Τμήμα Ναυτιλίας και Μεταφορών. Εκπαιδευτικές επισκέψεις - Ομιλίες - Συνεντεύξεις

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Τμήμα Ναυτιλίας και Μεταφορών. Εκπαιδευτικές επισκέψεις - Ομιλίες - Συνεντεύξεις"

Transcript

1 Τμήμα Ναυτιλίας και Μεταφορών Εκπαιδευτικές επισκέψεις - Ομιλίες - Συνεντεύξεις

2 About Us Το BCA, ήταν το πρώτο ιδιωτικό εκπαιδευτικό ίδρυμα στην Ελλάδα που εισήγαγε ακαδημαϊκές σπουδές άρρηκτα συνδεδεμένες με την αγορά εργασίας και τους τομείς που η Ελλάδα είχε ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Μάλιστα ήταν το πρώτο κολλέγιο που προσέφερε ναυτιλιακές σπουδές και από τα πρώτα ιδρύματα που προσέφεραν ξενοδοχειακές σπουδές στη χώρα μας, αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα των κλάδων της ναυτιλίας και της ξενοδοχείας και τον ρόλο τους στην Ελληνική οικονομία. Με πάνω από 46 χρόνια εμπειρίας και επιτυχημένης λειτουργίας και συνεργάτη το βραβευμένο πανεπιστήμιου του Plymouth της Αγγλίας, το ΒCA μπορεί να επικαλεστεί άφοβα ότι παρέχει τα «δυνατότερα» προγράμματα Ναυτιλιακών και Ξενοδοχειακών σπουδών στο χώρο της ιδιωτικής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Το συγκριτικό πλεονέκτημα έγκειται στον καινοτόμο σχεδιασμό των προγραμμάτων, ο οποίος έχει επιτευχθεί σε συνεργασία με ναυτιλιακές εταιρείες, ακαδημαϊκούς και ειδικούς του χώρου της ναυτιλίας και τον τουριστικό κλάδο. Το κολλέγιο μεριμνά παράλληλα ώστε τα προγράμματα του να ανταποκρίνονται συνεχώς στις ανάγκες μίας μεταβαλλόμενης αγοράς. Για το λόγο αυτό, το BCA εγκαθίδρυσε το θεσμό των Academic Advisory Boards (Shipping Sector, Business Management Sector, Tourism Sector), στα οποία συμμετέχουν κορυφαία στελέχη των Ελληνικών επιχειρήσεων, οι οποίοι διασφαλίζουν ότι τα προγράμματα σπουδών ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες της οικονομίας. Τα πρόγραμμα σπουδών εμπλουτίζονται περαιτέρω με επιχειρηματικές επισκέψεις, σεμινάρια και ομιλίες που πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια της χρονιάς παράλληλα με το πρόγραμμα σπουδών. Οι εκδηλώσεις αυτές γεφυρώνουν την ακαδημαϊκή θεωρία που διδάσκεται στις αίθουσες με τις σύγχρονες πρακτικές του επαγγελματικού στίβου, μεταφέρουν στους σπουδαστές τεχνογνωσία και εξειδίκευση σε αληθινό χρόνο και τους συνδέουν με καταξιωμένα στελέχη, επιχειρηματίες, και ανθρώπους με θέσεις-κλειδιά στον κλάδο τους.

3 Εκπαιδευτικές επισκέψεις Κατά τη διάρκεια των σπουδών τους στο BCA, οι σπουδαστές τoυ τμήματος Ναυτιλίας και Μεταφορών, έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν γνωστές εταιρείες και εκπαιδευτικά κέντρα του σύγχρονου επιχειρηματικού ναυτιλιακού κόσμου. Εκτός από τη δικτύωση με ανθρώπους κλειδιά του κλάδου, μέσα από τις εκπαιδευτικές επισκέψεις, οι σπουδαστές έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες και αποκτούν εμπειρίες που θα τους βοηθήσουν να συνδέσουν την θεωρία με την πράξη και να αποκτήσουν μία σφαιρική εικόνα του κλάδου και της προοπτικής του. Παράλληλα, έχοντας επίγνωση των θεμάτων που αφορούν τα μηχανήματα, τη διακυβέρνηση, τα πληρώματα, θα μπορούν στις ναυτιλιακές εταιρείες που θα εργάζονται στο μέλλον να συνεργάζονται αρτιότερα με πληρώματα και Αξιωματικούς πλοίων.

4 Εκπαιδευτική Επίσκεψη στο Ε/Γ Ο/Γ Blue Star Patmos, της Blue Star Ferries Η εκπαιδευτική επίσκεψη στο Blue Star Patmos, πραγματοποιήθηκε με ξεναγούς τον Προϊστάμενο Αρχιθαλαμηπόλο και τον Αρχιθαλαμηπόλο, οι οποίοι παρουσίασαν στους σπουδαστές τα κυριότερα τμήματα ενός επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου και ανέλυσαν τις δυνατότητες φιλοξενίας του. Κατά τη διάρκεια αυτής της μοναδικής ξενάγησης, οι σπουδαστές είχαν την ευκαιρία να δουν χώρους που έχουν πρόσβαση μόνο τα μέλη του πληρώματος, όπως το Control Room το μηχανοστάσιο, τη Γέφυρα και να μάθουν πολλές χρήσιμες πληροφορίες για το αντίστοιχο τμήμα. + Χαρακτηριστικά, στο μηχανοστάσιο ο Πρώτος Μηχανικός επεξήγησε τον τρόπο λειτουργίας των διαφόρων οργάνων και μηχανών και στην Γέφυρα ο Υποπλοίαρχος, μέσα από ένα «διαδραστικό μάθημα» παρουσίασε τα κυριότερα όργανα που χρησιμοποιούνται στην πλοήγηση, όπως τα radar και τα χειριστήρια της κεντρικής κονσόλας.

5 Εκπαιδευτική Επίσκεψη στο Delphic Maritime Training Center To Delphic Maritime Training Center, ανήκει στον όμιλο Αγγελικούση και χρησιμοποιείται για την εκπαίδευση και κατάρτιση, τόσο των Αξιωματικών Γέφυρας, όσο και των Αξιωματικών Μηχανής. Με την προσεκτική καθοδήγηση των εκπαιδευτών κ.κ Γιαννουλάκη Master Mariner και Παναγιώτη Γιγή Marine Superintendent, οι σπουδαστές του τμήματος Shipping, είχαν την ευκαιρία να κάνουν ένα εικονικό ταξίδι στη Γέφυρα ενός Suezmax, και να περάσουν από το κανάλι του Bennelong, μπροστά από την διάσημη όπερα του Σύδνεϋ. Στην συνέχεια είδαν σε Η/Υ, μία αναπαράσταση των ηλεκτρονικών χαρτών και μία αναπαράσταση της κονσόλας φορτώσεως-εκφορτώσεως ενός tanker dwt. Sy nergistically ev olve 2.0 technologies rather than just in time initiativ es. Quickly deploy strategic networks with compelling e-business.

6 Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στις εγκαταστάσεις των εταιρειών Delta Tankers και Marmaras Navigation, του ομίλου Διαμαντίδη, οι σπουδαστές καθισμένοι στο εντυπωσιακό αμφιθέατρο της εταιρείας, άκουσαν για υπολογισμούς ταξιδιού και ναύλων, από τον Head του Chartering Department. Στους σπουδαστές μίλησαν για πολλά ακόμη θέματα στελέχη των τμημάτων Freight Collection και Accounting, αλλά και ο Πρόεδρος της εταιρείας κ. Διαμαντής Διαμαντίδης.

7 Εκπαιδευτική Επίσκεψη στο H/S/F Knossos Palace, της Minoan Lines Στο Knossos Palace της Minoan Lines ένα από τα μεγαλύτερα και ταχύτερα πλοία της κατηγορίας του, βρέθηκαν 50 σπουδαστές του τμήματος Shipping. Εκεί ο Υποπλοίαρχος ανέλαβε να ξεναγήσει τους σπουδαστές στην Γέφυρα του Knossos Palace και να τους παρουσιάσει όλα τα σύγχρονα μέσα ναυσιπλοΐας που διαθέτει και που επιτρέπουν τη διακυβέρνηση και τη λειτουργία του όπως η κεντρική κονσόλα, η δεξιά βαρδιόλα και άλλα. Αφού απάντησε στον καταιγισμό ερωτήσεων των σπουδαστών, τους έδειξε το ξενοδοχειακό τμήμα του πλοίου που απαρτίζεται από τις καμπίνες και τους δημόσιους χώρους, παρουσία του βοηθού του Προϊσταμένου του τμήματος. Στο κεντρικό garage, σε χαλαρή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε ένα «mannequin challenge», με σκηνοθέτη τον Υποπλοίαρχο του βαποριού..

8 Εκπαιδευτική Επίσκεψη στα γραφεία του Ομίλου Τσάκου Η εκπαιδευτική επίσκεψη στον Ναυτιλιακό όμιλο Τσάκου, στο Μέγαρο Μακεδονία, ξεκίνησε στο εντυπωσιακό αμφιθέατρο της εταιρείας, την είσοδο του οποίου διακοσμούν ιδιαίτερα έργα τέχνης. Ο Captain Γεώργιος Βλάχος, HR-Training Director του ομίλου, αναφέρθηκε σε κάποια ιστορικά σημεία της ιστορίας του ομίλου και στον ιδρυτή του Captain Παναγιώτη Τσάκο. Συνέχισε αναλύοντας θέματα γύρω από την λειτουργία του Maria Tsakos TCM Academy - Maritime Training Center, το στόλο της εταιρείας και τις απαιτήσεις της σύγχρονης ναυτιλίας. Τέλος, αναφέρθηκε στις επαγγελματικές προοπτικές των σπουδαστών που έχουν ολοκληρώσει ναυτιλιακές σπουδές και απάντησε σε ερωτήσεις. + Στο δεύτερο σκέλος της επίσκεψης, οι σπουδαστές περιηγήθηκαν στην «καρδιά» της ναυτιλιακής εταιρείας του ομίλου και συγκεκριμένα στο foyer του Operations Department. Εκεί τους μίλησε ο Marine Manager της εταιρείας, ο οποίος αναφέρθηκε σε κάποια βασικά για το Operations θέματα, τονίζοντας τη σημασία που έχει η ναυτοσύνη για όλους όχι μόνο τους Αξιωματικούς. Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε η εμφάνιση του ίδιου του Προέδρου του ομίλου του καπετάνιου Παναγιώτη Τσάκου, ο οποίος απευθύνθηκε στους σπουδαστές δίνοντάς τους επαγγελματικές συμβουλές, αντλημένες από την δική του επιτυχημένη επαγγελματική πορεία.

9 Στο τελευταίο μέρος της ξενάγησης στο Μέγαρο Μακεδονία, οι σπουδαστές επισκέφθηκαν το Maria Tsakos TCM Academy Maritime Training Center, όπου είδαν το υπερσύγχρονο Bridge Simulator και το Cargo Simulator της Kongsberg. Ο καπετάνιος Ιωάννης Φράγκος, Instructor στο training center, μίλησε για την εκπαίδευση των Αξιωματικών Γέφυρας του ομίλου και παρουσίασε το Bridge Simulator σε λειτουργία. Μάλιστα δύο τεταρτοετείς σπουδαστές είχαν την ευκαιρία να κάνουν χρήση του simulator και να «μανουβράρουν» ένα εικονικό πλοίο. Παράλληλα οι σπουδαστές έμαθαν για τα Ηλεκτρονικά Συστήματα Απεικόνισης Χαρτών και Πληροφοριών (ECDIS), και τη διαδικασία αξιολόγησης των εκπαιδευόμενων αξιωματικών. Τέλος στις ειδικές οθόνες του Engine Simulator, οι σπουδαστές είδαν την αναπαράσταση του μηχανοστασίου ενός tanker και έμαθαν με ποιόν τρόπο αυτές αξιοποιούνται από τους μηχανικούς για την εκπλήρωση των ασκήσεων τους και πως πραγματοποιείται η αξιολόγησή τους.

10 Εκπαιδευτική Επίσκεψη στο M/V Nikolaos A, της Blue Planet Shipping Στα Αμπελάκια Σαλαμίνας στο ναυπηγείο όπου βρίσκεται το MV Nikolaos A, της χιώτικης εταιρείας Blue Planet, υποδέχτηκε τους σπουδαστές ο Captain Γεώργιος Τσουρής πρώην καθηγητής του BCA. Στο ναυπηγείο, ο Captain Τσουρής μίλησε για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων όπως τα εξωτερικά μέρη του πλοίου, τη διαδικασία συντήρησης των χρωμάτων του, και τις ονομασίες των κάβων στην πλαγιοδέτηση. Έκανε επίσης, αναφορά στον τρόπο αντιμετώπισης μίας τρύπας από σύγκρουση και σε κανονισμούς που αφορούν την κλίμακα μετρήσεων των βυθισμάτων, το plimsoll mark, το πηδάλιο και πολλά ακόμα. Το δεύτερο μέρος της επίσκεψης συνεχίστηκε πάνω στο πλοίο, όπου οι σπουδαστές συνοδευόμενοι από τον Captain Τσουρή, περιηγήθηκαν το κατάστρωμα και έμαθαν για τον τρόπο που πραγματοποιείται το άνοιγμα και ο εξαερισμός των αμπαριών, η απομάκρυνση των υδάτων της θάλασσας, οι μετρήσεις του φορτίου.

11 Εκπαιδευτική Επίσκεψη στο Piraeus Container Terminal, της Cosco Το υπερσύχρονο terminal της Cosco (PCT) και σημαντικό σταθμό εμπορευματοκιβωτίων της Μεσογείου, επισκέφτηκαν οι σπουδαστές του τμήματος Ναυτιλιακών σπουδών, έχοντας «ξεναγό» τον Commercial Director του Terminal, κύριο Τ. Βαμβακίδη. Αφού περιηγήθηκαν όλη την έκταση της προβλήτας 2 και 3, στο κτήριο της Διοίκησης οι σπουδαστές παρακολούθησαν ένα εταιρικό video, και έμαθαν για τον τρόπο λειτουργίας του terminal και χρήσιμες πληροφορίες για τη διαδικασία του bunkering. Επιπρόσθετα πληροφορήθηκαν τα σχέδια ανάπτυξης της προβλήτας 1, που βρίσκεται πλέον στην κατοχή της COSCO μαζί με το 51% του OΛΠ καθώς και τα σχέδια δημιουργίας δεύτερης αποθήκης σε απόσταση κοντινή από το λιμάνι.

12 Εκπαιδευτική Επίσκεψη στο κρουαζιερόπλοιο Celestyal Nefeli, της Celestyal Cruises Στα πλαίσια του προγράμματος των εκπαιδευτικών επισκέψεων οι σπουδαστές του τμήματος Shipping, επισκέφθηκαν το κρουαζιερόπλοιο Celestyal Nefeli, της Celestyal Cruises. Η Assistant Cruise Director, κα. Βασιλική Γαϊτάνη ανέλαβε την ξενάγηση των σπουδαστών στο ξενοδοχειακό τμήμα του πλοίου και τους έδωσε πολλές χρήσιμες πληροφορίες για τις εγκαταστάσεις, τους επιβάτες καθώς και για τα ταξίδια που έχουν προγραμματιστεί για τη φετινή χρονιά. + Στην συνέχεια, οι σπουδαστές επισκέφτηκαν την Γέφυρα του πλοίου, όπου πραγματοποιήθηκε ένα διαδραστικό «μάθημα» με βασικό «καθηγητή» τον κύριο Κακνή Safety Officer του κρουαζιερόπλοιου. Κατά το τελευταίο μέρος της επίσκεψης, οι σπουδαστές επισκέφτηκαν τους κοινόχρηστους χώρους, όπως τα duty free, τις αίθουσες θεαμάτων, και σε ένα από τα καφέ απόλαυσαν δροσερό fruit punch κερασμένο από τον Hotel Manager του πλοίου.

13 Εκπαιδευτική Επίσκεψη στο Cargo Development Department, του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος» Την εμπορευματική κοινότητα του διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, «Ελευθέριος Βενιζέλος» επισκέφτηκαν οι σπουδαστές των τμημάτων Business και Shipping. Στο meeting room του κτηρίου διοίκησης, οι σπουδαστές είχαν τη μοναδική ευκαιρία να μάθουν από τους ειδικούς του χώρου για τη σύνθετη διαδικασία διακίνησης εμπορευμάτων που επιτυγχάνεται μέσω του ειδικού τμήματος Cargo Development και να συνδέσουν έτσι την ακαδημαϊκή θεωρία στις αίθουσες με την πρακτική της αγοράς. Οι σπουδαστές έμαθαν επίσης για τις υπόλοιπες υπηρεσίες που παρέχονται από το τμήμα, για τους βασικούς «παίχτες» της εμπορευματικής κοινότητας, αλλά και πολλές χρήσιμες πληροφορίες πάνω σε τεχνικά θέματα του αεροδρομίου.

14 Με ξεναγό τον υπεύθυνο ασφαλείας του αεροδρομίου, η επίσκεψη συνεχίστηκε μέσα σε ένα shuttle AIA bus, που μετέφερε τους σπουδαστές σ όλο το εύρος της πίστας αεροσκαφών, με αποτέλεσμα να δουν τον πύργο ελέγχου, το κεντρικό terminal αφίξεων και αναχωρήσεων, τις 24 θέσεις αεροσκαφών που διαθέτουν «φυσούνα», τους χώρους στάθμευσης των εσωτερικών λεωφορείων, καθώς και το δεύτερο terminal που χρησιμοποιείται μόνο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Κάτω από το μεγαλύτερο υπόστεγο συντήρησης, οι σπουδαστές είχαν την ευκαιρία να δουν επίσης τη διαδικασία συντήρησης δύο Airbus A της Aegean. +

15 Εκπαιδευτική Επίσκεψη στο logistics center, της DHL Express Hellas European Air Transport Σε συνέχεια της επισκέψεως στην εμπορευματική κοινότητα του ΑΙΑ, πραγματοποιήθηκε ξενάγηση και στο logistics center της DHL Express Hellas European Air Transport. Αρχικά έγινε μία παρουσίαση στους φοιτητές, σχετική με τις δραστηριότητες της εταιρείας, τα KPI s που χρησιμοποιεί και τους χρόνους που προβλέπονται για τις μεταφορές. Στην συνέχεια έγινε ξενάγηση στα γραφεία, τα οποία ανακαινίστηκαν πριν μόλις ένα χρόνο. Τελευταίος σταθμός ήταν ο χώρος της υπερσύχρονης αποθήκης, όπου οι σπουδαστές είδαν όλα τα βασικά τμήματα των Logistics, που έχουν σχέση με τις αεροπορικές μεταφορές και πραγματοποίησαν ερωτήσεις, λαμβάνοντας άμεσες απαντήσεις, από τον Airport andgateway Manager.

16 Εκπαιδευτική Επίσκεψη στην AVIN International S.A. Κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής επίσκεψης, στα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρείας AVIN International S.A., του ομίλου Βαρδινογιάννη, κορυφαία στελέχη της εταιρείας ανέλυσαν μία ποικιλία θεμάτων γύρω από την εταιρεία και τη λειτουργία της. Ένας από τους ομιλητές ήταν και ο Εκτελεστικός Διευθυντής της εταιρείας, κος. Γιώργος Μυλωνάς, ο οποίος μίλησε για την λειτουργία μίας ναυτιλιακής και την ναυτιλία ως παράδοση που μεταφέρεται από γενιά σε γενιά. Μετέπειτα, τον λόγο πήρε ο κ. Μιχάλης Ανδρουλάκης, Fleet Management Division Manager, o οποίος αρχικά αναφέρθηκε στην πολυπλοκότητα και την διαφορετικότητα, με την οποία λειτουργούν οι ναυτιλιακές εταιρείες σε σχέση με εταιρείες άλλων κλάδων, στη δύναμη της ελληνικής ναυτιλίας και στη σημασία της ανταγωνιστικής προσφορά για τους μεγάλους ναυλωτές. + Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο πως ξεκίνησε την καριέρα του και σταδιακά ανέβηκε στην ιεραρχία της εταιρείας, δίνοντας το έναυσμα για συζήτηση γύρω από την επαγγελματική αποκατάσταση στο χώρο της ναυτιλίας. Τελευταίος, o κ. Σωτήρης Αναγνωστόπουλος Operations Division Manager, επεξήγησε το ρόλο που καλείται κάθε εργαζόμενος του τμήματος του να εκπληρώσει, αναφέροντας χαρακτηριστικά τις αρμοδιότητες που θα είχε ένας απόφοιτος ναυτιλιακών σπουδών όπως του BCA, στον τομέα του voyage estimation. Οι παρουσιάσεις ολοκληρώθηκαν με την ανάλυση του SMS της εταιρείας και στην συνέχεια ακολούθησε συζήτηση σε πιο χαλαρό κλίμα κατά τη διάρκεια του γεύματος στο εστιατόριο του ομίλου.

17 Ομιλίες Tο ακαδημαϊκό πρόγραμμα εμπλουτίζεται με στοχευμένα Guest Lectures δίνοντας μία διαφορετική διάσταση στην εκπαιδευτική διαδικασία. Καταξιωμένα στελέχη και επιχειρηματίες, εκπρόσωποι της αγοράς και άνθρωποι με θέσεις-κλειδιά στη βιομηχανία, με τεχνογνωσία και εξειδίκευση σε επιλεγμένους κλάδους της οικονομίας δίνουν τη δική τους οπτική, αναλύοντας συγκεκριμένα θέματα, μεταφέροντας την εμπειρία και τη γνώση τους σε προσδιορισμένες ενότητες των μαθημάτων..

18 Ομιλία: κου Ιωάννη Πλατσιδάκη, Γενικού Διευθυντή της Anangel Maritime Μέλος του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου BCA Τομέα Ναυτιλίας Ο κος Ιωάννης Πλατσιδάκης, Γενικός Διευθυντής του Ομίλου Αγγελικούση, μίλησε στους σπουδαστές του BCA, για την επαγγελματική τους αποκατάσταση, τονίζοντας ότι η Ελληνική ποντοπόρος ναυτιλία που αντιστοιχεί σήμερα στο 16-16,5% της παγκόσμιας ναυτιλίας, είναι κλάδος με ένδοξο παρελθόν και ευοίωνο μέλλον. Όσον αφορά την εργασία στο κλάδο της ναυτιλίας, ο κος Πλατσιδάκης επεσήμανε ότι η διαχείριση των ναυτιλιακών εταιρειών διαφέρει στο εξωτερικό όπου η διαχείριση είναι περισσότερο «εταιρική». Τόνισε πως κατά την αναζήτηση εργασίας, αλλά κατά τη διάρκεια του εργασιακού βίου, «η βιτρίνα είναι πολύ διαφορετική από την πραγματικότητα», και συνεπώς οι αναζητούντες εργασία θα πρέπει να είναι σε θέση να «βλέπουν πίσω από τις λέξεις». Σημαντικά εφόδια αποτελούν η άριστη γνώση των αγγλικών που χρησιμοποιούνται στη ναυτιλία επί καθημερινή βάση, η ευγένεια και η αναλυτική σκέψη. Τέλος ο ομιλητής ανέφερε πως οι ναυτιλιακές σπουδές είναι αναμφίβολα ένα πλεονέκτημα, για να εισχωρήσει κανείς στον ομώνυμο κλάδο, αλλά συμβούλεψε όσους επιθυμούν να ξεχωρίσουν από το πλήθος εφόσον έχουν τη δυνατότητα, να συνδυάσουν τις σπουδές τους με εμπειρία στη θάλασσα.

19 Ομιλία: Δρ. Γιώργου Γράτσου, Προέδρου HELMEPA Μέλος του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου BCA Τομέα Ναυτιλίας Ο Πρόεδρος της Helmepa, Δρ. Γιώργος Γράτσος, επισκέφτηκε το BCA Campus Γλυφάδας και παρουσίασε στους σπουδαστές του τμήματος Ναυτιλίας και Μεταφορών, ομιλία με τίτλο «Dry bulk freight market dynamics». Ο εισηγητής επίσης παρουσίασε μια πλήρη εικόνα της αγοράς του χύδην φορτίου από το 1960 έως σήμερα, αναλύοντας τις παραμέτρους που επηρεάζουν την παγκόσμια αγορά των Bulk Carriers και παραθέτοντας συγκριτικά διαγράμματα ανά χώρα. Στο τέλος της ομιλίας οι σπουδαστές του τμήματος Ναυτιλίας και Μεταφορών έθεσαν τις ερωτήσεις τους που επικεντρώθηκαν γύρω από τα θέματα που αφορούν τη μεταφορά των χύδην φορτίων, τα Eco Ships και τον εκσυγχρονισμό των μεταχειρισμένων πλοίων.

20 Ομιλία: κου Δημήτρη Διαμαντίδη, Chartering Director της Diamond Shipbroking Ltd Ο κος. Διαμαντίδης, στα πλαίσια του μαθήματος «Chartering & Voyage Estimation» επισκέφτηκε το BCA Glyfada Campus και κατά τη διάρκεια της ομιλίας του με θέμα «Voyage estimation: smart movements and mistakes» ανέλυσε τις βασικές διαδικασίες που σχετίζονται με το chartering. Στη συνέχεια επικεντρώθηκε στα πρακτικά ζητήματα που συνδέονται με το voyage estimation. Καθ όλη τη διάρκεια της ομιλίας, οι σπουδαστές είχαν την ευκαιρία να κάνουν ερωτήσεις οι οποίες επικεντρώθηκαν στα πρακτικά ζητήματα που αναλύθηκαν.

21 Ομιλία: Capt. Γιώργου Τσουρή, Operations Manager DPA-CSO της Blue Planet Shipping Ltd Στα πλαίσια του μαθήματος «Shipping Operations», ο Capt. Γιώργος Τσουρής, Operations Manager, DPA-CSO, της εταιρείας Blue Planet Shipping LTD., μίλησε για τα «Πρακτικά θέματα διαχείρισης πλοίων», στους σπουδαστές του 2ου και 4ου έτους του προγράμματος BSc Shipping. Στα πλαίσια της ομιλίας του στο BCA Campus της Γλυφάδας ανέλυσε χαρακτηριστικά παραδείγματα προβληματικών καταστάσεων που έχει διαχειριστεί ως Operations Manager και έδωσε συμβουλές στους παρευρισκόμενους για την καλύτερη προετοιμασία τους όταν θα βγουν στην αγορά εργασίας.

22 Ομιλία : Δρ. Ευθύμιου Πουλή, Chief Executive Officer της Epsilon Στα πλαίσια των ομιλιών που πραγματοποιούνται από Guest Lecturers, ο Δρ. Ευθύμιος Πουλής, Chief Executive Officer της Epsilon, παρέθεσε ομιλία με θέμα «Crew Management». Περίπου 50 σπουδαστές παρακολούθησαν την ομιλία με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς αναλύθηκαν οι τεχνικές που ακολουθούνται, οι γνώσεις που χρειάζονται, τα εμπόδια που πρέπει να υπερκεραστούν και οι ανάγκες που απαιτούνται να καλυφθούν σε αυτόν τον κομβικής σημασίας τομέα της ναυτιλίας. Καθ όλη τη διάρκεια της ομιλίας, αναπτύχθηκαν ερωτήσεις που οδήγησαν σε εκτεταμένη συζήτηση.

23 Ομιλία: κου Αντώνη Μαυρακάκη, ιδρυτή Mayamar Στα πλαίσια των ομιλιών που διοργανώθηκαν, από το τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών, ήταν και αυτή του κ. Αντώνη Μαυρακάκη. Ο ομιλητής, υπήρξε συνιδρυτής τόσο στην ναυτιλιακή εταιρεία Mayamar Marine Enterprises, όσο και στην Δωρική Τράπεζα το 1992, την δεκαετία του 80, κατείχε τον μεγαλύτερο στόλο δεξαμενόπλοιων μεταξύ του ελληνόκτητου εμπορικού στόλου. Κατά την διάρκεια της ομιλίας του αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατούσε, τις προηγούμενες δεκαετίες στην παγκόσμια εμπορική ναυτιλία, τι επικρατεί από το 2000 μέχρι και τις μέρες μας και ποιες είναι οι προβλέψεις του, για το άμεσο μέλλον. Επίσης, έκανε εκτενή αναφορά και στο πολιτικό περιβάλλον, τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε χώρες του εξωτερικού και πως αυτό διαχρονικά επηρέασε και επηρεάζει την εμπορική ναυτιλία. Κλείνοντας την ομιλία του δεν παρέλειψε ν αναφερθεί και στο θαύμα που είχε επιτελεστεί στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος, αλλά και την σημερινή παρακμή του.

24 Ομιλία: κου Δημήτρη Φωκά, Training Manager του Delphic Maritime Training Center, του ομίλου Αγγελικούση Ο κος Δημήτρης Φωκάς, Training Manager του Delphic Maritime Training Center, του ομίλου Αγγελικούση, επισκέφτηκε το BCA και στα πλαίσια του μαθήματος Shipping Management μίλησε στους σπουδαστές με θέμα το «Safety at sea». Στην αρχή της ομιλίας του έκανε μία εισαγωγή πάνω στο θέμα του safety και τις διαφορές του με το security. Αναφέρθηκε επίσης στους νηογνώμονες, στις διεθνείς συμβάσεις του IMO, στα minimum standards μιας σημαίας, στον αριθμό και στις κατηγορίες των πλοίων του παγκόσμιου στόλου. Ανέλυσε στη συνέχεια ορισμένες βασικές παραμέτρους σχετικές με το risk assessment και το accident investigation και μίλησε διεξοδικά για τις ανάγκες του training και τη βαρύτητα που δίνει σε αυτή τη διαδικασία ο όμιλος Αγγελικούση. Τόνισε την σημασία της ομαδικής εργασίας και το πώς μέσα από την ομαδική προσπάθεια μπορούν να ξεπεραστούν πολλά προβλήματα. Τέλος αναφέρθηκε στο Training Center του ομίλου και τη λειτουργία του, τονίζοντας ότι διοργανώνονται σεμινάρια για τα όλα τα μέλη του πληρώματος σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και στην Μανίλα.

25 Ομιλία: κου Πάνου Ζαχαριάδη, Technical Director της Atlantic Bulk Carriers Η φετινή χρονιά έκλεισε με μία ομιλία από τον κύριο Πάνο Ζαχαριάδη, Technical Director της εταιρείας Atlantic Bulk Carriers. Επίσης, ο κ. Ζαχαριάδης είναι μέλος της επιτροπής που εκπροσωπεί την Ελλάδα, στον ΙΜΟ. Η ομιλία του είχε θέμα, «The function of the Technical Department of shipping companies, and its contribution to the future success or demise of the company» και την παρακολούθησαν φοιτητές του 3ou και4ou έτους. Αναλύθηκαν, από τον ομιλητή, οι κύριες δραστηριότητες του Technical Department, καθώς και τα πλέον επίκαιρα θέματα σχετικά με τις νέες τεχνολογίες στις μηχανές των πλοίων, αλλά και τις απαιτήσεις του ΙΜΟ. Στην συνέχεια έδειξε στους φοιτητές, πλούσιο φωτογραφικό υλικό, τόσο από την ναυπήγηση, όσο και από τον δεξαμενισμό πλοίων της εταιρείας του, αλλά και από τα κυριότερα σημεία μέσα στο πλοίο που έχουν άμεση σχέση με τις μηχανές, π.χ. Control room. Η ομιλία ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση, ενός video για τα πλοία του μέλλοντος. Κατά την διάρκεια της ομιλίας, αλλά κυρίως στο τέλος ακολούθησε σειρά ερωτήσεων από τους φοιτητές.

26 Εκδηλώσεις/Συνέδρια Η συμμετοχή σε εκδηλώσεις/συνέδρια δίνει τη δυνατότητα στους σπουδαστές να αυξήσουν τις γνώσεις τους και να αναπτύξουν το δίκτυο γνωριμιών τους. Κατά τη διάρκεια της χρονιάς, το BCA συμμετέχει σε πολλά συνέδρια και εκδηλώσεις, στα οποία ενίοτε οι συμμετέχοντες σπουδαστές έχουν τη δυνατότητα να λάβουν υποστηρικτικούς ρόλους.

27 7th Capital Link Forum Supporting Organization ήταν το BCA College στο 7ο Annual Capital Link Greek Shipping Forum «Opportunities & Challenges» το οποίο είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σπουδαστές αλλά και μέλη του ακαδημαϊκού προσωπικού του κολλεγίου.

28 1η Επιμορφωτική Συνάντηση: «Ναυτασφαλίσεις: από τη θεωρία στην πράξη» Την 1η Επιμορφωτική Συνάντηση με τίτλο «Ναυτασφαλίσεις: από τη θεωρία στην πράξη», είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σπουδσαστές και μέλη του προσωπικού του κολλεγίου. Η εκδήλωση ήταν μία εκπαιδευτική πρωτοβουλία της isalos.net που διοργάνωσε η ερευνητική ομάδα ΕΠΙΛΕΓΩ ΝΑΥΤΙΛΙΑ με την ευγενική υποστήριξη του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη.

29 3ο International Forum on Shipping Marketing and Management Μετά από ευγενική πρόσκληση του Δ.Σ της Ένωσης Ναυτιλιακών Οικονομολόγων Ελλάδας (ΕΝΟΕ), 25 σπουδαστές του τμήματος Ναυτιλίας και Μεταφορών είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στις εργασίες του 3ου International Forum on Shipping Marketing and Management (IFOSMA) με θέμα: Do we need, can we keep talents in Shipping?. Το ΙFOSMA έλαβε χώρα στο κρουαζιερόπλοιο MV Celestyal Olympia και μετά ακολούθησε Cocktail πάρτυ και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

30 8th Capital Link Forum Για ακόμα μία χρονιά το BCA και οι σπουδαστές του βρέθηκαν στο Forum της Capital Link. Όπως πάντα, κορυφαίες προσωπικότητες του κλάδου της ναυτιλίας ανέλυσαν τις προοπτικές ανάπτυξης με επίκεντρο την ανάπτυξη συνεργασιών με την Κίνα.

31 100 χρόνια Ένωση Πλοιάρχων Στον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος, γιόρτασε τα 100 χρόνια από την ίδρυσή της, η Πανελλήνια Ένωση Πλοίαρχων Ε.Ν., παρουσία πλήθους κόσμου. Παρέστησαν επίσης, οι επίτιμοι Πρόεδροι της Ενώσεως, υψηλόβαθμοι αξιωματικοί του Λ.Σ. και η πολιτική ηγεσία του ΥΝΑ. Ορισμένα, εκ των θεμάτων που άγγιξε η εν λόγω ημερίδα είχαν σχέση με την STCW polar code, με τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν την σύμβαση BWM, με το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των πλοίων και με την μετάβαση από την κλασική ναυσιπλοΐα στα ECDIS.

32 Yes to Sea Tourism Forum 2017 Ο κ. Χάρης Δασκαλάκης, Εκτελεστικός Διευθυντής του BCA, ήταν εκ των βασικών ομιλητών, στο Yes to sea tourism forum, που διεξήχθη με απόλυτη επιτυχία, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Ο κ. Δασκαλάκης, επεσήμανε την ανάγκη για σπουδές σε ειδικότητες αιχμής, όσο αφορά την μετέπειτα απορρόφηση των αποφοίτων, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά σε προγράμματα στα αντικείμενα των ναυτιλιακών και ξενοδοχειακών σπουδών. Αναφέρθηκε μάλιστα και στον νέο πρόγραμμα που θα ξεκινήσει το BCA και θα αφορά σε υψηλού επιπέδου εκπαίδευση στον τομέα του Cruise Management, ένα χώρο που στην Ελλάδα αναμένεται, να έχει ιδιαίτερη άνθιση τα επόμενα χρόνια.

33 Συνεντεύξεις Η ελληνική ναυτιλία παραδοσιακά θεωρείται πρωτοπόρος και ηγέτης του κλάδου παγκοσμίως, ενώ παράλληλα αποτελεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό κλάδο της Ελληνικής οικονομίας, προσφέροντας πρόσφορο έδαφος για επαγγελματική αποκατάσταση. Με στόχο την επιπρόσθετη ενημέρωση των σπουδαστών για θέματα τις επικαιρότητας πραγματοποιήθηκε μια σειρά συνεντεύξεων με σημαίνοντα πρόσωπα του κλάδου. Οι συνεντεύξεις, πραγματοποιήθηκαν από τον κο Μάριο Μπουγιούκα, στέλεχος του Shipping Department.

34 Συνέντευξη του Γιώργου Αρβανίτη, Πλοιάρχου του E/Γ Ο/Γ «Αριάδνη» Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ο κος Γεώργιος Αρβανίτης πλοίαρχος του επιβατηγού πλοίου Αριάδνη, που χρησιμοποιείται για την μεταφορά προσφύγων από τη Χίο στο λιμάνι του Πειραιά, αναφέρθηκε στην προσπάθεια προσφοράς προσωρινού καταλύματος στους και ασφαλής μεταφοράς των προσφύγων. Ο Πλοίαρχος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι κατά τη διάρκεια ενός ταξιδίου, βοήθησε να έρθει στον κόσμο ένα προσφυγόπουλο από την Συρία καθώς εκείνο το βράδυ δεν υπήρχε γιατρός ανάμεσα στους επιβάτες. Ο κος. Γεώργιος Αρβανίτης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Στα πλαίσια της δουλειάς μου, ότι κάνω είναι το καλύτερο που μπορώ και το κάνω μέσα από τη ψυχή μου, ωστόσο οι ενέργειες αυτές αποτελούν ηθική επιβράβευση και ικανοποίηση».

35 Συνέντευξη του Οδυσσέα Λεκατσά, Γενικού Διευθυντή της Panteon Tankers Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο Capt. Λεκατσάς αναφέρθηκε στα δεξαμενόπλοια και την εκπαίδευση των νέων υποψηφίων Αξιωματικών και στο ρόλο της τιμής του πετρελαίου. Ο Γενικός Διευθυντής αναφέρθηκε επίσης στη σημασία των ECO Ships, εξέθεσε τις απόψεις του όσον αφορά τη χρηματοδότηση των ναυτιλιακών εταιρειών για τις ιδιωτικές Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) αλλά και τις σχολές ναυτιλιακών σπουδών (Shipping Management). Επεσήμανε επίσης ότι δεν είναι τυχαίο γεγονός, ότι οι κολοσσοί στο χώρο της ενέργειας εμπιστεύονται τις ελληνικές εταιρείες για τη μεταφορά των προϊόντων τους.

36 Συνέντευξη του Ανθυποπλοίαρχου Λ.Σ. Αναστασίου Κάτση, Προϊσταμένου του Λιμένα των Μεστών Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης του ο Ανθυποπλοίαρχος Λ.Σ. Αναστάσιος Κάτσης, Προϊστάμενος του Λιμένα των Μεστών, μίλησε στον κο Μάριο Μπουγιούκα, Στέλεχος του BCA Shipping Department, για το λιμάνι των Μεστών, το «Πασαλιμάνι» για τους Χιώτες και ένα από τα πιο σύγχρονα λιμάνια της χώρας. Ο προϊστάμενος του λιμανιού, στο τέλος της συνέντευξης, εξέφρασε την άποψη ότι η σωστή εμπορική αξιοποίηση του λιμανιού, θ αποφέρει σημαντικά οφέλη, στο νησί και τους κατοίκους του.

37

38 Τμήμα Ναυτιλίας και Μεταφορών Εκπαιδευτικές επισκέψεις - Ομιλίες - Συνεντεύξεις

Ένωση Ναυτιλιακών Οικονομολόγων Ελλάδος Hellenic Association of Maritime Economists

Ένωση Ναυτιλιακών Οικονομολόγων Ελλάδος Hellenic Association of Maritime Economists Ένωση Ναυτιλιακών Οικονομολόγων Ελλάδος Hellenic Association of Maritime Economists Ενημερωτικό Δελτίο, Άνοιξη 2016 Αγαπητοί φίλοι και φίλες, Το 2015 η ΕΝΟΕ συμμετείχε σε αρκετές εκδηλώσεις που αναδεικνύουν

Διαβάστε περισσότερα

H ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΟΥ SBE

H ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΟΥ SBE SHIPPING & BUSINESS EDUCATION. H ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΟΥ SBE Στόχος και ακρογωνιαίος λίθος της εισήγησης μας είναι η ανασυγκρότηση και αναβάθμιση της παρεχόμενης στην Ελλάδα ναυτιλιακής και

Διαβάστε περισσότερα

Ένωση Ναυτιλιακών Οικονοµολόγων Ελλάδος Hellenic Association of Maritime Economists

Ένωση Ναυτιλιακών Οικονοµολόγων Ελλάδος Hellenic Association of Maritime Economists Ένωση Ναυτιλιακών Οικονοµολόγων Ελλάδος Hellenic Association of Maritime Economists Ενηµερωτικό Δελτίο, Φθινόπωρο 2015 Αγαπητοί φίλοι και φίλες, Με χαρά εγκαινιάζουµε τη νέα περίοδο έκδοσης του τετρα-µηνιαίου

Διαβάστε περισσότερα

Η ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Η ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ 1 Η ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Βασικός σκοπός της Ναυτικής Εκπαίδευσης είναι η παροχή γνώσης, της οποίας το επίπεδο να διασφαλίζει ανταγωνιστικά πληρώματα,

Διαβάστε περισσότερα

Capital Link 7 th Annual Greek Shipping Forum

Capital Link 7 th Annual Greek Shipping Forum Capital Link 7 th Annual Greek Shipping Forum Opportunities & Challenges Tuesday, February 16, 2016 Athens, Greece Το 2016 CAPITAL LINK GREEK SHIPPING LEADERSHIP AWARD απενεμήθη στους κκ. Νίκο Α. Τσαβλίρη,

Διαβάστε περισσότερα

Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο. «Καριέρα στη Ναυτιλία»

Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο. «Καριέρα στη Ναυτιλία» Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο «Καριέρα στη Ναυτιλία» Ναυτιλιακή Βιομηχανία Επαγγελματικός Σύνδεσμος Εγχώριας Ναυτιλιακής Βιομηχανίας Ιανουάριος 1989: Ίδρυση ΚΝΕ από 17 Μέλη Στόχοι: Προώθηση της Κυπριακής

Διαβάστε περισσότερα

Τελετή Αποφοίτησης. Tη Δευτέρα 22 Μαΐου 2017, πραγματοποιήθηκε. η 45η τελετή αποφοίτησης του BCA College. στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στην αίθουσα

Τελετή Αποφοίτησης. Tη Δευτέρα 22 Μαΐου 2017, πραγματοποιήθηκε. η 45η τελετή αποφοίτησης του BCA College. στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στην αίθουσα Οκτώβριος 2017 Νο 11 ΟΜΙΛΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑ Newsletter Εκδότης BCA Επιμέλεια έκδοσης Μάκης Ν. Φωκάς Σύνταξη/Προσαρμογή κειμένων Βερόνικα Ανδριανάτου Καλλιτεχνική επιμέλεια IT Department

Διαβάστε περισσότερα

Διατήρηση της Κληρονομιάς των Φάρων, Αθήνα, Ιούνιος 2013

Διατήρηση της Κληρονομιάς των Φάρων, Αθήνα, Ιούνιος 2013 Διατήρηση της Κληρονομιάς των Φάρων, Αθήνα, Ιούνιος 2013 Η Διεθνής Ένωση Φαρικών Αρχών (International Association of Marine Aids to Navigation and Lighthouse Authorities IALA) αποτελείται από μέλη αρχών,

Διαβάστε περισσότερα

«Grow Greek Tourism Online»: εκπαιδευτικό σεµινάριο ψηφιακού µάρκετινγκ της Google στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο φιλοξένησε το επιτυχηµένο σεµινάριο της πρωτοβουλίας Grow Greek Tourism

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΑ Α ΕΡΓΑΣΙΑΣ H1 Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες και Εφαρµογές. Προοπτικές. Εισηγητής: ρ. Νικήτας Νικητάκος

ΟΜΑ Α ΕΡΓΑΣΙΑΣ H1 Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες και Εφαρµογές. Προοπτικές. Εισηγητής: ρ. Νικήτας Νικητάκος ΟΜΑ Α ΕΡΓΑΣΙΑΣ H1 Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες και Εφαρµογές στη Ναυτιλία: Ισχύουσα Κατάσταση και Προοπτικές Εισηγητής: ρ. Νικήτας Νικητάκος Αναπληρωτής Καθηγητής, Τµήµα Ναυτιλίας και Επιχειρηµατικών Υπηρεσιών

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΤΛΟΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΙΠΛΩΜΑ ΝΑΥΛΟΜΕΣΙΤΩΝ

ΤΙΤΛΟΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΙΠΛΩΜΑ ΝΑΥΛΟΜΕΣΙΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ UNIVERSITY OF PATRAS CENTRE of VOCATIONAL TRAINING ΤΙΤΛΟΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΙΠΛΩΜΑ ΝΑΥΛΟΜΕΣΙΤΩΝ Εκπαιδευτές: Ισίδωρος

Διαβάστε περισσότερα

Συµπεράσµατα και Προτάσεις

Συµπεράσµατα και Προτάσεις ΟΜΑ Α ΕΡΓΑΣΙΑΣ H1 Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες και Εφαρµογές στη Ναυτιλία: Ισχύουσα Κατάσταση και Προοπτικές Συµπεράσµατα και Προτάσεις Εισηγητές: ρ. Νικήτας Νικητάκος Αναπληρωτής Καθηγητής, Τµήµα Ναυτιλίας

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΤΛΟΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

ΤΙΤΛΟΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ UNIVERSITY OF PATRAS CENTRE of VOCATIONAL TRAINING ΤΙΤΛΟΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΖΗΤΗΜΑΤΩΝ ΣΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

(Mr.) Artemios Alifragkis

(Mr.) Artemios Alifragkis Lecturer : (Mr.) Artemios Alifragkis Human Resources Supervisor in Atlantic Bulk Carriers Management Ltd Lecturer in Athens Metropolitan College (AMC / Southampton Solent University) M.A. (Merit) in Shipping

Διαβάστε περισσότερα

Λειτουργική Διαχείριση Πλοίων

Λειτουργική Διαχείριση Πλοίων Πρόγραμμα εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης E-Learning Λειτουργική Διαχείριση Πλοίων E-learning Οδηγός Σπουδών Το πρόγραμμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης ( e-learning ) του Πανεπιστημίου Πειραιά του Τμήματος Οικονομικής

Διαβάστε περισσότερα

Διοίκηση Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων

Διοίκηση Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων Πρόγραμμα εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης E-Learning Διοίκηση Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων E-learning Οδηγός Σπουδών Το πρόγραμμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης ( e-learning ) του Πανεπιστημίου Πειραιά του Τμήματος Οικονομικής

Διαβάστε περισσότερα

Newsletter Στοιχεία & Αριθμοί Ιανουάριος - Ιούνιος 2016

Newsletter Στοιχεία & Αριθμοί Ιανουάριος - Ιούνιος 2016 Newsletter Στοιχεία & Αριθμοί Ιανουάριος - Ιούνιος 2016 www.isalos.net Η δηµοσιογραφική οµάδα των «Ναυτικών Χρονικών» σε συνεργασία με τη δράση «Επιλέγω Ναυτιλία» δημιούργησαν, τον Ιανουάριο του 2016,

Διαβάστε περισσότερα

Η Συμβολή της Ποντοπόρου Ναυτιλίας στην Εγχώρια Οικονομία και Μελλοντικές Προοπτικές

Η Συμβολή της Ποντοπόρου Ναυτιλίας στην Εγχώρια Οικονομία και Μελλοντικές Προοπτικές Η Συμβολή της Ποντοπόρου Ναυτιλίας στην Εγχώρια Οικονομία και Μελλοντικές Προοπτικές Ονοματεπώνυμο: Τάσιος Ανδρέας Σειρά: 11 Επιβλέπων Καθηγητής: Παντουβάκης Άγγελος Δεκέμβριος 2014 ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Η ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΩΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΨΗΛΟΥ ΒΑΘΜΟΥ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ

Η ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΩΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΨΗΛΟΥ ΒΑΘΜΟΥ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ 1 Η ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΩΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΨΗΛΟΥ ΒΑΘΜΟΥ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ Θεωρείται ως δεδομένο πλέον από όλες τις Ναυτιλιακές εταιρείες ότι το θέμα της Εκπαίδευσης και

Διαβάστε περισσότερα

Προστασία του Θαλάσσιου Περιβάλλοντος & Ναυτιλία

Προστασία του Θαλάσσιου Περιβάλλοντος & Ναυτιλία Πρόγραμμα εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης E-Learning Προστασία του Θαλάσσιου Περιβάλλοντος & Ναυτιλία E-learning Οδηγός Σπουδών Το πρόγραμμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης ( e-learning ) του Πανεπιστημίου Πειραιά

Διαβάστε περισσότερα

Κάνε και εσύ Επιλογή Καριέρας. Γίνε Αξιωματικός Εμπορικού Ναυτικού! Ναυτική Ακαδημία Κύπρου

Κάνε και εσύ Επιλογή Καριέρας. Γίνε Αξιωματικός Εμπορικού Ναυτικού! Ναυτική Ακαδημία Κύπρου Κάνε και εσύ Επιλογή Καριέρας. Γίνε Αξιωματικός Εμπορικού Ναυτικού! Ναυτική Ακαδημία Κύπρου www.cyma.ac.cy Ναυτική Ακαδημία Κύπρου Επιλογή καριέρας, Επιλογή ζωής! Γιατί στην Ναυτική Ακαδημία Κύπρου; Υποστήριξη

Διαβάστε περισσότερα

Προοπτικές για τα Ναυτιλιακά Επαγγέλματα στην Κύπρο

Προοπτικές για τα Ναυτιλιακά Επαγγέλματα στην Κύπρο Προοπτικές για τα Ναυτιλιακά Επαγγέλματα στην Κύπρο Αλέξανδρος Ιωσηφίδης Βοηθός Γενικός Διευθυντής Πρεσβευτής Ναυτιλίας ΔΝΟ Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο Επαγγελματικός Σύνδεσμος Εγχώριας Ναυτιλιακής

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ

ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ NAVIGATOR Shipping Consultants Ltd. 15th "NAVIGATOR 2015 - The Shipping Decision Makers Forum" Onassis Cultural Centre ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου 2015, 09:00-16:00 Την

Διαβάστε περισσότερα

ΚΝΕ Πρόγραμμα «Υιοθεσία Πλοίου»

ΚΝΕ Πρόγραμμα «Υιοθεσία Πλοίου» ΚΝΕ Πρόγραμμα «Υιοθεσία Πλοίου» Οδηγός Προγράμματος Εισαγωγή Το Πρόγραμμα «Υιοθεσία Πλοίου» δημιουργήθηκε από το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο το 2006 για να φέρει μαζί τα Δημοτικά Σχολεία με τους ναυτικούς

Διαβάστε περισσότερα

Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο

Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο Καριέρα στη Ναυτιλία Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο Επαγγελματικός Σύνδεσμος Εγχώριας Ναυτιλιακής Βιομηχανίας Ιανουάριος 1989: Ίδρυση ΚΝΕ από 17 Μέλη Στόχοι: Προώθηση

Διαβάστε περισσότερα

Workshop αναζήτησης εργασίας Σάββατο 9 Δεκεµβρίου Σύνταξη αποτελεσµατικού βιογραφικού σηµειώµατος

Workshop αναζήτησης εργασίας Σάββατο 9 Δεκεµβρίου Σύνταξη αποτελεσµατικού βιογραφικού σηµειώµατος Workshop αναζήτησης εργασίας Σάββατο 9 Δεκεµβρίου 2017 11:30-12:30 Σύνταξη αποτελεσµατικού βιογραφικού σηµειώµατος Το Βιογραφικό Σηµείωµα είναι ένα πολύ σηµαντικό εργαλείο για τον επαγγελµατικό και ακαδηµαϊκό

Διαβάστε περισσότερα

Προστασία του Θαλάσσιου Περιβάλλοντος & Ναυτιλία

Προστασία του Θαλάσσιου Περιβάλλοντος & Ναυτιλία Πρόγραμμα εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης E-Learning Προστασία του Θαλάσσιου Περιβάλλοντος & Ναυτιλία E-learning Οδηγός Σπουδών Το πρόγραμμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης ( e-learning ) του Πανεπιστημίου Πειραιά

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΝΟΣ Ν. ΚΟΝΣΟΛΑΣ Βουλευτής Ν. Δωδεκανήσου ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΜΑΝΟΣ Ν. ΚΟΝΣΟΛΑΣ Βουλευτής Ν. Δωδεκανήσου ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΝΟΣ Ν. ΚΟΝΣΟΛΑΣ Βουλευτής Ν. Δωδεκανήσου ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 29-30 Νοεμβρίου 2016 5o ΑΡΑΒΟ-ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ (5th Arab-Hellenic Economic Forum) 3 η Συνεδρία: Επενδυτικές Ευκαιρίες στα

Διαβάστε περισσότερα

ΧΟΝΔΡΟΜΠΙΛΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΨΙΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΧΟΝΔΡΟΜΠΙΛΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΨΙΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΧΟΝΔΡΟΜΠΙΛΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΨΙΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Είναι γνωστό και αποδεκτό από πολλούς πως από μνημειώδη χρόνια, μεγάλες ποσότητες εμπορευμάτων ( cargoes ) μεταφερόνταν και ακόμη μεταφέρονται από πλοία στις θάλασσες

Διαβάστε περισσότερα

Πρόσκληση. το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018 από 09:30 έως 16:00, στην αίθουσα Εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Βοιωτίας (Λ. Κουτσοπετάλου 1, Λιβαδειά).

Πρόσκληση. το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018 από 09:30 έως 16:00, στην αίθουσα Εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Βοιωτίας (Λ. Κουτσοπετάλου 1, Λιβαδειά). Πειραιάς, 3 Μαΐου 2018 Αρ. Πρωτ.: 5624 Πρόσκληση 17 η Πανελλήνια Επιμελητηριακή Συνδιάσκεψη Μεταφορών Αγαπητοί Συνάδελφοι, Έχουμε την τιμή να σας προσκαλέσουμε στην 17η Πανελλήνια Επιμελητηριακή Συνδιάσκεψη

Διαβάστε περισσότερα

Tηλ: 210 82 03 737-8 E-mail: din@aueb.gr URL: www.din.aueb.gr

Tηλ: 210 82 03 737-8 E-mail: din@aueb.gr URL: www.din.aueb.gr Diploma In Negotiations Αθήνα, 24 Απριλίου 2014 Το ετήσιο, καινοτόμο και βιωματικό Πρόγραμμα Diploma In Negotiations (www.din.aueb.gr), το οποίο είναι ένα Πρόγραμμα Κατάρτισης στις Διαπραγματεύσεις που

Διαβάστε περισσότερα

Τ.Ε.Ι. Σερρών. REPORT: Διοργάνωση εκπαιδευτικής επίσκεψης στο Σπήλαιο Αλιστράτης (Σέρρες) και στο Οινοποιείο NICO LAZARIDI (Δράμα)

Τ.Ε.Ι. Σερρών. REPORT: Διοργάνωση εκπαιδευτικής επίσκεψης στο Σπήλαιο Αλιστράτης (Σέρρες) και στο Οινοποιείο NICO LAZARIDI (Δράμα) REPORT: Διοργάνωση εκπαιδευτικής επίσκεψης στο Σπήλαιο Αλιστράτης (Σέρρες) και στο Οινοποιείο NICO LAZARIDI (Δράμα) Η Μονάδα Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας (Μο.Κ.Ε.) του ΤΕΙ Σερρών πραγματοποίησε στις

Διαβάστε περισσότερα

Διεθνείς Ναυτιλιακές Σχέσεις. E-learning. Οδηγός Σπουδών

Διεθνείς Ναυτιλιακές Σχέσεις. E-learning. Οδηγός Σπουδών Διεθνείς Ναυτιλιακές Σχέσεις E-learning Οδηγός Σπουδών Το πρόγραμμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης ( e-learning ) του Πανεπιστημίου Πειραιά του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης, σας καλωσορίζει στο μάθημα «Διεθνείς

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΙΠΛΩΜΑ ΝΑΥΛΟΜΕΣΙΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΙΠΛΩΜΑ ΝΑΥΛΟΜΕΣΙΤΩΝ ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΙΠΛΩΜΑ ΝΑΥΛΟΜΕΣΙΤΩΝ Επιστημονικά Υπεύθυνοι: Ευστράτιος Σπύρου Εκτελεστικός Διευθυντής Ινστιτούτο Διεθνών Ναυτιλιακών Σπουδών Ισίδωρος Παχουνδάκης Διευθυντής

Διαβάστε περισσότερα

Τ.Ε.Ι. Σερρών. REPORT: Διοργάνωση εκπαιδευτικής επίσκεψης στο ΕΚΕΤΑ Θεσσαλονίκης από τη ΜοΚΕ

Τ.Ε.Ι. Σερρών. REPORT: Διοργάνωση εκπαιδευτικής επίσκεψης στο ΕΚΕΤΑ Θεσσαλονίκης από τη ΜοΚΕ REPORT: Διοργάνωση εκπαιδευτικής επίσκεψης στο ΕΚΕΤΑ Θεσσαλονίκης από τη ΜοΚΕ Η Μονάδα Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας (Μο.Κ.Ε.) του ΤΕΙ Σερρών πραγματοποίησε στις 8/12/2011 εκπαιδευτική επίσκεψη στο

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερωτικό Σημείωμα: ΑΣΦΑΛΕΙΑ & ΦΥΛΑΞΗ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ

Ενημερωτικό Σημείωμα: ΑΣΦΑΛΕΙΑ & ΦΥΛΑΞΗ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ Ενημερωτικό Σημείωμα: ΑΣΦΑΛΕΙΑ & ΦΥΛΑΞΗ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ Το ΚΔΒΜ (ΚΕΚ) Practica, πιστοποιημένο κέντρο επαγγελματικής κατάρτισης με πιστοποίηση ΕΚΕΠΙΣ & ΚΕΜΕΑ, απαντώντας στις σύγχρονες και πραγματικές

Διαβάστε περισσότερα

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΙΣ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ. Χ. Ψαραύτης Δ. Λυρίδης Ν. Βεντίκος ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΣΧΟΛΗ ΝΑΥΠΗΓΩΝ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΙΣ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ. Χ. Ψαραύτης Δ. Λυρίδης Ν. Βεντίκος ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΣΧΟΛΗ ΝΑΥΠΗΓΩΝ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΙΣ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ Χ. Ψαραύτης Δ. Λυρίδης Ν. Βεντίκος ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΣΧΟΛΗ ΝΑΥΠΗΓΩΝ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ SAFETY SECURITY 170 ETH ΕΜΠ 04/12/2007 2 Ομοιότητες-διαφορές

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων - ΜΒΑ

Παρουσίαση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων - ΜΒΑ 2018-19 Παρουσίαση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων - ΜΒΑ Χαιρετισμός από το Διευθυντή του ΜΒΑ Καλωσήλθατε!! Σε μια οικονομία γεμάτη συνεχείς αλλαγές, ο άνθρωπος των επιχειρήσεων

Διαβάστε περισσότερα

Πρόσκληση. το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018 από 09:30 έως 16:00, στην αίθουσα Εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Βοιωτίας (Λ. Κουτσοπετάλου 1, Λιβαδειά).

Πρόσκληση. το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018 από 09:30 έως 16:00, στην αίθουσα Εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Βοιωτίας (Λ. Κουτσοπετάλου 1, Λιβαδειά). Πειραιάς, 3 Μαΐου 2018 Αρ. Πρωτ.: 5624 Πρόσκληση 17 η Πανελλήνια Επιμελητηριακή Συνδιάσκεψη Μεταφορών Αγαπητοί Συνάδελφοι, Έχουμε την τιμή να σας προσκαλέσουμε στην 17η Πανελλήνια Επιμελητηριακή Συνδιάσκεψη

Διαβάστε περισσότερα

Ευρήματα στον τομέα του τουρισμού. Ανάλυση αναγκών

Ευρήματα στον τομέα του τουρισμού. Ανάλυση αναγκών 1 η Σύνοψη πολιτικής σχετικά με την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση: Πορίσματα της ανάλυσης αναγκών του έργου VIRTUS Σύντομη περιγραφή του έργου Κύριος στόχος του έργου «Εικονική Επαγγελματική Εκπαίδευση

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης E-Learning. Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης-Ναυτιλιακές Εφαρμογές. E-learning.

Πρόγραμμα εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης E-Learning. Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης-Ναυτιλιακές Εφαρμογές. E-learning. Πρόγραμμα εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης E-Learning Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης-Ναυτιλιακές Εφαρμογές E-learning Οδηγός Σπουδών Το πρόγραμμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης ( e-learning ) του Πανεπιστημίου

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΤΛΟΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

ΤΙΤΛΟΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ UNIVERSITY OF PATRAS CENTRE of VOCATIONAL TRAINING ΤΙΤΛΟΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ LOGISTICS & ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ LOGISTICS & ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ LOGISTICS & ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ Επιστημονικά Υπεύθυνος: Ευστράτιος Σπύρου Εκτελεστικός Διευθυντής Ινστιτούτο Διεθνών Ναυτιλιακών Σπουδών Ισίδωρος Παχουνδάκης

Διαβάστε περισσότερα

E-learning Οδηγός Σπουδών

E-learning Οδηγός Σπουδών Λειτουργική Διαχείριση Πλοίων E-learning Οδηγός Σπουδών Το πρόγραμμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης ( e-learning ) του Πανεπιστημίου Πειραιά του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης, σας καλωσορίζει στο μάθημα «Λειτουργική

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΤΛΟΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

ΤΙΤΛΟΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ UNIVERSITY OF PATRAS CENTRE of VOCATIONAL TRAINING ΤΙΤΛΟΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ Εκπαιδευτές: Ισίδωρος

Διαβάστε περισσότερα

Βιωματικό Πρόγραμμα Κατάρτισης στις Διαπραγματεύσεις

Βιωματικό Πρόγραμμα Κατάρτισης στις Διαπραγματεύσεις Βιωματικό Πρόγραμμα Κατάρτισης στις Διαπραγματεύσεις Κ.Ε.Κ. / Ο.Π.Α. Υπό την αιγίδα: 1 Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Ο.Π.Α.) Ίδρυση: 1920 3 ο Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ελλάδος (σειρά αρχαιότητας) 1

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ (1) ΓΕΝΙΚΑ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΜΗΜΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΠΟΥΔΩΝ METAΠΤΥΧΙΑΚΟ ΚΩΔΙΚΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΠΟΥΔΩΝ B ΤΙΤΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ OIKONOMIKH ΚΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ. Εισαγωγή στο Μάρκετιγκ και στην ολική ποιότητα m125 ΜΑΝΘΟΣ ΝΤΕΛΗΣ ΛΕΚΤΟΡΑΣ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ. Εισαγωγή στο Μάρκετιγκ και στην ολική ποιότητα m125 ΜΑΝΘΟΣ ΝΤΕΛΗΣ ΛΕΚΤΟΡΑΣ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ Εισαγωγή στο Μάρκετιγκ και στην ολική ποιότητα m125 ΜΑΝΘΟΣ ΝΤΕΛΗΣ ΛΕΚΤΟΡΑΣ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ...3 2. ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΓΓΡΑΦΩ Σ ΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

Πρότυπα Ποιότητας (ISO - ISM)

Πρότυπα Ποιότητας (ISO - ISM) Ο ιεθνής Κώδικας ιαχείρισης της Ασφάλειας για την Ασφαλή Λειτουργία των Πλοίων και για την Πρόληψη της Ρύπανσης (ISM Code) είναι ένα διεθνές πρότυπο για την ασφαλή διαχείριση και λειτουργία των πλοίων

Διαβάστε περισσότερα

E-learning Οδηγός Σπουδών

E-learning Οδηγός Σπουδών Διεθνής Κώδικας για την Ασφάλεια των Πλοίων και των Λιμενικών Εγκαταστάσεων ISPS E-learning Οδηγός Σπουδών Το πρόγραμμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης ( e-learning ) του Πανεπιστημίου Πειραιά του Τμήματος Οικονομικής

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΛΟΙΩΝ ΠΛΟΙΟ ΓΕΝΙΚΟΥ ΦΟΡΤΙΟΥ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΛΟΙΩΝ ΠΛΟΙΟ ΓΕΝΙΚΟΥ ΦΟΡΤΙΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΛΟΙΩΝ ΠΛΟΙΟ ΓΕΝΙΚΟΥ ΦΟΡΤΙΟΥ Τα πλοία γενικού φορτίου (general cargo) μεταφέρουν ποικιλία φορτίων, όπως ξηρά / υγρά φορτία σε σάκους και δοχεία, μηχανήματα, οικοδομικά υλικά. ΠΛΟΙΑ ΨΥΓΕΙΑ Τα

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης. E - learning. Μάρκετινγκ Και Επικοινωνία Σε Εκπαιδευτικές Μονάδες. Οδηγός Σπουδών

Πρόγραμμα εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης. E - learning. Μάρκετινγκ Και Επικοινωνία Σε Εκπαιδευτικές Μονάδες. Οδηγός Σπουδών Πρόγραμμα εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης E - Learning Μάρκετινγκ Και Επικοινωνία Σε Εκπαιδευτικές Μονάδες E - learning Οδηγός Σπουδών Το πρόγραμμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης ( e-learning ) του Πανεπιστημίου

Διαβάστε περισσότερα

Ίδρυση Ιδιωτικού μη Κερδοσκοπικού Επαγγελματικού Λυκείου Ναυτικής Κατεύθυνσης Τ.E.E.N.S.

Ίδρυση Ιδιωτικού μη Κερδοσκοπικού Επαγγελματικού Λυκείου Ναυτικής Κατεύθυνσης Τ.E.E.N.S. «Οραματιζόμαστε τη σχολική αυτή μονάδα, ως μία κυψέλη μάθησης, γνώσης και αριστείας που θα προετοιμάζει και θα γαλουχεί από τρυφερή ηλικία νέους και νέες, για να γίνουν μια μέρα οι ηγέτες, που τόσο έχει

Διαβάστε περισσότερα

BOUTIQUE. Hospitality Management Company HOTELS FORUM. February 13, 2019

BOUTIQUE. Hospitality Management Company HOTELS FORUM. February 13, 2019 BOUTIQUE Hospitality Management Company HOTELS FORUM February 13, 2019 H SWOT 3o Boutique Hotels Forum Η SWOT Hospitality Management Company είναι εταιρεία Διαχείρισης & Ανάπτυξης Τουριστικών Επιχειρήσεων

Διαβάστε περισσότερα

Χ Ρ Ό Ν Ι Α. στην υπηρεσία του θαλάσσιου περιβάλλοντος

Χ Ρ Ό Ν Ι Α. στην υπηρεσία του θαλάσσιου περιβάλλοντος Χ Ρ Ό Ν Ι Α στην υπηρεσία του θαλάσσιου περιβάλλοντος ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ Η Antipollution είναι η κορυφαία εταιρία παροχής υπηρεσιών Ευκολιών Υποδοχής Αποβλήτων και Καταλοίπων φορτίου Πλοίων. Εξειδικεύεται ανάμεσα

Διαβάστε περισσότερα

3 rd Hellenic Innovation Forum

3 rd Hellenic Innovation Forum 1 3 rd Hellenic Innovation Forum «Όταν η έρευνα συναντά τις επιχειρήσεις» 20 Ιουνίου 2019 Divani Caravel Με την ελληνική οικονομία να έχει αρχίσει να δείχνει σημάδια ανάκαμψης, η έμφαση έχει αρχίσει πλέον

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΩΜΕΡΙΤΗΣ. Η βιομηχανία κρουαζιέρας στην Ευρώπη και την Ανατολική Μεσόγειο σήμερα

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΩΜΕΡΙΤΗΣ. Η βιομηχανία κρουαζιέρας στην Ευρώπη και την Ανατολική Μεσόγειο σήμερα ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΩΜΕΡΙΤΗΣ Η βιομηχανία κρουαζιέρας στην Ευρώπη και την Ανατολική Μεσόγειο σήμερα Συνοπτικά σημεία της ομιλίας του κ. Γιώργου Ανωμερίτη στο Posidonia Sea Tourism Forum 2015 ΑΘΗΝΑ 26 Μαΐου 2015

Διαβάστε περισσότερα

www.vipas.gr ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

www.vipas.gr ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Οικόπεδο 01-02 18863 Πέραμα, Τ: 210 401 4372, F: 210 401 0416 www.vipas.gr ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΒΙ.ΠΑ. ΣΧΙΣΤΟΥ Α.Ε. ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ: ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΚΑΖΑΚΟΣ, e mail: vipa_sxistou@yahoo.gr,

Διαβάστε περισσότερα

Ελβετικό Business School Διεθνώς Αναγνωρισμένο Φοίτηση εξ ολοκλήρου στην Αθήνα Part - Time, κατάλληλο για στελέχη Ελκυστική Τιμή

Ελβετικό Business School Διεθνώς Αναγνωρισμένο Φοίτηση εξ ολοκλήρου στην Αθήνα Part - Time, κατάλληλο για στελέχη Ελκυστική Τιμή Ελβετικό Business School Διεθνώς Αναγνωρισμένο Φοίτηση εξ ολοκλήρου στην Αθήνα Part - Time, κατάλληλο για στελέχη Ελκυστική Τιμή Το UGSM- Monarch Business School: Είναι διεθνώς αναγνωρισμένο και καταξιωμένο

Διαβάστε περισσότερα

Εργαστήριο Επιχειρηματικότητας ΕΚΠΑ

Εργαστήριο Επιχειρηματικότητας ΕΚΠΑ Εργαστήριο Επιχειρηματικότητας ΕΚΠΑ Για την εξυπηρέτηση εκπαιδευτικών και ερευνητικών αναγκών στην επιχειρηματικότητα, ιδρύθηκε και λειτουργεί στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο τμήμα

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ. ΟΡΓΑΝΩΣΙΑΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ m128 ΣΟΦΗ ΛΕΟΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΛΕΚΤΟΡΑΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ. ΟΡΓΑΝΩΣΙΑΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ m128 ΣΟΦΗ ΛΕΟΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΛΕΚΤΟΡΑΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΙΑΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ m128 ΣΟΦΗ ΛΕΟΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΛΕΚΤΟΡΑΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ...3 2. ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΓΓΡΑΦΩ Σ ΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΡΙΕΡΑ ΣΤΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑ Μια μοναδική ευκαιρία για την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών. Sail Training International σε συνεργασία με την

ΚΑΡΙΕΡΑ ΣΤΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑ Μια μοναδική ευκαιρία για την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών. Sail Training International σε συνεργασία με την ΚΑΡΙΕΡΑ ΣΤΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑ Μια μοναδική ευκαιρία για την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών Sail Training International σε συνεργασία με την Η επίσκεψη των μεγάλων διεθνών ιστιοφόρων εκπαιδευτικών πλοίων (Sail Training

Διαβάστε περισσότερα

Ι.ΙΕΚ TOURISM EXPERTS. Στέλεχος Διοίκησης & Οικονομίας στον Τομέα Τουρισμού

Ι.ΙΕΚ TOURISM EXPERTS. Στέλεχος Διοίκησης & Οικονομίας στον Τομέα Τουρισμού Ι.ΙΕΚ Στέλεχος Διοίκησης & Οικονομίας στον Τομέα Τουρισμού Μαθήματα Μια ακόμη πρωτιά των σπουδαστών τουριστικών επαγγελμάτων του ΙΕΚ ΝΕΑ ΓΝΩΣΗ είναι η δυνατότητα τους να πάρουν εξειδίκευση στον Ιατρικό

Διαβάστε περισσότερα

Ανοίγουμε την πόρτα της εκπαίδευσης!

Ανοίγουμε την πόρτα της εκπαίδευσης! 4 ΘΕΜΑ Ανοίγουμε την πόρτα της εκπαίδευσης! Δωρεάν σεμινάρια, αλλά και απόκτηση Master για όσα μέλη του Επιμελητηρίου το επιθυμούν Ένας από τους βασικούς στόχους της διοίκησης του Επιμελητηρίου είναι η

Διαβάστε περισσότερα

Μεταπτυχιακό στην Ψυχολογία Εργασίας

Μεταπτυχιακό στην Ψυχολογία Εργασίας Μεταπτυχιακό στην Ψυχολογία Εργασίας Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο με ιστορία 35 ετών, πρωτοπορεί από το 1982 στην ιδιωτική τριτοβάθμια εκπαίδευση. Είναι το μοναδικό Κολλέγιο στην Ελλάδα

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Πρόλογος... 23. Πρόλογος στη δεύτερη έκδοση... 25

Περιεχόμενα. Πρόλογος... 23. Πρόλογος στη δεύτερη έκδοση... 25 Περιεχόμενα Πρόλογος................................................... 23 Πρόλογος στη δεύτερη έκδοση.................................. 25 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1. Η ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ................. 27 1.1.

Διαβάστε περισσότερα

Στέλεχος Διοίκησης & Οικονομίας στον Τομέα Τουρισμού

Στέλεχος Διοίκησης & Οικονομίας στον Τομέα Τουρισμού Στέλεχος Διοίκησης & Οικονομίας στον Τομέα Τουρισμού Μαθήματα Μια ακόμη πρωτιά των σπουδαστών τουριστικών επαγγελμάτων του ΙΕΚ ΝΕΑ ΓΝΩΣΗ είναι η δυνατότητα τους να πάρουν εξειδίκευση στον Ιατρικό Τουρισμό,

Διαβάστε περισσότερα

Γραμματέας Ανωτέρων και Ανωτάτων Στελεχών

Γραμματέας Ανωτέρων και Ανωτάτων Στελεχών Γραμματέας Ανωτέρων και Ανωτάτων Στελεχών Μαθήματα: Τα μαθήματα της ειδικότητας ΙΕΚ Γραμματέας Ανωτέρων και Ανωτάτων Στελεχών είναι επιλεγμένα και εγκεκριμένα από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Διαβάστε περισσότερα

Χρήσιμα Εργαλεία για την Ενίσχυση της Ανταγωνιστικότητας των Μικρών και πολύ μικρών Επιχειρήσεων

Χρήσιμα Εργαλεία για την Ενίσχυση της Ανταγωνιστικότητας των Μικρών και πολύ μικρών Επιχειρήσεων Χρήσιμα Εργαλεία για την Ενίσχυση της Ανταγωνιστικότητας των Μικρών και πολύ μικρών Επιχειρήσεων Αγνή Παγούνη Σύμβουλος του Κέντρου Παροχής Υπηρεσιών Επιχειρηματικής Ανάπτυξης, ΚΕΠΑ the microstars Project

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΘΕΜΑ: ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΛΕΞΑΝ ΡΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΘΕΜΑ: ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Αγνή XIONOY του Κωνσταντίνου (Α. Μ. 032/02) Επιβλέπων:

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Propeller Club

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Propeller Club 1 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Propeller Club Πειραιάς 12 Ιουνίου 2017 Συνήλθε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Propeller Club του Λιμανιού του Πειραιά που προέκυψε ύστερα από την επιτυχημένη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΕΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΕΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Πρόγραμμα εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης E-Learning ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΕΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ E-learning Οδηγός Σπουδών Το πρόγραμμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης ( e-learning ) του Πανεπιστημίου Πειραιά

Διαβάστε περισσότερα

Ι.ΙΕΚ TOURISM EXPERTS. Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων & Επιχειρήσεων Φιλοξενίας

Ι.ΙΕΚ TOURISM EXPERTS. Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων & Επιχειρήσεων Φιλοξενίας Ι.ΙΕΚ TOURISM EXPERTS Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων & Επιχειρήσεων Φιλοξενίας Μαθήματα Τα μαθήματα της ειδικότητας ΙΕΚ Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων & Επιχειρήσεων Φιλοξενίας είναι επιλεγμένα και εγκεκριμένα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ (1) ΓΕΝΙΚΑ ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑ ΝΑΥΠΗΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ ΚΩΔΙΚΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ NAOE1354 ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΠΟΥΔΩΝ 8 ο Διεθνές θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των πλοίων ΤΙΤΛΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

1 ο Travel & Hospitality Επιταχυντή Νεοφυών Επιχειρήσεων στην Ελλάδα!

1 ο Travel & Hospitality Επιταχυντή Νεοφυών Επιχειρήσεων στην Ελλάδα! Δημιουργούμε τον 1 ο Travel & Hospitality Επιταχυντή Νεοφυών Επιχειρήσεων στην Ελλάδα! 10 Απριλίου 2019 Capsule T όπου Τ, τουρισμός, τεχνολογία, ταξίδι! q O πρώτος επιταχυντής στην Ελλάδα με επίκεντρο

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. ΤΙΤΛΟΙ ΣΠΟΥΔΩΝ Έτος Ίδρυμα Πτυχίο 2009 Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. ΤΙΤΛΟΙ ΣΠΟΥΔΩΝ Έτος Ίδρυμα Πτυχίο 2009 Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών ΕΠΩΝΥΜΟ: ΓΕΩΡΓΟΥΛΗΣ ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΡΟΣ: ΛΕΑΝΔΡΟΣ ΕΤΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: 08/03/1964 ΤΗΛΕΦΩΝΟ : 22710 35285 FAX: 22710 35299 Mobile: 6972057978 E mail: g.georg@aegean.gr ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΙΤΛΟΙ ΣΠΟΥΔΩΝ Έτος Ίδρυμα

Διαβάστε περισσότερα

Χιλιάδες κόσμου γιόρτασε τα 50 Χρόνια ΑΝΕΚ LINES Σε μια ξεχωριστή Κρητική Μουσικοχορευτική Βραδιά

Χιλιάδες κόσμου γιόρτασε τα 50 Χρόνια ΑΝΕΚ LINES Σε μια ξεχωριστή Κρητική Μουσικοχορευτική Βραδιά Χιλιάδες κόσμου γιόρτασε τα 50 Χρόνια ΑΝΕΚ LINES Σε μια ξεχωριστή Κρητική Μουσικοχορευτική Βραδιά Η ΑΝΕΚ LINES, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 50 χρόνια παρουσίας της στην επιβατηγό ναυτιλία, πραγματοποίησε

Διαβάστε περισσότερα

Logistics a Catalyst to Investments. Athens International Forum 20 October 2015 @ 17:30-21:00

Logistics a Catalyst to Investments. Athens International Forum 20 October 2015 @ 17:30-21:00 Athens International Forum 20 October 2015 @ 17:30-21:00 Logistics a Catalyst to Investments agenda Σε ένα ταχέως και συνεχώς μεταβαλλόμενο επιχειρηματικό περιβάλλον, τα Logistics αποτελούν ένα σημαντικό

Διαβάστε περισσότερα

Μεταπτυχιακό στην Εφαρμοσμένη Θετική Ψυχολογία και Ψυχολογία Coaching

Μεταπτυχιακό στην Εφαρμοσμένη Θετική Ψυχολογία και Ψυχολογία Coaching Θετική Ψυχολογία και Ψυχολογία Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο με ιστορία 35 ετών, πρωτοπορεί από το 1982 στην ιδιωτική τριτοβάθμια εκπαίδευση. Είναι το μοναδικό Κολλέγιο στην Ελλάδα μέλος

Διαβάστε περισσότερα

ΟΕΕΤΑΚ - Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος Τμήμα Ανατολικής Κρήτης. Ι' ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ

ΟΕΕΤΑΚ - Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος Τμήμα Ανατολικής Κρήτης. Ι' ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε για 10η συνεχή χρονιά ο θεσμός των Εκδηλώσεων Οικονομικής Σκέψης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Τμήματος Ανατολικής Κρήτης οι οποίες πραγματοποιήθηκαν από 24 Νοεμβρίου έως

Διαβάστε περισσότερα

1. Σχολή Οικονομικών, Διοίκησης και Πληροφορικής

1. Σχολή Οικονομικών, Διοίκησης και Πληροφορικής Κατάλογος νέων προγραμμάτων (πιστοποιημένα και στο τελικό στάδιο πιστοποίησης από τον Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης (ΔΙΠΑΕ). Σήμανση με αστερίσκο): 1. Σχολή

Διαβάστε περισσότερα

adecco.gr Δελτίο Τύπου

adecco.gr Δελτίο Τύπου Δελτίο Τύπου ΣΤΑΘΕΡΑ ΑΝΟΔΙΚΗ ΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΟΥ ΑΞΙΟΛΟΓΕΙ ΠΩΣ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΥΨΗΛΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ, ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΟΥΝ «ΕΛΚΥΣΤΙΚΕΣ»

Διαβάστε περισσότερα

Υιοθετώντας Στρατηγικές του Entrepreneurial Selling (B2B) 9 & 16 Οκτωβρίου 2019 The Landmark Hotel, Λευκωσία 8:45-16:00

Υιοθετώντας Στρατηγικές του Entrepreneurial Selling (B2B) 9 & 16 Οκτωβρίου 2019 The Landmark Hotel, Λευκωσία 8:45-16:00 Υιοθετώντας Στρατηγικές του Entrepreneurial Selling (B2B) 9 & 16 Οκτωβρίου 2019 The Landmark Hotel, Λευκωσία 8:45-16:00 www.knowledgecy.com Ανάγκη Κατάρτισης O ρόλος των πωλήσεων αλλάζει, από το να πουλά

Διαβάστε περισσότερα

Τηλέφωνο:

Τηλέφωνο: Η Agrotech S.A. John Deere Greece κορυφαία εταιρία εμπορίας γεωργικών μηχανημάτων στην Ελλάδα και την Κύπρο ανήκει στον όμιλο AGROGROUP ΜΠΟΖΑΤΖΙΔΗΣ-ΜΗΤΣΙΟΛΙΔΗΣ. Η Agrotech S.A. ξεκίνησε την συνεργασία

Διαβάστε περισσότερα

Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα. Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Τζανέτου Φιλιππάκου στο. το Κέντρο Μελετών Ασφάλειας

Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα. Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Τζανέτου Φιλιππάκου στο. το Κέντρο Μελετών Ασφάλειας 27-07-2016: Παρουσία Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Τζανέτου Φιλιππάκου στο Κέντρο Μελετών Ασφάλειας. Αθήνα 27-07-2016 Την Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡOΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΡΓAΤΗ ΕΡΓΟΔOΤΗ ΓΙΑ ΤA ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚA ΚΑΙ TON ΤΟΥΡΙΣMO

ΠΡOΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΡΓAΤΗ ΕΡΓΟΔOΤΗ ΓΙΑ ΤA ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚA ΚΑΙ TON ΤΟΥΡΙΣMO ΠΡOΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΡΓAΤΗ ΕΡΓΟΔOΤΗ ΓΙΑ ΤA ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚA ΚΑΙ TON ΤΟΥΡΙΣMO Μέσω του στρατηγικού συνεταιρισμού διαμορφώνουμε το μέλλον της ξενοδοχειακής και τουριστικής βιομηχανίας Η Πρόκληση Τα τελευταία χρόνια,

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΤΛΟΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

ΤΙΤΛΟΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ UNIVERSITY OF PATRAS CENTRE of VOCATIONAL TRAINING ΤΙΤΛΟΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Εξοχότατε κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας,

Εξοχότατε κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας, -1- Εξοχότατε κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας, Η παρουσία σας στην τελετή αποφοίτησης των Σπουδαστών της 71 ης Εκπαιδευτικής Σειράς Κανονικής Φοίτησης, αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για την Σχολή Εθνικής Άμυνας

Διαβάστε περισσότερα

Πτυχιακές ταινίες των φοιτητών Σκηνοθεσίας στο 39ο ιεθνές Φεστιβάλ Μικρού Μήκους της ράµας Συνεχίζεται η επιτυχία των πτυχιακών ταινιών των τελειόφοιτων του Τµήµατος Σκηνοθεσίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου.

Διαβάστε περισσότερα

Εκδηλώσεις του Συλλόγου

Εκδηλώσεις του Συλλόγου Εκδηλώσεις του Συλλόγου Από καιρό είχαμε προγραμματίσει να επισκεφτούμε ένα από τα βασικά μέσα μεταφοράς των πεζοναυτών στην θάλασσα, το αρματαγωγό. Πολλοί από εμάς θυμήθηκαν ταξίδια σε διάφορα μέρη της

Διαβάστε περισσότερα

Newsletter Στοιχεία & Αριθμοί Οκτώβριος 2016

Newsletter Στοιχεία & Αριθμοί Οκτώβριος 2016 Newsletter Στοιχεία & Αριθμοί Οκτώβριος 2016 www.isalos.net Η δηµοσιογραφική οµάδα των Ναυτικών Χρονικών σε συνεργασία με τη δράση Επιλέγω Ναυτιλία δημιούργησαν, τον Ιανουάριο του 2016, την εκπαιδευτική

Διαβάστε περισσότερα

22 ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ 2015 4:00-9:00 μμ Πληροφορίες - Εγγραφές : τηλ. 210 6931204, vbouloukou@manpowergroup.gr

22 ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ 2015 4:00-9:00 μμ Πληροφορίες - Εγγραφές : τηλ. 210 6931204, vbouloukou@manpowergroup.gr Μάθετε πώς να αναπτύξετε την επαγγελματική σας εικόνα παραμένοντας αυθεντικοί και πώς να υλοποιήσετε τους επαγγελματικούς σας στόχους, εξελισσόμενοι σε προσωπικό επίπεδο. 22 ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ 2015 4:00-9:00 μμ

Διαβάστε περισσότερα

Logistics και Ναυτιλία. Δρ Γεώργιος Φύκαρης Εκπαιδευτικός Πλοίαρχος Ε.Ν.

Logistics και Ναυτιλία. Δρ Γεώργιος Φύκαρης Εκπαιδευτικός Πλοίαρχος Ε.Ν. Logistics και Ναυτιλία Δρ Γεώργιος Φύκαρης Εκπαιδευτικός Πλοίαρχος Ε.Ν. Περιεχόμενα H ναυτιλία σήμερα; Τι μπορεί να προσφέρει η ναυτιλία ΑΝ ; Ναυτιλία και logistics: Υπάρχει ανάγκη; Maritime Logistics

Διαβάστε περισσότερα

Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα

Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού ΝΕΟ - ΜΕ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΕΝΗ ΥΛΗ Επενδύοντας στη Γνώση... Εξασφαλίζετε το Μέλλον Η αποτελεσματική Διοίκηση του Ανθρώπινου Δυναμικού αποτελεί μια από τις

Διαβάστε περισσότερα

NEWSLETTER. Το έργο SYNTHESIS ανήκει. Θαλάσσιες μεταφορές: Eναλλαγή μεταφορικών μέσων & εφοδιαστική αλυσίδα

NEWSLETTER. Το έργο SYNTHESIS ανήκει. Θαλάσσιες μεταφορές: Eναλλαγή μεταφορικών μέσων & εφοδιαστική αλυσίδα Θαλάσσιες μεταφορές: Eναλλαγή μεταφορικών μέσων & εφοδιαστική αλυσίδα NEWSLETTER Το έργο SYNTHESIS ανήκει στις Δράσεις κοινής εκμάθησης του προγράμματος και προσέφερε χωρίς οικονομική επιβάρυνση στους

Διαβάστε περισσότερα

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ PROJECT PARTNER ΤΟΥ SUCCESS ACADEMY Π Λ Η Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Ε Σ Σ Ε Μ Ι Ν Α Ρ Ι Ο Υ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Αργούς 148, 1 ος Όροφος Αθήνα, 104 41 Τ:

Διαβάστε περισσότερα

Η επιχειρηματικότητα στην πράξη

Η επιχειρηματικότητα στην πράξη ΕΠΕΦΑ Ε Ρ Γ Α Σ Τ Η Ρ Ι Ο Ε Π Ε Ν Δ Υ Τ Ι Κ Ω Ν Ε Φ Α Ρ Μ Ο Γ Ω Ν Τομέας Οικονομικής των Επιχειρήσεων και Χρηματοοικονομικής Τμήμα Οικονομικών Επιστημών ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ Σoφοκλέους

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΟΝΑΔΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.

ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΟΝΑΔΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΟΝΑΔΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. Στόχος της ΜΚΕ της ΑΣΠΑΙΤΕ θα είναι η επέκταση, ενίσχυση και ποιοτική αναβάθμιση των παρεμβάσεων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΠΛΟΙΩΝ & ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΠΛΟΙΩΝ, 4 & 6/6/2019 Κυριακή, 19 Μαϊου :00

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΠΛΟΙΩΝ & ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΠΛΟΙΩΝ, 4 & 6/6/2019 Κυριακή, 19 Μαϊου :00 Περιγραφή και Θεματολογία Οι ναυτασφαλίσεις, δηλαδή οι ασφαλίσεις περί τη ναυτιλία και τον εφοπλισμό, αναγνωρίζονται ως ο νεοανερχόμενος κλάδος ασφαλιστικής δραστηριότητας, αφού οι υπηρεσίες του συνδέονται

Διαβάστε περισσότερα

Logistics a Catalyst to Investments. Athens International Forum 20 October 2015 @ 17:30-21:00

Logistics a Catalyst to Investments. Athens International Forum 20 October 2015 @ 17:30-21:00 Athens International Forum 20 October 2015 @ 17:30-21:00 Logistics a Catalyst to Investments agenda Σε ένα ταχέως και συνεχώς μεταβαλλόμενο επιχειρηματικό περιβάλλον, τα Logistics αποτελούν ένα σημαντικό

Διαβάστε περισσότερα