Αρχιτεκτονική, Τέχνη και Ντιζάιν οικοδοµούν µια κοινωνική και οικολογική συνείδηση.

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Αρχιτεκτονική, Τέχνη και Ντιζάιν οικοδοµούν µια κοινωνική και οικολογική συνείδηση. http://aaoproject.org"

Transcript

1 Αρχιτεκτονική, Τέχνη και Ντιζάιν οικοδοµούν µια κοινωνική και οικολογική συνείδηση Κέντρο Πολιτισµού ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ, Ίδρυµα Μείζονος Ελληνισµού 30/5-30/6 Concept Creation Maurice Benayoun Osmotic world Μια εξερεύνηση στα κοινωνικά οικοσυστήµατα Osmotic world An exploration of social ecosystems Ο Maurice Benayoun θεωρείται κορυφή της πρωτοπορίας στη Τέχνη και την εικονική πραγµατικότητα. Τα έργα και η έρευνά του εξερευνούν τα όρια και τις δυνατότητες διαφορετικών µέσων: από το video έως την εικονική πραγµατικότητα, από τη διαδικτυακή έως την ασύρµατη τέχνη και από µεγάλης κλίµακας art installations, σε διαδραστικές εκθέσεις. Η δουλειά του έχει κερδίσει πάνω από 20 διεθνή βραβεία και έχει παρουσιαστεί σε µεγάλα µουσεία ανά τον κόσµο.

2 Το 2012 εγκαινιάστηκε προβολή των έργων του στην έκτη λεωφόρο της Νέας Υόρκης, µε ταυτόχρονες παρουσιάσεις στα Πανεπιστήµια Columbia, Parsons και Πανεπιστήµιο του Hong Kong, ενώ τα σχετικά δηµοσιεύµατα τον καταξιώνουν ως έναν από τους σηµαντικούς πρωτοποριακούς καλλιτέχνες σήµερα. Αντιπροσώπευσε τη Γαλλία στο Πεκίνο το 2008, ενώ εικαστικό του περιβάλλον αποτελεί µόνιµη εγκατάσταση στο εσωτερικό της Αψίδας του Θριάµβου στο Παρίσι ιδάσκει new media art στο Université Paris 1 Panthéon-Sorbonne, ενώ είναι συνιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής του ερευνητικού κέντρου CITU-Paragraphe στο Πανεπιστήµιο Université de Paris 8 Vincennes-Saint-Denis, όπου κατέχει επίσης τη θέση του Αναπληρωτή Καθηγητή. Το έργο του έχει προβληθεί ευρέως σε διεθνή µουσεία συµπεριλαµβανοµένων των Centre Pompidou (Παρίσι), Museum of Contemporary Art (Lyon, Μόντρεαλ), Kiasma Museum of Contemporary Art (Ελσίνκι), Eye Beam και Museum of the Moving Image (Νέα Υόρκη), και ICC σε Τόκιο, Πεκίνο, Βερολίνο, Σεούλ και Νέο ελχί. Είναι συνιδρυτής, µαζί µε την Λίνα Στεργίου, του Αστικού Μη Κερδοσκοπικού Οργανισµού 4 Life Strategies που σχεδιάζει και οργανώνει το σύνολο των δράσεων Against All Odds.

3 LS/Architecture & Strategies, Λίνα Στεργίου Αρκαδική γη Μετατροπή κτιρίου σε Κέντρο Προβολής του Αρκαδικού Ιδεώδους και µελέτη περιβάλλοντα χώρου Arcadian land Transformation of existing building into Centre for the Promotion of Arcadian World Legacy and formulation of surrounding landscape H Λίνα Στεργίου είναι αρχιτέκτων. Οι δράσεις ΑΑΟ είναι µία δική της σύλληψη µε στόχο τον επαναπροσδιορισµό της Αρχιτεκτονικής και την προώθησή της. Είναι Ιδρυτικό Μέλος του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισµού 4 Life Strategies και επικεφαλής του γραφείου LS/Architecture & Strategies, µε αντικείµενο τις θεωρητικές διερευνήσεις και τις πρωτοποριακές εφαρµογές της Αρχιτεκτονικής. Η δραστηριότητά της επικεντρώνεται στη σύζευξη αισθητικής και πολιτικής, στην εκδήλωση του ανοίκειου στην αρχιτεκτονική και στον ρόλο της πρωτοπορίας στο αρχιτεκτονικό επάγγελµα. Το αρχιτεκτονικό της έργο έχει βραβευτεί (Special Diploma Leonardo 2009 και Diploma of the Russian Union of Architects 3rd Minsk International Biennale of Young Architects 2009 κ.ά. ), έχει παρουσιαστεί σε διεθνείς εκθέσεις αρχιτεκτονικής (Women architects in Europe στο Παρίσι, την Ιταλία, την Αγγλία, την Ισπανία και την Ιρλανδία Athens-scape στη RIBA gallery, Λονδίνο στο 3ο ιεθνές Πολιτιστικό Φεστιβάλ της Busan, Κορέα στην Πανελλήνια Αρχιτεκτονική Έκθεση στην Πάτρα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2006 και στη 2η και 3η Μπιενάλε Νέων Ελλήνων Αρχιτεκτόνων, κ.ά.), έχει δηµοσιευτεί σε αρχιτεκτονικά περιοδικά (Παρίσι, Άµστερνταµ, Νέα Υόρκη, Βουκουρέστι, Σεούλ), και έχει διακριθεί σε αρχιτεκτονικούς διαγωνισµούς (Έπαινος στον διεθνή διαγωνισµό για τη διαµόρφωση του παραλιακού µετώπου της πόλης Busan, Κορέα, κ.ά.). Έχει τιµηθεί µε υποτροφίες και fellowships, όπως του Ιδρύµατος Αλέξανδρος Α. Ωνάσης, του Πανεπιστηµίου Pratt, του Πανεπιστηµίου Kingston, και του Πανεπιστηµίου Princeton (Stanley Seeger Fellowship in Research). Έχει επιµεληθεί τον κατάλογο Revelation του διεθνούς διαγωνισµού Ephemeral Structures (Πολιτιστική Ολυµπιάδα 2004), αφιερώµατα σε διεθνή πολιτιστικά περιοδικά και ήταν µέλος της συντακτικής επιτροπής σηµαντικών αρχιτεκτονικών περιοδικών. Είναι εντεταλµένη καθηγήτρια αρχιτεκτονικής έχοντας διδάξει, µεταξύ άλλων, στη Σχολή Αρχιτεκτονικής του Ε.Μ.Πολυτεχνείου και στο Τµήµα Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστηµίου Θεσσαλίας. Έχει δώσει δηµόσιες οµιλίες και διαλέξεις στα

4 Πανεπιστήµια Princeton και Yale των ΗΠΑ, στο Πανεπιστηµιακό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής της Βενετίας, στο Πανεπιστήµιο Laval του Quebec στον Καναδά, στο ιεθνές Πολιτιστικό Φεστιβάλ της Busan στην Κορέα, κ.ά. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Συνέχισε µε µεταπτυχιακές σπουδές στην Αρχιτεκτονική µε έµφαση στην Προβληµατική της Πόλης στη Νέα Υόρκη (Pratt Institute) και µε διδακτορικές σπουδές στη θεωρητική διερεύνηση της Αρχιτεκτονικής Πρωτοπορίας στο Λονδίνο (Kingston University).

5 Συµµετέχοντα Αρχιτεκτονικά Γραφεία darchstudio, Ελίνα ρόσσου Οµπρέλα ροσισµού Cool Umbrella Η Ελίνα ρόσου είναι αρχιτέκτων και από το 2006 ιδρύτρια και ηγετικό µέλος του darchstudio, µιας δηµιουργικής οµάδας νέων αρχιτεκτόνων που µε έδρα την Αθήνα δραστηριοποιείται στο ευρύ πεδίο του αρχιτεκτονικού σχεδιασµού και της κατασκευής. Η έρευνα και η πρακτική της κυµαίνονται σε όλες τις κλίµακες, από την κλίµακα του αστικού χώρου στην κλίµακα του αντικειµένου και µε κοινούς γνώµονες την πρωτοπορία, την επικοινωνία και την βιωσιµότητα επικεντρώνονται στην απόδοση ταυτότητας σε κάθε έργο. Σηµαντικό µέρος της δουλειάς έχει διακριθεί σε αρχιτεκτονικούς διαγωνισµούς (Έπαινος για την Ανάπλαση Κοινοχρήστου Χώρου Πρασίνου στην Φιλοθέη 2008, κ.α.), παρουσιαστεί σε διεθνείς οµαδικές εκθέσεις (Green Design Festival 2010 Αθήνα, «Carton Plein» 2010 Παρίσι, Unfolded 2009 Eλβετία, Αnimated Space 2009 Αθήνα, Delicious Architecture 2008 Μιλάνο, For the Road-A European Design Tour 2008 Βουδαπέστη, κ.α.) και δηµοσιευτεί σε πολυάριθµα βιβλία και περιοδικά αρχιτεκτονικής και design (Λονδίνο, Άµστερνταµ, Βερολίνο, Παρίσι Βαρκελώνη, Βιέννη, Ιταλία, Τουρκία, Πεκίνο κ.α.). Σπούδασε αρχιτεκτονική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήµιο Θεσσαλονίκης.

6 Doxiadis+ Τοπία Συνύπαρξης στην Αντίπαρο Landscapes of Cohabitations on Antiparos Island Οι doxiadis+ είναι µια δυναµική οµάδα µε πάθος για την αρχιτεκτονική και την αρχιτεκτονική τοπίου. ραστηριοποιούνται σε έργα ευρείας κλίµακας και έχουν αναπτύξει διεθνείς συνεργασίες. Μέσα από τα έργα τους επιχειρούν τη σύνθεση των ανθρωπογενών και φυσικών στοιχείων του περιβάλλοντος. Στο ενεργητικό τους συµπεριλαµβάνονται µελέτες κατοικιών και κήπων, ξενοδοχείων, αστικών παρεµβάσεων, θεσµικού και χωροταξικού σχεδιασµού καθώς και αποκατάστασης του τοπίου. Επενδύουν στη σε βάθος έρευνα σε θέµατα πόλης, τοπίου και κτιρίου τροφοδοτώντας παράλληλα τη µελετητική τους εργασία. Tα έργα τους έχουν αναγνωριστεί µε ελληνικές και διεθνείς διακρίσεις, όπως µε το 1ο Βραβείο στον διεθνή διαγωνισµό διαµόρφωσης της εισόδου του νέου Μουσείου Ακρόπολης, και το Architectural Review Emerging Architecture Awards (Commendation). Το µελετητικό γραφείο doxiadis+ δηµιουργείται το 1999 από το Θωµά οξιάδη, ΑρχιτέκτωνΑρχιτέκτων Τοπίου ASLA, B.A. MArch, MLA Harvard University και το 2004 η Ήρα Vonderthann, Αρχιτέκτων-Μηχανικός, Dipl.-Ing. RWTH Aachen, γίνεται συνέταιρος του.

7 KAΠE - Κέντρο Ανανεώσιµων Πηγών και Εξοικονόµησης Ενέργειας Πράσινη Πιλοτική Αστική Γειτονιά Green Urban Quarter Pilot Project Το Κέντρο Ανανεώσιµων Πηγών και Εξοικονόµησης Ενέργειας είναι το εθνικό συντονιστικό κέντρο για τις Ανανεώσιµες Πηγές Ενέργειας (AΠE), την Ορθολογική Xρήση Ενέργειας (OXE) και την Εξοικονόµηση Ενέργειας (EΞE). Το KAΠE ιδρύθηκε το 1987, είναι NΠI, εποπτεύεται από το Yπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιµατικής Αλλαγής και έχει οικονοµική και διοικητική αυτοτέλεια. Ο κύριος σκοπός του ΚΑΠΕ είναι ο εθνικός συντονισµός στους τοµείς των ΑΠΕ της ΟΧΕ και της ΕΞΕ, η προώθηση των εφαρµογών σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, καθώς και η κάθε είδους υποστήριξη των δραστηριοτήτων στους παραπάνω τοµείς, συνυπολογίζοντας τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της αλυσίδας παραγωγή/µεταφορά/χρήση της ενέργειας. Το ΚΑΠΕ στελεχώνεται από 170 άτοµα, από τα οποία 130 και πλέον είναι έµπειρο και εξειδικευµένο επιστηµονικό και τεχνικό προσωπικό. Στα είκοσι και πλέον χρόνια λειτουργίας του το ΚΑΠΕ έχει καταξιωθεί σε δύο κύρια επίπεδα δράσεων: Πρώτον, ως Εθνικό Κέντρο Ενέργειας, όπου αφενός µελετά τα θέµατα ενεργειακού σχεδιασµού και πολιτικής για τις ΑΠΕ, την ΟΧΕ και την ΕΞΕ, πάντα σε συµφωνία µε την πολιτική του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιµατικής Αλλαγής, αφετέρου αναπτύσσει την απαραίτητη υποδοµή για την υλοποίηση της πολιτικής του Υπουργείου και των επενδυτικών προγραµµάτων ΑΠΕ και ΟΧΕ/ΕΞΕ. Και δεύτερον ως Ερευνητικό και Τεχνολογικό Κέντρο για τις ΑΠΕ και ΟΧΕ/ΕΞΕ, όπου αναπτύσσει την εφαρµοσµένη έρευνα για τις νέες ενεργειακές τεχνολογίες, και παράλληλα υποστηρίζει τεχνικά την αγορά για τη διείσδυση και εφαρµογή των νέων ενεργειακών τεχνολογιών.

8 Αλέξανδρος Μποφίλιας Ανάπλαση περιβάλλοντος χώρου και προσβάσεων Ολυµπιακού Χωριού στην Αθήνα Restructuring of the Surroundings and Accesses of the Olympic Village of Athens Ο Αλέξανδρος Μποφίλιας είναι Αρχιτέκτων Μηχανικός Τοπίου µε εξειδικευµένη κατάρτιση στην διαχείριση και τον σχεδιασµό δηµοσίων έργων αναβάθµισης του αστικού ιστού των Αθηνών. Εν όψει των Ολυµπιακών Αγώνων του 2004 παρείχε υπηρεσίες συµβούλου στον τοµέα της περιβαλλοντικής αναβάθµισης Ολυµπιακών Εγκαταστάσεων και αναπλάσεων. Ως ελεύθερος επαγγελµατίας ανέλαβε τις προµελέτες, οριστικές µελέτες και µελέτες εφαρµογής για τα εξής έργα: Ανάπλαση τµηµάτων του ιστορικού Ελαιώνα Αθηνών, ιαµόρφωση περιβάλλοντος χώρου Μουσείου Ναυτικής Παραδόσεως, Φάληρο, Ανάπλαση Οδού Πέτρου Ράλλη, Ανάπλαση περιβάλλοντος χώρου και προσβάσεων Ολυµπιακού Χωριού καθώς και τον ρυθµιστικό σχεδιασµό χρήσεων γης επί της Ιεράς Οδού. Αποφοίτησε στο Τεχνικό Πανεπιστήµιο (Πολυτεχνείο) Μονάχου της Γερµανίας.

9 Σόλων Ξενόπουλος Ελένη Χατζηνικολάου Αρχιτέκτονες Κτίριο αρχείων Ραδιοφωνικού Ιδρύµατος Κύπρου Cyprus Broadcasting Corporation Archives building Το Αρχιτεκτονικό Γραφείο Σόλων Ξενόπουλος Ελένη Χατζηνικολάου συγκροτήθηκε το Η ενασχόληση µε διαφορετικού περιεχοµένου και κλίµακας αρχιτεκτονικό και πολεοδοµικό έργο, και η διαρκής επαφή µε άλλες µορφές τέχνης αποτελούν βασικές του επιδιώξεις. Μερικά από τα υλοποιηµένα έργα είναι το Κτήριο Αρχείων του Ραδιοφωνικού Ιδρύµατος Κύπρου, το ηµοτικό Σχολείο Πάφου, η Φοιτητική Εστία στην Πάτρα, το Υπαίθριο Θέατρο ελφών, η Επίπλωση / Εξοπλισµός / Σήµανση του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Το Υπαίθριο Θέατρο ελφών και το ηµοτικό Σχολείο Πάφου έχουν βραβευθεί µε έπαινο στα «Αρχιτεκτονικά Βραβεία ΣΑ ΑΣ-ΠΕΑ» το 2005 και 2010 αντίστοιχα. Ο Σόλων Ξενόπουλος είναι Οµότιµος Καθηγητής της Σχολής Αρχιτεκτόνων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και Καθηγητής του Τµήµατος Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστηµίου της Λευκωσίας. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και συνέχισε µε Μεταπτυχιακές Σπουδές στο Πανεπιστήµιο του Λονδίνου (UCL). Η Ελένη Χατζηνικολάου διετέλεσε στέλεχος της Επιτελικής Οµάδας για την υποψηφιότητα της Αθήνας στους Ολυµπιακούς Αγώνες «Αθήνα 1996» µε επικεφαλής τον διακεκριµένο αρχιτέκτονα πολεοδόµο καθηγητή Γιώργο Κανδύλη, του οποίου υπήρξε συνεργάτης για αρκετά χρόνια. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και συνέχισε µε Μεταπτυχιακές Σπουδές στο Πανεπιστήµιο του Λονδίνου (UCL). Είναι υποψήφια διδάκτωρ ΕΜΠ.

10 Elandscape - Ε. Παγκάλου & Συνεργάτες / Κοκκίνου + Κούρκουλας, Αρχιτέκτονες & συνεργάτες Shop & Trade Mixed Use Development in Athens Shop & Trade Κτίριο Γραφείων & Καταστηµάτων στην Αθήνα Elandscape - Ε. Παγκάλου & Συνεργάτες H Έλλη Παγκάλου είναι αρχιτέκτων τοπίου. Είναι ιδρυτικό µέλος του γραφείου αρχιτεκτονικής τοπίου elandscape-ε. Παγκάλου & Συνεργάτες. H βιωσιµότητα και η εξέλιξη του τοπίου αποτελούν βασικούς άξονες του σχεδιασµού τους, µε έµφαση στην πολιτισµική διάσταση και στην βιωµατική εµπειρία. Έχουν εκπονήσει µελέτης διαµόρφωσης περιβάλλοντος χώρου σε έργα µικρής και µεγάλης κλίµακας, και έχουν συµµετάσχει σε διεθνείς αρχιτεκτονικούς διαγωνισµούς όπου τιµήθηκαν µε βραβεύσεις και διακρίσεις. Έχει συµµετάσχει µε ανακοινώσεις σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια, και έχει δώσει διαλέξεις σε πανεπιστήµια της Ευρώπης. Είναι µέλος του Βρετανικού Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Τοπίου. Γεννήθηκε στην Αθήνα, και σπούδασε Γραφιστική και Αρχιτεκτονική Τοπίου (Master of Landscape Architecture, University of Edinburgh,1996). Κοκκίνου + Κούρκουλας, Αρχιτέκτονες & συνεργάτες H Μαρία Κοκκίνου και ο Ανδρέας Κούρκουλας ίδρυσαν το γραφείο Κοκκίνου + Κούρκουλας, Αρχιτέκτονες & Συνεργάτες στην Αθήνα το Η Μαρία Κοκκίνου κατέχει Μεταπτυχιακό ίπλωµα σπουδών (Master of Science) από το τµήµα Advanced Architectural Studies της Bartlett School of Architecture, U.C.L., στο Λονδίνο ( ) και το ίπλωµα του Αρχιτέκτονα Μηχανικού από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (1979). Ο Ανδρέας Κούρκουλας είναι Καθηγητής στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Ε.Μ.Π., στο Προπτυχιακό και στο Μεταπτυχιακό πρόγραµµα, από το Έχει δώσει διαλέξεις και οµιλίες, έχει γράψει άρθρα και έχει συµµετάσχει στη διδασκαλία σε Αρχιτεκτονικές σχολές στην Ελλάδα και το εξωτερικό ( ). Από το 1981 ως το 1983 εργάστηκε στο αρχιτεκτονικό γραφείο Ο.Μ.Α. στο Λονδίνο (Ζέγγελης - Koolhaas). Κατέχει ιδακτορικό ίπλωµα από την Bartlett School of Architecture U.C.L. στο Λονδίνο µε θέµα: Linguistics in Architectural Theory and Criticism after Modernism (1986), Μεταπτυχιακό ίπλωµα σπουδών από την Architectural Association Graduate School στο Λονδίνο ( ), και το ίπλωµα του Αρχιτέκτονα Μηχανικού από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (1977).

Έκθεση Πεπραγμένων 1 ου Πανελληνίου Διαγωνισμού Καινοτομίας & Νεανικής Επιχειρηματικότητας «ideatree»

Έκθεση Πεπραγμένων 1 ου Πανελληνίου Διαγωνισμού Καινοτομίας & Νεανικής Επιχειρηματικότητας «ideatree» Έκθεση Πεπραγμένων 1 ου Πανελληνίου Διαγωνισμού Καινοτομίας & Νεανικής Επιχειρηματικότητας «ideatree» Ιούλιος 2014 Περιεχόμενα 1 Επιτελική σύνοψη...4 2 Στατιστικά Στοιχεία...5 3 Χορηγίες και Υποστήριξη...8

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ - ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ. Ημέρα Επαγγελματικής Ενημέρωσης. Όλγα Λατουσάκη C A R EER D AY. 2 0 Φ ε β ρ ο υ α ρ ί ο υ 2 0 1 2

ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ - ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ. Ημέρα Επαγγελματικής Ενημέρωσης. Όλγα Λατουσάκη C A R EER D AY. 2 0 Φ ε β ρ ο υ α ρ ί ο υ 2 0 1 2 ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΝ ΙΔΡΥΜΑ 2 0 Φ ε β ρ ο υ α ρ ί ο υ 2 0 1 2 ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ - ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ C A R EER D AY Όλγα Λατουσάκη Ημέρα Επαγγελματικής Ενημέρωσης Χάρις Παππά ΗΜΕΡΑ Σ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

2009 2010 ΚΕΡΚΥΡΑ 2009

2009 2010 ΚΕΡΚΥΡΑ 2009 2009 2010 ΚΕΡΚΥΡΑ 2009 2009 2010 Επιμέλεια έκδοσης Σαράντος Καπιδάκης, Καθηγητής Ιωάννης Παπαδάκης, Λέκτορας Πέτρος Κωσταγιόλας, Λέκτορας Σχεδιασμός: Διονύσης Κουρτέσης ΚΕΡΚΥΡΑ 2009 Περιεχόμενα Contents

Διαβάστε περισσότερα

DesignGreece: Η νέα πρωτοβουλία του Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου _

DesignGreece: Η νέα πρωτοβουλία του Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου _ DesignGreece: Η νέα πρωτοβουλία του Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου Όλες οι μεγάλες ιδέες όταν εκτελούνται και υλοποιούνται με τον σωστό τρόπο και στον σωστό χρόνο, σημαίνουν επιτυχία. Το design

Διαβάστε περισσότερα

Αναστασάτος Τάσος Βέττας Νικόλαος Βλάχος Γιώργος Βλάχου Παρασκευή Γιαννακούρου Γεωργία

Αναστασάτος Τάσος Βέττας Νικόλαος Βλάχος Γιώργος Βλάχου Παρασκευή Γιαννακούρου Γεωργία Αναστασάτος Τάσος: Eίναι Senior Economist της Eurobank. Είναι κάτοχος διδακτορικού από το University of Warwick (UK) στα Χρηματοοικονομικά και τα Διεθνή Νομισματικά Οικονομικά, μεταπτυχιακού (M.Sc., Warwick)

Διαβάστε περισσότερα

BÈÔÁÚ ÊÈÎ ÛËÌÂÈÒÌ Ù ÙˆÓ Û ÓÙ ÎÙÒÓ

BÈÔÁÚ ÊÈÎ ÛËÌÂÈÒÌ Ù ÙˆÓ Û ÓÙ ÎÙÒÓ BÈÔÁÚ ÊÈÎ ÛËÌÂÈÒÌ Ù ÙˆÓ Û ÓÙ ÎÙÒÓ Ο Γιώργος Αγγελόπουλος σπούδασε κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήµιο και κοινωνική ανθρωπολογία στο Cambridge University. Είναι επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήµιο

Διαβάστε περισσότερα

Επανεκκινώντας. την ανάπτυξη. Στρατηγικές επενδύσεις στην πράσινη ενέργεια στην Ελλάδα. www.aenergyinvestments.gr

Επανεκκινώντας. την ανάπτυξη. Στρατηγικές επενδύσεις στην πράσινη ενέργεια στην Ελλάδα. www.aenergyinvestments.gr Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Ηλεκτρισμού Ελλάδος (ΣΕΗΕ) Επανεκκινώντας την ανάπτυξη Στρατηγικές επενδύσεις στην πράσινη ενέργεια στην Ελλάδα 20-21 IANOYAΡΙΟΥ 2012 ΑΘΗΝΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ DIVANI CARAVEL www.aenergyinvestments.gr

Διαβάστε περισσότερα

www.unic.ac.cy ΣΧΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΗΣ SCHOOL OF HUMANITIES SOCIAL SCIENCES AND LAW

www.unic.ac.cy ΣΧΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΗΣ SCHOOL OF HUMANITIES SOCIAL SCIENCES AND LAW www.unic.ac.cy 0 ΣΧΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΗΣ SCHOOL OF HUMANITIES SOCIAL SCIENCES AND LAW 0 ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ SCHOOL OF BUSINESS 0 ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ SCHOOL OF

Διαβάστε περισσότερα

αρχιτέκτονες Περιεχόµενα Περιοδικό του ΣA AΣ-ΠEA τεύχος 53 περίοδος B Σεπτέµβριος/Οκτώβριος 2005

αρχιτέκτονες Περιεχόµενα Περιοδικό του ΣA AΣ-ΠEA τεύχος 53 περίοδος B Σεπτέµβριος/Οκτώβριος 2005 ΠEPIO IKO ΣYΛΛOΓOY APXITEKTONΩN IΠΛΩMATOYXΩN ANΩTATΩN ΣXOΛΩN ΠANEΛΛHNIAΣ ENΩΣHΣ APXITEKTONΩN Bρυσακίου 15 & Kλάδου, 105 55 Aθήνα τηλ.: 210 3215 146/fax: 210 3215 147 e-mail: sadas-pea@tee.gr www.sadas-pea.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Α. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Β. ΣΠΟΥ ΕΣ. Πάνος-Λουκάς Εξαρχόπουλος. ιπλωµ. Αρχιτέκτων Μηχανικός Ε.Μ.Π. Επίκουρος Καθηγητής.Π.Θ.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Α. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Β. ΣΠΟΥ ΕΣ. Πάνος-Λουκάς Εξαρχόπουλος. ιπλωµ. Αρχιτέκτων Μηχανικός Ε.Μ.Π. Επίκουρος Καθηγητής.Π.Θ. Πάνος-Λουκάς Εξαρχόπουλος ιπλωµ. Αρχιτέκτων Μηχανικός Ε.Μ.Π. Επίκουρος Καθηγητής.Π.Θ. ΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΟΜΕΑΣ Γ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟΥ ΣΧΕ ΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

Ημέρα Επαγγελματικής Ενημέρωσης

Ημέρα Επαγγελματικής Ενημέρωσης CAREER DAY ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΝ ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ - ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ Ημέρα Επαγγελματικής Ενημέρωσης 7 Φεβρουαρίου 2011 ΗΜΕΡΑ Σ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ 7 Φεβρουαρίου 2011 Οι Διευθύνσεις των Λυκείων

Διαβάστε περισσότερα

Ι ΙΟΚΤΗΤΗΣ-YΠEYΘYNOΣ ΣYMΦΩNA ME TO NOMO Παναγιώτης Γεωργακόπουλος

Ι ΙΟΚΤΗΤΗΣ-YΠEYΘYNOΣ ΣYMΦΩNA ME TO NOMO Παναγιώτης Γεωργακόπουλος ΠEPIO IKO ΣYΛΛOΓOY APXITEKTONΩN IΠΛΩMATOYXΩN ANΩTATΩN ΣXOΛΩN ΠANEΛΛHNIAΣ ENΩΣHΣ APXITEKTONΩN Bρυσακίου 15 & Kλάδου, 105 55 Aθήνα τηλ.: 210 3215 146/fax: 210 3215 147 e-mail: sadas-pea@tee.gr www.sadas-pea.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΜΗΜΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ Ο ΗΓΟΣ ΣΠΟΥ ΩΝ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΜΗΜΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ Ο ΗΓΟΣ ΣΠΟΥ ΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΜΗΜΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ Ο ΗΓΟΣ ΣΠΟΥ ΩΝ Μυτιλήνη 2009 1 ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ Τηλ. Κέντρο Πανεπιστηµίου Αιγαίου Τηλ. 22510-36000 Fax: 22510-36099 Γραµµατεία Τµήµατος Γεωγραφίας Τηλ. 22510-36400

Διαβάστε περισσότερα

ΑΘANAΣIOΣ Κ. ΣΠANOMAPIΔHΣ.

ΑΘANAΣIOΣ Κ. ΣΠANOMAPIΔHΣ. ΑΘANAΣIOΣ Κ. ΣΠANOMAPIΔHΣ. Αρχιτέκτων. A.A Dipl (Hons) RΙΒΑ, Hons Grad Dipl. A.Α Επίκουρος Καθηγητής, Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών. Πανεπιστήμιο Πατρών Σύντομο Βιογραφικό Σπούδασε αρχιτεκτονική στην Architectural

Διαβάστε περισσότερα

Ερευνητικό πρόγραµµα: Ολοκλήρωση και επικαιροποίηση του ερευνητικού προγράµµατος «Ανάπτυξη του χώρου του Αεροδροµίου του Ελληνικού»

Ερευνητικό πρόγραµµα: Ολοκλήρωση και επικαιροποίηση του ερευνητικού προγράµµατος «Ανάπτυξη του χώρου του Αεροδροµίου του Ελληνικού» Οργανισµός Ρυθµιστικού Σχεδίου και Προστασίας του Περιβάλλοντος Αθήνας Ερευνητικό πρόγραµµα: Ολοκλήρωση και επικαιροποίηση του ερευνητικού προγράµµατος «Ανάπτυξη του χώρου του Αεροδροµίου του Ελληνικού»

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΥ ΚΑΙ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΥ ΚΑΙ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΥ ΚΑΙ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ Βασίλης Παππάς, Καθηγητής Πανεπιστημιούπολη, Ρίο, Πάτρα, 26500, τηλ. 2610 992937, Fax.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ NATIONAL CENTRE FOR SOCIAL RESEARCH ΈΡΕΥΝΑ- ΜΕΛΕΤΗ. Κείμενα Εργασίας 2008/16 Working Papers 2008/16

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ NATIONAL CENTRE FOR SOCIAL RESEARCH ΈΡΕΥΝΑ- ΜΕΛΕΤΗ. Κείμενα Εργασίας 2008/16 Working Papers 2008/16 ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ NATIONAL CENTRE FOR SOCIAL RESEARCH ΈΡΕΥΝΑ- ΜΕΛΕΤΗ ΕΡΕΥΝΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ : ΟΙ ΧΩΡΟΙ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΜΗ-ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ (ΠΕΡΙΟΔΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Αγαπητό νέο μέλος της μεγάλης μας εκπαιδευτικής «οικογένειας»,

Αγαπητό νέο μέλος της μεγάλης μας εκπαιδευτικής «οικογένειας», > page _ 2 Αγαπητό νέο μέλος της μεγάλης μας εκπαιδευτικής «οικογένειας», Σε καλωσορίζουμε στο σύγχρονο κόσμο του ΙΕΚ ΞΥΝΗ. Όπως ήδη γνωρίζεις, το ΙΕΚ ΞΥΝΗ εμπεριέχει σε κάθε του κύτταρο όλη την εμπειρία,

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ

ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ Το 2015, η ολοκλήρωση του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) θα αναδείξει ένα νέο αστικό σύμβολο για τη σύγχρονη Αθήνα του 21ου αιώνα. Η δημιουργία

Διαβάστε περισσότερα

14η BIENNALE ΒΕΝΕΤΙΑΣ 2014 ΕΝΤΥΠΟ ΕΚ ΗΛΩΣΗΣ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΙΕΘΝΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ BIENNALE ΒΕΝΕΤΙΑΣ 2014 ΜΕΛΗ: 1. ΑΓΚΟΥΤΟΓΛΟΥ ΜΑΡΙΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ - ΟΠΑ 2012-2013. www.aueb.gr

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ - ΟΠΑ 2012-2013. www.aueb.gr ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ - ΟΠΑ 2012-2013 www.aueb.gr ΠΡΥΤΑΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ Πρύτανης Καθηγητής Κωνσταντίνος Γάτσιος Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού Καθηγητής Εμμανουήλ Γιακουμάκης Αντιπρύτανης

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ Ι ΑΣΚΟΝΤΩΝ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ Ι ΑΣΚΟΝΤΩΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ Ι ΑΣΚΟΝΤΩΝ ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΙΩΓΑΣ (Επιστηµονικός Υπεύθυνος) Ο Γιάννης Ζιώγας γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1962. Το 2010 εκλέγεται Επίκουρος Καθηγητής (αντικείµενο Ζωγραφική) στο Τµήµα Εικαστικών και

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Επαγγελµάτων Πτυχιούχων

Οδηγός Επαγγελµάτων Πτυχιούχων Τ.Ε.Ι. Σερρών Σχολή Τεχνολογικών Εφαρµογών Τµήµα Πολιτικών Δοµικών Έργων Οδηγός Επαγγελµάτων Πτυχιούχων Τµήµατος Πολιτικών Δοµικών Έργων Συντάκτης Δηµήτριος Κακαλέτσης Αναπληρωτής Καθηγητής Σέρρες, Φεβρουάριος

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΝΟΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΝΟΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΝΟΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ 2007 2009 Μια πλούσια δραστηριότητα ανέπτυξε το Τμήμα Κέρκυρας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, κατά τη τριετία 2007-2009,

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Κώστας Θεολόγου

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Κώστας Θεολόγου ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Κώστας Θεολόγου ΙΟΥΛΙΟΣ 2011 Π ΕΕ ΡΡ ΙΙ ΕΕΧΟΜ ΕΕΝΑ Α. ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΠΟΥΔΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑ 1. Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα 2. Προσωπικά Στοιχεία Διευθύνσεις 3. Σπουδές 4. Ακαδημαϊκή

Διαβάστε περισσότερα

Πτυχιακά Προγράμματα Βachelors Degrees. CITY College, Διεθνές Τμήμα του Πανεπιστημίου του Sheffield

Πτυχιακά Προγράμματα Βachelors Degrees. CITY College, Διεθνές Τμήμα του Πανεπιστημίου του Sheffield Πτυχιακά Προγράμματα Βachelors Degrees CITY College, Διεθνές Τμήμα του Πανεπιστημίου του Sheffield Περιεχόμενα 1 Χαιρετισμοί 2-3 CITY College, Διεθνές Τμήμα του Πανεπιστημίου του Sheffield 4 Aναγνώριση

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ Ρ. Καπετανάκη 7, 72100, Άγιος Νικόλαος Τηλ. 28413 40100 Φαξ. 28410 25493 dimos.agn@gmail.com, www.dimosagn.gr ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟ Ο 2011-2014 ΕΝΟΤΗΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

Μάθηση Βασισμένη στο Παιχνίδι, την Αφήγηση και την Τεχνολογία

Μάθηση Βασισμένη στο Παιχνίδι, την Αφήγηση και την Τεχνολογία Το Εργαστήριο Νέων Τεχνολογιών στην Επικοινωνία, την Εκπαίδευση και τα ΜΜΕ, με την υποστήριξη του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Εφηρμοσμένης Επικοινωνίας (ΕΠΙΕΕ) και τη συνεργασία της Ελληνοαμερικανικής

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΤΑΚΗΣ ΒΟΪΛΑΣ Λειτουργός του Σπιτιού της Κύπρου ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ Μορφωτικό Γραφείο ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ Tηλ.: 210 37 34 934 E-m: spiticy@otenet.gr 1 H εκπαιδευτική πολιτική

Διαβάστε περισσότερα