Οδηγίες χρήσης Αναρτώμενα αναστρεφόμενα άροτρα (Super-)Albatros / - (Hydro)Avant

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Οδηγίες χρήσης Αναρτώμενα αναστρεφόμενα άροτρα (Super-)Albatros / - (Hydro)Avant"

Transcript

1 Αρ. παραγγελίας EL02 Οδηγίες χρήσης Αναρτώμενα αναστρεφόμενα άροτρα (Super-)Albatros / - (Hydro)Avant

2 Οδηγίες χρήσης Αναρτώμενα αναστρεφόμενα άροτρα Albatros / - Avant / - HydroAvant Super-Albatros / - Avant / - HydroAvant Πριν θέσετε σε λειτουργία το μηχάνημα πρέπει να διαβάσετε προσεχτικά και να τηρήσετε τις οδηγίες χρήσης και τις υποδείξεις ασφαλείας ("Για την ασφάλειά σας"). Ο χειριστής πρέπει να εξειδικευθεί μέσω εκπαίδευσης στη χρήση, τη συντήρηση και τις απαιτήσεις ασφαλείας και να ενημερωθεί για τους κινδύνους που υπάρχουν. Μεταβιβάστε όλες τις υποδείξεις ασφαλείας και στους υπόλοιπους χρήστες. Πρέπει να τηρούνται οι σχετικές διατάξεις πρόληψης ατυχημάτων, καθώς και οι λοιποί, γενικώς αναγνωρισμένοι κανόνες στο πλαίσιο της τεχνικής ασφάλειας, της ιατρικής της εργασίας και του κώδικα οδικής κυκλοφορίας. Προσέξτε τα προειδοποιητικά σήματα! (DIN 4844-W9) Στις παρούσες οδηγίες, οι υποδείξεις που φέρουν αυτό το σήμα και τα προειδοποιητικά σήματα στο μηχάνημα υποδηλώνουν ότι υπάρχει κίνδυνος! Προσοχή - Το σύμβολο περιλαμβάνει υποδείξεις ασφαλείας που αν δεν τηρηθούν μπορεί να προκύψουν κίνδυνοι για το μηχάνημα και τη λειτουργία του. Υπόδειξη - Το σύμβολο υποδηλώνει κάποια ιδιαιτερότητα του μηχανήματος, που θα πρέπει να ληφθεί υπόψη για την απρόσκοπτη λειτουργία του μηχανήματος. Απώλεια της εγγύησης Το μηχάνημα προορίζεται αποκλειστικά για τη συνήθη χρήση στις αγροτικές εργασίες. Μια άλλη χρήση είναι αντίθετη προς τις προδιαγραφές και δεν παρέχεται εγγύηση για τις ζημιές που προκύπτουν από αυτήν. Στην προδιαγραφόμενη χρήση περιλαμβάνεται επίσης η τήρηση των προδιαγραφών λειτουργίας, συντήρησης και επισκευής καθώς και η αποκλειστική χρήση αυθεντικών ανταλλακτικών. Κατά τη χρήση μη γνήσιων αξεσουάρ ή/ και εξαρτημάτων (αναλώσιμα και ανταλλακτικά), που δεν έχουν εγκριθεί από την εταιρεία Rabe, παύει κάθε εγγύηση. Οι αυθαίρετες επισκευές ή/και τροποποιήσεις στο μηχάνημα καθώς και η χρήση χωρίς επίβλεψη αποκλείουν οποιαδήποτε ευθύνη σε περίπτωση που προκληθούν ζημιές. Ενδεχόμενα προβλήματα κατά την παράδοση (φθορές από τη μεταφορά, πληρότητα) πρέπει αμέσως να αναφέρονται εγγράφως. Αξιώσεις για εγγύηση όπως και όροι της εγγύησης που πρέπει να τηρηθούν ή εξαιρέσεις από την εγγύηση ορίζονται σύμφωνα με τους όρους παράδοσής μας. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά υπόκεινται σε αλλαγή χωρίς προειδοποίηση.

3 Πίνακας Περιεχομένων Διάταξη των προειδοποιητικών σημάτων στο μηχάνημα...4 Επεξήγηση των προειδοποιητικών σημάτων...6 Για την ασφάλειά σας...8 Δεδομένα μηχανήματος...3 Τοποθέτηση...4 Σύζευξη υδραυλικών σωλήνων...5 Δοκιμή περιστροφής...5 Προρύθμιση...6 Χρήση στον αγρό...8 Βάθος λειτουργίας...8 Κλίση / Επικλινής θέση...8 Σημείο έλξης και πλάτος λειτουργίας πρώτου σώματος...9 Ρύθμιση πλάτους κοπής...20 Επεκτάσεις αναστρεπτήρα...20 Βραχίονας για ρυμουλκούμενο άροτρο...2 Μηχάνημα τοποθέτησης λιπάσματος / Προϋνίο Αναστρεπτήρες...22 Δισκομάχαιρο...23 Υπεδάφειο άροτρο...23 Σταβάρι-Προστασία έναντι υπερφόρτωσης...24 Αυτόματη ασφάλεια από πέτρες HydroAvant και Avant...25 Ασφάλεια από πέτρες με ελατήρια Avant...25 Θέση μεταφοράς...26 Μεταφορά με ρόδα πολλαπλών χρήσεων...26 Μετάβαση σε θέση λειτουργίας...26 Ακινητοποίηση αρότρου...27 Συντήρηση...28 Προσοχή / Μεταφορά...30 Τα τεχνικά χαρακτηριστικά υπόκεινται σε αλλαγή χωρίς προειδοποίηση.

4 Διάταξη των προειδοποιητικών σημάτων στο μηχάνημα Τα τεχνικά χαρακτηριστικά υπόκεινται σε αλλαγή χωρίς προειδοποίηση.

5 Διάταξη των προειδοποιητικών σημάτων στο μηχάνημα Τα τεχνικά χαρακτηριστικά υπόκεινται σε αλλαγή χωρίς προειδοποίηση.

6 Επεξήγηση των προειδοποιητικών σημάτων Γενικά Τα προειδοποιητικά σήματα υποδεικνύουν πιθανά επικίνδυνα σημεία. Δίνουν υποδείξεις για την ακίνδυνη λειτουργία του μηχανήματος. Τα προειδοποιητικά σήματα αποτελούν βασικό στοιχείο του μηχανήματος. Διατηρείτε πάντα ευανάγνωστα τα προειδοποιητικά σήματα (χωρίς ρύπους) ενώ σε περίπτωση που καταστραφούν θα πρέπει να τα αντικαταστήσετε - πρέπει να αγοράζονται από την εταιρεία Rabe [για αριθμό παραγγελίας: βλέπε κατάλογο ανταλλακτικών]. Πριν τη θέση σε λειτουργία, διαβάστε τις οδηγίες χρήσης, Τηρείτε τις υποδείξεις ασφάλειας. Τηρείτε τις υποδείξεις μεταφοράς και συναρμολόγησης Ο συσσωρευτής πίεσης βρίσκεται υπό πίεση. Η αφαίρεση και η επισκευή πρέπει να γίνεται μόνο σύμφωνα με τις οδηγίες που υπάρχουν στο τεχνικό εγχειρίδιο Δεν επιτρέπονται επιβάτες επάνω στο μηχάνημα κατά την εργασία και μεταφορά. Μπορείτε να εισέρχεστε στην αποβάθρα / πλατφόρμα μόνο όταν το μηχάνημα είναι ακινητοποιημένο - τοποθετημένο ή στηριγμένο με ασφάλεια. Προσέξτε τη θέση της στρόφιγγας διακοπής Κατά τη μεταφορά σε δρόμο βάλτε τη στη θέση ασφάλισης. Κατά την εργασία ανοίξτε τη στρόφιγγα διακοπής Κρατάτε απόσταση Το άροτρο γυρίζει και περιστρέφεται. Μην παραμένετε στην περιοχή περιστροφής. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά υπόκεινται σε αλλαγή χωρίς προειδοποίηση.

7 max. 000/min max. 200 bar Πίεση λειτουργίας / Συχνότητα περιστροφής Η πίεση λειτουργίας της υδραυλικής εγκατάστασης πρέπει να ανέρχεται το πολύ σε 200 bar! Η συχνότητα περιστροφής της μονάδας ελκυστήρα πρέπει να ανέρχεται το πολύ σε 000 περ/λεπτό! Κίνδυνος σύνθλιψης σε περίπτωση παραμονής μεταξύ τρακτέρ και μηχανήματος Κατά τη σύνδεση της διάταξης του μηχανήματος στο τρακτέρ δεν πρέπει να βρίσκονται άτομα μεταξύ τρακτέρ και μηχανήματος! Κατά την ενεργοποίηση του εξωτερικού χειρισμού για την τοποθέτηση τριών σημείων μην εισέρχεστε μεταξύ τρακτέρ και μηχανήματος. Πριν τη ρύθμιση, τη συντήρηση ή την επισκευή διαβάστε τις οδηγίες χρήσης Τηρείτε τις υποδείξεις ασφάλειας. Τηρείτε τις υποδείξεις ρύθμισης και συναρμολόγησης Μετά την πρώτη χρήση σφίξτε όλες τις βίδες Ελέγχετε τακτικά τη σταθερότητα των βιδών. Για τις ειδικές ροπές σύσφιξης βλέπε οδηγίες χρήσης ή/και κατάλογο ανταλλακτικών. Χρησιμοποιήστε ροπόκλειδο. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά υπόκεινται σε αλλαγή χωρίς προειδοποίηση.

8 Για την ασφάλειά σας Γενικά Αυτή η ενότητα περιλαμβάνει γενικούς κανόνες συμπεριφοράς για χρήση του μηχανήματος σύμφωνα με τις προδιαγραφές καθώς και τεχνικές υποδείξεις ασφάλειας που πρέπει να τηρείτε οπωσδήποτε για τη δική σας ασφάλεια! Η λίστα είναι πολύ μεγάλη. Κάποιες υποδείξεις δεν αφορούν το παραδιδόμενο μηχάνημα. Η σύνοψη των υποδείξεων σάς θυμίζει κάποιους κανόνες ασφαλείας που συχνά δεν τηρούνται ακούσια κατά την καθημερινή χρήση των μηχανημάτων. Γενικές υποδείξεις ασφαλείας Κατά τη σύνδεση και αποσύνδεση δεν πρέπει να βρίσκεται κανένα άτομο μεταξύ τρακτέρ και μηχανήματος. Επίσης κατά την ενεργοποίηση του υδραυλικού εξωτερικού χειρισμού μην εισέρχεστε μεταξύ τρακτέρ και μηχανήματος! Κίνδυνος τραυματισμού! Θέστε την υδραυλική διάταξη του τρακτέρ πριν από τη σύνδεση και την αποσύνδεση στη θέση ελέγχου! Πριν από κάθε θέση σε λειτουργία ελέγχετε το τρακτέρ και το μηχάνημα όσο αφορά την ασφάλεια λειτουργίας και κυκλοφορίας. Ο χρήστης είναι υπεύθυνος για την "ασφάλεια"! Προσέχετε ώστε να υπάρχει ασφάλεια κατά την οδήγηση. Τοποθετήστε τα κατάλληλα μπροστινά βάρη στο τρακτέρ! Στην περιοχή της εγκατάστασης τριών σημείων υφίσταται κίνδυνος τραυματισμού στα σημεία σύνθλιψης και κοπής! Κατά την εκκίνηση ή πριν από το χειρισμό του μηχανήματος προσέχετε να μην υπάρχει κανείς στην περιοχή του μηχανήματος! Απαγορεύεται η επιβίβαση και η μεταφορά επάνω στο μηχάνημα καθώς και η παραμονή στην επικίνδυνη περιοχή! Κρατάτε απόσταση! Πριν φύγετε από το τρακτέρ χαμηλώστε το μηχάνημα, σβήστε τον κινητήρα και βγάλτε το κλειδί εκκίνησης! Διεξάγετε εργασίες ρύθμισης και συντήρησης μόνο όταν το μηχάνημα είναι κατεβασμένο! Κατά τη λειτουργία πρέπει να είναι τοποθετημένες όλες οι διατάξεις προστασίας! Σε περίπτωση πολύ έντονης κλίσης (σε ισοϋψή γραμμή) προσέξτε το κέντρο βάρους κατά την εκσκαφή. Κατά τη μεταφορά, ασφαλίστε έναντι ακούσιου χειρισμού τη μονάδα ελέγχου του υδραυλικού συστήματος του τρακτέρ! Πριν από την πρώτη χρήση και μετά από μακροχρόνια μη χρήση, ελέγχετε όλα τα έδρανα για επαρκή λίπανση και όλες τις βίδες για σταθερότητα! -μέγιστο μήκος συρμού (τρακτέρ+μηχάνημα) 2 m -πλάτος 2,55 m μέγιστο 3 m -μέγιστο ύψος 4 m -μέγιστο συνολικό βάρος του συρμού 6t από τους οποίους 20% στον μπροστινό άξονα. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά υπόκεινται σε αλλαγή χωρίς προειδοποίηση.

9 . Χρήση σύμφωνα με τις προδιαγραφές Το μηχάνημα προορίζεται αποκλειστικά για τη συνήθη χρήση στις αγροτικές εργασίες (χρήση σύμφωνα με τις προδιαγραφές). Οποιαδήποτε περαιτέρω χρήση θεωρείται ως αντίθετη προς τις προδιαγραφές. Για ζημιές που προκύπτουν από χρήση που δεν βασίζεται στις προδιαγραφές δεν ευθύνεται ο κατασκευαστής. Τον κίνδυνο αναλαμβάνει αποκλειστικά ο χρήστης. Στην προδιαγραφόμενη χρήση περιλαμβάνεται επίσης η τήρηση των προδιαγραφών λειτουργίας, συντήρησης και επισκευής όπως αυτές ορίζονται από τον κατασκευαστή. Η χρήση, η συντήρηση και η επισκευή του μηχανήματος επιτρέπεται μόνο από πρόσωπα που διαθέτουν την ανάλογη εξοικείωση και έχουν ενημερωθεί σχετικά με τους κινδύνους. Μεταβιβάστε όλες τις οδηγίες ασφαλείας και στους υπόλοιπους χρήστες. Πρέπει να τηρούνται οι σχετικές διατάξεις πρόληψης ατυχημάτων, καθώς και οι λοιποί, γενικώς αναγνωρισμένοι κανόνες στο πλαίσιο της τεχνικής ασφάλειας, της ιατρικής της εργασίας και του κώδικα οδικής κυκλοφορίας. Οι αυθαίρετες τροποποιήσεις στο μηχάνημα αποκλείουν κάθε ευθύνη του κατασκευαστή για ζημιές που μπορεί να προκληθούν. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά υπόκεινται σε αλλαγή χωρίς προειδοποίηση.

10 2. Γενικές τεχνικές υποδείξεις ασφαλείας και διατάξεις πρόληψης ατυχημάτων Πριν από κάθε θέση σε λειτουργία, ελέγχετε το μηχάνημα και το τρακτέρ για ασφάλεια κυκλοφορίας και ασφάλεια λειτουργίας! Τηρείτε τις γενικά ισχύουσες διατάξεις ασφαλείας και πρόληψης ατυχημάτων! Οι προειδοποιητικές πινακίδες και οι πινακίδες υποδείξεων που υπάρχουν επάνω στο μηχάνημα δίνουν σημαντικές οδηγίες για ακίνδυνη λειτουργία. Η τήρησή τους ενισχύει την ασφάλειά σας! Θυμηθείτε ότι πρέπει να τηρούνται οι εκάστοτε εθνικοί κανόνες οδικής κυκλοφορίας όταν χρησιμοποιείτε το δημόσιο οδικό δίκτυο! Εξοικειωθείτε πριν από την έναρξη της εργασίας με όλες τις διατάξεις και τα στοιχεία χειρισμού, καθώς και με τη λειτουργία αυτών. Θα είναι πολύ αργά να το πράξετε κατά τη διάρκεια της εργασίας σας! Τα ρούχα του χρήστη πρέπει να είναι εφαρμοστά. Τα φαρδιά και χαλαρά ρούχα πρέπει να αποφεύγονται! Για την αποφυγή του κινδύνου πυρκαγιάς διατηρείτε καθαρή τη μηχανή! Ελέγχετε πριν από τη θέση σε λειτουργία το χώρο πέριξ του μηχανήματος (προσοχή στα παιδιά)! Σιγουρευτείτε ότι έχετε επαρκή ορατότητα! Δεν επιτρέπονται επιβάτες επάνω στο μηχάνημα κατά τη διάρκεια της λειτουργίας και κατά τη μεταφορά του μηχανήματος! Συνδέετε το μηχάνημα σύμφωνα με τις προδιαγραφές στους προβλεπόμενους μηχανισμούς! Απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή κατά τη σύνδεση και αποσύνδεση μηχανημάτων στο/από το τρακτέρ! Τοποθετείτε τις διατάξεις στήριξης στην εκάστοτε κατάλληλη θέση κατά τη σύνδεση και αποσύνδεση! (Ευστάθεια!) Τοποθετείτε τα βάρη πάντα σύμφωνα με τις προδιαγραφές στα προβλεπόμενα σημεία σταθεροποίησης! Τηρείτε τα επιτρεπτά αξονικά βάρη, τα συνολικά βάρη και τις διαστάσεις μεταφοράς! Τοποθετείτε και ελέγχετε τον εξοπλισμό μεταφοράς, όπως π.χ. το φωτισμό, τις προειδοποιητικές και προστατευτικές διατάξεις! Τα ρυθμιστικά σκοινιά για τις ταχείες συνδέσεις πρέπει να κρέμονται χαλαρά και να μην λύνονται από μόνα τους όταν βρίσκονται χαμηλά! Κατά τη διάρκεια της πορείας μην εγκαταλείπετε ποτέ τη θέση του οδηγού! Η οδική συμπεριφορά, η ικανότητα οδήγησης και πέδησης επηρεάζονται από τις συνδεδεμένες ή προσαρτημένες μηχανές και τα βάρη έρματος. Για αυτό προσέχετε ώστε να υπάρχει επαρκής ικανότητα οδήγησης και πέδησης! Στις στροφές λαμβάνετε υπόψη σας το μεγάλο άνοιγμα και την αδρανή μάζα του μηχανήματος! Μπορείτε να θέσετε σε λειτουργία το μηχάνημα μόνο όταν είναι τοποθετημένες όλες οι διατάξεις ασφαλείας και βρίσκονται σε θέση προστασίας! Απαγορεύεται η παραμονή στο χώρο εργασίας! Μην κάθεστε στην περιοχή περιστροφής του μηχανήματος! Υπάρχουν επικίνδυνα σημεία σε μέρη του μηχανήματος που λειτουργούν με εξωτερική κινητήρια δύναμη (π.χ. υδραυλικά)! Πριν εγκαταλείψετε το τρακτέρ τοποθετήστε το μηχάνημα στο έδαφος, σβήστε τον κινητήρα και βγάλτε το κλειδί εκκίνησης! Ανάμεσα στο τρακτέρ και το μηχάνημα δεν πρέπει να παραμένει κανένας χωρίς να είναι ασφαλισμένο το όχημα για να μην κυλίσει με φρένο ακινητοποίησης ή/ και με τάκο! Ασφαλίστε στη θέση μεταφοράς το αναδιπλούμενο πλαίσιο και τις διατάξεις εκσκαφής! Τα τεχνικά χαρακτηριστικά υπόκεινται σε αλλαγή χωρίς προειδοποίηση. 0

11 2. Αναρτώμενα μηχανήματα Πριν την τοποθέτηση και αφαίρεση μηχανημάτων στην ανάρτηση τριών σημείων: Τοποθετήστε τη διάταξη χειρισμού έτσι ώστε να αποκλείεται η ακούσια ανύψωση ή το ακούσιο κατέβασμα! Κατά την τοποθέτηση τριών σημείων οι κατηγορίες τοποθέτησης στο τρακτέρ και στο μηχάνημα πρέπει οπωσδήποτε να ταυτίζονται ή να εναρμονιστούν! Στην περιοχή του στελέχους των τριών σημείων υφίσταται κίνδυνος τραυματισμού από τα σημεία σύνθλιψης και κοπής! Κατά την ενεργοποίηση του εξωτερικού χειρισμού για την τοποθέτηση τριών σημείων μην εισέρχεστε μεταξύ τρακτέρ και μηχανήματος! Στη θέση μεταφοράς του μηχανήματος προσέχετε να υπάρχει πάντα επαρκής πλευρική ασφάλιση του στελέχους τριών σημείων του τρακτέρ! Κατά την οδική κυκλοφορία με ανυψωμένο μηχάνημα ο μοχλός χειρισμού πρέπει να ασφαλίζεται προκειμένου να μην κατέβει! Τα τεχνικά χαρακτηριστικά υπόκεινται σε αλλαγή χωρίς προειδοποίηση.

12 2.3 Υδραυλικό σύστημα Το υδραυλικό σύστημα βρίσκεται υπό υψηλή πίεση! Κατά τη σύνδεση των υδραυλικών κυλίνδρων και μοτέρ πρέπει να προσέχετε τη σύμφωνη με τις προδιαγραφές σύνδεση των υδραυλικών σωλήνων! Προσέχετε κατά τη σύνδεση των υδραυλικών σωλήνων να μην υφίσταται πίεση στην υδραυλική εγκατάσταση τόσο του τρακτέρ όσο και του μηχανήματος! Στις υδραυλικές λειτουργικές συνδέσεις ανάμεσα στο τρακτέρ και το μηχάνημα οι σύνδεσμοι σύνδεσης και τα βύσματα πρέπει να φέρουν σήμανση προκειμένου να αποφεύγονται οι λανθασμένοι χειρισμοί! Αν υπάρξει λάθος στις συνδέσεις μπορεί να έχουμε αντίθετη λειτουργία (π.χ. ανύψωση/κατέβασμα) - Κίνδυνος ατυχήματος! Ελέγχετε τακτικά τις υδραυλικές σωληνώσεις και σε περίπτωση βλάβης ή φθοράς λόγω μακροχρόνιας χρήσης αντικαταστήστε τις! Οι ανταλλακτικές σωληνώσεις πρέπει να αντιστοιχούν στις τεχνικές απαιτήσεις του κατασκευαστή του μηχανήματος! Κατά την έρευνα για τον εντοπισμό σημείων διαρροής χρησιμοποιείστε τα κατάλληλα βοηθητικά μέσα, λόγω κινδύνου σοβαρού τραυματισμού! Υγρά που εκτοξεύονται με υψηλή πίεση (υδραυλικό λάδι) μπορούν να εισχωρήσουν στο δέρμα και να προκαλέσουν σοβαρούς τραυματισμούς! Σε περίπτωση τραυματισμού ειδοποιήστε άμεσα γιατρό! Κίνδυνος μόλυνσης! Πριν από τις εργασίες στο υδραυλικό σύστημα χαμηλώστε το μηχάνημα, εκτονώστε την πίεση στο σύστημα, σβήστε τον κινητήρα και βγάλτε το κλειδί εκκίνησης! 2.4 Συντήρηση Προχωρήστε στις εργασίες επισκευής, συντήρησης και καθαρισμού όπως και στην αντιμετώπιση των δυσλειτουργιών μόνο αφού έχει διακοπεί η λειτουργία και δεν λειτουργεί ο κινητήρας! Βγάλτε το κλειδί εκκίνησης! Ελέγχετε τακτικά τη σταθερή εφαρμογή βιδών και περικοχλίων και διορθώνετε όπου χρειαστεί! Στις εργασίες συντήρησης με ανασηκωμένο το μηχάνημα ασφαλίζετε πάντα με τα κατάλληλα στοιχεία υποστήριξης! Χρησιμοποιείτε τα κατάλληλα εργαλεία και γάντια για να αντικαταστήσετε εργαλεία λειτουργίας με κόψεις! Απορρίπτετε σωστά τα λάδια, τα γράσα και τα φίλτρα! Κατά την εργασία στην ηλεκτρική εγκατάσταση αποσυνδέετε πάντα την παροχή ρεύματος! Κατά την εκτέλεση εργασιών ηλεκτροκόλλησης στο τρακτέρ και στα προσαρτημένα μηχανήματα αποσυνδέετε το καλώδιο στη γεννήτρια και την μπαταρία! Τα ανταλλακτικά πρέπει να ανταποκρίνονται τουλάχιστον στις καθορισμένες τεχνικές απαιτήσεις του κατασκευαστή του μηχανήματος! Γι' αυτό, για τη δική σας ασφάλεια χρησιμοποιείτε αυθεντικά ανταλλακτικά! Τα τεχνικά χαρακτηριστικά υπόκεινται σε αλλαγή χωρίς προειδοποίηση. 2

13 Δεδομένα μηχανήματος Αριθμός αυλακιών Τύπος ** Βάρος περίπου kg* (για τρακτέρ έως περίπου kw/ps) Ύψος πλαισίου (cm) Απόσταση σώματος (cm) Πλάτος κοπής ανά σώμα (cm) Albatros (78 / 865 Albatros Avant ) 45 (88 / 20) / ,36,4, 46 Albatros 0 M 700 (78 / 870 Albatros Avant 0 M 90 05) 50 (88 / 20) / ,39,44, 49 Albatros (88 / (03 / Albatros Avant ) 40) (8 / 60) - 75/ ,37,42, 47 Albatros HydroAvant 20 S Albatros 20 M Albatros Avant 20 M 030 (88 / (03 / ) 40) 565 Albatros HydroAvant 20 MS (8 / 60) - 75/ ,40,45, 50 Albatros Albatros Avant (8 / 60) 75 Albatros HydroAvant (33 / 80) / ,37,42, 47 Albatros 40 M Albatros Avant 40 M 30 (03 (8 / / 45 60) 40) 725 Albatros HydroAvant 40 M (33 / 80) / ,40,45, 50 Super-Albatros Super-Albatros Avant (40 / (55 / ) 20) - Super-Albatros HydroAvant (70 / 230) 80 75/ ,37,42, 47 Super-Albatros 40 M Super-Albatros Avant 40 M (40 / (55 / ) 20) - Super-Albatros HydroAvant 40 M (70 / 230) 80 75/ ,40,45, 50 * ποικίλει ανάλογα με το μέγεθος του σώματος, χωρίς πρόσθετο εξοπλισμό. ** Albatros 0 για Κατ.II, Albatros 20/40 για Κατ.II, III ή III μικρού μήκους, Super-Albatros για Κατ.III ή III μικρού μήκους (Άξονας κάτω βραχίονα με δυνατότητα αλλαγής). Albatros με ασφάλεια κοπής Albatros Avant με ασφάλεια από πέτρες με ελατήριο Albatros HydroAvant με Hydro ασφάλεια από πέτρες Στάθμη ηχητικής πίεσης: < 70 db (A) Εξοπλισμός: Πλαίσιο 0, 20 ή/και 40 mm, 4-πλή ρύθμιση πλάτους κοπής, υδραυλική περιστροφή διπλής δράσης, μηχανική ρύθμιση σημείου έλξης ή υδραυλική σε διάταξη περιστροφής πλαισίου, προσαρμογή πλάτους κοπής πρώτου σώματος μέσω παράλληλης μετάθεσης με άτρακτο ή μέσω υδραυλικού συστήματος (όχι υδρ. 0er ). Πρόσθετος εξοπλισμός: Μηχάνημα τοποθέτησης λιπάσματος/μηχάνημα φύτευσης καλαμποκιού (περίπου 26 ή/και 33 kg ανά ζεύγος), αναστρεπτήρες (περίπου 4 kg), δισκομάχαιρο με ή χωρίς δόντια (περίπου 45 kg, με ανάρτηση 52 kg), υνιά (περίπου 6 kg), Υπεδάφειο άροτρο (περίπου 26 kg), τροχός ρύθμισης βάθους μεταλλικός ή με ελαστικό (περίπου 85 kg), ρόδα πολλαπλών χρήσεων (περίπου 35 kg), βραχίονας (περίπου 60 kg, σε Avant/HydroAvant 0 kg), μπάρα φώτων. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά υπόκεινται σε αλλαγή χωρίς προειδοποίηση. 3

14 Τοποθέτηση Προσέξτε να υπάρχουν οι ίδιες διαστάσεις σύνδεσης (κατ.: τρακτέρ/μηχάνημα). Τοποθετήστε τον κάτω βραχίονα του τρακτέρ στο ίδιο ύψος και μετά την τοποθέτηση περιορίστε τον πλευρικό τζόγο. Για μεταφορά πρέπει πλευρικά να είναι σταθερό. 2 Ελέγξτε την πίεση αέρα των ελαστικών του τρακτέρ και φροντίστε να υπάρχει κενό μεταξύ των ελαστικών. Η απόσταση πρέπει να είναι περίπου η ίδια μπροστά και πίσω, οι εσωτερικές πλευρές των ελαστικών πρέπει να ευθυγραμμίζονται (2/). Η πίεση λειτουργίας της υδραυλικής εγκατάστασης πρέπει να ανέρχεται το πολύ σε 200 bar! Τοποθετήστε τον κάτω βραχίονα στο ίδιο ύψος. 2 Τοποθετήστε τον άξονα του κάτω βραχίονα (3/) έτσι ώστε το άροτρο να είναι επαρκώς ανυψωμένο ή κατά την έλξη να ταιριάζει η θέση του κάτω βραχίονα - σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης του τρακτέρ. 3 Τοποθετήστε τον άνω βραχίονα στην κεφαλή του αρότρου έτσι ώστε κατά τη λειτουργία να σηκώνεται εύκολα στο αρότρου (ασφαλίστε έναντι συστροφής το βύσμα του άνω βραχίονα) - βλέπε 4/, στην άλλη πλευρά το δίσκο και την περόνη ασφαλείας). Ασφαλίστε σωστά τη διάταξη σύζευξης (στέλεχος τριών σημείων). 4 Τα τεχνικά χαρακτηριστικά υπόκεινται σε αλλαγή χωρίς προειδοποίηση. 4

15 Σύζευξη υδραυλικών σωλήνων (Χρώμα προστατευτικού καλύμματος): Περιστροφή διπλής δράσης μονάδα ελέγχου (κόκκινο), στη λειτουργία "Ανύψωση" ο σωλήνας επισημαίνεται από τη σύνδεση κυλίνδρου P στον κύλινδρο. Υπάρχει και δυνατότητα σύνδεσης σε μονάδα ελέγχου απλής δράσης συν ξεχωριστή επιστροφή στη δεξαμενή - Σωλήνας από τη σύνδεση κυλίνδρου T. Σε αυτή την περίπτωση, για τον υδραυλικό βραχίονα απαιτείται μια πρόσθετη μονάδα ελέγχου απλής δράσης. Προσαρμογή πλάτους πρώτου σώματος διπλής δράσης μονάδα ελέγχου (μπλε), HydroAvant μονάδα ελέγχου απλής δράσης (λευκό). 2 3 Δοκιμή περιστροφής Ανυψώστε το άροτρο. Σηκώστε ψηλά τα υποστηρίγματα. Κρατήστε τη μονάδα ελέγχου στην "Ανύψωση" μέχρι να περιστραφεί το άροτρο και να ακουμπήσει στην άτρακτο (3/2) ή σε περίπτωση διάταξης περιστροφής πλαισίου να περιστραφεί πλήρως προς τα έξω - στη συνέχεια βάλτε τη μονάδα χειρισμού στη "Νεκρά". Μετά από 8 δευτερόλεπτα μπορεί να γίνει μια νέα περιστροφή - Βάλτε πάλι τη μονάδα ελέγχου στην "Ανύψωση". Αν η μονάδα ελέγχου μπει για λίγο στο "Κατέβασμα" μπορείτε να ξεκινήσετε αμέσως με μια νέα περιστροφή. Αν κατά την περιστροφή διαπιστώσετε ότι το άροτρο δεν έχει ανυψωθεί αρκετά (ακόμα και αν έχει τοποθετηθεί ο άξονας του κάτω βραχίονα), τότε χρειάζεται να μειωθεί το ύψος των ράβδων ανύψωσης του στελέχους τριών σημείων. Αν αυτό δεν επαρκεί, τότε τοποθετήστε πιο ψηλά τον άνω βραχίονα στο άροτρο. Προσέξτε ώστε όταν το άροτρο είναι ανυψωμένο - και κατά την περιστροφή - να μη χτυπάει ποτέ σε άλλα αντικείμενα, π.χ. στο ανοιγμένο πίσω παρμπρίζ. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά υπόκεινται σε αλλαγή χωρίς προειδοποίηση. 5

16 Προρύθμιση Το σημείο έλξης (6/Z) και το πλάτος λειτουργίας του πρώτου σώματος (6/B) μπορούν να ρυθμιστούν από πριν στο αγρόκτημα κατά προσέγγιση. Η ακριβής ρύθμιση γίνεται στη συνέχεια κατά τη χρήση. Στο κέντρο ρύθμισης είναι εμφανώς τοποθετημένες και οι δύο διατάξεις ρύθμισης και πρέπει να ρυθμιστούν ξεχωριστά. Ε D. Σημείο έλξης: τοποθετήστε τις διατάξεις του σώματος με εντατήρα (8/) ή κύλινδρο (αναστολέας 7/) προς την κατεύθυνση κίνησης παράλληλα με τον περιστρεφόμενο άξονα. 5 Κατά προσέγγιση μήκος τοποθέτησης (6/D) ανά πλάτος κοπής: Πλαίσιο 0 (../Τύπος M) 32/34 36/39 4/44 46/49 πλαίσιο 20- και 40 33/35 37/40 42/45 47/50 Albatros / - Avant / - HydroAvant D (cm) Albatros 0 47, ,5 Albatros 20/ ,5 62,5 6 Super-Albatros 40 70,5 68, ,5 Ε Ε 7 8 Τα τεχνικά χαρακτηριστικά υπόκεινται σε αλλαγή χωρίς προειδοποίηση. 6

17 2. Πλάτος λειτουργίας πρώτου σώματος: με άτρακτο (6/E, ή μέσω υδραυλικού συστήματος) ρυθμίστε τη διάσταση (C) (οριζόντια απόσταση από το κέντρο του περιστρεφόμενου άξονα έως τη διάταξη ου σώματος σε κάθετη θέση αρότρου). Η διάσταση (C) μεταξύ άλλων εξαρτάται από την εσωτερική απόσταση των ελαστικών (A = κενό) και από το πλάτος λειτουργίας ανά σώμα (B). Τα πλάτη λειτουργίας ανάλογα με τον τύπο δεν καταγράφονται στον πίνακα, έτσι η διάσταση (C) πρέπει να υπολογιστεί ως ενδιάμεση τιμή βλέπε παράδειγμα b. Κενό Πλάτος λειτουργίας ανά σώμα Β Α (cm) C: Απόσταση περιστρεφόμενου άξονα έως τη διάταξη ου σώματος Παραδείγματα: α) Πλάτος λειτουργίας ανά σώμα 40 cm Εσωτερική απόσταση ελαστικών 30 cm Διάσταση C 8 cm β) Πλάτος λειτουργίας ανά σώμα 37 cm Εσωτερική απόσταση ελαστικών 30 cm Διάσταση C 2 cm Κατά την υδραυλική προσαρμογή πλάτους πρώτου σώματος μην μετακινείτε υπό φορτίο - όχι σε ανυψωμένη κατάσταση και όχι σε κατάσταση έλξης. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά υπόκεινται σε αλλαγή χωρίς προειδοποίηση. 7

18 Χρήση στον αγρό Οι κάτω βραχίονες του τρακτέρ κατά τη λειτουργίας πρέπει να μπορούν να κινούνται πλευρικά. Ωστόσο, σε κατάσταση ανύψωσης πρέπει να παραμένουν πλευρικά σταθεροί, εφόσον το επιτρέπει η διάταξη στο τρακτέρ. Βάθος λειτουργίας Με το "υδραυλικό σύστημα" στην περιοχή "έλεγχος δύναμης έλξης" ή/και "μικτός έλεγχος" επιλέξτε το επιθυμητό βάθος. Στον άνω βραχίονα ρυθμίστε το ίδιο βάθος λειτουργίας για όλα τα σώματα του αρότρου - το πλαίσιο του αρότρου πρέπει να είναι παράλληλο με την επιφάνεια του εδάφους. Για γρηγορότερη είσοδο στην αρχή του αυλακιού και για να ανακουφίσετε το υδραυλικό σύστημα τριών σημείων του τρακτέρ, ίσως είναι προτιμότερο κατά τον "έλεγχο του κάτω βραχίονα" να τοποθετήσετε τον άνω βραχίονα στο άροτρο μέσα στη μακρόστενη οπή. Συγχρόνως αφήστε τζόγο μεταξύ των μπουλονιών του άνω βραχίονα και του μπροστινού αναστολέα - καλύτερος έλεγχος. Σε περίπτωση εξοπλισμού με τροχό ρύθμισης βάθους ή με ρόδα πολλαπλών χρήσεων ο τροχός ή η ρόδα έρχεται σε επαφή με το έδαφος μόνο αφού γίνει η ρύθμιση βάθους - μόνο επαφή. Ρύθμιση βάθους με άτρακτο (0/ ή/και /). Η εξισορρόπηση βάθους από την αριστερή στη δεξιά πλευρά του αρότρου μπορεί να γίνει μέσω περιστροφής του αναστολέα - έκκεντρο (0/2 ή/και /2) Κλίση / Επικλινής θέση Κάθε πλευρά του αρότρου ρυθμίζεται ξεχωριστά. Η επιφάνεια του εδάφους και το σταβάρι πρέπει να σχηματίζουν σχεδόν ορθή γωνία (90 ) το ένα με το άλλο (βλέπε Εικ.2). - Άτρακτος (9/) για τη δεξιά πλευρά του αρότρου - Άτρακτος (9/2) για την αριστερή πλευρά του αρότρου 2 Με την κλίση μπορεί επίσης να γίνει εξισορρόπηση βάθους του μπροστινού σώματος του αρότρου. Αν το πρώτο σώμα μιας πλευράς του αρότρου λειτουργεί πολύ επίπεδα, τότε θα πρέπει να εξισορροπηθεί μέσω μεγαλύτερης κλίσης με το σημείο που έχει οργωθεί. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά υπόκεινται σε αλλαγή χωρίς προειδοποίηση. 8

19 Σημείο έλξης και πλάτος λειτουργίας πρώτου σώματος Αν πρέπει να διορθωθούν και οι δύο ρυθμίσεις, πρώτα το σημείο έλξης και στη συνέχεια η προσαρμογή του πλάτους. Μελλοντικές προσαρμογές του πλάτους λειτουργίας του ου σώματος - που μεταξύ άλλων προκύπτουν λόγω άλλου βάθους λειτουργίας ή/και κλίσης του εδάφους - επηρεάζουν ελάχιστα τη ρύθμιση του σημείου έλξης Σημείο έλξης (θέση των κάτω βραχιόνων): το τρακτέρ πρέπει να κινείται στο αυλάκι χωρίς πλευρική έλξη. Αν οι πλευρικά κινούμενοι κάτω βραχίονες δεν ισορροπούν περίπου στη μέση του τρακτέρ και έτσι εμφανίζεται πλευρική έλξη, αυτό θα πρέπει να διορθωθεί με εντατήρα (5/) ή κύλινδρο (4/) (περιστρέψτε τον αναστολέα στον κύλινδρο 4/2 ασφαλίστε το κλειδί 4/3 με βίδα 4/4 σε περικόχλιο). Εντατήρας/κύλινδρος(4/) μικρότερο μήκος Το στέλεχος τριών σημείων μετακινείται προς το σημείο που έχει οργωθεί Εντατήρας/κύλινδρος (4/) μεγαλύτερο μήκος Το στέλεχος τριών σημείων μετακινείται προς το σημείο που δεν έχει οργωθεί Αν τραβάει το τρακτέρ π.χ. προς τα εμπρός προς το σημείο που έχει οργωθεί τότε μειώστε λίγο το μήκος του εντατήρα ή του κυλίνδρου. Μετακινείτε πάντα τον κύλινδρο προς τον αναστολέα. Πλάτος λειτουργίας πρώτου σώματος: πρέπει να προσαρμοστεί στο πλάτος λειτουργίας των άλλων σωμάτων. Με άτρακτο (4/5) ή μέσω υδραυλικού συστήματος μετακινήστε το πλαίσιο το αρότρου παράλληλα: Μετακινήστε το πλαίσιο του αρότρου προς το σημείο που έχει οργωθεί - ο σώμα πιο στενό Μετακινήστε το πλαίσιο του αρότρου προς το σημείο που δεν έχει οργωθεί - ο σώμα πλατύτερο 5 Κατά την υδραυλική προσαρμογή πλάτους πρώτου σώματος μην μετακινείτε υπό φορτίο - όχι σε ανυψωμένη κατάσταση και όχι σε κατάσταση έλξης. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά υπόκεινται σε αλλαγή χωρίς προειδοποίηση. 9

20 Ρύθμιση πλάτους κοπής Το πλάτος κοπής ανά σώμα είναι 4-πλά ρυθμιζόμενο Μετακινήστε αναλόγως τη βίδα (7/) (βάλτε από κάτω δίσκο και στις δύο πλευρές). Ξεβιδώστε λίγο τη βίδα τριών σημείων (7/2) ενδεχομένως μόνο για την περιστροφή της κονσόλας όχι πριν την αφαίρεση της (7/). Ρυθμίστε όλα τα σώματα στο ίδιο πλάτος κοπής. Ροπή σύσφιξης των (7/+2): Πλαίσιο 0/20 40 Nm Πλαίσιο Nm χρησιμοποιήστε οπωσδήποτε το κατάλληλο εργαλείο (25/3), π.χ. ειδικό κλειδί RABE (αρ. παραγγελίας ) καθώς και γάντια! Το ίδιο ισχύει και για τις βίδες στο σταβάρι! (βλ. σελίδα 0) Σημαντικό: Προσέξτε τις ροπές σύσφιξης! (βλ. σελίδα 8, 0, 2) Το προϋνίο και το δισκομάχαιρο ρυθμίζονται μαζί. Κατά τη ρύθμιση του πλάτους κοπής πρέπει να ξεβιδωθεί στο πλαίσιο η βάση τροχού - βλέπε Εικ. 7 και 8 (το καθένα έχει τον ίδιο αριθμό). Προσαρμόστε αναλόγως το σημείο έλξης (εντατήρας / κύλινδρος 6/D) και το πλάτος λειτουργίας του πρώτου σώματος (άτρακτος 6/E) βλέπε Πρόρυθμιση. 90 Επεκτάσεις αναστρεπτήρα (αν υπάρχουν, 2/) Ρυθμίστε ομοιόμορφα όλες τις μπάρες, όχι πολύ βαθιά για να μην "στέκονται" όταν υπάρχει στροφή στο έδαφος. 2 Τα τεχνικά χαρακτηριστικά υπόκεινται σε αλλαγή χωρίς προειδοποίηση. 20

21 2 3 9 Βραχίονας για ρυμουλκούμενο άροτρο Για τη μεταφορά και το ξεκίνημα του οργώματος, περιστρέψτε προς τα μέσα το βραχίονα - και στερεώστε τον. Ράβδος (9/) στη (9/2), στο Avant περιστρέψτε προς τα εμπρός το εξωτερικό τμήμα (20/). Στη θέση λειτουργίας τοποθετήστε το βραχίονα σε ορθή γωνία προς την κατεύθυνση κίνησης Ράβδος (9/). (Αν στο άροτρο με "ασφάλεια κοπής" κατά το όργωμα είναι διπλωμένος ο βραχίονας, μπορεί να χτυπήσει κάποιο δυσδιάκριτο - "υπερφορτωμένο" - σώμα. Γι' αυτό ξεκινάτε το όργωμα προσεκτικά και φροντίζετε να υπάρχει επαρκής ελεύθερος χώρος για το βραχίονα στη θέση λειτουργίας). Αν υπάρχει υδραυλική διάταξη αποσύνδεσης και διάταξη στερέωσης, τοποθετήστε τους πείρους (9/3) στο άγκιστρο, όταν ο κύλινδροςαυλακωτήρας - με ανυψωμένο το άροτρο - πρόκειται να διέλθει γύρω από εμπόδια. Το λύσιμο της διάταξης αποσύνδεσης σε περίπτωση σύνδεσης στον περιστρεφόμενο κύλινδρο γίνεται ασκώντας πίεση αντίθετα από την κατεύθυνση περιστροφής Πίεση επάνω στη σύνδεση T (υπάρχει σήμανση στον περιστρεφόμενο κύλινδρο). 20 Τα τεχνικά χαρακτηριστικά υπόκεινται σε αλλαγή χωρίς προειδοποίηση. 2

22 Μηχάνημα τοποθέτησης λιπάσματος / Προϋνίο Ρυθμίστε τη θέση πλευρικά στο σώμα του αρότρου, την απόσταση μπροστά από το σώμα και το βάθος. Πλευρικά στο σώμα - μέσω χειροστροφάλου. Απόσταση μπροστά από το σώμα - μέσω περιστροφής της πλάκας οδήγησης (2/4) και του χειροστροφάλου. Περιορίστε το βάθος έτσι ώστε η κόψη του υνιού να δουλεύει σε όλο το πλάτος επίπεδα στο έδαφος. Προσέξτε να έχουν την ίδια ρύθμιση τα προϋνία! Η κόκκινη χρωματική σήμανση "στον οδοντωτό δίσκο" (2/3) επισημαίνει την εργοστασιακή βασική ρύθμιση. Κατά την τοποθέτηση της βέργας τοποθετήστε τον οδοντωτό δίσκο (2/) και το στοιχείο πίεσης (2/2) (οδοντωτός δίσκος με τους αριθμούς προς τα πάνω - αντίστοιχα στη θέση λειτουργίας). 2 Αναστρεπτήρες Το ύψος των αναστρεπτήρων μπορεί να ρυθμιστεί καθ' ύψος στις σχισμές της βάσης. Μην τους ρυθμίζετε πολύ βαθιά για να μη φρενάρεται έντονα η χωματόρροια. Σε εύθρυπτο έδαφος οι αναστρεπτήρες πρέπει να περνάνε και να τοποθετούνται μόνο στην κορυφή του αυλακιού. Ρυθμίστε αναλόγως το βάθος λειτουργίας και την ταχύτητα του αρότρου. Μπροστά (στο έδαφος) το "μεταλλικό έλασμα" πρέπει να ακουμπάει επάνω στον αναστρεπτήρα. Ρυθμίστε τις βίδες στήριξης όσο χρειάζεται (22/). Σε σκληρό, συνεκτικό - μη εύθρυπτο - έδαφος πρέπει να χρησιμοποιήσετε αντί για αναστρεπτήρες προϋνία Τα τεχνικά χαρακτηριστικά υπόκεινται σε αλλαγή χωρίς προειδοποίηση. 22

23 Δισκομάχαιρο Ρυθμίστε το βάθος έτσι ώστε μεταξύ του περιβλήματος εδράνου του δίσκου και του εδάφους να υπάρχουν περίπου 5 cm ελεύθερος χώρος Περιστρέψτε τον οδοντωτό δίσκο (23/). Απόσταση από το "έδαφος" στο σώμα περίπου 2-4 cm. Ρυθμίστε περιστρέφοντας τους βραχίονες: Albatros Ξεβιδώστε τις βίδες (24/2 = σημείο περιστροφής) και (24/3) (ροπή σύσφιξης, βλέπε συντήρηση). Στο δακτύλιο ρύθμισης (23/2) περιορίστε το πλευρικό άνοιγμα. Συγχρόνως προσέξτε ώστε ο δίσκος του υνιού να μπορεί να σταθεροποιείται στην κατεύθυνση κίνησης. Αν το άροτρο μεταφέρεται σε οριζόντια θέση - με ρόδα πολλαπλών χρήσεων - οι δακτύλιοι ρύθμισης (23/2) πρέπει να είναι καλά σφιγμένοι. 2 Υπεδάφειο άροτρο Ρυθμιζόμενο βάθος υπεδάφειου αρότρου (22/2). Προστασία έναντι υπερφόρτωσης: Βίδα κοπής M 6x50-4,6 (22/3). Για να ακινητοποιήσετε το άροτρο περιστρέψτε προς τα πίσω υπεδάφειο άροτρο - αφαιρέστε τη βίδα κοπής Τα τεχνικά χαρακτηριστικά υπόκεινται σε αλλαγή χωρίς προειδοποίηση. 23

24 Σταβάρι-Προστασία έναντι υπερφόρτωσης Βίδα κοπής (25/) - είναι τοποθετημένη και όταν υπάρχει ασφάλεια από πέτρες (26/) Η κεφαλή της βίδας είναι πάντα στην πλευρά που είναι το σταβάρι. Μετά την τοποθέτηση μιας καινούργιας βίδας κοπής σφίξτε και την άλλη βίδα στο σταβάρι. Ροπές σύσφιξης βιδών στο σταβάρι - Nm Βίδα κοπής/βίδα σημείου περιστροφής Σταβάρι "Κανονικό άροτρο" "Ασφάλεια από πέτρες" 60 x / / x / / x / / Χρησιμοποιείτε μόνο αυθεντικές βίδες κοπής! (βλέπε κατάλογο ανταλλακτικών). Σε περίπτωση ξεδιπλώματος προς τα πίσω του "λυμένου" σώματος υπάρχει κίνδυνος σύνθλιψης. Πλησιάζετε το σώμα του άροτρο μόνο από πίσω - η αντίστοιχη πλευρά του αρότρου δείχνει προς τα κάτω. Αν το ανοιγμένο προς τα έξω σώμα έχει "μπλοκάρει" ξεβιδώστε λίγο τη βίδα στο σταβάρι στο σημείο περιστροφής. χρησιμοποιήστε οπωσδήποτε το κατάλληλο εργαλείο (25/3), π.χ. ειδικό κλειδί RABE και γάντια! Το ίδιο ισχύει και για τις βίδες στην κονσόλα! (βλ. σελίδα 8) Σημαντικό: Προσέξτε τις ροπές σύσφιξης! (βλ. σελίδα 8, 0, 2) 2 26 Τα τεχνικά χαρακτηριστικά υπόκεινται σε αλλαγή χωρίς προειδοποίηση. 24

25 Αυτόματη ασφάλεια από πέτρες HydroAvant και Avant Η δύναμη επαναφοράς και των δύο συστημάτων ασφαλείας μπορεί να αλλάξει - στο "HydroAvant" από το κάθισμα του τρακτέρ. Υδραυλική ασφάλεια από πέτρες HydroAvant : Συνδέστε μια συσκευή ελέγχου απλής δράσης. Αλλάξτε την υδραυλική πίεση Ανοίξτε τη στρόφιγγα (27/). Ελάχιστη πίεση: 0 bar, μέγιστη: Πίεση λειτουργίας τρακτέρ - περίπου 200 bar. Αφού ρυθμίσετε την πίεση κλείστε τη στρόφιγγα (27/). Ρυθμίστε τη δύναμη επαναφοράς (υδραυλική πίεση) έτσι ώστε το σώμα του αρότρου να στέκεται "σταθερά" στο έδαφος αλλά και να περνάει εύκολα πάνω από τις πέτρες. Μεταξύ γωνιακού μοχλού (28/2) και αναστολέα (28/3) απόσταση περίπου 3 mm ρυθμίστε με βίδα (28/). (γι' αυτό μειώστε την υδραυλική πίεση). 4 2 mm 3 29 Ασφάλεια από πέτρες με ελατήρια Avant Βίδα (29/) προς τα δεξιά μικρότερη δύναμη επαναφοράς. Βίδα (29/) προς τα αριστερά μεγαλύτερη δύναμη επαναφοράς Σημαντικό: μεταξύ γωνιακού μοχλού (29/2) και αναστολέα (29/3) ελάχιστη απόσταση mm. Αν το έδαφος είναι πολύ σκληρό αλλά δεν έχει πέτρες τότε μπορείτε να μπλοκάρετε την ασφάλεια από πέτρες Avant με εξάρτημα μπλοκαρίσματος (29/4 = πρόσθετος εξοπλισμός). Προσοχή: η ασφάλεια από πέτρες "Avant" δουλεύει με δύναμη ελατηρίου. Το ενσωματωμένο ισχυρό ελατήριο πίεσης είναι προεντεταμένο. Η αφαίρεση του ελατηρίου μπορεί να γίνει μόνο από εξειδικευμένο προσωπικό με ειδικό εργαλείο. Πριν την αποσυναρμολόγηση στο "HydroAvant" αφαιρέστε την πίεση από το σύστημα. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά υπόκεινται σε αλλαγή χωρίς προειδοποίηση. 25

26 Θέση μεταφοράς Η πλευρά το αρότρου που στρίβει προς τα δεξιά δείχνει προς τα κάτω. Περιστρέψτε τα άροτρα με πολλαπλές λεπίδες με τη διάταξη περιστροφής πλαισίου "πίσω από το τρακτέρ". Διπλώστε το βραχίονα (για κύλινδρο-αυλακωτήρα) και στερεώστε. Στερεώστε παραπλεύρως τον κάτω βραχίονα του τρακτέρ. Ασφαλίστε τις συσκευές ελέγχου του τρακτέρ. Υποδείξεις για τη μεταφορά: βλέπε σελίδα Μεταφορά με ρόδα πολλαπλών χρήσεων Σηκώστε λίγο το άροτρο, βγάλτε το βύσμα (30/), περιστρέψτε λίγο τη ρόδα γύρω από τον κάθετο άξονα και στερεώστε στην οπή (30/3) ασφαλίστε με εξάρτημα στερέωσης (30/2). Βύσμα (30/5) για μεταφορά στην οπή (30/6, 3/6). Κάτω από την κεφαλή του αρότρου γυρίστε την ασφάλιση κεντρικής θέσης (32/). Ανυψώστε το άροτρο. Περιστρέψτε σιγά-σιγά - κλειδώνει αυτόματα στην κεντρική θέση. Χαλαρώστε τον άνω βραχίονα στο άροτρο. Μετατροπή σε θέση λειτουργίας Τοποθετήστε τον άνω βραχίονα και ανυψώστε το άροτρο. Λύστε την ασφάλιση κεντρικής θέσης (32/), περιστρέψτε ελαφρώς με το χέρι το άροτρο από την κεντρική θέση και στη συνέχεια τοποθετήστε στη θέση λειτουργίας μέσω του υδραυλικού συστήματος. Τραβήξτε το βύσμα (30/), περιστρέψτε λίγο τη ρόδα και στερεώστε στην οπή (3/4). Βύσμα (30/5) στη θέση λειτουργίας στην οπή (30/7) Τα τεχνικά χαρακτηριστικά υπόκεινται σε αλλαγή χωρίς προειδοποίηση. 26

27 2 Ακινητοποίηση αρότρου Ακινητοποιήστε το σώμα που στρίβει προς τα δεξιά και το υποστήριγμα. Προσέξτε να υπάρχει ασφαλής στάση! Ρυθμίστε αναλόγως το μήκος του υποστηρίγματος. Προστατεύστε το υδραυλικό βύσμα σύζευξης από τους ρύπους. Λιπάνετε όλες τις επιφάνειες ολίσθησης. Σε περίπτωση που υπάρχουν υπεδάφεια άροτρα, ξεβιδώστε τη βίδα κοπής (22/3) και περιστρέψτε προς τα πίσω τα υπεδάφεια άροτρα Τα τεχνικά χαρακτηριστικά υπόκεινται σε αλλαγή χωρίς προειδοποίηση. 27

28 Συντήρηση Κατά τις εργασίες στο προσαρτημένο μηχάνημα, σβήνετε τον κινητήρα και βγάζετε το κλειδί εκκίνησης! Μην κάνετε εργασίες σε ανυψωμένο μηχάνημα! υποστηρίζετε επιπροσθέτως τα ανυψωμένα μηχανήματα για να τα ασφαλίσετε έναντι ακούσιου κατεβάσματος! Πριν τις εργασίες στο υδραυλικό σύστημα, κατεβάζετε το μηχάνημα και αφαιρείτε την πίεση από το σύστημα! Απορρίπτετε το λάδι όπως προβλέπεται! (- με βάση το ορυκτέλαιο). Μετά την πρώτη χρήση (περίπου 8 ώρες) σφίξτε όλες τις βίδες. Στη συνέχεια ελέγχετε τακτικά τη σταθερότητα των βιδών Χρησιμοποιήστε ροπόκλειδο! Ροπές σύσφιξης: Σφίξτε τις βίδες στους αναστρεπτήρες με 80 Nm και στο ραβδωτό σώμα, Βίδες κονσόλας: Πλαίσιο 0/20 40 Nm Πλαίσιο Nm Άξονας κάτω βραχίονα: "Albatros 0" 50 Nm "Albatros 20/40" 600 Nm "Super-Albatros" 2400 Nm Βίδες στο σταβάρι: βλέπε πίνακα σελίδα 0 Σε περίπτωση εξοπλισμού με αναστρεπτήρες, προσέξτε ώστε να ακουμπούν σωστά οι βίδες στήριξης (22/). Λιπαίνετε τακτικά όλα τα έδρανα με γρασαδόρο (γράσο πολλαπλών χρήσεων με βάση το λίθιο): π.χ. στον περιστρεφόμενο κύλινδρο, στον περιστρεφόμενο άξονα, την άτρακτο (33/), τους οδηγούς (33/2), το έδρανο ατράκτου (33/3), τα μπουλόνια πλαισίου(33/4), τα μπουλόνια εδράνου σε διάταξη περιστροφής πλαισίου (33/5) και τον υδραυλικό βραχίονα, το δισκομάχαιρο, τον τροχό ρύθμισης βάθους (ρόδα πολλαπλών χρήσεων) συμπεριλαμβανομένης της βάσης, σε πολύ πετρώδες έδαφος λιπαίνετε καθημερινά τα έδρανα της ασφάλισης από πέτρες (Avant/HydroAvant). Ελέγξτε και ρυθμίστε το έδρανο τροχού, δισκομάχαιρου και περιστρεφόμενου άξονα = έδρανο κωνικού κυλίνδρου. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά υπόκεινται σε αλλαγή χωρίς προειδοποίηση. 28

29 34 Στη ρόδα πολλαπλών χρήσεων, ο άξονας περιστροφής (34/) είναι επαναρρυθμιζόμενος - εξαγωνικό περικόχλιο ασφαλείας - ρυθμίζει την ταχύτητα περιστροφής μέσω της "περιστροφής". Περάστε με λάδι τα σημεία άρθρωσης. Η άτρακτος πρέπει να κινείται με άνεση. Ελέγχετε τακτικά τις υδραυλικές σωληνώσεις και σε περίπτωση ζημιάς ή σπασίματος αντικαταστήστε (κατάλογος ανταλλακτικών). Οι σωληνώσεις υπόκεινται σε φυσική φθορά με το πέρασμα του χρόνου, η διάρκεια χρήσης δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 5-6 χρόνια. Κατά τον καθαρισμό με πιεστικό μηχάνημα νερού (πολύ υψηλή πίεση) μην ρίχνετε νερό κατευθείαν "επάνω στα έδρανα". Σε ακινητοποιημένο μηχάνημα, συντηρείτε όλες τις επιφάνειες ολίσθησης με αντιδιαβρωτικό μέσο και τα έμβολα με γράσο χωρίς οξέα. Επιδιορθώνετε τις φθορές στο χρώμα. Αντικαθιστάτε εγκαίρως τα εξαρτήματα που έχουν φθαρεί. Τις λεπίδες και τον εξοπλισμό πριν ξεκινήσει να φθείρεται το μπροστινό μέρος του σώματος (στήριγμα υνιού/πλευρική πλάκα). Σε λεπίδες με εναλλασσόμενη κορυφή, περιστρέφετε αρχικά την κορυφή και στη συνέχεια τοποθετείτε τη μπροστά. Βιδώνετε τους καινούργιους αναστρεπτήρες στον εντατήρα με 2 περιστροφές (αντικαθιστάτε τα φθαρμένα στηρίγματα αναστρεπτήρων - βλέπε κατάλογο ανταλλακτικών). Χρησιμοποιείτε μόνο αυθεντικά εξαρτήματα RABE και καινούργιες αυθεντικές βίδες! Πίεση αέρα ελαστικών: Τροχός ρύθμισης βάθους 2,5 bar Ρόδα πολλαπλών χρήσεων 3,75 bar Τα τεχνικά χαρακτηριστικά υπόκεινται σε αλλαγή χωρίς προειδοποίηση. 29

30 Προσοχή / Μεταφορά Τοποθετήστε το μηχάνημα στη "θέση μεταφοράς". Ελέγξτε την ικανότητα μεταφοράς. Απαγορεύονται οι επιβάτες επάνω στο μηχάνημα και η παραμονή στην περιοχή κινδύνου. Προσαρμόστε την ταχύτητα μεταφοράς στις συνθήκες του δρόμου και της κυκλοφορίας. Σε μεταφορά με ρόδα πολλαπλών χρήσεων η μέγιστη ταχύτητα είναι 25 km/h (= ρυμουλκούμενο μηχάνημα). Προσοχή στις στροφές: το προσαρτημένο μηχάνημα (ή το ρυμουλκούμενο μηχάνημα) στρέφεται προς τα έξω! Πρέπει να τηρείτε τους κανονισμούς του κώδικα οδικής κυκλοφορίας (ΚΟΚ). Σύμφωνα με τις διατάξεις του ΚΟΚ ο χρήστης είναι υπεύθυνος για τον ασφαλή συνδυασμό του τρακτέρ και του μηχανήματος κατά τη διέλευση σε δημοσίους δρόμους. Τα μηχανήματα λειτουργίας δεν επιτρέπεται να επηρεάζουν την ασφαλή συμπεριφορά της ρυμούλκησης. Δεν πρέπει να γίνεται υπέρβαση των επιτρεπτών αξονικών φορτίων του τρακτέρ, του επιτρεπτού συνολικού βάρους και της φέρουσας ικανότητας των ελαστικών (εξαρτάται από την ταχύτητα και την πίεση αέρα) λόγω του προσαρτημένου μηχανήματος. Η φόρτωση μπροστινού άξονα για λόγους ασφάλειας οδήγησης πρέπει να ανέρχεται τουλάχιστον στο 20% του απόβαρου του οχήματος. Το μέγιστο επιτρεπτό πλάτος μεταφοράς ανέρχεται σε 3 μέτρα. Για μηχανήματα με μεγαλύτερο πλάτος απαιτείται ειδική άδεια. Στο περίγραμμα του μηχανήματος δεν πρέπει να προεξέχουν εξαρτήματα, με τρόπο ώστε να θέτουν σε άσκοπο κίνδυνο την κυκλοφορία (ΚΟΚ). Αν η προεξοχή των εξαρτημάτων δεν μπορεί να αποφευχθεί, αυτά πρέπει να καλύπτονται και να γίνονται ευδιάκριτα. Μέσα ασφαλείας απαιτούνται για την επισήμανση των εξωτερικών ορίων του μηχανήματος καθώς και για ασφάλεια στο πίσω μέρος - π.χ. κόκκινες/λευκές γραμμωτές προειδοποιητικές πινακίδες 423 x 423 mm (DIN 030, λωρίδες πλάτους 00 mm, σε γωνία 45 προς τα έξω/κάτω). Τα τεχνικά χαρακτηριστικά υπόκεινται σε αλλαγή χωρίς προειδοποίηση. 30

31 Οι διατάξεις φωτισμού είναι απαραίτητες, όταν τα προσαρτημένα μηχανήματα καλύπτουν τα φώτα του τρακτέρ ή όταν το απαιτούν οι καιρικές συνθήκες: π.χ. προς τα εμπρός και πίσω, όταν το προσαρτημένο μηχάνημα εξέχει πλευρικά περισσότερο από 40 cm από τη διάταξη φωτισμού του τρακτέρ ή για ασφάλεια στο πίσω μέρος αν υπάρχει πάνω από μέτρο απόσταση μεταξύ των πίσω φώτων του τρακτέρ και του πίσω μέρους του μηχανήματος. Τα προσαρτημένα μηχανήματα με ρόδα μεταφοράς (ρόδα πολλαπλών χρήσεων - "ρυμουλκούμενο μηχάνημα") πρέπει να κινούνται πάντα με κόκκινους ανακλαστήρες πίσω, πλευρικά τοποθετημένους κίτρινους ανακλαστήρες και με διάταξη φωτισμού - ακόμα και κατά τη διάρκεια της ημέρας. (Πλευρικά φώτα σήμανσης, όταν το μηχάνημα εξέχει πλευρικά από τα φώτα του τρακτέρ περισσότερο από 400 mm.) Σας συνιστούμε να αποκτήσετε τις απαραίτητες προειδοποιητικές πινακίδες και τις διατάξεις φωτισμού κατευθείαν από το εμπόριο. Για μονάδες φωτισμού σύμφωνα με το DIN 027 η RABE διαθέτει πρόσθετα προφίλ στερέωσης που βιδώνονται. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά υπόκεινται σε αλλαγή χωρίς προειδοποίηση. 3

Για τη δική σας ασφάλεια

Για τη δική σας ασφάλεια Για τη δική σας ασφάλεια Αυτό το παράρτημα στις οδηγίες χρήσης περιλαμβάνει γενικούς κανόνες συμπεριφοράς για χρήση του μηχανήματος σύμφωνα με τις προδιαγραφές καθώς και τεχνικές υποδείξεις ασφάλειας που

Διαβάστε περισσότερα

Επεξήγηση των προειδοποιητικών σημάτων (Εικονογράμματα)

Επεξήγηση των προειδοποιητικών σημάτων (Εικονογράμματα) Επεξήγηση των προειδοποιητικών σημάτων (Εικονογράμματα) Τα προειδοποιητικά σήματα υποδεικνύουν πιθανά επικίνδυνα σημεία. Δίνουν υποδείξεις για την ακίνδυνη λειτουργία του μηχανήματος. Τα προειδοποιητικά

Διαβάστε περισσότερα

ΔΡΟΜΟΥ Εμπρός κέντρο/ελεύθερο κέντρο 11-ταχυτήτων

ΔΡΟΜΟΥ Εμπρός κέντρο/ελεύθερο κέντρο 11-ταχυτήτων (Greek) DM-HB0003-04 Εγχειρίδιο αντιπροσώπου ΔΡΟΜΟΥ Εμπρός κέντρο/ελεύθερο κέντρο 11-ταχυτήτων HB-9000 HB-6800 HB-5800 FH-9000 FH-6800 FH-5800 ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ Αυτό το εγχειρίδιο αντιπροσώπου προορίζεται

Διαβάστε περισσότερα

Κέντρο δισκόφρενου δρόμου

Κέντρο δισκόφρενου δρόμου (Greek) DM-HB0004-01 Εγχειρίδιο αντιπροσώπου Κέντρο δισκόφρενου δρόμου HB-CX75 HB-RS505 FH-CX75 FH-RS505 ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ Αυτό το εγχειρίδιο αντιπροσώπου προορίζεται κυρίως για χρήση από επαγγελματίες

Διαβάστε περισσότερα

ES2300 Τροχιστικό αλυσίδας Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης

ES2300 Τροχιστικό αλυσίδας   Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης ES2300 Τροχιστικό αλυσίδας Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης Owner s manual Περιεχόμενα 1. Περιγραφή μηχανήματος 2. Τεχνικά χαρακτηριστικά 3. Οδηγίες ασφαλείας 4. Συναρμολόγηση 5. Συναρμολόγηση

Διαβάστε περισσότερα

ContiTech: Συμβουλές ειδικών για την αλλαγή του ιμάντα χρονισμού

ContiTech: Συμβουλές ειδικών για την αλλαγή του ιμάντα χρονισμού ContiTech: Συμβουλές ειδικών για την αλλαγή του ιμάντα χρονισμού Λεπτομερείς οδηγίες για το Ford Focus C-Max 1,6 ltr. Ti με κωδικό κινητήρα HXDA,SIDA Κατά την αλλαγή του ιμάντα χρονισμού, συχνά γίνονται

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΔΙΣΚΟΠΡΙΟΝΟ ΞΥΛΟΥ ΔΥΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ BORMANN BDX

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΔΙΣΚΟΠΡΙΟΝΟ ΞΥΛΟΥ ΔΥΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ BORMANN BDX ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΔΙΣΚΟΠΡΙΟΝΟ ΞΥΛΟΥ ΔΥΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ BORMANN BDX 2500 2 3 4 5 6 Τεχνικά χαρακτηριστικά Τάση 230V/50Hz Ισχύς 1800W Ταχύτητα 4500rpm Δυνατότητα κοπής 43mm Διάμετρος δίσκου 250mm Διαστάσεις Τραπεζιού

Διαβάστε περισσότερα

BID3333 SET Angle grinder Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης Owner s manual www.bormanntools.com Πληροφορίες ασφαλείας Το μηχάνημα είναι σύμφωνο με τους κανονισμούς ασφαλείας των ηλεκτρικών εργαλείων.

Διαβάστε περισσότερα

Μπροστινός εκτροχιαστής

Μπροστινός εκτροχιαστής (Greek) DM-FD0002-05 Εγχειρίδιο αντιπροσώπου Μπροστινός εκτροχιαστής FD-9000 FD-6800 FD-5800 FD-4700 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ... 3 ΓΙΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ... 4 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ... 5 ΡΥΘΜΙΣΗ... 9

Διαβάστε περισσότερα

BDS8000 ΤΡΙΒΕΙΟ ΓΥΨΟΣΑΝΙΔΑΣ. Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης

BDS8000 ΤΡΙΒΕΙΟ ΓΥΨΟΣΑΝΙΔΑΣ.   Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης BDS8000 ΤΡΙΒΕΙΟ ΓΥΨΟΣΑΝΙΔΑΣ Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης Owner s manual ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΟΣ 1. Οδηγίες ασφαλείας Σημείωση: Για να μειώσετε

Διαβάστε περισσότερα

Μπροστινός εκτροχιαστής

Μπροστινός εκτροχιαστής (Greek) DM-MDFD001-02 Εγχειρίδιο αντιπροσώπου ΔΡΟΜΟΥ MTB Τρέκινγκ City Touring/ Απλό Ποδήλατο URBAN SPORT E-BIKE Μπροστινός εκτροχιαστής ALIVIO FD-M4000 FD-M4020 Εκτός σειράς FD-MT400 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Μπροστινός εκτροχιαστής

Μπροστινός εκτροχιαστής (Greek) DM-TRFD001-01 Εγχειρίδιο αντιπροσώπου ΔΡΟΜΟΥ MTB Τρέκινγκ City Touring/ Απλό Ποδήλατο URBAN SPORT E-BIKE Μπροστινός εκτροχιαστής DEORE XT FD-T8000 DEORE FD-T6000 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ...

Διαβάστε περισσότερα

Μπροστινό κέντρο/ Ελεύθερο κέντρο (Δισκόφρενου)

Μπροστινό κέντρο/ Ελεύθερο κέντρο (Δισκόφρενου) (Greek) DM-HB0005-03 Εγχειρίδιο αντιπροσώπου ΔΡΟΜΟΥ MTB Τρέκινγκ City Touring/ Απλό Ποδήλατο URBAN SPORT E-BIKE Μπροστινό κέντρο/ Ελεύθερο κέντρο (Δισκόφρενου) HB-M4050 FH-M4050 HB-M3050 FH-M3050 HB-RM33

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης για γρύλλο BWR2075. Ευθύνη χρήστη Ο χρήστης θα πρέπει να μελετήσει καλά τις οδηγίες χρήσης και να της διατηρήσει για μελλοντική χρήση.

Οδηγίες χρήσης για γρύλλο BWR2075. Ευθύνη χρήστη Ο χρήστης θα πρέπει να μελετήσει καλά τις οδηγίες χρήσης και να της διατηρήσει για μελλοντική χρήση. Οδηγίες χρήσης για γρύλλο BWR2075 Ευθύνη χρήστη Ο χρήστης θα πρέπει να μελετήσει καλά τις οδηγίες χρήσης και να της διατηρήσει για μελλοντική χρήση. Λειτουργία Ο χρήστης θα πρέπει να κατανοήσει το μηχάνημα,

Διαβάστε περισσότερα

Επίπεδο πεντάλ. Εγχειρίδιο αντιπροσώπου DEORE XT PD-M8040 SAINT PD-MX80 PD-M828. Εκτός σειράς PD-GR500. ΔΡΟΜΟΥ MTB Τρέκινγκ

Επίπεδο πεντάλ. Εγχειρίδιο αντιπροσώπου DEORE XT PD-M8040 SAINT PD-MX80 PD-M828. Εκτός σειράς PD-GR500. ΔΡΟΜΟΥ MTB Τρέκινγκ (Greek) DM-PD0001-03 Εγχειρίδιο αντιπροσώπου ΔΡΟΜΟΥ MTB Τρέκινγκ City Touring/ Απλό Ποδήλατο URBAN SPORT E-BIKE Επίπεδο πεντάλ DEORE XT PD-M8040 SAINT PD-MX80 PD-M828 Εκτός σειράς PD-GR500 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

Μπροστινός εκτροχιαστής

Μπροστινός εκτροχιαστής (Greek) DM-MBFD001-01 Εγχειρίδιο αντιπροσώπου ΔΡΟΜΟΥ MTB Τρέκινγκ City Touring/ Απλό Ποδήλατο URBAN SPORT E-BIKE Μπροστινός εκτροχιαστής SLX FD-M7025 FD-M7020 FD-M7005 FD-M7000 DEORE FD-M6025 FD-M6020

Διαβάστε περισσότερα

Εμπρόσθιο κέντρο/ελεύθερο κέντρο (Κανονικού τύπου)

Εμπρόσθιο κέντρο/ελεύθερο κέντρο (Κανονικού τύπου) (Greek) DM-HB0001-05 Εγχειρίδιο αντιπροσώπου Εμπρόσθιο κέντρο/ελεύθερο κέντρο (Κανονικού τύπου) ΔΡΟΜΟΥ HB-3500 FH-3500 HB-2400 FH-2400 HB-RS400 FH-RS400 HB-RS300 FH-RS300 MTB HB-MX71 HB-TX800 FH-TX800

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο αντιπροσώπου Μπροστινός εκτροχιαστής

Εγχειρίδιο αντιπροσώπου Μπροστινός εκτροχιαστής (Greek) DM-FD0003-05 Εγχειρίδιο αντιπροσώπου Μπροστινός εκτροχιαστής FD-M9000 FD-M9020 FD-M9025 FD-M8000 FD-M8020 FD-M8025 FD-M612 FD-M617 FD-M618 FD-M672 FD-M677 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ... 4 ΓΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

DM-RBRD (Greek) Εγχειρίδιο αντιπροσώπου. ΔΡΟΜΟΥ MTB Τρέκινγκ. City Touring/ Απλό Ποδήλατο. Πίσω εκτροχιαστής

DM-RBRD (Greek) Εγχειρίδιο αντιπροσώπου. ΔΡΟΜΟΥ MTB Τρέκινγκ. City Touring/ Απλό Ποδήλατο. Πίσω εκτροχιαστής (Greek) DM-RBRD001-00 Εγχειρίδιο αντιπροσώπου ΔΡΟΜΟΥ MTB Τρέκινγκ City Touring/ Απλό Ποδήλατο URBAN SPORT E-BIKE Πίσω εκτροχιαστής CLARIS RD-R2000 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ... 3 ΓΙΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

DM-CD (Greek) Εγχειρίδιο αντιπροσώπου. Διάταξη αλυσίδας SM-CD50

DM-CD (Greek) Εγχειρίδιο αντιπροσώπου. Διάταξη αλυσίδας SM-CD50 (Greek) DM-CD0001-00 Εγχειρίδιο αντιπροσώπου Διάταξη αλυσίδας SM-CD50 ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΤΗΣΗ Αυτό το εγχειρίδιο του αντιπροσώπου προορίζεται κυρίως για χρήση από επαγγελματίες μηχανικούς ποδηλάτων. Οι χρήστες

Διαβάστε περισσότερα

Μικροί ηλεκτρικοί στρεπτικοί μηχανισμοί κίνησης 2SG5

Μικροί ηλεκτρικοί στρεπτικοί μηχανισμοί κίνησης 2SG5 Μικροί ηλεκτρικοί στρεπτικοί μηχανισμοί κίνησης 2SG5 Πρόσθετες οδηγίες λειτουργίας SIPOS 5 Έκδοση 05.13 Με την επιφύλαξη τροποποιήσεων! Περιεχόμενα Πρόσθετες οδηγίες λειτουργίας SIPOS 5 Περιεχόμενα Περιεχόμενα

Διαβάστε περισσότερα

Σετ κέντρων (Δισκόφρενου)

Σετ κέντρων (Δισκόφρενου) (Greek) DM-RAHB002-00 Εγχειρίδιο αντιπροσώπου ΔΡΟΜΟΥ MTB Τρέκινγκ City Touring/ Απλό Ποδήλατο URBAN SPORT E-BIKE Σετ κέντρων (Δισκόφρενου) HB-RS770 FH-RS770 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ... 3 ΓΙΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

My1000 ΑΕΡΟΣΥΜΠΙΕΣΤΗΣ ΛΑΔΙΟΥ 100L 3HP ΜΟΝΟΜΠΛΟΚ. Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης

My1000 ΑΕΡΟΣΥΜΠΙΕΣΤΗΣ ΛΑΔΙΟΥ 100L 3HP ΜΟΝΟΜΠΛΟΚ.   Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης My1000 ΑΕΡΟΣΥΜΠΙΕΣΤΗΣ ΛΑΔΙΟΥ 100L 3HP ΜΟΝΟΜΠΛΟΚ Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης Owner s manual Οδηγίες χρήσης για κομπρεσέρ αέρος MY1000 / MY2000 1. Τεχνικά χαρακτηριστικά DIRECT DRIVEN COMPRESSOR

Διαβάστε περισσότερα

ContiTech: Συμβουλές ειδικών για την αλλαγή του ιμάντα χρονισμού

ContiTech: Συμβουλές ειδικών για την αλλαγή του ιμάντα χρονισμού ContiTech: Συμβουλές ειδικών για την αλλαγή του ιμάντα χρονισμού Λεπτομερείς οδηγίες για το όχημα Fiat Doblò Panel Van/Crewbus (263) 1.6 D Multijet Η ContiTech σάς παρέχει τρόπους αποφυγής σφαλμάτων κατά

Διαβάστε περισσότερα

Φρένο με ένα σταθερό άκρο

Φρένο με ένα σταθερό άκρο (Greek) DM-RCBR001-00 Εγχειρίδιο αντιπροσώπου ΔΡΟΜΟΥ MTB Τρέκινγκ City Touring/ Απλό Ποδήλατο URBAN SPORT E-BIKE Φρένο με ένα σταθερό άκρο BR-CX70 BR-CX50 BL-4700 BL-4600 BL-R780 BL-R3000 ST-7900 ST-6700

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες εγκατάστασης. Το set γρήγορης sυνaρμολόγηsης κυκλωμάtων θέρμaνsης KAS 1 γιa GB225. Παρελκόμενα. Για τον τεχνικό

Οδηγίες εγκατάστασης. Το set γρήγορης sυνaρμολόγηsης κυκλωμάtων θέρμaνsης KAS 1 γιa GB225. Παρελκόμενα. Για τον τεχνικό Οδηγίες εγκατάστασης Παρελκόμενα Το set γρήγορης sυνaρμολόγηsης κυκλωμάtων θέρμaνsης KAS 1 γιa GB225 Για τον τεχνικό Διαβάστε προσεκτικά το παρόν πριν από τη συναρμολόγηση και τη συντήρηση. 6 720 618 119-2008/02

Διαβάστε περισσότερα

BCS2000 ΔΙΣΚΟΠΡΙΟΝΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ.

BCS2000 ΔΙΣΚΟΠΡΙΟΝΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ. BCS2000 ΔΙΣΚΟΠΡΙΟΝΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ Διαβάστε προσεχτικά τις οδηγίες χρήσης πριν την λειτουργία. Χρησιμοποιήστε το εγχειρίδιο αυτό για να γνωρίσετε το προϊόν, την κατάλληλη χρήση και τις οδηγίες ασφαλείας. Κατάλληλη

Διαβάστε περισσότερα

ContiTech: Συμβουλές ειδικών για την αντικατάσταση του ιμάντα χρονισμού

ContiTech: Συμβουλές ειδικών για την αντικατάσταση του ιμάντα χρονισμού ContiTech: Συμβουλές ειδικών για την αντικατάσταση του ιμάντα χρονισμού Αναλυτικές οδηγίες για το CT1015 WP1 και CT1018K1 σε οχήματα Audi A4 (B6) 2,5ltr. V6 TDI με κωδικό κινητήρα AKE Έτος κατασκευής 2001

Διαβάστε περισσότερα

Λεβιές ταχυτήτων. Εγχειρίδιο αντιπροσώπου. RAPIDFIRE Plus. Λεβιές ταχυτήτων αντίχειρα SL-TZ500. ΔΡΟΜΟΥ MTB Τρέκινγκ. City Touring/ Απλό Ποδήλατο

Λεβιές ταχυτήτων. Εγχειρίδιο αντιπροσώπου. RAPIDFIRE Plus. Λεβιές ταχυτήτων αντίχειρα SL-TZ500. ΔΡΟΜΟΥ MTB Τρέκινγκ. City Touring/ Απλό Ποδήλατο (Greek) DM-MDSL001-01 Εγχειρίδιο αντιπροσώπου ΔΡΟΜΟΥ MTB Τρέκινγκ City Touring/ Απλό Ποδήλατο URBAN SPORT E-BIKE Λεβιές ταχυτήτων RAPIDFIRE Plus SL-M2000 SL-M3010 SL-M4010 Λεβιές ταχυτήτων αντίχειρα SL-TZ500

Διαβάστε περισσότερα

FM1100 FM2000 FM3000 Μύλος Ζωοτροφών

FM1100 FM2000 FM3000 Μύλος Ζωοτροφών FM1100 FM2000 FM3000 Μύλος Ζωοτροφών Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης Owner s manual Οδηγίες χρήσης για μύλο ζωοτροφών Διαβάστε προσεχτικά τις οδηγίες χρήσης. Η μη τήρηση των οδηγιών μπορεί

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες συναρμολόγησης

Οδηγίες συναρμολόγησης 604 968 0/005 GR Για τον τεχνικό Οδηγίες συναρμολόγησης Σετ σύνδεσης λέβητα-μπόιλερ Logano G5/G5 Logalux LT00 Διαβάστε προσεκτικά πριν από τη συναρμολόγηση Περιεχόμενα Εγκατάσταση...............................................

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης BWR5015

Οδηγίες χρήσης BWR5015 Οδηγίες χρήσης BWR5015 Γενικά Ένας καροτσόγρυλος χρησιμοποιείτε για ανύψωση αυτοκίνητων και φορτηγών. Ο τύπος του καροτσόγρυλου εξαρτάται από την μέγιστη δυνατότητα ανύψωσης που έχει (από 2 έως 20 TN).

Διαβάστε περισσότερα

Μπροστινός εκτροχιαστής

Μπροστινός εκτροχιαστής (Greek) DM-UAFD001-00 Εγχειρίδιο αντιπροσώπου ΔΡΟΜΟΥ MTB Τρέκινγκ City Touring / Απλό Ποδήλατο URBAN SPORT E-BIKE Μπροστινός εκτροχιαστής METREA FD-U5000 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ... 3 ΓΙΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ 16 ΕΠΙΔΑΠΕΔΙΟΣ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΜΕ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟ R-845

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ 16 ΕΠΙΔΑΠΕΔΙΟΣ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΜΕ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟ R-845 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ 16 ΕΠΙΔΑΠΕΔΙΟΣ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΜΕ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟ R-845 Ευχαριστούμε για την αγορά του ανεμιστήρα. Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης πριν θέσετε σε λειτουργία τη συσκευή. Αγαπητέ

Διαβάστε περισσότερα

Εμπρόσθιο κέντρο/οπίσθιο κέντρο (Κανονικού τύπου)

Εμπρόσθιο κέντρο/οπίσθιο κέντρο (Κανονικού τύπου) (Greek) DM-MEHB001-01 Εγχειρίδιο αντιπροσώπου ΔΡΟΜΟΥ MTB Τρέκινγκ City Touring/ Απλό Ποδήλατο URBAN SPORT E-BIKE Εμπρόσθιο κέντρο/οπίσθιο κέντρο (Κανονικού τύπου) HB-TX500 FH-TX500 FH-TY500 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης Συμπλέκτης - Επιβατικά Ιδιωτικής Χρήσης Συσκευή ελέγχου στρεβλότητας Άξονας κεντραρίσματος

Οδηγίες χρήσης Συμπλέκτης - Επιβατικά Ιδιωτικής Χρήσης Συσκευή ελέγχου στρεβλότητας Άξονας κεντραρίσματος Αρ. προϊόντος 4200 080 560 Περιεχόμενα 1. Πρόλογος... 1 2. Περιεχόμενα συσκευασίας... 2 3.... 2 3.1 Συναρμολόγηση συσκευής μέτρησης στρεβλότητας... 3 3.2 Συναρμολόγηση δίσκου συμπλέκτη... 4 3.3 Μοντάρισμα

Διαβάστε περισσότερα

ContiTech: Συμβουλές ειδικών για την αντικατάσταση του ιμάντα χρονισμού

ContiTech: Συμβουλές ειδικών για την αντικατάσταση του ιμάντα χρονισμού ContiTech: Συμβουλές ειδικών για την αντικατάσταση του ιμάντα χρονισμού Αναλυτικές οδηγίες για το κιτ τραπεζοειδούς ιμάντα CT881K2 / CT881WP1 σε ένα Ford Fiesta V έτους κατασκευής 2004 (JH_JD_) 1,4 ltr.

Διαβάστε περισσότερα

BMW Motorrad. Απόλυτο Μηχάνημα Οδήγησης. Οδηγίες χειρισμού. Σάκος ρεζερβουάρ

BMW Motorrad. Απόλυτο Μηχάνημα Οδήγησης. Οδηγίες χειρισμού. Σάκος ρεζερβουάρ BMW Motorrad Απόλυτο Μηχάνημα Οδήγησης Οδηγίες χειρισμού Σάκος ρεζερβουάρ Γενικές οδηγίες z Εισαγωγή Ο σάκος ρεζερβουάρ τηςbmw Motorrad είναι ο ιδανικός συνοδός για εκδρομές με τη μοτοσικλέτα. ΗBMW Motorrad

Διαβάστε περισσότερα

ContiTech: Συμβουλές ειδικών για την αντικατάσταση του ιμάντα χρονισμού

ContiTech: Συμβουλές ειδικών για την αντικατάσταση του ιμάντα χρονισμού ContiTech: Συμβουλές ειδικών για την αντικατάσταση του ιμάντα χρονισμού Αναλυτικές οδηγίες για το κιτ CT884 K1 σε οχήματα Opel Omega B (25_,26_,27_) 2,5l. V6 με κωδικό κινητήρα X25XE Έτος κατασκευής 1997

Διαβάστε περισσότερα

9. ΟΔΗΓΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ / ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΚΑΛΩΔΙΩΝ

9. ΟΔΗΓΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ / ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΚΑΛΩΔΙΩΝ Ελληνικά 9. ΟΔΗΓΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ / ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΚΑΛΩΔΙΩΝ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1) Πριν ξεκινήσετε... 116 2) Περιεχόμενα συσκευασίας... 116 3) Γενικές προφυλάξεις... 116 4) Προφυλάξεις κατά την εγκατάσταση... 116 5) Εγκατάσταση

Διαβάστε περισσότερα

Σετ κέντρων (Δισκόφρενου)

Σετ κέντρων (Δισκόφρενου) (Greek) DM-MBHB001-01 Εγχειρίδιο αντιπροσώπου ΔΡΟΜΟΥ MTB Τρέκινγκ City Touring/ Απλό Ποδήλατο URBAN SPORT E-BIKE SLX HB-M7000 HB-M7010 HB-M7010-B FH-M7000 FH-M7010 FH-M7010-B Σετ κέντρων (Δισκόφρενου)

Διαβάστε περισσότερα

BMW Motorrad. Απόλυτο Μηχάνημα Οδήγησης. Οδηγίες χειρισμού. Σάκος ρεζερβουάρ

BMW Motorrad. Απόλυτο Μηχάνημα Οδήγησης. Οδηγίες χειρισμού. Σάκος ρεζερβουάρ BMW Motorrad Απόλυτο Μηχάνημα Οδήγησης Οδηγίες χειρισμού Σάκος ρεζερβουάρ Γενικές οδηγίες z Εισαγωγή Ο σάκος ρεζερβουάρ της BMW Motorrad είναι ο ιδανικός συνοδός για εκδρομές με τη μοτοσικλέτα. ΗBMW Motorrad

Διαβάστε περισσότερα

Πνευματικός ενεργοποιητής τύπου 3271. Επιφάνεια ενεργοποιητή 1000 cm². Οδηγίες Εγκατάστασης και Λειτουργίας EB 8310-2 EL

Πνευματικός ενεργοποιητής τύπου 3271. Επιφάνεια ενεργοποιητή 1000 cm². Οδηγίες Εγκατάστασης και Λειτουργίας EB 8310-2 EL Πνευματικός ενεργοποιητής τύπου 3271 Επιφάνεια ενεργοποιητή 1000 cm² Οδηγίες Εγκατάστασης και Λειτουργίας Έκδοση Ιούλιος 2014 Ορισμός των σημάνσεων ΚΙΝΔΥΝΟΣ! Επικίνδυνες καταστάσεις οι οποίες, εάν δεν

Διαβάστε περισσότερα

Μοχλός αλλαγής ταχυτήτων

Μοχλός αλλαγής ταχυτήτων (Greek) DM-MBST001-00 Εγχειρίδιο αντιπροσώπου ΔΡΟΜΟΥ MTB Τρέκινγκ City Touring/ Απλό Ποδήλατο URBAN SPORT E-BIKE Μοχλός αλλαγής ταχυτήτων EZ-FIRE Plus ST-EF500 ST-EF510 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ...

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες συναρμολόγησης

Οδηγίες συναρμολόγησης 60 99 0/00 GR Για τον τεχνικό Οδηγίες συναρμολόγησης Σετ σύνδεσης λέβητα-μπόιλερ Logano G/G Logalux LT60/LT00 Διαβάστε προσεκτικά πριν από τη συναρμολόγηση Περιεχόμενα Εγκατάσταση...............................................

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης. Συμπλέκτης - Όχήματα Επαγγελματικής Χρήσης Συσκευή ελέγχου στρεβλότητας

Οδηγίες χρήσης. Συμπλέκτης - Όχήματα Επαγγελματικής Χρήσης Συσκευή ελέγχου στρεβλότητας Αρ. προϊόντος 184200 080580 Περιεχόμενα 1. Πρόλογος... 1 2. Περιεχόμενα συσκευασίας... 2 3.... 2 3.1 Συναρμολόγηση συσκευής μέτρησης στρεβλότητας... 3 3.2 Συναρμολόγηση δίσκου συμπλέκτη... 4 3.3 Μοντάρισμα

Διαβάστε περισσότερα

Μπροστινός εκτροχιαστής

Μπροστινός εκτροχιαστής (Greek) DM-RAFD001-04 Εγχειρίδιο αντιπροσώπου ΔΡΟΜΟΥ MTB Τρέκινγκ City Touring/ Απλό Ποδήλατο URBAN SPORT E-BIKE Μπροστινός εκτροχιαστής DURA-ACE FD-R9100 ULTEGRA FD-R8000 105 FD-5801 Οι διαδικασίες για

Διαβάστε περισσότερα

ContiTech: Συμβουλές ειδικών για την αντικατάσταση του ιμάντα χρονισμού

ContiTech: Συμβουλές ειδικών για την αντικατάσταση του ιμάντα χρονισμού ContiTech: Συμβουλές ειδικών για την αντικατάσταση του ιμάντα χρονισμού Λεπτομερείς οδηγίες για το όχημα Audi A3 1,8 ltr. T με κωδικό κινητήρα ARZ Η ContiTech σάς παρέχει τρόπους αποφυγής σφαλμάτων κατά

Διαβάστε περισσότερα

ContiTech: Συμβουλές ειδικών για την αλλαγή του ιμάντα χρονισμού

ContiTech: Συμβουλές ειδικών για την αλλαγή του ιμάντα χρονισμού ContiTech: Συμβουλές ειδικών για την αλλαγή του ιμάντα χρονισμού Λεπτομερείς οδηγίες για το όχημα Fiat 500 1,2 ltr. Κωδικός κινητήρα 169 A4.000 Η ContiTech σάς παρέχει τρόπους αποφυγής σφαλμάτων κατά την

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΑΝΤΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΩΛΗΝΩΣΕΩΝ

ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΑΝΤΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΩΛΗΝΩΣΕΩΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΑΝΤΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΩΛΗΝΩΣΕΩΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΡΗ ΜΠΑΤΑΡΙΩΝ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΤΡΕΦΟΜΕΝΟ ΡΟΥΞΟΥΝΙ * ΜΟΝΤΕΛΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ 1 2 ΘΕΣΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Διαβάστε περισσότερα

BMW Motorrad. Απόλυτο Μηχάνημα Οϑήγησης. Οδηγίες χειρισμού. Σάκος ρεζερβουάρ

BMW Motorrad. Απόλυτο Μηχάνημα Οϑήγησης. Οδηγίες χειρισμού. Σάκος ρεζερβουάρ BMW Motorrad Απόλυτο Μηχάνημα Οϑήγησης Οδηγίες χειρισμού Σάκος ρεζερβουάρ Γενικές οδηγίες z Εισαγωγή Ο σάκος ρεζερβουάρ της BMW Motorrad είναι ο ιδανικός συνοδός για εκδρομές με τη μοτοσικλέτα. Η BMW Motorrad

Διαβάστε περισσότερα

ContiTech: Συμβουλές ειδικών για την αλλαγή του ιμάντα χρονισμού

ContiTech: Συμβουλές ειδικών για την αλλαγή του ιμάντα χρονισμού ContiTech: Συμβουλές ειδικών για την αλλαγή του ιμάντα χρονισμού Λεπτομερείς οδηγίες για το όχημα Ford Focus 2,0 ltr. 16V με κωδικό κινητήρα EDDB, EDDC, EDDD Η ContiTech σάς παρέχει τρόπους αποφυγής σφαλμάτων

Διαβάστε περισσότερα

(Greek) DM-RD Εγχειρίδιο αντιπροσώπου. ΔΡΟΜΟΥ MTB Τρέκινγκ. City Touring/ Απλό Ποδήλατο. Πίσω εκτροχιαστής XTR RD-M9000 DEORE XT RD-M8000

(Greek) DM-RD Εγχειρίδιο αντιπροσώπου. ΔΡΟΜΟΥ MTB Τρέκινγκ. City Touring/ Απλό Ποδήλατο. Πίσω εκτροχιαστής XTR RD-M9000 DEORE XT RD-M8000 (Greek) DM-RD0004-08 Εγχειρίδιο αντιπροσώπου ΔΡΟΜΟΥ MTB Τρέκινγκ City Touring/ Απλό Ποδήλατο URBAN SPORT E-BIKE Πίσω εκτροχιαστής XTR RD-M9000 DEORE XT RD-M8000 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ... 3 ΓΙΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης BWR5013

Οδηγίες χρήσης BWR5013 Οδηγίες χρήσης BWR5013 Γενικά Ένας καροτσόγρυλος χρησιμοποιείτε για ανύψωση αυτοκίνητων και φορτηγών. Ο τύπος του καροτσόγρυλου εξαρτάται από την μέγιστη δυνατότητα ανύψωσης που έχει (από 2 έως 20 TN).

Διαβάστε περισσότερα

ContiTech: Συμβουλές ειδικών για την αντικατάσταση του ιμάντα χρονισμού

ContiTech: Συμβουλές ειδικών για την αντικατάσταση του ιμάντα χρονισμού ContiTech: Συμβουλές ειδικών για την αντικατάσταση του ιμάντα χρονισμού Λεπτομερείς οδηγίες για το όχημα Ford Galaxy (WRG) 2000-2006, 1,9 ltr. 85KW με κωδικό κινητήρα AUY, από το μοντέλο 2003 Κιτ ιμάντα

Διαβάστε περισσότερα

Μπροστινός εκτροχιαστής

Μπροστινός εκτροχιαστής (Greek) DM-RAFD001-03 Εγχειρίδιο αντιπροσώπου ΔΡΟΜΟΥ MTB Τρέκινγκ City Touring/ Απλό Ποδήλατο URBAN SPORT E-BIKE Μπροστινός εκτροχιαστής DURA-ACE FD-R9100 ULTEGRA FD-R8000 105 FD-5801 Οι διαδικασίες για

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Οδηγιών. Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά και κρατήστε για μελλοντική χρήση. Προσοχή: Προειδοποίηση:

Εγχειρίδιο Οδηγιών. Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά και κρατήστε για μελλοντική χρήση. Προσοχή: Προειδοποίηση: Χαρακτηριστικά: Εγχειρίδιο Οδηγιών Κατάλληλη Ηλικία χρονών Ταχύτητα χλμ/ώρα Κωδικός/code: 412175 Επιτρεπόμενο βάρος κιλά Κινητήρας Ισχύς Επαναφόρτιση Διαστάσεις Καθαρό βάρος Μπαταρία Χρόνος λειτουργίας

Διαβάστε περισσότερα

Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης. BWR5070 ΚΑΡΟΡΟΤΣΟΓΡΥΛΟΣ

Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης.   BWR5070 ΚΑΡΟΡΟΤΣΟΓΡΥΛΟΣ Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης Owner s manual BWR5070 ΚΑΡΟΡΟΤΣΟΓΡΥΛΟΣ Οδηγίες ασφάλειας. 1. Διαβάστε και κατανοήστε πλήρως τις ακόλουθες οδηγίες χρήσης. Ακολουθείτε πάντα τις οδηγίες χρήσης

Διαβάστε περισσότερα

Doka-Παλέτες συσκευασίας

Doka-Παλέτες συσκευασίας 11/2010 Πρωτότυπο οδηγιών χειρισμού 999281809 el Πρέπει να φυλάσσονται για μελλοντική χρήση ok-παλέτες συσκευασίας Πρωτότυπο οδηγιών χειρισμού ok-παλέτες συσκευασίας Περιγραφή προϊόντος Περιγραφή προϊόντος

Διαβάστε περισσότερα

Ε Γ Χ Ε Ι Ρ Ι Δ Ι Ο Χ Ρ Η Σ Τ Η LOHAS T5, T6

Ε Γ Χ Ε Ι Ρ Ι Δ Ι Ο Χ Ρ Η Σ Τ Η LOHAS T5, T6 Ε Γ Χ Ε Ι Ρ Ι Δ Ι Ο Χ Ρ Η Σ Τ Η LOHAS T5, T6 LOHAS T5 LOHAS T6 µ. µ µ, µ µ µ. µ µ µ. µ µ., µ. LOHAS T5 LOHAS T6 Διάδρομος ALPINE LOHAS T5, Τ6 - Εγχειρίδιο Χρήστη σελ. 2 αριστερά εμπρός δεξιά Διάδρομος

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Χρήσης BWR5011 Εισαγωγή Το συγκεκριμένο ανυψωτικό έχει τα παρακάτω χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματα λειτουργίας. 1. Τελειά σχεδίαση για καθάρισμα και service μοτοσυκλετών 2. Χαμηλού προφίλ σχεδίαση

Διαβάστε περισσότερα

ΠΛΑΝΗ ΞΕΧΟΝΔΡΙΣΤΗΡΑΣ 1500W 900RPM

ΠΛΑΝΗ ΞΕΧΟΝΔΡΙΣΤΗΡΑΣ 1500W 900RPM 111686 ΠΛΑΝΗ ΞΕΧΟΝΔΡΙΣΤΗΡΑΣ 1500W 900RPM 1 1. ΚΟΥΜΠΙ ΚΛΕΙΔΩΜΑΤΟΣ 2. ΚΟΥΜΠΙ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ 3. ΠΡΟΣΑΡΤΗΜΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΜΑΧΑΙΡΙΩΝ 4. ΔΙΑΚΟΠΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 5. ΣΤΑΘΕΡΗ ΒΑΣΗ 6. ΜΑΝΙΒΕΛΑ 7. ΔΙΑΚΟΠΤΗΣ NVR 8. ΟΔΗΓΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Είτε με την εγκατάσταση θαλάμου για τον οδηγό. Είτε με σύστημα που εμποδίζει τυχόν ανατροπή του περονοφόρου ανυψωτικού μηχανήματος.

Είτε με την εγκατάσταση θαλάμου για τον οδηγό. Είτε με σύστημα που εμποδίζει τυχόν ανατροπή του περονοφόρου ανυψωτικού μηχανήματος. ΠΕΡΟΝΟΦΟΡΑ ΟΧΗΜΑΤΑ Ενδυνάμωση του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας καθώς και του ευρύτερου δημόσιου τομέα και των ιδιωτικών επιχειρήσεων, μεσκοπότηβελτίωσητων συνθηκών εργασίας στους τομείς των κατασκευών,

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε την αντικατάσταση με την ακόλουθη σειρά:

Κάντε την αντικατάσταση με την ακόλουθη σειρά: Πώς αντικαθιστούμε τις σιαγώνες των πίσω ταμπούρων σε Κάντε την αντικατάσταση με την ακόλουθη σειρά: 1 Αντικαταστήστε τα τακάκια του Fiat Punto 188 ανά ζεύγη για κάθε άξονα. Αυτό εξασφαλίζει αποτελεσματική

Διαβάστε περισσότερα

BMW Motorrad. Απόλυτο Μηχάνημα Οϑήγησης. Οδηγίες χειρισμού. Βάση μαρσπιέ HP

BMW Motorrad. Απόλυτο Μηχάνημα Οϑήγησης. Οδηγίες χειρισμού. Βάση μαρσπιέ HP BMW Motorrad Απόλυτο Μηχάνημα Οϑήγησης Οδηγίες χειρισμού Βάση μαρσπιέ HP Γενικές οδηγίες z Εισαγωγή Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε τη βάση μαρσπιέ HP της BMW Motorrad. Με θερμό κινητήρα ή θερμό σύστημα

Διαβάστε περισσότερα

Γενικές υποδείξεις επισκευής και ελέγχου. Ασφαλής επισκευή και έλεγχος των συσκευών WABCO

Γενικές υποδείξεις επισκευής και ελέγχου. Ασφαλής επισκευή και έλεγχος των συσκευών WABCO Γενικές υποδείξεις επισκευής και ελέγχου Ασφαλής επισκευή και έλεγχος των συσκευών WABCO Γενικές υποδείξεις επισκευής και ελέγχου Ασφαλής επισκευή και έλεγχος των συσκευών WABCO Έκδοση 2 Το παρόν έντυπο

Διαβάστε περισσότερα

Μηχανισμοί πρόωσης 2SB5

Μηχανισμοί πρόωσης 2SB5 Μηχανισμοί πρόωσης 2SB5 Συμπλήρωμα των οδηγιών λειτουργίας SIPOS 5 Έκδοση 03.13 Με επιφύλαξη αλλαγών! Περιεχόμενα Συμπλήρωμα των οδηγιών λειτουργίας SIPOS 5 Περιεχόμενα Περιεχόμενα 1 Βασικά... 3 1.1 Υποδείξεις

Διαβάστε περισσότερα

Doka-Κιβώτιο μικροεξαρτημάτων

Doka-Κιβώτιο μικροεξαρτημάτων 11/2010 Πρωτότυπο οδηγιών χειρισμού 999281409 el Πρέπει να φυλάσσονται για μελλοντική χρήση ok-κιβώτιο μικροεξαρτημάτων Αρ. προϊόντος 583010000 Περιγραφή προϊόντος Περιγραφή προϊόντος Το ok-κιβώτιο μικροεξαρτημάτων

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες συναρμολόγησης

Οδηγίες συναρμολόγησης 604 00 0/005 GR Για τον τεχνικό Οδηγίες συναρμολόγησης Σετ σύνδεσης λέβητα-μπόιλερ Logano G5/G5 Logalux SU60/00/00 Logalux ST50/00/00 Διαβάστε προσεκτικά πριν από τη συναρμολόγηση Περιεχόμενα Τοποθέτηση................................................

Διαβάστε περισσότερα

Μειωτήρες στρέψης GS 50.3 GS 250.3 Με πόδι και μοχλό

Μειωτήρες στρέψης GS 50.3 GS 250.3 Με πόδι και μοχλό Μειωτήρες στρέψης GS 50.3 GS 250.3 Με πόδι και μοχλό Για χρήση μόνο σε συνδυασμό με το εγχειρίδιο οδηγιών λειτουργίας! Αυτό το συνοπτικό εγχειρίδιο ΔΕΝ αντικαθιστά το κανονικό εγχειρίδιο λειτουργίας! Προορίζεται

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΊΔΙΟ ΕΓΚΑΤΆΣΤΑΣΗΣ

ΕΓΧΕΙΡΊΔΙΟ ΕΓΚΑΤΆΣΤΑΣΗΣ ΕΓΧΕΙΡΊΔΙΟ ΕΓΚΑΤΆΣΤΑΣΗΣ Διακοσμητικό πάνελ κορυφαίας σχεδίασης BYCQ0EP BYCQ0EPB PEL69-B.book Page Thursday, February, 09 :0 PM c b a e b g a +6 d f h g g 6 6 mm 6 6 7 9 B 8 A B C C A 0 BYCQ0EP Διακοσμητικό

Διαβάστε περισσότερα

Διακόπτης αλλαγής ταχυτήτων

Διακόπτης αλλαγής ταχυτήτων (Greek) DM-SW0002-00 Εγχειρίδιο αντιπροσώπου Διακόπτης αλλαγής ταχυτήτων SW-E6000 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ...3 ΓΙΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ...4 Εγκατάσταση...6 Χρήση του SM-EWE1 για τοποθέτηση του

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Πριν τη χρήση διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες για να αποφύγετε κινδύνους κατά τη χρήση και κρατήστε τες για μελλοντικές αναφορές

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Πριν τη χρήση διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες για να αποφύγετε κινδύνους κατά τη χρήση και κρατήστε τες για μελλοντικές αναφορές ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Πριν τη χρήση διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες για να αποφύγετε κινδύνους κατά τη χρήση και κρατήστε τες για μελλοντικές αναφορές Περιεχόμενα 1. Ζωτικής σημασίας πληροφορίες - Διαβάστε τώρα

Διαβάστε περισσότερα

Μπροστινός εκτροχιαστής

Μπροστινός εκτροχιαστής (Greek) DM-RBFD001-01 Εγχειρίδιο αντιπροσώπου ΔΡΟΜΟΥ MTB Τρέκινγκ City Touring/ Απλό Ποδήλατο URBAN SPORT E-BIKE Μπροστινός εκτροχιαστής SORA FD-R3000 FD-R3030 CLARIS FD-R2000 FD-R2030 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΑΥΤΟΜΑΤΟΥ ΣΤΥΦΤΗ ΓΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ ΚΑΙ ΡΟΔΙΑ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΑΥΤΟΜΑΤΟΥ ΣΤΥΦΤΗ ΓΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ ΚΑΙ ΡΟΔΙΑ www.colorato.net ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΑΥΤΟΜΑΤΟΥ ΣΤΥΦΤΗ ΓΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ ΚΑΙ ΡΟΔΙΑ ΜΟΝΤΕΛΑ: CLOJ-S120P20 CLOJ-S120 ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ Διαβάστε προσεκτικά αυτές τις οδηγίες πριν τη χρήση της συσκευής και διατηρήστε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΊΔΙΟ ΕΓΚΑΤΆΣΤΑΣΗΣ

ΕΓΧΕΙΡΊΔΙΟ ΕΓΚΑΤΆΣΤΑΣΗΣ ΕΓΧΕΙΡΊΔΙΟ ΕΓΚΑΤΆΣΤΑΣΗΣ Διακοσμητικό πάνελ BYCQ0EW BYCQ0EWW BYCQ0EWB PEL0-A.book Page Thursday, January 0, 09 : PM c b a e b g a +6 d f h g g 6 6 mm 6 6 7 9 8 8 0 BYCQ0EW BYCQ0EWW BYCQ0EWB Διακοσμητικό

Διαβάστε περισσότερα

Ειδικό εργαλείο για βολάν διπλής μάζας Οδηγίες χρήσης

Ειδικό εργαλείο για βολάν διπλής μάζας Οδηγίες χρήσης Ειδικό εργαλείο για βολάν διπλής μάζας Οδηγίες χρήσης Γενικές οδηγίες Στα πλαίσια αλλαγής του συμπλέκτη πρέπει να ελέγχεται οπωσδήποτε το βολάν διπλής μάζας. Ένα φθαρμένο, ελαττωματικό βολάν διπλής μάζας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΊΔΙΟ ΕΓΚΑΤΆΣΤΑΣΗΣ

ΕΓΧΕΙΡΊΔΙΟ ΕΓΚΑΤΆΣΤΑΣΗΣ ΕΓΧΕΙΡΊΔΙΟ ΕΓΚΑΤΆΣΤΑΣΗΣ Διακοσμητικό πάνελ κορυφαίας σχεδίασης BYCQ40EP BYCQ40EPB 4PEL9-.book Page Monday, January 7, 09 : PM c b a e b g a 4 4 4+ d f h g g 4 ~8 mm 4 7 4 4 9 8 8 4 4 0 BYCQ40EP Διακοσμητικό

Διαβάστε περισσότερα

Προστασία περιβάλλοντος. Σύμβολα στο εγχειρίδιο. Διαβάθμιση κινδύνων. Πριν χρησιμοποιήσετε τη συσκευή

Προστασία περιβάλλοντος. Σύμβολα στο εγχειρίδιο. Διαβάθμιση κινδύνων. Πριν χρησιμοποιήσετε τη συσκευή Πριν χρησιμοποιήσετε τη συσκευή σας για πρώτη φορά, διαβάστε αυτές τις πρωτότυπες οδηγίες χρήσης, ενεργήστε σύμφωνα με αυτές και κρατήστε τις για μελλοντική χρήση ή για τον επόμενο ιδιοκτήτη. Προστασία

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΛΛΕΚΤΕΣ ΓΙΑ ΚΑΡΠΟΥΣ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ΜΕΡΑ ΜΕ ΜΕΡΑ ΒΕΛΤΙΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΟΠΙΣΘΙΟΣ ΣΥΛΛΈΚΤΗΣ ΈΚΔΟΣΗ VTL ΠΛΕΥΡΙΚΌ.

ΣΥΛΛΕΚΤΕΣ ΓΙΑ ΚΑΡΠΟΥΣ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ΜΕΡΑ ΜΕ ΜΕΡΑ ΒΕΛΤΙΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΟΠΙΣΘΙΟΣ ΣΥΛΛΈΚΤΗΣ ΈΚΔΟΣΗ VTL ΠΛΕΥΡΙΚΌ. ΣΥΛΛΕΚΤΕΣ ΓΙΑ ΚΑΡΠΟΥΣ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ΜΕΡΑ ΜΕ ΜΕΡΑ ΒΕΛΤΙΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΟΠΙΣΘΙΟΣ ΣΥΛΛΈΚΤΗΣ ΈΚΔΟΣΗ VTL ΠΛΕΥΡΙΚΌ www.agromelca.com ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗ ΜΕΡΑ ΒΕΛΤΙΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ 3 Έκδοση VTL

Διαβάστε περισσότερα

Δαγκάνα Φρένων Dual Pivot

Δαγκάνα Φρένων Dual Pivot (Greek) DM-BL0001-03 Εγχειρίδιο αντιπροσώπου Δαγκάνα Φρένων Dual Pivot BR-4700 BR-4600 BR-3500 BR-2400 BL-R780 BL-4700 BL-4600 BL-3500 BL-2400 ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ Αυτό το εγχειρίδιο αντιπροσώπου προορίζεται

Διαβάστε περισσότερα

TE DRS S. Ελληνικά. Printed: Doc-Nr: PUB / / 000 / 01

TE DRS S. Ελληνικά. Printed: Doc-Nr: PUB / / 000 / 01 TE DRS S Ελληνικά 1 Στοιχεία για την τεχνική τεκμηρίωση 1.1 Σχετικά με την παρούσα τεκμηρίωση Πριν από την πρώτη θέση σε λειτουργία διαβάστε την παρούσα τεκμηρίωση. Αποτελεί προϋπόθεση για ασφαλή εργασία

Διαβάστε περισσότερα

FC-M820 / FC-M825 SM-BB71 / SM-CR82

FC-M820 / FC-M825 SM-BB71 / SM-CR82 (Greek) DM-FC0001-00 Εγχειρίδιο αντιπροσώπου FC-M820 / FC-M825 SM-BB71 / SM-CR82 ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΤΗΣΗ Αυτό το εγχειρίδιο του αντιπροσώπου προορίζεται κυρίως για χρήση από επαγγελματίες μηχανικούς ποδηλάτων.

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΡΕΚΛΑ ΓΡΑΦΕΙΟΥ TRIESTE

ΚΑΡΕΚΛΑ ΓΡΑΦΕΙΟΥ TRIESTE ΚΑΡΕΚΛΑ ΓΡΑΦΕΙΟΥ TRIESTE Οδηγίες συναρμολόγησης και χρήσης 5202650077585 ΙΜ_2017_01 Σελ. 1 από 12 Αγαπητή πελάτισσα, Αγαπητέ πελάτη, Συγχαρητήρια για την αγορά του προϊόντος PRAKTIKER. Όπως όλα τα προϊόντα

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε την αντικατάσταση με την ακόλουθη σειρά:

Κάντε την αντικατάσταση με την ακόλουθη σειρά: Πώς αντικαθιστούμε μπροστινά ρουλεμάν πλήμνης σε Κάντε την αντικατάσταση με την ακόλουθη σειρά: 1 Σφίξτε το μοχλό του χειρόφρενου. 2 Τοποθετήστε σφήνες κάτω από τους πίσω τροχούς. 3 4 Σηκώστε το μπροστινό

Διαβάστε περισσότερα

Υπηρεσία Πληροφοριών Κιτ αλλαγής λαδιού για αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων ZF 8HP

Υπηρεσία Πληροφοριών Κιτ αλλαγής λαδιού για αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων ZF 8HP Κίνδυνος εγκαύματος μέσω επαφής με καυτό λάδι. Πιθανότητα ελαφρών έως μέτριων τραυματισμών. Φορέστε προστατευτικά γυαλιά. Φορέστε προστατευτικά γάντια. Φορέστε προστατευτικά ρούχα. Πιθανότητα υλικών ζημιών

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Χρήσης R-826/R-827/R-828

Οδηγίες Χρήσης R-826/R-827/R-828 Οδηγίες Χρήσης R-826/R-827/R-828 Περιγραφή Συσκευών R-826/R-827/R-828 1. ΦΤΕΡΩΤΗ 2. ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΜΠΡΟΣΤΙΝΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟΥ ΚΑΛΥΜΜΑΤΟΣ 3. ΚΛΙΠ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟΥ ΚΑΛΥΜΜΑΤΟΣ 4. ΒΑΣΗ 5. ΠΙΣΩ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟ ΚΑΛΥΜΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΚΟΝΤΑΡΟΠΡΙΟΝΟΥ PS 2500 ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΚΟΝΤΑΡΟΠΡΙΟΝΟΥ PS 2500 ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΚΟΝΤΑΡΟΠΡΙΟΝΟΥ PS 2500 ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 1.Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες 2.Φορέστε ρούχα, μάσκα, γάντια και γυαλιά προστασίας 3.Μην κάνετε χρήση στη βροχή 4.Μην αφήνετε τα παιδιά να πλησιάσουν

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΕΠΙΤΟΙΧΙΟΥ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑ ΥΔΡΟΝΕΦΩΣΗΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΕΠΙΤΟΙΧΙΟΥ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑ ΥΔΡΟΝΕΦΩΣΗΣ www.colorato.net ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΕΠΙΤΟΙΧΙΟΥ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑ ΥΔΡΟΝΕΦΩΣΗΣ ΜΟΝΤΕΛΟ: CLMFW-20/26 Διαβάστε προσεκτικά αυτές τις οδηγίες πριν τη χρήση της συσκευής ΓΕΝΙΚΑ: Ο ανεμιστήρας έχει μεγάλη παροχή αέρα, η

Διαβάστε περισσότερα

Πίσω Εκτροχιαστής ΔΡΟΜΟΥ

Πίσω Εκτροχιαστής ΔΡΟΜΟΥ (Greek) DM-RD0003-09 Εγχειρίδιο αντιπροσώπου Πίσω Εκτροχιαστής ΔΡΟΜΟΥ RD-9000 RD-6800 RD-5800 RD-4700 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ...3 ΓΙΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ...4 ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ ΠΟΥ ΘΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΡΑ ΜΕ ΜΕΡΑ ΒΕΛΤΙΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΟΠΊΣΘΙΟΣ ΣΥΛΛΈΚΤΗΣ ΣΥΛΛΕΚΤΕΣ ΓΙΑ ΚΑΡΠΟΥΣ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ΈΚΔΟΣΗ VTL ΠΛΕΥΡΙΚΌ.

ΜΕΡΑ ΜΕ ΜΕΡΑ ΒΕΛΤΙΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΟΠΊΣΘΙΟΣ ΣΥΛΛΈΚΤΗΣ ΣΥΛΛΕΚΤΕΣ ΓΙΑ ΚΑΡΠΟΥΣ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ΈΚΔΟΣΗ VTL ΠΛΕΥΡΙΚΌ. ΟΠΊΣΘΙΟΣ ΣΥΛΛΈΚΤΗΣ ΜΕΡΑ ΜΕ ΜΕΡΑ ΒΕΛΤΙΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΣΥΛΛΕΚΤΕΣ ΓΙΑ ΚΑΡΠΟΥΣ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ΈΚΔΟΣΗ VTL ΠΛΕΥΡΙΚΌ www.agromelca.com 3 ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗ ΜΕΡΑ ΒΕΛΤΙΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ Έκδοση VTL

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Χρήσης ΒΡΗ1000

Οδηγίες Χρήσης ΒΡΗ1000 Οδηγίες Χρήσης ΒΡΗ1000 Τεχνικά χαρακτηριστικά Ισχύς Ταχύτητα περιστροφής εν κενό Κτυπήματα το λεπτό Ισχύς κτυπήματος Τύπος υποδοχέα τρυπανιού και εργαλείου Μέγιστη δυνατότητα τρυπήματος Βάρος 620W 0-870

Διαβάστε περισσότερα

Σετ τροχών Cross. Εγχειρίδιο αντιπροσώπου. ΔΡΟΜΟΥ MTB Τρέκινγκ. City Touring/ Απλό Ποδήλατο WH-RX830 WH-RX31 WH-RX05 WH-RX010 SM-RIMTAPE DM-WH

Σετ τροχών Cross. Εγχειρίδιο αντιπροσώπου. ΔΡΟΜΟΥ MTB Τρέκινγκ. City Touring/ Απλό Ποδήλατο WH-RX830 WH-RX31 WH-RX05 WH-RX010 SM-RIMTAPE DM-WH (Greek) DM-WH0003-04 Εγχειρίδιο αντιπροσώπου ΔΡΟΜΟΥ MTB Τρέκινγκ City Touring/ Απλό Ποδήλατο URBAN SPORT E-BIKE Σετ τροχών Cross WH-RX830 WH-RX31 WH-RX05 WH-RX010 SM-RIMTAPE ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ...

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε την αντικατάσταση με την ακόλουθη σειρά:

Κάντε την αντικατάσταση με την ακόλουθη σειρά: Πώς αντικαθιστούμε οπίσθια ρουλεμάν πλήμνης σε Κάντε την αντικατάσταση με την ακόλουθη σειρά: 1 2 Τοποθετήστε σφήνες κάτω από τους μπροστινούς τροχούς. Ξεσφίγξτε τα μπουλόνια στερέωσης του τροχού. 3 4

Διαβάστε περισσότερα

BMW Motorrad. Απόλυτο Μηχάνημα Οϑήγησης. Οδηγίες χειρισμού. Κάλυμμα σκούτερ

BMW Motorrad. Απόλυτο Μηχάνημα Οϑήγησης. Οδηγίες χειρισμού. Κάλυμμα σκούτερ BMW Motorrad Απόλυτο Μηχάνημα Οϑήγησης Οδηγίες χειρισμού Κάλυμμα σκούτερ Στοιχεία μοτοσικλέτας / εμπόρου Στοιχεία μοτοσικλέτας Στοιχεία εμπόρου Μοντέλο Υπεύθυνος για το Service Αριθμός αναγνώρισης οχήματος

Διαβάστε περισσότερα

Μπροστινός εκτροχιαστής

Μπροστινός εκτροχιαστής (Greek) DM-FD0003-06 Εγχειρίδιο αντιπροσώπου ΔΡΟΜΟΥ MTB Τρέκινγκ City Touring/ Απλό ποδήλατο URBAN SPORT E-BIKE Μπροστινός εκτροχιαστής XTR FD-M9000 FD-M9020 FD-M9025 DEORE XT FD-M8000 FD-M8020 FD-M8025

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε την αντικατάσταση με την ακόλουθη σειρά:

Κάντε την αντικατάσταση με την ακόλουθη σειρά: Πώς αντικαθιστούμε μπροστινή βάση γονάτου ανάρτησης σε Κάντε την αντικατάσταση με την ακόλουθη σειρά: 1 Σφίξτε το μοχλό του χειρόφρενου. 3 2 Τοποθετήστε σφήνες κάτω από τους πίσω τροχούς. 4 Σηκώστε το

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες εγκατάστασης. Αγωγοί σύνδεσηςλέβηταμπόιλερ. Πρόσθετος. Logano plus GB225-Logalux LT300. Για τον τεχνικό

Οδηγίες εγκατάστασης. Αγωγοί σύνδεσηςλέβηταμπόιλερ. Πρόσθετος. Logano plus GB225-Logalux LT300. Για τον τεχνικό Οδηγίες εγκατάστασης Πρόσθετος εξοπλισμός Αγωγοί σύνδεσηςλέβηταμπόιλερ Logano plus GB225-Logalux LT300 Για τον τεχνικό Διαβάστε προσεκτικά πριν από τη συναρμολόγηση. 6 720 642 645 (0/200) GR Περιεχόμενα

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Λειτουργίας

Εγχειρίδιο Λειτουργίας Super Hoist Fourth Edition Second Printing Part No. 82297GK Front Matter Σημαντικό Πριν από τη χρήση του μηχανήματος να διαβάσετε, να κατανοήσετε και να τηρείτε αυτούς τους κανόνες ασφαλείας και τις οδηγίες

Διαβάστε περισσότερα

X-FIT Μοντέλο X-FIT Διατηρήστε αυτό το πρωτότυπο Εγχειρίδιο λειτουργίας ΜΗΧΑΝΗ SMITH

X-FIT Μοντέλο X-FIT Διατηρήστε αυτό το πρωτότυπο Εγχειρίδιο λειτουργίας ΜΗΧΑΝΗ SMITH ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Παρακαλώ διαβάστε όλες τις οδηγίες προσεκτικά πριν χρησιμοποιήσετε αυτό το όργανο γυμναστικής Περιεχόμενα Οδηγίες ασφάλειας X-FIT 1003 ΜΗΧΑΝΗ SMITH Λίστα υλικών μηχανής SMITH Οδηγίες συναρμολόγησης

Διαβάστε περισσότερα