Αρχιτεκτονική, Τέχνη και Ντιζάιν οικοδοµούν µια κοινωνική και οικολογική συνείδηση.

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Αρχιτεκτονική, Τέχνη και Ντιζάιν οικοδοµούν µια κοινωνική και οικολογική συνείδηση. http://aaoproject.org"

Transcript

1 Αρχιτεκτονική, Τέχνη και Ντιζάιν οικοδοµούν µια κοινωνική και οικολογική συνείδηση Κέντρο Πολιτισµού ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ, Ίδρυµα Μείζονος Ελληνισµού 30/5-30/6 Concept Creation Maurice Benayoun Osmotic world Μια εξερεύνηση στα κοινωνικά οικοσυστήµατα Osmotic world An exploration of social ecosystems Ο Maurice Benayoun θεωρείται κορυφή της πρωτοπορίας στη Τέχνη και την εικονική πραγµατικότητα. Τα έργα και η έρευνά του εξερευνούν τα όρια και τις δυνατότητες διαφορετικών µέσων: από το video έως την εικονική πραγµατικότητα, από τη διαδικτυακή έως την ασύρµατη τέχνη και από µεγάλης κλίµακας art installations, σε διαδραστικές εκθέσεις. Η δουλειά του έχει κερδίσει πάνω από 20 διεθνή βραβεία και έχει παρουσιαστεί σε µεγάλα µουσεία ανά τον κόσµο.

2 Το 2012 εγκαινιάστηκε προβολή των έργων του στην έκτη λεωφόρο της Νέας Υόρκης, µε ταυτόχρονες παρουσιάσεις στα Πανεπιστήµια Columbia, Parsons και Πανεπιστήµιο του Hong Kong, ενώ τα σχετικά δηµοσιεύµατα τον καταξιώνουν ως έναν από τους σηµαντικούς πρωτοποριακούς καλλιτέχνες σήµερα. Αντιπροσώπευσε τη Γαλλία στο Πεκίνο το 2008, ενώ εικαστικό του περιβάλλον αποτελεί µόνιµη εγκατάσταση στο εσωτερικό της Αψίδας του Θριάµβου στο Παρίσι ιδάσκει new media art στο Université Paris 1 Panthéon-Sorbonne, ενώ είναι συνιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής του ερευνητικού κέντρου CITU-Paragraphe στο Πανεπιστήµιο Université de Paris 8 Vincennes-Saint-Denis, όπου κατέχει επίσης τη θέση του Αναπληρωτή Καθηγητή. Το έργο του έχει προβληθεί ευρέως σε διεθνή µουσεία συµπεριλαµβανοµένων των Centre Pompidou (Παρίσι), Museum of Contemporary Art (Lyon, Μόντρεαλ), Kiasma Museum of Contemporary Art (Ελσίνκι), Eye Beam και Museum of the Moving Image (Νέα Υόρκη), και ICC σε Τόκιο, Πεκίνο, Βερολίνο, Σεούλ και Νέο ελχί. Είναι συνιδρυτής, µαζί µε την Λίνα Στεργίου, του Αστικού Μη Κερδοσκοπικού Οργανισµού 4 Life Strategies που σχεδιάζει και οργανώνει το σύνολο των δράσεων Against All Odds.

3 LS/Architecture & Strategies, Λίνα Στεργίου Αρκαδική γη Μετατροπή κτιρίου σε Κέντρο Προβολής του Αρκαδικού Ιδεώδους και µελέτη περιβάλλοντα χώρου Arcadian land Transformation of existing building into Centre for the Promotion of Arcadian World Legacy and formulation of surrounding landscape H Λίνα Στεργίου είναι αρχιτέκτων. Οι δράσεις ΑΑΟ είναι µία δική της σύλληψη µε στόχο τον επαναπροσδιορισµό της Αρχιτεκτονικής και την προώθησή της. Είναι Ιδρυτικό Μέλος του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισµού 4 Life Strategies και επικεφαλής του γραφείου LS/Architecture & Strategies, µε αντικείµενο τις θεωρητικές διερευνήσεις και τις πρωτοποριακές εφαρµογές της Αρχιτεκτονικής. Η δραστηριότητά της επικεντρώνεται στη σύζευξη αισθητικής και πολιτικής, στην εκδήλωση του ανοίκειου στην αρχιτεκτονική και στον ρόλο της πρωτοπορίας στο αρχιτεκτονικό επάγγελµα. Το αρχιτεκτονικό της έργο έχει βραβευτεί (Special Diploma Leonardo 2009 και Diploma of the Russian Union of Architects 3rd Minsk International Biennale of Young Architects 2009 κ.ά. ), έχει παρουσιαστεί σε διεθνείς εκθέσεις αρχιτεκτονικής (Women architects in Europe στο Παρίσι, την Ιταλία, την Αγγλία, την Ισπανία και την Ιρλανδία Athens-scape στη RIBA gallery, Λονδίνο στο 3ο ιεθνές Πολιτιστικό Φεστιβάλ της Busan, Κορέα στην Πανελλήνια Αρχιτεκτονική Έκθεση στην Πάτρα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2006 και στη 2η και 3η Μπιενάλε Νέων Ελλήνων Αρχιτεκτόνων, κ.ά.), έχει δηµοσιευτεί σε αρχιτεκτονικά περιοδικά (Παρίσι, Άµστερνταµ, Νέα Υόρκη, Βουκουρέστι, Σεούλ), και έχει διακριθεί σε αρχιτεκτονικούς διαγωνισµούς (Έπαινος στον διεθνή διαγωνισµό για τη διαµόρφωση του παραλιακού µετώπου της πόλης Busan, Κορέα, κ.ά.). Έχει τιµηθεί µε υποτροφίες και fellowships, όπως του Ιδρύµατος Αλέξανδρος Α. Ωνάσης, του Πανεπιστηµίου Pratt, του Πανεπιστηµίου Kingston, και του Πανεπιστηµίου Princeton (Stanley Seeger Fellowship in Research). Έχει επιµεληθεί τον κατάλογο Revelation του διεθνούς διαγωνισµού Ephemeral Structures (Πολιτιστική Ολυµπιάδα 2004), αφιερώµατα σε διεθνή πολιτιστικά περιοδικά και ήταν µέλος της συντακτικής επιτροπής σηµαντικών αρχιτεκτονικών περιοδικών. Είναι εντεταλµένη καθηγήτρια αρχιτεκτονικής έχοντας διδάξει, µεταξύ άλλων, στη Σχολή Αρχιτεκτονικής του Ε.Μ.Πολυτεχνείου και στο Τµήµα Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστηµίου Θεσσαλίας. Έχει δώσει δηµόσιες οµιλίες και διαλέξεις στα

4 Πανεπιστήµια Princeton και Yale των ΗΠΑ, στο Πανεπιστηµιακό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής της Βενετίας, στο Πανεπιστήµιο Laval του Quebec στον Καναδά, στο ιεθνές Πολιτιστικό Φεστιβάλ της Busan στην Κορέα, κ.ά. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Συνέχισε µε µεταπτυχιακές σπουδές στην Αρχιτεκτονική µε έµφαση στην Προβληµατική της Πόλης στη Νέα Υόρκη (Pratt Institute) και µε διδακτορικές σπουδές στη θεωρητική διερεύνηση της Αρχιτεκτονικής Πρωτοπορίας στο Λονδίνο (Kingston University).

5 Συµµετέχοντα Αρχιτεκτονικά Γραφεία darchstudio, Ελίνα ρόσσου Οµπρέλα ροσισµού Cool Umbrella Η Ελίνα ρόσου είναι αρχιτέκτων και από το 2006 ιδρύτρια και ηγετικό µέλος του darchstudio, µιας δηµιουργικής οµάδας νέων αρχιτεκτόνων που µε έδρα την Αθήνα δραστηριοποιείται στο ευρύ πεδίο του αρχιτεκτονικού σχεδιασµού και της κατασκευής. Η έρευνα και η πρακτική της κυµαίνονται σε όλες τις κλίµακες, από την κλίµακα του αστικού χώρου στην κλίµακα του αντικειµένου και µε κοινούς γνώµονες την πρωτοπορία, την επικοινωνία και την βιωσιµότητα επικεντρώνονται στην απόδοση ταυτότητας σε κάθε έργο. Σηµαντικό µέρος της δουλειάς έχει διακριθεί σε αρχιτεκτονικούς διαγωνισµούς (Έπαινος για την Ανάπλαση Κοινοχρήστου Χώρου Πρασίνου στην Φιλοθέη 2008, κ.α.), παρουσιαστεί σε διεθνείς οµαδικές εκθέσεις (Green Design Festival 2010 Αθήνα, «Carton Plein» 2010 Παρίσι, Unfolded 2009 Eλβετία, Αnimated Space 2009 Αθήνα, Delicious Architecture 2008 Μιλάνο, For the Road-A European Design Tour 2008 Βουδαπέστη, κ.α.) και δηµοσιευτεί σε πολυάριθµα βιβλία και περιοδικά αρχιτεκτονικής και design (Λονδίνο, Άµστερνταµ, Βερολίνο, Παρίσι Βαρκελώνη, Βιέννη, Ιταλία, Τουρκία, Πεκίνο κ.α.). Σπούδασε αρχιτεκτονική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήµιο Θεσσαλονίκης.

6 Doxiadis+ Τοπία Συνύπαρξης στην Αντίπαρο Landscapes of Cohabitations on Antiparos Island Οι doxiadis+ είναι µια δυναµική οµάδα µε πάθος για την αρχιτεκτονική και την αρχιτεκτονική τοπίου. ραστηριοποιούνται σε έργα ευρείας κλίµακας και έχουν αναπτύξει διεθνείς συνεργασίες. Μέσα από τα έργα τους επιχειρούν τη σύνθεση των ανθρωπογενών και φυσικών στοιχείων του περιβάλλοντος. Στο ενεργητικό τους συµπεριλαµβάνονται µελέτες κατοικιών και κήπων, ξενοδοχείων, αστικών παρεµβάσεων, θεσµικού και χωροταξικού σχεδιασµού καθώς και αποκατάστασης του τοπίου. Επενδύουν στη σε βάθος έρευνα σε θέµατα πόλης, τοπίου και κτιρίου τροφοδοτώντας παράλληλα τη µελετητική τους εργασία. Tα έργα τους έχουν αναγνωριστεί µε ελληνικές και διεθνείς διακρίσεις, όπως µε το 1ο Βραβείο στον διεθνή διαγωνισµό διαµόρφωσης της εισόδου του νέου Μουσείου Ακρόπολης, και το Architectural Review Emerging Architecture Awards (Commendation). Το µελετητικό γραφείο doxiadis+ δηµιουργείται το 1999 από το Θωµά οξιάδη, ΑρχιτέκτωνΑρχιτέκτων Τοπίου ASLA, B.A. MArch, MLA Harvard University και το 2004 η Ήρα Vonderthann, Αρχιτέκτων-Μηχανικός, Dipl.-Ing. RWTH Aachen, γίνεται συνέταιρος του.

7 KAΠE - Κέντρο Ανανεώσιµων Πηγών και Εξοικονόµησης Ενέργειας Πράσινη Πιλοτική Αστική Γειτονιά Green Urban Quarter Pilot Project Το Κέντρο Ανανεώσιµων Πηγών και Εξοικονόµησης Ενέργειας είναι το εθνικό συντονιστικό κέντρο για τις Ανανεώσιµες Πηγές Ενέργειας (AΠE), την Ορθολογική Xρήση Ενέργειας (OXE) και την Εξοικονόµηση Ενέργειας (EΞE). Το KAΠE ιδρύθηκε το 1987, είναι NΠI, εποπτεύεται από το Yπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιµατικής Αλλαγής και έχει οικονοµική και διοικητική αυτοτέλεια. Ο κύριος σκοπός του ΚΑΠΕ είναι ο εθνικός συντονισµός στους τοµείς των ΑΠΕ της ΟΧΕ και της ΕΞΕ, η προώθηση των εφαρµογών σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, καθώς και η κάθε είδους υποστήριξη των δραστηριοτήτων στους παραπάνω τοµείς, συνυπολογίζοντας τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της αλυσίδας παραγωγή/µεταφορά/χρήση της ενέργειας. Το ΚΑΠΕ στελεχώνεται από 170 άτοµα, από τα οποία 130 και πλέον είναι έµπειρο και εξειδικευµένο επιστηµονικό και τεχνικό προσωπικό. Στα είκοσι και πλέον χρόνια λειτουργίας του το ΚΑΠΕ έχει καταξιωθεί σε δύο κύρια επίπεδα δράσεων: Πρώτον, ως Εθνικό Κέντρο Ενέργειας, όπου αφενός µελετά τα θέµατα ενεργειακού σχεδιασµού και πολιτικής για τις ΑΠΕ, την ΟΧΕ και την ΕΞΕ, πάντα σε συµφωνία µε την πολιτική του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιµατικής Αλλαγής, αφετέρου αναπτύσσει την απαραίτητη υποδοµή για την υλοποίηση της πολιτικής του Υπουργείου και των επενδυτικών προγραµµάτων ΑΠΕ και ΟΧΕ/ΕΞΕ. Και δεύτερον ως Ερευνητικό και Τεχνολογικό Κέντρο για τις ΑΠΕ και ΟΧΕ/ΕΞΕ, όπου αναπτύσσει την εφαρµοσµένη έρευνα για τις νέες ενεργειακές τεχνολογίες, και παράλληλα υποστηρίζει τεχνικά την αγορά για τη διείσδυση και εφαρµογή των νέων ενεργειακών τεχνολογιών.

8 Αλέξανδρος Μποφίλιας Ανάπλαση περιβάλλοντος χώρου και προσβάσεων Ολυµπιακού Χωριού στην Αθήνα Restructuring of the Surroundings and Accesses of the Olympic Village of Athens Ο Αλέξανδρος Μποφίλιας είναι Αρχιτέκτων Μηχανικός Τοπίου µε εξειδικευµένη κατάρτιση στην διαχείριση και τον σχεδιασµό δηµοσίων έργων αναβάθµισης του αστικού ιστού των Αθηνών. Εν όψει των Ολυµπιακών Αγώνων του 2004 παρείχε υπηρεσίες συµβούλου στον τοµέα της περιβαλλοντικής αναβάθµισης Ολυµπιακών Εγκαταστάσεων και αναπλάσεων. Ως ελεύθερος επαγγελµατίας ανέλαβε τις προµελέτες, οριστικές µελέτες και µελέτες εφαρµογής για τα εξής έργα: Ανάπλαση τµηµάτων του ιστορικού Ελαιώνα Αθηνών, ιαµόρφωση περιβάλλοντος χώρου Μουσείου Ναυτικής Παραδόσεως, Φάληρο, Ανάπλαση Οδού Πέτρου Ράλλη, Ανάπλαση περιβάλλοντος χώρου και προσβάσεων Ολυµπιακού Χωριού καθώς και τον ρυθµιστικό σχεδιασµό χρήσεων γης επί της Ιεράς Οδού. Αποφοίτησε στο Τεχνικό Πανεπιστήµιο (Πολυτεχνείο) Μονάχου της Γερµανίας.

9 Σόλων Ξενόπουλος Ελένη Χατζηνικολάου Αρχιτέκτονες Κτίριο αρχείων Ραδιοφωνικού Ιδρύµατος Κύπρου Cyprus Broadcasting Corporation Archives building Το Αρχιτεκτονικό Γραφείο Σόλων Ξενόπουλος Ελένη Χατζηνικολάου συγκροτήθηκε το Η ενασχόληση µε διαφορετικού περιεχοµένου και κλίµακας αρχιτεκτονικό και πολεοδοµικό έργο, και η διαρκής επαφή µε άλλες µορφές τέχνης αποτελούν βασικές του επιδιώξεις. Μερικά από τα υλοποιηµένα έργα είναι το Κτήριο Αρχείων του Ραδιοφωνικού Ιδρύµατος Κύπρου, το ηµοτικό Σχολείο Πάφου, η Φοιτητική Εστία στην Πάτρα, το Υπαίθριο Θέατρο ελφών, η Επίπλωση / Εξοπλισµός / Σήµανση του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Το Υπαίθριο Θέατρο ελφών και το ηµοτικό Σχολείο Πάφου έχουν βραβευθεί µε έπαινο στα «Αρχιτεκτονικά Βραβεία ΣΑ ΑΣ-ΠΕΑ» το 2005 και 2010 αντίστοιχα. Ο Σόλων Ξενόπουλος είναι Οµότιµος Καθηγητής της Σχολής Αρχιτεκτόνων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και Καθηγητής του Τµήµατος Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστηµίου της Λευκωσίας. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και συνέχισε µε Μεταπτυχιακές Σπουδές στο Πανεπιστήµιο του Λονδίνου (UCL). Η Ελένη Χατζηνικολάου διετέλεσε στέλεχος της Επιτελικής Οµάδας για την υποψηφιότητα της Αθήνας στους Ολυµπιακούς Αγώνες «Αθήνα 1996» µε επικεφαλής τον διακεκριµένο αρχιτέκτονα πολεοδόµο καθηγητή Γιώργο Κανδύλη, του οποίου υπήρξε συνεργάτης για αρκετά χρόνια. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και συνέχισε µε Μεταπτυχιακές Σπουδές στο Πανεπιστήµιο του Λονδίνου (UCL). Είναι υποψήφια διδάκτωρ ΕΜΠ.

10 Elandscape - Ε. Παγκάλου & Συνεργάτες / Κοκκίνου + Κούρκουλας, Αρχιτέκτονες & συνεργάτες Shop & Trade Mixed Use Development in Athens Shop & Trade Κτίριο Γραφείων & Καταστηµάτων στην Αθήνα Elandscape - Ε. Παγκάλου & Συνεργάτες H Έλλη Παγκάλου είναι αρχιτέκτων τοπίου. Είναι ιδρυτικό µέλος του γραφείου αρχιτεκτονικής τοπίου elandscape-ε. Παγκάλου & Συνεργάτες. H βιωσιµότητα και η εξέλιξη του τοπίου αποτελούν βασικούς άξονες του σχεδιασµού τους, µε έµφαση στην πολιτισµική διάσταση και στην βιωµατική εµπειρία. Έχουν εκπονήσει µελέτης διαµόρφωσης περιβάλλοντος χώρου σε έργα µικρής και µεγάλης κλίµακας, και έχουν συµµετάσχει σε διεθνείς αρχιτεκτονικούς διαγωνισµούς όπου τιµήθηκαν µε βραβεύσεις και διακρίσεις. Έχει συµµετάσχει µε ανακοινώσεις σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια, και έχει δώσει διαλέξεις σε πανεπιστήµια της Ευρώπης. Είναι µέλος του Βρετανικού Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Τοπίου. Γεννήθηκε στην Αθήνα, και σπούδασε Γραφιστική και Αρχιτεκτονική Τοπίου (Master of Landscape Architecture, University of Edinburgh,1996). Κοκκίνου + Κούρκουλας, Αρχιτέκτονες & συνεργάτες H Μαρία Κοκκίνου και ο Ανδρέας Κούρκουλας ίδρυσαν το γραφείο Κοκκίνου + Κούρκουλας, Αρχιτέκτονες & Συνεργάτες στην Αθήνα το Η Μαρία Κοκκίνου κατέχει Μεταπτυχιακό ίπλωµα σπουδών (Master of Science) από το τµήµα Advanced Architectural Studies της Bartlett School of Architecture, U.C.L., στο Λονδίνο ( ) και το ίπλωµα του Αρχιτέκτονα Μηχανικού από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (1979). Ο Ανδρέας Κούρκουλας είναι Καθηγητής στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Ε.Μ.Π., στο Προπτυχιακό και στο Μεταπτυχιακό πρόγραµµα, από το Έχει δώσει διαλέξεις και οµιλίες, έχει γράψει άρθρα και έχει συµµετάσχει στη διδασκαλία σε Αρχιτεκτονικές σχολές στην Ελλάδα και το εξωτερικό ( ). Από το 1981 ως το 1983 εργάστηκε στο αρχιτεκτονικό γραφείο Ο.Μ.Α. στο Λονδίνο (Ζέγγελης - Koolhaas). Κατέχει ιδακτορικό ίπλωµα από την Bartlett School of Architecture U.C.L. στο Λονδίνο µε θέµα: Linguistics in Architectural Theory and Criticism after Modernism (1986), Μεταπτυχιακό ίπλωµα σπουδών από την Architectural Association Graduate School στο Λονδίνο ( ), και το ίπλωµα του Αρχιτέκτονα Μηχανικού από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (1977).

Athens by sound. Αθήνα, 22 Ιουλίου 2008. Δελτίο Τύπου

Athens by sound. Αθήνα, 22 Ιουλίου 2008. Δελτίο Τύπου Αθήνα, 22 Ιουλίου 2008 Δελτίο Τύπου Athens by sound Αρχιτεκτονική δεν είναι μόνο το κτισμένο. Αρχιτεκτονική συγκροτούν όλες οι ποιότητες του χώρου υλικές και άυλες. Η ατμόσφαιρα, οι ήχοι, οι μυρωδιές,

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ Κατερίνα Αλεξίου Μαρία Ν. Δανιήλ

ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ Κατερίνα Αλεξίου Μαρία Ν. Δανιήλ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ Η Κατερίνα Αλεξίου είναι RCUK Academic Fellow στο Open University της Αγγλίας. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και είναι διδάκτορας της Bartlett School of Graduate

Διαβάστε περισσότερα

Επιστημονική, Εκπαιδευτική, Ερευνητική δραστηριότητα κατά την τελευταία δεκαετία.

Επιστημονική, Εκπαιδευτική, Ερευνητική δραστηριότητα κατά την τελευταία δεκαετία. Επιστημονική, Εκπαιδευτική, Ερευνητική δραστηριότητα κατά την τελευταία δεκαετία. Όνομα, ειδικότητα, θέση στο Ίδρυμα: Γιώργος Παρμενίδης, αρχιτέκτων μηχανικός, δρ. Καθηγητής στην περιοχή του Αρχιτεκτονικού

Διαβάστε περισσότερα

ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ σε συνεργασία με τη SARCHA /Αρχιτεκτονικοί Αγωγοί Διεθνή γεγονότα αρχιτεκτονικής έρευνας 2008.

ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ σε συνεργασία με τη SARCHA /Αρχιτεκτονικοί Αγωγοί Διεθνή γεγονότα αρχιτεκτονικής έρευνας 2008. ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ σε συνεργασία με τη SARCHA /Αρχιτεκτονικοί Αγωγοί Διεθνή γεγονότα αρχιτεκτονικής έρευνας 2008 Α-κτιστο Έντυπο Υποβολή Πρότασης Τίτλος πρότασης Ο Δημόσιος χώρος

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Υποψήφια Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Αχαΐας Εκλογές 2009. Νοµαρχιακή Σύµβουλος Αχαΐας. e-mail: info@georgakopoulou-basta.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Υποψήφια Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Αχαΐας Εκλογές 2009. Νοµαρχιακή Σύµβουλος Αχαΐας. e-mail: info@georgakopoulou-basta. ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ - 1 - ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΟΝΟΜΑ : ΕΠΩΝΥΜΟ : ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ : ήµητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα Αρχιτέκτων Μηχανικός Ε.Μ.Π ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ι ΙΟΤΗΤΑ : Γενική Γραµµατέας Περιφέρειας Ηπείρου Υποψήφια Βουλευτής

Διαβάστε περισσότερα

«Οι Σπουδές στην Αρχιτεκτονική»

«Οι Σπουδές στην Αρχιτεκτονική» ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ «Οι Σπουδές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης» Πολυτεχνική Σχολή Τμήμα Αρχιτεκτόνων Καθηγητής Μιχαήλ Ε. Νομικός «Οι Σπουδές στην Αρχιτεκτονική» Δεκέμβριος

Διαβάστε περισσότερα

2007 Διδακτορική Διατριβή στην Τέχνη και το Design, University of Derby, Μεγάλη Βρετανία

2007 Διδακτορική Διατριβή στην Τέχνη και το Design, University of Derby, Μεγάλη Βρετανία Γιώργης Γερόλυµπος Γεννήθηκε στο Παρίσι, 1973 2008-2011 Διδάσκων Φωτογραφίας (Π.Δ.407/80) στο τµήµα Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστηµίου της Θεσσαλίας. Φωτογράφος, αρχιτέκτωv-µηχανικός. Εκπαίδευση 2007 Διδακτορική

Διαβάστε περισσότερα

Ημερίδα Εκπαίδευση Ενηλίκων: Εμπειρίες & Δράσεις

Ημερίδα Εκπαίδευση Ενηλίκων: Εμπειρίες & Δράσεις Ακαδημία Πλάτωνος Οι δρόμοι της Γνώσης Ημερίδα Εκπαίδευση Ενηλίκων: Εμπειρίες & Δράσεις Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β&Μ Θεοχαράκη 12/10/2015 www.plato-academy.gr Ακαδημία Πλάτωνος Οι δρόμοι της

Διαβάστε περισσότερα

Ευστράτιος Στυλιανίδης Αναπληρωτής Καθηγητής Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης Πολυτεχνική Σχολή Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Ευστράτιος Στυλιανίδης Αναπληρωτής Καθηγητής Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης Πολυτεχνική Σχολή Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Ευστράτιος Στυλιανίδης Αναπληρωτής Καθηγητής Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης Πολυτεχνική Σχολή Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Προσωπικά στοιχεία Ευστράτιος

Διαβάστε περισσότερα

Οι σπουδές στην Αρχιτεκτονική

Οι σπουδές στην Αρχιτεκτονική ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ Οι σπουδές στο ΑΠΘ Πολυτεχνική Σχολή, Τμήμα Αρχιτεκτόνων Αναστάσιος Τέλλιος, Επίκουρος καθηγητής Οι σπουδές στην Αρχιτεκτονική Ιανουάριος 2016 Αιγυπτιακός

Διαβάστε περισσότερα

Τέχνη Χώρος Όψεις Ανάπτυξης

Τέχνη Χώρος Όψεις Ανάπτυξης Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο Σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών Τέχνη Χώρος Όψεις Ανάπτυξης ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης Πειραιώς 211, Ταύρος Σάββατο, 23 Νοεμβρίου

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. Πολιτιστικές Υπηρεσίες Υφιστάμενη Κατάσταση και Προοπτικές

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. Πολιτιστικές Υπηρεσίες Υφιστάμενη Κατάσταση και Προοπτικές ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Πολιτιστικές Υπηρεσίες Υφιστάμενη Κατάσταση και Προοπτικές 11 Οκτωβρίου 2019 Κύριος εκφραστής της πολιτιστικής πολιτικής του Κράτους όσον αφορά στον σύγχρονο

Διαβάστε περισσότερα

σύγχρονο και πρωτοποριακό πανεπιστήμιο με διεθνή αναγνώριση, ικανό να προσφέρει εκπαίδευση και έρευνα υψηλού επιπέδου σε κλάδους αιχμής που

σύγχρονο και πρωτοποριακό πανεπιστήμιο με διεθνή αναγνώριση, ικανό να προσφέρει εκπαίδευση και έρευνα υψηλού επιπέδου σε κλάδους αιχμής που Παρουσίαση από την Πρόεδρο της ιοικούσας Επιτροπής Καθηγήτρια Ελπίδα Κεραυνού Παπαηλιού ΟΡΑΜΑ Το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου φιλοδοξεί να εξελιχθεί σε ένα σύγχρονο και πρωτοποριακό πανεπιστήμιο με

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα (ΕΚΓ) (HAEd) Πανεπιστήμιο του Dundee

Εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα (ΕΚΓ) (HAEd) Πανεπιστήμιο του Dundee Τα Εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα (ΕΚΓ) ιδρύθηκαν το 1973 και είναι ένα από τα παλαιότερα και μεγαλύτερα ιδιωτικά σχολεία στην Ελλάδα που παρέχει εκπαιδευτικά προγράμματα από την προσχολική έως τη δευτεροβάθμια

Διαβάστε περισσότερα

Ενδεικτικά αναφέρονται οι συνεργασίες με τα ακόλουθα αρχιτεκτονικά γραφεία:

Ενδεικτικά αναφέρονται οι συνεργασίες με τα ακόλουθα αρχιτεκτονικά γραφεία: Το αρχιτεκτονικό γραφείο μελετών "ΑΚΚΜ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ - ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ & ΑΣΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ" ξεκίνησε την δραστηριότητά του το 1992. Έχει αναλάβει και εκπονήσει ποικιλία αρχιτεκτονικών μελετών και επιβλέψεων

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2016 Ο

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2016 Ο Πρώτα οι Πολίτες ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2016 Ο Πρώτος Λόγος στους Πολίτες Δήμος Έγκωμης...Πρώτα η Έγκωμη Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι - ΔΗΜΟΣ ΕΓΚΩΜΗΣ 1. Κασινίδης Κωστάκης (Ντίνος) Γεννήθηκε το 1958 στον Πεδουλά.

Διαβάστε περισσότερα

APPLICATION OF BEMS IN THE BUILDING SECTOR 2014 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΣΤA ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΤΗΡΙΩΝ (BEMS)

APPLICATION OF BEMS IN THE BUILDING SECTOR 2014 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΣΤA ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΤΗΡΙΩΝ (BEMS) APPLICATION OF BEMS IN THE BUILDING SECTOR 2014 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΣΤA ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΤΗΡΙΩΝ (BEMS) ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Το πρόγραμμα αφορά στην κατάρτιση δέκα (10) πτυχιούχων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ

ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ 7 ο ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ 2011-2012 ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ: ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ Σ. ΑΥΓΕΡΙΝΟΥ-ΚΟΛΩΝΙΑ, ΛΕΚΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Το Κοινωφελές Ίδρυμα Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης σε συνεργασία με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία της Στέγης

Διαβάστε περισσότερα

eion.gr

eion.gr nikolpanteion@pant eion.gr ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ 1. ΕΠΩΝΥΜΟ : ΔΡΟΣΟΣ 2. ΟΝΟΜΑ : ΙΩΑΝΝΗΣ 3. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ : 25/10/1951 4. ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ : ΕΛΛΗΝΙΚΗ 5. ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ : Ίδρυμα ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

Εργαστήριο 66 Αtelier 66

Εργαστήριο 66 Αtelier 66 Επιστημονική Ημερίδα Εργαστήριο 66 Αtelier 66 ΔημήτρηΣ και Σουζάνα Αντωνακάκη ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ ΟΔΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016 ώρα 10:00 π.μ. Το περιοδικό ek σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο

Διαβάστε περισσότερα

Τμήμα Αρχιτεκτονικής Πολυτεχνική Σχολή, Πανεπιστήμιο Κύπρου

Τμήμα Αρχιτεκτονικής Πολυτεχνική Σχολή, Πανεπιστήμιο Κύπρου Τμήμα Αρχιτεκτονικής Πολυτεχνική Σχολή, Πανεπιστήμιο Κύπρου ημέρα γνωριμίας Ιανουάριος 2014 Σωκράτης Στρατής, Δρ. Αρχιτέκτονας, Πολεοδόμος, Επίκουρος Καθηγητής Τμήμα Αρχιτεκτονικής -Δομή Τμήματος -Δομή

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (7/27-6-2013)

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (7/27-6-2013) Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Η Δ Η Μ Ο Κ Ρ Α Τ Ι Α Π Α Ν Ε Π Ι Σ Τ Η Μ Ι Ο Π Α Τ Ρ Ω Ν ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ Τηλ.: 2610 997553, Telefax: 2610 969371 E-mail: archisec@upatras.gr Πάτρα

Διαβάστε περισσότερα

η συνάντηση εργασίας

η συνάντηση εργασίας 02.10.2018 1η συνάντηση εργασίας 1 Τι είναι; Το Έργο Πειραιώς αποτελεί πρωτοβουλία του Δήμου Μοσχάτου - Ταύρου για την ευρύτερη αναβάθμιση του ιστορικού δρόμου της οδού Πειραιώς σε δρόμο πολιτισμού και

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΙ Θεσσαλίας - Τεχνολογικών Εφαρμογών (ΣΤΕΦ) Τμήμα Σχεδιασμού & Τεχνολογίας Ξύλου & Επίπλου (Καρδίτσα)

ΤΕΙ Θεσσαλίας - Τεχνολογικών Εφαρμογών (ΣΤΕΦ) Τμήμα Σχεδιασμού & Τεχνολογίας Ξύλου & Επίπλου (Καρδίτσα) ΤΕΙ Θεσσαλίας - Τεχνολογικών Εφαρμογών (ΣΤΕΦ) Τμήμα Σχεδιασμού & Τεχνολογίας Ξύλου & Επίπλου (Καρδίτσα) Λάρισα 26/08/2015 Προκήρυξη Αριθμός Πρωτοκόλλου: 3332/16-6-2015(ΣΥΝ) ΑΞΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ - Τομέας:

Διαβάστε περισσότερα

2005$ Industrial Romantic Landscapes, Middlesbrough College, Αγγλία

2005$ Industrial Romantic Landscapes, Middlesbrough College, Αγγλία Εικαστικός. Γεννήθηκε στην Ερμούπολη της Σύρου. Σπούδασε ζωγραφική στο εργαστήρι του Τ. Πατρασκίδη και ψηφιδωτό στο εργαστήρι του Γ. Βαλαβανίδη, από το 1993 μέχρι το 1998, στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών

Διαβάστε περισσότερα

Ανακοίνωση_Αλλαγές στο ΔΣ_10Δεκ.2013 Επισυνάπτεται ανακοίνωση της εταιρείας Laiki Capital Public Co Ltd.

Ανακοίνωση_Αλλαγές στο ΔΣ_10Δεκ.2013 Επισυνάπτεται ανακοίνωση της εταιρείας Laiki Capital Public Co Ltd. 0067/00005379/el Αλλαγή στη σύνθεση Διοικητικών Συμβούλων/ανώτατων στελεχών (Διορισμοί/Παραιτήσεις) LAIKI CAPITAL PUBLIC CO LTD Ανακοίνωση_Αλλαγές στο ΔΣ_10Δεκ.2013 Επισυνάπτεται ανακοίνωση της εταιρείας

Διαβάστε περισσότερα

Πολυτεχνική Σχολή Α.Π.Θ. Ενημερωτικό Δελτίο

Πολυτεχνική Σχολή Α.Π.Θ. Ενημερωτικό Δελτίο Ιανουάριος 2010 Πολυτεχνική Σχολή Ενημερωτικό Δελτίο Πολυτεχνική Σχολή Α.Π.Θ. E-mail: info@eng.auth.gr Περιεχόμενα Κοπή της βασιλόπιτας της Πολυτεχνικής Σχολής 2 Έκθεση «10 studios Αρχιτεκτονικής» του

Διαβάστε περισσότερα

schema architecture & engineering

schema architecture & engineering Βιοκλιματικός Σχεδιασμός Κτιρίων & Εφαρμογές Μαριάννα Αθανασιάδου Αρχιτέκτων Μηχανικός Master in Architecture Graduate School of Design Harvard University schema architecture & engineering Τι είναι η βιοκλιματική

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Το Κοινωφελές Ίδρυμα Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης σε συνεργασία με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία της Στέγης

Διαβάστε περισσότερα

Οι σπουδές και το επάγγελμα του Μηχανολόγου Μηχανικού. Ιωάννης Τσιάφης Αναπληρωτής Καθηγητής Α.Π.Θ.

Οι σπουδές και το επάγγελμα του Μηχανολόγου Μηχανικού. Ιωάννης Τσιάφης Αναπληρωτής Καθηγητής Α.Π.Θ. Οι σπουδές και το επάγγελμα του Μηχανολόγου Μηχανικού Ιωάννης Τσιάφης Αναπληρωτής Καθηγητής Α.Π.Θ. Χαρακτηριστικά Μηχανολόγου Μηχανικού Εφευρετικός Επινοητικός Επιτήδειος Πολυμήχανος Καταρτισμένος Αποφασιστικός

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΕΩΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 12 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΕΩΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 12 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017 ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΕΩΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 12 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ Βραβεία Αρχιτεκτονικής ΕΙΑ 2017 + Βραβεία Σπουδαστικής Αρχιτεκτονικής Φωτογραφίας 1. ΓΕΝΙΚΑ Το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής

Διαβάστε περισσότερα

Ακαδημαϊκή Πιστοποίηση Προγράμματος Προπτυχιακών Σπουδών (ΠΠΣ) ΣΤΟΧΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ

Ακαδημαϊκή Πιστοποίηση Προγράμματος Προπτυχιακών Σπουδών (ΠΠΣ) ΣΤΟΧΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ Ακαδημαϊκή Πιστοποίηση Προγράμματος Προπτυχιακών Σπουδών (ΠΠΣ) ΣΤΟΧΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ Ίδρυμα : Πανεπιστήμιο Πατρών Τίτλος ΠΠΣ: Τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών

Διαβάστε περισσότερα

ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Καθηγητής Νικόλαος Οικονόμου Διευθυντής Τομέα Επιστήμης και Τεχνολογίας των Κατασκευών ΣΤΟΧΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ Η εκπαίδευση των φοιτητών

Διαβάστε περισσότερα

Ενεργειακά Αποδοτικές Δημόσιες Προμήθειες: θεσμικό πλαίσιο

Ενεργειακά Αποδοτικές Δημόσιες Προμήθειες: θεσμικό πλαίσιο Ενεργειακά Αποδοτικές Δημόσιες Προμήθειες: θεσμικό πλαίσιο Μυτιλήνη, 17.04.2013 Λουΐζα Παπαμικρούλη ΚΑΠΕ - Τμήμα Ανάπτυξης Αγοράς Διεύθυνση Ενεργειακής Πολιτικής και Σχεδιασμού Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΟΙΚΟΥ. email:elstoikou@yahoo.gr. Ημερομηνία γέννησης: 6 Νοεμβρίου 1967 Θεσσαλονίκη

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΟΙΚΟΥ. email:elstoikou@yahoo.gr. Ημερομηνία γέννησης: 6 Νοεμβρίου 1967 Θεσσαλονίκη ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΟΙΚΟΥ email:elstoikou@yahoo.gr ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Ημερομηνία γέννησης: 6 Νοεμβρίου 1967 Θεσσαλονίκη ΠΑΡΟΥΣΑ ΘΕΣΗ : Καθηγήτρια Μέσης Εκπαίδευσης, Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη μάθημα : Αισθητική

Διαβάστε περισσότερα

Για μια αειφόρο προσέγγιση της οικιστικής ανάπτυξης. Θάνος Παγώνης, αρχιτέκτων - πολεοδόμος

Για μια αειφόρο προσέγγιση της οικιστικής ανάπτυξης. Θάνος Παγώνης, αρχιτέκτων - πολεοδόμος Για μια αειφόρο προσέγγιση της οικιστικής ανάπτυξης Θάνος Παγώνης, αρχιτέκτων - πολεοδόμος Διαπιστώσεις Ο μισός πληθυσμός της γης στεγάζεται ήδη σε πόλεις καταναλώνοντας περίπου τα ¾ των πόρων του πλανήτη

Διαβάστε περισσότερα

5 η Biennale Αρχιτεκτονικής Τοπίου της Βαρκελώνης

5 η Biennale Αρχιτεκτονικής Τοπίου της Βαρκελώνης 5 η Biennale Αρχιτεκτονικής Τοπίου της Βαρκελώνης Την Παρασκευή 5.2.2010 και ώρα 20.15 εγκαινιάζεται στo Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης η έκθεση φοιτητικών εργασιών της 5 ης Biennale Αρχιτεκτονικής

Διαβάστε περισσότερα

2nd 100% HOTEL DESIGN AWARDS 2015

2nd 100% HOTEL DESIGN AWARDS 2015 2nd 100% HOTEL DESIGN AWARDS 2015 Ξεκινά η υποβολή έργων από Ελλάδα και Κύπρο, για τον σημαντικότερο Διαγωνισμό Αρχιτεκτονικής και Design Ξενοδοχειακών Μονάδων! Μετά την εξαιρετικά επιτυχημένη διοργάνωση

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΙ Θεσσαλίας - Τεχνολογικών Εφαρμογών (ΣΤΕΦ) Τμήμα Σχεδιασμού & Τεχνολογίας Ξύλου & Επίπλου (Καρδίτσα)

ΤΕΙ Θεσσαλίας - Τεχνολογικών Εφαρμογών (ΣΤΕΦ) Τμήμα Σχεδιασμού & Τεχνολογίας Ξύλου & Επίπλου (Καρδίτσα) ΤΕΙ Θεσσαλίας - Τεχνολογικών Εφαρμογών (ΣΤΕΦ) Τμήμα Σχεδιασμού & Τεχνολογίας Ξύλου & Επίπλου (Καρδίτσα) Λάρισα 26/08/2015 Προκήρυξη Αριθμός Πρωτοκόλλου: 3339/16-6-2015 ΑΞΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ - Τομέας: Ενιαίος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΙΚΑΣΤ. ΤΕΧΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ 3+3

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΙΚΑΣΤ. ΤΕΧΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ 3+3 ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΙΚΑΣΤ. ΤΕΧΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ 3+3 Η ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΓΙΑΝΝΙΣΗ γεννήθηκε στην Κατερίνη και σπούδασε Διακόσμηση Εσωτερικών Χώρων και Γραφικές Τέχνες στο Ινστιτούτο WEDER της Ζυρίχης

Διαβάστε περισσότερα

Page 1 of 1. Dimitris Panagiotopoulos

Page 1 of 1. Dimitris Panagiotopoulos Page 1 of 1 Dimitris Panagiotopoulos From: mirc [mirc@central.ntua.gr] Sent: Τρίτη, 4 Ιανουαρίου 2011 12:13 µµ To: Subject: career@asfa.gr ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΑΙΝΙΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ (Documentaries)

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ. Υγεία και ασφάλεια εγκαταστατών ηλιακών θερμικών και φωτοβολταϊκών συστημάτων σε κτίρια (Νομοθεσία και προκλήσεις)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ. Υγεία και ασφάλεια εγκαταστατών ηλιακών θερμικών και φωτοβολταϊκών συστημάτων σε κτίρια (Νομοθεσία και προκλήσεις) ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ Υγεία και ασφάλεια εγκαταστατών ηλιακών θερμικών και φωτοβολταϊκών συστημάτων σε κτίρια (Νομοθεσία και προκλήσεις) Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2018, 9:30πμ - 12:00μμ Κεντρικά Γραφεία ΟΕΒ,

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΘΗΜΑ 4 ο ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

ΜΑΘΗΜΑ 4 ο ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΜΑΘΗΜΑ 4 ο ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ 1. ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ (www.gnto.gov.gr) v Ίδρυση: έτος 1950 v Αποστολή: οργάνωση, ανάπτυξη και προώθηση του τουρισµού στην Ελλάδα v Δράσεις: τουριστική

Διαβάστε περισσότερα

«Ενεργειακές Υπηρεσίες και Συμβάσεις Ενεργειακής Απόδοσης»,

«Ενεργειακές Υπηρεσίες και Συμβάσεις Ενεργειακής Απόδοσης», ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ (ΑνΑΔ) «Ενεργειακές Υπηρεσίες και Συμβάσεις Ενεργειακής Απόδοσης», 15 Δεκεμβρίου 2015, διάρκειας 6 ωρών Αίθουσα Διαλέξεων

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ. Περιεχόμενο Τμήματος

ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ. Περιεχόμενο Τμήματος ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ Γνωστικό περιεχόμενο Περιεχόμενο Τμήματος Το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας καταλαμβάνει σημαντική θέση στο χώρο των

Διαβάστε περισσότερα

Planning through Projects: Νεοφιλελεύθερες Στρατηγικές Ανάπτυξης Πόλεων

Planning through Projects: Νεοφιλελεύθερες Στρατηγικές Ανάπτυξης Πόλεων ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΘΕΩΡΙΑ 6 Σ Υ Γ Χ Ρ Ο Ν Η Ε Π Ο Χ Η Planning through Projects: Νεοφιλελεύθερες Στρατηγικές Ανάπτυξης Πόλεων 1980-2000 Θάνος Παγώνης Αθήνα, Μάιος 2012 Αστική Πολιτική στην Αγγλία και τις ΗΠΑ

Διαβάστε περισσότερα

WIDER Green Growing of SMEs:

WIDER Green Growing of SMEs: WIDER Green Growing of SMEs: Πράσινη Ανάπτυξη των ΜΜΕ: Καινοτομία και Ανάπτυξη στον Τομέα της Ενέργειας στην Περιοχή της Μεσογείου Μαρία Τσαρμποπούλου Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας

Διαβάστε περισσότερα

H συμβολή του ΣΕΤΕ & της Marketing Greece στην ανάπτυξη του Συνεδριακού τουρισμού στην Ελλάδα. Στρατηγική & άξονες δράσεις.

H συμβολή του ΣΕΤΕ & της Marketing Greece στην ανάπτυξη του Συνεδριακού τουρισμού στην Ελλάδα. Στρατηγική & άξονες δράσεις. H συμβολή του ΣΕΤΕ & της Marketing Greece στην ανάπτυξη του Συνεδριακού τουρισμού στην Ελλάδα. Στρατηγική & άξονες δράσεις. 1 Το MICE παρουσιάζει σχετικά μικρό βαθµό εποχικότητας % 2010 Ιαν 2 Φεβ Μαρ 5

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ Ι ΑΣΚΟΝΤΩΝ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ Ι ΑΣΚΟΝΤΩΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ Ι ΑΣΚΟΝΤΩΝ ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΙΩΓΑΣ (Επιστηµονικός Υπεύθυνος) Ο Γιάννης Ζιώγας γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1962. Το 2010 εκλέγεται Επίκουρος Καθηγητής (αντικείµενο Ζωγραφική) στο Τµήµα Εικαστικών και

Διαβάστε περισσότερα

Έργα Υποδομών: μπορούμε να συμβάλουμε στην επιτυχή σύζευξή τους με το «αστικό» περιβάλλον και την αειφορία;

Έργα Υποδομών: μπορούμε να συμβάλουμε στην επιτυχή σύζευξή τους με το «αστικό» περιβάλλον και την αειφορία; Διεπιστημονική προσέγγιση στα ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ :Τεχνολογία, Περιβάλλον, Πολιτισμός Έργα Υποδομών: μπορούμε να συμβάλουμε στην επιτυχή σύζευξή τους με το «αστικό» περιβάλλον και την αειφορία; Κλειώ Αξαρλή,

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ Κώστας Θεριανός Δέσποινα Καρακατσάνη Μανώλης Κουτούζης

ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ Κώστας Θεριανός Δέσποινα Καρακατσάνη Μανώλης Κουτούζης ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ Ο Κώστας Θεριανός είναι κοινωνιολόγος και Διδάκτωρ των Επιστημών της Αγωγής. Εργάζεται στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση και τα ενδιαφέροντα του εστιάζονται στην Κοινωνιολογία της Εκπαίδευσης και

Διαβάστε περισσότερα

Vassilis Sgoutas, A Journey with the Architects of the World / Βασίλης Σγούτας, Ένα ταξίδι με τους αρχιτέκτονες του κόσμου,

Vassilis Sgoutas, A Journey with the Architects of the World / Βασίλης Σγούτας, Ένα ταξίδι με τους αρχιτέκτονες του κόσμου, Vassilis Sgoutas, A Journey with the Architects of the World / Βασίλης Σγούτας, Ένα ταξίδι με τους αρχιτέκτονες του κόσμου, Βερολίνο: Jovis, 2018, 431 σελίδες, ISBN 978-3-86859-481-2. Βασίλης Σγούτας Απόσταγμα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΠΟΛΥΜΕΣΩΝ

ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΠΟΛΥΜΕΣΩΝ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΠΟΛΥΜΕΣΩΝ ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ 3121 Με την ολοκλήρωση των σπουδών τους οι πτυχιούχοι του τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής και Πολυμέσων αποκτούν

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ. Περιβάλλον και Βιώσιμη Ανάπτυξη. Προκλήσεις για την Οικονομία, Κοινωνία, Πολιτισμό και Διεθνή Πολιτική

ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ. Περιβάλλον και Βιώσιμη Ανάπτυξη. Προκλήσεις για την Οικονομία, Κοινωνία, Πολιτισμό και Διεθνή Πολιτική 1 ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΠΑΝΤΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΑΝΤΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ Περιβάλλον

Διαβάστε περισσότερα

Η έκθεση διοργανώνεται από το Τµήµα Αρχιτεκτόνων του Α.Π.Θ. και το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής

Η έκθεση διοργανώνεται από το Τµήµα Αρχιτεκτόνων του Α.Π.Θ. και το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής Σε συνέχεια της αναγόρευσης, στις 21:30 θα γίνουν τα εγκαίνια της έκθεσης «Αρχιτεκτονικά Θέµατα, 40 χρόνια. Το έργο του Ορέστη Δουµάνη» στον εκθεσιακό χώρο του Τελλογλείου Ιδρύµατος Τεχνών. Την έκθεση

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΕ ΡΙΟ: ΒΙΩΣΙΜΗ. ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΕ ΕΛΛΑ Α & ΚΥΠΡΟ Αθήνα,, 18-09

ΣΥΝΕ ΡΙΟ: ΒΙΩΣΙΜΗ. ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΕ ΕΛΛΑ Α & ΚΥΠΡΟ Αθήνα,, 18-09 Έργο SUSCON Αειφόρος Κατασκευή στα ηµόσια & Ιδιωτικά Έργα µέσω της Ολοκληρωµένης Πολιτικής Προϊόντων ΣΥΝΕ ΡΙΟ: ΒΙΩΣΙΜΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΕ ΕΛΛΑ Α & ΚΥΠΡΟ Αθήνα,, 18-09 09-2008 Μαρία Λοϊζίδου Μονάδα Περιβαλλοντικής

Διαβάστε περισσότερα

Αρ. πρωτ: 2006 Αθήνα, 28 Μαΐου 2014

Αρ. πρωτ: 2006 Αθήνα, 28 Μαΐου 2014 Αρ. πρωτ: 2006 Αθήνα, 28 Μαΐου 2014 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ (MASTER) ΕΤΟΥΣ 2014 2015 (3 ος κύκλος) Το Τμήμα Εικαστικών Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΔΗΜΟΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ - ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΑΣΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΜΠ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΕΛΗ ΔΕΠ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΟΛΥΖΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΕΜΠ (ΕΠΙΣΤΗΜ.ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ) ΜΑΡΙΑ ΜΑΝΤΟΥΒΑΛΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 10-13 Απριλίου 2008 Πρώην Ανατολικός Αερολιμένας-Ελληνικό Σ χ έ δ ι ο π ρ ο γ ρ ά μ μ α τ ο ς Κήρυξη έναρξης Διημερίδας Γ. Σουφλιάς, Υπουργός ΥΠΕΧΩΔΕ Παρασκευή, 11 Απριλίου 2008 Ενέργεια,

Διαβάστε περισσότερα

ένα αειφόρο πρότυπο Ήβη Νανοπούλου Αρχιτέκτων - Διευθύνων σύμβουλος ΘΥΜΙΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΑΕΜ

ένα αειφόρο πρότυπο Ήβη Νανοπούλου Αρχιτέκτων - Διευθύνων σύμβουλος ΘΥΜΙΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΑΕΜ Η πόλη ως καταλύτης για ένα αειφόρο πρότυπο ανάπτυξης Ήβη Νανοπούλου Αρχιτέκτων - Διευθύνων σύμβουλος ΘΥΜΙΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΑΕΜ Διαπιστώσεις Πού ζούμε ; Ο χάρτης αναπαριστά τη συγκέντρωση πληθυσμού

Διαβάστε περισσότερα

Κώστας Γκόρτσος. Ειδικότητα Αρχιτέκτονας - Πολεοδόµος ΕΛΕ / Γ. Επικοινωνία Γραφείο 7.3, τηλ ,

Κώστας Γκόρτσος. Ειδικότητα Αρχιτέκτονας - Πολεοδόµος ΕΛΕ / Γ. Επικοινωνία Γραφείο 7.3, τηλ , Κώστας Γκόρτσος Ειδικότητα Αρχιτέκτονας - Πολεοδόµος ΕΛΕ / Γ Επικοινωνία Γραφείο 7.3, τηλ. 2107491639, e-mail kgortsos@ekke.gr, Σπουδές 2001 MSc Πολεοδοµίας και Χωροταξίας ΕΜΠ 1985 Δίπλωµα Αρχιτεκτονικής

Διαβάστε περισσότερα

Συνθέσεις από το Αιγαίο και τη Μεσόγειο, Ποίηση και ζωγραφική κ ά. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνθέσεις από το Αιγαίο και τη Μεσόγειο, Ποίηση και ζωγραφική κ ά. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης του ήµου Ρόδου, µε χαρά ανακοινώνει την ατοµική εικαστική έκθεση, του γνωστού «δικού µας» ζωγράφου Μάνου Αναστασιάδη, που θα φιλοξενήσει στην "Νέα Πτέρυγά" του,

Διαβάστε περισσότερα

Οι αρχειακές συλλογές του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου της Φλωρεντίας

Οι αρχειακές συλλογές του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου της Φλωρεντίας Οι αρχειακές συλλογές του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου της Φλωρεντίας B. Αρχειακές συλλογές που προέρχονται από ιδιωτικά αρχεία (DEP) και πολιτικές ομάδες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Χρηματοδότηση Το παρόν εκπαιδευτικό

Διαβάστε περισσότερα

Στόχος του σεμιναρίου. Σε ποιους απευθύνεται. Οφέλη

Στόχος του σεμιναρίου. Σε ποιους απευθύνεται. Οφέλη Στόχος του σεμιναρίου Το LinkedIn σεμινάριο είναι ένα σεμινάριο διάρκειας 8 ωρών το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τη Socialab την Τρίτη 21 Απριλίου με σκοπό να καλύψει τις ανάγκες όσων επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΙΣΡΑΗΛ. Βιογραφικά. Διπλωματικός ανταποκριτής και αρθρογράφος, εφημερίδα «Καθημερινή»

ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΙΣΡΑΗΛ. Βιογραφικά. Διπλωματικός ανταποκριτής και αρθρογράφος, εφημερίδα «Καθημερινή» ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΙΣΡΑΗΛ Βιογραφικά Συντονιστής: Αθανάσιος Έλλις Διπλωματικός ανταποκριτής και αρθρογράφος, εφημερίδα «Καθημερινή» Ο Αθανάσιος Έλλις είναι διπλωματικός ανταποκριτής και αρθρογράφος

Διαβάστε περισσότερα

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΥΡΟΥ. Αρχιτέκτονας Μηχανικός, MArch, MA Ιδρυτής & Διευθύνων Σύμβουλος MAKE Creative Spaces

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΥΡΟΥ. Αρχιτέκτονας Μηχανικός, MArch, MA Ιδρυτής & Διευθύνων Σύμβουλος MAKE Creative Spaces ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΥΡΟΥ Αρχιτέκτονας Μηχανικός, MArch, MA Ιδρυτής & Διευθύνων Σύμβουλος MAKE Creative Spaces Μητροπόλεως 110, Κέντρο, ΘΕΣ/ΝΙΚΗ, 54634, GR Σ. 0030 2310 225 565 K. 0030 6977 282 229 ckyrou@gmail.com

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ

ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΗΛ Μήνυμα Μιχάλη Χατζημιχαήλ για τον εθελοντισμό Όταν ένας συνάνθρωπος μας ή μια ομάδα ανθρώπων γύρω μας χρειάζεται βοήθεια κι εμείς αρνηθούμε, τότε οι λέξεις αλληλεγγύη, ανιδιοτέλεια,

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΜΗΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΜΗΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΜΗΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΟΝΙΜΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΔΙΑΛΕΞΗ του Κύπριου αρχιτέκτονα Ζήνωνα Σιερεπεκλή. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 07-05-2010-ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ

Διαβάστε περισσότερα

2007 Διδακτορική Διατριβή στην Τέχνη και το Design, University of Derby, Μεγάλη Βρετανία

2007 Διδακτορική Διατριβή στην Τέχνη και το Design, University of Derby, Μεγάλη Βρετανία Γιώργης Γερόλυµπος Γεννήθηκε στο Παρίσι, 1973 2008-2011 Διδάσκων Φωτογραφίας (Π.Δ.407/80) στο τµήµα Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστηµίου της Θεσσαλίας. Φωτογράφος, αρχιτέκτωv-µηχανικός. Εκπαίδευση 2007 Διδακτορική

Διαβάστε περισσότερα

Χ Α Ρ Ο Κ Ο Π Ε Ι Ο Π Α Ν Ε Π Ι Σ Τ Η Μ Ι Ο ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 70, ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ.: FAX:

Χ Α Ρ Ο Κ Ο Π Ε Ι Ο Π Α Ν Ε Π Ι Σ Τ Η Μ Ι Ο ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 70, ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ.: FAX: Χ Α Ρ Ο Κ Ο Π Ε Ι Ο Π Α Ν Ε Π Ι Σ Τ Η Μ Ι Ο ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 70, 176 71 ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ.: 210 9549100 FAX: 210 9577050 ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ Αθήνα, 20.12.2016 Αριθ. Πρωτ. 64950 Προς: Τα μέλη

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΝΈΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΝΈΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΝΈΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ «Δικτυακές πόλεις και αναπαραστάσεις» ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΚΑΙ ΧΩΡΟΣ Δώρα Μονιούδη-Γαβαλά

Διαβάστε περισσότερα

Spatial Planning for Energy And Communities In All Landscapes. Χωρικός Σχεδιασμός και Ενέργεια σε Κοινότητες Παντός Τύπου Τοπίου

Spatial Planning for Energy And Communities In All Landscapes. Χωρικός Σχεδιασμός και Ενέργεια σε Κοινότητες Παντός Τύπου Τοπίου Spatial Planning for Energy And Communities In All Landscapes Χωρικός Σχεδιασμός και Ενέργεια σε Κοινότητες Παντός Τύπου Τοπίου Βασικοί Στόχοι Ανταλλαγή εμπειριών μεταξύ φορέων Πολεοδομικού Σχεδιασμού

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα Υποτροφιών Fulbright Ακαδημαϊκού Έτους για Έλληνες Πολίτες

Πρόγραμμα Υποτροφιών Fulbright Ακαδημαϊκού Έτους για Έλληνες Πολίτες Πρόγραμμα Υποτροφιών Fulbright Ακαδημαϊκού Έτους 2018-2019 για Έλληνες Πολίτες To Ίδρυμα Fulbright προκηρύσσει νέο κύκλο υποτροφιών για το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 Οι υποτροφίες απευθύνονται σε καθηγητές/ερευνητές,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΑΝΑΛΥΤΙΚΉ ΣΚΈΨΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΌΤΗΤΑ 19-20 ΙΑΝΟΥΑΡΊΟΥ 2011

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΑΝΑΛΥΤΙΚΉ ΣΚΈΨΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΌΤΗΤΑ 19-20 ΙΑΝΟΥΑΡΊΟΥ 2011 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΑΝΑΛΥΤΙΚΉ ΣΚΈΨΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΌΤΗΤΑ 19-20 ΙΑΝΟΥΑΡΊΟΥ 2011 ΤΙΤΛΟΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΉ ΣΚΈΨΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΌΤΗΤΑ ΑNALYTICAL THOUGHT AND CREATIVITY Η διεπιστημονική προσέγγιση των αντικειμένων

Διαβάστε περισσότερα

Β.1 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Β.1 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ A. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Όνομα Σταυρούλα Επώνυμο Γαλανοπούλου Οικογ. κατάσταση Έγγαμη, με ένα παιδί e-mail gs@teilam.gr Τηλ. +30 22370 25063 Φαξ +30 22370 24035 B. ΣΠΟΥΔΕΣ Β.1 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ 1.

Διαβάστε περισσότερα

P O I N T S U P R E M E A R C H I T E C T S

P O I N T S U P R E M E A R C H I T E C T S Όνομα Point Supreme: Μαριάννα Ρέντζου, Κωνσταντίνος Πανταζής Βιογραφικά Σημειώματα Point Supreme Architects Οι Point Supreme Αρχιτέκτονες ιδρύθηκαν στο Ρότερνταμ το 2007 από τους Κωνσταντίνο Πανταζή και

Διαβάστε περισσότερα

Η Στέγη ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη

Η Στέγη ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη Εκπαίδευση Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΟΝ ΑΥΤΙΣΜΟ Η Στέγη ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη 18, 19 & 20 Δεκεμβρίου 2015 Μουσικό εργαστήριο για παιδιά που βρίσκονται στο αυτιστικό φάσμα. Το εργαστήριο πραγματοποιείται για

Διαβάστε περισσότερα

Η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων με μία ματιά

Η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων με μία ματιά Η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων με μία ματιά Η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) βρίσκεται στη Λευκωσία και σήμερα απασχολεί 28 άτομα μόνιμο προσωπικό. Κάτω από την ΟΕΒ λειτουργούν τα πιο κάτω

Διαβάστε περισσότερα

Breaking Art Workshop δημιουργικής συνεργασίας για νέους χορογράφους και συνθέτες

Breaking Art Workshop δημιουργικής συνεργασίας για νέους χορογράφους και συνθέτες Σοφία Μαυραγάνη & Θάνος Πολυμενέας - Λιοντήρης Breaking Art Workshop δημιουργικής συνεργασίας για νέους χορογράφους και συνθέτες Ιανουάριος Μάρτιος 2018 Υποβολή αιτήσεων έως: 30 Οκτωβρίου 2017 Έναρξη workshop:

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΛΑΥΡΙΟΥ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΛΑΥΡΙΟΥ ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΛΑΥΡΙΟΥ Ένα Πρωτοποριακό Εγχείρηµα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Ι ΡΥΣΗ Πρωτοβουλία ΕΜΠ (1977-1991) για τη διάσωση των εγκαταστάσεων της ΓΕΜΛ

Διαβάστε περισσότερα

4th HOTEL DESIGN AWARDS 2017

4th HOTEL DESIGN AWARDS 2017 4th HOTEL DESIGN AWARDS 2017 Ξεκινά η υποβολή έργων από Ελλάδα και Κύπρο, για το σημαντικότερο Διαγωνισμό Ξενοδοχειακού Σχεδιασμού! Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ό Μ Ε Ν Α 03 03 04 04 05 05 05 06 07 07 ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Χαράλαμπος Μαλαματένιος Μηχανολόγος Μηχανικός ΕΜΠ (PhD) ΥπεύθυνοςΤμήματοςΕκπαίδευσης Διεύθυνση Ενεργειακής Πολιτικής & Σχεδιασμού

Χαράλαμπος Μαλαματένιος Μηχανολόγος Μηχανικός ΕΜΠ (PhD) ΥπεύθυνοςΤμήματοςΕκπαίδευσης Διεύθυνση Ενεργειακής Πολιτικής & Σχεδιασμού Πλαίσιο στο οποίο εντάσσεται η 2 η Συνάντηση Εργασίας με θέμα: «ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΩΝ ΤΩΝ ΜΙΚΡΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΑΠΕ ΣΤΑ ΚΤΗΡΙΑ» Χαράλαμπος Μαλαματένιος Μηχανολόγος Μηχανικός

Διαβάστε περισσότερα

Δ Ο Μ Ε Σ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ

Δ Ο Μ Ε Σ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ Δ Ο Μ Ε Σ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ ΒΟΙΩΤΙΑΣ A. ΕΙΣΑΓΩΓΗ B. ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΡΓΑ (ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΡΓΩΝ) Γ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΕΡΓΑ ATHENS 2004 Δ. ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ-ΕΙΔΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ (ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΡΓΩΝ) Α Διαμόρφωση Θαλάσσιου Μετώπου Θες/νικης.

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΛΟΥΜΠΛΙΑΝΑΣ

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΛΟΥΜΠΛΙΑΝΑΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΛΟΥΜΠΛΙΑΝΑΣ Δήλωση συνέχισης με σκοπό τη στήριξη και την ενίσχυση πρωτοβουλιών για την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων «Πολιτικές στήριξης και τεχνολογικές λύσεις για την ενεργειακή αναβάθμισης

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ. Επιστηµονικός Συνεργάτης Εθνικής Επιτροπής Βιοηθικής Η οµιλία του κ.βιδάλη θα γίνει µέσω skype.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ. Επιστηµονικός Συνεργάτης Εθνικής Επιτροπής Βιοηθικής Η οµιλία του κ.βιδάλη θα γίνει µέσω skype. ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙ Α Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016 Ώρα 7:00 µ.µ Ξενοδοχείο ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΑΡΤΑ ιοργανωτές Ηµερίδας ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΡΤΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΕΝ.ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΡΤΑΣ Η Ιατρική Εταιρεία Άρτας και

Διαβάστε περισσότερα

5. ΣΤΟΧΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΠΣ ΤΟΥ ΤΦ

5. ΣΤΟΧΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΠΣ ΤΟΥ ΤΦ Στοχοθεσία και Προγραµµατισµός Δράσεων για το ΠΠΣ του ΤΦ 5. ΣΤΟΧΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΠΣ ΤΟΥ ΤΦ Στόχοι του ΠΠΣ Κεντρικός εκπαιδευτικός προσανατολισµός του ΠΠΣ του ΤΦ είναι η καλλιέργεια

Διαβάστε περισσότερα

Αποκατάσταση Τοπίου μεγάλων τεχνικών έργων: H περίπτωση του φράγματος Πείρου-Παραπείρου (Τεχνητή Λίμνη Αστερίου)

Αποκατάσταση Τοπίου μεγάλων τεχνικών έργων: H περίπτωση του φράγματος Πείρου-Παραπείρου (Τεχνητή Λίμνη Αστερίου) Αποκατάσταση Τοπίου μεγάλων τεχνικών έργων: H περίπτωση του φράγματος Πείρου-Παραπείρου (Τεχνητή Λίμνη Αστερίου) Α ΒΡΑΒΕΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΙΔΕΩΝ:«ΜΕΛΕΤΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ. 1975-1980 HENKEL DÜSSELDORF GMBH, Εµπορική αντιπροσωπεία της στην Ελλάδα Διευθυντής πωλήσεων

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ. 1975-1980 HENKEL DÜSSELDORF GMBH, Εµπορική αντιπροσωπεία της στην Ελλάδα Διευθυντής πωλήσεων ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ : Στυλιανός Λογοθέτης ΕΤΟΣ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ : 1951 ΣΠΟΥΔΕΣ : Χηµικός Μηχανικός, Ε.Μ.Π. (1975) ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ : Αγγλικά, Γερµανικά, Γαλλικά, Ισπανικά ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ 1975-1980

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΙ Θεσσαλίας - Τεχνολογικών Εφαρμογών (ΣΤΕΦ) Τμήμα Σχεδιασμού & Τεχνολογίας Ξύλου & Επίπλου (Καρδίτσα)

ΤΕΙ Θεσσαλίας - Τεχνολογικών Εφαρμογών (ΣΤΕΦ) Τμήμα Σχεδιασμού & Τεχνολογίας Ξύλου & Επίπλου (Καρδίτσα) ΤΕΙ Θεσσαλίας - Τεχνολογικών Εφαρμογών (ΣΤΕΦ) Τμήμα Σχεδιασμού & Τεχνολογίας Ξύλου & Επίπλου (Καρδίτσα) Λάρισα 12/07/2014 Προκήρυξη Αριθμός Πρωτοκόλλου: 3023/30-6-2014 ΑΞΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ - Τομέας: Ενιαίος

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ. venetia@moda.teithe.gr ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Ονοματεπώνυμο ΚΟΥΤΣΟΥ ΒΕΝΕΤΙΑ

ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ. venetia@moda.teithe.gr ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Ονοματεπώνυμο ΚΟΥΤΣΟΥ ΒΕΝΕΤΙΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Ονοματεπώνυμο ΚΟΥΤΣΟΥ ΒΕΝΕΤΙΑ Διεύθυνση Εργασίας Τμήμα ΣΠΕ Κιλκίς, Γ. Αργυρίου 16, Κιλκίς, Ελλάδα Τηλέφωνο Εργασίας +30 23410 29876 εσωτ. 26 venetia@moda.teithe.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ, ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ, ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ, ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ «ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ

Διαβάστε περισσότερα

10:00 10:10 10:10 12:10 12:10-12:15 12:15-14:00

10:00 10:10 10:10 12:10 12:10-12:15 12:15-14:00 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ (ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΑΝΑ -ΚΕΠΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ Ι ΡΥΜΑΤΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ) Α ΘΕΜΑΤΑ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Santiago Calatrava επίτιμος διδάκτωρ στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Santiago Calatrava επίτιμος διδάκτωρ στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ AΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ Tμήμα Πολιτικών Μηχανικών Πρόεδρος: καθηγητής Ι. Ε. Αβραμίδης ARISTOTLE UNIVERSITY OF THESSALONIKI SCHOOL OF ENGINEERING Department of Civil Engineering

Διαβάστε περισσότερα

THE HOUSE PROJECT Φοιτητικός Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός Media Partners Booklet Presented by

THE HOUSE PROJECT Φοιτητικός Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός Media Partners Booklet Presented by THE HOUSE PROJECT Φοιτητικός Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός Media Partners Booklet Presented by Περιεχόμενα THE HOUSE PROJECT BEST Athens VERONIS- JAKOBSEN Πρόταση Συνεργασίας Στοιχεία Επικοινωνίας THE HOUSE

Διαβάστε περισσότερα

Greek Green Awards 2019

Greek Green Awards 2019 Greek Green Awards 2019 BΕΛΤΙΣΤΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΙΑ, ΤΙΣ «ΕΞΥΠΝΕΣ ΠΟΛΕΙΣ», ΤΗΝ ΚΥΚΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ Μέλος ΔΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ο Αγρονόμος και Τοπογράφος Μηχανικός

Ο Αγρονόμος και Τοπογράφος Μηχανικός Ο Αγρονόμος και Τοπογράφος Μηχανικός Σύνδεσμος Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών Κύπρου (ΣΑΤΜΚ) ρ. ημήτρης ημητρίου, Πρόεδρος ΣΑΤΜΚ Περιεχόμενα παρουσίασης 1. Ιστορικά στοιχεία 2. Τι είναι ο Αγρονόμος

Διαβάστε περισσότερα

Εκ μέρους των συναδέλφων που στελεχώνουμε το Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης

Εκ μέρους των συναδέλφων που στελεχώνουμε το Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Αγαπητοί/ές μελλοντικοί/ές φοιτητές/τριες, Εκ μέρους των συναδέλφων που στελεχώνουμε το Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Σύρο, σας καλωσορίζω στη σύντομη

Διαβάστε περισσότερα

Επιτροπή Πολιτισµού, Νεότητας, Παιδείας, Μέσων Ενηµέρωσης και

Επιτροπή Πολιτισµού, Νεότητας, Παιδείας, Μέσων Ενηµέρωσης και ΗΜΟΣ του ΕΛΣΙΝΚΙ 21.2.2003 Προς: Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Επιτροπή Πολιτισµού, Νεότητας, Παιδείας, Μέσων Ενηµέρωσης και Αθλητισµού Υπ όψιν κ. Ignacio Samper, ιευθυντή ATR 8 K 029 Οδός Wiertz 60 1047 Βρυξέλλες

Διαβάστε περισσότερα