ανθρωπότητα σε μια νέα κατεύθυνση

Ο Θεός κινεί την ανθρωπότητα σε μια νέα κατεύθυνση Ο Θεός κινεί την ανθρωπότητα σε μια νέα κατεύθυνση Όπως αποκαλύφτηκε στον Μάρσαλ Βιάν Σάμμερς στης 22 Απριλίου 2011 στο Μπόλντερ, Κολοράντο, ΗΠΑ Ο Θεός κινεί την ανθρωπότητα σε μια νέα κατεύθυνση, μια

Διαβάστε περισσότερα

Η Προκήρυξη. Υπάρχει ένα Νέο Μήνυμα του Θεού στον Κόσμο. Προέρχεται από τον Δημιουργό όλης της ζωής.

Η Προκήρυξη. Υπάρχει ένα Νέο Μήνυμα του Θεού στον Κόσμο. Προέρχεται από τον Δημιουργό όλης της ζωής. Η Προκήρυξη Όπως αποκαλύφτηκε στον Μάρσαλ Βιάν Σάμμερς στης 15 Φεβρουαρίου 2007 στο Μπόλντερ, Κολοράντο, ΗΠΑ Υπάρχει ένα Νέο Μήνυμα του Θεού στον Κόσμο. Προέρχεται από τον Δημιουργό όλης της ζωής. Έχει

Διαβάστε περισσότερα

Η ανθρωπότητα βρίσκεται στα πρόθυρα μεγάλης αλλαγής και ενός αβέβαιου μέλλοντος...

Η ανθρωπότητα βρίσκεται στα πρόθυρα μεγάλης αλλαγής και ενός αβέβαιου μέλλοντος... Υπάρχει ένα Νέο Μήνυμα του Θεού στον Κόσμο «Οι λαοί και τα έθνοι του κόσμου εισέρχονται σε μια περίοδο μεγάλων δυσκολιών και αλλαγών. Οι πόροι του κόσμου ελαττώνονται. Οι πληθυσμοί αυξάνονται. Και καθώς

Διαβάστε περισσότερα

Η Ανάληψη. Σήμερα θα μιλήσουμε για τον Θεό, την Ανώτερη Εξουσία.

Η Ανάληψη. Σήμερα θα μιλήσουμε για τον Θεό, την Ανώτερη Εξουσία. Η Ανάληψη Όπως αποκαλύφθηκε στον Μάρσαλ Βιάν Σάμμερς στης 16 Απριλίου 2011 στο Μπόλντερ, Κολοράντο ΗΠΑ Σήμερα θα μιλήσουμε για τον Θεό, την Ανώτερη Εξουσία. Η Ανώτερη Εξουσία σου μιλά τώρα, μιλώντας μέσω

Διαβάστε περισσότερα

Η Σφραγίδα των Προφητών

Η Σφραγίδα των Προφητών Η Σφραγίδα των Προφητών Όπως αποκαλύφθηκε στον Μάρσαλ Βιάν Σάμμερς στης 21 Μαΐου 2014 στο Μπόλντερ, Κολοράντο, ΗΠΑ Είναι πολύ σημαντικό Εμείς να μιλήσουμε τώρα για τη Σφραγίδα των Προφητών ώστε οι άνθρωποι

Διαβάστε περισσότερα

Ένα Ευρύτερο Σκότος στον κόσμο

Ένα Ευρύτερο Σκότος στον κόσμο Ένα Ευρύτερο Σκότος στον κόσμο ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ πρέπει να ανταποκριθεί σε μια μεγάλη ανάγκη, μια τόσο μεγάλη ανάγκη που η ανθρωπότητα δεν μπόρεσε να την καταλάβει, ή για την οποία δεν μπόρεσε

Διαβάστε περισσότερα

Η Ευλογία. Όπως αποκαλύφθηκε στον Μάρσαλ Βιάν Σάμμερς στης 20 Απριλίου 2007, στην Κωνσταντινούπολη, Τουρκία

Η Ευλογία. Όπως αποκαλύφθηκε στον Μάρσαλ Βιάν Σάμμερς στης 20 Απριλίου 2007, στην Κωνσταντινούπολη, Τουρκία Η Ευλογία Όπως αποκαλύφθηκε στον Μάρσαλ Βιάν Σάμμερς στης 20 Απριλίου 2007, στην Κωνσταντινούπολη, Τουρκία Η Ευλογία έφτασε στην ανθρωπότητα, διότι αυτή είναι μια περίοδος Αποκάλυψης. Είναι η περίοδος

Διαβάστε περισσότερα

Η Μοίρα των Εθνών και των Λαών

Η Μοίρα των Εθνών και των Λαών Η Μοίρα των Εθνών και των Λαών Ελήφθη από τον Μάρσαλ Βιάν Σάμμερς στης 17 Οκτωβρίου 2007 στην Κωνσταντινούπολη, Τουρκία Αυτό είναι ένα μέρος του Νέου Μηνύματος για τον Κόσμο σχετικά με τη μοίρα των εθνών

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΤΡΙΤΟΣ ΤΟΜΟΣ. Αναφορά Τέταρτη. Κρυφές Δυνάμεις

ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΤΡΙΤΟΣ ΤΟΜΟΣ. Αναφορά Τέταρτη. Κρυφές Δυνάμεις ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΤΡΙΤΟΣ ΤΟΜΟΣ Αναφορά Τέταρτη Κρυφές Δυνάμεις Η ανθρωπότητα έχει μια δύναμη που δεν έχει συνειδητοποιήσει ακόμα, μια δύναμη που μπορεί ν αντισταθμίσει την Επέμβαση, μια δύναμη

Διαβάστε περισσότερα

Μια έκκληση για δράση

Μια έκκληση για δράση ΑΝΑΦΟΡΑ ΕΚΤΗ Μια έκκληση για δράση Η αποστολή μας εδώ ήταν να παρακολουθήσουμε την εξωγήινη Επέμβαση στον κόσμο σήμερα και να σας παράσχουμε τα σχόλιά μας και την οπτική μας. Είναι μια δύσκολη δουλειά

Διαβάστε περισσότερα

Η Ευλογία 20 Απριλίου 2007 Κωνσταντινούπολη, Τουρκία

Η Ευλογία 20 Απριλίου 2007 Κωνσταντινούπολη, Τουρκία Η Ευλογία 20 Απριλίου 2007 Κωνσταντινούπολη, Τουρκία Η Ευλογία έφτασε στην ανθρωπότητα, διότι βρισκόμαστε σε μια περίοδο Αποκάλυψης. Είναι ο καιρός όταν ένα μεγάλο δώρο δίνεται στην ανθρωπότητα, ένα μεγάλο

Διαβάστε περισσότερα

Βρίσκοντας τον σκοπό σας στον κόσμο

Βρίσκοντας τον σκοπό σας στον κόσμο Βρίσκοντας τον σκοπό σας στον κόσμο Η ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ αντιπροσωπεύουν το κάλεσμά σας. Το κάλεσμά σας δεν είναι να ανταποκριθείτε σε όλες αυτές τις προκλήσεις, αλλά σε μια συγκεκριμένα. Πολλοί

Διαβάστε περισσότερα

Η Μεγάλη Παρουσία μέσα σας

Η Μεγάλη Παρουσία μέσα σας Η Μεγάλη Παρουσία μέσα σας ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΕΣΑ ΣΑΣ, επειδή ο Δημιουργός βασίζεται σε αυτήν την παρουσία για να σας καταστήσει ικανούς να ανταποκριθείτε στο Νέο Μήνυμα. Σίγουρα οι σύμμαχοί

Διαβάστε περισσότερα

Ο Θεός μίλησε ξανά. Ο Θεός μίλησε ξανά επειδή ο κόσμος αντιμετωπίζει τους μεγαλύτερους μόχθους του, τις πιο δύσκολες προκλήσεις του.

Ο Θεός μίλησε ξανά. Ο Θεός μίλησε ξανά επειδή ο κόσμος αντιμετωπίζει τους μεγαλύτερους μόχθους του, τις πιο δύσκολες προκλήσεις του. Ο Θεός μίλησε ξανά Όπως αποκαλύφθηκε στον Μάρσαλ Βιάν Σάμμερς στης 24 Φεβρουαρίου, 2011 στο Μπόλντερ, Κολοράντο, ΗΠΑ Ο Θεός μίλησε ξανά. Ο Θεός μίλησε ξανά επειδή ο κόσμος αντιμετωπίζει τους μεγαλύτερους

Διαβάστε περισσότερα

β) Αν είχες τη δυνατότητα να «φτιάξεις» εσύ έναν ιδανικό κόσμο, πώς θα ήταν αυτός;

β) Αν είχες τη δυνατότητα να «φτιάξεις» εσύ έναν ιδανικό κόσμο, πώς θα ήταν αυτός; 1 α) H πραγματική ζωή κρύβει χαρά, αγάπη, στόχους, όνειρα, έρωτα, αλλά και πόνο, απογοήτευση, πίκρες, αγώνα. αν λείπουν όλα αυτά τα συναισθήματα και οι ανατροπές, αν χαθεί η καρδιά και η ψυχή, η ελευθερία,

Διαβάστε περισσότερα

Η Μύηση. Όπως αποκαλύφθηκε στον Μάρσαλ Βιάν Σάμμερς στης 28 Ιουνίου 2011 στο Μπόλντερ, Κολοράντο, ΗΠΑ

Η Μύηση. Όπως αποκαλύφθηκε στον Μάρσαλ Βιάν Σάμμερς στης 28 Ιουνίου 2011 στο Μπόλντερ, Κολοράντο, ΗΠΑ Η Μύηση Όπως αποκαλύφθηκε στον Μάρσαλ Βιάν Σάμμερς στης 28 Ιουνίου 2011 στο Μπόλντερ, Κολοράντο, ΗΠΑ Ενώ ο κόσμος ασχολείται με τις καθημερινές του δουλειές, ο Αγγελιοφόρος πρέπει να προκηρύξει. Πρέπει

Διαβάστε περισσότερα

Ο Νυχτερινός Διαλογισμός

Ο Νυχτερινός Διαλογισμός Ο Νυχτερινός Διαλογισμός Όπως αποκαλύφτηκε στον Μάρσαλ Βιάν Σάμμερς στης 8 Απριλίου 2011 στο Μπόλντερ, Κολοράντο, ΗΠΑ Πλησίασε τη Δύναμη και την Παρουσία μέσα σου. Είναι τόσο κοντά αν απλώς επιτρέψεις

Διαβάστε περισσότερα

Αναφορά Δεύτερη Γιατί η Επέμβαση λαμβάνει χώρα

Αναφορά Δεύτερη Γιατί η Επέμβαση λαμβάνει χώρα Αναφορά Δεύτερη Γιατί η Επέμβαση λαμβάνει χώρα Μπορείς να ρωτήσεις εξ αρχής: «Γιατί επισκέπτονται τον κόσμο μας; Γιατί υφίσταται μια Επέμβαση;» Υπάρχουν διάφορες απαντήσεις σε αυτήν τη θεμελιώδη ερώτηση,

Διαβάστε περισσότερα

1 00:00:08,504 --> 00:00:11,501 <i>το σχολείο της Τσιάπας παρουσιάζει:</i> 2 00:00:14,259 --> 00:00:17,546 <b>"ποιοί είναι οι Ζαπατίστας;"</b>

1 00:00:08,504 --> 00:00:11,501 <i>το σχολείο της Τσιάπας παρουσιάζει:</i> 2 00:00:14,259 --> 00:00:17,546 <b>ποιοί είναι οι Ζαπατίστας;</b> 1 00:00:08,504 --> 00:00:11,501 το σχολείο της Τσιάπας παρουσιάζει: 2 00:00:14,259 --> 00:00:17,546 "ποιοί είναι οι Ζαπατίστας;" 3 00:00:17,967 --> 00:00:20,395 Οι Ζαπατίστας είναι ένα κίνημα.

Διαβάστε περισσότερα

Η πραγματικότητα της Επαφής

Η πραγματικότητα της Επαφής ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΤΡΙΤΟΣ ΤOΜΟΣ Αναφορά Πρώτη Η πραγματικότητα της Επαφής Σας αποστέλλουμε χαιρετισμούς από πολύ μακριά τώρα. Στις δυο πρώτες σειρές επικοινωνιών μας προς εσάς, μπορούσαμε να

Διαβάστε περισσότερα

«Μιλώντας με τα παιδιά μας για όλα»: 2η βιβλιοπαρουσίαση στο «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει»

«Μιλώντας με τα παιδιά μας για όλα»: 2η βιβλιοπαρουσίαση στο «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει» 27/11/2018 «Μιλώντας με τα παιδιά μας για όλα»: 2η βιβλιοπαρουσίαση στο «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει» / Νέοι και Εκκλησία Για να επικοινωνήσουμε, για να καταλάβουμε, για να συμπονέσουμε τον άλλον, χρειάζεται να έχουμε

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα εκπαίδευσης και κατάρτισης για τις δεξιότητες ηγεσίας

Ενότητα εκπαίδευσης και κατάρτισης για τις δεξιότητες ηγεσίας 3 Ενότητα εκπαίδευσης και κατάρτισης για τις δεξιότητες ηγεσίας Εποικοδομητική κριτική Οι ενότητες κατάρτισης για τις δεξιότητες ηγεσίας έχουν αναπτυχθεί για να σας βοηθήσουν να προετοιμαστείτε για το

Διαβάστε περισσότερα

Όταν φεύγουν τα σύννεφα μένει το καθαρό

Όταν φεύγουν τα σύννεφα μένει το καθαρό Ημερομηνία 9/6/2016 Μέσο Συντάκτης Link http://plusmag.gr/ Αλεξάνδρα Παναγοπούλου http://plusmag.gr/article/%cf%84%ce%b1%ce%bd_%cf%86%ce%b5%ce%b3%ce%bf%cf %85%CE%BD_%CF%84%CE%B1_%CF%83%CE%BD%CE%BD%CE%B5%CF%86%CE%B1_%CE%B

Διαβάστε περισσότερα

πίστη είναι κάτι ανεξήγητο. Αυτός είναι ο Θεός στην Ευρύτερη Κοινότητα. Και από εδώ πρέπει να ξεκινήσετε.

πίστη είναι κάτι ανεξήγητο. Αυτός είναι ο Θεός στην Ευρύτερη Κοινότητα. Και από εδώ πρέπει να ξεκινήσετε. ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΟΣ; ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ, Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΗ. Στην Ευρύτερη Κοινότητα, ο Θεός είναι εμπειρία. Στην Ευρύτερη Κοινότητα, ο Θεός είναι επικοινωνία βαθιών ενοράσεων και αναγνώρισης του ενός

Διαβάστε περισσότερα

Πολλές φωνές στο σύμπαν

Πολλές φωνές στο σύμπαν ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΤΡΙΤΟΣ ΤΟΜΟΣ Αναφορά Πέμπτη Πολλές φωνές στο σύμπαν Υπάρχουν πολλές φωνές τώρα που θα μιλήσουν στην ανθρωπότητα, φωνές από την Ευρύτερη Κοινότητα. Τα μηνύματά τους θα παραδίδονται

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΑΡΞΗ ΚΑΙ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ

ΥΠΑΡΞΗ ΚΑΙ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΥΠΑΡΞΗ ΚΑΙ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ Την έρευνα για τη φύση του την αρχίζει ο άνθρωπος θέτοντας στον εαυτό του την ερώτηση: «Ποιός είμαι; Τι είμαι;» Στην πορεία της αναζήτησης για την απάντηση, η ερώτηση διαφοροποιείται

Διαβάστε περισσότερα

ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ. Απόσπασμα από το βιβλίο Ενδυναμώνοντας την Ψυχή Μέσω του Διαλογισμού από τον Ρατζίντερ Σινγκ

ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ. Απόσπασμα από το βιβλίο Ενδυναμώνοντας την Ψυχή Μέσω του Διαλογισμού από τον Ρατζίντερ Σινγκ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ Απόσπασμα από το βιβλίο Ενδυναμώνοντας την Ψυχή Μέσω του Διαλογισμού από τον Ρατζίντερ Σινγκ Μέσα μας υπάρχουν περισσότερα πλούτη απ ό,τι μπορούμε ποτέ να συσσωρεύσουμε σ αυτήν τη γη.

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΟΙΓΟΝΤΑΣ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΘΕΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ. Του Ρόµπερτ Ηλία Νατζέµυ

ΑΝΟΙΓΟΝΤΑΣ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΘΕΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ. Του Ρόµπερτ Ηλία Νατζέµυ ΑΝΟΙΓΟΝΤΑΣ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΘΕΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ Του Ρόµπερτ Ηλία Νατζέµυ Στην σελίδα http://www.armonikizoi.com/2016/ek θα βρείτε χρήσιµες πληροφορίες και τεχνικές για την απελευθέρωση από εσωτερικά εµπόδια

Διαβάστε περισσότερα

Μάχη Νικολάρα: Δεν ακούγεται και πολύ δημιουργικό αυτό, έτσι όπως το περιγράφετε.

Μάχη Νικολάρα: Δεν ακούγεται και πολύ δημιουργικό αυτό, έτσι όπως το περιγράφετε. Μάχη Νικολάρα: Θα μιλήσουμε για τον τομέα της εκπαίδευσης από μια άλλη σκοπιά. Οι ανακοινώσεις του Υπουργείου Παιδείας εχθές ανέτρεψαν κατά κάποιο τρόπο τον προγραμματισμό αυτής της εκπομπής, όμως όλα

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΘΗΜΑTA ΓΙΑ ΜΕΡΟΣ Δ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ V ΜΑΘΗΜΑ 171. Ο Θεός είναι µόνο και µόνο Αγάπη και εποµένως το ίδιο είµαι κι Εγώ.

ΜΑΘΗΜΑTA ΓΙΑ ΜΕΡΟΣ Δ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ V ΜΑΘΗΜΑ 171. Ο Θεός είναι µόνο και µόνο Αγάπη και εποµένως το ίδιο είµαι κι Εγώ. ΜΑΘΗΜΑTA ΓΙΑ ΜΕΡΟΣ Δ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ V ΜΑΘΗΜΑ 171 Ο Θεός είναι µόνο και µόνο Αγάπη και εποµένως το ίδιο είµαι κι Εγώ. Ι. (151) Όλα τα πράγµατα είναι αντίλαλοι της Φωνής του Θεού. 2 Ο Θεός είναι µόνο και µόνο

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΠΟΔΕΛΤΙΩΣΗ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΠΟΔΕΛΤΙΩΣΗ Ημερομηνία 10/3/2016 Μέσο Συντάκτης Link http://www.in.gr Τζωρτζίνα Ντούτση http://www.in.gr/entertainment/book/interviews/article/?aid=1500064083 Νικόλ Μαντζικοπούλου: Το μυστικό για την επιτυχία είναι

Διαβάστε περισσότερα

Επιλέγω τα συναισθήματα που βιώνω, και αποφασίζω για τον στόχο που θέλω να πετύχω.

Επιλέγω τα συναισθήματα που βιώνω, και αποφασίζω για τον στόχο που θέλω να πετύχω. Η ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΒΛΕΠΕΙΣ - Από το Κεφάλαιο 21, II. THE RESPONSIBILITY FOR SIGHT - 1. Έχουμε πει επανειλημμένα το πόσα λίγα σου ζητούνται για να μάθεις αυτά τα μαθήματα. Είναι η ίδια μικρή προθυμία που

Διαβάστε περισσότερα

Εργασία του Θοδωρή Μάρκου Α 3 Γυμνασίου. στο λογοτεχνικό ανάγνωσμα. «ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΜΕ ΦΤΕΡΑ» της Μαρίας Παπαγιάννη

Εργασία του Θοδωρή Μάρκου Α 3 Γυμνασίου. στο λογοτεχνικό ανάγνωσμα. «ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΜΕ ΦΤΕΡΑ» της Μαρίας Παπαγιάννη Εργασία του Θοδωρή Μάρκου Α 3 Γυμνασίου στο λογοτεχνικό ανάγνωσμα «ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΜΕ ΦΤΕΡΑ» της Μαρίας Παπαγιάννη Α ομάδα 1. Στο βιβλίο παρουσιάζονται δύο διαφορετικοί κόσμοι. Ο πραγματικός κόσμος της Ρόζας,

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΟΓΚΑ Atma Darshan Yoga Centre

ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΟΓΚΑ Atma Darshan Yoga Centre ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2014 ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΟΓΚΑ Atma Darshan Yoga Centre ΑΓΑΠΗΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ Μέσα σε μία δυνατή ενεργειακά ατμόσφαιρα που μας προσφέρανε οι απαγγελίες πανίσχυρων μάντρας, στολίσαμε το σύμβολο του

Διαβάστε περισσότερα

Ο Πατέρας Αβραάμ Μάθημα Ένα Η ζωή του Αβραάμ: Δομή και Περιεχόμενο. Οδηγός μελέτης

Ο Πατέρας Αβραάμ Μάθημα Ένα Η ζωή του Αβραάμ: Δομή και Περιεχόμενο. Οδηγός μελέτης Ο Πατέρας Αβραάμ Μάθημα Ένα Η ζωή του Αβραάμ: Δομή και Περιεχόμενο Οδηγός μελέτης Περιεχόμενα Περίγραμμα Ένα περίγραμμα του μαθήματος, Σημειώσεις Το περίγραμμα το μαθήματος; με αποσπάσματα και περιλήψεις

Διαβάστε περισσότερα

Η ΕΝΔΥΝΑΜΩΜΕΝΗ ΨΥΧΗ. του Ρατζίντερ Σινγκ Απόσπασμα από το βιβλίο: «Διαλογισμός για την Ενδυνάμωση της Ψυχής σας»

Η ΕΝΔΥΝΑΜΩΜΕΝΗ ΨΥΧΗ. του Ρατζίντερ Σινγκ Απόσπασμα από το βιβλίο: «Διαλογισμός για την Ενδυνάμωση της Ψυχής σας» Η ΕΝΔΥΝΑΜΩΜΕΝΗ ΨΥΧΗ του Ρατζίντερ Σινγκ Απόσπασμα από το βιβλίο: «Διαλογισμός για την Ενδυνάμωση της Ψυχής σας» Μέσα μας υπάρχουν περισσότερα πλούτη απ ό,τι μπορούμε ποτέ να συσσωρεύσουμε σ αυτή τη Γη.

Διαβάστε περισσότερα

Η Επέμβαση που είναι στον κόσμο ήδη εκμεταλλεύεται αυτές τις προτιμήσεις και αυτούς

Η Επέμβαση που είναι στον κόσμο ήδη εκμεταλλεύεται αυτές τις προτιμήσεις και αυτούς Η αγάπη και ο φόβος Σ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΟΥΜΕ στην πραγματικότητα της αγάπης και του φόβου. Το Ευρύτερο Σκότος στον κόσμο μπορεί να υποκινήσει τρομερό φόβο, ιδιαίτερα όταν μάθετε

Διαβάστε περισσότερα

Πολλοί άνθρωποι θεωρούν λανθασμένα ότι δεν είναι «ψυχικά δυνατοί». Άλλοι μπορεί να φοβούνται μήπως δεν «φανούν» ψυχικά δυνατοί στο περιβάλλον τους.

Πολλοί άνθρωποι θεωρούν λανθασμένα ότι δεν είναι «ψυχικά δυνατοί». Άλλοι μπορεί να φοβούνται μήπως δεν «φανούν» ψυχικά δυνατοί στο περιβάλλον τους. Πολλοί άνθρωποι θεωρούν λανθασμένα ότι δεν είναι «ψυχικά δυνατοί» Άλλοι μπορεί να φοβούνται μήπως δεν «φανούν» ψυχικά δυνατοί στο περιβάλλον τους Η αυτοεικόνα μας «σχηματίζεται» ως ένα σχετικά σταθερό

Διαβάστε περισσότερα

Χρήστος Τερζίδης: Δεν υπάρχει το συναίσθημα της αυτοθυσίας αν μιλάμε για πραγματικά όνειρα

Χρήστος Τερζίδης: Δεν υπάρχει το συναίσθημα της αυτοθυσίας αν μιλάμε για πραγματικά όνειρα Χρήστος Τερζίδης: Δεν υπάρχει το συναίσθημα της αυτοθυσίας αν μιλάμε για πραγματικά όνειρα 21/04/2015 Το φως της λάμπας πάνω στο τραπέζι αχνοφέγγει για να βρίσκουν οι λέξεις πιο εύκολα το δρόμο τους μέσα

Διαβάστε περισσότερα

Μανώλης Ισχάκης - Πνευματικά δικαιώματα - για περισσότερη εκπαίδευση

Μανώλης Ισχάκης - Πνευματικά δικαιώματα -  για περισσότερη εκπαίδευση 1 Έβδομο Μάθημα Οδηγός Δραστηριότητας Επισκόπηση... 3 Περίληψη... 3-5 Ώρα για δράση... 6-15 Σημειώσεις... 16 2 Μάθημα Έβδομο - Επισκόπηση Σε αυτό το μάθημα θα μάθουμε τη δύναμη της αντίληψης. Θα ανακαλύψουμε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΙΕΣ. Α ομάδα. Αφού επιλέξεις τρία από τα παραπάνω αποσπάσματα που σε άγγιξαν περισσότερο, να καταγράψεις τις δικές σου σκέψεις.

ΕΡΓΑΣΙΕΣ. Α ομάδα. Αφού επιλέξεις τρία από τα παραπάνω αποσπάσματα που σε άγγιξαν περισσότερο, να καταγράψεις τις δικές σου σκέψεις. Α ομάδα ΕΡΓΑΣΙΕΣ 1. Η συγγραφέας του βιβλίου μοιράζεται μαζί μας πτυχές της ζωής κάποιων παιδιών, άλλοτε ευχάριστες και άλλοτε δυσάρεστες. α) Ποια πιστεύεις ότι είναι τα μηνύματα που θέλει να περάσει μέσα

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΔΡΟΓΥΝΟ: Η ΘΕΣΗ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΝΔΡΟΓΥΝΟ: Η ΘΕΣΗ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ Το ερωτικό παιχνίδι του άντρα και της γυναίκας είναι μια μικρή εκδήλωση του παιχνιδιού όλης της ζωής. Το ζευγάρι γνωρίζει και ζει τους κραδασμούς που το διαπερνούν, συμμετέχοντας έτσι στις δονήσεις του

Διαβάστε περισσότερα

κι η τιμωρία των κατηγορουμένων. Βέβαια, αν δεν έχεις πάρει καθόλου βάρος, αυτό θα σημαίνει ότι ο κατηγορούμενος

κι η τιμωρία των κατηγορουμένων. Βέβαια, αν δεν έχεις πάρει καθόλου βάρος, αυτό θα σημαίνει ότι ο κατηγορούμενος 14 Φτάνοντας λοιπόν ο Νικήτας σε μια από τις γειτονικές χώρες, εντυπωσιάστηκε από τον πλούτο και την ομορφιά της. Πολλά ποτάμια τη διέσχιζαν και πυκνά δάση κάλυπταν τα βουνά της, ενώ τα χωράφια ήταν εύφορα

Διαβάστε περισσότερα

Λογοτεχνικό Εξωσχολικό Ανάγνωσμα Περιόδου Χριστουγέννων

Λογοτεχνικό Εξωσχολικό Ανάγνωσμα Περιόδου Χριστουγέννων Λογοτεχνικό Εξωσχολικό Ανάγνωσμα Περιόδου Χριστουγέννων Τίτλος βιβλίου: «Μέχρι το άπειρο κι ακόμα παραπέρα» Συγγραφέας: Άννα Κοντολέων Εκδόσεις: Πατάκη ΕΡΓΑΣΙΕΣ: 1. Ένας έφηβος, όπως είσαι εσύ, προσπαθεί

Διαβάστε περισσότερα

Μεταξία Κράλλη! Ένα όνομα που γνωρίζουν όλοι οι αναγνώστες της ελληνικής λογοτεχνίας, ωστόσο, κανείς δεν ξέρει ποια

Μεταξία Κράλλη! Ένα όνομα που γνωρίζουν όλοι οι αναγνώστες της ελληνικής λογοτεχνίας, ωστόσο, κανείς δεν ξέρει ποια Δευτέρα, Ιουνίου 16, 2014 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΞΙΑΣ ΚΡΑΛΛΗ Η Μεταξία Κράλλη είναι ένα από τα δημοφιλέστερα πρόσωπα της σύγχρονης ελληνικής λογοτεχνίας. Μετά την κυκλοφορία του πρώτου της βιβλίου, "Μια φορά

Διαβάστε περισσότερα

Μάθετε στο παιδί σας τον Κανόνα των Εσωρούχων.

Μάθετε στο παιδί σας τον Κανόνα των Εσωρούχων. 1. Μάθετε στο παιδί σας τον Κανόνα των Εσωρούχων. Υπολογίζεται ότι περίπου ένα στα πέντε παιδιά πέφτει θύμα σεξουαλικής βίας, συμπεριλαμβανομένης της σεξουαλικής κακοποίησης. Μπορείτε να βοηθήσετε να μη

Διαβάστε περισσότερα

H Ναταλί Σαμπά στο babyspace.gr

H Ναταλί Σαμπά στο babyspace.gr H Ναταλί Σαμπά στο babyspace.gr Συνέντευξη της Ναταλί Σαμπά στη Βάλια Κουρκουμέλη. (Από το babyspace.gr. Ημερομηνία online έκδοσης: 22/07/2010) Η παιγνιοθεραπεία για τη Ναταλί Σαμπά ήταν η ευκαιρία να

Διαβάστε περισσότερα

Η. Διαδικασία διαμεσολάβησης

Η. Διαδικασία διαμεσολάβησης Η. Διαδικασία διαμεσολάβησης 1. Εισαγωγή στη διαμεσολάβηση (30 ) Στόχοι Να εντοπίσουν παρακολουθήσουν τη διαδικασία διαμεσολάβησης. Διαδικασία Έχουμε από πριν καλέσει δυο μέλη (ένα αγόρι Α και ένα κορίτσι

Διαβάστε περισσότερα

20 Θετικοί γονείς Ευτυχισμένα παιδιά

20 Θετικοί γονείς Ευτυχισμένα παιδιά Η ανατροφή των παιδιών ώστε να γίνουν συναισθηματικά υγιείς, ευτυχισμένοι και υπεύθυνοι ενήλικες είναι ένα δύσκολο έργο. Οι γονείς έχουν την τάση να επικεντρώνονται σε εκείνες τις στιγμές κρίσης κατά τις

Διαβάστε περισσότερα

Αναστασία Μπούτρου. Εργασία για το βιβλίο «Παπούτσια με φτερά»

Αναστασία Μπούτρου. Εργασία για το βιβλίο «Παπούτσια με φτερά» Αναστασία Μπούτρου Εργασία για το βιβλίο «Παπούτσια με φτερά» α) Αν κάποιος έχει φαντασία, μπορεί και φαντάζεται έναν καλύτερο κόσμο. Κλείνει τα μάτια του και βλέπει αυτό που ποθεί. Αυτό το απόσπασμα εννοεί

Διαβάστε περισσότερα

ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΒΒΑΔΙΑ Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΒΒΑΔΙΑ Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΒΒΑΔΙΑ Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας 29.05.2015 Ερωτήματα που μας απασχολούν Τι κάνουμε όταν αμφιβάλλουμε για το αν θα τα καταφέρουμε να κρατήσουμε

Διαβάστε περισσότερα

THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ STEVE WELLS GLOBAL FUTURIST, COO, FAST FUTURE, UK

THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ STEVE WELLS GLOBAL FUTURIST, COO, FAST FUTURE, UK THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ STEVE WELLS GLOBAL FUTURIST, COO, FAST FUTURE, UK SECOND YOUTH SUMMIT THE FUTURE WORKPLACE: THE NEW JOBS THE NEW SKILLS The youth takes over ΠΕΜΠΤΗ 28 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019 1 THE ECONOMIST

Διαβάστε περισσότερα

e-seminars Διοικώ 1 Επαγγελματική Βελτίωση Seminars & Consulting, Παναγιώτης Γ. Ρεγκούκος, Σύμβουλος Επιχειρήσεων Εισηγητής Ειδικών Σεμιναρίων

e-seminars Διοικώ 1 Επαγγελματική Βελτίωση Seminars & Consulting, Παναγιώτης Γ. Ρεγκούκος, Σύμβουλος Επιχειρήσεων Εισηγητής Ειδικών Σεμιναρίων e-seminars Πρωτοποριακή Συνεχής Επαγγελματική και Προσωπική Εκπαίδευση Επαγγελματική Βελτίωση Διοικώ 1 e Seminars Copyright Seminars & Consulting Page 1 Περιεχόμενα 1. Τι είναι «διοίκηση» 2. Η «διοίκηση»

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΩΤΙΚΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΏΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ

ΕΡΩΤΙΚΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΏΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΕΡΩΤΙΚΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΏΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ Στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας της Γ Γυμνασίου οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με ένα δείγμα ερωτικής ποίησης. Συγκεκριμένα διδάχτηκαν το ποίημα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΔΙΚΕΣ ΒΟΥΛΗΤΙΚΕΣ ΕΝΔΟΙΑΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ. Εισάγονται με τους συνδέσμους: ότι, πως, που

ΕΙΔΙΚΕΣ ΒΟΥΛΗΤΙΚΕΣ ΕΝΔΟΙΑΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ. Εισάγονται με τους συνδέσμους: ότι, πως, που ΕΙΔΙΚΕΣ ΒΟΥΛΗΤΙΚΕΣ ΕΝΔΟΙΑΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ Εισάγονται με τους συνδέσμους: ότι, πως, που Χρησιμοποιούνται ως 1. αντικείμενο σε ρήματα: λεκτικά: λέω, υπόσχομαι, ισχυρίζομαι, διδάσκω, ομολογώ,

Διαβάστε περισσότερα

Η Σημασία της Επικοινωνίας

Η Σημασία της Επικοινωνίας Η Σημασία της Επικοινωνίας Εκπαιδευτή Εκπαιδευόμενου των: Ανθσγου (Ι) Ντίντη Βασιλείου και Ανθσγου (Ι)Μουσταφέρη Μιλτιάδη Επιμέλεια: Επγος (ΜΑ) Νεκ. Καρανίκας Για την ασφαλή και αποτελεσματική διεξαγωγή

Διαβάστε περισσότερα

Πανήγυρη Αγίου Γεωργίου 2016

Πανήγυρη Αγίου Γεωργίου 2016 1 Πανήγυρη Αγίου Γεωργίου 2016 Αγαπητοί μου Αδελφοί, λίγες ημέρες μετά από τη λαμπρή πανήγυρη της Ανάστασης του Κυρίου, πλημμυρισμένοι από πνευματική χαρά εορτάζουμε σήμερα τον Μεγαλομάρτυρα Άγιο Γεώργιο,

Διαβάστε περισσότερα

ISSP 1998 Religion II. - Questionnaire - Cyprus

ISSP 1998 Religion II. - Questionnaire - Cyprus ISSP 1998 Religion II - Questionnaire - Cyprus Για σας. Είμαστε από το Κέντρο Ερευνών του Cyprus College. Kάνουμε μια διεθνή έρευνα για κοινωνικές και ηθικές αντιλήψεις. Η έρευνα αυτή γίνεται ταυτόχρονα

Διαβάστε περισσότερα

Μανώλης Ισχάκης - Πνευματικά δικαιώματα -www.manolisischakis.gr για περισσότερη εκπαίδευση

Μανώλης Ισχάκης - Πνευματικά δικαιώματα -www.manolisischakis.gr για περισσότερη εκπαίδευση 1 Τέταρτο Μάθημα Οδηγός Δραστηριότητας Επισκόπηση... 3 Περίληψη... 3-5 Ώρα για δράση... 6-14 Σημειώσεις... 15 2 Μάθημα Πέμπτο- Επισκόπηση Σε αυτό το μάθημα θα μάθεις πώς να διαχειριστείς την λεπτή γραμμή

Διαβάστε περισσότερα

6. '' Καταλαβαίνεις οτι κάτι έχει αξία, όταν το έχεις στερηθεί και το αναζητάς. ''

6. '' Καταλαβαίνεις οτι κάτι έχει αξία, όταν το έχεις στερηθεί και το αναζητάς. '' 1. '' Τίποτα δεν είναι δεδομένο. '' 2. '' Η μουσική είναι η τροφή της ψυχής. '' 3. '' Να κάνεις οτι έχει νόημα για σένα, χωρίς όμως να παραβιάζεις την ελευθερία του άλλου. '' 4. '' Την πραγματική μόρφωση

Διαβάστε περισσότερα

Το παιδί μου έχει αυτισμό Τώρα τι κάνω

Το παιδί μου έχει αυτισμό Τώρα τι κάνω Το παιδί μου έχει αυτισμό Τώρα τι κάνω Το όνειρο Ένα ζευγάρι περιμένει παιδί. Τότε αρχίζει να ονειρεύεται αυτό το παιδί. Κτίζει την εικόνα ενός παιδιού μέσα στο μυαλό του. Βάσει αυτής της εικόνας, κάνει

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ Καταρχάς, βασική προϋπόθεση για το κλείσιμο μιας συνάντησης είναι να έχουμε εξακριβώσει και πιστοποιήσει ότι μιλάμε με τον υπεύθυνο που λαμβάνει μια απόφαση συνεργασίας ή επηρεάζει

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα εκπαίδευσης και κατάρτισης για τις δεξιότητες ηγεσίας. Αξιολόγηση Ικανοτήτων

Ενότητα εκπαίδευσης και κατάρτισης για τις δεξιότητες ηγεσίας. Αξιολόγηση Ικανοτήτων 3 Ενότητα εκπαίδευσης και κατάρτισης για τις δεξιότητες ηγεσίας Αξιολόγηση Ικανοτήτων Αξιολόγηση Ικανοτήτων Γενική Περιγραφή της Ενότητας: Αυτή η ενότητα στοχεύει στην αξιολόγηση των ηγετικών ικανοτήτων

Διαβάστε περισσότερα

Εμείς τα παιδιά θέλουμε να γνωρίζουμε την τέχνη και τον πολιτισμό του τόπου μας και όλου του κόσμου.

Εμείς τα παιδιά θέλουμε να γνωρίζουμε την τέχνη και τον πολιτισμό του τόπου μας και όλου του κόσμου. Εισαγωγή Το Παγκύπριο Κίνημα ΕΔΟΝόπουλων δημιουργήθηκε το 1960. Πρωταρχικός του στόχος είναι η προσφορά και η στήριξη του παιδιού στην Κυπριακή κοινωνία. Το Κίνημα ΕΔΟΝόπουλων, μέσα από τις εβδομαδιαίες

Διαβάστε περισσότερα

ΑΥΤΟΒΙΟΓΡΑΦΙΑ ΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΩΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ

ΑΥΤΟΒΙΟΓΡΑΦΙΑ ΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΩΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ ΑΥΤΟΒΙΟΓΡΑΦΙΑ ΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΩΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ Πληροφορίες για τον εκπαιδευτικό: Η Αυτοβιογραφία ιαπολιτισµικών Συναντήσεων, είναι ένα υλικό το οποίο µπορεί να χρησιµοποιηθεί ευρύτερα από τους εκπαιδευτικούς

Διαβάστε περισσότερα

ΘΩΜΑΣ ΑΚΙΝΑΤΗΣ

ΘΩΜΑΣ ΑΚΙΝΑΤΗΣ http://hallofpeople.com/gr/bio/aquinas.php ΘΩΜΑΣ ΑΚΙΝΑΤΗΣ Ο μεγαλύτερος και σπουδαιότερος φιλόσοφος του δευτέρου μισού του Μεσαίωνα ήταν ο Θωμάς ο Ακινάτης, που έζησε από το 1225 ως το 1274. Υπήρξε ο σημαντικότερος

Διαβάστε περισσότερα

Co-funded by the European Union Quest. Quest

Co-funded by the European Union Quest. Quest 1 Καλωσορίσατε στο παιχνίδι "Δώσε το στον επόμενο!" Co-funded by the European Union Ένα εργαλείο για να σας βοηθήσει να γνωρίσετε μια δικαιοσύνη φιλική προς το παιδί Παίκτες Ηλικία 14-18 4-6 2 Χρονών Βάλτε

Διαβάστε περισσότερα

Λαµβάνοντας τη διάγνωση: συναισθήµατα και αντιδράσεις

Λαµβάνοντας τη διάγνωση: συναισθήµατα και αντιδράσεις Λαµβάνοντας τη διάγνωση: συναισθήµατα και αντιδράσεις Πιθανότατα αισθάνεστε πολύ αναστατωµένοι αφού λάβατε µια διάγνωση καρκίνου. Συνήθως είναι δύσκολο να αποδεχθείτε τη διάγνωση αµέσως και αυτό είναι

Διαβάστε περισσότερα

Το φυλλάδιο αναφέρεται σε προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζεις στο χώρο του σχολείου και προτείνει λύσεις που μπορούν να σε βοηθήσουν...

Το φυλλάδιο αναφέρεται σε προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζεις στο χώρο του σχολείου και προτείνει λύσεις που μπορούν να σε βοηθήσουν... Σχολείο Το φυλλάδιο αναφέρεται σε προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζεις στο χώρο του σχολείου και προτείνει λύσεις που μπορούν να σε βοηθήσουν... ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Πληροφορίες για το φυλλάδιο Το σχολείο αποτελεί

Διαβάστε περισσότερα

Η έννοια της Θρησκευτικής Εµπειρίας στη Διαπροσωπική Θεωρία Ψυχανάλυσης του Erich Fromm: Προεκτάσεις στη διδασκαλία του µαθήµατος των Θρησκευτικών

Η έννοια της Θρησκευτικής Εµπειρίας στη Διαπροσωπική Θεωρία Ψυχανάλυσης του Erich Fromm: Προεκτάσεις στη διδασκαλία του µαθήµατος των Θρησκευτικών Η έννοια της Θρησκευτικής Εµπειρίας στη Διαπροσωπική Θεωρία Ψυχανάλυσης του Erich Fromm: Προεκτάσεις στη διδασκαλία του µαθήµατος των Θρησκευτικών Erich Fromm (1900-1980) Γεώργιος Χαλκιάς Σχολικός Σύµβουλος

Διαβάστε περισσότερα

Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κοινοποίηση περιεχομένου

Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κοινοποίηση περιεχομένου Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κοινοποίηση περιεχομένου Οι συμμετέχοντες θα σκεφτούν για το απόρρητο όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο κοινοποιούν πληροφορίες και επικοινωνούν με τους άλλους στο διαδίκτυο,

Διαβάστε περισσότερα

Ο Καταστατικός Χάρτης της Γης

Ο Καταστατικός Χάρτης της Γης Ο Καταστατικός Χάρτης της Γης Προσαρµογή για παιδιά Εισαγωγή Η γη είναι το σπίτι µας - Ζούµε σε µια πολύ σηµαντική εποχή και πρέπει να προστατεύσουµε τη Γη. - Όλοι οι λαοί του κοσµού φτιάχνουν µια µεγάλη

Διαβάστε περισσότερα

Το κορίτσι με τα πορτοκάλια. Εργασία Χριστουγέννων στο μάθημα της Λογοτεχνίας. [Σεμίραμις Αμπατζόγλου] [Γ'1 Γυμνασίου]

Το κορίτσι με τα πορτοκάλια. Εργασία Χριστουγέννων στο μάθημα της Λογοτεχνίας. [Σεμίραμις Αμπατζόγλου] [Γ'1 Γυμνασίου] Το κορίτσι με τα πορτοκάλια Εργασία Χριστουγέννων στο μάθημα της Λογοτεχνίας [Σεμίραμις Αμπατζόγλου] [Γ'1 Γυμνασίου] Εργασία Χριστουγέννων στο μάθημα της Λογοτεχνίας: Σεμίραμις Αμπατζόγλου Τάξη: Γ'1 Γυμνασίου

Διαβάστε περισσότερα

e-seminars Πουλάω 1 Επαγγελματική Βελτίωση Seminars & Consulting, Παναγιώτης Γ. Ρεγκούκος, Σύμβουλος Επιχειρήσεων Εισηγητής Ειδικών Σεμιναρίων

e-seminars Πουλάω 1 Επαγγελματική Βελτίωση Seminars & Consulting, Παναγιώτης Γ. Ρεγκούκος, Σύμβουλος Επιχειρήσεων Εισηγητής Ειδικών Σεμιναρίων e-seminars Πρωτοποριακή Συνεχής Επαγγελματική και Προσωπική Εκπαίδευση Επαγγελματική Βελτίωση Πουλάω 1 e Seminars Copyright Seminars & Consulting Page 1 Περιεχόμενα 1. Η καταναλωτική συμπεριφορά των πελατών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΕΣΥ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ ΕΓΩ?

ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΕΣΥ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ ΕΓΩ? ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΕΣΥ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ ΕΓΩ? 2o ΓΕΛ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ 2014-15 Φανατισμός ονομάζεται η αποκλειστική και με πάθος προσπάθεια επιβολής των ιδεών ενός ατόμου ή μιας ιδεολογίας. Ο φανατικός:

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργώντας μια Συστηματική Θεολογία

Δημιουργώντας μια Συστηματική Θεολογία Ερωτήσεις Επανάληψης 1 Οι Θεολογικές Δηλώσεις στην Συστηματική Θεολογία Διάλεξη Τρίτη από την σειρά Δημιουργώντας μια Συστηματική Θεολογία Οδηγός Μελέτης Περιεχόμενα Περίγραμμα Ένα περίγραμμα του μαθήματος,

Διαβάστε περισσότερα

1. Άδειας Ασκήσεως του Επαγγέλματος του Ψυχολόγου.

1. Άδειας Ασκήσεως του Επαγγέλματος του Ψυχολόγου. Η σοφία, η κατανόηση, η συμπόνια, και η ολοκληρωμένη προσωπικότητα είναι σίγουρα σημαντικές παράμετροι και χαρακτηριστικά που θα ήθελες να έχει ο ψυχοθεραπευτής σου, αλλά δεν είναι επαρκή κριτήρια στα

Διαβάστε περισσότερα

Γιώργος Δ. Λεμπέσης: «Σαν να μεταφέρω νιτρογλυκερίνη σε βαγονέτο του 19ου αιώνα» Τα βιβλία του δεν διαβάζονται από επιβολή αλλά από αγάπη

Γιώργος Δ. Λεμπέσης: «Σαν να μεταφέρω νιτρογλυκερίνη σε βαγονέτο του 19ου αιώνα» Τα βιβλία του δεν διαβάζονται από επιβολή αλλά από αγάπη Γιώργος Δ. Λεμπέσης: «Σαν να μεταφέρω νιτρογλυκερίνη σε βαγονέτο του 19ου αιώνα» Τα βιβλία του δεν διαβάζονται από επιβολή αλλά από αγάπη ΝΑΤΑΣΑ ΚΑΡΥΣΤΙΝΟΥ 21.06.2017-12:28 Η «Ψαρόσουπα», «Το χρυσό μολύβι»,

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΕ ΤΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ ΤΟΥ JOSTEIN GAARDER

ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΕ ΤΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ ΤΟΥ JOSTEIN GAARDER ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΕ ΤΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ ΤΟΥ JOSTEIN GAARDER 1 Α Ομάδα «Κάθεσαι καλά, Γκέοργκ; Καλύτερα να καθίσεις, γιατί σκοπεύω να σου διηγηθώ μια ιστορία για γερά νεύρα». Με αυτόν τον τρόπο ο συγγραφέας του βιβλίου

Διαβάστε περισσότερα

14η εβδομάδα Γίνε διάφανος η εβδομάδα Να τολμάς και πάλι και ξανά η εβδομάδα Κάθε αποτέλεσμα είναι καλό αποτέλεσμα...

14η εβδομάδα Γίνε διάφανος η εβδομάδα Να τολμάς και πάλι και ξανά η εβδομάδα Κάθε αποτέλεσμα είναι καλό αποτέλεσμα... Περιεχόμενα Εισαγωγή...13 Πώς να χρησιμοποιήσεις αυτό το βιβλίο...17 1η εβδομάδα Αφουγκράσου την πληροφόρηση...21 2η εβδομάδα Άδειασε το ποτήρι σου...23 3η εβδομάδα Η μοναξιά είναι ευλογία...25 4η εβδομάδα

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΘΗΜΑ 11 Ο Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

ΜΑΘΗΜΑ 11 Ο Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑ 11 Ο Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ Να συμπληρώσετε κάθε μια από τις προτάσεις 1, 2, 3, 4 και 5, επιλέγοντας τη σωστή απάντηση, σύμφωνα με τη διδασκαλία της Εκκλησίας, από τις αντίστοιχες φράσεις α, β,

Διαβάστε περισσότερα

Κριτική για το βιβλίο της Άννας Γαλανού Όταν φεύγουν τα σύννεφα εκδ. Διόπτρα, από τη Βιργινία Αυγερινού

Κριτική για το βιβλίο της Άννας Γαλανού Όταν φεύγουν τα σύννεφα εκδ. Διόπτρα, από τη Βιργινία Αυγερινού Ημερομηνία 20/5/2016 Μέσο Συντάκτης Link vivlio-life.gr Βιργινία Αυγερινού http://vivlio-life.gr/%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae- %CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%B2%CE%B9%CE%B2%CE%BB%CE%AF%CE%BF-

Διαβάστε περισσότερα

Χριστός Ανέστη. Έχουμε αληθινό πρόβλημα όταν έρχεται στην διαχείριση των χρημάτων. Οι περισσότεροι από μας είμαστε σοβαρά χρεωμένοι.

Χριστός Ανέστη. Έχουμε αληθινό πρόβλημα όταν έρχεται στην διαχείριση των χρημάτων. Οι περισσότεροι από μας είμαστε σοβαρά χρεωμένοι. Αγαπημένοι μου εν Χριστώ Χριστός Ανέστη Χρειαζόμαστε απεγνωσμένα αλλαγή όσον αφορά στο θέμα της διαχείρισης χρημάτων. Οι στατιστικές των χρεών στις ΗΠΑ (Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής) είναι συγκλονιστικές.

Διαβάστε περισσότερα

Co-funded by the European Union Quest

Co-funded by the European Union Quest 1 Καλωσορίσατε στο παιχνίδι "Δώσε το στον επόμενο". Co-funded by the European Union Ένα εργαλείο για να σας βοηθήσει να γνωρίσετε μια δικαιοσύνη φιλική προς το παιδί Παίκτες Ηλικία 14-18 4-6 Χρονών Βάλτε

Διαβάστε περισσότερα

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Σελίδα 1

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Σελίδα 1 1 a) H πραγματική ζωή κρύβει χαρά, αγάπη, στόχους, όνειρα, έρωτα, αλλά και πόνο, απογοήτευση, πίκρες, αγώνα. αν λείπουν όλα αυτά τα συναισθήματα και οι ανατροπές, αν χαθεί η καρδιά και η ψυχή, η ελευθερία,

Διαβάστε περισσότερα

Η ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΛΕΩΝΙΔΑΣ Α. ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΗΣ

Η ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΛΕΩΝΙΔΑΣ Α. ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΗΣ Η ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΛΕΩΝΙΔΑΣ Α. ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΧΑΡΟΥΜΕΝΑ, ΑΝ Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΦΡΟΝΗΣΗ, ΟΜΟΡΦΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΠΑΛΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ

Διαβάστε περισσότερα

τι είναι αυτό που κάνει κάτι αληθές; τι κριτήρια έχουμε, για να κρίνουμε πότε κάτι είναι αληθές;

τι είναι αυτό που κάνει κάτι αληθές; τι κριτήρια έχουμε, για να κρίνουμε πότε κάτι είναι αληθές; ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ; τι είναι αυτό που κάνει κάτι αληθές; τι κριτήρια έχουμε, για να κρίνουμε πότε κάτι είναι αληθές; ποια είναι η σχέση των πεποιθήσεών μας με την πραγματικότητα, για να είναι αληθείς και

Διαβάστε περισσότερα

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ:

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ: ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ: Η ΜΟΡΦΩΣΗ ΤΗΣ: Η Αικατερίνη είχε κάλλος και ομορφιά ασύγκριτη. Η μητέρα της και οι συγγενείς της την πίεζαν συνεχώς να παντρευτεί, για να μην φύγουν από τα χέρια τους

Διαβάστε περισσότερα

Χρήστος Μαναριώτης Σχολικός Σύμβουλος 4 ης Περιφέρειας Ν. Αχαϊας Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΩ ΣΤΗΝ Α ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Χρήστος Μαναριώτης Σχολικός Σύμβουλος 4 ης Περιφέρειας Ν. Αχαϊας Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΩ ΣΤΗΝ Α ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΩ ΣΤΗΝ Α ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ Η καλλιέργεια της ικανότητας για γραπτή έκφραση πρέπει να αρχίζει από την πρώτη τάξη. Ο γραπτός λόγος χρειάζεται ως μέσο έκφρασης. Βέβαια,

Διαβάστε περισσότερα

Ένα γόνιμο μέλλον. στο παρόν και πνευματικές ιδιότητες που εκδηλώνουν οι Έλληνες όταν κάνουν τα καλά τους έργα

Ένα γόνιμο μέλλον. στο παρόν και πνευματικές ιδιότητες που εκδηλώνουν οι Έλληνες όταν κάνουν τα καλά τους έργα 1 Ένα γόνιμο μέλλον Ένα γόνιμο μέλλον χρειάζεται μια καλή συνείδηση στο παρόν και πνευματικές ιδιότητες που εκδηλώνουν οι Έλληνες όταν κάνουν τα καλά τους έργα Χρειαζόμαστε οι Έλληνες να συνδεθούμε πάλι

Διαβάστε περισσότερα

Στρατηγικές και τεχνικές διαχείρισης τάξεων

Στρατηγικές και τεχνικές διαχείρισης τάξεων Στρατηγικές και τεχνικές διαχείρισης τάξεων Δρ. Άνδρη Χριστοδούλου Λέκτορας Ψυχολογίας andri.christodoulou@nup.ac.cy Σημαντικότητα της Σωστής Διαχείρησης της Τάξης Η διαχείριση της τάξης είναι πολύ σημαντική

Διαβάστε περισσότερα

Βιωματικό εργαστήριο ασκήσεων επαγγελματικής συμβουλευτικής με τη χρήση των αρχών της Θετικής Ψυχολογίας

Βιωματικό εργαστήριο ασκήσεων επαγγελματικής συμβουλευτικής με τη χρήση των αρχών της Θετικής Ψυχολογίας Βιωματικό εργαστήριο ασκήσεων επαγγελματικής συμβουλευτικής με τη χρήση των αρχών της Θετικής Ψυχολογίας Το πραγματικό ταξίδι της ανακάλυψης δεν συνίσταται στην αναζήτηση νέων τοπίων, αλλά στην απόκτηση

Διαβάστε περισσότερα

Πατήρ Αβραάμ Μάθημα - Τρία Η ζωή του Αβραάμ: Σύγχρονη εφαρμογή. Οδηγός μελέτης

Πατήρ Αβραάμ Μάθημα - Τρία Η ζωή του Αβραάμ: Σύγχρονη εφαρμογή. Οδηγός μελέτης Πατήρ Αβραάμ Μάθημα - Τρία Η ζωή του Αβραάμ: Σύγχρονη εφαρμογή Οδηγός μελέτης Περιεχόμενα Περίγραμμα Ένα περίγραμμα του μαθήματος, Σημειώσεις Το περίγραμμα το μαθήματος; με αποσπάσματα και περιλήψεις του

Διαβάστε περισσότερα

Πρώτα διάβασε και κατανόησε τις δηλώσεις και μετά κύκλωσε την απάντηση που πιστεύεις ότι ταιριάζει καλύτερα σε εσένα

Πρώτα διάβασε και κατανόησε τις δηλώσεις και μετά κύκλωσε την απάντηση που πιστεύεις ότι ταιριάζει καλύτερα σε εσένα ΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ Για μαθητές Παράρτημα 1: συναισθήματα που βιώνεις στο σχολείο Στον παρακάτω πίνακα υπάρχουν μερικές δηλώσεις με αρίθμηση από το 1 μέχρι το 5. Πρώτα διάβασε και κατανόησε τις δηλώσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ. Πρότεινα ένα σωρό πράγματα, πολλά απ αυτά ήδη γνωστά:

ΕΙΣΑΓΩΓΗ. Πρότεινα ένα σωρό πράγματα, πολλά απ αυτά ήδη γνωστά: ΕΙΣΑΓΩΓΗ Από τότε που άρχισα να γράφω για τους άλλους, πάνε τώρα τριάντα και πλέον χρόνια, και ειδικά από τότε που κάποιος αποφάσισε να υποδαυλίσει το θράσος μου δημοσιεύοντας τα γραπτά μου, προσπαθώ να

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΛ ΚΑΤΩ ΑΧΑΪΑΣ Β ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ

ΓΕΛ ΚΑΤΩ ΑΧΑΪΑΣ Β ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ ΓΕΛ ΚΑΤΩ ΑΧΑΪΑΣ 2012-2013 Β ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΝΕΩΝ ΑΥΤΟΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗ Το ερωτηματολόγιο αυτό δημιουργήθηκε με σκοπό να μελετηθεί η αυτοεκτίμηση και ο αυτοέλεγχος που διαθέτουν οι νέοι

Διαβάστε περισσότερα

ΧΑΡΤΙΝΗ ΑΓΚΑΛΙΑ ΟΜΑΔΑ Β. Ερώτηση 1 α

ΧΑΡΤΙΝΗ ΑΓΚΑΛΙΑ ΟΜΑΔΑ Β. Ερώτηση 1 α ΧΑΡΤΙΝΗ ΑΓΚΑΛΙΑ ΟΜΑΔΑ Β Ερώτηση 1 α Το βιβλίο με τίτλο «Χάρτινη Αγκαλιά», της Ιφιγένειας Μαστρογιάννη, περιγράφει την ιστορία ενός κοριτσιού, της Θάλειας, η οποία αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας. Φεύγει

Διαβάστε περισσότερα

O Νικηφόρος ανακαλύπτει τα συναισθήματα

O Νικηφόρος ανακαλύπτει τα συναισθήματα Ελένη Γερουλάνου O Νικηφόρος ανακαλύπτει τα συναισθήματα Με οδηγό τα κυκλαδικά ειδώλια εικονογράφηση Φίλιππος Φωτιάδης Τα συναισθήματα, όπως η χαρά, ο θαυμασμός, ο φόβος, η αμηχανία, είναι έννοιες που

Διαβάστε περισσότερα

Αντιστοιχήστε ένα γράμμα της πρώτης στήλης με έναν αριθμό της δεύτερης στήλης (στη δεύτερη στήλη δύο επιλογές περισσεύουν).

Αντιστοιχήστε ένα γράμμα της πρώτης στήλης με έναν αριθμό της δεύτερης στήλης (στη δεύτερη στήλη δύο επιλογές περισσεύουν). ΜΑΘΗΜΑ 25 Ο ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ Αντιστοιχήστε ένα γράμμα της πρώτης στήλης με έναν αριθμό της δεύτερης στήλης (στη δεύτερη στήλη δύο επιλογές περισσεύουν). ΣΤΗΛΗ Α ΣΤΗΛΗ Β α. «Κατ οίκον εκκλησία» 1.

Διαβάστε περισσότερα