ΓΙΑΤΙ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΜΑΣ;

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΓΙΑΤΙ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΜΑΣ;"

Transcript

1

2 ΓΙΑΤΙ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΜΑΣ; Κύριος λόγος που μαγειρεύουμε τα φαγητά είναι τα διάφορα βακτήρια που περιέχουν και με το ψήσιμο σκοτώνονται και εκτός από αυτό τους δίνουμε καλύτερη γεύση.

3 ΟΙ ΦΟΎΡΝΟΙ ΈΧΟΥΝ ΜΕΓΆΛΗ ΙΣΤΟΡΊΑ Αρχικά οι άνθρωποι άρχισαν να μαγειρεύουν τα τρόφιμα σε φωτιά που άναβαν. Οι πρώτοι φούρνοι βρέθηκαν στην: Κεντρική Ευρώπη, πΧ. (μαγειρεύουν μαμούθ). Ουκρανία, από το πΧ κοιλάδα του Ινδού ποταμού, προϊστορικοί χρόνοι. Αρχαία Ελλάδα (παρασκευή του ψωμιού και άλλων φαγητών).

4 ΟΙ ΦΟΎΡΝΟΙ ΈΧΟΥΝ ΜΕΓΆΛΗ ΙΣΤΟΡΊΑ Μετά το Μεσαίωνα, οι φούρνοι υπέστησαν πολλές αλλαγές. Γύρω στο 1700 κατασκευάστηκαν φούρνοι από χυτοσίδηρο Γύρω στο 1800, ο κόμης Rumford επινόησε μια κουζίνα φτιαγμένη από σίδηρο. Ο πρώτος ηλεκτρικός φούρνος ανακαλύφθηκε στο τέλος του 19ου αιώνα, αλλά έγινε ευρέως γνωστός μόνο όταν το ηλεκτρικό μπήκε στα περισσότερα νοικοκυριά.

5 ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΉ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΊΑ (Ή ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΉ ΕΝΈΡΓΕΙΑ) Η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία είναι απόλυτα συνυφασμένη με τη ζωή. Στη φύση συναντάμε άπειρες πηγές εκπομπής ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων φυσικές και τεχνητές: το γήινο ηλεκτρομαγνητικό πεδίο, το ηλιακό φως, εκατοντάδες οικιακές συσκευές. Η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία αποτελείται από κύματα ηλεκτρικής και μαγνητικής ενέργειας.

6 ΑΣ ΓΝΩΡΊΣΟΥΜΕ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΌ ΦΆΣΜΑ Ηλεκτρομαγνητικό φάσμα ονομάζεται το εύρος της περιοχής συχνοτήτων που καλύπτουν τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα. Το ηλεκτρομαγνητικό φάσμα εκτείνεται θεωρητικά από σχεδόν μηδενικές συχνότητες έως το άπειρο. Το φάσμα της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας διαχωρίζεται επίσης σε δύο βασικούς τομείς, της ιοντίζουσας και της μη ιοντίζουσας ακτινοβολίας.

7 ΑΣ ΓΝΩΡΊΣΟΥΜΕ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΌ Η ιοντίζουσα ακτινοβολία περιλαμβάνει την κοσμική ακτινοβολία, τις ακτίνες Χ και τις ακτινοβολίες α, β και γ ραδιενεργού διάσπασης. Πηγές της είναι τα ραδιενεργά υλικά και η κοσμική ακτινοβολία. Η μη ιοντίζουσα ακτινοβολία είναι χαμηλής συχνότητας ακτινοβολία και ως εκ τούτου δεν είναι αρκετά ισχυρή ώστε να προκαλέσει ιοντισμό άρα και βλάβη στα κύτταρα. Περιλαμβάνει: τα ραδιοκύματα τα μικροκύματα την υπέρυθρη ακτινοβολία τη ζώνη του ορατού φωτός την υπεριώδη ακτινοβολία ΦΆΣΜΑ

8 Η ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΉ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΊΑ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΉ ΜΑΣ ΖΩΉ. Τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία (ΗΜΠ), υπάρχουν παντού στο περιβάλλον μας και προέρχονται από φυσικές ή τεχνητές πηγές. Το γήινο ηλεκτρομαγνητικό πεδίο, το ηλιακό φως, οι κεραυνοί αποτελούν φυσικές πηγές ηλεκτρομαγνητικών πεδίων.

9 Η ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΉ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΊΑ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΉ ΜΑΣ ΖΩΉ. Ο αναπτυγμένος τεχνολογικά πολιτισμός μας έχει ουσιαστικά επιβάλλει στον άνθρωπο να ζει καθημερινά μέσα σε ΗΜΠ. Η χρήση πολλών και διαφορετικών ηλεκτρικών συσκευών έχει σαν αποτέλεσμα τη διάχυση σημαντικής ποσότητας ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας μέσα σε κάθε σπίτι.

10 ΜΙΚΡΟΚΎΜΑΤΑ Τα μικροκύματα είναι ένα μέρος μιας μεγαλύτερης κατηγορίας ακτινοβολίας, τα ραδιοκύματα και καλύπτουν το φάσμα συχνοτήτων μεταξύ 0.3 GHz έως 300 GHz Τα μικροκύματα μπήκαν στην καθημερινή μας ζωή και στα σπίτια μας με τους φούρνους μικροκυμάτων, οι οποίοι μπορούν να θερμάνουν φαγητά, καθώς η ακτινοβολία αυτή απορροφάται από τις τροφές και τις θερμαίνει.

11 ΑΠΕΙΛΕΊΤΑΙ Η ΥΓΕΊΑ ΜΑΣ ΑΠΌ ΤΑ ΜΙΚΡΟΚΎΜΑΤΑ; Οι ανησυχίες του κοινού, των επιστημόνων και των γιατρών που προκύπτουν από την έκθεση στην ακτινοβολία, είναι δικαιολογημένα μεγάλες. Πολλές έρευνες μέχρι σήμερα δεν μπόρεσαν να τεκμηριώσουν επιβλαβείς επιπτώσεις στον ανθρώπινο οργανισμό εξ αιτίας των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων (ΗΜΠ).

12 ΑΠΕΙΛΕΊΤΑΙ Η ΥΓΕΊΑ ΜΑΣ ΑΠΌ ΤΑ ΜΙΚΡΟΚΎΜΑΤΑ; Υπήρξαν μελέτες που υποστήριζαν ότι υπήρχε συσχετισμός μεταξύ της ακτινοβολίας μικροκυμάτων και : Των όγκων στον εγκέφαλο, Των λευχαιμιών και Του καρκίνου των όρχεων. Τα δεδομένα αυτά όμως δεν τεκμηριώθηκαν επαρκώς.

13 ΑΠΕΙΛΕΊΤΑΙ Η ΥΓΕΊΑ ΜΑΣ ΑΠΌ ΤΑ ΜΙΚΡΟΚΎΜΑΤΑ; Παρόλα αυτά, εξακολουθούν να υπάρχουν επιφυλάξεις. Το κοινό, οι επιστήμονες, οι γιατροί συνεχίζουν να ανησυχούν. Οι αρχικές επιπτώσεις στην υγεία από τις ακτινοβολίες RF/MW (ραδιοκύματα/μικροκύματα), είναι οι θερμικές. Εάν υπάρχει διαρροή ακτινοβολίας από το φούρνο μας δεν μπορούμε να το καταλάβουμε με τις αισθήσεις μας. Μια νοικοκυρά μπορεί να εκτίθεται καθημερινά σε ακτινοβολία και κινδυνεύει να πάθει σοβαρές βλάβες στα μάτια ή ακόμα και να τυφλωθεί.

14 ΙΣΤΟΡΊΑ ΤΟΥ ΦΟΎΡΝΟΥ ΜΙΚΡΟΚΥΜΆΤΩΝ Ο φούρνος μικροκυμάτων ήταν μια εφεύρεση που έγινε τυχαία το 1946 από τον Percy LeBaron Spencer, στις εγκαταστάσεις της Raytheon Η Raytheon κατοχύρωσε γρήγορα την εφεύρεση αυτή και κατασκεύασε τον πρώτο εμπορικό φούρνου μικροκυμάτων. Το 1976, ο φούρνος μικροκυμάτων έγινε μια από τις πιο συνηθισμένες οικιακές συσκευές στις ΗΠΑ. Είχε πλέον δημιουργηθεί μια αναπτυσσόμενη αγορά. Σήμερα η συνήθεια να μαγειρεύει κανείς το φαγητό του με μικροκύματα έχει εξαπλωθεί σε ολόκληρο τον πλανήτη.

15

16 Ο ΠΡΩΤΟΣ (1947), ΒΑΡΟΣ 347 ΚΙΛΑ

17 ΗΤΑΝ ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ (1947)

18 ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΚΡΙΝΟ 1960

19 1966 ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΠΟ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ

20 ΚΑΤΟΠΙΝ ΒΕΛΤΙΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΜΠΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ

21 ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ (ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ Η RADARANGE), 1967

22 ΚΑΙ Η ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

23 ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 1970 ΑΡΧΙΣΕ ΠΛΕΟΝ Η ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ

24 ΣΗΜΕΡΑ

25 ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΊ Ο ΦΟΎΡΝΟΣ ΜΙΚΡΟΚΥΜΆΤΩΝ; Ο φούρνος μικροκυμάτων δε ζεσταίνει από μέσα προς τα έξω. Χρησιμοποιεί μια πολύ διαφορετική διαδικασία από ότι ένας συμβατικός φούρνος πυρακτώσεως.

26 ΓΙΑΤΊ ΖΕΣΤΑΊΝΕΤΑΙ ΤΟ ΦΑΓΗΤΌ ΣΤΟ ΦΟΎΡΝΟ ΜΙΚΡΟΚΥΜΆΤΩΝ; Το φαγητό μας περιέχει ένα μεγάλο ποσοστό νερού. Τα μόρια του συντονίζονται με τις αλλαγές που γίνονται στην ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία των μικροκυμάτων. Περιστρέφονται 2,5 δισεκατομμύρια φορές το δευτερόλεπτο, και λόγω της τριβής προκαλείται αύξηση της θερμότητας που μεταφέρεται και στα υπόλοιπα μόρια του φαγητού.

27 ΤΑ ΜΙΚΡΟΚΎΜΑΤΑ ΣΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΊΑ ΤΡΟΦΊΜΩΝ ΚΑΙ ΌΧΙ ΜΌΝΟ. Η βιομηχανία τροφίμων χρησιμοποιεί τα μικροκύματα από τη δεκαετία του 60: Απόψυξη: κρέας, ψάρι, βούτυρο, φρούτα, μούρα Μαγείρεμα: μπέικον, πατάτες, πίτες, ψάρια, κρέας, πουλερικά Ξήρανση: ζυμαρικά εν γένει, κρεμμύδια, ρύζι κέικ, φύκια, πατάτες τσιπς. Ψήσιμο: κόκκοι καφέ, φιστίκια Ξήρανση με κενό: χυμοί, σιτηρά Καθαρισμός στρειδιών από τα όστρακα. Αλλά και άλλες βιομηχανίες χρησιμοποιούν μικροκύματα, για να στεγνώσουν φελλό, κεραμικά, χαρτί, δέρμα, καπνό και πολλά άλλα.

28 ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΎΟΥΜΕ ΤΟ ΦΑΓΗΤΌ ΜΑΣ ΜΕ ΜΙΚΡΟΚΎΜΑΤΑ;

29 ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΎΟΥΜΕ ΤΟ ΦΑΓΗΤΌ ΜΑΣ ΜΕ ΜΙΚΡΟΚΎΜΑΤΑ; Ο Ελβετός βιολόγος, δρ. Hans Ulrich Hertel, σε έρευνα που έκανε το 1991 με δείγματα αίματος ανθρώπων που τρεφόντουσαν με τροφές μαγειρεμένες στα μικροκύματα, βρήκε χαμηλές τιμές αιμοσφαιρίνης και χοληστερόλης. Το 1993, μετά από παρέμβαση της πανίσχυρης ελβετικής ένωσης πωλητών ηλεκτρικών συσκευών για οικιακή και βιομηχανική χρήση, το δικαστήριο απαγόρεψε στον δρ. Hertel να δημοσιεύει τα αποτελέσματα των ερευνών του. Η απόφαση αυτή ανατράπηκε το 1998.

30 ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΎΟΥΜΕ ΤΟ ΦΑΓΗΤΌ ΜΑΣ ΜΕ ΜΙΚΡΟΚΎΜΑΤΑ; Σε έρευνα που δημοσιεύθηκε το 1989, από ερευνητές του πανεπιστημίου της Μινεσότα, αναφέρεται ότι όταν ζεσταίνουμε το μπιμπερό στα μικροκύματα μπορεί να προκληθούν αλλαγές στη σύσταση του γάλακτος

31 ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΎΟΥΜΕ ΤΟ ΦΑΓΗΤΌ ΜΑΣ ΜΕ ΜΙΚΡΟΚΎΜΑΤΑ; Στο φούρνο μικροκυμάτων δεν θερμαίνονται πάντα όλα τα σημεία του φαγητού ομοιόμορφα. Στα σημεία όπου δεν έχουν θερμανθεί πολύ, είναι πολύ πιθανόν να μην έχουν σκοτωθεί τα παθογόνα για τον άνθρωπο μικρόβια

32 ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΎΟΥΜΕ ΤΟ ΦΑΓΗΤΌ ΜΑΣ ΜΕ ΜΙΚΡΟΚΎΜΑΤΑ; Η έκθεση των τροφών στα μικροκύματα έχει σαν αποτέλεσμα την παραμόρφωση ή και καταστροφή των μορίων των τροφίμων και τη δημιουργία νέων ενώσεων που ονομάζονται «ραδιολυτικές». Σε μαγειρεμένο σε μικροκύματα κρέας, βρέθηκε καρκινογόνος ουσία, ενώ στο γάλα και σε σπόρους δημητριακών, μερικά από τα αμινοξέα τους μετατρέπονται σε καρκινογόνες ουσίες

33 ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΎΟΥΜΕ ΤΟ ΦΑΓΗΤΌ ΜΑΣ ΜΕ ΜΙΚΡΟΚΎΜΑΤΑ; σε ωμά, μαγειρεμένα ή καταψυγμένα λαχανικά, όταν εκτεθούν έστω και λίγο στα μικροκύματα, ανιχνεύονται καρκινογόνες ουσίες μειώνεται η θρεπτική αξία των τροφών και πιο συγκεκριμένα η βιοδιαθεσιμότητα των βιταμινών Β, C, E, βασικών μετάλλων κλπ

34 ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΎΟΥΜΕ ΤΟ ΦΑΓΗΤΌ ΜΑΣ ΜΕ ΜΙΚΡΟΚΎΜΑΤΑ; Σε άτομα που κατανάλωναν φαγητό μαγειρεμένο στα μικροκύματα παρατηρήθηκαν διαταραχές του λεμφικού, διαταραχές στο πεπτικό σύστημα, καρκίνοι, διαταραχές στη λειτουργία του θυρεοειδή και των επινεφριδίων

35 ΥΠΆΡΧΕΙ ΌΜΩΣ ΚΑΙ Η ΆΛΛΗ ΆΠΟΨΗ: Το μαγειρεμένο σε μικροκύματα φαγητό συστήνεται συχνά σε ασθενείς, ως παντελώς απαλλαγμένο από μικροοργανισμούς. Το σπανάκι όταν το μαγειρεύουμε στα μικροκύματα διατηρεί σχεδόν όλο το φυλλικό οξύ. Τα λαχανικά μαγειρεμένα στον ατμό με μικροκύματα διατηρούν όλα τα θρεπτικά τους συστατικά.

36 ΠΡΈΠΕΙ ΤΕΛΙΚΆ ΝΑ ΑΝΗΣΥΧΟΎΜΕ Δεν θα ήταν σοφό κάποιος να ισχυριστεί ότι σήμερα γνωρίζουμε όλα όσα αφορούν στα ηλεκτρομαγνητικά πεδία. Γνωρίζουμε όμως αρκετά, που μας επιτρέπουν να συμπεριφερόμαστε ως άτομα και ως κοινωνία με σημαντικό βαθμό ασφάλειας στον τομέα αυτό. Η απόφαση για την χρήση ή μη των φούρνων μικροκυμάτων επαφίεται στην ελεύθερη επιλογή του καθενός από εμάς

37 ΝΑ ΣΥΣΤΗΘΟΥΜΕ Ανώνυμοι : Νίκος Καρπούζης, Γιώργος Κομίνη, Θανάσης Γκιόλιας, Αλέξανδρος Ζαφειράκης.

38 Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ μπανάνες με πιτζάμες Κέλβις Γκούτσι Μαρία Κουτσούκου Τατιάνα Σιντελασβίλι Κατερίνα Τσένο

39 Μπάρτεκ Ταργκόνσκι, Χρήστος Τσατσούλης Νάντια Μπάκολη, Πολυξένη Νάσιου Μάριος Μπουγκτάι, Ολίνα Καρανικόλα, Νεφέλη Σερδενέ και Χριστίνα Αρανάκη

40 «Young Dreamers», Πέτρος Τσαρχόσης, Θοδωρής Τσαρχόσης, Αλέξης Τσάλη, Δημήτρης Κιτσαράς,

ΙΑΘΕΜΑΤΙΚΟ ΣΧΕ ΙΟ ΡΑΣΗΣ «ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΙΑΤΡΟΦΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΕΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ»

ΙΑΘΕΜΑΤΙΚΟ ΣΧΕ ΙΟ ΡΑΣΗΣ «ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΙΑΤΡΟΦΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΕΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ» ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΑΛΕΞΑΝ ΡΟΥΠΟΛΗΣ ΙΑΘΕΜΑΤΙΚΟ ΣΧΕ ΙΟ ΡΑΣΗΣ «ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΙΑΤΡΟΦΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΕΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ» ΑΛΕΞΑΝ ΡΟΥΠΟΛΗ 2008 1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Στα πλαίσια των σχεδίων δράσης του σχολείου

Διαβάστε περισσότερα

Τι είναι τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία;

Τι είναι τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία; ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ Τι είναι τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία; Ορισμοί και πηγές Τα ηλεκτρικά πεδία δημιουργούνται από διαφορές της τάσης: όσο μεγαλύτερη είναι η τάση, τόσο ισχυρότερο είναι το πεδίο που δημιουργείται.

Διαβάστε περισσότερα

Διπλωματική Εργασία ΝΤΕΛΕΖΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ MΕΤΡΗΣΕΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΩΝ ΠΕΔΙΩΝ

Διπλωματική Εργασία ΝΤΕΛΕΖΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ MΕΤΡΗΣΕΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΩΝ ΠΕΔΙΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Διπλωματική Εργασία του Φοιτητή του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΤΛΟΣ: ΚΕΡΑΙΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ

ΤΙΤΛΟΣ: ΚΕΡΑΙΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ Τ.Ε.Ι. ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑΣ ΤΙΤΛΟΣ: ΚΕΡΑΙΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ (ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ-ΕΚΠΕΜΠΟΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ-ΟΡΙΑ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ) ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ: ΚΑΠΑΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Τμήμα: Τηλεπληροφορικής και Διοίκησης. Λύκουρα Βασιλική. Σεπτέμβριος 2004 - 1 -

Τμήμα: Τηλεπληροφορικής και Διοίκησης. Λύκουρα Βασιλική. Σεπτέμβριος 2004 - 1 - Τμήμα: Τηλεπληροφορικής και Διοίκησης Λύκουρα Βασιλική Σεπτέμβριος 2004-1 - Κινητά τηλέφωνα και υγεία Λύκουρα Βασιλική Σεπτέμβριος 2004 Πτυχιακή εργασία μέρος των απαιτήσεων του τμήματος Τηλεπληροφορικής

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ. για τις ακτινοβολίες ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ. για τις ακτινοβολίες ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ MAΘΑΙΝ ΥΜΕ για τις ακτινοβολίες ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Περί ακτινοβολίας Τι είναι η ακτινοβολία; Η ακτινοβολία είναι ενέργεια σε

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΥΡΜΑΤΩΝ ΙΚΤΥΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ (WiFi) ΣΤΗΝ ΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ Έκδοση 1.0 ράκος Ανδρέας Βίκτωρας Ματεεβίτσι 1 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ...2 2 ΕΙΣΑΓΩΓΗ...3 3 ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΧΡΗΣΕΙΣ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ - ΠΡΟ- ΦΥΛΑΞΕΙΣ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΙΚΗΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ

ΧΡΗΣΕΙΣ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ - ΠΡΟ- ΦΥΛΑΞΕΙΣ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΙΚΗΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΙΚΗ ΧΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΙΚΗ ΑΚΤΙ- ΝΟΒΟΛΙΑ. ΠΟΣΟ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΙΝΑΙ; Α. Ι. Μαρούλης 1, Κ. Π. Χατζηαντωνίου 1, Δ. Α. Χατζημιμίκου (1) Τμήμα Χημείας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης apm@chem.auth.gr,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΟΠΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ Μελέτη Επιδράσεων της Ηλεκτρομαγνητικής Ακτινοβολίας

Διαβάστε περισσότερα

ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΡΥΠΑΝΣΗ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ Dr.Κ. ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ-ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥΛΑΡΙΣΑΣ ΟΡΙΣΜΟΙ Ρύπανση του περιβάλλοντος: Η παρουσία στο περιβάλλον

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΕΣ

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΕΣ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΑΛΕΞΑΝ ΡΟΥΠΟΛΗΣ ΙΑΘΕΜΑΤΙΚΟ ΣΧΕ ΙΟ ΡΑΣΗΣ «ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΙΑΤΡΟΦΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΕΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ» ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝ ΡΟΥΠΟΛΗ

Διαβάστε περισσότερα

Ενέργεια. Τι είναι η ενέργεια Μορφές ενέργειας

Ενέργεια. Τι είναι η ενέργεια Μορφές ενέργειας Τι είναι η ενέργεια Μορφές ενέργειας Ενέργεια Συμβατικές πηγές ενέργειας Πετρέλαιο, Φυσικό Αέριο, Γαιάνθρακες, Πυρηνική ενέργεια Συνέπειες / Προβλήματα από τις συμβατικές πηγές ενέργειας Οικονομία στην

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ.

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ. ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ. Kαθημερινά η διατροφή μας αλλάζει, δυστυχώς εις βάρος της υγείας μας, καθώς φεύγουμε από παραδοσιακούς τρόπους ζωής και εμπλεκόμαστε στους ρυθμούς που μας επιβάλλει η σύγχρονη

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ

ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ Σχολική Παρουσίαση ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ Ποιοί είμαστε. H Α.Φ.Η.Σ. Α.Ε. είναι ένα συλλογικό σύστημα ανακύκλωσης φορητών μπαταριών. Ένας μη κερδοσκοπικός φορέας, που έχει σαν αποστολή του την συλλογή και

Διαβάστε περισσότερα

Καθηγητής : ΗΡ. ΝΤΟΥΣΗΣ

Καθηγητής : ΗΡ. ΝΤΟΥΣΗΣ 1Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΡΕΝΤΗ ΜΑΘΗΜΑ: ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ: 2014-2015 ΤΑΞΗ-ΤΜΗΜΑ : Α2 ΑΤΟΜΙΚΟ ΕΡΓΟ Της μαθήτριας ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΣ ΜΑΚΡΥΓΙΩΡΓΟΥ ΤΙΤΛΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟ ΦΩΤΙΣΤΙΚΟ Καθηγητής : ΗΡ. ΝΤΟΥΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Α. ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥ ΩΝ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

Α. ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥ ΩΝ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ Α. ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥ ΩΝ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Ηλεκτροµαγνητικές παρεµβολές στο νοσοκοµειακό περιβάλλον. Ηλεκτροµαγνητική Συµβατότητα ιατρικών συσκευών.

Διαβάστε περισσότερα

Πειραματικό Γυμνάσιο Φαναρίου 2010-2011

Πειραματικό Γυμνάσιο Φαναρίου 2010-2011 ΣΧΟΛΙΚΗ ΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ TA KINHTA ΤΗΛΕΦΩΝΑ, ΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΚΑΙ Η ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥΣ Πειραματικό Γυμνάσιο Φαναρίου 2010-2011 Επιµέλεια : Βαγενάς Αθανάσιος και Ζαχαρής Κωνσταντίνος 1 Τι είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ. Επιπτώσεις της Ηλεκτροµαγνητικής Ακτινοβολίας και των ΤΠΕ στο Περιβάλλον

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ. Επιπτώσεις της Ηλεκτροµαγνητικής Ακτινοβολίας και των ΤΠΕ στο Περιβάλλον ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Επιπτώσεις της Ηλεκτροµαγνητικής Ακτινοβολίας και των ΤΠΕ στο ΣΥΜΕΛΙΑ ΗΣ ΘΕΟ ΩΡΟΣ (Α.Μ.2914) ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:

Διαβάστε περισσότερα

Επιστημονική Ομάδα GeneNutrition.gr. Καρκίνος & Διατροφή V.1.

Επιστημονική Ομάδα GeneNutrition.gr. Καρκίνος & Διατροφή V.1. Επιστημονική Ομάδα GeneNutrition.gr Δεκέμβριος 2012 2 Επιστημονική Ομάδα GeneNutrition.gr Για τις ανάγκες του Συλλόγου Καρκινοπαθών Δράμας http://syllogoskarkinopathondramas.blogspot.gr Θέλοντας να βοηθήσουμε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΥΛΙΚΩΝ Ανάλυση και Εκτίμηση Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων από Σταθμούς

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ & ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ. Παράγοντες που επηρεάζουν τη Συσκευασία Τροφίμων

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ & ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ. Παράγοντες που επηρεάζουν τη Συσκευασία Τροφίμων ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ & ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Παράγοντες που επηρεάζουν τη Συσκευασία Τροφίμων Factors affecting Food Packaging ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΚΑΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ: Βασίλης

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ Υπεύθυνη καθηγήτρια: Παχιαδάκη Άννα Ομάδα μαθητών Β Τάξης Λυκείου: Αλεβυζάκη Ευανθία, Καλαγασίδη Βάλια, Καλοειδάς Αντώνης, Λεμονάκης Μάριος,

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5 ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5 ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5 ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ~ 1 ~ ~ 2 ~ 5.1 Προβληµατική Στο κεφάλαιο αυτό θα µελετήσουµε την αλλοίωση των τροφίµων. Η αλλοίωση τροφίµων γίνεται µε βιολογικούς τρόπους, όπως οι µικροοργανισµοί, µε χηµικούς

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Συγκριτική μελέτη διατροφικών συνηθειών ανάμεσα σε μια αγροτική (Τύλισος) και μια τουριστική περιοχή (Κοκκίνη Χάνι) του νομού Ηρακλείου.

ΘΕΜΑ: Συγκριτική μελέτη διατροφικών συνηθειών ανάμεσα σε μια αγροτική (Τύλισος) και μια τουριστική περιοχή (Κοκκίνη Χάνι) του νομού Ηρακλείου. ΑΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ : ΣΕΥΠ ΤΜΗΜΑ : ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΘΕΜΑ: Συγκριτική μελέτη διατροφικών συνηθειών ανάμεσα σε μια αγροτική (Τύλισος) και μια τουριστική περιοχή ( ) του νομού Ηρακλείου. Ονοματεπώνυμο Σπουδαστών:

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΕΤΗ ΤΩΝ ΓΝΩΣΕΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΕ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΜΕΛΕΤΗ ΤΩΝ ΓΝΩΣΕΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΕ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ ΜΕΛΕΤΗ ΤΩΝ ΓΝΩΣΕΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΕ

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΤΡΗΣΗ, ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΕΠΙΔΡΑΣΕΩΝ ΜΑΓΝΗΤΙΚΟΥ ΠΕΔΙΟΥ 50Hz ΣΕ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΟ ΧΩΡΟ

ΜΕΤΡΗΣΗ, ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΕΠΙΔΡΑΣΕΩΝ ΜΑΓΝΗΤΙΚΟΥ ΠΕΔΙΟΥ 50Hz ΣΕ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΟ ΧΩΡΟ ΤΕΙ ΚΑΒΑΛΑΣ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ : ΒΡΑΔΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΤΡΗΣΗ, ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΕΠΙΔΡΑΣΕΩΝ ΜΑΓΝΗΤΙΚΟΥ ΠΕΔΙΟΥ 50Hz ΣΕ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΟ ΧΩΡΟ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΤΕΙ ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

ΑΤΕΙ ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΑΤΕΙ ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: «Οι διατροφικές συνήθειες των Ελλήνων εν μέσω της οικονομικής κρίσης» ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

7 ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΙΛΙΟΥ

7 ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΙΛΙΟΥ 7 ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΙΛΙΟΥ ΚΙΝΗΤΟ - ΝΕΟΙ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ Τάξη: Α PROJECT-3 Σχολικό έτος: 2011-2012 Τετράμηνο: Β ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Συντονιστές Καθηγητές: Δήμου Ελένη, ΠΕ04 Βιολόγος Παπαγιαννακόπουλος Ιωάννης, ΠΕ04

Διαβάστε περισσότερα