ΌΤΑΝ Η ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΌΤΑΝ Η ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ"

Transcript

1 ΌΤΑΝ Η ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ Σε ένα όπλο από αυτά που είναι διεθνώς γνωστά με την ονομασία Best,η οποιαδήποτε επισκευή έχει, ή πρέπει να έχει, δύο χαρακτηριστικά α) το οποιοδήποτε προβληματικό εξάρτημα ή κομμάτι δεν κολλιέται ή μετασκευάζετε αλλά κατασκευάζετε εκ νέου από την αρχή. β) η ποιότητα αυτής της νέας κατασκευής πρέπει να είναι ίση ή καλύτερη της αρχικής. Σε κάθε άλλη περίπτωση το όπλο ΧΑΝΕΙ αξία. Είναι όμως φορές όπου εξ αιτίας του τρόπου της κατασκευής ή επανακατασκευή είναι κατά πολύ δυσκολότερη από την αρχική. Θα παρακολουθήσετε εδώ μία τέτοια ακριβώς περίπτωση Το όπλο είναι πάλι ένα Holland and Holland Royal, cal 12 με δύο ζεύγη καννών όπου και τα δύο ζευγάρια είχαν ένα απειροελάχιστο κούνημα το οποίο έπρεπε βέβαια να διορθωθεί. Η πολύ μεγάλη δυσκολία, εκτός των διαφόρων εφαρμογών είναι αυτή η βίδα η οποία κάνει ταυτόχρονα δύο δουλειές α) συγκρατεί το έκκεντρο της πρώτης εξωλκευσης και β) ακινητοποιεί από «περιστροφή» τον κεντρικό πείρο, ο οποίος φυσικά πρέπει να επανακατασκευαστεί ελαφρά μεγαλύτερος και οι κάννες να ξαναεφραμοστούν στο πρόσωπο της μπάσκουλας. Η εργασία αυτή είναι γνωστή στα αγγλικά ως rejointing. Στην κατασκευή λοιπόν η μπάσκουλα με το εφαρμοσμένο στην θέση του έκκεντρο, τοποθετείτε με μία ιδιοσυσκευή κρατήματος (fixture) επάνω στην φρέζα και στο κέντρο του γίνεται μια τρύπα με τρεις διαφορετικές διαμέτρους και ένα σπείρωμα αφού φυσικά ο πείρος έχει βιδωθεί στην θέση του σφιγμένος όσοι πιο δυνατά γίνεται και ακόλουθα κατασκευάζετε και βιδώνετε η βίδα. Τι συμβαίνει όμως όταν πρέπει να κατασκευάσουμε καινούργιο πείρο με το υπάρχον έκκεντρο της μπάσκουλας; Η θέση του τρυπήματος και ακόλουθα του σπειρώματος που θα γίνει είναι υπό μία άγνωστη γωνία, σημείο και θέση στο χώρο και πρέπει να γίνει με ακρίβεια λιγότερη από 1 χιλιοστό της ίντσας ΣΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ και αυτό όταν ο πείρος είναι σφιγμένος σε αυτή την ορισμένη θέση με μέγιστη δύναμη. Παρακολουθήστε λοιπόν στις παρακάτω φωτογραφίες την διαδικασία αυτή (ας δείχνουμε μόνο με την μία κάννη, θα ήταν βαρετό να σας δείξουμε και τις δύο)και βέβαια δεν έχει σκοπό να σας μάθει πώς να κάνετε αυτή την εργασία (για όνομα του θεού όσο αφοσιωμένοι ερασιτέχνες να είστε, απαιτείτε τεράστια πείρα και άλλες πολλές λεπτομέρειες που δεν αναφέρονται εδώ).

2 Πρώτη εργασία ξεβιδώνετε η βίδα για την οποίαν σας μιλάγαμε πιο πάνω Βγαίνει το έκκεντρο από την θέση του.

3 Εδώ βλέπετε πώς η βίδα κατά το ήμισυ της βιδώνει μέσα στον παλιό πείρο. Ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα είναι το σπείρωμα που χρησιμοποιείτε για τις βίδες των περισσοτέρων από τα αγγλικά όπλα. Δεν είναι ούτε μετρικό ούτε με ίντσες αλλά ένα αρχαίο σύστημα των παλιών Ελβετών ωρολογοποιών που σήμερα δεν υπάρχουν πλέον κολαούζα και βιδολόγοι για να κόψεις τέτοια σπειρώματα. Ευτυχώς πριν από 36 τόσα χρόνια είχα την πρόνοια να αγοράσω από την Αγγλία πριν φύγω μια σειρά τέτοια εργαλεία. Εδώ αν παρατηρήσετε βλέπετε την γωνία αλλά και την παράλληλη μετατόπιση της τρύπας από το κέντρο του πείρου.

4 Για την κατασκευή τωρα του σπειρώματος του πείρου στον τόρνο υπάρχει άλλη μια δυσκολία. Η εξωτερική διάμετρος του σπειρώματος είναι μετρήσιμη, οι σπείρες ανα ιντσα είναι επίσης μετρήσιμες και τις αναπαράγει ο τόρνος. Το ΒΑΘΟΣ όμως κοπής του σπειρώματος δεν είναι κάτι που μετριέτε εύκολα και ο μόνος τρόπος είναι αυτός της διαδικασίας των «τριών συρμάτων» τα οποία τοποθετούνται δυο απο την μία απο την μία πλευρά και ένα απο την απέναντι και μπορούμε κατα αυτόν τον τρόπο, με ένα μικρόμετρο να έχουμε τριγωνομετρικά μία μέτρηση για το βάθος του σπειρόματος. Εδώ βλέπετε πάνω στον παλιό και κάτω τον καινούργιο πείρο έτσι ώστε και οι δύο να έχουν την ίδια ένδειξη.

5 Το σετ των «συρμάτων» μέτρησης και οι οδηγίες που ένας πολύ καλός και ευγενικός πελάτης μας, μας έφερε απο την Αμερική. Ένα πρόχειρο σχεδιο σε φάκελο της Εθνικής πάνω στον τόρνο κατα την διάρκεια κατασκευής του νέου πείρου.

6 Τώρα λοιπόν πρέπει πρώτα να βρούμε την γωνία με την οποία είναι τρυπημένος ο πείρος και η μπάσκουλα για να μπει η βίδα. Χρησιμοποιούμε το κολαούζο το οποίο βιδώνει ακριβώς στον παλιό πείρο και πηγαίνοντας πάνω κάτω το τραπέζι της φρέζας διορθώνουμε την γωνία συγκράτησης της μπάσκουλας μέχρις ότου η ένδειξη στο «ρολόι» μας είναι μηδενική. (Αυτό δηλαδή σημαίνει ότι ο άξονας της τρύπας είναι απόλυτα κάθετος με τον άξονα της φρέζας.)

7 Τοποθετούμε ένα γωνιόμετρο έτσι ώστε η μεγάλη πλευρά του να εφάπτεται του κάτω μέρους της μπάσκουλας.

8 Εδώ βλέπετε το γωνιόμετρο..

9 Τώρα έχουμε βγάλει τον παλιό πείρο και έχουμε τοποθετήσει τον νέο με την μεγαλύτερη του διάμετρο να προεξέχει της μπάσκουλας. Έχουμε με την βοήθεια του γωνιομέτρου τοποθετήσει την μπάσκουλα σε ακριβώς την ίδια γωνία και με την βοήθεια ενός άξονα του οποίου την μία άκρη έχουμε τορνίρει ΑΚΡΙΒΩΣ ίση με την διάμετρο της κεφαλής της βίδας, βρίσκουμε με διαδοχικές δοκιμές και πολύ σιγά το ΣΗΜΕΙΟ στο οποίο πρέπει να τρυπήσουμε πλέον.

10 Η διαδικασία του τρυπήματος σε δύο φάσεις

11 Για το επόμενο στάδιο είναι τελείως επιτακτικό. Το κολαούζο το οποίο θα μας κόψει το σπείρωμα να είναι σε ΑΠΟΛΥΤΗ ευθυγράμμιση με τον άξονα της τρύπας.έτσι κάνοντας μία πατέντα δημιουργήσαμε ένα θηλυκό κέντρο στο πάνω άκρο της μανέλας των κολαούζων και βάλαμε μία αρσενική πόντα στο τσόκ της φρέζας. Όπως βλέπετε πίο κάτω.

12

13 Η θηλυκή φρέζα στην κορφή της μανέλας.

14 Το σπείρωμα ανοίγετε σε απόλυτη ευθεία με την τρύπα.

15 Η παλιά βίδα και το έκκεντρο βιδωμένα στην μπάσκουλα με τον νέο πείρο.

16 Το κεφάλι του πείρου κόβετε κατά μισό δέκατο του χιλιοστού περίπου μεγαλύτερο από το αρχικό.

17 Με το πιο κάτω όργανο χαράσσουμε την ακριβή μέγιστη διάμετρο του πείρου όπου και κόβεται η νέα εγκοπή. Με την λίμα τώρα το κεφάλι του πείρου και η απέναντι του πλευρά έρχονται «μία η άλλη» με τις εσωτερικές πλευρές της μπάσκουλας. Ετσι γιατί είναι Best Gun.

18 Ο πείρος σκληραίνει στο σωστό ακριβώς σημείο σκληρότητας.

19 Ο πείρος επιτέλους έχει τελειώσει Ο ΝΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΟΣ

20 Έχοντας τώρα τελειώσει με τον πείρο αρχίζουμε την διαδικασία της εφαρμογής των καννών. Πρώτα εφαρμόζετε ο γάντζος των καννών στον νέο πείρο. Εδώ βλέπετε τα πρώτα σημεία επαφής. Εδώ βλέπετε μόνο στο πάνω σημείο του γάντζου ένα μικρό γυαλιστερό σημαδάκι, υπάρχει και αντίστοιχο στην απέναντι μεριά

21 Μετά από αρκετά λιμαρίσματα αυξάνει η επιφάνεια επαφής και δεν σταματάμε μέχρι ώς ότου έχουμε πλήρη επαφή όλης της επιφάνειας του γάντζου με τον πείρο. Η επόμενη εφαρμογή είναι αυτή των καννών με το πρόσωπο της μπάσκουλας. Εδώ βλέπετε ένα ενδιάμεσο στάδιο.

22 Αφότου έχουμε πλήρη εφαρμογή του προσώπου των κανών με το πρόσωπο της μπάσκουλας, τότε στην περίπτωση αυτή του Holland που υπάρχει αυτό το τρίτο κρυφό κλειδί, αφαιρούμε τον κεντρικό άξονα και το κυρίως μάνταλο των κλειδιών και εφαρμόζουμε μόνο αυτό το τρίτο κλειδί στην αντίστοιχη προεξοχή της κάννης. Βλέπετε το ίχνος επάνω στην προεξοχή.

23 Τώρα αφαιρούμε το μικρό τρίτο κλειδί και εφαρμόζουμε το μάνταλο στις εγκοπές των κυρίως κλειδιών.. Βλέπετε το ίχνος του πατήματος στην εγκοπή του πίσω κλειδιού.

24 Ακόλουθα εφαρμόζουμε και τα δύο κλειδιά μαζί μεγάλο και μικρό, μέχρις ότου ο λεβιές μας πάει περίπου σε αυτή την θέση που βλέπετε στην φωτογραφία ώστε να υπάρχει αυτό το μικρό περιθώριο «στρωσίματος» μετά από καμία 100 τουφεκιές. Βλέπετε εδώ την καινούργια πλέον επιφάνεια του προσώπου των καννών μετά την εφαρμογή.

25 Το όπλο δεμένο πλέον και έτοιμο για μάχη.

ΤΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΜΑΣΤΟΡΑ

ΤΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΜΑΣΤΟΡΑ ΤΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΜΑΣΤΟΡΑ Πριν απο κάποιους μήνες ο φίλος μου Γιάννης Μπαριτάκης απο την κρήτη μου είχε πεί απο το τηλέφωνο για κάποια Auto-5 που είχε απο πολλά χρόνια, την οποία είχε σκαλίσει ένανς

Διαβάστε περισσότερα

Όταν δεν γίνεται αλλιώς

Όταν δεν γίνεται αλλιώς Όταν δεν γίνεται αλλιώς Όταν ένα όπλο «κουνάει», ο κλασικός τρόπος επισκευής είναι η αλλαγή του κεντρικού πείρου με έναν ελαφρά μεγαλύτερο και ακόλουθα επανεφαρμογή των καννών στο «πρόσωπο». Όταν αυτό

Διαβάστε περισσότερα

Msc Μηχανολόγος Μηχανικός Α.Π.Θ. Μαίρη Ματσούκα 1

Msc Μηχανολόγος Μηχανικός Α.Π.Θ. Μαίρη Ματσούκα 1 ΕΙ Η ΣΩΛΗΝΩΣΕΩΝ Επιλέγουμε σωλήνες ανάλογα με την απαιτούμενη αντοχή (σε πίεση, θερμοκρασία, διάβρωση), τη συγκολλησιμότητα και φυσικά το κόστος. Σωλήνες από χάλυβα Οι χαλυβοσωλήνες έχουν μεγάλη αντοχή

Διαβάστε περισσότερα

ίντσες χιλιοστά ίντσες χιλιοστά ½ ¾

ίντσες χιλιοστά ίντσες χιλιοστά ½ ¾ ΧΑΛΥΒΔΟΣΩΛΗΝΕΣ Οι χαλυβδοσωλήνες διακρίνονται ως προς το μέγεθος και την κατασκευή τους. Το μέγεθος ενός χαλυβδοσωλήνα χαρακτηρίζεται από την ονομαστική του διάμετρο, η οποία δεν αντιστοιχεί σε πραγματική

Διαβάστε περισσότερα

ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΟΥ. Τίτλος άσκησης: (Απαιτούμενος χρόνος διεξαγωγής: 8 διδακτικές ώρες)

ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΟΥ. Τίτλος άσκησης: (Απαιτούμενος χρόνος διεξαγωγής: 8 διδακτικές ώρες) 2 ο ΕΚ Ν.Ιωνίας ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΟΥ Μέρος 1 ο : Πληροφορίες για την άσκηση ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ: ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΤΑΞΗ: Β ΜΑΘΗΜΑ: ΕΡΓ/ΡΙΟ ΒΑΣΙΚΗΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ Τίτλος άσκησης: (Απαιτούμενος χρόνος διεξαγωγής:

Διαβάστε περισσότερα

Μηχανουργικές Κατεργασίες. Τόρνευση. Μηχανουργικές Κατεργασίες, Διδάσκων: Δρ. Δημητρέλλου Σωτηρία, Μηχ/γος Μηχ/κός

Μηχανουργικές Κατεργασίες. Τόρνευση. Μηχανουργικές Κατεργασίες, Διδάσκων: Δρ. Δημητρέλλου Σωτηρία, Μηχ/γος Μηχ/κός Μηχανουργικές Κατεργασίες Τόρνευση Μηχανουργικές Κατεργασίες, Διδάσκων: Δρ. Δημητρέλλου Σωτηρία, Μηχ/γος Μηχ/κός ΓΕΝΙΚΑ Με τη τόρνευση κατεργάζονται κομμάτια συμμετρικά εκ περιστροφής με κατά κανόνα κυκλική

Διαβάστε περισσότερα

Μηχανουργικές Κατεργασίες. Τόρνευση- Φασεολόγιο. Μηχανουργικές Κατεργασίες, Διδάσκων: Δρ. Δημητρέλλου Σωτηρία, Μηχ/γος Μηχ/κός

Μηχανουργικές Κατεργασίες. Τόρνευση- Φασεολόγιο. Μηχανουργικές Κατεργασίες, Διδάσκων: Δρ. Δημητρέλλου Σωτηρία, Μηχ/γος Μηχ/κός Μηχανουργικές Κατεργασίες Τόρνευση- Φασεολόγιο Μηχανουργικές Κατεργασίες, Διδάσκων: Δρ. Δημητρέλλου Σωτηρία, Μηχ/γος Μηχ/κός Κατεργασία κοπής με τόρνο Κατεργασία κοπής με τόρνο Αρχικοί έλεγχοι λειτουργίας

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΤΕΡΓΑΣΙΩΝ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΤΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΤΕΡΓΑΣΙΩΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ Μ ΑΡΓΕΛΑΚΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΕ17Ο6 ΜΗΧ/ΛΟΓΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ Οι μαθητές εισέρχονται στο χώρο του εργαστηρίου ανά τρία άτομα σύμφωνα με την ονομαστική τους

Διαβάστε περισσότερα

Μέτρηση μηκών και ακτίνων καμπυλότητας σφαιρικών επιφανειών

Μέτρηση μηκών και ακτίνων καμπυλότητας σφαιρικών επιφανειών Μ7 Μέτρηση μηκών και ακτίνων καμπυλότητας σφαιρικών επιφανειών 1. Σκοπός Τα διαστημόμετρα, τα μικρόμετρα και τα σφαιρόμετρα είναι όργανα που χρησιμοποιούνται για την μέτρηση της διάστασης του μήκους, του

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΜΗΧΑΝΟΥΡΓΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Μετρολογία ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3.5. ΟΡΓΑΝΑ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΜΗΚΩΝ Μικρόμετρο

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΜΗΧΑΝΟΥΡΓΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Μετρολογία ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3.5. ΟΡΓΑΝΑ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΜΗΚΩΝ Μικρόμετρο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΜΗΧΑΝΟΥΡΓΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Μετρολογία ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3.5 ΟΡΓΑΝΑ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΜΗΚΩΝ Μικρόμετρο Τα μικρομετρα χρησιμοποιούνται για τη μέτρηση εσωτερικών και εξωτερικών διαστάσεων και για μετρήσεις βάθους.

Διαβάστε περισσότερα

Προσπαθώντας να αναβιώσουμε ένα μικρούλι και γλυκούλι του περασμένου αιώνα

Προσπαθώντας να αναβιώσουμε ένα μικρούλι και γλυκούλι του περασμένου αιώνα Προσπαθώντας να αναβιώσουμε ένα μικρούλι και γλυκούλι του περασμένου αιώνα Μαζί με δύο άλλα σύγχρονα κυνηγητικά μας ήρθε από την επαρχία κάτι αναπάντεχο. Ένα 0.410 (δηλ. 36άρι ) μονόκαννο. Είναι ένα Αγγλικό

Διαβάστε περισσότερα

Σπίτι πουλιών για το μπαλκόνι και τον κήπο

Σπίτι πουλιών για το μπαλκόνι και τον κήπο Σπίτι πουλιών για το μπαλκόνι και τον κήπο Αποστολή στον κόσμο των ζώων. Σπίτι πουλιών Οι μικροί και οι μεγάλοι ερευνητές ζώων μπορούν σύντομα να αρχίσουν να καραδοκούν και να ανακαλύψουν τον κόσμο εκ

Διαβάστε περισσότερα

Σκευοθήκη ως διαχωριστικό χώρου

Σκευοθήκη ως διαχωριστικό χώρου Σκευοθήκη ως διαχωριστικό χώρου Μόνο σοκολατένιες πλευρές Σκευοθήκη ως διαχωριστικό χώρου Όλα έχουν από δύο πλευρές. Αλλά σε αυτό το διαχωριστικό χώρου η μια πλευρά είναι ωραιότερη από την άλλη. Να τότε

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΧΕΔΙΟΥ. Αναγκαιότητα τοποθέτησης διαστάσεων. 29/10/2015 Πολύζος Θωμάς

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΧΕΔΙΟΥ. Αναγκαιότητα τοποθέτησης διαστάσεων. 29/10/2015 Πολύζος Θωμάς Αναγκαιότητα τοποθέτησης διαστάσεων 29/10/2015 Πολύζος Θωμάς 1 Αναγκαιότητα τοποθέτησης διαστάσεων Σφάλμα μέτρησης που οφείλεται: Σε υποκειμενικό λάθος εκείνου που κάνει την μέτρηση. Σε σφάλμα του οργάνου

Διαβάστε περισσότερα

Pinhole Camera. Φωτογραφική μηχανή με φιλμ Δεν έχει φακό Στην θέση του φακού υπάρχει μόνο μια μικρή οπή

Pinhole Camera. Φωτογραφική μηχανή με φιλμ Δεν έχει φακό Στην θέση του φακού υπάρχει μόνο μια μικρή οπή Pinhole Camera Φωτογραφική μηχανή με φιλμ Δεν έχει φακό Στην θέση του φακού υπάρχει μόνο μια μικρή οπή Πως δουλεύει μια φωτογραφική μηχανή; Πως δουλεύει μια φωτογραφική μηχανή; Πως δουλεύει μια φωτογραφική

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΟΙΚΙΑΚΑ ΡΟΛΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ CE

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΟΙΚΙΑΚΑ ΡΟΛΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ CE ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΟΙΚΙΑΚΑ ΡΟΛΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ CE 1. Τρόποι τοποθέτησης Α) Επικαθήμενο στο κούφωμα. Ο μηχανισμός χειροκίνησης βρίσκεται εσωτερικά του σπιτιού.

Διαβάστε περισσότερα

Συστήματα Αποτροπής Διαρρήξεων Doorguard

Συστήματα Αποτροπής Διαρρήξεων Doorguard Συστήματα Αποτροπής Διαρρήξεων Doorguard ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ memolock ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΑΥΤΟΜΑΤΟΥ ΚΛΕΙΔΩΜΑΤΟΣ ΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΗΣ ΠΟΡΤΑΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ σε τοποθετημένη πόρτα 2. Απαραίτητα Εργαλεία Για Την Τοποθέτηση

Διαβάστε περισσότερα

.. A TM HM A.. 1) ; 2) ( ) : 3) ) ( ) 5) ( ) 6) : mm, 0, 0 1 m m. ; 7) ( ) , ( 3)

.. A TM HM A.. 1) ; 2)    ( )     : 3) )      ( ) 5)    ( )  6) : mm, 0, 0 1 m m.   ; 7)    ( )     , ( 3) ΑΕΝ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ.. ΕΞΕΤΑΣΗ ΣΤΑ ΤΕΧΝΟΥΡΓΕΙΑ A ΕΞΑΜΗΝΟΥ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟΥ. ΑΓΜ... TMHMA.. 1) Πώς πιέζουµε την λίµα κατά την διαδροµή της κοπής; α) Σωστό σχήµα α β) Σωστό σχήµα β γ) Σωστό

Διαβάστε περισσότερα

ίντσες χιλιοστά ίντσες χιλιοστά ½ ¾

ίντσες χιλιοστά ίντσες χιλιοστά ½ ¾ ΧΑΛΥΒΔΟΣΩΛΗΝΕΣ Οι χαλυβδοσωλήνες διακρίνονται ως προς το μέγεθος και την κατασκευή τους. Το μέγεθος ενός χαλυβδοσωλήνα χαρακτηρίζεται από την ονομαστική του διάμετρο, η οποία δεν αντιστοιχεί σε πραγματική

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΚΟΠΗΣ 5. ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΚΟΠΗΣ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΚΟΠΗΣ 5. ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΚΟΠΗΣ 5. ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΚΟΠΗΣ 5.1 Γενικά Τα συνηθισμένα κοπτικά εργαλεία του χεριού, που μεταχειριζόμαστε για να κατεργασθούμε ένα μεταλλικό κομμάτι, είναι τα εξής: Κοπίδια και ζουμπάδες, πριόνια, ψαλίδια και κόφτες,

Διαβάστε περισσότερα

Μελέτη της ευθύγραμμης ομαλά επιταχυνόμενης κίνησης

Μελέτη της ευθύγραμμης ομαλά επιταχυνόμενης κίνησης 1 Εργαστηριακή Διδασκαλία των Φυσικών εργασιών στα Γενικά Λύκεια Περίοδος 2006 2007 Φυσική Α Λυκείου Ενδεικτική προσέγγιση της εργαστηριακή δραστηριότητας : Μελέτη της ευθύγραμμης ομαλά επιταχυνόμενης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΚΟΠΗΣ ΣΠΕΙΡΩΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΕΦΑΡΜΟΣΤΗΡΙΟ. Εκπαιδευτής Μηχανολογίας Γιώργος Πηλάτσης

ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΚΟΠΗΣ ΣΠΕΙΡΩΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΕΦΑΡΜΟΣΤΗΡΙΟ. Εκπαιδευτής Μηχανολογίας Γιώργος Πηλάτσης ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΚΟΠΗΣ ΣΠΕΙΡΩΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΕΦΑΡΜΟΣΤΗΡΙΟ 1 ΚΟΧΛΙΟΤΟΜΟΙ (ΚΟΥΛΑΟΥΖΑ) 2 ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΣΠΕΙΡΩΜΑΤΩΝ Χαρακτηριστικά για κάθε σπείρωμα είναι τα εξής μεγέθη: 1. Τo προφίλ (τριγωνικό, τραπεζοειδές κ.λ.π.) 2.

Διαβάστε περισσότερα

Σχ. 6.1α. Είδη κατσαβιδιών.

Σχ. 6.1α. Είδη κατσαβιδιών. 6. ΚΑΤΣΑΒΙΔΙΑ ΚΛΕΙΔΙΑ Η βίδα μαζί με το περικόχλιο (παξιμάδι) ή χωρίς αυτό, αποτελεί ένα μέσο που μας επιτρέπει να συνδέουμε δυο ή περισσότερα κομμάτια. Για να πραγματοποιήσουμε όμως τη σύνδεση με τη βίδα

Διαβάστε περισσότερα

Το διαστημόμετρο. Εισαγωγικές Έννοιες

Το διαστημόμετρο. Εισαγωγικές Έννοιες Το διαστημόμετρο Εισαγωγικές Έννοιες Το διαστημόμετρο είναι μια συσκευή που χρησιμοποιείται για τη μέτρηση αποστάσεων μεταξύ δύο αντικριστών πλευρών ενός αντικειμένου. Τα άκρα του διαστημόμετρου προσαρμόζονται

Διαβάστε περισσότερα

ΠΤΥΣΣΟΜΕΝΕΣ ΠΟΡΤΕΣ F4 - ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΠΤΥΣΣΟΜΕΝΕΣ ΠΟΡΤΕΣ F4 - ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΤΥΣΣΟΜΕΝΕΣ ΠΟΡΤΕΣ F4 - ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ I. ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ 1. Κάνουμε σπειρώματα M5 στα οριζόντια προφίλ. Εικόνα 1.1.1: Σπείρωμα Μ5 σε οριζόντιο προφίλ 2. Για την κατασκευή της ανοιγόμενης πόρτας: Εγκαθιστούμε

Διαβάστε περισσότερα

Χαμηλό τραπέζι σαλονιού με ένθετο δίσκο

Χαμηλό τραπέζι σαλονιού με ένθετο δίσκο Χαμηλό τραπέζι σαλονιού με ένθετο δίσκο Παρακαλώ περάστε στο τραπέζι Χαμηλό τραπέζι σαλονιού με ένθετο δίσκο Αυτό το χαμηλό τραπέζι σαλονιού τα έχει όλα: Περιλαμβάνει έναν ένθετο δίσκο, για να προσφέρετε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΘΕΩΡΙΑΣ. Για την καλύτερη κατανόηση των γραναζιών αρχικά αγνοούμε τις εγκοπές τους, έτσι παρατηρούμε ότι:

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΘΕΩΡΙΑΣ. Για την καλύτερη κατανόηση των γραναζιών αρχικά αγνοούμε τις εγκοπές τους, έτσι παρατηρούμε ότι: 1 ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΘΕΩΡΙΑΣ Ο ΟΝΤΩΣΕΩΝ 2 Για την καλύτερη κατανόηση των γραναζιών αρχικά αγνοούμε τις εγκοπές τους, έτσι παρατηρούμε ότι: Ηπεριστροφήτωνδύοαξόνωνθαείναι αντίθετης φοράς Η διάμετρος των δίσκων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑ (7 Ο ΕΞΑΜΗΝΟ)

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑ (7 Ο ΕΞΑΜΗΝΟ) ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ - ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑ (7 Ο ΕΞΑΜΗΝΟ) Νίκος Μ. Κατσουλάκος Μηχανολόγος Μηχανικός Ε.Μ.Π., PhD, Msc ΜΑΘΗΜΑ 3-1 ΚΑΡΦΙΑ ΚΑΡΦΟΣΥΝΔΕΣΕΙΣ,

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός κατασκευής φ/β πάνελ

Οδηγός κατασκευής φ/β πάνελ Οδηγός κατασκευής φ/β πάνελ Η κατασκευή του φωτοβολταικου πάνελ βήμα προς βήμα Η κατασκευή αυτή προϋποθέτει κάποιες βασικές γνώσεις ηλεκτρολογίας και χρήση ενός ηλεκτρικού κολλητηριού οπωσδήποτε 40 ή 60

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΙΡΕΤΗΣ. Το ΤΕ είναι συνήθως κυλινδρικό, μπορεί όμως να είναι και κωνικό ή πρισματικό.

ΔΙΑΙΡΕΤΗΣ. Το ΤΕ είναι συνήθως κυλινδρικό, μπορεί όμως να είναι και κωνικό ή πρισματικό. ΔΙΑΙΡΕΤΗΣ ΓΕΝΙΚΑ O διαιρέτης είναι μηχανουργική συσκευή, με την οποία μπορούμε να εκτελέσουμε στην επιφάνεια τεμαχίου (TE) κατεργασίες υπό ίσες ακριβώς γωνίες ή σε ίσες αποστάσεις. Το ΤΕ είναι συνήθως

Διαβάστε περισσότερα

Μοντέρνο τραπεζάκι από οξιά

Μοντέρνο τραπεζάκι από οξιά Μοντέρνο τραπεζάκι από οξιά Μικρό αριστούργημα Τραπεζάκι από οξιά Σε αυτή την εργασία διαχωρίζεται η ήρα από το σιτάρι. Επειδή το μικρό τραπεζάκι έχει πολύ μεγάλες απαιτήσεις. 1 Εισαγωγή Τώρα θα φανεί,

Διαβάστε περισσότερα

Μετατροπή του smartphone σε ψηφιακό μικροσκόπιο

Μετατροπή του smartphone σε ψηφιακό μικροσκόπιο Μετατροπή του smartphone σε ψηφιακό μικροσκόπιο Δείτε πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το κινητό μας τηλέφωνο ως μικροσκόπιο με αρκετά ικανοποιητικη μεγέθυνση. Τα υλικά που χρειάζονται είναι απλά και μπορούμε

Διαβάστε περισσότερα

ΑΣΚΗΣΗ ΤΟΡΝΟΥ. ΑΡΧΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ, ΚΟΜΜΕΝΟ ΣΤΟ ΠΡΙΟΝΙ, ΑΠΟ ΑΤΡΑΚΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ Ø 30x5m. ίδονται

ΑΣΚΗΣΗ ΤΟΡΝΟΥ. ΑΡΧΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ, ΚΟΜΜΕΝΟ ΣΤΟ ΠΡΙΟΝΙ, ΑΠΟ ΑΤΡΑΚΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ Ø 30x5m. ίδονται ΑΣΚΗΣΗ ΤΟΡΝΟΥ ΑΡΧΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ, ΚΟΜΜΕΝΟ ΣΤΟ ΠΡΙΟΝΙ, ΑΠΟ ΑΤΡΑΚΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ Ø 30x5m. ΙΑΣΤΑΣΕΩΝ Ø 30 Χ 150 20 Μ16x2 15 80 D α 2 +β 2 95 ίδονται 1) Υλικό κοµµατιού : Χάλυβας St.37. 2) Υλικό εργαλείου : Ταχυχάλυβας,

Διαβάστε περισσότερα

Το ατσαλένιο μέρος να είναι πρώτης ποιότητας: και αρκετά βαρύ για να μας εξυπηρετεί στη δουλεία μας.

Το ατσαλένιο μέρος να είναι πρώτης ποιότητας: και αρκετά βαρύ για να μας εξυπηρετεί στη δουλεία μας. Μαζί με τον Προσκοπικό σουγιά και το πριόνι, ο πέλεκυς είναι από τα χρησιμότερα εργαλεία που πρέπει να έχουμε μαζί μας σε μια εκδρομή ή στην κατασκήνωση. Για αυτό το λόγο απαιτείται προσοχή για την εκλογή

Διαβάστε περισσότερα

P U L S A R. aquabio.gr ΣΤΑΤΙΚΟΣ ΔΙΑΧΥΤΗΣ ΑΕΡΑ ΠΟΛΥ ΛΕΠΤΩΝ ΦΥΣΑΛΙΔΩΝ

P U L S A R. aquabio.gr ΣΤΑΤΙΚΟΣ ΔΙΑΧΥΤΗΣ ΑΕΡΑ ΠΟΛΥ ΛΕΠΤΩΝ ΦΥΣΑΛΙΔΩΝ aquabio.gr Αντώνης Χουρδάκης & ΣΙΑ Ε.Ε. a.chourdakis@aquabio.gr Διδώς Σωτηρίου 15, Ηράκλειο, 71305 τηλ.: (+30) 2810 372 899 κιν.: (+30) 697 22 22 981 fax: (+30) 2810 372 901 P U L S A R ΣΤΑΤΙΚΟΣ ΔΙΑΧΥΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Γκαράζ ποδηλάτων Bikeport

Γκαράζ ποδηλάτων Bikeport Γκαράζ ποδηλάτων Bikeport Προστασία από τον άνεμο και τον καιρό. Γκαράζ ποδηλάτων Bikeport Έχετε κουραστεί να μεταφέρετε το ποδήλατό σας στο υπόγειο; Αυτό το αυτοκατασκευαζόμενο γκαράζ ποδηλάτων σας δίνει

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΔΙΣΚΟΠΡΙΟΝΟ ΞΥΛΟΥ ΔΥΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ BORMANN BDX

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΔΙΣΚΟΠΡΙΟΝΟ ΞΥΛΟΥ ΔΥΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ BORMANN BDX ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΔΙΣΚΟΠΡΙΟΝΟ ΞΥΛΟΥ ΔΥΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ BORMANN BDX 2500 2 3 4 5 6 Τεχνικά χαρακτηριστικά Τάση 230V/50Hz Ισχύς 1800W Ταχύτητα 4500rpm Δυνατότητα κοπής 43mm Διάμετρος δίσκου 250mm Διαστάσεις Τραπεζιού

Διαβάστε περισσότερα

Robert Bosch GmbH. Ωραιότατο φωτιστικό

Robert Bosch GmbH. Ωραιότατο φωτιστικό Ωραιότατο φωτιστικό Φωτεινό παράδειγμα Ωραιότατο φωτιστικό Η επίπεδη απλίκα δείχνει, πως μπορεί κανείς να προσφέρει σε κάθε δωμάτια μια ωραία ατμόσφαιρα και μια ιδιαίτερη νότα. 1 Εισαγωγή Επίσης και με

Διαβάστε περισσότερα

Σχήμα 2.1α. Πτυσσόμενη και περιελισσόμενη μετρητική ταινία

Σχήμα 2.1α. Πτυσσόμενη και περιελισσόμενη μετρητική ταινία 2. ΟΡΓΑΝΑ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΧΑΡΑΞΗΣ 2.1 Μετρητικές ταινίες Οι μετρητικές ταινίες, πτυσσόμενες (αρθρωτές) ή περιελισσόμενες σε θήκη, είναι κατασκευασμένες από χάλυβα ή άλλο ελαφρύ κράμα και έχουν χαραγμένες υποδιαιρέσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Επέλεξα αυτό το θέμα, διότι μου κίνησε ιδιαίτερα το ενδιαφέρον τόσο η ιστορία, όσο και η κατασκευή της γραφομηχανής.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Επέλεξα αυτό το θέμα, διότι μου κίνησε ιδιαίτερα το ενδιαφέρον τόσο η ιστορία, όσο και η κατασκευή της γραφομηχανής. ΓΡΑΦΟΜΗΧΑΝΗ ΜΑΘΗΜΑ: Τεχνολογία ΣΧΟΛΕΙΟ: ΠΣΠΑ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ: 2015-16 ΤΑΞΗ: Α Γυμνασίου ΜΑΘΗΤΡΙΑ: Γεωργία-Ζωή Κρητικού ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: Δημήτριος Μανωλάς 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Ετυμολογία 2. Τεχνολογική ενότητα

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Χρήσης BWR5001 GR 1. Περιγραφή Η συγκεκριμένη πρέσα συνεργείου είναι σχεδιασμένη για εφαρμογές συνεργείου αυτοκίνητων, μοτοσυκλετών, σκαφών αναψυχής και γενικότερα οπουδήποτε χρειαστεί μια πρέσα

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΙΑΚΟΣ ΦΟΥΡΝΟΣ - ΚΟΥΤΙ v.2b. οδηγίες κατασκευής και χρήσης parathirofyllo@riseup.net

ΗΛΙΑΚΟΣ ΦΟΥΡΝΟΣ - ΚΟΥΤΙ v.2b. οδηγίες κατασκευής και χρήσης parathirofyllo@riseup.net ΗΛΙΑΚΟΣ ΦΟΥΡΝΟΣ - ΚΟΥΤΙ v.2b οδηγίες κατασκευής και χρήσης parathirofyllo@riseup.net ΥΛΙΚΑ 4 κομμάτια κόντρα-πλακέ Αν βρείτε πάχους 8mm χρησιμοποιείστε αυτές τις διαστάσεις: 37 Χ 50 εκ (βάση) 37 X 45 εκ

Διαβάστε περισσότερα

Εργαλειομηχανές και μηχανήματα Λείανσης Λείανση

Εργαλειομηχανές και μηχανήματα Λείανσης Λείανση Εργαλειομηχανές και μηχανήματα Λείανσης Λείανση 1 Λείανση Είναι η κατεργασία διαμόρφωσης ακριβείας των μεταλλικών υλικών με μηχανική κοπή που επιτυγχάνεται σε εργαλειομηχανές λείανσης, με τη βοήθεια κοπτικών

Διαβάστε περισσότερα

Κομψή κονσόλα για TV, DVD & Co.

Κομψή κονσόλα για TV, DVD & Co. Κομψή κονσόλα για TV, DVD & Co. Κομψή παράσταση Κομψή κονσόλα για TV, DVD & Co. Απλή, λεπτή, πρακτική: Σε αυτή την κονσόλα δεν μπορείτε να τοποθετήσετε μόνο κάτι μέσα αλλά και επάνω στην κονσόλα! Η τέλεια

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ. Κόλλιας ΕΠΕ Σελίδα 2/7 D.Z, Ver 2 nd, Διεύθυνση : 3 ο χλμ. Εθνικής Οδού Κατερίνης Θεσσαλονίκης Κατερίνη

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ. Κόλλιας ΕΠΕ Σελίδα 2/7 D.Z, Ver 2 nd, Διεύθυνση : 3 ο χλμ. Εθνικής Οδού Κατερίνης Θεσσαλονίκης Κατερίνη Kollias Industrial Doors ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΚΟΥ ΑΡΘΡΩΤΟΥ ΜΕΤΑΛΛΙΚΟΥ ΣΚΕΛΕΤΟΥ C.W.S 100 - C.W.S 120 0 Η εταιρεία Κόλλιας ΕΠΕ στα πλαίσια της υποστήριξης προς τους πελάτες της και της βέλτιστης

Διαβάστε περισσότερα

Ενα (παρ ολίγον) Έγλημα Χωρίς Τιμωρία

Ενα (παρ ολίγον) Έγλημα Χωρίς Τιμωρία Ενα (παρ ολίγον) Έγλημα Χωρίς Τιμωρία Οι νόμοι της φυσικής είναι πανταχού παρόντες και αμειλικτοι. Όποιος τους παραβέπει μπορεί να το πληρώσει πολύ ακριβά ακόμα και με την ζωή του.εδώ εν προκειμένω αναφερόμαστε

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΒΑΣΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΕ ΛΑΜΑΡΙΝΟΣΚΕΠΗ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΒΑΣΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΕ ΛΑΜΑΡΙΝΟΣΚΕΠΗ 1 ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΒΑΣΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΕ ΛΑΜΑΡΙΝΟΣΚΕΠΗ Οι οδηγίες που παρέχονται στη συνέχεια αφορούν στην τοποθέτηση του συστήματος στήριξης Φ/Β πάνελ (Tύπου ΙV) σε Λαμαρινοσκεπή. Οι οδηγίες αυτές,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Δημιουργία 12 ασκήσεων ΜΗΧΑΝΟΥΡΓΕΙΟΥ CNC με την βοήθεια του λογισμικού AUTOCAD

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Δημιουργία 12 ασκήσεων ΜΗΧΑΝΟΥΡΓΕΙΟΥ CNC με την βοήθεια του λογισμικού AUTOCAD Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πειραιά Τεχνολογικού Τομέα ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Δημιουργία 12 ασκήσεων ΜΗΧΑΝΟΥΡΓΕΙΟΥ CNC με την βοήθεια του λογισμικού AUTOCAD Σπουδαστές: Κίτσος Χαράλαμπος Α.Μ. 41837 Τσολάκης

Διαβάστε περισσότερα

Φ t Το επαγωγικό ρεύμα έχει τέτοια φορά ώστε το μαγνητικό του πεδίο να αντιτίθεται στην αιτία που το προκαλεί. E= N

Φ t Το επαγωγικό ρεύμα έχει τέτοια φορά ώστε το μαγνητικό του πεδίο να αντιτίθεται στην αιτία που το προκαλεί. E= N Επίδειξη του φαινομένου της επαγωγής αμοιβαίας επαγωγής με την κλασική μέθοδο Α) Επαγωγή Σύμφωνα με το νόμο του Faraday όταν από ένα πηνίο με Ν σπείρες διέρχεται μαγνητική ροή Φ που μεταβάλλεται με το

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ & ΑΡΧΙΚΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ (Ε.Π.Ε.Α.Ε.Κ. ΙΙ) ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΡΑΞΕΩΝ: 2.2.2.α. Αναμόρφωση Προπτυχιακών

Διαβάστε περισσότερα

www.domil.gr Ο ΗΓΙΕΣ ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗΣ ΑΝΟΙΓΟΜΕΝΟΥ ΚΟΥΦΩΜΑΤΟΣ

www.domil.gr Ο ΗΓΙΕΣ ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗΣ ΑΝΟΙΓΟΜΕΝΟΥ ΚΟΥΦΩΜΑΤΟΣ www.domil.gr Ο ΗΓΙΕΣ ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗΣ ΑΝΟΙΓΟΜΕΝΟΥ ΚΟΥΦΩΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Αποσυναρµολογηµενη διάταξη µονόφυλλου ανοιγόµενου παραθυρου..σελ 3 Πίνακας απαιτούµενων εξαρτηµάτων..σελ 4 Συναρµολόγηση κάσας.....σελ

Διαβάστε περισσότερα

ΙδιοΚατασκευή Ηλιακού θερμοσίφωνα

ΙδιοΚατασκευή Ηλιακού θερμοσίφωνα ΙδιοΚατασκευή Ηλιακού θερμοσίφωνα Έχεις παρατηρήσει ηλιακούς θερμοσίφωνες, όπως αυτόν της εικόνας σε κτίρια ή σε φωτογραφίες του βιβλίου σου. Μερικοί μαθητές της Στ τάξης κατασκευάζουν από απλά υλικά μικρούς

Διαβάστε περισσότερα

Σχέδιο Ειδικότητας Αµαξωµάτων

Σχέδιο Ειδικότητας Αµαξωµάτων 89 ιδακτικοί στόχοι: Στο τέλος αυτής της διδακτικής ενότητας θα είσαι σε θέση: Να µπορείς να απεικονίζεις σε σκαρίφηµα τα κυριότερα µέρη των αµαξωµάτων. Να γνωρίζεις τη σειρά συναρµολόγησης των τµηµάτων

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΕΤΗ ΕΥΘ. ΟΜΑΛΑ ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΜΕΝΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ( ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΤΩΣΗΣ )

ΜΕΛΕΤΗ ΕΥΘ. ΟΜΑΛΑ ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΜΕΝΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ( ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΤΩΣΗΣ ) ο ΕΚΦΕ (Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ) Δ Δ/ΝΣΗΣ Δ. Ε. ΑΘΗΝΑΣ ΜΕΛΕΤΗ ΕΥΘ. ΟΜΑΛΑ ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΜΕΝΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ( ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΤΩΣΗΣ ) Α. ΣΤΟΧΟΙ Η ικανότητα συναρμολόγησης μιας απλής πειραματικής διάταξης. Η σύγκριση των πειραματικών

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ ΜΕΤΑΛΛΩΝ CY-135 (62-05-000326) Προσφέρεται με βάση και ταχυμέγγινη. ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ ΜΕΤΑΛΛΩΝ CY-210 (62-05-000099)

ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ ΜΕΤΑΛΛΩΝ CY-135 (62-05-000326) Προσφέρεται με βάση και ταχυμέγγινη. ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ ΜΕΤΑΛΛΩΝ CY-210 (62-05-000099) ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ ΜΕΤΑΛΛΩΝ MD150 (62-05-000294) Προσφέρεται με λάμα Bimetal M42, με 6/10 δ/ίντζα. Είναι ξηρής κοπής. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΥΓΡΟΥ ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ ΜΕΤΑΛΛΩΝ CY-275 (62-05-000207) ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΛΑ ΜΕΤΑΛΛΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Εγκατάσταση κινητού 1.80µ prime focus στα «ορυφορικά Νέα»

Εγκατάσταση κινητού 1.80µ prime focus στα «ορυφορικά Νέα» Πρόσφατα, στα γραφεία του περιοδικού πραγµατο - ποιήθηκαν 3 εγκαταστάσεις κατόπτρων από την εταιρεία MSG,τις οποίες θα σας περιγρά ψουµε αναλυτικά, ξεκι νώντας από το κάτοπτρο Aris 1.80µ. Prime Focus.

Διαβάστε περισσότερα

Κρίσιμη εγκατάσταση ενός απλού σετ ιμάντα χρονισμού ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ ΜΟΝΤΕΛΟ ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ ΚΩΔΙΚΟΣ ΚΙΝΗΤΗΡΑ. C-MAX 1.8 TDCi Duratorq

Κρίσιμη εγκατάσταση ενός απλού σετ ιμάντα χρονισμού ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ ΜΟΝΤΕΛΟ ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ ΚΩΔΙΚΟΣ ΚΙΝΗΤΗΡΑ. C-MAX 1.8 TDCi Duratorq FORD Τεύχος 3 2012 VKMA 04108 Κρίσιμη εγκατάσταση ενός απλού σετ ιμάντα χρονισμού Αυτό το φυλλάδιο τονίζει ορισμένες υποδείξεις και συμβουλές για να αποφύγετε δαπανηρά λάθη κατά την εγκατάσταση αυτού του

Διαβάστε περισσότερα

Φρεζάρισμα. Με το φρεζάρισμα μπορούμε να κατεργαστούμε επίπεδες ή καμπύλες επιφάνειες, εσοχές, αυλάκια ακόμα και οδοντωτούς τροχούς.

Φρεζάρισμα. Με το φρεζάρισμα μπορούμε να κατεργαστούμε επίπεδες ή καμπύλες επιφάνειες, εσοχές, αυλάκια ακόμα και οδοντωτούς τροχούς. ΦΡΕΖΕΣ ΦΡΕΖΕΣ Είναι εργαλειομηχανές αφαίρεσης υλικού από διάφορες εργασίες με μηχανική κοπή. Η κατεργασία διαμόρφωσης των μεταλλικών υλικών στη φρέζα, ονομάζεται φρεζάρισμα. Φρεζάρισμα Με το φρεζάρισμα

Διαβάστε περισσότερα

Ανακατασκευή. ενός υδραυλικού συστήµατος διεύθυνσης

Ανακατασκευή. ενός υδραυλικού συστήµατος διεύθυνσης Ανακατασκευή ενός υδραυλικού συστήµατος διεύθυνσης Φωτογραφίες: EMMETEC s database Kείµενο: Carlos Panzieri Απίστευτο κι όµως αληθινό... Ένα παλαιό ανταλλακτικό µπορεί να µεταµορφωθεί µε λίγες τσιµούχες

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΒΑΣΗΣ M45-Alu ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΒΑΣΗΣ M45-Alu ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΒΑΣΗΣ M45-Alu ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΊΝΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΧΕΙ MONO ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΒΑΣΗΣ Μ45 Alu ΚΑΙ ΤΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΡΓΑΛΕΙΟΦΟΡΕΊΣ ...8 ΣΥΛΛΟΓΕΣ ΣΕ ΘΗΚΕΣ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ ΕΡΓΑΛΕΙΟΘΉΚΕΣ

ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΡΓΑΛΕΙΟΦΟΡΕΊΣ ...8 ΣΥΛΛΟΓΕΣ ΣΕ ΘΗΚΕΣ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ ΕΡΓΑΛΕΙΟΘΉΚΕΣ ...8 ΕΡΓΑΛΕΙΟΦΟΡΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΕΣ ΣΕ ΘΗΚΕΣ... 0 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ... 3 ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ... 4... 6 ΕΡΓΑΛΕΙΟΦΟΡΕΊΣ ΜΕ ΡΆΦΙΑ... 7 ΕΡΓΑΛΕΙΟΘΉΚΕΣ ΕΡΓΟΤΑΞΊΟΥ... 7 ΕΡΓΑΛΕΙΟΘΉΚΕΣ... 9 ΣΥΛΛΟΓΈΣ ΕΡΓΑΛΕΊΩΝ 7 ΕΡΓΑΛΕΙΟΦΟΡΕΙΣ ΕΡΓΑΛΕΙΟΦΟΡΕΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΩΤΑΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ (Α.Ε.Ι. ΠΕΙΡΑΙΑ Τ.Τ) ΤΜΗΜΑ MHXΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Τ.Ε. ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΑΝΩΤΑΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ (Α.Ε.Ι. ΠΕΙΡΑΙΑ Τ.Τ) ΤΜΗΜΑ MHXΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Τ.Ε. ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΩΤΑΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ (Α.Ε.Ι. ΠΕΙΡΑΙΑ Τ.Τ) ΤΜΗΜΑ MHXΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Τ.Ε. ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΜΕΣΑΙΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ ΙΔΙΟΣΥΣΚΕΥΩΝ ΣΥΓΚΡΑΤΗΣΗΣ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΜΗΧΑΝΟΥΡΓΙΚΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΕΥΤΕΡΗ. Κατασκευή 2 ου Μέρους: Συναρμολόγηση Συστήματος Προώθησης. Για την ενότητα αυτή απαιτούνται:

ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΕΥΤΕΡΗ. Κατασκευή 2 ου Μέρους: Συναρμολόγηση Συστήματος Προώθησης. Για την ενότητα αυτή απαιτούνται: ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΕΥΤΕΡΗ Κατασκευή 2 ου Μέρους: Συναρμολόγηση Συστήματος Προώθησης Για την ενότητα αυτή απαιτούνται: Εργαλεία - Τρυπάνι - Αρίδα 3/32 - Ηλεκτρικός βραστήρας ή μάτι και μπρίκι - Πένσα - Μαρκαδόρος

Διαβάστε περισσότερα

ΣΕΡΒΙΣ ΒΑΤΣΑΚΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΣΕΡΒΙΣ ΒΑΤΣΑΚΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΧΟΛΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ Γ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΣΕΡΒΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Ένα καλό σέρβις είναι ένα από τα πιο σημαντικά χτυπήματα επειδή μπορεί να δώσει ένα μεγάλο πλεονέκτημα στην αρχή του πόντου. Το σέρβις είναι το πιο σημαντικό

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΠΕ1204 1. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ 1.1 ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Μέτρηση μήκους,

Διαβάστε περισσότερα

Σελίδα. Σελίδα 4. ΒΑΣΗ ΑΠΟ ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕΤΑ ΠΡΟΦΙΛ (ΣΤΑΥΡΩΤΟΥ ΤΥΠΟΥ) 8. 5. Λαμαρίνα στερέωσης 9

Σελίδα. Σελίδα 4. ΒΑΣΗ ΑΠΟ ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕΤΑ ΠΡΟΦΙΛ (ΣΤΑΥΡΩΤΟΥ ΤΥΠΟΥ) 8. 5. Λαμαρίνα στερέωσης 9 Οδηγίες εγκατάστασης Συστημάτων Στερέωσης Περιεχόμενα Σελίδα Σελίδα 1. Κεραμοσκεπή με ξύλινο σκελετό 2-4 2. Στέγη από λαμαρίνα (κυματοειδής, τραπεζοειδής, σάντουϊτς) 5 2.1 Στερέωση με προ/νες βίδες στήριξης

Διαβάστε περισσότερα

LAMELLO SWISS MADE. Mod. Classic C3. Ισχύς 750 Watt. Δίσκος Φ100 x 4 x 22mm Z6 (3+3) Μέγιστο βάθος κοπής 20mm Βάρος 3,1kg. Mod.

LAMELLO SWISS MADE. Mod. Classic C3. Ισχύς 750 Watt. Δίσκος Φ100 x 4 x 22mm Z6 (3+3) Μέγιστο βάθος κοπής 20mm Βάρος 3,1kg. Mod. LAMELLO SWISS MADE Mod. Classic C3 Επαγγελματική ηλεκτρική καβιλιέρα. Η αυθεντική καβιλιέρα Lamello απαραίτητη για κάθε ξυλουργική εργασία. Μηχάνημα υψηλής ακρίβειας και πολύ μεγάλης αντοχής, με ρυθμιστή

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΡΩΤΗ. Κατασκευή 1 ου Μέρους: Σκελετός του Οχήματος. Για την ενότητα αυτή απαιτούνται:

ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΡΩΤΗ. Κατασκευή 1 ου Μέρους: Σκελετός του Οχήματος. Για την ενότητα αυτή απαιτούνται: ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΡΩΤΗ Κατασκευή 1 ου Μέρους: Σκελετός του Οχήματος Για την ενότητα αυτή απαιτούνται: Εργαλεία - Μέτρο - Μαρκαδόρος - Κόφτης σωλήνα PVC - Σταυροκατσάβιδο - Τρυπάνι - Αρίδα 1 4 - Αρίδα 3 32 - Μέγγενη

Διαβάστε περισσότερα

Συγγραφέας: Νικόλαος Παναγιωτίδης

Συγγραφέας: Νικόλαος Παναγιωτίδης Τίτλος: Β Νόμος του Newton. Τάξη: Α Λυκείου Συγγραφέας: Νικόλαος Παναγιωτίδης e-mail: ekfe@dide.ioa.sch.gr ΕΚΦΕ: Ιωαννίνων 1 Υλικά: 1. Αμαξίδιο, 2. Τροχαλία, 3. Νήμα, 4. Κυλινδρικές μάζες 200 g με γάντζο,

Διαβάστε περισσότερα

Ανατομία ενός μύθου. Διαβαθμίσεις στην κινητή σιαγώνα που βοηθούν στην κατά προσέγγιση ρύθμιση του μεγέθους ανοίγματος για διάφορα μεγέθη σωλήνων.

Ανατομία ενός μύθου. Διαβαθμίσεις στην κινητή σιαγώνα που βοηθούν στην κατά προσέγγιση ρύθμιση του μεγέθους ανοίγματος για διάφορα μεγέθη σωλήνων. Οι σωληνοκάβουρες RIDGID είναι παγκοσμίως γνωστοί για την απαράμιλλη αντοχή τους και το λειτουργικό σχεδιασμό τους. Ο αυθεντικός σωληνοκάβουρας βαρέος τύπου, που απεικονίζεται παρακάτω, έχει κερδίσει την

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α Μέσο σφάλμα μεγέθους (που υπολογίζεται από σύνθετη συνάρτηση)

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α Μέσο σφάλμα μεγέθους (που υπολογίζεται από σύνθετη συνάρτηση) ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α Μέσο σφάλμα μεγέθους (που υπολογίζεται από σύνθετη συνάρτηση) Όταν το πρωτοείδα, κι εγώ δεν το συμπάθησα. Είναι, όμως, λάθος μας, καθώς πρόκειται για κάτι πολύ απλό και σίγουρο ως μέθοδος υπολογισμού

Διαβάστε περισσότερα

Αλλαγή κλίμακας σχεδίου με το COREL

Αλλαγή κλίμακας σχεδίου με το COREL Αλλαγή κλίμακας σχεδίου με το COREL Πολλές φορές στο χόμπι μας χρειάζεται να αλλάξουμε τις διαστάσεις ενός σχεδίου για να το κάνουμε μικρότερο η μεγαλύτερο και πάρα πολλές φορές έχω ακούσει από φίλους

Διαβάστε περισσότερα

ΔΡΑΠΑΝΑ. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ:Ανδρέας Ιωάννου 1

ΔΡΑΠΑΝΑ. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ:Ανδρέας Ιωάννου 1 ΔΡΑΠΑΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ:Ανδρέας Ιωάννου 1 ΔΡΑΠΑΝΑ Είναι μια εργαλειομηχανή με την βοήθεια της οποίας αφαιρούμε υλικό από μια εργασία με σκοπό να ανοίξουμε μια τρύπα, η για να διευρύνομε μια τρύπα. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ:Ανδρέας

Διαβάστε περισσότερα

1) Υλικό κοµµατιού ( ΑΡΧΙΚΗ ΜΟΡΦΗ ΚΟΜΜΑΤΙΟΥ )

1) Υλικό κοµµατιού ( ΑΡΧΙΚΗ ΜΟΡΦΗ ΚΟΜΜΑΤΙΟΥ ) Τ.Ε.Ι.: ΛΑΡΙΣΑΣ Σ.ΤΕ.Γ. ΤΜΗΜΑ: Γεωργικών Μηχανών & Αρδεύσεων ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ 4 & 5 : Κατασκευή κυλινδρικού δοκιµίου. 1 η Εργαλειοµηχανή: Τόρνος ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΣΚΗΣΗ 3 η ΜΑΘΗΜΑ: Μηχανολογικό Εργαστήριο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΔΡΑ: ΚΑΒΑΛΑΣ 3 & ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, 142 31 Ν. ΙΩΝΙΑ, ΑΠΟΘΗΚΗ: 63 Ο ΧΛΜ ΑΘΗΝΩΝ ΛΑΜΙΑΣ, ΣΧΗΜΑΤΑΡΙ ΤΕΛ.: 210 27 91 067, 210 27 92 419, FAX: 210 27 92 419,

ΕΔΡΑ: ΚΑΒΑΛΑΣ 3 & ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, 142 31 Ν. ΙΩΝΙΑ, ΑΠΟΘΗΚΗ: 63 Ο ΧΛΜ ΑΘΗΝΩΝ ΛΑΜΙΑΣ, ΣΧΗΜΑΤΑΡΙ ΤΕΛ.: 210 27 91 067, 210 27 92 419, FAX: 210 27 92 419, E ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΤΥΠΟΥ BUS ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΕΔΡΑ: ΚΑΒΑΛΑΣ 3 & ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, 142 31 Ν. ΙΩΝΙΑ, ΑΠΟΘΗΚΗ: 63 Ο ΧΛΜ ΑΘΗΝΩΝ ΛΑΜΙΑΣ, ΣΧΗΜΑΤΑΡΙ ΤΕΛ.: 210 27 91 067, 210 27 92 419, FAX: 210 27 92

Διαβάστε περισσότερα

Robert Bosch GmbH. X-ήκη εφημερίδων

Robert Bosch GmbH. X-ήκη εφημερίδων X-ήκη εφημερίδων Η έξτρα θέση για το «Έξτρα φύλλο» X-ήκη εφημερίδων Κάτι διαφορετικό από μια x-τυχαία θήκη εφημερίδων: Αυτό το όμορφο έπιπλο φυλάσσει τις εφημερίδες και τα περιοδικά με ένα διακοσμητικό

Διαβάστε περισσότερα

ΡΕΠΑΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Μ. Ε. Π. Ε.

ΡΕΠΑΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Μ. Ε. Π. Ε. Το εργοστάσιο SPINNER έχει έδρα την Γερµανία είναι το µεγαλύτερο Ευρωπαϊκών προδιαγραφών µε εµπειρία από το 1950 σε κατασκευή αυτόµατων (CNC) τόρνων δυο αξόνων, τριών αξόνων, τύπου revolver µε επικλινές

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΚΗ ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΣΗ ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΟΥ. Για έναν ερασιτέχνη αστρονόµο το πρώτο πράγµα που πιθανόν θα θελήσει

ΠΟΛΙΚΗ ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΣΗ ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΟΥ. Για έναν ερασιτέχνη αστρονόµο το πρώτο πράγµα που πιθανόν θα θελήσει ΠΟΛΙΚΗ ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΣΗ ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΟΥ Γενικά Για έναν ερασιτέχνη αστρονόµο το πρώτο πράγµα που πιθανόν θα θελήσει να κάνει, αφού στήσει το τηλεσκόπιό του, είναι να τοποθετήσει ένα προσοφθάλµιο και να κοιτάξει

Διαβάστε περισσότερα

Νέα γραναζωτή κλειδαριά πολλών σημείων για πόρτες αλουμινίου με σώμα πάχους 15,5 mm

Νέα γραναζωτή κλειδαριά πολλών σημείων για πόρτες αλουμινίου με σώμα πάχους 15,5 mm PPP Νέα γραναζωτή κλειδαριά πολλών σημείων για πόρτες αλουμινίου με σώμα πάχους 5,5 mm 5,5 mm ΑΥΤΟΡΡΥΘΜΙΣΗ ΣΤΡΕΒΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΠΟΡΤΑΣ Ο μηχανισμός με γρανάζια ελαχιστοποιεί την απαιτούμενη δύναμη και διευκολύνει

Διαβάστε περισσότερα

Πλαίσιο άμμου με αντηλιακή προστασία

Πλαίσιο άμμου με αντηλιακή προστασία Πλαίσιο άμμου με αντηλιακή προστασία Υψηλός δείκτης προστασίας Πλαίσιο άμμου με αντηλιακή προστασία Χάρη στην ενσωματωμένη οροφή ηλίου μπορούν τα παιδιά σου να παίζουν ακόμα και στην καρδιά του καλοκαιριού,

Διαβάστε περισσότερα

Σχεδίαση τομών Συνήθη σφάλματα και Παραδείγματα. Πότε;

Σχεδίαση τομών Συνήθη σφάλματα και Παραδείγματα. Πότε; Σχεδίαση τομών... Πότε;...Συνήθη σφάλματα και Παραδείγματα Οταν 5 η Διάλεξη οι οψεις Τομές δημιουργουν συγχυση και δεν εμφανιζουν αμεσα το εσωτερικο των αντικειμένων Ι.Ν. ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ Διαδικασία

Διαβάστε περισσότερα

ΣΕΙΡΑ ΓΥΨΟΣΑΝΙΔΑΣ. Η ολοκληρωμένη λύση για κάθε επαγγελματία

ΣΕΙΡΑ ΓΥΨΟΣΑΝΙΔΑΣ. Η ολοκληρωμένη λύση για κάθε επαγγελματία ΣΕΙΡΑ ΓΥΨΟΣΑΝΙΔΑΣ Η ολοκληρωμένη λύση για κάθε επαγγελματία StanleyBlack&Decker (Ελλάς) ΕΠΕ Κεντρικά γραφεία εξυπηρέτησης Ελλάδος, Αλβανίας, Κύπρου Στράβωνος 7 & Λ. Βουλιαγμένης 159, 16674, Γλυφάδα Εξυπηρέτηση

Διαβάστε περισσότερα

Έλεγχος Μηχανουργικού Προϊόντος Άσκηση 3 η

Έλεγχος Μηχανουργικού Προϊόντος Άσκηση 3 η Μετροτεχνικό Εργαστήριο Τομέας Βιομηχανικής Διοίκησης & Επιχειρησιακής Έρευνας Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών Έλεγχος Μηχανουργικού Προϊόντος Άσκηση 3 η Δομή παρουσίασης 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 2. ΕΙΔΗ

Διαβάστε περισσότερα

Κρούσεις. Ομάδα Γ. Κρούσεις Ενέργεια Ταλάντωσης και Ελαστική κρούση Κρούση και τριβές Κεντρική ανελαστική κρούση

Κρούσεις. Ομάδα Γ. Κρούσεις Ενέργεια Ταλάντωσης και Ελαστική κρούση Κρούση και τριβές Κεντρική ανελαστική κρούση . Ομάδα Γ. 4.1.21. Ενέργεια Ταλάντωσης και Ελαστική κρούση. Μια πλάκα μάζας Μ=4kg ηρεμεί στο πάνω άκρο ενός κατακόρυφου ελατηρίου, σταθεράς k=250ν/m, το άλλο άκρο του οποίου στηρίζεται στο έδαφος. Εκτρέπουμε

Διαβάστε περισσότερα

pleasure4you the art of sensation ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ PL150

pleasure4you the art of sensation ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ PL150 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ PL150 ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι ερωτικές μηχανές της ιστοσελίδας απευθύνονται μόνο για χρήση από ενήλικα άτομα (άνω των 18 ετών) που έχουν πλήρη δικαιοπρακτική ικανότητα. Μη σωστή/ορθή και

Διαβάστε περισσότερα

Μηχανή άλεσης κρέατος FA-5141-1. Εγχειρίδιο χρήσης [1]

Μηχανή άλεσης κρέατος FA-5141-1. Εγχειρίδιο χρήσης [1] Μηχανή άλεσης κρέατος FA-5141-1 Εγχειρίδιο χρήσης [1] Διαβάστε τις οδηγίες προσεκτικά και φυλάξτε το παρόν εγχειρίδιο ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ (εικ. Α) 1. Κυρίως σώμα 2. ON/0/R (Ενεργοποίηση/Απενεργοποίηση/Αντίστροφη

Διαβάστε περισσότερα

πάντοτε το σωστό εργαλείο.

πάντοτε το σωστό εργαλείο. Θέλετε ακόμα περισσότερες ιδέες; Επισκεφθείτε μας στη διεύθυνση www.bosch.gr και πάρτε ιδέες γύρω από τη διακόσμηση και το σχεδιασμό του σπιτιού σας. Εδώ δε θα βρείτε μόνο συμβουλές και τεχνάσματα για

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΠΉ ΜΕΤΑΛΛΟΠΡΊΟΝΑ ... ΛΙΜΕΣ ΜΠΟΥΛΟΝΟΚΌΦΤΕΣ ΚΟΠΙΔΙΑ ΨΑΛΙΔΙ

ΚΟΠΉ ΜΕΤΑΛΛΟΠΡΊΟΝΑ ... ΛΙΜΕΣ ΜΠΟΥΛΟΝΟΚΌΦΤΕΣ ΚΟΠΙΔΙΑ ΨΑΛΙΔΙ ... 86 ΜΕΤΑΛΛΟΠΡΊΟΝΑ... 87 ΛΙΜΕΣ... 89 ΜΠΟΥΛΟΝΟΚΌΦΤΕΣ... 90 ΨΑΛΊΔΙΑ ΛΑΜΑΡΊΝΑΣ... 92 ΚΟΠΊΔΙΑ... 93 ΚΟΠΙΔΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ... 93 ΨΑΛΊΔΙ... 93 ΨΑΛΙΔΙ ΓΕΝΙΚΉΣ ΧΡΉΣΗΣ 8 ΜΕΤΑΛΛΟΠΡΊΟΝΑ ΜΕΤΑΛΛΟΠΡΊΟΝΟ ΥΨΗΛΏΝ ΕΠΙΔΌΣΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΊΕΣ Μακρυά τα παιδιά από τέτοιες εργασίες!!!!!.

ΟΔΗΓΊΕΣ Μακρυά τα παιδιά από τέτοιες εργασίες!!!!!. ΟΔΗΓΊΕΣ Ξεκινώντας τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι σανίδες από κρεβάτι οι οποίες έχουν πλάτος συνήθως 10 εκατοστά και πάχος περίπου 2 εκατοστά, επέλεξα αυτό το υλικό γιατί είναι εύκολο να το βρείτε καθώς

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός ταχείας αναφοράς 105SL

Οδηγός ταχείας αναφοράς 105SL Οδηγός ταχείας αναφοράς 05SL Χρησιμοποιήστε αυτόν τον οδηγό για να χειρίζεστε τον εκτυπωτή σας σε καθημερινή βάση. Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στον Οδηγό χρήστη. Εξωτερική προβολή Εικόνα

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός κατασκευής θαλάµου έκθεσης τυπωµένων µε λάµπα υδραργύρου

Οδηγός κατασκευής θαλάµου έκθεσης τυπωµένων µε λάµπα υδραργύρου Οδηγός κατασκευής θαλάµου έκθεσης τυπωµένων µε λάµπα υδραργύρου Στο παρόν άρθρο θα ασχοληθούµε µε την κατασκευή ενός θαλάµου έκθεσης φωτοευαίσθητων πλακετών για την µεταφορά τυπωµένων κυκλωµάτων από ένα

Διαβάστε περισσότερα

Υλικά που χρειαζόμαστε

Υλικά που χρειαζόμαστε Πώς αλλιώς ανάβει το λαμπάκι;... και άλλα πειράματα με απλά ηλεκτρικά κυκλώματα Τα παιδιά της διπλανής φωτογραφίας ετοιμάζονται να φτιάξουν απλά ηλεκτρικά κυκλώματα με λαμπάκια και μπαταρίες. Δεν έχουν

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΙΑ ΕΠΙΠΕΔΗ ΣΤΕΓΗ

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΙΑ ΕΠΙΠΕΔΗ ΣΤΕΓΗ Επίπεδη στέγη ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΙΑ ΕΠΙΠΕΔΗ ΣΤΕΓΗ Τρίγωνο ανύψωσης για επίπεδη στέγη Αλουμίνιο (EN-AW-6063 T6) Προσαρμόσιμο ανά 5 μοίρες Ολοκληρωτικά προσυναρμολογημένο g Το τρίγωνο μπορεί να στερεωθεί

Διαβάστε περισσότερα

Μειωτήρες στρέψης GS 50.3 GS 250.3 Με πόδι και μοχλό

Μειωτήρες στρέψης GS 50.3 GS 250.3 Με πόδι και μοχλό Μειωτήρες στρέψης GS 50.3 GS 250.3 Με πόδι και μοχλό Για χρήση μόνο σε συνδυασμό με το εγχειρίδιο οδηγιών λειτουργίας! Αυτό το συνοπτικό εγχειρίδιο ΔΕΝ αντικαθιστά το κανονικό εγχειρίδιο λειτουργίας! Προορίζεται

Διαβάστε περισσότερα

Μπορείς κι ΕΣΥ να μάθεις σε 10 λεπτά όσα χρειάζεται να ξέρεις για να αναβαθμίσεις μόνος σου τον φορητό υπολογιστή πολύ εύκολα

Μπορείς κι ΕΣΥ να μάθεις σε 10 λεπτά όσα χρειάζεται να ξέρεις για να αναβαθμίσεις μόνος σου τον φορητό υπολογιστή πολύ εύκολα ΔΩΡΕΑΝ και με όλες τις πληροφορίες που χρειάζεσαι Ηλεκτρονικός Οδηγός Αναβάθμισης laptop σε ΚΑΘΟΔΗΓΕΙ να μάθεις ότι ακριβώς χρειάζεσαι... σε 10 λεπτά!! Μπορείς κι ΕΣΥ να μάθεις σε 10 λεπτά όσα χρειάζεται

Διαβάστε περισσότερα

Τροχήλατο καρότσι κουζίνας

Τροχήλατο καρότσι κουζίνας Τροχήλατο καρότσι κουζίνας Τροχήλατος βοηθός Τροχήλατο καρότσι κουζίνας Ευτελώς πρακτικό: Ένα τέτοιο καρότσι είναι πάντοτε εκεί, όπου ακριβώς χρειάζεται, και προσφέρει πολύ χώρο για το ένα και το άλλο

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ Α H Α max D d P Q M ref. Drive R max kg--cm Ø size Μ

ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ Α H Α max D d P Q M ref. Drive R max kg--cm Ø size Μ . ΣΥΝΔΕΣΗ 1 . ΣΥΝΔΕΣΗ.01 Νοβοπανόβιδες ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ Α H Α max D d P Q M ref. Drive R max kg--cm Ø size Μ2.5 4.70 1.40 2.10 2.25 1.10 1.10 1.22 2.51 1 1.50 10 1.85 5.05 1.40 2.10 2.55

Διαβάστε περισσότερα

Απαντήσεις στο : Διαγώνισμα στο 4 ο κεφάλαιο 4.3.4-4.3.5-4.3.6-4.3.7 1. α) Ποιος είναι ο προορισμός του πείρου ; 90 β) Ποιο είναι το σχήμα που έχει ο πείρος και γιατί ; γ) Ποιο είναι το υλικό κατασκευής

Διαβάστε περισσότερα

2. Επίδραση των δυνάμεων στην περιστροφική κίνηση Ισοδύναμα συστήματα δυνάμεων

2. Επίδραση των δυνάμεων στην περιστροφική κίνηση Ισοδύναμα συστήματα δυνάμεων 2. Επίδραση των δυνάμεων στην περιστροφική κίνηση Ισοδύναμα συστήματα δυνάμεων 2.1 Όπως είναι γνωστό, όταν σε κάποιο σώμα ενεργούν δυνάμεις, ένα από τα αποτελέσματά τους μπορεί να είναι να αλλάξει η κατάσταση

Διαβάστε περισσότερα

Τοξοβολία αναψυχής. Ανάλογα με το είδος του τόξου που χρησιμοποιείται, διαχωρίζονται τα διάφορα είδη τοξοβολίας. Έτσι έχουμε: 1.

Τοξοβολία αναψυχής. Ανάλογα με το είδος του τόξου που χρησιμοποιείται, διαχωρίζονται τα διάφορα είδη τοξοβολίας. Έτσι έχουμε: 1. Τοξοβολία αναψυχής Η τοξοβολία ξεκίνησε την πορεία της σαν προσπάθεια του ανθρώπου να επιβληθεί στο περιβάλλον του και να επιβιώσει. Στους ιστορικούς χρόνους, επικράτησε σαν μέθοδος κυνηγιού, στρατιωτική

Διαβάστε περισσότερα