1. Φυτικής προέλευσης

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "1. Φυτικής προέλευσης"

Transcript

1 1. Φυτικής προέλευσης

2 Βαμβάκι Η φυσική του ίνα παράγεται από το ομώνυμο φυτό, με γνωστές υποκατηγορίες την ελαφριά ποπλίνα, το πιο παχύ και γυαλιστερό μερσεριζέ, το πικέ (με τις τελίτσες π.χ. polo shirts), το terry cloth (πετσετέ) και το twill. Χώρες προέλευσης: Ελλάδα, Πακιστάν, Ινδία, Αφρική, λατινική Αμερική, Σουδάν, Η.Π.Α., Βραζιλία, Περού, Αίγυπτος και Σρι Λάνκα.

3 Λινό Το ύφασμα από λινάρι είναι πιο ανθεκτικό και γυαλιστερό από το βαμβάκι, καθώς και ένα από τα πιο παλιά γνωστά υλικά. Παρασκευάζεται σε Ασία και Αίγυπτο.

4 2. Ζωικής προέλευσης

5 Μετάξι Ένα από τα πιο γνωστά και πολυτελή φυσικά υφάσματα, είναι μαλακό, ανθεκτικό και απορροφητικό. Οι ίνες του παράγονται από το κουκούλι του μεταξοσκώληκα. Μπορεί να είναι και πιο ματ και "άγριο" όχι απαραίτητα σατέν, όπως το σουά σοβάζ και το σαντουγκ. Παράγεται στην Ιαπωνία και την Κίνα.

6 Ανκορά Είναι πολύ μαλακό νήμα με αφράτη και χνουδωτή υφή που προέρχεται απ' τον ομώνυμο λαγό. πολλές φορές το συναντάμε σε προσμίξεις με μαλλί ή ακρυλικό και είναι ιδανικό για βραδινά πλεκτά. Παράγεται στην Τουρκία.

7 Κασμίρ Προέρχεται από το τρίχωμα της κατσίκας από το Κασμίρ και είναι το πιο μαλακό, πολυτελές και ζεστό στο είδος. Θα το βρεις σε πολλές τιμές και είδη. Γίνεται μόνο από το υπόστρωμα που έχουν αυτά τα ζώα - πολύ μαλακό και αφράτο - για να τα κρατά ζεστά στις καιρικές συνθήκες που ζουν. Τα κομμάτια από την Αγγλία / Σκωτία και την Ιταλία θεωρούνται τα καλύτερα. Παράγεται στη Μογγολία, την Κίνα, το Ιράν, το Αφγανιστάν και τα Ιμαλάια.

8 Λάμπσγουλ Μαλακό και ελαστικό μαλλί που προέρχεται από νεαρά πρόβατα. Κατάλληλο να φορεθεί κατάσαρκα. Παρασκευάζεται στην Αυστραλία και στην Νέα Ζηλανδία.

9 Μερινό Είναι από τα πιο λεπτά και φίνα νήματα και άρα δεν τσιμπάει καθόλου. Αυτό γιατί προέρχεται από πρόβατα της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας, τα οποία λόγω κλίματος, έχουν πολύ μαλακό τρίχωμα. Είναι ιδανικό για υπέρκομψα πουλόβερ που εφαρμόζουν γάντι. Παρασκευάζεται στην Ισπανία.

10 Μοχέρ Ελαφριά ίνα που μοιάζει με το ανκορά αλλά είναι εμφανώς πιο άγρια. Είναι επίσης πιο ανθεκτική και δεν μπαίνει στο πλύσιμο όσο τ' άλλα μαλλιά. Προέρχεται από την κατσίκα ανκορά. Τα πλεκτά από μοχέρ είναι ιδιαίτερα θηλυκά αλλά τσιμπάνε και ενδέχεται να προσθέτουν πόντους. Χώρες προέλευσης: Η.Π.Α., Τουρκία, νότια Αφρική.

11 3. Χημικής προέλευσης- Συνθετικά

12 Ακρυλικό Βασική πρώτη ύλη στη βιομηχανία των πλεκτών και των μαλλιών. Δεν τσαλακώνει και πλένεται στο πλυντήριο. Κάνει τα πλεκτά πιο ανθεκτικά, αλλά δεν εμποδίζει την δημιουργία κόμπων.

13 Ρεγιόν - βισκόζη Στην αρχή λεγόταν τεχνητό μετάξι και είναι η πρώτη συνθετική ίνα (έτος κατασκευής 1891). Ουσιαστικά πρόκειται για ένα συνθετικό ύφασμα από φυσικές πρώτες ύλες, όπως ο πολτός ξύλου και τα κατάλοιπα από την επεξεργασία βαμβακιού. Θυμίζει το κρεπ, είναι ελαφρύ, "πέφτει" και δημιουργεί πτυχώσεις με την ομορφιά ενός φυσικού υλικού και φοριέται όλες τις εποχές (δυστυχώς τσαλακώνει εύκολα). ουσιαστικά η βισκόζη είναι ένα είδος ρεγιόν.

14 Λύκρα Εφεύρεση της dupont (το πατενταρισμένο όνομα είναι spandex) μπορεί να τεντώσει 500% χωρίς να σπάσει ή να χάσει τη φόρμα του. Ανακατεύεται με τα πάντα και κάθε φορά που θα το δεις στην ετικέτα του ρούχου μπορείς να περιμένεις ελευθερία κίνησης.

15 Microfiber Μια νεότερη πολυεστερική ίνα που μιμείται καλύτερα από τις υπόλοιπες τις ιδιότητες των φυσικών, Μαλακή, ελαφριά,δημιουργεί υφάσματα που αφήνουν το δέρμα να αναπνεύσει και πολλές φορές έχουν ένα απαλό φινίρισμα που θυμίζει το μετάξι ή το σουέτ. Την ίδια στιγμή συγκεντρώνει τα καλύτερα χαρακτηριστικά των συνθετικών. (εύκολη φροντίδα, αντοχή στη φθορά,στο νερό, στο τέντωμα).

16 Νάιλον Παράγωγο του πετρελαίου, η πρώτη αμιγώς συνθετική ίνα στην ιστορία. Σε μια πρόσμιξη, αυξάνει την ανθεκτικότητα του ρούχου,βοηθά ή και καταργεί το σιδέρωμα, στεγνώνει σε χρόνο ρεκόρ, δεν τρώγεται από τον σκώρο. Στα κατά του έχει πολύ γυαλιστερό φινίρισμα, η παραγωγή στατικού ηλεκτρισμού και το κόμπιασμα. (πολυαμίδη είναι η κοινή ονομασία του νάιλον)

17 Νεοπρέν Συνθετικό λάστιχο με τις ιδιότητες του φυσικού. Αντοχή στο λάδι, στα χημικά, στη φωτιά, ελαφρότητα, αγκαλιάζει το σώμα και συγκρατεί τη θερμότητά του - κατεξοχήν υλικό για δύτες, σέρφερ κ.λ.π. Πρόσφατα, έγινε sporty chic χάρη σε ονόματα όπως Chanel, Balenciaga, Prada.

18 Πολυεστέρ Η πιο ευρέως χρησιμοποιημένη συνθετική ίνα, δεν είναι τόσο ελαστική όσο το νάιλον και συνήθως διαρκεί περισσότερο. Δεν "μπαίνει", στεγνώνει εύκολα και δεν τσαλακώνει.

19 Πολυουρεθάνη Συνθετικό υλικό που μιμείται την όψη και την υφή του δέρματος. Μπορεί να προσθέσει χαρακτηριστικά όπως η αντοχή στις καιρικές συνθήκες και η ελαστικότητα, γι'αυτό χρησιμοποιείται ως εξωτερική στρώση.

20 4. Σύμμεικτα 1. μαλλί πολυεστέρ 2. βαμβάκι πολυεστέρ 3. λινό - πολυεστέρ 4. μαλλί πολυεστέρ + ελαστίνη (=ελαστίνη, μπαίνει σε μικρές δώσεις 5-10% για να δίνει ελαστηκότητα.

21 Ι Τι επηρεάζει τη μόδα;

22 Ισχυροί παράγοντες όπως η διαφήμιση, τα Μ.Μ.Ε., οι μονοπωλιακές και πολυεθνικές εταιρείες και επιχειρήσεις με ισχυρά οικονομικά συμφέροντα, κατευθύνουν τα άτομα στην υιοθέτηση της μόδας με παραπλανητικούς μηχανισμούς και μεθοδεύσεις. Επιπλέον η χαμηλή πνευματική στάθμη, η ελλιπής κοινωνική και πολιτική αγωγή, η απουσία ανθρωπιστικής παιδείας αλλά και η ναρκωμένη κριτική σκέψη εμποδίζουν την ανάπτυξη ισχυρών αντιστάσεων και την αξιολόγηση των επιταγών της μόδας.

23 Επιπρόσθετα, η ξενομανία, είτε ως δημιουργική αφομοίωση, είτε ως δουλική αντιγραφή στοιχείων και η αδιαφορία για την πολιτιστική κληρονομιά είναι παράγοντες που ωθούν στη μόδα. Επίσης, ας μην ξεχνάμε πως εξαιτίας του οικονομικού και πολιτιστικού ανταγωνισμού, διαρκώς δημιουργούνται νέα δεδομένα, συνήθειες, τάσεις και ανάγκες που επιβάλλουν την υποταγή στη μόδα. Ακόμη, σημαντικός παράγοντας είναι και η τάση του ανθρώπου να ακολουθεί το «μοντέρνο» έτσι ώστε να νιώθει πως γίνεται αποδεκτός από το κοινωνικό σύνολο κι αναγνωρισμένο μέλος της ομάδας. Με αυτόν τον τρόπο αποτρέπει τον κίνδυνο της απόρριψης κι ευθυγραμμίζεται με τα πρότυπα που η κοινωνία προβάλλει και υιοθετούνται από το σύνολο.

24 Σημαντικό θα ήταν επίσης να αναφέρουμε πως εφόσον ο άνθρωπος αποτελεί ον μιμητικό ον, έχει έμφυτη την τάση για ανανέωση κι εκσυγχρονισμό σε κάθε πτυχή της ζωής του, γεγονός που τον κάνει να υιοθετεί νεωτεριστική συμπεριφορά με κατεύθυνση προς το καινούριο. Τέλος, αρκετές φορές τα άτομα ακολουθούν τη μόδα για λόγους επίδειξης πλούτου και αυτοπροβολής, φαινόμενο που γίνεται εντονότερο λόγω του υλικού υπερκαταναλωτισμού.

25 Μέλη Βέργη Αναστασία Λιούμπα Στέλλα Σέλα Μαρία-Ελένη Σκορδίλη Σπυριδούλα Σκορδίλης Άδωνης Φούκας Βασίλης

«Όραμα της dimi socks είναι να αναγνωρίζεται ως ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ποιοτικών καλτσών»

«Όραμα της dimi socks είναι να αναγνωρίζεται ως ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ποιοτικών καλτσών» Η λέξη κάλτσα προήλθε από την αρχαία Ε ηνική λέξη συκκός εξού και το socks. 8 π.χ. 5 π.χ. 1000 μ.χ. 1938 1950 1958 1974 1995 2010 Οι αρχαίοι Έ ηνες τον 8ου π.χ. αιώνα ήταν εκείνοι που επινόησαν πρώτοι

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ GRÖNLID. Σύστημα καναπέ

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ GRÖNLID. Σύστημα καναπέ ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ GRÖNLID Σύστημα καναπέ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ Francis Cayouette. ΜΕΡΗ Πολυθρόνα Μπράτσο Τμήμα σεζλόνγκ Γωνιακό κάθισμα Υποπόδιο Υποπόδιο με αποθηκευτικό χώρο Μονό κάθισμα Διπλό κάθισμα Τριπλό κάθισμα

Διαβάστε περισσότερα

2016 Ρουχισμός Ψύχους Flexitog. Εργαλεία Καθαρισμού. Μέσα Ατομικής Προστασίας Μέσα Διαχείρισης Προϊόντων ELCAWEAR ΑΕ.

2016 Ρουχισμός Ψύχους Flexitog. Εργαλεία Καθαρισμού. Μέσα Ατομικής Προστασίας Μέσα Διαχείρισης Προϊόντων ELCAWEAR ΑΕ. Μέσα Ατομικής Προστασίας Μέσα Διαχείρισης Προϊόντων Εργαλεία Καθαρισμού. 2016 Ρουχισμός Ψύχους Flexitog ELCAWEAR ΑΕ 2016 Μπλούζα Ισοθερμική X50LS Αναπνέον Πολυέστερ / Viscose, βουρτσισμένο για μεγαλύτερη

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. της ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. της ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Στρασβούργο, 11.3.2014 COM(2014) 166 final ANNEX 1 PART 6/11 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ της ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για την μείωση ή την κατάργηση των τελωνειακών

Διαβάστε περισσότερα

ΜΠΛΟΥΖΕΣ ΙΑΤΡΙΚΟΥ & ΠΑΡΑΙΑΤΡΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΜΠΛΟΥΖΕΣ ΙΑΤΡΙΚΟΥ & ΠΑΡΑΙΑΤΡΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΘΕΜΑ: Κατάθεση τεχνικών προδιαγραφών Η Επιτροπή τεχνικών προδιαγραφών η οποία ορίστηκε κατά την 4 η Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Γ.Ν. Σάμου στις 6/2/2015, συνεδρίασε

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργία Υφασματογραφίας

Δημιουργία Υφασματογραφίας Δημιουργία Υφασματογραφίας Δημιουργία υφασματογραφίας Με την τεχνική αυτή μπορούμε να δημιουργήσουμε μια σύνθεση με το ράψιμο διάφορων υφασμάτων και άλλων υλικών μεταξύ τους, πάνω σε μια βάση από ανθεκτικό

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ VALLENTUNA. Σύστημα καναπέ

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ VALLENTUNA. Σύστημα καναπέ ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ VALLENTUNA Σύστημα καναπέ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ Andreas Fredriksson Eva Lilja Löwenhielm Lisa Hilland ΜΕΡΗ Μονάδα καθίσματος Μονάδα καθίσματος με αποθηκευτικό χώρο Μονάδα καθίσματος με κρεβάτι Πλάτη

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ VIMLE. Πολυμορφικός καναπές

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ VIMLE. Πολυμορφικός καναπές ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ VIMLE Πολυμορφικός καναπές ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ Ehlén Johansson ΜΕΡΗ Μπράτσο Τμήμα σεζλόνγκ Γωνιακό κάθισμα Υποπόδιο με αποθηκευτικό χώρο Προσκέφαλο Μονό κάθισμα Διπλό κάθισμα Τριπλό κάθισμα Διπλό

Διαβάστε περισσότερα

Η χειμερινή στολή αστρονομικής παρατήρησης. (ημιορεινές τοποθεσίες) Άρης Μυλωνάς

Η χειμερινή στολή αστρονομικής παρατήρησης. (ημιορεινές τοποθεσίες) Άρης Μυλωνάς Η χειμερινή στολή αστρονομικής παρατήρησης. (ημιορεινές τοποθεσίες) Άρης Μυλωνάς Παραδοχές: Υψόμετρο: έως 1.000m Θερμοκρασία περιβάλλοντος: 0-15 C Υγρασία: έως ~80% Άνεμος: έως 5m/s (~3 μποφόρ) Γενικός

Διαβάστε περισσότερα

«Μόδακαιενδύματαφιλικά προςτοπεριβάλλον»

«Μόδακαιενδύματαφιλικά προςτοπεριβάλλον» 1 0 ΕΠΑΛ ΚΟΡΩΠΙΟΥ Ερευνητικήεργασία: «Μόδακαιενδύματαφιλικά προςτοπεριβάλλον» Σχολικόέτος2011-2012 Ομάδαεργασίας Καθηγητές Ελισάβετ Γρηγοριάδου, Νομικός Χριστίνα Δούβρη, Διοίκησης Επιχειρήσεων Σωτήριος

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 54 ΣΥΝΘΕΤΙΚΕΣ Ή ΤΕΧΝΗΤΕΣ ΙΝΕΣ, ΣΥΝΕΧΕΙΣ. ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΛΟΥΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΜΟΡΦΕΣ, ΑΠΟ ΣΥΝΘΕΤΙΚΕΣ Ή ΤΕΧΝΗΤΕΣ ΥΦΑΝΤΙΚΕΣ ΥΛΕΣ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 54 ΣΥΝΘΕΤΙΚΕΣ Ή ΤΕΧΝΗΤΕΣ ΙΝΕΣ, ΣΥΝΕΧΕΙΣ. ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΛΟΥΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΜΟΡΦΕΣ, ΑΠΟ ΣΥΝΘΕΤΙΚΕΣ Ή ΤΕΧΝΗΤΕΣ ΥΦΑΝΤΙΚΕΣ ΥΛΕΣ L 285/370 EL Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 30.10.2015 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 54 ΣΥΝΘΕΤΙΚΕΣ Ή ΤΕΧΝΗΤΕΣ ΙΝΕΣ, ΣΥΝΕΧΕΙΣ. ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΛΟΥΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΜΟΡΦΕΣ, ΑΠΟ ΣΥΝΘΕΤΙΚΕΣ Ή ΤΕΧΝΗΤΕΣ ΥΦΑΝΤΙΚΕΣ ΥΛΕΣ Σημειώσεις

Διαβάστε περισσότερα

2. Γυψοταινείες ταχείας:

2. Γυψοταινείες ταχείας: ΥΛΙΚΩΝ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΑΝΑΛΩΣΙΜΩΝ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΩΝ 1. Γυψοταινίες βραδείας: Να είναι κατασκευασμένες από βαμβακερό αραιό υφασμένο ύφασμα ομοιόμορφα με γύψο διαποτισμένο Να είναι σε μορφή ρολών, να διαθέτουν

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΩΤΑΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

ΑΝΩΤΑΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΤΟΥΣ 2008 ( ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 4Π /2008) ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ Κλάδος-Ειδικότητες: http://edu.klimaka.gr ΠΕ 18.20 ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ, ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ: ΥΦΑΣΜΑΤΟΓΡΑΦΙΑ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ: ΥΦΑΣΜΑΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ: ΥΦΑΣΜΑΤΟΓΡΑΦΙΑ Περιγραφή: Με την τεχνική αυτή µπορούµε να δηµιουργήσουµε µια σύνθεση µε το ράψιµο διάφορων υφασµάτων και άλλων υλικών µεταξύ τους, πάνω σε µια βάση από ανθεκτικό

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ Στρώματα. Παπλώματα, μαξιλάρια και προστατευτικά 2015

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ Στρώματα. Παπλώματα, μαξιλάρια και προστατευτικά 2015 ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ Στρώματα Παπλώματα, μαξιλάρια και προστατευτικά 2015 Ανακαλύψτε την άνεση! Επεξήγηση των συμβόλων... 5 Στρώματα ελατηρίων... 6 Στρώματα αφρού... 8 Ανωστρώματα... 9 Προστατευτικά στρωμάτων...

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ Στρώματα. Παπλώματα, μαξιλάρια και προστατευτικά 2016

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ Στρώματα. Παπλώματα, μαξιλάρια και προστατευτικά 2016 ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ Στρώματα Παπλώματα, μαξιλάρια και προστατευτικά 2016 Ανακαλύψτε την άνεση! Επεξήγηση των συμβόλων... 5 Στρώματα ελατηρίων... 6 Στρώματα αφρού... 8 Ανωστρώματα... 9 Προστατευτικά στρωμάτων...

Διαβάστε περισσότερα

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή ειδική κατασκευή μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. ΑΦΟΙ Α. ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΙ ΟΕ ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ ΣΤΡΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΩΝ ΥΠΝΟΥ

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή ειδική κατασκευή μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. ΑΦΟΙ Α. ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΙ ΟΕ ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ ΣΤΡΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΩΝ ΥΠΝΟΥ Η Νέα Ζωή Strom είναι μία από τις πιο αναγνωρισμένες ελληνικές βιοτεχνίες στρωμάτων, κατασκευάζει στρώματα από το 1976 και ειδικεύεται στην παραγωγή και εμπορία προϊόντων ύπνου υψηλών προδιαγραφών. Αξιοποιώντας

Διαβάστε περισσότερα

Αναλυτικό Πρόγραµµα Σπουδών του Μαθήµατος. Α Τάξη 1 ου Κύκλου Τ.Ε.Ε. 5 ώρες /εβδοµάδα. Αθήνα, Απρίλιος 2001

Αναλυτικό Πρόγραµµα Σπουδών του Μαθήµατος. Α Τάξη 1 ου Κύκλου Τ.Ε.Ε. 5 ώρες /εβδοµάδα. Αθήνα, Απρίλιος 2001 Αναλυτικό Πρόγραµµα Σπουδών του Μαθήµατος Α Τάξη 1 ου Κύκλου Τ.Ε.Ε. 5 ώρες /εβδοµάδα Αθήνα, Απρίλιος 01 Μάθηµα: «Τεχνολογία Κλωστοϋφαντουργικών Υλών Υφαντικές Ύλες». Α. ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ Ι ΑΣΚΑΛΙΑΣ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ:

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΟΙΚΗΣΗ 1ης ΥΓΕΙΟΝ.ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Αρ. πρωτ.οικ 1872 ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΕΙΑΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ Η ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ Ν.Π.Δ.Δ. ΙΑΚΩΒΑΤΩΝ 43, Τ.Κ ΤΗΛ. 213.

ΔΙΟΙΚΗΣΗ 1ης ΥΓΕΙΟΝ.ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Αρ. πρωτ.οικ 1872 ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΕΙΑΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ Η ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ Ν.Π.Δ.Δ. ΙΑΚΩΒΑΤΩΝ 43, Τ.Κ ΤΗΛ. 213. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα,21/02/2018 ΔΙΟΙΚΗΣΗ 1ης ΥΓΕΙΟΝ.ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Αρ. πρωτ.οικ 1872 ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΕΙΑΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ Η ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ Ν.Π.Δ.Δ. ΙΑΚΩΒΑΤΩΝ 43, Τ.Κ. 11144 ΤΗΛ. 213.2042100 ΘΕΜΑ: ΤΕΛΙΚΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Χρήση Eσωτερικού Χώρου. Διατίθεται με ή χωρίς λογότυπο σε 6 έτοιμες διαστάσεις (60x85, 85x115, 85x150, 115x180, 150x200, 150x240cm)

Χρήση Eσωτερικού Χώρου. Διατίθεται με ή χωρίς λογότυπο σε 6 έτοιμες διαστάσεις (60x85, 85x115, 85x150, 115x180, 150x200, 150x240cm) Eσωτερικού Χώρου. Διατίθεται με ή χωρίς λογότυπο σε 6 έτοιμες διαστάσεις (60x85, 85x115, 85x150, 115x180, 150x200, 150x240cm) Πάχος 7mm. Υπόστρωμα απο λάστιχο νιτριλίου Αντιολισθητικό σε όλες τις επιφάνειες

Διαβάστε περισσότερα

Ε π ι σ η µ ά ν σ ε ι ς

Ε π ι σ η µ ά ν σ ε ι ς Ε π ι σ η µ ά ν σ ε ι ς Σύντοµα σηµειώµατα για θέµατα εξαγωγικού ενδιαφέροντος Νο. 63 Σεπτέµβριος 2012 Η πορεία των εξαγωγών κατά τους πρώτους έξι µήνες του 2012 (Ιανουάριος Ιούνιος) ΠΑΝΕΛΛΉΝΙΟΣ ΣΎΝΔΕΣΜΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ Στρώματα. Παπλώματα, μαξιλάρια και προστατευτικά 2014

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ Στρώματα. Παπλώματα, μαξιλάρια και προστατευτικά 2014 ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ Στρώματα Παπλώματα, μαξιλάρια και προστατευτικά 2014 Ανακαλύψτε την άνεση! Επεξήγηση των συμβόλων... 5 Στρώματα ελατηρίων... 6 Στρώματα αφρού... 8 Ανωστρώματα... 9 Προστατευτικά στρώματος...

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΔΎΜΑΤΑ ΣΎΝΤΟΜΗΣ ΧΡΉΣΗΣ

ΕΝΔΎΜΑΤΑ ΣΎΝΤΟΜΗΣ ΧΡΉΣΗΣ TWORK 158 ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΕ ΕΠΙΛΟΓΗ 160 Ολοσωμες φορμες χημικής προστασίας 166 Ολόσωμες φόρμες- Μπλούζες- Ποδιές- Κόμη 168 Μάσκες- Μανσέτες- Καλύμματα υποδημάτων 157 ΕΝΔΥΜΑΤΑ ΣΥΝΤΟΜΗΣ ΧΡΗΣΗΣ PREMIUM EVOLUTION

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΤΟΜΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΝΔΥΜΑΤΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΕ ΕΠΙΛΟΓΗ

ΣΥΝΤΟΜΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΝΔΥΜΑΤΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΕ ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΝΔΥΜΑΤΑ ΣΥΝΤΟΜΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΕ ΕΠΙΛΟΓΗ Ολοσωμες φορμες Μπλουζες Ποδιες Κομη Προστατευτικο πηγουνιου Masques Μανσετες Καλυμματα υποδηματων Κιτ επισκεπτη 130 σελ. 132 σελ. 136 σελ. 136 σελ. 137 σελ.

Διαβάστε περισσότερα

Γ-1. Ανήκει στη Διακήρυξη Υπ αριθμό 07/16 ΣΝΔ από ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ

Γ-1. Ανήκει στη Διακήρυξη Υπ αριθμό 07/16 ΣΝΔ από ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ Γ-1 Ανήκει στη Διακήρυξη Υπ αριθμό 07/16 ΣΝΔ από 22-07 -2016 Παράρτημα ΓΑΛΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Ν-2122 Β ΕΚΔΟΣΗ ΙΟΥΝΙΟΣ 2006 ΕΙΔΟΣ : ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ ΛΕΥΚΟ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ Τα πουκάμισα θα είναι καινούργια. Θα δηλώνεται

Διαβάστε περισσότερα

«ΔΙΜΕΡΕΙΣ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΣΕΧΙΑΣ 2014/ 2013».

«ΔΙΜΕΡΕΙΣ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΣΕΧΙΑΣ 2014/ 2013». «ΔΙΜΕΡΕΙΣ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΣΕΧΙΑΣ 2014/ 2013». Ο όγκος διμερών εμπορικών συναλλαγών, παραμένει μεν χαμηλός σε σχέση με άλλες χώρες της Ε.Ε., σημείωσε ωστόσο αύξηση 15,6% και από 376,338 εκ.

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ LIDHULT. Σύστημα καναπέ. ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ Henrik Preutz

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ LIDHULT. Σύστημα καναπέ. ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ Henrik Preutz ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ LIDHULT Σύστημα καναπέ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ Henrik Preutz ΜΕΡΗ Μονό κάθισμα Διπλό κάθισμα Τριπλό κάθισμα Διπλό κάθισμα καναπές-κρεβάτι Γωνιακό κάθισμα Τμήμα σεζλόνγκ Ανοιχτό τμήμα καθίσματος με αποθήκευση

Διαβάστε περισσότερα

Υγιεινή Τροφίμων. Γενετικά Μεταλλαγμένα Τρόφιμα (GMFs)

Υγιεινή Τροφίμων. Γενετικά Μεταλλαγμένα Τρόφιμα (GMFs) Υγιεινή Τροφίμων Γενετικά Μεταλλαγμένα Τρόφιμα (GMFs) Γενετική τροποποίηση Οι γενετικά τροποποιημένοι οργανισμοί προκύπτουν από την ενσωμάτωση στο γενετικό τους υλικό συγκεκριμένων γονιδίων τα οποία έχουν

Διαβάστε περισσότερα

10. εξοπλισμος προστασιας

10. εξοπλισμος προστασιας 10. εξοπλισμος προστασιας 10Εξοπλισμός προστασίας Basic Line Μπουφάν εργασίας, 65% polyester, 35% βαμβακερό, 245g/m2 Κωδικός 415384 S/48 Τιμή 26,90 Κωδικός 415391 M/50 Τιμή 26,90 Κωδικός 415407 L/52 Τιμή

Διαβάστε περισσότερα

ΛΑΠΠΑΣ Ο.Ε

ΛΑΠΠΑΣ Ο.Ε ΛΑΠΠΑΣ Ο.Ε www.lappasoe.gr info@lappasoe.gr - lappasoe@gmail.com - 6972 00 24 97-26510 03810 Βασικός Τιμοκατάλογος Ιματισμού Ξενοδοχείων Φεβρουάριος 2017 ΛΑΠΠΑΣ Ο.Ε www.lappasoe.gr info@lappasoe.gr - 6972

Διαβάστε περισσότερα

Πρωτεύουσα σειρά ενδυμασίας αναψυχής

Πρωτεύουσα σειρά ενδυμασίας αναψυχής 410 Πρωτεύουσα σειρά ενδυμασίας αναψυχής Ιδανικό για Εταιρική Παρουσίαση Πληροφόρηση Υφάσματος Αυτό το υπέροχο για δραστηριότητες αναψυχής ύφασμα κατασκευάζεται χρησιμοποιώντας ένα μείγμα από πολυεστέρα

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνικές εξαγωγές στην Γερμανία - Ανάλυση ανά διψήφια δασμολογική κατηγορία

Ελληνικές εξαγωγές στην Γερμανία - Ανάλυση ανά διψήφια δασμολογική κατηγορία Ελληνικές εξαγωγές στην Γερμανία - Ανάλυση ανά διψήφια δασμολογική κατηγορία Μεταβολή Μεταβολή Μερίδιο 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 04/12 11/12 2012 Αξία σε Αξία σε Αξία σε Αξία σε Αξία

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΒΕΛΓΙΚΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ

ΤΟ ΒΕΛΓΙΚΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΤΟ ΒΕΛΓΙΚΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της βελγικής στατιστικής υπηρεσίας, το εμπορικό ισοζύγιο του Βελγίου κατά το έτος υπήρξε ελλειμματικό κατά 6,64 δις., σημειώνοντας αξιόλογη

Διαβάστε περισσότερα

Αύγουστος αποκλειστικά στο

Αύγουστος αποκλειστικά στο Αύγουστος 2018 αποκλειστικά στο 9 MODERN WOMAN 1. Πουκάμισο 69,99 20 27 2. Παντελόνι 44,99 1. Πουκάμισο 69,99 2. Παντελόνι 44,99 1 Πουκάμισο με κρυφά κουμπιά στην πατιλέτα, τσέπη στο στήθος, στρογγυλεμένο

Διαβάστε περισσότερα

AlpinPro Μενελάου 20, Αθήνα, M: T: Walking Light (CREW) ΤΙΜΗ ΛΙΑΝΙΚΗΣ: 10,00 ΧΡΩΜΑΤΑ- ΣΧΕΔΙΑ

AlpinPro Μενελάου 20, Αθήνα, M: T: Walking Light (CREW) ΤΙΜΗ ΛΙΑΝΙΚΗΣ: 10,00 ΧΡΩΜΑΤΑ- ΣΧΕΔΙΑ Walking Light (CREW) ΤΙΜΗ ΛΙΑΝΙΚΗΣ: 10,00 Ανατομικό σχήμα "Υ" στην φτέρνα για να κρατά την κάλτσα στην θέση της εφαρμόζοντας την τέλεια στο πόδι. Μειώνει επίσης τις πιέσεις και τριβές 4 Πλήρες πάνελ εξαερισμού

Διαβάστε περισσότερα

Επιπτώσεις ρωσικού embargo σε συγκεκριμένες κατηγορίες προϊόντων από σκοπιά ρωσικών εισαγωγών Ανταγωνισμός από άλλες χώρες

Επιπτώσεις ρωσικού embargo σε συγκεκριμένες κατηγορίες προϊόντων από σκοπιά ρωσικών εισαγωγών Ανταγωνισμός από άλλες χώρες ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Πρεσβεία της Ελλάδος Μόσχα Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων Επιπτώσεις ρωσικού embargo σε συγκεκριμένες κατηγορίες προϊόντων από σκοπιά ρωσικών εισαγωγών Ανταγωνισμός από άλλες

Διαβάστε περισσότερα

Σύντομα σημειώματα για θέματα εξαγωγικού ενδιαφέροντος. Νο. 84 Νοέμβριος 2016

Σύντομα σημειώματα για θέματα εξαγωγικού ενδιαφέροντος. Νο. 84 Νοέμβριος 2016 Σύντομα σημειώματα για θέματα εξαγωγικού ενδιαφέροντος Νο. 84 Νοέμβριος 2016 Η πορεία των εξαγωγών κατά τους πρώτους εννέα μήνες του 2016 (Ιανουάριος Σεπτέμβριος) ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΞΑΓΩΓΕΩΝ Κέντρο

Διαβάστε περισσότερα

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ Κάποιες από τις χειρονομίες που για τη δική μας κουλτούρα δε σημαίνουν τίποτα, ή σημαίνουν κάτι καλό, μπορεί για κάποιους άλλους να σημαίνουν κάτι άσχημο. Ας δούμε λοιπόν

Διαβάστε περισσότερα

Νο. 85 Μάρτιος 2017 Η πορεία των εξαγωγών κατά το 2016 (Ιανουάριος Δεκέμβριος)

Νο. 85 Μάρτιος 2017 Η πορεία των εξαγωγών κατά το 2016 (Ιανουάριος Δεκέμβριος) Σύντομα σημειώματα για θέματα εξαγωγικού ενδιαφέροντος Νο. 85 Μάρτιος 2017 Η πορεία των εξαγωγών κατά το 2016 (Ιανουάριος Δεκέμβριος) ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΞΑΓΩΓΕΩΝ Κέντρο Εξαγωγικών Ερευνών & Μελετών

Διαβάστε περισσότερα

ΥΦΑΝΣΗ ΚΑΙ ΓΝΕΣΙΜΟ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ

ΥΦΑΝΣΗ ΚΑΙ ΓΝΕΣΙΜΟ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ Ομάδα 5 Μαρία Στεφανία - Ευάγγελος Σχολικό έτος 2013 2014 1 Ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης Π.Τ.Δ.Ε. Α.Π.Θ. Tμήμα Δ2 Ερωτήσεις 1. Τί υλικά χρησιμοποιούσαν για την ύφανση και από ποιες

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΙΝΕΣ ΜΕΤΑΞΙ ΙΣΤΟΙ ΑΡΑΧΝΩΝ

ΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΙΝΕΣ ΜΕΤΑΞΙ ΙΣΤΟΙ ΑΡΑΧΝΩΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΙΝΕΣ ΜΕΤΑΞΙ ΙΣΤΟΙ ΑΡΑΧΝΩΝ Βιοσυνθεση του μεταξιου (πρωτεινη) -δυο κυριες πρωτεινες > φιβροινη+σερισινη Κατά την διαρκεια του περασματος από τον αδενα του μεταξοσκωληκα, οι πολυπεπτιδικες αλυσιδες

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΕΘΝΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΚΑΙ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΕΘΝΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΚΑΙ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΕΘΝΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΚΑΙ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΦΑΣΜΑ Υλικά κατασκευής υφασμάτων Ως ίνα Ορίζεται μία μονάδα της ύλης, της οποίας το μήκος είναι τουλάχιστον 100 φορές μεγαλύτερο από τη διάμετρο της. Οι

Διαβάστε περισσότερα

ειδικ ική έκδο ση ενημ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΓΑΘΩΝ -3,0 +17,5 +12,2 +38,5 -47,6 +54,6 +15,3 -4,5

ειδικ ική έκδο ση ενημ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΓΑΘΩΝ -3,0 +17,5 +12,2 +38,5 -47,6 +54,6 +15,3 -4,5 1.329,0 112,5 31,6 3.635,0 1.426,6 6.047,7 646,2 309,8 117,8 570,4 111,0 3.399,0-2,6 113,6 89,6 79,1 75,5 73,9 190,2 +0,2 11.579,0 Σύνολο εισαγωγών 1.893,1 402,9 2.940,8 +17,5 1.887,4 Αίγυπτος +4,9 1.043,0

Διαβάστε περισσότερα

Τρίχες διαφόρων ζώων, διαφορετικών αυτών που αναφέρονται στα σημεία 1 και 2.

Τρίχες διαφόρων ζώων, διαφορετικών αυτών που αναφέρονται στα σημεία 1 και 2. Ονομασία Περιγραφή ινών Μαλλί (ΣΗΜ.1) Ίνα από τρίχωμα προβάτου (OVIS ARIES)'] Αλπακάς, λάμα, καμηλό, κασμίρ, μοχέρ, αγκορά, βικούνα, γιάκ, γουανάκο, κασγκόρα, καστόρ, λούτρ Τρίχες των εξής ζώων: αλπακά,

Διαβάστε περισσότερα

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΕΥΣΕΒΙΟΣ ΚΗΠΟΥΡΓΟΣ ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΕΥΣΕΒΙΟΣ ΚΗΠΟΥΡΓΟΣ ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΕΥΣΕΒΙΟΣ ΚΗΠΟΥΡΓΟΣ ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΤΜΗΜΑ Γ2 ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΤΟΛΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2011-2012 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Έχουν περάσει περίπου 15 χρόνια από τη δημιουργία γενετικά τροποποιημένων

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΒΕΛΓΙΚΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ

ΤΟ ΒΕΛΓΙΚΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΤΟ ΒΕΛΓΙΚΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της βελγικής στατιστικής υπηρεσίας, το εμπορικό ισοζύγιο του Βελγίου κατά το έτος υπήρξε ελλειμματικό κατά 3,97 δις., σημειώνοντας βελτίωση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΣΚΗΣΗ «ΑΠΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΥΛΙΚΩΝ» Μάρτιος - Απρίλιος «ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 1a» «Δημιουργώντας το πλαίσιο για την παρατήρηση

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΣΚΗΣΗ «ΑΠΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΥΛΙΚΩΝ» Μάρτιος - Απρίλιος «ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 1a» «Δημιουργώντας το πλαίσιο για την παρατήρηση ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ «ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ» 201 6-201 7 Μ.Εργαζάκη ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΣΚΗΣΗ «ΑΠΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΥΛΙΚΩΝ» Μάρτιος - Απρίλιος 2017 «ΦΥΛΛΟ

Διαβάστε περισσότερα

Είδη κουστουμιών - Πιέτες, πέτα, πτυχώσεις

Είδη κουστουμιών - Πιέτες, πέτα, πτυχώσεις Είδη κουστουμιών - Πιέτες, πέτα, πτυχώσεις Το κοστούμι ορίζει τον άνδρα που το φοράει. Και το κοστούμι ορίζεται από τρία στοιχεία: ύφασμα, ράψιμο, γραμμή. Και τα τρία εξελίσσονται μες στο χρόνο, και τα

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΙΕΤΕΣΠΛΑΝΟΔΡΑΣΗΣΓΙΑΤΗΝ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΗΕΝΙΣΧΥΣΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝΕΞΑΓΩΓΩΝΑΝΑ ΚΛΑΔΟ& ΑΓΟΡΑ

ΤΡΙΕΤΕΣΠΛΑΝΟΔΡΑΣΗΣΓΙΑΤΗΝ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΗΕΝΙΣΧΥΣΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝΕΞΑΓΩΓΩΝΑΝΑ ΚΛΑΔΟ& ΑΓΟΡΑ ΤΡΙΕΤΕΣΠΛΑΝΟΔΡΑΣΗΣΓΙΑΤΗΝ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΗΕΝΙΣΧΥΣΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝΕΞΑΓΩΓΩΝΑΝΑ ΚΛΑΔΟ& ΑΓΟΡΑ Αναστάσιος Αλεξανδρίδης Δημήτρης Αστερίου Μαρία Κεχαγιά ΣΕΒΕ Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο ΣΕΒΕ Εισαγωγή ΕνίσχυσητωνΕξαγωγών

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα μας το κλίμα. Και οι παράγοντες που το επηρεάζουν.

Θέμα μας το κλίμα. Και οι παράγοντες που το επηρεάζουν. Θέμα μας το κλίμα. Και οι παράγοντες που το επηρεάζουν. 1 Που συμβαίνουν οι περισσότερες βροχοπτώσεις; Κυρίως στη θάλασσα. Και μάλιστα στο Ισημερινό. Είδαμε γιατί στο προηγούμενο μάθημα. Ρίξε μία ματιά.

Διαβάστε περισσότερα

Σατινέ Κορδόνια Ψηφιακής εκτύπωσης

Σατινέ Κορδόνια Ψηφιακής εκτύπωσης ΚΟΡΔΟΝΙΑ ΛΑΙΜΟΥ LANYARDS TRENDY BUSINESS Σατινέ Κορδόνια Ψηφιακής εκτύπωσης Τα σατινέ κορδόνια έχουν γίνει το πιο δημοφιλές είδος κορδονιού. Η απαλή σαν μετάξι επιφάνειά τους είναι ιδανική για ψηφιακή

Διαβάστε περισσότερα

Εξωτερικό Εμπόριο με Κίνα Μογγολία, Α Εξάμηνο 2013

Εξωτερικό Εμπόριο με Κίνα Μογγολία, Α Εξάμηνο 2013 ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟ ΠΕΚΙΝΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ Εξωτερικό Εμπόριο με Κίνα Μογγολία, Α Εξάμηνο 2013 Το εξωτερικό εμπόριο της Ελλάδας με την Κίνα (Λ.Δ. Κίνας, Χόνγκ Κόνγκ. Μακάο,

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 63 ΑΛΛΑ ΕΤΟΙΜΑ ΥΦΑΝΤΟΥΡΓΙΚΑ ΕΙΔΗ. ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ. ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ ΕΝΔΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ ΕΙΔΗ ΚΑΙ ΡΑΚΗ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 63 ΑΛΛΑ ΕΤΟΙΜΑ ΥΦΑΝΤΟΥΡΓΙΚΑ ΕΙΔΗ. ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ. ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ ΕΝΔΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ ΕΙΔΗ ΚΑΙ ΡΑΚΗ 30.10.2015 EL Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 285/419 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 63 ΑΛΛΑ ΕΤΟΙΜΑ ΥΦΑΝΤΟΥΡΓΙΚΑ ΕΙΔΗ. ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ. ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ ΕΝΔΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ ΕΙΔΗ ΚΑΙ ΡΑΚΗ Σημειώσεις 1. Το τμήμα

Διαβάστε περισσότερα

EUROMATTRESS. Τι σημαίνει ποιοτικός ύπνος?

EUROMATTRESS. Τι σημαίνει ποιοτικός ύπνος? Τι σημαίνει ποιοτικός ύπνος? EUROMATTRESS Ένας ποιοτικός ύπνος χαρακτηρίζετε ως ένας ήρεμος και αδιάκοπος ύπνος! Προκειμένου να το επιτύχουμε αυτό, θα πρέπει να διασφαλίσουμε την παροχή του πιο άνετου

Διαβάστε περισσότερα

Sportswear MODERN WOMAN MODERN WOMAN. 1. Ζακέτα 69, Φόρμα 69,99

Sportswear MODERN WOMAN MODERN WOMAN. 1. Ζακέτα 69, Φόρμα 69,99 Ιανουάριος 209 MODERN WOMAN Sportswear. Ζακέτα 69,99 2. Φόρμα 69,99 9 MODERN WOMAN 22 Ζακέτα powerstretch, με κουκούλα, 3 τσέπες με φερμουάρ και μακριά μανίκια. 95% Πολυέστερ, 5% Ελαστάν. Πλύσιμο στο πλυντήριο.

Διαβάστε περισσότερα

ΓΡΑΒΑΤΕΣ & ΠΟΔΙΕΣ. SOL S BEL-AIR 16090 ΑΝΔΡΙΚΟ ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΑΛ ΒΑΜΒΑΚΙ ΜΕ ΜΑΚΡΙΑ ΜΑΝΙΚΙΑ 100% βαμβάκι διαγωνάλ μερσεριζέ (απαλή υφή)

ΓΡΑΒΑΤΕΣ & ΠΟΔΙΕΣ. SOL S BEL-AIR 16090 ΑΝΔΡΙΚΟ ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΑΛ ΒΑΜΒΑΚΙ ΜΕ ΜΑΚΡΙΑ ΜΑΝΙΚΙΑ 100% βαμβάκι διαγωνάλ μερσεριζέ (απαλή υφή) σελίδες ΓΡΑΒΑΤΕΣ & ΠΟΔΙΕΣ twill 59 πλυμενη βαμβακερη ποπλινα 60-61 πολυεστερ-βαμβακι ποπλινα 62-63 βαμβακερη ποπλινα 64-65 oxford 66-67 βαμβακερη ποπλινα με ελασταν 68-69 ζακέτες και πουλοβερ 70-72 γραβατες

Διαβάστε περισσότερα

Τιμοκατάλογος Κινητής Προγράμματα Καρτοκινητής Φεβρουάριος 2019

Τιμοκατάλογος Κινητής Προγράμματα Καρτοκινητής Φεβρουάριος 2019 Τιμοκατάλογος Κινητής Προγράμματα Καρτοκινητής Φεβρουάριος 2019 1/10 Taza ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΠΑΚΕΤΑ Εμπορικά διαθέσιμα πακέτα Περιγραφή Τιμή Διάρκεια ισχύος Data 2GB 2GB 4,44 25 ημέρες Data 5GB 5GB 8,50

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΑΙΓΑΙΟΝ - λευκά είδη που καλύπτουν κάθε ανάγκη στον ξενοδοχειακό εξοπλισμό: από σετ σεντονιών μέχρι είδη υγιεινής κρεβατιού και πετσέτες μπάνιου. Εξοπλίστε σήμερα την

Διαβάστε περισσότερα

H ANEMH. Kορδώνη Ν. Ζαχαρούλα. Εισαγωγές σχοινιών & ναυτιλιακών ειδών

H ANEMH. Kορδώνη Ν. Ζαχαρούλα. Εισαγωγές σχοινιών & ναυτιλιακών ειδών H ANEMH Kορδώνη Ν. Ζαχαρούλα Εισαγωγές σχοινιών & ναυτιλιακών ειδών ΣΧΟΙΝΙΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ Σχοινί πλεκτό Βυθιζόμενο πολυεστερικό σχοινί κατάλληλο για κάθε είδους δεσίματα. Αντέχει στις καιρικές συνθήκες και

Διαβάστε περισσότερα

Η σημερινή κατάσταση των εξαγωγών ελληνικών προϊόντων στην Φινλανδία. Marko Suomalainen Επίτιµος Πρόξενος Φινλανδίας

Η σημερινή κατάσταση των εξαγωγών ελληνικών προϊόντων στην Φινλανδία. Marko Suomalainen Επίτιµος Πρόξενος Φινλανδίας Η σημερινή κατάσταση των εξαγωγών ελληνικών προϊόντων στην Φινλανδία Marko Suomalainen Επίτιµος Πρόξενος Φινλανδίας 02.10.2014 Η ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ Πληθυσμός (2013) 5.451.270 Έκταση 303.891 χλμ 2 Κάτοικοι ανά χλμ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 61 ΕΝΔΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΝΔΥΜΑΤΟΣ, ΠΛΕΚΤΑ. γ) τις συσκευές ορθοπεδικής, όπως κηλεπίδεσμους, ιατροχειρουργικές ζώνες (κλάση 9021).

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 61 ΕΝΔΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΝΔΥΜΑΤΟΣ, ΠΛΕΚΤΑ. γ) τις συσκευές ορθοπεδικής, όπως κηλεπίδεσμους, ιατροχειρουργικές ζώνες (κλάση 9021). 30.10.2015 EL Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 285/399 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 61 ΕΝΔΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΝΔΥΜΑΤΟΣ, ΠΛΕΚΤΑ Σημειώσεις 1. Το κεφάλαιο αυτό περιλαμβάνει μόνο τα έτοιμα πλεκτά είδη. 2. Το

Διαβάστε περισσότερα

The sea speaks to me της Αθανασίας Ανδρίτσου

The sea speaks to me της Αθανασίας Ανδρίτσου The sea speaks to me της Αθανασίας Ανδρίτσου Επίπεδο: Εύκολο Μέτριο Νήμα: Posh Yarn Valerie Heavy Lace Light Fingering / 3 ply 70% Μερινός, 20% Μετάξι, 10% Κασμίρι 594 μέτρα / 100 γραμμ. Για την εικονιζόμενη

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ & ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΕΘΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ & ΔΙΜΕΡΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΩΝ (ΔΟΔΟΣ)

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ & ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΕΘΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ & ΔΙΜΕΡΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΩΝ (ΔΟΔΟΣ) ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ & ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΕΘΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ & ΔΙΜΕΡΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΩΝ (ΔΟΔΟΣ) ΔΕΛΤΙΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ

Διαβάστε περισσότερα

Τι πιστεύουμε, ποιοι είμαστε

Τι πιστεύουμε, ποιοι είμαστε Τι πιστεύουμε, ποιοι είμαστε ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ Με έδρα την Αθήνα, είμαστε μια ελληνική οικογενειακή επιχείρηση με ιστορία 40 ετών. ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ Από το 1975, δημιουργούμε με συνέπεια πανέμορφα είδη

Διαβάστε περισσότερα

5+1 λόγοι... για να ταξιδέψουμε! Με στυλ. αρρενωπό! 12,90. Η θηλυκή πλευρά της μόδας! Αθλητική εμφάνιση που σκοράρει! Casual γυναικεία.

5+1 λόγοι... για να ταξιδέψουμε! Με στυλ. αρρενωπό! 12,90. Η θηλυκή πλευρά της μόδας! Αθλητική εμφάνιση που σκοράρει! Casual γυναικεία. ΜΟ Α ΑΝΔΡΙΚΕΣ ΖΑΚΕΤΕΣ 100% βαμβάκι Μεγέθη: M- XXL Σε μπλε & γκρι χρώμα Κωδ. 391095 12,90 Με στυλ Η θηλυκή πλευρά της μόδας! Casual γυναικεία ένδυση-υπόδηση σελ. 7 αρρενωπό! Casual ανδρική ένδυση-υπόδηση

Διαβάστε περισσότερα

Εξωτερικό Εμπόριο με Κίνα Μογγολία, α εξάμηνο 2012

Εξωτερικό Εμπόριο με Κίνα Μογγολία, α εξάμηνο 2012 ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟ ΠΕΚΙΝΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ Εξωτερικό Εμπόριο με Κίνα Μογγολία, α εξάμηνο 2012 Το εξωτερικό εμπόριο της Ελλάδας με την Κίνα (Λ.Δ. Κίνας, Χόνγκ Κόνγκ. Μακάο,

Διαβάστε περισσότερα

εύκολοι συνδυασμοί για λίκνο/καρότσι porte-bébé

εύκολοι συνδυασμοί για λίκνο/καρότσι porte-bébé comfort Διάλεξα με προσοχή και το στρώμα για το κρεβάτι του. Ήταν τόσα πολλά! Τώρα, όταν το βλέπω να κοιμάται ήρεμα, είμαι όλο και πιο σίγουρη ότι έκανα τη σωστή επιλογή. Για την ευεξία του και την ηρεμία

Διαβάστε περισσότερα

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 25 Οκτωβρίου 2017 (OR. en)

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 25 Οκτωβρίου 2017 (OR. en) Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 25 Οκτωβρίου 2017 (OR. en) 13662/17 ADD 1 ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Ημερομηνία Παραλαβής: Αποδέκτης: TEXT 3 MI 751 ENT 216 CHIMIE 87 ECO 62 CONSOM 332

Διαβάστε περισσότερα

ΣΩΛΗΝΕΣ ΥΨΗΛΗΣ ΠΙΕΣΗΣ

ΣΩΛΗΝΕΣ ΥΨΗΛΗΣ ΠΙΕΣΗΣ ΣΩΛΗΝΕΣ ΥΨΗΛΗΣ ΠΙΕΣΗΣ DIN 20022 1SN EN 853 ΚΩΔΙΚΟΣ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ BAR 09-02-0-0047 3\16 11.80 250 09-02-0-0007 1\4 13.40 225 09-02-0-0036 5\16 15.00 215 09-02-0-0040 3\8 17.40 180 09-02-0-0008 1\2 20.60

Διαβάστε περισσότερα

Διεθνές Εμπόριο Αγαθών

Διεθνές Εμπόριο Αγαθών ΙΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤ Διεθνές Εμπόριο Αγαθών 2017 ΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Η καταγραφή των Εμπορευματικών Συναλλαγών διενεργείται σε μηνιαία βάση και παρακολουθεί τη συνολική αξία των Εισαγωγών, των

Διαβάστε περισσότερα

Διάστημα. Βάλε στη σωστή απάντηση (μία κάθε φορά). Για να κάνει η Γη μια πλήρη περιστροφή γύρω από τον Ήλιο, χρειάζεται:

Διάστημα. Βάλε στη σωστή απάντηση (μία κάθε φορά). Για να κάνει η Γη μια πλήρη περιστροφή γύρω από τον Ήλιο, χρειάζεται: 3ST TET ASKISEON_XPress_Hamster_temp.qxp 27/04/2011 7:45 μ.μ. Page 1 Διάστημα Βάλε στη σωστή απάντηση (μία κάθε φορά). Για να κάνει η Γη μια πλήρη περιστροφή γύρω από τον εαυτό της, χρειάζεται: μια μέρα

Διαβάστε περισσότερα

MODERN WOMAN MODERN WOMAN. 1. Πουκάμισο 69, Παντελόνι 54,99

MODERN WOMAN MODERN WOMAN. 1. Πουκάμισο 69, Παντελόνι 54,99 Δεκέμβριος 2018 10 MODERN WOMAN 1. Πουκάμισο 17 MODERN WOMAN 2. Παντελόνι 54,99 22 1 Πουκάμισο με πιέτα στην πλάτη και μακριά μανίκια με μανσέτες. 69% Βαμβάκι, 28% Πολυέστερ, 3% Ελαστάν. Πλύσιμο στο πλυντήριο.

Διαβάστε περισσότερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΝΔΥΜΑΣΙΑΣ

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΝΔΥΜΑΣΙΑΣ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΝΔΥΜΑΣΙΑΣ ΟΡΟΣ ΕΝΔΥΜΑΣΙΑΣ Με τον όρο ενδυμασία το σύνολο των ενδυμάτων για την εξωτερική εμφάνιση του ανθρώπου, ενώ ο όρος ένδυμα καλύπτει κάθε αντικείμενο κατασκευασμένο από οποιοδήποτε

Διαβάστε περισσότερα

17. Η έννοια του μορίου σε στερεά και υγρά 18. Αεικίνητα μόρια 19. Τα μόρια στα αέρια

17. Η έννοια του μορίου σε στερεά και υγρά 18. Αεικίνητα μόρια 19. Τα μόρια στα αέρια 18 Αεικίνητα μόρια 19 Τα μόρια στα αέρια 129 Μάθημα 17 Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΜΟΡΙΟΥ ΣΕ ΣΤΕΡΕΑ ΚΑΙ ΥΓΡΑ Τα μόρια είναι απίστευτα μικρά, αόρατα και ανάμεσά τους υπάρχει κενός χώρος Σε προηγούμενες ενότητες, ασχοληθήκαμε

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ Στρώματα. Παπλώματα, μαξιλάρια και προστατευτικά 2017

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ Στρώματα. Παπλώματα, μαξιλάρια και προστατευτικά 2017 ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ Στρώματα Παπλώματα, μαξιλάρια και προστατευτικά 2017 Ανακαλύψτε την άνεση! Επεξήγηση των συμβόλων... 5 Στρώματα ελατηρίων... 6 Στρώματα αφρού... 8 Ανωστρώματα... 9 Προστατευτικά στρωμάτων...10

Διαβάστε περισσότερα

Eξαγωγές -εισαγωγές αγαθών Αυστραλίας με τις 100 κυριότερες χώρες το

Eξαγωγές -εισαγωγές αγαθών Αυστραλίας με τις 100 κυριότερες χώρες το Eξαγωγές -εισαγωγές αγαθών Αυστραλίας με τις 100 κυριότερες χώρες το 2010-2001 Σύμφωνα με στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της Αυστραλίας, οι εξαγωγές αγαθών της Αυστραλίας κατά το οικονομικό έτος 2010-11

Διαβάστε περισσότερα

Γινόμαστε μικροί επιστήμονες! Βαρβάκειο Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο

Γινόμαστε μικροί επιστήμονες! Βαρβάκειο Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Γινόμαστε μικροί επιστήμονες! Βαρβάκειο Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο αθησιακοί στόχοι της δραστηριότητας Να καταγράψουμε τις παρατηρήσεις μας Να διατυπώσουμε ερωτήματα προς διερεύνηση Να εργαστούμε με

Διαβάστε περισσότερα

PRODUCT CATALOGUE 2014-2015. www.temposport.gr

PRODUCT CATALOGUE 2014-2015. www.temposport.gr PRODUCT CATALOGUE 2014-2015 www.temposport.gr 1 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η TEMPO TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ DRY TECH ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΟΜΑΔΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΕΤ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗΣ ΦΟΡΜΕΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗΣ ΚΑΠΡΙ KAI ΣΟΡΤΣ ΠΟΛΥΕΣΤΕΡΙΚΟ ΚΑΛΤΣΕΣ-ΣΑΛΙΑΡΕΣ-ΕΠΙΚΑΛΑΜΙΔΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

3M Τμήμα Επαγγελματικής Υγιεινής & Περιβαλλοντικής Ασφάλειας. Φόρμες. Προστασίας

3M Τμήμα Επαγγελματικής Υγιεινής & Περιβαλλοντικής Ασφάλειας. Φόρμες. Προστασίας 3M Τμήμα Επαγγελματικής Υγιεινής & Περιβαλλοντικής Ασφάλειας Φόρμες 3M Φόρμες 3M Φόρμες 4500 και 4505 Οι Φόρμες 4500 και 4505 φέρουν σήμανση CE Κατηγορία 1 και είναι σχεδιασμένες για γενικές και μη επικίνδυνες

Διαβάστε περισσότερα

Υφάσματα υπερ-μικροϊνών Στιλβωτικοί δίσκοι Αξεσουάρ

Υφάσματα υπερ-μικροϊνών Στιλβωτικοί δίσκοι Αξεσουάρ Απόλαυση με ποιότητα Υφάσματα υπερ-μικροϊνών Στιλβωτικοί δίσκοι Αξεσουάρ Ειδικά για Κατασκευαστές Πρωτότυπου Εξοπλισμού (ΚΠΕ), φροντίδα οχημάτων, βιομηχανίες, ιστιοπλοΐα και αεροδιαστημική Επαγγελματική

Διαβάστε περισσότερα

HomeProf. Πλένει 2 kg ελαφρώς λερωμένων υφασμάτων σε μόνο 15 min - ολοκληρωμένο πρόγραμμα με κυρίως πλύση, ξέβγαλμα και στύψιμο.

HomeProf. Πλένει 2 kg ελαφρώς λερωμένων υφασμάτων σε μόνο 15 min - ολοκληρωμένο πρόγραμμα με κυρίως πλύση, ξέβγαλμα και στύψιμο. Πλυντήρια ρούχων 3 HomeProf Το αυτόματο σύστημα καθαρισμού λεκέδων απομακρύνει στοχευμένα τους 16 συχνότερους και πιο δύσκολους λεκέδες. Το πλυντήριο προσαρμόζει αυτόματα τη θερμοκρασία, τη περιστροφή

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Τεχνική Έκθεση 2. Ενδεικτικός Προϋπολογισμός 3. Τεχνικές Προδιαγραφές Ελληνικό-Αργυρούπολη Ιανουάριος ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ Η παρούσα αφορά την προμήθεια για την κάλυψη των αναγκών του Τμήματος

Διαβάστε περισσότερα

Κατηγορίες σχοινιών. Α. Στριφτά. Β. Πλεκτά. Γ. Πλεξίδα

Κατηγορίες σχοινιών. Α. Στριφτά. Β. Πλεκτά. Γ. Πλεξίδα Σχοινιά και κόμποι Τα σχοινιά Τα σχοινιά ήταν από τις πρώτες ανάγκες του ανθρώπου. Στριφτά, κερωμένα (αλειμμένα με κεδρία κατράμι) ή και πλεκτά σχοινιά χρησιμοποιούσαν οι Αιγύπτιοι, οι Φοίνικες, οι Έλληνες

Διαβάστε περισσότερα

Ένας οδηγός για τη σωστή κάλτσα

Ένας οδηγός για τη σωστή κάλτσα Ένας οδηγός για τη σωστή κάλτσα Το πιο φτηνό κομμάτι στο ντύσιμό σου είναι και εκείνο που μπορεί να το κάνει να δείχνει φτηνιάρικο. Απόφυγέ το κάνοντας τη σωστή επιλογή όταν αγοράζεις αλλά και όταν συνδυάζεις

Διαβάστε περισσότερα

Ελαστικά Γενικής Χρήσης

Ελαστικά Γενικής Χρήσης ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ Εισαγωγή Ελαστικά ΠΡΟΪΟΝΤΑ 03 Εισαγωγή 04 Ελαστικά Γενικής Χρήσης 06 Ελαστικά Κατάλληλα για Τρόφιμα 08 Ελαστικά με Αντοχή στην Τριβή - Απόξεση 0 Ελαστικά Ειδικής Χρήσης Αντιολισθητικά

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ

ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚO YΛΙΚΟ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ στεγνοκαθαριστών ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΠΑΓΚΑΛΟΣ INΣΤΙΤΟΥΤΟ ΜΙΚΡΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

100% Βιολογικές Βαφές. Ζωντανά χρώματα εμπνευσμένα από την φύση

100% Βιολογικές Βαφές. Ζωντανά χρώματα εμπνευσμένα από την φύση 100% Βιολογικές Βαφές * Ζωντανά χρώματα εμπνευσμένα από την φύση Οι γυναίκες από την Ανατολή ήξεραν ανέκαθεν να τα χρησιμοποιούν: Φύλλα, ρίζες και βότανα, που συχνά περνούν απαρατήρητα και που όμως μέσα

Διαβάστε περισσότερα

Περισσότεραγιατοχρώµα σύµφωναµεµελέτεςπου πραγµατοποιήθηκανγιαανάγκες τουμάρκετινγκ

Περισσότεραγιατοχρώµα σύµφωναµεµελέτεςπου πραγµατοποιήθηκανγιαανάγκες τουμάρκετινγκ Περισσότεραγιατοχρώµα σύµφωναµεµελέτεςπου πραγµατοποιήθηκανγιαανάγκες τουμάρκετινγκ ΑποτηνΠηγή http://www.webresources.eu/archives/color-theorypart-1-the-meaning-of-color Υποκειµενικότηταστοχρώµα Το χρώµα

Διαβάστε περισσότερα

ΜΠΟΥΦΑΝ ΑΝΤΙΑΝΕΜΙΚΟ ΜΠΟΥΦΑΝ ΑΝΤΙΑΝΕΜΙΚΟ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: 122 XXL

ΜΠΟΥΦΑΝ ΑΝΤΙΑΝΕΜΙΚΟ ΜΠΟΥΦΑΝ ΑΝΤΙΑΝΕΜΙΚΟ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: 122 XXL ΜΠΟΥΦΑΝ ΑΝΤΙΑΝΕΜΙΚΟ ΜΠΟΥΦΑΝ ΑΝΤΙΑΝΕΜΙΚΟ 122 XXL ΜΠΟΥΦΑΝ 100% ΝΑΙΛΟΝ, ΥΦΑΣΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΑΝΘΕΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΑΠΝΕΟΥΣΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΡΥΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ, ΕΝΩ ΒΟΗΘΑΕΙ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΕΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ THΣ EΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟ ΝΤΥΣΣΕΛΝΤΟΡΦ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ

ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ THΣ EΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟ ΝΤΥΣΣΕΛΝΤΟΡΦ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ THΣ EΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟ ΝΤΥΣΣΕΛΝΤΟΡΦ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ Ντύσσελντορφ, 17 Μαρτίου 2008 ΑΠ Φ.2152.1 / ΑΣ 42 Προς: ΥΠΕΞ - Β4 Δ/νση Κοιν.: ΥΠΕΞ - Δ. Γ. ΥΦΥΠΕΞ κ. Π. Δούκα -

Διαβάστε περισσότερα

ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ. Εργασία των μαθητριών: Μπουδαλάκη Κλεοπάτρα, Λιολιοσίδου Χριστίνα, Υψηλοπούλου Δέσποινα.

ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ. Εργασία των μαθητριών: Μπουδαλάκη Κλεοπάτρα, Λιολιοσίδου Χριστίνα, Υψηλοπούλου Δέσποινα. ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ Εργασία των μαθητριών: Μπουδαλάκη Κλεοπάτρα, Λιολιοσίδου Χριστίνα, Υψηλοπούλου Δέσποινα. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ Το φυσικό αέριο είναι: Το φυσικό αέριο είναι ένα φυσικό προϊόν που βρίσκεται

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΑ ΕΝΔΥΜΑΤΑ-ΡΟΥΧΑ (υπερκατηγορία)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΑ ΕΝΔΥΜΑΤΑ-ΡΟΥΧΑ (υπερκατηγορία) ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΑ ΕΝΔΥΜΑΤΑ-ΡΟΥΧΑ (υπερκατηγορία) Διαθέτουμε μεγάλη ποικιλία ρούχων, (ανδρικά, γυναικεία & παιδικά), για διαφημιστική προβολή των δραστηριοτήτων σας. Αυτά είναι: Μπλουζάκια T-Shirts (κοντομάνικα,

Διαβάστε περισσότερα

Βιολογική καλλιέργεια και διατροφή Γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα

Βιολογική καλλιέργεια και διατροφή Γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα Βιολογική καλλιέργεια και διατροφή Γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα Η ποιότητα της τροφής που καταλήγει στο πιάτο μας σχετίζεται με το περιβάλλον, την καλλιέργεια της γης και τον τρόπο παραγωγής της. Πολύς

Διαβάστε περισσότερα

Δείκτης Ψηφιακής Ωριμότητας

Δείκτης Ψηφιακής Ωριμότητας Δείκτης Ψηφιακής Ωριμότητας από την Accenture υπό την αιγίδα του Καθοδηγώντας τον ψηφιακό μετασχηματισμό Ένας νέος τρόπος για ηγέτες κυβερνήσεων και επιχειρήσεων για να κατανοήσουν, να μετρήσουν και να

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΡΑΤΙΝΕΣ (ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ ΙΝΙΔΙΑ) - ΜΑΛΛΙΩΝ, ΝΥΧΙΩΝ, ΟΠΛΩΝ (ΘΗΛΑΣΤΙΚΑ)

ΚΕΡΑΤΙΝΕΣ (ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ ΙΝΙΔΙΑ) - ΜΑΛΛΙΩΝ, ΝΥΧΙΩΝ, ΟΠΛΩΝ (ΘΗΛΑΣΤΙΚΑ) ΚΕΡΑΤΙΝΕΣ (ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ ΙΝΙΔΙΑ) ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΥΛΙΚΑ: -ΚΥΤΤΑΡΟΣΚΕΛΕΤΟΥ - ΜΑΛΛΙΩΝ, ΝΥΧΙΩΝ, ΟΠΛΩΝ (ΘΗΛΑΣΤΙΚΑ) - ΦΤΕΡΩΝ (ΠΤΗΝΑ) - ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΕΡΠΕΤΩΝ Οι ιστοί που περιέχουν κερατίνες Είναι συνήθως ισχυροί και αδιάλυτοι

Διαβάστε περισσότερα

(Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

(Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ 31.3.2012 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 95/1 II (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 286/2012 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 27ης Ιανουαρίου 2012 για τροποποίηση με

Διαβάστε περισσότερα

Η ιστορία της ζάχαρης

Η ιστορία της ζάχαρης ΖΑΧΑΡΗ Η ιστορία της ζάχαρης H λέξη ζάχαρη προέρχεται ετυμολογικά από την σανσκριτική λέξη śarkara, που αρχικά σήμαινε άμμος ή χαλίκι. Το αρχαίο ινδικό όνομά της γκάουρα προφανώς προήλθε από την ονομασία

Διαβάστε περισσότερα

1.1 Τι είναι η Χημεία και γιατί τη μελετάμε:

1.1 Τι είναι η Χημεία και γιατί τη μελετάμε: 1 Η θεωρία του μαθήματος με ερωτήσεις. 1.1 Τι είναι η Χημεία και γιατί τη μελετάμε: 1. Τι ονομάζεται περιβάλλον; Οτιδήποτε μας περιβάλλει ονομάζεται περιβάλλον. Για παράδειγμα στο περιβάλλον ανήκουν τα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΩΝ ΟΡΕΩΝ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΩΝ ΟΡΕΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΩΝ ΟΡΕΩΝ Παιδαγωγική Παρέμβαση Πρόγραμμα Αλληλοδιδασκαλίας Μαθητών Δημοτικό Σχολείο Πισκοκεφάλου : «Οι φυτικές βαφές στον χρωματισμό των ινών» Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας Ηρακλείου : «Αποστολή

Διαβάστε περισσότερα

«Εταιρείες Ένδυσης ποιότητα προϊόντων» Ερευνητική εργασία Β4 1 ου τετραμήνου ο ΓΕΛ Ναυπάκτου

«Εταιρείες Ένδυσης ποιότητα προϊόντων» Ερευνητική εργασία Β4 1 ου τετραμήνου ο ΓΕΛ Ναυπάκτου «Εταιρείες Ένδυσης ποιότητα προϊόντων» Ερευνητική εργασία Β4 1 ου τετραμήνου 2016-2017 1 ο ΓΕΛ Ναυπάκτου Ο σκοπός της ερευνητικής μας εργασίας ήταν να γνωρίσουμε το πώς δημιουργήθηκαν και πως λειτουργούν

Διαβάστε περισσότερα