ΜΟΝΑΔΑ. Η Ιατρική Ομάδα του EmbryoClinic συγκροτήθηκε το 1999 και έκτοτε δραστηριοποιείται στην εξωσωματική γονιμοποίηση με επιτυχία.

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΜΟΝΑΔΑ. Η Ιατρική Ομάδα του EmbryoClinic συγκροτήθηκε το 1999 και έκτοτε δραστηριοποιείται στην εξωσωματική γονιμοποίηση με επιτυχία."

Transcript

1

2

3 ΜΟΝΑΔΑ Η Ιατρική Ομάδα του EmbryoClinic συγκροτήθηκε το 1999 και έκτοτε δραστηριοποιείται στην εξωσωματική γονιμοποίηση με επιτυχία. Το EmbryoClinic είναι μια νέα, σύγχρονη και εξαιρετικά υψηλής ποιότητας Μονάδα Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, η οποία δημιουργήθηκε με γνώση και εμπειρία δεκαετιών, γεγονός που εγγυάται ασφάλεια, αποτελεσματικότητα, ποιότητα και ηθική. Ιδιαίτερη σημασία δίνουμε στα μοναδικά χαρακτηριστικά, ιατρικά, ψυχολογικά, κοινωνικά και θρησκευτικά, κάθε ζευγαριού ξεχωριστά. Οι υπηρεσίες μας είναι πλήρως μηχανογραφημένες και πολλαπλές υπηρεσίες είναι διαθέσιμες ηλεκτρονικά όπως: πρόσβαση ασθενών στον ιατρικό τους φάκελο, e-ραντεβού, δικτυακές ομάδες (forums), ιστολόγια (blogs), υπενθυμίσεις μέσω , ενημερωτικά δελτία και πολλά άλλα. Το EmbryoClinic λειτουργεί με υπερσύγχρονες προδιαγραφές σύμφωνα με διεθνή πρότυπα. Σκοπός μας η εξατομικευμένη αντιμετώπιση των ζευγαριών και η παροχή επιστημονικά τεκμηριωμένης ιατρικής φροντίδας με ειλικρίνεια, σεβασμό και αγάπη για τον άνθρωπο. Το EmbryoClinic είναι πιστοποιημένο κατά ISO 9001:2008.

4 ΟΜΑΔΑ Επιστημονικός Υπεύθυνος Ηλίας Τσάκος FRCOG Γυναικολόγος Αναπαραγωγής Οι Γυναικολόγοι του EmbryoClinic έχουν πιστοποιημένη εκπαίδευση στην Αγγλία και πολυετή εμπειρία στην Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή. Οι Εμβρυολόγοι της Ομάδας έχουν μακροχρόνια εμπειρία σε Μονάδες Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Υπεύθυνος Εργαστηρίου Δρ. Βύρων Ασημακόπουλος Ο Δρ. Βύρων Ασημακόπουλος είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο Ιατρικό Τμήμα της Αλεξανδρούπολης. Ασκεί την Κλινική Εμβρυολογία πάνω από 10 έτη στην Ελλάδα και το εξωτερικό, έχει μεγάλο ερευνητικό έργο στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή και έχει δημοσιεύσει πάνω από 60 επιστημονικά άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά.

5 Γιατροί Δρ. Αθανάσιος Τολίκας Γυναικολόγος Βασίλης Σαράφης Γυναικολόγος Δρ. Κανελίνα Μπίμπα Χειρουργός - Μαστολόγος Δρ. Κωνσταντίνος Καρακούλας Αναισθησιολόγος Εμβρυολόγοι Δρ. Βύρων Ασημακόπουλος Τζίλντα Χασσίδη Μαία - Συντονίστρια Δήμητρα Μυρωνίδου Η επιστημονική ομάδα και το προσωπικό του Κέντρου μοιράζονται ένα κοινό πάθος και όραμα για υψηλές υπηρεσίες γονιμότητας, το οποίο έχει ως αποτέλεσμα τα εξαιρετικά ποσοστά εγκυμοσύνης του Κέντρου. Η συνεργασία πολλών ετών, έχει δημιουργήσει μια ομάδα ανθρώπων η οποία μπορεί να αντιμετωπίσει με επιτυχία ακόμα και τα πιο περίπλοκα προβλήματα γονιμότητας.

6 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ Κατασκευασμένο από κέλυφος Corian το πιο φιλικό υλικό προς τα έμβρυα (μοναδικό στην Ελλάδα) Φίλτρα τριών ειδών: HEPA, υπερμαγγανικό κάλιο, ενεργού άνθρακα Εργονομικός σχεδιασμός Πιστοποιημένη θετική πίεση στα Εργαστήρια και το Χειρουργείο Καμπίνα φιλτραρισμένου αέρα στον προθάλαμο του Εργαστηρίου Ανοξείδωτες σωληνώσεις αερίων Συνεχής παρακολούθηση της ανάπτυξης των εμβρύων με ειδικές μικροκάμερες (time lapse) Εξοπλισμός τελευταίας γενιάς 2013 με πλήρη πιστοποίηση (ISO & CE) Σύστημα συναγερμού και συνεχούς καταγραφής παραμέτρων εργαστηρίου

7 υποδοχή ΑΝΑΝΗΨΗ ΚΛΙΝΙΚΗ

8 ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ Βασική μας αρχή είναι η συνεχής εκπαίδευση του και επιμόρφωση του προσωπικού, των συνεργατών ιατρών και των ζευγαριών. Χρόνος και πόροι επενδύονται σε δραστηριότητες, όπως συνέδρια, προγράμματα εκπαίδευσης, σεμινάρια γονιμότητας και ιατρικές ενημερώσεις. Ενημέρωση και καθοδήγηση προσφέρεται στα ζευγάρια μέσω της Ομάδας Κλινικής Φροντίδας, με ενημερωτικά δελτία και με πληθώρα εφαρμογών στην ιστοσελίδα μας. Το EmbryoClinic οργανώνει επίσης: Ημερίδες ενημέρωσης για το κοινό Βραδιές ενημέρωσης για ζευγάρια Εκπαιδευτικά εργαστήρια για Επιστήμονες Αναπαραγωγής (Γυναικολόγους, Εμβρυολόγους, κλπ.) Για περισσότερες πληροφορίες: Μπορείτε να επισκεφθείτε τον ιστότοπό μας ή να μας καλέσετε στο Η επιστημονική ομάδα και το προσωπικό του EmbryoClinic μοιράζονται ένα κοινό πάθος και όραμα για υψηλές υπηρεσίες γονιμότητας, το οποίο έχει ως αποτέλεσμα εξαιρετικά ποσοστά εγκυμοσύνης. Η στενή συνεργασία και η εμπειρία πολλών ετών έχει δημιουργήσει μια ομάδα ανθρώπων η οποία μπορεί να αντιμετωπίσει με επιτυχία ακόμα και τα πιο περίπλοκα προβλήματα γονιμότητας.

9 Διερεύνηση υπογονιμότητας Πρόκληση ωοθυλακιορρηξίας Σπερματέγχυση (IUI) Ενδομήτριο-σαλπιγγο-περιτοναϊκή σπερματέγχυση (IUTPI) Κλασική εξωσωματική γονιμοποίηση (IVF) Μικρογονιμοποίηση (ICSI) Προεμφυτευτική γενετική διάγνωση (PGD) Υποβοηθούμενη εκκόλαψη (AH) Καλλιέργεια βλαστοκύστεων Έλεγχος κατακερματισμού DNA σπέρματος (DFI) Βιοψία όρχεων (TESE) Λήψη ορχικού ιστού με λεπτή βελόνα (FNA) Δωρεά ωαρίων Δωρεά σπέρματος (από τράπεζα κρυοσυντήρησης) Εξωσωματική χαμηλού κόστους Κρυοσυντήρηση ωαρίων & εμβρύων (μέθοδος υαλοποίησης) Συντήρηση γονιμότητας γυναικών Συντήρηση γονιμότητας ανδρών Υπηρεσίες Μαστολόγου Ψυχολογική υποστήριξη Υπηρεσίες διαιτολόγου διατροφολόγου Πρόγραμμα διακοπής καπνίσματος Ολιστική φροντίδα γονιμότητας (γιόγκα, δραματοθεραπεία, βελονισμός) Υστεροσκόπηση Λαπαροσκόπηση

10 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ Δωρεά ωαρίων Η εξωσωματική γονιμοποίηση με ωάρια δότριας (δανεικά ωάρια) αποτελεί επιλογή για ορισμένα υπογόνιμα ζευγάρια, όπως σε προχωρημένη ηλικία γυναίκας, μετά από πολλαπλές αποτυχίες IVF, γυναίκες με πρόωρη εμμηνόπαυση κλπ. Η δωρεά ωαρίων είναι μια σχετικά απλή διαδικασία, τόσο ιατρικά όσο και νομικά. Η Ελληνική νομοθεσία παρέχει την δυνατότητα για δωρεά και θέτει το πλαίσιο για την εφαρμογή της. Οι δότριες είναι υγιείς γυναίκες, ηλικίας κάτω των 32 ετών, με υγιές ιστορικό και έχουν υποβληθεί σε εκτεταμένες ιατρικές και ψυχολογικές εξετάσεις, σύμφωνα με την Ελληνική νομοθεσία και τις διεθνείς οδηγίες. Η εξειδικευμένη και έμπειρη ομάδα μας προσφέρει ιατρική, ψυχολογική και νομική καθοδήγηση και υποστήριξη. Σε κατάλληλες περιπτώσεις μπορεί να εφαρμοστεί και το πρόγραμμα διαμοιρασμού ωαρίων, όπως προβλέπεται από την Ελληνική νομοθεσία (3305 / 2005), μέθοδος που συμβάλει στη σημαντική μείωση του οικονομικού κόστους.

11 Εξωσωματική χαμηλού κόστους (eco-ivf) Εξωσωματική Φυσικού Κύκλου (χωρίς φάρμακα) ή με ελάχιστη διέγερση ωοθηκών (μικρή ποσότητα φαρμάκων). Με τη μέθοδο αυτή επιτυγχάνεται: Σημαντική μείωση του κόστους θεραπείας. Ελάχιστη δόση ορμονών ( ήπια διέγερση). Ελάχιστος δυνατός ιατρικός έλεγχος, με αποτέλεσμα μεγαλύτερη ελευθερία και ευελιξία στο ζευγάρι. Τα παραπάνω επιτρέπουν τη θεραπεία γονιμότητας σε περισσότερα ζευγάρια. ΣΧΕΔΟΝ 50 % ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟ ΚΟΣΤΟΣ

12

13 Κλινική εγκυμοσύνη ανά εμβρυομεταφορά ( % ) < 35 ετών ετών ετών Δωρεά ωαρίων Μας δώσατε ελπίδα και μας κάνατε να πιστέψουμε ότι θα αποκτήσουμε μωρό Με απεριόριστη ευγνωμοσύνη, Κώστας Κατερίνα Μπέμπα (07/06/2012) Μετά από 16 χρόνια προσπάθειας για παιδί, το όνειρό μας έγινε πραγματικότητα Ειρήνη Μπάμπης (25/01/2012)

14 ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Ένας σημαντικός αριθμός ζευγαριών που απευθύνονται στο Κέντρο μας παραπέμπονται από συναδέλφους και συνεργάτες Ιατρούς, Γυναικολόγους, Ουρολόγους, Ενδοκρινολόγους κλπ. Ο ρόλος του συνεργάτη Ιατρού είναι κεντρικός για τη σωστή αντιμετώπιση των ζευγαριών. Έμφαση δίδεται στην ενεργό συμμετοχή και αλληλεπίδραση κατά τη διάρκεια όλων των σταδίων της θεραπείας. Πιστεύουμε στη συμβολή του παραπέμποντα ιατρού σε όλα τα στάδια της αντιμετώπισης του ζευγαριού με κοινό στόχο την ιατρική φροντίδα, την ψυχολογική υποστήριξη και την επιτυχία. Η Μονάδα μας είναι ανοικτή προς όλους τους συναδέλφους, εξειδικευμένους και μη, που μοιράζονται το παραπάνω όραμα.

15 ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ Ψυχολογική υποστήριξη Έμπειροι επιστήμονες ψυχικής υγείας, οι οποίοι κατανοούν τις συναισθηματικές ιδιαιτερότητες του υπογόνιμου ζευγαριού, είναι διαθέσιμοι σε όλα τα στάδια θεραπείας. Διαιτολόγος Η Διατροφολόγος μας στοχεύει, μέσα από ένα πρόγραμμα διατροφής, το οποίο είναι ισορροπημένο, με επαρκείς θερμίδες και θρεπτικά συστατικά, να αυξήσει τις πιθανότητες σύλληψης. Ομοιοπαθητική Το Πρόγραμμα Ομοιοπαθητικής παίζει ένα συμπληρωματικό ρόλο στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή και έχει ως στόχο την κατάλληλη προετοιμασία για τη θεραπεία. Η ομοιοπαθητική στοχεύει στην ανακούφιση της δυσφορίας που ενδέχεται να προκληθεί από τη θεραπεία, και στην βελτίωση της συνολικής εμπειρίας του ζευγαριού. Γιόγκα Το Πρόγραμμα Γιόγκα αποσκοπεί στην καλή φυσική κατάσταση, τη σωστή αναπνοή και τον διαλογισμό με στόχο την ενίσχυση της γονιμότητας. Βελονισμός Το Πρόγραμμα Βελονισμού στοχεύει στη βελτίωση της γονιμότητας και στη μείωση του άγχους που σχετίζεται με τη θεραπεία.

16 ΓΙΑΤΙ ΕΜΑΣ Προσωπική φροντίδα κάθε ζευγαριού, με 24ωρη δυνατότητα επικοινωνίας. Περιορισμένος αριθμός ζευγαριών σε πρόγραμμα θεραπείας κάθε μήνα, με στόχο την υψηλή ποιότητα υπηρεσιών, τόσο σε ιατρικό όσο και σε ανθρώπινο επίπεδο. Σύγχρονη Μονάδα, με έμπειρο επιστημονικό προσωπικό εξοπλισμένο με τεχνολογία τελευταίας γενιάς 2013 και με συνολική εμπειρία του επιστημονικού προσωπικού άνω των 50 ετών. Έρευνα και ανάπτυξη με διαρκή ερευνητική δραστηριότητα και προγράμματα επιστημονικής εκπαίδευσης για το επιστημονικό προσωπικό και τους συνεργάτες. Πιστοποίηση ISO 9001 : 2008 για την ποιότητα των υπηρεσιών της Μονάδας.

17

18 ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ Διεύθυνση Αδριανουπόλεως Καλαμαριά Θεσσαλονίκη Πρόσβαση Η πρόσβαση είναι εύκολη, είτε με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, είτε με το αυτοκίνητο. Λεπτομερείς χάρτες και οδηγίες θα βρείτε στο Στάθμευση Συνήθως υπάρχει δυνατότητα ελεύθερης στάθμευσης στους γύρω δρόμους. Εάν επιθυμείτε, υπάρχει φυλασσόμενος υπόγειος χώρος στάθμευσης με μικρό κόστος. ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ 4 χμ από τον Λευκό Πύργο 4 χμ από τον Περιφερειακό (έξοδος Καλαμαριά) 12 χμ από το αεροδρόμιο Μακεδονία

19

20 Αδριανουπόλεως Καλαμαριά Θεσσαλονίκη T F facebook.com/embryoclinic

Παπανικολή 14-16, Χαλάνδρι, 152 32 Αθήνα Τηλ.: 210 68 94 326 / Fax: 210 68 90 897 e-mail: info@pantos.gr / www.pantos.gr / www.genesisathens.

Παπανικολή 14-16, Χαλάνδρι, 152 32 Αθήνα Τηλ.: 210 68 94 326 / Fax: 210 68 90 897 e-mail: info@pantos.gr / www.pantos.gr / www.genesisathens. Παπανικολή 14-16, Χαλάνδρι, 152 32 Αθήνα Τηλ.: 210 68 94 326 / Fax: 210 68 90 897 e-mail: info@pantos.gr / www.pantos.gr / www.genesisathens.gr ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ... 1 ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΟ...

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Παπανικολή 14-16, Χαλάνδρι, 152 32 Αθήνα / Τηλ.: 210 68 94 326 / Fαχ: 210 68 90 897 e-mail: info@pantos.gr / www.pantos.gr / www.genesisathens.gr Οδηγίες για το πρόγραμμα Εξωσωματικής Γονιμοποίησης ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

Κορυφαίο επιστημονικό επίτευγμα για τη διάγνωση του Συνδρόμου Down

Κορυφαίο επιστημονικό επίτευγμα για τη διάγνωση του Συνδρόμου Down ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ ΜΗΤΕΡΑ - ΛΗΤΩ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΥΓΕΙΑ ΤΕΥΧΟΣ 17 - AΠΡΙΛΙΟΣ 2011 Κορυφαίο επιστημονικό επίτευγμα για τη διάγνωση του Συνδρόμου Down Προτεραιότητα για εμάς η ασφάλεια ειδικό ένθετο child Κακώσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΙΔΡΥΣΗ ΝΕΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΙΔΡΥΣΗ ΝΕΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΙΔΡΥΣΗ ΝΕΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ 2010 Θέμα:Πρόταση Ίδρυσης Νέου Πανεπιστημιακού Τμήματος Διαιτολογίας και Επιστήμης του Καταναλωτή

Διαβάστε περισσότερα

3.1.1. Η Αξιοποίηση των ΤΠΕ στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

3.1.1. Η Αξιοποίηση των ΤΠΕ στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση 3. Εκπαίδευση 3.1. Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση 3.1.1. Η Αξιοποίηση των ΤΠΕ στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση 3.1.1.1. Το Ελληνικό Πρωτοβάθμιο Σχολείο 1 και η Νέα Πρόκληση των ΤΠΕ Η ταχύτατη ανάπτυξη των Επιστημών

Διαβάστε περισσότερα

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΟΥ ΑΓΧΟΥΣ ΟΔΗΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗ

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΟΥ ΑΓΧΟΥΣ ΟΔΗΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΟΥ ΑΓΧΟΥΣ ΟΔΗΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Οδηγός εκπαιδευτή 1.1. Εισαγωγή 1.2. Εκπαιδευτικό υλικό για τις δραστηριότητες πρόληψης του άγχους 1.3. Περιγραφή του οδηγού εκπαιδευτή

Διαβάστε περισσότερα

Προαγωγή Υγείας. Προγράμματα άσκησης

Προαγωγή Υγείας. Προγράμματα άσκησης Προαγωγή Υγείας Προγράμματα άσκησης Σύσταση 13: Συστήνεται οι Γενικοί Ιατροί, άλλοι Ιατροί, καθώς και επαγγελματίες υγείας της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας να ενθαρρύνουν τους ασθενείς με κατάθλιψη (κυρίως

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ 2Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΣΘΕΝΩΝ. Σάββατο, 9 Νοεμβρίου 2013 2η Ημέρα - Εργαστήριο

ΤΟ 2Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΣΘΕΝΩΝ. Σάββατο, 9 Νοεμβρίου 2013 2η Ημέρα - Εργαστήριο ΤΟ 2Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΣΘΕΝΩΝ Σάββατο, 9 Νοεμβρίου 2013 2η Ημέρα - Εργαστήριο Στην παρουσίαση του κεντρικού ομιλητή τον «e-patient Dave» de Bronkart, προέβη κατά την έναρξη της δεύτερης μέρας του συνεδρίου

Διαβάστε περισσότερα

Η υπογραφή αυτής της συµφωνίας για τη διασφάλιση. Λειτουργία βάσει της ελληνικής νοµοθεσίας και της ευρωπαϊκής οδηγίας για τις τράπεζες κρυοσυντήρησης

Η υπογραφή αυτής της συµφωνίας για τη διασφάλιση. Λειτουργία βάσει της ελληνικής νοµοθεσίας και της ευρωπαϊκής οδηγίας για τις τράπεζες κρυοσυντήρησης H Omnigen είναι µια από τις πιο σύγχρονες εταιρίες βιοτεχνολογίας στην Ελλάδα. ραστηριοποιείται στο χώρο της φύλαξης βλαστοκυττάρων και των κυτταρικών θεραπειών µε τη χρήση πρωτοποριακών µεθόδων, µε τελικό

Διαβάστε περισσότερα

ΑΦΙΕΡΩΜΑ: ΑΝΔΡΑΣ Στυτική δυσλειτουργία: Ο ανδρικός εφιάλτης

ΑΦΙΕΡΩΜΑ: ΑΝΔΡΑΣ Στυτική δυσλειτουργία: Ο ανδρικός εφιάλτης Tεύχος 33 - Δεκέµβριος 2013 υγεία > ψυχολογία > διατροφή ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Σηµαντικές εξελίξεις στην εξωσωµατική ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΟ Το λουλούδι των Χριστουγέννων ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΕΟΡΤΩΝ Πώς θα την αντιµετωπίσουµε; ΘΕΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

Ο Ρόλος των Συνοδών στο Ελληνικό Νοσοκομείο

Ο Ρόλος των Συνοδών στο Ελληνικό Νοσοκομείο ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ Ο Ρόλος των Συνοδών στο Ελληνικό Νοσοκομείο Πτυχιακή Εργασία Αμανατίδου Ευθυμία Καραμάνη

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ 1 2 ΤΡΙΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ: Καρασσαβίδης Σάββας. Καθηγητής (Επιβλέπων) Μηνασίδου Ευγενεία Καθηγήτρια ρ. Μπελλάλη Θάλλεια Επικ. Καθηγήτρια 3 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Εισαγωγή Οικογενειακή

Διαβάστε περισσότερα

Ο Κοινωνικός μας Απολογισμός, αντικατοπτρίζει την προσπάθεια και τη δέσμευση όλων όσων εργαζόμαστε στη Unilever, να υπηρετήσουμε μέσα από καινοτόμες

Ο Κοινωνικός μας Απολογισμός, αντικατοπτρίζει την προσπάθεια και τη δέσμευση όλων όσων εργαζόμαστε στη Unilever, να υπηρετήσουμε μέσα από καινοτόμες Ο Κοινωνικός μας Απολογισμός, αντικατοπτρίζει την προσπάθεια και τη δέσμευση όλων όσων εργαζόμαστε στη Unilever, να υπηρετήσουμε μέσα από καινοτόμες πρωτοβουλίες τις αρχές της εταιρίας μας, που στηρίζουν

Διαβάστε περισσότερα

τυπετ Ν έος Κανονισμός www.typet.gr Π Ε Ρ Ι Ο Δ Ι Κ Η Ε Κ Δ Ο Σ Η Τ Ο Υ Τ Α Μ Ε Ι Ο Υ Υ Γ Ε Ι Α Σ Π Ρ Ο Σ Ω Π Ι Κ Ο Υ Ε Θ Ν Ι Κ Η Σ Τ Ρ Α Π Ε Ζ Α Σ

τυπετ Ν έος Κανονισμός www.typet.gr Π Ε Ρ Ι Ο Δ Ι Κ Η Ε Κ Δ Ο Σ Η Τ Ο Υ Τ Α Μ Ε Ι Ο Υ Υ Γ Ε Ι Α Σ Π Ρ Ο Σ Ω Π Ι Κ Ο Υ Ε Θ Ν Ι Κ Η Σ Τ Ρ Α Π Ε Ζ Α Σ 2012 / Απρίλιος Μάϊος Ιούνιος / Τιμή: 0,03 τυπετ Ν έος Κανονισμός Τροποποιήθηκαν άρθρα του Κανονισμού Ασφάλισης & Παροχών τα οποία αφορούν στη διατήρηση ασφάλισης τέκνων στο Τ.Υ.Π.Ε.Τ., στη συμπληρωματική

Διαβάστε περισσότερα

Επιστημονική ημερίδα

Επιστημονική ημερίδα Επιστημονική ημερίδα «Προαγωγή Υγείας στο σχολείο ευαίσθητα θέματα: ψυχική υγεία, σεξουαλική υγεία, εξαρτήσεις» Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2014 9:00 14:30 Χωρέμειο Αμφιθέατρο Νοσοκομείο Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ»

Διαβάστε περισσότερα

Τεκμηριώνοντας την υπεροχή μας...

Τεκμηριώνοντας την υπεροχή μας... γράμμα από τη σύνταξη Τεύχος Mάρτιος 00 Περιοδική ενημερωτική έκδοση του ΔΘΚΑ ΥΓΕΙΑ του Ομίλου ΥΓΕΙΑ Ιδιοκτήτης Διαγνωστικό και Θεραπευτικό Κέντρο Αθηνών ΥΓΕΙΑ Α.Ε. Ερυθρού Σταυρού & Κηφισίας, Μαρούσι

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΠΡΟΤΥΠΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΜΕ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΠΡΟΤΥΠΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΜΕ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΠΡΟΤΥΠΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΜΕ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ Με κύριο γνώμονα την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών προς τον πολίτη, οι τοπικές αυτοδιοικητικές αρχές που

Διαβάστε περισσότερα

allabout ΔΙΑΜΑΓΝΗΤΙΚΟΣ ΕΠΙΤΑΧΥΝΤΗΣ ΕΝΕΡΓΩΝ ΜΟΡΙΩΝ Τι πρέπει να γνωρίζουμε για τον Ιό Έμπολα

allabout ΔΙΑΜΑΓΝΗΤΙΚΟΣ ΕΠΙΤΑΧΥΝΤΗΣ ΕΝΕΡΓΩΝ ΜΟΡΙΩΝ Τι πρέπει να γνωρίζουμε για τον Ιό Έμπολα ΔΙΑΜΑΓΝΗΤΙΚΟΣ ΕΠΙΤΑΧΥΝΤΗΣ Θεοφάνης Μουτζούρης Φυσιοθεραπευτής ΕΝΕΡΓΩΝ ΜΟΡΙΩΝ Αποκατάσταση με διαμαγνητική αντλία CTU-Mega 18 Αποκατάσταση ορθοπεδικών, ρευματολογικών, νευρολογικών παθήσεων, αθλητικές κακώσεις,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜA: «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΡΟΜΑ» 2010-2013

ΠΡΟΓΡΑΜΜA: «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΡΟΜΑ» 2010-2013 ΠΡΟΓΡΑΜΜA: «ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ» - ΕΘΝΙΚΟΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜA: «ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ» ΠΡΟΓΡΑΜΜA «ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ»: ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΑΡΕΜΒΑΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΩΝ ΑΤΟΜΩΝ

ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΩΝ ΑΤΟΜΩΝ www.kethea.gr ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ KΕΝΤΡΟ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΩΝ ΑΤΟΜΩΝ www.kethea.gr / facebook.com/kethea / www.twitter.com/ketheagr ΑΡ. ΛΟΓ. ΔΩΡΕΩΝ: ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ για ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες

ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ για ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ για ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ÅÎÅÉÄÉÊÅÕÌÅÍÇ ÅÊÐÁÉÄÅÕÔÉÊÇ ÕÐÏÓÔÇÑÉÎÇ ãéá Ýíôáîç ìáèçôþí ìå áíáðçñßá Þ/êáé åéäéêýò åêðáéäåõôéêýò

Διαβάστε περισσότερα

Απολογισμός 2013. Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΣΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ

Απολογισμός 2013. Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΣΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ Απολογισμός 2013 Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΣΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ Το μήνυμα του Διευθύνοντος Συμβούλου 3 Βιωσιμότητα, Ανάπτυξη, Προσφορά 04 Γνωρίστε μας 5 Ιστορικό 6 Φιλοσοφία

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Μαθητών-Γονέων

Εγχειρίδιο Μαθητών-Γονέων Εγχειρίδιο Μαθητών-Γονέων ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 2. ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΗ 2.1 Mission Statement 2.2 Ακαδημαϊκός στόχος 3. ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΙΒ (ΙΒΟ) 3.1 Αποστολή του οργανισμού ΙΒ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΣΠΑ 2007 13\Ε.Π. Ε&ΔΒΜ\Α.Π. 1 2 3 «Μείζον Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών στις 8 Π.Σ., 3 Π.Σ.Εξ., 2 Π.Σ.Εισ.»

ΕΣΠΑ 2007 13\Ε.Π. Ε&ΔΒΜ\Α.Π. 1 2 3 «Μείζον Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών στις 8 Π.Σ., 3 Π.Σ.Εξ., 2 Π.Σ.Εισ.» ΕΣΠΑ 2007 13\Ε.Π. Ε&ΔΒΜ\Α.Π. 1 2 3 «Μείζον Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών στις 8 Π.Σ., 3 Π.Σ.Εξ., 2 Π.Σ.Εισ.» Μείζον Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών «ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ» www.epimorfosi.edu.gr Τελικός

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ. Ethos Sustainability Awards

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ. Ethos Sustainability Awards ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ Ethos Sustainability Awards 2015 Κατηγορίες Ethos Sustainability Awards 2015 Περιεχόμενα: Κορυφαίο Βραβείο: «Ethos Sustainability Award 2015» Α/Α Υποψηφιότητες 1 Roche Hellas / Πρόγραμμα Υποστήριξης

Διαβάστε περισσότερα

ossijshaja Κατευθυντηρίων tuva Luxembourg Ελέγχου Ανίχνευσης

ossijshaja Κατευθυντηρίων tuva Luxembourg Ελέγχου Ανίχνευσης and Eesti España France Hellas Hrvatska Ireland, Island ourg Magyarország Malta Moldova Monaco Nederland Federacija Sagartvelo Slovenija Slovensko Srbija i Crn ingdom Belgique Bulgaria Ceská Republika

Διαβάστε περισσότερα

για ένα καλύτερο αύριο...σημερα!

για ένα καλύτερο αύριο...σημερα! για ένα καλύτερο αύριο...σημερα! Απολογισμός Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης 2011 Ομίλου Ideales ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 4 1. Αντί προλόγου 6 2. Μήνυμα Διευθύνοντος Συμβούλου 7 3. Λίγα λόγια για

Διαβάστε περισσότερα

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο Ψηφιακές Υπηρεσίες Δικτύου Κοινωνικής Φροντίδας και Πρόνοιας Δήμου Μυλοποτάμου Αναθέτουσα Αρχή: Δήμος Μυλοποτάμου Προϋπολογισμός: 211.295,12 (χωρίς ΦΠΑ) 259.892,99 (με

Διαβάστε περισσότερα

Άσκηση & Υγεία στη Φυσική Αγωγή

Άσκηση & Υγεία στη Φυσική Αγωγή Άσκηση & Υγεία στη Φυσική Αγωγή Οδηγός Οργάνωσης Μαθημάτων «Άσκησης για Υγεία» Αρχές, Ιδέες & Συμβουλές ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΔΑΣΚΑΛΟΥ Jo Harris, Jill Elbourn, Ανδρέας Αυγερινός Το υλικό αυτό χρησιμοποιήθηκε σαν

Διαβάστε περισσότερα