Α.Μ. ΒΑΘΜΟΣ ΣΧΟΛΙΑ 321 FAIL

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Α.Μ. ΒΑΘΜΟΣ ΣΧΟΛΙΑ 321 FAIL"

Transcript

1 Α.Μ. ΒΑΘΜΟΣ ΣΧΟΛΙΑ 321 FAIL Άσκηση 1η: - Δεν βάζετε σχόλια στην αρχή του κώδικα - Στοίχιση οκ, τα ονόµατα των µεταβλητών καλό είναι να είναι πιο περιγραφικά - Δεν χρησιµοποιείτε #define για να ορίσετε τα µεγέθη των πινάκων - Δεν κάνετε αρχικοποίηση των πινάκων - Η scanf είναι λάθος, δεν χρειάζεται να χρησιµοποιήσουµε βοηθητική µεταβλητή για να διαβάζει το space, αρκεί να γράψουµε scanf(" %c %d"); - Στην for(len=0;pinakas[len]!=0;len++){} αν ο χρήστης δεν βάλει καθόλου συχνότητα εµφάνισης για το a, η τιµή του len θα παραµείνει µηδέν - Στην επόµενη for(i=0;j<=len;j++), η µεταβλητή j δεν αρχικοποιείται πουθενά 1058 FAIL 1349 PASS : - Δεν παραδώθηκε - Ο κώδικας έχει warnings από unused variables που είναι σε κώδικα που έχετε µέσα στα σχόλια. -Κακή στοίχιση κώδικα. Το while γιατί τόσες γραµµές κάτω µετά τη do; -To πρόγραµµα βάζει segmentation fault µετά το πρώτο input, π.χ d 7. Ο λόγος είναι η γραµµή 20, η οποία θα έπρεπε να είναι deiktis = xaraktiras - 'a'; αντί για deiktis = 'xaraktiras' - 'a'; που έχετε. -Όσων αφορά τον κώδικα που έχετε µέσα σε σχόλια για τη δηµιουργία του πίνακα µε τη νέα συµβολοσειρά είναι µία καλή αρχή, διατρέχοντας σωστά τους δύο πίνακες. Λείπε η εγγραφή στον πίνακα str. Άσκηση 1η: - Πολύ καλή στοίχιση και καλά ονόµατα µεταβλητών - Η βιβλιοθήκη time.h δεν χρειάζεται - Ο κώδικας είναι σωστός, τα µόνα σηµεία που δεν καλύψατε είναι: 1. χρήση #define για τα µεγέθη των πινάκων 2. Στην εκτύπωση του πίνακα symboloseira έπρεπε στην printf να κάνετε εκτύπωση του αλφαριθµητικού ( printf("%s\n", symboloseira);) αντί για το βρόχο for. Αυτό απαιτεί το αλφαριθµητικό να τελειώνει µε '\0'(άρα µια θέση ακόµη στον πίνακα για το \0). - Κατά τα άλλα µπράβο σας! : - Δεν παραδώθηκε

2 Άσκηση 1η 1482 PASS -Πολύ καλή προσπάθεια. -Σωστή χρήση scanf. -Έπρεπε τη συµβολοσειρά να την καταχωρείτε σε πίνακα και κατόπιν να εκτυπώνετε ολόκληρη τη συµβολοσειρά µε % s. -Καλή στοίχιση και καλά ονόµατα µεταβλητών εκτός του χ. -Η άσκηση είναι ηµιτελής. -Αυτά που έχετε κάνει είναι αρκετά σωστά µέχρι στιγµής FAIL -Κακή στοίχιση κώδικα, καθώς το kate είναι αρύθµιστο. -Μέχρι το σηµείο που φτάσατε, δηλαδή πριν τη δηµιουργία του πίνακα-string είναι οκ ο κώδικας. Η λογική σας για µε το for και if για τη δηµιουργία του πίνακα-string είναι σωστή. Έµενε η τοποθέτηση των σωστών γραµµάτων και του %. -Οι σταθερές (26) να δηλώνονται µε define PASS 1561 PASS -Πολυ καλή προσπάθεια. Ο κώδικας σας δεν τρέχει σωστά επειδή δεν έχετε αρικοποιήσει τον πίνακα σε 0. Κατά τα άλλα άριστα. - Μη χρησιµοποιείς ποτέ καθολικές µεταβλητές. Οι first_char, last_char θα έπρεπε να είχαν δηλωθεί ως σταθερές (είτε µε const είτε µε #define) και οι υπόλοιπες έπρεπε να είχαν δηλωθεί ως τοπικές µεταβλητές µέσα στη main. Επίσης, συνηθίζεται τα ονόµατα των σταθερών να γράφονται µε όλα τα γράµµατα κεφαλαία για να είναι άµεσα εµφανής η λειτουργία τους στο πρόγραµµα. - Σωστή η συνθήκη της while. - Σχετικά µε το σχόλιό σου για το '0 -' : αφού διαβάσεις µε scanf, κάνεις έλεγχο για το αν αυτό που διάβασες είναι 0 και αν ναι break. - Τα δύο if θα µπορούσες να τα είχες γράψει ως ένα: if (printed_char >= first_char && printed_char <= last_char) - Πριν καν ξεκινήσει το while έπρεπε να είχες αρχικοποιήσει το times_seen_arr ώστε να περιέχει µηδέν σε όλα τα κελιά, διαφορετικά την πρώτη φορά που γίνεται η ανάθεση one_more = times_seen_arr[find_pos], η τιµή του one_more θα είναι "σκουπίδια". - Δες τη λύση για το υπόλοιπο κοµµάτι της άσκησης.

3 1562 PASS 1563 PASS -Πολύ καλή προσπάθεια, µπράβο. -Το lower_card αποτιµάται σε 26 και µέγιστη συχνότητα γραµµάτων 10. Αν ο πίνακας output_string έχει µέγεθος 26*10 τότε τα % και το '\0' δε θα χωράνε στη χειρότερη περίπτωση. Θέλεις 26* Αν µετά την εντολή output_string[k] = '%'; έβαζες και k++, θα έπαιρνες σωστό output. Τώρα, απλά την επόµενη φορά κάνεις overwrite αυτό το χαρακτήρα. Ασκηση 1: -Πάρα πολύ καλή προσπάθεια. -Σωστή χρήση του define για το µέγεθος του πίνακα. -Σωστή χρήση / και %. -Αρκετά καλή στοίχιση και ονόµατα µεταβλητών. -Πολύ ωραία σχόλια -Πολύ ωραία η έξοδος του προγράµµατος 1565 οριακό PASS -Έχετε συλλάβει περίπου σωστά το νόηµα της άσκησης, αλλά η υλοποίηση σας θα µπορούσε να είναι πολύ πιο απλή. -Καταρχήν ο πινακας έπρεπε να δηλωθεί ως int και όχι ως char, αφού πρέπει να κρατάει το πλήθος κάθε βαθµου και θα έπρεπε να έχει οπωσδήποτε αρχικοποιηθεί σε 0. -Το n έπρεπε να δηλωθεί ως const int n=6 και όχι cost n=6. -Δεν χρειάζονται πίνακες για τα αστεράκια και τις παύλες. -Χρησιµοποιείτε 12 for για την εκτύπωση των αποτελεσµάτων τη στιγµή που θα µπορούσατε να έχετε µόλις 3. Χρησιµοποιώντας αριθµητική χαρακτήρων στην printf θα µπορούσατε να τυπώνετε κάθε φορά το επόµενο γράµµα ( 'A' + i ). Κοιτάξτε την ενδεικτική λύση. -Όσον αφορά τη στοίχιση, προσέξτε που κλείνουν οι αγκύλες. Π.χ. στη for πρεπει να κλείνει κάτω από το for. -Σωστή χρήση / και %. -Το αρχικό σχόλιο είναι φτωχό. Άσκηση 2: -Στάλθηκε αλλά περιέχει µόνο τη main και δύο δηλώσεις.

4 1566 οριακό PASS -Κακό αρχικό σχόλιο. Θα πρέπει να γίνεται συνοπτική περιγραφή του προγράµµατος. -Καλή προσπάθεια, ωστόσο η έξοδος του προγράµµατος σας δεν είναι σωστή. -Σωστή χρήση define καθώς και των / και %. -Γίνεται σωστά αρχικοποίηση του πίνακα σε 0. Μπορούσε να γίνει και ως εξής πιο απλά: size[n] = {0} -Σωστή χρήση αριθµητικής χαρακτήρων -Η έξοδος σας δεν είναι σωστή γιατί καταρχήν βάζετε \n κάθε φορά που τυπώνετε το βαθµό και το πλήθος και κατα δεύτερον διότι οι for για τις παύλες και τα αστεράκια έπρεπε να είναι ανεξάρτητες και όχι η µία µέσα στην άλλη FAIL -Το όνοµα του αρχείου είναι λάθος. Θα έπρεπε να είναι "lab1.c" και όχι "lab5 1.c". Ποτέ κενά µέσα σε ονόµατα φακέλων ή αρχείων στα linux. Χρησιµοποιείστε "_" αντί κενού. -Σε κάποια σηµεία κακή στοίχιση κώδικα, µε περιττά κενά κάτω από κάποιες εντολές. -Το πρόγραµµα περιέχει warnings, τα οποία δείχνουν ότι δεν έχετε καταλάβει πίνακες και πώς τους διαχειριζόµαστε. Αναλυτικά: -ln46--> δεν υπάρχει \0. Μόνο \n, \t,... -ln43--> Στο τέλος υπάρχει ένα % που το πρόγραµµα δεν ξέρει τι να το κάνει, και βγάζει σχετικό warning. -ln43--> Στο printf τo %c περιµένει χαρακτήρα και το %d ακέραιο, αλλά εσείς περνάτε αναφορά σε πίνακα χαρακτήρων (&final_word) και αναφορά σε ακέραιο (&frequency). Ο compiler βγάζει δύο σχετικά warning. -Παρόλα αυτά το πρόγραµµα κατά τύχη εκτυπώνει κάποιες διευθύνσεις µνήµης. Όµως υπάρχουν πολύ πιο σοβαρά προβλήµατα. Αναλυτικά: -Ο πίνακας sum[m] δεν έπρεπε να δηλώνεται. -Η εκφώνηση ζητούσε ρητά να υπάρχει ένας µόνο πίνακας που να αποθηκεύει τα πλήθη εµφανίσεων χαρακτήρα, όχι και πίνακας char word[n] που να αποθηκεύει τα γράµµατα που διαβάστηκαν. Ακόµα και έτσι γιατί ο word έχει µέγεθος Ν και ο άλλος Μ. -Το 2πλό for στις γραµµές τι κάνει ή τι θα θέλατε να κάνει; -Δηλώσεις µεταβλητών πάντα στην αρχή του κώδικα. Το sum[i] είναι µεταβλητό. Σε στατική δήλωση πίνακα δε µπορείτε να περνάτε σα µέγεθος κάτι που θα αλλάξει κατά το τρέξιµο του προγράµµατος. Μεταβλητό µέγεθος πίνακα µπορούµε να έχουµε ΜΟΝΟ µε δυναµική δέσµευση π.χ. µε malloc. -Τέλος το πρόγραµµα αφού δώσουµε τα "- 0" θέλει και µία ακόµα φορά να δοθεί αυτό. Ο λόγος είναι το επιπλέον \n που υπάρχει στη scanf.

5 1568 οριακό PASS Το θέµα του καθώς και το όνοµα του tgz δεν είναι σωστά! - Το πρόγραµµα µέχρι εκεί που έχεις φτάσει δουλεύει σωστά, αλλά δεν κατασκευάζεται το ιστόγραµµα. -Σωστή χρήση του define. -Έγινε αρχικοποίηση του πίνακα σε 0 -Σωστή χρήση αριθµητικής χαρακτήρων στην printf. Άσκηση 1η 1571 FAIL -Αρκετά καλή προσπάθεια. -Το πρόγραµµα σας έχει συντακτικά λάθη. -Θα έπρεπε να κάνετε χρήση του define για το µέγεθος του πίνακα. -Λάθος χρήση scanf. -Σωστή χρήση / και % αλλά µη σωστή χρήση του πίνακα. -Στη printf για να εµφανίσετε * και αντίστοιχα χρειάζεται επανάληψη µε πράξεις που έχετε ήδη βρει. -Μέτρια στοίχιση και καλά ονόµατα µεταβλητών οριακό PASS -Έχετε συλλάβει περίπου σωστά το νόηµα της άσκησης, αλλά η υλοποίηση σας θα µπορούσε να είναι πολύ πιο απλή. -Καταρχήν ο πινακας έπρεπε να δηλωθεί ως int και όχι ως char, αφού πρέπει να κρατάει το πλήθος κάθε βαθµου και θα έπρεπε να έχει οπωσδήποτε αρχικοποιηθεί σε 0. -Το n έπρεπε να δηλωθεί ως const int n=6 και όχι cost n=6. -Δεν χρειάζονται πίνακες για τα αστεράκια και τις παύλες. -Χρησιµοποιείτε 12 for για την εκτύπωση των αποτελεσµάτων τη στιγµή που θα µπορούσατε να έχετε µόλις 3. Χρησιµοποιώντας αριθµητική χαρακτήρων στην printf θα µπορούσατε να τυπώνετε κάθε φορά το επόµενογράµµα ( 'A' + i ). Κοιτάξτε την ενδεικτική λύση. -Όσον αφορά τη στοίχιση, προσέξτε που κλείνουν οι αγκύλες. Π.χ. στη for πρεπει να κλείνει κάτω από το for. -Σωστή χρήση / και %. -Το αρχικό σχόλιο είναι φτωχό. Άσκηση 2: -Στάλθηκε αλλά περιέχει µόνο τη main και δύο δηλώσεις.

6 1573 PASS -Μπράβο, πολύ καλή προσπάθεια. -Πολύ καλο αρχικό σχόλιο. -Σωστή χρήση του define, όπως και των / και %. -Σωστή στοίχιση, µεταβλητές και έξοδος Άσκηση 2: -Περιέχει µόνο τη main οριακό PASS 1575 FAIL -Σε γενικές γραµµές φαίνεται να έχει γίνει µία καλή προσπάθεια, αν και η άσκηση δεν έχει ολοκληρωθεί. -Ο str[limit] δηλώθηκε αλλά δεν προλάβατε να γράψετε σε αυτό, εξού και το warning. - Στον υπολογισµό της θέσης του πίνακα όπου θα αποθηκευτούν οι πληθυκότητες, κανονικά η πράξη είναι plithos_grammaton[gramma -'a'] αντί για plithos_grammaton[gramma %'a'] αλλά εφόσον σας δουλεύει κανονικά, είναι οκ. -Παρόλο που δεν προλάβατε να ολοκληρώσετε την άσκηση, καλά κάνατε να τυπώσετε τον πίνακα plithos_grammaton, για να δείξετε ότι υπολογίστηκε σωστά. Άσκηση 1η: - Έχετε καλή στοίχιση και καλά ονόµατα µεταβλητών - Χρησιµοποιείτε #define Ν (πρέπει να είναι 26 όµως, όσο τα γράµµατα της αγγλικής αλφαβήτας), όµως γιατί δεν βάζετε και το µέγεθος του πίνακα str[] µε #define; - Η χρήση της scanf είναι λανθασµένη, γι' αυτό και το πρόγραµµα δεν τερµατίζει. Δεν χρειάζεται να ορίσετε char space για το κενό που πληκτρολογεί ο χρήστης, αρκεί να αφήσετε στην scanf ένα space ανάµεσα στους χαρακτήρες που διαβάζετε (δηλαδή scanf(" %c %d", &gramma, & syxnothta);) - Στη συνθήκη της while έχετε συντακτικό λάθος (πρέπει να βάζετε µονά ' ' όταν συγκρίνετε χαρακτήρες (δηλαδή gramma!= '-' )) - Στην for, µετά το πρώτο µέρος i=0 βάζουµε ; όχι κόµµα - Η συνθήκη ελέγχου της for (emfanisis[i]>0) είναι λάθος, γιατί ξεκινώντας από το χαρακτήρα a, αν αυτό ή µε τη σειρά τα υπόλοιπα έχουν συχνότητα µηδέν, τότε η for τερµατίζει, ενώ αυτό που θέλουµε είναι να προχωρήσει στον επόµενο χαρακτήρα της αλφαβήτας. - Στην printf στο τέλος δεν πρέπει να βάλετε %285s από τη στιγµή που εκτυπώνετε το αλφαριθµητικό, αρκεί να έχετε προσθέσει στο τέλος του string \0(που δεν το κάνετε). : - Δεν παραδώθηκε

7 1577 οριακό PASS 1578 PASS -Κακό αρχικό σχόλιο. Θα πρέπει να γίνεται συνοπτική περιγραφή του προγράµµατος. -Καλή προσπάθεια, ωστόσο η έξοδος του προγράµµατος σας δεν είναι σωστή. -Σωστή χρήση define καθώς και των / και %. -Γίνεται σωστά αρχικοποίηση του πίνακα σε 0. Μπορούσε να γίνει και ως εξής πιο απλά: size[n] = {0} -Σωστή χρήση αριθµητικής χαρακτήρων -Η έξοδος σας δεν είναι σωστή γιατί καταρχήν βάζετε \n κάθε φορά που τυπώνετε το βαθµό και το πλήθος και κατα δεύτερον διότι οι for για τις παύλες και τα αστεράκια έπρεπε να είναι ανεξάρτητες και όχι η µία µέσα στην άλλη. Ασκηση 1: -Πάρα πολύ καλή προσπάθεια. -Πολυ ωραία σχόλια -Σωστή χρήση του define για το µέγεθος του πίνακα. -Αρχικοποιούµε πίνακες σε for loop -Σωστή χρήση / και %. -Αρκετά καλή στοίχιση και ονόµατα µεταβλητών. -Πολύ ωραία η έξοδος του προγράµµατος 1579 PASS 1580 FAIL -Μπράβο, πολύ καλή προσπάθεια. -Πολύ καλο αρχικό σχόλιο. -Σωστή χρήση του define, όπως και των / και %. -Σωστή στοίχιση, µεταβλητές και έξοδος Άσκηση 2: -Περιέχει µόνο τη main. Πάρα πάρα πολλά συντακτικά λάθη!! - Στο τέλος των εντολών βάζουµε ; - Οι βρόχοι (for, while) θέλουν αγκύλες πχ. while(<συνθήκη>) { <εδώ γράφω τον κώδικα του βρόχου>} - Γενικότερα, διαβάστε όλη την θεωρία από την αρχή και κάντε ΠΟΛΛΗ εξάσκηση κώδικα.

8 1581 FAIL -Το πρόγραµµα δεν κάνει compile γιατί περιεχέι πολλά errors. Στην ουσία είναι το ίδιο λάθος αλλά επαναλαµβάνεται πολλές φορές και θα µπορούσατε να το είχατε διορθώσει. Το πρόβληµα είναι ότι στην printf δεν έχετε βάλλει το %d για να ξέρει που θα τυπώσει το αποτέλεσµα. -Γενικά έχει γίνει ελάχιστη προσπάθεια. Αναλυτικά: -- Το grades[6] θα έπρεπε να είναι τύπου int και όχι char εφόσον εκεί αποθηκεύουµε αριθµούς. -- Επίσης, θα έπρεπε να προηγηθεί αρχικοποίηση αυτού του πίνακα µε Ο λόγος που το πρόγραµµα δε µπορεί να τερµατίσει µε την είσοδο της - είναι αφενός το scanf(" %c ", &grade); που έπρεπε να είναι scanf(" %c", &grade); και αφετέρου το do-while που έχει εµφωλευµένο το for. To for είναι τελείως άχρηστο εφόσον η συνθήκη τερµατισµού ελέγχεται ήδη από το while. --Η εκτύπωση των αποτελεσµάτων δε µπορεί να δουλέψει εφόσον ο κώδικας περιέχει errors. -Όταν θα στέλνετε ασκήσεις, φροντίστε ο κώδικας που παραδίδετε να περνάει από compile. Κώδικας που δεν κάνει compile, δε βαθµολογείται. Φροντίστε τουλάχιστον να βάλλετε σε σχόλια τις γραµµές που δεν κάνουν compile!! Άσκηση 1η 1582 FAIL -Αρκετά καλή προσπάθεια. -Το πρόγραµµα σας έχει συντακτικά λάθη. -Δεν υπάρχει σχόλιο. -Θα έπρεπε να κάνετε χρήση του define για το µέγεθος του πίνακα. -Λάθος χρήση scanf. -Λάθος σύνταξη for,επίσης να χρησιµοποιήτε και τις υπόλοιπες δοµές όταν χρειάζεται. -Χάλια στοίχιση αλλά καλά ονόµατα µεταβλητών. -Δεν έχετε βάλει στην καταχώρηση του string το % για το διαχωρισµό γραµµάτων και το \0 στο τέλος.

9 1583 FAIL -Το πρόγραµµα δεν κάνει compile γιατί περιεχέι πολλά errors. Στην ουσία είναι το ίδιο λάθος αλλά επαναλαµβάνεται πολλές φορές και θα µπορούσατε να το είχατε διορθώσει. Το πρόβληµα είναι ότι στην printf δεν έχετε βάλλει το %d για να ξέρει που θα τυπώσει το αποτέλεσµα. -Γενικά έχει γίνει ελάχιστη προσπάθεια. Αναλυτικά: -- Το grades[6] θα έπρεπε να είναι τύπου int και όχι char εφόσον εκεί αποθηκεύουµε αριθµούς. -- Επίσης, θα έπρεπε να προηγηθεί αρχικοποίηση αυτού του πίνακα µε Ο λόγος που το πρόγραµµα δε µπορεί να τερµατίσει µε την είσοδο της - είναι αφενός το scanf(" %c ", &grade); που έπρεπε να είναι scanf(" %c", &grade); και αφετέρου το do-while που έχει εµφωλευµένο το for. To for είναι τελείως άχρηστο εφόσον η συνθήκη τερµατισµού ελέγχεται ήδη από το while. --Η εκτύπωση των αποτελεσµάτων δε µπορεί να δουλέψει εφόσον ο κώδικας περιέχει errors οριακό PASS -Όταν θα στέλνετε ασκήσεις, φροντίστε ο κώδικας που παραδίδετε να περνάει από compile. Κώδικας που δεν κάνει compile, δε βαθµολογείται. Φροντίστε τουλάχιστον να βάλλετε σε σχόλια τις γραµµές που δεν κάνουν compile!! Δεν έχετε θέµα στο mail. -Το σχόλιο θα µπορούσε να είναι καλύτερο. -Οι µεταβλητές δεν είναι όλες περιγραφικές. -Αρκετά καλή στοίχιση. -Στη scanf σας λείπει ένα κένο δηλαδή " %c". -Και σας λείπει ακριβώς αυτό που λέτε στο σχόλιο. -Καλή προσπάθεια PASS Άσκηση 2: Δεν εστάλη. -Πολύ καλές µεταβλητές και στοίχιση. -Το σχόλιο είναι κάπως φτωχό. -Λείπει το κενό στη scanf, δηλαδή πρέπει " %c" επειδή διαβάζεις χαρακτήρα. -Σωστός κώδικας και πολύ καλή δουλειά. Άσκηση 2: Δεν εστάλη.

10 Άσκηση 1η 1589 PASS -Πάρα πολύ καλή προσπάθεια. -Λείπει το σχόλιο στη πρώτη γραµµή. -Σωστή χρήση του define για το µέγεθος του πίνακα. -Στη scanf έπρεπε να έχετε κενό µεταξύ και %. -Σωστή χρήση / και %. -Στη printf για το πλήθος το γραµµάτων έπρεπε να είχατε %3d. -Αρκετά καλή στοίχιση και ονόµατα µεταβλητών. -Το πρόγραµµα σας δεν έχει τελειώσει, έχει συντακτικά λάθη, για παράδειγµα string.h και strings.h. -Σωστή χρήση του define PASS Ασκηση 1: -Πάρα πολύ καλή προσπάθεια. -Σωστή χρήση του define για το µέγεθος του πίνακα. -Σωστή χρήση / και %. -Αρκετά καλή στοίχιση και ονόµατα µεταβλητών. -Πολύ ωραία η έξοδος του προγράµµατος

11 Άσκηση 1η 1591 FAIL -Καλή προσπάθεια. Το πρόγραµµα έχει όµως λογικά λάθη και προειδοποιήσεις. -Λάθος χρήση scanf, λείπει ένα κενό µεταξύ του 1ου % και της παρένθεσης, επίσης έχετε λάθος τη σύνταξη της 2ης scanf. -Έπρεπε τη συµβολοσειρά να την καταχωρείτε σε πίνακα και κατόπιν να εκτυπώνετε ολόκληρη τη συµβολοσειρά µε % s. -Χάλια στοίχιση αλλά καλά ονόµατα µεταβλητών. -Λάθος έλεγχος. -Λάθος στο τρόπο εκτύπωσης. -Το πρόγραµµα έχει µόνο µια printf ούτε καν scanf.

12 1592 FAIL Άσκηση 1η: - Έχετε καλή στοίχιση και καλά ονόµατα µεταβλητών - Χρησιµοποιείτε #define Ν (πρέπει να είναι 26 όµως, όσο τα γράµµατα της αγγλικής αλφαβήτας), όµως γιατί δεν βάζετε και το µέγεθος του πίνακα str[] µε #define; - Η χρήση της scanf είναι λανθασµένη, γι' αυτό και το πρόγραµµα δεν τερµατίζει. Δεν χρειάζεται να ορίσετε char space για το κενό που πληκτρολογεί ο χρήστης, αρκεί να αφήσετε στην scanf ένα space ανάµεσα στους χαρακτήρες που διαβάζετε (δηλαδή scanf(" %c %d", &gramma, & syxnothta);) - Στη συνθήκη της while έχετε συντακτικό λάθος (πρέπει να βάζετε µονά ' ' όταν συγκρίνετε χαρακτήρες (δηλαδή gramma!= '-' )) - Στην for, µετά το πρώτο µέρος i=0 βάζουµε ; όχι κόµµα - Η συνθήκη ελέγχου της for (emfanisis[i]>0) είναι λάθος, γιατί ξεκινώντας από το χαρακτήρα a, αν αυτό ή µε τη σειρά τα υπόλοιπα έχουν συχνότητα µηδέν, τότε η for τερµατίζει, ενώ αυτό που θέλουµε είναι να προχωρήσει στον επόµενο χαρακτήρα της αλφαβήτας. - Στην printf στο τέλος δεν πρέπει να βάλετε %285s από τη στιγµή που εκτυπώνετε το αλφαριθµητικό, αρκεί να έχετε προσθέσει στο τέλος του string \0(που δεν το κάνετε). : - Δεν παραδώθηκε Λάθος θέµα . Άσκηση 1η 1593 FAIL -Δεν υπάρχει το αρχικό σχόλιο. -Το πρόγραµµα έχει πολλά συντακτικά λάθη και είναι ηµιτελές. -Θα έπρεπε να κάνετε χρήση του define για το µέγεθος του πίνακα. -ΛΑΘΟΣ: οι δηλώσεις είναι λάθος! Δεν έχουµε πίνακα χαρακτήρων αλλά ακεραίων. -Σωστή χρήση scanf. -Καλή στοίχιση και ονόµατα µεταβλητών FAIL Δεν εστάλη άσκηση

13 Άσκηση 1η 1595 FAIL -Αρκετά καλή προσπάθεια. -Το πρόγραµµα σας έχει συντακτικά λάθη. -Δεν υπάρχει σχόλιο. -Θα έπρεπε να κάνετε χρήση του define για το µέγεθος του πίνακα. -Λάθος χρήση scanf. -Λάθος σύνταξη for,επίσης να χρησιµοποιήτε και τις υπόλοιπες δοµές όταν χρειάζεται. -Χάλια στοίχιση αλλά καλά ονόµατα µεταβλητών. -Δεν έχετε βάλει στην καταχώρηση του string το % για το διαχωρισµό γραµµάτων και το \0 στο τέλος FAIL Άσκηση 1η: - Βάζετε σχόλια στην αρχή του κώδικα και καλά ονόµατα στις µεταβλητές - Καλά ορίζετε µε #define το µέγεθος Ν του πίνακα συχνοτήτων, όµως ο τελικός πίνακας θα είναι µεγέθους Ν* (10 η max εµφάνιση κάθε χαρακτήρα, 25 θέσεις για max σύβµολα % και µια θέση για το \0) - Κάνετε σωστά την πράξη για να βρείτε την θέση του πίνακα συχνοτήτων ανάλογα µε την είσοδο κάθε φορά - Σε βρόχο do {...} while(...); στο τέλος θέλει ; - Η συνθήκη στην while (gramma!= -0) είναι λάθος, για να δούµε αν ο χρήστης έβαλε "- 0" ως είσοδο πρέπει να γράψουµε (gramma!= '-' ) - Ο βρόχος for δεν κλείνει. λείπει η }, αυτό προκαλεί compile error - Μέσα στο for, εκτυπώνεται Ν φορές το µήνυµα pinakas2 ( µέσω της printf("pinakas2"); )... - Η πράξη pinakas2[i]= gramma * pinakas[i]; είναι πολύ λάθος (η µεταβλητή gramma περιέχει την παύλα '-' και το πολ/ζετε µε το frequency?? ) : - Δεν παραδώθηκε

14 Άσκηση 1η 1597 FAIL -Δεν είναι κατανοητό το αρχικό σχόλιο. -Το πρόγραµµα έχει πολλά συντακτικά λάθη και είναι ηµιτελές. -Λάθος χρήση του define για το µέγεθος του πίνακα. -ΛΑΘΟΣ: δε βάζουµε το ίδιο όνοµα για πίνακα (το οποίο δεν είναι και σωστό Ρ) µε το µέγεθος του define (P επίσης). -Λάθος χρήση scanf. -Αρκετά καλή στοίχιση και ονόµατα µεταβλητών PASS Ασκηση 1: -Πάρα πολύ καλή προσπάθεια. -Σωστή χρήση του define για το µέγεθος του πίνακα. -Σωστή χρήση / και %. -Αρκετά καλή στοίχιση και ονόµατα µεταβλητών. -Πολύ ωραία η έξοδος του προγράµµατος 1599 FAIL -Το πρόγραµµα σου δεν κάνει compile. -Δηλώνεις σταθερά 6 και δεν τη χρησιµοποιείς πουθενά. -Η main δεν κλείνει πουθενά και στο βρόχο do δεν υπάρχει συνθήκη. -Ο κώδικας στην ουσία δεν κάνει τίποτα. Ο τρόπος σκέψης σου είναι λανθασµένος.

15 1600 οριακό PASS Άσκηση 1η -Πολύ καλή προσπάθεια. -Σωστή χρήση scanf. -Έπρεπε τη συµβολοσειρά να την καταχωρείτε σε πίνακα και κατόπιν να εκτυπώνετε ολόκληρη τη συµβολοσειρά µε % s. -Καλή στοίχιση και καλά ονόµατα µεταβλητών. -Η άσκηση είναι ηµιτελής. -Λάθος στo include του string.h. -Σύνταξη scanf? -Όχι και τόσο καλά ονόµατα αρχείων, αλλά καλή στοίχιση. -Δείτε λύση. Το θέµα του καθώς και το όνοµα του tgz δεν είναι σωστά! 1601 οριακό PASS 1602 FAIL Δεν ελήφθη άσκηση 1604 PASS - Το πρόγραµµα µέχρι εκεί που έχεις φτάσει δουλεύει σωστά, αλλά δεν κατασκευάζεται το ιστόγραµµα. -Σωστή χρήση του define. -Έγινε αρχικοποίηση του πίνακα σε 0 -Σωστή χρήση αριθµητικής χαρακτήρων στην printf. -Καλό σχόλιο και καλές µεταβλητές. -Όχι πολυ καλή µορφοποίηση κώδικα. Να αφήνετε καµιά κενή σειρά στις εντολές. -Γενικά σωστός κώδικας και πάρα πολύ καλή δουλειά, µπράβο. Άσκηση 2:

16 1605 οριακό PASS Ασκηση 1η: - Πολύ καλά σχόλια στο πρόγραµµα - Στην γραµµή 5, έχετε γράψει λάθος το #include - Πολύ σωστά δηλώνετε µε #define τα µεγέθη των πινάκων, για τον τελικό πίνακα χρειάζονται 286 θέσεις, όχι 287(σωστά όµως λέτε τις πράξεις) - Οι scanf στην αρχή του κώδικα είναι λάθος, για να διαβάσουµε την είσοδο αρκεί µια scanf(" %c %d", &x, &num); Μάλιστα, προκαλείται segmentation fault έτσι όπως είναι γραµµένες - Σας βγάζει πολλά warnings γιατί: 1. η µεταβλητή x είναι τύπου char, ενώ οι θέσεις ενός πίνακα (όπως στον πίνακα fr[ ]) δηλώνονται µε αριθµούς (πρώτη, δεύτερη κλπ), συνεπώς η δήλωση fr[x]!= 10 είναι λάθος. Το σωστό είναι fr['x']!= 10, δηλαδή να ερµηνεύσουµε το x σαν αριθµό. Όµως αυτή η έκφραση δεν στέκει λογικά. Προφανώς θέλατε το num (συχνότητα εµφάνισης) του χαρακτήρα x να είναι!=10 και βασικά το!= 10 επίσης δεν στέκει λογικά, το σωστό θα ήταν <=10. (αυτό σε συνδιασµό µε το σηµείο 2) 2. Αυξάνετε την συχνότητα εµφάνισης ενός χαρακτήρα κατά ένα, γιατί; Αφού ο χρήστης µας δίνει την συχνότητα εµφάνισης από την είσοδο - Επίσης η scanf(" %c ",x); είναι λάθος γραµµένη, σας λείπει το & µπροστά από το x, αλλά γιατί να διαβάζετε έναν χαρακτήρα µόνο; - Στις γραµµές 29 & 33 έχετε το ίδιο λάθος: όταν αναφερόµαστε σε χαρακτήρα βάζουµε µονά εισαγωγικά, ενώ για αλφαριθµητικό διπλά - ΠΡΟΣΟΧΗ: αν έχω διπλά εισαγωγικά και κενά µέσα σε αυτά (πχ. " φρ " ) τότε θα πάρει ως µέρος του αλφαριθµητικό ΚΑΙ όλα τα spaces - Στην γραµµή 29 επίσης, η µεταβλητή j δεν έχει αρχικοποιηθεί (apotelesma[j+1] = '%';), αυτό οδηγεί στο να βάλουµε το χαρακτήρα % σε τυχαία θέση στον πίνακα 1606 FAIL : - Δεν παραδώθηκε Πάρα πάρα πολλά συντακτικά λάθη!! - Στο τέλος των εντολών βάζουµε ; - Οι βρόχοι (for, while) θέλουν αγκύλες πχ. while(<συνθήκη>) { <εδώ γράφω τον κώδικα του βρόχου>} - Γενικότερα, διαβάστε όλη την θεωρία από την αρχή και κάντε ΠΟΛΛΗ εξάσκηση κώδικα.

17 1607 οριακό PASS 1608 FAIL -Σε γενικές γραµµές φαίνεται να έχει γίνει µία καλή προσπάθεια, αν και η άσκηση δεν έχει ολοκληρωθεί. -Ο str[limit] δηλώθηκε αλλά δεν προλάβατε να γράψετε σε αυτό, εξού και το warning. - Στον υπολογισµό της θέσης του πίνακα όπου θα αποθηκευτούν οι πληθυκότητες, κανονικά η πράξη είναι plithos_grammaton[gramma -'a'] αντί για plithos_grammaton[gramma %'a'] αλλά εφόσον σας δουλεύει κανονικά, είναι οκ. -Παρόλο που δεν προλάβατε να ολοκληρώσετε την άσκηση, καλά κάνατε να τυπώσετε τον πίνακα plithos_grammaton, για να δείξετε ότι υπολογίστηκε σωστά. -Το όνοµα του αρχείου είναι λάθος. Θα έπρεπε να είναι "lab1.c" και όχι "lab5 1.c". Ποτέ κενά µέσα σε ονόµατα φακέλων ή αρχείων στα linux. Χρησιµοποιείστε "_" αντί κενού. -Σε κάποια σηµεία κακή στοίχιση κώδικα, µε περιττά κενά κάτω από κάποιες εντολές. -Το πρόγραµµα περιέχει warnings, τα οποία δείχνουν ότι δεν έχετε καταλάβει πίνακες και πώς τους διαχειριζόµαστε. Αναλυτικά: -ln46--> δεν υπάρχει \0. Μόνο \n, \t,... -ln43--> Στο τέλος υπάρχει ένα % που το πρόγραµµα δεν ξέρει τι να το κάνει, και βγάζει σχετικό warning. -ln43--> Στο printf τo %c περιµένει χαρακτήρα και το %d ακέραιο, αλλά εσείς περνάτε αναφορά σε πίνακα χαρακτήρων (&final_word) και αναφορά σε ακέραιο (&frequency). Ο compiler βγάζει δύο σχετικά warning. -Παρόλα αυτά το πρόγραµµα κατά τύχη εκτυπώνει κάποιες διευθύνσεις µνήµης. Όµως υπάρχουν πολύ πιο σοβαρά προβλήµατα. Αναλυτικά: -Ο πίνακας sum[m] δεν έπρεπε να δηλώνεται. -Η εκφώνηση ζητούσε ρητά να υπάρχει ένας µόνο πίνακας που να αποθηκεύει τα πλήθη εµφανίσεων χαρακτήρα, όχι και πίνακας char word[n] που να αποθηκεύει τα γράµµατα που διαβάστηκαν. Ακόµα και έτσι γιατί ο word έχει µέγεθος Ν και ο άλλος Μ. -Το 2πλό for στις γραµµές τι κάνει ή τι θα θέλατε να κάνει; -Δηλώσεις µεταβλητών πάντα στην αρχή του κώδικα. Το sum[i] είναι µεταβλητό. Σε στατική δήλωση πίνακα δε µπορείτε να περνάτε σα µέγεθος κάτι που θα αλλάξει κατά το τρέξιµο του προγράµµατος. Μεταβλητό µέγεθος πίνακα µπορούµε να έχουµε ΜΟΝΟ µε δυναµική δέσµευση π.χ. µε malloc. -Τέλος το πρόγραµµα αφού δώσουµε τα "- 0" θέλει και µία ακόµα φορά να δοθεί αυτό. Ο λόγος είναι το επιπλέον \n που υπάρχει στη scanf.

18 1611 οριακό PASS Άσκηση 1η -Αρκετά καλή προσπάθεια. -Λείπει το αρχικό σχόλιο. -Θα έπρεπε να κάνετε χρήση του define για το µέγεθος του πίνακα. -Σωστή χρήση scanf. -Σωστή χρήση / και %. -Στη printf για να εµφανίσετε * και αντίστοιχα χρειάζεται επανάληψη µε πράξεις που έχετε ήδη βρει. -Αρκετά καλή στοίχιση και ονόµατα µεταβλητών FAIL 1613 PASS Έστάλη το lab4 Ασκηση 1: -Πάρα πολύ καλή προσπάθεια. -Σωστή χρήση του define για το µέγεθος του πίνακα. -Σωστή χρήση / και %. -Αρκετά καλή στοίχιση και ονόµατα µεταβλητών. -Πολύ ωραία σχόλια -Πολύ ωραία η έξοδος του προγράµµατος

19 Άσκηση 1η 1615 FAIL -Το πρόγραµµα έχει λογικά λάθη και προειδοποιήσεις. -Λάθος χρήση scanf, λείπει ένα κενό µεταξύ του 1ου % και της παρένθεσης, επίσης έχετε λάθος τη σύνταξη της 2ης scanf. -Έπρεπε τη συµβολοσειρά να την καταχωρείτε σε πίνακα και κατόπιν να εκτυπώνετε ολόκληρη τη συµβολοσειρά µε % s. -Χάλια στοίχιση αλλά καλά ονόµατα µεταβλητών. -Λάθος έλεγχος. -Λάθος στο τρόπο εκτύπωσης. -Το πρόγραµµα έχει µόνο µια printf ούτε καν scanf. Προσοχή!! Έχετε κάνει λάθος στην ονοµασία του αρχείου προφανώς κατά την αποστολή και το ονοµάσατε xxx_1617_xxx_1656 και χωρίς κατάληξη.c. Επίσης το ρίξατε χύµα στο tgz PASS 1618 PASS - Πολύ καλή προσπάθεια -Πολύ καλό σχόλιο -Αφού έχετε χρησιµοποιήσει define για το µέγεθος του πίνακα, θα έπρεπε να το χρησιµοποιήσετε στη δήλωση του πίνακα. -Σωστή αρχικοποίηση του πίνακα σε 0. Μπορούσε να γίνει και χωρίς for πιο απλά, ως εξής: sum[n] = {0} στη δήλωση. -Καλή χρήση των / και %. -Σωστή έξοδος. -Καλό σχόλιο και καλές µεταβλητές. -Όχι πολυ καλή µορφοποίηση κώδικα. Να αφήνετε καµιά κενή σειρά στις εντολές. -Γενικά σωστός κώδικας και πάρα πολύ καλή δουλειά, µπράβο. Άσκηση 2:

20 1619 PASS 1622 FAIL -Πολύ καλό σχόλιο, µεταβλητές και στοίχιση. -Σωστός κώδικας. -Πάρα πολύ καλή δουλειά, µπράβο. 'Ασκηση 2: -Το ξεκινάτε σωστά, αλλά λογικά δε θα σας έφτασε ο χρόνος να το τελειώσατε. Οπότε δείτε την ενδεικτική λύση. -Κακή στοίχιση κώδικα, καθώς το kate είναι αρύθµιστο. -Μέχρι το σηµείο που φτάσατε, δηλαδή πριν τη δηµιουργία του πίνακα-string είναι οκ ο κώδικας. Η λογική σας για µε το for και if για τη δηµιουργία του πίνακα-string είναι σωστή. Έµενε η τοποθέτηση των σωστών γραµµάτων και του %. -Οι σταθερές (26) να δηλώνονται µε define. Άσκηση 1η 1624 PASS -Πάρα πολύ καλή προσπάθεια. -Θα έπρεπε να κάνετε χρήση του define για το µέγεθος του πίνακα. -Μπορούσατε να χρησιµοποιήσετε scanf αντί για getchar. -Σωστή χρήση / και %. -Στη printf για το πλήθος το γραµµάτων έπρεπε να είχατε %3d. -Αρκετά καλή στοίχιση και ονόµατα µεταβλητών. -Καλή προσπάθεια, η λογική είναι σωστή. -Το πρόγραµµα σας έχει συντακτικά λάθη, για παράδειγµα string.h και strings.h. -Σωστή χρήση του define αυτή τη φορά. -Αρκετά καλή στοίχιση και ονόµατα µεταβλητών.

21 1625 FAIL - Πολύ κακή στοίχιση κώδικα. Έχουν γίνει οι ρυθµίσεις στο kate; - Οι σταθερές πρέπει να δηλώνονται µε καφαλαία. -Το πρόγραµµα πέφτει σε ατέρµονο βρόχο. Δοκιµάσατε να δείτε ποια η τιµή του xaraktiras που διαβάζετε από το πληκτρολόγιο; Αν το είχατε δοκιµάσει πιθανώς θα λύνατε και το πρόβληµα. - Για την ανάγνωση του χαρακτήρα δεν προτιµάται η getchar, αλλά η scanf ως εξής: scanf(" %c %d", &xaraktiras, &plithos); -ln 24: for(i=0; i=25; i++)??? - Να υποθέσω ότι αυτό το for το κάνετε για να δηλώσετε τον απαιτούµενο χώρο για την αποθήκευση του string. Αυτό είναι τελείως λάθος. Πίνακας που δηλώνεται στατικά, ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ να έχει µέγεθος που να έχει σταθερό µέγεθος όταν θα δηλωθεί, δηλαδή η τιµή του να µην έχει υπολογιστεί λίγο νωρίτερα στο πρόγραµµα. Σε αντίθετη περίπτωση κάνουµε δυναµική δέσµευση µνήµης µε malloc,... Πρόσεξτε το θέµα του mail να το έχετε σωστά PASS -Πολύ καλές µεταβλητές και στοίχιση. -Το σχόλιο είναι λίγο φτωχό. -Θα ήταν καλύτερο να χρησιµοποιήσετε scanf αντί για getchar(). Έτσι όπως διαβάζετε µε τη getchar αποθηκεύετε και την αλλαγή σειράς από το αρχείο στη character. -To i=i+1 µέσα στη while δε χρησιµεύει κάπου. -Η επάναληψη για την εκτύπωση για αστεράκια και παύλες θα µπορούσε να γίνει µε for και µε τον υπολογισµό του mod και της ακέραιας διαίρεσης της κάθε θέσης του πίνακα. -Σωστός κώδικας. Άσκηση 2: -Ο κώδικας δεν κάνει compile. -Αν διορθώνατε το λάθος στο compile και αντικαταστούσατε τη strcpy µε strcat o κώδικας θα δούλευε σωστά και θα έβγαζε το απαιτούµενο αποτέλεσµα, αν και η έξοδος θα χρειαζόταν µια µικρή µορφοποίηση. -Πολύ καλή προσπάθεια.

22 1628 PASS 1629 FAIL Άσκηση 1η: - Πολύ καλή στοίχιση και καλά ονόµατα µεταβλητών - Η βιβλιοθήκη time.h δεν χρειάζεται - Ο κώδικας είναι σωστός, τα µόνα σηµεία που δεν καλύψατε είναι: 1. χρήση #define για τα µεγέθη των πινάκων 2. Στην εκτύπωση του πίνακα symboloseira έπρεπε στην printf να κάνετε εκτύπωση του αλφαριθµητικού ( printf("%s\n", symboloseira);) αντί για το βρόχο for. Αυτό απαιτεί το αλφαριθµητικό να τελειώνει µε '\0'(άρα µια θέση ακόµη στον πίνακα για το \0). - Κατά τα άλλα µπράβο σας! : - Δεν παραδώθηκε Άσκηση 1η: - Δεν γράφετε σχόλια στην αρχή του κώδικα - Σωστά δηλώνετε µε #define το πλήθος των γραµµάτων, όµως δεν υπολογίζετε χώρο στον τελικό πίνακα για τα σύµβολα %(+25 θέσεις). - Η scanf έτσι όπως τη γράφετε περιµένει να διαβάσει περισσότερους χαρακτήρες από αυτό που δίνουµε ως είσοδο. Η σωστή scanf θα ήταν: scanf(" %c %d", &xarakthras, &total); Για να διαβάσει το space αρκεί να αφήσουµε ένα space ανάµεσα στα %c %d. - Δεν κάνετε αρχικοποίηση των πινάκων - Δεν υλοποιήσατε το γέµισµα του τελικού πίνακα µε τα γράµµατα που πρέπει - Κάνετε σωστή χρήση της printf("%s",str); στο τέλος : - Δεν παραδώθηκε

23 1630 οριακό PASS Ασκηση 1η: - Πολύ καλά σχόλια στο πρόγραµµα - Στην γραµµή 5, έχετε γράψει λάθος το #include - Πολύ σωστά δηλώνετε µε #define τα µεγέθη των πινάκων, για τον τελικό πίνακα χρειάζονται 286 θέσεις, όχι 287(σωστά όµως λέτε τις πράξεις) - Οι scanf στην αρχή του κώδικα είναι λάθος, για να διαβάσουµε την είσοδο αρκεί µια scanf(" %c %d", &x, &num); Μάλιστα, προκαλείται segmentation fault έτσι όπως είναι γραµµένες - Σας βγάζει πολλά warnings γιατί: 1. η µεταβλητή x είναι τύπου char, ενώ οι θέσεις ενός πίνακα (όπως στον πίνακα fr[ ]) δηλώνονται µε αριθµούς (πρώτη, δεύτερη κλπ), συνεπώς η δήλωση fr[x]!= 10 είναι λάθος. Το σωστό είναι fr['x']!= 10, δηλαδή να ερµηνεύσουµε το x σαν αριθµό. Όµως αυτή η έκφραση δεν στέκει λογικά. Προφανώς θέλατε το num (συχνότητα εµφάνισης) του χαρακτήρα x να είναι!=10 και βασικά το!= 10 επίσης δεν στέκει λογικά, το σωστό θα ήταν <=10. (αυτό σε συνδιασµό µε το σηµείο 2) 2. Αυξάνετε την συχνότητα εµφάνισης ενός χαρακτήρα κατά ένα, γιατί; Αφού ο χρήστης µας δίνει την συχνότητα εµφάνισης από την είσοδο - Επίσης η scanf(" %c ",x); είναι λάθος γραµµένη, σας λείπει το & µπροστά από το x, αλλά γιατί να διαβάζετε έναν χαρακτήρα µόνο; - Στις γραµµές 29 & 33 έχετε το ίδιο λάθος: όταν αναφερόµαστε σε χαρακτήρα βάζουµε µονά εισαγωγικά, ενώ για αλφαριθµητικό διπλά - ΠΡΟΣΟΧΗ: αν έχω διπλά εισαγωγικά και κενά µέσα σε αυτά (πχ. " φρ " ) τότε θα πάρει ως µέρος του αλφαριθµητικό ΚΑΙ όλα τα spaces - Στην γραµµή 29 επίσης, η µεταβλητή j δεν έχει αρχικοποιηθεί (apotelesma[j+1] = '%';), αυτό οδηγεί στο να βάλουµε το χαρακτήρα % σε τυχαία θέση στον πίνακα 1632 PASS : - Δεν παραδώθηκε -Πολυ καλή προσπάθεια. Ο κώδικας σας δεν τρέχει σωστά επειδή δεν έχετε αρικοποιήσει τον πίνακα σε 0. Κατά τα άλλα άριστα.

24 Άσκηση 1η 1633 FAIL -Η συνθήκη στο while έπρεπε να είχε && -Σωστή χρήση scanf. -Έπρεπε τη συµβολοσειρά να την καταχωρείτε σε πίνακα και κατόπιν να εκτυπώνετε ολόκληρη τη συµβολοσειρά µε % s. -Έχετε δηµιουργήσει ατέρµων βρόχο. -Καλή στοίχιση και καλά ονόµατα µεταβλητών. - Το for loop δεν έπρεπε να πηγαίνει µέχρι και SIZE Δεν εστάλη PASS -Πολύ καλή προσπάθεια µπράβο. Η άσκηση είναι πλήρης και εκτυπώνει σωστά αποτελέσµατα. 2 παρατηρήσεις: --Να θυµάστε να βάζετε \n στην εκτύπωση του τελευταίου string. --Επίσης, εφόσον το µέγεθος του pinakas (btw κακό όνοµα), είναι κάτι σταθερό, προτιµήστε να κάνετε αυτή την τιµή define 1635 FAIL Εστάλη λάθος άσκηση (lab4a & lab4b) Λάθος θέµα στο . Άσκηση 1η 1636 FAIL -Το πρόγραµµα έχει συντακτικά λάθη και είναι ηµιτελές. -Λάθος όνοµα αρχείου. -Θα πρέπει να κάνετε χρήση του define για το µέγεθος του πίνακα. -Λάθος χρήση scanf. -Λάθος καταχώρηση δεδοµένων στο πίνακα. -Καλή στοίχιση και ονόµατα µεταβλητών.

25 Άσκηση 1η 1637 PASS -Πάρα πολύ καλή προσπάθεια. -Λείπει το σχόλιο στη πρώτη γραµµή. -Σωστή χρήση του define για το µέγεθος του πίνακα. -Στη scanf έπρεπε να έχετε κενό µεταξύ και %. -Σωστή χρήση / και %. -Στη printf για το πλήθος το γραµµάτων έπρεπε να είχατε %3d. -Αρκετά καλή στοίχιση και ονόµατα µεταβλητών. -Το πρόγραµµα σας δεν έχει τελειώσει, έχει συντακτικά λάθη, για παράδειγµα string.h και strings.h. -Σωστή χρήση του define. Λάθος θέµα στο . Άσκηση 1η 1641 FAIL -Το πρόγραµµα έχει συντακτικά λάθη και είναι ηµιτελές. -Λάθος όνοµα αρχείου. -Θα πρέπει να κάνετε χρήση του define για το µέγεθος του πίνακα. -Λάθος χρήση scanf. -Λάθος καταχώρηση δεδοµένων στο πίνακα. -Καλή στοίχιση και ονόµατα µεταβλητών FAIL Ο φάκελος από το επισυναπτόµενο αρχείο ήταν κενός, και το θέµα του ήταν λάθος.

26 Άσκηση 1η 1643 FAIL -Το πρόγραµµα έχει συντακτικά λάθη και είναι ηµιτελές. Η λογική του όµως είναι αρκετά σωστή. -Σωστή χρήση του define για το µέγεθος του πίνακα. -Σωστή χρήση scanf. -Σωστή χρήση / και %. -Καλή στοίχιση και ονόµατα µεταβλητών FAIL Εστάλη το lab PASS -Μπράβο σας, πολύ καλή προσπάθεια και σωστό αποτέλεσµα. -Καλές µεταβλητές και υπάρχει αρχικό σχόλιο. -Θα έπρεπε να χρησιµοποιήσετε define για το µέγεθος του πίνακα. -Προσέξτε λίγο περισσότερο τη στοίχιση (ο κώδικας στη for θα έπρεπε να είναι πιο µέσα) -Λείπει το %3d στην εκτύπωση του ακεραίου και επισης η αρχικοποίηση του πίνακα θα µπορούσε να γίνει µε ένα µόνο {0}: va8moi[6]={0} Άσκηση 1η 1646 FAIL -Το πρόγραµµα έχει συντακτικά λάθη και είναι ηµιτελές. Η λογική του όµως είναι αρκετά σωστή. -Σωστή χρήση του define για το µέγεθος του πίνακα. -Σωστή χρήση scanf. -Σωστή χρήση / και %. -Καλή στοίχιση και ονόµατα µεταβλητών.

27 1648 PASS 1649 PASS -Πολύ καλή στοίχιση. -Δεν έχετε σχόλιο. -Κάποιες µεταβλητές δεν είναι και τόσο περιγραφικές. -Στην έξοδο δε χρειάζονται κενά ανάµεσα στα αστεράκια και τις παύλες. -Σωστός κώδικας και πολύ καλή δουλειά. Άσκηση 2: -Δεν κάνει compile. -Δείτε την ενδεικτική λύση. Ασκηση 1: -Πάρα πολύ καλή προσπάθεια. -Σωστή χρήση του define για το µέγεθος του πίνακα. -Σωστή χρήση / και %. -Στη printf για το πλήθος το γραµµάτων έπρεπε να είχατε %3d. -Αρκετά καλή στοίχιση και ονόµατα µεταβλητών. -Τους ξέφυγε ελαφρώς η έξοδος του προγράµµατος 1650 FAIL Ο φάκελος από το επισυναπτόµενο αρχείο ήταν κενός, και το θέµα του ήταν λάθος. Άσκηση 1η 1651 οριακό PASS -Αρκετά καλή προσπάθεια. -Το πρόγραµµα σας είναι ηµιτελές αλλά δουλεύει µέχρι εκεί σωστά -Θα έπρεπε να κάνετε χρήση του define για το µέγεθος του πίνακα. -Σωστή χρήση scanf. -Λάθος σύνταξη for,επίσης να χρησιµοποιήτε και τις υπόλοιπες δοµές όταν χρειάζεται. -Μέτρια στοίχιση αλλά καλά ονόµατα µεταβλητών.

28 1652 PASS 1653 PASS LAB5: -Προσέξτε λίγο τη στοίχιση. -Καλές µεταβλητές. -Λίγο φτωχό σχόλιο. -Σωστός κώδικας και πολύ καλή δουλειά. Άσκηση 2: Ασκηση 1: -Πάρα πολύ καλή προσπάθεια. -Σωστή χρήση του define για το µέγεθος του πίνακα. -Σωστή χρήση / και %. -Αρκετά καλή στοίχιση και ονόµατα µεταβλητών. -Πολύ ωραία η έξοδος του προγράµµατος 1654 PASS 1655 FAIL -Πολύ καλό σχόλιο, µεταβλητές και στοίχιση. -Σωστός κώδικας. -Πάρα πολύ καλή δουλειά, µπράβο. 'Ασκηση 2: -Το ξεκινάτε σωστά, αλλά λογικά δε θα σας έφτασε ο χρόνος να το τελειώσατε. Οπότε δείτε την ενδεικτική λύση. Άσκηση 1η: - Δεν γράφετε σχόλια στην αρχή του κώδικα - Σωστά δηλώνετε µε #define το πλήθος των γραµµάτων, όµως δεν υπολογίζετε χώρο στον τελικό πίνακα για τα σύµβολα %(+25 θέσεις). - Η scanf έτσι όπως τη γράφετε περιµένει να διαβάσει περισσότερους χαρακτήρες από αυτό που δίνουµε ως είσοδο. Η σωστή scanf θα ήταν: scanf(" %c %d", &xarakthras, &total); Για να διαβάσει το space αρκεί να αφήσουµε ένα space ανάµεσα στα %c %d. - Δεν κάνετε αρχικοποίηση των πινάκων - Δεν υλοποιήσατε το γέµισµα του τελικού πίνακα µε τα γράµµατα που πρέπει - Κάνετε σωστή χρήση της printf("%s",str); στο τέλος : - Δεν παραδώθηκε

29 1656 PASS 1657 FAIL Στείλατε λάθος αρχείο 1658 PASS Προσοχή!! Έχετε κάνει λάθος στην ονοµασία του αρχείου προφανώς κατά την αποστολή και το ονοµάσατε xxx_1617_xxx_1656 και χωρίς κατάληξη.c. Επίσης το ρίξατε χύµα στο tgz. - Πολύ καλή προσπάθεια -Πολύ καλό σχόλιο -Αφού έχετε χρησιµοποιήσει define για το µέγεθος του πίνακα, θα έπρεπε να το χρησιµοποιήσετε στη δήλωση του πίνακα. -Σωστή αρχικοποίηση του πίνακα σε 0. Μπορούσε να γίνει και χωρίς for πιο απλά, ως εξής: sum[n] = {0} στη δήλωση. -Καλή χρήση των / και %. -Σωστή έξοδος. Ασκηση 1: -Πάρα πολύ καλή προσπάθεια. -Σωστή χρήση του define για το µέγεθος του πίνακα. -Σωστή χρήση / και %. -Αρκετά καλή στοίχιση και ονόµατα µεταβλητών. -Πολύ ωραία η έξοδος του προγράµµατος 1659 PASS 1660 PASS -Πολύ καλή στοίχιση. -Δεν έχετε σχόλιο. -Κάποιες µεταβλητές δεν είναι και τόσο περιγραφικές. -Στην έξοδο δε χρειάζονται κενά ανάµεσα στα αστεράκια και τις παύλες. -Σωστός κώδικας και πολύ καλή δουλειά. Άσκηση 2: -Δεν κάνει compile. -Δείτε την ενδεικτική λύση. Ασκηση 1: -Πάρα πολύ καλή προσπάθεια. -Πολυ ωραία σχόλια -Σωστή χρήση του define για το µέγεθος του πίνακα. -Αρχικοποιούµε πίνακες σε for loop -Σωστή χρήση / και %. -Αρκετά καλή στοίχιση και ονόµατα µεταβλητών. -Πολύ ωραία η έξοδος του προγράµµατος

30 1661 PASS 1662 FAIL 1663 PASS 1664 FAIL Πρόσεξτε το θέµα του mail να το έχετε σωστά. -Πολύ καλές µεταβλητές και στοίχιση. -Το σχόλιο είναι λίγο φτωχό. -Θα ήταν καλύτερο να χρησιµοποιήσετε scanf αντί για getchar(). Έτσι όπως διαβάζετε µε τη getchar αποθηκεύετε και την αλλαγή σειράς από το αρχείο στη character.-to i=i+1 µέσα στη while δε χρησιµεύει κάπου. -Η επάναληψη για την εκτύπωση για αστεράκια και παύλες θα µπορούσε να γίνει µε for και µε τον υπολογισµό του mod και της ακέραιας διαίρεσης της κάθε θέσης του πίνακα. -Σωστός κώδικας. Άσκηση 2: -Ο κώδικας δεν κάνει compile. -Αν διορθώνατε το λάθος στο compile και αντικαταστούσατε τη strcpy µε strcat o κώδικας θα δούλευε σωστά και θα έβγαζε το απαιτούµενο αποτέλεσµα, αν και η έξοδος θα χρειαζόταν µια µικρή µορφοποίηση. -Πολύ καλή προσπάθεια. Ασκηση 1: - δεν υπαρχει σχολιο στην αρχη του προγραµµατος - οριζουµε πινακα ακαιρεων οχι χαρακτηρων - η λειτουργικοτητα του while loop σωστη εν µερει - συντακτικα λαθη - το προγραµµα δεν περναει καν το compiling Ασκηση 2: - δεν εσταλει -Πολύ καλή προσπάθεια µπράβο. Η άσκηση είναι πλήρης και εκτυπώνει σωστά αποτελέσµατα. 2 παρατηρήσεις: --Να θυµάστε να βάζετε \n στην εκτύπωση του τελευταίου string. --Επίσης, εφόσον το µέγεθος του pinakas (btw κακό όνοµα), είναι κάτι σταθερό, προτιµήστε να κάνετε αυτή την τιµή define - Ο κώδικας έχει warnings από unused variables που είναι σε κώδικα που έχετε µέσα στα σχόλια. -Κακή στοίχιση κώδικα. Το while γιατί τόσες γραµµές κάτω µετά τη do; -To πρόγραµµα βάζει segmentation fault µετά το πρώτο input, π.χ d 7. Ο λόγος είναι η γραµµή 20, η οποία θα έπρεπε να είναι deiktis = xaraktiras - 'a'; αντί για deiktis = 'xaraktiras' - 'a'; που έχετε. -Όσων αφορά τον κώδικα που έχετε µέσα σε σχόλια για τη δηµιουργία του πίνακα µε τη νέα συµβολοσειρά είναι µία καλή αρχή, διατρέχοντας σωστά τους δύο πίνακες. Λείπε η εγγραφή στον πίνακα str.

31 Το εστάλη χωρίς subject και το αρχείο του lab5 ήταν χύµα, όχι σε συµπιεσµένο φάκελο όπως σας ζητείται FAIL 1666 FAIL Άσκηση 1η: - Η στοίχιση δεν είναι καθόλου καλή, αφήνεις πολλά κενά ή tabs χωρίς λόγο. - Δεν ορίζεις µε #define τις σταθερές του προγράµµατος (πχ µέγεθος πίνακα) - Η main καθώς και ο βρόχος while δεν κλείνουν στο τέλος µε } - Ο πίνακας grades[] δεν αρχικοποιείται - Η scanf είναι εκτός βρόχου και εκτελείται µόνο µια φορά - Στην scanf έχεις ξεχάσει να βάλεις &gr. (Μόνο όταν αποθηκεύουµε σε πίνακα δεν χρειάζεται να βάλουµε το σύµβολο & στην scanf) - Χρησιµοποιώντας διπλά εισαγωγικά,(πχ. "Α") αναφερόµαστε σε ένα αλφαριθµητικό, για να διαβάσουµε έναν χαρακτήρα µόνο, πρέπει να βάζουµε µονά εισαγωγικά (για τις συγκρίσεις gr == "Α", το σωστό είναι gr == 'Α'). Αυτό προκαλεί πολλά warnings - Στην γραµµή 34 (sumf=sumf=1:) µάλλον εννοείς sumf=sumf+1; : - Δεν παραδώθηκε Άσκηση 1η: - Βάζετε σχόλια στην αρχή του κώδικα και καλά ονόµατα στις µεταβλητές - Καλά ορίζετε µε #define το µέγεθος Ν του πίνακα συχνοτήτων, όµως ο τελικός πίνακας θα είναι µεγέθους Ν* (10 η max εµφάνιση κάθε χαρακτήρα, 25 θέσεις για max σύβµολα % και µια θέση για το \0) - Κάνετε σωστά την πράξη για να βρείτε την θέση του πίνακα συχνοτήτων ανάλογα µε την είσοδο κάθε φορά - Σε βρόχο do {...} while(...); στο τέλος θέλει ; - Η συνθήκη στην while (gramma!= -0) είναι λάθος, για να δούµε αν ο χρήστης έβαλε "- 0" ως είσοδο πρέπει να γράψουµε (gramma!= '-' ) - Ο βρόχος for δεν κλείνει. λείπει η }, αυτό προκαλεί compile error - Μέσα στο for, εκτυπώνεται Ν φορές το µήνυµα pinakas2 ( µέσω της printf("pinakas2"); )... - Η πράξη pinakas2[i]= gramma * pinakas[i]; είναι πολύ λάθος (η µεταβλητή gramma περιέχει την παύλα '-' και το πολ/ζετε µε το frequency?? ) : - Δεν παραδώθηκε

32 Άσκηση 1η 1667 FAIL -Καλή προσπάθεια. Το πρόγραµµα έχει όµως συντακτικά λάθη. -Όχι και τόσο σωστή χρήση scanf. -Έπρεπε τη συµβολοσειρά να την καταχωρείτε σε πίνακα και κατόπιν να εκτυπώνετε ολόκληρη τη συµβολοσειρά µε % s. -Όχι και τόσο καλή στοίχιση και καλά ονόµατα µεταβλητών. -Κάνετε λάθος έλεγχο στη while. Δεν εστάλη οριακό PASS Άσκηση 1η -Αρκετά καλή προσπάθεια. -Λείπει το αρχικό σχόλιο. -Θα έπρεπε να κάνετε χρήση του define για το µέγεθος του πίνακα. -Σωστή χρήση scanf. -Σωστή χρήση / και %. -Στη printf για να εµφανίσετε * και αντίστοιχα χρειάζεται επανάληψη µε πράξεις που έχετε ήδη βρει. -Αρκετά καλή στοίχιση και ονόµατα µεταβλητών.

33 Άσκηση 1η 1669 FAIL -Καλή προσπάθεια. Το πρόγραµµα έχει όµως λογικά λάθη και προειδοποιήσεις. -Όχι και τόσο σωστή χρήση scanf, λείπει ένα κενό µεταξύ του 1ου % και της παρέθεσης, -Έπρεπε τη συµβολοσειρά να την καταχωρείτε σε πίνακα και κατόπιν να εκτυπώνετε ολόκληρη τη συµβολοσειρά µε % s. -Καλή στοίχιση και καλά ονόµατα µεταβλητών. ΕΝΤΕΛΩΣ ΛΑΘΟΣ! Και ονόµατα αρχείων και λάθος άσκηση FAIL - Πολύ κακή στοίχιση κώδικα. Έχουν γίνει οι ρυθµίσεις στο kate; - Οι σταθερές πρέπει να δηλώνονται µε καφαλαία. -Το πρόγραµµα πέφτει σε ατέρµονο βρόχο. Δοκιµάσατε να δείτε ποια η τιµή του xaraktiras που διαβάζετε από το πληκτρολόγιο; Αν το είχατε δοκιµάσει πιθανώς θα λύνατε και το πρόβληµα. - Για την ανάγνωση του χαρακτήρα δεν προτιµάται η getchar, αλλά η scanf ως εξής: scanf(" %c %d", &xaraktiras, &plithos); -ln 24: for(i=0; i=25; i++)??? - Να υποθέσω ότι αυτό το for το κάνετε για να δηλώσετε τον απαιτούµενο χώρο για την αποθήκευση του string. Αυτό είναι τελείως λάθος. Πίνακας που δηλώνεται στατικά, ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ να έχει µέγεθος που να έχει σταθερό µέγεθος όταν θα δηλωθεί, δηλαδή η τιµή του να µην έχει υπολογιστεί λίγο νωρίτερα στο πρόγραµµα. Σε αντίθετη περίπτωση κάνουµε δυναµική δέσµευση µνήµης µε malloc,...

34 Άσκηση 1η 1671 FAIL -Καλή προσπάθεια. Το πρόγραµµα έχει όµως συντακτικά λάθη. -Όχι και τόσο σωστή χρήση scanf. -Έπρεπε τη συµβολοσειρά να την καταχωρείτε σε πίνακα και κατόπιν να εκτυπώνετε ολόκληρη τη συµβολοσειρά µε % s. -Όχι και τόσο καλή στοίχιση και καλά ονόµατα µεταβλητών. -Κάνετε λάθος έλεγχο στη while. Δεν εστάλη. Άσκηση 1η 1672 FAIL -Το πρόγραµµα σας έχει συντακτικά λάθη. -Θα έπρεπε να κάνετε χρήση του define για το µέγεθος του πίνακα. -Λάθος χρήση scanf. -Σωστή χρήση / και % αλλά µη σωστή χρήση του πίνακα. -Στη printf για να εµφανίσετε * και αντίστοιχα χρειάζεται επανάληψη µε πράξεις που έχετε ήδη βρει. -Μέτρια στοίχιση και καλά ονόµατα µεταβλητών FAIL -Ο κώδικας σας περιέχει υπερβολικά πολλά errors και warnings και η στοίχιση του κώδικα πολύ κακή. -Προσπαθήσατε να κάνετε κάποιο compile στο ενδιάµεσο;;; -Ενδεικτικά λάθη Define αντί για define. Στο for οι συνθήκες διαχωρίζονται µε ; και όχι µε,

35 1674 οριακό PASS Άσκηση 1η: - Δεν βάζετε σχόλια στην αρχή του κώδικα - Η στοίχιση και τα ονόµατα των µεταβλητών είναι οκ - Τα µεγέθη των πινάκων καλό θα ήταν να είναι ορισµένα µε #define στην αρχή του κώδικα - Ο τελικός πίνακας δεν µπορεί είναι Ν θέσεων.. (θέλουµε χώρο για Ν*10 (max εµφάνιση κάθε χρακτήρα)+25(max σύµβολα %)+1(για το \0)) - Σωστά αρχικοποιείτε τον πίνακα για τη συχνότητα εµφάνισης των γραµµάτων - Στην while δεν χρειάζεται ο έλεγχος if, θεωρούµε ότι η είσοδος θα είναι είτε γράµµα<κενό>αριθµός είτε -<κενό>0 και όχι κάτι άλλο - Στην for πιο κάτω σας λείπουν δυο } (της for και της if), καλό είναι να µην ξεχνάτε να τα γράφετε αυτά καθώς προκαλούν compilation errors, ασχέτως αν έχετε συµπληρώσει µέσα τον κώδικα που σκέφτεστε. - Δεν υλοποιήθηκε η συµπλήρωση του τελικού πίνακα : - Δεν παραδώθηκε Άσκηση 1η 1676 FAIL -Η συνθήκη στο while έπρεπε να είχε && -Σωστή χρήση scanf. -Έπρεπε τη συµβολοσειρά να την καταχωρείτε σε πίνακα και κατόπιν να εκτυπώνετε ολόκληρη τη συµβολοσειρά µε % s. -Έχετε δηµιουργήσει ατέρµων βρόχο. -Καλή στοίχιση και καλά ονόµατα µεταβλητών. - Το for loop δεν έπρεπε να πηγαίνει µέχρι και SIZE Δεν εστάλη FAIL Εστάλη το lab2

36 Άσκηση 1η 1678 FAIL -Δεν είναι κατανοητό το αρχικό σχόλιο. -Το πρόγραµµα έχει πολλά συντακτικά λάθη και είναι ηµιτελές. -Λάθος χρήση του define για το µέγεθος του πίνακα. -ΛΑΘΟΣ: δε βάζουµε το ίδιο όνοµα για πίνακα (το οποίο δεν είναι και σωστό Ρ) µε το µέγεθος του define (P επίσης). -Λάθος χρήση scanf. -Αρκετά καλή στοίχιση και ονόµατα µεταβλητών οριακό PASS Άσκηση 1η -Πολύ καλή προσπάθεια. -Σωστή χρήση scanf. -Έπρεπε τη συµβολοσειρά να την καταχωρείτε σε πίνακα και κατόπιν να εκτυπώνετε ολόκληρη τη συµβολοσειρά µε % s. -Καλή στοίχιση και καλά ονόµατα µεταβλητών. -Η άσκηση είναι ηµιτελής. -Λάθος στo include του string.h. -Σύνταξη scanf? -Όχι και τόσο καλά ονόµατα αρχείων, αλλά καλή στοίχιση. -Δείτε λύση.

37 Άσκηση 1η -Πάρα πολύ καλή προσπάθεια. -Θα έπρεπε να κάνετε χρήση του define για το µέγεθος του πίνακα. -Μπορούσατε να χρησιµοποιήσετε scanf αντί για getchar. -Σωστή χρήση / και %. -Στη printf για το πλήθος το γραµµάτων έπρεπε να είχατε %3d. -Αρκετά καλή στοίχιση και ονόµατα µεταβλητών PASS -Καλή προσπάθεια, η λογική είναι σωστή. -Το πρόγραµµα σας έχει συντακτικά λάθη, για παράδειγµα string.h και strings.h. -Σωστή χρήση του define αυτή τη φορά. -Αρκετά καλή στοίχιση και ονόµατα µεταβλητών οριακό PASS Άσκηση 1η: - Δεν βάζετε σχόλια στην αρχή του κώδικα - Η στοίχιση και τα ονόµατα των µεταβλητών είναι οκ - Τα µεγέθη των πινάκων καλό θα ήταν να είναι ορισµένα µε #define στην αρχή του κώδικα - Ο τελικός πίνακας δεν µπορεί είναι Ν θέσεων.. (θέλουµε χώρο για Ν*10 (max εµφάνιση κάθε χρακτήρα)+25(max σύµβολα %)+1(για το \0)) - Σωστά αρχικοποιείτε τον πίνακα για τη συχνότητα εµφάνισης των γραµµάτων - Στην while δεν χρειάζεται ο έλεγχος if, θεωρούµε ότι η είσοδος θα είναι είτε γράµµα<κενό>αριθµός είτε -<κενό>0 και όχι κάτι άλλο - Στην for πιο κάτω σας λείπουν δυο } (της for και της if), καλό είναι να µην ξεχνάτε να τα γράφετε αυτά καθώς προκαλούν compilation errors, ασχέτως αν έχετε συµπληρώσει µέσα τον κώδικα που σκέφτεστε. - Δεν υλοποιήθηκε η συµπλήρωση του τελικού πίνακα : - Δεν παραδώθηκε

38 Λάθος θέµα . Άσκηση 1η 1683 FAIL -Δεν υπάρχει το αρχικό σχόλιο. -Το πρόγραµµα έχει πολλά συντακτικά λάθη και είναι ηµιτελές. -Θα έπρεπε να κάνετε χρήση του define για το µέγεθος του πίνακα. -ΛΑΘΟΣ: οι δηλώσεις είναι λάθος! Δεν έχουµε πίνακα χαρακτήρων αλλά ακεραίων. -Σωστή χρήση scanf. -Καλή στοίχιση και ονόµατα µεταβλητών PASS 1689 FAIL -Μπράβο σας, πολύ καλή προσπάθεια και σωστό αποτέλεσµα. -Καλές µεταβλητές και υπάρχει αρχικό σχόλιο. -Θα έπρεπε να χρησιµοποιήσετε define για το µέγεθος του πίνακα. -Προσέξτε λίγο περισσότερο τη στοίχιση (ο κώδικας στη for θα έπρεπε να είναι πιο µέσα) -Λείπει το %3d στην εκτύπωση του ακεραίου και επισης η αρχικοποίηση του πίνακα θα µπορούσε να γίνει µε ένα µόνο {0}: va8moi[6]={0} -Ο κώδικας σας περιέχει υπερβολικά πολλά errors και warnings και η στοίχιση του κώδικα πολύ κακή. -Προσπαθήσατε να κάνετε κάποιο compile στο ενδιάµεσο;;; -Ενδεικτικά λάθη Define αντί για define. Στο for οι συνθήκες διαχωρίζονται µε ; και όχι µε,

39 Άσκηση 1η 1690 FAIL -Καλή προσπάθεια. Το πρόγραµµα έχει όµως λογικά λάθη και προειδοποιήσεις. -Όχι και τόσο σωστή χρήση scanf, λείπει ένα κενό µεταξύ του 1ου % και της παρέθεσης, -Έπρεπε τη συµβολοσειρά να την καταχωρείτε σε πίνακα και κατόπιν να εκτυπώνετε ολόκληρη τη συµβολοσειρά µε % s. -Καλή στοίχιση και καλά ονόµατα µεταβλητών. ΕΝΤΕΛΩΣ ΛΑΘΟΣ! Και ονόµατα αρχείων και λάθος άσκηση FAIL 1692 PASS Ασκηση 1: - δεν υπαρχει σχολιο στην αρχη του προγραµµατος - οριζουµε πινακα ακαιρεων οχι χαρακτηρων - η λειτουργικοτητα του while loop σωστη εν µερει - συντακτικα λαθη - το προγραµµα δεν περναει καν το compiling Ασκηση 2: - δεν εσταλει -Πολύ καλές µεταβλητές και στοίχιση. -Λείπει το αρχικό σχόλιο. -Σωστός κώδικας και πάρα πολύ καλή δουλειά, µπράβο. Άσκηση 2:

40 1693 οριακό PASS Δεν έχετε θέµα στο mail. -Το σχόλιο θα µπορούσε να είναι καλύτερο. -Οι µεταβλητές δεν είναι όλες περιγραφικές. -Αρκετά καλή στοίχιση. -Στη scanf σας λείπει ένα κένο δηλαδή " %c". -Και σας λείπει ακριβώς αυτό που λέτε στο σχόλιο. -Καλή προσπάθεια. Άσκηση 2: Δεν εστάλη FAIL Εστάλη λάθος άσκηση (lab4a & lab4b) Άσκηση 1η 1695 οριακό PASS -Αρκετά καλή προσπάθεια. -Το πρόγραµµα σας είναι ηµιτελές αλλά δουλεύει µέχρι εκεί σωστά -Θα έπρεπε να κάνετε χρήση του define για το µέγεθος του πίνακα. -Σωστή χρήση scanf. -Λάθος σύνταξη for,επίσης να χρησιµοποιήτε και τις υπόλοιπες δοµές όταν χρειάζεται. -Μέτρια στοίχιση αλλά καλά ονόµατα µεταβλητών PASS LAB5: -Προσέξτε λίγο τη στοίχιση. -Καλές µεταβλητές. -Λίγο φτωχό σχόλιο. -Σωστός κώδικας και πολύ καλή δουλειά. Άσκηση 2:

Τα ονόµατα των φακέλων πρέπει να έχουν το επίθετά σας και όχι τα username που χρησιµοποιείτε στα εργαστήρια.

Τα ονόµατα των φακέλων πρέπει να έχουν το επίθετά σας και όχι τα username που χρησιµοποιείτε στα εργαστήρια. Α.Μ. ΒΑΘΜΟΣ ΣΧΟΛΙΑ Άσκηση 1η - Θα µπορούσατε να κάνετε µία do while για τον έλεγχο της επιλογής και κατά συνέπεια, µια printf/scanf για την επιλογή - ΛΑΘΟΣ: δηλώσατε το τύπο της επιλογής σαν char ενώ θα

Διαβάστε περισσότερα

Sheet2 Α.Μ FAIL. οριακό PASS. - Έπρεπε να χρησιµοποιήσετε συναρτήσεις από τη string.h

Sheet2 Α.Μ FAIL. οριακό PASS. - Έπρεπε να χρησιµοποιήσετε συναρτήσεις από τη string.h Α.Μ. 1375 FAIL 1413 1417 1420 1421 FAIL 1422 FAIL 1424 1425 FAIL 1426 FAIL - Πρώτα να ελέγχετε αν η malloc επέστρεψε NULL και µετά να προσπαθείτε να προσπελάσετε τη δεσµευµένη µνήµη - Όταν διαβάζετε string

Διαβάστε περισσότερα

Βαθμός Σχόλια. lab6 PASS PASS. - Πολύ καλή δουλειά, αλλά προσπάθησε να κάνεις την άσκηση χρησιµοποιώντας συναρτήσεις από το string.

Βαθμός Σχόλια. lab6 PASS PASS. - Πολύ καλή δουλειά, αλλά προσπάθησε να κάνεις την άσκηση χρησιµοποιώντας συναρτήσεις από το string. Α. Μ. Βαθμός Σχόλια 1183 1194 1238 1239 1240 1241 1242 1243 - Πολύ καλή δουλειά κατά τα άλλα, µπράβο. - Πολύ καλή δουλειά, αλλά προσπάθησε να κάνεις την άσκηση χρησιµοποιώντας συναρτήσεις από το string.h

Διαβάστε περισσότερα

lab13grades 449 PASS 451 PASS PASS FAIL 1900 FAIL Page 1

lab13grades 449 PASS 451 PASS PASS FAIL 1900 FAIL Page 1 ΑΕΜ ΒΑΘΜΟΣ 449 PASS 451 PASS 476-1733 PASS 1779-1899 FAIL 1900 FAIL Page 1 1901 PASS 1904 PASS 1908 PASS 1909 PASS 1910 - Page 2 1911 PASS 1914 Οριακό PASS 1915 PASS 1926 PASS Page 3 1927 PASS 1928 Οριακό

Διαβάστε περισσότερα

lab13grades Άσκηση 2 -Σωστά απελευθερώνετε ολόκληρη τη λίστα και την κεφαλή

lab13grades Άσκηση 2 -Σωστά απελευθερώνετε ολόκληρη τη λίστα και την κεφαλή ΑΕΜ ΒΑΘΜΟΣ ΣΧΟΛΙΑ 00497 -Δεν ελέγχετε αν η createlist εκτελλέστικε σωστά και δεν τερµατίζετε το πρόγραµµα σε διαφορετική -Σωστά βρίσκετε το σηµείο στο οποίο πρέπει να προστεθεί ο κόµβος. -Σωστά τερµατίζετε

Διαβάστε περισσότερα

- Το πρόγραµµα σας δίνει τα αναµενόµενα αποτελέσµατα.

- Το πρόγραµµα σας δίνει τα αναµενόµενα αποτελέσµατα. Α.Μ. ΒΑΘΜΟΣ ΣΧΟΛΙΑ 1349 FAIL Δεν ελήφθη άσκηση 1482 1556 1559 1562 1563 1565 1566 FAIL - Στην initialize πρέπει να κάνετε έλεγχο αν η malloc αποτυγχάνει για κάθε κλήση της, άρα και για δέσµευση χώρου για

Διαβάστε περισσότερα

FAIL PASS PASS οριακά

FAIL PASS PASS οριακά AEM 0001 0002 COMMENTS οριακά -Το πρόγραµµά σου δουλεύει λάθος για τις εισόδους: 7 -Δεν έχεις µεριµνήσει για την περίπτωση step=1. Μπορούσες να θεωρήσεις ειδική περίπτωση και να την υλοποιείς σε άλλον

Διαβάστε περισσότερα

Βαθμός Σχόλια. lab5 PASS PASS PASS PASS PASS. Οριακά PASS - Καλή δουλειά

Βαθμός Σχόλια. lab5 PASS PASS PASS PASS PASS. Οριακά PASS - Καλή δουλειά Α. Μ. Βαθμός Σχόλια 1183 1194 1238 1239 1240 1241 - Καλή δουλειά 1242 1243 1244 1245 - Κακή χρήση συναρτήσεων. Κάνεις τον ίδιο έλεγχο και εντός και εκτός της συνάρτησης. Θα έπρεπε να έχεις βρεί ένα τρόπο

Διαβάστε περισσότερα

-Δεν έχεις σχόλια, καλό θα ήταν να έχεις πιο περιγραφικό σχόλιο στην αρχή

-Δεν έχεις σχόλια, καλό θα ήταν να έχεις πιο περιγραφικό σχόλιο στην αρχή Α.Μ. ΒΑΘΜΟΣ ΣΧΟΛΙΑ Λάθος θέµα e-mail. -Πολύ καλή προσπάθεια, σωστά αποτελέσµατα χωρίς λάθη αλλά µε Υπάρχει µια προειδοποίηση σχετικά µε την εκτύπωση printf της θέσης. -Ωραία περιγραφικά σχόλια, αλλα καλό

Διαβάστε περισσότερα

Βαθμός Σχόλια. lab PASS 1194 PASS 1238 PASS 1239 PASS

Βαθμός Σχόλια. lab PASS 1194 PASS 1238 PASS 1239 PASS lab7 Α. Μ. Βαθμός Σχόλια 1183 1194 1238 1239 1240 1241 1242 1243 1244 1246 - Η συνθήκη του do/while είναι λάθος µε αποτέλεσµα να µπορεί ο χρήστης να βάζει στοιχεία περισσότερα του SIZE. - Στην συνθήκη

Διαβάστε περισσότερα

lab2 -Στην printf να βάζεις \n έτσι ώστε να αλλάζει γραµµή όποτε σου εµφανίζει κάποιο µήνυµα.

lab2 -Στην printf να βάζεις \n έτσι ώστε να αλλάζει γραµµή όποτε σου εµφανίζει κάποιο µήνυµα. Α. Μ. Βαθμός Σχόλιο 1183 lab2 - Πολύ καλή δουλειά κατά τα άλλα 1194 1238 1239 FAIL 1240 1241 1242 1243 1244 1245 1246 - πολύ καλό (*υπάρχουν οι τελεστές = ). Ο κώδικας είναι καλά σχολιασµένος -

Διαβάστε περισσότερα

lab7 PASS -Δεν έχεις καθόλου σχόλια! Διάβασε το φυλλάδιο. PASS -Πολύ καλή εργασία µε σωστά και επεξηγηµατικά σχόλια. -Πρόσεξε την στοίχισή σου!

lab7 PASS -Δεν έχεις καθόλου σχόλια! Διάβασε το φυλλάδιο. PASS -Πολύ καλή εργασία µε σωστά και επεξηγηµατικά σχόλια. -Πρόσεξε την στοίχισή σου! AEM 0001 0002 0003 COMMENTS -Δεν έχεις καθόλου σχόλια! Διάβασε το φυλλάδιο. -Πολύ καλή εργασία µε σωστά και επεξηγηµατικά σχόλια. -Πρόσεξε την στοίχισή σου! -Τυπώνεις 1,2,3 αντί για AVAILABLE, RESERVED,

Διαβάστε περισσότερα

lab9grades -Έπρεπε να χρησιµοποιήσεις την sprintf για το formatting των strings.

lab9grades -Έπρεπε να χρησιµοποιήσεις την sprintf για το formatting των strings. ΑΕΜ ΒΑΘΜΟΣ ΣΧΟΛΙΑ 449 οριακό PASS - Η µεταβλητή aukswn_aritmos είναι περιττή. Μπορούσες να χρησιµοποιήσεις i+1 στη θέση της. - Σωστή αριθµητική δεικτών - Καλή στοίχιση, σχόλια 451 PASS -Καλή στοίχιση -Καλά

Διαβάστε περισσότερα

lab5 -Ο κώδικάς σου είναι σωστός αλλά από εδώ και στο εξής προσπάθησε να βάζεις σχόλια στην µορφή που ζητάει το φυλλάδιο

lab5 -Ο κώδικάς σου είναι σωστός αλλά από εδώ και στο εξής προσπάθησε να βάζεις σχόλια στην µορφή που ζητάει το φυλλάδιο AEM 0001 0002 0003 0004 0005 0006 0007 0008 0009 0012 COMMENTS -Ο κώδικάς σου είναι σωστός αλλά από εδώ και στο εξής προσπάθησε να βάζεις σχόλια στην µορφή που ζητάει το φυλλάδιο commenting_standard.pdf.

Διαβάστε περισσότερα

Sheet3_2. Τα literals (3.0, 1.5, κτλ) πρέπει να ορίζονται ως σταθερές.

Sheet3_2. Τα literals (3.0, 1.5, κτλ) πρέπει να ορίζονται ως σταθερές. AEM LAB2 0001 Δεν είναι στοιχισµένες σωστά οι εντολές µέσα στη main. 0002 Η απόδειξη εκτυπώνεται όλη σε µία γραµµή, όχι όπως ζητά η εκφώνηση: Να χρησιµοποιείς \n στο printf. 0003 0004 Οι µεταβλητές πρέπει

Διαβάστε περισσότερα

lab6grades - Δεν έχετε δηλώσει το βαθµό βάσης ως σταθερά. - Το µήνυµα εισόδου θέλει χαρακτήρα κενού ' ' στο τέλος και όχι TAB '\t'.

lab6grades - Δεν έχετε δηλώσει το βαθµό βάσης ως σταθερά. - Το µήνυµα εισόδου θέλει χαρακτήρα κενού ' ' στο τέλος και όχι TAB '\t'. 00497 PASS - Τα ονόµατα των µεταβλητών θα µπορούσαν να ήταν λίγο πιο περιγραφικά. - Το µήκος του πίνακα θα έπρεπε να δωθεί ως σταθερά πριν τη main µε την εντολή #define SIZE 5 και όχι ως const. - Πολύ

Διαβάστε περισσότερα

lab2grades - Στη scanf υπολογίζετε τουλάχιστον 5 χαρακτήρες %5.2f προδιαγραφές που ζητούνται στην εκφώνηση. -

lab2grades - Στη scanf υπολογίζετε τουλάχιστον 5 χαρακτήρες %5.2f προδιαγραφές που ζητούνται στην εκφώνηση. - Α.Μ. ΒΑΘΜΟΣ ΣΧΟΛΙΑ 1375 - Καλή στοίχηση, σωστά ονόµατα µεταβλητών, όµως δεν έχετε δηλώσει ως σταθερές το ΦΠΑ και την τιµή ανά τετραγωνικό µέτρο για τη µοκέτα. - Στη scanf υπολογίζετε τουλάχιστον 5 χαρακτήρες

Διαβάστε περισσότερα

Α.Μ. ΒΑΘΜΟΣ ΣΧΟΛΙΑ. οριακό PASS

Α.Μ. ΒΑΘΜΟΣ ΣΧΟΛΙΑ. οριακό PASS Α.Μ. ΒΑΘΜΟΣ ΣΧΟΛΙΑ 321 οριακό 1058 FAIL - Καλή δουλειά γενικά. - Πρόσεχε λίγο τα ονόµατα συναρτήσεων/µεταβλητών. Για παράδειγµα, το όνοµα integer δεν είναι καθόλου καλό γιατί δεν περιγράφει τι κάνει η

Διαβάστε περισσότερα

Sheet2. Σωστή, και µπράβο που µεριµνήσατε για λίστες διαφορετικών µεγεθών.

Sheet2. Σωστή, και µπράβο που µεριµνήσατε για λίστες διαφορετικών µεγεθών. Α.Μ. ΒΑΘΜΟΣ ΣΧΟΛΙΑ Δεν κάνει compile και το λάθος είναι σηµαντικό: Το head1 είναι δείκτης σε struct, εποµένως η προσπέλαση πεδίου γίνεται 321 FAIL µε head1->next και όχι head1.next. Επιπλέον, έχετε λάθος

Διαβάστε περισσότερα

Δεν έστειλες την άσκηση 1, και αυτό που έστειλες ήταν σκέτο αρχείο, όχι το tgz που ζητούσε η εκφώνηση.

Δεν έστειλες την άσκηση 1, και αυτό που έστειλες ήταν σκέτο αρχείο, όχι το tgz που ζητούσε η εκφώνηση. Α.Μ. ΒΑΘΜΟΣ ΣΧΟΛΙΑ Οκ 321 PASS -Το σχόλιο στην αρχή του προγράµµατος δεν είναι περιγραφικό. -Προσπάθησε να χρησιµοποιείς πιο περιγραφικά ονόµατα µεταβλητών για να αποφεύγεις και τα πολλά σχόλια στον κώδικα.

Διαβάστε περισσότερα

Άσκηση 2: -Δεν παραδόθηκε. Το εµαιλ είχε λάθος θέµα. Έπρεπε να είναι CE120 lab6

Άσκηση 2: -Δεν παραδόθηκε. Το εµαιλ είχε λάθος θέµα. Έπρεπε να είναι CE120 lab6 Α.Μ. ΒΑΘΜΟΣ ΣΧΟΛΙΑ Λάθος όνοµα αρχείου.το επίθετο βάζουµε όχι το όνοµα. 1058 FAIL -Έχεις συντακτικά λάθη και προειδοποιήσεις στο πρόγραµµα σου. -Υπαρξη σχολίου στη πρώτη γραµµή. -Σωστή δήλωση και χρήση

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ Η γλώσσα προγραμματισμού C ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 2: Εκφράσεις, πίνακες και βρόχοι 14 Απριλίου 2016 Το σημερινό εργαστήριο

Διαβάστε περισσότερα

lab6grades ΑΕΜ ΒΑΘΜΟΣ ΣΧΟΛΙΑ Διαδικαστικά: Όλα οκ.

lab6grades ΑΕΜ ΒΑΘΜΟΣ ΣΧΟΛΙΑ Διαδικαστικά: Όλα οκ. ΑΕΜ ΒΑΘΜΟΣ ΣΧΟΛΙΑ Διαδικαστικά: Όλα οκ. 449 451 οριακό PASS οριακό PASS, αλλά τα ονόµατα σταθερών γράφονται πάντα µε κεφαλαία για να ξεχωρίζουν. Το max έπρεπε να ήταν MAX. - Ονόµατα µεταβλητών: Καλά, εκτός

Διαβάστε περισσότερα

lab10grades - Το αποτέλεσµα της τοµής θα έπρεπε να εµφανίζετε µέσα σε εισαγωγικά "Helo".

lab10grades - Το αποτέλεσµα της τοµής θα έπρεπε να εµφανίζετε µέσα σε εισαγωγικά Helo. ΑΕΜ ΒΑΘΜΟΣ ΣΧΟΛΙΑ - Δεν χρησιµοποιείτε καλά ονόµατα µεταβλητών και παραµέτρων στις συναρτήσεις. - Σωστή χρήση της fgets. - Σωστός εντοπισµός του \n και αντικατάσταση µε \0. - Ο χαρακτήρας τερµατισµού \0

Διαβάστε περισσότερα

Sheet1_2. - Δεν υπάρχουν σχόλια συναρτήσεων - Να χρησιµοποιείς πιο περιγραφικά ονόµατα µεταβλητών (και σίγουρα όχι απλούς χαρακτήρες όπως c, d) Page 1

Sheet1_2. - Δεν υπάρχουν σχόλια συναρτήσεων - Να χρησιµοποιείς πιο περιγραφικά ονόµατα µεταβλητών (και σίγουρα όχι απλούς χαρακτήρες όπως c, d) Page 1 AEM 0001 0002 0003 0004 0005 0006 0007 COMMENTS οριακά -Υπολογίζεις λάθος τα στατιστικά. -Δεν βάζεις τα σχόλια µε βάση τις προδιαγραφές του φυλλαδίου. -Πρόσεξε λίγο την στοίχιση σε κάποια σηµεία. - Τα

Διαβάστε περισσότερα

Παράδοση άσκησης: Εστάλη με καθυστέρηση. Να μην επαναληφθεί Προσέξτε τις νέες οδηγίες για την ονομασία του φακέλου.

Παράδοση άσκησης: Εστάλη με καθυστέρηση. Να μην επαναληφθεί Προσέξτε τις νέες οδηγίες για την ονομασία του φακέλου. ΑΕΜ ΒΑΘΜΟΣ ΣΧΟΛΙΑ Παράδοση άσκησης: Εστάλη με καθυστέρηση. Να μην επαναληφθεί Προσέξτε τις νέες οδηγίες για την ονομασία του φακέλου. 357 - Σωστά αποτελέσματα - Περιγραφικά ονόματα μεταβλητών. - Δεν έχετε

Διαβάστε περισσότερα

Βαθμός Σχόλια. lab8. οριακά PASS 1194 PASS

Βαθμός Σχόλια. lab8. οριακά PASS 1194 PASS Α. Μ. Βαθμός Σχόλια 1183 1194 1195 FAIL 1238 1239 - Άσχηµα ονόµατα µεταβλητών (s, t) - Δε δεσµεύεις αρκετή µνήµη για τις λέξεις που αποθηκεύονται στον πίνακα (και γι αυτό τελικά το πρόγραµµά σου κάνει

Διαβάστε περισσότερα

Sheet1_2 FAIL. - To πρόγραµµα δεν κάνει compile Δεν παρέδωσε FAIL

Sheet1_2 FAIL. - To πρόγραµµα δεν κάνει compile Δεν παρέδωσε FAIL AEM 0001 0002 0003 COMMENTS οριακά -Η σταθερά για το µέγιστο µέγεθος του πίνακα έπρεπε να έχει τιµή 101 και όχι 100. -Έπρεπε να δεσµέυσεις δυναµικά και την µνήµη του αρχικού string και να το κάνεις free

Διαβάστε περισσότερα

Βαθμός Σχόλιο. lab3_grades

Βαθμός Σχόλιο. lab3_grades Α. Μ. Βαθμός Σχόλιο 1183 1194 - Το πρόγραµµα πέφτει σε ατέρµονο loop γιατί στο while δεν έχει scanf ώστε να διαβάζει νέα επιλογή, η τιµή της επιλογής δε µπορεί να γίνει ποτέ 5 ή 6 για να τερµατίσει. -

Διαβάστε περισσότερα

Sheet PASS 1426 PASS 1428 PASS. Page 1

Sheet PASS 1426 PASS 1428 PASS. Page 1 Α.Μ. ΒΑΘΜΟΣ ΣΧΟΛΙΑ -Δεν εκτελείτε κάποιο loop για το πλήθος των επαναλήψεων που 1413 FAIL θα κληθεί η ανάγνωση και η εγγραφή από το αρχείο. -Το άνοιγµα και κλείσιµο του αρχείου γίνεται σωστά. Έχετε αποστείλει

Διαβάστε περισσότερα

- Σωστή χρήση του προσδιοριστή const για την σταθερά pi. Καλό θα ήταν επιλέξετε κεφαλαία γράµµατα για το όνοµα της σταθεράς.

- Σωστή χρήση του προσδιοριστή const για την σταθερά pi. Καλό θα ήταν επιλέξετε κεφαλαία γράµµατα για το όνοµα της σταθεράς. ΑΕΜ ΒΑΘΜΟΣ ΣΧΟΛΙΑ - Σωστή χρήση του προσδιοριστή const για την σταθερά p. Καλό θα ήταν επιλέξετε κεφαλαία γράµµατα για το όνοµα της σταθεράς. - Στην printf("enter radius: \n"); ο χαρακτήρας αλλαγής γραµµής

Διαβάστε περισσότερα

ΑΕΜ ή username. Sheet2

ΑΕΜ ή username. Sheet2 ΑΕΜ ή username ΒΑΘΜΟΣ 357 ΣΧΟΛΙΑ - Σωστοί τύποι και περιγραφικά ονόµατα µεταβλητών. Αν το price_euro το είχατε price_euro_liter (όπως κάνατε και µε το price_dollar_gallon) δε θα χρειαζόταν καν διευκρινιστικό

Διαβάστε περισσότερα

lab5grades ΑΕΜ ΒΑΘΜΟΣ ΣΧΟΛΙΑ ΑΣΚΗΣΗΣ ΑΛΛΑ ΣΧΟΛΙΑ

lab5grades ΑΕΜ ΒΑΘΜΟΣ ΣΧΟΛΙΑ ΑΣΚΗΣΗΣ ΑΛΛΑ ΣΧΟΛΙΑ 00497 PASS 02103 PASS - Δεν έχει γίνει καθόλου χρήση σταθερών όπως έχουµε ζητήσει να γίνεται για όλες τις σταθερές τιµές. - Υπάρχουν σχόλια αλλά θα µπορούσαν να ήταν πιο επεξηγηµατικά και λίγο περισσότερα

Διαβάστε περισσότερα

Sheet1_2. - Δεν απελευθερώνεις τη δυναµικά δεσµευµένη µνήµη. - Η έξοδος του προγράµµατός σου δεν είναι ακριβώς όπως ζητούσε η άσκηση.

Sheet1_2. - Δεν απελευθερώνεις τη δυναµικά δεσµευµένη µνήµη. - Η έξοδος του προγράµµατός σου δεν είναι ακριβώς όπως ζητούσε η άσκηση. Sheet1_2 AEM 0001 0002 0003 0004 0006 COMMENTS - Segmentation fault λόγω λάθους στην αναδροµή. Δες τη λύση, αλλά προσπάθησε να το ξανακάνεις και στο σπίτι για εξ - Πρόσεχε λίγο τη στοίχιση - Καλή δουλειά

Διαβάστε περισσότερα

Sheet2. - Άσκηση 1 οκ - Άσκηση 2 οκ. Σκέψου πώς θα µπορούσες να την

Sheet2. - Άσκηση 1 οκ - Άσκηση 2 οκ. Σκέψου πώς θα µπορούσες να την AEM ΒΑΘΜΟΣ ΣΧΟΛΙΑ 1413. Σκέψου πώς θα µπορούσες να την 1417 κάνεις χωρίς χρήση της βοηθητικής µεταβλητής curr - Πρώτη άσκηση οκ - Στη δεύτερη άσκηση το free(head) δεν έπρεπε να είναι στο else, αλλά να

Διαβάστε περισσότερα

lab7grades -Σωστή χρήση της sprintf -Σωστά ανιχνεύετε τον χαρακτήρα που πρέπει να αφαιρέσετε. -Σωστή µεταφορά στοιχείων µια θέση αριστερά.

lab7grades -Σωστή χρήση της sprintf -Σωστά ανιχνεύετε τον χαρακτήρα που πρέπει να αφαιρέσετε. -Σωστή µεταφορά στοιχείων µια θέση αριστερά. 00497 Άσκηση1 -Σωστή στοίχιση. -Σωστή χρήση σταθερών. -Σωστά ονόµατα µεταβλητών. -Σωστή χρήση της sprintf. Το sprintf(formatstring, "%%%ds", INIT_SIZE 1); αρκεί να γραφτεί µια φορά. -Σωστή χρήση των συναρτήσεων

Διαβάστε περισσότερα

lab9grades Άσκηση 1 - Σωστοί τύποι (παραµέτρων και επιστρεφόµενης τιµής) της series_cosh.

lab9grades Άσκηση 1 - Σωστοί τύποι (παραµέτρων και επιστρεφόµενης τιµής) της series_cosh. ΑΕΜ ΒΑΘΜΟΣ ΣΧΟΛΙΑ - Μέτρια σχόλια. 00497 PASS - Σωστοί τύποι (παραµέτρων και επιστρεφόµενης τιµής) της factorial. - Σωστοί τύποι (παραµέτρων και επιστρεφόµενης τιµής) της series_cosh. - Καλά ονόµατα µεταβλητών

Διαβάστε περισσότερα

lab7grades ΑΕΜ ΒΑΘΜΟΣ ΣΧΟΛΙΑ

lab7grades ΑΕΜ ΒΑΘΜΟΣ ΣΧΟΛΙΑ ΑΕΜ ΒΑΘΜΟΣ ΣΧΟΛΙΑ 449 Η strcpy αντιγράφει µια γραµµή, οπότε δεν έπρεπε να βρίσκεται µέσα σε διπλό loop. Η εκτύπωση δεν έπρεπε να βρίσκεται µέσα στο loop που γίνεται η αντιγραφή, αλλά να είναι ανεξάρτητη

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στην C. Μορφή Προγράµµατος σε γλώσσα C

Εισαγωγή στην C. Μορφή Προγράµµατος σε γλώσσα C Εισαγωγή στην C Μορφή Προγράµµατος σε γλώσσα C Τµήµα Α Με την εντολή include συµπεριλαµβάνω στο πρόγραµµα τα πρότυπα των συναρτήσεων εισόδου/εξόδου της C.Το αρχείο κεφαλίδας stdio.h είναι ένας κατάλογος

Διαβάστε περισσότερα

to post PASS PASS FAIL

to post PASS PASS FAIL AEM COMMENTS - Να δίνεις περιγραφικά ονόµατα σε όλες τις µεταβλητές (τι είναι τα k, flag, temp?) - Το.katastash πρέπει να γίνεται reset σε 0 στην euresh_grammatos, µετά από κάθε κλήση στη search_the_word.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 11 - Απαντήσεις

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 11 - Απαντήσεις Με µαύρο τα κοµµάτια από την εκφώνηση. Με µπλε απαντήσεις κι επεξηγήσεις. Με κόκκινο τα πιο συχνά λάθη που είδαµε. Άσκηση Παρασκευής ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 11 - Απαντήσεις Σε αυτή την άσκηση θα γράψετε ένα πρόγραµµα

Διαβάστε περισσότερα

Λύσεις για τις ασκήσεις του lab5

Λύσεις για τις ασκήσεις του lab5 Εισαγωγή Λύσεις για τις ασκήσεις του lab5 Επειδή φάνηκε να υπάρχουν αρκετά προβλήματα σχετικά με τον τρόπο σκέψης για την επίλυση των προβλημάτων του lab5, θα συνοδεύσουμε τις λύσεις με αρκετές επεξηγήσεις,

Διαβάστε περισσότερα

Δείτε τώρα και πώς θα έπρεπε να ήταν το παραπάνω: Page 1

Δείτε τώρα και πώς θα έπρεπε να ήταν το παραπάνω: Page 1 Επειδή αρκετοί εξακολουθείτε να βάζετε σχόλια στην ίδια γραµµή αλλά πολύ πιο "δεξιά" από τον κώδικα που σχολιάζουν, δείτε παρακάτω πώς µοιάζει ένα τέτοιο πρόγραµµα σε συµβατικό terminal. Όπως έχουµε πει

Διαβάστε περισσότερα

Διδάσκων: Κωνσταντίνος Κώστα Διαφάνειες: Δημήτρης Ζεϊναλιπούρ

Διδάσκων: Κωνσταντίνος Κώστα Διαφάνειες: Δημήτρης Ζεϊναλιπούρ Διάλεξη 2:Αλφαριθμητικές Σειρές Χαρακτήρων (Strings)- Επανάληψη Στην ενότητα αυτή θα μελετηθούν τα εξής επιμέρους θέματα: Εισαγωγικές Έννοιες σε Strings(Αρχικοποίηση, Ανάγνωση & Εκτύπωση) Πίνακες από Strings

Διαβάστε περισσότερα

ΣΕΤ ΑΣΚΗΣΕΩΝ 3. Προθεσµία: 7/1/2014, 22:00

ΣΕΤ ΑΣΚΗΣΕΩΝ 3. Προθεσµία: 7/1/2014, 22:00 ΣΕΤ ΑΣΚΗΣΕΩΝ 3 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ I, ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2013-2014 Προθεσµία: 7/1/2014, 22:00 Περιεχόµενα Διαβάστε πριν ξεκινήσετε Εκφώνηση άσκησης 1 Οδηγίες αποστολής άσκησης Πριν ξεκινήσετε (ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Διαβάστε περισσότερα

lab5grades Διαδικαστικά: όλα οκ, αλλά καθυστερήσατε στην αποστολή. Να προσέχετε να στέλνετε τις ασκήσεις σας εντός της προθεσµίας.

lab5grades Διαδικαστικά: όλα οκ, αλλά καθυστερήσατε στην αποστολή. Να προσέχετε να στέλνετε τις ασκήσεις σας εντός της προθεσµίας. ΑΕΜ ΒΑΘΜΟΣ ΣΧΟΛΙΑ Διαδικαστικά: όλα οκ, αλλά καθυστερήσατε στην αποστολή. Να προσέχετε να στέλνετε τις ασκήσεις σας εντός της προθεσµίας. : 449 οριακό - Λάθος στους υπολογισµούς. Σε κάθε µία επανάληψη

Διαβάστε περισσότερα

Προγραµµατισµός Ι ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 5 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ I, ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ

Προγραµµατισµός Ι ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 5 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ I, ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 5 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ I, ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2012-2013 Στόχοι Συµβολοσειρές, πίνακες Πριν ξεκινήσετε Βήµα 1: Πηγαίνετε στο φάκελο ce120 και κατασκευάστε µέσα σε αυτόν ένα φάκελο µε όνοµα

Διαβάστε περισσότερα

lab11 - Να εκτυπώνεις πιο κατατοπιστικά µηνύµατα λάθους. Αν είναι όλα ίδια, δεν είναι ξεκάθαρο ποιο αρχείο έχει πρόβληµα.

lab11 - Να εκτυπώνεις πιο κατατοπιστικά µηνύµατα λάθους. Αν είναι όλα ίδια, δεν είναι ξεκάθαρο ποιο αρχείο έχει πρόβληµα. Α. Μ. Βαθμός Σχόλια 1183 FAIL - Πρώτα ελέγχουµε το argc και µετά κάνουµε προσπάθεια να προσπελάσουµε το argv. - Λάθος στην ανάγνωση του πρώτου αρχείου. Κάθε φορά που κάνεις fgetc διαβάζεις τον επόµενο

Διαβάστε περισσότερα

scanf() scanf() stdin scanf() printf() int float double %lf float

scanf() scanf() stdin scanf() printf() int float double %lf float Εισαγωγή Στον Προγραµµατισµό «C» Είσοδος Δεδοµένων Πανεπιστήµιο Πελοποννήσου Τµήµα Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών Νικόλαος Δ. Τσελίκας Νικόλαος Προγραµµατισµός Δ. Τσελίκας Ι Η συνάρτηση scanf() Η συνάρτηση

Διαβάστε περισσότερα

lab4grades Παράδοση ασκήσεων: -Όλα καλά Άσκηση 1η: -Σωστή 357 PASS

lab4grades Παράδοση ασκήσεων: -Όλα καλά Άσκηση 1η: -Σωστή 357 PASS ΑΕΜ ΒΑΘΜΟΣ -Όλα καλά ΣΧΟΛΙΑ η: -Σωστή 357 PASS η: -Ο κώδικας για την είσοδο του µητρώου πρέπει να δοµηθεί αλλιώς γιατί εµφανίζει λάθος πριν καν δοθεί για πρώτη φορά το µητρώο. -Σωστή στοίχιση, µοναδική

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στον Προγραμματισμό

Εισαγωγή στον Προγραμματισμό Εισαγωγή στον Προγραμματισμό Πίνακες Δημήτρης Μιχαήλ Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεματικής Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Ακ. Έτος 2012-2013 Πίνακες Πολλές φορές θέλουμε να κρατήσουμε στην μνήμη πολλά αντικείμενα

Διαβάστε περισσότερα

Προγραµµατισµός Ι ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 5 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ I, ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ

Προγραµµατισµός Ι ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 5 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ I, ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 5 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ I, ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2012-2013 Στόχοι Συµβολοσειρές, πίνακες Πριν ξεκινήσετε Βήµα 1: Πηγαίνετε στο φάκελο ce120 και κατασκευάστε µέσα σε αυτόν ένα φάκελο µε όνοµα

Διαβάστε περισσότερα

Παράδοση άσκησης: οκ, αλλά προσέξτε τις νέες οδηγίες για την ονοµασία του φακέλου.

Παράδοση άσκησης: οκ, αλλά προσέξτε τις νέες οδηγίες για την ονοµασία του φακέλου. ΑΕΜ ΒΑΘΜΟΣ ΣΧΟΛΙΑ Άσκηση 1: -Σωστά αποτελέσµατα και σωστή έξοδος. -Δεν έχετε περιορισµό στην scanf για την ανάγνωση strings. Δηµιουργείτε το format του string µε χρήση της µεθόδου µε το sprintf αλλά δεν

Διαβάστε περισσότερα

Στην clearlist: - Όλα ok. οριακό PASS

Στην clearlist: - Όλα ok. οριακό PASS Α.Μ. ΒΑΘΜΟΣ ΣΧΟΛΙΑ Στη main: - Αποθηκεύετε το αποτέλεσµα της removepart στη µεταβλητή curr, αλλά στην κλήση της clearlist µετά περνάτε την παλιά κεφαλή της λίστας (µεταβλητή list) η οποία δεν είναι πια

Διαβάστε περισσότερα

ΣΕΤ ΑΣΚΗΣΕΩΝ 3. Προθεσµία: Πέµπτη 17/12/2015, 22:00

ΣΕΤ ΑΣΚΗΣΕΩΝ 3. Προθεσµία: Πέµπτη 17/12/2015, 22:00 ΣΕΤ ΑΣΚΗΣΕΩΝ 3 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ I, ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2015-2016 Προθεσµία: Πέµπτη 17/12/2015, 22:00 Διαβάστε πριν ξεκινήσετε Διαβάστε την εκφώνηση προσεκτικά και σχεδιάστε το πρόγραµµά σας πριν

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 9: Συμβολοσειρές και Ορίσματα Γραμμής Εντολής

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 9: Συμβολοσειρές και Ορίσματα Γραμμής Εντολής ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 9: Συμβολοσειρές και Ορίσματα Γραμμής Εντολής Στο εργαστήριο αυτό θα δούμε πώς ορίζονται και πώς χρησιμοποιούνται οι συμβολοσειρές στην C. Επίσης, θα μελετήσουμε κάποιες από τις συναρτήσεις

Διαβάστε περισσότερα

Διάλεξη 2: Επανάληψη Προγραμματισμού Συμβολοσειρές (strings) Διδάσκων: Παναγιώτης Ανδρέου

Διάλεξη 2: Επανάληψη Προγραμματισμού Συμβολοσειρές (strings) Διδάσκων: Παναγιώτης Ανδρέου Διάλεξη 2: Επανάληψη Προγραμματισμού Συμβολοσειρές (strings) Στην ενότητα αυτή θα μελετηθούν τα εξής επιμέρους θέματα: Εισαγωγή στις έννοιες: - Εισαγωγικές Έννοιες σε Strings - Πίνακες από Strings - Συναρτήσεις

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο Αλφαριθµητικές Σειρές Χαρακτήρων (Strings)

Κεφάλαιο Αλφαριθµητικές Σειρές Χαρακτήρων (Strings) Κεφάλαιο 9.1-9.2 Αλφαριθµητικές Σειρές Χαρακτήρων (Strings) ( ιάλεξη 19) ιδάσκων: ηµήτρης Ζεϊναλιπούρ 1) Strings στη C Ένα string είναι µία ακολουθία αλφαριθµητικών χαρακτήρων, σηµείων στίξης κτλ. Π.χ.

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο Αλφαριθμητικές Σειρές Χαρακτήρων (Strings) (Διάλεξη 20) 1) Strings στη C

Κεφάλαιο Αλφαριθμητικές Σειρές Χαρακτήρων (Strings) (Διάλεξη 20) 1) Strings στη C Κεφάλαιο 9.1-9.2 Αλφαριθμητικές Σειρές Χαρακτήρων (Strings) (Διάλεξη 20) 1) Strings στη C Ένα string είναι μία ακολουθία αλφαριθμητικών χαρακτήρων, σημείων στίξης κτλ. Π.χ. Hello How are you? 121212 *Apple#123*%

Διαβάστε περισσότερα

ΑΣΚΗΣΗ 2: ΔΟΜΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ C, ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ ΜΕΤΑΒΛΗΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΚΑΙ ΕΞΟΔΟΥ

ΑΣΚΗΣΗ 2: ΔΟΜΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ C, ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ ΜΕΤΑΒΛΗΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΚΑΙ ΕΞΟΔΟΥ ΑΣΚΗΣΗ 2: ΔΟΜΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ C, ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ ΜΕΤΑΒΛΗΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΚΑΙ ΕΞΟΔΟΥ Σκοπός της Άσκησης Ο σκοπός αυτής της εργαστηριακής άσκησης είναι η ανάλυση των βασικών χαρακτηριστικών της Γλώσσας

Διαβάστε περισσότερα

abistarakis PASS - Σωστή κατασκευή tgz και ονοµασία αρχείων

abistarakis PASS - Σωστή κατασκευή tgz και ονοµασία αρχείων Στις επόµενες σελίδες µπορείτε να δείτε ενδεικτικούς βαθµούς και σχόλια για το lab1. Επειδή αυτό ήταν το πρώτο εργαστήριο, οι βαθµοί δε θα µετρήσουν (δηλαδή όποιος βαθµολογήθηκε µε fail δε θα πάρει απουσία)

Διαβάστε περισσότερα

ΣΕΤ ΑΣΚΗΣΕΩΝ 3. Προθεσµία: Τετάρτη 7/12/2016, 21:00

ΣΕΤ ΑΣΚΗΣΕΩΝ 3. Προθεσµία: Τετάρτη 7/12/2016, 21:00 ΣΕΤ ΑΣΚΗΣΕΩΝ 3 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ I, ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2016-2017 Προθεσµία: Τετάρτη 7/12/2016, 21:00 Διαβάστε πριν ξεκινήσετε Διαβάστε όλη την εκφώνηση προσεκτικά πριν ξεκινήσετε να γράφετε κώδικα.

Διαβάστε περισσότερα

char name[5]; /* define a string of characters */

char name[5]; /* define a string of characters */ Συµβολοσειρές (Strings) Συµβολοσειρά (string) είναι µια σειρά αλφαριθµητικών χαρακτήρων (γενικά εκτυπώσιµων συµβόλων ASCII). Όταν λέµε σειρά εννοούµε διαδοχικές θέσεις µνήµης που µπορούν να αντιµετωπισθούν

Διαβάστε περισσότερα

lab3grades - Δεν παραδόθηκε. - Προσπαθήστε να κάνετε την άσκηση στο σπίτι.

lab3grades - Δεν παραδόθηκε. - Προσπαθήστε να κάνετε την άσκηση στο σπίτι. 02103 FAIL προγράµµατος µε κενές γραµµές -Δεν έχετε συµπεριλάβει καθόλου σχόλια!!! -Τα ονόµατα των σταθερών είναι µε ΚΕΦΑΛΑΙΑ. Επίσης, το 20 και το 1000 έπρεπε να είναι αποθηκευµένα σε σταθερές. - Έχετε

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ Η/Υ Ακαδημαϊκό έτος 2001-2002 ΤΕΤΡΑΔΙΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ #4

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ Η/Υ Ακαδημαϊκό έτος 2001-2002 ΤΕΤΡΑΔΙΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ #4 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ Η/Υ Ακαδημαϊκό έτος 2001-2002 ΤΕΤΡΑΔΙΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ #4 «Προγραμματισμός Η/Υ» - Τετράδιο Εργαστηρίου #4 2 Γενικά Στο Τετράδιο #4 του Εργαστηρίου θα αναφερθούμε σε θέματα διαχείρισης πινάκων

Διαβάστε περισσότερα

Στη C++ υπάρχουν τρεις τύποι βρόχων: (a) while, (b) do while, και (c) for. Ακολουθεί η σύνταξη για κάθε μια:

Στη C++ υπάρχουν τρεις τύποι βρόχων: (a) while, (b) do while, και (c) for. Ακολουθεί η σύνταξη για κάθε μια: Εργαστήριο 6: 6.1 Δομές Επανάληψης Βρόγχοι (Loops) Όταν θέλουμε να επαναληφθεί μια ομάδα εντολών τη βάζουμε μέσα σε ένα βρόχο επανάληψης. Το αν θα (ξανα)επαναληφθεί η εκτέλεση της ομάδας εντολών καθορίζεται

Διαβάστε περισσότερα

Επανάληψη για τις Τελικές εξετάσεις. (Διάλεξη 24) ΕΠΛ 032: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΜΕΘΟΔΩΝ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ

Επανάληψη για τις Τελικές εξετάσεις. (Διάλεξη 24) ΕΠΛ 032: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΜΕΘΟΔΩΝ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ Επανάληψη για τις Τελικές εξετάσεις (Διάλεξη 24) Εισαγωγή Το μάθημα EPL032 έχει ως βασικό στόχο την επίλυση προβλημάτων πληροφορικής με την χρήση της γλώσσας προγραμματισμού C. Επομένως πρέπει: Nα κατανοήσετε

Διαβάστε περισσότερα

ΣΕΤ ΑΣΚΗΣΕΩΝ 2. Προθεσµία: 15/11/09, 23:59

ΣΕΤ ΑΣΚΗΣΕΩΝ 2. Προθεσµία: 15/11/09, 23:59 ΣΕΤ ΑΣΚΗΣΕΩΝ 2 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ I, ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2009-20010 Προθεσµία: 15/11/09, 23:59 Στόχοι Χρήση συναρτήσεων Χρήση µονοδιάστατων πινάκων Διαχείριση συµβολοσειρών Φορµαρισµένη έξοδος δεδοµένων

Διαβάστε περισσότερα

ΑΕΜ ΒΑΘΜΟΣ ΣΧΟΛΙΑ. 812 PASS Καλή δουλειά

ΑΕΜ ΒΑΘΜΟΣ ΣΧΟΛΙΑ. 812 PASS Καλή δουλειά ΑΕΜ ΒΑΘΜΟΣ ΣΧΟΛΙΑ 812 Καλή δουλειά 887 926 FAIL 1040 FAIL Μη αναγνωρίσιµο φορµατ 1060 1138 FAIL Ηµιτελές - Άσχηµα ονόµατα µεταβλητών/πεδίων που κάνουν δυσνόητο τον κώδικα. Μη χρησιµοποιείτε µεταβλητές

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο Πίνακες Ι. ( ιάλεξη 15) ιδάσκων: ηµήτρης Ζεϊναλιπούρ

Κεφάλαιο Πίνακες Ι. ( ιάλεξη 15) ιδάσκων: ηµήτρης Ζεϊναλιπούρ Κεφάλαιο 8.1-8.3 Πίνακες Ι ( ιάλεξη 15) ιδάσκων: ηµήτρης Ζεϊναλιπούρ 15-1 Πίνακες (Arrays) Σε αυτή την ενότητα θα µιλήσουµε για την δοµή δεδοµένων Πίνακας: 1. Εισαγωγή & Σύνταξη 2. ήλωση Πίνακα 3. Αρχικοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

lab3_all Α.Μ. ΒΑΘΜΟΣ ΣΧΟΛΙΑ

lab3_all Α.Μ. ΒΑΘΜΟΣ ΣΧΟΛΙΑ Α.Μ. ΒΑΘΜΟΣ ΣΧΟΛΙΑ 1375 1389 1413 - Γράφετε αρκετά καθαρά τον κώδικα, µπράβο! Έχετε δώσει καλά ονόµατα στις µεταβλητές και ορίζετε ως σταθερές τις τιµές ταχυτήτων των κυνηγών - Μετατρέπετε όλο το χρόνο

Διαβάστε περισσότερα

lab3grades οριακό PASS

lab3grades οριακό PASS ΑΕΜ ΒΑΘΜΟΣ ΣΧΟΛΙΑ - Αποστολή email: διαδικαστικά οκ, αλλά στείλατε την άσκηση µε δέκα λεπτά καθυστέρηση. Στο µέλλον τόσο µεγάλη καθυστέρηση θα είναι λόγος για fail γιατί η άσκηση θα θεωρείται εκπρόθεσµη.

Διαβάστε περισσότερα

Προγραµµατισµός Ι Εργαστήριο 13ο Ακαδ. Έτος ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 13 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ I, ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ

Προγραµµατισµός Ι Εργαστήριο 13ο Ακαδ. Έτος ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 13 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ I, ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 13 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ I, ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2014-2015 Στόχοι Αναδροµή Σηµείωση: Απαγορεύονται static και global µεταβλητές. Πριν ξεκινήσετε Πηγαίνετε στο φάκελο ce120 και κατασκευάστε µέσα

Διαβάστε περισσότερα

ΣΕΤ ΑΣΚΗΣΕΩΝ 3. Προθεσµία: 18/12/12, 22:00

ΣΕΤ ΑΣΚΗΣΕΩΝ 3. Προθεσµία: 18/12/12, 22:00 ΣΕΤ ΑΣΚΗΣΕΩΝ 3 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ I, ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2012-2013 Προθεσµία: 18/12/12, 22:00 Περιεχόµενα Διαβάστε πριν ξεκινήσετε Εκφώνηση άσκησης 1 Οδηγίες αποστολής άσκησης Διαδικαστικά Η εργασία

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 9: Συμβολοσειρές και Ορίσματα Γραμμής Εντολής

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 9: Συμβολοσειρές και Ορίσματα Γραμμής Εντολής ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 9: Συμβολοσειρές και Ορίσματα Γραμμής Εντολής Στο εργαστήριο αυτό θα δούμε πώς ορίζονται και πώς χρησιμοποιούνται οι συμβολοσειρές στην C. Επίσης, θα μελετήσουμε κάποιες από τις συναρτήσεις

Διαβάστε περισσότερα

int array[10]; double arr[5]; char pin[20]; Προγραµµατισµός Ι

int array[10]; double arr[5]; char pin[20]; Προγραµµατισµός Ι Εισαγωγή Στον Προγραµµατισµό «C» Πίνακες Πανεπιστήµιο Πελοποννήσου Τµήµα Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών Νικόλαος Δ. Τσελίκας Νικόλαος Προγραµµατισµός Δ. Τσελίκας Ι Πίνακες στη C Ένας πίνακας στη C είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΔΟΜΗΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΔΟΜΗΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΔΟΜΗΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ Τρίτη Διάλεξη Εντολές Επιλογής και Επανάληψης Εντολές επιλογής Εντολή if Η πιο απλή μορφή της if συντάσσεται ως εξής: if ( συνθήκη ) Οι εντολές μέσα στα άγκιστρα αποτελούν

Διαβάστε περισσότερα

ΣΕΤ ΑΣΚΗΣΕΩΝ 2. Προθεσµία: 27/11/11, 22:00

ΣΕΤ ΑΣΚΗΣΕΩΝ 2. Προθεσµία: 27/11/11, 22:00 ΣΕΤ ΑΣΚΗΣΕΩΝ 2 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ I, ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2011-2012 Προθεσµία: 27/11/11, 22:00 Περιεχόµενα Διαβάστε πριν ξεκινήσετε Εκφώνηση άσκησης Οδηγίες αποστολής άσκησης Πριν ξεκινήσετε (ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Διαβάστε περισσότερα

Η πρώτη παράμετρος είναι ένα αλφαριθμητικό μορφοποίησης

Η πρώτη παράμετρος είναι ένα αλφαριθμητικό μορφοποίησης Η συνάρτηση printf() Η συνάρτηση printf() χρησιμοποιείται για την εμφάνιση δεδομένων στο αρχείο εξόδου stdout (standard output stream), το οποίο εξ ορισμού συνδέεται με την οθόνη Η συνάρτηση printf() δέχεται

Διαβάστε περισσότερα

LAB1 ΛΥΣΗ. Ευρετήριο απαντήσεων ανά τµήµα: Ευρετήριο απαντήσεων ανά µήνυµα λάθους/προειδοποίησης

LAB1 ΛΥΣΗ. Ευρετήριο απαντήσεων ανά τµήµα: Ευρετήριο απαντήσεων ανά µήνυµα λάθους/προειδοποίησης LAB1 ΛΥΣΗ Ευρετήριο απαντήσεων ανά τµήµα: Τµήµα 1 Τµήµα 2 Τµήµα 3 Τµήµα 4 Τµήµα 5 Ευρετήριο απαντήσεων ανά µήνυµα λάθους/προειδοποίησης error: invalid preprocessing directive #includes error: syntax error

Διαβάστε περισσότερα

lab2grades printf("calculus: %.4lf\n", calculus);

lab2grades printf(calculus: %.4lf\n, calculus); lab2b.c:20:2: error: expected ; before print print("calculus: "); ^ printf("calculus:"); 02103 PASS - Απουσία σχολίων στο πρόγραµµα σας. - Τα ονόµατα των µεταβλητών που έχετε επιλέξει είναι περιγραφικά,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΤΟΛΕΣ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗΣ. for (παράσταση_1; παράσταση_2; παράσταση_3) εντολή επόμενη εντολή

ΕΝΤΟΛΕΣ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗΣ. for (παράσταση_1; παράσταση_2; παράσταση_3) εντολή επόμενη εντολή ΕΝΤΟΛΕΣ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗΣ for (παράσταση_1; παράσταση_2; παράσταση_3) εντολή επόμενη εντολή παράσταση_1 = Παράσταση Αρχικοποίησης παράσταση_2 = Παράσταση Ελέγχου Επανάληψης παράσταση_3 = Παράσταση Ενημέρωσης

Διαβάστε περισσότερα

Γλώσσα Προγραμματισμού C

Γλώσσα Προγραμματισμού C Προγραμματισμός HY: Γλώσσα Προγραμματισμού C Δρ. Ηλίας Κ. Σάββας, Αναπληρωτής Καθηγητής, Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε., T.E.I. Θεσσαλίας Email: savvas@teilar.gr URL: http://teilar.academia.edu/iliassavvas

Διαβάστε περισσότερα

ΣΕΤ ΑΣΚΗΣΕΩΝ 2. Προθεσµία: 15/11/10, 23:59

ΣΕΤ ΑΣΚΗΣΕΩΝ 2. Προθεσµία: 15/11/10, 23:59 ΣΕΤ ΑΣΚΗΣΕΩΝ 2 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ I, ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2010-2011 Προθεσµία: 15/11/10, 23:59 Στόχοι Πίνακες Συναρτήσεις Συµβολοσειρές Χρήση µεταβλητών και σταθερών Χρήση τελεστών Χρήση δοµών ελέγχου

Διαβάστε περισσότερα

lab14grades ΑΕΜ ΒΑΘΜΟΣ ΣΧΟΛΙΑ

lab14grades ΑΕΜ ΒΑΘΜΟΣ ΣΧΟΛΙΑ ΑΕΜ ΒΑΘΜΟΣ ΣΧΟΛΙΑ 00497 lab14grades - Σωστός έλεγχος του argc για όλες τις περιπτώσεις. - Θα έπρεπε να καλέσεις τη συνάρτηση strlen_r και στην περίπτωση του κενού string, strlen_r("\0"). - Σωστή χρήση

Διαβάστε περισσότερα

Παρακάτω δίνεται o σκελετός προγράμματος σε γλώσσα C. Σχολιάστε κάθε γραμμή του κώδικα.

Παρακάτω δίνεται o σκελετός προγράμματος σε γλώσσα C. Σχολιάστε κάθε γραμμή του κώδικα. Ερωτήσεις προόδου C Παρακάτω δίνεται o σκελετός προγράμματος σε γλώσσα C. Σχολιάστε κάθε γραμμή του κώδικα. #include // δίνει οδηγία στον compiler να // συμπεριλάβει την βιβλιοθήκη stdio int

Διαβάστε περισσότερα

ΣΕΤ ΑΣΚΗΣΕΩΝ 4. Προθεσµία: 8/1/12, 22:00

ΣΕΤ ΑΣΚΗΣΕΩΝ 4. Προθεσµία: 8/1/12, 22:00 ΣΕΤ ΑΣΚΗΣΕΩΝ 4 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ I, ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2011-2012 Προθεσµία: 8/1/12, 22:00 Περιεχόµενα Διαβάστε πριν ξεκινήσετε Εκφώνηση άσκησης Οδηγίες αποστολής άσκησης Πριν ξεκινήσετε (ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Διαβάστε περισσότερα

Προγραµµατισµός Ι Εργαστήριο 13ο Ακαδ. Έτος ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 13 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ I, ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ

Προγραµµατισµός Ι Εργαστήριο 13ο Ακαδ. Έτος ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 13 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ I, ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 13 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ I, ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2014-2015 Στόχοι Αναδροµή Σηµείωση: Απαγορεύονται static και global µεταβλητές. Πριν ξεκινήσετε Πηγαίνετε στο φάκελο ce120 και κατασκευάστε µέσα

Διαβάστε περισσότερα

Προγραµµατισµός Ι ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 4 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ I, ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ

Προγραµµατισµός Ι ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 4 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ I, ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 4 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ I, ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2012-2013 Στόχοι Δοµές ελέγχου (συνθήκες, επαναλήψεις) Πριν ξεκινήσετε Βήµα 1: Πηγαίνετε στο φάκελο ce120 και κατασκευάστε µέσα σε αυτόν ένα φάκελο

Διαβάστε περισσότερα

printf Οι κωδικοί (format codes) του printf για διάφορους τύπους δεδοµένων είναι:

printf Οι κωδικοί (format codes) του printf για διάφορους τύπους δεδοµένων είναι: printf Οι κωδικοί (format codes) του printf για διάφορους τύπους δεδοµένων είναι: %d για ακεραίους (int) %lf για κινητής υποδιαστολής διπλής ακρίβειας (double) %f για κινητής υποδιαστολής απλής ακρίβειας

Διαβάστε περισσότερα

5 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΑΛΓΟΡΙΘΜΩΝ

5 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΑΛΓΟΡΙΘΜΩΝ 5 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΑΛΓΟΡΙΘΜΩΝ 5.1 Εισαγωγή στους αλγορίθμους 5.1.1 Εισαγωγή και ορισμοί Αλγόριθμος (algorithm) είναι ένα πεπερασμένο σύνολο εντολών οι οποίες εκτελούν κάποιο ιδιαίτερο έργο. Κάθε αλγόριθμος

Διαβάστε περισσότερα

Προγραµµατισµός Ι Εργαστήριο 9ο Ακαδ. Έτος ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 9 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ I, ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ

Προγραµµατισµός Ι Εργαστήριο 9ο Ακαδ. Έτος ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 9 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ I, ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 9 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ I, ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2014-2015 Στόχοι Φορµαρισµένη είσοδος και έξοδος Αλφαριθµητικά Δείκτες Προσοχή: Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση goto. Πριν ξεκινήσετε Πηγαίνετε στο

Διαβάστε περισσότερα

lab4grades Παρακαλούµε µη γράφετε σχόλια στα ελληνικά!

lab4grades Παρακαλούµε µη γράφετε σχόλια στα ελληνικά! 02103 - Κατα σύµβαση οι σταθερές είναι δηλωµένες µε ΚΕΦΑΛΑΙΑ - Λάθος χρήση της scanf. Το γεγονός ότι η scanf είναι αρκετά "έξυπνη" δεν σηµαίνει ότι το µοτίβο που χρησιµοποιήσατε είναι σωστό. Έπρεπε να

Διαβάστε περισσότερα

ΣΕΤ ΑΣΚΗΣΕΩΝ 3. Προθεσµία: 5/12/10, 23:59

ΣΕΤ ΑΣΚΗΣΕΩΝ 3. Προθεσµία: 5/12/10, 23:59 ΣΕΤ ΑΣΚΗΣΕΩΝ 3 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ I, ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2010-2011 Προθεσµία: 5/12/10, 23:59 Στόχοι structs Πίνακες Συναρτήσεις Συµβολοσειρές Χρήση µεταβλητών και σταθερών Χρήση τελεστών Χρήση δοµών

Διαβάστε περισσότερα

Προγραμματισμός Ι Εργαστήριο 9ο Ακαδ. Έτος ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 9 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ I, ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ

Προγραμματισμός Ι Εργαστήριο 9ο Ακαδ. Έτος ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 9 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ I, ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 9 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ I, ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2014-2015 Στόχοι Φορμαρισμένη είσοδος και έξοδος Αλφαριθμητικά Δείκτες Προσοχή: Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση goto. Πριν ξεκινήσετε Πηγαίνετε στο

Διαβάστε περισσότερα

Προγραμματισμός Ι (ΗΥ120)

Προγραμματισμός Ι (ΗΥ120) Προγραμματισμός Ι (ΗΥ120) Διάλεξη 8: Πίνακες, Αλφαριθμητικά Πίνακες Ο πίνακας είναι μια ειδική δομή για την αποθήκευση μιας σειράς από δεδομένα του ίδιου τύπου. Η δήλωση ενός πίνακα γίνεται όπως για μια

Διαβάστε περισσότερα

Η γλώσσα προγραμματισμού C

Η γλώσσα προγραμματισμού C Η γλώσσα προγραμματισμού C Χειρισμός χαρακτήρων, συμβολοσειρές Συμβολοσειρές Συμβολοσειρά ονομάζουμε μια οποιαδήποτε ακολουθία αλφαριθμητικών χαρακτήρων: «Κώστας», «Κώστας Βασιλάκης», «Δαιδάλου 23» Στην

Διαβάστε περισσότερα

Μ.Σ. lab12grades FAIL. η συνθήκη για έξοδο είναι και αυτή σωστή. Οριακό PASS. στα string. - σωστή και η κλήση της συνάρτησης.

Μ.Σ. lab12grades FAIL. η συνθήκη για έξοδο είναι και αυτή σωστή. Οριακό PASS. στα string. - σωστή και η κλήση της συνάρτησης. ΒΑΘΜΟΣ ΣΧΟΛΙΑ - στην malloc που χρησιµοποιήσατε, δεν έχετε αφήσει χώρο για το \0 και χρησιµοποιείτε sizeof µε λάθος τρόπο. Στο τέλος που βάζετε το \0 είναι στην πραγµατικότητα σε µνήµη που δεν έχετε δεσµεύσει

Διαβάστε περισσότερα

Ψευδοκώδικας. November 7, 2011

Ψευδοκώδικας. November 7, 2011 Ψευδοκώδικας November 7, 2011 Οι γλώσσες τύπου ψευδοκώδικα είναι ένας τρόπος περιγραφής αλγορίθμων. Δεν υπάρχει κανένας τυπικός ορισμός της έννοιας του ψευδοκώδικα όμως είναι κοινός τόπος ότι οποιαδήποτε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟΝ ΔΟΜΗΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟΝ ΔΟΜΗΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟΝ ΔΟΜΗΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ Αλφαριθμητικά Αλφαριθμητικά (strings) Ένα αλφαριθμητικό είναι μια ακολουθία αλφαβητικών

Διαβάστε περισσότερα