ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής. Ευχαριστώ και εσάς, κύριε συνάδελφε, για την ερώτηση που καταθέσατε

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής. Ευχαριστώ και εσάς, κύριε συνάδελφε, για την ερώτηση που καταθέσατε"

Transcript

1 ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης): Ευχαριστώ πολύ, κύριε Πρόεδρε. Ευχαριστώ και εσάς, κύριε συνάδελφε, για την ερώτηση που καταθέσατε σχετικά με τα θέματα που αφορούν το Γενικό Νοσοκομείο Κέντρο Υγείας Γουμένισσας. Θα μου επιτρέψετε κατ αρχάς εισαγωγικά να πω πως υποβάλλονται ερωτήσεις μεταξύ των οποίων και αυτή που συζητούμε σήμερα, οι οποίες έχουν κατά νου τον τρόπο λειτουργίας ενός συστήματος, ενός μοντέλου το οποίο κατέρρευσε. Οι ερωτήσεις σας έχουν το εξής μότο: Χρειαζόμαστε και άλλα χρήματα σε μία χώρα η οποία έχει ένα τεράστιο δημοσιονομικό πρόβλημα και είναι δακτυλοδεικτούμενη διεθνώς, χρειαζόμαστε και άλλους δημοσίους υπαλλήλους, χρειαζόμαστε και άλλα κονδύλια, και άλλη χρηματοδότηση. Η προσπάθεια, η οποία γίνεται, στην κατεύθυνση να αξιοποιηθούν τα χρήματα που έχουμε, έτσι ώστε να διατηρηθεί η ίδια ποιότητα και να εξοβελιστούν περιττές δαπάνες, άσκοπες δαπάνες, οι οποίες άσκοπες δαπάνες και τα περιττά έξοδα έφεραν τη χώρα στο επίπεδο το οποίο βρίσκεται σήμερα, προφανώς σας βρίσκει αδιάφορους. Ενώ, λοιπόν, έχει περάσει ένα νομοσχέδιο από το Υπουργείο Υγείας, το οποίο έχει στόχο την αναβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχονται στους πολίτες, που έχει στόχο τον καλύτερο συντονισμό των μονάδων του Υπουργείου Υγείας και αυτός ο

2 συντονισμός συμπεριλαμβάνει και τη διασύνδεση μεγάλων με μικρότερα νοσοκομεία, ώστε να υπάρξει αποτελεσματικότερη και στοχευμένη υπηρέτηση των πολιτών, εσείς μένετε στην υπεράσπιση ενός συστήματος, το οποίο είχε και χαρακτηριστικά αναποτελεσματικότητας και κατασπατάλησης, χωρίς να υπάρχει ανάγκη πόρων. Μια χαρακτηριστική περίπτωση είναι η περίπτωση του Νοσοκομείου Γουμένισσας, όπου εκείνο το οποίο έγινε από τη διασύνδεση είναι οι γιατροί, οι οποίοι είναι το πρωί και κάνουν κανονικά την υπηρεσία τους στο Γενικό Νοσοκομείο - Κέντρο Υγείας Γουμένισσας του Παιδιατρικού και του Γυναικολογικού-Μαιευτικού τμήματος, το βράδυ να κάνουν τις εφημερίες στο Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς. Δεν έφυγαν οι παιδίατροι και οι μαιευτήρες-γυναικολόγοι από το Νοσοκομείο Γουμένισσας. Εφημερίες κάνουν βράδυνες στις αντίστοιχες κλινικές του Γενικού Νοσοκομείου στο Κιλκίς. Αυτό γίνεται γιατί αποδείχθηκε ότι τα προηγούμενα χρόνια η προσέλευση στο Νοσοκομείο της Γουμένισσας -από τα στοιχεία, τα οποία δίνει το Νοσοκομείο- ήταν πολύ μικρότερη από αυτήν, η οποία θα δικαιολογούσε την παρουσία των γιατρών εκεί. Την ώρα που υπήρχαν γιατροί στο Γενικό Νοσοκομείο - Κέντρο Υγείας Γουμένισσας, οι οποίοι δεν είχαν να αντιμετωπίσουν περιστατικά, αντίστοιχα έλειπαν γιατροί από το Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς, όπου υπήρχαν περιστατικά.

3 Ο καλύτερος, λοιπόν, συντονισμός λόγω της διασύνδεσης, ώστε να υπηρετηθεί καλύτερα και συνολικά ο πληθυσμός του νομού Κιλκίς σας βρίσκει αντίθετους και κάνετε την ερώτηση. Κύριε Πρόεδρε, θα συνεχίσω στη δευτερολογία μου. Δεν ολοκλήρωσα. Σας ευχαριστώ. ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αναστάσιος Κουράκης): Ευχαριστούμε τον κύριο Υφυπουργό. Το λόγο έχει ο κ. Θεόδωρος Ιγνατιάδης για την περαιτέρω ανάπτυξη της ερώτησής του. ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΙΓΝΑΤΙΑΔΗΣ: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε. Όσον αφορά το τι κατέρρευσε, κατέρρευσε το μοντέλο που στήσατε και στηρίζεται στην ιδιωτικοοικονομική λειτουργία για την υγεία. Αυτό είναι υπεύθυνο και για όποιες σπατάλες γίνονται και δεν είναι υπεύθυνοι ούτε οι εργαζόμενοι, που δουλεύουν στο σύστημα υγείας, ούτε, βέβαια, υπεύθυνοι είναι οι κάτοικοι που έχουν ανάγκη τις υπηρεσίες της υγείας. Χρησιμοποιείτε πολλές φορές την υποβάθμιση και την υπολειτουργία μονάδων υγείας, που προκάλεσε η ίδια η πολιτική σας, σαν πρόσχημα για την περαιτέρω υποβάθμιση και το κλείσιμό τους. Τα περί ορθολογισμού και εξορθολογισμού των δαπανών και της δημοσιονομικής κρίσης, καθώς βρίσκετε λεφτά εκεί που είναι να στηρίξετε τους επιχειρηματίες, είναι προσχήματα για να εφαρμόσετε μια συγκεκριμένη πολιτική. Η

4 πολιτική αυτή λέει «εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών υγείας, υποβάθμιση των δημόσιων μονάδων υγείας και κλείσιμο τους μερικές φορές σε βάρος της υγείας και της ζωής των κατοίκων, ιδιαίτερα τέτοιων δύσκολων περιοχών, όπως είναι η περιοχή της Παιονίας». Στην ουσία, διευκολύνετε με αυτόν τον τρόπο, εξοικονομώντας πόρους και στηρίζετε το μεγάλο κεφάλαιο από τη μια και την επιχειρηματικότητα στον τομέα της υγείας. Στέλνετε τον κόσμο σε ιδιωτικές μονάδες, προκειμένου να βρουν όσοι μπορούν την υγειά τους, τη στιγμή που οι συνθήκες της ζωής χειροτερεύουν και άρα, η ανάγκη για παραπάνω υπηρεσίες υγείας είναι μεγαλύτερη. Βάζετε το χέρι βαθειά και στα ταμεία, βάζετε το χέρι βαθιά και στην τσέπη, προκειμένου να βρουν οι άνθρωποι την υγειά τους και διανύουν μεγάλες αποστάσεις στην περιοχή οι εργαζόμενοι, οι αγρότες κ.λπ. όσοι μπορούν να έχουν, γιατί υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός που δεν μπορεί να πληρώσει και τις ασφαλιστικές εισφορές, καθώς είναι μακροχρόνια άνεργοι -και επαγγελματίες και αγρότες- και δεν μπορούν να έχουν και αυτές τις υπηρεσίες. Για εμάς, το ζήτημα είναι να καλυφθούν όλες οι αναγκαίες θέσεις, να μην υπάρξει στο παραμικρό υποβάθμιση των υπηρεσιών της υγείας στην περιοχή. Συνολικά, πρέπει να αναπτυχθεί παραπέρα το σύστημα υγείας και όλες οι δημόσιες μονάδες υγείας, ούτως ώστε να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες.

5 Πρέπει να προσληφθεί το αναγκαίο προσωπικό με μόνιμες και σταθερές θέσεις εργασίας, να μονιμοποιηθούν όλοι οι έκτακτοι και, φυσικά, να υπάρχει σε όλους και χωρίς προϋποθέσεις, χωρίς καμμία πληρωμή, δωρεάν παροχή υπηρεσιών υγείας. Γι αυτό, εμείς καλούμε το λαό να παλέψει συνολικότερα για ένα αποκλειστικά δημόσιο, ενιαίο και δωρεάν σύστημα υγείας υψηλού επιπέδου, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας και κοινωνικοποίηση των μεγάλων επιχειρηματικών μονάδων που υπάρχουν σ αυτόν τον τομέα και, παράλληλα, για έναν ενιαίο δημόσιο φορέα παραγωγής, διακίνησης και εισαγωγής τόσο φαρμακευτικού, όσο και υγειονομικού υλικού, ώστε να καλύπτονται με χαμηλό κόστος οι σύγχρονες ανάγκες του δημόσιου συστήματος υγείας. ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αναστάσιος Κουράκης): Ευχαριστούμε τον κ. Ιγνατιάδη. Το λόγο έχει τώρα ο Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Μάρκος Μπόλαρης για την περαιτέρω ανάπτυξη της απάντησής του. ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης): Ευχαριστώ πολύ, κύριε Πρόεδρε. Κύριε συνάδελφε, είμαι βέβαιος ότι ξέρετε τη γεωμορφολογία του Νομού Κιλκίς και ξέρετε πως η διακίνηση και μετακίνηση μέσα στο Νομό Κιλκίς, προκειμένου να φθάσει κανείς στο Νοσοκομείο του Κιλκίς, είναι πολύ πιο εύκολη και πολύ πιο γρήγορη απ ό,τι είναι η μετακίνηση των κατοίκων στη δυτική Αθήνα, προκειμένου να έχουν πρόσβαση στο γειτονικό τους νοσοκομείο. Αυτό το ξέρετε.

6 ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΙΓΝΑΤΙΑΔΗΣ: Από τα ορεινά της Παιονίας; ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης): Δεύτερον, επειδή λέτε ότι υποβαθμίζονται οι συνθήκες του Νοσοκομείου Γουμένισσας προκειμένου να στείλουμε κόσμο σε ιδιωτικές κλινικές και νοσοκομεία και επειδή δεν επιτρέπεται να δημιουργούμε ψευδείς εντυπώσεις, σας είπα ότι δεν εφημερεύει το βράδυ το Νοσοκομείο-Κέντρο Υγείας Γουμένισσας για παιδιατρικά και γυναικολογικά περιστατικά και ότι αυτά τα περιστατικά εξυπηρετούνται από το Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς, το οποίο είναι σε απόσταση είκοσι χιλιομέτρων, δηλαδή σε απόσταση δεκαπέντε, είκοσι λεπτών. Γιατί έγινε αυτό; Έχω το έγγραφο του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς. Αυτό έγινε διότι το 2009, το 2010 και το 2011 δεν έγινε στην Παιδιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Γουμένισσας καμμία εισαγωγή! Καμμία! Το 2009, στη Γυναικολογική-Μαιευτική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου-Κέντρου Υγείας Γουμένισσας έγιναν έξι εισαγωγές, το 2010 έγινε μία εισαγωγή και το 2011 δεν έγινε καμμία εισαγωγή! Είναι δυνατόν να κρατάμε γιατρούς; Αυτό υπερασπίζεστε; Δηλαδή, να κρατάμε γιατρούς εκεί που δεν υπάρχει ανάγκη για το αν υπάρξει μία ανάγκη το χρόνο και να στερούμε το μεγάλο νοσοκομείο της περιοχής από τους εφημερεύοντες γιατρούς; ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΙΓΝΑΤΙΑΔΗΣ: Το χειρουργικό τμήμα;

7 ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης): Σας παρακαλώ πολύ! Αν θέλετε να μιλήσουμε για το χειρουργικό, να κάνετε ερώτηση, για να έχω τα στοιχεία από το Νοσοκομείο Κιλκίς! Βλέπετε ότι τα στοιχεία του διασυνδεδεμένου νοσοκομείου Κιλκίς-Γουμένισσας είναι καταλυτικά και απορρίπτουν τους ισχυρισμούς σας! Εάν, λοιπόν, θέλετε απάντηση για το χειρουργείο, να μου κάνετε συγκεκριμένη ερώτηση! Τα στοιχεία, λοιπόν, δείχνουν ότι αν γίνονταν δεκτοί οι ισχυρισμοί σας, έπρεπε να έχουμε γιατρούς οι οποίοι θα εφημερεύουν στο μικρό νοσοκομείο, όπου δεν υπάρχει κίνηση εκ των πραγμάτων, εκ των στοιχείων και να τους στερούμε από το μεγάλο νοσοκομείο όπου υπάρχει κίνηση! Επομένως, μπορούμε να αναγνωρίζουμε τα αποτελέσματα μίας προσπάθειας η οποία έχει στόχο τον εκσυγχρονισμό και την καλύτερη αξιοποίηση και του ανθρώπινου δυναμικού, υπέρ του οποίου προηγουμένως κάνατε αναφορές και είμαστε μαζί σας. Φυσικά και πρέπει να αξιοποιηθεί και το ιατρικό και το διοικητικό και το νοσηλευτικό προσωπικό στην υπηρεσία του νοσοκομείου, δηλαδή στην υπηρεσία των πολιτών. Και αυτό δεν γίνεται, όταν μένουμε στο στερεότυπο ότι πρέπει να έχω γιατρό να εφημερεύει εκεί που δεν χρειάζεται! Ευχαριστώ πολύ, κύριε Πρόεδρε. ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αναστάσιος Κουράκης): Ευχαριστούμε τον κ. Μάρκο Μπόλαρη, Υφυπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γρηγόρης Νιώτης): Το λόγο έχει τώρα ο Υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Μάρκος Μπόλαρης.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γρηγόρης Νιώτης): Το λόγο έχει τώρα ο Υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Μάρκος Μπόλαρης. ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γρηγόρης Νιώτης): Το λόγο έχει τώρα ο Υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Μάρκος Μπόλαρης. Κύριε Υφυπουργέ, έχετε στη διάθεσή σας είκοσι λεπτά. ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υφυπουργός

Διαβάστε περισσότερα

Γραφείο Τύπου 210-52.05.290-1. Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2011 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Γραφείο Τύπου 210-52.05.290-1. Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2011 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Γραφείο Τύπου 210-52.05.290-1 Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2011 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΛΟΒΕΡΔΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΦΕΤ ΑΡΗ ΜΟΥΣΙΩΝΗ ΔΙΟΙΚΗΤΗ 1

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία ΥΦΥΠΕΞ Σ. Κουβέλη στο 4 ο Συνέδριο «Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα στη Θεσσαλονίκη» (13.05.2011)

Ομιλία ΥΦΥΠΕΞ Σ. Κουβέλη στο 4 ο Συνέδριο «Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα στη Θεσσαλονίκη» (13.05.2011) Ομιλία ΥΦΥΠΕΞ Σ. Κουβέλη στο 4 ο Συνέδριο «Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα στη Θεσσαλονίκη» (13.05.2011) Γ. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ: Κυρίες και κύριοι, θα ήθελα εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΚΕΤΑ και

Διαβάστε περισσότερα

Αγαπητοί Κύριοι καθηγητές, αγαπητοί συνάδελφοι, Τι,αλήθεια, θα περίμενε ένα απαιτητικό ακροατήριο σαν εσάς, να ακούσει από μια γυναίκα, διοικήτρια

Αγαπητοί Κύριοι καθηγητές, αγαπητοί συνάδελφοι, Τι,αλήθεια, θα περίμενε ένα απαιτητικό ακροατήριο σαν εσάς, να ακούσει από μια γυναίκα, διοικήτρια 1 Αγαπητοί Κύριοι καθηγητές, αγαπητοί συνάδελφοι, Τι,αλήθεια, θα περίμενε ένα απαιτητικό ακροατήριο σαν εσάς, να ακούσει από μια γυναίκα, διοικήτρια ενός μεγάλου Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου; Για να είμαστε

Διαβάστε περισσότερα

Υπουργείου Παιδείας. Αυτή δεν είναι, κύριε Υφυπουργέ, τροπολογία, αλλά είναι μίνι

Υπουργείου Παιδείας. Αυτή δεν είναι, κύριε Υφυπουργέ, τροπολογία, αλλά είναι μίνι ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΝΤΖΑΣ: Ξεκινώ, λοιπόν, με την τροπολογία 1029 του Υπουργείου Παιδείας. Αυτή δεν είναι, κύριε Υφυπουργέ, τροπολογία, αλλά είναι μίνι νομοσχέδιο. Και το λέω αυτό, γιατί σε ένα άρθρο με τρεις παραγράφους

Διαβάστε περισσότερα

Πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση: τα οικονομικά της, η εκχώρηση αρμοδιοτήτων της και οι επιπτώσεις στο ανθρώπινο δυναμικό και στα δημόσια αγαθά

Πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση: τα οικονομικά της, η εκχώρηση αρμοδιοτήτων της και οι επιπτώσεις στο ανθρώπινο δυναμικό και στα δημόσια αγαθά ΜΕΛΕΤΗ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ Πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση: τα οικονομικά της, η εκχώρηση αρμοδιοτήτων της και οι επιπτώσεις στο ανθρώπινο δυναμικό και στα δημόσια αγαθά ΑΘΗΝΑ, ΜΑΙΟΣ 2014 Έκδοση του Κοινωνικού

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση νέων ηλεκτρονικών διαδικασιών εγγραφής στο ΓΕΜΗ, κατάθεσης εμπορικού σήματος και κατοχύρωσης ευρεσιτεχνίας και δημιουργίας νέας πλατφόρμας δημοσίων συμβάσεων Τις νέες ηλεκτρονικές διαδικασίες

Διαβάστε περισσότερα

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ. Αθήνα, 14 Δεκεμβρίου 2009 ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ. Αθήνα, 14 Δεκεμβρίου 2009 ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ Αθήνα, 14 Δεκεμβρίου 2009 ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟ Κυρίες και κύριοι, Απευθύνομαι σήμερα σ? εσάς, τους εκπροσώπους

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΛΕΤΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΥΠΕ ΚΡΗΤΗΣ

ΤΕΛΕΤΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΥΠΕ ΚΡΗΤΗΣ ΤΕΛΕΤΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΥΠΕ ΚΡΗΤΗΣ Το διάστημα από την ανακοίνωση της αλλαγής στην διοίκηση της ΥΠΕ μέχρι σήμερα το αξιοποιήσαμε για την ενημέρωσή μας, η οποία από την πλευρά της απερχόμενης διοίκησης

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΣΣΤ. Τρίτη 6 Σεπτεµβρίου 2011

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΣΣΤ. Τρίτη 6 Σεπτεµβρίου 2011 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΣΣΤ Τρίτη 6 Σεπτεµβρίου 2011 ΘΕΜΑΤΑ Α. ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 1. Επικύρωση Πρακτικών, σελ. 16292 2. 'Αδεια απουσίας της Βουλευτού κ. Θ. Μπακογιάννη, σελ. 16272 3. Συλλυπητήρια αναφορά

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερωτικό Σημείωμα για το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015. 9 Ιουνίου 2011

Ενημερωτικό Σημείωμα για το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015. 9 Ιουνίου 2011 Ενημερωτικό Σημείωμα για το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015 9 Ιουνίου 2011 Α. Η πορεία μας μέχρι σήμερα Β. Γιατί 6,4 δισ. Ευρώ πρόσθετη προσπάθεια το 2011; Γ. Το Μεσοπρόθεσμο

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ. Δελτίο Τύπου. Αθήνα, 24-6-2015

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ. Δελτίο Τύπου. Αθήνα, 24-6-2015 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Δελτίο Τύπου Αθήνα, 24-6-2015 Κοινή συνέντευξη Τύπου της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώς

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ τ ω ν γ ι α τ ρ ω ν ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α Δ ι μ η ν ι α ί α Έ κ δ ο σ η Τ Ε Υ Χ Ο Σ 2 1 5 (Τυπώνεται σε 25.500 αντίτυπα) ιουνιοσ - ιουλιοσ 2010

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Το λόγο έχει ο κύριος

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Το λόγο έχει ο κύριος ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Το λόγο έχει ο κύριος Βαρνάβας Δημήτριος για 3 λεπτά. Γιατρών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΔΙΚΟ ΕΝΘΕΤΟ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2014

ΕΙΔΙΚΟ ΕΝΘΕΤΟ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2014 ΕΙΔΙΚΟ ΕΝΘΕΤΟ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2014 οικο νομία ΦΑΚΕΛΟΣ Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ΑΓΚΑΘΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΙΚΟνομία - ΕΚΔΟΣΗ ΠΑΚΟΕ (16σελιδο ένθετο): Υπεύθυνος έκδοσης: Παναγιώτης Χριστοδουλάκης Eπιμέλεια Ύλης: Aθανάσιος Πετρογιάννης

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ Η κατάσταση στην υγεία σήμερα Βασικές παραδοχές: ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ Η υγεία δεν είναι αμιγώς ιατρικό θέμα αλλά και κοινωνικό, ανθρωπιστικό και πολιτικό και υπό αυτή την έννοια μας αφορά όλους. Η ισότιμη

Διαβάστε περισσότερα

β) Ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κατέθεσε σχέδιο νόμου: «Αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και άλλες διατάξεις», σελ.

β) Ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κατέθεσε σχέδιο νόμου: «Αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και άλλες διατάξεις», σελ. ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΙΑ ΣΥΝΟΔΟΣ Γ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΙΓ ΘΕΡΟΥΣ 2007 Τετάρτη 1 Αυγούστου 2007 ΘΕΜΑΤΑ Α. ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Επικύρωση Πρακτικών, σελ. Β. ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ 1. Συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΝΕ. Δευτέρα 22 Δεκεµβρίου 2014

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΝΕ. Δευτέρα 22 Δεκεµβρίου 2014 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΝΕ Δευτέρα 22 Δεκεµβρίου 2014 ΘΕΜΑΤΑ Α. ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 1. Επικύρωση Πρακτικών, σελ. 4123, 4141, 4209, 4321 2. Ανακοινώνεται ότι τη συνεδρίαση παρακολουθούν µαθητές από το

Διαβάστε περισσότερα

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την ΥΓΕΙΑ

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την ΥΓΕΙΑ Σεπτέμβρης 2014 Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την ΥΓΕΙΑ Η Κατάσταση σήμερα Η στρατηγική του νεοφιλελευθερισμού αποσκοπεί στην ελαχιστοποίηση του κοινωνικού κράτους και στη διαμόρφωση συνθηκών για επέκταση της

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ ΙΣΤ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΥΝΟΔΟΣ Α ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΣΤ. Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015 ΕΙΔΙΚΗ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ:

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ ΙΣΤ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΥΝΟΔΟΣ Α ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΣΤ. Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015 ΕΙΔΙΚΗ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ: ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ ΙΣΤ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΥΝΟΔΟΣ Α ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΣΤ Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015 ΕΙΔΙΚΗ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ: ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Στατιστικά στοιχεία ΚΙΦΑ (2012-2013)

Στατιστικά στοιχεία ΚΙΦΑ (2012-2013) Α) Ασθενείς Επισκέψεις - Εξετάσεις Στατιστικά στοιχεία ΚΙΦΑ (2012-2013) Στοιχείο 2012 2013 Σύνολο Αριθμός ασθενών 216 321 537 Αριθμός επισκέψεων στο ΚΙΦΑ 362 566 928 Αριθμός παραπεμπτικών σε εξωτερικούς

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΚΑΝΑΛΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

ΔΙΑΚΑΝΑΛΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΙΑΚΑΝΑΛΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015 ΣΤ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: Γεια σας. Είμαστε μόλις τέσσερις μέρες πριν τις εκλογές με καλή και ειλικρινή διάθεση. Από το πρωί σιγοψιθυρίζω

Διαβάστε περισσότερα

Στην Αθήνα σήμερα, 12 Ιουλίου 2011, ημέρα Τρίτη και ώρα 17.30, συνεδρίασε. στην Αίθουσα «Προέδρου Γιάννη Νικ. Αλευρά» (151) του Μεγάρου της Βουλής η

Στην Αθήνα σήμερα, 12 Ιουλίου 2011, ημέρα Τρίτη και ώρα 17.30, συνεδρίασε. στην Αίθουσα «Προέδρου Γιάννη Νικ. Αλευρά» (151) του Μεγάρου της Βουλής η ΡΟΥΣΣΟΥ ΡΟΥΣΣΟΥ 12.7.11 BADY0712.SR1 ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΙΓ - ΣΥΝΟΔΟΣ Β ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ Π Ρ Α Κ Τ Ι Κ Ο (Άρθρο 40 παρ. 1 του Κ.τ.Β.) Στην Αθήνα σήμερα, 12 Ιουλίου 2011, ημέρα

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΜΕ ΘΕΜΑ: «ΟΜΙΛΟΣ Ο.Σ.Ε-ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ»

Διαβάστε περισσότερα

Στο δρόμο της ακαδημαϊκής καριέρας,

Στο δρόμο της ακαδημαϊκής καριέρας, 18 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ Συνέντευξη του Θάνου Αργύρη στα Νέα της ΕΟΠΕ Στο δρόμο της ακαδημαϊκής καριέρας, με βασικούς στόχους το ουσιαστικό ερευνητικό έργο και τη βελτίωση της θεραπείας

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΡΕΠΠΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΛΑΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΡΕΠΠΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΛΑΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα, 1 η Δεκεμβρίου 2010 Ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας, τοποθετήθηκε χθες το βράδυ (30/11/10) στην Ολομέλεια

Διαβάστε περισσότερα

EΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

EΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ Ιανουάριος 2008 Αριθμός φύλλου 636 ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: EΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ Παρόν και μέλλον του λογαριασμού Επικούρησης Προσωπικού της ΕΤΕ Ευθύνες και Υποχρεώσεις της ΕΤΕ για την επαρκή χρηματοδότηση

Διαβάστε περισσότερα

ΥΓΕΙΑ2013 ΦΑΡΜΑΚΟ ΟΜΟΡΦΙΑ

ΥΓΕΙΑ2013 ΦΑΡΜΑΚΟ ΟΜΟΡΦΙΑ ΥΓΕΙΑ013 ΑΡΜΑΚΟ ΟΜΟΡΙΑ salus.gr ΥΓΕΙΑΑΡΜΑΚΟ ΟΜΟΡΙΑ013 genesis pharma ΥΓΕΙΑΑΡΜΑΚΟ ΟΜΟΡΙΑ013 ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ACTIVE BUSINESS PUBLISHING Καδμείας 17, Βοτανικός. Τ.κ. 11855 Αθήνα Τηλ: +30 10347481, +30 10 348666

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ : Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ : Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΥΚΛΟΣ ΔΙΑΛΕΞΕΩΝ «ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ» ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ : Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΛΕΤΣΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΙΤΗ 26 ΙΟΥΝΙΟΥ 2007

ΤΡΙΤΗ 26 ΙΟΥΝΙΟΥ 2007 1 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 10 ης ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ Γ Κ.Π.Σ. ΤΡΙΤΗ 26 ΙΟΥΝΙΟΥ 2007 Κος ΦΩΛΙΑΣ: Καλημέρα σας. Σας καλωσορίζουμε στο άνοιγμα των εργασιών της 10 ης Επιτροπής Παρακολούθησης του Κοινοτικού Πλαισίου

Διαβάστε περισσότερα